Četvrtak, 14.03.2013.

15:08

Brajant: Džons kriv za povredu

Poraz Lejkersa u Atlanti prošao je u senci povrede Kobija Brajanta, koji je četiri sekunde pre kraja iskrenuo zglob leve noge prilikom šuta za izjednačenje.

Izvor: AK

Brajant: Džons kriv za povredu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

eto

pre 11 godina

to što se desilo ima svoje ime i ono glasi "Defenders undercutting airborne shooters" I FAUL JE. Nije svirano jer je sudija pogrešio i to je sve.

Title:
Defensive player undercuts airborne shooter
Commentary:
This is an example of a defensive foul for undercutting an airborne shooter. Defenders may not move into the landing area of an airborne shooter. On this play, the defender's right foot extends into the shooter's landing area, causing him to roll his left ankle. Whether intentional or not, this is a dangerous play and it will be penalized.

Mnogo primera imate na nba.com u njihovim videima na temu tumačenja pravila
http://www.nba.com/videorulebook/category.html?cid=65

Merchant nis

pre 11 godina

ovog u levom gornjem uglu slike bas briga (da se ne izrazim drugacije nece onda da mi postave komentar) sto se Kobi povredio cak i umire od smejanja

sumadinac atl

pre 11 godina

hahaha operaciju ligamenata rade u nisu vec preko dvadeset godina. studirao tamo i znam. ako se rade operacije ukrstenih ligamenata kolena sta je skocni zglob komplikovam. lupas ko maksim druze. vidj se da si navijac kladionicar iz fotelje

Kobe fadeaway

pre 11 godina

Po komentarima vidim da nikad niste sutnuli fadeaway jumper.
Kada se taj sut izvodi doskaces na jednu nogu posle suta. i ako odbrambeni igrac uradi ovo sto je Dzons uradio Kobiju onda se remeti ravnoteza tela i ta jedna noga strada pri doskoku jer nije raspodeljena tezina tela da bi idrzala.. Desilo mi se nekoliko puta i to sve protiv nekih balvana kada sam igrao . nisu ni shvatali svoju gresku .

sumadinac atl

pre 11 godina

imo sam ovakve povrede a rekao bih i gore ito se posebno u kobijevim godinama stalno vraca.
s druge strane ne mislim da je dzons mogao bilo sta drugo da uradi osim da udje u sut. sta sad fejd avej da bude zasticen sut pa akko promasom dobicu p
bacanja. velika pobeda naseg tima. mislim da se mediji okrecu kobiju jer je nesporno ikona ali niko ne spominje ocajnu igru lejkersa koji bi trebali bar po sastavu tima da biju atlantu lagano.
zivim u atlanti i navijam za njih ali oni igraju bolje nego sto mogu realno. zato ajde prvo da kazemo da je atlanta odigrala dobro,lejkersi lose ili nedovoljno dobro a povrede se desavaju... u svakom slucaju kobi koristi svoje ime i slavu da bez razloga napadne momka koji je igrao korektnu odbranu. sto se kobijeve odbrane tice, o tome moze da se kaze da lejkersi imaju jednog igraca manje u odbrani.....

Milan

pre 11 godina

Pratim fudbal, rukomet i kosarku preko 30n godina. U medjuvremenu fudbal i rukomet su ucinili mnogo na podizanju atraktivnosti igre borbom protiv grubosti. Fudbal posebno od 98 kada je mnogo zvezda propustilo SP. Kosarka je jedini sport koji je nazadovao zbog dopustanja grube igre i favorizovanja odbrane. Nagradu su dobili u vidu pada gledanosti i gubitaka vecine klubova. Ovaj faul sasvim se uklapa u pricu, od momenta kada se igrac dize na sut svaki kontakt iniciran od odbrane mora biti faul.

sumadinac atl

pre 11 godina

@neke stvari se nikad ne rade
vidi se da nikada nisi imao ovu povredu. za ovo treba malo leda i malo mirovanja,posle toga bandaze kad se vrati za nekih sedam dana ako ga ne napucJu nekim inekcijama onda mozda i pre.
za operaciju ligamenata i za kidanje istih treba da se desi nesto sto vecina nas ne bi mogla na snimku ni da pogleda. u svakom slucaju odbrambeni igrac je odigrao korektno. kako on zna gde ce suter da doskoci? neko je spomenuo"ne smes ga dirati posebno kad sutira fade away" jok trebao je da napravi faul i da mu da tri bacanja.
za sve koji kazete da je cist faul, samo znajte da su ove i sudije koledz basketball najbolji na svetu. niste bili tamo i dzons je u pravu kad kaze da se svira faul u napadu kad suter nogama zakaci(namerno) odbrambenog igraca. to se cak i u srbiji sudi...

Neke stvari se nikako ne rade

pre 11 godina

Najopasnija moguća povreda ligamenata je povreda ligamenata skočnog zgloba,daleko komplikovanija operacija od ligamenata kolena pa čak i ramena,koje su što se metode zahvata i postupka oporavka standardizovane i gotovo rutinske(istina op.ramena je ipak komplikovanija od kolena),a oporavak je u velikom procentu uspešan.Sa skočnim zglobom to nije slučaj,ako ligamenti puknu,što jeste retkost,kraj karijere je mnogo realnija opcija,a takve povrede se najčešće dešavaju upravo pri doskoku na tudje stopalo...U Srbiji se npr.takve operacije ni ne rade.

Milos

pre 11 godina

Teoretski Kobe je u pravu. Ja sam bio 2 meseca u gipsu zbog slicne situacije. Ali mi na snimku ovde ne vidimo sta se dogodilo. Kobijeva rec protiv ovog drugog kako se vec zove...
Vratice to sudije Kobiju i Lejkersima kad im bude potrebno.

Kobi-folirant bez granica

pre 11 godina

Kome ce on da se sveti?!?Ma taj ne sme ni macku popreko da pogleda.Ja niti volim niti postujem kobija(namerno pisem malim slovom).Covek misli da je novi Dzordan,a nije bi blizu.Jadna je kosarka ako vam je jedini ok igrac kobi.Hvala Bogu da se povredio,nadam se da se nece brzo vratiti.Ja sam rekao a vi izvolite pljujte po meni!Samo to i mozete kada ste zaslepljeni njegovom raspadnutom igrom...

waiting for d rose

pre 11 godina

Cist faul.Odbrambreni igrac nema pravo da bude na mestu doskoka igraca koji sutira,a i sta se pravi ovaj blesava da nije znao kako to moze biti opasno pri doskoku.

Mirko

pre 11 godina

Gledao sam ovo više od deset puta i usporeno i normalno.
Vidi se kako Kobe skače, ovaj skače na njega, napred, da spreči taj fejd-avej, ali nije ni blizu njegove visine da to i učini jer je jedno metar ispod njega. U tome ga dotiče butinom, odnosno Kobe njega desnom nogom u butinu, za šta Kobe nije kriv već ovaj igrač. Ali, povreda se nije desila zbog toga, već tako što je Kobe doskočio na levu nogu i na toj nozi je iskrenuo zglob, ali tek kad mu je i desna bila na zemlji, pa tako izgleda kao da je bila nenamerna greška i slučajna povreda.
Čini mi se da ga ovaj igrač nije direktno ugrozio niti uzrokovao povredu, ali mu je verovatno omeo pažnju i da je zato imao loš doskok, odnosno prizemljenje.
Takođe, mislim da je ovo bio prekršaj, jer nije smeo da ga dotiče, posebno ne u fejd-aveju, baš zato što to može da uzrokuje ovakvu povredu u doskoku. Igrači mora da se štite od povreda, tu nema sumnje, odbrana koliko god da je snažna i agresivna, koliko god da je guranja, mora da vodi računa od padova u doskoku, jer tu su najveće povrede igrača. Složićete se da je ovo velika šteta klubu, ligi i samom Kobe-u, a mogla je biti izbegnuta malom pažnjom.
Prosto, ne može da ga gura dok je u vazduhu.
Ovo možda ne bi bilo nikakav prekršaj da Kobe nije bio u vazduhu.

Međutim primetio sam i neki "cim",pokret telom kod Džonsa,koji mi deluje namerno, kao da je hteo "malo" da ga gurne,na kvarno,da se ne primeti. Slučajno ili ne, sumljivo mi je - onda bi ovaj Džons bio više nego kriv.

bozon

pre 11 godina

@Šazam. Veseli se, prijatelju moj, kretao u bloku tj nije ga dobro postavio pa je pokušavao jos malo da gurne nogu, nakon čega ga je Alen nagazio. I bio je u pravu što ga je kritikovao. Koliko se razumeš u košarku, vidi se po tome što misliš da se u Evropi igra jaka odbrana a u NBA ne. Za ovakvo ulaženje u šut, na nekim terenima u BG bi dobio pesnicu u glavu.

strucnjak

pre 11 godina

a kada je on na olimpijadi 2008. u Pekingu pri skoku ubacivao se namerno u protivnika ne bi li iznudio faul ni tada ne bi bio on kriv . ovde jednostavno nije imao srece i to je to . ovaj lik sto se tu nasao ispao samo zrtveni jarac.

drvobradi

pre 11 godina

@Zeljko
Ma najbolje bi bilo da mu je uleteo klizeci sa dve noge. Neke stvari se jednostavno ne rade, zato sto su smradovske. Jedna od takvih stvari je da udjes u doskok coveku koji je sutnuo na kos.

student

pre 11 godina

to je neka vrsta košarkaškog ferpleja da se ne podmećeš nogama ispod šutera. brajant je apsolutno u pravu. ko god je odigrao bar jedan basket, u životu, zna da je ovo podmetanje nogama ispod šutera veoma opasno za zglobove.

magic

pre 11 godina

Zeljko, 14. mart 2013 15:14)

Gluposti.Pa od takvih boksera majstori dozivljavaju povrede,tako je i u fudbalu sa Mesijem,Ronaldom i ostalim zvezdama.Dodje ti neko sto nema pojma i lomi,povredjuje ove sto znaju.U ring bokseri

Šazam

pre 11 godina

(Zeljko, 14. mart 2013 15:14)
Tako se isto Rej Alen žalio kada ga Veseli nije pustio da istrči uz bloka i šutne trojku. Veselko je odigrao normalnu odbranu, kako se u Evropi inače igra, ali u NBA je takmičenje na drugom mestu, iza atrakcije. Nije tamo toliko uobičajeno da se prave grublji faulovi, osim kada se zbog usijanih glava ne zakuva na terenu, ili eventualno ako se ne igra plej-of.

realno

pre 11 godina

Realno,nije doskocio na nogu,nego na parket.. A jeste mu usao u meso,ali nece sigurno da ga pusti da sutne lagano 2sekunde pre kraja.. Sigurno nije zeleo da se Kobi povredi..

Zvezda

pre 11 godina

Na snimku se lepo vidi da se stvarno uvuko ispod njega i Brajant je udario u njegovu nogu, a ne u parket...al ponovo ne verujem da je imao nameru da ga povredi. Sto se mene tice ovo je faul, sta sve u danasnjoj kosarci sude ovo je cist kao suza, covek u vazduhu ovaj ode ispod njega. Znajuci Brajanta ako mu povreda nije toliko ozbiljna taj ce vec protiv Indijane da izadje na parket...a ako ne izadje morace Hauarda da koriste mnogo vise, samo me i to brine posto brkica ne odustaje od svog sistema samo sutiraj trojke, uzasan trener!

zzzz

pre 11 godina

Ma nije namerno,a i bilo je na samom kraju,tada se igra čvršća odbrana.Mislim da je Kobi odabrao lošiju opciju za zadnji napad.Mislio sam da će ići na ulaz ili šutirati sa distance,čim se zaleteo skroz u ugao videlo se da će biti teško.

student

pre 11 godina

to je neka vrsta košarkaškog ferpleja da se ne podmećeš nogama ispod šutera. brajant je apsolutno u pravu. ko god je odigrao bar jedan basket, u životu, zna da je ovo podmetanje nogama ispod šutera veoma opasno za zglobove.

realno

pre 11 godina

Realno,nije doskocio na nogu,nego na parket.. A jeste mu usao u meso,ali nece sigurno da ga pusti da sutne lagano 2sekunde pre kraja.. Sigurno nije zeleo da se Kobi povredi..

Zvezda

pre 11 godina

Na snimku se lepo vidi da se stvarno uvuko ispod njega i Brajant je udario u njegovu nogu, a ne u parket...al ponovo ne verujem da je imao nameru da ga povredi. Sto se mene tice ovo je faul, sta sve u danasnjoj kosarci sude ovo je cist kao suza, covek u vazduhu ovaj ode ispod njega. Znajuci Brajanta ako mu povreda nije toliko ozbiljna taj ce vec protiv Indijane da izadje na parket...a ako ne izadje morace Hauarda da koriste mnogo vise, samo me i to brine posto brkica ne odustaje od svog sistema samo sutiraj trojke, uzasan trener!

drvobradi

pre 11 godina

@Zeljko
Ma najbolje bi bilo da mu je uleteo klizeci sa dve noge. Neke stvari se jednostavno ne rade, zato sto su smradovske. Jedna od takvih stvari je da udjes u doskok coveku koji je sutnuo na kos.

bozon

pre 11 godina

@Šazam. Veseli se, prijatelju moj, kretao u bloku tj nije ga dobro postavio pa je pokušavao jos malo da gurne nogu, nakon čega ga je Alen nagazio. I bio je u pravu što ga je kritikovao. Koliko se razumeš u košarku, vidi se po tome što misliš da se u Evropi igra jaka odbrana a u NBA ne. Za ovakvo ulaženje u šut, na nekim terenima u BG bi dobio pesnicu u glavu.

magic

pre 11 godina

Zeljko, 14. mart 2013 15:14)

Gluposti.Pa od takvih boksera majstori dozivljavaju povrede,tako je i u fudbalu sa Mesijem,Ronaldom i ostalim zvezdama.Dodje ti neko sto nema pojma i lomi,povredjuje ove sto znaju.U ring bokseri

zzzz

pre 11 godina

Ma nije namerno,a i bilo je na samom kraju,tada se igra čvršća odbrana.Mislim da je Kobi odabrao lošiju opciju za zadnji napad.Mislio sam da će ići na ulaz ili šutirati sa distance,čim se zaleteo skroz u ugao videlo se da će biti teško.

Kobe fadeaway

pre 11 godina

Po komentarima vidim da nikad niste sutnuli fadeaway jumper.
Kada se taj sut izvodi doskaces na jednu nogu posle suta. i ako odbrambeni igrac uradi ovo sto je Dzons uradio Kobiju onda se remeti ravnoteza tela i ta jedna noga strada pri doskoku jer nije raspodeljena tezina tela da bi idrzala.. Desilo mi se nekoliko puta i to sve protiv nekih balvana kada sam igrao . nisu ni shvatali svoju gresku .

waiting for d rose

pre 11 godina

Cist faul.Odbrambreni igrac nema pravo da bude na mestu doskoka igraca koji sutira,a i sta se pravi ovaj blesava da nije znao kako to moze biti opasno pri doskoku.

Mirko

pre 11 godina

Gledao sam ovo više od deset puta i usporeno i normalno.
Vidi se kako Kobe skače, ovaj skače na njega, napred, da spreči taj fejd-avej, ali nije ni blizu njegove visine da to i učini jer je jedno metar ispod njega. U tome ga dotiče butinom, odnosno Kobe njega desnom nogom u butinu, za šta Kobe nije kriv već ovaj igrač. Ali, povreda se nije desila zbog toga, već tako što je Kobe doskočio na levu nogu i na toj nozi je iskrenuo zglob, ali tek kad mu je i desna bila na zemlji, pa tako izgleda kao da je bila nenamerna greška i slučajna povreda.
Čini mi se da ga ovaj igrač nije direktno ugrozio niti uzrokovao povredu, ali mu je verovatno omeo pažnju i da je zato imao loš doskok, odnosno prizemljenje.
Takođe, mislim da je ovo bio prekršaj, jer nije smeo da ga dotiče, posebno ne u fejd-aveju, baš zato što to može da uzrokuje ovakvu povredu u doskoku. Igrači mora da se štite od povreda, tu nema sumnje, odbrana koliko god da je snažna i agresivna, koliko god da je guranja, mora da vodi računa od padova u doskoku, jer tu su najveće povrede igrača. Složićete se da je ovo velika šteta klubu, ligi i samom Kobe-u, a mogla je biti izbegnuta malom pažnjom.
Prosto, ne može da ga gura dok je u vazduhu.
Ovo možda ne bi bilo nikakav prekršaj da Kobe nije bio u vazduhu.

Međutim primetio sam i neki "cim",pokret telom kod Džonsa,koji mi deluje namerno, kao da je hteo "malo" da ga gurne,na kvarno,da se ne primeti. Slučajno ili ne, sumljivo mi je - onda bi ovaj Džons bio više nego kriv.

Milos

pre 11 godina

Teoretski Kobe je u pravu. Ja sam bio 2 meseca u gipsu zbog slicne situacije. Ali mi na snimku ovde ne vidimo sta se dogodilo. Kobijeva rec protiv ovog drugog kako se vec zove...
Vratice to sudije Kobiju i Lejkersima kad im bude potrebno.

strucnjak

pre 11 godina

a kada je on na olimpijadi 2008. u Pekingu pri skoku ubacivao se namerno u protivnika ne bi li iznudio faul ni tada ne bi bio on kriv . ovde jednostavno nije imao srece i to je to . ovaj lik sto se tu nasao ispao samo zrtveni jarac.

Šazam

pre 11 godina

(Zeljko, 14. mart 2013 15:14)
Tako se isto Rej Alen žalio kada ga Veseli nije pustio da istrči uz bloka i šutne trojku. Veselko je odigrao normalnu odbranu, kako se u Evropi inače igra, ali u NBA je takmičenje na drugom mestu, iza atrakcije. Nije tamo toliko uobičajeno da se prave grublji faulovi, osim kada se zbog usijanih glava ne zakuva na terenu, ili eventualno ako se ne igra plej-of.

Kobi-folirant bez granica

pre 11 godina

Kome ce on da se sveti?!?Ma taj ne sme ni macku popreko da pogleda.Ja niti volim niti postujem kobija(namerno pisem malim slovom).Covek misli da je novi Dzordan,a nije bi blizu.Jadna je kosarka ako vam je jedini ok igrac kobi.Hvala Bogu da se povredio,nadam se da se nece brzo vratiti.Ja sam rekao a vi izvolite pljujte po meni!Samo to i mozete kada ste zaslepljeni njegovom raspadnutom igrom...

Milan

pre 11 godina

Pratim fudbal, rukomet i kosarku preko 30n godina. U medjuvremenu fudbal i rukomet su ucinili mnogo na podizanju atraktivnosti igre borbom protiv grubosti. Fudbal posebno od 98 kada je mnogo zvezda propustilo SP. Kosarka je jedini sport koji je nazadovao zbog dopustanja grube igre i favorizovanja odbrane. Nagradu su dobili u vidu pada gledanosti i gubitaka vecine klubova. Ovaj faul sasvim se uklapa u pricu, od momenta kada se igrac dize na sut svaki kontakt iniciran od odbrane mora biti faul.

sumadinac atl

pre 11 godina

imo sam ovakve povrede a rekao bih i gore ito se posebno u kobijevim godinama stalno vraca.
s druge strane ne mislim da je dzons mogao bilo sta drugo da uradi osim da udje u sut. sta sad fejd avej da bude zasticen sut pa akko promasom dobicu p
bacanja. velika pobeda naseg tima. mislim da se mediji okrecu kobiju jer je nesporno ikona ali niko ne spominje ocajnu igru lejkersa koji bi trebali bar po sastavu tima da biju atlantu lagano.
zivim u atlanti i navijam za njih ali oni igraju bolje nego sto mogu realno. zato ajde prvo da kazemo da je atlanta odigrala dobro,lejkersi lose ili nedovoljno dobro a povrede se desavaju... u svakom slucaju kobi koristi svoje ime i slavu da bez razloga napadne momka koji je igrao korektnu odbranu. sto se kobijeve odbrane tice, o tome moze da se kaze da lejkersi imaju jednog igraca manje u odbrani.....

sumadinac atl

pre 11 godina

hahaha operaciju ligamenata rade u nisu vec preko dvadeset godina. studirao tamo i znam. ako se rade operacije ukrstenih ligamenata kolena sta je skocni zglob komplikovam. lupas ko maksim druze. vidj se da si navijac kladionicar iz fotelje

Neke stvari se nikako ne rade

pre 11 godina

Najopasnija moguća povreda ligamenata je povreda ligamenata skočnog zgloba,daleko komplikovanija operacija od ligamenata kolena pa čak i ramena,koje su što se metode zahvata i postupka oporavka standardizovane i gotovo rutinske(istina op.ramena je ipak komplikovanija od kolena),a oporavak je u velikom procentu uspešan.Sa skočnim zglobom to nije slučaj,ako ligamenti puknu,što jeste retkost,kraj karijere je mnogo realnija opcija,a takve povrede se najčešće dešavaju upravo pri doskoku na tudje stopalo...U Srbiji se npr.takve operacije ni ne rade.

Merchant nis

pre 11 godina

ovog u levom gornjem uglu slike bas briga (da se ne izrazim drugacije nece onda da mi postave komentar) sto se Kobi povredio cak i umire od smejanja

sumadinac atl

pre 11 godina

@neke stvari se nikad ne rade
vidi se da nikada nisi imao ovu povredu. za ovo treba malo leda i malo mirovanja,posle toga bandaze kad se vrati za nekih sedam dana ako ga ne napucJu nekim inekcijama onda mozda i pre.
za operaciju ligamenata i za kidanje istih treba da se desi nesto sto vecina nas ne bi mogla na snimku ni da pogleda. u svakom slucaju odbrambeni igrac je odigrao korektno. kako on zna gde ce suter da doskoci? neko je spomenuo"ne smes ga dirati posebno kad sutira fade away" jok trebao je da napravi faul i da mu da tri bacanja.
za sve koji kazete da je cist faul, samo znajte da su ove i sudije koledz basketball najbolji na svetu. niste bili tamo i dzons je u pravu kad kaze da se svira faul u napadu kad suter nogama zakaci(namerno) odbrambenog igraca. to se cak i u srbiji sudi...

eto

pre 11 godina

to što se desilo ima svoje ime i ono glasi "Defenders undercutting airborne shooters" I FAUL JE. Nije svirano jer je sudija pogrešio i to je sve.

Title:
Defensive player undercuts airborne shooter
Commentary:
This is an example of a defensive foul for undercutting an airborne shooter. Defenders may not move into the landing area of an airborne shooter. On this play, the defender's right foot extends into the shooter's landing area, causing him to roll his left ankle. Whether intentional or not, this is a dangerous play and it will be penalized.

Mnogo primera imate na nba.com u njihovim videima na temu tumačenja pravila
http://www.nba.com/videorulebook/category.html?cid=65

Kobi-folirant bez granica

pre 11 godina

Kome ce on da se sveti?!?Ma taj ne sme ni macku popreko da pogleda.Ja niti volim niti postujem kobija(namerno pisem malim slovom).Covek misli da je novi Dzordan,a nije bi blizu.Jadna je kosarka ako vam je jedini ok igrac kobi.Hvala Bogu da se povredio,nadam se da se nece brzo vratiti.Ja sam rekao a vi izvolite pljujte po meni!Samo to i mozete kada ste zaslepljeni njegovom raspadnutom igrom...

Šazam

pre 11 godina

(Zeljko, 14. mart 2013 15:14)
Tako se isto Rej Alen žalio kada ga Veseli nije pustio da istrči uz bloka i šutne trojku. Veselko je odigrao normalnu odbranu, kako se u Evropi inače igra, ali u NBA je takmičenje na drugom mestu, iza atrakcije. Nije tamo toliko uobičajeno da se prave grublji faulovi, osim kada se zbog usijanih glava ne zakuva na terenu, ili eventualno ako se ne igra plej-of.

realno

pre 11 godina

Realno,nije doskocio na nogu,nego na parket.. A jeste mu usao u meso,ali nece sigurno da ga pusti da sutne lagano 2sekunde pre kraja.. Sigurno nije zeleo da se Kobi povredi..

student

pre 11 godina

to je neka vrsta košarkaškog ferpleja da se ne podmećeš nogama ispod šutera. brajant je apsolutno u pravu. ko god je odigrao bar jedan basket, u životu, zna da je ovo podmetanje nogama ispod šutera veoma opasno za zglobove.

Kobe fadeaway

pre 11 godina

Po komentarima vidim da nikad niste sutnuli fadeaway jumper.
Kada se taj sut izvodi doskaces na jednu nogu posle suta. i ako odbrambeni igrac uradi ovo sto je Dzons uradio Kobiju onda se remeti ravnoteza tela i ta jedna noga strada pri doskoku jer nije raspodeljena tezina tela da bi idrzala.. Desilo mi se nekoliko puta i to sve protiv nekih balvana kada sam igrao . nisu ni shvatali svoju gresku .

drvobradi

pre 11 godina

@Zeljko
Ma najbolje bi bilo da mu je uleteo klizeci sa dve noge. Neke stvari se jednostavno ne rade, zato sto su smradovske. Jedna od takvih stvari je da udjes u doskok coveku koji je sutnuo na kos.

sumadinac atl

pre 11 godina

@neke stvari se nikad ne rade
vidi se da nikada nisi imao ovu povredu. za ovo treba malo leda i malo mirovanja,posle toga bandaze kad se vrati za nekih sedam dana ako ga ne napucJu nekim inekcijama onda mozda i pre.
za operaciju ligamenata i za kidanje istih treba da se desi nesto sto vecina nas ne bi mogla na snimku ni da pogleda. u svakom slucaju odbrambeni igrac je odigrao korektno. kako on zna gde ce suter da doskoci? neko je spomenuo"ne smes ga dirati posebno kad sutira fade away" jok trebao je da napravi faul i da mu da tri bacanja.
za sve koji kazete da je cist faul, samo znajte da su ove i sudije koledz basketball najbolji na svetu. niste bili tamo i dzons je u pravu kad kaze da se svira faul u napadu kad suter nogama zakaci(namerno) odbrambenog igraca. to se cak i u srbiji sudi...

magic

pre 11 godina

Zeljko, 14. mart 2013 15:14)

Gluposti.Pa od takvih boksera majstori dozivljavaju povrede,tako je i u fudbalu sa Mesijem,Ronaldom i ostalim zvezdama.Dodje ti neko sto nema pojma i lomi,povredjuje ove sto znaju.U ring bokseri

Neke stvari se nikako ne rade

pre 11 godina

Najopasnija moguća povreda ligamenata je povreda ligamenata skočnog zgloba,daleko komplikovanija operacija od ligamenata kolena pa čak i ramena,koje su što se metode zahvata i postupka oporavka standardizovane i gotovo rutinske(istina op.ramena je ipak komplikovanija od kolena),a oporavak je u velikom procentu uspešan.Sa skočnim zglobom to nije slučaj,ako ligamenti puknu,što jeste retkost,kraj karijere je mnogo realnija opcija,a takve povrede se najčešće dešavaju upravo pri doskoku na tudje stopalo...U Srbiji se npr.takve operacije ni ne rade.

Milan

pre 11 godina

Pratim fudbal, rukomet i kosarku preko 30n godina. U medjuvremenu fudbal i rukomet su ucinili mnogo na podizanju atraktivnosti igre borbom protiv grubosti. Fudbal posebno od 98 kada je mnogo zvezda propustilo SP. Kosarka je jedini sport koji je nazadovao zbog dopustanja grube igre i favorizovanja odbrane. Nagradu su dobili u vidu pada gledanosti i gubitaka vecine klubova. Ovaj faul sasvim se uklapa u pricu, od momenta kada se igrac dize na sut svaki kontakt iniciran od odbrane mora biti faul.

Zvezda

pre 11 godina

Na snimku se lepo vidi da se stvarno uvuko ispod njega i Brajant je udario u njegovu nogu, a ne u parket...al ponovo ne verujem da je imao nameru da ga povredi. Sto se mene tice ovo je faul, sta sve u danasnjoj kosarci sude ovo je cist kao suza, covek u vazduhu ovaj ode ispod njega. Znajuci Brajanta ako mu povreda nije toliko ozbiljna taj ce vec protiv Indijane da izadje na parket...a ako ne izadje morace Hauarda da koriste mnogo vise, samo me i to brine posto brkica ne odustaje od svog sistema samo sutiraj trojke, uzasan trener!

strucnjak

pre 11 godina

a kada je on na olimpijadi 2008. u Pekingu pri skoku ubacivao se namerno u protivnika ne bi li iznudio faul ni tada ne bi bio on kriv . ovde jednostavno nije imao srece i to je to . ovaj lik sto se tu nasao ispao samo zrtveni jarac.

sumadinac atl

pre 11 godina

imo sam ovakve povrede a rekao bih i gore ito se posebno u kobijevim godinama stalno vraca.
s druge strane ne mislim da je dzons mogao bilo sta drugo da uradi osim da udje u sut. sta sad fejd avej da bude zasticen sut pa akko promasom dobicu p
bacanja. velika pobeda naseg tima. mislim da se mediji okrecu kobiju jer je nesporno ikona ali niko ne spominje ocajnu igru lejkersa koji bi trebali bar po sastavu tima da biju atlantu lagano.
zivim u atlanti i navijam za njih ali oni igraju bolje nego sto mogu realno. zato ajde prvo da kazemo da je atlanta odigrala dobro,lejkersi lose ili nedovoljno dobro a povrede se desavaju... u svakom slucaju kobi koristi svoje ime i slavu da bez razloga napadne momka koji je igrao korektnu odbranu. sto se kobijeve odbrane tice, o tome moze da se kaze da lejkersi imaju jednog igraca manje u odbrani.....

waiting for d rose

pre 11 godina

Cist faul.Odbrambreni igrac nema pravo da bude na mestu doskoka igraca koji sutira,a i sta se pravi ovaj blesava da nije znao kako to moze biti opasno pri doskoku.

zzzz

pre 11 godina

Ma nije namerno,a i bilo je na samom kraju,tada se igra čvršća odbrana.Mislim da je Kobi odabrao lošiju opciju za zadnji napad.Mislio sam da će ići na ulaz ili šutirati sa distance,čim se zaleteo skroz u ugao videlo se da će biti teško.

Milos

pre 11 godina

Teoretski Kobe je u pravu. Ja sam bio 2 meseca u gipsu zbog slicne situacije. Ali mi na snimku ovde ne vidimo sta se dogodilo. Kobijeva rec protiv ovog drugog kako se vec zove...
Vratice to sudije Kobiju i Lejkersima kad im bude potrebno.

bozon

pre 11 godina

@Šazam. Veseli se, prijatelju moj, kretao u bloku tj nije ga dobro postavio pa je pokušavao jos malo da gurne nogu, nakon čega ga je Alen nagazio. I bio je u pravu što ga je kritikovao. Koliko se razumeš u košarku, vidi se po tome što misliš da se u Evropi igra jaka odbrana a u NBA ne. Za ovakvo ulaženje u šut, na nekim terenima u BG bi dobio pesnicu u glavu.

sumadinac atl

pre 11 godina

hahaha operaciju ligamenata rade u nisu vec preko dvadeset godina. studirao tamo i znam. ako se rade operacije ukrstenih ligamenata kolena sta je skocni zglob komplikovam. lupas ko maksim druze. vidj se da si navijac kladionicar iz fotelje

Mirko

pre 11 godina

Gledao sam ovo više od deset puta i usporeno i normalno.
Vidi se kako Kobe skače, ovaj skače na njega, napred, da spreči taj fejd-avej, ali nije ni blizu njegove visine da to i učini jer je jedno metar ispod njega. U tome ga dotiče butinom, odnosno Kobe njega desnom nogom u butinu, za šta Kobe nije kriv već ovaj igrač. Ali, povreda se nije desila zbog toga, već tako što je Kobe doskočio na levu nogu i na toj nozi je iskrenuo zglob, ali tek kad mu je i desna bila na zemlji, pa tako izgleda kao da je bila nenamerna greška i slučajna povreda.
Čini mi se da ga ovaj igrač nije direktno ugrozio niti uzrokovao povredu, ali mu je verovatno omeo pažnju i da je zato imao loš doskok, odnosno prizemljenje.
Takođe, mislim da je ovo bio prekršaj, jer nije smeo da ga dotiče, posebno ne u fejd-aveju, baš zato što to može da uzrokuje ovakvu povredu u doskoku. Igrači mora da se štite od povreda, tu nema sumnje, odbrana koliko god da je snažna i agresivna, koliko god da je guranja, mora da vodi računa od padova u doskoku, jer tu su najveće povrede igrača. Složićete se da je ovo velika šteta klubu, ligi i samom Kobe-u, a mogla je biti izbegnuta malom pažnjom.
Prosto, ne može da ga gura dok je u vazduhu.
Ovo možda ne bi bilo nikakav prekršaj da Kobe nije bio u vazduhu.

Međutim primetio sam i neki "cim",pokret telom kod Džonsa,koji mi deluje namerno, kao da je hteo "malo" da ga gurne,na kvarno,da se ne primeti. Slučajno ili ne, sumljivo mi je - onda bi ovaj Džons bio više nego kriv.

Merchant nis

pre 11 godina

ovog u levom gornjem uglu slike bas briga (da se ne izrazim drugacije nece onda da mi postave komentar) sto se Kobi povredio cak i umire od smejanja

eto

pre 11 godina

to što se desilo ima svoje ime i ono glasi "Defenders undercutting airborne shooters" I FAUL JE. Nije svirano jer je sudija pogrešio i to je sve.

Title:
Defensive player undercuts airborne shooter
Commentary:
This is an example of a defensive foul for undercutting an airborne shooter. Defenders may not move into the landing area of an airborne shooter. On this play, the defender's right foot extends into the shooter's landing area, causing him to roll his left ankle. Whether intentional or not, this is a dangerous play and it will be penalized.

Mnogo primera imate na nba.com u njihovim videima na temu tumačenja pravila
http://www.nba.com/videorulebook/category.html?cid=65