Utorak, 16.12.2014.

20:00

Miler: Džordan 10x bolji od Kobija

Legendarni košarkaš Indijane Redži Miler slikovito je objasnio da Majkl Džordan i Kobi Brajant ne mogu da se porede.

Izvor: B92

Miler: Džordan 10x bolji od Kobija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Sasa

pre 9 godina

Za mene lično je Medzik Dzonson najbolji poznavaoc i mađioničar ove igre, ovo su dva atletska fabrikanta koji mogu da kucaju nenormalno i i šutiraju do besvesti, ono što je Medzik radio to je magija, stariji znaju o čemu pričam.

Bojan

pre 9 godina

(bohemian, 17. decembar 2014 00:22)
ne preterujem, Miler ni u svoje vreme nije bio toliko smatran velikom zvezdom, dovoljno je videti koliko je puta izabran za najbolje petorke u NBA, 3 puta, i to u trecu. Odbrana nista posebno, bolji je bio trash talker nego defanzivac. Napad, kao sto rekoh, sjajan sut i to je jedino upecatljivo.
Kazem opet, osim suta malo bolji od prosecnog igraca, sa sutem, na granici all-star nivoa, hall of fame nikako. Ali u zelji da napravimo MJovo vreme nekim strasnim vremenom proglasicemo i Redzija igracinom.
MJ nije neuporedivo bolji u odbrani od Kobija, ali jeste osetno bolji. No i Kobi ume 1 na 1 sjajno da brani (gledati njegov duel protiv Duranta u plejofu u skorije vreme).
Sto se tice cupanja titule, mozes tako cepidlaciti i za Majkla, eto samo na putu do poslednje titule je imao meceve gde je sutirao 15-35, 9-26, 9-25 a da je te meceve njegov tim dobijao. Ipak, koliko god uspesno Majkl bio zatvoren u tim mecevima to ne menja cinjenicu da je Majkl bio najbolji igrac Cikaga u svakom trenutku, samo dok je sva paznja na Majklu ispliva neki saigrac. Tada je to bio Gasol za Kobija.
Za mene je nesumnjivo Majkl bolji igrac, ali mislim da se vara svako ko misli da je razlika neka velika

Jack

pre 9 godina

Redzi veliki gospodin! Secam se Indianapolisa 2002. godine i sada vec legendrarne recenice Slobodana Sarenca "ceka se Pol Pirs ili Redzi Miler, Andre Miler ce pokusati za tri poena...NEMA TROJKE NEMA TROJKE"...uf najezim se i dan danas. Zasto ovo pisem, pa upravo posle tog suta cela americka reprezentacija zaputila se ka svlacionici, a da ne cestita nasem timu. Jedino on, veliki Redzi Miler imao je snage za to. Kapa dole majstore.
(Djosa i Tika, 16. decembar 2014 20:11)

Redzi gospodin? Svasta necu procitati ovde. A kad se bezobrazno iz cista mira brecnuo na Zeljka Obradovica na Olimpijadi u Atlanti?! Naravno ni tehnicka se nije smela dati Amerikancu koji mora osvojiti OI.

ccleaner

pre 9 godina

(Djosa i Tika, 16. decembar 2014 20:11)

Da li pričamo o istom onom "gospodinu" koji nije hteo da doda Divcu peškir da se obriše, već je samo okrenuo glavu i napravio se lud? To je bilo na olimpijadi ako se ne varam

otkacheni

pre 9 godina

Ja sam zbog cetrdesetogodisnjeg Dzordana stalno ustajao nocu da gledam Vizardse, a on je davao dvadesetak poena po mecu i tada. Kada vidim Brajanta promenim kanal.

Aleksa Milojević

pre 9 godina

@andrijano, veruj mi znam mnogo ljudi koji prate moto trke i mnogi su mlađi od mene (48) i navijaju za nove vozače ali još nijednog nisam upoznao da je i jednom osporio Valentinu dr. Rosiju da je najbolji svih vremena, a što se tiče Jordana i Kobija, pa igrali su drugačiju košarku, generacijski su različiti, stilovi se razlikuju, svako neka odabere sebi...

Mac

pre 9 godina

Kakav je pacijent ovaj Redzi. A kakve veze ima i ako jeste bolji???? Kobi je jedan od najboljih igraca svih vremena a od koga je bolji i ko je od njega bolji su price za neostvarene kompleksase.

ZiZu

pre 9 godina

@svi koji omalovazavaju Jordana, pogledajte na "Youtube"/u "Jordan 50".
Takodje mi je zao sto ga nisu gledali dok je igrao. Kada je on igrao, publika (čikaška ili protivnickog kluba) nikada nije napuštala dvoranu, jer su znali da će možda uraditi nešto što dotada nije viđeno ili što možda nikada neće videti sem na ekranu naravno.

-MJ i legenda Bruce Lee , 2% masti na telu.
-Najbrži igrač na 100m - tada u NBA, Kevin Johnson pa onda MJ.
-Kada je zakucao preko nekog pleja i iz publike su mu dobacili da nadje nekog svoje visine u sledećem napadu zakucavanje preko centra od 2.16 i pitanje da li je taj dovoljno veliki...
- I sada u 51 god. moze da zakuca i igra 1:1 sa 30 god mladjima koji ga ne mogu cuvati....
....

Za kraj, Redži jeste preterao, Kobi je veličanstven košarkaš, ali je MJ bolji.

Rale

pre 9 godina

Redzi nikad ne bi ovako nesto rekao.Zato sto je uvek govorio da je Kobe jedini koji moze da pogadja suteve kao Jordan.A i da je rekao,Kobe kad je do poluvremena dao Majku 42,tad je bio losiji 10 puta? I kad mu je sa 19 godina dao 33?Po mom misljenju kad je Brajant u svojoj zoni,niko ga nikada ne moze zaustaviti i pogodice preko svih 5 igraca ako treba.Stoji da je Jordan najbolji,ali izjava ovakvog tipa je glupa i smesna.

bohemian

pre 9 godina

@Bojan
Pretjera ga sad i ti, Miller je uz Clyde Drexlera bio bez sumnje najbolja dvojka 90-ih u NBA iza Jordana, a ono po tebi ispade prosjek. Danas, recimo, od igraca koji su u zenitu ili blizu njega niko na toj poziciji nije bolji od Millera (Kobe i Wade su davno prosli zenit pa ih ne racunam). Ili zaista mislis da je recimo Klay Thompson bolji od Millera?

Dalje, svesti poredjenje Jordan vs. Kobe na, parafraziram, "Jordan je bolji u odbrani, u napadu su tu negdje" je neozbiljno. Pored toga sto je Jordan bio NEUPOREDIVO bolji odbrambeni igrac od Bryanta, razlika u napadackoj igri mozda nije toliko ogromna, ali je opet ocigledna. Cinjenica je, Kobe je u nekim kljucnim finalnim serijama bio potpuno zatvaran (Pistonsi 2004, Boston 2008, `10 takodje u velikoj mjeri ali je Gasol iscupao titulu u 7. utakmici kada je Bryant imao 6-22 ili slicno), ne pamtim da je Jordana i jedna odbrana uspijevala uciniti tako nemocnim.

Neko rece da su Bryantove sezone 2005-2008 bile najveca napadacka dominacija nekog igraca. Samo cemo zanemariti cinjenicu da su tih sezona Lakersi bili miljama daleko od konkurentne ekipe, kompletan tim je bio talac njegove "ball-hog" kosarkaske filozofije, sjecam se utakmice u Bostonu jedne od tih sezona kada je ispalio 47 lopti. Ova sezona je "deja vu" toga, samo sto mu je sada 36 godina i nekako je tuzno gledati ga kako u sutonu karijere juri za nekakvim individualnim rekordima koji ionako nece jos dugo biti u njegovom vlasnistvu, dok mu tim tavori na dnu.

Gnjajs

pre 9 godina

Gledao Jordana u najboljim danima,gledao Kobe-a cijelo vrijeme i stvar je jasna. Jordan je svakako bolji prilicno ali reci 10 puta ili to jos sto ste naveli je realno pres......nje i slazem se da su sad fanovi malo suludi. I svi zanemarujete jednu cinjenicu-Kobe je vrhunski atleta ali Jorda je bio vanzemaljac...to se ne stice,sa tim se radjas. Bez obzira sta pricali Kobe je zvjer. Jordan je bio zvjerina ali tolike razlike su ipak malo trash talking a svi znamo kakve su NBA zvijezde u penziji... :-)

Bojan

pre 9 godina

(Kisko, 16. decembar 2014 23:27)
hmm, terorisao Kelte. Pa Majkl je u plejofu igrao 6 meceva protiv Birda i svih 6 je izgubio, prosecna razlika 11+ poena i to uz dva zestoka smanjenja razlike u garbage time-u.
Postoji taj jedan legendaran mec u kom je Majkl odigrao fenomelano i drzao Cikago u igri do kraja, ali je i tu (po meni) imao pomoc sudija koji su bili laki na pistaljci da ga posalju na slobodna bacanja, narocito tu imam u vidu trojku koju je sutirao za produzetak.
No, cak i sa tim mecom, u 6 koliko je igrao protiv Birda u plejofu, Bird ga je nadigrao i pojedinacno (znaci nije bila presudna samo snaga tima gde je Boston nesumnjivo imao prednost).
Bird 27.2 (16.3 suteva po mecu) 9 skokova 8.5 asistencija
MJ 39.2 (29.8 suteva po mecu) 6.7 skokova i 5.8 asistencija
objektivno, prednost Bird.
A sto se tice odbrane Kelta iz tog vremena, pogledaj te meceve (ja jesam), danas ima 4-5 ekipa koje imaju bolje odbrane od tih Kelta.
(Beljo, 16. decembar 2014 23:24)
ako Kobi zeli da igra, sta je problem sa tim? Ko kaze da je u pitanju zelja za novcem i statistikom, mozda jednostavno voli da igra i da se takmici. Ne vidim neki problem.

devlagm

pre 9 godina

Ne volim Kobija iz razloga sto trosi puno napada i sutira iz nemogucih pozicija. Kad ne ide njega ne ide ni tim... Dzordana sam voleo da gledam jer nikada nije srljao. Uvek je bio korak ispred cuvara.

devlagm

pre 9 godina

Ne volim Kobija iz razloga sto trosi puno napada i sutira iz nemogucih pozicija. Kad ne ide njega ne ide ni tim... Dzordana sam voleo da gledam jer nikada nije srljao. Uvek je bio korak ispred cuvara.

Diablo

pre 9 godina

Pazite, mnogi nisu ni shvatili koliko je ovo preterana i glupa izjava. Covek je ladno izjavio kako je, tako reci, najslabiji Dzordan bolji 10 puta od najjaceg Brajanta. Drugim recima, Dzordan na najvisem nivou je daleko vise od tih 10 puta bolji od Brajanta na najvisem nivou. Po njemu. Covek ili veze nema, ili je teski kompleksas. Treceg nema.

andrijano

pre 9 godina

standardna prica.klinci koji su gledali samo brajantovo vreme misle da je on najbolji a nisu imali prilike da gledaju dzordana.mora se gledati mnogo utakmica da bi se to zakljucilo a to svakako video klipovi ne mogu nadomestiti i dati pravu sliku.brajant je masina i sjajan je ali je dzordan imao jos nesto vise.vise od igre.covek je odavno u penziji a jos uvek se govori o njemu.ko prati motociklizam ista je stvar sa valentinom rosijem.klinci koji dolaze osporavaju rossija da je najveci svih vremena a to je cinjenica.mogu samo da zale sto nisu bili rodjeni u njegovoj eri.isto vazi i za dzordana.

Kisko

pre 9 godina

Možete da pričate šta hoćete, ali Jordan nikada ali NIKADA nije ostavljao ekipu na cedilu. Ljudi, jeste li vi svesni da se ovde porede čovek koji je posle skoro cele propuštene sezone terorisao jedne Boston Celticse sa sve Birdom, Parishom i McHaleom, i čovek koji naprosto nije igrao ni blizu protiv takvih odbrana (uz svo poštovanje Peđe, Divca, Bibija, Webbera, Douga Christie-a). Jordan nikada nije izgubio NBA finale, što samo govori o kakvom je šampionu reč. Kad se govori o Bryantu čovek, iako i on ima izuzetan pobednički mentalitet, naprosto nije kao Jordan koji retko kada nije ulazio u playoff, a Lakersi su imali loše sezone kada je Shaq otišao i da nije bilo onog trejda u kom je došao Gasol verujem da bi Kobe ostao na 3 titule. Radi se o dva izuzetna igrača ali kada se porede, Kobe naprosto nije dovoljno dobar da se poredi sa Jordanom, jer na kraju krajeva Kobe je kopija Jordana. I još jedna stvar Jordan nikada nije terao igrače iz Chicaga kao što je Kobe oterao Shaqa i Howarda.

a jesi i ti muzicar?

pre 9 godina

Kao sto sam pisao i ranije, mozete misliti koliko su vecini likova ovde koji prate kosarku isprani mozgovi, kad ovako nebuloznu izjavu odobravaju i opravdavaju...

Beljo

pre 9 godina

I Kobe ga je bukvalno kopirao... Toliko poteza je identicnih usvojio da ima kao MJ. Pa broj 24, pa ova patoloska zelja da ga prestigne... Ali dobro, ostace upamcen i podatak da je Kobi ubjedljivo prvi na listi najvise promasenih suteva u NBA.

Bojan

pre 9 godina

retko precenjen igrac ovaj Miler
odlican sut, a van toga, malo bolji od prosecnog igraca, uopste mi nije jasno kako je zavrsio u HoF.
a sto se tice ove izjave, nema veze sa mozgom (mozda pokusava i sebi malo da da na znacaju jer ga je Majkl zestoko trsio, a Kobi nije imao toliko prilike). Majkl je bolji, ponajvise u odbrani, u napadu su tu negde.

prijatelj

pre 9 godina

Ma 10 hiljada milijardi puta... Dzordan je bolji i to se ne dovodi u pitanje ali citajuci komentare na b92 neko bi pomislio da je davao izmedju 60 i 90 poena po utakmici.
Fanovi su mu postali gori od Noletovih.

Rade Futog

pre 9 godina

Identicne su gradje, pokrete skoro iste prave, MJ je za nijansu skocniji i snazniji, Kobi za nijansu lucidniji i lepse dribla. Iste su "Ubice" u napadu obojica, u odbrani bih malu prednost dao MJ-u. Da je MJ imao dominantnog igraca, poput Seka, pored sebe, kao ni Kobi ne bi bio prva opcija u napadu, sigurno. Dakle, u 95% kosarke su jednaki, i onda se javi jedan Redzi Miler, koji je celu svoju teatralnu karijeru, prljavih usta, davao bombasticne izjave. Danas je u narodu jeres porediti bilo koga sa MJ-em, pa i Kobija, ali jedna velika zvezda koja je u svojoj trofejnoj karijeri po kvalitetu za nijansu ispod najveceg ikada, zasluzuje mnogo veci respekt.

Beljo

pre 9 godina

@Akrobata
Taj isti Ajzea Tomas je dao u NBA finalu 25 poena u jednoj cetvrtini, na jednoj nozi, jer je uganuo bio clanak. Vodio je Detroit, tada skromniji tim od Lerijevog Bostona i Medzikovih Lejkersa, do 2 prstena... Kad bi cifre i broj prstena bile sve... Prije Brajanta je bilo i bice vecih igraca. Kad je Ajzea dozivio povredu kao Kobi, zavrsio je karijeru. Sa 32 godine. Sampion koji nece da igra ako ne moze da osvaja. Kobe se tako povrijedio u 34. ali bolesna zelja da nabija sopstvenu statistiku, i da zaradi jos novca, ga je vratila na parket. Znao je i on i svi da ce igrati za nikad losije Lejkerse, bas zbog njegovog ponasanja i ugovora. I evo ga, 3. na listi... Majkl Dzordan, veliki sampion, je posao kad mu dosadilo. A mogao je stici Karima. Mogao je osvojiti jos par prstena........ Koliko je tu bilo onih pravih vodja, sampiona... Onih koji su od losih timova pravili najbolje. Onih koji su u svojoj generaciji bili 1. pa dosta praznih mjesta... Kobe u svojoj generaciji?? Pa svako ko je pratio kosarku u Kobevom prajmu znao ga je svrstati iz par drugih kosarkasa...

manuginobili

pre 9 godina

Sta ste se uhvatili za ovo "10 puta",jasno je sta je covjek htio da kaze,i zna dobro sta prica jer je igrao protiv obojice-nisu za poredjenje i tacka...sa Jordanom se niko ne moze porediti,mozda se u buducnosti i pojavi neko ali za sada ga nema ni na vidiku,a Kobe jedino moze dobiti titulu igraca koji mu se najvise priblizio u smislu slicnosti u nacina igre,recimo najbolja Jordanova kopija-sto je i logicno jer mu je on idol i skidao je sve njegove pokrete,a cisto igracki gledano daleko je on od Michaela,nema tu nikakve rasprave.

xyz

pre 9 godina

Kao što napisah nedavno, možete zamisliti koliko je MJ dobar kada postoje ljudi koji govore za njegovu lošiju kopiju da je najbolji u istoriji.

Vlado

pre 9 godina

Za mene Kobe igra lepsu kosarku, Jordan je za to vreme bio neverovatan igrac ali onaj njegov najslikaniji potez kad krene na polaganje desnom pa prebaci u levu je smesan za danasnje poteze, pa pogledajte samo 10 poteza Dwyane Wade-a, to je spektakl. To sto se tice atraktivnosti, a ostalo - pogledajte statistiku i za toliko je Jordan bolji igrac - dakle nijanse su u pitanju.

Nerazumni

pre 9 godina

(Djosa i Tika, 16. decembar 2014 20:11)

Bravo, i ja se toga secam, a i svi mogu da se podsete na klipovima! Ali nije jedini, ostali su Redzi i Elton Brend! :)

Pukovnik Mortimor

pre 9 godina

Pratim NBA vec 17 godina . Naravno da Kobi nije bolji od Majkla jednostavno to brojke potvrdjuju 6 MVP 6 titula itd itd. ALi mislim da godine 2005 2006 2007 2008 su bile neverovatne !

Mislim da niko nije bio toliko dominantan u napadu bar u modernoj kosarci kao sto je bio Kobi Brajant,

Mislim ono je bilo toliko brutalno da nije bilo fer .

Utakmica od 81 poena cak nije bila Kobijeva najbolja utakmica. pre te utakmica je imao toliko ludih veceri da nije mogao da promasi . unakazi protivnika za do kraja trece deonice i onda ga Fil stavi na klupu jer nema potrbe da igra vise.
E ali protiv Toronta je jednostavno bio veliki pritisak na FIla od cele nacije puasti coveka da vidimo dokle moze.

Majkl je generalno nedodirljiv . Ali ove godine sto sam spomenuo . niko nikad nece ponoviti .


Redzi je preterao. !

Fadeaway Dance

pre 9 godina

Uf ovo me malo iznenadilo . Los dan i 10 puta bolji

Pogotovu jer znamo kakav je Redzi odnos imao sa Majklom .

Ocekujem reakcije drugih velikana na ovaj komentar .

milos

pre 9 godina

Kakvu glupost je izgovorio, slazem se da je dzordan bolji i da ne mogu da se porede ali kad je dzordan najgori on je 10x bolji od najboljeg kobija ja vecu glupost skoro nisam cuo!

secam se malo dalje od Indijanapolisa

pre 9 godina

Za momka koji kaže da je R. Miler veliki sportista, sećam se da je isto tako kad je Bodiroga zamolio da dobije peškir da se obriše od klupe amera, R. Miler odbio da mu da. http://www.b92.net/sport/indijanapolis/utakmica.php?id=48

elmer

pre 9 godina

Cinjenica je da je nakon Jordanovog povlacenja Kobe nesto najblize tom nacinu igre i ovo 10 puta bolji je ipak itekako preterivanje.

Opet po mene je Lebron po igrackim kvalitetima na toj poziciji najblizi letecem visocanstvu, mada nema tu gracioznost kao Kobe koji ipak ima eleganciju poput Jordana, ali je i daleko veci egoista i sto bi na basketu rekli siledzija.

Idol vam je čovek koji jede svoje sline

pre 9 godina

Koliko sam ja voleo tu Nba ligu, i pre Sakramentove ere. Svi u školi smo imali album sa sličicama Nba igrača (Tada je Divac bio u sarlotu). A tada su glavni igrači bili Grent Hil, Stokton, Dzordan, Miler, Glen Rajs, Geri Pejton, Son Kemp, Garnet, Peni Hardavej, Alonzo Morning, pa veterani Mutumbo i Olejdzuvon, pa Šakil O nil...Obožavao sam tu ligu

Djosa i Tika

pre 9 godina

Redzi veliki gospodin! Secam se Indianapolisa 2002. godine i sada vec legendrarne recenice Slobodana Sarenca "ceka se Pol Pirs ili Redzi Miler, Andre Miler ce pokusati za tri poena...NEMA TROJKE NEMA TROJKE"...uf najezim se i dan danas. Zasto ovo pisem, pa upravo posle tog suta cela americka reprezentacija zaputila se ka svlacionici, a da ne cestita nasem timu. Jedino on, veliki Redzi Miler imao je snage za to. Kapa dole majstore.

akrobata

pre 9 godina

mislim da je Ajzea Tomas rekao,da je velika čast kada te uopšte stave u istu rečenicu sa Džordanom i da Kobi zaista sme da se stavi u istu rečenicu kada se spomene Majkl. To je to. Čista definicija,koliko je dobar Kobi Brajant.

Djosa i Tika

pre 9 godina

Redzi veliki gospodin! Secam se Indianapolisa 2002. godine i sada vec legendrarne recenice Slobodana Sarenca "ceka se Pol Pirs ili Redzi Miler, Andre Miler ce pokusati za tri poena...NEMA TROJKE NEMA TROJKE"...uf najezim se i dan danas. Zasto ovo pisem, pa upravo posle tog suta cela americka reprezentacija zaputila se ka svlacionici, a da ne cestita nasem timu. Jedino on, veliki Redzi Miler imao je snage za to. Kapa dole majstore.

akrobata

pre 9 godina

mislim da je Ajzea Tomas rekao,da je velika čast kada te uopšte stave u istu rečenicu sa Džordanom i da Kobi zaista sme da se stavi u istu rečenicu kada se spomene Majkl. To je to. Čista definicija,koliko je dobar Kobi Brajant.

Idol vam je čovek koji jede svoje sline

pre 9 godina

Koliko sam ja voleo tu Nba ligu, i pre Sakramentove ere. Svi u školi smo imali album sa sličicama Nba igrača (Tada je Divac bio u sarlotu). A tada su glavni igrači bili Grent Hil, Stokton, Dzordan, Miler, Glen Rajs, Geri Pejton, Son Kemp, Garnet, Peni Hardavej, Alonzo Morning, pa veterani Mutumbo i Olejdzuvon, pa Šakil O nil...Obožavao sam tu ligu

milos

pre 9 godina

Kakvu glupost je izgovorio, slazem se da je dzordan bolji i da ne mogu da se porede ali kad je dzordan najgori on je 10x bolji od najboljeg kobija ja vecu glupost skoro nisam cuo!

Fadeaway Dance

pre 9 godina

Uf ovo me malo iznenadilo . Los dan i 10 puta bolji

Pogotovu jer znamo kakav je Redzi odnos imao sa Majklom .

Ocekujem reakcije drugih velikana na ovaj komentar .

elmer

pre 9 godina

Cinjenica je da je nakon Jordanovog povlacenja Kobe nesto najblize tom nacinu igre i ovo 10 puta bolji je ipak itekako preterivanje.

Opet po mene je Lebron po igrackim kvalitetima na toj poziciji najblizi letecem visocanstvu, mada nema tu gracioznost kao Kobe koji ipak ima eleganciju poput Jordana, ali je i daleko veci egoista i sto bi na basketu rekli siledzija.

Pukovnik Mortimor

pre 9 godina

Pratim NBA vec 17 godina . Naravno da Kobi nije bolji od Majkla jednostavno to brojke potvrdjuju 6 MVP 6 titula itd itd. ALi mislim da godine 2005 2006 2007 2008 su bile neverovatne !

Mislim da niko nije bio toliko dominantan u napadu bar u modernoj kosarci kao sto je bio Kobi Brajant,

Mislim ono je bilo toliko brutalno da nije bilo fer .

Utakmica od 81 poena cak nije bila Kobijeva najbolja utakmica. pre te utakmica je imao toliko ludih veceri da nije mogao da promasi . unakazi protivnika za do kraja trece deonice i onda ga Fil stavi na klupu jer nema potrbe da igra vise.
E ali protiv Toronta je jednostavno bio veliki pritisak na FIla od cele nacije puasti coveka da vidimo dokle moze.

Majkl je generalno nedodirljiv . Ali ove godine sto sam spomenuo . niko nikad nece ponoviti .


Redzi je preterao. !

Kisko

pre 9 godina

Možete da pričate šta hoćete, ali Jordan nikada ali NIKADA nije ostavljao ekipu na cedilu. Ljudi, jeste li vi svesni da se ovde porede čovek koji je posle skoro cele propuštene sezone terorisao jedne Boston Celticse sa sve Birdom, Parishom i McHaleom, i čovek koji naprosto nije igrao ni blizu protiv takvih odbrana (uz svo poštovanje Peđe, Divca, Bibija, Webbera, Douga Christie-a). Jordan nikada nije izgubio NBA finale, što samo govori o kakvom je šampionu reč. Kad se govori o Bryantu čovek, iako i on ima izuzetan pobednički mentalitet, naprosto nije kao Jordan koji retko kada nije ulazio u playoff, a Lakersi su imali loše sezone kada je Shaq otišao i da nije bilo onog trejda u kom je došao Gasol verujem da bi Kobe ostao na 3 titule. Radi se o dva izuzetna igrača ali kada se porede, Kobe naprosto nije dovoljno dobar da se poredi sa Jordanom, jer na kraju krajeva Kobe je kopija Jordana. I još jedna stvar Jordan nikada nije terao igrače iz Chicaga kao što je Kobe oterao Shaqa i Howarda.

Beljo

pre 9 godina

I Kobe ga je bukvalno kopirao... Toliko poteza je identicnih usvojio da ima kao MJ. Pa broj 24, pa ova patoloska zelja da ga prestigne... Ali dobro, ostace upamcen i podatak da je Kobi ubjedljivo prvi na listi najvise promasenih suteva u NBA.

prijatelj

pre 9 godina

Ma 10 hiljada milijardi puta... Dzordan je bolji i to se ne dovodi u pitanje ali citajuci komentare na b92 neko bi pomislio da je davao izmedju 60 i 90 poena po utakmici.
Fanovi su mu postali gori od Noletovih.

xyz

pre 9 godina

Kao što napisah nedavno, možete zamisliti koliko je MJ dobar kada postoje ljudi koji govore za njegovu lošiju kopiju da je najbolji u istoriji.

Nerazumni

pre 9 godina

(Djosa i Tika, 16. decembar 2014 20:11)

Bravo, i ja se toga secam, a i svi mogu da se podsete na klipovima! Ali nije jedini, ostali su Redzi i Elton Brend! :)

andrijano

pre 9 godina

standardna prica.klinci koji su gledali samo brajantovo vreme misle da je on najbolji a nisu imali prilike da gledaju dzordana.mora se gledati mnogo utakmica da bi se to zakljucilo a to svakako video klipovi ne mogu nadomestiti i dati pravu sliku.brajant je masina i sjajan je ali je dzordan imao jos nesto vise.vise od igre.covek je odavno u penziji a jos uvek se govori o njemu.ko prati motociklizam ista je stvar sa valentinom rosijem.klinci koji dolaze osporavaju rossija da je najveci svih vremena a to je cinjenica.mogu samo da zale sto nisu bili rodjeni u njegovoj eri.isto vazi i za dzordana.

manuginobili

pre 9 godina

Sta ste se uhvatili za ovo "10 puta",jasno je sta je covjek htio da kaze,i zna dobro sta prica jer je igrao protiv obojice-nisu za poredjenje i tacka...sa Jordanom se niko ne moze porediti,mozda se u buducnosti i pojavi neko ali za sada ga nema ni na vidiku,a Kobe jedino moze dobiti titulu igraca koji mu se najvise priblizio u smislu slicnosti u nacina igre,recimo najbolja Jordanova kopija-sto je i logicno jer mu je on idol i skidao je sve njegove pokrete,a cisto igracki gledano daleko je on od Michaela,nema tu nikakve rasprave.

secam se malo dalje od Indijanapolisa

pre 9 godina

Za momka koji kaže da je R. Miler veliki sportista, sećam se da je isto tako kad je Bodiroga zamolio da dobije peškir da se obriše od klupe amera, R. Miler odbio da mu da. http://www.b92.net/sport/indijanapolis/utakmica.php?id=48

Beljo

pre 9 godina

@Akrobata
Taj isti Ajzea Tomas je dao u NBA finalu 25 poena u jednoj cetvrtini, na jednoj nozi, jer je uganuo bio clanak. Vodio je Detroit, tada skromniji tim od Lerijevog Bostona i Medzikovih Lejkersa, do 2 prstena... Kad bi cifre i broj prstena bile sve... Prije Brajanta je bilo i bice vecih igraca. Kad je Ajzea dozivio povredu kao Kobi, zavrsio je karijeru. Sa 32 godine. Sampion koji nece da igra ako ne moze da osvaja. Kobe se tako povrijedio u 34. ali bolesna zelja da nabija sopstvenu statistiku, i da zaradi jos novca, ga je vratila na parket. Znao je i on i svi da ce igrati za nikad losije Lejkerse, bas zbog njegovog ponasanja i ugovora. I evo ga, 3. na listi... Majkl Dzordan, veliki sampion, je posao kad mu dosadilo. A mogao je stici Karima. Mogao je osvojiti jos par prstena........ Koliko je tu bilo onih pravih vodja, sampiona... Onih koji su od losih timova pravili najbolje. Onih koji su u svojoj generaciji bili 1. pa dosta praznih mjesta... Kobe u svojoj generaciji?? Pa svako ko je pratio kosarku u Kobevom prajmu znao ga je svrstati iz par drugih kosarkasa...

Rade Futog

pre 9 godina

Identicne su gradje, pokrete skoro iste prave, MJ je za nijansu skocniji i snazniji, Kobi za nijansu lucidniji i lepse dribla. Iste su "Ubice" u napadu obojica, u odbrani bih malu prednost dao MJ-u. Da je MJ imao dominantnog igraca, poput Seka, pored sebe, kao ni Kobi ne bi bio prva opcija u napadu, sigurno. Dakle, u 95% kosarke su jednaki, i onda se javi jedan Redzi Miler, koji je celu svoju teatralnu karijeru, prljavih usta, davao bombasticne izjave. Danas je u narodu jeres porediti bilo koga sa MJ-em, pa i Kobija, ali jedna velika zvezda koja je u svojoj trofejnoj karijeri po kvalitetu za nijansu ispod najveceg ikada, zasluzuje mnogo veci respekt.

Diablo

pre 9 godina

Pazite, mnogi nisu ni shvatili koliko je ovo preterana i glupa izjava. Covek je ladno izjavio kako je, tako reci, najslabiji Dzordan bolji 10 puta od najjaceg Brajanta. Drugim recima, Dzordan na najvisem nivou je daleko vise od tih 10 puta bolji od Brajanta na najvisem nivou. Po njemu. Covek ili veze nema, ili je teski kompleksas. Treceg nema.

ZiZu

pre 9 godina

@svi koji omalovazavaju Jordana, pogledajte na "Youtube"/u "Jordan 50".
Takodje mi je zao sto ga nisu gledali dok je igrao. Kada je on igrao, publika (čikaška ili protivnickog kluba) nikada nije napuštala dvoranu, jer su znali da će možda uraditi nešto što dotada nije viđeno ili što možda nikada neće videti sem na ekranu naravno.

-MJ i legenda Bruce Lee , 2% masti na telu.
-Najbrži igrač na 100m - tada u NBA, Kevin Johnson pa onda MJ.
-Kada je zakucao preko nekog pleja i iz publike su mu dobacili da nadje nekog svoje visine u sledećem napadu zakucavanje preko centra od 2.16 i pitanje da li je taj dovoljno veliki...
- I sada u 51 god. moze da zakuca i igra 1:1 sa 30 god mladjima koji ga ne mogu cuvati....
....

Za kraj, Redži jeste preterao, Kobi je veličanstven košarkaš, ali je MJ bolji.

Gnjajs

pre 9 godina

Gledao Jordana u najboljim danima,gledao Kobe-a cijelo vrijeme i stvar je jasna. Jordan je svakako bolji prilicno ali reci 10 puta ili to jos sto ste naveli je realno pres......nje i slazem se da su sad fanovi malo suludi. I svi zanemarujete jednu cinjenicu-Kobe je vrhunski atleta ali Jorda je bio vanzemaljac...to se ne stice,sa tim se radjas. Bez obzira sta pricali Kobe je zvjer. Jordan je bio zvjerina ali tolike razlike su ipak malo trash talking a svi znamo kakve su NBA zvijezde u penziji... :-)

Rale

pre 9 godina

Redzi nikad ne bi ovako nesto rekao.Zato sto je uvek govorio da je Kobe jedini koji moze da pogadja suteve kao Jordan.A i da je rekao,Kobe kad je do poluvremena dao Majku 42,tad je bio losiji 10 puta? I kad mu je sa 19 godina dao 33?Po mom misljenju kad je Brajant u svojoj zoni,niko ga nikada ne moze zaustaviti i pogodice preko svih 5 igraca ako treba.Stoji da je Jordan najbolji,ali izjava ovakvog tipa je glupa i smesna.

a jesi i ti muzicar?

pre 9 godina

Kao sto sam pisao i ranije, mozete misliti koliko su vecini likova ovde koji prate kosarku isprani mozgovi, kad ovako nebuloznu izjavu odobravaju i opravdavaju...

otkacheni

pre 9 godina

Ja sam zbog cetrdesetogodisnjeg Dzordana stalno ustajao nocu da gledam Vizardse, a on je davao dvadesetak poena po mecu i tada. Kada vidim Brajanta promenim kanal.

Bojan

pre 9 godina

(bohemian, 17. decembar 2014 00:22)
ne preterujem, Miler ni u svoje vreme nije bio toliko smatran velikom zvezdom, dovoljno je videti koliko je puta izabran za najbolje petorke u NBA, 3 puta, i to u trecu. Odbrana nista posebno, bolji je bio trash talker nego defanzivac. Napad, kao sto rekoh, sjajan sut i to je jedino upecatljivo.
Kazem opet, osim suta malo bolji od prosecnog igraca, sa sutem, na granici all-star nivoa, hall of fame nikako. Ali u zelji da napravimo MJovo vreme nekim strasnim vremenom proglasicemo i Redzija igracinom.
MJ nije neuporedivo bolji u odbrani od Kobija, ali jeste osetno bolji. No i Kobi ume 1 na 1 sjajno da brani (gledati njegov duel protiv Duranta u plejofu u skorije vreme).
Sto se tice cupanja titule, mozes tako cepidlaciti i za Majkla, eto samo na putu do poslednje titule je imao meceve gde je sutirao 15-35, 9-26, 9-25 a da je te meceve njegov tim dobijao. Ipak, koliko god uspesno Majkl bio zatvoren u tim mecevima to ne menja cinjenicu da je Majkl bio najbolji igrac Cikaga u svakom trenutku, samo dok je sva paznja na Majklu ispliva neki saigrac. Tada je to bio Gasol za Kobija.
Za mene je nesumnjivo Majkl bolji igrac, ali mislim da se vara svako ko misli da je razlika neka velika

Vlado

pre 9 godina

Za mene Kobe igra lepsu kosarku, Jordan je za to vreme bio neverovatan igrac ali onaj njegov najslikaniji potez kad krene na polaganje desnom pa prebaci u levu je smesan za danasnje poteze, pa pogledajte samo 10 poteza Dwyane Wade-a, to je spektakl. To sto se tice atraktivnosti, a ostalo - pogledajte statistiku i za toliko je Jordan bolji igrac - dakle nijanse su u pitanju.

Jack

pre 9 godina

Redzi veliki gospodin! Secam se Indianapolisa 2002. godine i sada vec legendrarne recenice Slobodana Sarenca "ceka se Pol Pirs ili Redzi Miler, Andre Miler ce pokusati za tri poena...NEMA TROJKE NEMA TROJKE"...uf najezim se i dan danas. Zasto ovo pisem, pa upravo posle tog suta cela americka reprezentacija zaputila se ka svlacionici, a da ne cestita nasem timu. Jedino on, veliki Redzi Miler imao je snage za to. Kapa dole majstore.
(Djosa i Tika, 16. decembar 2014 20:11)

Redzi gospodin? Svasta necu procitati ovde. A kad se bezobrazno iz cista mira brecnuo na Zeljka Obradovica na Olimpijadi u Atlanti?! Naravno ni tehnicka se nije smela dati Amerikancu koji mora osvojiti OI.

ccleaner

pre 9 godina

(Djosa i Tika, 16. decembar 2014 20:11)

Da li pričamo o istom onom "gospodinu" koji nije hteo da doda Divcu peškir da se obriše, već je samo okrenuo glavu i napravio se lud? To je bilo na olimpijadi ako se ne varam

Bojan

pre 9 godina

retko precenjen igrac ovaj Miler
odlican sut, a van toga, malo bolji od prosecnog igraca, uopste mi nije jasno kako je zavrsio u HoF.
a sto se tice ove izjave, nema veze sa mozgom (mozda pokusava i sebi malo da da na znacaju jer ga je Majkl zestoko trsio, a Kobi nije imao toliko prilike). Majkl je bolji, ponajvise u odbrani, u napadu su tu negde.

bohemian

pre 9 godina

@Bojan
Pretjera ga sad i ti, Miller je uz Clyde Drexlera bio bez sumnje najbolja dvojka 90-ih u NBA iza Jordana, a ono po tebi ispade prosjek. Danas, recimo, od igraca koji su u zenitu ili blizu njega niko na toj poziciji nije bolji od Millera (Kobe i Wade su davno prosli zenit pa ih ne racunam). Ili zaista mislis da je recimo Klay Thompson bolji od Millera?

Dalje, svesti poredjenje Jordan vs. Kobe na, parafraziram, "Jordan je bolji u odbrani, u napadu su tu negdje" je neozbiljno. Pored toga sto je Jordan bio NEUPOREDIVO bolji odbrambeni igrac od Bryanta, razlika u napadackoj igri mozda nije toliko ogromna, ali je opet ocigledna. Cinjenica je, Kobe je u nekim kljucnim finalnim serijama bio potpuno zatvaran (Pistonsi 2004, Boston 2008, `10 takodje u velikoj mjeri ali je Gasol iscupao titulu u 7. utakmici kada je Bryant imao 6-22 ili slicno), ne pamtim da je Jordana i jedna odbrana uspijevala uciniti tako nemocnim.

Neko rece da su Bryantove sezone 2005-2008 bile najveca napadacka dominacija nekog igraca. Samo cemo zanemariti cinjenicu da su tih sezona Lakersi bili miljama daleko od konkurentne ekipe, kompletan tim je bio talac njegove "ball-hog" kosarkaske filozofije, sjecam se utakmice u Bostonu jedne od tih sezona kada je ispalio 47 lopti. Ova sezona je "deja vu" toga, samo sto mu je sada 36 godina i nekako je tuzno gledati ga kako u sutonu karijere juri za nekakvim individualnim rekordima koji ionako nece jos dugo biti u njegovom vlasnistvu, dok mu tim tavori na dnu.

Mac

pre 9 godina

Kakav je pacijent ovaj Redzi. A kakve veze ima i ako jeste bolji???? Kobi je jedan od najboljih igraca svih vremena a od koga je bolji i ko je od njega bolji su price za neostvarene kompleksase.

Bojan

pre 9 godina

(Kisko, 16. decembar 2014 23:27)
hmm, terorisao Kelte. Pa Majkl je u plejofu igrao 6 meceva protiv Birda i svih 6 je izgubio, prosecna razlika 11+ poena i to uz dva zestoka smanjenja razlike u garbage time-u.
Postoji taj jedan legendaran mec u kom je Majkl odigrao fenomelano i drzao Cikago u igri do kraja, ali je i tu (po meni) imao pomoc sudija koji su bili laki na pistaljci da ga posalju na slobodna bacanja, narocito tu imam u vidu trojku koju je sutirao za produzetak.
No, cak i sa tim mecom, u 6 koliko je igrao protiv Birda u plejofu, Bird ga je nadigrao i pojedinacno (znaci nije bila presudna samo snaga tima gde je Boston nesumnjivo imao prednost).
Bird 27.2 (16.3 suteva po mecu) 9 skokova 8.5 asistencija
MJ 39.2 (29.8 suteva po mecu) 6.7 skokova i 5.8 asistencija
objektivno, prednost Bird.
A sto se tice odbrane Kelta iz tog vremena, pogledaj te meceve (ja jesam), danas ima 4-5 ekipa koje imaju bolje odbrane od tih Kelta.
(Beljo, 16. decembar 2014 23:24)
ako Kobi zeli da igra, sta je problem sa tim? Ko kaze da je u pitanju zelja za novcem i statistikom, mozda jednostavno voli da igra i da se takmici. Ne vidim neki problem.

devlagm

pre 9 godina

Ne volim Kobija iz razloga sto trosi puno napada i sutira iz nemogucih pozicija. Kad ne ide njega ne ide ni tim... Dzordana sam voleo da gledam jer nikada nije srljao. Uvek je bio korak ispred cuvara.

devlagm

pre 9 godina

Ne volim Kobija iz razloga sto trosi puno napada i sutira iz nemogucih pozicija. Kad ne ide njega ne ide ni tim... Dzordana sam voleo da gledam jer nikada nije srljao. Uvek je bio korak ispred cuvara.

Aleksa Milojević

pre 9 godina

@andrijano, veruj mi znam mnogo ljudi koji prate moto trke i mnogi su mlađi od mene (48) i navijaju za nove vozače ali još nijednog nisam upoznao da je i jednom osporio Valentinu dr. Rosiju da je najbolji svih vremena, a što se tiče Jordana i Kobija, pa igrali su drugačiju košarku, generacijski su različiti, stilovi se razlikuju, svako neka odabere sebi...

Sasa

pre 9 godina

Za mene lično je Medzik Dzonson najbolji poznavaoc i mađioničar ove igre, ovo su dva atletska fabrikanta koji mogu da kucaju nenormalno i i šutiraju do besvesti, ono što je Medzik radio to je magija, stariji znaju o čemu pričam.

Vlado

pre 9 godina

Za mene Kobe igra lepsu kosarku, Jordan je za to vreme bio neverovatan igrac ali onaj njegov najslikaniji potez kad krene na polaganje desnom pa prebaci u levu je smesan za danasnje poteze, pa pogledajte samo 10 poteza Dwyane Wade-a, to je spektakl. To sto se tice atraktivnosti, a ostalo - pogledajte statistiku i za toliko je Jordan bolji igrac - dakle nijanse su u pitanju.

milos

pre 9 godina

Kakvu glupost je izgovorio, slazem se da je dzordan bolji i da ne mogu da se porede ali kad je dzordan najgori on je 10x bolji od najboljeg kobija ja vecu glupost skoro nisam cuo!

Rade Futog

pre 9 godina

Identicne su gradje, pokrete skoro iste prave, MJ je za nijansu skocniji i snazniji, Kobi za nijansu lucidniji i lepse dribla. Iste su "Ubice" u napadu obojica, u odbrani bih malu prednost dao MJ-u. Da je MJ imao dominantnog igraca, poput Seka, pored sebe, kao ni Kobi ne bi bio prva opcija u napadu, sigurno. Dakle, u 95% kosarke su jednaki, i onda se javi jedan Redzi Miler, koji je celu svoju teatralnu karijeru, prljavih usta, davao bombasticne izjave. Danas je u narodu jeres porediti bilo koga sa MJ-em, pa i Kobija, ali jedna velika zvezda koja je u svojoj trofejnoj karijeri po kvalitetu za nijansu ispod najveceg ikada, zasluzuje mnogo veci respekt.

prijatelj

pre 9 godina

Ma 10 hiljada milijardi puta... Dzordan je bolji i to se ne dovodi u pitanje ali citajuci komentare na b92 neko bi pomislio da je davao izmedju 60 i 90 poena po utakmici.
Fanovi su mu postali gori od Noletovih.

Bojan

pre 9 godina

retko precenjen igrac ovaj Miler
odlican sut, a van toga, malo bolji od prosecnog igraca, uopste mi nije jasno kako je zavrsio u HoF.
a sto se tice ove izjave, nema veze sa mozgom (mozda pokusava i sebi malo da da na znacaju jer ga je Majkl zestoko trsio, a Kobi nije imao toliko prilike). Majkl je bolji, ponajvise u odbrani, u napadu su tu negde.

Diablo

pre 9 godina

Pazite, mnogi nisu ni shvatili koliko je ovo preterana i glupa izjava. Covek je ladno izjavio kako je, tako reci, najslabiji Dzordan bolji 10 puta od najjaceg Brajanta. Drugim recima, Dzordan na najvisem nivou je daleko vise od tih 10 puta bolji od Brajanta na najvisem nivou. Po njemu. Covek ili veze nema, ili je teski kompleksas. Treceg nema.

a jesi i ti muzicar?

pre 9 godina

Kao sto sam pisao i ranije, mozete misliti koliko su vecini likova ovde koji prate kosarku isprani mozgovi, kad ovako nebuloznu izjavu odobravaju i opravdavaju...

Beljo

pre 9 godina

I Kobe ga je bukvalno kopirao... Toliko poteza je identicnih usvojio da ima kao MJ. Pa broj 24, pa ova patoloska zelja da ga prestigne... Ali dobro, ostace upamcen i podatak da je Kobi ubjedljivo prvi na listi najvise promasenih suteva u NBA.

Djosa i Tika

pre 9 godina

Redzi veliki gospodin! Secam se Indianapolisa 2002. godine i sada vec legendrarne recenice Slobodana Sarenca "ceka se Pol Pirs ili Redzi Miler, Andre Miler ce pokusati za tri poena...NEMA TROJKE NEMA TROJKE"...uf najezim se i dan danas. Zasto ovo pisem, pa upravo posle tog suta cela americka reprezentacija zaputila se ka svlacionici, a da ne cestita nasem timu. Jedino on, veliki Redzi Miler imao je snage za to. Kapa dole majstore.

Beljo

pre 9 godina

@Akrobata
Taj isti Ajzea Tomas je dao u NBA finalu 25 poena u jednoj cetvrtini, na jednoj nozi, jer je uganuo bio clanak. Vodio je Detroit, tada skromniji tim od Lerijevog Bostona i Medzikovih Lejkersa, do 2 prstena... Kad bi cifre i broj prstena bile sve... Prije Brajanta je bilo i bice vecih igraca. Kad je Ajzea dozivio povredu kao Kobi, zavrsio je karijeru. Sa 32 godine. Sampion koji nece da igra ako ne moze da osvaja. Kobe se tako povrijedio u 34. ali bolesna zelja da nabija sopstvenu statistiku, i da zaradi jos novca, ga je vratila na parket. Znao je i on i svi da ce igrati za nikad losije Lejkerse, bas zbog njegovog ponasanja i ugovora. I evo ga, 3. na listi... Majkl Dzordan, veliki sampion, je posao kad mu dosadilo. A mogao je stici Karima. Mogao je osvojiti jos par prstena........ Koliko je tu bilo onih pravih vodja, sampiona... Onih koji su od losih timova pravili najbolje. Onih koji su u svojoj generaciji bili 1. pa dosta praznih mjesta... Kobe u svojoj generaciji?? Pa svako ko je pratio kosarku u Kobevom prajmu znao ga je svrstati iz par drugih kosarkasa...

otkacheni

pre 9 godina

Ja sam zbog cetrdesetogodisnjeg Dzordana stalno ustajao nocu da gledam Vizardse, a on je davao dvadesetak poena po mecu i tada. Kada vidim Brajanta promenim kanal.

Idol vam je čovek koji jede svoje sline

pre 9 godina

Koliko sam ja voleo tu Nba ligu, i pre Sakramentove ere. Svi u školi smo imali album sa sličicama Nba igrača (Tada je Divac bio u sarlotu). A tada su glavni igrači bili Grent Hil, Stokton, Dzordan, Miler, Glen Rajs, Geri Pejton, Son Kemp, Garnet, Peni Hardavej, Alonzo Morning, pa veterani Mutumbo i Olejdzuvon, pa Šakil O nil...Obožavao sam tu ligu

akrobata

pre 9 godina

mislim da je Ajzea Tomas rekao,da je velika čast kada te uopšte stave u istu rečenicu sa Džordanom i da Kobi zaista sme da se stavi u istu rečenicu kada se spomene Majkl. To je to. Čista definicija,koliko je dobar Kobi Brajant.

Pukovnik Mortimor

pre 9 godina

Pratim NBA vec 17 godina . Naravno da Kobi nije bolji od Majkla jednostavno to brojke potvrdjuju 6 MVP 6 titula itd itd. ALi mislim da godine 2005 2006 2007 2008 su bile neverovatne !

Mislim da niko nije bio toliko dominantan u napadu bar u modernoj kosarci kao sto je bio Kobi Brajant,

Mislim ono je bilo toliko brutalno da nije bilo fer .

Utakmica od 81 poena cak nije bila Kobijeva najbolja utakmica. pre te utakmica je imao toliko ludih veceri da nije mogao da promasi . unakazi protivnika za do kraja trece deonice i onda ga Fil stavi na klupu jer nema potrbe da igra vise.
E ali protiv Toronta je jednostavno bio veliki pritisak na FIla od cele nacije puasti coveka da vidimo dokle moze.

Majkl je generalno nedodirljiv . Ali ove godine sto sam spomenuo . niko nikad nece ponoviti .


Redzi je preterao. !

Bojan

pre 9 godina

(bohemian, 17. decembar 2014 00:22)
ne preterujem, Miler ni u svoje vreme nije bio toliko smatran velikom zvezdom, dovoljno je videti koliko je puta izabran za najbolje petorke u NBA, 3 puta, i to u trecu. Odbrana nista posebno, bolji je bio trash talker nego defanzivac. Napad, kao sto rekoh, sjajan sut i to je jedino upecatljivo.
Kazem opet, osim suta malo bolji od prosecnog igraca, sa sutem, na granici all-star nivoa, hall of fame nikako. Ali u zelji da napravimo MJovo vreme nekim strasnim vremenom proglasicemo i Redzija igracinom.
MJ nije neuporedivo bolji u odbrani od Kobija, ali jeste osetno bolji. No i Kobi ume 1 na 1 sjajno da brani (gledati njegov duel protiv Duranta u plejofu u skorije vreme).
Sto se tice cupanja titule, mozes tako cepidlaciti i za Majkla, eto samo na putu do poslednje titule je imao meceve gde je sutirao 15-35, 9-26, 9-25 a da je te meceve njegov tim dobijao. Ipak, koliko god uspesno Majkl bio zatvoren u tim mecevima to ne menja cinjenicu da je Majkl bio najbolji igrac Cikaga u svakom trenutku, samo dok je sva paznja na Majklu ispliva neki saigrac. Tada je to bio Gasol za Kobija.
Za mene je nesumnjivo Majkl bolji igrac, ali mislim da se vara svako ko misli da je razlika neka velika

Kisko

pre 9 godina

Možete da pričate šta hoćete, ali Jordan nikada ali NIKADA nije ostavljao ekipu na cedilu. Ljudi, jeste li vi svesni da se ovde porede čovek koji je posle skoro cele propuštene sezone terorisao jedne Boston Celticse sa sve Birdom, Parishom i McHaleom, i čovek koji naprosto nije igrao ni blizu protiv takvih odbrana (uz svo poštovanje Peđe, Divca, Bibija, Webbera, Douga Christie-a). Jordan nikada nije izgubio NBA finale, što samo govori o kakvom je šampionu reč. Kad se govori o Bryantu čovek, iako i on ima izuzetan pobednički mentalitet, naprosto nije kao Jordan koji retko kada nije ulazio u playoff, a Lakersi su imali loše sezone kada je Shaq otišao i da nije bilo onog trejda u kom je došao Gasol verujem da bi Kobe ostao na 3 titule. Radi se o dva izuzetna igrača ali kada se porede, Kobe naprosto nije dovoljno dobar da se poredi sa Jordanom, jer na kraju krajeva Kobe je kopija Jordana. I još jedna stvar Jordan nikada nije terao igrače iz Chicaga kao što je Kobe oterao Shaqa i Howarda.

manuginobili

pre 9 godina

Sta ste se uhvatili za ovo "10 puta",jasno je sta je covjek htio da kaze,i zna dobro sta prica jer je igrao protiv obojice-nisu za poredjenje i tacka...sa Jordanom se niko ne moze porediti,mozda se u buducnosti i pojavi neko ali za sada ga nema ni na vidiku,a Kobe jedino moze dobiti titulu igraca koji mu se najvise priblizio u smislu slicnosti u nacina igre,recimo najbolja Jordanova kopija-sto je i logicno jer mu je on idol i skidao je sve njegove pokrete,a cisto igracki gledano daleko je on od Michaela,nema tu nikakve rasprave.

bohemian

pre 9 godina

@Bojan
Pretjera ga sad i ti, Miller je uz Clyde Drexlera bio bez sumnje najbolja dvojka 90-ih u NBA iza Jordana, a ono po tebi ispade prosjek. Danas, recimo, od igraca koji su u zenitu ili blizu njega niko na toj poziciji nije bolji od Millera (Kobe i Wade su davno prosli zenit pa ih ne racunam). Ili zaista mislis da je recimo Klay Thompson bolji od Millera?

Dalje, svesti poredjenje Jordan vs. Kobe na, parafraziram, "Jordan je bolji u odbrani, u napadu su tu negdje" je neozbiljno. Pored toga sto je Jordan bio NEUPOREDIVO bolji odbrambeni igrac od Bryanta, razlika u napadackoj igri mozda nije toliko ogromna, ali je opet ocigledna. Cinjenica je, Kobe je u nekim kljucnim finalnim serijama bio potpuno zatvaran (Pistonsi 2004, Boston 2008, `10 takodje u velikoj mjeri ali je Gasol iscupao titulu u 7. utakmici kada je Bryant imao 6-22 ili slicno), ne pamtim da je Jordana i jedna odbrana uspijevala uciniti tako nemocnim.

Neko rece da su Bryantove sezone 2005-2008 bile najveca napadacka dominacija nekog igraca. Samo cemo zanemariti cinjenicu da su tih sezona Lakersi bili miljama daleko od konkurentne ekipe, kompletan tim je bio talac njegove "ball-hog" kosarkaske filozofije, sjecam se utakmice u Bostonu jedne od tih sezona kada je ispalio 47 lopti. Ova sezona je "deja vu" toga, samo sto mu je sada 36 godina i nekako je tuzno gledati ga kako u sutonu karijere juri za nekakvim individualnim rekordima koji ionako nece jos dugo biti u njegovom vlasnistvu, dok mu tim tavori na dnu.

andrijano

pre 9 godina

standardna prica.klinci koji su gledali samo brajantovo vreme misle da je on najbolji a nisu imali prilike da gledaju dzordana.mora se gledati mnogo utakmica da bi se to zakljucilo a to svakako video klipovi ne mogu nadomestiti i dati pravu sliku.brajant je masina i sjajan je ali je dzordan imao jos nesto vise.vise od igre.covek je odavno u penziji a jos uvek se govori o njemu.ko prati motociklizam ista je stvar sa valentinom rosijem.klinci koji dolaze osporavaju rossija da je najveci svih vremena a to je cinjenica.mogu samo da zale sto nisu bili rodjeni u njegovoj eri.isto vazi i za dzordana.

elmer

pre 9 godina

Cinjenica je da je nakon Jordanovog povlacenja Kobe nesto najblize tom nacinu igre i ovo 10 puta bolji je ipak itekako preterivanje.

Opet po mene je Lebron po igrackim kvalitetima na toj poziciji najblizi letecem visocanstvu, mada nema tu gracioznost kao Kobe koji ipak ima eleganciju poput Jordana, ali je i daleko veci egoista i sto bi na basketu rekli siledzija.

Fadeaway Dance

pre 9 godina

Uf ovo me malo iznenadilo . Los dan i 10 puta bolji

Pogotovu jer znamo kakav je Redzi odnos imao sa Majklom .

Ocekujem reakcije drugih velikana na ovaj komentar .

xyz

pre 9 godina

Kao što napisah nedavno, možete zamisliti koliko je MJ dobar kada postoje ljudi koji govore za njegovu lošiju kopiju da je najbolji u istoriji.

Aleksa Milojević

pre 9 godina

@andrijano, veruj mi znam mnogo ljudi koji prate moto trke i mnogi su mlađi od mene (48) i navijaju za nove vozače ali još nijednog nisam upoznao da je i jednom osporio Valentinu dr. Rosiju da je najbolji svih vremena, a što se tiče Jordana i Kobija, pa igrali su drugačiju košarku, generacijski su različiti, stilovi se razlikuju, svako neka odabere sebi...

Rale

pre 9 godina

Redzi nikad ne bi ovako nesto rekao.Zato sto je uvek govorio da je Kobe jedini koji moze da pogadja suteve kao Jordan.A i da je rekao,Kobe kad je do poluvremena dao Majku 42,tad je bio losiji 10 puta? I kad mu je sa 19 godina dao 33?Po mom misljenju kad je Brajant u svojoj zoni,niko ga nikada ne moze zaustaviti i pogodice preko svih 5 igraca ako treba.Stoji da je Jordan najbolji,ali izjava ovakvog tipa je glupa i smesna.

Mac

pre 9 godina

Kakav je pacijent ovaj Redzi. A kakve veze ima i ako jeste bolji???? Kobi je jedan od najboljih igraca svih vremena a od koga je bolji i ko je od njega bolji su price za neostvarene kompleksase.

Nerazumni

pre 9 godina

(Djosa i Tika, 16. decembar 2014 20:11)

Bravo, i ja se toga secam, a i svi mogu da se podsete na klipovima! Ali nije jedini, ostali su Redzi i Elton Brend! :)

devlagm

pre 9 godina

Ne volim Kobija iz razloga sto trosi puno napada i sutira iz nemogucih pozicija. Kad ne ide njega ne ide ni tim... Dzordana sam voleo da gledam jer nikada nije srljao. Uvek je bio korak ispred cuvara.

secam se malo dalje od Indijanapolisa

pre 9 godina

Za momka koji kaže da je R. Miler veliki sportista, sećam se da je isto tako kad je Bodiroga zamolio da dobije peškir da se obriše od klupe amera, R. Miler odbio da mu da. http://www.b92.net/sport/indijanapolis/utakmica.php?id=48

Bojan

pre 9 godina

(Kisko, 16. decembar 2014 23:27)
hmm, terorisao Kelte. Pa Majkl je u plejofu igrao 6 meceva protiv Birda i svih 6 je izgubio, prosecna razlika 11+ poena i to uz dva zestoka smanjenja razlike u garbage time-u.
Postoji taj jedan legendaran mec u kom je Majkl odigrao fenomelano i drzao Cikago u igri do kraja, ali je i tu (po meni) imao pomoc sudija koji su bili laki na pistaljci da ga posalju na slobodna bacanja, narocito tu imam u vidu trojku koju je sutirao za produzetak.
No, cak i sa tim mecom, u 6 koliko je igrao protiv Birda u plejofu, Bird ga je nadigrao i pojedinacno (znaci nije bila presudna samo snaga tima gde je Boston nesumnjivo imao prednost).
Bird 27.2 (16.3 suteva po mecu) 9 skokova 8.5 asistencija
MJ 39.2 (29.8 suteva po mecu) 6.7 skokova i 5.8 asistencija
objektivno, prednost Bird.
A sto se tice odbrane Kelta iz tog vremena, pogledaj te meceve (ja jesam), danas ima 4-5 ekipa koje imaju bolje odbrane od tih Kelta.
(Beljo, 16. decembar 2014 23:24)
ako Kobi zeli da igra, sta je problem sa tim? Ko kaze da je u pitanju zelja za novcem i statistikom, mozda jednostavno voli da igra i da se takmici. Ne vidim neki problem.

devlagm

pre 9 godina

Ne volim Kobija iz razloga sto trosi puno napada i sutira iz nemogucih pozicija. Kad ne ide njega ne ide ni tim... Dzordana sam voleo da gledam jer nikada nije srljao. Uvek je bio korak ispred cuvara.

ccleaner

pre 9 godina

(Djosa i Tika, 16. decembar 2014 20:11)

Da li pričamo o istom onom "gospodinu" koji nije hteo da doda Divcu peškir da se obriše, već je samo okrenuo glavu i napravio se lud? To je bilo na olimpijadi ako se ne varam

Sasa

pre 9 godina

Za mene lično je Medzik Dzonson najbolji poznavaoc i mađioničar ove igre, ovo su dva atletska fabrikanta koji mogu da kucaju nenormalno i i šutiraju do besvesti, ono što je Medzik radio to je magija, stariji znaju o čemu pričam.

ZiZu

pre 9 godina

@svi koji omalovazavaju Jordana, pogledajte na "Youtube"/u "Jordan 50".
Takodje mi je zao sto ga nisu gledali dok je igrao. Kada je on igrao, publika (čikaška ili protivnickog kluba) nikada nije napuštala dvoranu, jer su znali da će možda uraditi nešto što dotada nije viđeno ili što možda nikada neće videti sem na ekranu naravno.

-MJ i legenda Bruce Lee , 2% masti na telu.
-Najbrži igrač na 100m - tada u NBA, Kevin Johnson pa onda MJ.
-Kada je zakucao preko nekog pleja i iz publike su mu dobacili da nadje nekog svoje visine u sledećem napadu zakucavanje preko centra od 2.16 i pitanje da li je taj dovoljno veliki...
- I sada u 51 god. moze da zakuca i igra 1:1 sa 30 god mladjima koji ga ne mogu cuvati....
....

Za kraj, Redži jeste preterao, Kobi je veličanstven košarkaš, ali je MJ bolji.

Jack

pre 9 godina

Redzi veliki gospodin! Secam se Indianapolisa 2002. godine i sada vec legendrarne recenice Slobodana Sarenca "ceka se Pol Pirs ili Redzi Miler, Andre Miler ce pokusati za tri poena...NEMA TROJKE NEMA TROJKE"...uf najezim se i dan danas. Zasto ovo pisem, pa upravo posle tog suta cela americka reprezentacija zaputila se ka svlacionici, a da ne cestita nasem timu. Jedino on, veliki Redzi Miler imao je snage za to. Kapa dole majstore.
(Djosa i Tika, 16. decembar 2014 20:11)

Redzi gospodin? Svasta necu procitati ovde. A kad se bezobrazno iz cista mira brecnuo na Zeljka Obradovica na Olimpijadi u Atlanti?! Naravno ni tehnicka se nije smela dati Amerikancu koji mora osvojiti OI.

Gnjajs

pre 9 godina

Gledao Jordana u najboljim danima,gledao Kobe-a cijelo vrijeme i stvar je jasna. Jordan je svakako bolji prilicno ali reci 10 puta ili to jos sto ste naveli je realno pres......nje i slazem se da su sad fanovi malo suludi. I svi zanemarujete jednu cinjenicu-Kobe je vrhunski atleta ali Jorda je bio vanzemaljac...to se ne stice,sa tim se radjas. Bez obzira sta pricali Kobe je zvjer. Jordan je bio zvjerina ali tolike razlike su ipak malo trash talking a svi znamo kakve su NBA zvijezde u penziji... :-)