Subota, 17.05.2014.

22:11

Kamp Nou: Srbijo, može i ovako

Fudbaleri Atletiko Madrida osvojili su u subotu titulu na Kamp Nou, a navijači Barselone objasnili su šta znači pojam fer-plej.

Izvor: B92

Kamp Nou: Srbijo, može i ovako IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

seljak e

pre 9 godina

ja sam prestao da idem na utakmice kada su navijaci, umesto da navijaju poceli da mrze. Ovakvih primera bilo je na stadionima nekadasnje Jugoslavije jako mnogo, ali na moju veliku zalost, sada u Srbiji ni jedan fer-play potez navijaca. Govorim o fudbalu.

djshilja

pre 9 godina

Ovaj Atletiko je realno krš od ekipe, kad god je barsa krenula ka golu delovalo je ko da moze da im uvalja gol.(nekle, 17. maj 2014 22:34)
Taj "krš" od ekipe je u zadnje 3 godine osvojio dve Lige Evrope,2 Superkupa Evrope, kup Kralja, igra finale LŠ i u 6 mečeva sa Barsom ove sezone imaju skor 1 pobeda 5 nerešenih i 0 poraza sa Realom 1:0 i 2:2 a da i sinoć su osvojili Primeru...Krš...ne bih baš rekao!!!

micifu

pre 9 godina

pricajte sta hocete,ali nesto bi mogli da naucimo od njih.ispunjenost stadiona u sezoni 99%!to znaci samo oni koji su umrli ili bilo jako tesko bolesni nisu isli na utakmice!kako god igrali,oni su tu.izgubili titulu oni si tu.aplaudiraju,bodre i kad je lose.ne j..bu i oca i majku cim pogresi neko.kad mesi da neverovatan gol i kad promasi penal svi su uz njega,a nama cim neko lose odigra on nije za zvezdu/partizan,ko ga doveo i tako to.DA,IMAMO STA DA NAUCIMO OD NJIH!

@ (mitar, ruma, 18. maj 2014 00:19)

pre 9 godina

Kao prvo, poenta nije bila u tome gde se to dogodilo, već šta se dogodilo. Verujem da postoji još zemalja u svetu gde tako nešto može da se dogodi. To što sam doživeo je nešto na šta definitivno nisam bio navikao, pa smatram da i drugima može biti zanimljivo.
Drugo, to što si toliko ubeđen da to nije istina, nešto govori i o tebi.

Vuča

pre 9 godina

Ako je neko zaslužio aplauz na kraju - to je sudija. Ne mogu da verujem da neki španski sudija odsvira ceo meč i odmahuje rukom na sve one lažne padove.

mick

pre 9 godina

da, a ti isti navijaci i taj klub su ukljucivali prskalice posto su ispali od intera pre koju godinu a o ponasanju navijacima i igracima(simuliranja) ne treba trositi reci... i sad su kao za primer...

muamua

pre 9 godina

sta kaze dirk novicki kada mu je cela arena aplaudirala??? posle svake utakmice timovi koji su zasluzili ispraceni su aplauzom u partizan euroleague za zzvezdu ne znam...cenim da bi bas man utd navijaci aplaudirali man city da na njihovom stadionu u direktnoj utakmici osvoje titulu ali bi aplaudirali npr birmingemu ili ne znam ni ja...

guido morales

pre 9 godina

uvijek su se kod nas iz raznoraznih kompleksa i neznanja lozili jal na taliane, jal na svabe jal na engleze... ali spanska liga je vazda bila beton, ostala je beton i bice beton.

atleti!!!!

Nikola

pre 9 godina

Ja bio pre 2 godine na Kamp Nou i to među navijačima Arsenala, revanš 1/4 finala l
LŠ. Umesto da se raduju golu Mesija, "navijači" Barselone se okreću nama, pljuju i psuju. Tako da prvo istražite i proverite pre nego napišete nešto.

aha

pre 9 godina

Svaka im cast! Meni samo nije jasno sto je ovako mlako radovanje igraca Atletika, osvojili su titulu na Kamp Nou, protiv ovakve Barselone i pored onakvog Reala, a oni kao da se ovo igralo u 15. kolu... Kako su se radovali igraci Mancester sitija, e to je bila festa.

Ненад

pre 9 godina

Има примера. Тако је "Сантјаго Бернабеу" некад аплаудирао Роналдињу. Или ако овде има неко ко памти: "Хала спортова" Кукочу. За Маракану и Марадону је већ неко написао.

figo

pre 9 godina

A kakvi su ono zvizduci pred kraj klipa? I zasto mislite da ne aplaudiraju njihovim igracima a ne protivnicima. I njihovi igraci su na terenu.
Sto kaze neko, pitam se da li bi ovako Realovim igracima aplaudirali..

Tugo nesreco

pre 9 godina

@ T BARSELONA je ovo naucila od ZVEZDINIH navijaca .Setite se utakmice Zvezda -Barselona kada je u Barsi igrao MARADONA kad je postigao gol za svoj tim cela Marakana je ustala i aplauzom pozdravila majstoriju. To i Maradona spominje u svojoj biografiji kao veliko priznanje za svoje igre a i za priznanje Srpskoj publici.ZNA SRBIJA KAKO TREBA.
(zoran, 17. maj 2014 23:00) Greska, znala je Srbija kako treba, dans je vec mnogo drugacija slika, tesko, teskooo da bi danas neko aplaudirao...

mitar, ruma

pre 9 godina

(Milan, 17. maj 2014 23:07)
I šta kažeš baš ti se to desilo u Nemačkoj, kraj Rajne? CCCC-ccccc......ma da, za tebe su Nemci uvek najbolji, najkulturniji..ma kakvi Italijani, Finci, Šveđani.... ko ti bre veruje! Pričaš bajke! Ili je vlasnik kafića bio Španac, a ti mislio Nemac?

ja

pre 9 godina

i na marakani i na jna se aplaudiralo manjim timovima na pobedi.
Da su aplaudirali realu, možda bi vam i prošao ovaj članak.
Iako se to nikada neće desiti...

Milan

pre 9 godina

2008. godine sam leto proveo u Dizeldorfu. Tada je u finalu evropskog prvenstva Španija pobedila Nemačku rezultatom 2:1. Finale sam gledao u bašti jednog kafića pored Rajne u kojem je dominantno bilo Nemaca, par Španaca i još par od ostalih naroda. Utakmica se pratila netremice, navijalo se glasno, ni govora ni o najmanjem incidentu... Na kraju utakmice, DJ kafića je uzeo mikrofon u ruke i rekao: "Španija je danas bila bolja. Zasluženo su pobedili. Čestitajmo im na osvajanju Evropskog prvensta". I ceo kafić aplauz kao jedan, uz po neki pozitivan komentar! Nikada to neću zaboraviti.
Ovo sam naveo kao još jedan primer fer navijanja, sportskog duha i zdravog razmišljanja...

sarajevo.ba

pre 9 godina

Bezveze pumpate ovo
Aplaudiralo pola mozda stadiona I eto
I tih pola je aplaudiralo zato sto je Barsa losa ove godine pa je sreca u nesreci da ipak Atletiko uzeo
Samo se kod nas desavaju problemi na tribinama
Zivim u Ch I gledao sam mec sinoc Arau-Basel,6-7000 na tribinama I belaji na kraju, pazi Svicarska pa se desi
Al dobro, tudje je sve bolje

zoran

pre 9 godina

T BARSELONA je ovo naucila od ZVEZDINIH navijaca .Setite se utakmice Zvezda -Barselona kada je u Barsi igrao MARADONA kad je postigao gol za svoj tim cela Marakana je ustala i aplauzom pozdravila majstoriju. To i Maradona spominje u svojoj biografiji kao veliko priznanje za svoje igre a i za priznanje Srpskoj publici.ZNA SRBIJA KAKO TREBA.

Zlatko

pre 9 godina

Naravno da moze. Ali Spanija ima nesto sto mi nemamo. Zakonodavnu i izvrsnu vlast. Svaka cast navijacima na koreografijama, na podrsci svom klubu, ali mi treba da se resimo sljama koji se nakupio i koji sebe naziva navijacima. Dakle, doneti zakon i postovati isti. A ne da sljam usled politickih veza prolazi nekaznjeno. Da se razumemo, ovo nije upuceno navijacima vec "navijacima" koji su manjina ali se kriju iza ove vecine. I zbog te manjine, ova velika vecina je na losem glasu. Samo neki primeri. Nisu Grobari palili juznu tribinu, vec su to uradili Marko, Janko... Nisu Delije lomile stolice vec su to radili Pera, Steva... Nisu Delije porazbijale stakla na automobilima, vec su to uradili Stanko, Pavle... Dakle, pojedinci, a ne cela grupa. A sto se nasih navijaca tice, strane ekipe su dobijale aplauze kad su u Beogradu bili bolji od Zvezde ili Partizana. Nismo ni mi bas najgori.

jel treba da vam pišem molbu da mi objavite komentar?

pre 9 godina

Niosmo mi u Srbiji ni najbolji ni najgori! Evo šta je večeras bilo u Hrvatskoj:linkhttp://www.index.hr/sport/clanak/suker-zelim-da-budemo-engleska-a-mi-se-ponasamo-kao-srbi-i-bugari-/748013.aspx

Rale

pre 9 godina

"Prečesto smo poslednjih godina svedoci upravo suprotnih dešavanja na sportskim terenima u Srbiji, a u stanju smo da baš špansku publiku i španske sportiste kritikujemo".

Mi smo u stanju da kritikujemo apsolutno svaku publiku tako da nas ne treba uzimati za ozbiljno. Kod nas navijanje odavno ima najmanje veze sa sportom. Mi zapravo više i ne znamo šta znači i kako izgleda vrhunski ekipni sport. Upravo zbog te naše potpune propasti i gorčine koja iz propasti proističe, samo je nama Srbima "Murinjo prevarant", "Gvardiola neznalica", "Anćeloti glupan" itd. Pretvorili smo se u one alkose koji loču pivo ispred lokalne prodavnice i pljuju svakoga ko nešto zna i ima. Za to vreme, veličamo neke Bajkoviće, Gogiće, Škuletiće, Nikoliće, Milijaše i ostale polu fudbalere i polu trenere koji samo u ovoj našoj propasti mogu da dođu do izražaja.

PetarPan

pre 9 godina

Navijači Srbije su milion puta aplauzima ispratili protivničku reprezentaciju, posebno kada je reč o košarci i rukometu, čak i kada je naša reprezentacija gubila. Inače što ne napišete koliko su korektni navijači Barse prema navijačima Atletiko Bilbao i obratno. Ima tu događanja na stadionu, ali i van stadiona i slike su dijametralno suprotne. Jednostavno huligana ima svugde.

ДрашкоРС

pre 9 godina

Питам се, питам се… да ли би овако аплаудирали да је умјесто Атлетика био Реал… мммммм….мислим да …..НЕ!

nekle

pre 9 godina

Ovaj Atletiko je realno krs od ekipe, kad god je barsa krenula ka golu delovalo je ko da moze da im uvalja gol.
Kako ekipa sa onakvim compulama moze da bude prva ispred barse i reala ali realno?!
Sledece sezone nece ih biti na mapi.
Nesto se kuvalo u iberiji ove sezone.
Ipak je trebalo otpaliti 200 000 000 jura kolko su barsa i real potrosili na pocetku sezone.

floki

pre 9 godina

Ponasanje navijaca jeste za pohvalu, ali ne treba bas toliko preterivati. Ja licno ne verujem da bi bila takva atmosfera da je onaj drugi klub iz Madrida uzeo titulu na prepunom Kamp Nou.

Da se ne lazemo, veoma slican mentalitet ovom nasem. Bitno je samo da oni drugi ne osvoje :)

NemanjaVac8

pre 9 godina

Ajde dosta više obmanjivanja. Braselona i Real Madrid (ljudi koji vode ove klubove) ne mogu očima da se gledaju. To isto važi i za njihove navijače. U Španiji samo dobri zakoni održavaju koliko toliko pristojnu atmosferu. Što malo niste pomenuli kako se odnose navijači Barselone prema navijačima Atletiko Bilbao i obratno. Dakle, analogija Zvezda - Partizan pošto se na to aludira u tekstu je donekle Barselona - Real. Osim toga navijači Zvezde i Partizana su milion puta pokazali fer navijanje i humane gestove. Nisu svi Dunjići i ostali ološ, koji između ostalog potoji i na Barsinim tribinama.

drogba87

pre 9 godina

iako ne navijam za vecite, ne bih menjao veciti derbi za ovako nesto nikada (da se razumemo pricam o atmosferi. ne o fudbaluskom umecu igraca)!!!

burago

pre 9 godina

Gde je draz i car fudbala i rivaliteta uopste ako tebi protivnik aplaudira nakon utakmice koja je odlucivala titulu, a ti si im istu uzeo iz ruku na njihovom stadionu? Uz nas mentalitet ova slika nikako ne ide, i bolje sto ne ide da se razumemo...

Rale

pre 9 godina

"Prečesto smo poslednjih godina svedoci upravo suprotnih dešavanja na sportskim terenima u Srbiji, a u stanju smo da baš špansku publiku i španske sportiste kritikujemo".

Mi smo u stanju da kritikujemo apsolutno svaku publiku tako da nas ne treba uzimati za ozbiljno. Kod nas navijanje odavno ima najmanje veze sa sportom. Mi zapravo više i ne znamo šta znači i kako izgleda vrhunski ekipni sport. Upravo zbog te naše potpune propasti i gorčine koja iz propasti proističe, samo je nama Srbima "Murinjo prevarant", "Gvardiola neznalica", "Anćeloti glupan" itd. Pretvorili smo se u one alkose koji loču pivo ispred lokalne prodavnice i pljuju svakoga ko nešto zna i ima. Za to vreme, veličamo neke Bajkoviće, Gogiće, Škuletiće, Nikoliće, Milijaše i ostale polu fudbalere i polu trenere koji samo u ovoj našoj propasti mogu da dođu do izražaja.

ДрашкоРС

pre 9 godina

Питам се, питам се… да ли би овако аплаудирали да је умјесто Атлетика био Реал… мммммм….мислим да …..НЕ!

Zlatko

pre 9 godina

Naravno da moze. Ali Spanija ima nesto sto mi nemamo. Zakonodavnu i izvrsnu vlast. Svaka cast navijacima na koreografijama, na podrsci svom klubu, ali mi treba da se resimo sljama koji se nakupio i koji sebe naziva navijacima. Dakle, doneti zakon i postovati isti. A ne da sljam usled politickih veza prolazi nekaznjeno. Da se razumemo, ovo nije upuceno navijacima vec "navijacima" koji su manjina ali se kriju iza ove vecine. I zbog te manjine, ova velika vecina je na losem glasu. Samo neki primeri. Nisu Grobari palili juznu tribinu, vec su to uradili Marko, Janko... Nisu Delije lomile stolice vec su to radili Pera, Steva... Nisu Delije porazbijale stakla na automobilima, vec su to uradili Stanko, Pavle... Dakle, pojedinci, a ne cela grupa. A sto se nasih navijaca tice, strane ekipe su dobijale aplauze kad su u Beogradu bili bolji od Zvezde ili Partizana. Nismo ni mi bas najgori.

floki

pre 9 godina

Ponasanje navijaca jeste za pohvalu, ali ne treba bas toliko preterivati. Ja licno ne verujem da bi bila takva atmosfera da je onaj drugi klub iz Madrida uzeo titulu na prepunom Kamp Nou.

Da se ne lazemo, veoma slican mentalitet ovom nasem. Bitno je samo da oni drugi ne osvoje :)

PetarPan

pre 9 godina

Navijači Srbije su milion puta aplauzima ispratili protivničku reprezentaciju, posebno kada je reč o košarci i rukometu, čak i kada je naša reprezentacija gubila. Inače što ne napišete koliko su korektni navijači Barse prema navijačima Atletiko Bilbao i obratno. Ima tu događanja na stadionu, ali i van stadiona i slike su dijametralno suprotne. Jednostavno huligana ima svugde.

Milan

pre 9 godina

2008. godine sam leto proveo u Dizeldorfu. Tada je u finalu evropskog prvenstva Španija pobedila Nemačku rezultatom 2:1. Finale sam gledao u bašti jednog kafića pored Rajne u kojem je dominantno bilo Nemaca, par Španaca i još par od ostalih naroda. Utakmica se pratila netremice, navijalo se glasno, ni govora ni o najmanjem incidentu... Na kraju utakmice, DJ kafića je uzeo mikrofon u ruke i rekao: "Španija je danas bila bolja. Zasluženo su pobedili. Čestitajmo im na osvajanju Evropskog prvensta". I ceo kafić aplauz kao jedan, uz po neki pozitivan komentar! Nikada to neću zaboraviti.
Ovo sam naveo kao još jedan primer fer navijanja, sportskog duha i zdravog razmišljanja...

NemanjaVac8

pre 9 godina

Ajde dosta više obmanjivanja. Braselona i Real Madrid (ljudi koji vode ove klubove) ne mogu očima da se gledaju. To isto važi i za njihove navijače. U Španiji samo dobri zakoni održavaju koliko toliko pristojnu atmosferu. Što malo niste pomenuli kako se odnose navijači Barselone prema navijačima Atletiko Bilbao i obratno. Dakle, analogija Zvezda - Partizan pošto se na to aludira u tekstu je donekle Barselona - Real. Osim toga navijači Zvezde i Partizana su milion puta pokazali fer navijanje i humane gestove. Nisu svi Dunjići i ostali ološ, koji između ostalog potoji i na Barsinim tribinama.

drogba87

pre 9 godina

iako ne navijam za vecite, ne bih menjao veciti derbi za ovako nesto nikada (da se razumemo pricam o atmosferi. ne o fudbaluskom umecu igraca)!!!

zoran

pre 9 godina

T BARSELONA je ovo naucila od ZVEZDINIH navijaca .Setite se utakmice Zvezda -Barselona kada je u Barsi igrao MARADONA kad je postigao gol za svoj tim cela Marakana je ustala i aplauzom pozdravila majstoriju. To i Maradona spominje u svojoj biografiji kao veliko priznanje za svoje igre a i za priznanje Srpskoj publici.ZNA SRBIJA KAKO TREBA.

sarajevo.ba

pre 9 godina

Bezveze pumpate ovo
Aplaudiralo pola mozda stadiona I eto
I tih pola je aplaudiralo zato sto je Barsa losa ove godine pa je sreca u nesreci da ipak Atletiko uzeo
Samo se kod nas desavaju problemi na tribinama
Zivim u Ch I gledao sam mec sinoc Arau-Basel,6-7000 na tribinama I belaji na kraju, pazi Svicarska pa se desi
Al dobro, tudje je sve bolje

jel treba da vam pišem molbu da mi objavite komentar?

pre 9 godina

Niosmo mi u Srbiji ni najbolji ni najgori! Evo šta je večeras bilo u Hrvatskoj:linkhttp://www.index.hr/sport/clanak/suker-zelim-da-budemo-engleska-a-mi-se-ponasamo-kao-srbi-i-bugari-/748013.aspx

Vuča

pre 9 godina

Ako je neko zaslužio aplauz na kraju - to je sudija. Ne mogu da verujem da neki španski sudija odsvira ceo meč i odmahuje rukom na sve one lažne padove.

burago

pre 9 godina

Gde je draz i car fudbala i rivaliteta uopste ako tebi protivnik aplaudira nakon utakmice koja je odlucivala titulu, a ti si im istu uzeo iz ruku na njihovom stadionu? Uz nas mentalitet ova slika nikako ne ide, i bolje sto ne ide da se razumemo...

micifu

pre 9 godina

pricajte sta hocete,ali nesto bi mogli da naucimo od njih.ispunjenost stadiona u sezoni 99%!to znaci samo oni koji su umrli ili bilo jako tesko bolesni nisu isli na utakmice!kako god igrali,oni su tu.izgubili titulu oni si tu.aplaudiraju,bodre i kad je lose.ne j..bu i oca i majku cim pogresi neko.kad mesi da neverovatan gol i kad promasi penal svi su uz njega,a nama cim neko lose odigra on nije za zvezdu/partizan,ko ga doveo i tako to.DA,IMAMO STA DA NAUCIMO OD NJIH!

ja

pre 9 godina

i na marakani i na jna se aplaudiralo manjim timovima na pobedi.
Da su aplaudirali realu, možda bi vam i prošao ovaj članak.
Iako se to nikada neće desiti...

Ненад

pre 9 godina

Има примера. Тако је "Сантјаго Бернабеу" некад аплаудирао Роналдињу. Или ако овде има неко ко памти: "Хала спортова" Кукочу. За Маракану и Марадону је већ неко написао.

muamua

pre 9 godina

sta kaze dirk novicki kada mu je cela arena aplaudirala??? posle svake utakmice timovi koji su zasluzili ispraceni su aplauzom u partizan euroleague za zzvezdu ne znam...cenim da bi bas man utd navijaci aplaudirali man city da na njihovom stadionu u direktnoj utakmici osvoje titulu ali bi aplaudirali npr birmingemu ili ne znam ni ja...

Nikola

pre 9 godina

Ja bio pre 2 godine na Kamp Nou i to među navijačima Arsenala, revanš 1/4 finala l
LŠ. Umesto da se raduju golu Mesija, "navijači" Barselone se okreću nama, pljuju i psuju. Tako da prvo istražite i proverite pre nego napišete nešto.

nekle

pre 9 godina

Ovaj Atletiko je realno krs od ekipe, kad god je barsa krenula ka golu delovalo je ko da moze da im uvalja gol.
Kako ekipa sa onakvim compulama moze da bude prva ispred barse i reala ali realno?!
Sledece sezone nece ih biti na mapi.
Nesto se kuvalo u iberiji ove sezone.
Ipak je trebalo otpaliti 200 000 000 jura kolko su barsa i real potrosili na pocetku sezone.

figo

pre 9 godina

A kakvi su ono zvizduci pred kraj klipa? I zasto mislite da ne aplaudiraju njihovim igracima a ne protivnicima. I njihovi igraci su na terenu.
Sto kaze neko, pitam se da li bi ovako Realovim igracima aplaudirali..

mick

pre 9 godina

da, a ti isti navijaci i taj klub su ukljucivali prskalice posto su ispali od intera pre koju godinu a o ponasanju navijacima i igracima(simuliranja) ne treba trositi reci... i sad su kao za primer...

djshilja

pre 9 godina

Ovaj Atletiko je realno krš od ekipe, kad god je barsa krenula ka golu delovalo je ko da moze da im uvalja gol.(nekle, 17. maj 2014 22:34)
Taj "krš" od ekipe je u zadnje 3 godine osvojio dve Lige Evrope,2 Superkupa Evrope, kup Kralja, igra finale LŠ i u 6 mečeva sa Barsom ove sezone imaju skor 1 pobeda 5 nerešenih i 0 poraza sa Realom 1:0 i 2:2 a da i sinoć su osvojili Primeru...Krš...ne bih baš rekao!!!

Tugo nesreco

pre 9 godina

@ T BARSELONA je ovo naucila od ZVEZDINIH navijaca .Setite se utakmice Zvezda -Barselona kada je u Barsi igrao MARADONA kad je postigao gol za svoj tim cela Marakana je ustala i aplauzom pozdravila majstoriju. To i Maradona spominje u svojoj biografiji kao veliko priznanje za svoje igre a i za priznanje Srpskoj publici.ZNA SRBIJA KAKO TREBA.
(zoran, 17. maj 2014 23:00) Greska, znala je Srbija kako treba, dans je vec mnogo drugacija slika, tesko, teskooo da bi danas neko aplaudirao...

guido morales

pre 9 godina

uvijek su se kod nas iz raznoraznih kompleksa i neznanja lozili jal na taliane, jal na svabe jal na engleze... ali spanska liga je vazda bila beton, ostala je beton i bice beton.

atleti!!!!

seljak e

pre 9 godina

ja sam prestao da idem na utakmice kada su navijaci, umesto da navijaju poceli da mrze. Ovakvih primera bilo je na stadionima nekadasnje Jugoslavije jako mnogo, ali na moju veliku zalost, sada u Srbiji ni jedan fer-play potez navijaca. Govorim o fudbalu.

mitar, ruma

pre 9 godina

(Milan, 17. maj 2014 23:07)
I šta kažeš baš ti se to desilo u Nemačkoj, kraj Rajne? CCCC-ccccc......ma da, za tebe su Nemci uvek najbolji, najkulturniji..ma kakvi Italijani, Finci, Šveđani.... ko ti bre veruje! Pričaš bajke! Ili je vlasnik kafića bio Španac, a ti mislio Nemac?

@ (mitar, ruma, 18. maj 2014 00:19)

pre 9 godina

Kao prvo, poenta nije bila u tome gde se to dogodilo, već šta se dogodilo. Verujem da postoji još zemalja u svetu gde tako nešto može da se dogodi. To što sam doživeo je nešto na šta definitivno nisam bio navikao, pa smatram da i drugima može biti zanimljivo.
Drugo, to što si toliko ubeđen da to nije istina, nešto govori i o tebi.

aha

pre 9 godina

Svaka im cast! Meni samo nije jasno sto je ovako mlako radovanje igraca Atletika, osvojili su titulu na Kamp Nou, protiv ovakve Barselone i pored onakvog Reala, a oni kao da se ovo igralo u 15. kolu... Kako su se radovali igraci Mancester sitija, e to je bila festa.

nekle

pre 9 godina

Ovaj Atletiko je realno krs od ekipe, kad god je barsa krenula ka golu delovalo je ko da moze da im uvalja gol.
Kako ekipa sa onakvim compulama moze da bude prva ispred barse i reala ali realno?!
Sledece sezone nece ih biti na mapi.
Nesto se kuvalo u iberiji ove sezone.
Ipak je trebalo otpaliti 200 000 000 jura kolko su barsa i real potrosili na pocetku sezone.

drogba87

pre 9 godina

iako ne navijam za vecite, ne bih menjao veciti derbi za ovako nesto nikada (da se razumemo pricam o atmosferi. ne o fudbaluskom umecu igraca)!!!

burago

pre 9 godina

Gde je draz i car fudbala i rivaliteta uopste ako tebi protivnik aplaudira nakon utakmice koja je odlucivala titulu, a ti si im istu uzeo iz ruku na njihovom stadionu? Uz nas mentalitet ova slika nikako ne ide, i bolje sto ne ide da se razumemo...

sarajevo.ba

pre 9 godina

Bezveze pumpate ovo
Aplaudiralo pola mozda stadiona I eto
I tih pola je aplaudiralo zato sto je Barsa losa ove godine pa je sreca u nesreci da ipak Atletiko uzeo
Samo se kod nas desavaju problemi na tribinama
Zivim u Ch I gledao sam mec sinoc Arau-Basel,6-7000 na tribinama I belaji na kraju, pazi Svicarska pa se desi
Al dobro, tudje je sve bolje

ДрашкоРС

pre 9 godina

Питам се, питам се… да ли би овако аплаудирали да је умјесто Атлетика био Реал… мммммм….мислим да …..НЕ!

zoran

pre 9 godina

T BARSELONA je ovo naucila od ZVEZDINIH navijaca .Setite se utakmice Zvezda -Barselona kada je u Barsi igrao MARADONA kad je postigao gol za svoj tim cela Marakana je ustala i aplauzom pozdravila majstoriju. To i Maradona spominje u svojoj biografiji kao veliko priznanje za svoje igre a i za priznanje Srpskoj publici.ZNA SRBIJA KAKO TREBA.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Ajde dosta više obmanjivanja. Braselona i Real Madrid (ljudi koji vode ove klubove) ne mogu očima da se gledaju. To isto važi i za njihove navijače. U Španiji samo dobri zakoni održavaju koliko toliko pristojnu atmosferu. Što malo niste pomenuli kako se odnose navijači Barselone prema navijačima Atletiko Bilbao i obratno. Dakle, analogija Zvezda - Partizan pošto se na to aludira u tekstu je donekle Barselona - Real. Osim toga navijači Zvezde i Partizana su milion puta pokazali fer navijanje i humane gestove. Nisu svi Dunjići i ostali ološ, koji između ostalog potoji i na Barsinim tribinama.

floki

pre 9 godina

Ponasanje navijaca jeste za pohvalu, ali ne treba bas toliko preterivati. Ja licno ne verujem da bi bila takva atmosfera da je onaj drugi klub iz Madrida uzeo titulu na prepunom Kamp Nou.

Da se ne lazemo, veoma slican mentalitet ovom nasem. Bitno je samo da oni drugi ne osvoje :)

Rale

pre 9 godina

"Prečesto smo poslednjih godina svedoci upravo suprotnih dešavanja na sportskim terenima u Srbiji, a u stanju smo da baš špansku publiku i španske sportiste kritikujemo".

Mi smo u stanju da kritikujemo apsolutno svaku publiku tako da nas ne treba uzimati za ozbiljno. Kod nas navijanje odavno ima najmanje veze sa sportom. Mi zapravo više i ne znamo šta znači i kako izgleda vrhunski ekipni sport. Upravo zbog te naše potpune propasti i gorčine koja iz propasti proističe, samo je nama Srbima "Murinjo prevarant", "Gvardiola neznalica", "Anćeloti glupan" itd. Pretvorili smo se u one alkose koji loču pivo ispred lokalne prodavnice i pljuju svakoga ko nešto zna i ima. Za to vreme, veličamo neke Bajkoviće, Gogiće, Škuletiće, Nikoliće, Milijaše i ostale polu fudbalere i polu trenere koji samo u ovoj našoj propasti mogu da dođu do izražaja.

PetarPan

pre 9 godina

Navijači Srbije su milion puta aplauzima ispratili protivničku reprezentaciju, posebno kada je reč o košarci i rukometu, čak i kada je naša reprezentacija gubila. Inače što ne napišete koliko su korektni navijači Barse prema navijačima Atletiko Bilbao i obratno. Ima tu događanja na stadionu, ali i van stadiona i slike su dijametralno suprotne. Jednostavno huligana ima svugde.

mick

pre 9 godina

da, a ti isti navijaci i taj klub su ukljucivali prskalice posto su ispali od intera pre koju godinu a o ponasanju navijacima i igracima(simuliranja) ne treba trositi reci... i sad su kao za primer...

Milan

pre 9 godina

2008. godine sam leto proveo u Dizeldorfu. Tada je u finalu evropskog prvenstva Španija pobedila Nemačku rezultatom 2:1. Finale sam gledao u bašti jednog kafića pored Rajne u kojem je dominantno bilo Nemaca, par Španaca i još par od ostalih naroda. Utakmica se pratila netremice, navijalo se glasno, ni govora ni o najmanjem incidentu... Na kraju utakmice, DJ kafića je uzeo mikrofon u ruke i rekao: "Španija je danas bila bolja. Zasluženo su pobedili. Čestitajmo im na osvajanju Evropskog prvensta". I ceo kafić aplauz kao jedan, uz po neki pozitivan komentar! Nikada to neću zaboraviti.
Ovo sam naveo kao još jedan primer fer navijanja, sportskog duha i zdravog razmišljanja...

mitar, ruma

pre 9 godina

(Milan, 17. maj 2014 23:07)
I šta kažeš baš ti se to desilo u Nemačkoj, kraj Rajne? CCCC-ccccc......ma da, za tebe su Nemci uvek najbolji, najkulturniji..ma kakvi Italijani, Finci, Šveđani.... ko ti bre veruje! Pričaš bajke! Ili je vlasnik kafića bio Španac, a ti mislio Nemac?

Nikola

pre 9 godina

Ja bio pre 2 godine na Kamp Nou i to među navijačima Arsenala, revanš 1/4 finala l
LŠ. Umesto da se raduju golu Mesija, "navijači" Barselone se okreću nama, pljuju i psuju. Tako da prvo istražite i proverite pre nego napišete nešto.

jel treba da vam pišem molbu da mi objavite komentar?

pre 9 godina

Niosmo mi u Srbiji ni najbolji ni najgori! Evo šta je večeras bilo u Hrvatskoj:linkhttp://www.index.hr/sport/clanak/suker-zelim-da-budemo-engleska-a-mi-se-ponasamo-kao-srbi-i-bugari-/748013.aspx

Zlatko

pre 9 godina

Naravno da moze. Ali Spanija ima nesto sto mi nemamo. Zakonodavnu i izvrsnu vlast. Svaka cast navijacima na koreografijama, na podrsci svom klubu, ali mi treba da se resimo sljama koji se nakupio i koji sebe naziva navijacima. Dakle, doneti zakon i postovati isti. A ne da sljam usled politickih veza prolazi nekaznjeno. Da se razumemo, ovo nije upuceno navijacima vec "navijacima" koji su manjina ali se kriju iza ove vecine. I zbog te manjine, ova velika vecina je na losem glasu. Samo neki primeri. Nisu Grobari palili juznu tribinu, vec su to uradili Marko, Janko... Nisu Delije lomile stolice vec su to radili Pera, Steva... Nisu Delije porazbijale stakla na automobilima, vec su to uradili Stanko, Pavle... Dakle, pojedinci, a ne cela grupa. A sto se nasih navijaca tice, strane ekipe su dobijale aplauze kad su u Beogradu bili bolji od Zvezde ili Partizana. Nismo ni mi bas najgori.

Vuča

pre 9 godina

Ako je neko zaslužio aplauz na kraju - to je sudija. Ne mogu da verujem da neki španski sudija odsvira ceo meč i odmahuje rukom na sve one lažne padove.

aha

pre 9 godina

Svaka im cast! Meni samo nije jasno sto je ovako mlako radovanje igraca Atletika, osvojili su titulu na Kamp Nou, protiv ovakve Barselone i pored onakvog Reala, a oni kao da se ovo igralo u 15. kolu... Kako su se radovali igraci Mancester sitija, e to je bila festa.

figo

pre 9 godina

A kakvi su ono zvizduci pred kraj klipa? I zasto mislite da ne aplaudiraju njihovim igracima a ne protivnicima. I njihovi igraci su na terenu.
Sto kaze neko, pitam se da li bi ovako Realovim igracima aplaudirali..

Tugo nesreco

pre 9 godina

@ T BARSELONA je ovo naucila od ZVEZDINIH navijaca .Setite se utakmice Zvezda -Barselona kada je u Barsi igrao MARADONA kad je postigao gol za svoj tim cela Marakana je ustala i aplauzom pozdravila majstoriju. To i Maradona spominje u svojoj biografiji kao veliko priznanje za svoje igre a i za priznanje Srpskoj publici.ZNA SRBIJA KAKO TREBA.
(zoran, 17. maj 2014 23:00) Greska, znala je Srbija kako treba, dans je vec mnogo drugacija slika, tesko, teskooo da bi danas neko aplaudirao...

ja

pre 9 godina

i na marakani i na jna se aplaudiralo manjim timovima na pobedi.
Da su aplaudirali realu, možda bi vam i prošao ovaj članak.
Iako se to nikada neće desiti...

Ненад

pre 9 godina

Има примера. Тако је "Сантјаго Бернабеу" некад аплаудирао Роналдињу. Или ако овде има неко ко памти: "Хала спортова" Кукочу. За Маракану и Марадону је већ неко написао.

guido morales

pre 9 godina

uvijek su se kod nas iz raznoraznih kompleksa i neznanja lozili jal na taliane, jal na svabe jal na engleze... ali spanska liga je vazda bila beton, ostala je beton i bice beton.

atleti!!!!

muamua

pre 9 godina

sta kaze dirk novicki kada mu je cela arena aplaudirala??? posle svake utakmice timovi koji su zasluzili ispraceni su aplauzom u partizan euroleague za zzvezdu ne znam...cenim da bi bas man utd navijaci aplaudirali man city da na njihovom stadionu u direktnoj utakmici osvoje titulu ali bi aplaudirali npr birmingemu ili ne znam ni ja...

@ (mitar, ruma, 18. maj 2014 00:19)

pre 9 godina

Kao prvo, poenta nije bila u tome gde se to dogodilo, već šta se dogodilo. Verujem da postoji još zemalja u svetu gde tako nešto može da se dogodi. To što sam doživeo je nešto na šta definitivno nisam bio navikao, pa smatram da i drugima može biti zanimljivo.
Drugo, to što si toliko ubeđen da to nije istina, nešto govori i o tebi.

micifu

pre 9 godina

pricajte sta hocete,ali nesto bi mogli da naucimo od njih.ispunjenost stadiona u sezoni 99%!to znaci samo oni koji su umrli ili bilo jako tesko bolesni nisu isli na utakmice!kako god igrali,oni su tu.izgubili titulu oni si tu.aplaudiraju,bodre i kad je lose.ne j..bu i oca i majku cim pogresi neko.kad mesi da neverovatan gol i kad promasi penal svi su uz njega,a nama cim neko lose odigra on nije za zvezdu/partizan,ko ga doveo i tako to.DA,IMAMO STA DA NAUCIMO OD NJIH!

djshilja

pre 9 godina

Ovaj Atletiko je realno krš od ekipe, kad god je barsa krenula ka golu delovalo je ko da moze da im uvalja gol.(nekle, 17. maj 2014 22:34)
Taj "krš" od ekipe je u zadnje 3 godine osvojio dve Lige Evrope,2 Superkupa Evrope, kup Kralja, igra finale LŠ i u 6 mečeva sa Barsom ove sezone imaju skor 1 pobeda 5 nerešenih i 0 poraza sa Realom 1:0 i 2:2 a da i sinoć su osvojili Primeru...Krš...ne bih baš rekao!!!

seljak e

pre 9 godina

ja sam prestao da idem na utakmice kada su navijaci, umesto da navijaju poceli da mrze. Ovakvih primera bilo je na stadionima nekadasnje Jugoslavije jako mnogo, ali na moju veliku zalost, sada u Srbiji ni jedan fer-play potez navijaca. Govorim o fudbalu.