Ponedeljak, 24.11.2014.

17:14

Da li je Klemon pomogao RF i Stanu?

Švajcarska je osvojila Dejvis kup, a francuski mediji kritikuju Arnoa Klemona što nije donosio bolje odluke u finalu.

Izvor: SO

Da li je Klemon pomogao RF i Stanu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

robin hud

pre 9 godina

Pozdrav,
(Gajetano, 24. novembar 2014 17:48)
Iskreno priznaj, da ti ama baš ništa nije sumnjivo u finalu DK. Da li je neko u teniskom svetu pomislio(sam Gaske sigurno nije) da Gaske može pobediti Federera ili Vavrinku?

jasno ko dan

pre 9 godina

Viša sila,tj.kupljeno,moralo je da se učini đedurini da osvoji kao fol još jedan trofej pred penziju,džaba ,nisi najbolji,navijač sam Noletov,ali Nadal ti je penicilin bio i ostao,tako je i sa tim jedinim RG ,bila je to viša sila,zar ste sumnjali da jedan Soderling smije da ga dobije u finalu,kao i nazovi ona dva preokreta sa Delpom i zaboravio sam sa još s kim,Vavrinka smije da ga pobjedi samo kad mu je voda sa ušima,pa nečuje sugestije sa strane,kao i ova zamlata od Conge ,sretniji je kad izgubi od RF,nego da je osvojio GS,a Noletu traži čelendž na Vimbldonu,a znao da je 10 cm u teren

Donekle poznavalac tenisa

pre 9 godina

Svajcarci su bili bolji prosleg vikenda i zasluzeno su osvojili Dejvis kup. E, sad, koje trebao da igra dal Simon ili neko drugi,to nije bitno! Jer kog god da je stao na "crtu"Rodzeru te nedelje ne bi imao nikakve sanse bas kao sto Gaske nije imao.

Иван-Ниш

pre 9 godina

Јесте Љодра тада играо најбољи тенис, али је свима било јасно да је грешка тренера била да игра против Троицког. У том тренутку, колико се сећам, Троицки и Типсаревић нису имали ни једну победу против Симона и глатко су губили од њега. Са друге стране, Љодра је тај одлучујући меч играо класично за дубл играча. Јак сервис и трчање на мрежу. Троицком је требало 15-ак минута да се на то привикне и уништио га лобовима и дугим лоптама.

Jarmusch

pre 9 godina

Ovo se isto desilo sa nama u finalu kada je Forget stavio nesrecnog Llodru ispred Simona protiv Troickog. Troicki ga je pojeo. Simon je bio na klupi i da je kojim slucajem igrao protiv Viktora, ne bi bio nimalo lak mec...

Jack

pre 9 godina

Pa ovo je potpuno suludo, nisam znao da Simon nije bio povredjen. Simon je igrac apsolutno vrhunske tehnike, sposoban da pobedi bilo koga, cak i na vrhuncu - ali njegov problem je psiha, dobije nekoga iz top 10 - ispada u sledecem kolu, nemotivisan je da se dokazuje dalje. Sasvim sigurno bi u 2 meca doneo bar 1 poen.

mrki

pre 9 godina

Normalno da je pomogao, ima odlicnog. Simona a stavio Gaskea koji je minijaturna kopija Federera. Znaci pustio da Federer osvoji jedini trofej koji nije imao u zaista velikoj karijeri. I to je uredu tako i treba.

robin hud

pre 9 godina

Jedina šansa Francuske je bio prvi dan, Pravi potez je bio da Simon bude prijavljen a Conga u žrebu i da ga zameni Simonom protiv Vavrinke. To je jedina polušansa. Naravno posle bitke svi generali su pametni. Švajcarska je naravno zasluženo dobila, ali je Vavrinka preterano zanemaren u medijima. Klemon nije imao onu stvar da ruzikuje ili mu Simon nije po volji. Cela ova priča podseća na sastavljanje fudbalske reprezentacije Jug. kada su svi bili selektori.

neutral

pre 9 godina

Pa i kad smo mi igrali finale s francuzima Viktoru bi bilo neuporedivo teze da je taj mec odlucujuci igrao protiv Simona a ne Lodre. Ipak jeste utisak d je Svajcarska bolja, da je Roger bio na nivou bilo bi 3-0 i to je apsolutno zasluzena titula.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Kako bilo, i Švajcarci uđoše u probrano društvo osvajača "salatare", gde su već SAD, Australija, Nemačka, Češka, Srbija, Hrvatska ...

DR

pre 9 godina

@mister x:
Analiza ti ima smisla ali je netacna. Onog trenutka kada je prijavljeno 4 igraca i Simon nije ni bio prijavljen, nije bilo sanse da se on pojavi u nedelju. Greska je napravljena kada je Tsonga "odlucio" da igra (polu-zdrav) u petak i oduzeo mesto #4 Simonu. Monfils, Gasquet i Benneto su jedine moguce zamene. Monfils je vec igrao sa Federerom u petak, tako da je jedina opcija bila Benneto ili Gasquet.Mislim da ni jedan ni drugi nisu imali sanse, prema tome pehar je bio izgubljen posle izgubljenog Dubl meca.

Dane

pre 9 godina

@Predo

Slazem se, ali samo jedna mala korekcija. Lodra je u tom trenutku igrao u najboljoj formi ikada. Par dana je pre toga (cini mi se u Parizu) cak i izbacio Novaka, dok je Simon tada igrao losije.
Tada je izuzetno dobro servirao i njegova servis-volej igra je bas bila na pristojnom nivou. Mesec-dva pred DC je doprineo da Forge ima poverenje u Lodru u tom momentu, ali je ovaj pao psiholoski u mecu protiv Viktora i izgubio.

Sale

pre 9 godina

Ovaj tim Monfils,Simon i u dublu Beneto-Vaselin bi rasturio Svajcarce.Na sljaci staviti Congu je ocajan potez.On i kad je u top formi ne moze da pobedi ni Rodju ni Stena na ovoj podlozi.O Gaskeu ne treba trositi reci.Takodje pre 4 godine kad su stavili Ljodru protiv Vice koji ga je pocistio sa 30,a da je umesto njega igrao Simon koji je tada bio u timu Davis cup bi bio samo san.Ovi potezi su u rangu Mihe koji ima Matica a u Zagrebu stavi Ignjovskog i Stevanovica.

Nikola

pre 9 godina

Izbor Gaskea pod jedan totalno pogresan..covek sve ukupno nema 10 pobeda ove sezone, a inace protiv igraca iz top 10 msm da nema ni 5 pobeda u karijeri. Simon itekako zna sa Federerom, moze da ga izludjuje sa upornim prebacivanjem loptice. Ali ALI zasto Vaslan nije igrao dubl sa Benetoom, pa 3 dana prd toga su ispali u SF zavrsnog Mastersa. Klemon prijatelju ti veze nemas

groan

pre 9 godina

Pa naravno da je pomogao ...svi su imali veće šanse protiv Federera i Beneto, Simon,Šardi ...NE on ubaci Gaskea!!! plus FRA su imali Francuske GS šampione Beneto i Rože V..on ugura Gaskea !!!.POKLON...MADA i nama su poklonili kada FRA trener potpuno nebulozno stavi odlučujući meć protiv Troickog stavi Lodru umesto Simona koji bi verovatno izludeo Viću.-...ali eto Šta ćeš imaju igrače koliko hoćeš ali treneri SKANDALOZNI

moguco

pre 9 godina

ne mogu da verujem sta je trener uradio ako je ovo istina da je Conga bio povredjen, pa bolje da je onda zvao Simona koji se mnogo bolje snalazi od Conge na sporijim terenima, covek je u stanju da prebacuje do besvesti i da ceka greske protivnika, klasican defanzivac, jos kad se doda na to da je Conga bio povredjen...

Predo

pre 9 godina

Prvo da se pozabavim tzv. komentarom "Analitičara". Ovom se raspravom bave ozbiljni sportski i teniski mediji, a opšte je mišljenje da je nama Gi Forže pomogao da dođemo da titule 2010., postavljajući Lodru da igra protiv Troickog dok mu je isti Simon sedio na klupi. Pitanje je šta bi se desilo da je uporni i dosadni Simon igrao umesto Lodre i da li bi Srbija te godine osvojila DK.
Ono što meni upada u oči je da svi svetski modiji počinju sa "Federer osvojio DK", zapostavljajući pri tome i Vavrinku i ostale Švajcarske tenisere, koji godinama igraju u Dejvis kupu, dok je Federer gradio solo karijeru.
Onog trenutka kada sam video Gaskea u dublu i kada sam video da se Federer preko noći oporavio i da nema traga povredi, znao sam da je priča u dublu gotova. Gaske je nekada davno prije "kokainskog poljubca" znao odigrati poneki meč dobro, ali danas on samo igra lepo, ali predvidljivo, udarci su mu slabi i svaki set, koji osvoji protiv Novaka, Rodžera ili Rafe bi se mogao nazvati čudom.
Ne mora značiti da bi Simon dobio Federera, ali bi barem meč bio takmičarski, naterao bi Federera da trči i da se muči, a onda ko zna...
Ovako mi se čini da je sve, namerno ili nenamerno, samo olakšalo Federeru da zaokruži "istorijski put".

$$$

pre 9 godina

Ej,... cemu vise kukanje i jadikovanje. Federer je uzeo ono sto mu je jedino nedostajalo u kolekciji, I to je sad gotovo. A ko je kriv, Mirka, Stanojka, francuzi, masoni,sta bi bilo kad bi bilo, ....sve to vise nije bitno.

WEATHER

pre 9 godina

Neverovatno koliko vam je krivo sta je Federer uzeo titulu.Isto pitanje se moze postaviti i za 2010. jer je stavio Lodru umesto Simona protiv Troickog.Protiv onakvog Federera ne bi imao ni zdravi Tsonga sta da trazi,a kamoli Gaske,Simon,Beneto.Lako je voditi tim kad imas 2 tenisara u top 10 i znas koga staviti unapred,a drugo kad imas 4,5 tenisera u top 50 slicne kvalitete.Lako je suditi posle bitke.A vama ce biti lakse sta se prije pomirite da je svajcarska uzela DC!

Sale

pre 9 godina

Da, licno sam i pisao o tome da je za Francusku u ovom trenutku bilo mnogo bolje da je igrao Simon. Nisam siguran da bi dobio Federera ili Wawrinku, ali bi sigurno imao mnogo vise sanse.

WEATHER

pre 9 godina

Neverovatno koliko vam je krivo sta je Federer uzeo titulu.Isto pitanje se moze postaviti i za 2010. jer je stavio Lodru umesto Simona protiv Troickog.Protiv onakvog Federera ne bi imao ni zdravi Tsonga sta da trazi,a kamoli Gaske,Simon,Beneto.Lako je voditi tim kad imas 2 tenisara u top 10 i znas koga staviti unapred,a drugo kad imas 4,5 tenisera u top 50 slicne kvalitete.Lako je suditi posle bitke.A vama ce biti lakse sta se prije pomirite da je svajcarska uzela DC!

mister x

pre 9 godina

Mogao je francuski selektor da stavi umesto Gaskea u nedelju npr. Simona, koji je umeo i ranije da namuci Fedeksa, a u dobroj je formi bio pri kraju sezone, kako se i kaze u ovom tekstu, pa bi u eventualnom 5. mecu izmedju Monfisa i Vavrinke sve bilo otvoreno. Svajcarski selektor ima samo Vavrinku i Fedeksa, i za dubl je imao prvo u planu preostala dva igraca, medjutim, napravio je sjajan potez i stavio Stena i Fedeksa, koji su majstorski odigrali, a to izmedju ostalog zbog toga sto je svajcarski selektor specijalno za taj mec, nekoliko dana pre, angazovao trenera najboljeg dubla sveta, brace Brajan, gospodina Dejvida Mekfirsona, sto dovoljno govori koliko su Svajcarci bili potpuno posveceni ovom finalu i nisu hteli nista da rizikuju.

Gajetano

pre 9 godina

Ne znam u cemu je problem priznati da je ove godine Svajcarska prosto imala najbolji tim. Dva vrhunska igraca u samom svetskom vrhu, u odlicnoj formi, bez povreda, vrlo motivisana za ovo takmicenje, koja usput i fantasticno igraju dubl. S druge strane Francuzi koji imaju dubinu, ali je to ipak brdo igraca od 10-30 mesta ATP liste, dok su Federer i Vavrinka u Top 5.

Sta kod da je Klemon uradio, ne bi tu pomoglo. Sve su pokusali: fudbalski stadion, zemljani teren... Ali dzaba je.

Pozdrav,

Her Zivota

pre 9 godina

Ma direktno upereno protiv Srba, vidi se iz aviona. :)
(Analiticar, 24. novembar 2014 17:31)

Sto protiv Srba ??? ATP lista kaze, Srbin pa svi ostali :O !!

Nego meni nesto nije jasno sto se tice tog finala, Beneto i Rodja Vazelin su ove godine osvojili zajedno Roland Garros i jos neke turnire, mislim i da su skoro igrali finale Shangaja, pre 7 dana igrali zajedno na zavrsnom mastersu i dubl igraju Beneto i Gasquet, suludo ??? I nije mi jasno sta ce Gasquet uopste u reprezentaciji, verujem da se i on sam ne seca kada je poslednji put uspesno odigrao jedan ATP turnir. Sto se tice Tsonge, ah taj Tsonga, kada ga se setim sta je nekada govorio.......sta reci!!

geneve

pre 9 godina

Eliminisati Simon-a je bilo suludo. Takodje najslabijeg ucesnika dubla (koji nije trebao ni da igra)on stavlja da igra odlucujuci singl. Cak i da je hteo, fancuski selektor nije mogao losije odluke da donese.

game, set and...

pre 9 godina

pisao sam komentar uoci dublova, ali nije objavljen...

Simon nije bio u protokolu, a definitivno je u najboljoj formi (bio) od svih Francuza... Conge nigde nije bilo od Toronta, ali im je on prvi i najbolje plasirani igrac, pa je tako bilo bezbolnije... ali je kao treci rangirani Francuz morao biti u protokolu, pa bi samsmi tim mogao i igrati, makar u nedelju... nije da bi on promenio stvari, ali bi bilo za nijansu interesantnije i neizvesnije...

a kao sto rece analiticar, to je francuski selektor uradio zbog Srba, mnogo mu je bitnije da ga Srbi mrze, nego da ga Francuzi (eventualno) obozavaju...

pozdrav...

king off

pre 9 godina

ako je simon bio u stanju da igra, onda je skandalozna odluka da on ne dobije sansu.. znalo se da Gaske nema sansi, on je rodjeni gubitnik..

king off

pre 9 godina

ako je simon bio u stanju da igra, onda je skandalozna odluka da on ne dobije sansu.. znalo se da Gaske nema sansi, on je rodjeni gubitnik..

Sale

pre 9 godina

Da, licno sam i pisao o tome da je za Francusku u ovom trenutku bilo mnogo bolje da je igrao Simon. Nisam siguran da bi dobio Federera ili Wawrinku, ali bi sigurno imao mnogo vise sanse.

groan

pre 9 godina

Pa naravno da je pomogao ...svi su imali veće šanse protiv Federera i Beneto, Simon,Šardi ...NE on ubaci Gaskea!!! plus FRA su imali Francuske GS šampione Beneto i Rože V..on ugura Gaskea !!!.POKLON...MADA i nama su poklonili kada FRA trener potpuno nebulozno stavi odlučujući meć protiv Troickog stavi Lodru umesto Simona koji bi verovatno izludeo Viću.-...ali eto Šta ćeš imaju igrače koliko hoćeš ali treneri SKANDALOZNI

Predo

pre 9 godina

Prvo da se pozabavim tzv. komentarom "Analitičara". Ovom se raspravom bave ozbiljni sportski i teniski mediji, a opšte je mišljenje da je nama Gi Forže pomogao da dođemo da titule 2010., postavljajući Lodru da igra protiv Troickog dok mu je isti Simon sedio na klupi. Pitanje je šta bi se desilo da je uporni i dosadni Simon igrao umesto Lodre i da li bi Srbija te godine osvojila DK.
Ono što meni upada u oči je da svi svetski modiji počinju sa "Federer osvojio DK", zapostavljajući pri tome i Vavrinku i ostale Švajcarske tenisere, koji godinama igraju u Dejvis kupu, dok je Federer gradio solo karijeru.
Onog trenutka kada sam video Gaskea u dublu i kada sam video da se Federer preko noći oporavio i da nema traga povredi, znao sam da je priča u dublu gotova. Gaske je nekada davno prije "kokainskog poljubca" znao odigrati poneki meč dobro, ali danas on samo igra lepo, ali predvidljivo, udarci su mu slabi i svaki set, koji osvoji protiv Novaka, Rodžera ili Rafe bi se mogao nazvati čudom.
Ne mora značiti da bi Simon dobio Federera, ali bi barem meč bio takmičarski, naterao bi Federera da trči i da se muči, a onda ko zna...
Ovako mi se čini da je sve, namerno ili nenamerno, samo olakšalo Federeru da zaokruži "istorijski put".

Nikola

pre 9 godina

Izbor Gaskea pod jedan totalno pogresan..covek sve ukupno nema 10 pobeda ove sezone, a inace protiv igraca iz top 10 msm da nema ni 5 pobeda u karijeri. Simon itekako zna sa Federerom, moze da ga izludjuje sa upornim prebacivanjem loptice. Ali ALI zasto Vaslan nije igrao dubl sa Benetoom, pa 3 dana prd toga su ispali u SF zavrsnog Mastersa. Klemon prijatelju ti veze nemas

moguco

pre 9 godina

ne mogu da verujem sta je trener uradio ako je ovo istina da je Conga bio povredjen, pa bolje da je onda zvao Simona koji se mnogo bolje snalazi od Conge na sporijim terenima, covek je u stanju da prebacuje do besvesti i da ceka greske protivnika, klasican defanzivac, jos kad se doda na to da je Conga bio povredjen...

Gajetano

pre 9 godina

Ne znam u cemu je problem priznati da je ove godine Svajcarska prosto imala najbolji tim. Dva vrhunska igraca u samom svetskom vrhu, u odlicnoj formi, bez povreda, vrlo motivisana za ovo takmicenje, koja usput i fantasticno igraju dubl. S druge strane Francuzi koji imaju dubinu, ali je to ipak brdo igraca od 10-30 mesta ATP liste, dok su Federer i Vavrinka u Top 5.

Sta kod da je Klemon uradio, ne bi tu pomoglo. Sve su pokusali: fudbalski stadion, zemljani teren... Ali dzaba je.

Pozdrav,

geneve

pre 9 godina

Eliminisati Simon-a je bilo suludo. Takodje najslabijeg ucesnika dubla (koji nije trebao ni da igra)on stavlja da igra odlucujuci singl. Cak i da je hteo, fancuski selektor nije mogao losije odluke da donese.

$$$

pre 9 godina

Ej,... cemu vise kukanje i jadikovanje. Federer je uzeo ono sto mu je jedino nedostajalo u kolekciji, I to je sad gotovo. A ko je kriv, Mirka, Stanojka, francuzi, masoni,sta bi bilo kad bi bilo, ....sve to vise nije bitno.

mister x

pre 9 godina

Mogao je francuski selektor da stavi umesto Gaskea u nedelju npr. Simona, koji je umeo i ranije da namuci Fedeksa, a u dobroj je formi bio pri kraju sezone, kako se i kaze u ovom tekstu, pa bi u eventualnom 5. mecu izmedju Monfisa i Vavrinke sve bilo otvoreno. Svajcarski selektor ima samo Vavrinku i Fedeksa, i za dubl je imao prvo u planu preostala dva igraca, medjutim, napravio je sjajan potez i stavio Stena i Fedeksa, koji su majstorski odigrali, a to izmedju ostalog zbog toga sto je svajcarski selektor specijalno za taj mec, nekoliko dana pre, angazovao trenera najboljeg dubla sveta, brace Brajan, gospodina Dejvida Mekfirsona, sto dovoljno govori koliko su Svajcarci bili potpuno posveceni ovom finalu i nisu hteli nista da rizikuju.

Her Zivota

pre 9 godina

Ma direktno upereno protiv Srba, vidi se iz aviona. :)
(Analiticar, 24. novembar 2014 17:31)

Sto protiv Srba ??? ATP lista kaze, Srbin pa svi ostali :O !!

Nego meni nesto nije jasno sto se tice tog finala, Beneto i Rodja Vazelin su ove godine osvojili zajedno Roland Garros i jos neke turnire, mislim i da su skoro igrali finale Shangaja, pre 7 dana igrali zajedno na zavrsnom mastersu i dubl igraju Beneto i Gasquet, suludo ??? I nije mi jasno sta ce Gasquet uopste u reprezentaciji, verujem da se i on sam ne seca kada je poslednji put uspesno odigrao jedan ATP turnir. Sto se tice Tsonge, ah taj Tsonga, kada ga se setim sta je nekada govorio.......sta reci!!

neutral

pre 9 godina

Pa i kad smo mi igrali finale s francuzima Viktoru bi bilo neuporedivo teze da je taj mec odlucujuci igrao protiv Simona a ne Lodre. Ipak jeste utisak d je Svajcarska bolja, da je Roger bio na nivou bilo bi 3-0 i to je apsolutno zasluzena titula.

WEATHER

pre 9 godina

Neverovatno koliko vam je krivo sta je Federer uzeo titulu.Isto pitanje se moze postaviti i za 2010. jer je stavio Lodru umesto Simona protiv Troickog.Protiv onakvog Federera ne bi imao ni zdravi Tsonga sta da trazi,a kamoli Gaske,Simon,Beneto.Lako je voditi tim kad imas 2 tenisara u top 10 i znas koga staviti unapred,a drugo kad imas 4,5 tenisera u top 50 slicne kvalitete.Lako je suditi posle bitke.A vama ce biti lakse sta se prije pomirite da je svajcarska uzela DC!

Sale

pre 9 godina

Ovaj tim Monfils,Simon i u dublu Beneto-Vaselin bi rasturio Svajcarce.Na sljaci staviti Congu je ocajan potez.On i kad je u top formi ne moze da pobedi ni Rodju ni Stena na ovoj podlozi.O Gaskeu ne treba trositi reci.Takodje pre 4 godine kad su stavili Ljodru protiv Vice koji ga je pocistio sa 30,a da je umesto njega igrao Simon koji je tada bio u timu Davis cup bi bio samo san.Ovi potezi su u rangu Mihe koji ima Matica a u Zagrebu stavi Ignjovskog i Stevanovica.

game, set and...

pre 9 godina

pisao sam komentar uoci dublova, ali nije objavljen...

Simon nije bio u protokolu, a definitivno je u najboljoj formi (bio) od svih Francuza... Conge nigde nije bilo od Toronta, ali im je on prvi i najbolje plasirani igrac, pa je tako bilo bezbolnije... ali je kao treci rangirani Francuz morao biti u protokolu, pa bi samsmi tim mogao i igrati, makar u nedelju... nije da bi on promenio stvari, ali bi bilo za nijansu interesantnije i neizvesnije...

a kao sto rece analiticar, to je francuski selektor uradio zbog Srba, mnogo mu je bitnije da ga Srbi mrze, nego da ga Francuzi (eventualno) obozavaju...

pozdrav...

DR

pre 9 godina

@mister x:
Analiza ti ima smisla ali je netacna. Onog trenutka kada je prijavljeno 4 igraca i Simon nije ni bio prijavljen, nije bilo sanse da se on pojavi u nedelju. Greska je napravljena kada je Tsonga "odlucio" da igra (polu-zdrav) u petak i oduzeo mesto #4 Simonu. Monfils, Gasquet i Benneto su jedine moguce zamene. Monfils je vec igrao sa Federerom u petak, tako da je jedina opcija bila Benneto ili Gasquet.Mislim da ni jedan ni drugi nisu imali sanse, prema tome pehar je bio izgubljen posle izgubljenog Dubl meca.

Dane

pre 9 godina

@Predo

Slazem se, ali samo jedna mala korekcija. Lodra je u tom trenutku igrao u najboljoj formi ikada. Par dana je pre toga (cini mi se u Parizu) cak i izbacio Novaka, dok je Simon tada igrao losije.
Tada je izuzetno dobro servirao i njegova servis-volej igra je bas bila na pristojnom nivou. Mesec-dva pred DC je doprineo da Forge ima poverenje u Lodru u tom momentu, ali je ovaj pao psiholoski u mecu protiv Viktora i izgubio.

WEATHER

pre 9 godina

Neverovatno koliko vam je krivo sta je Federer uzeo titulu.Isto pitanje se moze postaviti i za 2010. jer je stavio Lodru umesto Simona protiv Troickog.Protiv onakvog Federera ne bi imao ni zdravi Tsonga sta da trazi,a kamoli Gaske,Simon,Beneto.Lako je voditi tim kad imas 2 tenisara u top 10 i znas koga staviti unapred,a drugo kad imas 4,5 tenisera u top 50 slicne kvalitete.Lako je suditi posle bitke.A vama ce biti lakse sta se prije pomirite da je svajcarska uzela DC!

Jack

pre 9 godina

Pa ovo je potpuno suludo, nisam znao da Simon nije bio povredjen. Simon je igrac apsolutno vrhunske tehnike, sposoban da pobedi bilo koga, cak i na vrhuncu - ali njegov problem je psiha, dobije nekoga iz top 10 - ispada u sledecem kolu, nemotivisan je da se dokazuje dalje. Sasvim sigurno bi u 2 meca doneo bar 1 poen.

robin hud

pre 9 godina

Jedina šansa Francuske je bio prvi dan, Pravi potez je bio da Simon bude prijavljen a Conga u žrebu i da ga zameni Simonom protiv Vavrinke. To je jedina polušansa. Naravno posle bitke svi generali su pametni. Švajcarska je naravno zasluženo dobila, ali je Vavrinka preterano zanemaren u medijima. Klemon nije imao onu stvar da ruzikuje ili mu Simon nije po volji. Cela ova priča podseća na sastavljanje fudbalske reprezentacije Jug. kada su svi bili selektori.

Jarmusch

pre 9 godina

Ovo se isto desilo sa nama u finalu kada je Forget stavio nesrecnog Llodru ispred Simona protiv Troickog. Troicki ga je pojeo. Simon je bio na klupi i da je kojim slucajem igrao protiv Viktora, ne bi bio nimalo lak mec...

mrki

pre 9 godina

Normalno da je pomogao, ima odlicnog. Simona a stavio Gaskea koji je minijaturna kopija Federera. Znaci pustio da Federer osvoji jedini trofej koji nije imao u zaista velikoj karijeri. I to je uredu tako i treba.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Kako bilo, i Švajcarci uđoše u probrano društvo osvajača "salatare", gde su već SAD, Australija, Nemačka, Češka, Srbija, Hrvatska ...

Иван-Ниш

pre 9 godina

Јесте Љодра тада играо најбољи тенис, али је свима било јасно да је грешка тренера била да игра против Троицког. У том тренутку, колико се сећам, Троицки и Типсаревић нису имали ни једну победу против Симона и глатко су губили од њега. Са друге стране, Љодра је тај одлучујући меч играо класично за дубл играча. Јак сервис и трчање на мрежу. Троицком је требало 15-ак минута да се на то привикне и уништио га лобовима и дугим лоптама.

Donekle poznavalac tenisa

pre 9 godina

Svajcarci su bili bolji prosleg vikenda i zasluzeno su osvojili Dejvis kup. E, sad, koje trebao da igra dal Simon ili neko drugi,to nije bitno! Jer kog god da je stao na "crtu"Rodzeru te nedelje ne bi imao nikakve sanse bas kao sto Gaske nije imao.

jasno ko dan

pre 9 godina

Viša sila,tj.kupljeno,moralo je da se učini đedurini da osvoji kao fol još jedan trofej pred penziju,džaba ,nisi najbolji,navijač sam Noletov,ali Nadal ti je penicilin bio i ostao,tako je i sa tim jedinim RG ,bila je to viša sila,zar ste sumnjali da jedan Soderling smije da ga dobije u finalu,kao i nazovi ona dva preokreta sa Delpom i zaboravio sam sa još s kim,Vavrinka smije da ga pobjedi samo kad mu je voda sa ušima,pa nečuje sugestije sa strane,kao i ova zamlata od Conge ,sretniji je kad izgubi od RF,nego da je osvojio GS,a Noletu traži čelendž na Vimbldonu,a znao da je 10 cm u teren

robin hud

pre 9 godina

Pozdrav,
(Gajetano, 24. novembar 2014 17:48)
Iskreno priznaj, da ti ama baš ništa nije sumnjivo u finalu DK. Da li je neko u teniskom svetu pomislio(sam Gaske sigurno nije) da Gaske može pobediti Federera ili Vavrinku?

WEATHER

pre 9 godina

Neverovatno koliko vam je krivo sta je Federer uzeo titulu.Isto pitanje se moze postaviti i za 2010. jer je stavio Lodru umesto Simona protiv Troickog.Protiv onakvog Federera ne bi imao ni zdravi Tsonga sta da trazi,a kamoli Gaske,Simon,Beneto.Lako je voditi tim kad imas 2 tenisara u top 10 i znas koga staviti unapred,a drugo kad imas 4,5 tenisera u top 50 slicne kvalitete.Lako je suditi posle bitke.A vama ce biti lakse sta se prije pomirite da je svajcarska uzela DC!

WEATHER

pre 9 godina

Neverovatno koliko vam je krivo sta je Federer uzeo titulu.Isto pitanje se moze postaviti i za 2010. jer je stavio Lodru umesto Simona protiv Troickog.Protiv onakvog Federera ne bi imao ni zdravi Tsonga sta da trazi,a kamoli Gaske,Simon,Beneto.Lako je voditi tim kad imas 2 tenisara u top 10 i znas koga staviti unapred,a drugo kad imas 4,5 tenisera u top 50 slicne kvalitete.Lako je suditi posle bitke.A vama ce biti lakse sta se prije pomirite da je svajcarska uzela DC!

$$$

pre 9 godina

Ej,... cemu vise kukanje i jadikovanje. Federer je uzeo ono sto mu je jedino nedostajalo u kolekciji, I to je sad gotovo. A ko je kriv, Mirka, Stanojka, francuzi, masoni,sta bi bilo kad bi bilo, ....sve to vise nije bitno.

mrki

pre 9 godina

Normalno da je pomogao, ima odlicnog. Simona a stavio Gaskea koji je minijaturna kopija Federera. Znaci pustio da Federer osvoji jedini trofej koji nije imao u zaista velikoj karijeri. I to je uredu tako i treba.

king off

pre 9 godina

ako je simon bio u stanju da igra, onda je skandalozna odluka da on ne dobije sansu.. znalo se da Gaske nema sansi, on je rodjeni gubitnik..

Gajetano

pre 9 godina

Ne znam u cemu je problem priznati da je ove godine Svajcarska prosto imala najbolji tim. Dva vrhunska igraca u samom svetskom vrhu, u odlicnoj formi, bez povreda, vrlo motivisana za ovo takmicenje, koja usput i fantasticno igraju dubl. S druge strane Francuzi koji imaju dubinu, ali je to ipak brdo igraca od 10-30 mesta ATP liste, dok su Federer i Vavrinka u Top 5.

Sta kod da je Klemon uradio, ne bi tu pomoglo. Sve su pokusali: fudbalski stadion, zemljani teren... Ali dzaba je.

Pozdrav,

Predo

pre 9 godina

Prvo da se pozabavim tzv. komentarom "Analitičara". Ovom se raspravom bave ozbiljni sportski i teniski mediji, a opšte je mišljenje da je nama Gi Forže pomogao da dođemo da titule 2010., postavljajući Lodru da igra protiv Troickog dok mu je isti Simon sedio na klupi. Pitanje je šta bi se desilo da je uporni i dosadni Simon igrao umesto Lodre i da li bi Srbija te godine osvojila DK.
Ono što meni upada u oči je da svi svetski modiji počinju sa "Federer osvojio DK", zapostavljajući pri tome i Vavrinku i ostale Švajcarske tenisere, koji godinama igraju u Dejvis kupu, dok je Federer gradio solo karijeru.
Onog trenutka kada sam video Gaskea u dublu i kada sam video da se Federer preko noći oporavio i da nema traga povredi, znao sam da je priča u dublu gotova. Gaske je nekada davno prije "kokainskog poljubca" znao odigrati poneki meč dobro, ali danas on samo igra lepo, ali predvidljivo, udarci su mu slabi i svaki set, koji osvoji protiv Novaka, Rodžera ili Rafe bi se mogao nazvati čudom.
Ne mora značiti da bi Simon dobio Federera, ali bi barem meč bio takmičarski, naterao bi Federera da trči i da se muči, a onda ko zna...
Ovako mi se čini da je sve, namerno ili nenamerno, samo olakšalo Federeru da zaokruži "istorijski put".

Sale

pre 9 godina

Da, licno sam i pisao o tome da je za Francusku u ovom trenutku bilo mnogo bolje da je igrao Simon. Nisam siguran da bi dobio Federera ili Wawrinku, ali bi sigurno imao mnogo vise sanse.

Her Zivota

pre 9 godina

Ma direktno upereno protiv Srba, vidi se iz aviona. :)
(Analiticar, 24. novembar 2014 17:31)

Sto protiv Srba ??? ATP lista kaze, Srbin pa svi ostali :O !!

Nego meni nesto nije jasno sto se tice tog finala, Beneto i Rodja Vazelin su ove godine osvojili zajedno Roland Garros i jos neke turnire, mislim i da su skoro igrali finale Shangaja, pre 7 dana igrali zajedno na zavrsnom mastersu i dubl igraju Beneto i Gasquet, suludo ??? I nije mi jasno sta ce Gasquet uopste u reprezentaciji, verujem da se i on sam ne seca kada je poslednji put uspesno odigrao jedan ATP turnir. Sto se tice Tsonge, ah taj Tsonga, kada ga se setim sta je nekada govorio.......sta reci!!

mister x

pre 9 godina

Mogao je francuski selektor da stavi umesto Gaskea u nedelju npr. Simona, koji je umeo i ranije da namuci Fedeksa, a u dobroj je formi bio pri kraju sezone, kako se i kaze u ovom tekstu, pa bi u eventualnom 5. mecu izmedju Monfisa i Vavrinke sve bilo otvoreno. Svajcarski selektor ima samo Vavrinku i Fedeksa, i za dubl je imao prvo u planu preostala dva igraca, medjutim, napravio je sjajan potez i stavio Stena i Fedeksa, koji su majstorski odigrali, a to izmedju ostalog zbog toga sto je svajcarski selektor specijalno za taj mec, nekoliko dana pre, angazovao trenera najboljeg dubla sveta, brace Brajan, gospodina Dejvida Mekfirsona, sto dovoljno govori koliko su Svajcarci bili potpuno posveceni ovom finalu i nisu hteli nista da rizikuju.

game, set and...

pre 9 godina

pisao sam komentar uoci dublova, ali nije objavljen...

Simon nije bio u protokolu, a definitivno je u najboljoj formi (bio) od svih Francuza... Conge nigde nije bilo od Toronta, ali im je on prvi i najbolje plasirani igrac, pa je tako bilo bezbolnije... ali je kao treci rangirani Francuz morao biti u protokolu, pa bi samsmi tim mogao i igrati, makar u nedelju... nije da bi on promenio stvari, ali bi bilo za nijansu interesantnije i neizvesnije...

a kao sto rece analiticar, to je francuski selektor uradio zbog Srba, mnogo mu je bitnije da ga Srbi mrze, nego da ga Francuzi (eventualno) obozavaju...

pozdrav...

Sale

pre 9 godina

Ovaj tim Monfils,Simon i u dublu Beneto-Vaselin bi rasturio Svajcarce.Na sljaci staviti Congu je ocajan potez.On i kad je u top formi ne moze da pobedi ni Rodju ni Stena na ovoj podlozi.O Gaskeu ne treba trositi reci.Takodje pre 4 godine kad su stavili Ljodru protiv Vice koji ga je pocistio sa 30,a da je umesto njega igrao Simon koji je tada bio u timu Davis cup bi bio samo san.Ovi potezi su u rangu Mihe koji ima Matica a u Zagrebu stavi Ignjovskog i Stevanovica.

groan

pre 9 godina

Pa naravno da je pomogao ...svi su imali veće šanse protiv Federera i Beneto, Simon,Šardi ...NE on ubaci Gaskea!!! plus FRA su imali Francuske GS šampione Beneto i Rože V..on ugura Gaskea !!!.POKLON...MADA i nama su poklonili kada FRA trener potpuno nebulozno stavi odlučujući meć protiv Troickog stavi Lodru umesto Simona koji bi verovatno izludeo Viću.-...ali eto Šta ćeš imaju igrače koliko hoćeš ali treneri SKANDALOZNI

Donekle poznavalac tenisa

pre 9 godina

Svajcarci su bili bolji prosleg vikenda i zasluzeno su osvojili Dejvis kup. E, sad, koje trebao da igra dal Simon ili neko drugi,to nije bitno! Jer kog god da je stao na "crtu"Rodzeru te nedelje ne bi imao nikakve sanse bas kao sto Gaske nije imao.

jasno ko dan

pre 9 godina

Viša sila,tj.kupljeno,moralo je da se učini đedurini da osvoji kao fol još jedan trofej pred penziju,džaba ,nisi najbolji,navijač sam Noletov,ali Nadal ti je penicilin bio i ostao,tako je i sa tim jedinim RG ,bila je to viša sila,zar ste sumnjali da jedan Soderling smije da ga dobije u finalu,kao i nazovi ona dva preokreta sa Delpom i zaboravio sam sa još s kim,Vavrinka smije da ga pobjedi samo kad mu je voda sa ušima,pa nečuje sugestije sa strane,kao i ova zamlata od Conge ,sretniji je kad izgubi od RF,nego da je osvojio GS,a Noletu traži čelendž na Vimbldonu,a znao da je 10 cm u teren

Nikola

pre 9 godina

Izbor Gaskea pod jedan totalno pogresan..covek sve ukupno nema 10 pobeda ove sezone, a inace protiv igraca iz top 10 msm da nema ni 5 pobeda u karijeri. Simon itekako zna sa Federerom, moze da ga izludjuje sa upornim prebacivanjem loptice. Ali ALI zasto Vaslan nije igrao dubl sa Benetoom, pa 3 dana prd toga su ispali u SF zavrsnog Mastersa. Klemon prijatelju ti veze nemas

moguco

pre 9 godina

ne mogu da verujem sta je trener uradio ako je ovo istina da je Conga bio povredjen, pa bolje da je onda zvao Simona koji se mnogo bolje snalazi od Conge na sporijim terenima, covek je u stanju da prebacuje do besvesti i da ceka greske protivnika, klasican defanzivac, jos kad se doda na to da je Conga bio povredjen...

geneve

pre 9 godina

Eliminisati Simon-a je bilo suludo. Takodje najslabijeg ucesnika dubla (koji nije trebao ni da igra)on stavlja da igra odlucujuci singl. Cak i da je hteo, fancuski selektor nije mogao losije odluke da donese.

neutral

pre 9 godina

Pa i kad smo mi igrali finale s francuzima Viktoru bi bilo neuporedivo teze da je taj mec odlucujuci igrao protiv Simona a ne Lodre. Ipak jeste utisak d je Svajcarska bolja, da je Roger bio na nivou bilo bi 3-0 i to je apsolutno zasluzena titula.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Kako bilo, i Švajcarci uđoše u probrano društvo osvajača "salatare", gde su već SAD, Australija, Nemačka, Češka, Srbija, Hrvatska ...

Dane

pre 9 godina

@Predo

Slazem se, ali samo jedna mala korekcija. Lodra je u tom trenutku igrao u najboljoj formi ikada. Par dana je pre toga (cini mi se u Parizu) cak i izbacio Novaka, dok je Simon tada igrao losije.
Tada je izuzetno dobro servirao i njegova servis-volej igra je bas bila na pristojnom nivou. Mesec-dva pred DC je doprineo da Forge ima poverenje u Lodru u tom momentu, ali je ovaj pao psiholoski u mecu protiv Viktora i izgubio.

Jack

pre 9 godina

Pa ovo je potpuno suludo, nisam znao da Simon nije bio povredjen. Simon je igrac apsolutno vrhunske tehnike, sposoban da pobedi bilo koga, cak i na vrhuncu - ali njegov problem je psiha, dobije nekoga iz top 10 - ispada u sledecem kolu, nemotivisan je da se dokazuje dalje. Sasvim sigurno bi u 2 meca doneo bar 1 poen.

DR

pre 9 godina

@mister x:
Analiza ti ima smisla ali je netacna. Onog trenutka kada je prijavljeno 4 igraca i Simon nije ni bio prijavljen, nije bilo sanse da se on pojavi u nedelju. Greska je napravljena kada je Tsonga "odlucio" da igra (polu-zdrav) u petak i oduzeo mesto #4 Simonu. Monfils, Gasquet i Benneto su jedine moguce zamene. Monfils je vec igrao sa Federerom u petak, tako da je jedina opcija bila Benneto ili Gasquet.Mislim da ni jedan ni drugi nisu imali sanse, prema tome pehar je bio izgubljen posle izgubljenog Dubl meca.

robin hud

pre 9 godina

Pozdrav,
(Gajetano, 24. novembar 2014 17:48)
Iskreno priznaj, da ti ama baš ništa nije sumnjivo u finalu DK. Da li je neko u teniskom svetu pomislio(sam Gaske sigurno nije) da Gaske može pobediti Federera ili Vavrinku?

robin hud

pre 9 godina

Jedina šansa Francuske je bio prvi dan, Pravi potez je bio da Simon bude prijavljen a Conga u žrebu i da ga zameni Simonom protiv Vavrinke. To je jedina polušansa. Naravno posle bitke svi generali su pametni. Švajcarska je naravno zasluženo dobila, ali je Vavrinka preterano zanemaren u medijima. Klemon nije imao onu stvar da ruzikuje ili mu Simon nije po volji. Cela ova priča podseća na sastavljanje fudbalske reprezentacije Jug. kada su svi bili selektori.

Jarmusch

pre 9 godina

Ovo se isto desilo sa nama u finalu kada je Forget stavio nesrecnog Llodru ispred Simona protiv Troickog. Troicki ga je pojeo. Simon je bio na klupi i da je kojim slucajem igrao protiv Viktora, ne bi bio nimalo lak mec...

Иван-Ниш

pre 9 godina

Јесте Љодра тада играо најбољи тенис, али је свима било јасно да је грешка тренера била да игра против Троицког. У том тренутку, колико се сећам, Троицки и Типсаревић нису имали ни једну победу против Симона и глатко су губили од њега. Са друге стране, Љодра је тај одлучујући меч играо класично за дубл играча. Јак сервис и трчање на мрежу. Троицком је требало 15-ак минута да се на то привикне и уништио га лобовима и дугим лоптама.