Nedelja, 20.04.2014.

22:23

Novak bez tenisa bar još sedam dana

Novak Đoković odmaraće u narednih nedelju dana i tek tada će nakon konsultacija sa lekarima odlučiti kada će se vratiti treninzima i mečevima.

Izvor: B92

Novak bez tenisa bar još sedam dana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

srbEUin

pre 10 godina

Da li ova povreda ima neke veze sa novim reketom? Nole ga koristi već godinu dana, taman koliko je vremena potrebno da akumulirano povećano opterećenje na zglobu proizvede posledicu. Da ne ispadne obično zamorče za novi proizvod, koga ni Rođa ni Rafa nisu prihvatili.

Milanm

pre 10 godina

@bojan
Razumem ja vasu potrebu da se bezrezervno divite Federeru, ali i da na kontinuniran filigranski nacin isticete Novakovu inferiornost prema vasem idolu.Da se osvrnem na jedno, neoderdjeno ste rekli da bi Roger krenuo na mrezi da zagrli nekoga , pretpostavljam Novaka, prosto je bas smesno reci, znajuci Federerove komentare od pocetka Novakove profesionalne karijere.Nema porebe za licemerjem.Drugo, implicirate da je Novak pokusao taktcki - igrom na povredu da da dobije vaseg idola a ovaj mu se suprotsatvio briliantnom igrom kao i puno puta do sada, onda je predao mec u mecu.Ne znam da li ste uocili a vidim da dosta pratite igru, a i spominjete dve veoma brze i lake pobede Novaka u prva dva kola, da je Novak igrao tenis na prvi udarac ,sto inace nije njegov stil koji sigurno doboro poznajete. Da li vam se to ucinilo da ima veze sa povredom,pretpostavljam da ste i bili informisani da je bilo naznaka iste i pred pocetak turnira?
Inace ,steta za Fedrera da nije iskoristio ovakvu sansu da uzme ovaj masters kao malobrojnu dopunu u svojoj sjajnoj kolekciji.

Bojan

pre 10 godina

(Aleks, 21. april 2014 14:14)
Obavezni turniri su 4 slema i 8 mastersa (svi osim monte karla), zatim u bodovanje ide (u ovo nisam 100% siguran ali otprilike je tacno) jos 5 turnira od cega dva valjda nakon US Opena (moraju nekako da motivisu ljude da igraju i jesenji deo sezone.
Sto se tice preskakanja turnira, varas se za Federera. Od 2009. (od kada vaze ova pravila) Federer je preskocio svega 3 obavezna turnira. Od prosle godine za njega vise ne vaze obavezni turniri na osnovu broja odigranih meceva i godina u kojima se nalazi. Takodje ni za Marija nisi u pravu, od 2006. preskocio je tek sada drugi monte karlo i pre 2 godine madrid, sto se sljake tice i od 74 moguca mastersa je igrao 69 od pocetka karijere. Preskocio je isto turnira koliko i Nole. Jedini koji od velike cetvorke preskace turnire takticki je Nadal

tetak

pre 10 godina

Ovo je već zabrinjavajuće . Znači punih godinu i po bez GS naslova a ima 26 godina.
Rekao sam ja kad je ispao iz AO da će novi GS za Novaka doći eventualno 2016. i to na US Openu a do tada će matori Fedex uzeti 3 W , 2 USO , 2 AO i 1 RG ostatak će uzeti Nadal , Wawrinka i Murray.

juca

pre 10 godina

@ hmmm pogledaj na netu best paid arhletes Forbes. Tu se naravno racunaju pare na koje je porez placen, Nadal je prosle godine zaradio manje od Novaka. Postoje tacno iznosi koliko su od kojih sponzora dobili.

Blanusha

pre 10 godina

@ŽAE
Los covek? Jel ga ti licno poznajes, brate moj? Sta je to uradio, pa je los covek? Glupo je i za Federera reci da je los covek samo na osnovu toga sto ima facu robota i sto je tako hladnokrvan, ali to ne znaci da je los covek! Navedi mi dva primera za Noleta. Evo, bicu srecniji ako me lozis ovde i ispadam javna budala, nego ako to zaista mislis i time pokazujes da stvarno blage veze sa zivotom nemas, bez uvrede. Covek je deo tolikih humanitarnih akcija, kulturan, veliki sportista, postuje slabije, ali i mozda jace od sebe, kad izgubi, zagrli protivnika, ili bar to pokusa jer mu cesto i izmicu, voli da se nasali, nekom je to drago i smesno, a neko puca od ljubomore ili cega vec, ne znam. To sto kazes, veze sa vezom nema. Evo ti savet, idi u cosak i veni...
@Bojan
Brate, tvoja analiza je zaista konkretna i ima osnova. Vecinom se slazem, samo sto zaista verujem da je u pitanju povreda, i nista drugo, ali bas nista. Cak je i B92 pisao o mogucim problemima zbog povrede ruke, jos i pre meca. Ne zelim da budem neki pesimista i da kazem kako je to sve osmisljeno, samo se nadam da je zaista tako, i sta cemo sad. Nole do sledece titule, i ajd u zdravlje...

Aleks

pre 10 godina

@marko To da su obavezni vazi samo na papiru. U praksi svi preskacu turnire koje zele da preskoce. Primer su Federer i Marej koji to rade najcesce. Kad god je sezona sljake Marej gotovo i da ne igra. Federer u poslednjih nekoliko sezona preskace po 2,3 mastersa. Ono zbog cega neki ljudi prozivaju Novaka je zato sto misle da se folira. Ne razumem zasto vas to toliko pogadja kad nema tenisera kojeg niste 'opljuvali'.. Setite se likovanja zbog Nadalove povrede u finalu AO. Samo istinski ljubitelj sporta moze da shvati tezinu momenta za jednog sportistu da se povredi u finalu tako velikog turnira. I svakom istinskom ljubitelju sporta je zao bez obzira za koga navija.

Bojan

pre 10 godina

(Blanusha, 21. april 2014 08:36)
pa teza je da folira povredu da bi opravdao poraz.
Sto bih rekao da nije tacno, naravno. Nije sramota izgubiti od Federera, pobedjivali su jedan drugog i kad je protivnik bio u neverovatnoj formi, jednostavno obojica su fenomenalni teniseri.
Sad, da li noletov stab preuvelicava ozbiljnost povrede, kao sto recimo mislim da Nadalov radi, ne znam, ali videlo se da nesto nije u redu. U prva dva kola je Nole prilicno brzo zavrsavao posao pa nije ni moglo da se primeti ukoliko nesto nije u redu. Naredno kolo, teska borba i u nekim trenucima se poprilicno primecivalo da nije sve u redu. Ipak, rekao bih da to nikako nije bio razlog za to da se mec igra u 3 seta, vec nesto slabiji Novakov pocetak i odlicna protivnikova igra do polovine drugog seta.
A onda polufinale. Verujem da je Nole imao neke nelagodnosti od pocetka, ali kada je izgubio prvi set onda ga je bol u potpunosti obuzeo jer mu je mentalno bilo jasno da ce da izgubi i onda se manje vise predao i pusti Rodju da zavrsi posao.
Glupo je govoriti da je povreda razlog poraza. Nole nije igrao u prvom setu nista losije nego tokom celog turnira do tada ali se Federer izborio za pobedu u tom setu. Da nije bilo nikakvih problema, ko zna kako bi se zavrsilo, kao uostalom i za finale Australije. Nadal je imao ociglednih problema, ali i pre nego sto su se problemi manifestovali Stan ga je pobedjivao.

šetač

pre 10 godina

Imam utisak da je Novak ušao nedovoljno spreman u nastavak sezone posle AO, odatle i povreda. Sada mu je potreban odmor, terapija, odmor od prijateljskog "Madrida", neka ga preskoči. Čemu nevriranje, tamo ga ionake ne žele a i ne zaslužuju, a onda lagano Rim i oštrenje koplja za RG.

juca

pre 10 godina

Ne odgovara vam ni Novak, Fererer, Nadal. Ko ce ostati da igra. Novak prosle god zaradio po Forbsu 21 mil dolara, Nadal 20, Federer 76 rekla bih da ih bas briga sta pisete o njima, reket u ruke pozavaoci likova i dela.

Nedeljko Tomic

pre 10 godina

Svom dragom Noletu želim brz oporavak,a sram bilo ove što su puni mržnje prema njemu.Živim u inostranstvu porijeklom iz Rep.srpske,uvijek sam volio Srbiju i sve sportiste ne samo Srbije već i bivše Jugoslavije.Volim Noleta i kad gubi i kad pobjeduje,naravno volim da uvijek pobjeduje,ali to je nemoguće.Sjećam se kad je publika zviždala na njega zato što je srbin,a on je to sve podnosio i ponosno uzvikivao "Srbija".Srbija je sada velika zemlja tenisa i ponosna na velikog Noleta.

marko

pre 10 godina

Ovi koji pisu o nekom foliranju, veze nemaju sa tenisom. Prvo i osnovno, Novak je Obavezan da ucestvuje na svim mastersima i GS-ovima. Kada se sumnja u neku povredu, njega kao i sve ostale bitne tenisere proverava posebna komisija a ne izabrani lekar iz doma zdravlja koji ce Novaku za jednu cokoladu da daje opravdanje. Na stranu sto covek koji je u formi se ne bi zezao da izgubi tolike pare i poene. Novak je jedinu gresku napravio sto je uopste zapocinjao mec sa Federerom, i tako jos jednom pokusava da se dodvori kao nekoj javnosti, umesto da lepo kaze sebi ja sam glavni i sve oko mene je samo moja briga. Marketing je marketing, ali sopstveno zdravlje, sopstveni imidz, i sopstveni mir u glavi su mnogo bitniji. Nema kome on sta vise da dokazuje.

Werewolf

pre 10 godina

U principu mu je bolje da se cuva,jer nakon gubitka bodova u Monte Karlu jako tesko moze da dodje na prvo mesto pre Rolan Garosa.A sve i da dodje na 1.mesto,opet bi Rafa verovatno bio postavljen za prvog nosioca jer lista nosilaca za Rolan Garos izlazi tokom vikenda u kojem se igra finale Rima.
Opet,Rafa u 1. kolu Barselone igra sa Davidenkom,koji mu nikako ne lezi,tako da mislim da ce ili Davidenko(ako pobedi Rafu)da Noletu otvori put do 1.mesta,ili ce Rafa opet da "poleti"jer mu pobeda nad Davidenkom donosi egal u skoru,odnosno bice 6-6.

fenomen

pre 10 godina

Moram da odgovorim onima koji prozivaju grobare. Okoreli sam grobar vise od 40 godina, Zvezdu ne volim, a Nole mi je bez konkurencije najdrazi sportista. Imam u firmi zvezdasa koji Novaka mrzi neopisivo. Ima stvari koje zameram Noletu ( psovke, krici pa cak i proracunstvo na nekim mecevima ) ali i pored tih mana jednostavno ga obozavam. Zivim dugo u inostransvu i nije mi lose, volim Srbiju i cesto dolazim i nikad u zivotu ne bih navijao za nekog ko nije iz Srbije. Poz...

Blanusha

pre 10 godina

'Ajde neka mi samo jedan od vas objasni zasto bi folirao? Jel igra fantastican tenis? Igra! Jel kao onda kada je napravio niz? Nije, ali je i vise nego dovoljan da osvaja, u najgorem slucaju, 2 od 3 turnira. Jel je Nadal ispao? Jeste. Jel bi neko od vas imao zelju, bar u malom mozgu, da protiv Federera izjednaci medjusobni skor? Pa, ja bih ujedao, ali kad je povreda, onda dzaba sve. Stvarno vas ne razumem. Evo, objasnite mi zasto bi Nole folirao, i ok, ja cu da blenem kao ovan. Citam vase komentare, mislim se dobrih 10 minuta, i ne mogu da nadjem argument, ni jedan jedini. Jedini bi mogao da bude taj da ste obicni pljuvaci koji nisu ostvarili nikakve ciljeve u svom zivotu, pa ste ljubomorni i na kasirku u Maxiju. Pa, dokle, bre, vise?
Necu vas razumeti ni kada navijate za Federera, Nadala i druge, ali to je stvar izbora, kao i moja da vas ne razumem. Ono sto mi nije jasno je to sto ga konstantno pljujete. Ja Nadala i Federera ne pljujem nikada iako sam srecan kad ih Nole pobedi, kao da ih je moj rodjeni brat pobedio. To su vrjunski igraci, nekada bolji, nekada losiji od Noleta, i ja mogu samo svima da se divim, a za nekog od njih da navijam. Pa, za koga cu ako ne za naseg, pa bio on Nole, Zvezdas, Partizanovac, Kolasinac, Siladji itd. Nas je, ljudi!
Ako volite tenis, zahvaljujuci njemu ste videli pehar Vimbldona na 20-30m u BG-u. Vas pominje uvek u lepom kontekstu, vama se vraca i vasu zemlju krasi. Kucajte "Srbija"na guglu. Sram vas bilo.

tenis se voli

pre 10 godina

Ako magnetna pokaze da nije ozbiljna povreda, vratice se za par(7) dana treninzima, mozda uspe da sacuva formu, pa i da je podigne do RG-a. Neka i preskoci neki turnir (masters) pa nije tenis samo pare i bodovi... A ako je ozbiljnija povreda...jbg

Melenci

pre 10 godina

Nole moze da pauzira koliko hoce,moze da propusti i RG,moze sutra da prestane da igra tenis i ostane u prvih deset najboljih u istoriji ikad.U prvih deset na svetu i to je uspeh koji milioni sportista nikada nece doziveti.Zato sa 26g. on moze da kaze da je uspeo u zivotu.Foliranti smo mi koji smo jako hrabri kao anonimusi krijuci se iza nekog imena.Da postoji samo malo razuma nikada ne bi povezali rec foliranje sa vrhunskim sportistom.Pogotovo kada je rec o tenisu,jer sam si na terenu nema pomoci saigraca.Neka se Nole oporavi to je najbitniji,a mi koji cenimo njegova i slicna dostignuca radujemo se povratku i novim izazovima, pobedama koje ce nam doneti veliku radost i ponos.

353

pre 10 godina

7 dana? Pa koji se to turnir igra u narednih 7 dana? Foliranje.
(T, 20. april 2014 23:18)

Ni jedan ali se igra za 14. Znaci pola vremena do sledeceg turnira, nema treniranja. Da li ti je sada jasno ili pored pisanja i da nacrtam?? I jos nesto, ajde objasni zato se folirao, plasi se Rodzera koga je pobedio 2 mastersa pre ovog?? Ne razumem, ocekujem da objasnis, zasto se Novak folirao? Mozda da posle cele Rodzerove karijere pomogne Rodzeru da osvoji Monte Karlo, turnir koji nikada nije osvojio?? Ni sada ga nije osvojio a nece ni da ga osvaji do kraja svoje karijere.

Nikola

pre 10 godina

zar stvarno neko ne veruje da je novak bio spreman da ne bi pokusao da se vrati u mec?? pa sta je bilo u indian welsu, sta je bilo u parizu, to su mecevi u zadnja 3 meseca?? alo ljudi, novak nije smeo da postavi reket kad je morao da ispruzi ruku do kraja.. nemojte biti smesni, povreda nije opasna verovatno ali cinjenica je da nije mogao da pruzi ni 80 posto..iskreno, ne bih voleo da novak propusti bilo koji turnir ali zbog ovakvih polupismenih malogradjana koji komentarisu gluposti, malo se naslade da komsiji crkne krava, sta ako novak bude propustio naredna dva turnira, koja ce onda prica biti???

Tropa de Elite

pre 10 godina

Care,što se mene tiče odličan si bio,imaš voljno do RG,izvedi devojku u bioskop i na pićence,sladoled,mek....,šta ona više voli,pa posle da odelješ pajsere u Parizu.

ferdinand82

pre 10 godina

Ne znam kako nije sramota ove ljude koji pljuju Noleta? Zapitajte se da li bi neko od vas, pljuvaca, bio prvak svoje ulice u pljuvanju u dalj??? Lako je ovako, preko tastature.

mikimladen

pre 10 godina

nadamo se da nije nista ozbiljnije,brz oporavak Nole,ovo nisu novosti jer su to izjave od juce,valjda nije nista ozbiljno pa nezeli da kaze odmah?Samo polako Nole!

robin hud

pre 10 godina

Mislim da niko od vrhunskih tenisera ne ucestvuje na svim mastersima,pa bi Novak mogao da preskoci neki pogotovu na sljaci.Najbolje bi verovatno bilo Madrid s obzirom da su spanci prosle godine mislilida je borba bikova za njega i Dimitrova.Jednostavno mislim da je i fizicki nemoguce na svima igrati u top formi,dodje do zamora materijala.

Nemanja

pre 10 godina

kaze da nista nije u njegovim rukama a bas mu je u ruci, desnoj :( nadam se da nece zuriti sa povratkom, zdravlje je i najbitnije i neophodno za sve naredne titule. brz oporavak i pozz iz LeskovAc ;)

pametan ko lisica od dva meseca

pre 10 godina

Nisam zabrinut, igra već u Madridu! Novak je "pukao" kada je protiv Federera propustio dve set lopte, a kako je sav bio mrzovoljan, prepustio je pobedu Rodžeru...Monte Karlo je osvojio, neinteresantno.. tipičan Novakov poraz,ne igra mu se ponekad i to je to, nije on Nadal... kakva bre povreda!

Srdjan

pre 10 godina

Lol pre dva dana vest da mozda nece igrati na RG, a sad nece igrati samo sedam dana, tj. kad je turnir u Barseloni koji on i ne igra. Toliko o povredi.

Ženi se, Nole !

pre 10 godina

Najbolje je da se oženi, pošto je već veren. Nikada on i Jelena neće imati više slobidnog vremena, naravno dok igra tenis.
A brak će ga brže oporaviti od povrede :).

777

pre 10 godina

Dobro je ako je 7 dana ali ovde se radi o treningu. Sportisti jako dobro znaju koliko osete kada ne treniraju svakog dana. Posle sledi povratak u formu umesto da je nadogradjuje on mora da se vraca na isti nivo. Verujem da ce da odrzava kondiciju, raznim vezbama ali nema reketa sto je osnovni problem. Sve naj..

beli

pre 10 godina

namerno ili ne preskocice madrid u koji ne bi trebalo da ide ni da je potpuno fit s'obzirom kakav odnos ima sa spanskom publikom nisu zasluzili da ga gledaju

Jovan

pre 10 godina

Ako su ligamenti u pitanju moze to da potraje dosta dugo, dovoljno da ga zestoko izbaci iz forme koju je trazio toliko dugo. Zelim mu da se sto pre potpuno oporavi i vrati treninzima.

Filip No1E FAN

pre 10 godina

Ajde bato odmori napuni baterije i ponovi partije iz americke turneje a mi cemo uvek biti uz tebe i u dobro i u zlu samo da ti budes zdrav znam da ces biti opet No1e Idemoooo....:-!

komandant Gvozdenog Puka

pre 10 godina

Odmori Novak.Sakupi snagu i volju.Negde daleko je vecni nas izvor.Tamo daleko na ostrvu jednom,na Krfu i Vidu...Tamo dodji i prosetaj stazama nasih starih.Da ih postujes, da ih pominjes, da te ohrabre i da ih vecno zavolis.
Negde tamo daleko,daleko od mora...

Filip No1E FAN

pre 10 godina

Ajde bato odmori napuni baterije i ponovi partije iz americke turneje a mi cemo uvek biti uz tebe i u dobro i u zlu samo da ti budes zdrav znam da ces biti opet No1e Idemoooo....:-!

beli

pre 10 godina

namerno ili ne preskocice madrid u koji ne bi trebalo da ide ni da je potpuno fit s'obzirom kakav odnos ima sa spanskom publikom nisu zasluzili da ga gledaju

Jovan

pre 10 godina

Ako su ligamenti u pitanju moze to da potraje dosta dugo, dovoljno da ga zestoko izbaci iz forme koju je trazio toliko dugo. Zelim mu da se sto pre potpuno oporavi i vrati treninzima.

Blanusha

pre 10 godina

'Ajde neka mi samo jedan od vas objasni zasto bi folirao? Jel igra fantastican tenis? Igra! Jel kao onda kada je napravio niz? Nije, ali je i vise nego dovoljan da osvaja, u najgorem slucaju, 2 od 3 turnira. Jel je Nadal ispao? Jeste. Jel bi neko od vas imao zelju, bar u malom mozgu, da protiv Federera izjednaci medjusobni skor? Pa, ja bih ujedao, ali kad je povreda, onda dzaba sve. Stvarno vas ne razumem. Evo, objasnite mi zasto bi Nole folirao, i ok, ja cu da blenem kao ovan. Citam vase komentare, mislim se dobrih 10 minuta, i ne mogu da nadjem argument, ni jedan jedini. Jedini bi mogao da bude taj da ste obicni pljuvaci koji nisu ostvarili nikakve ciljeve u svom zivotu, pa ste ljubomorni i na kasirku u Maxiju. Pa, dokle, bre, vise?
Necu vas razumeti ni kada navijate za Federera, Nadala i druge, ali to je stvar izbora, kao i moja da vas ne razumem. Ono sto mi nije jasno je to sto ga konstantno pljujete. Ja Nadala i Federera ne pljujem nikada iako sam srecan kad ih Nole pobedi, kao da ih je moj rodjeni brat pobedio. To su vrjunski igraci, nekada bolji, nekada losiji od Noleta, i ja mogu samo svima da se divim, a za nekog od njih da navijam. Pa, za koga cu ako ne za naseg, pa bio on Nole, Zvezdas, Partizanovac, Kolasinac, Siladji itd. Nas je, ljudi!
Ako volite tenis, zahvaljujuci njemu ste videli pehar Vimbldona na 20-30m u BG-u. Vas pominje uvek u lepom kontekstu, vama se vraca i vasu zemlju krasi. Kucajte "Srbija"na guglu. Sram vas bilo.

robin hud

pre 10 godina

Mislim da niko od vrhunskih tenisera ne ucestvuje na svim mastersima,pa bi Novak mogao da preskoci neki pogotovu na sljaci.Najbolje bi verovatno bilo Madrid s obzirom da su spanci prosle godine mislilida je borba bikova za njega i Dimitrova.Jednostavno mislim da je i fizicki nemoguce na svima igrati u top formi,dodje do zamora materijala.

777

pre 10 godina

Dobro je ako je 7 dana ali ovde se radi o treningu. Sportisti jako dobro znaju koliko osete kada ne treniraju svakog dana. Posle sledi povratak u formu umesto da je nadogradjuje on mora da se vraca na isti nivo. Verujem da ce da odrzava kondiciju, raznim vezbama ali nema reketa sto je osnovni problem. Sve naj..

Nemanja

pre 10 godina

kaze da nista nije u njegovim rukama a bas mu je u ruci, desnoj :( nadam se da nece zuriti sa povratkom, zdravlje je i najbitnije i neophodno za sve naredne titule. brz oporavak i pozz iz LeskovAc ;)

fenomen

pre 10 godina

Moram da odgovorim onima koji prozivaju grobare. Okoreli sam grobar vise od 40 godina, Zvezdu ne volim, a Nole mi je bez konkurencije najdrazi sportista. Imam u firmi zvezdasa koji Novaka mrzi neopisivo. Ima stvari koje zameram Noletu ( psovke, krici pa cak i proracunstvo na nekim mecevima ) ali i pored tih mana jednostavno ga obozavam. Zivim dugo u inostransvu i nije mi lose, volim Srbiju i cesto dolazim i nikad u zivotu ne bih navijao za nekog ko nije iz Srbije. Poz...

ferdinand82

pre 10 godina

Ne znam kako nije sramota ove ljude koji pljuju Noleta? Zapitajte se da li bi neko od vas, pljuvaca, bio prvak svoje ulice u pljuvanju u dalj??? Lako je ovako, preko tastature.

Melenci

pre 10 godina

Nole moze da pauzira koliko hoce,moze da propusti i RG,moze sutra da prestane da igra tenis i ostane u prvih deset najboljih u istoriji ikad.U prvih deset na svetu i to je uspeh koji milioni sportista nikada nece doziveti.Zato sa 26g. on moze da kaze da je uspeo u zivotu.Foliranti smo mi koji smo jako hrabri kao anonimusi krijuci se iza nekog imena.Da postoji samo malo razuma nikada ne bi povezali rec foliranje sa vrhunskim sportistom.Pogotovo kada je rec o tenisu,jer sam si na terenu nema pomoci saigraca.Neka se Nole oporavi to je najbitniji,a mi koji cenimo njegova i slicna dostignuca radujemo se povratku i novim izazovima, pobedama koje ce nam doneti veliku radost i ponos.

pametan ko lisica od dva meseca

pre 10 godina

Nisam zabrinut, igra već u Madridu! Novak je "pukao" kada je protiv Federera propustio dve set lopte, a kako je sav bio mrzovoljan, prepustio je pobedu Rodžeru...Monte Karlo je osvojio, neinteresantno.. tipičan Novakov poraz,ne igra mu se ponekad i to je to, nije on Nadal... kakva bre povreda!

komandant Gvozdenog Puka

pre 10 godina

Odmori Novak.Sakupi snagu i volju.Negde daleko je vecni nas izvor.Tamo daleko na ostrvu jednom,na Krfu i Vidu...Tamo dodji i prosetaj stazama nasih starih.Da ih postujes, da ih pominjes, da te ohrabre i da ih vecno zavolis.
Negde tamo daleko,daleko od mora...

mikimladen

pre 10 godina

nadamo se da nije nista ozbiljnije,brz oporavak Nole,ovo nisu novosti jer su to izjave od juce,valjda nije nista ozbiljno pa nezeli da kaze odmah?Samo polako Nole!

Srdjan

pre 10 godina

Lol pre dva dana vest da mozda nece igrati na RG, a sad nece igrati samo sedam dana, tj. kad je turnir u Barseloni koji on i ne igra. Toliko o povredi.

353

pre 10 godina

7 dana? Pa koji se to turnir igra u narednih 7 dana? Foliranje.
(T, 20. april 2014 23:18)

Ni jedan ali se igra za 14. Znaci pola vremena do sledeceg turnira, nema treniranja. Da li ti je sada jasno ili pored pisanja i da nacrtam?? I jos nesto, ajde objasni zato se folirao, plasi se Rodzera koga je pobedio 2 mastersa pre ovog?? Ne razumem, ocekujem da objasnis, zasto se Novak folirao? Mozda da posle cele Rodzerove karijere pomogne Rodzeru da osvoji Monte Karlo, turnir koji nikada nije osvojio?? Ni sada ga nije osvojio a nece ni da ga osvaji do kraja svoje karijere.

Nikola

pre 10 godina

zar stvarno neko ne veruje da je novak bio spreman da ne bi pokusao da se vrati u mec?? pa sta je bilo u indian welsu, sta je bilo u parizu, to su mecevi u zadnja 3 meseca?? alo ljudi, novak nije smeo da postavi reket kad je morao da ispruzi ruku do kraja.. nemojte biti smesni, povreda nije opasna verovatno ali cinjenica je da nije mogao da pruzi ni 80 posto..iskreno, ne bih voleo da novak propusti bilo koji turnir ali zbog ovakvih polupismenih malogradjana koji komentarisu gluposti, malo se naslade da komsiji crkne krava, sta ako novak bude propustio naredna dva turnira, koja ce onda prica biti???

Ženi se, Nole !

pre 10 godina

Najbolje je da se oženi, pošto je već veren. Nikada on i Jelena neće imati više slobidnog vremena, naravno dok igra tenis.
A brak će ga brže oporaviti od povrede :).

Tropa de Elite

pre 10 godina

Care,što se mene tiče odličan si bio,imaš voljno do RG,izvedi devojku u bioskop i na pićence,sladoled,mek....,šta ona više voli,pa posle da odelješ pajsere u Parizu.

tenis se voli

pre 10 godina

Ako magnetna pokaze da nije ozbiljna povreda, vratice se za par(7) dana treninzima, mozda uspe da sacuva formu, pa i da je podigne do RG-a. Neka i preskoci neki turnir (masters) pa nije tenis samo pare i bodovi... A ako je ozbiljnija povreda...jbg

marko

pre 10 godina

Ovi koji pisu o nekom foliranju, veze nemaju sa tenisom. Prvo i osnovno, Novak je Obavezan da ucestvuje na svim mastersima i GS-ovima. Kada se sumnja u neku povredu, njega kao i sve ostale bitne tenisere proverava posebna komisija a ne izabrani lekar iz doma zdravlja koji ce Novaku za jednu cokoladu da daje opravdanje. Na stranu sto covek koji je u formi se ne bi zezao da izgubi tolike pare i poene. Novak je jedinu gresku napravio sto je uopste zapocinjao mec sa Federerom, i tako jos jednom pokusava da se dodvori kao nekoj javnosti, umesto da lepo kaze sebi ja sam glavni i sve oko mene je samo moja briga. Marketing je marketing, ali sopstveno zdravlje, sopstveni imidz, i sopstveni mir u glavi su mnogo bitniji. Nema kome on sta vise da dokazuje.

Nedeljko Tomic

pre 10 godina

Svom dragom Noletu želim brz oporavak,a sram bilo ove što su puni mržnje prema njemu.Živim u inostranstvu porijeklom iz Rep.srpske,uvijek sam volio Srbiju i sve sportiste ne samo Srbije već i bivše Jugoslavije.Volim Noleta i kad gubi i kad pobjeduje,naravno volim da uvijek pobjeduje,ali to je nemoguće.Sjećam se kad je publika zviždala na njega zato što je srbin,a on je to sve podnosio i ponosno uzvikivao "Srbija".Srbija je sada velika zemlja tenisa i ponosna na velikog Noleta.

Aleks

pre 10 godina

@marko To da su obavezni vazi samo na papiru. U praksi svi preskacu turnire koje zele da preskoce. Primer su Federer i Marej koji to rade najcesce. Kad god je sezona sljake Marej gotovo i da ne igra. Federer u poslednjih nekoliko sezona preskace po 2,3 mastersa. Ono zbog cega neki ljudi prozivaju Novaka je zato sto misle da se folira. Ne razumem zasto vas to toliko pogadja kad nema tenisera kojeg niste 'opljuvali'.. Setite se likovanja zbog Nadalove povrede u finalu AO. Samo istinski ljubitelj sporta moze da shvati tezinu momenta za jednog sportistu da se povredi u finalu tako velikog turnira. I svakom istinskom ljubitelju sporta je zao bez obzira za koga navija.

Blanusha

pre 10 godina

@ŽAE
Los covek? Jel ga ti licno poznajes, brate moj? Sta je to uradio, pa je los covek? Glupo je i za Federera reci da je los covek samo na osnovu toga sto ima facu robota i sto je tako hladnokrvan, ali to ne znaci da je los covek! Navedi mi dva primera za Noleta. Evo, bicu srecniji ako me lozis ovde i ispadam javna budala, nego ako to zaista mislis i time pokazujes da stvarno blage veze sa zivotom nemas, bez uvrede. Covek je deo tolikih humanitarnih akcija, kulturan, veliki sportista, postuje slabije, ali i mozda jace od sebe, kad izgubi, zagrli protivnika, ili bar to pokusa jer mu cesto i izmicu, voli da se nasali, nekom je to drago i smesno, a neko puca od ljubomore ili cega vec, ne znam. To sto kazes, veze sa vezom nema. Evo ti savet, idi u cosak i veni...
@Bojan
Brate, tvoja analiza je zaista konkretna i ima osnova. Vecinom se slazem, samo sto zaista verujem da je u pitanju povreda, i nista drugo, ali bas nista. Cak je i B92 pisao o mogucim problemima zbog povrede ruke, jos i pre meca. Ne zelim da budem neki pesimista i da kazem kako je to sve osmisljeno, samo se nadam da je zaista tako, i sta cemo sad. Nole do sledece titule, i ajd u zdravlje...

šetač

pre 10 godina

Imam utisak da je Novak ušao nedovoljno spreman u nastavak sezone posle AO, odatle i povreda. Sada mu je potreban odmor, terapija, odmor od prijateljskog "Madrida", neka ga preskoči. Čemu nevriranje, tamo ga ionake ne žele a i ne zaslužuju, a onda lagano Rim i oštrenje koplja za RG.

juca

pre 10 godina

Ne odgovara vam ni Novak, Fererer, Nadal. Ko ce ostati da igra. Novak prosle god zaradio po Forbsu 21 mil dolara, Nadal 20, Federer 76 rekla bih da ih bas briga sta pisete o njima, reket u ruke pozavaoci likova i dela.

Werewolf

pre 10 godina

U principu mu je bolje da se cuva,jer nakon gubitka bodova u Monte Karlu jako tesko moze da dodje na prvo mesto pre Rolan Garosa.A sve i da dodje na 1.mesto,opet bi Rafa verovatno bio postavljen za prvog nosioca jer lista nosilaca za Rolan Garos izlazi tokom vikenda u kojem se igra finale Rima.
Opet,Rafa u 1. kolu Barselone igra sa Davidenkom,koji mu nikako ne lezi,tako da mislim da ce ili Davidenko(ako pobedi Rafu)da Noletu otvori put do 1.mesta,ili ce Rafa opet da "poleti"jer mu pobeda nad Davidenkom donosi egal u skoru,odnosno bice 6-6.

Milanm

pre 10 godina

@bojan
Razumem ja vasu potrebu da se bezrezervno divite Federeru, ali i da na kontinuniran filigranski nacin isticete Novakovu inferiornost prema vasem idolu.Da se osvrnem na jedno, neoderdjeno ste rekli da bi Roger krenuo na mrezi da zagrli nekoga , pretpostavljam Novaka, prosto je bas smesno reci, znajuci Federerove komentare od pocetka Novakove profesionalne karijere.Nema porebe za licemerjem.Drugo, implicirate da je Novak pokusao taktcki - igrom na povredu da da dobije vaseg idola a ovaj mu se suprotsatvio briliantnom igrom kao i puno puta do sada, onda je predao mec u mecu.Ne znam da li ste uocili a vidim da dosta pratite igru, a i spominjete dve veoma brze i lake pobede Novaka u prva dva kola, da je Novak igrao tenis na prvi udarac ,sto inace nije njegov stil koji sigurno doboro poznajete. Da li vam se to ucinilo da ima veze sa povredom,pretpostavljam da ste i bili informisani da je bilo naznaka iste i pred pocetak turnira?
Inace ,steta za Fedrera da nije iskoristio ovakvu sansu da uzme ovaj masters kao malobrojnu dopunu u svojoj sjajnoj kolekciji.

juca

pre 10 godina

@ hmmm pogledaj na netu best paid arhletes Forbes. Tu se naravno racunaju pare na koje je porez placen, Nadal je prosle godine zaradio manje od Novaka. Postoje tacno iznosi koliko su od kojih sponzora dobili.

Bojan

pre 10 godina

(Aleks, 21. april 2014 14:14)
Obavezni turniri su 4 slema i 8 mastersa (svi osim monte karla), zatim u bodovanje ide (u ovo nisam 100% siguran ali otprilike je tacno) jos 5 turnira od cega dva valjda nakon US Opena (moraju nekako da motivisu ljude da igraju i jesenji deo sezone.
Sto se tice preskakanja turnira, varas se za Federera. Od 2009. (od kada vaze ova pravila) Federer je preskocio svega 3 obavezna turnira. Od prosle godine za njega vise ne vaze obavezni turniri na osnovu broja odigranih meceva i godina u kojima se nalazi. Takodje ni za Marija nisi u pravu, od 2006. preskocio je tek sada drugi monte karlo i pre 2 godine madrid, sto se sljake tice i od 74 moguca mastersa je igrao 69 od pocetka karijere. Preskocio je isto turnira koliko i Nole. Jedini koji od velike cetvorke preskace turnire takticki je Nadal

tetak

pre 10 godina

Ovo je već zabrinjavajuće . Znači punih godinu i po bez GS naslova a ima 26 godina.
Rekao sam ja kad je ispao iz AO da će novi GS za Novaka doći eventualno 2016. i to na US Openu a do tada će matori Fedex uzeti 3 W , 2 USO , 2 AO i 1 RG ostatak će uzeti Nadal , Wawrinka i Murray.

Bojan

pre 10 godina

(Blanusha, 21. april 2014 08:36)
pa teza je da folira povredu da bi opravdao poraz.
Sto bih rekao da nije tacno, naravno. Nije sramota izgubiti od Federera, pobedjivali su jedan drugog i kad je protivnik bio u neverovatnoj formi, jednostavno obojica su fenomenalni teniseri.
Sad, da li noletov stab preuvelicava ozbiljnost povrede, kao sto recimo mislim da Nadalov radi, ne znam, ali videlo se da nesto nije u redu. U prva dva kola je Nole prilicno brzo zavrsavao posao pa nije ni moglo da se primeti ukoliko nesto nije u redu. Naredno kolo, teska borba i u nekim trenucima se poprilicno primecivalo da nije sve u redu. Ipak, rekao bih da to nikako nije bio razlog za to da se mec igra u 3 seta, vec nesto slabiji Novakov pocetak i odlicna protivnikova igra do polovine drugog seta.
A onda polufinale. Verujem da je Nole imao neke nelagodnosti od pocetka, ali kada je izgubio prvi set onda ga je bol u potpunosti obuzeo jer mu je mentalno bilo jasno da ce da izgubi i onda se manje vise predao i pusti Rodju da zavrsi posao.
Glupo je govoriti da je povreda razlog poraza. Nole nije igrao u prvom setu nista losije nego tokom celog turnira do tada ali se Federer izborio za pobedu u tom setu. Da nije bilo nikakvih problema, ko zna kako bi se zavrsilo, kao uostalom i za finale Australije. Nadal je imao ociglednih problema, ali i pre nego sto su se problemi manifestovali Stan ga je pobedjivao.

srbEUin

pre 10 godina

Da li ova povreda ima neke veze sa novim reketom? Nole ga koristi već godinu dana, taman koliko je vremena potrebno da akumulirano povećano opterećenje na zglobu proizvede posledicu. Da ne ispadne obično zamorče za novi proizvod, koga ni Rođa ni Rafa nisu prihvatili.

pametan ko lisica od dva meseca

pre 10 godina

Nisam zabrinut, igra već u Madridu! Novak je "pukao" kada je protiv Federera propustio dve set lopte, a kako je sav bio mrzovoljan, prepustio je pobedu Rodžeru...Monte Karlo je osvojio, neinteresantno.. tipičan Novakov poraz,ne igra mu se ponekad i to je to, nije on Nadal... kakva bre povreda!

Srdjan

pre 10 godina

Lol pre dva dana vest da mozda nece igrati na RG, a sad nece igrati samo sedam dana, tj. kad je turnir u Barseloni koji on i ne igra. Toliko o povredi.

komandant Gvozdenog Puka

pre 10 godina

Odmori Novak.Sakupi snagu i volju.Negde daleko je vecni nas izvor.Tamo daleko na ostrvu jednom,na Krfu i Vidu...Tamo dodji i prosetaj stazama nasih starih.Da ih postujes, da ih pominjes, da te ohrabre i da ih vecno zavolis.
Negde tamo daleko,daleko od mora...

Ženi se, Nole !

pre 10 godina

Najbolje je da se oženi, pošto je već veren. Nikada on i Jelena neće imati više slobidnog vremena, naravno dok igra tenis.
A brak će ga brže oporaviti od povrede :).

beli

pre 10 godina

namerno ili ne preskocice madrid u koji ne bi trebalo da ide ni da je potpuno fit s'obzirom kakav odnos ima sa spanskom publikom nisu zasluzili da ga gledaju

Filip No1E FAN

pre 10 godina

Ajde bato odmori napuni baterije i ponovi partije iz americke turneje a mi cemo uvek biti uz tebe i u dobro i u zlu samo da ti budes zdrav znam da ces biti opet No1e Idemoooo....:-!

Jovan

pre 10 godina

Ako su ligamenti u pitanju moze to da potraje dosta dugo, dovoljno da ga zestoko izbaci iz forme koju je trazio toliko dugo. Zelim mu da se sto pre potpuno oporavi i vrati treninzima.

ferdinand82

pre 10 godina

Ne znam kako nije sramota ove ljude koji pljuju Noleta? Zapitajte se da li bi neko od vas, pljuvaca, bio prvak svoje ulice u pljuvanju u dalj??? Lako je ovako, preko tastature.

tetak

pre 10 godina

Ovo je već zabrinjavajuće . Znači punih godinu i po bez GS naslova a ima 26 godina.
Rekao sam ja kad je ispao iz AO da će novi GS za Novaka doći eventualno 2016. i to na US Openu a do tada će matori Fedex uzeti 3 W , 2 USO , 2 AO i 1 RG ostatak će uzeti Nadal , Wawrinka i Murray.

robin hud

pre 10 godina

Mislim da niko od vrhunskih tenisera ne ucestvuje na svim mastersima,pa bi Novak mogao da preskoci neki pogotovu na sljaci.Najbolje bi verovatno bilo Madrid s obzirom da su spanci prosle godine mislilida je borba bikova za njega i Dimitrova.Jednostavno mislim da je i fizicki nemoguce na svima igrati u top formi,dodje do zamora materijala.

777

pre 10 godina

Dobro je ako je 7 dana ali ovde se radi o treningu. Sportisti jako dobro znaju koliko osete kada ne treniraju svakog dana. Posle sledi povratak u formu umesto da je nadogradjuje on mora da se vraca na isti nivo. Verujem da ce da odrzava kondiciju, raznim vezbama ali nema reketa sto je osnovni problem. Sve naj..

mikimladen

pre 10 godina

nadamo se da nije nista ozbiljnije,brz oporavak Nole,ovo nisu novosti jer su to izjave od juce,valjda nije nista ozbiljno pa nezeli da kaze odmah?Samo polako Nole!

Nemanja

pre 10 godina

kaze da nista nije u njegovim rukama a bas mu je u ruci, desnoj :( nadam se da nece zuriti sa povratkom, zdravlje je i najbitnije i neophodno za sve naredne titule. brz oporavak i pozz iz LeskovAc ;)

353

pre 10 godina

7 dana? Pa koji se to turnir igra u narednih 7 dana? Foliranje.
(T, 20. april 2014 23:18)

Ni jedan ali se igra za 14. Znaci pola vremena do sledeceg turnira, nema treniranja. Da li ti je sada jasno ili pored pisanja i da nacrtam?? I jos nesto, ajde objasni zato se folirao, plasi se Rodzera koga je pobedio 2 mastersa pre ovog?? Ne razumem, ocekujem da objasnis, zasto se Novak folirao? Mozda da posle cele Rodzerove karijere pomogne Rodzeru da osvoji Monte Karlo, turnir koji nikada nije osvojio?? Ni sada ga nije osvojio a nece ni da ga osvaji do kraja svoje karijere.

Nikola

pre 10 godina

zar stvarno neko ne veruje da je novak bio spreman da ne bi pokusao da se vrati u mec?? pa sta je bilo u indian welsu, sta je bilo u parizu, to su mecevi u zadnja 3 meseca?? alo ljudi, novak nije smeo da postavi reket kad je morao da ispruzi ruku do kraja.. nemojte biti smesni, povreda nije opasna verovatno ali cinjenica je da nije mogao da pruzi ni 80 posto..iskreno, ne bih voleo da novak propusti bilo koji turnir ali zbog ovakvih polupismenih malogradjana koji komentarisu gluposti, malo se naslade da komsiji crkne krava, sta ako novak bude propustio naredna dva turnira, koja ce onda prica biti???

Melenci

pre 10 godina

Nole moze da pauzira koliko hoce,moze da propusti i RG,moze sutra da prestane da igra tenis i ostane u prvih deset najboljih u istoriji ikad.U prvih deset na svetu i to je uspeh koji milioni sportista nikada nece doziveti.Zato sa 26g. on moze da kaze da je uspeo u zivotu.Foliranti smo mi koji smo jako hrabri kao anonimusi krijuci se iza nekog imena.Da postoji samo malo razuma nikada ne bi povezali rec foliranje sa vrhunskim sportistom.Pogotovo kada je rec o tenisu,jer sam si na terenu nema pomoci saigraca.Neka se Nole oporavi to je najbitniji,a mi koji cenimo njegova i slicna dostignuca radujemo se povratku i novim izazovima, pobedama koje ce nam doneti veliku radost i ponos.

Blanusha

pre 10 godina

'Ajde neka mi samo jedan od vas objasni zasto bi folirao? Jel igra fantastican tenis? Igra! Jel kao onda kada je napravio niz? Nije, ali je i vise nego dovoljan da osvaja, u najgorem slucaju, 2 od 3 turnira. Jel je Nadal ispao? Jeste. Jel bi neko od vas imao zelju, bar u malom mozgu, da protiv Federera izjednaci medjusobni skor? Pa, ja bih ujedao, ali kad je povreda, onda dzaba sve. Stvarno vas ne razumem. Evo, objasnite mi zasto bi Nole folirao, i ok, ja cu da blenem kao ovan. Citam vase komentare, mislim se dobrih 10 minuta, i ne mogu da nadjem argument, ni jedan jedini. Jedini bi mogao da bude taj da ste obicni pljuvaci koji nisu ostvarili nikakve ciljeve u svom zivotu, pa ste ljubomorni i na kasirku u Maxiju. Pa, dokle, bre, vise?
Necu vas razumeti ni kada navijate za Federera, Nadala i druge, ali to je stvar izbora, kao i moja da vas ne razumem. Ono sto mi nije jasno je to sto ga konstantno pljujete. Ja Nadala i Federera ne pljujem nikada iako sam srecan kad ih Nole pobedi, kao da ih je moj rodjeni brat pobedio. To su vrjunski igraci, nekada bolji, nekada losiji od Noleta, i ja mogu samo svima da se divim, a za nekog od njih da navijam. Pa, za koga cu ako ne za naseg, pa bio on Nole, Zvezdas, Partizanovac, Kolasinac, Siladji itd. Nas je, ljudi!
Ako volite tenis, zahvaljujuci njemu ste videli pehar Vimbldona na 20-30m u BG-u. Vas pominje uvek u lepom kontekstu, vama se vraca i vasu zemlju krasi. Kucajte "Srbija"na guglu. Sram vas bilo.

Tropa de Elite

pre 10 godina

Care,što se mene tiče odličan si bio,imaš voljno do RG,izvedi devojku u bioskop i na pićence,sladoled,mek....,šta ona više voli,pa posle da odelješ pajsere u Parizu.

fenomen

pre 10 godina

Moram da odgovorim onima koji prozivaju grobare. Okoreli sam grobar vise od 40 godina, Zvezdu ne volim, a Nole mi je bez konkurencije najdrazi sportista. Imam u firmi zvezdasa koji Novaka mrzi neopisivo. Ima stvari koje zameram Noletu ( psovke, krici pa cak i proracunstvo na nekim mecevima ) ali i pored tih mana jednostavno ga obozavam. Zivim dugo u inostransvu i nije mi lose, volim Srbiju i cesto dolazim i nikad u zivotu ne bih navijao za nekog ko nije iz Srbije. Poz...

tenis se voli

pre 10 godina

Ako magnetna pokaze da nije ozbiljna povreda, vratice se za par(7) dana treninzima, mozda uspe da sacuva formu, pa i da je podigne do RG-a. Neka i preskoci neki turnir (masters) pa nije tenis samo pare i bodovi... A ako je ozbiljnija povreda...jbg

Nedeljko Tomic

pre 10 godina

Svom dragom Noletu želim brz oporavak,a sram bilo ove što su puni mržnje prema njemu.Živim u inostranstvu porijeklom iz Rep.srpske,uvijek sam volio Srbiju i sve sportiste ne samo Srbije već i bivše Jugoslavije.Volim Noleta i kad gubi i kad pobjeduje,naravno volim da uvijek pobjeduje,ali to je nemoguće.Sjećam se kad je publika zviždala na njega zato što je srbin,a on je to sve podnosio i ponosno uzvikivao "Srbija".Srbija je sada velika zemlja tenisa i ponosna na velikog Noleta.

šetač

pre 10 godina

Imam utisak da je Novak ušao nedovoljno spreman u nastavak sezone posle AO, odatle i povreda. Sada mu je potreban odmor, terapija, odmor od prijateljskog "Madrida", neka ga preskoči. Čemu nevriranje, tamo ga ionake ne žele a i ne zaslužuju, a onda lagano Rim i oštrenje koplja za RG.

Bojan

pre 10 godina

(Blanusha, 21. april 2014 08:36)
pa teza je da folira povredu da bi opravdao poraz.
Sto bih rekao da nije tacno, naravno. Nije sramota izgubiti od Federera, pobedjivali su jedan drugog i kad je protivnik bio u neverovatnoj formi, jednostavno obojica su fenomenalni teniseri.
Sad, da li noletov stab preuvelicava ozbiljnost povrede, kao sto recimo mislim da Nadalov radi, ne znam, ali videlo se da nesto nije u redu. U prva dva kola je Nole prilicno brzo zavrsavao posao pa nije ni moglo da se primeti ukoliko nesto nije u redu. Naredno kolo, teska borba i u nekim trenucima se poprilicno primecivalo da nije sve u redu. Ipak, rekao bih da to nikako nije bio razlog za to da se mec igra u 3 seta, vec nesto slabiji Novakov pocetak i odlicna protivnikova igra do polovine drugog seta.
A onda polufinale. Verujem da je Nole imao neke nelagodnosti od pocetka, ali kada je izgubio prvi set onda ga je bol u potpunosti obuzeo jer mu je mentalno bilo jasno da ce da izgubi i onda se manje vise predao i pusti Rodju da zavrsi posao.
Glupo je govoriti da je povreda razlog poraza. Nole nije igrao u prvom setu nista losije nego tokom celog turnira do tada ali se Federer izborio za pobedu u tom setu. Da nije bilo nikakvih problema, ko zna kako bi se zavrsilo, kao uostalom i za finale Australije. Nadal je imao ociglednih problema, ali i pre nego sto su se problemi manifestovali Stan ga je pobedjivao.

marko

pre 10 godina

Ovi koji pisu o nekom foliranju, veze nemaju sa tenisom. Prvo i osnovno, Novak je Obavezan da ucestvuje na svim mastersima i GS-ovima. Kada se sumnja u neku povredu, njega kao i sve ostale bitne tenisere proverava posebna komisija a ne izabrani lekar iz doma zdravlja koji ce Novaku za jednu cokoladu da daje opravdanje. Na stranu sto covek koji je u formi se ne bi zezao da izgubi tolike pare i poene. Novak je jedinu gresku napravio sto je uopste zapocinjao mec sa Federerom, i tako jos jednom pokusava da se dodvori kao nekoj javnosti, umesto da lepo kaze sebi ja sam glavni i sve oko mene je samo moja briga. Marketing je marketing, ali sopstveno zdravlje, sopstveni imidz, i sopstveni mir u glavi su mnogo bitniji. Nema kome on sta vise da dokazuje.

Werewolf

pre 10 godina

U principu mu je bolje da se cuva,jer nakon gubitka bodova u Monte Karlu jako tesko moze da dodje na prvo mesto pre Rolan Garosa.A sve i da dodje na 1.mesto,opet bi Rafa verovatno bio postavljen za prvog nosioca jer lista nosilaca za Rolan Garos izlazi tokom vikenda u kojem se igra finale Rima.
Opet,Rafa u 1. kolu Barselone igra sa Davidenkom,koji mu nikako ne lezi,tako da mislim da ce ili Davidenko(ako pobedi Rafu)da Noletu otvori put do 1.mesta,ili ce Rafa opet da "poleti"jer mu pobeda nad Davidenkom donosi egal u skoru,odnosno bice 6-6.

juca

pre 10 godina

Ne odgovara vam ni Novak, Fererer, Nadal. Ko ce ostati da igra. Novak prosle god zaradio po Forbsu 21 mil dolara, Nadal 20, Federer 76 rekla bih da ih bas briga sta pisete o njima, reket u ruke pozavaoci likova i dela.

Bojan

pre 10 godina

(Aleks, 21. april 2014 14:14)
Obavezni turniri su 4 slema i 8 mastersa (svi osim monte karla), zatim u bodovanje ide (u ovo nisam 100% siguran ali otprilike je tacno) jos 5 turnira od cega dva valjda nakon US Opena (moraju nekako da motivisu ljude da igraju i jesenji deo sezone.
Sto se tice preskakanja turnira, varas se za Federera. Od 2009. (od kada vaze ova pravila) Federer je preskocio svega 3 obavezna turnira. Od prosle godine za njega vise ne vaze obavezni turniri na osnovu broja odigranih meceva i godina u kojima se nalazi. Takodje ni za Marija nisi u pravu, od 2006. preskocio je tek sada drugi monte karlo i pre 2 godine madrid, sto se sljake tice i od 74 moguca mastersa je igrao 69 od pocetka karijere. Preskocio je isto turnira koliko i Nole. Jedini koji od velike cetvorke preskace turnire takticki je Nadal

Milanm

pre 10 godina

@bojan
Razumem ja vasu potrebu da se bezrezervno divite Federeru, ali i da na kontinuniran filigranski nacin isticete Novakovu inferiornost prema vasem idolu.Da se osvrnem na jedno, neoderdjeno ste rekli da bi Roger krenuo na mrezi da zagrli nekoga , pretpostavljam Novaka, prosto je bas smesno reci, znajuci Federerove komentare od pocetka Novakove profesionalne karijere.Nema porebe za licemerjem.Drugo, implicirate da je Novak pokusao taktcki - igrom na povredu da da dobije vaseg idola a ovaj mu se suprotsatvio briliantnom igrom kao i puno puta do sada, onda je predao mec u mecu.Ne znam da li ste uocili a vidim da dosta pratite igru, a i spominjete dve veoma brze i lake pobede Novaka u prva dva kola, da je Novak igrao tenis na prvi udarac ,sto inace nije njegov stil koji sigurno doboro poznajete. Da li vam se to ucinilo da ima veze sa povredom,pretpostavljam da ste i bili informisani da je bilo naznaka iste i pred pocetak turnira?
Inace ,steta za Fedrera da nije iskoristio ovakvu sansu da uzme ovaj masters kao malobrojnu dopunu u svojoj sjajnoj kolekciji.

Blanusha

pre 10 godina

@ŽAE
Los covek? Jel ga ti licno poznajes, brate moj? Sta je to uradio, pa je los covek? Glupo je i za Federera reci da je los covek samo na osnovu toga sto ima facu robota i sto je tako hladnokrvan, ali to ne znaci da je los covek! Navedi mi dva primera za Noleta. Evo, bicu srecniji ako me lozis ovde i ispadam javna budala, nego ako to zaista mislis i time pokazujes da stvarno blage veze sa zivotom nemas, bez uvrede. Covek je deo tolikih humanitarnih akcija, kulturan, veliki sportista, postuje slabije, ali i mozda jace od sebe, kad izgubi, zagrli protivnika, ili bar to pokusa jer mu cesto i izmicu, voli da se nasali, nekom je to drago i smesno, a neko puca od ljubomore ili cega vec, ne znam. To sto kazes, veze sa vezom nema. Evo ti savet, idi u cosak i veni...
@Bojan
Brate, tvoja analiza je zaista konkretna i ima osnova. Vecinom se slazem, samo sto zaista verujem da je u pitanju povreda, i nista drugo, ali bas nista. Cak je i B92 pisao o mogucim problemima zbog povrede ruke, jos i pre meca. Ne zelim da budem neki pesimista i da kazem kako je to sve osmisljeno, samo se nadam da je zaista tako, i sta cemo sad. Nole do sledece titule, i ajd u zdravlje...

juca

pre 10 godina

@ hmmm pogledaj na netu best paid arhletes Forbes. Tu se naravno racunaju pare na koje je porez placen, Nadal je prosle godine zaradio manje od Novaka. Postoje tacno iznosi koliko su od kojih sponzora dobili.

srbEUin

pre 10 godina

Da li ova povreda ima neke veze sa novim reketom? Nole ga koristi već godinu dana, taman koliko je vremena potrebno da akumulirano povećano opterećenje na zglobu proizvede posledicu. Da ne ispadne obično zamorče za novi proizvod, koga ni Rođa ni Rafa nisu prihvatili.

Aleks

pre 10 godina

@marko To da su obavezni vazi samo na papiru. U praksi svi preskacu turnire koje zele da preskoce. Primer su Federer i Marej koji to rade najcesce. Kad god je sezona sljake Marej gotovo i da ne igra. Federer u poslednjih nekoliko sezona preskace po 2,3 mastersa. Ono zbog cega neki ljudi prozivaju Novaka je zato sto misle da se folira. Ne razumem zasto vas to toliko pogadja kad nema tenisera kojeg niste 'opljuvali'.. Setite se likovanja zbog Nadalove povrede u finalu AO. Samo istinski ljubitelj sporta moze da shvati tezinu momenta za jednog sportistu da se povredi u finalu tako velikog turnira. I svakom istinskom ljubitelju sporta je zao bez obzira za koga navija.