Četvrtak, 25.04.2013.

23:48

Jankovićeva eliminisana u Štutgartu

Srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je u osmini finala turnira u Štutgartu.

Izvor: AK

Jankoviæeva eliminisana u Štutgartu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

gfd

pre 11 godina

Upravo je veceras Sabine Lisicki izgubila od matek sands 6-4 6-2
I samo da jos jednom ponovim ono sto sam juce napisao

I pored poraza moram da pohvalim Jeleninu igru i brzinu prvog servisa. Jednostavno se videlo na terenu: Jelena za klasu bolja igracica, Sabina igra bum tras tenis i danas joj je sve upadalo u teren. Ishod bi bio isti, a verovatno i ubedljiviji da je na terenu bila neka druga teniserka a ne Jelena. Isto kao sto ce Sabina sutra ili prekosutra izgubiti nevezano za protivnicu. U takvom tenisu nema kontunuiteta, pa samim tim Nemica i jeste na 47. mestu WTA liste i nikad nije bila u top 10.
(gfd, 26. april 2013 08:31)

Dermendziev

pre 11 godina

@(psl, 26. april 2013 10:08)

Bas me jez aintrigirao Vas komentar.Neosporno je da je Jelena daleko bolja,nego li prosle godine.Ovaj poraz boli,jer se u nekuruku "prekida kontinuitet" dobre serije.Da je otisla bar korak dalje.Za mene njen poraz je ubedljiv,nije dobila ni set.Po meni poraz 6:0,6:7,6:0 je laksi od poraza 6:7,6:7.T.b nije lutrija,vec umece!

Po meni Sabina je jedno od najvecih razocarenja,jer je puno obecavala.Kvalitetna je,ali mnogi zaboravljaju njene ceste povrede i onu izuzetno tesku sa pogresnom dijagnozom.Dali je neko primetio sinoc onu zastitu zgloba?

Pozdrav i svako dobro.

Korni

pre 11 godina

@KJ
Dva seta kod nje uvek traju dva sata a tri traju tri sata, nezavisno od toga (uglavnom) ko je sa one strane. I u Bogoti je protiv anonimnih igrala dugo jer je to njen tenis. Nije reč o jednom meču, tako će biti i u većini njenih mečeva a ja sam samo postavio pitanje može li se uz toliko trošenje snage izdržati cela sezona. Na kraju meča protiv Lizicki imala je loptu za smeč, ona je to i uradila, ali umesto smeča jedva je vratila lopticu jer ona jednom rukom može malo, zato veći deo meča igra sve vreme sa dve ruke, više puta je i "desne" loptice za forhend udarala dvoručnim forhendom, u aut.

mark

pre 11 godina

@Korni
Mislim da ti ni ne znas sta znaci dvorucni forhend (gledao ikada Bartoli ili Moniku Seles?) ili si zaspao tokom meca pa sanjao kako jelena udara dvorucni forhend.

mark

pre 11 godina

@KJ
Ne vredi objasnjavati. Jelena je odigrala lep i kvalitetan mec, protiv izuzetno raspolozene protivnice koja je jednostavno imala svoj dan. Ovakvi porazi nisu sramota i sastavni su deo svakog sporta. Jelena pokazuje dobre partije i uspon forme. Mozda nas obraduje jos nekom titulom i nastavku godine.

psl

pre 11 godina

Ovo se nemože reći da je ubedljiv poraz. Jelena je prvi set izgubila u tajbreku i mislim da je tu izgubila meč. Kad bi Lisicki češće ovako igrala i servirala možda bi bila bolje rengirana od Jelene ali nije, a to znači da nije sve u snazi verovatno će i ona sledeći meč izgubiti u savkom slučaju bravo za Jelenu pogotovo što se serviranja tiče a i igra sve bolje nije tragedija što je izgubila, pogledajte Karolinu zaboravila je kad je napravila neki malo bolji rezultat a da ne pričamo o još nekim igračicama iz prvih deset.

KJ

pre 11 godina

(Korni, 26. april 2013 00:29)

Dva seta duza od dva sata, kazes? I to je argument protiv Jelenine igre?
Da li je to Jelena igrala protiv same sebe pa zato mec traje tako dugo ili je sa druge strane mreze imala super agresivnu Lisicki kojoj je mec trajao isto toliko dugo kao i Jeleni? Zasto ga super agresivna Lisicki nije zavrsila za jedan sat? Uostalom, mec Marije Sarapove, jos jedne super agresivne teniserke, protiv Safarove je traja 3 sata i devet minuta! Ako ne znate nista drugo da kazete o teniskom mecu nemojte onda ni o duzini trajanja meca jer to govori da nista ne znate o tenisu.

gfd

pre 11 godina

I pored poraza moram da pohvalim Jeleninu igru i brzinu prvog servisa. Jednostavno se videlo na terenu: Jelena za klasu bolja igracica, Sabina igra bum tras tenis i danas joj je sve upadalo u teren. Ishod bi bio isti, a verovatno i ubedljiviji da je na terenu bila neka druga teniserka a ne Jelena. Isto kao sto ce Sabina sutra ili prekosutra izgubiti nevezano za protivnicu. U takvom tenisu nema kontunuiteta, pa samim tim Nemica i jeste na 47. mestu WTA liste i nikad nije bila u top 10.

ma stvarno!

pre 11 godina

To da nema napretka u Jeleninoj igri je totalno netacno.Lisicki je zasluzeno pobedila ,jer je sve kljucne poene dobijala,a Jelena iskoristila 2|13 brejk lopti.Jos je Sabinin 1. servis svaki preko 190 km|h,sto je mnogo jako.Pritom Jelena je u 2 njena servis gema imala 5 brejk lopti koje nije iskoristila.I da, Jelena trenutno bolje servira od Ane!Jaci 1.izmedju 170-185 , 2. obicno oko 145, sto je bitan napredak.Ko ne veruje ,nek pogleda statistike i koji mec.A sto se nebuloza tice da Sarapova nema igru na sljaci ne bih da komentarisem.Ne znam ko je proslogodisnja pobednica Roland Garrosa.

ja

pre 11 godina

39 vinera nemice i 19 vinera Jelene, a broj neiznudjenih greski podjednak.
Ovaj podatak sve govori i nema ni govora o nekom napredku u Jeleninoj igri.
To je njen stari dobri prebacivacki tenis sa kojim moze da pobedi samo ako protivnica napravi previse greski.
Stosur je juce to uradila, Lisiki danas nije i tu je kraj price.

Sto se Ane tice mislim da ima sutra sasvim lepe sanse protiv Sarapove i to samo iz razloga sto se igra na sljaci.

Da se kojim slucajem igra na betonu Ana ne bi imala ni 5% sansi za pobedu Sarapovu, ali na sljaci su sanse izjednacene, cak je Ana verovatno i blagi favorit.
Ne zaboravite da Sarapova nikada nije znala da igra na sljaci. Do pre godinu-dve ruskinja nije imala ni jednu jedinu titulu na toj podlozi.
U poslednje vreme donekle je popravila igru na sljaci, osvojila cak i par krupnijih titula, ali to i dalje ne znaci da je naucila da igra na toj podlozi.

Upravo tu lezi Anina sansa da prodje u polufinale, a ako u tome sutra uspe onda ne vidim razlog da Ana ne uzme titulu naovom turniru.

Nenad PVO

pre 11 godina

Jelena je bila bolja drugi set, ali neverovatan broj izgubljenih poena na mreži rešio je meč. Lisicki je neverovatno odigravala pasing shotove, dok su Jelenini prilazni udarci iako solidni, bili nedovoljno dobri za snalažljivu Lisicki. Skoro 20 poena je Lisicki osvojila u situacijama kad je Jelena samo trebala da završi poen. To je ključ Jeleninog poraza iako je odigrala odličan meč. Biće ovo dobra sezona za Jelu...

*nesa*

pre 11 godina

Iskreno sam iznenadjen ovim rezuletaom,medjutim... ko je gledao ceo mec zna o cemu pricam. Lisicki je aposlutno igrala svoj najbolji mec u zadnje 2 godine i Wimbldona 2010. u skorije vreme nisam video da je neka tenisreka vise puta pogodina linija nego ona danas,igrala je hrabro i bukvalno joj je sve uslo sto je htela... i uopste me ne bi iznenadilo da vec sutra odigra ocajno i izgubi. Al uprkos tome postoji jedna vaznija stvar koja me mnogo raduje a to je Jelenina igra, uprkos sjajnoj partjij Sabine, Jelena ni u jednom momentu nije pokazivala frustraciju vec je cutala i borila se, i bila je uegalu ceo mec , i samo jedna lopta da je izasal napolje sabini Jelena bi pobedila..al nekad dobijes nekad izgubis,to je sport... Zelim JJ da samo nastavi sa radom i da se vrati u staru formu,jer joj je mesto u top 10, mislim da ce se vratiti do kraja ove godine ako zadriz ovaj nivo tenisa,jer se u njenoj igri i ponasanju vidi ponovo ona zelja i brobenost koja joj je nedottajala poslede 2 godine!
I Ani da cestitam na danasnjoj pobedi ,i da joj pozelim puno srece protiv Marije sutra! Idemo Srpkinje nazadu u top 10 gde vam je mesto! :)

realno

pre 11 godina

Ja lepo napisah da sa ovakvim tenisom (tacnije badmintonom) Jelena nema sta da trazi u mecu sa Lisiki.

Nemica je odigrala jedan od svojih losijih meceva i opet slavila sa 2:0.

Korni

pre 11 godina

Što vreme bude odmicalo i što se više turnira bude igralo Jelena neće imati snage za neki povratak, jer je i danas to bio defanzivni tenis, dva seta duže od dva sata, imala je 1 as Lisicki 11, 19 vinera a Lisicki 39, i time je sve rečeno.

sasa.r

pre 11 godina

I pored poraza, moram da pohvalim jelenu. Ovo je njena najbolja igra od vremena kada je bila najbolja na svijetu.Na žalost i dalje forehend nije najbolji ali vidno kvalitetniji nego prije, bekhend ponovo onaj stari koji stvara razliku ali ipak ono što me frapiralo i što mi je ostavilo najveći utisak je brzina prvog servisa. Pratio sam na semaforu brzinu i šokirao se kada sam vidio da prvi servis često ide preko 180km na sat a da je najjači bio 187km na sat.To je poboljšanje za oko 20 km u prosjeku.Naravno ponekad je taj servis kratak pa je Sabina znala da iskoristi njegovu snagu za ritern. Ipak kada god je pogodila malo dublje imala je veliku inicijativu u poenu ili je direktno osvajala poen.Šteta što nije usavršila forehend da bude ravniji i jači jer bi sada bila među najboljima.Svaka čast Jelena, nikada nijesi bila bolja.Nastavi tako!

znanje-imanje

pre 11 godina

Naj, naj, najgluplji mogući poraz tj. JJ je pobedila samu sebe. Jeste Lisicki igrala dobro i imala dosta sreće. Ali u tenisu postoji 10 ili 20% poena koji se ne dobijaju čistim odigravanjem nego nadmudrivanjem, čitanjem ili blefiranjem. JJ je uspela apsolutno svaki takav, već dobijen poen, da izgubi i tako je pobedila samu sebe.
Jelena ponovo igra pristojno i srećom ovaj Štutgart, makar bio popunjen kao Grand Slam, nije toliko bitan. Vidim da je Šarapova igrala kasno 3 sata tako da će Ana sutra imati fizičku prednost.

JJ fan

pre 11 godina

Nema veze. Nisam ni očekivao da ćeš igrati samo finala. Realno falilo ti je i malo sreće,a i napadala si i izlazila na mrežu bez razloga. Biće bolje u Madridu i Rimu sigurno. Sabina se danas na linije pretplatila. Jecinoj igri nije falilo ama baš ništa,ali eto...izgubila je.

Dermendziev

pre 11 godina

Moje slutnje da ce Jelena biti eliminisana upravo od Sabine na svu zalost obistinise se.

Kada Jelena odigra mec dosta dobro na svojim servisima(slucaju sa Samantom),po nepisanom pravilu sledeci mec odigra katastrofalno na svom servisu.Znalo se i to da je ceka odlicni server Lisicki.Tu nije kraj price.Jelena je strasno razocarala taktikom.Podsetila nas je i na proslogodisnje bisere poput onih imate brejk 40:0 i opet uspete da izgubite gem,a vidite da Sabina nema snage i jedva dise!Ovaj slucaj iz drugog seta na prvi pogled izgleda da je prelomio mec,mada kad bolje razmislim nije bilo sansi da se izbegne vrlo ubedljiv poraz.
Vise nego zasluzena pobeda Lisicki:igrala je daleko bolje i raznovrstnije,no sto kaze sam rezultat po setovima.Daleko snazniji udarci Lisicki naspram Jeleninih mlakih(upravo sve duze razmene Sabina je uglavnom dobijala-protivnik te tuce tvojim oruzjem),daleko bolji servis(preko deset asova),skoro savrseno dobra drop-shot igra protivnice,bolja igra na mrezi protivnice...skoro ama bas sve bolje.

Ovakvom igrom Jelena je po prilicno razocarala i kao da je splasnula optimizam posle onako solidnih partija iz Majamia i Carlstona.Ako je za utehu otisla je korak dalje od proslogodisnjeg Stutgarta i stvarno bolje igra nego li prosle godine.

Ostaje nam Ana,koja takodje sada bolje igra, da sutra pokaze pravi karakter protiv favorizovane Sarapove koja sigurno nece ponoviti ovakvo bledo izdanje,pogotovo sto ja Ana veca inspiracija.

Poz.!

anunaki

pre 11 godina

odavno ne gledah ovako dobar mec,Jelena na visini zadatka,iako porazena nema se cega stideti a ni zaliti,igrala kvalitetno,pametno I hrabro....ali nemica za sekundu bolja sa 11 asova na sljaci,odlican servis I veeeeeliko pozrtvovanje,jednostavno ponela je publika ...JJ ponovo ona stara,napred u nove pobede,Srbija je uz tebe!!!

daleko je australia

pre 11 godina

@NATASA
jelena bez finala! od ulaska u top tri "gde joj je mesto" (tvoje reci) nema govora, kad je na kraju drugog seta imala smec ona je jedva lopticu vratila na lisinu stranu i ova je odmah udarila. jelena nema snage, 2 sata i 1 minut i 9 secundi dva seta, da je dobila drugi igralo bi se tri sata a to ona vise ne moze. lisa slaba imala je i prvi i drugi set lako dobijen ali je sve upropastila i samo joj je jelenin totalni umor pomogao da pobedi. zasto jelena igra uporno dubl, zbog novca? nazalost ona nema bogate sponzore jer nije atraktivna za reklame i zato mora da igra sve.

Miloje

pre 11 godina

Ruzniji tenis nisam gledao ! (MISLIM NA SABINU LISICKI)
Tako odvratna i bezobrazna igra - neki slajsevi,skracene lopte MA AJDE BRE ! Totalno nezgodna igra , toliko nezgodna da nije fer kako je igrala , ako nije "udarila" jedno 30 skracenih lopti plus neki plitki slajsevi ... TO JE KATASTROFA

Mnogo me je zao sto je Jelena na ovaj nacin izgubila...bezveze!

sasa.r

pre 11 godina

I pored poraza, moram da pohvalim jelenu. Ovo je njena najbolja igra od vremena kada je bila najbolja na svijetu.Na žalost i dalje forehend nije najbolji ali vidno kvalitetniji nego prije, bekhend ponovo onaj stari koji stvara razliku ali ipak ono što me frapiralo i što mi je ostavilo najveći utisak je brzina prvog servisa. Pratio sam na semaforu brzinu i šokirao se kada sam vidio da prvi servis često ide preko 180km na sat a da je najjači bio 187km na sat.To je poboljšanje za oko 20 km u prosjeku.Naravno ponekad je taj servis kratak pa je Sabina znala da iskoristi njegovu snagu za ritern. Ipak kada god je pogodila malo dublje imala je veliku inicijativu u poenu ili je direktno osvajala poen.Šteta što nije usavršila forehend da bude ravniji i jači jer bi sada bila među najboljima.Svaka čast Jelena, nikada nijesi bila bolja.Nastavi tako!

*nesa*

pre 11 godina

Iskreno sam iznenadjen ovim rezuletaom,medjutim... ko je gledao ceo mec zna o cemu pricam. Lisicki je aposlutno igrala svoj najbolji mec u zadnje 2 godine i Wimbldona 2010. u skorije vreme nisam video da je neka tenisreka vise puta pogodina linija nego ona danas,igrala je hrabro i bukvalno joj je sve uslo sto je htela... i uopste me ne bi iznenadilo da vec sutra odigra ocajno i izgubi. Al uprkos tome postoji jedna vaznija stvar koja me mnogo raduje a to je Jelenina igra, uprkos sjajnoj partjij Sabine, Jelena ni u jednom momentu nije pokazivala frustraciju vec je cutala i borila se, i bila je uegalu ceo mec , i samo jedna lopta da je izasal napolje sabini Jelena bi pobedila..al nekad dobijes nekad izgubis,to je sport... Zelim JJ da samo nastavi sa radom i da se vrati u staru formu,jer joj je mesto u top 10, mislim da ce se vratiti do kraja ove godine ako zadriz ovaj nivo tenisa,jer se u njenoj igri i ponasanju vidi ponovo ona zelja i brobenost koja joj je nedottajala poslede 2 godine!
I Ani da cestitam na danasnjoj pobedi ,i da joj pozelim puno srece protiv Marije sutra! Idemo Srpkinje nazadu u top 10 gde vam je mesto! :)

znanje-imanje

pre 11 godina

Naj, naj, najgluplji mogući poraz tj. JJ je pobedila samu sebe. Jeste Lisicki igrala dobro i imala dosta sreće. Ali u tenisu postoji 10 ili 20% poena koji se ne dobijaju čistim odigravanjem nego nadmudrivanjem, čitanjem ili blefiranjem. JJ je uspela apsolutno svaki takav, već dobijen poen, da izgubi i tako je pobedila samu sebe.
Jelena ponovo igra pristojno i srećom ovaj Štutgart, makar bio popunjen kao Grand Slam, nije toliko bitan. Vidim da je Šarapova igrala kasno 3 sata tako da će Ana sutra imati fizičku prednost.

Dermendziev

pre 11 godina

Moje slutnje da ce Jelena biti eliminisana upravo od Sabine na svu zalost obistinise se.

Kada Jelena odigra mec dosta dobro na svojim servisima(slucaju sa Samantom),po nepisanom pravilu sledeci mec odigra katastrofalno na svom servisu.Znalo se i to da je ceka odlicni server Lisicki.Tu nije kraj price.Jelena je strasno razocarala taktikom.Podsetila nas je i na proslogodisnje bisere poput onih imate brejk 40:0 i opet uspete da izgubite gem,a vidite da Sabina nema snage i jedva dise!Ovaj slucaj iz drugog seta na prvi pogled izgleda da je prelomio mec,mada kad bolje razmislim nije bilo sansi da se izbegne vrlo ubedljiv poraz.
Vise nego zasluzena pobeda Lisicki:igrala je daleko bolje i raznovrstnije,no sto kaze sam rezultat po setovima.Daleko snazniji udarci Lisicki naspram Jeleninih mlakih(upravo sve duze razmene Sabina je uglavnom dobijala-protivnik te tuce tvojim oruzjem),daleko bolji servis(preko deset asova),skoro savrseno dobra drop-shot igra protivnice,bolja igra na mrezi protivnice...skoro ama bas sve bolje.

Ovakvom igrom Jelena je po prilicno razocarala i kao da je splasnula optimizam posle onako solidnih partija iz Majamia i Carlstona.Ako je za utehu otisla je korak dalje od proslogodisnjeg Stutgarta i stvarno bolje igra nego li prosle godine.

Ostaje nam Ana,koja takodje sada bolje igra, da sutra pokaze pravi karakter protiv favorizovane Sarapove koja sigurno nece ponoviti ovakvo bledo izdanje,pogotovo sto ja Ana veca inspiracija.

Poz.!

Nenad PVO

pre 11 godina

Jelena je bila bolja drugi set, ali neverovatan broj izgubljenih poena na mreži rešio je meč. Lisicki je neverovatno odigravala pasing shotove, dok su Jelenini prilazni udarci iako solidni, bili nedovoljno dobri za snalažljivu Lisicki. Skoro 20 poena je Lisicki osvojila u situacijama kad je Jelena samo trebala da završi poen. To je ključ Jeleninog poraza iako je odigrala odličan meč. Biće ovo dobra sezona za Jelu...

anunaki

pre 11 godina

odavno ne gledah ovako dobar mec,Jelena na visini zadatka,iako porazena nema se cega stideti a ni zaliti,igrala kvalitetno,pametno I hrabro....ali nemica za sekundu bolja sa 11 asova na sljaci,odlican servis I veeeeeliko pozrtvovanje,jednostavno ponela je publika ...JJ ponovo ona stara,napred u nove pobede,Srbija je uz tebe!!!

Korni

pre 11 godina

Što vreme bude odmicalo i što se više turnira bude igralo Jelena neće imati snage za neki povratak, jer je i danas to bio defanzivni tenis, dva seta duže od dva sata, imala je 1 as Lisicki 11, 19 vinera a Lisicki 39, i time je sve rečeno.

JJ fan

pre 11 godina

Nema veze. Nisam ni očekivao da ćeš igrati samo finala. Realno falilo ti je i malo sreće,a i napadala si i izlazila na mrežu bez razloga. Biće bolje u Madridu i Rimu sigurno. Sabina se danas na linije pretplatila. Jecinoj igri nije falilo ama baš ništa,ali eto...izgubila je.

ja

pre 11 godina

39 vinera nemice i 19 vinera Jelene, a broj neiznudjenih greski podjednak.
Ovaj podatak sve govori i nema ni govora o nekom napredku u Jeleninoj igri.
To je njen stari dobri prebacivacki tenis sa kojim moze da pobedi samo ako protivnica napravi previse greski.
Stosur je juce to uradila, Lisiki danas nije i tu je kraj price.

Sto se Ane tice mislim da ima sutra sasvim lepe sanse protiv Sarapove i to samo iz razloga sto se igra na sljaci.

Da se kojim slucajem igra na betonu Ana ne bi imala ni 5% sansi za pobedu Sarapovu, ali na sljaci su sanse izjednacene, cak je Ana verovatno i blagi favorit.
Ne zaboravite da Sarapova nikada nije znala da igra na sljaci. Do pre godinu-dve ruskinja nije imala ni jednu jedinu titulu na toj podlozi.
U poslednje vreme donekle je popravila igru na sljaci, osvojila cak i par krupnijih titula, ali to i dalje ne znaci da je naucila da igra na toj podlozi.

Upravo tu lezi Anina sansa da prodje u polufinale, a ako u tome sutra uspe onda ne vidim razlog da Ana ne uzme titulu naovom turniru.

gfd

pre 11 godina

I pored poraza moram da pohvalim Jeleninu igru i brzinu prvog servisa. Jednostavno se videlo na terenu: Jelena za klasu bolja igracica, Sabina igra bum tras tenis i danas joj je sve upadalo u teren. Ishod bi bio isti, a verovatno i ubedljiviji da je na terenu bila neka druga teniserka a ne Jelena. Isto kao sto ce Sabina sutra ili prekosutra izgubiti nevezano za protivnicu. U takvom tenisu nema kontunuiteta, pa samim tim Nemica i jeste na 47. mestu WTA liste i nikad nije bila u top 10.

KJ

pre 11 godina

(Korni, 26. april 2013 00:29)

Dva seta duza od dva sata, kazes? I to je argument protiv Jelenine igre?
Da li je to Jelena igrala protiv same sebe pa zato mec traje tako dugo ili je sa druge strane mreze imala super agresivnu Lisicki kojoj je mec trajao isto toliko dugo kao i Jeleni? Zasto ga super agresivna Lisicki nije zavrsila za jedan sat? Uostalom, mec Marije Sarapove, jos jedne super agresivne teniserke, protiv Safarove je traja 3 sata i devet minuta! Ako ne znate nista drugo da kazete o teniskom mecu nemojte onda ni o duzini trajanja meca jer to govori da nista ne znate o tenisu.

mark

pre 11 godina

@KJ
Ne vredi objasnjavati. Jelena je odigrala lep i kvalitetan mec, protiv izuzetno raspolozene protivnice koja je jednostavno imala svoj dan. Ovakvi porazi nisu sramota i sastavni su deo svakog sporta. Jelena pokazuje dobre partije i uspon forme. Mozda nas obraduje jos nekom titulom i nastavku godine.

realno

pre 11 godina

Ja lepo napisah da sa ovakvim tenisom (tacnije badmintonom) Jelena nema sta da trazi u mecu sa Lisiki.

Nemica je odigrala jedan od svojih losijih meceva i opet slavila sa 2:0.

daleko je australia

pre 11 godina

@NATASA
jelena bez finala! od ulaska u top tri "gde joj je mesto" (tvoje reci) nema govora, kad je na kraju drugog seta imala smec ona je jedva lopticu vratila na lisinu stranu i ova je odmah udarila. jelena nema snage, 2 sata i 1 minut i 9 secundi dva seta, da je dobila drugi igralo bi se tri sata a to ona vise ne moze. lisa slaba imala je i prvi i drugi set lako dobijen ali je sve upropastila i samo joj je jelenin totalni umor pomogao da pobedi. zasto jelena igra uporno dubl, zbog novca? nazalost ona nema bogate sponzore jer nije atraktivna za reklame i zato mora da igra sve.

ma stvarno!

pre 11 godina

To da nema napretka u Jeleninoj igri je totalno netacno.Lisicki je zasluzeno pobedila ,jer je sve kljucne poene dobijala,a Jelena iskoristila 2|13 brejk lopti.Jos je Sabinin 1. servis svaki preko 190 km|h,sto je mnogo jako.Pritom Jelena je u 2 njena servis gema imala 5 brejk lopti koje nije iskoristila.I da, Jelena trenutno bolje servira od Ane!Jaci 1.izmedju 170-185 , 2. obicno oko 145, sto je bitan napredak.Ko ne veruje ,nek pogleda statistike i koji mec.A sto se nebuloza tice da Sarapova nema igru na sljaci ne bih da komentarisem.Ne znam ko je proslogodisnja pobednica Roland Garrosa.

psl

pre 11 godina

Ovo se nemože reći da je ubedljiv poraz. Jelena je prvi set izgubila u tajbreku i mislim da je tu izgubila meč. Kad bi Lisicki češće ovako igrala i servirala možda bi bila bolje rengirana od Jelene ali nije, a to znači da nije sve u snazi verovatno će i ona sledeći meč izgubiti u savkom slučaju bravo za Jelenu pogotovo što se serviranja tiče a i igra sve bolje nije tragedija što je izgubila, pogledajte Karolinu zaboravila je kad je napravila neki malo bolji rezultat a da ne pričamo o još nekim igračicama iz prvih deset.

Miloje

pre 11 godina

Ruzniji tenis nisam gledao ! (MISLIM NA SABINU LISICKI)
Tako odvratna i bezobrazna igra - neki slajsevi,skracene lopte MA AJDE BRE ! Totalno nezgodna igra , toliko nezgodna da nije fer kako je igrala , ako nije "udarila" jedno 30 skracenih lopti plus neki plitki slajsevi ... TO JE KATASTROFA

Mnogo me je zao sto je Jelena na ovaj nacin izgubila...bezveze!

mark

pre 11 godina

@Korni
Mislim da ti ni ne znas sta znaci dvorucni forhend (gledao ikada Bartoli ili Moniku Seles?) ili si zaspao tokom meca pa sanjao kako jelena udara dvorucni forhend.

gfd

pre 11 godina

Upravo je veceras Sabine Lisicki izgubila od matek sands 6-4 6-2
I samo da jos jednom ponovim ono sto sam juce napisao

I pored poraza moram da pohvalim Jeleninu igru i brzinu prvog servisa. Jednostavno se videlo na terenu: Jelena za klasu bolja igracica, Sabina igra bum tras tenis i danas joj je sve upadalo u teren. Ishod bi bio isti, a verovatno i ubedljiviji da je na terenu bila neka druga teniserka a ne Jelena. Isto kao sto ce Sabina sutra ili prekosutra izgubiti nevezano za protivnicu. U takvom tenisu nema kontunuiteta, pa samim tim Nemica i jeste na 47. mestu WTA liste i nikad nije bila u top 10.
(gfd, 26. april 2013 08:31)

Korni

pre 11 godina

@KJ
Dva seta kod nje uvek traju dva sata a tri traju tri sata, nezavisno od toga (uglavnom) ko je sa one strane. I u Bogoti je protiv anonimnih igrala dugo jer je to njen tenis. Nije reč o jednom meču, tako će biti i u većini njenih mečeva a ja sam samo postavio pitanje može li se uz toliko trošenje snage izdržati cela sezona. Na kraju meča protiv Lizicki imala je loptu za smeč, ona je to i uradila, ali umesto smeča jedva je vratila lopticu jer ona jednom rukom može malo, zato veći deo meča igra sve vreme sa dve ruke, više puta je i "desne" loptice za forhend udarala dvoručnim forhendom, u aut.

Dermendziev

pre 11 godina

@(psl, 26. april 2013 10:08)

Bas me jez aintrigirao Vas komentar.Neosporno je da je Jelena daleko bolja,nego li prosle godine.Ovaj poraz boli,jer se u nekuruku "prekida kontinuitet" dobre serije.Da je otisla bar korak dalje.Za mene njen poraz je ubedljiv,nije dobila ni set.Po meni poraz 6:0,6:7,6:0 je laksi od poraza 6:7,6:7.T.b nije lutrija,vec umece!

Po meni Sabina je jedno od najvecih razocarenja,jer je puno obecavala.Kvalitetna je,ali mnogi zaboravljaju njene ceste povrede i onu izuzetno tesku sa pogresnom dijagnozom.Dali je neko primetio sinoc onu zastitu zgloba?

Pozdrav i svako dobro.

realno

pre 11 godina

Ja lepo napisah da sa ovakvim tenisom (tacnije badmintonom) Jelena nema sta da trazi u mecu sa Lisiki.

Nemica je odigrala jedan od svojih losijih meceva i opet slavila sa 2:0.

Miloje

pre 11 godina

Ruzniji tenis nisam gledao ! (MISLIM NA SABINU LISICKI)
Tako odvratna i bezobrazna igra - neki slajsevi,skracene lopte MA AJDE BRE ! Totalno nezgodna igra , toliko nezgodna da nije fer kako je igrala , ako nije "udarila" jedno 30 skracenih lopti plus neki plitki slajsevi ... TO JE KATASTROFA

Mnogo me je zao sto je Jelena na ovaj nacin izgubila...bezveze!

ja

pre 11 godina

39 vinera nemice i 19 vinera Jelene, a broj neiznudjenih greski podjednak.
Ovaj podatak sve govori i nema ni govora o nekom napredku u Jeleninoj igri.
To je njen stari dobri prebacivacki tenis sa kojim moze da pobedi samo ako protivnica napravi previse greski.
Stosur je juce to uradila, Lisiki danas nije i tu je kraj price.

Sto se Ane tice mislim da ima sutra sasvim lepe sanse protiv Sarapove i to samo iz razloga sto se igra na sljaci.

Da se kojim slucajem igra na betonu Ana ne bi imala ni 5% sansi za pobedu Sarapovu, ali na sljaci su sanse izjednacene, cak je Ana verovatno i blagi favorit.
Ne zaboravite da Sarapova nikada nije znala da igra na sljaci. Do pre godinu-dve ruskinja nije imala ni jednu jedinu titulu na toj podlozi.
U poslednje vreme donekle je popravila igru na sljaci, osvojila cak i par krupnijih titula, ali to i dalje ne znaci da je naucila da igra na toj podlozi.

Upravo tu lezi Anina sansa da prodje u polufinale, a ako u tome sutra uspe onda ne vidim razlog da Ana ne uzme titulu naovom turniru.

Korni

pre 11 godina

Što vreme bude odmicalo i što se više turnira bude igralo Jelena neće imati snage za neki povratak, jer je i danas to bio defanzivni tenis, dva seta duže od dva sata, imala je 1 as Lisicki 11, 19 vinera a Lisicki 39, i time je sve rečeno.

daleko je australia

pre 11 godina

@NATASA
jelena bez finala! od ulaska u top tri "gde joj je mesto" (tvoje reci) nema govora, kad je na kraju drugog seta imala smec ona je jedva lopticu vratila na lisinu stranu i ova je odmah udarila. jelena nema snage, 2 sata i 1 minut i 9 secundi dva seta, da je dobila drugi igralo bi se tri sata a to ona vise ne moze. lisa slaba imala je i prvi i drugi set lako dobijen ali je sve upropastila i samo joj je jelenin totalni umor pomogao da pobedi. zasto jelena igra uporno dubl, zbog novca? nazalost ona nema bogate sponzore jer nije atraktivna za reklame i zato mora da igra sve.

Dermendziev

pre 11 godina

Moje slutnje da ce Jelena biti eliminisana upravo od Sabine na svu zalost obistinise se.

Kada Jelena odigra mec dosta dobro na svojim servisima(slucaju sa Samantom),po nepisanom pravilu sledeci mec odigra katastrofalno na svom servisu.Znalo se i to da je ceka odlicni server Lisicki.Tu nije kraj price.Jelena je strasno razocarala taktikom.Podsetila nas je i na proslogodisnje bisere poput onih imate brejk 40:0 i opet uspete da izgubite gem,a vidite da Sabina nema snage i jedva dise!Ovaj slucaj iz drugog seta na prvi pogled izgleda da je prelomio mec,mada kad bolje razmislim nije bilo sansi da se izbegne vrlo ubedljiv poraz.
Vise nego zasluzena pobeda Lisicki:igrala je daleko bolje i raznovrstnije,no sto kaze sam rezultat po setovima.Daleko snazniji udarci Lisicki naspram Jeleninih mlakih(upravo sve duze razmene Sabina je uglavnom dobijala-protivnik te tuce tvojim oruzjem),daleko bolji servis(preko deset asova),skoro savrseno dobra drop-shot igra protivnice,bolja igra na mrezi protivnice...skoro ama bas sve bolje.

Ovakvom igrom Jelena je po prilicno razocarala i kao da je splasnula optimizam posle onako solidnih partija iz Majamia i Carlstona.Ako je za utehu otisla je korak dalje od proslogodisnjeg Stutgarta i stvarno bolje igra nego li prosle godine.

Ostaje nam Ana,koja takodje sada bolje igra, da sutra pokaze pravi karakter protiv favorizovane Sarapove koja sigurno nece ponoviti ovakvo bledo izdanje,pogotovo sto ja Ana veca inspiracija.

Poz.!

JJ fan

pre 11 godina

Nema veze. Nisam ni očekivao da ćeš igrati samo finala. Realno falilo ti je i malo sreće,a i napadala si i izlazila na mrežu bez razloga. Biće bolje u Madridu i Rimu sigurno. Sabina se danas na linije pretplatila. Jecinoj igri nije falilo ama baš ništa,ali eto...izgubila je.

ma stvarno!

pre 11 godina

To da nema napretka u Jeleninoj igri je totalno netacno.Lisicki je zasluzeno pobedila ,jer je sve kljucne poene dobijala,a Jelena iskoristila 2|13 brejk lopti.Jos je Sabinin 1. servis svaki preko 190 km|h,sto je mnogo jako.Pritom Jelena je u 2 njena servis gema imala 5 brejk lopti koje nije iskoristila.I da, Jelena trenutno bolje servira od Ane!Jaci 1.izmedju 170-185 , 2. obicno oko 145, sto je bitan napredak.Ko ne veruje ,nek pogleda statistike i koji mec.A sto se nebuloza tice da Sarapova nema igru na sljaci ne bih da komentarisem.Ne znam ko je proslogodisnja pobednica Roland Garrosa.

anunaki

pre 11 godina

odavno ne gledah ovako dobar mec,Jelena na visini zadatka,iako porazena nema se cega stideti a ni zaliti,igrala kvalitetno,pametno I hrabro....ali nemica za sekundu bolja sa 11 asova na sljaci,odlican servis I veeeeeliko pozrtvovanje,jednostavno ponela je publika ...JJ ponovo ona stara,napred u nove pobede,Srbija je uz tebe!!!

znanje-imanje

pre 11 godina

Naj, naj, najgluplji mogući poraz tj. JJ je pobedila samu sebe. Jeste Lisicki igrala dobro i imala dosta sreće. Ali u tenisu postoji 10 ili 20% poena koji se ne dobijaju čistim odigravanjem nego nadmudrivanjem, čitanjem ili blefiranjem. JJ je uspela apsolutno svaki takav, već dobijen poen, da izgubi i tako je pobedila samu sebe.
Jelena ponovo igra pristojno i srećom ovaj Štutgart, makar bio popunjen kao Grand Slam, nije toliko bitan. Vidim da je Šarapova igrala kasno 3 sata tako da će Ana sutra imati fizičku prednost.

sasa.r

pre 11 godina

I pored poraza, moram da pohvalim jelenu. Ovo je njena najbolja igra od vremena kada je bila najbolja na svijetu.Na žalost i dalje forehend nije najbolji ali vidno kvalitetniji nego prije, bekhend ponovo onaj stari koji stvara razliku ali ipak ono što me frapiralo i što mi je ostavilo najveći utisak je brzina prvog servisa. Pratio sam na semaforu brzinu i šokirao se kada sam vidio da prvi servis često ide preko 180km na sat a da je najjači bio 187km na sat.To je poboljšanje za oko 20 km u prosjeku.Naravno ponekad je taj servis kratak pa je Sabina znala da iskoristi njegovu snagu za ritern. Ipak kada god je pogodila malo dublje imala je veliku inicijativu u poenu ili je direktno osvajala poen.Šteta što nije usavršila forehend da bude ravniji i jači jer bi sada bila među najboljima.Svaka čast Jelena, nikada nijesi bila bolja.Nastavi tako!

gfd

pre 11 godina

I pored poraza moram da pohvalim Jeleninu igru i brzinu prvog servisa. Jednostavno se videlo na terenu: Jelena za klasu bolja igracica, Sabina igra bum tras tenis i danas joj je sve upadalo u teren. Ishod bi bio isti, a verovatno i ubedljiviji da je na terenu bila neka druga teniserka a ne Jelena. Isto kao sto ce Sabina sutra ili prekosutra izgubiti nevezano za protivnicu. U takvom tenisu nema kontunuiteta, pa samim tim Nemica i jeste na 47. mestu WTA liste i nikad nije bila u top 10.

Nenad PVO

pre 11 godina

Jelena je bila bolja drugi set, ali neverovatan broj izgubljenih poena na mreži rešio je meč. Lisicki je neverovatno odigravala pasing shotove, dok su Jelenini prilazni udarci iako solidni, bili nedovoljno dobri za snalažljivu Lisicki. Skoro 20 poena je Lisicki osvojila u situacijama kad je Jelena samo trebala da završi poen. To je ključ Jeleninog poraza iako je odigrala odličan meč. Biće ovo dobra sezona za Jelu...

*nesa*

pre 11 godina

Iskreno sam iznenadjen ovim rezuletaom,medjutim... ko je gledao ceo mec zna o cemu pricam. Lisicki je aposlutno igrala svoj najbolji mec u zadnje 2 godine i Wimbldona 2010. u skorije vreme nisam video da je neka tenisreka vise puta pogodina linija nego ona danas,igrala je hrabro i bukvalno joj je sve uslo sto je htela... i uopste me ne bi iznenadilo da vec sutra odigra ocajno i izgubi. Al uprkos tome postoji jedna vaznija stvar koja me mnogo raduje a to je Jelenina igra, uprkos sjajnoj partjij Sabine, Jelena ni u jednom momentu nije pokazivala frustraciju vec je cutala i borila se, i bila je uegalu ceo mec , i samo jedna lopta da je izasal napolje sabini Jelena bi pobedila..al nekad dobijes nekad izgubis,to je sport... Zelim JJ da samo nastavi sa radom i da se vrati u staru formu,jer joj je mesto u top 10, mislim da ce se vratiti do kraja ove godine ako zadriz ovaj nivo tenisa,jer se u njenoj igri i ponasanju vidi ponovo ona zelja i brobenost koja joj je nedottajala poslede 2 godine!
I Ani da cestitam na danasnjoj pobedi ,i da joj pozelim puno srece protiv Marije sutra! Idemo Srpkinje nazadu u top 10 gde vam je mesto! :)

KJ

pre 11 godina

(Korni, 26. april 2013 00:29)

Dva seta duza od dva sata, kazes? I to je argument protiv Jelenine igre?
Da li je to Jelena igrala protiv same sebe pa zato mec traje tako dugo ili je sa druge strane mreze imala super agresivnu Lisicki kojoj je mec trajao isto toliko dugo kao i Jeleni? Zasto ga super agresivna Lisicki nije zavrsila za jedan sat? Uostalom, mec Marije Sarapove, jos jedne super agresivne teniserke, protiv Safarove je traja 3 sata i devet minuta! Ako ne znate nista drugo da kazete o teniskom mecu nemojte onda ni o duzini trajanja meca jer to govori da nista ne znate o tenisu.

Korni

pre 11 godina

@KJ
Dva seta kod nje uvek traju dva sata a tri traju tri sata, nezavisno od toga (uglavnom) ko je sa one strane. I u Bogoti je protiv anonimnih igrala dugo jer je to njen tenis. Nije reč o jednom meču, tako će biti i u većini njenih mečeva a ja sam samo postavio pitanje može li se uz toliko trošenje snage izdržati cela sezona. Na kraju meča protiv Lizicki imala je loptu za smeč, ona je to i uradila, ali umesto smeča jedva je vratila lopticu jer ona jednom rukom može malo, zato veći deo meča igra sve vreme sa dve ruke, više puta je i "desne" loptice za forhend udarala dvoručnim forhendom, u aut.

mark

pre 11 godina

@KJ
Ne vredi objasnjavati. Jelena je odigrala lep i kvalitetan mec, protiv izuzetno raspolozene protivnice koja je jednostavno imala svoj dan. Ovakvi porazi nisu sramota i sastavni su deo svakog sporta. Jelena pokazuje dobre partije i uspon forme. Mozda nas obraduje jos nekom titulom i nastavku godine.

psl

pre 11 godina

Ovo se nemože reći da je ubedljiv poraz. Jelena je prvi set izgubila u tajbreku i mislim da je tu izgubila meč. Kad bi Lisicki češće ovako igrala i servirala možda bi bila bolje rengirana od Jelene ali nije, a to znači da nije sve u snazi verovatno će i ona sledeći meč izgubiti u savkom slučaju bravo za Jelenu pogotovo što se serviranja tiče a i igra sve bolje nije tragedija što je izgubila, pogledajte Karolinu zaboravila je kad je napravila neki malo bolji rezultat a da ne pričamo o još nekim igračicama iz prvih deset.

mark

pre 11 godina

@Korni
Mislim da ti ni ne znas sta znaci dvorucni forhend (gledao ikada Bartoli ili Moniku Seles?) ili si zaspao tokom meca pa sanjao kako jelena udara dvorucni forhend.

gfd

pre 11 godina

Upravo je veceras Sabine Lisicki izgubila od matek sands 6-4 6-2
I samo da jos jednom ponovim ono sto sam juce napisao

I pored poraza moram da pohvalim Jeleninu igru i brzinu prvog servisa. Jednostavno se videlo na terenu: Jelena za klasu bolja igracica, Sabina igra bum tras tenis i danas joj je sve upadalo u teren. Ishod bi bio isti, a verovatno i ubedljiviji da je na terenu bila neka druga teniserka a ne Jelena. Isto kao sto ce Sabina sutra ili prekosutra izgubiti nevezano za protivnicu. U takvom tenisu nema kontunuiteta, pa samim tim Nemica i jeste na 47. mestu WTA liste i nikad nije bila u top 10.
(gfd, 26. april 2013 08:31)

Dermendziev

pre 11 godina

@(psl, 26. april 2013 10:08)

Bas me jez aintrigirao Vas komentar.Neosporno je da je Jelena daleko bolja,nego li prosle godine.Ovaj poraz boli,jer se u nekuruku "prekida kontinuitet" dobre serije.Da je otisla bar korak dalje.Za mene njen poraz je ubedljiv,nije dobila ni set.Po meni poraz 6:0,6:7,6:0 je laksi od poraza 6:7,6:7.T.b nije lutrija,vec umece!

Po meni Sabina je jedno od najvecih razocarenja,jer je puno obecavala.Kvalitetna je,ali mnogi zaboravljaju njene ceste povrede i onu izuzetno tesku sa pogresnom dijagnozom.Dali je neko primetio sinoc onu zastitu zgloba?

Pozdrav i svako dobro.