Red Bull Stratos predstavlja sistem kamera

Red Bull Stratos misija nam pruža prvi pogled na specijalno napravljen sistem kamera koje će zabeležiti i emitovati stratosfersku misiju Feliksa Baumgartnera u visokoj rezoluciji.

Detalji koji su objavljeni u postrojenju Sage Cheshire Aerospace, otkrivaju da će dokumentovanje potencijalno supersoničnog slobodnog pada s ivice svemira biti jedan od najsloženijih elemenata Red Bull Stratos misije, o kojoj će vas B92 ekskluzivno obaveštavati.

JT Izvor:
Pošaljite komentar
 1. Kittinger je zvanično leteo 0,96 brzine zvuka mada neki proračuni kažu da je probio zvučni zid. Naime prilikom njegovog leta pojavila se razlika u očitavanju instrumenata sa zemlje i onih u balonu od pa je usvojena niža vrednost (očitavanje sa zemlje) obzirom da je plan da Baumgartner skače sa 40 km ( oko 7 km veća visina nego Kittingerova) on bi u slobodnom padu morao probiti zvučni zid jer je atmosfera još ređa a kao što znamo brzina zvuka nije konstanta već se menja u zavisnosti od uslova u kojima je postignuta (pre svega visina). Ovo će biti nešto fantastično, jedinstveno i teško ponovljivo! Jer evo 50 godina niko da nadmaši Kittingera čiji je skok za još veće poštovanje i divljenje obzirom na to kakvu primitivnu tehniku i kakav balon i gondola su korišteni prilikom njegovog skoka! Poželimo im svu sreću i uspeh!
  (Dejan, 27. oktobar 2010 14:23)

  # Link komentara

 2. Da ce biti fantasticno,bice..
  Da je ideja i zamisao vanserijska takodje..
  Da je ljudski duh jedinstven i neunistiv isto...
  Da momak ima herza samo ide u prilog tome..
  Padace brzinom preko 900 km/h,ludoooo.Divim se takvim ljudima..Srecno
  (sparadonna, 6. septembar 2010 08:34)

  # Link komentara

 3. Ovo izgleda skroz neverovatno! Svaka im cast, fotke i snimci ce biti sigurno fantasticni kada se projekat realizuje!
  (RB, 31. avgust 2010 00:47)

  # Link komentara