Sreda, 24.04.2013.

22:29

Sampras: Novak će me nadmašiti

Legendarni Pit Samras veruje da je Novak Đoković sposoban da bar izjednači njegov rekord i šest puta zaredom bude prvi na ATP listi na kraju godine.

Izvor: JT

Sampras: Novak æe me nadmašiti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

men

pre 11 godina

@(THE DREAM, 25. april 2013 15:00)

Ne kažem da Federer nije najveći jer nije umeo da igra na šljaci (naprotiv Federer je solidan na šljaci) već nije uspeo gotovo nikad da dobije svog glavnog rivala, Nadala, kada je ovaj u naponu snage i top formi a podloga je tada šljaka jer tako Rafa tempira formu. Doduše, to se vremenom prenelo i na druge podloge i sada Rafa dere Feda na svim podlogama, pa čak i kada je povredjen, kao što smo se uverili u Indian Wellsu.
Svaki igrač ima svoju omiljenu podlogu ali je došlo doba all roundera i onaj ko ne zna da igra ne nekoj podlozi ne može biti u vrhu. Novak je najbolji u tome ali ga sledi Nadal bez obzira šta ko misli. Marej me je malo razočarao jer po mom mišljenju ima sve preduslove da postane odličan šljakaš. Prošle godine je namučio Nadala u Monte Karlu kad je ovaj bio u dobroj formi.

Mirko

pre 11 godina

Svi komentari su ovde apsolutno tacni i svi su u igri.Ja cu ipak da pomenem nesto o cemu se najmanje govori: po meni jedini "neprijatelj" Noletu je u stvari on sam sebi.Ne zaboravimo,Blizanci (Novak je rodjen u znaku Blizanaca) u horoskopu su raznovrsni u svojim interesovanjima.Mnostvo ideja,planova,interesovanja...ni sami ne mogu pohvatati sve te konce,sta im je najvaznije a sta im je vazno pod brojem dva ili tri...Jednostavno hocu reci ako ne planira biti glumac ili golf igrac (a rekao je da zeli) ili nesto deseto,u narednih 5-6 godina,mogao bi biti najbolji i svih vremena.Na kraju tu je uvek prica i o zasicenosti.Kao i prica da je lakse osvojiti nego nesto braniti.Dokle god bude imao volje da bude br.1 on ce to i biti.Kada se bude zasitio toga - onda vise nece biti.Tezice da bude recimo br.1 u - golfu!

Coa

pre 11 godina

Federer je objektivno najuspesniji teniser svih vremena za sada, ali mora se spomenuti cinjenica da je njegova konkurencija pre Nadala uglavnom bila u rangu Berdiha i Conge npr.

Zlatko2007

pre 11 godina

Najveći gospodin ikada viđen. Sećam se jednog meča ... Sampras povređen, jedva hoda, igra do kraja i na presici čestita protivniku na zasluženoj pobedi. Jedan, jedini ... Sampras!

THE DREAM

pre 11 godina

@men ne stoji ti priča,pa i Sampras je na kraju svoje karijere bio proglašen za najboljeg svih vremena a nikada na zemlji nije imao značajnijih rezultata i imao negativan skor sa zemljašima Musterom,Kuertenom,Agasiem,ali priča od Samprasa mi pije vodu ako Novak osvoji RG a siguran sam da hoće postaje najveći favorit na svim podlogama što nitko nikada nije bio u svom vremenu i samim tim ide u jedne od najboljih svih vremena a obzirom na njegove godine ako zadrži ovaj nivo igre da jednog dana postane i najbolji svih vremena.

NOLEmanija

pre 11 godina

Hajde, sad svi ovi sto pisu da Novak nikada, ama bas nikada nece prestici Federera ni u jednom rezultatu i da nikada nece postati najbolji svih vremena, da se svi oni na ovom istom sajtu pojave za jedno cetiri ili pet godina, pa cemo onda da pricamo tome. NISTA NIJE NEMOGUCE, A POGOTOVO TO DA NOVAK PRESTIGNE RODZERA. Novak je jedan od najboljih igraca svih vremena. Porazavao je, unistavao Rafu na sljaci, mleo Federera na betonu, jos mu samo ostaje da ga na travi dobije, i apsolutno je pobedjivao sve svoje portivnike na njihovim najboljim podlogama, na njihovim turnirima. Federer je neretko bio samleven od strane Rafe na mnogim podlogama. Federera je Rafa porazio na Vimbldonu, ali Federer nikada nije Rafu na RG ili u Monte Karlu. Da se vratim na Noleta. On je fantastican teniser, i njegovi potencijali su ogromni. Sigurno ce dogurati do trojice, pa i dvojice najboljih, a lako, vrlo lako moze da postane ono sto zasluzuje, a to je NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA! Mi nismo svesni svega toga, a mozda ce tek nasi unuci biti svesni Noletovog uspeha, kada za jedno 100 ili 150 godina budu pricali o legendi Noletu Djokovicu koji je pokoravao svet tenisa kako je stigao, koji je dominiirao i cesto ponizavao velike kao sto su Federer i Nadal. Ne znam kako vi, ali ja su na tu pomisao najezim... SVAKA TI CAST NOLE! SAMO NAPRED! IDEMO PO RG, PA ONDA DALJE POLAKO ISPISIVANJE ISTORIJE!

Bojan

pre 11 godina

(men, 25. april 2013 09:55)
na isti nacin mozes da kazes da Sampras ovo sada govori iz kurtoazije :)
Nole je najbolji teniser sada i dominira na betonu s tim da je konkurentan Nadalu na sljaci.
Btw, Nole jos uvek nije pobedio Nadala na Roland Garosu :), ali jeste pobedio sada na sva tri mastersa po jednom, dok je Federer na jednom uspeo 2 puta, zato sto je nesto brza sljaka na njemu.
Nole jeste jedan od najvecih ikada, to je sigurno, u top 10 tenisera je u istoriji, ali mislim da je Samprasova izjava jos prilicno daleko od realizacije. Nole dominira, ali 14 slemova i 5-6 godina na prvom mestu, tesko je prognozirati jer jos nije na pola puta.
Covek je i za Nadala slicno prognozirao nakon 3 uzastopna slema 2010, a od tada je na 9 uzeo 2 komada i realno mislim da nece prestici Pita.
Sto se tice Noleta, on ne treba da se opterecuje brojkama i planovima za postizanje ovog ili onog cilja, neka igra svoju igru i u skorije vreme mu sigurno niko nece ugroziti vladavinu.

Try harder

pre 11 godina

Uvek me dobro nasmeju ovi "realisti" tipa Noletov maksimum je 10 GS titula, te bice medju prva 4 svih vremena, te bice 150 nedelja broj 1 a svima njima koji to pisu je zajednicko samo jedno - zelja da Nole ne bude najbolji svih vremena. Svesni su oni da je realnost sasvim drugacija i da ako Nole ove godine uspe da prebrodi barijeru zvanu Rafa na Roland Gaross-u i osvoji taj turnir to sasvim izvesno znaci da mu je put ka poziciji najboljeg svih vremena potpuno otvoren. Glavna stvar u svemu tome je njegova psiha koja je neverovatno jaka i njegova svest da to moze i zeli da to postigne. Postoje samo dva scenarija koja ga mogu u tome spreciti. Jedan je, ne daj boze, da se povredi a drugi je da se u naredne dve ili tri godine pojavi neko ko je mentalno jaci od njega a takvog sada nema na vidiku. Dakle, gospodo dusebriznici ceka vas mnogo teskih trenutaka u buducnosti i pokusaja iz petnih zila da nas ubedite da Nole nema sanse da bude No1e svih vremena.

men

pre 11 godina

I sam Sampras je u dosta navrata rekao da je najveći svih vremena upravo Roger Federer. Ovom izjavom je potvrdio da Đoković možda može prestići njega, ali da najvećeg svih vremena - Federera, prestići vjerojatno neće nikada. Međutim realno je očekivati da bi se Đoković mogao ugurati među 3-4 najveća u povijesti ovog sporta, što je svakako fantastičan rezultat.
(pametnome dosta, 25. april 2013 01:49)

Sampras je to govorio još pre Novakove dominacije a i to je bilo iz kurtoazije jer je igrao sa Federerom. Da tako sada misli to bi otvoreno i rekao.
Sve veći broj teniskih legendi o Djokoviću razmišlja kao najvećem ikada i to je činjenica. Federer to ne može biti jer nikada nije uspeo da pobedi Nadala u finalu Monte Karla ili Rolan Garosa kao što je uspeo Djoković. Kako može biti najbolji svih vremena ako je u njegovom vremenu bilo boljih od njega?

Neca

pre 11 godina

Ispravka za jedan od komentara. Vole ga Sampras i Mekinro, Mek je jos dok je ovaj bio 3 igrac hvalio Noleta u nebesa, tamo 2007,2008.

zlatiborac

pre 11 godina

The Serb, ...from Serbia... born in Serbia...Serbian tennis player. Nema dana da ga ne pomenu u svetskoj stampi. Nismo svesni a mozda nikada necemo ni biti, kakav dijamant je ponikao u Srbiji. Stalno me stranci pitaju kako je moguce da se ovakvo tenisko cudo rodi u Srbiji.
Hvala ti Novace! Ako te domovina ne razume, razumi ti nju. Mesto u istoriji ti je zagarantovano.

coabree

pre 11 godina

Cujete li vi sebe Djokovic da obrori Federerov rekord??! AHAHAH pa dajte molim vas morace da pomere nebo i zemlju da obore GS titule i broj nedelja na 1 mestu atp liste, Svaka cast Novaku ali on ce osvojiti 10-11 Gs i mozda 140-150 nedelja na 1 mestu atp liste, i to ako ostvari bice ogroman uspeh!

Mirko

pre 11 godina

Brat pravoslavni Grk, uz to jedan od najvećih u istoriji tenisa, a svojevremeno neprikosnoven ko i Novak danas - normalno da se razumeju odlično.

Z

pre 11 godina

Cim ga bude prvi put za nesto kritikovao odmah ce pola ljudi koji ga ovde hvale prvi da pljuju po Samprasu.
Realno, Djokovic moze to da uradi. Federer je svoj maximum prosao jos 2008e, Nadal ima problem sa kolenima, nece vise tako cesto igrati... Marej nije tako dobar,DelPo isto... Nigde na vidiku mladog igraca koji bi mogao da ga ugrozi... Sve mu se namestilo

pametnome dosta

pre 11 godina

I sam Sampras je u dosta navrata rekao da je najveći svih vremena upravo Roger Federer. Ovom izjavom je potvrdio da Đoković možda može prestići njega, ali da najvećeg svih vremena - Federera, prestići vjerojatno neće nikada. Međutim realno je očekivati da bi se Đoković mogao ugurati među 3-4 najveća u povijesti ovog sporta, što je svakako fantastičan rezultat.

Savo

pre 11 godina

Zivio Nole majstore! Moje skromno misljenje je da u buducnosti, pored Rafe ako je zdrav, treba obratiti paznju na Grigora Dimitrova! Cini mi se da bugarin, ako sredi glavu kao sto je Nole uspio, moze biti velika prijetna! Isto vazi i za Bernarda Tomica, kojem po meni fali profesionalizma. Nole, jos jednom, zivio majstore!

Slavica

pre 11 godina

Gospodin savrseni-Fede,pasce u depresiju kada cuje izjave SAmprasa!
Tesko Noletu,ali nema problema ,Fede je vec postao redovna musterija Noletova .

jim

pre 11 godina

Ako sacuva tijelo i zdravlje, a vidi se da mnogo paznje poklanja tome, za 4-5 godina postoji velika vjerovatnoca da budemo ponosni sto je najbolji igrac svih vremena ovog sporta jedan Srbin.

simpatizer

pre 11 godina

Хвала легендо,што ниси острашћен као многи бивши "шампиони",којима смета Новаков патриотизам и његово ударање у груди! Никада неће преболети што је Србин на врxу господског спорта,и ако по свим параметрима то апсолутно заслужује...! Хвала Пите на искрености,и Хвала Ноле што постојиш. Ти си једина светла тачка у овом сивилу српске државе...

oxydant

pre 11 godina

Sampras i Novak su odlični prijatelji i Novak je već izjavio da mu je Pit
dao korisne savete.Lepa stvar! Inače,Sampras je sa Federerom odigrao jedan
jedini meč u 5 tesnih setova i izgubio..A lako je moglo biti i obrnuto,da
Sampras nije uporno (i naivno) forsirao servis-volej igru...

volim tenis

pre 11 godina

Sampras nije samo veliki igrac nego i veliki poznavalac tenisa. To sto je on ukapirao sto mi odavno znamo je dokaz tome. Pa naravno da ce te presisati i u broju nedelja i u broju mastersa i broju GS-a. A ne samo Samprasa nego i Rafu i Rogera. Onima kojima jos nije jasno da ce Novak Djokovic postati najbolji igrac svih vremena , bice uskoro jasno !

Smilica

pre 11 godina

Hvala Pit.Bio si veliki sampion,a ostao si Veliki covek!
Rodja ovo nikada ne bi .
No1e ne da ce nadmasiti Tebe vec i Rogera i postace najbolji u istoriji po mnogim parametrima.
Neka ga samo cuva dragi Bog.

Napred Nole Nepobedivi

Campari

pre 11 godina

Federer je najbolji igrač u istoriji tenisa, po skoro svim objektivnim parametrima, izuzev upravo ovog od najvažnijih(broj godina zavrsenih kao No. 1 na ATP listi).
Ne znam zašto neki ljudi odbijaju da prihvate ovo kao činjenicu, kad je i sam Sampras to više izjavio, što je realno i korektno sa njegove strane.

jim

pre 11 godina

Ako sacuva tijelo i zdravlje, a vidi se da mnogo paznje poklanja tome, za 4-5 godina postoji velika vjerovatnoca da budemo ponosni sto je najbolji igrac svih vremena ovog sporta jedan Srbin.

simpatizer

pre 11 godina

Хвала легендо,што ниси острашћен као многи бивши "шампиони",којима смета Новаков патриотизам и његово ударање у груди! Никада неће преболети што је Србин на врxу господског спорта,и ако по свим параметрима то апсолутно заслужује...! Хвала Пите на искрености,и Хвала Ноле што постојиш. Ти си једина светла тачка у овом сивилу српске државе...

volim tenis

pre 11 godina

Sampras nije samo veliki igrac nego i veliki poznavalac tenisa. To sto je on ukapirao sto mi odavno znamo je dokaz tome. Pa naravno da ce te presisati i u broju nedelja i u broju mastersa i broju GS-a. A ne samo Samprasa nego i Rafu i Rogera. Onima kojima jos nije jasno da ce Novak Djokovic postati najbolji igrac svih vremena , bice uskoro jasno !

Smilica

pre 11 godina

Hvala Pit.Bio si veliki sampion,a ostao si Veliki covek!
Rodja ovo nikada ne bi .
No1e ne da ce nadmasiti Tebe vec i Rogera i postace najbolji u istoriji po mnogim parametrima.
Neka ga samo cuva dragi Bog.

Napred Nole Nepobedivi

Slavica

pre 11 godina

Gospodin savrseni-Fede,pasce u depresiju kada cuje izjave SAmprasa!
Tesko Noletu,ali nema problema ,Fede je vec postao redovna musterija Noletova .

oxydant

pre 11 godina

Sampras i Novak su odlični prijatelji i Novak je već izjavio da mu je Pit
dao korisne savete.Lepa stvar! Inače,Sampras je sa Federerom odigrao jedan
jedini meč u 5 tesnih setova i izgubio..A lako je moglo biti i obrnuto,da
Sampras nije uporno (i naivno) forsirao servis-volej igru...

zlatiborac

pre 11 godina

The Serb, ...from Serbia... born in Serbia...Serbian tennis player. Nema dana da ga ne pomenu u svetskoj stampi. Nismo svesni a mozda nikada necemo ni biti, kakav dijamant je ponikao u Srbiji. Stalno me stranci pitaju kako je moguce da se ovakvo tenisko cudo rodi u Srbiji.
Hvala ti Novace! Ako te domovina ne razume, razumi ti nju. Mesto u istoriji ti je zagarantovano.

Neca

pre 11 godina

Ispravka za jedan od komentara. Vole ga Sampras i Mekinro, Mek je jos dok je ovaj bio 3 igrac hvalio Noleta u nebesa, tamo 2007,2008.

Campari

pre 11 godina

Federer je najbolji igrač u istoriji tenisa, po skoro svim objektivnim parametrima, izuzev upravo ovog od najvažnijih(broj godina zavrsenih kao No. 1 na ATP listi).
Ne znam zašto neki ljudi odbijaju da prihvate ovo kao činjenicu, kad je i sam Sampras to više izjavio, što je realno i korektno sa njegove strane.

men

pre 11 godina

I sam Sampras je u dosta navrata rekao da je najveći svih vremena upravo Roger Federer. Ovom izjavom je potvrdio da Đoković možda može prestići njega, ali da najvećeg svih vremena - Federera, prestići vjerojatno neće nikada. Međutim realno je očekivati da bi se Đoković mogao ugurati među 3-4 najveća u povijesti ovog sporta, što je svakako fantastičan rezultat.
(pametnome dosta, 25. april 2013 01:49)

Sampras je to govorio još pre Novakove dominacije a i to je bilo iz kurtoazije jer je igrao sa Federerom. Da tako sada misli to bi otvoreno i rekao.
Sve veći broj teniskih legendi o Djokoviću razmišlja kao najvećem ikada i to je činjenica. Federer to ne može biti jer nikada nije uspeo da pobedi Nadala u finalu Monte Karla ili Rolan Garosa kao što je uspeo Djoković. Kako može biti najbolji svih vremena ako je u njegovom vremenu bilo boljih od njega?

Mirko

pre 11 godina

Brat pravoslavni Grk, uz to jedan od najvećih u istoriji tenisa, a svojevremeno neprikosnoven ko i Novak danas - normalno da se razumeju odlično.

Z

pre 11 godina

Cim ga bude prvi put za nesto kritikovao odmah ce pola ljudi koji ga ovde hvale prvi da pljuju po Samprasu.
Realno, Djokovic moze to da uradi. Federer je svoj maximum prosao jos 2008e, Nadal ima problem sa kolenima, nece vise tako cesto igrati... Marej nije tako dobar,DelPo isto... Nigde na vidiku mladog igraca koji bi mogao da ga ugrozi... Sve mu se namestilo

NOLEmanija

pre 11 godina

Hajde, sad svi ovi sto pisu da Novak nikada, ama bas nikada nece prestici Federera ni u jednom rezultatu i da nikada nece postati najbolji svih vremena, da se svi oni na ovom istom sajtu pojave za jedno cetiri ili pet godina, pa cemo onda da pricamo tome. NISTA NIJE NEMOGUCE, A POGOTOVO TO DA NOVAK PRESTIGNE RODZERA. Novak je jedan od najboljih igraca svih vremena. Porazavao je, unistavao Rafu na sljaci, mleo Federera na betonu, jos mu samo ostaje da ga na travi dobije, i apsolutno je pobedjivao sve svoje portivnike na njihovim najboljim podlogama, na njihovim turnirima. Federer je neretko bio samleven od strane Rafe na mnogim podlogama. Federera je Rafa porazio na Vimbldonu, ali Federer nikada nije Rafu na RG ili u Monte Karlu. Da se vratim na Noleta. On je fantastican teniser, i njegovi potencijali su ogromni. Sigurno ce dogurati do trojice, pa i dvojice najboljih, a lako, vrlo lako moze da postane ono sto zasluzuje, a to je NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA! Mi nismo svesni svega toga, a mozda ce tek nasi unuci biti svesni Noletovog uspeha, kada za jedno 100 ili 150 godina budu pricali o legendi Noletu Djokovicu koji je pokoravao svet tenisa kako je stigao, koji je dominiirao i cesto ponizavao velike kao sto su Federer i Nadal. Ne znam kako vi, ali ja su na tu pomisao najezim... SVAKA TI CAST NOLE! SAMO NAPRED! IDEMO PO RG, PA ONDA DALJE POLAKO ISPISIVANJE ISTORIJE!

Try harder

pre 11 godina

Uvek me dobro nasmeju ovi "realisti" tipa Noletov maksimum je 10 GS titula, te bice medju prva 4 svih vremena, te bice 150 nedelja broj 1 a svima njima koji to pisu je zajednicko samo jedno - zelja da Nole ne bude najbolji svih vremena. Svesni su oni da je realnost sasvim drugacija i da ako Nole ove godine uspe da prebrodi barijeru zvanu Rafa na Roland Gaross-u i osvoji taj turnir to sasvim izvesno znaci da mu je put ka poziciji najboljeg svih vremena potpuno otvoren. Glavna stvar u svemu tome je njegova psiha koja je neverovatno jaka i njegova svest da to moze i zeli da to postigne. Postoje samo dva scenarija koja ga mogu u tome spreciti. Jedan je, ne daj boze, da se povredi a drugi je da se u naredne dve ili tri godine pojavi neko ko je mentalno jaci od njega a takvog sada nema na vidiku. Dakle, gospodo dusebriznici ceka vas mnogo teskih trenutaka u buducnosti i pokusaja iz petnih zila da nas ubedite da Nole nema sanse da bude No1e svih vremena.

Savo

pre 11 godina

Zivio Nole majstore! Moje skromno misljenje je da u buducnosti, pored Rafe ako je zdrav, treba obratiti paznju na Grigora Dimitrova! Cini mi se da bugarin, ako sredi glavu kao sto je Nole uspio, moze biti velika prijetna! Isto vazi i za Bernarda Tomica, kojem po meni fali profesionalizma. Nole, jos jednom, zivio majstore!

THE DREAM

pre 11 godina

@men ne stoji ti priča,pa i Sampras je na kraju svoje karijere bio proglašen za najboljeg svih vremena a nikada na zemlji nije imao značajnijih rezultata i imao negativan skor sa zemljašima Musterom,Kuertenom,Agasiem,ali priča od Samprasa mi pije vodu ako Novak osvoji RG a siguran sam da hoće postaje najveći favorit na svim podlogama što nitko nikada nije bio u svom vremenu i samim tim ide u jedne od najboljih svih vremena a obzirom na njegove godine ako zadrži ovaj nivo igre da jednog dana postane i najbolji svih vremena.

Bojan

pre 11 godina

(men, 25. april 2013 09:55)
na isti nacin mozes da kazes da Sampras ovo sada govori iz kurtoazije :)
Nole je najbolji teniser sada i dominira na betonu s tim da je konkurentan Nadalu na sljaci.
Btw, Nole jos uvek nije pobedio Nadala na Roland Garosu :), ali jeste pobedio sada na sva tri mastersa po jednom, dok je Federer na jednom uspeo 2 puta, zato sto je nesto brza sljaka na njemu.
Nole jeste jedan od najvecih ikada, to je sigurno, u top 10 tenisera je u istoriji, ali mislim da je Samprasova izjava jos prilicno daleko od realizacije. Nole dominira, ali 14 slemova i 5-6 godina na prvom mestu, tesko je prognozirati jer jos nije na pola puta.
Covek je i za Nadala slicno prognozirao nakon 3 uzastopna slema 2010, a od tada je na 9 uzeo 2 komada i realno mislim da nece prestici Pita.
Sto se tice Noleta, on ne treba da se opterecuje brojkama i planovima za postizanje ovog ili onog cilja, neka igra svoju igru i u skorije vreme mu sigurno niko nece ugroziti vladavinu.

pametnome dosta

pre 11 godina

I sam Sampras je u dosta navrata rekao da je najveći svih vremena upravo Roger Federer. Ovom izjavom je potvrdio da Đoković možda može prestići njega, ali da najvećeg svih vremena - Federera, prestići vjerojatno neće nikada. Međutim realno je očekivati da bi se Đoković mogao ugurati među 3-4 najveća u povijesti ovog sporta, što je svakako fantastičan rezultat.

Zlatko2007

pre 11 godina

Najveći gospodin ikada viđen. Sećam se jednog meča ... Sampras povređen, jedva hoda, igra do kraja i na presici čestita protivniku na zasluženoj pobedi. Jedan, jedini ... Sampras!

coabree

pre 11 godina

Cujete li vi sebe Djokovic da obrori Federerov rekord??! AHAHAH pa dajte molim vas morace da pomere nebo i zemlju da obore GS titule i broj nedelja na 1 mestu atp liste, Svaka cast Novaku ali on ce osvojiti 10-11 Gs i mozda 140-150 nedelja na 1 mestu atp liste, i to ako ostvari bice ogroman uspeh!

Coa

pre 11 godina

Federer je objektivno najuspesniji teniser svih vremena za sada, ali mora se spomenuti cinjenica da je njegova konkurencija pre Nadala uglavnom bila u rangu Berdiha i Conge npr.

Mirko

pre 11 godina

Svi komentari su ovde apsolutno tacni i svi su u igri.Ja cu ipak da pomenem nesto o cemu se najmanje govori: po meni jedini "neprijatelj" Noletu je u stvari on sam sebi.Ne zaboravimo,Blizanci (Novak je rodjen u znaku Blizanaca) u horoskopu su raznovrsni u svojim interesovanjima.Mnostvo ideja,planova,interesovanja...ni sami ne mogu pohvatati sve te konce,sta im je najvaznije a sta im je vazno pod brojem dva ili tri...Jednostavno hocu reci ako ne planira biti glumac ili golf igrac (a rekao je da zeli) ili nesto deseto,u narednih 5-6 godina,mogao bi biti najbolji i svih vremena.Na kraju tu je uvek prica i o zasicenosti.Kao i prica da je lakse osvojiti nego nesto braniti.Dokle god bude imao volje da bude br.1 on ce to i biti.Kada se bude zasitio toga - onda vise nece biti.Tezice da bude recimo br.1 u - golfu!

men

pre 11 godina

@(THE DREAM, 25. april 2013 15:00)

Ne kažem da Federer nije najveći jer nije umeo da igra na šljaci (naprotiv Federer je solidan na šljaci) već nije uspeo gotovo nikad da dobije svog glavnog rivala, Nadala, kada je ovaj u naponu snage i top formi a podloga je tada šljaka jer tako Rafa tempira formu. Doduše, to se vremenom prenelo i na druge podloge i sada Rafa dere Feda na svim podlogama, pa čak i kada je povredjen, kao što smo se uverili u Indian Wellsu.
Svaki igrač ima svoju omiljenu podlogu ali je došlo doba all roundera i onaj ko ne zna da igra ne nekoj podlozi ne može biti u vrhu. Novak je najbolji u tome ali ga sledi Nadal bez obzira šta ko misli. Marej me je malo razočarao jer po mom mišljenju ima sve preduslove da postane odličan šljakaš. Prošle godine je namučio Nadala u Monte Karlu kad je ovaj bio u dobroj formi.

Campari

pre 11 godina

Federer je najbolji igrač u istoriji tenisa, po skoro svim objektivnim parametrima, izuzev upravo ovog od najvažnijih(broj godina zavrsenih kao No. 1 na ATP listi).
Ne znam zašto neki ljudi odbijaju da prihvate ovo kao činjenicu, kad je i sam Sampras to više izjavio, što je realno i korektno sa njegove strane.

coabree

pre 11 godina

Cujete li vi sebe Djokovic da obrori Federerov rekord??! AHAHAH pa dajte molim vas morace da pomere nebo i zemlju da obore GS titule i broj nedelja na 1 mestu atp liste, Svaka cast Novaku ali on ce osvojiti 10-11 Gs i mozda 140-150 nedelja na 1 mestu atp liste, i to ako ostvari bice ogroman uspeh!

pametnome dosta

pre 11 godina

I sam Sampras je u dosta navrata rekao da je najveći svih vremena upravo Roger Federer. Ovom izjavom je potvrdio da Đoković možda može prestići njega, ali da najvećeg svih vremena - Federera, prestići vjerojatno neće nikada. Međutim realno je očekivati da bi se Đoković mogao ugurati među 3-4 najveća u povijesti ovog sporta, što je svakako fantastičan rezultat.

volim tenis

pre 11 godina

Sampras nije samo veliki igrac nego i veliki poznavalac tenisa. To sto je on ukapirao sto mi odavno znamo je dokaz tome. Pa naravno da ce te presisati i u broju nedelja i u broju mastersa i broju GS-a. A ne samo Samprasa nego i Rafu i Rogera. Onima kojima jos nije jasno da ce Novak Djokovic postati najbolji igrac svih vremena , bice uskoro jasno !

Slavica

pre 11 godina

Gospodin savrseni-Fede,pasce u depresiju kada cuje izjave SAmprasa!
Tesko Noletu,ali nema problema ,Fede je vec postao redovna musterija Noletova .

men

pre 11 godina

I sam Sampras je u dosta navrata rekao da je najveći svih vremena upravo Roger Federer. Ovom izjavom je potvrdio da Đoković možda može prestići njega, ali da najvećeg svih vremena - Federera, prestići vjerojatno neće nikada. Međutim realno je očekivati da bi se Đoković mogao ugurati među 3-4 najveća u povijesti ovog sporta, što je svakako fantastičan rezultat.
(pametnome dosta, 25. april 2013 01:49)

Sampras je to govorio još pre Novakove dominacije a i to je bilo iz kurtoazije jer je igrao sa Federerom. Da tako sada misli to bi otvoreno i rekao.
Sve veći broj teniskih legendi o Djokoviću razmišlja kao najvećem ikada i to je činjenica. Federer to ne može biti jer nikada nije uspeo da pobedi Nadala u finalu Monte Karla ili Rolan Garosa kao što je uspeo Djoković. Kako može biti najbolji svih vremena ako je u njegovom vremenu bilo boljih od njega?

simpatizer

pre 11 godina

Хвала легендо,што ниси острашћен као многи бивши "шампиони",којима смета Новаков патриотизам и његово ударање у груди! Никада неће преболети што је Србин на врxу господског спорта,и ако по свим параметрима то апсолутно заслужује...! Хвала Пите на искрености,и Хвала Ноле што постојиш. Ти си једина светла тачка у овом сивилу српске државе...

Smilica

pre 11 godina

Hvala Pit.Bio si veliki sampion,a ostao si Veliki covek!
Rodja ovo nikada ne bi .
No1e ne da ce nadmasiti Tebe vec i Rogera i postace najbolji u istoriji po mnogim parametrima.
Neka ga samo cuva dragi Bog.

Napred Nole Nepobedivi

jim

pre 11 godina

Ako sacuva tijelo i zdravlje, a vidi se da mnogo paznje poklanja tome, za 4-5 godina postoji velika vjerovatnoca da budemo ponosni sto je najbolji igrac svih vremena ovog sporta jedan Srbin.

Savo

pre 11 godina

Zivio Nole majstore! Moje skromno misljenje je da u buducnosti, pored Rafe ako je zdrav, treba obratiti paznju na Grigora Dimitrova! Cini mi se da bugarin, ako sredi glavu kao sto je Nole uspio, moze biti velika prijetna! Isto vazi i za Bernarda Tomica, kojem po meni fali profesionalizma. Nole, jos jednom, zivio majstore!

oxydant

pre 11 godina

Sampras i Novak su odlični prijatelji i Novak je već izjavio da mu je Pit
dao korisne savete.Lepa stvar! Inače,Sampras je sa Federerom odigrao jedan
jedini meč u 5 tesnih setova i izgubio..A lako je moglo biti i obrnuto,da
Sampras nije uporno (i naivno) forsirao servis-volej igru...

Bojan

pre 11 godina

(men, 25. april 2013 09:55)
na isti nacin mozes da kazes da Sampras ovo sada govori iz kurtoazije :)
Nole je najbolji teniser sada i dominira na betonu s tim da je konkurentan Nadalu na sljaci.
Btw, Nole jos uvek nije pobedio Nadala na Roland Garosu :), ali jeste pobedio sada na sva tri mastersa po jednom, dok je Federer na jednom uspeo 2 puta, zato sto je nesto brza sljaka na njemu.
Nole jeste jedan od najvecih ikada, to je sigurno, u top 10 tenisera je u istoriji, ali mislim da je Samprasova izjava jos prilicno daleko od realizacije. Nole dominira, ali 14 slemova i 5-6 godina na prvom mestu, tesko je prognozirati jer jos nije na pola puta.
Covek je i za Nadala slicno prognozirao nakon 3 uzastopna slema 2010, a od tada je na 9 uzeo 2 komada i realno mislim da nece prestici Pita.
Sto se tice Noleta, on ne treba da se opterecuje brojkama i planovima za postizanje ovog ili onog cilja, neka igra svoju igru i u skorije vreme mu sigurno niko nece ugroziti vladavinu.

Mirko

pre 11 godina

Brat pravoslavni Grk, uz to jedan od najvećih u istoriji tenisa, a svojevremeno neprikosnoven ko i Novak danas - normalno da se razumeju odlično.

zlatiborac

pre 11 godina

The Serb, ...from Serbia... born in Serbia...Serbian tennis player. Nema dana da ga ne pomenu u svetskoj stampi. Nismo svesni a mozda nikada necemo ni biti, kakav dijamant je ponikao u Srbiji. Stalno me stranci pitaju kako je moguce da se ovakvo tenisko cudo rodi u Srbiji.
Hvala ti Novace! Ako te domovina ne razume, razumi ti nju. Mesto u istoriji ti je zagarantovano.

NOLEmanija

pre 11 godina

Hajde, sad svi ovi sto pisu da Novak nikada, ama bas nikada nece prestici Federera ni u jednom rezultatu i da nikada nece postati najbolji svih vremena, da se svi oni na ovom istom sajtu pojave za jedno cetiri ili pet godina, pa cemo onda da pricamo tome. NISTA NIJE NEMOGUCE, A POGOTOVO TO DA NOVAK PRESTIGNE RODZERA. Novak je jedan od najboljih igraca svih vremena. Porazavao je, unistavao Rafu na sljaci, mleo Federera na betonu, jos mu samo ostaje da ga na travi dobije, i apsolutno je pobedjivao sve svoje portivnike na njihovim najboljim podlogama, na njihovim turnirima. Federer je neretko bio samleven od strane Rafe na mnogim podlogama. Federera je Rafa porazio na Vimbldonu, ali Federer nikada nije Rafu na RG ili u Monte Karlu. Da se vratim na Noleta. On je fantastican teniser, i njegovi potencijali su ogromni. Sigurno ce dogurati do trojice, pa i dvojice najboljih, a lako, vrlo lako moze da postane ono sto zasluzuje, a to je NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA! Mi nismo svesni svega toga, a mozda ce tek nasi unuci biti svesni Noletovog uspeha, kada za jedno 100 ili 150 godina budu pricali o legendi Noletu Djokovicu koji je pokoravao svet tenisa kako je stigao, koji je dominiirao i cesto ponizavao velike kao sto su Federer i Nadal. Ne znam kako vi, ali ja su na tu pomisao najezim... SVAKA TI CAST NOLE! SAMO NAPRED! IDEMO PO RG, PA ONDA DALJE POLAKO ISPISIVANJE ISTORIJE!

Try harder

pre 11 godina

Uvek me dobro nasmeju ovi "realisti" tipa Noletov maksimum je 10 GS titula, te bice medju prva 4 svih vremena, te bice 150 nedelja broj 1 a svima njima koji to pisu je zajednicko samo jedno - zelja da Nole ne bude najbolji svih vremena. Svesni su oni da je realnost sasvim drugacija i da ako Nole ove godine uspe da prebrodi barijeru zvanu Rafa na Roland Gaross-u i osvoji taj turnir to sasvim izvesno znaci da mu je put ka poziciji najboljeg svih vremena potpuno otvoren. Glavna stvar u svemu tome je njegova psiha koja je neverovatno jaka i njegova svest da to moze i zeli da to postigne. Postoje samo dva scenarija koja ga mogu u tome spreciti. Jedan je, ne daj boze, da se povredi a drugi je da se u naredne dve ili tri godine pojavi neko ko je mentalno jaci od njega a takvog sada nema na vidiku. Dakle, gospodo dusebriznici ceka vas mnogo teskih trenutaka u buducnosti i pokusaja iz petnih zila da nas ubedite da Nole nema sanse da bude No1e svih vremena.

Z

pre 11 godina

Cim ga bude prvi put za nesto kritikovao odmah ce pola ljudi koji ga ovde hvale prvi da pljuju po Samprasu.
Realno, Djokovic moze to da uradi. Federer je svoj maximum prosao jos 2008e, Nadal ima problem sa kolenima, nece vise tako cesto igrati... Marej nije tako dobar,DelPo isto... Nigde na vidiku mladog igraca koji bi mogao da ga ugrozi... Sve mu se namestilo

Coa

pre 11 godina

Federer je objektivno najuspesniji teniser svih vremena za sada, ali mora se spomenuti cinjenica da je njegova konkurencija pre Nadala uglavnom bila u rangu Berdiha i Conge npr.

men

pre 11 godina

@(THE DREAM, 25. april 2013 15:00)

Ne kažem da Federer nije najveći jer nije umeo da igra na šljaci (naprotiv Federer je solidan na šljaci) već nije uspeo gotovo nikad da dobije svog glavnog rivala, Nadala, kada je ovaj u naponu snage i top formi a podloga je tada šljaka jer tako Rafa tempira formu. Doduše, to se vremenom prenelo i na druge podloge i sada Rafa dere Feda na svim podlogama, pa čak i kada je povredjen, kao što smo se uverili u Indian Wellsu.
Svaki igrač ima svoju omiljenu podlogu ali je došlo doba all roundera i onaj ko ne zna da igra ne nekoj podlozi ne može biti u vrhu. Novak je najbolji u tome ali ga sledi Nadal bez obzira šta ko misli. Marej me je malo razočarao jer po mom mišljenju ima sve preduslove da postane odličan šljakaš. Prošle godine je namučio Nadala u Monte Karlu kad je ovaj bio u dobroj formi.

Neca

pre 11 godina

Ispravka za jedan od komentara. Vole ga Sampras i Mekinro, Mek je jos dok je ovaj bio 3 igrac hvalio Noleta u nebesa, tamo 2007,2008.

THE DREAM

pre 11 godina

@men ne stoji ti priča,pa i Sampras je na kraju svoje karijere bio proglašen za najboljeg svih vremena a nikada na zemlji nije imao značajnijih rezultata i imao negativan skor sa zemljašima Musterom,Kuertenom,Agasiem,ali priča od Samprasa mi pije vodu ako Novak osvoji RG a siguran sam da hoće postaje najveći favorit na svim podlogama što nitko nikada nije bio u svom vremenu i samim tim ide u jedne od najboljih svih vremena a obzirom na njegove godine ako zadrži ovaj nivo igre da jednog dana postane i najbolji svih vremena.

Zlatko2007

pre 11 godina

Najveći gospodin ikada viđen. Sećam se jednog meča ... Sampras povređen, jedva hoda, igra do kraja i na presici čestita protivniku na zasluženoj pobedi. Jedan, jedini ... Sampras!

Mirko

pre 11 godina

Svi komentari su ovde apsolutno tacni i svi su u igri.Ja cu ipak da pomenem nesto o cemu se najmanje govori: po meni jedini "neprijatelj" Noletu je u stvari on sam sebi.Ne zaboravimo,Blizanci (Novak je rodjen u znaku Blizanaca) u horoskopu su raznovrsni u svojim interesovanjima.Mnostvo ideja,planova,interesovanja...ni sami ne mogu pohvatati sve te konce,sta im je najvaznije a sta im je vazno pod brojem dva ili tri...Jednostavno hocu reci ako ne planira biti glumac ili golf igrac (a rekao je da zeli) ili nesto deseto,u narednih 5-6 godina,mogao bi biti najbolji i svih vremena.Na kraju tu je uvek prica i o zasicenosti.Kao i prica da je lakse osvojiti nego nesto braniti.Dokle god bude imao volje da bude br.1 on ce to i biti.Kada se bude zasitio toga - onda vise nece biti.Tezice da bude recimo br.1 u - golfu!