Petak, 22.08.2014.

11:46

Kokoškov: Niko neće lako sa nama

Igor Kokoškov, selektor reprezentacije Gruzije i asistent u Klivlend Kavalirsima, kaže za B92 da mu igra Srbije deluje dobro.

Izvor: SO

Kokoškov: Niko neæe lako sa nama IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Rade Futog

pre 9 godina

Ako neko poznaje ovaj sport, formu i kvalitet igraca, sigurno je Igor Kokoskov. Njegova analiza po kojoj Spancima daje vece sanse nego Amerima je realna. Domacini su, u najjacem sastavu ikad nastupaju, poslednji momenat za legendarnu generaciju, Na sve to Ameri, bez mega zvezda, sa takodje vrhunskim igracima, ali nista boljim od spanskih.

NemanjaVac8

pre 9 godina

milose,

ako su spancima najveca sansa pravila i domaci teren, crno im se pise... Vidi ne znam zasto ti je tesko da ukapiras da Spanci nemaju ni jednog, ali ni jednog boljeg igraca od sledecih : Rouz, Harden, Obrva, Irving, DeMarcus C,Kari...Nekog sam sigurno zaboravio. Mark Gasol jeste defanzivna sila, ali on nije tip igraca od koga se ameri plase. Matori Gasol je vec u godinama. Niko na ovom svetu nema takvu rotaciju da mu trece izmene budu Klaj Tompson, Kari, Parsons, Dramond. Niko. Valjda igraci treba da budu merilo a ne pravila i publika... Podsetio bih da su Francuzi dobili Spaniju prosle godine.
(Novosadjanin., 22. avgust 2014 22:54
...
Tako je. Mi da imao ove igrače koje imaju Ameri, ili da imamo igrače koji imaju učinke i minutaže u NBA ligi kao ovi ameički, Orlove bi proglasili intergalaktičkim favoritom.

Novosadjanin.

pre 9 godina

milose,

ako su spancima najveca sansa pravila i domaci teren, crno im se pise... Vidi ne znam zasto ti je tesko da ukapiras da Spanci nemaju ni jednog, ali ni jednog boljeg igraca od sledecih : Rouz, Harden, Obrva, Irving, DeMarcus C,Kari...Nekog sam sigurno zaboravio. Mark Gasol jeste defanzivna sila, ali on nije tip igraca od koga se ameri plase. Matori Gasol je vec u godinama. Niko na ovom svetu nema takvu rotaciju da mu trece izmene budu Klaj Tompson, Kari, Parsons, Dramond. Niko. Valjda igraci treba da budu merilo a ne pravila i publika... Podsetio bih da su Francuzi dobili Spaniju prosle godine.

Miloš

pre 9 godina

@Novosadjanin
Vidim da si uporan da nas sve ubedis da Ameri sigurno osvajaju. Na prvi komentar sam ti odgovorio a sto se drugog tice imam jedno pitanje. Koje to najbolje igrace oni nisu HTELI da pozovu? Lebron, Karmelo, Djurent, Kobi, Grifin, Hauard...Pol Dzordz? Svi su odustali ili zbog povrede ili im se jednostavno ne igra. Ovo sto je ostalo je najbolje sto je htelo da se odazove pozivu

Lafayette

pre 9 godina

Turnir kao takmicenje je veoma zahtevno i zato mislim da ekipa koja ima vecu rotaciju bez gubljenja tempa i kvaliteta ima najvise sansi !!!Tako gledano mi smo u minusu ,imamo super prvu 5orku,dok su USA bez premca i mogu nametnuti tempo koji recimo verovatno samo Spanija moze da prati!Siguran sam da je za pobedu i protiv USA i protiv SPA potrebno parirati im u tome ,svesti utakmicu na jednu loptu ...nesto slicno kao sto je Maccabi radio Realu na final 4!USA vise nema Durenta i Bryanta ,Lebrona koji bi u situaciji kad je tvrdo uzimali loptu i resavali!Naravno i USA i SPA je izuzetno tesko da ih bilo ko svede na tekmu na jednu loptu !Tako da sam siguran da je finale USA-SPA jedino moguca verzija finala ,naravno voleo bih da gresim ,da ce nasi pobiti ove moje teze !!!

Fake Brkajlo

pre 9 godina

USA osvaja prvenstvo. Hendikep neigranja na domacem terenu ce prevazici zahvaljujuci fizichkim predispozicijama i professionalnom odnosu ka igri pod obruchima.

ex sns

pre 9 godina

Spanija ako sad ne bije Usa,nikad vise i nece,jer ova generacija spanaca vise nece biti na okupu, a mlade igrace nesto nisam ni primetio kod njih.
Jasno je da su ogromne sanse za finale Usa:Espa?a, a ja bih voleo da mi mozemo da budemo 3. ! Ipak,u svakom scenariu mislim da ce Usa biti 1. na turniru.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Spanci su i 2007 bili domacini pa su izgubili. Po meni to je samo teret koji je otezavajuca okolnost jer se cesce desava da domacini podbace nego da osvoje...Mnogo cesce. Drugi razlog zasto su Ameri favoriti su godine i glad za dokazivanjem. Ne treba smetnuti sa uma da su oni pozvali igrace koji ce da grizu, nema sumnje da su mogli da pozovu kvalitetnije, ali jednostavno dosta toga bacaju na agresiju i tempo. Kako ce se sa tom agresijom.nositi igraci poput Navara,starijeg Gasola...Rejesa. Spanci su kao i u fudbalu zasiceni jedni drugih. Gasol Navaro Rejes su tu vec 10-15 god.

nz

pre 9 godina

Đorđević ima dovoljno iskustva i znanja da stvori ne tim za medalju u ovom trenutku ali tim koji će biti ravnopravan protivnik svima sa kojima bude igrao sem možda Španiji. I možda znak da je koliko toliko prihvaćen je što nakon x godina nije bilo komentara gde se postavljaju pitanja zašto nije pozvao Miličića, Radmanovića i Rakočevića. A što se tiče Amera i Španaca u finalu šanse su 50:50, Špancima domaći teren nije prednost kao ni Amerima NBA zvezde, utakmica će biti nalik onoj iz 2008.

Ivan NS

pre 9 godina

@Novosadjanin,

Ne zaboravi na poziciji 3 i DeMar DeRozan-a, koji je ubio ove godine u Torontu, sa prosekom oko 23 poena po meču. Kao što i ti reče, Španija i Amerika nisu za poređenje.

ojsa

pre 9 godina

nadam se da ce spanija proci kao mi 2005 na ep u srbiji. mnoge stvari se poklapaju: domacini, prisutne sve zvezde, stara garda sampiona koja treba da se oprosti zlatom pred svojom publikom... košarka se ne igra na papiru i po forumima vec na terenu.

Radosav_Bavaniste

pre 9 godina

@Amare: Ne znam da li si pročitao ceo intervju Đorđevićev za NIN, ali svejedno vadiš rečenice iz konteksta i na osnovu toga izvlačiš potpuno pogrešne zaključke. Pretpostavljam da to delimično i činiš jer ga od samog početka nisi podržao kao kandidata za mesto selektora, pa ti dobro dođe da iznalaziš što više razloga zbog kojih on navodno nije dovoljno dobar za funkciju koju obavlja. To je potpuna besmislica. Da li bi bila greška da je izabran Kokoškov? Verovatno ne bi, ali nije ni greška što je izabran Đorđević, jer je on jako dugo radio na sopstvenom usavršavanju pripremajući se i potencijalno za ovu ulogu. Dakle on nije ignorant niti je neko ko nema autoritet, a to se jasno vidi po atmosferi u timu koja nije godinama unazad postojala ni kod Dude-vrhunskog stručnjaka. On je jasno rekao koji je primarni cilj. To je medalja na EP 2015 i plasmana na OI posle 8 godina neigranja. Dakle ovo je tim koji se STVARA i to treba svima da bude jasno pre nego što počnu da prosipaju mudrosti, a doduše tastatura sve trpi. Naša igra izgleda sasvim dobro uprkos silnim povredama, a naravno da svi aduti neće doći do izražaja pre SP niti je u procesu tempiranja forme i ispravljanja grešaka, to cilj. Dakle ja ne bih otpisivao Saleta tako samouvereno da sam na tvom mestu... Podržavajte ovu ekipu.Eto toliko mogu da kažem!

Dragutin

pre 9 godina

Ja mislim da su Ameri i dalje najbolji zato sto su napakovani na svakoj poziciji i tesko mi je da verujem da neko moze da ih pobedi sa onakom spoljnom linijom punom fantasticnih sutera i atleta.Mi smo sposobni i rekao bih da Djordjevic vodi sa autoritetom i sa znanjem i vidi se da ga igraci slusaju.Sada postaje pitanje psihologije ekipe tjt koliko su cvrsti kao kolektiv da idu dalje posle poraza ili povreda.Prosle godine je bilo izvanredno u pocetku a onda su krenuli silzanom putanjom i koncepcija se raspala.

ZoKapiten

pre 9 godina

USA nema pleja kreatora kao sto je Rodrigez...Da je Rondo tu, pa i da pricamo. USA ima fizicki dominantnu spoljnu liniju u odnosu na spance i bolji su pojedinacno, medjutim nije bolji onaj tim koji ima bolje pojedince, nego onaj tim ciji pojedinci najbolje funkcionisu zajedno. Spanci vec dugi niz godina igraju zajedno za razliku od USA, igraju kuci i ne, nisu podjednaki na centru, Ibaka i braca Gasol su bolji od Americkih centara. Spanci su blagi favoriti...52% prema 48% recimo.

snowman

pre 9 godina

@Novosadjanin
Cetri razloga:
1.Spanci su domacini.
2.Igra se po evropskim pravilima
3.Pretpostavka je da su spanci mnogo bolji kao tim,amere je uvek bio glas da im je reprezentacija skup individualaca.
4.Ovo je oprostajno prvenstvo za jednu sjajnu spansku generaciju.Nikada vise nece igrati u ovom sastavu,pa je pretpostavka da ce imati najveci motiv.
Ovo su razlozi gbog kojih ja smatram da mnogi favorizuju spance.Ja licno nisam siguran...
Napred nasi :)

Miloš

pre 9 godina

@Novosadjanin
Da probam ja malo da pojasnim. Spanci se smatraju favoritima iz razloga sto je USA ostala bez ijednog superstara (igrac MVP kalibra). Doduse to ce verovatno biti Entoni Dejvis ali svi ostali su all star igraci, nivo ispod superstara i koji bi ovakve utakmice resavao bez problema (Kobi, Durent, Lebron i Karmelo na poslednjim prvenstvima). Drugi razlog zbog kojih se smatraju favoritima jeste to sto se igra po FIBA pravilima, gde ne postoje defanzivne 3 sekunde, teren je manji i samim tim mogucnosti za prodore na koje su navikli bekovi je dosta manja. Farid kao igrac bez suta ne moze nikako da igra poziciju krila vec samo krilnog centra ali mislim da ce njemu veliki problem biti adaptacija na drugacija pravila. Isti problem adaptacije mozda budu imali i Harden i Irving.
Spanci su u reketu jaki kao zemlja i tu su u prednosti u odnosu na Amere, pogotovo kada u tandemu budu igrali braca Gasol.
Na bekovskim pozicijama USA jeste bolja, i ofanzivno i defanzivno ali to nije dovoljno da se smatraju velikim favoritima.
Po meni sanse u eventualnom duelu su 50:50

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ono sto mene cudi jeste sto vecina strucnjaka daje prednost Spaniji. Ne razumem... Voleo bih da mi neko kaze koji su to spoljasnji igraci Spanije bolji od Irvinga, Karija, Derika Rouza, Hardena, Klaja Tompsona.
Ok Rodrigez, Fernandez i Rubio jesu igraci koji prave veliku razliku ali na EP. Ja ne vidim prednost Spanaca na pozicijama 1 i 2...
Dolazimo do pozicije SF ili ''trojke''. Spanci totalno nedefinisani na poziciji 3 i to im je najslabija tacka. Rudi Fernandez ce startovati na toj poziciji a igrac koji ga menja je Abrinez. Oni nemaju cistu-cistu trojku. Sa druge strane USA na trojci ima Geja i Parsonsa. Na ovoj poziciji mnogo mogu i Korver kao i Farid. Po meni velika ali velika prednost na poziciji 3. Dolazimo do visokih igraca. Spanci su tu zaista jaki ali i USA ima sta da ponudi. Ibaka, braca Gasol, Rejes i Klaver sa jedne strane, a sa druge Entoni Obrva, Cousins,Dramond, Plamli... Mrtva trka ko je bolji. U NBA tu nema dileme, ali posto je SP mislim da su izjednaceni na C/PF, mada i tu dajem malu prednost Amerima.

Ivan NS

pre 9 godina

Eh, kamo sreće da smo njega izabrali da nam bude selektor. Vrhunski stručnjak, odličan taktičar, autoritet, iskusan trener. Saša Đorđević, nula od iskustva, ne znamo kakav je trener, kao ni autoritet, itd. Nisu za poređenje.

Amare

pre 9 godina

To kakav je Djordjevic trener i autoritet pokazao je kad je vodio Armani pre par godina,a dokazao je u izjavi juce kako ne namerava da se dugo bavi ovim poslom.Veliko razocarenje i sarlatanska izjava u pokusaju da se ispadne smeker.
Kokoskov je fantastican strucnjak predan kosarci,pratim njegov rad jos dok je bio dopisnik casopisa Tempo,i dao je do sada najbolju ocenu stanja stvari.
Jos bih dodao da snaga te spanske reprezentacije lezi upravo u tome sto nema definisanih pozicija,ko sta igra.Ibaka pokriva pozicije od 3 do 5 besprekorno s tim sto ume i loptu da vodi,i da pogodi trojku.Rudi,Lul sve poziije pokrivaju od 1 do 3.Kako su spanci reprezentacija koja namece jak tempo,niko osim USA nece imati promil sanse.Pogotovu ne reprezentacija Srbije koja se Krsticem i Teodosicem u petorci ne moze da postigne kos 5 minuta.
Bice ovo dobro prvenstvo.Nasima sve najbolje,Kokoskovu takodje uspesne kvalifikacije.

snowman

pre 9 godina

@Novosadjanin
Cetri razloga:
1.Spanci su domacini.
2.Igra se po evropskim pravilima
3.Pretpostavka je da su spanci mnogo bolji kao tim,amere je uvek bio glas da im je reprezentacija skup individualaca.
4.Ovo je oprostajno prvenstvo za jednu sjajnu spansku generaciju.Nikada vise nece igrati u ovom sastavu,pa je pretpostavka da ce imati najveci motiv.
Ovo su razlozi gbog kojih ja smatram da mnogi favorizuju spance.Ja licno nisam siguran...
Napred nasi :)

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ono sto mene cudi jeste sto vecina strucnjaka daje prednost Spaniji. Ne razumem... Voleo bih da mi neko kaze koji su to spoljasnji igraci Spanije bolji od Irvinga, Karija, Derika Rouza, Hardena, Klaja Tompsona.
Ok Rodrigez, Fernandez i Rubio jesu igraci koji prave veliku razliku ali na EP. Ja ne vidim prednost Spanaca na pozicijama 1 i 2...
Dolazimo do pozicije SF ili ''trojke''. Spanci totalno nedefinisani na poziciji 3 i to im je najslabija tacka. Rudi Fernandez ce startovati na toj poziciji a igrac koji ga menja je Abrinez. Oni nemaju cistu-cistu trojku. Sa druge strane USA na trojci ima Geja i Parsonsa. Na ovoj poziciji mnogo mogu i Korver kao i Farid. Po meni velika ali velika prednost na poziciji 3. Dolazimo do visokih igraca. Spanci su tu zaista jaki ali i USA ima sta da ponudi. Ibaka, braca Gasol, Rejes i Klaver sa jedne strane, a sa druge Entoni Obrva, Cousins,Dramond, Plamli... Mrtva trka ko je bolji. U NBA tu nema dileme, ali posto je SP mislim da su izjednaceni na C/PF, mada i tu dajem malu prednost Amerima.

Amare

pre 9 godina

To kakav je Djordjevic trener i autoritet pokazao je kad je vodio Armani pre par godina,a dokazao je u izjavi juce kako ne namerava da se dugo bavi ovim poslom.Veliko razocarenje i sarlatanska izjava u pokusaju da se ispadne smeker.
Kokoskov je fantastican strucnjak predan kosarci,pratim njegov rad jos dok je bio dopisnik casopisa Tempo,i dao je do sada najbolju ocenu stanja stvari.
Jos bih dodao da snaga te spanske reprezentacije lezi upravo u tome sto nema definisanih pozicija,ko sta igra.Ibaka pokriva pozicije od 3 do 5 besprekorno s tim sto ume i loptu da vodi,i da pogodi trojku.Rudi,Lul sve poziije pokrivaju od 1 do 3.Kako su spanci reprezentacija koja namece jak tempo,niko osim USA nece imati promil sanse.Pogotovu ne reprezentacija Srbije koja se Krsticem i Teodosicem u petorci ne moze da postigne kos 5 minuta.
Bice ovo dobro prvenstvo.Nasima sve najbolje,Kokoskovu takodje uspesne kvalifikacije.

Ivan NS

pre 9 godina

Eh, kamo sreće da smo njega izabrali da nam bude selektor. Vrhunski stručnjak, odličan taktičar, autoritet, iskusan trener. Saša Đorđević, nula od iskustva, ne znamo kakav je trener, kao ni autoritet, itd. Nisu za poređenje.

Radosav_Bavaniste

pre 9 godina

@Amare: Ne znam da li si pročitao ceo intervju Đorđevićev za NIN, ali svejedno vadiš rečenice iz konteksta i na osnovu toga izvlačiš potpuno pogrešne zaključke. Pretpostavljam da to delimično i činiš jer ga od samog početka nisi podržao kao kandidata za mesto selektora, pa ti dobro dođe da iznalaziš što više razloga zbog kojih on navodno nije dovoljno dobar za funkciju koju obavlja. To je potpuna besmislica. Da li bi bila greška da je izabran Kokoškov? Verovatno ne bi, ali nije ni greška što je izabran Đorđević, jer je on jako dugo radio na sopstvenom usavršavanju pripremajući se i potencijalno za ovu ulogu. Dakle on nije ignorant niti je neko ko nema autoritet, a to se jasno vidi po atmosferi u timu koja nije godinama unazad postojala ni kod Dude-vrhunskog stručnjaka. On je jasno rekao koji je primarni cilj. To je medalja na EP 2015 i plasmana na OI posle 8 godina neigranja. Dakle ovo je tim koji se STVARA i to treba svima da bude jasno pre nego što počnu da prosipaju mudrosti, a doduše tastatura sve trpi. Naša igra izgleda sasvim dobro uprkos silnim povredama, a naravno da svi aduti neće doći do izražaja pre SP niti je u procesu tempiranja forme i ispravljanja grešaka, to cilj. Dakle ja ne bih otpisivao Saleta tako samouvereno da sam na tvom mestu... Podržavajte ovu ekipu.Eto toliko mogu da kažem!

Miloš

pre 9 godina

@Novosadjanin
Da probam ja malo da pojasnim. Spanci se smatraju favoritima iz razloga sto je USA ostala bez ijednog superstara (igrac MVP kalibra). Doduse to ce verovatno biti Entoni Dejvis ali svi ostali su all star igraci, nivo ispod superstara i koji bi ovakve utakmice resavao bez problema (Kobi, Durent, Lebron i Karmelo na poslednjim prvenstvima). Drugi razlog zbog kojih se smatraju favoritima jeste to sto se igra po FIBA pravilima, gde ne postoje defanzivne 3 sekunde, teren je manji i samim tim mogucnosti za prodore na koje su navikli bekovi je dosta manja. Farid kao igrac bez suta ne moze nikako da igra poziciju krila vec samo krilnog centra ali mislim da ce njemu veliki problem biti adaptacija na drugacija pravila. Isti problem adaptacije mozda budu imali i Harden i Irving.
Spanci su u reketu jaki kao zemlja i tu su u prednosti u odnosu na Amere, pogotovo kada u tandemu budu igrali braca Gasol.
Na bekovskim pozicijama USA jeste bolja, i ofanzivno i defanzivno ali to nije dovoljno da se smatraju velikim favoritima.
Po meni sanse u eventualnom duelu su 50:50

ZoKapiten

pre 9 godina

USA nema pleja kreatora kao sto je Rodrigez...Da je Rondo tu, pa i da pricamo. USA ima fizicki dominantnu spoljnu liniju u odnosu na spance i bolji su pojedinacno, medjutim nije bolji onaj tim koji ima bolje pojedince, nego onaj tim ciji pojedinci najbolje funkcionisu zajedno. Spanci vec dugi niz godina igraju zajedno za razliku od USA, igraju kuci i ne, nisu podjednaki na centru, Ibaka i braca Gasol su bolji od Americkih centara. Spanci su blagi favoriti...52% prema 48% recimo.

ojsa

pre 9 godina

nadam se da ce spanija proci kao mi 2005 na ep u srbiji. mnoge stvari se poklapaju: domacini, prisutne sve zvezde, stara garda sampiona koja treba da se oprosti zlatom pred svojom publikom... košarka se ne igra na papiru i po forumima vec na terenu.

Dragutin

pre 9 godina

Ja mislim da su Ameri i dalje najbolji zato sto su napakovani na svakoj poziciji i tesko mi je da verujem da neko moze da ih pobedi sa onakom spoljnom linijom punom fantasticnih sutera i atleta.Mi smo sposobni i rekao bih da Djordjevic vodi sa autoritetom i sa znanjem i vidi se da ga igraci slusaju.Sada postaje pitanje psihologije ekipe tjt koliko su cvrsti kao kolektiv da idu dalje posle poraza ili povreda.Prosle godine je bilo izvanredno u pocetku a onda su krenuli silzanom putanjom i koncepcija se raspala.

ex sns

pre 9 godina

Spanija ako sad ne bije Usa,nikad vise i nece,jer ova generacija spanaca vise nece biti na okupu, a mlade igrace nesto nisam ni primetio kod njih.
Jasno je da su ogromne sanse za finale Usa:Espa?a, a ja bih voleo da mi mozemo da budemo 3. ! Ipak,u svakom scenariu mislim da ce Usa biti 1. na turniru.

nz

pre 9 godina

Đorđević ima dovoljno iskustva i znanja da stvori ne tim za medalju u ovom trenutku ali tim koji će biti ravnopravan protivnik svima sa kojima bude igrao sem možda Španiji. I možda znak da je koliko toliko prihvaćen je što nakon x godina nije bilo komentara gde se postavljaju pitanja zašto nije pozvao Miličića, Radmanovića i Rakočevića. A što se tiče Amera i Španaca u finalu šanse su 50:50, Špancima domaći teren nije prednost kao ni Amerima NBA zvezde, utakmica će biti nalik onoj iz 2008.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Spanci su i 2007 bili domacini pa su izgubili. Po meni to je samo teret koji je otezavajuca okolnost jer se cesce desava da domacini podbace nego da osvoje...Mnogo cesce. Drugi razlog zasto su Ameri favoriti su godine i glad za dokazivanjem. Ne treba smetnuti sa uma da su oni pozvali igrace koji ce da grizu, nema sumnje da su mogli da pozovu kvalitetnije, ali jednostavno dosta toga bacaju na agresiju i tempo. Kako ce se sa tom agresijom.nositi igraci poput Navara,starijeg Gasola...Rejesa. Spanci su kao i u fudbalu zasiceni jedni drugih. Gasol Navaro Rejes su tu vec 10-15 god.

Lafayette

pre 9 godina

Turnir kao takmicenje je veoma zahtevno i zato mislim da ekipa koja ima vecu rotaciju bez gubljenja tempa i kvaliteta ima najvise sansi !!!Tako gledano mi smo u minusu ,imamo super prvu 5orku,dok su USA bez premca i mogu nametnuti tempo koji recimo verovatno samo Spanija moze da prati!Siguran sam da je za pobedu i protiv USA i protiv SPA potrebno parirati im u tome ,svesti utakmicu na jednu loptu ...nesto slicno kao sto je Maccabi radio Realu na final 4!USA vise nema Durenta i Bryanta ,Lebrona koji bi u situaciji kad je tvrdo uzimali loptu i resavali!Naravno i USA i SPA je izuzetno tesko da ih bilo ko svede na tekmu na jednu loptu !Tako da sam siguran da je finale USA-SPA jedino moguca verzija finala ,naravno voleo bih da gresim ,da ce nasi pobiti ove moje teze !!!

Ivan NS

pre 9 godina

@Novosadjanin,

Ne zaboravi na poziciji 3 i DeMar DeRozan-a, koji je ubio ove godine u Torontu, sa prosekom oko 23 poena po meču. Kao što i ti reče, Španija i Amerika nisu za poređenje.

Fake Brkajlo

pre 9 godina

USA osvaja prvenstvo. Hendikep neigranja na domacem terenu ce prevazici zahvaljujuci fizichkim predispozicijama i professionalnom odnosu ka igri pod obruchima.

Novosadjanin.

pre 9 godina

milose,

ako su spancima najveca sansa pravila i domaci teren, crno im se pise... Vidi ne znam zasto ti je tesko da ukapiras da Spanci nemaju ni jednog, ali ni jednog boljeg igraca od sledecih : Rouz, Harden, Obrva, Irving, DeMarcus C,Kari...Nekog sam sigurno zaboravio. Mark Gasol jeste defanzivna sila, ali on nije tip igraca od koga se ameri plase. Matori Gasol je vec u godinama. Niko na ovom svetu nema takvu rotaciju da mu trece izmene budu Klaj Tompson, Kari, Parsons, Dramond. Niko. Valjda igraci treba da budu merilo a ne pravila i publika... Podsetio bih da su Francuzi dobili Spaniju prosle godine.

NemanjaVac8

pre 9 godina

milose,

ako su spancima najveca sansa pravila i domaci teren, crno im se pise... Vidi ne znam zasto ti je tesko da ukapiras da Spanci nemaju ni jednog, ali ni jednog boljeg igraca od sledecih : Rouz, Harden, Obrva, Irving, DeMarcus C,Kari...Nekog sam sigurno zaboravio. Mark Gasol jeste defanzivna sila, ali on nije tip igraca od koga se ameri plase. Matori Gasol je vec u godinama. Niko na ovom svetu nema takvu rotaciju da mu trece izmene budu Klaj Tompson, Kari, Parsons, Dramond. Niko. Valjda igraci treba da budu merilo a ne pravila i publika... Podsetio bih da su Francuzi dobili Spaniju prosle godine.
(Novosadjanin., 22. avgust 2014 22:54
...
Tako je. Mi da imao ove igrače koje imaju Ameri, ili da imamo igrače koji imaju učinke i minutaže u NBA ligi kao ovi ameički, Orlove bi proglasili intergalaktičkim favoritom.

Rade Futog

pre 9 godina

Ako neko poznaje ovaj sport, formu i kvalitet igraca, sigurno je Igor Kokoskov. Njegova analiza po kojoj Spancima daje vece sanse nego Amerima je realna. Domacini su, u najjacem sastavu ikad nastupaju, poslednji momenat za legendarnu generaciju, Na sve to Ameri, bez mega zvezda, sa takodje vrhunskim igracima, ali nista boljim od spanskih.

Miloš

pre 9 godina

@Novosadjanin
Vidim da si uporan da nas sve ubedis da Ameri sigurno osvajaju. Na prvi komentar sam ti odgovorio a sto se drugog tice imam jedno pitanje. Koje to najbolje igrace oni nisu HTELI da pozovu? Lebron, Karmelo, Djurent, Kobi, Grifin, Hauard...Pol Dzordz? Svi su odustali ili zbog povrede ili im se jednostavno ne igra. Ovo sto je ostalo je najbolje sto je htelo da se odazove pozivu

Ivan NS

pre 9 godina

Eh, kamo sreće da smo njega izabrali da nam bude selektor. Vrhunski stručnjak, odličan taktičar, autoritet, iskusan trener. Saša Đorđević, nula od iskustva, ne znamo kakav je trener, kao ni autoritet, itd. Nisu za poređenje.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ono sto mene cudi jeste sto vecina strucnjaka daje prednost Spaniji. Ne razumem... Voleo bih da mi neko kaze koji su to spoljasnji igraci Spanije bolji od Irvinga, Karija, Derika Rouza, Hardena, Klaja Tompsona.
Ok Rodrigez, Fernandez i Rubio jesu igraci koji prave veliku razliku ali na EP. Ja ne vidim prednost Spanaca na pozicijama 1 i 2...
Dolazimo do pozicije SF ili ''trojke''. Spanci totalno nedefinisani na poziciji 3 i to im je najslabija tacka. Rudi Fernandez ce startovati na toj poziciji a igrac koji ga menja je Abrinez. Oni nemaju cistu-cistu trojku. Sa druge strane USA na trojci ima Geja i Parsonsa. Na ovoj poziciji mnogo mogu i Korver kao i Farid. Po meni velika ali velika prednost na poziciji 3. Dolazimo do visokih igraca. Spanci su tu zaista jaki ali i USA ima sta da ponudi. Ibaka, braca Gasol, Rejes i Klaver sa jedne strane, a sa druge Entoni Obrva, Cousins,Dramond, Plamli... Mrtva trka ko je bolji. U NBA tu nema dileme, ali posto je SP mislim da su izjednaceni na C/PF, mada i tu dajem malu prednost Amerima.

Amare

pre 9 godina

To kakav je Djordjevic trener i autoritet pokazao je kad je vodio Armani pre par godina,a dokazao je u izjavi juce kako ne namerava da se dugo bavi ovim poslom.Veliko razocarenje i sarlatanska izjava u pokusaju da se ispadne smeker.
Kokoskov je fantastican strucnjak predan kosarci,pratim njegov rad jos dok je bio dopisnik casopisa Tempo,i dao je do sada najbolju ocenu stanja stvari.
Jos bih dodao da snaga te spanske reprezentacije lezi upravo u tome sto nema definisanih pozicija,ko sta igra.Ibaka pokriva pozicije od 3 do 5 besprekorno s tim sto ume i loptu da vodi,i da pogodi trojku.Rudi,Lul sve poziije pokrivaju od 1 do 3.Kako su spanci reprezentacija koja namece jak tempo,niko osim USA nece imati promil sanse.Pogotovu ne reprezentacija Srbije koja se Krsticem i Teodosicem u petorci ne moze da postigne kos 5 minuta.
Bice ovo dobro prvenstvo.Nasima sve najbolje,Kokoskovu takodje uspesne kvalifikacije.

ZoKapiten

pre 9 godina

USA nema pleja kreatora kao sto je Rodrigez...Da je Rondo tu, pa i da pricamo. USA ima fizicki dominantnu spoljnu liniju u odnosu na spance i bolji su pojedinacno, medjutim nije bolji onaj tim koji ima bolje pojedince, nego onaj tim ciji pojedinci najbolje funkcionisu zajedno. Spanci vec dugi niz godina igraju zajedno za razliku od USA, igraju kuci i ne, nisu podjednaki na centru, Ibaka i braca Gasol su bolji od Americkih centara. Spanci su blagi favoriti...52% prema 48% recimo.

snowman

pre 9 godina

@Novosadjanin
Cetri razloga:
1.Spanci su domacini.
2.Igra se po evropskim pravilima
3.Pretpostavka je da su spanci mnogo bolji kao tim,amere je uvek bio glas da im je reprezentacija skup individualaca.
4.Ovo je oprostajno prvenstvo za jednu sjajnu spansku generaciju.Nikada vise nece igrati u ovom sastavu,pa je pretpostavka da ce imati najveci motiv.
Ovo su razlozi gbog kojih ja smatram da mnogi favorizuju spance.Ja licno nisam siguran...
Napred nasi :)

Radosav_Bavaniste

pre 9 godina

@Amare: Ne znam da li si pročitao ceo intervju Đorđevićev za NIN, ali svejedno vadiš rečenice iz konteksta i na osnovu toga izvlačiš potpuno pogrešne zaključke. Pretpostavljam da to delimično i činiš jer ga od samog početka nisi podržao kao kandidata za mesto selektora, pa ti dobro dođe da iznalaziš što više razloga zbog kojih on navodno nije dovoljno dobar za funkciju koju obavlja. To je potpuna besmislica. Da li bi bila greška da je izabran Kokoškov? Verovatno ne bi, ali nije ni greška što je izabran Đorđević, jer je on jako dugo radio na sopstvenom usavršavanju pripremajući se i potencijalno za ovu ulogu. Dakle on nije ignorant niti je neko ko nema autoritet, a to se jasno vidi po atmosferi u timu koja nije godinama unazad postojala ni kod Dude-vrhunskog stručnjaka. On je jasno rekao koji je primarni cilj. To je medalja na EP 2015 i plasmana na OI posle 8 godina neigranja. Dakle ovo je tim koji se STVARA i to treba svima da bude jasno pre nego što počnu da prosipaju mudrosti, a doduše tastatura sve trpi. Naša igra izgleda sasvim dobro uprkos silnim povredama, a naravno da svi aduti neće doći do izražaja pre SP niti je u procesu tempiranja forme i ispravljanja grešaka, to cilj. Dakle ja ne bih otpisivao Saleta tako samouvereno da sam na tvom mestu... Podržavajte ovu ekipu.Eto toliko mogu da kažem!

Fake Brkajlo

pre 9 godina

USA osvaja prvenstvo. Hendikep neigranja na domacem terenu ce prevazici zahvaljujuci fizichkim predispozicijama i professionalnom odnosu ka igri pod obruchima.

Miloš

pre 9 godina

@Novosadjanin
Da probam ja malo da pojasnim. Spanci se smatraju favoritima iz razloga sto je USA ostala bez ijednog superstara (igrac MVP kalibra). Doduse to ce verovatno biti Entoni Dejvis ali svi ostali su all star igraci, nivo ispod superstara i koji bi ovakve utakmice resavao bez problema (Kobi, Durent, Lebron i Karmelo na poslednjim prvenstvima). Drugi razlog zbog kojih se smatraju favoritima jeste to sto se igra po FIBA pravilima, gde ne postoje defanzivne 3 sekunde, teren je manji i samim tim mogucnosti za prodore na koje su navikli bekovi je dosta manja. Farid kao igrac bez suta ne moze nikako da igra poziciju krila vec samo krilnog centra ali mislim da ce njemu veliki problem biti adaptacija na drugacija pravila. Isti problem adaptacije mozda budu imali i Harden i Irving.
Spanci su u reketu jaki kao zemlja i tu su u prednosti u odnosu na Amere, pogotovo kada u tandemu budu igrali braca Gasol.
Na bekovskim pozicijama USA jeste bolja, i ofanzivno i defanzivno ali to nije dovoljno da se smatraju velikim favoritima.
Po meni sanse u eventualnom duelu su 50:50

Dragutin

pre 9 godina

Ja mislim da su Ameri i dalje najbolji zato sto su napakovani na svakoj poziciji i tesko mi je da verujem da neko moze da ih pobedi sa onakom spoljnom linijom punom fantasticnih sutera i atleta.Mi smo sposobni i rekao bih da Djordjevic vodi sa autoritetom i sa znanjem i vidi se da ga igraci slusaju.Sada postaje pitanje psihologije ekipe tjt koliko su cvrsti kao kolektiv da idu dalje posle poraza ili povreda.Prosle godine je bilo izvanredno u pocetku a onda su krenuli silzanom putanjom i koncepcija se raspala.

Ivan NS

pre 9 godina

@Novosadjanin,

Ne zaboravi na poziciji 3 i DeMar DeRozan-a, koji je ubio ove godine u Torontu, sa prosekom oko 23 poena po meču. Kao što i ti reče, Španija i Amerika nisu za poređenje.

ex sns

pre 9 godina

Spanija ako sad ne bije Usa,nikad vise i nece,jer ova generacija spanaca vise nece biti na okupu, a mlade igrace nesto nisam ni primetio kod njih.
Jasno je da su ogromne sanse za finale Usa:Espa?a, a ja bih voleo da mi mozemo da budemo 3. ! Ipak,u svakom scenariu mislim da ce Usa biti 1. na turniru.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Spanci su i 2007 bili domacini pa su izgubili. Po meni to je samo teret koji je otezavajuca okolnost jer se cesce desava da domacini podbace nego da osvoje...Mnogo cesce. Drugi razlog zasto su Ameri favoriti su godine i glad za dokazivanjem. Ne treba smetnuti sa uma da su oni pozvali igrace koji ce da grizu, nema sumnje da su mogli da pozovu kvalitetnije, ali jednostavno dosta toga bacaju na agresiju i tempo. Kako ce se sa tom agresijom.nositi igraci poput Navara,starijeg Gasola...Rejesa. Spanci su kao i u fudbalu zasiceni jedni drugih. Gasol Navaro Rejes su tu vec 10-15 god.

ojsa

pre 9 godina

nadam se da ce spanija proci kao mi 2005 na ep u srbiji. mnoge stvari se poklapaju: domacini, prisutne sve zvezde, stara garda sampiona koja treba da se oprosti zlatom pred svojom publikom... košarka se ne igra na papiru i po forumima vec na terenu.

Lafayette

pre 9 godina

Turnir kao takmicenje je veoma zahtevno i zato mislim da ekipa koja ima vecu rotaciju bez gubljenja tempa i kvaliteta ima najvise sansi !!!Tako gledano mi smo u minusu ,imamo super prvu 5orku,dok su USA bez premca i mogu nametnuti tempo koji recimo verovatno samo Spanija moze da prati!Siguran sam da je za pobedu i protiv USA i protiv SPA potrebno parirati im u tome ,svesti utakmicu na jednu loptu ...nesto slicno kao sto je Maccabi radio Realu na final 4!USA vise nema Durenta i Bryanta ,Lebrona koji bi u situaciji kad je tvrdo uzimali loptu i resavali!Naravno i USA i SPA je izuzetno tesko da ih bilo ko svede na tekmu na jednu loptu !Tako da sam siguran da je finale USA-SPA jedino moguca verzija finala ,naravno voleo bih da gresim ,da ce nasi pobiti ove moje teze !!!

Miloš

pre 9 godina

@Novosadjanin
Vidim da si uporan da nas sve ubedis da Ameri sigurno osvajaju. Na prvi komentar sam ti odgovorio a sto se drugog tice imam jedno pitanje. Koje to najbolje igrace oni nisu HTELI da pozovu? Lebron, Karmelo, Djurent, Kobi, Grifin, Hauard...Pol Dzordz? Svi su odustali ili zbog povrede ili im se jednostavno ne igra. Ovo sto je ostalo je najbolje sto je htelo da se odazove pozivu

Novosadjanin.

pre 9 godina

milose,

ako su spancima najveca sansa pravila i domaci teren, crno im se pise... Vidi ne znam zasto ti je tesko da ukapiras da Spanci nemaju ni jednog, ali ni jednog boljeg igraca od sledecih : Rouz, Harden, Obrva, Irving, DeMarcus C,Kari...Nekog sam sigurno zaboravio. Mark Gasol jeste defanzivna sila, ali on nije tip igraca od koga se ameri plase. Matori Gasol je vec u godinama. Niko na ovom svetu nema takvu rotaciju da mu trece izmene budu Klaj Tompson, Kari, Parsons, Dramond. Niko. Valjda igraci treba da budu merilo a ne pravila i publika... Podsetio bih da su Francuzi dobili Spaniju prosle godine.

nz

pre 9 godina

Đorđević ima dovoljno iskustva i znanja da stvori ne tim za medalju u ovom trenutku ali tim koji će biti ravnopravan protivnik svima sa kojima bude igrao sem možda Španiji. I možda znak da je koliko toliko prihvaćen je što nakon x godina nije bilo komentara gde se postavljaju pitanja zašto nije pozvao Miličića, Radmanovića i Rakočevića. A što se tiče Amera i Španaca u finalu šanse su 50:50, Špancima domaći teren nije prednost kao ni Amerima NBA zvezde, utakmica će biti nalik onoj iz 2008.

NemanjaVac8

pre 9 godina

milose,

ako su spancima najveca sansa pravila i domaci teren, crno im se pise... Vidi ne znam zasto ti je tesko da ukapiras da Spanci nemaju ni jednog, ali ni jednog boljeg igraca od sledecih : Rouz, Harden, Obrva, Irving, DeMarcus C,Kari...Nekog sam sigurno zaboravio. Mark Gasol jeste defanzivna sila, ali on nije tip igraca od koga se ameri plase. Matori Gasol je vec u godinama. Niko na ovom svetu nema takvu rotaciju da mu trece izmene budu Klaj Tompson, Kari, Parsons, Dramond. Niko. Valjda igraci treba da budu merilo a ne pravila i publika... Podsetio bih da su Francuzi dobili Spaniju prosle godine.
(Novosadjanin., 22. avgust 2014 22:54
...
Tako je. Mi da imao ove igrače koje imaju Ameri, ili da imamo igrače koji imaju učinke i minutaže u NBA ligi kao ovi ameički, Orlove bi proglasili intergalaktičkim favoritom.

Rade Futog

pre 9 godina

Ako neko poznaje ovaj sport, formu i kvalitet igraca, sigurno je Igor Kokoskov. Njegova analiza po kojoj Spancima daje vece sanse nego Amerima je realna. Domacini su, u najjacem sastavu ikad nastupaju, poslednji momenat za legendarnu generaciju, Na sve to Ameri, bez mega zvezda, sa takodje vrhunskim igracima, ali nista boljim od spanskih.