Četvrtak, 23.10.2014.

08:14

UEFA: Konačna odluka u petak

Odluka o kaznama za incidente na meču Srbija – Albanija biće objavljena u petak, rečeno je za B92 iz Niona.

Izvor: B92

UEFA: Konaèna odluka u petak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

Komshija Hashim

pre 9 godina

(3-0 Srbija, 23. oktobar 2014 15:22)

U Americkom NBA, NHL-u ili HNL-u dronovi i cepelini stalno lete i nose reklame ili zastave klubova. TAKO DA TVOJA TVRDNJA DA JE DRON PRESEDAN I OPASAN NE STOJI.

Nikola S

pre 9 godina

Da nije doslo do eksplozije divljanja nasih navijaca ishod bi bio relativno ocigledan.

Posle kraceg prekida i medjuigrackog koskanja, crveni karton bi bio pokazana nekom na trenu koje nasrnuo na Mitrovica. Neko od rezervnih (s obe strane) bi takodje dobio crveni karton zbog utrcavanja u teren i ucesca u "tuci". I utakmica bi bila nastavljena i najverovatnije zavrsena nasom pobedom.
Nazalost doslo je to toga do cega je doslo i mec je prekinut zbog napada na albanske igrace i otkazan zbog njihovog odbjanja da se vrate na teren. U situaciji koja je nastala njihovo odbijanje da nastave s igrom je razumljivo. Njihovo odbijanje da igraju pred praznim stadionom ili dan posle je manje prihvatljivo. No to nije na nama da razmatramo.

Ono sto nas treba da se tice to je da vec godinama nasi navijaci predstavljaju najproblematicnije na kontinentu i da se nista ne radi po tom pitanju.
Sustina ove situacije je sledeca.
Albanci su isporvocirali incident u vreme kad su uspostavili ravnotezu na terenu i kad je izgledalo verovatno da su iz Beograda mogli otici s povoljnim rezultatom.

Nasi "navijaci" su pogorsali situaciju kad je izgledalo verovatno da je nas tim mogao ozbiljno da profitira od situacije koja je nastala politickom provokacijom.
Ja mislim da ovo dovoljno govori o intleligenciji i jednih i drugih.

Ovom prilikom zelim da cestitam reprezentativcima Srbije koji su se poneli casno i profesionalno i koji ce, na zalost, biti najveci gubitinici u ovoj ujudurmi.

agadini

pre 9 godina

sta je ovo ljudi,igramo se zmurke ili sta...budite realni,prema vama samo mapa etnicke albanije je politika...a sve drugo od strane srba nema nikakve veze sa politikom.
ako niste videli I culi,ubij zakolji...nije politika nego fasizam,Kosovo je srce Srbije nije politika-bez obzira sto mislimo drugacije,politika je 100%,Seselj-nije,paljenje zastve albanace-nije...:)
stvarno je smesno citati neke komentare.
realista iz Prishtine.
aga Dini

Sandra

pre 9 godina

Mozda nisam upucena, ali bih volela da UEFA utakmicu registruje sa 5:0 za nas ako je moguce, a sledecu u gostima tamo u Tirani da unapred registruje sa 2:1, opet za nas. Mislim da su nasi momci lepsi a ona njihova zastava je nekako starinska. Predlazem da se smeni ovaj nas selektor i da se dovede Sale Djordjevic umesto njega, da za iste novce vodi i kosarkase i fudbalere jer je patriota.

3-0 Srbija

pre 9 godina

Povici sa tribina "ubij siptara, srbina, hrvata, turcina...:" su nazalost redovni na tribina u medjusobnim susretima u regionu u zavisnosti ko je domacin i za to je UEFA do sada kaznjavala samo novcano. Hrvatski navijaci cak koriste i nacisticki pozdrav iz NDH "za dom spremni" pa nikom nista. Petarde, baklje su takodje uobicajena pojava ovde i za to se izricu uglavnom novcane kazne. Albanci su sa dronom uveli u fudbal jedan novi presedan u provociranju protivnika da cak i UEFA razmatra uvodjenje novih mera u organizaciji utakmice kako bi se to sprecilo jer na dron se moze okaciti sta god hocete i samim tim predstavlja ogromnu opasnost. Dakle izazivanje opste opasnosti sa dronom uz provokantnu politicku zastavu kao i neosudjivanje takvog cina od strane albanske drzave i fudbalskog saveza su neumoljive cinjenice na nasoj strani. Upadi navijaca na teren su posledica toga cak su bili i strpljivi dok nisu albanski fudbaleri se zaleteli na Mitrovica da otimaju zastavu, a da nije bilo svega toga niko ne bi uletao na teren kao sto i nisu do 41 minuta utakmice.

Goci

pre 9 godina

Ponovo odigrati utakmicu u Beogradu pred punim stadionom, uz zabranu ulaska dronu, Bogdanovu i Mikiću. Nakon utakmice, a bez obzira na rezultat, našem timu dodeliti pobedu 3:0, uz izbacivanje Albanije iz daljeg takmičenja.

ko vas ne zna skupo bi vas platio

pre 9 godina

@agim

Bolje biti u 90-tima proslog veka nego u 90-tima predproslog veka kao vi Albanci koji ste tek sada na nekom vrhuncu nacional-romanticarskog zanosa karakteristicnog za 19. vek. Kada dodjete makar do 90-tih proslog veka, mocices da solis pamet okolo, ok? Dugo i temeljno organizovana akcija pustanja zastave sa albanskim teritorijalnim prohtevima u koju su bili umesani albanski politicari i za sta su znali albanski fudbaleri nije isto sto i ponasanje huligana na stadionu. Jedno je smisljeno i organizovano a drugo reakcija. Dzrava Srbija nije po stadionu isticala nikakve velikosrpske banere, zastave, srpski politicari nisu iz loze dirigovali srpskim fudbalerima da "brane" velikosrpski baner niti je neko dao nalog da se albanski fudbaleri napadnu. Ali samo vi nastavite da glumatate, samo publike za to vam je sve manje.

detinjasto zamenjivanje teza

pre 9 godina

@naom

Sasvim je normalno da govoris jezik dzrave na cijoj teritoriji zivis. Nije to odraz nikakve civilizovanosti nego nesto sto je uobicajeno. Kao sto i ono malo Srba u Albaniji govore albanski jezik i prate albanske medije i sigurno se zbog toga ne smatraju civiliozvanijima od komsija Albanaca koji govore samo albanski.

razmislite!

pre 9 godina

Znam da većina neće biti srećna s ovim komentarom, ali mislim da ga vredi napisati. To šta je dron mogao da nosi je šbbkbb. Na ovim našim prostorima, nažalost, je ostalo jako mnogo naoružanja u "privatnom" vlasništvu, pa je isto tako neki maloumnik mogao iz svog minobacača 120mm ispaliti par projektila na stadion sa sigurne distance od 4-5 km. Ali nije... Albanski igrači jesu nasrnuli na Mitrovića, ali tu je sudija da to reši kartonima i zbog toga se utakmice ne prekidaju. Jedini razlog zbog kojeg je prekinut meč je, nažalost, upad šačice majmuna, kojima je mesto u Mitrovici, na teren. I da pitam sve vas, ko bi od vas nastavio utakmicu da vam je pre toga neki kreten slomio stolicu na leđima? Ja sigurno ne bi, pa to ni Albancima ne zameram. A nama nije prvi put... Zato sutra nemojte da se iznenadite ako odluka bude 0:3, mada mislim da je novi meč najrealnija opcija.

Trifke

pre 9 godina

Slazem se sa onima koji kazu da bi trebalo kazniti i jedne i druge ali Albanija svakako zasluzuje drasticniju kaznu, jer sto je rekao i Misel Platini - "Sta da je dron nosio eksploziv"! Drugo, dron je nosio zastavu nepostojece drzave cija bi teritorija obuhvatala delove cetiri susedne, medjunarodno priznate drzave od kojih je jedna clanica EU sto je otvorena pretnja tim zemljama i opasno ugrozavanje konacnog, kakvog-takvog mira na ovim prostorima. Srpski fudbaleri su se poneli maksimalno korektno za razliku od fudbalera Albanije koji su nasrnuli na naseg igraca koji je uhvatio dron kao besni psi a kasnije su izjavljivali da su branili svoju zastavu i da oni drugu nemaju (podsecam da nije rec o zastavi drzave Albanije nego o zastavi nepostojece "Velike Albanije")!!! Ako "Evropa"ne uzme u obzir da je dron mogao nositi dovoljno eksploziva, recimo C4, da raznese celu tribinu ili samo lozu gde se nalazio i predsednik Srbije i sve ostalo i izjednaci krivicu Srbije (ulazak navijaca na terem) i Albanije onda bi svi trebalo dobro da razmislimo, ne da li zelimo u EU, nego da li ima svrhe boriti se za tako nesto jer, hteo to neko da prizna ili ne, prema nama EU ima ubedljivo najgori i najponizavajuciji odnos od svih drzava, ne u Evropi nego u svetu.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Ne znam zasto (mada znam) ali vec nekoliko komentara mi niste objavili, ali ok pisem vam opet: Kako nigde ama bas nigde ne mogu da procitam ili neko ko pise kako su navijaci Srbije pre pocetka utakmice i tokom cele-pola utakmice vikalo "Ubij ubij Siptare", zasto se toliko zvizdalo njohovoj himni, zar vam to nije bila uvreda ili zasto to ne usudjuje niko, mozda SVI PODRZAVATE ko to zna, a posle kazete da ste vi svi bili ok i da su oni poceli sa uvredama i problemima, kazete da su oni poceli udarati igraca koji je skinuo zastavu, a oni su samo otrgli od ruke istu, da je postenjacina Kolarov (lepo se vidi na snimku kako okrivljuje usne i pljuje igraca Albanije, mada to necete da vidite), da je covek usao sa tribine i udario stolicom igraca Albanije, da su redari udarali, da su igraci Srbije kada su oni uzeli zastavu nasrnuli na njih, i mnogo toga koji NARAVNO necete da vidite. I zasto niste dozvolili da imaju svoju zastavu, niste vi ratovali sa njima, da li cete vi pristati da igrate utakmice bez vase zastave.? Naravno da necete i da cete traziti da se za to kazni onaj ko vam ne dozvoli.Pa opet se nadate (ipak ce vam odovoljiti vasim zahtevima u to sam siguran) da se vi provedete suvi...hmmmm.
(Robi, 23. oktobar 2014 11:53)
...
To je uobičajeni folklor koji koji je prisutan na sadionima u regionu.Iste pesmice samo druge nacije u glavnim ulogama. Jesi li ti svestan da je u dronu mogla biti bomba.Čoveče to ima obrise terorizma, a ne huliganizma.

Partenon

pre 9 godina

Na zalost ili mozda na srecu nasu da se vise manemo trazenja pravde tamo gde je nema, ali ne vidim razlog pomeranja za jedan dan, oni su vec odlucili a moraju zbog ostalih ekipa sto pre da objave, vreme je i tole i ekipa odu.

kompleksi su cudo

pre 9 godina

@Robi,

Nisu ti objavljivali komentare sa razlogom, nije ti ovaj sajt poligon za lecenje raznih kompleksa i opterecenja u vezi Srba. Imate vi svoje naci-sovinist sajtove pa tamo ostavljajte ovakve "objektivne" poglede na dogadjaje.

Ako "stub srbstva" nema love ima FS, "jel" tako?

pre 9 godina

Opravdano sumjam da će neprijatelji srpskog fudbala i danas prirediti nove provokacije na stadionu Partizana u organizaciji onih istih (Totenhem, Albanija...), s ciljem da se Patizan i Srbija izbace iz Evrope i da FSS preuzme komletan tim koji je posle ponoći uveden u CZ.

Cale

pre 9 godina

@cicvara

Slažem se. Po meni to znači izbacivanje obe reprezentacije iz ovog ciklusa plus nama kazna od minimum još jednog, ali bi bilo dobro da uključi i klubove.

Najgore što može da se desi je da bude utakmica registrovana 3:0 za nas, a da dobijemo igranje pred praznim tribinama do kraja. Time bi Tole dobio premiju!

Willi

pre 9 godina

Ajde budi pametan I reci jednom: ko je civilizovan I pametan; ja sto citam, uostalom, i vase medije ili vi sto ne citate moje (albanske)? Pozdrav!
(naom, 23. oktobar 2014 12:26)

Mi smo pametni i civilizovani naome jer smo vas u skolama naucili da pored svog ucite i srpski . Da mozete da komunicirate lepo sa svim narodima Balkana koji uglavnom pricaju srpskim jezikom .

agim

pre 9 godina

Jam ne mogu da svatim da vi srbi stvarno ste ostali u 90-godinama. Moje mislenje je da oba tima bi trebalo izbaciti iz prvenstva, ali ne bi bilo fer prema igracima koji su stvarno igrali fantsticnu sportsku igru. Imam samo jedan komentar oko Banera Da jeste stvarno bio politicki..I to nema mesta u sportu. Ali video sam da u stadiomu da srpski navijaci imali najmanje 10 zastava ili banera sa racistickim porukama, to je po ustavu uefa potpuno zabranjeno. albanci jedan baner a vi desetinama. I nikome bas nikome u srbiju nije palo napamet do osudje ove rijeci UBI ZAKOLJI DA SIPTAR NE PSOTOJI.. jeli to bila futbalska utakmica ili ratno bojiste. pa kome vi to pricate politicke poruke..Gledajte sebe u spigalo ajde izlazite vec jednom iz vasih mrecni 80-90 god..Dosta vise sa vasim teorijama zaveri

Kum

pre 9 godina

(Robi, 23. oktobar 2014 11:53)

Imali su oni svoju zastavu na stadionu, ali pravu, ne ovu krpu koja predstavlja veliku Albaniju.

Da si citao vesti, kao sto nisi, video bi gomilu kritickih clanaka na racun nasih "navijaca", organizacije utakmice, Bogdanova i svega ostaloga. Mi smo svesni da ce nas kazniti, sta tu nije jasno? A sad ti meni navedi jedan samokriticni clanak iz Albanije. Ili mi navedi barem jednog celnika albanskog saveze ili jednog politicara koji se distancirao od te "zastave", ili koji je to osudio! Ajde, cekam.

Ako je tebi to mirno kako su se poneli njihovi igraci, i ako ti je ok da otvoreno zastupaju osvajacke namere, svaka ti cast.

I kad smo kod tvoje "objektivnosti": kako biva Srbija docekana u Hrvatskoj? Nema poklika, nema "ubij, ubij Srbina", nema "za dom spremni", nema zvizdanja, nema napada na autobus, nema napada na igrace???

Vidim da goris od zelje da mi budemo kaznjeni, i to i nam sledi, samo sto to ne cini akcije albanskih igraca, navijaca, saveza i politicara nepostojecim.

dino

pre 9 godina

ja mislim da Srbija treba da dobije 3-0. sve sto se je dogodilo te noci bi se dogodilo svugdje na Balkanu, zato (nazalost) nema veze sto su Srbi skendirali "ubi zakolji da siptar ne postoji" jer bi to njima radili i mi Bosnjaci, i Albanci, i Hrvati.

Kao sto sam ja to skontao, FSS je ponudio albancima da izprazne stadion i da se mec zavrsi ali su to albanci odbili. Za to bi trebala Srbija da dobije 3-0 pobjedu.

;;;

pre 9 godina

Izgleda da ce kazna za srbiju biti BRUTALNA a to izvodim iz cinjenice da je uefa odgodila donosenje odluke za petak jer se boje da bi takva odluka izazvala nerede na mecu partizana i besiktasa

Tatko

pre 9 godina

Ditti@
i ti pokusavas da proturis pricu da je "zastava" prkos Albanaca zbog toga sto im nije omoguceno da imaju obelezja pa su se brze-bolje organizovali ovako sa dronom? Najveci amterizam koji sam video do sada... zvanicna zastava Albanije bila je pored zastave Srbije i UEFA-e. Tako ce biti i u Tirani, jedna zastava Srbije i to je to...
pozdrav svima!

Vokrri, onaj pravi

pre 9 godina

Jedno je sigurno, odluka će biti takva da će odgovarati Albancima. Neću da napišem zašto, jer na ovom sajtu to ne bi objavili.
(Miloš J. Kosovac, 23. oktobar 2014 08:27)

[Ako napises u zagradama, ovi iz redakcije to nece videti. Kapiras? ;) ]

zvezda

pre 9 godina

Zna se zasto je odluka pomerena za petak. Cekaju da vide dal ce se nesto desiti veceras na jna. Ne bi me iznenadilo da neki placenici naprave neko sra... veceras...

Miodrag

pre 9 godina

Odluka je donešena ! Neće biti saopštena do sutra , iz razloga večerašneg utakmice na partizanovom stadionu !? Odluka je toliko loša po nas , kada bi bila saopštena danas , večeras bi mogli izbiti neredi na susretu Partizan-Bešiktaš .

naom

pre 9 godina

strasno koliko nase komsije vole da citaju nase sajtove, novine...
pored albanije iskljucio bi jos par njihovih ljubimaca sto su isto tako ne civilizovani..
(escobar, 23. oktobar 2014 11:12)

Ajde budi pametan I reci jednom: ko je civilizovan I pametan; ja sto citam, uostalom, i vase medije ili vi sto ne citate moje (albanske)? Pozdrav!

Ditti

pre 9 godina

Utakmica medju Srbije i Albanije bila je mnogo lose organizovana na bezbednom planu, imajuci u vidu nivo rizika i napetost dva naroda. Srbska politika nasadila strah i paniku i sve izjave pre utakmice bile , "ako neko zapali zastavu - zatvor", "ako neko...- zatvor", "ako ovo ako ono". Ne moze da se organizira utakmica dva drzava a pritom da jedna drzava bude skoro ne prisutna svojim znakovima drzave, u ovom slucaju Albanija. Glaedano sportski, dron i zastava velike Albanije je incident podjednak kao recimo pustiti crnu macku iliti neka gola devojcica istrcava na terenu. U ovim slucaju Stujarti okruzuju to i predaju FIFA delegatu i da nema potrebe igrac druge ekipe spustiti zastavu a nit Albanci juriti za njom. Izjava da je dron mogao nositi bombu to je vec amaterizam. Nema potrebe da se nosi bomba dronom jer bomba moze da se baca bez drona, ako neko ima tu nameru. Sta ako taj stol bio celican, kakve bi posledice bile ? U ovom slucaju ni strolica nije celicna a ni dron nije bomba. Da su parole "Kosovo je Srbije" to je nesto sto je i ocekivano i ne stvara mnogo bunenje, ali, parole "ubi, zakolji, da siptarne postoji" to je van svake mere. Nije problem veliki ako par ljudi pevali tu parolu, alo to je bilo celi stadion, koji glasio ujedninjen. Ne bi da udjem u odliku Fifa-u ko dobije utakmicu, dal se utakmica ponavlja i slicno, ali misljenja sam da Srbiju treba kazniti da igra dugo vremena bez navijacva/huligana. To je prozor kroz koga ja gledam stvari (ne morate da se slazete)

denny

pre 9 godina

Onaj osecaj kad ti gospodin Hrvat prica o moralu,moralnim nacelima i principima postenja i principima realnosti...HVALA ALI NE!NEMAS PRAVO GLASA NA OVU TEMU OVDE! :)
(strumf, 23. oktobar 2014 11:00)

A gle -Hrvat ili ne -svejedno je. Ako baš želiš, osobno bih svakako radije na EP gledao Ivanovića i ekipu, a ne Albance.
Ali logika nekih ovdje je jednostavno -pa nelogična. Kao da neko dijete zeza drugo i bezobrazno je, a onda mu ovo drugo slomi ruku i premlati ga. I sad neki tvrde da je najveći krivac ovo dijete što je zezalo i provociralo i da zaslužuje veću kaznu od ovoga što mu je slomio ruku. Postoji neka obostrana krivnja, ali jasno je kao dan tko bi tu rigoroznije nastradao. Ova situacija na utakmici je vrlo slićna..
Opet kažem -mislim da kazna neće biti tako rigorozna za Srbiju baš zbog politike.

Objektivnost? Šta to beše...

pre 9 godina

Znači ako neko(?) u Tirani pusti dron sa zastavom velike Srbije, Albanski huligani mogu da ulete na teren i da mlate Kolarova, Ivanovića i ostale naše, a glavni krivac je Srbija?

Delija

pre 9 godina

Dali je moguce da Hrvati se javljaju na ovu temu, da je pravde kao sto nije vi bi trebali biti izbaceni bar jedno 5 godina iz evropskih takmicenja (reprezentacija i klubovi ) vasi navijaci nista nisu daleko od ovih sipaca vi jednostavno imate komplekse manjih vrednosti

strumf

pre 9 godina

možete biti sigurni da bi Srbija izgubila 3:0 kao organizator i vjerojatno bi dobila još ponešto, a Albanija bi bila kažnjena zbog drona..
Vi o politici, a politika je jedino što vas i može spasiti!
(denny, 23. oktobar 2014 09:53)
Onaj osecaj kad ti gospodin Hrvat prica o moralu,moralnim nacelima i principima postenja i principima realnosti...HVALA ALI NE!NEMAS PRAVO GLASA NA OVU TEMU OVDE! :)

faton

pre 9 godina

"zabranjena politička propaganda i bilo kakvo izražavanje sličnih stavova"
Interesantno da se ovo povezuje samo sa Zastavom a tokom Albanske Himne "Ubij, Ubij Albance" nakako niko ovde ne pominja?!

Robi

pre 9 godina

Ne znam zasto (mada znam) ali vec nekoliko komentara mi niste objavili, ali ok pisem vam opet: Kako nigde ama bas nigde ne mogu da procitam ili neko ko pise kako su navijaci Srbije pre pocetka utakmice i tokom cele-pola utakmice vikalo "Ubij ubij Siptare", zasto se toliko zvizdalo njohovoj himni, zar vam to nije bila uvreda ili zasto to ne usudjuje niko, mozda SVI PODRZAVATE ko to zna, a posle kazete da ste vi svi bili ok i da su oni poceli sa uvredama i problemima, kazete da su oni poceli udarati igraca koji je skinuo zastavu, a oni su samo otrgli od ruke istu, da je postenjacina Kolarov (lepo se vidi na snimku kako okrivljuje usne i pljuje igraca Albanije, mada to necete da vidite), da je covek usao sa tribine i udario stolicom igraca Albanije, da su redari udarali, da su igraci Srbije kada su oni uzeli zastavu nasrnuli na njih, i mnogo toga koji NARAVNO necete da vidite. I zasto niste dozvolili da imaju svoju zastavu, niste vi ratovali sa njima, da li cete vi pristati da igrate utakmice bez vase zastave.? Naravno da necete i da cete traziti da se za to kazni onaj ko vam ne dozvoli.Pa opet se nadate (ipak ce vam odovoljiti vasim zahtevima u to sam siguran) da se vi provedete suvi...hmmmm.

escobar

pre 9 godina

strasno koliko nase komsije vole da citaju nase sajtove, novine...
pored albanije iskljucio bi jos par njihovih ljubimaca sto su isto tako ne civilizovani..

AGIM

pre 9 godina

zabranjena politička propaganda i bilo kakvo izražavanje sličnih stavova"
Slazem se da je tako, ali za to se nece nijedna utakmica biti prekinuta, niti se to ikada desilo.
Utakmica se prekida zbog upada navijaca u teren, zbog tuce ili nesigurnosti. Svega je bilo toga i odgovornost za to snosi domacin i organizator utakmice u ovom slucaju Srbija. Niko drugi sem Srbije i zato bit ce 3:0 za Albaniju. Zivi bili pa videli.

Komentator

pre 9 godina

Nasa je krivica ovde koliko je bila i Italijanska onda u Djenovi, pa smo tada mi izgubili mec.

Medjutim, ovi koji ce da nam presudju su uglavnom iz zemalja koje nam nisu naklonjene.

Srbin iz Srbije

pre 9 godina

Taman da se jos jednom prokonsultuju sa Vasingtonom,Brisleom,Berlinom, da se jos malo poveca novcana naknada clanovima komisije

Sale@

pre 9 godina

Svi oni koji se nadaju da će odluka biti u našu korist, u velikoj su zabludi. U prilog tome je i odluka MOK-a da dozvoli ulazak tzv. države "Kosovo" u tu porodicu. Kreatorima iz Vašingtona i Londona se očigledno žuri, a sve u prilog besprizornoj otimačini suverenog dela Srbije, kao i njene kazne zašto je okrenuta i dalje ka Rusiji, primanje Putina, oragnizovanje vojne parade i tome sl.
Verujem da će pobeda biti njima dodeljena, a nekoliko albanskih igrača biti kažnjena zauzvrat. Takođe, tu će biti i kazna da se igra pred praznim tribinama do kraja kvalifikacija, a što nas odmah stavlja u neravnopravan položaj. Svi oni koji govore da smo mi krivi, stavite sebe u položaj da vam komšija dođe u goste i otvoreno pokazuje i izražava pretenzija na vaše imanje, kuću, okućnicu. Sigurno mu ne bi ćutali. Navijači su se još i dobro ponašali, kakva je bila provokacija.
Sve ovo nam govori, šta nam sledi i šta nas očekuje, ako se ne priklonimo toj antihrističkoj koaliciji, čiji je krajnji cilj instalacija antihrista.
Ništa nje slučajno ljudi moji, ništa!!!

Marko

pre 9 godina

Ipak i posle svega mislim da bi za srpski fudbal bilo najbolje da nas izbace sa takmicenja i svih ostalih takmicenja na par godina... Minimum 3. Molim lepo.

Da se razidje kojekakva bagra. Da dodju neki novi klinci i da koncno i u Srbiji na fudbalskom terenu u prvom planu bude fudbalska igra.

EDON

pre 9 godina

Pa zar poklici ubij ubij siptara, ili ubij hrvata da siptar nema brata, nemaju politicku konataciju, pa nemojte pricati gluposti, cetniocke zastave po stadionu, Kosovo je Srbija itd, pa zasto o tome ne pisete

Saul Goodman

pre 9 godina

Odluka se pomera za petak zbog vecerasnje utakmice sa Besiktasem... Cilj Turaka bice izazivanje novog incidenta u kome cemo mi biti optuzeni i sutrasnja odluka bice u skladu sa vecerasnjim dogadjajima. Samo slepac ne vidi zasto su pomerili odluku za petak. Neko ce istaci zastavu u kojoj se ponizava Turska i onda cemo biti izjednaceni sa dogadjajem sa utakmice repke... Iako su to dva potpuno odvojena slucaja bitno je okrenuti javno mnjenje...

W.O.T

pre 9 godina

Diskvalifikovati i nas i albance i posle ce se u grupi nalaziti Danci,Portugalci i Jermeni i svakom je osiguran bar baraz.Bice to najlaksa grupa u istoriji kvalifikacija nekog takmicenja.

Sandzak-BiH

pre 9 godina

UEFA će kazniti zna se već koga, a ovi komentari o istupanju iz takmicenja su mi se smucili... sami ste ovo izabrali, ne znam sta vas je 1 zastava uvrijedila... Na vašim tribinama ih je bilo hiljadama... to je obično platno. 3:0 za Albaniju zasluženo, naša braća.

kralj

pre 9 godina

Samo 3:O za Srbiju je pravedna odluka.Sve ostalo,ukljucujuci i eventualnu novu utakmicu bez publike,ide u korist Albancima i na to ne treba pristati cak i po cenu izbcivanja iz daljih kvalifikacija.

smesan fudbal

pre 9 godina

da budemo iskreni,igramo los fudbal i ne zasluzujemo nikakvo veliko takmicenje jer nas tamo ljudi napune pa onda proklinjemo dan kad smo i usli na isto! Sto se tice odluke UEFA... Ne ocekujmo nista dobro za nasu reprezentaciju jer su vam albanci kao beli medvedi! Albanci su zapoceli incident a mi smo ga samo "uspesno" dovrsili....

Hrvoje

pre 9 godina

dakle: 1. Utakmica se, sluzbenim rezultatom upisuje 0:3 za gostujucu reprezentaviju; 2. Fudbalska reprezentacija Srbije iskljucuje se iz daljnih kvalifikacija za Euro 2016; 3. Isti savez kaznjava se sa 500.000 SFR zbog propusta u organizaciji utakmice; 4. Dronodrom u humskoj 1 ce biti supendiran do daljneg!

Goran

pre 9 godina

Ne znam ko moze da uopste razmislja da ce srbiji biti dodeljena pobeda, kad cinjenice govore drugacije: za prekid meca nije odgovoran dron, on je samo napravio pauzu kad su svi stali. za prekid nije ni krivo koskanje igraca, to se cesto desava, sudija podeli par crvenih i igra se dalje. ono sto je prekinulo utakmicu je ulazak gledalaca u teren sa namerom da tuku albanske fudbalere. a nakon 'toplog zeca' koji su prosli dok su ulazili u tunel, svakako nisu vise ni mogli da izadju u taj pakao. budimo srecni i zahvalni ako bude samo da se utakmica ponavlja negde daleko, daleko od ovog primitivizma.

Бојан Илић

pre 9 godina

Кад погледам лепо ову фотографију, некако ми је жао што су могли уопште да отрче до свлачионице!
Добро су прошли кикирези, да славе овај дан!

Tvrtko

pre 9 godina

Ovo je pravna i intelektualna bitka između FS Srbije i FS Albanije u kojoj je Srbija apsolutni favorit. Ukoliko FSS izgubi ovu bitku, da li će se i dalje praviti ludi ili će preuzeti odgovornost i ponuditi ostavke "u decembru" jedne godine.

zoran

pre 9 godina

Srbin bio i ostao smesan. Hajde mi kazite,posteno, vi zaista ocekujete kaznu za Albance..? To samo ograniceni Srbin moze da misli.
Sport je pod kontrolom politike. Kraj. Amerika je iza Albanije = nema kazne. Sta mi kao cekamo...??? Cekamo sta ce UEFA da odluci. Vec su oni dobili papir sa odlukom.
Ovde je samo jedno pitanje. Kako ce unakaziti Srbiju..!!?? Albanija moze biti kaznjena sa nekih 5-10 hiljada evra i to je to.
No, to ne treba da cudi, jer svaki nas politicar, poltron, unistava ovu zemlju u poslednjih 100 godina. Sve je ovo normalna posledica takve politike.

Valentić

pre 9 godina

Biće najveća kazna koju smo ikad dobili!!! Nažalost!!! Šta još može da nas iznenadi!? Ipak smo mi krivi za sve, ni ovaj derbi posle 4 dana nismo mogli da ispoštujemo, smeju nam se svi... "putuj Evropo nemoj više čekati na nas"

Popaj

pre 9 godina

Ako UEFA ne kazni drastično Albance zbog drona onda rizikuje hiljade dronova na utakmicama.Fudbal će se pretvoriti u cirkus a ova tročlana komisija bi bila začetnik toga.

Lala

pre 9 godina

Zar ne treba prvo dokazati ko je odgovoran za incident, t.j. ko je poslao dron? Verovatno Albanci, ali Srbija to jos treba da dokaze. Kako UEFA moze bez tog dokaza doneti ikavu odluku?

dax

pre 9 godina

Iskreno se nadam da ce izbaciti i nas i njih.Njih zbog provokacija i politike a nas zbog huligana koje ocigledno stiti drzava jer kako objasniti to da je jedini uhapsen onaj nesrecnik sto je psovao velikog vodju a niko od onih sto su sutirali igrace albanije na sred terena...

sportista

pre 9 godina

Ja bih diskvalifikovao i nas i Albaniju. Nismo mi, brate, za to. Taj dron jeste velika provokacija, ali mislim da je bio samo kap koja je prelila casu. Mislim da je bilo samo pitanje vremena kada ce utakmica biti prekinuta. Tokom svih 40 minuta na teren su uletale petarde, baklje, upaljaci. Sa tribina se orilo ''ubij, zakolji, da siptar ne postoji'' sto me je mnogo razocaralo, jer sam mislio da tako nesto moze da se cuje i vidi samo u Hrvatskoj koja ima vec neku tradiciju u tome. Izbacite nas, MOLIM VAS, da se ne brukamo vise, ionako je malo falilo da nas napune Albanci usred Beograda pred 30 hiljada nasih navijaca.

ajmoooo

pre 9 godina

Pravedna kazna po meni bila bi nova utakmica bez gledalaca,izuzeće ovog stadiona jer je loš za osiguranje,novčane kazne svima po zasluzi,a za ubuduće ne stavljati ih u istu grupu.

denny

pre 9 godina

Mnogi su vrlo nerealni.Pokušajte to ovako gledati - igraju Argentina i Engleska u Argentini.Najednom se spušta dron sa zastavom engleske imperije koja obuhvaća štošta.Argentinski igrač skida zastavu, otimaju je Engleski igrači i počinje "koškanje" na terenu, ali ništa što sudac ne drži pod kontrolom. Tada -na teren nahrupe argentinski navijači i udaraju engleske igrače, usput engleske igrače udara i osiguranje stadiona. Po travnjaku se šeću argentinski navijači -osuđeni kriminalci i nitko ne reagira ni prstom.
Što mislite -tko bi tu bio rigoroznije kažnjen? Provokator sa zastavom, ili onaj tko je organizator utakmice, a navijači mu upadnu u teren i mlate protivničke igrače, a usput igrače dohvati i osiguranje (ovo da na kvalifikacijskoj utakmici UEFA-a navijači i osiguranje udaraju protivničke igrače je presedan u biti..).
I to ako sasvim zanemarimo sve parole i izvikivanja cijelog stadiona prije samog drona i ako uzmemo da je dron prva provokacija na utakmici (a nije).
Čitam da se mnogi ovdje plaše političke odluke, a u biti samo politika i politička odluka može i spasiti Srbiju od vrlo, vrlo rigorozne kazne i gubitja meča. A osobno mislim da će se tako nešto i dogoditi jer u ovako osjetljivoj političkoj situaciji UEFA neće vjerojatno doljevati ulje na vatru. Da nema politike možete biti sigurni da bi Srbija izgubila 3:0 kao organizator i vjerojatno bi dobila još ponešto, a Albanija bi bila kažnjena zbog drona..
Vi o politici, a politika je jedino što vas i može spasiti!

all.pristina

pre 9 godina

Navijaci uleteli na teren posle pojavljivanja sporne zastave , tukli fudbalere gostujuce reprezentacije , specijalna policija usla u svlacionicu gostujucih fudbalera, laserom ometali protivnicke fudbalere, obezbedjenje tuklo protivnicke igrace , i sve to zbog sporne zastave koja je pustena izvana i za koje nema dokaza ko je to uradio. Epilog je jasan , prosudite sami.

krajisnik

pre 9 godina

sta god Uefa ucini,pocistite bagru i razne "Bogdanove" sa stadiona.Hapsi i na robiju stavi stetocine,neradnike koji nas "reklamiraju" u svijetu.Dzaba Djokovic predstavlja Srbiju kad imamo konje sto prava sr..a non-stop

Miloš J. Kosovac

pre 9 godina

Jedno je sigurno, odluka će biti takva da će odgovarati Albancima. Neću da napišem zašto, jer na ovom sajtu to ne bi objavili.

Mada, sta ja znam...

pre 9 godina

Realno, nov mec na neutralnom terenu, par meceva do kraja bez publike nama i velika kazna njima.
Ali bojim se da, buduci da imamo istoriju ispada a nema veceg problema na stadionu od upada gledaoca i narusavanja bezbednosti igraca, postoji mogucnost i 3:0 za albance.
Sve u svemu, kakvo stanje u drzavi, takav nam je i fudbal...

krajisnik

pre 9 godina

sta god Uefa ucini,pocistite bagru i razne "Bogdanove" sa stadiona.Hapsi i na robiju stavi stetocine,neradnike koji nas "reklamiraju" u svijetu.Dzaba Djokovic predstavlja Srbiju kad imamo konje sto prava sr..a non-stop

sportista

pre 9 godina

Ja bih diskvalifikovao i nas i Albaniju. Nismo mi, brate, za to. Taj dron jeste velika provokacija, ali mislim da je bio samo kap koja je prelila casu. Mislim da je bilo samo pitanje vremena kada ce utakmica biti prekinuta. Tokom svih 40 minuta na teren su uletale petarde, baklje, upaljaci. Sa tribina se orilo ''ubij, zakolji, da siptar ne postoji'' sto me je mnogo razocaralo, jer sam mislio da tako nesto moze da se cuje i vidi samo u Hrvatskoj koja ima vec neku tradiciju u tome. Izbacite nas, MOLIM VAS, da se ne brukamo vise, ionako je malo falilo da nas napune Albanci usred Beograda pred 30 hiljada nasih navijaca.

Miloš J. Kosovac

pre 9 godina

Jedno je sigurno, odluka će biti takva da će odgovarati Albancima. Neću da napišem zašto, jer na ovom sajtu to ne bi objavili.

Popaj

pre 9 godina

Ako UEFA ne kazni drastično Albance zbog drona onda rizikuje hiljade dronova na utakmicama.Fudbal će se pretvoriti u cirkus a ova tročlana komisija bi bila začetnik toga.

Mada, sta ja znam...

pre 9 godina

Realno, nov mec na neutralnom terenu, par meceva do kraja bez publike nama i velika kazna njima.
Ali bojim se da, buduci da imamo istoriju ispada a nema veceg problema na stadionu od upada gledaoca i narusavanja bezbednosti igraca, postoji mogucnost i 3:0 za albance.
Sve u svemu, kakvo stanje u drzavi, takav nam je i fudbal...

dax

pre 9 godina

Iskreno se nadam da ce izbaciti i nas i njih.Njih zbog provokacija i politike a nas zbog huligana koje ocigledno stiti drzava jer kako objasniti to da je jedini uhapsen onaj nesrecnik sto je psovao velikog vodju a niko od onih sto su sutirali igrace albanije na sred terena...

denny

pre 9 godina

Mnogi su vrlo nerealni.Pokušajte to ovako gledati - igraju Argentina i Engleska u Argentini.Najednom se spušta dron sa zastavom engleske imperije koja obuhvaća štošta.Argentinski igrač skida zastavu, otimaju je Engleski igrači i počinje "koškanje" na terenu, ali ništa što sudac ne drži pod kontrolom. Tada -na teren nahrupe argentinski navijači i udaraju engleske igrače, usput engleske igrače udara i osiguranje stadiona. Po travnjaku se šeću argentinski navijači -osuđeni kriminalci i nitko ne reagira ni prstom.
Što mislite -tko bi tu bio rigoroznije kažnjen? Provokator sa zastavom, ili onaj tko je organizator utakmice, a navijači mu upadnu u teren i mlate protivničke igrače, a usput igrače dohvati i osiguranje (ovo da na kvalifikacijskoj utakmici UEFA-a navijači i osiguranje udaraju protivničke igrače je presedan u biti..).
I to ako sasvim zanemarimo sve parole i izvikivanja cijelog stadiona prije samog drona i ako uzmemo da je dron prva provokacija na utakmici (a nije).
Čitam da se mnogi ovdje plaše političke odluke, a u biti samo politika i politička odluka može i spasiti Srbiju od vrlo, vrlo rigorozne kazne i gubitja meča. A osobno mislim da će se tako nešto i dogoditi jer u ovako osjetljivoj političkoj situaciji UEFA neće vjerojatno doljevati ulje na vatru. Da nema politike možete biti sigurni da bi Srbija izgubila 3:0 kao organizator i vjerojatno bi dobila još ponešto, a Albanija bi bila kažnjena zbog drona..
Vi o politici, a politika je jedino što vas i može spasiti!

zoran

pre 9 godina

Srbin bio i ostao smesan. Hajde mi kazite,posteno, vi zaista ocekujete kaznu za Albance..? To samo ograniceni Srbin moze da misli.
Sport je pod kontrolom politike. Kraj. Amerika je iza Albanije = nema kazne. Sta mi kao cekamo...??? Cekamo sta ce UEFA da odluci. Vec su oni dobili papir sa odlukom.
Ovde je samo jedno pitanje. Kako ce unakaziti Srbiju..!!?? Albanija moze biti kaznjena sa nekih 5-10 hiljada evra i to je to.
No, to ne treba da cudi, jer svaki nas politicar, poltron, unistava ovu zemlju u poslednjih 100 godina. Sve je ovo normalna posledica takve politike.

Valentić

pre 9 godina

Biće najveća kazna koju smo ikad dobili!!! Nažalost!!! Šta još može da nas iznenadi!? Ipak smo mi krivi za sve, ni ovaj derbi posle 4 dana nismo mogli da ispoštujemo, smeju nam se svi... "putuj Evropo nemoj više čekati na nas"

Бојан Илић

pre 9 godina

Кад погледам лепо ову фотографију, некако ми је жао што су могли уопште да отрче до свлачионице!
Добро су прошли кикирези, да славе овај дан!

Tvrtko

pre 9 godina

Ovo je pravna i intelektualna bitka između FS Srbije i FS Albanije u kojoj je Srbija apsolutni favorit. Ukoliko FSS izgubi ovu bitku, da li će se i dalje praviti ludi ili će preuzeti odgovornost i ponuditi ostavke "u decembru" jedne godine.

all.pristina

pre 9 godina

Navijaci uleteli na teren posle pojavljivanja sporne zastave , tukli fudbalere gostujuce reprezentacije , specijalna policija usla u svlacionicu gostujucih fudbalera, laserom ometali protivnicke fudbalere, obezbedjenje tuklo protivnicke igrace , i sve to zbog sporne zastave koja je pustena izvana i za koje nema dokaza ko je to uradio. Epilog je jasan , prosudite sami.

kralj

pre 9 godina

Samo 3:O za Srbiju je pravedna odluka.Sve ostalo,ukljucujuci i eventualnu novu utakmicu bez publike,ide u korist Albancima i na to ne treba pristati cak i po cenu izbcivanja iz daljih kvalifikacija.

Sandzak-BiH

pre 9 godina

UEFA će kazniti zna se već koga, a ovi komentari o istupanju iz takmicenja su mi se smucili... sami ste ovo izabrali, ne znam sta vas je 1 zastava uvrijedila... Na vašim tribinama ih je bilo hiljadama... to je obično platno. 3:0 za Albaniju zasluženo, naša braća.

Hrvoje

pre 9 godina

dakle: 1. Utakmica se, sluzbenim rezultatom upisuje 0:3 za gostujucu reprezentaviju; 2. Fudbalska reprezentacija Srbije iskljucuje se iz daljnih kvalifikacija za Euro 2016; 3. Isti savez kaznjava se sa 500.000 SFR zbog propusta u organizaciji utakmice; 4. Dronodrom u humskoj 1 ce biti supendiran do daljneg!

strumf

pre 9 godina

možete biti sigurni da bi Srbija izgubila 3:0 kao organizator i vjerojatno bi dobila još ponešto, a Albanija bi bila kažnjena zbog drona..
Vi o politici, a politika je jedino što vas i može spasiti!
(denny, 23. oktobar 2014 09:53)
Onaj osecaj kad ti gospodin Hrvat prica o moralu,moralnim nacelima i principima postenja i principima realnosti...HVALA ALI NE!NEMAS PRAVO GLASA NA OVU TEMU OVDE! :)

Goran

pre 9 godina

Ne znam ko moze da uopste razmislja da ce srbiji biti dodeljena pobeda, kad cinjenice govore drugacije: za prekid meca nije odgovoran dron, on je samo napravio pauzu kad su svi stali. za prekid nije ni krivo koskanje igraca, to se cesto desava, sudija podeli par crvenih i igra se dalje. ono sto je prekinulo utakmicu je ulazak gledalaca u teren sa namerom da tuku albanske fudbalere. a nakon 'toplog zeca' koji su prosli dok su ulazili u tunel, svakako nisu vise ni mogli da izadju u taj pakao. budimo srecni i zahvalni ako bude samo da se utakmica ponavlja negde daleko, daleko od ovog primitivizma.

faton

pre 9 godina

"zabranjena politička propaganda i bilo kakvo izražavanje sličnih stavova"
Interesantno da se ovo povezuje samo sa Zastavom a tokom Albanske Himne "Ubij, Ubij Albance" nakako niko ovde ne pominja?!

;;;

pre 9 godina

Izgleda da ce kazna za srbiju biti BRUTALNA a to izvodim iz cinjenice da je uefa odgodila donosenje odluke za petak jer se boje da bi takva odluka izazvala nerede na mecu partizana i besiktasa

Saul Goodman

pre 9 godina

Odluka se pomera za petak zbog vecerasnje utakmice sa Besiktasem... Cilj Turaka bice izazivanje novog incidenta u kome cemo mi biti optuzeni i sutrasnja odluka bice u skladu sa vecerasnjim dogadjajima. Samo slepac ne vidi zasto su pomerili odluku za petak. Neko ce istaci zastavu u kojoj se ponizava Turska i onda cemo biti izjednaceni sa dogadjajem sa utakmice repke... Iako su to dva potpuno odvojena slucaja bitno je okrenuti javno mnjenje...

Miodrag

pre 9 godina

Odluka je donešena ! Neće biti saopštena do sutra , iz razloga večerašneg utakmice na partizanovom stadionu !? Odluka je toliko loša po nas , kada bi bila saopštena danas , večeras bi mogli izbiti neredi na susretu Partizan-Bešiktaš .

Komentator

pre 9 godina

Nasa je krivica ovde koliko je bila i Italijanska onda u Djenovi, pa smo tada mi izgubili mec.

Medjutim, ovi koji ce da nam presudju su uglavnom iz zemalja koje nam nisu naklonjene.

Lala

pre 9 godina

Zar ne treba prvo dokazati ko je odgovoran za incident, t.j. ko je poslao dron? Verovatno Albanci, ali Srbija to jos treba da dokaze. Kako UEFA moze bez tog dokaza doneti ikavu odluku?

Willi

pre 9 godina

Ajde budi pametan I reci jednom: ko je civilizovan I pametan; ja sto citam, uostalom, i vase medije ili vi sto ne citate moje (albanske)? Pozdrav!
(naom, 23. oktobar 2014 12:26)

Mi smo pametni i civilizovani naome jer smo vas u skolama naucili da pored svog ucite i srpski . Da mozete da komunicirate lepo sa svim narodima Balkana koji uglavnom pricaju srpskim jezikom .

W.O.T

pre 9 godina

Diskvalifikovati i nas i albance i posle ce se u grupi nalaziti Danci,Portugalci i Jermeni i svakom je osiguran bar baraz.Bice to najlaksa grupa u istoriji kvalifikacija nekog takmicenja.

Sale@

pre 9 godina

Svi oni koji se nadaju da će odluka biti u našu korist, u velikoj su zabludi. U prilog tome je i odluka MOK-a da dozvoli ulazak tzv. države "Kosovo" u tu porodicu. Kreatorima iz Vašingtona i Londona se očigledno žuri, a sve u prilog besprizornoj otimačini suverenog dela Srbije, kao i njene kazne zašto je okrenuta i dalje ka Rusiji, primanje Putina, oragnizovanje vojne parade i tome sl.
Verujem da će pobeda biti njima dodeljena, a nekoliko albanskih igrača biti kažnjena zauzvrat. Takođe, tu će biti i kazna da se igra pred praznim tribinama do kraja kvalifikacija, a što nas odmah stavlja u neravnopravan položaj. Svi oni koji govore da smo mi krivi, stavite sebe u položaj da vam komšija dođe u goste i otvoreno pokazuje i izražava pretenzija na vaše imanje, kuću, okućnicu. Sigurno mu ne bi ćutali. Navijači su se još i dobro ponašali, kakva je bila provokacija.
Sve ovo nam govori, šta nam sledi i šta nas očekuje, ako se ne priklonimo toj antihrističkoj koaliciji, čiji je krajnji cilj instalacija antihrista.
Ništa nje slučajno ljudi moji, ništa!!!

Kum

pre 9 godina

(Robi, 23. oktobar 2014 11:53)

Imali su oni svoju zastavu na stadionu, ali pravu, ne ovu krpu koja predstavlja veliku Albaniju.

Da si citao vesti, kao sto nisi, video bi gomilu kritickih clanaka na racun nasih "navijaca", organizacije utakmice, Bogdanova i svega ostaloga. Mi smo svesni da ce nas kazniti, sta tu nije jasno? A sad ti meni navedi jedan samokriticni clanak iz Albanije. Ili mi navedi barem jednog celnika albanskog saveze ili jednog politicara koji se distancirao od te "zastave", ili koji je to osudio! Ajde, cekam.

Ako je tebi to mirno kako su se poneli njihovi igraci, i ako ti je ok da otvoreno zastupaju osvajacke namere, svaka ti cast.

I kad smo kod tvoje "objektivnosti": kako biva Srbija docekana u Hrvatskoj? Nema poklika, nema "ubij, ubij Srbina", nema "za dom spremni", nema zvizdanja, nema napada na autobus, nema napada na igrace???

Vidim da goris od zelje da mi budemo kaznjeni, i to i nam sledi, samo sto to ne cini akcije albanskih igraca, navijaca, saveza i politicara nepostojecim.

Objektivnost? Šta to beše...

pre 9 godina

Znači ako neko(?) u Tirani pusti dron sa zastavom velike Srbije, Albanski huligani mogu da ulete na teren i da mlate Kolarova, Ivanovića i ostale naše, a glavni krivac je Srbija?

Trifke

pre 9 godina

Slazem se sa onima koji kazu da bi trebalo kazniti i jedne i druge ali Albanija svakako zasluzuje drasticniju kaznu, jer sto je rekao i Misel Platini - "Sta da je dron nosio eksploziv"! Drugo, dron je nosio zastavu nepostojece drzave cija bi teritorija obuhvatala delove cetiri susedne, medjunarodno priznate drzave od kojih je jedna clanica EU sto je otvorena pretnja tim zemljama i opasno ugrozavanje konacnog, kakvog-takvog mira na ovim prostorima. Srpski fudbaleri su se poneli maksimalno korektno za razliku od fudbalera Albanije koji su nasrnuli na naseg igraca koji je uhvatio dron kao besni psi a kasnije su izjavljivali da su branili svoju zastavu i da oni drugu nemaju (podsecam da nije rec o zastavi drzave Albanije nego o zastavi nepostojece "Velike Albanije")!!! Ako "Evropa"ne uzme u obzir da je dron mogao nositi dovoljno eksploziva, recimo C4, da raznese celu tribinu ili samo lozu gde se nalazio i predsednik Srbije i sve ostalo i izjednaci krivicu Srbije (ulazak navijaca na terem) i Albanije onda bi svi trebalo dobro da razmislimo, ne da li zelimo u EU, nego da li ima svrhe boriti se za tako nesto jer, hteo to neko da prizna ili ne, prema nama EU ima ubedljivo najgori i najponizavajuciji odnos od svih drzava, ne u Evropi nego u svetu.

escobar

pre 9 godina

strasno koliko nase komsije vole da citaju nase sajtove, novine...
pored albanije iskljucio bi jos par njihovih ljubimaca sto su isto tako ne civilizovani..

EDON

pre 9 godina

Pa zar poklici ubij ubij siptara, ili ubij hrvata da siptar nema brata, nemaju politicku konataciju, pa nemojte pricati gluposti, cetniocke zastave po stadionu, Kosovo je Srbija itd, pa zasto o tome ne pisete

agim

pre 9 godina

Jam ne mogu da svatim da vi srbi stvarno ste ostali u 90-godinama. Moje mislenje je da oba tima bi trebalo izbaciti iz prvenstva, ali ne bi bilo fer prema igracima koji su stvarno igrali fantsticnu sportsku igru. Imam samo jedan komentar oko Banera Da jeste stvarno bio politicki..I to nema mesta u sportu. Ali video sam da u stadiomu da srpski navijaci imali najmanje 10 zastava ili banera sa racistickim porukama, to je po ustavu uefa potpuno zabranjeno. albanci jedan baner a vi desetinama. I nikome bas nikome u srbiju nije palo napamet do osudje ove rijeci UBI ZAKOLJI DA SIPTAR NE PSOTOJI.. jeli to bila futbalska utakmica ili ratno bojiste. pa kome vi to pricate politicke poruke..Gledajte sebe u spigalo ajde izlazite vec jednom iz vasih mrecni 80-90 god..Dosta vise sa vasim teorijama zaveri

razmislite!

pre 9 godina

Znam da većina neće biti srećna s ovim komentarom, ali mislim da ga vredi napisati. To šta je dron mogao da nosi je šbbkbb. Na ovim našim prostorima, nažalost, je ostalo jako mnogo naoružanja u "privatnom" vlasništvu, pa je isto tako neki maloumnik mogao iz svog minobacača 120mm ispaliti par projektila na stadion sa sigurne distance od 4-5 km. Ali nije... Albanski igrači jesu nasrnuli na Mitrovića, ali tu je sudija da to reši kartonima i zbog toga se utakmice ne prekidaju. Jedini razlog zbog kojeg je prekinut meč je, nažalost, upad šačice majmuna, kojima je mesto u Mitrovici, na teren. I da pitam sve vas, ko bi od vas nastavio utakmicu da vam je pre toga neki kreten slomio stolicu na leđima? Ja sigurno ne bi, pa to ni Albancima ne zameram. A nama nije prvi put... Zato sutra nemojte da se iznenadite ako odluka bude 0:3, mada mislim da je novi meč najrealnija opcija.

dino

pre 9 godina

ja mislim da Srbija treba da dobije 3-0. sve sto se je dogodilo te noci bi se dogodilo svugdje na Balkanu, zato (nazalost) nema veze sto su Srbi skendirali "ubi zakolji da siptar ne postoji" jer bi to njima radili i mi Bosnjaci, i Albanci, i Hrvati.

Kao sto sam ja to skontao, FSS je ponudio albancima da izprazne stadion i da se mec zavrsi ali su to albanci odbili. Za to bi trebala Srbija da dobije 3-0 pobjedu.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Ne znam zasto (mada znam) ali vec nekoliko komentara mi niste objavili, ali ok pisem vam opet: Kako nigde ama bas nigde ne mogu da procitam ili neko ko pise kako su navijaci Srbije pre pocetka utakmice i tokom cele-pola utakmice vikalo "Ubij ubij Siptare", zasto se toliko zvizdalo njohovoj himni, zar vam to nije bila uvreda ili zasto to ne usudjuje niko, mozda SVI PODRZAVATE ko to zna, a posle kazete da ste vi svi bili ok i da su oni poceli sa uvredama i problemima, kazete da su oni poceli udarati igraca koji je skinuo zastavu, a oni su samo otrgli od ruke istu, da je postenjacina Kolarov (lepo se vidi na snimku kako okrivljuje usne i pljuje igraca Albanije, mada to necete da vidite), da je covek usao sa tribine i udario stolicom igraca Albanije, da su redari udarali, da su igraci Srbije kada su oni uzeli zastavu nasrnuli na njih, i mnogo toga koji NARAVNO necete da vidite. I zasto niste dozvolili da imaju svoju zastavu, niste vi ratovali sa njima, da li cete vi pristati da igrate utakmice bez vase zastave.? Naravno da necete i da cete traziti da se za to kazni onaj ko vam ne dozvoli.Pa opet se nadate (ipak ce vam odovoljiti vasim zahtevima u to sam siguran) da se vi provedete suvi...hmmmm.
(Robi, 23. oktobar 2014 11:53)
...
To je uobičajeni folklor koji koji je prisutan na sadionima u regionu.Iste pesmice samo druge nacije u glavnim ulogama. Jesi li ti svestan da je u dronu mogla biti bomba.Čoveče to ima obrise terorizma, a ne huliganizma.

Marko

pre 9 godina

Ipak i posle svega mislim da bi za srpski fudbal bilo najbolje da nas izbace sa takmicenja i svih ostalih takmicenja na par godina... Minimum 3. Molim lepo.

Da se razidje kojekakva bagra. Da dodju neki novi klinci i da koncno i u Srbiji na fudbalskom terenu u prvom planu bude fudbalska igra.

smesan fudbal

pre 9 godina

da budemo iskreni,igramo los fudbal i ne zasluzujemo nikakvo veliko takmicenje jer nas tamo ljudi napune pa onda proklinjemo dan kad smo i usli na isto! Sto se tice odluke UEFA... Ne ocekujmo nista dobro za nasu reprezentaciju jer su vam albanci kao beli medvedi! Albanci su zapoceli incident a mi smo ga samo "uspesno" dovrsili....

ajmoooo

pre 9 godina

Pravedna kazna po meni bila bi nova utakmica bez gledalaca,izuzeće ovog stadiona jer je loš za osiguranje,novčane kazne svima po zasluzi,a za ubuduće ne stavljati ih u istu grupu.

Tatko

pre 9 godina

Ditti@
i ti pokusavas da proturis pricu da je "zastava" prkos Albanaca zbog toga sto im nije omoguceno da imaju obelezja pa su se brze-bolje organizovali ovako sa dronom? Najveci amterizam koji sam video do sada... zvanicna zastava Albanije bila je pored zastave Srbije i UEFA-e. Tako ce biti i u Tirani, jedna zastava Srbije i to je to...
pozdrav svima!

3-0 Srbija

pre 9 godina

Povici sa tribina "ubij siptara, srbina, hrvata, turcina...:" su nazalost redovni na tribina u medjusobnim susretima u regionu u zavisnosti ko je domacin i za to je UEFA do sada kaznjavala samo novcano. Hrvatski navijaci cak koriste i nacisticki pozdrav iz NDH "za dom spremni" pa nikom nista. Petarde, baklje su takodje uobicajena pojava ovde i za to se izricu uglavnom novcane kazne. Albanci su sa dronom uveli u fudbal jedan novi presedan u provociranju protivnika da cak i UEFA razmatra uvodjenje novih mera u organizaciji utakmice kako bi se to sprecilo jer na dron se moze okaciti sta god hocete i samim tim predstavlja ogromnu opasnost. Dakle izazivanje opste opasnosti sa dronom uz provokantnu politicku zastavu kao i neosudjivanje takvog cina od strane albanske drzave i fudbalskog saveza su neumoljive cinjenice na nasoj strani. Upadi navijaca na teren su posledica toga cak su bili i strpljivi dok nisu albanski fudbaleri se zaleteli na Mitrovica da otimaju zastavu, a da nije bilo svega toga niko ne bi uletao na teren kao sto i nisu do 41 minuta utakmice.

Ditti

pre 9 godina

Utakmica medju Srbije i Albanije bila je mnogo lose organizovana na bezbednom planu, imajuci u vidu nivo rizika i napetost dva naroda. Srbska politika nasadila strah i paniku i sve izjave pre utakmice bile , "ako neko zapali zastavu - zatvor", "ako neko...- zatvor", "ako ovo ako ono". Ne moze da se organizira utakmica dva drzava a pritom da jedna drzava bude skoro ne prisutna svojim znakovima drzave, u ovom slucaju Albanija. Glaedano sportski, dron i zastava velike Albanije je incident podjednak kao recimo pustiti crnu macku iliti neka gola devojcica istrcava na terenu. U ovim slucaju Stujarti okruzuju to i predaju FIFA delegatu i da nema potrebe igrac druge ekipe spustiti zastavu a nit Albanci juriti za njom. Izjava da je dron mogao nositi bombu to je vec amaterizam. Nema potrebe da se nosi bomba dronom jer bomba moze da se baca bez drona, ako neko ima tu nameru. Sta ako taj stol bio celican, kakve bi posledice bile ? U ovom slucaju ni strolica nije celicna a ni dron nije bomba. Da su parole "Kosovo je Srbije" to je nesto sto je i ocekivano i ne stvara mnogo bunenje, ali, parole "ubi, zakolji, da siptarne postoji" to je van svake mere. Nije problem veliki ako par ljudi pevali tu parolu, alo to je bilo celi stadion, koji glasio ujedninjen. Ne bi da udjem u odliku Fifa-u ko dobije utakmicu, dal se utakmica ponavlja i slicno, ali misljenja sam da Srbiju treba kazniti da igra dugo vremena bez navijacva/huligana. To je prozor kroz koga ja gledam stvari (ne morate da se slazete)

zvezda

pre 9 godina

Zna se zasto je odluka pomerena za petak. Cekaju da vide dal ce se nesto desiti veceras na jna. Ne bi me iznenadilo da neki placenici naprave neko sra... veceras...

Robi

pre 9 godina

Ne znam zasto (mada znam) ali vec nekoliko komentara mi niste objavili, ali ok pisem vam opet: Kako nigde ama bas nigde ne mogu da procitam ili neko ko pise kako su navijaci Srbije pre pocetka utakmice i tokom cele-pola utakmice vikalo "Ubij ubij Siptare", zasto se toliko zvizdalo njohovoj himni, zar vam to nije bila uvreda ili zasto to ne usudjuje niko, mozda SVI PODRZAVATE ko to zna, a posle kazete da ste vi svi bili ok i da su oni poceli sa uvredama i problemima, kazete da su oni poceli udarati igraca koji je skinuo zastavu, a oni su samo otrgli od ruke istu, da je postenjacina Kolarov (lepo se vidi na snimku kako okrivljuje usne i pljuje igraca Albanije, mada to necete da vidite), da je covek usao sa tribine i udario stolicom igraca Albanije, da su redari udarali, da su igraci Srbije kada su oni uzeli zastavu nasrnuli na njih, i mnogo toga koji NARAVNO necete da vidite. I zasto niste dozvolili da imaju svoju zastavu, niste vi ratovali sa njima, da li cete vi pristati da igrate utakmice bez vase zastave.? Naravno da necete i da cete traziti da se za to kazni onaj ko vam ne dozvoli.Pa opet se nadate (ipak ce vam odovoljiti vasim zahtevima u to sam siguran) da se vi provedete suvi...hmmmm.

Delija

pre 9 godina

Dali je moguce da Hrvati se javljaju na ovu temu, da je pravde kao sto nije vi bi trebali biti izbaceni bar jedno 5 godina iz evropskih takmicenja (reprezentacija i klubovi ) vasi navijaci nista nisu daleko od ovih sipaca vi jednostavno imate komplekse manjih vrednosti

kompleksi su cudo

pre 9 godina

@Robi,

Nisu ti objavljivali komentare sa razlogom, nije ti ovaj sajt poligon za lecenje raznih kompleksa i opterecenja u vezi Srba. Imate vi svoje naci-sovinist sajtove pa tamo ostavljajte ovakve "objektivne" poglede na dogadjaje.

Vokrri, onaj pravi

pre 9 godina

Jedno je sigurno, odluka će biti takva da će odgovarati Albancima. Neću da napišem zašto, jer na ovom sajtu to ne bi objavili.
(Miloš J. Kosovac, 23. oktobar 2014 08:27)

[Ako napises u zagradama, ovi iz redakcije to nece videti. Kapiras? ;) ]

naom

pre 9 godina

strasno koliko nase komsije vole da citaju nase sajtove, novine...
pored albanije iskljucio bi jos par njihovih ljubimaca sto su isto tako ne civilizovani..
(escobar, 23. oktobar 2014 11:12)

Ajde budi pametan I reci jednom: ko je civilizovan I pametan; ja sto citam, uostalom, i vase medije ili vi sto ne citate moje (albanske)? Pozdrav!

Nikola S

pre 9 godina

Da nije doslo do eksplozije divljanja nasih navijaca ishod bi bio relativno ocigledan.

Posle kraceg prekida i medjuigrackog koskanja, crveni karton bi bio pokazana nekom na trenu koje nasrnuo na Mitrovica. Neko od rezervnih (s obe strane) bi takodje dobio crveni karton zbog utrcavanja u teren i ucesca u "tuci". I utakmica bi bila nastavljena i najverovatnije zavrsena nasom pobedom.
Nazalost doslo je to toga do cega je doslo i mec je prekinut zbog napada na albanske igrace i otkazan zbog njihovog odbjanja da se vrate na teren. U situaciji koja je nastala njihovo odbijanje da nastave s igrom je razumljivo. Njihovo odbijanje da igraju pred praznim stadionom ili dan posle je manje prihvatljivo. No to nije na nama da razmatramo.

Ono sto nas treba da se tice to je da vec godinama nasi navijaci predstavljaju najproblematicnije na kontinentu i da se nista ne radi po tom pitanju.
Sustina ove situacije je sledeca.
Albanci su isporvocirali incident u vreme kad su uspostavili ravnotezu na terenu i kad je izgledalo verovatno da su iz Beograda mogli otici s povoljnim rezultatom.

Nasi "navijaci" su pogorsali situaciju kad je izgledalo verovatno da je nas tim mogao ozbiljno da profitira od situacije koja je nastala politickom provokacijom.
Ja mislim da ovo dovoljno govori o intleligenciji i jednih i drugih.

Ovom prilikom zelim da cestitam reprezentativcima Srbije koji su se poneli casno i profesionalno i koji ce, na zalost, biti najveci gubitinici u ovoj ujudurmi.

AGIM

pre 9 godina

zabranjena politička propaganda i bilo kakvo izražavanje sličnih stavova"
Slazem se da je tako, ali za to se nece nijedna utakmica biti prekinuta, niti se to ikada desilo.
Utakmica se prekida zbog upada navijaca u teren, zbog tuce ili nesigurnosti. Svega je bilo toga i odgovornost za to snosi domacin i organizator utakmice u ovom slucaju Srbija. Niko drugi sem Srbije i zato bit ce 3:0 za Albaniju. Zivi bili pa videli.

denny

pre 9 godina

Onaj osecaj kad ti gospodin Hrvat prica o moralu,moralnim nacelima i principima postenja i principima realnosti...HVALA ALI NE!NEMAS PRAVO GLASA NA OVU TEMU OVDE! :)
(strumf, 23. oktobar 2014 11:00)

A gle -Hrvat ili ne -svejedno je. Ako baš želiš, osobno bih svakako radije na EP gledao Ivanovića i ekipu, a ne Albance.
Ali logika nekih ovdje je jednostavno -pa nelogična. Kao da neko dijete zeza drugo i bezobrazno je, a onda mu ovo drugo slomi ruku i premlati ga. I sad neki tvrde da je najveći krivac ovo dijete što je zezalo i provociralo i da zaslužuje veću kaznu od ovoga što mu je slomio ruku. Postoji neka obostrana krivnja, ali jasno je kao dan tko bi tu rigoroznije nastradao. Ova situacija na utakmici je vrlo slićna..
Opet kažem -mislim da kazna neće biti tako rigorozna za Srbiju baš zbog politike.

Ako "stub srbstva" nema love ima FS, "jel" tako?

pre 9 godina

Opravdano sumjam da će neprijatelji srpskog fudbala i danas prirediti nove provokacije na stadionu Partizana u organizaciji onih istih (Totenhem, Albanija...), s ciljem da se Patizan i Srbija izbace iz Evrope i da FSS preuzme komletan tim koji je posle ponoći uveden u CZ.

Partenon

pre 9 godina

Na zalost ili mozda na srecu nasu da se vise manemo trazenja pravde tamo gde je nema, ali ne vidim razlog pomeranja za jedan dan, oni su vec odlucili a moraju zbog ostalih ekipa sto pre da objave, vreme je i tole i ekipa odu.

ko vas ne zna skupo bi vas platio

pre 9 godina

@agim

Bolje biti u 90-tima proslog veka nego u 90-tima predproslog veka kao vi Albanci koji ste tek sada na nekom vrhuncu nacional-romanticarskog zanosa karakteristicnog za 19. vek. Kada dodjete makar do 90-tih proslog veka, mocices da solis pamet okolo, ok? Dugo i temeljno organizovana akcija pustanja zastave sa albanskim teritorijalnim prohtevima u koju su bili umesani albanski politicari i za sta su znali albanski fudbaleri nije isto sto i ponasanje huligana na stadionu. Jedno je smisljeno i organizovano a drugo reakcija. Dzrava Srbija nije po stadionu isticala nikakve velikosrpske banere, zastave, srpski politicari nisu iz loze dirigovali srpskim fudbalerima da "brane" velikosrpski baner niti je neko dao nalog da se albanski fudbaleri napadnu. Ali samo vi nastavite da glumatate, samo publike za to vam je sve manje.

agadini

pre 9 godina

sta je ovo ljudi,igramo se zmurke ili sta...budite realni,prema vama samo mapa etnicke albanije je politika...a sve drugo od strane srba nema nikakve veze sa politikom.
ako niste videli I culi,ubij zakolji...nije politika nego fasizam,Kosovo je srce Srbije nije politika-bez obzira sto mislimo drugacije,politika je 100%,Seselj-nije,paljenje zastve albanace-nije...:)
stvarno je smesno citati neke komentare.
realista iz Prishtine.
aga Dini

Goci

pre 9 godina

Ponovo odigrati utakmicu u Beogradu pred punim stadionom, uz zabranu ulaska dronu, Bogdanovu i Mikiću. Nakon utakmice, a bez obzira na rezultat, našem timu dodeliti pobedu 3:0, uz izbacivanje Albanije iz daljeg takmičenja.

detinjasto zamenjivanje teza

pre 9 godina

@naom

Sasvim je normalno da govoris jezik dzrave na cijoj teritoriji zivis. Nije to odraz nikakve civilizovanosti nego nesto sto je uobicajeno. Kao sto i ono malo Srba u Albaniji govore albanski jezik i prate albanske medije i sigurno se zbog toga ne smatraju civiliozvanijima od komsija Albanaca koji govore samo albanski.

Srbin iz Srbije

pre 9 godina

Taman da se jos jednom prokonsultuju sa Vasingtonom,Brisleom,Berlinom, da se jos malo poveca novcana naknada clanovima komisije

Cale

pre 9 godina

@cicvara

Slažem se. Po meni to znači izbacivanje obe reprezentacije iz ovog ciklusa plus nama kazna od minimum još jednog, ali bi bilo dobro da uključi i klubove.

Najgore što može da se desi je da bude utakmica registrovana 3:0 za nas, a da dobijemo igranje pred praznim tribinama do kraja. Time bi Tole dobio premiju!

Sandra

pre 9 godina

Mozda nisam upucena, ali bih volela da UEFA utakmicu registruje sa 5:0 za nas ako je moguce, a sledecu u gostima tamo u Tirani da unapred registruje sa 2:1, opet za nas. Mislim da su nasi momci lepsi a ona njihova zastava je nekako starinska. Predlazem da se smeni ovaj nas selektor i da se dovede Sale Djordjevic umesto njega, da za iste novce vodi i kosarkase i fudbalere jer je patriota.

Komshija Hashim

pre 9 godina

(3-0 Srbija, 23. oktobar 2014 15:22)

U Americkom NBA, NHL-u ili HNL-u dronovi i cepelini stalno lete i nose reklame ili zastave klubova. TAKO DA TVOJA TVRDNJA DA JE DRON PRESEDAN I OPASAN NE STOJI.

Sandzak-BiH

pre 9 godina

UEFA će kazniti zna se već koga, a ovi komentari o istupanju iz takmicenja su mi se smucili... sami ste ovo izabrali, ne znam sta vas je 1 zastava uvrijedila... Na vašim tribinama ih je bilo hiljadama... to je obično platno. 3:0 za Albaniju zasluženo, naša braća.

Hrvoje

pre 9 godina

dakle: 1. Utakmica se, sluzbenim rezultatom upisuje 0:3 za gostujucu reprezentaviju; 2. Fudbalska reprezentacija Srbije iskljucuje se iz daljnih kvalifikacija za Euro 2016; 3. Isti savez kaznjava se sa 500.000 SFR zbog propusta u organizaciji utakmice; 4. Dronodrom u humskoj 1 ce biti supendiran do daljneg!

sportista

pre 9 godina

Ja bih diskvalifikovao i nas i Albaniju. Nismo mi, brate, za to. Taj dron jeste velika provokacija, ali mislim da je bio samo kap koja je prelila casu. Mislim da je bilo samo pitanje vremena kada ce utakmica biti prekinuta. Tokom svih 40 minuta na teren su uletale petarde, baklje, upaljaci. Sa tribina se orilo ''ubij, zakolji, da siptar ne postoji'' sto me je mnogo razocaralo, jer sam mislio da tako nesto moze da se cuje i vidi samo u Hrvatskoj koja ima vec neku tradiciju u tome. Izbacite nas, MOLIM VAS, da se ne brukamo vise, ionako je malo falilo da nas napune Albanci usred Beograda pred 30 hiljada nasih navijaca.

denny

pre 9 godina

Mnogi su vrlo nerealni.Pokušajte to ovako gledati - igraju Argentina i Engleska u Argentini.Najednom se spušta dron sa zastavom engleske imperije koja obuhvaća štošta.Argentinski igrač skida zastavu, otimaju je Engleski igrači i počinje "koškanje" na terenu, ali ništa što sudac ne drži pod kontrolom. Tada -na teren nahrupe argentinski navijači i udaraju engleske igrače, usput engleske igrače udara i osiguranje stadiona. Po travnjaku se šeću argentinski navijači -osuđeni kriminalci i nitko ne reagira ni prstom.
Što mislite -tko bi tu bio rigoroznije kažnjen? Provokator sa zastavom, ili onaj tko je organizator utakmice, a navijači mu upadnu u teren i mlate protivničke igrače, a usput igrače dohvati i osiguranje (ovo da na kvalifikacijskoj utakmici UEFA-a navijači i osiguranje udaraju protivničke igrače je presedan u biti..).
I to ako sasvim zanemarimo sve parole i izvikivanja cijelog stadiona prije samog drona i ako uzmemo da je dron prva provokacija na utakmici (a nije).
Čitam da se mnogi ovdje plaše političke odluke, a u biti samo politika i politička odluka može i spasiti Srbiju od vrlo, vrlo rigorozne kazne i gubitja meča. A osobno mislim da će se tako nešto i dogoditi jer u ovako osjetljivoj političkoj situaciji UEFA neće vjerojatno doljevati ulje na vatru. Da nema politike možete biti sigurni da bi Srbija izgubila 3:0 kao organizator i vjerojatno bi dobila još ponešto, a Albanija bi bila kažnjena zbog drona..
Vi o politici, a politika je jedino što vas i može spasiti!

all.pristina

pre 9 godina

Navijaci uleteli na teren posle pojavljivanja sporne zastave , tukli fudbalere gostujuce reprezentacije , specijalna policija usla u svlacionicu gostujucih fudbalera, laserom ometali protivnicke fudbalere, obezbedjenje tuklo protivnicke igrace , i sve to zbog sporne zastave koja je pustena izvana i za koje nema dokaza ko je to uradio. Epilog je jasan , prosudite sami.

faton

pre 9 godina

"zabranjena politička propaganda i bilo kakvo izražavanje sličnih stavova"
Interesantno da se ovo povezuje samo sa Zastavom a tokom Albanske Himne "Ubij, Ubij Albance" nakako niko ovde ne pominja?!

zoran

pre 9 godina

Srbin bio i ostao smesan. Hajde mi kazite,posteno, vi zaista ocekujete kaznu za Albance..? To samo ograniceni Srbin moze da misli.
Sport je pod kontrolom politike. Kraj. Amerika je iza Albanije = nema kazne. Sta mi kao cekamo...??? Cekamo sta ce UEFA da odluci. Vec su oni dobili papir sa odlukom.
Ovde je samo jedno pitanje. Kako ce unakaziti Srbiju..!!?? Albanija moze biti kaznjena sa nekih 5-10 hiljada evra i to je to.
No, to ne treba da cudi, jer svaki nas politicar, poltron, unistava ovu zemlju u poslednjih 100 godina. Sve je ovo normalna posledica takve politike.

Бојан Илић

pre 9 godina

Кад погледам лепо ову фотографију, некако ми је жао што су могли уопште да отрче до свлачионице!
Добро су прошли кикирези, да славе овај дан!

kralj

pre 9 godina

Samo 3:O za Srbiju je pravedna odluka.Sve ostalo,ukljucujuci i eventualnu novu utakmicu bez publike,ide u korist Albancima i na to ne treba pristati cak i po cenu izbcivanja iz daljih kvalifikacija.

Miloš J. Kosovac

pre 9 godina

Jedno je sigurno, odluka će biti takva da će odgovarati Albancima. Neću da napišem zašto, jer na ovom sajtu to ne bi objavili.

ajmoooo

pre 9 godina

Pravedna kazna po meni bila bi nova utakmica bez gledalaca,izuzeće ovog stadiona jer je loš za osiguranje,novčane kazne svima po zasluzi,a za ubuduće ne stavljati ih u istu grupu.

Popaj

pre 9 godina

Ako UEFA ne kazni drastično Albance zbog drona onda rizikuje hiljade dronova na utakmicama.Fudbal će se pretvoriti u cirkus a ova tročlana komisija bi bila začetnik toga.

Lala

pre 9 godina

Zar ne treba prvo dokazati ko je odgovoran za incident, t.j. ko je poslao dron? Verovatno Albanci, ali Srbija to jos treba da dokaze. Kako UEFA moze bez tog dokaza doneti ikavu odluku?

Robi

pre 9 godina

Ne znam zasto (mada znam) ali vec nekoliko komentara mi niste objavili, ali ok pisem vam opet: Kako nigde ama bas nigde ne mogu da procitam ili neko ko pise kako su navijaci Srbije pre pocetka utakmice i tokom cele-pola utakmice vikalo "Ubij ubij Siptare", zasto se toliko zvizdalo njohovoj himni, zar vam to nije bila uvreda ili zasto to ne usudjuje niko, mozda SVI PODRZAVATE ko to zna, a posle kazete da ste vi svi bili ok i da su oni poceli sa uvredama i problemima, kazete da su oni poceli udarati igraca koji je skinuo zastavu, a oni su samo otrgli od ruke istu, da je postenjacina Kolarov (lepo se vidi na snimku kako okrivljuje usne i pljuje igraca Albanije, mada to necete da vidite), da je covek usao sa tribine i udario stolicom igraca Albanije, da su redari udarali, da su igraci Srbije kada su oni uzeli zastavu nasrnuli na njih, i mnogo toga koji NARAVNO necete da vidite. I zasto niste dozvolili da imaju svoju zastavu, niste vi ratovali sa njima, da li cete vi pristati da igrate utakmice bez vase zastave.? Naravno da necete i da cete traziti da se za to kazni onaj ko vam ne dozvoli.Pa opet se nadate (ipak ce vam odovoljiti vasim zahtevima u to sam siguran) da se vi provedete suvi...hmmmm.

Valentić

pre 9 godina

Biće najveća kazna koju smo ikad dobili!!! Nažalost!!! Šta još može da nas iznenadi!? Ipak smo mi krivi za sve, ni ovaj derbi posle 4 dana nismo mogli da ispoštujemo, smeju nam se svi... "putuj Evropo nemoj više čekati na nas"

strumf

pre 9 godina

možete biti sigurni da bi Srbija izgubila 3:0 kao organizator i vjerojatno bi dobila još ponešto, a Albanija bi bila kažnjena zbog drona..
Vi o politici, a politika je jedino što vas i može spasiti!
(denny, 23. oktobar 2014 09:53)
Onaj osecaj kad ti gospodin Hrvat prica o moralu,moralnim nacelima i principima postenja i principima realnosti...HVALA ALI NE!NEMAS PRAVO GLASA NA OVU TEMU OVDE! :)

Willi

pre 9 godina

Ajde budi pametan I reci jednom: ko je civilizovan I pametan; ja sto citam, uostalom, i vase medije ili vi sto ne citate moje (albanske)? Pozdrav!
(naom, 23. oktobar 2014 12:26)

Mi smo pametni i civilizovani naome jer smo vas u skolama naucili da pored svog ucite i srpski . Da mozete da komunicirate lepo sa svim narodima Balkana koji uglavnom pricaju srpskim jezikom .

Mada, sta ja znam...

pre 9 godina

Realno, nov mec na neutralnom terenu, par meceva do kraja bez publike nama i velika kazna njima.
Ali bojim se da, buduci da imamo istoriju ispada a nema veceg problema na stadionu od upada gledaoca i narusavanja bezbednosti igraca, postoji mogucnost i 3:0 za albance.
Sve u svemu, kakvo stanje u drzavi, takav nam je i fudbal...

Tvrtko

pre 9 godina

Ovo je pravna i intelektualna bitka između FS Srbije i FS Albanije u kojoj je Srbija apsolutni favorit. Ukoliko FSS izgubi ovu bitku, da li će se i dalje praviti ludi ili će preuzeti odgovornost i ponuditi ostavke "u decembru" jedne godine.

Goran

pre 9 godina

Ne znam ko moze da uopste razmislja da ce srbiji biti dodeljena pobeda, kad cinjenice govore drugacije: za prekid meca nije odgovoran dron, on je samo napravio pauzu kad su svi stali. za prekid nije ni krivo koskanje igraca, to se cesto desava, sudija podeli par crvenih i igra se dalje. ono sto je prekinulo utakmicu je ulazak gledalaca u teren sa namerom da tuku albanske fudbalere. a nakon 'toplog zeca' koji su prosli dok su ulazili u tunel, svakako nisu vise ni mogli da izadju u taj pakao. budimo srecni i zahvalni ako bude samo da se utakmica ponavlja negde daleko, daleko od ovog primitivizma.

EDON

pre 9 godina

Pa zar poklici ubij ubij siptara, ili ubij hrvata da siptar nema brata, nemaju politicku konataciju, pa nemojte pricati gluposti, cetniocke zastave po stadionu, Kosovo je Srbija itd, pa zasto o tome ne pisete

escobar

pre 9 godina

strasno koliko nase komsije vole da citaju nase sajtove, novine...
pored albanije iskljucio bi jos par njihovih ljubimaca sto su isto tako ne civilizovani..

krajisnik

pre 9 godina

sta god Uefa ucini,pocistite bagru i razne "Bogdanove" sa stadiona.Hapsi i na robiju stavi stetocine,neradnike koji nas "reklamiraju" u svijetu.Dzaba Djokovic predstavlja Srbiju kad imamo konje sto prava sr..a non-stop

dax

pre 9 godina

Iskreno se nadam da ce izbaciti i nas i njih.Njih zbog provokacija i politike a nas zbog huligana koje ocigledno stiti drzava jer kako objasniti to da je jedini uhapsen onaj nesrecnik sto je psovao velikog vodju a niko od onih sto su sutirali igrace albanije na sred terena...

Sale@

pre 9 godina

Svi oni koji se nadaju da će odluka biti u našu korist, u velikoj su zabludi. U prilog tome je i odluka MOK-a da dozvoli ulazak tzv. države "Kosovo" u tu porodicu. Kreatorima iz Vašingtona i Londona se očigledno žuri, a sve u prilog besprizornoj otimačini suverenog dela Srbije, kao i njene kazne zašto je okrenuta i dalje ka Rusiji, primanje Putina, oragnizovanje vojne parade i tome sl.
Verujem da će pobeda biti njima dodeljena, a nekoliko albanskih igrača biti kažnjena zauzvrat. Takođe, tu će biti i kazna da se igra pred praznim tribinama do kraja kvalifikacija, a što nas odmah stavlja u neravnopravan položaj. Svi oni koji govore da smo mi krivi, stavite sebe u položaj da vam komšija dođe u goste i otvoreno pokazuje i izražava pretenzija na vaše imanje, kuću, okućnicu. Sigurno mu ne bi ćutali. Navijači su se još i dobro ponašali, kakva je bila provokacija.
Sve ovo nam govori, šta nam sledi i šta nas očekuje, ako se ne priklonimo toj antihrističkoj koaliciji, čiji je krajnji cilj instalacija antihrista.
Ništa nje slučajno ljudi moji, ništa!!!

agim

pre 9 godina

Jam ne mogu da svatim da vi srbi stvarno ste ostali u 90-godinama. Moje mislenje je da oba tima bi trebalo izbaciti iz prvenstva, ali ne bi bilo fer prema igracima koji su stvarno igrali fantsticnu sportsku igru. Imam samo jedan komentar oko Banera Da jeste stvarno bio politicki..I to nema mesta u sportu. Ali video sam da u stadiomu da srpski navijaci imali najmanje 10 zastava ili banera sa racistickim porukama, to je po ustavu uefa potpuno zabranjeno. albanci jedan baner a vi desetinama. I nikome bas nikome u srbiju nije palo napamet do osudje ove rijeci UBI ZAKOLJI DA SIPTAR NE PSOTOJI.. jeli to bila futbalska utakmica ili ratno bojiste. pa kome vi to pricate politicke poruke..Gledajte sebe u spigalo ajde izlazite vec jednom iz vasih mrecni 80-90 god..Dosta vise sa vasim teorijama zaveri

Komentator

pre 9 godina

Nasa je krivica ovde koliko je bila i Italijanska onda u Djenovi, pa smo tada mi izgubili mec.

Medjutim, ovi koji ce da nam presudju su uglavnom iz zemalja koje nam nisu naklonjene.

Objektivnost? Šta to beše...

pre 9 godina

Znači ako neko(?) u Tirani pusti dron sa zastavom velike Srbije, Albanski huligani mogu da ulete na teren i da mlate Kolarova, Ivanovića i ostale naše, a glavni krivac je Srbija?

agadini

pre 9 godina

sta je ovo ljudi,igramo se zmurke ili sta...budite realni,prema vama samo mapa etnicke albanije je politika...a sve drugo od strane srba nema nikakve veze sa politikom.
ako niste videli I culi,ubij zakolji...nije politika nego fasizam,Kosovo je srce Srbije nije politika-bez obzira sto mislimo drugacije,politika je 100%,Seselj-nije,paljenje zastve albanace-nije...:)
stvarno je smesno citati neke komentare.
realista iz Prishtine.
aga Dini

Trifke

pre 9 godina

Slazem se sa onima koji kazu da bi trebalo kazniti i jedne i druge ali Albanija svakako zasluzuje drasticniju kaznu, jer sto je rekao i Misel Platini - "Sta da je dron nosio eksploziv"! Drugo, dron je nosio zastavu nepostojece drzave cija bi teritorija obuhvatala delove cetiri susedne, medjunarodno priznate drzave od kojih je jedna clanica EU sto je otvorena pretnja tim zemljama i opasno ugrozavanje konacnog, kakvog-takvog mira na ovim prostorima. Srpski fudbaleri su se poneli maksimalno korektno za razliku od fudbalera Albanije koji su nasrnuli na naseg igraca koji je uhvatio dron kao besni psi a kasnije su izjavljivali da su branili svoju zastavu i da oni drugu nemaju (podsecam da nije rec o zastavi drzave Albanije nego o zastavi nepostojece "Velike Albanije")!!! Ako "Evropa"ne uzme u obzir da je dron mogao nositi dovoljno eksploziva, recimo C4, da raznese celu tribinu ili samo lozu gde se nalazio i predsednik Srbije i sve ostalo i izjednaci krivicu Srbije (ulazak navijaca na terem) i Albanije onda bi svi trebalo dobro da razmislimo, ne da li zelimo u EU, nego da li ima svrhe boriti se za tako nesto jer, hteo to neko da prizna ili ne, prema nama EU ima ubedljivo najgori i najponizavajuciji odnos od svih drzava, ne u Evropi nego u svetu.

Delija

pre 9 godina

Dali je moguce da Hrvati se javljaju na ovu temu, da je pravde kao sto nije vi bi trebali biti izbaceni bar jedno 5 godina iz evropskih takmicenja (reprezentacija i klubovi ) vasi navijaci nista nisu daleko od ovih sipaca vi jednostavno imate komplekse manjih vrednosti

dino

pre 9 godina

ja mislim da Srbija treba da dobije 3-0. sve sto se je dogodilo te noci bi se dogodilo svugdje na Balkanu, zato (nazalost) nema veze sto su Srbi skendirali "ubi zakolji da siptar ne postoji" jer bi to njima radili i mi Bosnjaci, i Albanci, i Hrvati.

Kao sto sam ja to skontao, FSS je ponudio albancima da izprazne stadion i da se mec zavrsi ali su to albanci odbili. Za to bi trebala Srbija da dobije 3-0 pobjedu.

AGIM

pre 9 godina

zabranjena politička propaganda i bilo kakvo izražavanje sličnih stavova"
Slazem se da je tako, ali za to se nece nijedna utakmica biti prekinuta, niti se to ikada desilo.
Utakmica se prekida zbog upada navijaca u teren, zbog tuce ili nesigurnosti. Svega je bilo toga i odgovornost za to snosi domacin i organizator utakmice u ovom slucaju Srbija. Niko drugi sem Srbije i zato bit ce 3:0 za Albaniju. Zivi bili pa videli.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Ne znam zasto (mada znam) ali vec nekoliko komentara mi niste objavili, ali ok pisem vam opet: Kako nigde ama bas nigde ne mogu da procitam ili neko ko pise kako su navijaci Srbije pre pocetka utakmice i tokom cele-pola utakmice vikalo "Ubij ubij Siptare", zasto se toliko zvizdalo njohovoj himni, zar vam to nije bila uvreda ili zasto to ne usudjuje niko, mozda SVI PODRZAVATE ko to zna, a posle kazete da ste vi svi bili ok i da su oni poceli sa uvredama i problemima, kazete da su oni poceli udarati igraca koji je skinuo zastavu, a oni su samo otrgli od ruke istu, da je postenjacina Kolarov (lepo se vidi na snimku kako okrivljuje usne i pljuje igraca Albanije, mada to necete da vidite), da je covek usao sa tribine i udario stolicom igraca Albanije, da su redari udarali, da su igraci Srbije kada su oni uzeli zastavu nasrnuli na njih, i mnogo toga koji NARAVNO necete da vidite. I zasto niste dozvolili da imaju svoju zastavu, niste vi ratovali sa njima, da li cete vi pristati da igrate utakmice bez vase zastave.? Naravno da necete i da cete traziti da se za to kazni onaj ko vam ne dozvoli.Pa opet se nadate (ipak ce vam odovoljiti vasim zahtevima u to sam siguran) da se vi provedete suvi...hmmmm.
(Robi, 23. oktobar 2014 11:53)
...
To je uobičajeni folklor koji koji je prisutan na sadionima u regionu.Iste pesmice samo druge nacije u glavnim ulogama. Jesi li ti svestan da je u dronu mogla biti bomba.Čoveče to ima obrise terorizma, a ne huliganizma.

Saul Goodman

pre 9 godina

Odluka se pomera za petak zbog vecerasnje utakmice sa Besiktasem... Cilj Turaka bice izazivanje novog incidenta u kome cemo mi biti optuzeni i sutrasnja odluka bice u skladu sa vecerasnjim dogadjajima. Samo slepac ne vidi zasto su pomerili odluku za petak. Neko ce istaci zastavu u kojoj se ponizava Turska i onda cemo biti izjednaceni sa dogadjajem sa utakmice repke... Iako su to dva potpuno odvojena slucaja bitno je okrenuti javno mnjenje...

Kum

pre 9 godina

(Robi, 23. oktobar 2014 11:53)

Imali su oni svoju zastavu na stadionu, ali pravu, ne ovu krpu koja predstavlja veliku Albaniju.

Da si citao vesti, kao sto nisi, video bi gomilu kritickih clanaka na racun nasih "navijaca", organizacije utakmice, Bogdanova i svega ostaloga. Mi smo svesni da ce nas kazniti, sta tu nije jasno? A sad ti meni navedi jedan samokriticni clanak iz Albanije. Ili mi navedi barem jednog celnika albanskog saveze ili jednog politicara koji se distancirao od te "zastave", ili koji je to osudio! Ajde, cekam.

Ako je tebi to mirno kako su se poneli njihovi igraci, i ako ti je ok da otvoreno zastupaju osvajacke namere, svaka ti cast.

I kad smo kod tvoje "objektivnosti": kako biva Srbija docekana u Hrvatskoj? Nema poklika, nema "ubij, ubij Srbina", nema "za dom spremni", nema zvizdanja, nema napada na autobus, nema napada na igrace???

Vidim da goris od zelje da mi budemo kaznjeni, i to i nam sledi, samo sto to ne cini akcije albanskih igraca, navijaca, saveza i politicara nepostojecim.

denny

pre 9 godina

Onaj osecaj kad ti gospodin Hrvat prica o moralu,moralnim nacelima i principima postenja i principima realnosti...HVALA ALI NE!NEMAS PRAVO GLASA NA OVU TEMU OVDE! :)
(strumf, 23. oktobar 2014 11:00)

A gle -Hrvat ili ne -svejedno je. Ako baš želiš, osobno bih svakako radije na EP gledao Ivanovića i ekipu, a ne Albance.
Ali logika nekih ovdje je jednostavno -pa nelogična. Kao da neko dijete zeza drugo i bezobrazno je, a onda mu ovo drugo slomi ruku i premlati ga. I sad neki tvrde da je najveći krivac ovo dijete što je zezalo i provociralo i da zaslužuje veću kaznu od ovoga što mu je slomio ruku. Postoji neka obostrana krivnja, ali jasno je kao dan tko bi tu rigoroznije nastradao. Ova situacija na utakmici je vrlo slićna..
Opet kažem -mislim da kazna neće biti tako rigorozna za Srbiju baš zbog politike.

Goci

pre 9 godina

Ponovo odigrati utakmicu u Beogradu pred punim stadionom, uz zabranu ulaska dronu, Bogdanovu i Mikiću. Nakon utakmice, a bez obzira na rezultat, našem timu dodeliti pobedu 3:0, uz izbacivanje Albanije iz daljeg takmičenja.

Ditti

pre 9 godina

Utakmica medju Srbije i Albanije bila je mnogo lose organizovana na bezbednom planu, imajuci u vidu nivo rizika i napetost dva naroda. Srbska politika nasadila strah i paniku i sve izjave pre utakmice bile , "ako neko zapali zastavu - zatvor", "ako neko...- zatvor", "ako ovo ako ono". Ne moze da se organizira utakmica dva drzava a pritom da jedna drzava bude skoro ne prisutna svojim znakovima drzave, u ovom slucaju Albanija. Glaedano sportski, dron i zastava velike Albanije je incident podjednak kao recimo pustiti crnu macku iliti neka gola devojcica istrcava na terenu. U ovim slucaju Stujarti okruzuju to i predaju FIFA delegatu i da nema potrebe igrac druge ekipe spustiti zastavu a nit Albanci juriti za njom. Izjava da je dron mogao nositi bombu to je vec amaterizam. Nema potrebe da se nosi bomba dronom jer bomba moze da se baca bez drona, ako neko ima tu nameru. Sta ako taj stol bio celican, kakve bi posledice bile ? U ovom slucaju ni strolica nije celicna a ni dron nije bomba. Da su parole "Kosovo je Srbije" to je nesto sto je i ocekivano i ne stvara mnogo bunenje, ali, parole "ubi, zakolji, da siptarne postoji" to je van svake mere. Nije problem veliki ako par ljudi pevali tu parolu, alo to je bilo celi stadion, koji glasio ujedninjen. Ne bi da udjem u odliku Fifa-u ko dobije utakmicu, dal se utakmica ponavlja i slicno, ali misljenja sam da Srbiju treba kazniti da igra dugo vremena bez navijacva/huligana. To je prozor kroz koga ja gledam stvari (ne morate da se slazete)

kompleksi su cudo

pre 9 godina

@Robi,

Nisu ti objavljivali komentare sa razlogom, nije ti ovaj sajt poligon za lecenje raznih kompleksa i opterecenja u vezi Srba. Imate vi svoje naci-sovinist sajtove pa tamo ostavljajte ovakve "objektivne" poglede na dogadjaje.

Ako "stub srbstva" nema love ima FS, "jel" tako?

pre 9 godina

Opravdano sumjam da će neprijatelji srpskog fudbala i danas prirediti nove provokacije na stadionu Partizana u organizaciji onih istih (Totenhem, Albanija...), s ciljem da se Patizan i Srbija izbace iz Evrope i da FSS preuzme komletan tim koji je posle ponoći uveden u CZ.

3-0 Srbija

pre 9 godina

Povici sa tribina "ubij siptara, srbina, hrvata, turcina...:" su nazalost redovni na tribina u medjusobnim susretima u regionu u zavisnosti ko je domacin i za to je UEFA do sada kaznjavala samo novcano. Hrvatski navijaci cak koriste i nacisticki pozdrav iz NDH "za dom spremni" pa nikom nista. Petarde, baklje su takodje uobicajena pojava ovde i za to se izricu uglavnom novcane kazne. Albanci su sa dronom uveli u fudbal jedan novi presedan u provociranju protivnika da cak i UEFA razmatra uvodjenje novih mera u organizaciji utakmice kako bi se to sprecilo jer na dron se moze okaciti sta god hocete i samim tim predstavlja ogromnu opasnost. Dakle izazivanje opste opasnosti sa dronom uz provokantnu politicku zastavu kao i neosudjivanje takvog cina od strane albanske drzave i fudbalskog saveza su neumoljive cinjenice na nasoj strani. Upadi navijaca na teren su posledica toga cak su bili i strpljivi dok nisu albanski fudbaleri se zaleteli na Mitrovica da otimaju zastavu, a da nije bilo svega toga niko ne bi uletao na teren kao sto i nisu do 41 minuta utakmice.

naom

pre 9 godina

strasno koliko nase komsije vole da citaju nase sajtove, novine...
pored albanije iskljucio bi jos par njihovih ljubimaca sto su isto tako ne civilizovani..
(escobar, 23. oktobar 2014 11:12)

Ajde budi pametan I reci jednom: ko je civilizovan I pametan; ja sto citam, uostalom, i vase medije ili vi sto ne citate moje (albanske)? Pozdrav!

ko vas ne zna skupo bi vas platio

pre 9 godina

@agim

Bolje biti u 90-tima proslog veka nego u 90-tima predproslog veka kao vi Albanci koji ste tek sada na nekom vrhuncu nacional-romanticarskog zanosa karakteristicnog za 19. vek. Kada dodjete makar do 90-tih proslog veka, mocices da solis pamet okolo, ok? Dugo i temeljno organizovana akcija pustanja zastave sa albanskim teritorijalnim prohtevima u koju su bili umesani albanski politicari i za sta su znali albanski fudbaleri nije isto sto i ponasanje huligana na stadionu. Jedno je smisljeno i organizovano a drugo reakcija. Dzrava Srbija nije po stadionu isticala nikakve velikosrpske banere, zastave, srpski politicari nisu iz loze dirigovali srpskim fudbalerima da "brane" velikosrpski baner niti je neko dao nalog da se albanski fudbaleri napadnu. Ali samo vi nastavite da glumatate, samo publike za to vam je sve manje.

W.O.T

pre 9 godina

Diskvalifikovati i nas i albance i posle ce se u grupi nalaziti Danci,Portugalci i Jermeni i svakom je osiguran bar baraz.Bice to najlaksa grupa u istoriji kvalifikacija nekog takmicenja.

smesan fudbal

pre 9 godina

da budemo iskreni,igramo los fudbal i ne zasluzujemo nikakvo veliko takmicenje jer nas tamo ljudi napune pa onda proklinjemo dan kad smo i usli na isto! Sto se tice odluke UEFA... Ne ocekujmo nista dobro za nasu reprezentaciju jer su vam albanci kao beli medvedi! Albanci su zapoceli incident a mi smo ga samo "uspesno" dovrsili....

Partenon

pre 9 godina

Na zalost ili mozda na srecu nasu da se vise manemo trazenja pravde tamo gde je nema, ali ne vidim razlog pomeranja za jedan dan, oni su vec odlucili a moraju zbog ostalih ekipa sto pre da objave, vreme je i tole i ekipa odu.

Cale

pre 9 godina

@cicvara

Slažem se. Po meni to znači izbacivanje obe reprezentacije iz ovog ciklusa plus nama kazna od minimum još jednog, ali bi bilo dobro da uključi i klubove.

Najgore što može da se desi je da bude utakmica registrovana 3:0 za nas, a da dobijemo igranje pred praznim tribinama do kraja. Time bi Tole dobio premiju!

Tatko

pre 9 godina

Ditti@
i ti pokusavas da proturis pricu da je "zastava" prkos Albanaca zbog toga sto im nije omoguceno da imaju obelezja pa su se brze-bolje organizovali ovako sa dronom? Najveci amterizam koji sam video do sada... zvanicna zastava Albanije bila je pored zastave Srbije i UEFA-e. Tako ce biti i u Tirani, jedna zastava Srbije i to je to...
pozdrav svima!

Srbin iz Srbije

pre 9 godina

Taman da se jos jednom prokonsultuju sa Vasingtonom,Brisleom,Berlinom, da se jos malo poveca novcana naknada clanovima komisije

Sandra

pre 9 godina

Mozda nisam upucena, ali bih volela da UEFA utakmicu registruje sa 5:0 za nas ako je moguce, a sledecu u gostima tamo u Tirani da unapred registruje sa 2:1, opet za nas. Mislim da su nasi momci lepsi a ona njihova zastava je nekako starinska. Predlazem da se smeni ovaj nas selektor i da se dovede Sale Djordjevic umesto njega, da za iste novce vodi i kosarkase i fudbalere jer je patriota.

razmislite!

pre 9 godina

Znam da većina neće biti srećna s ovim komentarom, ali mislim da ga vredi napisati. To šta je dron mogao da nosi je šbbkbb. Na ovim našim prostorima, nažalost, je ostalo jako mnogo naoružanja u "privatnom" vlasništvu, pa je isto tako neki maloumnik mogao iz svog minobacača 120mm ispaliti par projektila na stadion sa sigurne distance od 4-5 km. Ali nije... Albanski igrači jesu nasrnuli na Mitrovića, ali tu je sudija da to reši kartonima i zbog toga se utakmice ne prekidaju. Jedini razlog zbog kojeg je prekinut meč je, nažalost, upad šačice majmuna, kojima je mesto u Mitrovici, na teren. I da pitam sve vas, ko bi od vas nastavio utakmicu da vam je pre toga neki kreten slomio stolicu na leđima? Ja sigurno ne bi, pa to ni Albancima ne zameram. A nama nije prvi put... Zato sutra nemojte da se iznenadite ako odluka bude 0:3, mada mislim da je novi meč najrealnija opcija.

Marko

pre 9 godina

Ipak i posle svega mislim da bi za srpski fudbal bilo najbolje da nas izbace sa takmicenja i svih ostalih takmicenja na par godina... Minimum 3. Molim lepo.

Da se razidje kojekakva bagra. Da dodju neki novi klinci i da koncno i u Srbiji na fudbalskom terenu u prvom planu bude fudbalska igra.

zvezda

pre 9 godina

Zna se zasto je odluka pomerena za petak. Cekaju da vide dal ce se nesto desiti veceras na jna. Ne bi me iznenadilo da neki placenici naprave neko sra... veceras...

Vokrri, onaj pravi

pre 9 godina

Jedno je sigurno, odluka će biti takva da će odgovarati Albancima. Neću da napišem zašto, jer na ovom sajtu to ne bi objavili.
(Miloš J. Kosovac, 23. oktobar 2014 08:27)

[Ako napises u zagradama, ovi iz redakcije to nece videti. Kapiras? ;) ]

Miodrag

pre 9 godina

Odluka je donešena ! Neće biti saopštena do sutra , iz razloga večerašneg utakmice na partizanovom stadionu !? Odluka je toliko loša po nas , kada bi bila saopštena danas , večeras bi mogli izbiti neredi na susretu Partizan-Bešiktaš .

;;;

pre 9 godina

Izgleda da ce kazna za srbiju biti BRUTALNA a to izvodim iz cinjenice da je uefa odgodila donosenje odluke za petak jer se boje da bi takva odluka izazvala nerede na mecu partizana i besiktasa

Komshija Hashim

pre 9 godina

(3-0 Srbija, 23. oktobar 2014 15:22)

U Americkom NBA, NHL-u ili HNL-u dronovi i cepelini stalno lete i nose reklame ili zastave klubova. TAKO DA TVOJA TVRDNJA DA JE DRON PRESEDAN I OPASAN NE STOJI.

Nikola S

pre 9 godina

Da nije doslo do eksplozije divljanja nasih navijaca ishod bi bio relativno ocigledan.

Posle kraceg prekida i medjuigrackog koskanja, crveni karton bi bio pokazana nekom na trenu koje nasrnuo na Mitrovica. Neko od rezervnih (s obe strane) bi takodje dobio crveni karton zbog utrcavanja u teren i ucesca u "tuci". I utakmica bi bila nastavljena i najverovatnije zavrsena nasom pobedom.
Nazalost doslo je to toga do cega je doslo i mec je prekinut zbog napada na albanske igrace i otkazan zbog njihovog odbjanja da se vrate na teren. U situaciji koja je nastala njihovo odbijanje da nastave s igrom je razumljivo. Njihovo odbijanje da igraju pred praznim stadionom ili dan posle je manje prihvatljivo. No to nije na nama da razmatramo.

Ono sto nas treba da se tice to je da vec godinama nasi navijaci predstavljaju najproblematicnije na kontinentu i da se nista ne radi po tom pitanju.
Sustina ove situacije je sledeca.
Albanci su isporvocirali incident u vreme kad su uspostavili ravnotezu na terenu i kad je izgledalo verovatno da su iz Beograda mogli otici s povoljnim rezultatom.

Nasi "navijaci" su pogorsali situaciju kad je izgledalo verovatno da je nas tim mogao ozbiljno da profitira od situacije koja je nastala politickom provokacijom.
Ja mislim da ovo dovoljno govori o intleligenciji i jednih i drugih.

Ovom prilikom zelim da cestitam reprezentativcima Srbije koji su se poneli casno i profesionalno i koji ce, na zalost, biti najveci gubitinici u ovoj ujudurmi.

detinjasto zamenjivanje teza

pre 9 godina

@naom

Sasvim je normalno da govoris jezik dzrave na cijoj teritoriji zivis. Nije to odraz nikakve civilizovanosti nego nesto sto je uobicajeno. Kao sto i ono malo Srba u Albaniji govore albanski jezik i prate albanske medije i sigurno se zbog toga ne smatraju civiliozvanijima od komsija Albanaca koji govore samo albanski.