Ponedeljak, 24.11.2014.

18:20

Agasi: Kei može da dobija Novaka

Legendarni američki teniser Andre Agasi kaže će Kei Nišikori postati Gren slem šampion.

Izvor: SO

Agasi: Kei može da dobija Novaka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

114 Komentari

Sortiraj po:

Sa Picinog mesta

pre 9 godina

@1970,
Aj, ne lupetaj majke ti. Moniku nikada niko nije setao po terenu, pa i kad bi izgubila jednom u 100 puta, to bi bilo jako tesno, a Capriati je napravila vrlo dobru karijeru.

vlada

pre 9 godina

110+ komentara od čega 100 kune Agasija .... u celom sivilu u kome živimo najveći problem ovog tužnog naroda je neka izjava Agasija na nekoj egzibiciji....

Ratko Jevtovic 1956

pre 9 godina

Capriati se odala nekim porocima i nikad nije nista uradila u tenisu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (1970, 24. novembar 2014 23:37)
Netacno. JC se otrgla od poroka i osvojila RG ranih '90ih.
Inace Kei stvarno lepo igra ali verovatno je u narednih par godina uglavnom sve do Novaka.
Inace AA je bas razocarao "selektivnom" izjavom kako bi kupio kartu za Keia. Ima jos mnogo igraca zbog kojih vredi kupiti kartu. Kukuskin, na primer.
Puno pozdrava iz Perta, Australija

Damir

pre 9 godina

Čuj u posljednjih 30 godina Amerikanci imali samo Roddicka? A šta su McEnroe,Courier..kad već Sampras,Agassi i Chang to "nisu bili"? Što se tiče Japanca,nema on stalnost za nešto veće. Doduše,nije isključeno da se jednom sve posloži,kao sad Čiliću,ali dok igraju ovi koji su sad na vrhu,oni će voditi glavnu riječ i dalje.

Beobrad

pre 9 godina

pa Sale, ne znam koji si ti tenis do sad gledao, ali evo ti primera:
Nadala je Nole ove godine dva puta demolirao, oducio od tenisa, u Majamiju i Rimu.
Federera na W. Do 5. seta uopste nije ni trebalo da dodje, Novak mu je svojim opustanjem omogucio taj 5. set.

dipl.ing.el. već 25g

pre 9 godina

Ti zivis u velikoj iluziji. Kad RF i Nadal igraju sa 80% snage, Novak se tu nista ne pita. Njegovih 100% nije dovoljno za njihovih 80%. Mnogo puta dokazano.
(Sale, 24. novembar 2014 23:48)
Na osnovu čega si došao do ovih procenata? Da li to Novak igra istovremeno protiv obadvojice? Kad se saberu njihovi procenti dolazimo do 160? Da ti nisu pomogli Kirhofovi zakoni, ili možda Laplasove transformacije? Nije mi jasno zašto ne objavljujete moje komentare, ali ste zato puni ovako smislenih.

Giovanni

pre 9 godina

Svakako da neki nizerangirani teniser moze da pobedi prvu troicu ali i kad mu to podje za rukom on ne nastavlja u istom stilu i ne napreduje previse napred.Jedno je sigurno protiv Noleta svi igraju kao da im je od smrti lek, a protiv Nadala i Feda izgube jos u svlacionici

@

pre 9 godina

Ne samo Novaka, moze da dobije svakoga.
Ja sam ubedjen da je Nisikori JEDINI teniser koji moze Nadala da pobedi na RG!!! Popicu gomilu minusa, ali videcete. Ono sto je on radio Rafi u finalu Madrida pre nego sto se povredio je savrsenstvo igre na sljaci. Ako dodje zdrav na RG i naleti na Nadala, ocekujte spektakl.
Njemu jedino nedostaje da pojaca fizicku snagu i misicnu mau kako se ne bi tako cesto povredjivao. Ali, ocigledno je da i na tome radi, razlika u odnosu na prethodne sezone je ogromna. Po stilu igre on ne odgovara nikome iz vrha, a njemu mozda najmanje odgovara Federer, jer igra previse agresivno za Nisikorija.

markobg

pre 9 godina

Moze u top spinu 5 ,ali kad izadje!!!
Momak je dobar teniser mozda ce i da osvoji nesto ali samo nakon sto kralj abdicira i prepusti presto nekom mladjem!

gradinar

pre 9 godina

Nišikori jeste opasan (a i Uniqlo može biti nezgodan igrač)...
Ipak, ja sam primetio još jednu stvar - na teniskoj GOAT ("večnoj") listi Open ere Agasi je na sedmom mestu sa 166 bodova, a Novak je tik iza njega sa 164 boda. Dakle, Novak će preskočiti Agasija možda već posle Australia Open-a (a u najgorem slučaju krajem februara). Ima tu malo i ljubomore, kad te neko mlađi prevaziđe...

ObServer

pre 9 godina

Lepo. Za promenu gomila "pravih" komentara, a ne samo pljuvanje i blacenje. Naravno, svako ima neko svoje vidjenje i pravo da ga iskaze, a drugi da se sloze ili ne.
Vec neko vreme, kad god gledam Nisikorija, zakljucim da izuzetno lici na Novaka iz ranijih godina, prvenstveno 2007-08. Onaj beskompromisni, napadacki tenis, hvatanje loptice vrlo rano, ravni udarci i gadjanje linija. Prelepo za gledanje. Medjutim, po meni je Agasi sve rekao u onoj recenici da nije potrebno da igras sjajno, vec samo da budes bolji od onog preko puta. Mislim da je to poslednjih par godina i Novakova filozofija - ne ginuti u mecu, vec gledati da se sto manje istrosis uz maksimalni efekat. Nekada se to obije o glavu tako sto ne dotuce protivnika, vec mu daje sansu da se vrati u mec, ali generalno posmatrajuci mislim da daje rezultate. Ovo prvenstveno po tome sto iz vecine meceva Novak izlazi skoro odmoran. S druge strane, tu lezi i "boljka" Nisikorija. Nakon 2-3 meca vec izgubi svezinu sa pocetka turnira. Sto se tice Agasija, sta bi vi ocekivali da on (i bilo ko uostalom) izjavi nakon egzibicije sa domacim igracem nego da ga pohvali i da mu predvidi sjajnu buducnost.
Pozdrav

dimitrije t.

pre 9 godina

Kei je slican igrac Agasiju, nizak , brz i uporan . Nema lose udarce , ali sve to ipak nije dovoljno za ovako pretenciozan zakljucak. Slican (ali samo slican) se slicnom raduje ...a Novak ne simpatise jer nije Amerikanac. Da jeste, bio bi najveci igrac ikad! ... he he. Ne bi se skidao sa CNN i slicnih propagandnih centara i reklama, za teske milione dolara!

Sale

pre 9 godina

@Beobrad
Ti zivis u velikoj iluziji. Kad RF i Nadal igraju sa 80% snage, Novak se tu nista ne pita. Njegovih 100% nije dovoljno za njihovih 80%. Mnogo puta dokazano.

1970

pre 9 godina

Secam se jednog meca Seles-Capriati. Monika na vrhuncu, Capriati se tek probija. Igraju, i Capriati je seta po terenu kao dzojstikom. U pauzi prenosa kaze Armenulic, Monika ce verovatno danas pobediti, ali ako Capriati ovako nastavi, uskoro ce biti smrt za Moniku. Capriati se odala nekim porocima i nikad nije nista uradila u tenisu.
Slicna je prica ovde. Japanac je ubio Novaka u drugom setu u Londonu. Ali put od jednog seta, do GS je mnoogo dug

Sava

pre 9 godina

@Ivan NK
I to naravno nije tacno.
Novak je u Melburnu, kao i ostali iz vrha, vecinu meceva igrao u dnevnom terminu. Finale je nesto sasvim drugo, ono se uvek igra uvece.
Polufinala se uvek igraju posle podne i uvece. U Njujorku je igrao posle podne, Federer uvece.
Uostalom, Nisikori je igrao 2 ili 3 uzastopna meca u 5 setova pa mu nije smetala vrucina da pobedi Novaka.
Niti je Federeru pomoglo to sto je igrao u vecernjem terminu.
Ta dominacija koju najavljujete nikako da pocne. Uvek velika prica krajem godine, a kad pocne sezona - mrka kapa.

Vlado Banja Luka

pre 9 godina

Neko ovdje izjavi da su Ameri uvijek protiv Srba. Andre nije Amerikanac, vec Jermen i pravo ime mu je Andrej Agasijan. Kao sto je Pit Sampras Grk, Majkl Ceng Kinez ili Selesova Madjarica (Jugoslovenka)... Svi odreda naturalizovani. U poslednjih 30 godina Amerikanci su imali samo Rodika.

Gringo

pre 9 godina

Daj što se palite Agasi je placen da odigra revijalni meč sa Nišikorijem u japanu.Pre svega kurtoazno je nahvaliti domaceg tenisera i da je u stanju da pobedi prva tre igrača.Što se tiče duela na US openu valjda je 45 ili 55 stepeni bilo za oba igrača.

Ivan NK

pre 9 godina

@Sava
Ako i malo pratis tenis ( a ne bi se bas reklo) znao bi da Novak u Melburnu 95% meceva igra u vecernjem terminu.(legendarno finale 2012-te je zavrseno u 01.30 h po lokalnom vremenu).
On je legenda svjetskog tenisa, suvereni vladar vec 3,5 godine i u Melburnu to postuju, za razliku od "podmuklih amera" koji su sve ucinili da RF poguraju do jos jednog GS.
Ali sve im uzalud -tek sad pocinje dominacija!!!

II

pre 9 godina

(Sasa, 24. novembar 2014 20:52)

´Ajd iz tvog "pera" u bozje usi:-) ´al se pitam sto mu Beker nije sredio na USO da ne igra svaki mec tacno u podne!?

Nacionale

pre 9 godina

I sta cemo sa pricama Novak glavni favorit na Us i Ao (sto i jeste) pa ga stave opet da igra na 35 stepeni? I naravno velika verovatnoca da izgubi. Tako da je bzv prica da to osvaja kada moze jedna takva stvar da ga "ubije". Kao i Rg, hoce ili nece biti kise... Jos se nadoda da neko odigra mec zivota i eto jos jednog razocarenja.

Beobrad

pre 9 godina

Agasi je u pravu, Kei je veoma nezgodan za Novaka, mislim da mu ponajmanje lezi od svih u ATp-u !
Ali, on moze dobiti Novaka samo kada Novak ne odigra dobro, jer znamo da bas svaki mec zavisi iskljucivo od Novaka, ne pitaju se nista ni Federer, ni Nadal, vise puta je to demonstrirao !

veeegi

pre 9 godina

Smena generacija ? Ovaj mladji svega dve godine od Djokovica , 3 od Nadala . Kakva smena generacija . A dve godine stariji od Dimitrova npr.

Vanja

pre 9 godina

Lepo rece Nisikori: "Kad Novak igra svoj najbolji tenis, niko ne moze da ga pobedi". No, mozda Agasi bolje zna od samog Nisikorija, ali ja ipak, vise verujem Nisikoriju.

Luzer

pre 9 godina

Jel Agasi ponovo počeo da konzumira ono radi čega se kroz suze kajao. Verujem da jeste. Samo tako se može objasniti njegova izjava. Nišikori je dobio Novaka, kao i Dimitrov, ali...time je Srbin pokazao da je velikodušan i da mu pobeda nije u životu apsolutno sve (kao Federeru na primer)...Živi i pusti druge da žive...

Sale

pre 9 godina

@Gajetano
Kako da ne, Novaku ne odgovara 30 stepeni u Njujorku ali mu itekako odgovara 50 stepeni u Melburnu?
Kad god on izgubi u pitanju je neka zavera.
Otkud ti to da ga Federer ne moze pobediti u mecu na GS?
Pa Novak je imao nevidjenu srecu da pobedi u finalu WB, da RF bez razloga nije promasio zicer na mrezi Novak ni to ne bi osvojio.
A tek Nadal, pa on Novaka redovno pobedjuje na GS.
Kad smo kod sumnjivih meceva, nema sumnjivij od onih polufinala na US Openu kad je RF dve godine zaredom propustao po 2 mec lopte. Itekako sumnjivi mecevi.

Sava

pre 9 godina

Auuuu, vrsni poznavaoci tenisa od kojih niko nikada reket nije video uzivo proglasise Agasija neznalicom???
Ovo je da covek pukne od smeha, a istovremeno i da se dobro zabrine za buducnost ovog naroda!
Ko ste bre vi da Agasija proglasavate neznalicom?

aca Umc

pre 9 godina

kako Nisikori igra protiv Novaka(ciji su preci iz CG) pitam se dal je stvarno zavrsen 100 godisnji rat. Posto je to potencijalno susret visokog rizika celnici atp-a bi mogli da razmisle da nameste zreb da njih dvojica ne igraju jedan protiv drugoga, secanja na rat su jos uvek sveza i bolna...

zli volšebnik

pre 9 godina

Možda i može. Ali smena generacija?! Nišikori je rođen 1989. Novak 1987, Nadal 1986. Dakle, pre će biti da je momčić ista generacija sa ovom dvojicom, i pod uslovom da Novak nastavi da igra na svom najvišem nivou, a Nadala mimoiđu povrede, on i svi drugi mogu samo da plaču i gledaju kako nastavljaju da osvajaju najveće turnire. Te "predvodnike novog talasa" i Rođa praši kao od šale i nastaviće da ih praši sve dok mu Mirka ne zabrani da se bavi tenisom. Jednostavno, momci su rođeni u pogrešno vreme. Nešto kao Barkli koji je imao tu nesreću da igra basket u eri MJ. Što bi se reklo, večiti gubitnici.

danix

pre 9 godina

@ Deki,
G-dine,Deki,kad me vec prozivate i provocirate moram vam reci da cete se,vjerovatno,iznenaditi kad vam kazem da sam gledao meceve tenisa Roda Lejvera,Njukomba,Nastasea,Borga i da ne nabrajam vise,pa cak se sjecam da sam gledao u filmskom zurnalu Nikolu Pilica i Jovanovica u dublu finala Wimbledona.Tada je novinar politike legendarni Miro Radojcic,pokoj mu dusi,Politikin dopisnik iz Londona,predvidjao da ce neko od nasih,ipak jednog dana,uzeti Wimledon,posto je zalio sto Moniki Seles nikako ne polazi za rukom da uzme taj Wimbledon.Imam 64 godine i,hvala Bogu,jos uvijek dobro pamtim.
A za pusenje trave je na zimskim OI oduzeta zlatna medalja skijasu Canade na snoubordu Rebaglijatiju pa mu je na silno insistiranje SAD i Canade medalja vracena i to pod izgovorom da je boravio u kaficu gdje se pusila trava pa je,eto,on "jadnik",udisao taj dim.
Trava,ili marihuana,pomaze koncentraciji,smirivanju zivaca u odredjenom vremenskom periodu,da se prebrodi trema i da se bude mirniji u odlucujucim momentima nekog takmicenja.
Srdacan pozdrav.

M

pre 9 godina

Naravno da moze. Svako moze da pobedi Novaka, pogotovo na US open-u ili masters turniru u USA. A to zato sto obozavate Novaku da pakujete termin tacno u podne na +50c po najvecem suncu.

Sava

pre 9 godina

@Ivan NK
A kako to da Novaku ne smeta mnogo veca vrucina u Melburnu, na Australia Openu? Kako mu tamo ne smetaju temperature iznad 40 stepeni? Nisikori je bio bolji i zasluzeno pobedio, ne znam zasto to ne priznate sebi.

Oskar

pre 9 godina

Od kad se taj igrač pojavio ne mogu čudu da se načudim koliko je dobar igrač. Novakov bekend ni upola ne može kao kod Keja. Može da mu parira s osnovne linije, i ne samo to nego i da ga nadjača sa iste bez problema jer ima prodornije udarce. Najveći problem tog tenisera je fizička izdržljivost i zbog toga mislim da nikad neće biti br. 1, kad stigne daleko na jednom turniru onda na drugom nikud ne može. Ja mislim da je on teniser koji može pobijediti Nadala na RG.

Sasa

pre 9 godina

Naš srpski sin je već ušao u legendu, svake nedelje se pojavljuju stare muštikle sa nabijanjem pritiska na našeg cara, e zato je on morao da ojača svoj boks sa Bekerom a gde ćeš boljeg medijskog zaštitnika od surovog nemca koji je ujedno i teniska legenda među najboljima, nismo mi pametniji od Novaka, zna dečko svaku sekundu šta mu je činiti, zna on dobro da se volej igra ne uči u 27 godina, probao je sa Martinom i otpustio ga odmah uvidevši da mora samo da pojača svoju igru do maksimuma, e tu onda dolazi Boris Beker kad si najbolji na svetu veliki je pritisak, očekivanja, opšta ludnica, svakom mora biti jasno da je to odličan potez što će se tek pokazati u 2015, napred srpski junače u nove pobede...

svajcarac

pre 9 godina

Izjavio poslije revijalnog meca u Tokiju ? Da je odigrao sa Noletom u Beogradu i izjavio bi da je Nole najbolji igrac svih vremena i da voli Srbiju vise od Amerike. Za mene izjava bez znacaja!

milos

pre 9 godina

Koja crna smena generacije pa on je samo dve godine mladji od novaka prakticno su ista generacija nove generacije mogu da se smatraju oni mladji od 20 a ne dimitrov, raonic, cilic, nisikori...

Gajetano

pre 9 godina

Da, moze, ali preko Novaka na Gren slem turnirima jako tesko. Ne bih ovde uporedjivao teniske kvalitete ove dvojice, fizika ovde pravi glavnu razliku. Em sto je Novak u startu po svim parametrima fizicki dominantniji u odnosu na omalenog Japanca, em sto se ovaj do te mere istrosi i izmori, da ni fizicki ni mentalno ne moze da parira Novaku u samoj zavrsnici nekog GS turnira. U dva dobijena seta je vec sasvim druga prica.

Da se razumemo, mec izmedju Novaka i Nisikorija na prethodnom US Openu ne samo da je odigran u najsurovijim mogucim uslovima koji apsolutno ne odgovaraju Novaku, vec je i iz drugih razloga sumnjiv, jako sumnjiv... Zbog toga ga ne bih ozbiljno uzimao kao osnovu za predikciju njihovih buducih okrsaja.

Iz istih razloga tvrdim da u REGULARNIM USLOVIMA Federer vise nikad nece dobiti Novaka na tri dobijena seta. Na dva je jos uvek i te kako moguce, ali na tri tesko, jako tesko.

Pozdrav,

Brejk u petom

pre 9 godina

U pravu je Andre, kad samuraj igra u zoni, ja se prosto zalepim za TV, prava milina za gledanje, bekhendi, forhendi, dropovi, pasing, paralele, stize svaku loptu, gradi poene i svakako moze da pobedi svakoga. Svidjalo se nama ili ne, Novaka je oduvao na US openu, Nadal je redovno u konpcima kad igra sa njim, jedino mu Rodja ne lezi, za sada. Sve u svemu pravo osvezenje za ATP.

tonic

pre 9 godina

Agasi i ostali,
Vi samo ovim cinite medvedju uslugu Nishikoriju.
Zbog ovakvih vasih izjava Nole je jos jaci i inatniji. Samo od Noleta zavisi, upamtite to.

mikin

pre 9 godina

“Pobedio je Đokovića na putu do finala US opena – ako je uradio to jednom, može to da učini ponovo“, rekao je Agasi"
-----------------------------------------
Izgleda da je Agasi opet poceo da uziva.

tetak

pre 9 godina

Nishikori mi je isti Coria....znaci veliki talenat , inteligentan igrac, brz, eksplozivan, nepredvidljivog udarca ali sklon povredama
Ako ostane zdrav ima sanse da napravi odlicnu karijeru ali sve mi se cini da od toga nece biti nista. Daj Boze da sam u krivu.

Nacionale

pre 9 godina

Moze slucajno, ako se poklopi 10 stvari. Nole je svakako najkompletniji igrac kada se gleda igra sa osnovne linije (kretanje, forhend, bekend...) Ali price da je najtalentovaniji igrac nikako ne piju vodu. Pa prvi znag talentovanosti je volej ( ako je neko igrao tenis zna o cemu pricam). A on kada ga igra kao da ce kicmu da polomi, kao i smec... Molim vas samo da ne postavljate pitanja tipa: Da li to znaci da su Ljodra i Stepanek talentovaniji od Noleta? P.s. naravno da nisu

danix

pre 9 godina

Naravno da moze,g-dine Agasi,narocito ako bude uzimao doping kao sto si ti priznao,na kraju karijere,da si se drogirao.Ne znam otkud sada ovakve ocjene i procjene za jednog Nisikorija kome je uspjelo da jednom dobije Novaka koji je tog dana i na tom turniru bio totalno indisponiran.
Dakle,prema Agasiju,moze se tvrditi da svaki igrac koji je jednom dobio Novaka,Fedexa ili Rafu moze osvojiti GS.Apsurd.
Ili je druga stvar u pitanju,Fedex i Rafa su vec odavno prevazisli ove stare asove,a sada je i Novak na putu da obori sve rekorde Agasija i drustva sto im nimalo ne imponuje,pa pocinju odapinjati otrovne strele.
Tako je i Mekinro do nedavno tvdio da je Novak jedan od najboljih svih vremena,pa kad je Nole poceo rusiti i njegove rekorde,rece da je Novak tek usao u deset najboljih svih vremena.Takodje nam je poznata Edbergova retorika,koja je,po pravilu,negativna po Novaka.
Ko god misli da je starim asovima drago da mu neko mladji obara rekorde,vara se.Sujeta je cudo.

Dott

pre 9 godina

Agasiju je ocigledno dosadno, ali sam ne shvata da ovakvim izjavama samo degradira sebe kao jednog strcnjaka i poznavaoca ove igre i rizikuje da ga ubuduce niko nizasta ne sgvata ozbiljno.
Ja licno nakon ovoga vec ga ne smatram kao nekoga ko moze nesto u tenisu dobro proceniti, odprilike kao Mac Vilandera iza cijih izjava i procena uvek se provlaci interes, nikako pravi osecaj jer ga nema.

alesso

pre 9 godina

@ Ivan NK bravo za komentar,to ja svima pricam novak je izgubio polufinale US Opena iskljucivo jer je igrao mec u dnevnom terminu,a tada je bila ogromna vrucina sto nije tajna da Novaku ne odgovara.Cak mislim da mu je to bio i prvi mec na ovogodisnjem US Openu da je igrao po danu tako da i nije imao neku priliku da se adaptira

Goran S.

pre 9 godina

Agasi za mene jedan od najsipaticnijih likova u istoriji tenisa, ali i jedan od onih sa najpoganijim jezikom takodje u istoriji tenisa.
Iza ovih njegovih reci svakako stoji i interes, siguran sam da na svoje reci ne bi dao jedan dolar u kladionici.

Deki

pre 9 godina

@(danix, 24. novembar 2014 19:09),gomila gluposti. Agasi se nije dopingovao, već je pušio travu,što sportistima ne pomaže, već odmaže. Sigurno si mlad i nisi gledao mečeve recimo Agasija i Samprasa.To što se danas razmenjuju duže poeni, ne znači da je bolji tenis. Onaj stari je bio lepši,raznovrsniji...Kad omladina počne da objašnjava?

oxydant

pre 9 godina

Danix je potpuno u pravu! Jedino je Bekeru "drago" što Novak obara njegove
rekorde..Nije teško odgonetnuti- plaća ga kao trenera.Al'sva sreća da je tu i Vajda!

Saul Goodman

pre 9 godina

Pa naravno da je ovo izjavio cim je igrao U Tokiju... Da je igrao egzibiciju u Pragu rekao bi da Berdih moze da osvoji grend slem... Prica ono sto domacin zeli da cuje...

Ivan NK

pre 9 godina

Klasicno udvornistvo "ćelavka".
Najbolje bi bilo da igra revijalni mec u Tokiju i da nakon toga kaze "Kei nema pojma, nikad nista od njega i sl..."
Bez sumnje, Kei je jako dobar teniser, ali jos uvijek mnogo iza naseg sampiona.
Pa Nishikori ga je dobio u New Yorku zato sto je bilo 35°c na terenu tog dana(pogledajte kako izgleda Novak na slici gore).
Zna se da Nole najvise mrzi extremne vrucine i da voli da igra u nocnim terminima, u dvorani, na 20-tak stepeni i sl.
Proci ce jos mnogo vode Dunavom dok Kei opet savlada Noleta!!!

bobi

pre 9 godina

I jesi otkrio toplu vodu sad...Pa logično da će osvojiti dečko je u sjajnom naletu.. Kad si već toliki stručnjak što ne predvidis nekog novog šampiona koji tek treba da zasija....

LeslieNielsen

pre 9 godina

Kao i Kei i ti bi se okliznuo u mecevima sa Djokovicem, vise puta....a jednom bi mozda i pobedio. To je cinjenica. Rasturili bi te i Djokovic a i Nadal naravno.

mikan

pre 9 godina

Ne znam kakvu ce to smenu generacija da iskoristi Nisikori, kada je od Novaka mladji samo 2 i po godine. koliko se trosi na mecevima, ne bi me cudilo ako se penzionise pre Novaka i Mareja.
A Agasi treba da zahvali bogu sto je igrao tenis 15 godina pre ove generacije. Da igra sada sa onim stilom "idi mi, dodji mi", ne bi osvojio ni jedan GS

Predo

pre 9 godina

Novak će imati problem sa Keijem, kao i ostali. On u jednom meču može da uradi svašta, pa i na jednom turniru, ali već na sledećem turniru telo ga izdaje. Može da osvoji svaki turnir, osim verovatno Grand Slema, to je prenaporno za njegovo telo. Kada bi pronašao formulu za svoje telo, poput Novaka, sve bi bilo moguće, ali Novak nikad nije imao problem sa mišićima, A Keijevo telo popušta nakon serije teških mečeva, a on nije u stanju da mečeve dobija lako poput Rodžera i sada Novaka. A igru ima. Bekhend mu je u ravni sa Novakom, odlično se kreće, solidno servira.

Mora da se misli i na decu

pre 9 godina

Agasi: Kei može da dobija Novaka
Moze,ako opet dodje u polufinale ili finale a Uniclo pojaca Đokovicev konto za nekoliko desetina miliona kao ove godine na US open-u

LeslieNielsen

pre 9 godina

Kao i Kei i ti bi se okliznuo u mecevima sa Djokovicem, vise puta....a jednom bi mozda i pobedio. To je cinjenica. Rasturili bi te i Djokovic a i Nadal naravno.

mikan

pre 9 godina

Ne znam kakvu ce to smenu generacija da iskoristi Nisikori, kada je od Novaka mladji samo 2 i po godine. koliko se trosi na mecevima, ne bi me cudilo ako se penzionise pre Novaka i Mareja.
A Agasi treba da zahvali bogu sto je igrao tenis 15 godina pre ove generacije. Da igra sada sa onim stilom "idi mi, dodji mi", ne bi osvojio ni jedan GS

Saul Goodman

pre 9 godina

Pa naravno da je ovo izjavio cim je igrao U Tokiju... Da je igrao egzibiciju u Pragu rekao bi da Berdih moze da osvoji grend slem... Prica ono sto domacin zeli da cuje...

danix

pre 9 godina

Naravno da moze,g-dine Agasi,narocito ako bude uzimao doping kao sto si ti priznao,na kraju karijere,da si se drogirao.Ne znam otkud sada ovakve ocjene i procjene za jednog Nisikorija kome je uspjelo da jednom dobije Novaka koji je tog dana i na tom turniru bio totalno indisponiran.
Dakle,prema Agasiju,moze se tvrditi da svaki igrac koji je jednom dobio Novaka,Fedexa ili Rafu moze osvojiti GS.Apsurd.
Ili je druga stvar u pitanju,Fedex i Rafa su vec odavno prevazisli ove stare asove,a sada je i Novak na putu da obori sve rekorde Agasija i drustva sto im nimalo ne imponuje,pa pocinju odapinjati otrovne strele.
Tako je i Mekinro do nedavno tvdio da je Novak jedan od najboljih svih vremena,pa kad je Nole poceo rusiti i njegove rekorde,rece da je Novak tek usao u deset najboljih svih vremena.Takodje nam je poznata Edbergova retorika,koja je,po pravilu,negativna po Novaka.
Ko god misli da je starim asovima drago da mu neko mladji obara rekorde,vara se.Sujeta je cudo.

Predo

pre 9 godina

Novak će imati problem sa Keijem, kao i ostali. On u jednom meču može da uradi svašta, pa i na jednom turniru, ali već na sledećem turniru telo ga izdaje. Može da osvoji svaki turnir, osim verovatno Grand Slema, to je prenaporno za njegovo telo. Kada bi pronašao formulu za svoje telo, poput Novaka, sve bi bilo moguće, ali Novak nikad nije imao problem sa mišićima, A Keijevo telo popušta nakon serije teških mečeva, a on nije u stanju da mečeve dobija lako poput Rodžera i sada Novaka. A igru ima. Bekhend mu je u ravni sa Novakom, odlično se kreće, solidno servira.

M

pre 9 godina

Naravno da moze. Svako moze da pobedi Novaka, pogotovo na US open-u ili masters turniru u USA. A to zato sto obozavate Novaku da pakujete termin tacno u podne na +50c po najvecem suncu.

Ivan NK

pre 9 godina

Klasicno udvornistvo "ćelavka".
Najbolje bi bilo da igra revijalni mec u Tokiju i da nakon toga kaze "Kei nema pojma, nikad nista od njega i sl..."
Bez sumnje, Kei je jako dobar teniser, ali jos uvijek mnogo iza naseg sampiona.
Pa Nishikori ga je dobio u New Yorku zato sto je bilo 35°c na terenu tog dana(pogledajte kako izgleda Novak na slici gore).
Zna se da Nole najvise mrzi extremne vrucine i da voli da igra u nocnim terminima, u dvorani, na 20-tak stepeni i sl.
Proci ce jos mnogo vode Dunavom dok Kei opet savlada Noleta!!!

Mora da se misli i na decu

pre 9 godina

Agasi: Kei može da dobija Novaka
Moze,ako opet dodje u polufinale ili finale a Uniclo pojaca Đokovicev konto za nekoliko desetina miliona kao ove godine na US open-u

bobi

pre 9 godina

I jesi otkrio toplu vodu sad...Pa logično da će osvojiti dečko je u sjajnom naletu.. Kad si već toliki stručnjak što ne predvidis nekog novog šampiona koji tek treba da zasija....

Gajetano

pre 9 godina

Da, moze, ali preko Novaka na Gren slem turnirima jako tesko. Ne bih ovde uporedjivao teniske kvalitete ove dvojice, fizika ovde pravi glavnu razliku. Em sto je Novak u startu po svim parametrima fizicki dominantniji u odnosu na omalenog Japanca, em sto se ovaj do te mere istrosi i izmori, da ni fizicki ni mentalno ne moze da parira Novaku u samoj zavrsnici nekog GS turnira. U dva dobijena seta je vec sasvim druga prica.

Da se razumemo, mec izmedju Novaka i Nisikorija na prethodnom US Openu ne samo da je odigran u najsurovijim mogucim uslovima koji apsolutno ne odgovaraju Novaku, vec je i iz drugih razloga sumnjiv, jako sumnjiv... Zbog toga ga ne bih ozbiljno uzimao kao osnovu za predikciju njihovih buducih okrsaja.

Iz istih razloga tvrdim da u REGULARNIM USLOVIMA Federer vise nikad nece dobiti Novaka na tri dobijena seta. Na dva je jos uvek i te kako moguce, ali na tri tesko, jako tesko.

Pozdrav,

Vanja

pre 9 godina

Lepo rece Nisikori: "Kad Novak igra svoj najbolji tenis, niko ne moze da ga pobedi". No, mozda Agasi bolje zna od samog Nisikorija, ali ja ipak, vise verujem Nisikoriju.

oxydant

pre 9 godina

Danix je potpuno u pravu! Jedino je Bekeru "drago" što Novak obara njegove
rekorde..Nije teško odgonetnuti- plaća ga kao trenera.Al'sva sreća da je tu i Vajda!

zli volšebnik

pre 9 godina

Možda i može. Ali smena generacija?! Nišikori je rođen 1989. Novak 1987, Nadal 1986. Dakle, pre će biti da je momčić ista generacija sa ovom dvojicom, i pod uslovom da Novak nastavi da igra na svom najvišem nivou, a Nadala mimoiđu povrede, on i svi drugi mogu samo da plaču i gledaju kako nastavljaju da osvajaju najveće turnire. Te "predvodnike novog talasa" i Rođa praši kao od šale i nastaviće da ih praši sve dok mu Mirka ne zabrani da se bavi tenisom. Jednostavno, momci su rođeni u pogrešno vreme. Nešto kao Barkli koji je imao tu nesreću da igra basket u eri MJ. Što bi se reklo, večiti gubitnici.

Sasa

pre 9 godina

Naš srpski sin je već ušao u legendu, svake nedelje se pojavljuju stare muštikle sa nabijanjem pritiska na našeg cara, e zato je on morao da ojača svoj boks sa Bekerom a gde ćeš boljeg medijskog zaštitnika od surovog nemca koji je ujedno i teniska legenda među najboljima, nismo mi pametniji od Novaka, zna dečko svaku sekundu šta mu je činiti, zna on dobro da se volej igra ne uči u 27 godina, probao je sa Martinom i otpustio ga odmah uvidevši da mora samo da pojača svoju igru do maksimuma, e tu onda dolazi Boris Beker kad si najbolji na svetu veliki je pritisak, očekivanja, opšta ludnica, svakom mora biti jasno da je to odličan potez što će se tek pokazati u 2015, napred srpski junače u nove pobede...

Goran S.

pre 9 godina

Agasi za mene jedan od najsipaticnijih likova u istoriji tenisa, ali i jedan od onih sa najpoganijim jezikom takodje u istoriji tenisa.
Iza ovih njegovih reci svakako stoji i interes, siguran sam da na svoje reci ne bi dao jedan dolar u kladionici.

mikin

pre 9 godina

“Pobedio je Đokovića na putu do finala US opena – ako je uradio to jednom, može to da učini ponovo“, rekao je Agasi"
-----------------------------------------
Izgleda da je Agasi opet poceo da uziva.

dipl.ing.el. već 25g

pre 9 godina

Ti zivis u velikoj iluziji. Kad RF i Nadal igraju sa 80% snage, Novak se tu nista ne pita. Njegovih 100% nije dovoljno za njihovih 80%. Mnogo puta dokazano.
(Sale, 24. novembar 2014 23:48)
Na osnovu čega si došao do ovih procenata? Da li to Novak igra istovremeno protiv obadvojice? Kad se saberu njihovi procenti dolazimo do 160? Da ti nisu pomogli Kirhofovi zakoni, ili možda Laplasove transformacije? Nije mi jasno zašto ne objavljujete moje komentare, ali ste zato puni ovako smislenih.

ObServer

pre 9 godina

Lepo. Za promenu gomila "pravih" komentara, a ne samo pljuvanje i blacenje. Naravno, svako ima neko svoje vidjenje i pravo da ga iskaze, a drugi da se sloze ili ne.
Vec neko vreme, kad god gledam Nisikorija, zakljucim da izuzetno lici na Novaka iz ranijih godina, prvenstveno 2007-08. Onaj beskompromisni, napadacki tenis, hvatanje loptice vrlo rano, ravni udarci i gadjanje linija. Prelepo za gledanje. Medjutim, po meni je Agasi sve rekao u onoj recenici da nije potrebno da igras sjajno, vec samo da budes bolji od onog preko puta. Mislim da je to poslednjih par godina i Novakova filozofija - ne ginuti u mecu, vec gledati da se sto manje istrosis uz maksimalni efekat. Nekada se to obije o glavu tako sto ne dotuce protivnika, vec mu daje sansu da se vrati u mec, ali generalno posmatrajuci mislim da daje rezultate. Ovo prvenstveno po tome sto iz vecine meceva Novak izlazi skoro odmoran. S druge strane, tu lezi i "boljka" Nisikorija. Nakon 2-3 meca vec izgubi svezinu sa pocetka turnira. Sto se tice Agasija, sta bi vi ocekivali da on (i bilo ko uostalom) izjavi nakon egzibicije sa domacim igracem nego da ga pohvali i da mu predvidi sjajnu buducnost.
Pozdrav

svajcarac

pre 9 godina

Izjavio poslije revijalnog meca u Tokiju ? Da je odigrao sa Noletom u Beogradu i izjavio bi da je Nole najbolji igrac svih vremena i da voli Srbiju vise od Amerike. Za mene izjava bez znacaja!

milos

pre 9 godina

Koja crna smena generacije pa on je samo dve godine mladji od novaka prakticno su ista generacija nove generacije mogu da se smatraju oni mladji od 20 a ne dimitrov, raonic, cilic, nisikori...

@

pre 9 godina

Ne samo Novaka, moze da dobije svakoga.
Ja sam ubedjen da je Nisikori JEDINI teniser koji moze Nadala da pobedi na RG!!! Popicu gomilu minusa, ali videcete. Ono sto je on radio Rafi u finalu Madrida pre nego sto se povredio je savrsenstvo igre na sljaci. Ako dodje zdrav na RG i naleti na Nadala, ocekujte spektakl.
Njemu jedino nedostaje da pojaca fizicku snagu i misicnu mau kako se ne bi tako cesto povredjivao. Ali, ocigledno je da i na tome radi, razlika u odnosu na prethodne sezone je ogromna. Po stilu igre on ne odgovara nikome iz vrha, a njemu mozda najmanje odgovara Federer, jer igra previse agresivno za Nisikorija.

tonic

pre 9 godina

Agasi i ostali,
Vi samo ovim cinite medvedju uslugu Nishikoriju.
Zbog ovakvih vasih izjava Nole je jos jaci i inatniji. Samo od Noleta zavisi, upamtite to.

Ivan NK

pre 9 godina

@Sava
Ako i malo pratis tenis ( a ne bi se bas reklo) znao bi da Novak u Melburnu 95% meceva igra u vecernjem terminu.(legendarno finale 2012-te je zavrseno u 01.30 h po lokalnom vremenu).
On je legenda svjetskog tenisa, suvereni vladar vec 3,5 godine i u Melburnu to postuju, za razliku od "podmuklih amera" koji su sve ucinili da RF poguraju do jos jednog GS.
Ali sve im uzalud -tek sad pocinje dominacija!!!

dimitrije t.

pre 9 godina

Kei je slican igrac Agasiju, nizak , brz i uporan . Nema lose udarce , ali sve to ipak nije dovoljno za ovako pretenciozan zakljucak. Slican (ali samo slican) se slicnom raduje ...a Novak ne simpatise jer nije Amerikanac. Da jeste, bio bi najveci igrac ikad! ... he he. Ne bi se skidao sa CNN i slicnih propagandnih centara i reklama, za teske milione dolara!

danix

pre 9 godina

@ Deki,
G-dine,Deki,kad me vec prozivate i provocirate moram vam reci da cete se,vjerovatno,iznenaditi kad vam kazem da sam gledao meceve tenisa Roda Lejvera,Njukomba,Nastasea,Borga i da ne nabrajam vise,pa cak se sjecam da sam gledao u filmskom zurnalu Nikolu Pilica i Jovanovica u dublu finala Wimbledona.Tada je novinar politike legendarni Miro Radojcic,pokoj mu dusi,Politikin dopisnik iz Londona,predvidjao da ce neko od nasih,ipak jednog dana,uzeti Wimledon,posto je zalio sto Moniki Seles nikako ne polazi za rukom da uzme taj Wimbledon.Imam 64 godine i,hvala Bogu,jos uvijek dobro pamtim.
A za pusenje trave je na zimskim OI oduzeta zlatna medalja skijasu Canade na snoubordu Rebaglijatiju pa mu je na silno insistiranje SAD i Canade medalja vracena i to pod izgovorom da je boravio u kaficu gdje se pusila trava pa je,eto,on "jadnik",udisao taj dim.
Trava,ili marihuana,pomaze koncentraciji,smirivanju zivaca u odredjenom vremenskom periodu,da se prebrodi trema i da se bude mirniji u odlucujucim momentima nekog takmicenja.
Srdacan pozdrav.

Dott

pre 9 godina

Agasiju je ocigledno dosadno, ali sam ne shvata da ovakvim izjavama samo degradira sebe kao jednog strcnjaka i poznavaoca ove igre i rizikuje da ga ubuduce niko nizasta ne sgvata ozbiljno.
Ja licno nakon ovoga vec ga ne smatram kao nekoga ko moze nesto u tenisu dobro proceniti, odprilike kao Mac Vilandera iza cijih izjava i procena uvek se provlaci interes, nikako pravi osecaj jer ga nema.

gradinar

pre 9 godina

Nišikori jeste opasan (a i Uniqlo može biti nezgodan igrač)...
Ipak, ja sam primetio još jednu stvar - na teniskoj GOAT ("večnoj") listi Open ere Agasi je na sedmom mestu sa 166 bodova, a Novak je tik iza njega sa 164 boda. Dakle, Novak će preskočiti Agasija možda već posle Australia Open-a (a u najgorem slučaju krajem februara). Ima tu malo i ljubomore, kad te neko mlađi prevaziđe...

veeegi

pre 9 godina

Smena generacija ? Ovaj mladji svega dve godine od Djokovica , 3 od Nadala . Kakva smena generacija . A dve godine stariji od Dimitrova npr.

Vlado Banja Luka

pre 9 godina

Neko ovdje izjavi da su Ameri uvijek protiv Srba. Andre nije Amerikanac, vec Jermen i pravo ime mu je Andrej Agasijan. Kao sto je Pit Sampras Grk, Majkl Ceng Kinez ili Selesova Madjarica (Jugoslovenka)... Svi odreda naturalizovani. U poslednjih 30 godina Amerikanci su imali samo Rodika.

Beobrad

pre 9 godina

Agasi je u pravu, Kei je veoma nezgodan za Novaka, mislim da mu ponajmanje lezi od svih u ATp-u !
Ali, on moze dobiti Novaka samo kada Novak ne odigra dobro, jer znamo da bas svaki mec zavisi iskljucivo od Novaka, ne pitaju se nista ni Federer, ni Nadal, vise puta je to demonstrirao !

Nacionale

pre 9 godina

Moze slucajno, ako se poklopi 10 stvari. Nole je svakako najkompletniji igrac kada se gleda igra sa osnovne linije (kretanje, forhend, bekend...) Ali price da je najtalentovaniji igrac nikako ne piju vodu. Pa prvi znag talentovanosti je volej ( ako je neko igrao tenis zna o cemu pricam). A on kada ga igra kao da ce kicmu da polomi, kao i smec... Molim vas samo da ne postavljate pitanja tipa: Da li to znaci da su Ljodra i Stepanek talentovaniji od Noleta? P.s. naravno da nisu

alesso

pre 9 godina

@ Ivan NK bravo za komentar,to ja svima pricam novak je izgubio polufinale US Opena iskljucivo jer je igrao mec u dnevnom terminu,a tada je bila ogromna vrucina sto nije tajna da Novaku ne odgovara.Cak mislim da mu je to bio i prvi mec na ovogodisnjem US Openu da je igrao po danu tako da i nije imao neku priliku da se adaptira

Luzer

pre 9 godina

Jel Agasi ponovo počeo da konzumira ono radi čega se kroz suze kajao. Verujem da jeste. Samo tako se može objasniti njegova izjava. Nišikori je dobio Novaka, kao i Dimitrov, ali...time je Srbin pokazao da je velikodušan i da mu pobeda nije u životu apsolutno sve (kao Federeru na primer)...Živi i pusti druge da žive...

Nacionale

pre 9 godina

I sta cemo sa pricama Novak glavni favorit na Us i Ao (sto i jeste) pa ga stave opet da igra na 35 stepeni? I naravno velika verovatnoca da izgubi. Tako da je bzv prica da to osvaja kada moze jedna takva stvar da ga "ubije". Kao i Rg, hoce ili nece biti kise... Jos se nadoda da neko odigra mec zivota i eto jos jednog razocarenja.

Giovanni

pre 9 godina

Svakako da neki nizerangirani teniser moze da pobedi prvu troicu ali i kad mu to podje za rukom on ne nastavlja u istom stilu i ne napreduje previse napred.Jedno je sigurno protiv Noleta svi igraju kao da im je od smrti lek, a protiv Nadala i Feda izgube jos u svlacionici

tetak

pre 9 godina

Nishikori mi je isti Coria....znaci veliki talenat , inteligentan igrac, brz, eksplozivan, nepredvidljivog udarca ali sklon povredama
Ako ostane zdrav ima sanse da napravi odlicnu karijeru ali sve mi se cini da od toga nece biti nista. Daj Boze da sam u krivu.

Deki

pre 9 godina

@(danix, 24. novembar 2014 19:09),gomila gluposti. Agasi se nije dopingovao, već je pušio travu,što sportistima ne pomaže, već odmaže. Sigurno si mlad i nisi gledao mečeve recimo Agasija i Samprasa.To što se danas razmenjuju duže poeni, ne znači da je bolji tenis. Onaj stari je bio lepši,raznovrsniji...Kad omladina počne da objašnjava?

1970

pre 9 godina

Secam se jednog meca Seles-Capriati. Monika na vrhuncu, Capriati se tek probija. Igraju, i Capriati je seta po terenu kao dzojstikom. U pauzi prenosa kaze Armenulic, Monika ce verovatno danas pobediti, ali ako Capriati ovako nastavi, uskoro ce biti smrt za Moniku. Capriati se odala nekim porocima i nikad nije nista uradila u tenisu.
Slicna je prica ovde. Japanac je ubio Novaka u drugom setu u Londonu. Ali put od jednog seta, do GS je mnoogo dug

Gringo

pre 9 godina

Daj što se palite Agasi je placen da odigra revijalni meč sa Nišikorijem u japanu.Pre svega kurtoazno je nahvaliti domaceg tenisera i da je u stanju da pobedi prva tre igrača.Što se tiče duela na US openu valjda je 45 ili 55 stepeni bilo za oba igrača.

Beobrad

pre 9 godina

pa Sale, ne znam koji si ti tenis do sad gledao, ali evo ti primera:
Nadala je Nole ove godine dva puta demolirao, oducio od tenisa, u Majamiju i Rimu.
Federera na W. Do 5. seta uopste nije ni trebalo da dodje, Novak mu je svojim opustanjem omogucio taj 5. set.

Brejk u petom

pre 9 godina

U pravu je Andre, kad samuraj igra u zoni, ja se prosto zalepim za TV, prava milina za gledanje, bekhendi, forhendi, dropovi, pasing, paralele, stize svaku loptu, gradi poene i svakako moze da pobedi svakoga. Svidjalo se nama ili ne, Novaka je oduvao na US openu, Nadal je redovno u konpcima kad igra sa njim, jedino mu Rodja ne lezi, za sada. Sve u svemu pravo osvezenje za ATP.

markobg

pre 9 godina

Moze u top spinu 5 ,ali kad izadje!!!
Momak je dobar teniser mozda ce i da osvoji nesto ali samo nakon sto kralj abdicira i prepusti presto nekom mladjem!

vlada

pre 9 godina

110+ komentara od čega 100 kune Agasija .... u celom sivilu u kome živimo najveći problem ovog tužnog naroda je neka izjava Agasija na nekoj egzibiciji....

Sale

pre 9 godina

@Beobrad
Ti zivis u velikoj iluziji. Kad RF i Nadal igraju sa 80% snage, Novak se tu nista ne pita. Njegovih 100% nije dovoljno za njihovih 80%. Mnogo puta dokazano.

Ratko Jevtovic 1956

pre 9 godina

Capriati se odala nekim porocima i nikad nije nista uradila u tenisu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (1970, 24. novembar 2014 23:37)
Netacno. JC se otrgla od poroka i osvojila RG ranih '90ih.
Inace Kei stvarno lepo igra ali verovatno je u narednih par godina uglavnom sve do Novaka.
Inace AA je bas razocarao "selektivnom" izjavom kako bi kupio kartu za Keia. Ima jos mnogo igraca zbog kojih vredi kupiti kartu. Kukuskin, na primer.
Puno pozdrava iz Perta, Australija

Damir

pre 9 godina

Čuj u posljednjih 30 godina Amerikanci imali samo Roddicka? A šta su McEnroe,Courier..kad već Sampras,Agassi i Chang to "nisu bili"? Što se tiče Japanca,nema on stalnost za nešto veće. Doduše,nije isključeno da se jednom sve posloži,kao sad Čiliću,ali dok igraju ovi koji su sad na vrhu,oni će voditi glavnu riječ i dalje.

Sava

pre 9 godina

@Ivan NK
I to naravno nije tacno.
Novak je u Melburnu, kao i ostali iz vrha, vecinu meceva igrao u dnevnom terminu. Finale je nesto sasvim drugo, ono se uvek igra uvece.
Polufinala se uvek igraju posle podne i uvece. U Njujorku je igrao posle podne, Federer uvece.
Uostalom, Nisikori je igrao 2 ili 3 uzastopna meca u 5 setova pa mu nije smetala vrucina da pobedi Novaka.
Niti je Federeru pomoglo to sto je igrao u vecernjem terminu.
Ta dominacija koju najavljujete nikako da pocne. Uvek velika prica krajem godine, a kad pocne sezona - mrka kapa.

Sava

pre 9 godina

Auuuu, vrsni poznavaoci tenisa od kojih niko nikada reket nije video uzivo proglasise Agasija neznalicom???
Ovo je da covek pukne od smeha, a istovremeno i da se dobro zabrine za buducnost ovog naroda!
Ko ste bre vi da Agasija proglasavate neznalicom?

Sale

pre 9 godina

@Gajetano
Kako da ne, Novaku ne odgovara 30 stepeni u Njujorku ali mu itekako odgovara 50 stepeni u Melburnu?
Kad god on izgubi u pitanju je neka zavera.
Otkud ti to da ga Federer ne moze pobediti u mecu na GS?
Pa Novak je imao nevidjenu srecu da pobedi u finalu WB, da RF bez razloga nije promasio zicer na mrezi Novak ni to ne bi osvojio.
A tek Nadal, pa on Novaka redovno pobedjuje na GS.
Kad smo kod sumnjivih meceva, nema sumnjivij od onih polufinala na US Openu kad je RF dve godine zaredom propustao po 2 mec lopte. Itekako sumnjivi mecevi.

Oskar

pre 9 godina

Od kad se taj igrač pojavio ne mogu čudu da se načudim koliko je dobar igrač. Novakov bekend ni upola ne može kao kod Keja. Može da mu parira s osnovne linije, i ne samo to nego i da ga nadjača sa iste bez problema jer ima prodornije udarce. Najveći problem tog tenisera je fizička izdržljivost i zbog toga mislim da nikad neće biti br. 1, kad stigne daleko na jednom turniru onda na drugom nikud ne može. Ja mislim da je on teniser koji može pobijediti Nadala na RG.

Sava

pre 9 godina

@Ivan NK
A kako to da Novaku ne smeta mnogo veca vrucina u Melburnu, na Australia Openu? Kako mu tamo ne smetaju temperature iznad 40 stepeni? Nisikori je bio bolji i zasluzeno pobedio, ne znam zasto to ne priznate sebi.

aca Umc

pre 9 godina

kako Nisikori igra protiv Novaka(ciji su preci iz CG) pitam se dal je stvarno zavrsen 100 godisnji rat. Posto je to potencijalno susret visokog rizika celnici atp-a bi mogli da razmisle da nameste zreb da njih dvojica ne igraju jedan protiv drugoga, secanja na rat su jos uvek sveza i bolna...

Sa Picinog mesta

pre 9 godina

@1970,
Aj, ne lupetaj majke ti. Moniku nikada niko nije setao po terenu, pa i kad bi izgubila jednom u 100 puta, to bi bilo jako tesno, a Capriati je napravila vrlo dobru karijeru.

II

pre 9 godina

(Sasa, 24. novembar 2014 20:52)

´Ajd iz tvog "pera" u bozje usi:-) ´al se pitam sto mu Beker nije sredio na USO da ne igra svaki mec tacno u podne!?

Sale

pre 9 godina

@Beobrad
Ti zivis u velikoj iluziji. Kad RF i Nadal igraju sa 80% snage, Novak se tu nista ne pita. Njegovih 100% nije dovoljno za njihovih 80%. Mnogo puta dokazano.

Sale

pre 9 godina

@Gajetano
Kako da ne, Novaku ne odgovara 30 stepeni u Njujorku ali mu itekako odgovara 50 stepeni u Melburnu?
Kad god on izgubi u pitanju je neka zavera.
Otkud ti to da ga Federer ne moze pobediti u mecu na GS?
Pa Novak je imao nevidjenu srecu da pobedi u finalu WB, da RF bez razloga nije promasio zicer na mrezi Novak ni to ne bi osvojio.
A tek Nadal, pa on Novaka redovno pobedjuje na GS.
Kad smo kod sumnjivih meceva, nema sumnjivij od onih polufinala na US Openu kad je RF dve godine zaredom propustao po 2 mec lopte. Itekako sumnjivi mecevi.

Deki

pre 9 godina

@(danix, 24. novembar 2014 19:09),gomila gluposti. Agasi se nije dopingovao, već je pušio travu,što sportistima ne pomaže, već odmaže. Sigurno si mlad i nisi gledao mečeve recimo Agasija i Samprasa.To što se danas razmenjuju duže poeni, ne znači da je bolji tenis. Onaj stari je bio lepši,raznovrsniji...Kad omladina počne da objašnjava?

Brejk u petom

pre 9 godina

U pravu je Andre, kad samuraj igra u zoni, ja se prosto zalepim za TV, prava milina za gledanje, bekhendi, forhendi, dropovi, pasing, paralele, stize svaku loptu, gradi poene i svakako moze da pobedi svakoga. Svidjalo se nama ili ne, Novaka je oduvao na US openu, Nadal je redovno u konpcima kad igra sa njim, jedino mu Rodja ne lezi, za sada. Sve u svemu pravo osvezenje za ATP.

Mora da se misli i na decu

pre 9 godina

Agasi: Kei može da dobija Novaka
Moze,ako opet dodje u polufinale ili finale a Uniclo pojaca Đokovicev konto za nekoliko desetina miliona kao ove godine na US open-u

Sava

pre 9 godina

@Ivan NK
A kako to da Novaku ne smeta mnogo veca vrucina u Melburnu, na Australia Openu? Kako mu tamo ne smetaju temperature iznad 40 stepeni? Nisikori je bio bolji i zasluzeno pobedio, ne znam zasto to ne priznate sebi.

LeslieNielsen

pre 9 godina

Kao i Kei i ti bi se okliznuo u mecevima sa Djokovicem, vise puta....a jednom bi mozda i pobedio. To je cinjenica. Rasturili bi te i Djokovic a i Nadal naravno.

danix

pre 9 godina

Naravno da moze,g-dine Agasi,narocito ako bude uzimao doping kao sto si ti priznao,na kraju karijere,da si se drogirao.Ne znam otkud sada ovakve ocjene i procjene za jednog Nisikorija kome je uspjelo da jednom dobije Novaka koji je tog dana i na tom turniru bio totalno indisponiran.
Dakle,prema Agasiju,moze se tvrditi da svaki igrac koji je jednom dobio Novaka,Fedexa ili Rafu moze osvojiti GS.Apsurd.
Ili je druga stvar u pitanju,Fedex i Rafa su vec odavno prevazisli ove stare asove,a sada je i Novak na putu da obori sve rekorde Agasija i drustva sto im nimalo ne imponuje,pa pocinju odapinjati otrovne strele.
Tako je i Mekinro do nedavno tvdio da je Novak jedan od najboljih svih vremena,pa kad je Nole poceo rusiti i njegove rekorde,rece da je Novak tek usao u deset najboljih svih vremena.Takodje nam je poznata Edbergova retorika,koja je,po pravilu,negativna po Novaka.
Ko god misli da je starim asovima drago da mu neko mladji obara rekorde,vara se.Sujeta je cudo.

aca Umc

pre 9 godina

kako Nisikori igra protiv Novaka(ciji su preci iz CG) pitam se dal je stvarno zavrsen 100 godisnji rat. Posto je to potencijalno susret visokog rizika celnici atp-a bi mogli da razmisle da nameste zreb da njih dvojica ne igraju jedan protiv drugoga, secanja na rat su jos uvek sveza i bolna...

Sava

pre 9 godina

Auuuu, vrsni poznavaoci tenisa od kojih niko nikada reket nije video uzivo proglasise Agasija neznalicom???
Ovo je da covek pukne od smeha, a istovremeno i da se dobro zabrine za buducnost ovog naroda!
Ko ste bre vi da Agasija proglasavate neznalicom?

Oskar

pre 9 godina

Od kad se taj igrač pojavio ne mogu čudu da se načudim koliko je dobar igrač. Novakov bekend ni upola ne može kao kod Keja. Može da mu parira s osnovne linije, i ne samo to nego i da ga nadjača sa iste bez problema jer ima prodornije udarce. Najveći problem tog tenisera je fizička izdržljivost i zbog toga mislim da nikad neće biti br. 1, kad stigne daleko na jednom turniru onda na drugom nikud ne može. Ja mislim da je on teniser koji može pobijediti Nadala na RG.

@

pre 9 godina

Ne samo Novaka, moze da dobije svakoga.
Ja sam ubedjen da je Nisikori JEDINI teniser koji moze Nadala da pobedi na RG!!! Popicu gomilu minusa, ali videcete. Ono sto je on radio Rafi u finalu Madrida pre nego sto se povredio je savrsenstvo igre na sljaci. Ako dodje zdrav na RG i naleti na Nadala, ocekujte spektakl.
Njemu jedino nedostaje da pojaca fizicku snagu i misicnu mau kako se ne bi tako cesto povredjivao. Ali, ocigledno je da i na tome radi, razlika u odnosu na prethodne sezone je ogromna. Po stilu igre on ne odgovara nikome iz vrha, a njemu mozda najmanje odgovara Federer, jer igra previse agresivno za Nisikorija.

mikan

pre 9 godina

Ne znam kakvu ce to smenu generacija da iskoristi Nisikori, kada je od Novaka mladji samo 2 i po godine. koliko se trosi na mecevima, ne bi me cudilo ako se penzionise pre Novaka i Mareja.
A Agasi treba da zahvali bogu sto je igrao tenis 15 godina pre ove generacije. Da igra sada sa onim stilom "idi mi, dodji mi", ne bi osvojio ni jedan GS

dipl.ing.el. već 25g

pre 9 godina

Ti zivis u velikoj iluziji. Kad RF i Nadal igraju sa 80% snage, Novak se tu nista ne pita. Njegovih 100% nije dovoljno za njihovih 80%. Mnogo puta dokazano.
(Sale, 24. novembar 2014 23:48)
Na osnovu čega si došao do ovih procenata? Da li to Novak igra istovremeno protiv obadvojice? Kad se saberu njihovi procenti dolazimo do 160? Da ti nisu pomogli Kirhofovi zakoni, ili možda Laplasove transformacije? Nije mi jasno zašto ne objavljujete moje komentare, ali ste zato puni ovako smislenih.

Sava

pre 9 godina

@Ivan NK
I to naravno nije tacno.
Novak je u Melburnu, kao i ostali iz vrha, vecinu meceva igrao u dnevnom terminu. Finale je nesto sasvim drugo, ono se uvek igra uvece.
Polufinala se uvek igraju posle podne i uvece. U Njujorku je igrao posle podne, Federer uvece.
Uostalom, Nisikori je igrao 2 ili 3 uzastopna meca u 5 setova pa mu nije smetala vrucina da pobedi Novaka.
Niti je Federeru pomoglo to sto je igrao u vecernjem terminu.
Ta dominacija koju najavljujete nikako da pocne. Uvek velika prica krajem godine, a kad pocne sezona - mrka kapa.

Ivan NK

pre 9 godina

Klasicno udvornistvo "ćelavka".
Najbolje bi bilo da igra revijalni mec u Tokiju i da nakon toga kaze "Kei nema pojma, nikad nista od njega i sl..."
Bez sumnje, Kei je jako dobar teniser, ali jos uvijek mnogo iza naseg sampiona.
Pa Nishikori ga je dobio u New Yorku zato sto je bilo 35°c na terenu tog dana(pogledajte kako izgleda Novak na slici gore).
Zna se da Nole najvise mrzi extremne vrucine i da voli da igra u nocnim terminima, u dvorani, na 20-tak stepeni i sl.
Proci ce jos mnogo vode Dunavom dok Kei opet savlada Noleta!!!

bobi

pre 9 godina

I jesi otkrio toplu vodu sad...Pa logično da će osvojiti dečko je u sjajnom naletu.. Kad si već toliki stručnjak što ne predvidis nekog novog šampiona koji tek treba da zasija....

Nacionale

pre 9 godina

Moze slucajno, ako se poklopi 10 stvari. Nole je svakako najkompletniji igrac kada se gleda igra sa osnovne linije (kretanje, forhend, bekend...) Ali price da je najtalentovaniji igrac nikako ne piju vodu. Pa prvi znag talentovanosti je volej ( ako je neko igrao tenis zna o cemu pricam). A on kada ga igra kao da ce kicmu da polomi, kao i smec... Molim vas samo da ne postavljate pitanja tipa: Da li to znaci da su Ljodra i Stepanek talentovaniji od Noleta? P.s. naravno da nisu

Nacionale

pre 9 godina

I sta cemo sa pricama Novak glavni favorit na Us i Ao (sto i jeste) pa ga stave opet da igra na 35 stepeni? I naravno velika verovatnoca da izgubi. Tako da je bzv prica da to osvaja kada moze jedna takva stvar da ga "ubije". Kao i Rg, hoce ili nece biti kise... Jos se nadoda da neko odigra mec zivota i eto jos jednog razocarenja.

Gajetano

pre 9 godina

Da, moze, ali preko Novaka na Gren slem turnirima jako tesko. Ne bih ovde uporedjivao teniske kvalitete ove dvojice, fizika ovde pravi glavnu razliku. Em sto je Novak u startu po svim parametrima fizicki dominantniji u odnosu na omalenog Japanca, em sto se ovaj do te mere istrosi i izmori, da ni fizicki ni mentalno ne moze da parira Novaku u samoj zavrsnici nekog GS turnira. U dva dobijena seta je vec sasvim druga prica.

Da se razumemo, mec izmedju Novaka i Nisikorija na prethodnom US Openu ne samo da je odigran u najsurovijim mogucim uslovima koji apsolutno ne odgovaraju Novaku, vec je i iz drugih razloga sumnjiv, jako sumnjiv... Zbog toga ga ne bih ozbiljno uzimao kao osnovu za predikciju njihovih buducih okrsaja.

Iz istih razloga tvrdim da u REGULARNIM USLOVIMA Federer vise nikad nece dobiti Novaka na tri dobijena seta. Na dva je jos uvek i te kako moguce, ali na tri tesko, jako tesko.

Pozdrav,

M

pre 9 godina

Naravno da moze. Svako moze da pobedi Novaka, pogotovo na US open-u ili masters turniru u USA. A to zato sto obozavate Novaku da pakujete termin tacno u podne na +50c po najvecem suncu.

Giovanni

pre 9 godina

Svakako da neki nizerangirani teniser moze da pobedi prvu troicu ali i kad mu to podje za rukom on ne nastavlja u istom stilu i ne napreduje previse napred.Jedno je sigurno protiv Noleta svi igraju kao da im je od smrti lek, a protiv Nadala i Feda izgube jos u svlacionici

tonic

pre 9 godina

Agasi i ostali,
Vi samo ovim cinite medvedju uslugu Nishikoriju.
Zbog ovakvih vasih izjava Nole je jos jaci i inatniji. Samo od Noleta zavisi, upamtite to.

II

pre 9 godina

(Sasa, 24. novembar 2014 20:52)

´Ajd iz tvog "pera" u bozje usi:-) ´al se pitam sto mu Beker nije sredio na USO da ne igra svaki mec tacno u podne!?

Saul Goodman

pre 9 godina

Pa naravno da je ovo izjavio cim je igrao U Tokiju... Da je igrao egzibiciju u Pragu rekao bi da Berdih moze da osvoji grend slem... Prica ono sto domacin zeli da cuje...

Vanja

pre 9 godina

Lepo rece Nisikori: "Kad Novak igra svoj najbolji tenis, niko ne moze da ga pobedi". No, mozda Agasi bolje zna od samog Nisikorija, ali ja ipak, vise verujem Nisikoriju.

Ivan NK

pre 9 godina

@Sava
Ako i malo pratis tenis ( a ne bi se bas reklo) znao bi da Novak u Melburnu 95% meceva igra u vecernjem terminu.(legendarno finale 2012-te je zavrseno u 01.30 h po lokalnom vremenu).
On je legenda svjetskog tenisa, suvereni vladar vec 3,5 godine i u Melburnu to postuju, za razliku od "podmuklih amera" koji su sve ucinili da RF poguraju do jos jednog GS.
Ali sve im uzalud -tek sad pocinje dominacija!!!

mikin

pre 9 godina

“Pobedio je Đokovića na putu do finala US opena – ako je uradio to jednom, može to da učini ponovo“, rekao je Agasi"
-----------------------------------------
Izgleda da je Agasi opet poceo da uziva.

Dott

pre 9 godina

Agasiju je ocigledno dosadno, ali sam ne shvata da ovakvim izjavama samo degradira sebe kao jednog strcnjaka i poznavaoca ove igre i rizikuje da ga ubuduce niko nizasta ne sgvata ozbiljno.
Ja licno nakon ovoga vec ga ne smatram kao nekoga ko moze nesto u tenisu dobro proceniti, odprilike kao Mac Vilandera iza cijih izjava i procena uvek se provlaci interes, nikako pravi osecaj jer ga nema.

gradinar

pre 9 godina

Nišikori jeste opasan (a i Uniqlo može biti nezgodan igrač)...
Ipak, ja sam primetio još jednu stvar - na teniskoj GOAT ("večnoj") listi Open ere Agasi je na sedmom mestu sa 166 bodova, a Novak je tik iza njega sa 164 boda. Dakle, Novak će preskočiti Agasija možda već posle Australia Open-a (a u najgorem slučaju krajem februara). Ima tu malo i ljubomore, kad te neko mlađi prevaziđe...

Goran S.

pre 9 godina

Agasi za mene jedan od najsipaticnijih likova u istoriji tenisa, ali i jedan od onih sa najpoganijim jezikom takodje u istoriji tenisa.
Iza ovih njegovih reci svakako stoji i interes, siguran sam da na svoje reci ne bi dao jedan dolar u kladionici.

Luzer

pre 9 godina

Jel Agasi ponovo počeo da konzumira ono radi čega se kroz suze kajao. Verujem da jeste. Samo tako se može objasniti njegova izjava. Nišikori je dobio Novaka, kao i Dimitrov, ali...time je Srbin pokazao da je velikodušan i da mu pobeda nije u životu apsolutno sve (kao Federeru na primer)...Živi i pusti druge da žive...

Gringo

pre 9 godina

Daj što se palite Agasi je placen da odigra revijalni meč sa Nišikorijem u japanu.Pre svega kurtoazno je nahvaliti domaceg tenisera i da je u stanju da pobedi prva tre igrača.Što se tiče duela na US openu valjda je 45 ili 55 stepeni bilo za oba igrača.

Beobrad

pre 9 godina

pa Sale, ne znam koji si ti tenis do sad gledao, ali evo ti primera:
Nadala je Nole ove godine dva puta demolirao, oducio od tenisa, u Majamiju i Rimu.
Federera na W. Do 5. seta uopste nije ni trebalo da dodje, Novak mu je svojim opustanjem omogucio taj 5. set.

alesso

pre 9 godina

@ Ivan NK bravo za komentar,to ja svima pricam novak je izgubio polufinale US Opena iskljucivo jer je igrao mec u dnevnom terminu,a tada je bila ogromna vrucina sto nije tajna da Novaku ne odgovara.Cak mislim da mu je to bio i prvi mec na ovogodisnjem US Openu da je igrao po danu tako da i nije imao neku priliku da se adaptira

Vlado Banja Luka

pre 9 godina

Neko ovdje izjavi da su Ameri uvijek protiv Srba. Andre nije Amerikanac, vec Jermen i pravo ime mu je Andrej Agasijan. Kao sto je Pit Sampras Grk, Majkl Ceng Kinez ili Selesova Madjarica (Jugoslovenka)... Svi odreda naturalizovani. U poslednjih 30 godina Amerikanci su imali samo Rodika.

oxydant

pre 9 godina

Danix je potpuno u pravu! Jedino je Bekeru "drago" što Novak obara njegove
rekorde..Nije teško odgonetnuti- plaća ga kao trenera.Al'sva sreća da je tu i Vajda!

dimitrije t.

pre 9 godina

Kei je slican igrac Agasiju, nizak , brz i uporan . Nema lose udarce , ali sve to ipak nije dovoljno za ovako pretenciozan zakljucak. Slican (ali samo slican) se slicnom raduje ...a Novak ne simpatise jer nije Amerikanac. Da jeste, bio bi najveci igrac ikad! ... he he. Ne bi se skidao sa CNN i slicnih propagandnih centara i reklama, za teske milione dolara!

Predo

pre 9 godina

Novak će imati problem sa Keijem, kao i ostali. On u jednom meču može da uradi svašta, pa i na jednom turniru, ali već na sledećem turniru telo ga izdaje. Može da osvoji svaki turnir, osim verovatno Grand Slema, to je prenaporno za njegovo telo. Kada bi pronašao formulu za svoje telo, poput Novaka, sve bi bilo moguće, ali Novak nikad nije imao problem sa mišićima, A Keijevo telo popušta nakon serije teških mečeva, a on nije u stanju da mečeve dobija lako poput Rodžera i sada Novaka. A igru ima. Bekhend mu je u ravni sa Novakom, odlično se kreće, solidno servira.

danix

pre 9 godina

@ Deki,
G-dine,Deki,kad me vec prozivate i provocirate moram vam reci da cete se,vjerovatno,iznenaditi kad vam kazem da sam gledao meceve tenisa Roda Lejvera,Njukomba,Nastasea,Borga i da ne nabrajam vise,pa cak se sjecam da sam gledao u filmskom zurnalu Nikolu Pilica i Jovanovica u dublu finala Wimbledona.Tada je novinar politike legendarni Miro Radojcic,pokoj mu dusi,Politikin dopisnik iz Londona,predvidjao da ce neko od nasih,ipak jednog dana,uzeti Wimledon,posto je zalio sto Moniki Seles nikako ne polazi za rukom da uzme taj Wimbledon.Imam 64 godine i,hvala Bogu,jos uvijek dobro pamtim.
A za pusenje trave je na zimskim OI oduzeta zlatna medalja skijasu Canade na snoubordu Rebaglijatiju pa mu je na silno insistiranje SAD i Canade medalja vracena i to pod izgovorom da je boravio u kaficu gdje se pusila trava pa je,eto,on "jadnik",udisao taj dim.
Trava,ili marihuana,pomaze koncentraciji,smirivanju zivaca u odredjenom vremenskom periodu,da se prebrodi trema i da se bude mirniji u odlucujucim momentima nekog takmicenja.
Srdacan pozdrav.

Sasa

pre 9 godina

Naš srpski sin je već ušao u legendu, svake nedelje se pojavljuju stare muštikle sa nabijanjem pritiska na našeg cara, e zato je on morao da ojača svoj boks sa Bekerom a gde ćeš boljeg medijskog zaštitnika od surovog nemca koji je ujedno i teniska legenda među najboljima, nismo mi pametniji od Novaka, zna dečko svaku sekundu šta mu je činiti, zna on dobro da se volej igra ne uči u 27 godina, probao je sa Martinom i otpustio ga odmah uvidevši da mora samo da pojača svoju igru do maksimuma, e tu onda dolazi Boris Beker kad si najbolji na svetu veliki je pritisak, očekivanja, opšta ludnica, svakom mora biti jasno da je to odličan potez što će se tek pokazati u 2015, napred srpski junače u nove pobede...

Beobrad

pre 9 godina

Agasi je u pravu, Kei je veoma nezgodan za Novaka, mislim da mu ponajmanje lezi od svih u ATp-u !
Ali, on moze dobiti Novaka samo kada Novak ne odigra dobro, jer znamo da bas svaki mec zavisi iskljucivo od Novaka, ne pitaju se nista ni Federer, ni Nadal, vise puta je to demonstrirao !

Damir

pre 9 godina

Čuj u posljednjih 30 godina Amerikanci imali samo Roddicka? A šta su McEnroe,Courier..kad već Sampras,Agassi i Chang to "nisu bili"? Što se tiče Japanca,nema on stalnost za nešto veće. Doduše,nije isključeno da se jednom sve posloži,kao sad Čiliću,ali dok igraju ovi koji su sad na vrhu,oni će voditi glavnu riječ i dalje.

vlada

pre 9 godina

110+ komentara od čega 100 kune Agasija .... u celom sivilu u kome živimo najveći problem ovog tužnog naroda je neka izjava Agasija na nekoj egzibiciji....

veeegi

pre 9 godina

Smena generacija ? Ovaj mladji svega dve godine od Djokovica , 3 od Nadala . Kakva smena generacija . A dve godine stariji od Dimitrova npr.

svajcarac

pre 9 godina

Izjavio poslije revijalnog meca u Tokiju ? Da je odigrao sa Noletom u Beogradu i izjavio bi da je Nole najbolji igrac svih vremena i da voli Srbiju vise od Amerike. Za mene izjava bez znacaja!

markobg

pre 9 godina

Moze u top spinu 5 ,ali kad izadje!!!
Momak je dobar teniser mozda ce i da osvoji nesto ali samo nakon sto kralj abdicira i prepusti presto nekom mladjem!

1970

pre 9 godina

Secam se jednog meca Seles-Capriati. Monika na vrhuncu, Capriati se tek probija. Igraju, i Capriati je seta po terenu kao dzojstikom. U pauzi prenosa kaze Armenulic, Monika ce verovatno danas pobediti, ali ako Capriati ovako nastavi, uskoro ce biti smrt za Moniku. Capriati se odala nekim porocima i nikad nije nista uradila u tenisu.
Slicna je prica ovde. Japanac je ubio Novaka u drugom setu u Londonu. Ali put od jednog seta, do GS je mnoogo dug

ObServer

pre 9 godina

Lepo. Za promenu gomila "pravih" komentara, a ne samo pljuvanje i blacenje. Naravno, svako ima neko svoje vidjenje i pravo da ga iskaze, a drugi da se sloze ili ne.
Vec neko vreme, kad god gledam Nisikorija, zakljucim da izuzetno lici na Novaka iz ranijih godina, prvenstveno 2007-08. Onaj beskompromisni, napadacki tenis, hvatanje loptice vrlo rano, ravni udarci i gadjanje linija. Prelepo za gledanje. Medjutim, po meni je Agasi sve rekao u onoj recenici da nije potrebno da igras sjajno, vec samo da budes bolji od onog preko puta. Mislim da je to poslednjih par godina i Novakova filozofija - ne ginuti u mecu, vec gledati da se sto manje istrosis uz maksimalni efekat. Nekada se to obije o glavu tako sto ne dotuce protivnika, vec mu daje sansu da se vrati u mec, ali generalno posmatrajuci mislim da daje rezultate. Ovo prvenstveno po tome sto iz vecine meceva Novak izlazi skoro odmoran. S druge strane, tu lezi i "boljka" Nisikorija. Nakon 2-3 meca vec izgubi svezinu sa pocetka turnira. Sto se tice Agasija, sta bi vi ocekivali da on (i bilo ko uostalom) izjavi nakon egzibicije sa domacim igracem nego da ga pohvali i da mu predvidi sjajnu buducnost.
Pozdrav

tetak

pre 9 godina

Nishikori mi je isti Coria....znaci veliki talenat , inteligentan igrac, brz, eksplozivan, nepredvidljivog udarca ali sklon povredama
Ako ostane zdrav ima sanse da napravi odlicnu karijeru ali sve mi se cini da od toga nece biti nista. Daj Boze da sam u krivu.

zli volšebnik

pre 9 godina

Možda i može. Ali smena generacija?! Nišikori je rođen 1989. Novak 1987, Nadal 1986. Dakle, pre će biti da je momčić ista generacija sa ovom dvojicom, i pod uslovom da Novak nastavi da igra na svom najvišem nivou, a Nadala mimoiđu povrede, on i svi drugi mogu samo da plaču i gledaju kako nastavljaju da osvajaju najveće turnire. Te "predvodnike novog talasa" i Rođa praši kao od šale i nastaviće da ih praši sve dok mu Mirka ne zabrani da se bavi tenisom. Jednostavno, momci su rođeni u pogrešno vreme. Nešto kao Barkli koji je imao tu nesreću da igra basket u eri MJ. Što bi se reklo, večiti gubitnici.

Ratko Jevtovic 1956

pre 9 godina

Capriati se odala nekim porocima i nikad nije nista uradila u tenisu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (1970, 24. novembar 2014 23:37)
Netacno. JC se otrgla od poroka i osvojila RG ranih '90ih.
Inace Kei stvarno lepo igra ali verovatno je u narednih par godina uglavnom sve do Novaka.
Inace AA je bas razocarao "selektivnom" izjavom kako bi kupio kartu za Keia. Ima jos mnogo igraca zbog kojih vredi kupiti kartu. Kukuskin, na primer.
Puno pozdrava iz Perta, Australija

milos

pre 9 godina

Koja crna smena generacije pa on je samo dve godine mladji od novaka prakticno su ista generacija nove generacije mogu da se smatraju oni mladji od 20 a ne dimitrov, raonic, cilic, nisikori...

Sa Picinog mesta

pre 9 godina

@1970,
Aj, ne lupetaj majke ti. Moniku nikada niko nije setao po terenu, pa i kad bi izgubila jednom u 100 puta, to bi bilo jako tesno, a Capriati je napravila vrlo dobru karijeru.