Petak, 05.08.2011.

12:29

LŠ: Genk- Makabi, Arsenal- Udineze

U Nionu je u petak održan žreb za plej of za plasman u Ligu šampiona. Belgijski šampion Genk, koji je eliminisao Partizan, igraće protiv Makabija iz Haife.

Izvor: ÈŽ

LŠ: Genk- Makabi, Arsenal- Udineze IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

nidza

pre 12 godina

Arsenal-Udineze sa jedne strane, BATE-Sturm sa druge strane :) Inace ako Dinamo sada ne udje u Ligu Sampiona,nece nikad al ajde valjda ce i oni zaigrati jednom tu mada treba imati dosta srece da preko klubova Nefci-Helsinki-Malme udjes u LS.

latas,zg

pre 12 godina

@Ivan Nish,za klupski koeficijent se ne uzima zadnjih 10,15 nego 5 sezona.U tome razdoblju je Dinamo skupio dosta bodova,ako ti misliš da su pobjede protiv klubova kao Ajax,Brugge,Villareal,Anderlecht...bezvrijedne onda je to čista ljubomora.Pa ne određuje koeficijent prodavač lubenica nego matematika a ona ne griješi.Meni nikada nebi palo napamet pljuvati po Partizanovim rezultatima kao što to rade delije,jer i prošlogodišnji ulazak u lp je velika stvar bez obzira na sve poraze,činjenica je da su samo Dinamo i Partizan na razini da mogu učiniti tako nešto iako je realnost i jednih i drugih liga Europe.Nadam se ipak da ćemo ući u lp pa makar sve tekme izgubili,dobar ždrijeb imamo.Samo ti Dinamo šampione...

mileni za ivana iz niša

pre 12 godina

Istina, puno srece za dinamo u ovom zdrijebu.
No i partizan je bio nositelj, bas kao i dinamo. Inace, zadnjih 20 utakmica partizana u europskim kup natjecanjima = 18 poraza. Dok je kod dinama situacija kud i kamo bolja.

Dinamo je zasluzeno bio nositelj, kao i partizan. No sreca je vise pomazila dinamo u 3. pretkolu, jer helsinki nije ni blizu po snazi jednog genka, to je sigurno.

Ali opet s druge strane, prosle godine je andrelech po prilikama tribao partizanu uvaljati barem 5 komada. No nije. Sreca je pomazila partizan, i eto usli su u ligu prvaka.

Sve zavisi sa koje strane gledas.
A ako gledas sa realne strane, ni dinamo ni partizan nisu kapacitet jedne lige prvaka. Prosle godine su partizana tamo bušili uzduz i poprijeko, ove godine ce dinama ukoliko prodje malmea.

Jedini spas za srb/hrv klubove je liga eufa. Ali samo uz konstantan rad. A to znaci postepena pojacanja, ne mijenjati ekipu svake godine uzduz i poprijeko, rad sa MLADIMA unutar klubova. I stjecati iskustva u LE, proci poneki put skupinu, pa za 5-6 godina se okusati u toj ligi prvaka. Tada ne bi bili kante na kojima ce se ovi jaci klubovi ispucavati i imati malo bolje trening utakmice.

I ukoliko bi se taj konstantan rad nastavio, vratili bi se na prijasnje grane. Ne bi nas nitko busio po 5:0 u gostima, dapace. Jer talntirani smo sigurno. Mislim na sve balkance. Samo sto smo glupi, pa taj talent ne iskoristavamo. Samim time one gore moje zelje su pusta utopija :(

sig

pre 12 godina

@Ivan_Nish
A sta ti toliko nije jasno, racunaju se samo zadnjih 5 godina. A Dinamo ima bolje rezultate u tom periodu, na kraju krajeva i Partizan je bolji od Zvezde iz istog razloga.
A za malo vise informacija pogledaj http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/
tu je sve lepo objasnjeno

polarni medvjed

pre 12 godina

@ Ivan Nish

Ti "beli medvedi" su kroz zadnjih 5 godina morali tući Ajax, Spartu Prag, Villareal, Anderlecht, Club Brugge, Temišvar i brojne druge "manje" klubove da bi došli ovdje gdje su sad. Za to vrijeme je Partizan od 20 odigranih utakmica ostvario 1 pobjedu, 1 remi i impresivnih 18 poraza.

UEFA ne boduje dojam nego rezultat. I ne zanima ju šta je bilo prije 6, 10 ili 20 godina, samo se zadnjih 5 godina računa. Dinamo je u tom periodu bio jako uspješan, a Partizan unatoč povlaštenom položaju vrlo neuspješan. Zato stvari tako stoje.

borko

pre 12 godina

Partizan ne bi igrao protiv Makabija nego protiv nekog jos mnogo slabijeg (slabijeg cak i od Genka), npr protiv kiparskog Apoela, Malmea, Plzena... Protivnici za ulazak u Ligu Sampiona su slabiji nego za ulazak u Ligu Evrope. Tako da iskreno po meni i nema neke drazi kao nekad ako se neki nas tim i plasira u LS. Ranije je trebalo pobediti Bajern, Milan ili bar PSV. Ako se tome doda da od plasmana u Ligu Sampiona nista ne dobijamo na nasem koeficijentu, a ni na klupskom, pa je tako on slabiji nego ikad. Naime vise se poena sakupi kad se pobedi neko u Ligi Evrope nego kad se bez bodova zavrsi u grupi Lige Sampiona. Jedina dobit je ogroman novac koji se dobije za ulazak u LS, ali on kasnije nestane. Da nije tako sada bi Partizan imao 5 puta jaci tim nego prosle godine. Dakle, zaista ne vidim koristi da nasi timovi igraju Ligu Sampiona

zovkogoran@net.hr

pre 12 godina

(Ivan_Nish, 5. avgust 2011 14:28)

Jeste Ivane, mi stvarno zaštićeni ko bijeli međedi! I sve si fino elaborirao oko Usporedbi između Partizana i Dinama samo si zaboravio naglasiti kako UEFA vrednuje posljednjih 5 godina u komadu a ne 11 godina! Prolaz skupine Partizana je bio ranije (izvan posljednjih 5 godina) a u vaša 2 zadnja učešća i Europi imate cijelu 1 pobjedu, onu nevažnu sa Šahtorom u 6. kolu).
Dinamo ima grupirane pobjede i koeficijent između 4,5 do 5,8 po sezoni i to mu pomaže u ždrijebu! I reću ti i ovo da tek sljedeće godine počinje renesansa HR klubova jer svi HR mali klubovi sad imaju koeficijent između 4,5 - 5, Hajduk će imat oko 8 i od sljedeće sezone pa narednih 5 bit će nositelj u 3. rundi (nešto kao Zvezda kod vas) a Dinamo će uvijek dobijati kekece za razigravanje! Stoga ona konstatacija o međedima s početka priče apsolutno stoji! Lijepi pozdrav i nadam se da mi objavljujete tekst jer zadnja dva niste! POZZ

rocky

pre 12 godina

Nakon svih onih nevjerojatnih i glupih ispadanja prijašnjih godina, Dinamo ove sezone jednostavno ne smije upropastit još jednu veliku priliku. Jedini problem Dinama je u treneru, jer Jurčić definitivno nije trener za klub kao što je Dinamo. Ali nadam se da ni tako loš trener neće upropastit ovako dobru priliku.

Seljak veseljak

pre 12 godina

Ux tek me srce sad zabole...a mogli smo utorcima i sredama uvece od 20.45 da slusamo himnu i gledamo musemu...Kukavicki STANOJE,napolje.Tek sam sad besan,kad vidim ovu boraniju u LS..ux kako me boli i pece,a ljut sam..Scepovici,Milkovici ,Vukici i trener -napolje

Ivan_Nish

pre 12 godina

Dinamo sa predobrim koeficijentom ove godine dobija suparnika s kojima igra s pola snage. A imaju dobar koeficijent jer vec 5 godina igraju zaredom u skupinama lige uefa. Gledao sam malmo glasgow i mogu rec da je glasgow bio jedno 4 puta bolji malmo prosao na srecu... ocekujem ukupan rezultat 4-1 za dinamo....svake godine jedan klub s ovih prostora u LP, nije lose:))
(CuRse, 5. avgust 2011 12:35)

Mala ispravka, Dinamo igra 4 godine zaredom u Ligi evrope, u zadnjih 6 sezona igrao je 5 puta.A pre toga 4 sezone nije ga bilo nigde.Zadnje ucesce u LS imao je pre 11 godina a Partizan je igrao 2 puta u tom intervalu od 11 god.Ukupno, zadnjih 10-ak godina Dinamo je imao 5 ucesca u LE i niti jednom nije prosao grupnu fazu.Jeste uspeo da dobije poneki mec(Anderleht, Briz, Viljareal, Temisvar, Nec, Beveren) i na osnovu tih 6 pobeda ima bolji koeficijent od Partizana, meni je to pomalo glupo jer iako je imao vise pobeda od Partizana za 5 ucesca u LE, naspram 4 Partizanova(pobede nad Egaleom, Sahtjorom za ta 4 ucesca) opet Partizan je prosao grupnu fazu LE, pobedio u 1/16 finala Dnjepar a zatim u 1/8 ispao od CSKA.Izgleda se vise vrednuju tih 4 pirovih pobeda viska od 2 ucesca Partizana u LS i prolaska u 1/8 finala LE!Zaista mi taj nacin deljenja koeficijenata nije logican?!Pobedis ponekoga u grupi LE i naravno ispadnes, ne igras LS 11 godina, ispadas od Sherifa prosle sezone u ql LS i onda budes nosilac ove sezone i plus imas srecu pri zrebu jel si izvukao Malmo.Ispada da ste zasticeni kao beli medvedi :)

Dale

pre 12 godina

Da, al da je partizan prosao, ne bi mogao igrati s'makabijem jer bi oboje bili povlasceni. Steta za srpski fudbal sto se ne koristi olaksan put u LŠ

amater

pre 12 godina

prvo ovako-partizan ne bi igrao sa makabijem da je prosao jer ne bi mogao da ga dobije jer bi oboje bili povlasceni, drugo- ako je suditi pp kuglicama partizan bi bio na mestu apoela koji je dobio vislu, medjutim visla je bio tim sa najvecim koeficijentom od nepovlascenih ekipa ali da je partizan prosao to ne bi bila visla vec apoel koji je i usao kao prvi od nepovlascenih umesto partizana ,sto prakticno znaci da je partizan prosao dalje izvukao bi apoel sto je vise nego odlicno, jefino ako uefa mafiozi ne bi opet nesto namestili, nadam se da sam objasnio neke stvari

kuku Miljković :(((

pre 12 godina

Partizan da je prošao ne bi ni igrao sa Makabijem jer bi oba bila nosici. Ali zar je bitno...
Dinamu svaka čast, sjajan primjer klubovima sa ovih prostora kako se radi prelazni rok. Ostave se svi bitni šampionski igrači a dovedu se reprezentativci Leko, Vida, Krstanović,... Zaslužuju ovu šetnju do LŠ

GROBARI HERCEG NOVI

pre 12 godina

Djuricu, vidis li sta si uradio? Nikada lakse necemo biti u prilici igrati LŠ. Sram te bilo. Zarada ove godine od prodaje 25 mil. a ti doveo pojacanja za 5-6 mil. Da smo usli u LŠ jos bi barem 15 mil uzeli, ali ti hoces sa Šćepovićem, Vukicem i Miljkovicem u LŠ. Katastrofa. Da nisi to sto jesi, napustio bi klub i dao onima koji znaju da ga vode. Ali vama u upravi je JSL limit. Lako je biti prvak Srbije, Mi hocemo Evropu !!! Da ne zaboravim, Krstajic me totalno razocarao. Cim se dokopao fotelje, j . bes Partizan,daj pare. E moj Krle..

CuRse

pre 12 godina

Dinamo sa predobrim koeficijentom ove godine dobija suparnika s kojima igra s pola snage. A imaju dobar koeficijent jer vec 5 godina igraju zaredom u skupinama lige uefa. Gledao sam malmo glasgow i mogu rec da je glasgow bio jedno 4 puta bolji malmo prosao na srecu... ocekujem ukupan rezultat 4-1 za dinamo....svake godine jedan klub s ovih prostora u LP, nije lose:))

4444

pre 12 godina

I dalje ne verujem koliko nismo imali srece u sredu uvece. Barem da sam i ove godine cuo musemu, pa neka onda ispadnemo. Koliko srece imaju Zagrebcani - Nefci, Helsinki, Malmo...

CuRse

pre 12 godina

Dinamo sa predobrim koeficijentom ove godine dobija suparnika s kojima igra s pola snage. A imaju dobar koeficijent jer vec 5 godina igraju zaredom u skupinama lige uefa. Gledao sam malmo glasgow i mogu rec da je glasgow bio jedno 4 puta bolji malmo prosao na srecu... ocekujem ukupan rezultat 4-1 za dinamo....svake godine jedan klub s ovih prostora u LP, nije lose:))

4444

pre 12 godina

I dalje ne verujem koliko nismo imali srece u sredu uvece. Barem da sam i ove godine cuo musemu, pa neka onda ispadnemo. Koliko srece imaju Zagrebcani - Nefci, Helsinki, Malmo...

kuku Miljković :(((

pre 12 godina

Partizan da je prošao ne bi ni igrao sa Makabijem jer bi oba bila nosici. Ali zar je bitno...
Dinamu svaka čast, sjajan primjer klubovima sa ovih prostora kako se radi prelazni rok. Ostave se svi bitni šampionski igrači a dovedu se reprezentativci Leko, Vida, Krstanović,... Zaslužuju ovu šetnju do LŠ

mileni za ivana iz niša

pre 12 godina

Istina, puno srece za dinamo u ovom zdrijebu.
No i partizan je bio nositelj, bas kao i dinamo. Inace, zadnjih 20 utakmica partizana u europskim kup natjecanjima = 18 poraza. Dok je kod dinama situacija kud i kamo bolja.

Dinamo je zasluzeno bio nositelj, kao i partizan. No sreca je vise pomazila dinamo u 3. pretkolu, jer helsinki nije ni blizu po snazi jednog genka, to je sigurno.

Ali opet s druge strane, prosle godine je andrelech po prilikama tribao partizanu uvaljati barem 5 komada. No nije. Sreca je pomazila partizan, i eto usli su u ligu prvaka.

Sve zavisi sa koje strane gledas.
A ako gledas sa realne strane, ni dinamo ni partizan nisu kapacitet jedne lige prvaka. Prosle godine su partizana tamo bušili uzduz i poprijeko, ove godine ce dinama ukoliko prodje malmea.

Jedini spas za srb/hrv klubove je liga eufa. Ali samo uz konstantan rad. A to znaci postepena pojacanja, ne mijenjati ekipu svake godine uzduz i poprijeko, rad sa MLADIMA unutar klubova. I stjecati iskustva u LE, proci poneki put skupinu, pa za 5-6 godina se okusati u toj ligi prvaka. Tada ne bi bili kante na kojima ce se ovi jaci klubovi ispucavati i imati malo bolje trening utakmice.

I ukoliko bi se taj konstantan rad nastavio, vratili bi se na prijasnje grane. Ne bi nas nitko busio po 5:0 u gostima, dapace. Jer talntirani smo sigurno. Mislim na sve balkance. Samo sto smo glupi, pa taj talent ne iskoristavamo. Samim time one gore moje zelje su pusta utopija :(

GROBARI HERCEG NOVI

pre 12 godina

Djuricu, vidis li sta si uradio? Nikada lakse necemo biti u prilici igrati LŠ. Sram te bilo. Zarada ove godine od prodaje 25 mil. a ti doveo pojacanja za 5-6 mil. Da smo usli u LŠ jos bi barem 15 mil uzeli, ali ti hoces sa Šćepovićem, Vukicem i Miljkovicem u LŠ. Katastrofa. Da nisi to sto jesi, napustio bi klub i dao onima koji znaju da ga vode. Ali vama u upravi je JSL limit. Lako je biti prvak Srbije, Mi hocemo Evropu !!! Da ne zaboravim, Krstajic me totalno razocarao. Cim se dokopao fotelje, j . bes Partizan,daj pare. E moj Krle..

latas,zg

pre 12 godina

@Ivan Nish,za klupski koeficijent se ne uzima zadnjih 10,15 nego 5 sezona.U tome razdoblju je Dinamo skupio dosta bodova,ako ti misliš da su pobjede protiv klubova kao Ajax,Brugge,Villareal,Anderlecht...bezvrijedne onda je to čista ljubomora.Pa ne određuje koeficijent prodavač lubenica nego matematika a ona ne griješi.Meni nikada nebi palo napamet pljuvati po Partizanovim rezultatima kao što to rade delije,jer i prošlogodišnji ulazak u lp je velika stvar bez obzira na sve poraze,činjenica je da su samo Dinamo i Partizan na razini da mogu učiniti tako nešto iako je realnost i jednih i drugih liga Europe.Nadam se ipak da ćemo ući u lp pa makar sve tekme izgubili,dobar ždrijeb imamo.Samo ti Dinamo šampione...

Dale

pre 12 godina

Da, al da je partizan prosao, ne bi mogao igrati s'makabijem jer bi oboje bili povlasceni. Steta za srpski fudbal sto se ne koristi olaksan put u LŠ

polarni medvjed

pre 12 godina

@ Ivan Nish

Ti "beli medvedi" su kroz zadnjih 5 godina morali tući Ajax, Spartu Prag, Villareal, Anderlecht, Club Brugge, Temišvar i brojne druge "manje" klubove da bi došli ovdje gdje su sad. Za to vrijeme je Partizan od 20 odigranih utakmica ostvario 1 pobjedu, 1 remi i impresivnih 18 poraza.

UEFA ne boduje dojam nego rezultat. I ne zanima ju šta je bilo prije 6, 10 ili 20 godina, samo se zadnjih 5 godina računa. Dinamo je u tom periodu bio jako uspješan, a Partizan unatoč povlaštenom položaju vrlo neuspješan. Zato stvari tako stoje.

zovkogoran@net.hr

pre 12 godina

(Ivan_Nish, 5. avgust 2011 14:28)

Jeste Ivane, mi stvarno zaštićeni ko bijeli međedi! I sve si fino elaborirao oko Usporedbi između Partizana i Dinama samo si zaboravio naglasiti kako UEFA vrednuje posljednjih 5 godina u komadu a ne 11 godina! Prolaz skupine Partizana je bio ranije (izvan posljednjih 5 godina) a u vaša 2 zadnja učešća i Europi imate cijelu 1 pobjedu, onu nevažnu sa Šahtorom u 6. kolu).
Dinamo ima grupirane pobjede i koeficijent između 4,5 do 5,8 po sezoni i to mu pomaže u ždrijebu! I reću ti i ovo da tek sljedeće godine počinje renesansa HR klubova jer svi HR mali klubovi sad imaju koeficijent između 4,5 - 5, Hajduk će imat oko 8 i od sljedeće sezone pa narednih 5 bit će nositelj u 3. rundi (nešto kao Zvezda kod vas) a Dinamo će uvijek dobijati kekece za razigravanje! Stoga ona konstatacija o međedima s početka priče apsolutno stoji! Lijepi pozdrav i nadam se da mi objavljujete tekst jer zadnja dva niste! POZZ

Ivan_Nish

pre 12 godina

Dinamo sa predobrim koeficijentom ove godine dobija suparnika s kojima igra s pola snage. A imaju dobar koeficijent jer vec 5 godina igraju zaredom u skupinama lige uefa. Gledao sam malmo glasgow i mogu rec da je glasgow bio jedno 4 puta bolji malmo prosao na srecu... ocekujem ukupan rezultat 4-1 za dinamo....svake godine jedan klub s ovih prostora u LP, nije lose:))
(CuRse, 5. avgust 2011 12:35)

Mala ispravka, Dinamo igra 4 godine zaredom u Ligi evrope, u zadnjih 6 sezona igrao je 5 puta.A pre toga 4 sezone nije ga bilo nigde.Zadnje ucesce u LS imao je pre 11 godina a Partizan je igrao 2 puta u tom intervalu od 11 god.Ukupno, zadnjih 10-ak godina Dinamo je imao 5 ucesca u LE i niti jednom nije prosao grupnu fazu.Jeste uspeo da dobije poneki mec(Anderleht, Briz, Viljareal, Temisvar, Nec, Beveren) i na osnovu tih 6 pobeda ima bolji koeficijent od Partizana, meni je to pomalo glupo jer iako je imao vise pobeda od Partizana za 5 ucesca u LE, naspram 4 Partizanova(pobede nad Egaleom, Sahtjorom za ta 4 ucesca) opet Partizan je prosao grupnu fazu LE, pobedio u 1/16 finala Dnjepar a zatim u 1/8 ispao od CSKA.Izgleda se vise vrednuju tih 4 pirovih pobeda viska od 2 ucesca Partizana u LS i prolaska u 1/8 finala LE!Zaista mi taj nacin deljenja koeficijenata nije logican?!Pobedis ponekoga u grupi LE i naravno ispadnes, ne igras LS 11 godina, ispadas od Sherifa prosle sezone u ql LS i onda budes nosilac ove sezone i plus imas srecu pri zrebu jel si izvukao Malmo.Ispada da ste zasticeni kao beli medvedi :)

sig

pre 12 godina

@Ivan_Nish
A sta ti toliko nije jasno, racunaju se samo zadnjih 5 godina. A Dinamo ima bolje rezultate u tom periodu, na kraju krajeva i Partizan je bolji od Zvezde iz istog razloga.
A za malo vise informacija pogledaj http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/
tu je sve lepo objasnjeno

Seljak veseljak

pre 12 godina

Ux tek me srce sad zabole...a mogli smo utorcima i sredama uvece od 20.45 da slusamo himnu i gledamo musemu...Kukavicki STANOJE,napolje.Tek sam sad besan,kad vidim ovu boraniju u LS..ux kako me boli i pece,a ljut sam..Scepovici,Milkovici ,Vukici i trener -napolje

rocky

pre 12 godina

Nakon svih onih nevjerojatnih i glupih ispadanja prijašnjih godina, Dinamo ove sezone jednostavno ne smije upropastit još jednu veliku priliku. Jedini problem Dinama je u treneru, jer Jurčić definitivno nije trener za klub kao što je Dinamo. Ali nadam se da ni tako loš trener neće upropastit ovako dobru priliku.

amater

pre 12 godina

prvo ovako-partizan ne bi igrao sa makabijem da je prosao jer ne bi mogao da ga dobije jer bi oboje bili povlasceni, drugo- ako je suditi pp kuglicama partizan bi bio na mestu apoela koji je dobio vislu, medjutim visla je bio tim sa najvecim koeficijentom od nepovlascenih ekipa ali da je partizan prosao to ne bi bila visla vec apoel koji je i usao kao prvi od nepovlascenih umesto partizana ,sto prakticno znaci da je partizan prosao dalje izvukao bi apoel sto je vise nego odlicno, jefino ako uefa mafiozi ne bi opet nesto namestili, nadam se da sam objasnio neke stvari

borko

pre 12 godina

Partizan ne bi igrao protiv Makabija nego protiv nekog jos mnogo slabijeg (slabijeg cak i od Genka), npr protiv kiparskog Apoela, Malmea, Plzena... Protivnici za ulazak u Ligu Sampiona su slabiji nego za ulazak u Ligu Evrope. Tako da iskreno po meni i nema neke drazi kao nekad ako se neki nas tim i plasira u LS. Ranije je trebalo pobediti Bajern, Milan ili bar PSV. Ako se tome doda da od plasmana u Ligu Sampiona nista ne dobijamo na nasem koeficijentu, a ni na klupskom, pa je tako on slabiji nego ikad. Naime vise se poena sakupi kad se pobedi neko u Ligi Evrope nego kad se bez bodova zavrsi u grupi Lige Sampiona. Jedina dobit je ogroman novac koji se dobije za ulazak u LS, ali on kasnije nestane. Da nije tako sada bi Partizan imao 5 puta jaci tim nego prosle godine. Dakle, zaista ne vidim koristi da nasi timovi igraju Ligu Sampiona

nidza

pre 12 godina

Arsenal-Udineze sa jedne strane, BATE-Sturm sa druge strane :) Inace ako Dinamo sada ne udje u Ligu Sampiona,nece nikad al ajde valjda ce i oni zaigrati jednom tu mada treba imati dosta srece da preko klubova Nefci-Helsinki-Malme udjes u LS.

CuRse

pre 12 godina

Dinamo sa predobrim koeficijentom ove godine dobija suparnika s kojima igra s pola snage. A imaju dobar koeficijent jer vec 5 godina igraju zaredom u skupinama lige uefa. Gledao sam malmo glasgow i mogu rec da je glasgow bio jedno 4 puta bolji malmo prosao na srecu... ocekujem ukupan rezultat 4-1 za dinamo....svake godine jedan klub s ovih prostora u LP, nije lose:))

Ivan_Nish

pre 12 godina

Dinamo sa predobrim koeficijentom ove godine dobija suparnika s kojima igra s pola snage. A imaju dobar koeficijent jer vec 5 godina igraju zaredom u skupinama lige uefa. Gledao sam malmo glasgow i mogu rec da je glasgow bio jedno 4 puta bolji malmo prosao na srecu... ocekujem ukupan rezultat 4-1 za dinamo....svake godine jedan klub s ovih prostora u LP, nije lose:))
(CuRse, 5. avgust 2011 12:35)

Mala ispravka, Dinamo igra 4 godine zaredom u Ligi evrope, u zadnjih 6 sezona igrao je 5 puta.A pre toga 4 sezone nije ga bilo nigde.Zadnje ucesce u LS imao je pre 11 godina a Partizan je igrao 2 puta u tom intervalu od 11 god.Ukupno, zadnjih 10-ak godina Dinamo je imao 5 ucesca u LE i niti jednom nije prosao grupnu fazu.Jeste uspeo da dobije poneki mec(Anderleht, Briz, Viljareal, Temisvar, Nec, Beveren) i na osnovu tih 6 pobeda ima bolji koeficijent od Partizana, meni je to pomalo glupo jer iako je imao vise pobeda od Partizana za 5 ucesca u LE, naspram 4 Partizanova(pobede nad Egaleom, Sahtjorom za ta 4 ucesca) opet Partizan je prosao grupnu fazu LE, pobedio u 1/16 finala Dnjepar a zatim u 1/8 ispao od CSKA.Izgleda se vise vrednuju tih 4 pirovih pobeda viska od 2 ucesca Partizana u LS i prolaska u 1/8 finala LE!Zaista mi taj nacin deljenja koeficijenata nije logican?!Pobedis ponekoga u grupi LE i naravno ispadnes, ne igras LS 11 godina, ispadas od Sherifa prosle sezone u ql LS i onda budes nosilac ove sezone i plus imas srecu pri zrebu jel si izvukao Malmo.Ispada da ste zasticeni kao beli medvedi :)

4444

pre 12 godina

I dalje ne verujem koliko nismo imali srece u sredu uvece. Barem da sam i ove godine cuo musemu, pa neka onda ispadnemo. Koliko srece imaju Zagrebcani - Nefci, Helsinki, Malmo...

borko

pre 12 godina

Partizan ne bi igrao protiv Makabija nego protiv nekog jos mnogo slabijeg (slabijeg cak i od Genka), npr protiv kiparskog Apoela, Malmea, Plzena... Protivnici za ulazak u Ligu Sampiona su slabiji nego za ulazak u Ligu Evrope. Tako da iskreno po meni i nema neke drazi kao nekad ako se neki nas tim i plasira u LS. Ranije je trebalo pobediti Bajern, Milan ili bar PSV. Ako se tome doda da od plasmana u Ligu Sampiona nista ne dobijamo na nasem koeficijentu, a ni na klupskom, pa je tako on slabiji nego ikad. Naime vise se poena sakupi kad se pobedi neko u Ligi Evrope nego kad se bez bodova zavrsi u grupi Lige Sampiona. Jedina dobit je ogroman novac koji se dobije za ulazak u LS, ali on kasnije nestane. Da nije tako sada bi Partizan imao 5 puta jaci tim nego prosle godine. Dakle, zaista ne vidim koristi da nasi timovi igraju Ligu Sampiona

nidza

pre 12 godina

Arsenal-Udineze sa jedne strane, BATE-Sturm sa druge strane :) Inace ako Dinamo sada ne udje u Ligu Sampiona,nece nikad al ajde valjda ce i oni zaigrati jednom tu mada treba imati dosta srece da preko klubova Nefci-Helsinki-Malme udjes u LS.

rocky

pre 12 godina

Nakon svih onih nevjerojatnih i glupih ispadanja prijašnjih godina, Dinamo ove sezone jednostavno ne smije upropastit još jednu veliku priliku. Jedini problem Dinama je u treneru, jer Jurčić definitivno nije trener za klub kao što je Dinamo. Ali nadam se da ni tako loš trener neće upropastit ovako dobru priliku.

amater

pre 12 godina

prvo ovako-partizan ne bi igrao sa makabijem da je prosao jer ne bi mogao da ga dobije jer bi oboje bili povlasceni, drugo- ako je suditi pp kuglicama partizan bi bio na mestu apoela koji je dobio vislu, medjutim visla je bio tim sa najvecim koeficijentom od nepovlascenih ekipa ali da je partizan prosao to ne bi bila visla vec apoel koji je i usao kao prvi od nepovlascenih umesto partizana ,sto prakticno znaci da je partizan prosao dalje izvukao bi apoel sto je vise nego odlicno, jefino ako uefa mafiozi ne bi opet nesto namestili, nadam se da sam objasnio neke stvari

Seljak veseljak

pre 12 godina

Ux tek me srce sad zabole...a mogli smo utorcima i sredama uvece od 20.45 da slusamo himnu i gledamo musemu...Kukavicki STANOJE,napolje.Tek sam sad besan,kad vidim ovu boraniju u LS..ux kako me boli i pece,a ljut sam..Scepovici,Milkovici ,Vukici i trener -napolje

GROBARI HERCEG NOVI

pre 12 godina

Djuricu, vidis li sta si uradio? Nikada lakse necemo biti u prilici igrati LŠ. Sram te bilo. Zarada ove godine od prodaje 25 mil. a ti doveo pojacanja za 5-6 mil. Da smo usli u LŠ jos bi barem 15 mil uzeli, ali ti hoces sa Šćepovićem, Vukicem i Miljkovicem u LŠ. Katastrofa. Da nisi to sto jesi, napustio bi klub i dao onima koji znaju da ga vode. Ali vama u upravi je JSL limit. Lako je biti prvak Srbije, Mi hocemo Evropu !!! Da ne zaboravim, Krstajic me totalno razocarao. Cim se dokopao fotelje, j . bes Partizan,daj pare. E moj Krle..

latas,zg

pre 12 godina

@Ivan Nish,za klupski koeficijent se ne uzima zadnjih 10,15 nego 5 sezona.U tome razdoblju je Dinamo skupio dosta bodova,ako ti misliš da su pobjede protiv klubova kao Ajax,Brugge,Villareal,Anderlecht...bezvrijedne onda je to čista ljubomora.Pa ne određuje koeficijent prodavač lubenica nego matematika a ona ne griješi.Meni nikada nebi palo napamet pljuvati po Partizanovim rezultatima kao što to rade delije,jer i prošlogodišnji ulazak u lp je velika stvar bez obzira na sve poraze,činjenica je da su samo Dinamo i Partizan na razini da mogu učiniti tako nešto iako je realnost i jednih i drugih liga Europe.Nadam se ipak da ćemo ući u lp pa makar sve tekme izgubili,dobar ždrijeb imamo.Samo ti Dinamo šampione...

zovkogoran@net.hr

pre 12 godina

(Ivan_Nish, 5. avgust 2011 14:28)

Jeste Ivane, mi stvarno zaštićeni ko bijeli međedi! I sve si fino elaborirao oko Usporedbi između Partizana i Dinama samo si zaboravio naglasiti kako UEFA vrednuje posljednjih 5 godina u komadu a ne 11 godina! Prolaz skupine Partizana je bio ranije (izvan posljednjih 5 godina) a u vaša 2 zadnja učešća i Europi imate cijelu 1 pobjedu, onu nevažnu sa Šahtorom u 6. kolu).
Dinamo ima grupirane pobjede i koeficijent između 4,5 do 5,8 po sezoni i to mu pomaže u ždrijebu! I reću ti i ovo da tek sljedeće godine počinje renesansa HR klubova jer svi HR mali klubovi sad imaju koeficijent između 4,5 - 5, Hajduk će imat oko 8 i od sljedeće sezone pa narednih 5 bit će nositelj u 3. rundi (nešto kao Zvezda kod vas) a Dinamo će uvijek dobijati kekece za razigravanje! Stoga ona konstatacija o međedima s početka priče apsolutno stoji! Lijepi pozdrav i nadam se da mi objavljujete tekst jer zadnja dva niste! POZZ

kuku Miljković :(((

pre 12 godina

Partizan da je prošao ne bi ni igrao sa Makabijem jer bi oba bila nosici. Ali zar je bitno...
Dinamu svaka čast, sjajan primjer klubovima sa ovih prostora kako se radi prelazni rok. Ostave se svi bitni šampionski igrači a dovedu se reprezentativci Leko, Vida, Krstanović,... Zaslužuju ovu šetnju do LŠ

polarni medvjed

pre 12 godina

@ Ivan Nish

Ti "beli medvedi" su kroz zadnjih 5 godina morali tući Ajax, Spartu Prag, Villareal, Anderlecht, Club Brugge, Temišvar i brojne druge "manje" klubove da bi došli ovdje gdje su sad. Za to vrijeme je Partizan od 20 odigranih utakmica ostvario 1 pobjedu, 1 remi i impresivnih 18 poraza.

UEFA ne boduje dojam nego rezultat. I ne zanima ju šta je bilo prije 6, 10 ili 20 godina, samo se zadnjih 5 godina računa. Dinamo je u tom periodu bio jako uspješan, a Partizan unatoč povlaštenom položaju vrlo neuspješan. Zato stvari tako stoje.

Dale

pre 12 godina

Da, al da je partizan prosao, ne bi mogao igrati s'makabijem jer bi oboje bili povlasceni. Steta za srpski fudbal sto se ne koristi olaksan put u LŠ

mileni za ivana iz niša

pre 12 godina

Istina, puno srece za dinamo u ovom zdrijebu.
No i partizan je bio nositelj, bas kao i dinamo. Inace, zadnjih 20 utakmica partizana u europskim kup natjecanjima = 18 poraza. Dok je kod dinama situacija kud i kamo bolja.

Dinamo je zasluzeno bio nositelj, kao i partizan. No sreca je vise pomazila dinamo u 3. pretkolu, jer helsinki nije ni blizu po snazi jednog genka, to je sigurno.

Ali opet s druge strane, prosle godine je andrelech po prilikama tribao partizanu uvaljati barem 5 komada. No nije. Sreca je pomazila partizan, i eto usli su u ligu prvaka.

Sve zavisi sa koje strane gledas.
A ako gledas sa realne strane, ni dinamo ni partizan nisu kapacitet jedne lige prvaka. Prosle godine su partizana tamo bušili uzduz i poprijeko, ove godine ce dinama ukoliko prodje malmea.

Jedini spas za srb/hrv klubove je liga eufa. Ali samo uz konstantan rad. A to znaci postepena pojacanja, ne mijenjati ekipu svake godine uzduz i poprijeko, rad sa MLADIMA unutar klubova. I stjecati iskustva u LE, proci poneki put skupinu, pa za 5-6 godina se okusati u toj ligi prvaka. Tada ne bi bili kante na kojima ce se ovi jaci klubovi ispucavati i imati malo bolje trening utakmice.

I ukoliko bi se taj konstantan rad nastavio, vratili bi se na prijasnje grane. Ne bi nas nitko busio po 5:0 u gostima, dapace. Jer talntirani smo sigurno. Mislim na sve balkance. Samo sto smo glupi, pa taj talent ne iskoristavamo. Samim time one gore moje zelje su pusta utopija :(

sig

pre 12 godina

@Ivan_Nish
A sta ti toliko nije jasno, racunaju se samo zadnjih 5 godina. A Dinamo ima bolje rezultate u tom periodu, na kraju krajeva i Partizan je bolji od Zvezde iz istog razloga.
A za malo vise informacija pogledaj http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/
tu je sve lepo objasnjeno