Ponedeljak, 26.12.2011.

09:13

Kokoškov: “Nemamo igrače za NBA”

Pomoćni trener Finiks Sansa Igor Kokošov rekao je da je prošlo vreme srpske dominacije u NBA ligi, prenose „Večernje novosti“.

Izvor: JT

Kokoškov: “Nemamo igraèe za NBA” IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

19 Komentari

Sortiraj po:

ovo sad je super kako ce tek biti

pre 12 godina

Ti nasi veterani NBA su odjeci poslednje generacije decaka koja je uspevala da se na cist kvalitet probija kroz kosarku, dakle u skoli su bili skolski timovi, pa onda odu u neki lokalni klub i treniraju po simbolicnim cenama, i onda ih uzme neki ozbiljniji tim i na dalje brine o njima, i tu ispadne igrac ili ne, veliki ili prosecan itd. ... Dakle nije bilo menadzerisanja i prica je bila zdrava, bez lobija, bez novcanog interesa kosarkaska vestina je dolazila do izrazaja.
A sad mozete biti supertalentovani ali ako neko debelo dete ili bar fizicki inferiorno ima bogate roditelje a vi ne, vasa karijera se tu zavrsava, pre srednje skole a ta inferiorna i kosarkaski neinteligentna deca nastavljaju dalje jer kako vise otpadaju ostali koji nisu oni, oni sve vise cine jedno nezdravo jezgro od kojeg retko kad izadje neki kvalitet.
I tu situaciju mi imamo danas, mediokritetske kosarkase zbog kojih i planetarni strucnjaci kao sto su Pesic i Ivkovic ispadaju smesni.

da da da

pre 12 godina

Pekovic bi dominirao u NBA da mu daju sansu? Boze, kako su ljudi kod nas neobjektivni.
A sto se tice Lousona, Vilijamsa i ostalih, oni su u Evropi bili zbog odrzavanja kondijcije i para, naravno da nisu igrali punom snagom. Samo im je trebalo da se povrede i uniste sezonu u ligi koja je za vecinu kosarkasa ono "jedino pravo".

Svi su srecni samo je Jan Veseli

pre 12 godina

Ne mozete da govorite da je NBA toliko bolji od evropske kosarke.Primer Ibaka i Pekovic,Serz Ibaka stameni defanzivac NBA lige ni u igrici se ne moze zakucati preko njega,a tek za NBA da ne pricam(tu ni ultra visoki flouder(la bomba) ne prolazi),Pekmen u NBA niko ga ne sljivi kada bi Minestota znala kakvog igraca ima stigla bi i do plejofa.Dosli u Evropu jedna na jedan ispod kosa(tekma Partizan-Real) Pekovic unistava Ibaku,ovaj ne zna sta ga je snaslo za deset minuta cetri faula,eto kolika je razlika.Taj Loson prvi igrac Nagetsa od ove sezone,Soni Vims osmi igrac Reptorsa dosli u Zalgiris,Soni(koliko me taj lik odusevljava) U Evroligi beleži 17.5 poena (51.5% za 2, 50% za 3, 66.7% za 1), 5.9 skokova i indeks korisnosti 16.2,Loson nigde da se vidi na parketu.Deron Vilijams je ,,najbolje" proso,drugi plej NBA lige nije mogao svoj klub da odvede ni do Evrolige a drugi plej.NARAVOUCENIJA ne poredite dva stila igre.A sto se tice dekica iz Bostona,Dalasa i San Antonija eh sto volim te momke oni cine draz lige!

Marko

pre 12 godina

Ne samo sto se sa mladima lose radi, nego i mnogi klinci ne mogu da dobiju sansu. Tako je vec bar 10 godina. Bilo bi potrebno uvesti red u skole, uvesti kontrolu iznajmljivanja skolskih sala, zaposliti nastavnike i provesore fizickog da drze njima obavezne treninge (ionako mnogi rade samo 5 sati dnevno, mogli bi jos bar 2 da drze treninge)... Po manjim mestima neretko deca ni nemaju mogucnost treniranja, a po vecim gradovima neki ne mogu da treniraju zbog nedostatka novca.

anonimus

pre 12 godina

@(Uliks, 26. decembar 2011 11:35)
Kako mozes da poredis gomilu napucanih igraca koji samo znaju da zakucaju sa legendarnim Lerijem Birdom??!! Niko od ovih danasnjih se nemoze porediti sa MJ-om, Lerijem, Magicom i ostalim legendama! Sinoc sam gledao Seltikse i Nikse i bila je extra utakmica! Rondo je legenda! Po meni Rondo, CP3 i Rose su najbolja 3 plejmejkera u ligi! Onaj Westbruk je najgori plej koji je igrao NBA!Da je KD-u neki pley poput Ronda, Steve Nesha ili CP3-a covek bi davao i po 45 na svakoj utakmici!

...

pre 12 godina

NBA nije ni senka onoga što je bila. Činjenica da igra toliki broj igrača od 35+ godina govori to, gledam juče jednog Džuana Hauarda, Garneta, Rej Alena, i gomilu drugih veterana. Novi klinci koji dolaze jednostavno nemaju taj kvalitet i ovi će igrati do 40ih bez problema. Da je NBA u krizi govori i lok-out i to nije kraj priče. Što se tiče nas, od kada smo odustali od naše škole košarke više nemamo ni igrača ni rezultata... Treba da se malo preispitamo i zapitamo kuda dalje, inače je takmičenje u Evropi kompetitivnije od NBA i zahtevnije.
(Mare, 26. decembar 2011 10:13)

Bravo.El je mnogo zahtevniija od NBA.Nije isto da se spremas da cuvas azdaje poput Bozica,Katica,Raduljice,,i sa druge strane tamo neke Rose-a,Allen-a,Kobija,Dirka,Howard-a...James i Wade,ma daj-smesno.U EL igraju ubice poput Vujacica,Nikolasa,Kuka,Mirotica,Tomica.Ovi u EL se spremaju za naporne duele-jednom nedeljno,ovi slabici u NBA-igraju 3-4 puta nedeljno.

Dragan

pre 12 godina

"Lepo je da neko predstavlja srpsku košarkašku školu..."

A po cemu je Aleksandar Pavlovic "srpska kosarkaska skola"? U kom je tom srpskom klubu prosao tu skolu? Koliko znam, igrao je samo u nekom timu iz Bara i u Buducnosti iz Podgorice. E sad, ako su Bar i Podgorica predstavnici "srpske kosarkaske skole", onda evo da nesto naucim pod stare dane. Da ste stavili Pekovica, razumeo bih. Jer, on je kosarkas postao u Partizanu i on jeste "srpska kosarkaska skola".

Iverson

pre 12 godina

Slažem se sa jednim od predhodnih komentara, sa mladima se jako slabo individualno radi, retko kad vidim neki dobar potez, fintu, dribling u nasoj ligi.

Andrej

pre 12 godina

@mare

Kakva evropa, to ti je drugorazredna liga u odnosu na NBA. To sto uspevaju stariji igraci da produze igracki vek zavisi od individualne klase i sve boljeg trenaznog procesa. Inace je broj izuzetnih mladih igraca nikad veci. NBA je u takvoj velikoj krizi da ce sledecih 6-8 godina duplirati zarade na nekih 9 miliarde $. Inace je draft 2012 jedan od boljih u istoriji, a medju srednjoskolskim klincima imas buduce superzvezde kao Shabazz Muhammad, Jabari Parker, Julius Randle, Aaron Gordon, Andrew harrison, Noel Norlens, Jahlil Okafor itd...

Sa Padom igrackog kadra u evropi pada i broj igraca koji imaju klasu za NBA.

g4

pre 12 godina

Radi se o tome da se kosarkasi kod nas od malih nogu forsiraju samo u timskoj igri, nema napretka kada je u pitanju individualna tehnika sto je za NBA najvaznije. Sa druge strane, mnogi su videli kako su prosli Mile Ilic, Cabarkapa, Vranes i slicni pa opreznije razmisljaju kada je u pitanju NBA.

aca

pre 12 godina

Partizan je imenovanjem DV-a na funkciju predsednika i ozvaničio ono što je evidentno zadnjih 5-6 godina a to je da Prtizanom rukovode stranci, na nivou SD-a. Tako da im i nije primarni cilj da stvaraju srpske NBA igrače. Čak i navijači najviše vole strance:
Peković - CG
Veseli - ČEŠKA
Marić - AUSTRALIJA
Bo Mekejleb - MAKEDONIJA
...
Sve je pripremljeno za privatizaciju, samo je pitanje da li će KK klub pripasti nekom cnogorskom bosu ili ruskom "biznismenu" iz Crne Gore.
Ista situacija je i sa Zvezdom, samo što se u privatizaciju krenulo po klubovima pa je tako KK CZ privatizovan od strane Čovića, Gazprom je pokušao da kupi FK.
Tako da će u budućnosti reprezentativce stvarati mali srpski klubovi a igrače za NBA... videćemo da li će ih uopšte biti.

Uliks

pre 12 godina

@(Mare, 26. decembar 2011 10:13)

I Vi verujete u to sto ste napisali?

Ja NBA kosarku pratim preko 20 godina i nikada toliko mladih potencijala u NBA nije bilo! Ti kosarkasi poput Garnetta, Allena, O'Neila, Duncana vidi se da ne mogu vise da zapnu sa ovim mladjima jer Boston i San Antonio ove godine nece proci prvi krug play-offa. Izmedju tih garmetta i Allena, jedan od losijih sutera medju plejevima, Rondo, juce je ubacio 31 poen. A asovi kakvi su LeBron, Durant, Carmelo, Amare, Howard, Wade, Rose, Love, Kobe, Granger mogu da se porede sa Birdom, Magicom, T. Hardawyem, Morningom, Jordanom i citavom tom generacijom!

O tome koliko je NBA zahtevna i da se ne govori jer se ove godine igraju po 4 utakmice nedeljno minimalno, a nekada ce biti i 5 utakmica. Uz to da njihova utakmica traje 48 minutra visokog ritma a ne 40 minuta kao u Evropi.

Pogledajte koji su igraci bili glavni u Evropi tokom Lock-outa, neki tamo Farmar koji je igrao za Makabi i slicni. Taj farmar u NBA samo popunjava rupe. Kirilenko je bio ubedljivo najbolji a u NBA ne moze ni da zapne sa nekim ozbiljnim protivnikom na poziciji 3 ili 4 (LeBron, Beasley, Durant, Granger, J. Smith). Cak i Nikolas Batum iz Portlanda nije startni igrac nego dobija do 20 minuta maksimalno a u Evropi i na Evropskom prvenstvu bui je jedan od ponajboljih. Jos uvek je NBA kosarka daleko od Evropkog nivoa i nijedan evropski klub ne bi mogao da se suprostavi pa ni najslabijoj ekipi u NBA.

my way

pre 12 godina

Da u nekom sportu dominira zemlja koja realno nema svoje nacionalno takmicenje, vec se sve svodi na par kvazi klubova koji igraju neku nazovi komercijalnu ligu u kojoj pri tome nema ni para. Nikad bilo, niti ce ikad biti, jer je nemoguce, pa cak i za Srbiju u kosarci. Regionalne lige su ocajnicki pokusaj za spas, ili razvoj nekog nepopularnog i siromasnog sporta, a ne nesto sto se radi sa nacionalnim sportom broj 1.

paja

pre 12 godina

Nazalost, nemamo igraca u bliskoj buducnosti koji bi mogao da igra NBA ligu. A pitanje je sta ce biti sa ABA ligom, jer smo sve gori i gori, nekad je bilo nemoguce da Hemofarm gubi od Cedevite kod kuce, da ne kazem Partizan, Zvezda je bila medju 4 ekipe, sada ne postoji, FMP je osvojio ligu sada moze da ispadne.....sta ce biti za 5 godina

Mare

pre 12 godina

NBA nije ni senka onoga što je bila. Činjenica da igra toliki broj igrača od 35+ godina govori to, gledam juče jednog Džuana Hauarda, Garneta, Rej Alena, i gomilu drugih veterana. Novi klinci koji dolaze jednostavno nemaju taj kvalitet i ovi će igrati do 40ih bez problema. Da je NBA u krizi govori i lok-out i to nije kraj priče. Što se tiče nas, od kada smo odustali od naše škole košarke više nemamo ni igrača ni rezultata... Treba da se malo preispitamo i zapitamo kuda dalje, inače je takmičenje u Evropi kompetitivnije od NBA i zahtevnije.

paja

pre 12 godina

Nazalost, nemamo igraca u bliskoj buducnosti koji bi mogao da igra NBA ligu. A pitanje je sta ce biti sa ABA ligom, jer smo sve gori i gori, nekad je bilo nemoguce da Hemofarm gubi od Cedevite kod kuce, da ne kazem Partizan, Zvezda je bila medju 4 ekipe, sada ne postoji, FMP je osvojio ligu sada moze da ispadne.....sta ce biti za 5 godina

Mare

pre 12 godina

NBA nije ni senka onoga što je bila. Činjenica da igra toliki broj igrača od 35+ godina govori to, gledam juče jednog Džuana Hauarda, Garneta, Rej Alena, i gomilu drugih veterana. Novi klinci koji dolaze jednostavno nemaju taj kvalitet i ovi će igrati do 40ih bez problema. Da je NBA u krizi govori i lok-out i to nije kraj priče. Što se tiče nas, od kada smo odustali od naše škole košarke više nemamo ni igrača ni rezultata... Treba da se malo preispitamo i zapitamo kuda dalje, inače je takmičenje u Evropi kompetitivnije od NBA i zahtevnije.

Uliks

pre 12 godina

@(Mare, 26. decembar 2011 10:13)

I Vi verujete u to sto ste napisali?

Ja NBA kosarku pratim preko 20 godina i nikada toliko mladih potencijala u NBA nije bilo! Ti kosarkasi poput Garnetta, Allena, O'Neila, Duncana vidi se da ne mogu vise da zapnu sa ovim mladjima jer Boston i San Antonio ove godine nece proci prvi krug play-offa. Izmedju tih garmetta i Allena, jedan od losijih sutera medju plejevima, Rondo, juce je ubacio 31 poen. A asovi kakvi su LeBron, Durant, Carmelo, Amare, Howard, Wade, Rose, Love, Kobe, Granger mogu da se porede sa Birdom, Magicom, T. Hardawyem, Morningom, Jordanom i citavom tom generacijom!

O tome koliko je NBA zahtevna i da se ne govori jer se ove godine igraju po 4 utakmice nedeljno minimalno, a nekada ce biti i 5 utakmica. Uz to da njihova utakmica traje 48 minutra visokog ritma a ne 40 minuta kao u Evropi.

Pogledajte koji su igraci bili glavni u Evropi tokom Lock-outa, neki tamo Farmar koji je igrao za Makabi i slicni. Taj farmar u NBA samo popunjava rupe. Kirilenko je bio ubedljivo najbolji a u NBA ne moze ni da zapne sa nekim ozbiljnim protivnikom na poziciji 3 ili 4 (LeBron, Beasley, Durant, Granger, J. Smith). Cak i Nikolas Batum iz Portlanda nije startni igrac nego dobija do 20 minuta maksimalno a u Evropi i na Evropskom prvenstvu bui je jedan od ponajboljih. Jos uvek je NBA kosarka daleko od Evropkog nivoa i nijedan evropski klub ne bi mogao da se suprostavi pa ni najslabijoj ekipi u NBA.

g4

pre 12 godina

Radi se o tome da se kosarkasi kod nas od malih nogu forsiraju samo u timskoj igri, nema napretka kada je u pitanju individualna tehnika sto je za NBA najvaznije. Sa druge strane, mnogi su videli kako su prosli Mile Ilic, Cabarkapa, Vranes i slicni pa opreznije razmisljaju kada je u pitanju NBA.

my way

pre 12 godina

Da u nekom sportu dominira zemlja koja realno nema svoje nacionalno takmicenje, vec se sve svodi na par kvazi klubova koji igraju neku nazovi komercijalnu ligu u kojoj pri tome nema ni para. Nikad bilo, niti ce ikad biti, jer je nemoguce, pa cak i za Srbiju u kosarci. Regionalne lige su ocajnicki pokusaj za spas, ili razvoj nekog nepopularnog i siromasnog sporta, a ne nesto sto se radi sa nacionalnim sportom broj 1.

...

pre 12 godina

NBA nije ni senka onoga što je bila. Činjenica da igra toliki broj igrača od 35+ godina govori to, gledam juče jednog Džuana Hauarda, Garneta, Rej Alena, i gomilu drugih veterana. Novi klinci koji dolaze jednostavno nemaju taj kvalitet i ovi će igrati do 40ih bez problema. Da je NBA u krizi govori i lok-out i to nije kraj priče. Što se tiče nas, od kada smo odustali od naše škole košarke više nemamo ni igrača ni rezultata... Treba da se malo preispitamo i zapitamo kuda dalje, inače je takmičenje u Evropi kompetitivnije od NBA i zahtevnije.
(Mare, 26. decembar 2011 10:13)

Bravo.El je mnogo zahtevniija od NBA.Nije isto da se spremas da cuvas azdaje poput Bozica,Katica,Raduljice,,i sa druge strane tamo neke Rose-a,Allen-a,Kobija,Dirka,Howard-a...James i Wade,ma daj-smesno.U EL igraju ubice poput Vujacica,Nikolasa,Kuka,Mirotica,Tomica.Ovi u EL se spremaju za naporne duele-jednom nedeljno,ovi slabici u NBA-igraju 3-4 puta nedeljno.

Iverson

pre 12 godina

Slažem se sa jednim od predhodnih komentara, sa mladima se jako slabo individualno radi, retko kad vidim neki dobar potez, fintu, dribling u nasoj ligi.

aca

pre 12 godina

Partizan je imenovanjem DV-a na funkciju predsednika i ozvaničio ono što je evidentno zadnjih 5-6 godina a to je da Prtizanom rukovode stranci, na nivou SD-a. Tako da im i nije primarni cilj da stvaraju srpske NBA igrače. Čak i navijači najviše vole strance:
Peković - CG
Veseli - ČEŠKA
Marić - AUSTRALIJA
Bo Mekejleb - MAKEDONIJA
...
Sve je pripremljeno za privatizaciju, samo je pitanje da li će KK klub pripasti nekom cnogorskom bosu ili ruskom "biznismenu" iz Crne Gore.
Ista situacija je i sa Zvezdom, samo što se u privatizaciju krenulo po klubovima pa je tako KK CZ privatizovan od strane Čovića, Gazprom je pokušao da kupi FK.
Tako da će u budućnosti reprezentativce stvarati mali srpski klubovi a igrače za NBA... videćemo da li će ih uopšte biti.

ovo sad je super kako ce tek biti

pre 12 godina

Ti nasi veterani NBA su odjeci poslednje generacije decaka koja je uspevala da se na cist kvalitet probija kroz kosarku, dakle u skoli su bili skolski timovi, pa onda odu u neki lokalni klub i treniraju po simbolicnim cenama, i onda ih uzme neki ozbiljniji tim i na dalje brine o njima, i tu ispadne igrac ili ne, veliki ili prosecan itd. ... Dakle nije bilo menadzerisanja i prica je bila zdrava, bez lobija, bez novcanog interesa kosarkaska vestina je dolazila do izrazaja.
A sad mozete biti supertalentovani ali ako neko debelo dete ili bar fizicki inferiorno ima bogate roditelje a vi ne, vasa karijera se tu zavrsava, pre srednje skole a ta inferiorna i kosarkaski neinteligentna deca nastavljaju dalje jer kako vise otpadaju ostali koji nisu oni, oni sve vise cine jedno nezdravo jezgro od kojeg retko kad izadje neki kvalitet.
I tu situaciju mi imamo danas, mediokritetske kosarkase zbog kojih i planetarni strucnjaci kao sto su Pesic i Ivkovic ispadaju smesni.

Marko

pre 12 godina

Ne samo sto se sa mladima lose radi, nego i mnogi klinci ne mogu da dobiju sansu. Tako je vec bar 10 godina. Bilo bi potrebno uvesti red u skole, uvesti kontrolu iznajmljivanja skolskih sala, zaposliti nastavnike i provesore fizickog da drze njima obavezne treninge (ionako mnogi rade samo 5 sati dnevno, mogli bi jos bar 2 da drze treninge)... Po manjim mestima neretko deca ni nemaju mogucnost treniranja, a po vecim gradovima neki ne mogu da treniraju zbog nedostatka novca.

Svi su srecni samo je Jan Veseli

pre 12 godina

Ne mozete da govorite da je NBA toliko bolji od evropske kosarke.Primer Ibaka i Pekovic,Serz Ibaka stameni defanzivac NBA lige ni u igrici se ne moze zakucati preko njega,a tek za NBA da ne pricam(tu ni ultra visoki flouder(la bomba) ne prolazi),Pekmen u NBA niko ga ne sljivi kada bi Minestota znala kakvog igraca ima stigla bi i do plejofa.Dosli u Evropu jedna na jedan ispod kosa(tekma Partizan-Real) Pekovic unistava Ibaku,ovaj ne zna sta ga je snaslo za deset minuta cetri faula,eto kolika je razlika.Taj Loson prvi igrac Nagetsa od ove sezone,Soni Vims osmi igrac Reptorsa dosli u Zalgiris,Soni(koliko me taj lik odusevljava) U Evroligi beleži 17.5 poena (51.5% za 2, 50% za 3, 66.7% za 1), 5.9 skokova i indeks korisnosti 16.2,Loson nigde da se vidi na parketu.Deron Vilijams je ,,najbolje" proso,drugi plej NBA lige nije mogao svoj klub da odvede ni do Evrolige a drugi plej.NARAVOUCENIJA ne poredite dva stila igre.A sto se tice dekica iz Bostona,Dalasa i San Antonija eh sto volim te momke oni cine draz lige!

Dragan

pre 12 godina

"Lepo je da neko predstavlja srpsku košarkašku školu..."

A po cemu je Aleksandar Pavlovic "srpska kosarkaska skola"? U kom je tom srpskom klubu prosao tu skolu? Koliko znam, igrao je samo u nekom timu iz Bara i u Buducnosti iz Podgorice. E sad, ako su Bar i Podgorica predstavnici "srpske kosarkaske skole", onda evo da nesto naucim pod stare dane. Da ste stavili Pekovica, razumeo bih. Jer, on je kosarkas postao u Partizanu i on jeste "srpska kosarkaska skola".

Andrej

pre 12 godina

@mare

Kakva evropa, to ti je drugorazredna liga u odnosu na NBA. To sto uspevaju stariji igraci da produze igracki vek zavisi od individualne klase i sve boljeg trenaznog procesa. Inace je broj izuzetnih mladih igraca nikad veci. NBA je u takvoj velikoj krizi da ce sledecih 6-8 godina duplirati zarade na nekih 9 miliarde $. Inace je draft 2012 jedan od boljih u istoriji, a medju srednjoskolskim klincima imas buduce superzvezde kao Shabazz Muhammad, Jabari Parker, Julius Randle, Aaron Gordon, Andrew harrison, Noel Norlens, Jahlil Okafor itd...

Sa Padom igrackog kadra u evropi pada i broj igraca koji imaju klasu za NBA.

anonimus

pre 12 godina

@(Uliks, 26. decembar 2011 11:35)
Kako mozes da poredis gomilu napucanih igraca koji samo znaju da zakucaju sa legendarnim Lerijem Birdom??!! Niko od ovih danasnjih se nemoze porediti sa MJ-om, Lerijem, Magicom i ostalim legendama! Sinoc sam gledao Seltikse i Nikse i bila je extra utakmica! Rondo je legenda! Po meni Rondo, CP3 i Rose su najbolja 3 plejmejkera u ligi! Onaj Westbruk je najgori plej koji je igrao NBA!Da je KD-u neki pley poput Ronda, Steve Nesha ili CP3-a covek bi davao i po 45 na svakoj utakmici!

da da da

pre 12 godina

Pekovic bi dominirao u NBA da mu daju sansu? Boze, kako su ljudi kod nas neobjektivni.
A sto se tice Lousona, Vilijamsa i ostalih, oni su u Evropi bili zbog odrzavanja kondijcije i para, naravno da nisu igrali punom snagom. Samo im je trebalo da se povrede i uniste sezonu u ligi koja je za vecinu kosarkasa ono "jedino pravo".

Mare

pre 12 godina

NBA nije ni senka onoga što je bila. Činjenica da igra toliki broj igrača od 35+ godina govori to, gledam juče jednog Džuana Hauarda, Garneta, Rej Alena, i gomilu drugih veterana. Novi klinci koji dolaze jednostavno nemaju taj kvalitet i ovi će igrati do 40ih bez problema. Da je NBA u krizi govori i lok-out i to nije kraj priče. Što se tiče nas, od kada smo odustali od naše škole košarke više nemamo ni igrača ni rezultata... Treba da se malo preispitamo i zapitamo kuda dalje, inače je takmičenje u Evropi kompetitivnije od NBA i zahtevnije.

Uliks

pre 12 godina

@(Mare, 26. decembar 2011 10:13)

I Vi verujete u to sto ste napisali?

Ja NBA kosarku pratim preko 20 godina i nikada toliko mladih potencijala u NBA nije bilo! Ti kosarkasi poput Garnetta, Allena, O'Neila, Duncana vidi se da ne mogu vise da zapnu sa ovim mladjima jer Boston i San Antonio ove godine nece proci prvi krug play-offa. Izmedju tih garmetta i Allena, jedan od losijih sutera medju plejevima, Rondo, juce je ubacio 31 poen. A asovi kakvi su LeBron, Durant, Carmelo, Amare, Howard, Wade, Rose, Love, Kobe, Granger mogu da se porede sa Birdom, Magicom, T. Hardawyem, Morningom, Jordanom i citavom tom generacijom!

O tome koliko je NBA zahtevna i da se ne govori jer se ove godine igraju po 4 utakmice nedeljno minimalno, a nekada ce biti i 5 utakmica. Uz to da njihova utakmica traje 48 minutra visokog ritma a ne 40 minuta kao u Evropi.

Pogledajte koji su igraci bili glavni u Evropi tokom Lock-outa, neki tamo Farmar koji je igrao za Makabi i slicni. Taj farmar u NBA samo popunjava rupe. Kirilenko je bio ubedljivo najbolji a u NBA ne moze ni da zapne sa nekim ozbiljnim protivnikom na poziciji 3 ili 4 (LeBron, Beasley, Durant, Granger, J. Smith). Cak i Nikolas Batum iz Portlanda nije startni igrac nego dobija do 20 minuta maksimalno a u Evropi i na Evropskom prvenstvu bui je jedan od ponajboljih. Jos uvek je NBA kosarka daleko od Evropkog nivoa i nijedan evropski klub ne bi mogao da se suprostavi pa ni najslabijoj ekipi u NBA.

aca

pre 12 godina

Partizan je imenovanjem DV-a na funkciju predsednika i ozvaničio ono što je evidentno zadnjih 5-6 godina a to je da Prtizanom rukovode stranci, na nivou SD-a. Tako da im i nije primarni cilj da stvaraju srpske NBA igrače. Čak i navijači najviše vole strance:
Peković - CG
Veseli - ČEŠKA
Marić - AUSTRALIJA
Bo Mekejleb - MAKEDONIJA
...
Sve je pripremljeno za privatizaciju, samo je pitanje da li će KK klub pripasti nekom cnogorskom bosu ili ruskom "biznismenu" iz Crne Gore.
Ista situacija je i sa Zvezdom, samo što se u privatizaciju krenulo po klubovima pa je tako KK CZ privatizovan od strane Čovića, Gazprom je pokušao da kupi FK.
Tako da će u budućnosti reprezentativce stvarati mali srpski klubovi a igrače za NBA... videćemo da li će ih uopšte biti.

Dragan

pre 12 godina

"Lepo je da neko predstavlja srpsku košarkašku školu..."

A po cemu je Aleksandar Pavlovic "srpska kosarkaska skola"? U kom je tom srpskom klubu prosao tu skolu? Koliko znam, igrao je samo u nekom timu iz Bara i u Buducnosti iz Podgorice. E sad, ako su Bar i Podgorica predstavnici "srpske kosarkaske skole", onda evo da nesto naucim pod stare dane. Da ste stavili Pekovica, razumeo bih. Jer, on je kosarkas postao u Partizanu i on jeste "srpska kosarkaska skola".

Svi su srecni samo je Jan Veseli

pre 12 godina

Ne mozete da govorite da je NBA toliko bolji od evropske kosarke.Primer Ibaka i Pekovic,Serz Ibaka stameni defanzivac NBA lige ni u igrici se ne moze zakucati preko njega,a tek za NBA da ne pricam(tu ni ultra visoki flouder(la bomba) ne prolazi),Pekmen u NBA niko ga ne sljivi kada bi Minestota znala kakvog igraca ima stigla bi i do plejofa.Dosli u Evropu jedna na jedan ispod kosa(tekma Partizan-Real) Pekovic unistava Ibaku,ovaj ne zna sta ga je snaslo za deset minuta cetri faula,eto kolika je razlika.Taj Loson prvi igrac Nagetsa od ove sezone,Soni Vims osmi igrac Reptorsa dosli u Zalgiris,Soni(koliko me taj lik odusevljava) U Evroligi beleži 17.5 poena (51.5% za 2, 50% za 3, 66.7% za 1), 5.9 skokova i indeks korisnosti 16.2,Loson nigde da se vidi na parketu.Deron Vilijams je ,,najbolje" proso,drugi plej NBA lige nije mogao svoj klub da odvede ni do Evrolige a drugi plej.NARAVOUCENIJA ne poredite dva stila igre.A sto se tice dekica iz Bostona,Dalasa i San Antonija eh sto volim te momke oni cine draz lige!

paja

pre 12 godina

Nazalost, nemamo igraca u bliskoj buducnosti koji bi mogao da igra NBA ligu. A pitanje je sta ce biti sa ABA ligom, jer smo sve gori i gori, nekad je bilo nemoguce da Hemofarm gubi od Cedevite kod kuce, da ne kazem Partizan, Zvezda je bila medju 4 ekipe, sada ne postoji, FMP je osvojio ligu sada moze da ispadne.....sta ce biti za 5 godina

...

pre 12 godina

NBA nije ni senka onoga što je bila. Činjenica da igra toliki broj igrača od 35+ godina govori to, gledam juče jednog Džuana Hauarda, Garneta, Rej Alena, i gomilu drugih veterana. Novi klinci koji dolaze jednostavno nemaju taj kvalitet i ovi će igrati do 40ih bez problema. Da je NBA u krizi govori i lok-out i to nije kraj priče. Što se tiče nas, od kada smo odustali od naše škole košarke više nemamo ni igrača ni rezultata... Treba da se malo preispitamo i zapitamo kuda dalje, inače je takmičenje u Evropi kompetitivnije od NBA i zahtevnije.
(Mare, 26. decembar 2011 10:13)

Bravo.El je mnogo zahtevniija od NBA.Nije isto da se spremas da cuvas azdaje poput Bozica,Katica,Raduljice,,i sa druge strane tamo neke Rose-a,Allen-a,Kobija,Dirka,Howard-a...James i Wade,ma daj-smesno.U EL igraju ubice poput Vujacica,Nikolasa,Kuka,Mirotica,Tomica.Ovi u EL se spremaju za naporne duele-jednom nedeljno,ovi slabici u NBA-igraju 3-4 puta nedeljno.

my way

pre 12 godina

Da u nekom sportu dominira zemlja koja realno nema svoje nacionalno takmicenje, vec se sve svodi na par kvazi klubova koji igraju neku nazovi komercijalnu ligu u kojoj pri tome nema ni para. Nikad bilo, niti ce ikad biti, jer je nemoguce, pa cak i za Srbiju u kosarci. Regionalne lige su ocajnicki pokusaj za spas, ili razvoj nekog nepopularnog i siromasnog sporta, a ne nesto sto se radi sa nacionalnim sportom broj 1.

Andrej

pre 12 godina

@mare

Kakva evropa, to ti je drugorazredna liga u odnosu na NBA. To sto uspevaju stariji igraci da produze igracki vek zavisi od individualne klase i sve boljeg trenaznog procesa. Inace je broj izuzetnih mladih igraca nikad veci. NBA je u takvoj velikoj krizi da ce sledecih 6-8 godina duplirati zarade na nekih 9 miliarde $. Inace je draft 2012 jedan od boljih u istoriji, a medju srednjoskolskim klincima imas buduce superzvezde kao Shabazz Muhammad, Jabari Parker, Julius Randle, Aaron Gordon, Andrew harrison, Noel Norlens, Jahlil Okafor itd...

Sa Padom igrackog kadra u evropi pada i broj igraca koji imaju klasu za NBA.

da da da

pre 12 godina

Pekovic bi dominirao u NBA da mu daju sansu? Boze, kako su ljudi kod nas neobjektivni.
A sto se tice Lousona, Vilijamsa i ostalih, oni su u Evropi bili zbog odrzavanja kondijcije i para, naravno da nisu igrali punom snagom. Samo im je trebalo da se povrede i uniste sezonu u ligi koja je za vecinu kosarkasa ono "jedino pravo".

anonimus

pre 12 godina

@(Uliks, 26. decembar 2011 11:35)
Kako mozes da poredis gomilu napucanih igraca koji samo znaju da zakucaju sa legendarnim Lerijem Birdom??!! Niko od ovih danasnjih se nemoze porediti sa MJ-om, Lerijem, Magicom i ostalim legendama! Sinoc sam gledao Seltikse i Nikse i bila je extra utakmica! Rondo je legenda! Po meni Rondo, CP3 i Rose su najbolja 3 plejmejkera u ligi! Onaj Westbruk je najgori plej koji je igrao NBA!Da je KD-u neki pley poput Ronda, Steve Nesha ili CP3-a covek bi davao i po 45 na svakoj utakmici!

Marko

pre 12 godina

Ne samo sto se sa mladima lose radi, nego i mnogi klinci ne mogu da dobiju sansu. Tako je vec bar 10 godina. Bilo bi potrebno uvesti red u skole, uvesti kontrolu iznajmljivanja skolskih sala, zaposliti nastavnike i provesore fizickog da drze njima obavezne treninge (ionako mnogi rade samo 5 sati dnevno, mogli bi jos bar 2 da drze treninge)... Po manjim mestima neretko deca ni nemaju mogucnost treniranja, a po vecim gradovima neki ne mogu da treniraju zbog nedostatka novca.

g4

pre 12 godina

Radi se o tome da se kosarkasi kod nas od malih nogu forsiraju samo u timskoj igri, nema napretka kada je u pitanju individualna tehnika sto je za NBA najvaznije. Sa druge strane, mnogi su videli kako su prosli Mile Ilic, Cabarkapa, Vranes i slicni pa opreznije razmisljaju kada je u pitanju NBA.

Iverson

pre 12 godina

Slažem se sa jednim od predhodnih komentara, sa mladima se jako slabo individualno radi, retko kad vidim neki dobar potez, fintu, dribling u nasoj ligi.

ovo sad je super kako ce tek biti

pre 12 godina

Ti nasi veterani NBA su odjeci poslednje generacije decaka koja je uspevala da se na cist kvalitet probija kroz kosarku, dakle u skoli su bili skolski timovi, pa onda odu u neki lokalni klub i treniraju po simbolicnim cenama, i onda ih uzme neki ozbiljniji tim i na dalje brine o njima, i tu ispadne igrac ili ne, veliki ili prosecan itd. ... Dakle nije bilo menadzerisanja i prica je bila zdrava, bez lobija, bez novcanog interesa kosarkaska vestina je dolazila do izrazaja.
A sad mozete biti supertalentovani ali ako neko debelo dete ili bar fizicki inferiorno ima bogate roditelje a vi ne, vasa karijera se tu zavrsava, pre srednje skole a ta inferiorna i kosarkaski neinteligentna deca nastavljaju dalje jer kako vise otpadaju ostali koji nisu oni, oni sve vise cine jedno nezdravo jezgro od kojeg retko kad izadje neki kvalitet.
I tu situaciju mi imamo danas, mediokritetske kosarkase zbog kojih i planetarni strucnjaci kao sto su Pesic i Ivkovic ispadaju smesni.