Sreda, 20.06.2012.

11:30

Srbija sa pet nosilaca na Vimbldonu

Prvi reket sveta Novak Đoković biće prvi nosilac u muškom singlu na Vimbldonu, a Srbija će pored njega imati još četvoro nosilaca.

Izvor: JT

Srbija sa pet nosilaca na Vimbldonu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

AJJMO SRBI

pre 11 godina

Moja prognoza za Vimbldon 2012:
Novak Djokovic- titula
Janko Tipsarevic- 3.kolo
Viktor Troicki- 2.kolo
Jelena Jankovic- minimum 1/4 finala
Ana Ivanovic- 3.kolo
Bojana Jovanovski- 1.kolo
Sve u svemu zelim im puno puno uspeha bez obzira na mogucnosti.

Den Boš

pre 11 godina

Petrova - Cibulkova 12:2 (6:2, 6:0). Velika je razlika u visini i "težini" a trava nije šljaka. Tenis na šljaci i travi nije isti sport. Prebacivačice loptica nemau šta da traže u Vimbldonu. Ni Žistin nije uspela da ga osvoji, a kao osvojiće ga naša prebacivačica.

Katarina

pre 11 godina

Evo sa zvaničnog sajta W:

HOW THE SEEDINGS WORK

MEN
The seeds are the top 32 players on the ATP Entry System Position (ESP), BUT then rearranged on a surface-based system. Since 2002 a seeding committee has not been required for the Gentlemen’s Singles following an agreement made with the ATP. The seeding order is determined using an objective and transparent system to reflect more accurately an individual player’s grass court achievements: The formula is:

Take ESP points at 18 June 2012
Add 100% points earned for all grass court tournaments in the past 12 months
Add 75% points earned for the best grass court tournament in the 12 months before that.

???

pre 11 godina

I Jelena je osvajala turnire prve kategorije dva puta Rim,Sinsinati i IW i igrala finale US Opena, bila je prva i 4 godine je bila u top 10.
Ako gledamo to da Ana ima 1 GS a Jelena ne i da je zato bolja, onda su Li,Stosur i Skijavone npr. bolje od Dementijeve koja je 10 godina bila u top 10 i nema GS titulu. Nemam ja nista protiv Ane samo mi nije jasno zasto toliko prepucavanje oko njih dve?!

uxyzapenje

pre 11 godina

@ (whynot, 20. jun 2012 19:15)

Jel mozete da proverite ljudi prvo sta pisete pa onda da pisete?
1. ne, Gofan jeste usao kao laki luzer, ali nije zauzeo mesto nocioca (bio je u delu gde je nosilac bio Stepanek kojeg je pobedio pa dobio 'njegov' zbreb)
2. Vimbldon pravi drugaciju listu nosilaca ali SAMO od onih koji se vec nosioci. Znaci prvih 32 ulaze kao nosioci, onda se medju njima dele pozicije, tako sto se koristi kriterijum po kome se na trenutne poene na ATP listi dodaje 100% poena sakupljenih na travi u proteklih godinu dana i 75% iz godine pre toga.
3. to znaci da su nosioci prvih 32 tenisera na ATP listi, a posto se povredio Monfis upao je 33. Rodik (kojem je kasnije pripala pozicija 30. a ne 32. koristeci gore pomenuti kriterijum)
4. ako neko od nosilaca odustane pre zreba Troicki ce na zreb ici kao nosilac, a ako odustane nakon zreba, ali pre pocetka turnira, tj. odigravanja meceva, on ce zauzeti poziciju onoga ko se povuce ukoliko je taj bio nosilac od 17 do 32, a ako je bio od 1 do 16, onda na njegovo mesto prelazi nosilac broj 17 (Verdasko), a na njegovo mesto dolazi Troicki.

pakosni....

pre 11 godina

Ih, @hebo,jbt. kad bi znao gde se Nole priprema...jos bi ti se opste stanje pogorsalo! Samo da udes na to mesto..izgubio si u startu 50 funti, da gledas ..jos 100 tinak..a da sa Noletom veceras, jer i to je opcija, celih 500! A, ostali ...: Mari, Del Potro,Janko, Wawrinka, Nabaldijan,... nista tajno, priska! A, da sutra igraju Nole i Mari...mos i dzaba da gledas..ako nades sajt!

vvvkkk

pre 11 godina

(whynot, 20. jun 2012 19:15)
"Drugo, na Vimbldonu se ne gleda samo ATP lista kada se određuju nosioci, nego se gledaju i rezultati na travi koje je igrač ostvario u poslednjih 12 meseci i to tako što se broj osvojenih ATP poena na travi duplira i sabira sa poenima na ATP listi"
Gde si procitao ovaj podatak? Pratim tenis dosta dugo,a sada prvi put cujem za ovo :)

Sve je jasno

pre 11 godina

Ne znam "po čemu" je to Ana bolja od Jelene, odgovoram @?????, ali znam zašto je bolja: zato što ima GS i što je posle toga došla na prvo mesto liste, a nije sakupljala bodove po malim turnirima, ima i još dva finala GS, ima IW, Montreal i Berlin, turniri prve kategorije, vodi protiv Jelene sa 7:3 (8:3), zato što je danas na 14. a Jelena na 20. mestu WTA liste, koje je već izgubila. Ako ti nisi shvatio da je Jelena devet puta ispala u prvom kolu ove godine, da je gubila od anonimnih, jedna je bila 208, a Ana i kad je gubila to su bile Kim, Marija, Viktorija, Venus, Kvitova... onda je jesno i što pitaš "po ćemu", a ne pitaš zašto je bolja. Ovo nije pravopis, nego gramatika.

whynot

pre 11 godina

Do sada je odustao Monfis, pa je upao Rodick kao nosilac, ako odustane jos neko od prvih 32, Troicki ce takodje biti nosilac. Greota da ne bude, a ima isti broj bodova kao Rodik
(uxyzapenje, 20. jun 2012 16:42)
Odmah da ti raspršim iluzije prijatelju. Nosioci su podeljeni, a ako neko odustane na mesto nosioca ne upada prvi sledeći na listi nego laki luzer, tj 4 najbolje rangirana igrača koja su izgubila u poslednjem kolu kvalifikacija se žrebaju i jedan ide na mesto nosioca koji je odustao (na RG je Gofan upao umesto Monfilsa i stigao čak do 4 kola).
Drugo, na Vimbldonu se ne gleda samo ATP lista kada se određuju nosioci, nego se gledaju i rezultati na travi koje je igrač ostvario u poslednjih 12 meseci i to tako što se broj osvojenih ATP poena na travi duplira i sabira sa poenima na ATP listi. Na primer Tipsa ne bi dobio poziciju 8. nosioca da nije igrao finale Istborna prošle godine. Plašim se da Troicki nije ni među prvih 5 koji su izvisili za mesto nosioca po ovoj računici, jer su mu rezultati na travi slabi.
Ne opterećujmo se previše žrebom, uživajmo u tenisu i srećno svim našim igračima.

uxyzapenje

pre 11 godina

Do sada je odustao Monfis, pa je upao Rodick kao nosilac, ako odustane jos neko od prvih 32, Troicki ce takodje biti nosilac. Greota da ne bude, a ima isti broj bodova kao Rodik

???

pre 11 godina

Po cemu je to Ana bolja od Jelene?! Zato sto je lepsa i dobija vise para od sponzora? Zasto se prepucavate oko toga ko je bolji Ana ili Jelena? Iskreno sada ni jedna ni druga ne mogu da se pohvale sa nekim dobrim rezultatima tako da ne vidim razlog za ovakva prepucavanja... A ako cemo da gledamo realno Jelena je neko ko je uvek igrao za reprezentaciju i davala je uvek svoj maksimum i ako treba da biram uvek cu izabrati Jelenu.

mitar gradjanin

pre 11 godina

pobogu ljudi, zar niste mogli da nadjete, bolji glas za reklamu vimbldona, ovako plasite decu, kao da reklamirate, noc vestica ili triler, neka urednik, ove reklame preslusa reklamu, da se covek najezi. nazdravljeA7

LKbulls

pre 11 godina

Prvi deo komentara ti je u redu. Ali samo do 8. nosioca.
Posle ide ovako:
9-12 ide na 5-8, a 13-16 ide na 1-4.
Zbog toga je veoma važno biti do 12. mesta. Naročito kod muškaraca.

milwood

pre 11 godina

Analizirao sam žreb za RG i mislim da isti princip važi i za Vimbldon . Tako , 1. i 2. nosilac u prvom i drugom kolu mogu da se sastanu sa igračem između 33. i 128 mesta u žrebu ( nenosioci ). U trećem kolu sa igračem ( 25. - 32. ). Dakle , u trećem kolu mogu da se sastanu tek sa nosiocem i to kao što sam rekao od 25. do 32. U četvrtom kolu 1. i 2. nosilac mogu da se sastanu sa nosiocem 9. - 16. . U 5. kolu ( četvrtfinale ) Sa nosiocem od 5. do . 8. Naravno , u polufinalu , sa 3. i 4. nosiocem . Ovo što sam naveo je teorijski kostur , što podrazumeva da bi se tako odvijao kada bi svi nosioci pobeđivali iz kola u kolo .Primera radi , Đoković u trećem kolu u najgorem slučaju može da se sastane sa 25. nosiocem, u četvrtom kolu u najgorem slučaju sa 9. nosiocem , u 5. ( četvrtfinalu )sa 5. nosiocem .

tzv

pre 11 godina

Puno srece Novaku, Janku, Viktoru, Jeleni i Nenadu na ovogodisnjem VIMBLDONU! Verujemo u vas :) Pozdrav
(Mara, 20. jun 2012 11:50)

E moja Maro svima puno srece sem Ane, kladim se da si je namerno preskocila, jer si ljubomorna na nju. JJ ni u cemu u zivotu nece biti kao Ana.

PS: Federer ce 100% biti u Novakovoj strani zreba, to Nike namesta zreb da bi njegovi manekeni i "dvojica najboljih tenisera svih vremena" i "najveci rivali svih vremena" igrali u finalu... Titulu osvaja naravno Novak!

Igor

pre 11 godina

Kako igraju sem Djokovica i Tipsarevica ostali nece ni videti drugu nedelju turnira, jer ce poispadati do treceg kola. To je trenutno nasa teniska realnost.

ja

pre 11 godina

Svako ima pravo da navija za Anu ili ne, gde pise da neko ko je iz Srbije mora da navija za Anu!? I zasto ako neko navija za Anu mora da ne voli Jelenu i obrnuto... Ja najvise gotivim Janka od svih nasih tenisera ali isto tako navijam i za Novaka.

moje ime

pre 11 godina

@Mara
A slucajno si zaboravila najbolju srpsku teniserku Anu Ivanovic?
Po tebi njoj ne treba sreca???
Zbog takvih kao ti iskreno zelim toj tvojoj Jeleni da ispadne u prvom kolu, a Ani da ima puno srece i da osvoji titulu.
(ljubitelj tenisa, 20. jun 2012 12:29)

A inace bi zeleo da Jelena dogura daleko, je l'? Da se ne lazemo, zelis ti da ona ispadne i bez takvih komentara! Isti ste i ti i Mara! Samo sto ona ne zeli Ani srecu, a ti Jeleni!
Puno srece nasim devojkama (Ani, Jeleni, Bojani i Vesni)! Srecno i teniserima!

Peka

pre 11 godina

(Serdjo, 20. jun 2012 12:08)

Tačnije, prvi i drugi nosilac idu na 2 kraja žreba i zatim se žreb deli na 2 polovine. Treći i četvrti nosilac upadaju slučajnim izborom u jednu ili drugu polovinu. Time se žreb deli na 4 četvrtine.
Nosioci 5-8 se slučajnim putem raspodeljuju u te 4 četvtine (u svaku po jedan), i onda se žreb deli na 8 osmina.
Nosioci 9-16 se slučajnim putem raspoređuju u te osmine, i žreb se deli na 16 šesnaestina.
Nosioci 17-32 se slučajnim putem raspoređuju u te šesnaestine.

Ostali učesnici grand slam-a ("nenosioci") se potpuno slučajno raspoređuju na preostala mesta u žrebu.

TENISER :)

pre 11 godina

Napred ANA uz tebe smo ! Naravno zelim joj da se brzo oporavi za WIMBY i da bude FIT . Puno srece i svim nasim ostalim teniserima i teniserkama , od NOLETA ocekujemo titulu! Moja prognoza za sve nase tenisere i teniserke izgleda ovako (ako im zreb bude lak za 1. i 2. kolo ,mislim na nosioce )- Nole u finalu protiv federera ili Nadala - bice muke sa federerom ali pobedice u 4 seta ;) ; Janko cetvrtfinale (nadam se ) ; JJ 3. kolo (moze ona i dalje ali nema samopouzdanja :( ; Ana minimum cetvrtfinale ( nadam se da ce biti skroz spremna ) ako ne bude onda maximalno 4. kolo ; Viktor 2. kolo ;BOJANA 2. kolo ; DOLONC - nadam se glavnom zrebu moze ona to ! AJDEEEE :)

Gael

pre 11 godina

Taman malo da odahnemo od nebeskog Đokovića, kad evo ti ga opet, ali bez brige brzo će njega Feđo da spusti na zemlju, ako je Rafa kralj šljake onda je Feđo car trave!!!!

Dermendziev

pre 11 godina

Lepo je biti nosilac,pogodnosti postoje i te kako,ali samo kada i kod kojih.

Kod pravih profesionalaca,jos upornih boraca.

Daj boze da neko od nasih,sem Djokovica, prezivi prvu nedelju,to kaze statistika,verni neumoljivi svedok.

Pozdrav!

ljubitelj tenisa

pre 11 godina

@Mara
A slucajno si zaboravila najbolju srpsku teniserku Anu Ivanovic?
Po tebi njoj ne treba sreca???
Zbog takvih kao ti iskreno zelim toj tvojoj Jeleni da ispadne u prvom kolu, a Ani da ima puno srece i da osvoji titulu.

Treće Oko

pre 11 godina

Ovo je vest, a ne samo ubistva, hejtovanje i uvek nešto mračno. I posle neko nađe da kritikuje ovakve bisere koje Srbija ima. Lud smo mi narod, definitivno.

Serdjo

pre 11 godina

Dajte vise taj prenos zreba da ljudi konacno vide kako se to radi, a i da nauce da se samo prvi i drugi nosioc razdvajaju na tzv. gornji i donji deo zreba, a svi ostali idu u izvlacenje.

Federer sigurno pada u Noletov deo, tu nema zbora. :-)

Hvala!

Serdjo

pre 11 godina

Dajte vise taj prenos zreba da ljudi konacno vide kako se to radi, a i da nauce da se samo prvi i drugi nosioc razdvajaju na tzv. gornji i donji deo zreba, a svi ostali idu u izvlacenje.

Federer sigurno pada u Noletov deo, tu nema zbora. :-)

Hvala!

TENISER :)

pre 11 godina

Napred ANA uz tebe smo ! Naravno zelim joj da se brzo oporavi za WIMBY i da bude FIT . Puno srece i svim nasim ostalim teniserima i teniserkama , od NOLETA ocekujemo titulu! Moja prognoza za sve nase tenisere i teniserke izgleda ovako (ako im zreb bude lak za 1. i 2. kolo ,mislim na nosioce )- Nole u finalu protiv federera ili Nadala - bice muke sa federerom ali pobedice u 4 seta ;) ; Janko cetvrtfinale (nadam se ) ; JJ 3. kolo (moze ona i dalje ali nema samopouzdanja :( ; Ana minimum cetvrtfinale ( nadam se da ce biti skroz spremna ) ako ne bude onda maximalno 4. kolo ; Viktor 2. kolo ;BOJANA 2. kolo ; DOLONC - nadam se glavnom zrebu moze ona to ! AJDEEEE :)

Treće Oko

pre 11 godina

Ovo je vest, a ne samo ubistva, hejtovanje i uvek nešto mračno. I posle neko nađe da kritikuje ovakve bisere koje Srbija ima. Lud smo mi narod, definitivno.

moje ime

pre 11 godina

@Mara
A slucajno si zaboravila najbolju srpsku teniserku Anu Ivanovic?
Po tebi njoj ne treba sreca???
Zbog takvih kao ti iskreno zelim toj tvojoj Jeleni da ispadne u prvom kolu, a Ani da ima puno srece i da osvoji titulu.
(ljubitelj tenisa, 20. jun 2012 12:29)

A inace bi zeleo da Jelena dogura daleko, je l'? Da se ne lazemo, zelis ti da ona ispadne i bez takvih komentara! Isti ste i ti i Mara! Samo sto ona ne zeli Ani srecu, a ti Jeleni!
Puno srece nasim devojkama (Ani, Jeleni, Bojani i Vesni)! Srecno i teniserima!

tzv

pre 11 godina

Puno srece Novaku, Janku, Viktoru, Jeleni i Nenadu na ovogodisnjem VIMBLDONU! Verujemo u vas :) Pozdrav
(Mara, 20. jun 2012 11:50)

E moja Maro svima puno srece sem Ane, kladim se da si je namerno preskocila, jer si ljubomorna na nju. JJ ni u cemu u zivotu nece biti kao Ana.

PS: Federer ce 100% biti u Novakovoj strani zreba, to Nike namesta zreb da bi njegovi manekeni i "dvojica najboljih tenisera svih vremena" i "najveci rivali svih vremena" igrali u finalu... Titulu osvaja naravno Novak!

Dermendziev

pre 11 godina

Lepo je biti nosilac,pogodnosti postoje i te kako,ali samo kada i kod kojih.

Kod pravih profesionalaca,jos upornih boraca.

Daj boze da neko od nasih,sem Djokovica, prezivi prvu nedelju,to kaze statistika,verni neumoljivi svedok.

Pozdrav!

ljubitelj tenisa

pre 11 godina

@Mara
A slucajno si zaboravila najbolju srpsku teniserku Anu Ivanovic?
Po tebi njoj ne treba sreca???
Zbog takvih kao ti iskreno zelim toj tvojoj Jeleni da ispadne u prvom kolu, a Ani da ima puno srece i da osvoji titulu.

Peka

pre 11 godina

(Serdjo, 20. jun 2012 12:08)

Tačnije, prvi i drugi nosilac idu na 2 kraja žreba i zatim se žreb deli na 2 polovine. Treći i četvrti nosilac upadaju slučajnim izborom u jednu ili drugu polovinu. Time se žreb deli na 4 četvrtine.
Nosioci 5-8 se slučajnim putem raspodeljuju u te 4 četvtine (u svaku po jedan), i onda se žreb deli na 8 osmina.
Nosioci 9-16 se slučajnim putem raspoređuju u te osmine, i žreb se deli na 16 šesnaestina.
Nosioci 17-32 se slučajnim putem raspoređuju u te šesnaestine.

Ostali učesnici grand slam-a ("nenosioci") se potpuno slučajno raspoređuju na preostala mesta u žrebu.

Igor

pre 11 godina

Kako igraju sem Djokovica i Tipsarevica ostali nece ni videti drugu nedelju turnira, jer ce poispadati do treceg kola. To je trenutno nasa teniska realnost.

ja

pre 11 godina

Svako ima pravo da navija za Anu ili ne, gde pise da neko ko je iz Srbije mora da navija za Anu!? I zasto ako neko navija za Anu mora da ne voli Jelenu i obrnuto... Ja najvise gotivim Janka od svih nasih tenisera ali isto tako navijam i za Novaka.

Sve je jasno

pre 11 godina

Ne znam "po čemu" je to Ana bolja od Jelene, odgovoram @?????, ali znam zašto je bolja: zato što ima GS i što je posle toga došla na prvo mesto liste, a nije sakupljala bodove po malim turnirima, ima i još dva finala GS, ima IW, Montreal i Berlin, turniri prve kategorije, vodi protiv Jelene sa 7:3 (8:3), zato što je danas na 14. a Jelena na 20. mestu WTA liste, koje je već izgubila. Ako ti nisi shvatio da je Jelena devet puta ispala u prvom kolu ove godine, da je gubila od anonimnih, jedna je bila 208, a Ana i kad je gubila to su bile Kim, Marija, Viktorija, Venus, Kvitova... onda je jesno i što pitaš "po ćemu", a ne pitaš zašto je bolja. Ovo nije pravopis, nego gramatika.

LKbulls

pre 11 godina

Prvi deo komentara ti je u redu. Ali samo do 8. nosioca.
Posle ide ovako:
9-12 ide na 5-8, a 13-16 ide na 1-4.
Zbog toga je veoma važno biti do 12. mesta. Naročito kod muškaraca.

???

pre 11 godina

Po cemu je to Ana bolja od Jelene?! Zato sto je lepsa i dobija vise para od sponzora? Zasto se prepucavate oko toga ko je bolji Ana ili Jelena? Iskreno sada ni jedna ni druga ne mogu da se pohvale sa nekim dobrim rezultatima tako da ne vidim razlog za ovakva prepucavanja... A ako cemo da gledamo realno Jelena je neko ko je uvek igrao za reprezentaciju i davala je uvek svoj maksimum i ako treba da biram uvek cu izabrati Jelenu.

uxyzapenje

pre 11 godina

Do sada je odustao Monfis, pa je upao Rodick kao nosilac, ako odustane jos neko od prvih 32, Troicki ce takodje biti nosilac. Greota da ne bude, a ima isti broj bodova kao Rodik

milwood

pre 11 godina

Analizirao sam žreb za RG i mislim da isti princip važi i za Vimbldon . Tako , 1. i 2. nosilac u prvom i drugom kolu mogu da se sastanu sa igračem između 33. i 128 mesta u žrebu ( nenosioci ). U trećem kolu sa igračem ( 25. - 32. ). Dakle , u trećem kolu mogu da se sastanu tek sa nosiocem i to kao što sam rekao od 25. do 32. U četvrtom kolu 1. i 2. nosilac mogu da se sastanu sa nosiocem 9. - 16. . U 5. kolu ( četvrtfinale ) Sa nosiocem od 5. do . 8. Naravno , u polufinalu , sa 3. i 4. nosiocem . Ovo što sam naveo je teorijski kostur , što podrazumeva da bi se tako odvijao kada bi svi nosioci pobeđivali iz kola u kolo .Primera radi , Đoković u trećem kolu u najgorem slučaju može da se sastane sa 25. nosiocem, u četvrtom kolu u najgorem slučaju sa 9. nosiocem , u 5. ( četvrtfinalu )sa 5. nosiocem .

mitar gradjanin

pre 11 godina

pobogu ljudi, zar niste mogli da nadjete, bolji glas za reklamu vimbldona, ovako plasite decu, kao da reklamirate, noc vestica ili triler, neka urednik, ove reklame preslusa reklamu, da se covek najezi. nazdravljeA7

Gael

pre 11 godina

Taman malo da odahnemo od nebeskog Đokovića, kad evo ti ga opet, ali bez brige brzo će njega Feđo da spusti na zemlju, ako je Rafa kralj šljake onda je Feđo car trave!!!!

whynot

pre 11 godina

Do sada je odustao Monfis, pa je upao Rodick kao nosilac, ako odustane jos neko od prvih 32, Troicki ce takodje biti nosilac. Greota da ne bude, a ima isti broj bodova kao Rodik
(uxyzapenje, 20. jun 2012 16:42)
Odmah da ti raspršim iluzije prijatelju. Nosioci su podeljeni, a ako neko odustane na mesto nosioca ne upada prvi sledeći na listi nego laki luzer, tj 4 najbolje rangirana igrača koja su izgubila u poslednjem kolu kvalifikacija se žrebaju i jedan ide na mesto nosioca koji je odustao (na RG je Gofan upao umesto Monfilsa i stigao čak do 4 kola).
Drugo, na Vimbldonu se ne gleda samo ATP lista kada se određuju nosioci, nego se gledaju i rezultati na travi koje je igrač ostvario u poslednjih 12 meseci i to tako što se broj osvojenih ATP poena na travi duplira i sabira sa poenima na ATP listi. Na primer Tipsa ne bi dobio poziciju 8. nosioca da nije igrao finale Istborna prošle godine. Plašim se da Troicki nije ni među prvih 5 koji su izvisili za mesto nosioca po ovoj računici, jer su mu rezultati na travi slabi.
Ne opterećujmo se previše žrebom, uživajmo u tenisu i srećno svim našim igračima.

Den Boš

pre 11 godina

Petrova - Cibulkova 12:2 (6:2, 6:0). Velika je razlika u visini i "težini" a trava nije šljaka. Tenis na šljaci i travi nije isti sport. Prebacivačice loptica nemau šta da traže u Vimbldonu. Ni Žistin nije uspela da ga osvoji, a kao osvojiće ga naša prebacivačica.

uxyzapenje

pre 11 godina

@ (whynot, 20. jun 2012 19:15)

Jel mozete da proverite ljudi prvo sta pisete pa onda da pisete?
1. ne, Gofan jeste usao kao laki luzer, ali nije zauzeo mesto nocioca (bio je u delu gde je nosilac bio Stepanek kojeg je pobedio pa dobio 'njegov' zbreb)
2. Vimbldon pravi drugaciju listu nosilaca ali SAMO od onih koji se vec nosioci. Znaci prvih 32 ulaze kao nosioci, onda se medju njima dele pozicije, tako sto se koristi kriterijum po kome se na trenutne poene na ATP listi dodaje 100% poena sakupljenih na travi u proteklih godinu dana i 75% iz godine pre toga.
3. to znaci da su nosioci prvih 32 tenisera na ATP listi, a posto se povredio Monfis upao je 33. Rodik (kojem je kasnije pripala pozicija 30. a ne 32. koristeci gore pomenuti kriterijum)
4. ako neko od nosilaca odustane pre zreba Troicki ce na zreb ici kao nosilac, a ako odustane nakon zreba, ali pre pocetka turnira, tj. odigravanja meceva, on ce zauzeti poziciju onoga ko se povuce ukoliko je taj bio nosilac od 17 do 32, a ako je bio od 1 do 16, onda na njegovo mesto prelazi nosilac broj 17 (Verdasko), a na njegovo mesto dolazi Troicki.

???

pre 11 godina

I Jelena je osvajala turnire prve kategorije dva puta Rim,Sinsinati i IW i igrala finale US Opena, bila je prva i 4 godine je bila u top 10.
Ako gledamo to da Ana ima 1 GS a Jelena ne i da je zato bolja, onda su Li,Stosur i Skijavone npr. bolje od Dementijeve koja je 10 godina bila u top 10 i nema GS titulu. Nemam ja nista protiv Ane samo mi nije jasno zasto toliko prepucavanje oko njih dve?!

Katarina

pre 11 godina

Evo sa zvaničnog sajta W:

HOW THE SEEDINGS WORK

MEN
The seeds are the top 32 players on the ATP Entry System Position (ESP), BUT then rearranged on a surface-based system. Since 2002 a seeding committee has not been required for the Gentlemen’s Singles following an agreement made with the ATP. The seeding order is determined using an objective and transparent system to reflect more accurately an individual player’s grass court achievements: The formula is:

Take ESP points at 18 June 2012
Add 100% points earned for all grass court tournaments in the past 12 months
Add 75% points earned for the best grass court tournament in the 12 months before that.

pakosni....

pre 11 godina

Ih, @hebo,jbt. kad bi znao gde se Nole priprema...jos bi ti se opste stanje pogorsalo! Samo da udes na to mesto..izgubio si u startu 50 funti, da gledas ..jos 100 tinak..a da sa Noletom veceras, jer i to je opcija, celih 500! A, ostali ...: Mari, Del Potro,Janko, Wawrinka, Nabaldijan,... nista tajno, priska! A, da sutra igraju Nole i Mari...mos i dzaba da gledas..ako nades sajt!

vvvkkk

pre 11 godina

(whynot, 20. jun 2012 19:15)
"Drugo, na Vimbldonu se ne gleda samo ATP lista kada se određuju nosioci, nego se gledaju i rezultati na travi koje je igrač ostvario u poslednjih 12 meseci i to tako što se broj osvojenih ATP poena na travi duplira i sabira sa poenima na ATP listi"
Gde si procitao ovaj podatak? Pratim tenis dosta dugo,a sada prvi put cujem za ovo :)

AJJMO SRBI

pre 11 godina

Moja prognoza za Vimbldon 2012:
Novak Djokovic- titula
Janko Tipsarevic- 3.kolo
Viktor Troicki- 2.kolo
Jelena Jankovic- minimum 1/4 finala
Ana Ivanovic- 3.kolo
Bojana Jovanovski- 1.kolo
Sve u svemu zelim im puno puno uspeha bez obzira na mogucnosti.

Gael

pre 11 godina

Taman malo da odahnemo od nebeskog Đokovića, kad evo ti ga opet, ali bez brige brzo će njega Feđo da spusti na zemlju, ako je Rafa kralj šljake onda je Feđo car trave!!!!

ljubitelj tenisa

pre 11 godina

@Mara
A slucajno si zaboravila najbolju srpsku teniserku Anu Ivanovic?
Po tebi njoj ne treba sreca???
Zbog takvih kao ti iskreno zelim toj tvojoj Jeleni da ispadne u prvom kolu, a Ani da ima puno srece i da osvoji titulu.

???

pre 11 godina

Po cemu je to Ana bolja od Jelene?! Zato sto je lepsa i dobija vise para od sponzora? Zasto se prepucavate oko toga ko je bolji Ana ili Jelena? Iskreno sada ni jedna ni druga ne mogu da se pohvale sa nekim dobrim rezultatima tako da ne vidim razlog za ovakva prepucavanja... A ako cemo da gledamo realno Jelena je neko ko je uvek igrao za reprezentaciju i davala je uvek svoj maksimum i ako treba da biram uvek cu izabrati Jelenu.

Igor

pre 11 godina

Kako igraju sem Djokovica i Tipsarevica ostali nece ni videti drugu nedelju turnira, jer ce poispadati do treceg kola. To je trenutno nasa teniska realnost.

tzv

pre 11 godina

Puno srece Novaku, Janku, Viktoru, Jeleni i Nenadu na ovogodisnjem VIMBLDONU! Verujemo u vas :) Pozdrav
(Mara, 20. jun 2012 11:50)

E moja Maro svima puno srece sem Ane, kladim se da si je namerno preskocila, jer si ljubomorna na nju. JJ ni u cemu u zivotu nece biti kao Ana.

PS: Federer ce 100% biti u Novakovoj strani zreba, to Nike namesta zreb da bi njegovi manekeni i "dvojica najboljih tenisera svih vremena" i "najveci rivali svih vremena" igrali u finalu... Titulu osvaja naravno Novak!

???

pre 11 godina

I Jelena je osvajala turnire prve kategorije dva puta Rim,Sinsinati i IW i igrala finale US Opena, bila je prva i 4 godine je bila u top 10.
Ako gledamo to da Ana ima 1 GS a Jelena ne i da je zato bolja, onda su Li,Stosur i Skijavone npr. bolje od Dementijeve koja je 10 godina bila u top 10 i nema GS titulu. Nemam ja nista protiv Ane samo mi nije jasno zasto toliko prepucavanje oko njih dve?!

moje ime

pre 11 godina

@Mara
A slucajno si zaboravila najbolju srpsku teniserku Anu Ivanovic?
Po tebi njoj ne treba sreca???
Zbog takvih kao ti iskreno zelim toj tvojoj Jeleni da ispadne u prvom kolu, a Ani da ima puno srece i da osvoji titulu.
(ljubitelj tenisa, 20. jun 2012 12:29)

A inace bi zeleo da Jelena dogura daleko, je l'? Da se ne lazemo, zelis ti da ona ispadne i bez takvih komentara! Isti ste i ti i Mara! Samo sto ona ne zeli Ani srecu, a ti Jeleni!
Puno srece nasim devojkama (Ani, Jeleni, Bojani i Vesni)! Srecno i teniserima!

TENISER :)

pre 11 godina

Napred ANA uz tebe smo ! Naravno zelim joj da se brzo oporavi za WIMBY i da bude FIT . Puno srece i svim nasim ostalim teniserima i teniserkama , od NOLETA ocekujemo titulu! Moja prognoza za sve nase tenisere i teniserke izgleda ovako (ako im zreb bude lak za 1. i 2. kolo ,mislim na nosioce )- Nole u finalu protiv federera ili Nadala - bice muke sa federerom ali pobedice u 4 seta ;) ; Janko cetvrtfinale (nadam se ) ; JJ 3. kolo (moze ona i dalje ali nema samopouzdanja :( ; Ana minimum cetvrtfinale ( nadam se da ce biti skroz spremna ) ako ne bude onda maximalno 4. kolo ; Viktor 2. kolo ;BOJANA 2. kolo ; DOLONC - nadam se glavnom zrebu moze ona to ! AJDEEEE :)

ja

pre 11 godina

Svako ima pravo da navija za Anu ili ne, gde pise da neko ko je iz Srbije mora da navija za Anu!? I zasto ako neko navija za Anu mora da ne voli Jelenu i obrnuto... Ja najvise gotivim Janka od svih nasih tenisera ali isto tako navijam i za Novaka.

Sve je jasno

pre 11 godina

Ne znam "po čemu" je to Ana bolja od Jelene, odgovoram @?????, ali znam zašto je bolja: zato što ima GS i što je posle toga došla na prvo mesto liste, a nije sakupljala bodove po malim turnirima, ima i još dva finala GS, ima IW, Montreal i Berlin, turniri prve kategorije, vodi protiv Jelene sa 7:3 (8:3), zato što je danas na 14. a Jelena na 20. mestu WTA liste, koje je već izgubila. Ako ti nisi shvatio da je Jelena devet puta ispala u prvom kolu ove godine, da je gubila od anonimnih, jedna je bila 208, a Ana i kad je gubila to su bile Kim, Marija, Viktorija, Venus, Kvitova... onda je jesno i što pitaš "po ćemu", a ne pitaš zašto je bolja. Ovo nije pravopis, nego gramatika.

AJJMO SRBI

pre 11 godina

Moja prognoza za Vimbldon 2012:
Novak Djokovic- titula
Janko Tipsarevic- 3.kolo
Viktor Troicki- 2.kolo
Jelena Jankovic- minimum 1/4 finala
Ana Ivanovic- 3.kolo
Bojana Jovanovski- 1.kolo
Sve u svemu zelim im puno puno uspeha bez obzira na mogucnosti.

milwood

pre 11 godina

Analizirao sam žreb za RG i mislim da isti princip važi i za Vimbldon . Tako , 1. i 2. nosilac u prvom i drugom kolu mogu da se sastanu sa igračem između 33. i 128 mesta u žrebu ( nenosioci ). U trećem kolu sa igračem ( 25. - 32. ). Dakle , u trećem kolu mogu da se sastanu tek sa nosiocem i to kao što sam rekao od 25. do 32. U četvrtom kolu 1. i 2. nosilac mogu da se sastanu sa nosiocem 9. - 16. . U 5. kolu ( četvrtfinale ) Sa nosiocem od 5. do . 8. Naravno , u polufinalu , sa 3. i 4. nosiocem . Ovo što sam naveo je teorijski kostur , što podrazumeva da bi se tako odvijao kada bi svi nosioci pobeđivali iz kola u kolo .Primera radi , Đoković u trećem kolu u najgorem slučaju može da se sastane sa 25. nosiocem, u četvrtom kolu u najgorem slučaju sa 9. nosiocem , u 5. ( četvrtfinalu )sa 5. nosiocem .

vvvkkk

pre 11 godina

(whynot, 20. jun 2012 19:15)
"Drugo, na Vimbldonu se ne gleda samo ATP lista kada se određuju nosioci, nego se gledaju i rezultati na travi koje je igrač ostvario u poslednjih 12 meseci i to tako što se broj osvojenih ATP poena na travi duplira i sabira sa poenima na ATP listi"
Gde si procitao ovaj podatak? Pratim tenis dosta dugo,a sada prvi put cujem za ovo :)

Peka

pre 11 godina

(Serdjo, 20. jun 2012 12:08)

Tačnije, prvi i drugi nosilac idu na 2 kraja žreba i zatim se žreb deli na 2 polovine. Treći i četvrti nosilac upadaju slučajnim izborom u jednu ili drugu polovinu. Time se žreb deli na 4 četvrtine.
Nosioci 5-8 se slučajnim putem raspodeljuju u te 4 četvtine (u svaku po jedan), i onda se žreb deli na 8 osmina.
Nosioci 9-16 se slučajnim putem raspoređuju u te osmine, i žreb se deli na 16 šesnaestina.
Nosioci 17-32 se slučajnim putem raspoređuju u te šesnaestine.

Ostali učesnici grand slam-a ("nenosioci") se potpuno slučajno raspoređuju na preostala mesta u žrebu.

Serdjo

pre 11 godina

Dajte vise taj prenos zreba da ljudi konacno vide kako se to radi, a i da nauce da se samo prvi i drugi nosioc razdvajaju na tzv. gornji i donji deo zreba, a svi ostali idu u izvlacenje.

Federer sigurno pada u Noletov deo, tu nema zbora. :-)

Hvala!

Dermendziev

pre 11 godina

Lepo je biti nosilac,pogodnosti postoje i te kako,ali samo kada i kod kojih.

Kod pravih profesionalaca,jos upornih boraca.

Daj boze da neko od nasih,sem Djokovica, prezivi prvu nedelju,to kaze statistika,verni neumoljivi svedok.

Pozdrav!

Treće Oko

pre 11 godina

Ovo je vest, a ne samo ubistva, hejtovanje i uvek nešto mračno. I posle neko nađe da kritikuje ovakve bisere koje Srbija ima. Lud smo mi narod, definitivno.

mitar gradjanin

pre 11 godina

pobogu ljudi, zar niste mogli da nadjete, bolji glas za reklamu vimbldona, ovako plasite decu, kao da reklamirate, noc vestica ili triler, neka urednik, ove reklame preslusa reklamu, da se covek najezi. nazdravljeA7

whynot

pre 11 godina

Do sada je odustao Monfis, pa je upao Rodick kao nosilac, ako odustane jos neko od prvih 32, Troicki ce takodje biti nosilac. Greota da ne bude, a ima isti broj bodova kao Rodik
(uxyzapenje, 20. jun 2012 16:42)
Odmah da ti raspršim iluzije prijatelju. Nosioci su podeljeni, a ako neko odustane na mesto nosioca ne upada prvi sledeći na listi nego laki luzer, tj 4 najbolje rangirana igrača koja su izgubila u poslednjem kolu kvalifikacija se žrebaju i jedan ide na mesto nosioca koji je odustao (na RG je Gofan upao umesto Monfilsa i stigao čak do 4 kola).
Drugo, na Vimbldonu se ne gleda samo ATP lista kada se određuju nosioci, nego se gledaju i rezultati na travi koje je igrač ostvario u poslednjih 12 meseci i to tako što se broj osvojenih ATP poena na travi duplira i sabira sa poenima na ATP listi. Na primer Tipsa ne bi dobio poziciju 8. nosioca da nije igrao finale Istborna prošle godine. Plašim se da Troicki nije ni među prvih 5 koji su izvisili za mesto nosioca po ovoj računici, jer su mu rezultati na travi slabi.
Ne opterećujmo se previše žrebom, uživajmo u tenisu i srećno svim našim igračima.

Den Boš

pre 11 godina

Petrova - Cibulkova 12:2 (6:2, 6:0). Velika je razlika u visini i "težini" a trava nije šljaka. Tenis na šljaci i travi nije isti sport. Prebacivačice loptica nemau šta da traže u Vimbldonu. Ni Žistin nije uspela da ga osvoji, a kao osvojiće ga naša prebacivačica.

pakosni....

pre 11 godina

Ih, @hebo,jbt. kad bi znao gde se Nole priprema...jos bi ti se opste stanje pogorsalo! Samo da udes na to mesto..izgubio si u startu 50 funti, da gledas ..jos 100 tinak..a da sa Noletom veceras, jer i to je opcija, celih 500! A, ostali ...: Mari, Del Potro,Janko, Wawrinka, Nabaldijan,... nista tajno, priska! A, da sutra igraju Nole i Mari...mos i dzaba da gledas..ako nades sajt!

LKbulls

pre 11 godina

Prvi deo komentara ti je u redu. Ali samo do 8. nosioca.
Posle ide ovako:
9-12 ide na 5-8, a 13-16 ide na 1-4.
Zbog toga je veoma važno biti do 12. mesta. Naročito kod muškaraca.

uxyzapenje

pre 11 godina

Do sada je odustao Monfis, pa je upao Rodick kao nosilac, ako odustane jos neko od prvih 32, Troicki ce takodje biti nosilac. Greota da ne bude, a ima isti broj bodova kao Rodik

uxyzapenje

pre 11 godina

@ (whynot, 20. jun 2012 19:15)

Jel mozete da proverite ljudi prvo sta pisete pa onda da pisete?
1. ne, Gofan jeste usao kao laki luzer, ali nije zauzeo mesto nocioca (bio je u delu gde je nosilac bio Stepanek kojeg je pobedio pa dobio 'njegov' zbreb)
2. Vimbldon pravi drugaciju listu nosilaca ali SAMO od onih koji se vec nosioci. Znaci prvih 32 ulaze kao nosioci, onda se medju njima dele pozicije, tako sto se koristi kriterijum po kome se na trenutne poene na ATP listi dodaje 100% poena sakupljenih na travi u proteklih godinu dana i 75% iz godine pre toga.
3. to znaci da su nosioci prvih 32 tenisera na ATP listi, a posto se povredio Monfis upao je 33. Rodik (kojem je kasnije pripala pozicija 30. a ne 32. koristeci gore pomenuti kriterijum)
4. ako neko od nosilaca odustane pre zreba Troicki ce na zreb ici kao nosilac, a ako odustane nakon zreba, ali pre pocetka turnira, tj. odigravanja meceva, on ce zauzeti poziciju onoga ko se povuce ukoliko je taj bio nosilac od 17 do 32, a ako je bio od 1 do 16, onda na njegovo mesto prelazi nosilac broj 17 (Verdasko), a na njegovo mesto dolazi Troicki.

Katarina

pre 11 godina

Evo sa zvaničnog sajta W:

HOW THE SEEDINGS WORK

MEN
The seeds are the top 32 players on the ATP Entry System Position (ESP), BUT then rearranged on a surface-based system. Since 2002 a seeding committee has not been required for the Gentlemen’s Singles following an agreement made with the ATP. The seeding order is determined using an objective and transparent system to reflect more accurately an individual player’s grass court achievements: The formula is:

Take ESP points at 18 June 2012
Add 100% points earned for all grass court tournaments in the past 12 months
Add 75% points earned for the best grass court tournament in the 12 months before that.