Petak, 07.01.2011.

13:12

Ana: "Teška odluka, razočarana sam"

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da je odluka da odustane bila teška i da je veoma razočarana.

Izvor: B92

Ana: "Teška odluka, razoèarana sam" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

150 Komentari

Sortiraj po:

Bata

pre 13 godina

Zivim u Pertu, to je relativno omanji grad i u njemu se sve zna kao u svakoj palanci. Novak i Ana posle izgubljenog meca sa Belgijom su posetili disko Ozi Serb gde se skupljaju nasi mladi iz Perta. Na dan finala uvece bili su u Casinu gde se Ana kockala iz zabave. Oboje su bili lepo raspolozeni pa se pitam kakva je to povreda bila?

Pera

pre 13 godina

@nikol dž.femija
Zaboga zeno/covece, dosta vise s glupim teorijama zavere!
Usput, Novak se glupirao, a ne Ana, zbog njega je Ana izgubila svoj servis gem (jer se on krio iza mreze umesto da vraca lopticu koju je poslala Enan, vrckao zadnjicom dok se Ana spremala da servira i dekoncentrisao je glupiranjem, neozbiljno i dekoncentrisano igrao voleje na mrezi koji su bili cisti ziceri). S druge strane, to je njegovo pravo i izbor, on je na taj egzibicioni turnir pozvan zbog toga sto je on Novak Djokovic, a ne zbog toga sto je iz Srbije (kao sto su i ostali teniseri pozvani zbog svog imena i licnog rejtinga u svetu tenisa, a ne zbog pasosa zemalja koje imaju): Enan je pozvana kao visestruka GS sampionka i dobila je pravo da dovede kog god hoce sunarodnika, Serena je takodje trebala da nastupi zbog istog razloga (visestruka GS sampionka), ali je devojka povredjena vec pola godine, pa je naknadno zamenjena sunarodnicom, Novak i Endi M. su #3 i #4 svetskog tenisa, plus je Novak GS sampion, Ana je GS sampionka, Francusku je trebalo da predstavlja Monfis (#12 na ATP listi), izuzetno atraktivan (u teniskom smislu) teniser, ali se zbog povrede povukao, i mlada nada i sigurno buducnost zenskog tenisa, juniorski #1 i osvajac GS u juniorskoj konkurenciji, 17-godisnja Kristina Mladenovic, kao sto je i mlada 16-godisnja Britanka Laura Robson, takodje buduca zvezda zenskog tenisa i mislim takodje juniorska osvajacica GS, Italiju aktuelna RG sampionka Franceska Sciavone, Kazahstan aktuelna Wimbldon i US Open dubl sampionka Svedova s mladim sunarodnikom koji trenutno izaziva paznju svojim igrama, Australiju dvostruki GS sampion Lejton Hjuit i dvostruka dubl i trostruka miks dubl GS sampionka Molik.

nikol dž.femija

pre 13 godina

ZLATKO TODOROVIĆ - odgovor Vama

LEPO PITATE i lepo ste zamolili da Vam se odgovori - evo,ja ću Vam odgovoriti a ne znam hoće li još neko i ne znam hoće li objaviti, pa ako ne objave Vi ćete misliti da Vam niko nije odgovorio, a jeste, evo - moja učenica je pobedila na nivou države SRJ i to u Londonu i to pred žirijem iz Londona, PREDSTAVLJALI SMO državu SRJ u Londonu i išli smo u London o trošku organizatora, zatim smo predstavljali Srbiju u Svedskoj.... ima još toga, ali, dovoljno Vam je, mislim, zar ne (?) ....da ne dužim, jer to nije tema, već samo odgovor Vama.

RUŽNO JE i TUŽNO JE, KAKO SU reprezentativci Srbije, Ana i Novak, IZGUBILI MEČ MEŠOVITIH PAROVA i TIME CEO MEČ PROTIV BELGIJE, to je vise nego glupo, SEM AKO NISU bili ucenjeni, primorani, jer ko još poklanja bilo šta bilo kome, ko, samo Srbi izgleda, otud Bozji narod, / ali neće biti, može biti samo moranje, ucenjivanje i ko zna šta još, jer valjda ponos jos imaju.../ a ako to nije, AKO SU SE DOBROVOLJNO, DRAGOVOLJNO zevzecili IGRAJUĆI POD ZASTAVOM Srbije, pa onako IZGUBILI, PREPUSTILI DOBIJEN MEČ, e to, to šta je(?)... to je ono što JE SUŠTINA, a ne Anina povreda, kako se ovde podmeće kao glavna tema opet iz negativnih namera.

IMATI TRI POBEDE i imati dve, kao svi, NIJE ISTO i nikada neće ni biti.

Što je najgore i da je situacija bila obrnuta, pa da je Belgija obezbedila finale, Srbija bi opet izgubila, jer ni tada, kao ni sada, ne bi imala motiva !?

PITANJE JE, posle svega, da li je Srbija SMELA DA POBEDI i OSVOJI DIJAMANTE HOPMAN KUPA i to posle Dejvis kupa, i to, da kao u Dejvis kupu ponovo pobedi Amere, DA LI JE to dozvoljeno Srbiji?

DA li sme da se, uopšte, to pita ?

Povrediti se moze svako pa i na treningu, malera uvek ima, niko Anu ne tera da igra povredjena niti je to potrebno, ALI KADA NIJE POVREDJENA A IMA DOBIJEN MEC POSTAVLJA SE pitanje cemu blesavljenje u dresu reprezentacije, iako je poziv licni, tamo je pisalo Srb-Bel 1:2 !!!

Mir Bozji Hristos se rodi, Srbijo...!!!

Daj, molim te...

pre 13 godina

(Jovan, 8. januar 2011 21:16)

Na prvom treningu posle meca sa Belgijom je osetila bol.
Da nije povredjena igrala bi na turniru u Sidneju kao Jelena Jankovic.

Jovan

pre 13 godina

Mislim da ovo stvarno nije fer sa Anine strane, iz aviona se vidi da je ova povreda samo fol, jer ona je, po njenim recima, povredu zadobila za vreme singla sa Enan, a pojavila se 3-4 sata kasnije u mix dublu bez ikakve povrede... Njoj su izgleda samo bitne pare, a reprezentacija joj je zadnja rupa na svirali. No ipak, sve joj najbolje zelim, da i ona i Jelena ostvare dobar rezultat na AO.

Srbista za Tipsy

pre 13 godina

@samo gledam owe komentare i nije mi jasno kako was nije sramota da owako nesto pisete, i sta posle treba da igra za Srbiju i owakwe ljude koji je pljuju zato sto ne zeli da rizikuje swoju karijeru...
Strasno
(tipsy,----
Tipsy kako se potpisujes ne zaboravi da u nasem jeziku nepostoji slovo W,vec V.
Sto se tice Ane zao mi je i zelim joj svu srecu i brz oporavak.Zaista bilo bi smesno da rizikuje dalju karijeru zbog nekog HK.

Billy

pre 13 godina

Nije lepo da klasicni navijaci, koji vole Novaka, Anu... (bilo koga drugog) pljuju po njima kad ne odigraju vrhunski i savrseno a kad dobiju neko finale ili titulu onda je: "Nas Nole... Nasa je ta Ana koja je pobedila"! i sl. treba coveku pomoci kad ga stisne muka, lako je pricati i kuditi, dajte pomoci!!! Idemo Ana, Novace, razbicemo mu njih sve, kad kod i gde god hocemo! Howgh

Zlatko Todorović

pre 13 godina

Molio bih dežurne dušebrižnike da mi dostave listu njihovih nastupa za reprezentaciju Srbije, u bilo kom sportu? Neka humanitarna akcija? Dobrovoljni davaoci krvi? Makar očišćen sa trotoar ispred zgrade? Ajmo ljudi, valjda ste i vi učinili neko dobro delo u životu. Ili se nema vremena, treba pljuvati nekog drugog, to je mnogo lakše.

mile

pre 13 godina

Za velika dela cela ekipa mora da bude spremna i sa igracima koja se bori za tim. Samo u tim situacijama cak i visa sila radi za nas. Sreca prati hrabre. Nole gledaj koga biras sledeci put, u sportu manekenke ne prolaze.

Buki

pre 13 godina

Mislim da mozemo da budemo vise nego ponosni na uspehu nase ekipe u Pertu . Uspeli su da dodju do finala ukome nisu izgubili! Za potpunu pobedu ih je sprecila visa sila . Bio sam ponosan slusajuci nasu himnu i gledajuci dvoje mladih i prelepih , Anu i Novaka , kako brane boje svoje zemlje . Dvoje uspesnih i lepih , koji su neverovatan uspeh postigli zahvaljujuci samo sebi i vojim roditeljima , nazalost, bez mnogo zasluge dgugih Faktora. A komentari-nasa posla...

Info

pre 13 godina

http://hopmancup.com/Media/Media-Conference/300

Ana how bad is it?

Well I’ve already run some scans and it’s a tear 1, so I guess it’s going to take a few days. Hopefully it will be fine for Melbourne, but it’s definitely a scare.

What sort of treatment do you have for that?

Well because it’s a tear I can’t do any aggressive treatment on it yet, I just have to keep icing it and doing some treatments that are not intense - so just like laser, or hot and cold, and just try to give it time to heal a little bit and then start with more aggressive stuff.

Do you know the time when you can get back to playing conditions?

Well the doctor said I should take at least 3 or 4 days with full rest, like complete rest. Then slowly I can start doing more like bike, and hopefully step on a court as well. It all depends. It’s very individual how a person reacts, or how fast it will heal, but hopefully with like lots of icing and laser it can speed up the recovery.

Ana how did you do it?

Well in my singles yesterday I felt it in my second set in my serve. Then I felt it kind of towards the end of the match a little, but more of a muscle pain. Then in the mixed doubles I felt nothing. Then later on when I was doing recovery I felt it tight a little, but then this morning I was playing some points and on one serve I felt it through the practise but then on one serve I felt a sharp pain. Since then I couldn’t even hit anymore, I couldn’t move. So then I stopped straight away and I went to see the doctor and do an ultrasound.

How did you feel when you were told the results of the scans?

I was - I mean I’m still very disappoint and obviously shattered because I really felt like we fought hard to get here and you now we had a chance in the Final. Also I felt really bad for Novak and needed some time on my own and also to talk to Novak and tell him what’s going on. It is very hard you know. Not only that I don’t get to play final tomorrow but also I have to pull out of Sydney as well.

Ana how frustrating is it for you?

It is very frustrating because it’s been the case for a long time -lLike always little bits and pieces. You know for something like this it’s kind of, it’s not a huge deal, but it’s stupid and bad timing and it’s just very frustrating that these things happen. You know I have to try and recover in the best possible way and try to stay positive. At least I have a week before the Open. I’d rather this time, than this time next week.

I know you said it will be a few days before you know the extent of how its pulling up, but what do you think your chances are competing in Melbourne at the Australian Open?

I think it’s good at the moment because I stopped in time and the tear hasn’t been great, so it’s still a minor tear. But you know I want to try and do everything possible to compete, but I’m positive I will be fit in ten days time to play.

Even if you are fit though, how does it affect, obviously not being able to train with full intensity, going into Melbourne now?

It is disappointing, but you know I have to sort of rely on the hard work that I’ve done in the past. I had the full preparation behind me, so I have to kind of rely on that a little bit. Even though I’ll have some time off now, I just have to believe that I’m fit enough. You know it’s going to play a big part. I’ll just try to go through it and you know the hard work has been done, and even if I was fit enough I would be playing a lot of matches – but still the hard work has been done. So I have to approach it with that mind set.

Ana - will you ask for a late start in Melbourne?

Yeah I’d definitely will, but I’m not sure because it’s a Grand Slam and they go with the draw, so it’s like 50/50. But ill definitely have my fingers crossed for a Tuesday start.

Will you get treatment here Ana or will you go to Melbourne?

I’ll stay put for another day and then hopefully on Sunday will go to Melbourne.

Did you have a weakness in that area before, or is this the first time you’ve done something like this?

No it’s the first time I’ve done something like this. You know if I’ve done something in off season, its stomach and back exercises, so it’s very strange that this has happened. It’s very strange - I only felt it on my serve actually. It was just very bizarre.

What did Novak say to you?

He was very supportive and he fully understands, and it was hard for me to tell him and obviously I knew he would understand, but still it’s a little bit disappointing. But he gave me his full support and even his physio is trying to give me some treatments and help me out a little. I appreciate that he made it easier for me.

Sanja Stankovic

pre 13 godina

@Cica

Ko si ti uopste ili bilo ko u ovoj Srbiji da seAna ili bilo koji sporrtista pravda gradjanima.Njih bisu izabrali gradjani da bi predstavljali Srbiju vecsu svojim sredstvima i velikim radom to zasluzili. Sta je drzava ulozila u njih da bi imali moralnu Obavezu.Monika seles je jedva cekala da joj se otvori mogucnostda uzme USA drzavljanstvo.Isti slucaj i sa Natasom Janic
Drugo svako ko je grao tenis ili barem drzao tenisu rukama zna da je tesko odigrati dva meca u roku od 2 sata, Drugo treba izdrzati servise muskaraca koji lete preko 200 km na sat.PO sistemu poluge trpe ruke,zglobovi, lakat i trbusni misici. I zasto da rizikuje.Propusta turnir koji je priprema za ono sto je ceka,a koje povreda ozbiljna i AO ode u nepovrat. I sta cete onda da kazete. da je folirala. U njenoj glavi i ostalim teniserima nije da bi vas zavaljene u fotelji zadovoljila vec igra za sebe i svoju egzistenciju i bankovni konto

To je totalitarizam

pre 13 godina

I sramni tekstovi i prljavo glasanje unapred su pripremljeni i organizovani. To svako može da vidi. Čak je i momak koji je Ani poželeo brzi oporavak, kamenovan. Jurišnici "grand parade" marširaju, uz zvuke marševa. Mene ne pogađa toliko njihova agresivnost, oni su izgubljena generacija, ali besan sam što intelektualci uglavnom ćute. Sebični kao i uvek dosad, neće da se mešaju, oni brinu samo o sebi.

Mica

pre 13 godina

Cico, malo ti lupa iskrivljena. Od svega “u arhivi” uspela si samo da navedes povredu palca (uoci OI) i sada napukao stomacni misic. Kad realno pogledas i nije mnogo, samo 2 povrede. A zaboravila si da pomenes da je zahvaljujuci Aninim pobedama u Madjarskoj reprezentacija i imala sansu da uopste dodje do 1. lige (Jelena je svoj mec izgubila i da nije bilo Ane ispali bi jos tada). A zahvaljujuci Jeleninom porazu od Hantuhove reprezentacija je ispala iz 1. lige (Bojana je svoj mec dobila, a “kapiten” reprezentacije i najbolje rangirana od svih ucesnica tog meca, Jelena Jankovic je izgubila odlucujuci mec). Cico, cico, zameni ogledalo u svojoj lupi, iskrivljeno je.

Sasa

pre 13 godina

Citam ove komentare i ne mogu da se nacudim sta sve ljudi pisu. Te neke teorije zavere po kojima minuse lupaju Boba, Brena , Jelena, Jelenina majka, Jelenini fanovi......itd, a ja vas pitam ko onda lupa minuse na uspehe JJ, Novaka Djokovica i ostalih sportista.
Da li je moguce da se niko nikad nije pitao zasto je to tako u svakoj sferi naseg drustva. Ako neko vodi zemlju, svi ostali vuku nazad samo da bi ovi na vlasti(nije bitno koja stranka) ispali losiji nego sto jesu, ako neko od nasih fudbalera napravi dobar transfer , omalovazice ga vise od pola Srbije i reci da ne vredi ni 20% uzetih para, ako je neko dobar strucnjak, niko mu nece stegnuti ruku nego ce njegov uspeh pripisati sreci, ako je neko dobar radnik, sef ga nece nagraditi jer postaje opasan po njegovo radno mesto, i nikad nece priznati da je neko bolji od njega, zato kod nas niko ne napreduje u sluzbi, nego je na delu negativna selekcija, itd, itd, da ne nabrajam vise. Dobar deo ovakvog mentalnog sklopa su nam usadili komunisti i komunisticki rezim od 1945-2000-te godine, jer poznata njihova krilatica Ko nije za nas , taj je protiv nas. Po difoltu postaje nas neprijatelj.Ako ste uspesni u nekoj oblasti , automatski ste trn u oku svom okruzenju i svi ce jedva cekati vas sunovrat.I da zavrsim . Uspeh se ne prasta, Srbin vise voli da komsiji crkne krava nego leba da jede (a voli leba da jede).

Samo pitam

pre 13 godina

Zanima me kako ovi sto predlazu da je Ana trebalo da statira u finalu zamisljaju da bi to izgledalo: ona onako pravi duple greske (jer zbog bolova u trbusnim misicima ne moze da servira) i ceka da je protivnica asira pa izgubi s 6:0 6:0? Koliko bi to bilo fer prema publici (posto se toliko pozivaju na to sta je fer a sta ne prema publici). I sta posle? Novak dobije singl i onda kao Ana cudesno ozdravi za miks? Kako bi tu tek servirala kad sa druge strane ima i muskarca? A tek ne mogu da mislim kako bi riternirala Isneru njegove servis bombe? I koliko bi to bilo fer prema gledaocima (a samo da bi zadovoljila ogromne patriJotske apetite Srbalja)?
Doduse, glupo sto ovo pitam, ti koji to predlazu nemaju veze s mozgom, pa nisu ni razmislili kada su ovakvu stvar predlagali. Na svu srecu Ana nije glupa devojka pa je shvatila na sta bi to licilo, koliko bi bilo nefer prema gledaocima i kolegama teniserima i nije ni razmisljala o ovako glupim predlozima.

Info

pre 13 godina

http://www.medibankinternational.com.au/2011/01/ivanovic-forced-to-withdraw
Tournament Director Craig Watson said he wished Ana a good and speedy recovery from her injury.
“We are disappointed that Ana has had to withdraw from the Medibank International Sydney,” Watson said.
“She has a lot of fans here in Sydney and I’m sure they join with me in wishing her all the best for her recovery.”

Info

pre 13 godina

http://hopmancup.com/Media/Media-Conference/300

Ana how bad is it?

Well I’ve already run some scans and it’s a tear 1, so I guess it’s going to take a few days. Hopefully it will be fine for Melbourne, but it’s definitely a scare.

What sort of treatment do you have for that?

Well because it’s a tear I can’t do any aggressive treatment on it yet, I just have to keep icing it and doing some treatments that are not intense - so just like laser, or hot and cold, and just try to give it time to heal a little bit and then start with more aggressive stuff.

Do you know the time when you can get back to playing conditions?

Well the doctor said I should take at least 3 or 4 days with full rest, like complete rest. Then slowly I can start doing more like bike, and hopefully step on a court as well. It all depends. It’s very individual how a person reacts, or how fast it will heal, but hopefully with like lots of icing and laser it can speed up the recovery.

Ana how did you do it?

Well in my singles yesterday I felt it in my second set in my serve. Then I felt it kind of towards the end of the match a little, but more of a muscle pain. Then in the mixed doubles I felt nothing. Then later on when I was doing recovery I felt it tight a little, but then this morning I was playing some points and on one serve I felt it through the practise but then on one serve I felt a sharp pain. Since then I couldn’t even hit anymore, I couldn’t move. So then I stopped straight away and I went to see the doctor and do an ultrasound.

How did you feel when you were told the results of the scans?

I was - I mean I’m still very disappoint and obviously shattered because I really felt like we fought hard to get here and you now we had a chance in the Final. Also I felt really bad for Novak and needed some time on my own and also to talk to Novak and tell him what’s going on. It is very hard you know. Not only that I don’t get to play final tomorrow but also I have to pull out of Sydney as well.

Ana how frustrating is it for you?

It is very frustrating because it’s been the case for a long time -lLike always little bits and pieces. You know for something like this it’s kind of, it’s not a huge deal, but it’s stupid and bad timing and it’s just very frustrating that these things happen. You know I have to try and recover in the best possible way and try to stay positive. At least I have a week before the Open. I’d rather this time, than this time next week.

I know you said it will be a few days before you know the extent of how its pulling up, but what do you think your chances are competing in Melbourne at the Australian Open?

I think it’s good at the moment because I stopped in time and the tear hasn’t been great, so it’s still a minor tear. But you know I want to try and do everything possible to compete, but I’m positive I will be fit in ten days time to play.

Even if you are fit though, how does it affect, obviously not being able to train with full intensity, going into Melbourne now?

It is disappointing, but you know I have to sort of rely on the hard work that I’ve done in the past. I had the full preparation behind me, so I have to kind of rely on that a little bit. Even though I’ll have some time off now, I just have to believe that I’m fit enough. You know it’s going to play a big part. I’ll just try to go through it and you know the hard work has been done, and even if I was fit enough I would be playing a lot of matches – but still the hard work has been done. So I have to approach it with that mind set.

Ana - will you ask for a late start in Melbourne?

Yeah I’d definitely will, but I’m not sure because it’s a Grand Slam and they go with the draw, so it’s like 50/50. But ill definitely have my fingers crossed for a Tuesday start.

Will you get treatment here Ana or will you go to Melbourne?

I’ll stay put for another day and then hopefully on Sunday will go to Melbourne.

Did you have a weakness in that area before, or is this the first time you’ve done something like this?

No it’s the first time I’ve done something like this. You know if I’ve done something in off season, its stomach and back exercises, so it’s very strange that this has happened. It’s very strange - I only felt it on my serve actually. It was just very bizarre.

What did Novak say to you?

He was very supportive and he fully understands, and it was hard for me to tell him and obviously I knew he would understand, but still it’s a little bit disappointing. But he gave me his full support and even his physio is trying to give me some treatments and help me out a little. I appreciate that he made it easier for me.

Crtica

pre 13 godina

Evo kako ljudi u svetu gledaju na sve ovo (za razliku od Srba):

"4 hrs to convince AM (Andy Murray) to squeeze into Robbie's (Laura Robson) kit & play for Team Serbia. SerbiAndy gets diamonds for LR (Laura Robson) & AI (Ana Ivanovic) & all is right."

"Honestly think the best bet is convincing Nole to wear the dress & Andy to wear Nole's Serbia kit."

Vladimir

pre 13 godina

SRAMOTA!!
stidim se sto su mi zemljaci ljudi kao sto ste vi koji dajete ovakve komentare...
na Aninom mestu odrekao bih se iz ove proklete zemlje i zaboravio da postoji...
frustrirani ljudi koje niko nikad nije pitao ni za sta, niti ce ih ikada pitati, niti su bilo kakav faktor van svoje mracne sobe u kojoj prozivljavaju svoje bedne zivote...
zbog te Ane ceo svet zna za Srbiju i gleda nas sa zaviscu sto imamo takve igrace i sportiste...
sta ste vi ikada uradili ili pokusali da ucinite za svoju domovinu?
prokleti Balkan...

Komentar

pre 13 godina

Jao, Cico, kako si ti velika patriJJotkinja! S malo pobrkanim loncicima u glavi. Prvo kao velikodusno eto pruzas Ani priliku da “prizna” da je boli “uvo” za Srbiju, kao sve je to individualni sport, a onda ospes kako ona nije sportistkinja jer se ne bori za svoju zemlju! IDI! Ti definises ko je sportista a ko nije! Onda malo prospes mudrosti o gordosti kao grehu (znas li ti uopste sta je gordost?), a sama si u svom komentaru pocinila par grehova. Najpre nabrajas Aninu povredu palca zbog kog je odustala od OI, a onda joj sve to spocitavas. Toliko si pobrkala loncice da si ih na kraju i polupala. Idi, leba ti, popuj nekom drugom i deli mudre savete ko treba da odraste, mada ne bi bilo lose da i sama poslusas sopstveni savet i malo razmislis o svojim postupcima i konacno odrastes.
A ovaj biser mudrosti: “jasno je da je ptedstavljala samo sebe i to vrlo sebicno iskljucivo po nahodjenju ka sopstvenim interesima” me je toliko nasmejao da se evo vec 15min smejem i drzim za stomak, jos cu i ja istegnuti trbusne misice.

Cica

pre 13 godina

Ajde da stvari vidimo pod lupom realnosti: nikakva hajka, negativna kampanja ili bilo sta slicno sto se spominje, pa ni bilo koji komentar nije potreban ako zelimo da realno vidimo cinjenice, dovoljno je da malo prelistamo arhivu i prisetimo se sta je sve bolelo Anu kad je igrala za svoju zemlju, od trbusnjaka, do palca stomaka i da ne nabrajam. Mislim da bi u najmanju ruku bilo fer prema nama navijacima da lepo prizna da je u stvari boli "uvo" za Srbiju, mislim da time niko ne bi bio uvredjen, tenis je u sustini individualan sport i ona nemora da bude zainteresovana za reprezentativni deo, hvala Bogu pa ima zainteresovanih! Vise je nego licemerno s njene strane da uopste kaze da je igrala za svoju zemlju, jasno je da je ptedstavljala samo sebe i to vrlo sebicno iskljucivo po nahodjenju ka sopstvenim interesima u skoro svim dosadasnjim pokusajima igranja za reprezentaciju. Kakav je to sportista koji odustaje toliko cesto, koji odustaje od olimpijade od finala od borbe za ostanak u svetskoj grupi?! Sportista treba biti borac pre svega, a gordost je jedan od najvecih grehova! Ana zelim ti da jednog dana postanes i sportista! Sve najbolje, i razmisli o svojim postupcima, mozda je vreme i da odrastes!

djordje

pre 13 godina

Jelena,da si prava osoba,zaustavila bi ove komentare,ali ti ih na neki način i potenciraš.Dosad sam te volio,ali odsad,ako uskoro nešto ne progovoriš u vezi sve ove sramotne hajke na Anu,koju sprovodi šačica tvojih fanova ili možda i ti,zauvijek ću te smatrati ništavnom osobom.I ja sada mogu "udarati" pluseve do bessvjesti na ovom sajtu,ali čemu,zna Ana da je svi obožavamo.

Marija

pre 13 godina

Ivan iz Bara želi Ani brz oporavak, ali i on dobija 73 "ne preporučujem" i nekoliko "preporučujem". Decu neko vodi da budu ovako surova. Ili glasovi stižu iz nekog centra. Ovo se, verujem, ne bi moglo desiti nigde na svetu, da nekome ne želiš da ozdravi. Tuga i briga za sve nas. Živojinoviću, moraš da padneš, užasne stvari radite, sram vas bilo, vas, prave zvezde granda. To nisu oni naivni neuki ijadni ljudi, koje koristite da se bogatite. Sram vas bilo, sve se vraća, sve se plaća. Tražićemo da vam državna revizija uđe u tu mračnu kuću. Dovoljno je samo da se pošalje prijava.

Komentar

pre 13 godina

Djordje: "Eh...sta bih ja dao da mogu da citam te strane jezike..."
Pa sedi Djordje i uci strane jezike umesto sto siris mrznju i zlobu ovde na sajtu. Nije ti SSSS kriv sto ne znas i ne zelis da ucis. Zagrej stolicu, mozda ce se onda naci i neki sponzor za tebe kao dzudistu.

batazvezda

pre 13 godina

sve je to show-biz,veliki igrači iz te brašne ovako završavaju te biznise. mi koji smo u srbiji i kojima je svega preko glave,znamo dobro ko igra za slavu, ko za slavu i lovu , a ko samo za lovu.Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završiće karijeru u nižerazrednom vratniku.Ovo je još jedna u nizu mrlja koju naši sportisti nude, ali je kud i kamo više svetlih trenutaka koju nam pravi sportisti i ljudi donašaju.Vi iz inostranstva,nikad nas nećete razumeti jer smo mi toliko toga prošli da nas više niko prevariti nemože.Jedan je Marjan Beneš

Odgovor

pre 13 godina

Djordje, duso, Ana je 17. u svetu, osvajacica GS titule, bice da je malo bolja od "hiljada" devojcica koje igraju tenis, narocito od tamo neke teniserke iz Burme. A koliko vidim na zvanicnom sajtu WTA ne postoji ni jedna teniserka iz Burme (Myanmara), tako da to znaci da si ti jedan vrlo zloban i pakosan decko. Ne valja ti to, posebno na Bozic.

A.

pre 13 godina

@ (Djordje, 7. januar 2011 21:22

Samo jedan kometar. Ana nije beznacajna... Ona jeste i dalje sjajna. Mislim da ne shvatas kojilo je sjajno biti 17 na svetu, kao sto je trenutno ona. Tvoji komentari samo pokazuju koliko malo znas o tenisi i o bilo kojem sportu. Mene je sramota samo sto sam procitala tvoj komentar. Stidi se...

Boze svasta...

pre 13 godina

Koliko ste vi bolesni.
Ovo je SRBIJA gde se slusa GRAND, gde se gleda FARMA, gde pobedjuju Milos Bojanic, Katarina Zivkovic...

Satanizujete jednu od najuspesnijih sportiskinja Srbije svih vremena zbog povlacenja zbog povrede sa egzibicionog turnira.

Mademoiselle N.

pre 13 godina

@Sofija
Živite u Španiji i zato ne znate šta se u Srbiji (Beogradu) događa. Ne kažem da je naš narod cveće, nismo po kulturi i poštenju u vrhu Evrope, ali i ovo što se na sajtu piše protiv Ane nije pravo stanje stvari. Mnogo je ljudi koji navijaju za Anu i vole njenu finoću. Ove gnusne tekstove i nepošteno glasanje organizuje "grand klan", koji vode Boba, Brena, Antelj, mama Sneška i sama Jelena. To traje od onog dana kad je Ana sa 20 godina uzela RG i izbila na prvo mesto WTA liste. Ti napadi su toliko mučki, da ih odavno ne čitam, jer prema svima njima gajim duboki prezir. Oni su vremenom uspeli da nečuvenom propagandom po svim tabloidima privuku dosta mladog sveta na svoju stranu i sve ove gadosti upravo pišu mladi i nesocijalizovani adolescentni. To nije dobro za budućnost jedne zemlje kad ima ovakvu mladu generaciju, ali to je naša istorijska sudbina. Nismo, kroz vekove, uspeli da razvijemo građansko društvo, niti njegov moral i običaje. Ni Božić njima nije bio "brana" da iskažu more pakosti. Naš će oporavak dugo potrajati. Još je turbofolk dominantan, a njegova rodonačelnica upravo vodi ovaj "grand klan", a ona je Jelenin idol. Igraće na filmu rodonačelnicu turbofolka, kad posle tenisa postane glumica. To je njena izjava. Nadam se da sada više znate koliko je ovde sati. Iskreni pozdrav.

PATRIOTIZAM NA DELU

pre 13 godina

- BOZE PRAVDE na centralnom terenu Philippe Chatrier - NAJBOLJA PROMOCIJA SRBIJE
- Angazovanje i posvecenost UNICEF-ovim projektima kao nacionalna ambasadorka.
- Ana Ivanovic donirala je skolski pribor za decu u kraljevackim skolama u vrednosti od preko milion dinara.

Puno uspeha princezo u nastavku sezone.

Wogy

pre 13 godina

Jos nakon drugog meca(protiv Australijanke A.Molik)imao sam kratak razgovor sa Anom...jednostavno je kazala: "Kad god sam servirala osecala sam neki cudan bol u predelu stomaka ali sam sebi govorila,nije to razlog za zabrinutost,sigurno je to zbog pocetka sezone i velikih vrucina ovde u Pertu" ali po obicaju b92 nije nasao za shodno da objavi moj komentar.Cak je u razgovoru spomenula kako joj je zao zbog Shvedove (Kazakstan)koja je za vreme taj-breka za vreme meca sa Anom u zadnja dva pojena kazala:"Nesto nije u redu sa mojim kolenom ali se nadam da ce biti u redu,ja nikada ne predajem meceve" ali to se pokazalo kobno po Shvedovu...katastrofalno je izgubila drugi set a sto je najgore...otisla je hitno na operaciju kolena i propusta ovu sezonu i ko zna moze to da utice i na njenu karijeru.Zato nije pozeljno optuzivati Anu za povlacenje jer u pitanju je,ne samo AO nego i njena karijera.U sportu se desavaju cudne stvari...kada vam sve podje na najbolji nacin iznenadno se desavaju ne predvidjene stvari kao na primer povrede,nije vazno kakve prirode,i zato razumna odluka Ane da se povuce vise je nego opravdan iz PREDOSTROZNOSTI jer u slucaju ozbiljnije povrede posledice mogu biti kobne cak i pretnja o prekidu karijere. Neznam da li ce b92 objaviti moja zapazanja,smatram da treba, jer teniska javnost mora i treba da bude obavestena iz pomenutih razloga unapred se zahvaljujem.Jos da spomenem,za nas ne bas znacajnu vest,da je Belgija u "usla" u finale protiv USA a da je famozna Belgijanka vise nego adekvatna zamena za nasu Anu.Organizator turnira(Pol Meknemi)je izjavio da je ovo veliki udarac za Finale HK ali ocekuje da ce veliki broj Srpskih navijaca(oko 2 hiljade)navijati za "slabiju" Belgiju.Ovo ce istovremeno biti poslednji moj "izvestaj" iz Perta i uskoro se cujemo iz Melburna...srdacni pozdravi iz daleke Australije za sve ljubitelje tenisa.

Ana, samo mirno

pre 13 godina

Nemaš razloga da brineš. Ništa ti nisi kriva. Nije tebi ni Novaku ovde mesto. Posle egzibicije onog Francuza koji se pojavio u ženskoj haljini, ovaj kup dobio je još dva imena: Hofmanov i Hotmanov. Idi ti lepo u Melburn, čuo sam da tamo imaju bolnicu, da se ta povreda sredi, a pusti ovo sve niz vodu.

Smejurija

pre 13 godina

Novak o Ani:
http://hopmancup.com/Media/Media-Conference/298

On that note Novak in the Davis Cup or the Hopman Cup, which match do you have the best team-mate?

(Ivanovic) Well you can’t ask that question with me sitting here.

(Djokovic) Honestly. What do you think?

(Ivanovic) You’ll have to ask that when I’m not here.

(Djokovic) I mean I like my colleagues from the Davis Cup team, but you know I’d rather chose Ana.

(Ivanovic) Thank you.
(Info, 7. januar 2011 19:22)

# Link komentara
Preporučujem (+7)
Ne preporučujem (-46)

Prekopira se informacija s zvanicnog sajta turnira gde Novak ima apsolutno pozitivan stav o Ani i 46 pametnjakovica lupa minuse! Na sta lupate minuse? Sto Novak ima pozitivno misljenje o svojoj drugarici iz detinjstva, devojci koju poznaje milion puta bolje nego sto je vi poznajete? Vi biste i ogledalo razbili iz besa sto vidite svoju ruznu sliku. ;) Nije vam ogledalo krivo sto ste ruzni i jadni.

TheObradovic

pre 13 godina

@ max

"I onaj jedan GS je osvojila slucajno.."
Ma,bravo! I jos dva finala GS pride su isto "slucajnost". I ono polufinale Wimbledona iz 2007 takodje je "slucajnost".
Kladim se da u zivotu nisi uzeo reket u ruke. Da jesi znao bi koliko je tesko pobediti cak i malo ozbiljnijeg rekreativca koji tenis igra redovno. Ostaje da si jedina slucajnost ti sam, nazalost.
Ucini mi uslugu i "slucajno" nestani i sa ovih strana.
I ti i svi tvoji istomisljenici. Nisu Ana,Jelena,Novak zasluzili vas kao navijace.
Mrzovoljne,nezadovoljne male ljude koji svoje frustracije i zivotne promasaje lece pljuvanjem i mrznjom prema najboljima od najboljih.
Pozdrav svim pozitivnim i progresivnim drugarima.

Sofia

pre 13 godina

Jadna je zemlja Srbija sa ovakvim iskompleksiranim i jadnim ljudima !!!! Ko ste vi uopste da pljujete po devojci koja je branila boje Srbije?Uopste ne zasluzujete kao narod ovako velika sportska imena.
Javljam se iz Spanije, na svim forumima ljudi podrzavaju Anu i zele joj sto brzi oporavak, samo po Srpskim novinama i sajtovima pljujete.SRAM VAS BILO.

ja

pre 13 godina

Za neupucene samo jedan podtak.
Ana Ivanovic je teniserka koja je ubedljivo najmanje puta predala mec ili odustala od nekog meca.
U celoj svojoj profesionalnoj karijeri koja traje vise od 7 godina i u kojoj je odigrala skoro 400 profesionalnih meceva svega 3 puta je predala mec, sva 3 puta zbog ozbiljnih povreda.
Mislim da je jos svega 2-3 puta odustala odnosno predala mec bez borbe i opet iskljucivo zbog ozbiljnih povreda.

Prvi mec koji je Ana predala je bio mec na turniru u Berlinu pre 4 godine kada je igrala protiv kineskinje Li Na.
Ana je tada dobila prvi set sa ubedljivih 6:1 i onda morala da preda zbog povrede.

Zar svi ti podaci nisu dovoljni slepcima ovde da shvate da se ta devojka nikada ne folira.
Ako se i desi ovako nesto da mora da preda ili otkaze mec - onda znajte da je ozbiljno povredjena.

Da li iko normalan misli da je finale ovakvog nekog revijalnog takmicenja vredno rizika da pogorsa tu povredu i upropasti kompletnu ovogodisnju sezonu i sav mukotrpni rad koji je prosle godine ulozila da se vrati tamo gde pripada - u svetski vrh?

ajkula

pre 13 godina

Ana,volimo te.Mnogo nas te voli.I Jelenu.Ali nekoliko bjednika i očajnika cijeli dan lupaju Ani minuse.Ana fantastično igra,izvanredna je osoba,skromna,jednostavna kraljevskog držanja.Naprosto moraš da je voliš.Ko ne može voljeti takvu osobu,ostaje mu da vene iz dana u dan i zeleni od zavisti i ljubomore.

Djordje

pre 13 godina

De dzudista zivotati ne blamiraj se. To sto se bavis nekomercijalnim sportom nije kriva ni drzava ni Ana Ivanovic, valjda ga volis i valjda se bavis njime iz ljubavi. Ova drzava je u Anu kao i bilo kog drugog sportistu ulozila jedno veliko NISTA, i ne vidim kakve je to privilegije ona dobila. Srecom po mene tecno govorim i citam nekoliko stranih jezika pa mogu da citam komentare na mnogo sajtova na stranim jezicima. Toliko kulicinu frustracije u recima koje ljudi pisu nisam nikada sreo na bilo kom stranom sajtu. Samo na nasim sajtovima ljudi koriste mogucnost komentarisanja za lecenje licnih kompleksa i pokazivanje licnih frustracija... Da sam nekim slucajem neki i 10 puta slabiji i manje poznat sportista od Ane za ovu drzavu ne bih igrao ni u ludilu. Cak i da je ta drzava mnogo izdasnija prema sportistima i da ih vise pomaze i dalje ne bih igrao za nju, ne zbog drzave nego zbog tolike kolicine isfrustriranih i iskompleksiranih ljudi spremnih da popljuju svakoga u svojoj okolini.
(SSSS, 7. januar 2011 19:54)
E...slusaj me SSSS, nemoj da se nerviras. Ja sam te odlicno razumeo. Ana je sjajna sampionka, a ti tecno govoris i citas nekoliko stranih jezika, pa mozes da citas komentare na mnogo sajtova na stranim jezicima. Eh...sta bih ja dao da mogu da citam te strane jezike...Pazi, ja nisam isfrustriran i iskompleksiran, spreman da popljujem svakoga u svojoj okolini. Jedino bih voleo da se o Ani pise zapravo onako kako i zasluzuje, bez obzira sto je "nasa". Voleo bih da se o njoj pise kao o potpuno beznacajnoj igracici, kakvih uostalom ima "na lopate" na WTA listi. Tacno je da je nekada, doduse kratko vreme, bila sjajna. Tacno je, takodje i da je "nasa". A tacno je i da je trenutno jedna od hiljade devojaka koje igraju tenis profesionalno. Po tome se uopste ne razlikuje od neke igracice, recimo iz Burme.

S.

pre 13 godina

Koliko zlobne, frustrirane dece zivi u Srbiji, a oni bi trebali da budu nasa bucunost. To me mnogo vise brine nego Anina povreda, za koju verujem da ce biti sanirana na vreme. Broj negativnih komentara pokazace ovo o cemu govorim. Podrska Ani i njenoj ispravnoj odluci, radi se o zdravlju i karijeri, a to je bitnije od bilo kog takmicenja.

Sone

pre 13 godina

STOP podmukloj kampanji po svim forumima odlazecih ljudi iz TSS! Bobo ODLAZI dosta je bilo tvojih malverzacija i spletki u TSS! Ana PONOS SRBIJE!

BWA

pre 13 godina

za sve one koji pljuju Anu, evo nesto o ozbiljnosti, bitnosti i nivou Hopman kupa:

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2011&mm=01&dd=07&nav_id=484341

dovidjenja, hvala.

zolson

pre 13 godina

Ako Hopman kup nije nista, zasto su uopste ucestvovali u njemu?????
(Samo pitam, 7. januar 2011 19:45)
rekoh: priprema za sledecu sezonu, malo egzibicije i zarada para.

ogorcen

pre 13 godina

Neki ljudi stvarno nemaju pojma o tenisu, ali zato obozavaju da budu pametni.
Da li vi uopste mozete da shvatite da je taj Hopman Kup jedno obicno revijalno takmicenje?
Da li shvatate da je recimo turnir u Sidneju sledece nedelje za svakog tenisera 1000 puta vazniji i vredniji od ovakvog revijalnog takmicenja?
Ana ce morati propustitii taj turnir, dakle radi se o ozbiljnoj povredi.
Do Austalia Opena ostaje vise od 10 dana, a njeno ucesce na tom prvom ovogodisnjem gren slemu je pod znakom pitanja.

I zbog cega sve to?
Zbog toga sto se trudila da dostojno brani boje svoje zemlje na ovom glupom takmicenju.
I posle svega umesto zahvalnosti i podrske, vecina zna samo da pljuje.
Kako vas bre ljudi nije sramota???
Ne zasluzujemo mi takav teniski dragulj i ako imalo drzi do svog dostojanstva Ana ce promeniti drzavljanstvo.

Mene je odavno sramota da kazem da sam Srbim, kad vidim kako ti Srbi razmisljaju i kako se ponasaju.
Najjadniji smo na celom svetu.

TomaS

pre 13 godina

@ Purista: •@ TomaS
Ne kaze se "psihi" nego "psisi"!
Kada bi imao ikakvu predstavu o tome koliko će čitalaca poverovati da si u pravu i početi pogrešno da govore, ne bi se s tim šalio. Ili si i ti od onih koji ozbiljno govore "ti bih...", "šta mu (h)vali"...?

Sanja Stankovic

pre 13 godina

Alo pljuvaci. zasto bi Ana igrala za VAS da bi vi bili srecni i nefrustrirani. Ko ste uopste VI. Devojka igra za sebe za svoju karijeru in egzistenciju. Da li vi radite i li ucite za drzavu. Neki je kritikuje stose smejala. A sta je trebalo da place i da sazaljeva protivnika.. Treba da se oporavi ukoliko povreda nije teza i da zaigra na AO a u slucaju prvih pobeda i dobrog plasmana od ovih pljuvaca ceda dobija tekstove BRAVO ANA,KRALJICE itd

SSSS

pre 13 godina

svi vi koji branite ovu nazovimo sportiskinju nemojte to više da radite pa ona je u zadnjih 5 godina dobila tolike privilegije u ovoj bednoj zemlji da joj se isplatilo da igra u praznom bazenu,a uostalom ja sam džudista hala prokišnjava pa sam bio drugi u evropi i nekukam a ona nezna ni da ceni našu dobrotu prema njoj JJ ZAKON.

De dzudista zivotati ne blamiraj se. To sto se bavis nekomercijalnim sportom nije kriva ni drzava ni Ana Ivanovic, valjda ga volis i valjda se bavis njime iz ljubavi. Ova drzava je u Anu kao i bilo kog drugog sportistu ulozila jedno veliko NISTA, i ne vidim kakve je to privilegije ona dobila. Srecom po mene tecno govorim i citam nekoliko stranih jezika pa mogu da citam komentare na mnogo sajtova na stranim jezicima. Toliko kulicinu frustracije u recima koje ljudi pisu nisam nikada sreo na bilo kom stranom sajtu. Samo na nasim sajtovima ljudi koriste mogucnost komentarisanja za lecenje licnih kompleksa i pokazivanje licnih frustracija... Da sam nekim slucajem neki i 10 puta slabiji i manje poznat sportista od Ane za ovu drzavu ne bih igrao ni u ludilu. Cak i da je ta drzava mnogo izdasnija prema sportistima i da ih vise pomaze i dalje ne bih igrao za nju, ne zbog drzave nego zbog tolike kolicine isfrustriranih i iskompleksiranih ljudi spremnih da popljuju svakoga u svojoj okolini.

Prosto receno

pre 13 godina

Prosto receno, Zistin je kompletno sredila Anu, psihicki i fizicki. Da bar ta ista, Ana, nije pre mecha trucala o nekoj osveti, verovatno sad ne bi bila povredjena.

ultrasrbin

pre 13 godina

novace,
da li i dalje mislis da je najdivnija . cekao si je a ono jadac. pa mogla je da preda svoj mec,a ti dobijes iznera i u miksu vidite sta i kako.

Ana, uživaj

pre 13 godina

Ma boli te uvo za Feda i "Hofmana", dok "grand klan" vodi srpski tenis. Kakvo razočaranje! Jedini način da im se svima za sve uvrede i ponižavanja osvetiš, to je da im ne donosiš ništa. Mada ti duboko verujem da nisi smela da igraš finale. To nije samo tvoja, to je odluka lekara i tvog štaba. Imaš ti do novembra vremena da pokažeš kako se igra pravi tenis. Neki tandrčak kaže da se ti nikad nećeš vratiti u prvih deset. Pusti čoveka, prehladio se. Bio je neki @Bradonja koji je rekao da će se javno izviniti svima ako ikada uđeš u prvih 20. Evo, treći je mesec, Bradonja ćuti i nema gi više na slajtu.

Info

pre 13 godina

Novak o Ani:
http://hopmancup.com/Media/Media-Conference/298

On that note Novak in the Davis Cup or the Hopman Cup, which match do you have the best team-mate?

(Ivanovic) Well you can’t ask that question with me sitting here.

(Djokovic) Honestly. What do you think?

(Ivanovic) You’ll have to ask that when I’m not here.

(Djokovic) I mean I like my colleagues from the Davis Cup team, but you know I’d rather chose Ana.

(Ivanovic) Thank you.

max

pre 13 godina

Ko je tenisku sezonu zavrsio PORAZOM od 17-godisnje devojcice koja je 268 na WTA listi? Bivsa sakupljacica bodova koja nema servis, forhend,volej...
(Trcim, trcim i cekam gresku protivnice..., 7. januar 2011 16:19)

Čoveče,opameti se! Ona nema kretnju.Dve godine igra kao istraumirana tinejdžerka, a kad za koju godinu vrati još koje kilce biće sporija od matore babe.Zar će takva da osvoji GS.

manrike

pre 13 godina

svi vi koji branite ovu nazovimo sportiskinju nemojte to više da radite pa ona je u zadnjih 5 godina dobila tolike privilegije u ovoj bednoj zemlji da joj se isplatilo da igra u praznom bazenu,a uostalom ja sam džudista hala prokišnjava pa sam bio drugi u evropi i nekukam a ona nezna ni da ceni našu dobrotu prema njoj JJ ZAKON.

nemi, zabezeknuti posmatrač

pre 13 godina

Iskuliraj, potreban nam je svima odmor od tenisa.

Inače, toliko su mi se teniseri ogadili sa svojim ponašanjem posle osvajanja Dejvis kupa, hajkom i atakom na TSS, da jednostavno nisam imao živaca da gledam ove mečeve, samo sam na momente bacao pogled na rezultat.

Sjajan uspeh je i ovo.

P.S. Kakvi su to mozgovi, kada im pored novca i slave u svetskim okvirima nedostaje upravljački paket u TSS-u, Bože me sačuvaj.

Pravila su jasna

pre 13 godina

Ana nije predala meč, nego je odustala. U Montrealu je 2006. Jelena odustala od meča protiv Ane, Ana je u finalu dobila Hingis, ali to se ne računa u predaju. Da je tako, bilo bi danas 7:3 za Anu, ali nije, nego je "samo" 6:3. Zato ne pominjite predaju, koje nije bilo.

Nenad

pre 13 godina

Tako je otisla i sa olimpijade zbog navodno povredjenog palca i ako je jos pre odlaska tamo pisalo u stampi da je kao imala povredu palca... pa otisla je tamo samo da bi bila vidjena i uslikana bre i nista vise...

Mima

pre 13 godina

Dajem punu podrsku Ani, drago mi je sto je na vrhu komentar koji je afirmise, a pri samom vrhu komentar koji je poslao WTATP Lista. Da ne ponavljam, javio se fizioterapeut preko 30 godina staza koji je rekao do cega moze dovesti nelecena povreda ove vrste. Ispoljavati `herojstvo` igranjem, rizikujuci dalje ozbiljnije povrede smatram svim samo ne pametnim potezom.
Jedan predlog redakciji, komentari stizu sukcesivno u paketima od po 10 do 15 zavisi od atraktivnosti teme. Oni koji dodju prvi dobiju najvise glasova, pozitivnih i negativnih. Oni koji dodju kasnije a mogu biti daleko smisleniji, pismeniji i bolje sroceni, ali mogu da prodju potpuno nezapazeno. Predlog je da se glasovi potiru, odnosno da se napravi takav softver koji bi omogucavao niz na vrhu koga bi bio komentar sa najvecim brojem pozitivnih glasova, a na dnu onaj sa najvecim brojem negativnih. Tek onda bi imali pravi uvid u stvari, ovako dobijamo iskrivljenu i delimicno sliku.
Hristos se rodi ! Srecan Bozic svima i onima koji su hejtovali, imaju vremena da do sledeceg Bozica spoznaju sustinu danasnjeg praznika. Ani takodje, ne sekiraj se lutko, samo izleci povredu i cepaj.

Milos

pre 13 godina

O cemu li vi pricate????!!!! Povreda JJ nije bila toliko ozbiljna u finalu Hopman kupa 2008. ona je odmah posle HK otisla da igra turnir u Sidneju i izgubila u tesnom cetvrt finalu protiv Vajdisove. Da povreda nije toliko ozbiljna Ana bi sigurno igrala ali je u ovom trenutku preci AO nego i HK i Sidnej. Vi mozete samo da joj zavidite na njenim uspesima. Ko ste bre vi nju da pljujete? Sta ste bre vi ucinili za Srbiju? Jeli se vasom zaslugom cula srpska himna usred Pariza. Razmislite malo pre nego sto osudjujete jednu divnu devojku koja Srbiju prezentuje na pravi nacin. Tako da hejteri back off shhhhh....... Anci samo napred sada je trenutno najvaznije da ti nama ostanes zdrava i da se oporavis za AO, a ostali bre ne mogu ni vodu da ti nose. Toliko od mene... poz svim iskrenim navijacima koji su i u dobru i u zlu uz nase sportiste.

zolson

pre 13 godina

A sta je Hopman kup? nista. ne nosi nikakve bodove, ocigledno je da nije toliko prestizan, ako pogledamo imena koja su, osim nasih dosla na turnir. takodje je ocigledno da sluzi kao priprema teniserima za predstojecu sezonu. koju bi ana trebala da ugrozi zbog nas koji sedimo kuci i ne radimo nista i navijamo da neko pogine za nas da bi se mi osetili ponosnim sto nismo uradili nista.
ovako je bolje i za anu i za srpski tenis, ako malo razmislite. sto bi mogli da uradite, makar se ne slozili sa mnom.

Darko

pre 13 godina

Alo, ljudi?! Šta vam je devojka skrivila? Malo se preispitajte pre bilo kakvog komentara! Kada se vi povredite npr. u radu, je l' vi prestanete sa radom, ili radite dok se povreda skroz ne pogorša! Bolje je što su sada odustali, zbog čitave njene sezone! Ana, brz oporavak! Mir BOžiji, Hristos se rodi! :)

Ice Bear

pre 13 godina

Šteta. Malo nepromišljeno. Trebalo je odustati u dublu protiv Belgije, tako bi imali pravo na zamenu. No, i to je dokaz da je želela i povredjena da igra, a oni koji je pljuju, sram ih bilo. Šta se sad pozivate na Jelenu Janković, izgleda da neki Ani ne mogu da oproste što je lepa. Bolja je osoba pet puta. Ako ništa drugo, nikad sebe ne ističe u prvi plan.

Dragan Jurić

pre 13 godina

Juče se sve vreme smejala kao luda na brašno,a jutros se,eto,povredila,valjda naporno sanjajući noćas!? Svaka čast za lepotu i potencijal,ali ne znam za koje babe dušu se onda nerviramo navijajući iz petnih žila uz TV,kad će se i ono postignuto na terenu ovako obezvrediti!? Činjenica je da naši vrhunski sportisti možda ništa ne duguju ovoj državi za svoj uspeh ali,ako je već tako,zašto onda stalno vapiju za podrškom navijača? Pa neću valjda da navijam za strane teniserke koje ni ne liče na žensko? Ali,kao navijač,očekujem i požrtvovan pristup svakom meču od naših sportskih vedeta. Valjda,bar toliko,imam pravo...

Gaara

pre 13 godina

Njoj bi bilo najpametnije da batali srpsko državljanstvo kako bi se spasila vas hejtera koji mislite da ona vama i srbiji nešto duguje. Sve što je uradila, uradila je sama i na tome joj svaka čast. Da li je morala da igra za srbiju, nije. Ali jeste. Da je htela, mogla je da to vreme utroši da trenira za neki turnir koji donosi više novca, ali nije.

vlada

pre 13 godina

Zastrasujuci komentari... Gomila pametnjakovica iz svojih fotelja preko kompjutera porucuje jednoj od najboljih srpskih teniserki kako nije dovoljno dobra za njih i Srbiju jer se povredila pre finala!
I kako se samo usudjuje da ima svoj privatni zivot van tenisa i Srbije kada smo svi mi sa 23 godine ucili, radili i nismo ni gledali drugi pol!!!
Kamenovati je cim stigne u Srbiju!

Info

pre 13 godina

Anina konferencija za stampu:

http://hopmancup.com/Media/Media-Conference/300

Ana how bad is it?

Well I’ve already run some scans and it’s a tear 1, so I guess it’s going to take a few days. Hopefully it will be fine for Melbourne, but it’s definitely a scare.

What sort of treatment do you have for that?

Well because it’s a tear I can’t do any aggressive treatment on it yet, I just have to keep icing it and doing some treatments that are not intense - so just like laser, or hot and cold, and just try to give it time to heal a little bit and then start with more aggressive stuff.

Do you know the time when you can get back to playing conditions?

Well the doctor said I should take at least 3 or 4 days with full rest, like complete rest. Then slowly I can start doing more like bike, and hopefully step on a court as well. It all depends. It’s very individual how a person reacts, or how fast it will heal, but hopefully with like lots of icing and laser it can speed up the recovery.

Ana how did you do it?

Well in my singles yesterday I felt it in my second set in my serve. Then I felt it kind of towards the end of the match a little, but more of a muscle pain. Then in the mixed doubles I felt nothing. Then later on when I was doing recovery I felt it tight a little, but then this morning I was playing some points and on one serve I felt it through the practise but then on one serve I felt a sharp pain. Since then I couldn’t even hit anymore, I couldn’t move. So then I stopped straight away and I went to see the doctor and do an ultrasound.

How did you feel when you were told the results of the scans?

I was - I mean I’m still very disappoint and obviously shattered because I really felt like we fought hard to get here and you now we had a chance in the Final. Also I felt really bad for Novak and needed some time on my own and also to talk to Novak and tell him what’s going on. It is very hard you know. Not only that I don’t get to play final tomorrow but also I have to pull out of Sydney as well.

Ana how frustrating is it for you?

It is very frustrating because it’s been the case for a long time -lLike always little bits and pieces. You know for something like this it’s kind of, it’s not a huge deal, but it’s stupid and bad timing and it’s just very frustrating that these things happen. You know I have to try and recover in the best possible way and try to stay positive. At least I have a week before the Open. I’d rather this time, than this time next week.

I know you said it will be a few days before you know the extent of how its pulling up, but what do you think your chances are competing in Melbourne at the Australian Open?

I think it’s good at the moment because I stopped in time and the tear hasn’t been great, so it’s still a minor tear. But you know I want to try and do everything possible to compete, but I’m positive I will be fit in ten days time to play.

Even if you are fit though, how does it affect, obviously not being able to train with full intensity, going into Melbourne now?

It is disappointing, but you know I have to sort of rely on the hard work that I’ve done in the past. I had the full preparation behind me, so I have to kind of rely on that a little bit. Even though I’ll have some time off now, I just have to believe that I’m fit enough. You know it’s going to play a big part. I’ll just try to go through it and you know the hard work has been done, and even if I was fit enough I would be playing a lot of matches – but still the hard work has been done. So I have to approach it with that mind set.

Ana - will you ask for a late start in Melbourne?

Yeah I’d definitely will, but I’m not sure because it’s a Grand Slam and they go with the draw, so it’s like 50/50. But ill definitely have my fingers crossed for a Tuesday start.

Will you get treatment here Ana or will you go to Melbourne?

I’ll stay put for another day and then hopefully on Sunday will go to Melbourne.

Did you have a weakness in that area before, or is this the first time you’ve done something like this?

No it’s the first time I’ve done something like this. You know if I’ve done something in off season, its stomach and back exercises, so it’s very strange that this has happened. It’s very strange - I only felt it on my serve actually. It was just very bizarre.

What did Novak say to you?

He was very supportive and he fully understands, and it was hard for me to tell him and obviously I knew he would understand, but still it’s a little bit disappointing. But he gave me his full support and even his physio is trying to give me some treatments and help me out a little. I appreciate that he made it easier for me.

Dorćolac

pre 13 godina

Jutarnja procedura: istegnemo se, odemo do šporeta po džezvu, uključimo kompjuter da uz kaficu vidimo šta su uradili naši teniseri. URaaa, dobila Ana! Uaaa, odustala Ana!Lako i olako izostavljamo "r". Tanka razlika između Uaaa i Uraaa.
Nađoh ovaj citat: "Istegnuće je ozbiljno, Ana je veoma uzrujana. Čini mi se da će to uticati ne samo na ovu nedelju i finale Hopman kupa, već i na ceo mesec", rekao je direktor Hopman kupa Pol Meknejmi.

NolAna

pre 13 godina

Dosta je bolje sto je Ana predala nego da igra povredjena i da time ugrozi svoje zdravlje,a pogotovo sad kad treba da pocne AO...Dok je Ana ovh dana pobedjivala vi ste bili uz nju,a sad kad je sasvim logicno predala vi je samo pljujete...ANA MI TE VOLIMO

Nenad

pre 13 godina

Sve više mmladih ljudi slovo "v" pišu kao "w". Mene više to brine i ove naše škole, nego "Hofman" kup.
(Snežana, 7. januar 2011 14:55)

I bolje po nas malo starije, odmah znas da je u pitanju tinejdzer i nista sto napise ne uzmes za ozbiljno :)

Licemeri

pre 13 godina

Najjadniji su komentari u kojima se Ana vredja a onda se zavrsavaju sa MIR BOZIJI, HRISTOS SE RODI !
Pobogu, stanite, ako Boga znate i ne uzimajte njegovo ime u takvom kontekstu bar danas.

Mr.Error

pre 13 godina

I ja mislim da je trebala makar da pokusa da odigra, ali ocigledno da nije mala povreda. Samo mi nije jasno kako je onda igrala mix? Mislim... ako se povredila na duelu sa Zastin, imala je skoro dva sata pauze (dok je Nole igrao) plus pauza izmedju Novakovog mece i meca dubla. Zar je moguce da tada nije osetila neki bol(?!), ipak je to u trbusnom delu...
Ali moram i da shvatim Aninu reakciju jer je pocetak sezone i zasto bi rizikovala da pogorsa stanje kada igra na ne tako vaznom turniru? Takodje se i ja slazem sa tim da bi Jelena izasla na teren, ali sad je to skroz ne bitno, jer ne igra ona vec Ana.
Krivo mi je zbog Novaka... Osvojio je Dejvis Kup, i sada je imao priliku da osvoji i ovo, ali neke sile su bile jace nego nase, a i njegove, zelje.
No, on se dobro pripremio, odigrao je stvarno lavovski i jos jednom je pokazao svoju patrijahalnost. A Ana... sad je najbitnije da se oporavi i da pokusa da nesto uradi na gren slemu. Ima jos dve nedelje do pocetka Australian Open-a, a to je bogami blizu...

I da... oceli Ana sada igrati u Sidneju jer se prijavila? Ako neko zna, voleo bih da odgovori :)

Trcim, trcim i cekam gresku protivnice...

pre 13 godina

Nole je "lud" što uopšte igra sa ovom frajlicom.1 GS je osvojen sasvim slučajno,jer ona teško da će osvojiti i master a kamoli još jedan GS.Spora je ko "Trabant",bekend zero,a forhend na nešro liči.Psiha je njen najveći problem što je i karakteristično za lepe cure.Videćete da na predstojećem AO ama baš ništa neće uraditi,najdalje do trećeg kola.
(max, 7. januar 2011 15:10)

Grand Slam i dva Grand Slam finala se ne igraju slucajno.

Ko je tenisku sezonu zavrsio PORAZOM od 17-godisnje devojcice koja je 268 na WTA listi? Bivsa sakupljacica bodova koja nema servis, forhend,volej...

pero

pre 13 godina

Lijepo je vidjeti toliko poruka podrske za Anu. Sto je veoma interesantno. tenis joj nesto ne ide od ruke vec dugo vremena. Ali nije u pitanju samo tenis nego svo to prenemaganje koje ga prati. Kad daje izjave prica kao razmazeno deriste,personaliti joj nije neka jaca strana, koristi iste fraze, nesto kao sto me ne ubije to me ojaca itd...Da izgleda manje atraktivno imala bi isto navijaca kao Troicki, ali ovako kako jeste, sve joj je oprosteno. Dobro, nisam vam rekao nista novo...

Djoksa

pre 13 godina

Zaista enorman broj komentara!Sta ljude toliko privlaci ovakvim vestima? Dokle je nas tim pobedjivao bilo je i do 4 puta manje komentara!Nasa fascinacija Farmom,kao i zelja da ponizavamo one koji su se izdigli iznad proseka je za mene potpuno nerazumljiva.

Milos

pre 13 godina

Da se razumemo,ona je jedna mala razmazena manekenka koja je nekada davno igrala tenis,a sada pozira...Ne moze da se neko zadrzi na 1 mestu wta liste ko ne trenira redovno,nego se slika i snima reklamice non stop! A vi sto se pozivate na danasnji dan,kakve veze on ima sa tenisom? Svi ste vi vernici a u crkvu ste otisli 2 puta u zivotu,a mozda ni toliko!

Bravo Ana!

pre 13 godina

"Šanse za oporavak na vreme, dobre su" - kaže Ana. Kako se ti lepo zabavljaš, poigravaš se s ovim srpskim sankilotima, a kad se krene na velike turnire i snimanja reklama za velike pare, onda su brze šanse za oporavak nešto odlično. Samo tako. To i zaslužuju ovi koji bulje u tebe i onu drugu i više vole vas nego sebe. "Tata se voli mnogo, mama se voli više, a Tito se voli ponajviše." To smo mi.

Vd

pre 13 godina

2008 Jelena Jankovic je igrala sa pola noge u finalu. Nije mogla da se pomeri, ali je bar izasla na teren. To je karakter koji palcica nikad nece imati ma koliko Rolan Garos-ova osvojila.

rasa

pre 13 godina

ljudi, molim Vas sklonite vise ovu Anu... Njen jedini kvalitet je prelep osmeh koji je nestedimice razmenjivalasa Noletom do polovine drugog seta... A kad je krenulo nizbrdo ona se setila povrede... Nek igra za sebe i nemoj VISE NIKAD DA ZLOUPOTREBLJAVA GRB SRBIJE!!!

max

pre 13 godina

Nole je "lud" što uopšte igra sa ovom frajlicom.1 GS je osvojen sasvim slučajno,jer ona teško da će osvojiti i master a kamoli još jedan GS.Spora je ko "Trabant",bekend zero,a forhend na nešro liči.Psiha je njen najveći problem što je i karakteristično za lepe cure.Videćete da na predstojećem AO ama baš ništa neće uraditi,najdalje do trećeg kola.

Pera

pre 13 godina

Aman bre pljuvaci!
Kao, stalo vam je do ugleda Srbije? Pa zar vam nije jasno da je za isti mnogo vaznije da Ana (ili bilo ko drugi) prodje dobro na AU nego pobeda u Hopman kupu?!?

Djoksa

pre 13 godina

Zaista enorman broj komentara!Sta ljude toliko privlaci ovakvim vestima? Dokle je nas tim pobedjivao bilo je i do 4 puta manje komentara!Nasa fascinacija Farmom,kao i zelja da ponizavamo one koji su se izdigli iznad proseka je za mene potpuno nerazumljiva.

Željko

pre 13 godina

U život se kladim da Jelena ne bi odustala ni zbog kakve povrede koja joj dozvoljava bar da šeta po terenu, a da se pravilno istezala pre meča ne bi mogla da "povredi" trbušnjake. Htela je samo par mečeva pred AO ali teta Džastin je oduvala po običaju pa se Anički pokvario stomak od muke...

kenny brook

pre 13 godina

Sta je sad, malo li je tenisa tokom godine pa sad neki zale za Hopman kupom?. Ne kazem da ne bi bilo lepo da je sezona pocela titulom, ali sad ce AO ljudi, naravno da je najbitnije da nasi teniseri budu tad spremni. Da je samo i posumnjala da bi mogla da se povredi, naravno da je trebala da preda, a ne da igra sa potvrdjenom povredom. Sve najbolje Ana, oporavi se sto pre! MIR BOZIJI, HRISTOS SE RODI!

Blackberry

pre 13 godina

@wlado
Pa izmislja se svaki dan neka zabava za sta-do. Svake nedelje neke odlucujuce utakmice, prvenstva u svim znanim i neznanim sportovima ... crep spao sa kuce, fasada otpada, nista nije ulozeno 40 godina, ulica neasfaltirana, posla nema, para nema, ljubavi nema, a ukucani se nerviraju zbog Noleta i Anci ... eventualno ih iznervira sto im nije pobedio favorit u Farmi ili Survivoru ...

Trener

pre 13 godina

Povreda je mala ali da ipak malo odmorim do AO... E zato vise nikad neces biti ni u prvih 10,zbog takvog pristupa. Nije ocekivala da ce dogurati do finala,a stisli je sponzori i organizatori AU da slucajno ne otkaze ucesce...A otkazati finale koje treba da se takmici za SRBIJU zbog male povrede(a videlo se u drugom mecu protiv Belgije, da je sasvim zdrava i nasmejana) je za iskljucenje iz srpskog sporta bar na 2god! I dok sportisti budu olako dozivljavali nacionalni dres nema uspeha. MIR BOZIJI HRISTOS SE RODI

Nirvana

pre 13 godina

Nemoj da pljujete! I to bas danas,na ovaj dan! Malo razumevanja ne bi bilo na odmet. Sigurno ne bi odustala da je mogla da igra,a sem toga,znala je i da u slucaju poraza moze da racuna na sigurnu Novakovu pobedu. Zasto odmah pljujete? Mi,kao narod,nismo zasluzili da imamo ovakve sportiste. Sramota!

marko__bgd

pre 13 godina

Ana srecan Bozic,i sve najlbolje ti zelim u ovoj godini....ali molim te nemoj vise da igras za reprezentaciju Srbije...Srbija nije zasluzila da ne igra finale zbog tvoje kako i sama kazes povredice,ovog turnira...

mladja

pre 13 godina

Ana i ovo ti oprastamo ali ako ne zaigras u Novom Sadu stvarno je kraj svih podrski.Znamo da ti i Jelena niste u najboljim odnosima ali za reprezentaciju se igra i kada imas problem sa kolegama zato sto je reprezentacija svetinja.Zelimo ti brz oporavak i u februaru moras biti u NS-du

tipsy

pre 13 godina

samo gledam owe komentare i nije mi jasno kako was nije sramota da owako nesto pisete, i sta posle treba da igra za Srbiju i owakwe ljude koji je pljuju zato sto ne zeli da rizikuje swoju karijeru...
Strasno

TomaS

pre 13 godina

Da nema razloga za sumnju da je Ana olako odustala od finala Hopman kupa, dovoljno je prisetiti se da je pre nekoliko dana sama Ana izjavila da je "dve godine nagovarala Novaka da zajedno igraju u ovom takmičenju". Pa, ako joj je toliko bilo stalo da igra u tom kupu, a videlo se da je u tome baš i uživala, nema logike za sumnju da je od tog zadovoljstva olako odustala. Verujem da joj je zbog svega što se desilo, njoj sada izuzetno teško.
A oni koji sa mržnjom pišu o Ani (ili Jeleni), najviše štete nanose upravo sami sebi - svojoj psihi i svom organizmu u celini. Mržnja je teška bolest! Mnogo je i zdravije i lepše uživati u nečijim vrednostima, a priroda ih je bar Ani neštedimice darovala. Još je i Anina majka Anu lepo vaspitala.
Najzad, uverili smo se bezbroj puta da Ana ne ume da mrzi, ne ume da se sveti... nije zlopamtilo. Šalje samo pozitivne vibracije.
Zbog svega toga, uživajmo privilegiju što je Ana - naša!

Dusan

pre 13 godina

Pametna odluka. AO je mnogo vazniji, mada steta za Sidnej. Bonus je sto dezurni crvi pljuvaci mogu malo da se poraduju tudjoj nesreci. Treba njima to u njihovim inace uzaludnim zivotima

Ljubiteljka tenisa

pre 13 godina

Zao mi Noleta.
mogla si samo statirati, on bi doneo 2 pobede!
a Vi koji napadate JJ vidite kako se vrati.Tako je i ona pre 2 g bila povredjena ali je ipak igrala.
Bas mi je zao Noleta.
Juce nista nije ukazivalo na povredu,sve vreme se smejala i lepo zabavljala.
Zaista JEDAN je Jedini
NOLE CAR!!!!

zum-zum

pre 13 godina

Pa mogli su da posalju ekoga mladjeg umesto falicne Ane Ivanovic koja se non stop povredjuje i stalno ima problema, kako je belgija poslala jednog vrhunskog igraca(Henin) i jednog anonimusa mogli su i nasi da posalju neku mladu perspektivnu igracicu, ali ne vazno je da je Ana uzela premiju za svaki odigran mec na hopman kupu

Nela

pre 13 godina

Mislim da je odluku doneo njen štab, sa kojom ona nije morala da se složi. Povreda sigurno nije toliko teška da se ne igra u finalnom meču. Otkazaće i Sidnej, iako je tamo mogla da uzme dosta bodova. To su njihove računice, ali ova predaja nikako nije na mestu. Svi znate da navijam za Anu, ali nisam fanatična. Mogla je da odigra finale i da onda otkaže Sidnej, ako je malo umorna, a mislim da jeste. Ona čuva snagu za AO i uopšte ne sumnjam da li će u Melburnu igrati ili neće. Igraće sigurno, a dokle će stići, videćemo. Nikada ne dajem prognoze ni za koga. Ne znam, možda ju je i Novakovo zevzečenje iznerviralo, ili njen stručni štab. Trebalo je da se taj dubl dobije, pogotovo što Belgijanci u prvom setu nisu postojali. Neka smi mi živi i zdravi, njima je ionako sve lepo u životu. Nisam nesrećna zbog Perta, ali jesam kad pomislim koliko stotina hiljada ljudi u Srbiji nema posao i pitam se kako će oni siromašni provesti Božić. Njima nije ni do Aninih računica ni do Novakovog humora. Danas i sutra nikome neću odgovarati.

Cibulkova

pre 13 godina

@Tolle
Jelena je za Srbiju igrala bez obe noge i pobedila. Pogotovo Hantuhovu. Zato sada igramo Fed u drugoj ligi. Nemaš pojma ni ko je bio povređen, ali jaka su ti ova dva "ll" u niku.

Sima

pre 13 godina

meni tu jedna druga stvar nije jasna, mozda ce poznavaoci tenisa reci nesto na tu temu. dakle... zar je povreda toliko teska da ona nije mogla da izadje na svoj singl (i da ga preda ako bas ne moze da igra)i onda mix dubl (da statira, cisto da se nadje) u kom bi novak prakticno sam igrao, pa se mozda i desi cudo? mislim, bar se ne bi predali bez borbe. ovako, deluje nekako neozbiljno...

victoria

pre 13 godina

Ljudi,ako cemo iskreno...Ana se povredi uvek pred neko vazno takmicenje ili finale,sada je preterala.Pred Olimpijske igre 2008. boleo je prst,sada je boli trbusni misic...Ako cemo tako onda Ana nemoj da igras.A secate li se Jelene Jankovic koja je na Hopman kupu sa Novakom igrala skoro bez jedne noge,jer je njena povreda bila ozbiljna,a ona je ipak dala sve od sebe.Jelena je borac,za razliku od Ane Ivanovic koju boli i zakonktica pa ne moze da igra.A sta ce Novak da radi?Sam da igra u finalu?Ne,Nole ide dalje,jer je veliki borac i sampion kao i nasa Jelena.

WTATP Lista

pre 13 godina

Ana Ivanovic je na pravom putu za veliki povratak u sam vrh zenskog tenisa, osvojila je 2 titule na zadnja 3 turnira na kojima je ucestvovala, a skoro sigurno bi trofej uzela i na ovom Hopman Kupu da nije bilo ovog malera sa povredom (Novak i ona bi bili izraziti favoriti u finalu protiv Amerikanaca Iznera i Matek). Treba da ostane pozitivna i na tom putu, iako je sasvim moguce da ce joj kompletna zima 2011, u koju je usla sa tolikim nadanjima, biti skroz minirana zbog peha sa ovom povredom, koja verovatno uopste nije mnogo teska, ali je savrseno lose tempirana. Zanimljivo je da su ovogodisnji Hopman Kup od 4 teniserke iz TOP30 koje su nastupile, cak njih 3 napustila sa povredom (Ivanovic, Skjavone i Svedova), uz veliko pitanje hoce li uopste opet zaigrati ovoga januara u Australiji (Svedova nece sigurno). Ovo takmicenje je i inace uvek poveliki rizik za zene jer je prvo u sezoni a izuzetno intenzivno, jer je njima miks dubl naporniji od obicnog dubla (udarci su jaci zbog muskih kolega), pa maltene kao da igraju dva singla dnevno, i zato treba jako postovati sve koje se odluce da uopste igraju braneci boje svoje zemlje. Zelim Ani srecan Bozic i sezonu za pamcenje.

DejanNS

pre 13 godina

Ne mogu da verujem sta pojedinci ovde pisu. Pa naravno da je vaznije da bude zdrava za AO, nego da rizikuje na ovoj egzibiciji. Samo se ti oporavi pa da zaigras kako treba u Melburnu, siguran sam da joj i Novak to zeli.

Inic Nenad

pre 13 godina

Nista nije strsno,desavaju se takve stvari,povreda je ne bitno je sve drugo. Samo je sreca sto Noletu ne fali nista jer bi ova Srbija to odmah prokomentarisala u drugom kontekstu. Bravo i pokazali ste im sta je i kako se igra tenis!

Ivana

pre 13 godina

Jooj,grozno! A toliko je bila puna očekivanja i mi koji je volimo zajedno s njom! Samo da se oporavi do Melburna - to je ipak najvažnije.Srećno, Anči, draga!

Info

pre 13 godina

Ivanovic forced to withdraw:
http://www.medibankinternational.com.au/2011/01/ivanovic-forced-to-withdraw

Medibank International Sydney Friday 7 January 2011

Ana Ivanovic has withdrawn from the Medibank International Sydney due to a strained abdominal muscle.

The Serbian suffered the injury during her defeat to Justine Henin at the Hopman Cup in Perth on Thursday.

“The season is just starting and it is very unfortunate that this has happened now,” Ivanovic said on her website.

Tournament Director Craig Watson said he wished Ana a good and speedy recovery from her injury.

“We are disappointed that Ana has had to withdraw from the Medibank International Sydney,” Watson said.

“She has a lot of fans here in Sydney and I’m sure they join with me in wishing her all the best for her recovery.”

Ivanovic will be replaced in the main draw by a lucky loser. This player will be known once qualifying has been completed.

sasa

pre 13 godina

Svi znamo da nije toliko ozbiljno i da ONA NE ZELI DA RIZIKUJE UCESCE NA PRVOM TURNIRU U SEZONI! Kako si jadna, malo ti je para koje si uzela do sada! Na kraju krajeva ucestvovala je zbog sebe, a ne Srbije, jer je nigdje nije ni bilo u zadnje vrijeme! Jedan je NOVAK!!!

doktor

pre 13 godina

Brutalna devojka,od nje sam davno digao ruke,tako da nisam iznenadjen! Zabavlja se sa Verdaskom u Brizbejnu,a posle 2 dana se drzi za ruke sa Adamom Skotom u Melburnu...Ona odluke donosi u sekundi,bez emocija..Ovo je verovatno bio plan da se Bozic doceka u Melburnu,i nista nije moglo da poremeti njene planove....Bas me briga za HC(obicna egzibicija),bitan je samo DC,a to smo osvojili!!!!!!!

Mladen Mladenovic

pre 13 godina

Ne mozemo joj zameriti nista jer, samo ona moze da odluci sta joj je prioritet. Samo Ana moze da odluci da li njena licna povreda trbusnog misica moze da kompenzira jedno finale.Smatram da je normalno sto dolaze kritike od ljudi koji je nesebicno bodre, prate njene meceve troseci deo svoje energije sa nadom da ce joj pomoci.Ona jeste javna licnost, ona jeste nasa i mi, svakako, imamo pravo na svoje misljenje i kritiku. Cudni su mi komentari uglavnom defetista i rodjenih gubitnika, koji postavljaju pitanje "a sto bi igrala za Srbiju" jer, Boze, Srbija se njoj nije revansirala?!Pa Srbija nikom nista nije dala draga gospodo. To je nasa drzava, nasa otadzbina, i ona zivi i opstaje dok joj mi dajemo i poklanjamo po delic sebe, delic svoga uspeha i slave. Srbija je skup svih nas, ona nije neko amorfno ili virtualno telo, koje moze da produkuje poklone i deli nam ih kao Bozic Bata?! Siguran sam da je americka drzava ili belgijska drzava dala jos manje svojim teniserima. Neka neko kaze sta je od drzave, konkretno, dobila Zastin Enan ? A ipak, uvek igra na maksimalnu pobedu cak i kada vodi sa "katastrofalno" sigurnim rezultatom ? Ima nesto u nama sto nam ne dozvoljava da prevalimo vrh, sto nas ponovo vraca dole da, kao Sizif, uvek radimo isti posao.

doktor

pre 13 godina

E,Ana da nisi lepa nebi imala ni jedan komentar podrske,ali si lepotom kupila mnoge tako da na izvestan nacin kod muskaraca postoji i strahopostovanje....Strah da nas ne ostavis,odes nekom drugom(drzavljanstvo),pa zato mozes da nas vrtis kako hoces...

sasa

pre 13 godina

Svi znamo da nije toliko ozbiljno i da ONA NE ZELI DA RIZIKUJE UCESCE NA PRVOM TURNIRU U SEZONI! Kako si jadna, malo ti je para koje si uzela do sada! Na kraju krajeva ucestvovala je zbog sebe, a ne Srbije, jer je nigdje nije ni bilo u zadnje vrijeme! Jedan je NOVAK!!!

Ljubiteljka tenisa

pre 13 godina

Zao mi Noleta.
mogla si samo statirati, on bi doneo 2 pobede!
a Vi koji napadate JJ vidite kako se vrati.Tako je i ona pre 2 g bila povredjena ali je ipak igrala.
Bas mi je zao Noleta.
Juce nista nije ukazivalo na povredu,sve vreme se smejala i lepo zabavljala.
Zaista JEDAN je Jedini
NOLE CAR!!!!

TomaS

pre 13 godina

Da nema razloga za sumnju da je Ana olako odustala od finala Hopman kupa, dovoljno je prisetiti se da je pre nekoliko dana sama Ana izjavila da je "dve godine nagovarala Novaka da zajedno igraju u ovom takmičenju". Pa, ako joj je toliko bilo stalo da igra u tom kupu, a videlo se da je u tome baš i uživala, nema logike za sumnju da je od tog zadovoljstva olako odustala. Verujem da joj je zbog svega što se desilo, njoj sada izuzetno teško.
A oni koji sa mržnjom pišu o Ani (ili Jeleni), najviše štete nanose upravo sami sebi - svojoj psihi i svom organizmu u celini. Mržnja je teška bolest! Mnogo je i zdravije i lepše uživati u nečijim vrednostima, a priroda ih je bar Ani neštedimice darovala. Još je i Anina majka Anu lepo vaspitala.
Najzad, uverili smo se bezbroj puta da Ana ne ume da mrzi, ne ume da se sveti... nije zlopamtilo. Šalje samo pozitivne vibracije.
Zbog svega toga, uživajmo privilegiju što je Ana - naša!

Željko

pre 13 godina

U život se kladim da Jelena ne bi odustala ni zbog kakve povrede koja joj dozvoljava bar da šeta po terenu, a da se pravilno istezala pre meča ne bi mogla da "povredi" trbušnjake. Htela je samo par mečeva pred AO ali teta Džastin je oduvala po običaju pa se Anički pokvario stomak od muke...

Trener

pre 13 godina

Povreda je mala ali da ipak malo odmorim do AO... E zato vise nikad neces biti ni u prvih 10,zbog takvog pristupa. Nije ocekivala da ce dogurati do finala,a stisli je sponzori i organizatori AU da slucajno ne otkaze ucesce...A otkazati finale koje treba da se takmici za SRBIJU zbog male povrede(a videlo se u drugom mecu protiv Belgije, da je sasvim zdrava i nasmejana) je za iskljucenje iz srpskog sporta bar na 2god! I dok sportisti budu olako dozivljavali nacionalni dres nema uspeha. MIR BOZIJI HRISTOS SE RODI

doktor

pre 13 godina

Brutalna devojka,od nje sam davno digao ruke,tako da nisam iznenadjen! Zabavlja se sa Verdaskom u Brizbejnu,a posle 2 dana se drzi za ruke sa Adamom Skotom u Melburnu...Ona odluke donosi u sekundi,bez emocija..Ovo je verovatno bio plan da se Bozic doceka u Melburnu,i nista nije moglo da poremeti njene planove....Bas me briga za HC(obicna egzibicija),bitan je samo DC,a to smo osvojili!!!!!!!

Milos

pre 13 godina

Da se razumemo,ona je jedna mala razmazena manekenka koja je nekada davno igrala tenis,a sada pozira...Ne moze da se neko zadrzi na 1 mestu wta liste ko ne trenira redovno,nego se slika i snima reklamice non stop! A vi sto se pozivate na danasnji dan,kakve veze on ima sa tenisom? Svi ste vi vernici a u crkvu ste otisli 2 puta u zivotu,a mozda ni toliko!

zum-zum

pre 13 godina

Pa mogli su da posalju ekoga mladjeg umesto falicne Ane Ivanovic koja se non stop povredjuje i stalno ima problema, kako je belgija poslala jednog vrhunskog igraca(Henin) i jednog anonimusa mogli su i nasi da posalju neku mladu perspektivnu igracicu, ali ne vazno je da je Ana uzela premiju za svaki odigran mec na hopman kupu

Vd

pre 13 godina

2008 Jelena Jankovic je igrala sa pola noge u finalu. Nije mogla da se pomeri, ali je bar izasla na teren. To je karakter koji palcica nikad nece imati ma koliko Rolan Garos-ova osvojila.

WTATP Lista

pre 13 godina

Ana Ivanovic je na pravom putu za veliki povratak u sam vrh zenskog tenisa, osvojila je 2 titule na zadnja 3 turnira na kojima je ucestvovala, a skoro sigurno bi trofej uzela i na ovom Hopman Kupu da nije bilo ovog malera sa povredom (Novak i ona bi bili izraziti favoriti u finalu protiv Amerikanaca Iznera i Matek). Treba da ostane pozitivna i na tom putu, iako je sasvim moguce da ce joj kompletna zima 2011, u koju je usla sa tolikim nadanjima, biti skroz minirana zbog peha sa ovom povredom, koja verovatno uopste nije mnogo teska, ali je savrseno lose tempirana. Zanimljivo je da su ovogodisnji Hopman Kup od 4 teniserke iz TOP30 koje su nastupile, cak njih 3 napustila sa povredom (Ivanovic, Skjavone i Svedova), uz veliko pitanje hoce li uopste opet zaigrati ovoga januara u Australiji (Svedova nece sigurno). Ovo takmicenje je i inace uvek poveliki rizik za zene jer je prvo u sezoni a izuzetno intenzivno, jer je njima miks dubl naporniji od obicnog dubla (udarci su jaci zbog muskih kolega), pa maltene kao da igraju dva singla dnevno, i zato treba jako postovati sve koje se odluce da uopste igraju braneci boje svoje zemlje. Zelim Ani srecan Bozic i sezonu za pamcenje.

rasa

pre 13 godina

ljudi, molim Vas sklonite vise ovu Anu... Njen jedini kvalitet je prelep osmeh koji je nestedimice razmenjivalasa Noletom do polovine drugog seta... A kad je krenulo nizbrdo ona se setila povrede... Nek igra za sebe i nemoj VISE NIKAD DA ZLOUPOTREBLJAVA GRB SRBIJE!!!

Buki

pre 13 godina

Mislim da mozemo da budemo vise nego ponosni na uspehu nase ekipe u Pertu . Uspeli su da dodju do finala ukome nisu izgubili! Za potpunu pobedu ih je sprecila visa sila . Bio sam ponosan slusajuci nasu himnu i gledajuci dvoje mladih i prelepih , Anu i Novaka , kako brane boje svoje zemlje . Dvoje uspesnih i lepih , koji su neverovatan uspeh postigli zahvaljujuci samo sebi i vojim roditeljima , nazalost, bez mnogo zasluge dgugih Faktora. A komentari-nasa posla...

mile

pre 13 godina

Za velika dela cela ekipa mora da bude spremna i sa igracima koja se bori za tim. Samo u tim situacijama cak i visa sila radi za nas. Sreca prati hrabre. Nole gledaj koga biras sledeci put, u sportu manekenke ne prolaze.

manrike

pre 13 godina

svi vi koji branite ovu nazovimo sportiskinju nemojte to više da radite pa ona je u zadnjih 5 godina dobila tolike privilegije u ovoj bednoj zemlji da joj se isplatilo da igra u praznom bazenu,a uostalom ja sam džudista hala prokišnjava pa sam bio drugi u evropi i nekukam a ona nezna ni da ceni našu dobrotu prema njoj JJ ZAKON.

Prosto receno

pre 13 godina

Prosto receno, Zistin je kompletno sredila Anu, psihicki i fizicki. Da bar ta ista, Ana, nije pre mecha trucala o nekoj osveti, verovatno sad ne bi bila povredjena.

marko__bgd

pre 13 godina

Ana srecan Bozic,i sve najlbolje ti zelim u ovoj godini....ali molim te nemoj vise da igras za reprezentaciju Srbije...Srbija nije zasluzila da ne igra finale zbog tvoje kako i sama kazes povredice,ovog turnira...

Sima

pre 13 godina

meni tu jedna druga stvar nije jasna, mozda ce poznavaoci tenisa reci nesto na tu temu. dakle... zar je povreda toliko teska da ona nije mogla da izadje na svoj singl (i da ga preda ako bas ne moze da igra)i onda mix dubl (da statira, cisto da se nadje) u kom bi novak prakticno sam igrao, pa se mozda i desi cudo? mislim, bar se ne bi predali bez borbe. ovako, deluje nekako neozbiljno...

max

pre 13 godina

Nole je "lud" što uopšte igra sa ovom frajlicom.1 GS je osvojen sasvim slučajno,jer ona teško da će osvojiti i master a kamoli još jedan GS.Spora je ko "Trabant",bekend zero,a forhend na nešro liči.Psiha je njen najveći problem što je i karakteristično za lepe cure.Videćete da na predstojećem AO ama baš ništa neće uraditi,najdalje do trećeg kola.

Nenad

pre 13 godina

Tako je otisla i sa olimpijade zbog navodno povredjenog palca i ako je jos pre odlaska tamo pisalo u stampi da je kao imala povredu palca... pa otisla je tamo samo da bi bila vidjena i uslikana bre i nista vise...

Zlatko Todorović

pre 13 godina

Molio bih dežurne dušebrižnike da mi dostave listu njihovih nastupa za reprezentaciju Srbije, u bilo kom sportu? Neka humanitarna akcija? Dobrovoljni davaoci krvi? Makar očišćen sa trotoar ispred zgrade? Ajmo ljudi, valjda ste i vi učinili neko dobro delo u životu. Ili se nema vremena, treba pljuvati nekog drugog, to je mnogo lakše.

victoria

pre 13 godina

Ljudi,ako cemo iskreno...Ana se povredi uvek pred neko vazno takmicenje ili finale,sada je preterala.Pred Olimpijske igre 2008. boleo je prst,sada je boli trbusni misic...Ako cemo tako onda Ana nemoj da igras.A secate li se Jelene Jankovic koja je na Hopman kupu sa Novakom igrala skoro bez jedne noge,jer je njena povreda bila ozbiljna,a ona je ipak dala sve od sebe.Jelena je borac,za razliku od Ane Ivanovic koju boli i zakonktica pa ne moze da igra.A sta ce Novak da radi?Sam da igra u finalu?Ne,Nole ide dalje,jer je veliki borac i sampion kao i nasa Jelena.

Djordje

pre 13 godina

De dzudista zivotati ne blamiraj se. To sto se bavis nekomercijalnim sportom nije kriva ni drzava ni Ana Ivanovic, valjda ga volis i valjda se bavis njime iz ljubavi. Ova drzava je u Anu kao i bilo kog drugog sportistu ulozila jedno veliko NISTA, i ne vidim kakve je to privilegije ona dobila. Srecom po mene tecno govorim i citam nekoliko stranih jezika pa mogu da citam komentare na mnogo sajtova na stranim jezicima. Toliko kulicinu frustracije u recima koje ljudi pisu nisam nikada sreo na bilo kom stranom sajtu. Samo na nasim sajtovima ljudi koriste mogucnost komentarisanja za lecenje licnih kompleksa i pokazivanje licnih frustracija... Da sam nekim slucajem neki i 10 puta slabiji i manje poznat sportista od Ane za ovu drzavu ne bih igrao ni u ludilu. Cak i da je ta drzava mnogo izdasnija prema sportistima i da ih vise pomaze i dalje ne bih igrao za nju, ne zbog drzave nego zbog tolike kolicine isfrustriranih i iskompleksiranih ljudi spremnih da popljuju svakoga u svojoj okolini.
(SSSS, 7. januar 2011 19:54)
E...slusaj me SSSS, nemoj da se nerviras. Ja sam te odlicno razumeo. Ana je sjajna sampionka, a ti tecno govoris i citas nekoliko stranih jezika, pa mozes da citas komentare na mnogo sajtova na stranim jezicima. Eh...sta bih ja dao da mogu da citam te strane jezike...Pazi, ja nisam isfrustriran i iskompleksiran, spreman da popljujem svakoga u svojoj okolini. Jedino bih voleo da se o Ani pise zapravo onako kako i zasluzuje, bez obzira sto je "nasa". Voleo bih da se o njoj pise kao o potpuno beznacajnoj igracici, kakvih uostalom ima "na lopate" na WTA listi. Tacno je da je nekada, doduse kratko vreme, bila sjajna. Tacno je, takodje i da je "nasa". A tacno je i da je trenutno jedna od hiljade devojaka koje igraju tenis profesionalno. Po tome se uopste ne razlikuje od neke igracice, recimo iz Burme.

Dragan Jurić

pre 13 godina

Juče se sve vreme smejala kao luda na brašno,a jutros se,eto,povredila,valjda naporno sanjajući noćas!? Svaka čast za lepotu i potencijal,ali ne znam za koje babe dušu se onda nerviramo navijajući iz petnih žila uz TV,kad će se i ono postignuto na terenu ovako obezvrediti!? Činjenica je da naši vrhunski sportisti možda ništa ne duguju ovoj državi za svoj uspeh ali,ako je već tako,zašto onda stalno vapiju za podrškom navijača? Pa neću valjda da navijam za strane teniserke koje ni ne liče na žensko? Ali,kao navijač,očekujem i požrtvovan pristup svakom meču od naših sportskih vedeta. Valjda,bar toliko,imam pravo...

Dusan

pre 13 godina

Pametna odluka. AO je mnogo vazniji, mada steta za Sidnej. Bonus je sto dezurni crvi pljuvaci mogu malo da se poraduju tudjoj nesreci. Treba njima to u njihovim inace uzaludnim zivotima

max

pre 13 godina

Ko je tenisku sezonu zavrsio PORAZOM od 17-godisnje devojcice koja je 268 na WTA listi? Bivsa sakupljacica bodova koja nema servis, forhend,volej...
(Trcim, trcim i cekam gresku protivnice..., 7. januar 2011 16:19)

Čoveče,opameti se! Ona nema kretnju.Dve godine igra kao istraumirana tinejdžerka, a kad za koju godinu vrati još koje kilce biće sporija od matore babe.Zar će takva da osvoji GS.

ultrasrbin

pre 13 godina

novace,
da li i dalje mislis da je najdivnija . cekao si je a ono jadac. pa mogla je da preda svoj mec,a ti dobijes iznera i u miksu vidite sta i kako.

DejanNS

pre 13 godina

Ne mogu da verujem sta pojedinci ovde pisu. Pa naravno da je vaznije da bude zdrava za AO, nego da rizikuje na ovoj egzibiciji. Samo se ti oporavi pa da zaigras kako treba u Melburnu, siguran sam da joj i Novak to zeli.

Mladen Mladenovic

pre 13 godina

Ne mozemo joj zameriti nista jer, samo ona moze da odluci sta joj je prioritet. Samo Ana moze da odluci da li njena licna povreda trbusnog misica moze da kompenzira jedno finale.Smatram da je normalno sto dolaze kritike od ljudi koji je nesebicno bodre, prate njene meceve troseci deo svoje energije sa nadom da ce joj pomoci.Ona jeste javna licnost, ona jeste nasa i mi, svakako, imamo pravo na svoje misljenje i kritiku. Cudni su mi komentari uglavnom defetista i rodjenih gubitnika, koji postavljaju pitanje "a sto bi igrala za Srbiju" jer, Boze, Srbija se njoj nije revansirala?!Pa Srbija nikom nista nije dala draga gospodo. To je nasa drzava, nasa otadzbina, i ona zivi i opstaje dok joj mi dajemo i poklanjamo po delic sebe, delic svoga uspeha i slave. Srbija je skup svih nas, ona nije neko amorfno ili virtualno telo, koje moze da produkuje poklone i deli nam ih kao Bozic Bata?! Siguran sam da je americka drzava ili belgijska drzava dala jos manje svojim teniserima. Neka neko kaze sta je od drzave, konkretno, dobila Zastin Enan ? A ipak, uvek igra na maksimalnu pobedu cak i kada vodi sa "katastrofalno" sigurnim rezultatom ? Ima nesto u nama sto nam ne dozvoljava da prevalimo vrh, sto nas ponovo vraca dole da, kao Sizif, uvek radimo isti posao.

Nirvana

pre 13 godina

Nemoj da pljujete! I to bas danas,na ovaj dan! Malo razumevanja ne bi bilo na odmet. Sigurno ne bi odustala da je mogla da igra,a sem toga,znala je i da u slucaju poraza moze da racuna na sigurnu Novakovu pobedu. Zasto odmah pljujete? Mi,kao narod,nismo zasluzili da imamo ovakve sportiste. Sramota!

Licemeri

pre 13 godina

Najjadniji su komentari u kojima se Ana vredja a onda se zavrsavaju sa MIR BOZIJI, HRISTOS SE RODI !
Pobogu, stanite, ako Boga znate i ne uzimajte njegovo ime u takvom kontekstu bar danas.

tipsy

pre 13 godina

samo gledam owe komentare i nije mi jasno kako was nije sramota da owako nesto pisete, i sta posle treba da igra za Srbiju i owakwe ljude koji je pljuju zato sto ne zeli da rizikuje swoju karijeru...
Strasno

Blackberry

pre 13 godina

@wlado
Pa izmislja se svaki dan neka zabava za sta-do. Svake nedelje neke odlucujuce utakmice, prvenstva u svim znanim i neznanim sportovima ... crep spao sa kuce, fasada otpada, nista nije ulozeno 40 godina, ulica neasfaltirana, posla nema, para nema, ljubavi nema, a ukucani se nerviraju zbog Noleta i Anci ... eventualno ih iznervira sto im nije pobedio favorit u Farmi ili Survivoru ...

Gaara

pre 13 godina

Njoj bi bilo najpametnije da batali srpsko državljanstvo kako bi se spasila vas hejtera koji mislite da ona vama i srbiji nešto duguje. Sve što je uradila, uradila je sama i na tome joj svaka čast. Da li je morala da igra za srbiju, nije. Ali jeste. Da je htela, mogla je da to vreme utroši da trenira za neki turnir koji donosi više novca, ali nije.

Ivana

pre 13 godina

Jooj,grozno! A toliko je bila puna očekivanja i mi koji je volimo zajedno s njom! Samo da se oporavi do Melburna - to je ipak najvažnije.Srećno, Anči, draga!

Darko

pre 13 godina

Alo, ljudi?! Šta vam je devojka skrivila? Malo se preispitajte pre bilo kakvog komentara! Kada se vi povredite npr. u radu, je l' vi prestanete sa radom, ili radite dok se povreda skroz ne pogorša! Bolje je što su sada odustali, zbog čitave njene sezone! Ana, brz oporavak! Mir BOžiji, Hristos se rodi! :)

Nela

pre 13 godina

Mislim da je odluku doneo njen štab, sa kojom ona nije morala da se složi. Povreda sigurno nije toliko teška da se ne igra u finalnom meču. Otkazaće i Sidnej, iako je tamo mogla da uzme dosta bodova. To su njihove računice, ali ova predaja nikako nije na mestu. Svi znate da navijam za Anu, ali nisam fanatična. Mogla je da odigra finale i da onda otkaže Sidnej, ako je malo umorna, a mislim da jeste. Ona čuva snagu za AO i uopšte ne sumnjam da li će u Melburnu igrati ili neće. Igraće sigurno, a dokle će stići, videćemo. Nikada ne dajem prognoze ni za koga. Ne znam, možda ju je i Novakovo zevzečenje iznerviralo, ili njen stručni štab. Trebalo je da se taj dubl dobije, pogotovo što Belgijanci u prvom setu nisu postojali. Neka smi mi živi i zdravi, njima je ionako sve lepo u životu. Nisam nesrećna zbog Perta, ali jesam kad pomislim koliko stotina hiljada ljudi u Srbiji nema posao i pitam se kako će oni siromašni provesti Božić. Njima nije ni do Aninih računica ni do Novakovog humora. Danas i sutra nikome neću odgovarati.

pero

pre 13 godina

Lijepo je vidjeti toliko poruka podrske za Anu. Sto je veoma interesantno. tenis joj nesto ne ide od ruke vec dugo vremena. Ali nije u pitanju samo tenis nego svo to prenemaganje koje ga prati. Kad daje izjave prica kao razmazeno deriste,personaliti joj nije neka jaca strana, koristi iste fraze, nesto kao sto me ne ubije to me ojaca itd...Da izgleda manje atraktivno imala bi isto navijaca kao Troicki, ali ovako kako jeste, sve joj je oprosteno. Dobro, nisam vam rekao nista novo...

NolAna

pre 13 godina

Dosta je bolje sto je Ana predala nego da igra povredjena i da time ugrozi svoje zdravlje,a pogotovo sad kad treba da pocne AO...Dok je Ana ovh dana pobedjivala vi ste bili uz nju,a sad kad je sasvim logicno predala vi je samo pljujete...ANA MI TE VOLIMO

ja

pre 13 godina

Za neupucene samo jedan podtak.
Ana Ivanovic je teniserka koja je ubedljivo najmanje puta predala mec ili odustala od nekog meca.
U celoj svojoj profesionalnoj karijeri koja traje vise od 7 godina i u kojoj je odigrala skoro 400 profesionalnih meceva svega 3 puta je predala mec, sva 3 puta zbog ozbiljnih povreda.
Mislim da je jos svega 2-3 puta odustala odnosno predala mec bez borbe i opet iskljucivo zbog ozbiljnih povreda.

Prvi mec koji je Ana predala je bio mec na turniru u Berlinu pre 4 godine kada je igrala protiv kineskinje Li Na.
Ana je tada dobila prvi set sa ubedljivih 6:1 i onda morala da preda zbog povrede.

Zar svi ti podaci nisu dovoljni slepcima ovde da shvate da se ta devojka nikada ne folira.
Ako se i desi ovako nesto da mora da preda ili otkaze mec - onda znajte da je ozbiljno povredjena.

Da li iko normalan misli da je finale ovakvog nekog revijalnog takmicenja vredno rizika da pogorsa tu povredu i upropasti kompletnu ovogodisnju sezonu i sav mukotrpni rad koji je prosle godine ulozila da se vrati tamo gde pripada - u svetski vrh?

doktor

pre 13 godina

E,Ana da nisi lepa nebi imala ni jedan komentar podrske,ali si lepotom kupila mnoge tako da na izvestan nacin kod muskaraca postoji i strahopostovanje....Strah da nas ne ostavis,odes nekom drugom(drzavljanstvo),pa zato mozes da nas vrtis kako hoces...

Ice Bear

pre 13 godina

Šteta. Malo nepromišljeno. Trebalo je odustati u dublu protiv Belgije, tako bi imali pravo na zamenu. No, i to je dokaz da je želela i povredjena da igra, a oni koji je pljuju, sram ih bilo. Šta se sad pozivate na Jelenu Janković, izgleda da neki Ani ne mogu da oproste što je lepa. Bolja je osoba pet puta. Ako ništa drugo, nikad sebe ne ističe u prvi plan.

Milos

pre 13 godina

O cemu li vi pricate????!!!! Povreda JJ nije bila toliko ozbiljna u finalu Hopman kupa 2008. ona je odmah posle HK otisla da igra turnir u Sidneju i izgubila u tesnom cetvrt finalu protiv Vajdisove. Da povreda nije toliko ozbiljna Ana bi sigurno igrala ali je u ovom trenutku preci AO nego i HK i Sidnej. Vi mozete samo da joj zavidite na njenim uspesima. Ko ste bre vi nju da pljujete? Sta ste bre vi ucinili za Srbiju? Jeli se vasom zaslugom cula srpska himna usred Pariza. Razmislite malo pre nego sto osudjujete jednu divnu devojku koja Srbiju prezentuje na pravi nacin. Tako da hejteri back off shhhhh....... Anci samo napred sada je trenutno najvaznije da ti nama ostanes zdrava i da se oporavis za AO, a ostali bre ne mogu ni vodu da ti nose. Toliko od mene... poz svim iskrenim navijacima koji su i u dobru i u zlu uz nase sportiste.

Cica

pre 13 godina

Ajde da stvari vidimo pod lupom realnosti: nikakva hajka, negativna kampanja ili bilo sta slicno sto se spominje, pa ni bilo koji komentar nije potreban ako zelimo da realno vidimo cinjenice, dovoljno je da malo prelistamo arhivu i prisetimo se sta je sve bolelo Anu kad je igrala za svoju zemlju, od trbusnjaka, do palca stomaka i da ne nabrajam. Mislim da bi u najmanju ruku bilo fer prema nama navijacima da lepo prizna da je u stvari boli "uvo" za Srbiju, mislim da time niko ne bi bio uvredjen, tenis je u sustini individualan sport i ona nemora da bude zainteresovana za reprezentativni deo, hvala Bogu pa ima zainteresovanih! Vise je nego licemerno s njene strane da uopste kaze da je igrala za svoju zemlju, jasno je da je ptedstavljala samo sebe i to vrlo sebicno iskljucivo po nahodjenju ka sopstvenim interesima u skoro svim dosadasnjim pokusajima igranja za reprezentaciju. Kakav je to sportista koji odustaje toliko cesto, koji odustaje od olimpijade od finala od borbe za ostanak u svetskoj grupi?! Sportista treba biti borac pre svega, a gordost je jedan od najvecih grehova! Ana zelim ti da jednog dana postanes i sportista! Sve najbolje, i razmisli o svojim postupcima, mozda je vreme i da odrastes!

Djoksa

pre 13 godina

Zaista enorman broj komentara!Sta ljude toliko privlaci ovakvim vestima? Dokle je nas tim pobedjivao bilo je i do 4 puta manje komentara!Nasa fascinacija Farmom,kao i zelja da ponizavamo one koji su se izdigli iznad proseka je za mene potpuno nerazumljiva.

Sasa

pre 13 godina

Citam ove komentare i ne mogu da se nacudim sta sve ljudi pisu. Te neke teorije zavere po kojima minuse lupaju Boba, Brena , Jelena, Jelenina majka, Jelenini fanovi......itd, a ja vas pitam ko onda lupa minuse na uspehe JJ, Novaka Djokovica i ostalih sportista.
Da li je moguce da se niko nikad nije pitao zasto je to tako u svakoj sferi naseg drustva. Ako neko vodi zemlju, svi ostali vuku nazad samo da bi ovi na vlasti(nije bitno koja stranka) ispali losiji nego sto jesu, ako neko od nasih fudbalera napravi dobar transfer , omalovazice ga vise od pola Srbije i reci da ne vredi ni 20% uzetih para, ako je neko dobar strucnjak, niko mu nece stegnuti ruku nego ce njegov uspeh pripisati sreci, ako je neko dobar radnik, sef ga nece nagraditi jer postaje opasan po njegovo radno mesto, i nikad nece priznati da je neko bolji od njega, zato kod nas niko ne napreduje u sluzbi, nego je na delu negativna selekcija, itd, itd, da ne nabrajam vise. Dobar deo ovakvog mentalnog sklopa su nam usadili komunisti i komunisticki rezim od 1945-2000-te godine, jer poznata njihova krilatica Ko nije za nas , taj je protiv nas. Po difoltu postaje nas neprijatelj.Ako ste uspesni u nekoj oblasti , automatski ste trn u oku svom okruzenju i svi ce jedva cekati vas sunovrat.I da zavrsim . Uspeh se ne prasta, Srbin vise voli da komsiji crkne krava nego leba da jede (a voli leba da jede).

Cibulkova

pre 13 godina

@Tolle
Jelena je za Srbiju igrala bez obe noge i pobedila. Pogotovo Hantuhovu. Zato sada igramo Fed u drugoj ligi. Nemaš pojma ni ko je bio povređen, ali jaka su ti ova dva "ll" u niku.

vlada

pre 13 godina

Zastrasujuci komentari... Gomila pametnjakovica iz svojih fotelja preko kompjutera porucuje jednoj od najboljih srpskih teniserki kako nije dovoljno dobra za njih i Srbiju jer se povredila pre finala!
I kako se samo usudjuje da ima svoj privatni zivot van tenisa i Srbije kada smo svi mi sa 23 godine ucili, radili i nismo ni gledali drugi pol!!!
Kamenovati je cim stigne u Srbiju!

Wogy

pre 13 godina

Jos nakon drugog meca(protiv Australijanke A.Molik)imao sam kratak razgovor sa Anom...jednostavno je kazala: "Kad god sam servirala osecala sam neki cudan bol u predelu stomaka ali sam sebi govorila,nije to razlog za zabrinutost,sigurno je to zbog pocetka sezone i velikih vrucina ovde u Pertu" ali po obicaju b92 nije nasao za shodno da objavi moj komentar.Cak je u razgovoru spomenula kako joj je zao zbog Shvedove (Kazakstan)koja je za vreme taj-breka za vreme meca sa Anom u zadnja dva pojena kazala:"Nesto nije u redu sa mojim kolenom ali se nadam da ce biti u redu,ja nikada ne predajem meceve" ali to se pokazalo kobno po Shvedovu...katastrofalno je izgubila drugi set a sto je najgore...otisla je hitno na operaciju kolena i propusta ovu sezonu i ko zna moze to da utice i na njenu karijeru.Zato nije pozeljno optuzivati Anu za povlacenje jer u pitanju je,ne samo AO nego i njena karijera.U sportu se desavaju cudne stvari...kada vam sve podje na najbolji nacin iznenadno se desavaju ne predvidjene stvari kao na primer povrede,nije vazno kakve prirode,i zato razumna odluka Ane da se povuce vise je nego opravdan iz PREDOSTROZNOSTI jer u slucaju ozbiljnije povrede posledice mogu biti kobne cak i pretnja o prekidu karijere. Neznam da li ce b92 objaviti moja zapazanja,smatram da treba, jer teniska javnost mora i treba da bude obavestena iz pomenutih razloga unapred se zahvaljujem.Jos da spomenem,za nas ne bas znacajnu vest,da je Belgija u "usla" u finale protiv USA a da je famozna Belgijanka vise nego adekvatna zamena za nasu Anu.Organizator turnira(Pol Meknemi)je izjavio da je ovo veliki udarac za Finale HK ali ocekuje da ce veliki broj Srpskih navijaca(oko 2 hiljade)navijati za "slabiju" Belgiju.Ovo ce istovremeno biti poslednji moj "izvestaj" iz Perta i uskoro se cujemo iz Melburna...srdacni pozdravi iz daleke Australije za sve ljubitelje tenisa.

Inic Nenad

pre 13 godina

Nista nije strsno,desavaju se takve stvari,povreda je ne bitno je sve drugo. Samo je sreca sto Noletu ne fali nista jer bi ova Srbija to odmah prokomentarisala u drugom kontekstu. Bravo i pokazali ste im sta je i kako se igra tenis!

Nenad

pre 13 godina

Sve više mmladih ljudi slovo "v" pišu kao "w". Mene više to brine i ove naše škole, nego "Hofman" kup.
(Snežana, 7. januar 2011 14:55)

I bolje po nas malo starije, odmah znas da je u pitanju tinejdzer i nista sto napise ne uzmes za ozbiljno :)

Sanja Stankovic

pre 13 godina

Alo pljuvaci. zasto bi Ana igrala za VAS da bi vi bili srecni i nefrustrirani. Ko ste uopste VI. Devojka igra za sebe za svoju karijeru in egzistenciju. Da li vi radite i li ucite za drzavu. Neki je kritikuje stose smejala. A sta je trebalo da place i da sazaljeva protivnika.. Treba da se oporavi ukoliko povreda nije teza i da zaigra na AO a u slucaju prvih pobeda i dobrog plasmana od ovih pljuvaca ceda dobija tekstove BRAVO ANA,KRALJICE itd

Smejurija

pre 13 godina

Novak o Ani:
http://hopmancup.com/Media/Media-Conference/298

On that note Novak in the Davis Cup or the Hopman Cup, which match do you have the best team-mate?

(Ivanovic) Well you can’t ask that question with me sitting here.

(Djokovic) Honestly. What do you think?

(Ivanovic) You’ll have to ask that when I’m not here.

(Djokovic) I mean I like my colleagues from the Davis Cup team, but you know I’d rather chose Ana.

(Ivanovic) Thank you.
(Info, 7. januar 2011 19:22)

# Link komentara
Preporučujem (+7)
Ne preporučujem (-46)

Prekopira se informacija s zvanicnog sajta turnira gde Novak ima apsolutno pozitivan stav o Ani i 46 pametnjakovica lupa minuse! Na sta lupate minuse? Sto Novak ima pozitivno misljenje o svojoj drugarici iz detinjstva, devojci koju poznaje milion puta bolje nego sto je vi poznajete? Vi biste i ogledalo razbili iz besa sto vidite svoju ruznu sliku. ;) Nije vam ogledalo krivo sto ste ruzni i jadni.

TheObradovic

pre 13 godina

@ max

"I onaj jedan GS je osvojila slucajno.."
Ma,bravo! I jos dva finala GS pride su isto "slucajnost". I ono polufinale Wimbledona iz 2007 takodje je "slucajnost".
Kladim se da u zivotu nisi uzeo reket u ruke. Da jesi znao bi koliko je tesko pobediti cak i malo ozbiljnijeg rekreativca koji tenis igra redovno. Ostaje da si jedina slucajnost ti sam, nazalost.
Ucini mi uslugu i "slucajno" nestani i sa ovih strana.
I ti i svi tvoji istomisljenici. Nisu Ana,Jelena,Novak zasluzili vas kao navijace.
Mrzovoljne,nezadovoljne male ljude koji svoje frustracije i zivotne promasaje lece pljuvanjem i mrznjom prema najboljima od najboljih.
Pozdrav svim pozitivnim i progresivnim drugarima.

Dorćolac

pre 13 godina

Jutarnja procedura: istegnemo se, odemo do šporeta po džezvu, uključimo kompjuter da uz kaficu vidimo šta su uradili naši teniseri. URaaa, dobila Ana! Uaaa, odustala Ana!Lako i olako izostavljamo "r". Tanka razlika između Uaaa i Uraaa.
Nađoh ovaj citat: "Istegnuće je ozbiljno, Ana je veoma uzrujana. Čini mi se da će to uticati ne samo na ovu nedelju i finale Hopman kupa, već i na ceo mesec", rekao je direktor Hopman kupa Pol Meknejmi.

kenny brook

pre 13 godina

Sta je sad, malo li je tenisa tokom godine pa sad neki zale za Hopman kupom?. Ne kazem da ne bi bilo lepo da je sezona pocela titulom, ali sad ce AO ljudi, naravno da je najbitnije da nasi teniseri budu tad spremni. Da je samo i posumnjala da bi mogla da se povredi, naravno da je trebala da preda, a ne da igra sa potvrdjenom povredom. Sve najbolje Ana, oporavi se sto pre! MIR BOZIJI, HRISTOS SE RODI!

Sofia

pre 13 godina

Jadna je zemlja Srbija sa ovakvim iskompleksiranim i jadnim ljudima !!!! Ko ste vi uopste da pljujete po devojci koja je branila boje Srbije?Uopste ne zasluzujete kao narod ovako velika sportska imena.
Javljam se iz Spanije, na svim forumima ljudi podrzavaju Anu i zele joj sto brzi oporavak, samo po Srpskim novinama i sajtovima pljujete.SRAM VAS BILO.

Djoksa

pre 13 godina

Zaista enorman broj komentara!Sta ljude toliko privlaci ovakvim vestima? Dokle je nas tim pobedjivao bilo je i do 4 puta manje komentara!Nasa fascinacija Farmom,kao i zelja da ponizavamo one koji su se izdigli iznad proseka je za mene potpuno nerazumljiva.

Boze svasta...

pre 13 godina

Koliko ste vi bolesni.
Ovo je SRBIJA gde se slusa GRAND, gde se gleda FARMA, gde pobedjuju Milos Bojanic, Katarina Zivkovic...

Satanizujete jednu od najuspesnijih sportiskinja Srbije svih vremena zbog povlacenja zbog povrede sa egzibicionog turnira.

Bravo Ana!

pre 13 godina

"Šanse za oporavak na vreme, dobre su" - kaže Ana. Kako se ti lepo zabavljaš, poigravaš se s ovim srpskim sankilotima, a kad se krene na velike turnire i snimanja reklama za velike pare, onda su brze šanse za oporavak nešto odlično. Samo tako. To i zaslužuju ovi koji bulje u tebe i onu drugu i više vole vas nego sebe. "Tata se voli mnogo, mama se voli više, a Tito se voli ponajviše." To smo mi.

PATRIOTIZAM NA DELU

pre 13 godina

- BOZE PRAVDE na centralnom terenu Philippe Chatrier - NAJBOLJA PROMOCIJA SRBIJE
- Angazovanje i posvecenost UNICEF-ovim projektima kao nacionalna ambasadorka.
- Ana Ivanovic donirala je skolski pribor za decu u kraljevackim skolama u vrednosti od preko milion dinara.

Puno uspeha princezo u nastavku sezone.

ogorcen

pre 13 godina

Neki ljudi stvarno nemaju pojma o tenisu, ali zato obozavaju da budu pametni.
Da li vi uopste mozete da shvatite da je taj Hopman Kup jedno obicno revijalno takmicenje?
Da li shvatate da je recimo turnir u Sidneju sledece nedelje za svakog tenisera 1000 puta vazniji i vredniji od ovakvog revijalnog takmicenja?
Ana ce morati propustitii taj turnir, dakle radi se o ozbiljnoj povredi.
Do Austalia Opena ostaje vise od 10 dana, a njeno ucesce na tom prvom ovogodisnjem gren slemu je pod znakom pitanja.

I zbog cega sve to?
Zbog toga sto se trudila da dostojno brani boje svoje zemlje na ovom glupom takmicenju.
I posle svega umesto zahvalnosti i podrske, vecina zna samo da pljuje.
Kako vas bre ljudi nije sramota???
Ne zasluzujemo mi takav teniski dragulj i ako imalo drzi do svog dostojanstva Ana ce promeniti drzavljanstvo.

Mene je odavno sramota da kazem da sam Srbim, kad vidim kako ti Srbi razmisljaju i kako se ponasaju.
Najjadniji smo na celom svetu.

ajkula

pre 13 godina

Ana,volimo te.Mnogo nas te voli.I Jelenu.Ali nekoliko bjednika i očajnika cijeli dan lupaju Ani minuse.Ana fantastično igra,izvanredna je osoba,skromna,jednostavna kraljevskog držanja.Naprosto moraš da je voliš.Ko ne može voljeti takvu osobu,ostaje mu da vene iz dana u dan i zeleni od zavisti i ljubomore.

SSSS

pre 13 godina

svi vi koji branite ovu nazovimo sportiskinju nemojte to više da radite pa ona je u zadnjih 5 godina dobila tolike privilegije u ovoj bednoj zemlji da joj se isplatilo da igra u praznom bazenu,a uostalom ja sam džudista hala prokišnjava pa sam bio drugi u evropi i nekukam a ona nezna ni da ceni našu dobrotu prema njoj JJ ZAKON.

De dzudista zivotati ne blamiraj se. To sto se bavis nekomercijalnim sportom nije kriva ni drzava ni Ana Ivanovic, valjda ga volis i valjda se bavis njime iz ljubavi. Ova drzava je u Anu kao i bilo kog drugog sportistu ulozila jedno veliko NISTA, i ne vidim kakve je to privilegije ona dobila. Srecom po mene tecno govorim i citam nekoliko stranih jezika pa mogu da citam komentare na mnogo sajtova na stranim jezicima. Toliko kulicinu frustracije u recima koje ljudi pisu nisam nikada sreo na bilo kom stranom sajtu. Samo na nasim sajtovima ljudi koriste mogucnost komentarisanja za lecenje licnih kompleksa i pokazivanje licnih frustracija... Da sam nekim slucajem neki i 10 puta slabiji i manje poznat sportista od Ane za ovu drzavu ne bih igrao ni u ludilu. Cak i da je ta drzava mnogo izdasnija prema sportistima i da ih vise pomaze i dalje ne bih igrao za nju, ne zbog drzave nego zbog tolike kolicine isfrustriranih i iskompleksiranih ljudi spremnih da popljuju svakoga u svojoj okolini.

Mima

pre 13 godina

Dajem punu podrsku Ani, drago mi je sto je na vrhu komentar koji je afirmise, a pri samom vrhu komentar koji je poslao WTATP Lista. Da ne ponavljam, javio se fizioterapeut preko 30 godina staza koji je rekao do cega moze dovesti nelecena povreda ove vrste. Ispoljavati `herojstvo` igranjem, rizikujuci dalje ozbiljnije povrede smatram svim samo ne pametnim potezom.
Jedan predlog redakciji, komentari stizu sukcesivno u paketima od po 10 do 15 zavisi od atraktivnosti teme. Oni koji dodju prvi dobiju najvise glasova, pozitivnih i negativnih. Oni koji dodju kasnije a mogu biti daleko smisleniji, pismeniji i bolje sroceni, ali mogu da prodju potpuno nezapazeno. Predlog je da se glasovi potiru, odnosno da se napravi takav softver koji bi omogucavao niz na vrhu koga bi bio komentar sa najvecim brojem pozitivnih glasova, a na dnu onaj sa najvecim brojem negativnih. Tek onda bi imali pravi uvid u stvari, ovako dobijamo iskrivljenu i delimicno sliku.
Hristos se rodi ! Srecan Bozic svima i onima koji su hejtovali, imaju vremena da do sledeceg Bozica spoznaju sustinu danasnjeg praznika. Ani takodje, ne sekiraj se lutko, samo izleci povredu i cepaj.

Pera

pre 13 godina

Aman bre pljuvaci!
Kao, stalo vam je do ugleda Srbije? Pa zar vam nije jasno da je za isti mnogo vaznije da Ana (ili bilo ko drugi) prodje dobro na AU nego pobeda u Hopman kupu?!?

S.

pre 13 godina

Koliko zlobne, frustrirane dece zivi u Srbiji, a oni bi trebali da budu nasa bucunost. To me mnogo vise brine nego Anina povreda, za koju verujem da ce biti sanirana na vreme. Broj negativnih komentara pokazace ovo o cemu govorim. Podrska Ani i njenoj ispravnoj odluci, radi se o zdravlju i karijeri, a to je bitnije od bilo kog takmicenja.

Sone

pre 13 godina

STOP podmukloj kampanji po svim forumima odlazecih ljudi iz TSS! Bobo ODLAZI dosta je bilo tvojih malverzacija i spletki u TSS! Ana PONOS SRBIJE!

zolson

pre 13 godina

A sta je Hopman kup? nista. ne nosi nikakve bodove, ocigledno je da nije toliko prestizan, ako pogledamo imena koja su, osim nasih dosla na turnir. takodje je ocigledno da sluzi kao priprema teniserima za predstojecu sezonu. koju bi ana trebala da ugrozi zbog nas koji sedimo kuci i ne radimo nista i navijamo da neko pogine za nas da bi se mi osetili ponosnim sto nismo uradili nista.
ovako je bolje i za anu i za srpski tenis, ako malo razmislite. sto bi mogli da uradite, makar se ne slozili sa mnom.

Marija

pre 13 godina

Ivan iz Bara želi Ani brz oporavak, ali i on dobija 73 "ne preporučujem" i nekoliko "preporučujem". Decu neko vodi da budu ovako surova. Ili glasovi stižu iz nekog centra. Ovo se, verujem, ne bi moglo desiti nigde na svetu, da nekome ne želiš da ozdravi. Tuga i briga za sve nas. Živojinoviću, moraš da padneš, užasne stvari radite, sram vas bilo, vas, prave zvezde granda. To nisu oni naivni neuki ijadni ljudi, koje koristite da se bogatite. Sram vas bilo, sve se vraća, sve se plaća. Tražićemo da vam državna revizija uđe u tu mračnu kuću. Dovoljno je samo da se pošalje prijava.

djordje

pre 13 godina

Jelena,da si prava osoba,zaustavila bi ove komentare,ali ti ih na neki način i potenciraš.Dosad sam te volio,ali odsad,ako uskoro nešto ne progovoriš u vezi sve ove sramotne hajke na Anu,koju sprovodi šačica tvojih fanova ili možda i ti,zauvijek ću te smatrati ništavnom osobom.I ja sada mogu "udarati" pluseve do bessvjesti na ovom sajtu,ali čemu,zna Ana da je svi obožavamo.

Mademoiselle N.

pre 13 godina

@Sofija
Živite u Španiji i zato ne znate šta se u Srbiji (Beogradu) događa. Ne kažem da je naš narod cveće, nismo po kulturi i poštenju u vrhu Evrope, ali i ovo što se na sajtu piše protiv Ane nije pravo stanje stvari. Mnogo je ljudi koji navijaju za Anu i vole njenu finoću. Ove gnusne tekstove i nepošteno glasanje organizuje "grand klan", koji vode Boba, Brena, Antelj, mama Sneška i sama Jelena. To traje od onog dana kad je Ana sa 20 godina uzela RG i izbila na prvo mesto WTA liste. Ti napadi su toliko mučki, da ih odavno ne čitam, jer prema svima njima gajim duboki prezir. Oni su vremenom uspeli da nečuvenom propagandom po svim tabloidima privuku dosta mladog sveta na svoju stranu i sve ove gadosti upravo pišu mladi i nesocijalizovani adolescentni. To nije dobro za budućnost jedne zemlje kad ima ovakvu mladu generaciju, ali to je naša istorijska sudbina. Nismo, kroz vekove, uspeli da razvijemo građansko društvo, niti njegov moral i običaje. Ni Božić njima nije bio "brana" da iskažu more pakosti. Naš će oporavak dugo potrajati. Još je turbofolk dominantan, a njegova rodonačelnica upravo vodi ovaj "grand klan", a ona je Jelenin idol. Igraće na filmu rodonačelnicu turbofolka, kad posle tenisa postane glumica. To je njena izjava. Nadam se da sada više znate koliko je ovde sati. Iskreni pozdrav.

Ana, uživaj

pre 13 godina

Ma boli te uvo za Feda i "Hofmana", dok "grand klan" vodi srpski tenis. Kakvo razočaranje! Jedini način da im se svima za sve uvrede i ponižavanja osvetiš, to je da im ne donosiš ništa. Mada ti duboko verujem da nisi smela da igraš finale. To nije samo tvoja, to je odluka lekara i tvog štaba. Imaš ti do novembra vremena da pokažeš kako se igra pravi tenis. Neki tandrčak kaže da se ti nikad nećeš vratiti u prvih deset. Pusti čoveka, prehladio se. Bio je neki @Bradonja koji je rekao da će se javno izviniti svima ako ikada uđeš u prvih 20. Evo, treći je mesec, Bradonja ćuti i nema gi više na slajtu.

Odgovor

pre 13 godina

Djordje, duso, Ana je 17. u svetu, osvajacica GS titule, bice da je malo bolja od "hiljada" devojcica koje igraju tenis, narocito od tamo neke teniserke iz Burme. A koliko vidim na zvanicnom sajtu WTA ne postoji ni jedna teniserka iz Burme (Myanmara), tako da to znaci da si ti jedan vrlo zloban i pakosan decko. Ne valja ti to, posebno na Bozic.

Info

pre 13 godina

Ivanovic forced to withdraw:
http://www.medibankinternational.com.au/2011/01/ivanovic-forced-to-withdraw

Medibank International Sydney Friday 7 January 2011

Ana Ivanovic has withdrawn from the Medibank International Sydney due to a strained abdominal muscle.

The Serbian suffered the injury during her defeat to Justine Henin at the Hopman Cup in Perth on Thursday.

“The season is just starting and it is very unfortunate that this has happened now,” Ivanovic said on her website.

Tournament Director Craig Watson said he wished Ana a good and speedy recovery from her injury.

“We are disappointed that Ana has had to withdraw from the Medibank International Sydney,” Watson said.

“She has a lot of fans here in Sydney and I’m sure they join with me in wishing her all the best for her recovery.”

Ivanovic will be replaced in the main draw by a lucky loser. This player will be known once qualifying has been completed.

Info

pre 13 godina

Anina konferencija za stampu:

http://hopmancup.com/Media/Media-Conference/300

Ana how bad is it?

Well I’ve already run some scans and it’s a tear 1, so I guess it’s going to take a few days. Hopefully it will be fine for Melbourne, but it’s definitely a scare.

What sort of treatment do you have for that?

Well because it’s a tear I can’t do any aggressive treatment on it yet, I just have to keep icing it and doing some treatments that are not intense - so just like laser, or hot and cold, and just try to give it time to heal a little bit and then start with more aggressive stuff.

Do you know the time when you can get back to playing conditions?

Well the doctor said I should take at least 3 or 4 days with full rest, like complete rest. Then slowly I can start doing more like bike, and hopefully step on a court as well. It all depends. It’s very individual how a person reacts, or how fast it will heal, but hopefully with like lots of icing and laser it can speed up the recovery.

Ana how did you do it?

Well in my singles yesterday I felt it in my second set in my serve. Then I felt it kind of towards the end of the match a little, but more of a muscle pain. Then in the mixed doubles I felt nothing. Then later on when I was doing recovery I felt it tight a little, but then this morning I was playing some points and on one serve I felt it through the practise but then on one serve I felt a sharp pain. Since then I couldn’t even hit anymore, I couldn’t move. So then I stopped straight away and I went to see the doctor and do an ultrasound.

How did you feel when you were told the results of the scans?

I was - I mean I’m still very disappoint and obviously shattered because I really felt like we fought hard to get here and you now we had a chance in the Final. Also I felt really bad for Novak and needed some time on my own and also to talk to Novak and tell him what’s going on. It is very hard you know. Not only that I don’t get to play final tomorrow but also I have to pull out of Sydney as well.

Ana how frustrating is it for you?

It is very frustrating because it’s been the case for a long time -lLike always little bits and pieces. You know for something like this it’s kind of, it’s not a huge deal, but it’s stupid and bad timing and it’s just very frustrating that these things happen. You know I have to try and recover in the best possible way and try to stay positive. At least I have a week before the Open. I’d rather this time, than this time next week.

I know you said it will be a few days before you know the extent of how its pulling up, but what do you think your chances are competing in Melbourne at the Australian Open?

I think it’s good at the moment because I stopped in time and the tear hasn’t been great, so it’s still a minor tear. But you know I want to try and do everything possible to compete, but I’m positive I will be fit in ten days time to play.

Even if you are fit though, how does it affect, obviously not being able to train with full intensity, going into Melbourne now?

It is disappointing, but you know I have to sort of rely on the hard work that I’ve done in the past. I had the full preparation behind me, so I have to kind of rely on that a little bit. Even though I’ll have some time off now, I just have to believe that I’m fit enough. You know it’s going to play a big part. I’ll just try to go through it and you know the hard work has been done, and even if I was fit enough I would be playing a lot of matches – but still the hard work has been done. So I have to approach it with that mind set.

Ana - will you ask for a late start in Melbourne?

Yeah I’d definitely will, but I’m not sure because it’s a Grand Slam and they go with the draw, so it’s like 50/50. But ill definitely have my fingers crossed for a Tuesday start.

Will you get treatment here Ana or will you go to Melbourne?

I’ll stay put for another day and then hopefully on Sunday will go to Melbourne.

Did you have a weakness in that area before, or is this the first time you’ve done something like this?

No it’s the first time I’ve done something like this. You know if I’ve done something in off season, its stomach and back exercises, so it’s very strange that this has happened. It’s very strange - I only felt it on my serve actually. It was just very bizarre.

What did Novak say to you?

He was very supportive and he fully understands, and it was hard for me to tell him and obviously I knew he would understand, but still it’s a little bit disappointing. But he gave me his full support and even his physio is trying to give me some treatments and help me out a little. I appreciate that he made it easier for me.

A.

pre 13 godina

@ (Djordje, 7. januar 2011 21:22

Samo jedan kometar. Ana nije beznacajna... Ona jeste i dalje sjajna. Mislim da ne shvatas kojilo je sjajno biti 17 na svetu, kao sto je trenutno ona. Tvoji komentari samo pokazuju koliko malo znas o tenisi i o bilo kojem sportu. Mene je sramota samo sto sam procitala tvoj komentar. Stidi se...

Sanja Stankovic

pre 13 godina

@Cica

Ko si ti uopste ili bilo ko u ovoj Srbiji da seAna ili bilo koji sporrtista pravda gradjanima.Njih bisu izabrali gradjani da bi predstavljali Srbiju vecsu svojim sredstvima i velikim radom to zasluzili. Sta je drzava ulozila u njih da bi imali moralnu Obavezu.Monika seles je jedva cekala da joj se otvori mogucnostda uzme USA drzavljanstvo.Isti slucaj i sa Natasom Janic
Drugo svako ko je grao tenis ili barem drzao tenisu rukama zna da je tesko odigrati dva meca u roku od 2 sata, Drugo treba izdrzati servise muskaraca koji lete preko 200 km na sat.PO sistemu poluge trpe ruke,zglobovi, lakat i trbusni misici. I zasto da rizikuje.Propusta turnir koji je priprema za ono sto je ceka,a koje povreda ozbiljna i AO ode u nepovrat. I sta cete onda da kazete. da je folirala. U njenoj glavi i ostalim teniserima nije da bi vas zavaljene u fotelji zadovoljila vec igra za sebe i svoju egzistenciju i bankovni konto

Trcim, trcim i cekam gresku protivnice...

pre 13 godina

Nole je "lud" što uopšte igra sa ovom frajlicom.1 GS je osvojen sasvim slučajno,jer ona teško da će osvojiti i master a kamoli još jedan GS.Spora je ko "Trabant",bekend zero,a forhend na nešro liči.Psiha je njen najveći problem što je i karakteristično za lepe cure.Videćete da na predstojećem AO ama baš ništa neće uraditi,najdalje do trećeg kola.
(max, 7. januar 2011 15:10)

Grand Slam i dva Grand Slam finala se ne igraju slucajno.

Ko je tenisku sezonu zavrsio PORAZOM od 17-godisnje devojcice koja je 268 na WTA listi? Bivsa sakupljacica bodova koja nema servis, forhend,volej...

Pravila su jasna

pre 13 godina

Ana nije predala meč, nego je odustala. U Montrealu je 2006. Jelena odustala od meča protiv Ane, Ana je u finalu dobila Hingis, ali to se ne računa u predaju. Da je tako, bilo bi danas 7:3 za Anu, ali nije, nego je "samo" 6:3. Zato ne pominjite predaju, koje nije bilo.

nemi, zabezeknuti posmatrač

pre 13 godina

Iskuliraj, potreban nam je svima odmor od tenisa.

Inače, toliko su mi se teniseri ogadili sa svojim ponašanjem posle osvajanja Dejvis kupa, hajkom i atakom na TSS, da jednostavno nisam imao živaca da gledam ove mečeve, samo sam na momente bacao pogled na rezultat.

Sjajan uspeh je i ovo.

P.S. Kakvi su to mozgovi, kada im pored novca i slave u svetskim okvirima nedostaje upravljački paket u TSS-u, Bože me sačuvaj.

Vladimir

pre 13 godina

SRAMOTA!!
stidim se sto su mi zemljaci ljudi kao sto ste vi koji dajete ovakve komentare...
na Aninom mestu odrekao bih se iz ove proklete zemlje i zaboravio da postoji...
frustrirani ljudi koje niko nikad nije pitao ni za sta, niti ce ih ikada pitati, niti su bilo kakav faktor van svoje mracne sobe u kojoj prozivljavaju svoje bedne zivote...
zbog te Ane ceo svet zna za Srbiju i gleda nas sa zaviscu sto imamo takve igrace i sportiste...
sta ste vi ikada uradili ili pokusali da ucinite za svoju domovinu?
prokleti Balkan...

mladja

pre 13 godina

Ana i ovo ti oprastamo ali ako ne zaigras u Novom Sadu stvarno je kraj svih podrski.Znamo da ti i Jelena niste u najboljim odnosima ali za reprezentaciju se igra i kada imas problem sa kolegama zato sto je reprezentacija svetinja.Zelimo ti brz oporavak i u februaru moras biti u NS-du

To je totalitarizam

pre 13 godina

I sramni tekstovi i prljavo glasanje unapred su pripremljeni i organizovani. To svako može da vidi. Čak je i momak koji je Ani poželeo brzi oporavak, kamenovan. Jurišnici "grand parade" marširaju, uz zvuke marševa. Mene ne pogađa toliko njihova agresivnost, oni su izgubljena generacija, ali besan sam što intelektualci uglavnom ćute. Sebični kao i uvek dosad, neće da se mešaju, oni brinu samo o sebi.

zolson

pre 13 godina

Ako Hopman kup nije nista, zasto su uopste ucestvovali u njemu?????
(Samo pitam, 7. januar 2011 19:45)
rekoh: priprema za sledecu sezonu, malo egzibicije i zarada para.

Samo pitam

pre 13 godina

Zanima me kako ovi sto predlazu da je Ana trebalo da statira u finalu zamisljaju da bi to izgledalo: ona onako pravi duple greske (jer zbog bolova u trbusnim misicima ne moze da servira) i ceka da je protivnica asira pa izgubi s 6:0 6:0? Koliko bi to bilo fer prema publici (posto se toliko pozivaju na to sta je fer a sta ne prema publici). I sta posle? Novak dobije singl i onda kao Ana cudesno ozdravi za miks? Kako bi tu tek servirala kad sa druge strane ima i muskarca? A tek ne mogu da mislim kako bi riternirala Isneru njegove servis bombe? I koliko bi to bilo fer prema gledaocima (a samo da bi zadovoljila ogromne patriJotske apetite Srbalja)?
Doduse, glupo sto ovo pitam, ti koji to predlazu nemaju veze s mozgom, pa nisu ni razmislili kada su ovakvu stvar predlagali. Na svu srecu Ana nije glupa devojka pa je shvatila na sta bi to licilo, koliko bi bilo nefer prema gledaocima i kolegama teniserima i nije ni razmisljala o ovako glupim predlozima.

Info

pre 13 godina

Novak o Ani:
http://hopmancup.com/Media/Media-Conference/298

On that note Novak in the Davis Cup or the Hopman Cup, which match do you have the best team-mate?

(Ivanovic) Well you can’t ask that question with me sitting here.

(Djokovic) Honestly. What do you think?

(Ivanovic) You’ll have to ask that when I’m not here.

(Djokovic) I mean I like my colleagues from the Davis Cup team, but you know I’d rather chose Ana.

(Ivanovic) Thank you.

TomaS

pre 13 godina

@ Purista: •@ TomaS
Ne kaze se "psihi" nego "psisi"!
Kada bi imao ikakvu predstavu o tome koliko će čitalaca poverovati da si u pravu i početi pogrešno da govore, ne bi se s tim šalio. Ili si i ti od onih koji ozbiljno govore "ti bih...", "šta mu (h)vali"...?

Komentar

pre 13 godina

Djordje: "Eh...sta bih ja dao da mogu da citam te strane jezike..."
Pa sedi Djordje i uci strane jezike umesto sto siris mrznju i zlobu ovde na sajtu. Nije ti SSSS kriv sto ne znas i ne zelis da ucis. Zagrej stolicu, mozda ce se onda naci i neki sponzor za tebe kao dzudistu.

Mr.Error

pre 13 godina

I ja mislim da je trebala makar da pokusa da odigra, ali ocigledno da nije mala povreda. Samo mi nije jasno kako je onda igrala mix? Mislim... ako se povredila na duelu sa Zastin, imala je skoro dva sata pauze (dok je Nole igrao) plus pauza izmedju Novakovog mece i meca dubla. Zar je moguce da tada nije osetila neki bol(?!), ipak je to u trbusnom delu...
Ali moram i da shvatim Aninu reakciju jer je pocetak sezone i zasto bi rizikovala da pogorsa stanje kada igra na ne tako vaznom turniru? Takodje se i ja slazem sa tim da bi Jelena izasla na teren, ali sad je to skroz ne bitno, jer ne igra ona vec Ana.
Krivo mi je zbog Novaka... Osvojio je Dejvis Kup, i sada je imao priliku da osvoji i ovo, ali neke sile su bile jace nego nase, a i njegove, zelje.
No, on se dobro pripremio, odigrao je stvarno lavovski i jos jednom je pokazao svoju patrijahalnost. A Ana... sad je najbitnije da se oporavi i da pokusa da nesto uradi na gren slemu. Ima jos dve nedelje do pocetka Australian Open-a, a to je bogami blizu...

I da... oceli Ana sada igrati u Sidneju jer se prijavila? Ako neko zna, voleo bih da odgovori :)

Ana, samo mirno

pre 13 godina

Nemaš razloga da brineš. Ništa ti nisi kriva. Nije tebi ni Novaku ovde mesto. Posle egzibicije onog Francuza koji se pojavio u ženskoj haljini, ovaj kup dobio je još dva imena: Hofmanov i Hotmanov. Idi ti lepo u Melburn, čuo sam da tamo imaju bolnicu, da se ta povreda sredi, a pusti ovo sve niz vodu.

BWA

pre 13 godina

za sve one koji pljuju Anu, evo nesto o ozbiljnosti, bitnosti i nivou Hopman kupa:

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2011&mm=01&dd=07&nav_id=484341

dovidjenja, hvala.

Info

pre 13 godina

http://hopmancup.com/Media/Media-Conference/300

Ana how bad is it?

Well I’ve already run some scans and it’s a tear 1, so I guess it’s going to take a few days. Hopefully it will be fine for Melbourne, but it’s definitely a scare.

What sort of treatment do you have for that?

Well because it’s a tear I can’t do any aggressive treatment on it yet, I just have to keep icing it and doing some treatments that are not intense - so just like laser, or hot and cold, and just try to give it time to heal a little bit and then start with more aggressive stuff.

Do you know the time when you can get back to playing conditions?

Well the doctor said I should take at least 3 or 4 days with full rest, like complete rest. Then slowly I can start doing more like bike, and hopefully step on a court as well. It all depends. It’s very individual how a person reacts, or how fast it will heal, but hopefully with like lots of icing and laser it can speed up the recovery.

Ana how did you do it?

Well in my singles yesterday I felt it in my second set in my serve. Then I felt it kind of towards the end of the match a little, but more of a muscle pain. Then in the mixed doubles I felt nothing. Then later on when I was doing recovery I felt it tight a little, but then this morning I was playing some points and on one serve I felt it through the practise but then on one serve I felt a sharp pain. Since then I couldn’t even hit anymore, I couldn’t move. So then I stopped straight away and I went to see the doctor and do an ultrasound.

How did you feel when you were told the results of the scans?

I was - I mean I’m still very disappoint and obviously shattered because I really felt like we fought hard to get here and you now we had a chance in the Final. Also I felt really bad for Novak and needed some time on my own and also to talk to Novak and tell him what’s going on. It is very hard you know. Not only that I don’t get to play final tomorrow but also I have to pull out of Sydney as well.

Ana how frustrating is it for you?

It is very frustrating because it’s been the case for a long time -lLike always little bits and pieces. You know for something like this it’s kind of, it’s not a huge deal, but it’s stupid and bad timing and it’s just very frustrating that these things happen. You know I have to try and recover in the best possible way and try to stay positive. At least I have a week before the Open. I’d rather this time, than this time next week.

I know you said it will be a few days before you know the extent of how its pulling up, but what do you think your chances are competing in Melbourne at the Australian Open?

I think it’s good at the moment because I stopped in time and the tear hasn’t been great, so it’s still a minor tear. But you know I want to try and do everything possible to compete, but I’m positive I will be fit in ten days time to play.

Even if you are fit though, how does it affect, obviously not being able to train with full intensity, going into Melbourne now?

It is disappointing, but you know I have to sort of rely on the hard work that I’ve done in the past. I had the full preparation behind me, so I have to kind of rely on that a little bit. Even though I’ll have some time off now, I just have to believe that I’m fit enough. You know it’s going to play a big part. I’ll just try to go through it and you know the hard work has been done, and even if I was fit enough I would be playing a lot of matches – but still the hard work has been done. So I have to approach it with that mind set.

Ana - will you ask for a late start in Melbourne?

Yeah I’d definitely will, but I’m not sure because it’s a Grand Slam and they go with the draw, so it’s like 50/50. But ill definitely have my fingers crossed for a Tuesday start.

Will you get treatment here Ana or will you go to Melbourne?

I’ll stay put for another day and then hopefully on Sunday will go to Melbourne.

Did you have a weakness in that area before, or is this the first time you’ve done something like this?

No it’s the first time I’ve done something like this. You know if I’ve done something in off season, its stomach and back exercises, so it’s very strange that this has happened. It’s very strange - I only felt it on my serve actually. It was just very bizarre.

What did Novak say to you?

He was very supportive and he fully understands, and it was hard for me to tell him and obviously I knew he would understand, but still it’s a little bit disappointing. But he gave me his full support and even his physio is trying to give me some treatments and help me out a little. I appreciate that he made it easier for me.

Mica

pre 13 godina

Cico, malo ti lupa iskrivljena. Od svega “u arhivi” uspela si samo da navedes povredu palca (uoci OI) i sada napukao stomacni misic. Kad realno pogledas i nije mnogo, samo 2 povrede. A zaboravila si da pomenes da je zahvaljujuci Aninim pobedama u Madjarskoj reprezentacija i imala sansu da uopste dodje do 1. lige (Jelena je svoj mec izgubila i da nije bilo Ane ispali bi jos tada). A zahvaljujuci Jeleninom porazu od Hantuhove reprezentacija je ispala iz 1. lige (Bojana je svoj mec dobila, a “kapiten” reprezentacije i najbolje rangirana od svih ucesnica tog meca, Jelena Jankovic je izgubila odlucujuci mec). Cico, cico, zameni ogledalo u svojoj lupi, iskrivljeno je.

Info

pre 13 godina

http://www.medibankinternational.com.au/2011/01/ivanovic-forced-to-withdraw
Tournament Director Craig Watson said he wished Ana a good and speedy recovery from her injury.
“We are disappointed that Ana has had to withdraw from the Medibank International Sydney,” Watson said.
“She has a lot of fans here in Sydney and I’m sure they join with me in wishing her all the best for her recovery.”

Billy

pre 13 godina

Nije lepo da klasicni navijaci, koji vole Novaka, Anu... (bilo koga drugog) pljuju po njima kad ne odigraju vrhunski i savrseno a kad dobiju neko finale ili titulu onda je: "Nas Nole... Nasa je ta Ana koja je pobedila"! i sl. treba coveku pomoci kad ga stisne muka, lako je pricati i kuditi, dajte pomoci!!! Idemo Ana, Novace, razbicemo mu njih sve, kad kod i gde god hocemo! Howgh

Daj, molim te...

pre 13 godina

(Jovan, 8. januar 2011 21:16)

Na prvom treningu posle meca sa Belgijom je osetila bol.
Da nije povredjena igrala bi na turniru u Sidneju kao Jelena Jankovic.

Komentar

pre 13 godina

Jao, Cico, kako si ti velika patriJJotkinja! S malo pobrkanim loncicima u glavi. Prvo kao velikodusno eto pruzas Ani priliku da “prizna” da je boli “uvo” za Srbiju, kao sve je to individualni sport, a onda ospes kako ona nije sportistkinja jer se ne bori za svoju zemlju! IDI! Ti definises ko je sportista a ko nije! Onda malo prospes mudrosti o gordosti kao grehu (znas li ti uopste sta je gordost?), a sama si u svom komentaru pocinila par grehova. Najpre nabrajas Aninu povredu palca zbog kog je odustala od OI, a onda joj sve to spocitavas. Toliko si pobrkala loncice da si ih na kraju i polupala. Idi, leba ti, popuj nekom drugom i deli mudre savete ko treba da odraste, mada ne bi bilo lose da i sama poslusas sopstveni savet i malo razmislis o svojim postupcima i konacno odrastes.
A ovaj biser mudrosti: “jasno je da je ptedstavljala samo sebe i to vrlo sebicno iskljucivo po nahodjenju ka sopstvenim interesima” me je toliko nasmejao da se evo vec 15min smejem i drzim za stomak, jos cu i ja istegnuti trbusne misice.

Crtica

pre 13 godina

Evo kako ljudi u svetu gledaju na sve ovo (za razliku od Srba):

"4 hrs to convince AM (Andy Murray) to squeeze into Robbie's (Laura Robson) kit & play for Team Serbia. SerbiAndy gets diamonds for LR (Laura Robson) & AI (Ana Ivanovic) & all is right."

"Honestly think the best bet is convincing Nole to wear the dress & Andy to wear Nole's Serbia kit."

Info

pre 13 godina

http://hopmancup.com/Media/Media-Conference/300

Ana how bad is it?

Well I’ve already run some scans and it’s a tear 1, so I guess it’s going to take a few days. Hopefully it will be fine for Melbourne, but it’s definitely a scare.

What sort of treatment do you have for that?

Well because it’s a tear I can’t do any aggressive treatment on it yet, I just have to keep icing it and doing some treatments that are not intense - so just like laser, or hot and cold, and just try to give it time to heal a little bit and then start with more aggressive stuff.

Do you know the time when you can get back to playing conditions?

Well the doctor said I should take at least 3 or 4 days with full rest, like complete rest. Then slowly I can start doing more like bike, and hopefully step on a court as well. It all depends. It’s very individual how a person reacts, or how fast it will heal, but hopefully with like lots of icing and laser it can speed up the recovery.

Ana how did you do it?

Well in my singles yesterday I felt it in my second set in my serve. Then I felt it kind of towards the end of the match a little, but more of a muscle pain. Then in the mixed doubles I felt nothing. Then later on when I was doing recovery I felt it tight a little, but then this morning I was playing some points and on one serve I felt it through the practise but then on one serve I felt a sharp pain. Since then I couldn’t even hit anymore, I couldn’t move. So then I stopped straight away and I went to see the doctor and do an ultrasound.

How did you feel when you were told the results of the scans?

I was - I mean I’m still very disappoint and obviously shattered because I really felt like we fought hard to get here and you now we had a chance in the Final. Also I felt really bad for Novak and needed some time on my own and also to talk to Novak and tell him what’s going on. It is very hard you know. Not only that I don’t get to play final tomorrow but also I have to pull out of Sydney as well.

Ana how frustrating is it for you?

It is very frustrating because it’s been the case for a long time -lLike always little bits and pieces. You know for something like this it’s kind of, it’s not a huge deal, but it’s stupid and bad timing and it’s just very frustrating that these things happen. You know I have to try and recover in the best possible way and try to stay positive. At least I have a week before the Open. I’d rather this time, than this time next week.

I know you said it will be a few days before you know the extent of how its pulling up, but what do you think your chances are competing in Melbourne at the Australian Open?

I think it’s good at the moment because I stopped in time and the tear hasn’t been great, so it’s still a minor tear. But you know I want to try and do everything possible to compete, but I’m positive I will be fit in ten days time to play.

Even if you are fit though, how does it affect, obviously not being able to train with full intensity, going into Melbourne now?

It is disappointing, but you know I have to sort of rely on the hard work that I’ve done in the past. I had the full preparation behind me, so I have to kind of rely on that a little bit. Even though I’ll have some time off now, I just have to believe that I’m fit enough. You know it’s going to play a big part. I’ll just try to go through it and you know the hard work has been done, and even if I was fit enough I would be playing a lot of matches – but still the hard work has been done. So I have to approach it with that mind set.

Ana - will you ask for a late start in Melbourne?

Yeah I’d definitely will, but I’m not sure because it’s a Grand Slam and they go with the draw, so it’s like 50/50. But ill definitely have my fingers crossed for a Tuesday start.

Will you get treatment here Ana or will you go to Melbourne?

I’ll stay put for another day and then hopefully on Sunday will go to Melbourne.

Did you have a weakness in that area before, or is this the first time you’ve done something like this?

No it’s the first time I’ve done something like this. You know if I’ve done something in off season, its stomach and back exercises, so it’s very strange that this has happened. It’s very strange - I only felt it on my serve actually. It was just very bizarre.

What did Novak say to you?

He was very supportive and he fully understands, and it was hard for me to tell him and obviously I knew he would understand, but still it’s a little bit disappointing. But he gave me his full support and even his physio is trying to give me some treatments and help me out a little. I appreciate that he made it easier for me.

Pera

pre 13 godina

@nikol dž.femija
Zaboga zeno/covece, dosta vise s glupim teorijama zavere!
Usput, Novak se glupirao, a ne Ana, zbog njega je Ana izgubila svoj servis gem (jer se on krio iza mreze umesto da vraca lopticu koju je poslala Enan, vrckao zadnjicom dok se Ana spremala da servira i dekoncentrisao je glupiranjem, neozbiljno i dekoncentrisano igrao voleje na mrezi koji su bili cisti ziceri). S druge strane, to je njegovo pravo i izbor, on je na taj egzibicioni turnir pozvan zbog toga sto je on Novak Djokovic, a ne zbog toga sto je iz Srbije (kao sto su i ostali teniseri pozvani zbog svog imena i licnog rejtinga u svetu tenisa, a ne zbog pasosa zemalja koje imaju): Enan je pozvana kao visestruka GS sampionka i dobila je pravo da dovede kog god hoce sunarodnika, Serena je takodje trebala da nastupi zbog istog razloga (visestruka GS sampionka), ali je devojka povredjena vec pola godine, pa je naknadno zamenjena sunarodnicom, Novak i Endi M. su #3 i #4 svetskog tenisa, plus je Novak GS sampion, Ana je GS sampionka, Francusku je trebalo da predstavlja Monfis (#12 na ATP listi), izuzetno atraktivan (u teniskom smislu) teniser, ali se zbog povrede povukao, i mlada nada i sigurno buducnost zenskog tenisa, juniorski #1 i osvajac GS u juniorskoj konkurenciji, 17-godisnja Kristina Mladenovic, kao sto je i mlada 16-godisnja Britanka Laura Robson, takodje buduca zvezda zenskog tenisa i mislim takodje juniorska osvajacica GS, Italiju aktuelna RG sampionka Franceska Sciavone, Kazahstan aktuelna Wimbldon i US Open dubl sampionka Svedova s mladim sunarodnikom koji trenutno izaziva paznju svojim igrama, Australiju dvostruki GS sampion Lejton Hjuit i dvostruka dubl i trostruka miks dubl GS sampionka Molik.

Jovan

pre 13 godina

Mislim da ovo stvarno nije fer sa Anine strane, iz aviona se vidi da je ova povreda samo fol, jer ona je, po njenim recima, povredu zadobila za vreme singla sa Enan, a pojavila se 3-4 sata kasnije u mix dublu bez ikakve povrede... Njoj su izgleda samo bitne pare, a reprezentacija joj je zadnja rupa na svirali. No ipak, sve joj najbolje zelim, da i ona i Jelena ostvare dobar rezultat na AO.

nikol dž.femija

pre 13 godina

ZLATKO TODOROVIĆ - odgovor Vama

LEPO PITATE i lepo ste zamolili da Vam se odgovori - evo,ja ću Vam odgovoriti a ne znam hoće li još neko i ne znam hoće li objaviti, pa ako ne objave Vi ćete misliti da Vam niko nije odgovorio, a jeste, evo - moja učenica je pobedila na nivou države SRJ i to u Londonu i to pred žirijem iz Londona, PREDSTAVLJALI SMO državu SRJ u Londonu i išli smo u London o trošku organizatora, zatim smo predstavljali Srbiju u Svedskoj.... ima još toga, ali, dovoljno Vam je, mislim, zar ne (?) ....da ne dužim, jer to nije tema, već samo odgovor Vama.

RUŽNO JE i TUŽNO JE, KAKO SU reprezentativci Srbije, Ana i Novak, IZGUBILI MEČ MEŠOVITIH PAROVA i TIME CEO MEČ PROTIV BELGIJE, to je vise nego glupo, SEM AKO NISU bili ucenjeni, primorani, jer ko još poklanja bilo šta bilo kome, ko, samo Srbi izgleda, otud Bozji narod, / ali neće biti, može biti samo moranje, ucenjivanje i ko zna šta još, jer valjda ponos jos imaju.../ a ako to nije, AKO SU SE DOBROVOLJNO, DRAGOVOLJNO zevzecili IGRAJUĆI POD ZASTAVOM Srbije, pa onako IZGUBILI, PREPUSTILI DOBIJEN MEČ, e to, to šta je(?)... to je ono što JE SUŠTINA, a ne Anina povreda, kako se ovde podmeće kao glavna tema opet iz negativnih namera.

IMATI TRI POBEDE i imati dve, kao svi, NIJE ISTO i nikada neće ni biti.

Što je najgore i da je situacija bila obrnuta, pa da je Belgija obezbedila finale, Srbija bi opet izgubila, jer ni tada, kao ni sada, ne bi imala motiva !?

PITANJE JE, posle svega, da li je Srbija SMELA DA POBEDI i OSVOJI DIJAMANTE HOPMAN KUPA i to posle Dejvis kupa, i to, da kao u Dejvis kupu ponovo pobedi Amere, DA LI JE to dozvoljeno Srbiji?

DA li sme da se, uopšte, to pita ?

Povrediti se moze svako pa i na treningu, malera uvek ima, niko Anu ne tera da igra povredjena niti je to potrebno, ALI KADA NIJE POVREDJENA A IMA DOBIJEN MEC POSTAVLJA SE pitanje cemu blesavljenje u dresu reprezentacije, iako je poziv licni, tamo je pisalo Srb-Bel 1:2 !!!

Mir Bozji Hristos se rodi, Srbijo...!!!

Srbista za Tipsy

pre 13 godina

@samo gledam owe komentare i nije mi jasno kako was nije sramota da owako nesto pisete, i sta posle treba da igra za Srbiju i owakwe ljude koji je pljuju zato sto ne zeli da rizikuje swoju karijeru...
Strasno
(tipsy,----
Tipsy kako se potpisujes ne zaboravi da u nasem jeziku nepostoji slovo W,vec V.
Sto se tice Ane zao mi je i zelim joj svu srecu i brz oporavak.Zaista bilo bi smesno da rizikuje dalju karijeru zbog nekog HK.

batazvezda

pre 13 godina

sve je to show-biz,veliki igrači iz te brašne ovako završavaju te biznise. mi koji smo u srbiji i kojima je svega preko glave,znamo dobro ko igra za slavu, ko za slavu i lovu , a ko samo za lovu.Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završiće karijeru u nižerazrednom vratniku.Ovo je još jedna u nizu mrlja koju naši sportisti nude, ali je kud i kamo više svetlih trenutaka koju nam pravi sportisti i ljudi donašaju.Vi iz inostranstva,nikad nas nećete razumeti jer smo mi toliko toga prošli da nas više niko prevariti nemože.Jedan je Marjan Beneš

Bata

pre 13 godina

Zivim u Pertu, to je relativno omanji grad i u njemu se sve zna kao u svakoj palanci. Novak i Ana posle izgubljenog meca sa Belgijom su posetili disko Ozi Serb gde se skupljaju nasi mladi iz Perta. Na dan finala uvece bili su u Casinu gde se Ana kockala iz zabave. Oboje su bili lepo raspolozeni pa se pitam kakva je to povreda bila?

TomaS

pre 13 godina

Da nema razloga za sumnju da je Ana olako odustala od finala Hopman kupa, dovoljno je prisetiti se da je pre nekoliko dana sama Ana izjavila da je "dve godine nagovarala Novaka da zajedno igraju u ovom takmičenju". Pa, ako joj je toliko bilo stalo da igra u tom kupu, a videlo se da je u tome baš i uživala, nema logike za sumnju da je od tog zadovoljstva olako odustala. Verujem da joj je zbog svega što se desilo, njoj sada izuzetno teško.
A oni koji sa mržnjom pišu o Ani (ili Jeleni), najviše štete nanose upravo sami sebi - svojoj psihi i svom organizmu u celini. Mržnja je teška bolest! Mnogo je i zdravije i lepše uživati u nečijim vrednostima, a priroda ih je bar Ani neštedimice darovala. Još je i Anina majka Anu lepo vaspitala.
Najzad, uverili smo se bezbroj puta da Ana ne ume da mrzi, ne ume da se sveti... nije zlopamtilo. Šalje samo pozitivne vibracije.
Zbog svega toga, uživajmo privilegiju što je Ana - naša!

sasa

pre 13 godina

Svi znamo da nije toliko ozbiljno i da ONA NE ZELI DA RIZIKUJE UCESCE NA PRVOM TURNIRU U SEZONI! Kako si jadna, malo ti je para koje si uzela do sada! Na kraju krajeva ucestvovala je zbog sebe, a ne Srbije, jer je nigdje nije ni bilo u zadnje vrijeme! Jedan je NOVAK!!!

WTATP Lista

pre 13 godina

Ana Ivanovic je na pravom putu za veliki povratak u sam vrh zenskog tenisa, osvojila je 2 titule na zadnja 3 turnira na kojima je ucestvovala, a skoro sigurno bi trofej uzela i na ovom Hopman Kupu da nije bilo ovog malera sa povredom (Novak i ona bi bili izraziti favoriti u finalu protiv Amerikanaca Iznera i Matek). Treba da ostane pozitivna i na tom putu, iako je sasvim moguce da ce joj kompletna zima 2011, u koju je usla sa tolikim nadanjima, biti skroz minirana zbog peha sa ovom povredom, koja verovatno uopste nije mnogo teska, ali je savrseno lose tempirana. Zanimljivo je da su ovogodisnji Hopman Kup od 4 teniserke iz TOP30 koje su nastupile, cak njih 3 napustila sa povredom (Ivanovic, Skjavone i Svedova), uz veliko pitanje hoce li uopste opet zaigrati ovoga januara u Australiji (Svedova nece sigurno). Ovo takmicenje je i inace uvek poveliki rizik za zene jer je prvo u sezoni a izuzetno intenzivno, jer je njima miks dubl naporniji od obicnog dubla (udarci su jaci zbog muskih kolega), pa maltene kao da igraju dva singla dnevno, i zato treba jako postovati sve koje se odluce da uopste igraju braneci boje svoje zemlje. Zelim Ani srecan Bozic i sezonu za pamcenje.

Buki

pre 13 godina

Mislim da mozemo da budemo vise nego ponosni na uspehu nase ekipe u Pertu . Uspeli su da dodju do finala ukome nisu izgubili! Za potpunu pobedu ih je sprecila visa sila . Bio sam ponosan slusajuci nasu himnu i gledajuci dvoje mladih i prelepih , Anu i Novaka , kako brane boje svoje zemlje . Dvoje uspesnih i lepih , koji su neverovatan uspeh postigli zahvaljujuci samo sebi i vojim roditeljima , nazalost, bez mnogo zasluge dgugih Faktora. A komentari-nasa posla...

Zlatko Todorović

pre 13 godina

Molio bih dežurne dušebrižnike da mi dostave listu njihovih nastupa za reprezentaciju Srbije, u bilo kom sportu? Neka humanitarna akcija? Dobrovoljni davaoci krvi? Makar očišćen sa trotoar ispred zgrade? Ajmo ljudi, valjda ste i vi učinili neko dobro delo u životu. Ili se nema vremena, treba pljuvati nekog drugog, to je mnogo lakše.

doktor

pre 13 godina

Brutalna devojka,od nje sam davno digao ruke,tako da nisam iznenadjen! Zabavlja se sa Verdaskom u Brizbejnu,a posle 2 dana se drzi za ruke sa Adamom Skotom u Melburnu...Ona odluke donosi u sekundi,bez emocija..Ovo je verovatno bio plan da se Bozic doceka u Melburnu,i nista nije moglo da poremeti njene planove....Bas me briga za HC(obicna egzibicija),bitan je samo DC,a to smo osvojili!!!!!!!

Dusan

pre 13 godina

Pametna odluka. AO je mnogo vazniji, mada steta za Sidnej. Bonus je sto dezurni crvi pljuvaci mogu malo da se poraduju tudjoj nesreci. Treba njima to u njihovim inace uzaludnim zivotima

mile

pre 13 godina

Za velika dela cela ekipa mora da bude spremna i sa igracima koja se bori za tim. Samo u tim situacijama cak i visa sila radi za nas. Sreca prati hrabre. Nole gledaj koga biras sledeci put, u sportu manekenke ne prolaze.

tipsy

pre 13 godina

samo gledam owe komentare i nije mi jasno kako was nije sramota da owako nesto pisete, i sta posle treba da igra za Srbiju i owakwe ljude koji je pljuju zato sto ne zeli da rizikuje swoju karijeru...
Strasno

NolAna

pre 13 godina

Dosta je bolje sto je Ana predala nego da igra povredjena i da time ugrozi svoje zdravlje,a pogotovo sad kad treba da pocne AO...Dok je Ana ovh dana pobedjivala vi ste bili uz nju,a sad kad je sasvim logicno predala vi je samo pljujete...ANA MI TE VOLIMO

Ice Bear

pre 13 godina

Šteta. Malo nepromišljeno. Trebalo je odustati u dublu protiv Belgije, tako bi imali pravo na zamenu. No, i to je dokaz da je želela i povredjena da igra, a oni koji je pljuju, sram ih bilo. Šta se sad pozivate na Jelenu Janković, izgleda da neki Ani ne mogu da oproste što je lepa. Bolja je osoba pet puta. Ako ništa drugo, nikad sebe ne ističe u prvi plan.

Gaara

pre 13 godina

Njoj bi bilo najpametnije da batali srpsko državljanstvo kako bi se spasila vas hejtera koji mislite da ona vama i srbiji nešto duguje. Sve što je uradila, uradila je sama i na tome joj svaka čast. Da li je morala da igra za srbiju, nije. Ali jeste. Da je htela, mogla je da to vreme utroši da trenira za neki turnir koji donosi više novca, ali nije.

Nirvana

pre 13 godina

Nemoj da pljujete! I to bas danas,na ovaj dan! Malo razumevanja ne bi bilo na odmet. Sigurno ne bi odustala da je mogla da igra,a sem toga,znala je i da u slucaju poraza moze da racuna na sigurnu Novakovu pobedu. Zasto odmah pljujete? Mi,kao narod,nismo zasluzili da imamo ovakve sportiste. Sramota!

Sanja Stankovic

pre 13 godina

@Cica

Ko si ti uopste ili bilo ko u ovoj Srbiji da seAna ili bilo koji sporrtista pravda gradjanima.Njih bisu izabrali gradjani da bi predstavljali Srbiju vecsu svojim sredstvima i velikim radom to zasluzili. Sta je drzava ulozila u njih da bi imali moralnu Obavezu.Monika seles je jedva cekala da joj se otvori mogucnostda uzme USA drzavljanstvo.Isti slucaj i sa Natasom Janic
Drugo svako ko je grao tenis ili barem drzao tenisu rukama zna da je tesko odigrati dva meca u roku od 2 sata, Drugo treba izdrzati servise muskaraca koji lete preko 200 km na sat.PO sistemu poluge trpe ruke,zglobovi, lakat i trbusni misici. I zasto da rizikuje.Propusta turnir koji je priprema za ono sto je ceka,a koje povreda ozbiljna i AO ode u nepovrat. I sta cete onda da kazete. da je folirala. U njenoj glavi i ostalim teniserima nije da bi vas zavaljene u fotelji zadovoljila vec igra za sebe i svoju egzistenciju i bankovni konto

Dorćolac

pre 13 godina

Jutarnja procedura: istegnemo se, odemo do šporeta po džezvu, uključimo kompjuter da uz kaficu vidimo šta su uradili naši teniseri. URaaa, dobila Ana! Uaaa, odustala Ana!Lako i olako izostavljamo "r". Tanka razlika između Uaaa i Uraaa.
Nađoh ovaj citat: "Istegnuće je ozbiljno, Ana je veoma uzrujana. Čini mi se da će to uticati ne samo na ovu nedelju i finale Hopman kupa, već i na ceo mesec", rekao je direktor Hopman kupa Pol Meknejmi.

SSSS

pre 13 godina

svi vi koji branite ovu nazovimo sportiskinju nemojte to više da radite pa ona je u zadnjih 5 godina dobila tolike privilegije u ovoj bednoj zemlji da joj se isplatilo da igra u praznom bazenu,a uostalom ja sam džudista hala prokišnjava pa sam bio drugi u evropi i nekukam a ona nezna ni da ceni našu dobrotu prema njoj JJ ZAKON.

De dzudista zivotati ne blamiraj se. To sto se bavis nekomercijalnim sportom nije kriva ni drzava ni Ana Ivanovic, valjda ga volis i valjda se bavis njime iz ljubavi. Ova drzava je u Anu kao i bilo kog drugog sportistu ulozila jedno veliko NISTA, i ne vidim kakve je to privilegije ona dobila. Srecom po mene tecno govorim i citam nekoliko stranih jezika pa mogu da citam komentare na mnogo sajtova na stranim jezicima. Toliko kulicinu frustracije u recima koje ljudi pisu nisam nikada sreo na bilo kom stranom sajtu. Samo na nasim sajtovima ljudi koriste mogucnost komentarisanja za lecenje licnih kompleksa i pokazivanje licnih frustracija... Da sam nekim slucajem neki i 10 puta slabiji i manje poznat sportista od Ane za ovu drzavu ne bih igrao ni u ludilu. Cak i da je ta drzava mnogo izdasnija prema sportistima i da ih vise pomaze i dalje ne bih igrao za nju, ne zbog drzave nego zbog tolike kolicine isfrustriranih i iskompleksiranih ljudi spremnih da popljuju svakoga u svojoj okolini.

Milos

pre 13 godina

O cemu li vi pricate????!!!! Povreda JJ nije bila toliko ozbiljna u finalu Hopman kupa 2008. ona je odmah posle HK otisla da igra turnir u Sidneju i izgubila u tesnom cetvrt finalu protiv Vajdisove. Da povreda nije toliko ozbiljna Ana bi sigurno igrala ali je u ovom trenutku preci AO nego i HK i Sidnej. Vi mozete samo da joj zavidite na njenim uspesima. Ko ste bre vi nju da pljujete? Sta ste bre vi ucinili za Srbiju? Jeli se vasom zaslugom cula srpska himna usred Pariza. Razmislite malo pre nego sto osudjujete jednu divnu devojku koja Srbiju prezentuje na pravi nacin. Tako da hejteri back off shhhhh....... Anci samo napred sada je trenutno najvaznije da ti nama ostanes zdrava i da se oporavis za AO, a ostali bre ne mogu ni vodu da ti nose. Toliko od mene... poz svim iskrenim navijacima koji su i u dobru i u zlu uz nase sportiste.

To je totalitarizam

pre 13 godina

I sramni tekstovi i prljavo glasanje unapred su pripremljeni i organizovani. To svako može da vidi. Čak je i momak koji je Ani poželeo brzi oporavak, kamenovan. Jurišnici "grand parade" marširaju, uz zvuke marševa. Mene ne pogađa toliko njihova agresivnost, oni su izgubljena generacija, ali besan sam što intelektualci uglavnom ćute. Sebični kao i uvek dosad, neće da se mešaju, oni brinu samo o sebi.

Ljubiteljka tenisa

pre 13 godina

Zao mi Noleta.
mogla si samo statirati, on bi doneo 2 pobede!
a Vi koji napadate JJ vidite kako se vrati.Tako je i ona pre 2 g bila povredjena ali je ipak igrala.
Bas mi je zao Noleta.
Juce nista nije ukazivalo na povredu,sve vreme se smejala i lepo zabavljala.
Zaista JEDAN je Jedini
NOLE CAR!!!!

Sanja Stankovic

pre 13 godina

Alo pljuvaci. zasto bi Ana igrala za VAS da bi vi bili srecni i nefrustrirani. Ko ste uopste VI. Devojka igra za sebe za svoju karijeru in egzistenciju. Da li vi radite i li ucite za drzavu. Neki je kritikuje stose smejala. A sta je trebalo da place i da sazaljeva protivnika.. Treba da se oporavi ukoliko povreda nije teza i da zaigra na AO a u slucaju prvih pobeda i dobrog plasmana od ovih pljuvaca ceda dobija tekstove BRAVO ANA,KRALJICE itd

Ana, uživaj

pre 13 godina

Ma boli te uvo za Feda i "Hofmana", dok "grand klan" vodi srpski tenis. Kakvo razočaranje! Jedini način da im se svima za sve uvrede i ponižavanja osvetiš, to je da im ne donosiš ništa. Mada ti duboko verujem da nisi smela da igraš finale. To nije samo tvoja, to je odluka lekara i tvog štaba. Imaš ti do novembra vremena da pokažeš kako se igra pravi tenis. Neki tandrčak kaže da se ti nikad nećeš vratiti u prvih deset. Pusti čoveka, prehladio se. Bio je neki @Bradonja koji je rekao da će se javno izviniti svima ako ikada uđeš u prvih 20. Evo, treći je mesec, Bradonja ćuti i nema gi više na slajtu.

Sone

pre 13 godina

STOP podmukloj kampanji po svim forumima odlazecih ljudi iz TSS! Bobo ODLAZI dosta je bilo tvojih malverzacija i spletki u TSS! Ana PONOS SRBIJE!

Licemeri

pre 13 godina

Najjadniji su komentari u kojima se Ana vredja a onda se zavrsavaju sa MIR BOZIJI, HRISTOS SE RODI !
Pobogu, stanite, ako Boga znate i ne uzimajte njegovo ime u takvom kontekstu bar danas.

Sofia

pre 13 godina

Jadna je zemlja Srbija sa ovakvim iskompleksiranim i jadnim ljudima !!!! Ko ste vi uopste da pljujete po devojci koja je branila boje Srbije?Uopste ne zasluzujete kao narod ovako velika sportska imena.
Javljam se iz Spanije, na svim forumima ljudi podrzavaju Anu i zele joj sto brzi oporavak, samo po Srpskim novinama i sajtovima pljujete.SRAM VAS BILO.

ajkula

pre 13 godina

Ana,volimo te.Mnogo nas te voli.I Jelenu.Ali nekoliko bjednika i očajnika cijeli dan lupaju Ani minuse.Ana fantastično igra,izvanredna je osoba,skromna,jednostavna kraljevskog držanja.Naprosto moraš da je voliš.Ko ne može voljeti takvu osobu,ostaje mu da vene iz dana u dan i zeleni od zavisti i ljubomore.

Željko

pre 13 godina

U život se kladim da Jelena ne bi odustala ni zbog kakve povrede koja joj dozvoljava bar da šeta po terenu, a da se pravilno istezala pre meča ne bi mogla da "povredi" trbušnjake. Htela je samo par mečeva pred AO ali teta Džastin je oduvala po običaju pa se Anički pokvario stomak od muke...

ja

pre 13 godina

Za neupucene samo jedan podtak.
Ana Ivanovic je teniserka koja je ubedljivo najmanje puta predala mec ili odustala od nekog meca.
U celoj svojoj profesionalnoj karijeri koja traje vise od 7 godina i u kojoj je odigrala skoro 400 profesionalnih meceva svega 3 puta je predala mec, sva 3 puta zbog ozbiljnih povreda.
Mislim da je jos svega 2-3 puta odustala odnosno predala mec bez borbe i opet iskljucivo zbog ozbiljnih povreda.

Prvi mec koji je Ana predala je bio mec na turniru u Berlinu pre 4 godine kada je igrala protiv kineskinje Li Na.
Ana je tada dobila prvi set sa ubedljivih 6:1 i onda morala da preda zbog povrede.

Zar svi ti podaci nisu dovoljni slepcima ovde da shvate da se ta devojka nikada ne folira.
Ako se i desi ovako nesto da mora da preda ili otkaze mec - onda znajte da je ozbiljno povredjena.

Da li iko normalan misli da je finale ovakvog nekog revijalnog takmicenja vredno rizika da pogorsa tu povredu i upropasti kompletnu ovogodisnju sezonu i sav mukotrpni rad koji je prosle godine ulozila da se vrati tamo gde pripada - u svetski vrh?

Darko

pre 13 godina

Alo, ljudi?! Šta vam je devojka skrivila? Malo se preispitajte pre bilo kakvog komentara! Kada se vi povredite npr. u radu, je l' vi prestanete sa radom, ili radite dok se povreda skroz ne pogorša! Bolje je što su sada odustali, zbog čitave njene sezone! Ana, brz oporavak! Mir BOžiji, Hristos se rodi! :)

Smejurija

pre 13 godina

Novak o Ani:
http://hopmancup.com/Media/Media-Conference/298

On that note Novak in the Davis Cup or the Hopman Cup, which match do you have the best team-mate?

(Ivanovic) Well you can’t ask that question with me sitting here.

(Djokovic) Honestly. What do you think?

(Ivanovic) You’ll have to ask that when I’m not here.

(Djokovic) I mean I like my colleagues from the Davis Cup team, but you know I’d rather chose Ana.

(Ivanovic) Thank you.
(Info, 7. januar 2011 19:22)

# Link komentara
Preporučujem (+7)
Ne preporučujem (-46)

Prekopira se informacija s zvanicnog sajta turnira gde Novak ima apsolutno pozitivan stav o Ani i 46 pametnjakovica lupa minuse! Na sta lupate minuse? Sto Novak ima pozitivno misljenje o svojoj drugarici iz detinjstva, devojci koju poznaje milion puta bolje nego sto je vi poznajete? Vi biste i ogledalo razbili iz besa sto vidite svoju ruznu sliku. ;) Nije vam ogledalo krivo sto ste ruzni i jadni.

Mima

pre 13 godina

Dajem punu podrsku Ani, drago mi je sto je na vrhu komentar koji je afirmise, a pri samom vrhu komentar koji je poslao WTATP Lista. Da ne ponavljam, javio se fizioterapeut preko 30 godina staza koji je rekao do cega moze dovesti nelecena povreda ove vrste. Ispoljavati `herojstvo` igranjem, rizikujuci dalje ozbiljnije povrede smatram svim samo ne pametnim potezom.
Jedan predlog redakciji, komentari stizu sukcesivno u paketima od po 10 do 15 zavisi od atraktivnosti teme. Oni koji dodju prvi dobiju najvise glasova, pozitivnih i negativnih. Oni koji dodju kasnije a mogu biti daleko smisleniji, pismeniji i bolje sroceni, ali mogu da prodju potpuno nezapazeno. Predlog je da se glasovi potiru, odnosno da se napravi takav softver koji bi omogucavao niz na vrhu koga bi bio komentar sa najvecim brojem pozitivnih glasova, a na dnu onaj sa najvecim brojem negativnih. Tek onda bi imali pravi uvid u stvari, ovako dobijamo iskrivljenu i delimicno sliku.
Hristos se rodi ! Srecan Bozic svima i onima koji su hejtovali, imaju vremena da do sledeceg Bozica spoznaju sustinu danasnjeg praznika. Ani takodje, ne sekiraj se lutko, samo izleci povredu i cepaj.

Pravila su jasna

pre 13 godina

Ana nije predala meč, nego je odustala. U Montrealu je 2006. Jelena odustala od meča protiv Ane, Ana je u finalu dobila Hingis, ali to se ne računa u predaju. Da je tako, bilo bi danas 7:3 za Anu, ali nije, nego je "samo" 6:3. Zato ne pominjite predaju, koje nije bilo.

TheObradovic

pre 13 godina

@ max

"I onaj jedan GS je osvojila slucajno.."
Ma,bravo! I jos dva finala GS pride su isto "slucajnost". I ono polufinale Wimbledona iz 2007 takodje je "slucajnost".
Kladim se da u zivotu nisi uzeo reket u ruke. Da jesi znao bi koliko je tesko pobediti cak i malo ozbiljnijeg rekreativca koji tenis igra redovno. Ostaje da si jedina slucajnost ti sam, nazalost.
Ucini mi uslugu i "slucajno" nestani i sa ovih strana.
I ti i svi tvoji istomisljenici. Nisu Ana,Jelena,Novak zasluzili vas kao navijace.
Mrzovoljne,nezadovoljne male ljude koji svoje frustracije i zivotne promasaje lece pljuvanjem i mrznjom prema najboljima od najboljih.
Pozdrav svim pozitivnim i progresivnim drugarima.

ogorcen

pre 13 godina

Neki ljudi stvarno nemaju pojma o tenisu, ali zato obozavaju da budu pametni.
Da li vi uopste mozete da shvatite da je taj Hopman Kup jedno obicno revijalno takmicenje?
Da li shvatate da je recimo turnir u Sidneju sledece nedelje za svakog tenisera 1000 puta vazniji i vredniji od ovakvog revijalnog takmicenja?
Ana ce morati propustitii taj turnir, dakle radi se o ozbiljnoj povredi.
Do Austalia Opena ostaje vise od 10 dana, a njeno ucesce na tom prvom ovogodisnjem gren slemu je pod znakom pitanja.

I zbog cega sve to?
Zbog toga sto se trudila da dostojno brani boje svoje zemlje na ovom glupom takmicenju.
I posle svega umesto zahvalnosti i podrske, vecina zna samo da pljuje.
Kako vas bre ljudi nije sramota???
Ne zasluzujemo mi takav teniski dragulj i ako imalo drzi do svog dostojanstva Ana ce promeniti drzavljanstvo.

Mene je odavno sramota da kazem da sam Srbim, kad vidim kako ti Srbi razmisljaju i kako se ponasaju.
Najjadniji smo na celom svetu.

S.

pre 13 godina

Koliko zlobne, frustrirane dece zivi u Srbiji, a oni bi trebali da budu nasa bucunost. To me mnogo vise brine nego Anina povreda, za koju verujem da ce biti sanirana na vreme. Broj negativnih komentara pokazace ovo o cemu govorim. Podrska Ani i njenoj ispravnoj odluci, radi se o zdravlju i karijeri, a to je bitnije od bilo kog takmicenja.

rasa

pre 13 godina

ljudi, molim Vas sklonite vise ovu Anu... Njen jedini kvalitet je prelep osmeh koji je nestedimice razmenjivalasa Noletom do polovine drugog seta... A kad je krenulo nizbrdo ona se setila povrede... Nek igra za sebe i nemoj VISE NIKAD DA ZLOUPOTREBLJAVA GRB SRBIJE!!!

BWA

pre 13 godina

za sve one koji pljuju Anu, evo nesto o ozbiljnosti, bitnosti i nivou Hopman kupa:

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2011&mm=01&dd=07&nav_id=484341

dovidjenja, hvala.

Mademoiselle N.

pre 13 godina

@Sofija
Živite u Španiji i zato ne znate šta se u Srbiji (Beogradu) događa. Ne kažem da je naš narod cveće, nismo po kulturi i poštenju u vrhu Evrope, ali i ovo što se na sajtu piše protiv Ane nije pravo stanje stvari. Mnogo je ljudi koji navijaju za Anu i vole njenu finoću. Ove gnusne tekstove i nepošteno glasanje organizuje "grand klan", koji vode Boba, Brena, Antelj, mama Sneška i sama Jelena. To traje od onog dana kad je Ana sa 20 godina uzela RG i izbila na prvo mesto WTA liste. Ti napadi su toliko mučki, da ih odavno ne čitam, jer prema svima njima gajim duboki prezir. Oni su vremenom uspeli da nečuvenom propagandom po svim tabloidima privuku dosta mladog sveta na svoju stranu i sve ove gadosti upravo pišu mladi i nesocijalizovani adolescentni. To nije dobro za budućnost jedne zemlje kad ima ovakvu mladu generaciju, ali to je naša istorijska sudbina. Nismo, kroz vekove, uspeli da razvijemo građansko društvo, niti njegov moral i običaje. Ni Božić njima nije bio "brana" da iskažu more pakosti. Naš će oporavak dugo potrajati. Još je turbofolk dominantan, a njegova rodonačelnica upravo vodi ovaj "grand klan", a ona je Jelenin idol. Igraće na filmu rodonačelnicu turbofolka, kad posle tenisa postane glumica. To je njena izjava. Nadam se da sada više znate koliko je ovde sati. Iskreni pozdrav.

zolson

pre 13 godina

A sta je Hopman kup? nista. ne nosi nikakve bodove, ocigledno je da nije toliko prestizan, ako pogledamo imena koja su, osim nasih dosla na turnir. takodje je ocigledno da sluzi kao priprema teniserima za predstojecu sezonu. koju bi ana trebala da ugrozi zbog nas koji sedimo kuci i ne radimo nista i navijamo da neko pogine za nas da bi se mi osetili ponosnim sto nismo uradili nista.
ovako je bolje i za anu i za srpski tenis, ako malo razmislite. sto bi mogli da uradite, makar se ne slozili sa mnom.

Ana, samo mirno

pre 13 godina

Nemaš razloga da brineš. Ništa ti nisi kriva. Nije tebi ni Novaku ovde mesto. Posle egzibicije onog Francuza koji se pojavio u ženskoj haljini, ovaj kup dobio je još dva imena: Hofmanov i Hotmanov. Idi ti lepo u Melburn, čuo sam da tamo imaju bolnicu, da se ta povreda sredi, a pusti ovo sve niz vodu.

zolson

pre 13 godina

Ako Hopman kup nije nista, zasto su uopste ucestvovali u njemu?????
(Samo pitam, 7. januar 2011 19:45)
rekoh: priprema za sledecu sezonu, malo egzibicije i zarada para.

PATRIOTIZAM NA DELU

pre 13 godina

- BOZE PRAVDE na centralnom terenu Philippe Chatrier - NAJBOLJA PROMOCIJA SRBIJE
- Angazovanje i posvecenost UNICEF-ovim projektima kao nacionalna ambasadorka.
- Ana Ivanovic donirala je skolski pribor za decu u kraljevackim skolama u vrednosti od preko milion dinara.

Puno uspeha princezo u nastavku sezone.

max

pre 13 godina

Nole je "lud" što uopšte igra sa ovom frajlicom.1 GS je osvojen sasvim slučajno,jer ona teško da će osvojiti i master a kamoli još jedan GS.Spora je ko "Trabant",bekend zero,a forhend na nešro liči.Psiha je njen najveći problem što je i karakteristično za lepe cure.Videćete da na predstojećem AO ama baš ništa neće uraditi,najdalje do trećeg kola.

DejanNS

pre 13 godina

Ne mogu da verujem sta pojedinci ovde pisu. Pa naravno da je vaznije da bude zdrava za AO, nego da rizikuje na ovoj egzibiciji. Samo se ti oporavi pa da zaigras kako treba u Melburnu, siguran sam da joj i Novak to zeli.

Pera

pre 13 godina

Aman bre pljuvaci!
Kao, stalo vam je do ugleda Srbije? Pa zar vam nije jasno da je za isti mnogo vaznije da Ana (ili bilo ko drugi) prodje dobro na AU nego pobeda u Hopman kupu?!?

marko__bgd

pre 13 godina

Ana srecan Bozic,i sve najlbolje ti zelim u ovoj godini....ali molim te nemoj vise da igras za reprezentaciju Srbije...Srbija nije zasluzila da ne igra finale zbog tvoje kako i sama kazes povredice,ovog turnira...

zum-zum

pre 13 godina

Pa mogli su da posalju ekoga mladjeg umesto falicne Ane Ivanovic koja se non stop povredjuje i stalno ima problema, kako je belgija poslala jednog vrhunskog igraca(Henin) i jednog anonimusa mogli su i nasi da posalju neku mladu perspektivnu igracicu, ali ne vazno je da je Ana uzela premiju za svaki odigran mec na hopman kupu

Milos

pre 13 godina

Da se razumemo,ona je jedna mala razmazena manekenka koja je nekada davno igrala tenis,a sada pozira...Ne moze da se neko zadrzi na 1 mestu wta liste ko ne trenira redovno,nego se slika i snima reklamice non stop! A vi sto se pozivate na danasnji dan,kakve veze on ima sa tenisom? Svi ste vi vernici a u crkvu ste otisli 2 puta u zivotu,a mozda ni toliko!

Wogy

pre 13 godina

Jos nakon drugog meca(protiv Australijanke A.Molik)imao sam kratak razgovor sa Anom...jednostavno je kazala: "Kad god sam servirala osecala sam neki cudan bol u predelu stomaka ali sam sebi govorila,nije to razlog za zabrinutost,sigurno je to zbog pocetka sezone i velikih vrucina ovde u Pertu" ali po obicaju b92 nije nasao za shodno da objavi moj komentar.Cak je u razgovoru spomenula kako joj je zao zbog Shvedove (Kazakstan)koja je za vreme taj-breka za vreme meca sa Anom u zadnja dva pojena kazala:"Nesto nije u redu sa mojim kolenom ali se nadam da ce biti u redu,ja nikada ne predajem meceve" ali to se pokazalo kobno po Shvedovu...katastrofalno je izgubila drugi set a sto je najgore...otisla je hitno na operaciju kolena i propusta ovu sezonu i ko zna moze to da utice i na njenu karijeru.Zato nije pozeljno optuzivati Anu za povlacenje jer u pitanju je,ne samo AO nego i njena karijera.U sportu se desavaju cudne stvari...kada vam sve podje na najbolji nacin iznenadno se desavaju ne predvidjene stvari kao na primer povrede,nije vazno kakve prirode,i zato razumna odluka Ane da se povuce vise je nego opravdan iz PREDOSTROZNOSTI jer u slucaju ozbiljnije povrede posledice mogu biti kobne cak i pretnja o prekidu karijere. Neznam da li ce b92 objaviti moja zapazanja,smatram da treba, jer teniska javnost mora i treba da bude obavestena iz pomenutih razloga unapred se zahvaljujem.Jos da spomenem,za nas ne bas znacajnu vest,da je Belgija u "usla" u finale protiv USA a da je famozna Belgijanka vise nego adekvatna zamena za nasu Anu.Organizator turnira(Pol Meknemi)je izjavio da je ovo veliki udarac za Finale HK ali ocekuje da ce veliki broj Srpskih navijaca(oko 2 hiljade)navijati za "slabiju" Belgiju.Ovo ce istovremeno biti poslednji moj "izvestaj" iz Perta i uskoro se cujemo iz Melburna...srdacni pozdravi iz daleke Australije za sve ljubitelje tenisa.

Trener

pre 13 godina

Povreda je mala ali da ipak malo odmorim do AO... E zato vise nikad neces biti ni u prvih 10,zbog takvog pristupa. Nije ocekivala da ce dogurati do finala,a stisli je sponzori i organizatori AU da slucajno ne otkaze ucesce...A otkazati finale koje treba da se takmici za SRBIJU zbog male povrede(a videlo se u drugom mecu protiv Belgije, da je sasvim zdrava i nasmejana) je za iskljucenje iz srpskog sporta bar na 2god! I dok sportisti budu olako dozivljavali nacionalni dres nema uspeha. MIR BOZIJI HRISTOS SE RODI

Djoksa

pre 13 godina

Zaista enorman broj komentara!Sta ljude toliko privlaci ovakvim vestima? Dokle je nas tim pobedjivao bilo je i do 4 puta manje komentara!Nasa fascinacija Farmom,kao i zelja da ponizavamo one koji su se izdigli iznad proseka je za mene potpuno nerazumljiva.

TomaS

pre 13 godina

@ Purista: •@ TomaS
Ne kaze se "psihi" nego "psisi"!
Kada bi imao ikakvu predstavu o tome koliko će čitalaca poverovati da si u pravu i početi pogrešno da govore, ne bi se s tim šalio. Ili si i ti od onih koji ozbiljno govore "ti bih...", "šta mu (h)vali"...?

Odgovor

pre 13 godina

Djordje, duso, Ana je 17. u svetu, osvajacica GS titule, bice da je malo bolja od "hiljada" devojcica koje igraju tenis, narocito od tamo neke teniserke iz Burme. A koliko vidim na zvanicnom sajtu WTA ne postoji ni jedna teniserka iz Burme (Myanmara), tako da to znaci da si ti jedan vrlo zloban i pakosan decko. Ne valja ti to, posebno na Bozic.

Djoksa

pre 13 godina

Zaista enorman broj komentara!Sta ljude toliko privlaci ovakvim vestima? Dokle je nas tim pobedjivao bilo je i do 4 puta manje komentara!Nasa fascinacija Farmom,kao i zelja da ponizavamo one koji su se izdigli iznad proseka je za mene potpuno nerazumljiva.

Cica

pre 13 godina

Ajde da stvari vidimo pod lupom realnosti: nikakva hajka, negativna kampanja ili bilo sta slicno sto se spominje, pa ni bilo koji komentar nije potreban ako zelimo da realno vidimo cinjenice, dovoljno je da malo prelistamo arhivu i prisetimo se sta je sve bolelo Anu kad je igrala za svoju zemlju, od trbusnjaka, do palca stomaka i da ne nabrajam. Mislim da bi u najmanju ruku bilo fer prema nama navijacima da lepo prizna da je u stvari boli "uvo" za Srbiju, mislim da time niko ne bi bio uvredjen, tenis je u sustini individualan sport i ona nemora da bude zainteresovana za reprezentativni deo, hvala Bogu pa ima zainteresovanih! Vise je nego licemerno s njene strane da uopste kaze da je igrala za svoju zemlju, jasno je da je ptedstavljala samo sebe i to vrlo sebicno iskljucivo po nahodjenju ka sopstvenim interesima u skoro svim dosadasnjim pokusajima igranja za reprezentaciju. Kakav je to sportista koji odustaje toliko cesto, koji odustaje od olimpijade od finala od borbe za ostanak u svetskoj grupi?! Sportista treba biti borac pre svega, a gordost je jedan od najvecih grehova! Ana zelim ti da jednog dana postanes i sportista! Sve najbolje, i razmisli o svojim postupcima, mozda je vreme i da odrastes!

djordje

pre 13 godina

Jelena,da si prava osoba,zaustavila bi ove komentare,ali ti ih na neki način i potenciraš.Dosad sam te volio,ali odsad,ako uskoro nešto ne progovoriš u vezi sve ove sramotne hajke na Anu,koju sprovodi šačica tvojih fanova ili možda i ti,zauvijek ću te smatrati ništavnom osobom.I ja sada mogu "udarati" pluseve do bessvjesti na ovom sajtu,ali čemu,zna Ana da je svi obožavamo.

doktor

pre 13 godina

E,Ana da nisi lepa nebi imala ni jedan komentar podrske,ali si lepotom kupila mnoge tako da na izvestan nacin kod muskaraca postoji i strahopostovanje....Strah da nas ne ostavis,odes nekom drugom(drzavljanstvo),pa zato mozes da nas vrtis kako hoces...

Vd

pre 13 godina

2008 Jelena Jankovic je igrala sa pola noge u finalu. Nije mogla da se pomeri, ali je bar izasla na teren. To je karakter koji palcica nikad nece imati ma koliko Rolan Garos-ova osvojila.

Cibulkova

pre 13 godina

@Tolle
Jelena je za Srbiju igrala bez obe noge i pobedila. Pogotovo Hantuhovu. Zato sada igramo Fed u drugoj ligi. Nemaš pojma ni ko je bio povređen, ali jaka su ti ova dva "ll" u niku.

Info

pre 13 godina

Novak o Ani:
http://hopmancup.com/Media/Media-Conference/298

On that note Novak in the Davis Cup or the Hopman Cup, which match do you have the best team-mate?

(Ivanovic) Well you can’t ask that question with me sitting here.

(Djokovic) Honestly. What do you think?

(Ivanovic) You’ll have to ask that when I’m not here.

(Djokovic) I mean I like my colleagues from the Davis Cup team, but you know I’d rather chose Ana.

(Ivanovic) Thank you.

Mladen Mladenovic

pre 13 godina

Ne mozemo joj zameriti nista jer, samo ona moze da odluci sta joj je prioritet. Samo Ana moze da odluci da li njena licna povreda trbusnog misica moze da kompenzira jedno finale.Smatram da je normalno sto dolaze kritike od ljudi koji je nesebicno bodre, prate njene meceve troseci deo svoje energije sa nadom da ce joj pomoci.Ona jeste javna licnost, ona jeste nasa i mi, svakako, imamo pravo na svoje misljenje i kritiku. Cudni su mi komentari uglavnom defetista i rodjenih gubitnika, koji postavljaju pitanje "a sto bi igrala za Srbiju" jer, Boze, Srbija se njoj nije revansirala?!Pa Srbija nikom nista nije dala draga gospodo. To je nasa drzava, nasa otadzbina, i ona zivi i opstaje dok joj mi dajemo i poklanjamo po delic sebe, delic svoga uspeha i slave. Srbija je skup svih nas, ona nije neko amorfno ili virtualno telo, koje moze da produkuje poklone i deli nam ih kao Bozic Bata?! Siguran sam da je americka drzava ili belgijska drzava dala jos manje svojim teniserima. Neka neko kaze sta je od drzave, konkretno, dobila Zastin Enan ? A ipak, uvek igra na maksimalnu pobedu cak i kada vodi sa "katastrofalno" sigurnim rezultatom ? Ima nesto u nama sto nam ne dozvoljava da prevalimo vrh, sto nas ponovo vraca dole da, kao Sizif, uvek radimo isti posao.

victoria

pre 13 godina

Ljudi,ako cemo iskreno...Ana se povredi uvek pred neko vazno takmicenje ili finale,sada je preterala.Pred Olimpijske igre 2008. boleo je prst,sada je boli trbusni misic...Ako cemo tako onda Ana nemoj da igras.A secate li se Jelene Jankovic koja je na Hopman kupu sa Novakom igrala skoro bez jedne noge,jer je njena povreda bila ozbiljna,a ona je ipak dala sve od sebe.Jelena je borac,za razliku od Ane Ivanovic koju boli i zakonktica pa ne moze da igra.A sta ce Novak da radi?Sam da igra u finalu?Ne,Nole ide dalje,jer je veliki borac i sampion kao i nasa Jelena.

pero

pre 13 godina

Lijepo je vidjeti toliko poruka podrske za Anu. Sto je veoma interesantno. tenis joj nesto ne ide od ruke vec dugo vremena. Ali nije u pitanju samo tenis nego svo to prenemaganje koje ga prati. Kad daje izjave prica kao razmazeno deriste,personaliti joj nije neka jaca strana, koristi iste fraze, nesto kao sto me ne ubije to me ojaca itd...Da izgleda manje atraktivno imala bi isto navijaca kao Troicki, ali ovako kako jeste, sve joj je oprosteno. Dobro, nisam vam rekao nista novo...

mladja

pre 13 godina

Ana i ovo ti oprastamo ali ako ne zaigras u Novom Sadu stvarno je kraj svih podrski.Znamo da ti i Jelena niste u najboljim odnosima ali za reprezentaciju se igra i kada imas problem sa kolegama zato sto je reprezentacija svetinja.Zelimo ti brz oporavak i u februaru moras biti u NS-du

vlada

pre 13 godina

Zastrasujuci komentari... Gomila pametnjakovica iz svojih fotelja preko kompjutera porucuje jednoj od najboljih srpskih teniserki kako nije dovoljno dobra za njih i Srbiju jer se povredila pre finala!
I kako se samo usudjuje da ima svoj privatni zivot van tenisa i Srbije kada smo svi mi sa 23 godine ucili, radili i nismo ni gledali drugi pol!!!
Kamenovati je cim stigne u Srbiju!

kenny brook

pre 13 godina

Sta je sad, malo li je tenisa tokom godine pa sad neki zale za Hopman kupom?. Ne kazem da ne bi bilo lepo da je sezona pocela titulom, ali sad ce AO ljudi, naravno da je najbitnije da nasi teniseri budu tad spremni. Da je samo i posumnjala da bi mogla da se povredi, naravno da je trebala da preda, a ne da igra sa potvrdjenom povredom. Sve najbolje Ana, oporavi se sto pre! MIR BOZIJI, HRISTOS SE RODI!

manrike

pre 13 godina

svi vi koji branite ovu nazovimo sportiskinju nemojte to više da radite pa ona je u zadnjih 5 godina dobila tolike privilegije u ovoj bednoj zemlji da joj se isplatilo da igra u praznom bazenu,a uostalom ja sam džudista hala prokišnjava pa sam bio drugi u evropi i nekukam a ona nezna ni da ceni našu dobrotu prema njoj JJ ZAKON.

Ivana

pre 13 godina

Jooj,grozno! A toliko je bila puna očekivanja i mi koji je volimo zajedno s njom! Samo da se oporavi do Melburna - to je ipak najvažnije.Srećno, Anči, draga!

Djordje

pre 13 godina

De dzudista zivotati ne blamiraj se. To sto se bavis nekomercijalnim sportom nije kriva ni drzava ni Ana Ivanovic, valjda ga volis i valjda se bavis njime iz ljubavi. Ova drzava je u Anu kao i bilo kog drugog sportistu ulozila jedno veliko NISTA, i ne vidim kakve je to privilegije ona dobila. Srecom po mene tecno govorim i citam nekoliko stranih jezika pa mogu da citam komentare na mnogo sajtova na stranim jezicima. Toliko kulicinu frustracije u recima koje ljudi pisu nisam nikada sreo na bilo kom stranom sajtu. Samo na nasim sajtovima ljudi koriste mogucnost komentarisanja za lecenje licnih kompleksa i pokazivanje licnih frustracija... Da sam nekim slucajem neki i 10 puta slabiji i manje poznat sportista od Ane za ovu drzavu ne bih igrao ni u ludilu. Cak i da je ta drzava mnogo izdasnija prema sportistima i da ih vise pomaze i dalje ne bih igrao za nju, ne zbog drzave nego zbog tolike kolicine isfrustriranih i iskompleksiranih ljudi spremnih da popljuju svakoga u svojoj okolini.
(SSSS, 7. januar 2011 19:54)
E...slusaj me SSSS, nemoj da se nerviras. Ja sam te odlicno razumeo. Ana je sjajna sampionka, a ti tecno govoris i citas nekoliko stranih jezika, pa mozes da citas komentare na mnogo sajtova na stranim jezicima. Eh...sta bih ja dao da mogu da citam te strane jezike...Pazi, ja nisam isfrustriran i iskompleksiran, spreman da popljujem svakoga u svojoj okolini. Jedino bih voleo da se o Ani pise zapravo onako kako i zasluzuje, bez obzira sto je "nasa". Voleo bih da se o njoj pise kao o potpuno beznacajnoj igracici, kakvih uostalom ima "na lopate" na WTA listi. Tacno je da je nekada, doduse kratko vreme, bila sjajna. Tacno je, takodje i da je "nasa". A tacno je i da je trenutno jedna od hiljade devojaka koje igraju tenis profesionalno. Po tome se uopste ne razlikuje od neke igracice, recimo iz Burme.

Srbista za Tipsy

pre 13 godina

@samo gledam owe komentare i nije mi jasno kako was nije sramota da owako nesto pisete, i sta posle treba da igra za Srbiju i owakwe ljude koji je pljuju zato sto ne zeli da rizikuje swoju karijeru...
Strasno
(tipsy,----
Tipsy kako se potpisujes ne zaboravi da u nasem jeziku nepostoji slovo W,vec V.
Sto se tice Ane zao mi je i zelim joj svu srecu i brz oporavak.Zaista bilo bi smesno da rizikuje dalju karijeru zbog nekog HK.

Dragan Jurić

pre 13 godina

Juče se sve vreme smejala kao luda na brašno,a jutros se,eto,povredila,valjda naporno sanjajući noćas!? Svaka čast za lepotu i potencijal,ali ne znam za koje babe dušu se onda nerviramo navijajući iz petnih žila uz TV,kad će se i ono postignuto na terenu ovako obezvrediti!? Činjenica je da naši vrhunski sportisti možda ništa ne duguju ovoj državi za svoj uspeh ali,ako je već tako,zašto onda stalno vapiju za podrškom navijača? Pa neću valjda da navijam za strane teniserke koje ni ne liče na žensko? Ali,kao navijač,očekujem i požrtvovan pristup svakom meču od naših sportskih vedeta. Valjda,bar toliko,imam pravo...

Boze svasta...

pre 13 godina

Koliko ste vi bolesni.
Ovo je SRBIJA gde se slusa GRAND, gde se gleda FARMA, gde pobedjuju Milos Bojanic, Katarina Zivkovic...

Satanizujete jednu od najuspesnijih sportiskinja Srbije svih vremena zbog povlacenja zbog povrede sa egzibicionog turnira.

Komentar

pre 13 godina

Djordje: "Eh...sta bih ja dao da mogu da citam te strane jezike..."
Pa sedi Djordje i uci strane jezike umesto sto siris mrznju i zlobu ovde na sajtu. Nije ti SSSS kriv sto ne znas i ne zelis da ucis. Zagrej stolicu, mozda ce se onda naci i neki sponzor za tebe kao dzudistu.

Marija

pre 13 godina

Ivan iz Bara želi Ani brz oporavak, ali i on dobija 73 "ne preporučujem" i nekoliko "preporučujem". Decu neko vodi da budu ovako surova. Ili glasovi stižu iz nekog centra. Ovo se, verujem, ne bi moglo desiti nigde na svetu, da nekome ne želiš da ozdravi. Tuga i briga za sve nas. Živojinoviću, moraš da padneš, užasne stvari radite, sram vas bilo, vas, prave zvezde granda. To nisu oni naivni neuki ijadni ljudi, koje koristite da se bogatite. Sram vas bilo, sve se vraća, sve se plaća. Tražićemo da vam državna revizija uđe u tu mračnu kuću. Dovoljno je samo da se pošalje prijava.

A.

pre 13 godina

@ (Djordje, 7. januar 2011 21:22

Samo jedan kometar. Ana nije beznacajna... Ona jeste i dalje sjajna. Mislim da ne shvatas kojilo je sjajno biti 17 na svetu, kao sto je trenutno ona. Tvoji komentari samo pokazuju koliko malo znas o tenisi i o bilo kojem sportu. Mene je sramota samo sto sam procitala tvoj komentar. Stidi se...

batazvezda

pre 13 godina

sve je to show-biz,veliki igrači iz te brašne ovako završavaju te biznise. mi koji smo u srbiji i kojima je svega preko glave,znamo dobro ko igra za slavu, ko za slavu i lovu , a ko samo za lovu.Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završiće karijeru u nižerazrednom vratniku.Ovo je još jedna u nizu mrlja koju naši sportisti nude, ali je kud i kamo više svetlih trenutaka koju nam pravi sportisti i ljudi donašaju.Vi iz inostranstva,nikad nas nećete razumeti jer smo mi toliko toga prošli da nas više niko prevariti nemože.Jedan je Marjan Beneš

Prosto receno

pre 13 godina

Prosto receno, Zistin je kompletno sredila Anu, psihicki i fizicki. Da bar ta ista, Ana, nije pre mecha trucala o nekoj osveti, verovatno sad ne bi bila povredjena.

Bravo Ana!

pre 13 godina

"Šanse za oporavak na vreme, dobre su" - kaže Ana. Kako se ti lepo zabavljaš, poigravaš se s ovim srpskim sankilotima, a kad se krene na velike turnire i snimanja reklama za velike pare, onda su brze šanse za oporavak nešto odlično. Samo tako. To i zaslužuju ovi koji bulje u tebe i onu drugu i više vole vas nego sebe. "Tata se voli mnogo, mama se voli više, a Tito se voli ponajviše." To smo mi.

Komentar

pre 13 godina

Jao, Cico, kako si ti velika patriJJotkinja! S malo pobrkanim loncicima u glavi. Prvo kao velikodusno eto pruzas Ani priliku da “prizna” da je boli “uvo” za Srbiju, kao sve je to individualni sport, a onda ospes kako ona nije sportistkinja jer se ne bori za svoju zemlju! IDI! Ti definises ko je sportista a ko nije! Onda malo prospes mudrosti o gordosti kao grehu (znas li ti uopste sta je gordost?), a sama si u svom komentaru pocinila par grehova. Najpre nabrajas Aninu povredu palca zbog kog je odustala od OI, a onda joj sve to spocitavas. Toliko si pobrkala loncice da si ih na kraju i polupala. Idi, leba ti, popuj nekom drugom i deli mudre savete ko treba da odraste, mada ne bi bilo lose da i sama poslusas sopstveni savet i malo razmislis o svojim postupcima i konacno odrastes.
A ovaj biser mudrosti: “jasno je da je ptedstavljala samo sebe i to vrlo sebicno iskljucivo po nahodjenju ka sopstvenim interesima” me je toliko nasmejao da se evo vec 15min smejem i drzim za stomak, jos cu i ja istegnuti trbusne misice.

Trcim, trcim i cekam gresku protivnice...

pre 13 godina

Nole je "lud" što uopšte igra sa ovom frajlicom.1 GS je osvojen sasvim slučajno,jer ona teško da će osvojiti i master a kamoli još jedan GS.Spora je ko "Trabant",bekend zero,a forhend na nešro liči.Psiha je njen najveći problem što je i karakteristično za lepe cure.Videćete da na predstojećem AO ama baš ništa neće uraditi,najdalje do trećeg kola.
(max, 7. januar 2011 15:10)

Grand Slam i dva Grand Slam finala se ne igraju slucajno.

Ko je tenisku sezonu zavrsio PORAZOM od 17-godisnje devojcice koja je 268 na WTA listi? Bivsa sakupljacica bodova koja nema servis, forhend,volej...

Samo pitam

pre 13 godina

Zanima me kako ovi sto predlazu da je Ana trebalo da statira u finalu zamisljaju da bi to izgledalo: ona onako pravi duple greske (jer zbog bolova u trbusnim misicima ne moze da servira) i ceka da je protivnica asira pa izgubi s 6:0 6:0? Koliko bi to bilo fer prema publici (posto se toliko pozivaju na to sta je fer a sta ne prema publici). I sta posle? Novak dobije singl i onda kao Ana cudesno ozdravi za miks? Kako bi tu tek servirala kad sa druge strane ima i muskarca? A tek ne mogu da mislim kako bi riternirala Isneru njegove servis bombe? I koliko bi to bilo fer prema gledaocima (a samo da bi zadovoljila ogromne patriJotske apetite Srbalja)?
Doduse, glupo sto ovo pitam, ti koji to predlazu nemaju veze s mozgom, pa nisu ni razmislili kada su ovakvu stvar predlagali. Na svu srecu Ana nije glupa devojka pa je shvatila na sta bi to licilo, koliko bi bilo nefer prema gledaocima i kolegama teniserima i nije ni razmisljala o ovako glupim predlozima.

Mica

pre 13 godina

Cico, malo ti lupa iskrivljena. Od svega “u arhivi” uspela si samo da navedes povredu palca (uoci OI) i sada napukao stomacni misic. Kad realno pogledas i nije mnogo, samo 2 povrede. A zaboravila si da pomenes da je zahvaljujuci Aninim pobedama u Madjarskoj reprezentacija i imala sansu da uopste dodje do 1. lige (Jelena je svoj mec izgubila i da nije bilo Ane ispali bi jos tada). A zahvaljujuci Jeleninom porazu od Hantuhove reprezentacija je ispala iz 1. lige (Bojana je svoj mec dobila, a “kapiten” reprezentacije i najbolje rangirana od svih ucesnica tog meca, Jelena Jankovic je izgubila odlucujuci mec). Cico, cico, zameni ogledalo u svojoj lupi, iskrivljeno je.

Sima

pre 13 godina

meni tu jedna druga stvar nije jasna, mozda ce poznavaoci tenisa reci nesto na tu temu. dakle... zar je povreda toliko teska da ona nije mogla da izadje na svoj singl (i da ga preda ako bas ne moze da igra)i onda mix dubl (da statira, cisto da se nadje) u kom bi novak prakticno sam igrao, pa se mozda i desi cudo? mislim, bar se ne bi predali bez borbe. ovako, deluje nekako neozbiljno...

Info

pre 13 godina

http://hopmancup.com/Media/Media-Conference/300

Ana how bad is it?

Well I’ve already run some scans and it’s a tear 1, so I guess it’s going to take a few days. Hopefully it will be fine for Melbourne, but it’s definitely a scare.

What sort of treatment do you have for that?

Well because it’s a tear I can’t do any aggressive treatment on it yet, I just have to keep icing it and doing some treatments that are not intense - so just like laser, or hot and cold, and just try to give it time to heal a little bit and then start with more aggressive stuff.

Do you know the time when you can get back to playing conditions?

Well the doctor said I should take at least 3 or 4 days with full rest, like complete rest. Then slowly I can start doing more like bike, and hopefully step on a court as well. It all depends. It’s very individual how a person reacts, or how fast it will heal, but hopefully with like lots of icing and laser it can speed up the recovery.

Ana how did you do it?

Well in my singles yesterday I felt it in my second set in my serve. Then I felt it kind of towards the end of the match a little, but more of a muscle pain. Then in the mixed doubles I felt nothing. Then later on when I was doing recovery I felt it tight a little, but then this morning I was playing some points and on one serve I felt it through the practise but then on one serve I felt a sharp pain. Since then I couldn’t even hit anymore, I couldn’t move. So then I stopped straight away and I went to see the doctor and do an ultrasound.

How did you feel when you were told the results of the scans?

I was - I mean I’m still very disappoint and obviously shattered because I really felt like we fought hard to get here and you now we had a chance in the Final. Also I felt really bad for Novak and needed some time on my own and also to talk to Novak and tell him what’s going on. It is very hard you know. Not only that I don’t get to play final tomorrow but also I have to pull out of Sydney as well.

Ana how frustrating is it for you?

It is very frustrating because it’s been the case for a long time -lLike always little bits and pieces. You know for something like this it’s kind of, it’s not a huge deal, but it’s stupid and bad timing and it’s just very frustrating that these things happen. You know I have to try and recover in the best possible way and try to stay positive. At least I have a week before the Open. I’d rather this time, than this time next week.

I know you said it will be a few days before you know the extent of how its pulling up, but what do you think your chances are competing in Melbourne at the Australian Open?

I think it’s good at the moment because I stopped in time and the tear hasn’t been great, so it’s still a minor tear. But you know I want to try and do everything possible to compete, but I’m positive I will be fit in ten days time to play.

Even if you are fit though, how does it affect, obviously not being able to train with full intensity, going into Melbourne now?

It is disappointing, but you know I have to sort of rely on the hard work that I’ve done in the past. I had the full preparation behind me, so I have to kind of rely on that a little bit. Even though I’ll have some time off now, I just have to believe that I’m fit enough. You know it’s going to play a big part. I’ll just try to go through it and you know the hard work has been done, and even if I was fit enough I would be playing a lot of matches – but still the hard work has been done. So I have to approach it with that mind set.

Ana - will you ask for a late start in Melbourne?

Yeah I’d definitely will, but I’m not sure because it’s a Grand Slam and they go with the draw, so it’s like 50/50. But ill definitely have my fingers crossed for a Tuesday start.

Will you get treatment here Ana or will you go to Melbourne?

I’ll stay put for another day and then hopefully on Sunday will go to Melbourne.

Did you have a weakness in that area before, or is this the first time you’ve done something like this?

No it’s the first time I’ve done something like this. You know if I’ve done something in off season, its stomach and back exercises, so it’s very strange that this has happened. It’s very strange - I only felt it on my serve actually. It was just very bizarre.

What did Novak say to you?

He was very supportive and he fully understands, and it was hard for me to tell him and obviously I knew he would understand, but still it’s a little bit disappointing. But he gave me his full support and even his physio is trying to give me some treatments and help me out a little. I appreciate that he made it easier for me.

Vladimir

pre 13 godina

SRAMOTA!!
stidim se sto su mi zemljaci ljudi kao sto ste vi koji dajete ovakve komentare...
na Aninom mestu odrekao bih se iz ove proklete zemlje i zaboravio da postoji...
frustrirani ljudi koje niko nikad nije pitao ni za sta, niti ce ih ikada pitati, niti su bilo kakav faktor van svoje mracne sobe u kojoj prozivljavaju svoje bedne zivote...
zbog te Ane ceo svet zna za Srbiju i gleda nas sa zaviscu sto imamo takve igrace i sportiste...
sta ste vi ikada uradili ili pokusali da ucinite za svoju domovinu?
prokleti Balkan...

Nenad

pre 13 godina

Tako je otisla i sa olimpijade zbog navodno povredjenog palca i ako je jos pre odlaska tamo pisalo u stampi da je kao imala povredu palca... pa otisla je tamo samo da bi bila vidjena i uslikana bre i nista vise...

ultrasrbin

pre 13 godina

novace,
da li i dalje mislis da je najdivnija . cekao si je a ono jadac. pa mogla je da preda svoj mec,a ti dobijes iznera i u miksu vidite sta i kako.

Nela

pre 13 godina

Mislim da je odluku doneo njen štab, sa kojom ona nije morala da se složi. Povreda sigurno nije toliko teška da se ne igra u finalnom meču. Otkazaće i Sidnej, iako je tamo mogla da uzme dosta bodova. To su njihove računice, ali ova predaja nikako nije na mestu. Svi znate da navijam za Anu, ali nisam fanatična. Mogla je da odigra finale i da onda otkaže Sidnej, ako je malo umorna, a mislim da jeste. Ona čuva snagu za AO i uopšte ne sumnjam da li će u Melburnu igrati ili neće. Igraće sigurno, a dokle će stići, videćemo. Nikada ne dajem prognoze ni za koga. Ne znam, možda ju je i Novakovo zevzečenje iznerviralo, ili njen stručni štab. Trebalo je da se taj dubl dobije, pogotovo što Belgijanci u prvom setu nisu postojali. Neka smi mi živi i zdravi, njima je ionako sve lepo u životu. Nisam nesrećna zbog Perta, ali jesam kad pomislim koliko stotina hiljada ljudi u Srbiji nema posao i pitam se kako će oni siromašni provesti Božić. Njima nije ni do Aninih računica ni do Novakovog humora. Danas i sutra nikome neću odgovarati.

max

pre 13 godina

Ko je tenisku sezonu zavrsio PORAZOM od 17-godisnje devojcice koja je 268 na WTA listi? Bivsa sakupljacica bodova koja nema servis, forhend,volej...
(Trcim, trcim i cekam gresku protivnice..., 7. januar 2011 16:19)

Čoveče,opameti se! Ona nema kretnju.Dve godine igra kao istraumirana tinejdžerka, a kad za koju godinu vrati još koje kilce biće sporija od matore babe.Zar će takva da osvoji GS.

Info

pre 13 godina

http://hopmancup.com/Media/Media-Conference/300

Ana how bad is it?

Well I’ve already run some scans and it’s a tear 1, so I guess it’s going to take a few days. Hopefully it will be fine for Melbourne, but it’s definitely a scare.

What sort of treatment do you have for that?

Well because it’s a tear I can’t do any aggressive treatment on it yet, I just have to keep icing it and doing some treatments that are not intense - so just like laser, or hot and cold, and just try to give it time to heal a little bit and then start with more aggressive stuff.

Do you know the time when you can get back to playing conditions?

Well the doctor said I should take at least 3 or 4 days with full rest, like complete rest. Then slowly I can start doing more like bike, and hopefully step on a court as well. It all depends. It’s very individual how a person reacts, or how fast it will heal, but hopefully with like lots of icing and laser it can speed up the recovery.

Ana how did you do it?

Well in my singles yesterday I felt it in my second set in my serve. Then I felt it kind of towards the end of the match a little, but more of a muscle pain. Then in the mixed doubles I felt nothing. Then later on when I was doing recovery I felt it tight a little, but then this morning I was playing some points and on one serve I felt it through the practise but then on one serve I felt a sharp pain. Since then I couldn’t even hit anymore, I couldn’t move. So then I stopped straight away and I went to see the doctor and do an ultrasound.

How did you feel when you were told the results of the scans?

I was - I mean I’m still very disappoint and obviously shattered because I really felt like we fought hard to get here and you now we had a chance in the Final. Also I felt really bad for Novak and needed some time on my own and also to talk to Novak and tell him what’s going on. It is very hard you know. Not only that I don’t get to play final tomorrow but also I have to pull out of Sydney as well.

Ana how frustrating is it for you?

It is very frustrating because it’s been the case for a long time -lLike always little bits and pieces. You know for something like this it’s kind of, it’s not a huge deal, but it’s stupid and bad timing and it’s just very frustrating that these things happen. You know I have to try and recover in the best possible way and try to stay positive. At least I have a week before the Open. I’d rather this time, than this time next week.

I know you said it will be a few days before you know the extent of how its pulling up, but what do you think your chances are competing in Melbourne at the Australian Open?

I think it’s good at the moment because I stopped in time and the tear hasn’t been great, so it’s still a minor tear. But you know I want to try and do everything possible to compete, but I’m positive I will be fit in ten days time to play.

Even if you are fit though, how does it affect, obviously not being able to train with full intensity, going into Melbourne now?

It is disappointing, but you know I have to sort of rely on the hard work that I’ve done in the past. I had the full preparation behind me, so I have to kind of rely on that a little bit. Even though I’ll have some time off now, I just have to believe that I’m fit enough. You know it’s going to play a big part. I’ll just try to go through it and you know the hard work has been done, and even if I was fit enough I would be playing a lot of matches – but still the hard work has been done. So I have to approach it with that mind set.

Ana - will you ask for a late start in Melbourne?

Yeah I’d definitely will, but I’m not sure because it’s a Grand Slam and they go with the draw, so it’s like 50/50. But ill definitely have my fingers crossed for a Tuesday start.

Will you get treatment here Ana or will you go to Melbourne?

I’ll stay put for another day and then hopefully on Sunday will go to Melbourne.

Did you have a weakness in that area before, or is this the first time you’ve done something like this?

No it’s the first time I’ve done something like this. You know if I’ve done something in off season, its stomach and back exercises, so it’s very strange that this has happened. It’s very strange - I only felt it on my serve actually. It was just very bizarre.

What did Novak say to you?

He was very supportive and he fully understands, and it was hard for me to tell him and obviously I knew he would understand, but still it’s a little bit disappointing. But he gave me his full support and even his physio is trying to give me some treatments and help me out a little. I appreciate that he made it easier for me.

nemi, zabezeknuti posmatrač

pre 13 godina

Iskuliraj, potreban nam je svima odmor od tenisa.

Inače, toliko su mi se teniseri ogadili sa svojim ponašanjem posle osvajanja Dejvis kupa, hajkom i atakom na TSS, da jednostavno nisam imao živaca da gledam ove mečeve, samo sam na momente bacao pogled na rezultat.

Sjajan uspeh je i ovo.

P.S. Kakvi su to mozgovi, kada im pored novca i slave u svetskim okvirima nedostaje upravljački paket u TSS-u, Bože me sačuvaj.

Inic Nenad

pre 13 godina

Nista nije strsno,desavaju se takve stvari,povreda je ne bitno je sve drugo. Samo je sreca sto Noletu ne fali nista jer bi ova Srbija to odmah prokomentarisala u drugom kontekstu. Bravo i pokazali ste im sta je i kako se igra tenis!

Billy

pre 13 godina

Nije lepo da klasicni navijaci, koji vole Novaka, Anu... (bilo koga drugog) pljuju po njima kad ne odigraju vrhunski i savrseno a kad dobiju neko finale ili titulu onda je: "Nas Nole... Nasa je ta Ana koja je pobedila"! i sl. treba coveku pomoci kad ga stisne muka, lako je pricati i kuditi, dajte pomoci!!! Idemo Ana, Novace, razbicemo mu njih sve, kad kod i gde god hocemo! Howgh

Info

pre 13 godina

http://www.medibankinternational.com.au/2011/01/ivanovic-forced-to-withdraw
Tournament Director Craig Watson said he wished Ana a good and speedy recovery from her injury.
“We are disappointed that Ana has had to withdraw from the Medibank International Sydney,” Watson said.
“She has a lot of fans here in Sydney and I’m sure they join with me in wishing her all the best for her recovery.”

Crtica

pre 13 godina

Evo kako ljudi u svetu gledaju na sve ovo (za razliku od Srba):

"4 hrs to convince AM (Andy Murray) to squeeze into Robbie's (Laura Robson) kit & play for Team Serbia. SerbiAndy gets diamonds for LR (Laura Robson) & AI (Ana Ivanovic) & all is right."

"Honestly think the best bet is convincing Nole to wear the dress & Andy to wear Nole's Serbia kit."

Jovan

pre 13 godina

Mislim da ovo stvarno nije fer sa Anine strane, iz aviona se vidi da je ova povreda samo fol, jer ona je, po njenim recima, povredu zadobila za vreme singla sa Enan, a pojavila se 3-4 sata kasnije u mix dublu bez ikakve povrede... Njoj su izgleda samo bitne pare, a reprezentacija joj je zadnja rupa na svirali. No ipak, sve joj najbolje zelim, da i ona i Jelena ostvare dobar rezultat na AO.

Info

pre 13 godina

Ivanovic forced to withdraw:
http://www.medibankinternational.com.au/2011/01/ivanovic-forced-to-withdraw

Medibank International Sydney Friday 7 January 2011

Ana Ivanovic has withdrawn from the Medibank International Sydney due to a strained abdominal muscle.

The Serbian suffered the injury during her defeat to Justine Henin at the Hopman Cup in Perth on Thursday.

“The season is just starting and it is very unfortunate that this has happened now,” Ivanovic said on her website.

Tournament Director Craig Watson said he wished Ana a good and speedy recovery from her injury.

“We are disappointed that Ana has had to withdraw from the Medibank International Sydney,” Watson said.

“She has a lot of fans here in Sydney and I’m sure they join with me in wishing her all the best for her recovery.”

Ivanovic will be replaced in the main draw by a lucky loser. This player will be known once qualifying has been completed.

Mr.Error

pre 13 godina

I ja mislim da je trebala makar da pokusa da odigra, ali ocigledno da nije mala povreda. Samo mi nije jasno kako je onda igrala mix? Mislim... ako se povredila na duelu sa Zastin, imala je skoro dva sata pauze (dok je Nole igrao) plus pauza izmedju Novakovog mece i meca dubla. Zar je moguce da tada nije osetila neki bol(?!), ipak je to u trbusnom delu...
Ali moram i da shvatim Aninu reakciju jer je pocetak sezone i zasto bi rizikovala da pogorsa stanje kada igra na ne tako vaznom turniru? Takodje se i ja slazem sa tim da bi Jelena izasla na teren, ali sad je to skroz ne bitno, jer ne igra ona vec Ana.
Krivo mi je zbog Novaka... Osvojio je Dejvis Kup, i sada je imao priliku da osvoji i ovo, ali neke sile su bile jace nego nase, a i njegove, zelje.
No, on se dobro pripremio, odigrao je stvarno lavovski i jos jednom je pokazao svoju patrijahalnost. A Ana... sad je najbitnije da se oporavi i da pokusa da nesto uradi na gren slemu. Ima jos dve nedelje do pocetka Australian Open-a, a to je bogami blizu...

I da... oceli Ana sada igrati u Sidneju jer se prijavila? Ako neko zna, voleo bih da odgovori :)

nikol dž.femija

pre 13 godina

ZLATKO TODOROVIĆ - odgovor Vama

LEPO PITATE i lepo ste zamolili da Vam se odgovori - evo,ja ću Vam odgovoriti a ne znam hoće li još neko i ne znam hoće li objaviti, pa ako ne objave Vi ćete misliti da Vam niko nije odgovorio, a jeste, evo - moja učenica je pobedila na nivou države SRJ i to u Londonu i to pred žirijem iz Londona, PREDSTAVLJALI SMO državu SRJ u Londonu i išli smo u London o trošku organizatora, zatim smo predstavljali Srbiju u Svedskoj.... ima još toga, ali, dovoljno Vam je, mislim, zar ne (?) ....da ne dužim, jer to nije tema, već samo odgovor Vama.

RUŽNO JE i TUŽNO JE, KAKO SU reprezentativci Srbije, Ana i Novak, IZGUBILI MEČ MEŠOVITIH PAROVA i TIME CEO MEČ PROTIV BELGIJE, to je vise nego glupo, SEM AKO NISU bili ucenjeni, primorani, jer ko još poklanja bilo šta bilo kome, ko, samo Srbi izgleda, otud Bozji narod, / ali neće biti, može biti samo moranje, ucenjivanje i ko zna šta još, jer valjda ponos jos imaju.../ a ako to nije, AKO SU SE DOBROVOLJNO, DRAGOVOLJNO zevzecili IGRAJUĆI POD ZASTAVOM Srbije, pa onako IZGUBILI, PREPUSTILI DOBIJEN MEČ, e to, to šta je(?)... to je ono što JE SUŠTINA, a ne Anina povreda, kako se ovde podmeće kao glavna tema opet iz negativnih namera.

IMATI TRI POBEDE i imati dve, kao svi, NIJE ISTO i nikada neće ni biti.

Što je najgore i da je situacija bila obrnuta, pa da je Belgija obezbedila finale, Srbija bi opet izgubila, jer ni tada, kao ni sada, ne bi imala motiva !?

PITANJE JE, posle svega, da li je Srbija SMELA DA POBEDI i OSVOJI DIJAMANTE HOPMAN KUPA i to posle Dejvis kupa, i to, da kao u Dejvis kupu ponovo pobedi Amere, DA LI JE to dozvoljeno Srbiji?

DA li sme da se, uopšte, to pita ?

Povrediti se moze svako pa i na treningu, malera uvek ima, niko Anu ne tera da igra povredjena niti je to potrebno, ALI KADA NIJE POVREDJENA A IMA DOBIJEN MEC POSTAVLJA SE pitanje cemu blesavljenje u dresu reprezentacije, iako je poziv licni, tamo je pisalo Srb-Bel 1:2 !!!

Mir Bozji Hristos se rodi, Srbijo...!!!

Info

pre 13 godina

Anina konferencija za stampu:

http://hopmancup.com/Media/Media-Conference/300

Ana how bad is it?

Well I’ve already run some scans and it’s a tear 1, so I guess it’s going to take a few days. Hopefully it will be fine for Melbourne, but it’s definitely a scare.

What sort of treatment do you have for that?

Well because it’s a tear I can’t do any aggressive treatment on it yet, I just have to keep icing it and doing some treatments that are not intense - so just like laser, or hot and cold, and just try to give it time to heal a little bit and then start with more aggressive stuff.

Do you know the time when you can get back to playing conditions?

Well the doctor said I should take at least 3 or 4 days with full rest, like complete rest. Then slowly I can start doing more like bike, and hopefully step on a court as well. It all depends. It’s very individual how a person reacts, or how fast it will heal, but hopefully with like lots of icing and laser it can speed up the recovery.

Ana how did you do it?

Well in my singles yesterday I felt it in my second set in my serve. Then I felt it kind of towards the end of the match a little, but more of a muscle pain. Then in the mixed doubles I felt nothing. Then later on when I was doing recovery I felt it tight a little, but then this morning I was playing some points and on one serve I felt it through the practise but then on one serve I felt a sharp pain. Since then I couldn’t even hit anymore, I couldn’t move. So then I stopped straight away and I went to see the doctor and do an ultrasound.

How did you feel when you were told the results of the scans?

I was - I mean I’m still very disappoint and obviously shattered because I really felt like we fought hard to get here and you now we had a chance in the Final. Also I felt really bad for Novak and needed some time on my own and also to talk to Novak and tell him what’s going on. It is very hard you know. Not only that I don’t get to play final tomorrow but also I have to pull out of Sydney as well.

Ana how frustrating is it for you?

It is very frustrating because it’s been the case for a long time -lLike always little bits and pieces. You know for something like this it’s kind of, it’s not a huge deal, but it’s stupid and bad timing and it’s just very frustrating that these things happen. You know I have to try and recover in the best possible way and try to stay positive. At least I have a week before the Open. I’d rather this time, than this time next week.

I know you said it will be a few days before you know the extent of how its pulling up, but what do you think your chances are competing in Melbourne at the Australian Open?

I think it’s good at the moment because I stopped in time and the tear hasn’t been great, so it’s still a minor tear. But you know I want to try and do everything possible to compete, but I’m positive I will be fit in ten days time to play.

Even if you are fit though, how does it affect, obviously not being able to train with full intensity, going into Melbourne now?

It is disappointing, but you know I have to sort of rely on the hard work that I’ve done in the past. I had the full preparation behind me, so I have to kind of rely on that a little bit. Even though I’ll have some time off now, I just have to believe that I’m fit enough. You know it’s going to play a big part. I’ll just try to go through it and you know the hard work has been done, and even if I was fit enough I would be playing a lot of matches – but still the hard work has been done. So I have to approach it with that mind set.

Ana - will you ask for a late start in Melbourne?

Yeah I’d definitely will, but I’m not sure because it’s a Grand Slam and they go with the draw, so it’s like 50/50. But ill definitely have my fingers crossed for a Tuesday start.

Will you get treatment here Ana or will you go to Melbourne?

I’ll stay put for another day and then hopefully on Sunday will go to Melbourne.

Did you have a weakness in that area before, or is this the first time you’ve done something like this?

No it’s the first time I’ve done something like this. You know if I’ve done something in off season, its stomach and back exercises, so it’s very strange that this has happened. It’s very strange - I only felt it on my serve actually. It was just very bizarre.

What did Novak say to you?

He was very supportive and he fully understands, and it was hard for me to tell him and obviously I knew he would understand, but still it’s a little bit disappointing. But he gave me his full support and even his physio is trying to give me some treatments and help me out a little. I appreciate that he made it easier for me.

Blackberry

pre 13 godina

@wlado
Pa izmislja se svaki dan neka zabava za sta-do. Svake nedelje neke odlucujuce utakmice, prvenstva u svim znanim i neznanim sportovima ... crep spao sa kuce, fasada otpada, nista nije ulozeno 40 godina, ulica neasfaltirana, posla nema, para nema, ljubavi nema, a ukucani se nerviraju zbog Noleta i Anci ... eventualno ih iznervira sto im nije pobedio favorit u Farmi ili Survivoru ...

Pera

pre 13 godina

@nikol dž.femija
Zaboga zeno/covece, dosta vise s glupim teorijama zavere!
Usput, Novak se glupirao, a ne Ana, zbog njega je Ana izgubila svoj servis gem (jer se on krio iza mreze umesto da vraca lopticu koju je poslala Enan, vrckao zadnjicom dok se Ana spremala da servira i dekoncentrisao je glupiranjem, neozbiljno i dekoncentrisano igrao voleje na mrezi koji su bili cisti ziceri). S druge strane, to je njegovo pravo i izbor, on je na taj egzibicioni turnir pozvan zbog toga sto je on Novak Djokovic, a ne zbog toga sto je iz Srbije (kao sto su i ostali teniseri pozvani zbog svog imena i licnog rejtinga u svetu tenisa, a ne zbog pasosa zemalja koje imaju): Enan je pozvana kao visestruka GS sampionka i dobila je pravo da dovede kog god hoce sunarodnika, Serena je takodje trebala da nastupi zbog istog razloga (visestruka GS sampionka), ali je devojka povredjena vec pola godine, pa je naknadno zamenjena sunarodnicom, Novak i Endi M. su #3 i #4 svetskog tenisa, plus je Novak GS sampion, Ana je GS sampionka, Francusku je trebalo da predstavlja Monfis (#12 na ATP listi), izuzetno atraktivan (u teniskom smislu) teniser, ali se zbog povrede povukao, i mlada nada i sigurno buducnost zenskog tenisa, juniorski #1 i osvajac GS u juniorskoj konkurenciji, 17-godisnja Kristina Mladenovic, kao sto je i mlada 16-godisnja Britanka Laura Robson, takodje buduca zvezda zenskog tenisa i mislim takodje juniorska osvajacica GS, Italiju aktuelna RG sampionka Franceska Sciavone, Kazahstan aktuelna Wimbldon i US Open dubl sampionka Svedova s mladim sunarodnikom koji trenutno izaziva paznju svojim igrama, Australiju dvostruki GS sampion Lejton Hjuit i dvostruka dubl i trostruka miks dubl GS sampionka Molik.

Daj, molim te...

pre 13 godina

(Jovan, 8. januar 2011 21:16)

Na prvom treningu posle meca sa Belgijom je osetila bol.
Da nije povredjena igrala bi na turniru u Sidneju kao Jelena Jankovic.

Sasa

pre 13 godina

Citam ove komentare i ne mogu da se nacudim sta sve ljudi pisu. Te neke teorije zavere po kojima minuse lupaju Boba, Brena , Jelena, Jelenina majka, Jelenini fanovi......itd, a ja vas pitam ko onda lupa minuse na uspehe JJ, Novaka Djokovica i ostalih sportista.
Da li je moguce da se niko nikad nije pitao zasto je to tako u svakoj sferi naseg drustva. Ako neko vodi zemlju, svi ostali vuku nazad samo da bi ovi na vlasti(nije bitno koja stranka) ispali losiji nego sto jesu, ako neko od nasih fudbalera napravi dobar transfer , omalovazice ga vise od pola Srbije i reci da ne vredi ni 20% uzetih para, ako je neko dobar strucnjak, niko mu nece stegnuti ruku nego ce njegov uspeh pripisati sreci, ako je neko dobar radnik, sef ga nece nagraditi jer postaje opasan po njegovo radno mesto, i nikad nece priznati da je neko bolji od njega, zato kod nas niko ne napreduje u sluzbi, nego je na delu negativna selekcija, itd, itd, da ne nabrajam vise. Dobar deo ovakvog mentalnog sklopa su nam usadili komunisti i komunisticki rezim od 1945-2000-te godine, jer poznata njihova krilatica Ko nije za nas , taj je protiv nas. Po difoltu postaje nas neprijatelj.Ako ste uspesni u nekoj oblasti , automatski ste trn u oku svom okruzenju i svi ce jedva cekati vas sunovrat.I da zavrsim . Uspeh se ne prasta, Srbin vise voli da komsiji crkne krava nego leba da jede (a voli leba da jede).

Nenad

pre 13 godina

Sve više mmladih ljudi slovo "v" pišu kao "w". Mene više to brine i ove naše škole, nego "Hofman" kup.
(Snežana, 7. januar 2011 14:55)

I bolje po nas malo starije, odmah znas da je u pitanju tinejdzer i nista sto napise ne uzmes za ozbiljno :)

Bata

pre 13 godina

Zivim u Pertu, to je relativno omanji grad i u njemu se sve zna kao u svakoj palanci. Novak i Ana posle izgubljenog meca sa Belgijom su posetili disko Ozi Serb gde se skupljaju nasi mladi iz Perta. Na dan finala uvece bili su u Casinu gde se Ana kockala iz zabave. Oboje su bili lepo raspolozeni pa se pitam kakva je to povreda bila?