Utorak, 16.09.2014.

18:55

Kingsi povlače Peđin dres

Sakramento Kingsi su objavili da će dres sa brojem 16 koji je nosio Predrag Stojaković povući iz upotrebe.

Izvor: NL

Kingsi povlaèe Peðin dres IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

Pedja16

pre 9 godina

@CarlosNS
Ja sam gledao 2 utakmice gde je Pedja pogodio u zadnjim sekundama, obe kao igrac Orlinsa, jednu protiv Dalasa (https://www.youtube.com/watch?v=PfmuRcl7oqY) i jednu protiv Finiksa (http://www.celebritynetworth.com/watch/K8jw6HJEU8Q/peja-stojakovic-game-winner-in/). Ova utakmica bila je proglasena utakmicom godine. Verujem da je ovakvih suteva bilo jos. Inace, Peja je bio veoma cenjen u NBA, ne samo kao igrac nego kao covek, nije imao nikakvih ekcesa.

Деки

pre 9 godina

Када му је најтеже било све је добио од земље СРБИЈЕ, са 15 година је играо у првој постави Ц. Звезде и добио је у Србији шта други нису ни у позним годинама, а шта сада ради у Грчкој Пеђа, његов саиграч В. Дивац је председник ОКС, Бодирога, иза којег стоје велики успеси и после кошарке, нека неко напише шта ради у грчкој пеђа.

đorđe

pre 9 godina

Srbija i Srbijanci su mu otvorili prozor u svet, da nije bilo Srbijanskih trenera ništa od njega, ali, IPAK je on grčki zet a tamo i živi, dali se odužio Srbiji jedno je VELIKO pitanje, kao što je i pitanje VELIKO dali se odužio R. Hrvatskoj, Peđa Stojaković.

tracy lamar mcgrady

pre 9 godina

Jedini igrac koji se odazvao Vujosevicu 2003.
Nestanak kulta reprezentacije se desava 2 godine kasnije i Pedja nema ama bas nikakve veze sa tim

Fadeaway Dance

pre 9 godina

Pedja Stojakovic je jedne sezonje po statistickom merenju bio 4 igrac u celoj ligi .

Znaci 4 kanditat za MVP sezone . !!!

A RIk Adelman je te iste sezone trazio da se ponovi glasanje za najboljeg defanzivca u ligi jer je smatrao da je tu nagradu zasluzio Stojakovic !!!

Legenda je zasluzila ovo .

KOSTA1703

pre 9 godina

Ne mogu da verujem koliko ljudi koji ne poznaju kosarku vole da komentarisu istu.
Predrag Stojakovic je igrao za reprezentaciju na tkamicenjima 1999, 2000,2001,2002,2003.Odazvao se PET puta.
Vlade Divac je posle sankcija igrao 1995,1996,1999,2002.Odazvao se CETIRI puta.
Sasvim je slicno i sa ostalim nasim kosarkasima.

Sto se tice konstatacije d anije resavao utakmice, i to je velika greska.
U NBA ligi je uvek najskuplji igrac imao tu privilegiju da resava meceve, i za njih se uvek pravile akcije.
Zato je cesce Veber dobijao loptu za kraj, ili Bibi.
Ali kada god je trebalo resiti mec u penal zavrsnici, uvek se pravila akcija da Pedja primi loptu, i nebrojeno utakmica je resio sigurnim sutem sa bacanja na kraju meca.Uostalom, to govori i njegov procenat sa bacanja tokom karijere.
Svakako najuspesniji i najbolji kosarkas sa ovih prostora koji je igrao u NBA.

Strucnjak

pre 9 godina

Mnogi govore da je Drazen najbolji exyu igrac ikada, Srbin sam, ali sam i potpuno objektivan jer kad sagledamo sve, pod tim mislim na osvojene trofeje i uticaj koji su ostvarili redosled bi bio:
1.Kukoc
2.Stojakovic
3.Drazen/Divac
4.Bodiroga/Radja
Jednostavno Kukoc je bio nosilac Jugoplastike, sesti igrac Bullsa-najboljeg tima svih vremena, a Pedju su zvali evropski Bird.

Nevernicima poručujem

pre 9 godina

On je sa reprezentacijom osvojio i EP i SP!!!Malo li je?A ako ćemo pošteno trebao je da igra za Grčku,jer su mu dali sve kad mu je najteže bilo!

NekoIzMase

pre 9 godina

Peđa je majstor ... Svaka čast, zaslužio je.

Da nije bilo povreda, siguran sam da bi po broju ubačenih trojki bio tu negde sa Rejom Alenom ... Dobro, možda ne baš 2900, ali prešao bi brojku od 2000 sigurno ...

RSK

pre 9 godina

Rođen u Požegi u Hrvatskoj da se zna!
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (johan, 16. septembar 2014 21:08)

Zbog cega smo mi jos vise ponosni sto je Srbin !

sasa jokic

pre 9 godina

Pedja je bio igrac sa odlicnim sutom, sli sto bi rekli bez m...
Kada je rezultat siguran, ubada, ne masi, ali kad je gusto, nije mogao vola da ubode.

Novica71

pre 9 godina

Eh da imam tu moc da se vratim u 2003 godinu.Sa kakvom lakocom je Sakramento igrao i mleo protivnike.U 4,30 ujutru navijem alarm i gledam legende,a onda trk na posao.To su bili nezaboravni dani.Jedan je Pedja i neponovljiv.

wlado

pre 9 godina

peja "the bomba"/ Obozavam ovog coveka, da se sto pre angazuje u sportu srpskom, da bude neki ambasador kosarke, da obilazi decu, vrtice, skole, ustanove, siri ovaj lep sport deci i mladima, toliko posla treba u srbiji da se uradi, ajmo peja jos jedna bomba !

NS

pre 9 godina

Ovu vest treba objaviti na dan kad se igra fudbalski derbi ili kada Djokovic igra neko finale... Ovako neko moze povezati docek kosarkaske reprezentacije i Stojakovica. Verovatno je bio odlican igrac ali je takodje covek koji nije zeleo da igra za reprezentaciju. Vise volim Raduljicu!

Ivan Milinkovic

pre 9 godina

Koliko noci nisam spavao gledajuci te na utakmicama... Mozda i najbolji Evropljanin u nba. Veliko postovanje za tebe gospodine sa brojem 16!!!

ns

pre 9 godina

mare.ns zar nije u pitanju oneal?
jer u rodmanovo vreme jedino je drazen sa ovih prostora(samim time i -ic)harao tamo..nazalost nije stigao da to pokaze tokom vjse sezona

dare

pre 9 godina

Nikad necu zaboraviti,bio sam 7 osnovne...dolazim u skolu oci ko u sove...Dolazi nastavnik istorije na 1 cas uz komentar "Dobio nas ovaj Dallas"...Misleci na onu seriju iz polufinala kad je Van Exel unistio Kingse u 7 antologijskih meceva...

a

pre 9 godina

@CarloNS
Ajde procitaj tekst ciji link se nalazi u ovoj vesti. Resavao je u zadnjoj sekundi protiv Olimpijakosa, Lejkersa.... u finalu SP 2002 nije resio u zadnjoj sekundi ali je prelomio produzetak u nasu korist...

CarloNS

pre 9 godina

Peđa je bio sjajan igrač, ali nikad nije odlučio utakmicu u poslednjoj sekundi. Ako grešim neka neko navede primer. Kada su trpali neki tim, Peđa ih je baš zatrpavao, ali kad nije išlo nije preuzimao odgovornost ni u Kingsima ni u reprezentaciji. Uvek se negde sakrivao da lopta ne dođe do njega. U Kingsima je za to bio zadužen Veber i Bibi, a kod nas zna se, Đorđević, Bodiroga, Danilović,... čak i Gurović. Danas su to Teo i Bogdan. Da bi rešio utakmicu u poslednjem momentu igrač mora biti malo i lud, a Peđa to jednostavno nije. Bio je odličan igrač, ali Srbija je imala mnogo odličnih igrača u dugoj košarkaškoj istoriji.

Bazz

pre 9 godina

Rođen u Požegi u Hrvatskoj da se zna! (johan, 16. septembar 2014 21:08)
Takve ste vi terali iz Hrvatske svojevremeno, tako da ne znam sta sad hoces da postignes sa takvim komentarom.

Rebus

pre 9 godina

Vidim po komentarima da je pozitivno zapamcen, i da se stavlja rame uz rame sa ostalim Asovima. Iznenadjujuce. Oprostio se od reprezentacije, u 24oj, posle toga pruzio je najbolje partije. Bio je jedan od prvih koji je srusio kult reprezentacije!!! Da li je posetio srbiju uopste?

Sale Jagodina

pre 9 godina

LA Lejkersi su vam one godine oteli titulu,gledao sam i nisam mogao da verujem svojim ocima.Ti kao igrac vredis monogo,ali kao covek - mnogo vise.Pozdrav za legendu.

Aleksandar

pre 9 godina

Brzo prosla ta vremena kad smo gledali na tv-u "Predraze mora li ta Amerika?" hehe svaka cast legendi na svemu sto je uradio mnogo mi je bilo drago kad je dobio prsten :)

Pablo

pre 9 godina

Inače iako je poznat po šuterskim sposobnostima on je i autor jedne od najlepših asistencija ikad u nba. Kad je iza leđa preko pola terena dodao za polaganje Jacksonu.

Draz

pre 9 godina

Evo samo da potvrdim, iz Podravske Slatine danas Slatine, Slavonac i Srbin iz Hrvatske. Voli sve sto i pravi Slavonci: slanine, luka, kobasice i rakiju. Mada je ovih godina više u Požegi nego u Slatini. Legenda.
P.S. Tako je i legendarni Matija Ljubek prije velikih takmičenja jeo samo slaninu.

Grobar SC

pre 9 godina

RESPECT, majstore !!!!
Uz Divca, Đorđevića, Danilovića, Paspalja, Bodirogu, Rebraču, Obradovića, Kićanovića, Dalipagića, Grbovića, Moku Slavnića .....jedan od najboljih Srpskih košarkaša

kblo70

pre 9 godina

Srbin iz hrvatske iz Podravske Slatine dosao u zvezdu gde naravno nije mogao da igra jer je bilo "boljih". Stigao do vrha. Svaka čast majstore.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (san, 16. septembar 2014 20:55)
Kad Pises ZVEZDA pisi velikim slovima!vidim da pravilno koristis zneke interpunkcije,sigurno si Zvezda namerno napisao malim pocetnim slovom!

Mamlaz

pre 9 godina

Naš najbolji šuter ikada, i jedan od najboljih šutera u nba, pri vrhu u tricama i slobodnim bacanjima ali nije naš najbolji košarkaš. Samo da ga s Teom usporedimo je smešno, baš bi on ovako vodio momčad do finala, a da ne govorimo da nije veći od Bodiroge i Đorđevića. U svakom slučaju lepo od Sacramenta što su tako odali čast Divcu i Stojakoviću.

Moca

pre 9 godina

Jedan od najboljih YU igraca svih vremena, bez sumnje. Glupo je reci najbolji jer je ovaj prostor iznedrio neke od najvecih legendi ove igre, a Pedja je sa njima rame uz rame. Najbolji igrac Srbije u svojoj generaciji, prerano se povukao iz reprezentacije i imao je tu nesrecu da ga zakace neke lose godine nase kosarke (2003-2008) a mogao je puno da uradi.

Жан Пол Белмондо

pre 9 godina

Нити један минут од многобројних сата ,година не жалим и устајање ноћу како радним тако и нерадним средњошколским данима док сам бодрио Дивца ,Пеђу ,Туркоглуа ,С.Поларда ,Бибија ,Д.Кристија ,К.Вебера ,Џексона и остале ..већ хвала им на свему и драго ми је за све што су и сами постигли !!!!!!!! Поздрав ,Нишлија .

mare

pre 9 godina

Haha, tih godina su blokovi na nbg-u svetleli u 3 sata ujutru, jer je grao Sakramento. :D A kada cujem glas Ilije Kovacica sa B92 setim se tog vremena. :)

NScentar

pre 9 godina

Mora da se Zstojakovic drogirao kad je postao profesionalac, kako komentatori tvrde da svih sto igraju u NBA uzimaju hemije. Ili mozda to ne vazi za Srbe?

zrno

pre 9 godina

2003. godine na kampu na tari, peđa je bio gost. Stao na trojku, šutnuo prvu...totalni promašaj- air ball, publika zamenela na trenutak, al zato kad je sledeće tri bez koske, mi pali u trans:-):-):-)Legenda

Novosadjanin.

pre 9 godina

Svaka cast Bodirogi, Divcu, Djordjevicu, ali Pedja The Suter je nas najbolji igrac u istoriji. Ima NBA prsten, drugi strrelac lige, zlata sa Ep i SP, dvostruki pobednik u sutiranju trojki i svojevremeno najbolji suter na svetu. Zaista je zadao domaci zadatak svim nasim igracima.

san

pre 9 godina

Srbin iz hrvatske iz Podravske Slatine dosao u zvezdu gde naravno nije mogao da igra jer je bilo "boljih". Stigao do vrha. Svaka čast majstore.

Google

pre 9 godina

Vrhunski suter koji nikada nije mogao da prelomi utakmicu ili da postigne odlucujuci poen. Ko tvrdi suprotno jednostavno ne zeli da prihvati istinu. Nazalost.

Baki

pre 9 godina

@satelit... jeste potreban, ali se nije odazvao kada su ga zvali. Nije samo važno da si veliki igrač, već i da si čovek rodoljub kad zatreba.

sto ulazis u frku kad si slabiji

pre 9 godina

Shvatili da boljeg sutera nece vise nikad imati. Ovaj danas Sakramento je smesan, igraju neki divljaci, predvodi ih supljoglava buzga Kazns.

Mare,NS

pre 9 godina

Denis Rodman,legendarni centar NBA lige i ocajni izvodjac slobodnih bacanja,jednom prilikom je pogodio 5/8 i rekao novinarima,da ga od sada zovu Rodmanic.
Kad su ga pitali zasto,rekao je da oni sto se prezivaju na `ic`,nikad ne promasuju slobodna bacanja!
Bravo za Pedju,najboljeg trojkasa NBA,uz naravno Larija Birda!

SonGoran

pre 9 godina

Odličan igrač. Žao mi je samo što onda protiv Lakersa nisu osvojili. Sudije su im ukrali titulu. Skidam ti kapu Peđa. Puno hvala tebi i reprezentaciji za zlato 2001 na evropskom sampionatu i 2002 na svetskom prvenstvu.

Peja from downtown

pre 9 godina

Bravo, kao sto je neko pre mene rekao, covek zbog kojeg sam ostajao do 5 ujutro budan i uz koga i ljuljanje mojih beba, tokom noci, nije bilo napor - vec fanasticno uzivanje i navijanje.. :)
Zao mi je sto ga nema povremeno u Srbiji i vise u medijima. Skromanost i mirnoca predstavljaju zadovoljnog coveka koji je znao kada da se povuce iz kosarke.
Sve najbolje Pedja!!!

Gajetano

pre 9 godina

I sad neki uporedjuju nasu reprezentaciju iz 2002. i 2014. godine.

2002: pet NBA igraca, od toga dvojica super NBA zvezda iz Sacramento Kingsa (Divac, Stojakovic), plus trojica solidnih NBA igraca (Jaric, Rakocevic, Radmanovic). Kad tome dodamo bez konkurencije najboljeg evropskog igraca tog vremena (Bodiroga), pa Tomasevica, Gurovica, Vujanica... Eh!

2014: dva NBA igraca, Nedovic (NBA razvojna liga) i Raduljica sa sezonom za zaborav, kraj price... Nije ni cudo sto sa Amerima nismo znali sta nas je snaslo.

Ja bih puskom naterao Tea, Bogdana i Bjelicu u NBA, po talentu i kvalitetu i te kako imaju sta tamo da traze. Tek sa prekaljenim NBA igracima mozemo da se nadamo da tucemo Amere i Spance, da iz srebrne prerastemo u zlatnu generaciju. Mislim, nije ni ovo lose, ali moglo bi jos bolje.

Pozdrav,

stojakovic16

pre 9 godina

Jedan od najvecih kosarkasa sa ovih prostora,licno moj idol u detinstvu,i dan danas skoro svaki put kada dam neku tesku trojku na basketu kazem Peeedjaaaa,ali legendarna je ona recenica PEDJA ZA 3 BOOOOMBAAAA!

Sportski pozdrav

pre 9 godina

Bas sam juce na yt-u gledao povlacenje Divcevog dresa, i vidim Pedja sedi pored njega. Gledam i pitam se kada ce ovom majstoru dres biti podingnut na vrh sale. Svaka cast.

Kol

pre 9 godina

LEGENDA moj omiljeni nas igrac i Sale, Danilovic, Divac su legende ali Stojakovic je bio jedan od najboljih sutera ikad apsolutno zasluzeno priznanje za velikog igraca!

hawke

pre 9 godina

Kakva legenda...Koliko neprospavanih noci zbog njega i ostalih iz Sakramenta,a ako se ne bi pogledala utakmica,obavezno ujutru teletekst B92 da se isprati Pedjina statistika :D

petar

pre 9 godina

3 puta all star, 3 puta prvak u sutiranju trojki, najbolja sezona mu je bila 2003-4, sa 24 poena po utakmici, suti iz igre skoro 50%, bacanja preko 90%, i to za tada najbolji tim regularnog dela lige - Kingse. Statisticki gledano ubedljivo najuspesniji NBA igrac sa Balkana, daleko ispred Drazena, Dragica, Divca, Kukoca i svih ostalih legendi i majstora. Opet ponavljam, statisticki gledano.

Cole

pre 9 godina

Znam da ću da dobijem golilu minusa,
ali moram da pomenem jednu stvar.
Peja je odličan igrač i zaslužuje
sve počasti i kao čovek i kao košarkaš
ali da li je bio veliki, e pa to nije.
To kažem zato što je tanka granica između
odličnog i velikog igrača. Prosto, da bi
neko bio veliki igrač, on mora da lomi
utakmice, da ih rešava u poslednjim sekundama,
da igra odlično jakih velikih timova, na velikim
utakmicama... E sad, on je definitivno bio strašan
šuter, ali realno, kad god se lomio rezultat ili
trebalo da reši meč, iskreno, on je uglavnom
promašivao ili ga nigde nije bilo. Ko god da je
gledao ondašnji Sakramento zna da je on tada na primer
slabašnoj Atlanti davao preko 30 poena, a kad recimo,
izađe Lejkersima/San Antoniju... na crtu jedva da
10-15 poena. Uostalom, na sajtu NBA postoji statistika
po godinama u regularnoj sezoni i u plej ofu pa se lepo
vidi regularan deo sezone prosek recimo 25,7 poena
a u plej ofu 13,9. Tako da...

P.S.
Sve najbolje kako na poslovnom tako i na privatnom planu.

Strmi

pre 9 godina

Relativno sam mlad (18), pa ga ne pamtim, dok je igrao, ali primecujem da se covek uopste ne eksponira po medijima i pomucite se ako budete zeleli da nadjete neku njegovu izjavu. Cini se da je ostao maksimalno "normalan" iako je doziveo ono o cemu svaki sportista sanja i iako bi mogao da nam ne silazi sa ekrana, sa punim pravom...

hawke

pre 9 godina

Kakva legenda...Koliko neprospavanih noci zbog njega i ostalih iz Sakramenta,a ako se ne bi pogledala utakmica,obavezno ujutru teletekst B92 da se isprati Pedjina statistika :D

Peja from downtown

pre 9 godina

Bravo, kao sto je neko pre mene rekao, covek zbog kojeg sam ostajao do 5 ujutro budan i uz koga i ljuljanje mojih beba, tokom noci, nije bilo napor - vec fanasticno uzivanje i navijanje.. :)
Zao mi je sto ga nema povremeno u Srbiji i vise u medijima. Skromanost i mirnoca predstavljaju zadovoljnog coveka koji je znao kada da se povuce iz kosarke.
Sve najbolje Pedja!!!

Mare,NS

pre 9 godina

Denis Rodman,legendarni centar NBA lige i ocajni izvodjac slobodnih bacanja,jednom prilikom je pogodio 5/8 i rekao novinarima,da ga od sada zovu Rodmanic.
Kad su ga pitali zasto,rekao je da oni sto se prezivaju na `ic`,nikad ne promasuju slobodna bacanja!
Bravo za Pedju,najboljeg trojkasa NBA,uz naravno Larija Birda!

Novosadjanin.

pre 9 godina

Svaka cast Bodirogi, Divcu, Djordjevicu, ali Pedja The Suter je nas najbolji igrac u istoriji. Ima NBA prsten, drugi strrelac lige, zlata sa Ep i SP, dvostruki pobednik u sutiranju trojki i svojevremeno najbolji suter na svetu. Zaista je zadao domaci zadatak svim nasim igracima.

Bazz

pre 9 godina

Rođen u Požegi u Hrvatskoj da se zna! (johan, 16. septembar 2014 21:08)
Takve ste vi terali iz Hrvatske svojevremeno, tako da ne znam sta sad hoces da postignes sa takvim komentarom.

Gajetano

pre 9 godina

I sad neki uporedjuju nasu reprezentaciju iz 2002. i 2014. godine.

2002: pet NBA igraca, od toga dvojica super NBA zvezda iz Sacramento Kingsa (Divac, Stojakovic), plus trojica solidnih NBA igraca (Jaric, Rakocevic, Radmanovic). Kad tome dodamo bez konkurencije najboljeg evropskog igraca tog vremena (Bodiroga), pa Tomasevica, Gurovica, Vujanica... Eh!

2014: dva NBA igraca, Nedovic (NBA razvojna liga) i Raduljica sa sezonom za zaborav, kraj price... Nije ni cudo sto sa Amerima nismo znali sta nas je snaslo.

Ja bih puskom naterao Tea, Bogdana i Bjelicu u NBA, po talentu i kvalitetu i te kako imaju sta tamo da traze. Tek sa prekaljenim NBA igracima mozemo da se nadamo da tucemo Amere i Spance, da iz srebrne prerastemo u zlatnu generaciju. Mislim, nije ni ovo lose, ali moglo bi jos bolje.

Pozdrav,

stojakovic16

pre 9 godina

Jedan od najvecih kosarkasa sa ovih prostora,licno moj idol u detinstvu,i dan danas skoro svaki put kada dam neku tesku trojku na basketu kazem Peeedjaaaa,ali legendarna je ona recenica PEDJA ZA 3 BOOOOMBAAAA!

sto ulazis u frku kad si slabiji

pre 9 godina

Shvatili da boljeg sutera nece vise nikad imati. Ovaj danas Sakramento je smesan, igraju neki divljaci, predvodi ih supljoglava buzga Kazns.

petar

pre 9 godina

3 puta all star, 3 puta prvak u sutiranju trojki, najbolja sezona mu je bila 2003-4, sa 24 poena po utakmici, suti iz igre skoro 50%, bacanja preko 90%, i to za tada najbolji tim regularnog dela lige - Kingse. Statisticki gledano ubedljivo najuspesniji NBA igrac sa Balkana, daleko ispred Drazena, Dragica, Divca, Kukoca i svih ostalih legendi i majstora. Opet ponavljam, statisticki gledano.

RSK

pre 9 godina

Rođen u Požegi u Hrvatskoj da se zna!
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (johan, 16. septembar 2014 21:08)

Zbog cega smo mi jos vise ponosni sto je Srbin !

Strmi

pre 9 godina

Relativno sam mlad (18), pa ga ne pamtim, dok je igrao, ali primecujem da se covek uopste ne eksponira po medijima i pomucite se ako budete zeleli da nadjete neku njegovu izjavu. Cini se da je ostao maksimalno "normalan" iako je doziveo ono o cemu svaki sportista sanja i iako bi mogao da nam ne silazi sa ekrana, sa punim pravom...

san

pre 9 godina

Srbin iz hrvatske iz Podravske Slatine dosao u zvezdu gde naravno nije mogao da igra jer je bilo "boljih". Stigao do vrha. Svaka čast majstore.

Sportski pozdrav

pre 9 godina

Bas sam juce na yt-u gledao povlacenje Divcevog dresa, i vidim Pedja sedi pored njega. Gledam i pitam se kada ce ovom majstoru dres biti podingnut na vrh sale. Svaka cast.

Grobar SC

pre 9 godina

RESPECT, majstore !!!!
Uz Divca, Đorđevića, Danilovića, Paspalja, Bodirogu, Rebraču, Obradovića, Kićanovića, Dalipagića, Grbovića, Moku Slavnića .....jedan od najboljih Srpskih košarkaša

Novica71

pre 9 godina

Eh da imam tu moc da se vratim u 2003 godinu.Sa kakvom lakocom je Sakramento igrao i mleo protivnike.U 4,30 ujutru navijem alarm i gledam legende,a onda trk na posao.To su bili nezaboravni dani.Jedan je Pedja i neponovljiv.

SonGoran

pre 9 godina

Odličan igrač. Žao mi je samo što onda protiv Lakersa nisu osvojili. Sudije su im ukrali titulu. Skidam ti kapu Peđa. Puno hvala tebi i reprezentaciji za zlato 2001 na evropskom sampionatu i 2002 na svetskom prvenstvu.

Kol

pre 9 godina

LEGENDA moj omiljeni nas igrac i Sale, Danilovic, Divac su legende ali Stojakovic je bio jedan od najboljih sutera ikad apsolutno zasluzeno priznanje za velikog igraca!

Pablo

pre 9 godina

Inače iako je poznat po šuterskim sposobnostima on je i autor jedne od najlepših asistencija ikad u nba. Kad je iza leđa preko pola terena dodao za polaganje Jacksonu.

Ivan Milinkovic

pre 9 godina

Koliko noci nisam spavao gledajuci te na utakmicama... Mozda i najbolji Evropljanin u nba. Veliko postovanje za tebe gospodine sa brojem 16!!!

Sale Jagodina

pre 9 godina

LA Lejkersi su vam one godine oteli titulu,gledao sam i nisam mogao da verujem svojim ocima.Ti kao igrac vredis monogo,ali kao covek - mnogo vise.Pozdrav za legendu.

dare

pre 9 godina

Nikad necu zaboraviti,bio sam 7 osnovne...dolazim u skolu oci ko u sove...Dolazi nastavnik istorije na 1 cas uz komentar "Dobio nas ovaj Dallas"...Misleci na onu seriju iz polufinala kad je Van Exel unistio Kingse u 7 antologijskih meceva...

Aleksandar

pre 9 godina

Brzo prosla ta vremena kad smo gledali na tv-u "Predraze mora li ta Amerika?" hehe svaka cast legendi na svemu sto je uradio mnogo mi je bilo drago kad je dobio prsten :)

Жан Пол Белмондо

pre 9 godina

Нити један минут од многобројних сата ,година не жалим и устајање ноћу како радним тако и нерадним средњошколским данима док сам бодрио Дивца ,Пеђу ,Туркоглуа ,С.Поларда ,Бибија ,Д.Кристија ,К.Вебера ,Џексона и остале ..већ хвала им на свему и драго ми је за све што су и сами постигли !!!!!!!! Поздрав ,Нишлија .

wlado

pre 9 godina

peja "the bomba"/ Obozavam ovog coveka, da se sto pre angazuje u sportu srpskom, da bude neki ambasador kosarke, da obilazi decu, vrtice, skole, ustanove, siri ovaj lep sport deci i mladima, toliko posla treba u srbiji da se uradi, ajmo peja jos jedna bomba !

Cole

pre 9 godina

Znam da ću da dobijem golilu minusa,
ali moram da pomenem jednu stvar.
Peja je odličan igrač i zaslužuje
sve počasti i kao čovek i kao košarkaš
ali da li je bio veliki, e pa to nije.
To kažem zato što je tanka granica između
odličnog i velikog igrača. Prosto, da bi
neko bio veliki igrač, on mora da lomi
utakmice, da ih rešava u poslednjim sekundama,
da igra odlično jakih velikih timova, na velikim
utakmicama... E sad, on je definitivno bio strašan
šuter, ali realno, kad god se lomio rezultat ili
trebalo da reši meč, iskreno, on je uglavnom
promašivao ili ga nigde nije bilo. Ko god da je
gledao ondašnji Sakramento zna da je on tada na primer
slabašnoj Atlanti davao preko 30 poena, a kad recimo,
izađe Lejkersima/San Antoniju... na crtu jedva da
10-15 poena. Uostalom, na sajtu NBA postoji statistika
po godinama u regularnoj sezoni i u plej ofu pa se lepo
vidi regularan deo sezone prosek recimo 25,7 poena
a u plej ofu 13,9. Tako da...

P.S.
Sve najbolje kako na poslovnom tako i na privatnom planu.

a

pre 9 godina

@CarloNS
Ajde procitaj tekst ciji link se nalazi u ovoj vesti. Resavao je u zadnjoj sekundi protiv Olimpijakosa, Lejkersa.... u finalu SP 2002 nije resio u zadnjoj sekundi ali je prelomio produzetak u nasu korist...

mare

pre 9 godina

Haha, tih godina su blokovi na nbg-u svetleli u 3 sata ujutru, jer je grao Sakramento. :D A kada cujem glas Ilije Kovacica sa B92 setim se tog vremena. :)

CarloNS

pre 9 godina

Peđa je bio sjajan igrač, ali nikad nije odlučio utakmicu u poslednjoj sekundi. Ako grešim neka neko navede primer. Kada su trpali neki tim, Peđa ih je baš zatrpavao, ali kad nije išlo nije preuzimao odgovornost ni u Kingsima ni u reprezentaciji. Uvek se negde sakrivao da lopta ne dođe do njega. U Kingsima je za to bio zadužen Veber i Bibi, a kod nas zna se, Đorđević, Bodiroga, Danilović,... čak i Gurović. Danas su to Teo i Bogdan. Da bi rešio utakmicu u poslednjem momentu igrač mora biti malo i lud, a Peđa to jednostavno nije. Bio je odličan igrač, ali Srbija je imala mnogo odličnih igrača u dugoj košarkaškoj istoriji.

Rebus

pre 9 godina

Vidim po komentarima da je pozitivno zapamcen, i da se stavlja rame uz rame sa ostalim Asovima. Iznenadjujuce. Oprostio se od reprezentacije, u 24oj, posle toga pruzio je najbolje partije. Bio je jedan od prvih koji je srusio kult reprezentacije!!! Da li je posetio srbiju uopste?

Moca

pre 9 godina

Jedan od najboljih YU igraca svih vremena, bez sumnje. Glupo je reci najbolji jer je ovaj prostor iznedrio neke od najvecih legendi ove igre, a Pedja je sa njima rame uz rame. Najbolji igrac Srbije u svojoj generaciji, prerano se povukao iz reprezentacije i imao je tu nesrecu da ga zakace neke lose godine nase kosarke (2003-2008) a mogao je puno da uradi.

NScentar

pre 9 godina

Mora da se Zstojakovic drogirao kad je postao profesionalac, kako komentatori tvrde da svih sto igraju u NBA uzimaju hemije. Ili mozda to ne vazi za Srbe?

Draz

pre 9 godina

Evo samo da potvrdim, iz Podravske Slatine danas Slatine, Slavonac i Srbin iz Hrvatske. Voli sve sto i pravi Slavonci: slanine, luka, kobasice i rakiju. Mada je ovih godina više u Požegi nego u Slatini. Legenda.
P.S. Tako je i legendarni Matija Ljubek prije velikih takmičenja jeo samo slaninu.

zrno

pre 9 godina

2003. godine na kampu na tari, peđa je bio gost. Stao na trojku, šutnuo prvu...totalni promašaj- air ball, publika zamenela na trenutak, al zato kad je sledeće tri bez koske, mi pali u trans:-):-):-)Legenda

Mamlaz

pre 9 godina

Naš najbolji šuter ikada, i jedan od najboljih šutera u nba, pri vrhu u tricama i slobodnim bacanjima ali nije naš najbolji košarkaš. Samo da ga s Teom usporedimo je smešno, baš bi on ovako vodio momčad do finala, a da ne govorimo da nije veći od Bodiroge i Đorđevića. U svakom slučaju lepo od Sacramenta što su tako odali čast Divcu i Stojakoviću.

sasa jokic

pre 9 godina

Pedja je bio igrac sa odlicnim sutom, sli sto bi rekli bez m...
Kada je rezultat siguran, ubada, ne masi, ali kad je gusto, nije mogao vola da ubode.

ns

pre 9 godina

mare.ns zar nije u pitanju oneal?
jer u rodmanovo vreme jedino je drazen sa ovih prostora(samim time i -ic)harao tamo..nazalost nije stigao da to pokaze tokom vjse sezona

NekoIzMase

pre 9 godina

Peđa je majstor ... Svaka čast, zaslužio je.

Da nije bilo povreda, siguran sam da bi po broju ubačenih trojki bio tu negde sa Rejom Alenom ... Dobro, možda ne baš 2900, ali prešao bi brojku od 2000 sigurno ...

KOSTA1703

pre 9 godina

Ne mogu da verujem koliko ljudi koji ne poznaju kosarku vole da komentarisu istu.
Predrag Stojakovic je igrao za reprezentaciju na tkamicenjima 1999, 2000,2001,2002,2003.Odazvao se PET puta.
Vlade Divac je posle sankcija igrao 1995,1996,1999,2002.Odazvao se CETIRI puta.
Sasvim je slicno i sa ostalim nasim kosarkasima.

Sto se tice konstatacije d anije resavao utakmice, i to je velika greska.
U NBA ligi je uvek najskuplji igrac imao tu privilegiju da resava meceve, i za njih se uvek pravile akcije.
Zato je cesce Veber dobijao loptu za kraj, ili Bibi.
Ali kada god je trebalo resiti mec u penal zavrsnici, uvek se pravila akcija da Pedja primi loptu, i nebrojeno utakmica je resio sigurnim sutem sa bacanja na kraju meca.Uostalom, to govori i njegov procenat sa bacanja tokom karijere.
Svakako najuspesniji i najbolji kosarkas sa ovih prostora koji je igrao u NBA.

NS

pre 9 godina

Ovu vest treba objaviti na dan kad se igra fudbalski derbi ili kada Djokovic igra neko finale... Ovako neko moze povezati docek kosarkaske reprezentacije i Stojakovica. Verovatno je bio odlican igrac ali je takodje covek koji nije zeleo da igra za reprezentaciju. Vise volim Raduljicu!

Baki

pre 9 godina

@satelit... jeste potreban, ali se nije odazvao kada su ga zvali. Nije samo važno da si veliki igrač, već i da si čovek rodoljub kad zatreba.

kblo70

pre 9 godina

Srbin iz hrvatske iz Podravske Slatine dosao u zvezdu gde naravno nije mogao da igra jer je bilo "boljih". Stigao do vrha. Svaka čast majstore.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (san, 16. septembar 2014 20:55)
Kad Pises ZVEZDA pisi velikim slovima!vidim da pravilno koristis zneke interpunkcije,sigurno si Zvezda namerno napisao malim pocetnim slovom!

Fadeaway Dance

pre 9 godina

Pedja Stojakovic je jedne sezonje po statistickom merenju bio 4 igrac u celoj ligi .

Znaci 4 kanditat za MVP sezone . !!!

A RIk Adelman je te iste sezone trazio da se ponovi glasanje za najboljeg defanzivca u ligi jer je smatrao da je tu nagradu zasluzio Stojakovic !!!

Legenda je zasluzila ovo .

Google

pre 9 godina

Vrhunski suter koji nikada nije mogao da prelomi utakmicu ili da postigne odlucujuci poen. Ko tvrdi suprotno jednostavno ne zeli da prihvati istinu. Nazalost.

Nevernicima poručujem

pre 9 godina

On je sa reprezentacijom osvojio i EP i SP!!!Malo li je?A ako ćemo pošteno trebao je da igra za Grčku,jer su mu dali sve kad mu je najteže bilo!

tracy lamar mcgrady

pre 9 godina

Jedini igrac koji se odazvao Vujosevicu 2003.
Nestanak kulta reprezentacije se desava 2 godine kasnije i Pedja nema ama bas nikakve veze sa tim

Strucnjak

pre 9 godina

Mnogi govore da je Drazen najbolji exyu igrac ikada, Srbin sam, ali sam i potpuno objektivan jer kad sagledamo sve, pod tim mislim na osvojene trofeje i uticaj koji su ostvarili redosled bi bio:
1.Kukoc
2.Stojakovic
3.Drazen/Divac
4.Bodiroga/Radja
Jednostavno Kukoc je bio nosilac Jugoplastike, sesti igrac Bullsa-najboljeg tima svih vremena, a Pedju su zvali evropski Bird.

đorđe

pre 9 godina

Srbija i Srbijanci su mu otvorili prozor u svet, da nije bilo Srbijanskih trenera ništa od njega, ali, IPAK je on grčki zet a tamo i živi, dali se odužio Srbiji jedno je VELIKO pitanje, kao što je i pitanje VELIKO dali se odužio R. Hrvatskoj, Peđa Stojaković.

Деки

pre 9 godina

Када му је најтеже било све је добио од земље СРБИЈЕ, са 15 година је играо у првој постави Ц. Звезде и добио је у Србији шта други нису ни у позним годинама, а шта сада ради у Грчкој Пеђа, његов саиграч В. Дивац је председник ОКС, Бодирога, иза којег стоје велики успеси и после кошарке, нека неко напише шта ради у грчкој пеђа.

Pedja16

pre 9 godina

@CarlosNS
Ja sam gledao 2 utakmice gde je Pedja pogodio u zadnjim sekundama, obe kao igrac Orlinsa, jednu protiv Dalasa (https://www.youtube.com/watch?v=PfmuRcl7oqY) i jednu protiv Finiksa (http://www.celebritynetworth.com/watch/K8jw6HJEU8Q/peja-stojakovic-game-winner-in/). Ova utakmica bila je proglasena utakmicom godine. Verujem da je ovakvih suteva bilo jos. Inace, Peja je bio veoma cenjen u NBA, ne samo kao igrac nego kao covek, nije imao nikakvih ekcesa.

NS

pre 9 godina

Ovu vest treba objaviti na dan kad se igra fudbalski derbi ili kada Djokovic igra neko finale... Ovako neko moze povezati docek kosarkaske reprezentacije i Stojakovica. Verovatno je bio odlican igrac ali je takodje covek koji nije zeleo da igra za reprezentaciju. Vise volim Raduljicu!

Cole

pre 9 godina

Znam da ću da dobijem golilu minusa,
ali moram da pomenem jednu stvar.
Peja je odličan igrač i zaslužuje
sve počasti i kao čovek i kao košarkaš
ali da li je bio veliki, e pa to nije.
To kažem zato što je tanka granica između
odličnog i velikog igrača. Prosto, da bi
neko bio veliki igrač, on mora da lomi
utakmice, da ih rešava u poslednjim sekundama,
da igra odlično jakih velikih timova, na velikim
utakmicama... E sad, on je definitivno bio strašan
šuter, ali realno, kad god se lomio rezultat ili
trebalo da reši meč, iskreno, on je uglavnom
promašivao ili ga nigde nije bilo. Ko god da je
gledao ondašnji Sakramento zna da je on tada na primer
slabašnoj Atlanti davao preko 30 poena, a kad recimo,
izađe Lejkersima/San Antoniju... na crtu jedva da
10-15 poena. Uostalom, na sajtu NBA postoji statistika
po godinama u regularnoj sezoni i u plej ofu pa se lepo
vidi regularan deo sezone prosek recimo 25,7 poena
a u plej ofu 13,9. Tako da...

P.S.
Sve najbolje kako na poslovnom tako i na privatnom planu.

CarloNS

pre 9 godina

Peđa je bio sjajan igrač, ali nikad nije odlučio utakmicu u poslednjoj sekundi. Ako grešim neka neko navede primer. Kada su trpali neki tim, Peđa ih je baš zatrpavao, ali kad nije išlo nije preuzimao odgovornost ni u Kingsima ni u reprezentaciji. Uvek se negde sakrivao da lopta ne dođe do njega. U Kingsima je za to bio zadužen Veber i Bibi, a kod nas zna se, Đorđević, Bodiroga, Danilović,... čak i Gurović. Danas su to Teo i Bogdan. Da bi rešio utakmicu u poslednjem momentu igrač mora biti malo i lud, a Peđa to jednostavno nije. Bio je odličan igrač, ali Srbija je imala mnogo odličnih igrača u dugoj košarkaškoj istoriji.

sasa jokic

pre 9 godina

Pedja je bio igrac sa odlicnim sutom, sli sto bi rekli bez m...
Kada je rezultat siguran, ubada, ne masi, ali kad je gusto, nije mogao vola da ubode.

NScentar

pre 9 godina

Mora da se Zstojakovic drogirao kad je postao profesionalac, kako komentatori tvrde da svih sto igraju u NBA uzimaju hemije. Ili mozda to ne vazi za Srbe?

Rebus

pre 9 godina

Vidim po komentarima da je pozitivno zapamcen, i da se stavlja rame uz rame sa ostalim Asovima. Iznenadjujuce. Oprostio se od reprezentacije, u 24oj, posle toga pruzio je najbolje partije. Bio je jedan od prvih koji je srusio kult reprezentacije!!! Da li je posetio srbiju uopste?

Baki

pre 9 godina

@satelit... jeste potreban, ali se nije odazvao kada su ga zvali. Nije samo važno da si veliki igrač, već i da si čovek rodoljub kad zatreba.

Google

pre 9 godina

Vrhunski suter koji nikada nije mogao da prelomi utakmicu ili da postigne odlucujuci poen. Ko tvrdi suprotno jednostavno ne zeli da prihvati istinu. Nazalost.

kblo70

pre 9 godina

Srbin iz hrvatske iz Podravske Slatine dosao u zvezdu gde naravno nije mogao da igra jer je bilo "boljih". Stigao do vrha. Svaka čast majstore.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (san, 16. septembar 2014 20:55)
Kad Pises ZVEZDA pisi velikim slovima!vidim da pravilno koristis zneke interpunkcije,sigurno si Zvezda namerno napisao malim pocetnim slovom!

Novosadjanin.

pre 9 godina

Svaka cast Bodirogi, Divcu, Djordjevicu, ali Pedja The Suter je nas najbolji igrac u istoriji. Ima NBA prsten, drugi strrelac lige, zlata sa Ep i SP, dvostruki pobednik u sutiranju trojki i svojevremeno najbolji suter na svetu. Zaista je zadao domaci zadatak svim nasim igracima.

Mamlaz

pre 9 godina

Naš najbolji šuter ikada, i jedan od najboljih šutera u nba, pri vrhu u tricama i slobodnim bacanjima ali nije naš najbolji košarkaš. Samo da ga s Teom usporedimo je smešno, baš bi on ovako vodio momčad do finala, a da ne govorimo da nije veći od Bodiroge i Đorđevića. U svakom slučaju lepo od Sacramenta što su tako odali čast Divcu i Stojakoviću.

Gajetano

pre 9 godina

I sad neki uporedjuju nasu reprezentaciju iz 2002. i 2014. godine.

2002: pet NBA igraca, od toga dvojica super NBA zvezda iz Sacramento Kingsa (Divac, Stojakovic), plus trojica solidnih NBA igraca (Jaric, Rakocevic, Radmanovic). Kad tome dodamo bez konkurencije najboljeg evropskog igraca tog vremena (Bodiroga), pa Tomasevica, Gurovica, Vujanica... Eh!

2014: dva NBA igraca, Nedovic (NBA razvojna liga) i Raduljica sa sezonom za zaborav, kraj price... Nije ni cudo sto sa Amerima nismo znali sta nas je snaslo.

Ja bih puskom naterao Tea, Bogdana i Bjelicu u NBA, po talentu i kvalitetu i te kako imaju sta tamo da traze. Tek sa prekaljenim NBA igracima mozemo da se nadamo da tucemo Amere i Spance, da iz srebrne prerastemo u zlatnu generaciju. Mislim, nije ni ovo lose, ali moglo bi jos bolje.

Pozdrav,

đorđe

pre 9 godina

Srbija i Srbijanci su mu otvorili prozor u svet, da nije bilo Srbijanskih trenera ništa od njega, ali, IPAK je on grčki zet a tamo i živi, dali se odužio Srbiji jedno je VELIKO pitanje, kao što je i pitanje VELIKO dali se odužio R. Hrvatskoj, Peđa Stojaković.

san

pre 9 godina

Srbin iz hrvatske iz Podravske Slatine dosao u zvezdu gde naravno nije mogao da igra jer je bilo "boljih". Stigao do vrha. Svaka čast majstore.

RSK

pre 9 godina

Rođen u Požegi u Hrvatskoj da se zna!
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (johan, 16. septembar 2014 21:08)

Zbog cega smo mi jos vise ponosni sto je Srbin !

Grobar SC

pre 9 godina

RESPECT, majstore !!!!
Uz Divca, Đorđevića, Danilovića, Paspalja, Bodirogu, Rebraču, Obradovića, Kićanovića, Dalipagića, Grbovića, Moku Slavnića .....jedan od najboljih Srpskih košarkaša

Strucnjak

pre 9 godina

Mnogi govore da je Drazen najbolji exyu igrac ikada, Srbin sam, ali sam i potpuno objektivan jer kad sagledamo sve, pod tim mislim na osvojene trofeje i uticaj koji su ostvarili redosled bi bio:
1.Kukoc
2.Stojakovic
3.Drazen/Divac
4.Bodiroga/Radja
Jednostavno Kukoc je bio nosilac Jugoplastike, sesti igrac Bullsa-najboljeg tima svih vremena, a Pedju su zvali evropski Bird.

sto ulazis u frku kad si slabiji

pre 9 godina

Shvatili da boljeg sutera nece vise nikad imati. Ovaj danas Sakramento je smesan, igraju neki divljaci, predvodi ih supljoglava buzga Kazns.

Mare,NS

pre 9 godina

Denis Rodman,legendarni centar NBA lige i ocajni izvodjac slobodnih bacanja,jednom prilikom je pogodio 5/8 i rekao novinarima,da ga od sada zovu Rodmanic.
Kad su ga pitali zasto,rekao je da oni sto se prezivaju na `ic`,nikad ne promasuju slobodna bacanja!
Bravo za Pedju,najboljeg trojkasa NBA,uz naravno Larija Birda!

ns

pre 9 godina

mare.ns zar nije u pitanju oneal?
jer u rodmanovo vreme jedino je drazen sa ovih prostora(samim time i -ic)harao tamo..nazalost nije stigao da to pokaze tokom vjse sezona

petar

pre 9 godina

3 puta all star, 3 puta prvak u sutiranju trojki, najbolja sezona mu je bila 2003-4, sa 24 poena po utakmici, suti iz igre skoro 50%, bacanja preko 90%, i to za tada najbolji tim regularnog dela lige - Kingse. Statisticki gledano ubedljivo najuspesniji NBA igrac sa Balkana, daleko ispred Drazena, Dragica, Divca, Kukoca i svih ostalih legendi i majstora. Opet ponavljam, statisticki gledano.

Bazz

pre 9 godina

Rođen u Požegi u Hrvatskoj da se zna! (johan, 16. septembar 2014 21:08)
Takve ste vi terali iz Hrvatske svojevremeno, tako da ne znam sta sad hoces da postignes sa takvim komentarom.

Ivan Milinkovic

pre 9 godina

Koliko noci nisam spavao gledajuci te na utakmicama... Mozda i najbolji Evropljanin u nba. Veliko postovanje za tebe gospodine sa brojem 16!!!

hawke

pre 9 godina

Kakva legenda...Koliko neprospavanih noci zbog njega i ostalih iz Sakramenta,a ako se ne bi pogledala utakmica,obavezno ujutru teletekst B92 da se isprati Pedjina statistika :D

a

pre 9 godina

@CarloNS
Ajde procitaj tekst ciji link se nalazi u ovoj vesti. Resavao je u zadnjoj sekundi protiv Olimpijakosa, Lejkersa.... u finalu SP 2002 nije resio u zadnjoj sekundi ali je prelomio produzetak u nasu korist...

SonGoran

pre 9 godina

Odličan igrač. Žao mi je samo što onda protiv Lakersa nisu osvojili. Sudije su im ukrali titulu. Skidam ti kapu Peđa. Puno hvala tebi i reprezentaciji za zlato 2001 na evropskom sampionatu i 2002 na svetskom prvenstvu.

Strmi

pre 9 godina

Relativno sam mlad (18), pa ga ne pamtim, dok je igrao, ali primecujem da se covek uopste ne eksponira po medijima i pomucite se ako budete zeleli da nadjete neku njegovu izjavu. Cini se da je ostao maksimalno "normalan" iako je doziveo ono o cemu svaki sportista sanja i iako bi mogao da nam ne silazi sa ekrana, sa punim pravom...

Draz

pre 9 godina

Evo samo da potvrdim, iz Podravske Slatine danas Slatine, Slavonac i Srbin iz Hrvatske. Voli sve sto i pravi Slavonci: slanine, luka, kobasice i rakiju. Mada je ovih godina više u Požegi nego u Slatini. Legenda.
P.S. Tako je i legendarni Matija Ljubek prije velikih takmičenja jeo samo slaninu.

stojakovic16

pre 9 godina

Jedan od najvecih kosarkasa sa ovih prostora,licno moj idol u detinstvu,i dan danas skoro svaki put kada dam neku tesku trojku na basketu kazem Peeedjaaaa,ali legendarna je ona recenica PEDJA ZA 3 BOOOOMBAAAA!

Sportski pozdrav

pre 9 godina

Bas sam juce na yt-u gledao povlacenje Divcevog dresa, i vidim Pedja sedi pored njega. Gledam i pitam se kada ce ovom majstoru dres biti podingnut na vrh sale. Svaka cast.

Nevernicima poručujem

pre 9 godina

On je sa reprezentacijom osvojio i EP i SP!!!Malo li je?A ako ćemo pošteno trebao je da igra za Grčku,jer su mu dali sve kad mu je najteže bilo!

Деки

pre 9 godina

Када му је најтеже било све је добио од земље СРБИЈЕ, са 15 година је играо у првој постави Ц. Звезде и добио је у Србији шта други нису ни у позним годинама, а шта сада ради у Грчкој Пеђа, његов саиграч В. Дивац је председник ОКС, Бодирога, иза којег стоје велики успеси и после кошарке, нека неко напише шта ради у грчкој пеђа.

Peja from downtown

pre 9 godina

Bravo, kao sto je neko pre mene rekao, covek zbog kojeg sam ostajao do 5 ujutro budan i uz koga i ljuljanje mojih beba, tokom noci, nije bilo napor - vec fanasticno uzivanje i navijanje.. :)
Zao mi je sto ga nema povremeno u Srbiji i vise u medijima. Skromanost i mirnoca predstavljaju zadovoljnog coveka koji je znao kada da se povuce iz kosarke.
Sve najbolje Pedja!!!

Kol

pre 9 godina

LEGENDA moj omiljeni nas igrac i Sale, Danilovic, Divac su legende ali Stojakovic je bio jedan od najboljih sutera ikad apsolutno zasluzeno priznanje za velikog igraca!

Moca

pre 9 godina

Jedan od najboljih YU igraca svih vremena, bez sumnje. Glupo je reci najbolji jer je ovaj prostor iznedrio neke od najvecih legendi ove igre, a Pedja je sa njima rame uz rame. Najbolji igrac Srbije u svojoj generaciji, prerano se povukao iz reprezentacije i imao je tu nesrecu da ga zakace neke lose godine nase kosarke (2003-2008) a mogao je puno da uradi.

Pablo

pre 9 godina

Inače iako je poznat po šuterskim sposobnostima on je i autor jedne od najlepših asistencija ikad u nba. Kad je iza leđa preko pola terena dodao za polaganje Jacksonu.

wlado

pre 9 godina

peja "the bomba"/ Obozavam ovog coveka, da se sto pre angazuje u sportu srpskom, da bude neki ambasador kosarke, da obilazi decu, vrtice, skole, ustanove, siri ovaj lep sport deci i mladima, toliko posla treba u srbiji da se uradi, ajmo peja jos jedna bomba !

NekoIzMase

pre 9 godina

Peđa je majstor ... Svaka čast, zaslužio je.

Da nije bilo povreda, siguran sam da bi po broju ubačenih trojki bio tu negde sa Rejom Alenom ... Dobro, možda ne baš 2900, ali prešao bi brojku od 2000 sigurno ...

Aleksandar

pre 9 godina

Brzo prosla ta vremena kad smo gledali na tv-u "Predraze mora li ta Amerika?" hehe svaka cast legendi na svemu sto je uradio mnogo mi je bilo drago kad je dobio prsten :)

Novica71

pre 9 godina

Eh da imam tu moc da se vratim u 2003 godinu.Sa kakvom lakocom je Sakramento igrao i mleo protivnike.U 4,30 ujutru navijem alarm i gledam legende,a onda trk na posao.To su bili nezaboravni dani.Jedan je Pedja i neponovljiv.

tracy lamar mcgrady

pre 9 godina

Jedini igrac koji se odazvao Vujosevicu 2003.
Nestanak kulta reprezentacije se desava 2 godine kasnije i Pedja nema ama bas nikakve veze sa tim

zrno

pre 9 godina

2003. godine na kampu na tari, peđa je bio gost. Stao na trojku, šutnuo prvu...totalni promašaj- air ball, publika zamenela na trenutak, al zato kad je sledeće tri bez koske, mi pali u trans:-):-):-)Legenda

mare

pre 9 godina

Haha, tih godina su blokovi na nbg-u svetleli u 3 sata ujutru, jer je grao Sakramento. :D A kada cujem glas Ilije Kovacica sa B92 setim se tog vremena. :)

dare

pre 9 godina

Nikad necu zaboraviti,bio sam 7 osnovne...dolazim u skolu oci ko u sove...Dolazi nastavnik istorije na 1 cas uz komentar "Dobio nas ovaj Dallas"...Misleci na onu seriju iz polufinala kad je Van Exel unistio Kingse u 7 antologijskih meceva...

Sale Jagodina

pre 9 godina

LA Lejkersi su vam one godine oteli titulu,gledao sam i nisam mogao da verujem svojim ocima.Ti kao igrac vredis monogo,ali kao covek - mnogo vise.Pozdrav za legendu.

KOSTA1703

pre 9 godina

Ne mogu da verujem koliko ljudi koji ne poznaju kosarku vole da komentarisu istu.
Predrag Stojakovic je igrao za reprezentaciju na tkamicenjima 1999, 2000,2001,2002,2003.Odazvao se PET puta.
Vlade Divac je posle sankcija igrao 1995,1996,1999,2002.Odazvao se CETIRI puta.
Sasvim je slicno i sa ostalim nasim kosarkasima.

Sto se tice konstatacije d anije resavao utakmice, i to je velika greska.
U NBA ligi je uvek najskuplji igrac imao tu privilegiju da resava meceve, i za njih se uvek pravile akcije.
Zato je cesce Veber dobijao loptu za kraj, ili Bibi.
Ali kada god je trebalo resiti mec u penal zavrsnici, uvek se pravila akcija da Pedja primi loptu, i nebrojeno utakmica je resio sigurnim sutem sa bacanja na kraju meca.Uostalom, to govori i njegov procenat sa bacanja tokom karijere.
Svakako najuspesniji i najbolji kosarkas sa ovih prostora koji je igrao u NBA.

Жан Пол Белмондо

pre 9 godina

Нити један минут од многобројних сата ,година не жалим и устајање ноћу како радним тако и нерадним средњошколским данима док сам бодрио Дивца ,Пеђу ,Туркоглуа ,С.Поларда ,Бибија ,Д.Кристија ,К.Вебера ,Џексона и остале ..већ хвала им на свему и драго ми је за све што су и сами постигли !!!!!!!! Поздрав ,Нишлија .

Fadeaway Dance

pre 9 godina

Pedja Stojakovic je jedne sezonje po statistickom merenju bio 4 igrac u celoj ligi .

Znaci 4 kanditat za MVP sezone . !!!

A RIk Adelman je te iste sezone trazio da se ponovi glasanje za najboljeg defanzivca u ligi jer je smatrao da je tu nagradu zasluzio Stojakovic !!!

Legenda je zasluzila ovo .

Pedja16

pre 9 godina

@CarlosNS
Ja sam gledao 2 utakmice gde je Pedja pogodio u zadnjim sekundama, obe kao igrac Orlinsa, jednu protiv Dalasa (https://www.youtube.com/watch?v=PfmuRcl7oqY) i jednu protiv Finiksa (http://www.celebritynetworth.com/watch/K8jw6HJEU8Q/peja-stojakovic-game-winner-in/). Ova utakmica bila je proglasena utakmicom godine. Verujem da je ovakvih suteva bilo jos. Inace, Peja je bio veoma cenjen u NBA, ne samo kao igrac nego kao covek, nije imao nikakvih ekcesa.