Utorak, 19.11.2013.

09:46

Aguero jači od Begovića u St Luisu

Reprezentacija Argentine savladala je u prijateljskom meču Bosne i Hercegovine sa 2:0 u Sent Luisu, iako je igrala bez Lionela Mesija.

Izvor: AK

Aguero jaèi od Begoviæa u St Luisu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

sandzo

pre 10 godina

Ja koliko se secam je Srbiju Arg..tukla sa 6:0,onomad Arg je tukla Honduras sa 5:0,taj isti Honduras je Srbiju tukao 2:0 cini mi se,Arg je svetska sila,i nije nista iznenadjujuce sto je Bosna hendikepirana izgubila,bez Salihovica i Lulica,mislim da na ovu vest nebi trebali da ostavljate komentare tipa kako je Bosna krs ekipa,kako treba da se spuste na zemlju itd,savko neka pogleda u svoje dvoriste...pozz..

Sarajlija07

pre 10 godina

Ako smo mi loši, šta ste onda vidi, komšije? Jedno je sigurno, da smo bili u vašoj grupi ne bi gubili od Makedonije i ne bi se sveli na jedno prelaženje centra kod ''moćne'' Škotske.

Wert

pre 10 godina

Bih nije odigrala lose, dobar je to tim ali ima se jos malo raditi, (Safet je vrh, prati on sve ipak je ovo bila prijateljska) elem kako smo mi prosli na SP sa Argentinom? Seca li se neko?
Imamo dobre igrace u Srbiji definitivno, ali nemamo "pamet".Imali smo grupu da bar i Mi budemo drugi ako ne i prvi ali... ali ... Nismo imali selektora.
To se mozda nekom nece svideti ali to je cinjenica za onog ko se bar malo razume u fudbal!
Kao i savez nam je los!! Pa ni protivnika za kontrolni mec ne mogu da nadju, steta!

Igrao sam na ostrvu

pre 10 godina

Bosna, Crna Gora, Makedonija i Kosovo, podhitno da stanu pod jedan fudbalski savez, vec od sledecih kvalifikacija za SP. Okosnica tima bila bi Bosna, a pridruzili bi se Vucinic, Jovetic, Savic, Pandev, Behrami, Dzemaili, Shaquiri, Januzaj i Berisha. To bi vec bilo za respekt i garantija za svako takmicenje.

Sandzaklija

pre 10 godina

Ovaj poraz moze da spusti malo na zemlju Bosance. Svaka im cast sto idu na SP, ali znamo da tamo ne mogu nista uraditi, jos uz to ce pasti u tesku grupu (nisu nosioci), tako da nemaju sta traziti. Secam se njihovih izjava pred mec sa Portugalom, da pobedjuju 3:0, 2:0, itd. Treba biti realan u nekim situacijama. Pod hitno da Susic "odmori" Dzeka, Ibisevic je za njega igracina.

igor

pre 10 godina

KAKVA jarane bosnija imali su domaci teren u USA a oni bez MESIJA a opet im dadose lekciju kakav dijamant pa to su prosjecni igraci nista vise prave repke budu jarane nabijat gol razlikubude uspjeh za vas ba ako ne primite desetak komada u prvom kolu u vasoj grupipoz od sarajlije..

iii

pre 10 godina

dobro smo prosli.mogao je aquero dati jos 2 gola da nije bilo begovica,covjek macka.zao mi sto ibisevic ne pogodi onu sansu na pocetku,sam pred golmanom ,ali on je igrac tanjiras tipa mandzukic .dobro od utakice sto je igrao kolasinac,vec su ga prozvali bosanski hulk.sve u svemu bih je igrala dobro,citavo drugo poluvrijeme igralo se na polovini argentine,a ovi iz kontre ubijali,kakav samo gol aquera ,drama.falio je lulic iz lacija,jer on obicno namjesta golove dzeki i ibisevicu.bez obzira na rezultat,gledati argentinu kako se brani sa 10 igraca ,neprocjenjivo,neke stvari se nemogu kupiti novcem.za sve ostalo tu je reprezentacija bih.

Bosanac

pre 10 godina

BiH za sada nema trenera koji se razumije u taktiku i to ce nam biti najveci problem na svjetskom. Konstantno ista formacija, 4-4-2 i vidjeli smo kako je to izgledalo dva puta protiv Slovacke i sada protiv Argentine. Dzeko je postao dekoracija na terenu, i to mu se tolerise jer nema konkurenciju u napadu. Sead Kolasinac (debitant), sa svojih 20 god. poslije Begovica najbolji. Ima tu jos mnogo posla al' sa Safetom i njegovom tvrdoglavoscu se necemo dobro provesti u Brazilu.

Ante

pre 10 godina

Smiješni su ovi Bosanci, oni već umislili da su velesila a tek ce na ljeto imati prvi nastup na velikom natjecanju. Imali su laganu grupu i uspjesno su je rijesili..ali Bicakcic, Kolosec,Mujdza..wtf?!? Ko su ti :)

nikad vise hvala ti Boze

pre 10 godina

Jeste nesto skontali srbija nema prijatelja,pa igra sa novinarima, jadno.
(mi smo u brazilu,a vi., 19. novembar 2013 10:27)

ZA sve Srbe koji pozitivno komentarisu o Boshnjachkim uspesima.
Ovde je sve receno.

Vukašin. Hadžikaradžić

pre 10 godina

Bosna je dobro prošla.Realno je bilo 5-0. Safetu je ovo dobro došlo da spusti loptu na zemlju , što se vidi i iz njegove izjave posle utakmice. Samo mi smeta ova grozna prepiska ovde. Izgleda da nemože normalno.

semir

pre 10 godina

Nije nikakva sramota izgubiti od jedne Argentine,koja je fudbalska sila.
Stavise,izgubili smo samo sa 2:0. To je daleko bolje,nego da su nas napucali sa 6:0.

Boki

pre 10 godina

Dajte ljudi ne omalovazavajte ni jednu reprezentaciju. Grci i Slovaci nemaju lose reprezentacije i nije sigurno da bi mi bili ispred njih. Posebno grci koji su razbili rumune u prvom mecu baraza. Bojim se da ni belgija nije to sto mislimo (pokazala im Kolumbija pre 4 dana u Briselu, pobedila ih 0:2 i pritom ih generalno nadigrala), a hrvati su u velikom padu kvaliteta (ne mogu ni Island da dobiju)

mourinho

pre 10 godina

pa nisu ih pobedili kao srbiju pre nekoliko godina na svetskom prvenstvu, o cemu pricaju pojedinci? koliko je bilo protiv srbije, 5, 7? :-)

Moj vokmen je pod jastukom...

pre 10 godina

Da je nama laku grupu na Svjetskom i da budemo drugi pa makar poslije komšije i susjedi tvrdili da bi oni bili prvi sa maksimalnim brojem bodova, a da mi ne bi nijednu drugu grupu prošli.

emirTZ

pre 10 godina

Srbi su bili u Africi 2010 i na žalost ispali su u grupi. Prije početka mudnijala vjerovao sam da imaju ekipu za četvrt-finale. Slovaci su igrali u Africi 2010 i igrali su osminu-finala. Znači uspjeli su da prođu grupu ono što ni Srbiji ni Hrvatskoj ne polazi za rukom evo već od kad na mundijalima ali važno da se tu njih omalovažava kao slabu reprezentaciju. Grci su vječito tu na završnicama nekih takmičenja dok se i Srbiji i Hrvatskoj zna desiti da ne učestvuju ali i oni su za neke komšije lagan zalogaj. Bez obzira na to što je Grčka odvalila Rumuniju kad joj je najpotrebnije a za vrijeme kvalifikacija Lihtenštajnu nisu dali tri gola u utakmici. BIH već treće kvalifikacije za redom bez obzira kakvi joj protivnici u grupi bili nije završila kvalifikacije na trećem mjestu - znači ko hoće da to vidi i primijeti određena konstanta je tu. Što se tiče poraza od Argentine to je veoma dobar poraz. Nama do mundijala trebaju samo takve utakmice. I dat će Bog da se obistini ova moguća utakmica sa Njemačkom u Februaru. Takve utakmice nam mogu samo pomoći da radimo na svim svojim slabostima. Što se tiče Argentine kao 4-te reprezentacije svijeta ja zaista ne znam šta je Hrvatska radila na tom 4-tom mjestu ako je onakva Srgentina četvrta ?! p.s. Pozdrav svim dobrim ljudima ja jedva čekam da se Srbija u fudbalu vrati tamo gdje joj je mejsto. Imate veliku koncentraciju igrača i šteta je za nas koji mnogo volimo tu igru da ostanemo uskraćeni za sve ono što ti momci mogu da nam pokažu.

car do kraja

pre 10 godina

kad sam napisao da niko ne treba da se zanosi o tome koliko je bosna jaka luali su mi minuse. ali budimo realni. prosli su jako slabu grupu gde su jedini ozbiljniji timovi imali tesne utakmice sa bosnom i cak je i pobedjivali, a bosna je zavrsila na prvom mestu zahvaljujuci gol razlici koju su naduvali protiv liechtensteina i letonije. u barazu su lagano gubili od portugala dva puta.

neka bosanci uzivaju u svetskom prvenstvu, ali ne verujem da ce nesto postici.
(wiener, 19. novembar 2013 10:27)
U kojoj grupi? Sa Belgijom koja je Bosna osurila sa 4-2 u gostima? Ili sa Hrvatima koji ne mogu da pobede Island? Ili sa Srbijom koja gubi od "velesile" Makedonije?
Ovo je prijateljska utakmica i sluzi kao priprema za Brazil...Uostalom svi znamo sta je Argentina u svetu fudbala i nerealno je ocekivati da ih Bosna pobedi pa makar bila u najboljem sastavu...Pozzz svima!

Savo Milinovic

pre 10 godina

Sta bi se desilo kada bih ja dosao da navijam za BiH na Bilino polje sa zastavom Republike Srpske(koja je dejtonski priznat entitet i dio BiH) ili nedaj boze sa zastavom VRS(Vojska Republike Srpske) kao sto vi donosite zastavu Armije BiH.

Dzaja

pre 10 godina

Imala je Bosna nekoliko dobrih prilika za golove ali nisu imali srece. Gledao sam sinoc utakmicu sa americkim komentatorom, mogu reci da je bio veoma zanimljiv i napomenuo da kad bi sad postojala Jugoslavija da bi bili svetski prvaci.

pozdrav iz brazila

pre 10 godina

Za bosnu se navija i kad gubi i kad dobija
A sto se tice ovi kauc strucnjaka nebi da ih komentarisem nego bi im porucio
Hajmo Bosno Bosno Bosno
Hajmo Hercegovino
Nikad sama nisi ti
Uvijek stobom tusmo mi
Tvoje sceri i sinovi

cukce

pre 10 godina

Bice Bosna kanta za napucavanje na SP, ova grupa u kojoj su igrali je nasmesnija i najslabija grupa u istoriji kvalifikacija bilo za SP bilo za EP. U svakom slucaju bolje biti na SP kanta za napucabanje nego kao mi sedeti kuci!

šta reći

pre 10 godina

Treba Bosanci da izvuku pouku od Ilije Petkovića kad je '06. u Nemačkoj izjavio: ne mogu da obećam da ćemo biti svetski prvaci ali mogu da obećam da nećemo biti :)

sarajevo.ba

pre 10 godina

Novosadjanin,namirisao sam kompleks
Zamisli ti pasha kad bi budemo igrali ozbiljno,pobjedjivat cemo i onu bracu Litvance bez problema za koje ste ti i slicni govorili da ce nam otkinut bod
Samo jos da te napomenem, Bosna je na SP se vec plasirala,a tvoja reprezentacija ovih dana ima nastup protiv nekog kulturno umjetnickog drustva u pjevanju himni,nadam se da cete pobjedit

Fudbal-fanatik

pre 10 godina

Ovo je samo prijateljska utakmica i ruku na srce, argentincima nije igrao samo Mesi i kao takvi bez njega jesu jači od bosanaca, ali ni bosancima nisu igrali desni bek Mujdža, levi bek Salihović, levo krilo brzonogi Lulić, a to su već 3 igrača iz udarne postave prvih 11, a igrao je debitant Kolašinac i klinac ima samo 20 godina (Schalke 04). Možemo mi ovde u Srbiji pričati šta oćemo, ali protiv gaučosa su sinoć igrali vrlo mladi igrači koji polako postaju nosioci igre Bosne: Kolašinac-20, Hajrović-22, Bičakčić-23, Pjanić-23, Višća-23...itd...itd... Po meni je plasman na Mundijal velik uspeh za bosance, a jos veći da ovoliko mladih igrača ide na veliku smotru sa već mnogo jakih utakmica u nogama. Zna Pape šta radi, a ne kao naš Mihajlović gde podmlađuje bez ikakvog smisla!
Bosnaci su oslabljeni i u vrlo lošoj prikazanoj partiji izgubili samo 2:0 od Argentine bez Mesija, što i nije tako loš rezultat kad se sve sagleda!

sarajevo.ba

pre 10 godina

wiener
e kad si tako pametan da ti ja nesto sad objasnim
1.Bosna vec tri ciklusa kvalifikacija zavrsava medju 2 ekipe u grupi
2.Bosna nije gubila od ozbiljnijih reprez.u grupi osim od Slovacke
3.Ozbiljna ekipa je Grcka(kija ce bez problema proci baraz)i na njima smo napucavali gol razliku.u dvomecu jedna nasa pobjeda i remi uz gol razliku 3:1
4.Bosna ima igrace koji su kvalitetni i uz to ginu na terenu kad treba,nocas nam bas i nije trebalo
I na kraju,ne kazem da cemo osvojit prvenstvo svijeta,niti da cemo sigurno proci grupu,ali cu ti reci jedno,ovi momci ce sve od sebe dati na SP,imat ce podrsku kao niko(u ime toga pogledaj malo utakmice bosne u gostima od Kavkaza preko Skandinavije pa do Amerike i vidjet ces sta su navijaci)i kako god zavrsili u Brazilu mi im skidamo kapu
pozdrav za tebe i ubuduce nedaj da te nervira uspjeh komsija

dadoredstar

pre 10 godina

A zamisli da je Srbija igrala primili bi najmanje 5 komata hehheheh vidimo se u Brazilu joj pardon mahaću ti preko tv !!!!!!!???:):):):):)

stevan

pre 10 godina

Nisam uopste ljubomoran na bosance I cestitam im na velikom uspehu, ali mora se uzeti u obzir da je tu bilo mnogo srecnih okolnosti. Da su bili u nasoj grupi, ni treci ne bi bili.

wiener

pre 10 godina

kad sam napisao da niko ne treba da se zanosi o tome koliko je bosna jaka luali su mi minuse. ali budimo realni. prosli su jako slabu grupu gde su jedini ozbiljniji timovi imali tesne utakmice sa bosnom i cak je i pobedjivali, a bosna je zavrsila na prvom mestu zahvaljujuci gol razlici koju su naduvali protiv liechtensteina i letonije. u barazu su lagano gubili od portugala dva puta.

neka bosanci uzivaju u svetskom prvenstvu, ali ne verujem da ce nesto postici.

string

pre 10 godina

Susicu, to sto ste izgubili od njih ne znaci da moras da preterujes u hvalisalju protivnika. Sa Messijem su oni medju 6-7 ili 8, sto su i na SP2010 pokazali, bez njega isto, ili mozda malkice losiji, mozda medju 9 ili 10. Sto se tice Bosne, pogodio si, medju 15-ak.

Nesalomivi-Novosadjanin

pre 10 godina

Zamislite sta ce tek da im urade, kada budu igrali ozbiljno....
Ne samo Argentinci, vec svaka ozbiljna selekcija u Brazilu....

sarajevo.ba

pre 10 godina

wiener
e kad si tako pametan da ti ja nesto sad objasnim
1.Bosna vec tri ciklusa kvalifikacija zavrsava medju 2 ekipe u grupi
2.Bosna nije gubila od ozbiljnijih reprez.u grupi osim od Slovacke
3.Ozbiljna ekipa je Grcka(kija ce bez problema proci baraz)i na njima smo napucavali gol razliku.u dvomecu jedna nasa pobjeda i remi uz gol razliku 3:1
4.Bosna ima igrace koji su kvalitetni i uz to ginu na terenu kad treba,nocas nam bas i nije trebalo
I na kraju,ne kazem da cemo osvojit prvenstvo svijeta,niti da cemo sigurno proci grupu,ali cu ti reci jedno,ovi momci ce sve od sebe dati na SP,imat ce podrsku kao niko(u ime toga pogledaj malo utakmice bosne u gostima od Kavkaza preko Skandinavije pa do Amerike i vidjet ces sta su navijaci)i kako god zavrsili u Brazilu mi im skidamo kapu
pozdrav za tebe i ubuduce nedaj da te nervira uspjeh komsija

Fudbal-fanatik

pre 10 godina

Ovo je samo prijateljska utakmica i ruku na srce, argentincima nije igrao samo Mesi i kao takvi bez njega jesu jači od bosanaca, ali ni bosancima nisu igrali desni bek Mujdža, levi bek Salihović, levo krilo brzonogi Lulić, a to su već 3 igrača iz udarne postave prvih 11, a igrao je debitant Kolašinac i klinac ima samo 20 godina (Schalke 04). Možemo mi ovde u Srbiji pričati šta oćemo, ali protiv gaučosa su sinoć igrali vrlo mladi igrači koji polako postaju nosioci igre Bosne: Kolašinac-20, Hajrović-22, Bičakčić-23, Pjanić-23, Višća-23...itd...itd... Po meni je plasman na Mundijal velik uspeh za bosance, a jos veći da ovoliko mladih igrača ide na veliku smotru sa već mnogo jakih utakmica u nogama. Zna Pape šta radi, a ne kao naš Mihajlović gde podmlađuje bez ikakvog smisla!
Bosnaci su oslabljeni i u vrlo lošoj prikazanoj partiji izgubili samo 2:0 od Argentine bez Mesija, što i nije tako loš rezultat kad se sve sagleda!

Dzaja

pre 10 godina

Imala je Bosna nekoliko dobrih prilika za golove ali nisu imali srece. Gledao sam sinoc utakmicu sa americkim komentatorom, mogu reci da je bio veoma zanimljiv i napomenuo da kad bi sad postojala Jugoslavija da bi bili svetski prvaci.

sarajevo.ba

pre 10 godina

Novosadjanin,namirisao sam kompleks
Zamisli ti pasha kad bi budemo igrali ozbiljno,pobjedjivat cemo i onu bracu Litvance bez problema za koje ste ti i slicni govorili da ce nam otkinut bod
Samo jos da te napomenem, Bosna je na SP se vec plasirala,a tvoja reprezentacija ovih dana ima nastup protiv nekog kulturno umjetnickog drustva u pjevanju himni,nadam se da cete pobjedit

dadoredstar

pre 10 godina

A zamisli da je Srbija igrala primili bi najmanje 5 komata hehheheh vidimo se u Brazilu joj pardon mahaću ti preko tv !!!!!!!???:):):):):)

stevan

pre 10 godina

Nisam uopste ljubomoran na bosance I cestitam im na velikom uspehu, ali mora se uzeti u obzir da je tu bilo mnogo srecnih okolnosti. Da su bili u nasoj grupi, ni treci ne bi bili.

pozdrav iz brazila

pre 10 godina

Za bosnu se navija i kad gubi i kad dobija
A sto se tice ovi kauc strucnjaka nebi da ih komentarisem nego bi im porucio
Hajmo Bosno Bosno Bosno
Hajmo Hercegovino
Nikad sama nisi ti
Uvijek stobom tusmo mi
Tvoje sceri i sinovi

wiener

pre 10 godina

kad sam napisao da niko ne treba da se zanosi o tome koliko je bosna jaka luali su mi minuse. ali budimo realni. prosli su jako slabu grupu gde su jedini ozbiljniji timovi imali tesne utakmice sa bosnom i cak je i pobedjivali, a bosna je zavrsila na prvom mestu zahvaljujuci gol razlici koju su naduvali protiv liechtensteina i letonije. u barazu su lagano gubili od portugala dva puta.

neka bosanci uzivaju u svetskom prvenstvu, ali ne verujem da ce nesto postici.

Nesalomivi-Novosadjanin

pre 10 godina

Zamislite sta ce tek da im urade, kada budu igrali ozbiljno....
Ne samo Argentinci, vec svaka ozbiljna selekcija u Brazilu....

semir

pre 10 godina

Nije nikakva sramota izgubiti od jedne Argentine,koja je fudbalska sila.
Stavise,izgubili smo samo sa 2:0. To je daleko bolje,nego da su nas napucali sa 6:0.

Boki

pre 10 godina

Dajte ljudi ne omalovazavajte ni jednu reprezentaciju. Grci i Slovaci nemaju lose reprezentacije i nije sigurno da bi mi bili ispred njih. Posebno grci koji su razbili rumune u prvom mecu baraza. Bojim se da ni belgija nije to sto mislimo (pokazala im Kolumbija pre 4 dana u Briselu, pobedila ih 0:2 i pritom ih generalno nadigrala), a hrvati su u velikom padu kvaliteta (ne mogu ni Island da dobiju)

emirTZ

pre 10 godina

Srbi su bili u Africi 2010 i na žalost ispali su u grupi. Prije početka mudnijala vjerovao sam da imaju ekipu za četvrt-finale. Slovaci su igrali u Africi 2010 i igrali su osminu-finala. Znači uspjeli su da prođu grupu ono što ni Srbiji ni Hrvatskoj ne polazi za rukom evo već od kad na mundijalima ali važno da se tu njih omalovažava kao slabu reprezentaciju. Grci su vječito tu na završnicama nekih takmičenja dok se i Srbiji i Hrvatskoj zna desiti da ne učestvuju ali i oni su za neke komšije lagan zalogaj. Bez obzira na to što je Grčka odvalila Rumuniju kad joj je najpotrebnije a za vrijeme kvalifikacija Lihtenštajnu nisu dali tri gola u utakmici. BIH već treće kvalifikacije za redom bez obzira kakvi joj protivnici u grupi bili nije završila kvalifikacije na trećem mjestu - znači ko hoće da to vidi i primijeti određena konstanta je tu. Što se tiče poraza od Argentine to je veoma dobar poraz. Nama do mundijala trebaju samo takve utakmice. I dat će Bog da se obistini ova moguća utakmica sa Njemačkom u Februaru. Takve utakmice nam mogu samo pomoći da radimo na svim svojim slabostima. Što se tiče Argentine kao 4-te reprezentacije svijeta ja zaista ne znam šta je Hrvatska radila na tom 4-tom mjestu ako je onakva Srgentina četvrta ?! p.s. Pozdrav svim dobrim ljudima ja jedva čekam da se Srbija u fudbalu vrati tamo gdje joj je mejsto. Imate veliku koncentraciju igrača i šteta je za nas koji mnogo volimo tu igru da ostanemo uskraćeni za sve ono što ti momci mogu da nam pokažu.

string

pre 10 godina

Susicu, to sto ste izgubili od njih ne znaci da moras da preterujes u hvalisalju protivnika. Sa Messijem su oni medju 6-7 ili 8, sto su i na SP2010 pokazali, bez njega isto, ili mozda malkice losiji, mozda medju 9 ili 10. Sto se tice Bosne, pogodio si, medju 15-ak.

car do kraja

pre 10 godina

kad sam napisao da niko ne treba da se zanosi o tome koliko je bosna jaka luali su mi minuse. ali budimo realni. prosli su jako slabu grupu gde su jedini ozbiljniji timovi imali tesne utakmice sa bosnom i cak je i pobedjivali, a bosna je zavrsila na prvom mestu zahvaljujuci gol razlici koju su naduvali protiv liechtensteina i letonije. u barazu su lagano gubili od portugala dva puta.

neka bosanci uzivaju u svetskom prvenstvu, ali ne verujem da ce nesto postici.
(wiener, 19. novembar 2013 10:27)
U kojoj grupi? Sa Belgijom koja je Bosna osurila sa 4-2 u gostima? Ili sa Hrvatima koji ne mogu da pobede Island? Ili sa Srbijom koja gubi od "velesile" Makedonije?
Ovo je prijateljska utakmica i sluzi kao priprema za Brazil...Uostalom svi znamo sta je Argentina u svetu fudbala i nerealno je ocekivati da ih Bosna pobedi pa makar bila u najboljem sastavu...Pozzz svima!

iii

pre 10 godina

dobro smo prosli.mogao je aquero dati jos 2 gola da nije bilo begovica,covjek macka.zao mi sto ibisevic ne pogodi onu sansu na pocetku,sam pred golmanom ,ali on je igrac tanjiras tipa mandzukic .dobro od utakice sto je igrao kolasinac,vec su ga prozvali bosanski hulk.sve u svemu bih je igrala dobro,citavo drugo poluvrijeme igralo se na polovini argentine,a ovi iz kontre ubijali,kakav samo gol aquera ,drama.falio je lulic iz lacija,jer on obicno namjesta golove dzeki i ibisevicu.bez obzira na rezultat,gledati argentinu kako se brani sa 10 igraca ,neprocjenjivo,neke stvari se nemogu kupiti novcem.za sve ostalo tu je reprezentacija bih.

Bosanac

pre 10 godina

BiH za sada nema trenera koji se razumije u taktiku i to ce nam biti najveci problem na svjetskom. Konstantno ista formacija, 4-4-2 i vidjeli smo kako je to izgledalo dva puta protiv Slovacke i sada protiv Argentine. Dzeko je postao dekoracija na terenu, i to mu se tolerise jer nema konkurenciju u napadu. Sead Kolasinac (debitant), sa svojih 20 god. poslije Begovica najbolji. Ima tu jos mnogo posla al' sa Safetom i njegovom tvrdoglavoscu se necemo dobro provesti u Brazilu.

Wert

pre 10 godina

Bih nije odigrala lose, dobar je to tim ali ima se jos malo raditi, (Safet je vrh, prati on sve ipak je ovo bila prijateljska) elem kako smo mi prosli na SP sa Argentinom? Seca li se neko?
Imamo dobre igrace u Srbiji definitivno, ali nemamo "pamet".Imali smo grupu da bar i Mi budemo drugi ako ne i prvi ali... ali ... Nismo imali selektora.
To se mozda nekom nece svideti ali to je cinjenica za onog ko se bar malo razume u fudbal!
Kao i savez nam je los!! Pa ni protivnika za kontrolni mec ne mogu da nadju, steta!

Sarajlija07

pre 10 godina

Ako smo mi loši, šta ste onda vidi, komšije? Jedno je sigurno, da smo bili u vašoj grupi ne bi gubili od Makedonije i ne bi se sveli na jedno prelaženje centra kod ''moćne'' Škotske.

mourinho

pre 10 godina

pa nisu ih pobedili kao srbiju pre nekoliko godina na svetskom prvenstvu, o cemu pricaju pojedinci? koliko je bilo protiv srbije, 5, 7? :-)

nikad vise hvala ti Boze

pre 10 godina

Jeste nesto skontali srbija nema prijatelja,pa igra sa novinarima, jadno.
(mi smo u brazilu,a vi., 19. novembar 2013 10:27)

ZA sve Srbe koji pozitivno komentarisu o Boshnjachkim uspesima.
Ovde je sve receno.

Vukašin. Hadžikaradžić

pre 10 godina

Bosna je dobro prošla.Realno je bilo 5-0. Safetu je ovo dobro došlo da spusti loptu na zemlju , što se vidi i iz njegove izjave posle utakmice. Samo mi smeta ova grozna prepiska ovde. Izgleda da nemože normalno.

sandzo

pre 10 godina

Ja koliko se secam je Srbiju Arg..tukla sa 6:0,onomad Arg je tukla Honduras sa 5:0,taj isti Honduras je Srbiju tukao 2:0 cini mi se,Arg je svetska sila,i nije nista iznenadjujuce sto je Bosna hendikepirana izgubila,bez Salihovica i Lulica,mislim da na ovu vest nebi trebali da ostavljate komentare tipa kako je Bosna krs ekipa,kako treba da se spuste na zemlju itd,savko neka pogleda u svoje dvoriste...pozz..

Savo Milinovic

pre 10 godina

Sta bi se desilo kada bih ja dosao da navijam za BiH na Bilino polje sa zastavom Republike Srpske(koja je dejtonski priznat entitet i dio BiH) ili nedaj boze sa zastavom VRS(Vojska Republike Srpske) kao sto vi donosite zastavu Armije BiH.

cukce

pre 10 godina

Bice Bosna kanta za napucavanje na SP, ova grupa u kojoj su igrali je nasmesnija i najslabija grupa u istoriji kvalifikacija bilo za SP bilo za EP. U svakom slucaju bolje biti na SP kanta za napucabanje nego kao mi sedeti kuci!

šta reći

pre 10 godina

Treba Bosanci da izvuku pouku od Ilije Petkovića kad je '06. u Nemačkoj izjavio: ne mogu da obećam da ćemo biti svetski prvaci ali mogu da obećam da nećemo biti :)

Moj vokmen je pod jastukom...

pre 10 godina

Da je nama laku grupu na Svjetskom i da budemo drugi pa makar poslije komšije i susjedi tvrdili da bi oni bili prvi sa maksimalnim brojem bodova, a da mi ne bi nijednu drugu grupu prošli.

Ante

pre 10 godina

Smiješni su ovi Bosanci, oni već umislili da su velesila a tek ce na ljeto imati prvi nastup na velikom natjecanju. Imali su laganu grupu i uspjesno su je rijesili..ali Bicakcic, Kolosec,Mujdza..wtf?!? Ko su ti :)

Sandzaklija

pre 10 godina

Ovaj poraz moze da spusti malo na zemlju Bosance. Svaka im cast sto idu na SP, ali znamo da tamo ne mogu nista uraditi, jos uz to ce pasti u tesku grupu (nisu nosioci), tako da nemaju sta traziti. Secam se njihovih izjava pred mec sa Portugalom, da pobedjuju 3:0, 2:0, itd. Treba biti realan u nekim situacijama. Pod hitno da Susic "odmori" Dzeka, Ibisevic je za njega igracina.

igor

pre 10 godina

KAKVA jarane bosnija imali su domaci teren u USA a oni bez MESIJA a opet im dadose lekciju kakav dijamant pa to su prosjecni igraci nista vise prave repke budu jarane nabijat gol razlikubude uspjeh za vas ba ako ne primite desetak komada u prvom kolu u vasoj grupipoz od sarajlije..

Igrao sam na ostrvu

pre 10 godina

Bosna, Crna Gora, Makedonija i Kosovo, podhitno da stanu pod jedan fudbalski savez, vec od sledecih kvalifikacija za SP. Okosnica tima bila bi Bosna, a pridruzili bi se Vucinic, Jovetic, Savic, Pandev, Behrami, Dzemaili, Shaquiri, Januzaj i Berisha. To bi vec bilo za respekt i garantija za svako takmicenje.

Nesalomivi-Novosadjanin

pre 10 godina

Zamislite sta ce tek da im urade, kada budu igrali ozbiljno....
Ne samo Argentinci, vec svaka ozbiljna selekcija u Brazilu....

stevan

pre 10 godina

Nisam uopste ljubomoran na bosance I cestitam im na velikom uspehu, ali mora se uzeti u obzir da je tu bilo mnogo srecnih okolnosti. Da su bili u nasoj grupi, ni treci ne bi bili.

wiener

pre 10 godina

kad sam napisao da niko ne treba da se zanosi o tome koliko je bosna jaka luali su mi minuse. ali budimo realni. prosli su jako slabu grupu gde su jedini ozbiljniji timovi imali tesne utakmice sa bosnom i cak je i pobedjivali, a bosna je zavrsila na prvom mestu zahvaljujuci gol razlici koju su naduvali protiv liechtensteina i letonije. u barazu su lagano gubili od portugala dva puta.

neka bosanci uzivaju u svetskom prvenstvu, ali ne verujem da ce nesto postici.

Ante

pre 10 godina

Smiješni su ovi Bosanci, oni već umislili da su velesila a tek ce na ljeto imati prvi nastup na velikom natjecanju. Imali su laganu grupu i uspjesno su je rijesili..ali Bicakcic, Kolosec,Mujdza..wtf?!? Ko su ti :)

dadoredstar

pre 10 godina

A zamisli da je Srbija igrala primili bi najmanje 5 komata hehheheh vidimo se u Brazilu joj pardon mahaću ti preko tv !!!!!!!???:):):):):)

sarajevo.ba

pre 10 godina

Novosadjanin,namirisao sam kompleks
Zamisli ti pasha kad bi budemo igrali ozbiljno,pobjedjivat cemo i onu bracu Litvance bez problema za koje ste ti i slicni govorili da ce nam otkinut bod
Samo jos da te napomenem, Bosna je na SP se vec plasirala,a tvoja reprezentacija ovih dana ima nastup protiv nekog kulturno umjetnickog drustva u pjevanju himni,nadam se da cete pobjedit

igor

pre 10 godina

KAKVA jarane bosnija imali su domaci teren u USA a oni bez MESIJA a opet im dadose lekciju kakav dijamant pa to su prosjecni igraci nista vise prave repke budu jarane nabijat gol razlikubude uspjeh za vas ba ako ne primite desetak komada u prvom kolu u vasoj grupipoz od sarajlije..

cukce

pre 10 godina

Bice Bosna kanta za napucavanje na SP, ova grupa u kojoj su igrali je nasmesnija i najslabija grupa u istoriji kvalifikacija bilo za SP bilo za EP. U svakom slucaju bolje biti na SP kanta za napucabanje nego kao mi sedeti kuci!

Savo Milinovic

pre 10 godina

Sta bi se desilo kada bih ja dosao da navijam za BiH na Bilino polje sa zastavom Republike Srpske(koja je dejtonski priznat entitet i dio BiH) ili nedaj boze sa zastavom VRS(Vojska Republike Srpske) kao sto vi donosite zastavu Armije BiH.

pozdrav iz brazila

pre 10 godina

Za bosnu se navija i kad gubi i kad dobija
A sto se tice ovi kauc strucnjaka nebi da ih komentarisem nego bi im porucio
Hajmo Bosno Bosno Bosno
Hajmo Hercegovino
Nikad sama nisi ti
Uvijek stobom tusmo mi
Tvoje sceri i sinovi

sarajevo.ba

pre 10 godina

wiener
e kad si tako pametan da ti ja nesto sad objasnim
1.Bosna vec tri ciklusa kvalifikacija zavrsava medju 2 ekipe u grupi
2.Bosna nije gubila od ozbiljnijih reprez.u grupi osim od Slovacke
3.Ozbiljna ekipa je Grcka(kija ce bez problema proci baraz)i na njima smo napucavali gol razliku.u dvomecu jedna nasa pobjeda i remi uz gol razliku 3:1
4.Bosna ima igrace koji su kvalitetni i uz to ginu na terenu kad treba,nocas nam bas i nije trebalo
I na kraju,ne kazem da cemo osvojit prvenstvo svijeta,niti da cemo sigurno proci grupu,ali cu ti reci jedno,ovi momci ce sve od sebe dati na SP,imat ce podrsku kao niko(u ime toga pogledaj malo utakmice bosne u gostima od Kavkaza preko Skandinavije pa do Amerike i vidjet ces sta su navijaci)i kako god zavrsili u Brazilu mi im skidamo kapu
pozdrav za tebe i ubuduce nedaj da te nervira uspjeh komsija

nikad vise hvala ti Boze

pre 10 godina

Jeste nesto skontali srbija nema prijatelja,pa igra sa novinarima, jadno.
(mi smo u brazilu,a vi., 19. novembar 2013 10:27)

ZA sve Srbe koji pozitivno komentarisu o Boshnjachkim uspesima.
Ovde je sve receno.

Igrao sam na ostrvu

pre 10 godina

Bosna, Crna Gora, Makedonija i Kosovo, podhitno da stanu pod jedan fudbalski savez, vec od sledecih kvalifikacija za SP. Okosnica tima bila bi Bosna, a pridruzili bi se Vucinic, Jovetic, Savic, Pandev, Behrami, Dzemaili, Shaquiri, Januzaj i Berisha. To bi vec bilo za respekt i garantija za svako takmicenje.

Sandzaklija

pre 10 godina

Ovaj poraz moze da spusti malo na zemlju Bosance. Svaka im cast sto idu na SP, ali znamo da tamo ne mogu nista uraditi, jos uz to ce pasti u tesku grupu (nisu nosioci), tako da nemaju sta traziti. Secam se njihovih izjava pred mec sa Portugalom, da pobedjuju 3:0, 2:0, itd. Treba biti realan u nekim situacijama. Pod hitno da Susic "odmori" Dzeka, Ibisevic je za njega igracina.

string

pre 10 godina

Susicu, to sto ste izgubili od njih ne znaci da moras da preterujes u hvalisalju protivnika. Sa Messijem su oni medju 6-7 ili 8, sto su i na SP2010 pokazali, bez njega isto, ili mozda malkice losiji, mozda medju 9 ili 10. Sto se tice Bosne, pogodio si, medju 15-ak.

Vukašin. Hadžikaradžić

pre 10 godina

Bosna je dobro prošla.Realno je bilo 5-0. Safetu je ovo dobro došlo da spusti loptu na zemlju , što se vidi i iz njegove izjave posle utakmice. Samo mi smeta ova grozna prepiska ovde. Izgleda da nemože normalno.

Bosanac

pre 10 godina

BiH za sada nema trenera koji se razumije u taktiku i to ce nam biti najveci problem na svjetskom. Konstantno ista formacija, 4-4-2 i vidjeli smo kako je to izgledalo dva puta protiv Slovacke i sada protiv Argentine. Dzeko je postao dekoracija na terenu, i to mu se tolerise jer nema konkurenciju u napadu. Sead Kolasinac (debitant), sa svojih 20 god. poslije Begovica najbolji. Ima tu jos mnogo posla al' sa Safetom i njegovom tvrdoglavoscu se necemo dobro provesti u Brazilu.

Fudbal-fanatik

pre 10 godina

Ovo je samo prijateljska utakmica i ruku na srce, argentincima nije igrao samo Mesi i kao takvi bez njega jesu jači od bosanaca, ali ni bosancima nisu igrali desni bek Mujdža, levi bek Salihović, levo krilo brzonogi Lulić, a to su već 3 igrača iz udarne postave prvih 11, a igrao je debitant Kolašinac i klinac ima samo 20 godina (Schalke 04). Možemo mi ovde u Srbiji pričati šta oćemo, ali protiv gaučosa su sinoć igrali vrlo mladi igrači koji polako postaju nosioci igre Bosne: Kolašinac-20, Hajrović-22, Bičakčić-23, Pjanić-23, Višća-23...itd...itd... Po meni je plasman na Mundijal velik uspeh za bosance, a jos veći da ovoliko mladih igrača ide na veliku smotru sa već mnogo jakih utakmica u nogama. Zna Pape šta radi, a ne kao naš Mihajlović gde podmlađuje bez ikakvog smisla!
Bosnaci su oslabljeni i u vrlo lošoj prikazanoj partiji izgubili samo 2:0 od Argentine bez Mesija, što i nije tako loš rezultat kad se sve sagleda!

Dzaja

pre 10 godina

Imala je Bosna nekoliko dobrih prilika za golove ali nisu imali srece. Gledao sam sinoc utakmicu sa americkim komentatorom, mogu reci da je bio veoma zanimljiv i napomenuo da kad bi sad postojala Jugoslavija da bi bili svetski prvaci.

car do kraja

pre 10 godina

kad sam napisao da niko ne treba da se zanosi o tome koliko je bosna jaka luali su mi minuse. ali budimo realni. prosli su jako slabu grupu gde su jedini ozbiljniji timovi imali tesne utakmice sa bosnom i cak je i pobedjivali, a bosna je zavrsila na prvom mestu zahvaljujuci gol razlici koju su naduvali protiv liechtensteina i letonije. u barazu su lagano gubili od portugala dva puta.

neka bosanci uzivaju u svetskom prvenstvu, ali ne verujem da ce nesto postici.
(wiener, 19. novembar 2013 10:27)
U kojoj grupi? Sa Belgijom koja je Bosna osurila sa 4-2 u gostima? Ili sa Hrvatima koji ne mogu da pobede Island? Ili sa Srbijom koja gubi od "velesile" Makedonije?
Ovo je prijateljska utakmica i sluzi kao priprema za Brazil...Uostalom svi znamo sta je Argentina u svetu fudbala i nerealno je ocekivati da ih Bosna pobedi pa makar bila u najboljem sastavu...Pozzz svima!

Moj vokmen je pod jastukom...

pre 10 godina

Da je nama laku grupu na Svjetskom i da budemo drugi pa makar poslije komšije i susjedi tvrdili da bi oni bili prvi sa maksimalnim brojem bodova, a da mi ne bi nijednu drugu grupu prošli.

šta reći

pre 10 godina

Treba Bosanci da izvuku pouku od Ilije Petkovića kad je '06. u Nemačkoj izjavio: ne mogu da obećam da ćemo biti svetski prvaci ali mogu da obećam da nećemo biti :)

Sarajlija07

pre 10 godina

Ako smo mi loši, šta ste onda vidi, komšije? Jedno je sigurno, da smo bili u vašoj grupi ne bi gubili od Makedonije i ne bi se sveli na jedno prelaženje centra kod ''moćne'' Škotske.

mourinho

pre 10 godina

pa nisu ih pobedili kao srbiju pre nekoliko godina na svetskom prvenstvu, o cemu pricaju pojedinci? koliko je bilo protiv srbije, 5, 7? :-)

emirTZ

pre 10 godina

Srbi su bili u Africi 2010 i na žalost ispali su u grupi. Prije početka mudnijala vjerovao sam da imaju ekipu za četvrt-finale. Slovaci su igrali u Africi 2010 i igrali su osminu-finala. Znači uspjeli su da prođu grupu ono što ni Srbiji ni Hrvatskoj ne polazi za rukom evo već od kad na mundijalima ali važno da se tu njih omalovažava kao slabu reprezentaciju. Grci su vječito tu na završnicama nekih takmičenja dok se i Srbiji i Hrvatskoj zna desiti da ne učestvuju ali i oni su za neke komšije lagan zalogaj. Bez obzira na to što je Grčka odvalila Rumuniju kad joj je najpotrebnije a za vrijeme kvalifikacija Lihtenštajnu nisu dali tri gola u utakmici. BIH već treće kvalifikacije za redom bez obzira kakvi joj protivnici u grupi bili nije završila kvalifikacije na trećem mjestu - znači ko hoće da to vidi i primijeti određena konstanta je tu. Što se tiče poraza od Argentine to je veoma dobar poraz. Nama do mundijala trebaju samo takve utakmice. I dat će Bog da se obistini ova moguća utakmica sa Njemačkom u Februaru. Takve utakmice nam mogu samo pomoći da radimo na svim svojim slabostima. Što se tiče Argentine kao 4-te reprezentacije svijeta ja zaista ne znam šta je Hrvatska radila na tom 4-tom mjestu ako je onakva Srgentina četvrta ?! p.s. Pozdrav svim dobrim ljudima ja jedva čekam da se Srbija u fudbalu vrati tamo gdje joj je mejsto. Imate veliku koncentraciju igrača i šteta je za nas koji mnogo volimo tu igru da ostanemo uskraćeni za sve ono što ti momci mogu da nam pokažu.

iii

pre 10 godina

dobro smo prosli.mogao je aquero dati jos 2 gola da nije bilo begovica,covjek macka.zao mi sto ibisevic ne pogodi onu sansu na pocetku,sam pred golmanom ,ali on je igrac tanjiras tipa mandzukic .dobro od utakice sto je igrao kolasinac,vec su ga prozvali bosanski hulk.sve u svemu bih je igrala dobro,citavo drugo poluvrijeme igralo se na polovini argentine,a ovi iz kontre ubijali,kakav samo gol aquera ,drama.falio je lulic iz lacija,jer on obicno namjesta golove dzeki i ibisevicu.bez obzira na rezultat,gledati argentinu kako se brani sa 10 igraca ,neprocjenjivo,neke stvari se nemogu kupiti novcem.za sve ostalo tu je reprezentacija bih.

sandzo

pre 10 godina

Ja koliko se secam je Srbiju Arg..tukla sa 6:0,onomad Arg je tukla Honduras sa 5:0,taj isti Honduras je Srbiju tukao 2:0 cini mi se,Arg je svetska sila,i nije nista iznenadjujuce sto je Bosna hendikepirana izgubila,bez Salihovica i Lulica,mislim da na ovu vest nebi trebali da ostavljate komentare tipa kako je Bosna krs ekipa,kako treba da se spuste na zemlju itd,savko neka pogleda u svoje dvoriste...pozz..

Boki

pre 10 godina

Dajte ljudi ne omalovazavajte ni jednu reprezentaciju. Grci i Slovaci nemaju lose reprezentacije i nije sigurno da bi mi bili ispred njih. Posebno grci koji su razbili rumune u prvom mecu baraza. Bojim se da ni belgija nije to sto mislimo (pokazala im Kolumbija pre 4 dana u Briselu, pobedila ih 0:2 i pritom ih generalno nadigrala), a hrvati su u velikom padu kvaliteta (ne mogu ni Island da dobiju)

semir

pre 10 godina

Nije nikakva sramota izgubiti od jedne Argentine,koja je fudbalska sila.
Stavise,izgubili smo samo sa 2:0. To je daleko bolje,nego da su nas napucali sa 6:0.

Wert

pre 10 godina

Bih nije odigrala lose, dobar je to tim ali ima se jos malo raditi, (Safet je vrh, prati on sve ipak je ovo bila prijateljska) elem kako smo mi prosli na SP sa Argentinom? Seca li se neko?
Imamo dobre igrace u Srbiji definitivno, ali nemamo "pamet".Imali smo grupu da bar i Mi budemo drugi ako ne i prvi ali... ali ... Nismo imali selektora.
To se mozda nekom nece svideti ali to je cinjenica za onog ko se bar malo razume u fudbal!
Kao i savez nam je los!! Pa ni protivnika za kontrolni mec ne mogu da nadju, steta!