Sreda, 26.11.2014.

13:23

Ćurčić: Sujeti ne sme da bude mesta

Novi selektor reprezentacije Srbije Radovan Čurčić rekao je da ne bi ni prihvatio ponudu rukovodstva FSS da ne veruje u plasman na Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92

Æurèiæ: Sujeti ne sme da bude mesta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

220 volti

pre 9 godina

Definicija problema je pola od rjesenja problema, pa je tu Curcic na pravom putu. Vasar tastine zadnjih godina je bio glavni problem. Izbori igraca su precesto bili nekakvi egzibicionisticki pokusaji, treneri su precesto zivjeli u oblacima, igraci jednostavno nisu pokazivali ono sto se trazilo, dok neki nisu ni mogli. FSS jednostavno nije postojao na nekom operativnom planu da sve poveze, ukomponuje, da rjesava trzavice kada pocnu (kojih vazda mora da bude). Sad izgleda da je princip alhemije mozda napusten, ostaje nam da se nadamo da se odustalo od toga da se "lako cemo" i histerijom ista rjesava. Nije cudno sto su neki ozbiljni ljudi odustali. Mnogo toga fali, ali mi se cini da pogotovo fali neki kult reprezentacije. Svaka ozbiljna drzava ima skup igraca kojima se ponosi jer najbolje igraju za drzavni grb. Eto recimo taj Klose je bio prilicno prosjecan igrac na klupskom nivou ali je u reprezentaciji briljirao. U Srbiji se takvi malo cijene i brzo zaborave. To treba mijenjati. Matic je sjajno poceo. Ivanovic, Stojkovic, Basta, Jankovic, Sulejmani, Petrovic...vazda odigraju maksimalno. Prije su tako radili Zigic, Krasic...(ne bi ih jos precrtao). Ne treba patiti od imena, svi oni znaju igrati fudbal, vec igru bazirati na onima koji odigraju na 220 volti u reprezentaciji. Ko zna, mozda treba dati sansu i Radovicu.

Gogi

pre 9 godina

Rajkovic,Ivanovic,Subotic,Vidic,Kolarov,Matic,Ljajic,Jojic,Tadic,Mitrovic,Mrdja,Rez .Stojkovic,Mitrovic,Bisevac,Basta,Tosic,Jankovic,Markovic,Nastasic,Jankovic,Kostic,Sculetic,Lazovic Darko,Djuricic

Majstor Bob

pre 9 godina

Hahaha. Ne palite se vise oko Vidica, kada kazu tako. Nije NEMANJA VIDIC bilo ko, njegova rec ima VREDNOST. Kada Nemanja kaze da nece da igra vise, to je to, nece i kraj, TACKA. Nije on Danko Lazovic i sl. Alo, Nemanja Vidic!

Banja Luka

pre 9 godina

Najgluplji su mi komentari tipa "Ne navijate za Karadžića, već za reprezentaciju".
Da li to znači da treba slijepo da podržavamo sva dešavanja u reprezentaciji? Da trebam reći kako je u redu što je reprezentacija koja je išla na SP 2010-te bukvalno rasturena potezima FSS, od igrača do selektora?
Mnogi ovde spominju poraze na tom SP, Antićevu platu itd, a ja bih ih samo upitao za koga ste navijali u poslednjih 10 godina na ostalim velikim takmičenjima, jer Srbije tamo nije bilo i koliko su nas koštali svi ti neodlasci na takmičenja? Da ne spominjem FIFA i UEFA rang liste.
Presaberite se malo, pa ćete doći do računice koliko nas je koštao Karadžić i njegovi puleni.

Nemanja ™ © ®

pre 9 godina

- - -

Stojković
Ivanović-Subotić-Vidić-Kolarov
Gudelj-Matić
Basta-Tadić-Kostić
Đorđević

Lukač
Rukavina-Tomović-Biševac-Duško Tošić
Jojić-Kuzmanović
Zoran Tošić-Ljajić-Marković
Aleksandar Mitrović

Dmitrović
Stojković-Lazar Ćirković-Veljković-Petrović
Milinković Savić-Radoja-Čaušić
Đurđević-Pešić-Čavrić

- - -

Radovane, biraj!

- - -

Filip

pre 9 godina

Ako vrati Vidica i pozove Subotica i Ljajica imacemo sanse,
Stojkovic- Ivanovic, Vidic, Subotic,Kolarov- Matic, Milivojevic, Jojic(Kostic),Tadic,Ljajic- Mitrovic

boj@n

pre 9 godina

Ovo mi je najdrazi dio teksta..

"Zvaćemo Vidića, Subotića i Ljajića"

"Ćurčić je poručio da će njegov naslednik na mestu selektora mlade reprezentacije za šampionat Evrope u Češkoj moći da računa na sve članove A tima"

Podrška za Radovana

inter45

pre 9 godina

on je po meni dobar trener ali sta vredi kad posle 2 lose utakmice ce svi da ga razapnu i jos ako mu drugi budu sastavljali ekipu nema od toga nista ....nama ni murinjo ni gvardiola ni klop ne,bi pomogli jer mi nemamo plan kako sta i svakom treneru se svi mesaju koga ce da pozove ko ce da igra u startnoj itd ...mi moramo da resimo probleme u savezu i sa menadzerima pa onda sa selektorom itd....i da se napravi plan na duze staze....ovako presipamo iz supljeg u prazno ....

ludinovinar

pre 9 godina

Podrska Curcicu, dobar je covek, verujem da je solidan strucnjak, samo da uspe da stvori dobru hemiju medju nasim princezama, da pocnu da trce i da se bore, bice nesto od toga.. Sto se tice FSS, sto pre raspustiti bandu i postaviti novo rukovodstvo, pa neka je i Savo na celu (mislim da se ovo svakako sprema).. Uzdravlje! :-)

role

pre 9 godina

Curcic zna samo da igra bunkericu i situacija sa mladom reprezentacijom i nedostatkom igraca mu je idealno odgovarala za sprovođenje svoje taktike parkiranja busa pred golom.Tako ce igrati i sa A timom, a to je u totalnoj suprotnosti sa potrebama koje nalaze bezizlazna situacija u grupi.Ovo je blago receno uzasno rjesenje.
Po meni je trebalo dati sansu Drulovicu.Drulovic je u relevantnim utakmicama sa Irskom i Brazilom odigrao prilicno dobro.Neko u komentarima pominje losa izdanja protiv Paname i Jamajke.Te dvije utakmice su totalno nepodobne za ocjenu rada trenera.Znate koliko se igracima, nakon zavrsene sezone, nakon sto su dobili voljno od klubova, igra protiv takvih reprezentacija,dok su glavom vec na godisnjim odmorima.Brazil je vec druga stvar...tu ne treba posebna motivacija za igru i tu je ekipa igrala vise nego korektno.Irska je takodzer relevantna jer se ta utakmica igrala u jeku sezone i bilo je sasvim ok.

Kosovski ciklus

pre 9 godina

gledam prekljuce sauyempton Tadic se stalno izvlaci na krilo i gadja Pelea , mislim da bi to trebali da kopiramo i da gadja Mitrovica ili Djordjevica , Tadic pored sebe mora da ima jos jednom igraca koji je jak na lopti i sa karakteristikama plejmejketa ,a to nisu ni Matkovic ni Tosic vec Ljajic , a levo bi trebao da igra Kostic iza njih Matic i Jojic to je formula .

Ivan

pre 9 godina

El je ovaj lik vodio reprezentaciju,posle ostavke Pizona,na onoj cuvenoj turneji po srednjoj Americi kad smo se proslavili sa Hondurasom.

Muka mi je od vasih aranzmana

pre 9 godina

Ali ne sme da bude mesta ni vsim dogovorima sa menadzerima ko ce da bude u prvih 11 u zamenu za koji procenat od prodaje igraca...

Dado

pre 9 godina

Subotića i Ljajića svakako treba vratiti u tim, a Vidića jedino ako ga Mancini u Interu preporodi. Veliki sam Zvezdaš i obožavalac Vidića, koji je jedan od naših najboljih igrača u istoriji ali u timu ne mogu igrati imena, več oni koji to svojim igrama u klubu zaslužuju. Vidara je znao praviti glupe kiksove u dresu Srbije i kada je bio na vrhuncu kariere u Man Unitedu, a kamoli sada kada u Interu ne može da se sastavi. To naravno ne znači, da ne može sve da se promeni...takav as kakav je on nije zaboravio igrati fudbal preko noči, možda samo treba malo duže vremena da se prilagodi, ali ako do marta ne popravi svoju igru, nema logike da se ga poziva, samo zato da se u javnost plasira priča "evo vratili smo Vidića" a taj isti Vidiće ne bi bio ni 20% onog pravog Vidića.

ja sam za Radomira a ne Radovana

pre 9 godina

Ne pljujte odmah po novom selektoru, vec ga podrzite!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Matrix, 26. novembar 2014 13:26)


Prvo rezultat pa onda podrska.
Dosta je bilo.

hgf

pre 9 godina

matrix tvoj komentar je prvi i totalno bespotreban ako samo tako lupetas onda nemas pametnija posla u zivotu.puna podrska za curcica ali u peprezentaciji mora biti mesta za radovica,skuletica,ljajica i vidica.

Former Player

pre 9 godina

Slusaj neznalicu ne veruje u prolaz pa dok ima teoretske sanse uvek mora da se veruje. Nista nije bolji od Drulovica nije. Sto se tice Nemanje Vidica treba mu dati poziv to je veliki znalac i profesionalac, takodje to vazi i za Subotica. Lajic nezasluzuje poziv i nema postovanje prema Srbiji i nasoj himni stim kvari raspolozenje u ekipi.

dragan1982

pre 9 godina

bilo bi fenomenalno kad bi nam se vratili vidic i subotic jer nesme se zaboraviti ,sa njih dvoje kao stoperi smo otisli na SP i sledece kvalifikacije za EP smo bili do zadnje utakmice u igri za plasman,jeste da nemanja nije vise onaj stoper kao pre ali sigurno je bolji od svih sto imamo trenutno..adem ljajic? pa kad ce dobiti sansu od prve minute ako ne sad u naredne dve utakmice jer koga imamo po levoj strani?? lazar markovic decko nije dobar igrac i nazalost moze biti da ce ispasti kao najvaca prevara u istoriji srpskog fudbala.znam mlad je jos ali i on je vec neke tri godine profi igrac i nimalo se nije poboljsao na osnovu vremena u partizanu..filip kostic je slican talenat samo je pitanje dali ce uopste dobijati sansu ove sezone u stuttgartu posle odlaska armin veh-a koji ga je i doveo za 5 miljona evra a svabe vec kukaju kako je flop i da je nenormalno dati za jednog igraca iz gronigema tolko pare tako da je vreme da se da sansi ademu ljajicu...znam i on je rezerva ,retko kad igra ali treba mu dati poverenje jer verujem da je bolji od markovica i kostica ..bar trenutno.kunemo se u tu neku pozitivnu atmosferu samo nije sve u pozitivnoj atmosferi ...igraci moraju da imaju patriotizam u sebi moraju da budu ratnici sto nazalost retko ko od nasih igraca moze da kaze o sebi da je takav..tu pre svega ciljam na nevena subotica ,decko je nemac u dusi ,slusa nemacki hiphop ne druzi se sa srbima jedino kad je vidic tu onda je motivisan do daske ..sve u svemu ,ajmo srbijooo

hall

pre 9 godina

koliko će još pravih legendi fudbala Tome da potroši i omrzne ih narodu koji ih je volio? to je ono kad čovjek nema trunke elementarnog poštenja, pa i sve da ima rezultate više bi otišao, a on ovako jaše, al nije problem što jaše nego što je jači nego ikad. e tu dolazimo do suštine, nema naroda. da ima, druge bi se pjesme pjevale.

nyk

pre 9 godina

Samo zbog rezultata u mladjim selekcijama podrzavam i Savu i Curcica! Savo je jedini pokazao petlju i rekao da ce on predloziti selektora i odgovarati za njega za razliku od toga da Dika niko ocigledno nije postavio vec covek sam dosao!!
Po meni ce sledeci pokazatelj rada biti upravo Subotic, ukoliko se on vrati, radi se o zdravom kolektivu... uostalom, prvi spisak ce sve reci.... Srecno!

a.s. roma - nikšić

pre 9 godina

Komparacija:Srbija - Čelzi
(Ivanović-Ivanović,Cahill-Subotić,Terry-Nastasić(Vidić),Azpilicueta-Kolarov,Matić-Matić,Fabregas-Marković(Kuzmanović),Diego Costa –Đorđević,Oscar-Ljajić,Ramirez/willian-Tošić/Sulejmani,Hazard-Tadić kojeg očekujem sledeće sezone u Čelziju.To je igra preko oba krila i po dubini i po širini,brza a i spora po potrebi sa brzim promjenama mjesta i otvaranjem prostora.Ono što je Mihailović igrao u Zagrebu (0:2)i Briselu(1:2)je “ragbi“ – dodaj loptu prvom do sebe, sa milion krupnih sporih veznih igrača. Ključ uspjeha reprezentacije je UKLOPITI Tadića koji je odličan paker-asistent koji može igrati po desnoj i lijevoj strani,čije lopte imaju “oči“ baš kao i one koje je teledirigovano slao Ljubinko Drulović. Svi se sjećamo njegovog centar šuta Savi Miloševiću za 1:2 u Pragu protiv Češke. On ima feeling za taj tip igrača pa bi ga on bolje uklopio,Antić još bolje a Murinjo najbolje.

a.s. roma - nikšić

pre 9 godina

Kičmu reprezentacije treba da čine tri osovine ili stožera(Matić,Tadić,Đorđević)i oko njih treba da se vrti igra a ne da je vode Kolarov(kao u Zagrebu)ili Ivanović, već da budu u službi ekipe.Ovim osovinama treba naći “parnjake“ sa odgovarajućim performansama kako bi se igra ubrzala. Ispred Matića po sredini brzi Marković(60min) ili borbeni Kuzmanović(30min)(traži se kopija Fabregasa).Tadiću brzi pokretljivi Tošić(60minuta) (iza njega po desnoj strani ili lijevoj)i Sulejmani (30min.)koji je mnogo zadužio FSS spasivši Srbiju od Hrvatske(1:1)čije zlatne “kifla“centaršuteve i odličnu tehniku treba iskoristiti,šteta što tu nije bio Đorđević da one tri pogođene “trepavice “Mitrovića pretvori u tri zicer gola. Đorđevićev parnjak je Ljajić.Đorđević je sistemski all-round centarfor tip Diega Coste, brzo mijenja strane i otvara prostor, sa velikim procentom realizacije.Pozadi Ivanović, Subotć,Nastasić(Vidić), malo naprijed Kolarov. Slična formacija Čelzijevoj formaciji.

a.s. roma - nikšić

pre 9 godina

Komparacija:Srbija - Čelzi
(Ivanović-Ivanović,Cahill-Subotić,Terry-Nastasić(Vidić),Azpilicueta-Kolarov,Matić-Matić,Fabregas-Marković(Kuzmanović),Diego Costa –Đorđević,Oscar-Ljajić,Ramirez/willian-Tošić/Sulejmani,Hazard-Tadić kojeg očekujem sledeće sezone u Čelziju.To je igra preko oba krila i po dubini i po širini,brza a i spora po potrebi sa brzim promjenama mjesta i otvaranjem prostora.Ono što je Mihailović igrao u Zagrebu (0:2)i Briselu(1:2)je “ragbi“ – dodaj loptu prvom do sebe, sa milion krupnih sporih veznih igrača. Ključ uspjeha reprezentacije je UKLOPITI Tadića koji je odličan paker-asistent koji može igrati po desnoj i lijevoj strani,čije lopte imaju “oči“ baš kao i one koje je teledirigovano slao Ljubinko Drulović. Svi se sjećamo njegovog centar šuta Savi Miloševiću za 1:2 u Pragu protiv Češke. On ima feeling za taj tip igrača pa bi ga on bolje uklopio,Antić još bolje a Murinjo najbolje.

ja sam za Radomira a ne Radovana

pre 9 godina

Ne pljujte odmah po novom selektoru, vec ga podrzite!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Matrix, 26. novembar 2014 13:26)


Prvo rezultat pa onda podrska.
Dosta je bilo.

a.s. roma - nikšić

pre 9 godina

Kičmu reprezentacije treba da čine tri osovine ili stožera(Matić,Tadić,Đorđević)i oko njih treba da se vrti igra a ne da je vode Kolarov(kao u Zagrebu)ili Ivanović, već da budu u službi ekipe.Ovim osovinama treba naći “parnjake“ sa odgovarajućim performansama kako bi se igra ubrzala. Ispred Matića po sredini brzi Marković(60min) ili borbeni Kuzmanović(30min)(traži se kopija Fabregasa).Tadiću brzi pokretljivi Tošić(60minuta) (iza njega po desnoj strani ili lijevoj)i Sulejmani (30min.)koji je mnogo zadužio FSS spasivši Srbiju od Hrvatske(1:1)čije zlatne “kifla“centaršuteve i odličnu tehniku treba iskoristiti,šteta što tu nije bio Đorđević da one tri pogođene “trepavice “Mitrovića pretvori u tri zicer gola. Đorđevićev parnjak je Ljajić.Đorđević je sistemski all-round centarfor tip Diega Coste, brzo mijenja strane i otvara prostor, sa velikim procentom realizacije.Pozadi Ivanović, Subotć,Nastasić(Vidić), malo naprijed Kolarov. Slična formacija Čelzijevoj formaciji.

Kosovski ciklus

pre 9 godina

gledam prekljuce sauyempton Tadic se stalno izvlaci na krilo i gadja Pelea , mislim da bi to trebali da kopiramo i da gadja Mitrovica ili Djordjevica , Tadic pored sebe mora da ima jos jednom igraca koji je jak na lopti i sa karakteristikama plejmejketa ,a to nisu ni Matkovic ni Tosic vec Ljajic , a levo bi trebao da igra Kostic iza njih Matic i Jojic to je formula .

role

pre 9 godina

Curcic zna samo da igra bunkericu i situacija sa mladom reprezentacijom i nedostatkom igraca mu je idealno odgovarala za sprovođenje svoje taktike parkiranja busa pred golom.Tako ce igrati i sa A timom, a to je u totalnoj suprotnosti sa potrebama koje nalaze bezizlazna situacija u grupi.Ovo je blago receno uzasno rjesenje.
Po meni je trebalo dati sansu Drulovicu.Drulovic je u relevantnim utakmicama sa Irskom i Brazilom odigrao prilicno dobro.Neko u komentarima pominje losa izdanja protiv Paname i Jamajke.Te dvije utakmice su totalno nepodobne za ocjenu rada trenera.Znate koliko se igracima, nakon zavrsene sezone, nakon sto su dobili voljno od klubova, igra protiv takvih reprezentacija,dok su glavom vec na godisnjim odmorima.Brazil je vec druga stvar...tu ne treba posebna motivacija za igru i tu je ekipa igrala vise nego korektno.Irska je takodzer relevantna jer se ta utakmica igrala u jeku sezone i bilo je sasvim ok.

Ivan

pre 9 godina

El je ovaj lik vodio reprezentaciju,posle ostavke Pizona,na onoj cuvenoj turneji po srednjoj Americi kad smo se proslavili sa Hondurasom.

Dado

pre 9 godina

Subotića i Ljajića svakako treba vratiti u tim, a Vidića jedino ako ga Mancini u Interu preporodi. Veliki sam Zvezdaš i obožavalac Vidića, koji je jedan od naših najboljih igrača u istoriji ali u timu ne mogu igrati imena, več oni koji to svojim igrama u klubu zaslužuju. Vidara je znao praviti glupe kiksove u dresu Srbije i kada je bio na vrhuncu kariere u Man Unitedu, a kamoli sada kada u Interu ne može da se sastavi. To naravno ne znači, da ne može sve da se promeni...takav as kakav je on nije zaboravio igrati fudbal preko noči, možda samo treba malo duže vremena da se prilagodi, ali ako do marta ne popravi svoju igru, nema logike da se ga poziva, samo zato da se u javnost plasira priča "evo vratili smo Vidića" a taj isti Vidiće ne bi bio ni 20% onog pravog Vidića.

inter45

pre 9 godina

on je po meni dobar trener ali sta vredi kad posle 2 lose utakmice ce svi da ga razapnu i jos ako mu drugi budu sastavljali ekipu nema od toga nista ....nama ni murinjo ni gvardiola ni klop ne,bi pomogli jer mi nemamo plan kako sta i svakom treneru se svi mesaju koga ce da pozove ko ce da igra u startnoj itd ...mi moramo da resimo probleme u savezu i sa menadzerima pa onda sa selektorom itd....i da se napravi plan na duze staze....ovako presipamo iz supljeg u prazno ....

nyk

pre 9 godina

Samo zbog rezultata u mladjim selekcijama podrzavam i Savu i Curcica! Savo je jedini pokazao petlju i rekao da ce on predloziti selektora i odgovarati za njega za razliku od toga da Dika niko ocigledno nije postavio vec covek sam dosao!!
Po meni ce sledeci pokazatelj rada biti upravo Subotic, ukoliko se on vrati, radi se o zdravom kolektivu... uostalom, prvi spisak ce sve reci.... Srecno!

boj@n

pre 9 godina

Ovo mi je najdrazi dio teksta..

"Zvaćemo Vidića, Subotića i Ljajića"

"Ćurčić je poručio da će njegov naslednik na mestu selektora mlade reprezentacije za šampionat Evrope u Češkoj moći da računa na sve članove A tima"

Podrška za Radovana

ludinovinar

pre 9 godina

Podrska Curcicu, dobar je covek, verujem da je solidan strucnjak, samo da uspe da stvori dobru hemiju medju nasim princezama, da pocnu da trce i da se bore, bice nesto od toga.. Sto se tice FSS, sto pre raspustiti bandu i postaviti novo rukovodstvo, pa neka je i Savo na celu (mislim da se ovo svakako sprema).. Uzdravlje! :-)

Muka mi je od vasih aranzmana

pre 9 godina

Ali ne sme da bude mesta ni vsim dogovorima sa menadzerima ko ce da bude u prvih 11 u zamenu za koji procenat od prodaje igraca...

Banja Luka

pre 9 godina

Najgluplji su mi komentari tipa "Ne navijate za Karadžića, već za reprezentaciju".
Da li to znači da treba slijepo da podržavamo sva dešavanja u reprezentaciji? Da trebam reći kako je u redu što je reprezentacija koja je išla na SP 2010-te bukvalno rasturena potezima FSS, od igrača do selektora?
Mnogi ovde spominju poraze na tom SP, Antićevu platu itd, a ja bih ih samo upitao za koga ste navijali u poslednjih 10 godina na ostalim velikim takmičenjima, jer Srbije tamo nije bilo i koliko su nas koštali svi ti neodlasci na takmičenja? Da ne spominjem FIFA i UEFA rang liste.
Presaberite se malo, pa ćete doći do računice koliko nas je koštao Karadžić i njegovi puleni.

Filip

pre 9 godina

Ako vrati Vidica i pozove Subotica i Ljajica imacemo sanse,
Stojkovic- Ivanovic, Vidic, Subotic,Kolarov- Matic, Milivojevic, Jojic(Kostic),Tadic,Ljajic- Mitrovic

a.s. roma - nikšić

pre 9 godina

Komparacija:Srbija - Čelzi
(Ivanović-Ivanović,Cahill-Subotić,Terry-Nastasić(Vidić),Azpilicueta-Kolarov,Matić-Matić,Fabregas-Marković(Kuzmanović),Diego Costa –Đorđević,Oscar-Ljajić,Ramirez/willian-Tošić/Sulejmani,Hazard-Tadić kojeg očekujem sledeće sezone u Čelziju.To je igra preko oba krila i po dubini i po širini,brza a i spora po potrebi sa brzim promjenama mjesta i otvaranjem prostora.Ono što je Mihailović igrao u Zagrebu (0:2)i Briselu(1:2)je “ragbi“ – dodaj loptu prvom do sebe, sa milion krupnih sporih veznih igrača. Ključ uspjeha reprezentacije je UKLOPITI Tadića koji je odličan paker-asistent koji može igrati po desnoj i lijevoj strani,čije lopte imaju “oči“ baš kao i one koje je teledirigovano slao Ljubinko Drulović. Svi se sjećamo njegovog centar šuta Savi Miloševiću za 1:2 u Pragu protiv Češke. On ima feeling za taj tip igrača pa bi ga on bolje uklopio,Antić još bolje a Murinjo najbolje.

dragan1982

pre 9 godina

bilo bi fenomenalno kad bi nam se vratili vidic i subotic jer nesme se zaboraviti ,sa njih dvoje kao stoperi smo otisli na SP i sledece kvalifikacije za EP smo bili do zadnje utakmice u igri za plasman,jeste da nemanja nije vise onaj stoper kao pre ali sigurno je bolji od svih sto imamo trenutno..adem ljajic? pa kad ce dobiti sansu od prve minute ako ne sad u naredne dve utakmice jer koga imamo po levoj strani?? lazar markovic decko nije dobar igrac i nazalost moze biti da ce ispasti kao najvaca prevara u istoriji srpskog fudbala.znam mlad je jos ali i on je vec neke tri godine profi igrac i nimalo se nije poboljsao na osnovu vremena u partizanu..filip kostic je slican talenat samo je pitanje dali ce uopste dobijati sansu ove sezone u stuttgartu posle odlaska armin veh-a koji ga je i doveo za 5 miljona evra a svabe vec kukaju kako je flop i da je nenormalno dati za jednog igraca iz gronigema tolko pare tako da je vreme da se da sansi ademu ljajicu...znam i on je rezerva ,retko kad igra ali treba mu dati poverenje jer verujem da je bolji od markovica i kostica ..bar trenutno.kunemo se u tu neku pozitivnu atmosferu samo nije sve u pozitivnoj atmosferi ...igraci moraju da imaju patriotizam u sebi moraju da budu ratnici sto nazalost retko ko od nasih igraca moze da kaze o sebi da je takav..tu pre svega ciljam na nevena subotica ,decko je nemac u dusi ,slusa nemacki hiphop ne druzi se sa srbima jedino kad je vidic tu onda je motivisan do daske ..sve u svemu ,ajmo srbijooo

hall

pre 9 godina

koliko će još pravih legendi fudbala Tome da potroši i omrzne ih narodu koji ih je volio? to je ono kad čovjek nema trunke elementarnog poštenja, pa i sve da ima rezultate više bi otišao, a on ovako jaše, al nije problem što jaše nego što je jači nego ikad. e tu dolazimo do suštine, nema naroda. da ima, druge bi se pjesme pjevale.

a.s. roma - nikšić

pre 9 godina

Komparacija:Srbija - Čelzi
(Ivanović-Ivanović,Cahill-Subotić,Terry-Nastasić(Vidić),Azpilicueta-Kolarov,Matić-Matić,Fabregas-Marković(Kuzmanović),Diego Costa –Đorđević,Oscar-Ljajić,Ramirez/willian-Tošić/Sulejmani,Hazard-Tadić kojeg očekujem sledeće sezone u Čelziju.To je igra preko oba krila i po dubini i po širini,brza a i spora po potrebi sa brzim promjenama mjesta i otvaranjem prostora.Ono što je Mihailović igrao u Zagrebu (0:2)i Briselu(1:2)je “ragbi“ – dodaj loptu prvom do sebe, sa milion krupnih sporih veznih igrača. Ključ uspjeha reprezentacije je UKLOPITI Tadića koji je odličan paker-asistent koji može igrati po desnoj i lijevoj strani,čije lopte imaju “oči“ baš kao i one koje je teledirigovano slao Ljubinko Drulović. Svi se sjećamo njegovog centar šuta Savi Miloševiću za 1:2 u Pragu protiv Češke. On ima feeling za taj tip igrača pa bi ga on bolje uklopio,Antić još bolje a Murinjo najbolje.

Former Player

pre 9 godina

Slusaj neznalicu ne veruje u prolaz pa dok ima teoretske sanse uvek mora da se veruje. Nista nije bolji od Drulovica nije. Sto se tice Nemanje Vidica treba mu dati poziv to je veliki znalac i profesionalac, takodje to vazi i za Subotica. Lajic nezasluzuje poziv i nema postovanje prema Srbiji i nasoj himni stim kvari raspolozenje u ekipi.

Majstor Bob

pre 9 godina

Hahaha. Ne palite se vise oko Vidica, kada kazu tako. Nije NEMANJA VIDIC bilo ko, njegova rec ima VREDNOST. Kada Nemanja kaze da nece da igra vise, to je to, nece i kraj, TACKA. Nije on Danko Lazovic i sl. Alo, Nemanja Vidic!

Nemanja ™ © ®

pre 9 godina

- - -

Stojković
Ivanović-Subotić-Vidić-Kolarov
Gudelj-Matić
Basta-Tadić-Kostić
Đorđević

Lukač
Rukavina-Tomović-Biševac-Duško Tošić
Jojić-Kuzmanović
Zoran Tošić-Ljajić-Marković
Aleksandar Mitrović

Dmitrović
Stojković-Lazar Ćirković-Veljković-Petrović
Milinković Savić-Radoja-Čaušić
Đurđević-Pešić-Čavrić

- - -

Radovane, biraj!

- - -

hgf

pre 9 godina

matrix tvoj komentar je prvi i totalno bespotreban ako samo tako lupetas onda nemas pametnija posla u zivotu.puna podrska za curcica ali u peprezentaciji mora biti mesta za radovica,skuletica,ljajica i vidica.

220 volti

pre 9 godina

Definicija problema je pola od rjesenja problema, pa je tu Curcic na pravom putu. Vasar tastine zadnjih godina je bio glavni problem. Izbori igraca su precesto bili nekakvi egzibicionisticki pokusaji, treneri su precesto zivjeli u oblacima, igraci jednostavno nisu pokazivali ono sto se trazilo, dok neki nisu ni mogli. FSS jednostavno nije postojao na nekom operativnom planu da sve poveze, ukomponuje, da rjesava trzavice kada pocnu (kojih vazda mora da bude). Sad izgleda da je princip alhemije mozda napusten, ostaje nam da se nadamo da se odustalo od toga da se "lako cemo" i histerijom ista rjesava. Nije cudno sto su neki ozbiljni ljudi odustali. Mnogo toga fali, ali mi se cini da pogotovo fali neki kult reprezentacije. Svaka ozbiljna drzava ima skup igraca kojima se ponosi jer najbolje igraju za drzavni grb. Eto recimo taj Klose je bio prilicno prosjecan igrac na klupskom nivou ali je u reprezentaciji briljirao. U Srbiji se takvi malo cijene i brzo zaborave. To treba mijenjati. Matic je sjajno poceo. Ivanovic, Stojkovic, Basta, Jankovic, Sulejmani, Petrovic...vazda odigraju maksimalno. Prije su tako radili Zigic, Krasic...(ne bi ih jos precrtao). Ne treba patiti od imena, svi oni znaju igrati fudbal, vec igru bazirati na onima koji odigraju na 220 volti u reprezentaciji. Ko zna, mozda treba dati sansu i Radovicu.

Gogi

pre 9 godina

Rajkovic,Ivanovic,Subotic,Vidic,Kolarov,Matic,Ljajic,Jojic,Tadic,Mitrovic,Mrdja,Rez .Stojkovic,Mitrovic,Bisevac,Basta,Tosic,Jankovic,Markovic,Nastasic,Jankovic,Kostic,Sculetic,Lazovic Darko,Djuricic

a.s. roma - nikšić

pre 9 godina

Kičmu reprezentacije treba da čine tri osovine ili stožera(Matić,Tadić,Đorđević)i oko njih treba da se vrti igra a ne da je vode Kolarov(kao u Zagrebu)ili Ivanović, već da budu u službi ekipe.Ovim osovinama treba naći “parnjake“ sa odgovarajućim performansama kako bi se igra ubrzala. Ispred Matića po sredini brzi Marković(60min) ili borbeni Kuzmanović(30min)(traži se kopija Fabregasa).Tadiću brzi pokretljivi Tošić(60minuta) (iza njega po desnoj strani ili lijevoj)i Sulejmani (30min.)koji je mnogo zadužio FSS spasivši Srbiju od Hrvatske(1:1)čije zlatne “kifla“centaršuteve i odličnu tehniku treba iskoristiti,šteta što tu nije bio Đorđević da one tri pogođene “trepavice “Mitrovića pretvori u tri zicer gola. Đorđevićev parnjak je Ljajić.Đorđević je sistemski all-round centarfor tip Diega Coste, brzo mijenja strane i otvara prostor, sa velikim procentom realizacije.Pozadi Ivanović, Subotć,Nastasić(Vidić), malo naprijed Kolarov. Slična formacija Čelzijevoj formaciji.

Former Player

pre 9 godina

Slusaj neznalicu ne veruje u prolaz pa dok ima teoretske sanse uvek mora da se veruje. Nista nije bolji od Drulovica nije. Sto se tice Nemanje Vidica treba mu dati poziv to je veliki znalac i profesionalac, takodje to vazi i za Subotica. Lajic nezasluzuje poziv i nema postovanje prema Srbiji i nasoj himni stim kvari raspolozenje u ekipi.

Majstor Bob

pre 9 godina

Hahaha. Ne palite se vise oko Vidica, kada kazu tako. Nije NEMANJA VIDIC bilo ko, njegova rec ima VREDNOST. Kada Nemanja kaze da nece da igra vise, to je to, nece i kraj, TACKA. Nije on Danko Lazovic i sl. Alo, Nemanja Vidic!

ja sam za Radomira a ne Radovana

pre 9 godina

Ne pljujte odmah po novom selektoru, vec ga podrzite!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Matrix, 26. novembar 2014 13:26)


Prvo rezultat pa onda podrska.
Dosta je bilo.

Nemanja ™ © ®

pre 9 godina

- - -

Stojković
Ivanović-Subotić-Vidić-Kolarov
Gudelj-Matić
Basta-Tadić-Kostić
Đorđević

Lukač
Rukavina-Tomović-Biševac-Duško Tošić
Jojić-Kuzmanović
Zoran Tošić-Ljajić-Marković
Aleksandar Mitrović

Dmitrović
Stojković-Lazar Ćirković-Veljković-Petrović
Milinković Savić-Radoja-Čaušić
Đurđević-Pešić-Čavrić

- - -

Radovane, biraj!

- - -

ludinovinar

pre 9 godina

Podrska Curcicu, dobar je covek, verujem da je solidan strucnjak, samo da uspe da stvori dobru hemiju medju nasim princezama, da pocnu da trce i da se bore, bice nesto od toga.. Sto se tice FSS, sto pre raspustiti bandu i postaviti novo rukovodstvo, pa neka je i Savo na celu (mislim da se ovo svakako sprema).. Uzdravlje! :-)

Gogi

pre 9 godina

Rajkovic,Ivanovic,Subotic,Vidic,Kolarov,Matic,Ljajic,Jojic,Tadic,Mitrovic,Mrdja,Rez .Stojkovic,Mitrovic,Bisevac,Basta,Tosic,Jankovic,Markovic,Nastasic,Jankovic,Kostic,Sculetic,Lazovic Darko,Djuricic

Filip

pre 9 godina

Ako vrati Vidica i pozove Subotica i Ljajica imacemo sanse,
Stojkovic- Ivanovic, Vidic, Subotic,Kolarov- Matic, Milivojevic, Jojic(Kostic),Tadic,Ljajic- Mitrovic

hgf

pre 9 godina

matrix tvoj komentar je prvi i totalno bespotreban ako samo tako lupetas onda nemas pametnija posla u zivotu.puna podrska za curcica ali u peprezentaciji mora biti mesta za radovica,skuletica,ljajica i vidica.

nyk

pre 9 godina

Samo zbog rezultata u mladjim selekcijama podrzavam i Savu i Curcica! Savo je jedini pokazao petlju i rekao da ce on predloziti selektora i odgovarati za njega za razliku od toga da Dika niko ocigledno nije postavio vec covek sam dosao!!
Po meni ce sledeci pokazatelj rada biti upravo Subotic, ukoliko se on vrati, radi se o zdravom kolektivu... uostalom, prvi spisak ce sve reci.... Srecno!

a.s. roma - nikšić

pre 9 godina

Komparacija:Srbija - Čelzi
(Ivanović-Ivanović,Cahill-Subotić,Terry-Nastasić(Vidić),Azpilicueta-Kolarov,Matić-Matić,Fabregas-Marković(Kuzmanović),Diego Costa –Đorđević,Oscar-Ljajić,Ramirez/willian-Tošić/Sulejmani,Hazard-Tadić kojeg očekujem sledeće sezone u Čelziju.To je igra preko oba krila i po dubini i po širini,brza a i spora po potrebi sa brzim promjenama mjesta i otvaranjem prostora.Ono što je Mihailović igrao u Zagrebu (0:2)i Briselu(1:2)je “ragbi“ – dodaj loptu prvom do sebe, sa milion krupnih sporih veznih igrača. Ključ uspjeha reprezentacije je UKLOPITI Tadića koji je odličan paker-asistent koji može igrati po desnoj i lijevoj strani,čije lopte imaju “oči“ baš kao i one koje je teledirigovano slao Ljubinko Drulović. Svi se sjećamo njegovog centar šuta Savi Miloševiću za 1:2 u Pragu protiv Češke. On ima feeling za taj tip igrača pa bi ga on bolje uklopio,Antić još bolje a Murinjo najbolje.

role

pre 9 godina

Curcic zna samo da igra bunkericu i situacija sa mladom reprezentacijom i nedostatkom igraca mu je idealno odgovarala za sprovođenje svoje taktike parkiranja busa pred golom.Tako ce igrati i sa A timom, a to je u totalnoj suprotnosti sa potrebama koje nalaze bezizlazna situacija u grupi.Ovo je blago receno uzasno rjesenje.
Po meni je trebalo dati sansu Drulovicu.Drulovic je u relevantnim utakmicama sa Irskom i Brazilom odigrao prilicno dobro.Neko u komentarima pominje losa izdanja protiv Paname i Jamajke.Te dvije utakmice su totalno nepodobne za ocjenu rada trenera.Znate koliko se igracima, nakon zavrsene sezone, nakon sto su dobili voljno od klubova, igra protiv takvih reprezentacija,dok su glavom vec na godisnjim odmorima.Brazil je vec druga stvar...tu ne treba posebna motivacija za igru i tu je ekipa igrala vise nego korektno.Irska je takodzer relevantna jer se ta utakmica igrala u jeku sezone i bilo je sasvim ok.

Ivan

pre 9 godina

El je ovaj lik vodio reprezentaciju,posle ostavke Pizona,na onoj cuvenoj turneji po srednjoj Americi kad smo se proslavili sa Hondurasom.

Banja Luka

pre 9 godina

Najgluplji su mi komentari tipa "Ne navijate za Karadžića, već za reprezentaciju".
Da li to znači da treba slijepo da podržavamo sva dešavanja u reprezentaciji? Da trebam reći kako je u redu što je reprezentacija koja je išla na SP 2010-te bukvalno rasturena potezima FSS, od igrača do selektora?
Mnogi ovde spominju poraze na tom SP, Antićevu platu itd, a ja bih ih samo upitao za koga ste navijali u poslednjih 10 godina na ostalim velikim takmičenjima, jer Srbije tamo nije bilo i koliko su nas koštali svi ti neodlasci na takmičenja? Da ne spominjem FIFA i UEFA rang liste.
Presaberite se malo, pa ćete doći do računice koliko nas je koštao Karadžić i njegovi puleni.

boj@n

pre 9 godina

Ovo mi je najdrazi dio teksta..

"Zvaćemo Vidića, Subotića i Ljajića"

"Ćurčić je poručio da će njegov naslednik na mestu selektora mlade reprezentacije za šampionat Evrope u Češkoj moći da računa na sve članove A tima"

Podrška za Radovana

Kosovski ciklus

pre 9 godina

gledam prekljuce sauyempton Tadic se stalno izvlaci na krilo i gadja Pelea , mislim da bi to trebali da kopiramo i da gadja Mitrovica ili Djordjevica , Tadic pored sebe mora da ima jos jednom igraca koji je jak na lopti i sa karakteristikama plejmejketa ,a to nisu ni Matkovic ni Tosic vec Ljajic , a levo bi trebao da igra Kostic iza njih Matic i Jojic to je formula .

a.s. roma - nikšić

pre 9 godina

Komparacija:Srbija - Čelzi
(Ivanović-Ivanović,Cahill-Subotić,Terry-Nastasić(Vidić),Azpilicueta-Kolarov,Matić-Matić,Fabregas-Marković(Kuzmanović),Diego Costa –Đorđević,Oscar-Ljajić,Ramirez/willian-Tošić/Sulejmani,Hazard-Tadić kojeg očekujem sledeće sezone u Čelziju.To je igra preko oba krila i po dubini i po širini,brza a i spora po potrebi sa brzim promjenama mjesta i otvaranjem prostora.Ono što je Mihailović igrao u Zagrebu (0:2)i Briselu(1:2)je “ragbi“ – dodaj loptu prvom do sebe, sa milion krupnih sporih veznih igrača. Ključ uspjeha reprezentacije je UKLOPITI Tadića koji je odličan paker-asistent koji može igrati po desnoj i lijevoj strani,čije lopte imaju “oči“ baš kao i one koje je teledirigovano slao Ljubinko Drulović. Svi se sjećamo njegovog centar šuta Savi Miloševiću za 1:2 u Pragu protiv Češke. On ima feeling za taj tip igrača pa bi ga on bolje uklopio,Antić još bolje a Murinjo najbolje.

dragan1982

pre 9 godina

bilo bi fenomenalno kad bi nam se vratili vidic i subotic jer nesme se zaboraviti ,sa njih dvoje kao stoperi smo otisli na SP i sledece kvalifikacije za EP smo bili do zadnje utakmice u igri za plasman,jeste da nemanja nije vise onaj stoper kao pre ali sigurno je bolji od svih sto imamo trenutno..adem ljajic? pa kad ce dobiti sansu od prve minute ako ne sad u naredne dve utakmice jer koga imamo po levoj strani?? lazar markovic decko nije dobar igrac i nazalost moze biti da ce ispasti kao najvaca prevara u istoriji srpskog fudbala.znam mlad je jos ali i on je vec neke tri godine profi igrac i nimalo se nije poboljsao na osnovu vremena u partizanu..filip kostic je slican talenat samo je pitanje dali ce uopste dobijati sansu ove sezone u stuttgartu posle odlaska armin veh-a koji ga je i doveo za 5 miljona evra a svabe vec kukaju kako je flop i da je nenormalno dati za jednog igraca iz gronigema tolko pare tako da je vreme da se da sansi ademu ljajicu...znam i on je rezerva ,retko kad igra ali treba mu dati poverenje jer verujem da je bolji od markovica i kostica ..bar trenutno.kunemo se u tu neku pozitivnu atmosferu samo nije sve u pozitivnoj atmosferi ...igraci moraju da imaju patriotizam u sebi moraju da budu ratnici sto nazalost retko ko od nasih igraca moze da kaze o sebi da je takav..tu pre svega ciljam na nevena subotica ,decko je nemac u dusi ,slusa nemacki hiphop ne druzi se sa srbima jedino kad je vidic tu onda je motivisan do daske ..sve u svemu ,ajmo srbijooo

hall

pre 9 godina

koliko će još pravih legendi fudbala Tome da potroši i omrzne ih narodu koji ih je volio? to je ono kad čovjek nema trunke elementarnog poštenja, pa i sve da ima rezultate više bi otišao, a on ovako jaše, al nije problem što jaše nego što je jači nego ikad. e tu dolazimo do suštine, nema naroda. da ima, druge bi se pjesme pjevale.

Dado

pre 9 godina

Subotića i Ljajića svakako treba vratiti u tim, a Vidića jedino ako ga Mancini u Interu preporodi. Veliki sam Zvezdaš i obožavalac Vidića, koji je jedan od naših najboljih igrača u istoriji ali u timu ne mogu igrati imena, več oni koji to svojim igrama u klubu zaslužuju. Vidara je znao praviti glupe kiksove u dresu Srbije i kada je bio na vrhuncu kariere u Man Unitedu, a kamoli sada kada u Interu ne može da se sastavi. To naravno ne znači, da ne može sve da se promeni...takav as kakav je on nije zaboravio igrati fudbal preko noči, možda samo treba malo duže vremena da se prilagodi, ali ako do marta ne popravi svoju igru, nema logike da se ga poziva, samo zato da se u javnost plasira priča "evo vratili smo Vidića" a taj isti Vidiće ne bi bio ni 20% onog pravog Vidića.

Muka mi je od vasih aranzmana

pre 9 godina

Ali ne sme da bude mesta ni vsim dogovorima sa menadzerima ko ce da bude u prvih 11 u zamenu za koji procenat od prodaje igraca...

inter45

pre 9 godina

on je po meni dobar trener ali sta vredi kad posle 2 lose utakmice ce svi da ga razapnu i jos ako mu drugi budu sastavljali ekipu nema od toga nista ....nama ni murinjo ni gvardiola ni klop ne,bi pomogli jer mi nemamo plan kako sta i svakom treneru se svi mesaju koga ce da pozove ko ce da igra u startnoj itd ...mi moramo da resimo probleme u savezu i sa menadzerima pa onda sa selektorom itd....i da se napravi plan na duze staze....ovako presipamo iz supljeg u prazno ....

220 volti

pre 9 godina

Definicija problema je pola od rjesenja problema, pa je tu Curcic na pravom putu. Vasar tastine zadnjih godina je bio glavni problem. Izbori igraca su precesto bili nekakvi egzibicionisticki pokusaji, treneri su precesto zivjeli u oblacima, igraci jednostavno nisu pokazivali ono sto se trazilo, dok neki nisu ni mogli. FSS jednostavno nije postojao na nekom operativnom planu da sve poveze, ukomponuje, da rjesava trzavice kada pocnu (kojih vazda mora da bude). Sad izgleda da je princip alhemije mozda napusten, ostaje nam da se nadamo da se odustalo od toga da se "lako cemo" i histerijom ista rjesava. Nije cudno sto su neki ozbiljni ljudi odustali. Mnogo toga fali, ali mi se cini da pogotovo fali neki kult reprezentacije. Svaka ozbiljna drzava ima skup igraca kojima se ponosi jer najbolje igraju za drzavni grb. Eto recimo taj Klose je bio prilicno prosjecan igrac na klupskom nivou ali je u reprezentaciji briljirao. U Srbiji se takvi malo cijene i brzo zaborave. To treba mijenjati. Matic je sjajno poceo. Ivanovic, Stojkovic, Basta, Jankovic, Sulejmani, Petrovic...vazda odigraju maksimalno. Prije su tako radili Zigic, Krasic...(ne bi ih jos precrtao). Ne treba patiti od imena, svi oni znaju igrati fudbal, vec igru bazirati na onima koji odigraju na 220 volti u reprezentaciji. Ko zna, mozda treba dati sansu i Radovicu.