Petak, 26.07.2013.

19:02

Raduljica u Milvoki Baksima

Srpski košarkaš Miroslav Raduljica potpisao je ugovor sa NBA timom Milvoki Baks.

Izvor: B92

Raduljica u Milvoki Baksima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

NBA

pre 10 godina

Ako niste znali, nba vuce igrace iz evrope nadajuci se skrivenim talentima. Vecina vas kada pomisli na nba misli na kobija, dzejmsa, pola, garneta, hardena, bosa, vejda. Ali ima i timova koji svoju ekipu sastavljaju od nekih levih, nadajuci se da ce raditi. A i u ostalom, kolko nasih ode tamo i nikad ne zaigra, sem neke trening meceve. Ali uzimaju kintu, i zove se da su igrali u nba...

drvobradi

pre 10 godina

@le016 Verovatno si pratio plejof pa si ocaran igrom Bosa protiv jakih 5tica npr Hiberta i Dankana (razumem povrede, ali nije do toga). Peković bi za te pare bio bolje rešenje za Majami, da ne mora LBJ da igra i centra. Što se tiče Raduljice, lepo neko reče, za male pare nema rizika. Mada onda bolje da su uzeli Raška ili Bobija :).

Mile

pre 10 godina

@drvobradi kad se samo setim Pet Juing,Sek,Olajzuvon,Alonzo,Robinson admiral... zlo,otprilike 70% danasnjih centara ne bi imalo sta da trazi u tadasnjoj NBA

anbeast

pre 10 godina

NBA je pomalo cudna i rigidna liga gledano iz evropske perspektive. Desava se da mesto u rosterima zauzimaju nekakavi poluigraci ali i da veoma,veoma dobri igraci dobijaju sansu na kasicicu i to u vrlo odredjenim i limitiranim ulogama. Svaki NBA tim je strukturisan tako da ima jedno tri glavna igraca (od njih je bar jedan obicno superstar) - tzv. Core i ostalo su ''role player-i''- specijalisti za odredjene uloge. Kad u okviru ''seleri kepa'' obezbedis ''jezgro'' i ''supporting cast'', popunjavas roster sto boljim,a sto jeftinijim igracima. Raduljica,(pa i Antic) spadaju u ovu poslednju kategoriju. Oni su kako da to srpski kazem:) ''low risk - high reward'' igraci. Ako nista ne pokazu, bar su jeftini, a ako ''polude'' - jos bolje, za male pare si dobio korisnog igraca.... i tako ja smorio, ali sta cu, cini mi se da mnogima bas nije najjasnije kako funkcionisu NBA timovi i razlike u odnosu na poimanje kosarke u odnosu na Evropu. (nije da sam ja sad neki strucnjak, ali malcice, kao, pratim, pa mi se cini da sam pohvatao neke stvari....

bikkojisedi

pre 10 godina

ako je imalo pametan: uzivace tamo. Treniranje sa najboljima, ako se dokaze eto ga na klupi, ako se jos neko povredi(sto je vrlo verovatno)mozda udje i u igru...

Dr.Mabuzo

pre 10 godina

Da ga je Miha stavio bar 5 minuta da igra , mogao ga je utopiti Fiorentini.Bila je mrtva trka izmedju Milwaukee-a i Ljubicastih.
Medjutim neko drugi uze procenat.
Steta za Mihu

Raduljica i NBA sacuvaj boze .. ccc

spurs19

pre 10 godina

Kakav će tandem biti Rej Alen i Raduljica u narednoj sezoni!
(menađer, 26. jul 2013 20:30)

Ovaj lik je neuništiv.Samo se pitam...
Da nisi to ti, Kale, gospodaru vremena?

SASA

pre 10 godina

Raduljica je odlican igrac, ali jos jedan u nizu koji je napravio gresku i otisao premlad u svet....
ali i razumem ga, u partizanu igras samo onda ako pristanes na to da dobijes platu jednom u 6 meseci, a ostatak duga oprostis radi casova ljubavi, sto su mu i trazili, nakon zavrsene sezone,,,
a zvezda tad nije ni mogla da sklopi 3 dinara...
ali ovaj covek zna da igra, i ko kaze sta drugo, prica gluposti..

sumadinac atl

pre 10 godina

@marlo
koji je tvoj problem. sta sad. duda treba da ga moli da igra? pa naravno da nece. ocigledno se nikada nisi bavio/la sportom kad jos zivis u zabludama o "najvecim sportskim ciljevima" u karijeri. cilj su pare. tacka.

john

pre 10 godina

Posto vidim da ljudi komentarisu kako ga je Raznatovic uvalio u NBA,samo da nampomenem da Raznatovic ne zastupa Raduljicu.Raznatoviceva agencija je Beobasket a Raduljica je u Fast Break agenciji...

omg

pre 10 godina

Koja komedija, sta jos necu da procitam :) Pa, kad i Nebojsa Glogovac u filmu Nebeska udica moze da igra sa Rebracom i Djordjevicem, moze i ovaj u NBA :)

palop

pre 10 godina

Dajte neki kontakt telefon da i ja nazovem tog Miska da mi sredi neki ugovor, ne mora bas NBA...
Kriza ovde, nema posla, sedecu na klupi ako treba, ali cu prvi dolaziti na trening!

Sale.MLS

pre 10 godina

Još samo da Joja iz "Urnebesne tragedije" potpiše za Lakerse...
"alo, Vlade, Ćira menadžer ovde. Jesi ti video sa Medžikom za Joju..."

г4

pre 10 godina

@ Psihologija je nauka i talenat

Симоновић говори о белцима који морају да играју као пракси "задовољавања расне квоте". Белци су већина у гледалишту па је то зато тако.

Kovac

pre 10 godina

Placaju ga 250.000 $, minimalac u NBA i ocekujete da ima minutazu vecu od 3 minuta.Menadzerski fazoni, da popune roster, sa belcem na centarskoj poziciji.Steta sto nece dobiti vecu sansu ,kao junior je mnogo obecavao.Medjutim u seniorskoj konkurenciji stagnira,vec cetiri godine bukvalno nista nije pokazao.

drvobradi

pre 10 godina

@Drevni zmaj, ne znam kako da ti objasnim, ali Peković bi bio prosečno snažna petica 90tih (fizička snaga, ne kvalitet). Ovakav stil košarke je nametnut pravilima u NBA, ali i dalje bi tim sa dobrim centrom bio izuzetno problematičan. Pogledaj Indijanu. Bez ijedne prave super zvezde je došla na korak od finala. Majami bi sutra dao Boša i Birdmena za neku fizički jaku 5ticu, ali nema ih puno, barem ne sa zdravim kolenima.

djordjevic

pre 10 godina

@Stanimir Branimir,

Nikola Pekovic...Klasican centar. Zida ledjima, jak ko vo, zna da pravi blok, uvek u dobroj poziciji za skok. Sigurno igrac koji moze da ima 20 poena po tekmi i 10 skokova.

Po meni je, bez zezanja, Pekovic trenutno medju 2-3 centra na svetu. Slusam u ovoj Americi samo kako ga komentarisu na utakmicama pa i strucni konsultanti...Da znaju da se krste, krstili bi se i levom i desnom i nogama koliko je Pekmen jak.

Psihologija je nauka i talenat

pre 10 godina

Kakav će tandem biti Rej Alen i Raduljica u narednoj sezoni!
(menađer, 26. jul 2013 20:30)

Ma nemaš ti pojima zemljače! Raduljicu kupuju što je belac, mora u svakom timu da bude makar 2 belca, a ovaj naš je krupan i drčan! Praviće malo komendiju, 2-5 minuta po utakmici i to je sve!

Drevni Zmaj

pre 10 godina

Dolazak njega i Pere Antića najbolji je pokazatelj kolika je kriza sa centrima u NBA. Čak i Majami igra bez centra jer ne mogu da nađu kvalitetnog igrača na toj poziciji. NBA-u fale O'Nil, Juing, Olajdžuon,... Većina visokih igrača danas ni ne zna da igra na post poziciji, uglavnom se oslanjaju na šut ili igraju licem ka košu. Dugo se nije pojavio centar koji je nosilac igre neke ekipe. Mislim da je baš O'Nil bio poslednji takav. Hauarda ne računam, jer dok je bio u Orlandu, bili su ekipa koja je redovno gubila a on sebi sakupljao statistiku. Ispostavilo se da je teška prevara od igrača.
(Stanimir Branimir, 26. jul 2013 20:27)

Delimicno je istina, kazem delimicno, zato sto moderna kosarka ide ka tome da pozicije vise ne postoje, svaki igrac treba da igra sve. U tom istom Majamiju Lebron Dzejms igra jedinicu, prenosi loptu, organizuje napade, i ako je po konstituciji krilo ili krilni centar. To je ta igra u tranziciji o kojoj treneri toliko pricaju, teski centri koji ne mogu da se krecu, ne mogu da povuku loptu sami itd tamo nemaju sta da traze, osim ako nisu izuzetno dominantni pod kosem, kao npr Pekovic danas. Majami igra bez petice, jer im prosto ne treba petica. Oni od petica ocekuju da igraju odbranu i da skacu, ako Raduljica bude skupljao dobro lopte i igrao odbranu mocice mozda da napravi neku karijeru, sto i nije nemoguce ako se atletski jos razvije i ako bude bio vredan.

Omerta

pre 10 godina

Covek ocigledno ima najopakijeg agenta kad je uspeo da Raduljicu ugura u nba! Nemam nista protiv decka, solidan igrac, ali nba je 8 stepenika iznad njegovih mogucnosti.

drazobl

pre 10 godina

harvi, 26. jul 2013 21:01)
Sta je stobom decko Šved igra po 23min i daje u proseku 8.6poena po utkmici!!
Prvo provjeri pa nesto komentarisi!!

Zaprepascen

pre 10 godina

Ha, ha koliko je smesno sto ova vest kao da je u oko ubola najbrojniju navijacku grupu Grobari internet da su u soku. Covek koji nije uspeo u porodici nije usao u sistem, nije dobar covek, nije gledao Kuma, a otisao u Nba, mos misliti neverovatno za njih. Jos trazio pare od svetinje blokirao ih na Batu pa gde taj moze u Nba.

dzozey

pre 10 godina

Pa to samo u Partizanu ne mogu da igraju talentovani igraci koji imaju svoj stav! Tamo jedino moze da se zaigra,ako pristanete na ispiranje mozga da vas ubedjuju da je belo crno,a crno zuto,da se vrti sunce oko Zemlje i tako te budalastine!
(Maki, 26. jul 2013 20:37)
Ako im je cilj da ih izlazu budalastinama, dovoljno je da im redovno citaju tvoj komentar, a ovi sto ti daju plus, da im objasnjavaju sta je to logika.

nz

pre 10 godina

Pa to samo u Partizanu ne mogu da igraju talentovani igraci koji imaju svoj stav! Tamo jedino moze da se zaigra,ako pristanete na ispiranje mozga da vas ubedjuju da je belo crno,a crno zuto,da se vrti sunce oko Zemlje i tako te budalastine!
(Maki, 26. jul 2013 20:37)

koji to igrači, koje Sunce, šta pričaš ti. Jedino je tebi ovde ispran mozak.

harvi

pre 10 godina

To što je potpisao ugovor sa Baksima ništa ne znači. Posle poreza i troškova njegovog mendžera zaradiće izmedju 100k-150k američkih dolara,ulaziće po koji minut i neće imati ozbiljniju ulogu. Dosad Raduljica nije pokazao da je igrač ni u Evropi,i ne znam kako sada on može da "procveta" i uradi nešto vredno pažnje. Skeptičan sam i za Nedovića i za Peru Antića iako im želim sve najbolje u najjačoj ligi na svetu. Kad Šved ništa nije uradio u NBA a bio je strašan u CSKA sve mi je jasno.

z

pre 10 godina

DA a igracine poput Rastka CVetkovica,Bruno Sundova,Ratka VArde,Aleksandra Radojevica,Sergeja Podkolzina,Jakovosa Cakalidisa,Nikite MOrgunova,Andreasa Glinijadakisa oni su super zvezde bili u evropi pa su otisli u tada jaku nba ligu .Aj ne lupajte gluposti

Njam Njam

pre 10 godina

Kao klinci smo trenirali zajedno kosarku bili smo mi ostali on visoki centar za sve nas 2 glave vislji :D a uspevao sam da ga nadskocim i uzmem loptu on je sad 215cm ja 185cm ali moramo mu se odati upornost dok smo mi ostali polako jedan po jedan prestajali da treniramo on je nastavio... Svaka cast majstore pokazi im tamo sta znas!

Marli

pre 10 godina

Obicno ne saljem komentare,ali stvarno sam morao ovoga puta.
Misljenja sam,kao i mnogi drugi,da nastupanje za reprezentaciju svoje zemlje treba da bude najveci sportski cilj svakog pravog sportiste. Taj osecaj nacionalne pripadnosti je nesto sto bi trebalo da potice prvenstveno iz porodice i okoline..Na zalost, u zemlji Srbiji ni jedno ni drugo nije najzdravije.
.Jedini razlog otkaza nastupa za sopstvenu zemlju je povreda. Sve one koji nece da igraju dok je Ivkovic selektor nikada vise ne treba zvati da igraju za reprezentaciju ukoliko nisu u pitanju bile ozbiljnije povrede..
Tu mislim na igrace koji su odbili poziv ili nisu hteli da se odazovu naknadnom pozivu.
Reprezentacija mora da bude institucija!
Dusan Ivkovic je najbolji evropski trener svih vremena i prava je sreca da imamo cast da je covek Srbin i da zeli da trenira reprezentaciju.On je otac moderne evropske kosarke i veliki autoritet u svetskoj trenerskoj organizaciji. Svakom kosarkasu zeljnom napredovanja trebalo bi da bude cilj da se nadje na sirem spisku reprezentacije i da kroz rad sa Ivkovicem dalje napreduju u svojim karijerama, a samim tim i zarade vise novca. Medjutim mentalni sklopovi nekih kosarkasa, narocito novijih generacija, su za ozbiljno proucavanje.
Sta li se u njihovim glavama desava ostace misterija.
Zato vise necu citati vesti o takvim sportistima, zato sto oni nemaju nikakve veze sa sportom a o elemantarnoj kulturi i vaspitanju da i ne govorim.
Napred Srbija!

Divos

pre 10 godina

Радуљица је у млађим категоријама много обећавао, био је и проглашен за најбољег играча ЕП У-20 2008, али у задње 4 године доста је лутао (Турска, Немачка, Партизан, Украјина), једно је време био и повређен и задње 3 године дефинитивно стагнира, а највећи проблем је ипак у глави.
Ова сезона у Украјини доста добра. У Украјини доста улажу у кошарку, игра и много бивших НБА играча, зато је и прате НБА скаути. Рецимо у Донецку на центарским позицијама играју бивши НБА Сонгаила и фесенко (+ доскора Реаловац Д.Фишер, као и И.Раденовић), и управо је у серији 1/4Ф против Донецка Радуљица одлично одиграо, разбио ове набројане центре и верујем тиме себе препоручио Баксима.
Бакси и тако на центарској позицији немају неких решења, Сандерс и Пачулиа су за НБА стандарде осредњи играчи, зато су и потражили решења у Европи. Видећемо како ће то са Радуљицом ићи, да би опет у НБА постигли нешто, потребно је да вам се много тога поклопи, вероватно ће у неколико мечева и добити пристојну минутажу, видећемо како ће је искористити.

Mirko

pre 10 godina

Fizički i po nekom talentu iz omladinskih dana on bi mogao da igra tamo. Po onome što je kasnije igrao, jednostavno nema šta da traži u NBA. Jeste da im fale centri, ali njemu treba mnogo da bi tamo proigrao, zadržao se i napravio posao. Dobro, godine su ok, ima još vremena za njega, meni je drago da tamo ima što više naših, biće zadovoljstvo pratiti ih, posebno ako zavrede neke ozbiljnije minutaže.
Sa srećom!

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Dolazak njega i Pere Antića najbolji je pokazatelj kolika je kriza sa centrima u NBA. Čak i Majami igra bez centra jer ne mogu da nađu kvalitetnog igrača na toj poziciji. NBA-u fale O'Nil, Juing, Olajdžuon,... Većina visokih igrača danas ni ne zna da igra na post poziciji, uglavnom se oslanjaju na šut ili igraju licem ka košu. Dugo se nije pojavio centar koji je nosilac igre neke ekipe. Mislim da je baš O'Nil bio poslednji takav. Hauarda ne računam, jer dok je bio u Orlandu, bili su ekipa koja je redovno gubila a on sebi sakupljao statistiku. Ispostavilo se da je teška prevara od igrača.

winnie

pre 10 godina

@(Maki, 26. jul 2013 20:37)

Jeste dolaze igraci iz Francuske i Latvije zato sto nemaju svoj stav!
Kakva li je tek konkurencija kad takav Partizan, u kom igraci veruju u geocentricni sistem sveta, redovno osvaja titule? U sta li tek ti drugi momci veruju?

Arsen

pre 10 godina

@Pa to samo u Partizanu ne mogu da igraju talentovani igraci koji imaju svoj stav! Tamo jedino moze da se zaigra,ako pristanete na ispiranje mozga da vas ubedjuju da je belo crno,a crno zuto,da se vrti sunce oko Zemlje i tako te budalastine!
(Maki, 26. jul 2013 20:37)

Samo mi reci da li je sa tobom sve u najboljem redu? Eto nisam nekulturan a i da hocu da budem ne bi mi objavili komentar, budi fer pa mi odgovori, ali iskreno... poz

Maki

pre 10 godina

Pa to samo u Partizanu ne mogu da igraju talentovani igraci koji imaju svoj stav! Tamo jedino moze da se zaigra,ako pristanete na ispiranje mozga da vas ubedjuju da je belo crno,a crno zuto,da se vrti sunce oko Zemlje i tako te budalastine!

Zvezda

pre 10 godina

Kakva je razlika u kriterijumu za bekove i centre iz Evrope u NBA. Od naših su bili Vraneš, Radović, Rastko Cvetković, evo sad Raduljica. To bi srazmerno bilo kao da su od bekova igrali Branko Cvetković, Nešović, Božić...

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Dolazak njega i Pere Antića najbolji je pokazatelj kolika je kriza sa centrima u NBA. Čak i Majami igra bez centra jer ne mogu da nađu kvalitetnog igrača na toj poziciji. NBA-u fale O'Nil, Juing, Olajdžuon,... Većina visokih igrača danas ni ne zna da igra na post poziciji, uglavnom se oslanjaju na šut ili igraju licem ka košu. Dugo se nije pojavio centar koji je nosilac igre neke ekipe. Mislim da je baš O'Nil bio poslednji takav. Hauarda ne računam, jer dok je bio u Orlandu, bili su ekipa koja je redovno gubila a on sebi sakupljao statistiku. Ispostavilo se da je teška prevara od igrača.

Zvezda

pre 10 godina

Kakva je razlika u kriterijumu za bekove i centre iz Evrope u NBA. Od naših su bili Vraneš, Radović, Rastko Cvetković, evo sad Raduljica. To bi srazmerno bilo kao da su od bekova igrali Branko Cvetković, Nešović, Božić...

Divos

pre 10 godina

Радуљица је у млађим категоријама много обећавао, био је и проглашен за најбољег играча ЕП У-20 2008, али у задње 4 године доста је лутао (Турска, Немачка, Партизан, Украјина), једно је време био и повређен и задње 3 године дефинитивно стагнира, а највећи проблем је ипак у глави.
Ова сезона у Украјини доста добра. У Украјини доста улажу у кошарку, игра и много бивших НБА играча, зато је и прате НБА скаути. Рецимо у Донецку на центарским позицијама играју бивши НБА Сонгаила и фесенко (+ доскора Реаловац Д.Фишер, као и И.Раденовић), и управо је у серији 1/4Ф против Донецка Радуљица одлично одиграо, разбио ове набројане центре и верујем тиме себе препоручио Баксима.
Бакси и тако на центарској позицији немају неких решења, Сандерс и Пачулиа су за НБА стандарде осредњи играчи, зато су и потражили решења у Европи. Видећемо како ће то са Радуљицом ићи, да би опет у НБА постигли нешто, потребно је да вам се много тога поклопи, вероватно ће у неколико мечева и добити пристојну минутажу, видећемо како ће је искористити.

Omerta

pre 10 godina

Covek ocigledno ima najopakijeg agenta kad je uspeo da Raduljicu ugura u nba! Nemam nista protiv decka, solidan igrac, ali nba je 8 stepenika iznad njegovih mogucnosti.

palop

pre 10 godina

Dajte neki kontakt telefon da i ja nazovem tog Miska da mi sredi neki ugovor, ne mora bas NBA...
Kriza ovde, nema posla, sedecu na klupi ako treba, ali cu prvi dolaziti na trening!

djordjevic

pre 10 godina

@Stanimir Branimir,

Nikola Pekovic...Klasican centar. Zida ledjima, jak ko vo, zna da pravi blok, uvek u dobroj poziciji za skok. Sigurno igrac koji moze da ima 20 poena po tekmi i 10 skokova.

Po meni je, bez zezanja, Pekovic trenutno medju 2-3 centra na svetu. Slusam u ovoj Americi samo kako ga komentarisu na utakmicama pa i strucni konsultanti...Da znaju da se krste, krstili bi se i levom i desnom i nogama koliko je Pekmen jak.

dzozey

pre 10 godina

Pa to samo u Partizanu ne mogu da igraju talentovani igraci koji imaju svoj stav! Tamo jedino moze da se zaigra,ako pristanete na ispiranje mozga da vas ubedjuju da je belo crno,a crno zuto,da se vrti sunce oko Zemlje i tako te budalastine!
(Maki, 26. jul 2013 20:37)
Ako im je cilj da ih izlazu budalastinama, dovoljno je da im redovno citaju tvoj komentar, a ovi sto ti daju plus, da im objasnjavaju sta je to logika.

Psihologija je nauka i talenat

pre 10 godina

Kakav će tandem biti Rej Alen i Raduljica u narednoj sezoni!
(menađer, 26. jul 2013 20:30)

Ma nemaš ti pojima zemljače! Raduljicu kupuju što je belac, mora u svakom timu da bude makar 2 belca, a ovaj naš je krupan i drčan! Praviće malo komendiju, 2-5 minuta po utakmici i to je sve!

Kovac

pre 10 godina

Placaju ga 250.000 $, minimalac u NBA i ocekujete da ima minutazu vecu od 3 minuta.Menadzerski fazoni, da popune roster, sa belcem na centarskoj poziciji.Steta sto nece dobiti vecu sansu ,kao junior je mnogo obecavao.Medjutim u seniorskoj konkurenciji stagnira,vec cetiri godine bukvalno nista nije pokazao.

Sale.MLS

pre 10 godina

Još samo da Joja iz "Urnebesne tragedije" potpiše za Lakerse...
"alo, Vlade, Ćira menadžer ovde. Jesi ti video sa Medžikom za Joju..."

anbeast

pre 10 godina

NBA je pomalo cudna i rigidna liga gledano iz evropske perspektive. Desava se da mesto u rosterima zauzimaju nekakavi poluigraci ali i da veoma,veoma dobri igraci dobijaju sansu na kasicicu i to u vrlo odredjenim i limitiranim ulogama. Svaki NBA tim je strukturisan tako da ima jedno tri glavna igraca (od njih je bar jedan obicno superstar) - tzv. Core i ostalo su ''role player-i''- specijalisti za odredjene uloge. Kad u okviru ''seleri kepa'' obezbedis ''jezgro'' i ''supporting cast'', popunjavas roster sto boljim,a sto jeftinijim igracima. Raduljica,(pa i Antic) spadaju u ovu poslednju kategoriju. Oni su kako da to srpski kazem:) ''low risk - high reward'' igraci. Ako nista ne pokazu, bar su jeftini, a ako ''polude'' - jos bolje, za male pare si dobio korisnog igraca.... i tako ja smorio, ali sta cu, cini mi se da mnogima bas nije najjasnije kako funkcionisu NBA timovi i razlike u odnosu na poimanje kosarke u odnosu na Evropu. (nije da sam ja sad neki strucnjak, ali malcice, kao, pratim, pa mi se cini da sam pohvatao neke stvari....

Maki

pre 10 godina

Pa to samo u Partizanu ne mogu da igraju talentovani igraci koji imaju svoj stav! Tamo jedino moze da se zaigra,ako pristanete na ispiranje mozga da vas ubedjuju da je belo crno,a crno zuto,da se vrti sunce oko Zemlje i tako te budalastine!

Drevni Zmaj

pre 10 godina

Dolazak njega i Pere Antića najbolji je pokazatelj kolika je kriza sa centrima u NBA. Čak i Majami igra bez centra jer ne mogu da nađu kvalitetnog igrača na toj poziciji. NBA-u fale O'Nil, Juing, Olajdžuon,... Većina visokih igrača danas ni ne zna da igra na post poziciji, uglavnom se oslanjaju na šut ili igraju licem ka košu. Dugo se nije pojavio centar koji je nosilac igre neke ekipe. Mislim da je baš O'Nil bio poslednji takav. Hauarda ne računam, jer dok je bio u Orlandu, bili su ekipa koja je redovno gubila a on sebi sakupljao statistiku. Ispostavilo se da je teška prevara od igrača.
(Stanimir Branimir, 26. jul 2013 20:27)

Delimicno je istina, kazem delimicno, zato sto moderna kosarka ide ka tome da pozicije vise ne postoje, svaki igrac treba da igra sve. U tom istom Majamiju Lebron Dzejms igra jedinicu, prenosi loptu, organizuje napade, i ako je po konstituciji krilo ili krilni centar. To je ta igra u tranziciji o kojoj treneri toliko pricaju, teski centri koji ne mogu da se krecu, ne mogu da povuku loptu sami itd tamo nemaju sta da traze, osim ako nisu izuzetno dominantni pod kosem, kao npr Pekovic danas. Majami igra bez petice, jer im prosto ne treba petica. Oni od petica ocekuju da igraju odbranu i da skacu, ako Raduljica bude skupljao dobro lopte i igrao odbranu mocice mozda da napravi neku karijeru, sto i nije nemoguce ako se atletski jos razvije i ako bude bio vredan.

Zaprepascen

pre 10 godina

Ha, ha koliko je smesno sto ova vest kao da je u oko ubola najbrojniju navijacku grupu Grobari internet da su u soku. Covek koji nije uspeo u porodici nije usao u sistem, nije dobar covek, nije gledao Kuma, a otisao u Nba, mos misliti neverovatno za njih. Jos trazio pare od svetinje blokirao ih na Batu pa gde taj moze u Nba.

Njam Njam

pre 10 godina

Kao klinci smo trenirali zajedno kosarku bili smo mi ostali on visoki centar za sve nas 2 glave vislji :D a uspevao sam da ga nadskocim i uzmem loptu on je sad 215cm ja 185cm ali moramo mu se odati upornost dok smo mi ostali polako jedan po jedan prestajali da treniramo on je nastavio... Svaka cast majstore pokazi im tamo sta znas!

harvi

pre 10 godina

To što je potpisao ugovor sa Baksima ništa ne znači. Posle poreza i troškova njegovog mendžera zaradiće izmedju 100k-150k američkih dolara,ulaziće po koji minut i neće imati ozbiljniju ulogu. Dosad Raduljica nije pokazao da je igrač ni u Evropi,i ne znam kako sada on može da "procveta" i uradi nešto vredno pažnje. Skeptičan sam i za Nedovića i za Peru Antića iako im želim sve najbolje u najjačoj ligi na svetu. Kad Šved ništa nije uradio u NBA a bio je strašan u CSKA sve mi je jasno.

omg

pre 10 godina

Koja komedija, sta jos necu da procitam :) Pa, kad i Nebojsa Glogovac u filmu Nebeska udica moze da igra sa Rebracom i Djordjevicem, moze i ovaj u NBA :)

Mirko

pre 10 godina

Fizički i po nekom talentu iz omladinskih dana on bi mogao da igra tamo. Po onome što je kasnije igrao, jednostavno nema šta da traži u NBA. Jeste da im fale centri, ali njemu treba mnogo da bi tamo proigrao, zadržao se i napravio posao. Dobro, godine su ok, ima još vremena za njega, meni je drago da tamo ima što više naših, biće zadovoljstvo pratiti ih, posebno ako zavrede neke ozbiljnije minutaže.
Sa srećom!

Marli

pre 10 godina

Obicno ne saljem komentare,ali stvarno sam morao ovoga puta.
Misljenja sam,kao i mnogi drugi,da nastupanje za reprezentaciju svoje zemlje treba da bude najveci sportski cilj svakog pravog sportiste. Taj osecaj nacionalne pripadnosti je nesto sto bi trebalo da potice prvenstveno iz porodice i okoline..Na zalost, u zemlji Srbiji ni jedno ni drugo nije najzdravije.
.Jedini razlog otkaza nastupa za sopstvenu zemlju je povreda. Sve one koji nece da igraju dok je Ivkovic selektor nikada vise ne treba zvati da igraju za reprezentaciju ukoliko nisu u pitanju bile ozbiljnije povrede..
Tu mislim na igrace koji su odbili poziv ili nisu hteli da se odazovu naknadnom pozivu.
Reprezentacija mora da bude institucija!
Dusan Ivkovic je najbolji evropski trener svih vremena i prava je sreca da imamo cast da je covek Srbin i da zeli da trenira reprezentaciju.On je otac moderne evropske kosarke i veliki autoritet u svetskoj trenerskoj organizaciji. Svakom kosarkasu zeljnom napredovanja trebalo bi da bude cilj da se nadje na sirem spisku reprezentacije i da kroz rad sa Ivkovicem dalje napreduju u svojim karijerama, a samim tim i zarade vise novca. Medjutim mentalni sklopovi nekih kosarkasa, narocito novijih generacija, su za ozbiljno proucavanje.
Sta li se u njihovim glavama desava ostace misterija.
Zato vise necu citati vesti o takvim sportistima, zato sto oni nemaju nikakve veze sa sportom a o elemantarnoj kulturi i vaspitanju da i ne govorim.
Napred Srbija!

z

pre 10 godina

DA a igracine poput Rastka CVetkovica,Bruno Sundova,Ratka VArde,Aleksandra Radojevica,Sergeja Podkolzina,Jakovosa Cakalidisa,Nikite MOrgunova,Andreasa Glinijadakisa oni su super zvezde bili u evropi pa su otisli u tada jaku nba ligu .Aj ne lupajte gluposti

Arsen

pre 10 godina

@Pa to samo u Partizanu ne mogu da igraju talentovani igraci koji imaju svoj stav! Tamo jedino moze da se zaigra,ako pristanete na ispiranje mozga da vas ubedjuju da je belo crno,a crno zuto,da se vrti sunce oko Zemlje i tako te budalastine!
(Maki, 26. jul 2013 20:37)

Samo mi reci da li je sa tobom sve u najboljem redu? Eto nisam nekulturan a i da hocu da budem ne bi mi objavili komentar, budi fer pa mi odgovori, ali iskreno... poz

drazobl

pre 10 godina

harvi, 26. jul 2013 21:01)
Sta je stobom decko Šved igra po 23min i daje u proseku 8.6poena po utkmici!!
Prvo provjeri pa nesto komentarisi!!

winnie

pre 10 godina

@(Maki, 26. jul 2013 20:37)

Jeste dolaze igraci iz Francuske i Latvije zato sto nemaju svoj stav!
Kakva li je tek konkurencija kad takav Partizan, u kom igraci veruju u geocentricni sistem sveta, redovno osvaja titule? U sta li tek ti drugi momci veruju?

john

pre 10 godina

Posto vidim da ljudi komentarisu kako ga je Raznatovic uvalio u NBA,samo da nampomenem da Raznatovic ne zastupa Raduljicu.Raznatoviceva agencija je Beobasket a Raduljica je u Fast Break agenciji...

nz

pre 10 godina

Pa to samo u Partizanu ne mogu da igraju talentovani igraci koji imaju svoj stav! Tamo jedino moze da se zaigra,ako pristanete na ispiranje mozga da vas ubedjuju da je belo crno,a crno zuto,da se vrti sunce oko Zemlje i tako te budalastine!
(Maki, 26. jul 2013 20:37)

koji to igrači, koje Sunce, šta pričaš ti. Jedino je tebi ovde ispran mozak.

г4

pre 10 godina

@ Psihologija je nauka i talenat

Симоновић говори о белцима који морају да играју као пракси "задовољавања расне квоте". Белци су већина у гледалишту па је то зато тако.

SASA

pre 10 godina

Raduljica je odlican igrac, ali jos jedan u nizu koji je napravio gresku i otisao premlad u svet....
ali i razumem ga, u partizanu igras samo onda ako pristanes na to da dobijes platu jednom u 6 meseci, a ostatak duga oprostis radi casova ljubavi, sto su mu i trazili, nakon zavrsene sezone,,,
a zvezda tad nije ni mogla da sklopi 3 dinara...
ali ovaj covek zna da igra, i ko kaze sta drugo, prica gluposti..

drvobradi

pre 10 godina

@Drevni zmaj, ne znam kako da ti objasnim, ali Peković bi bio prosečno snažna petica 90tih (fizička snaga, ne kvalitet). Ovakav stil košarke je nametnut pravilima u NBA, ali i dalje bi tim sa dobrim centrom bio izuzetno problematičan. Pogledaj Indijanu. Bez ijedne prave super zvezde je došla na korak od finala. Majami bi sutra dao Boša i Birdmena za neku fizički jaku 5ticu, ali nema ih puno, barem ne sa zdravim kolenima.

bikkojisedi

pre 10 godina

ako je imalo pametan: uzivace tamo. Treniranje sa najboljima, ako se dokaze eto ga na klupi, ako se jos neko povredi(sto je vrlo verovatno)mozda udje i u igru...

spurs19

pre 10 godina

Kakav će tandem biti Rej Alen i Raduljica u narednoj sezoni!
(menađer, 26. jul 2013 20:30)

Ovaj lik je neuništiv.Samo se pitam...
Da nisi to ti, Kale, gospodaru vremena?

Mile

pre 10 godina

@drvobradi kad se samo setim Pet Juing,Sek,Olajzuvon,Alonzo,Robinson admiral... zlo,otprilike 70% danasnjih centara ne bi imalo sta da trazi u tadasnjoj NBA

Dr.Mabuzo

pre 10 godina

Da ga je Miha stavio bar 5 minuta da igra , mogao ga je utopiti Fiorentini.Bila je mrtva trka izmedju Milwaukee-a i Ljubicastih.
Medjutim neko drugi uze procenat.
Steta za Mihu

Raduljica i NBA sacuvaj boze .. ccc

sumadinac atl

pre 10 godina

@marlo
koji je tvoj problem. sta sad. duda treba da ga moli da igra? pa naravno da nece. ocigledno se nikada nisi bavio/la sportom kad jos zivis u zabludama o "najvecim sportskim ciljevima" u karijeri. cilj su pare. tacka.

drvobradi

pre 10 godina

@le016 Verovatno si pratio plejof pa si ocaran igrom Bosa protiv jakih 5tica npr Hiberta i Dankana (razumem povrede, ali nije do toga). Peković bi za te pare bio bolje rešenje za Majami, da ne mora LBJ da igra i centra. Što se tiče Raduljice, lepo neko reče, za male pare nema rizika. Mada onda bolje da su uzeli Raška ili Bobija :).

NBA

pre 10 godina

Ako niste znali, nba vuce igrace iz evrope nadajuci se skrivenim talentima. Vecina vas kada pomisli na nba misli na kobija, dzejmsa, pola, garneta, hardena, bosa, vejda. Ali ima i timova koji svoju ekipu sastavljaju od nekih levih, nadajuci se da ce raditi. A i u ostalom, kolko nasih ode tamo i nikad ne zaigra, sem neke trening meceve. Ali uzimaju kintu, i zove se da su igrali u nba...

Maki

pre 10 godina

Pa to samo u Partizanu ne mogu da igraju talentovani igraci koji imaju svoj stav! Tamo jedino moze da se zaigra,ako pristanete na ispiranje mozga da vas ubedjuju da je belo crno,a crno zuto,da se vrti sunce oko Zemlje i tako te budalastine!

Zaprepascen

pre 10 godina

Ha, ha koliko je smesno sto ova vest kao da je u oko ubola najbrojniju navijacku grupu Grobari internet da su u soku. Covek koji nije uspeo u porodici nije usao u sistem, nije dobar covek, nije gledao Kuma, a otisao u Nba, mos misliti neverovatno za njih. Jos trazio pare od svetinje blokirao ih na Batu pa gde taj moze u Nba.

harvi

pre 10 godina

To što je potpisao ugovor sa Baksima ništa ne znači. Posle poreza i troškova njegovog mendžera zaradiće izmedju 100k-150k američkih dolara,ulaziće po koji minut i neće imati ozbiljniju ulogu. Dosad Raduljica nije pokazao da je igrač ni u Evropi,i ne znam kako sada on može da "procveta" i uradi nešto vredno pažnje. Skeptičan sam i za Nedovića i za Peru Antića iako im želim sve najbolje u najjačoj ligi na svetu. Kad Šved ništa nije uradio u NBA a bio je strašan u CSKA sve mi je jasno.

dzozey

pre 10 godina

Pa to samo u Partizanu ne mogu da igraju talentovani igraci koji imaju svoj stav! Tamo jedino moze da se zaigra,ako pristanete na ispiranje mozga da vas ubedjuju da je belo crno,a crno zuto,da se vrti sunce oko Zemlje i tako te budalastine!
(Maki, 26. jul 2013 20:37)
Ako im je cilj da ih izlazu budalastinama, dovoljno je da im redovno citaju tvoj komentar, a ovi sto ti daju plus, da im objasnjavaju sta je to logika.

drvobradi

pre 10 godina

@Drevni zmaj, ne znam kako da ti objasnim, ali Peković bi bio prosečno snažna petica 90tih (fizička snaga, ne kvalitet). Ovakav stil košarke je nametnut pravilima u NBA, ali i dalje bi tim sa dobrim centrom bio izuzetno problematičan. Pogledaj Indijanu. Bez ijedne prave super zvezde je došla na korak od finala. Majami bi sutra dao Boša i Birdmena za neku fizički jaku 5ticu, ali nema ih puno, barem ne sa zdravim kolenima.

SASA

pre 10 godina

Raduljica je odlican igrac, ali jos jedan u nizu koji je napravio gresku i otisao premlad u svet....
ali i razumem ga, u partizanu igras samo onda ako pristanes na to da dobijes platu jednom u 6 meseci, a ostatak duga oprostis radi casova ljubavi, sto su mu i trazili, nakon zavrsene sezone,,,
a zvezda tad nije ni mogla da sklopi 3 dinara...
ali ovaj covek zna da igra, i ko kaze sta drugo, prica gluposti..

Psihologija je nauka i talenat

pre 10 godina

Kakav će tandem biti Rej Alen i Raduljica u narednoj sezoni!
(menađer, 26. jul 2013 20:30)

Ma nemaš ti pojima zemljače! Raduljicu kupuju što je belac, mora u svakom timu da bude makar 2 belca, a ovaj naš je krupan i drčan! Praviće malo komendiju, 2-5 minuta po utakmici i to je sve!

nz

pre 10 godina

Pa to samo u Partizanu ne mogu da igraju talentovani igraci koji imaju svoj stav! Tamo jedino moze da se zaigra,ako pristanete na ispiranje mozga da vas ubedjuju da je belo crno,a crno zuto,da se vrti sunce oko Zemlje i tako te budalastine!
(Maki, 26. jul 2013 20:37)

koji to igrači, koje Sunce, šta pričaš ti. Jedino je tebi ovde ispran mozak.

Marli

pre 10 godina

Obicno ne saljem komentare,ali stvarno sam morao ovoga puta.
Misljenja sam,kao i mnogi drugi,da nastupanje za reprezentaciju svoje zemlje treba da bude najveci sportski cilj svakog pravog sportiste. Taj osecaj nacionalne pripadnosti je nesto sto bi trebalo da potice prvenstveno iz porodice i okoline..Na zalost, u zemlji Srbiji ni jedno ni drugo nije najzdravije.
.Jedini razlog otkaza nastupa za sopstvenu zemlju je povreda. Sve one koji nece da igraju dok je Ivkovic selektor nikada vise ne treba zvati da igraju za reprezentaciju ukoliko nisu u pitanju bile ozbiljnije povrede..
Tu mislim na igrace koji su odbili poziv ili nisu hteli da se odazovu naknadnom pozivu.
Reprezentacija mora da bude institucija!
Dusan Ivkovic je najbolji evropski trener svih vremena i prava je sreca da imamo cast da je covek Srbin i da zeli da trenira reprezentaciju.On je otac moderne evropske kosarke i veliki autoritet u svetskoj trenerskoj organizaciji. Svakom kosarkasu zeljnom napredovanja trebalo bi da bude cilj da se nadje na sirem spisku reprezentacije i da kroz rad sa Ivkovicem dalje napreduju u svojim karijerama, a samim tim i zarade vise novca. Medjutim mentalni sklopovi nekih kosarkasa, narocito novijih generacija, su za ozbiljno proucavanje.
Sta li se u njihovim glavama desava ostace misterija.
Zato vise necu citati vesti o takvim sportistima, zato sto oni nemaju nikakve veze sa sportom a o elemantarnoj kulturi i vaspitanju da i ne govorim.
Napred Srbija!

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Dolazak njega i Pere Antića najbolji je pokazatelj kolika je kriza sa centrima u NBA. Čak i Majami igra bez centra jer ne mogu da nađu kvalitetnog igrača na toj poziciji. NBA-u fale O'Nil, Juing, Olajdžuon,... Većina visokih igrača danas ni ne zna da igra na post poziciji, uglavnom se oslanjaju na šut ili igraju licem ka košu. Dugo se nije pojavio centar koji je nosilac igre neke ekipe. Mislim da je baš O'Nil bio poslednji takav. Hauarda ne računam, jer dok je bio u Orlandu, bili su ekipa koja je redovno gubila a on sebi sakupljao statistiku. Ispostavilo se da je teška prevara od igrača.

palop

pre 10 godina

Dajte neki kontakt telefon da i ja nazovem tog Miska da mi sredi neki ugovor, ne mora bas NBA...
Kriza ovde, nema posla, sedecu na klupi ako treba, ali cu prvi dolaziti na trening!

omg

pre 10 godina

Koja komedija, sta jos necu da procitam :) Pa, kad i Nebojsa Glogovac u filmu Nebeska udica moze da igra sa Rebracom i Djordjevicem, moze i ovaj u NBA :)

Kovac

pre 10 godina

Placaju ga 250.000 $, minimalac u NBA i ocekujete da ima minutazu vecu od 3 minuta.Menadzerski fazoni, da popune roster, sa belcem na centarskoj poziciji.Steta sto nece dobiti vecu sansu ,kao junior je mnogo obecavao.Medjutim u seniorskoj konkurenciji stagnira,vec cetiri godine bukvalno nista nije pokazao.

Arsen

pre 10 godina

@Pa to samo u Partizanu ne mogu da igraju talentovani igraci koji imaju svoj stav! Tamo jedino moze da se zaigra,ako pristanete na ispiranje mozga da vas ubedjuju da je belo crno,a crno zuto,da se vrti sunce oko Zemlje i tako te budalastine!
(Maki, 26. jul 2013 20:37)

Samo mi reci da li je sa tobom sve u najboljem redu? Eto nisam nekulturan a i da hocu da budem ne bi mi objavili komentar, budi fer pa mi odgovori, ali iskreno... poz

г4

pre 10 godina

@ Psihologija je nauka i talenat

Симоновић говори о белцима који морају да играју као пракси "задовољавања расне квоте". Белци су већина у гледалишту па је то зато тако.

winnie

pre 10 godina

@(Maki, 26. jul 2013 20:37)

Jeste dolaze igraci iz Francuske i Latvije zato sto nemaju svoj stav!
Kakva li je tek konkurencija kad takav Partizan, u kom igraci veruju u geocentricni sistem sveta, redovno osvaja titule? U sta li tek ti drugi momci veruju?

Omerta

pre 10 godina

Covek ocigledno ima najopakijeg agenta kad je uspeo da Raduljicu ugura u nba! Nemam nista protiv decka, solidan igrac, ali nba je 8 stepenika iznad njegovih mogucnosti.

djordjevic

pre 10 godina

@Stanimir Branimir,

Nikola Pekovic...Klasican centar. Zida ledjima, jak ko vo, zna da pravi blok, uvek u dobroj poziciji za skok. Sigurno igrac koji moze da ima 20 poena po tekmi i 10 skokova.

Po meni je, bez zezanja, Pekovic trenutno medju 2-3 centra na svetu. Slusam u ovoj Americi samo kako ga komentarisu na utakmicama pa i strucni konsultanti...Da znaju da se krste, krstili bi se i levom i desnom i nogama koliko je Pekmen jak.

Divos

pre 10 godina

Радуљица је у млађим категоријама много обећавао, био је и проглашен за најбољег играча ЕП У-20 2008, али у задње 4 године доста је лутао (Турска, Немачка, Партизан, Украјина), једно је време био и повређен и задње 3 године дефинитивно стагнира, а највећи проблем је ипак у глави.
Ова сезона у Украјини доста добра. У Украјини доста улажу у кошарку, игра и много бивших НБА играча, зато је и прате НБА скаути. Рецимо у Донецку на центарским позицијама играју бивши НБА Сонгаила и фесенко (+ доскора Реаловац Д.Фишер, као и И.Раденовић), и управо је у серији 1/4Ф против Донецка Радуљица одлично одиграо, разбио ове набројане центре и верујем тиме себе препоручио Баксима.
Бакси и тако на центарској позицији немају неких решења, Сандерс и Пачулиа су за НБА стандарде осредњи играчи, зато су и потражили решења у Европи. Видећемо како ће то са Радуљицом ићи, да би опет у НБА постигли нешто, потребно је да вам се много тога поклопи, вероватно ће у неколико мечева и добити пристојну минутажу, видећемо како ће је искористити.

Drevni Zmaj

pre 10 godina

Dolazak njega i Pere Antića najbolji je pokazatelj kolika je kriza sa centrima u NBA. Čak i Majami igra bez centra jer ne mogu da nađu kvalitetnog igrača na toj poziciji. NBA-u fale O'Nil, Juing, Olajdžuon,... Većina visokih igrača danas ni ne zna da igra na post poziciji, uglavnom se oslanjaju na šut ili igraju licem ka košu. Dugo se nije pojavio centar koji je nosilac igre neke ekipe. Mislim da je baš O'Nil bio poslednji takav. Hauarda ne računam, jer dok je bio u Orlandu, bili su ekipa koja je redovno gubila a on sebi sakupljao statistiku. Ispostavilo se da je teška prevara od igrača.
(Stanimir Branimir, 26. jul 2013 20:27)

Delimicno je istina, kazem delimicno, zato sto moderna kosarka ide ka tome da pozicije vise ne postoje, svaki igrac treba da igra sve. U tom istom Majamiju Lebron Dzejms igra jedinicu, prenosi loptu, organizuje napade, i ako je po konstituciji krilo ili krilni centar. To je ta igra u tranziciji o kojoj treneri toliko pricaju, teski centri koji ne mogu da se krecu, ne mogu da povuku loptu sami itd tamo nemaju sta da traze, osim ako nisu izuzetno dominantni pod kosem, kao npr Pekovic danas. Majami igra bez petice, jer im prosto ne treba petica. Oni od petica ocekuju da igraju odbranu i da skacu, ako Raduljica bude skupljao dobro lopte i igrao odbranu mocice mozda da napravi neku karijeru, sto i nije nemoguce ako se atletski jos razvije i ako bude bio vredan.

Zvezda

pre 10 godina

Kakva je razlika u kriterijumu za bekove i centre iz Evrope u NBA. Od naših su bili Vraneš, Radović, Rastko Cvetković, evo sad Raduljica. To bi srazmerno bilo kao da su od bekova igrali Branko Cvetković, Nešović, Božić...

Njam Njam

pre 10 godina

Kao klinci smo trenirali zajedno kosarku bili smo mi ostali on visoki centar za sve nas 2 glave vislji :D a uspevao sam da ga nadskocim i uzmem loptu on je sad 215cm ja 185cm ali moramo mu se odati upornost dok smo mi ostali polako jedan po jedan prestajali da treniramo on je nastavio... Svaka cast majstore pokazi im tamo sta znas!

z

pre 10 godina

DA a igracine poput Rastka CVetkovica,Bruno Sundova,Ratka VArde,Aleksandra Radojevica,Sergeja Podkolzina,Jakovosa Cakalidisa,Nikite MOrgunova,Andreasa Glinijadakisa oni su super zvezde bili u evropi pa su otisli u tada jaku nba ligu .Aj ne lupajte gluposti

Sale.MLS

pre 10 godina

Još samo da Joja iz "Urnebesne tragedije" potpiše za Lakerse...
"alo, Vlade, Ćira menadžer ovde. Jesi ti video sa Medžikom za Joju..."

Dr.Mabuzo

pre 10 godina

Da ga je Miha stavio bar 5 minuta da igra , mogao ga je utopiti Fiorentini.Bila je mrtva trka izmedju Milwaukee-a i Ljubicastih.
Medjutim neko drugi uze procenat.
Steta za Mihu

Raduljica i NBA sacuvaj boze .. ccc

NBA

pre 10 godina

Ako niste znali, nba vuce igrace iz evrope nadajuci se skrivenim talentima. Vecina vas kada pomisli na nba misli na kobija, dzejmsa, pola, garneta, hardena, bosa, vejda. Ali ima i timova koji svoju ekipu sastavljaju od nekih levih, nadajuci se da ce raditi. A i u ostalom, kolko nasih ode tamo i nikad ne zaigra, sem neke trening meceve. Ali uzimaju kintu, i zove se da su igrali u nba...

spurs19

pre 10 godina

Kakav će tandem biti Rej Alen i Raduljica u narednoj sezoni!
(menađer, 26. jul 2013 20:30)

Ovaj lik je neuništiv.Samo se pitam...
Da nisi to ti, Kale, gospodaru vremena?

drvobradi

pre 10 godina

@le016 Verovatno si pratio plejof pa si ocaran igrom Bosa protiv jakih 5tica npr Hiberta i Dankana (razumem povrede, ali nije do toga). Peković bi za te pare bio bolje rešenje za Majami, da ne mora LBJ da igra i centra. Što se tiče Raduljice, lepo neko reče, za male pare nema rizika. Mada onda bolje da su uzeli Raška ili Bobija :).

john

pre 10 godina

Posto vidim da ljudi komentarisu kako ga je Raznatovic uvalio u NBA,samo da nampomenem da Raznatovic ne zastupa Raduljicu.Raznatoviceva agencija je Beobasket a Raduljica je u Fast Break agenciji...

Mile

pre 10 godina

@drvobradi kad se samo setim Pet Juing,Sek,Olajzuvon,Alonzo,Robinson admiral... zlo,otprilike 70% danasnjih centara ne bi imalo sta da trazi u tadasnjoj NBA

sumadinac atl

pre 10 godina

@marlo
koji je tvoj problem. sta sad. duda treba da ga moli da igra? pa naravno da nece. ocigledno se nikada nisi bavio/la sportom kad jos zivis u zabludama o "najvecim sportskim ciljevima" u karijeri. cilj su pare. tacka.

anbeast

pre 10 godina

NBA je pomalo cudna i rigidna liga gledano iz evropske perspektive. Desava se da mesto u rosterima zauzimaju nekakavi poluigraci ali i da veoma,veoma dobri igraci dobijaju sansu na kasicicu i to u vrlo odredjenim i limitiranim ulogama. Svaki NBA tim je strukturisan tako da ima jedno tri glavna igraca (od njih je bar jedan obicno superstar) - tzv. Core i ostalo su ''role player-i''- specijalisti za odredjene uloge. Kad u okviru ''seleri kepa'' obezbedis ''jezgro'' i ''supporting cast'', popunjavas roster sto boljim,a sto jeftinijim igracima. Raduljica,(pa i Antic) spadaju u ovu poslednju kategoriju. Oni su kako da to srpski kazem:) ''low risk - high reward'' igraci. Ako nista ne pokazu, bar su jeftini, a ako ''polude'' - jos bolje, za male pare si dobio korisnog igraca.... i tako ja smorio, ali sta cu, cini mi se da mnogima bas nije najjasnije kako funkcionisu NBA timovi i razlike u odnosu na poimanje kosarke u odnosu na Evropu. (nije da sam ja sad neki strucnjak, ali malcice, kao, pratim, pa mi se cini da sam pohvatao neke stvari....

bikkojisedi

pre 10 godina

ako je imalo pametan: uzivace tamo. Treniranje sa najboljima, ako se dokaze eto ga na klupi, ako se jos neko povredi(sto je vrlo verovatno)mozda udje i u igru...

Mirko

pre 10 godina

Fizički i po nekom talentu iz omladinskih dana on bi mogao da igra tamo. Po onome što je kasnije igrao, jednostavno nema šta da traži u NBA. Jeste da im fale centri, ali njemu treba mnogo da bi tamo proigrao, zadržao se i napravio posao. Dobro, godine su ok, ima još vremena za njega, meni je drago da tamo ima što više naših, biće zadovoljstvo pratiti ih, posebno ako zavrede neke ozbiljnije minutaže.
Sa srećom!

drazobl

pre 10 godina

harvi, 26. jul 2013 21:01)
Sta je stobom decko Šved igra po 23min i daje u proseku 8.6poena po utkmici!!
Prvo provjeri pa nesto komentarisi!!