Nedelja, 24.08.2014.

18:01

Rozberg namerno udario Hamiltona!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je njegov timski kolega Niko Rozberg priznao da ga je namerno udario tokom trke za Veliku nagradu Belgije.

Izvor: JT

Rozberg namerno udario Hamiltona! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Bre

pre 9 godina

Evo snimka kako Magnusen izgurava Alonsa na pravcu https://www.youtube.com/watch?v=v-FQ_uLqfGw , zgog ovoga ga je pretekao Baton. Evo snimka kada ga je u paralelnoj vosnji Magnusen izgurao iz krivine http://youtu.be/tOa4j4wAI3Q?t=30s , zbog ovoga ga je pretekao Fetel. Nema snimka prvog incidenta inace bi okacio i njega.

123

pre 9 godina

Zanimljivo. Mislim da je ono bio trkački incident prilikom pokušaja PRETICANjA (koje je možda bilo preoptimistično), a ne OBILAŽENja.

Čudi me da ovoliki znalci koji prate trke Formule 1 ne znaju razliku između preticanja i obilaženja. A ni naši cenjeni komentatori takođe. U Formuli 1 nema obilaženja, osima ako neko ne zaustavi bolid na stazi pa ovi ostali moraju da ga obiđu. U F1 se pretiče.

A i ako Kimi ne može da se bori za titulu, manje mi je važno ko će je i osvojiti.

Vojvodinac

pre 9 godina

Važno je reći da su incidenti poput ovoga nešto što definitivno kvari spektakl F1!!
Ko je kriv, nije sasvim jasno!?
Hamilton je svakako atraktivan i sposoban vozač, izuzetnog umeća, ali takođe ponekad i izuzetno agresivan u dobrani pozicija, setite se samo prošle trke, kada je praktično čuvao leđa Alonsu, na koji je to način radio, i kako je Rikardo uspeo da ga obiđe (napokon) bez obzira što je bio u neuporedivo boljoj poziciji, Hamilton je bio nepotrebno agresivan u odbrani pozicije moj je utisak.
Rosberg ovakvim postupkom prema timskom kolegi svakako postaje omražen vozač, dodajte još prošlu trku kada se žalio timu preko radija zašto ga Hamilton ne propušta vozivši 3-4 sekunde iza njega... To nisu stvari za takmičenje ovog ranga, i svakako ne postupci nekog ko pretenduje na tron F1, bilo bi sramota.
Svetla tačka trke (i prethodne dve) Danijel Rikardo, kome mogu poželeti sve najbolje, i radujem se takvim vozačima u F1 šampionatu.

Djox

pre 9 godina

@Filip
U Sumaherovo (ferarijevsko) vreme situacija je bila identicna kao za vreme dominacije Red-Bula. Sumaher je naravno bolji vozac od Fetela ali da je poredjenje snaga timova dobro nema sumnje.

dejan

pre 9 godina

rozberg je jedan obican statista koji u svojoj karijeri nije pokazao nista samo ima srece sto je u mercedesu koji je toliko dominantan.u dosadasnjoj karijeri je ukupno obisao 2 bolida-kakav vozac a?za razliku od Hamiltona koji koji je pokazao trkacki karakter i nikad nije dosadan-setite se samo prosle trke odakle je startovao i gde je zavrsio-da nije imao problema sa bolidom ove sezone(iz ko zna kakvih razloga)imao bi bar 50 bodova prednosti u odnosu na ovog dosadnjakovica

Goran

pre 9 godina

Mozda se to desilo upravo kako Hamilton kaze ali zar smo zaboravili sta se desavalo Sa Alonom kada je kao svjetski prvak bio u istoj ekipi sa hamioltonom. Formulu 1 treba zabraniti.

Nažalost

pre 9 godina

Moramo svi da shvatimo da ovo nije samo takmičenje vozača već i takmičenje konstruktora i da se, kao i u svakom sportu, sve vrti nažalost oko para. To je defacto činjenica i treba je prihvatiti. Zadnjih 15-ak godina me to nervira, jer sam navijao za Hakkinena, a sada za Raikkonena ali moram prihvatiti da u današnjoj eri F1 nije presudno kakav si vozač već u kom timu voziš i koliko taj tim ima para da razvija bolid. Schumacher je takav primer i Vettel je čist primer, dok je Red Bull imao najbolji bolid i on je bio najbolji, sada ga nema nigde. Takodje i Rozberg, do prosle sezone je bio prosecan vozac sad odjednom kandidat za titulu. Niko ne kaze da su oni losi vozaci jer da su losi ne bi stigli tu gde jesu. Sto se tice Rosbergovog ponasanja i to je logicno, u novoj eri turbo motora Mercedes se najbolje snasao i ovo je mislim prva i poslednja prilika da Nico osvoji titulu i to i on sam zna, Hamilton je vec ima pa je logicno ko vise grize. Ne verujem da ce Red Bull i Ferrari dozvoliti da i sledece sezone gledaju Mercedesove bolide daleko ispred sebe. Sve ostalo su teorije zavere, da je Ferrari povlascen kod FIA, da se favorizuju Nemci ali ako i ima toga i to treba prihvatiti jer je u svakom sportu tako. Mesiju se svaki kontakt svira faul, ostalima ne. Realu se gleda kroz prste kad igra protiv Elchea i tako je i u F1, nazalost. Kao i u životu i u sportu i u F1 ko ima najvise para taj je superioran i na vrhu, i po njemu se kroje pravila, nažalost.

Filip

pre 9 godina

o Boze kakvih gluposti ovde procitah! Sumaher je klasa za sve ove vozace sada, pricati kako je imao zaledjinu i zbog toga dominirao godinama, moze da napise neko ko se ne razume u formulu. Covek je prosto bio rodjen za to, znao je do detalja sve o svojoj formuli, sve. Da li Benetonov bolid bio toliko dominantan pa je zato osvojio dve titule sa njim?

HanSolo

pre 9 godina

Magnusenova kazna je sa svim tačna.. Nema nikakve veze sa tim da je Alonzo champion.. Vi što to pišete niste upućeni u pravila.. Piše da ako ti je rivalski auto na istim nivou na stazi kao tvoj onda mora da se ostavi jedan bolidni prostor.. To sigurno više puta Magnusen nije uradio Alonzu a na kraju i svom timskom kolegi Batonu.. Više nego tačna kazna..

UFO grlo nos

pre 9 godina

@ bobo mk

A sta se to videlo na kvalifikacijama? Hamilton je pogrešio i zato je Rozberg bio ispred njega a ne zato što je bio brzi. Jel se neko seća nekog spektakularnog rozbergovog obilazenja ?

Хумска БГ

pre 9 godina

Darko, ево и ја се чак слажем са тобом :)

Некима је овде јако кратко памћење па сад испада да је Луис блокирао Алонса у Мађарској, а не обрнуто.Но, битно је да се врти иста прича, "саботажа Алонса саботажа Алонса" а ниједан аргумент за то није дат(квар код Алонса или неки пех у боксу?). @znalac Постоји једна "мала" разлика - Алонсо не би био кажњен да је то урадио.Вози за ФИАри и није ни чудо.Абу Даби прошле године, за оно се добија "прођи-кроз" и у питању је далеко већа свињарија од ове Магнусенове, ако је ово уопште икаква свињарија, човек има право да бира путању када брани позицију као што је Луис имао право да бира путању када се бранио од Розберга.Ако можеш - обиђи ме.Ово је тркање, не уметничко клизање! Раиконен променио мењач у Монаку и то сви као по команди прећутали и ништа од казне од пет места? И ово су само најскорији примери, да не идемо даље.Због Ферарија су мењана правила о тимским наредбама, због њих су иста забрањена па после дозвољена, они су једини тим који је титулу добио за зеленим столом, на рачун Мекларена наравно... Због њих су мењана правила у сред сезоне(Реноу забрањен мас-дампер 2006., промена правила за ЈЕДНУ трку 2011. да не би Алонсо остао без победе те сезоне).Још нешто: Хамилтон је, колико видим овде, имао проблема са свим колегама.Ја се не сећам да је било проблема са Батоном чак и када је Батон био успешнији у једном периоду?

bandzi

pre 9 godina

Hamilton samo kmeci,pa njegova agresivnost je mnoge kostala.Nije samoion,nije ni zasuzio i tu jednu titulu.Sve sam gledao,pratim taj cirkus odavno vec,bezobrazan,to je pravacrec.

sljupic

pre 9 godina

Čitam ove komentare bivših Vettelovih i Schumacherovih navijača, pa se setim Bate Stojkovića kad kaže: "Die beste, die beste, najbolji, nemačka medEcina je najbolja na svetu..." Rosberg je pokazao kao i svi njegovi prethodnici da se do titule može doći samo ako si jako prljav vozač, imaš dobra leđa, podršku sudija i auto za klasu bolji od drugih... Pre tačno 30 godina u svojoj debitantskoj sezoni Senna je sa 13. pozicije stigao na prvo mesto pritom obišavši Laudu i Prosta i to u kršu od Tolemana, ali su sudije zbog jake kiše prekinule trku i Prost je pobedio (kako ovo zvuči poznato, zar ne?) Zbog toga se ne treba čuditi bilo čemu jer se ovde vrti ogroman novac i tako da na kraju imamo Vettela koji ima više titula od Senne!?! Tako će da bude i sa Rosbergom koji je ispodprosečni dosadni vozač, ali sa nemačkim pasošem i poznatim prezimenom, koji bi, kada bi vozio neki lošiji auto, gutao prašinu iza Kamuia Kobayashija.

nekerozberg

pre 9 godina

Obratite paznju na to kako svi ovi incidenti skrecu paznju sa teme KAKO HAMILTON VOZI OVE GODINE. Znaci nisam procitao ni jedan komentar vezan za to da covek koji ima tako brz auto na tako brzoj stazi vec u prvih 10% trke odlucuje da cuva motor!!! Ako bi za koji trenutak ostavili odnose u Mercedesu na miru, Rozberga i sl. i ako primetimo da svi mi komentarisemo iz trke u trku voznju Fetela ("sramota, dere ga Rikardo"), Rikarda ("bravo, nadajmo se da ces se boriti za titulu"), Alonsa ("pa danas i nije nesto bog zna odvezo") Mase ("nema pojma nikad nije ni imao"), Botasa ("on je buducnost F1")... i ako pokusamo da iskomentarisemo voznju Hamiltona onda ja mogu samo da kazem da od Hamiltonovih 8 sezona u F1 po voznji ova je svakako jedna od 3 najgore!

Dragan

pre 9 godina

@santa justa
"Ok, samo setih Luisovog namernog "malo duzeg" ostanka u boxu dok je Alonso cekao kao budala ispred jos dok su vozili za Mclaren. Ostalo da ne pominjem. Sve se vraca. Ja sam inace fan Raikonena.
(santa justa, 24. avgust 2014 21:14)"

Pretpostavljam da se ovde misli na trku u Mađarskoj 2007 g. Upravo se suprotno tada desilo (evo i link pa pogledajte: https://www.youtube.com/watch?v=s3SUidn2LNg), mada mi je baš zanimljivo to da je "Alonso čekao kao budala ispred"; kako ga je Hamilton blokirao ako je Alonso bio ispred?
A što se današnje situacije tiče i tvrdnje nekih komentatora ovde da "Hamilton njega udara", s obzirom da je Hamilton bio za celu dužinu bolida ispred, kako je to Hamilton udario Rosberga koji je bio iza?

Montoya

pre 9 godina

Ma ljudi moji, klasican trkacki incident. Poslenji krug u direktnom duelu Magnusen, Alonso, Fetel i jos neko...krug za pamcenje ... odavno nije vidjena takva borba. Ko god je gledao nije mogao da ostane ravnodusan, cij god fan bio. Covek jednostavno brani poziciju, a jedini od njih nije imao DRS. Potsetio je na Montoyu. Svaka cast Magnusene, Fia lopovi.

Kop

pre 9 godina

Ček, ček, neko i tebe da nauči pameti. Hamilton je vozač sa najviše incidenata od svih aktuelnih vozača.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bobo mk, 24. avgust 2014 19:57)

To da li ima najviše incidenata je diskutabilno ali u svakom slučaju je kažnjavan za iste za razliku od nekih koji nisu.

Pariz

pre 9 godina

Ha ha ha ….ovi iz FIA-e me uvek uspevaju nasmejati!Ferarijevi mehaničari očigledno prekrše pravilo, Alonso dobije 5 sec kazne…..posle toga Niko doslovno “ubije” Luisa i na temelju toga ima 30 bodova prednosti u prvenstvu i ne dobije ništa….i onda Kevina kazne ovako…..strašno.Ne komentarišem samu kaznu,ako je pogrešio pogešio je, ali težina kazne je totalna sprdačina….ali kao što sam već rekao navikao sam na ovakve nebuloze u režiji FIA-e…..smešno….glavu gore Kevin, vozio si odlično(kao Montoya)muški danas, samo tako napred.Niko ništa ne spominje Alonsov start tj nesklanjanje mehaničara pre instalacijskog kruga?Jesu li ona preticanja bila sigurna u inst.Krugu? Za ono se dobija crna zastava a oni ga kazne posle 15 krugova sa plus 5 sekundi.Strašno kako se nekim vozačima glade j.ja Gadi mi se ovo radi takvih stvari.Inače ponašanje je da kad se bolid ne pokrene u instalacijski krug dođe sudija stane ispred njega sa žutom zastavom i kad svi napuste startna mesta on kreće i startuje sa začelja.A tu se desilo kretanje i preticanje desetak bolida.Sramota fie.

UrkeGP

pre 9 godina

(Darko 88, 24. avgust 2014 19:11)
Darko, sedi jedan.
Svi vi koji smatrate da je Magnusen nepravilno kaznjen niste objektivni i nemate ni minimum znanja
o trkanju. Kazna je cista kao suza.

Niklas

pre 9 godina

Ma nema tima u kom se Hamilton nije zakacio sa drugim vozacem, tako da je po meni problem u njemu, samo sto uvek ima zastitu kao britanski vozac...

vranjanac

pre 9 godina

pratim formulu od 1989 god. i video sam svasta ali bas svasta. Zbog finansija samo ima priliku da dva puta odem na HUNGARORING ali to nije bitno bitno je da ovo sto sam danas video je cista nemacka dominacija ili (ako gresim)njihov pokusaj da dominiraju. I njihov legendarni Sumi a posle toga Fetel su imali rezultat koji ce da se pamti za sva vremena a ja koji iole nesto zna o F1 znam da su to rezultati koji mogu da se pripisu samo timu za koji vozi neko od njih bilo onih koji sam pomenuo bilo ovih koji cu da pomenem.Hamilton i Rozberg voze najbolji auto trenutno,Fetel je to radio koliko godina vec unazad kao i legenda Sumi,ali niko ama bas niko nije imao priliku da se bori za tron (u zadnih 15 godina)kao sto su imali priliku neki iz kraja osamdesetih i pocetkom devedesitih(ne racunam Hila i Sumahera).Ja navijam za Wilijams moj prvi idol u F1 je PIKE ovo napominjem samo zato sto hocu da budem neutralan prema drugim navijacima pa se vracam na pricu od danasnje trke. OVO JE KATASTROFA. Najbolji bolid , jedna od najbiljih staza a taj neko(Nemac)da tako providno upropasti sve to je bas morbidno. Ali jebiga on je nemac.

Ranzo

pre 9 godina

U F1 vlada zakon jačeg i to treba da je jasno svima.Veća riba jede manju ribu. Ako zatreba izmisliće neko novo pravilo i rešen problem.Ja navijam za ovakve incidente,to diže formulu iz učmalosti.

santa justa

pre 9 godina

Milos, 24. avgust 2014 20:14)
Ok, samo setih Luisovog namernog "malo duzeg" ostanka u boxu dok je Alonso cekao kao budala ispred jos dok su vozili za Mclaren. Ostalo da ne pominjem. Sve se vraca. Ja sam inace fan Raikonena.

1kch4

pre 9 godina

Svi sto porede ovu situaciju sa onom iz Meklarena zaboravljaju da Hamilton na ovakav nacin nije ugrozio Alonsa nikada. Da nije od prve trke pokazao tada da moze da se ravnopravno nosi sa Alonsom, tim ga ne bi ni favorizovao nikada. Mada, i ta prica o favorizovanju je prenaduvana. Da pitate Alonsa, Ferari sada favorizuje Raikonena. Ili mozda svi treba da se ponasaju kao Pikeovo dete da bi ih Alonso prihvatio.
Mercedes je postao ovo sto je danas pre svega zahvaljujuci Hamiltonu. Njegovim dolaskom tim je postao ovo sto je danas i ne zasluzuje ovakvu sabotazu iz trke u trku. Pa covek samo u boksu redovno gubi po 2-3 sekunde. Voleli ga vi svi ili ne, on je, uz Alonsa, najbolje sto F1 ima u ovom momentu.
A neka Rozberg osvoji titulu. Jer onda vise nece biti rasprave o tome da li je Keke ili Baton najgori vozac medju sampionima. To ce biti Niko svakako.

max

pre 9 godina

Ne znam zasto ali me sve manje interesuje formula1.Kad sam bio klinac obozavao sam.Svaki vozac f1 moze biti prvak sveta ako mu daju najbolje auto.Gde je bio Rosberg svih ovih godina, gde je sad Vettel kad ima lose auto.Dajte svima ista auta pa da vifimo ko je bolji (naravno to se nece nikad dogoditi).

UFO grlo nos

pre 9 godina

Rozberg me je mnogo razočarao. Nekad sam ga baš gotivio ali od ove sezone više ne. Mislio sam da nije od onih likova koji po svaku cenu žele titulu ne birajući sredstva. Realno, jedino na taj način bi i mogao da je osvoji jer je Hamilton brži od njega a po kiši izrazito

Her Zivota

pre 9 godina

(Mobil 1, 24. avgust 2014 18:29)

Sta ima da se cudis ?? Pre nedelju dana vlasnik tog sporta plati sudu 100 miliona evradi da obustave dalji proces protiv njega, tako da sve je moguce ! A sto se tice ovog, malo mi je cudno, imali su sastanak i Lui odmah istrcao i izlajao se ''E namerno me udario'' ?! Sutra ocekujem naslov, Niko-nisam ga namerno udario, pa onda izjava sefa ekipe, Toto-u ekipi je odlicna atmosfera, ili tako neku bljuzgotinu !! A sto se tice kazne za Magnusena, to je bez komentara, Hamiltonov zastitni znak je, a i mnogi vodeci to rade, izguravanje protivnika sa staze prilikom preticanja, ali dobro znas da pravila nisu ista za sve, odlican primer ti je prosla trka cini mi se kada je Perez postavio brzi krug u kvalifikacijama, pa mu je krug ponisten zato sto je sa sva 4 tocka izleteo sa staze, a u sledecem krugu Rozberg uradio potpuno identicnu stvar i krug mu je naravno priznat, to je jedan mali primer, ali u ovom ''sportu'' takvih, i mnogo tezih ima milion !!! I to sto me najvise iritira u F1 je to sto dovoljno dobar automobil od prosecnog vozaca pravi nekakvu zvezdu svetskog sporta, Rozberg je poslednji primer...Zar neko stvarno misli da ce neko dozvoliti da uz ovako dominantan automobil u Nemackoj ekipi sa Nemackim proizvodjacem i Nemackim vozacem jedan Britanac bude sampion ??

Zastava AMG Petronas

pre 9 godina

Mislim da ga Niko nije namerno udario, morao je bolje da se pripremi. Taj okrsaj je i Nika kostao pobede. Nervira me sto obojica kukaju i kmece a Rikardo mic po mic sve blizi njima. Nemojte da se zacudite ako Rikardo uzme titulu, jeste daleko ali definitivno nije nemoguce.

Milos

pre 9 godina

(santa justa, 24. avgust 2014 18:35) mislim nije rec ovde o hamiltonu nego o rozbergu koji ipak ne bih da upotrebim neki izraz se ponasa u najmanju ruku kao malo dete. Ako mu je toliko stalo do titule morace da bude bolji i od rikarda, a nije bolji jedinao na ovaj nacin uz nemacki lobi moze da se gura. Poz. Bez ljutnje......ps ne navijam za hamiltona.

znalac

pre 9 godina

@Mobil 1
Magnusen je dobio 20 sekundi kazne jer je izgurao Alonsa sa staze, sto mu nije ostavio dovoljno prostora da ostane na stazi sa bar dva tocka, a to je moglo da zavrsi tezom nesrecom. To se ne radi, pravilima je zabranjeno, pa ne vidim sta je sporno. Da je bilo obrnuto i da je Alonso blokirao i izgurao Magnusena i dobio kaznu, ja bih opet rekao da je kazna zasluzena. To sto je 20 sekundi kazne je zato sto je to bio pretposlednji krug, inace bi dobio drive-through penalty... Cisto kao suza, osim za navijace Meklarena.

A oko sudara Rosberga i Hamiltona, to je bio obican trkacki incident. Cak je i FIA to pokazala time sto nije pokrenula nikakvu istragu ni u toku, a ni posle trke.

Darko 88

pre 9 godina

@Mobil Šta sudije i F1 radi Meklarenu poslednjih 15-20 godina to je za nevericu. U Ferariju su zaštićeni kao beli medvedi, niko im ništa ne sme. Tako je bilo i sa Šumaherom kada je vozio. I ovde naravno neće biti ništa što se ovoga tiče, bitno da su kaznili Magnusena. Ne znam kako zamišljaju trke? Bez obilaženja, ili da se pošalje usmena molba vozaču ispred pre nego što pokuša da ga obiđe? Ovo je trka i pustite ljude da se trkaju, a ne sudije da na kraju svake trke kroje poredak.

Миленко

pre 9 godina

Švabo je to, iako finskog porekla. Kad se postavi cilj, ide se preko svake granice. Čak ni veliki Šumaher nije prezao od toga da namerno spreči protivnika da dođe do bodova, žrtvujući i svoj plasman. Ne mislim naravno, da su svi Nemci takvi, niti da je to samo njihova osobina, ali često ambicija dovede do odbacivanja svih obzira.

pgf

pre 9 godina

ako je to uradio namjerno onda je svjestan da je losiji vozac od garija.veliki poraz za njega.bio mi je simpatican do danas.samo je iskazao veliku psihicku slabost.

ue121

pre 9 godina

E bas mi zao, kao ruki u Meklarenu je bio 3 puta gori prema svetskom šampionu nego sada Niko prema njemu. Rozberg je dugo radio na razvoju Mercedesa i normalno je da očekuje vecu podršku od tima.

F1fan

pre 9 godina

I šta sad misliti o umišljenim Nemcima.Svi hoće da budu Šumaher ali ne ide to tako.Rozberg nema materijala za šampiona, a i Fetel iako ima 4 titule čim nema superioran bolid ništa od rezultata.Šumi nije uvek vozio Ferrari, a njegove vožnje su bile očigledna nastava znanja i talenta. Ovi su obojica nikakvi.Rikardo, koji se kalio u slabijim bolidima zasluženo pobeđuje, sve što je do sada uradio u F1 "krvavo je zaslužio".

Хумска БГ

pre 9 godina

Ово је сад већ постало озбиљно.Ово су крупне речи и јако, јако тешке оптужбе.Ако је истина Розберга треба дисквалификовати из шампионата али све ми се чини да ће бити нешто типа "погрешан превод, речи извучене из контекста" и слично.Да ли је Нико толики магарац да се заинатио због Мађарске? Не верујем.Да је урадио намерно, па можда и јесте(колико само има таквих ситуација код возача па ми немамо појма о томе) али да то призна... Не знам али ја очекујем деманти, на овај или онај начин.

Mobil 1

pre 9 godina

Живо ме занима шта ће сада да се деси :)
Наравно битно је да је Магнусен испао из бодова због казне од 20 секунди... Како сме возач Мекларена да се брани од Фераријевог, па морао је да га пропусти, срамота стварно... Ферари може да вози и поред стазе (Алонсо у Абу Дабију прошле године!) па да прође без казне.Може и да замени мењач у Монаку(Кими ове сезоне) и опет да прође без казне.Баш да видимо сада ове "паметне" судије.

Euforija

pre 9 godina

Neko konstatno minira Luisa:od kvarova, dugog menjanja guma, naredbi iz boksa(prosla trka), ovoga danas.Da red bul ima bolid kao mecka, ne bi se ovi iz mecke komotno osecali.

123456879

pre 9 godina

Ha-ha-ha! Rekao Britanac britanskim medijima... Pa nije ti Rozberg tamo neki Timo Glok pa da te pusti da uzmes titulu. Vratio ti milo za drago za Madjarsku, a ti placi koliko hoces, ove godine titulu neces osvojiti.

Cepaj Kimi ove amatere!

Mobil 1

pre 9 godina

Живо ме занима шта ће сада да се деси :)
Наравно битно је да је Магнусен испао из бодова због казне од 20 секунди... Како сме возач Мекларена да се брани од Фераријевог, па морао је да га пропусти, срамота стварно... Ферари може да вози и поред стазе (Алонсо у Абу Дабију прошле године!) па да прође без казне.Може и да замени мењач у Монаку(Кими ове сезоне) и опет да прође без казне.Баш да видимо сада ове "паметне" судије.

123456879

pre 9 godina

Ha-ha-ha! Rekao Britanac britanskim medijima... Pa nije ti Rozberg tamo neki Timo Glok pa da te pusti da uzmes titulu. Vratio ti milo za drago za Madjarsku, a ti placi koliko hoces, ove godine titulu neces osvojiti.

Cepaj Kimi ove amatere!

ue121

pre 9 godina

E bas mi zao, kao ruki u Meklarenu je bio 3 puta gori prema svetskom šampionu nego sada Niko prema njemu. Rozberg je dugo radio na razvoju Mercedesa i normalno je da očekuje vecu podršku od tima.

Миленко

pre 9 godina

Švabo je to, iako finskog porekla. Kad se postavi cilj, ide se preko svake granice. Čak ni veliki Šumaher nije prezao od toga da namerno spreči protivnika da dođe do bodova, žrtvujući i svoj plasman. Ne mislim naravno, da su svi Nemci takvi, niti da je to samo njihova osobina, ali često ambicija dovede do odbacivanja svih obzira.

Zastava AMG Petronas

pre 9 godina

Mislim da ga Niko nije namerno udario, morao je bolje da se pripremi. Taj okrsaj je i Nika kostao pobede. Nervira me sto obojica kukaju i kmece a Rikardo mic po mic sve blizi njima. Nemojte da se zacudite ako Rikardo uzme titulu, jeste daleko ali definitivno nije nemoguce.

F1fan

pre 9 godina

I šta sad misliti o umišljenim Nemcima.Svi hoće da budu Šumaher ali ne ide to tako.Rozberg nema materijala za šampiona, a i Fetel iako ima 4 titule čim nema superioran bolid ništa od rezultata.Šumi nije uvek vozio Ferrari, a njegove vožnje su bile očigledna nastava znanja i talenta. Ovi su obojica nikakvi.Rikardo, koji se kalio u slabijim bolidima zasluženo pobeđuje, sve što je do sada uradio u F1 "krvavo je zaslužio".

Dragan

pre 9 godina

@santa justa
"Ok, samo setih Luisovog namernog "malo duzeg" ostanka u boxu dok je Alonso cekao kao budala ispred jos dok su vozili za Mclaren. Ostalo da ne pominjem. Sve se vraca. Ja sam inace fan Raikonena.
(santa justa, 24. avgust 2014 21:14)"

Pretpostavljam da se ovde misli na trku u Mađarskoj 2007 g. Upravo se suprotno tada desilo (evo i link pa pogledajte: https://www.youtube.com/watch?v=s3SUidn2LNg), mada mi je baš zanimljivo to da je "Alonso čekao kao budala ispred"; kako ga je Hamilton blokirao ako je Alonso bio ispred?
A što se današnje situacije tiče i tvrdnje nekih komentatora ovde da "Hamilton njega udara", s obzirom da je Hamilton bio za celu dužinu bolida ispred, kako je to Hamilton udario Rosberga koji je bio iza?

Her Zivota

pre 9 godina

(Mobil 1, 24. avgust 2014 18:29)

Sta ima da se cudis ?? Pre nedelju dana vlasnik tog sporta plati sudu 100 miliona evradi da obustave dalji proces protiv njega, tako da sve je moguce ! A sto se tice ovog, malo mi je cudno, imali su sastanak i Lui odmah istrcao i izlajao se ''E namerno me udario'' ?! Sutra ocekujem naslov, Niko-nisam ga namerno udario, pa onda izjava sefa ekipe, Toto-u ekipi je odlicna atmosfera, ili tako neku bljuzgotinu !! A sto se tice kazne za Magnusena, to je bez komentara, Hamiltonov zastitni znak je, a i mnogi vodeci to rade, izguravanje protivnika sa staze prilikom preticanja, ali dobro znas da pravila nisu ista za sve, odlican primer ti je prosla trka cini mi se kada je Perez postavio brzi krug u kvalifikacijama, pa mu je krug ponisten zato sto je sa sva 4 tocka izleteo sa staze, a u sledecem krugu Rozberg uradio potpuno identicnu stvar i krug mu je naravno priznat, to je jedan mali primer, ali u ovom ''sportu'' takvih, i mnogo tezih ima milion !!! I to sto me najvise iritira u F1 je to sto dovoljno dobar automobil od prosecnog vozaca pravi nekakvu zvezdu svetskog sporta, Rozberg je poslednji primer...Zar neko stvarno misli da ce neko dozvoliti da uz ovako dominantan automobil u Nemackoj ekipi sa Nemackim proizvodjacem i Nemackim vozacem jedan Britanac bude sampion ??

Darko 88

pre 9 godina

@Mobil Šta sudije i F1 radi Meklarenu poslednjih 15-20 godina to je za nevericu. U Ferariju su zaštićeni kao beli medvedi, niko im ništa ne sme. Tako je bilo i sa Šumaherom kada je vozio. I ovde naravno neće biti ništa što se ovoga tiče, bitno da su kaznili Magnusena. Ne znam kako zamišljaju trke? Bez obilaženja, ili da se pošalje usmena molba vozaču ispred pre nego što pokuša da ga obiđe? Ovo je trka i pustite ljude da se trkaju, a ne sudije da na kraju svake trke kroje poredak.

Montoya

pre 9 godina

Ma ljudi moji, klasican trkacki incident. Poslenji krug u direktnom duelu Magnusen, Alonso, Fetel i jos neko...krug za pamcenje ... odavno nije vidjena takva borba. Ko god je gledao nije mogao da ostane ravnodusan, cij god fan bio. Covek jednostavno brani poziciju, a jedini od njih nije imao DRS. Potsetio je na Montoyu. Svaka cast Magnusene, Fia lopovi.

Niklas

pre 9 godina

Ma nema tima u kom se Hamilton nije zakacio sa drugim vozacem, tako da je po meni problem u njemu, samo sto uvek ima zastitu kao britanski vozac...

Хумска БГ

pre 9 godina

Ово је сад већ постало озбиљно.Ово су крупне речи и јако, јако тешке оптужбе.Ако је истина Розберга треба дисквалификовати из шампионата али све ми се чини да ће бити нешто типа "погрешан превод, речи извучене из контекста" и слично.Да ли је Нико толики магарац да се заинатио због Мађарске? Не верујем.Да је урадио намерно, па можда и јесте(колико само има таквих ситуација код возача па ми немамо појма о томе) али да то призна... Не знам али ја очекујем деманти, на овај или онај начин.

max

pre 9 godina

Ne znam zasto ali me sve manje interesuje formula1.Kad sam bio klinac obozavao sam.Svaki vozac f1 moze biti prvak sveta ako mu daju najbolje auto.Gde je bio Rosberg svih ovih godina, gde je sad Vettel kad ima lose auto.Dajte svima ista auta pa da vifimo ko je bolji (naravno to se nece nikad dogoditi).

Milos

pre 9 godina

(santa justa, 24. avgust 2014 18:35) mislim nije rec ovde o hamiltonu nego o rozbergu koji ipak ne bih da upotrebim neki izraz se ponasa u najmanju ruku kao malo dete. Ako mu je toliko stalo do titule morace da bude bolji i od rikarda, a nije bolji jedinao na ovaj nacin uz nemacki lobi moze da se gura. Poz. Bez ljutnje......ps ne navijam za hamiltona.

Kop

pre 9 godina

Ček, ček, neko i tebe da nauči pameti. Hamilton je vozač sa najviše incidenata od svih aktuelnih vozača.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bobo mk, 24. avgust 2014 19:57)

To da li ima najviše incidenata je diskutabilno ali u svakom slučaju je kažnjavan za iste za razliku od nekih koji nisu.

Pariz

pre 9 godina

Ha ha ha ….ovi iz FIA-e me uvek uspevaju nasmejati!Ferarijevi mehaničari očigledno prekrše pravilo, Alonso dobije 5 sec kazne…..posle toga Niko doslovno “ubije” Luisa i na temelju toga ima 30 bodova prednosti u prvenstvu i ne dobije ništa….i onda Kevina kazne ovako…..strašno.Ne komentarišem samu kaznu,ako je pogrešio pogešio je, ali težina kazne je totalna sprdačina….ali kao što sam već rekao navikao sam na ovakve nebuloze u režiji FIA-e…..smešno….glavu gore Kevin, vozio si odlično(kao Montoya)muški danas, samo tako napred.Niko ništa ne spominje Alonsov start tj nesklanjanje mehaničara pre instalacijskog kruga?Jesu li ona preticanja bila sigurna u inst.Krugu? Za ono se dobija crna zastava a oni ga kazne posle 15 krugova sa plus 5 sekundi.Strašno kako se nekim vozačima glade j.ja Gadi mi se ovo radi takvih stvari.Inače ponašanje je da kad se bolid ne pokrene u instalacijski krug dođe sudija stane ispred njega sa žutom zastavom i kad svi napuste startna mesta on kreće i startuje sa začelja.A tu se desilo kretanje i preticanje desetak bolida.Sramota fie.

UFO grlo nos

pre 9 godina

Rozberg me je mnogo razočarao. Nekad sam ga baš gotivio ali od ove sezone više ne. Mislio sam da nije od onih likova koji po svaku cenu žele titulu ne birajući sredstva. Realno, jedino na taj način bi i mogao da je osvoji jer je Hamilton brži od njega a po kiši izrazito

1kch4

pre 9 godina

Svi sto porede ovu situaciju sa onom iz Meklarena zaboravljaju da Hamilton na ovakav nacin nije ugrozio Alonsa nikada. Da nije od prve trke pokazao tada da moze da se ravnopravno nosi sa Alonsom, tim ga ne bi ni favorizovao nikada. Mada, i ta prica o favorizovanju je prenaduvana. Da pitate Alonsa, Ferari sada favorizuje Raikonena. Ili mozda svi treba da se ponasaju kao Pikeovo dete da bi ih Alonso prihvatio.
Mercedes je postao ovo sto je danas pre svega zahvaljujuci Hamiltonu. Njegovim dolaskom tim je postao ovo sto je danas i ne zasluzuje ovakvu sabotazu iz trke u trku. Pa covek samo u boksu redovno gubi po 2-3 sekunde. Voleli ga vi svi ili ne, on je, uz Alonsa, najbolje sto F1 ima u ovom momentu.
A neka Rozberg osvoji titulu. Jer onda vise nece biti rasprave o tome da li je Keke ili Baton najgori vozac medju sampionima. To ce biti Niko svakako.

vranjanac

pre 9 godina

pratim formulu od 1989 god. i video sam svasta ali bas svasta. Zbog finansija samo ima priliku da dva puta odem na HUNGARORING ali to nije bitno bitno je da ovo sto sam danas video je cista nemacka dominacija ili (ako gresim)njihov pokusaj da dominiraju. I njihov legendarni Sumi a posle toga Fetel su imali rezultat koji ce da se pamti za sva vremena a ja koji iole nesto zna o F1 znam da su to rezultati koji mogu da se pripisu samo timu za koji vozi neko od njih bilo onih koji sam pomenuo bilo ovih koji cu da pomenem.Hamilton i Rozberg voze najbolji auto trenutno,Fetel je to radio koliko godina vec unazad kao i legenda Sumi,ali niko ama bas niko nije imao priliku da se bori za tron (u zadnih 15 godina)kao sto su imali priliku neki iz kraja osamdesetih i pocetkom devedesitih(ne racunam Hila i Sumahera).Ja navijam za Wilijams moj prvi idol u F1 je PIKE ovo napominjem samo zato sto hocu da budem neutralan prema drugim navijacima pa se vracam na pricu od danasnje trke. OVO JE KATASTROFA. Najbolji bolid , jedna od najbiljih staza a taj neko(Nemac)da tako providno upropasti sve to je bas morbidno. Ali jebiga on je nemac.

Euforija

pre 9 godina

Neko konstatno minira Luisa:od kvarova, dugog menjanja guma, naredbi iz boksa(prosla trka), ovoga danas.Da red bul ima bolid kao mecka, ne bi se ovi iz mecke komotno osecali.

sljupic

pre 9 godina

Čitam ove komentare bivših Vettelovih i Schumacherovih navijača, pa se setim Bate Stojkovića kad kaže: "Die beste, die beste, najbolji, nemačka medEcina je najbolja na svetu..." Rosberg je pokazao kao i svi njegovi prethodnici da se do titule može doći samo ako si jako prljav vozač, imaš dobra leđa, podršku sudija i auto za klasu bolji od drugih... Pre tačno 30 godina u svojoj debitantskoj sezoni Senna je sa 13. pozicije stigao na prvo mesto pritom obišavši Laudu i Prosta i to u kršu od Tolemana, ali su sudije zbog jake kiše prekinule trku i Prost je pobedio (kako ovo zvuči poznato, zar ne?) Zbog toga se ne treba čuditi bilo čemu jer se ovde vrti ogroman novac i tako da na kraju imamo Vettela koji ima više titula od Senne!?! Tako će da bude i sa Rosbergom koji je ispodprosečni dosadni vozač, ali sa nemačkim pasošem i poznatim prezimenom, koji bi, kada bi vozio neki lošiji auto, gutao prašinu iza Kamuia Kobayashija.

pgf

pre 9 godina

ako je to uradio namjerno onda je svjestan da je losiji vozac od garija.veliki poraz za njega.bio mi je simpatican do danas.samo je iskazao veliku psihicku slabost.

znalac

pre 9 godina

@Mobil 1
Magnusen je dobio 20 sekundi kazne jer je izgurao Alonsa sa staze, sto mu nije ostavio dovoljno prostora da ostane na stazi sa bar dva tocka, a to je moglo da zavrsi tezom nesrecom. To se ne radi, pravilima je zabranjeno, pa ne vidim sta je sporno. Da je bilo obrnuto i da je Alonso blokirao i izgurao Magnusena i dobio kaznu, ja bih opet rekao da je kazna zasluzena. To sto je 20 sekundi kazne je zato sto je to bio pretposlednji krug, inace bi dobio drive-through penalty... Cisto kao suza, osim za navijace Meklarena.

A oko sudara Rosberga i Hamiltona, to je bio obican trkacki incident. Cak je i FIA to pokazala time sto nije pokrenula nikakvu istragu ni u toku, a ni posle trke.

UrkeGP

pre 9 godina

(Darko 88, 24. avgust 2014 19:11)
Darko, sedi jedan.
Svi vi koji smatrate da je Magnusen nepravilno kaznjen niste objektivni i nemate ni minimum znanja
o trkanju. Kazna je cista kao suza.

Ranzo

pre 9 godina

U F1 vlada zakon jačeg i to treba da je jasno svima.Veća riba jede manju ribu. Ako zatreba izmisliće neko novo pravilo i rešen problem.Ja navijam za ovakve incidente,to diže formulu iz učmalosti.

dejan

pre 9 godina

rozberg je jedan obican statista koji u svojoj karijeri nije pokazao nista samo ima srece sto je u mercedesu koji je toliko dominantan.u dosadasnjoj karijeri je ukupno obisao 2 bolida-kakav vozac a?za razliku od Hamiltona koji koji je pokazao trkacki karakter i nikad nije dosadan-setite se samo prosle trke odakle je startovao i gde je zavrsio-da nije imao problema sa bolidom ove sezone(iz ko zna kakvih razloga)imao bi bar 50 bodova prednosti u odnosu na ovog dosadnjakovica

bandzi

pre 9 godina

Hamilton samo kmeci,pa njegova agresivnost je mnoge kostala.Nije samoion,nije ni zasuzio i tu jednu titulu.Sve sam gledao,pratim taj cirkus odavno vec,bezobrazan,to je pravacrec.

santa justa

pre 9 godina

Milos, 24. avgust 2014 20:14)
Ok, samo setih Luisovog namernog "malo duzeg" ostanka u boxu dok je Alonso cekao kao budala ispred jos dok su vozili za Mclaren. Ostalo da ne pominjem. Sve se vraca. Ja sam inace fan Raikonena.

UFO grlo nos

pre 9 godina

@ bobo mk

A sta se to videlo na kvalifikacijama? Hamilton je pogrešio i zato je Rozberg bio ispred njega a ne zato što je bio brzi. Jel se neko seća nekog spektakularnog rozbergovog obilazenja ?

HanSolo

pre 9 godina

Magnusenova kazna je sa svim tačna.. Nema nikakve veze sa tim da je Alonzo champion.. Vi što to pišete niste upućeni u pravila.. Piše da ako ti je rivalski auto na istim nivou na stazi kao tvoj onda mora da se ostavi jedan bolidni prostor.. To sigurno više puta Magnusen nije uradio Alonzu a na kraju i svom timskom kolegi Batonu.. Više nego tačna kazna..

Filip

pre 9 godina

o Boze kakvih gluposti ovde procitah! Sumaher je klasa za sve ove vozace sada, pricati kako je imao zaledjinu i zbog toga dominirao godinama, moze da napise neko ko se ne razume u formulu. Covek je prosto bio rodjen za to, znao je do detalja sve o svojoj formuli, sve. Da li Benetonov bolid bio toliko dominantan pa je zato osvojio dve titule sa njim?

nekerozberg

pre 9 godina

Obratite paznju na to kako svi ovi incidenti skrecu paznju sa teme KAKO HAMILTON VOZI OVE GODINE. Znaci nisam procitao ni jedan komentar vezan za to da covek koji ima tako brz auto na tako brzoj stazi vec u prvih 10% trke odlucuje da cuva motor!!! Ako bi za koji trenutak ostavili odnose u Mercedesu na miru, Rozberga i sl. i ako primetimo da svi mi komentarisemo iz trke u trku voznju Fetela ("sramota, dere ga Rikardo"), Rikarda ("bravo, nadajmo se da ces se boriti za titulu"), Alonsa ("pa danas i nije nesto bog zna odvezo") Mase ("nema pojma nikad nije ni imao"), Botasa ("on je buducnost F1")... i ako pokusamo da iskomentarisemo voznju Hamiltona onda ja mogu samo da kazem da od Hamiltonovih 8 sezona u F1 po voznji ova je svakako jedna od 3 najgore!

Хумска БГ

pre 9 godina

Darko, ево и ја се чак слажем са тобом :)

Некима је овде јако кратко памћење па сад испада да је Луис блокирао Алонса у Мађарској, а не обрнуто.Но, битно је да се врти иста прича, "саботажа Алонса саботажа Алонса" а ниједан аргумент за то није дат(квар код Алонса или неки пех у боксу?). @znalac Постоји једна "мала" разлика - Алонсо не би био кажњен да је то урадио.Вози за ФИАри и није ни чудо.Абу Даби прошле године, за оно се добија "прођи-кроз" и у питању је далеко већа свињарија од ове Магнусенове, ако је ово уопште икаква свињарија, човек има право да бира путању када брани позицију као што је Луис имао право да бира путању када се бранио од Розберга.Ако можеш - обиђи ме.Ово је тркање, не уметничко клизање! Раиконен променио мењач у Монаку и то сви као по команди прећутали и ништа од казне од пет места? И ово су само најскорији примери, да не идемо даље.Због Ферарија су мењана правила о тимским наредбама, због њих су иста забрањена па после дозвољена, они су једини тим који је титулу добио за зеленим столом, на рачун Мекларена наравно... Због њих су мењана правила у сред сезоне(Реноу забрањен мас-дампер 2006., промена правила за ЈЕДНУ трку 2011. да не би Алонсо остао без победе те сезоне).Још нешто: Хамилтон је, колико видим овде, имао проблема са свим колегама.Ја се не сећам да је било проблема са Батоном чак и када је Батон био успешнији у једном периоду?

Nažalost

pre 9 godina

Moramo svi da shvatimo da ovo nije samo takmičenje vozača već i takmičenje konstruktora i da se, kao i u svakom sportu, sve vrti nažalost oko para. To je defacto činjenica i treba je prihvatiti. Zadnjih 15-ak godina me to nervira, jer sam navijao za Hakkinena, a sada za Raikkonena ali moram prihvatiti da u današnjoj eri F1 nije presudno kakav si vozač već u kom timu voziš i koliko taj tim ima para da razvija bolid. Schumacher je takav primer i Vettel je čist primer, dok je Red Bull imao najbolji bolid i on je bio najbolji, sada ga nema nigde. Takodje i Rozberg, do prosle sezone je bio prosecan vozac sad odjednom kandidat za titulu. Niko ne kaze da su oni losi vozaci jer da su losi ne bi stigli tu gde jesu. Sto se tice Rosbergovog ponasanja i to je logicno, u novoj eri turbo motora Mercedes se najbolje snasao i ovo je mislim prva i poslednja prilika da Nico osvoji titulu i to i on sam zna, Hamilton je vec ima pa je logicno ko vise grize. Ne verujem da ce Red Bull i Ferrari dozvoliti da i sledece sezone gledaju Mercedesove bolide daleko ispred sebe. Sve ostalo su teorije zavere, da je Ferrari povlascen kod FIA, da se favorizuju Nemci ali ako i ima toga i to treba prihvatiti jer je u svakom sportu tako. Mesiju se svaki kontakt svira faul, ostalima ne. Realu se gleda kroz prste kad igra protiv Elchea i tako je i u F1, nazalost. Kao i u životu i u sportu i u F1 ko ima najvise para taj je superioran i na vrhu, i po njemu se kroje pravila, nažalost.

Vojvodinac

pre 9 godina

Važno je reći da su incidenti poput ovoga nešto što definitivno kvari spektakl F1!!
Ko je kriv, nije sasvim jasno!?
Hamilton je svakako atraktivan i sposoban vozač, izuzetnog umeća, ali takođe ponekad i izuzetno agresivan u dobrani pozicija, setite se samo prošle trke, kada je praktično čuvao leđa Alonsu, na koji je to način radio, i kako je Rikardo uspeo da ga obiđe (napokon) bez obzira što je bio u neuporedivo boljoj poziciji, Hamilton je bio nepotrebno agresivan u odbrani pozicije moj je utisak.
Rosberg ovakvim postupkom prema timskom kolegi svakako postaje omražen vozač, dodajte još prošlu trku kada se žalio timu preko radija zašto ga Hamilton ne propušta vozivši 3-4 sekunde iza njega... To nisu stvari za takmičenje ovog ranga, i svakako ne postupci nekog ko pretenduje na tron F1, bilo bi sramota.
Svetla tačka trke (i prethodne dve) Danijel Rikardo, kome mogu poželeti sve najbolje, i radujem se takvim vozačima u F1 šampionatu.

Djox

pre 9 godina

@Filip
U Sumaherovo (ferarijevsko) vreme situacija je bila identicna kao za vreme dominacije Red-Bula. Sumaher je naravno bolji vozac od Fetela ali da je poredjenje snaga timova dobro nema sumnje.

123

pre 9 godina

Zanimljivo. Mislim da je ono bio trkački incident prilikom pokušaja PRETICANjA (koje je možda bilo preoptimistično), a ne OBILAŽENja.

Čudi me da ovoliki znalci koji prate trke Formule 1 ne znaju razliku između preticanja i obilaženja. A ni naši cenjeni komentatori takođe. U Formuli 1 nema obilaženja, osima ako neko ne zaustavi bolid na stazi pa ovi ostali moraju da ga obiđu. U F1 se pretiče.

A i ako Kimi ne može da se bori za titulu, manje mi je važno ko će je i osvojiti.

Bre

pre 9 godina

Evo snimka kako Magnusen izgurava Alonsa na pravcu https://www.youtube.com/watch?v=v-FQ_uLqfGw , zgog ovoga ga je pretekao Baton. Evo snimka kada ga je u paralelnoj vosnji Magnusen izgurao iz krivine http://youtu.be/tOa4j4wAI3Q?t=30s , zbog ovoga ga je pretekao Fetel. Nema snimka prvog incidenta inace bi okacio i njega.

Goran

pre 9 godina

Mozda se to desilo upravo kako Hamilton kaze ali zar smo zaboravili sta se desavalo Sa Alonom kada je kao svjetski prvak bio u istoj ekipi sa hamioltonom. Formulu 1 treba zabraniti.

Mobil 1

pre 9 godina

Живо ме занима шта ће сада да се деси :)
Наравно битно је да је Магнусен испао из бодова због казне од 20 секунди... Како сме возач Мекларена да се брани од Фераријевог, па морао је да га пропусти, срамота стварно... Ферари може да вози и поред стазе (Алонсо у Абу Дабију прошле године!) па да прође без казне.Може и да замени мењач у Монаку(Кими ове сезоне) и опет да прође без казне.Баш да видимо сада ове "паметне" судије.

123456879

pre 9 godina

Ha-ha-ha! Rekao Britanac britanskim medijima... Pa nije ti Rozberg tamo neki Timo Glok pa da te pusti da uzmes titulu. Vratio ti milo za drago za Madjarsku, a ti placi koliko hoces, ove godine titulu neces osvojiti.

Cepaj Kimi ove amatere!

santa justa

pre 9 godina

Milos, 24. avgust 2014 20:14)
Ok, samo setih Luisovog namernog "malo duzeg" ostanka u boxu dok je Alonso cekao kao budala ispred jos dok su vozili za Mclaren. Ostalo da ne pominjem. Sve se vraca. Ja sam inace fan Raikonena.

Niklas

pre 9 godina

Ma nema tima u kom se Hamilton nije zakacio sa drugim vozacem, tako da je po meni problem u njemu, samo sto uvek ima zastitu kao britanski vozac...

bandzi

pre 9 godina

Hamilton samo kmeci,pa njegova agresivnost je mnoge kostala.Nije samoion,nije ni zasuzio i tu jednu titulu.Sve sam gledao,pratim taj cirkus odavno vec,bezobrazan,to je pravacrec.

ue121

pre 9 godina

E bas mi zao, kao ruki u Meklarenu je bio 3 puta gori prema svetskom šampionu nego sada Niko prema njemu. Rozberg je dugo radio na razvoju Mercedesa i normalno je da očekuje vecu podršku od tima.

Euforija

pre 9 godina

Neko konstatno minira Luisa:od kvarova, dugog menjanja guma, naredbi iz boksa(prosla trka), ovoga danas.Da red bul ima bolid kao mecka, ne bi se ovi iz mecke komotno osecali.

max

pre 9 godina

Ne znam zasto ali me sve manje interesuje formula1.Kad sam bio klinac obozavao sam.Svaki vozac f1 moze biti prvak sveta ako mu daju najbolje auto.Gde je bio Rosberg svih ovih godina, gde je sad Vettel kad ima lose auto.Dajte svima ista auta pa da vifimo ko je bolji (naravno to se nece nikad dogoditi).

nekerozberg

pre 9 godina

Obratite paznju na to kako svi ovi incidenti skrecu paznju sa teme KAKO HAMILTON VOZI OVE GODINE. Znaci nisam procitao ni jedan komentar vezan za to da covek koji ima tako brz auto na tako brzoj stazi vec u prvih 10% trke odlucuje da cuva motor!!! Ako bi za koji trenutak ostavili odnose u Mercedesu na miru, Rozberga i sl. i ako primetimo da svi mi komentarisemo iz trke u trku voznju Fetela ("sramota, dere ga Rikardo"), Rikarda ("bravo, nadajmo se da ces se boriti za titulu"), Alonsa ("pa danas i nije nesto bog zna odvezo") Mase ("nema pojma nikad nije ni imao"), Botasa ("on je buducnost F1")... i ako pokusamo da iskomentarisemo voznju Hamiltona onda ja mogu samo da kazem da od Hamiltonovih 8 sezona u F1 po voznji ova je svakako jedna od 3 najgore!

1kch4

pre 9 godina

Svi sto porede ovu situaciju sa onom iz Meklarena zaboravljaju da Hamilton na ovakav nacin nije ugrozio Alonsa nikada. Da nije od prve trke pokazao tada da moze da se ravnopravno nosi sa Alonsom, tim ga ne bi ni favorizovao nikada. Mada, i ta prica o favorizovanju je prenaduvana. Da pitate Alonsa, Ferari sada favorizuje Raikonena. Ili mozda svi treba da se ponasaju kao Pikeovo dete da bi ih Alonso prihvatio.
Mercedes je postao ovo sto je danas pre svega zahvaljujuci Hamiltonu. Njegovim dolaskom tim je postao ovo sto je danas i ne zasluzuje ovakvu sabotazu iz trke u trku. Pa covek samo u boksu redovno gubi po 2-3 sekunde. Voleli ga vi svi ili ne, on je, uz Alonsa, najbolje sto F1 ima u ovom momentu.
A neka Rozberg osvoji titulu. Jer onda vise nece biti rasprave o tome da li je Keke ili Baton najgori vozac medju sampionima. To ce biti Niko svakako.

vranjanac

pre 9 godina

pratim formulu od 1989 god. i video sam svasta ali bas svasta. Zbog finansija samo ima priliku da dva puta odem na HUNGARORING ali to nije bitno bitno je da ovo sto sam danas video je cista nemacka dominacija ili (ako gresim)njihov pokusaj da dominiraju. I njihov legendarni Sumi a posle toga Fetel su imali rezultat koji ce da se pamti za sva vremena a ja koji iole nesto zna o F1 znam da su to rezultati koji mogu da se pripisu samo timu za koji vozi neko od njih bilo onih koji sam pomenuo bilo ovih koji cu da pomenem.Hamilton i Rozberg voze najbolji auto trenutno,Fetel je to radio koliko godina vec unazad kao i legenda Sumi,ali niko ama bas niko nije imao priliku da se bori za tron (u zadnih 15 godina)kao sto su imali priliku neki iz kraja osamdesetih i pocetkom devedesitih(ne racunam Hila i Sumahera).Ja navijam za Wilijams moj prvi idol u F1 je PIKE ovo napominjem samo zato sto hocu da budem neutralan prema drugim navijacima pa se vracam na pricu od danasnje trke. OVO JE KATASTROFA. Najbolji bolid , jedna od najbiljih staza a taj neko(Nemac)da tako providno upropasti sve to je bas morbidno. Ali jebiga on je nemac.

Goran

pre 9 godina

Mozda se to desilo upravo kako Hamilton kaze ali zar smo zaboravili sta se desavalo Sa Alonom kada je kao svjetski prvak bio u istoj ekipi sa hamioltonom. Formulu 1 treba zabraniti.

Pariz

pre 9 godina

Ha ha ha ….ovi iz FIA-e me uvek uspevaju nasmejati!Ferarijevi mehaničari očigledno prekrše pravilo, Alonso dobije 5 sec kazne…..posle toga Niko doslovno “ubije” Luisa i na temelju toga ima 30 bodova prednosti u prvenstvu i ne dobije ništa….i onda Kevina kazne ovako…..strašno.Ne komentarišem samu kaznu,ako je pogrešio pogešio je, ali težina kazne je totalna sprdačina….ali kao što sam već rekao navikao sam na ovakve nebuloze u režiji FIA-e…..smešno….glavu gore Kevin, vozio si odlično(kao Montoya)muški danas, samo tako napred.Niko ništa ne spominje Alonsov start tj nesklanjanje mehaničara pre instalacijskog kruga?Jesu li ona preticanja bila sigurna u inst.Krugu? Za ono se dobija crna zastava a oni ga kazne posle 15 krugova sa plus 5 sekundi.Strašno kako se nekim vozačima glade j.ja Gadi mi se ovo radi takvih stvari.Inače ponašanje je da kad se bolid ne pokrene u instalacijski krug dođe sudija stane ispred njega sa žutom zastavom i kad svi napuste startna mesta on kreće i startuje sa začelja.A tu se desilo kretanje i preticanje desetak bolida.Sramota fie.

Zastava AMG Petronas

pre 9 godina

Mislim da ga Niko nije namerno udario, morao je bolje da se pripremi. Taj okrsaj je i Nika kostao pobede. Nervira me sto obojica kukaju i kmece a Rikardo mic po mic sve blizi njima. Nemojte da se zacudite ako Rikardo uzme titulu, jeste daleko ali definitivno nije nemoguce.

Milos

pre 9 godina

(santa justa, 24. avgust 2014 18:35) mislim nije rec ovde o hamiltonu nego o rozbergu koji ipak ne bih da upotrebim neki izraz se ponasa u najmanju ruku kao malo dete. Ako mu je toliko stalo do titule morace da bude bolji i od rikarda, a nije bolji jedinao na ovaj nacin uz nemacki lobi moze da se gura. Poz. Bez ljutnje......ps ne navijam za hamiltona.

UFO grlo nos

pre 9 godina

Rozberg me je mnogo razočarao. Nekad sam ga baš gotivio ali od ove sezone više ne. Mislio sam da nije od onih likova koji po svaku cenu žele titulu ne birajući sredstva. Realno, jedino na taj način bi i mogao da je osvoji jer je Hamilton brži od njega a po kiši izrazito

znalac

pre 9 godina

@Mobil 1
Magnusen je dobio 20 sekundi kazne jer je izgurao Alonsa sa staze, sto mu nije ostavio dovoljno prostora da ostane na stazi sa bar dva tocka, a to je moglo da zavrsi tezom nesrecom. To se ne radi, pravilima je zabranjeno, pa ne vidim sta je sporno. Da je bilo obrnuto i da je Alonso blokirao i izgurao Magnusena i dobio kaznu, ja bih opet rekao da je kazna zasluzena. To sto je 20 sekundi kazne je zato sto je to bio pretposlednji krug, inace bi dobio drive-through penalty... Cisto kao suza, osim za navijace Meklarena.

A oko sudara Rosberga i Hamiltona, to je bio obican trkacki incident. Cak je i FIA to pokazala time sto nije pokrenula nikakvu istragu ni u toku, a ni posle trke.

UrkeGP

pre 9 godina

(Darko 88, 24. avgust 2014 19:11)
Darko, sedi jedan.
Svi vi koji smatrate da je Magnusen nepravilno kaznjen niste objektivni i nemate ni minimum znanja
o trkanju. Kazna je cista kao suza.

Хумска БГ

pre 9 godina

Darko, ево и ја се чак слажем са тобом :)

Некима је овде јако кратко памћење па сад испада да је Луис блокирао Алонса у Мађарској, а не обрнуто.Но, битно је да се врти иста прича, "саботажа Алонса саботажа Алонса" а ниједан аргумент за то није дат(квар код Алонса или неки пех у боксу?). @znalac Постоји једна "мала" разлика - Алонсо не би био кажњен да је то урадио.Вози за ФИАри и није ни чудо.Абу Даби прошле године, за оно се добија "прођи-кроз" и у питању је далеко већа свињарија од ове Магнусенове, ако је ово уопште икаква свињарија, човек има право да бира путању када брани позицију као што је Луис имао право да бира путању када се бранио од Розберга.Ако можеш - обиђи ме.Ово је тркање, не уметничко клизање! Раиконен променио мењач у Монаку и то сви као по команди прећутали и ништа од казне од пет места? И ово су само најскорији примери, да не идемо даље.Због Ферарија су мењана правила о тимским наредбама, због њих су иста забрањена па после дозвољена, они су једини тим који је титулу добио за зеленим столом, на рачун Мекларена наравно... Због њих су мењана правила у сред сезоне(Реноу забрањен мас-дампер 2006., промена правила за ЈЕДНУ трку 2011. да не би Алонсо остао без победе те сезоне).Још нешто: Хамилтон је, колико видим овде, имао проблема са свим колегама.Ја се не сећам да је било проблема са Батоном чак и када је Батон био успешнији у једном периоду?

Darko 88

pre 9 godina

@Mobil Šta sudije i F1 radi Meklarenu poslednjih 15-20 godina to je za nevericu. U Ferariju su zaštićeni kao beli medvedi, niko im ništa ne sme. Tako je bilo i sa Šumaherom kada je vozio. I ovde naravno neće biti ništa što se ovoga tiče, bitno da su kaznili Magnusena. Ne znam kako zamišljaju trke? Bez obilaženja, ili da se pošalje usmena molba vozaču ispred pre nego što pokuša da ga obiđe? Ovo je trka i pustite ljude da se trkaju, a ne sudije da na kraju svake trke kroje poredak.

pgf

pre 9 godina

ako je to uradio namjerno onda je svjestan da je losiji vozac od garija.veliki poraz za njega.bio mi je simpatican do danas.samo je iskazao veliku psihicku slabost.

dejan

pre 9 godina

rozberg je jedan obican statista koji u svojoj karijeri nije pokazao nista samo ima srece sto je u mercedesu koji je toliko dominantan.u dosadasnjoj karijeri je ukupno obisao 2 bolida-kakav vozac a?za razliku od Hamiltona koji koji je pokazao trkacki karakter i nikad nije dosadan-setite se samo prosle trke odakle je startovao i gde je zavrsio-da nije imao problema sa bolidom ove sezone(iz ko zna kakvih razloga)imao bi bar 50 bodova prednosti u odnosu na ovog dosadnjakovica

Montoya

pre 9 godina

Ma ljudi moji, klasican trkacki incident. Poslenji krug u direktnom duelu Magnusen, Alonso, Fetel i jos neko...krug za pamcenje ... odavno nije vidjena takva borba. Ko god je gledao nije mogao da ostane ravnodusan, cij god fan bio. Covek jednostavno brani poziciju, a jedini od njih nije imao DRS. Potsetio je na Montoyu. Svaka cast Magnusene, Fia lopovi.

Ranzo

pre 9 godina

U F1 vlada zakon jačeg i to treba da je jasno svima.Veća riba jede manju ribu. Ako zatreba izmisliće neko novo pravilo i rešen problem.Ja navijam za ovakve incidente,to diže formulu iz učmalosti.

sljupic

pre 9 godina

Čitam ove komentare bivših Vettelovih i Schumacherovih navijača, pa se setim Bate Stojkovića kad kaže: "Die beste, die beste, najbolji, nemačka medEcina je najbolja na svetu..." Rosberg je pokazao kao i svi njegovi prethodnici da se do titule može doći samo ako si jako prljav vozač, imaš dobra leđa, podršku sudija i auto za klasu bolji od drugih... Pre tačno 30 godina u svojoj debitantskoj sezoni Senna je sa 13. pozicije stigao na prvo mesto pritom obišavši Laudu i Prosta i to u kršu od Tolemana, ali su sudije zbog jake kiše prekinule trku i Prost je pobedio (kako ovo zvuči poznato, zar ne?) Zbog toga se ne treba čuditi bilo čemu jer se ovde vrti ogroman novac i tako da na kraju imamo Vettela koji ima više titula od Senne!?! Tako će da bude i sa Rosbergom koji je ispodprosečni dosadni vozač, ali sa nemačkim pasošem i poznatim prezimenom, koji bi, kada bi vozio neki lošiji auto, gutao prašinu iza Kamuia Kobayashija.

Хумска БГ

pre 9 godina

Ово је сад већ постало озбиљно.Ово су крупне речи и јако, јако тешке оптужбе.Ако је истина Розберга треба дисквалификовати из шампионата али све ми се чини да ће бити нешто типа "погрешан превод, речи извучене из контекста" и слично.Да ли је Нико толики магарац да се заинатио због Мађарске? Не верујем.Да је урадио намерно, па можда и јесте(колико само има таквих ситуација код возача па ми немамо појма о томе) али да то призна... Не знам али ја очекујем деманти, на овај или онај начин.

F1fan

pre 9 godina

I šta sad misliti o umišljenim Nemcima.Svi hoće da budu Šumaher ali ne ide to tako.Rozberg nema materijala za šampiona, a i Fetel iako ima 4 titule čim nema superioran bolid ništa od rezultata.Šumi nije uvek vozio Ferrari, a njegove vožnje su bile očigledna nastava znanja i talenta. Ovi su obojica nikakvi.Rikardo, koji se kalio u slabijim bolidima zasluženo pobeđuje, sve što je do sada uradio u F1 "krvavo je zaslužio".

Her Zivota

pre 9 godina

(Mobil 1, 24. avgust 2014 18:29)

Sta ima da se cudis ?? Pre nedelju dana vlasnik tog sporta plati sudu 100 miliona evradi da obustave dalji proces protiv njega, tako da sve je moguce ! A sto se tice ovog, malo mi je cudno, imali su sastanak i Lui odmah istrcao i izlajao se ''E namerno me udario'' ?! Sutra ocekujem naslov, Niko-nisam ga namerno udario, pa onda izjava sefa ekipe, Toto-u ekipi je odlicna atmosfera, ili tako neku bljuzgotinu !! A sto se tice kazne za Magnusena, to je bez komentara, Hamiltonov zastitni znak je, a i mnogi vodeci to rade, izguravanje protivnika sa staze prilikom preticanja, ali dobro znas da pravila nisu ista za sve, odlican primer ti je prosla trka cini mi se kada je Perez postavio brzi krug u kvalifikacijama, pa mu je krug ponisten zato sto je sa sva 4 tocka izleteo sa staze, a u sledecem krugu Rozberg uradio potpuno identicnu stvar i krug mu je naravno priznat, to je jedan mali primer, ali u ovom ''sportu'' takvih, i mnogo tezih ima milion !!! I to sto me najvise iritira u F1 je to sto dovoljno dobar automobil od prosecnog vozaca pravi nekakvu zvezdu svetskog sporta, Rozberg je poslednji primer...Zar neko stvarno misli da ce neko dozvoliti da uz ovako dominantan automobil u Nemackoj ekipi sa Nemackim proizvodjacem i Nemackim vozacem jedan Britanac bude sampion ??

Dragan

pre 9 godina

@santa justa
"Ok, samo setih Luisovog namernog "malo duzeg" ostanka u boxu dok je Alonso cekao kao budala ispred jos dok su vozili za Mclaren. Ostalo da ne pominjem. Sve se vraca. Ja sam inace fan Raikonena.
(santa justa, 24. avgust 2014 21:14)"

Pretpostavljam da se ovde misli na trku u Mađarskoj 2007 g. Upravo se suprotno tada desilo (evo i link pa pogledajte: https://www.youtube.com/watch?v=s3SUidn2LNg), mada mi je baš zanimljivo to da je "Alonso čekao kao budala ispred"; kako ga je Hamilton blokirao ako je Alonso bio ispred?
A što se današnje situacije tiče i tvrdnje nekih komentatora ovde da "Hamilton njega udara", s obzirom da je Hamilton bio za celu dužinu bolida ispred, kako je to Hamilton udario Rosberga koji je bio iza?

Filip

pre 9 godina

o Boze kakvih gluposti ovde procitah! Sumaher je klasa za sve ove vozace sada, pricati kako je imao zaledjinu i zbog toga dominirao godinama, moze da napise neko ko se ne razume u formulu. Covek je prosto bio rodjen za to, znao je do detalja sve o svojoj formuli, sve. Da li Benetonov bolid bio toliko dominantan pa je zato osvojio dve titule sa njim?

UFO grlo nos

pre 9 godina

@ bobo mk

A sta se to videlo na kvalifikacijama? Hamilton je pogrešio i zato je Rozberg bio ispred njega a ne zato što je bio brzi. Jel se neko seća nekog spektakularnog rozbergovog obilazenja ?

123

pre 9 godina

Zanimljivo. Mislim da je ono bio trkački incident prilikom pokušaja PRETICANjA (koje je možda bilo preoptimistično), a ne OBILAŽENja.

Čudi me da ovoliki znalci koji prate trke Formule 1 ne znaju razliku između preticanja i obilaženja. A ni naši cenjeni komentatori takođe. U Formuli 1 nema obilaženja, osima ako neko ne zaustavi bolid na stazi pa ovi ostali moraju da ga obiđu. U F1 se pretiče.

A i ako Kimi ne može da se bori za titulu, manje mi je važno ko će je i osvojiti.

Миленко

pre 9 godina

Švabo je to, iako finskog porekla. Kad se postavi cilj, ide se preko svake granice. Čak ni veliki Šumaher nije prezao od toga da namerno spreči protivnika da dođe do bodova, žrtvujući i svoj plasman. Ne mislim naravno, da su svi Nemci takvi, niti da je to samo njihova osobina, ali često ambicija dovede do odbacivanja svih obzira.

Kop

pre 9 godina

Ček, ček, neko i tebe da nauči pameti. Hamilton je vozač sa najviše incidenata od svih aktuelnih vozača.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bobo mk, 24. avgust 2014 19:57)

To da li ima najviše incidenata je diskutabilno ali u svakom slučaju je kažnjavan za iste za razliku od nekih koji nisu.

HanSolo

pre 9 godina

Magnusenova kazna je sa svim tačna.. Nema nikakve veze sa tim da je Alonzo champion.. Vi što to pišete niste upućeni u pravila.. Piše da ako ti je rivalski auto na istim nivou na stazi kao tvoj onda mora da se ostavi jedan bolidni prostor.. To sigurno više puta Magnusen nije uradio Alonzu a na kraju i svom timskom kolegi Batonu.. Više nego tačna kazna..

Vojvodinac

pre 9 godina

Važno je reći da su incidenti poput ovoga nešto što definitivno kvari spektakl F1!!
Ko je kriv, nije sasvim jasno!?
Hamilton je svakako atraktivan i sposoban vozač, izuzetnog umeća, ali takođe ponekad i izuzetno agresivan u dobrani pozicija, setite se samo prošle trke, kada je praktično čuvao leđa Alonsu, na koji je to način radio, i kako je Rikardo uspeo da ga obiđe (napokon) bez obzira što je bio u neuporedivo boljoj poziciji, Hamilton je bio nepotrebno agresivan u odbrani pozicije moj je utisak.
Rosberg ovakvim postupkom prema timskom kolegi svakako postaje omražen vozač, dodajte još prošlu trku kada se žalio timu preko radija zašto ga Hamilton ne propušta vozivši 3-4 sekunde iza njega... To nisu stvari za takmičenje ovog ranga, i svakako ne postupci nekog ko pretenduje na tron F1, bilo bi sramota.
Svetla tačka trke (i prethodne dve) Danijel Rikardo, kome mogu poželeti sve najbolje, i radujem se takvim vozačima u F1 šampionatu.

Bre

pre 9 godina

Evo snimka kako Magnusen izgurava Alonsa na pravcu https://www.youtube.com/watch?v=v-FQ_uLqfGw , zgog ovoga ga je pretekao Baton. Evo snimka kada ga je u paralelnoj vosnji Magnusen izgurao iz krivine http://youtu.be/tOa4j4wAI3Q?t=30s , zbog ovoga ga je pretekao Fetel. Nema snimka prvog incidenta inace bi okacio i njega.

Nažalost

pre 9 godina

Moramo svi da shvatimo da ovo nije samo takmičenje vozača već i takmičenje konstruktora i da se, kao i u svakom sportu, sve vrti nažalost oko para. To je defacto činjenica i treba je prihvatiti. Zadnjih 15-ak godina me to nervira, jer sam navijao za Hakkinena, a sada za Raikkonena ali moram prihvatiti da u današnjoj eri F1 nije presudno kakav si vozač već u kom timu voziš i koliko taj tim ima para da razvija bolid. Schumacher je takav primer i Vettel je čist primer, dok je Red Bull imao najbolji bolid i on je bio najbolji, sada ga nema nigde. Takodje i Rozberg, do prosle sezone je bio prosecan vozac sad odjednom kandidat za titulu. Niko ne kaze da su oni losi vozaci jer da su losi ne bi stigli tu gde jesu. Sto se tice Rosbergovog ponasanja i to je logicno, u novoj eri turbo motora Mercedes se najbolje snasao i ovo je mislim prva i poslednja prilika da Nico osvoji titulu i to i on sam zna, Hamilton je vec ima pa je logicno ko vise grize. Ne verujem da ce Red Bull i Ferrari dozvoliti da i sledece sezone gledaju Mercedesove bolide daleko ispred sebe. Sve ostalo su teorije zavere, da je Ferrari povlascen kod FIA, da se favorizuju Nemci ali ako i ima toga i to treba prihvatiti jer je u svakom sportu tako. Mesiju se svaki kontakt svira faul, ostalima ne. Realu se gleda kroz prste kad igra protiv Elchea i tako je i u F1, nazalost. Kao i u životu i u sportu i u F1 ko ima najvise para taj je superioran i na vrhu, i po njemu se kroje pravila, nažalost.

Djox

pre 9 godina

@Filip
U Sumaherovo (ferarijevsko) vreme situacija je bila identicna kao za vreme dominacije Red-Bula. Sumaher je naravno bolji vozac od Fetela ali da je poredjenje snaga timova dobro nema sumnje.