Četvrtak, 05.07.2012.

12:19

Čaba Silađi 114. srpski olimpijac!

Srpski plivač Čaba Silađi izborio je učešće na Olimpijskim igrama u Londonu, pa je on 114. član srpskog olimpijskog tima.

Izvor: AK

Èaba Silaði 114. srpski olimpijac! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

aca

pre 11 godina

i znam ja da Hrvatska ima predsavnika u macevanju, Srbija ove godine nema ali imala je 3 ucesca posle raspada, ima jedna kljucna stvar u kojoj smo u prednosti u odnosu na vas, programi priprema nasih sportista su neograniceni,npr. atleticari su tokom zime isli u Juznu Afriku pa na Tenerife, uz placnje cele suplementacije sto je dalo rezultat 2 medalje na EP, kod nas sportista gde pokaze da karti ide na pripreme bez ikakvih problema, kod vas vidim prave problem zbog novca cak i Sandri Perkovic...posle svega recenog moje je misljenje da je najsportslkija nacija sa nasih prostora Slovenija, jer se tamo najveci % stanovnisva bavi sportom sto je jedino bitno, samim tim dobijaju zdravu i produktivniju naciju tako da im se svaki ulozeni euro u sport duplo vrati

aca

pre 11 godina

@Dvoranski polo Znam za rekord Spanije, ja sam stvarno bio realan za 6 ekipa, a zasto to kazem,zato sto je ma celo zenske rep.dosla Marina Maljkovic cerka Boze, a u zenskom rukometu imamo talentovanu generaciju, uz vaterpolo i 2 odbojkaske ekipe to je 6, znam ja da Hrvatsjka ulaze u razvojne programe malih sportova, ali ulaze i Srbija, za 3 godine od dolaska Divca i Paspalja broj sportista u poj.sportovima se povecao za 70%, npr.14atleticara, 7 plivaca, 12kajajakasa, 6veslaca, 3tekvondista(na iznenadjenje vise od hrvatske),na ovim OI imaceno sportiste u svim borilackim sportovima, kod nas daje rezultat resenje o nacionalnoj penziji za osvajace medalja sa OI, SP, EP u olimpij.disc. vidim kod vas se bune pa to ne prolazi...svaka cast na infrastrukturi ali mi sledece godine dobijamo veliku pravu atletsku dvoranu, ocu da kazem nije srbija samo ekipni sport, ja licno vise pratim male sportove

Dvoranski polo

pre 11 godina

@Aca Aco frende,oba su ti komentara na mjestu,ovaj Iznenađeni je malo promašio poantu prvoga,pa je zato i replicirao.Što se tiče procjene oko broja sportaša u Riu,gotovo sam siguran da će Hrvatska imati više sportaša od Srbije,i to ne zato što mislim da smo talentiraniji od vas,nego iz jednostavnog razloga što Hrvatska dosta ulaže u razvoj i infrastrukturu ovih tzv.manjih sportova,tako da mi se uopće ne čini nemogućim da tamo budemo imali predstavnike i u nekim,za naše pojmove,egzotičnim sportovima,tipa mačevanje.I još nešto,procjena o 7 repki ti je vrlo smjela,s obzirom da je to i rekord kojega je upravo na ovim OI postavila Španjolska,ako se naravno izuzmu domaćini,koji imaju pravo na sve kolektivne discipline.Naravno,želim ti ostvarenje tvoje prognoze,pa da uživaš kako Bog zapovijeda!

bole bgd opet

pre 11 godina

(rehcentar@gmail.com, 5. jul 2012 13:23)
Ne razumem šta si komšija hteo da kažeš? Da je Hrvatska veća sportska nacija od Srbije? Teško izmerljivo, tu smo negde. Nije ovaj broj učesnika na OI jedini izmeritelj. A po popisu za 2011. u Srbiji živi oko 7,2 miliona stanovnika. Po tvojoj logici onda bi Kineskih sportista trebalo da na OI u Londonu bude oko 17.000??!! Šta misliš jer ste bolji i od Kineza?

Darko

pre 11 godina

Ne znam zašto se stalno potencira to da mi nećemo osvojiti puno medalja, kada nam čak i razni američki prognozeri daju 5 i to bez zlata za Noleta?
Osvojićemo dosta medalja, videćete i sami, ipak sada Divac i Paspalj vode OKs, a ne Ćurković i Lakićević-Stojačić i naši sportisti su koliko je to bilo u moći OKS-a dobili maksimalnu pomoć.

Takođe, mislim da mnogi ovlaš samo prate one takozvane sporedne sportove jer da nije tako znali bi da imamo velike šanse u streljaštvu i nekoliko medalja da osvojimo, zatim velike su šanse za bar jednu medalju u kajaku i tekvondou, a tek mi nikako nije jasno zašto se odbojkaši i rukometaši unapred otpisuju iz borbe za odličja?
Dakle, pored "već viđenih" vaterpolista, Noleta i Čavića, imamo mi još mnogo aduta, a zašto ne bi neko još usput i iznenadio?
Takođe, mnogi zaboravljaju i teniske dublove i miks, pa i tu imamo lepe šanse bar jedne medalje da se domognemo, pogotovo u miksu.
Opustite se ljudi, biće London berićetan po nas, a za Atinu i Peking treba priznati da su bili potpuni neuspeh i dotaknuto dno našeg sporta, Sidnej i Atlanta su već bili bolji.

aca

pre 11 godina

@inenadjen
Kao prvo ja nemam ama bas nista protiv uspeha hrvatskih sportista, cak i kada se nasi ne takmice ja navijam za hrvatske sportiste, i jos mi je npr.krivo sto Blanka nije osvojila zlato u Pekingu....niam nikakav zvanicnik ali jesam poznavalac Olimpijkog sporta...ja samo prognoziram, realna prognoza za broj srpskih sportista u Riju je 150 i vise, a na cemu temeljim takvu prognozu, nase ekipe i u ekipnim a pogotovo pojedinacnim sportovima u izuzetno mlade, izuzev rukometasa, znaci realno je da u Riju imamo 6 ekipa u ekipnim sportovima, sada imamo 4, ali realno je da se u Riju konacno pojave kosarkasi, rukometasice. kosarkasice uz ove 4 koje su sada na OI to je 7, ali uvek ce neko da kiksne, tako da je realan broj 6 ekipa a to je vec oko 80 sportista, nasa ekipa u streljastvu je ubedljivo najmladja na OI( 8 strelaca, jedini stariji su Sekaric i Mirosavljev), e tu ja vidim potencijal, ako i ne uzmu medalje ove godine, uzece ih na sledecim igrama, atleticari su vec sada jaki a za 4 godine jos jaci, Velimir Stjepanovic je najveci talenat u Evropi u plivanju, kajakaska ekipa od 12 clanova mnogo je mlada itd, itd...to su realne stvari, a posto sam bivsi sportista vrlo dobro znam da je sve moguce, povrede i sl....ja sam samo odgovorio nekom ko je poredio broj sportista i broj stanovnika Hrvatske....i uporedjujem sa Hrvatskom jer zaostajemo za vama sada i vi ste nam reper, ne mogu da uporedjujem sa Bosnom ili Makedonijom

iznenađen

pre 11 godina

Hrvati za sada imaju 108 ali u 18 sportova, po broju imacemo vise od njih,ali jos ove igre ce biti bolji po broju medalja, vec 2016. bicemo mi bolji, oni na zadnje 2 olimpijade imaju ukupno 10 medalja, mi imamo 5, sada ce oni osvojiti 5-8,mi od 4-6, pomak se vidi kod nas, oni su dostigli maksimum za njih od 5,6 medalja po igrama sto je realno uspeh, mi imamo mnogo veci potencijal u buducnosti za nekih 7,8 medalja...uglavnom dobri smo i mi i oni
(aca, 5. jul 2012 13:24)
a kako ti bratko znaš koji je naš maksimum? pretpostavljam vrlo si upućen u to kakvi su sve sjajni hrvatski olimpijci u raznim manje popularnim sportovima tek na početku svojih blistavih karijera? i na čemu se molim te temelje ti tvoji proračuni za iduću olimpijadu, pa i one poslije te? jesi li neki visoki dužnosnik oks-a pa si upoznat sa svim sportskim potencijalima svoje zemlje? jel ti znaš šta se sve može dogodit u 4 godine, a da ne pričam u 8 i više? i zadnje ali ne i najmanje bitno, zašto se s nama uspoređuješ? znam da je prirodno uspoređivati se sa boljima od sebe, ali kad su naše dvije zemlje u pitanju to se nazivaju kompleksi, pa se riješi tog za svoje dobro

fenomen

pre 11 godina

Nazalost u poslednje vreme smo vise ucesnici olimpijskih igara nego neki bitniji faktor. Kako je bilo lepo u Los Andjelesu 1984.-e kada smo osvojili 18 medalja tkz boing 747. Imali smo 7 zlatnih, 4 srebrne i 7 bronzanih medalja. A sada ako Cavic i Nole naprave nesto i eventualno vaterpolisti. Sve ostalo je stvarno velicanstven podvig ako bi se neko domogao medalje. U svakom slucaju svim Srpskim olimpijcima puno srece i nek daju maksimum...
Poz...

Čiji je veći?

pre 11 godina

I opet se krenulo s prepucavanjem ko ima više olimpijaca! Doduše, ne znam ni sama zašto me to još uvek iznenađuje... A samo treba malo da se raspitate o sistemu kvalifikacija na OI (kad već šaljete komentare na ovu temu) i uključite mozak. Naravno, ne želim da generalizujem i znam da se ovo odnosi na jedan deo ljudi koje ovo interesuje...
Broj olimpijaca ne zavisi od broja stanovnika neke zemlje! Zašto? U ekipnim sportovima, svaka zemlja može da pošalje samo 1 reprezentaciju bez obzira koliko stanovnika ima (npr. Kina vs. Makedonija) iako je, realno, u tom nekom sportu i njena B reprezentacija bolja od ekipe iz neke afričke zemlje (npr. SAD vs. Angola u košarci). Dalje, za određeni broj "pojedinačnih" sportova važe kvote tj. max br. takmičara koji može da učestvuje po svakoj zemlji (npr. za tenis je to 6 tenisera ukupno iako bi npr. Rusija mogla da pošalje samo 10ak teniserki plus određeni broj tenisera i dubl igrača). Dakle, retki su sportovi, poput atletike, gde svako ko ispuni kvalifikacionu normu i učestvuje na igrama bez obzira iz koje zemlje dolazi (npr. više od trećine takmičara u nekim trkačkim atletskim disciplinama dolazi iz SAD-a).
Da skratim... Ne može se broj takmičara na OI iz neke zemlje vezati za broj stanovnika te zemlje zbog brojnih ograničenja koja postoje u sistemu kvalifikacija. Analiza, dakle, je mnogo kompleksnuja nego što mnogi od vas misle. Manimo se, ljudi, ćorava posla i uživajmo u jednom takvom događaju kao što su OI.
P.S. Sve čestitke Čabi!

Fedor

pre 11 godina

@(rehcentar@gmail.com, 5. jul 2012 13:23),
Srbija nema 10 nego 7,1 milion stanovnika,informisi se malo.A Hrvatska 4,3 miliona.No,to je nebitno,kao sto je nebitan broj sportista.Mnogo je bitnije koiliko njih moze osvojiti medalje ili biti blizu osvajanja.

aca

pre 11 godina

Srbija nema 10 miliona stanovnika, nego izmedju 6,5 i 7 miliona, ali to nije nikakav vazan podatak, po toj logici Kina i Indija bi trebali imati po 2000

Profi

pre 11 godina

Bravo majstore! Bas mi je drago kad se trud i rad isplati! A ko nas bolje predstavlja u svetu nego sportisti (dobro, i mladi matematicari...)?

vikipedija

pre 11 godina

@svar

For now, 114 Serbian athletes have secured a spot at the 2012 Summer Olympics in 15 sports.

For now, 108 Croatian athletes have secured a spot at the 2012 Summer Olympics in 17 sports.

rehcentar@gmail.com

pre 11 godina

Hrvati imaju 108, poslan spisak neki dan!
Na 4,500.000 stanovnika super!
Srbi na 10,000.000 114 olimpijaca i isto super a što se usporedbe tiče to prosudite sami!

aca

pre 11 godina

Hrvati za sada imaju 108 ali u 18 sportova, po broju imacemo vise od njih,ali jos ove igre ce biti bolji po broju medalja, vec 2016. bicemo mi bolji, oni na zadnje 2 olimpijade imaju ukupno 10 medalja, mi imamo 5, sada ce oni osvojiti 5-8,mi od 4-6, pomak se vidi kod nas, oni su dostigli maksimum za njih od 5,6 medalja po igrama sto je realno uspeh, mi imamo mnogo veci potencijal u buducnosti za nekih 7,8 medalja...uglavnom dobri smo i mi i oni

aca

pre 11 godina

Srbija nema 10 miliona stanovnika, nego izmedju 6,5 i 7 miliona, ali to nije nikakav vazan podatak, po toj logici Kina i Indija bi trebali imati po 2000

aca

pre 11 godina

Hrvati za sada imaju 108 ali u 18 sportova, po broju imacemo vise od njih,ali jos ove igre ce biti bolji po broju medalja, vec 2016. bicemo mi bolji, oni na zadnje 2 olimpijade imaju ukupno 10 medalja, mi imamo 5, sada ce oni osvojiti 5-8,mi od 4-6, pomak se vidi kod nas, oni su dostigli maksimum za njih od 5,6 medalja po igrama sto je realno uspeh, mi imamo mnogo veci potencijal u buducnosti za nekih 7,8 medalja...uglavnom dobri smo i mi i oni

Profi

pre 11 godina

Bravo majstore! Bas mi je drago kad se trud i rad isplati! A ko nas bolje predstavlja u svetu nego sportisti (dobro, i mladi matematicari...)?

Čiji je veći?

pre 11 godina

I opet se krenulo s prepucavanjem ko ima više olimpijaca! Doduše, ne znam ni sama zašto me to još uvek iznenađuje... A samo treba malo da se raspitate o sistemu kvalifikacija na OI (kad već šaljete komentare na ovu temu) i uključite mozak. Naravno, ne želim da generalizujem i znam da se ovo odnosi na jedan deo ljudi koje ovo interesuje...
Broj olimpijaca ne zavisi od broja stanovnika neke zemlje! Zašto? U ekipnim sportovima, svaka zemlja može da pošalje samo 1 reprezentaciju bez obzira koliko stanovnika ima (npr. Kina vs. Makedonija) iako je, realno, u tom nekom sportu i njena B reprezentacija bolja od ekipe iz neke afričke zemlje (npr. SAD vs. Angola u košarci). Dalje, za određeni broj "pojedinačnih" sportova važe kvote tj. max br. takmičara koji može da učestvuje po svakoj zemlji (npr. za tenis je to 6 tenisera ukupno iako bi npr. Rusija mogla da pošalje samo 10ak teniserki plus određeni broj tenisera i dubl igrača). Dakle, retki su sportovi, poput atletike, gde svako ko ispuni kvalifikacionu normu i učestvuje na igrama bez obzira iz koje zemlje dolazi (npr. više od trećine takmičara u nekim trkačkim atletskim disciplinama dolazi iz SAD-a).
Da skratim... Ne može se broj takmičara na OI iz neke zemlje vezati za broj stanovnika te zemlje zbog brojnih ograničenja koja postoje u sistemu kvalifikacija. Analiza, dakle, je mnogo kompleksnuja nego što mnogi od vas misle. Manimo se, ljudi, ćorava posla i uživajmo u jednom takvom događaju kao što su OI.
P.S. Sve čestitke Čabi!

Fedor

pre 11 godina

@(rehcentar@gmail.com, 5. jul 2012 13:23),
Srbija nema 10 nego 7,1 milion stanovnika,informisi se malo.A Hrvatska 4,3 miliona.No,to je nebitno,kao sto je nebitan broj sportista.Mnogo je bitnije koiliko njih moze osvojiti medalje ili biti blizu osvajanja.

Darko

pre 11 godina

Ne znam zašto se stalno potencira to da mi nećemo osvojiti puno medalja, kada nam čak i razni američki prognozeri daju 5 i to bez zlata za Noleta?
Osvojićemo dosta medalja, videćete i sami, ipak sada Divac i Paspalj vode OKs, a ne Ćurković i Lakićević-Stojačić i naši sportisti su koliko je to bilo u moći OKS-a dobili maksimalnu pomoć.

Takođe, mislim da mnogi ovlaš samo prate one takozvane sporedne sportove jer da nije tako znali bi da imamo velike šanse u streljaštvu i nekoliko medalja da osvojimo, zatim velike su šanse za bar jednu medalju u kajaku i tekvondou, a tek mi nikako nije jasno zašto se odbojkaši i rukometaši unapred otpisuju iz borbe za odličja?
Dakle, pored "već viđenih" vaterpolista, Noleta i Čavića, imamo mi još mnogo aduta, a zašto ne bi neko još usput i iznenadio?
Takođe, mnogi zaboravljaju i teniske dublove i miks, pa i tu imamo lepe šanse bar jedne medalje da se domognemo, pogotovo u miksu.
Opustite se ljudi, biće London berićetan po nas, a za Atinu i Peking treba priznati da su bili potpuni neuspeh i dotaknuto dno našeg sporta, Sidnej i Atlanta su već bili bolji.

fenomen

pre 11 godina

Nazalost u poslednje vreme smo vise ucesnici olimpijskih igara nego neki bitniji faktor. Kako je bilo lepo u Los Andjelesu 1984.-e kada smo osvojili 18 medalja tkz boing 747. Imali smo 7 zlatnih, 4 srebrne i 7 bronzanih medalja. A sada ako Cavic i Nole naprave nesto i eventualno vaterpolisti. Sve ostalo je stvarno velicanstven podvig ako bi se neko domogao medalje. U svakom slucaju svim Srpskim olimpijcima puno srece i nek daju maksimum...
Poz...

aca

pre 11 godina

@inenadjen
Kao prvo ja nemam ama bas nista protiv uspeha hrvatskih sportista, cak i kada se nasi ne takmice ja navijam za hrvatske sportiste, i jos mi je npr.krivo sto Blanka nije osvojila zlato u Pekingu....niam nikakav zvanicnik ali jesam poznavalac Olimpijkog sporta...ja samo prognoziram, realna prognoza za broj srpskih sportista u Riju je 150 i vise, a na cemu temeljim takvu prognozu, nase ekipe i u ekipnim a pogotovo pojedinacnim sportovima u izuzetno mlade, izuzev rukometasa, znaci realno je da u Riju imamo 6 ekipa u ekipnim sportovima, sada imamo 4, ali realno je da se u Riju konacno pojave kosarkasi, rukometasice. kosarkasice uz ove 4 koje su sada na OI to je 7, ali uvek ce neko da kiksne, tako da je realan broj 6 ekipa a to je vec oko 80 sportista, nasa ekipa u streljastvu je ubedljivo najmladja na OI( 8 strelaca, jedini stariji su Sekaric i Mirosavljev), e tu ja vidim potencijal, ako i ne uzmu medalje ove godine, uzece ih na sledecim igrama, atleticari su vec sada jaki a za 4 godine jos jaci, Velimir Stjepanovic je najveci talenat u Evropi u plivanju, kajakaska ekipa od 12 clanova mnogo je mlada itd, itd...to su realne stvari, a posto sam bivsi sportista vrlo dobro znam da je sve moguce, povrede i sl....ja sam samo odgovorio nekom ko je poredio broj sportista i broj stanovnika Hrvatske....i uporedjujem sa Hrvatskom jer zaostajemo za vama sada i vi ste nam reper, ne mogu da uporedjujem sa Bosnom ili Makedonijom

rehcentar@gmail.com

pre 11 godina

Hrvati imaju 108, poslan spisak neki dan!
Na 4,500.000 stanovnika super!
Srbi na 10,000.000 114 olimpijaca i isto super a što se usporedbe tiče to prosudite sami!

vikipedija

pre 11 godina

@svar

For now, 114 Serbian athletes have secured a spot at the 2012 Summer Olympics in 15 sports.

For now, 108 Croatian athletes have secured a spot at the 2012 Summer Olympics in 17 sports.

bole bgd opet

pre 11 godina

(rehcentar@gmail.com, 5. jul 2012 13:23)
Ne razumem šta si komšija hteo da kažeš? Da je Hrvatska veća sportska nacija od Srbije? Teško izmerljivo, tu smo negde. Nije ovaj broj učesnika na OI jedini izmeritelj. A po popisu za 2011. u Srbiji živi oko 7,2 miliona stanovnika. Po tvojoj logici onda bi Kineskih sportista trebalo da na OI u Londonu bude oko 17.000??!! Šta misliš jer ste bolji i od Kineza?

iznenađen

pre 11 godina

Hrvati za sada imaju 108 ali u 18 sportova, po broju imacemo vise od njih,ali jos ove igre ce biti bolji po broju medalja, vec 2016. bicemo mi bolji, oni na zadnje 2 olimpijade imaju ukupno 10 medalja, mi imamo 5, sada ce oni osvojiti 5-8,mi od 4-6, pomak se vidi kod nas, oni su dostigli maksimum za njih od 5,6 medalja po igrama sto je realno uspeh, mi imamo mnogo veci potencijal u buducnosti za nekih 7,8 medalja...uglavnom dobri smo i mi i oni
(aca, 5. jul 2012 13:24)
a kako ti bratko znaš koji je naš maksimum? pretpostavljam vrlo si upućen u to kakvi su sve sjajni hrvatski olimpijci u raznim manje popularnim sportovima tek na početku svojih blistavih karijera? i na čemu se molim te temelje ti tvoji proračuni za iduću olimpijadu, pa i one poslije te? jesi li neki visoki dužnosnik oks-a pa si upoznat sa svim sportskim potencijalima svoje zemlje? jel ti znaš šta se sve može dogodit u 4 godine, a da ne pričam u 8 i više? i zadnje ali ne i najmanje bitno, zašto se s nama uspoređuješ? znam da je prirodno uspoređivati se sa boljima od sebe, ali kad su naše dvije zemlje u pitanju to se nazivaju kompleksi, pa se riješi tog za svoje dobro

aca

pre 11 godina

i znam ja da Hrvatska ima predsavnika u macevanju, Srbija ove godine nema ali imala je 3 ucesca posle raspada, ima jedna kljucna stvar u kojoj smo u prednosti u odnosu na vas, programi priprema nasih sportista su neograniceni,npr. atleticari su tokom zime isli u Juznu Afriku pa na Tenerife, uz placnje cele suplementacije sto je dalo rezultat 2 medalje na EP, kod nas sportista gde pokaze da karti ide na pripreme bez ikakvih problema, kod vas vidim prave problem zbog novca cak i Sandri Perkovic...posle svega recenog moje je misljenje da je najsportslkija nacija sa nasih prostora Slovenija, jer se tamo najveci % stanovnisva bavi sportom sto je jedino bitno, samim tim dobijaju zdravu i produktivniju naciju tako da im se svaki ulozeni euro u sport duplo vrati

Dvoranski polo

pre 11 godina

@Aca Aco frende,oba su ti komentara na mjestu,ovaj Iznenađeni je malo promašio poantu prvoga,pa je zato i replicirao.Što se tiče procjene oko broja sportaša u Riu,gotovo sam siguran da će Hrvatska imati više sportaša od Srbije,i to ne zato što mislim da smo talentiraniji od vas,nego iz jednostavnog razloga što Hrvatska dosta ulaže u razvoj i infrastrukturu ovih tzv.manjih sportova,tako da mi se uopće ne čini nemogućim da tamo budemo imali predstavnike i u nekim,za naše pojmove,egzotičnim sportovima,tipa mačevanje.I još nešto,procjena o 7 repki ti je vrlo smjela,s obzirom da je to i rekord kojega je upravo na ovim OI postavila Španjolska,ako se naravno izuzmu domaćini,koji imaju pravo na sve kolektivne discipline.Naravno,želim ti ostvarenje tvoje prognoze,pa da uživaš kako Bog zapovijeda!

aca

pre 11 godina

@Dvoranski polo Znam za rekord Spanije, ja sam stvarno bio realan za 6 ekipa, a zasto to kazem,zato sto je ma celo zenske rep.dosla Marina Maljkovic cerka Boze, a u zenskom rukometu imamo talentovanu generaciju, uz vaterpolo i 2 odbojkaske ekipe to je 6, znam ja da Hrvatsjka ulaze u razvojne programe malih sportova, ali ulaze i Srbija, za 3 godine od dolaska Divca i Paspalja broj sportista u poj.sportovima se povecao za 70%, npr.14atleticara, 7 plivaca, 12kajajakasa, 6veslaca, 3tekvondista(na iznenadjenje vise od hrvatske),na ovim OI imaceno sportiste u svim borilackim sportovima, kod nas daje rezultat resenje o nacionalnoj penziji za osvajace medalja sa OI, SP, EP u olimpij.disc. vidim kod vas se bune pa to ne prolazi...svaka cast na infrastrukturi ali mi sledece godine dobijamo veliku pravu atletsku dvoranu, ocu da kazem nije srbija samo ekipni sport, ja licno vise pratim male sportove

rehcentar@gmail.com

pre 11 godina

Hrvati imaju 108, poslan spisak neki dan!
Na 4,500.000 stanovnika super!
Srbi na 10,000.000 114 olimpijaca i isto super a što se usporedbe tiče to prosudite sami!

vikipedija

pre 11 godina

@svar

For now, 114 Serbian athletes have secured a spot at the 2012 Summer Olympics in 15 sports.

For now, 108 Croatian athletes have secured a spot at the 2012 Summer Olympics in 17 sports.

aca

pre 11 godina

Hrvati za sada imaju 108 ali u 18 sportova, po broju imacemo vise od njih,ali jos ove igre ce biti bolji po broju medalja, vec 2016. bicemo mi bolji, oni na zadnje 2 olimpijade imaju ukupno 10 medalja, mi imamo 5, sada ce oni osvojiti 5-8,mi od 4-6, pomak se vidi kod nas, oni su dostigli maksimum za njih od 5,6 medalja po igrama sto je realno uspeh, mi imamo mnogo veci potencijal u buducnosti za nekih 7,8 medalja...uglavnom dobri smo i mi i oni

iznenađen

pre 11 godina

Hrvati za sada imaju 108 ali u 18 sportova, po broju imacemo vise od njih,ali jos ove igre ce biti bolji po broju medalja, vec 2016. bicemo mi bolji, oni na zadnje 2 olimpijade imaju ukupno 10 medalja, mi imamo 5, sada ce oni osvojiti 5-8,mi od 4-6, pomak se vidi kod nas, oni su dostigli maksimum za njih od 5,6 medalja po igrama sto je realno uspeh, mi imamo mnogo veci potencijal u buducnosti za nekih 7,8 medalja...uglavnom dobri smo i mi i oni
(aca, 5. jul 2012 13:24)
a kako ti bratko znaš koji je naš maksimum? pretpostavljam vrlo si upućen u to kakvi su sve sjajni hrvatski olimpijci u raznim manje popularnim sportovima tek na početku svojih blistavih karijera? i na čemu se molim te temelje ti tvoji proračuni za iduću olimpijadu, pa i one poslije te? jesi li neki visoki dužnosnik oks-a pa si upoznat sa svim sportskim potencijalima svoje zemlje? jel ti znaš šta se sve može dogodit u 4 godine, a da ne pričam u 8 i više? i zadnje ali ne i najmanje bitno, zašto se s nama uspoređuješ? znam da je prirodno uspoređivati se sa boljima od sebe, ali kad su naše dvije zemlje u pitanju to se nazivaju kompleksi, pa se riješi tog za svoje dobro

fenomen

pre 11 godina

Nazalost u poslednje vreme smo vise ucesnici olimpijskih igara nego neki bitniji faktor. Kako je bilo lepo u Los Andjelesu 1984.-e kada smo osvojili 18 medalja tkz boing 747. Imali smo 7 zlatnih, 4 srebrne i 7 bronzanih medalja. A sada ako Cavic i Nole naprave nesto i eventualno vaterpolisti. Sve ostalo je stvarno velicanstven podvig ako bi se neko domogao medalje. U svakom slucaju svim Srpskim olimpijcima puno srece i nek daju maksimum...
Poz...

aca

pre 11 godina

Srbija nema 10 miliona stanovnika, nego izmedju 6,5 i 7 miliona, ali to nije nikakav vazan podatak, po toj logici Kina i Indija bi trebali imati po 2000

Fedor

pre 11 godina

@(rehcentar@gmail.com, 5. jul 2012 13:23),
Srbija nema 10 nego 7,1 milion stanovnika,informisi se malo.A Hrvatska 4,3 miliona.No,to je nebitno,kao sto je nebitan broj sportista.Mnogo je bitnije koiliko njih moze osvojiti medalje ili biti blizu osvajanja.

bole bgd opet

pre 11 godina

(rehcentar@gmail.com, 5. jul 2012 13:23)
Ne razumem šta si komšija hteo da kažeš? Da je Hrvatska veća sportska nacija od Srbije? Teško izmerljivo, tu smo negde. Nije ovaj broj učesnika na OI jedini izmeritelj. A po popisu za 2011. u Srbiji živi oko 7,2 miliona stanovnika. Po tvojoj logici onda bi Kineskih sportista trebalo da na OI u Londonu bude oko 17.000??!! Šta misliš jer ste bolji i od Kineza?

Dvoranski polo

pre 11 godina

@Aca Aco frende,oba su ti komentara na mjestu,ovaj Iznenađeni je malo promašio poantu prvoga,pa je zato i replicirao.Što se tiče procjene oko broja sportaša u Riu,gotovo sam siguran da će Hrvatska imati više sportaša od Srbije,i to ne zato što mislim da smo talentiraniji od vas,nego iz jednostavnog razloga što Hrvatska dosta ulaže u razvoj i infrastrukturu ovih tzv.manjih sportova,tako da mi se uopće ne čini nemogućim da tamo budemo imali predstavnike i u nekim,za naše pojmove,egzotičnim sportovima,tipa mačevanje.I još nešto,procjena o 7 repki ti je vrlo smjela,s obzirom da je to i rekord kojega je upravo na ovim OI postavila Španjolska,ako se naravno izuzmu domaćini,koji imaju pravo na sve kolektivne discipline.Naravno,želim ti ostvarenje tvoje prognoze,pa da uživaš kako Bog zapovijeda!

Profi

pre 11 godina

Bravo majstore! Bas mi je drago kad se trud i rad isplati! A ko nas bolje predstavlja u svetu nego sportisti (dobro, i mladi matematicari...)?

Čiji je veći?

pre 11 godina

I opet se krenulo s prepucavanjem ko ima više olimpijaca! Doduše, ne znam ni sama zašto me to još uvek iznenađuje... A samo treba malo da se raspitate o sistemu kvalifikacija na OI (kad već šaljete komentare na ovu temu) i uključite mozak. Naravno, ne želim da generalizujem i znam da se ovo odnosi na jedan deo ljudi koje ovo interesuje...
Broj olimpijaca ne zavisi od broja stanovnika neke zemlje! Zašto? U ekipnim sportovima, svaka zemlja može da pošalje samo 1 reprezentaciju bez obzira koliko stanovnika ima (npr. Kina vs. Makedonija) iako je, realno, u tom nekom sportu i njena B reprezentacija bolja od ekipe iz neke afričke zemlje (npr. SAD vs. Angola u košarci). Dalje, za određeni broj "pojedinačnih" sportova važe kvote tj. max br. takmičara koji može da učestvuje po svakoj zemlji (npr. za tenis je to 6 tenisera ukupno iako bi npr. Rusija mogla da pošalje samo 10ak teniserki plus određeni broj tenisera i dubl igrača). Dakle, retki su sportovi, poput atletike, gde svako ko ispuni kvalifikacionu normu i učestvuje na igrama bez obzira iz koje zemlje dolazi (npr. više od trećine takmičara u nekim trkačkim atletskim disciplinama dolazi iz SAD-a).
Da skratim... Ne može se broj takmičara na OI iz neke zemlje vezati za broj stanovnika te zemlje zbog brojnih ograničenja koja postoje u sistemu kvalifikacija. Analiza, dakle, je mnogo kompleksnuja nego što mnogi od vas misle. Manimo se, ljudi, ćorava posla i uživajmo u jednom takvom događaju kao što su OI.
P.S. Sve čestitke Čabi!

aca

pre 11 godina

@inenadjen
Kao prvo ja nemam ama bas nista protiv uspeha hrvatskih sportista, cak i kada se nasi ne takmice ja navijam za hrvatske sportiste, i jos mi je npr.krivo sto Blanka nije osvojila zlato u Pekingu....niam nikakav zvanicnik ali jesam poznavalac Olimpijkog sporta...ja samo prognoziram, realna prognoza za broj srpskih sportista u Riju je 150 i vise, a na cemu temeljim takvu prognozu, nase ekipe i u ekipnim a pogotovo pojedinacnim sportovima u izuzetno mlade, izuzev rukometasa, znaci realno je da u Riju imamo 6 ekipa u ekipnim sportovima, sada imamo 4, ali realno je da se u Riju konacno pojave kosarkasi, rukometasice. kosarkasice uz ove 4 koje su sada na OI to je 7, ali uvek ce neko da kiksne, tako da je realan broj 6 ekipa a to je vec oko 80 sportista, nasa ekipa u streljastvu je ubedljivo najmladja na OI( 8 strelaca, jedini stariji su Sekaric i Mirosavljev), e tu ja vidim potencijal, ako i ne uzmu medalje ove godine, uzece ih na sledecim igrama, atleticari su vec sada jaki a za 4 godine jos jaci, Velimir Stjepanovic je najveci talenat u Evropi u plivanju, kajakaska ekipa od 12 clanova mnogo je mlada itd, itd...to su realne stvari, a posto sam bivsi sportista vrlo dobro znam da je sve moguce, povrede i sl....ja sam samo odgovorio nekom ko je poredio broj sportista i broj stanovnika Hrvatske....i uporedjujem sa Hrvatskom jer zaostajemo za vama sada i vi ste nam reper, ne mogu da uporedjujem sa Bosnom ili Makedonijom

Darko

pre 11 godina

Ne znam zašto se stalno potencira to da mi nećemo osvojiti puno medalja, kada nam čak i razni američki prognozeri daju 5 i to bez zlata za Noleta?
Osvojićemo dosta medalja, videćete i sami, ipak sada Divac i Paspalj vode OKs, a ne Ćurković i Lakićević-Stojačić i naši sportisti su koliko je to bilo u moći OKS-a dobili maksimalnu pomoć.

Takođe, mislim da mnogi ovlaš samo prate one takozvane sporedne sportove jer da nije tako znali bi da imamo velike šanse u streljaštvu i nekoliko medalja da osvojimo, zatim velike su šanse za bar jednu medalju u kajaku i tekvondou, a tek mi nikako nije jasno zašto se odbojkaši i rukometaši unapred otpisuju iz borbe za odličja?
Dakle, pored "već viđenih" vaterpolista, Noleta i Čavića, imamo mi još mnogo aduta, a zašto ne bi neko još usput i iznenadio?
Takođe, mnogi zaboravljaju i teniske dublove i miks, pa i tu imamo lepe šanse bar jedne medalje da se domognemo, pogotovo u miksu.
Opustite se ljudi, biće London berićetan po nas, a za Atinu i Peking treba priznati da su bili potpuni neuspeh i dotaknuto dno našeg sporta, Sidnej i Atlanta su već bili bolji.

aca

pre 11 godina

@Dvoranski polo Znam za rekord Spanije, ja sam stvarno bio realan za 6 ekipa, a zasto to kazem,zato sto je ma celo zenske rep.dosla Marina Maljkovic cerka Boze, a u zenskom rukometu imamo talentovanu generaciju, uz vaterpolo i 2 odbojkaske ekipe to je 6, znam ja da Hrvatsjka ulaze u razvojne programe malih sportova, ali ulaze i Srbija, za 3 godine od dolaska Divca i Paspalja broj sportista u poj.sportovima se povecao za 70%, npr.14atleticara, 7 plivaca, 12kajajakasa, 6veslaca, 3tekvondista(na iznenadjenje vise od hrvatske),na ovim OI imaceno sportiste u svim borilackim sportovima, kod nas daje rezultat resenje o nacionalnoj penziji za osvajace medalja sa OI, SP, EP u olimpij.disc. vidim kod vas se bune pa to ne prolazi...svaka cast na infrastrukturi ali mi sledece godine dobijamo veliku pravu atletsku dvoranu, ocu da kazem nije srbija samo ekipni sport, ja licno vise pratim male sportove

aca

pre 11 godina

i znam ja da Hrvatska ima predsavnika u macevanju, Srbija ove godine nema ali imala je 3 ucesca posle raspada, ima jedna kljucna stvar u kojoj smo u prednosti u odnosu na vas, programi priprema nasih sportista su neograniceni,npr. atleticari su tokom zime isli u Juznu Afriku pa na Tenerife, uz placnje cele suplementacije sto je dalo rezultat 2 medalje na EP, kod nas sportista gde pokaze da karti ide na pripreme bez ikakvih problema, kod vas vidim prave problem zbog novca cak i Sandri Perkovic...posle svega recenog moje je misljenje da je najsportslkija nacija sa nasih prostora Slovenija, jer se tamo najveci % stanovnisva bavi sportom sto je jedino bitno, samim tim dobijaju zdravu i produktivniju naciju tako da im se svaki ulozeni euro u sport duplo vrati