Petak, 21.01.2011.

15:26

Ilić: "Šveđani nisu Danci"

Srbija u subotu od 18.15h počinje drugu fazu na šampionatu sveta duelom protiv domaćina.Selektor se pribojava suđenja, Ilić smatra da "nisu na nivou Danske".

Izvor: B92

Iliæ: "Šveðani nisu Danci" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Momir Ilic

pre 13 godina

Ilić: "Šveđani nisu Danci"

Stvarno smo mi Srbi zao narod
svi vi vrlo dobro znate na sta je Ilic mislio .. da nemaju istu igru kao Danci a i da su slabiji za nijansu od Danaca ..

Ali ne ne bi mi bili Srbi da nismo cinicni prema nasim igracima ..

Sta ste vi u zivotu uradili da osvetlate obraz Srbiji .

Nasi sportisti , pa to je jedino sto je ostali sveto u ovoj nasoj napacenoj Srbiji

Od mene i moje familije imate punu podrsku , a u komentarima sa prijateljima o igri sa Rumunima , da bili smo ljuti sa pristupom , ali to tako izgleda mora jer mi smo takav narod , i to nikakvi komentari ovde nemogu da promene

Protiv Sveda

PUNOM PAROM

NAPRED SRBIJAAA
(007, 22. januar 2011 11:56)

A da stvar bude jos gora, NIKO nije ni pogledao snimak Momirov, vec odmah krece paljba... A da je makar jedan pogledao, video bi i cuo, da je Ilic rekao: "Sigurno da mozemo da igramo, da Svedjani nisu toliko kvalitetni kao sto su Danci"...To sto je ovakav naslov, to je stvar B92, verovatno da bude krace ili sta god...
Momir Ilic je decko koji se mnogo trudi i on bi pokazivao mnogo bolje partije da u Kilu nije primao infuziju posle svake utakmice zadnjih par meseci...Jer je mnogo naporno.Verujte mi, tacno je.

Napred Momire!!!

mica

pre 13 godina

E moj Galjardo!
Kao prvo ja sam Srbin, ali mi je, eto, bilo zanimljivije da gledam Hrvatska-Danska nego Srbija-Rumunija. Sta ces, ima nas i takvih! Ti si ocito uzivao u mecu Srbija-Rumunija, onda pogledao malo statistike, pa zatim uhvatio ovdje da pametujes k'o veliki! Moj sinko, da si ti gledao Danska-Hrvatska k'o sto nisi vidio bi da su u neka doba Hrvati s rukometa presli na balet samo da bi izbjegli iskljucenja sto se naravno moralo odraziti na rezultat. /Tebe je ocito zbunila moja ijekavica, prosto ne mozes da VERUJES da ima Srba koji govore i pisu ijekavski!/

branko

pre 13 godina

Мислим да је пласман у КВАЛИФИКАЦИЈЕ за ОИ једини реално достижни циљ наше екипе. Онима које занима како се то постиже, предлажем да овај текст прочитају до краја.
Прочитали сте да са овог СП директно на ОИ иде само светски првак а наредних 6 екипа игра квалификације. Не знам да ли сте негде могли прочитати нешто више од тога. Те квалификације се играју априла идуће године као 3 турнира са по 4 екипе и са сваког по две пролазе. Дакле, ако се зна како се добија 6 учесника тих квалификација (2. -7. на овом СП) ко су преосталих 6 екипа? Оно што је за нас јако битно, 2 (две) од тих 6 екипа даје најуспешнији континент на овом СП, а то је свакако Европа. У други круг овог СП пласирало се 11 европских екипа (Француска, Шпанија, Немачка, Исланд, Норвешка, Мађарска, Данска, Хрватска, Србија, Пољска и Шведска) и Аргентина. Ако се узме као сигурно да ће првак света бити из Европе, да ће пласман од 2.-7. места обезбедити такође све европске екипе и да ће по критеријуму најуспешнијег континента Европа добити још два места, то значи да и две најбоље пласиране европске екипе иза 7. места такође имају право учешћа у квалификацијама за ОИ. Дакле једна европска екипа иде директно, а 8 у квалификације, што значи да овде треба бити боље пласиран од две од укупно 11 европских екипа, а то је пласман до 9. места. То нашима није недостижно. Али, ни то није крај приче. Директни пласман на ОИ остварује и европски првак са ЕП које се почетком идуће године одржава код нас, у Србији. Пошто је сасвим сигурно да ће тај европски порвак бити нека од ових 9 европских екипа које су на СП обезбедили учешће у квалификацијама, то значи да се ослобађа једно место. Добија га најбоље пласирана европска екипа на ЕП која није на СП обезбедила учешће у квалификацијама. То значи да ако сад на СП не обезбедимо учешће имамо још једну шансу. Пласман на 10. место и бољи, на ЕП код нас доноси учешће у квалификацијама под условом да испред нас буду само ових 9 екипа које евентуално буду испред нас и на СП, али ни једна друга. Нпр. чак и да будемо финалисти ЕП а тамо изгубимо рецимо од Русије, Чешке... не би се пласирали. Но, то је више теорија.
ПС. Ово је све овако ако сам ја добро разумео критеријуме МОК-а. Надам се да у нашем табору ово знају, а то значи да је сваки пласман до 9. места на овом СП добитнички.

splićo

pre 13 godina

u vezi prolaska srba i hrvata mogu samo reć da su suci tako sudili hrvatskoj zadnjih 10 god samo smo toliko bili bolji od ostalih da bi ih dobili umjesto 10 sa 3 razlike, sad kad nam golmani ne brane a lac i balić pročitani te sudačke odluke puno znače, a srbija je u egalu s hrv tako da bit će teško jednima i drugima, protiv šveda max usporit igru, a poljaci su ko i mi, dok je argentina neiskusna, ŽELIM PROLAZ JEDNIMA I DRUGIMA,POZZ IZ ST

susjed hrvatska

pre 13 godina

Moram priznati da me vrijeđaju komentari danskih novina gdje nase reprezentacije zovu tamo nekim balkanckim momcadima koje samo se znaju zaliti na sudce dok skandinavcima je rukomet samo zabava.Bilo je dosta omalovazavanja i moja velika zelja je da srbija pobjedi svedjane.Ajmo pokazat skandinavcima.Složno zajedno,ajmo srbija ajmo hrvatska.Srdačan pozdrav od susjeda

Milan

pre 13 godina

Pratim igre nasih rukometasa na ovom sp i mogu reci da sam delimicno zadovoljan.Zadovoljan sam prolaskom u sledecu fazu,al nisam zadovoljan igrom protiv Rumuna.Kao reprezenatcija imamo potencijal,mozemo svakog da pobedimo.Kao i od svakog da izgubimo.Ne bih se slozio sa kritikama na racun selektora i igraca.Mislim da je problem naseg rukometa u organizaciji.Nema kontinuiteta u radu,selektori se menjaju vrlo cesto.Primer na koji treba da se ugledamo su Danci,ciji selektor je na toj poziciji vec 15 godina.

влада011

pre 13 godina

Морао би неко нови да проради. Шешум нпр. Или Стојковић на црти, где смо од свих тимова последњи по броју датих голова. А можда се раѕбрани Марјанац коме није била пружена шанса досад. Бојиновић као најискуснији би такође могао да буде "кец иѕ рукава", али како је испуцао високо оне 2 лопте када је требало да се одлепимо на +3 против Хрватске чисто сумњам.

pepi

pre 13 godina

Ne plasite se sudjenja vec igrajte rukomet a ne klikere kao sa rumunima. Gledao sam sve utakmice live ovde u Svadskoj i mnogo toga se vidi sto je nemoguce na tv. Pejanovica napraviste na budalu i zato je otisao. Pojedinci igraju rukomet a nemaju ni jednu plavetnicu na telu. Ilicu udji i dobi batine malo u zamenu da igras na 10 m, ti trebas da vodis rep. ti igras u Kiel. Nikcevicu svaka cast da svi se bore kao ti mi bismo prvaci univerzuma bili

vlajko

pre 13 godina

Muka mi je od komentara u kojima se kritikuje sve sto trener kaze (pa makar i da je mleko belo). Naucite nemacki pa procitajte malo sta nemacki trener prica (mnogo vece nebuloze). Pri tom u Nemackoj igraju bar polovina igraca sa ovog svetskog prvenstva , imaju najjacu ligu, gomilu igraca i svako drugo dete trenira rukomet (izmedju ostalih i moja dva). A rezultati Nemacke reprezentacije u poslednje dve godine (proslo evropsko i sadasnje svetsko) su na nivou nasih. Uzgred budi receno njega niko ne pokusava da smeni.

ejj

pre 13 godina

Na zvanicnom sajtu prvenstva je pisalo da je raspored za sledecu fazu
prvo kolo
C3-D1...
drugo kolo
C3-D2...
trece kolo
C3-D3...

Sto znaci da je Srbija TREBALA igrati u drugoj fazi u prvom kolu sa Argentinom, u drugom sa Poljskom a u trecem sa Svedskom.

Skandinavci su i to uspeli namontirati i promeniti da bi u poslednjem kolu danci i svedjani mogli odigrati po dogovoru.
(Tako je bar pisalo..., 21. januar 2011 19:50)

____

Pa nije nista namesteno brate,zato sto smo mi C3,a oni D1,i prvo kolo igramo protiv Svedjana?Lose si pogledao to nije namesteno nista!

007

pre 13 godina

Ilić: "Šveđani nisu Danci"

Stvarno smo mi Srbi zao narod
svi vi vrlo dobro znate na sta je Ilic mislio .. da nemaju istu igru kao Danci a i da su slabiji za nijansu od Danaca ..

Ali ne ne bi mi bili Srbi da nismo cinicni prema nasim igracima ..

Sta ste vi u zivotu uradili da osvetlate obraz Srbiji .

Nasi sportisti , pa to je jedino sto je ostali sveto u ovoj nasoj napacenoj Srbiji

Od mene i moje familije imate punu podrsku , a u komentarima sa prijateljima o igri sa Rumunima , da bili smo ljuti sa pristupom , ali to tako izgleda mora jer mi smo takav narod , i to nikakvi komentari ovde nemogu da promene

Protiv Sveda

PUNOM PAROM

NAPRED SRBIJAAA

Maskx

pre 13 godina

"Tu utakmicu izgubiili smo ubedljivo, sa osam golova razlike, ali mislim da smo iz nje izvukli dosta pouka" (V.V.)
Kao na primer? Je li "Bolje je da izgubiš sa 10 razlike" jedna od njih?

jov

pre 13 godina

hej ljudi!
iskreno ja ne verujem da cemo dobiti svedjanje sa njihovom publikom,iako mislim da su nasi graci navikli da 70% u hali navijaju protiv srbije.
ali ako ih dobijemo,sto bolje.
druga stvar,ne zna se koliko je srbija stvarno jaka,mislim da moze svaki tim da dobije.
mozemo da se otpustimo i da uzivamo.

www

pre 13 godina

Kakva sramotna izjava naseg selektora. Utakmica nije ni pocela a njemu glavna prica o eventualnom pristrasnom sudjenju, katastrofa. Svedska u svakom slucaju nija na nivou Danske i ako odigramo maksimalno borbeno verujem da mozemo da iznenadimo Svedjane. Samo hrabro momci, Srbija je uz vas!!!

Pazar navija za vas

pre 13 godina

Ajde bre ljudi, u pravu su i igraci a i trener, mora se vrsiti bar mali pritisak i na sudjenje i na ostale faktore koje u ovom sportu dosta uticu, jer rukomet je takav sport, znam zato sto sam trenirao. Za skauting se ne brinem smatram da je strucni stab sve to lepo prostudirao uostalom svi vi pesimisti i negativci u celoj ovoj prici videcete sutra oko 20:00, tada ce 90 posto ovih "navijaca", pisati komentare tipa " najbolji smo", "do titule"... bla bla !! pozdrav i budite uz Srbiju!!

Slobodan

pre 13 godina

Nije mi jasno ovoliko potenciranje sudjenja od strane selektora??? Pa za njim i igraci... Nije ono bilo na nekom narocitom nivou ali nema nikakve direktne veze sa nasim rezultatima. Ne pamtim da je ikad u ovom sportu od strane bilo kog selektora "strah" od sudjenja pred neku utakmicu stavljan ispred price o sebi i protivniku. Ne znam cemu sve to?

necu da budem clan mafije

pre 13 godina

vise se kod nas ne ide na pobedu nego da zagorcavamo zivote!! on mora da ima nekog druida panoramiksa u svom stabu.verovatno im vladica spasojevic mucka neke napitke posto niko ne zna koja mu je uopste funkicija u reprezentaciji?! bolje bi mu bilo da skokne do sapca da dovede nekog srednjeg beka posto se toliko zalis da ga nemas...

S verom u Boga

pre 13 godina

Sutra kad pobedimo svi koji sada pljujete po rukometasima i Vukovicu cete ih dizati u nebesa i govoriti kako je polufinale blizu, a sad glumite strucnjake. . . Pa budimo bar nekad, u necemu slozni, navijajmo za nase do posledjeg minuta, Vera je najbitnija, kada verujes u nesto, mozda se i ostvari. . . S verom u Boga do pobede, za Srbiju i SRPSTVO ! ! !

ccc

pre 13 godina

A da smo dobili Hrvate, pa moglo je da bude +50 za Rumune, niko tu utakmicu ne bi spomenuo,niti pljuvao igrace i selektora, vazno bi bilo kako zezamo Hrvate ovde...Jeste gledali kako se pozdravljaju i postuju nasi i hrvatski igraci?
Budite sutra uz nase igrace i bodrite ih, jer ako ne verujete da mozemo da pobedimo Svedjane, nece ih nasi ni dobiti!

докле бре више

pre 13 godina

Јадан судија који нама суди. Ако би се направила анкета међу судијама у свим спортовима коме вам је најмрскије да судите рекли би сви Србима. Вечито нас неко краде, чак смо тврдили да су нас и у пливању покрали. Није важно победити, важно је убедити себе да си неправедно игубио.

galjardo

pre 13 godina

(mica, 21. januar 2011 21:11)

sto se tice srbija-danska to za sudije si u pravu posto su bila iskljucenja za dansku 8-2 a kad budemo igrali sa svedskom situacija ce biti ista, a ako kojim slucajem uspiju da nas slomiju desetak minuta prije kraja meca onda ce da iskljucuju samo svedjanje da bi ko biva bilo ravnopravno tj. iskljucivace ih kad nas vec pobjede. sto se tice danska-hrvatska to vec nisi u pravu jer su ikljucenja bila 4-3 za dansku znaci ravnopravno, nego vidim zalite se ko biva na neke faulove u napadu koji su bili. onaj lackovic svaki mec napravi minimum 5 faulova u napadu jer on svaki put skace na covjeka kad suta, ko da oce kroz njeg da suta. ali dobro to je tradicionalno od vas da zamisljate nesto sebi sto se nije ni desilo.

Alexandra

pre 13 godina

Sta ste navalili na tu utakmicu protiv Rumunije? Momci su se opustili i namerno izgubili utakmicu jer im pobeda ne bi nista znacila, zasto bi se forsirali i ne daj Boze neki igraci povredili kad se znalo da idemo dalje.... Nas selektor je u pravu ni Argentinci ni Svedjani nisu kvalitetne ekipe kao Hrvati i Danci....

srbijasine

pre 13 godina

Ilić: "Šveđani nisu Danci"
Nemoj samo ti da me ucis geografiji!!!
A za sve ove koji kukaju kako smo odigrali protiv Rumunije- utakmica nije imala nikakav znacaj i sacuvali smo se povreda.

kobac

pre 13 godina

Na zvanicnom sajtu prvenstva je pisalo da je raspored za sledecu fazu
prvo kolo
C3-D1...
drugo kolo
C3-D2...
trece kolo
C3-D3...

Sto znaci da je Srbija TREBALA igrati u drugoj fazi u prvom kolu sa Argentinom, u drugom sa Poljskom a u trecem sa Svedskom.

Skandinavci su i to uspeli namontirati i promeniti da bi u poslednjem kolu danci i svedjani mogli odigrati po dogovoru.
(Tako je bar pisalo..., 21. januar 2011 19:50)

Pa Svedjani i jesu prvi u toj grupi, u cemu je problem? To sto je na novoj tabeli Argentina ispred njih, to je zbog toga sto imaju najbolju gol razliku u trouglu sa Svedjanima i Poljacima, a svi su preneli po dva boda.

saksR

pre 13 godina

Ako je suđenje kao ono što je bilo na Srbija - Danska ili Hrvatska - Danska, najeb... smo ga. Razbiće nas Skandinavci ko zvečke. A čini mi se da će biti još gore suđenje, nego u gorepomenute utakmice. Ko je obe gledao, zna o čemu pričam!

Babin_zub

pre 13 godina

Balkanski sindrom,i pre meca sudije mu krive.Bolje bi bilo da se skoncentrises na protivnika,da ekipu usmeris u tom smeru,a ne da i igraci udju u teren misleci o svetskoj zaveri umesto o protivniku u zutim dresovima.Ajde bre dosta demagogije,dajte sve od sebe kao protiv Hrvatske i verujte da ce vam ovaj narod aplaudirati ma sta uradili.

SRCE NA TEREN!

iggy

pre 13 godina

kako to svedi podizu formu iz utakmice u utakmicu kad su ih u predposlednjoj utakmici razvalili argentinci ???

vukovicu ne pricaj gluposti nego pokusaj da nase nabjedjene igracine spustis na zemlju.
a odlicna igra koju spominjes protiv veoma jakih hrvata.
Hrvati nikad losiji u zadnjih desetak godina.

jocca

pre 13 godina

"primetivši da su "UŽIVALI u odbrani""!. Kada čujem ovu reć "uživali" naježim se jer svi znamo kako prolazi Ana Ivanović kada "uživa", a vidim da je i Jelena počela da "uživala" u igri protiv Kineskinje iz svega navedenog lopše nam se piše.

mica

pre 13 godina

Dajte ljudi ohladite malo! Ja sam gledao utakmice Danska-Srbija i Danska-Hrvatska i mogu da vam kazem da je sudjenje bilo izrazito pro-dansko. Sto ce reci da su se potpuno iste situacije tokom cijelog meca razlicito procjenjivale s obzirom na to da li se faul sudi za Dance ili Balkance! Faul za Dance redovno pracen sa 2 min. kazne, faul iste tezine za Balkance ne! I to je tako konsekventno sudjeno svih 60 minuta! E sad ja ne znam sta bi bilo da je sudjenje bilo korektno, mozda bi Danska opet dobila obje utakmice jer je vrlo kvalitetna, no Srbima i Hrvatima jednostavno nije pruzena sansa da igraju ravnopravno! Bilo je kao da se dva atleticara nadmecu u trci na 100m, samo sto jedan od njih trci po ravnom, a drugi jos mora i da preskace prepone!

vladimir

pre 13 godina

ocajan trener.to nigde nema da trener pljuje svoje igrace i da tako prica.treba da ispadnemo pa ce valjda svi lopovi iz rukometnog saveza otici.unistili nam rukomet za samo par godina

Kockast i razocaran

pre 13 godina

@ Kako se nsimo brinuli za sudije dok smo kao Juga vladali ovim sportom sirom sveta..?? @ rece Zoran.

Pa Zorane, u pravu si. Djelomicno. Sve je to prije bio sport. I nogomet, i kosarka, rukomet, curling. A onda parajlije namirisase mogucnost profita u nogometu (po uzoru na kosarkaske Amere). Pa prvo krenu prodaja dresova, rucnika, gaca sa amblemom voljenoga kluba. Pa klub (vlasnik) uze te novce i izracuna, da ako zeli zaraditi jos vece novce, mora prodati jos vise dresova. A kako? Pa moras dovesti najbolje igrace. A kako? Pa tako sto ves ih platiti. A odakle ti novci. Pa od prodaje TV prava, pretplata, suvenira. A da bi to sve funkcioniralo, moras stalno biti medju najboljima. Jer samo tako ce za tebe htjeti igrati razmazene zvijezde poput Ronalda, Beckama, Ronaldinja. I sve tako u krug. Sve ce ovo fercerat, samo ako su svi gore navedeni cinioci zadovoljeni. E, poslije nogometa je na red dosla kosarka (u EU). A onda i rukomet. Kod nas u Hrvatskoj, eto, pomalo i hokey postaje interesantan. Pare, pare, pare, pare, novac, lova. Zatvoreni krug, u kojega ne mozes uci, jer ti ne daju oni koji su unutra (Francuzi, Nijemci, Skandinavci, Englezi, Spanjolci). Mozes samo proviriti, kao Bate Borisov, kao Partizan u LP, ili Zagreb u rukometu...
Zato kazem da je to sto kazes samo djelomicno tako. Sve je postalo - lova.

IVORY

pre 13 godina

Samo vi igrajte pustite sudije.

Niko od vas ne ocekuje da nesto osvojite (mada nazalost ima i takvih. Ne mozes biti najbolji u svemu, nemamo mi taj kvalitet, pomirite se sa time) samo igrajte najbolje sto mozete pa dokle dogurate.

Za veca dela je potreban mnogo bolji tim, a mi ga nemamo, tako da se moramo zadovoljiti i sa drugom rundom takmicenja.

Sergio

pre 13 godina

Gospodine Vukovicu ako cete da trazite alibi u sudijama i to pre pocetka utakmice onda promenite zanimanje. Pogledajte kako su Argentinci odigrali protiv Svedjana spremite ekipu i zaboravite na sudije.Kada biste imali autoritet kod igraca pa da posaljete na poduzi odmor igrace koji se ne pridrzavaju dogovorenog,ne bi ste ni mislili na sudije.Iz aviona se vidi da Bojinovic nije spreman i da ste to pre videli pobedili bismo Hrvate.Da smete da Ilica ostavite na klupi kada pocne da gubi lopte i bez potrebe puca sa deset metara ne biste mislili na sudije.Da ste malo vise sanse dali mladom Rnicu i makar juce Marjancu ne bi vas bilo briga za sudije.Najbolji primer je vasa generacija koju nije bilo briga ko ce suditi jer ste imali osim izuzetno dobrih igraca i pravog trenera sa autoritetom koji je maestralno vodio ekipu i koga su igraci slusali i postovali.Zato probajte da spremite ekipu i motivisite igrace za pobedu tako da ni sudije ne mogu nista da pomognu.

Tako je bar pisalo...

pre 13 godina

Na zvanicnom sajtu prvenstva je pisalo da je raspored za sledecu fazu
prvo kolo
C3-D1...
drugo kolo
C3-D2...
trece kolo
C3-D3...

Sto znaci da je Srbija TREBALA igrati u drugoj fazi u prvom kolu sa Argentinom, u drugom sa Poljskom a u trecem sa Svedskom.

Skandinavci su i to uspeli namontirati i promeniti da bi u poslednjem kolu danci i svedjani mogli odigrati po dogovoru.

Milenko

pre 13 godina

Nasa posCovek brine o svemu sto ne treba,a o propasti od ekipe protiv Rumuna ne haje.Mislio sam da ce Vukovic nesto mijenjati na bolje,al sam se prevario.Ostavi te zvezde i zvezdice koji bi se samo svadjali i tukli i uzmi mlade momke koji vole da igraju i napravices posao,isto kao Duda u kosarci.Da je Ivkovic radio sa Rakocevicem,Milicicem i. . . ,prosao bi kao i vi sto cete proci.HOCEMO LI JEDNOM NAUCITI LEKCIJU.

mujaga

pre 13 godina

•Kako se nsimo brinuli za sudije dok smo kao Juga vladali ovim sportom sirom sveta..??
Pusti sudije...zar mislis da sudije mogu da pomognu, recimo, PArtizanu i Zvezdi u fudbalu, da dobiju jednu Barselonu ili Arsenal...ma nema shanse pa tachno da igraju 24 sata....kvalitet, kvalitet je ono shto pobedjuje...

celzi je bio kvalitetniji pa nije dobio barsu

zoran

pre 13 godina

Kako se nsimo brinuli za sudije dok smo kao Juga vladali ovim sportom sirom sveta..??
Pusti sudije...zar mislis da sudije mogu da pomognu, recimo, PArtizanu i Zvezdi u fudbalu, da dobiju jednu Barselonu ili Arsenal...ma nema shanse pa tachno da igraju 24 sata....kvalitet, kvalitet je ono shto pobedjuje...

Dragan

pre 13 godina

Odmah na početku: ja sam veliki navijač naše reprezentacije. Međutim, čini mi se da se po ko zna koji put upotrebljava zamena teza: umesto da se priča o nedovoljnom kvalitetu naših igrača i stručnog štaba u odnosu na vrhunske timove priča se o teoriji zavere. Prvo da pogledamo u naše dvorište i kažemo gde smo realno u svetskom rukometu.

Posmatrac

pre 13 godina

Vi ste pokazali ko ste juce protiv Rumunije, a ova utakmica jos nije ni pocela, a vec kukate na sudije. Dosta mi vas je, da ste se borili posteno juce sada bi imali pravo nesto da pricate, ali sa onakvim "kalkulacijama" i ne zasluzujete posteno sudjenje jer niste pokazali fer plej...

Proka

pre 13 godina

Nas trener i igraci bi trebali da pogledaju i dobro prostudiraju video snimak utakmice Svedska -Argentina u kojoj su Svedjani glatko izgubili sa pet golova razlike. Argentinci su postavili odbranu na sedam osam metara sa dubokim izlascima na svedske bekove. Tu ni sudija nije mogao da pomogne domacoj ekipi. Sretno momci i molim vas nemojte igrati kao protiv Rumuna vec onako kao protiv Hrvatske.

Дрво дебло клада балван

pre 13 godina

Па мисилим да би се Момина прогноза могла обистинити под условом да он више не наступа. Против Румуније је имао 6 изгубљених лопти од наших 17, на читавом првенству их је продао 13 (највише у репрезентацији), проценат шута из игре му је око 43% (13/30), спор је, непрокретан, моторика ко у фоке; једноставно инвалид који није у стањз да дигне и предводи екипу.

Ljuba

pre 13 godina

Ne bi trebalo sada da se govori o sudjenju...Treba se osvrnuti na sinocnu igru protiv Rumunije...Ono je stvarno bila velika sramota,da nas tako ponizi jedna prosecna ekipa!

Aleksandar

pre 13 godina

Mani sudije, utakmica jos nije ni pocela. Svi znaju da ce domacini imati podrsku i cute, jedino se mi pravimo pametni. Onda nam sude jos gore. CUTI I IGRAJ, mozemo da pobedimo sve zajedno ako damo 100%

Pedja032

pre 13 godina

Veseline, kao prvo nemoj više da komentarišeš sve osim svoje igre, a kao drugo, bod protiv Hrvatske je morao da bude overen pobedom protiv Rumuna. Mi smo se tu izblamirali i nadam se opametili. Želim ti svu sreću, ali bavi se timom i problemima, a ne sudjenjem, hranom i oficijalnim spikerima

Pedja032

pre 13 godina

Veseline, kao prvo nemoj više da komentarišeš sve osim svoje igre, a kao drugo, bod protiv Hrvatske je morao da bude overen pobedom protiv Rumuna. Mi smo se tu izblamirali i nadam se opametili. Želim ti svu sreću, ali bavi se timom i problemima, a ne sudjenjem, hranom i oficijalnim spikerima

Aleksandar

pre 13 godina

Mani sudije, utakmica jos nije ni pocela. Svi znaju da ce domacini imati podrsku i cute, jedino se mi pravimo pametni. Onda nam sude jos gore. CUTI I IGRAJ, mozemo da pobedimo sve zajedno ako damo 100%

Proka

pre 13 godina

Nas trener i igraci bi trebali da pogledaju i dobro prostudiraju video snimak utakmice Svedska -Argentina u kojoj su Svedjani glatko izgubili sa pet golova razlike. Argentinci su postavili odbranu na sedam osam metara sa dubokim izlascima na svedske bekove. Tu ni sudija nije mogao da pomogne domacoj ekipi. Sretno momci i molim vas nemojte igrati kao protiv Rumuna vec onako kao protiv Hrvatske.

Kockast i razocaran

pre 13 godina

@ Kako se nsimo brinuli za sudije dok smo kao Juga vladali ovim sportom sirom sveta..?? @ rece Zoran.

Pa Zorane, u pravu si. Djelomicno. Sve je to prije bio sport. I nogomet, i kosarka, rukomet, curling. A onda parajlije namirisase mogucnost profita u nogometu (po uzoru na kosarkaske Amere). Pa prvo krenu prodaja dresova, rucnika, gaca sa amblemom voljenoga kluba. Pa klub (vlasnik) uze te novce i izracuna, da ako zeli zaraditi jos vece novce, mora prodati jos vise dresova. A kako? Pa moras dovesti najbolje igrace. A kako? Pa tako sto ves ih platiti. A odakle ti novci. Pa od prodaje TV prava, pretplata, suvenira. A da bi to sve funkcioniralo, moras stalno biti medju najboljima. Jer samo tako ce za tebe htjeti igrati razmazene zvijezde poput Ronalda, Beckama, Ronaldinja. I sve tako u krug. Sve ce ovo fercerat, samo ako su svi gore navedeni cinioci zadovoljeni. E, poslije nogometa je na red dosla kosarka (u EU). A onda i rukomet. Kod nas u Hrvatskoj, eto, pomalo i hokey postaje interesantan. Pare, pare, pare, pare, novac, lova. Zatvoreni krug, u kojega ne mozes uci, jer ti ne daju oni koji su unutra (Francuzi, Nijemci, Skandinavci, Englezi, Spanjolci). Mozes samo proviriti, kao Bate Borisov, kao Partizan u LP, ili Zagreb u rukometu...
Zato kazem da je to sto kazes samo djelomicno tako. Sve je postalo - lova.

Tako je bar pisalo...

pre 13 godina

Na zvanicnom sajtu prvenstva je pisalo da je raspored za sledecu fazu
prvo kolo
C3-D1...
drugo kolo
C3-D2...
trece kolo
C3-D3...

Sto znaci da je Srbija TREBALA igrati u drugoj fazi u prvom kolu sa Argentinom, u drugom sa Poljskom a u trecem sa Svedskom.

Skandinavci su i to uspeli namontirati i promeniti da bi u poslednjem kolu danci i svedjani mogli odigrati po dogovoru.

Posmatrac

pre 13 godina

Vi ste pokazali ko ste juce protiv Rumunije, a ova utakmica jos nije ni pocela, a vec kukate na sudije. Dosta mi vas je, da ste se borili posteno juce sada bi imali pravo nesto da pricate, ali sa onakvim "kalkulacijama" i ne zasluzujete posteno sudjenje jer niste pokazali fer plej...

Dragan

pre 13 godina

Odmah na početku: ja sam veliki navijač naše reprezentacije. Međutim, čini mi se da se po ko zna koji put upotrebljava zamena teza: umesto da se priča o nedovoljnom kvalitetu naših igrača i stručnog štaba u odnosu na vrhunske timove priča se o teoriji zavere. Prvo da pogledamo u naše dvorište i kažemo gde smo realno u svetskom rukometu.

Ljuba

pre 13 godina

Ne bi trebalo sada da se govori o sudjenju...Treba se osvrnuti na sinocnu igru protiv Rumunije...Ono je stvarno bila velika sramota,da nas tako ponizi jedna prosecna ekipa!

zoran

pre 13 godina

Kako se nsimo brinuli za sudije dok smo kao Juga vladali ovim sportom sirom sveta..??
Pusti sudije...zar mislis da sudije mogu da pomognu, recimo, PArtizanu i Zvezdi u fudbalu, da dobiju jednu Barselonu ili Arsenal...ma nema shanse pa tachno da igraju 24 sata....kvalitet, kvalitet je ono shto pobedjuje...

mica

pre 13 godina

Dajte ljudi ohladite malo! Ja sam gledao utakmice Danska-Srbija i Danska-Hrvatska i mogu da vam kazem da je sudjenje bilo izrazito pro-dansko. Sto ce reci da su se potpuno iste situacije tokom cijelog meca razlicito procjenjivale s obzirom na to da li se faul sudi za Dance ili Balkance! Faul za Dance redovno pracen sa 2 min. kazne, faul iste tezine za Balkance ne! I to je tako konsekventno sudjeno svih 60 minuta! E sad ja ne znam sta bi bilo da je sudjenje bilo korektno, mozda bi Danska opet dobila obje utakmice jer je vrlo kvalitetna, no Srbima i Hrvatima jednostavno nije pruzena sansa da igraju ravnopravno! Bilo je kao da se dva atleticara nadmecu u trci na 100m, samo sto jedan od njih trci po ravnom, a drugi jos mora i da preskace prepone!

Дрво дебло клада балван

pre 13 godina

Па мисилим да би се Момина прогноза могла обистинити под условом да он више не наступа. Против Румуније је имао 6 изгубљених лопти од наших 17, на читавом првенству их је продао 13 (највише у репрезентацији), проценат шута из игре му је око 43% (13/30), спор је, непрокретан, моторика ко у фоке; једноставно инвалид који није у стањз да дигне и предводи екипу.

IVORY

pre 13 godina

Samo vi igrajte pustite sudije.

Niko od vas ne ocekuje da nesto osvojite (mada nazalost ima i takvih. Ne mozes biti najbolji u svemu, nemamo mi taj kvalitet, pomirite se sa time) samo igrajte najbolje sto mozete pa dokle dogurate.

Za veca dela je potreban mnogo bolji tim, a mi ga nemamo, tako da se moramo zadovoljiti i sa drugom rundom takmicenja.

jocca

pre 13 godina

"primetivši da su "UŽIVALI u odbrani""!. Kada čujem ovu reć "uživali" naježim se jer svi znamo kako prolazi Ana Ivanović kada "uživa", a vidim da je i Jelena počela da "uživala" u igri protiv Kineskinje iz svega navedenog lopše nam se piše.

Sergio

pre 13 godina

Gospodine Vukovicu ako cete da trazite alibi u sudijama i to pre pocetka utakmice onda promenite zanimanje. Pogledajte kako su Argentinci odigrali protiv Svedjana spremite ekipu i zaboravite na sudije.Kada biste imali autoritet kod igraca pa da posaljete na poduzi odmor igrace koji se ne pridrzavaju dogovorenog,ne bi ste ni mislili na sudije.Iz aviona se vidi da Bojinovic nije spreman i da ste to pre videli pobedili bismo Hrvate.Da smete da Ilica ostavite na klupi kada pocne da gubi lopte i bez potrebe puca sa deset metara ne biste mislili na sudije.Da ste malo vise sanse dali mladom Rnicu i makar juce Marjancu ne bi vas bilo briga za sudije.Najbolji primer je vasa generacija koju nije bilo briga ko ce suditi jer ste imali osim izuzetno dobrih igraca i pravog trenera sa autoritetom koji je maestralno vodio ekipu i koga su igraci slusali i postovali.Zato probajte da spremite ekipu i motivisite igrace za pobedu tako da ni sudije ne mogu nista da pomognu.

ccc

pre 13 godina

A da smo dobili Hrvate, pa moglo je da bude +50 za Rumune, niko tu utakmicu ne bi spomenuo,niti pljuvao igrace i selektora, vazno bi bilo kako zezamo Hrvate ovde...Jeste gledali kako se pozdravljaju i postuju nasi i hrvatski igraci?
Budite sutra uz nase igrace i bodrite ih, jer ako ne verujete da mozemo da pobedimo Svedjane, nece ih nasi ni dobiti!

susjed hrvatska

pre 13 godina

Moram priznati da me vrijeđaju komentari danskih novina gdje nase reprezentacije zovu tamo nekim balkanckim momcadima koje samo se znaju zaliti na sudce dok skandinavcima je rukomet samo zabava.Bilo je dosta omalovazavanja i moja velika zelja je da srbija pobjedi svedjane.Ajmo pokazat skandinavcima.Složno zajedno,ajmo srbija ajmo hrvatska.Srdačan pozdrav od susjeda

mujaga

pre 13 godina

•Kako se nsimo brinuli za sudije dok smo kao Juga vladali ovim sportom sirom sveta..??
Pusti sudije...zar mislis da sudije mogu da pomognu, recimo, PArtizanu i Zvezdi u fudbalu, da dobiju jednu Barselonu ili Arsenal...ma nema shanse pa tachno da igraju 24 sata....kvalitet, kvalitet je ono shto pobedjuje...

celzi je bio kvalitetniji pa nije dobio barsu

Pazar navija za vas

pre 13 godina

Ajde bre ljudi, u pravu su i igraci a i trener, mora se vrsiti bar mali pritisak i na sudjenje i na ostale faktore koje u ovom sportu dosta uticu, jer rukomet je takav sport, znam zato sto sam trenirao. Za skauting se ne brinem smatram da je strucni stab sve to lepo prostudirao uostalom svi vi pesimisti i negativci u celoj ovoj prici videcete sutra oko 20:00, tada ce 90 posto ovih "navijaca", pisati komentare tipa " najbolji smo", "do titule"... bla bla !! pozdrav i budite uz Srbiju!!

saksR

pre 13 godina

Ako je suđenje kao ono što je bilo na Srbija - Danska ili Hrvatska - Danska, najeb... smo ga. Razbiće nas Skandinavci ko zvečke. A čini mi se da će biti još gore suđenje, nego u gorepomenute utakmice. Ko je obe gledao, zna o čemu pričam!

докле бре више

pre 13 godina

Јадан судија који нама суди. Ако би се направила анкета међу судијама у свим спортовима коме вам је најмрскије да судите рекли би сви Србима. Вечито нас неко краде, чак смо тврдили да су нас и у пливању покрали. Није важно победити, важно је убедити себе да си неправедно игубио.

srbijasine

pre 13 godina

Ilić: "Šveđani nisu Danci"
Nemoj samo ti da me ucis geografiji!!!
A za sve ove koji kukaju kako smo odigrali protiv Rumunije- utakmica nije imala nikakav znacaj i sacuvali smo se povreda.

Alexandra

pre 13 godina

Sta ste navalili na tu utakmicu protiv Rumunije? Momci su se opustili i namerno izgubili utakmicu jer im pobeda ne bi nista znacila, zasto bi se forsirali i ne daj Boze neki igraci povredili kad se znalo da idemo dalje.... Nas selektor je u pravu ni Argentinci ni Svedjani nisu kvalitetne ekipe kao Hrvati i Danci....

iggy

pre 13 godina

kako to svedi podizu formu iz utakmice u utakmicu kad su ih u predposlednjoj utakmici razvalili argentinci ???

vukovicu ne pricaj gluposti nego pokusaj da nase nabjedjene igracine spustis na zemlju.
a odlicna igra koju spominjes protiv veoma jakih hrvata.
Hrvati nikad losiji u zadnjih desetak godina.

kobac

pre 13 godina

Na zvanicnom sajtu prvenstva je pisalo da je raspored za sledecu fazu
prvo kolo
C3-D1...
drugo kolo
C3-D2...
trece kolo
C3-D3...

Sto znaci da je Srbija TREBALA igrati u drugoj fazi u prvom kolu sa Argentinom, u drugom sa Poljskom a u trecem sa Svedskom.

Skandinavci su i to uspeli namontirati i promeniti da bi u poslednjem kolu danci i svedjani mogli odigrati po dogovoru.
(Tako je bar pisalo..., 21. januar 2011 19:50)

Pa Svedjani i jesu prvi u toj grupi, u cemu je problem? To sto je na novoj tabeli Argentina ispred njih, to je zbog toga sto imaju najbolju gol razliku u trouglu sa Svedjanima i Poljacima, a svi su preneli po dva boda.

007

pre 13 godina

Ilić: "Šveđani nisu Danci"

Stvarno smo mi Srbi zao narod
svi vi vrlo dobro znate na sta je Ilic mislio .. da nemaju istu igru kao Danci a i da su slabiji za nijansu od Danaca ..

Ali ne ne bi mi bili Srbi da nismo cinicni prema nasim igracima ..

Sta ste vi u zivotu uradili da osvetlate obraz Srbiji .

Nasi sportisti , pa to je jedino sto je ostali sveto u ovoj nasoj napacenoj Srbiji

Od mene i moje familije imate punu podrsku , a u komentarima sa prijateljima o igri sa Rumunima , da bili smo ljuti sa pristupom , ali to tako izgleda mora jer mi smo takav narod , i to nikakvi komentari ovde nemogu da promene

Protiv Sveda

PUNOM PAROM

NAPRED SRBIJAAA

vladimir

pre 13 godina

ocajan trener.to nigde nema da trener pljuje svoje igrace i da tako prica.treba da ispadnemo pa ce valjda svi lopovi iz rukometnog saveza otici.unistili nam rukomet za samo par godina

Babin_zub

pre 13 godina

Balkanski sindrom,i pre meca sudije mu krive.Bolje bi bilo da se skoncentrises na protivnika,da ekipu usmeris u tom smeru,a ne da i igraci udju u teren misleci o svetskoj zaveri umesto o protivniku u zutim dresovima.Ajde bre dosta demagogije,dajte sve od sebe kao protiv Hrvatske i verujte da ce vam ovaj narod aplaudirati ma sta uradili.

SRCE NA TEREN!

splićo

pre 13 godina

u vezi prolaska srba i hrvata mogu samo reć da su suci tako sudili hrvatskoj zadnjih 10 god samo smo toliko bili bolji od ostalih da bi ih dobili umjesto 10 sa 3 razlike, sad kad nam golmani ne brane a lac i balić pročitani te sudačke odluke puno znače, a srbija je u egalu s hrv tako da bit će teško jednima i drugima, protiv šveda max usporit igru, a poljaci su ko i mi, dok je argentina neiskusna, ŽELIM PROLAZ JEDNIMA I DRUGIMA,POZZ IZ ST

galjardo

pre 13 godina

(mica, 21. januar 2011 21:11)

sto se tice srbija-danska to za sudije si u pravu posto su bila iskljucenja za dansku 8-2 a kad budemo igrali sa svedskom situacija ce biti ista, a ako kojim slucajem uspiju da nas slomiju desetak minuta prije kraja meca onda ce da iskljucuju samo svedjanje da bi ko biva bilo ravnopravno tj. iskljucivace ih kad nas vec pobjede. sto se tice danska-hrvatska to vec nisi u pravu jer su ikljucenja bila 4-3 za dansku znaci ravnopravno, nego vidim zalite se ko biva na neke faulove u napadu koji su bili. onaj lackovic svaki mec napravi minimum 5 faulova u napadu jer on svaki put skace na covjeka kad suta, ko da oce kroz njeg da suta. ali dobro to je tradicionalno od vas da zamisljate nesto sebi sto se nije ni desilo.

Momir Ilic

pre 13 godina

Ilić: "Šveđani nisu Danci"

Stvarno smo mi Srbi zao narod
svi vi vrlo dobro znate na sta je Ilic mislio .. da nemaju istu igru kao Danci a i da su slabiji za nijansu od Danaca ..

Ali ne ne bi mi bili Srbi da nismo cinicni prema nasim igracima ..

Sta ste vi u zivotu uradili da osvetlate obraz Srbiji .

Nasi sportisti , pa to je jedino sto je ostali sveto u ovoj nasoj napacenoj Srbiji

Od mene i moje familije imate punu podrsku , a u komentarima sa prijateljima o igri sa Rumunima , da bili smo ljuti sa pristupom , ali to tako izgleda mora jer mi smo takav narod , i to nikakvi komentari ovde nemogu da promene

Protiv Sveda

PUNOM PAROM

NAPRED SRBIJAAA
(007, 22. januar 2011 11:56)

A da stvar bude jos gora, NIKO nije ni pogledao snimak Momirov, vec odmah krece paljba... A da je makar jedan pogledao, video bi i cuo, da je Ilic rekao: "Sigurno da mozemo da igramo, da Svedjani nisu toliko kvalitetni kao sto su Danci"...To sto je ovakav naslov, to je stvar B92, verovatno da bude krace ili sta god...
Momir Ilic je decko koji se mnogo trudi i on bi pokazivao mnogo bolje partije da u Kilu nije primao infuziju posle svake utakmice zadnjih par meseci...Jer je mnogo naporno.Verujte mi, tacno je.

Napred Momire!!!

S verom u Boga

pre 13 godina

Sutra kad pobedimo svi koji sada pljujete po rukometasima i Vukovicu cete ih dizati u nebesa i govoriti kako je polufinale blizu, a sad glumite strucnjake. . . Pa budimo bar nekad, u necemu slozni, navijajmo za nase do posledjeg minuta, Vera je najbitnija, kada verujes u nesto, mozda se i ostvari. . . S verom u Boga do pobede, za Srbiju i SRPSTVO ! ! !

vlajko

pre 13 godina

Muka mi je od komentara u kojima se kritikuje sve sto trener kaze (pa makar i da je mleko belo). Naucite nemacki pa procitajte malo sta nemacki trener prica (mnogo vece nebuloze). Pri tom u Nemackoj igraju bar polovina igraca sa ovog svetskog prvenstva , imaju najjacu ligu, gomilu igraca i svako drugo dete trenira rukomet (izmedju ostalih i moja dva). A rezultati Nemacke reprezentacije u poslednje dve godine (proslo evropsko i sadasnje svetsko) su na nivou nasih. Uzgred budi receno njega niko ne pokusava da smeni.

mica

pre 13 godina

E moj Galjardo!
Kao prvo ja sam Srbin, ali mi je, eto, bilo zanimljivije da gledam Hrvatska-Danska nego Srbija-Rumunija. Sta ces, ima nas i takvih! Ti si ocito uzivao u mecu Srbija-Rumunija, onda pogledao malo statistike, pa zatim uhvatio ovdje da pametujes k'o veliki! Moj sinko, da si ti gledao Danska-Hrvatska k'o sto nisi vidio bi da su u neka doba Hrvati s rukometa presli na balet samo da bi izbjegli iskljucenja sto se naravno moralo odraziti na rezultat. /Tebe je ocito zbunila moja ijekavica, prosto ne mozes da VERUJES da ima Srba koji govore i pisu ijekavski!/

Milenko

pre 13 godina

Nasa posCovek brine o svemu sto ne treba,a o propasti od ekipe protiv Rumuna ne haje.Mislio sam da ce Vukovic nesto mijenjati na bolje,al sam se prevario.Ostavi te zvezde i zvezdice koji bi se samo svadjali i tukli i uzmi mlade momke koji vole da igraju i napravices posao,isto kao Duda u kosarci.Da je Ivkovic radio sa Rakocevicem,Milicicem i. . . ,prosao bi kao i vi sto cete proci.HOCEMO LI JEDNOM NAUCITI LEKCIJU.

Slobodan

pre 13 godina

Nije mi jasno ovoliko potenciranje sudjenja od strane selektora??? Pa za njim i igraci... Nije ono bilo na nekom narocitom nivou ali nema nikakve direktne veze sa nasim rezultatima. Ne pamtim da je ikad u ovom sportu od strane bilo kog selektora "strah" od sudjenja pred neku utakmicu stavljan ispred price o sebi i protivniku. Ne znam cemu sve to?

jov

pre 13 godina

hej ljudi!
iskreno ja ne verujem da cemo dobiti svedjanje sa njihovom publikom,iako mislim da su nasi graci navikli da 70% u hali navijaju protiv srbije.
ali ako ih dobijemo,sto bolje.
druga stvar,ne zna se koliko je srbija stvarno jaka,mislim da moze svaki tim da dobije.
mozemo da se otpustimo i da uzivamo.

www

pre 13 godina

Kakva sramotna izjava naseg selektora. Utakmica nije ni pocela a njemu glavna prica o eventualnom pristrasnom sudjenju, katastrofa. Svedska u svakom slucaju nija na nivou Danske i ako odigramo maksimalno borbeno verujem da mozemo da iznenadimo Svedjane. Samo hrabro momci, Srbija je uz vas!!!

pepi

pre 13 godina

Ne plasite se sudjenja vec igrajte rukomet a ne klikere kao sa rumunima. Gledao sam sve utakmice live ovde u Svadskoj i mnogo toga se vidi sto je nemoguce na tv. Pejanovica napraviste na budalu i zato je otisao. Pojedinci igraju rukomet a nemaju ni jednu plavetnicu na telu. Ilicu udji i dobi batine malo u zamenu da igras na 10 m, ti trebas da vodis rep. ti igras u Kiel. Nikcevicu svaka cast da svi se bore kao ti mi bismo prvaci univerzuma bili

branko

pre 13 godina

Мислим да је пласман у КВАЛИФИКАЦИЈЕ за ОИ једини реално достижни циљ наше екипе. Онима које занима како се то постиже, предлажем да овај текст прочитају до краја.
Прочитали сте да са овог СП директно на ОИ иде само светски првак а наредних 6 екипа игра квалификације. Не знам да ли сте негде могли прочитати нешто више од тога. Те квалификације се играју априла идуће године као 3 турнира са по 4 екипе и са сваког по две пролазе. Дакле, ако се зна како се добија 6 учесника тих квалификација (2. -7. на овом СП) ко су преосталих 6 екипа? Оно што је за нас јако битно, 2 (две) од тих 6 екипа даје најуспешнији континент на овом СП, а то је свакако Европа. У други круг овог СП пласирало се 11 европских екипа (Француска, Шпанија, Немачка, Исланд, Норвешка, Мађарска, Данска, Хрватска, Србија, Пољска и Шведска) и Аргентина. Ако се узме као сигурно да ће првак света бити из Европе, да ће пласман од 2.-7. места обезбедити такође све европске екипе и да ће по критеријуму најуспешнијег континента Европа добити још два места, то значи да и две најбоље пласиране европске екипе иза 7. места такође имају право учешћа у квалификацијама за ОИ. Дакле једна европска екипа иде директно, а 8 у квалификације, што значи да овде треба бити боље пласиран од две од укупно 11 европских екипа, а то је пласман до 9. места. То нашима није недостижно. Али, ни то није крај приче. Директни пласман на ОИ остварује и европски првак са ЕП које се почетком идуће године одржава код нас, у Србији. Пошто је сасвим сигурно да ће тај европски порвак бити нека од ових 9 европских екипа које су на СП обезбедили учешће у квалификацијама, то значи да се ослобађа једно место. Добија га најбоље пласирана европска екипа на ЕП која није на СП обезбедила учешће у квалификацијама. То значи да ако сад на СП не обезбедимо учешће имамо још једну шансу. Пласман на 10. место и бољи, на ЕП код нас доноси учешће у квалификацијама под условом да испред нас буду само ових 9 екипа које евентуално буду испред нас и на СП, али ни једна друга. Нпр. чак и да будемо финалисти ЕП а тамо изгубимо рецимо од Русије, Чешке... не би се пласирали. Но, то је више теорија.
ПС. Ово је све овако ако сам ја добро разумео критеријуме МОК-а. Надам се да у нашем табору ово знају, а то значи да је сваки пласман до 9. места на овом СП добитнички.

ejj

pre 13 godina

Na zvanicnom sajtu prvenstva je pisalo da je raspored za sledecu fazu
prvo kolo
C3-D1...
drugo kolo
C3-D2...
trece kolo
C3-D3...

Sto znaci da je Srbija TREBALA igrati u drugoj fazi u prvom kolu sa Argentinom, u drugom sa Poljskom a u trecem sa Svedskom.

Skandinavci su i to uspeli namontirati i promeniti da bi u poslednjem kolu danci i svedjani mogli odigrati po dogovoru.
(Tako je bar pisalo..., 21. januar 2011 19:50)

____

Pa nije nista namesteno brate,zato sto smo mi C3,a oni D1,i prvo kolo igramo protiv Svedjana?Lose si pogledao to nije namesteno nista!

влада011

pre 13 godina

Морао би неко нови да проради. Шешум нпр. Или Стојковић на црти, где смо од свих тимова последњи по броју датих голова. А можда се раѕбрани Марјанац коме није била пружена шанса досад. Бојиновић као најискуснији би такође могао да буде "кец иѕ рукава", али како је испуцао високо оне 2 лопте када је требало да се одлепимо на +3 против Хрватске чисто сумњам.

necu da budem clan mafije

pre 13 godina

vise se kod nas ne ide na pobedu nego da zagorcavamo zivote!! on mora da ima nekog druida panoramiksa u svom stabu.verovatno im vladica spasojevic mucka neke napitke posto niko ne zna koja mu je uopste funkicija u reprezentaciji?! bolje bi mu bilo da skokne do sapca da dovede nekog srednjeg beka posto se toliko zalis da ga nemas...

Maskx

pre 13 godina

"Tu utakmicu izgubiili smo ubedljivo, sa osam golova razlike, ali mislim da smo iz nje izvukli dosta pouka" (V.V.)
Kao na primer? Je li "Bolje je da izgubiš sa 10 razlike" jedna od njih?

Milan

pre 13 godina

Pratim igre nasih rukometasa na ovom sp i mogu reci da sam delimicno zadovoljan.Zadovoljan sam prolaskom u sledecu fazu,al nisam zadovoljan igrom protiv Rumuna.Kao reprezenatcija imamo potencijal,mozemo svakog da pobedimo.Kao i od svakog da izgubimo.Ne bih se slozio sa kritikama na racun selektora i igraca.Mislim da je problem naseg rukometa u organizaciji.Nema kontinuiteta u radu,selektori se menjaju vrlo cesto.Primer na koji treba da se ugledamo su Danci,ciji selektor je na toj poziciji vec 15 godina.

докле бре више

pre 13 godina

Јадан судија који нама суди. Ако би се направила анкета међу судијама у свим спортовима коме вам је најмрскије да судите рекли би сви Србима. Вечито нас неко краде, чак смо тврдили да су нас и у пливању покрали. Није важно победити, важно је убедити себе да си неправедно игубио.

Дрво дебло клада балван

pre 13 godina

Па мисилим да би се Момина прогноза могла обистинити под условом да он више не наступа. Против Румуније је имао 6 изгубљених лопти од наших 17, на читавом првенству их је продао 13 (највише у репрезентацији), проценат шута из игре му је око 43% (13/30), спор је, непрокретан, моторика ко у фоке; једноставно инвалид који није у стањз да дигне и предводи екипу.

Posmatrac

pre 13 godina

Vi ste pokazali ko ste juce protiv Rumunije, a ova utakmica jos nije ni pocela, a vec kukate na sudije. Dosta mi vas je, da ste se borili posteno juce sada bi imali pravo nesto da pricate, ali sa onakvim "kalkulacijama" i ne zasluzujete posteno sudjenje jer niste pokazali fer plej...

srbijasine

pre 13 godina

Ilić: "Šveđani nisu Danci"
Nemoj samo ti da me ucis geografiji!!!
A za sve ove koji kukaju kako smo odigrali protiv Rumunije- utakmica nije imala nikakav znacaj i sacuvali smo se povreda.

vladimir

pre 13 godina

ocajan trener.to nigde nema da trener pljuje svoje igrace i da tako prica.treba da ispadnemo pa ce valjda svi lopovi iz rukometnog saveza otici.unistili nam rukomet za samo par godina

galjardo

pre 13 godina

(mica, 21. januar 2011 21:11)

sto se tice srbija-danska to za sudije si u pravu posto su bila iskljucenja za dansku 8-2 a kad budemo igrali sa svedskom situacija ce biti ista, a ako kojim slucajem uspiju da nas slomiju desetak minuta prije kraja meca onda ce da iskljucuju samo svedjanje da bi ko biva bilo ravnopravno tj. iskljucivace ih kad nas vec pobjede. sto se tice danska-hrvatska to vec nisi u pravu jer su ikljucenja bila 4-3 za dansku znaci ravnopravno, nego vidim zalite se ko biva na neke faulove u napadu koji su bili. onaj lackovic svaki mec napravi minimum 5 faulova u napadu jer on svaki put skace na covjeka kad suta, ko da oce kroz njeg da suta. ali dobro to je tradicionalno od vas da zamisljate nesto sebi sto se nije ni desilo.

Tako je bar pisalo...

pre 13 godina

Na zvanicnom sajtu prvenstva je pisalo da je raspored za sledecu fazu
prvo kolo
C3-D1...
drugo kolo
C3-D2...
trece kolo
C3-D3...

Sto znaci da je Srbija TREBALA igrati u drugoj fazi u prvom kolu sa Argentinom, u drugom sa Poljskom a u trecem sa Svedskom.

Skandinavci su i to uspeli namontirati i promeniti da bi u poslednjem kolu danci i svedjani mogli odigrati po dogovoru.

Dragan

pre 13 godina

Odmah na početku: ja sam veliki navijač naše reprezentacije. Međutim, čini mi se da se po ko zna koji put upotrebljava zamena teza: umesto da se priča o nedovoljnom kvalitetu naših igrača i stručnog štaba u odnosu na vrhunske timove priča se o teoriji zavere. Prvo da pogledamo u naše dvorište i kažemo gde smo realno u svetskom rukometu.

Sergio

pre 13 godina

Gospodine Vukovicu ako cete da trazite alibi u sudijama i to pre pocetka utakmice onda promenite zanimanje. Pogledajte kako su Argentinci odigrali protiv Svedjana spremite ekipu i zaboravite na sudije.Kada biste imali autoritet kod igraca pa da posaljete na poduzi odmor igrace koji se ne pridrzavaju dogovorenog,ne bi ste ni mislili na sudije.Iz aviona se vidi da Bojinovic nije spreman i da ste to pre videli pobedili bismo Hrvate.Da smete da Ilica ostavite na klupi kada pocne da gubi lopte i bez potrebe puca sa deset metara ne biste mislili na sudije.Da ste malo vise sanse dali mladom Rnicu i makar juce Marjancu ne bi vas bilo briga za sudije.Najbolji primer je vasa generacija koju nije bilo briga ko ce suditi jer ste imali osim izuzetno dobrih igraca i pravog trenera sa autoritetom koji je maestralno vodio ekipu i koga su igraci slusali i postovali.Zato probajte da spremite ekipu i motivisite igrace za pobedu tako da ni sudije ne mogu nista da pomognu.

Pedja032

pre 13 godina

Veseline, kao prvo nemoj više da komentarišeš sve osim svoje igre, a kao drugo, bod protiv Hrvatske je morao da bude overen pobedom protiv Rumuna. Mi smo se tu izblamirali i nadam se opametili. Želim ti svu sreću, ali bavi se timom i problemima, a ne sudjenjem, hranom i oficijalnim spikerima

Ljuba

pre 13 godina

Ne bi trebalo sada da se govori o sudjenju...Treba se osvrnuti na sinocnu igru protiv Rumunije...Ono je stvarno bila velika sramota,da nas tako ponizi jedna prosecna ekipa!

Aleksandar

pre 13 godina

Mani sudije, utakmica jos nije ni pocela. Svi znaju da ce domacini imati podrsku i cute, jedino se mi pravimo pametni. Onda nam sude jos gore. CUTI I IGRAJ, mozemo da pobedimo sve zajedno ako damo 100%

Babin_zub

pre 13 godina

Balkanski sindrom,i pre meca sudije mu krive.Bolje bi bilo da se skoncentrises na protivnika,da ekipu usmeris u tom smeru,a ne da i igraci udju u teren misleci o svetskoj zaveri umesto o protivniku u zutim dresovima.Ajde bre dosta demagogije,dajte sve od sebe kao protiv Hrvatske i verujte da ce vam ovaj narod aplaudirati ma sta uradili.

SRCE NA TEREN!

S verom u Boga

pre 13 godina

Sutra kad pobedimo svi koji sada pljujete po rukometasima i Vukovicu cete ih dizati u nebesa i govoriti kako je polufinale blizu, a sad glumite strucnjake. . . Pa budimo bar nekad, u necemu slozni, navijajmo za nase do posledjeg minuta, Vera je najbitnija, kada verujes u nesto, mozda se i ostvari. . . S verom u Boga do pobede, za Srbiju i SRPSTVO ! ! !

zoran

pre 13 godina

Kako se nsimo brinuli za sudije dok smo kao Juga vladali ovim sportom sirom sveta..??
Pusti sudije...zar mislis da sudije mogu da pomognu, recimo, PArtizanu i Zvezdi u fudbalu, da dobiju jednu Barselonu ili Arsenal...ma nema shanse pa tachno da igraju 24 sata....kvalitet, kvalitet je ono shto pobedjuje...

saksR

pre 13 godina

Ako je suđenje kao ono što je bilo na Srbija - Danska ili Hrvatska - Danska, najeb... smo ga. Razbiće nas Skandinavci ko zvečke. A čini mi se da će biti još gore suđenje, nego u gorepomenute utakmice. Ko je obe gledao, zna o čemu pričam!

kobac

pre 13 godina

Na zvanicnom sajtu prvenstva je pisalo da je raspored za sledecu fazu
prvo kolo
C3-D1...
drugo kolo
C3-D2...
trece kolo
C3-D3...

Sto znaci da je Srbija TREBALA igrati u drugoj fazi u prvom kolu sa Argentinom, u drugom sa Poljskom a u trecem sa Svedskom.

Skandinavci su i to uspeli namontirati i promeniti da bi u poslednjem kolu danci i svedjani mogli odigrati po dogovoru.
(Tako je bar pisalo..., 21. januar 2011 19:50)

Pa Svedjani i jesu prvi u toj grupi, u cemu je problem? To sto je na novoj tabeli Argentina ispred njih, to je zbog toga sto imaju najbolju gol razliku u trouglu sa Svedjanima i Poljacima, a svi su preneli po dva boda.

Momir Ilic

pre 13 godina

Ilić: "Šveđani nisu Danci"

Stvarno smo mi Srbi zao narod
svi vi vrlo dobro znate na sta je Ilic mislio .. da nemaju istu igru kao Danci a i da su slabiji za nijansu od Danaca ..

Ali ne ne bi mi bili Srbi da nismo cinicni prema nasim igracima ..

Sta ste vi u zivotu uradili da osvetlate obraz Srbiji .

Nasi sportisti , pa to je jedino sto je ostali sveto u ovoj nasoj napacenoj Srbiji

Od mene i moje familije imate punu podrsku , a u komentarima sa prijateljima o igri sa Rumunima , da bili smo ljuti sa pristupom , ali to tako izgleda mora jer mi smo takav narod , i to nikakvi komentari ovde nemogu da promene

Protiv Sveda

PUNOM PAROM

NAPRED SRBIJAAA
(007, 22. januar 2011 11:56)

A da stvar bude jos gora, NIKO nije ni pogledao snimak Momirov, vec odmah krece paljba... A da je makar jedan pogledao, video bi i cuo, da je Ilic rekao: "Sigurno da mozemo da igramo, da Svedjani nisu toliko kvalitetni kao sto su Danci"...To sto je ovakav naslov, to je stvar B92, verovatno da bude krace ili sta god...
Momir Ilic je decko koji se mnogo trudi i on bi pokazivao mnogo bolje partije da u Kilu nije primao infuziju posle svake utakmice zadnjih par meseci...Jer je mnogo naporno.Verujte mi, tacno je.

Napred Momire!!!

Kockast i razocaran

pre 13 godina

@ Kako se nsimo brinuli za sudije dok smo kao Juga vladali ovim sportom sirom sveta..?? @ rece Zoran.

Pa Zorane, u pravu si. Djelomicno. Sve je to prije bio sport. I nogomet, i kosarka, rukomet, curling. A onda parajlije namirisase mogucnost profita u nogometu (po uzoru na kosarkaske Amere). Pa prvo krenu prodaja dresova, rucnika, gaca sa amblemom voljenoga kluba. Pa klub (vlasnik) uze te novce i izracuna, da ako zeli zaraditi jos vece novce, mora prodati jos vise dresova. A kako? Pa moras dovesti najbolje igrace. A kako? Pa tako sto ves ih platiti. A odakle ti novci. Pa od prodaje TV prava, pretplata, suvenira. A da bi to sve funkcioniralo, moras stalno biti medju najboljima. Jer samo tako ce za tebe htjeti igrati razmazene zvijezde poput Ronalda, Beckama, Ronaldinja. I sve tako u krug. Sve ce ovo fercerat, samo ako su svi gore navedeni cinioci zadovoljeni. E, poslije nogometa je na red dosla kosarka (u EU). A onda i rukomet. Kod nas u Hrvatskoj, eto, pomalo i hokey postaje interesantan. Pare, pare, pare, pare, novac, lova. Zatvoreni krug, u kojega ne mozes uci, jer ti ne daju oni koji su unutra (Francuzi, Nijemci, Skandinavci, Englezi, Spanjolci). Mozes samo proviriti, kao Bate Borisov, kao Partizan u LP, ili Zagreb u rukometu...
Zato kazem da je to sto kazes samo djelomicno tako. Sve je postalo - lova.

Alexandra

pre 13 godina

Sta ste navalili na tu utakmicu protiv Rumunije? Momci su se opustili i namerno izgubili utakmicu jer im pobeda ne bi nista znacila, zasto bi se forsirali i ne daj Boze neki igraci povredili kad se znalo da idemo dalje.... Nas selektor je u pravu ni Argentinci ni Svedjani nisu kvalitetne ekipe kao Hrvati i Danci....

Milenko

pre 13 godina

Nasa posCovek brine o svemu sto ne treba,a o propasti od ekipe protiv Rumuna ne haje.Mislio sam da ce Vukovic nesto mijenjati na bolje,al sam se prevario.Ostavi te zvezde i zvezdice koji bi se samo svadjali i tukli i uzmi mlade momke koji vole da igraju i napravices posao,isto kao Duda u kosarci.Da je Ivkovic radio sa Rakocevicem,Milicicem i. . . ,prosao bi kao i vi sto cete proci.HOCEMO LI JEDNOM NAUCITI LEKCIJU.

mujaga

pre 13 godina

•Kako se nsimo brinuli za sudije dok smo kao Juga vladali ovim sportom sirom sveta..??
Pusti sudije...zar mislis da sudije mogu da pomognu, recimo, PArtizanu i Zvezdi u fudbalu, da dobiju jednu Barselonu ili Arsenal...ma nema shanse pa tachno da igraju 24 sata....kvalitet, kvalitet je ono shto pobedjuje...

celzi je bio kvalitetniji pa nije dobio barsu

necu da budem clan mafije

pre 13 godina

vise se kod nas ne ide na pobedu nego da zagorcavamo zivote!! on mora da ima nekog druida panoramiksa u svom stabu.verovatno im vladica spasojevic mucka neke napitke posto niko ne zna koja mu je uopste funkicija u reprezentaciji?! bolje bi mu bilo da skokne do sapca da dovede nekog srednjeg beka posto se toliko zalis da ga nemas...

Proka

pre 13 godina

Nas trener i igraci bi trebali da pogledaju i dobro prostudiraju video snimak utakmice Svedska -Argentina u kojoj su Svedjani glatko izgubili sa pet golova razlike. Argentinci su postavili odbranu na sedam osam metara sa dubokim izlascima na svedske bekove. Tu ni sudija nije mogao da pomogne domacoj ekipi. Sretno momci i molim vas nemojte igrati kao protiv Rumuna vec onako kao protiv Hrvatske.

jocca

pre 13 godina

"primetivši da su "UŽIVALI u odbrani""!. Kada čujem ovu reć "uživali" naježim se jer svi znamo kako prolazi Ana Ivanović kada "uživa", a vidim da je i Jelena počela da "uživala" u igri protiv Kineskinje iz svega navedenog lopše nam se piše.

Pazar navija za vas

pre 13 godina

Ajde bre ljudi, u pravu su i igraci a i trener, mora se vrsiti bar mali pritisak i na sudjenje i na ostale faktore koje u ovom sportu dosta uticu, jer rukomet je takav sport, znam zato sto sam trenirao. Za skauting se ne brinem smatram da je strucni stab sve to lepo prostudirao uostalom svi vi pesimisti i negativci u celoj ovoj prici videcete sutra oko 20:00, tada ce 90 posto ovih "navijaca", pisati komentare tipa " najbolji smo", "do titule"... bla bla !! pozdrav i budite uz Srbiju!!

Maskx

pre 13 godina

"Tu utakmicu izgubiili smo ubedljivo, sa osam golova razlike, ali mislim da smo iz nje izvukli dosta pouka" (V.V.)
Kao na primer? Je li "Bolje je da izgubiš sa 10 razlike" jedna od njih?

ejj

pre 13 godina

Na zvanicnom sajtu prvenstva je pisalo da je raspored za sledecu fazu
prvo kolo
C3-D1...
drugo kolo
C3-D2...
trece kolo
C3-D3...

Sto znaci da je Srbija TREBALA igrati u drugoj fazi u prvom kolu sa Argentinom, u drugom sa Poljskom a u trecem sa Svedskom.

Skandinavci su i to uspeli namontirati i promeniti da bi u poslednjem kolu danci i svedjani mogli odigrati po dogovoru.
(Tako je bar pisalo..., 21. januar 2011 19:50)

____

Pa nije nista namesteno brate,zato sto smo mi C3,a oni D1,i prvo kolo igramo protiv Svedjana?Lose si pogledao to nije namesteno nista!

007

pre 13 godina

Ilić: "Šveđani nisu Danci"

Stvarno smo mi Srbi zao narod
svi vi vrlo dobro znate na sta je Ilic mislio .. da nemaju istu igru kao Danci a i da su slabiji za nijansu od Danaca ..

Ali ne ne bi mi bili Srbi da nismo cinicni prema nasim igracima ..

Sta ste vi u zivotu uradili da osvetlate obraz Srbiji .

Nasi sportisti , pa to je jedino sto je ostali sveto u ovoj nasoj napacenoj Srbiji

Od mene i moje familije imate punu podrsku , a u komentarima sa prijateljima o igri sa Rumunima , da bili smo ljuti sa pristupom , ali to tako izgleda mora jer mi smo takav narod , i to nikakvi komentari ovde nemogu da promene

Protiv Sveda

PUNOM PAROM

NAPRED SRBIJAAA

vlajko

pre 13 godina

Muka mi je od komentara u kojima se kritikuje sve sto trener kaze (pa makar i da je mleko belo). Naucite nemacki pa procitajte malo sta nemacki trener prica (mnogo vece nebuloze). Pri tom u Nemackoj igraju bar polovina igraca sa ovog svetskog prvenstva , imaju najjacu ligu, gomilu igraca i svako drugo dete trenira rukomet (izmedju ostalih i moja dva). A rezultati Nemacke reprezentacije u poslednje dve godine (proslo evropsko i sadasnje svetsko) su na nivou nasih. Uzgred budi receno njega niko ne pokusava da smeni.

pepi

pre 13 godina

Ne plasite se sudjenja vec igrajte rukomet a ne klikere kao sa rumunima. Gledao sam sve utakmice live ovde u Svadskoj i mnogo toga se vidi sto je nemoguce na tv. Pejanovica napraviste na budalu i zato je otisao. Pojedinci igraju rukomet a nemaju ni jednu plavetnicu na telu. Ilicu udji i dobi batine malo u zamenu da igras na 10 m, ti trebas da vodis rep. ti igras u Kiel. Nikcevicu svaka cast da svi se bore kao ti mi bismo prvaci univerzuma bili

iggy

pre 13 godina

kako to svedi podizu formu iz utakmice u utakmicu kad su ih u predposlednjoj utakmici razvalili argentinci ???

vukovicu ne pricaj gluposti nego pokusaj da nase nabjedjene igracine spustis na zemlju.
a odlicna igra koju spominjes protiv veoma jakih hrvata.
Hrvati nikad losiji u zadnjih desetak godina.

Slobodan

pre 13 godina

Nije mi jasno ovoliko potenciranje sudjenja od strane selektora??? Pa za njim i igraci... Nije ono bilo na nekom narocitom nivou ali nema nikakve direktne veze sa nasim rezultatima. Ne pamtim da je ikad u ovom sportu od strane bilo kog selektora "strah" od sudjenja pred neku utakmicu stavljan ispred price o sebi i protivniku. Ne znam cemu sve to?

www

pre 13 godina

Kakva sramotna izjava naseg selektora. Utakmica nije ni pocela a njemu glavna prica o eventualnom pristrasnom sudjenju, katastrofa. Svedska u svakom slucaju nija na nivou Danske i ako odigramo maksimalno borbeno verujem da mozemo da iznenadimo Svedjane. Samo hrabro momci, Srbija je uz vas!!!

IVORY

pre 13 godina

Samo vi igrajte pustite sudije.

Niko od vas ne ocekuje da nesto osvojite (mada nazalost ima i takvih. Ne mozes biti najbolji u svemu, nemamo mi taj kvalitet, pomirite se sa time) samo igrajte najbolje sto mozete pa dokle dogurate.

Za veca dela je potreban mnogo bolji tim, a mi ga nemamo, tako da se moramo zadovoljiti i sa drugom rundom takmicenja.

mica

pre 13 godina

Dajte ljudi ohladite malo! Ja sam gledao utakmice Danska-Srbija i Danska-Hrvatska i mogu da vam kazem da je sudjenje bilo izrazito pro-dansko. Sto ce reci da su se potpuno iste situacije tokom cijelog meca razlicito procjenjivale s obzirom na to da li se faul sudi za Dance ili Balkance! Faul za Dance redovno pracen sa 2 min. kazne, faul iste tezine za Balkance ne! I to je tako konsekventno sudjeno svih 60 minuta! E sad ja ne znam sta bi bilo da je sudjenje bilo korektno, mozda bi Danska opet dobila obje utakmice jer je vrlo kvalitetna, no Srbima i Hrvatima jednostavno nije pruzena sansa da igraju ravnopravno! Bilo je kao da se dva atleticara nadmecu u trci na 100m, samo sto jedan od njih trci po ravnom, a drugi jos mora i da preskace prepone!

susjed hrvatska

pre 13 godina

Moram priznati da me vrijeđaju komentari danskih novina gdje nase reprezentacije zovu tamo nekim balkanckim momcadima koje samo se znaju zaliti na sudce dok skandinavcima je rukomet samo zabava.Bilo je dosta omalovazavanja i moja velika zelja je da srbija pobjedi svedjane.Ajmo pokazat skandinavcima.Složno zajedno,ajmo srbija ajmo hrvatska.Srdačan pozdrav od susjeda

ccc

pre 13 godina

A da smo dobili Hrvate, pa moglo je da bude +50 za Rumune, niko tu utakmicu ne bi spomenuo,niti pljuvao igrace i selektora, vazno bi bilo kako zezamo Hrvate ovde...Jeste gledali kako se pozdravljaju i postuju nasi i hrvatski igraci?
Budite sutra uz nase igrace i bodrite ih, jer ako ne verujete da mozemo da pobedimo Svedjane, nece ih nasi ni dobiti!

splićo

pre 13 godina

u vezi prolaska srba i hrvata mogu samo reć da su suci tako sudili hrvatskoj zadnjih 10 god samo smo toliko bili bolji od ostalih da bi ih dobili umjesto 10 sa 3 razlike, sad kad nam golmani ne brane a lac i balić pročitani te sudačke odluke puno znače, a srbija je u egalu s hrv tako da bit će teško jednima i drugima, protiv šveda max usporit igru, a poljaci su ko i mi, dok je argentina neiskusna, ŽELIM PROLAZ JEDNIMA I DRUGIMA,POZZ IZ ST

branko

pre 13 godina

Мислим да је пласман у КВАЛИФИКАЦИЈЕ за ОИ једини реално достижни циљ наше екипе. Онима које занима како се то постиже, предлажем да овај текст прочитају до краја.
Прочитали сте да са овог СП директно на ОИ иде само светски првак а наредних 6 екипа игра квалификације. Не знам да ли сте негде могли прочитати нешто више од тога. Те квалификације се играју априла идуће године као 3 турнира са по 4 екипе и са сваког по две пролазе. Дакле, ако се зна како се добија 6 учесника тих квалификација (2. -7. на овом СП) ко су преосталих 6 екипа? Оно што је за нас јако битно, 2 (две) од тих 6 екипа даје најуспешнији континент на овом СП, а то је свакако Европа. У други круг овог СП пласирало се 11 европских екипа (Француска, Шпанија, Немачка, Исланд, Норвешка, Мађарска, Данска, Хрватска, Србија, Пољска и Шведска) и Аргентина. Ако се узме као сигурно да ће првак света бити из Европе, да ће пласман од 2.-7. места обезбедити такође све европске екипе и да ће по критеријуму најуспешнијег континента Европа добити још два места, то значи да и две најбоље пласиране европске екипе иза 7. места такође имају право учешћа у квалификацијама за ОИ. Дакле једна европска екипа иде директно, а 8 у квалификације, што значи да овде треба бити боље пласиран од две од укупно 11 европских екипа, а то је пласман до 9. места. То нашима није недостижно. Али, ни то није крај приче. Директни пласман на ОИ остварује и европски првак са ЕП које се почетком идуће године одржава код нас, у Србији. Пошто је сасвим сигурно да ће тај европски порвак бити нека од ових 9 европских екипа које су на СП обезбедили учешће у квалификацијама, то значи да се ослобађа једно место. Добија га најбоље пласирана европска екипа на ЕП која није на СП обезбедила учешће у квалификацијама. То значи да ако сад на СП не обезбедимо учешће имамо још једну шансу. Пласман на 10. место и бољи, на ЕП код нас доноси учешће у квалификацијама под условом да испред нас буду само ових 9 екипа које евентуално буду испред нас и на СП, али ни једна друга. Нпр. чак и да будемо финалисти ЕП а тамо изгубимо рецимо од Русије, Чешке... не би се пласирали. Но, то је више теорија.
ПС. Ово је све овако ако сам ја добро разумео критеријуме МОК-а. Надам се да у нашем табору ово знају, а то значи да је сваки пласман до 9. места на овом СП добитнички.

влада011

pre 13 godina

Морао би неко нови да проради. Шешум нпр. Или Стојковић на црти, где смо од свих тимова последњи по броју датих голова. А можда се раѕбрани Марјанац коме није била пружена шанса досад. Бојиновић као најискуснији би такође могао да буде "кец иѕ рукава", али како је испуцао високо оне 2 лопте када је требало да се одлепимо на +3 против Хрватске чисто сумњам.

mica

pre 13 godina

E moj Galjardo!
Kao prvo ja sam Srbin, ali mi je, eto, bilo zanimljivije da gledam Hrvatska-Danska nego Srbija-Rumunija. Sta ces, ima nas i takvih! Ti si ocito uzivao u mecu Srbija-Rumunija, onda pogledao malo statistike, pa zatim uhvatio ovdje da pametujes k'o veliki! Moj sinko, da si ti gledao Danska-Hrvatska k'o sto nisi vidio bi da su u neka doba Hrvati s rukometa presli na balet samo da bi izbjegli iskljucenja sto se naravno moralo odraziti na rezultat. /Tebe je ocito zbunila moja ijekavica, prosto ne mozes da VERUJES da ima Srba koji govore i pisu ijekavski!/

jov

pre 13 godina

hej ljudi!
iskreno ja ne verujem da cemo dobiti svedjanje sa njihovom publikom,iako mislim da su nasi graci navikli da 70% u hali navijaju protiv srbije.
ali ako ih dobijemo,sto bolje.
druga stvar,ne zna se koliko je srbija stvarno jaka,mislim da moze svaki tim da dobije.
mozemo da se otpustimo i da uzivamo.

Milan

pre 13 godina

Pratim igre nasih rukometasa na ovom sp i mogu reci da sam delimicno zadovoljan.Zadovoljan sam prolaskom u sledecu fazu,al nisam zadovoljan igrom protiv Rumuna.Kao reprezenatcija imamo potencijal,mozemo svakog da pobedimo.Kao i od svakog da izgubimo.Ne bih se slozio sa kritikama na racun selektora i igraca.Mislim da je problem naseg rukometa u organizaciji.Nema kontinuiteta u radu,selektori se menjaju vrlo cesto.Primer na koji treba da se ugledamo su Danci,ciji selektor je na toj poziciji vec 15 godina.