Sreda, 22.10.2014.

13:45

Singapur: Sjajna Ana razbila Bušar

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović zabeležila je pobedu protiv Kanađanke Eženi Bušar u drugom meču Crvene grupe u Singapuru – 6:1, 6:3.

Izvor:

Singapur: Sjajna Ana razbila Bušar IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Zorana

pre 9 godina

Ja nisam videla neku veliku razliku u Aninoj igri u prethodna dva meca.Vise je zavisilo od igre protivnica.Busar vec neko vreme ne igra dobro i plus u Lincu je zaradila ovu povredu.Obzirom na to da se ovde dobijaju i poeni i novac za poraze.nijedna igracica,bez obzira na povredu( sve dok god moze da hoda i stoji na nogama) nece odustati i ustupiti mesto rezervnoj igracici. Ne verujem da ce Halep lako prepustiti mec Ani,jer pobeda donosi 230 a poraz 70 bodova.Osim toga ranijih godina se dobijao bonus za sve tri pobede u grupi,ali ne znam da li je sada tako.Serena i Busar igraju danas a Ana i Halep sutra.Mislim da ce Serena posle danasnje losije partije dati sve od sebe da se pokaze u najboljem izdanju.U mecu izmedju Ane i Simone svaki rezultat je moguc ,tim pre sto ce se vec danas znati Serenin konacni ucinak u grupi

ja

pre 9 godina

@Swedenonline
Ne gleda se gem razlika nego gem kolicnik, to jest odnos dobijenih i izgubljenih gemova. Pre toga se gleda set kolicnik.
Postoje dve varijante da Ana prodje dalje.
Prva je da i ona i Serena pobede u poslednjim mecevima.
A druga je da i Ana i Serena izgube u poslednjim mecevima.

U prvom slucaju bi Ana, Serena i Halep imale po 2 pobede i dalje bi isle dve teniserke koje imaju najbolji set kolicnik, a ako imaju isti, onda se gleda gem kolicnik.

U drugom slucaju bi Halep imala 3 pobede i bila prva, a drugo mesto bi pripalo Ani, Sereni ili Busar opet zavisno od toga koja ima najblji set, odnosno gem kolicnik.

U slucaju Anine pobede od 7:6 7:6 Ana bi imala 4:2 u setovima i 34:28 u gemovima (kolicnik 1.21)
Halep bi takodje imala 4:2 u setovima i kolicnik 1,71
Srena bi u slucaju pobede nad Busar sa 6:0 6:0 imala takodje 4:2 u setovima i 26:20 u gemovima sto je kolicnik od 1.30 - dakle bolji od Aninog. I sa jednim izgubljenim gemom Serena bi imala kolicnik 1.23 (opet bolji od Aninog).
Dakle ako bi Ana pobedila u dva tai-brejka, Serena bi morala da izgubi bar 2 gema pa da Ana prodje dalje.
Anu jedino pobeda u 2 seta i u svakom sa 2 gema razlike sigurno vodi u polufinale.
Sve ostalo je pod znakom pitanja.
Ana sa pobedom protiv Halep od 2:0 i 8 gemova razlike postaje prva u grupi (na primer 6:2 6:2, ili 6:1 6:3, ili 6:0 6:4).

Swedenonline

pre 9 godina

Zoki!

Neznas pravila, znas matematiku, ok?

Anina pobeda od 7:6 7:6 bi bila dovoljna jer je sa 7 gemova po mecu u plusu po gem na svaki set. Pored gem razlike se gleda kao sledece broj osvojenih gemova! Tako da joj bilo koja pobeda u 2 seta garantuje prolaz.

adem

pre 9 godina

blago vama srbima kada imate ovakvu igracicu. to je milina gledati cak i kada gubi, za razliku od one druge, ona i kada dobija nije za gledanje.

Zoki

pre 9 godina

Matematika je jasna, trenutno gem razlika je ovakva, Halep +17, Ana +4, Serena -6. Sto znaci da Bilo kakva Anina pobjeda od 2:0 znaci prolaz u polufinale, jedino da Serena dobije 6:0 6:0 onda bi bile na istom pa bi odlucivali poeni ali sve ovo ako Ana dobije 7:6 7:6. Kad bi Ana dobila bar jedan set sa 2 gema razlike to je definitivno prolaz. U slucaju pobjede od 2:1, Busar bi morala Sereni uzeti bar set. I jos jedna jako bitna informacija, ako Ana dobije 6:3 6:3, i sa tim rezultatom ona i Halep idu dalje i to Halep kao prvoplasirana, jer bi gem razlika za Halep bila +11 a za Anu +10. A siguran sam da i sama halep zeli Serenu da vidi kuci, jer ovakvu igru kao danas Serena nece ponoviti ni u 60 sledecih meceva... :)

Malejeva

pre 9 godina

Očekivala sam da će onima kojima nije lako krenuti s tim da Ana ne može u polufinale. Četiri ne mogu u polufinale. Ana čuva snagu za Sofiju.

Sibir je najlepši

pre 9 godina

Bravo za Anu, vrlo dobra igra i konačno pobeda protiv Bušar!
A bravo, još jednom i za "krastavčevića"! Čovek jutros napisa:

"Danas Halep pobedjuje Serenu, a Ana dobija Busar!
(kratavcevic, 22. oktobar 2014 10:18)"

greška

pre 9 godina

Od kuda vam ideja da bi tri teniserke poslije trećeg kola mogle imati po dvije pobjede-kako vidim vaša je procjena da će Ana sigurno pobjedti Halepovu ,međutim mislim da je ona pogrešna.

Deda i unuk

pre 9 godina

NĐ - Poštovani, odličan tekst, kao i dosad, pošten naslov. Nemoj ovo da objavljuješ, mrzeće te ovi što sa novinarstvom veze nemaju, mene su jednom tako pohvalili glavnom i glupom uredniku i odmah me je uzeo na zub, dok nisam priznao da mi je tekst napisao deda.

Predo

pre 9 godina

Bušar je kompletnija teniserka od Ane, ali je van forme, a to vam nije nikakvo opravdanje kada izgubite. Ana i dalje pokazuje standardne slabosti, koje verovatno neće ispraviti do kraja karijere. Imam dojam da je Ana jedna od onih, kojima najviše odgovara to što treneri imaju pravo na savete tokom pauze.
Ana je došla na turnir kao zadnja u svojoj grupi, ali kao zadnja neće otići i to je već dovoljno. Halep deluje kao preveliki zalogaj, ali ništa nije nemoguće.

Nisi neki plivac

pre 9 godina

@Praznik lepote
Prazniče, ne budi isprazan, što i danas o psisi? Ušla ti psisa u uši, kao neplivaču voda, pa je sad ovde istresaš... šta ćeš kraj Morave kad ne znaš da plivaš?

dzo

pre 9 godina

Ne postoje realne sanse sa Ivanovic prodje. Prvo, Serena ce bez problema u dva seta dobiti Busar, jer je i u ovakvoj formi prejka za nju. Nije nevazno sto je to drugi mec po redu, pa ce Seran vec znati da li upste treba da dobije i sa kolikom razlikom. I drugo, ko zaista veruje da Ana Ivanovic moze da dobije Halep koja je bukvalno razbila Serenu? Rumunka ce to uzeti bez problema. Ani cak ni pobeda od 2:1 ne bi znacila nista.akoS erena dobije, a dobice Busarovu i to u dva seta. Jedino ako Halepova zeli da se resi Serene pa izadje "nespremna" i izgubi lako u dva seta. Procenite sami dali je to relno.

Partizan sampion,izraziti favorit

pre 9 godina

Kalkulacije su manje vise jasne.Halep je 95% u polufinalu a Ani ce najverovatnije za prolazak dalje biti dovoljna pobeda 2-0 protiv Halep jer ima mnogo bolji odnos dobijenih-izgubljenih gemova Serene(Ana +4,Serena -6).Ako Serena dobije Busar sa 2-1 onda je Ani dovoljna i pobeda 2-1 a ako Serena izgubi od Busar Ana bi mogla da prodje i porazom od Halep ali bi joj verovatno trebao jedan set.

Red and White

pre 9 godina

Zenski tenis je stvarno na niskim granama. Ne da nemaju kontinuitet iz turnira u turnir, nego iz poena u poen. Te dupla greska u servi, te jedan forhand u uglic, a sledeci nebu pod oblake, te drop shot koji se odbije metar iznad mreze, te uglic na backhand, te as... Tu se nikad ne zna ko ce ocuvati svoju servu, jer nema primucstva.
Ne, zenske se zaista ne trude u tenisu da pokazu svoju snagu i umece. Svako, svakoga moze da pobedi. Uzas.

Filip

pre 9 godina

Ovo je igra Busar cele sezone osim na 3 GS gde je imala odlicne rezultate, (plus Vuhan, ali tamo je samo zahvaljujuci cudnim otkazima stigla do finala).
Sledece godine ako ne bude odbranila te poena sa GS tesko da ce biti i medju 20-30 na svetu.
Bravo za Anu, ova pobeda joj, nadam se, vraca samopouzdanje. Nadam se dobrom mecu sa Simonom i naravno pobedi!

jota - navijač svih naših tenisera i teniserki

pre 9 godina

Sjajno Ana. Čestitke na zasluženoj i ubedljivoj pobedi.

Nadam se da će Ana odigrati i poslednji meč u grupi na ovakvom nivou i time sebi obezbediti prolazak u polufinale Singapura. A nama navijačima doneti jos radosti i uzbudjenja.

Situacija se u ovoj grupi posle katastrofalne igre Serene i nadmoćne pobede Halep mnogo iskompilokovala.

Nije Ana ni protiv Serene igrala loše, ali sada je sve otvoreno.

Lično navijam da u polufinale prodje Halep i Ivanović.

Posle Novakove najvažnije titule po imenu "OTAC", Anin dobar rezultat bi bio šlag na tortu naših ambasadora u svetu ove sedmice.

Svim našim teniserima i teniserkama mnogo uspeha u budućim mečevima.

Rodzer

pre 9 godina

Halep protiv Ane uzme po 4 gema u oba seta i idu dalje i Ana i Halep, ne znam zasto bi zapinjala za pobjedu koja joj ne treba bez da ima mogucnost da finale igra sa Serenom.

Swedenonline

pre 9 godina

Impresioniran sam prvenstveno sa koliko zara je Singapurska publika bila uz Anu! To dovoljno govori o poziciji i ugledu u svetskom tenisu, tako da nasi balkanski pljuvaci su definitivno zapljuvali same sebe!

duška

pre 9 godina

Od kuda vam ideja da bi tri teniserke poslije trećeg kola mogle imati po dvije pobjede-kako vidim vaša je procjena da će Ana sigurno pobjedti Halepovu ,međutim mislim da je ona pogrešna.

to je tako

pre 9 godina

Iskreno ne sviđa mi se ovo šta gledam.Ne igraju ni jedna ni druga nešto pretjerano dobro.Ani backhand nimalo ne radi,greška za greškom,forehand isto nije jak kao inace.Ako pogledamo njenu igru iz Tokija i Pekinga ova igra je katastrofa.Jedna i druga dobivaju poene na greške ove druge.S ovakvom igrom ako prođe ovu malu nema šta tražit protiv Simone.

idemo

pre 9 godina

Sta se desava sa tim izbacajem loptice?
Ovo me mnogo podseca na 2009-2010 godinu.
Nadam se da je do nervoze u ovim mecevima,i da se nije opet stvorio trajni problem.

praznik lepote

pre 9 godina

Al su zgodne, bog te mazo.. Prvi set miriše na krompir. Ispustila je Ana prekjuče Serenu samo na lošu psihu, odigrala solidno..
Ali ako Ana danas dobije imaće fer šansu sutra da izboksuje polufinale. Na papiru joj više leži Halep od Bušar, barem po međusobnom skoru. Bušar ima idealne fizičke predispozicije, voli da napada, slično kao Ana, dok Halep mora da bude više defanzivna, da mnogo trči i da igra pametno zato što je sitnija od protivnica- nema tu tešku artiljeriju al ima tehniku, taktiku i petlju. Biće zanimljivo ako u trećem kolu bude odlučivao set, ili čak gem količnik ..

praznik lepote

pre 9 godina

Al su zgodne, bog te mazo.. Prvi set miriše na krompir. Ispustila je Ana prekjuče Serenu samo na lošu psihu, odigrala solidno..
Ali ako Ana danas dobije imaće fer šansu sutra da izboksuje polufinale. Na papiru joj više leži Halep od Bušar, barem po međusobnom skoru. Bušar ima idealne fizičke predispozicije, voli da napada, slično kao Ana, dok Halep mora da bude više defanzivna, da mnogo trči i da igra pametno zato što je sitnija od protivnica- nema tu tešku artiljeriju al ima tehniku, taktiku i petlju. Biće zanimljivo ako u trećem kolu bude odlučivao set, ili čak gem količnik ..

Swedenonline

pre 9 godina

Impresioniran sam prvenstveno sa koliko zara je Singapurska publika bila uz Anu! To dovoljno govori o poziciji i ugledu u svetskom tenisu, tako da nasi balkanski pljuvaci su definitivno zapljuvali same sebe!

jota - navijač svih naših tenisera i teniserki

pre 9 godina

Sjajno Ana. Čestitke na zasluženoj i ubedljivoj pobedi.

Nadam se da će Ana odigrati i poslednji meč u grupi na ovakvom nivou i time sebi obezbediti prolazak u polufinale Singapura. A nama navijačima doneti jos radosti i uzbudjenja.

Situacija se u ovoj grupi posle katastrofalne igre Serene i nadmoćne pobede Halep mnogo iskompilokovala.

Nije Ana ni protiv Serene igrala loše, ali sada je sve otvoreno.

Lično navijam da u polufinale prodje Halep i Ivanović.

Posle Novakove najvažnije titule po imenu "OTAC", Anin dobar rezultat bi bio šlag na tortu naših ambasadora u svetu ove sedmice.

Svim našim teniserima i teniserkama mnogo uspeha u budućim mečevima.

Zoki

pre 9 godina

Matematika je jasna, trenutno gem razlika je ovakva, Halep +17, Ana +4, Serena -6. Sto znaci da Bilo kakva Anina pobjeda od 2:0 znaci prolaz u polufinale, jedino da Serena dobije 6:0 6:0 onda bi bile na istom pa bi odlucivali poeni ali sve ovo ako Ana dobije 7:6 7:6. Kad bi Ana dobila bar jedan set sa 2 gema razlike to je definitivno prolaz. U slucaju pobjede od 2:1, Busar bi morala Sereni uzeti bar set. I jos jedna jako bitna informacija, ako Ana dobije 6:3 6:3, i sa tim rezultatom ona i Halep idu dalje i to Halep kao prvoplasirana, jer bi gem razlika za Halep bila +11 a za Anu +10. A siguran sam da i sama halep zeli Serenu da vidi kuci, jer ovakvu igru kao danas Serena nece ponoviti ni u 60 sledecih meceva... :)

Filip

pre 9 godina

Ovo je igra Busar cele sezone osim na 3 GS gde je imala odlicne rezultate, (plus Vuhan, ali tamo je samo zahvaljujuci cudnim otkazima stigla do finala).
Sledece godine ako ne bude odbranila te poena sa GS tesko da ce biti i medju 20-30 na svetu.
Bravo za Anu, ova pobeda joj, nadam se, vraca samopouzdanje. Nadam se dobrom mecu sa Simonom i naravno pobedi!

Sibir je najlepši

pre 9 godina

Bravo za Anu, vrlo dobra igra i konačno pobeda protiv Bušar!
A bravo, još jednom i za "krastavčevića"! Čovek jutros napisa:

"Danas Halep pobedjuje Serenu, a Ana dobija Busar!
(kratavcevic, 22. oktobar 2014 10:18)"

Rodzer

pre 9 godina

Halep protiv Ane uzme po 4 gema u oba seta i idu dalje i Ana i Halep, ne znam zasto bi zapinjala za pobjedu koja joj ne treba bez da ima mogucnost da finale igra sa Serenom.

Partizan sampion,izraziti favorit

pre 9 godina

Kalkulacije su manje vise jasne.Halep je 95% u polufinalu a Ani ce najverovatnije za prolazak dalje biti dovoljna pobeda 2-0 protiv Halep jer ima mnogo bolji odnos dobijenih-izgubljenih gemova Serene(Ana +4,Serena -6).Ako Serena dobije Busar sa 2-1 onda je Ani dovoljna i pobeda 2-1 a ako Serena izgubi od Busar Ana bi mogla da prodje i porazom od Halep ali bi joj verovatno trebao jedan set.

idemo

pre 9 godina

Sta se desava sa tim izbacajem loptice?
Ovo me mnogo podseca na 2009-2010 godinu.
Nadam se da je do nervoze u ovim mecevima,i da se nije opet stvorio trajni problem.

adem

pre 9 godina

blago vama srbima kada imate ovakvu igracicu. to je milina gledati cak i kada gubi, za razliku od one druge, ona i kada dobija nije za gledanje.

Deda i unuk

pre 9 godina

NĐ - Poštovani, odličan tekst, kao i dosad, pošten naslov. Nemoj ovo da objavljuješ, mrzeće te ovi što sa novinarstvom veze nemaju, mene su jednom tako pohvalili glavnom i glupom uredniku i odmah me je uzeo na zub, dok nisam priznao da mi je tekst napisao deda.

ja

pre 9 godina

@Swedenonline
Ne gleda se gem razlika nego gem kolicnik, to jest odnos dobijenih i izgubljenih gemova. Pre toga se gleda set kolicnik.
Postoje dve varijante da Ana prodje dalje.
Prva je da i ona i Serena pobede u poslednjim mecevima.
A druga je da i Ana i Serena izgube u poslednjim mecevima.

U prvom slucaju bi Ana, Serena i Halep imale po 2 pobede i dalje bi isle dve teniserke koje imaju najbolji set kolicnik, a ako imaju isti, onda se gleda gem kolicnik.

U drugom slucaju bi Halep imala 3 pobede i bila prva, a drugo mesto bi pripalo Ani, Sereni ili Busar opet zavisno od toga koja ima najblji set, odnosno gem kolicnik.

U slucaju Anine pobede od 7:6 7:6 Ana bi imala 4:2 u setovima i 34:28 u gemovima (kolicnik 1.21)
Halep bi takodje imala 4:2 u setovima i kolicnik 1,71
Srena bi u slucaju pobede nad Busar sa 6:0 6:0 imala takodje 4:2 u setovima i 26:20 u gemovima sto je kolicnik od 1.30 - dakle bolji od Aninog. I sa jednim izgubljenim gemom Serena bi imala kolicnik 1.23 (opet bolji od Aninog).
Dakle ako bi Ana pobedila u dva tai-brejka, Serena bi morala da izgubi bar 2 gema pa da Ana prodje dalje.
Anu jedino pobeda u 2 seta i u svakom sa 2 gema razlike sigurno vodi u polufinale.
Sve ostalo je pod znakom pitanja.
Ana sa pobedom protiv Halep od 2:0 i 8 gemova razlike postaje prva u grupi (na primer 6:2 6:2, ili 6:1 6:3, ili 6:0 6:4).

Nisi neki plivac

pre 9 godina

@Praznik lepote
Prazniče, ne budi isprazan, što i danas o psisi? Ušla ti psisa u uši, kao neplivaču voda, pa je sad ovde istresaš... šta ćeš kraj Morave kad ne znaš da plivaš?

Swedenonline

pre 9 godina

Zoki!

Neznas pravila, znas matematiku, ok?

Anina pobeda od 7:6 7:6 bi bila dovoljna jer je sa 7 gemova po mecu u plusu po gem na svaki set. Pored gem razlike se gleda kao sledece broj osvojenih gemova! Tako da joj bilo koja pobeda u 2 seta garantuje prolaz.

Red and White

pre 9 godina

Zenski tenis je stvarno na niskim granama. Ne da nemaju kontinuitet iz turnira u turnir, nego iz poena u poen. Te dupla greska u servi, te jedan forhand u uglic, a sledeci nebu pod oblake, te drop shot koji se odbije metar iznad mreze, te uglic na backhand, te as... Tu se nikad ne zna ko ce ocuvati svoju servu, jer nema primucstva.
Ne, zenske se zaista ne trude u tenisu da pokazu svoju snagu i umece. Svako, svakoga moze da pobedi. Uzas.

Predo

pre 9 godina

Bušar je kompletnija teniserka od Ane, ali je van forme, a to vam nije nikakvo opravdanje kada izgubite. Ana i dalje pokazuje standardne slabosti, koje verovatno neće ispraviti do kraja karijere. Imam dojam da je Ana jedna od onih, kojima najviše odgovara to što treneri imaju pravo na savete tokom pauze.
Ana je došla na turnir kao zadnja u svojoj grupi, ali kao zadnja neće otići i to je već dovoljno. Halep deluje kao preveliki zalogaj, ali ništa nije nemoguće.

to je tako

pre 9 godina

Iskreno ne sviđa mi se ovo šta gledam.Ne igraju ni jedna ni druga nešto pretjerano dobro.Ani backhand nimalo ne radi,greška za greškom,forehand isto nije jak kao inace.Ako pogledamo njenu igru iz Tokija i Pekinga ova igra je katastrofa.Jedna i druga dobivaju poene na greške ove druge.S ovakvom igrom ako prođe ovu malu nema šta tražit protiv Simone.

dzo

pre 9 godina

Ne postoje realne sanse sa Ivanovic prodje. Prvo, Serena ce bez problema u dva seta dobiti Busar, jer je i u ovakvoj formi prejka za nju. Nije nevazno sto je to drugi mec po redu, pa ce Seran vec znati da li upste treba da dobije i sa kolikom razlikom. I drugo, ko zaista veruje da Ana Ivanovic moze da dobije Halep koja je bukvalno razbila Serenu? Rumunka ce to uzeti bez problema. Ani cak ni pobeda od 2:1 ne bi znacila nista.akoS erena dobije, a dobice Busarovu i to u dva seta. Jedino ako Halepova zeli da se resi Serene pa izadje "nespremna" i izgubi lako u dva seta. Procenite sami dali je to relno.

greška

pre 9 godina

Od kuda vam ideja da bi tri teniserke poslije trećeg kola mogle imati po dvije pobjede-kako vidim vaša je procjena da će Ana sigurno pobjedti Halepovu ,međutim mislim da je ona pogrešna.

Malejeva

pre 9 godina

Očekivala sam da će onima kojima nije lako krenuti s tim da Ana ne može u polufinale. Četiri ne mogu u polufinale. Ana čuva snagu za Sofiju.

Zorana

pre 9 godina

Ja nisam videla neku veliku razliku u Aninoj igri u prethodna dva meca.Vise je zavisilo od igre protivnica.Busar vec neko vreme ne igra dobro i plus u Lincu je zaradila ovu povredu.Obzirom na to da se ovde dobijaju i poeni i novac za poraze.nijedna igracica,bez obzira na povredu( sve dok god moze da hoda i stoji na nogama) nece odustati i ustupiti mesto rezervnoj igracici. Ne verujem da ce Halep lako prepustiti mec Ani,jer pobeda donosi 230 a poraz 70 bodova.Osim toga ranijih godina se dobijao bonus za sve tri pobede u grupi,ali ne znam da li je sada tako.Serena i Busar igraju danas a Ana i Halep sutra.Mislim da ce Serena posle danasnje losije partije dati sve od sebe da se pokaze u najboljem izdanju.U mecu izmedju Ane i Simone svaki rezultat je moguc ,tim pre sto ce se vec danas znati Serenin konacni ucinak u grupi

duška

pre 9 godina

Od kuda vam ideja da bi tri teniserke poslije trećeg kola mogle imati po dvije pobjede-kako vidim vaša je procjena da će Ana sigurno pobjedti Halepovu ,međutim mislim da je ona pogrešna.

to je tako

pre 9 godina

Iskreno ne sviđa mi se ovo šta gledam.Ne igraju ni jedna ni druga nešto pretjerano dobro.Ani backhand nimalo ne radi,greška za greškom,forehand isto nije jak kao inace.Ako pogledamo njenu igru iz Tokija i Pekinga ova igra je katastrofa.Jedna i druga dobivaju poene na greške ove druge.S ovakvom igrom ako prođe ovu malu nema šta tražit protiv Simone.

greška

pre 9 godina

Od kuda vam ideja da bi tri teniserke poslije trećeg kola mogle imati po dvije pobjede-kako vidim vaša je procjena da će Ana sigurno pobjedti Halepovu ,međutim mislim da je ona pogrešna.

Red and White

pre 9 godina

Zenski tenis je stvarno na niskim granama. Ne da nemaju kontinuitet iz turnira u turnir, nego iz poena u poen. Te dupla greska u servi, te jedan forhand u uglic, a sledeci nebu pod oblake, te drop shot koji se odbije metar iznad mreze, te uglic na backhand, te as... Tu se nikad ne zna ko ce ocuvati svoju servu, jer nema primucstva.
Ne, zenske se zaista ne trude u tenisu da pokazu svoju snagu i umece. Svako, svakoga moze da pobedi. Uzas.

dzo

pre 9 godina

Ne postoje realne sanse sa Ivanovic prodje. Prvo, Serena ce bez problema u dva seta dobiti Busar, jer je i u ovakvoj formi prejka za nju. Nije nevazno sto je to drugi mec po redu, pa ce Seran vec znati da li upste treba da dobije i sa kolikom razlikom. I drugo, ko zaista veruje da Ana Ivanovic moze da dobije Halep koja je bukvalno razbila Serenu? Rumunka ce to uzeti bez problema. Ani cak ni pobeda od 2:1 ne bi znacila nista.akoS erena dobije, a dobice Busarovu i to u dva seta. Jedino ako Halepova zeli da se resi Serene pa izadje "nespremna" i izgubi lako u dva seta. Procenite sami dali je to relno.

Predo

pre 9 godina

Bušar je kompletnija teniserka od Ane, ali je van forme, a to vam nije nikakvo opravdanje kada izgubite. Ana i dalje pokazuje standardne slabosti, koje verovatno neće ispraviti do kraja karijere. Imam dojam da je Ana jedna od onih, kojima najviše odgovara to što treneri imaju pravo na savete tokom pauze.
Ana je došla na turnir kao zadnja u svojoj grupi, ali kao zadnja neće otići i to je već dovoljno. Halep deluje kao preveliki zalogaj, ali ništa nije nemoguće.

duška

pre 9 godina

Od kuda vam ideja da bi tri teniserke poslije trećeg kola mogle imati po dvije pobjede-kako vidim vaša je procjena da će Ana sigurno pobjedti Halepovu ,međutim mislim da je ona pogrešna.

Malejeva

pre 9 godina

Očekivala sam da će onima kojima nije lako krenuti s tim da Ana ne može u polufinale. Četiri ne mogu u polufinale. Ana čuva snagu za Sofiju.

idemo

pre 9 godina

Sta se desava sa tim izbacajem loptice?
Ovo me mnogo podseca na 2009-2010 godinu.
Nadam se da je do nervoze u ovim mecevima,i da se nije opet stvorio trajni problem.

adem

pre 9 godina

blago vama srbima kada imate ovakvu igracicu. to je milina gledati cak i kada gubi, za razliku od one druge, ona i kada dobija nije za gledanje.

Swedenonline

pre 9 godina

Zoki!

Neznas pravila, znas matematiku, ok?

Anina pobeda od 7:6 7:6 bi bila dovoljna jer je sa 7 gemova po mecu u plusu po gem na svaki set. Pored gem razlike se gleda kao sledece broj osvojenih gemova! Tako da joj bilo koja pobeda u 2 seta garantuje prolaz.

praznik lepote

pre 9 godina

Al su zgodne, bog te mazo.. Prvi set miriše na krompir. Ispustila je Ana prekjuče Serenu samo na lošu psihu, odigrala solidno..
Ali ako Ana danas dobije imaće fer šansu sutra da izboksuje polufinale. Na papiru joj više leži Halep od Bušar, barem po međusobnom skoru. Bušar ima idealne fizičke predispozicije, voli da napada, slično kao Ana, dok Halep mora da bude više defanzivna, da mnogo trči i da igra pametno zato što je sitnija od protivnica- nema tu tešku artiljeriju al ima tehniku, taktiku i petlju. Biće zanimljivo ako u trećem kolu bude odlučivao set, ili čak gem količnik ..

Swedenonline

pre 9 godina

Impresioniran sam prvenstveno sa koliko zara je Singapurska publika bila uz Anu! To dovoljno govori o poziciji i ugledu u svetskom tenisu, tako da nasi balkanski pljuvaci su definitivno zapljuvali same sebe!

jota - navijač svih naših tenisera i teniserki

pre 9 godina

Sjajno Ana. Čestitke na zasluženoj i ubedljivoj pobedi.

Nadam se da će Ana odigrati i poslednji meč u grupi na ovakvom nivou i time sebi obezbediti prolazak u polufinale Singapura. A nama navijačima doneti jos radosti i uzbudjenja.

Situacija se u ovoj grupi posle katastrofalne igre Serene i nadmoćne pobede Halep mnogo iskompilokovala.

Nije Ana ni protiv Serene igrala loše, ali sada je sve otvoreno.

Lično navijam da u polufinale prodje Halep i Ivanović.

Posle Novakove najvažnije titule po imenu "OTAC", Anin dobar rezultat bi bio šlag na tortu naših ambasadora u svetu ove sedmice.

Svim našim teniserima i teniserkama mnogo uspeha u budućim mečevima.

Nisi neki plivac

pre 9 godina

@Praznik lepote
Prazniče, ne budi isprazan, što i danas o psisi? Ušla ti psisa u uši, kao neplivaču voda, pa je sad ovde istresaš... šta ćeš kraj Morave kad ne znaš da plivaš?

Zoki

pre 9 godina

Matematika je jasna, trenutno gem razlika je ovakva, Halep +17, Ana +4, Serena -6. Sto znaci da Bilo kakva Anina pobjeda od 2:0 znaci prolaz u polufinale, jedino da Serena dobije 6:0 6:0 onda bi bile na istom pa bi odlucivali poeni ali sve ovo ako Ana dobije 7:6 7:6. Kad bi Ana dobila bar jedan set sa 2 gema razlike to je definitivno prolaz. U slucaju pobjede od 2:1, Busar bi morala Sereni uzeti bar set. I jos jedna jako bitna informacija, ako Ana dobije 6:3 6:3, i sa tim rezultatom ona i Halep idu dalje i to Halep kao prvoplasirana, jer bi gem razlika za Halep bila +11 a za Anu +10. A siguran sam da i sama halep zeli Serenu da vidi kuci, jer ovakvu igru kao danas Serena nece ponoviti ni u 60 sledecih meceva... :)

Sibir je najlepši

pre 9 godina

Bravo za Anu, vrlo dobra igra i konačno pobeda protiv Bušar!
A bravo, još jednom i za "krastavčevića"! Čovek jutros napisa:

"Danas Halep pobedjuje Serenu, a Ana dobija Busar!
(kratavcevic, 22. oktobar 2014 10:18)"

Filip

pre 9 godina

Ovo je igra Busar cele sezone osim na 3 GS gde je imala odlicne rezultate, (plus Vuhan, ali tamo je samo zahvaljujuci cudnim otkazima stigla do finala).
Sledece godine ako ne bude odbranila te poena sa GS tesko da ce biti i medju 20-30 na svetu.
Bravo za Anu, ova pobeda joj, nadam se, vraca samopouzdanje. Nadam se dobrom mecu sa Simonom i naravno pobedi!

Rodzer

pre 9 godina

Halep protiv Ane uzme po 4 gema u oba seta i idu dalje i Ana i Halep, ne znam zasto bi zapinjala za pobjedu koja joj ne treba bez da ima mogucnost da finale igra sa Serenom.

Deda i unuk

pre 9 godina

NĐ - Poštovani, odličan tekst, kao i dosad, pošten naslov. Nemoj ovo da objavljuješ, mrzeće te ovi što sa novinarstvom veze nemaju, mene su jednom tako pohvalili glavnom i glupom uredniku i odmah me je uzeo na zub, dok nisam priznao da mi je tekst napisao deda.

ja

pre 9 godina

@Swedenonline
Ne gleda se gem razlika nego gem kolicnik, to jest odnos dobijenih i izgubljenih gemova. Pre toga se gleda set kolicnik.
Postoje dve varijante da Ana prodje dalje.
Prva je da i ona i Serena pobede u poslednjim mecevima.
A druga je da i Ana i Serena izgube u poslednjim mecevima.

U prvom slucaju bi Ana, Serena i Halep imale po 2 pobede i dalje bi isle dve teniserke koje imaju najbolji set kolicnik, a ako imaju isti, onda se gleda gem kolicnik.

U drugom slucaju bi Halep imala 3 pobede i bila prva, a drugo mesto bi pripalo Ani, Sereni ili Busar opet zavisno od toga koja ima najblji set, odnosno gem kolicnik.

U slucaju Anine pobede od 7:6 7:6 Ana bi imala 4:2 u setovima i 34:28 u gemovima (kolicnik 1.21)
Halep bi takodje imala 4:2 u setovima i kolicnik 1,71
Srena bi u slucaju pobede nad Busar sa 6:0 6:0 imala takodje 4:2 u setovima i 26:20 u gemovima sto je kolicnik od 1.30 - dakle bolji od Aninog. I sa jednim izgubljenim gemom Serena bi imala kolicnik 1.23 (opet bolji od Aninog).
Dakle ako bi Ana pobedila u dva tai-brejka, Serena bi morala da izgubi bar 2 gema pa da Ana prodje dalje.
Anu jedino pobeda u 2 seta i u svakom sa 2 gema razlike sigurno vodi u polufinale.
Sve ostalo je pod znakom pitanja.
Ana sa pobedom protiv Halep od 2:0 i 8 gemova razlike postaje prva u grupi (na primer 6:2 6:2, ili 6:1 6:3, ili 6:0 6:4).

Partizan sampion,izraziti favorit

pre 9 godina

Kalkulacije su manje vise jasne.Halep je 95% u polufinalu a Ani ce najverovatnije za prolazak dalje biti dovoljna pobeda 2-0 protiv Halep jer ima mnogo bolji odnos dobijenih-izgubljenih gemova Serene(Ana +4,Serena -6).Ako Serena dobije Busar sa 2-1 onda je Ani dovoljna i pobeda 2-1 a ako Serena izgubi od Busar Ana bi mogla da prodje i porazom od Halep ali bi joj verovatno trebao jedan set.

Zorana

pre 9 godina

Ja nisam videla neku veliku razliku u Aninoj igri u prethodna dva meca.Vise je zavisilo od igre protivnica.Busar vec neko vreme ne igra dobro i plus u Lincu je zaradila ovu povredu.Obzirom na to da se ovde dobijaju i poeni i novac za poraze.nijedna igracica,bez obzira na povredu( sve dok god moze da hoda i stoji na nogama) nece odustati i ustupiti mesto rezervnoj igracici. Ne verujem da ce Halep lako prepustiti mec Ani,jer pobeda donosi 230 a poraz 70 bodova.Osim toga ranijih godina se dobijao bonus za sve tri pobede u grupi,ali ne znam da li je sada tako.Serena i Busar igraju danas a Ana i Halep sutra.Mislim da ce Serena posle danasnje losije partije dati sve od sebe da se pokaze u najboljem izdanju.U mecu izmedju Ane i Simone svaki rezultat je moguc ,tim pre sto ce se vec danas znati Serenin konacni ucinak u grupi