Utorak, 16.09.2014.

15:24

Memfis počeo pregovore sa Teom

Košarkaški klub Memfis Grizlis počeo je pregovore sa najboljim srpskim košarkašem Milošem Teodosićem.

Izvor: ÐN

Memfis poèeo pregovore sa Teom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

kvisko

pre 9 godina

Da sam na njegovom mestu ostao bi u Eropi. Ovde je jedan od kraljeva a tamo bi bio potrcko i grejao klupu dok neki bezveznjakovic igra samo zato sto moze brze da jurca i skace do plafona.

Ostani u Evropi do Olimpijade!

pre 9 godina

Ma nek osvoji Evroligu, i donese nam jos jednu medalju iz Ria 2016, pa nek onda pali preko bare.. Tebace nam svez na pripremama za EP naredne godine i kvalif., kao i ucescu na samim OI u Brazilu. Ne bih zeleo da nam dojde istrosen iz NBA, nakon neke od sledece dve sezone.

Igor

pre 9 godina

Sve strucnjak do strucnjaka. Jedan kaze da su plate u NBA u proseku 500k, a drugi kaze da su u proseku 8m. A ja kazem, gledajte svoja posla, ima ko ce da brine o njegovoj karijeri.

ian

pre 9 godina

Preko 1000 komentara je bilo na temu dopinga od strane amera, a sad Teo "idi da igras u NBA" sa dopingovanim amerima!? Pa ko je lud ovde? Idi Teo i vidi da li se ovi ameri dopinguju, pa ako se dopinguju, javi da zadovoljis 9/10 Srba koji ne mogu da se skrase od Tvog poslednjeg mecha i poraza od SAD! Potpuna shizofrenija!

DJ Ape

pre 9 godina

@ (T-Mac, 16. septembar 2014 18:09)

Prijatelju, ne bih da ti rušim sneška, ali Teo nikada u karijeri nije osvojio nijedan ozbiljan trofej...

Gos'n

pre 9 godina

Moze da ode samo zbog izazova, jer finansijski moze da prodje samo losije nego u CSKA. Kao prvo, NBA ligasi ne daju vise od 500 000, a CSKA ga ceni bar 2 500 000 za obestecenje. Sto znaci da minimum 2 000 000 morao sam da odvoji od ugovora, a ako dobije ugovor u NBA na 3 000 000 godisnje i kad se oduzme porez ba luksuz, koji je visok, finansijski mu je ponuda mnogo losa i bolje mu je da ostane. Kad je mogao jedan Bodiroga(Beli Medzik), moze i on...

PimPong

pre 9 godina

Gledam NBA cesto, i ne znam da li bi mu to bio pametan potez. Sa izuzetkom Parkera, playmaker-i iz Evrope su losije prolazili od igraca na ostalim pozicijama (Calderon i Rubio nisu dostigli svoj potencijal, a Drazen je bio vanzemaljac suter bek, iako ga je Ivkovic nekad stavljao da igra play-a). Mislim da bi Teo bio odlican u napadu, ali da bi imao problema u odbrani sa brzim bekovima. Nije ni on vise mlad da se zrtvuje za ekipu i igra oko 15 minuta svako vece - neka ostane u Evropi i uziva. Usput receno, mislim da je Bodiroga mogao da bude odlican i u NBA, ali potpuno postujem njegovu odluku da ostane u Evropi.

T-Mac

pre 9 godina

Vi svi sto pricate sta ce Teo u NBA, recite mi molim vas sta on vise ima da trazi u evropi? Koja je poenta njegovog igranja vise za Evro klubove. Covek sve zivo poosvajao, postavio standarde medju sadasnjim evropskim igracima...sta vise...marketing, kes i novi izazovi, igranje protiv najboljih kosarkasa planete. Fala Bogu da bi svako normalan kada dostigne jedan nivo trazi nove izazove i uspehe.

Optimista

pre 9 godina

On, Bjelica i Nedović su jedini za sada naši igrači koji bi mogli da igraju u NBA. Za ovu prvu dvojicu videlo se u finalu, jer su se jedini oni nosili sa Amerima. Što se tiče Bogdanovića, njemu treba dosta fizičke snage, kako bi mogao igrati tamo. Za ostale ne verujem.

Pera

pre 9 godina

Ja Tea beskrajno obozavam, ali nije to za njega. Amerikance nije briga ko si ti u Evropi. Kod njih si pocetnik, pa sve i da si Bog u e.ligi.Ne sumnjam u njegovo kosarkasko umece koje je izuzetno. Kosarka koju on igra je prelepa, cista poezija. Namece se pitanje kako bi izdrzao on jurnjavu kakva je u NBA!? Treba tamo dosta fizikalisati.

Doktor86

pre 9 godina

On sada prima 3 miliona evra po sezoni u CSKA. Ta plata je ekvivalentna plati od 8 miliona dolara po sezoni u NBA, jer su tamosnji porezi mnogo veci. Tako da je on od zainteresovanih klubova iz NBA trazio bas onaj novac koji prima u CSKA, odnosno 3 miliona, ali NETO zarade. Kao sto rekoh, to je 8 miliona BRUTO, sto otprilike i jeste cenovni rang igraca takvog kvaliteta. 3 miliona BRUTO primaju rukiji u drugoj ili trecoj sezoni, odnosno ograniceni slobodni agenti ili igraci sa team option.

Sinke Grof

pre 9 godina

Koliko sam ja informisan timovi iz nba lige ne placaju obestecenje evropskip klubovima vise od milion evra....pa su tako neki nasi kosarkasi kada su odlazili tamo od svojih primanja nadoknadili razliku u obestecenju svom do tadasnjem klubu...mislim da je to cak bio slucaj sa Milicicem....Teo bi morao da nadoknadi CSKA-u obestecenje koje bi bilo previsoko!

Dusan

pre 9 godina

Ja ne bih voleo. Iz iskustva znam da svako ko ode u NBA više ne igra za reprezentaciju. Treba odigrati samo 84 utakmice u regularnom delu, bez pripreminih utakmica i plej ofa. Šta fali Bodirogi. A igrač kao Teo bi se dobro uklopio u NBA ligu sa svojim kreacijama. Čak mislim da mu takva više individualna igra više odgovara, nego evropska, koja je podložna timu, disciplini i kolektivnoj odbrani.
Da, opste je poznato da Divac i Stojakovic uopste nisu igrali za reprezentaciju nakon sto su otisli u NBA lol

goran

pre 9 godina

Voleo bih da ode tamo samo da utaba put nekim drugim nasim igracima! Treba nam jedan superstar tamo! Inace, igracima je jos i bolje kad dolaze iz nba-a na pripreme, imaju odmor pre pocetka priprema od skoro mesec dana, ako ne i vise! Pa Nedovic odigra covek i letnju ligu pa dodje na pripreme bez problema!

...

pre 9 godina

Ma koliko bih voleo da se ovo desi, nema sanse. Glavni razlog je ugovor sa CSKA, a NBA timovima je zabranjeno da placaju obestecenja, bilo je dosta slucajeva da igraci sami otkupe svoj ugovor kako bi otisli u NBA. Kad su manje pare u pitanju, brzo to nadoknade, ali vece pare ni klub ne moze da im da zbog seleri kepa, a sumnjam i da Teo moze to da iskesira. Steta, p'n'r sa Zekom bi bio prava uzivancija

jj

pre 9 godina

Uz svo postovanje za Teodosica kao igraca, ali nba mu nikako ne treba. Njima nikad nije trebao plej evropljanin, vec centri. Moze tamo samo da greje klupu, a u Evropi da bude bog

shazam

pre 9 godina

Ako je ovo tacno, to je odlicna prilika za Milosa, jer Memfisu upravo treba igrac poput njega- pre svega suter, ali i neko ko moze da udje i individualnim kvalitetom i kreativnoscu da potpuno probudi svoj tim u napadu, bilo da su u pitanju lucidne asistencije, trojke preko ruke, niz resenja u reketu ako se protivnik previse priblizi itd. U ovakvom timu punom pre svega sjajnih defanzivaca, igrac kao sto je Milos moze da ima veliku slobodu, sto je njemu i potrebno. Zahvaljujuci toj sjajoj odbrani u plejofu uvek imaju sansu, a poslednje 4 godine su uvek ispadali od kandidata za titulu: San Antonio, OKC (2 puta) i Klipersi. Od toga su 3 godine ispadali u 7. utakmici serije. Mozda ljudima u Srbiji koji ne prate bas NBA ne prija to da cuju, ali Milos u iole ozbiljnoj NBA ekipi ne moze da bude u prvoj postavi, jednostavno jer mu je odbrana slaba cak i za Evropske uslove, a pogotovu za NBA. I to ne sad zbog neke mentalne zvrcke kao kod Dzejms Hardena koji svako malo gubi koncentraciju, nego jednostavno zato sto bi ga skoro svaki plej pojeo brzinom, a svaka dvojka snagom. Naravno protiv nekih ekipa ce biti bolji "matchup" i moze da igra 30 minuta, ali protiv nekih ce mozda moci samo 5-10. Pritom, uloga 6. igraca uopste nije mala stvar, posebno u dobrom timu, evo samo nekih igraca koji su u toj kategoriji bili najbolji: Toni Kukoc, Kevin Mekejl, Bil Volton, Lamar Odom, Djinobili, pa i pomenuti Harden koji je dve godine kasnije kapiten reprezentacije. Jedino sto nemamo izvor za ovu vest

Nikki

pre 9 godina

Mora da ode u NBA. Jos pre 5 godina je prevazisao Evropu. Bolji je od Rubija i Kalderona a oni vec godinama prvi plejevi i igraju dobro u NBA.

nemanja

pre 9 godina

Nema sanse da ce otici. Ovo je glupost i neinformisanost na delu. Novinar Stein je ovo napisao na twiteru pre 7 dana ,da parafraziram; "Memfis je proslo leto bio naj uporniji"... Znaci proslo leto...

JKidd5

pre 9 godina

Teodosic's un-athletic frame and his lack of defense make it difficult to succeed in a league like NBA, where athleticism, speed, and physical endurance to play 35+ minutes of high intensity basketball, come first.He'll have to chase down the court and stay in front of very quick and strong NBA guards.That said,I do believe he's talented enough to be a nice contributor off the bench and average around 20-25 minutes per game.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Nezadovoljni Teodosic u CSKA ne koristi puno ekipi, sa druge strane motivisani Teodosic u NBA je sasvim druga prica... Desava se to da ako dobije finansijski izdasnu ponudu od nekog kluba iz NBA, pasce dzentlmenski dogovor izmedju Tea i CSKA. U Rusiji trenutno zaradjuje oko 1.1 miliona evra po sezoni, sto ne bi trebalo da.pravi neki problem.prilikom otkupa. Mada ne veruje. da ce Teodosic u NBA bez jakog ugovora na 3 god za ukupno 12-15 miliona dolara, jer kada se odbiju porezi to je zarada od oko 4-5 miliona evra.

advance scout

pre 9 godina

Bila je vest da je njegov agent jos prosle godine rekao da je Teo odbio 6 miliona godisnje (ugovor na 2 godine, 2x6=12), i da je odlucio da ostane u CSKA.

Teo prima 2,3miliona evra NETO godinje, = 7 miliona za 3 goidne.
Zasto bi potpisivao trogodsinji ugovor za 9 miliona dolara BRUTO?
-to je 4.5 miliona dolara neto, a 3.4 milona evra?!?!

Teo vredi preko 5 miliona dolara godisnje, a nije ni lud da predje za manje. Uglavnom, moje misljenje je da bi morali da mu ponude 7-8 miliona da bi on uoste razmatrao da predje, jer bi morao da otplati deo ugovora sa CSKA od svojih para (500k klub, ostatak on, ali bi mu dali kroz ugovor vise, za taj deo)

Voleo bih da ode, ali tesko. Njih Nik Kalates kosta 800.000 godisnje, a da se ne lazemo Teo ne vredi 10 puta vise, a pogotovu sto Mike Conley 1. plej ekipe.

Misko

pre 9 godina

Sa jedne strane bi bilo pozeljno da cesce igra protiv najboljih igraca svijeta, sa druge strane je poznato da vlasnici fransiza igrace stavljaju pod velikim pritiskom da sto manje zaigraju za reprezentacije; nadam se da Teo tome ne bi podlegao.

Ivan Milinkovic

pre 9 godina

Idi Teo molim te u nba, voleo bih da te vidim tamo vise od svega. Kad moze ona prevara od igraca Rubio da igra tamo, apsolutno mozes i ti.

Dusan

pre 9 godina

Nevezano sa njegovim ugovorom sa CSKA - Ako Dzeremi Lin moze da ima preko 8 miliona po sezoni onda Teo moze da bar 3 miliona sigurno.I treba da ima postavi uslov, pa neka Ameri kesnu pare ako hoce kvalitetnog asistenta i sutera.

Teo licis mi na Grizlija

pre 9 godina

Takvom paseru i suteru je mesto u NBA,odlican izbor bi bio Memfis sa obzirom da je doktor kosarke u odnosu na Kalatesa i Majk Konlija na poziciji pleja...Idi brate budi u drustvu najboljih,kakva evropa,prerastao si,dosta je...

Amerima iz snova lupamo blokade

pre 9 godina

Teo,Nedović,Kuzmić,Bogdanović,Micić,Dangubić,Jokić,Raduljica ! Ako bog da imaćemo 8 do 10 igrača u NBA i kreće dominacija ! Medalja sa svakog takmičenja !!!

Nenad

pre 9 godina

Treba da ode svakako . To je najača liga na svetu i najprofesionalnija , gde se najvise vodi računa o igračima . Tu jednostavno igraju najbolji igrači na svetu , a Teo svakako tu pripada .

Corleone

pre 9 godina

Čovek samo što je potpisao za CSKA, pod kojim to okolnostima on sada može u NBA?! Ni pod kojim... Da neće Grizliji da kešnu 10-tak milki?

K9 se javlja na raport

pre 9 godina

Neko pita ko ce da da tolike pare zbog postojeceg ugovora. To je definitivno tesko, ali je jasno da ce neko morati, ako zeli da ode tamo. Razne opcije su u igri. Moze sam igrac, moze novi klub, moze svako po deo, ne deluje realno, ali ko zna. Svakako da je najnerealnije da se CSKA odrekne dela novca, jer zasto bi to radili.

The_Thinker

pre 9 godina

Koliko ja znam, njegov ugovor je vazeci, Memfis prvo treba da se dogovori sa CSKA koliko vredi otkup njegovog ugovora, kada se CSKA slozi onda treba sa Teom da utanace platu i ostale uslove...

Osim ako u ugovoru pise klauzula da moze da prekine ugovor ako ima ponudu iz NBA ili tako nesto u sta cisto sumnjam.

Bane

pre 9 godina

Tim vec ima trojicu plejmejkera. Conley, Calathes i Beno Udrih. Ne veryjem da ce se naigrati. I provesce dosta vremena boreci se za poziciju. Ako ce ici u NBA treba da ide u tim gde ce odmah dobiti sansu. Mozda kao rezerva Westbrooku u OKC-u. Ili cak rotacija gde je on play a Westbrook dvojka.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Iako NBA klubovi mogu da plate do 500.000 dolara za otkup ugovora igrača, postoji i mogućnost da Teo sam otkupi svoj ugovor u CSKA a da mu Memfis to refundira kroz ugovor koji bi mu ponudili, i svi zadovoljni.

Predo

pre 9 godina

Ja ne bih voleo. Iz iskustva znam da svako ko ode u NBA više ne igra za reprezentaciju. Treba odigrati samo 84 utakmice u regularnom delu, bez pripreminih utakmica i plej ofa. Šta fali Bodirogi. A igrač kao Teo bi se dobro uklopio u NBA ligu sa svojim kreacijama. Čak mislim da mu takva više individualna igra više odgovara, nego evropska, koja je podložna timu, disciplini i kolektivnoj odbrani.

Corleone

pre 9 godina

Čovek samo što je potpisao za CSKA, pod kojim to okolnostima on sada može u NBA?! Ni pod kojim... Da neće Grizliji da kešnu 10-tak milki?

Nikki

pre 9 godina

Mora da ode u NBA. Jos pre 5 godina je prevazisao Evropu. Bolji je od Rubija i Kalderona a oni vec godinama prvi plejevi i igraju dobro u NBA.

Ivan Milinkovic

pre 9 godina

Idi Teo molim te u nba, voleo bih da te vidim tamo vise od svega. Kad moze ona prevara od igraca Rubio da igra tamo, apsolutno mozes i ti.

Amerima iz snova lupamo blokade

pre 9 godina

Teo,Nedović,Kuzmić,Bogdanović,Micić,Dangubić,Jokić,Raduljica ! Ako bog da imaćemo 8 do 10 igrača u NBA i kreće dominacija ! Medalja sa svakog takmičenja !!!

Predo

pre 9 godina

Ja ne bih voleo. Iz iskustva znam da svako ko ode u NBA više ne igra za reprezentaciju. Treba odigrati samo 84 utakmice u regularnom delu, bez pripreminih utakmica i plej ofa. Šta fali Bodirogi. A igrač kao Teo bi se dobro uklopio u NBA ligu sa svojim kreacijama. Čak mislim da mu takva više individualna igra više odgovara, nego evropska, koja je podložna timu, disciplini i kolektivnoj odbrani.

Igor

pre 9 godina

Sve strucnjak do strucnjaka. Jedan kaze da su plate u NBA u proseku 500k, a drugi kaze da su u proseku 8m. A ja kazem, gledajte svoja posla, ima ko ce da brine o njegovoj karijeri.

Misko

pre 9 godina

Sa jedne strane bi bilo pozeljno da cesce igra protiv najboljih igraca svijeta, sa druge strane je poznato da vlasnici fransiza igrace stavljaju pod velikim pritiskom da sto manje zaigraju za reprezentacije; nadam se da Teo tome ne bi podlegao.

Doktor86

pre 9 godina

On sada prima 3 miliona evra po sezoni u CSKA. Ta plata je ekvivalentna plati od 8 miliona dolara po sezoni u NBA, jer su tamosnji porezi mnogo veci. Tako da je on od zainteresovanih klubova iz NBA trazio bas onaj novac koji prima u CSKA, odnosno 3 miliona, ali NETO zarade. Kao sto rekoh, to je 8 miliona BRUTO, sto otprilike i jeste cenovni rang igraca takvog kvaliteta. 3 miliona BRUTO primaju rukiji u drugoj ili trecoj sezoni, odnosno ograniceni slobodni agenti ili igraci sa team option.

kvisko

pre 9 godina

Da sam na njegovom mestu ostao bi u Eropi. Ovde je jedan od kraljeva a tamo bi bio potrcko i grejao klupu dok neki bezveznjakovic igra samo zato sto moze brze da jurca i skace do plafona.

PimPong

pre 9 godina

Gledam NBA cesto, i ne znam da li bi mu to bio pametan potez. Sa izuzetkom Parkera, playmaker-i iz Evrope su losije prolazili od igraca na ostalim pozicijama (Calderon i Rubio nisu dostigli svoj potencijal, a Drazen je bio vanzemaljac suter bek, iako ga je Ivkovic nekad stavljao da igra play-a). Mislim da bi Teo bio odlican u napadu, ali da bi imao problema u odbrani sa brzim bekovima. Nije ni on vise mlad da se zrtvuje za ekipu i igra oko 15 minuta svako vece - neka ostane u Evropi i uziva. Usput receno, mislim da je Bodiroga mogao da bude odlican i u NBA, ali potpuno postujem njegovu odluku da ostane u Evropi.

Optimista

pre 9 godina

On, Bjelica i Nedović su jedini za sada naši igrači koji bi mogli da igraju u NBA. Za ovu prvu dvojicu videlo se u finalu, jer su se jedini oni nosili sa Amerima. Što se tiče Bogdanovića, njemu treba dosta fizičke snage, kako bi mogao igrati tamo. Za ostale ne verujem.

Pera

pre 9 godina

Ja Tea beskrajno obozavam, ali nije to za njega. Amerikance nije briga ko si ti u Evropi. Kod njih si pocetnik, pa sve i da si Bog u e.ligi.Ne sumnjam u njegovo kosarkasko umece koje je izuzetno. Kosarka koju on igra je prelepa, cista poezija. Namece se pitanje kako bi izdrzao on jurnjavu kakva je u NBA!? Treba tamo dosta fizikalisati.

Teo licis mi na Grizlija

pre 9 godina

Takvom paseru i suteru je mesto u NBA,odlican izbor bi bio Memfis sa obzirom da je doktor kosarke u odnosu na Kalatesa i Majk Konlija na poziciji pleja...Idi brate budi u drustvu najboljih,kakva evropa,prerastao si,dosta je...

Gos'n

pre 9 godina

Moze da ode samo zbog izazova, jer finansijski moze da prodje samo losije nego u CSKA. Kao prvo, NBA ligasi ne daju vise od 500 000, a CSKA ga ceni bar 2 500 000 za obestecenje. Sto znaci da minimum 2 000 000 morao sam da odvoji od ugovora, a ako dobije ugovor u NBA na 3 000 000 godisnje i kad se oduzme porez ba luksuz, koji je visok, finansijski mu je ponuda mnogo losa i bolje mu je da ostane. Kad je mogao jedan Bodiroga(Beli Medzik), moze i on...

Ostani u Evropi do Olimpijade!

pre 9 godina

Ma nek osvoji Evroligu, i donese nam jos jednu medalju iz Ria 2016, pa nek onda pali preko bare.. Tebace nam svez na pripremama za EP naredne godine i kvalif., kao i ucescu na samim OI u Brazilu. Ne bih zeleo da nam dojde istrosen iz NBA, nakon neke od sledece dve sezone.

shazam

pre 9 godina

Ako je ovo tacno, to je odlicna prilika za Milosa, jer Memfisu upravo treba igrac poput njega- pre svega suter, ali i neko ko moze da udje i individualnim kvalitetom i kreativnoscu da potpuno probudi svoj tim u napadu, bilo da su u pitanju lucidne asistencije, trojke preko ruke, niz resenja u reketu ako se protivnik previse priblizi itd. U ovakvom timu punom pre svega sjajnih defanzivaca, igrac kao sto je Milos moze da ima veliku slobodu, sto je njemu i potrebno. Zahvaljujuci toj sjajoj odbrani u plejofu uvek imaju sansu, a poslednje 4 godine su uvek ispadali od kandidata za titulu: San Antonio, OKC (2 puta) i Klipersi. Od toga su 3 godine ispadali u 7. utakmici serije. Mozda ljudima u Srbiji koji ne prate bas NBA ne prija to da cuju, ali Milos u iole ozbiljnoj NBA ekipi ne moze da bude u prvoj postavi, jednostavno jer mu je odbrana slaba cak i za Evropske uslove, a pogotovu za NBA. I to ne sad zbog neke mentalne zvrcke kao kod Dzejms Hardena koji svako malo gubi koncentraciju, nego jednostavno zato sto bi ga skoro svaki plej pojeo brzinom, a svaka dvojka snagom. Naravno protiv nekih ekipa ce biti bolji "matchup" i moze da igra 30 minuta, ali protiv nekih ce mozda moci samo 5-10. Pritom, uloga 6. igraca uopste nije mala stvar, posebno u dobrom timu, evo samo nekih igraca koji su u toj kategoriji bili najbolji: Toni Kukoc, Kevin Mekejl, Bil Volton, Lamar Odom, Djinobili, pa i pomenuti Harden koji je dve godine kasnije kapiten reprezentacije. Jedino sto nemamo izvor za ovu vest

ian

pre 9 godina

Preko 1000 komentara je bilo na temu dopinga od strane amera, a sad Teo "idi da igras u NBA" sa dopingovanim amerima!? Pa ko je lud ovde? Idi Teo i vidi da li se ovi ameri dopinguju, pa ako se dopinguju, javi da zadovoljis 9/10 Srba koji ne mogu da se skrase od Tvog poslednjeg mecha i poraza od SAD! Potpuna shizofrenija!

The_Thinker

pre 9 godina

Koliko ja znam, njegov ugovor je vazeci, Memfis prvo treba da se dogovori sa CSKA koliko vredi otkup njegovog ugovora, kada se CSKA slozi onda treba sa Teom da utanace platu i ostale uslove...

Osim ako u ugovoru pise klauzula da moze da prekine ugovor ako ima ponudu iz NBA ili tako nesto u sta cisto sumnjam.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Iako NBA klubovi mogu da plate do 500.000 dolara za otkup ugovora igrača, postoji i mogućnost da Teo sam otkupi svoj ugovor u CSKA a da mu Memfis to refundira kroz ugovor koji bi mu ponudili, i svi zadovoljni.

goran

pre 9 godina

Voleo bih da ode tamo samo da utaba put nekim drugim nasim igracima! Treba nam jedan superstar tamo! Inace, igracima je jos i bolje kad dolaze iz nba-a na pripreme, imaju odmor pre pocetka priprema od skoro mesec dana, ako ne i vise! Pa Nedovic odigra covek i letnju ligu pa dodje na pripreme bez problema!

...

pre 9 godina

Ma koliko bih voleo da se ovo desi, nema sanse. Glavni razlog je ugovor sa CSKA, a NBA timovima je zabranjeno da placaju obestecenja, bilo je dosta slucajeva da igraci sami otkupe svoj ugovor kako bi otisli u NBA. Kad su manje pare u pitanju, brzo to nadoknade, ali vece pare ni klub ne moze da im da zbog seleri kepa, a sumnjam i da Teo moze to da iskesira. Steta, p'n'r sa Zekom bi bio prava uzivancija

nemanja

pre 9 godina

Nema sanse da ce otici. Ovo je glupost i neinformisanost na delu. Novinar Stein je ovo napisao na twiteru pre 7 dana ,da parafraziram; "Memfis je proslo leto bio naj uporniji"... Znaci proslo leto...

Nenad

pre 9 godina

Treba da ode svakako . To je najača liga na svetu i najprofesionalnija , gde se najvise vodi računa o igračima . Tu jednostavno igraju najbolji igrači na svetu , a Teo svakako tu pripada .

Dusan

pre 9 godina

Nevezano sa njegovim ugovorom sa CSKA - Ako Dzeremi Lin moze da ima preko 8 miliona po sezoni onda Teo moze da bar 3 miliona sigurno.I treba da ima postavi uslov, pa neka Ameri kesnu pare ako hoce kvalitetnog asistenta i sutera.

Dusan

pre 9 godina

Ja ne bih voleo. Iz iskustva znam da svako ko ode u NBA više ne igra za reprezentaciju. Treba odigrati samo 84 utakmice u regularnom delu, bez pripreminih utakmica i plej ofa. Šta fali Bodirogi. A igrač kao Teo bi se dobro uklopio u NBA ligu sa svojim kreacijama. Čak mislim da mu takva više individualna igra više odgovara, nego evropska, koja je podložna timu, disciplini i kolektivnoj odbrani.
Da, opste je poznato da Divac i Stojakovic uopste nisu igrali za reprezentaciju nakon sto su otisli u NBA lol

DJ Ape

pre 9 godina

@ (T-Mac, 16. septembar 2014 18:09)

Prijatelju, ne bih da ti rušim sneška, ali Teo nikada u karijeri nije osvojio nijedan ozbiljan trofej...

advance scout

pre 9 godina

Bila je vest da je njegov agent jos prosle godine rekao da je Teo odbio 6 miliona godisnje (ugovor na 2 godine, 2x6=12), i da je odlucio da ostane u CSKA.

Teo prima 2,3miliona evra NETO godinje, = 7 miliona za 3 goidne.
Zasto bi potpisivao trogodsinji ugovor za 9 miliona dolara BRUTO?
-to je 4.5 miliona dolara neto, a 3.4 milona evra?!?!

Teo vredi preko 5 miliona dolara godisnje, a nije ni lud da predje za manje. Uglavnom, moje misljenje je da bi morali da mu ponude 7-8 miliona da bi on uoste razmatrao da predje, jer bi morao da otplati deo ugovora sa CSKA od svojih para (500k klub, ostatak on, ali bi mu dali kroz ugovor vise, za taj deo)

Voleo bih da ode, ali tesko. Njih Nik Kalates kosta 800.000 godisnje, a da se ne lazemo Teo ne vredi 10 puta vise, a pogotovu sto Mike Conley 1. plej ekipe.

T-Mac

pre 9 godina

Vi svi sto pricate sta ce Teo u NBA, recite mi molim vas sta on vise ima da trazi u evropi? Koja je poenta njegovog igranja vise za Evro klubove. Covek sve zivo poosvajao, postavio standarde medju sadasnjim evropskim igracima...sta vise...marketing, kes i novi izazovi, igranje protiv najboljih kosarkasa planete. Fala Bogu da bi svako normalan kada dostigne jedan nivo trazi nove izazove i uspehe.

JKidd5

pre 9 godina

Teodosic's un-athletic frame and his lack of defense make it difficult to succeed in a league like NBA, where athleticism, speed, and physical endurance to play 35+ minutes of high intensity basketball, come first.He'll have to chase down the court and stay in front of very quick and strong NBA guards.That said,I do believe he's talented enough to be a nice contributor off the bench and average around 20-25 minutes per game.

jj

pre 9 godina

Uz svo postovanje za Teodosica kao igraca, ali nba mu nikako ne treba. Njima nikad nije trebao plej evropljanin, vec centri. Moze tamo samo da greje klupu, a u Evropi da bude bog

Bane

pre 9 godina

Tim vec ima trojicu plejmejkera. Conley, Calathes i Beno Udrih. Ne veryjem da ce se naigrati. I provesce dosta vremena boreci se za poziciju. Ako ce ici u NBA treba da ide u tim gde ce odmah dobiti sansu. Mozda kao rezerva Westbrooku u OKC-u. Ili cak rotacija gde je on play a Westbrook dvojka.

Sinke Grof

pre 9 godina

Koliko sam ja informisan timovi iz nba lige ne placaju obestecenje evropskip klubovima vise od milion evra....pa su tako neki nasi kosarkasi kada su odlazili tamo od svojih primanja nadoknadili razliku u obestecenju svom do tadasnjem klubu...mislim da je to cak bio slucaj sa Milicicem....Teo bi morao da nadoknadi CSKA-u obestecenje koje bi bilo previsoko!

K9 se javlja na raport

pre 9 godina

Neko pita ko ce da da tolike pare zbog postojeceg ugovora. To je definitivno tesko, ali je jasno da ce neko morati, ako zeli da ode tamo. Razne opcije su u igri. Moze sam igrac, moze novi klub, moze svako po deo, ne deluje realno, ali ko zna. Svakako da je najnerealnije da se CSKA odrekne dela novca, jer zasto bi to radili.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Nezadovoljni Teodosic u CSKA ne koristi puno ekipi, sa druge strane motivisani Teodosic u NBA je sasvim druga prica... Desava se to da ako dobije finansijski izdasnu ponudu od nekog kluba iz NBA, pasce dzentlmenski dogovor izmedju Tea i CSKA. U Rusiji trenutno zaradjuje oko 1.1 miliona evra po sezoni, sto ne bi trebalo da.pravi neki problem.prilikom otkupa. Mada ne veruje. da ce Teodosic u NBA bez jakog ugovora na 3 god za ukupno 12-15 miliona dolara, jer kada se odbiju porezi to je zarada od oko 4-5 miliona evra.

DJ Ape

pre 9 godina

@ (T-Mac, 16. septembar 2014 18:09)

Prijatelju, ne bih da ti rušim sneška, ali Teo nikada u karijeri nije osvojio nijedan ozbiljan trofej...

Predo

pre 9 godina

Ja ne bih voleo. Iz iskustva znam da svako ko ode u NBA više ne igra za reprezentaciju. Treba odigrati samo 84 utakmice u regularnom delu, bez pripreminih utakmica i plej ofa. Šta fali Bodirogi. A igrač kao Teo bi se dobro uklopio u NBA ligu sa svojim kreacijama. Čak mislim da mu takva više individualna igra više odgovara, nego evropska, koja je podložna timu, disciplini i kolektivnoj odbrani.

Corleone

pre 9 godina

Čovek samo što je potpisao za CSKA, pod kojim to okolnostima on sada može u NBA?! Ni pod kojim... Da neće Grizliji da kešnu 10-tak milki?

T-Mac

pre 9 godina

Vi svi sto pricate sta ce Teo u NBA, recite mi molim vas sta on vise ima da trazi u evropi? Koja je poenta njegovog igranja vise za Evro klubove. Covek sve zivo poosvajao, postavio standarde medju sadasnjim evropskim igracima...sta vise...marketing, kes i novi izazovi, igranje protiv najboljih kosarkasa planete. Fala Bogu da bi svako normalan kada dostigne jedan nivo trazi nove izazove i uspehe.

ian

pre 9 godina

Preko 1000 komentara je bilo na temu dopinga od strane amera, a sad Teo "idi da igras u NBA" sa dopingovanim amerima!? Pa ko je lud ovde? Idi Teo i vidi da li se ovi ameri dopinguju, pa ako se dopinguju, javi da zadovoljis 9/10 Srba koji ne mogu da se skrase od Tvog poslednjeg mecha i poraza od SAD! Potpuna shizofrenija!

Gos'n

pre 9 godina

Moze da ode samo zbog izazova, jer finansijski moze da prodje samo losije nego u CSKA. Kao prvo, NBA ligasi ne daju vise od 500 000, a CSKA ga ceni bar 2 500 000 za obestecenje. Sto znaci da minimum 2 000 000 morao sam da odvoji od ugovora, a ako dobije ugovor u NBA na 3 000 000 godisnje i kad se oduzme porez ba luksuz, koji je visok, finansijski mu je ponuda mnogo losa i bolje mu je da ostane. Kad je mogao jedan Bodiroga(Beli Medzik), moze i on...

kvisko

pre 9 godina

Da sam na njegovom mestu ostao bi u Eropi. Ovde je jedan od kraljeva a tamo bi bio potrcko i grejao klupu dok neki bezveznjakovic igra samo zato sto moze brze da jurca i skace do plafona.

JKidd5

pre 9 godina

Teodosic's un-athletic frame and his lack of defense make it difficult to succeed in a league like NBA, where athleticism, speed, and physical endurance to play 35+ minutes of high intensity basketball, come first.He'll have to chase down the court and stay in front of very quick and strong NBA guards.That said,I do believe he's talented enough to be a nice contributor off the bench and average around 20-25 minutes per game.

Amerima iz snova lupamo blokade

pre 9 godina

Teo,Nedović,Kuzmić,Bogdanović,Micić,Dangubić,Jokić,Raduljica ! Ako bog da imaćemo 8 do 10 igrača u NBA i kreće dominacija ! Medalja sa svakog takmičenja !!!

Optimista

pre 9 godina

On, Bjelica i Nedović su jedini za sada naši igrači koji bi mogli da igraju u NBA. Za ovu prvu dvojicu videlo se u finalu, jer su se jedini oni nosili sa Amerima. Što se tiče Bogdanovića, njemu treba dosta fizičke snage, kako bi mogao igrati tamo. Za ostale ne verujem.

jj

pre 9 godina

Uz svo postovanje za Teodosica kao igraca, ali nba mu nikako ne treba. Njima nikad nije trebao plej evropljanin, vec centri. Moze tamo samo da greje klupu, a u Evropi da bude bog

Ostani u Evropi do Olimpijade!

pre 9 godina

Ma nek osvoji Evroligu, i donese nam jos jednu medalju iz Ria 2016, pa nek onda pali preko bare.. Tebace nam svez na pripremama za EP naredne godine i kvalif., kao i ucescu na samim OI u Brazilu. Ne bih zeleo da nam dojde istrosen iz NBA, nakon neke od sledece dve sezone.

Bane

pre 9 godina

Tim vec ima trojicu plejmejkera. Conley, Calathes i Beno Udrih. Ne veryjem da ce se naigrati. I provesce dosta vremena boreci se za poziciju. Ako ce ici u NBA treba da ide u tim gde ce odmah dobiti sansu. Mozda kao rezerva Westbrooku u OKC-u. Ili cak rotacija gde je on play a Westbrook dvojka.

Doktor86

pre 9 godina

On sada prima 3 miliona evra po sezoni u CSKA. Ta plata je ekvivalentna plati od 8 miliona dolara po sezoni u NBA, jer su tamosnji porezi mnogo veci. Tako da je on od zainteresovanih klubova iz NBA trazio bas onaj novac koji prima u CSKA, odnosno 3 miliona, ali NETO zarade. Kao sto rekoh, to je 8 miliona BRUTO, sto otprilike i jeste cenovni rang igraca takvog kvaliteta. 3 miliona BRUTO primaju rukiji u drugoj ili trecoj sezoni, odnosno ograniceni slobodni agenti ili igraci sa team option.

Ivan Milinkovic

pre 9 godina

Idi Teo molim te u nba, voleo bih da te vidim tamo vise od svega. Kad moze ona prevara od igraca Rubio da igra tamo, apsolutno mozes i ti.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Nezadovoljni Teodosic u CSKA ne koristi puno ekipi, sa druge strane motivisani Teodosic u NBA je sasvim druga prica... Desava se to da ako dobije finansijski izdasnu ponudu od nekog kluba iz NBA, pasce dzentlmenski dogovor izmedju Tea i CSKA. U Rusiji trenutno zaradjuje oko 1.1 miliona evra po sezoni, sto ne bi trebalo da.pravi neki problem.prilikom otkupa. Mada ne veruje. da ce Teodosic u NBA bez jakog ugovora na 3 god za ukupno 12-15 miliona dolara, jer kada se odbiju porezi to je zarada od oko 4-5 miliona evra.

Igor

pre 9 godina

Sve strucnjak do strucnjaka. Jedan kaze da su plate u NBA u proseku 500k, a drugi kaze da su u proseku 8m. A ja kazem, gledajte svoja posla, ima ko ce da brine o njegovoj karijeri.

Pera

pre 9 godina

Ja Tea beskrajno obozavam, ali nije to za njega. Amerikance nije briga ko si ti u Evropi. Kod njih si pocetnik, pa sve i da si Bog u e.ligi.Ne sumnjam u njegovo kosarkasko umece koje je izuzetno. Kosarka koju on igra je prelepa, cista poezija. Namece se pitanje kako bi izdrzao on jurnjavu kakva je u NBA!? Treba tamo dosta fizikalisati.

advance scout

pre 9 godina

Bila je vest da je njegov agent jos prosle godine rekao da je Teo odbio 6 miliona godisnje (ugovor na 2 godine, 2x6=12), i da je odlucio da ostane u CSKA.

Teo prima 2,3miliona evra NETO godinje, = 7 miliona za 3 goidne.
Zasto bi potpisivao trogodsinji ugovor za 9 miliona dolara BRUTO?
-to je 4.5 miliona dolara neto, a 3.4 milona evra?!?!

Teo vredi preko 5 miliona dolara godisnje, a nije ni lud da predje za manje. Uglavnom, moje misljenje je da bi morali da mu ponude 7-8 miliona da bi on uoste razmatrao da predje, jer bi morao da otplati deo ugovora sa CSKA od svojih para (500k klub, ostatak on, ali bi mu dali kroz ugovor vise, za taj deo)

Voleo bih da ode, ali tesko. Njih Nik Kalates kosta 800.000 godisnje, a da se ne lazemo Teo ne vredi 10 puta vise, a pogotovu sto Mike Conley 1. plej ekipe.

Nikki

pre 9 godina

Mora da ode u NBA. Jos pre 5 godina je prevazisao Evropu. Bolji je od Rubija i Kalderona a oni vec godinama prvi plejevi i igraju dobro u NBA.

Dusan

pre 9 godina

Ja ne bih voleo. Iz iskustva znam da svako ko ode u NBA više ne igra za reprezentaciju. Treba odigrati samo 84 utakmice u regularnom delu, bez pripreminih utakmica i plej ofa. Šta fali Bodirogi. A igrač kao Teo bi se dobro uklopio u NBA ligu sa svojim kreacijama. Čak mislim da mu takva više individualna igra više odgovara, nego evropska, koja je podložna timu, disciplini i kolektivnoj odbrani.
Da, opste je poznato da Divac i Stojakovic uopste nisu igrali za reprezentaciju nakon sto su otisli u NBA lol

PimPong

pre 9 godina

Gledam NBA cesto, i ne znam da li bi mu to bio pametan potez. Sa izuzetkom Parkera, playmaker-i iz Evrope su losije prolazili od igraca na ostalim pozicijama (Calderon i Rubio nisu dostigli svoj potencijal, a Drazen je bio vanzemaljac suter bek, iako ga je Ivkovic nekad stavljao da igra play-a). Mislim da bi Teo bio odlican u napadu, ali da bi imao problema u odbrani sa brzim bekovima. Nije ni on vise mlad da se zrtvuje za ekipu i igra oko 15 minuta svako vece - neka ostane u Evropi i uziva. Usput receno, mislim da je Bodiroga mogao da bude odlican i u NBA, ali potpuno postujem njegovu odluku da ostane u Evropi.

Dusan

pre 9 godina

Nevezano sa njegovim ugovorom sa CSKA - Ako Dzeremi Lin moze da ima preko 8 miliona po sezoni onda Teo moze da bar 3 miliona sigurno.I treba da ima postavi uslov, pa neka Ameri kesnu pare ako hoce kvalitetnog asistenta i sutera.

nemanja

pre 9 godina

Nema sanse da ce otici. Ovo je glupost i neinformisanost na delu. Novinar Stein je ovo napisao na twiteru pre 7 dana ,da parafraziram; "Memfis je proslo leto bio naj uporniji"... Znaci proslo leto...

shazam

pre 9 godina

Ako je ovo tacno, to je odlicna prilika za Milosa, jer Memfisu upravo treba igrac poput njega- pre svega suter, ali i neko ko moze da udje i individualnim kvalitetom i kreativnoscu da potpuno probudi svoj tim u napadu, bilo da su u pitanju lucidne asistencije, trojke preko ruke, niz resenja u reketu ako se protivnik previse priblizi itd. U ovakvom timu punom pre svega sjajnih defanzivaca, igrac kao sto je Milos moze da ima veliku slobodu, sto je njemu i potrebno. Zahvaljujuci toj sjajoj odbrani u plejofu uvek imaju sansu, a poslednje 4 godine su uvek ispadali od kandidata za titulu: San Antonio, OKC (2 puta) i Klipersi. Od toga su 3 godine ispadali u 7. utakmici serije. Mozda ljudima u Srbiji koji ne prate bas NBA ne prija to da cuju, ali Milos u iole ozbiljnoj NBA ekipi ne moze da bude u prvoj postavi, jednostavno jer mu je odbrana slaba cak i za Evropske uslove, a pogotovu za NBA. I to ne sad zbog neke mentalne zvrcke kao kod Dzejms Hardena koji svako malo gubi koncentraciju, nego jednostavno zato sto bi ga skoro svaki plej pojeo brzinom, a svaka dvojka snagom. Naravno protiv nekih ekipa ce biti bolji "matchup" i moze da igra 30 minuta, ali protiv nekih ce mozda moci samo 5-10. Pritom, uloga 6. igraca uopste nije mala stvar, posebno u dobrom timu, evo samo nekih igraca koji su u toj kategoriji bili najbolji: Toni Kukoc, Kevin Mekejl, Bil Volton, Lamar Odom, Djinobili, pa i pomenuti Harden koji je dve godine kasnije kapiten reprezentacije. Jedino sto nemamo izvor za ovu vest

The_Thinker

pre 9 godina

Koliko ja znam, njegov ugovor je vazeci, Memfis prvo treba da se dogovori sa CSKA koliko vredi otkup njegovog ugovora, kada se CSKA slozi onda treba sa Teom da utanace platu i ostale uslove...

Osim ako u ugovoru pise klauzula da moze da prekine ugovor ako ima ponudu iz NBA ili tako nesto u sta cisto sumnjam.

Misko

pre 9 godina

Sa jedne strane bi bilo pozeljno da cesce igra protiv najboljih igraca svijeta, sa druge strane je poznato da vlasnici fransiza igrace stavljaju pod velikim pritiskom da sto manje zaigraju za reprezentacije; nadam se da Teo tome ne bi podlegao.

Teo licis mi na Grizlija

pre 9 godina

Takvom paseru i suteru je mesto u NBA,odlican izbor bi bio Memfis sa obzirom da je doktor kosarke u odnosu na Kalatesa i Majk Konlija na poziciji pleja...Idi brate budi u drustvu najboljih,kakva evropa,prerastao si,dosta je...

Nenad

pre 9 godina

Treba da ode svakako . To je najača liga na svetu i najprofesionalnija , gde se najvise vodi računa o igračima . Tu jednostavno igraju najbolji igrači na svetu , a Teo svakako tu pripada .

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Iako NBA klubovi mogu da plate do 500.000 dolara za otkup ugovora igrača, postoji i mogućnost da Teo sam otkupi svoj ugovor u CSKA a da mu Memfis to refundira kroz ugovor koji bi mu ponudili, i svi zadovoljni.

K9 se javlja na raport

pre 9 godina

Neko pita ko ce da da tolike pare zbog postojeceg ugovora. To je definitivno tesko, ali je jasno da ce neko morati, ako zeli da ode tamo. Razne opcije su u igri. Moze sam igrac, moze novi klub, moze svako po deo, ne deluje realno, ali ko zna. Svakako da je najnerealnije da se CSKA odrekne dela novca, jer zasto bi to radili.

Sinke Grof

pre 9 godina

Koliko sam ja informisan timovi iz nba lige ne placaju obestecenje evropskip klubovima vise od milion evra....pa su tako neki nasi kosarkasi kada su odlazili tamo od svojih primanja nadoknadili razliku u obestecenju svom do tadasnjem klubu...mislim da je to cak bio slucaj sa Milicicem....Teo bi morao da nadoknadi CSKA-u obestecenje koje bi bilo previsoko!

...

pre 9 godina

Ma koliko bih voleo da se ovo desi, nema sanse. Glavni razlog je ugovor sa CSKA, a NBA timovima je zabranjeno da placaju obestecenja, bilo je dosta slucajeva da igraci sami otkupe svoj ugovor kako bi otisli u NBA. Kad su manje pare u pitanju, brzo to nadoknade, ali vece pare ni klub ne moze da im da zbog seleri kepa, a sumnjam i da Teo moze to da iskesira. Steta, p'n'r sa Zekom bi bio prava uzivancija

goran

pre 9 godina

Voleo bih da ode tamo samo da utaba put nekim drugim nasim igracima! Treba nam jedan superstar tamo! Inace, igracima je jos i bolje kad dolaze iz nba-a na pripreme, imaju odmor pre pocetka priprema od skoro mesec dana, ako ne i vise! Pa Nedovic odigra covek i letnju ligu pa dodje na pripreme bez problema!