Sreda, 13.03.2013.

15:30

Ristović: Novi skandal ABA

Nakon što su različiti čelnici ABA lige tokom dana potvrđivali i demantovali da će Laktaši biti domaćin Fajnal fora, oglasila se i Crvena zvezda Telekom.

Izvor: AK

Ristoviæ: Novi skandal ABA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

grobar

pre 11 godina

Lepo sam rekao da FMP ne ispunjava kriterijume za B licencu, jer je na pocetku takmicenja u ABA ligi prijavio halu u Zelezniku.

GazdaT

pre 11 godina

Dobro bre grobari, sta je sa vama?
Radije cete pljuvati Zvezdu nego ovu raspalu organizaciju ABA lige?
Pa da smo mi ovakvu svinjariju napravili, hrvati i slovenci bi nam mozak popili, a vama je bitnije da pljunete svoje, srpsko, nego bilo sta negativno na racun Lorbeka i kompanije.
Kakvo nerazumno ludilo, a posle busanje u grudi, MI SRBI...sramota bre!
(Milan, 13. mart 2013 19:32)

Da li znas ko je od srpskih klubova prvi usao u Jadran ligu i zasto? Znas li sta bi cekalo nase klubove da napuste aba ligu? Nema nikakve evrope barem 3 (tri) godine, nijednog takmicenja. Jasno mi je da ovaj sport pratis od ove sezone, pa ni neznas zasto imamo dugo godina samo jednog predstavnika u evroligi, da su iz tvojih klubova (FMP i CZV) inicirali predaju svih ingerencija aba ligi.

ruzan-ali-glup

pre 11 godina

Kad vas Radnicki iz Kragujevca dobije 3x za redo hocete li im sportski cestitati ili traziti PIB-ove i ziro racune i zamerati sto su promenili ime (SWISSLION) i grad (Vrsac)?

Napred Partizan

pre 11 godina

Dokle god se budemo ovako pljuvali radiće nam ovakve stvari. Da li je moguće da je sada bitan Ugovor o sradnji između Zvezde i FMP-a ili kako izgleda Zvezdin grb, koliko je para dobio Partizan od države i sl? Kao što danas pokušavaju da izbace Igokeu koja je vrlo pošteno odigrala celu ligu, sutra će i dva naša "giganta" koji uglavnom nekom nešto duguju, da preskoče. Mi smo neznimljivi jer smo sirotinja i kraj. Ako smo u nekom sportu dominirali u Evropi, pa i svetu to je bila, nažalost bila košarka. Gase nam se klubovi, na basketu u kraju nisam video klinca vekovima, odakle će da se stvore ti igrači. Umesto da zgusnemo redove, da probamo da vratimo košarci stari sjaj, pišete komentare tipa moj je tim manje nepošten od tvog. Dajte državnu akciju da vratimo domaću ligu iz koje će da se ide u Evropu, možda je moguće da se napravi varijanta da se bez pauze od godinu dana to dogodi. Svestan sam ja da to malo para se uzima u Evropi ali daj da se makar za trenutak ujedinimo. Imamo tri odlična kluba, verovatno uz malu pomoć ali pre svega uz iskreno jedinstvo možemo da dođemo do nekog optimalnog broja timova koji bi garantovali dobru domaću košarku. Gospodo iz mog Partizana, Zvezde, Radničkog, KSS i države sedite i dogovorite se u interesu budućnosti ovog lepog sporta. Igokea nije zanimljiva, pa hajde sada da izmislimo način da dovedemo nekoga iz Hrvatske i Slovenije. Neka igraju i oni naravno ali neka to zasluže na terenu. Složite se i uložite sve napore da napravimo domaću ligu.

Grobari

pre 11 godina

sto vole grobari da komentarisu na zvezdine vesti
 (srele, 13. mart 2013 18:33)

Pa volimo. Ali posto nema Zvezdinih vesti, moramo da komentarisemo na ovoj od CZB-a.

Nesa

pre 11 godina

(Aleksandar, 13. mart 2013 19:38)

Halo Aleksandre! Nije ugašen FMP (Železnik, Refleks i, ko će ga znati kako su se sve zvali), nego ona prava Crvena Zvezda sa Malog Kalemegdana. Zar je toliko teško prihvatiti istinu?

Rupa bez dna

pre 11 godina

(Nenad, 13. mart 2013 20:03)

A kako vi dođoste do 16 miliona duga kada vam država ništa nije davala? Ćuti i pokrij se ušima!!! Dobijali ste šakom i kapom! Znaš li ti šta znači 16 miliona evra za jedan košarkaški klub? ( Kad bi vaš FK dobio 16 mil. evra, oni bi dva dana igrali kolo oko Autokomande)...

Miki

pre 11 godina

@Tupakamaru, 13. mart 2013 20:40

Evo ja mogu da ti odgovorim, ne opravdavajuci katastrofalnu organiziju ABA lige ove sezone. Nasi najbolji klubovi su po kvalitetu mnogo jaci nego dok se igrala srpska liga. Kada se budu zasukali rukavi u mladjim kategorijama, pa se stvori igrac vrhunske klase, sa 19 godina ce moci da stekne mnogo vise iskustva igrajuci sa kvalitetnijim protivnicima i u vrelim dvoranama....nego igrajuci u srpskoj ligi gde se u svakoj utakmici osecaju kao da igraju kod kuce posto svi u Srbiji navijaju ili za Zvezdu ili Partizan, i sa klubovima nizeg kvaliteta. Svi nasi nekadasnji vrhunski igraci su stvoreni upravo igrajuci sa ovim klubovima iz jadranske lige. Centri nisu unisteni, jer oni nisu ni postojali. Ni Vrsac, ni Olimpija ni Cibona nisu unisteni od strane jadranske lige, vec od manjka sponzora uzrokovani finansijskom krizom koja je opustosila i kompletnu Italijansku ligu. Zvezda, Radnicki, Buducnost i Igokea se kolko tolko drze jer je drzava stala iza njih, a Partizan sistemskim radom. I to bi bilo ukratko to. Ne mozes napraviti kvalitetnog igraca u nekvalitetnoj ligi....prosto se ne moze.

komsija

pre 11 godina

bob rock,mala dopuna.u aba ligi se takmici tim ciji je pib 101032648,crvena zvezda telekom,stjepana supanca 15a,cukarica,a koji se prethodno zvao fmp.proverljivo u apr-u.a sad ako neko nezna sta je pib i apr nek i dalje vice zvezda,zvezda...
(obavesten, 13. mart 2013 16:59)

Ovo je vrhunac! Nije vise fora navijati za klubove i timove...zato apelujem na sve internet grobare koji drze do sebe i svojih 'principa' da za pocetak ispitaju status LA LAKERS-a, BROOKLYN NETS-a, OKLAHOMA CITY THUNDER-a, provere PIB-ove, ziro-racune i izvode iz APR-a i da li su im trening kampovi u centru grada i jave njihovim navijacima da ne dolaze u hale i da ne navijaju.

Ovo baš nigde nema

pre 11 godina

Au bre al ste bitni, al ste važni, al se pitate!Neverovatno. Kao da ste osvojili 3 NBA prstena. Koliko ste samo puni sebe. Neviđeno.

fmp

pre 11 godina

ajde bre samo se busate samo neka oglasenja.nepratite basket 20 god. pa za sve je isto pravilo da necete crveni tepih.dokazali ste da ste mali kub iz zeleznika pre neki dan...smorili ste viseeee....

Tupakamaru

pre 11 godina

A što lepo ne napustimo ligu sledeće godine. Ako neko uspe da mi objasni šta je donela dobro, častim ga.
Uništeni su svi centri u zemlji. Stvoren je Kragujevac, ali kad je se prebacio iz Vršca (Svislajon). Zvezda i Partizan je najbolje iskoristio ovu ligu i svaka čast na tome. Ali mislim da bi bolje prošao da je igrana samo naša liga. U hrvatskoj je uništena Cibona, u Sloveniji Krka i Olimpija. Igokea će biti uništena, kao što Cedevita puca. ova liga odgovara pojedincima kao što su Bilić, Lisac i onaj iz ULEB-a
Lepo je Vujošević rekao to davno: " Mogli bi Španija, Italija i Francuska da stvore zajedničku ligu i bila bi mnogo jaka, ali mislim da nikome od njih ne korsititi takva liga"

slobinator

pre 11 godina

molim rukovodeće ljude u zvezdi da prestanu sa kukanjem.više se koncentrišite na igru svoga tima koja je očajna još od trenutka kada je osvojen kup.izgubili smo meč u evro-kupu od ulma koji je potom deklasiran od bilbaoa.znači nisu ništa posebno.potom smo dobili praktično izgubljene mečeve protiv partizana,krke i cibone,da bi usledila blamaža u širokom.ekipa je u očitom padu forme.treba je podići i koncentrisati se na polufinale final foura protiv verovatno partizana koji će ujedno biti kvalifikacioni za evro-ligu.dobijte taj meč i baš nas briga za neka pravila i njihova tumačenja.

Nenad

pre 11 godina

Mi smo za final 4 dobili 200 hiljada eura.I da smo primali pare,iza nas su bar rezultati koje imamo deceniju.Iza vas nema nicega,a dobili ste pare.Da je Partizan Slovenacki klub,Ljubljana bi se razbila davajuci novoca.I bilo gde u Evropi da je,Partizan bi imao pala ko pleve.Samo u drzavi Srbiji se nagradjuje onaj bez rezultata,a nipodastava onaj sa rezultatima.BOLJE CUTI
(PAOK, 13. mart 2013 17:03) To sto si rekao je jako glupo.A evo i zasto.Da drzava nije davala Partizanu mnogo vise para od ostalih,on ne bi uopste dominirao jer bilo sta da se pravi,pravi se od para i klub mora da bude stabilan a ne od vetra ili vazduha.Te price da ste pravili jake timove bez mnogo para su smesne,pa da je to tako onda bi svi to radili a ne samo vi i valjda ne biste cekali 2000 i neku godinu da bi tako radili vec bi sa time poceli ranije.Nisam primetio da je Dule bez mnogo para pravio jake timove i u drugim klubovima koje je trenirao,pa zato to nije radio ni kod vas.Mozda je po zvanicnim statistikama Zvezda svih ovih godina dobijala vise para od Partizana,ali zvanicne statistike cesto nisu tacne jer je mnogo vaznije ko koliko dobija ispod zita.Po sadasnjim zvanicnim statistikama Partizan (cetiri ipo miliona eura) ima veci budzet od Zvezde(cetiri miliona eura),pa opet svi znamo da to nije istina.Uspeha bez para nema.Vi ste ih pre 10 i vise godina dobijali i zato ste zapoceli dominaciju.Niko od tih igraca ne bi imao volju za igrom da je igrao za malo para i slicno jer od necega se mora ziveti.

Sale.

pre 11 godina

Vi što pljujete po ABA ligi, idite pa uživajte u našim srpskim fudbalskim, rukometnim ili odbojkaškim ligama...
A što da ne i u košarkaškoj, koja se uskoro igra. Na kraju iste kad uporedite prosek prisustva publike, videćete da će na strani ABA lige pisati10 puta veća cifra.
Za sve ovo su krivi nacionalni savezi, koji se preganjaju sa ABA i koji insistiraju na svojim ligama. Umesto da se igra Play-of, koja je i po propozicijama Eurolige, imamo ovu zbrku.
Pitaću sve vas Bože zdravlja iduće godine, ako Zvezda ili Partizan zaigraju u F16 Eurolige, kako će igrati nacionalnu ligu pored iste i pored Play-ofa ABA lige, koji će se neminovno igrati zbog propozicija Eurolige. Jeste li nekada razmišljali o tome.

Aleksandar

pre 11 godina

Partizan I zvezda trbaju zajedno da nastupaju sa izjavam u vezi ABA lige! Da se ja pitam ,napustili bi tu ligu!Ako niste primetili zbog te ABA lige domace prvenstvo ga nema..pa zvezda je je nastala iz dva kluba..ugasili su FMP kojije bio veoma dobar klub! Gde su SLOGA kraljevo.gde je Vojvoidna novi sad.Zdravlje leskovac...gde su nam klubovi koji su davali kosarkase i ajstore,ajde ono dece manje ima ko nekad! Ali treba da jacamo nasu ligu i domace klubove,malo manje hrvatske ,slovenacke ili bosanske...moramo da jacamo nasu ligu i nase klubove,a ovu ABA ligu da igramo kao iskustvo za mlade igrace i trenere...velika greska sto mso upste i ulazili u tu Jadrasnku ligu...JUG-e vise nema..sta cenam ovo...

UrosBg

pre 11 godina

U najmanju ruku kriminal, sta rade ovi iz ABA lige. Mislim da Zvezda ne treba previse da se obazire na sve ovo vec da se koncentrise na sledecu utakmicu. Kako stvari stoje, svakako je otpao direktan plasman u Evroligu pa se treba spremiti za Final4. Srecno!!!

alex99

pre 11 godina

Još neki dan sam napisao da je sasvim normalno da se Igokei ponudi organizacija F4. ne vidim zbog čega tolika prašina. Ako u Zvezdi misle da su najbolji, nema problema, neka to i dokažu na terenu. Ali prethodna utakmica je samo potvrdila moju pretpostavku da je Zvezda u padu forme, tako da ništa nije izvesno. Ako Zvezda bude najbolja, ali na pošten način, ja kao navijač Partizana ću joj čestitati prvi. Ali sačekajmo rasplet situacije...

Info

pre 11 godina

@PAOK

Pa kako onda niste materijalizovali taj uspeh.Gde su vam sponzori.Nema ih nigde.Samo drzavni po naredjenju. Znam kakao se delilo jer sam bio u jednom drzavnom preduzecu

max

pre 11 godina

a da konacno napustimo ovu ligu i napravimo svoju!? neka nas i nema par god u euroligi,nije nas bilo ni u vreme sankcija..ali ce se nasi mladi igraci sjajno razvijati,klubovi igrati rastereceno...

Hladnokrvni

pre 11 godina

Ne vidim razlog zasto se f4 ne bi igrao u Laktasima. Ako imas najbolji i najspremniji tim osvojices pehar makar se igralo u Bejrutu.I ovim saopstenjem je samo potvrdjeno koliko je Vujosevic razmisljao unapred i ispred drugih.U Evroligu ce finalisti i najbolje plasiran polufinalista osim ako su sva 3 tima iz iste drzave.Dakle Covic je shvatio da nema sigurno ucesce u EL ako ispadne od Partizana ili Radnickog jer je Igokea najbolje plasirana u ligi

Licemeri jedni!

pre 11 godina

Sve, sve al' prosto je neverovatno da navijači Zvezde (koji danas navijaju za FMP sa pozajmljenim Zvezdinim imenom) budu kivni na rukovodstvo ABA lige! Pa to isto rukovodstvo je dozvolilo da se FMP sa vašim pozajmljenim imenom takmiči u ABA ligi (pošto se vi niste kvalifikovali), to isto rukovodstvo vam je omogućilo oda se kao 10. na tabeli prijavite za Evrokup (za koji se niste kavalifikovali), pa vi bi morali da ćutite kao zaliveni....

Konstatacija

pre 11 godina

Ne mogu da shvatim ove sto pisu da je Covic prihvatio ABA ligu. Da li vi stvarno mislite da bi lige poput Srbije, CG, Hrvatske, Slovenije bile samostalno toliko jake da bi prvaci igrali Evroligu.Shvatite da FIBA nema nikakvu ingerenciju i da je odavno kapital uradio svoje i napravio ULEB.
KO god zna engleski moze da ode na sajt ULEB-a i da procita pravilnik o licenci A i licenci B. Jasno stoji da licenca B podrazumeva dvoranu od min 5000 mesta i aerodrom na udaljenosti od 150 kilometara.Da li to imaju i Kragujevac i Banja luka. Banja luka ima vezu sa Cirihom i to je sve.I sta nije jasno u saopstenju. Ocito je da su se celnici ABA lige malo zaigrali

Milan

pre 11 godina

Dobro bre grobari, sta je sa vama?
Radije cete pljuvati Zvezdu nego ovu raspalu organizaciju ABA lige?
Pa da smo mi ovakvu svinjariju napravili, hrvati i slovenci bi nam mozak popili, a vama je bitnije da pljunete svoje, srpsko, nego bilo sta negativno na racun Lorbeka i kompanije.
Kakvo nerazumno ludilo, a posle busanje u grudi, MI SRBI...sramota bre!

Aleksandar

pre 11 godina

U suštini nije toliko bitno gde se igra f4. Ukoliko postoje regularni uslovi za igru, svaki teren je isti. Nešto drugo zavredjuje malo veću pažnju,a to je ovaj ugovor izmedju ABA i EL, koji svako interpretira na svoj način. Mislim da je glavni cilj da se u svoj toj konfuziji oko uslova za B licencu na mala vrata u EL ugura neki tim iz Slovenije ili Hrvatske, bilo direktno ili kroz kvalifikacije. Na kraju će ispasti da Igokea ustvari nikako ne može da ispuni uslove za B licencu, prema tumačenju EL , već će ABA u dogovoru sa EL odlučiti ko će biti -taj drugi ili treći tim koji ide u EL, a to će sigurno biti Olimpija ili neki tim iz Hrvatske, Cibona pre nego Cedevita. Na sličan način je CZVBG ove godine upala u EC (nisam maliciozan, drago mi je što je Srbija imala predstavnika u EC, momci su to lepo odigrali).Desiće se da će osvajač F4 sigurno u EL ( ukoliko to ne bude Igokea),a za peostala mesta će biti tako iskrivljenih tumačenja propisa od strane ABA i EL dok ne uknape onako kako njima odgovara, a sve u skladu sa ovim dogovorom koji su postigli gde je jedino jasno da ništa nije jasno.

Lazni ljudi

pre 11 godina

Ne razumem sta nije jasno.F4 organizuje grad,a ne klub ili klubovi.Prednost se daje gradu ciji je tim na celu lige posle ligaskog dela (26 odigranih kola) ABA ima svoj interes i to je jasno.Nismo zeleli da cuvamo interes nase kosarke,ABA se izborila u ULEB-u i sami smo krivi sto nam se ovo desava.Svejedno je gde ce biti F4,grad ne odlucuje ko ce biti pobednik.Partizan je osvajao u Zagrebu,Ljubljani,FMP u Sarajevu,Hemofarm u Beogradu...Igra se 5 na 5,za pravog sportistu je to dovoljno.

obavesten

pre 11 godina

kadu,drago mi je da ti znas za koga navijas.objasni drugarima koji su zavedeni...a bili ste bolji u sve tri utakmice i pobedili,cestitke na tome.sutra je novi dan i ko zna sta donosi,zato nemoj da ostanete u vremenskom procepu kao fk slicnog imena iz drugog dela grada koji jos uvek zivi u 1992 god.

žika

pre 11 godina

Ko je napravio tu kvazi ligu?Da li si Čoviću zaboravio šta ste sve radili Ti,Zmago Sagadin i vama slični da se ta liga oformi?Zar mislite da ovaj narod pamti kao kokoška ili...

Sima

pre 11 godina

Tačno ovaj grb sa zvezdicim pripada KK Crvena zvezda koja je 15x bila Šampion Države ! a isti grb (bez zvezdice) koristi trenutno 'KK Crvena zvezda Telekom' koja nema ni jednu titulu prvaka države,skidaj zvezdicu !

PAOK

pre 11 godina

Objavite gospodo sporazum o tehnickoj saradnji izmedju KK Crvena Zvezda i KK FMP, posebno clanove 5 i 6, objavite koji kosarkaski klub se takmici u ABA ligi ove sezone, onaj koji je 1998 godine osvojio titulu prvaka SRJ ili onaj koji je 2003 godine osvojio ABA ligu, pa tek onda trazite da se vama nesto razjasni... (Bob Rock, 13. mart 2013 15:42)

Sta tebe briga za nas tehnicki sporazumom KkCZ sa FMP-om... Sto Partizan ne objavi koliki je njegov dug i koliko je para dobio od drzave pre nego sto drugi klub optuzi da je drzavni projekat? A ne sme? Zato bolje tisina.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sindrom, 13. mart 2013 16:46)

Mi smo za final 4 dobili 200 hiljada eura.I da smo primali pare,iza nas su bar rezultati koje imamo deceniju.Iza vas nema nicega,a dobili ste pare.Da je Partizan Slovenacki klub,Ljubljana bi se razbila davajuci novoca.I bilo gde u Evropi da je,Partizan bi imao pala ko pleve.Samo u drzavi Srbiji se nagradjuje onaj bez rezultata,a nipodastava onaj sa rezultatima.BOLJE CUTI

Savri

pre 11 godina

Koji smo ..... uopšte pristupali ABA ligi kad nas tamo nikada niko nizašta pitao nije? I to po cenu srozavanje srpske prve lige. Zvezda se prva priključila u drugoj sezoni, u trećoj je tu bio i FMP a onda u četvrtoj i Hemofarm kao i Evroligom ucenjen Partizan. Koliko smo bili ispred svih u regionu potvrđuje činjenica da su u prve dve sezone Hemofarm i Partizan dominirali a sasvim slučajno u prve četiri su ulazili samo srpski klubovi! Uprkos tome srpska liga je krenula da tone i tone... I sada nakon deset godina gospodin koji je sve ovo zakuvao sa svojim tadašnjim FMP-om i koji se sada krije iza boja i odličja Crvene Zvezde, daje sebi za pravo da preko svojih klupskih kolega kritikuje Lorbekovu privatnu ligu? ABA je uvek bila privatna liga i svi smo to znali, iako nas je isti taj gospodin pre jedne decenije ubeđivao u nešto sasvim suprotno... Žao mi je samo što zbog svega toga ubedljivo najviše ispašta srpska košarka!

IvanPFC

pre 11 godina

Trebalo je i prošle godine da objavite neki ovakav dokument. Tada je bilo regularno otići u Evropu sa 10-og mesta. Hehehe, ko o čemu......
Ajde bre imate najbolji tim u ligi, pokažite malo dostojanstva i borite se na terenu....
Liga je takva kakva je, bolju nemamo....

maд-maх

pre 11 godina

Лепо сви наши клубови да изађу из аба лиге и нек се игра домаћа лига. А не овако неки други муљатори да нам мажу очи, имамо ми доста наших муљатора који могу исти посао да раде:-)

R.S

pre 11 godina

Kad je Igokea pobjedila MZT objavili ste istu vece da ta ista Igokea ne moze u evropu.Kad ste izgubili od Sirokog istu vece ste objavili da se zavrsnica igra u B.G. Pa dokle vise.Jel vas neki strah u Laktasima?Dodjite

kapitalac

pre 11 godina

ABA = Asocijacija Balkanskih Amatera.
Kakva liga takva i pravila. Smesno da svi od Triglava do Vardara dozvole da ih dve prodane duse Lorbek i Bilic vuku za nos.

Dragan BL

pre 11 godina

1. Dobijemo Budućnost, obezbedimo drugo mesto.
2. Spremimo se za F4 i odigramo najbolje što možemo.
3. Osvojimo ABA ligu i idemo u EL pevajući. Ako ne uspemo, čestitamo protivnicima.
4. Boriti se za fer uslove i pošteno suđenje na F4.

Nebojsa

pre 11 godina

Pisu Grobari da Zvezda dize frku jer treba da se plasi strasnog Partizana koji je eto podigao igru sa dve (srecna i namestena) pobede, jer je sad to jedan drugi tim koji ce da nas izbaci u polufinalu i ostadosmo bez Evrolige, to nije onaj tim koji smo vec 3 puta pobedjivali ove godine.
Jedva cekam polufinale da zacutite.

Dragan Duric

pre 11 godina

Gospodo draga, sve dok se predstavnici srpskih klubova ne prestanu medjusobno pljuvati i svadjati kao posledjnji klosari, mi cemo biti u situaciji da nam sudbinu odredjuju kojekakvi Lorbeci, Lisci i ostala kompanija. Njima ljudima svaka cast jer su ukapirali kako da manipulisu sa nasim klubovima i da prave MAJMUNIMA sve nas zajedno. Jedino me nervira sto se nasi lideri ponasaju kao poslednji papci, koji nemaju blage veze sa zivotom i na taj nacin dopustaju kojekakvim prevarantima da nas sve zajedno prave ni manje ni vise nego MAJMUNIMA. Imajuci u vidu da mi nijedan od nasih sportskih radnika ne izgleda kao neko ko nema dovoljno inteligencije da vidi sta se ovde desava, mora da postoji neki drugi razlog zbog kog se sve ovo odvija bez ikakvih posledica po celnike ove cirkus lige. Sto se tice gledalaca i navijaca nasih klubova, sve dok se ne odgovori sta je to sto tera nase klubove da pristaju na ovo, po meni, ne preostaje nam nista drugo nego da bojkotujemo sve ucesnike ove ujdurme iz samo jednog razloga. SAMOPOSTOVANJE. Ako to ne uradimo, automatski zasluzujemo sve sto se desava trenutno u nasoj kosarci. S Postovanjem. Dragan Duric

Ilija

pre 11 godina

@Bob Rock svi ti papiri koje ti zahtevas kao najveci sudski organ su bili dostupni za javnost kada je i potpisan sporazum...
Mozda bih ja mogao da pitam predsednika tvog kluba KK Partizan da nam kaze koliki je zvanican dug pomenutog kluba, koliko su poslednjih godina dobijali od drzave kad im ove godine potkresen, s' obzirom na kukumvacenje trenera (ili predsednika) istog? I jos mnogo mnogo pitanja potencijalno sumnjivih odgovora, ali nema potrebe jer ce vremenom sve isplivati na povrsinu...

Darko

pre 11 godina

Zavrsena stvar F4 se igra u Laktasima.Sve dogovoreno u petak 8.marta,celnici ABA lige bili u posjeti Laktasima i sve dogovoreno.Nemojte se vise zamarati.

Dalmos

pre 11 godina

Pristali ste da igrate ligu koju vode ovi ljudi, sada uživajte u njihovom profesionalizmu ... Ja sam iz izvora bliskih rukovodstvu lige čuo da će u Evroligu ići tim koji u regularnom delu bude imao najviše skokova u napadu, i tim koji na f4 popije najviše vode na tajmautima. U kvalifikacije ide tim koji postigne najviše koševa sa svoje polovine.

duledudule

pre 11 godina

Objavite gospodo sporazum o tehnickoj saradnji izmedju KK Crvena Zvezda i KK FMP, posebno clanove 5 i 6, objavite koji kosarkaski klub se takmici u ABA ligi ove sezone, onaj koji je 1998 godine osvojio titulu prvaka SRJ ili onaj koji je 2003 godine osvojio ABA ligu, pa tek onda trazite da se vama nesto razjasni...
(Bob Rock, 13. mart 2013 15:42)
e smaras,mojne kazem covicu da izgubimo po pola kosa obe tekme pa da gledas partizan na f4 al za malo :D

Liga sampiona

pre 11 godina

Jaoooo secam se 2000 i neke kada je Partizan zvonio na sva zvona NE u Jadransku ligu, FMP prvi potrcao a za njim i Zvezda. Na kraju usledile ucene da Partizan nece mocu u Euro Ligu bez Jadranske i silom prilika nas primorase da igramo. U isto vreme moj ortak zvezdas, kuka kako je nasa liga najgora, jadranska je super, Partizan unistava nasu ligu i na kraju kada su nas primorali da udjemo u Jadransku on mi kaze da smo licemerni! Ejjj bre a posle se okrenula prica, pa se secate i promene sistema bodovanja za Evro Ligu i svega ostalog i opet mi najgori, licemerni, kompleksasi ... Nisam takvog karaktera ali mi je prosto drago kada se zderu ovi pravi licimeri sto im je naneta steta. Pa ima li vecih licemera i komplesasa od ovih sa promenjenim imenom u KKCZBG?

Dejan

pre 11 godina

Mislim da vam nije pametno da gubite energiju na ove gluposti. Imate dobar tim i najveći ste favoriti da osvojite ovogodišnju ABA ligu, a ako nastavite u ovom pravcu desiće se baš ono čega se pribojavate...

Milan

pre 11 godina

I dezurne pljuvadzije krecu da rasipaju svoju telesnu tecnost, ne razmisljajuci da li je covek u pravu ili ne.
Liga je sprdnja, organizacije je sprdnje, sve je sprdnja. Dva kola pre kraja ligaskog dela ne zna se nista, ama bas nista!
Kamo srece da svi srpski klubovi izdaju zajednicko saopstenje, a ne da cute i pustaju da nam hrvatici i slovencici rade sta im padne na pamet.
Zasto cute Partizan i Radnicki?
Zasto reaguju samo Igokea i Zvezda?

djordjevic

pre 11 godina

Lepo pise u dokumentu...pobednik F4 je ide u Evroligu, pa se ostali redjaju po tabeli. Sta je tu nejasno? To sto kod nas niko ne zna da cita, a i NIKAD NIUCEMU ne trazimo zvanicna dokumenta, ko nam je kriv? Tako nam je u politici, tako nam je i u sportu...Uvek slusamo razne "eksperte" kako nam oni kao VELIKI znalci sve zivo interpretiraju, umesto da trazimo dokumenta.

Eto nam sad. Zdravo dovidjenja.

P.S. Ko ne zna zasto se ovde FMP posebno cese, taj je blesav :). Zent malo jer drugo mesto ne donosi direkt plasman u Evroligu nego se treba boriti i na F4, a? Pa sta da vam radim :).

Predo

pre 11 godina

Za one, koji ne govore dobro engleski, a kao neko kome je to jedna od profesija, samo da naglasim, naravno ukoliko je sporazum autentičan, dvije najvažnije stvari, a to je da Igokea po ovom sporazumu ne može ni po kom osnovu u Evroligu, jer u tekućoj godini ne ispunjava uslove za Euroligu, i da u Euroligu i kvalifikacije ne može da ide više od dvije ekipe iz iste države, slobodno prevedeno. I stvarno (to ne piše u sporazumu, ovo je veliki cirkus, koji nam stalno rade od kad su od jedne nezavisne države napravili hrpu malih i beznačajnih, uz pomoć domaćih idiota i plaćenika. Uživajte.

obavesten

pre 11 godina

bob rock,mala dopuna.u aba ligi se takmici tim ciji je pib 101032648,crvena zvezda telekom,stjepana supanca 15a,cukarica,a koji se prethodno zvao fmp.proverljivo u apr-u.a sad ako neko nezna sta je pib i apr nek i dalje vice zvezda,zvezda...

Sindrom

pre 11 godina

Molim grobare pre nego sto pocnu standardno da smaraju i da odmahuju rukom samo zato sto dolazi iz Zvezde neka jednom procitaju tekst. E da i ne morate da smarate kako nas je Covic uvukao u ovu ligu, tj hvala mu na tome.

Bojan

pre 11 godina

Fascinira me opterecenost pojedinih grobara Zvezdom.
Zaista. To je ozbiljno stanje pomracenja mozga.
Oni ce i u ovoj situaciji slati po milion otrovnih strelica, iz samo njima znanih razloga.
Prava slika naseg drustva. Toliko nam je zivot postao jadan i bedan, da smo naucili ovih godina najvise da mrzimo, kudimo i zelimo zlo.

Sindrom

pre 11 godina

Objavite gospodo sporazum o tehnickoj saradnji izmedju KK Crvena Zvezda i KK FMP, posebno clanove 5 i 6, objavite koji kosarkaski klub se takmici u ABA ligi ove sezone, onaj koji je 1998 godine osvojio titulu prvaka SRJ ili onaj koji je 2003 godine osvojio ABA ligu, pa tek onda trazite da se vama nesto razjasni... (Bob Rock, 13. mart 2013 15:42)

Sta tebe briga za nas tehnicki sporazumom KkCZ sa FMP-om... Sto Partizan ne objavi koliki je njegov dug i koliko je para dobio od drzave pre nego sto drugi klub optuzi da je drzavni projekat? A ne sme? Zato bolje tisina.

aca_bg

pre 11 godina

Nisam fan CZBGD, Covica ne volim ni na slici da vidim ali za ovo puna podrska...Ovo vise nije liga nego privatno igraliste Bilica i Lorbeka. Nasta to lici da se ni sest meseci nakon pocetka sezone nista ne zna u vezi EL ?Pa jeli moguce da nasi klubovi zavise od ova dva lika? I jos jedna stvar...Vujosevic i Covic bolje da pocnu da bljuju vatru na Lorbeka nego sto se medjusobno pljuju. Kako stvari stoje nebi me cudilo da ovaj umuva Cibonu ili Olimpiju u pricu o plasmanu u EL. Ionako se ocigledno nista ne zna u vezi dogovora Lorbeka, Bilica i Bartomeua.

Bob Rock

pre 11 godina

Objavite gospodo sporazum o tehnickoj saradnji izmedju KK Crvena Zvezda i KK FMP, posebno clanove 5 i 6, objavite koji kosarkaski klub se takmici u ABA ligi ove sezone, onaj koji je 1998 godine osvojio titulu prvaka SRJ ili onaj koji je 2003 godine osvojio ABA ligu, pa tek onda trazite da se vama nesto razjasni...

Baki

pre 11 godina

Sad vam Lorbek ne valja. Prosle godine kad ste kao 10. isli u Eurocup, onda je bio dobar i sve je bilo regularno. Ne vidim razlog za vase negodovanje. Ako budete 1. u regularnom delu, mozete da se bunite. Ovako nemate argumente!

Bob Rock

pre 11 godina

Objavite gospodo sporazum o tehnickoj saradnji izmedju KK Crvena Zvezda i KK FMP, posebno clanove 5 i 6, objavite koji kosarkaski klub se takmici u ABA ligi ove sezone, onaj koji je 1998 godine osvojio titulu prvaka SRJ ili onaj koji je 2003 godine osvojio ABA ligu, pa tek onda trazite da se vama nesto razjasni...

Baki

pre 11 godina

Sad vam Lorbek ne valja. Prosle godine kad ste kao 10. isli u Eurocup, onda je bio dobar i sve je bilo regularno. Ne vidim razlog za vase negodovanje. Ako budete 1. u regularnom delu, mozete da se bunite. Ovako nemate argumente!

Liga sampiona

pre 11 godina

Jaoooo secam se 2000 i neke kada je Partizan zvonio na sva zvona NE u Jadransku ligu, FMP prvi potrcao a za njim i Zvezda. Na kraju usledile ucene da Partizan nece mocu u Euro Ligu bez Jadranske i silom prilika nas primorase da igramo. U isto vreme moj ortak zvezdas, kuka kako je nasa liga najgora, jadranska je super, Partizan unistava nasu ligu i na kraju kada su nas primorali da udjemo u Jadransku on mi kaze da smo licemerni! Ejjj bre a posle se okrenula prica, pa se secate i promene sistema bodovanja za Evro Ligu i svega ostalog i opet mi najgori, licemerni, kompleksasi ... Nisam takvog karaktera ali mi je prosto drago kada se zderu ovi pravi licimeri sto im je naneta steta. Pa ima li vecih licemera i komplesasa od ovih sa promenjenim imenom u KKCZBG?

PAOK

pre 11 godina

Objavite gospodo sporazum o tehnickoj saradnji izmedju KK Crvena Zvezda i KK FMP, posebno clanove 5 i 6, objavite koji kosarkaski klub se takmici u ABA ligi ove sezone, onaj koji je 1998 godine osvojio titulu prvaka SRJ ili onaj koji je 2003 godine osvojio ABA ligu, pa tek onda trazite da se vama nesto razjasni... (Bob Rock, 13. mart 2013 15:42)

Sta tebe briga za nas tehnicki sporazumom KkCZ sa FMP-om... Sto Partizan ne objavi koliki je njegov dug i koliko je para dobio od drzave pre nego sto drugi klub optuzi da je drzavni projekat? A ne sme? Zato bolje tisina.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sindrom, 13. mart 2013 16:46)

Mi smo za final 4 dobili 200 hiljada eura.I da smo primali pare,iza nas su bar rezultati koje imamo deceniju.Iza vas nema nicega,a dobili ste pare.Da je Partizan Slovenacki klub,Ljubljana bi se razbila davajuci novoca.I bilo gde u Evropi da je,Partizan bi imao pala ko pleve.Samo u drzavi Srbiji se nagradjuje onaj bez rezultata,a nipodastava onaj sa rezultatima.BOLJE CUTI

Dalmos

pre 11 godina

Pristali ste da igrate ligu koju vode ovi ljudi, sada uživajte u njihovom profesionalizmu ... Ja sam iz izvora bliskih rukovodstvu lige čuo da će u Evroligu ići tim koji u regularnom delu bude imao najviše skokova u napadu, i tim koji na f4 popije najviše vode na tajmautima. U kvalifikacije ide tim koji postigne najviše koševa sa svoje polovine.

Dragan BL

pre 11 godina

1. Dobijemo Budućnost, obezbedimo drugo mesto.
2. Spremimo se za F4 i odigramo najbolje što možemo.
3. Osvojimo ABA ligu i idemo u EL pevajući. Ako ne uspemo, čestitamo protivnicima.
4. Boriti se za fer uslove i pošteno suđenje na F4.

obavesten

pre 11 godina

bob rock,mala dopuna.u aba ligi se takmici tim ciji je pib 101032648,crvena zvezda telekom,stjepana supanca 15a,cukarica,a koji se prethodno zvao fmp.proverljivo u apr-u.a sad ako neko nezna sta je pib i apr nek i dalje vice zvezda,zvezda...

Savri

pre 11 godina

Koji smo ..... uopšte pristupali ABA ligi kad nas tamo nikada niko nizašta pitao nije? I to po cenu srozavanje srpske prve lige. Zvezda se prva priključila u drugoj sezoni, u trećoj je tu bio i FMP a onda u četvrtoj i Hemofarm kao i Evroligom ucenjen Partizan. Koliko smo bili ispred svih u regionu potvrđuje činjenica da su u prve dve sezone Hemofarm i Partizan dominirali a sasvim slučajno u prve četiri su ulazili samo srpski klubovi! Uprkos tome srpska liga je krenula da tone i tone... I sada nakon deset godina gospodin koji je sve ovo zakuvao sa svojim tadašnjim FMP-om i koji se sada krije iza boja i odličja Crvene Zvezde, daje sebi za pravo da preko svojih klupskih kolega kritikuje Lorbekovu privatnu ligu? ABA je uvek bila privatna liga i svi smo to znali, iako nas je isti taj gospodin pre jedne decenije ubeđivao u nešto sasvim suprotno... Žao mi je samo što zbog svega toga ubedljivo najviše ispašta srpska košarka!

IvanPFC

pre 11 godina

Trebalo je i prošle godine da objavite neki ovakav dokument. Tada je bilo regularno otići u Evropu sa 10-og mesta. Hehehe, ko o čemu......
Ajde bre imate najbolji tim u ligi, pokažite malo dostojanstva i borite se na terenu....
Liga je takva kakva je, bolju nemamo....

Predo

pre 11 godina

Za one, koji ne govore dobro engleski, a kao neko kome je to jedna od profesija, samo da naglasim, naravno ukoliko je sporazum autentičan, dvije najvažnije stvari, a to je da Igokea po ovom sporazumu ne može ni po kom osnovu u Evroligu, jer u tekućoj godini ne ispunjava uslove za Euroligu, i da u Euroligu i kvalifikacije ne može da ide više od dvije ekipe iz iste države, slobodno prevedeno. I stvarno (to ne piše u sporazumu, ovo je veliki cirkus, koji nam stalno rade od kad su od jedne nezavisne države napravili hrpu malih i beznačajnih, uz pomoć domaćih idiota i plaćenika. Uživajte.

R.S

pre 11 godina

Kad je Igokea pobjedila MZT objavili ste istu vece da ta ista Igokea ne moze u evropu.Kad ste izgubili od Sirokog istu vece ste objavili da se zavrsnica igra u B.G. Pa dokle vise.Jel vas neki strah u Laktasima?Dodjite

žika

pre 11 godina

Ko je napravio tu kvazi ligu?Da li si Čoviću zaboravio šta ste sve radili Ti,Zmago Sagadin i vama slični da se ta liga oformi?Zar mislite da ovaj narod pamti kao kokoška ili...

aca_bg

pre 11 godina

Nisam fan CZBGD, Covica ne volim ni na slici da vidim ali za ovo puna podrska...Ovo vise nije liga nego privatno igraliste Bilica i Lorbeka. Nasta to lici da se ni sest meseci nakon pocetka sezone nista ne zna u vezi EL ?Pa jeli moguce da nasi klubovi zavise od ova dva lika? I jos jedna stvar...Vujosevic i Covic bolje da pocnu da bljuju vatru na Lorbeka nego sto se medjusobno pljuju. Kako stvari stoje nebi me cudilo da ovaj umuva Cibonu ili Olimpiju u pricu o plasmanu u EL. Ionako se ocigledno nista ne zna u vezi dogovora Lorbeka, Bilica i Bartomeua.

Sima

pre 11 godina

Tačno ovaj grb sa zvezdicim pripada KK Crvena zvezda koja je 15x bila Šampion Države ! a isti grb (bez zvezdice) koristi trenutno 'KK Crvena zvezda Telekom' koja nema ni jednu titulu prvaka države,skidaj zvezdicu !

Dejan

pre 11 godina

Mislim da vam nije pametno da gubite energiju na ove gluposti. Imate dobar tim i najveći ste favoriti da osvojite ovogodišnju ABA ligu, a ako nastavite u ovom pravcu desiće se baš ono čega se pribojavate...

djordjevic

pre 11 godina

Lepo pise u dokumentu...pobednik F4 je ide u Evroligu, pa se ostali redjaju po tabeli. Sta je tu nejasno? To sto kod nas niko ne zna da cita, a i NIKAD NIUCEMU ne trazimo zvanicna dokumenta, ko nam je kriv? Tako nam je u politici, tako nam je i u sportu...Uvek slusamo razne "eksperte" kako nam oni kao VELIKI znalci sve zivo interpretiraju, umesto da trazimo dokumenta.

Eto nam sad. Zdravo dovidjenja.

P.S. Ko ne zna zasto se ovde FMP posebno cese, taj je blesav :). Zent malo jer drugo mesto ne donosi direkt plasman u Evroligu nego se treba boriti i na F4, a? Pa sta da vam radim :).

Sindrom

pre 11 godina

Objavite gospodo sporazum o tehnickoj saradnji izmedju KK Crvena Zvezda i KK FMP, posebno clanove 5 i 6, objavite koji kosarkaski klub se takmici u ABA ligi ove sezone, onaj koji je 1998 godine osvojio titulu prvaka SRJ ili onaj koji je 2003 godine osvojio ABA ligu, pa tek onda trazite da se vama nesto razjasni... (Bob Rock, 13. mart 2013 15:42)

Sta tebe briga za nas tehnicki sporazumom KkCZ sa FMP-om... Sto Partizan ne objavi koliki je njegov dug i koliko je para dobio od drzave pre nego sto drugi klub optuzi da je drzavni projekat? A ne sme? Zato bolje tisina.

Milan

pre 11 godina

I dezurne pljuvadzije krecu da rasipaju svoju telesnu tecnost, ne razmisljajuci da li je covek u pravu ili ne.
Liga je sprdnja, organizacije je sprdnje, sve je sprdnja. Dva kola pre kraja ligaskog dela ne zna se nista, ama bas nista!
Kamo srece da svi srpski klubovi izdaju zajednicko saopstenje, a ne da cute i pustaju da nam hrvatici i slovencici rade sta im padne na pamet.
Zasto cute Partizan i Radnicki?
Zasto reaguju samo Igokea i Zvezda?

Dragan Duric

pre 11 godina

Gospodo draga, sve dok se predstavnici srpskih klubova ne prestanu medjusobno pljuvati i svadjati kao posledjnji klosari, mi cemo biti u situaciji da nam sudbinu odredjuju kojekakvi Lorbeci, Lisci i ostala kompanija. Njima ljudima svaka cast jer su ukapirali kako da manipulisu sa nasim klubovima i da prave MAJMUNIMA sve nas zajedno. Jedino me nervira sto se nasi lideri ponasaju kao poslednji papci, koji nemaju blage veze sa zivotom i na taj nacin dopustaju kojekakvim prevarantima da nas sve zajedno prave ni manje ni vise nego MAJMUNIMA. Imajuci u vidu da mi nijedan od nasih sportskih radnika ne izgleda kao neko ko nema dovoljno inteligencije da vidi sta se ovde desava, mora da postoji neki drugi razlog zbog kog se sve ovo odvija bez ikakvih posledica po celnike ove cirkus lige. Sto se tice gledalaca i navijaca nasih klubova, sve dok se ne odgovori sta je to sto tera nase klubove da pristaju na ovo, po meni, ne preostaje nam nista drugo nego da bojkotujemo sve ucesnike ove ujdurme iz samo jednog razloga. SAMOPOSTOVANJE. Ako to ne uradimo, automatski zasluzujemo sve sto se desava trenutno u nasoj kosarci. S Postovanjem. Dragan Duric

Lazni ljudi

pre 11 godina

Ne razumem sta nije jasno.F4 organizuje grad,a ne klub ili klubovi.Prednost se daje gradu ciji je tim na celu lige posle ligaskog dela (26 odigranih kola) ABA ima svoj interes i to je jasno.Nismo zeleli da cuvamo interes nase kosarke,ABA se izborila u ULEB-u i sami smo krivi sto nam se ovo desava.Svejedno je gde ce biti F4,grad ne odlucuje ko ce biti pobednik.Partizan je osvajao u Zagrebu,Ljubljani,FMP u Sarajevu,Hemofarm u Beogradu...Igra se 5 na 5,za pravog sportistu je to dovoljno.

Hladnokrvni

pre 11 godina

Ne vidim razlog zasto se f4 ne bi igrao u Laktasima. Ako imas najbolji i najspremniji tim osvojices pehar makar se igralo u Bejrutu.I ovim saopstenjem je samo potvrdjeno koliko je Vujosevic razmisljao unapred i ispred drugih.U Evroligu ce finalisti i najbolje plasiran polufinalista osim ako su sva 3 tima iz iste drzave.Dakle Covic je shvatio da nema sigurno ucesce u EL ako ispadne od Partizana ili Radnickog jer je Igokea najbolje plasirana u ligi

Bojan

pre 11 godina

Fascinira me opterecenost pojedinih grobara Zvezdom.
Zaista. To je ozbiljno stanje pomracenja mozga.
Oni ce i u ovoj situaciji slati po milion otrovnih strelica, iz samo njima znanih razloga.
Prava slika naseg drustva. Toliko nam je zivot postao jadan i bedan, da smo naucili ovih godina najvise da mrzimo, kudimo i zelimo zlo.

Grobari

pre 11 godina

sto vole grobari da komentarisu na zvezdine vesti
 (srele, 13. mart 2013 18:33)

Pa volimo. Ali posto nema Zvezdinih vesti, moramo da komentarisemo na ovoj od CZB-a.

maд-maх

pre 11 godina

Лепо сви наши клубови да изађу из аба лиге и нек се игра домаћа лига. А не овако неки други муљатори да нам мажу очи, имамо ми доста наших муљатора који могу исти посао да раде:-)

Nebojsa

pre 11 godina

Pisu Grobari da Zvezda dize frku jer treba da se plasi strasnog Partizana koji je eto podigao igru sa dve (srecna i namestena) pobede, jer je sad to jedan drugi tim koji ce da nas izbaci u polufinalu i ostadosmo bez Evrolige, to nije onaj tim koji smo vec 3 puta pobedjivali ove godine.
Jedva cekam polufinale da zacutite.

GazdaT

pre 11 godina

Dobro bre grobari, sta je sa vama?
Radije cete pljuvati Zvezdu nego ovu raspalu organizaciju ABA lige?
Pa da smo mi ovakvu svinjariju napravili, hrvati i slovenci bi nam mozak popili, a vama je bitnije da pljunete svoje, srpsko, nego bilo sta negativno na racun Lorbeka i kompanije.
Kakvo nerazumno ludilo, a posle busanje u grudi, MI SRBI...sramota bre!
(Milan, 13. mart 2013 19:32)

Da li znas ko je od srpskih klubova prvi usao u Jadran ligu i zasto? Znas li sta bi cekalo nase klubove da napuste aba ligu? Nema nikakve evrope barem 3 (tri) godine, nijednog takmicenja. Jasno mi je da ovaj sport pratis od ove sezone, pa ni neznas zasto imamo dugo godina samo jednog predstavnika u evroligi, da su iz tvojih klubova (FMP i CZV) inicirali predaju svih ingerencija aba ligi.

Darko

pre 11 godina

Zavrsena stvar F4 se igra u Laktasima.Sve dogovoreno u petak 8.marta,celnici ABA lige bili u posjeti Laktasima i sve dogovoreno.Nemojte se vise zamarati.

obavesten

pre 11 godina

kadu,drago mi je da ti znas za koga navijas.objasni drugarima koji su zavedeni...a bili ste bolji u sve tri utakmice i pobedili,cestitke na tome.sutra je novi dan i ko zna sta donosi,zato nemoj da ostanete u vremenskom procepu kao fk slicnog imena iz drugog dela grada koji jos uvek zivi u 1992 god.

Aleksandar

pre 11 godina

U suštini nije toliko bitno gde se igra f4. Ukoliko postoje regularni uslovi za igru, svaki teren je isti. Nešto drugo zavredjuje malo veću pažnju,a to je ovaj ugovor izmedju ABA i EL, koji svako interpretira na svoj način. Mislim da je glavni cilj da se u svoj toj konfuziji oko uslova za B licencu na mala vrata u EL ugura neki tim iz Slovenije ili Hrvatske, bilo direktno ili kroz kvalifikacije. Na kraju će ispasti da Igokea ustvari nikako ne može da ispuni uslove za B licencu, prema tumačenju EL , već će ABA u dogovoru sa EL odlučiti ko će biti -taj drugi ili treći tim koji ide u EL, a to će sigurno biti Olimpija ili neki tim iz Hrvatske, Cibona pre nego Cedevita. Na sličan način je CZVBG ove godine upala u EC (nisam maliciozan, drago mi je što je Srbija imala predstavnika u EC, momci su to lepo odigrali).Desiće se da će osvajač F4 sigurno u EL ( ukoliko to ne bude Igokea),a za peostala mesta će biti tako iskrivljenih tumačenja propisa od strane ABA i EL dok ne uknape onako kako njima odgovara, a sve u skladu sa ovim dogovorom koji su postigli gde je jedino jasno da ništa nije jasno.

Sindrom

pre 11 godina

Molim grobare pre nego sto pocnu standardno da smaraju i da odmahuju rukom samo zato sto dolazi iz Zvezde neka jednom procitaju tekst. E da i ne morate da smarate kako nas je Covic uvukao u ovu ligu, tj hvala mu na tome.

duledudule

pre 11 godina

Objavite gospodo sporazum o tehnickoj saradnji izmedju KK Crvena Zvezda i KK FMP, posebno clanove 5 i 6, objavite koji kosarkaski klub se takmici u ABA ligi ove sezone, onaj koji je 1998 godine osvojio titulu prvaka SRJ ili onaj koji je 2003 godine osvojio ABA ligu, pa tek onda trazite da se vama nesto razjasni...
(Bob Rock, 13. mart 2013 15:42)
e smaras,mojne kazem covicu da izgubimo po pola kosa obe tekme pa da gledas partizan na f4 al za malo :D

Nesa

pre 11 godina

(Aleksandar, 13. mart 2013 19:38)

Halo Aleksandre! Nije ugašen FMP (Železnik, Refleks i, ko će ga znati kako su se sve zvali), nego ona prava Crvena Zvezda sa Malog Kalemegdana. Zar je toliko teško prihvatiti istinu?

kapitalac

pre 11 godina

ABA = Asocijacija Balkanskih Amatera.
Kakva liga takva i pravila. Smesno da svi od Triglava do Vardara dozvole da ih dve prodane duse Lorbek i Bilic vuku za nos.

Licemeri jedni!

pre 11 godina

Sve, sve al' prosto je neverovatno da navijači Zvezde (koji danas navijaju za FMP sa pozajmljenim Zvezdinim imenom) budu kivni na rukovodstvo ABA lige! Pa to isto rukovodstvo je dozvolilo da se FMP sa vašim pozajmljenim imenom takmiči u ABA ligi (pošto se vi niste kvalifikovali), to isto rukovodstvo vam je omogućilo oda se kao 10. na tabeli prijavite za Evrokup (za koji se niste kavalifikovali), pa vi bi morali da ćutite kao zaliveni....

Rupa bez dna

pre 11 godina

(Nenad, 13. mart 2013 20:03)

A kako vi dođoste do 16 miliona duga kada vam država ništa nije davala? Ćuti i pokrij se ušima!!! Dobijali ste šakom i kapom! Znaš li ti šta znači 16 miliona evra za jedan košarkaški klub? ( Kad bi vaš FK dobio 16 mil. evra, oni bi dva dana igrali kolo oko Autokomande)...

UrosBg

pre 11 godina

U najmanju ruku kriminal, sta rade ovi iz ABA lige. Mislim da Zvezda ne treba previse da se obazire na sve ovo vec da se koncentrise na sledecu utakmicu. Kako stvari stoje, svakako je otpao direktan plasman u Evroligu pa se treba spremiti za Final4. Srecno!!!

Sale.

pre 11 godina

Vi što pljujete po ABA ligi, idite pa uživajte u našim srpskim fudbalskim, rukometnim ili odbojkaškim ligama...
A što da ne i u košarkaškoj, koja se uskoro igra. Na kraju iste kad uporedite prosek prisustva publike, videćete da će na strani ABA lige pisati10 puta veća cifra.
Za sve ovo su krivi nacionalni savezi, koji se preganjaju sa ABA i koji insistiraju na svojim ligama. Umesto da se igra Play-of, koja je i po propozicijama Eurolige, imamo ovu zbrku.
Pitaću sve vas Bože zdravlja iduće godine, ako Zvezda ili Partizan zaigraju u F16 Eurolige, kako će igrati nacionalnu ligu pored iste i pored Play-ofa ABA lige, koji će se neminovno igrati zbog propozicija Eurolige. Jeste li nekada razmišljali o tome.

Tupakamaru

pre 11 godina

A što lepo ne napustimo ligu sledeće godine. Ako neko uspe da mi objasni šta je donela dobro, častim ga.
Uništeni su svi centri u zemlji. Stvoren je Kragujevac, ali kad je se prebacio iz Vršca (Svislajon). Zvezda i Partizan je najbolje iskoristio ovu ligu i svaka čast na tome. Ali mislim da bi bolje prošao da je igrana samo naša liga. U hrvatskoj je uništena Cibona, u Sloveniji Krka i Olimpija. Igokea će biti uništena, kao što Cedevita puca. ova liga odgovara pojedincima kao što su Bilić, Lisac i onaj iz ULEB-a
Lepo je Vujošević rekao to davno: " Mogli bi Španija, Italija i Francuska da stvore zajedničku ligu i bila bi mnogo jaka, ali mislim da nikome od njih ne korsititi takva liga"

Miki

pre 11 godina

@Tupakamaru, 13. mart 2013 20:40

Evo ja mogu da ti odgovorim, ne opravdavajuci katastrofalnu organiziju ABA lige ove sezone. Nasi najbolji klubovi su po kvalitetu mnogo jaci nego dok se igrala srpska liga. Kada se budu zasukali rukavi u mladjim kategorijama, pa se stvori igrac vrhunske klase, sa 19 godina ce moci da stekne mnogo vise iskustva igrajuci sa kvalitetnijim protivnicima i u vrelim dvoranama....nego igrajuci u srpskoj ligi gde se u svakoj utakmici osecaju kao da igraju kod kuce posto svi u Srbiji navijaju ili za Zvezdu ili Partizan, i sa klubovima nizeg kvaliteta. Svi nasi nekadasnji vrhunski igraci su stvoreni upravo igrajuci sa ovim klubovima iz jadranske lige. Centri nisu unisteni, jer oni nisu ni postojali. Ni Vrsac, ni Olimpija ni Cibona nisu unisteni od strane jadranske lige, vec od manjka sponzora uzrokovani finansijskom krizom koja je opustosila i kompletnu Italijansku ligu. Zvezda, Radnicki, Buducnost i Igokea se kolko tolko drze jer je drzava stala iza njih, a Partizan sistemskim radom. I to bi bilo ukratko to. Ne mozes napraviti kvalitetnog igraca u nekvalitetnoj ligi....prosto se ne moze.

fmp

pre 11 godina

ajde bre samo se busate samo neka oglasenja.nepratite basket 20 god. pa za sve je isto pravilo da necete crveni tepih.dokazali ste da ste mali kub iz zeleznika pre neki dan...smorili ste viseeee....

slobinator

pre 11 godina

molim rukovodeće ljude u zvezdi da prestanu sa kukanjem.više se koncentrišite na igru svoga tima koja je očajna još od trenutka kada je osvojen kup.izgubili smo meč u evro-kupu od ulma koji je potom deklasiran od bilbaoa.znači nisu ništa posebno.potom smo dobili praktično izgubljene mečeve protiv partizana,krke i cibone,da bi usledila blamaža u širokom.ekipa je u očitom padu forme.treba je podići i koncentrisati se na polufinale final foura protiv verovatno partizana koji će ujedno biti kvalifikacioni za evro-ligu.dobijte taj meč i baš nas briga za neka pravila i njihova tumačenja.

Ilija

pre 11 godina

@Bob Rock svi ti papiri koje ti zahtevas kao najveci sudski organ su bili dostupni za javnost kada je i potpisan sporazum...
Mozda bih ja mogao da pitam predsednika tvog kluba KK Partizan da nam kaze koliki je zvanican dug pomenutog kluba, koliko su poslednjih godina dobijali od drzave kad im ove godine potkresen, s' obzirom na kukumvacenje trenera (ili predsednika) istog? I jos mnogo mnogo pitanja potencijalno sumnjivih odgovora, ali nema potrebe jer ce vremenom sve isplivati na povrsinu...

Milan

pre 11 godina

Dobro bre grobari, sta je sa vama?
Radije cete pljuvati Zvezdu nego ovu raspalu organizaciju ABA lige?
Pa da smo mi ovakvu svinjariju napravili, hrvati i slovenci bi nam mozak popili, a vama je bitnije da pljunete svoje, srpsko, nego bilo sta negativno na racun Lorbeka i kompanije.
Kakvo nerazumno ludilo, a posle busanje u grudi, MI SRBI...sramota bre!

Nenad

pre 11 godina

Mi smo za final 4 dobili 200 hiljada eura.I da smo primali pare,iza nas su bar rezultati koje imamo deceniju.Iza vas nema nicega,a dobili ste pare.Da je Partizan Slovenacki klub,Ljubljana bi se razbila davajuci novoca.I bilo gde u Evropi da je,Partizan bi imao pala ko pleve.Samo u drzavi Srbiji se nagradjuje onaj bez rezultata,a nipodastava onaj sa rezultatima.BOLJE CUTI
(PAOK, 13. mart 2013 17:03) To sto si rekao je jako glupo.A evo i zasto.Da drzava nije davala Partizanu mnogo vise para od ostalih,on ne bi uopste dominirao jer bilo sta da se pravi,pravi se od para i klub mora da bude stabilan a ne od vetra ili vazduha.Te price da ste pravili jake timove bez mnogo para su smesne,pa da je to tako onda bi svi to radili a ne samo vi i valjda ne biste cekali 2000 i neku godinu da bi tako radili vec bi sa time poceli ranije.Nisam primetio da je Dule bez mnogo para pravio jake timove i u drugim klubovima koje je trenirao,pa zato to nije radio ni kod vas.Mozda je po zvanicnim statistikama Zvezda svih ovih godina dobijala vise para od Partizana,ali zvanicne statistike cesto nisu tacne jer je mnogo vaznije ko koliko dobija ispod zita.Po sadasnjim zvanicnim statistikama Partizan (cetiri ipo miliona eura) ima veci budzet od Zvezde(cetiri miliona eura),pa opet svi znamo da to nije istina.Uspeha bez para nema.Vi ste ih pre 10 i vise godina dobijali i zato ste zapoceli dominaciju.Niko od tih igraca ne bi imao volju za igrom da je igrao za malo para i slicno jer od necega se mora ziveti.

alex99

pre 11 godina

Još neki dan sam napisao da je sasvim normalno da se Igokei ponudi organizacija F4. ne vidim zbog čega tolika prašina. Ako u Zvezdi misle da su najbolji, nema problema, neka to i dokažu na terenu. Ali prethodna utakmica je samo potvrdila moju pretpostavku da je Zvezda u padu forme, tako da ništa nije izvesno. Ako Zvezda bude najbolja, ali na pošten način, ja kao navijač Partizana ću joj čestitati prvi. Ali sačekajmo rasplet situacije...

Ovo baš nigde nema

pre 11 godina

Au bre al ste bitni, al ste važni, al se pitate!Neverovatno. Kao da ste osvojili 3 NBA prstena. Koliko ste samo puni sebe. Neviđeno.

komsija

pre 11 godina

bob rock,mala dopuna.u aba ligi se takmici tim ciji je pib 101032648,crvena zvezda telekom,stjepana supanca 15a,cukarica,a koji se prethodno zvao fmp.proverljivo u apr-u.a sad ako neko nezna sta je pib i apr nek i dalje vice zvezda,zvezda...
(obavesten, 13. mart 2013 16:59)

Ovo je vrhunac! Nije vise fora navijati za klubove i timove...zato apelujem na sve internet grobare koji drze do sebe i svojih 'principa' da za pocetak ispitaju status LA LAKERS-a, BROOKLYN NETS-a, OKLAHOMA CITY THUNDER-a, provere PIB-ove, ziro-racune i izvode iz APR-a i da li su im trening kampovi u centru grada i jave njihovim navijacima da ne dolaze u hale i da ne navijaju.

grobar

pre 11 godina

Lepo sam rekao da FMP ne ispunjava kriterijume za B licencu, jer je na pocetku takmicenja u ABA ligi prijavio halu u Zelezniku.

Info

pre 11 godina

@PAOK

Pa kako onda niste materijalizovali taj uspeh.Gde su vam sponzori.Nema ih nigde.Samo drzavni po naredjenju. Znam kakao se delilo jer sam bio u jednom drzavnom preduzecu

ruzan-ali-glup

pre 11 godina

Kad vas Radnicki iz Kragujevca dobije 3x za redo hocete li im sportski cestitati ili traziti PIB-ove i ziro racune i zamerati sto su promenili ime (SWISSLION) i grad (Vrsac)?

Konstatacija

pre 11 godina

Ne mogu da shvatim ove sto pisu da je Covic prihvatio ABA ligu. Da li vi stvarno mislite da bi lige poput Srbije, CG, Hrvatske, Slovenije bile samostalno toliko jake da bi prvaci igrali Evroligu.Shvatite da FIBA nema nikakvu ingerenciju i da je odavno kapital uradio svoje i napravio ULEB.
KO god zna engleski moze da ode na sajt ULEB-a i da procita pravilnik o licenci A i licenci B. Jasno stoji da licenca B podrazumeva dvoranu od min 5000 mesta i aerodrom na udaljenosti od 150 kilometara.Da li to imaju i Kragujevac i Banja luka. Banja luka ima vezu sa Cirihom i to je sve.I sta nije jasno u saopstenju. Ocito je da su se celnici ABA lige malo zaigrali

Aleksandar

pre 11 godina

Partizan I zvezda trbaju zajedno da nastupaju sa izjavam u vezi ABA lige! Da se ja pitam ,napustili bi tu ligu!Ako niste primetili zbog te ABA lige domace prvenstvo ga nema..pa zvezda je je nastala iz dva kluba..ugasili su FMP kojije bio veoma dobar klub! Gde su SLOGA kraljevo.gde je Vojvoidna novi sad.Zdravlje leskovac...gde su nam klubovi koji su davali kosarkase i ajstore,ajde ono dece manje ima ko nekad! Ali treba da jacamo nasu ligu i domace klubove,malo manje hrvatske ,slovenacke ili bosanske...moramo da jacamo nasu ligu i nase klubove,a ovu ABA ligu da igramo kao iskustvo za mlade igrace i trenere...velika greska sto mso upste i ulazili u tu Jadrasnku ligu...JUG-e vise nema..sta cenam ovo...

Napred Partizan

pre 11 godina

Dokle god se budemo ovako pljuvali radiće nam ovakve stvari. Da li je moguće da je sada bitan Ugovor o sradnji između Zvezde i FMP-a ili kako izgleda Zvezdin grb, koliko je para dobio Partizan od države i sl? Kao što danas pokušavaju da izbace Igokeu koja je vrlo pošteno odigrala celu ligu, sutra će i dva naša "giganta" koji uglavnom nekom nešto duguju, da preskoče. Mi smo neznimljivi jer smo sirotinja i kraj. Ako smo u nekom sportu dominirali u Evropi, pa i svetu to je bila, nažalost bila košarka. Gase nam se klubovi, na basketu u kraju nisam video klinca vekovima, odakle će da se stvore ti igrači. Umesto da zgusnemo redove, da probamo da vratimo košarci stari sjaj, pišete komentare tipa moj je tim manje nepošten od tvog. Dajte državnu akciju da vratimo domaću ligu iz koje će da se ide u Evropu, možda je moguće da se napravi varijanta da se bez pauze od godinu dana to dogodi. Svestan sam ja da to malo para se uzima u Evropi ali daj da se makar za trenutak ujedinimo. Imamo tri odlična kluba, verovatno uz malu pomoć ali pre svega uz iskreno jedinstvo možemo da dođemo do nekog optimalnog broja timova koji bi garantovali dobru domaću košarku. Gospodo iz mog Partizana, Zvezde, Radničkog, KSS i države sedite i dogovorite se u interesu budućnosti ovog lepog sporta. Igokea nije zanimljiva, pa hajde sada da izmislimo način da dovedemo nekoga iz Hrvatske i Slovenije. Neka igraju i oni naravno ali neka to zasluže na terenu. Složite se i uložite sve napore da napravimo domaću ligu.

max

pre 11 godina

a da konacno napustimo ovu ligu i napravimo svoju!? neka nas i nema par god u euroligi,nije nas bilo ni u vreme sankcija..ali ce se nasi mladi igraci sjajno razvijati,klubovi igrati rastereceno...

Bob Rock

pre 11 godina

Objavite gospodo sporazum o tehnickoj saradnji izmedju KK Crvena Zvezda i KK FMP, posebno clanove 5 i 6, objavite koji kosarkaski klub se takmici u ABA ligi ove sezone, onaj koji je 1998 godine osvojio titulu prvaka SRJ ili onaj koji je 2003 godine osvojio ABA ligu, pa tek onda trazite da se vama nesto razjasni...

Sindrom

pre 11 godina

Objavite gospodo sporazum o tehnickoj saradnji izmedju KK Crvena Zvezda i KK FMP, posebno clanove 5 i 6, objavite koji kosarkaski klub se takmici u ABA ligi ove sezone, onaj koji je 1998 godine osvojio titulu prvaka SRJ ili onaj koji je 2003 godine osvojio ABA ligu, pa tek onda trazite da se vama nesto razjasni... (Bob Rock, 13. mart 2013 15:42)

Sta tebe briga za nas tehnicki sporazumom KkCZ sa FMP-om... Sto Partizan ne objavi koliki je njegov dug i koliko je para dobio od drzave pre nego sto drugi klub optuzi da je drzavni projekat? A ne sme? Zato bolje tisina.

Bojan

pre 11 godina

Fascinira me opterecenost pojedinih grobara Zvezdom.
Zaista. To je ozbiljno stanje pomracenja mozga.
Oni ce i u ovoj situaciji slati po milion otrovnih strelica, iz samo njima znanih razloga.
Prava slika naseg drustva. Toliko nam je zivot postao jadan i bedan, da smo naucili ovih godina najvise da mrzimo, kudimo i zelimo zlo.

Baki

pre 11 godina

Sad vam Lorbek ne valja. Prosle godine kad ste kao 10. isli u Eurocup, onda je bio dobar i sve je bilo regularno. Ne vidim razlog za vase negodovanje. Ako budete 1. u regularnom delu, mozete da se bunite. Ovako nemate argumente!

Nebojsa

pre 11 godina

Pisu Grobari da Zvezda dize frku jer treba da se plasi strasnog Partizana koji je eto podigao igru sa dve (srecna i namestena) pobede, jer je sad to jedan drugi tim koji ce da nas izbaci u polufinalu i ostadosmo bez Evrolige, to nije onaj tim koji smo vec 3 puta pobedjivali ove godine.
Jedva cekam polufinale da zacutite.

Sindrom

pre 11 godina

Molim grobare pre nego sto pocnu standardno da smaraju i da odmahuju rukom samo zato sto dolazi iz Zvezde neka jednom procitaju tekst. E da i ne morate da smarate kako nas je Covic uvukao u ovu ligu, tj hvala mu na tome.

duledudule

pre 11 godina

Objavite gospodo sporazum o tehnickoj saradnji izmedju KK Crvena Zvezda i KK FMP, posebno clanove 5 i 6, objavite koji kosarkaski klub se takmici u ABA ligi ove sezone, onaj koji je 1998 godine osvojio titulu prvaka SRJ ili onaj koji je 2003 godine osvojio ABA ligu, pa tek onda trazite da se vama nesto razjasni...
(Bob Rock, 13. mart 2013 15:42)
e smaras,mojne kazem covicu da izgubimo po pola kosa obe tekme pa da gledas partizan na f4 al za malo :D

Liga sampiona

pre 11 godina

Jaoooo secam se 2000 i neke kada je Partizan zvonio na sva zvona NE u Jadransku ligu, FMP prvi potrcao a za njim i Zvezda. Na kraju usledile ucene da Partizan nece mocu u Euro Ligu bez Jadranske i silom prilika nas primorase da igramo. U isto vreme moj ortak zvezdas, kuka kako je nasa liga najgora, jadranska je super, Partizan unistava nasu ligu i na kraju kada su nas primorali da udjemo u Jadransku on mi kaze da smo licemerni! Ejjj bre a posle se okrenula prica, pa se secate i promene sistema bodovanja za Evro Ligu i svega ostalog i opet mi najgori, licemerni, kompleksasi ... Nisam takvog karaktera ali mi je prosto drago kada se zderu ovi pravi licimeri sto im je naneta steta. Pa ima li vecih licemera i komplesasa od ovih sa promenjenim imenom u KKCZBG?

Milan

pre 11 godina

I dezurne pljuvadzije krecu da rasipaju svoju telesnu tecnost, ne razmisljajuci da li je covek u pravu ili ne.
Liga je sprdnja, organizacije je sprdnje, sve je sprdnja. Dva kola pre kraja ligaskog dela ne zna se nista, ama bas nista!
Kamo srece da svi srpski klubovi izdaju zajednicko saopstenje, a ne da cute i pustaju da nam hrvatici i slovencici rade sta im padne na pamet.
Zasto cute Partizan i Radnicki?
Zasto reaguju samo Igokea i Zvezda?

Ilija

pre 11 godina

@Bob Rock svi ti papiri koje ti zahtevas kao najveci sudski organ su bili dostupni za javnost kada je i potpisan sporazum...
Mozda bih ja mogao da pitam predsednika tvog kluba KK Partizan da nam kaze koliki je zvanican dug pomenutog kluba, koliko su poslednjih godina dobijali od drzave kad im ove godine potkresen, s' obzirom na kukumvacenje trenera (ili predsednika) istog? I jos mnogo mnogo pitanja potencijalno sumnjivih odgovora, ali nema potrebe jer ce vremenom sve isplivati na povrsinu...

PAOK

pre 11 godina

Objavite gospodo sporazum o tehnickoj saradnji izmedju KK Crvena Zvezda i KK FMP, posebno clanove 5 i 6, objavite koji kosarkaski klub se takmici u ABA ligi ove sezone, onaj koji je 1998 godine osvojio titulu prvaka SRJ ili onaj koji je 2003 godine osvojio ABA ligu, pa tek onda trazite da se vama nesto razjasni... (Bob Rock, 13. mart 2013 15:42)

Sta tebe briga za nas tehnicki sporazumom KkCZ sa FMP-om... Sto Partizan ne objavi koliki je njegov dug i koliko je para dobio od drzave pre nego sto drugi klub optuzi da je drzavni projekat? A ne sme? Zato bolje tisina.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sindrom, 13. mart 2013 16:46)

Mi smo za final 4 dobili 200 hiljada eura.I da smo primali pare,iza nas su bar rezultati koje imamo deceniju.Iza vas nema nicega,a dobili ste pare.Da je Partizan Slovenacki klub,Ljubljana bi se razbila davajuci novoca.I bilo gde u Evropi da je,Partizan bi imao pala ko pleve.Samo u drzavi Srbiji se nagradjuje onaj bez rezultata,a nipodastava onaj sa rezultatima.BOLJE CUTI

R.S

pre 11 godina

Kad je Igokea pobjedila MZT objavili ste istu vece da ta ista Igokea ne moze u evropu.Kad ste izgubili od Sirokog istu vece ste objavili da se zavrsnica igra u B.G. Pa dokle vise.Jel vas neki strah u Laktasima?Dodjite

djordjevic

pre 11 godina

Lepo pise u dokumentu...pobednik F4 je ide u Evroligu, pa se ostali redjaju po tabeli. Sta je tu nejasno? To sto kod nas niko ne zna da cita, a i NIKAD NIUCEMU ne trazimo zvanicna dokumenta, ko nam je kriv? Tako nam je u politici, tako nam je i u sportu...Uvek slusamo razne "eksperte" kako nam oni kao VELIKI znalci sve zivo interpretiraju, umesto da trazimo dokumenta.

Eto nam sad. Zdravo dovidjenja.

P.S. Ko ne zna zasto se ovde FMP posebno cese, taj je blesav :). Zent malo jer drugo mesto ne donosi direkt plasman u Evroligu nego se treba boriti i na F4, a? Pa sta da vam radim :).

obavesten

pre 11 godina

bob rock,mala dopuna.u aba ligi se takmici tim ciji je pib 101032648,crvena zvezda telekom,stjepana supanca 15a,cukarica,a koji se prethodno zvao fmp.proverljivo u apr-u.a sad ako neko nezna sta je pib i apr nek i dalje vice zvezda,zvezda...

komsija

pre 11 godina

bob rock,mala dopuna.u aba ligi se takmici tim ciji je pib 101032648,crvena zvezda telekom,stjepana supanca 15a,cukarica,a koji se prethodno zvao fmp.proverljivo u apr-u.a sad ako neko nezna sta je pib i apr nek i dalje vice zvezda,zvezda...
(obavesten, 13. mart 2013 16:59)

Ovo je vrhunac! Nije vise fora navijati za klubove i timove...zato apelujem na sve internet grobare koji drze do sebe i svojih 'principa' da za pocetak ispitaju status LA LAKERS-a, BROOKLYN NETS-a, OKLAHOMA CITY THUNDER-a, provere PIB-ove, ziro-racune i izvode iz APR-a i da li su im trening kampovi u centru grada i jave njihovim navijacima da ne dolaze u hale i da ne navijaju.

Dalmos

pre 11 godina

Pristali ste da igrate ligu koju vode ovi ljudi, sada uživajte u njihovom profesionalizmu ... Ja sam iz izvora bliskih rukovodstvu lige čuo da će u Evroligu ići tim koji u regularnom delu bude imao najviše skokova u napadu, i tim koji na f4 popije najviše vode na tajmautima. U kvalifikacije ide tim koji postigne najviše koševa sa svoje polovine.

aca_bg

pre 11 godina

Nisam fan CZBGD, Covica ne volim ni na slici da vidim ali za ovo puna podrska...Ovo vise nije liga nego privatno igraliste Bilica i Lorbeka. Nasta to lici da se ni sest meseci nakon pocetka sezone nista ne zna u vezi EL ?Pa jeli moguce da nasi klubovi zavise od ova dva lika? I jos jedna stvar...Vujosevic i Covic bolje da pocnu da bljuju vatru na Lorbeka nego sto se medjusobno pljuju. Kako stvari stoje nebi me cudilo da ovaj umuva Cibonu ili Olimpiju u pricu o plasmanu u EL. Ionako se ocigledno nista ne zna u vezi dogovora Lorbeka, Bilica i Bartomeua.

Dragan BL

pre 11 godina

1. Dobijemo Budućnost, obezbedimo drugo mesto.
2. Spremimo se za F4 i odigramo najbolje što možemo.
3. Osvojimo ABA ligu i idemo u EL pevajući. Ako ne uspemo, čestitamo protivnicima.
4. Boriti se za fer uslove i pošteno suđenje na F4.

UrosBg

pre 11 godina

U najmanju ruku kriminal, sta rade ovi iz ABA lige. Mislim da Zvezda ne treba previse da se obazire na sve ovo vec da se koncentrise na sledecu utakmicu. Kako stvari stoje, svakako je otpao direktan plasman u Evroligu pa se treba spremiti za Final4. Srecno!!!

Hladnokrvni

pre 11 godina

Ne vidim razlog zasto se f4 ne bi igrao u Laktasima. Ako imas najbolji i najspremniji tim osvojices pehar makar se igralo u Bejrutu.I ovim saopstenjem je samo potvrdjeno koliko je Vujosevic razmisljao unapred i ispred drugih.U Evroligu ce finalisti i najbolje plasiran polufinalista osim ako su sva 3 tima iz iste drzave.Dakle Covic je shvatio da nema sigurno ucesce u EL ako ispadne od Partizana ili Radnickog jer je Igokea najbolje plasirana u ligi

Nenad

pre 11 godina

Mi smo za final 4 dobili 200 hiljada eura.I da smo primali pare,iza nas su bar rezultati koje imamo deceniju.Iza vas nema nicega,a dobili ste pare.Da je Partizan Slovenacki klub,Ljubljana bi se razbila davajuci novoca.I bilo gde u Evropi da je,Partizan bi imao pala ko pleve.Samo u drzavi Srbiji se nagradjuje onaj bez rezultata,a nipodastava onaj sa rezultatima.BOLJE CUTI
(PAOK, 13. mart 2013 17:03) To sto si rekao je jako glupo.A evo i zasto.Da drzava nije davala Partizanu mnogo vise para od ostalih,on ne bi uopste dominirao jer bilo sta da se pravi,pravi se od para i klub mora da bude stabilan a ne od vetra ili vazduha.Te price da ste pravili jake timove bez mnogo para su smesne,pa da je to tako onda bi svi to radili a ne samo vi i valjda ne biste cekali 2000 i neku godinu da bi tako radili vec bi sa time poceli ranije.Nisam primetio da je Dule bez mnogo para pravio jake timove i u drugim klubovima koje je trenirao,pa zato to nije radio ni kod vas.Mozda je po zvanicnim statistikama Zvezda svih ovih godina dobijala vise para od Partizana,ali zvanicne statistike cesto nisu tacne jer je mnogo vaznije ko koliko dobija ispod zita.Po sadasnjim zvanicnim statistikama Partizan (cetiri ipo miliona eura) ima veci budzet od Zvezde(cetiri miliona eura),pa opet svi znamo da to nije istina.Uspeha bez para nema.Vi ste ih pre 10 i vise godina dobijali i zato ste zapoceli dominaciju.Niko od tih igraca ne bi imao volju za igrom da je igrao za malo para i slicno jer od necega se mora ziveti.

obavesten

pre 11 godina

kadu,drago mi je da ti znas za koga navijas.objasni drugarima koji su zavedeni...a bili ste bolji u sve tri utakmice i pobedili,cestitke na tome.sutra je novi dan i ko zna sta donosi,zato nemoj da ostanete u vremenskom procepu kao fk slicnog imena iz drugog dela grada koji jos uvek zivi u 1992 god.

Milan

pre 11 godina

Dobro bre grobari, sta je sa vama?
Radije cete pljuvati Zvezdu nego ovu raspalu organizaciju ABA lige?
Pa da smo mi ovakvu svinjariju napravili, hrvati i slovenci bi nam mozak popili, a vama je bitnije da pljunete svoje, srpsko, nego bilo sta negativno na racun Lorbeka i kompanije.
Kakvo nerazumno ludilo, a posle busanje u grudi, MI SRBI...sramota bre!

Sima

pre 11 godina

Tačno ovaj grb sa zvezdicim pripada KK Crvena zvezda koja je 15x bila Šampion Države ! a isti grb (bez zvezdice) koristi trenutno 'KK Crvena zvezda Telekom' koja nema ni jednu titulu prvaka države,skidaj zvezdicu !

IvanPFC

pre 11 godina

Trebalo je i prošle godine da objavite neki ovakav dokument. Tada je bilo regularno otići u Evropu sa 10-og mesta. Hehehe, ko o čemu......
Ajde bre imate najbolji tim u ligi, pokažite malo dostojanstva i borite se na terenu....
Liga je takva kakva je, bolju nemamo....

Savri

pre 11 godina

Koji smo ..... uopšte pristupali ABA ligi kad nas tamo nikada niko nizašta pitao nije? I to po cenu srozavanje srpske prve lige. Zvezda se prva priključila u drugoj sezoni, u trećoj je tu bio i FMP a onda u četvrtoj i Hemofarm kao i Evroligom ucenjen Partizan. Koliko smo bili ispred svih u regionu potvrđuje činjenica da su u prve dve sezone Hemofarm i Partizan dominirali a sasvim slučajno u prve četiri su ulazili samo srpski klubovi! Uprkos tome srpska liga je krenula da tone i tone... I sada nakon deset godina gospodin koji je sve ovo zakuvao sa svojim tadašnjim FMP-om i koji se sada krije iza boja i odličja Crvene Zvezde, daje sebi za pravo da preko svojih klupskih kolega kritikuje Lorbekovu privatnu ligu? ABA je uvek bila privatna liga i svi smo to znali, iako nas je isti taj gospodin pre jedne decenije ubeđivao u nešto sasvim suprotno... Žao mi je samo što zbog svega toga ubedljivo najviše ispašta srpska košarka!

maд-maх

pre 11 godina

Лепо сви наши клубови да изађу из аба лиге и нек се игра домаћа лига. А не овако неки други муљатори да нам мажу очи, имамо ми доста наших муљатора који могу исти посао да раде:-)

Tupakamaru

pre 11 godina

A što lepo ne napustimo ligu sledeće godine. Ako neko uspe da mi objasni šta je donela dobro, častim ga.
Uništeni su svi centri u zemlji. Stvoren je Kragujevac, ali kad je se prebacio iz Vršca (Svislajon). Zvezda i Partizan je najbolje iskoristio ovu ligu i svaka čast na tome. Ali mislim da bi bolje prošao da je igrana samo naša liga. U hrvatskoj je uništena Cibona, u Sloveniji Krka i Olimpija. Igokea će biti uništena, kao što Cedevita puca. ova liga odgovara pojedincima kao što su Bilić, Lisac i onaj iz ULEB-a
Lepo je Vujošević rekao to davno: " Mogli bi Španija, Italija i Francuska da stvore zajedničku ligu i bila bi mnogo jaka, ali mislim da nikome od njih ne korsititi takva liga"

Grobari

pre 11 godina

sto vole grobari da komentarisu na zvezdine vesti
 (srele, 13. mart 2013 18:33)

Pa volimo. Ali posto nema Zvezdinih vesti, moramo da komentarisemo na ovoj od CZB-a.

ruzan-ali-glup

pre 11 godina

Kad vas Radnicki iz Kragujevca dobije 3x za redo hocete li im sportski cestitati ili traziti PIB-ove i ziro racune i zamerati sto su promenili ime (SWISSLION) i grad (Vrsac)?

Aleksandar

pre 11 godina

Partizan I zvezda trbaju zajedno da nastupaju sa izjavam u vezi ABA lige! Da se ja pitam ,napustili bi tu ligu!Ako niste primetili zbog te ABA lige domace prvenstvo ga nema..pa zvezda je je nastala iz dva kluba..ugasili su FMP kojije bio veoma dobar klub! Gde su SLOGA kraljevo.gde je Vojvoidna novi sad.Zdravlje leskovac...gde su nam klubovi koji su davali kosarkase i ajstore,ajde ono dece manje ima ko nekad! Ali treba da jacamo nasu ligu i domace klubove,malo manje hrvatske ,slovenacke ili bosanske...moramo da jacamo nasu ligu i nase klubove,a ovu ABA ligu da igramo kao iskustvo za mlade igrace i trenere...velika greska sto mso upste i ulazili u tu Jadrasnku ligu...JUG-e vise nema..sta cenam ovo...

Info

pre 11 godina

@PAOK

Pa kako onda niste materijalizovali taj uspeh.Gde su vam sponzori.Nema ih nigde.Samo drzavni po naredjenju. Znam kakao se delilo jer sam bio u jednom drzavnom preduzecu

Konstatacija

pre 11 godina

Ne mogu da shvatim ove sto pisu da je Covic prihvatio ABA ligu. Da li vi stvarno mislite da bi lige poput Srbije, CG, Hrvatske, Slovenije bile samostalno toliko jake da bi prvaci igrali Evroligu.Shvatite da FIBA nema nikakvu ingerenciju i da je odavno kapital uradio svoje i napravio ULEB.
KO god zna engleski moze da ode na sajt ULEB-a i da procita pravilnik o licenci A i licenci B. Jasno stoji da licenca B podrazumeva dvoranu od min 5000 mesta i aerodrom na udaljenosti od 150 kilometara.Da li to imaju i Kragujevac i Banja luka. Banja luka ima vezu sa Cirihom i to je sve.I sta nije jasno u saopstenju. Ocito je da su se celnici ABA lige malo zaigrali

fmp

pre 11 godina

ajde bre samo se busate samo neka oglasenja.nepratite basket 20 god. pa za sve je isto pravilo da necete crveni tepih.dokazali ste da ste mali kub iz zeleznika pre neki dan...smorili ste viseeee....

žika

pre 11 godina

Ko je napravio tu kvazi ligu?Da li si Čoviću zaboravio šta ste sve radili Ti,Zmago Sagadin i vama slični da se ta liga oformi?Zar mislite da ovaj narod pamti kao kokoška ili...

Napred Partizan

pre 11 godina

Dokle god se budemo ovako pljuvali radiće nam ovakve stvari. Da li je moguće da je sada bitan Ugovor o sradnji između Zvezde i FMP-a ili kako izgleda Zvezdin grb, koliko je para dobio Partizan od države i sl? Kao što danas pokušavaju da izbace Igokeu koja je vrlo pošteno odigrala celu ligu, sutra će i dva naša "giganta" koji uglavnom nekom nešto duguju, da preskoče. Mi smo neznimljivi jer smo sirotinja i kraj. Ako smo u nekom sportu dominirali u Evropi, pa i svetu to je bila, nažalost bila košarka. Gase nam se klubovi, na basketu u kraju nisam video klinca vekovima, odakle će da se stvore ti igrači. Umesto da zgusnemo redove, da probamo da vratimo košarci stari sjaj, pišete komentare tipa moj je tim manje nepošten od tvog. Dajte državnu akciju da vratimo domaću ligu iz koje će da se ide u Evropu, možda je moguće da se napravi varijanta da se bez pauze od godinu dana to dogodi. Svestan sam ja da to malo para se uzima u Evropi ali daj da se makar za trenutak ujedinimo. Imamo tri odlična kluba, verovatno uz malu pomoć ali pre svega uz iskreno jedinstvo možemo da dođemo do nekog optimalnog broja timova koji bi garantovali dobru domaću košarku. Gospodo iz mog Partizana, Zvezde, Radničkog, KSS i države sedite i dogovorite se u interesu budućnosti ovog lepog sporta. Igokea nije zanimljiva, pa hajde sada da izmislimo način da dovedemo nekoga iz Hrvatske i Slovenije. Neka igraju i oni naravno ali neka to zasluže na terenu. Složite se i uložite sve napore da napravimo domaću ligu.

Nesa

pre 11 godina

(Aleksandar, 13. mart 2013 19:38)

Halo Aleksandre! Nije ugašen FMP (Železnik, Refleks i, ko će ga znati kako su se sve zvali), nego ona prava Crvena Zvezda sa Malog Kalemegdana. Zar je toliko teško prihvatiti istinu?

Darko

pre 11 godina

Zavrsena stvar F4 se igra u Laktasima.Sve dogovoreno u petak 8.marta,celnici ABA lige bili u posjeti Laktasima i sve dogovoreno.Nemojte se vise zamarati.

max

pre 11 godina

a da konacno napustimo ovu ligu i napravimo svoju!? neka nas i nema par god u euroligi,nije nas bilo ni u vreme sankcija..ali ce se nasi mladi igraci sjajno razvijati,klubovi igrati rastereceno...

GazdaT

pre 11 godina

Dobro bre grobari, sta je sa vama?
Radije cete pljuvati Zvezdu nego ovu raspalu organizaciju ABA lige?
Pa da smo mi ovakvu svinjariju napravili, hrvati i slovenci bi nam mozak popili, a vama je bitnije da pljunete svoje, srpsko, nego bilo sta negativno na racun Lorbeka i kompanije.
Kakvo nerazumno ludilo, a posle busanje u grudi, MI SRBI...sramota bre!
(Milan, 13. mart 2013 19:32)

Da li znas ko je od srpskih klubova prvi usao u Jadran ligu i zasto? Znas li sta bi cekalo nase klubove da napuste aba ligu? Nema nikakve evrope barem 3 (tri) godine, nijednog takmicenja. Jasno mi je da ovaj sport pratis od ove sezone, pa ni neznas zasto imamo dugo godina samo jednog predstavnika u evroligi, da su iz tvojih klubova (FMP i CZV) inicirali predaju svih ingerencija aba ligi.

Dejan

pre 11 godina

Mislim da vam nije pametno da gubite energiju na ove gluposti. Imate dobar tim i najveći ste favoriti da osvojite ovogodišnju ABA ligu, a ako nastavite u ovom pravcu desiće se baš ono čega se pribojavate...

Dragan Duric

pre 11 godina

Gospodo draga, sve dok se predstavnici srpskih klubova ne prestanu medjusobno pljuvati i svadjati kao posledjnji klosari, mi cemo biti u situaciji da nam sudbinu odredjuju kojekakvi Lorbeci, Lisci i ostala kompanija. Njima ljudima svaka cast jer su ukapirali kako da manipulisu sa nasim klubovima i da prave MAJMUNIMA sve nas zajedno. Jedino me nervira sto se nasi lideri ponasaju kao poslednji papci, koji nemaju blage veze sa zivotom i na taj nacin dopustaju kojekakvim prevarantima da nas sve zajedno prave ni manje ni vise nego MAJMUNIMA. Imajuci u vidu da mi nijedan od nasih sportskih radnika ne izgleda kao neko ko nema dovoljno inteligencije da vidi sta se ovde desava, mora da postoji neki drugi razlog zbog kog se sve ovo odvija bez ikakvih posledica po celnike ove cirkus lige. Sto se tice gledalaca i navijaca nasih klubova, sve dok se ne odgovori sta je to sto tera nase klubove da pristaju na ovo, po meni, ne preostaje nam nista drugo nego da bojkotujemo sve ucesnike ove ujdurme iz samo jednog razloga. SAMOPOSTOVANJE. Ako to ne uradimo, automatski zasluzujemo sve sto se desava trenutno u nasoj kosarci. S Postovanjem. Dragan Duric

Licemeri jedni!

pre 11 godina

Sve, sve al' prosto je neverovatno da navijači Zvezde (koji danas navijaju za FMP sa pozajmljenim Zvezdinim imenom) budu kivni na rukovodstvo ABA lige! Pa to isto rukovodstvo je dozvolilo da se FMP sa vašim pozajmljenim imenom takmiči u ABA ligi (pošto se vi niste kvalifikovali), to isto rukovodstvo vam je omogućilo oda se kao 10. na tabeli prijavite za Evrokup (za koji se niste kavalifikovali), pa vi bi morali da ćutite kao zaliveni....

slobinator

pre 11 godina

molim rukovodeće ljude u zvezdi da prestanu sa kukanjem.više se koncentrišite na igru svoga tima koja je očajna još od trenutka kada je osvojen kup.izgubili smo meč u evro-kupu od ulma koji je potom deklasiran od bilbaoa.znači nisu ništa posebno.potom smo dobili praktično izgubljene mečeve protiv partizana,krke i cibone,da bi usledila blamaža u širokom.ekipa je u očitom padu forme.treba je podići i koncentrisati se na polufinale final foura protiv verovatno partizana koji će ujedno biti kvalifikacioni za evro-ligu.dobijte taj meč i baš nas briga za neka pravila i njihova tumačenja.

Predo

pre 11 godina

Za one, koji ne govore dobro engleski, a kao neko kome je to jedna od profesija, samo da naglasim, naravno ukoliko je sporazum autentičan, dvije najvažnije stvari, a to je da Igokea po ovom sporazumu ne može ni po kom osnovu u Evroligu, jer u tekućoj godini ne ispunjava uslove za Euroligu, i da u Euroligu i kvalifikacije ne može da ide više od dvije ekipe iz iste države, slobodno prevedeno. I stvarno (to ne piše u sporazumu, ovo je veliki cirkus, koji nam stalno rade od kad su od jedne nezavisne države napravili hrpu malih i beznačajnih, uz pomoć domaćih idiota i plaćenika. Uživajte.

Aleksandar

pre 11 godina

U suštini nije toliko bitno gde se igra f4. Ukoliko postoje regularni uslovi za igru, svaki teren je isti. Nešto drugo zavredjuje malo veću pažnju,a to je ovaj ugovor izmedju ABA i EL, koji svako interpretira na svoj način. Mislim da je glavni cilj da se u svoj toj konfuziji oko uslova za B licencu na mala vrata u EL ugura neki tim iz Slovenije ili Hrvatske, bilo direktno ili kroz kvalifikacije. Na kraju će ispasti da Igokea ustvari nikako ne može da ispuni uslove za B licencu, prema tumačenju EL , već će ABA u dogovoru sa EL odlučiti ko će biti -taj drugi ili treći tim koji ide u EL, a to će sigurno biti Olimpija ili neki tim iz Hrvatske, Cibona pre nego Cedevita. Na sličan način je CZVBG ove godine upala u EC (nisam maliciozan, drago mi je što je Srbija imala predstavnika u EC, momci su to lepo odigrali).Desiće se da će osvajač F4 sigurno u EL ( ukoliko to ne bude Igokea),a za peostala mesta će biti tako iskrivljenih tumačenja propisa od strane ABA i EL dok ne uknape onako kako njima odgovara, a sve u skladu sa ovim dogovorom koji su postigli gde je jedino jasno da ništa nije jasno.

alex99

pre 11 godina

Još neki dan sam napisao da je sasvim normalno da se Igokei ponudi organizacija F4. ne vidim zbog čega tolika prašina. Ako u Zvezdi misle da su najbolji, nema problema, neka to i dokažu na terenu. Ali prethodna utakmica je samo potvrdila moju pretpostavku da je Zvezda u padu forme, tako da ništa nije izvesno. Ako Zvezda bude najbolja, ali na pošten način, ja kao navijač Partizana ću joj čestitati prvi. Ali sačekajmo rasplet situacije...

Ovo baš nigde nema

pre 11 godina

Au bre al ste bitni, al ste važni, al se pitate!Neverovatno. Kao da ste osvojili 3 NBA prstena. Koliko ste samo puni sebe. Neviđeno.

Miki

pre 11 godina

@Tupakamaru, 13. mart 2013 20:40

Evo ja mogu da ti odgovorim, ne opravdavajuci katastrofalnu organiziju ABA lige ove sezone. Nasi najbolji klubovi su po kvalitetu mnogo jaci nego dok se igrala srpska liga. Kada se budu zasukali rukavi u mladjim kategorijama, pa se stvori igrac vrhunske klase, sa 19 godina ce moci da stekne mnogo vise iskustva igrajuci sa kvalitetnijim protivnicima i u vrelim dvoranama....nego igrajuci u srpskoj ligi gde se u svakoj utakmici osecaju kao da igraju kod kuce posto svi u Srbiji navijaju ili za Zvezdu ili Partizan, i sa klubovima nizeg kvaliteta. Svi nasi nekadasnji vrhunski igraci su stvoreni upravo igrajuci sa ovim klubovima iz jadranske lige. Centri nisu unisteni, jer oni nisu ni postojali. Ni Vrsac, ni Olimpija ni Cibona nisu unisteni od strane jadranske lige, vec od manjka sponzora uzrokovani finansijskom krizom koja je opustosila i kompletnu Italijansku ligu. Zvezda, Radnicki, Buducnost i Igokea se kolko tolko drze jer je drzava stala iza njih, a Partizan sistemskim radom. I to bi bilo ukratko to. Ne mozes napraviti kvalitetnog igraca u nekvalitetnoj ligi....prosto se ne moze.

Rupa bez dna

pre 11 godina

(Nenad, 13. mart 2013 20:03)

A kako vi dođoste do 16 miliona duga kada vam država ništa nije davala? Ćuti i pokrij se ušima!!! Dobijali ste šakom i kapom! Znaš li ti šta znači 16 miliona evra za jedan košarkaški klub? ( Kad bi vaš FK dobio 16 mil. evra, oni bi dva dana igrali kolo oko Autokomande)...

kapitalac

pre 11 godina

ABA = Asocijacija Balkanskih Amatera.
Kakva liga takva i pravila. Smesno da svi od Triglava do Vardara dozvole da ih dve prodane duse Lorbek i Bilic vuku za nos.

Sale.

pre 11 godina

Vi što pljujete po ABA ligi, idite pa uživajte u našim srpskim fudbalskim, rukometnim ili odbojkaškim ligama...
A što da ne i u košarkaškoj, koja se uskoro igra. Na kraju iste kad uporedite prosek prisustva publike, videćete da će na strani ABA lige pisati10 puta veća cifra.
Za sve ovo su krivi nacionalni savezi, koji se preganjaju sa ABA i koji insistiraju na svojim ligama. Umesto da se igra Play-of, koja je i po propozicijama Eurolige, imamo ovu zbrku.
Pitaću sve vas Bože zdravlja iduće godine, ako Zvezda ili Partizan zaigraju u F16 Eurolige, kako će igrati nacionalnu ligu pored iste i pored Play-ofa ABA lige, koji će se neminovno igrati zbog propozicija Eurolige. Jeste li nekada razmišljali o tome.

grobar

pre 11 godina

Lepo sam rekao da FMP ne ispunjava kriterijume za B licencu, jer je na pocetku takmicenja u ABA ligi prijavio halu u Zelezniku.

Lazni ljudi

pre 11 godina

Ne razumem sta nije jasno.F4 organizuje grad,a ne klub ili klubovi.Prednost se daje gradu ciji je tim na celu lige posle ligaskog dela (26 odigranih kola) ABA ima svoj interes i to je jasno.Nismo zeleli da cuvamo interes nase kosarke,ABA se izborila u ULEB-u i sami smo krivi sto nam se ovo desava.Svejedno je gde ce biti F4,grad ne odlucuje ko ce biti pobednik.Partizan je osvajao u Zagrebu,Ljubljani,FMP u Sarajevu,Hemofarm u Beogradu...Igra se 5 na 5,za pravog sportistu je to dovoljno.