Ponedeljak, 16.08.2010.

10:37

WTA: Veliki skokovi za Anu i Bojanu

Najbolja srpka teniserka Jelena Janković izgubila je drugu poziciju na najnovijoj WTA listi, dok je Ana Ivanović ostvarila veliki skok.

Izvor: B92

WTA: Veliki skokovi za Anu i Bojanu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

Leni

pre 13 godina

(Made in China, 18. avgust 2010 12:45)

Ove godine na atleticarskom takmicenju u Barseloni je norveskoj skakacici sa motkom sorc potpuno pukao na zadnjoj strani i obnazio celu zadnjicu ove skakacice. Upozorili su je reporteri posto ona sama nije bila svesna sta se dogodilo prilikom skakanja.
Ne verujem da ova sportistkinja nosi opremu Anta ali se i njoj dogodila nezgoda.


http://www.dagbladet.no/2010/07/28/sport/friidrett/friidretts-em_i_barcelona/cathrine_larsasen/12738629/

Verovatno vam nece biti problem da uz internetski softver prevedete tekst sa linka. Ipak, da vam malo olaksam, skakacica je napravila novi sorts od trenerke koju je skratila na potrebnu duzinu.
I na kraju, postaje pomalo pateticno ovo ponavljanje do besvesti te nezgode koju je Jelena Jankovic imala.

Palmoticeva

pre 13 godina

@ Made in China

Jelena dobila 5.1 miliona dolara od Ante - a ti si dobio okruglo 5.
Pa nije ni tebi loše, što si ljubomoran?!

Tennis outfit

pre 13 godina

@Neo

Adidas ima ClimaCool tehnologiju za regulisanje vlaznosti. A Adidas Barricade patike su najprodavanije teniske patike na svetu.

Made in China

pre 13 godina

@Imajte poštovanja

Od početka 2009 godine Jelena Janković NEMA sponzora za reket. Sponzora za reket ( PRINCE ) je izgubila u trenutku kada je bila 1 na WTA listi.

Ugovor Jelene Janković sa kineskom kompanijom ANTA je vredan $ 5.1М ( TRI GODINE ) http://www.sportsbusinessdaily.com/article/127021

Toliko je "kvalitetna" sportska oprema ANTA da se teniske haljine rašivaju na teniskom terenu ( Kremlin Cup 2009 )

Imajte poštovanja!

pre 13 godina

(Turbo Folk Srbija, 18. avgust 2010 02:06)

Pre svega, stidi se svoje iracionalne mrznje, koja ne prilici ovom lepom sajtu.
Koja jos teniserka iz Srbije je imala cuveni reket Prince na kojem je pisalo Jankovic, i patike Reebok na kojima je pisalo JJelena?
Naravno da je pristala da bude ekskluzivac kineske firme Anta koja se probija, za ogroman novac, kao sto bi to svako ucinio kad bi imao priliku, a oprema je i originalna i lepa i kvalitetna.
Vise sportista nosi opremu drugog kineskog proizvodjaca Li Ning, medju njima je i Ivan Ljubicic.

Komentar

pre 13 godina

@Vaga
Ne pisu to Anini navijaci o njenoj haljini, nego Jecini nemaju trenutno ni jedan drugi povod da pljuju po Ani, pa hajde da opletu po igrackoj opremi. Interesantno da ne mogu da se saberu i "obuju u jednoj misli": da li je Ana manekenka koja samo vodi racuna o svom izgledu ;) ili joj je sve jedno da li igra u nekoj super-hiper ekstravagantnoj- zaslepljujucoj itd. haljini ili sasvim obicnoj, udobnoj za posao kojim se bavi.

Turbo Folk Srbija

pre 13 godina

@Adela

http://www.gettyimages.com/detail/99313226/AFP http://www.gettyimages.com/detail/98890376/AFP ANTA je VRH. Ima i cirkone.

Neo

pre 13 godina

Nocas igra J.Jankovic protiv Ivete Benesove.Mec je cetvrti po redu na Centralnom terenu,a prvi u vecernjem terminu(po nasem vremenu oko 1 sat iza ponoci),posle susreta koji igra M.Bartoli.Srecno Jelena!

Vaga

pre 13 godina

Sta ovi Anini navijaci lude zbog haljine, e svasta, sad im ni haljina ne valja, nije haljinica kriva za lose Anine partije! Mada ova je jos i Boze pomozi, kakvi su bili oni dzakovi ranije...

Neo

pre 13 godina

Da ne poverujes...Ubedljivo najvise preporuka( i NEpreporuka)dobili su kom u kojima se komentarise Anin outfit?Podseticu na Anin zuti komplet i price o spec.dizajnu koji hladi pred AO.Prica o igri je ostala u trecem planu,sto je pokazao i rezultat na AO.

Horor

pre 13 godina

Da li je ovo normalno? Sad su se ustremili na Aninu haljinu. "Ne zna šta je U OVOM TRENUTKU gore, Anina haljina ili igra". A "u ovom trenutku" Ana je posle jednog turnira skočila za 23 mesta! I to se kod nas zove - komentar. Mnogo je jadnika "na ovim prostorima". Interesantno je da se baš niko, ko ima ukusa, nije pobunio protiv hajkača, ili je "dežurni" odlučio da se kampanja usmeri i na "Adidas".

nemaveze

pre 13 godina

Joj bre! Ja se nadam da će sve tri naše devojke igrati u finalu 'meriken opena! I nadam se da će sve one pobediti u finalu onu boraniju od ostatka sveta i da ću nakon toga još više navijati za naše gracije! Napred u nove pobede! Hoću da na kraju godine delite prvo mesto na WTA listi i želim da ove godine zaradite po petnaest miliona dolara para. Razvaljuj!

Ne pisi gluposti

pre 13 godina

@Сucurigu

Informisi se pre nego sto odlucis da napises komentar.

PREMIER MANDATORY turniri su OBAVEZNI. To su Indian Wells, Miami, Madrid i Beijing.

Montreal je u kategoriji PREMIER 5 turnira. Nagradni fond je $2,000,000

lista

pre 13 godina

Ana ce zbog neigranja na sledecoj listi imati 60 bodova manje i posle toga moze samo da napreduje na listi.

Ako bude u stanju da igra na turniru u Nju Havenu vec tamo ce moci da zaradi bodove za listu.
Sve sto zaradi na tom turniru bice joj cisti napredak na listi, jer ce ti bodovi da joj zamene 1 bod koji ima upisan sa turnira u San Diegu.
Nakon toga ide US Open na kome takodje ne brani nikakve bodove odnosno 5 bodova koji se dobijaju samim ucescem u prvom kolu.

Sledi turnir u Tokiju sa koga Ana takodje ima 1 bod (prosle godine ispala u prvom kolu), turnir u Madridu koji je Ana prosle godine propustila i ima upisanu obaveznu 0 jer je to obavezan turnir.
Na kraju ce jos igrati i turnir u Luksemburgu i na njemu zaradjuje bodove prolaskom dalje od drugog kola (jer bi joj ti bodovi zamenili 30 bodova za drugo kolo turnira u Holandiji).
Na svim ovim turnirima za Anu je u igri ukupno 4620 bodova i sigurno je da ce Ana osvojiti deo od tih bodova, pitanje je samo koliko.
Za ulazak u prvih 30 treba joj svega 400 bodova. Za ulazak u prvih 20 oko 1200, a za ulazak u prvih 10 oko 2500 bodova.
Mislim da ce Ana do kraja godine sigurno biti u prvih 30, jer joj za tako nesto treba otprilike po jedna pobeda na svakom od tih 5 turnira.
Ulazak u prvih 20 je takodje realan, uz solidne rezultate na turnirima (otprilike cetvrtfinale na svakom).
Za dolazak u prvih 10 do kraja godine nisu velike sanse, ali ni to ne treba iskljucivati.
Ako nastavi da igra kao na prethodnom turniru mogli bi lako Anu da gledamo i u finalu na nekom od sledecih turnira.
Jednostavno uz malo srece sa zrebom i sa onako dobrom igrom finala su sasvim moguca.
Gledao sam Sarapovu koja je u Sinsinatiju stigla u finale i tvrdim da je Ana na ovom turniru igrala bolje od nje.

Nadam se samo da ova povreda nije mnogo ozbiljna i da je nece izbaciti iz forme.

ja

pre 13 godina

@WTATP Lista
Dobar komentar sem onog dela o nekom nazovi protestu Ane Ivanovic zbog toga sto joj nisu dali wc za Montreal.

Ne radi se tu niokakvom protestu.
Ana je kao bivsa sampionka tog turnira trazila wc i odbili su je. Na njenom sajtu je lepo pisalo da ce igrati kvalifikacije ukoliko plasmanom na listi ne obezbedi direktno ucesce.
To je objavljeno pre pocetka ove americke turneje. Ana je tada imala planirane turnire u Stanfordu i San Diegu i dobrim rezultatima na tim turnirima mogla je popravi poziciju na listi i da obezbedi direktno ucesce u Kanadi.
Medjutim nije u tome uspela i bila je spremna na kvalifikacije za taj turnir.
Opet desilo se to da je u Sinsinatiju usla u polufinale i samim tim vise ni tehnicki nije mogla da stigne na te kvalifikacije, jer su onog dana kada je igrano polufinale Sinsinatija zapocele kvalifikacije za Montreal.
Da je Ana ispala ranije u Sinsinatiju sigurno bi ucestvovala u tim kvalifikacijama.
Zbog Anininih dobrih igara u Sinsinatiju direktor turnira se predomislio i ipak joj ponudio pozivnicu. Normalno da je Ana to odbila, jer bi to uradio svako na njenom mestu.
Jednostavno je tu pozivnicu zatrazila iskljucivo kao bivsa osvajacica turnira, a odbijena je sa obrazlozenjem kako svojom igrom i rezultatima ne zasluzuje pozivnicu. Tu je za Anu zavrsena sva prica i bila je prijavljena za kvalifikacije.
Kada je dosla u situaciju da tehnicki ne moze da stigne na iste, otkazala je ucesce.
Tu naknadnu pozivnicu je odbila ne iz nekog protesta, vec zato sto devojka cuva svoje dostojanstvo i to bi uradio svako na njenom mestu ko imalo drzi do sebe.
To je sva prica.

ja

pre 13 godina

@nenad
Jelena je branila titulu i 800 bodova, a stigla do treceg kola i 125 bodova.
Dakle izgubila je 675 bodova.
Sad da li je to mnogo ili malo sve zavisi kako posmatras.
Jelena je sa tih izgubljenih 675 bodova pala za jedno mesto na listi.
Proslogodisnja finalistkinja Safina je branila 550 bodova i odbranila 70, dakle izgubila ukupno 480 bodova.
Medjutim ona je bila na 35. mestu i zbog tih 480 bodova pala za jos 35 mesta, tacno na 70. mesto.
Mozda ce ovo nekom delovati cudno, ali to je cista matematika.
Kad neko ima 6000 bodova i izgubi 600 to nije toliko mnogo i predstavla jedva 10% od ukupnih bodova.
Kad neko ima 1500 kao sto je imala Safina i izgubi 500 to je trecina bodova koje uopste ima.

Tennis outfit

pre 13 godina

@D&R
Ana Ivanovic je i nosila samo NIKE i ADIDAS. Prvo je imala ugovor sa NIKE-om. 2006 godine je potpisala prvi cetvorogodisnji ugovor sa ADIDAS-om.

Fuj Fuj Fuj

pre 13 godina

Meni je Nike ocajan. Federer-uvek isto, Nadal-u kricavim papagajskim bojama, Marija-ovo je haljina za US Open http://www.prodirecttennis.com/prod_images/zoom/PDT303009587.jpg ocajno

D&R

pre 13 godina

Bas cudno da Nike nije hteo da je sponzorise. Oni gotovo uvek imaju jako dobre modele i za tenisere i za teniserke. Svi vodeci teniseri nose Nike (Federer, Nadal, Serena itd.)

Okica

pre 13 godina

Adidas ima uvek najjadniju opremu, i to svi kazu, da se ne lazemo! "Kreatori" iste su jako neinventivni i dosadni sto se i vidi i po ovoj poslednjoj kolekciji, pocevsi od bolja, preko krojeva, ocajno! Uvek isto bezvezno, fuj!

IVORY

pre 13 godina

Lepa vest pred US Open.

Nadam se da ce sve 3 nase vrhunske teniserke biti spremne za zadnji GS u sezoni, posebno Ana, koja ce se, nadam se, oporaviti od povrede do tada, a Bojana barem jedno kolo da prodje i da nastavi da preskace teniserke na WTA listi, mesto medju prvih 50 teniserki sveta je trenutno realnost, samo polako, tvoje vreme tek dolazi.

Napred lepa Anci

pre 13 godina

Prelepa je ova nova ADIDAS kolekcija koju Ana nosi.

Evo sta ce nositi na US OPEN-u

Haljina http://www.tennis-warehouse.com/viewlarge.html?pcode=AWFADD
Jakna http://www.tennis-warehouse.com/viewlarge.html?pcode=AWFADJ
Patike http://www.tennis-warehouse.com/viewlarge.html?pcode=AB6WB

leis

pre 13 godina

Bravo za Anu i Bojanu!
Ana samo da sanira ovu povredu(sva sreca nije nesto jako ozbiljno) i eto je tamo gde pripada.Pocela je ponovo da igra sjajno,do kraja sezone nema skoro nista da brani,ima samo 22 godine i pred njom su turniri,pehari i titule.Ajde Ana!

Сucurigu

pre 13 godina

Sve u svemu nije lose.Pogotovo napredak Ane i Bojane.
Dobro je sto se Ana javila lekaru(povreda). Inace mogla je biti diskvaliifikovana na dva naredna meca(tirnira) zbog bojkota turnira u Monrealu.Znaci sigurno igra u Njujorku na otvorenom prvenstvu i ti je sansa da jos bolje popravi bodovni saldo.

brufen

pre 13 godina

Vidi se kakvu klasu ima Kim Klajsters.Dosla je na 4.mjesto a za drugim zaostaje 400 bodova..do kraja godine moze da bude i prva cak..jos samo da se Zastin Enan vrati u formu,pa da svima pokazu sto je pravi tenis..

Goldmen

pre 13 godina

Poceo je pad JJ na listi koji ce se i nastaviti jer je totalno nerealno bila visoko plasirana! Bice joj uspeh ako uspe da ostane na kraju godine do 7.-8. mesta!

MGM

pre 13 godina

Do kraja godine Jelena brani dosta bodova. Ne znam kako neko može da pominje njenu titulu u Montrealu? Kojom igrom do pobede? Ani je ipak upućena W/C, ali je ona odbila pozivnicu. Vidim da neki to ne znaju.

Mladen

pre 13 godina

Za Anu skok na 39. mesto nije nikakav supeh. Ona je bila vrhunska igračica i tužno je što je uopšte napustila vrh liste.
Skok je uspeh za Bojanu jer tek krči put ka vrhu.
Pad sa druge na treću poziciju na WTA nije strašan jer već na US Openu Voznijacki brani finale a Klajsters tutulu, tako da....

Dubai

pre 13 godina

Šteta što ne igra u Torontu iz poznatih razloga, jer bi mogla napredovati i biti nosilac na US Openu. A ko zna i da je dobila Wild card, da li bi mogla igrati uopšte i zbog povrede... Uostalom, da li će biti spremna uopšte za US Open?

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo devojke. Zbog vas tri smo velesila u tenisu. Posebno me raduje mala Bojana koja se sad prikljucila Jeleni i Ani. Zaista moramo biti ponosni na nase djevojke. Naravno da ne mogu uvijek da igraju onako kako mi ocekujemo do njih, ima uspona i padova ali to je sve sastavni deo sporta. Devojke, mi smo ponosni na vas.

WTATP Lista

pre 13 godina

Nazalost Ana nije napredovala 33, vec "samo" 23 mesta, tako da joj je za malo izmakaostatus nosioca na predstojecem US Openu. Sa druge strane Jelena vise nije druga, pa vise nema zagarantovanu suprotnu stranu zreba u odnosu na WTA dominantnu Serenu Vilijams, ali na Jeleninu srecu od ove nedelje Kim Klajsters je 4-ta na listi (kada je iskljucivo o US Openu rec i najbrzim betonima, fakticki ne zaostaje za velikom Serenom), i kao 3-oj JJ je sada zagarantovan suprotan deo zreba u odnosu na nju. Na ovonedeljnom turniru u Montrealu koji je poslednji koji se boduje pred zreb za Njujork za Anu Ivanovic se jos ranije znalo da nece ucestvovati jos pre ove najnovije povrede (u znak protesta zbog necuvenog tretmana prema njoj ovog leta od strane organizatora), tako da nema vise ni teorijske sanse da bude nosilac, dok zahvaljujuci odsustvu povredjenih Venus Vilijams i Samante Stosur, nasoj JJ i Belgijanki Klajsters bice dovoljne i pobede u prvom mecu da osiguraju svoj TOP4 status za US Open, a u slucaju titule mogu i do pozicije broj 2. Kada je rec o Jovanovski, posle Vimbldona, evo jos jednog gren slema na koji se plasirala direktno, bez kvalifikacija (zahvaljujuci plasmanu) i njen konstantni napredak nastavljen je i ovoga leta (npr prosle nedelje u Sinsinatiju zabelezila prvu TOP20 pobedu u karijeri). Zahvaljujuci proslonedeljnom senzacionalnom uspehu mlade Amerikanke MekHale nasa Bojana vise nije najmladja teniserka u TOP150, ali je i dalje najmladja u TOP100. U tom smislu valja pomenuti i mladu Aleksandru Krunic kojoj ove nedelje na jednom omanjem celendzeru nedostaje formalnost da pretekne na listi mnogo poznatije "juniorke" Lauru Robson i Kristinu Mladenovic, i tada ce se ispred nje naci jos samo jedna teniserka mladja od nje.

Igor

pre 13 godina

Bravo Anči, bravo Boko ! Nadam se da će se Ana oporaviti u narednih nekoliko dana. U New Havenu može da zaradi mnogo poena jer ranije nije igrala tamo, a na US openu je prošle godine ispala u 1.kolu, tako da je sa ovako dobrom igrom očekuje blistava završnica sezone, jer je očekuju i turniri u Luksemburgu, Tokiju i Pekingu na kojima takodje ne brani poene.
Ančice, brzo nam se oporavi. Kako neko reče, ljubim da prođe.
Uspešna, vaspitana, fina, dobrodušna, lepa, pametna... Sve je to Ana Ivanović ! :)

nikol dž: femija

pre 13 godina

A na godišnjoj listi koja je važna zbog završnog turnira i to je ono što su postigle u ovoj godini, do sada - JELENA je 4., ANA je 35., a BOJANA je 64.

ODLIČNO - tri Srpkinje mešu 100 !

Pavao

pre 13 godina

Napred Kim!

Jos malo pa Jankovic pada na 7-8 poziciju (sto je realno i odlicno za njenu igru).
Jos malo pa Ivanovic dolazi u top 10, a Jovanovski u top 50.

Okica

pre 13 godina

Adidas ima uvek najjadniju opremu, i to svi kazu, da se ne lazemo! "Kreatori" iste su jako neinventivni i dosadni sto se i vidi i po ovoj poslednjoj kolekciji, pocevsi od bolja, preko krojeva, ocajno! Uvek isto bezvezno, fuj!

D&R

pre 13 godina

Bas cudno da Nike nije hteo da je sponzorise. Oni gotovo uvek imaju jako dobre modele i za tenisere i za teniserke. Svi vodeci teniseri nose Nike (Federer, Nadal, Serena itd.)

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo devojke. Zbog vas tri smo velesila u tenisu. Posebno me raduje mala Bojana koja se sad prikljucila Jeleni i Ani. Zaista moramo biti ponosni na nase djevojke. Naravno da ne mogu uvijek da igraju onako kako mi ocekujemo do njih, ima uspona i padova ali to je sve sastavni deo sporta. Devojke, mi smo ponosni na vas.

WTATP Lista

pre 13 godina

Nazalost Ana nije napredovala 33, vec "samo" 23 mesta, tako da joj je za malo izmakaostatus nosioca na predstojecem US Openu. Sa druge strane Jelena vise nije druga, pa vise nema zagarantovanu suprotnu stranu zreba u odnosu na WTA dominantnu Serenu Vilijams, ali na Jeleninu srecu od ove nedelje Kim Klajsters je 4-ta na listi (kada je iskljucivo o US Openu rec i najbrzim betonima, fakticki ne zaostaje za velikom Serenom), i kao 3-oj JJ je sada zagarantovan suprotan deo zreba u odnosu na nju. Na ovonedeljnom turniru u Montrealu koji je poslednji koji se boduje pred zreb za Njujork za Anu Ivanovic se jos ranije znalo da nece ucestvovati jos pre ove najnovije povrede (u znak protesta zbog necuvenog tretmana prema njoj ovog leta od strane organizatora), tako da nema vise ni teorijske sanse da bude nosilac, dok zahvaljujuci odsustvu povredjenih Venus Vilijams i Samante Stosur, nasoj JJ i Belgijanki Klajsters bice dovoljne i pobede u prvom mecu da osiguraju svoj TOP4 status za US Open, a u slucaju titule mogu i do pozicije broj 2. Kada je rec o Jovanovski, posle Vimbldona, evo jos jednog gren slema na koji se plasirala direktno, bez kvalifikacija (zahvaljujuci plasmanu) i njen konstantni napredak nastavljen je i ovoga leta (npr prosle nedelje u Sinsinatiju zabelezila prvu TOP20 pobedu u karijeri). Zahvaljujuci proslonedeljnom senzacionalnom uspehu mlade Amerikanke MekHale nasa Bojana vise nije najmladja teniserka u TOP150, ali je i dalje najmladja u TOP100. U tom smislu valja pomenuti i mladu Aleksandru Krunic kojoj ove nedelje na jednom omanjem celendzeru nedostaje formalnost da pretekne na listi mnogo poznatije "juniorke" Lauru Robson i Kristinu Mladenovic, i tada ce se ispred nje naci jos samo jedna teniserka mladja od nje.

Igor

pre 13 godina

Bravo Anči, bravo Boko ! Nadam se da će se Ana oporaviti u narednih nekoliko dana. U New Havenu može da zaradi mnogo poena jer ranije nije igrala tamo, a na US openu je prošle godine ispala u 1.kolu, tako da je sa ovako dobrom igrom očekuje blistava završnica sezone, jer je očekuju i turniri u Luksemburgu, Tokiju i Pekingu na kojima takodje ne brani poene.
Ančice, brzo nam se oporavi. Kako neko reče, ljubim da prođe.
Uspešna, vaspitana, fina, dobrodušna, lepa, pametna... Sve je to Ana Ivanović ! :)

nikol dž: femija

pre 13 godina

A na godišnjoj listi koja je važna zbog završnog turnira i to je ono što su postigle u ovoj godini, do sada - JELENA je 4., ANA je 35., a BOJANA je 64.

ODLIČNO - tri Srpkinje mešu 100 !

Pavao

pre 13 godina

Napred Kim!

Jos malo pa Jankovic pada na 7-8 poziciju (sto je realno i odlicno za njenu igru).
Jos malo pa Ivanovic dolazi u top 10, a Jovanovski u top 50.

Dubai

pre 13 godina

Šteta što ne igra u Torontu iz poznatih razloga, jer bi mogla napredovati i biti nosilac na US Openu. A ko zna i da je dobila Wild card, da li bi mogla igrati uopšte i zbog povrede... Uostalom, da li će biti spremna uopšte za US Open?

brufen

pre 13 godina

Vidi se kakvu klasu ima Kim Klajsters.Dosla je na 4.mjesto a za drugim zaostaje 400 bodova..do kraja godine moze da bude i prva cak..jos samo da se Zastin Enan vrati u formu,pa da svima pokazu sto je pravi tenis..

Mladen

pre 13 godina

Za Anu skok na 39. mesto nije nikakav supeh. Ona je bila vrhunska igračica i tužno je što je uopšte napustila vrh liste.
Skok je uspeh za Bojanu jer tek krči put ka vrhu.
Pad sa druge na treću poziciju na WTA nije strašan jer već na US Openu Voznijacki brani finale a Klajsters tutulu, tako da....

Neo

pre 13 godina

Da ne poverujes...Ubedljivo najvise preporuka( i NEpreporuka)dobili su kom u kojima se komentarise Anin outfit?Podseticu na Anin zuti komplet i price o spec.dizajnu koji hladi pred AO.Prica o igri je ostala u trecem planu,sto je pokazao i rezultat na AO.

leis

pre 13 godina

Bravo za Anu i Bojanu!
Ana samo da sanira ovu povredu(sva sreca nije nesto jako ozbiljno) i eto je tamo gde pripada.Pocela je ponovo da igra sjajno,do kraja sezone nema skoro nista da brani,ima samo 22 godine i pred njom su turniri,pehari i titule.Ajde Ana!

Vaga

pre 13 godina

Sta ovi Anini navijaci lude zbog haljine, e svasta, sad im ni haljina ne valja, nije haljinica kriva za lose Anine partije! Mada ova je jos i Boze pomozi, kakvi su bili oni dzakovi ranije...

Goldmen

pre 13 godina

Poceo je pad JJ na listi koji ce se i nastaviti jer je totalno nerealno bila visoko plasirana! Bice joj uspeh ako uspe da ostane na kraju godine do 7.-8. mesta!

Napred lepa Anci

pre 13 godina

Prelepa je ova nova ADIDAS kolekcija koju Ana nosi.

Evo sta ce nositi na US OPEN-u

Haljina http://www.tennis-warehouse.com/viewlarge.html?pcode=AWFADD
Jakna http://www.tennis-warehouse.com/viewlarge.html?pcode=AWFADJ
Patike http://www.tennis-warehouse.com/viewlarge.html?pcode=AB6WB

Neo

pre 13 godina

Nocas igra J.Jankovic protiv Ivete Benesove.Mec je cetvrti po redu na Centralnom terenu,a prvi u vecernjem terminu(po nasem vremenu oko 1 sat iza ponoci),posle susreta koji igra M.Bartoli.Srecno Jelena!

MGM

pre 13 godina

Do kraja godine Jelena brani dosta bodova. Ne znam kako neko može da pominje njenu titulu u Montrealu? Kojom igrom do pobede? Ani je ipak upućena W/C, ali je ona odbila pozivnicu. Vidim da neki to ne znaju.

ja

pre 13 godina

@WTATP Lista
Dobar komentar sem onog dela o nekom nazovi protestu Ane Ivanovic zbog toga sto joj nisu dali wc za Montreal.

Ne radi se tu niokakvom protestu.
Ana je kao bivsa sampionka tog turnira trazila wc i odbili su je. Na njenom sajtu je lepo pisalo da ce igrati kvalifikacije ukoliko plasmanom na listi ne obezbedi direktno ucesce.
To je objavljeno pre pocetka ove americke turneje. Ana je tada imala planirane turnire u Stanfordu i San Diegu i dobrim rezultatima na tim turnirima mogla je popravi poziciju na listi i da obezbedi direktno ucesce u Kanadi.
Medjutim nije u tome uspela i bila je spremna na kvalifikacije za taj turnir.
Opet desilo se to da je u Sinsinatiju usla u polufinale i samim tim vise ni tehnicki nije mogla da stigne na te kvalifikacije, jer su onog dana kada je igrano polufinale Sinsinatija zapocele kvalifikacije za Montreal.
Da je Ana ispala ranije u Sinsinatiju sigurno bi ucestvovala u tim kvalifikacijama.
Zbog Anininih dobrih igara u Sinsinatiju direktor turnira se predomislio i ipak joj ponudio pozivnicu. Normalno da je Ana to odbila, jer bi to uradio svako na njenom mestu.
Jednostavno je tu pozivnicu zatrazila iskljucivo kao bivsa osvajacica turnira, a odbijena je sa obrazlozenjem kako svojom igrom i rezultatima ne zasluzuje pozivnicu. Tu je za Anu zavrsena sva prica i bila je prijavljena za kvalifikacije.
Kada je dosla u situaciju da tehnicki ne moze da stigne na iste, otkazala je ucesce.
Tu naknadnu pozivnicu je odbila ne iz nekog protesta, vec zato sto devojka cuva svoje dostojanstvo i to bi uradio svako na njenom mestu ko imalo drzi do sebe.
To je sva prica.

Horor

pre 13 godina

Da li je ovo normalno? Sad su se ustremili na Aninu haljinu. "Ne zna šta je U OVOM TRENUTKU gore, Anina haljina ili igra". A "u ovom trenutku" Ana je posle jednog turnira skočila za 23 mesta! I to se kod nas zove - komentar. Mnogo je jadnika "na ovim prostorima". Interesantno je da se baš niko, ko ima ukusa, nije pobunio protiv hajkača, ili je "dežurni" odlučio da se kampanja usmeri i na "Adidas".

lista

pre 13 godina

Ana ce zbog neigranja na sledecoj listi imati 60 bodova manje i posle toga moze samo da napreduje na listi.

Ako bude u stanju da igra na turniru u Nju Havenu vec tamo ce moci da zaradi bodove za listu.
Sve sto zaradi na tom turniru bice joj cisti napredak na listi, jer ce ti bodovi da joj zamene 1 bod koji ima upisan sa turnira u San Diegu.
Nakon toga ide US Open na kome takodje ne brani nikakve bodove odnosno 5 bodova koji se dobijaju samim ucescem u prvom kolu.

Sledi turnir u Tokiju sa koga Ana takodje ima 1 bod (prosle godine ispala u prvom kolu), turnir u Madridu koji je Ana prosle godine propustila i ima upisanu obaveznu 0 jer je to obavezan turnir.
Na kraju ce jos igrati i turnir u Luksemburgu i na njemu zaradjuje bodove prolaskom dalje od drugog kola (jer bi joj ti bodovi zamenili 30 bodova za drugo kolo turnira u Holandiji).
Na svim ovim turnirima za Anu je u igri ukupno 4620 bodova i sigurno je da ce Ana osvojiti deo od tih bodova, pitanje je samo koliko.
Za ulazak u prvih 30 treba joj svega 400 bodova. Za ulazak u prvih 20 oko 1200, a za ulazak u prvih 10 oko 2500 bodova.
Mislim da ce Ana do kraja godine sigurno biti u prvih 30, jer joj za tako nesto treba otprilike po jedna pobeda na svakom od tih 5 turnira.
Ulazak u prvih 20 je takodje realan, uz solidne rezultate na turnirima (otprilike cetvrtfinale na svakom).
Za dolazak u prvih 10 do kraja godine nisu velike sanse, ali ni to ne treba iskljucivati.
Ako nastavi da igra kao na prethodnom turniru mogli bi lako Anu da gledamo i u finalu na nekom od sledecih turnira.
Jednostavno uz malo srece sa zrebom i sa onako dobrom igrom finala su sasvim moguca.
Gledao sam Sarapovu koja je u Sinsinatiju stigla u finale i tvrdim da je Ana na ovom turniru igrala bolje od nje.

Nadam se samo da ova povreda nije mnogo ozbiljna i da je nece izbaciti iz forme.

nemaveze

pre 13 godina

Joj bre! Ja se nadam da će sve tri naše devojke igrati u finalu 'meriken opena! I nadam se da će sve one pobediti u finalu onu boraniju od ostatka sveta i da ću nakon toga još više navijati za naše gracije! Napred u nove pobede! Hoću da na kraju godine delite prvo mesto na WTA listi i želim da ove godine zaradite po petnaest miliona dolara para. Razvaljuj!

ja

pre 13 godina

@nenad
Jelena je branila titulu i 800 bodova, a stigla do treceg kola i 125 bodova.
Dakle izgubila je 675 bodova.
Sad da li je to mnogo ili malo sve zavisi kako posmatras.
Jelena je sa tih izgubljenih 675 bodova pala za jedno mesto na listi.
Proslogodisnja finalistkinja Safina je branila 550 bodova i odbranila 70, dakle izgubila ukupno 480 bodova.
Medjutim ona je bila na 35. mestu i zbog tih 480 bodova pala za jos 35 mesta, tacno na 70. mesto.
Mozda ce ovo nekom delovati cudno, ali to je cista matematika.
Kad neko ima 6000 bodova i izgubi 600 to nije toliko mnogo i predstavla jedva 10% od ukupnih bodova.
Kad neko ima 1500 kao sto je imala Safina i izgubi 500 to je trecina bodova koje uopste ima.

IVORY

pre 13 godina

Lepa vest pred US Open.

Nadam se da ce sve 3 nase vrhunske teniserke biti spremne za zadnji GS u sezoni, posebno Ana, koja ce se, nadam se, oporaviti od povrede do tada, a Bojana barem jedno kolo da prodje i da nastavi da preskace teniserke na WTA listi, mesto medju prvih 50 teniserki sveta je trenutno realnost, samo polako, tvoje vreme tek dolazi.

Сucurigu

pre 13 godina

Sve u svemu nije lose.Pogotovo napredak Ane i Bojane.
Dobro je sto se Ana javila lekaru(povreda). Inace mogla je biti diskvaliifikovana na dva naredna meca(tirnira) zbog bojkota turnira u Monrealu.Znaci sigurno igra u Njujorku na otvorenom prvenstvu i ti je sansa da jos bolje popravi bodovni saldo.

Fuj Fuj Fuj

pre 13 godina

Meni je Nike ocajan. Federer-uvek isto, Nadal-u kricavim papagajskim bojama, Marija-ovo je haljina za US Open http://www.prodirecttennis.com/prod_images/zoom/PDT303009587.jpg ocajno

Turbo Folk Srbija

pre 13 godina

@Adela

http://www.gettyimages.com/detail/99313226/AFP http://www.gettyimages.com/detail/98890376/AFP ANTA je VRH. Ima i cirkone.

Komentar

pre 13 godina

@Vaga
Ne pisu to Anini navijaci o njenoj haljini, nego Jecini nemaju trenutno ni jedan drugi povod da pljuju po Ani, pa hajde da opletu po igrackoj opremi. Interesantno da ne mogu da se saberu i "obuju u jednoj misli": da li je Ana manekenka koja samo vodi racuna o svom izgledu ;) ili joj je sve jedno da li igra u nekoj super-hiper ekstravagantnoj- zaslepljujucoj itd. haljini ili sasvim obicnoj, udobnoj za posao kojim se bavi.

Ne pisi gluposti

pre 13 godina

@Сucurigu

Informisi se pre nego sto odlucis da napises komentar.

PREMIER MANDATORY turniri su OBAVEZNI. To su Indian Wells, Miami, Madrid i Beijing.

Montreal je u kategoriji PREMIER 5 turnira. Nagradni fond je $2,000,000

Tennis outfit

pre 13 godina

@D&R
Ana Ivanovic je i nosila samo NIKE i ADIDAS. Prvo je imala ugovor sa NIKE-om. 2006 godine je potpisala prvi cetvorogodisnji ugovor sa ADIDAS-om.

Tennis outfit

pre 13 godina

@Neo

Adidas ima ClimaCool tehnologiju za regulisanje vlaznosti. A Adidas Barricade patike su najprodavanije teniske patike na svetu.

Made in China

pre 13 godina

@Imajte poštovanja

Od početka 2009 godine Jelena Janković NEMA sponzora za reket. Sponzora za reket ( PRINCE ) je izgubila u trenutku kada je bila 1 na WTA listi.

Ugovor Jelene Janković sa kineskom kompanijom ANTA je vredan $ 5.1М ( TRI GODINE ) http://www.sportsbusinessdaily.com/article/127021

Toliko je "kvalitetna" sportska oprema ANTA da se teniske haljine rašivaju na teniskom terenu ( Kremlin Cup 2009 )

Imajte poštovanja!

pre 13 godina

(Turbo Folk Srbija, 18. avgust 2010 02:06)

Pre svega, stidi se svoje iracionalne mrznje, koja ne prilici ovom lepom sajtu.
Koja jos teniserka iz Srbije je imala cuveni reket Prince na kojem je pisalo Jankovic, i patike Reebok na kojima je pisalo JJelena?
Naravno da je pristala da bude ekskluzivac kineske firme Anta koja se probija, za ogroman novac, kao sto bi to svako ucinio kad bi imao priliku, a oprema je i originalna i lepa i kvalitetna.
Vise sportista nosi opremu drugog kineskog proizvodjaca Li Ning, medju njima je i Ivan Ljubicic.

Leni

pre 13 godina

(Made in China, 18. avgust 2010 12:45)

Ove godine na atleticarskom takmicenju u Barseloni je norveskoj skakacici sa motkom sorc potpuno pukao na zadnjoj strani i obnazio celu zadnjicu ove skakacice. Upozorili su je reporteri posto ona sama nije bila svesna sta se dogodilo prilikom skakanja.
Ne verujem da ova sportistkinja nosi opremu Anta ali se i njoj dogodila nezgoda.


http://www.dagbladet.no/2010/07/28/sport/friidrett/friidretts-em_i_barcelona/cathrine_larsasen/12738629/

Verovatno vam nece biti problem da uz internetski softver prevedete tekst sa linka. Ipak, da vam malo olaksam, skakacica je napravila novi sorts od trenerke koju je skratila na potrebnu duzinu.
I na kraju, postaje pomalo pateticno ovo ponavljanje do besvesti te nezgode koju je Jelena Jankovic imala.

Palmoticeva

pre 13 godina

@ Made in China

Jelena dobila 5.1 miliona dolara od Ante - a ti si dobio okruglo 5.
Pa nije ni tebi loše, što si ljubomoran?!

Okica

pre 13 godina

Adidas ima uvek najjadniju opremu, i to svi kazu, da se ne lazemo! "Kreatori" iste su jako neinventivni i dosadni sto se i vidi i po ovoj poslednjoj kolekciji, pocevsi od bolja, preko krojeva, ocajno! Uvek isto bezvezno, fuj!

D&R

pre 13 godina

Bas cudno da Nike nije hteo da je sponzorise. Oni gotovo uvek imaju jako dobre modele i za tenisere i za teniserke. Svi vodeci teniseri nose Nike (Federer, Nadal, Serena itd.)

Pavao

pre 13 godina

Napred Kim!

Jos malo pa Jankovic pada na 7-8 poziciju (sto je realno i odlicno za njenu igru).
Jos malo pa Ivanovic dolazi u top 10, a Jovanovski u top 50.

Fuj Fuj Fuj

pre 13 godina

Meni je Nike ocajan. Federer-uvek isto, Nadal-u kricavim papagajskim bojama, Marija-ovo je haljina za US Open http://www.prodirecttennis.com/prod_images/zoom/PDT303009587.jpg ocajno

Napred lepa Anci

pre 13 godina

Prelepa je ova nova ADIDAS kolekcija koju Ana nosi.

Evo sta ce nositi na US OPEN-u

Haljina http://www.tennis-warehouse.com/viewlarge.html?pcode=AWFADD
Jakna http://www.tennis-warehouse.com/viewlarge.html?pcode=AWFADJ
Patike http://www.tennis-warehouse.com/viewlarge.html?pcode=AB6WB

Goldmen

pre 13 godina

Poceo je pad JJ na listi koji ce se i nastaviti jer je totalno nerealno bila visoko plasirana! Bice joj uspeh ako uspe da ostane na kraju godine do 7.-8. mesta!

IVORY

pre 13 godina

Lepa vest pred US Open.

Nadam se da ce sve 3 nase vrhunske teniserke biti spremne za zadnji GS u sezoni, posebno Ana, koja ce se, nadam se, oporaviti od povrede do tada, a Bojana barem jedno kolo da prodje i da nastavi da preskace teniserke na WTA listi, mesto medju prvih 50 teniserki sveta je trenutno realnost, samo polako, tvoje vreme tek dolazi.

leis

pre 13 godina

Bravo za Anu i Bojanu!
Ana samo da sanira ovu povredu(sva sreca nije nesto jako ozbiljno) i eto je tamo gde pripada.Pocela je ponovo da igra sjajno,do kraja sezone nema skoro nista da brani,ima samo 22 godine i pred njom su turniri,pehari i titule.Ajde Ana!

Igor

pre 13 godina

Bravo Anči, bravo Boko ! Nadam se da će se Ana oporaviti u narednih nekoliko dana. U New Havenu može da zaradi mnogo poena jer ranije nije igrala tamo, a na US openu je prošle godine ispala u 1.kolu, tako da je sa ovako dobrom igrom očekuje blistava završnica sezone, jer je očekuju i turniri u Luksemburgu, Tokiju i Pekingu na kojima takodje ne brani poene.
Ančice, brzo nam se oporavi. Kako neko reče, ljubim da prođe.
Uspešna, vaspitana, fina, dobrodušna, lepa, pametna... Sve je to Ana Ivanović ! :)

Imajte poštovanja!

pre 13 godina

(Turbo Folk Srbija, 18. avgust 2010 02:06)

Pre svega, stidi se svoje iracionalne mrznje, koja ne prilici ovom lepom sajtu.
Koja jos teniserka iz Srbije je imala cuveni reket Prince na kojem je pisalo Jankovic, i patike Reebok na kojima je pisalo JJelena?
Naravno da je pristala da bude ekskluzivac kineske firme Anta koja se probija, za ogroman novac, kao sto bi to svako ucinio kad bi imao priliku, a oprema je i originalna i lepa i kvalitetna.
Vise sportista nosi opremu drugog kineskog proizvodjaca Li Ning, medju njima je i Ivan Ljubicic.

MGM

pre 13 godina

Do kraja godine Jelena brani dosta bodova. Ne znam kako neko može da pominje njenu titulu u Montrealu? Kojom igrom do pobede? Ani je ipak upućena W/C, ali je ona odbila pozivnicu. Vidim da neki to ne znaju.

Сucurigu

pre 13 godina

Sve u svemu nije lose.Pogotovo napredak Ane i Bojane.
Dobro je sto se Ana javila lekaru(povreda). Inace mogla je biti diskvaliifikovana na dva naredna meca(tirnira) zbog bojkota turnira u Monrealu.Znaci sigurno igra u Njujorku na otvorenom prvenstvu i ti je sansa da jos bolje popravi bodovni saldo.

Vaga

pre 13 godina

Sta ovi Anini navijaci lude zbog haljine, e svasta, sad im ni haljina ne valja, nije haljinica kriva za lose Anine partije! Mada ova je jos i Boze pomozi, kakvi su bili oni dzakovi ranije...

Neo

pre 13 godina

Nocas igra J.Jankovic protiv Ivete Benesove.Mec je cetvrti po redu na Centralnom terenu,a prvi u vecernjem terminu(po nasem vremenu oko 1 sat iza ponoci),posle susreta koji igra M.Bartoli.Srecno Jelena!

Horor

pre 13 godina

Da li je ovo normalno? Sad su se ustremili na Aninu haljinu. "Ne zna šta je U OVOM TRENUTKU gore, Anina haljina ili igra". A "u ovom trenutku" Ana je posle jednog turnira skočila za 23 mesta! I to se kod nas zove - komentar. Mnogo je jadnika "na ovim prostorima". Interesantno je da se baš niko, ko ima ukusa, nije pobunio protiv hajkača, ili je "dežurni" odlučio da se kampanja usmeri i na "Adidas".

Neo

pre 13 godina

Da ne poverujes...Ubedljivo najvise preporuka( i NEpreporuka)dobili su kom u kojima se komentarise Anin outfit?Podseticu na Anin zuti komplet i price o spec.dizajnu koji hladi pred AO.Prica o igri je ostala u trecem planu,sto je pokazao i rezultat na AO.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo devojke. Zbog vas tri smo velesila u tenisu. Posebno me raduje mala Bojana koja se sad prikljucila Jeleni i Ani. Zaista moramo biti ponosni na nase djevojke. Naravno da ne mogu uvijek da igraju onako kako mi ocekujemo do njih, ima uspona i padova ali to je sve sastavni deo sporta. Devojke, mi smo ponosni na vas.

brufen

pre 13 godina

Vidi se kakvu klasu ima Kim Klajsters.Dosla je na 4.mjesto a za drugim zaostaje 400 bodova..do kraja godine moze da bude i prva cak..jos samo da se Zastin Enan vrati u formu,pa da svima pokazu sto je pravi tenis..

Mladen

pre 13 godina

Za Anu skok na 39. mesto nije nikakav supeh. Ona je bila vrhunska igračica i tužno je što je uopšte napustila vrh liste.
Skok je uspeh za Bojanu jer tek krči put ka vrhu.
Pad sa druge na treću poziciju na WTA nije strašan jer već na US Openu Voznijacki brani finale a Klajsters tutulu, tako da....

ja

pre 13 godina

@WTATP Lista
Dobar komentar sem onog dela o nekom nazovi protestu Ane Ivanovic zbog toga sto joj nisu dali wc za Montreal.

Ne radi se tu niokakvom protestu.
Ana je kao bivsa sampionka tog turnira trazila wc i odbili su je. Na njenom sajtu je lepo pisalo da ce igrati kvalifikacije ukoliko plasmanom na listi ne obezbedi direktno ucesce.
To je objavljeno pre pocetka ove americke turneje. Ana je tada imala planirane turnire u Stanfordu i San Diegu i dobrim rezultatima na tim turnirima mogla je popravi poziciju na listi i da obezbedi direktno ucesce u Kanadi.
Medjutim nije u tome uspela i bila je spremna na kvalifikacije za taj turnir.
Opet desilo se to da je u Sinsinatiju usla u polufinale i samim tim vise ni tehnicki nije mogla da stigne na te kvalifikacije, jer su onog dana kada je igrano polufinale Sinsinatija zapocele kvalifikacije za Montreal.
Da je Ana ispala ranije u Sinsinatiju sigurno bi ucestvovala u tim kvalifikacijama.
Zbog Anininih dobrih igara u Sinsinatiju direktor turnira se predomislio i ipak joj ponudio pozivnicu. Normalno da je Ana to odbila, jer bi to uradio svako na njenom mestu.
Jednostavno je tu pozivnicu zatrazila iskljucivo kao bivsa osvajacica turnira, a odbijena je sa obrazlozenjem kako svojom igrom i rezultatima ne zasluzuje pozivnicu. Tu je za Anu zavrsena sva prica i bila je prijavljena za kvalifikacije.
Kada je dosla u situaciju da tehnicki ne moze da stigne na iste, otkazala je ucesce.
Tu naknadnu pozivnicu je odbila ne iz nekog protesta, vec zato sto devojka cuva svoje dostojanstvo i to bi uradio svako na njenom mestu ko imalo drzi do sebe.
To je sva prica.

nikol dž: femija

pre 13 godina

A na godišnjoj listi koja je važna zbog završnog turnira i to je ono što su postigle u ovoj godini, do sada - JELENA je 4., ANA je 35., a BOJANA je 64.

ODLIČNO - tri Srpkinje mešu 100 !

Leni

pre 13 godina

(Made in China, 18. avgust 2010 12:45)

Ove godine na atleticarskom takmicenju u Barseloni je norveskoj skakacici sa motkom sorc potpuno pukao na zadnjoj strani i obnazio celu zadnjicu ove skakacice. Upozorili su je reporteri posto ona sama nije bila svesna sta se dogodilo prilikom skakanja.
Ne verujem da ova sportistkinja nosi opremu Anta ali se i njoj dogodila nezgoda.


http://www.dagbladet.no/2010/07/28/sport/friidrett/friidretts-em_i_barcelona/cathrine_larsasen/12738629/

Verovatno vam nece biti problem da uz internetski softver prevedete tekst sa linka. Ipak, da vam malo olaksam, skakacica je napravila novi sorts od trenerke koju je skratila na potrebnu duzinu.
I na kraju, postaje pomalo pateticno ovo ponavljanje do besvesti te nezgode koju je Jelena Jankovic imala.

Dubai

pre 13 godina

Šteta što ne igra u Torontu iz poznatih razloga, jer bi mogla napredovati i biti nosilac na US Openu. A ko zna i da je dobila Wild card, da li bi mogla igrati uopšte i zbog povrede... Uostalom, da li će biti spremna uopšte za US Open?

Palmoticeva

pre 13 godina

@ Made in China

Jelena dobila 5.1 miliona dolara od Ante - a ti si dobio okruglo 5.
Pa nije ni tebi loše, što si ljubomoran?!

Tennis outfit

pre 13 godina

@D&R
Ana Ivanovic je i nosila samo NIKE i ADIDAS. Prvo je imala ugovor sa NIKE-om. 2006 godine je potpisala prvi cetvorogodisnji ugovor sa ADIDAS-om.

Turbo Folk Srbija

pre 13 godina

@Adela

http://www.gettyimages.com/detail/99313226/AFP http://www.gettyimages.com/detail/98890376/AFP ANTA je VRH. Ima i cirkone.

lista

pre 13 godina

Ana ce zbog neigranja na sledecoj listi imati 60 bodova manje i posle toga moze samo da napreduje na listi.

Ako bude u stanju da igra na turniru u Nju Havenu vec tamo ce moci da zaradi bodove za listu.
Sve sto zaradi na tom turniru bice joj cisti napredak na listi, jer ce ti bodovi da joj zamene 1 bod koji ima upisan sa turnira u San Diegu.
Nakon toga ide US Open na kome takodje ne brani nikakve bodove odnosno 5 bodova koji se dobijaju samim ucescem u prvom kolu.

Sledi turnir u Tokiju sa koga Ana takodje ima 1 bod (prosle godine ispala u prvom kolu), turnir u Madridu koji je Ana prosle godine propustila i ima upisanu obaveznu 0 jer je to obavezan turnir.
Na kraju ce jos igrati i turnir u Luksemburgu i na njemu zaradjuje bodove prolaskom dalje od drugog kola (jer bi joj ti bodovi zamenili 30 bodova za drugo kolo turnira u Holandiji).
Na svim ovim turnirima za Anu je u igri ukupno 4620 bodova i sigurno je da ce Ana osvojiti deo od tih bodova, pitanje je samo koliko.
Za ulazak u prvih 30 treba joj svega 400 bodova. Za ulazak u prvih 20 oko 1200, a za ulazak u prvih 10 oko 2500 bodova.
Mislim da ce Ana do kraja godine sigurno biti u prvih 30, jer joj za tako nesto treba otprilike po jedna pobeda na svakom od tih 5 turnira.
Ulazak u prvih 20 je takodje realan, uz solidne rezultate na turnirima (otprilike cetvrtfinale na svakom).
Za dolazak u prvih 10 do kraja godine nisu velike sanse, ali ni to ne treba iskljucivati.
Ako nastavi da igra kao na prethodnom turniru mogli bi lako Anu da gledamo i u finalu na nekom od sledecih turnira.
Jednostavno uz malo srece sa zrebom i sa onako dobrom igrom finala su sasvim moguca.
Gledao sam Sarapovu koja je u Sinsinatiju stigla u finale i tvrdim da je Ana na ovom turniru igrala bolje od nje.

Nadam se samo da ova povreda nije mnogo ozbiljna i da je nece izbaciti iz forme.

nemaveze

pre 13 godina

Joj bre! Ja se nadam da će sve tri naše devojke igrati u finalu 'meriken opena! I nadam se da će sve one pobediti u finalu onu boraniju od ostatka sveta i da ću nakon toga još više navijati za naše gracije! Napred u nove pobede! Hoću da na kraju godine delite prvo mesto na WTA listi i želim da ove godine zaradite po petnaest miliona dolara para. Razvaljuj!

ja

pre 13 godina

@nenad
Jelena je branila titulu i 800 bodova, a stigla do treceg kola i 125 bodova.
Dakle izgubila je 675 bodova.
Sad da li je to mnogo ili malo sve zavisi kako posmatras.
Jelena je sa tih izgubljenih 675 bodova pala za jedno mesto na listi.
Proslogodisnja finalistkinja Safina je branila 550 bodova i odbranila 70, dakle izgubila ukupno 480 bodova.
Medjutim ona je bila na 35. mestu i zbog tih 480 bodova pala za jos 35 mesta, tacno na 70. mesto.
Mozda ce ovo nekom delovati cudno, ali to je cista matematika.
Kad neko ima 6000 bodova i izgubi 600 to nije toliko mnogo i predstavla jedva 10% od ukupnih bodova.
Kad neko ima 1500 kao sto je imala Safina i izgubi 500 to je trecina bodova koje uopste ima.

Ne pisi gluposti

pre 13 godina

@Сucurigu

Informisi se pre nego sto odlucis da napises komentar.

PREMIER MANDATORY turniri su OBAVEZNI. To su Indian Wells, Miami, Madrid i Beijing.

Montreal je u kategoriji PREMIER 5 turnira. Nagradni fond je $2,000,000

WTATP Lista

pre 13 godina

Nazalost Ana nije napredovala 33, vec "samo" 23 mesta, tako da joj je za malo izmakaostatus nosioca na predstojecem US Openu. Sa druge strane Jelena vise nije druga, pa vise nema zagarantovanu suprotnu stranu zreba u odnosu na WTA dominantnu Serenu Vilijams, ali na Jeleninu srecu od ove nedelje Kim Klajsters je 4-ta na listi (kada je iskljucivo o US Openu rec i najbrzim betonima, fakticki ne zaostaje za velikom Serenom), i kao 3-oj JJ je sada zagarantovan suprotan deo zreba u odnosu na nju. Na ovonedeljnom turniru u Montrealu koji je poslednji koji se boduje pred zreb za Njujork za Anu Ivanovic se jos ranije znalo da nece ucestvovati jos pre ove najnovije povrede (u znak protesta zbog necuvenog tretmana prema njoj ovog leta od strane organizatora), tako da nema vise ni teorijske sanse da bude nosilac, dok zahvaljujuci odsustvu povredjenih Venus Vilijams i Samante Stosur, nasoj JJ i Belgijanki Klajsters bice dovoljne i pobede u prvom mecu da osiguraju svoj TOP4 status za US Open, a u slucaju titule mogu i do pozicije broj 2. Kada je rec o Jovanovski, posle Vimbldona, evo jos jednog gren slema na koji se plasirala direktno, bez kvalifikacija (zahvaljujuci plasmanu) i njen konstantni napredak nastavljen je i ovoga leta (npr prosle nedelje u Sinsinatiju zabelezila prvu TOP20 pobedu u karijeri). Zahvaljujuci proslonedeljnom senzacionalnom uspehu mlade Amerikanke MekHale nasa Bojana vise nije najmladja teniserka u TOP150, ali je i dalje najmladja u TOP100. U tom smislu valja pomenuti i mladu Aleksandru Krunic kojoj ove nedelje na jednom omanjem celendzeru nedostaje formalnost da pretekne na listi mnogo poznatije "juniorke" Lauru Robson i Kristinu Mladenovic, i tada ce se ispred nje naci jos samo jedna teniserka mladja od nje.

Made in China

pre 13 godina

@Imajte poštovanja

Od početka 2009 godine Jelena Janković NEMA sponzora za reket. Sponzora za reket ( PRINCE ) je izgubila u trenutku kada je bila 1 na WTA listi.

Ugovor Jelene Janković sa kineskom kompanijom ANTA je vredan $ 5.1М ( TRI GODINE ) http://www.sportsbusinessdaily.com/article/127021

Toliko je "kvalitetna" sportska oprema ANTA da se teniske haljine rašivaju na teniskom terenu ( Kremlin Cup 2009 )

Komentar

pre 13 godina

@Vaga
Ne pisu to Anini navijaci o njenoj haljini, nego Jecini nemaju trenutno ni jedan drugi povod da pljuju po Ani, pa hajde da opletu po igrackoj opremi. Interesantno da ne mogu da se saberu i "obuju u jednoj misli": da li je Ana manekenka koja samo vodi racuna o svom izgledu ;) ili joj je sve jedno da li igra u nekoj super-hiper ekstravagantnoj- zaslepljujucoj itd. haljini ili sasvim obicnoj, udobnoj za posao kojim se bavi.

Tennis outfit

pre 13 godina

@Neo

Adidas ima ClimaCool tehnologiju za regulisanje vlaznosti. A Adidas Barricade patike su najprodavanije teniske patike na svetu.