Četvrtak, 14.08.2014.

20:25

Bledi Novak izgubio od Robreda

Prvi teniser sveta Novak Đoković izgubio je od Tomija Robreda sa 7:6 (8-6), 7:5 u trećem kolu turnira iz Masters 1000 serije u Sinsinatiju

Izvor: SO

Bledi Novak izgubio od Robreda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

350 Komentari

Sortiraj po:

Rajko od Rasine

pre 9 godina

@ haos, 15. avgust 2014 09:05: "nole je najbolji SRBIN svih vremena"

Ti si u ozbiljnom haosu... pre 100 godina počela je Kolubarska bitka!

Saki

pre 9 godina

@Bardami A zašto Nike hoće Rafu? Priča se o dopingu, sada će krenuti priče da je Novak bio dopingovan za Wimbledon a sada sve gubi i nema vitamincice kao Rafa posle RG.. Zašto hoće Nike Rafu i zašto Rafu svet voli a Novaka neće da prihvate. p.s. JJ ,Tipsu,Lajovica i Anu voli svet, ne vadi se zato što je Srbin.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nije više on, 15. avgust 2014 12:20)

P.S.Narocito Lajovica, on bas dozivljava ovacije od publike koja tako cesto ima priliku da ga gleda na velikim turnirima, Tipsa nikad nije bio broj 1 pa nikom nije ni bio trn u oku, JJ i Ana su drasticno popravile imidz od kako su se slikale sa Klintonom a Djokovica je recimo francuski voditelj pitao s obzirom da je Srbin zar se ne plasi zalutalih metaka. Hteo da bude duhovit verovatno ali zasto je naglasak bio bas na tome s obzirom da je Srbin? Mozda ti znas odgovor ?

Dia

pre 9 godina

@Dia,
Da, ali Nadal ni blizu ne nervira i ne iritira sve zivo, kao sto iritiraju Djokovic i oni sto ga dizu u nebesa i cine nedodirljivim.
(Drnda, 15. avgust 2014 16:52)

Odavno je poznato da ma sta Djokovic uradio, upravo ovde na ovim portalima od pojedinih komentatora , za razliku od stranih gde mu itekako odaju priznanje, on ce iritirati. Ako je povredjen folira,ako je predao mec nekorektan i jadan ,ako je izasao povredjen bez predaje omalovazava protivnika, ako izjavi da je protivnik bio bolji neiskren,ako kaze da je igrao lose zasto nije jednostavno rekao da je protivnik bio bolji , ako je polomio reket nekulturan i divljak , ako nije polomio reket zasto ga nije polomio da bar pokaze da mu je stalo i tako u nedogled. To sto on iritira ne menja cinjenicu da je svetski broj 1 toliko nedelja i da je sedmostruki GS sampion, a u mom komentaru se o tome radilo i ne dizem ga u nebesa vec iznosim cinjenice . A da li Nadal nekog iritira, pa mozda isto treba zaci malo na strane portale pa procitati da li nekog Nadal iritira i sta pisu o njemu.Isti ti koji tako revnosno mrze Novaka ,dizu u nebesa Nadala i cine ga nedodirljivim. U cemu je razlika? Neko moze a neko ce jednostavno iritirati ?

Drnda

pre 9 godina

@Dia,
Da, ali Nadal ni blizu ne nervira i ne iritira sve zivo, kao sto iritiraju Djokovic i oni sto ga dizu u nebesa i cine nedodirljivim.

Dia

pre 9 godina

Nadal nije ispred ove nule samo zbog povrede. Ovakvu sramotu od igre mora svak da omalovažava. Ovo je bijedno. I prestai torokat gluposti.
(Oskar, 15. avgust 2014 02:21)

Gluposti uglavnom ti toroces. I ti ne kritikujes losu igru vec bljujes neprestanu mrznju prema Novaku. Nisam procitala da si pisao o sramotnoj igri Nadala kad je izgubio na startu Wimbledona od 144 -og igraca na svetu kojeg usput budi receno opet nigde nema ( kao i Rosola , Browna i slicnih koji su takodje cistili Nadala). I nije Djokovic dosao ponovo na mesto broj 1 zato sto se Nadal ''povredio '' vec zato sto je to zasluzio svojim pobedama i osvajanjem Wimbledona. I malo kulture u ophodjenju prema drugima ne bi ti bilo naodmet, ako uopste znas sta znaci kulturno ponasanje.

nije više on

pre 9 godina

@Bardami A zašto Nike hoće Rafu? Priča se o dopingu, sada će krenuti priče da je Novak bio dopingovan za Wimbledon a sada sve gubi i nema vitamincice kao Rafa posle RG.. Zašto hoće Nike Rafu i zašto Rafu svet voli a Novaka neće da prihvate. p.s. JJ ,Tipsu,Lajovica i Anu voli svet, ne vadi se zato što je Srbin.

šetač

pre 9 godina

Posle izjave kako mu je stalo do ovog turnira, posle ranog ispadanja u Kanadi gde je imao jako težak žreb za prvi turnir pred USO i kada nije vredelo cimanja, mislio sam da će da pocepa ovaj Cincinati i da je da će automatski podići formu za USO - kad ono međutim stativa. Ne pamtim ovako lošek Novaka, ovo je Nole v2010.

Rajko od Rasine

pre 9 godina

"Bledi Novak izgubio od Robreda"
Možda bi bilo bolje ovako; Šta to uradi crni Novače... ne nije dobro, nikako ne valja, očajno kako god okrenem!!!

bobo mk

pre 9 godina

(Aleksandar, 14. avgust 2014 23:50)
Kakav komentar!? Toliko malo poznavanja sporta, a toliko blaćenja, prosto ne mogu da verujem. Svaka čast Jasni na velikom uspehu, ali uporediti njih dvoje je prava blamaža. Što se tiče odmora na Krfu, svako ko je istrčao hiljadu metara u životu zna da je umor kod sportista njihov najveći protivnik.

Aloalo

pre 9 godina

Razmislite malo zasto se to desava, jedino tako mozes ostati broj 1 na listi dugo godina, sace US OPEN osvaja NOVAK vikacete kakav car... NADAL kao povredjen to su price to je tahtika za sledecu godinu samo sto se NOVAK opametijo.. a sada vi koji ne razumete lupajte minuse....

čika velja

pre 9 godina

Šta vam je ljudi, treba ostaviti lufta za sledeću sezonu kada će braniti podosta bodova. To jedno, znači taktika. Drugo, ima on sada važnije ciljeve u životu. Besomučno skupljanje bodova i uništavanje organizma mu je u drugom planu. US Open će pokazati njegovo "pravo lice", znači opet finale i verovatno pobeda... mislim da kreće na Grand Slam!?

fabricio

pre 9 godina

Kakav propust organizatora turnira,nije smeo da dozvoli da bilo ko igra ako je bled u licu,zdravlje mora da bude na prvom mestu,iskreno vam to kažem.

persida

pre 9 godina

meni je od kad sam se ozenio sve krenulo lose.
(dek, 14. avgust 2014 22:55)

Eh, da sam te tada ubila, sada bih vec bila na slobodi!

Bardami

pre 9 godina

Sad mi je konačno jasno zašto velika kompanija "NIKE" neće da potpiše veliki ugovor sa Novakom Djokovićem. A Federer će od njih za deset godina zaraditi 100 miliona dolara. Nole je veliki, ali nažalost nije i najveći, oseća se to. A nekada sam mislio drugačije. Pogrešio sam. Ipak šteta. Može Novak više. Ali, ljudski mozak je čudo. Najveći prevarant i manipulator koji postoji.

ndj

pre 9 godina

rolan garos i sinsinati su nebitni. sve ciljeve ostvario si u finalu vimbldona 2014. ali, molim te, do US Open-a probaj poboljsati formu jer ne bi bilo lose stici do finala

Orthodox Brothers

pre 9 godina

Čovek ima 7 (čitaj sedam) GS titula. I jednu da osvoji ostaće upamćen kao jedan fenomenalan igrač. On je za mene najveći srpski sportista ikada, bez obzira i da izgubi sve mečeve do kraja svoje karijere.
P.S. I Rodžer koga toliko veličate je prošle sezone imao 6 poraza zaredom u drugim kolima turnira.

Lik

pre 9 godina

Izgubio pa sta? Jel ima neko bolji od njega trenutno?...nema, jer da ima bio bi taj na prvom mestu.
On koliko je postigao do sada komotno moze i da se povuce, pokazite mi jos nekog Srbina slicnih kvaliteta, nema pa prema tome tisina tamo!

nik.

pre 9 godina

Pravi navijac Novaka Djokovica nije onaj ko ce da kaze bravo majstore kad Nole osvoji Wimbldon i slomi Fedexa,vec onaj ko sad kaze "Ja navijam za Noleta,moze svaki mec do kraja karijere ovako da izgubi, ja cu biti njegov navijac,bodriti ga i postovati ono sto on radi"!!!!

Sinisa

pre 9 godina

Svakome dodje zuta minuta u sportu ... ali meni se cini da je ovde rec o taktici
(pavle, 15. avgust 2014 00:54)

Slozio bi se sa tobom, ali sumnjam jer je ovo bila sansa za ulazak u jos jednu istoriju!
U svakom slucaju, mnogo lepse se osecam otkako sam prestao da ga gledam i da se nerviram! Naravno, uvek cu navijati za njega i zelim mu da bude najbolji teniser svih vremena! Napred Đole!

Liberal

pre 9 godina

Srbin sa 2 Wimbldona. Msm da je to sasvim dovoljno reci. A vi koji traziti opravdanja, terate segu kako on treba da se "porodi" svaka vam cast! Mogu samo da zamislim kako je vama lagano u zivotu. Ljudi kojima je on treba da se opravda, a to su njegovi roditelji to je davno uradio. Ako ne mozete biti navijavi onda barem nemojte pljuvati po coveku i terati segu jer da se razumemo niko od nas ili retko ko ce postici ono sto je on ne gledajuci samo matetijalnu pricu. Napred Novace!

zoran ivkovic

pre 9 godina

nole u padu forme a i mozda se nije mnogo ni koncetrisao na ove turnire i nije se mnogo spremao ...a mozda tu ima i taktike,tempirace formu za us open ,a kako kruze informacije na us openu nece biti rafe tako da nole vazi za 1 od glavnih favorita,precizno 1 nosioca

TomaS

pre 9 godina

Novakov život je njegova privatna stvar i samo on može da određuje kada će mu šta biti prioriteti. Odnosno, Novako je kada će se ženiti, a kada igrati tenis! Šta je tu problem? Koga je on ovde izneverio? Pa ako je najbolji teniser sveta, ne znači da uvek mora da radi ono što je u interesu nas gledalaca - da pobeđuje! Sada su mu neki drugi prioriteti i, pustite čoveka da uživa u svom životu! Život je ipak samo jedan.

Beobrad

pre 9 godina

Ok, nije u formi, vidno je...
Ali, ko je osvojio poslednji GS turnir?
Novak Djokovic je sampion Wimbledona 2014., a on se odrzao pre nesto vise od mesec dana, tako da kratkopamtitelji...smesno-jadni ste.
Taj koga toliko kritikujete ce osvojiti najmanje 12 GS do kraja karijere i sve masterse, a proigrace kako zna kada mu se rodi dete.

Mihajlo_BG

pre 9 godina

Šta ja rekoh ono pre koji dan,zašto naše teniserke nisu dobile bar po jednu rečenicu u onoj analizi?! Evo one obe odoše dalje u Sinsinatiju,a kod našeg Noleta ništa novo,kako u Torontou,tako i u Sinsiju! Ostajem na mišljenju da turnir osvaja Federer,pobedjujući Stena u finalu.

sasa

pre 9 godina

Mi Srbi iz CG se Noleta nikad ne odrekosmo, a vi "pravi" iz matice ga se tako cesto odricete... Sto puta sam vam rekao, lako je biti Srbin u Srbiji, ali ono sto kod nas ima u matici nikad sreo nisam! Nole ce zauvijek biti jedan od najvecih Srba koji je hodao Zemljom! A i ponosan sam sto je porijeklom iz CG i sto je toliko cijeni, a eto vam jos jedan razlog da ga popljujete...

Alek_86

pre 9 godina

98% vas komentatora ne zna kako je u teniskom meču. Ne zna ni reket kako se drži...
Nek naš Nole igra kako on hoće! Uvek će biti svetls tačka srbije.

Oskar

pre 9 godina

(Dia, 15. avgust 2014 00:36)
Nadal nije ispred ove nule samo zbog povrede. Ovakvu sramotu od igre mora svak da omalovažava. Ovo je bijedno. I prestai torokat gluposti.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Ja stvarno ne kapiram ljude koji ponavljaju nešto što su načuli-Novak je izjavio da mu tenis više nije na prvom mestu. To je Novak rekao još dosta pre Vimbldona. Ipak na Vimbldonu je igrao super. Dakle, nije to razlog loše Novakove igre. Razlog je prevelika pauza koju je napravio posle Vimbldona. Odmor, svadba pa letovanje i to u sred sezone. Za to vreme drugi su naporno trenirali, igrali takmičarski tenis. Novak nema snage prosto rečeno, još prostije izgubio je kondiciju ili ti nije 100% fizički spreman da igra na visokom novou. Nadam se da će se vratiti do US Open-a, ali nije isključeno da je ovo faktički kraj Novakovih uspeha u ovoj sezoni i da sad sleduju česti porazi u ranim fazama. Nije da se mešam ali prosto je suludo da vrhunski profesionalac i svetski broj jedan u sred sezone reši da radi bilo šta što bi ga izbacilo iz ritma, pa čak i da pravi svadbu.Zar nije mogla ženidba u vreme kada i ostali teniseri pauziraju.Novak je mogao još da blista i time da bude još veća legenda, ovako dobrano je pre svega poljuljao svoje samopouzdanje.Kad jednom počne pad teško se zaustavlja,pre svega jer mnogi sportisti se umore i mentalno klnu od pomilsi da treba krenuti skoro od nule.Isti sindrom dominira i kad sportista treba da se vrati posle teže povrede.Samo treba pogledati ženski tenis i vdeti koliko je velikih šampionki i super talenata puklo na tom planu...Karolina,Ana,Jelena...nikada neće više pokazati svoj najbolji tenis...

nikola

pre 9 godina

Nole igraj tenis, jos je rano o pelenama da mislis.I Federer ima decu pa sve postize.Nadam se da ces vratiti motivaciju za tenis i US open je tvoj 100 %.

jovan

pre 9 godina

E,samo mi nije jasno sto je Djokovic toliki Srbin? Covek igra za sebe. On je Srbin kad igra za dejvis kup i na olimpijadu. Ovako je on igrac za sebe.
Ako je izgubio na dva turnira,ne znaci da je los igrac. Naprotiv,on je jedan od najboljih svih vremena!
I sta ima tu da mu vi sudite! :)

cacanin

pre 9 godina

Kakav smo mi narod, pa ovo nema nigde kad se Novak popeo na prvo mesto i osvojio W slabo komentara a sad pljuvanje na sve strane. Nikad nam nece biti bolje, NIKAD.

Dzoniboj

pre 9 godina

Gledam komentare i ne verujem kakvi smo mi Srbi, cim je vezao 2 losa turnira pljuvanje na sve strane. Mislim da 90 posto ljudi u Srbiji nije svesno da ova zemlja NIKADA vise nece imati ovakvog sportistu, ali ni to izgleda nije razlog da ga ne pljujemo.

kacamrasan

pre 9 godina

posto mnogo pisete o kalkulacijama i teorijama zavere evo vam jedna koju niko do sad nije napisao

Inace je ona najrealnija

Nadal propusta US open

Nadal nije povredjen,jednostavno su lazirali povredu da bi iskalkulisali

Prvi put u karijeri ce doci u Sangaj odmoran,pauzirao je od druge nedelje Vimbldona do Sangaja-ukupno 3 meseca

PAUZA izmedju turnira na kraju jedne i pocetku sledece godine je
2 MESECA(London-AO)

Ako Nadal osvoji Sangaj,Pariz i London,znacemo da nije bio povredjen,nego je obmanuo atp i uzeo covek veliki odmor
Ako temipa formu on moze da izdrzi do RG-tj.moze da veze Sangaj,Pariz,London,AO,Majami i RG
sa tih 6 turnira(2GS,3 masters i WTF) oborio bi cak 5 rekorda

10 RG

6 vezanih RG

min 2x svih GS

svi mastersi

golden carrer(svi GS,svi mastersi,WTF,olimp.igre i Davis cup)

Kako moze da mu se otvori,pa to je strasno-Sangaj pocinje u oktobru a RG se zavrsava pocetkom juna-to je kalendarski 8 meseci,sa pauzom od skoro 4 meseca
Sto je najgore,ni ne treba da igra spektakularno,treba samo da bude konstantan i da da od sebe nekih 90%-95%

hawkeye

pre 9 godina

Nakon onakvog finala WBa dolazi do strašnog emocionalnog pražnjenja,ne očekujem ni od Federera neke velike rezultate do kraja sezone.

Mairon

pre 9 godina

Iako su Toronto i Sinsinati turniri pre svega vazni za pripremu za US Open, cudi me ovako losa igra Djokovica, iako ocekivana (ne u ovolikoj meri). Obicno bi igrac koji je osvojio jedan od ova dva turnira (ili oba) osvajao i US Open, mada to nije nikakvo pravilo.
Vrlo cudan deo sezone. Djokovic vrlo slab i istrosen, reklo bi se, pre svega emotivno, posle Vimbldona. Rafa verovatno nece ni igrati. Federer je tu ali igra koju prikazuje uopste nije ona koja moze da ga dovede do titula. Marej nikako da uhvati ritam i pitanje da li ce u skorije vreme.
Ovo je idealna prilika za nekog izvan cetvorke da uzme US Open, jer bolju nece imati.
Da li je to Raonic, Conga, Dimitrov ili neko treci, ostaje da se vidi.

Max23

pre 9 godina

Dragi Novakovi fanovi, on ne moze dalje od 3. kola samo zbog vasih jadnih nada da je bez Nadala sve lako, i vasih bolesnih zelja da se Nadal povredjuje, izopacenih pretpostavki da je odsutan zbog dopinga. Sve se vraca, dragi moji. Jedan je Nadal, zivite sa tim.. uskoro najbolji svih vremena. Do tada pozdrav.

musa dembele

pre 9 godina

Postoji opravdana zabrinutost ukoliko ovo ima,a verovatno ima veze sa rodjenjem deteta... Jer kad beba dodje tad je briga veca. On nece biti sposoban da putuje,a kamo li da igra. Na terenu je covek bez samopouzdanja,bez osecaja za protivnicko polje,pa zato i nema snage i rizika u udarcima. Ja nisam takav optimista,pogotovu kad se setim izjave:"Tenis mi vise nece biti na prvom mestu".Mozda je to i bila poruka neka jer nije mogao otvorno reci-ej ne ocekujte vise nista od men....Djokovic nije kao drugi,on je vise tradicionalista.Porodica,vera na prvom mestu,a posle sve ostalo. Nije kao Fed i ekipa

kikoo

pre 9 godina

KRITICARA TREBA DA IMA UVEK,NE BI BILO ZANIMLJIVO I REALNO DA IH NEMA ALI KAKVIH ZLOTVORA OD LJUDI IMA MEDJU NAMA SAMIMA,PA TO JE STRASNO,DIVIM SE STO SMO OPSTALI KAO NAROD DO SADA...p.s.Sprdaj se Nole malo sa takvom igrom sa tim amerima a I sa nama pojedinim jer nezasluzujemo ,mislim neki da te gledaju jedno vreme...svi koji su ljubomorni na Noleta,ujutru poranite kod psihijatra...

Dr House

pre 9 godina

Novak ni kad je bio junior sigurno nije igrao ovako katastrofalan tenis kao na poslednja dva turnira. Sta se sa njim desava? Ja razumem da neko nije u formi da je pomalo dekoncentrisan da igra lose da mu ne idu udarci i da izgubi. Ali da broj jedan na 3 meca ni jedan jedini put ne udari lopticu kako moze, ustvari ni ne pokusa e to je porazavajuce. On i kad vidi da gubi igra jos defanzivnije i uplasenije. Kad ima onaj ukrsten pogled on gubi i kad je u zivotnoj formi ali bar napravi neki potez koji podseti na velikog igraca.Kad bi detaljnije pogledali njegova zadnja 3 meca videli bi da covek gotovo ni jednom nije usao u teren i onako ostro zabio viner. NI JEDNOM. Neshvatljivo i zabrinjavajuce. Udaraj lopticu kako si navikao, promasi, pogodi izgubi jer nisi na nivou al ne menjaj kompletno licnost i psihu. Nikad nisam video da se neko prakticno predao, vidi sebe kako gubi a biva sve uplaseniji od poraza i udara lopticu sve jadnije i defanzivnije. Strasno da on protiv Robreda na njegov jadni servis osvoji 3 POENA U 6 gemova drugog seta !? Da mu sve loptice idu 3 m iznad mreze u servis polje ili aut. Igrac takvog kalibra da godinu dana ne uzme reket u ruke morao bi da bar nekoliko puta zabode svoj ubitacni B/F viner, ritern pod noge itd makar izgubio oba gema sa 6:0. 25 gemova veceras i 7 BEDNIH vinera ? Gde su racunati i oni gde je samo plasirao loptu preko mreze, zapravo ni jedan pravi makar iz ocaja raspaljen. WTF Strah, bezvoljnost, anemicnost,a 3. put br. 1....

perica22

pre 9 godina

A njemu je neko poklonio to mesto broj 1 ? Dvojica od tvojih velikih brojeva 1 su jos uvek aktivni, pa sto onda nisu ispred te nule od igraca?Kolike su tek onda oni duple nule kad ih je najgori broj 1 ostavio iza sebe? Zasto se oni ne povuku onda jer nisu u stanju da budu bolji od najgoreg !? I kako tebe bre vise nije sramota da toliko omalovazavas coveka koji je toliko postigao ? Novak moze da bude i najbolji, moze da ne bude u formi kao i svi drugi , samo si ti konstantan u mrznji prema ovom coveku. Sto gledas uostalom njegove meceve kad nikad nista lepo nisi video, izbor je veliki, toliko je jos tenisera u igri. Gledaj Kyrgiosa, Browna, Darcisa, Stahovskog ili te pobede ne komentarises?
(Dia, 15. avgust 2014 00:36)

Razmisljanje -pogresno,to sto je neko u datom momentu no1 ne znaci i da je najbolji,moze cak i godinu da zavrsi na 1.mestu
Primer Marselo Rios,Jelena Jankovic i K.Woznjacki-nisu osvojili GS a bili atpNo1(Jeca 1 Woz2x na kraju godine)

U teoriji: dovoljna su sva 1/2 svih turnira na kojima ucestvuje teniser u toku godine

GS 1000 WTF 500 DC
4x720+9x360+600+2x180+140 daje zbir od 7220 bodova
sta je potrebno za to???

Da 4 razlicita tenisera osvoje GS(propuste barem 1/3 sezone zbog povreda) i da 6 razlicitih tenisera osvoje masterse i WTF
tad bi imao trojku iza sebe koja bi imali izmedju 5000 i 6500 poena,dok bi oni od 5 do 10 mesta bila na 3500-5000
Pod uslovom da svi iz top 10 osvoje jedan od tih turnira

Simke.Bg

pre 9 godina

Da li je moguće da ljudi i dalje pričaju o nekoj taktici?
Da je osvojio ovaj Masters ušao bi u istoriju kao JEDINI teniser ikada koji je SVE Masters turnire 1000 osvojio!
Manite se maštanja i filozofije. Svi dosadašnji uspesi Novaka, svi trofeji što GS što manjih turnira, bili su onda kada je Novak imao jasan cilj ispred sebe, kada je bio fizički spreman, kada je pre turnira pipremao i psihu i telo za napad na trofej, kada je naporno radio, imao jasnu ideju i strategiju kako treba da igra, kako da podiže formu, kako da raspodeli snagu, i pre svakoga meča sa timom je studirao protivnika i napadao njegove najveće mane.
Kada se spremite, kada vredno trenirate tada imate i volju i želju jer znate pre svega da imate šanse.
Novak je pre i posle svadbe odmarao. Razumljivo. Ipak, jasno se vidi da se nije dovoljno pipremao za nastavak sezone na betonu.
Išao je na rizik, i nije uspeo. Mislite Conga ne trenira, ne sprema se? Robredo takođe? Očigledno je da su i jedan i drugi kao i mnogi ostali teniseri jasno radili na sebi za ovaj deo sezone. I naravno tu su rezultati.
O čemu vi pišete meni nije jasno više!!!

Dominus

pre 9 godina

hahaha... kakvo ludilo od komentara. da nole nije otvorio konkurs za dezurne savetnike. covek igra onako kako mu je cef, kom se ne svidja nek nadje novu simpatiju u tenisu. i da vise nijedan mec u karijeri ne dobije, ostace najveci srpski sportista svih vremena jos dug niz godina. porediti djokovica sa bilo kojim drugim igracom koji je bio broj 1 je neumesno, jer je svaki broj 1 svoja prica. o djokovicu ce sigurno ostati legenda, pored teniskih karakteristika, da je bio vrhunski saljivdzija i covek koji je voleo i pomagao ljude iz svog regiona i ostatka sveta, ali pre svega svog kraja. tako da sve ovo trabunjanje nakon ovog meca nije vredno jedne djokoviceve pertle posle treninga.
a sad ozbiljno, moja pretpostavka je da covek pravi osnovu za duze ostajanje na broju 1. obzirom na njegov stil igre, probleme koji iz toga proizilaze i mogu proizaci, kvalitet tenisera van top 5 i verovatno jos neke druge stvari, jedini nacin da djokovic bude broj 1 na duze staze (sponzore ne interesuje dal je igrao sramotno dva, tri turnira nego ko je broj 1 i koliko dugo) je da bude pametan, da kalkulise sa turnirima. ako je ista naucio iz prethodnog pohoda na broj 1 i branjenja istog, onda je to da vrhunska igra nije garant da budes broj 1, vec pametno rasporedjeni bodovi tokom sezone. iskreno ocekivao sam da na ovom turniru grize, zbog neke istorije... ali istoriju ce pamtiti samo ako karijeru zavrsi kao zdrav covek.
zato nole, samo nastavi kako god da si planirao....

loHa

pre 9 godina

Svi se vi radujete ovome,u padu je forme Nole,iscrpljen je od svega,toliko volite neuspeh da je to nemoguce.Zao mi je dusmani Nole je najbolji na svetu za sve PRAVE Srbe

Svete

pre 9 godina

U vrhunskom sportu nema ništa slučajno ni poklonjeno, koliko si spreman da daš, toliko će ti se i vratiti - i zato će Federer i Nadal zauvek ostati Federer i Nadal, a Đoković i Marej samo Đoković i Marej. Nažalost.
(Luka, 14. avgust 2014 23:54)

Ne znam odakle Marej u ovoj prici, ali po cemu ce to Federer i Nadal ostati Federer i Nadal a Djokovic ce ostati samo Djokovic, to mene interesuje ?

stranac

pre 9 godina

U vrhunskom sportu nema ništa slučajno ni poklonjeno, koliko si spreman da daš, toliko će ti se i vratiti - i zato će Federer i Nadal zauvek ostati Federer i Nadal, a Đoković i Marej samo Đoković i Marej. Nažalost.
(Luka, 14. avgust 2014 23:54)

Da Nole jos nije (i verovatno nece ni biti) blizu Nadala i Federera po broju GS titula, to je istina. Ali, isto tako se ne moze porediti Murray sa Noletom. Po uspehu, Nole je blize Federeru i Nadalu nego Murray-u. Pogledajte malo ko ima isti broj GS kao Nole a i ko je iza njega (u obe groupe su teniske legende).

mdj

pre 9 godina

Ja ne verujem kakve sam komentare procitao, popljuvaste coveka i prozvali ga teskim luzerom posle 2 losa turnira, pa to samo u zemlji Srbiji ima! Covek se ozenio pre samo par nedelja, dete na putu, pa zar stvarno mislite da je razmisljao o reketu i o trcanju za lopticom posle Vimbldona? Najbolje da je zaboravio da igra tenis 2 meseca posle osvajanja najveceg turnira koji postoji. Najtuznije je sto ce pola vas koji su ga sada opleli, da ga dize u nebesa prvom prilikom kad osvoji sledeci GS, a osvojice milion posto. Kako zivite svi sami sa sobom, m?

oki

pre 9 godina

ma nema veze bice bolje mora da bude i padova da bi se digao, a ovi pljuvaci mogu samo da mu pljunu pod prozor, sa vimbldonskim peharom otisao na svadbu , ceka dete , srecan covek, a vi nastavite da ceo dan provodite pred ekranom i ostavljate besmislene komentare

Sima

pre 9 godina

(Aleksandar, 14. avgust 2014 23:50)

Da si napisao da je Jasna Šekarić najuspešnija, ok, ali da je najbolji sportista Srbije, nije. Gledaš medalje u štrešljaštvu i u tenisu, u najvećoj konkuranciji u tenisu od kako je nastao taj sport.
Da li to znači da je deset medalja sa streljaštva isto kao i deset titula prvaka sveta u Fudbalu? Ne razumem po čemu si ti stručan da odlučuješ te parametre? Novak je bio proglašen- ne za najboljeg sportistu Srbije, čak ni Evrope, nego Sveta! cele planete! U svim kategorijama.
Koliko samo ima profesionalnih sportista, koliko miliona?
I toga nismo MI proglasili nego stručan žiri. Ja ne znam da je Srbija dala većeg atletu od Novaka, a ako je tebi Jasna tetka, ili neki rod, pozdravi je od srca :D od Đokovića sigurno nije bolja, a ko je u stvari bio Novak Đoković znaće se tek kada završi karijeru, kad kaže, toliko od mene, ja više ne igram profesionalno tenis, pravićemo ga od Zlata, a ne od blata!

Pablo

pre 9 godina

Takav je to mentalitet, osvoji wimbledon i neda mu se više. Zato on nikad neće biti blizu Nadala i Federera. Konačno je dočekao da je Nadal povređen, tu se trebao prošetati do 2 mastersa i osigurati 1. poziciju na kraju godine a on gubi on nekog Robreda. I drugi ljudi čekaji dete pa rade svoj posao, ovaj se neće sabrati do sredine sledeće sezone.

Jovan Ristic

pre 9 godina

U, Novače, nadam se da čitaš komentare. Možeš da uočiš da ti ne živiš život samo za sebe, već i za gomilu drugih, neostvarenih ljudi, koji poistovećuju tebe sa sobom. Ne smeš da se oženiš, da imaš decu, da odeš na odmor, a pogotovo ne smeš da izgubiš!

koviljka

pre 9 godina

meni je od kad sam se ozenio sve krenulo lose.
(dek, 14. avgust 2014 22:55)

Cuti nesreco, unistio si mi zivot. Bolje da sam postala casna sestra no sto sam se za tebe udala.

vladimir petrovic

pre 9 godina

pa realno tuzno je igrao. bez volje sngae i motivacije. ovde svi pisu o Jeleni, trudnoci... mene brine motivacija. On je mnogo uradio u tenisu, nakupio je i oko 60-70 miliona dolara neto sve sa sponzorskim udelom i mislim da mu je dosta putovanja, jurenja Nadala, i branjenja svega stecenog... on ce krckati jos to ali i ja se pridruzujem sumnjama i prognozama da vise nece imati onu "ubilacku" glad iz 2011 i delom 2012. ali bio je mocan dok je trajalo...

rosonero

pre 9 godina

razocaran sam naravno , ali nisam kratkog pamcenja (bez mozga ) . Novak je nesto neponovljivo , i pruzam mu podrsku i u ovakvim momentima jer kad on ode umrce i tenis u srbiji , to jest interesovanje i pracenje tenisa , zelim da igra sto duze , bar jos pet godina, a pobede ce doci i ako ne dodju , pa sta !

Vanja Milosevic

pre 9 godina

Do skora sam se nadala da ce da pobedi kad igra, pa mi je bilo zao kad se to ne desi. Sada vise ne mislim da ce pobediti, pa se ne sekiram kad izgubi. Za sve sto nam je do sada dao puno mu hvala. Donosio nam je mnogo radosti i zasluzuje da mu svi mi uvek zelimo samo srecu i dobro zdravlje za njega i njegovu porodicu.

Milenko

pre 9 godina

Teško je održati visok nivo igre tokom jedn godine, a kamoli tokom karijere. Svi vrhunski sportisti su imali uspone i padove, naravno, i teniseri. Novak je već sada po dostignućima izborio mesto među dvadeset najboljih tenisera open ere. Rame uz rame s Bekerom, Edbergom, Lendlom... Po rezultatima se izdvajaju Federer, Nadal, Sampras koji su osvojili najveći broj Grand Slam turnira. Prva dvojica uz Agasija i sva četiri, bar jednom. To su činjenice. Objavljen je izuzetan broj malicioznih, slavodobitnih komentara o igri i rezultatima ovog momka o kome govorim. Verovatno dolaze od onih koji u tuđem neuspehu vide sopstveni uzlet, ali neću o tome, to spada u domen psihopatologije. Nego se pitam, u čemu smo mi to u vrhu, osim u tenisu, vaterpolu, odbojci, a evo sada i atletici. Da li smo po životnom standardu, BDP, veličini izvoza, procentu funkcionalno pismenih, rezultatima na testovima znanja, broju zdravih zuba, i uopšte zuba u glavi prosečnog stanovnika, fudbalu? Nismo, ali jesmo po korupciji, dužini izdavanja raznih dozvola, neuspešnim privatizacijama, dužini čekanja na lekarske intervencije, stranačkom zapošljavanju... Verovatno i po zavisti, zlobi, nesolidarnosti, mada se to teško meri. Zato, ćutite bolje, ako nemate šta da kažete. Bolje je pametno ćutati, nego pričati budalaštine po svaku cenu, tek da se nešto kaže.

max

pre 9 godina

Ljudi šta vam je,jeste frustrirajuće u neku ruku što je Novak izgubio ali..pogledajte velika ČETVORKA nikada do sada nije UKUPNO KOMBINOVANO bila u goroj formi,Nadal povređen,Novak u očiglednom padu forme,Federer onako,Marej rovit i takođe može izgubiti od svakoga..Novaku je dovoljan US Open i ostaje do kraja godine br.1 ..Nadamo se podizanju forme ..Nikom ga ne možeu ugroziti za broj 1 ako ga osvoji ili ako Nadal ne bude igrao US Open..Moramo rezonski sagledati situaciju..Novak je broj 1, kao da te prelepe činjenice nismo svesni..budimo realni...

lose Mi

pre 9 godina

E kakav smo mi narod...prostodusan. Kada pobedjuje onda je najbolji, kralj, nema mu ravnog, a kada izgubi onda je najgori...Da se neko od vas koji dajete takve izjave iole bavio sportom, amaterski, znali bi koliko je to ustvari tesko i da ljudsko telo nije masina, da ume i da se umori, nekad i da zaboli...to je samo sport! Treba biti covek pa makar gubio svaki mec, a Djokovic je upravi to...ljudina. Uzdravlje.

Dia

pre 9 godina

Ne vjerujem svojim očima. Kakva NULA od igrača. Definitivno NAJGORI broj jedan u istoriji tenisa. Da sam na njegovom mjestu ne bih se usudio ni dati izjavu nakon meča. Ovakva sramota se ne može opisati riječima. FUJJJJJJJJ
(Oskar, 14. avgust 2014 22:32)

A njemu je neko poklonio to mesto broj 1 ? Dvojica od tvojih velikih brojeva 1 su jos uvek aktivni, pa sto onda nisu ispred te nule od igraca?Kolike su tek onda oni duple nule kad ih je najgori broj 1 ostavio iza sebe? Zasto se oni ne povuku onda jer nisu u stanju da budu bolji od najgoreg !? I kako tebe bre vise nije sramota da toliko omalovazavas coveka koji je toliko postigao ? Novak moze da bude i najbolji, moze da ne bude u formi kao i svi drugi , samo si ti konstantan u mrznji prema ovom coveku. Sto gledas uostalom njegove meceve kad nikad nista lepo nisi video, izbor je veliki, toliko je jos tenisera u igri. Gledaj Kyrgiosa, Browna, Darcisa, Stahovskog ili te pobede ne komentarises?

robin hud

pre 9 godina

"Just many, many, many things are not clicking these two weeks on hard courts," said Djokovic. "It's unfortunate, but it's more than obvious I'm not playing even close to what I'm supposed to play. I have to keep on working and trying to get better for US Open."
Bićeš valjda bolji, od ovog je malo šta bolje.

cin cin

pre 9 godina

Vidi se da se previše opustio i nema dovoljno fizičke snage iz koje posledično dolazi psihička snaga (koncentracija, smirenost, plan igre, motivisanost i pobednički duh...). U prevodu trenutno ga boli prezime za tenis.

danilo

pre 9 godina

Neki vrhunski komentator na nekom bitnom tensikom sajtu je napisao pre mesec dana:
" Ako Novak ne osvoji Toronto ili Sinsinati, stavljam sve pare koje imam da će da osvoji US Open..."
Izgleda da će biti tako nije glupo staviti neku lovu na Noleta u vezi US Open, a svu lovu protiv pobednika Sinsinatija...

Milan

pre 9 godina

Ma dajte nije on Nadal ili Fedrer. On ne može da bude legenda kao ova dvojica, on je samo sporedna uloga u filmu o dvojici velikana ovog sporta. Tako blizu da postane ali taj poslednji korak običan čovek ne može za života da napravi. Treba da bude i bezobrazan pa da ga napravi, a Novak to nije.

ManuGinobili

pre 9 godina

Pokusavam da shvatim Noleta,ali ne ide mi bas...ovako bezvoljno igrati a imas sansu da udjes u istoriju kao prvi osvajac svih Mastersa,a pri tome ti najveci rival uopste i ne nastupi na turniru,znaci sve ti je otvoreno...a Nole izgleda kao da ga je neko puskom natjerao na teren,bez i malo zelje za pobjedom,sa igrom koja vise prilici Jeleni Jankovic a ne svjetskom broju jedan...nije moje da se mijesam u njegov zivot naravno,ali on sam treba jednom da prelomi-ili mu se vise igra tenis ili mu se ne igra?...Borg je sa 26 zavrsio karijeru jer se zasitio tenisa-jest malo cudna odluka ali je barem postena,i prema sebi i prema navijacima,ne mislim naravno da i Nole to treba da uradi,ali tuzno je gledati jednog od najboljih igraca svih vremena kako igra sa 30-40% mogucnosti na turniru koji toliko zeli da osvoji i udje u istoriju...i dalje svim srcem navijam za Noleta ali iskreno-nemam pojma sta vise od njega da ocekujem,to valjda samo on zna :)

mixie

pre 9 godina

Novak je majstor da ocas posla rasprsi tesko steceno samopuzdanje.
Na zalost, igra i porazi sa ova dva turnira tek ce doci do izrazaja na US openu.
Nisu problem porazi, koliko opste stanje Novakove psihe u toku problematicnih meceva.
Deluje zakoceno, bezvoljno i bez pokusaja da promeni nesto u igri.
Normalno je i izgubiti i nemati dan, ali biti bez zelje i ideje da popravis stvari u toku meca je katostrofalno i jako lose utice na sledece meceve.
Veliko razocaranje i los uvod u US open.
Novakova psiha zahteva vise paznje i treninga...

Aleksandar

pre 9 godina

Da odgovorim svima onima koji kažu da je Novak Đoković najbolji sportista Srbije svih vremena. Nije gospodo, znam bar jednu osobu koja je sigurno bolja od njega. TO JE JASNA ŠEKARIĆ koja je u streljaštvu na Evropskim, Svetskim prvenstvima, Olimpijskim igrama, Svetskim kupovima osvojila preko 100 medalja za ovu zemlju. Istina nije zaradila ni promil onoga što je Novak, ali ako neko misli da je lakše udarati lopticu nego držati mirnu ruku i gađati metu sa 10, 25 metara grdno se vara. Što se Novaka tiče imam utisak već odavno da je on dalek od tenisa. Po meni ako osvoji još 5-6 turnira u karijeri biće super za njega. Nama će ostati žal što nije uradio mnogo više jer je tpo mogao. Mogao je u Londonu da uzme zlato, ali je bilo bitnije biti na odmoru na Krfu sa sadašnjom ženom dve nedelje pre igara, nego se spremati za jedan od najznačajnih podviga u karijeri, a to je Olimpijsko zlato. Zato će ostati kao jedan od boljih u istoriji tenisa recimo, među 10-15 najboljih, ali nažalost najbolji su bili svakako Federer, Sampras, Nadal, Lendl itd itd. Svako kroji svoju sudbinu.

sasa jokic

pre 9 godina

Razlika izmedju ljudi iz zapadne Evrope i nas Balkanaca je sto oni grizu dok disu, a mi stanemo kada smo na vrhuncu, zadovoljni sobom.
Zato smo tu gde jesmo, na repu Evrope. Novak je stao u trenutku kada su mu se "vrata" otvorila, Federer posustaje, Rafa upropastio hemiju, ne moze da se sastavi, a Nole? Nole dize apetit drugoligasima, svojim ocajnim igrama, a inace su protiv njega svi bili mnogo "gladniji" nego protiv Nadala i Federera.
I nemojte molim vas svadba, dete i sl. pa nije On prvi covek koji se ozenio i ceka dete?! Big deal?!

Luka

pre 9 godina

U vrhunskom sportu nema ništa slučajno ni poklonjeno, koliko si spreman da daš, toliko će ti se i vratiti - i zato će Federer i Nadal zauvek ostati Federer i Nadal, a Đoković i Marej samo Đoković i Marej. Nažalost.

Nn

pre 9 godina

Ne kapiram vas koji pljujete ovog momka ili mu bilo sta zamerate. Pa nije on tu da bi igrao zbog vas vec zbog sebe. Igrajuci za sebe sve ove godine i pravceci vrhunske rezultate je obezbedio zivot sebi i svojoj porodici kakav 95% ljudi u Srbiji moze samo da sanja. Uz toliku slavu, materijalnu sigurnost i stvaranje sopstvene porodice tenis vise svakako nije prioritet jer je posluzio da bi se obezbedili drugi prioriteti...toliko. A ti Novace Djokovicu najveci srbine u srpskoj istoriji uzivaj u zivotu koji ti je bog dao i ziv bio!

vladek

pre 9 godina

Novak je vrhunski,profesionalni teniser, koji je godinama u samom vrhu.Da li ste do te mere sumanuti da pomislite da na ovakvog gladijatora,moze da utice zenidba,sa devojkom,sa kojom se 7-8 godina zabavlja? Pa nije on balavac,koji se juce pojavio. Nadal je gubio u prvom kolu Wimbldona,pa se opet vracao jos jaci.Novak je u losoj formi,to je sve. Na U.S openu,moze da se vrati u igru.

Branislav

pre 9 godina

Od ova dva poraza mnogo vise zabrinjava Novakova igra. On je potpuno izgubio osecaj za lopticu. To se pokazivalo skoro na svakom turniru ove godine ali je nekako uspevao da se fokusira i prevazidje problem. Medjutim sada to ne uspeva. Servira sporo (cak i prva serva mu je mlaka i za njegove pojmove), retern my je slab i u sred terena, napad i forhendom i bekendom skoro da ne postoji. Jednostavno - boji se gresaka. Ko god misli da ovaj momenat nije izuzetno opasan po njegovu karijeru neka pogleda Andy Murray-a i kako izgleda njegovih 12+ meseci posle osvajanja Wimbledon-a. Jos bolje, setimo se Ane Ivanovic i sta se dogodilo sa njenim tenismo posle WTA #1 i osvojenog RG. Novak je u vrlo opasnoj krizi i mentalno i fizicki i ako se nesto drasticno ne promeni u vrlo kratkom periodu moze da ima dugorocne posledice.

Melenci

pre 9 godina

zao mi je sto Nole gubi evo dva turnira za redom,jedva prodje prvo kolo.Ali nikada necu sebi dozvoliti da sumnjam u njegov kvalitet,nego cu da razumem njegovo novo zivotno stanje koje mu je jos sveze i u glavi,Tenis je sport koji zahteva celog coveka i potpunu posvecenost.Noletu treba vreme da razgranici posao,porodica a koliko ce uspeti da niko ne trpi videcemo.Zelim mu licnu srecu i po cenu da ne bude prvi,drugi deseti.Nikada necu prestati da navijam za njega jer i ovi bolni porazi su odraz njegove brige za Jelenu,za njeno stanje kao i za bebu koju iscekuje.To su tako obicne zivotne stvari za nas .nista narocito,ali oni su razdvojeni nakon dve nedelje braka.Sve te naizgled sitnice odvlace paznju i fokus i tenis zaista pada u drugi plan.Samo neka je ziv i zdrav bice tenisa onog ubojitog kada Nole izbalansira prioritete u svom zivotu.Ko ne razume neka se okrene drugim teniserima ima zaista kvalitetnih.Necu sebi da dozvolim da pljujem kada je tesko,jer kada ide dobro i ne treba podrska i usklici.

Vinko

pre 9 godina

Ovo je prosto neverovatno, ali Nole kada god igra u majici koja ima ''bebi'' boje (svetlo plava ili svetlo zelena) igra totalno bez energije i naravno, gubi energetski zahtevne mečeve.

A ovo su važni mečevi, kojih se ja sećam:

1) Vimbldon 2008. god. protiv Marata Safina, u trenutku velikog prodora, tj. posle osvajanja Australijen Opena
2) Madrid 2009. god. protiv Nadala
3) Rolan Garos 2013. i 2014. god, protiv Nadala
4) Toronto 2014. god. protiv Conge
5) Sinsinati 2014. god. protiv Robreda

Neko

pre 9 godina

Novace ako ti se ne igra tenis lepo otkazi turnire pa kad budes psihicki spreman onda opet igraj,jer ovo kako igras je sramota.Na US OPEN bolje ne idi,jer ce tamo i Lajovic da te dobije.

pustaj komentar

pre 9 godina

Kaze Toni Tomiju: "pobedi ga za nas"

Tomika odgovara: "Ristica,u dva seta,stavi za sve pare"

uplatio sam danas na Risticev poraz 150 dinusa(nije da nemam, nego ne volim da bacam),doslo 1050,malo li je na ovu bedu...bravo Robredo

El General

pre 9 godina

pustio ocigledno, nikakva kriza plus spusta pritisak sa sebe za us open. sledece godine ce ovde uzeti poene sto ce biti za prvo mesto na atp listi

Masha

pre 9 godina

Pre mesec dana, nakon sto sam pazljivo procitala informacije o vencanju i Novakove izjave, odmah sam rekla da nema nista od tenisa narednih meseci. Prvo, pominjao je kako Jelena nije bila na Vimbldonu, jer znate, ona je 6. mesec, zene su tada nervozne, emocije, znate vec,... bilo mi je jasno da je ona psihicki lose i da joj tesko pada sto neudata ima toliki stomak. Drugo, pricao je kako ce da se odmori od tenisa. Trece, toliko pompe, pa to coveka iscrpi do kraja, ko bi posle svega toga bio skoncentrisan za bilo sta? Pa cak i studenti znaju, posle takvog odmora ne spremaju se lako ispiti... Mene je samo odusevila Mirka kako se opusteno smejala sa decom nakon sto je Federer izgubio na Vimbldonu... Sve u svemu, cela ta pompa oko vencanja je za jednog profesionalca izlisna, ali ocigledno da on i njegova supruga ne misle tako. posledica toga je ovo sto smo danas videli na mecu.

Gradjanin

pre 9 godina

Nemoj Novace da gubis. Srbi pate da imaju nekog skime bi se hvalili i o kome bi pricali sa divljnjem, nema veze sto nisi skroz nas. :)Sledeci put da si pobedio. Jasno?!

aaaaa

pre 9 godina

ne treba ga pljuvati, ali da je ovo vec tezak i neocekivan poraz to je istina, debelo nesto nije u redu sa novakom, neko pominje us open, neku titulu, pa on ce tesko sa ovom igrom u osminu finala!! sta se ovo desava, koliko god da su neocekivana ova dva poraza istina je i da mu protivnici nisu nista olaksali, conga na kraju osvojio turnir, robredo danas perfektan.. ali opet, danas sam ipak video besnog novaka, nemocnog, saranio ga forhendom robredo, u nekim momentima je delovalo ponizavajuce!!

Jovan

pre 9 godina

Mislim da je Novak dostigao svoj zenit još pre nešto više od godinu dana. Od tada je u konstantom padu a njegova igra je sve bleđa i bleđa. Još jedanom se na delu pokazuje naš mentalitet:"Šta me briga ima puno love a ja sam najbolji pa više i ne moram toliko da treniram". Vrhunac apsurda je da je za trenera uzeo Bekera i onu tročlanu grupu sa njim koji su inače taman dekintirali pa im je ovo bila zadnja slamka spasa. Na kraju Novače zar nisi čuo za onu: "Tim koji dobija ne menja se". Ti si se lišio saveta onog divnog čoveka (Vajda)koji je od tebe i tvog talenta načinio šampiona a uzeo si tipa koji ima problem sa alkoholom. Neka ti Bog pomogne da budeš onaj stari ali sa ovakvom igrom i ovom klupom nećeš daleko.

krle

pre 9 godina

Pa ljudi kakve to veze ima sto se ozenio? Nije ni prvi ni poslednji koji je usao u brak. Sa Jelenom je ionako ziveo zajedno,tako da mu se nista radikalno nije promenilo u zivotu. I ja sam se pre desetak godina ozenio,odmorio par dana,pa u ponedeljak na posao. Niko me nije pitao da li sam uzbudjen ili emotivno ispraznjen,nego su me terali da radim i donosim profit. Prema tome,Novakovi izgovori na zenidbu su neozbiljni.

Mare,NS

pre 9 godina

Da je Federer Srbin,mi bi smo ga davno "obesili",zbog losih igara,na onom istom balkonu,gde smo ga docekivali posle velikih uspeha!Zaista ne mogu da shvatim,ovakvo ponasanje!

Goran G

pre 9 godina

Da sam razočaran jesam, ali da ću da ga pljujem neću, kao što nikada nisam. A vi Srbi pljuvači, setite se samo koliko puta niste briljirali u krevetu, pa oprostite grešnom Novaku što nije u formi. Ili ste savršeni pa možete da pljujete besomučno. Miševi!

PEDdler

pre 9 godina

A samo se Nadal dopinguje, pa mora da se povremeno čisti.
I da, onaj preobražaj 2011. godine je bilo čudo neviđeno, pa čovek zaboravi kako je čudno izgledao završni turnir osmorice najboljih: Nole ispao u grupnoj fazi kao i Nadal (kojega je u njoj Federer pobedio sa 6:3, 6:0!). A od te dvojica do posle US Opena nije moglo da se živi.
Ma šta pametnom - i glupom dovoljno... Ali ne i zagriženima.

kzen

pre 9 godina

Ovi komentari su totalna katastrofa... neostvareni ljudi koji nikada nista u zivotu nisu postigli pisu besmislene pljuvacke komentare na igru coveka koji je osvojio 7 Grand Slam titula i samo od igranja tenisa zaradio $65 milion... strasno!
Svako ko je osvojio jedan jedini Wimbledon je teniska legenda, a Novak je osvojio 2 i jos 5 drugih GS titula... sram vas bilo pljuvaci idite gledajte Pink i Grand, nije za vas tenis! Ionako ga vise necete ni gledati kada se Novak povuce i ne budete vise imali koga da pljujete.

retro

pre 9 godina

Tako je fer. Ovo sto radis sada je iritantno,degradiras broj jedan! Nadalu kada se ne igra on uzme duzi odmor,a ne da se blamira
(Doktor, 14. avgust 2014 21:42)

Zamisli da svaki teniser uzme sebi odmor kada mu ide lose.. Koja je poenta bavljenja tenisom ako ga igras samo kada ti ide dobro? Batalite posao strucnjaka, decko je broj 1 u Svetu, ima svoje trenere i oni ce mu reci sta treba da radi. Ne znam zasto ste ubedjeni da ce poslusati savet NN lica sa portala B92.

Mare,NS

pre 9 godina

Iskreno se nadam,da Novak nema nekih problema,koji se ne ticu tenisa!Nadam se da je sa Jelenom i bebom sve u redu,ali ocito je da psihicki nije prisutan na terenu!
PS.Sad mozete da nastavite sa pljuvanjem coveka,koji nam je doneo najvise radosti u poslednjih nekoliko godina!Toliko od mene!

dositej

pre 9 godina

smorio se lik..udara lopticu toliko godina..treba imati konstantan motiv sve vreme..razumem ga..bice bolje a i ako ne bude glavu gore i osmeh na lice

Sale@

pre 9 godina

Au bre ljudi koliko kritika...!?!
Pa lečite bre negde drugde vaše frustracije, a ne ovde. Vi mislite da Novak mora stalno da pobeđuje i osvaja turnire, a ne zapitate se da li je to moguće. Pa ne može se imati motivacije za svaki turnir. Nole nema trenutno motiva, prezasicen je tenisom, dete na putu, žena u kući, ima samo 27 godina, itd, itd...
Da nije igrao ove turnire, bio bi kažnjen, jer mora ispuniti određeni broj turnira u sezoni. Takođe, tu su i posledice od strane sponzora. Naravno, ovako se i pruža prilika ostalim igračima da osvoje ovako velike turnire i nema kolotečine koja se javlja sa istim osvajacima, koja sigurno odbija ljude od gledanja.
Imajte malo vere bre u tog čoveka. Meni je dosadno da ga stalno gledam, a kako je njemu da stalno igra. Pa sigurno i to dosadi ponekad.

Lord

pre 9 godina

Vama covek ne moze da ugodi.Dok je osvajao masterse,kakvi mastersi gledaju se GS i prvo mesto.Sad covek ubedljivo prvi,osvojio Wimbldon ne valja.Nek osvoji US open i do Londona nek se zeza sto se mene tice.

gordan

pre 9 godina

Ko ne zna sta su padOvi u zivotu verovatno nikad nije doziveo uspeh... Novak je najbolji kad je najteze, to je vec dokazao!!!

Sve je ovo sastavni deo sporta, Novace zelim ti da osvojis US open...ti ZnaS kako se to radi..

xmen

pre 9 godina

Nažalost Novak će ostati upamćen po gubitku svih svojih istorijskih mečeva kada se od njega očekivalo da postavi neki rekord ili ostavi neki trag u istoriji. Dovoljno je setiti se prekida niza pobeda 2011 na RG ili prošlogodišnjeg Vimbldona itd., kada je igrao isto kao danas.
Jedini rekord po kome bi bio ispred Federera i Nadala je bio ovaj Cincinati i kompletiranje svih mastersa. Sada je to propalo na najjeftiniji mogući način. Čak mi se sada čini da je zbog toga proćerdao i Toronto jer ga je već tada tresla trema zbog Sinsinatija.

Smešni su oni koji će sada veličati Robredovu igru kao i prethodno Conginu a ne vide da im je protivnik na terenu bio više mrtav nego živ.
Takodje su mi smešni oni koji pominju bračni status i burmu. Pa on i Jelena već godinama žive zajedno kao muž i žena, ništa se tu nije promenilo.
Sada je već jasno da će Nadal pre kompletirati masterse od Djokovića tako da neće biti rekorder ni u čemu. Jednostavno, čovek ima mnogo slabu psihu i krajnje je nepouzdan igrač.

Zoran

pre 9 godina

Da su Nadal i Federer sa 27god. batalili tenis i posvetili se necim drugim, ne bi postali najbolji svih vremena, a za neku godunu bi bili spomunjani usput. I Fererova igra je rudarska pa je proigrao od 27-me godine navamo. Mozda Novak je pogresio(svadba) pa je zavrsio kao najbolji. Recimo ko Toletova smena Radomira Antica. Mozda od veceras za Srbe tenis postaje sport ko ragbi ili golf(nikog nece interesirati). Ovo zvuci pesimisticki, ali ko sto neko rece- Sada Novak moze izgubiti od svakog tenisera.

Dominus

pre 9 godina

hahaha... kakvo ludilo od komentara. da nole nije otvorio konkurs za dezurne savetnike. covek igra onako kako mu je cef, kom se ne svidja nek nadje novu simpatiju u tenisu. i da vise nijedan mec u karijeri ne dobije, ostace najveci srpski sportista svih vremena jos dug niz godina. porediti djokovica sa bilo kojim drugim igracom koji je bio broj 1 je neumesno, jer je svaki broj 1 svoja prica. o djokovicu ce sigurno ostati legenda, pored teniskih karakteristika, da je bio vrhunski saljivdzija i covek koji je voleo i pomagao ljude iz svog regiona i ostatka sveta, ali pre svega svog kraja. tako da sve ovo trabunjanje nakon ovog meca nije vredno jedne djokoviceve pertle posle treninga.
a sad ozbiljno, moja pretpostavka je da covek pravi osnovu za duze ostajanje na broju 1. obzirom na njegov stil igre, probleme koji iz toga proizilaze i mogu proizaci, kvalitet tenisera van top 5 i verovatno jos neke druge stvari, jedini nacin da djokovic bude broj 1 na duze staze (sponzore ne interesuje dal je igrao sramotno dva, tri turnira nego ko je broj 1 i koliko dugo) je da bude pametan, da kalkulise sa turnirima. ako je ista naucio iz prethodnog pohoda na broj 1 i branjenja istog, onda je to da vrhunska igra nije garant da budes broj 1, vec pametno rasporedjeni bodovi tokom sezone. iskreno ocekivao sam da na ovom turniru grize, zbog neke istorije... ali istoriju ce pamtiti samo ako karijeru zavrsi kao zdrav covek.
zato nole, samo nastavi kako god da si planirao....

Wolfgang O.

pre 9 godina

Nije da je bilo ocekivano, ali ne treba ni da cudi da posle svega sto mu se desilo, sto privatno, sto na terenu (Wimbledon, prvo mesto), potrosi malo vise emocija i energije nego inace.

Verujem da ce se polako sve vratiti na svoje mesto, tim pre sto Nadal gubi jos vise i ne preti mu skori gubitak pozicije.

vlajko

pre 9 godina

Djole nece na ovaj nacin da ostane prvi na ATP listi,kad Nadal ne igra,nego ceka da mu isprasi tur u finalu US opena i da mu tako pokaze ko je svetski broj 1.

montoya zajecar

pre 9 godina

2011 bi bilo 6-0 6-3 za noleta ali sad nole ne igra takav tenis, ja mu drzim palceve i ocekujem bolju igru, i naravno da se nadam da ce tako i biti, ipak je to novak djokovic svetski br 1 i do tog mesta nije stigao slucajno da vas podsetim i nije imao slabe protivnike koji su mu predavali meceve da vas podsetim i ako ima neku taktiku vezano za to kako da ostane duze na mestu br 1,sigurno to radi bolje od nas, odnosno mozda sada odmara covek jer zna da ce mu taj odmor doneti bolje igre u buducnosti, mozda nece sad da se trosi jer i ovako i onako ostaje na br 1, mislim zasto svi vi, ili vecina kritikujete, a vi niste ni 20601 na atp listi, ili niste ni videli reket uzivo ili tako nesto

Šavija Alonso

pre 9 godina

Ali najbolji su mi ovi što kažu da je pustio da bi "rasporedio bodove koje će da brani" i "pripremio duže ostajanje na prvom mestu ATP liste"... HAHAHAHAHAHAHA!!!

samo borbeno

pre 9 godina

"Nadal je u Kanadi pao za 1000 poena, Sinsinati takodje 1000 a Nole neku mizernu sicu dvocifrenog reda. Ko zna da racuna, zna ko ne, sta da mu se radi, bedak."

Race lista(guglaj "atp race list live",cim se zavrsi mec oni odmah ukalkulisu)

Djokovic 7430
Nadal 6650
razlika je 780 bodova
Nadal treba do kraja godine da osvoji 785 bodova vise od Novaka i bice prvi(tih 785 bodova je recimo pobeda u finalu USopena nad njim(800) ili u 2 finala mastersa(2x400))

odnosno ako hoces drugacije(kucaj "atp rankings live"-odmah ukalkulisu po zavrsetka meca)

od ponedeljka

Djokovic 12770
Nadal 10670
razlika je 2100 bodova
Novak do kraja godine brani 5490(London 1500,1200 US,1000 Sanga,1000 Pariz,Pekin 500,Davis Cup 290(140+150))

Nadal 4020(US 2000,London 1000,360-Sangaj360-Pariz,Peking-300)

Nadal brani 1470 bodova manje do kraja godine,u Londonu ce odluciti ko ce biti atp No.1 na kraju godine

Vladimir

pre 9 godina

Vidite zasto je Federer najbolji,on igra svaki turnir sa zeljom da osvoji i sada i prije 10 godina... Nebitno sta se desava van terena,na terenu je on koncentrisan...Nole,hocemo jos da te gledamo,nemoj da si se zasitio

Stevan

pre 9 godina

Svi vi isti sto sad kritikujete Novaka, iz sveg srca ste ga hvalil nako osvojenog Vimbldona! Tako ce biti i nakon US-opena! Nije u dobroj formi, ali bolje je i sad da lose odigra, nego na GS. Ima dovoljno vremena da se pripremi i sav fookus prebaci na Njujork( Mada je vec fokosiran na to) Zato, navijaci, trebalo bi da smo uz naseg Kralja i kad gubi i kad dobija, jer je on nas ponos!!!

jackie

pre 9 godina

Ne sećam se kada je ovako bio loš na dva vezana turnira, pogotovo na betonu. Vidi se da nema udarce, pre svega mu bekhend nema oštricu, a i ostali udarci osciliraju. Nije imao ni sreće sa žrebom, jer je u sva 4 meča igrao sa igračima koji su u dobroj formi.
Ono što ne valja je što je izgubio samopouzdanje, odigrao je malo mečeva i pitanje je u kakvoj će se formi pojaviti na US Openu.
Ono što je dobro je što ima dovoljno vramena za trening do sl. GS. Bilo bi stvarno tužno da zbog loše forme ne osvoji turnir, posebno ako Nadal ne bude igrao, a pogotovo jer i ostali favoriti ne blistaju.

KIN

pre 9 godina

Najludji su komentari tipa, ma namerno to radi da bi mogao da osvaja poene sledece godine, a on sledece godine puni 28 godina, ulazi u zavrsnicu karijere. Kakvi bodovi, kakve gluposti! Covek je u autu skroz, a i nije mu prvi put. Poenta je osvajati titule, pogotovo one velike i znacajne. Sada tek shvatam velicinu Federera, a i Nadala.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (NIK, 14. avgust 2014 22:48)


Evo na primer ja ne shvatam a verujem i jos mnogo njih, voleo bih da mi objasnis ! Molim te objasni mi....

Astroturf

pre 9 godina

Novaku je dovoljno mesec dana opuštanja da potpuno ispadne iz forme i počne da igra za 2 klase slabije.

Njemu je leto uvek samo more i zaborav na tenis. Zato nikad nema uspeha u Sinsinatiju i USOpenu (osim one 2011. koja je bila i ostaće samo izuzetak).

Na US openu treba dobiti meč u 3-5 setova. Tamo izgleda odlazi nespreman, tako da teško do titule i ovog puta. Velika šteta kako godinama traći svoje potencijale, i kada ga paceri (koji su samo preko leta više trenirali i održavali formu) kao što je Robredo, dobijaju.

batman

pre 9 godina

Ja sam jedan od onih koji je pisao da je zrtvovao Toronto radi Sinsija i pogrijesio sam debelo. Od napadackog tenisa ,je presao u totalnu defanzivu ,jos malo pa ce postati golman. Novace pogledaj neki svoj mec iz 2011 ili 2012 AO pa vidi kako si igrao.

glasnik

pre 9 godina

sve u redu ali ipak on je prvi igrac sveta. valiko razocarenje za mene kao iskrenog navijaca. ne pljujem ali sam se vise nadao. normalno navijam i dalje za N Dj. ali trebalo je da iskoristi ove sanse i obezbedi br. 1. na kraju godine. mada ce ionako biti br.1 nakraju godine.

Ziks

pre 9 godina

Sada ce neko da napise " Ne razumem ove hejtere, pa on sta je uradio za ovu zemlju" itd itd.......Naravno da je tako ali tuga ga je gledati zadnje dve godine. Mucenje, tanke pobede, provlacenja, bez zelje i motiva samo prazne price !!

NY

pre 9 godina

Novace otkazi USO.Kazi da ti je otpao nokat na palcu leve noge.Nemoj da se brukas. Sa ovakvom igrom isprasice te neki kfalifikant u prvom kolu.Igraci poput Robreda su ipak treca klasa. Nisi se ti jedini ozenio i ne cekas ti jedini dete. Nisam od onih pljuvaca ali toliko nezainetersovanosti nisam video od igraca iz prvih pet.Moze nesto da ne ide da protivnik pruzi 150% svoje snage ali na dva turnira odigrano samo cetiri meca.Malo

ue121

pre 9 godina

Svaka čast za sve osvojeno dosad , ali je sramota da ovako igra broj 1. Bolje da nije ni igrao posle Vimbldona, ionako je Nadal izgubio 2000 poena. Novak ne da nije osvojio nove poene već se i obrukao (a izgubio je i 360 poena).

Ja

pre 9 godina

Pa ocekivalo se da ce nece daleko da stigne na ovom turniru. Nije trenutno u formi. Mada nije ni vazno sto je izgubio. Ne moze uvek da pobedjuje. A verovatno zeljaza pobedom je manja jer Nadal ne igra.

Sve u svemu , ja mu zelim puno uspeha na Us openu.

Mile

pre 9 godina

Ne razumem kako neko sa ovakvom igrom moze da razmislja o osvajanju bilo kog ATP turnira. Pasivno, nezainteresovano, ziheraski ovakva igra ne zasluzuje mesto ni u prvih 10.

Skaut

pre 9 godina

Sta se nervirate ljudi.Izjavio je da mu tenis vise nece biti prioritet. To je njegov izbor. Tenis je njegov posao.zamislite ljudi covek se ozenio i ceka dete i nije mala stvar. Zamislite kapetana Boeinga 787 koji se ozenio i ceka dete i sjuri avion na neku livadu sa 350 putnika.Ozenio se kapetan ali nije preziveo. Postigao covek sve u zivotu zaradio desetine miliona dolara i zamislite ozenio se i ceka dete

nebojsa

pre 9 godina

Kao i prosle nedelje, Novak se ponovo prodao...sampion Vimbldona ne igra ovako...svetskim tenisom zavladala je mafija koja odredjuje ko ce sta da osvoji, duboko sam uveren u to. Ako nema Nadala koji se verovatno ponovo "cisti", ni Novak ne sme puno da odmakne, bodovno. Svetski muski tenis se pretvorio u cirkus, Marej "osvaja" Vimbldon, brze-bolje dok se Skoti ne odvoje, Federera sponzori drze na turu i protiv njegove volje, Nadal vise ne lici ni na sta, ni fizicki ni psihicki, a Novak se dodvorava gazdama za mrvice sa stola. Zeznes ti sve ovo...

VOJKAN

pre 9 godina

Zaista je steta sto Novak nije iskoristio odsustvo Nadala na ova dva turnira i osvojio bar jedan od nih.Bilo je tesko gledati igru Novaka bez ikakvog zara za pobedom. Igrao je pasivno,prebacivao lopticu nazad i cekao greske protivnika,bez zelje za vinerima ili inicijativom.
Ovo pisem kao teniski laik,ali i kao njegov navijac.

zoran

pre 9 godina

Novak ima talenat za ovaj sport...fantastichan talenat, ali se lako poigrava sa istim, pa i sa svojim ugledom. Kako jedan profesionalac njegovog kalibra moze sebi da dopusti da ga svadba praktichno ruinira. Zato je Federer jedan, jedini. Chovek ima 4 dece, 33 godine i u samom vrhu da ga i Novak jedva dobi u Londonu. Mora mu se skinuti kapa.

aaaaa

pre 9 godina

ovo je sramota, realno, nije sramota izgubiti, ali od coveka koga si pobedio 6 puta za redom i koji sad ima 32 godine te pobedi kad si prvi na svetu, sramota, izgovor ne postoji!!

Sad se sprema za US Open?

pre 9 godina

Poraz od Conge:
stručnjaci u naletu emocija komentarišu -

Pametan potez Djokovica da bi osvojio Sinsinati . Nadal ionako ne igra, prvo mesto zagarantovano . Mislo sam da ce i kolo pre da izgubi, ali mu je verovarno bilo zanimljivo da dobije.
(Milan, 7. avgust 2014 20:17)

Ne zanima ga. Taktizira. Povecava razmliku i onako. A ovako spremniji za Sincinati.
(holidays, 7. avgust 2014 20:21)

како сте буђави, мучно је читати овакве коментаре..једва чекам да Ђоковић освоји Синсинати па да се лепо покријете ушима
(о шонеси, 7. avgust 2014 20:37)

i td..

HAHAHAHAHAHAA..

Realnista

pre 9 godina

Da se ovo desilo Nadalu,da posle osvojenog Wimbldona lagano ispadne sa ova dva mastersa,svi bi pricali o nekom dopingu kojem je isteklo dejstvo. Sta je onda ovo?

veliki strumf

pre 9 godina

Jedna rec opisuje Noletovu igru: SRAMOTNO! Kako zena moze da unisti coveka :) Salim se, ali zaista Nole igra ova dva turnira toliko jadno da je to bruka za igraca iz top10, a kamo li za br. 1. Vise puta mu se dogodilo u karijeri da se previse odmara, opusta i provodi. Neophodno je, ali cesto preteruje, kao sada. Strasno je koliko je nespreman, zbog toga i spor. Koliko je ocajan bio svedoci podatak da mu je najbolji element u igri servis, koji mu je cesto najslabiji element.

nije više on

pre 9 godina

Novak je depresivan i to se vidi. Nadam se da će ići kod psihologa i da će ga dete usrećiti.Ne znam da li je duže depresivan ili je brak sa Jelom uradio svoje..

Andjela

pre 9 godina

Roberto je odlično igrao i zasluženo pobedio.
Pokazao je i na.brzoj podlozi moguće igrati kao da je šljaka.
Ps. I šetao je Novaka levo desno, tako da ga je taktički nadigrao.

Swedenonline

pre 9 godina

Nadal je u Kanadi pao za 1000 poena, Sinsinati takodje 1000 a Nole neku mizernu sicu dvocifrenog reda. Ko zna da racuna, zna ko ne, sta da mu se radi, bedak.

Las Vegas

pre 9 godina

Sport je sastavljen od uspona i padova.Ali ovo sto NOvak pokazuje ovde i u Torontu je igra na nivou pocetnika odnosno igraca izmedju 50-100 mesta ATP liste. On ovom jadniku ni gem ne moze da uzme a sto je najgore poceo je sve cesce da gubi i Taj brejkove. Znaci Toronto nije bio trenutna slabost.Od Wimbledona je covek na odmoru. Vec znam sta ce da izjavi. I jos nesto. Nema tenisera koji ima dva trenera. Ili Vajda ili Becker. Mozda i zavarava potencijalne protivnike pred USO. Da se opuste. Ali naletece u prvom kolu na kfalifikanta

Spale

pre 9 godina

napred Nole, samo pametno, treba imati i sled godine turnire gde se mogu uzeti bodovi, posebno zato sto Nadal nece braniti ni bod.
Opustite se ljudi, nekad mnogo vise dobijes porazom.
Ima neko u njegovom timu ko brine o ostanku na prvom mestu..

NIK

pre 9 godina

Samo me interesuje, da li ima neko Novaku da kaze kako ce uzivati u zivotu kad zavrsu profi karijeru. Da mu neko malo stariji kaze da zapne i da drzi fokus jos 3-4 godine, pa inda moze da radu sta hoce. On izgleda da misli u svojoj glavi da sve sto mu se deseva, desava mu se sad, u ovim trenucina, i da kad zavrsi karijeru nece znati sta da radi

inside tip

pre 9 godina

E zbog ovoga nikada necu navijati za Djokovica koliko za Federera! Covek nikada nije kalkulisao, nije se bavio matematikom nego gazi, pa dokle se stigne. A stiglo se do 302 nedelje kao prvi, godine ga gaze, a on i dalje ne kalkulise! A ovaj? Pa vidite i sami na sta to lici...

NS

pre 9 godina

Ovakva igra je dno dna.............. ponizavanje ljudi koji navijaju za njega. Ako nisi spreman onda nemoj da igras i odustani a ne kao br1 da izgledas kao rekreativac na terenu...........

vamos

pre 9 godina

Djokovicu,kad i kako si zaboravio igrati tenis ? Zuta stampa ti vise prija? Hoces li prodati i fotke tek rodjene bebe nekom britanskom tabloidu ? Samo, bez titula ni privatni zivot neces moci dobro unovciti.

Brondby

pre 9 godina

Dajte ljudi cemu tolika mrznja u vama Covek je sa svojih 27 uradio previse mozda i nenormalno previse njegov stil tenisa je rudarski za 2-3 godine treba ocekivati da ostavi reket i ako je sada primetno da razmislja o zivotu posle tenisa ozenio se ceka dete hvala na svemu sto je uradio za Srbiju.

Petar.S

pre 9 godina

Kakvi su sada ovo komentari?
Posle Toronta ste pisali kako je namerno izgubio, sprema se za Sinsinati.
Ismevali one koji su jasno videli da Novak nema ni želju za tenisom, niti je pipnuo reket od Vimbldona. Pa evo ga u Sinsinatiju, za koji se čuvao, 3 kolo, gubi od Robreda! Neka i pobedi, ova igra nije za hvalospeve, ali znam da će ih biti naravno. Samo kad bi našao one silne komentare stručnjaka kako se sprema za ovaj turnir, hahahahaah., i to lagano pišu kao da su se čuli sa Novakom preko telefona, kao, znaju ga u dušu, haha.. tuga.

Oskar

pre 9 godina

Ne vjerujem svojim očima. Kakva NULA od igrača. Definitivno NAJGORI broj jedan u istoriji tenisa. Da sam na njegovom mjestu ne bih se usudio ni dati izjavu nakon meča. Ovakva sramota se ne može opisati riječima. FUJJJJJJJJ

veliki strumf

pre 9 godina

Nikad ravnodusnije nisam gledao jedan Novakov mec, a verujem da sam jedan od najvatrenijih njegovih fanova. Toliko je igrao mlako, sterilno, bezvoljno, jadno, bedno da mi je bilo muka. Treba da ga je sramota da ovako nespreman i sa ovakvim stavom izadje na teren. Mnogo bi mu pametnije bilo da je ostao kuci i da nije ni dolazio u Cincy, jer ce mu ova partija samo ubiti ionako poljuljano samopouzdanje.

Milojko

pre 9 godina

Zaista bih voleo da znam punu istinu o Novakovoj potrebi da u odsudnim mečevima igra 40% ispod svojih mogućnosti, što se ponavlja kao obrazac koji svi vide. Mi obični smrtnici možemo biti razočarani, ali to nije dovoljno. Želimo da pitamo Novaka, koga opravdano vrlo mnogo cenimo, šta je stvarni uzrok, šta je istina, potpuno sam siguran da nije nešto trivijalno...toga bi trebalo da smo svi svesni...

pesadinac

pre 9 godina

Pa covek je skoro sam rekao da mu tenis vise nije proritet broj 1 u zivotu.
To sad samo potvrdjuje. Bruka se i sramoti pred celim svetom. Izgubiti od Robreda na betonu je sramota za svetskog broja 1.

luka

pre 9 godina

Aj nije problem da izgubi,nije ni prvi ni zadnji put ali uzmi taj reket otresi ga od beton u 100 komada barem pokazi neku emociju,volju,uffff al me to ljuti

Swedenonline

pre 9 godina

Pljuvaci, Nole sad ovog momenta da se povuce iz tenisa, zavrsio bi sezonu mesecima kasnije kao prvi. Nadal do kraja godine nema sansu da ga sad vec sa zaostatkom od 2000 poena ugrozi jer ce se ganjati sa Federerom i ostalima na tvrdoj podlozi. Da se tako nesto desi, nekazem da ce se desiti ali je spektakularno!

ququ

pre 9 godina

@kovacevic
najtanji broj 1 u istoriji svjetskog tenisa ! strasno !
(kovacevic, 14. avgust 2014 22:21)

Juce si poceo da pratis tenis, a danas si vec expert u materiji!!! Novak je odavno upisao svoje ime u kucu slavnih, a kada se uzme era u kojoj je igrao znacaj je jos veci! Tako da prvo pogledaj ko je sve bio br 1, i kakve rezultate ima u odnosu na Novaka, pa ces jasno videti gde je ko.

kewl_bron

pre 9 godina

Hahahah,sta su ti Srbi,mozes da bijes sve ceo zivot,osvojis milion pehara,opustis se na par turnira (pazi cuda,ozenio se,dete mu na putu) i odmah te pljuju. Pu jbm ti zemlju,gde ja zivim??!

Sofro

pre 9 godina

Nole se trenutno nalazi u slobodnom padu...a padobran nema ko da otvori. Posle mladenačkog zaveta Federer je bio sve bolji a Noletu kao da su sve ladje potonule...trebao je da sačeka do 35-40-te a ne ovako u sred sezone.

nole

pre 9 godina

ON JE DOSAO U TORONTO I SINSI RADI REDA!Morao bi da glumi povredu ili ovako da prodju ta dva turnira jer su oni obavezni!Neznam sta da kazem,nekako je zasluzio odmor jer je konstantan vec par godina!Mislim da je planiran samo jos US OPEN i LONDON ove godine pa sta uradi!Videcemo tek sledece godine opet onog Novaka!Ova sezona je skoro gotova sto se tice njega osim ova dva turnira!Bice jos pobeda ali ove godine neverujem!

Milan

pre 9 godina

Ma ništa majstore, glavu gore, sredi se malo i idemo dalje. Ni ja nisam bio baš svoj dok sam čekao naslednika, razmišljaš o svemu, gledaš da posao ne trpi ali koncentracija je na nekom drugom mestu... samo polako, treniraj i igraj, biće sve ok.

Saša

pre 9 godina

Ali ljudi, ovo je idealni momenat da se Nole opusti. Nadal ne igra tako da bilo koji rezultat Noletu samo uvećava prednost. Čak je to što Nole ispada u ranoj fazi strateški super, jer će sledeće godine imati da brani manji broj poena, a za to vreme uvećava prednost na listi. Nole će još dugo biti prvi.

Pedja

pre 9 godina

Treba napraviti razliku izmedju stavova "nesto mi nije prioritet" i "za nesto me bas briga". Novak jeste izjavio da mu tenis sad nije prioritet, ali se na poslednja bar dva turnira ponasa kao da ga je za tenis bas briga. To, jednostavno, nije isto. Ovakva igra- bezvoljna, pasivna, defanzivna- zaista mu ne sluzi na cast. Nije strasno izgubiti...strasno je ovoliko doprinositi protivniku da te pobedi. Odavno sam prevaziso nerviranje zbog sporta, ovo pricam cisto kao komentar: ne zaboravljam sve pehare i trijumfe i vreme na poziciji br.1, i cestitam ponovo na svemu tome, ali ovakva igra ne sluzi na cast. Federer, npr., sebi ovo ne bi dozvolio. To je razlika izmedju najboljeg svih vremena, i svih ostalih tenisera.

marko

pre 9 godina

A sta vam je sada opravdanje? namerno je izgubio da bi se spremio za us open koji pocinje za dve nedelje, ma dajte ljudi budite realni niko ne gubi namerno meceve, losa igra i ove i prosle nedelej, spor bez imalo agresivnosti u igri a danas sam primetio da ne zna da zavrsi dobijen poen . Bice bolje nadam se na US openu, ovo je bas lose

povratak dzedaja

pre 9 godina

Oni koji su se bavili sportom i bave se jos uvek, dobro znaju da naidje takav period gde sve krene naopako.Kao da te neka nevidljiva sila vuce u ponor,a ti se koprcas,ali ne pomaze.Naravno,ima tu Noletovog masla podosta.Opusten,nije u fokusu,a najgore je neredovno treniranje.Nema sada nazad.
Vracaj se Nole gladijatorskom treningu i monaskoj posvecenosti tenisu,ili ce one nevidljive sile toliko ojacati da ce ti naciniti veliku stetu.

NemanjaVac8

pre 9 godina

najtanji broj 1 u istoriji svjetskog tenisa ! strasno !
(kovacevic, 14. avgust 2014 22:21)
...
A što ti koji su deblji nisu prvi, ili je i Federer najtanji broj jedan u istoriji ili misliš da je ipak tanji broj jedan od Novaka...Što nije Nadal prvi...

zecko

pre 9 godina

nemogu da vjerujem mislio sam da ne vidim dobro na svoje oci ali nole igra ocajno lose u ova dva poslednja turnira ali bice bolje svi se nadamo koji navijaju za noleta pa nemoze ni on sve da osvaja uvijek mi navikli na pobjede pa sad kad izgubi odma ga omalovazavaju pa i on je od krvi i mesa nije robot napred nole

hipp

pre 9 godina

Prvi put sam stvarno zabrinut za Novaka. Izgubiti ovako od Robreda da mu ne pridje na njegov servis i to na turniru koji posle RG najviše želi je strašno. Sve će se znati posle US opena, jer ako ispane olako na US openu, mislim da je nepovratno pao.

NIK

pre 9 godina

Najludji su komentari tipa, ma namerno to radi da bi mogao da osvaja poene sledece godine, a on sledece godine puni 28 godina, ulazi u zavrsnicu karijere. Kakvi bodovi, kakve gluposti! Covek je u autu skroz, a i nije mu prvi put. Poenta je osvajati titule, pogotovo one velike i znacajne. Sada tek shvatam velicinu Federera, a i Nadala.

Mrki

pre 9 godina

Hejteri zaćutite.Sve je ovo normalno,ja ne brinem za Noleta,znam da će biti pravi ako ne više ove godine sledeću će biti sigurno.Nije ni robot ni stroj.

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

.....idi Nole u persun....u mrkvu....u kupus.....Cekaj , cekaj.....kad smo vec kod kupusa - u oktobru ces bas u kupusu naci jednu preslatku bebu....Zato ti je danasnji debakl oprosten !!!

Swedenonline

pre 9 godina

Malo ko ce uspeti da me razuveri da ovo nije planiranje da nebi morao da brani gomilu poena iduce godine kad Nadal opet bude i igri! Nista me necudi kad je Nemac na kormilu, racunica do kraja, nezeli da dopusti da se ponovi scenario gde je Nadal samo osvajao poene a Nole vecinski branio. Fer, ne, sportski ili ne ali kad se sve kockice spoje logika nedozvoljava da se drugacije vidi.

Ratko

pre 9 godina

Novak nije igrao toliko lose koliko je Robredo bio u transu, neverovatno sta je sve pogadjao. Nista idemo dalje vrlo brzo ce US Open za 10 dana i nastaviti treniranje.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Novak igra lose i to je cinjenica,ne treba biti previse teniski 'pismen' pa da se to zakljuci.Ja sam prvi pogresio kada sam pomislio da je mec protiv Tsonge,Novak odigrao rezervisano,cuvajuci se za Cincinati koji svi mi tako zeljno ocekujemo a ai zreb mu je bio naklonjen.Medjutim to nije tako.Da se razumemo Novak nije preko noci zaboravio da igra tenis,nego prosto mu tenis za sada nije prioritet,sto je on jednom prilikom i izjavio.Vencanje sa zenom s kojom je proveo 7-8 godina,ocekivanje prvog deteta,osvajanje Wimbledona na kome je Novak prosto emotivno 'eksplodirao' i zaplakao.Novak trenutno nije u fokusu a i doslo je do emotivnog praznjenja tako da ga trenutno tenis ga ne zanima,bar ga ne zanima u toj meri da odigra kvalitetan mec,iskren da budem ne bih se usudio da prognoziram igru na US Open,medjutim ja licno ne gajim nekakvu nadu da ce se trgnuti,vec trebamo polako sacekati sledecu sezonu.Garantujem da ce Novak od svog buduceg deteta crpeti nephodnu snagu i inspiraciju i da ce to biti pun pogodak.
P.S Ovo pisem bez obzira pobedio on Robreda ili ne.

simke

pre 9 godina

Oce li mi neko reci,sta se desava u glavi Novaka Djokovica kad postane svjetski broj 1.....Umjesto da mu to da pozitivnu energiju i krila,on mentalno potpuno pada....Ovo je zaista cudno,pa ovo mu je jedini masters koji mu je nedostajao,kud ce veci motiv od toga??Zanm da je pobjeda i poraz sastavni dio sporta,ali ovo ponasanje ne mogu nikako da shvatim.

Zoki

pre 9 godina

Navijam za njega samo sto je nas, ali nikad mu tenis i ponasanje na terenu nisam voleo.
Emocije su mu istrosene. Prioriteti i misli su mu sada van terena. Nije on Federer da moze jedno i drugo. Na US Openu nema sta da trazi.

sasa

pre 9 godina

E moji dežurni pljuvači, da izgubi i od svog Pjera on je ikona, srbenda, a vi sa promašenim životima jedini vaš uspeh je da vidite vaš komentar na b92, ne valja...

Dejan

pre 9 godina

Hmmmm...

(Dejan, 07. avgust 2014 20:20)
Zaboravices tvoj komentar mozda vec posle Sinsinatija ili US Opena.
(..., 7. avgust 2014 21:35)

To bi bilo to... Sad postaje porodičan čovek, i tek dete treba da se rodi... A i pre je imao problem sa motivacijom... Tako da, bye bye karijero, ukoliko se ne opameti...
Ako je on zadovoljan i ne treba mu više, meni je to ok, žao mi je ali i ovako je postigao više nego što smo kao narod zaslužili...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(Dejan, 7. avgust 2014 20:20)

Branislav 58

pre 9 godina

Novak ne samo da igra loše,nego igra kukavički.Ne sme da pošalje niti dugačku loptu niti precizniju paralelu ili dihjagonalu.Pri svemu tome pravi smešne neiznudjene greške.Uz to kao da ga neko tera da igra,kao da mu je ovo robija.Ispasti u dva uzastopna turnira posle drugog meča i to na ovakav kukavički način je zaista sramota.Bruka samog sebe.Treba mu psiholog

vojin

pre 9 godina

Sramota je da broj 1 dolazi na masterse ovako fizicki nespreman.Ne mora se uvek dobijati, ali da neki udraci povremeno lice na 200 tenisera umesto prvog to je bas ruzno. Sa ovakvom igrom Djokovic nece proci dalje od drugog kola u Njujorku. Ipak nije njegov posao da miri narode vec da igra tenis. Ovo moze da bude pocetak kraja, ukoliko ne pocne da TRENIRA.

bla bla

pre 9 godina

Poraz od Conge taktika za Sinsinati, poraz od Robreda taktika za? Nole je lepo rekao da mu je tesko da nadje ritam i da je zbog toga izgubio od Conge, ali vatreni navijaci u svemu videli zaveru(taktiku). Niko ne zeli namerno da izgubi, pitanje je samopouzdanja. Pozdrav
P.S. Samo nemojte da pisete da je Robredo odigrao partiju zivota, neukusno,covek ima 32 godine.

SRV

pre 9 godina

Kada se prica o Novaku, treba imati na umu da je on poslodavac jednom nemcu, slovaku i austrijancu, a musterije su mu spanac, svajcarac i britanac. 90% nas bi da radi kod austrijanca ili nemca ;-)

skep

pre 9 godina

Kada je Novak ispao na prošlom turniru od Conge gomila ljudi je to objasnila kao taktički potez, da bi rasturio konkurenciju u Sinsinatiju. Molim ove komentatore da nam pojasne šta se dešava.

precanin

pre 9 godina

Neverovatan pametan potez lucidnog Djokovica ! Pa namerno je ovaj mec izgubio, da bi se iduce godine ili one druge sto bolje pripremio da osvoji ovaj turnir koji mu nedostaje ! Kako to ne kapirate ?

NIK

pre 9 godina

Ispunila mu se zelja da mu tenis vise nije prioritet u zivotu. Samo zbog toga ne bi bilo lose da se povuce skroz sa malih tv ekrana, kako zbog sebe, da se ne blamira, tako i zbog navijaca sirom sveta. Sad je jasno zasto je Federer najomiljeniji, i neprikosnoveni broj 1 u svetu, a iza njega Nadal.

grickalo luis

pre 9 godina

realno nije izgubio nego ga je ovaj pobedio..ceo mec je igrao odlicno i treba mu odati priznanje a nadajmo se da ce na us openu biti bolje

Ugljesa

pre 9 godina

Slab je bio, daleko ispod svog renomea. Ne znam sta mu se desilo, ali znam sta se desilo vama, dezurnim pljuvacima koji ste ovo jedva docekali. Ne bi se ovo desilo Federeru ili Nadalu? Molim? Je li vi pratite malo ovaj sport? Ili ste onako, samo sakrasticni? Nadal tri godine zaredom na Wimbledonu ne moze da dobije igraca u prvih 100, bilo je tu jos poraza u prvim kolima (upravo na US seriji). Novak je najkonstantniji igrac posljednje 3.5 godine i stoga su ova dva poraza svakako veliko iznenadjenje. No, slazem se sa onima od vas koji kazete da on ima jednog pravog protivnika, a to je on sam. Vrlo losa igra, pasivan, nesiguran. Ne shvatam sta mu se desilo sada kada bi trebalo da puca od samopouzdanja, ali eto, desilo mu se. I necu zbog toga zaboraviti sta je uradio do sada i kakav je sampion.

veliki strumf

pre 9 godina

Novak igra takticki potpuno identican mec kao sa Congom. Ne samo sto je jako spor, pasivan i sto nema snage u njegovim udarcima, vec sto ogroman procenat lopti salje na forhend Robreda: i kod drugog servisa i kod laganih prebacivanja loptica precesto ide u forhend, plitko ili po sredinu, tako da Tomi lagano preuzima inicijativu, zestoko seta Noleta i cesto zavrsava poen vinerom. Cak i kad retko loptica ide u bekhend, toliko je mlaka da se Robredo namesta za forhend. Verujem da je 90% udaraca Robredo odigrao iz forhenda, sto je zapanjujuce. Ode prvi set nazalost, ali nije ga Nole ni zasluzio.

DrUrke

pre 9 godina

Ovaj Bronbi,ne sme vise da spamuje na fudbalskim vestima,od kako su poispadali svuda...A stvarno mi nije jasno kako redakcija i dalje tolerise takve gluposti...

veliki strumf

pre 9 godina

Uloge su, za sada, potpuno suprotne od ocekivanih. Nole maksimalno pasivan, sa mlakim udarcima, bez rizika, samim tim i bez uspeha, stoji konstantno 2 metra iza linije. Robredo, poznati defanzivac, izuzetno ofanzivan, sa puno vinera iz forhenda. Nolet su u prva dva servis gema spasili asovi, cim je serva stala dosao je brejk, jer gotovo nijednu razmenu u 5 gema nije dobio. Nadam se brzom budjenju i da ovo nece biti preslikan mec sa onim protiv Conge. A za sada bas lici. Valjda ce i Robredo pasti, nije on Conga.

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 9 godina

Ma, jedva sam uspeo smiriti moju babu. Ona kaže da bi rasturila Novaka, a ja joj kažem, ma znaš li ti ko je Novak? Prvi igrač sveta, babo jedna! Ali ona opet kaže, ma rasturila bi ga ko skupštinu oni naši susedi. Pa, dobro. Lepo je osvojiti Vimbldon, i onda se odmarati mesec dana, pa kad se vratiš nespreman (prvi igrač sveta), ima i moja baba da te rasturi!

posmatrač

pre 9 godina

Ništa mi nije jasno Đokoviću. Kretanje ti je fenomenalno, pshički nikad stabilniji, snage imaš ko konj, za samopouzdanje ne treba trošiti reči, a opet si izgubio prvi set. Šta je upitanju. A znam, tenis ti više nije na prvom mestu.

Obrazovan

pre 9 godina

Ma pustite bre coveka na miru, ozenio se, jos malo ce i dete pa bre covek ne moze da blista na svakom turniru. Poslednjih 5 godina je bio najkonstantniji teniser od svih i uvek dolazio do zavrsnica turnira. Treba i njemu malo predaha. Najvise mrzim one koji kazu "Ako sad ne osvoji Sinsi i Us Open nikad nece, neka ostavi tenis".

KKK

pre 9 godina

Kad vidim ovakvog Novaka, shvatim zašto i pored toliko godina provedenih na prvom mestu nema adekvatan broj navijača u svetu. Hteli mi to da priznamo ili ne, Rodžer je jedan i zato je legenda.

Peca

pre 9 godina

Nole lose izgleda na terenu, lose se postavlja, "gura" lopticu, bas lose. Ja ga nikads necu kuditi, sta god uradio, ali ovo je bas bas bas lose. Razloga je vise ali ajmo da vidimo prvo da li ce dobiti ovo.

Janez iz EU gde teče med i mleko

pre 9 godina

Molim redakciju B 92 da ne pušta komentare koji nisu vezani za tenis,kakav Brondbi kakvi bakrači bre!!!Idemo Noleeee!!

Petar

pre 9 godina

Nonšalantno se ponaša skroz. Logično je da bi najviše na svetu voleo da je pored svoje trudne žene, ali se onda pitam zašto je dolazio na ova 2 turnira ako mu nije do tenisa?
Čemu silenje? Poeni, 1 pozicija, rekordi... dzaba sve ako ti se ne igra tenis.

branislav

pre 9 godina

Laz je da je on prebrodio krizu..Ne bi ni Vimbldonsko finale dobio da je bio Nadal ili Mari s druge strane.Imao je srece sto je Federer star i ne moze da igra maratonske meceve,a i psiha mu nije dobra vise... Djokovic nikad nece osvojiti Sinsi i R.Garos,ali i ne treba-pa nije Novak veci od Saprasa,ni Pit nema R.G i sve Masterse!

bla bla

pre 9 godina

Ni Robredo nije kalibar koji moze da pobedi Noleta,ali i protiv Robreda i Simona, nekako prepusta inicijativu, pa izgleda kao da ova dvojica igraju dobar tenis. Nole na visokom nivou bi ih "pocistio". Pozdrav

Doktor

pre 9 godina

Osvojio si Vimbldon,samim tim sezona je USPESNA ! Medjutim ,ako ti se ne igra tenis,nemas motiva.. Zavrsi sezonu , idi sa suprugom budi i cekaj najradosniji trenutak -rodjenje deteta! Tako je fer. Ovo sto radis sada je iritantno,degradiras broj jedan! Nadalu kada se ne igra on uzme duzi odmor,a ne da se blamira

Konstatacija

pre 9 godina

Posle poraza ce da izjavi da je protivnik bio bolji da da on nije bio ono sto je ocekivao bla bla bla. A poceli su nad njim da se "izivljavaju" teniseri ranga trece svetske lige. Kao da jedva ceka da se ova americka turneja sto pre zavrsi i da brzinom munje ode u Beograd ili MC zavisno gde se Jelena nalazi. Koliko me pamcenje sluzi Rodzerova Mirka je i sa stomakom do zuba bilaprisutna na teniskim mecevima njenog jodlera. Ali sta se mi navijaci sekiramo za njegov biznis

NIK

pre 9 godina

Ovaj covek se mora sto hitnije povuci iz tenisa do kraja sezone. Ovo je bruka i velika sramota prvog tenisera sveta. Do Toronta su problemi bili sa dva ili tri igraca, ali uz dobru igru, a on sada sa trecerazrednim igracima je u podredjenoj ulozi. I vise ne mogu da slusam ljude koji nikada ne upute ni jednu jedinu kritiku, nego samo pricaju kako kalkulise i ostavlja za sledecu sezonu. Covek ne zna gde se nalazi, ja verujem da ne zna ni u kom je gradu. On je postao ikona nase zemlje, a bogami i i svetu, svaka mu cast na tome, ali ljude jedino interesuje Novak Djokovic kao teniser, njegovi rezultati. Ja ne mogu da shvatim ljude koji se bave njegovim privatnim zivotom, gde je bio, sta je radio, kad se poljubio sa Jelenom, da li je pas dorucovao. To moze da zanima samo tracare, i to su oni koji tapsu po ramenu i pricaju, bice bolje, pa sta ako je izgubio

Milko

pre 9 godina

Na žalost ovo je već zabrinjavajuće.
Djoković igra izuzetno slab tenis, u sva tri meča posle Vimbldona je potpuno nadigran a večeras je ponovo na putu kući.

Serdjo

pre 9 godina

Ovako ne igra svjetski broj 1...Robredo da najboljem igraču na svijetu uzme set i diktira tempo u poenu, čime? Strasno...gledam i ne mogu da se načudim...pa faco neće ti se niko skloniti sa terena...

Nole fan

pre 9 godina

Tesko ce Novak sa trecerazrednim igracem.Njemu se to nikada nije desavalo. Nece da prizna da je nepripremljen,da nije fokusiran na tenis.Evo ovaj trecerazredni ga brejknuo

Doktor

pre 9 godina

Osvojio si Vimbldon,samim tim sezona je USPESNA ! Medjutim ,ako ti se ne igra tenis,nemas motiva.. Zavrsi sezonu , idi sa suprugom budi i cekaj najradosniji trenutak -rodjenje deteta! Tako je fer. Ovo sto radis sada je iritantno,degradiras broj jedan! Nadalu kada se ne igra on uzme duzi odmor,a ne da se blamira

Petar

pre 9 godina

Nonšalantno se ponaša skroz. Logično je da bi najviše na svetu voleo da je pored svoje trudne žene, ali se onda pitam zašto je dolazio na ova 2 turnira ako mu nije do tenisa?
Čemu silenje? Poeni, 1 pozicija, rekordi... dzaba sve ako ti se ne igra tenis.

KKK

pre 9 godina

Kad vidim ovakvog Novaka, shvatim zašto i pored toliko godina provedenih na prvom mestu nema adekvatan broj navijača u svetu. Hteli mi to da priznamo ili ne, Rodžer je jedan i zato je legenda.

zoran

pre 9 godina

Novak ima talenat za ovaj sport...fantastichan talenat, ali se lako poigrava sa istim, pa i sa svojim ugledom. Kako jedan profesionalac njegovog kalibra moze sebi da dopusti da ga svadba praktichno ruinira. Zato je Federer jedan, jedini. Chovek ima 4 dece, 33 godine i u samom vrhu da ga i Novak jedva dobi u Londonu. Mora mu se skinuti kapa.

veliki strumf

pre 9 godina

Jedna rec opisuje Noletovu igru: SRAMOTNO! Kako zena moze da unisti coveka :) Salim se, ali zaista Nole igra ova dva turnira toliko jadno da je to bruka za igraca iz top10, a kamo li za br. 1. Vise puta mu se dogodilo u karijeri da se previse odmara, opusta i provodi. Neophodno je, ali cesto preteruje, kao sada. Strasno je koliko je nespreman, zbog toga i spor. Koliko je ocajan bio svedoci podatak da mu je najbolji element u igri servis, koji mu je cesto najslabiji element.

Jovan Ristic

pre 9 godina

U, Novače, nadam se da čitaš komentare. Možeš da uočiš da ti ne živiš život samo za sebe, već i za gomilu drugih, neostvarenih ljudi, koji poistovećuju tebe sa sobom. Ne smeš da se oženiš, da imaš decu, da odeš na odmor, a pogotovo ne smeš da izgubiš!

DrUrke

pre 9 godina

Ovaj Bronbi,ne sme vise da spamuje na fudbalskim vestima,od kako su poispadali svuda...A stvarno mi nije jasno kako redakcija i dalje tolerise takve gluposti...

sasa

pre 9 godina

E moji dežurni pljuvači, da izgubi i od svog Pjera on je ikona, srbenda, a vi sa promašenim životima jedini vaš uspeh je da vidite vaš komentar na b92, ne valja...

mdj

pre 9 godina

Ja ne verujem kakve sam komentare procitao, popljuvaste coveka i prozvali ga teskim luzerom posle 2 losa turnira, pa to samo u zemlji Srbiji ima! Covek se ozenio pre samo par nedelja, dete na putu, pa zar stvarno mislite da je razmisljao o reketu i o trcanju za lopticom posle Vimbldona? Najbolje da je zaboravio da igra tenis 2 meseca posle osvajanja najveceg turnira koji postoji. Najtuznije je sto ce pola vas koji su ga sada opleli, da ga dize u nebesa prvom prilikom kad osvoji sledeci GS, a osvojice milion posto. Kako zivite svi sami sa sobom, m?

NY

pre 9 godina

Novace otkazi USO.Kazi da ti je otpao nokat na palcu leve noge.Nemoj da se brukas. Sa ovakvom igrom isprasice te neki kfalifikant u prvom kolu.Igraci poput Robreda su ipak treca klasa. Nisi se ti jedini ozenio i ne cekas ti jedini dete. Nisam od onih pljuvaca ali toliko nezainetersovanosti nisam video od igraca iz prvih pet.Moze nesto da ne ide da protivnik pruzi 150% svoje snage ali na dva turnira odigrano samo cetiri meca.Malo

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Novak igra lose i to je cinjenica,ne treba biti previse teniski 'pismen' pa da se to zakljuci.Ja sam prvi pogresio kada sam pomislio da je mec protiv Tsonge,Novak odigrao rezervisano,cuvajuci se za Cincinati koji svi mi tako zeljno ocekujemo a ai zreb mu je bio naklonjen.Medjutim to nije tako.Da se razumemo Novak nije preko noci zaboravio da igra tenis,nego prosto mu tenis za sada nije prioritet,sto je on jednom prilikom i izjavio.Vencanje sa zenom s kojom je proveo 7-8 godina,ocekivanje prvog deteta,osvajanje Wimbledona na kome je Novak prosto emotivno 'eksplodirao' i zaplakao.Novak trenutno nije u fokusu a i doslo je do emotivnog praznjenja tako da ga trenutno tenis ga ne zanima,bar ga ne zanima u toj meri da odigra kvalitetan mec,iskren da budem ne bih se usudio da prognoziram igru na US Open,medjutim ja licno ne gajim nekakvu nadu da ce se trgnuti,vec trebamo polako sacekati sledecu sezonu.Garantujem da ce Novak od svog buduceg deteta crpeti nephodnu snagu i inspiraciju i da ce to biti pun pogodak.
P.S Ovo pisem bez obzira pobedio on Robreda ili ne.

NIK

pre 9 godina

Ispunila mu se zelja da mu tenis vise nije prioritet u zivotu. Samo zbog toga ne bi bilo lose da se povuce skroz sa malih tv ekrana, kako zbog sebe, da se ne blamira, tako i zbog navijaca sirom sveta. Sad je jasno zasto je Federer najomiljeniji, i neprikosnoveni broj 1 u svetu, a iza njega Nadal.

Dia

pre 9 godina

Ne vjerujem svojim očima. Kakva NULA od igrača. Definitivno NAJGORI broj jedan u istoriji tenisa. Da sam na njegovom mjestu ne bih se usudio ni dati izjavu nakon meča. Ovakva sramota se ne može opisati riječima. FUJJJJJJJJ
(Oskar, 14. avgust 2014 22:32)

A njemu je neko poklonio to mesto broj 1 ? Dvojica od tvojih velikih brojeva 1 su jos uvek aktivni, pa sto onda nisu ispred te nule od igraca?Kolike su tek onda oni duple nule kad ih je najgori broj 1 ostavio iza sebe? Zasto se oni ne povuku onda jer nisu u stanju da budu bolji od najgoreg !? I kako tebe bre vise nije sramota da toliko omalovazavas coveka koji je toliko postigao ? Novak moze da bude i najbolji, moze da ne bude u formi kao i svi drugi , samo si ti konstantan u mrznji prema ovom coveku. Sto gledas uostalom njegove meceve kad nikad nista lepo nisi video, izbor je veliki, toliko je jos tenisera u igri. Gledaj Kyrgiosa, Browna, Darcisa, Stahovskog ili te pobede ne komentarises?

Skaut

pre 9 godina

Sta se nervirate ljudi.Izjavio je da mu tenis vise nece biti prioritet. To je njegov izbor. Tenis je njegov posao.zamislite ljudi covek se ozenio i ceka dete i nije mala stvar. Zamislite kapetana Boeinga 787 koji se ozenio i ceka dete i sjuri avion na neku livadu sa 350 putnika.Ozenio se kapetan ali nije preziveo. Postigao covek sve u zivotu zaradio desetine miliona dolara i zamislite ozenio se i ceka dete

inside tip

pre 9 godina

E zbog ovoga nikada necu navijati za Djokovica koliko za Federera! Covek nikada nije kalkulisao, nije se bavio matematikom nego gazi, pa dokle se stigne. A stiglo se do 302 nedelje kao prvi, godine ga gaze, a on i dalje ne kalkulise! A ovaj? Pa vidite i sami na sta to lici...

koviljka

pre 9 godina

meni je od kad sam se ozenio sve krenulo lose.
(dek, 14. avgust 2014 22:55)

Cuti nesreco, unistio si mi zivot. Bolje da sam postala casna sestra no sto sam se za tebe udala.

Mile

pre 9 godina

Ne razumem kako neko sa ovakvom igrom moze da razmislja o osvajanju bilo kog ATP turnira. Pasivno, nezainteresovano, ziheraski ovakva igra ne zasluzuje mesto ni u prvih 10.

loHa

pre 9 godina

Svi se vi radujete ovome,u padu je forme Nole,iscrpljen je od svega,toliko volite neuspeh da je to nemoguce.Zao mi je dusmani Nole je najbolji na svetu za sve PRAVE Srbe

Aleksandar

pre 9 godina

Da odgovorim svima onima koji kažu da je Novak Đoković najbolji sportista Srbije svih vremena. Nije gospodo, znam bar jednu osobu koja je sigurno bolja od njega. TO JE JASNA ŠEKARIĆ koja je u streljaštvu na Evropskim, Svetskim prvenstvima, Olimpijskim igrama, Svetskim kupovima osvojila preko 100 medalja za ovu zemlju. Istina nije zaradila ni promil onoga što je Novak, ali ako neko misli da je lakše udarati lopticu nego držati mirnu ruku i gađati metu sa 10, 25 metara grdno se vara. Što se Novaka tiče imam utisak već odavno da je on dalek od tenisa. Po meni ako osvoji još 5-6 turnira u karijeri biće super za njega. Nama će ostati žal što nije uradio mnogo više jer je tpo mogao. Mogao je u Londonu da uzme zlato, ali je bilo bitnije biti na odmoru na Krfu sa sadašnjom ženom dve nedelje pre igara, nego se spremati za jedan od najznačajnih podviga u karijeri, a to je Olimpijsko zlato. Zato će ostati kao jedan od boljih u istoriji tenisa recimo, među 10-15 najboljih, ali nažalost najbolji su bili svakako Federer, Sampras, Nadal, Lendl itd itd. Svako kroji svoju sudbinu.

Šavija Alonso

pre 9 godina

Ali najbolji su mi ovi što kažu da je pustio da bi "rasporedio bodove koje će da brani" i "pripremio duže ostajanje na prvom mestu ATP liste"... HAHAHAHAHAHAHA!!!

NIK

pre 9 godina

Ovaj covek se mora sto hitnije povuci iz tenisa do kraja sezone. Ovo je bruka i velika sramota prvog tenisera sveta. Do Toronta su problemi bili sa dva ili tri igraca, ali uz dobru igru, a on sada sa trecerazrednim igracima je u podredjenoj ulozi. I vise ne mogu da slusam ljude koji nikada ne upute ni jednu jedinu kritiku, nego samo pricaju kako kalkulise i ostavlja za sledecu sezonu. Covek ne zna gde se nalazi, ja verujem da ne zna ni u kom je gradu. On je postao ikona nase zemlje, a bogami i i svetu, svaka mu cast na tome, ali ljude jedino interesuje Novak Djokovic kao teniser, njegovi rezultati. Ja ne mogu da shvatim ljude koji se bave njegovim privatnim zivotom, gde je bio, sta je radio, kad se poljubio sa Jelenom, da li je pas dorucovao. To moze da zanima samo tracare, i to su oni koji tapsu po ramenu i pricaju, bice bolje, pa sta ako je izgubio

Sofro

pre 9 godina

Nole se trenutno nalazi u slobodnom padu...a padobran nema ko da otvori. Posle mladenačkog zaveta Federer je bio sve bolji a Noletu kao da su sve ladje potonule...trebao je da sačeka do 35-40-te a ne ovako u sred sezone.

Konstatacija

pre 9 godina

Posle poraza ce da izjavi da je protivnik bio bolji da da on nije bio ono sto je ocekivao bla bla bla. A poceli su nad njim da se "izivljavaju" teniseri ranga trece svetske lige. Kao da jedva ceka da se ova americka turneja sto pre zavrsi i da brzinom munje ode u Beograd ili MC zavisno gde se Jelena nalazi. Koliko me pamcenje sluzi Rodzerova Mirka je i sa stomakom do zuba bilaprisutna na teniskim mecevima njenog jodlera. Ali sta se mi navijaci sekiramo za njegov biznis

Janez iz EU gde teče med i mleko

pre 9 godina

Molim redakciju B 92 da ne pušta komentare koji nisu vezani za tenis,kakav Brondbi kakvi bakrači bre!!!Idemo Noleeee!!

branislav

pre 9 godina

Laz je da je on prebrodio krizu..Ne bi ni Vimbldonsko finale dobio da je bio Nadal ili Mari s druge strane.Imao je srece sto je Federer star i ne moze da igra maratonske meceve,a i psiha mu nije dobra vise... Djokovic nikad nece osvojiti Sinsi i R.Garos,ali i ne treba-pa nije Novak veci od Saprasa,ni Pit nema R.G i sve Masterse!

Peca

pre 9 godina

Nole lose izgleda na terenu, lose se postavlja, "gura" lopticu, bas lose. Ja ga nikads necu kuditi, sta god uradio, ali ovo je bas bas bas lose. Razloga je vise ali ajmo da vidimo prvo da li ce dobiti ovo.

Serdjo

pre 9 godina

Ovako ne igra svjetski broj 1...Robredo da najboljem igraču na svijetu uzme set i diktira tempo u poenu, čime? Strasno...gledam i ne mogu da se načudim...pa faco neće ti se niko skloniti sa terena...

veliki strumf

pre 9 godina

Nikad ravnodusnije nisam gledao jedan Novakov mec, a verujem da sam jedan od najvatrenijih njegovih fanova. Toliko je igrao mlako, sterilno, bezvoljno, jadno, bedno da mi je bilo muka. Treba da ga je sramota da ovako nespreman i sa ovakvim stavom izadje na teren. Mnogo bi mu pametnije bilo da je ostao kuci i da nije ni dolazio u Cincy, jer ce mu ova partija samo ubiti ionako poljuljano samopouzdanje.

vamos

pre 9 godina

Djokovicu,kad i kako si zaboravio igrati tenis ? Zuta stampa ti vise prija? Hoces li prodati i fotke tek rodjene bebe nekom britanskom tabloidu ? Samo, bez titula ni privatni zivot neces moci dobro unovciti.

nije više on

pre 9 godina

Novak je depresivan i to se vidi. Nadam se da će ići kod psihologa i da će ga dete usrećiti.Ne znam da li je duže depresivan ili je brak sa Jelom uradio svoje..

glasnik

pre 9 godina

sve u redu ali ipak on je prvi igrac sveta. valiko razocarenje za mene kao iskrenog navijaca. ne pljujem ali sam se vise nadao. normalno navijam i dalje za N Dj. ali trebalo je da iskoristi ove sanse i obezbedi br. 1. na kraju godine. mada ce ionako biti br.1 nakraju godine.

Sad se sprema za US Open?

pre 9 godina

Poraz od Conge:
stručnjaci u naletu emocija komentarišu -

Pametan potez Djokovica da bi osvojio Sinsinati . Nadal ionako ne igra, prvo mesto zagarantovano . Mislo sam da ce i kolo pre da izgubi, ali mu je verovarno bilo zanimljivo da dobije.
(Milan, 7. avgust 2014 20:17)

Ne zanima ga. Taktizira. Povecava razmliku i onako. A ovako spremniji za Sincinati.
(holidays, 7. avgust 2014 20:21)

како сте буђави, мучно је читати овакве коментаре..једва чекам да Ђоковић освоји Синсинати па да се лепо покријете ушима
(о шонеси, 7. avgust 2014 20:37)

i td..

HAHAHAHAHAHAA..

Branislav 58

pre 9 godina

Novak ne samo da igra loše,nego igra kukavički.Ne sme da pošalje niti dugačku loptu niti precizniju paralelu ili dihjagonalu.Pri svemu tome pravi smešne neiznudjene greške.Uz to kao da ga neko tera da igra,kao da mu je ovo robija.Ispasti u dva uzastopna turnira posle drugog meča i to na ovakav kukavički način je zaista sramota.Bruka samog sebe.Treba mu psiholog

bla bla

pre 9 godina

Poraz od Conge taktika za Sinsinati, poraz od Robreda taktika za? Nole je lepo rekao da mu je tesko da nadje ritam i da je zbog toga izgubio od Conge, ali vatreni navijaci u svemu videli zaveru(taktiku). Niko ne zeli namerno da izgubi, pitanje je samopouzdanja. Pozdrav
P.S. Samo nemojte da pisete da je Robredo odigrao partiju zivota, neukusno,covek ima 32 godine.

Pedja

pre 9 godina

Treba napraviti razliku izmedju stavova "nesto mi nije prioritet" i "za nesto me bas briga". Novak jeste izjavio da mu tenis sad nije prioritet, ali se na poslednja bar dva turnira ponasa kao da ga je za tenis bas briga. To, jednostavno, nije isto. Ovakva igra- bezvoljna, pasivna, defanzivna- zaista mu ne sluzi na cast. Nije strasno izgubiti...strasno je ovoliko doprinositi protivniku da te pobedi. Odavno sam prevaziso nerviranje zbog sporta, ovo pricam cisto kao komentar: ne zaboravljam sve pehare i trijumfe i vreme na poziciji br.1, i cestitam ponovo na svemu tome, ali ovakva igra ne sluzi na cast. Federer, npr., sebi ovo ne bi dozvolio. To je razlika izmedju najboljeg svih vremena, i svih ostalih tenisera.

pesadinac

pre 9 godina

Pa covek je skoro sam rekao da mu tenis vise nije proritet broj 1 u zivotu.
To sad samo potvrdjuje. Bruka se i sramoti pred celim svetom. Izgubiti od Robreda na betonu je sramota za svetskog broja 1.

Mare,NS

pre 9 godina

Iskreno se nadam,da Novak nema nekih problema,koji se ne ticu tenisa!Nadam se da je sa Jelenom i bebom sve u redu,ali ocito je da psihicki nije prisutan na terenu!
PS.Sad mozete da nastavite sa pljuvanjem coveka,koji nam je doneo najvise radosti u poslednjih nekoliko godina!Toliko od mene!

NS

pre 9 godina

Ovakva igra je dno dna.............. ponizavanje ljudi koji navijaju za njega. Ako nisi spreman onda nemoj da igras i odustani a ne kao br1 da izgledas kao rekreativac na terenu...........

aaaaa

pre 9 godina

ovo je sramota, realno, nije sramota izgubiti, ali od coveka koga si pobedio 6 puta za redom i koji sad ima 32 godine te pobedi kad si prvi na svetu, sramota, izgovor ne postoji!!

Mare,NS

pre 9 godina

Da je Federer Srbin,mi bi smo ga davno "obesili",zbog losih igara,na onom istom balkonu,gde smo ga docekivali posle velikih uspeha!Zaista ne mogu da shvatim,ovakvo ponasanje!

Petar.S

pre 9 godina

Kakvi su sada ovo komentari?
Posle Toronta ste pisali kako je namerno izgubio, sprema se za Sinsinati.
Ismevali one koji su jasno videli da Novak nema ni želju za tenisom, niti je pipnuo reket od Vimbldona. Pa evo ga u Sinsinatiju, za koji se čuvao, 3 kolo, gubi od Robreda! Neka i pobedi, ova igra nije za hvalospeve, ali znam da će ih biti naravno. Samo kad bi našao one silne komentare stručnjaka kako se sprema za ovaj turnir, hahahahaah., i to lagano pišu kao da su se čuli sa Novakom preko telefona, kao, znaju ga u dušu, haha.. tuga.

ManuGinobili

pre 9 godina

Pokusavam da shvatim Noleta,ali ne ide mi bas...ovako bezvoljno igrati a imas sansu da udjes u istoriju kao prvi osvajac svih Mastersa,a pri tome ti najveci rival uopste i ne nastupi na turniru,znaci sve ti je otvoreno...a Nole izgleda kao da ga je neko puskom natjerao na teren,bez i malo zelje za pobjedom,sa igrom koja vise prilici Jeleni Jankovic a ne svjetskom broju jedan...nije moje da se mijesam u njegov zivot naravno,ali on sam treba jednom da prelomi-ili mu se vise igra tenis ili mu se ne igra?...Borg je sa 26 zavrsio karijeru jer se zasitio tenisa-jest malo cudna odluka ali je barem postena,i prema sebi i prema navijacima,ne mislim naravno da i Nole to treba da uradi,ali tuzno je gledati jednog od najboljih igraca svih vremena kako igra sa 30-40% mogucnosti na turniru koji toliko zeli da osvoji i udje u istoriju...i dalje svim srcem navijam za Noleta ali iskreno-nemam pojma sta vise od njega da ocekujem,to valjda samo on zna :)

lose Mi

pre 9 godina

E kakav smo mi narod...prostodusan. Kada pobedjuje onda je najbolji, kralj, nema mu ravnog, a kada izgubi onda je najgori...Da se neko od vas koji dajete takve izjave iole bavio sportom, amaterski, znali bi koliko je to ustvari tesko i da ljudsko telo nije masina, da ume i da se umori, nekad i da zaboli...to je samo sport! Treba biti covek pa makar gubio svaki mec, a Djokovic je upravi to...ljudina. Uzdravlje.

kewl_bron

pre 9 godina

Hahahah,sta su ti Srbi,mozes da bijes sve ceo zivot,osvojis milion pehara,opustis se na par turnira (pazi cuda,ozenio se,dete mu na putu) i odmah te pljuju. Pu jbm ti zemlju,gde ja zivim??!

Milko

pre 9 godina

Na žalost ovo je već zabrinjavajuće.
Djoković igra izuzetno slab tenis, u sva tri meča posle Vimbldona je potpuno nadigran a večeras je ponovo na putu kući.

Vladimir

pre 9 godina

Vidite zasto je Federer najbolji,on igra svaki turnir sa zeljom da osvoji i sada i prije 10 godina... Nebitno sta se desava van terena,na terenu je on koncentrisan...Nole,hocemo jos da te gledamo,nemoj da si se zasitio

sasa jokic

pre 9 godina

Razlika izmedju ljudi iz zapadne Evrope i nas Balkanaca je sto oni grizu dok disu, a mi stanemo kada smo na vrhuncu, zadovoljni sobom.
Zato smo tu gde jesmo, na repu Evrope. Novak je stao u trenutku kada su mu se "vrata" otvorila, Federer posustaje, Rafa upropastio hemiju, ne moze da se sastavi, a Nole? Nole dize apetit drugoligasima, svojim ocajnim igrama, a inace su protiv njega svi bili mnogo "gladniji" nego protiv Nadala i Federera.
I nemojte molim vas svadba, dete i sl. pa nije On prvi covek koji se ozenio i ceka dete?! Big deal?!

ue121

pre 9 godina

Svaka čast za sve osvojeno dosad , ali je sramota da ovako igra broj 1. Bolje da nije ni igrao posle Vimbldona, ionako je Nadal izgubio 2000 poena. Novak ne da nije osvojio nove poene već se i obrukao (a izgubio je i 360 poena).

VOJKAN

pre 9 godina

Zaista je steta sto Novak nije iskoristio odsustvo Nadala na ova dva turnira i osvojio bar jedan od nih.Bilo je tesko gledati igru Novaka bez ikakvog zara za pobedom. Igrao je pasivno,prebacivao lopticu nazad i cekao greske protivnika,bez zelje za vinerima ili inicijativom.
Ovo pisem kao teniski laik,ali i kao njegov navijac.

Nole fan

pre 9 godina

Tesko ce Novak sa trecerazrednim igracem.Njemu se to nikada nije desavalo. Nece da prizna da je nepripremljen,da nije fokusiran na tenis.Evo ovaj trecerazredni ga brejknuo

nebojsa

pre 9 godina

Kao i prosle nedelje, Novak se ponovo prodao...sampion Vimbldona ne igra ovako...svetskim tenisom zavladala je mafija koja odredjuje ko ce sta da osvoji, duboko sam uveren u to. Ako nema Nadala koji se verovatno ponovo "cisti", ni Novak ne sme puno da odmakne, bodovno. Svetski muski tenis se pretvorio u cirkus, Marej "osvaja" Vimbldon, brze-bolje dok se Skoti ne odvoje, Federera sponzori drze na turu i protiv njegove volje, Nadal vise ne lici ni na sta, ni fizicki ni psihicki, a Novak se dodvorava gazdama za mrvice sa stola. Zeznes ti sve ovo...

posmatrač

pre 9 godina

Ništa mi nije jasno Đokoviću. Kretanje ti je fenomenalno, pshički nikad stabilniji, snage imaš ko konj, za samopouzdanje ne treba trošiti reči, a opet si izgubio prvi set. Šta je upitanju. A znam, tenis ti više nije na prvom mestu.

bla bla

pre 9 godina

Ni Robredo nije kalibar koji moze da pobedi Noleta,ali i protiv Robreda i Simona, nekako prepusta inicijativu, pa izgleda kao da ova dvojica igraju dobar tenis. Nole na visokom nivou bi ih "pocistio". Pozdrav

retro

pre 9 godina

Tako je fer. Ovo sto radis sada je iritantno,degradiras broj jedan! Nadalu kada se ne igra on uzme duzi odmor,a ne da se blamira
(Doktor, 14. avgust 2014 21:42)

Zamisli da svaki teniser uzme sebi odmor kada mu ide lose.. Koja je poenta bavljenja tenisom ako ga igras samo kada ti ide dobro? Batalite posao strucnjaka, decko je broj 1 u Svetu, ima svoje trenere i oni ce mu reci sta treba da radi. Ne znam zasto ste ubedjeni da ce poslusati savet NN lica sa portala B92.

hipp

pre 9 godina

Prvi put sam stvarno zabrinut za Novaka. Izgubiti ovako od Robreda da mu ne pridje na njegov servis i to na turniru koji posle RG najviše želi je strašno. Sve će se znati posle US opena, jer ako ispane olako na US openu, mislim da je nepovratno pao.

luka

pre 9 godina

Aj nije problem da izgubi,nije ni prvi ni zadnji put ali uzmi taj reket otresi ga od beton u 100 komada barem pokazi neku emociju,volju,uffff al me to ljuti

Luka

pre 9 godina

U vrhunskom sportu nema ništa slučajno ni poklonjeno, koliko si spreman da daš, toliko će ti se i vratiti - i zato će Federer i Nadal zauvek ostati Federer i Nadal, a Đoković i Marej samo Đoković i Marej. Nažalost.

dositej

pre 9 godina

smorio se lik..udara lopticu toliko godina..treba imati konstantan motiv sve vreme..razumem ga..bice bolje a i ako ne bude glavu gore i osmeh na lice

Oskar

pre 9 godina

Ne vjerujem svojim očima. Kakva NULA od igrača. Definitivno NAJGORI broj jedan u istoriji tenisa. Da sam na njegovom mjestu ne bih se usudio ni dati izjavu nakon meča. Ovakva sramota se ne može opisati riječima. FUJJJJJJJJ

xmen

pre 9 godina

Nažalost Novak će ostati upamćen po gubitku svih svojih istorijskih mečeva kada se od njega očekivalo da postavi neki rekord ili ostavi neki trag u istoriji. Dovoljno je setiti se prekida niza pobeda 2011 na RG ili prošlogodišnjeg Vimbldona itd., kada je igrao isto kao danas.
Jedini rekord po kome bi bio ispred Federera i Nadala je bio ovaj Cincinati i kompletiranje svih mastersa. Sada je to propalo na najjeftiniji mogući način. Čak mi se sada čini da je zbog toga proćerdao i Toronto jer ga je već tada tresla trema zbog Sinsinatija.

Smešni su oni koji će sada veličati Robredovu igru kao i prethodno Conginu a ne vide da im je protivnik na terenu bio više mrtav nego živ.
Takodje su mi smešni oni koji pominju bračni status i burmu. Pa on i Jelena već godinama žive zajedno kao muž i žena, ništa se tu nije promenilo.
Sada je već jasno da će Nadal pre kompletirati masterse od Djokovića tako da neće biti rekorder ni u čemu. Jednostavno, čovek ima mnogo slabu psihu i krajnje je nepouzdan igrač.

Milenko

pre 9 godina

Teško je održati visok nivo igre tokom jedn godine, a kamoli tokom karijere. Svi vrhunski sportisti su imali uspone i padove, naravno, i teniseri. Novak je već sada po dostignućima izborio mesto među dvadeset najboljih tenisera open ere. Rame uz rame s Bekerom, Edbergom, Lendlom... Po rezultatima se izdvajaju Federer, Nadal, Sampras koji su osvojili najveći broj Grand Slam turnira. Prva dvojica uz Agasija i sva četiri, bar jednom. To su činjenice. Objavljen je izuzetan broj malicioznih, slavodobitnih komentara o igri i rezultatima ovog momka o kome govorim. Verovatno dolaze od onih koji u tuđem neuspehu vide sopstveni uzlet, ali neću o tome, to spada u domen psihopatologije. Nego se pitam, u čemu smo mi to u vrhu, osim u tenisu, vaterpolu, odbojci, a evo sada i atletici. Da li smo po životnom standardu, BDP, veličini izvoza, procentu funkcionalno pismenih, rezultatima na testovima znanja, broju zdravih zuba, i uopšte zuba u glavi prosečnog stanovnika, fudbalu? Nismo, ali jesmo po korupciji, dužini izdavanja raznih dozvola, neuspešnim privatizacijama, dužini čekanja na lekarske intervencije, stranačkom zapošljavanju... Verovatno i po zavisti, zlobi, nesolidarnosti, mada se to teško meri. Zato, ćutite bolje, ako nemate šta da kažete. Bolje je pametno ćutati, nego pričati budalaštine po svaku cenu, tek da se nešto kaže.

gordan

pre 9 godina

Ko ne zna sta su padOvi u zivotu verovatno nikad nije doziveo uspeh... Novak je najbolji kad je najteze, to je vec dokazao!!!

Sve je ovo sastavni deo sporta, Novace zelim ti da osvojis US open...ti ZnaS kako se to radi..

stranac

pre 9 godina

U vrhunskom sportu nema ništa slučajno ni poklonjeno, koliko si spreman da daš, toliko će ti se i vratiti - i zato će Federer i Nadal zauvek ostati Federer i Nadal, a Đoković i Marej samo Đoković i Marej. Nažalost.
(Luka, 14. avgust 2014 23:54)

Da Nole jos nije (i verovatno nece ni biti) blizu Nadala i Federera po broju GS titula, to je istina. Ali, isto tako se ne moze porediti Murray sa Noletom. Po uspehu, Nole je blize Federeru i Nadalu nego Murray-u. Pogledajte malo ko ima isti broj GS kao Nole a i ko je iza njega (u obe groupe su teniske legende).

skep

pre 9 godina

Kada je Novak ispao na prošlom turniru od Conge gomila ljudi je to objasnila kao taktički potez, da bi rasturio konkurenciju u Sinsinatiju. Molim ove komentatore da nam pojasne šta se dešava.

Lord

pre 9 godina

Vama covek ne moze da ugodi.Dok je osvajao masterse,kakvi mastersi gledaju se GS i prvo mesto.Sad covek ubedljivo prvi,osvojio Wimbldon ne valja.Nek osvoji US open i do Londona nek se zeza sto se mene tice.

Goran G

pre 9 godina

Da sam razočaran jesam, ali da ću da ga pljujem neću, kao što nikada nisam. A vi Srbi pljuvači, setite se samo koliko puta niste briljirali u krevetu, pa oprostite grešnom Novaku što nije u formi. Ili ste savršeni pa možete da pljujete besomučno. Miševi!

Stevan

pre 9 godina

Svi vi isti sto sad kritikujete Novaka, iz sveg srca ste ga hvalil nako osvojenog Vimbldona! Tako ce biti i nakon US-opena! Nije u dobroj formi, ali bolje je i sad da lose odigra, nego na GS. Ima dovoljno vremena da se pripremi i sav fookus prebaci na Njujork( Mada je vec fokosiran na to) Zato, navijaci, trebalo bi da smo uz naseg Kralja i kad gubi i kad dobija, jer je on nas ponos!!!

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 9 godina

Ma, jedva sam uspeo smiriti moju babu. Ona kaže da bi rasturila Novaka, a ja joj kažem, ma znaš li ti ko je Novak? Prvi igrač sveta, babo jedna! Ali ona opet kaže, ma rasturila bi ga ko skupštinu oni naši susedi. Pa, dobro. Lepo je osvojiti Vimbldon, i onda se odmarati mesec dana, pa kad se vratiš nespreman (prvi igrač sveta), ima i moja baba da te rasturi!

Sima

pre 9 godina

(Aleksandar, 14. avgust 2014 23:50)

Da si napisao da je Jasna Šekarić najuspešnija, ok, ali da je najbolji sportista Srbije, nije. Gledaš medalje u štrešljaštvu i u tenisu, u najvećoj konkuranciji u tenisu od kako je nastao taj sport.
Da li to znači da je deset medalja sa streljaštva isto kao i deset titula prvaka sveta u Fudbalu? Ne razumem po čemu si ti stručan da odlučuješ te parametre? Novak je bio proglašen- ne za najboljeg sportistu Srbije, čak ni Evrope, nego Sveta! cele planete! U svim kategorijama.
Koliko samo ima profesionalnih sportista, koliko miliona?
I toga nismo MI proglasili nego stručan žiri. Ja ne znam da je Srbija dala većeg atletu od Novaka, a ako je tebi Jasna tetka, ili neki rod, pozdravi je od srca :D od Đokovića sigurno nije bolja, a ko je u stvari bio Novak Đoković znaće se tek kada završi karijeru, kad kaže, toliko od mene, ja više ne igram profesionalno tenis, pravićemo ga od Zlata, a ne od blata!

oki

pre 9 godina

ma nema veze bice bolje mora da bude i padova da bi se digao, a ovi pljuvaci mogu samo da mu pljunu pod prozor, sa vimbldonskim peharom otisao na svadbu , ceka dete , srecan covek, a vi nastavite da ceo dan provodite pred ekranom i ostavljate besmislene komentare

simke

pre 9 godina

Oce li mi neko reci,sta se desava u glavi Novaka Djokovica kad postane svjetski broj 1.....Umjesto da mu to da pozitivnu energiju i krila,on mentalno potpuno pada....Ovo je zaista cudno,pa ovo mu je jedini masters koji mu je nedostajao,kud ce veci motiv od toga??Zanm da je pobjeda i poraz sastavni dio sporta,ali ovo ponasanje ne mogu nikako da shvatim.

NIK

pre 9 godina

Najludji su komentari tipa, ma namerno to radi da bi mogao da osvaja poene sledece godine, a on sledece godine puni 28 godina, ulazi u zavrsnicu karijere. Kakvi bodovi, kakve gluposti! Covek je u autu skroz, a i nije mu prvi put. Poenta je osvajati titule, pogotovo one velike i znacajne. Sada tek shvatam velicinu Federera, a i Nadala.

Milan

pre 9 godina

Ma dajte nije on Nadal ili Fedrer. On ne može da bude legenda kao ova dvojica, on je samo sporedna uloga u filmu o dvojici velikana ovog sporta. Tako blizu da postane ali taj poslednji korak običan čovek ne može za života da napravi. Treba da bude i bezobrazan pa da ga napravi, a Novak to nije.

Masha

pre 9 godina

Pre mesec dana, nakon sto sam pazljivo procitala informacije o vencanju i Novakove izjave, odmah sam rekla da nema nista od tenisa narednih meseci. Prvo, pominjao je kako Jelena nije bila na Vimbldonu, jer znate, ona je 6. mesec, zene su tada nervozne, emocije, znate vec,... bilo mi je jasno da je ona psihicki lose i da joj tesko pada sto neudata ima toliki stomak. Drugo, pricao je kako ce da se odmori od tenisa. Trece, toliko pompe, pa to coveka iscrpi do kraja, ko bi posle svega toga bio skoncentrisan za bilo sta? Pa cak i studenti znaju, posle takvog odmora ne spremaju se lako ispiti... Mene je samo odusevila Mirka kako se opusteno smejala sa decom nakon sto je Federer izgubio na Vimbldonu... Sve u svemu, cela ta pompa oko vencanja je za jednog profesionalca izlisna, ali ocigledno da on i njegova supruga ne misle tako. posledica toga je ovo sto smo danas videli na mecu.

veliki strumf

pre 9 godina

Novak igra takticki potpuno identican mec kao sa Congom. Ne samo sto je jako spor, pasivan i sto nema snage u njegovim udarcima, vec sto ogroman procenat lopti salje na forhend Robreda: i kod drugog servisa i kod laganih prebacivanja loptica precesto ide u forhend, plitko ili po sredinu, tako da Tomi lagano preuzima inicijativu, zestoko seta Noleta i cesto zavrsava poen vinerom. Cak i kad retko loptica ide u bekhend, toliko je mlaka da se Robredo namesta za forhend. Verujem da je 90% udaraca Robredo odigrao iz forhenda, sto je zapanjujuce. Ode prvi set nazalost, ali nije ga Nole ni zasluzio.

batman

pre 9 godina

Ja sam jedan od onih koji je pisao da je zrtvovao Toronto radi Sinsija i pogrijesio sam debelo. Od napadackog tenisa ,je presao u totalnu defanzivu ,jos malo pa ce postati golman. Novace pogledaj neki svoj mec iz 2011 ili 2012 AO pa vidi kako si igrao.

kzen

pre 9 godina

Ovi komentari su totalna katastrofa... neostvareni ljudi koji nikada nista u zivotu nisu postigli pisu besmislene pljuvacke komentare na igru coveka koji je osvojio 7 Grand Slam titula i samo od igranja tenisa zaradio $65 milion... strasno!
Svako ko je osvojio jedan jedini Wimbledon je teniska legenda, a Novak je osvojio 2 i jos 5 drugih GS titula... sram vas bilo pljuvaci idite gledajte Pink i Grand, nije za vas tenis! Ionako ga vise necete ni gledati kada se Novak povuce i ne budete vise imali koga da pljujete.

aaaaa

pre 9 godina

ne treba ga pljuvati, ali da je ovo vec tezak i neocekivan poraz to je istina, debelo nesto nije u redu sa novakom, neko pominje us open, neku titulu, pa on ce tesko sa ovom igrom u osminu finala!! sta se ovo desava, koliko god da su neocekivana ova dva poraza istina je i da mu protivnici nisu nista olaksali, conga na kraju osvojio turnir, robredo danas perfektan.. ali opet, danas sam ipak video besnog novaka, nemocnog, saranio ga forhendom robredo, u nekim momentima je delovalo ponizavajuce!!

Brondby

pre 9 godina

Dajte ljudi cemu tolika mrznja u vama Covek je sa svojih 27 uradio previse mozda i nenormalno previse njegov stil tenisa je rudarski za 2-3 godine treba ocekivati da ostavi reket i ako je sada primetno da razmislja o zivotu posle tenisa ozenio se ceka dete hvala na svemu sto je uradio za Srbiju.

Realnista

pre 9 godina

Da se ovo desilo Nadalu,da posle osvojenog Wimbldona lagano ispadne sa ova dva mastersa,svi bi pricali o nekom dopingu kojem je isteklo dejstvo. Sta je onda ovo?

Nn

pre 9 godina

Ne kapiram vas koji pljujete ovog momka ili mu bilo sta zamerate. Pa nije on tu da bi igrao zbog vas vec zbog sebe. Igrajuci za sebe sve ove godine i pravceci vrhunske rezultate je obezbedio zivot sebi i svojoj porodici kakav 95% ljudi u Srbiji moze samo da sanja. Uz toliku slavu, materijalnu sigurnost i stvaranje sopstvene porodice tenis vise svakako nije prioritet jer je posluzio da bi se obezbedili drugi prioriteti...toliko. A ti Novace Djokovicu najveci srbine u srpskoj istoriji uzivaj u zivotu koji ti je bog dao i ziv bio!

Branislav

pre 9 godina

Od ova dva poraza mnogo vise zabrinjava Novakova igra. On je potpuno izgubio osecaj za lopticu. To se pokazivalo skoro na svakom turniru ove godine ali je nekako uspevao da se fokusira i prevazidje problem. Medjutim sada to ne uspeva. Servira sporo (cak i prva serva mu je mlaka i za njegove pojmove), retern my je slab i u sred terena, napad i forhendom i bekendom skoro da ne postoji. Jednostavno - boji se gresaka. Ko god misli da ovaj momenat nije izuzetno opasan po njegovu karijeru neka pogleda Andy Murray-a i kako izgleda njegovih 12+ meseci posle osvajanja Wimbledon-a. Jos bolje, setimo se Ane Ivanovic i sta se dogodilo sa njenim tenismo posle WTA #1 i osvojenog RG. Novak je u vrlo opasnoj krizi i mentalno i fizicki i ako se nesto drasticno ne promeni u vrlo kratkom periodu moze da ima dugorocne posledice.

Andjela

pre 9 godina

Roberto je odlično igrao i zasluženo pobedio.
Pokazao je i na.brzoj podlozi moguće igrati kao da je šljaka.
Ps. I šetao je Novaka levo desno, tako da ga je taktički nadigrao.

ququ

pre 9 godina

@kovacevic
najtanji broj 1 u istoriji svjetskog tenisa ! strasno !
(kovacevic, 14. avgust 2014 22:21)

Juce si poceo da pratis tenis, a danas si vec expert u materiji!!! Novak je odavno upisao svoje ime u kucu slavnih, a kada se uzme era u kojoj je igrao znacaj je jos veci! Tako da prvo pogledaj ko je sve bio br 1, i kakve rezultate ima u odnosu na Novaka, pa ces jasno videti gde je ko.

PEDdler

pre 9 godina

A samo se Nadal dopinguje, pa mora da se povremeno čisti.
I da, onaj preobražaj 2011. godine je bilo čudo neviđeno, pa čovek zaboravi kako je čudno izgledao završni turnir osmorice najboljih: Nole ispao u grupnoj fazi kao i Nadal (kojega je u njoj Federer pobedio sa 6:3, 6:0!). A od te dvojica do posle US Opena nije moglo da se živi.
Ma šta pametnom - i glupom dovoljno... Ali ne i zagriženima.

NemanjaVac8

pre 9 godina

najtanji broj 1 u istoriji svjetskog tenisa ! strasno !
(kovacevic, 14. avgust 2014 22:21)
...
A što ti koji su deblji nisu prvi, ili je i Federer najtanji broj jedan u istoriji ili misliš da je ipak tanji broj jedan od Novaka...Što nije Nadal prvi...

Jovan

pre 9 godina

Mislim da je Novak dostigao svoj zenit još pre nešto više od godinu dana. Od tada je u konstantom padu a njegova igra je sve bleđa i bleđa. Još jedanom se na delu pokazuje naš mentalitet:"Šta me briga ima puno love a ja sam najbolji pa više i ne moram toliko da treniram". Vrhunac apsurda je da je za trenera uzeo Bekera i onu tročlanu grupu sa njim koji su inače taman dekintirali pa im je ovo bila zadnja slamka spasa. Na kraju Novače zar nisi čuo za onu: "Tim koji dobija ne menja se". Ti si se lišio saveta onog divnog čoveka (Vajda)koji je od tebe i tvog talenta načinio šampiona a uzeo si tipa koji ima problem sa alkoholom. Neka ti Bog pomogne da budeš onaj stari ali sa ovakvom igrom i ovom klupom nećeš daleko.

samo borbeno

pre 9 godina

"Nadal je u Kanadi pao za 1000 poena, Sinsinati takodje 1000 a Nole neku mizernu sicu dvocifrenog reda. Ko zna da racuna, zna ko ne, sta da mu se radi, bedak."

Race lista(guglaj "atp race list live",cim se zavrsi mec oni odmah ukalkulisu)

Djokovic 7430
Nadal 6650
razlika je 780 bodova
Nadal treba do kraja godine da osvoji 785 bodova vise od Novaka i bice prvi(tih 785 bodova je recimo pobeda u finalu USopena nad njim(800) ili u 2 finala mastersa(2x400))

odnosno ako hoces drugacije(kucaj "atp rankings live"-odmah ukalkulisu po zavrsetka meca)

od ponedeljka

Djokovic 12770
Nadal 10670
razlika je 2100 bodova
Novak do kraja godine brani 5490(London 1500,1200 US,1000 Sanga,1000 Pariz,Pekin 500,Davis Cup 290(140+150))

Nadal 4020(US 2000,London 1000,360-Sangaj360-Pariz,Peking-300)

Nadal brani 1470 bodova manje do kraja godine,u Londonu ce odluciti ko ce biti atp No.1 na kraju godine

Astroturf

pre 9 godina

Novaku je dovoljno mesec dana opuštanja da potpuno ispadne iz forme i počne da igra za 2 klase slabije.

Njemu je leto uvek samo more i zaborav na tenis. Zato nikad nema uspeha u Sinsinatiju i USOpenu (osim one 2011. koja je bila i ostaće samo izuzetak).

Na US openu treba dobiti meč u 3-5 setova. Tamo izgleda odlazi nespreman, tako da teško do titule i ovog puta. Velika šteta kako godinama traći svoje potencijale, i kada ga paceri (koji su samo preko leta više trenirali i održavali formu) kao što je Robredo, dobijaju.

Las Vegas

pre 9 godina

Sport je sastavljen od uspona i padova.Ali ovo sto NOvak pokazuje ovde i u Torontu je igra na nivou pocetnika odnosno igraca izmedju 50-100 mesta ATP liste. On ovom jadniku ni gem ne moze da uzme a sto je najgore poceo je sve cesce da gubi i Taj brejkove. Znaci Toronto nije bio trenutna slabost.Od Wimbledona je covek na odmoru. Vec znam sta ce da izjavi. I jos nesto. Nema tenisera koji ima dva trenera. Ili Vajda ili Becker. Mozda i zavarava potencijalne protivnike pred USO. Da se opuste. Ali naletece u prvom kolu na kfalifikanta

Saša

pre 9 godina

Ali ljudi, ovo je idealni momenat da se Nole opusti. Nadal ne igra tako da bilo koji rezultat Noletu samo uvećava prednost. Čak je to što Nole ispada u ranoj fazi strateški super, jer će sledeće godine imati da brani manji broj poena, a za to vreme uvećava prednost na listi. Nole će još dugo biti prvi.

vladek

pre 9 godina

Novak je vrhunski,profesionalni teniser, koji je godinama u samom vrhu.Da li ste do te mere sumanuti da pomislite da na ovakvog gladijatora,moze da utice zenidba,sa devojkom,sa kojom se 7-8 godina zabavlja? Pa nije on balavac,koji se juce pojavio. Nadal je gubio u prvom kolu Wimbldona,pa se opet vracao jos jaci.Novak je u losoj formi,to je sve. Na U.S openu,moze da se vrati u igru.

nole

pre 9 godina

ON JE DOSAO U TORONTO I SINSI RADI REDA!Morao bi da glumi povredu ili ovako da prodju ta dva turnira jer su oni obavezni!Neznam sta da kazem,nekako je zasluzio odmor jer je konstantan vec par godina!Mislim da je planiran samo jos US OPEN i LONDON ove godine pa sta uradi!Videcemo tek sledece godine opet onog Novaka!Ova sezona je skoro gotova sto se tice njega osim ova dva turnira!Bice jos pobeda ali ove godine neverujem!

vojin

pre 9 godina

Sramota je da broj 1 dolazi na masterse ovako fizicki nespreman.Ne mora se uvek dobijati, ali da neki udraci povremeno lice na 200 tenisera umesto prvog to je bas ruzno. Sa ovakvom igrom Djokovic nece proci dalje od drugog kola u Njujorku. Ipak nije njegov posao da miri narode vec da igra tenis. Ovo moze da bude pocetak kraja, ukoliko ne pocne da TRENIRA.

Zoki

pre 9 godina

Navijam za njega samo sto je nas, ali nikad mu tenis i ponasanje na terenu nisam voleo.
Emocije su mu istrosene. Prioriteti i misli su mu sada van terena. Nije on Federer da moze jedno i drugo. Na US Openu nema sta da trazi.

Mrki

pre 9 godina

Hejteri zaćutite.Sve je ovo normalno,ja ne brinem za Noleta,znam da će biti pravi ako ne više ove godine sledeću će biti sigurno.Nije ni robot ni stroj.

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

.....idi Nole u persun....u mrkvu....u kupus.....Cekaj , cekaj.....kad smo vec kod kupusa - u oktobru ces bas u kupusu naci jednu preslatku bebu....Zato ti je danasnji debakl oprosten !!!

Dominus

pre 9 godina

hahaha... kakvo ludilo od komentara. da nole nije otvorio konkurs za dezurne savetnike. covek igra onako kako mu je cef, kom se ne svidja nek nadje novu simpatiju u tenisu. i da vise nijedan mec u karijeri ne dobije, ostace najveci srpski sportista svih vremena jos dug niz godina. porediti djokovica sa bilo kojim drugim igracom koji je bio broj 1 je neumesno, jer je svaki broj 1 svoja prica. o djokovicu ce sigurno ostati legenda, pored teniskih karakteristika, da je bio vrhunski saljivdzija i covek koji je voleo i pomagao ljude iz svog regiona i ostatka sveta, ali pre svega svog kraja. tako da sve ovo trabunjanje nakon ovog meca nije vredno jedne djokoviceve pertle posle treninga.
a sad ozbiljno, moja pretpostavka je da covek pravi osnovu za duze ostajanje na broju 1. obzirom na njegov stil igre, probleme koji iz toga proizilaze i mogu proizaci, kvalitet tenisera van top 5 i verovatno jos neke druge stvari, jedini nacin da djokovic bude broj 1 na duze staze (sponzore ne interesuje dal je igrao sramotno dva, tri turnira nego ko je broj 1 i koliko dugo) je da bude pametan, da kalkulise sa turnirima. ako je ista naucio iz prethodnog pohoda na broj 1 i branjenja istog, onda je to da vrhunska igra nije garant da budes broj 1, vec pametno rasporedjeni bodovi tokom sezone. iskreno ocekivao sam da na ovom turniru grize, zbog neke istorije... ali istoriju ce pamtiti samo ako karijeru zavrsi kao zdrav covek.
zato nole, samo nastavi kako god da si planirao....

Pablo

pre 9 godina

Takav je to mentalitet, osvoji wimbledon i neda mu se više. Zato on nikad neće biti blizu Nadala i Federera. Konačno je dočekao da je Nadal povređen, tu se trebao prošetati do 2 mastersa i osigurati 1. poziciju na kraju godine a on gubi on nekog Robreda. I drugi ljudi čekaji dete pa rade svoj posao, ovaj se neće sabrati do sredine sledeće sezone.

Dominus

pre 9 godina

hahaha... kakvo ludilo od komentara. da nole nije otvorio konkurs za dezurne savetnike. covek igra onako kako mu je cef, kom se ne svidja nek nadje novu simpatiju u tenisu. i da vise nijedan mec u karijeri ne dobije, ostace najveci srpski sportista svih vremena jos dug niz godina. porediti djokovica sa bilo kojim drugim igracom koji je bio broj 1 je neumesno, jer je svaki broj 1 svoja prica. o djokovicu ce sigurno ostati legenda, pored teniskih karakteristika, da je bio vrhunski saljivdzija i covek koji je voleo i pomagao ljude iz svog regiona i ostatka sveta, ali pre svega svog kraja. tako da sve ovo trabunjanje nakon ovog meca nije vredno jedne djokoviceve pertle posle treninga.
a sad ozbiljno, moja pretpostavka je da covek pravi osnovu za duze ostajanje na broju 1. obzirom na njegov stil igre, probleme koji iz toga proizilaze i mogu proizaci, kvalitet tenisera van top 5 i verovatno jos neke druge stvari, jedini nacin da djokovic bude broj 1 na duze staze (sponzore ne interesuje dal je igrao sramotno dva, tri turnira nego ko je broj 1 i koliko dugo) je da bude pametan, da kalkulise sa turnirima. ako je ista naucio iz prethodnog pohoda na broj 1 i branjenja istog, onda je to da vrhunska igra nije garant da budes broj 1, vec pametno rasporedjeni bodovi tokom sezone. iskreno ocekivao sam da na ovom turniru grize, zbog neke istorije... ali istoriju ce pamtiti samo ako karijeru zavrsi kao zdrav covek.
zato nole, samo nastavi kako god da si planirao....

Obrazovan

pre 9 godina

Ma pustite bre coveka na miru, ozenio se, jos malo ce i dete pa bre covek ne moze da blista na svakom turniru. Poslednjih 5 godina je bio najkonstantniji teniser od svih i uvek dolazio do zavrsnica turnira. Treba i njemu malo predaha. Najvise mrzim one koji kazu "Ako sad ne osvoji Sinsi i Us Open nikad nece, neka ostavi tenis".

Swedenonline

pre 9 godina

Nadal je u Kanadi pao za 1000 poena, Sinsinati takodje 1000 a Nole neku mizernu sicu dvocifrenog reda. Ko zna da racuna, zna ko ne, sta da mu se radi, bedak.

precanin

pre 9 godina

Neverovatan pametan potez lucidnog Djokovica ! Pa namerno je ovaj mec izgubio, da bi se iduce godine ili one druge sto bolje pripremio da osvoji ovaj turnir koji mu nedostaje ! Kako to ne kapirate ?

krle

pre 9 godina

Pa ljudi kakve to veze ima sto se ozenio? Nije ni prvi ni poslednji koji je usao u brak. Sa Jelenom je ionako ziveo zajedno,tako da mu se nista radikalno nije promenilo u zivotu. I ja sam se pre desetak godina ozenio,odmorio par dana,pa u ponedeljak na posao. Niko me nije pitao da li sam uzbudjen ili emotivno ispraznjen,nego su me terali da radim i donosim profit. Prema tome,Novakovi izgovori na zenidbu su neozbiljni.

pustaj komentar

pre 9 godina

Kaze Toni Tomiju: "pobedi ga za nas"

Tomika odgovara: "Ristica,u dva seta,stavi za sve pare"

uplatio sam danas na Risticev poraz 150 dinusa(nije da nemam, nego ne volim da bacam),doslo 1050,malo li je na ovu bedu...bravo Robredo

Dejan

pre 9 godina

Hmmmm...

(Dejan, 07. avgust 2014 20:20)
Zaboravices tvoj komentar mozda vec posle Sinsinatija ili US Opena.
(..., 7. avgust 2014 21:35)

To bi bilo to... Sad postaje porodičan čovek, i tek dete treba da se rodi... A i pre je imao problem sa motivacijom... Tako da, bye bye karijero, ukoliko se ne opameti...
Ako je on zadovoljan i ne treba mu više, meni je to ok, žao mi je ali i ovako je postigao više nego što smo kao narod zaslužili...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(Dejan, 7. avgust 2014 20:20)

Ja

pre 9 godina

Pa ocekivalo se da ce nece daleko da stigne na ovom turniru. Nije trenutno u formi. Mada nije ni vazno sto je izgubio. Ne moze uvek da pobedjuje. A verovatno zeljaza pobedom je manja jer Nadal ne igra.

Sve u svemu , ja mu zelim puno uspeha na Us openu.

rosonero

pre 9 godina

razocaran sam naravno , ali nisam kratkog pamcenja (bez mozga ) . Novak je nesto neponovljivo , i pruzam mu podrsku i u ovakvim momentima jer kad on ode umrce i tenis u srbiji , to jest interesovanje i pracenje tenisa , zelim da igra sto duze , bar jos pet godina, a pobede ce doci i ako ne dodju , pa sta !

Spale

pre 9 godina

napred Nole, samo pametno, treba imati i sled godine turnire gde se mogu uzeti bodovi, posebno zato sto Nadal nece braniti ni bod.
Opustite se ljudi, nekad mnogo vise dobijes porazom.
Ima neko u njegovom timu ko brine o ostanku na prvom mestu..

danilo

pre 9 godina

Neki vrhunski komentator na nekom bitnom tensikom sajtu je napisao pre mesec dana:
" Ako Novak ne osvoji Toronto ili Sinsinati, stavljam sve pare koje imam da će da osvoji US Open..."
Izgleda da će biti tako nije glupo staviti neku lovu na Noleta u vezi US Open, a svu lovu protiv pobednika Sinsinatija...

mixie

pre 9 godina

Novak je majstor da ocas posla rasprsi tesko steceno samopuzdanje.
Na zalost, igra i porazi sa ova dva turnira tek ce doci do izrazaja na US openu.
Nisu problem porazi, koliko opste stanje Novakove psihe u toku problematicnih meceva.
Deluje zakoceno, bezvoljno i bez pokusaja da promeni nesto u igri.
Normalno je i izgubiti i nemati dan, ali biti bez zelje i ideje da popravis stvari u toku meca je katostrofalno i jako lose utice na sledece meceve.
Veliko razocaranje i los uvod u US open.
Novakova psiha zahteva vise paznje i treninga...

Milan

pre 9 godina

Ma ništa majstore, glavu gore, sredi se malo i idemo dalje. Ni ja nisam bio baš svoj dok sam čekao naslednika, razmišljaš o svemu, gledaš da posao ne trpi ali koncentracija je na nekom drugom mestu... samo polako, treniraj i igraj, biće sve ok.

Neko

pre 9 godina

Novace ako ti se ne igra tenis lepo otkazi turnire pa kad budes psihicki spreman onda opet igraj,jer ovo kako igras je sramota.Na US OPEN bolje ne idi,jer ce tamo i Lajovic da te dobije.

max

pre 9 godina

Ljudi šta vam je,jeste frustrirajuće u neku ruku što je Novak izgubio ali..pogledajte velika ČETVORKA nikada do sada nije UKUPNO KOMBINOVANO bila u goroj formi,Nadal povređen,Novak u očiglednom padu forme,Federer onako,Marej rovit i takođe može izgubiti od svakoga..Novaku je dovoljan US Open i ostaje do kraja godine br.1 ..Nadamo se podizanju forme ..Nikom ga ne možeu ugroziti za broj 1 ako ga osvoji ili ako Nadal ne bude igrao US Open..Moramo rezonski sagledati situaciju..Novak je broj 1, kao da te prelepe činjenice nismo svesni..budimo realni...

marko

pre 9 godina

A sta vam je sada opravdanje? namerno je izgubio da bi se spremio za us open koji pocinje za dve nedelje, ma dajte ljudi budite realni niko ne gubi namerno meceve, losa igra i ove i prosle nedelej, spor bez imalo agresivnosti u igri a danas sam primetio da ne zna da zavrsi dobijen poen . Bice bolje nadam se na US openu, ovo je bas lose

Zoran

pre 9 godina

Da su Nadal i Federer sa 27god. batalili tenis i posvetili se necim drugim, ne bi postali najbolji svih vremena, a za neku godunu bi bili spomunjani usput. I Fererova igra je rudarska pa je proigrao od 27-me godine navamo. Mozda Novak je pogresio(svadba) pa je zavrsio kao najbolji. Recimo ko Toletova smena Radomira Antica. Mozda od veceras za Srbe tenis postaje sport ko ragbi ili golf(nikog nece interesirati). Ovo zvuci pesimisticki, ali ko sto neko rece- Sada Novak moze izgubiti od svakog tenisera.

Bardami

pre 9 godina

Sad mi je konačno jasno zašto velika kompanija "NIKE" neće da potpiše veliki ugovor sa Novakom Djokovićem. A Federer će od njih za deset godina zaraditi 100 miliona dolara. Nole je veliki, ali nažalost nije i najveći, oseća se to. A nekada sam mislio drugačije. Pogrešio sam. Ipak šteta. Može Novak više. Ali, ljudski mozak je čudo. Najveći prevarant i manipulator koji postoji.

El General

pre 9 godina

pustio ocigledno, nikakva kriza plus spusta pritisak sa sebe za us open. sledece godine ce ovde uzeti poene sto ce biti za prvo mesto na atp listi

Swedenonline

pre 9 godina

Malo ko ce uspeti da me razuveri da ovo nije planiranje da nebi morao da brani gomilu poena iduce godine kad Nadal opet bude i igri! Nista me necudi kad je Nemac na kormilu, racunica do kraja, nezeli da dopusti da se ponovi scenario gde je Nadal samo osvajao poene a Nole vecinski branio. Fer, ne, sportski ili ne ali kad se sve kockice spoje logika nedozvoljava da se drugacije vidi.

grickalo luis

pre 9 godina

realno nije izgubio nego ga je ovaj pobedio..ceo mec je igrao odlicno i treba mu odati priznanje a nadajmo se da ce na us openu biti bolje

SRV

pre 9 godina

Kada se prica o Novaku, treba imati na umu da je on poslodavac jednom nemcu, slovaku i austrijancu, a musterije su mu spanac, svajcarac i britanac. 90% nas bi da radi kod austrijanca ili nemca ;-)

veliki strumf

pre 9 godina

Uloge su, za sada, potpuno suprotne od ocekivanih. Nole maksimalno pasivan, sa mlakim udarcima, bez rizika, samim tim i bez uspeha, stoji konstantno 2 metra iza linije. Robredo, poznati defanzivac, izuzetno ofanzivan, sa puno vinera iz forhenda. Nolet su u prva dva servis gema spasili asovi, cim je serva stala dosao je brejk, jer gotovo nijednu razmenu u 5 gema nije dobio. Nadam se brzom budjenju i da ovo nece biti preslikan mec sa onim protiv Conge. A za sada bas lici. Valjda ce i Robredo pasti, nije on Conga.

Milojko

pre 9 godina

Zaista bih voleo da znam punu istinu o Novakovoj potrebi da u odsudnim mečevima igra 40% ispod svojih mogućnosti, što se ponavlja kao obrazac koji svi vide. Mi obični smrtnici možemo biti razočarani, ali to nije dovoljno. Želimo da pitamo Novaka, koga opravdano vrlo mnogo cenimo, šta je stvarni uzrok, šta je istina, potpuno sam siguran da nije nešto trivijalno...toga bi trebalo da smo svi svesni...

KIN

pre 9 godina

Najludji su komentari tipa, ma namerno to radi da bi mogao da osvaja poene sledece godine, a on sledece godine puni 28 godina, ulazi u zavrsnicu karijere. Kakvi bodovi, kakve gluposti! Covek je u autu skroz, a i nije mu prvi put. Poenta je osvajati titule, pogotovo one velike i znacajne. Sada tek shvatam velicinu Federera, a i Nadala.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (NIK, 14. avgust 2014 22:48)


Evo na primer ja ne shvatam a verujem i jos mnogo njih, voleo bih da mi objasnis ! Molim te objasni mi....

Ratko

pre 9 godina

Novak nije igrao toliko lose koliko je Robredo bio u transu, neverovatno sta je sve pogadjao. Nista idemo dalje vrlo brzo ce US Open za 10 dana i nastaviti treniranje.

vladimir petrovic

pre 9 godina

pa realno tuzno je igrao. bez volje sngae i motivacije. ovde svi pisu o Jeleni, trudnoci... mene brine motivacija. On je mnogo uradio u tenisu, nakupio je i oko 60-70 miliona dolara neto sve sa sponzorskim udelom i mislim da mu je dosta putovanja, jurenja Nadala, i branjenja svega stecenog... on ce krckati jos to ali i ja se pridruzujem sumnjama i prognozama da vise nece imati onu "ubilacku" glad iz 2011 i delom 2012. ali bio je mocan dok je trajalo...

Svete

pre 9 godina

U vrhunskom sportu nema ništa slučajno ni poklonjeno, koliko si spreman da daš, toliko će ti se i vratiti - i zato će Federer i Nadal zauvek ostati Federer i Nadal, a Đoković i Marej samo Đoković i Marej. Nažalost.
(Luka, 14. avgust 2014 23:54)

Ne znam odakle Marej u ovoj prici, ali po cemu ce to Federer i Nadal ostati Federer i Nadal a Djokovic ce ostati samo Djokovic, to mene interesuje ?

Melenci

pre 9 godina

zao mi je sto Nole gubi evo dva turnira za redom,jedva prodje prvo kolo.Ali nikada necu sebi dozvoliti da sumnjam u njegov kvalitet,nego cu da razumem njegovo novo zivotno stanje koje mu je jos sveze i u glavi,Tenis je sport koji zahteva celog coveka i potpunu posvecenost.Noletu treba vreme da razgranici posao,porodica a koliko ce uspeti da niko ne trpi videcemo.Zelim mu licnu srecu i po cenu da ne bude prvi,drugi deseti.Nikada necu prestati da navijam za njega jer i ovi bolni porazi su odraz njegove brige za Jelenu,za njeno stanje kao i za bebu koju iscekuje.To su tako obicne zivotne stvari za nas .nista narocito,ali oni su razdvojeni nakon dve nedelje braka.Sve te naizgled sitnice odvlace paznju i fokus i tenis zaista pada u drugi plan.Samo neka je ziv i zdrav bice tenisa onog ubojitog kada Nole izbalansira prioritete u svom zivotu.Ko ne razume neka se okrene drugim teniserima ima zaista kvalitetnih.Necu sebi da dozvolim da pljujem kada je tesko,jer kada ide dobro i ne treba podrska i usklici.

šetač

pre 9 godina

Posle izjave kako mu je stalo do ovog turnira, posle ranog ispadanja u Kanadi gde je imao jako težak žreb za prvi turnir pred USO i kada nije vredelo cimanja, mislio sam da će da pocepa ovaj Cincinati i da je da će automatski podići formu za USO - kad ono međutim stativa. Ne pamtim ovako lošek Novaka, ovo je Nole v2010.

Orthodox Brothers

pre 9 godina

Čovek ima 7 (čitaj sedam) GS titula. I jednu da osvoji ostaće upamćen kao jedan fenomenalan igrač. On je za mene najveći srpski sportista ikada, bez obzira i da izgubi sve mečeve do kraja svoje karijere.
P.S. I Rodžer koga toliko veličate je prošle sezone imao 6 poraza zaredom u drugim kolima turnira.

Ugljesa

pre 9 godina

Slab je bio, daleko ispod svog renomea. Ne znam sta mu se desilo, ali znam sta se desilo vama, dezurnim pljuvacima koji ste ovo jedva docekali. Ne bi se ovo desilo Federeru ili Nadalu? Molim? Je li vi pratite malo ovaj sport? Ili ste onako, samo sakrasticni? Nadal tri godine zaredom na Wimbledonu ne moze da dobije igraca u prvih 100, bilo je tu jos poraza u prvim kolima (upravo na US seriji). Novak je najkonstantniji igrac posljednje 3.5 godine i stoga su ova dva poraza svakako veliko iznenadjenje. No, slazem se sa onima od vas koji kazete da on ima jednog pravog protivnika, a to je on sam. Vrlo losa igra, pasivan, nesiguran. Ne shvatam sta mu se desilo sada kada bi trebalo da puca od samopouzdanja, ali eto, desilo mu se. I necu zbog toga zaboraviti sta je uradio do sada i kakav je sampion.

Gradjanin

pre 9 godina

Nemoj Novace da gubis. Srbi pate da imaju nekog skime bi se hvalili i o kome bi pricali sa divljnjem, nema veze sto nisi skroz nas. :)Sledeci put da si pobedio. Jasno?!

zecko

pre 9 godina

nemogu da vjerujem mislio sam da ne vidim dobro na svoje oci ali nole igra ocajno lose u ova dva poslednja turnira ali bice bolje svi se nadamo koji navijaju za noleta pa nemoze ni on sve da osvaja uvijek mi navikli na pobjede pa sad kad izgubi odma ga omalovazavaju pa i on je od krvi i mesa nije robot napred nole

NIK

pre 9 godina

Samo me interesuje, da li ima neko Novaku da kaze kako ce uzivati u zivotu kad zavrsu profi karijeru. Da mu neko malo stariji kaze da zapne i da drzi fokus jos 3-4 godine, pa inda moze da radu sta hoce. On izgleda da misli u svojoj glavi da sve sto mu se deseva, desava mu se sad, u ovim trenucina, i da kad zavrsi karijeru nece znati sta da radi

Wolfgang O.

pre 9 godina

Nije da je bilo ocekivano, ali ne treba ni da cudi da posle svega sto mu se desilo, sto privatno, sto na terenu (Wimbledon, prvo mesto), potrosi malo vise emocija i energije nego inace.

Verujem da ce se polako sve vratiti na svoje mesto, tim pre sto Nadal gubi jos vise i ne preti mu skori gubitak pozicije.

Sale@

pre 9 godina

Au bre ljudi koliko kritika...!?!
Pa lečite bre negde drugde vaše frustracije, a ne ovde. Vi mislite da Novak mora stalno da pobeđuje i osvaja turnire, a ne zapitate se da li je to moguće. Pa ne može se imati motivacije za svaki turnir. Nole nema trenutno motiva, prezasicen je tenisom, dete na putu, žena u kući, ima samo 27 godina, itd, itd...
Da nije igrao ove turnire, bio bi kažnjen, jer mora ispuniti određeni broj turnira u sezoni. Takođe, tu su i posledice od strane sponzora. Naravno, ovako se i pruža prilika ostalim igračima da osvoje ovako velike turnire i nema kolotečine koja se javlja sa istim osvajacima, koja sigurno odbija ljude od gledanja.
Imajte malo vere bre u tog čoveka. Meni je dosadno da ga stalno gledam, a kako je njemu da stalno igra. Pa sigurno i to dosadi ponekad.

persida

pre 9 godina

meni je od kad sam se ozenio sve krenulo lose.
(dek, 14. avgust 2014 22:55)

Eh, da sam te tada ubila, sada bih vec bila na slobodi!

povratak dzedaja

pre 9 godina

Oni koji su se bavili sportom i bave se jos uvek, dobro znaju da naidje takav period gde sve krene naopako.Kao da te neka nevidljiva sila vuce u ponor,a ti se koprcas,ali ne pomaze.Naravno,ima tu Noletovog masla podosta.Opusten,nije u fokusu,a najgore je neredovno treniranje.Nema sada nazad.
Vracaj se Nole gladijatorskom treningu i monaskoj posvecenosti tenisu,ili ce one nevidljive sile toliko ojacati da ce ti naciniti veliku stetu.

Lik

pre 9 godina

Izgubio pa sta? Jel ima neko bolji od njega trenutno?...nema, jer da ima bio bi taj na prvom mestu.
On koliko je postigao do sada komotno moze i da se povuce, pokazite mi jos nekog Srbina slicnih kvaliteta, nema pa prema tome tisina tamo!

Ziks

pre 9 godina

Sada ce neko da napise " Ne razumem ove hejtere, pa on sta je uradio za ovu zemlju" itd itd.......Naravno da je tako ali tuga ga je gledati zadnje dve godine. Mucenje, tanke pobede, provlacenja, bez zelje i motiva samo prazne price !!

Vinko

pre 9 godina

Ovo je prosto neverovatno, ali Nole kada god igra u majici koja ima ''bebi'' boje (svetlo plava ili svetlo zelena) igra totalno bez energije i naravno, gubi energetski zahtevne mečeve.

A ovo su važni mečevi, kojih se ja sećam:

1) Vimbldon 2008. god. protiv Marata Safina, u trenutku velikog prodora, tj. posle osvajanja Australijen Opena
2) Madrid 2009. god. protiv Nadala
3) Rolan Garos 2013. i 2014. god, protiv Nadala
4) Toronto 2014. god. protiv Conge
5) Sinsinati 2014. god. protiv Robreda

vlajko

pre 9 godina

Djole nece na ovaj nacin da ostane prvi na ATP listi,kad Nadal ne igra,nego ceka da mu isprasi tur u finalu US opena i da mu tako pokaze ko je svetski broj 1.

jackie

pre 9 godina

Ne sećam se kada je ovako bio loš na dva vezana turnira, pogotovo na betonu. Vidi se da nema udarce, pre svega mu bekhend nema oštricu, a i ostali udarci osciliraju. Nije imao ni sreće sa žrebom, jer je u sva 4 meča igrao sa igračima koji su u dobroj formi.
Ono što ne valja je što je izgubio samopouzdanje, odigrao je malo mečeva i pitanje je u kakvoj će se formi pojaviti na US Openu.
Ono što je dobro je što ima dovoljno vramena za trening do sl. GS. Bilo bi stvarno tužno da zbog loše forme ne osvoji turnir, posebno ako Nadal ne bude igrao, a pogotovo jer i ostali favoriti ne blistaju.

montoya zajecar

pre 9 godina

2011 bi bilo 6-0 6-3 za noleta ali sad nole ne igra takav tenis, ja mu drzim palceve i ocekujem bolju igru, i naravno da se nadam da ce tako i biti, ipak je to novak djokovic svetski br 1 i do tog mesta nije stigao slucajno da vas podsetim i nije imao slabe protivnike koji su mu predavali meceve da vas podsetim i ako ima neku taktiku vezano za to kako da ostane duze na mestu br 1,sigurno to radi bolje od nas, odnosno mozda sada odmara covek jer zna da ce mu taj odmor doneti bolje igre u buducnosti, mozda nece sad da se trosi jer i ovako i onako ostaje na br 1, mislim zasto svi vi, ili vecina kritikujete, a vi niste ni 20601 na atp listi, ili niste ni videli reket uzivo ili tako nesto

robin hud

pre 9 godina

"Just many, many, many things are not clicking these two weeks on hard courts," said Djokovic. "It's unfortunate, but it's more than obvious I'm not playing even close to what I'm supposed to play. I have to keep on working and trying to get better for US Open."
Bićeš valjda bolji, od ovog je malo šta bolje.

Simke.Bg

pre 9 godina

Da li je moguće da ljudi i dalje pričaju o nekoj taktici?
Da je osvojio ovaj Masters ušao bi u istoriju kao JEDINI teniser ikada koji je SVE Masters turnire 1000 osvojio!
Manite se maštanja i filozofije. Svi dosadašnji uspesi Novaka, svi trofeji što GS što manjih turnira, bili su onda kada je Novak imao jasan cilj ispred sebe, kada je bio fizički spreman, kada je pre turnira pipremao i psihu i telo za napad na trofej, kada je naporno radio, imao jasnu ideju i strategiju kako treba da igra, kako da podiže formu, kako da raspodeli snagu, i pre svakoga meča sa timom je studirao protivnika i napadao njegove najveće mane.
Kada se spremite, kada vredno trenirate tada imate i volju i želju jer znate pre svega da imate šanse.
Novak je pre i posle svadbe odmarao. Razumljivo. Ipak, jasno se vidi da se nije dovoljno pipremao za nastavak sezone na betonu.
Išao je na rizik, i nije uspeo. Mislite Conga ne trenira, ne sprema se? Robredo takođe? Očigledno je da su i jedan i drugi kao i mnogi ostali teniseri jasno radili na sebi za ovaj deo sezone. I naravno tu su rezultati.
O čemu vi pišete meni nije jasno više!!!

Rajko od Rasine

pre 9 godina

"Bledi Novak izgubio od Robreda"
Možda bi bilo bolje ovako; Šta to uradi crni Novače... ne nije dobro, nikako ne valja, očajno kako god okrenem!!!

nije više on

pre 9 godina

@Bardami A zašto Nike hoće Rafu? Priča se o dopingu, sada će krenuti priče da je Novak bio dopingovan za Wimbledon a sada sve gubi i nema vitamincice kao Rafa posle RG.. Zašto hoće Nike Rafu i zašto Rafu svet voli a Novaka neće da prihvate. p.s. JJ ,Tipsu,Lajovica i Anu voli svet, ne vadi se zato što je Srbin.

Aloalo

pre 9 godina

Razmislite malo zasto se to desava, jedino tako mozes ostati broj 1 na listi dugo godina, sace US OPEN osvaja NOVAK vikacete kakav car... NADAL kao povredjen to su price to je tahtika za sledecu godinu samo sto se NOVAK opametijo.. a sada vi koji ne razumete lupajte minuse....

čika velja

pre 9 godina

Šta vam je ljudi, treba ostaviti lufta za sledeću sezonu kada će braniti podosta bodova. To jedno, znači taktika. Drugo, ima on sada važnije ciljeve u životu. Besomučno skupljanje bodova i uništavanje organizma mu je u drugom planu. US Open će pokazati njegovo "pravo lice", znači opet finale i verovatno pobeda... mislim da kreće na Grand Slam!?

Oskar

pre 9 godina

(Dia, 15. avgust 2014 00:36)
Nadal nije ispred ove nule samo zbog povrede. Ovakvu sramotu od igre mora svak da omalovažava. Ovo je bijedno. I prestai torokat gluposti.

fabricio

pre 9 godina

Kakav propust organizatora turnira,nije smeo da dozvoli da bilo ko igra ako je bled u licu,zdravlje mora da bude na prvom mestu,iskreno vam to kažem.

Dr House

pre 9 godina

Novak ni kad je bio junior sigurno nije igrao ovako katastrofalan tenis kao na poslednja dva turnira. Sta se sa njim desava? Ja razumem da neko nije u formi da je pomalo dekoncentrisan da igra lose da mu ne idu udarci i da izgubi. Ali da broj jedan na 3 meca ni jedan jedini put ne udari lopticu kako moze, ustvari ni ne pokusa e to je porazavajuce. On i kad vidi da gubi igra jos defanzivnije i uplasenije. Kad ima onaj ukrsten pogled on gubi i kad je u zivotnoj formi ali bar napravi neki potez koji podseti na velikog igraca.Kad bi detaljnije pogledali njegova zadnja 3 meca videli bi da covek gotovo ni jednom nije usao u teren i onako ostro zabio viner. NI JEDNOM. Neshvatljivo i zabrinjavajuce. Udaraj lopticu kako si navikao, promasi, pogodi izgubi jer nisi na nivou al ne menjaj kompletno licnost i psihu. Nikad nisam video da se neko prakticno predao, vidi sebe kako gubi a biva sve uplaseniji od poraza i udara lopticu sve jadnije i defanzivnije. Strasno da on protiv Robreda na njegov jadni servis osvoji 3 POENA U 6 gemova drugog seta !? Da mu sve loptice idu 3 m iznad mreze u servis polje ili aut. Igrac takvog kalibra da godinu dana ne uzme reket u ruke morao bi da bar nekoliko puta zabode svoj ubitacni B/F viner, ritern pod noge itd makar izgubio oba gema sa 6:0. 25 gemova veceras i 7 BEDNIH vinera ? Gde su racunati i oni gde je samo plasirao loptu preko mreze, zapravo ni jedan pravi makar iz ocaja raspaljen. WTF Strah, bezvoljnost, anemicnost,a 3. put br. 1....

sasa

pre 9 godina

Mi Srbi iz CG se Noleta nikad ne odrekosmo, a vi "pravi" iz matice ga se tako cesto odricete... Sto puta sam vam rekao, lako je biti Srbin u Srbiji, ali ono sto kod nas ima u matici nikad sreo nisam! Nole ce zauvijek biti jedan od najvecih Srba koji je hodao Zemljom! A i ponosan sam sto je porijeklom iz CG i sto je toliko cijeni, a eto vam jos jedan razlog da ga popljujete...

Beobrad

pre 9 godina

Ok, nije u formi, vidno je...
Ali, ko je osvojio poslednji GS turnir?
Novak Djokovic je sampion Wimbledona 2014., a on se odrzao pre nesto vise od mesec dana, tako da kratkopamtitelji...smesno-jadni ste.
Taj koga toliko kritikujete ce osvojiti najmanje 12 GS do kraja karijere i sve masterse, a proigrace kako zna kada mu se rodi dete.

nik.

pre 9 godina

Pravi navijac Novaka Djokovica nije onaj ko ce da kaze bravo majstore kad Nole osvoji Wimbldon i slomi Fedexa,vec onaj ko sad kaze "Ja navijam za Noleta,moze svaki mec do kraja karijere ovako da izgubi, ja cu biti njegov navijac,bodriti ga i postovati ono sto on radi"!!!!

Dia

pre 9 godina

Nadal nije ispred ove nule samo zbog povrede. Ovakvu sramotu od igre mora svak da omalovažava. Ovo je bijedno. I prestai torokat gluposti.
(Oskar, 15. avgust 2014 02:21)

Gluposti uglavnom ti toroces. I ti ne kritikujes losu igru vec bljujes neprestanu mrznju prema Novaku. Nisam procitala da si pisao o sramotnoj igri Nadala kad je izgubio na startu Wimbledona od 144 -og igraca na svetu kojeg usput budi receno opet nigde nema ( kao i Rosola , Browna i slicnih koji su takodje cistili Nadala). I nije Djokovic dosao ponovo na mesto broj 1 zato sto se Nadal ''povredio '' vec zato sto je to zasluzio svojim pobedama i osvajanjem Wimbledona. I malo kulture u ophodjenju prema drugima ne bi ti bilo naodmet, ako uopste znas sta znaci kulturno ponasanje.

Mihajlo_BG

pre 9 godina

Šta ja rekoh ono pre koji dan,zašto naše teniserke nisu dobile bar po jednu rečenicu u onoj analizi?! Evo one obe odoše dalje u Sinsinatiju,a kod našeg Noleta ništa novo,kako u Torontou,tako i u Sinsiju! Ostajem na mišljenju da turnir osvaja Federer,pobedjujući Stena u finalu.

Drnda

pre 9 godina

@Dia,
Da, ali Nadal ni blizu ne nervira i ne iritira sve zivo, kao sto iritiraju Djokovic i oni sto ga dizu u nebesa i cine nedodirljivim.

Max23

pre 9 godina

Dragi Novakovi fanovi, on ne moze dalje od 3. kola samo zbog vasih jadnih nada da je bez Nadala sve lako, i vasih bolesnih zelja da se Nadal povredjuje, izopacenih pretpostavki da je odsutan zbog dopinga. Sve se vraca, dragi moji. Jedan je Nadal, zivite sa tim.. uskoro najbolji svih vremena. Do tada pozdrav.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Ja stvarno ne kapiram ljude koji ponavljaju nešto što su načuli-Novak je izjavio da mu tenis više nije na prvom mestu. To je Novak rekao još dosta pre Vimbldona. Ipak na Vimbldonu je igrao super. Dakle, nije to razlog loše Novakove igre. Razlog je prevelika pauza koju je napravio posle Vimbldona. Odmor, svadba pa letovanje i to u sred sezone. Za to vreme drugi su naporno trenirali, igrali takmičarski tenis. Novak nema snage prosto rečeno, još prostije izgubio je kondiciju ili ti nije 100% fizički spreman da igra na visokom novou. Nadam se da će se vratiti do US Open-a, ali nije isključeno da je ovo faktički kraj Novakovih uspeha u ovoj sezoni i da sad sleduju česti porazi u ranim fazama. Nije da se mešam ali prosto je suludo da vrhunski profesionalac i svetski broj jedan u sred sezone reši da radi bilo šta što bi ga izbacilo iz ritma, pa čak i da pravi svadbu.Zar nije mogla ženidba u vreme kada i ostali teniseri pauziraju.Novak je mogao još da blista i time da bude još veća legenda, ovako dobrano je pre svega poljuljao svoje samopouzdanje.Kad jednom počne pad teško se zaustavlja,pre svega jer mnogi sportisti se umore i mentalno klnu od pomilsi da treba krenuti skoro od nule.Isti sindrom dominira i kad sportista treba da se vrati posle teže povrede.Samo treba pogledati ženski tenis i vdeti koliko je velikih šampionki i super talenata puklo na tom planu...Karolina,Ana,Jelena...nikada neće više pokazati svoj najbolji tenis...

TomaS

pre 9 godina

Novakov život je njegova privatna stvar i samo on može da određuje kada će mu šta biti prioriteti. Odnosno, Novako je kada će se ženiti, a kada igrati tenis! Šta je tu problem? Koga je on ovde izneverio? Pa ako je najbolji teniser sveta, ne znači da uvek mora da radi ono što je u interesu nas gledalaca - da pobeđuje! Sada su mu neki drugi prioriteti i, pustite čoveka da uživa u svom životu! Život je ipak samo jedan.

Liberal

pre 9 godina

Srbin sa 2 Wimbldona. Msm da je to sasvim dovoljno reci. A vi koji traziti opravdanja, terate segu kako on treba da se "porodi" svaka vam cast! Mogu samo da zamislim kako je vama lagano u zivotu. Ljudi kojima je on treba da se opravda, a to su njegovi roditelji to je davno uradio. Ako ne mozete biti navijavi onda barem nemojte pljuvati po coveku i terati segu jer da se razumemo niko od nas ili retko ko ce postici ono sto je on ne gledajuci samo matetijalnu pricu. Napred Novace!

ndj

pre 9 godina

rolan garos i sinsinati su nebitni. sve ciljeve ostvario si u finalu vimbldona 2014. ali, molim te, do US Open-a probaj poboljsati formu jer ne bi bilo lose stici do finala

Swedenonline

pre 9 godina

Pljuvaci, Nole sad ovog momenta da se povuce iz tenisa, zavrsio bi sezonu mesecima kasnije kao prvi. Nadal do kraja godine nema sansu da ga sad vec sa zaostatkom od 2000 poena ugrozi jer ce se ganjati sa Federerom i ostalima na tvrdoj podlozi. Da se tako nesto desi, nekazem da ce se desiti ali je spektakularno!

cin cin

pre 9 godina

Vidi se da se previše opustio i nema dovoljno fizičke snage iz koje posledično dolazi psihička snaga (koncentracija, smirenost, plan igre, motivisanost i pobednički duh...). U prevodu trenutno ga boli prezime za tenis.

kacamrasan

pre 9 godina

posto mnogo pisete o kalkulacijama i teorijama zavere evo vam jedna koju niko do sad nije napisao

Inace je ona najrealnija

Nadal propusta US open

Nadal nije povredjen,jednostavno su lazirali povredu da bi iskalkulisali

Prvi put u karijeri ce doci u Sangaj odmoran,pauzirao je od druge nedelje Vimbldona do Sangaja-ukupno 3 meseca

PAUZA izmedju turnira na kraju jedne i pocetku sledece godine je
2 MESECA(London-AO)

Ako Nadal osvoji Sangaj,Pariz i London,znacemo da nije bio povredjen,nego je obmanuo atp i uzeo covek veliki odmor
Ako temipa formu on moze da izdrzi do RG-tj.moze da veze Sangaj,Pariz,London,AO,Majami i RG
sa tih 6 turnira(2GS,3 masters i WTF) oborio bi cak 5 rekorda

10 RG

6 vezanih RG

min 2x svih GS

svi mastersi

golden carrer(svi GS,svi mastersi,WTF,olimp.igre i Davis cup)

Kako moze da mu se otvori,pa to je strasno-Sangaj pocinje u oktobru a RG se zavrsava pocetkom juna-to je kalendarski 8 meseci,sa pauzom od skoro 4 meseca
Sto je najgore,ni ne treba da igra spektakularno,treba samo da bude konstantan i da da od sebe nekih 90%-95%

Sinisa

pre 9 godina

Svakome dodje zuta minuta u sportu ... ali meni se cini da je ovde rec o taktici
(pavle, 15. avgust 2014 00:54)

Slozio bi se sa tobom, ali sumnjam jer je ovo bila sansa za ulazak u jos jednu istoriju!
U svakom slucaju, mnogo lepse se osecam otkako sam prestao da ga gledam i da se nerviram! Naravno, uvek cu navijati za njega i zelim mu da bude najbolji teniser svih vremena! Napred Đole!

perica22

pre 9 godina

A njemu je neko poklonio to mesto broj 1 ? Dvojica od tvojih velikih brojeva 1 su jos uvek aktivni, pa sto onda nisu ispred te nule od igraca?Kolike su tek onda oni duple nule kad ih je najgori broj 1 ostavio iza sebe? Zasto se oni ne povuku onda jer nisu u stanju da budu bolji od najgoreg !? I kako tebe bre vise nije sramota da toliko omalovazavas coveka koji je toliko postigao ? Novak moze da bude i najbolji, moze da ne bude u formi kao i svi drugi , samo si ti konstantan u mrznji prema ovom coveku. Sto gledas uostalom njegove meceve kad nikad nista lepo nisi video, izbor je veliki, toliko je jos tenisera u igri. Gledaj Kyrgiosa, Browna, Darcisa, Stahovskog ili te pobede ne komentarises?
(Dia, 15. avgust 2014 00:36)

Razmisljanje -pogresno,to sto je neko u datom momentu no1 ne znaci i da je najbolji,moze cak i godinu da zavrsi na 1.mestu
Primer Marselo Rios,Jelena Jankovic i K.Woznjacki-nisu osvojili GS a bili atpNo1(Jeca 1 Woz2x na kraju godine)

U teoriji: dovoljna su sva 1/2 svih turnira na kojima ucestvuje teniser u toku godine

GS 1000 WTF 500 DC
4x720+9x360+600+2x180+140 daje zbir od 7220 bodova
sta je potrebno za to???

Da 4 razlicita tenisera osvoje GS(propuste barem 1/3 sezone zbog povreda) i da 6 razlicitih tenisera osvoje masterse i WTF
tad bi imao trojku iza sebe koja bi imali izmedju 5000 i 6500 poena,dok bi oni od 5 do 10 mesta bila na 3500-5000
Pod uslovom da svi iz top 10 osvoje jedan od tih turnira

bobo mk

pre 9 godina

(Aleksandar, 14. avgust 2014 23:50)
Kakav komentar!? Toliko malo poznavanja sporta, a toliko blaćenja, prosto ne mogu da verujem. Svaka čast Jasni na velikom uspehu, ali uporediti njih dvoje je prava blamaža. Što se tiče odmora na Krfu, svako ko je istrčao hiljadu metara u životu zna da je umor kod sportista njihov najveći protivnik.

Dzoniboj

pre 9 godina

Gledam komentare i ne verujem kakvi smo mi Srbi, cim je vezao 2 losa turnira pljuvanje na sve strane. Mislim da 90 posto ljudi u Srbiji nije svesno da ova zemlja NIKADA vise nece imati ovakvog sportistu, ali ni to izgleda nije razlog da ga ne pljujemo.

Mairon

pre 9 godina

Iako su Toronto i Sinsinati turniri pre svega vazni za pripremu za US Open, cudi me ovako losa igra Djokovica, iako ocekivana (ne u ovolikoj meri). Obicno bi igrac koji je osvojio jedan od ova dva turnira (ili oba) osvajao i US Open, mada to nije nikakvo pravilo.
Vrlo cudan deo sezone. Djokovic vrlo slab i istrosen, reklo bi se, pre svega emotivno, posle Vimbldona. Rafa verovatno nece ni igrati. Federer je tu ali igra koju prikazuje uopste nije ona koja moze da ga dovede do titula. Marej nikako da uhvati ritam i pitanje da li ce u skorije vreme.
Ovo je idealna prilika za nekog izvan cetvorke da uzme US Open, jer bolju nece imati.
Da li je to Raonic, Conga, Dimitrov ili neko treci, ostaje da se vidi.

musa dembele

pre 9 godina

Postoji opravdana zabrinutost ukoliko ovo ima,a verovatno ima veze sa rodjenjem deteta... Jer kad beba dodje tad je briga veca. On nece biti sposoban da putuje,a kamo li da igra. Na terenu je covek bez samopouzdanja,bez osecaja za protivnicko polje,pa zato i nema snage i rizika u udarcima. Ja nisam takav optimista,pogotovu kad se setim izjave:"Tenis mi vise nece biti na prvom mestu".Mozda je to i bila poruka neka jer nije mogao otvorno reci-ej ne ocekujte vise nista od men....Djokovic nije kao drugi,on je vise tradicionalista.Porodica,vera na prvom mestu,a posle sve ostalo. Nije kao Fed i ekipa

zoran ivkovic

pre 9 godina

nole u padu forme a i mozda se nije mnogo ni koncetrisao na ove turnire i nije se mnogo spremao ...a mozda tu ima i taktike,tempirace formu za us open ,a kako kruze informacije na us openu nece biti rafe tako da nole vazi za 1 od glavnih favorita,precizno 1 nosioca

Alek_86

pre 9 godina

98% vas komentatora ne zna kako je u teniskom meču. Ne zna ni reket kako se drži...
Nek naš Nole igra kako on hoće! Uvek će biti svetls tačka srbije.

nikola

pre 9 godina

Nole igraj tenis, jos je rano o pelenama da mislis.I Federer ima decu pa sve postize.Nadam se da ces vratiti motivaciju za tenis i US open je tvoj 100 %.

jovan

pre 9 godina

E,samo mi nije jasno sto je Djokovic toliki Srbin? Covek igra za sebe. On je Srbin kad igra za dejvis kup i na olimpijadu. Ovako je on igrac za sebe.
Ako je izgubio na dva turnira,ne znaci da je los igrac. Naprotiv,on je jedan od najboljih svih vremena!
I sta ima tu da mu vi sudite! :)

Dia

pre 9 godina

@Dia,
Da, ali Nadal ni blizu ne nervira i ne iritira sve zivo, kao sto iritiraju Djokovic i oni sto ga dizu u nebesa i cine nedodirljivim.
(Drnda, 15. avgust 2014 16:52)

Odavno je poznato da ma sta Djokovic uradio, upravo ovde na ovim portalima od pojedinih komentatora , za razliku od stranih gde mu itekako odaju priznanje, on ce iritirati. Ako je povredjen folira,ako je predao mec nekorektan i jadan ,ako je izasao povredjen bez predaje omalovazava protivnika, ako izjavi da je protivnik bio bolji neiskren,ako kaze da je igrao lose zasto nije jednostavno rekao da je protivnik bio bolji , ako je polomio reket nekulturan i divljak , ako nije polomio reket zasto ga nije polomio da bar pokaze da mu je stalo i tako u nedogled. To sto on iritira ne menja cinjenicu da je svetski broj 1 toliko nedelja i da je sedmostruki GS sampion, a u mom komentaru se o tome radilo i ne dizem ga u nebesa vec iznosim cinjenice . A da li Nadal nekog iritira, pa mozda isto treba zaci malo na strane portale pa procitati da li nekog Nadal iritira i sta pisu o njemu.Isti ti koji tako revnosno mrze Novaka ,dizu u nebesa Nadala i cine ga nedodirljivim. U cemu je razlika? Neko moze a neko ce jednostavno iritirati ?

Saki

pre 9 godina

@Bardami A zašto Nike hoće Rafu? Priča se o dopingu, sada će krenuti priče da je Novak bio dopingovan za Wimbledon a sada sve gubi i nema vitamincice kao Rafa posle RG.. Zašto hoće Nike Rafu i zašto Rafu svet voli a Novaka neće da prihvate. p.s. JJ ,Tipsu,Lajovica i Anu voli svet, ne vadi se zato što je Srbin.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nije više on, 15. avgust 2014 12:20)

P.S.Narocito Lajovica, on bas dozivljava ovacije od publike koja tako cesto ima priliku da ga gleda na velikim turnirima, Tipsa nikad nije bio broj 1 pa nikom nije ni bio trn u oku, JJ i Ana su drasticno popravile imidz od kako su se slikale sa Klintonom a Djokovica je recimo francuski voditelj pitao s obzirom da je Srbin zar se ne plasi zalutalih metaka. Hteo da bude duhovit verovatno ali zasto je naglasak bio bas na tome s obzirom da je Srbin? Mozda ti znas odgovor ?

kikoo

pre 9 godina

KRITICARA TREBA DA IMA UVEK,NE BI BILO ZANIMLJIVO I REALNO DA IH NEMA ALI KAKVIH ZLOTVORA OD LJUDI IMA MEDJU NAMA SAMIMA,PA TO JE STRASNO,DIVIM SE STO SMO OPSTALI KAO NAROD DO SADA...p.s.Sprdaj se Nole malo sa takvom igrom sa tim amerima a I sa nama pojedinim jer nezasluzujemo ,mislim neki da te gledaju jedno vreme...svi koji su ljubomorni na Noleta,ujutru poranite kod psihijatra...

hawkeye

pre 9 godina

Nakon onakvog finala WBa dolazi do strašnog emocionalnog pražnjenja,ne očekujem ni od Federera neke velike rezultate do kraja sezone.

Vanja Milosevic

pre 9 godina

Do skora sam se nadala da ce da pobedi kad igra, pa mi je bilo zao kad se to ne desi. Sada vise ne mislim da ce pobediti, pa se ne sekiram kad izgubi. Za sve sto nam je do sada dao puno mu hvala. Donosio nam je mnogo radosti i zasluzuje da mu svi mi uvek zelimo samo srecu i dobro zdravlje za njega i njegovu porodicu.

cacanin

pre 9 godina

Kakav smo mi narod, pa ovo nema nigde kad se Novak popeo na prvo mesto i osvojio W slabo komentara a sad pljuvanje na sve strane. Nikad nam nece biti bolje, NIKAD.

Rajko od Rasine

pre 9 godina

@ haos, 15. avgust 2014 09:05: "nole je najbolji SRBIN svih vremena"

Ti si u ozbiljnom haosu... pre 100 godina počela je Kolubarska bitka!

sasa

pre 9 godina

E moji dežurni pljuvači, da izgubi i od svog Pjera on je ikona, srbenda, a vi sa promašenim životima jedini vaš uspeh je da vidite vaš komentar na b92, ne valja...

KKK

pre 9 godina

Kad vidim ovakvog Novaka, shvatim zašto i pored toliko godina provedenih na prvom mestu nema adekvatan broj navijača u svetu. Hteli mi to da priznamo ili ne, Rodžer je jedan i zato je legenda.

branislav

pre 9 godina

Laz je da je on prebrodio krizu..Ne bi ni Vimbldonsko finale dobio da je bio Nadal ili Mari s druge strane.Imao je srece sto je Federer star i ne moze da igra maratonske meceve,a i psiha mu nije dobra vise... Djokovic nikad nece osvojiti Sinsi i R.Garos,ali i ne treba-pa nije Novak veci od Saprasa,ni Pit nema R.G i sve Masterse!

Aleksandar

pre 9 godina

Da odgovorim svima onima koji kažu da je Novak Đoković najbolji sportista Srbije svih vremena. Nije gospodo, znam bar jednu osobu koja je sigurno bolja od njega. TO JE JASNA ŠEKARIĆ koja je u streljaštvu na Evropskim, Svetskim prvenstvima, Olimpijskim igrama, Svetskim kupovima osvojila preko 100 medalja za ovu zemlju. Istina nije zaradila ni promil onoga što je Novak, ali ako neko misli da je lakše udarati lopticu nego držati mirnu ruku i gađati metu sa 10, 25 metara grdno se vara. Što se Novaka tiče imam utisak već odavno da je on dalek od tenisa. Po meni ako osvoji još 5-6 turnira u karijeri biće super za njega. Nama će ostati žal što nije uradio mnogo više jer je tpo mogao. Mogao je u Londonu da uzme zlato, ali je bilo bitnije biti na odmoru na Krfu sa sadašnjom ženom dve nedelje pre igara, nego se spremati za jedan od najznačajnih podviga u karijeri, a to je Olimpijsko zlato. Zato će ostati kao jedan od boljih u istoriji tenisa recimo, među 10-15 najboljih, ali nažalost najbolji su bili svakako Federer, Sampras, Nadal, Lendl itd itd. Svako kroji svoju sudbinu.

inside tip

pre 9 godina

E zbog ovoga nikada necu navijati za Djokovica koliko za Federera! Covek nikada nije kalkulisao, nije se bavio matematikom nego gazi, pa dokle se stigne. A stiglo se do 302 nedelje kao prvi, godine ga gaze, a on i dalje ne kalkulise! A ovaj? Pa vidite i sami na sta to lici...

nebojsa

pre 9 godina

Kao i prosle nedelje, Novak se ponovo prodao...sampion Vimbldona ne igra ovako...svetskim tenisom zavladala je mafija koja odredjuje ko ce sta da osvoji, duboko sam uveren u to. Ako nema Nadala koji se verovatno ponovo "cisti", ni Novak ne sme puno da odmakne, bodovno. Svetski muski tenis se pretvorio u cirkus, Marej "osvaja" Vimbldon, brze-bolje dok se Skoti ne odvoje, Federera sponzori drze na turu i protiv njegove volje, Nadal vise ne lici ni na sta, ni fizicki ni psihicki, a Novak se dodvorava gazdama za mrvice sa stola. Zeznes ti sve ovo...

El General

pre 9 godina

pustio ocigledno, nikakva kriza plus spusta pritisak sa sebe za us open. sledece godine ce ovde uzeti poene sto ce biti za prvo mesto na atp listi

Swedenonline

pre 9 godina

Malo ko ce uspeti da me razuveri da ovo nije planiranje da nebi morao da brani gomilu poena iduce godine kad Nadal opet bude i igri! Nista me necudi kad je Nemac na kormilu, racunica do kraja, nezeli da dopusti da se ponovi scenario gde je Nadal samo osvajao poene a Nole vecinski branio. Fer, ne, sportski ili ne ali kad se sve kockice spoje logika nedozvoljava da se drugacije vidi.

Luka

pre 9 godina

U vrhunskom sportu nema ništa slučajno ni poklonjeno, koliko si spreman da daš, toliko će ti se i vratiti - i zato će Federer i Nadal zauvek ostati Federer i Nadal, a Đoković i Marej samo Đoković i Marej. Nažalost.

Doktor

pre 9 godina

Osvojio si Vimbldon,samim tim sezona je USPESNA ! Medjutim ,ako ti se ne igra tenis,nemas motiva.. Zavrsi sezonu , idi sa suprugom budi i cekaj najradosniji trenutak -rodjenje deteta! Tako je fer. Ovo sto radis sada je iritantno,degradiras broj jedan! Nadalu kada se ne igra on uzme duzi odmor,a ne da se blamira

Jovan Ristic

pre 9 godina

U, Novače, nadam se da čitaš komentare. Možeš da uočiš da ti ne živiš život samo za sebe, već i za gomilu drugih, neostvarenih ljudi, koji poistovećuju tebe sa sobom. Ne smeš da se oženiš, da imaš decu, da odeš na odmor, a pogotovo ne smeš da izgubiš!

Oskar

pre 9 godina

Ne vjerujem svojim očima. Kakva NULA od igrača. Definitivno NAJGORI broj jedan u istoriji tenisa. Da sam na njegovom mjestu ne bih se usudio ni dati izjavu nakon meča. Ovakva sramota se ne može opisati riječima. FUJJJJJJJJ

Skaut

pre 9 godina

Sta se nervirate ljudi.Izjavio je da mu tenis vise nece biti prioritet. To je njegov izbor. Tenis je njegov posao.zamislite ljudi covek se ozenio i ceka dete i nije mala stvar. Zamislite kapetana Boeinga 787 koji se ozenio i ceka dete i sjuri avion na neku livadu sa 350 putnika.Ozenio se kapetan ali nije preziveo. Postigao covek sve u zivotu zaradio desetine miliona dolara i zamislite ozenio se i ceka dete

mdj

pre 9 godina

Ja ne verujem kakve sam komentare procitao, popljuvaste coveka i prozvali ga teskim luzerom posle 2 losa turnira, pa to samo u zemlji Srbiji ima! Covek se ozenio pre samo par nedelja, dete na putu, pa zar stvarno mislite da je razmisljao o reketu i o trcanju za lopticom posle Vimbldona? Najbolje da je zaboravio da igra tenis 2 meseca posle osvajanja najveceg turnira koji postoji. Najtuznije je sto ce pola vas koji su ga sada opleli, da ga dize u nebesa prvom prilikom kad osvoji sledeci GS, a osvojice milion posto. Kako zivite svi sami sa sobom, m?

veliki strumf

pre 9 godina

Jedna rec opisuje Noletovu igru: SRAMOTNO! Kako zena moze da unisti coveka :) Salim se, ali zaista Nole igra ova dva turnira toliko jadno da je to bruka za igraca iz top10, a kamo li za br. 1. Vise puta mu se dogodilo u karijeri da se previse odmara, opusta i provodi. Neophodno je, ali cesto preteruje, kao sada. Strasno je koliko je nespreman, zbog toga i spor. Koliko je ocajan bio svedoci podatak da mu je najbolji element u igri servis, koji mu je cesto najslabiji element.

Milan

pre 9 godina

Ma dajte nije on Nadal ili Fedrer. On ne može da bude legenda kao ova dvojica, on je samo sporedna uloga u filmu o dvojici velikana ovog sporta. Tako blizu da postane ali taj poslednji korak običan čovek ne može za života da napravi. Treba da bude i bezobrazan pa da ga napravi, a Novak to nije.

Jovan

pre 9 godina

Mislim da je Novak dostigao svoj zenit još pre nešto više od godinu dana. Od tada je u konstantom padu a njegova igra je sve bleđa i bleđa. Još jedanom se na delu pokazuje naš mentalitet:"Šta me briga ima puno love a ja sam najbolji pa više i ne moram toliko da treniram". Vrhunac apsurda je da je za trenera uzeo Bekera i onu tročlanu grupu sa njim koji su inače taman dekintirali pa im je ovo bila zadnja slamka spasa. Na kraju Novače zar nisi čuo za onu: "Tim koji dobija ne menja se". Ti si se lišio saveta onog divnog čoveka (Vajda)koji je od tebe i tvog talenta načinio šampiona a uzeo si tipa koji ima problem sa alkoholom. Neka ti Bog pomogne da budeš onaj stari ali sa ovakvom igrom i ovom klupom nećeš daleko.

Janez iz EU gde teče med i mleko

pre 9 godina

Molim redakciju B 92 da ne pušta komentare koji nisu vezani za tenis,kakav Brondbi kakvi bakrači bre!!!Idemo Noleeee!!

loHa

pre 9 godina

Svi se vi radujete ovome,u padu je forme Nole,iscrpljen je od svega,toliko volite neuspeh da je to nemoguce.Zao mi je dusmani Nole je najbolji na svetu za sve PRAVE Srbe

Spale

pre 9 godina

napred Nole, samo pametno, treba imati i sled godine turnire gde se mogu uzeti bodovi, posebno zato sto Nadal nece braniti ni bod.
Opustite se ljudi, nekad mnogo vise dobijes porazom.
Ima neko u njegovom timu ko brine o ostanku na prvom mestu..

PEDdler

pre 9 godina

A samo se Nadal dopinguje, pa mora da se povremeno čisti.
I da, onaj preobražaj 2011. godine je bilo čudo neviđeno, pa čovek zaboravi kako je čudno izgledao završni turnir osmorice najboljih: Nole ispao u grupnoj fazi kao i Nadal (kojega je u njoj Federer pobedio sa 6:3, 6:0!). A od te dvojica do posle US Opena nije moglo da se živi.
Ma šta pametnom - i glupom dovoljno... Ali ne i zagriženima.

Obrazovan

pre 9 godina

Ma pustite bre coveka na miru, ozenio se, jos malo ce i dete pa bre covek ne moze da blista na svakom turniru. Poslednjih 5 godina je bio najkonstantniji teniser od svih i uvek dolazio do zavrsnica turnira. Treba i njemu malo predaha. Najvise mrzim one koji kazu "Ako sad ne osvoji Sinsi i Us Open nikad nece, neka ostavi tenis".

kewl_bron

pre 9 godina

Hahahah,sta su ti Srbi,mozes da bijes sve ceo zivot,osvojis milion pehara,opustis se na par turnira (pazi cuda,ozenio se,dete mu na putu) i odmah te pljuju. Pu jbm ti zemlju,gde ja zivim??!

Swedenonline

pre 9 godina

Nadal je u Kanadi pao za 1000 poena, Sinsinati takodje 1000 a Nole neku mizernu sicu dvocifrenog reda. Ko zna da racuna, zna ko ne, sta da mu se radi, bedak.

Saša

pre 9 godina

Ali ljudi, ovo je idealni momenat da se Nole opusti. Nadal ne igra tako da bilo koji rezultat Noletu samo uvećava prednost. Čak je to što Nole ispada u ranoj fazi strateški super, jer će sledeće godine imati da brani manji broj poena, a za to vreme uvećava prednost na listi. Nole će još dugo biti prvi.

Dominus

pre 9 godina

hahaha... kakvo ludilo od komentara. da nole nije otvorio konkurs za dezurne savetnike. covek igra onako kako mu je cef, kom se ne svidja nek nadje novu simpatiju u tenisu. i da vise nijedan mec u karijeri ne dobije, ostace najveci srpski sportista svih vremena jos dug niz godina. porediti djokovica sa bilo kojim drugim igracom koji je bio broj 1 je neumesno, jer je svaki broj 1 svoja prica. o djokovicu ce sigurno ostati legenda, pored teniskih karakteristika, da je bio vrhunski saljivdzija i covek koji je voleo i pomagao ljude iz svog regiona i ostatka sveta, ali pre svega svog kraja. tako da sve ovo trabunjanje nakon ovog meca nije vredno jedne djokoviceve pertle posle treninga.
a sad ozbiljno, moja pretpostavka je da covek pravi osnovu za duze ostajanje na broju 1. obzirom na njegov stil igre, probleme koji iz toga proizilaze i mogu proizaci, kvalitet tenisera van top 5 i verovatno jos neke druge stvari, jedini nacin da djokovic bude broj 1 na duze staze (sponzore ne interesuje dal je igrao sramotno dva, tri turnira nego ko je broj 1 i koliko dugo) je da bude pametan, da kalkulise sa turnirima. ako je ista naucio iz prethodnog pohoda na broj 1 i branjenja istog, onda je to da vrhunska igra nije garant da budes broj 1, vec pametno rasporedjeni bodovi tokom sezone. iskreno ocekivao sam da na ovom turniru grize, zbog neke istorije... ali istoriju ce pamtiti samo ako karijeru zavrsi kao zdrav covek.
zato nole, samo nastavi kako god da si planirao....

xmen

pre 9 godina

Nažalost Novak će ostati upamćen po gubitku svih svojih istorijskih mečeva kada se od njega očekivalo da postavi neki rekord ili ostavi neki trag u istoriji. Dovoljno je setiti se prekida niza pobeda 2011 na RG ili prošlogodišnjeg Vimbldona itd., kada je igrao isto kao danas.
Jedini rekord po kome bi bio ispred Federera i Nadala je bio ovaj Cincinati i kompletiranje svih mastersa. Sada je to propalo na najjeftiniji mogući način. Čak mi se sada čini da je zbog toga proćerdao i Toronto jer ga je već tada tresla trema zbog Sinsinatija.

Smešni su oni koji će sada veličati Robredovu igru kao i prethodno Conginu a ne vide da im je protivnik na terenu bio više mrtav nego živ.
Takodje su mi smešni oni koji pominju bračni status i burmu. Pa on i Jelena već godinama žive zajedno kao muž i žena, ništa se tu nije promenilo.
Sada je već jasno da će Nadal pre kompletirati masterse od Djokovića tako da neće biti rekorder ni u čemu. Jednostavno, čovek ima mnogo slabu psihu i krajnje je nepouzdan igrač.

DrUrke

pre 9 godina

Ovaj Bronbi,ne sme vise da spamuje na fudbalskim vestima,od kako su poispadali svuda...A stvarno mi nije jasno kako redakcija i dalje tolerise takve gluposti...

precanin

pre 9 godina

Neverovatan pametan potez lucidnog Djokovica ! Pa namerno je ovaj mec izgubio, da bi se iduce godine ili one druge sto bolje pripremio da osvoji ovaj turnir koji mu nedostaje ! Kako to ne kapirate ?

NemanjaVac8

pre 9 godina

najtanji broj 1 u istoriji svjetskog tenisa ! strasno !
(kovacevic, 14. avgust 2014 22:21)
...
A što ti koji su deblji nisu prvi, ili je i Federer najtanji broj jedan u istoriji ili misliš da je ipak tanji broj jedan od Novaka...Što nije Nadal prvi...

NIK

pre 9 godina

Ispunila mu se zelja da mu tenis vise nije prioritet u zivotu. Samo zbog toga ne bi bilo lose da se povuce skroz sa malih tv ekrana, kako zbog sebe, da se ne blamira, tako i zbog navijaca sirom sveta. Sad je jasno zasto je Federer najomiljeniji, i neprikosnoveni broj 1 u svetu, a iza njega Nadal.

zoran

pre 9 godina

Novak ima talenat za ovaj sport...fantastichan talenat, ali se lako poigrava sa istim, pa i sa svojim ugledom. Kako jedan profesionalac njegovog kalibra moze sebi da dopusti da ga svadba praktichno ruinira. Zato je Federer jedan, jedini. Chovek ima 4 dece, 33 godine i u samom vrhu da ga i Novak jedva dobi u Londonu. Mora mu se skinuti kapa.

vlajko

pre 9 godina

Djole nece na ovaj nacin da ostane prvi na ATP listi,kad Nadal ne igra,nego ceka da mu isprasi tur u finalu US opena i da mu tako pokaze ko je svetski broj 1.

KIN

pre 9 godina

Najludji su komentari tipa, ma namerno to radi da bi mogao da osvaja poene sledece godine, a on sledece godine puni 28 godina, ulazi u zavrsnicu karijere. Kakvi bodovi, kakve gluposti! Covek je u autu skroz, a i nije mu prvi put. Poenta je osvajati titule, pogotovo one velike i znacajne. Sada tek shvatam velicinu Federera, a i Nadala.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (NIK, 14. avgust 2014 22:48)


Evo na primer ja ne shvatam a verujem i jos mnogo njih, voleo bih da mi objasnis ! Molim te objasni mi....

vamos

pre 9 godina

Djokovicu,kad i kako si zaboravio igrati tenis ? Zuta stampa ti vise prija? Hoces li prodati i fotke tek rodjene bebe nekom britanskom tabloidu ? Samo, bez titula ni privatni zivot neces moci dobro unovciti.

Nn

pre 9 godina

Ne kapiram vas koji pljujete ovog momka ili mu bilo sta zamerate. Pa nije on tu da bi igrao zbog vas vec zbog sebe. Igrajuci za sebe sve ove godine i pravceci vrhunske rezultate je obezbedio zivot sebi i svojoj porodici kakav 95% ljudi u Srbiji moze samo da sanja. Uz toliku slavu, materijalnu sigurnost i stvaranje sopstvene porodice tenis vise svakako nije prioritet jer je posluzio da bi se obezbedili drugi prioriteti...toliko. A ti Novace Djokovicu najveci srbine u srpskoj istoriji uzivaj u zivotu koji ti je bog dao i ziv bio!

Petar

pre 9 godina

Nonšalantno se ponaša skroz. Logično je da bi najviše na svetu voleo da je pored svoje trudne žene, ali se onda pitam zašto je dolazio na ova 2 turnira ako mu nije do tenisa?
Čemu silenje? Poeni, 1 pozicija, rekordi... dzaba sve ako ti se ne igra tenis.

Dia

pre 9 godina

Ne vjerujem svojim očima. Kakva NULA od igrača. Definitivno NAJGORI broj jedan u istoriji tenisa. Da sam na njegovom mjestu ne bih se usudio ni dati izjavu nakon meča. Ovakva sramota se ne može opisati riječima. FUJJJJJJJJ
(Oskar, 14. avgust 2014 22:32)

A njemu je neko poklonio to mesto broj 1 ? Dvojica od tvojih velikih brojeva 1 su jos uvek aktivni, pa sto onda nisu ispred te nule od igraca?Kolike su tek onda oni duple nule kad ih je najgori broj 1 ostavio iza sebe? Zasto se oni ne povuku onda jer nisu u stanju da budu bolji od najgoreg !? I kako tebe bre vise nije sramota da toliko omalovazavas coveka koji je toliko postigao ? Novak moze da bude i najbolji, moze da ne bude u formi kao i svi drugi , samo si ti konstantan u mrznji prema ovom coveku. Sto gledas uostalom njegove meceve kad nikad nista lepo nisi video, izbor je veliki, toliko je jos tenisera u igri. Gledaj Kyrgiosa, Browna, Darcisa, Stahovskog ili te pobede ne komentarises?

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

.....idi Nole u persun....u mrkvu....u kupus.....Cekaj , cekaj.....kad smo vec kod kupusa - u oktobru ces bas u kupusu naci jednu preslatku bebu....Zato ti je danasnji debakl oprosten !!!

Mare,NS

pre 9 godina

Iskreno se nadam,da Novak nema nekih problema,koji se ne ticu tenisa!Nadam se da je sa Jelenom i bebom sve u redu,ali ocito je da psihicki nije prisutan na terenu!
PS.Sad mozete da nastavite sa pljuvanjem coveka,koji nam je doneo najvise radosti u poslednjih nekoliko godina!Toliko od mene!

Pablo

pre 9 godina

Takav je to mentalitet, osvoji wimbledon i neda mu se više. Zato on nikad neće biti blizu Nadala i Federera. Konačno je dočekao da je Nadal povređen, tu se trebao prošetati do 2 mastersa i osigurati 1. poziciju na kraju godine a on gubi on nekog Robreda. I drugi ljudi čekaji dete pa rade svoj posao, ovaj se neće sabrati do sredine sledeće sezone.

SRV

pre 9 godina

Kada se prica o Novaku, treba imati na umu da je on poslodavac jednom nemcu, slovaku i austrijancu, a musterije su mu spanac, svajcarac i britanac. 90% nas bi da radi kod austrijanca ili nemca ;-)

Ratko

pre 9 godina

Novak nije igrao toliko lose koliko je Robredo bio u transu, neverovatno sta je sve pogadjao. Nista idemo dalje vrlo brzo ce US Open za 10 dana i nastaviti treniranje.

Swedenonline

pre 9 godina

Pljuvaci, Nole sad ovog momenta da se povuce iz tenisa, zavrsio bi sezonu mesecima kasnije kao prvi. Nadal do kraja godine nema sansu da ga sad vec sa zaostatkom od 2000 poena ugrozi jer ce se ganjati sa Federerom i ostalima na tvrdoj podlozi. Da se tako nesto desi, nekazem da ce se desiti ali je spektakularno!

Brondby

pre 9 godina

Dajte ljudi cemu tolika mrznja u vama Covek je sa svojih 27 uradio previse mozda i nenormalno previse njegov stil tenisa je rudarski za 2-3 godine treba ocekivati da ostavi reket i ako je sada primetno da razmislja o zivotu posle tenisa ozenio se ceka dete hvala na svemu sto je uradio za Srbiju.

nole

pre 9 godina

ON JE DOSAO U TORONTO I SINSI RADI REDA!Morao bi da glumi povredu ili ovako da prodju ta dva turnira jer su oni obavezni!Neznam sta da kazem,nekako je zasluzio odmor jer je konstantan vec par godina!Mislim da je planiran samo jos US OPEN i LONDON ove godine pa sta uradi!Videcemo tek sledece godine opet onog Novaka!Ova sezona je skoro gotova sto se tice njega osim ova dva turnira!Bice jos pobeda ali ove godine neverujem!

NY

pre 9 godina

Novace otkazi USO.Kazi da ti je otpao nokat na palcu leve noge.Nemoj da se brukas. Sa ovakvom igrom isprasice te neki kfalifikant u prvom kolu.Igraci poput Robreda su ipak treca klasa. Nisi se ti jedini ozenio i ne cekas ti jedini dete. Nisam od onih pljuvaca ali toliko nezainetersovanosti nisam video od igraca iz prvih pet.Moze nesto da ne ide da protivnik pruzi 150% svoje snage ali na dva turnira odigrano samo cetiri meca.Malo

Mrki

pre 9 godina

Hejteri zaćutite.Sve je ovo normalno,ja ne brinem za Noleta,znam da će biti pravi ako ne više ove godine sledeću će biti sigurno.Nije ni robot ni stroj.

kzen

pre 9 godina

Ovi komentari su totalna katastrofa... neostvareni ljudi koji nikada nista u zivotu nisu postigli pisu besmislene pljuvacke komentare na igru coveka koji je osvojio 7 Grand Slam titula i samo od igranja tenisa zaradio $65 milion... strasno!
Svako ko je osvojio jedan jedini Wimbledon je teniska legenda, a Novak je osvojio 2 i jos 5 drugih GS titula... sram vas bilo pljuvaci idite gledajte Pink i Grand, nije za vas tenis! Ionako ga vise necete ni gledati kada se Novak povuce i ne budete vise imali koga da pljujete.

Stevan

pre 9 godina

Svi vi isti sto sad kritikujete Novaka, iz sveg srca ste ga hvalil nako osvojenog Vimbldona! Tako ce biti i nakon US-opena! Nije u dobroj formi, ali bolje je i sad da lose odigra, nego na GS. Ima dovoljno vremena da se pripremi i sav fookus prebaci na Njujork( Mada je vec fokosiran na to) Zato, navijaci, trebalo bi da smo uz naseg Kralja i kad gubi i kad dobija, jer je on nas ponos!!!

retro

pre 9 godina

Tako je fer. Ovo sto radis sada je iritantno,degradiras broj jedan! Nadalu kada se ne igra on uzme duzi odmor,a ne da se blamira
(Doktor, 14. avgust 2014 21:42)

Zamisli da svaki teniser uzme sebi odmor kada mu ide lose.. Koja je poenta bavljenja tenisom ako ga igras samo kada ti ide dobro? Batalite posao strucnjaka, decko je broj 1 u Svetu, ima svoje trenere i oni ce mu reci sta treba da radi. Ne znam zasto ste ubedjeni da ce poslusati savet NN lica sa portala B92.

pustaj komentar

pre 9 godina

Kaze Toni Tomiju: "pobedi ga za nas"

Tomika odgovara: "Ristica,u dva seta,stavi za sve pare"

uplatio sam danas na Risticev poraz 150 dinusa(nije da nemam, nego ne volim da bacam),doslo 1050,malo li je na ovu bedu...bravo Robredo

Konstatacija

pre 9 godina

Posle poraza ce da izjavi da je protivnik bio bolji da da on nije bio ono sto je ocekivao bla bla bla. A poceli su nad njim da se "izivljavaju" teniseri ranga trece svetske lige. Kao da jedva ceka da se ova americka turneja sto pre zavrsi i da brzinom munje ode u Beograd ili MC zavisno gde se Jelena nalazi. Koliko me pamcenje sluzi Rodzerova Mirka je i sa stomakom do zuba bilaprisutna na teniskim mecevima njenog jodlera. Ali sta se mi navijaci sekiramo za njegov biznis

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Novak igra lose i to je cinjenica,ne treba biti previse teniski 'pismen' pa da se to zakljuci.Ja sam prvi pogresio kada sam pomislio da je mec protiv Tsonge,Novak odigrao rezervisano,cuvajuci se za Cincinati koji svi mi tako zeljno ocekujemo a ai zreb mu je bio naklonjen.Medjutim to nije tako.Da se razumemo Novak nije preko noci zaboravio da igra tenis,nego prosto mu tenis za sada nije prioritet,sto je on jednom prilikom i izjavio.Vencanje sa zenom s kojom je proveo 7-8 godina,ocekivanje prvog deteta,osvajanje Wimbledona na kome je Novak prosto emotivno 'eksplodirao' i zaplakao.Novak trenutno nije u fokusu a i doslo je do emotivnog praznjenja tako da ga trenutno tenis ga ne zanima,bar ga ne zanima u toj meri da odigra kvalitetan mec,iskren da budem ne bih se usudio da prognoziram igru na US Open,medjutim ja licno ne gajim nekakvu nadu da ce se trgnuti,vec trebamo polako sacekati sledecu sezonu.Garantujem da ce Novak od svog buduceg deteta crpeti nephodnu snagu i inspiraciju i da ce to biti pun pogodak.
P.S Ovo pisem bez obzira pobedio on Robreda ili ne.

glasnik

pre 9 godina

sve u redu ali ipak on je prvi igrac sveta. valiko razocarenje za mene kao iskrenog navijaca. ne pljujem ali sam se vise nadao. normalno navijam i dalje za N Dj. ali trebalo je da iskoristi ove sanse i obezbedi br. 1. na kraju godine. mada ce ionako biti br.1 nakraju godine.

Sima

pre 9 godina

(Aleksandar, 14. avgust 2014 23:50)

Da si napisao da je Jasna Šekarić najuspešnija, ok, ali da je najbolji sportista Srbije, nije. Gledaš medalje u štrešljaštvu i u tenisu, u najvećoj konkuranciji u tenisu od kako je nastao taj sport.
Da li to znači da je deset medalja sa streljaštva isto kao i deset titula prvaka sveta u Fudbalu? Ne razumem po čemu si ti stručan da odlučuješ te parametre? Novak je bio proglašen- ne za najboljeg sportistu Srbije, čak ni Evrope, nego Sveta! cele planete! U svim kategorijama.
Koliko samo ima profesionalnih sportista, koliko miliona?
I toga nismo MI proglasili nego stručan žiri. Ja ne znam da je Srbija dala većeg atletu od Novaka, a ako je tebi Jasna tetka, ili neki rod, pozdravi je od srca :D od Đokovića sigurno nije bolja, a ko je u stvari bio Novak Đoković znaće se tek kada završi karijeru, kad kaže, toliko od mene, ja više ne igram profesionalno tenis, pravićemo ga od Zlata, a ne od blata!

lose Mi

pre 9 godina

E kakav smo mi narod...prostodusan. Kada pobedjuje onda je najbolji, kralj, nema mu ravnog, a kada izgubi onda je najgori...Da se neko od vas koji dajete takve izjave iole bavio sportom, amaterski, znali bi koliko je to ustvari tesko i da ljudsko telo nije masina, da ume i da se umori, nekad i da zaboli...to je samo sport! Treba biti covek pa makar gubio svaki mec, a Djokovic je upravi to...ljudina. Uzdravlje.

NIK

pre 9 godina

Ovaj covek se mora sto hitnije povuci iz tenisa do kraja sezone. Ovo je bruka i velika sramota prvog tenisera sveta. Do Toronta su problemi bili sa dva ili tri igraca, ali uz dobru igru, a on sada sa trecerazrednim igracima je u podredjenoj ulozi. I vise ne mogu da slusam ljude koji nikada ne upute ni jednu jedinu kritiku, nego samo pricaju kako kalkulise i ostavlja za sledecu sezonu. Covek ne zna gde se nalazi, ja verujem da ne zna ni u kom je gradu. On je postao ikona nase zemlje, a bogami i i svetu, svaka mu cast na tome, ali ljude jedino interesuje Novak Djokovic kao teniser, njegovi rezultati. Ja ne mogu da shvatim ljude koji se bave njegovim privatnim zivotom, gde je bio, sta je radio, kad se poljubio sa Jelenom, da li je pas dorucovao. To moze da zanima samo tracare, i to su oni koji tapsu po ramenu i pricaju, bice bolje, pa sta ako je izgubio

Šavija Alonso

pre 9 godina

Ali najbolji su mi ovi što kažu da je pustio da bi "rasporedio bodove koje će da brani" i "pripremio duže ostajanje na prvom mestu ATP liste"... HAHAHAHAHAHAHA!!!

Mare,NS

pre 9 godina

Da je Federer Srbin,mi bi smo ga davno "obesili",zbog losih igara,na onom istom balkonu,gde smo ga docekivali posle velikih uspeha!Zaista ne mogu da shvatim,ovakvo ponasanje!

Nole fan

pre 9 godina

Tesko ce Novak sa trecerazrednim igracem.Njemu se to nikada nije desavalo. Nece da prizna da je nepripremljen,da nije fokusiran na tenis.Evo ovaj trecerazredni ga brejknuo

Sale@

pre 9 godina

Au bre ljudi koliko kritika...!?!
Pa lečite bre negde drugde vaše frustracije, a ne ovde. Vi mislite da Novak mora stalno da pobeđuje i osvaja turnire, a ne zapitate se da li je to moguće. Pa ne može se imati motivacije za svaki turnir. Nole nema trenutno motiva, prezasicen je tenisom, dete na putu, žena u kući, ima samo 27 godina, itd, itd...
Da nije igrao ove turnire, bio bi kažnjen, jer mora ispuniti određeni broj turnira u sezoni. Takođe, tu su i posledice od strane sponzora. Naravno, ovako se i pruža prilika ostalim igračima da osvoje ovako velike turnire i nema kolotečine koja se javlja sa istim osvajacima, koja sigurno odbija ljude od gledanja.
Imajte malo vere bre u tog čoveka. Meni je dosadno da ga stalno gledam, a kako je njemu da stalno igra. Pa sigurno i to dosadi ponekad.

pesadinac

pre 9 godina

Pa covek je skoro sam rekao da mu tenis vise nije proritet broj 1 u zivotu.
To sad samo potvrdjuje. Bruka se i sramoti pred celim svetom. Izgubiti od Robreda na betonu je sramota za svetskog broja 1.

Goran G

pre 9 godina

Da sam razočaran jesam, ali da ću da ga pljujem neću, kao što nikada nisam. A vi Srbi pljuvači, setite se samo koliko puta niste briljirali u krevetu, pa oprostite grešnom Novaku što nije u formi. Ili ste savršeni pa možete da pljujete besomučno. Miševi!

posmatrač

pre 9 godina

Ništa mi nije jasno Đokoviću. Kretanje ti je fenomenalno, pshički nikad stabilniji, snage imaš ko konj, za samopouzdanje ne treba trošiti reči, a opet si izgubio prvi set. Šta je upitanju. A znam, tenis ti više nije na prvom mestu.

ququ

pre 9 godina

@kovacevic
najtanji broj 1 u istoriji svjetskog tenisa ! strasno !
(kovacevic, 14. avgust 2014 22:21)

Juce si poceo da pratis tenis, a danas si vec expert u materiji!!! Novak je odavno upisao svoje ime u kucu slavnih, a kada se uzme era u kojoj je igrao znacaj je jos veci! Tako da prvo pogledaj ko je sve bio br 1, i kakve rezultate ima u odnosu na Novaka, pa ces jasno videti gde je ko.

Lord

pre 9 godina

Vama covek ne moze da ugodi.Dok je osvajao masterse,kakvi mastersi gledaju se GS i prvo mesto.Sad covek ubedljivo prvi,osvojio Wimbldon ne valja.Nek osvoji US open i do Londona nek se zeza sto se mene tice.

sasa jokic

pre 9 godina

Razlika izmedju ljudi iz zapadne Evrope i nas Balkanaca je sto oni grizu dok disu, a mi stanemo kada smo na vrhuncu, zadovoljni sobom.
Zato smo tu gde jesmo, na repu Evrope. Novak je stao u trenutku kada su mu se "vrata" otvorila, Federer posustaje, Rafa upropastio hemiju, ne moze da se sastavi, a Nole? Nole dize apetit drugoligasima, svojim ocajnim igrama, a inace su protiv njega svi bili mnogo "gladniji" nego protiv Nadala i Federera.
I nemojte molim vas svadba, dete i sl. pa nije On prvi covek koji se ozenio i ceka dete?! Big deal?!

Sad se sprema za US Open?

pre 9 godina

Poraz od Conge:
stručnjaci u naletu emocija komentarišu -

Pametan potez Djokovica da bi osvojio Sinsinati . Nadal ionako ne igra, prvo mesto zagarantovano . Mislo sam da ce i kolo pre da izgubi, ali mu je verovarno bilo zanimljivo da dobije.
(Milan, 7. avgust 2014 20:17)

Ne zanima ga. Taktizira. Povecava razmliku i onako. A ovako spremniji za Sincinati.
(holidays, 7. avgust 2014 20:21)

како сте буђави, мучно је читати овакве коментаре..једва чекам да Ђоковић освоји Синсинати па да се лепо покријете ушима
(о шонеси, 7. avgust 2014 20:37)

i td..

HAHAHAHAHAHAA..

Gradjanin

pre 9 godina

Nemoj Novace da gubis. Srbi pate da imaju nekog skime bi se hvalili i o kome bi pricali sa divljnjem, nema veze sto nisi skroz nas. :)Sledeci put da si pobedio. Jasno?!

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 9 godina

Ma, jedva sam uspeo smiriti moju babu. Ona kaže da bi rasturila Novaka, a ja joj kažem, ma znaš li ti ko je Novak? Prvi igrač sveta, babo jedna! Ali ona opet kaže, ma rasturila bi ga ko skupštinu oni naši susedi. Pa, dobro. Lepo je osvojiti Vimbldon, i onda se odmarati mesec dana, pa kad se vratiš nespreman (prvi igrač sveta), ima i moja baba da te rasturi!

grickalo luis

pre 9 godina

realno nije izgubio nego ga je ovaj pobedio..ceo mec je igrao odlicno i treba mu odati priznanje a nadajmo se da ce na us openu biti bolje

Milan

pre 9 godina

Ma ništa majstore, glavu gore, sredi se malo i idemo dalje. Ni ja nisam bio baš svoj dok sam čekao naslednika, razmišljaš o svemu, gledaš da posao ne trpi ali koncentracija je na nekom drugom mestu... samo polako, treniraj i igraj, biće sve ok.

Bardami

pre 9 godina

Sad mi je konačno jasno zašto velika kompanija "NIKE" neće da potpiše veliki ugovor sa Novakom Djokovićem. A Federer će od njih za deset godina zaraditi 100 miliona dolara. Nole je veliki, ali nažalost nije i najveći, oseća se to. A nekada sam mislio drugačije. Pogrešio sam. Ipak šteta. Može Novak više. Ali, ljudski mozak je čudo. Najveći prevarant i manipulator koji postoji.

Serdjo

pre 9 godina

Ovako ne igra svjetski broj 1...Robredo da najboljem igraču na svijetu uzme set i diktira tempo u poenu, čime? Strasno...gledam i ne mogu da se načudim...pa faco neće ti se niko skloniti sa terena...

dositej

pre 9 godina

smorio se lik..udara lopticu toliko godina..treba imati konstantan motiv sve vreme..razumem ga..bice bolje a i ako ne bude glavu gore i osmeh na lice

Melenci

pre 9 godina

zao mi je sto Nole gubi evo dva turnira za redom,jedva prodje prvo kolo.Ali nikada necu sebi dozvoliti da sumnjam u njegov kvalitet,nego cu da razumem njegovo novo zivotno stanje koje mu je jos sveze i u glavi,Tenis je sport koji zahteva celog coveka i potpunu posvecenost.Noletu treba vreme da razgranici posao,porodica a koliko ce uspeti da niko ne trpi videcemo.Zelim mu licnu srecu i po cenu da ne bude prvi,drugi deseti.Nikada necu prestati da navijam za njega jer i ovi bolni porazi su odraz njegove brige za Jelenu,za njeno stanje kao i za bebu koju iscekuje.To su tako obicne zivotne stvari za nas .nista narocito,ali oni su razdvojeni nakon dve nedelje braka.Sve te naizgled sitnice odvlace paznju i fokus i tenis zaista pada u drugi plan.Samo neka je ziv i zdrav bice tenisa onog ubojitog kada Nole izbalansira prioritete u svom zivotu.Ko ne razume neka se okrene drugim teniserima ima zaista kvalitetnih.Necu sebi da dozvolim da pljujem kada je tesko,jer kada ide dobro i ne treba podrska i usklici.

Svete

pre 9 godina

U vrhunskom sportu nema ništa slučajno ni poklonjeno, koliko si spreman da daš, toliko će ti se i vratiti - i zato će Federer i Nadal zauvek ostati Federer i Nadal, a Đoković i Marej samo Đoković i Marej. Nažalost.
(Luka, 14. avgust 2014 23:54)

Ne znam odakle Marej u ovoj prici, ali po cemu ce to Federer i Nadal ostati Federer i Nadal a Djokovic ce ostati samo Djokovic, to mene interesuje ?

danilo

pre 9 godina

Neki vrhunski komentator na nekom bitnom tensikom sajtu je napisao pre mesec dana:
" Ako Novak ne osvoji Toronto ili Sinsinati, stavljam sve pare koje imam da će da osvoji US Open..."
Izgleda da će biti tako nije glupo staviti neku lovu na Noleta u vezi US Open, a svu lovu protiv pobednika Sinsinatija...

oki

pre 9 godina

ma nema veze bice bolje mora da bude i padova da bi se digao, a ovi pljuvaci mogu samo da mu pljunu pod prozor, sa vimbldonskim peharom otisao na svadbu , ceka dete , srecan covek, a vi nastavite da ceo dan provodite pred ekranom i ostavljate besmislene komentare

Vinko

pre 9 godina

Ovo je prosto neverovatno, ali Nole kada god igra u majici koja ima ''bebi'' boje (svetlo plava ili svetlo zelena) igra totalno bez energije i naravno, gubi energetski zahtevne mečeve.

A ovo su važni mečevi, kojih se ja sećam:

1) Vimbldon 2008. god. protiv Marata Safina, u trenutku velikog prodora, tj. posle osvajanja Australijen Opena
2) Madrid 2009. god. protiv Nadala
3) Rolan Garos 2013. i 2014. god, protiv Nadala
4) Toronto 2014. god. protiv Conge
5) Sinsinati 2014. god. protiv Robreda

Dominus

pre 9 godina

hahaha... kakvo ludilo od komentara. da nole nije otvorio konkurs za dezurne savetnike. covek igra onako kako mu je cef, kom se ne svidja nek nadje novu simpatiju u tenisu. i da vise nijedan mec u karijeri ne dobije, ostace najveci srpski sportista svih vremena jos dug niz godina. porediti djokovica sa bilo kojim drugim igracom koji je bio broj 1 je neumesno, jer je svaki broj 1 svoja prica. o djokovicu ce sigurno ostati legenda, pored teniskih karakteristika, da je bio vrhunski saljivdzija i covek koji je voleo i pomagao ljude iz svog regiona i ostatka sveta, ali pre svega svog kraja. tako da sve ovo trabunjanje nakon ovog meca nije vredno jedne djokoviceve pertle posle treninga.
a sad ozbiljno, moja pretpostavka je da covek pravi osnovu za duze ostajanje na broju 1. obzirom na njegov stil igre, probleme koji iz toga proizilaze i mogu proizaci, kvalitet tenisera van top 5 i verovatno jos neke druge stvari, jedini nacin da djokovic bude broj 1 na duze staze (sponzore ne interesuje dal je igrao sramotno dva, tri turnira nego ko je broj 1 i koliko dugo) je da bude pametan, da kalkulise sa turnirima. ako je ista naucio iz prethodnog pohoda na broj 1 i branjenja istog, onda je to da vrhunska igra nije garant da budes broj 1, vec pametno rasporedjeni bodovi tokom sezone. iskreno ocekivao sam da na ovom turniru grize, zbog neke istorije... ali istoriju ce pamtiti samo ako karijeru zavrsi kao zdrav covek.
zato nole, samo nastavi kako god da si planirao....

čika velja

pre 9 godina

Šta vam je ljudi, treba ostaviti lufta za sledeću sezonu kada će braniti podosta bodova. To jedno, znači taktika. Drugo, ima on sada važnije ciljeve u životu. Besomučno skupljanje bodova i uništavanje organizma mu je u drugom planu. US Open će pokazati njegovo "pravo lice", znači opet finale i verovatno pobeda... mislim da kreće na Grand Slam!?

Zoki

pre 9 godina

Navijam za njega samo sto je nas, ali nikad mu tenis i ponasanje na terenu nisam voleo.
Emocije su mu istrosene. Prioriteti i misli su mu sada van terena. Nije on Federer da moze jedno i drugo. Na US Openu nema sta da trazi.

max

pre 9 godina

Ljudi šta vam je,jeste frustrirajuće u neku ruku što je Novak izgubio ali..pogledajte velika ČETVORKA nikada do sada nije UKUPNO KOMBINOVANO bila u goroj formi,Nadal povređen,Novak u očiglednom padu forme,Federer onako,Marej rovit i takođe može izgubiti od svakoga..Novaku je dovoljan US Open i ostaje do kraja godine br.1 ..Nadamo se podizanju forme ..Nikom ga ne možeu ugroziti za broj 1 ako ga osvoji ili ako Nadal ne bude igrao US Open..Moramo rezonski sagledati situaciju..Novak je broj 1, kao da te prelepe činjenice nismo svesni..budimo realni...

bla bla

pre 9 godina

Ni Robredo nije kalibar koji moze da pobedi Noleta,ali i protiv Robreda i Simona, nekako prepusta inicijativu, pa izgleda kao da ova dvojica igraju dobar tenis. Nole na visokom nivou bi ih "pocistio". Pozdrav

Sofro

pre 9 godina

Nole se trenutno nalazi u slobodnom padu...a padobran nema ko da otvori. Posle mladenačkog zaveta Federer je bio sve bolji a Noletu kao da su sve ladje potonule...trebao je da sačeka do 35-40-te a ne ovako u sred sezone.

Ugljesa

pre 9 godina

Slab je bio, daleko ispod svog renomea. Ne znam sta mu se desilo, ali znam sta se desilo vama, dezurnim pljuvacima koji ste ovo jedva docekali. Ne bi se ovo desilo Federeru ili Nadalu? Molim? Je li vi pratite malo ovaj sport? Ili ste onako, samo sakrasticni? Nadal tri godine zaredom na Wimbledonu ne moze da dobije igraca u prvih 100, bilo je tu jos poraza u prvim kolima (upravo na US seriji). Novak je najkonstantniji igrac posljednje 3.5 godine i stoga su ova dva poraza svakako veliko iznenadjenje. No, slazem se sa onima od vas koji kazete da on ima jednog pravog protivnika, a to je on sam. Vrlo losa igra, pasivan, nesiguran. Ne shvatam sta mu se desilo sada kada bi trebalo da puca od samopouzdanja, ali eto, desilo mu se. I necu zbog toga zaboraviti sta je uradio do sada i kakav je sampion.

vladek

pre 9 godina

Novak je vrhunski,profesionalni teniser, koji je godinama u samom vrhu.Da li ste do te mere sumanuti da pomislite da na ovakvog gladijatora,moze da utice zenidba,sa devojkom,sa kojom se 7-8 godina zabavlja? Pa nije on balavac,koji se juce pojavio. Nadal je gubio u prvom kolu Wimbldona,pa se opet vracao jos jaci.Novak je u losoj formi,to je sve. Na U.S openu,moze da se vrati u igru.

Branislav

pre 9 godina

Od ova dva poraza mnogo vise zabrinjava Novakova igra. On je potpuno izgubio osecaj za lopticu. To se pokazivalo skoro na svakom turniru ove godine ali je nekako uspevao da se fokusira i prevazidje problem. Medjutim sada to ne uspeva. Servira sporo (cak i prva serva mu je mlaka i za njegove pojmove), retern my je slab i u sred terena, napad i forhendom i bekendom skoro da ne postoji. Jednostavno - boji se gresaka. Ko god misli da ovaj momenat nije izuzetno opasan po njegovu karijeru neka pogleda Andy Murray-a i kako izgleda njegovih 12+ meseci posle osvajanja Wimbledon-a. Jos bolje, setimo se Ane Ivanovic i sta se dogodilo sa njenim tenismo posle WTA #1 i osvojenog RG. Novak je u vrlo opasnoj krizi i mentalno i fizicki i ako se nesto drasticno ne promeni u vrlo kratkom periodu moze da ima dugorocne posledice.

Orthodox Brothers

pre 9 godina

Čovek ima 7 (čitaj sedam) GS titula. I jednu da osvoji ostaće upamćen kao jedan fenomenalan igrač. On je za mene najveći srpski sportista ikada, bez obzira i da izgubi sve mečeve do kraja svoje karijere.
P.S. I Rodžer koga toliko veličate je prošle sezone imao 6 poraza zaredom u drugim kolima turnira.

Aloalo

pre 9 godina

Razmislite malo zasto se to desava, jedino tako mozes ostati broj 1 na listi dugo godina, sace US OPEN osvaja NOVAK vikacete kakav car... NADAL kao povredjen to su price to je tahtika za sledecu godinu samo sto se NOVAK opametijo.. a sada vi koji ne razumete lupajte minuse....

Mile

pre 9 godina

Ne razumem kako neko sa ovakvom igrom moze da razmislja o osvajanju bilo kog ATP turnira. Pasivno, nezainteresovano, ziheraski ovakva igra ne zasluzuje mesto ni u prvih 10.

NIK

pre 9 godina

Samo me interesuje, da li ima neko Novaku da kaze kako ce uzivati u zivotu kad zavrsu profi karijeru. Da mu neko malo stariji kaze da zapne i da drzi fokus jos 3-4 godine, pa inda moze da radu sta hoce. On izgleda da misli u svojoj glavi da sve sto mu se deseva, desava mu se sad, u ovim trenucina, i da kad zavrsi karijeru nece znati sta da radi

Wolfgang O.

pre 9 godina

Nije da je bilo ocekivano, ali ne treba ni da cudi da posle svega sto mu se desilo, sto privatno, sto na terenu (Wimbledon, prvo mesto), potrosi malo vise emocija i energije nego inace.

Verujem da ce se polako sve vratiti na svoje mesto, tim pre sto Nadal gubi jos vise i ne preti mu skori gubitak pozicije.

Zoran

pre 9 godina

Da su Nadal i Federer sa 27god. batalili tenis i posvetili se necim drugim, ne bi postali najbolji svih vremena, a za neku godunu bi bili spomunjani usput. I Fererova igra je rudarska pa je proigrao od 27-me godine navamo. Mozda Novak je pogresio(svadba) pa je zavrsio kao najbolji. Recimo ko Toletova smena Radomira Antica. Mozda od veceras za Srbe tenis postaje sport ko ragbi ili golf(nikog nece interesirati). Ovo zvuci pesimisticki, ali ko sto neko rece- Sada Novak moze izgubiti od svakog tenisera.

gordan

pre 9 godina

Ko ne zna sta su padOvi u zivotu verovatno nikad nije doziveo uspeh... Novak je najbolji kad je najteze, to je vec dokazao!!!

Sve je ovo sastavni deo sporta, Novace zelim ti da osvojis US open...ti ZnaS kako se to radi..

Lik

pre 9 godina

Izgubio pa sta? Jel ima neko bolji od njega trenutno?...nema, jer da ima bio bi taj na prvom mestu.
On koliko je postigao do sada komotno moze i da se povuce, pokazite mi jos nekog Srbina slicnih kvaliteta, nema pa prema tome tisina tamo!

Petar.S

pre 9 godina

Kakvi su sada ovo komentari?
Posle Toronta ste pisali kako je namerno izgubio, sprema se za Sinsinati.
Ismevali one koji su jasno videli da Novak nema ni želju za tenisom, niti je pipnuo reket od Vimbldona. Pa evo ga u Sinsinatiju, za koji se čuvao, 3 kolo, gubi od Robreda! Neka i pobedi, ova igra nije za hvalospeve, ali znam da će ih biti naravno. Samo kad bi našao one silne komentare stručnjaka kako se sprema za ovaj turnir, hahahahaah., i to lagano pišu kao da su se čuli sa Novakom preko telefona, kao, znaju ga u dušu, haha.. tuga.

Pedja

pre 9 godina

Treba napraviti razliku izmedju stavova "nesto mi nije prioritet" i "za nesto me bas briga". Novak jeste izjavio da mu tenis sad nije prioritet, ali se na poslednja bar dva turnira ponasa kao da ga je za tenis bas briga. To, jednostavno, nije isto. Ovakva igra- bezvoljna, pasivna, defanzivna- zaista mu ne sluzi na cast. Nije strasno izgubiti...strasno je ovoliko doprinositi protivniku da te pobedi. Odavno sam prevaziso nerviranje zbog sporta, ovo pricam cisto kao komentar: ne zaboravljam sve pehare i trijumfe i vreme na poziciji br.1, i cestitam ponovo na svemu tome, ali ovakva igra ne sluzi na cast. Federer, npr., sebi ovo ne bi dozvolio. To je razlika izmedju najboljeg svih vremena, i svih ostalih tenisera.

Vladimir

pre 9 godina

Vidite zasto je Federer najbolji,on igra svaki turnir sa zeljom da osvoji i sada i prije 10 godina... Nebitno sta se desava van terena,na terenu je on koncentrisan...Nole,hocemo jos da te gledamo,nemoj da si se zasitio

montoya zajecar

pre 9 godina

2011 bi bilo 6-0 6-3 za noleta ali sad nole ne igra takav tenis, ja mu drzim palceve i ocekujem bolju igru, i naravno da se nadam da ce tako i biti, ipak je to novak djokovic svetski br 1 i do tog mesta nije stigao slucajno da vas podsetim i nije imao slabe protivnike koji su mu predavali meceve da vas podsetim i ako ima neku taktiku vezano za to kako da ostane duze na mestu br 1,sigurno to radi bolje od nas, odnosno mozda sada odmara covek jer zna da ce mu taj odmor doneti bolje igre u buducnosti, mozda nece sad da se trosi jer i ovako i onako ostaje na br 1, mislim zasto svi vi, ili vecina kritikujete, a vi niste ni 20601 na atp listi, ili niste ni videli reket uzivo ili tako nesto

ndj

pre 9 godina

rolan garos i sinsinati su nebitni. sve ciljeve ostvario si u finalu vimbldona 2014. ali, molim te, do US Open-a probaj poboljsati formu jer ne bi bilo lose stici do finala

Peca

pre 9 godina

Nole lose izgleda na terenu, lose se postavlja, "gura" lopticu, bas lose. Ja ga nikads necu kuditi, sta god uradio, ali ovo je bas bas bas lose. Razloga je vise ali ajmo da vidimo prvo da li ce dobiti ovo.

povratak dzedaja

pre 9 godina

Oni koji su se bavili sportom i bave se jos uvek, dobro znaju da naidje takav period gde sve krene naopako.Kao da te neka nevidljiva sila vuce u ponor,a ti se koprcas,ali ne pomaze.Naravno,ima tu Noletovog masla podosta.Opusten,nije u fokusu,a najgore je neredovno treniranje.Nema sada nazad.
Vracaj se Nole gladijatorskom treningu i monaskoj posvecenosti tenisu,ili ce one nevidljive sile toliko ojacati da ce ti naciniti veliku stetu.

zecko

pre 9 godina

nemogu da vjerujem mislio sam da ne vidim dobro na svoje oci ali nole igra ocajno lose u ova dva poslednja turnira ali bice bolje svi se nadamo koji navijaju za noleta pa nemoze ni on sve da osvaja uvijek mi navikli na pobjede pa sad kad izgubi odma ga omalovazavaju pa i on je od krvi i mesa nije robot napred nole

Ziks

pre 9 godina

Sada ce neko da napise " Ne razumem ove hejtere, pa on sta je uradio za ovu zemlju" itd itd.......Naravno da je tako ali tuga ga je gledati zadnje dve godine. Mucenje, tanke pobede, provlacenja, bez zelje i motiva samo prazne price !!

Beobrad

pre 9 godina

Ok, nije u formi, vidno je...
Ali, ko je osvojio poslednji GS turnir?
Novak Djokovic je sampion Wimbledona 2014., a on se odrzao pre nesto vise od mesec dana, tako da kratkopamtitelji...smesno-jadni ste.
Taj koga toliko kritikujete ce osvojiti najmanje 12 GS do kraja karijere i sve masterse, a proigrace kako zna kada mu se rodi dete.

nik.

pre 9 godina

Pravi navijac Novaka Djokovica nije onaj ko ce da kaze bravo majstore kad Nole osvoji Wimbldon i slomi Fedexa,vec onaj ko sad kaze "Ja navijam za Noleta,moze svaki mec do kraja karijere ovako da izgubi, ja cu biti njegov navijac,bodriti ga i postovati ono sto on radi"!!!!

NS

pre 9 godina

Ovakva igra je dno dna.............. ponizavanje ljudi koji navijaju za njega. Ako nisi spreman onda nemoj da igras i odustani a ne kao br1 da izgledas kao rekreativac na terenu...........

ManuGinobili

pre 9 godina

Pokusavam da shvatim Noleta,ali ne ide mi bas...ovako bezvoljno igrati a imas sansu da udjes u istoriju kao prvi osvajac svih Mastersa,a pri tome ti najveci rival uopste i ne nastupi na turniru,znaci sve ti je otvoreno...a Nole izgleda kao da ga je neko puskom natjerao na teren,bez i malo zelje za pobjedom,sa igrom koja vise prilici Jeleni Jankovic a ne svjetskom broju jedan...nije moje da se mijesam u njegov zivot naravno,ali on sam treba jednom da prelomi-ili mu se vise igra tenis ili mu se ne igra?...Borg je sa 26 zavrsio karijeru jer se zasitio tenisa-jest malo cudna odluka ali je barem postena,i prema sebi i prema navijacima,ne mislim naravno da i Nole to treba da uradi,ali tuzno je gledati jednog od najboljih igraca svih vremena kako igra sa 30-40% mogucnosti na turniru koji toliko zeli da osvoji i udje u istoriju...i dalje svim srcem navijam za Noleta ali iskreno-nemam pojma sta vise od njega da ocekujem,to valjda samo on zna :)

samo borbeno

pre 9 godina

"Nadal je u Kanadi pao za 1000 poena, Sinsinati takodje 1000 a Nole neku mizernu sicu dvocifrenog reda. Ko zna da racuna, zna ko ne, sta da mu se radi, bedak."

Race lista(guglaj "atp race list live",cim se zavrsi mec oni odmah ukalkulisu)

Djokovic 7430
Nadal 6650
razlika je 780 bodova
Nadal treba do kraja godine da osvoji 785 bodova vise od Novaka i bice prvi(tih 785 bodova je recimo pobeda u finalu USopena nad njim(800) ili u 2 finala mastersa(2x400))

odnosno ako hoces drugacije(kucaj "atp rankings live"-odmah ukalkulisu po zavrsetka meca)

od ponedeljka

Djokovic 12770
Nadal 10670
razlika je 2100 bodova
Novak do kraja godine brani 5490(London 1500,1200 US,1000 Sanga,1000 Pariz,Pekin 500,Davis Cup 290(140+150))

Nadal 4020(US 2000,London 1000,360-Sangaj360-Pariz,Peking-300)

Nadal brani 1470 bodova manje do kraja godine,u Londonu ce odluciti ko ce biti atp No.1 na kraju godine

vladimir petrovic

pre 9 godina

pa realno tuzno je igrao. bez volje sngae i motivacije. ovde svi pisu o Jeleni, trudnoci... mene brine motivacija. On je mnogo uradio u tenisu, nakupio je i oko 60-70 miliona dolara neto sve sa sponzorskim udelom i mislim da mu je dosta putovanja, jurenja Nadala, i branjenja svega stecenog... on ce krckati jos to ali i ja se pridruzujem sumnjama i prognozama da vise nece imati onu "ubilacku" glad iz 2011 i delom 2012. ali bio je mocan dok je trajalo...

Milenko

pre 9 godina

Teško je održati visok nivo igre tokom jedn godine, a kamoli tokom karijere. Svi vrhunski sportisti su imali uspone i padove, naravno, i teniseri. Novak je već sada po dostignućima izborio mesto među dvadeset najboljih tenisera open ere. Rame uz rame s Bekerom, Edbergom, Lendlom... Po rezultatima se izdvajaju Federer, Nadal, Sampras koji su osvojili najveći broj Grand Slam turnira. Prva dvojica uz Agasija i sva četiri, bar jednom. To su činjenice. Objavljen je izuzetan broj malicioznih, slavodobitnih komentara o igri i rezultatima ovog momka o kome govorim. Verovatno dolaze od onih koji u tuđem neuspehu vide sopstveni uzlet, ali neću o tome, to spada u domen psihopatologije. Nego se pitam, u čemu smo mi to u vrhu, osim u tenisu, vaterpolu, odbojci, a evo sada i atletici. Da li smo po životnom standardu, BDP, veličini izvoza, procentu funkcionalno pismenih, rezultatima na testovima znanja, broju zdravih zuba, i uopšte zuba u glavi prosečnog stanovnika, fudbalu? Nismo, ali jesmo po korupciji, dužini izdavanja raznih dozvola, neuspešnim privatizacijama, dužini čekanja na lekarske intervencije, stranačkom zapošljavanju... Verovatno i po zavisti, zlobi, nesolidarnosti, mada se to teško meri. Zato, ćutite bolje, ako nemate šta da kažete. Bolje je pametno ćutati, nego pričati budalaštine po svaku cenu, tek da se nešto kaže.

bobo mk

pre 9 godina

(Aleksandar, 14. avgust 2014 23:50)
Kakav komentar!? Toliko malo poznavanja sporta, a toliko blaćenja, prosto ne mogu da verujem. Svaka čast Jasni na velikom uspehu, ali uporediti njih dvoje je prava blamaža. Što se tiče odmora na Krfu, svako ko je istrčao hiljadu metara u životu zna da je umor kod sportista njihov najveći protivnik.

Las Vegas

pre 9 godina

Sport je sastavljen od uspona i padova.Ali ovo sto NOvak pokazuje ovde i u Torontu je igra na nivou pocetnika odnosno igraca izmedju 50-100 mesta ATP liste. On ovom jadniku ni gem ne moze da uzme a sto je najgore poceo je sve cesce da gubi i Taj brejkove. Znaci Toronto nije bio trenutna slabost.Od Wimbledona je covek na odmoru. Vec znam sta ce da izjavi. I jos nesto. Nema tenisera koji ima dva trenera. Ili Vajda ili Becker. Mozda i zavarava potencijalne protivnike pred USO. Da se opuste. Ali naletece u prvom kolu na kfalifikanta

aaaaa

pre 9 godina

ovo je sramota, realno, nije sramota izgubiti, ali od coveka koga si pobedio 6 puta za redom i koji sad ima 32 godine te pobedi kad si prvi na svetu, sramota, izgovor ne postoji!!

Branislav 58

pre 9 godina

Novak ne samo da igra loše,nego igra kukavički.Ne sme da pošalje niti dugačku loptu niti precizniju paralelu ili dihjagonalu.Pri svemu tome pravi smešne neiznudjene greške.Uz to kao da ga neko tera da igra,kao da mu je ovo robija.Ispasti u dva uzastopna turnira posle drugog meča i to na ovakav kukavički način je zaista sramota.Bruka samog sebe.Treba mu psiholog

Realnista

pre 9 godina

Da se ovo desilo Nadalu,da posle osvojenog Wimbldona lagano ispadne sa ova dva mastersa,svi bi pricali o nekom dopingu kojem je isteklo dejstvo. Sta je onda ovo?

NIK

pre 9 godina

Najludji su komentari tipa, ma namerno to radi da bi mogao da osvaja poene sledece godine, a on sledece godine puni 28 godina, ulazi u zavrsnicu karijere. Kakvi bodovi, kakve gluposti! Covek je u autu skroz, a i nije mu prvi put. Poenta je osvajati titule, pogotovo one velike i znacajne. Sada tek shvatam velicinu Federera, a i Nadala.

Ja

pre 9 godina

Pa ocekivalo se da ce nece daleko da stigne na ovom turniru. Nije trenutno u formi. Mada nije ni vazno sto je izgubio. Ne moze uvek da pobedjuje. A verovatno zeljaza pobedom je manja jer Nadal ne igra.

Sve u svemu , ja mu zelim puno uspeha na Us openu.

Astroturf

pre 9 godina

Novaku je dovoljno mesec dana opuštanja da potpuno ispadne iz forme i počne da igra za 2 klase slabije.

Njemu je leto uvek samo more i zaborav na tenis. Zato nikad nema uspeha u Sinsinatiju i USOpenu (osim one 2011. koja je bila i ostaće samo izuzetak).

Na US openu treba dobiti meč u 3-5 setova. Tamo izgleda odlazi nespreman, tako da teško do titule i ovog puta. Velika šteta kako godinama traći svoje potencijale, i kada ga paceri (koji su samo preko leta više trenirali i održavali formu) kao što je Robredo, dobijaju.

sasa

pre 9 godina

Mi Srbi iz CG se Noleta nikad ne odrekosmo, a vi "pravi" iz matice ga se tako cesto odricete... Sto puta sam vam rekao, lako je biti Srbin u Srbiji, ali ono sto kod nas ima u matici nikad sreo nisam! Nole ce zauvijek biti jedan od najvecih Srba koji je hodao Zemljom! A i ponosan sam sto je porijeklom iz CG i sto je toliko cijeni, a eto vam jos jedan razlog da ga popljujete...

Dejan

pre 9 godina

Hmmmm...

(Dejan, 07. avgust 2014 20:20)
Zaboravices tvoj komentar mozda vec posle Sinsinatija ili US Opena.
(..., 7. avgust 2014 21:35)

To bi bilo to... Sad postaje porodičan čovek, i tek dete treba da se rodi... A i pre je imao problem sa motivacijom... Tako da, bye bye karijero, ukoliko se ne opameti...
Ako je on zadovoljan i ne treba mu više, meni je to ok, žao mi je ali i ovako je postigao više nego što smo kao narod zaslužili...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(Dejan, 7. avgust 2014 20:20)

Andjela

pre 9 godina

Roberto je odlično igrao i zasluženo pobedio.
Pokazao je i na.brzoj podlozi moguće igrati kao da je šljaka.
Ps. I šetao je Novaka levo desno, tako da ga je taktički nadigrao.

bla bla

pre 9 godina

Poraz od Conge taktika za Sinsinati, poraz od Robreda taktika za? Nole je lepo rekao da mu je tesko da nadje ritam i da je zbog toga izgubio od Conge, ali vatreni navijaci u svemu videli zaveru(taktiku). Niko ne zeli namerno da izgubi, pitanje je samopouzdanja. Pozdrav
P.S. Samo nemojte da pisete da je Robredo odigrao partiju zivota, neukusno,covek ima 32 godine.

jackie

pre 9 godina

Ne sećam se kada je ovako bio loš na dva vezana turnira, pogotovo na betonu. Vidi se da nema udarce, pre svega mu bekhend nema oštricu, a i ostali udarci osciliraju. Nije imao ni sreće sa žrebom, jer je u sva 4 meča igrao sa igračima koji su u dobroj formi.
Ono što ne valja je što je izgubio samopouzdanje, odigrao je malo mečeva i pitanje je u kakvoj će se formi pojaviti na US Openu.
Ono što je dobro je što ima dovoljno vramena za trening do sl. GS. Bilo bi stvarno tužno da zbog loše forme ne osvoji turnir, posebno ako Nadal ne bude igrao, a pogotovo jer i ostali favoriti ne blistaju.

Neko

pre 9 godina

Novace ako ti se ne igra tenis lepo otkazi turnire pa kad budes psihicki spreman onda opet igraj,jer ovo kako igras je sramota.Na US OPEN bolje ne idi,jer ce tamo i Lajovic da te dobije.

aaaaa

pre 9 godina

ne treba ga pljuvati, ali da je ovo vec tezak i neocekivan poraz to je istina, debelo nesto nije u redu sa novakom, neko pominje us open, neku titulu, pa on ce tesko sa ovom igrom u osminu finala!! sta se ovo desava, koliko god da su neocekivana ova dva poraza istina je i da mu protivnici nisu nista olaksali, conga na kraju osvojio turnir, robredo danas perfektan.. ali opet, danas sam ipak video besnog novaka, nemocnog, saranio ga forhendom robredo, u nekim momentima je delovalo ponizavajuce!!

nije više on

pre 9 godina

Novak je depresivan i to se vidi. Nadam se da će ići kod psihologa i da će ga dete usrećiti.Ne znam da li je duže depresivan ili je brak sa Jelom uradio svoje..

ue121

pre 9 godina

Svaka čast za sve osvojeno dosad , ali je sramota da ovako igra broj 1. Bolje da nije ni igrao posle Vimbldona, ionako je Nadal izgubio 2000 poena. Novak ne da nije osvojio nove poene već se i obrukao (a izgubio je i 360 poena).

skep

pre 9 godina

Kada je Novak ispao na prošlom turniru od Conge gomila ljudi je to objasnila kao taktički potez, da bi rasturio konkurenciju u Sinsinatiju. Molim ove komentatore da nam pojasne šta se dešava.

veliki strumf

pre 9 godina

Uloge su, za sada, potpuno suprotne od ocekivanih. Nole maksimalno pasivan, sa mlakim udarcima, bez rizika, samim tim i bez uspeha, stoji konstantno 2 metra iza linije. Robredo, poznati defanzivac, izuzetno ofanzivan, sa puno vinera iz forhenda. Nolet su u prva dva servis gema spasili asovi, cim je serva stala dosao je brejk, jer gotovo nijednu razmenu u 5 gema nije dobio. Nadam se brzom budjenju i da ovo nece biti preslikan mec sa onim protiv Conge. A za sada bas lici. Valjda ce i Robredo pasti, nije on Conga.

VOJKAN

pre 9 godina

Zaista je steta sto Novak nije iskoristio odsustvo Nadala na ova dva turnira i osvojio bar jedan od nih.Bilo je tesko gledati igru Novaka bez ikakvog zara za pobedom. Igrao je pasivno,prebacivao lopticu nazad i cekao greske protivnika,bez zelje za vinerima ili inicijativom.
Ovo pisem kao teniski laik,ali i kao njegov navijac.

krle

pre 9 godina

Pa ljudi kakve to veze ima sto se ozenio? Nije ni prvi ni poslednji koji je usao u brak. Sa Jelenom je ionako ziveo zajedno,tako da mu se nista radikalno nije promenilo u zivotu. I ja sam se pre desetak godina ozenio,odmorio par dana,pa u ponedeljak na posao. Niko me nije pitao da li sam uzbudjen ili emotivno ispraznjen,nego su me terali da radim i donosim profit. Prema tome,Novakovi izgovori na zenidbu su neozbiljni.

rosonero

pre 9 godina

razocaran sam naravno , ali nisam kratkog pamcenja (bez mozga ) . Novak je nesto neponovljivo , i pruzam mu podrsku i u ovakvim momentima jer kad on ode umrce i tenis u srbiji , to jest interesovanje i pracenje tenisa , zelim da igra sto duze , bar jos pet godina, a pobede ce doci i ako ne dodju , pa sta !

stranac

pre 9 godina

U vrhunskom sportu nema ništa slučajno ni poklonjeno, koliko si spreman da daš, toliko će ti se i vratiti - i zato će Federer i Nadal zauvek ostati Federer i Nadal, a Đoković i Marej samo Đoković i Marej. Nažalost.
(Luka, 14. avgust 2014 23:54)

Da Nole jos nije (i verovatno nece ni biti) blizu Nadala i Federera po broju GS titula, to je istina. Ali, isto tako se ne moze porediti Murray sa Noletom. Po uspehu, Nole je blize Federeru i Nadalu nego Murray-u. Pogledajte malo ko ima isti broj GS kao Nole a i ko je iza njega (u obe groupe su teniske legende).

koviljka

pre 9 godina

meni je od kad sam se ozenio sve krenulo lose.
(dek, 14. avgust 2014 22:55)

Cuti nesreco, unistio si mi zivot. Bolje da sam postala casna sestra no sto sam se za tebe udala.

TomaS

pre 9 godina

Novakov život je njegova privatna stvar i samo on može da određuje kada će mu šta biti prioriteti. Odnosno, Novako je kada će se ženiti, a kada igrati tenis! Šta je tu problem? Koga je on ovde izneverio? Pa ako je najbolji teniser sveta, ne znači da uvek mora da radi ono što je u interesu nas gledalaca - da pobeđuje! Sada su mu neki drugi prioriteti i, pustite čoveka da uživa u svom životu! Život je ipak samo jedan.

Liberal

pre 9 godina

Srbin sa 2 Wimbldona. Msm da je to sasvim dovoljno reci. A vi koji traziti opravdanja, terate segu kako on treba da se "porodi" svaka vam cast! Mogu samo da zamislim kako je vama lagano u zivotu. Ljudi kojima je on treba da se opravda, a to su njegovi roditelji to je davno uradio. Ako ne mozete biti navijavi onda barem nemojte pljuvati po coveku i terati segu jer da se razumemo niko od nas ili retko ko ce postici ono sto je on ne gledajuci samo matetijalnu pricu. Napred Novace!

nije više on

pre 9 godina

@Bardami A zašto Nike hoće Rafu? Priča se o dopingu, sada će krenuti priče da je Novak bio dopingovan za Wimbledon a sada sve gubi i nema vitamincice kao Rafa posle RG.. Zašto hoće Nike Rafu i zašto Rafu svet voli a Novaka neće da prihvate. p.s. JJ ,Tipsu,Lajovica i Anu voli svet, ne vadi se zato što je Srbin.

Dia

pre 9 godina

Nadal nije ispred ove nule samo zbog povrede. Ovakvu sramotu od igre mora svak da omalovažava. Ovo je bijedno. I prestai torokat gluposti.
(Oskar, 15. avgust 2014 02:21)

Gluposti uglavnom ti toroces. I ti ne kritikujes losu igru vec bljujes neprestanu mrznju prema Novaku. Nisam procitala da si pisao o sramotnoj igri Nadala kad je izgubio na startu Wimbledona od 144 -og igraca na svetu kojeg usput budi receno opet nigde nema ( kao i Rosola , Browna i slicnih koji su takodje cistili Nadala). I nije Djokovic dosao ponovo na mesto broj 1 zato sto se Nadal ''povredio '' vec zato sto je to zasluzio svojim pobedama i osvajanjem Wimbledona. I malo kulture u ophodjenju prema drugima ne bi ti bilo naodmet, ako uopste znas sta znaci kulturno ponasanje.

Dia

pre 9 godina

@Dia,
Da, ali Nadal ni blizu ne nervira i ne iritira sve zivo, kao sto iritiraju Djokovic i oni sto ga dizu u nebesa i cine nedodirljivim.
(Drnda, 15. avgust 2014 16:52)

Odavno je poznato da ma sta Djokovic uradio, upravo ovde na ovim portalima od pojedinih komentatora , za razliku od stranih gde mu itekako odaju priznanje, on ce iritirati. Ako je povredjen folira,ako je predao mec nekorektan i jadan ,ako je izasao povredjen bez predaje omalovazava protivnika, ako izjavi da je protivnik bio bolji neiskren,ako kaze da je igrao lose zasto nije jednostavno rekao da je protivnik bio bolji , ako je polomio reket nekulturan i divljak , ako nije polomio reket zasto ga nije polomio da bar pokaze da mu je stalo i tako u nedogled. To sto on iritira ne menja cinjenicu da je svetski broj 1 toliko nedelja i da je sedmostruki GS sampion, a u mom komentaru se o tome radilo i ne dizem ga u nebesa vec iznosim cinjenice . A da li Nadal nekog iritira, pa mozda isto treba zaci malo na strane portale pa procitati da li nekog Nadal iritira i sta pisu o njemu.Isti ti koji tako revnosno mrze Novaka ,dizu u nebesa Nadala i cine ga nedodirljivim. U cemu je razlika? Neko moze a neko ce jednostavno iritirati ?

veliki strumf

pre 9 godina

Nikad ravnodusnije nisam gledao jedan Novakov mec, a verujem da sam jedan od najvatrenijih njegovih fanova. Toliko je igrao mlako, sterilno, bezvoljno, jadno, bedno da mi je bilo muka. Treba da ga je sramota da ovako nespreman i sa ovakvim stavom izadje na teren. Mnogo bi mu pametnije bilo da je ostao kuci i da nije ni dolazio u Cincy, jer ce mu ova partija samo ubiti ionako poljuljano samopouzdanje.

vojin

pre 9 godina

Sramota je da broj 1 dolazi na masterse ovako fizicki nespreman.Ne mora se uvek dobijati, ali da neki udraci povremeno lice na 200 tenisera umesto prvog to je bas ruzno. Sa ovakvom igrom Djokovic nece proci dalje od drugog kola u Njujorku. Ipak nije njegov posao da miri narode vec da igra tenis. Ovo moze da bude pocetak kraja, ukoliko ne pocne da TRENIRA.

Milojko

pre 9 godina

Zaista bih voleo da znam punu istinu o Novakovoj potrebi da u odsudnim mečevima igra 40% ispod svojih mogućnosti, što se ponavlja kao obrazac koji svi vide. Mi obični smrtnici možemo biti razočarani, ali to nije dovoljno. Želimo da pitamo Novaka, koga opravdano vrlo mnogo cenimo, šta je stvarni uzrok, šta je istina, potpuno sam siguran da nije nešto trivijalno...toga bi trebalo da smo svi svesni...

mixie

pre 9 godina

Novak je majstor da ocas posla rasprsi tesko steceno samopuzdanje.
Na zalost, igra i porazi sa ova dva turnira tek ce doci do izrazaja na US openu.
Nisu problem porazi, koliko opste stanje Novakove psihe u toku problematicnih meceva.
Deluje zakoceno, bezvoljno i bez pokusaja da promeni nesto u igri.
Normalno je i izgubiti i nemati dan, ali biti bez zelje i ideje da popravis stvari u toku meca je katostrofalno i jako lose utice na sledece meceve.
Veliko razocaranje i los uvod u US open.
Novakova psiha zahteva vise paznje i treninga...

Max23

pre 9 godina

Dragi Novakovi fanovi, on ne moze dalje od 3. kola samo zbog vasih jadnih nada da je bez Nadala sve lako, i vasih bolesnih zelja da se Nadal povredjuje, izopacenih pretpostavki da je odsutan zbog dopinga. Sve se vraca, dragi moji. Jedan je Nadal, zivite sa tim.. uskoro najbolji svih vremena. Do tada pozdrav.

musa dembele

pre 9 godina

Postoji opravdana zabrinutost ukoliko ovo ima,a verovatno ima veze sa rodjenjem deteta... Jer kad beba dodje tad je briga veca. On nece biti sposoban da putuje,a kamo li da igra. Na terenu je covek bez samopouzdanja,bez osecaja za protivnicko polje,pa zato i nema snage i rizika u udarcima. Ja nisam takav optimista,pogotovu kad se setim izjave:"Tenis mi vise nece biti na prvom mestu".Mozda je to i bila poruka neka jer nije mogao otvorno reci-ej ne ocekujte vise nista od men....Djokovic nije kao drugi,on je vise tradicionalista.Porodica,vera na prvom mestu,a posle sve ostalo. Nije kao Fed i ekipa

Alek_86

pre 9 godina

98% vas komentatora ne zna kako je u teniskom meču. Ne zna ni reket kako se drži...
Nek naš Nole igra kako on hoće! Uvek će biti svetls tačka srbije.

zoran ivkovic

pre 9 godina

nole u padu forme a i mozda se nije mnogo ni koncetrisao na ove turnire i nije se mnogo spremao ...a mozda tu ima i taktike,tempirace formu za us open ,a kako kruze informacije na us openu nece biti rafe tako da nole vazi za 1 od glavnih favorita,precizno 1 nosioca

fabricio

pre 9 godina

Kakav propust organizatora turnira,nije smeo da dozvoli da bilo ko igra ako je bled u licu,zdravlje mora da bude na prvom mestu,iskreno vam to kažem.

Drnda

pre 9 godina

@Dia,
Da, ali Nadal ni blizu ne nervira i ne iritira sve zivo, kao sto iritiraju Djokovic i oni sto ga dizu u nebesa i cine nedodirljivim.

luka

pre 9 godina

Aj nije problem da izgubi,nije ni prvi ni zadnji put ali uzmi taj reket otresi ga od beton u 100 komada barem pokazi neku emociju,volju,uffff al me to ljuti

Masha

pre 9 godina

Pre mesec dana, nakon sto sam pazljivo procitala informacije o vencanju i Novakove izjave, odmah sam rekla da nema nista od tenisa narednih meseci. Prvo, pominjao je kako Jelena nije bila na Vimbldonu, jer znate, ona je 6. mesec, zene su tada nervozne, emocije, znate vec,... bilo mi je jasno da je ona psihicki lose i da joj tesko pada sto neudata ima toliki stomak. Drugo, pricao je kako ce da se odmori od tenisa. Trece, toliko pompe, pa to coveka iscrpi do kraja, ko bi posle svega toga bio skoncentrisan za bilo sta? Pa cak i studenti znaju, posle takvog odmora ne spremaju se lako ispiti... Mene je samo odusevila Mirka kako se opusteno smejala sa decom nakon sto je Federer izgubio na Vimbldonu... Sve u svemu, cela ta pompa oko vencanja je za jednog profesionalca izlisna, ali ocigledno da on i njegova supruga ne misle tako. posledica toga je ovo sto smo danas videli na mecu.

robin hud

pre 9 godina

"Just many, many, many things are not clicking these two weeks on hard courts," said Djokovic. "It's unfortunate, but it's more than obvious I'm not playing even close to what I'm supposed to play. I have to keep on working and trying to get better for US Open."
Bićeš valjda bolji, od ovog je malo šta bolje.

jovan

pre 9 godina

E,samo mi nije jasno sto je Djokovic toliki Srbin? Covek igra za sebe. On je Srbin kad igra za dejvis kup i na olimpijadu. Ovako je on igrac za sebe.
Ako je izgubio na dva turnira,ne znaci da je los igrac. Naprotiv,on je jedan od najboljih svih vremena!
I sta ima tu da mu vi sudite! :)

Rajko od Rasine

pre 9 godina

"Bledi Novak izgubio od Robreda"
Možda bi bilo bolje ovako; Šta to uradi crni Novače... ne nije dobro, nikako ne valja, očajno kako god okrenem!!!

Milko

pre 9 godina

Na žalost ovo je već zabrinjavajuće.
Djoković igra izuzetno slab tenis, u sva tri meča posle Vimbldona je potpuno nadigran a večeras je ponovo na putu kući.

hipp

pre 9 godina

Prvi put sam stvarno zabrinut za Novaka. Izgubiti ovako od Robreda da mu ne pridje na njegov servis i to na turniru koji posle RG najviše želi je strašno. Sve će se znati posle US opena, jer ako ispane olako na US openu, mislim da je nepovratno pao.

batman

pre 9 godina

Ja sam jedan od onih koji je pisao da je zrtvovao Toronto radi Sinsija i pogrijesio sam debelo. Od napadackog tenisa ,je presao u totalnu defanzivu ,jos malo pa ce postati golman. Novace pogledaj neki svoj mec iz 2011 ili 2012 AO pa vidi kako si igrao.

perica22

pre 9 godina

A njemu je neko poklonio to mesto broj 1 ? Dvojica od tvojih velikih brojeva 1 su jos uvek aktivni, pa sto onda nisu ispred te nule od igraca?Kolike su tek onda oni duple nule kad ih je najgori broj 1 ostavio iza sebe? Zasto se oni ne povuku onda jer nisu u stanju da budu bolji od najgoreg !? I kako tebe bre vise nije sramota da toliko omalovazavas coveka koji je toliko postigao ? Novak moze da bude i najbolji, moze da ne bude u formi kao i svi drugi , samo si ti konstantan u mrznji prema ovom coveku. Sto gledas uostalom njegove meceve kad nikad nista lepo nisi video, izbor je veliki, toliko je jos tenisera u igri. Gledaj Kyrgiosa, Browna, Darcisa, Stahovskog ili te pobede ne komentarises?
(Dia, 15. avgust 2014 00:36)

Razmisljanje -pogresno,to sto je neko u datom momentu no1 ne znaci i da je najbolji,moze cak i godinu da zavrsi na 1.mestu
Primer Marselo Rios,Jelena Jankovic i K.Woznjacki-nisu osvojili GS a bili atpNo1(Jeca 1 Woz2x na kraju godine)

U teoriji: dovoljna su sva 1/2 svih turnira na kojima ucestvuje teniser u toku godine

GS 1000 WTF 500 DC
4x720+9x360+600+2x180+140 daje zbir od 7220 bodova
sta je potrebno za to???

Da 4 razlicita tenisera osvoje GS(propuste barem 1/3 sezone zbog povreda) i da 6 razlicitih tenisera osvoje masterse i WTF
tad bi imao trojku iza sebe koja bi imali izmedju 5000 i 6500 poena,dok bi oni od 5 do 10 mesta bila na 3500-5000
Pod uslovom da svi iz top 10 osvoje jedan od tih turnira

Sinisa

pre 9 godina

Svakome dodje zuta minuta u sportu ... ali meni se cini da je ovde rec o taktici
(pavle, 15. avgust 2014 00:54)

Slozio bi se sa tobom, ali sumnjam jer je ovo bila sansa za ulazak u jos jednu istoriju!
U svakom slucaju, mnogo lepse se osecam otkako sam prestao da ga gledam i da se nerviram! Naravno, uvek cu navijati za njega i zelim mu da bude najbolji teniser svih vremena! Napred Đole!

simke

pre 9 godina

Oce li mi neko reci,sta se desava u glavi Novaka Djokovica kad postane svjetski broj 1.....Umjesto da mu to da pozitivnu energiju i krila,on mentalno potpuno pada....Ovo je zaista cudno,pa ovo mu je jedini masters koji mu je nedostajao,kud ce veci motiv od toga??Zanm da je pobjeda i poraz sastavni dio sporta,ali ovo ponasanje ne mogu nikako da shvatim.

marko

pre 9 godina

A sta vam je sada opravdanje? namerno je izgubio da bi se spremio za us open koji pocinje za dve nedelje, ma dajte ljudi budite realni niko ne gubi namerno meceve, losa igra i ove i prosle nedelej, spor bez imalo agresivnosti u igri a danas sam primetio da ne zna da zavrsi dobijen poen . Bice bolje nadam se na US openu, ovo je bas lose

kikoo

pre 9 godina

KRITICARA TREBA DA IMA UVEK,NE BI BILO ZANIMLJIVO I REALNO DA IH NEMA ALI KAKVIH ZLOTVORA OD LJUDI IMA MEDJU NAMA SAMIMA,PA TO JE STRASNO,DIVIM SE STO SMO OPSTALI KAO NAROD DO SADA...p.s.Sprdaj se Nole malo sa takvom igrom sa tim amerima a I sa nama pojedinim jer nezasluzujemo ,mislim neki da te gledaju jedno vreme...svi koji su ljubomorni na Noleta,ujutru poranite kod psihijatra...

cacanin

pre 9 godina

Kakav smo mi narod, pa ovo nema nigde kad se Novak popeo na prvo mesto i osvojio W slabo komentara a sad pljuvanje na sve strane. Nikad nam nece biti bolje, NIKAD.

Dzoniboj

pre 9 godina

Gledam komentare i ne verujem kakvi smo mi Srbi, cim je vezao 2 losa turnira pljuvanje na sve strane. Mislim da 90 posto ljudi u Srbiji nije svesno da ova zemlja NIKADA vise nece imati ovakvog sportistu, ali ni to izgleda nije razlog da ga ne pljujemo.

persida

pre 9 godina

meni je od kad sam se ozenio sve krenulo lose.
(dek, 14. avgust 2014 22:55)

Eh, da sam te tada ubila, sada bih vec bila na slobodi!

veliki strumf

pre 9 godina

Novak igra takticki potpuno identican mec kao sa Congom. Ne samo sto je jako spor, pasivan i sto nema snage u njegovim udarcima, vec sto ogroman procenat lopti salje na forhend Robreda: i kod drugog servisa i kod laganih prebacivanja loptica precesto ide u forhend, plitko ili po sredinu, tako da Tomi lagano preuzima inicijativu, zestoko seta Noleta i cesto zavrsava poen vinerom. Cak i kad retko loptica ide u bekhend, toliko je mlaka da se Robredo namesta za forhend. Verujem da je 90% udaraca Robredo odigrao iz forhenda, sto je zapanjujuce. Ode prvi set nazalost, ali nije ga Nole ni zasluzio.

Simke.Bg

pre 9 godina

Da li je moguće da ljudi i dalje pričaju o nekoj taktici?
Da je osvojio ovaj Masters ušao bi u istoriju kao JEDINI teniser ikada koji je SVE Masters turnire 1000 osvojio!
Manite se maštanja i filozofije. Svi dosadašnji uspesi Novaka, svi trofeji što GS što manjih turnira, bili su onda kada je Novak imao jasan cilj ispred sebe, kada je bio fizički spreman, kada je pre turnira pipremao i psihu i telo za napad na trofej, kada je naporno radio, imao jasnu ideju i strategiju kako treba da igra, kako da podiže formu, kako da raspodeli snagu, i pre svakoga meča sa timom je studirao protivnika i napadao njegove najveće mane.
Kada se spremite, kada vredno trenirate tada imate i volju i želju jer znate pre svega da imate šanse.
Novak je pre i posle svadbe odmarao. Razumljivo. Ipak, jasno se vidi da se nije dovoljno pipremao za nastavak sezone na betonu.
Išao je na rizik, i nije uspeo. Mislite Conga ne trenira, ne sprema se? Robredo takođe? Očigledno je da su i jedan i drugi kao i mnogi ostali teniseri jasno radili na sebi za ovaj deo sezone. I naravno tu su rezultati.
O čemu vi pišete meni nije jasno više!!!

NemanjaVac8

pre 9 godina

Ja stvarno ne kapiram ljude koji ponavljaju nešto što su načuli-Novak je izjavio da mu tenis više nije na prvom mestu. To je Novak rekao još dosta pre Vimbldona. Ipak na Vimbldonu je igrao super. Dakle, nije to razlog loše Novakove igre. Razlog je prevelika pauza koju je napravio posle Vimbldona. Odmor, svadba pa letovanje i to u sred sezone. Za to vreme drugi su naporno trenirali, igrali takmičarski tenis. Novak nema snage prosto rečeno, još prostije izgubio je kondiciju ili ti nije 100% fizički spreman da igra na visokom novou. Nadam se da će se vratiti do US Open-a, ali nije isključeno da je ovo faktički kraj Novakovih uspeha u ovoj sezoni i da sad sleduju česti porazi u ranim fazama. Nije da se mešam ali prosto je suludo da vrhunski profesionalac i svetski broj jedan u sred sezone reši da radi bilo šta što bi ga izbacilo iz ritma, pa čak i da pravi svadbu.Zar nije mogla ženidba u vreme kada i ostali teniseri pauziraju.Novak je mogao još da blista i time da bude još veća legenda, ovako dobrano je pre svega poljuljao svoje samopouzdanje.Kad jednom počne pad teško se zaustavlja,pre svega jer mnogi sportisti se umore i mentalno klnu od pomilsi da treba krenuti skoro od nule.Isti sindrom dominira i kad sportista treba da se vrati posle teže povrede.Samo treba pogledati ženski tenis i vdeti koliko je velikih šampionki i super talenata puklo na tom planu...Karolina,Ana,Jelena...nikada neće više pokazati svoj najbolji tenis...

kacamrasan

pre 9 godina

posto mnogo pisete o kalkulacijama i teorijama zavere evo vam jedna koju niko do sad nije napisao

Inace je ona najrealnija

Nadal propusta US open

Nadal nije povredjen,jednostavno su lazirali povredu da bi iskalkulisali

Prvi put u karijeri ce doci u Sangaj odmoran,pauzirao je od druge nedelje Vimbldona do Sangaja-ukupno 3 meseca

PAUZA izmedju turnira na kraju jedne i pocetku sledece godine je
2 MESECA(London-AO)

Ako Nadal osvoji Sangaj,Pariz i London,znacemo da nije bio povredjen,nego je obmanuo atp i uzeo covek veliki odmor
Ako temipa formu on moze da izdrzi do RG-tj.moze da veze Sangaj,Pariz,London,AO,Majami i RG
sa tih 6 turnira(2GS,3 masters i WTF) oborio bi cak 5 rekorda

10 RG

6 vezanih RG

min 2x svih GS

svi mastersi

golden carrer(svi GS,svi mastersi,WTF,olimp.igre i Davis cup)

Kako moze da mu se otvori,pa to je strasno-Sangaj pocinje u oktobru a RG se zavrsava pocetkom juna-to je kalendarski 8 meseci,sa pauzom od skoro 4 meseca
Sto je najgore,ni ne treba da igra spektakularno,treba samo da bude konstantan i da da od sebe nekih 90%-95%

hawkeye

pre 9 godina

Nakon onakvog finala WBa dolazi do strašnog emocionalnog pražnjenja,ne očekujem ni od Federera neke velike rezultate do kraja sezone.

Oskar

pre 9 godina

(Dia, 15. avgust 2014 00:36)
Nadal nije ispred ove nule samo zbog povrede. Ovakvu sramotu od igre mora svak da omalovažava. Ovo je bijedno. I prestai torokat gluposti.

nikola

pre 9 godina

Nole igraj tenis, jos je rano o pelenama da mislis.I Federer ima decu pa sve postize.Nadam se da ces vratiti motivaciju za tenis i US open je tvoj 100 %.

Vanja Milosevic

pre 9 godina

Do skora sam se nadala da ce da pobedi kad igra, pa mi je bilo zao kad se to ne desi. Sada vise ne mislim da ce pobediti, pa se ne sekiram kad izgubi. Za sve sto nam je do sada dao puno mu hvala. Donosio nam je mnogo radosti i zasluzuje da mu svi mi uvek zelimo samo srecu i dobro zdravlje za njega i njegovu porodicu.

Dr House

pre 9 godina

Novak ni kad je bio junior sigurno nije igrao ovako katastrofalan tenis kao na poslednja dva turnira. Sta se sa njim desava? Ja razumem da neko nije u formi da je pomalo dekoncentrisan da igra lose da mu ne idu udarci i da izgubi. Ali da broj jedan na 3 meca ni jedan jedini put ne udari lopticu kako moze, ustvari ni ne pokusa e to je porazavajuce. On i kad vidi da gubi igra jos defanzivnije i uplasenije. Kad ima onaj ukrsten pogled on gubi i kad je u zivotnoj formi ali bar napravi neki potez koji podseti na velikog igraca.Kad bi detaljnije pogledali njegova zadnja 3 meca videli bi da covek gotovo ni jednom nije usao u teren i onako ostro zabio viner. NI JEDNOM. Neshvatljivo i zabrinjavajuce. Udaraj lopticu kako si navikao, promasi, pogodi izgubi jer nisi na nivou al ne menjaj kompletno licnost i psihu. Nikad nisam video da se neko prakticno predao, vidi sebe kako gubi a biva sve uplaseniji od poraza i udara lopticu sve jadnije i defanzivnije. Strasno da on protiv Robreda na njegov jadni servis osvoji 3 POENA U 6 gemova drugog seta !? Da mu sve loptice idu 3 m iznad mreze u servis polje ili aut. Igrac takvog kalibra da godinu dana ne uzme reket u ruke morao bi da bar nekoliko puta zabode svoj ubitacni B/F viner, ritern pod noge itd makar izgubio oba gema sa 6:0. 25 gemova veceras i 7 BEDNIH vinera ? Gde su racunati i oni gde je samo plasirao loptu preko mreze, zapravo ni jedan pravi makar iz ocaja raspaljen. WTF Strah, bezvoljnost, anemicnost,a 3. put br. 1....

Mairon

pre 9 godina

Iako su Toronto i Sinsinati turniri pre svega vazni za pripremu za US Open, cudi me ovako losa igra Djokovica, iako ocekivana (ne u ovolikoj meri). Obicno bi igrac koji je osvojio jedan od ova dva turnira (ili oba) osvajao i US Open, mada to nije nikakvo pravilo.
Vrlo cudan deo sezone. Djokovic vrlo slab i istrosen, reklo bi se, pre svega emotivno, posle Vimbldona. Rafa verovatno nece ni igrati. Federer je tu ali igra koju prikazuje uopste nije ona koja moze da ga dovede do titula. Marej nikako da uhvati ritam i pitanje da li ce u skorije vreme.
Ovo je idealna prilika za nekog izvan cetvorke da uzme US Open, jer bolju nece imati.
Da li je to Raonic, Conga, Dimitrov ili neko treci, ostaje da se vidi.

Mihajlo_BG

pre 9 godina

Šta ja rekoh ono pre koji dan,zašto naše teniserke nisu dobile bar po jednu rečenicu u onoj analizi?! Evo one obe odoše dalje u Sinsinatiju,a kod našeg Noleta ništa novo,kako u Torontou,tako i u Sinsiju! Ostajem na mišljenju da turnir osvaja Federer,pobedjujući Stena u finalu.

šetač

pre 9 godina

Posle izjave kako mu je stalo do ovog turnira, posle ranog ispadanja u Kanadi gde je imao jako težak žreb za prvi turnir pred USO i kada nije vredelo cimanja, mislio sam da će da pocepa ovaj Cincinati i da je da će automatski podići formu za USO - kad ono međutim stativa. Ne pamtim ovako lošek Novaka, ovo je Nole v2010.

Saki

pre 9 godina

@Bardami A zašto Nike hoće Rafu? Priča se o dopingu, sada će krenuti priče da je Novak bio dopingovan za Wimbledon a sada sve gubi i nema vitamincice kao Rafa posle RG.. Zašto hoće Nike Rafu i zašto Rafu svet voli a Novaka neće da prihvate. p.s. JJ ,Tipsu,Lajovica i Anu voli svet, ne vadi se zato što je Srbin.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nije više on, 15. avgust 2014 12:20)

P.S.Narocito Lajovica, on bas dozivljava ovacije od publike koja tako cesto ima priliku da ga gleda na velikim turnirima, Tipsa nikad nije bio broj 1 pa nikom nije ni bio trn u oku, JJ i Ana su drasticno popravile imidz od kako su se slikale sa Klintonom a Djokovica je recimo francuski voditelj pitao s obzirom da je Srbin zar se ne plasi zalutalih metaka. Hteo da bude duhovit verovatno ali zasto je naglasak bio bas na tome s obzirom da je Srbin? Mozda ti znas odgovor ?

cin cin

pre 9 godina

Vidi se da se previše opustio i nema dovoljno fizičke snage iz koje posledično dolazi psihička snaga (koncentracija, smirenost, plan igre, motivisanost i pobednički duh...). U prevodu trenutno ga boli prezime za tenis.

Rajko od Rasine

pre 9 godina

@ haos, 15. avgust 2014 09:05: "nole je najbolji SRBIN svih vremena"

Ti si u ozbiljnom haosu... pre 100 godina počela je Kolubarska bitka!