Subota, 23.08.2014.

11:44

Spisak igrača SAD za Mundobasket

Direktor nacionalne organizacije Sjedninjenih Američkih država Džeri Kolanđelo saopštio je konačan spisak igrača za Svetsko prvenstvo u Španiji.

Izvor: MN

Spisak igraèa SAD za Mundobasket IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

neko

pre 9 godina

Do sad je reprezentacija USA uvek bila veliki favorit ali su ipak izgubili od Yugoslavije,Litvanije,Grcke,Argentine,Italije,Spanije(mozda od jos neke reprezentacije) pa ne znam zasto su i sada svi tako sigurni da su oni nepobedivi? Verujem da bar tri reprezentacije imaju sansu da ih pobede i sada.

shazam

pre 9 godina

A ne verujem koliko su se uprpili od
one price o Spanskim centrima, 4 komada su nagurali u ovaj tim, a ne nadjose mesta za sutere na krilu poput Parsonsa i Korvera za koje se onoliki ugovori odvajaju u nba. Tu je Derozan jedino, mada nije on ta klasa u zatrpavanju kosa sa distance u kratkom roku kad zatreba da se razbije evropska zona recimo (a sta bi drugo Spanci igrali, kad mogu Rouza i Hardena da sacekaju M Gasol i Ibaka pod kosem.

Uros

pre 9 godina

Ima jedan mali problem sa ovom ekipom, to su sve igraci iz gubitnickih ekipa. Ni jedan kosarkas sa prstenom. Tako je i Karl pricao 2002 da su atletski superiorni, ali kosaka je igra sa loptom i pobedniciki mentalitet je ono sto odlucuje utakmice.

NastyB

pre 9 godina

Možda Ameri nemaju njihovu najjaču ekipu po imenima, nema Džemsa, Durantule, Mela, Lava, Hauarda...ali ko prati NBA zna da ovi igrači ni malo nisu naivni. Ima da se prošetaju kroz prvenstvo. Derika Rouza 1 na 1 ne može niko da čuva, znači moraće udvajanja i uvek slobodan igrač. Kad su Kari, Harden i Irving na terenu zonska odbrana je samoubistvo. Pod košem Kazns, Dejvis, Dramond ima da dominiraju kao od šale nad svima. Braća Gasol su suviše matori za ovu trojicu od kojih je KAzns sa 23 godine najstariji. Jednostavno, fino izbalansiran tim sa kojim nema ko da se meri.

odakle pare?

pre 9 godina

Da igra ona nasa ekipa iz `96 ili 2002 lagano bi dobila ovu ekipu.Ali to je proslost,dajmo podrsku nasim momcima,verujmo u njih.Pozdrav svim ljudima dobre volje:)

Gooran

pre 9 godina

Ma sta se lozite na Americke igrace. Ne tako davno gubili su mnogo utakmica i ostajali bez medalja sa mnogo jacim igracima u timu. Sa samo malo srece Spanija ce ih razvaliti sa 20 - ak koseva razlike.

goranxx

pre 9 godina

Cudi me ovoliko neznanje u komentarima u zemlji koja voli i razume basket. Ocigledno se u Srbiji posle cuvenog Sakramenta ne prati NBA vise. Americka reprezentacija je ODLICNA, dobro izbalansirana i sa fenomenalnim pojedincima. Nisu nepobedivi ali su ubedljivo najaci, jedina opasnost je neuigranost i kup sistem koji nedozvoljava los dan. Danas svi igraju basket i dovoljno je da jedna suterska ekipa poludi u nokaut fazi i da stvori probleme.
Svako ko prati NBA i basket uopste a realan je zna da u Atlanti kada smo ih dobili(kad je Gurovic "poludeo") Amerika je imala 5 puta losiju ekupu od ove. Pa ljudi moji tad je glavni igrac bio Deandre Miler (uz Pol Pirsa i matorog Redzi MIlera) koga se mnogi sada i ne secaju a igrao je pleja i resavao zadnje napade. Lik koji nije ni do kolena ni Irvingu ni Kariju. Tako da nemojte se zanositi....

Griffin

pre 9 godina

Ja sam se uvek divio NBA igracima jer kucaju kad ne znaju sta ce drugo..A nas Braduljica igra tamo pa i dalje pokusava da polaze i u 50& zajebe da izvinete.Gade mi se centri koji ne kucaju,kucajte makar tablu slomili!!!

ManuGinobili

pre 9 godina

Ameri mogu ovako da se ponasaju i salju ovakve ekipe jer trenutno u svijetu nema reprezentacije koja bi mogla da im se ravnopravno suprotstavi kao sto je to bio slucaj do sada...Srbija je odavno samo prosjek,Argentina je prestara,Spanci su prosli svoj zenit,Grci se podmladjuju,Francuzima ne igra Parker...sve ove ekipe da su na vrhuncu bi mogle ravnopravno da igraju sa ovim Amerima,a recimo Spanci sa OI iz Pekinga ili Londona bi bili cak i favoriti u tim utakmicama...jesu Ameri pojedinacno jaci,ali nije ovo turnir 2 na 2,uigranost i iskustvo su jako vazni a tu su ostale ekipe u prednosti...ovako su dobra ekipa ali nisu vanzemaljci-ako dodje do projektovanog finala sa Spancima ne bih se bas kladio na njih,jesu Spanci prosli zenit ali domaci teren moze da bude velika prednost,o iskustvu i uigranosti da ne govorim...Ameri nemaju vodju,nekoga kome ce dati loptu kada zagusti-kao sto je to bio Durant na proslom prvenstvu u Turskoj-to ce im biti najveci problem uz neiskustvo i neuigranost...ali imaju i jednu veliku prednost-do sada su ih evropske i ostale ekipe dobijale na racun njihovog slabog suta za tri poena,tako sto bi stajali u zonu i pustali ih da sutiraju nesmetano i promasuju...e ovaj put to nece biti slucaj,sad ce im to biti glavno oruzje-evropska trica je (bukvalno) kao slobodno bacanje za Currya i Thompsona,tu je jos i Irving...bice zabavno gledati kako Ameri tuku Evropljane njihovim oruzjem ;)

Fleu

pre 9 godina

Opet nema ko amerima da parira, jeste da ne igraju top 5 igraca LBJ, KD, CP3, Entoni i Hauard, ali i ovaj tim je daleko ispred svih ostalih, jedva cekam Rouza da krene starim putevima MVPa!!

marko_bgd

pre 9 godina

ovo što su oni pokupili to je škart NBA lige, nema šanse da uzmu zlato, proće gore neg 2002
(Yugoslaven, 23. avgust 2014 14:32)

vidi se da si cuo samo za lebrona dzejmsa i mozda eventualno za durenta

$$$

pre 9 godina

Pa i mi smo dobijali taj drim tim sa igracima koji se nisu proslavili u tom cirkusu od NBA lige.
(Mrmot, 23. avgust 2014 15:38)

Na prmer,Divac i Stojakovic. Jel tako?

Dejan.M...

pre 9 godina

uf, da hoce bit kao 2002 u 1/4 finalu, samo ovaj put u finalu! da nas komentator opet kaze: ako hoce bolje, moraju i poslat bolje... :-D znam da nije bas realno, al'smo srbi i ovo je kosarka, sto da ne?!? ja cu se nadat i navijat do sadnje sekunde, pa sta bude... (izvinite pravopis, rodjen sam u njemackoj)

Septicar

pre 9 godina

Ma to je truba tim u odnosu na nase i proplupalog Saleta igracine (debile)??? Ha,ha,ha... Mogli bi da nam daju jedno 30 poena razlike i da nas oderu sa isto toliko, ili da igraju sa 4 igraca i da nas opet oderu koliko zele???

nz

pre 9 godina

Ne znam koliko neko može da bude glup ili drzak da tim u kome igraju Rouz, Harden, Dejvis, Kari nazove trećerazrednim ili kršom. Ovo je ekipa za zlato, ako budu igrali ozbiljno celo prvenstvo uzimaju zlato gotovo sigurno.

paint in black

pre 9 godina

USA prvi favorit..Od svih su jači na svim pozicijama.Brkovi Curry,Erving i Rose za dve klase bolji od Spanaca...Braća Gasom,limitirano upotrebljiva u duelima sa mladjim američkim centrima.Pa u Gasol nema onu gipkost,brzinu i kreativnost kao pre nekoliko godina,Mark je solidan NBA igrač,ali nije ni u prvih pedeset tamo,Rudy F. nije winner,da jeste Real bi osvojio Euroleaugue...Posebna priča što U SA kod kuće ima još jedan bolji tim,sa Lebronom,Durentom,Anthonyijem,Howardom,Westbrookom,Lenardom,Chrisom Paulom,Boshom..

Stavros84

pre 9 godina

Naravno da mogu i bolji tim da sastave. Ali to najvise rade na olimpijadi jer im tamo treba zlato da bi se takmicili sa Kinezima i Rusima. Na svetskim prvenstvima u kosarci ne salju nikad najbolji tim. Nemaju sta da dokazuju posto ceo svet zna da je NBA najbolji. Ne kazem ja da ostatak sveta ne zna da igra kosarku ali jednostavno je tako, najbolji tim USA ce uvek pobedjivati najbolji tim drugih zemalja. Cak se ponekad i nasalim da su rasturili SFRJ da ne bi bilo gusto 92 na olimpijadi sa sve Jordanom, Birdom i ostalima posto je i sam Magic Johnson rekao da ce biti gusto i da se jedino tog sastava plasi. Sto se tice sudija naravno da ce svirati korake ali barem 50% ce progledati kroz prste pa i na licne kao i uvek.

Nikola K

pre 9 godina

Respektabilan sastav,nije najbolji moguči ali dovoljno dobar.Osim Mason Plumlee-ija svi su mi poznati i manje više su lideri u svojim klubovima.Pogledao sam za Mason Plumlee-ija, igra centra,i u video snimkama,izgleda da ni on nije loš,uostalom niko ne može biti ko igra za SAD.
Neču reči,kako če se prošetati do zlata ali svi mi znamo da su glavni kandidati.

akajea

pre 9 godina

U reketu je Spanija daleko jaca, nisu upucen ali uopste. Ibaka je delio banane i Dramondu i Kazins-u u ligi kao od sale, Stariji Gasol ce se igrati sa njima u reketu, dok ce Mark na snagu gurnuti sigurno 10-ak poena. Ako budu igrali USA i Spanija, ocekujem 40+ poena Spanije ispored reketa, sa druge strane Ameri ce biti isprovocirani Fernandezom samo tako, to bi voleo da vidim kako ce im prodavati sitne kontakte. Sve u svemu Spanija je igrala celu utakmicu manje vise egal na OI, protiv ekipe koja je bila da se ne lazemo troduplo jaca nego ova daanas Amerike.
(@Novosadjanin, 23. avgust 2014 14:15)

Da, troduplo jača, po imenima, kao i što je real po imenima jači od atletika pa smo videli sinoć šta se desilo.

blazenko

pre 9 godina

Al se lozite na Shpaniju i Ameriku ccc...Npr.Grke niko ne pominje a da im igraju Spanulis i Sofo bili bi kandidati za medalju i ovako su jaki pakleno ali nijedni nemaju ono sto mi imamo a to je srce,cutimo i gazimo:)

Jeremija

pre 9 godina

Amerikanci lagano osvajaju. A poređenje Fernandeza,Navara,Rodrigeza sa Irvingom,Hardenom,Rouzom je najblaže rečeno komično. Obrva Dejvis će da pravi haos u reketu, ni tri Gasola njega ne mogu čuvati...

Mrmot

pre 9 godina

Novosadjanin,

to sto Navaro,Rodrigez,Fenrandez i ostali nisu nista pokazali u NBA ne znaci da su losiji od Amerikanaca.Oni igraju glavom a ne na sirovu snagu.Osim toga naravno da ce americki kosarkas imati prednost u NBA nego stranac pa cak i da je losiji od njega. Osim toga na OI 2012 u Pekingu Spanci su bili skroz ravnopravni sa Amerikancima koji su tada bili u najjacem sastavu(LBJ,KD,KB,CP,RW,CA).Da imaju boljeg trenera ja sam siguran da bi dobili SAD u kakvom god sastavu ovi dosli jer kosarkase imaju.Pa i mi smo dobijali taj drim tim sa igracima koji se nisu proslavili u tom cirkusu od NBA lige.

@Novosadjanin

pre 9 godina

U reketu je Spanija daleko jaca, nisu upucen ali uopste. Ibaka je delio banane i Dramondu i Kazins-u u ligi kao od sale, Stariji Gasol ce se igrati sa njima u reketu, dok ce Mark na snagu gurnuti sigurno 10-ak poena. Ako budu igrali USA i Spanija, ocekujem 40+ poena Spanije ispored reketa, sa druge strane Ameri ce biti isprovocirani Fernandezom samo tako, to bi voleo da vidim kako ce im prodavati sitne kontakte. Sve u svemu Spanija je igrala celu utakmicu manje vise egal na OI, protiv ekipe koja je bila da se ne lazemo troduplo jaca nego ova daanas Amerike.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Ovi što pišu da Amerikanci neće uzeti medlaju, da su slabiji od Španije isl. da li oni uopšte prate NBA ligu. Rekao bih da ne, jer da prate znali bi da ovi američki igrači imaju strašne učinke i minutaže u istoj. Znači NBA španske igrače znaju dok su igrali u Evropi, ali očigledno ne znaju da su svi ti igrači izuzev Gasola za klasu ispod ovih američkih.Ko ne veruje i ko ne prati NBA neka pogleda statistiku, prosto ne znam šta drugo da kažem. Mogu amerikanci da budu slabo motivisani, u očajnoj formi isl. ali igrački oni su ubedljivo najjača ekipa a to je najvažniji faktor u pohodu na zlato.Pre nekliko dana sam napisao da se nekako napravila priča da su Amerikanci skrpljeni, a to nema blage veze. Oni su pažljivo odabrali igrače i za širi spisak a evo i ovaj.Jedino Amerikanci mogu da se igraju sa sastavom i da pucaju na zlato, jer imaju ogroman broj vanserisjih košarkaša.Jesu se poigrali sa sastavom ali nisu se preigrali, jer ponavljam ovi igrači su top klasa NBA lige.Ja bih najviše voleo da Srbija opere sve sa 30 razlike i postane prvak sveta i navijaću svim srcem samo za naše, ali ipak treba biti realan.Naš selektor kaže da imamo određene šanse za medalju, šta treba onda da kaže selektor USA osim da treba dominantno da se prošetaju do zlata.

Carletto

pre 9 godina

Bolji su po tome sto Harden u NBA ligi daje 27 poena prosecno, a Rodrigez u evroligi ni 12 poena prosecno. Spanija moze da parira SAD-u na centarskim pozicijama gde su braca gasol i Ibaka cak je mozda tu i jaca, ali na bekovskim i krlinim pozicijama nemaju sta da traze.
Uzgred treba pomenuti da je ovo mozda 3. tim Amerike, ljudi dolaze bez 3 najbolja igraca: Karmela, Duranta i Dzejmsa. A da samo Durant igra oni bi se prosetali do zlata ili bi mozda neko pitao: " po cemu je to Durant bolji od Rodrigeza i Fernandeza " pa bi se svi ovde smejali.

Novosadjanin.

pre 9 godina

twister,

bolji su po kosarkaskom znanju jer su rodrigez, navaro, fernandez imali gotovo minorne uloge u NBA. Mladji su, bolja statistika, bolji odbranbeni igraci...Od Marka Gasola se ovde pravi O Nil a covek trenutno nije ni medju prvih 30-40 igraca na svetu... Ibaka ce biti najveci problem, ali taj covek nije ni medju prva tri u svom timu. Ovi igraci koje si nabrojao su dobili sansu da igraju NBA a odgovor kako su se tamo snasli naci ces kada pogledas koliko njih i dalje igra tamo. Da se razumemo Spanija ima sansu, ali reci da su favoriti protiv USA je degutantno. To mogu reci samo ljudi koji ne prate dovoljno kosarku. USA ima na svakoj poziciji 3 vrhunska All star igraca i vrhunskog trenera. Mogu samo da se nasmejem na tvoje uporedjibanje Navara i Fernandeza sa Roseom, Karijem, Irvingom, Gejom...Strasno.

nekle

pre 9 godina

Ta ista spanija je dva olimpijska finala zaredom mrcila amere do zadnjeg minuta, dala im po 100 poena u oba meca, radili ali-jupove, kucali itd itd, i to sa sve Durentom, LBJ, Brajantom i Entonijem, Hauardom u timu koji su realno prve zvezde i petorka USA.
Kazite mi koja je repreztnacija to iakda uspela?!
Jedno je da nekog mrzis kao sto vecina ovde ne podnsoi spance, ali malo objektivnosti i realnosti molim.
E sad ako je ta spanija ovako mrcila prvi drim tim amerike, zasto ne mzoe ovaj 3-4 tim amerika da tuce ta ista spanija jos kod kuce?!

oki

pre 9 godina

jako oslabljena ekipa SAD... samo bez Durenta i LeBrona nema im trecine tima , a i Derik Rouz se tek oporavio tako da vrv nece igrati dobro kao pre dve godine...

This is Anfield

pre 9 godina

Lilard je sjajan igrač, ali prednost je data Irvingu i Kariju što je za mene razumljivo, a Rouz je tu da se razigra za NBA, reprezentacija mu je velika podrška :-)

Mančester junajted

pre 9 godina

Otkud ameri sad forsiraju 3 klasična centra u ekipi. Na prošlom svetskom im je Odom kao zamena Čendleru igrao peticu. Ima tu zvučnih imena ali ovo nikako se ne sme nazvati drim tim kada budu ovo osvojili, iako su im igrači ubedljivo najkvalitetniji od svih.

Kopanja

pre 9 godina

Nikome ko prati ozbiljnije Nba nije cudno sto je otpao D.Lilard. Jasno je kao dan d aje on za klasu bolji igrac od Irvinga,ali Kajrija je coach K trenirao na Duke University,i nije poszojao ni promil sanse da izmedju njih izabere Demijana.
Parsons,hejvord i Korver su najmanje ,,zvezde,, u rotaciji od 16 igraca i prosto je prirodno da kao takvi u americkom nacinu selektiranja otpadnu sa spiska.
Ni ja ne volim Spance,ali ko god kaze da ova njihova ekipa ne moze da dobije Usa,grdno se vara...

vlada

pre 9 godina

Košarka je timska i igra i sve zavisi od uigranosti.
Iako sada nemaju Durenta, koji je realno sam osvojio olimpijadu, ova ekipa ako bar malo bude uigrana, oduvaće sve na ovom prvenstvu pa i te famozne Špance!

Mrtvo_more

pre 9 godina

Onaj ko kaze da su Spanci favoriti nema pojma,jedino su jaci na 5 zbog Mark Gasola,inace na svim ostalim pozicijama su dosta slabiji.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Broxigar, 23. avgust 2014 12:34)
A ni na 5 nisu jaci, Demarcus Cousins im je na 5, igra za SAcramento, statistika double double (20 i vise po mecu) snazan, visok i super sut i sa poludistance.

delfin

pre 9 godina

Klinci koji se ložite na NBA znajte da su ameri gubili više puta i sa jačim sastavima tako da budite sigurni da neće nikog pokidati.Sreća njihova pa do finala ne mogu na Španiju,Grčku,Argentinu a i Srbiju da vide šta je košarka na rezultat.Izbaciće njih Litvanija nadam se

Srki

pre 9 godina

@boston
Rondo je rekao nekoliko puta da nece da igra za reprezentaciju. Poslednji put je to ponovio pred olimpijadu kada je rekao nesto u fazonu: postujem reprezentaciju i sve igrace koji se odazovu pozivu, ali sezona je naporna a ja volim svoje leto.

Dragutin

pre 9 godina

Nije losa ekipa zlato je sasvim moguce sa ovakvim igracima ali to im zavisi od kohezije i kvaliteta priprema.Previse su malo vremena imali da se uigraju a nisu ovaj put puni defanzivnih monstruma.

sofronije

pre 9 godina

Ne pratim NBA vec mnogo godina, i nemojte me kriviti za neobavestenost ali ja sam iz cele ove ekipe cu samo za ovog Rouza iz Cikaga... A i za njega sam cuo jer je imao neku tesku povredu...
I verujem da kada bi sve ostale reprezentacije bile kompletne da Ameri ne bi ni stigli do finala... Ovako, bice gusto... Francuzi imaju problema sa otkazima igraca, Spanci su kvalitetni i sigurno mnogo bolje uigrani od svih ostalih ali su realno vec matori, Litvanci, Grci, Rusi, Hrvati, Turci i mi vec dugo nismo taj nivo... mada, mozda neko i bljesne... Svakako navijam za nase, i protiv Amera i Spanaca, jedino u njeihovom medjusobnom duelu cu biti prisiljen da navijam za Spance...

Robi

pre 9 godina

Sta se svi lozite sto je ispao Lilard, koja je pornta?! Fenomenalan igrac, ali nije sad neopisivo bolji od jednog Rouza, Karija i Irvinga..ili su ga trebali ostaviti i pozvati jos 2 play-a za svaki slucaj?... Sasvim racionalna selekcija!

Novosadjanin.

pre 9 godina

I dalje mislim da su prvi favoriti. Prva petorka
Pg Irving
Sg Harden
Sf. DeRousen
Pf. Obrva
C. Kasins(Dramond)

Na svakoj poziciji jaci od Spanaca. Izmene ne bih ni komentarisao... Spancima ulazi Navaro sa druge strane Kari, Derik Rouz. Spancima Abrinjez. sa druge strane Klaj Tompson. Nisu za uporedjivanje.

Nije ovo toliko jako kao sto ce biti na OI ali ni Spanci nisu kao pre dve godine, Gasol je mator, Navaro, Rejes... Osim toga Spanija je izgubila od Francuske proslo EP a bilo je 90% ovih igraca.

Naravno sada ce argumenti domaci teren, pravila, uigranost... Jos bih dodao jak argument u korist Amerike a to je trener.

Jeremija

pre 9 godina

Iako je prethodnih dana većina forumaša davala šanse Španiji da pobede USA u finalu, mislim da ipak nemaju neke realne šanse. Čudi me izjava Kokoškova, koji je odličan poznavalac američke košarke, da Španija može do titule pored ovakvog sastava Amerikanaca. Ovde se samo za Plamlija može reći da nije neka klasa od igrača, on im je sigurno i najslabija karika ali su zato ostali jezivo dobri igrači. Nije im tu Durent, Karmelo, Lebron, Hauard, Brajant ali su zato Irving, Rouz, Harden, Dejvis, Kari za dve klase bolji od svih ostalih igrača na prvenstvu. Neki se pozivaju na Gasola?! Pa taj čovek ima 34 godine, obrva Dejvis će da briše parket sa njim...Mnogi još uvek nisu svesni da su evropska i NBA košarka dve različite dimenzije, svaki prosečan NBA igrač bi bio među najboljima u Evropi. Sve u svemu, Ameri osvajaju prvenstvo i to siguran sam, na veoma ubedljiv način. Živi bili pa videli!

Ivan NS

pre 9 godina

@ Žljebac,

DeMar DeRozan je brutalan, to sam juče pisao. Ali, nije mi jasno kako je mogao da ispadne Damian Lillart. Odličnu sezonu je imao.

dzukac

pre 9 godina

Znači Lilard otpao... Šteta, jeste da na pleju imaju Rouza, Irvinga i Karija ali mislim da je Lilardu trebalo naći mesto u timu, pogotovo zbog toga što se Rouz tek vratio. Bekovi Harden, Tompson i DeRozan, Gej kao jedino klasično nisko krilo, Dejvis i Farid četvorke i Kazins i Plamli (kakvom li je on vradžbinom upao u tim...) centri.
Sve u svemu 7 igrača sa prosekom od preko 20 poena u protekloj NBA sezoni, plus trojica solidnih sa oko 15 poena, rekonvalescent Rouz i rupa Plamli.
Ono što je po meni problem je to što osim Rouza nemaju vođu i komandanta na terenu koji će im biti neophodan protiv ozbiljnijih taktički disciplinovanih ekipa. Olakšavajuća okolnost im je što takve ekipe neće sretati najverovatnije do polufinala a tu bi eventualno Litvanija mogla da bude jako ozbiljna prepreka ako ne prevagne već legendarni Kazaluskasov maler. Ako dođe do projektovanog finala sa Španijom (ja ću ipak biti nerealan i navijati za finale Srbija-Litvanija) amerikanci će imati prednost u spoljnoj liniji ali bi Gasol i Ibaka mogli da donesu prevagu pod koševima.

profa

pre 9 godina

Jeste da sam prestao aktivno da pratim NBA, ali samo 4 imena sa spiska povezujem sa likom. :) Ostale ne poznajem, dosta marketinski slaba ekipa. Sigurno je da su ektremno kvalitetni i da ce biti pravi tim sa ozbiljno podeljenim ulogama.

sabajle

pre 9 godina

Nista narocito.
Jedino su na poziciji pleja vrh, ostalo pogotovu krila i centri ni u prvih 3.
Samo se bojim sudijskih nepravda, a mi ako ocemo do finala moramo i preko francuske i preko spanije.
Ako su pogurali tursku 2010, zamislite kakva ce tek pomoc biti spancima.
Sve je zamisljeno za finale USA-Spanija jadno.
Nadam se ipak da ce Djordjevic biti ta energija koja bi mogla da pogura ove nase do kraja.
Sale je gomilu meceva resavao samo svojom pojavom.

JzMa

pre 9 godina

kada budu pocele sudije malo vise da gledaju korake nosene lopte i tako dalje i kada NBA igraci na OI budu povrgnuti kontroli onda cu da kazem da su najjaca selekcija na svetu ovako svako moze da uzme steroid i da bude najjaci pa ajmo prsa u prsa !!!!

Jim Beam

pre 9 godina

Mislim da je ovaj tim dobrim delom pravljen za potencijalni duel sa Španijom u finalu. Tu pre svega mislim zbog akcenata na centrima i papiranju braći Gasol i Ibaki (prethodnih godina su išli na prvenstvo samo sa Čendlerom), Žrtvovali su poziciju tri koju na drugoj strani igra Rudi Fernandez, a koga fizički mogu da čuvaju američki bekovi. Pre nego što kažete kako su loši, i bez 10ak zvezda, ovaj tim je za dve klase ispred Španije, a tri iznad svih ostalih. Jedino je pitanje koliko su uigrani i kakvo će suđenje biti u potencijalnom finalu protiv Španije (iako postoji realna mogućnost da Španci ne dođu do finala). Sve u svemu, biće interesantno gledati ih.

Juzni Front 012

pre 9 godina

E sad zamislite kakva je to ekipa kada nema mesta za najboljeg trojkasa Korvera, jednog od najboljih cistih poentera Hejvorda,jednog od najboljih all-around plejeva Lilarda koji je imao sezonu iz snova i Parsonsa (dobro za njega me ne cudi)

Novosadjanin.

pre 9 godina

I dalje mislim da su prvi favoriti. Prva petorka
Pg Irving
Sg Harden
Sf. DeRousen
Pf. Obrva
C. Kasins(Dramond)

Na svakoj poziciji jaci od Spanaca. Izmene ne bih ni komentarisao... Spancima ulazi Navaro sa druge strane Kari, Derik Rouz. Spancima Abrinjez. sa druge strane Klaj Tompson. Nisu za uporedjivanje.

Nije ovo toliko jako kao sto ce biti na OI ali ni Spanci nisu kao pre dve godine, Gasol je mator, Navaro, Rejes... Osim toga Spanija je izgubila od Francuske proslo EP a bilo je 90% ovih igraca.

Naravno sada ce argumenti domaci teren, pravila, uigranost... Jos bih dodao jak argument u korist Amerike a to je trener.

Ivan NS

pre 9 godina

@ Žljebac,

DeMar DeRozan je brutalan, to sam juče pisao. Ali, nije mi jasno kako je mogao da ispadne Damian Lillart. Odličnu sezonu je imao.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Ovi što pišu da Amerikanci neće uzeti medlaju, da su slabiji od Španije isl. da li oni uopšte prate NBA ligu. Rekao bih da ne, jer da prate znali bi da ovi američki igrači imaju strašne učinke i minutaže u istoj. Znači NBA španske igrače znaju dok su igrali u Evropi, ali očigledno ne znaju da su svi ti igrači izuzev Gasola za klasu ispod ovih američkih.Ko ne veruje i ko ne prati NBA neka pogleda statistiku, prosto ne znam šta drugo da kažem. Mogu amerikanci da budu slabo motivisani, u očajnoj formi isl. ali igrački oni su ubedljivo najjača ekipa a to je najvažniji faktor u pohodu na zlato.Pre nekliko dana sam napisao da se nekako napravila priča da su Amerikanci skrpljeni, a to nema blage veze. Oni su pažljivo odabrali igrače i za širi spisak a evo i ovaj.Jedino Amerikanci mogu da se igraju sa sastavom i da pucaju na zlato, jer imaju ogroman broj vanserisjih košarkaša.Jesu se poigrali sa sastavom ali nisu se preigrali, jer ponavljam ovi igrači su top klasa NBA lige.Ja bih najviše voleo da Srbija opere sve sa 30 razlike i postane prvak sveta i navijaću svim srcem samo za naše, ali ipak treba biti realan.Naš selektor kaže da imamo određene šanse za medalju, šta treba onda da kaže selektor USA osim da treba dominantno da se prošetaju do zlata.

Srki

pre 9 godina

@boston
Rondo je rekao nekoliko puta da nece da igra za reprezentaciju. Poslednji put je to ponovio pred olimpijadu kada je rekao nesto u fazonu: postujem reprezentaciju i sve igrace koji se odazovu pozivu, ali sezona je naporna a ja volim svoje leto.

profa

pre 9 godina

Jeste da sam prestao aktivno da pratim NBA, ali samo 4 imena sa spiska povezujem sa likom. :) Ostale ne poznajem, dosta marketinski slaba ekipa. Sigurno je da su ektremno kvalitetni i da ce biti pravi tim sa ozbiljno podeljenim ulogama.

Dragutin

pre 9 godina

Nije losa ekipa zlato je sasvim moguce sa ovakvim igracima ali to im zavisi od kohezije i kvaliteta priprema.Previse su malo vremena imali da se uigraju a nisu ovaj put puni defanzivnih monstruma.

Mrtvo_more

pre 9 godina

Onaj ko kaze da su Spanci favoriti nema pojma,jedino su jaci na 5 zbog Mark Gasola,inace na svim ostalim pozicijama su dosta slabiji.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Broxigar, 23. avgust 2014 12:34)
A ni na 5 nisu jaci, Demarcus Cousins im je na 5, igra za SAcramento, statistika double double (20 i vise po mecu) snazan, visok i super sut i sa poludistance.

Juzni Front 012

pre 9 godina

E sad zamislite kakva je to ekipa kada nema mesta za najboljeg trojkasa Korvera, jednog od najboljih cistih poentera Hejvorda,jednog od najboljih all-around plejeva Lilarda koji je imao sezonu iz snova i Parsonsa (dobro za njega me ne cudi)

Novosadjanin.

pre 9 godina

twister,

bolji su po kosarkaskom znanju jer su rodrigez, navaro, fernandez imali gotovo minorne uloge u NBA. Mladji su, bolja statistika, bolji odbranbeni igraci...Od Marka Gasola se ovde pravi O Nil a covek trenutno nije ni medju prvih 30-40 igraca na svetu... Ibaka ce biti najveci problem, ali taj covek nije ni medju prva tri u svom timu. Ovi igraci koje si nabrojao su dobili sansu da igraju NBA a odgovor kako su se tamo snasli naci ces kada pogledas koliko njih i dalje igra tamo. Da se razumemo Spanija ima sansu, ali reci da su favoriti protiv USA je degutantno. To mogu reci samo ljudi koji ne prate dovoljno kosarku. USA ima na svakoj poziciji 3 vrhunska All star igraca i vrhunskog trenera. Mogu samo da se nasmejem na tvoje uporedjibanje Navara i Fernandeza sa Roseom, Karijem, Irvingom, Gejom...Strasno.

Carletto

pre 9 godina

Bolji su po tome sto Harden u NBA ligi daje 27 poena prosecno, a Rodrigez u evroligi ni 12 poena prosecno. Spanija moze da parira SAD-u na centarskim pozicijama gde su braca gasol i Ibaka cak je mozda tu i jaca, ali na bekovskim i krlinim pozicijama nemaju sta da traze.
Uzgred treba pomenuti da je ovo mozda 3. tim Amerike, ljudi dolaze bez 3 najbolja igraca: Karmela, Duranta i Dzejmsa. A da samo Durant igra oni bi se prosetali do zlata ili bi mozda neko pitao: " po cemu je to Durant bolji od Rodrigeza i Fernandeza " pa bi se svi ovde smejali.

nz

pre 9 godina

Ne znam koliko neko može da bude glup ili drzak da tim u kome igraju Rouz, Harden, Dejvis, Kari nazove trećerazrednim ili kršom. Ovo je ekipa za zlato, ako budu igrali ozbiljno celo prvenstvo uzimaju zlato gotovo sigurno.

marko_bgd

pre 9 godina

ovo što su oni pokupili to je škart NBA lige, nema šanse da uzmu zlato, proće gore neg 2002
(Yugoslaven, 23. avgust 2014 14:32)

vidi se da si cuo samo za lebrona dzejmsa i mozda eventualno za durenta

vlada

pre 9 godina

Košarka je timska i igra i sve zavisi od uigranosti.
Iako sada nemaju Durenta, koji je realno sam osvojio olimpijadu, ova ekipa ako bar malo bude uigrana, oduvaće sve na ovom prvenstvu pa i te famozne Špance!

This is Anfield

pre 9 godina

Lilard je sjajan igrač, ali prednost je data Irvingu i Kariju što je za mene razumljivo, a Rouz je tu da se razigra za NBA, reprezentacija mu je velika podrška :-)

@Novosadjanin

pre 9 godina

U reketu je Spanija daleko jaca, nisu upucen ali uopste. Ibaka je delio banane i Dramondu i Kazins-u u ligi kao od sale, Stariji Gasol ce se igrati sa njima u reketu, dok ce Mark na snagu gurnuti sigurno 10-ak poena. Ako budu igrali USA i Spanija, ocekujem 40+ poena Spanije ispored reketa, sa druge strane Ameri ce biti isprovocirani Fernandezom samo tako, to bi voleo da vidim kako ce im prodavati sitne kontakte. Sve u svemu Spanija je igrala celu utakmicu manje vise egal na OI, protiv ekipe koja je bila da se ne lazemo troduplo jaca nego ova daanas Amerike.

Dejan.M...

pre 9 godina

uf, da hoce bit kao 2002 u 1/4 finalu, samo ovaj put u finalu! da nas komentator opet kaze: ako hoce bolje, moraju i poslat bolje... :-D znam da nije bas realno, al'smo srbi i ovo je kosarka, sto da ne?!? ja cu se nadat i navijat do sadnje sekunde, pa sta bude... (izvinite pravopis, rodjen sam u njemackoj)

goranxx

pre 9 godina

Cudi me ovoliko neznanje u komentarima u zemlji koja voli i razume basket. Ocigledno se u Srbiji posle cuvenog Sakramenta ne prati NBA vise. Americka reprezentacija je ODLICNA, dobro izbalansirana i sa fenomenalnim pojedincima. Nisu nepobedivi ali su ubedljivo najaci, jedina opasnost je neuigranost i kup sistem koji nedozvoljava los dan. Danas svi igraju basket i dovoljno je da jedna suterska ekipa poludi u nokaut fazi i da stvori probleme.
Svako ko prati NBA i basket uopste a realan je zna da u Atlanti kada smo ih dobili(kad je Gurovic "poludeo") Amerika je imala 5 puta losiju ekupu od ove. Pa ljudi moji tad je glavni igrac bio Deandre Miler (uz Pol Pirsa i matorog Redzi MIlera) koga se mnogi sada i ne secaju a igrao je pleja i resavao zadnje napade. Lik koji nije ni do kolena ni Irvingu ni Kariju. Tako da nemojte se zanositi....

Jeremija

pre 9 godina

Iako je prethodnih dana većina forumaša davala šanse Španiji da pobede USA u finalu, mislim da ipak nemaju neke realne šanse. Čudi me izjava Kokoškova, koji je odličan poznavalac američke košarke, da Španija može do titule pored ovakvog sastava Amerikanaca. Ovde se samo za Plamlija može reći da nije neka klasa od igrača, on im je sigurno i najslabija karika ali su zato ostali jezivo dobri igrači. Nije im tu Durent, Karmelo, Lebron, Hauard, Brajant ali su zato Irving, Rouz, Harden, Dejvis, Kari za dve klase bolji od svih ostalih igrača na prvenstvu. Neki se pozivaju na Gasola?! Pa taj čovek ima 34 godine, obrva Dejvis će da briše parket sa njim...Mnogi još uvek nisu svesni da su evropska i NBA košarka dve različite dimenzije, svaki prosečan NBA igrač bi bio među najboljima u Evropi. Sve u svemu, Ameri osvajaju prvenstvo i to siguran sam, na veoma ubedljiv način. Živi bili pa videli!

Robi

pre 9 godina

Sta se svi lozite sto je ispao Lilard, koja je pornta?! Fenomenalan igrac, ali nije sad neopisivo bolji od jednog Rouza, Karija i Irvinga..ili su ga trebali ostaviti i pozvati jos 2 play-a za svaki slucaj?... Sasvim racionalna selekcija!

Jeremija

pre 9 godina

Amerikanci lagano osvajaju. A poređenje Fernandeza,Navara,Rodrigeza sa Irvingom,Hardenom,Rouzom je najblaže rečeno komično. Obrva Dejvis će da pravi haos u reketu, ni tri Gasola njega ne mogu čuvati...

odakle pare?

pre 9 godina

Da igra ona nasa ekipa iz `96 ili 2002 lagano bi dobila ovu ekipu.Ali to je proslost,dajmo podrsku nasim momcima,verujmo u njih.Pozdrav svim ljudima dobre volje:)

Jim Beam

pre 9 godina

Mislim da je ovaj tim dobrim delom pravljen za potencijalni duel sa Španijom u finalu. Tu pre svega mislim zbog akcenata na centrima i papiranju braći Gasol i Ibaki (prethodnih godina su išli na prvenstvo samo sa Čendlerom), Žrtvovali su poziciju tri koju na drugoj strani igra Rudi Fernandez, a koga fizički mogu da čuvaju američki bekovi. Pre nego što kažete kako su loši, i bez 10ak zvezda, ovaj tim je za dve klase ispred Španije, a tri iznad svih ostalih. Jedino je pitanje koliko su uigrani i kakvo će suđenje biti u potencijalnom finalu protiv Španije (iako postoji realna mogućnost da Španci ne dođu do finala). Sve u svemu, biće interesantno gledati ih.

JzMa

pre 9 godina

kada budu pocele sudije malo vise da gledaju korake nosene lopte i tako dalje i kada NBA igraci na OI budu povrgnuti kontroli onda cu da kazem da su najjaca selekcija na svetu ovako svako moze da uzme steroid i da bude najjaci pa ajmo prsa u prsa !!!!

Griffin

pre 9 godina

Ja sam se uvek divio NBA igracima jer kucaju kad ne znaju sta ce drugo..A nas Braduljica igra tamo pa i dalje pokusava da polaze i u 50& zajebe da izvinete.Gade mi se centri koji ne kucaju,kucajte makar tablu slomili!!!

NastyB

pre 9 godina

Možda Ameri nemaju njihovu najjaču ekipu po imenima, nema Džemsa, Durantule, Mela, Lava, Hauarda...ali ko prati NBA zna da ovi igrači ni malo nisu naivni. Ima da se prošetaju kroz prvenstvo. Derika Rouza 1 na 1 ne može niko da čuva, znači moraće udvajanja i uvek slobodan igrač. Kad su Kari, Harden i Irving na terenu zonska odbrana je samoubistvo. Pod košem Kazns, Dejvis, Dramond ima da dominiraju kao od šale nad svima. Braća Gasol su suviše matori za ovu trojicu od kojih je KAzns sa 23 godine najstariji. Jednostavno, fino izbalansiran tim sa kojim nema ko da se meri.

$$$

pre 9 godina

Pa i mi smo dobijali taj drim tim sa igracima koji se nisu proslavili u tom cirkusu od NBA lige.
(Mrmot, 23. avgust 2014 15:38)

Na prmer,Divac i Stojakovic. Jel tako?

akajea

pre 9 godina

U reketu je Spanija daleko jaca, nisu upucen ali uopste. Ibaka je delio banane i Dramondu i Kazins-u u ligi kao od sale, Stariji Gasol ce se igrati sa njima u reketu, dok ce Mark na snagu gurnuti sigurno 10-ak poena. Ako budu igrali USA i Spanija, ocekujem 40+ poena Spanije ispored reketa, sa druge strane Ameri ce biti isprovocirani Fernandezom samo tako, to bi voleo da vidim kako ce im prodavati sitne kontakte. Sve u svemu Spanija je igrala celu utakmicu manje vise egal na OI, protiv ekipe koja je bila da se ne lazemo troduplo jaca nego ova daanas Amerike.
(@Novosadjanin, 23. avgust 2014 14:15)

Da, troduplo jača, po imenima, kao i što je real po imenima jači od atletika pa smo videli sinoć šta se desilo.

Uros

pre 9 godina

Ima jedan mali problem sa ovom ekipom, to su sve igraci iz gubitnickih ekipa. Ni jedan kosarkas sa prstenom. Tako je i Karl pricao 2002 da su atletski superiorni, ali kosaka je igra sa loptom i pobedniciki mentalitet je ono sto odlucuje utakmice.

Nikola K

pre 9 godina

Respektabilan sastav,nije najbolji moguči ali dovoljno dobar.Osim Mason Plumlee-ija svi su mi poznati i manje više su lideri u svojim klubovima.Pogledao sam za Mason Plumlee-ija, igra centra,i u video snimkama,izgleda da ni on nije loš,uostalom niko ne može biti ko igra za SAD.
Neču reči,kako če se prošetati do zlata ali svi mi znamo da su glavni kandidati.

Stavros84

pre 9 godina

Naravno da mogu i bolji tim da sastave. Ali to najvise rade na olimpijadi jer im tamo treba zlato da bi se takmicili sa Kinezima i Rusima. Na svetskim prvenstvima u kosarci ne salju nikad najbolji tim. Nemaju sta da dokazuju posto ceo svet zna da je NBA najbolji. Ne kazem ja da ostatak sveta ne zna da igra kosarku ali jednostavno je tako, najbolji tim USA ce uvek pobedjivati najbolji tim drugih zemalja. Cak se ponekad i nasalim da su rasturili SFRJ da ne bi bilo gusto 92 na olimpijadi sa sve Jordanom, Birdom i ostalima posto je i sam Magic Johnson rekao da ce biti gusto i da se jedino tog sastava plasi. Sto se tice sudija naravno da ce svirati korake ali barem 50% ce progledati kroz prste pa i na licne kao i uvek.

oki

pre 9 godina

jako oslabljena ekipa SAD... samo bez Durenta i LeBrona nema im trecine tima , a i Derik Rouz se tek oporavio tako da vrv nece igrati dobro kao pre dve godine...

Fleu

pre 9 godina

Opet nema ko amerima da parira, jeste da ne igraju top 5 igraca LBJ, KD, CP3, Entoni i Hauard, ali i ovaj tim je daleko ispred svih ostalih, jedva cekam Rouza da krene starim putevima MVPa!!

delfin

pre 9 godina

Klinci koji se ložite na NBA znajte da su ameri gubili više puta i sa jačim sastavima tako da budite sigurni da neće nikog pokidati.Sreća njihova pa do finala ne mogu na Španiju,Grčku,Argentinu a i Srbiju da vide šta je košarka na rezultat.Izbaciće njih Litvanija nadam se

nekle

pre 9 godina

Ta ista spanija je dva olimpijska finala zaredom mrcila amere do zadnjeg minuta, dala im po 100 poena u oba meca, radili ali-jupove, kucali itd itd, i to sa sve Durentom, LBJ, Brajantom i Entonijem, Hauardom u timu koji su realno prve zvezde i petorka USA.
Kazite mi koja je repreztnacija to iakda uspela?!
Jedno je da nekog mrzis kao sto vecina ovde ne podnsoi spance, ali malo objektivnosti i realnosti molim.
E sad ako je ta spanija ovako mrcila prvi drim tim amerike, zasto ne mzoe ovaj 3-4 tim amerika da tuce ta ista spanija jos kod kuce?!

Mančester junajted

pre 9 godina

Otkud ameri sad forsiraju 3 klasična centra u ekipi. Na prošlom svetskom im je Odom kao zamena Čendleru igrao peticu. Ima tu zvučnih imena ali ovo nikako se ne sme nazvati drim tim kada budu ovo osvojili, iako su im igrači ubedljivo najkvalitetniji od svih.

dzukac

pre 9 godina

Znači Lilard otpao... Šteta, jeste da na pleju imaju Rouza, Irvinga i Karija ali mislim da je Lilardu trebalo naći mesto u timu, pogotovo zbog toga što se Rouz tek vratio. Bekovi Harden, Tompson i DeRozan, Gej kao jedino klasično nisko krilo, Dejvis i Farid četvorke i Kazins i Plamli (kakvom li je on vradžbinom upao u tim...) centri.
Sve u svemu 7 igrača sa prosekom od preko 20 poena u protekloj NBA sezoni, plus trojica solidnih sa oko 15 poena, rekonvalescent Rouz i rupa Plamli.
Ono što je po meni problem je to što osim Rouza nemaju vođu i komandanta na terenu koji će im biti neophodan protiv ozbiljnijih taktički disciplinovanih ekipa. Olakšavajuća okolnost im je što takve ekipe neće sretati najverovatnije do polufinala a tu bi eventualno Litvanija mogla da bude jako ozbiljna prepreka ako ne prevagne već legendarni Kazaluskasov maler. Ako dođe do projektovanog finala sa Španijom (ja ću ipak biti nerealan i navijati za finale Srbija-Litvanija) amerikanci će imati prednost u spoljnoj liniji ali bi Gasol i Ibaka mogli da donesu prevagu pod koševima.

neko

pre 9 godina

Do sad je reprezentacija USA uvek bila veliki favorit ali su ipak izgubili od Yugoslavije,Litvanije,Grcke,Argentine,Italije,Spanije(mozda od jos neke reprezentacije) pa ne znam zasto su i sada svi tako sigurni da su oni nepobedivi? Verujem da bar tri reprezentacije imaju sansu da ih pobede i sada.

Mrmot

pre 9 godina

Novosadjanin,

to sto Navaro,Rodrigez,Fenrandez i ostali nisu nista pokazali u NBA ne znaci da su losiji od Amerikanaca.Oni igraju glavom a ne na sirovu snagu.Osim toga naravno da ce americki kosarkas imati prednost u NBA nego stranac pa cak i da je losiji od njega. Osim toga na OI 2012 u Pekingu Spanci su bili skroz ravnopravni sa Amerikancima koji su tada bili u najjacem sastavu(LBJ,KD,KB,CP,RW,CA).Da imaju boljeg trenera ja sam siguran da bi dobili SAD u kakvom god sastavu ovi dosli jer kosarkase imaju.Pa i mi smo dobijali taj drim tim sa igracima koji se nisu proslavili u tom cirkusu od NBA lige.

ManuGinobili

pre 9 godina

Ameri mogu ovako da se ponasaju i salju ovakve ekipe jer trenutno u svijetu nema reprezentacije koja bi mogla da im se ravnopravno suprotstavi kao sto je to bio slucaj do sada...Srbija je odavno samo prosjek,Argentina je prestara,Spanci su prosli svoj zenit,Grci se podmladjuju,Francuzima ne igra Parker...sve ove ekipe da su na vrhuncu bi mogle ravnopravno da igraju sa ovim Amerima,a recimo Spanci sa OI iz Pekinga ili Londona bi bili cak i favoriti u tim utakmicama...jesu Ameri pojedinacno jaci,ali nije ovo turnir 2 na 2,uigranost i iskustvo su jako vazni a tu su ostale ekipe u prednosti...ovako su dobra ekipa ali nisu vanzemaljci-ako dodje do projektovanog finala sa Spancima ne bih se bas kladio na njih,jesu Spanci prosli zenit ali domaci teren moze da bude velika prednost,o iskustvu i uigranosti da ne govorim...Ameri nemaju vodju,nekoga kome ce dati loptu kada zagusti-kao sto je to bio Durant na proslom prvenstvu u Turskoj-to ce im biti najveci problem uz neiskustvo i neuigranost...ali imaju i jednu veliku prednost-do sada su ih evropske i ostale ekipe dobijale na racun njihovog slabog suta za tri poena,tako sto bi stajali u zonu i pustali ih da sutiraju nesmetano i promasuju...e ovaj put to nece biti slucaj,sad ce im to biti glavno oruzje-evropska trica je (bukvalno) kao slobodno bacanje za Currya i Thompsona,tu je jos i Irving...bice zabavno gledati kako Ameri tuku Evropljane njihovim oruzjem ;)

sabajle

pre 9 godina

Nista narocito.
Jedino su na poziciji pleja vrh, ostalo pogotovu krila i centri ni u prvih 3.
Samo se bojim sudijskih nepravda, a mi ako ocemo do finala moramo i preko francuske i preko spanije.
Ako su pogurali tursku 2010, zamislite kakva ce tek pomoc biti spancima.
Sve je zamisljeno za finale USA-Spanija jadno.
Nadam se ipak da ce Djordjevic biti ta energija koja bi mogla da pogura ove nase do kraja.
Sale je gomilu meceva resavao samo svojom pojavom.

paint in black

pre 9 godina

USA prvi favorit..Od svih su jači na svim pozicijama.Brkovi Curry,Erving i Rose za dve klase bolji od Spanaca...Braća Gasom,limitirano upotrebljiva u duelima sa mladjim američkim centrima.Pa u Gasol nema onu gipkost,brzinu i kreativnost kao pre nekoliko godina,Mark je solidan NBA igrač,ali nije ni u prvih pedeset tamo,Rudy F. nije winner,da jeste Real bi osvojio Euroleaugue...Posebna priča što U SA kod kuće ima još jedan bolji tim,sa Lebronom,Durentom,Anthonyijem,Howardom,Westbrookom,Lenardom,Chrisom Paulom,Boshom..

blazenko

pre 9 godina

Al se lozite na Shpaniju i Ameriku ccc...Npr.Grke niko ne pominje a da im igraju Spanulis i Sofo bili bi kandidati za medalju i ovako su jaki pakleno ali nijedni nemaju ono sto mi imamo a to je srce,cutimo i gazimo:)

shazam

pre 9 godina

A ne verujem koliko su se uprpili od
one price o Spanskim centrima, 4 komada su nagurali u ovaj tim, a ne nadjose mesta za sutere na krilu poput Parsonsa i Korvera za koje se onoliki ugovori odvajaju u nba. Tu je Derozan jedino, mada nije on ta klasa u zatrpavanju kosa sa distance u kratkom roku kad zatreba da se razbije evropska zona recimo (a sta bi drugo Spanci igrali, kad mogu Rouza i Hardena da sacekaju M Gasol i Ibaka pod kosem.

Septicar

pre 9 godina

Ma to je truba tim u odnosu na nase i proplupalog Saleta igracine (debile)??? Ha,ha,ha... Mogli bi da nam daju jedno 30 poena razlike i da nas oderu sa isto toliko, ili da igraju sa 4 igraca i da nas opet oderu koliko zele???

Gooran

pre 9 godina

Ma sta se lozite na Americke igrace. Ne tako davno gubili su mnogo utakmica i ostajali bez medalja sa mnogo jacim igracima u timu. Sa samo malo srece Spanija ce ih razvaliti sa 20 - ak koseva razlike.

sofronije

pre 9 godina

Ne pratim NBA vec mnogo godina, i nemojte me kriviti za neobavestenost ali ja sam iz cele ove ekipe cu samo za ovog Rouza iz Cikaga... A i za njega sam cuo jer je imao neku tesku povredu...
I verujem da kada bi sve ostale reprezentacije bile kompletne da Ameri ne bi ni stigli do finala... Ovako, bice gusto... Francuzi imaju problema sa otkazima igraca, Spanci su kvalitetni i sigurno mnogo bolje uigrani od svih ostalih ali su realno vec matori, Litvanci, Grci, Rusi, Hrvati, Turci i mi vec dugo nismo taj nivo... mada, mozda neko i bljesne... Svakako navijam za nase, i protiv Amera i Spanaca, jedino u njeihovom medjusobnom duelu cu biti prisiljen da navijam za Spance...

Kopanja

pre 9 godina

Nikome ko prati ozbiljnije Nba nije cudno sto je otpao D.Lilard. Jasno je kao dan d aje on za klasu bolji igrac od Irvinga,ali Kajrija je coach K trenirao na Duke University,i nije poszojao ni promil sanse da izmedju njih izabere Demijana.
Parsons,hejvord i Korver su najmanje ,,zvezde,, u rotaciji od 16 igraca i prosto je prirodno da kao takvi u americkom nacinu selektiranja otpadnu sa spiska.
Ni ja ne volim Spance,ali ko god kaze da ova njihova ekipa ne moze da dobije Usa,grdno se vara...

JzMa

pre 9 godina

kada budu pocele sudije malo vise da gledaju korake nosene lopte i tako dalje i kada NBA igraci na OI budu povrgnuti kontroli onda cu da kazem da su najjaca selekcija na svetu ovako svako moze da uzme steroid i da bude najjaci pa ajmo prsa u prsa !!!!

sofronije

pre 9 godina

Ne pratim NBA vec mnogo godina, i nemojte me kriviti za neobavestenost ali ja sam iz cele ove ekipe cu samo za ovog Rouza iz Cikaga... A i za njega sam cuo jer je imao neku tesku povredu...
I verujem da kada bi sve ostale reprezentacije bile kompletne da Ameri ne bi ni stigli do finala... Ovako, bice gusto... Francuzi imaju problema sa otkazima igraca, Spanci su kvalitetni i sigurno mnogo bolje uigrani od svih ostalih ali su realno vec matori, Litvanci, Grci, Rusi, Hrvati, Turci i mi vec dugo nismo taj nivo... mada, mozda neko i bljesne... Svakako navijam za nase, i protiv Amera i Spanaca, jedino u njeihovom medjusobnom duelu cu biti prisiljen da navijam za Spance...

Novosadjanin.

pre 9 godina

I dalje mislim da su prvi favoriti. Prva petorka
Pg Irving
Sg Harden
Sf. DeRousen
Pf. Obrva
C. Kasins(Dramond)

Na svakoj poziciji jaci od Spanaca. Izmene ne bih ni komentarisao... Spancima ulazi Navaro sa druge strane Kari, Derik Rouz. Spancima Abrinjez. sa druge strane Klaj Tompson. Nisu za uporedjivanje.

Nije ovo toliko jako kao sto ce biti na OI ali ni Spanci nisu kao pre dve godine, Gasol je mator, Navaro, Rejes... Osim toga Spanija je izgubila od Francuske proslo EP a bilo je 90% ovih igraca.

Naravno sada ce argumenti domaci teren, pravila, uigranost... Jos bih dodao jak argument u korist Amerike a to je trener.

@Novosadjanin

pre 9 godina

U reketu je Spanija daleko jaca, nisu upucen ali uopste. Ibaka je delio banane i Dramondu i Kazins-u u ligi kao od sale, Stariji Gasol ce se igrati sa njima u reketu, dok ce Mark na snagu gurnuti sigurno 10-ak poena. Ako budu igrali USA i Spanija, ocekujem 40+ poena Spanije ispored reketa, sa druge strane Ameri ce biti isprovocirani Fernandezom samo tako, to bi voleo da vidim kako ce im prodavati sitne kontakte. Sve u svemu Spanija je igrala celu utakmicu manje vise egal na OI, protiv ekipe koja je bila da se ne lazemo troduplo jaca nego ova daanas Amerike.

Gooran

pre 9 godina

Ma sta se lozite na Americke igrace. Ne tako davno gubili su mnogo utakmica i ostajali bez medalja sa mnogo jacim igracima u timu. Sa samo malo srece Spanija ce ih razvaliti sa 20 - ak koseva razlike.

Septicar

pre 9 godina

Ma to je truba tim u odnosu na nase i proplupalog Saleta igracine (debile)??? Ha,ha,ha... Mogli bi da nam daju jedno 30 poena razlike i da nas oderu sa isto toliko, ili da igraju sa 4 igraca i da nas opet oderu koliko zele???

blazenko

pre 9 godina

Al se lozite na Shpaniju i Ameriku ccc...Npr.Grke niko ne pominje a da im igraju Spanulis i Sofo bili bi kandidati za medalju i ovako su jaki pakleno ali nijedni nemaju ono sto mi imamo a to je srce,cutimo i gazimo:)

goranxx

pre 9 godina

Cudi me ovoliko neznanje u komentarima u zemlji koja voli i razume basket. Ocigledno se u Srbiji posle cuvenog Sakramenta ne prati NBA vise. Americka reprezentacija je ODLICNA, dobro izbalansirana i sa fenomenalnim pojedincima. Nisu nepobedivi ali su ubedljivo najaci, jedina opasnost je neuigranost i kup sistem koji nedozvoljava los dan. Danas svi igraju basket i dovoljno je da jedna suterska ekipa poludi u nokaut fazi i da stvori probleme.
Svako ko prati NBA i basket uopste a realan je zna da u Atlanti kada smo ih dobili(kad je Gurovic "poludeo") Amerika je imala 5 puta losiju ekupu od ove. Pa ljudi moji tad je glavni igrac bio Deandre Miler (uz Pol Pirsa i matorog Redzi MIlera) koga se mnogi sada i ne secaju a igrao je pleja i resavao zadnje napade. Lik koji nije ni do kolena ni Irvingu ni Kariju. Tako da nemojte se zanositi....

Mrmot

pre 9 godina

Novosadjanin,

to sto Navaro,Rodrigez,Fenrandez i ostali nisu nista pokazali u NBA ne znaci da su losiji od Amerikanaca.Oni igraju glavom a ne na sirovu snagu.Osim toga naravno da ce americki kosarkas imati prednost u NBA nego stranac pa cak i da je losiji od njega. Osim toga na OI 2012 u Pekingu Spanci su bili skroz ravnopravni sa Amerikancima koji su tada bili u najjacem sastavu(LBJ,KD,KB,CP,RW,CA).Da imaju boljeg trenera ja sam siguran da bi dobili SAD u kakvom god sastavu ovi dosli jer kosarkase imaju.Pa i mi smo dobijali taj drim tim sa igracima koji se nisu proslavili u tom cirkusu od NBA lige.

delfin

pre 9 godina

Klinci koji se ložite na NBA znajte da su ameri gubili više puta i sa jačim sastavima tako da budite sigurni da neće nikog pokidati.Sreća njihova pa do finala ne mogu na Španiju,Grčku,Argentinu a i Srbiju da vide šta je košarka na rezultat.Izbaciće njih Litvanija nadam se

profa

pre 9 godina

Jeste da sam prestao aktivno da pratim NBA, ali samo 4 imena sa spiska povezujem sa likom. :) Ostale ne poznajem, dosta marketinski slaba ekipa. Sigurno je da su ektremno kvalitetni i da ce biti pravi tim sa ozbiljno podeljenim ulogama.

Fleu

pre 9 godina

Opet nema ko amerima da parira, jeste da ne igraju top 5 igraca LBJ, KD, CP3, Entoni i Hauard, ali i ovaj tim je daleko ispred svih ostalih, jedva cekam Rouza da krene starim putevima MVPa!!

Ivan NS

pre 9 godina

@ Žljebac,

DeMar DeRozan je brutalan, to sam juče pisao. Ali, nije mi jasno kako je mogao da ispadne Damian Lillart. Odličnu sezonu je imao.

Carletto

pre 9 godina

Bolji su po tome sto Harden u NBA ligi daje 27 poena prosecno, a Rodrigez u evroligi ni 12 poena prosecno. Spanija moze da parira SAD-u na centarskim pozicijama gde su braca gasol i Ibaka cak je mozda tu i jaca, ali na bekovskim i krlinim pozicijama nemaju sta da traze.
Uzgred treba pomenuti da je ovo mozda 3. tim Amerike, ljudi dolaze bez 3 najbolja igraca: Karmela, Duranta i Dzejmsa. A da samo Durant igra oni bi se prosetali do zlata ili bi mozda neko pitao: " po cemu je to Durant bolji od Rodrigeza i Fernandeza " pa bi se svi ovde smejali.

Novosadjanin.

pre 9 godina

twister,

bolji su po kosarkaskom znanju jer su rodrigez, navaro, fernandez imali gotovo minorne uloge u NBA. Mladji su, bolja statistika, bolji odbranbeni igraci...Od Marka Gasola se ovde pravi O Nil a covek trenutno nije ni medju prvih 30-40 igraca na svetu... Ibaka ce biti najveci problem, ali taj covek nije ni medju prva tri u svom timu. Ovi igraci koje si nabrojao su dobili sansu da igraju NBA a odgovor kako su se tamo snasli naci ces kada pogledas koliko njih i dalje igra tamo. Da se razumemo Spanija ima sansu, ali reci da su favoriti protiv USA je degutantno. To mogu reci samo ljudi koji ne prate dovoljno kosarku. USA ima na svakoj poziciji 3 vrhunska All star igraca i vrhunskog trenera. Mogu samo da se nasmejem na tvoje uporedjibanje Navara i Fernandeza sa Roseom, Karijem, Irvingom, Gejom...Strasno.

ManuGinobili

pre 9 godina

Ameri mogu ovako da se ponasaju i salju ovakve ekipe jer trenutno u svijetu nema reprezentacije koja bi mogla da im se ravnopravno suprotstavi kao sto je to bio slucaj do sada...Srbija je odavno samo prosjek,Argentina je prestara,Spanci su prosli svoj zenit,Grci se podmladjuju,Francuzima ne igra Parker...sve ove ekipe da su na vrhuncu bi mogle ravnopravno da igraju sa ovim Amerima,a recimo Spanci sa OI iz Pekinga ili Londona bi bili cak i favoriti u tim utakmicama...jesu Ameri pojedinacno jaci,ali nije ovo turnir 2 na 2,uigranost i iskustvo su jako vazni a tu su ostale ekipe u prednosti...ovako su dobra ekipa ali nisu vanzemaljci-ako dodje do projektovanog finala sa Spancima ne bih se bas kladio na njih,jesu Spanci prosli zenit ali domaci teren moze da bude velika prednost,o iskustvu i uigranosti da ne govorim...Ameri nemaju vodju,nekoga kome ce dati loptu kada zagusti-kao sto je to bio Durant na proslom prvenstvu u Turskoj-to ce im biti najveci problem uz neiskustvo i neuigranost...ali imaju i jednu veliku prednost-do sada su ih evropske i ostale ekipe dobijale na racun njihovog slabog suta za tri poena,tako sto bi stajali u zonu i pustali ih da sutiraju nesmetano i promasuju...e ovaj put to nece biti slucaj,sad ce im to biti glavno oruzje-evropska trica je (bukvalno) kao slobodno bacanje za Currya i Thompsona,tu je jos i Irving...bice zabavno gledati kako Ameri tuku Evropljane njihovim oruzjem ;)

NemanjaVac8

pre 9 godina

Ovi što pišu da Amerikanci neće uzeti medlaju, da su slabiji od Španije isl. da li oni uopšte prate NBA ligu. Rekao bih da ne, jer da prate znali bi da ovi američki igrači imaju strašne učinke i minutaže u istoj. Znači NBA španske igrače znaju dok su igrali u Evropi, ali očigledno ne znaju da su svi ti igrači izuzev Gasola za klasu ispod ovih američkih.Ko ne veruje i ko ne prati NBA neka pogleda statistiku, prosto ne znam šta drugo da kažem. Mogu amerikanci da budu slabo motivisani, u očajnoj formi isl. ali igrački oni su ubedljivo najjača ekipa a to je najvažniji faktor u pohodu na zlato.Pre nekliko dana sam napisao da se nekako napravila priča da su Amerikanci skrpljeni, a to nema blage veze. Oni su pažljivo odabrali igrače i za širi spisak a evo i ovaj.Jedino Amerikanci mogu da se igraju sa sastavom i da pucaju na zlato, jer imaju ogroman broj vanserisjih košarkaša.Jesu se poigrali sa sastavom ali nisu se preigrali, jer ponavljam ovi igrači su top klasa NBA lige.Ja bih najviše voleo da Srbija opere sve sa 30 razlike i postane prvak sveta i navijaću svim srcem samo za naše, ali ipak treba biti realan.Naš selektor kaže da imamo određene šanse za medalju, šta treba onda da kaže selektor USA osim da treba dominantno da se prošetaju do zlata.

Juzni Front 012

pre 9 godina

E sad zamislite kakva je to ekipa kada nema mesta za najboljeg trojkasa Korvera, jednog od najboljih cistih poentera Hejvorda,jednog od najboljih all-around plejeva Lilarda koji je imao sezonu iz snova i Parsonsa (dobro za njega me ne cudi)

Jeremija

pre 9 godina

Amerikanci lagano osvajaju. A poređenje Fernandeza,Navara,Rodrigeza sa Irvingom,Hardenom,Rouzom je najblaže rečeno komično. Obrva Dejvis će da pravi haos u reketu, ni tri Gasola njega ne mogu čuvati...

paint in black

pre 9 godina

USA prvi favorit..Od svih su jači na svim pozicijama.Brkovi Curry,Erving i Rose za dve klase bolji od Spanaca...Braća Gasom,limitirano upotrebljiva u duelima sa mladjim američkim centrima.Pa u Gasol nema onu gipkost,brzinu i kreativnost kao pre nekoliko godina,Mark je solidan NBA igrač,ali nije ni u prvih pedeset tamo,Rudy F. nije winner,da jeste Real bi osvojio Euroleaugue...Posebna priča što U SA kod kuće ima još jedan bolji tim,sa Lebronom,Durentom,Anthonyijem,Howardom,Westbrookom,Lenardom,Chrisom Paulom,Boshom..

NastyB

pre 9 godina

Možda Ameri nemaju njihovu najjaču ekipu po imenima, nema Džemsa, Durantule, Mela, Lava, Hauarda...ali ko prati NBA zna da ovi igrači ni malo nisu naivni. Ima da se prošetaju kroz prvenstvo. Derika Rouza 1 na 1 ne može niko da čuva, znači moraće udvajanja i uvek slobodan igrač. Kad su Kari, Harden i Irving na terenu zonska odbrana je samoubistvo. Pod košem Kazns, Dejvis, Dramond ima da dominiraju kao od šale nad svima. Braća Gasol su suviše matori za ovu trojicu od kojih je KAzns sa 23 godine najstariji. Jednostavno, fino izbalansiran tim sa kojim nema ko da se meri.

nekle

pre 9 godina

Ta ista spanija je dva olimpijska finala zaredom mrcila amere do zadnjeg minuta, dala im po 100 poena u oba meca, radili ali-jupove, kucali itd itd, i to sa sve Durentom, LBJ, Brajantom i Entonijem, Hauardom u timu koji su realno prve zvezde i petorka USA.
Kazite mi koja je repreztnacija to iakda uspela?!
Jedno je da nekog mrzis kao sto vecina ovde ne podnsoi spance, ali malo objektivnosti i realnosti molim.
E sad ako je ta spanija ovako mrcila prvi drim tim amerike, zasto ne mzoe ovaj 3-4 tim amerika da tuce ta ista spanija jos kod kuce?!

sabajle

pre 9 godina

Nista narocito.
Jedino su na poziciji pleja vrh, ostalo pogotovu krila i centri ni u prvih 3.
Samo se bojim sudijskih nepravda, a mi ako ocemo do finala moramo i preko francuske i preko spanije.
Ako su pogurali tursku 2010, zamislite kakva ce tek pomoc biti spancima.
Sve je zamisljeno za finale USA-Spanija jadno.
Nadam se ipak da ce Djordjevic biti ta energija koja bi mogla da pogura ove nase do kraja.
Sale je gomilu meceva resavao samo svojom pojavom.

Mrtvo_more

pre 9 godina

Onaj ko kaze da su Spanci favoriti nema pojma,jedino su jaci na 5 zbog Mark Gasola,inace na svim ostalim pozicijama su dosta slabiji.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Broxigar, 23. avgust 2014 12:34)
A ni na 5 nisu jaci, Demarcus Cousins im je na 5, igra za SAcramento, statistika double double (20 i vise po mecu) snazan, visok i super sut i sa poludistance.

Dragutin

pre 9 godina

Nije losa ekipa zlato je sasvim moguce sa ovakvim igracima ali to im zavisi od kohezije i kvaliteta priprema.Previse su malo vremena imali da se uigraju a nisu ovaj put puni defanzivnih monstruma.

oki

pre 9 godina

jako oslabljena ekipa SAD... samo bez Durenta i LeBrona nema im trecine tima , a i Derik Rouz se tek oporavio tako da vrv nece igrati dobro kao pre dve godine...

nz

pre 9 godina

Ne znam koliko neko može da bude glup ili drzak da tim u kome igraju Rouz, Harden, Dejvis, Kari nazove trećerazrednim ili kršom. Ovo je ekipa za zlato, ako budu igrali ozbiljno celo prvenstvo uzimaju zlato gotovo sigurno.

Jim Beam

pre 9 godina

Mislim da je ovaj tim dobrim delom pravljen za potencijalni duel sa Španijom u finalu. Tu pre svega mislim zbog akcenata na centrima i papiranju braći Gasol i Ibaki (prethodnih godina su išli na prvenstvo samo sa Čendlerom), Žrtvovali su poziciju tri koju na drugoj strani igra Rudi Fernandez, a koga fizički mogu da čuvaju američki bekovi. Pre nego što kažete kako su loši, i bez 10ak zvezda, ovaj tim je za dve klase ispred Španije, a tri iznad svih ostalih. Jedino je pitanje koliko su uigrani i kakvo će suđenje biti u potencijalnom finalu protiv Španije (iako postoji realna mogućnost da Španci ne dođu do finala). Sve u svemu, biće interesantno gledati ih.

Jeremija

pre 9 godina

Iako je prethodnih dana većina forumaša davala šanse Španiji da pobede USA u finalu, mislim da ipak nemaju neke realne šanse. Čudi me izjava Kokoškova, koji je odličan poznavalac američke košarke, da Španija može do titule pored ovakvog sastava Amerikanaca. Ovde se samo za Plamlija može reći da nije neka klasa od igrača, on im je sigurno i najslabija karika ali su zato ostali jezivo dobri igrači. Nije im tu Durent, Karmelo, Lebron, Hauard, Brajant ali su zato Irving, Rouz, Harden, Dejvis, Kari za dve klase bolji od svih ostalih igrača na prvenstvu. Neki se pozivaju na Gasola?! Pa taj čovek ima 34 godine, obrva Dejvis će da briše parket sa njim...Mnogi još uvek nisu svesni da su evropska i NBA košarka dve različite dimenzije, svaki prosečan NBA igrač bi bio među najboljima u Evropi. Sve u svemu, Ameri osvajaju prvenstvo i to siguran sam, na veoma ubedljiv način. Živi bili pa videli!

Mančester junajted

pre 9 godina

Otkud ameri sad forsiraju 3 klasična centra u ekipi. Na prošlom svetskom im je Odom kao zamena Čendleru igrao peticu. Ima tu zvučnih imena ali ovo nikako se ne sme nazvati drim tim kada budu ovo osvojili, iako su im igrači ubedljivo najkvalitetniji od svih.

vlada

pre 9 godina

Košarka je timska i igra i sve zavisi od uigranosti.
Iako sada nemaju Durenta, koji je realno sam osvojio olimpijadu, ova ekipa ako bar malo bude uigrana, oduvaće sve na ovom prvenstvu pa i te famozne Špance!

marko_bgd

pre 9 godina

ovo što su oni pokupili to je škart NBA lige, nema šanse da uzmu zlato, proće gore neg 2002
(Yugoslaven, 23. avgust 2014 14:32)

vidi se da si cuo samo za lebrona dzejmsa i mozda eventualno za durenta

odakle pare?

pre 9 godina

Da igra ona nasa ekipa iz `96 ili 2002 lagano bi dobila ovu ekipu.Ali to je proslost,dajmo podrsku nasim momcima,verujmo u njih.Pozdrav svim ljudima dobre volje:)

akajea

pre 9 godina

U reketu je Spanija daleko jaca, nisu upucen ali uopste. Ibaka je delio banane i Dramondu i Kazins-u u ligi kao od sale, Stariji Gasol ce se igrati sa njima u reketu, dok ce Mark na snagu gurnuti sigurno 10-ak poena. Ako budu igrali USA i Spanija, ocekujem 40+ poena Spanije ispored reketa, sa druge strane Ameri ce biti isprovocirani Fernandezom samo tako, to bi voleo da vidim kako ce im prodavati sitne kontakte. Sve u svemu Spanija je igrala celu utakmicu manje vise egal na OI, protiv ekipe koja je bila da se ne lazemo troduplo jaca nego ova daanas Amerike.
(@Novosadjanin, 23. avgust 2014 14:15)

Da, troduplo jača, po imenima, kao i što je real po imenima jači od atletika pa smo videli sinoć šta se desilo.

Robi

pre 9 godina

Sta se svi lozite sto je ispao Lilard, koja je pornta?! Fenomenalan igrac, ali nije sad neopisivo bolji od jednog Rouza, Karija i Irvinga..ili su ga trebali ostaviti i pozvati jos 2 play-a za svaki slucaj?... Sasvim racionalna selekcija!

Kopanja

pre 9 godina

Nikome ko prati ozbiljnije Nba nije cudno sto je otpao D.Lilard. Jasno je kao dan d aje on za klasu bolji igrac od Irvinga,ali Kajrija je coach K trenirao na Duke University,i nije poszojao ni promil sanse da izmedju njih izabere Demijana.
Parsons,hejvord i Korver su najmanje ,,zvezde,, u rotaciji od 16 igraca i prosto je prirodno da kao takvi u americkom nacinu selektiranja otpadnu sa spiska.
Ni ja ne volim Spance,ali ko god kaze da ova njihova ekipa ne moze da dobije Usa,grdno se vara...

Nikola K

pre 9 godina

Respektabilan sastav,nije najbolji moguči ali dovoljno dobar.Osim Mason Plumlee-ija svi su mi poznati i manje više su lideri u svojim klubovima.Pogledao sam za Mason Plumlee-ija, igra centra,i u video snimkama,izgleda da ni on nije loš,uostalom niko ne može biti ko igra za SAD.
Neču reči,kako če se prošetati do zlata ali svi mi znamo da su glavni kandidati.

Dejan.M...

pre 9 godina

uf, da hoce bit kao 2002 u 1/4 finalu, samo ovaj put u finalu! da nas komentator opet kaze: ako hoce bolje, moraju i poslat bolje... :-D znam da nije bas realno, al'smo srbi i ovo je kosarka, sto da ne?!? ja cu se nadat i navijat do sadnje sekunde, pa sta bude... (izvinite pravopis, rodjen sam u njemackoj)

$$$

pre 9 godina

Pa i mi smo dobijali taj drim tim sa igracima koji se nisu proslavili u tom cirkusu od NBA lige.
(Mrmot, 23. avgust 2014 15:38)

Na prmer,Divac i Stojakovic. Jel tako?

Griffin

pre 9 godina

Ja sam se uvek divio NBA igracima jer kucaju kad ne znaju sta ce drugo..A nas Braduljica igra tamo pa i dalje pokusava da polaze i u 50& zajebe da izvinete.Gade mi se centri koji ne kucaju,kucajte makar tablu slomili!!!

Uros

pre 9 godina

Ima jedan mali problem sa ovom ekipom, to su sve igraci iz gubitnickih ekipa. Ni jedan kosarkas sa prstenom. Tako je i Karl pricao 2002 da su atletski superiorni, ali kosaka je igra sa loptom i pobedniciki mentalitet je ono sto odlucuje utakmice.

shazam

pre 9 godina

A ne verujem koliko su se uprpili od
one price o Spanskim centrima, 4 komada su nagurali u ovaj tim, a ne nadjose mesta za sutere na krilu poput Parsonsa i Korvera za koje se onoliki ugovori odvajaju u nba. Tu je Derozan jedino, mada nije on ta klasa u zatrpavanju kosa sa distance u kratkom roku kad zatreba da se razbije evropska zona recimo (a sta bi drugo Spanci igrali, kad mogu Rouza i Hardena da sacekaju M Gasol i Ibaka pod kosem.

neko

pre 9 godina

Do sad je reprezentacija USA uvek bila veliki favorit ali su ipak izgubili od Yugoslavije,Litvanije,Grcke,Argentine,Italije,Spanije(mozda od jos neke reprezentacije) pa ne znam zasto su i sada svi tako sigurni da su oni nepobedivi? Verujem da bar tri reprezentacije imaju sansu da ih pobede i sada.

Srki

pre 9 godina

@boston
Rondo je rekao nekoliko puta da nece da igra za reprezentaciju. Poslednji put je to ponovio pred olimpijadu kada je rekao nesto u fazonu: postujem reprezentaciju i sve igrace koji se odazovu pozivu, ali sezona je naporna a ja volim svoje leto.

This is Anfield

pre 9 godina

Lilard je sjajan igrač, ali prednost je data Irvingu i Kariju što je za mene razumljivo, a Rouz je tu da se razigra za NBA, reprezentacija mu je velika podrška :-)

Stavros84

pre 9 godina

Naravno da mogu i bolji tim da sastave. Ali to najvise rade na olimpijadi jer im tamo treba zlato da bi se takmicili sa Kinezima i Rusima. Na svetskim prvenstvima u kosarci ne salju nikad najbolji tim. Nemaju sta da dokazuju posto ceo svet zna da je NBA najbolji. Ne kazem ja da ostatak sveta ne zna da igra kosarku ali jednostavno je tako, najbolji tim USA ce uvek pobedjivati najbolji tim drugih zemalja. Cak se ponekad i nasalim da su rasturili SFRJ da ne bi bilo gusto 92 na olimpijadi sa sve Jordanom, Birdom i ostalima posto je i sam Magic Johnson rekao da ce biti gusto i da se jedino tog sastava plasi. Sto se tice sudija naravno da ce svirati korake ali barem 50% ce progledati kroz prste pa i na licne kao i uvek.

dzukac

pre 9 godina

Znači Lilard otpao... Šteta, jeste da na pleju imaju Rouza, Irvinga i Karija ali mislim da je Lilardu trebalo naći mesto u timu, pogotovo zbog toga što se Rouz tek vratio. Bekovi Harden, Tompson i DeRozan, Gej kao jedino klasično nisko krilo, Dejvis i Farid četvorke i Kazins i Plamli (kakvom li je on vradžbinom upao u tim...) centri.
Sve u svemu 7 igrača sa prosekom od preko 20 poena u protekloj NBA sezoni, plus trojica solidnih sa oko 15 poena, rekonvalescent Rouz i rupa Plamli.
Ono što je po meni problem je to što osim Rouza nemaju vođu i komandanta na terenu koji će im biti neophodan protiv ozbiljnijih taktički disciplinovanih ekipa. Olakšavajuća okolnost im je što takve ekipe neće sretati najverovatnije do polufinala a tu bi eventualno Litvanija mogla da bude jako ozbiljna prepreka ako ne prevagne već legendarni Kazaluskasov maler. Ako dođe do projektovanog finala sa Španijom (ja ću ipak biti nerealan i navijati za finale Srbija-Litvanija) amerikanci će imati prednost u spoljnoj liniji ali bi Gasol i Ibaka mogli da donesu prevagu pod koševima.