Petak, 24.10.2014.

19:29

Težak žreb za Novaka u Parizu

Novak Đoković slobodan je u prvom kolu Masters turnira u Parizu, a u drugom će igrati sa boljim iz meča Filip Kolšrajber – Eduard Rože Vaselan.

Izvor: SO

Težak žreb za Novaka u Parizu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

robin hud

pre 9 godina

(da, 25. oktobar 2014 15:14
Pa ti bi to voleo, samo što je krčmar još u krčmi i račun je kod njega. Novak je navikao već na sam protiv svih, usput ima impresivan skor u dvorani a nisu tu ni ameri da ga stavljaju na sunce u podne. Federera je već tukao oba puta kada treba tako da se zna ko je favorit, mislim glavni. Ne ispušta se prvo mesto tek tako.

this is the end

pre 9 godina

Kakav bezobrazluk, konstantno se namešta žreb za Federera, dokle više? Toliko je postalno providno da je neshvatljivo da niko ne reaguje na to godinama. Novak je broj jedan i konstantno mu se namešta teži žreb samo da bi dekica osvajao turnire. Nadam se da će matorac da ispadne u prvom kolu.

da

pre 9 godina

@Nebojsa
Tridesettrogodisnjak bolje od tebe zna sta radi. Fizicki je u boljem stanju od Novaka, a s obzirom na to da je napravio pauzu posle US Opena ne moze se reci da je umoran.
Bez problema ce preuzeti prvo mesto, a kako stvari stoje, jos ce i napraviti solidnu prednost u odnosu na Djokovica.
Ako osvoji Bazel, imace 490 poena zaostatka za Djokovicem, u Praizu ce ga prestici, a u Londonu ce najverovatnije osvojiti titulu jer je najbolji, mada cak i ne mora da osvoji titulu da bi bio prvi. Uz to, ceka ga i 250 poena u Dejvis kupu, tako da Djokovic nema nikakve sanse da zadrzi prvo mesto.

Dane

pre 9 godina

Rogere, pokusavaju ovi iz ATP-a da te proguraju do prvog mesta na sve nacine koji su u njihovoj moci (uz tvoji solidnu igru), ali mislim da ce licno Novak da stavi tacku na tu ideju koja im donosi mnogo vide novca. Samo bih ti pozeleo finale Pariza protiv Noleta, ako treba i Londona! IDEEEMO, treci put do No.1 !!!

duledudule

pre 9 godina

ovo je laganica za novaka,momci u njegovoj polovini nisu imali srece.a sto se tice RF a,nece stici do finala aali nema sanse.uostalom novak uvek igra bolje kad je opusteniji,rekao je da mu tenis vise nije broj jedan,tako da ce on to lagano

Dag Kristi

pre 9 godina

Ovo mi mirise na zaveru,pa dal je moguce da sve sto vredi,stane u njegovu stranu zreba?Troicki bi stigao do polufinala u drugoj polovini.

Nebojša

pre 9 godina

Ima solidno težak žreb ali dobar deo njih će se poizbacivati medjusobno pre nego što budu došli do Novaka a ne treba zaboraviti jednu stvar Federer igra trenutno Bazel pre toga je igrao i Šangaj pitanje koliko može i u Parizu pa potom i londonu puno je to mečeva u kratkom periodu za tridesettrogodisnjaka a čeka ga i dejvis kup sigurno će negde kiksnuti verovatno u londonu koji nosi i najviše poena.

Sale

pre 9 godina

Nema veze, Nole! Ceo zivot igras sam protiv svih! Nista novo za tebe. Neka ovo bude motiv vise kao i uvek do sada! "Pregazi" ih sve do kraja! Poen po poen do titule... ZA SRBIJU - ZA ISTORIJU!!!

Pavle

pre 9 godina

Za oskara....Iskreno se nadam da ce ti se ispuniti zelja da Roger bude prvi na kraju godine, da se,,Novaku obije o glavu neigranje na malim turnirima,,, da se pokaze da je Roger najkonstantniji ove godine, da mu Roger uzme prvo mesto ispred nosa na Mastersu u Londonu, da osvoji Dejvis kup,...sve da ti se ispuni sto si navodio u komentarima......samo da ne smaras vise!!!

MirsadK

pre 9 godina

Teži deo žreba za Novaka – od početka njegove karijere mu je zapadala teža polovina. A činjenica da je upravo Novak odigrao najviše mečeva sa Federerom, Nadalom i Marijem je dokaz u prilog te tvrdnje, koji, ma koliko se trudili, ne može niko da opovrgne...

filozof amater

pre 9 godina

na prvu deluje da mole ima tezi zreb.ipak, nisam siguran da ce federer lako izaci na kraaj s raonicem koji se bori za finale mastersa. po zakonu verovatnoce mora nekad i da ga dobije... mislim da je samo pitanje novakove motivacije, ako hoce slozicw ih sve kao metar drva!

Dragan

pre 9 godina

Evo vec 14 godina kako Federeru sponzori namestaju zreb i sve one neverovatne udarce je napravio pod dopingom, a o tome kakav je covek da i ne pricamo.
Sa druge strane imamo junackog Djokovica, koji iako iz omrazene Srbije, hrabro staje na megdan citavom svetu i ponizuje sve protivnike. Iako mu namestaju tezi zreb. Iako se tek porodio. Iako mu smeta gluten. I vrucina. I fali mu Vajda. I sudije su protiv njega. I malo je povredjen. I malo se premorio, a nije bas ni motivisan.
Sve u svemu Djokovic je i pored ocigledne diskriminacije, najbolji teniser sveta, svih vremena. A i sire.

ja

pre 9 godina

Pa zreb je sasvim normalan.
Jedini poteskoca je to cetvrtfinale u kojem ce mu protivnik verovatno jbiti edan od tenisera koji je u Parizu medju glavnim favoritima..
Realno gledano Dimitrov i Marej su posle Novaka najveci favoriti za titulu.
Losa strana ovakvog zreba je to sto bi porazom u cetvrtfinalu Novak izgubio mnogo bodova, a dobra strana je sto bi pobedom u cetvrtfinalu fakticki osvojio titulu.
U polufinalu i finalu bi Novak odigrao 2 rutinska meca, jer ne moze imati ozbiljnijeg protivnika..

duh nibor

pre 9 godina

Tenis je propali sport. Turniri su namešteni od strane sponzora po principu ko da više. Ne nervirajte se ljudi, Novak je već više puta igrao sam protiv svih(publike i sponzora). Plašim se samo da mu nisu već naredili da odustane. Žrebovi su sve smešniji i smešniji, ja mislim da se i igrači zavitlavaju na tu temu.

SRBin

pre 9 godina

Pa šta je bre ovo ceo top 10 u No1etovom delu žreba!!! Federer ima neuporedivo lakše protivnike, ne toliko po imenu ali zato što mu leže i relativno lako izlazi na kraj sa njima.

hahaha

pre 9 godina

Zreb lagan, problem je u tome sto je vec ocigledno da Novak gubi prvo mesto pa mora da se prica o teoriji zavere.
Tako ste kukali da na US openu RF ima lagan mec sa Cilicem a Novak strasno tezak zreb pa na kraju Cilic uze titulu.
Po cemu si ti zakljucio da je npr. Monfis u dobroj formi? Covek zbog povrede napravio pauzu i sad je kao u dobroj formi? Ferer? Raspada se covek? Marej? Ocajan?
Po cemu je Ferer bolji od Vavrinke? Dimitrov je smesan, Federer ga je danas oduvao sa terena. Sigurno nije tezi protivnik od Raonica.

Sale

pre 9 godina

Slazem se, za prvog na svetu nema teskog zreba. Ali, ovo vise stvarno nije u redu. Do sada nisam komentarisao zreb, iako se vec nekoliko meseci ovo desava. Konstantno su igraci koji su u najboljoj formi sa Novakove strane. Previse slucajnosti da bi se u njih vise moglo verovati. Jednostavno, i mi najneutralniji moramo ovo da primetimo. Poznato je da je Federer najutacajniji na turu, ali ovo vec postaje simptomaticno. Bez obzira, voleo bih finale Novak-Rodzer... Nadalu zelim brz povratak, jer bez njega nista nije isto. Neka London odluci o No1.!!!

Bosnjak iz Np

pre 9 godina

Nisam pobornik teorija zavere,ali Noletu je ipak tezi zreb..Jasno je da se Federer forsira i po svaku cenu zeli se od njega napraviti ikona tenisa!

N.M.

pre 9 godina

SRAMOTA! Ovo vredja inteligenciju svakog ko od americke turneje do sada prati zreb. Novak je prvi, i jasno da ne treba nikog da se boji, ali neko bi morao da ovo "javno" primeti i reaguje. Svi objektivni vide. Zbog svega ovoga, uz sve postovanje najboljeg svih vremena (RF), mislim da je Novak ove godine mnogo vise zasluzio No1, jer zaista igra protiv SVIH, i na terenu i van njega. Ovo su zaista proverive cinjenice koje svi vide, ali nece da reaguju. Ipak je tenis uvek bio sport bogatih zemalja. Zaista nisam sklon teoriji zavere, ali ovo je previse!

tetak

pre 9 godina

Dokle više ovakvi naslovi,kako prvom teniseru sveta može biti težak žreb.Težak je njegovim
protivnicima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milan Niš, 24. oktobar 2014 20:49)

Milane , potpis do neba !

U Sangaju je bio jos "tezi" pa se ocistilo nakon drugog kola

Delboy

pre 9 godina

sta tezak zreb?!? za koga?!? za osobu koja je napisala ovaj clanak ili je naslov samo necije misljenje? pa zar nole NE misli DA je mozda taj zreb vise izazovan ili "super, nisikori...zemo!"

Svete

pre 9 godina

Ako Djole bude igrao kao u Kini ne bi trebalo da bude problema do polufinala, Kolsrajber je uvek nezgodan, Izner ne igra dobro vec duze vreme, Monfils ko ce ga znati, Marej ili Dimitrov to ce im biti vec treca uzastopna nedelja igre a obojica su osvojili titulu prosle nedelje i dobro guraju ove tako da ne verujem da ce i sa njima biti problema, jedina nepoznacica je Nisikori, sta on moze . A sto se tice Federera, sta reci, da su mu rekli ajde Rodjo izaberi koga hoces, ne bi bolje izabrao, Chardy, Fognini ili Karlovic, Bautista Agut Gasquet ili Raonic, Wawrinka Anderson Lopes ili Berdych, sve moj do .....

Nista, gazi sve Djole i uzimaj to 1. mesto !!

Janez

pre 9 godina

Ovo je očigledno namešteno da bi se Federer vratio na 1 mesto,previše je ovo težak put za našeg Noleta,ako ovo osvoji idem peške od Ljubljane do Beograda.

?

pre 9 godina

Ovde mnogi po navici kukaju kako je Novaku tezi zreb?
Po cemu je to Dimitrov tezi protivnik od Raonica!? Po cemu je Ferer (!?) tezi protivnik od Vavrinke?
Povredjeni Monfils je kao nezgodan rival?
Zreb je isti, Djokovicu je samo tezi protivnik u drugom kolu, ostatak manje-vise isti.
Koristite semve moguce izgovore da opravdate Novakove poraze.
Sad ce njegovi "navijaci" bar 5 godina da za svaki poraz krive rodjenje deteta, kao sto su od jula za sve poraze krivili zenidbu i njegovu zenu.
Nevidjeno isfrustrirani ljudi, pa cak i kad je objavljeno da je dobio sina, bar 80% komentatora je pored cestitki pisalo kako treba da igra u Parizu, da bude prvi itd.
Zivite svoj zivot bre, nije sve zavera.

BM

pre 9 godina

Od WB Murray je bio u Noletovom delu zreba na svakom turniru. Na WB je bilo projektovano u 1/2 a na ostalim turnirima uvek u 1/4. Da li je moguce da Murray nema toliko srece da nalece na Noleta u cetvrtfinalu svakog turnira, da je bio sa druge strane, mozda bi se vec popeo do 4. pozicije i ovog Wawrinku sklonio iz top 4, gde mu realno nije mesto. Hocu i Nadal da se vrati u formu i da konacno gledamo zanimljiva polufinala na svim turnirima, a ne finale Nisikori - Cilic!

Oskar

pre 9 godina

A gdje je Novak bio u Bazelu...Sad kad Federer osvoji razlika ce biti manja od 500. A Djokovic u zadnje vrijeme dobija tezak zrijeb jer ispasta zbog nepostovanja ATP - neigranja na turnirima. Sve se u zivotu vraca, a bude li zavrsni masters odlucivao najboljeg u godini, moje misljenje je da je Roger tamo apsolutni favorit, ako cemo iskreno, a plus Roger ima i Dejvis kup gdje takodje moze ubrat bodove.

Šimke

pre 9 godina

ITF radi sve sto je u njihovoj moci da najboljeg tenisera sveta skine sa prvog mesta. Nazalost, Srbin je to, mogu samo da gledaju kako slavi rodjenje sina, i razvaljuje protivnike na putu ka tituli!

Djordjevic Marko, Nis

pre 9 godina

Da je Federer sam birao protivike, ne bi bolje izabrao...Ocito se ATP svim silama trudi da se Fed vrati na prvu pozicuju makar na dve nedelje (podsecam da se poeni sa proslogodisnjeg WTF skidaju odmah posle Pariza, gde Nole ima 1500, a Rodja 400)..Novak na Kolija, Gaela koji igra uvek motivisano u Bersiju, Mareja koji se bori za WTF, Ferera sa istim motivom (ili Congu/Simona).. Ako Federer osvoji Bazel, Novak mora stici do finala Pariza da bi kao prvi isao na WTF, ako Fed recimo stigne do finala Bazela,Novak mora stici do polufinala Pariza..(trenutna razlika pre meca Fed-Dimitrov je 900)..U svakom slucaju, broj 1 na kraju godine se odlucuje na WTF,nije moglo zanimljivije, ali voleo bih da Novak ne ispusti to prvo mesto ni na te dve nedelje, zasto prekidati niz..Federeru bi to bilo da se treci put vraca na prvo mesto ( prvi put posle W 2009,drugi put posle W 2012) i povecace broj nedelja na No1 na 304, suludo i nedostizno:)Srecno, Novace, osvoji i Pariz i London:)

danilo

pre 9 godina

Smatram teorije zavere zabavom dokonih ili nedovoljno bistrih...
Ali kako se Noletu već godinama od 10 turnira na 9 dogadja najgori žreb, to je ipak više od teorije verovatnoće...
Evo i sada, od Noletove polovine da ti se digne kosa na glavi a Fedex ako ne udje u finala, to će biti samo zbog starosti...

mister

pre 9 godina

Bas tezak zreb za Novaka,sve jaki protivnici.A on je mislima sa bebom,znam kako je postao sam cale pre 10 dana :) Fed sa druge strane ima mine u svom delu ali mislim da sa ovakvom formom cisti sve...Divim se Fed-u i Djokovicu,ocevi su,prvi i drugi na svetu,njihovi dueli su MAGIJA,veeeeliki su ljudi obojica...tako da bih voleo finale :)

Gajetano

pre 9 godina

Novak jos od Vimbldona (mozda i ranije, ne secam se) na svakom turniru ima stravicno tezak zreb, ovaj put mozda i najgori. A sa druge strane, Federer kao da sam sebi bira protivnike. No, nema to veze, Novak je sam kriv za celu ovu gungulu. Da nije iz samo njemu poznatih razloga prepustio onaj prokleti US Open, druga bi se pesma sada pevala. Ovako, "per aspera ad astra", pa kom obojci, kom opanci.

Pozdrav,

Melenci

pre 9 godina

pa tezi je nego Rodzerov.Ali ako se spremi kako treba i koncentrise ne bi trebalo da ima problema sve do Rodzera,ali vec sam rekla da ga Rodzer vise nece pobediti.

Djordjevic Marko, Nis

pre 9 godina

Da je Federer sam birao protivike, ne bi bolje izabrao...Ocito se ATP svim silama trudi da se Fed vrati na prvu pozicuju makar na dve nedelje (podsecam da se poeni sa proslogodisnjeg WTF skidaju odmah posle Pariza, gde Nole ima 1500, a Rodja 400)..Novak na Kolija, Gaela koji igra uvek motivisano u Bersiju, Mareja koji se bori za WTF, Ferera sa istim motivom (ili Congu/Simona).. Ako Federer osvoji Bazel, Novak mora stici do finala Pariza da bi kao prvi isao na WTF, ako Fed recimo stigne do finala Bazela,Novak mora stici do polufinala Pariza..(trenutna razlika pre meca Fed-Dimitrov je 900)..U svakom slucaju, broj 1 na kraju godine se odlucuje na WTF,nije moglo zanimljivije, ali voleo bih da Novak ne ispusti to prvo mesto ni na te dve nedelje, zasto prekidati niz..Federeru bi to bilo da se treci put vraca na prvo mesto ( prvi put posle W 2009,drugi put posle W 2012) i povecace broj nedelja na No1 na 304, suludo i nedostizno:)Srecno, Novace, osvoji i Pariz i London:)

Gajetano

pre 9 godina

Novak jos od Vimbldona (mozda i ranije, ne secam se) na svakom turniru ima stravicno tezak zreb, ovaj put mozda i najgori. A sa druge strane, Federer kao da sam sebi bira protivnike. No, nema to veze, Novak je sam kriv za celu ovu gungulu. Da nije iz samo njemu poznatih razloga prepustio onaj prokleti US Open, druga bi se pesma sada pevala. Ovako, "per aspera ad astra", pa kom obojci, kom opanci.

Pozdrav,

danilo

pre 9 godina

Smatram teorije zavere zabavom dokonih ili nedovoljno bistrih...
Ali kako se Noletu već godinama od 10 turnira na 9 dogadja najgori žreb, to je ipak više od teorije verovatnoće...
Evo i sada, od Noletove polovine da ti se digne kosa na glavi a Fedex ako ne udje u finala, to će biti samo zbog starosti...

mister

pre 9 godina

Bas tezak zreb za Novaka,sve jaki protivnici.A on je mislima sa bebom,znam kako je postao sam cale pre 10 dana :) Fed sa druge strane ima mine u svom delu ali mislim da sa ovakvom formom cisti sve...Divim se Fed-u i Djokovicu,ocevi su,prvi i drugi na svetu,njihovi dueli su MAGIJA,veeeeliki su ljudi obojica...tako da bih voleo finale :)

MirsadK

pre 9 godina

Teži deo žreba za Novaka – od početka njegove karijere mu je zapadala teža polovina. A činjenica da je upravo Novak odigrao najviše mečeva sa Federerom, Nadalom i Marijem je dokaz u prilog te tvrdnje, koji, ma koliko se trudili, ne može niko da opovrgne...

Sale

pre 9 godina

Nema veze, Nole! Ceo zivot igras sam protiv svih! Nista novo za tebe. Neka ovo bude motiv vise kao i uvek do sada! "Pregazi" ih sve do kraja! Poen po poen do titule... ZA SRBIJU - ZA ISTORIJU!!!

SRBin

pre 9 godina

Pa šta je bre ovo ceo top 10 u No1etovom delu žreba!!! Federer ima neuporedivo lakše protivnike, ne toliko po imenu ali zato što mu leže i relativno lako izlazi na kraj sa njima.

Melenci

pre 9 godina

pa tezi je nego Rodzerov.Ali ako se spremi kako treba i koncentrise ne bi trebalo da ima problema sve do Rodzera,ali vec sam rekla da ga Rodzer vise nece pobediti.

Šimke

pre 9 godina

ITF radi sve sto je u njihovoj moci da najboljeg tenisera sveta skine sa prvog mesta. Nazalost, Srbin je to, mogu samo da gledaju kako slavi rodjenje sina, i razvaljuje protivnike na putu ka tituli!

N.M.

pre 9 godina

SRAMOTA! Ovo vredja inteligenciju svakog ko od americke turneje do sada prati zreb. Novak je prvi, i jasno da ne treba nikog da se boji, ali neko bi morao da ovo "javno" primeti i reaguje. Svi objektivni vide. Zbog svega ovoga, uz sve postovanje najboljeg svih vremena (RF), mislim da je Novak ove godine mnogo vise zasluzio No1, jer zaista igra protiv SVIH, i na terenu i van njega. Ovo su zaista proverive cinjenice koje svi vide, ali nece da reaguju. Ipak je tenis uvek bio sport bogatih zemalja. Zaista nisam sklon teoriji zavere, ali ovo je previse!

Bosnjak iz Np

pre 9 godina

Nisam pobornik teorija zavere,ali Noletu je ipak tezi zreb..Jasno je da se Federer forsira i po svaku cenu zeli se od njega napraviti ikona tenisa!

Pavle

pre 9 godina

Za oskara....Iskreno se nadam da ce ti se ispuniti zelja da Roger bude prvi na kraju godine, da se,,Novaku obije o glavu neigranje na malim turnirima,,, da se pokaze da je Roger najkonstantniji ove godine, da mu Roger uzme prvo mesto ispred nosa na Mastersu u Londonu, da osvoji Dejvis kup,...sve da ti se ispuni sto si navodio u komentarima......samo da ne smaras vise!!!

Dragan

pre 9 godina

Evo vec 14 godina kako Federeru sponzori namestaju zreb i sve one neverovatne udarce je napravio pod dopingom, a o tome kakav je covek da i ne pricamo.
Sa druge strane imamo junackog Djokovica, koji iako iz omrazene Srbije, hrabro staje na megdan citavom svetu i ponizuje sve protivnike. Iako mu namestaju tezi zreb. Iako se tek porodio. Iako mu smeta gluten. I vrucina. I fali mu Vajda. I sudije su protiv njega. I malo je povredjen. I malo se premorio, a nije bas ni motivisan.
Sve u svemu Djokovic je i pored ocigledne diskriminacije, najbolji teniser sveta, svih vremena. A i sire.

duh nibor

pre 9 godina

Tenis je propali sport. Turniri su namešteni od strane sponzora po principu ko da više. Ne nervirajte se ljudi, Novak je već više puta igrao sam protiv svih(publike i sponzora). Plašim se samo da mu nisu već naredili da odustane. Žrebovi su sve smešniji i smešniji, ja mislim da se i igrači zavitlavaju na tu temu.

Svete

pre 9 godina

Ako Djole bude igrao kao u Kini ne bi trebalo da bude problema do polufinala, Kolsrajber je uvek nezgodan, Izner ne igra dobro vec duze vreme, Monfils ko ce ga znati, Marej ili Dimitrov to ce im biti vec treca uzastopna nedelja igre a obojica su osvojili titulu prosle nedelje i dobro guraju ove tako da ne verujem da ce i sa njima biti problema, jedina nepoznacica je Nisikori, sta on moze . A sto se tice Federera, sta reci, da su mu rekli ajde Rodjo izaberi koga hoces, ne bi bolje izabrao, Chardy, Fognini ili Karlovic, Bautista Agut Gasquet ili Raonic, Wawrinka Anderson Lopes ili Berdych, sve moj do .....

Nista, gazi sve Djole i uzimaj to 1. mesto !!

Sale

pre 9 godina

Slazem se, za prvog na svetu nema teskog zreba. Ali, ovo vise stvarno nije u redu. Do sada nisam komentarisao zreb, iako se vec nekoliko meseci ovo desava. Konstantno su igraci koji su u najboljoj formi sa Novakove strane. Previse slucajnosti da bi se u njih vise moglo verovati. Jednostavno, i mi najneutralniji moramo ovo da primetimo. Poznato je da je Federer najutacajniji na turu, ali ovo vec postaje simptomaticno. Bez obzira, voleo bih finale Novak-Rodzer... Nadalu zelim brz povratak, jer bez njega nista nije isto. Neka London odluci o No1.!!!

BM

pre 9 godina

Od WB Murray je bio u Noletovom delu zreba na svakom turniru. Na WB je bilo projektovano u 1/2 a na ostalim turnirima uvek u 1/4. Da li je moguce da Murray nema toliko srece da nalece na Noleta u cetvrtfinalu svakog turnira, da je bio sa druge strane, mozda bi se vec popeo do 4. pozicije i ovog Wawrinku sklonio iz top 4, gde mu realno nije mesto. Hocu i Nadal da se vrati u formu i da konacno gledamo zanimljiva polufinala na svim turnirima, a ne finale Nisikori - Cilic!

tetak

pre 9 godina

Dokle više ovakvi naslovi,kako prvom teniseru sveta može biti težak žreb.Težak je njegovim
protivnicima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milan Niš, 24. oktobar 2014 20:49)

Milane , potpis do neba !

U Sangaju je bio jos "tezi" pa se ocistilo nakon drugog kola

?

pre 9 godina

Ovde mnogi po navici kukaju kako je Novaku tezi zreb?
Po cemu je to Dimitrov tezi protivnik od Raonica!? Po cemu je Ferer (!?) tezi protivnik od Vavrinke?
Povredjeni Monfils je kao nezgodan rival?
Zreb je isti, Djokovicu je samo tezi protivnik u drugom kolu, ostatak manje-vise isti.
Koristite semve moguce izgovore da opravdate Novakove poraze.
Sad ce njegovi "navijaci" bar 5 godina da za svaki poraz krive rodjenje deteta, kao sto su od jula za sve poraze krivili zenidbu i njegovu zenu.
Nevidjeno isfrustrirani ljudi, pa cak i kad je objavljeno da je dobio sina, bar 80% komentatora je pored cestitki pisalo kako treba da igra u Parizu, da bude prvi itd.
Zivite svoj zivot bre, nije sve zavera.

Janez

pre 9 godina

Ovo je očigledno namešteno da bi se Federer vratio na 1 mesto,previše je ovo težak put za našeg Noleta,ako ovo osvoji idem peške od Ljubljane do Beograda.

filozof amater

pre 9 godina

na prvu deluje da mole ima tezi zreb.ipak, nisam siguran da ce federer lako izaci na kraaj s raonicem koji se bori za finale mastersa. po zakonu verovatnoce mora nekad i da ga dobije... mislim da je samo pitanje novakove motivacije, ako hoce slozicw ih sve kao metar drva!

Dag Kristi

pre 9 godina

Ovo mi mirise na zaveru,pa dal je moguce da sve sto vredi,stane u njegovu stranu zreba?Troicki bi stigao do polufinala u drugoj polovini.

hahaha

pre 9 godina

Zreb lagan, problem je u tome sto je vec ocigledno da Novak gubi prvo mesto pa mora da se prica o teoriji zavere.
Tako ste kukali da na US openu RF ima lagan mec sa Cilicem a Novak strasno tezak zreb pa na kraju Cilic uze titulu.
Po cemu si ti zakljucio da je npr. Monfis u dobroj formi? Covek zbog povrede napravio pauzu i sad je kao u dobroj formi? Ferer? Raspada se covek? Marej? Ocajan?
Po cemu je Ferer bolji od Vavrinke? Dimitrov je smesan, Federer ga je danas oduvao sa terena. Sigurno nije tezi protivnik od Raonica.

ja

pre 9 godina

Pa zreb je sasvim normalan.
Jedini poteskoca je to cetvrtfinale u kojem ce mu protivnik verovatno jbiti edan od tenisera koji je u Parizu medju glavnim favoritima..
Realno gledano Dimitrov i Marej su posle Novaka najveci favoriti za titulu.
Losa strana ovakvog zreba je to sto bi porazom u cetvrtfinalu Novak izgubio mnogo bodova, a dobra strana je sto bi pobedom u cetvrtfinalu fakticki osvojio titulu.
U polufinalu i finalu bi Novak odigrao 2 rutinska meca, jer ne moze imati ozbiljnijeg protivnika..

Oskar

pre 9 godina

A gdje je Novak bio u Bazelu...Sad kad Federer osvoji razlika ce biti manja od 500. A Djokovic u zadnje vrijeme dobija tezak zrijeb jer ispasta zbog nepostovanja ATP - neigranja na turnirima. Sve se u zivotu vraca, a bude li zavrsni masters odlucivao najboljeg u godini, moje misljenje je da je Roger tamo apsolutni favorit, ako cemo iskreno, a plus Roger ima i Dejvis kup gdje takodje moze ubrat bodove.

Dane

pre 9 godina

Rogere, pokusavaju ovi iz ATP-a da te proguraju do prvog mesta na sve nacine koji su u njihovoj moci (uz tvoji solidnu igru), ali mislim da ce licno Novak da stavi tacku na tu ideju koja im donosi mnogo vide novca. Samo bih ti pozeleo finale Pariza protiv Noleta, ako treba i Londona! IDEEEMO, treci put do No.1 !!!

Nebojša

pre 9 godina

Ima solidno težak žreb ali dobar deo njih će se poizbacivati medjusobno pre nego što budu došli do Novaka a ne treba zaboraviti jednu stvar Federer igra trenutno Bazel pre toga je igrao i Šangaj pitanje koliko može i u Parizu pa potom i londonu puno je to mečeva u kratkom periodu za tridesettrogodisnjaka a čeka ga i dejvis kup sigurno će negde kiksnuti verovatno u londonu koji nosi i najviše poena.

Delboy

pre 9 godina

sta tezak zreb?!? za koga?!? za osobu koja je napisala ovaj clanak ili je naslov samo necije misljenje? pa zar nole NE misli DA je mozda taj zreb vise izazovan ili "super, nisikori...zemo!"

this is the end

pre 9 godina

Kakav bezobrazluk, konstantno se namešta žreb za Federera, dokle više? Toliko je postalno providno da je neshvatljivo da niko ne reaguje na to godinama. Novak je broj jedan i konstantno mu se namešta teži žreb samo da bi dekica osvajao turnire. Nadam se da će matorac da ispadne u prvom kolu.

duledudule

pre 9 godina

ovo je laganica za novaka,momci u njegovoj polovini nisu imali srece.a sto se tice RF a,nece stici do finala aali nema sanse.uostalom novak uvek igra bolje kad je opusteniji,rekao je da mu tenis vise nije broj jedan,tako da ce on to lagano

da

pre 9 godina

@Nebojsa
Tridesettrogodisnjak bolje od tebe zna sta radi. Fizicki je u boljem stanju od Novaka, a s obzirom na to da je napravio pauzu posle US Opena ne moze se reci da je umoran.
Bez problema ce preuzeti prvo mesto, a kako stvari stoje, jos ce i napraviti solidnu prednost u odnosu na Djokovica.
Ako osvoji Bazel, imace 490 poena zaostatka za Djokovicem, u Praizu ce ga prestici, a u Londonu ce najverovatnije osvojiti titulu jer je najbolji, mada cak i ne mora da osvoji titulu da bi bio prvi. Uz to, ceka ga i 250 poena u Dejvis kupu, tako da Djokovic nema nikakve sanse da zadrzi prvo mesto.

robin hud

pre 9 godina

(da, 25. oktobar 2014 15:14
Pa ti bi to voleo, samo što je krčmar još u krčmi i račun je kod njega. Novak je navikao već na sam protiv svih, usput ima impresivan skor u dvorani a nisu tu ni ameri da ga stavljaju na sunce u podne. Federera je već tukao oba puta kada treba tako da se zna ko je favorit, mislim glavni. Ne ispušta se prvo mesto tek tako.

Oskar

pre 9 godina

A gdje je Novak bio u Bazelu...Sad kad Federer osvoji razlika ce biti manja od 500. A Djokovic u zadnje vrijeme dobija tezak zrijeb jer ispasta zbog nepostovanja ATP - neigranja na turnirima. Sve se u zivotu vraca, a bude li zavrsni masters odlucivao najboljeg u godini, moje misljenje je da je Roger tamo apsolutni favorit, ako cemo iskreno, a plus Roger ima i Dejvis kup gdje takodje moze ubrat bodove.

Dragan

pre 9 godina

Evo vec 14 godina kako Federeru sponzori namestaju zreb i sve one neverovatne udarce je napravio pod dopingom, a o tome kakav je covek da i ne pricamo.
Sa druge strane imamo junackog Djokovica, koji iako iz omrazene Srbije, hrabro staje na megdan citavom svetu i ponizuje sve protivnike. Iako mu namestaju tezi zreb. Iako se tek porodio. Iako mu smeta gluten. I vrucina. I fali mu Vajda. I sudije su protiv njega. I malo je povredjen. I malo se premorio, a nije bas ni motivisan.
Sve u svemu Djokovic je i pored ocigledne diskriminacije, najbolji teniser sveta, svih vremena. A i sire.

hahaha

pre 9 godina

Zreb lagan, problem je u tome sto je vec ocigledno da Novak gubi prvo mesto pa mora da se prica o teoriji zavere.
Tako ste kukali da na US openu RF ima lagan mec sa Cilicem a Novak strasno tezak zreb pa na kraju Cilic uze titulu.
Po cemu si ti zakljucio da je npr. Monfis u dobroj formi? Covek zbog povrede napravio pauzu i sad je kao u dobroj formi? Ferer? Raspada se covek? Marej? Ocajan?
Po cemu je Ferer bolji od Vavrinke? Dimitrov je smesan, Federer ga je danas oduvao sa terena. Sigurno nije tezi protivnik od Raonica.

Djordjevic Marko, Nis

pre 9 godina

Da je Federer sam birao protivike, ne bi bolje izabrao...Ocito se ATP svim silama trudi da se Fed vrati na prvu pozicuju makar na dve nedelje (podsecam da se poeni sa proslogodisnjeg WTF skidaju odmah posle Pariza, gde Nole ima 1500, a Rodja 400)..Novak na Kolija, Gaela koji igra uvek motivisano u Bersiju, Mareja koji se bori za WTF, Ferera sa istim motivom (ili Congu/Simona).. Ako Federer osvoji Bazel, Novak mora stici do finala Pariza da bi kao prvi isao na WTF, ako Fed recimo stigne do finala Bazela,Novak mora stici do polufinala Pariza..(trenutna razlika pre meca Fed-Dimitrov je 900)..U svakom slucaju, broj 1 na kraju godine se odlucuje na WTF,nije moglo zanimljivije, ali voleo bih da Novak ne ispusti to prvo mesto ni na te dve nedelje, zasto prekidati niz..Federeru bi to bilo da se treci put vraca na prvo mesto ( prvi put posle W 2009,drugi put posle W 2012) i povecace broj nedelja na No1 na 304, suludo i nedostizno:)Srecno, Novace, osvoji i Pariz i London:)

Melenci

pre 9 godina

pa tezi je nego Rodzerov.Ali ako se spremi kako treba i koncentrise ne bi trebalo da ima problema sve do Rodzera,ali vec sam rekla da ga Rodzer vise nece pobediti.

Gajetano

pre 9 godina

Novak jos od Vimbldona (mozda i ranije, ne secam se) na svakom turniru ima stravicno tezak zreb, ovaj put mozda i najgori. A sa druge strane, Federer kao da sam sebi bira protivnike. No, nema to veze, Novak je sam kriv za celu ovu gungulu. Da nije iz samo njemu poznatih razloga prepustio onaj prokleti US Open, druga bi se pesma sada pevala. Ovako, "per aspera ad astra", pa kom obojci, kom opanci.

Pozdrav,

Šimke

pre 9 godina

ITF radi sve sto je u njihovoj moci da najboljeg tenisera sveta skine sa prvog mesta. Nazalost, Srbin je to, mogu samo da gledaju kako slavi rodjenje sina, i razvaljuje protivnike na putu ka tituli!

?

pre 9 godina

Ovde mnogi po navici kukaju kako je Novaku tezi zreb?
Po cemu je to Dimitrov tezi protivnik od Raonica!? Po cemu je Ferer (!?) tezi protivnik od Vavrinke?
Povredjeni Monfils je kao nezgodan rival?
Zreb je isti, Djokovicu je samo tezi protivnik u drugom kolu, ostatak manje-vise isti.
Koristite semve moguce izgovore da opravdate Novakove poraze.
Sad ce njegovi "navijaci" bar 5 godina da za svaki poraz krive rodjenje deteta, kao sto su od jula za sve poraze krivili zenidbu i njegovu zenu.
Nevidjeno isfrustrirani ljudi, pa cak i kad je objavljeno da je dobio sina, bar 80% komentatora je pored cestitki pisalo kako treba da igra u Parizu, da bude prvi itd.
Zivite svoj zivot bre, nije sve zavera.

danilo

pre 9 godina

Smatram teorije zavere zabavom dokonih ili nedovoljno bistrih...
Ali kako se Noletu već godinama od 10 turnira na 9 dogadja najgori žreb, to je ipak više od teorije verovatnoće...
Evo i sada, od Noletove polovine da ti se digne kosa na glavi a Fedex ako ne udje u finala, to će biti samo zbog starosti...

ja

pre 9 godina

Pa zreb je sasvim normalan.
Jedini poteskoca je to cetvrtfinale u kojem ce mu protivnik verovatno jbiti edan od tenisera koji je u Parizu medju glavnim favoritima..
Realno gledano Dimitrov i Marej su posle Novaka najveci favoriti za titulu.
Losa strana ovakvog zreba je to sto bi porazom u cetvrtfinalu Novak izgubio mnogo bodova, a dobra strana je sto bi pobedom u cetvrtfinalu fakticki osvojio titulu.
U polufinalu i finalu bi Novak odigrao 2 rutinska meca, jer ne moze imati ozbiljnijeg protivnika..

Janez

pre 9 godina

Ovo je očigledno namešteno da bi se Federer vratio na 1 mesto,previše je ovo težak put za našeg Noleta,ako ovo osvoji idem peške od Ljubljane do Beograda.

duh nibor

pre 9 godina

Tenis je propali sport. Turniri su namešteni od strane sponzora po principu ko da više. Ne nervirajte se ljudi, Novak je već više puta igrao sam protiv svih(publike i sponzora). Plašim se samo da mu nisu već naredili da odustane. Žrebovi su sve smešniji i smešniji, ja mislim da se i igrači zavitlavaju na tu temu.

Bosnjak iz Np

pre 9 godina

Nisam pobornik teorija zavere,ali Noletu je ipak tezi zreb..Jasno je da se Federer forsira i po svaku cenu zeli se od njega napraviti ikona tenisa!

N.M.

pre 9 godina

SRAMOTA! Ovo vredja inteligenciju svakog ko od americke turneje do sada prati zreb. Novak je prvi, i jasno da ne treba nikog da se boji, ali neko bi morao da ovo "javno" primeti i reaguje. Svi objektivni vide. Zbog svega ovoga, uz sve postovanje najboljeg svih vremena (RF), mislim da je Novak ove godine mnogo vise zasluzio No1, jer zaista igra protiv SVIH, i na terenu i van njega. Ovo su zaista proverive cinjenice koje svi vide, ali nece da reaguju. Ipak je tenis uvek bio sport bogatih zemalja. Zaista nisam sklon teoriji zavere, ali ovo je previse!

MirsadK

pre 9 godina

Teži deo žreba za Novaka – od početka njegove karijere mu je zapadala teža polovina. A činjenica da je upravo Novak odigrao najviše mečeva sa Federerom, Nadalom i Marijem je dokaz u prilog te tvrdnje, koji, ma koliko se trudili, ne može niko da opovrgne...

Sale

pre 9 godina

Slazem se, za prvog na svetu nema teskog zreba. Ali, ovo vise stvarno nije u redu. Do sada nisam komentarisao zreb, iako se vec nekoliko meseci ovo desava. Konstantno su igraci koji su u najboljoj formi sa Novakove strane. Previse slucajnosti da bi se u njih vise moglo verovati. Jednostavno, i mi najneutralniji moramo ovo da primetimo. Poznato je da je Federer najutacajniji na turu, ali ovo vec postaje simptomaticno. Bez obzira, voleo bih finale Novak-Rodzer... Nadalu zelim brz povratak, jer bez njega nista nije isto. Neka London odluci o No1.!!!

Sale

pre 9 godina

Nema veze, Nole! Ceo zivot igras sam protiv svih! Nista novo za tebe. Neka ovo bude motiv vise kao i uvek do sada! "Pregazi" ih sve do kraja! Poen po poen do titule... ZA SRBIJU - ZA ISTORIJU!!!

Pavle

pre 9 godina

Za oskara....Iskreno se nadam da ce ti se ispuniti zelja da Roger bude prvi na kraju godine, da se,,Novaku obije o glavu neigranje na malim turnirima,,, da se pokaze da je Roger najkonstantniji ove godine, da mu Roger uzme prvo mesto ispred nosa na Mastersu u Londonu, da osvoji Dejvis kup,...sve da ti se ispuni sto si navodio u komentarima......samo da ne smaras vise!!!

filozof amater

pre 9 godina

na prvu deluje da mole ima tezi zreb.ipak, nisam siguran da ce federer lako izaci na kraaj s raonicem koji se bori za finale mastersa. po zakonu verovatnoce mora nekad i da ga dobije... mislim da je samo pitanje novakove motivacije, ako hoce slozicw ih sve kao metar drva!

duledudule

pre 9 godina

ovo je laganica za novaka,momci u njegovoj polovini nisu imali srece.a sto se tice RF a,nece stici do finala aali nema sanse.uostalom novak uvek igra bolje kad je opusteniji,rekao je da mu tenis vise nije broj jedan,tako da ce on to lagano

Svete

pre 9 godina

Ako Djole bude igrao kao u Kini ne bi trebalo da bude problema do polufinala, Kolsrajber je uvek nezgodan, Izner ne igra dobro vec duze vreme, Monfils ko ce ga znati, Marej ili Dimitrov to ce im biti vec treca uzastopna nedelja igre a obojica su osvojili titulu prosle nedelje i dobro guraju ove tako da ne verujem da ce i sa njima biti problema, jedina nepoznacica je Nisikori, sta on moze . A sto se tice Federera, sta reci, da su mu rekli ajde Rodjo izaberi koga hoces, ne bi bolje izabrao, Chardy, Fognini ili Karlovic, Bautista Agut Gasquet ili Raonic, Wawrinka Anderson Lopes ili Berdych, sve moj do .....

Nista, gazi sve Djole i uzimaj to 1. mesto !!

Dag Kristi

pre 9 godina

Ovo mi mirise na zaveru,pa dal je moguce da sve sto vredi,stane u njegovu stranu zreba?Troicki bi stigao do polufinala u drugoj polovini.

BM

pre 9 godina

Od WB Murray je bio u Noletovom delu zreba na svakom turniru. Na WB je bilo projektovano u 1/2 a na ostalim turnirima uvek u 1/4. Da li je moguce da Murray nema toliko srece da nalece na Noleta u cetvrtfinalu svakog turnira, da je bio sa druge strane, mozda bi se vec popeo do 4. pozicije i ovog Wawrinku sklonio iz top 4, gde mu realno nije mesto. Hocu i Nadal da se vrati u formu i da konacno gledamo zanimljiva polufinala na svim turnirima, a ne finale Nisikori - Cilic!

SRBin

pre 9 godina

Pa šta je bre ovo ceo top 10 u No1etovom delu žreba!!! Federer ima neuporedivo lakše protivnike, ne toliko po imenu ali zato što mu leže i relativno lako izlazi na kraj sa njima.

da

pre 9 godina

@Nebojsa
Tridesettrogodisnjak bolje od tebe zna sta radi. Fizicki je u boljem stanju od Novaka, a s obzirom na to da je napravio pauzu posle US Opena ne moze se reci da je umoran.
Bez problema ce preuzeti prvo mesto, a kako stvari stoje, jos ce i napraviti solidnu prednost u odnosu na Djokovica.
Ako osvoji Bazel, imace 490 poena zaostatka za Djokovicem, u Praizu ce ga prestici, a u Londonu ce najverovatnije osvojiti titulu jer je najbolji, mada cak i ne mora da osvoji titulu da bi bio prvi. Uz to, ceka ga i 250 poena u Dejvis kupu, tako da Djokovic nema nikakve sanse da zadrzi prvo mesto.

Dane

pre 9 godina

Rogere, pokusavaju ovi iz ATP-a da te proguraju do prvog mesta na sve nacine koji su u njihovoj moci (uz tvoji solidnu igru), ali mislim da ce licno Novak da stavi tacku na tu ideju koja im donosi mnogo vide novca. Samo bih ti pozeleo finale Pariza protiv Noleta, ako treba i Londona! IDEEEMO, treci put do No.1 !!!

Delboy

pre 9 godina

sta tezak zreb?!? za koga?!? za osobu koja je napisala ovaj clanak ili je naslov samo necije misljenje? pa zar nole NE misli DA je mozda taj zreb vise izazovan ili "super, nisikori...zemo!"

mister

pre 9 godina

Bas tezak zreb za Novaka,sve jaki protivnici.A on je mislima sa bebom,znam kako je postao sam cale pre 10 dana :) Fed sa druge strane ima mine u svom delu ali mislim da sa ovakvom formom cisti sve...Divim se Fed-u i Djokovicu,ocevi su,prvi i drugi na svetu,njihovi dueli su MAGIJA,veeeeliki su ljudi obojica...tako da bih voleo finale :)

Nebojša

pre 9 godina

Ima solidno težak žreb ali dobar deo njih će se poizbacivati medjusobno pre nego što budu došli do Novaka a ne treba zaboraviti jednu stvar Federer igra trenutno Bazel pre toga je igrao i Šangaj pitanje koliko može i u Parizu pa potom i londonu puno je to mečeva u kratkom periodu za tridesettrogodisnjaka a čeka ga i dejvis kup sigurno će negde kiksnuti verovatno u londonu koji nosi i najviše poena.

tetak

pre 9 godina

Dokle više ovakvi naslovi,kako prvom teniseru sveta može biti težak žreb.Težak je njegovim
protivnicima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milan Niš, 24. oktobar 2014 20:49)

Milane , potpis do neba !

U Sangaju je bio jos "tezi" pa se ocistilo nakon drugog kola

this is the end

pre 9 godina

Kakav bezobrazluk, konstantno se namešta žreb za Federera, dokle više? Toliko je postalno providno da je neshvatljivo da niko ne reaguje na to godinama. Novak je broj jedan i konstantno mu se namešta teži žreb samo da bi dekica osvajao turnire. Nadam se da će matorac da ispadne u prvom kolu.

robin hud

pre 9 godina

(da, 25. oktobar 2014 15:14
Pa ti bi to voleo, samo što je krčmar još u krčmi i račun je kod njega. Novak je navikao već na sam protiv svih, usput ima impresivan skor u dvorani a nisu tu ni ameri da ga stavljaju na sunce u podne. Federera je već tukao oba puta kada treba tako da se zna ko je favorit, mislim glavni. Ne ispušta se prvo mesto tek tako.