Nedelja, 26.06.2011.

18:51

Ljodra spreman za iznenađenje

Majkl Ljodra misli da ima šansu u duelu osmine finala na Vimbldonu protiv Novaka Đokovića.

Izvor: B92

Ljodra spreman za iznenaðenje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

Miko

pre 12 godina

(., 27. jun 2011 03:05)

Odgovor tebi iako ga nisi trazio:-) Kao nekadasnji navijac Nadala ne govorim o sebi i mojim navijackim osobinama vec o iskustvu koje imam prateci strane TV komentatore u zemlji u kojoj zivim skoro ceo zivot. Tacno je to da su teniseri profesionalci i da igraju za sebe ali pored imena svakog od njih stoji zastava zemlje iz koje su pa ih komentatori na ovim stranim TV kanalima tako i predstavljaju a obicno, kad govore o teniserima iz Srbije, navedu i podatke kako Srbija ima toliko i toliko tenisera medju prvih 100 i kako oni postizu zapazene i znacajne rezultate. Posto mozemo preko e-mail-a i sms-a imati kontakt sa TV komentatorima, u toku meca koji prenose, cesto ih kontaktiraju gledaoci sa pitanjima zasto "ta ita" zemlja nema toliko tenisera medju prvih 100. Kao sto vidis neki smatraju da je vazno naglasiti kakve rezultate u tenisu postize bilo koja od zemalja. Najocigledniji primer ovakvog "jurenja" za prestizom u tenisu su Britanci koji vec godinama ocekuju da Mari konacno osvoji neki GS i prekine negativni niz britanskih tenisera. E, kad velika Britanija sebi moze da dozvoli da u profesionalnom sportu tezi za takvim prestizom ne vidim razlog da i drugi isto to ne cine.
Kao sto rekoh, bivsi sam navijac Nadala ali nema sanse da navijam za strance kada ima toliko nasih. A tenis pratim davno pre nego se i Nadal pojavio na svetskoj teniskoj sceni. Tebi pozdrav i svako postovanje prema tvom opredeljenju u tenisu.
Pozdrav i sjajnoj redakciji b92.

Steva Revers

pre 12 godina

@Vaske4s
Dragi Vaske, ne samo da je moguce da se navija za Federera i Nadala, a protiv Djokovica, nego je to cak i dobro i pozeljno, i govori sve najbolje o tim ljudima, a i o zemljui u kojoj je tako nesto sasvim prirodno, moguce i dobro primljeno.
E, sada zasto ja tako mjislim, ne znam da li uopste vredi i da pocinjem da objasnjavam. Tesko je, cak i nemoguce objasniti razliku izmedju zelene i crvene boje nekome ko ne vidi od rodjenja.

Inspector Bloch

pre 12 godina

Naravno, da bih mogao i da odcutim..kao i mnogo puta..da mi ne smeta UOPSTAVANJE @ .,27 jun 2011,03:05 i odredena doza nadmenosti..nekog ko kao nik- koristi tacku-zaraz!!

Zato cu pokusati da ne budem 'generalno primitivan i uskogrud'- kako komentator naziva ljude oko sebe- vec da argumentujem..da nije u pravu..bar sto se tice nekoliko aspekata!
Vi, pratita tenis od 2000, rekoste ..ja od 1985!Toliko za pocetak;
VASA 'duzina'- znaci ne-mora da bude relevantna za Vas nadmeni TON!
Necu sad od Kulina-Bana..nego konkretno..Nadal je bio i MOJ miljenik, kada se pojavio, kao i mnogih- ni tu niste osobeni- jednostavno sto je bio mlad..divlji..i SPANAC..;VI- tvrdite kako je tenis individualan sport- u, pravu ste- ali Vi to RADIKALIZUJETE! Ako je tako kao sto Vi kazete STA ce KRALJ Spanije, na prvom RG- koji je Nadal uzeo!? Kako, objasnjavate totalnu histeriju- poistovecenje Kraljevine Britanije sa Marijem!? Kako objasnjavate da Federer, sa svom svojom evropskom popularnoscu NIKADA nije bio u US i Australiji..'voljen'!?- redovno lesio Rodika, Samprasa..Agasija.. i Hjiita!? Jednostavno receno, individualni sport- uistinu- ALI i NACIONALNI, i to NE samo za vreme DK ili Olimpijade!

Nema potrebe dalje, nadam se, da je i ovo dovoljno, da shvatite da je Vas izbor- VAS- i da ga ne mozete generalizovati..rekoh vec za RN sam i ja navijao..dok Novak nije poceo da igra znacajnu ulogu u svetskom tenisu..ALI da ja u Rimu, Madridu...navijam za RN..NE-MOGU! To, je uistinu, SAMO..moj izbor!

Prijateljski, sportski pozdrav,

sveta

pre 12 godina

@vaske
Dragi "objektivni" Vaske, zbog čega mi, koji navijamo NAJVIŠE ZA NOVAKA,ne bismo bili dobri poznavaoci sporta, nego samo nekakvi "patrioti"? Da li na svetskim prvenstvima u košarci, vaterpolu ili odbojci - da navedem samo tri sporta gde imamo vrhunske predstavnike - ne smemo da navijamo za naše, u strahu da ćemo biti proglašeni za "patrijote" i čak nacionaliste? Ja navijam za Novaka pre svega zato što: a) igra VRHUNSKI TENIS, što je dokazano - petu godinu je u prvih deset, na primer; b) zato što je NAŠ TENISER koji igra vrhunski. Uz to, smisao reči "navijač" je OPREDELJENJE, to jest NAVIJANJE ( gde ste sreli objektivnog navijača!?)- a u Novakovom slučaju navijanje za NAŠEG je opravdanije nego obično, jer: navijamo za JEDNOG OD TROJICE NAJBOLJIH I JEDNOG OD REALNIH KANDIDATA ZA VRH!Što se tiče argumenta o tome ko koliko prati tenis, ne treba se baviti nedokazanim pretpostavkama: ja, na primer, poštovani Vaske, gledam i pratim tenis još od Bobe Živojinovića, ali takođe, prvi put od vremena Bobinih igara, SADA IMAM SPORTISTU ZA KOJEG MOGU NAVIJATI SA ARGUMENTIMA! Svaka čast Nadalu (Mariju, Federeru), ali - ŠTA SU ONI MENI OSIM IMENA? Još nešto, vi zaboravljate moć identifikacije u navijanju (pa i ovom). Nadjite mi, recimo, izjavu sa nekog španskog site-a u kojoj se navija za Novaka. I na kraju: radujete li se više kad Nobelovu nagradu dobije Ivo Andrić, ili Mario Vargas Ljosa (nezavisno od književne analize)?

red devil 011

pre 12 godina

Logicno je da se nada iznenadjenju, on je igrao odlicno protiv Lua, a Djokovic je odigrao verovatno svoj najlosiji mec u 2011 protiv Bagdatisa. Ipak vrhunski igraci retko dopustaju sebi da u 2 meca zaredom budu ispod ocekivanja, posebno kada su imali dan odmora kao sto je sada slucaj. Servis moze da ide ili ne, ali sam siguran da ce return ponovo biti sjajan, a da ce los odnos winnera i neiznudjenih gresaka iz proslog meca biti preokrenut protiv Lodre.

.

pre 12 godina

Uvek me je zanimalo zasto,kako neko moze da navija za stranog sportistu protiv svog,to interesovanje je posebno izrazeno kada je u pitanju Novak,pa bih te iskreno zamoliombez provokacija izmedju redova ili sl. da mi odgovoris na to pitanje posto nikad nisam licno upoznao coveka koji deli tvoje misljenje...
Hvala
(Vaske4s, 26. jun 2011 20:47)

@Vaske,redakcijo molim objavite mi komentar

nisam lik kojem si postavio pitanja kako i zasto navija za strane sportiste,ali sa svog stanovista kao nadalovog navijaca mogu da ti dam odgovor.

tenis pratim jos od 2000 godine redovno.nadala sam prvi put gledao na Wimbledonu 2003 kada je postao prvi maloletnik posle 17 godina i Borisa Bekera koji je stigao u 3.kolo Wimbledona.tu mi je prvi put zapao za.nekih 9 meseci kasnije on je u majamiju 2004 sa 17 godina naneo prvi poraz federeru od dolaska na tron,a 6 meseci kasnije u petom mecu finala Dejvis kupa pobedio Rodika...to je bio trenutak kada sam ja postao nadalov navijac...tenis,kao i drugi individualni sportovi je sport u kojem se vezes za pojedinca,ja sam bio nadalov navijac 2 i po godine pre nego sto se Nole pojavio,slavio sam i tugovao sa njim i nisam robot pa da prestanem da navijam za njega jer se pojavio moj zemljak.takodje,kao nekome ko prati tenis zbog toga sto mu se svidja igra a ne samo zato da vidi "sta ce srbi da urade" za mene je novak sem kada igra dejvis kup i olimpijadi kada igra za srbiju profesionalac kao i svaki drugi.on to zaista i jeste!sem kada igra za dejvis kup i na olimpijadi on ne predstavlja srbiju,ne igra za srbiju,ne takmici se za srbiju vec za sebe.slusam kako javljaju na vestima srbija ima jos jednog predstavika u singlu na Vimbldonu...srbija nije ni imala ni jednog predstavnika u singlu na Vimbldonu posto svi igraju za sebe.dakle u toku sezone navijam za nadala jer je u istom polozaju kao i novak-igraju za sebe i jedan i drugi.sa druge strane nema veceg patriote od mene i kada njih dvojca brane boje svoje zemlje navijam za novaka i malo mi je falilo da razbijem TV kada je Nole poslao onaj smec u aut na Olimpijadi.meni za razliku od nekih likova sa kompleksima je nole drugi omiljeni teniser i pored toga sto navijam za rafu mi je drago sto nole postize uspehe i zelim mu puno srece u Dejvis kupu i u karijeri uopste.
mislim da je ovo obrazlozenje za sve nas nadalove a i federerovi navijaci imaju neko slicno objasnjenje zasto navijaju za njega.svi likovi koji se cude kako navijamo za njih dvojcu neka prestanu da se cude i skapiraju da su neki od nas poceli da prate tenis davno pre novaka i to je generalno vrlo primitivno i uskogrudo gledanje na svet kako protiv nasih?da bi to vec jednom svima vama doprlo do mozga,medju vama velikim lokal patriotama koji pratite tenis samo zbog noleta ima barem 40% ljudi koji prate dugi niz godina auto-moto sportove.medju vama koji pljujete da smo kompleksasi sto navijamo za rafu i feda ima fanova Alonsa,Hamiltona,Fetela,Valentina Rosija.Na polju auto-moto sportova smo tanki kao i sto smo bili dugi niz godina sa tenisom.Da udje Milos Pavlovic u Formulu 1 cela srbija bi pocela da je gleda "da vidi sta ce nas da uradi",neki od vas koji lupate minuse i nas nazivate kompleksasima biste se osecali isto tako jer navijate za Alonsa,Sumahera,Hamiltona vec pet i vise godina.ja isto kao sto navijam za nadala navijam za hamiltona vec 5 godina i bilo bi mi drago da Pavlovic napravi dobar rezultat ali bih navijao i dalje za Luisa.ne biste kao roboti poceli da navijate"za naseg"jer gledate trke zbog trka i ne biste za nekoga ko vas je kupio lucidnoscu svoje voznje tek tako prestali da navijate,onda biste vi ponavljali ko papagaji da Formula 1 postoji i pre Milosa Pavlovica,onda bi nekim "strucnjacima"za tenis a koji su fanovi auto-motosportova bilo muka od "strucnjaka"koji do Pavlovica nisu znali sta je pneumatik.isto vazi i za MOTO GP.neki koji nas nazivaju kompleksasima a dugo prate MOTO GP ne bi menjali Rosija,Stonera,Lorenca,Pedrosu posle dugogodisnjeg slavlja sa njima,nerviranja sa njima,radosti i tuge samo sto se pojavio nas vozac.
JEL SAD KAPIRATE?
kazi mi vaske ako si F1 ili MOTO GP fan i imas vozaca za kojeg navijas duzi niz godina,da udje neki nas vozac u neku od tih kategorija,za koga bi navijao?

ijavolimpartizan

pre 12 godina

Koliko mogu zakljuciti,ovaj sajt posecuje otprilike DO 6-oro onih koji mrze sve sto dolazi iz Srbije...Vlajzi prednjaci...Zbog njegovog nadimka zamalo pa da promenim boje kluba (mada je to nemoguce)...N e verujem da postoji neko ko vise voli Partizan,ali da zbog toga navijam protiv Novaka,velika je budalastina...tako mislim i o njemu i ostalima slicnim njemu...Najteze mi pada sto me njihovi komentari bas pogadjaju...znate,zapitas se ko sve zivi u tvom okruzenju...A,Novak je ,recimo,igrao ceo zivot za TK Partizan i to ne krije kao sto i javno govori da je navijac komsinice i kao sto je sasvim fer sto pruzi ruku Troickom kada Partizan pobedi... Ali,kao sto rekoh...Vas je samo 6-oro,plafon...video sam i 15-20 lajkovanja kada su gluposti u pitanju,kao i preporucujem ...ali,to svako zna...lako je vise puta udariti - ili + na svoj ,nazovi,komentar... Pozdrav normalnima a pljuvacima preporucujem da udare "like" na profil dame sa TV "E" Celsi (isti ste...mrzite,a ni ne znate zasto)...ima dobar "xxx" snimak.. :)

Bojan Jankovic

pre 12 godina

(Vaske4s, 26. jun 2011 20:47)

Ovaj lik je rekao da ne podnosi Djokovica zato sto Novak navija za Zvezdu.Bar kako se ja secam. Znam da je bolesno, ali ja se ne cudim!Nismo svi isti, tako da me i ovakav stav ne iznenadjuje!

veljko

pre 12 godina

pozdrav svim pravim poznavaocima teniske igre,a ne navijacima.Nole nista nije pokazao specijalno u prva tri meca,tako da je sasvim logicno da Lodra ocekuje trijumf.Pored velikog broja francuskih navijaca ,imace i one neutralne na svojoj strani,a igra mu je savrsena za travu.Uz Noletov los drugi servis i los pasing,te nestabilnu igru sa base line,za mene bi bilo iznenadjenje da Nole pobedi.

Markonato-RSA

pre 12 godina

Ko ima smisla za humor i dobar je zezator, uglavnom se ispostavi kao pozitivan lik. Ali bez obzira na prethodna kola i dosadašnji učinak na turniru, nije isključeno da će mu Novak spremiti iznenađenje "sa nulicom". Recimo, 3:0 u setovima i bar jedan set iz "repertoara" 6:0.
Uostalom, od Novaka sve zavisi.

vlajzi voli partizan

pre 12 godina

Zasto da ne? I ja potajno prizeljkujem trijumf Ljodre. U formi je i zelim mu da uspe.Mada, u tom slucaju uskratio bi mi zadovoljstvo da vidim kako Federer razbija Novaka u polufinalu. U svakom slucaju, jedva cekam drugu nedelju Vimbldona i naravno, veliko finale Federer-Nadal!

marinko

pre 12 godina

Zasto da ne? I ja potajno prizeljkujem trijumf Ljodre. U formi je i zelim mu da uspe.Mada, u tom slucaju uskratio bi mi zadovoljstvo da vidim kako Federer razbija Novaka u polufinalu. U svakom slucaju, jedva cekam drugu nedelju Vimbldona i naravno, veliko finale Federer-Nadal!
(vlajzi voli partizan, 26. jun 2011 20:00)
Očigledno nisi pametan zato pokušavaš biti provokativan.

Vaske4s

pre 12 godina

Zasto da ne? I ja potajno prizeljkujem trijumf Ljodre. U formi je i zelim mu da uspe.Mada, u tom slucaju uskratio bi mi zadovoljstvo da vidim kako Federer razbija Novaka u polufinalu. U svakom slucaju, jedva cekam drugu nedelju Vimbldona i naravno, veliko finale Federer-Nadal!
(vlajzi voli partizan, 26. jun 2011 20:00)

Uvek me je zanimalo zasto,kako neko moze da navija za stranog sportistu protiv svog,to interesovanje je posebno izrazeno kada je u pitanju Novak,pa bih te iskreno zamoliombez provokacija izmedju redova ili sl. da mi odgovoris na to pitanje posto nikad nisam licno upoznao coveka koji deli tvoje misljenje...
Hvala

Što me nasmija ovaj L------

pre 12 godina

Đoković igra protiv Francuza Mikaela Ljodre duel osmine finala i taj meč je drugi na programu na Terenu 1, posle susreta aktuelne šampionke Serene Vilijams i Marion Bartoli iz Francuske.

Hahahaha, LODRA izgubio si i prije nego sto je mec poceo... hahahaha :D

djole_sl

pre 12 godina

,,iako je on sada potpuno drugi igrač". Ne znam zasto svi to uporno govore, ali ja se sa tim ne slazem. Novak je bio i pre ove sezone igracina, a sada su se mozda malo sklopile kockice i malo je jos sazreo, ali ponavljam, malo. Jer, pobedjivao je Federera kada je bio neprikosnoveni broj 1, zatim i Nadala kada je ovaj to bio. Od 2007. godine vazi za igraca koji moze svakoga da pobedi, a svima koji su pratili desavanja u tenisu je odavno moralo da postane jasno kakav je igrac Djokovic. Mozda je bilo onih koji nisu to hteli da vide ili su se nadali da ce da posustane, ali to je njihov problem. Naravno, ovo nije nista protiv Ljodre, on mi je drag igrac, nego me nervira to potenciranje necega sto nije tacno. Ove godine je napravio najvece rezultate, ali to ne govori da je bio drugi igrac pre toga.

out

pre 12 godina

Bas ti je dobra ova sala sa iznenadjenjem. Ha, ha, ha.
Evo da se i ja prikljucim komediji: Pustice tebe Nole samo da te ne vidi golog, jer tek sada znam zasto je Ljubicic prekljuce izgubio.

Tvrtko

pre 12 godina

Statistika njegovog meča sa Luom je vrlo impresivna u svakom pogledu. Taj Lu je ipak dobio Troickog prilično lako. Imam osećaj da je teren br. 1 brži od centralnog. Naravno, Novak ide dalje, ali se ne treba začuditi, ako 1 ili dva seta završe taj brejkom. U svakom slučaju, servis i return će biti vrlo važni na ovom klasičnom Vimbldonskom meču.

Tvrtko

pre 12 godina

Statistika njegovog meča sa Luom je vrlo impresivna u svakom pogledu. Taj Lu je ipak dobio Troickog prilično lako. Imam osećaj da je teren br. 1 brži od centralnog. Naravno, Novak ide dalje, ali se ne treba začuditi, ako 1 ili dva seta završe taj brejkom. U svakom slučaju, servis i return će biti vrlo važni na ovom klasičnom Vimbldonskom meču.

djole_sl

pre 12 godina

,,iako je on sada potpuno drugi igrač". Ne znam zasto svi to uporno govore, ali ja se sa tim ne slazem. Novak je bio i pre ove sezone igracina, a sada su se mozda malo sklopile kockice i malo je jos sazreo, ali ponavljam, malo. Jer, pobedjivao je Federera kada je bio neprikosnoveni broj 1, zatim i Nadala kada je ovaj to bio. Od 2007. godine vazi za igraca koji moze svakoga da pobedi, a svima koji su pratili desavanja u tenisu je odavno moralo da postane jasno kakav je igrac Djokovic. Mozda je bilo onih koji nisu to hteli da vide ili su se nadali da ce da posustane, ali to je njihov problem. Naravno, ovo nije nista protiv Ljodre, on mi je drag igrac, nego me nervira to potenciranje necega sto nije tacno. Ove godine je napravio najvece rezultate, ali to ne govori da je bio drugi igrac pre toga.

marinko

pre 12 godina

Zasto da ne? I ja potajno prizeljkujem trijumf Ljodre. U formi je i zelim mu da uspe.Mada, u tom slucaju uskratio bi mi zadovoljstvo da vidim kako Federer razbija Novaka u polufinalu. U svakom slucaju, jedva cekam drugu nedelju Vimbldona i naravno, veliko finale Federer-Nadal!
(vlajzi voli partizan, 26. jun 2011 20:00)
Očigledno nisi pametan zato pokušavaš biti provokativan.

Inspector Bloch

pre 12 godina

Naravno, da bih mogao i da odcutim..kao i mnogo puta..da mi ne smeta UOPSTAVANJE @ .,27 jun 2011,03:05 i odredena doza nadmenosti..nekog ko kao nik- koristi tacku-zaraz!!

Zato cu pokusati da ne budem 'generalno primitivan i uskogrud'- kako komentator naziva ljude oko sebe- vec da argumentujem..da nije u pravu..bar sto se tice nekoliko aspekata!
Vi, pratita tenis od 2000, rekoste ..ja od 1985!Toliko za pocetak;
VASA 'duzina'- znaci ne-mora da bude relevantna za Vas nadmeni TON!
Necu sad od Kulina-Bana..nego konkretno..Nadal je bio i MOJ miljenik, kada se pojavio, kao i mnogih- ni tu niste osobeni- jednostavno sto je bio mlad..divlji..i SPANAC..;VI- tvrdite kako je tenis individualan sport- u, pravu ste- ali Vi to RADIKALIZUJETE! Ako je tako kao sto Vi kazete STA ce KRALJ Spanije, na prvom RG- koji je Nadal uzeo!? Kako, objasnjavate totalnu histeriju- poistovecenje Kraljevine Britanije sa Marijem!? Kako objasnjavate da Federer, sa svom svojom evropskom popularnoscu NIKADA nije bio u US i Australiji..'voljen'!?- redovno lesio Rodika, Samprasa..Agasija.. i Hjiita!? Jednostavno receno, individualni sport- uistinu- ALI i NACIONALNI, i to NE samo za vreme DK ili Olimpijade!

Nema potrebe dalje, nadam se, da je i ovo dovoljno, da shvatite da je Vas izbor- VAS- i da ga ne mozete generalizovati..rekoh vec za RN sam i ja navijao..dok Novak nije poceo da igra znacajnu ulogu u svetskom tenisu..ALI da ja u Rimu, Madridu...navijam za RN..NE-MOGU! To, je uistinu, SAMO..moj izbor!

Prijateljski, sportski pozdrav,

Vaske4s

pre 12 godina

Zasto da ne? I ja potajno prizeljkujem trijumf Ljodre. U formi je i zelim mu da uspe.Mada, u tom slucaju uskratio bi mi zadovoljstvo da vidim kako Federer razbija Novaka u polufinalu. U svakom slucaju, jedva cekam drugu nedelju Vimbldona i naravno, veliko finale Federer-Nadal!
(vlajzi voli partizan, 26. jun 2011 20:00)

Uvek me je zanimalo zasto,kako neko moze da navija za stranog sportistu protiv svog,to interesovanje je posebno izrazeno kada je u pitanju Novak,pa bih te iskreno zamoliombez provokacija izmedju redova ili sl. da mi odgovoris na to pitanje posto nikad nisam licno upoznao coveka koji deli tvoje misljenje...
Hvala

out

pre 12 godina

Bas ti je dobra ova sala sa iznenadjenjem. Ha, ha, ha.
Evo da se i ja prikljucim komediji: Pustice tebe Nole samo da te ne vidi golog, jer tek sada znam zasto je Ljubicic prekljuce izgubio.

Markonato-RSA

pre 12 godina

Ko ima smisla za humor i dobar je zezator, uglavnom se ispostavi kao pozitivan lik. Ali bez obzira na prethodna kola i dosadašnji učinak na turniru, nije isključeno da će mu Novak spremiti iznenađenje "sa nulicom". Recimo, 3:0 u setovima i bar jedan set iz "repertoara" 6:0.
Uostalom, od Novaka sve zavisi.

Bojan Jankovic

pre 12 godina

(Vaske4s, 26. jun 2011 20:47)

Ovaj lik je rekao da ne podnosi Djokovica zato sto Novak navija za Zvezdu.Bar kako se ja secam. Znam da je bolesno, ali ja se ne cudim!Nismo svi isti, tako da me i ovakav stav ne iznenadjuje!

Miko

pre 12 godina

(., 27. jun 2011 03:05)

Odgovor tebi iako ga nisi trazio:-) Kao nekadasnji navijac Nadala ne govorim o sebi i mojim navijackim osobinama vec o iskustvu koje imam prateci strane TV komentatore u zemlji u kojoj zivim skoro ceo zivot. Tacno je to da su teniseri profesionalci i da igraju za sebe ali pored imena svakog od njih stoji zastava zemlje iz koje su pa ih komentatori na ovim stranim TV kanalima tako i predstavljaju a obicno, kad govore o teniserima iz Srbije, navedu i podatke kako Srbija ima toliko i toliko tenisera medju prvih 100 i kako oni postizu zapazene i znacajne rezultate. Posto mozemo preko e-mail-a i sms-a imati kontakt sa TV komentatorima, u toku meca koji prenose, cesto ih kontaktiraju gledaoci sa pitanjima zasto "ta ita" zemlja nema toliko tenisera medju prvih 100. Kao sto vidis neki smatraju da je vazno naglasiti kakve rezultate u tenisu postize bilo koja od zemalja. Najocigledniji primer ovakvog "jurenja" za prestizom u tenisu su Britanci koji vec godinama ocekuju da Mari konacno osvoji neki GS i prekine negativni niz britanskih tenisera. E, kad velika Britanija sebi moze da dozvoli da u profesionalnom sportu tezi za takvim prestizom ne vidim razlog da i drugi isto to ne cine.
Kao sto rekoh, bivsi sam navijac Nadala ali nema sanse da navijam za strance kada ima toliko nasih. A tenis pratim davno pre nego se i Nadal pojavio na svetskoj teniskoj sceni. Tebi pozdrav i svako postovanje prema tvom opredeljenju u tenisu.
Pozdrav i sjajnoj redakciji b92.

ijavolimpartizan

pre 12 godina

Koliko mogu zakljuciti,ovaj sajt posecuje otprilike DO 6-oro onih koji mrze sve sto dolazi iz Srbije...Vlajzi prednjaci...Zbog njegovog nadimka zamalo pa da promenim boje kluba (mada je to nemoguce)...N e verujem da postoji neko ko vise voli Partizan,ali da zbog toga navijam protiv Novaka,velika je budalastina...tako mislim i o njemu i ostalima slicnim njemu...Najteze mi pada sto me njihovi komentari bas pogadjaju...znate,zapitas se ko sve zivi u tvom okruzenju...A,Novak je ,recimo,igrao ceo zivot za TK Partizan i to ne krije kao sto i javno govori da je navijac komsinice i kao sto je sasvim fer sto pruzi ruku Troickom kada Partizan pobedi... Ali,kao sto rekoh...Vas je samo 6-oro,plafon...video sam i 15-20 lajkovanja kada su gluposti u pitanju,kao i preporucujem ...ali,to svako zna...lako je vise puta udariti - ili + na svoj ,nazovi,komentar... Pozdrav normalnima a pljuvacima preporucujem da udare "like" na profil dame sa TV "E" Celsi (isti ste...mrzite,a ni ne znate zasto)...ima dobar "xxx" snimak.. :)

Što me nasmija ovaj L------

pre 12 godina

Đoković igra protiv Francuza Mikaela Ljodre duel osmine finala i taj meč je drugi na programu na Terenu 1, posle susreta aktuelne šampionke Serene Vilijams i Marion Bartoli iz Francuske.

Hahahaha, LODRA izgubio si i prije nego sto je mec poceo... hahahaha :D

sveta

pre 12 godina

@vaske
Dragi "objektivni" Vaske, zbog čega mi, koji navijamo NAJVIŠE ZA NOVAKA,ne bismo bili dobri poznavaoci sporta, nego samo nekakvi "patrioti"? Da li na svetskim prvenstvima u košarci, vaterpolu ili odbojci - da navedem samo tri sporta gde imamo vrhunske predstavnike - ne smemo da navijamo za naše, u strahu da ćemo biti proglašeni za "patrijote" i čak nacionaliste? Ja navijam za Novaka pre svega zato što: a) igra VRHUNSKI TENIS, što je dokazano - petu godinu je u prvih deset, na primer; b) zato što je NAŠ TENISER koji igra vrhunski. Uz to, smisao reči "navijač" je OPREDELJENJE, to jest NAVIJANJE ( gde ste sreli objektivnog navijača!?)- a u Novakovom slučaju navijanje za NAŠEG je opravdanije nego obično, jer: navijamo za JEDNOG OD TROJICE NAJBOLJIH I JEDNOG OD REALNIH KANDIDATA ZA VRH!Što se tiče argumenta o tome ko koliko prati tenis, ne treba se baviti nedokazanim pretpostavkama: ja, na primer, poštovani Vaske, gledam i pratim tenis još od Bobe Živojinovića, ali takođe, prvi put od vremena Bobinih igara, SADA IMAM SPORTISTU ZA KOJEG MOGU NAVIJATI SA ARGUMENTIMA! Svaka čast Nadalu (Mariju, Federeru), ali - ŠTA SU ONI MENI OSIM IMENA? Još nešto, vi zaboravljate moć identifikacije u navijanju (pa i ovom). Nadjite mi, recimo, izjavu sa nekog španskog site-a u kojoj se navija za Novaka. I na kraju: radujete li se više kad Nobelovu nagradu dobije Ivo Andrić, ili Mario Vargas Ljosa (nezavisno od književne analize)?

vlajzi voli partizan

pre 12 godina

Zasto da ne? I ja potajno prizeljkujem trijumf Ljodre. U formi je i zelim mu da uspe.Mada, u tom slucaju uskratio bi mi zadovoljstvo da vidim kako Federer razbija Novaka u polufinalu. U svakom slucaju, jedva cekam drugu nedelju Vimbldona i naravno, veliko finale Federer-Nadal!

veljko

pre 12 godina

pozdrav svim pravim poznavaocima teniske igre,a ne navijacima.Nole nista nije pokazao specijalno u prva tri meca,tako da je sasvim logicno da Lodra ocekuje trijumf.Pored velikog broja francuskih navijaca ,imace i one neutralne na svojoj strani,a igra mu je savrsena za travu.Uz Noletov los drugi servis i los pasing,te nestabilnu igru sa base line,za mene bi bilo iznenadjenje da Nole pobedi.

.

pre 12 godina

Uvek me je zanimalo zasto,kako neko moze da navija za stranog sportistu protiv svog,to interesovanje je posebno izrazeno kada je u pitanju Novak,pa bih te iskreno zamoliombez provokacija izmedju redova ili sl. da mi odgovoris na to pitanje posto nikad nisam licno upoznao coveka koji deli tvoje misljenje...
Hvala
(Vaske4s, 26. jun 2011 20:47)

@Vaske,redakcijo molim objavite mi komentar

nisam lik kojem si postavio pitanja kako i zasto navija za strane sportiste,ali sa svog stanovista kao nadalovog navijaca mogu da ti dam odgovor.

tenis pratim jos od 2000 godine redovno.nadala sam prvi put gledao na Wimbledonu 2003 kada je postao prvi maloletnik posle 17 godina i Borisa Bekera koji je stigao u 3.kolo Wimbledona.tu mi je prvi put zapao za.nekih 9 meseci kasnije on je u majamiju 2004 sa 17 godina naneo prvi poraz federeru od dolaska na tron,a 6 meseci kasnije u petom mecu finala Dejvis kupa pobedio Rodika...to je bio trenutak kada sam ja postao nadalov navijac...tenis,kao i drugi individualni sportovi je sport u kojem se vezes za pojedinca,ja sam bio nadalov navijac 2 i po godine pre nego sto se Nole pojavio,slavio sam i tugovao sa njim i nisam robot pa da prestanem da navijam za njega jer se pojavio moj zemljak.takodje,kao nekome ko prati tenis zbog toga sto mu se svidja igra a ne samo zato da vidi "sta ce srbi da urade" za mene je novak sem kada igra dejvis kup i olimpijadi kada igra za srbiju profesionalac kao i svaki drugi.on to zaista i jeste!sem kada igra za dejvis kup i na olimpijadi on ne predstavlja srbiju,ne igra za srbiju,ne takmici se za srbiju vec za sebe.slusam kako javljaju na vestima srbija ima jos jednog predstavika u singlu na Vimbldonu...srbija nije ni imala ni jednog predstavnika u singlu na Vimbldonu posto svi igraju za sebe.dakle u toku sezone navijam za nadala jer je u istom polozaju kao i novak-igraju za sebe i jedan i drugi.sa druge strane nema veceg patriote od mene i kada njih dvojca brane boje svoje zemlje navijam za novaka i malo mi je falilo da razbijem TV kada je Nole poslao onaj smec u aut na Olimpijadi.meni za razliku od nekih likova sa kompleksima je nole drugi omiljeni teniser i pored toga sto navijam za rafu mi je drago sto nole postize uspehe i zelim mu puno srece u Dejvis kupu i u karijeri uopste.
mislim da je ovo obrazlozenje za sve nas nadalove a i federerovi navijaci imaju neko slicno objasnjenje zasto navijaju za njega.svi likovi koji se cude kako navijamo za njih dvojcu neka prestanu da se cude i skapiraju da su neki od nas poceli da prate tenis davno pre novaka i to je generalno vrlo primitivno i uskogrudo gledanje na svet kako protiv nasih?da bi to vec jednom svima vama doprlo do mozga,medju vama velikim lokal patriotama koji pratite tenis samo zbog noleta ima barem 40% ljudi koji prate dugi niz godina auto-moto sportove.medju vama koji pljujete da smo kompleksasi sto navijamo za rafu i feda ima fanova Alonsa,Hamiltona,Fetela,Valentina Rosija.Na polju auto-moto sportova smo tanki kao i sto smo bili dugi niz godina sa tenisom.Da udje Milos Pavlovic u Formulu 1 cela srbija bi pocela da je gleda "da vidi sta ce nas da uradi",neki od vas koji lupate minuse i nas nazivate kompleksasima biste se osecali isto tako jer navijate za Alonsa,Sumahera,Hamiltona vec pet i vise godina.ja isto kao sto navijam za nadala navijam za hamiltona vec 5 godina i bilo bi mi drago da Pavlovic napravi dobar rezultat ali bih navijao i dalje za Luisa.ne biste kao roboti poceli da navijate"za naseg"jer gledate trke zbog trka i ne biste za nekoga ko vas je kupio lucidnoscu svoje voznje tek tako prestali da navijate,onda biste vi ponavljali ko papagaji da Formula 1 postoji i pre Milosa Pavlovica,onda bi nekim "strucnjacima"za tenis a koji su fanovi auto-motosportova bilo muka od "strucnjaka"koji do Pavlovica nisu znali sta je pneumatik.isto vazi i za MOTO GP.neki koji nas nazivaju kompleksasima a dugo prate MOTO GP ne bi menjali Rosija,Stonera,Lorenca,Pedrosu posle dugogodisnjeg slavlja sa njima,nerviranja sa njima,radosti i tuge samo sto se pojavio nas vozac.
JEL SAD KAPIRATE?
kazi mi vaske ako si F1 ili MOTO GP fan i imas vozaca za kojeg navijas duzi niz godina,da udje neki nas vozac u neku od tih kategorija,za koga bi navijao?

red devil 011

pre 12 godina

Logicno je da se nada iznenadjenju, on je igrao odlicno protiv Lua, a Djokovic je odigrao verovatno svoj najlosiji mec u 2011 protiv Bagdatisa. Ipak vrhunski igraci retko dopustaju sebi da u 2 meca zaredom budu ispod ocekivanja, posebno kada su imali dan odmora kao sto je sada slucaj. Servis moze da ide ili ne, ali sam siguran da ce return ponovo biti sjajan, a da ce los odnos winnera i neiznudjenih gresaka iz proslog meca biti preokrenut protiv Lodre.

Steva Revers

pre 12 godina

@Vaske4s
Dragi Vaske, ne samo da je moguce da se navija za Federera i Nadala, a protiv Djokovica, nego je to cak i dobro i pozeljno, i govori sve najbolje o tim ljudima, a i o zemljui u kojoj je tako nesto sasvim prirodno, moguce i dobro primljeno.
E, sada zasto ja tako mjislim, ne znam da li uopste vredi i da pocinjem da objasnjavam. Tesko je, cak i nemoguce objasniti razliku izmedju zelene i crvene boje nekome ko ne vidi od rodjenja.

vlajzi voli partizan

pre 12 godina

Zasto da ne? I ja potajno prizeljkujem trijumf Ljodre. U formi je i zelim mu da uspe.Mada, u tom slucaju uskratio bi mi zadovoljstvo da vidim kako Federer razbija Novaka u polufinalu. U svakom slucaju, jedva cekam drugu nedelju Vimbldona i naravno, veliko finale Federer-Nadal!

veljko

pre 12 godina

pozdrav svim pravim poznavaocima teniske igre,a ne navijacima.Nole nista nije pokazao specijalno u prva tri meca,tako da je sasvim logicno da Lodra ocekuje trijumf.Pored velikog broja francuskih navijaca ,imace i one neutralne na svojoj strani,a igra mu je savrsena za travu.Uz Noletov los drugi servis i los pasing,te nestabilnu igru sa base line,za mene bi bilo iznenadjenje da Nole pobedi.

.

pre 12 godina

Uvek me je zanimalo zasto,kako neko moze da navija za stranog sportistu protiv svog,to interesovanje je posebno izrazeno kada je u pitanju Novak,pa bih te iskreno zamoliombez provokacija izmedju redova ili sl. da mi odgovoris na to pitanje posto nikad nisam licno upoznao coveka koji deli tvoje misljenje...
Hvala
(Vaske4s, 26. jun 2011 20:47)

@Vaske,redakcijo molim objavite mi komentar

nisam lik kojem si postavio pitanja kako i zasto navija za strane sportiste,ali sa svog stanovista kao nadalovog navijaca mogu da ti dam odgovor.

tenis pratim jos od 2000 godine redovno.nadala sam prvi put gledao na Wimbledonu 2003 kada je postao prvi maloletnik posle 17 godina i Borisa Bekera koji je stigao u 3.kolo Wimbledona.tu mi je prvi put zapao za.nekih 9 meseci kasnije on je u majamiju 2004 sa 17 godina naneo prvi poraz federeru od dolaska na tron,a 6 meseci kasnije u petom mecu finala Dejvis kupa pobedio Rodika...to je bio trenutak kada sam ja postao nadalov navijac...tenis,kao i drugi individualni sportovi je sport u kojem se vezes za pojedinca,ja sam bio nadalov navijac 2 i po godine pre nego sto se Nole pojavio,slavio sam i tugovao sa njim i nisam robot pa da prestanem da navijam za njega jer se pojavio moj zemljak.takodje,kao nekome ko prati tenis zbog toga sto mu se svidja igra a ne samo zato da vidi "sta ce srbi da urade" za mene je novak sem kada igra dejvis kup i olimpijadi kada igra za srbiju profesionalac kao i svaki drugi.on to zaista i jeste!sem kada igra za dejvis kup i na olimpijadi on ne predstavlja srbiju,ne igra za srbiju,ne takmici se za srbiju vec za sebe.slusam kako javljaju na vestima srbija ima jos jednog predstavika u singlu na Vimbldonu...srbija nije ni imala ni jednog predstavnika u singlu na Vimbldonu posto svi igraju za sebe.dakle u toku sezone navijam za nadala jer je u istom polozaju kao i novak-igraju za sebe i jedan i drugi.sa druge strane nema veceg patriote od mene i kada njih dvojca brane boje svoje zemlje navijam za novaka i malo mi je falilo da razbijem TV kada je Nole poslao onaj smec u aut na Olimpijadi.meni za razliku od nekih likova sa kompleksima je nole drugi omiljeni teniser i pored toga sto navijam za rafu mi je drago sto nole postize uspehe i zelim mu puno srece u Dejvis kupu i u karijeri uopste.
mislim da je ovo obrazlozenje za sve nas nadalove a i federerovi navijaci imaju neko slicno objasnjenje zasto navijaju za njega.svi likovi koji se cude kako navijamo za njih dvojcu neka prestanu da se cude i skapiraju da su neki od nas poceli da prate tenis davno pre novaka i to je generalno vrlo primitivno i uskogrudo gledanje na svet kako protiv nasih?da bi to vec jednom svima vama doprlo do mozga,medju vama velikim lokal patriotama koji pratite tenis samo zbog noleta ima barem 40% ljudi koji prate dugi niz godina auto-moto sportove.medju vama koji pljujete da smo kompleksasi sto navijamo za rafu i feda ima fanova Alonsa,Hamiltona,Fetela,Valentina Rosija.Na polju auto-moto sportova smo tanki kao i sto smo bili dugi niz godina sa tenisom.Da udje Milos Pavlovic u Formulu 1 cela srbija bi pocela da je gleda "da vidi sta ce nas da uradi",neki od vas koji lupate minuse i nas nazivate kompleksasima biste se osecali isto tako jer navijate za Alonsa,Sumahera,Hamiltona vec pet i vise godina.ja isto kao sto navijam za nadala navijam za hamiltona vec 5 godina i bilo bi mi drago da Pavlovic napravi dobar rezultat ali bih navijao i dalje za Luisa.ne biste kao roboti poceli da navijate"za naseg"jer gledate trke zbog trka i ne biste za nekoga ko vas je kupio lucidnoscu svoje voznje tek tako prestali da navijate,onda biste vi ponavljali ko papagaji da Formula 1 postoji i pre Milosa Pavlovica,onda bi nekim "strucnjacima"za tenis a koji su fanovi auto-motosportova bilo muka od "strucnjaka"koji do Pavlovica nisu znali sta je pneumatik.isto vazi i za MOTO GP.neki koji nas nazivaju kompleksasima a dugo prate MOTO GP ne bi menjali Rosija,Stonera,Lorenca,Pedrosu posle dugogodisnjeg slavlja sa njima,nerviranja sa njima,radosti i tuge samo sto se pojavio nas vozac.
JEL SAD KAPIRATE?
kazi mi vaske ako si F1 ili MOTO GP fan i imas vozaca za kojeg navijas duzi niz godina,da udje neki nas vozac u neku od tih kategorija,za koga bi navijao?

Steva Revers

pre 12 godina

@Vaske4s
Dragi Vaske, ne samo da je moguce da se navija za Federera i Nadala, a protiv Djokovica, nego je to cak i dobro i pozeljno, i govori sve najbolje o tim ljudima, a i o zemljui u kojoj je tako nesto sasvim prirodno, moguce i dobro primljeno.
E, sada zasto ja tako mjislim, ne znam da li uopste vredi i da pocinjem da objasnjavam. Tesko je, cak i nemoguce objasniti razliku izmedju zelene i crvene boje nekome ko ne vidi od rodjenja.

marinko

pre 12 godina

Zasto da ne? I ja potajno prizeljkujem trijumf Ljodre. U formi je i zelim mu da uspe.Mada, u tom slucaju uskratio bi mi zadovoljstvo da vidim kako Federer razbija Novaka u polufinalu. U svakom slucaju, jedva cekam drugu nedelju Vimbldona i naravno, veliko finale Federer-Nadal!
(vlajzi voli partizan, 26. jun 2011 20:00)
Očigledno nisi pametan zato pokušavaš biti provokativan.

djole_sl

pre 12 godina

,,iako je on sada potpuno drugi igrač". Ne znam zasto svi to uporno govore, ali ja se sa tim ne slazem. Novak je bio i pre ove sezone igracina, a sada su se mozda malo sklopile kockice i malo je jos sazreo, ali ponavljam, malo. Jer, pobedjivao je Federera kada je bio neprikosnoveni broj 1, zatim i Nadala kada je ovaj to bio. Od 2007. godine vazi za igraca koji moze svakoga da pobedi, a svima koji su pratili desavanja u tenisu je odavno moralo da postane jasno kakav je igrac Djokovic. Mozda je bilo onih koji nisu to hteli da vide ili su se nadali da ce da posustane, ali to je njihov problem. Naravno, ovo nije nista protiv Ljodre, on mi je drag igrac, nego me nervira to potenciranje necega sto nije tacno. Ove godine je napravio najvece rezultate, ali to ne govori da je bio drugi igrac pre toga.

Vaske4s

pre 12 godina

Zasto da ne? I ja potajno prizeljkujem trijumf Ljodre. U formi je i zelim mu da uspe.Mada, u tom slucaju uskratio bi mi zadovoljstvo da vidim kako Federer razbija Novaka u polufinalu. U svakom slucaju, jedva cekam drugu nedelju Vimbldona i naravno, veliko finale Federer-Nadal!
(vlajzi voli partizan, 26. jun 2011 20:00)

Uvek me je zanimalo zasto,kako neko moze da navija za stranog sportistu protiv svog,to interesovanje je posebno izrazeno kada je u pitanju Novak,pa bih te iskreno zamoliombez provokacija izmedju redova ili sl. da mi odgovoris na to pitanje posto nikad nisam licno upoznao coveka koji deli tvoje misljenje...
Hvala

Što me nasmija ovaj L------

pre 12 godina

Đoković igra protiv Francuza Mikaela Ljodre duel osmine finala i taj meč je drugi na programu na Terenu 1, posle susreta aktuelne šampionke Serene Vilijams i Marion Bartoli iz Francuske.

Hahahaha, LODRA izgubio si i prije nego sto je mec poceo... hahahaha :D

Markonato-RSA

pre 12 godina

Ko ima smisla za humor i dobar je zezator, uglavnom se ispostavi kao pozitivan lik. Ali bez obzira na prethodna kola i dosadašnji učinak na turniru, nije isključeno da će mu Novak spremiti iznenađenje "sa nulicom". Recimo, 3:0 u setovima i bar jedan set iz "repertoara" 6:0.
Uostalom, od Novaka sve zavisi.

out

pre 12 godina

Bas ti je dobra ova sala sa iznenadjenjem. Ha, ha, ha.
Evo da se i ja prikljucim komediji: Pustice tebe Nole samo da te ne vidi golog, jer tek sada znam zasto je Ljubicic prekljuce izgubio.

ijavolimpartizan

pre 12 godina

Koliko mogu zakljuciti,ovaj sajt posecuje otprilike DO 6-oro onih koji mrze sve sto dolazi iz Srbije...Vlajzi prednjaci...Zbog njegovog nadimka zamalo pa da promenim boje kluba (mada je to nemoguce)...N e verujem da postoji neko ko vise voli Partizan,ali da zbog toga navijam protiv Novaka,velika je budalastina...tako mislim i o njemu i ostalima slicnim njemu...Najteze mi pada sto me njihovi komentari bas pogadjaju...znate,zapitas se ko sve zivi u tvom okruzenju...A,Novak je ,recimo,igrao ceo zivot za TK Partizan i to ne krije kao sto i javno govori da je navijac komsinice i kao sto je sasvim fer sto pruzi ruku Troickom kada Partizan pobedi... Ali,kao sto rekoh...Vas je samo 6-oro,plafon...video sam i 15-20 lajkovanja kada su gluposti u pitanju,kao i preporucujem ...ali,to svako zna...lako je vise puta udariti - ili + na svoj ,nazovi,komentar... Pozdrav normalnima a pljuvacima preporucujem da udare "like" na profil dame sa TV "E" Celsi (isti ste...mrzite,a ni ne znate zasto)...ima dobar "xxx" snimak.. :)

Bojan Jankovic

pre 12 godina

(Vaske4s, 26. jun 2011 20:47)

Ovaj lik je rekao da ne podnosi Djokovica zato sto Novak navija za Zvezdu.Bar kako se ja secam. Znam da je bolesno, ali ja se ne cudim!Nismo svi isti, tako da me i ovakav stav ne iznenadjuje!

red devil 011

pre 12 godina

Logicno je da se nada iznenadjenju, on je igrao odlicno protiv Lua, a Djokovic je odigrao verovatno svoj najlosiji mec u 2011 protiv Bagdatisa. Ipak vrhunski igraci retko dopustaju sebi da u 2 meca zaredom budu ispod ocekivanja, posebno kada su imali dan odmora kao sto je sada slucaj. Servis moze da ide ili ne, ali sam siguran da ce return ponovo biti sjajan, a da ce los odnos winnera i neiznudjenih gresaka iz proslog meca biti preokrenut protiv Lodre.

Tvrtko

pre 12 godina

Statistika njegovog meča sa Luom je vrlo impresivna u svakom pogledu. Taj Lu je ipak dobio Troickog prilično lako. Imam osećaj da je teren br. 1 brži od centralnog. Naravno, Novak ide dalje, ali se ne treba začuditi, ako 1 ili dva seta završe taj brejkom. U svakom slučaju, servis i return će biti vrlo važni na ovom klasičnom Vimbldonskom meču.

sveta

pre 12 godina

@vaske
Dragi "objektivni" Vaske, zbog čega mi, koji navijamo NAJVIŠE ZA NOVAKA,ne bismo bili dobri poznavaoci sporta, nego samo nekakvi "patrioti"? Da li na svetskim prvenstvima u košarci, vaterpolu ili odbojci - da navedem samo tri sporta gde imamo vrhunske predstavnike - ne smemo da navijamo za naše, u strahu da ćemo biti proglašeni za "patrijote" i čak nacionaliste? Ja navijam za Novaka pre svega zato što: a) igra VRHUNSKI TENIS, što je dokazano - petu godinu je u prvih deset, na primer; b) zato što je NAŠ TENISER koji igra vrhunski. Uz to, smisao reči "navijač" je OPREDELJENJE, to jest NAVIJANJE ( gde ste sreli objektivnog navijača!?)- a u Novakovom slučaju navijanje za NAŠEG je opravdanije nego obično, jer: navijamo za JEDNOG OD TROJICE NAJBOLJIH I JEDNOG OD REALNIH KANDIDATA ZA VRH!Što se tiče argumenta o tome ko koliko prati tenis, ne treba se baviti nedokazanim pretpostavkama: ja, na primer, poštovani Vaske, gledam i pratim tenis još od Bobe Živojinovića, ali takođe, prvi put od vremena Bobinih igara, SADA IMAM SPORTISTU ZA KOJEG MOGU NAVIJATI SA ARGUMENTIMA! Svaka čast Nadalu (Mariju, Federeru), ali - ŠTA SU ONI MENI OSIM IMENA? Još nešto, vi zaboravljate moć identifikacije u navijanju (pa i ovom). Nadjite mi, recimo, izjavu sa nekog španskog site-a u kojoj se navija za Novaka. I na kraju: radujete li se više kad Nobelovu nagradu dobije Ivo Andrić, ili Mario Vargas Ljosa (nezavisno od književne analize)?

Inspector Bloch

pre 12 godina

Naravno, da bih mogao i da odcutim..kao i mnogo puta..da mi ne smeta UOPSTAVANJE @ .,27 jun 2011,03:05 i odredena doza nadmenosti..nekog ko kao nik- koristi tacku-zaraz!!

Zato cu pokusati da ne budem 'generalno primitivan i uskogrud'- kako komentator naziva ljude oko sebe- vec da argumentujem..da nije u pravu..bar sto se tice nekoliko aspekata!
Vi, pratita tenis od 2000, rekoste ..ja od 1985!Toliko za pocetak;
VASA 'duzina'- znaci ne-mora da bude relevantna za Vas nadmeni TON!
Necu sad od Kulina-Bana..nego konkretno..Nadal je bio i MOJ miljenik, kada se pojavio, kao i mnogih- ni tu niste osobeni- jednostavno sto je bio mlad..divlji..i SPANAC..;VI- tvrdite kako je tenis individualan sport- u, pravu ste- ali Vi to RADIKALIZUJETE! Ako je tako kao sto Vi kazete STA ce KRALJ Spanije, na prvom RG- koji je Nadal uzeo!? Kako, objasnjavate totalnu histeriju- poistovecenje Kraljevine Britanije sa Marijem!? Kako objasnjavate da Federer, sa svom svojom evropskom popularnoscu NIKADA nije bio u US i Australiji..'voljen'!?- redovno lesio Rodika, Samprasa..Agasija.. i Hjiita!? Jednostavno receno, individualni sport- uistinu- ALI i NACIONALNI, i to NE samo za vreme DK ili Olimpijade!

Nema potrebe dalje, nadam se, da je i ovo dovoljno, da shvatite da je Vas izbor- VAS- i da ga ne mozete generalizovati..rekoh vec za RN sam i ja navijao..dok Novak nije poceo da igra znacajnu ulogu u svetskom tenisu..ALI da ja u Rimu, Madridu...navijam za RN..NE-MOGU! To, je uistinu, SAMO..moj izbor!

Prijateljski, sportski pozdrav,

Miko

pre 12 godina

(., 27. jun 2011 03:05)

Odgovor tebi iako ga nisi trazio:-) Kao nekadasnji navijac Nadala ne govorim o sebi i mojim navijackim osobinama vec o iskustvu koje imam prateci strane TV komentatore u zemlji u kojoj zivim skoro ceo zivot. Tacno je to da su teniseri profesionalci i da igraju za sebe ali pored imena svakog od njih stoji zastava zemlje iz koje su pa ih komentatori na ovim stranim TV kanalima tako i predstavljaju a obicno, kad govore o teniserima iz Srbije, navedu i podatke kako Srbija ima toliko i toliko tenisera medju prvih 100 i kako oni postizu zapazene i znacajne rezultate. Posto mozemo preko e-mail-a i sms-a imati kontakt sa TV komentatorima, u toku meca koji prenose, cesto ih kontaktiraju gledaoci sa pitanjima zasto "ta ita" zemlja nema toliko tenisera medju prvih 100. Kao sto vidis neki smatraju da je vazno naglasiti kakve rezultate u tenisu postize bilo koja od zemalja. Najocigledniji primer ovakvog "jurenja" za prestizom u tenisu su Britanci koji vec godinama ocekuju da Mari konacno osvoji neki GS i prekine negativni niz britanskih tenisera. E, kad velika Britanija sebi moze da dozvoli da u profesionalnom sportu tezi za takvim prestizom ne vidim razlog da i drugi isto to ne cine.
Kao sto rekoh, bivsi sam navijac Nadala ali nema sanse da navijam za strance kada ima toliko nasih. A tenis pratim davno pre nego se i Nadal pojavio na svetskoj teniskoj sceni. Tebi pozdrav i svako postovanje prema tvom opredeljenju u tenisu.
Pozdrav i sjajnoj redakciji b92.