Sreda, 16.04.2014.

09:37

22 godine od Partizanovog čuda

Na današnji dan pre 22 godine košarkaši Partizana su pobedom nad Huventudom sa 71:70 osvojili titulu prvaka Evrope.

Izvor: JT

22 godine od Partizanovog èuda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

o boze

pre 10 godina

"Hahaha i Dudu i Zeljka je zanatu ucio profesor Aca Nikolic, legenda Crvene zvezde."

Prvi klub koji je trenirao bio je Partizan. :|

slobinator

pre 10 godina

(50+, 16. april 2014 10:29)
koji si ti lik,a uz to veze sa sportom nemaš.zvezda-grashopers 1-1 i 4-1,rendžers 3-0 i 1-1,dinamo drezden 3-0 i 2-1,bajern 2-1 i 2-2 marselj 0-0 na penale.9 utakmica 5 pobeda i 4 nerešena,bez poraza .gol razlika 18-7.dva gola po meču.o kakvim ti to bunkerima pričaš?zvezda je tada bila najdominantnija napadačka ekipa u evropi,ali je umela da po potrebi odigra čvrsto i na rezultat.i kakve su to gluposti kao nisu igrale najjače evropske ekipe?nije doduše bilo engleza jer je liverpul koji je tada osvojio za sada poslednju titulu bio kažnjen sa 5 godina neigranja zbog hejsela.španiju je predstavljao real,italiju napoli i evropski prvak milan,nemačku bajern,portugal porto,francusku tada najbogatiji klub evrope olimpik marselj.sistem je bio nemilosrdan,nokaut.greške nisu bile dozvoljene.zar sada treba poništiti celu fudbalsku istoriju i reći da se fudbal igra samo od nastanka ove nakaradne lige šampiona u kojoj igraju i timovi koji nikada nisu bili šampioni svojih zemalja?što se tiče košarkaškog kupa šampiona to je tada bilo nemerljivo slabije takmičenje nego sada u kome su bili dominantni timovi iz bivše sfrj,a jedini konkurenti su im bili italijanski i španski timovi plus makabi i žalgiris

Pedja

pre 10 godina

Veliki Partizan ! Klub u kome su igrali 95% legendi ove igre ! Sve sto vredi u ovom sportu proslo je kroz veliki Partizan ! (J.D.Aleksandar, 16. april 2014 12:24)
To je pokazatelj koliko puno para je drzava trpala u KKP i JSD kada ste mogli da kupujete najskuplje i najtalentovanije tj najbolje igrace. I opet pored svega toga, KK Partizan koji je ostvario ovaj sjajan uspeh ugasen je 2007 godine. Ovo sto se sada takmici u Aba nije clan JSD i nema nista sa starim Partizanom osim imena koje je zadrzalo na volseban nacin.

24,232

pre 10 godina

"... Za trenera je postavljen dotadašnji kapiten Željko Obradović.."
Jel to bese onaj Zelimir neznalica,kako ga zovu covicevci? Duda Ivkovic, Svetislav Pesic, Dusko Vujosevic, Zeljko Obradovic, Sale Djordjevic, Miloje... svaki krsteni trener (isto vazi i za igrace) je izasao iz skole Partizana,a vi nastavite da pljujete!
(mrsimud, 16. april 2014 10:22)

Hahaha i Dudu i Zeljka je zanatu ucio profesor Aca Nikolic, legenda Crvene zvezde.

Inace tadasnji kup sampiona je jacine kao sad Evrokup. Isti format takmicenja.

vlajzi

pre 10 godina

Veliki Partizan ! Klub u kome su igrali 95% legendi ove igre ! Sve sto vredi u ovom sportu proslo je kroz veliki Partizan ! (J.D.Aleksandar, 16. april 2014 12:24)

Jel ovo "vic dana" rubrika ili šta? Pa srednja škola Oak Hill Academy HS je dala više NCAA i NBA legendi nego vi igrača. A tek porediti se sa Evropom je komedija, oni se sprdaju sa vama kao sa kantom a vi mislite da vas poštuju... (spurs, 16. april 2014 16:12)

Balavac, ustani i skini kapu kad pricas o najvecoj evropskoj kosarkaskoj instituciji... nemoj Dule opet da postrojava!

Navijac Srbije

pre 10 godina

Secam se da smo se svi radovali bez obzira na navijacke boje (isto je bilo i za titulu u Bariju). A danas i ako smo stariji vise od dvadeset godina jedva cekamo poraz ovog drugog. Skroz smo pukli, ubi nas zavist i mrznja, a za to nisu krivi navijaci. U svakom slucaju cestitke po dvdest drugi put! (navijc crveno beli, 16. april 2014 10:01) Alal vera! Velika istina, nista ne treba ni dodati ni oduzeti.
(navijac crno belih, 16. april 2014 10:36)
bravo momci :D

spurs

pre 10 godina

Veliki Partizan ! Klub u kome su igrali 95% legendi ove igre ! Sve sto vredi u ovom sportu proslo je kroz veliki Partizan !
(J.D.Aleksandar, 16. april 2014 12:24)

Jel ovo "vic dana" rubrika ili šta?
Pa srednja škola Oak Hill Academy HS je dala više NCAA i NBA legendi nego vi igrača.
A tek porediti se sa Evropom je komedija, oni se sprdaju sa vama kao sa kantom a vi mislite da vas poštuju...

Giggs

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da i dalje zivimo od stare slave... Neizmerno respektujem sve nase uspehe i zvezde i partizana
Ali, mislim da previse se okrecemo unazad...
Znaci za 13 godina ce izaci natpis Pre 20 godina Novak osvojio Wimblendon pa posle par meseci pre 20 godina Novak osvojio US open...

Vladimir

pre 10 godina

Ovo je najveci uspeh srpske kosarke i tako ce ostati dok Partizan ponovo ne osvoji titulu! Naravno da bi bilo smesno da sada pisemo "neko nekad neko nikad" i da spominjemo nasih 7 vaterpolo i jednu kosarkasku titulu! Ono sto je bitno je cinjenica da smo mi i u bliskoj proslosti igrali na jednu loptu do osvajanja evrolige, ovo ostavimo proslosti, bilo, proslo, ponovice se.....

marconi

pre 10 godina

"Kroz vatru i vodu, dignute glave, stazama pobeda, casti i slave, napred Partizan" Meni najdrazi grafit za nas voljeni klub, bravo sampioni!

marko_bgd

pre 10 godina

oj, zivite u proslosti... Kakva EL, tada je bio drugaciji format takmicenja, i kakav je to bre tim Huventud? Gde je CSKA, Panatinaikos, Makabi, Olimpijakos...
E, ovako vi komentarisete Bari, a da ne proguglate ni malo. Ja vam cestitam godisnjicu najveceg klupskog uspeha Srbije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dex, 16. april 2014 10:08)

Spomenuo si Makabi.Pa igrao je druze,ali nije bio dovoljno dobar da ode na zavrsni turnir.Sto se tice vase titule 1991.pa dobro je poznato da te godine pola evrope nije igralo to takmicenje.Zamislite LS bez MU, ARS, LIV,CHE...a i ostalih zemalja.Titulu u vaterpolu ste prosle godine osvojili,kad je opet bojkotovano takmicenje.Ono sta hocu da kazem je da u normalnim okolnostima,ne biste nista osvojili,nego samo na mufte,po cemu ste i poznati.
Nasa titula 1992 godine je osvojena dok smo sve , sem jedne utakmice igrali na gostujucem terenu!!!!ejjjjjj!!!!!
(Franky"Four"Fingers, 16. april 2014 10:49)

pola evrope nije igralo..haha..samo se ti tesi..uh kako te samo boli taj bari

uspeh je veliki, ali Jugosloveni su to

pre 10 godina

Za razliku od fudbala u kosarci je jos tada igralo vise ekipa iz jedne zemlje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (VN, 16. april 2014 12:40)

Za razliku od fudbala, kosarku ne igraju ni Englezi, ni Holandjani, ni Belgijanci, ni Portugalci, ni Skandinavci, a ni Poljaci, Rumuni, Austrijanci, Svajcarci, Madjari ili Bugari... Nemci i Francuzi tek skorije poceli sa ozbiljnim ulaganjem u ovaj sport...tako da ti je poredjenje jako tanko, kada vec to radis.

Vuk

pre 10 godina

@sprewell, 16. april 2014 10:35

Auuu, čoveče, kako si me samo vratio u to veče '92! Pokojni stari i ja smo gledali utakmicu na nekom starom crno-belom (a kakvom drugo?) TV... povedemo +10, pa ispustimo prednost... onda čuvena završnica, Sale trči preko terena i podiže se na trojku, ja se hvatam za glavu, a ćale u deliću sekunde viče ''Samo to i može!'' Bio je u pravu.

Има један тим

pre 10 godina

Ган, Истанбул, Барселона, Париз...4 фајнал-фора Евролиге и 1 титула шампиона Европе! 1 од 4, феноменално или мало? Неко ко је окорели партизановац као ја увек мисли да је могло и више, макар још једна. У Гану је играла НАЈТАЛЕНТОВАНИЈА генерација али сувише су били млади и неискусни, укључујући и Дулета, тада 29-годишњака. Ипак, најжалије ми је Париза јер смо имали физички и атлетски НАЈДОМИНАНТНИЈИ тим на том турниру, а оба меча смо изгубили са кошем разлике, на једну лопту. Али биће још фајнал форова за Институцију јер ПАРТИЗАН СЕ ЛУДО И БЕСКРАЈНО ВОЛИ а та страст не може се купити никаквим новцем. На плими тих осећања Партизан ће се вратити и увек изнова покушавати...јер реалност није брига на коју се ми
обазиремо:-)

bla

pre 10 godina

Cibona dva puta, Split tri puta i Partizan jednom!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bond, 16. april 2014 12:59)
i za neupucene, kao sto si ti, i KK Bosna jednom 1979. godine.

Tolle

pre 10 godina

Koliko god da mi je drag ovaj uspeh, nikako ne mogu da zamislim da to koristim kao argument u raspravama sa Zvezdasima kao sto oni koriste Bari, nekako bih sam sebi bio smesan...

Bebeto from Bulgaria

pre 10 godina

Neko osvaja Evropu sa jednom utakmicom u Pioniru, hiljadama kilometara daleko od kuce i sa najmladjim timom u takmicenju. Neko osvaja Evropu i pobedjujuci najvece rivale na njihovom terenu. Neko osvaja Evropu bez i jednog stranca, crnca ili belca, i gotovo sa 100% srpskim kosarkasima.

Neko osvaja Evropu kada najjaci timovi ne ucestvuju zbog sankcija UEFA. Neko osvaja Evropu igrajuci gorovo celo takmicenje bunker sa 1:0-1:1. Neko osvaja Evropu sa jugoslovenskim i rumunskim igracima.

Nekima je (crveno beli) klub zivot a ostalo sitnice, a nekima je sitnica da vole svoj klub vise od zivota. To je ta razlika..
(50+, 16. april 2014 10:29)


Podatak da je ovaj komentar dobio vise pluseva govori koliko pojedinci o sportu nemaju pojma. Kada bi ih pitao ko su ti najjaci timovi koji nisu igrali ne bi znali da navedu nijedan, a tek o famoznim rezultatima 1:0 i 1:1 i bunkeru kroz celo takmicenje ne vredi polemisati. Jos samo da napisu da Spanci te sezone nisu igrali (glupost koju cesto citam na netu) pa da sou bude kompletan. Bitno je da se nesto napise, makar i glupost...

juga

pre 10 godina

Kako je jugoslavija tad bila jaka u kosarci,4 godine zaredom su klubovi iz juge bili prvaci europe,3 godine zaredom jugoplastika i onda partizan,nekoliko godina prije toga cibona 2 puta zaredom prvak europe.

Cibona prvak 1984-1985
Cibona prvak 1985-1986
Jugoplastika prvak 1988-1989
Jugoplastika prvak 1989-1990
Jugoplastika prvak 1990-1991
Partizan prvak 1991-1992

Vladimir

pre 10 godina

Kao sto je neko vec napisao, tokom regularnog dela sezone uopste nije bilo tv prenosa zbog sukoba sa tvb. Ali su zato radio prenosi sa fudbalskim komentatorom Jordanom Ivanovicem bili pravi hit(pogotovo medju nama vojnicima na sluzenje vojske). Mnogo lose vreme a mnogo dobra kosarka(dovoljno samo pogledati sastave timova). Nikada necu zaboraviti te dane, kao redovnu vojsku poslali su nas na Zvornicko ratiste, 7 dana pre danasnjeg dana je rat u samom gradu okoncan ali se vodio u siroj okolini. Mi kao da smo pali sa marsa, na polozajima se izmedju sebe salimo-samo da prezivimo do pocetka finala i da to osvojimo pa sutra nek bude sta bude. Rat, haos, a Partizan u glavi...Kad kazem Mi, mislim i na navijace Zvezde. Ovoj danasnjoj deci je nepojmljivo da vatreni navijaci Zvezde navijaju tada za nas kao sto smo i mi za njih godinu dana ranije u Bariju. Sad, sta se to posle svih ovih godina sa svima nama dogodilo i da citamo i slusamo raznorazne zajedljive komentare je zaista za neku strucnu sluzbu...

carevi carigrada, kraljevi evrope

pre 10 godina

S jedne strane to je bilo čudo, s obzirom šta se sve dešavalo s Partizanom u prethodnim sezonama. Takođe, većina igrača, sem Đorđevića, Danilovića i Nakića uopšte nije imala međunarodnog igračkog iskustva u klupskoj konkurenciji. Sastav je po imenima bio slabiji u odnosu na godinu dana ranije, bez Paspalja, Pecarskog i Obradovića pre svih. Ali bio je pojačan legendarnim košarkaškim trenerom, koji je taktički bio ispred svih, prof. A. Nikolićem. On je postao savetnik treneru Ž. Obradoviću, a pre toga je bio i savetnik Maljkoviću u Jugoplastici, koja je sa njima dva puta bila prvak Evrope, i jednim sa Ž. Pavličevićem. Bogati evropski timovi su taman odahnuli, raspadom splitskog tima mislilo se da im nijedan autsajder iz Jugoslavije neće biti konkurencija. Ovaj uspeh jeste bio "slučajan", zato je i bio uspeh, jer ga gotovo niko nije očekivao. Nije bilo ni pritiska na tim i igrače za visok rezultat, igrali su samo da što "skuplje prodaju svoju kožu". Ali, bilo je "veoma pametnih" srpskih novinara na RTS-u, koji su ušli u sukob sa Partizanom pa ova televizija uopšte nije prenosila utakmice u grupnoj fazi. Ja ništa nisam očekivao od Partizana, ali nisam se ni nervirao gledajući mečeve, što nije bio slučaj u ranijim sezonama. Sve je to bilo nekako normalno, igralo se protiv najjačih evropskih klubova, bez nekih kikseva i padova u igri, karakteristinih za Partizan pre te sezone. Đorđević i Danilović su neverovatno sazreli, a ostali su igrali koliko su mogli, bez "nemogućih poteza".

069 nikada telekom

pre 10 godina

Po imenima ekipa ovo je bilo lakse takmicenje od ekipa Lilijane Ronketi!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gepek, 16. april 2014 11:48)

Ne vredi ti omalovazavanje jer Partizan je bio Prvak Evrope i to je cinjenica. A ti da si stariji znao bi sta je u to vreme bio Filips sa trenerom Majk Dantonijem, ko je taj trener ( kasnije trenirao Lejkerse sa jednim Kobijem). Toliko. Bolje je da postujes ovakav rezultat koji je uz sve postignut i u ratno vreme..PARTIZAN JE BIO PRVAK EVROPE.TACKA.

diavolinho

pre 10 godina

nekad su se zvezdasi radovali uspesima partozana, a partizanovci uspesima zvezde u evropi. tada je trener zvezde bio dusko vujosevic, a danas pospesuje mrznju medju navijacima...

DaS

pre 10 godina

Po imenima ekipa ovo je bilo lakse takmicenje od ekipa Lilijane Ronketi!
(Gepek, 16. april 2014 11:48)

Ocigledno pratis kosarku tek nekoliko sezona, ekipa kao npr Estudijantes je 70ih i 80ih bila u vrhu Evrposke i Spanske kosarke, osvojila je nekoliko kupa koraca i igrala nekoliko finale KESa, Huventud nije imao tradiciju kao Estudijantes ali je pocetkom 90ih redovno igrao KES tj EL i cak je osvojio, o ekipi Milana nema potrebe da ti pricam, ekipa koja ima 2-3 KES tj EL i nekoliko ostalih evro-kupova. Partizan je u cetvrtfinalu te godine izbacio Kinder (Knor-Bolonju), ekipu koja je 90ih harala Evrpskom kosarkom i naravno osvajala EL.

777

pre 10 godina

Danilovic 25 koseva (34 sekundi pre kraja peta licna) , Sale Nacionale 23 kosa!! Sta reci..istorija i pocetak dve velike karijere kako za klubove u kojima su igrali tako i za sebe i reprezentaciju. Tesko ce ova zemlja u buducnosti imati ovakve igrace. U ovo vreme, jako tesko. Daj Boze...

Bog Gvozdja

pre 10 godina

Po imenima ekipa ovo je bilo lakse takmicenje od ekipa Lilijane Ronketi! (Gepek, 16. april 2014 11:48)

Po tvom komentaru, ti si izuzetan nepoznavaoc igre tipa kosarkaske.
Verovatno navijas za klub iz predgradja, i oni uce pravila u hodu... aaaahahahahahahah

Sergio

pre 10 godina

Au, kad se setim kakva je to godina bila. Da moj Partizan igra kući u Španiji i kad je trebalo zgazio sve redom. Danas kao čovek srednjih godina volim ga još više nego tada, a mislim da ga moji klinci ako je moguće vole još više. Ljubav prema crno belima je neobjašnjiva. A interesamtno je, kako se pojačava kad god je teško.

Janko Zeleznikovic

pre 10 godina

lavit će se i u Zagrebu (da li sam ja trol ili bot? a da glasam za sps, 16. april 2014 10:46)

Ti s pglu, pa glasao ili ne glasao, svejedno... :D

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Veliki Partizan ! Klub u kome su igrali 95% legendi ove igre ! Sve sto vredi u ovom sportu proslo je kroz veliki Partizan !

VN

pre 10 godina

@dex Tu su, svi su bili tu. :) Hocu da kazem da nikome nije bilo zabranjeno da se kvalifikuje i igra za razliku od fudbala tada. Znaci sve najjace od Evrope u tom trenutku. Makabi je ispao u cetvrtfinalu, Barselona takodje. Pao i Olimpijakos su tada bili daleko iza pre svega Arisa a onda i Paoka. Jedino veliko iznenadjenje je bio Cska koji je u prvenstvu Sssr-a ispao od Kaleva iz Estonije(jedno od vecih iznenadjenja ikad) ali niko im nije kriv. To su godine kada su pored ex yu klubova(te sezone igrali Partizan, Split i Cibona) dominirali i Spanci i Italijani( takodje po 3 kluba u takmicenju). Za razliku od fudbala u kosarci je jos tada igralo vise ekipa iz jedne zemlje.

fortissimo

pre 10 godina

Stevanovic, Koprivica, Rebraca, Loncar, Dragutinovic, Nakic, Danilovic i neverovatni Sale Nacionale!! Sta reci, kada se setim neverovatan uspeh u vreme rata, igrati van BGD. u Spaniji kao domacin. Samo je jedna utakmica sa Knorom igrana u BGD? i PRVACI eVROPE?? CUDO. Iz ovog tima su izasla dva velika igraca, Danilovic i Djordjevic. A Rebraca je tek poceo svoju karijeru. Bravo momci ovo ce biti upamceno kao nesto neverovatno. Najmladji tim a najbolji u Evropi. Velika zasluga prof. Aleksanda Nikolica kao savetnik Obradovicu koji je bio pocetnik na klupi od te sezone a kasnije se pokazalo najtrofejniji trener Evrope. Neverovatno. Hvala...

https://www.youtube.com/watch?v=F3370R-3Diw

Patrick Ewing

pre 10 godina

Navijam za zvezdu, ali tada sam pratio košarku i skoro da sam bolje znao sastav partizana nego zvezde. Kad je Đorđević dao trojsku skakao sam po krevetu skoro kao kad je Pančev dao odlučujući penal u Bariju. Lepa sećanja

bb

pre 10 godina

Tog dana sam prelomio za koji klub cu navijati u buducnosti ali pre pocetka utakmice. Taj dan je nekako bio lep pravi prolecni u kuci crno beli tv,keva guzva pitu za veceru na ja sedim i navijam za Partizan. I od tog dana nevidjeno putno radosti,hvala crno-beli do neba!

YNWA

pre 10 godina

Veliki uspeh, jeste bilo pre 22 godine, ali bilo je, kao i nas Bari i Tokio. I svaki pravi Srbin se raduje takvim stvarima. Cestitke komsijama, i da nam se ponove ovakvi uspesi.

10.000.000.000.000

pre 10 godina

Panteri jel boli?
Partizan ce osvojiti abu, kad se vrate povredjeni, sa pojacanjem na centru konkurisati za f4, a vi ce te biti i ostati maali klub i uvek cete igrati kup lilijane pokreti.

Bari

pre 10 godina

Ovo je bilo jednom i možemo zvati slučajnošću ali 3x biti prvak Europe e to je kvaliteta. Najdraža titula mi je bila ona u Munchenu kada su klinci (Kuki i Dino) u polufinalu dobili Barcu a u finalu Maccabi.
(spalato, 16. april 2014 09:59)

U neovisnoj hr taj film nećeš gledati.
Da se ne lažemo,nisam pristalica juge,
ali sto se sporta tiče, nema joj ravne.

Vladimir Milosevic

pre 10 godina

Jeste li primetili da je samo B92 napravio tekst o ovome. Sramota da ni jedne reči o najvećem klupskom uspehu naše košarke nema ni u Blicu, Novostima... Bravo za objektivno novinarstvo

Serb

pre 10 godina

Zvezdaš sam i prosto mi je neverovatno da je u Parizu sekunda delila Partizan od finala.. Kasnije Olimpijakos i šampion.. Moglo je lako da se desi da Partizan osvoji.. Koliko nadrealan uspeh je i F4 tad... Svaka čast..

Nikola

pre 10 godina

Au secam se tog finala,gledalo nas 15 kod drugara u stanu od 50 kvadrata, zabili se svi ispred televizora,kakav je haos bio. Inace nisam imao zivaca (ili hrabrosti) da odgledam poslednji napad,pobegao u hodnik, ali sam vrlo brzo po nekontrolisanim urlicima znao sta smo uradili :D Inace,posto je neko spomenuo da su se i Zvezdasi radovali,istina, bilo je vise Zvezdasa nego Partizanovaca kod drugara,ali svi smo vristali od srece!

Aleksa

pre 10 godina

@50+

Ja sam, na primer, ponosan na svaki uspeh bilo kog domaćeg kluba, nezavisno od rezultata kojim je pobeđen protivnik, nezavisno od protivnika i nezavisno od boje kože igrača koji učestvuje. To je sport, a ne takmičenje u elitizmu i idealima. Sram vas bilo za komentar.

Srećan praznik uzgred.

marko_bgd

pre 10 godina

pojedini navijaci partizana i na ovu vest pominju pantere,zvezdu,djenku...a ni ne znaju ko su divac i paspalj,i da su oni otisli sezonu pre nego sto se desio taj uspeh,da je izbio rat,i mislim da je partizan tada sve meceve igrao van srbije,zbog sankcija...i sa tim mladim timom pod tim okolnostima je osvojio najveci klupski trofej koji moze da se osvoji...danas su vrednosti poremecene,velicaju se neke titule,nekih 15 ,20,40,50 za redom nebitne su,i ucesce u evroligi bez ambicije da se uradi tu nesto...a niko ne spominje ovaj trofej,a to je jedino pravo i vecno..i zbog toga je partizan respekt u evropskoj kosarci...i treba svake godine da se obelezava...sve cestitke!

LFC

pre 10 godina

Sećam se tog dana kao da je juče bio i osećaja sreće iako sam zvezdaš u duši. Tada sam mislio da nam kao nasiji u sportu niko ništa ne može i da smo jači od svi. Klinački snovi... I sada se divim toj generasiji koja je uspela nešto što će se teško ikada više ponoviti kada su ekipe sa naših prostora u pitanju. Velike čestitke komšijama da ogromnom uspehu.

50+

pre 10 godina

Neko osvaja Evropu sa jednom utakmicom u Pioniru, hiljadama kilometara daleko od kuce i sa najmladjim timom u takmicenju. Neko osvaja Evropu i pobedjujuci najvece rivale na njihovom terenu. Neko osvaja Evropu bez i jednog stranca, crnca ili belca, i gotovo sa 100% srpskim kosarkasima.

Neko osvaja Evropu kada najjaci timovi ne ucestvuju zbog sankcija UEFA. Neko osvaja Evropu igrajuci gorovo celo takmicenje bunker sa 1:0-1:1. Neko osvaja Evropu sa jugoslovenskim i rumunskim igracima.

Nekima je (crveno beli) klub zivot a ostalo sitnice, a nekima je sitnica da vole svoj klub vise od zivota. To je ta razlika..

Ponosan na crno-belu familiju

pre 10 godina

Nikada niko nece osvojiti Evroligu tako... Prosek godina 21,7, nacija u ratu, igranje na strani, trener novajlija...

mrsimud

pre 10 godina

"... Za trenera je postavljen dotadašnji kapiten Željko Obradović.."
Jel to bese onaj Zelimir neznalica,kako ga zovu covicevci? Duda Ivkovic, Svetislav Pesic, Dusko Vujosevic, Zeljko Obradovic, Sale Djordjevic, Miloje... svaki krsteni trener (isto vazi i za igrace) je izasao iz skole Partizana,a vi nastavite da pljujete!

laufer

pre 10 godina

Ovo je bilo jednom i možemo zvati slučajnošću ali 3x biti prvak Europe e to je kvaliteta. Najdraža titula mi je bila ona u Munchenu kada su klinci (Kuki i Dino) u polufinalu dobili Barcu a u finalu Maccabi.
(spalato, 16. april 2014 09:59) - Svaka čast tadašnjoj Jugoplastici,ali vi danas ne postojite! Mi i dalje igramo konstantno EL i osvajamo trofeje godinama unazad,a gde je tvoj Split...

kralj

pre 10 godina

Iz pouzdanih izvora saznajemo da je visoka nestranacka licnost odlucila da danasnji dan vise nema mesta u kalendaru i da 1992 godina uopste nije ni postojala.

neke stvari se ne kupuju novcem

pre 10 godina

Svaki pravi navijac ce ignorisati zlurade komentare pojedinih navijaca fantomskog NN kluba.
Ovo je bilo neverovatno,ovo je bilo za istoriju,nesto sto ce ziveti za vjek vjekov.Potucanje po Spanskim selima,diskriminisuci status koji smo tada imali samo jos vise velica uspeh institucije,zato je ovaj klub bio,jeste i ostace ponos Srbije!

istina

pre 10 godina

Osvojis titulu prvaka evrope , pritom ne igras utakmice na domacem terenu vec u Spaniji , apsolutni autsajder . . . Svi ostali samo da sede i da misle o ovom "ISTORIJSKOM CUDU"

navijc crveno beli

pre 10 godina

Secam se da smo se svi radovali bez obzira na navijacke boje (isto je bilo i za titulu u Bariju). A danas i ako smo stariji vise od dvadeset godina jedva cekamo poraz ovog drugog. Skroz smo pukli, ubi nas zavist i mrznja, a za to nisu krivi navijaci. U svakom slucaju cestitke po dvdest drugi put!

dex

pre 10 godina

Joj, zivite u proslosti... Kakva EL, tada je bio drugaciji format takmicenja, i kakav je to bre tim Huventud? Gde je CSKA, Panatinaikos, Makabi, Olimpijakos...
E, ovako vi komentarisete Bari, a da ne proguglate ni malo. Ja vam cestitam godisnjicu najveceg klupskog uspeha Srbije.

masterkg

pre 10 godina

Kad se setim kako sam se radovao - skakao do plafona (skoro kao u Bariju) :-))))))
a sad mi vas ovaj vas povlasceni polozaj i pogani dervis ogadio samo tako ....... propade i drzava i svi mi sa njom - i mentalno i ......

deki

pre 10 godina

neverovatno je kako vi pojedinci komentarišete nase klubove pa to je strasno. Omalovažavate uspehe srpskih klubova strašno. Čestitke grobarima na godišnjici najvećeg uspeha Srpske klubske košarke od istimskog Delije!!!! Volim Zvezdu svim srcem ali volim i uspeh svih Srpskih klubova u evropskim takmičenjima!!! Živeli!!!

aleksandar

pre 10 godina

Kad se setim samo kako su pokrali Huventud jedna od najvecih sudijskih gresaka....
(frausilovicka, 16. april 2014 10:09)kapitenu je od tada trebalo zabraniti da puca trojke.mnoge je unesrecio,zlikovac.samo jedan TIM

dipl. ecc.

pre 10 godina

Cestitke sjajnoj generaciji kosarkasa Partizana! Ovom vasem uspehu u Istambulu sam se radovao gotovo podjednako kao nasem Bariju. To je bilo vreme medjusobnog postovanja. Danas se navija za Galatasaraj protiv Partizana ili Uniks protiv Zvezde - gde se izgubila dusa?

absolutezero

pre 10 godina

Ove sto i na ovakvom clanku spominju Zvezdu sazaljevam. Inace, pridruzujem se cestitkama povodom ovog jubileja i najveceg rezultata srpske klupske kosarke.

Franky"Four"Fingers

pre 10 godina

oj, zivite u proslosti... Kakva EL, tada je bio drugaciji format takmicenja, i kakav je to bre tim Huventud? Gde je CSKA, Panatinaikos, Makabi, Olimpijakos...
E, ovako vi komentarisete Bari, a da ne proguglate ni malo. Ja vam cestitam godisnjicu najveceg klupskog uspeha Srbije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dex, 16. april 2014 10:08)

Spomenuo si Makabi.Pa igrao je druze,ali nije bio dovoljno dobar da ode na zavrsni turnir.Sto se tice vase titule 1991.pa dobro je poznato da te godine pola evrope nije igralo to takmicenje.Zamislite LS bez MU, ARS, LIV,CHE...a i ostalih zemalja.Titulu u vaterpolu ste prosle godine osvojili,kad je opet bojkotovano takmicenje.Ono sta hocu da kazem je da u normalnim okolnostima,ne biste nista osvojili,nego samo na mufte,po cemu ste i poznati.
Nasa titula 1992 godine je osvojena dok smo sve , sem jedne utakmice igrali na gostujucem terenu!!!!ejjjjjj!!!!!

samo zvezda

pre 10 godina

Cestitam vam Grobari godisnjicu najveceg klupskog kosarkaskog uspeha srpske kosarke. Plus podatak da su igrali van Beograda i prosek godina od 21 je zaista fascinantan. A danas Mega ima prosek godina 22 zavrsi u donjem delu tabele ABA lige i svi vicu vau talentovani klinci...Ne ono su bili talentovani klinci koji su vec tada bili najbolji u Evropi a ovi su cist prosek. Dangubic i Micic su za tri koplja iza Danilovica i Djordjevica. Eto primer koliko smo kosarkaski nazadovali.

navijac crno belih

pre 10 godina

Secam se da smo se svi radovali bez obzira na navijacke boje (isto je bilo i za titulu u Bariju). A danas i ako smo stariji vise od dvadeset godina jedva cekamo poraz ovog drugog. Skroz smo pukli, ubi nas zavist i mrznja, a za to nisu krivi navijaci. U svakom slucaju cestitke po dvdest drugi put!
(navijc crveno beli, 16. april 2014 10:01)

Alal vera! Velika istina, nista ne treba ni dodati ni oduzeti.

spalato

pre 10 godina

Ovo je bilo jednom i možemo zvati slučajnošću ali 3x biti prvak Europe e to je kvaliteta. Najdraža titula mi je bila ona u Munchenu kada su klinci (Kuki i Dino) u polufinalu dobili Barcu a u finalu Maccabi.

navijc crveno beli

pre 10 godina

Secam se da smo se svi radovali bez obzira na navijacke boje (isto je bilo i za titulu u Bariju). A danas i ako smo stariji vise od dvadeset godina jedva cekamo poraz ovog drugog. Skroz smo pukli, ubi nas zavist i mrznja, a za to nisu krivi navijaci. U svakom slucaju cestitke po dvdest drugi put!

Ponosan na crno-belu familiju

pre 10 godina

Nikada niko nece osvojiti Evroligu tako... Prosek godina 21,7, nacija u ratu, igranje na strani, trener novajlija...

Patrick Ewing

pre 10 godina

Navijam za zvezdu, ali tada sam pratio košarku i skoro da sam bolje znao sastav partizana nego zvezde. Kad je Đorđević dao trojsku skakao sam po krevetu skoro kao kad je Pančev dao odlučujući penal u Bariju. Lepa sećanja

mrsimud

pre 10 godina

"... Za trenera je postavljen dotadašnji kapiten Željko Obradović.."
Jel to bese onaj Zelimir neznalica,kako ga zovu covicevci? Duda Ivkovic, Svetislav Pesic, Dusko Vujosevic, Zeljko Obradovic, Sale Djordjevic, Miloje... svaki krsteni trener (isto vazi i za igrace) je izasao iz skole Partizana,a vi nastavite da pljujete!

Serb

pre 10 godina

Zvezdaš sam i prosto mi je neverovatno da je u Parizu sekunda delila Partizan od finala.. Kasnije Olimpijakos i šampion.. Moglo je lako da se desi da Partizan osvoji.. Koliko nadrealan uspeh je i F4 tad... Svaka čast..

Nikola

pre 10 godina

Au secam se tog finala,gledalo nas 15 kod drugara u stanu od 50 kvadrata, zabili se svi ispred televizora,kakav je haos bio. Inace nisam imao zivaca (ili hrabrosti) da odgledam poslednji napad,pobegao u hodnik, ali sam vrlo brzo po nekontrolisanim urlicima znao sta smo uradili :D Inace,posto je neko spomenuo da su se i Zvezdasi radovali,istina, bilo je vise Zvezdasa nego Partizanovaca kod drugara,ali svi smo vristali od srece!

samo zvezda

pre 10 godina

Cestitam vam Grobari godisnjicu najveceg klupskog kosarkaskog uspeha srpske kosarke. Plus podatak da su igrali van Beograda i prosek godina od 21 je zaista fascinantan. A danas Mega ima prosek godina 22 zavrsi u donjem delu tabele ABA lige i svi vicu vau talentovani klinci...Ne ono su bili talentovani klinci koji su vec tada bili najbolji u Evropi a ovi su cist prosek. Dangubic i Micic su za tri koplja iza Danilovica i Djordjevica. Eto primer koliko smo kosarkaski nazadovali.

laufer

pre 10 godina

Ovo je bilo jednom i možemo zvati slučajnošću ali 3x biti prvak Europe e to je kvaliteta. Najdraža titula mi je bila ona u Munchenu kada su klinci (Kuki i Dino) u polufinalu dobili Barcu a u finalu Maccabi.
(spalato, 16. april 2014 09:59) - Svaka čast tadašnjoj Jugoplastici,ali vi danas ne postojite! Mi i dalje igramo konstantno EL i osvajamo trofeje godinama unazad,a gde je tvoj Split...

dex

pre 10 godina

Joj, zivite u proslosti... Kakva EL, tada je bio drugaciji format takmicenja, i kakav je to bre tim Huventud? Gde je CSKA, Panatinaikos, Makabi, Olimpijakos...
E, ovako vi komentarisete Bari, a da ne proguglate ni malo. Ja vam cestitam godisnjicu najveceg klupskog uspeha Srbije.

navijac crno belih

pre 10 godina

Secam se da smo se svi radovali bez obzira na navijacke boje (isto je bilo i za titulu u Bariju). A danas i ako smo stariji vise od dvadeset godina jedva cekamo poraz ovog drugog. Skroz smo pukli, ubi nas zavist i mrznja, a za to nisu krivi navijaci. U svakom slucaju cestitke po dvdest drugi put!
(navijc crveno beli, 16. april 2014 10:01)

Alal vera! Velika istina, nista ne treba ni dodati ni oduzeti.

Franky"Four"Fingers

pre 10 godina

oj, zivite u proslosti... Kakva EL, tada je bio drugaciji format takmicenja, i kakav je to bre tim Huventud? Gde je CSKA, Panatinaikos, Makabi, Olimpijakos...
E, ovako vi komentarisete Bari, a da ne proguglate ni malo. Ja vam cestitam godisnjicu najveceg klupskog uspeha Srbije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dex, 16. april 2014 10:08)

Spomenuo si Makabi.Pa igrao je druze,ali nije bio dovoljno dobar da ode na zavrsni turnir.Sto se tice vase titule 1991.pa dobro je poznato da te godine pola evrope nije igralo to takmicenje.Zamislite LS bez MU, ARS, LIV,CHE...a i ostalih zemalja.Titulu u vaterpolu ste prosle godine osvojili,kad je opet bojkotovano takmicenje.Ono sta hocu da kazem je da u normalnim okolnostima,ne biste nista osvojili,nego samo na mufte,po cemu ste i poznati.
Nasa titula 1992 godine je osvojena dok smo sve , sem jedne utakmice igrali na gostujucem terenu!!!!ejjjjjj!!!!!

Vladimir Milosevic

pre 10 godina

Jeste li primetili da je samo B92 napravio tekst o ovome. Sramota da ni jedne reči o najvećem klupskom uspehu naše košarke nema ni u Blicu, Novostima... Bravo za objektivno novinarstvo

Bog Gvozdja

pre 10 godina

Po imenima ekipa ovo je bilo lakse takmicenje od ekipa Lilijane Ronketi! (Gepek, 16. april 2014 11:48)

Po tvom komentaru, ti si izuzetan nepoznavaoc igre tipa kosarkaske.
Verovatno navijas za klub iz predgradja, i oni uce pravila u hodu... aaaahahahahahahah

aleksandar

pre 10 godina

Kad se setim samo kako su pokrali Huventud jedna od najvecih sudijskih gresaka....
(frausilovicka, 16. april 2014 10:09)kapitenu je od tada trebalo zabraniti da puca trojke.mnoge je unesrecio,zlikovac.samo jedan TIM

777

pre 10 godina

Danilovic 25 koseva (34 sekundi pre kraja peta licna) , Sale Nacionale 23 kosa!! Sta reci..istorija i pocetak dve velike karijere kako za klubove u kojima su igrali tako i za sebe i reprezentaciju. Tesko ce ova zemlja u buducnosti imati ovakve igrace. U ovo vreme, jako tesko. Daj Boze...

kralj

pre 10 godina

Iz pouzdanih izvora saznajemo da je visoka nestranacka licnost odlucila da danasnji dan vise nema mesta u kalendaru i da 1992 godina uopste nije ni postojala.

069 nikada telekom

pre 10 godina

Po imenima ekipa ovo je bilo lakse takmicenje od ekipa Lilijane Ronketi!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gepek, 16. april 2014 11:48)

Ne vredi ti omalovazavanje jer Partizan je bio Prvak Evrope i to je cinjenica. A ti da si stariji znao bi sta je u to vreme bio Filips sa trenerom Majk Dantonijem, ko je taj trener ( kasnije trenirao Lejkerse sa jednim Kobijem). Toliko. Bolje je da postujes ovakav rezultat koji je uz sve postignut i u ratno vreme..PARTIZAN JE BIO PRVAK EVROPE.TACKA.

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Veliki Partizan ! Klub u kome su igrali 95% legendi ove igre ! Sve sto vredi u ovom sportu proslo je kroz veliki Partizan !

bb

pre 10 godina

Tog dana sam prelomio za koji klub cu navijati u buducnosti ali pre pocetka utakmice. Taj dan je nekako bio lep pravi prolecni u kuci crno beli tv,keva guzva pitu za veceru na ja sedim i navijam za Partizan. I od tog dana nevidjeno putno radosti,hvala crno-beli do neba!

DaS

pre 10 godina

Po imenima ekipa ovo je bilo lakse takmicenje od ekipa Lilijane Ronketi!
(Gepek, 16. april 2014 11:48)

Ocigledno pratis kosarku tek nekoliko sezona, ekipa kao npr Estudijantes je 70ih i 80ih bila u vrhu Evrposke i Spanske kosarke, osvojila je nekoliko kupa koraca i igrala nekoliko finale KESa, Huventud nije imao tradiciju kao Estudijantes ali je pocetkom 90ih redovno igrao KES tj EL i cak je osvojio, o ekipi Milana nema potrebe da ti pricam, ekipa koja ima 2-3 KES tj EL i nekoliko ostalih evro-kupova. Partizan je u cetvrtfinalu te godine izbacio Kinder (Knor-Bolonju), ekipu koja je 90ih harala Evrpskom kosarkom i naravno osvajala EL.

Bari

pre 10 godina

Ovo je bilo jednom i možemo zvati slučajnošću ali 3x biti prvak Europe e to je kvaliteta. Najdraža titula mi je bila ona u Munchenu kada su klinci (Kuki i Dino) u polufinalu dobili Barcu a u finalu Maccabi.
(spalato, 16. april 2014 09:59)

U neovisnoj hr taj film nećeš gledati.
Da se ne lažemo,nisam pristalica juge,
ali sto se sporta tiče, nema joj ravne.

istina

pre 10 godina

Osvojis titulu prvaka evrope , pritom ne igras utakmice na domacem terenu vec u Spaniji , apsolutni autsajder . . . Svi ostali samo da sede i da misle o ovom "ISTORIJSKOM CUDU"

carevi carigrada, kraljevi evrope

pre 10 godina

S jedne strane to je bilo čudo, s obzirom šta se sve dešavalo s Partizanom u prethodnim sezonama. Takođe, većina igrača, sem Đorđevića, Danilovića i Nakića uopšte nije imala međunarodnog igračkog iskustva u klupskoj konkurenciji. Sastav je po imenima bio slabiji u odnosu na godinu dana ranije, bez Paspalja, Pecarskog i Obradovića pre svih. Ali bio je pojačan legendarnim košarkaškim trenerom, koji je taktički bio ispred svih, prof. A. Nikolićem. On je postao savetnik treneru Ž. Obradoviću, a pre toga je bio i savetnik Maljkoviću u Jugoplastici, koja je sa njima dva puta bila prvak Evrope, i jednim sa Ž. Pavličevićem. Bogati evropski timovi su taman odahnuli, raspadom splitskog tima mislilo se da im nijedan autsajder iz Jugoslavije neće biti konkurencija. Ovaj uspeh jeste bio "slučajan", zato je i bio uspeh, jer ga gotovo niko nije očekivao. Nije bilo ni pritiska na tim i igrače za visok rezultat, igrali su samo da što "skuplje prodaju svoju kožu". Ali, bilo je "veoma pametnih" srpskih novinara na RTS-u, koji su ušli u sukob sa Partizanom pa ova televizija uopšte nije prenosila utakmice u grupnoj fazi. Ja ništa nisam očekivao od Partizana, ali nisam se ni nervirao gledajući mečeve, što nije bio slučaj u ranijim sezonama. Sve je to bilo nekako normalno, igralo se protiv najjačih evropskih klubova, bez nekih kikseva i padova u igri, karakteristinih za Partizan pre te sezone. Đorđević i Danilović su neverovatno sazreli, a ostali su igrali koliko su mogli, bez "nemogućih poteza".

Sergio

pre 10 godina

Au, kad se setim kakva je to godina bila. Da moj Partizan igra kući u Španiji i kad je trebalo zgazio sve redom. Danas kao čovek srednjih godina volim ga još više nego tada, a mislim da ga moji klinci ako je moguće vole još više. Ljubav prema crno belima je neobjašnjiva. A interesamtno je, kako se pojačava kad god je teško.

deki

pre 10 godina

neverovatno je kako vi pojedinci komentarišete nase klubove pa to je strasno. Omalovažavate uspehe srpskih klubova strašno. Čestitke grobarima na godišnjici najvećeg uspeha Srpske klubske košarke od istimskog Delije!!!! Volim Zvezdu svim srcem ali volim i uspeh svih Srpskih klubova u evropskim takmičenjima!!! Živeli!!!

YNWA

pre 10 godina

Veliki uspeh, jeste bilo pre 22 godine, ali bilo je, kao i nas Bari i Tokio. I svaki pravi Srbin se raduje takvim stvarima. Cestitke komsijama, i da nam se ponove ovakvi uspesi.

dipl. ecc.

pre 10 godina

Cestitke sjajnoj generaciji kosarkasa Partizana! Ovom vasem uspehu u Istambulu sam se radovao gotovo podjednako kao nasem Bariju. To je bilo vreme medjusobnog postovanja. Danas se navija za Galatasaraj protiv Partizana ili Uniks protiv Zvezde - gde se izgubila dusa?

Vladimir

pre 10 godina

Kao sto je neko vec napisao, tokom regularnog dela sezone uopste nije bilo tv prenosa zbog sukoba sa tvb. Ali su zato radio prenosi sa fudbalskim komentatorom Jordanom Ivanovicem bili pravi hit(pogotovo medju nama vojnicima na sluzenje vojske). Mnogo lose vreme a mnogo dobra kosarka(dovoljno samo pogledati sastave timova). Nikada necu zaboraviti te dane, kao redovnu vojsku poslali su nas na Zvornicko ratiste, 7 dana pre danasnjeg dana je rat u samom gradu okoncan ali se vodio u siroj okolini. Mi kao da smo pali sa marsa, na polozajima se izmedju sebe salimo-samo da prezivimo do pocetka finala i da to osvojimo pa sutra nek bude sta bude. Rat, haos, a Partizan u glavi...Kad kazem Mi, mislim i na navijace Zvezde. Ovoj danasnjoj deci je nepojmljivo da vatreni navijaci Zvezde navijaju tada za nas kao sto smo i mi za njih godinu dana ranije u Bariju. Sad, sta se to posle svih ovih godina sa svima nama dogodilo i da citamo i slusamo raznorazne zajedljive komentare je zaista za neku strucnu sluzbu...

Vuk

pre 10 godina

@sprewell, 16. april 2014 10:35

Auuu, čoveče, kako si me samo vratio u to veče '92! Pokojni stari i ja smo gledali utakmicu na nekom starom crno-belom (a kakvom drugo?) TV... povedemo +10, pa ispustimo prednost... onda čuvena završnica, Sale trči preko terena i podiže se na trojku, ja se hvatam za glavu, a ćale u deliću sekunde viče ''Samo to i može!'' Bio je u pravu.

LFC

pre 10 godina

Sećam se tog dana kao da je juče bio i osećaja sreće iako sam zvezdaš u duši. Tada sam mislio da nam kao nasiji u sportu niko ništa ne može i da smo jači od svi. Klinački snovi... I sada se divim toj generasiji koja je uspela nešto što će se teško ikada više ponoviti kada su ekipe sa naših prostora u pitanju. Velike čestitke komšijama da ogromnom uspehu.

Janko Zeleznikovic

pre 10 godina

lavit će se i u Zagrebu (da li sam ja trol ili bot? a da glasam za sps, 16. april 2014 10:46)

Ti s pglu, pa glasao ili ne glasao, svejedno... :D

bla

pre 10 godina

Cibona dva puta, Split tri puta i Partizan jednom!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bond, 16. april 2014 12:59)
i za neupucene, kao sto si ti, i KK Bosna jednom 1979. godine.

fortissimo

pre 10 godina

Stevanovic, Koprivica, Rebraca, Loncar, Dragutinovic, Nakic, Danilovic i neverovatni Sale Nacionale!! Sta reci, kada se setim neverovatan uspeh u vreme rata, igrati van BGD. u Spaniji kao domacin. Samo je jedna utakmica sa Knorom igrana u BGD? i PRVACI eVROPE?? CUDO. Iz ovog tima su izasla dva velika igraca, Danilovic i Djordjevic. A Rebraca je tek poceo svoju karijeru. Bravo momci ovo ce biti upamceno kao nesto neverovatno. Najmladji tim a najbolji u Evropi. Velika zasluga prof. Aleksanda Nikolica kao savetnik Obradovicu koji je bio pocetnik na klupi od te sezone a kasnije se pokazalo najtrofejniji trener Evrope. Neverovatno. Hvala...

https://www.youtube.com/watch?v=F3370R-3Diw

10.000.000.000.000

pre 10 godina

Panteri jel boli?
Partizan ce osvojiti abu, kad se vrate povredjeni, sa pojacanjem na centru konkurisati za f4, a vi ce te biti i ostati maali klub i uvek cete igrati kup lilijane pokreti.

VN

pre 10 godina

@dex Tu su, svi su bili tu. :) Hocu da kazem da nikome nije bilo zabranjeno da se kvalifikuje i igra za razliku od fudbala tada. Znaci sve najjace od Evrope u tom trenutku. Makabi je ispao u cetvrtfinalu, Barselona takodje. Pao i Olimpijakos su tada bili daleko iza pre svega Arisa a onda i Paoka. Jedino veliko iznenadjenje je bio Cska koji je u prvenstvu Sssr-a ispao od Kaleva iz Estonije(jedno od vecih iznenadjenja ikad) ali niko im nije kriv. To su godine kada su pored ex yu klubova(te sezone igrali Partizan, Split i Cibona) dominirali i Spanci i Italijani( takodje po 3 kluba u takmicenju). Za razliku od fudbala u kosarci je jos tada igralo vise ekipa iz jedne zemlje.

50+

pre 10 godina

Neko osvaja Evropu sa jednom utakmicom u Pioniru, hiljadama kilometara daleko od kuce i sa najmladjim timom u takmicenju. Neko osvaja Evropu i pobedjujuci najvece rivale na njihovom terenu. Neko osvaja Evropu bez i jednog stranca, crnca ili belca, i gotovo sa 100% srpskim kosarkasima.

Neko osvaja Evropu kada najjaci timovi ne ucestvuju zbog sankcija UEFA. Neko osvaja Evropu igrajuci gorovo celo takmicenje bunker sa 1:0-1:1. Neko osvaja Evropu sa jugoslovenskim i rumunskim igracima.

Nekima je (crveno beli) klub zivot a ostalo sitnice, a nekima je sitnica da vole svoj klub vise od zivota. To je ta razlika..

marko_bgd

pre 10 godina

pojedini navijaci partizana i na ovu vest pominju pantere,zvezdu,djenku...a ni ne znaju ko su divac i paspalj,i da su oni otisli sezonu pre nego sto se desio taj uspeh,da je izbio rat,i mislim da je partizan tada sve meceve igrao van srbije,zbog sankcija...i sa tim mladim timom pod tim okolnostima je osvojio najveci klupski trofej koji moze da se osvoji...danas su vrednosti poremecene,velicaju se neke titule,nekih 15 ,20,40,50 za redom nebitne su,i ucesce u evroligi bez ambicije da se uradi tu nesto...a niko ne spominje ovaj trofej,a to je jedino pravo i vecno..i zbog toga je partizan respekt u evropskoj kosarci...i treba svake godine da se obelezava...sve cestitke!

Tolle

pre 10 godina

Koliko god da mi je drag ovaj uspeh, nikako ne mogu da zamislim da to koristim kao argument u raspravama sa Zvezdasima kao sto oni koriste Bari, nekako bih sam sebi bio smesan...

Aleksa

pre 10 godina

@50+

Ja sam, na primer, ponosan na svaki uspeh bilo kog domaćeg kluba, nezavisno od rezultata kojim je pobeđen protivnik, nezavisno od protivnika i nezavisno od boje kože igrača koji učestvuje. To je sport, a ne takmičenje u elitizmu i idealima. Sram vas bilo za komentar.

Srećan praznik uzgred.

Има један тим

pre 10 godina

Ган, Истанбул, Барселона, Париз...4 фајнал-фора Евролиге и 1 титула шампиона Европе! 1 од 4, феноменално или мало? Неко ко је окорели партизановац као ја увек мисли да је могло и више, макар још једна. У Гану је играла НАЈТАЛЕНТОВАНИЈА генерација али сувише су били млади и неискусни, укључујући и Дулета, тада 29-годишњака. Ипак, најжалије ми је Париза јер смо имали физички и атлетски НАЈДОМИНАНТНИЈИ тим на том турниру, а оба меча смо изгубили са кошем разлике, на једну лопту. Али биће још фајнал форова за Институцију јер ПАРТИЗАН СЕ ЛУДО И БЕСКРАЈНО ВОЛИ а та страст не може се купити никаквим новцем. На плими тих осећања Партизан ће се вратити и увек изнова покушавати...јер реалност није брига на коју се ми
обазиремо:-)

juga

pre 10 godina

Kako je jugoslavija tad bila jaka u kosarci,4 godine zaredom su klubovi iz juge bili prvaci europe,3 godine zaredom jugoplastika i onda partizan,nekoliko godina prije toga cibona 2 puta zaredom prvak europe.

Cibona prvak 1984-1985
Cibona prvak 1985-1986
Jugoplastika prvak 1988-1989
Jugoplastika prvak 1989-1990
Jugoplastika prvak 1990-1991
Partizan prvak 1991-1992

neke stvari se ne kupuju novcem

pre 10 godina

Svaki pravi navijac ce ignorisati zlurade komentare pojedinih navijaca fantomskog NN kluba.
Ovo je bilo neverovatno,ovo je bilo za istoriju,nesto sto ce ziveti za vjek vjekov.Potucanje po Spanskim selima,diskriminisuci status koji smo tada imali samo jos vise velica uspeh institucije,zato je ovaj klub bio,jeste i ostace ponos Srbije!

absolutezero

pre 10 godina

Ove sto i na ovakvom clanku spominju Zvezdu sazaljevam. Inace, pridruzujem se cestitkama povodom ovog jubileja i najveceg rezultata srpske klupske kosarke.

marconi

pre 10 godina

"Kroz vatru i vodu, dignute glave, stazama pobeda, casti i slave, napred Partizan" Meni najdrazi grafit za nas voljeni klub, bravo sampioni!

vlajzi

pre 10 godina

Veliki Partizan ! Klub u kome su igrali 95% legendi ove igre ! Sve sto vredi u ovom sportu proslo je kroz veliki Partizan ! (J.D.Aleksandar, 16. april 2014 12:24)

Jel ovo "vic dana" rubrika ili šta? Pa srednja škola Oak Hill Academy HS je dala više NCAA i NBA legendi nego vi igrača. A tek porediti se sa Evropom je komedija, oni se sprdaju sa vama kao sa kantom a vi mislite da vas poštuju... (spurs, 16. april 2014 16:12)

Balavac, ustani i skini kapu kad pricas o najvecoj evropskoj kosarkaskoj instituciji... nemoj Dule opet da postrojava!

Vladimir

pre 10 godina

Ovo je najveci uspeh srpske kosarke i tako ce ostati dok Partizan ponovo ne osvoji titulu! Naravno da bi bilo smesno da sada pisemo "neko nekad neko nikad" i da spominjemo nasih 7 vaterpolo i jednu kosarkasku titulu! Ono sto je bitno je cinjenica da smo mi i u bliskoj proslosti igrali na jednu loptu do osvajanja evrolige, ovo ostavimo proslosti, bilo, proslo, ponovice se.....

diavolinho

pre 10 godina

nekad su se zvezdasi radovali uspesima partozana, a partizanovci uspesima zvezde u evropi. tada je trener zvezde bio dusko vujosevic, a danas pospesuje mrznju medju navijacima...

spalato

pre 10 godina

Ovo je bilo jednom i možemo zvati slučajnošću ali 3x biti prvak Europe e to je kvaliteta. Najdraža titula mi je bila ona u Munchenu kada su klinci (Kuki i Dino) u polufinalu dobili Barcu a u finalu Maccabi.

masterkg

pre 10 godina

Kad se setim kako sam se radovao - skakao do plafona (skoro kao u Bariju) :-))))))
a sad mi vas ovaj vas povlasceni polozaj i pogani dervis ogadio samo tako ....... propade i drzava i svi mi sa njom - i mentalno i ......

Navijac Srbije

pre 10 godina

Secam se da smo se svi radovali bez obzira na navijacke boje (isto je bilo i za titulu u Bariju). A danas i ako smo stariji vise od dvadeset godina jedva cekamo poraz ovog drugog. Skroz smo pukli, ubi nas zavist i mrznja, a za to nisu krivi navijaci. U svakom slucaju cestitke po dvdest drugi put! (navijc crveno beli, 16. april 2014 10:01) Alal vera! Velika istina, nista ne treba ni dodati ni oduzeti.
(navijac crno belih, 16. april 2014 10:36)
bravo momci :D

uspeh je veliki, ali Jugosloveni su to

pre 10 godina

Za razliku od fudbala u kosarci je jos tada igralo vise ekipa iz jedne zemlje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (VN, 16. april 2014 12:40)

Za razliku od fudbala, kosarku ne igraju ni Englezi, ni Holandjani, ni Belgijanci, ni Portugalci, ni Skandinavci, a ni Poljaci, Rumuni, Austrijanci, Svajcarci, Madjari ili Bugari... Nemci i Francuzi tek skorije poceli sa ozbiljnim ulaganjem u ovaj sport...tako da ti je poredjenje jako tanko, kada vec to radis.

marko_bgd

pre 10 godina

oj, zivite u proslosti... Kakva EL, tada je bio drugaciji format takmicenja, i kakav je to bre tim Huventud? Gde je CSKA, Panatinaikos, Makabi, Olimpijakos...
E, ovako vi komentarisete Bari, a da ne proguglate ni malo. Ja vam cestitam godisnjicu najveceg klupskog uspeha Srbije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dex, 16. april 2014 10:08)

Spomenuo si Makabi.Pa igrao je druze,ali nije bio dovoljno dobar da ode na zavrsni turnir.Sto se tice vase titule 1991.pa dobro je poznato da te godine pola evrope nije igralo to takmicenje.Zamislite LS bez MU, ARS, LIV,CHE...a i ostalih zemalja.Titulu u vaterpolu ste prosle godine osvojili,kad je opet bojkotovano takmicenje.Ono sta hocu da kazem je da u normalnim okolnostima,ne biste nista osvojili,nego samo na mufte,po cemu ste i poznati.
Nasa titula 1992 godine je osvojena dok smo sve , sem jedne utakmice igrali na gostujucem terenu!!!!ejjjjjj!!!!!
(Franky"Four"Fingers, 16. april 2014 10:49)

pola evrope nije igralo..haha..samo se ti tesi..uh kako te samo boli taj bari

Bebeto from Bulgaria

pre 10 godina

Neko osvaja Evropu sa jednom utakmicom u Pioniru, hiljadama kilometara daleko od kuce i sa najmladjim timom u takmicenju. Neko osvaja Evropu i pobedjujuci najvece rivale na njihovom terenu. Neko osvaja Evropu bez i jednog stranca, crnca ili belca, i gotovo sa 100% srpskim kosarkasima.

Neko osvaja Evropu kada najjaci timovi ne ucestvuju zbog sankcija UEFA. Neko osvaja Evropu igrajuci gorovo celo takmicenje bunker sa 1:0-1:1. Neko osvaja Evropu sa jugoslovenskim i rumunskim igracima.

Nekima je (crveno beli) klub zivot a ostalo sitnice, a nekima je sitnica da vole svoj klub vise od zivota. To je ta razlika..
(50+, 16. april 2014 10:29)


Podatak da je ovaj komentar dobio vise pluseva govori koliko pojedinci o sportu nemaju pojma. Kada bi ih pitao ko su ti najjaci timovi koji nisu igrali ne bi znali da navedu nijedan, a tek o famoznim rezultatima 1:0 i 1:1 i bunkeru kroz celo takmicenje ne vredi polemisati. Jos samo da napisu da Spanci te sezone nisu igrali (glupost koju cesto citam na netu) pa da sou bude kompletan. Bitno je da se nesto napise, makar i glupost...

Pedja

pre 10 godina

Veliki Partizan ! Klub u kome su igrali 95% legendi ove igre ! Sve sto vredi u ovom sportu proslo je kroz veliki Partizan ! (J.D.Aleksandar, 16. april 2014 12:24)
To je pokazatelj koliko puno para je drzava trpala u KKP i JSD kada ste mogli da kupujete najskuplje i najtalentovanije tj najbolje igrace. I opet pored svega toga, KK Partizan koji je ostvario ovaj sjajan uspeh ugasen je 2007 godine. Ovo sto se sada takmici u Aba nije clan JSD i nema nista sa starim Partizanom osim imena koje je zadrzalo na volseban nacin.

o boze

pre 10 godina

"Hahaha i Dudu i Zeljka je zanatu ucio profesor Aca Nikolic, legenda Crvene zvezde."

Prvi klub koji je trenirao bio je Partizan. :|

24,232

pre 10 godina

"... Za trenera je postavljen dotadašnji kapiten Željko Obradović.."
Jel to bese onaj Zelimir neznalica,kako ga zovu covicevci? Duda Ivkovic, Svetislav Pesic, Dusko Vujosevic, Zeljko Obradovic, Sale Djordjevic, Miloje... svaki krsteni trener (isto vazi i za igrace) je izasao iz skole Partizana,a vi nastavite da pljujete!
(mrsimud, 16. april 2014 10:22)

Hahaha i Dudu i Zeljka je zanatu ucio profesor Aca Nikolic, legenda Crvene zvezde.

Inace tadasnji kup sampiona je jacine kao sad Evrokup. Isti format takmicenja.

slobinator

pre 10 godina

(50+, 16. april 2014 10:29)
koji si ti lik,a uz to veze sa sportom nemaš.zvezda-grashopers 1-1 i 4-1,rendžers 3-0 i 1-1,dinamo drezden 3-0 i 2-1,bajern 2-1 i 2-2 marselj 0-0 na penale.9 utakmica 5 pobeda i 4 nerešena,bez poraza .gol razlika 18-7.dva gola po meču.o kakvim ti to bunkerima pričaš?zvezda je tada bila najdominantnija napadačka ekipa u evropi,ali je umela da po potrebi odigra čvrsto i na rezultat.i kakve su to gluposti kao nisu igrale najjače evropske ekipe?nije doduše bilo engleza jer je liverpul koji je tada osvojio za sada poslednju titulu bio kažnjen sa 5 godina neigranja zbog hejsela.španiju je predstavljao real,italiju napoli i evropski prvak milan,nemačku bajern,portugal porto,francusku tada najbogatiji klub evrope olimpik marselj.sistem je bio nemilosrdan,nokaut.greške nisu bile dozvoljene.zar sada treba poništiti celu fudbalsku istoriju i reći da se fudbal igra samo od nastanka ove nakaradne lige šampiona u kojoj igraju i timovi koji nikada nisu bili šampioni svojih zemalja?što se tiče košarkaškog kupa šampiona to je tada bilo nemerljivo slabije takmičenje nego sada u kome su bili dominantni timovi iz bivše sfrj,a jedini konkurenti su im bili italijanski i španski timovi plus makabi i žalgiris

spurs

pre 10 godina

Veliki Partizan ! Klub u kome su igrali 95% legendi ove igre ! Sve sto vredi u ovom sportu proslo je kroz veliki Partizan !
(J.D.Aleksandar, 16. april 2014 12:24)

Jel ovo "vic dana" rubrika ili šta?
Pa srednja škola Oak Hill Academy HS je dala više NCAA i NBA legendi nego vi igrača.
A tek porediti se sa Evropom je komedija, oni se sprdaju sa vama kao sa kantom a vi mislite da vas poštuju...

Giggs

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da i dalje zivimo od stare slave... Neizmerno respektujem sve nase uspehe i zvezde i partizana
Ali, mislim da previse se okrecemo unazad...
Znaci za 13 godina ce izaci natpis Pre 20 godina Novak osvojio Wimblendon pa posle par meseci pre 20 godina Novak osvojio US open...

dex

pre 10 godina

Joj, zivite u proslosti... Kakva EL, tada je bio drugaciji format takmicenja, i kakav je to bre tim Huventud? Gde je CSKA, Panatinaikos, Makabi, Olimpijakos...
E, ovako vi komentarisete Bari, a da ne proguglate ni malo. Ja vam cestitam godisnjicu najveceg klupskog uspeha Srbije.

spalato

pre 10 godina

Ovo je bilo jednom i možemo zvati slučajnošću ali 3x biti prvak Europe e to je kvaliteta. Najdraža titula mi je bila ona u Munchenu kada su klinci (Kuki i Dino) u polufinalu dobili Barcu a u finalu Maccabi.

masterkg

pre 10 godina

Kad se setim kako sam se radovao - skakao do plafona (skoro kao u Bariju) :-))))))
a sad mi vas ovaj vas povlasceni polozaj i pogani dervis ogadio samo tako ....... propade i drzava i svi mi sa njom - i mentalno i ......

diavolinho

pre 10 godina

nekad su se zvezdasi radovali uspesima partozana, a partizanovci uspesima zvezde u evropi. tada je trener zvezde bio dusko vujosevic, a danas pospesuje mrznju medju navijacima...

Pedja

pre 10 godina

Veliki Partizan ! Klub u kome su igrali 95% legendi ove igre ! Sve sto vredi u ovom sportu proslo je kroz veliki Partizan ! (J.D.Aleksandar, 16. april 2014 12:24)
To je pokazatelj koliko puno para je drzava trpala u KKP i JSD kada ste mogli da kupujete najskuplje i najtalentovanije tj najbolje igrace. I opet pored svega toga, KK Partizan koji je ostvario ovaj sjajan uspeh ugasen je 2007 godine. Ovo sto se sada takmici u Aba nije clan JSD i nema nista sa starim Partizanom osim imena koje je zadrzalo na volseban nacin.

10.000.000.000.000

pre 10 godina

Panteri jel boli?
Partizan ce osvojiti abu, kad se vrate povredjeni, sa pojacanjem na centru konkurisati za f4, a vi ce te biti i ostati maali klub i uvek cete igrati kup lilijane pokreti.

uspeh je veliki, ali Jugosloveni su to

pre 10 godina

Za razliku od fudbala u kosarci je jos tada igralo vise ekipa iz jedne zemlje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (VN, 16. april 2014 12:40)

Za razliku od fudbala, kosarku ne igraju ni Englezi, ni Holandjani, ni Belgijanci, ni Portugalci, ni Skandinavci, a ni Poljaci, Rumuni, Austrijanci, Svajcarci, Madjari ili Bugari... Nemci i Francuzi tek skorije poceli sa ozbiljnim ulaganjem u ovaj sport...tako da ti je poredjenje jako tanko, kada vec to radis.

Franky"Four"Fingers

pre 10 godina

oj, zivite u proslosti... Kakva EL, tada je bio drugaciji format takmicenja, i kakav je to bre tim Huventud? Gde je CSKA, Panatinaikos, Makabi, Olimpijakos...
E, ovako vi komentarisete Bari, a da ne proguglate ni malo. Ja vam cestitam godisnjicu najveceg klupskog uspeha Srbije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dex, 16. april 2014 10:08)

Spomenuo si Makabi.Pa igrao je druze,ali nije bio dovoljno dobar da ode na zavrsni turnir.Sto se tice vase titule 1991.pa dobro je poznato da te godine pola evrope nije igralo to takmicenje.Zamislite LS bez MU, ARS, LIV,CHE...a i ostalih zemalja.Titulu u vaterpolu ste prosle godine osvojili,kad je opet bojkotovano takmicenje.Ono sta hocu da kazem je da u normalnim okolnostima,ne biste nista osvojili,nego samo na mufte,po cemu ste i poznati.
Nasa titula 1992 godine je osvojena dok smo sve , sem jedne utakmice igrali na gostujucem terenu!!!!ejjjjjj!!!!!

marko_bgd

pre 10 godina

oj, zivite u proslosti... Kakva EL, tada je bio drugaciji format takmicenja, i kakav je to bre tim Huventud? Gde je CSKA, Panatinaikos, Makabi, Olimpijakos...
E, ovako vi komentarisete Bari, a da ne proguglate ni malo. Ja vam cestitam godisnjicu najveceg klupskog uspeha Srbije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dex, 16. april 2014 10:08)

Spomenuo si Makabi.Pa igrao je druze,ali nije bio dovoljno dobar da ode na zavrsni turnir.Sto se tice vase titule 1991.pa dobro je poznato da te godine pola evrope nije igralo to takmicenje.Zamislite LS bez MU, ARS, LIV,CHE...a i ostalih zemalja.Titulu u vaterpolu ste prosle godine osvojili,kad je opet bojkotovano takmicenje.Ono sta hocu da kazem je da u normalnim okolnostima,ne biste nista osvojili,nego samo na mufte,po cemu ste i poznati.
Nasa titula 1992 godine je osvojena dok smo sve , sem jedne utakmice igrali na gostujucem terenu!!!!ejjjjjj!!!!!
(Franky"Four"Fingers, 16. april 2014 10:49)

pola evrope nije igralo..haha..samo se ti tesi..uh kako te samo boli taj bari

Bebeto from Bulgaria

pre 10 godina

Neko osvaja Evropu sa jednom utakmicom u Pioniru, hiljadama kilometara daleko od kuce i sa najmladjim timom u takmicenju. Neko osvaja Evropu i pobedjujuci najvece rivale na njihovom terenu. Neko osvaja Evropu bez i jednog stranca, crnca ili belca, i gotovo sa 100% srpskim kosarkasima.

Neko osvaja Evropu kada najjaci timovi ne ucestvuju zbog sankcija UEFA. Neko osvaja Evropu igrajuci gorovo celo takmicenje bunker sa 1:0-1:1. Neko osvaja Evropu sa jugoslovenskim i rumunskim igracima.

Nekima je (crveno beli) klub zivot a ostalo sitnice, a nekima je sitnica da vole svoj klub vise od zivota. To je ta razlika..
(50+, 16. april 2014 10:29)


Podatak da je ovaj komentar dobio vise pluseva govori koliko pojedinci o sportu nemaju pojma. Kada bi ih pitao ko su ti najjaci timovi koji nisu igrali ne bi znali da navedu nijedan, a tek o famoznim rezultatima 1:0 i 1:1 i bunkeru kroz celo takmicenje ne vredi polemisati. Jos samo da napisu da Spanci te sezone nisu igrali (glupost koju cesto citam na netu) pa da sou bude kompletan. Bitno je da se nesto napise, makar i glupost...

spurs

pre 10 godina

Veliki Partizan ! Klub u kome su igrali 95% legendi ove igre ! Sve sto vredi u ovom sportu proslo je kroz veliki Partizan !
(J.D.Aleksandar, 16. april 2014 12:24)

Jel ovo "vic dana" rubrika ili šta?
Pa srednja škola Oak Hill Academy HS je dala više NCAA i NBA legendi nego vi igrača.
A tek porediti se sa Evropom je komedija, oni se sprdaju sa vama kao sa kantom a vi mislite da vas poštuju...

24,232

pre 10 godina

"... Za trenera je postavljen dotadašnji kapiten Željko Obradović.."
Jel to bese onaj Zelimir neznalica,kako ga zovu covicevci? Duda Ivkovic, Svetislav Pesic, Dusko Vujosevic, Zeljko Obradovic, Sale Djordjevic, Miloje... svaki krsteni trener (isto vazi i za igrace) je izasao iz skole Partizana,a vi nastavite da pljujete!
(mrsimud, 16. april 2014 10:22)

Hahaha i Dudu i Zeljka je zanatu ucio profesor Aca Nikolic, legenda Crvene zvezde.

Inace tadasnji kup sampiona je jacine kao sad Evrokup. Isti format takmicenja.

mrsimud

pre 10 godina

"... Za trenera je postavljen dotadašnji kapiten Željko Obradović.."
Jel to bese onaj Zelimir neznalica,kako ga zovu covicevci? Duda Ivkovic, Svetislav Pesic, Dusko Vujosevic, Zeljko Obradovic, Sale Djordjevic, Miloje... svaki krsteni trener (isto vazi i za igrace) je izasao iz skole Partizana,a vi nastavite da pljujete!

50+

pre 10 godina

Neko osvaja Evropu sa jednom utakmicom u Pioniru, hiljadama kilometara daleko od kuce i sa najmladjim timom u takmicenju. Neko osvaja Evropu i pobedjujuci najvece rivale na njihovom terenu. Neko osvaja Evropu bez i jednog stranca, crnca ili belca, i gotovo sa 100% srpskim kosarkasima.

Neko osvaja Evropu kada najjaci timovi ne ucestvuju zbog sankcija UEFA. Neko osvaja Evropu igrajuci gorovo celo takmicenje bunker sa 1:0-1:1. Neko osvaja Evropu sa jugoslovenskim i rumunskim igracima.

Nekima je (crveno beli) klub zivot a ostalo sitnice, a nekima je sitnica da vole svoj klub vise od zivota. To je ta razlika..

slobinator

pre 10 godina

(50+, 16. april 2014 10:29)
koji si ti lik,a uz to veze sa sportom nemaš.zvezda-grashopers 1-1 i 4-1,rendžers 3-0 i 1-1,dinamo drezden 3-0 i 2-1,bajern 2-1 i 2-2 marselj 0-0 na penale.9 utakmica 5 pobeda i 4 nerešena,bez poraza .gol razlika 18-7.dva gola po meču.o kakvim ti to bunkerima pričaš?zvezda je tada bila najdominantnija napadačka ekipa u evropi,ali je umela da po potrebi odigra čvrsto i na rezultat.i kakve su to gluposti kao nisu igrale najjače evropske ekipe?nije doduše bilo engleza jer je liverpul koji je tada osvojio za sada poslednju titulu bio kažnjen sa 5 godina neigranja zbog hejsela.španiju je predstavljao real,italiju napoli i evropski prvak milan,nemačku bajern,portugal porto,francusku tada najbogatiji klub evrope olimpik marselj.sistem je bio nemilosrdan,nokaut.greške nisu bile dozvoljene.zar sada treba poništiti celu fudbalsku istoriju i reći da se fudbal igra samo od nastanka ove nakaradne lige šampiona u kojoj igraju i timovi koji nikada nisu bili šampioni svojih zemalja?što se tiče košarkaškog kupa šampiona to je tada bilo nemerljivo slabije takmičenje nego sada u kome su bili dominantni timovi iz bivše sfrj,a jedini konkurenti su im bili italijanski i španski timovi plus makabi i žalgiris

Giggs

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da i dalje zivimo od stare slave... Neizmerno respektujem sve nase uspehe i zvezde i partizana
Ali, mislim da previse se okrecemo unazad...
Znaci za 13 godina ce izaci natpis Pre 20 godina Novak osvojio Wimblendon pa posle par meseci pre 20 godina Novak osvojio US open...

marko_bgd

pre 10 godina

pojedini navijaci partizana i na ovu vest pominju pantere,zvezdu,djenku...a ni ne znaju ko su divac i paspalj,i da su oni otisli sezonu pre nego sto se desio taj uspeh,da je izbio rat,i mislim da je partizan tada sve meceve igrao van srbije,zbog sankcija...i sa tim mladim timom pod tim okolnostima je osvojio najveci klupski trofej koji moze da se osvoji...danas su vrednosti poremecene,velicaju se neke titule,nekih 15 ,20,40,50 za redom nebitne su,i ucesce u evroligi bez ambicije da se uradi tu nesto...a niko ne spominje ovaj trofej,a to je jedino pravo i vecno..i zbog toga je partizan respekt u evropskoj kosarci...i treba svake godine da se obelezava...sve cestitke!

bb

pre 10 godina

Tog dana sam prelomio za koji klub cu navijati u buducnosti ali pre pocetka utakmice. Taj dan je nekako bio lep pravi prolecni u kuci crno beli tv,keva guzva pitu za veceru na ja sedim i navijam za Partizan. I od tog dana nevidjeno putno radosti,hvala crno-beli do neba!

kralj

pre 10 godina

Iz pouzdanih izvora saznajemo da je visoka nestranacka licnost odlucila da danasnji dan vise nema mesta u kalendaru i da 1992 godina uopste nije ni postojala.

laufer

pre 10 godina

Ovo je bilo jednom i možemo zvati slučajnošću ali 3x biti prvak Europe e to je kvaliteta. Najdraža titula mi je bila ona u Munchenu kada su klinci (Kuki i Dino) u polufinalu dobili Barcu a u finalu Maccabi.
(spalato, 16. april 2014 09:59) - Svaka čast tadašnjoj Jugoplastici,ali vi danas ne postojite! Mi i dalje igramo konstantno EL i osvajamo trofeje godinama unazad,a gde je tvoj Split...

Vladimir

pre 10 godina

Ovo je najveci uspeh srpske kosarke i tako ce ostati dok Partizan ponovo ne osvoji titulu! Naravno da bi bilo smesno da sada pisemo "neko nekad neko nikad" i da spominjemo nasih 7 vaterpolo i jednu kosarkasku titulu! Ono sto je bitno je cinjenica da smo mi i u bliskoj proslosti igrali na jednu loptu do osvajanja evrolige, ovo ostavimo proslosti, bilo, proslo, ponovice se.....

vlajzi

pre 10 godina

Veliki Partizan ! Klub u kome su igrali 95% legendi ove igre ! Sve sto vredi u ovom sportu proslo je kroz veliki Partizan ! (J.D.Aleksandar, 16. april 2014 12:24)

Jel ovo "vic dana" rubrika ili šta? Pa srednja škola Oak Hill Academy HS je dala više NCAA i NBA legendi nego vi igrača. A tek porediti se sa Evropom je komedija, oni se sprdaju sa vama kao sa kantom a vi mislite da vas poštuju... (spurs, 16. april 2014 16:12)

Balavac, ustani i skini kapu kad pricas o najvecoj evropskoj kosarkaskoj instituciji... nemoj Dule opet da postrojava!

navijc crveno beli

pre 10 godina

Secam se da smo se svi radovali bez obzira na navijacke boje (isto je bilo i za titulu u Bariju). A danas i ako smo stariji vise od dvadeset godina jedva cekamo poraz ovog drugog. Skroz smo pukli, ubi nas zavist i mrznja, a za to nisu krivi navijaci. U svakom slucaju cestitke po dvdest drugi put!

neke stvari se ne kupuju novcem

pre 10 godina

Svaki pravi navijac ce ignorisati zlurade komentare pojedinih navijaca fantomskog NN kluba.
Ovo je bilo neverovatno,ovo je bilo za istoriju,nesto sto ce ziveti za vjek vjekov.Potucanje po Spanskim selima,diskriminisuci status koji smo tada imali samo jos vise velica uspeh institucije,zato je ovaj klub bio,jeste i ostace ponos Srbije!

Serb

pre 10 godina

Zvezdaš sam i prosto mi je neverovatno da je u Parizu sekunda delila Partizan od finala.. Kasnije Olimpijakos i šampion.. Moglo je lako da se desi da Partizan osvoji.. Koliko nadrealan uspeh je i F4 tad... Svaka čast..

Patrick Ewing

pre 10 godina

Navijam za zvezdu, ali tada sam pratio košarku i skoro da sam bolje znao sastav partizana nego zvezde. Kad je Đorđević dao trojsku skakao sam po krevetu skoro kao kad je Pančev dao odlučujući penal u Bariju. Lepa sećanja

Bog Gvozdja

pre 10 godina

Po imenima ekipa ovo je bilo lakse takmicenje od ekipa Lilijane Ronketi! (Gepek, 16. april 2014 11:48)

Po tvom komentaru, ti si izuzetan nepoznavaoc igre tipa kosarkaske.
Verovatno navijas za klub iz predgradja, i oni uce pravila u hodu... aaaahahahahahahah

absolutezero

pre 10 godina

Ove sto i na ovakvom clanku spominju Zvezdu sazaljevam. Inace, pridruzujem se cestitkama povodom ovog jubileja i najveceg rezultata srpske klupske kosarke.

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Veliki Partizan ! Klub u kome su igrali 95% legendi ove igre ! Sve sto vredi u ovom sportu proslo je kroz veliki Partizan !

069 nikada telekom

pre 10 godina

Po imenima ekipa ovo je bilo lakse takmicenje od ekipa Lilijane Ronketi!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gepek, 16. april 2014 11:48)

Ne vredi ti omalovazavanje jer Partizan je bio Prvak Evrope i to je cinjenica. A ti da si stariji znao bi sta je u to vreme bio Filips sa trenerom Majk Dantonijem, ko je taj trener ( kasnije trenirao Lejkerse sa jednim Kobijem). Toliko. Bolje je da postujes ovakav rezultat koji je uz sve postignut i u ratno vreme..PARTIZAN JE BIO PRVAK EVROPE.TACKA.

DaS

pre 10 godina

Po imenima ekipa ovo je bilo lakse takmicenje od ekipa Lilijane Ronketi!
(Gepek, 16. april 2014 11:48)

Ocigledno pratis kosarku tek nekoliko sezona, ekipa kao npr Estudijantes je 70ih i 80ih bila u vrhu Evrposke i Spanske kosarke, osvojila je nekoliko kupa koraca i igrala nekoliko finale KESa, Huventud nije imao tradiciju kao Estudijantes ali je pocetkom 90ih redovno igrao KES tj EL i cak je osvojio, o ekipi Milana nema potrebe da ti pricam, ekipa koja ima 2-3 KES tj EL i nekoliko ostalih evro-kupova. Partizan je u cetvrtfinalu te godine izbacio Kinder (Knor-Bolonju), ekipu koja je 90ih harala Evrpskom kosarkom i naravno osvajala EL.

aleksandar

pre 10 godina

Kad se setim samo kako su pokrali Huventud jedna od najvecih sudijskih gresaka....
(frausilovicka, 16. april 2014 10:09)kapitenu je od tada trebalo zabraniti da puca trojke.mnoge je unesrecio,zlikovac.samo jedan TIM

istina

pre 10 godina

Osvojis titulu prvaka evrope , pritom ne igras utakmice na domacem terenu vec u Spaniji , apsolutni autsajder . . . Svi ostali samo da sede i da misle o ovom "ISTORIJSKOM CUDU"

YNWA

pre 10 godina

Veliki uspeh, jeste bilo pre 22 godine, ali bilo je, kao i nas Bari i Tokio. I svaki pravi Srbin se raduje takvim stvarima. Cestitke komsijama, i da nam se ponove ovakvi uspesi.

Sergio

pre 10 godina

Au, kad se setim kakva je to godina bila. Da moj Partizan igra kući u Španiji i kad je trebalo zgazio sve redom. Danas kao čovek srednjih godina volim ga još više nego tada, a mislim da ga moji klinci ako je moguće vole još više. Ljubav prema crno belima je neobjašnjiva. A interesamtno je, kako se pojačava kad god je teško.

Tolle

pre 10 godina

Koliko god da mi je drag ovaj uspeh, nikako ne mogu da zamislim da to koristim kao argument u raspravama sa Zvezdasima kao sto oni koriste Bari, nekako bih sam sebi bio smesan...

deki

pre 10 godina

neverovatno je kako vi pojedinci komentarišete nase klubove pa to je strasno. Omalovažavate uspehe srpskih klubova strašno. Čestitke grobarima na godišnjici najvećeg uspeha Srpske klubske košarke od istimskog Delije!!!! Volim Zvezdu svim srcem ali volim i uspeh svih Srpskih klubova u evropskim takmičenjima!!! Živeli!!!

Ponosan na crno-belu familiju

pre 10 godina

Nikada niko nece osvojiti Evroligu tako... Prosek godina 21,7, nacija u ratu, igranje na strani, trener novajlija...

LFC

pre 10 godina

Sećam se tog dana kao da je juče bio i osećaja sreće iako sam zvezdaš u duši. Tada sam mislio da nam kao nasiji u sportu niko ništa ne može i da smo jači od svi. Klinački snovi... I sada se divim toj generasiji koja je uspela nešto što će se teško ikada više ponoviti kada su ekipe sa naših prostora u pitanju. Velike čestitke komšijama da ogromnom uspehu.

dipl. ecc.

pre 10 godina

Cestitke sjajnoj generaciji kosarkasa Partizana! Ovom vasem uspehu u Istambulu sam se radovao gotovo podjednako kao nasem Bariju. To je bilo vreme medjusobnog postovanja. Danas se navija za Galatasaraj protiv Partizana ili Uniks protiv Zvezde - gde se izgubila dusa?

samo zvezda

pre 10 godina

Cestitam vam Grobari godisnjicu najveceg klupskog kosarkaskog uspeha srpske kosarke. Plus podatak da su igrali van Beograda i prosek godina od 21 je zaista fascinantan. A danas Mega ima prosek godina 22 zavrsi u donjem delu tabele ABA lige i svi vicu vau talentovani klinci...Ne ono su bili talentovani klinci koji su vec tada bili najbolji u Evropi a ovi su cist prosek. Dangubic i Micic su za tri koplja iza Danilovica i Djordjevica. Eto primer koliko smo kosarkaski nazadovali.

Vladimir Milosevic

pre 10 godina

Jeste li primetili da je samo B92 napravio tekst o ovome. Sramota da ni jedne reči o najvećem klupskom uspehu naše košarke nema ni u Blicu, Novostima... Bravo za objektivno novinarstvo

Nikola

pre 10 godina

Au secam se tog finala,gledalo nas 15 kod drugara u stanu od 50 kvadrata, zabili se svi ispred televizora,kakav je haos bio. Inace nisam imao zivaca (ili hrabrosti) da odgledam poslednji napad,pobegao u hodnik, ali sam vrlo brzo po nekontrolisanim urlicima znao sta smo uradili :D Inace,posto je neko spomenuo da su se i Zvezdasi radovali,istina, bilo je vise Zvezdasa nego Partizanovaca kod drugara,ali svi smo vristali od srece!

Има један тим

pre 10 godina

Ган, Истанбул, Барселона, Париз...4 фајнал-фора Евролиге и 1 титула шампиона Европе! 1 од 4, феноменално или мало? Неко ко је окорели партизановац као ја увек мисли да је могло и више, макар још једна. У Гану је играла НАЈТАЛЕНТОВАНИЈА генерација али сувише су били млади и неискусни, укључујући и Дулета, тада 29-годишњака. Ипак, најжалије ми је Париза јер смо имали физички и атлетски НАЈДОМИНАНТНИЈИ тим на том турниру, а оба меча смо изгубили са кошем разлике, на једну лопту. Али биће још фајнал форова за Институцију јер ПАРТИЗАН СЕ ЛУДО И БЕСКРАЈНО ВОЛИ а та страст не може се купити никаквим новцем. На плими тих осећања Партизан ће се вратити и увек изнова покушавати...јер реалност није брига на коју се ми
обазиремо:-)

Vladimir

pre 10 godina

Kao sto je neko vec napisao, tokom regularnog dela sezone uopste nije bilo tv prenosa zbog sukoba sa tvb. Ali su zato radio prenosi sa fudbalskim komentatorom Jordanom Ivanovicem bili pravi hit(pogotovo medju nama vojnicima na sluzenje vojske). Mnogo lose vreme a mnogo dobra kosarka(dovoljno samo pogledati sastave timova). Nikada necu zaboraviti te dane, kao redovnu vojsku poslali su nas na Zvornicko ratiste, 7 dana pre danasnjeg dana je rat u samom gradu okoncan ali se vodio u siroj okolini. Mi kao da smo pali sa marsa, na polozajima se izmedju sebe salimo-samo da prezivimo do pocetka finala i da to osvojimo pa sutra nek bude sta bude. Rat, haos, a Partizan u glavi...Kad kazem Mi, mislim i na navijace Zvezde. Ovoj danasnjoj deci je nepojmljivo da vatreni navijaci Zvezde navijaju tada za nas kao sto smo i mi za njih godinu dana ranije u Bariju. Sad, sta se to posle svih ovih godina sa svima nama dogodilo i da citamo i slusamo raznorazne zajedljive komentare je zaista za neku strucnu sluzbu...

o boze

pre 10 godina

"Hahaha i Dudu i Zeljka je zanatu ucio profesor Aca Nikolic, legenda Crvene zvezde."

Prvi klub koji je trenirao bio je Partizan. :|

navijac crno belih

pre 10 godina

Secam se da smo se svi radovali bez obzira na navijacke boje (isto je bilo i za titulu u Bariju). A danas i ako smo stariji vise od dvadeset godina jedva cekamo poraz ovog drugog. Skroz smo pukli, ubi nas zavist i mrznja, a za to nisu krivi navijaci. U svakom slucaju cestitke po dvdest drugi put!
(navijc crveno beli, 16. april 2014 10:01)

Alal vera! Velika istina, nista ne treba ni dodati ni oduzeti.

Bari

pre 10 godina

Ovo je bilo jednom i možemo zvati slučajnošću ali 3x biti prvak Europe e to je kvaliteta. Najdraža titula mi je bila ona u Munchenu kada su klinci (Kuki i Dino) u polufinalu dobili Barcu a u finalu Maccabi.
(spalato, 16. april 2014 09:59)

U neovisnoj hr taj film nećeš gledati.
Da se ne lažemo,nisam pristalica juge,
ali sto se sporta tiče, nema joj ravne.

Aleksa

pre 10 godina

@50+

Ja sam, na primer, ponosan na svaki uspeh bilo kog domaćeg kluba, nezavisno od rezultata kojim je pobeđen protivnik, nezavisno od protivnika i nezavisno od boje kože igrača koji učestvuje. To je sport, a ne takmičenje u elitizmu i idealima. Sram vas bilo za komentar.

Srećan praznik uzgred.

fortissimo

pre 10 godina

Stevanovic, Koprivica, Rebraca, Loncar, Dragutinovic, Nakic, Danilovic i neverovatni Sale Nacionale!! Sta reci, kada se setim neverovatan uspeh u vreme rata, igrati van BGD. u Spaniji kao domacin. Samo je jedna utakmica sa Knorom igrana u BGD? i PRVACI eVROPE?? CUDO. Iz ovog tima su izasla dva velika igraca, Danilovic i Djordjevic. A Rebraca je tek poceo svoju karijeru. Bravo momci ovo ce biti upamceno kao nesto neverovatno. Najmladji tim a najbolji u Evropi. Velika zasluga prof. Aleksanda Nikolica kao savetnik Obradovicu koji je bio pocetnik na klupi od te sezone a kasnije se pokazalo najtrofejniji trener Evrope. Neverovatno. Hvala...

https://www.youtube.com/watch?v=F3370R-3Diw

Janko Zeleznikovic

pre 10 godina

lavit će se i u Zagrebu (da li sam ja trol ili bot? a da glasam za sps, 16. april 2014 10:46)

Ti s pglu, pa glasao ili ne glasao, svejedno... :D

juga

pre 10 godina

Kako je jugoslavija tad bila jaka u kosarci,4 godine zaredom su klubovi iz juge bili prvaci europe,3 godine zaredom jugoplastika i onda partizan,nekoliko godina prije toga cibona 2 puta zaredom prvak europe.

Cibona prvak 1984-1985
Cibona prvak 1985-1986
Jugoplastika prvak 1988-1989
Jugoplastika prvak 1989-1990
Jugoplastika prvak 1990-1991
Partizan prvak 1991-1992

bla

pre 10 godina

Cibona dva puta, Split tri puta i Partizan jednom!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bond, 16. april 2014 12:59)
i za neupucene, kao sto si ti, i KK Bosna jednom 1979. godine.

marconi

pre 10 godina

"Kroz vatru i vodu, dignute glave, stazama pobeda, casti i slave, napred Partizan" Meni najdrazi grafit za nas voljeni klub, bravo sampioni!

carevi carigrada, kraljevi evrope

pre 10 godina

S jedne strane to je bilo čudo, s obzirom šta se sve dešavalo s Partizanom u prethodnim sezonama. Takođe, većina igrača, sem Đorđevića, Danilovića i Nakića uopšte nije imala međunarodnog igračkog iskustva u klupskoj konkurenciji. Sastav je po imenima bio slabiji u odnosu na godinu dana ranije, bez Paspalja, Pecarskog i Obradovića pre svih. Ali bio je pojačan legendarnim košarkaškim trenerom, koji je taktički bio ispred svih, prof. A. Nikolićem. On je postao savetnik treneru Ž. Obradoviću, a pre toga je bio i savetnik Maljkoviću u Jugoplastici, koja je sa njima dva puta bila prvak Evrope, i jednim sa Ž. Pavličevićem. Bogati evropski timovi su taman odahnuli, raspadom splitskog tima mislilo se da im nijedan autsajder iz Jugoslavije neće biti konkurencija. Ovaj uspeh jeste bio "slučajan", zato je i bio uspeh, jer ga gotovo niko nije očekivao. Nije bilo ni pritiska na tim i igrače za visok rezultat, igrali su samo da što "skuplje prodaju svoju kožu". Ali, bilo je "veoma pametnih" srpskih novinara na RTS-u, koji su ušli u sukob sa Partizanom pa ova televizija uopšte nije prenosila utakmice u grupnoj fazi. Ja ništa nisam očekivao od Partizana, ali nisam se ni nervirao gledajući mečeve, što nije bio slučaj u ranijim sezonama. Sve je to bilo nekako normalno, igralo se protiv najjačih evropskih klubova, bez nekih kikseva i padova u igri, karakteristinih za Partizan pre te sezone. Đorđević i Danilović su neverovatno sazreli, a ostali su igrali koliko su mogli, bez "nemogućih poteza".

VN

pre 10 godina

@dex Tu su, svi su bili tu. :) Hocu da kazem da nikome nije bilo zabranjeno da se kvalifikuje i igra za razliku od fudbala tada. Znaci sve najjace od Evrope u tom trenutku. Makabi je ispao u cetvrtfinalu, Barselona takodje. Pao i Olimpijakos su tada bili daleko iza pre svega Arisa a onda i Paoka. Jedino veliko iznenadjenje je bio Cska koji je u prvenstvu Sssr-a ispao od Kaleva iz Estonije(jedno od vecih iznenadjenja ikad) ali niko im nije kriv. To su godine kada su pored ex yu klubova(te sezone igrali Partizan, Split i Cibona) dominirali i Spanci i Italijani( takodje po 3 kluba u takmicenju). Za razliku od fudbala u kosarci je jos tada igralo vise ekipa iz jedne zemlje.

777

pre 10 godina

Danilovic 25 koseva (34 sekundi pre kraja peta licna) , Sale Nacionale 23 kosa!! Sta reci..istorija i pocetak dve velike karijere kako za klubove u kojima su igrali tako i za sebe i reprezentaciju. Tesko ce ova zemlja u buducnosti imati ovakve igrace. U ovo vreme, jako tesko. Daj Boze...

Vuk

pre 10 godina

@sprewell, 16. april 2014 10:35

Auuu, čoveče, kako si me samo vratio u to veče '92! Pokojni stari i ja smo gledali utakmicu na nekom starom crno-belom (a kakvom drugo?) TV... povedemo +10, pa ispustimo prednost... onda čuvena završnica, Sale trči preko terena i podiže se na trojku, ja se hvatam za glavu, a ćale u deliću sekunde viče ''Samo to i može!'' Bio je u pravu.

Navijac Srbije

pre 10 godina

Secam se da smo se svi radovali bez obzira na navijacke boje (isto je bilo i za titulu u Bariju). A danas i ako smo stariji vise od dvadeset godina jedva cekamo poraz ovog drugog. Skroz smo pukli, ubi nas zavist i mrznja, a za to nisu krivi navijaci. U svakom slucaju cestitke po dvdest drugi put! (navijc crveno beli, 16. april 2014 10:01) Alal vera! Velika istina, nista ne treba ni dodati ni oduzeti.
(navijac crno belih, 16. april 2014 10:36)
bravo momci :D