Četvrtak, 12.08.2010.

21:32

Ispala JJ, nema srpskog derbija

Jelena Janković eliminisana je u osmini finala turnira u Sinsinatiju od 114. teniserke sveta Akgul Amanmuradove u dva seta 7:6, 6:4.

Izvor: NK

Ispala JJ, nema srpskog derbija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 13 godina

@gordan
Nije nista lose u sistemu bodovanja i ne treba tu nista menjati.
Jelena je ipak sem tog finala u Rimu osvojila i Indian Wels. Takodje je stigla do polufinala na RG, a od prosle godine joj se jos uvek racunaju titula u Sinsinatiu koju je upravo trebala da brani i finale Tokija, kao i polufinale zavrsnog turnira.
Sa svim tim bodovima i jos nekoliko cetvrtfinala Jelena je bila na drugom mestu.
Naravno da u nekoj drugoj situaciji takvi rezultati ne bi bili vredni drugog mesta, ali ocigledno u ovoj trenutnoj situaciji jesu.

Evo vec od ponedeljka ce Jelena biti treca, sa svega pedesetak bodova vise od cetvrte.
Nije problem u bodovanju vec u tome da ni ostale teniserke ne briljiraju.
Jedino se Serena sa 2 GS titule malo izdvojila, a sve ostale iz prvih 10 su mnogo izjednacene. Razlika izmedju 2. i 10. mesta je takva da bukvalno posle jednog turnira 10. moze da dodje na 2. mesto ili 2. na deseto.
Nikakve promene u nacinu bodovanja ne mogu tu nista promeniti. Nista se ne bi dobilo ni time sto si pomenuo da se na primer titule boduju 3 puta vise.

Dacu ti samo jedan statisticki podatak.
Od pocetka ove godine odigran je ukupno 41 WTA turnir (od onih najmanjih do onih najvecih).
Titule na tim turnirima je osvajalo 30 RAZLICITIH TENISERKI.
11 teniserki je osvojilo po 2 titule i jos 19 teniserki po 1 titulu.
Blizi se kraj sezone, a jos uvek ni jedna teniserka nije skupila ni 3 titule.

Mislim da je ovaj podatak sve rekao.
Nije tu bodovanje nista krivo i ne postoje promene u bodovanju koje bi tu mogle nesto promeniti. Jednostavno ni jedna od teniserki se posebno ne izdvaja (bar ne po rezultatima koje pravi) i u takvom razvoju dogadjaja skoro svaka moze da dodje na drugo mesto.

Cesto nekoj teniserki od svega 2 pobede zavisi da li ce biti 25. ili mozda 5. na listi.
U ovakvoj situciji Jelena se za sada najbolje snalazi, a kako ce se stvari odvijati u nastavku tek treba da vidimo.

Ista situacija je bila i prosle godine.
Klajsters i Enan su u svoje vreme osvajale po desetak titula godisnje, a na turnirima koje nisu osvajale, stizale bar do finala.
Slicno je bilo i u par sezona u kojima je dominirala Serena ili Sarapova.

Poslednjih par godina stvari su se mnogo izmenile.
Mnogi su ocekivali da ce povratak dve belgijanke uneti malo reda u zenski tenis. Medjutim ni njih dve se vise ne snalaze bas najbolje. Zbog objektivnih razloga (godine i porodica) ne mogu da igraju previse turnira, a i na ovo malo turnira koje igraju stvari se krecu po onoj "od sjaja do ocaja".
Ako svemu ovome dodamo podatak da su finale na RG igrale 17. i 7. teniserka na listi i da je titulu osvojila 17., da je u finalu Vimbldona igrala 21. na listi - pa ne postoji bodovanje koje moze tu nesto da promeni.
Evo i na ovom turniru u Sinsinatiju samo jedna teniserka iz prvih 10 je stigla do cetvrtfinala.
To je jednostavno opsta ludnica, a danasnji WTA tour bi se najbolje mogao opisati onom nasom izrekom "Mala bara puno krokodila".

Sto je jos zanimljivije i u muskom tensu su pocele da se desavju slicne stvari. Nije nemoguce da i kod njih za par godina bude ista situacija, pa da na drugom mestu budu igraci tipa Melcer, Kveri, Cilic ili ko zna ko jos.

Anli

pre 13 godina

(dezurni pljuvac, 13. avgust 2010 00:10)

Cega se pametan stidi time se budala ponosi:-(

Elem, jednom je Jelena kao odgovor na sve ove iracionalne i destruktivne izjave "dezurnih" i inih rekla nesto vrlo, vrlo pametno:

"Ima mesta za sve na touru"

To dovoljno govori o njenom pristupu svojoj teniskoj profesiji i shvatanju takmicenja na touru kao i odnosu prema njenim protivnicama.
Ima mesta za sve!
Srecno dalje srpskim teniserima u svim takmicenjima!
Srecno Jelena!
Srecno Ana!

Tako treba!

pre 13 godina

Plaši se Ane!??Bez obzira na mesto na tabeli ona Ane treba uvek da se plaši!Meni uopšte nije jasno kako je ona uopšte 2. na svetu ,ali sam sigurna da to neće još dugo biti ako ovako nastavi da se ponaša.Ko se zadnji smeje -najslađe se smeje!Imitacije...hahahhha

Peti put

pre 13 godina

@Alex
Sve to što si napisao nema veze sa životom. Jelena izgubila namerno! Preuzima Sereninu taktiku. Da, igraju slično. Čuva se za US Open. Možda i za Vimbldon. Vi nikako da shvatite da nema snage za nove pobede, da je umorna i da se teško nosi sa mlađima koje imaju jake udarce. Ovo pišem već peti put, ali neko neće to da objavi pa neće. Zašto? Da se ne razočara nacija. Ali ćete zato više puta pročitati budalaštinu da sponzori kupuju Anine pobede. Može vam se. Samo da znate - niko oluju nije zaustavio šeširom.

alex

pre 13 godina

Sumnjiv poraz!Iako u zavjere u tenisu puno ne vjerujem mislim da je JJ ovaj meč namjerno izgubila da ne bi izašla oči u oči s Anom.Pogotovo zbog trzavica koje su se dešavale između njih dvije u zadnje vrijeme.Posebno mislim na izjave Jelenine majke i sramotno imitiranje.Zato mislim da je Jelena namjerno pustila ovaj meč kako bi izbjegla moguće neugodnosti i provokacije.S druge strane mislim i da se JJ čuva za US Open i da je prepisala recept od Serene Vilijams za osvajanje Grand Slema sa što manje trošenja na malim turnirima.Ona je često bez neke forme osvajala Grand Slemove kao i neki drugi.Mislim da i JJ pokušava isto.Oče li joj uspjeti vidićemo.Živi bili pa vidjeli!

nikol dž: femija

pre 13 godina

@(Antec, 13. avgust 2010 10:19 @

Hvala što ste pročitali i još prokomentarisali. Žurim mnogo ali hoću da Vam odgovorim.

Zbog tenisa i tenisera, koji imaju toooooliiiikoooo para ....NIKADA NE BRINEM !! Možete li to zamisliti i još poverovati ???

Posebno ne brinem kada su to naši teniseri koji su VEĆ NAPRAVILI VELIKE KARIJERE, već POSTIGLI, skoro SVE, ŠTO SE MOŽE a pride još su mladi, odlično igraju, na odličnim su pozicijama u svakom pogledu i divno predstavljaju Srbiju. Zamislite ! A sve govori da bi trebalo brinuti, zar ne?!

Zatim, to što je naša JJ izgubila od 114. na listi, može se analizirati na razne načine, a može se i ne pridati BAŠ TOLIKI ZNAČAJ.

Trebalo bi biti realan - a to znači da se porazi doga

OVDE se i posle teškog meča s Tamirom PAŠEK pre nekoliko godina u Australiji PROGNOZIRAO KRAJ JJ,a ona je te godine bila PRVA, dok te Pašek nigde nema...zatim NEŠTO NE VIDIM MLADU KIRSTEU da je na vrhu, a JJ je i dalje NA VRHU iako je gubila od te Rumunke, pa je onda tu Švedova, a šta tek reći o malo Odinovoj iz Amerike, prošle godine su je već videli na VRHU,a isto je dobila JJ,pa se prognozirao vrh Lisickoj, pa onoj Mađarici, pa ovde voljenoj i na vrh podizanoj " udaračici"Azarenki, prognozirao se vrh i Enanovoj i Kim,mnogima.... ali, nema ih, a JELENA JANKOVIĆ je sve vreme NA VRHU, a ovih nešto nema...pa, nema...

NARAVNO, za neku godinu JJ više neće igrati tenis, VERUJEM DA ĆE NEKA OD OVIH IGRAČICA i BITI NA VRHU, ali još uveh njih nema, a znale su da pobede JJ, ALI JE JJ NA VRHU, a s njoj i SRBIJA !!!

Drago mi je zbog SRBIJE !!!


TAKO DA - nema brige, ja sam prezadovljna kao Srpkinja, stanovnik Srbije i kao navijač srpskih tenisera.

Bilo bi lepo da se Jelena zadrži medju 8 najboljih i finansijski odlično za nju, ali Bože moj, i tamo je već bila 3 puta, pa i da ne bude četvrti, nije smak sveta, kako reče sama JJ. Znači opet - brige nema.

P.S. "lista" - Baš ste se potrudili, sve to napisali i obavestili nas, hvala.

Pindar

pre 13 godina

Dobro je da je izgubila. Dobro je i za nju i za "navijace".
Jer iluzije nista dobro ne donose.
Ta iluzija da je "druga na planeti" (a ne 10-ta kako bi otprilike bilo realno, i jos uvek dobro!) nju sludjuje i vrti joj glavu (koja ni kada nije zavrcena ne funkcionise bas najbolje), a sta radi sa "navijacima" to i da ne govorimo.

Dermendziev

pre 13 godina

@ nikol dž: femija, 13. avgust 2010 08:51

Dobar dan.
Potrudio sam se dajem,nadam se,tacan odgovor,mada nije direktno upucen meni.

Sereni se brisu 110,Vtnus 110,Jeleni800,ali se dodaju 110,Karolini se brisu 200,dodaju 60,Dementjevoj se brisu 350,dodaje 1.Samanta nije ucestvovala ni prosle godine,pa je fifti,fifti.

Dakle trebalo bi da izgleda ovako:

1)S.Vilijems 8245
2)Voznjacki 5570
3)Jankovic 5210
4)V.vilijams 5177
5)Samanta S. 4690
6)Klajsters 4510,ali treba odbiti 200,dodati za sada 200 ili350(1/2)ili 550(F) ili 800(Pob).
Pozdrav!

PS:Apel svim navijacima- sve strele i koplja dole.Do kraja podrzimo i navijamo za Anu , Novaka ,Zikija , Nestora i sve juniore koji su ostali u igri.

sonja lukic

pre 13 godina

Odneti pobedu uvek i u svim okolnostima ne moze ni jedna nasa teniserka.Sto izigravate ruglu devojku koja mi na sajtu
http://en.wikipedia.org/wiki/File:AKGUL_AMANMURADOVA.jpg ne izgleda lose cak mi je i simpaticna,

lista

pre 13 godina

Trenutna situacija na listi:

2. Jankovic 5900
3. Voznjecki 5710
4. Venus 5287

Jelena je branila 800 bodova, a odbranila 125, dakle gubi 675 bodova.
Voznjecki je branila 200 a odbranila 125, dakle gubi 75 bodova.
Venus je branila 110, a posto nije igrala izgubila je svih 110.

Dakle od ponedeljka stanje na listi:
2. Voznjecki 5635
3. Jelena 5225
4. Venus 5177

Na turniru je od teniserki iz prvih 10 ostala Klajsters koja trenutno ima 4510 bodova.
Ona brani 200 bodova, a titula ovde vredi 900 bodova, sto znaci da bi Klajsters sa osvojenom titulom zaradila 700 bodova i imala 5210 bodova, cime bi dosla na 4. mesto sa samo 15 bodova manje od Jelene.

Ana je branila 60 bodova, a za sada zaradila 225. Obezbedila je bar 165 bodova za listu i napredak od nekih 10 mesta.
Ulaskom u polufinale bi dobila jos 170 bodova sto bi je dovelo negde na 40. mesto.
Ulaskom u finale Ana bi stigla do 35. pozicije, a sa titulom otprilike do 30. mesta.

gordan

pre 13 godina

nije mi jasno zasto neki smatraju da je svaka kritika losih igara i rezultata bilo kog sportiste pljuvanje, zar nemamo prava da budemo razocarani i kazemo da je, kao u ovom slucaju, sramota da neko ko je (ternuitno) drugi na svetu u nekom sportu izgubi od nekog ko je 110+ na svetu, naravno da je to bruka i sramota, i svako normalan ce to priznati i prihvatiti, ne nazivajuci to pljuvanjem.

Sto se JJ tice, ona igra kako igra, po meni, izuzetno lose, mrzi me da proveram na WTA sajtu, ali cini mi se da ove godine nije osvojila ni jedan turnir i da ima samo jedno finale (rim). to znaci da je nesto zaista veoma pogresno u nacinu bodovanja, ne znam sta bi bilo pravedniji nacin, mozda da se pobede na turnirima boduju 3x vise nego sada, a da ostalo ostane isto, jer je zaista van pameti da neko ko ima rezultate kao JJ moze da bude tu gde je ona trenutno. Njene komentare da nista nije ni ocekivala od ovog turnira (valjda zato sto je to samo "bedni" masters, a ona je, valjda, skoncentrisana na GS - u kojima nije nista osvojila, a tesko da ce i osvojiti) je vec sam po sebi jasan dokaz koliko "pametno" razmislja i rezonuje.

Ja Najpametniji

pre 13 godina

Znam sta je smetalo.Na malom prstu urastao nokat. Koliko je jadan zenski tenis kada JJ moze da bude druga. U vreme Navratilove, pa kasnije Seles i Graf i Gabi Sabatini pa kasnije Kim i Henam takve igraceice kao sto je JJ ne bi mogle ni da prismrde u prvuh deset. jer su te igracice uzimale sve vaznije turnire, a ovoj boraniji ostavljali turnire iz serije 250. Pobedila je jedna bedevija vise musko nego zensko ali defanziva ne prolazi

Antec

pre 13 godina

@Nikol
Ne znaš koliko Jelena gubi ili dobija bodova? I ne moraš da znaš. Zar je to važnije od podatka da je izgubila od 114. na listi? Bez obzira na to, budi mirna, osvojila je dosta bodova. Videćeš u ponedeljak.

Kritičar

pre 13 godina

A što ne bi Vi malo probali reket pa da vidite kako je to "lako". Sve sami stručnjaci i znalci. Hajde da vidim Vas kako predstavljate svoju zemlju i kako se borite. Slobodno izađite na teren i pokažite šta je to borbenost i zalaganje i budite među najboljim na svijetu. Ali ne, nažalost, ne možete jer takmičenje u pljuvanju, vrijeđanju i ljubomori na uspjeh bilo kog iz svoje zemlje još ne postoji. a da postoji tu bi bili nenadmašni. Toliko bi bili ubedljivi da bi na svjetskim takmičenjima morali da učestvujemo sa amaterima i da opet sve živo počistimo.

nikol dž: femija

pre 13 godina

Šteta. Biće bolje. Ne znam koliko bodova JJ gubi - dobija.

Nadajmo se da će biti bolje na US Openu i da neće imati strah po pitanju zgloba, da će ostati zdrava.

Izgubila je i Voznijački koja je prati na listi.

Verujem da JJ i dalje dobro vodi svoju karijeru i da će i ove godine biti među najboljih 8 na završnom turniru.

Divno bi bilo da turnir osvoji naša ANA i tako povrati samopozdanje maksimalno, MADA ANA je od svojih 6 pobeda protiv JJ, ja mislim, sigurno 3-4 puta POSLE BAŠ TIH pobeda osvajala turnire.

Devojka iz Uzbekistana ... zanimljivo da za nju niko ne postavlja pitanje pola /kao kod trkačice Semenjine/ili seksualne orijentacije/kao kod Morezmove svojevremeno/, što je naravno privatna stvar ali vidimo da se forsira i nameće kao javno.

blue rider

pre 13 godina

muka mi je vise ljudske bede i prepucavanja tzv 2 navijacka klana. jel ste vi normalni? koliko treba da si pukao i bez zivota da se bavis time, ne mogu da shvatim.

Ivana

pre 13 godina

Sad pljujete JJ, posle jednog Aninog "uspeha"? Pa pogledajte im samo rezultate iz ove i prosle godine! Ana je ta koja stalno gubi, i koja ne zna gde se nalazi! Jeleni se desi da izgubi, naravno kao i svakom, ali porazi Ane su toliko cesti bili, a moralo je jednom da se desi u ove dve godine da pobedi tri meca za redom, zar ne? I corava koka...... Ne dirajte JECU!!!

Ivana

pre 13 godina

Pogledajte deo vecerasnjeg meca i protivnicu (Bojane, Jelene i Ane). Sve ce vam biti jasno...

http://www.youtube.com/watch?v=UGKjGc2o_1s&feature=player_embedded

Marko 90

pre 13 godina

# Buuuusii hahaha buuusii hahaha,
ma sigurno je bila neka povreda?Ili se uplasila Ane?!
(PatriJota, 12. avgust 2010 21:45)

# Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.
# JJ je namerno izgubila jer ne bi mogla da podnese poraz od Ane.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Pera, 12. avgust 2010 21:45)

Ja ne znam ko je izgubio ove godine od JJ u Madridu i to na startu turnira ... Mislim da je to bila 62. teniserka sveta!

ja

pre 13 godina

Uzbekistanka je par centimetara visa od Ane i nekoliko kg teza.
Izgleda dosta muskobanjasto, ali nije ovo boks pa da fizicka konstitucija odlucuje o tome ko ce pobediti.
Ana je vec jednom igrala protiv nje u Berlinu 2008. i pobedila je. Zbog visine ima malo opasniji servis, ali mislim da to nece biti prevelik problem za Anu.
Ana nije defanzivka poput Jelene i takve protivnice obicno jede za dorucak.
Uostalom videcete sutra i sami.

Marko 90

pre 13 godina

I kada god napisem da je Jelena pukom slucajnoscu i spletom okolnosti br. 2 na listi a vi udri po negativnim poenima! Nema problema, vasa stvar. Sacekajte jos malo pa cete videti sta ce biti i koliko ce jos uspeti da bude medju 10?
(Goldmen, 12. avgust 2010 23:14)

Uglavnom bila je duze od tebe i duze od bilo koje nase teniserke, to je tebi dovoljno... To ste vi svi pricali pa vam je zacepila usta tako sto se tu uzastopno nalazi niz godina.

dezurni pljuvac

pre 13 godina

@Besna
Ne mozemo da ostavimo Jelenu na miru.
Ona je ta koja je bez ikakvog povoda imitirala i ismevala Anu i zbog toga cemo je napadati i pljuvati u svakoj mogucoj prilici.
Sama je to trazila i sama i dobila.
Inace i onaj najgori komentar koji se ovde moze procitati, je kulturniji i pristojniji od Jeleninog ponasanja.
Imitatorka tek treba da dobije ono sto zasluzuje.
Mislim da bi joj najbolje bilo da ostavi tenis i da se prijavi za zvezde Granda.
Verovatno bi tamo bila uspesnija.

crnobeli delija

pre 13 godina

vidim da nikome nije palo na pamet da je JJ namerno izgubila, ali ne zato sto se boji poraza od Ane, vec da bi Ani pruzila priliku da se priolicno sigurno probije korak dalje?

mislite o tome ;)

Besna!

pre 13 godina

Ali ja ne mogu da verujem..Ako nije Ana onda ajde da pljujemo po JJ!
Dobro, ovde su se javili samo Anini navijaci, logicno da su sve negativni komentari! A da vi malo Jelenu ostavite na miru (vazi i za Anine pljuvace)! DOSADNI su svi oni koji ih non stop pljuju...Muka mi je vise od toga majke mi!

Goldmen

pre 13 godina

I kada god napisem da je Jelena pukom slucajnoscu i spletom okolnosti br. 2 na listi a vi udri po negativnim poenima! Nema problema, vasa stvar. Sacekajte jos malo pa cete videti sta ce biti i koliko ce jos uspeti da bude medju 10?

sanja

pre 13 godina

E pa Jelena ako ovako nastavis uskoro postajes 3. reket Srbije, Bojana Jovanovski je (od strane tvojih fanova) vec proglasena za 2. a Anci is back in the game tako da...
Salu na stranu, steta i pomalo bruka da izgubi od 114. al ajde, videcemo vec razloge, nadam se da ce Ana sutra da zaustavi ovu A.A. preko trece srpkinje u tri dana valjda nece moci.
NAPRED ANCI.

GO AI

pre 13 godina

Sada ima dovoljno vremena da spremi novu imitaciju.Samo ne znam koga moze da imitira posto u poslednje vreme protivnice sa njom brisu teren.Ovo je pocetak strmoglavog pada carice,lepotice i novoproklamovane dive(!?).

doktor

pre 13 godina

Pogledajte na sta lici Aman(zeno)muradova,pa ce vam biti jasno kako je dobila,a i sta Anu ceka!Moze i Serenu u zubima nositi,izguglajte

miroslav

pre 13 godina

Prvo,Uzbekistanka je trenutno 114. bila je i 50na listi. Tako B ne bruka zbog poraza sto, vidim mnogi, odmah prihvataju. Sama Jelena je, pre ovog meca izjavila sa ne ocekuje mnogo od ovog turnira, a ne uplasila se Ane. Strasno.

Lunke

pre 13 godina

Ja vas stvarno ne kapiram...kako samo imate imalo obraza da pljujete nase sportiste...treba da budete ponosni na sve uspehe koji postizu,pogotovo na Anu i JJ.Ne poznajete ih a znate kakav je ko,ma kako da ne,sve vi znate.
Sta kazete na to da malo sredite vase zivote,a ne da komentarisete tudje i da ih pljujete.Stramote jedne,a kad pobede onda se veselite i vicete bravo,bravo.
BRUKE JEDNE!!!

Dermenziev

pre 13 godina

Sramna igra,bez ijedne stvorene brejk prilike.Ziheraski.Posle prekinute saradnje sa Cipom Bruksom Jelena tone sve dublje i dublje.Svi to vide,samo ne vide oni koji trebaju.
Pod hitno trener!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Steta. Malo sam gledao mec i Jelena je prilicno lose igrala. Bas sam se radovao susretu jelene i Ane ali eto nismo te srece da to jos jednom pogledamo. Ovo je trebalo da Jelena dobije glatko ali ne znam da li je kod nje psiholoski faktor u pitanju ili nesto drugo.

http://www.worldofbasketball.org

raspevani cvrcak

pre 13 godina

Posto je bilo dosta losih reakcija na moj post od pre par dana kad sam rekao da je Bojana blizu nivoa na kom igraju Jelena i Ana sad se mozete uveriti... Mada sam se prevario za Anu ona bas ima onaj pravi srpski inat :)

I nemojte misliti da hejtujem bilo koju teniserku, zao mi je sto je Jelena ispala.. Obozavam ih sve jer su nase!

Gagi

pre 13 godina

A taman je pred ogledalom uvezbavala proslavljanje pobede nad Anom... Ko zna da li ce ikada ponovo imati priliku da nam pokaze sta je naucila.

realista

pre 13 godina

Jelena nije imala ni jednu brejk loptu u mecu i osvojila je u celom mecu 13 poena na servis svoje protivnice. S obzirom da je uzbekistanka servirala 11 gemova to je jedva jedan poen po svakom takvom gemu.
Pravo je cudo da JJ nije izgubila mnogo ubedljivijim rezultatom.
Kada se pogledaju statistike - trebala je izgubiti bar sa 6:2 6:2.

U svakom slucaju ovo je prava bruka da 2. teniserka na svetu tako odigra protiv 114.

Nesto mi govori da se ona u stvari uplasila meca sa Anom i da je ovaj mec namerno izgubila.

Mr.Error

pre 13 godina

… A NEKADA JE SAMO NEBO GRANICA

“Sustina saznavanja nije u tome gubimo li igru, vec kako gubimo, sto sa tim spoznajemo cemu nas je poraz naucio i kako nas to menja. Gubiti na odredjen nacin znaci-dobivati”.

Mora da kazem da nisam ovo ocekivao. Izgubiti od kvalifikantkinje sa 2:0 u setovima, nije mali problem, pogotovo sto ce jos malo poslednji gren slem. Odma da napomenem da me je iznenadila izjavom da nema neka velika ocekivanja na ovom turniru!(?) Pa… zar druga igracica sveta, i prvi nosilac ne bi trebalo da ima velika ocekivanja. Da li je ona sama svesna da ne igra dobro, pa zbog toga se ne “dize” u oblake? Ili jednostavno postoje neki drugi razlozi…? Ja sam navikao da Jelena daje izjave na foru: “Spremna sam, mogu daleko da doguram, dosla sam po trofej… itd”. Ali ocigledno da je doslo do male izmene…
Ana je pobedila, to me raduje. Ali mislio sam da cu gledati srpski derbi… i nista od toga. Nekada te poraz toliko potkopa da ti se cini kao da je sve palo u vodu… A NEKAD JE SAMO NEBO GRANICA. Ali sta je tu je. Lako je kritikovati, psovati tenisere dok sedis u fotelji. Ne cenimo mnogo trud i rad drugih, i to je velika greska. No, necu previse filozofirati jer to svako zna od nas. Nego da se vratim Jeleni…
Propustena je prilika za pobedu. Dosta gresaka. Pre svega dosta duplih servis gresaka, koje nije trebala da pravi. Nisam pratio mec, tako da ne znam kako se kretala po terenu, sto je za mene jako vazno. Live score ne daje pun prikaz meca, zar ne? Jos jedna stvar koja me malo brine. Jelena je ove godine odigrala jako malo meceva, a svi znamo sta to znaci. Ona je tip igracice koja u proseku igra puno turnira, a ove godine to nije cinila. Ili mozda jeste ali je rano ispadala(?), pa se zato tako cini. Ali necemo biti tuzni za propustenim. Sada je gotovo. Nema nazad. Izgubila je i to je to.

Samo se nadam da ce dobro odigrati Montreal i US Open.

Gagi

pre 13 godina

A taman je pred ogledalom uvezbavala proslavljanje pobede nad Anom... Ko zna da li ce ikada ponovo imati priliku da nam pokaze sta je naucila.

realista

pre 13 godina

Jelena nije imala ni jednu brejk loptu u mecu i osvojila je u celom mecu 13 poena na servis svoje protivnice. S obzirom da je uzbekistanka servirala 11 gemova to je jedva jedan poen po svakom takvom gemu.
Pravo je cudo da JJ nije izgubila mnogo ubedljivijim rezultatom.
Kada se pogledaju statistike - trebala je izgubiti bar sa 6:2 6:2.

U svakom slucaju ovo je prava bruka da 2. teniserka na svetu tako odigra protiv 114.

Nesto mi govori da se ona u stvari uplasila meca sa Anom i da je ovaj mec namerno izgubila.

sanja

pre 13 godina

E pa Jelena ako ovako nastavis uskoro postajes 3. reket Srbije, Bojana Jovanovski je (od strane tvojih fanova) vec proglasena za 2. a Anci is back in the game tako da...
Salu na stranu, steta i pomalo bruka da izgubi od 114. al ajde, videcemo vec razloge, nadam se da ce Ana sutra da zaustavi ovu A.A. preko trece srpkinje u tri dana valjda nece moci.
NAPRED ANCI.

GO AI

pre 13 godina

Sada ima dovoljno vremena da spremi novu imitaciju.Samo ne znam koga moze da imitira posto u poslednje vreme protivnice sa njom brisu teren.Ovo je pocetak strmoglavog pada carice,lepotice i novoproklamovane dive(!?).

Lunke

pre 13 godina

Ja vas stvarno ne kapiram...kako samo imate imalo obraza da pljujete nase sportiste...treba da budete ponosni na sve uspehe koji postizu,pogotovo na Anu i JJ.Ne poznajete ih a znate kakav je ko,ma kako da ne,sve vi znate.
Sta kazete na to da malo sredite vase zivote,a ne da komentarisete tudje i da ih pljujete.Stramote jedne,a kad pobede onda se veselite i vicete bravo,bravo.
BRUKE JEDNE!!!

Mr.Error

pre 13 godina

… A NEKADA JE SAMO NEBO GRANICA

“Sustina saznavanja nije u tome gubimo li igru, vec kako gubimo, sto sa tim spoznajemo cemu nas je poraz naucio i kako nas to menja. Gubiti na odredjen nacin znaci-dobivati”.

Mora da kazem da nisam ovo ocekivao. Izgubiti od kvalifikantkinje sa 2:0 u setovima, nije mali problem, pogotovo sto ce jos malo poslednji gren slem. Odma da napomenem da me je iznenadila izjavom da nema neka velika ocekivanja na ovom turniru!(?) Pa… zar druga igracica sveta, i prvi nosilac ne bi trebalo da ima velika ocekivanja. Da li je ona sama svesna da ne igra dobro, pa zbog toga se ne “dize” u oblake? Ili jednostavno postoje neki drugi razlozi…? Ja sam navikao da Jelena daje izjave na foru: “Spremna sam, mogu daleko da doguram, dosla sam po trofej… itd”. Ali ocigledno da je doslo do male izmene…
Ana je pobedila, to me raduje. Ali mislio sam da cu gledati srpski derbi… i nista od toga. Nekada te poraz toliko potkopa da ti se cini kao da je sve palo u vodu… A NEKAD JE SAMO NEBO GRANICA. Ali sta je tu je. Lako je kritikovati, psovati tenisere dok sedis u fotelji. Ne cenimo mnogo trud i rad drugih, i to je velika greska. No, necu previse filozofirati jer to svako zna od nas. Nego da se vratim Jeleni…
Propustena je prilika za pobedu. Dosta gresaka. Pre svega dosta duplih servis gresaka, koje nije trebala da pravi. Nisam pratio mec, tako da ne znam kako se kretala po terenu, sto je za mene jako vazno. Live score ne daje pun prikaz meca, zar ne? Jos jedna stvar koja me malo brine. Jelena je ove godine odigrala jako malo meceva, a svi znamo sta to znaci. Ona je tip igracice koja u proseku igra puno turnira, a ove godine to nije cinila. Ili mozda jeste ali je rano ispadala(?), pa se zato tako cini. Ali necemo biti tuzni za propustenim. Sada je gotovo. Nema nazad. Izgubila je i to je to.

Samo se nadam da ce dobro odigrati Montreal i US Open.

raspevani cvrcak

pre 13 godina

Posto je bilo dosta losih reakcija na moj post od pre par dana kad sam rekao da je Bojana blizu nivoa na kom igraju Jelena i Ana sad se mozete uveriti... Mada sam se prevario za Anu ona bas ima onaj pravi srpski inat :)

I nemojte misliti da hejtujem bilo koju teniserku, zao mi je sto je Jelena ispala.. Obozavam ih sve jer su nase!

Besna!

pre 13 godina

Ali ja ne mogu da verujem..Ako nije Ana onda ajde da pljujemo po JJ!
Dobro, ovde su se javili samo Anini navijaci, logicno da su sve negativni komentari! A da vi malo Jelenu ostavite na miru (vazi i za Anine pljuvace)! DOSADNI su svi oni koji ih non stop pljuju...Muka mi je vise od toga majke mi!

Goldmen

pre 13 godina

I kada god napisem da je Jelena pukom slucajnoscu i spletom okolnosti br. 2 na listi a vi udri po negativnim poenima! Nema problema, vasa stvar. Sacekajte jos malo pa cete videti sta ce biti i koliko ce jos uspeti da bude medju 10?

Dermenziev

pre 13 godina

Sramna igra,bez ijedne stvorene brejk prilike.Ziheraski.Posle prekinute saradnje sa Cipom Bruksom Jelena tone sve dublje i dublje.Svi to vide,samo ne vide oni koji trebaju.
Pod hitno trener!

crnobeli delija

pre 13 godina

vidim da nikome nije palo na pamet da je JJ namerno izgubila, ali ne zato sto se boji poraza od Ane, vec da bi Ani pruzila priliku da se priolicno sigurno probije korak dalje?

mislite o tome ;)

doktor

pre 13 godina

Pogledajte na sta lici Aman(zeno)muradova,pa ce vam biti jasno kako je dobila,a i sta Anu ceka!Moze i Serenu u zubima nositi,izguglajte

miroslav

pre 13 godina

Prvo,Uzbekistanka je trenutno 114. bila je i 50na listi. Tako B ne bruka zbog poraza sto, vidim mnogi, odmah prihvataju. Sama Jelena je, pre ovog meca izjavila sa ne ocekuje mnogo od ovog turnira, a ne uplasila se Ane. Strasno.

blue rider

pre 13 godina

muka mi je vise ljudske bede i prepucavanja tzv 2 navijacka klana. jel ste vi normalni? koliko treba da si pukao i bez zivota da se bavis time, ne mogu da shvatim.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Steta. Malo sam gledao mec i Jelena je prilicno lose igrala. Bas sam se radovao susretu jelene i Ane ali eto nismo te srece da to jos jednom pogledamo. Ovo je trebalo da Jelena dobije glatko ali ne znam da li je kod nje psiholoski faktor u pitanju ili nesto drugo.

http://www.worldofbasketball.org

dezurni pljuvac

pre 13 godina

@Besna
Ne mozemo da ostavimo Jelenu na miru.
Ona je ta koja je bez ikakvog povoda imitirala i ismevala Anu i zbog toga cemo je napadati i pljuvati u svakoj mogucoj prilici.
Sama je to trazila i sama i dobila.
Inace i onaj najgori komentar koji se ovde moze procitati, je kulturniji i pristojniji od Jeleninog ponasanja.
Imitatorka tek treba da dobije ono sto zasluzuje.
Mislim da bi joj najbolje bilo da ostavi tenis i da se prijavi za zvezde Granda.
Verovatno bi tamo bila uspesnija.

Peti put

pre 13 godina

@Alex
Sve to što si napisao nema veze sa životom. Jelena izgubila namerno! Preuzima Sereninu taktiku. Da, igraju slično. Čuva se za US Open. Možda i za Vimbldon. Vi nikako da shvatite da nema snage za nove pobede, da je umorna i da se teško nosi sa mlađima koje imaju jake udarce. Ovo pišem već peti put, ali neko neće to da objavi pa neće. Zašto? Da se ne razočara nacija. Ali ćete zato više puta pročitati budalaštinu da sponzori kupuju Anine pobede. Može vam se. Samo da znate - niko oluju nije zaustavio šeširom.

Ja Najpametniji

pre 13 godina

Znam sta je smetalo.Na malom prstu urastao nokat. Koliko je jadan zenski tenis kada JJ moze da bude druga. U vreme Navratilove, pa kasnije Seles i Graf i Gabi Sabatini pa kasnije Kim i Henam takve igraceice kao sto je JJ ne bi mogle ni da prismrde u prvuh deset. jer su te igracice uzimale sve vaznije turnire, a ovoj boraniji ostavljali turnire iz serije 250. Pobedila je jedna bedevija vise musko nego zensko ali defanziva ne prolazi

lista

pre 13 godina

Trenutna situacija na listi:

2. Jankovic 5900
3. Voznjecki 5710
4. Venus 5287

Jelena je branila 800 bodova, a odbranila 125, dakle gubi 675 bodova.
Voznjecki je branila 200 a odbranila 125, dakle gubi 75 bodova.
Venus je branila 110, a posto nije igrala izgubila je svih 110.

Dakle od ponedeljka stanje na listi:
2. Voznjecki 5635
3. Jelena 5225
4. Venus 5177

Na turniru je od teniserki iz prvih 10 ostala Klajsters koja trenutno ima 4510 bodova.
Ona brani 200 bodova, a titula ovde vredi 900 bodova, sto znaci da bi Klajsters sa osvojenom titulom zaradila 700 bodova i imala 5210 bodova, cime bi dosla na 4. mesto sa samo 15 bodova manje od Jelene.

Ana je branila 60 bodova, a za sada zaradila 225. Obezbedila je bar 165 bodova za listu i napredak od nekih 10 mesta.
Ulaskom u polufinale bi dobila jos 170 bodova sto bi je dovelo negde na 40. mesto.
Ulaskom u finale Ana bi stigla do 35. pozicije, a sa titulom otprilike do 30. mesta.

nikol dž: femija

pre 13 godina

Šteta. Biće bolje. Ne znam koliko bodova JJ gubi - dobija.

Nadajmo se da će biti bolje na US Openu i da neće imati strah po pitanju zgloba, da će ostati zdrava.

Izgubila je i Voznijački koja je prati na listi.

Verujem da JJ i dalje dobro vodi svoju karijeru i da će i ove godine biti među najboljih 8 na završnom turniru.

Divno bi bilo da turnir osvoji naša ANA i tako povrati samopozdanje maksimalno, MADA ANA je od svojih 6 pobeda protiv JJ, ja mislim, sigurno 3-4 puta POSLE BAŠ TIH pobeda osvajala turnire.

Devojka iz Uzbekistana ... zanimljivo da za nju niko ne postavlja pitanje pola /kao kod trkačice Semenjine/ili seksualne orijentacije/kao kod Morezmove svojevremeno/, što je naravno privatna stvar ali vidimo da se forsira i nameće kao javno.

nikol dž: femija

pre 13 godina

@(Antec, 13. avgust 2010 10:19 @

Hvala što ste pročitali i još prokomentarisali. Žurim mnogo ali hoću da Vam odgovorim.

Zbog tenisa i tenisera, koji imaju toooooliiiikoooo para ....NIKADA NE BRINEM !! Možete li to zamisliti i još poverovati ???

Posebno ne brinem kada su to naši teniseri koji su VEĆ NAPRAVILI VELIKE KARIJERE, već POSTIGLI, skoro SVE, ŠTO SE MOŽE a pride još su mladi, odlično igraju, na odličnim su pozicijama u svakom pogledu i divno predstavljaju Srbiju. Zamislite ! A sve govori da bi trebalo brinuti, zar ne?!

Zatim, to što je naša JJ izgubila od 114. na listi, može se analizirati na razne načine, a može se i ne pridati BAŠ TOLIKI ZNAČAJ.

Trebalo bi biti realan - a to znači da se porazi doga

OVDE se i posle teškog meča s Tamirom PAŠEK pre nekoliko godina u Australiji PROGNOZIRAO KRAJ JJ,a ona je te godine bila PRVA, dok te Pašek nigde nema...zatim NEŠTO NE VIDIM MLADU KIRSTEU da je na vrhu, a JJ je i dalje NA VRHU iako je gubila od te Rumunke, pa je onda tu Švedova, a šta tek reći o malo Odinovoj iz Amerike, prošle godine su je već videli na VRHU,a isto je dobila JJ,pa se prognozirao vrh Lisickoj, pa onoj Mađarici, pa ovde voljenoj i na vrh podizanoj " udaračici"Azarenki, prognozirao se vrh i Enanovoj i Kim,mnogima.... ali, nema ih, a JELENA JANKOVIĆ je sve vreme NA VRHU, a ovih nešto nema...pa, nema...

NARAVNO, za neku godinu JJ više neće igrati tenis, VERUJEM DA ĆE NEKA OD OVIH IGRAČICA i BITI NA VRHU, ali još uveh njih nema, a znale su da pobede JJ, ALI JE JJ NA VRHU, a s njoj i SRBIJA !!!

Drago mi je zbog SRBIJE !!!


TAKO DA - nema brige, ja sam prezadovljna kao Srpkinja, stanovnik Srbije i kao navijač srpskih tenisera.

Bilo bi lepo da se Jelena zadrži medju 8 najboljih i finansijski odlično za nju, ali Bože moj, i tamo je već bila 3 puta, pa i da ne bude četvrti, nije smak sveta, kako reče sama JJ. Znači opet - brige nema.

P.S. "lista" - Baš ste se potrudili, sve to napisali i obavestili nas, hvala.

gordan

pre 13 godina

nije mi jasno zasto neki smatraju da je svaka kritika losih igara i rezultata bilo kog sportiste pljuvanje, zar nemamo prava da budemo razocarani i kazemo da je, kao u ovom slucaju, sramota da neko ko je (ternuitno) drugi na svetu u nekom sportu izgubi od nekog ko je 110+ na svetu, naravno da je to bruka i sramota, i svako normalan ce to priznati i prihvatiti, ne nazivajuci to pljuvanjem.

Sto se JJ tice, ona igra kako igra, po meni, izuzetno lose, mrzi me da proveram na WTA sajtu, ali cini mi se da ove godine nije osvojila ni jedan turnir i da ima samo jedno finale (rim). to znaci da je nesto zaista veoma pogresno u nacinu bodovanja, ne znam sta bi bilo pravedniji nacin, mozda da se pobede na turnirima boduju 3x vise nego sada, a da ostalo ostane isto, jer je zaista van pameti da neko ko ima rezultate kao JJ moze da bude tu gde je ona trenutno. Njene komentare da nista nije ni ocekivala od ovog turnira (valjda zato sto je to samo "bedni" masters, a ona je, valjda, skoncentrisana na GS - u kojima nije nista osvojila, a tesko da ce i osvojiti) je vec sam po sebi jasan dokaz koliko "pametno" razmislja i rezonuje.

Dermendziev

pre 13 godina

@ nikol dž: femija, 13. avgust 2010 08:51

Dobar dan.
Potrudio sam se dajem,nadam se,tacan odgovor,mada nije direktno upucen meni.

Sereni se brisu 110,Vtnus 110,Jeleni800,ali se dodaju 110,Karolini se brisu 200,dodaju 60,Dementjevoj se brisu 350,dodaje 1.Samanta nije ucestvovala ni prosle godine,pa je fifti,fifti.

Dakle trebalo bi da izgleda ovako:

1)S.Vilijems 8245
2)Voznjacki 5570
3)Jankovic 5210
4)V.vilijams 5177
5)Samanta S. 4690
6)Klajsters 4510,ali treba odbiti 200,dodati za sada 200 ili350(1/2)ili 550(F) ili 800(Pob).
Pozdrav!

PS:Apel svim navijacima- sve strele i koplja dole.Do kraja podrzimo i navijamo za Anu , Novaka ,Zikija , Nestora i sve juniore koji su ostali u igri.

Pindar

pre 13 godina

Dobro je da je izgubila. Dobro je i za nju i za "navijace".
Jer iluzije nista dobro ne donose.
Ta iluzija da je "druga na planeti" (a ne 10-ta kako bi otprilike bilo realno, i jos uvek dobro!) nju sludjuje i vrti joj glavu (koja ni kada nije zavrcena ne funkcionise bas najbolje), a sta radi sa "navijacima" to i da ne govorimo.

Antec

pre 13 godina

@Nikol
Ne znaš koliko Jelena gubi ili dobija bodova? I ne moraš da znaš. Zar je to važnije od podatka da je izgubila od 114. na listi? Bez obzira na to, budi mirna, osvojila je dosta bodova. Videćeš u ponedeljak.

Kritičar

pre 13 godina

A što ne bi Vi malo probali reket pa da vidite kako je to "lako". Sve sami stručnjaci i znalci. Hajde da vidim Vas kako predstavljate svoju zemlju i kako se borite. Slobodno izađite na teren i pokažite šta je to borbenost i zalaganje i budite među najboljim na svijetu. Ali ne, nažalost, ne možete jer takmičenje u pljuvanju, vrijeđanju i ljubomori na uspjeh bilo kog iz svoje zemlje još ne postoji. a da postoji tu bi bili nenadmašni. Toliko bi bili ubedljivi da bi na svjetskim takmičenjima morali da učestvujemo sa amaterima i da opet sve živo počistimo.

Tako treba!

pre 13 godina

Plaši se Ane!??Bez obzira na mesto na tabeli ona Ane treba uvek da se plaši!Meni uopšte nije jasno kako je ona uopšte 2. na svetu ,ali sam sigurna da to neće još dugo biti ako ovako nastavi da se ponaša.Ko se zadnji smeje -najslađe se smeje!Imitacije...hahahhha

Marko 90

pre 13 godina

# Buuuusii hahaha buuusii hahaha,
ma sigurno je bila neka povreda?Ili se uplasila Ane?!
(PatriJota, 12. avgust 2010 21:45)

# Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.
# JJ je namerno izgubila jer ne bi mogla da podnese poraz od Ane.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Pera, 12. avgust 2010 21:45)

Ja ne znam ko je izgubio ove godine od JJ u Madridu i to na startu turnira ... Mislim da je to bila 62. teniserka sveta!

Ivana

pre 13 godina

Sad pljujete JJ, posle jednog Aninog "uspeha"? Pa pogledajte im samo rezultate iz ove i prosle godine! Ana je ta koja stalno gubi, i koja ne zna gde se nalazi! Jeleni se desi da izgubi, naravno kao i svakom, ali porazi Ane su toliko cesti bili, a moralo je jednom da se desi u ove dve godine da pobedi tri meca za redom, zar ne? I corava koka...... Ne dirajte JECU!!!

ja

pre 13 godina

Uzbekistanka je par centimetara visa od Ane i nekoliko kg teza.
Izgleda dosta muskobanjasto, ali nije ovo boks pa da fizicka konstitucija odlucuje o tome ko ce pobediti.
Ana je vec jednom igrala protiv nje u Berlinu 2008. i pobedila je. Zbog visine ima malo opasniji servis, ali mislim da to nece biti prevelik problem za Anu.
Ana nije defanzivka poput Jelene i takve protivnice obicno jede za dorucak.
Uostalom videcete sutra i sami.

Anli

pre 13 godina

(dezurni pljuvac, 13. avgust 2010 00:10)

Cega se pametan stidi time se budala ponosi:-(

Elem, jednom je Jelena kao odgovor na sve ove iracionalne i destruktivne izjave "dezurnih" i inih rekla nesto vrlo, vrlo pametno:

"Ima mesta za sve na touru"

To dovoljno govori o njenom pristupu svojoj teniskoj profesiji i shvatanju takmicenja na touru kao i odnosu prema njenim protivnicama.
Ima mesta za sve!
Srecno dalje srpskim teniserima u svim takmicenjima!
Srecno Jelena!
Srecno Ana!

Marko 90

pre 13 godina

I kada god napisem da je Jelena pukom slucajnoscu i spletom okolnosti br. 2 na listi a vi udri po negativnim poenima! Nema problema, vasa stvar. Sacekajte jos malo pa cete videti sta ce biti i koliko ce jos uspeti da bude medju 10?
(Goldmen, 12. avgust 2010 23:14)

Uglavnom bila je duze od tebe i duze od bilo koje nase teniserke, to je tebi dovoljno... To ste vi svi pricali pa vam je zacepila usta tako sto se tu uzastopno nalazi niz godina.

ja

pre 13 godina

@gordan
Nije nista lose u sistemu bodovanja i ne treba tu nista menjati.
Jelena je ipak sem tog finala u Rimu osvojila i Indian Wels. Takodje je stigla do polufinala na RG, a od prosle godine joj se jos uvek racunaju titula u Sinsinatiu koju je upravo trebala da brani i finale Tokija, kao i polufinale zavrsnog turnira.
Sa svim tim bodovima i jos nekoliko cetvrtfinala Jelena je bila na drugom mestu.
Naravno da u nekoj drugoj situaciji takvi rezultati ne bi bili vredni drugog mesta, ali ocigledno u ovoj trenutnoj situaciji jesu.

Evo vec od ponedeljka ce Jelena biti treca, sa svega pedesetak bodova vise od cetvrte.
Nije problem u bodovanju vec u tome da ni ostale teniserke ne briljiraju.
Jedino se Serena sa 2 GS titule malo izdvojila, a sve ostale iz prvih 10 su mnogo izjednacene. Razlika izmedju 2. i 10. mesta je takva da bukvalno posle jednog turnira 10. moze da dodje na 2. mesto ili 2. na deseto.
Nikakve promene u nacinu bodovanja ne mogu tu nista promeniti. Nista se ne bi dobilo ni time sto si pomenuo da se na primer titule boduju 3 puta vise.

Dacu ti samo jedan statisticki podatak.
Od pocetka ove godine odigran je ukupno 41 WTA turnir (od onih najmanjih do onih najvecih).
Titule na tim turnirima je osvajalo 30 RAZLICITIH TENISERKI.
11 teniserki je osvojilo po 2 titule i jos 19 teniserki po 1 titulu.
Blizi se kraj sezone, a jos uvek ni jedna teniserka nije skupila ni 3 titule.

Mislim da je ovaj podatak sve rekao.
Nije tu bodovanje nista krivo i ne postoje promene u bodovanju koje bi tu mogle nesto promeniti. Jednostavno ni jedna od teniserki se posebno ne izdvaja (bar ne po rezultatima koje pravi) i u takvom razvoju dogadjaja skoro svaka moze da dodje na drugo mesto.

Cesto nekoj teniserki od svega 2 pobede zavisi da li ce biti 25. ili mozda 5. na listi.
U ovakvoj situciji Jelena se za sada najbolje snalazi, a kako ce se stvari odvijati u nastavku tek treba da vidimo.

Ista situacija je bila i prosle godine.
Klajsters i Enan su u svoje vreme osvajale po desetak titula godisnje, a na turnirima koje nisu osvajale, stizale bar do finala.
Slicno je bilo i u par sezona u kojima je dominirala Serena ili Sarapova.

Poslednjih par godina stvari su se mnogo izmenile.
Mnogi su ocekivali da ce povratak dve belgijanke uneti malo reda u zenski tenis. Medjutim ni njih dve se vise ne snalaze bas najbolje. Zbog objektivnih razloga (godine i porodica) ne mogu da igraju previse turnira, a i na ovo malo turnira koje igraju stvari se krecu po onoj "od sjaja do ocaja".
Ako svemu ovome dodamo podatak da su finale na RG igrale 17. i 7. teniserka na listi i da je titulu osvojila 17., da je u finalu Vimbldona igrala 21. na listi - pa ne postoji bodovanje koje moze tu nesto da promeni.
Evo i na ovom turniru u Sinsinatiju samo jedna teniserka iz prvih 10 je stigla do cetvrtfinala.
To je jednostavno opsta ludnica, a danasnji WTA tour bi se najbolje mogao opisati onom nasom izrekom "Mala bara puno krokodila".

Sto je jos zanimljivije i u muskom tensu su pocele da se desavju slicne stvari. Nije nemoguce da i kod njih za par godina bude ista situacija, pa da na drugom mestu budu igraci tipa Melcer, Kveri, Cilic ili ko zna ko jos.

Ivana

pre 13 godina

Pogledajte deo vecerasnjeg meca i protivnicu (Bojane, Jelene i Ane). Sve ce vam biti jasno...

http://www.youtube.com/watch?v=UGKjGc2o_1s&feature=player_embedded

alex

pre 13 godina

Sumnjiv poraz!Iako u zavjere u tenisu puno ne vjerujem mislim da je JJ ovaj meč namjerno izgubila da ne bi izašla oči u oči s Anom.Pogotovo zbog trzavica koje su se dešavale između njih dvije u zadnje vrijeme.Posebno mislim na izjave Jelenine majke i sramotno imitiranje.Zato mislim da je Jelena namjerno pustila ovaj meč kako bi izbjegla moguće neugodnosti i provokacije.S druge strane mislim i da se JJ čuva za US Open i da je prepisala recept od Serene Vilijams za osvajanje Grand Slema sa što manje trošenja na malim turnirima.Ona je često bez neke forme osvajala Grand Slemove kao i neki drugi.Mislim da i JJ pokušava isto.Oče li joj uspjeti vidićemo.Živi bili pa vidjeli!

sonja lukic

pre 13 godina

Odneti pobedu uvek i u svim okolnostima ne moze ni jedna nasa teniserka.Sto izigravate ruglu devojku koja mi na sajtu
http://en.wikipedia.org/wiki/File:AKGUL_AMANMURADOVA.jpg ne izgleda lose cak mi je i simpaticna,

crnobeli delija

pre 13 godina

vidim da nikome nije palo na pamet da je JJ namerno izgubila, ali ne zato sto se boji poraza od Ane, vec da bi Ani pruzila priliku da se priolicno sigurno probije korak dalje?

mislite o tome ;)

realista

pre 13 godina

Jelena nije imala ni jednu brejk loptu u mecu i osvojila je u celom mecu 13 poena na servis svoje protivnice. S obzirom da je uzbekistanka servirala 11 gemova to je jedva jedan poen po svakom takvom gemu.
Pravo je cudo da JJ nije izgubila mnogo ubedljivijim rezultatom.
Kada se pogledaju statistike - trebala je izgubiti bar sa 6:2 6:2.

U svakom slucaju ovo je prava bruka da 2. teniserka na svetu tako odigra protiv 114.

Nesto mi govori da se ona u stvari uplasila meca sa Anom i da je ovaj mec namerno izgubila.

Gagi

pre 13 godina

A taman je pred ogledalom uvezbavala proslavljanje pobede nad Anom... Ko zna da li ce ikada ponovo imati priliku da nam pokaze sta je naucila.

Goldmen

pre 13 godina

I kada god napisem da je Jelena pukom slucajnoscu i spletom okolnosti br. 2 na listi a vi udri po negativnim poenima! Nema problema, vasa stvar. Sacekajte jos malo pa cete videti sta ce biti i koliko ce jos uspeti da bude medju 10?

GO AI

pre 13 godina

Sada ima dovoljno vremena da spremi novu imitaciju.Samo ne znam koga moze da imitira posto u poslednje vreme protivnice sa njom brisu teren.Ovo je pocetak strmoglavog pada carice,lepotice i novoproklamovane dive(!?).

Ivana

pre 13 godina

Sad pljujete JJ, posle jednog Aninog "uspeha"? Pa pogledajte im samo rezultate iz ove i prosle godine! Ana je ta koja stalno gubi, i koja ne zna gde se nalazi! Jeleni se desi da izgubi, naravno kao i svakom, ali porazi Ane su toliko cesti bili, a moralo je jednom da se desi u ove dve godine da pobedi tri meca za redom, zar ne? I corava koka...... Ne dirajte JECU!!!

Marko 90

pre 13 godina

# Buuuusii hahaha buuusii hahaha,
ma sigurno je bila neka povreda?Ili se uplasila Ane?!
(PatriJota, 12. avgust 2010 21:45)

# Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.
# JJ je namerno izgubila jer ne bi mogla da podnese poraz od Ane.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Pera, 12. avgust 2010 21:45)

Ja ne znam ko je izgubio ove godine od JJ u Madridu i to na startu turnira ... Mislim da je to bila 62. teniserka sveta!

sanja

pre 13 godina

E pa Jelena ako ovako nastavis uskoro postajes 3. reket Srbije, Bojana Jovanovski je (od strane tvojih fanova) vec proglasena za 2. a Anci is back in the game tako da...
Salu na stranu, steta i pomalo bruka da izgubi od 114. al ajde, videcemo vec razloge, nadam se da ce Ana sutra da zaustavi ovu A.A. preko trece srpkinje u tri dana valjda nece moci.
NAPRED ANCI.

miroslav

pre 13 godina

Prvo,Uzbekistanka je trenutno 114. bila je i 50na listi. Tako B ne bruka zbog poraza sto, vidim mnogi, odmah prihvataju. Sama Jelena je, pre ovog meca izjavila sa ne ocekuje mnogo od ovog turnira, a ne uplasila se Ane. Strasno.

Besna!

pre 13 godina

Ali ja ne mogu da verujem..Ako nije Ana onda ajde da pljujemo po JJ!
Dobro, ovde su se javili samo Anini navijaci, logicno da su sve negativni komentari! A da vi malo Jelenu ostavite na miru (vazi i za Anine pljuvace)! DOSADNI su svi oni koji ih non stop pljuju...Muka mi je vise od toga majke mi!

Marko 90

pre 13 godina

I kada god napisem da je Jelena pukom slucajnoscu i spletom okolnosti br. 2 na listi a vi udri po negativnim poenima! Nema problema, vasa stvar. Sacekajte jos malo pa cete videti sta ce biti i koliko ce jos uspeti da bude medju 10?
(Goldmen, 12. avgust 2010 23:14)

Uglavnom bila je duze od tebe i duze od bilo koje nase teniserke, to je tebi dovoljno... To ste vi svi pricali pa vam je zacepila usta tako sto se tu uzastopno nalazi niz godina.

alex

pre 13 godina

Sumnjiv poraz!Iako u zavjere u tenisu puno ne vjerujem mislim da je JJ ovaj meč namjerno izgubila da ne bi izašla oči u oči s Anom.Pogotovo zbog trzavica koje su se dešavale između njih dvije u zadnje vrijeme.Posebno mislim na izjave Jelenine majke i sramotno imitiranje.Zato mislim da je Jelena namjerno pustila ovaj meč kako bi izbjegla moguće neugodnosti i provokacije.S druge strane mislim i da se JJ čuva za US Open i da je prepisala recept od Serene Vilijams za osvajanje Grand Slema sa što manje trošenja na malim turnirima.Ona je često bez neke forme osvajala Grand Slemove kao i neki drugi.Mislim da i JJ pokušava isto.Oče li joj uspjeti vidićemo.Živi bili pa vidjeli!

Dermenziev

pre 13 godina

Sramna igra,bez ijedne stvorene brejk prilike.Ziheraski.Posle prekinute saradnje sa Cipom Bruksom Jelena tone sve dublje i dublje.Svi to vide,samo ne vide oni koji trebaju.
Pod hitno trener!

dezurni pljuvac

pre 13 godina

@Besna
Ne mozemo da ostavimo Jelenu na miru.
Ona je ta koja je bez ikakvog povoda imitirala i ismevala Anu i zbog toga cemo je napadati i pljuvati u svakoj mogucoj prilici.
Sama je to trazila i sama i dobila.
Inace i onaj najgori komentar koji se ovde moze procitati, je kulturniji i pristojniji od Jeleninog ponasanja.
Imitatorka tek treba da dobije ono sto zasluzuje.
Mislim da bi joj najbolje bilo da ostavi tenis i da se prijavi za zvezde Granda.
Verovatno bi tamo bila uspesnija.

Lunke

pre 13 godina

Ja vas stvarno ne kapiram...kako samo imate imalo obraza da pljujete nase sportiste...treba da budete ponosni na sve uspehe koji postizu,pogotovo na Anu i JJ.Ne poznajete ih a znate kakav je ko,ma kako da ne,sve vi znate.
Sta kazete na to da malo sredite vase zivote,a ne da komentarisete tudje i da ih pljujete.Stramote jedne,a kad pobede onda se veselite i vicete bravo,bravo.
BRUKE JEDNE!!!

Ja Najpametniji

pre 13 godina

Znam sta je smetalo.Na malom prstu urastao nokat. Koliko je jadan zenski tenis kada JJ moze da bude druga. U vreme Navratilove, pa kasnije Seles i Graf i Gabi Sabatini pa kasnije Kim i Henam takve igraceice kao sto je JJ ne bi mogle ni da prismrde u prvuh deset. jer su te igracice uzimale sve vaznije turnire, a ovoj boraniji ostavljali turnire iz serije 250. Pobedila je jedna bedevija vise musko nego zensko ali defanziva ne prolazi

raspevani cvrcak

pre 13 godina

Posto je bilo dosta losih reakcija na moj post od pre par dana kad sam rekao da je Bojana blizu nivoa na kom igraju Jelena i Ana sad se mozete uveriti... Mada sam se prevario za Anu ona bas ima onaj pravi srpski inat :)

I nemojte misliti da hejtujem bilo koju teniserku, zao mi je sto je Jelena ispala.. Obozavam ih sve jer su nase!

doktor

pre 13 godina

Pogledajte na sta lici Aman(zeno)muradova,pa ce vam biti jasno kako je dobila,a i sta Anu ceka!Moze i Serenu u zubima nositi,izguglajte

Pindar

pre 13 godina

Dobro je da je izgubila. Dobro je i za nju i za "navijace".
Jer iluzije nista dobro ne donose.
Ta iluzija da je "druga na planeti" (a ne 10-ta kako bi otprilike bilo realno, i jos uvek dobro!) nju sludjuje i vrti joj glavu (koja ni kada nije zavrcena ne funkcionise bas najbolje), a sta radi sa "navijacima" to i da ne govorimo.

Mr.Error

pre 13 godina

… A NEKADA JE SAMO NEBO GRANICA

“Sustina saznavanja nije u tome gubimo li igru, vec kako gubimo, sto sa tim spoznajemo cemu nas je poraz naucio i kako nas to menja. Gubiti na odredjen nacin znaci-dobivati”.

Mora da kazem da nisam ovo ocekivao. Izgubiti od kvalifikantkinje sa 2:0 u setovima, nije mali problem, pogotovo sto ce jos malo poslednji gren slem. Odma da napomenem da me je iznenadila izjavom da nema neka velika ocekivanja na ovom turniru!(?) Pa… zar druga igracica sveta, i prvi nosilac ne bi trebalo da ima velika ocekivanja. Da li je ona sama svesna da ne igra dobro, pa zbog toga se ne “dize” u oblake? Ili jednostavno postoje neki drugi razlozi…? Ja sam navikao da Jelena daje izjave na foru: “Spremna sam, mogu daleko da doguram, dosla sam po trofej… itd”. Ali ocigledno da je doslo do male izmene…
Ana je pobedila, to me raduje. Ali mislio sam da cu gledati srpski derbi… i nista od toga. Nekada te poraz toliko potkopa da ti se cini kao da je sve palo u vodu… A NEKAD JE SAMO NEBO GRANICA. Ali sta je tu je. Lako je kritikovati, psovati tenisere dok sedis u fotelji. Ne cenimo mnogo trud i rad drugih, i to je velika greska. No, necu previse filozofirati jer to svako zna od nas. Nego da se vratim Jeleni…
Propustena je prilika za pobedu. Dosta gresaka. Pre svega dosta duplih servis gresaka, koje nije trebala da pravi. Nisam pratio mec, tako da ne znam kako se kretala po terenu, sto je za mene jako vazno. Live score ne daje pun prikaz meca, zar ne? Jos jedna stvar koja me malo brine. Jelena je ove godine odigrala jako malo meceva, a svi znamo sta to znaci. Ona je tip igracice koja u proseku igra puno turnira, a ove godine to nije cinila. Ili mozda jeste ali je rano ispadala(?), pa se zato tako cini. Ali necemo biti tuzni za propustenim. Sada je gotovo. Nema nazad. Izgubila je i to je to.

Samo se nadam da ce dobro odigrati Montreal i US Open.

gordan

pre 13 godina

nije mi jasno zasto neki smatraju da je svaka kritika losih igara i rezultata bilo kog sportiste pljuvanje, zar nemamo prava da budemo razocarani i kazemo da je, kao u ovom slucaju, sramota da neko ko je (ternuitno) drugi na svetu u nekom sportu izgubi od nekog ko je 110+ na svetu, naravno da je to bruka i sramota, i svako normalan ce to priznati i prihvatiti, ne nazivajuci to pljuvanjem.

Sto se JJ tice, ona igra kako igra, po meni, izuzetno lose, mrzi me da proveram na WTA sajtu, ali cini mi se da ove godine nije osvojila ni jedan turnir i da ima samo jedno finale (rim). to znaci da je nesto zaista veoma pogresno u nacinu bodovanja, ne znam sta bi bilo pravedniji nacin, mozda da se pobede na turnirima boduju 3x vise nego sada, a da ostalo ostane isto, jer je zaista van pameti da neko ko ima rezultate kao JJ moze da bude tu gde je ona trenutno. Njene komentare da nista nije ni ocekivala od ovog turnira (valjda zato sto je to samo "bedni" masters, a ona je, valjda, skoncentrisana na GS - u kojima nije nista osvojila, a tesko da ce i osvojiti) je vec sam po sebi jasan dokaz koliko "pametno" razmislja i rezonuje.

blue rider

pre 13 godina

muka mi je vise ljudske bede i prepucavanja tzv 2 navijacka klana. jel ste vi normalni? koliko treba da si pukao i bez zivota da se bavis time, ne mogu da shvatim.

Antec

pre 13 godina

@Nikol
Ne znaš koliko Jelena gubi ili dobija bodova? I ne moraš da znaš. Zar je to važnije od podatka da je izgubila od 114. na listi? Bez obzira na to, budi mirna, osvojila je dosta bodova. Videćeš u ponedeljak.

Tako treba!

pre 13 godina

Plaši se Ane!??Bez obzira na mesto na tabeli ona Ane treba uvek da se plaši!Meni uopšte nije jasno kako je ona uopšte 2. na svetu ,ali sam sigurna da to neće još dugo biti ako ovako nastavi da se ponaša.Ko se zadnji smeje -najslađe se smeje!Imitacije...hahahhha

sonja lukic

pre 13 godina

Odneti pobedu uvek i u svim okolnostima ne moze ni jedna nasa teniserka.Sto izigravate ruglu devojku koja mi na sajtu
http://en.wikipedia.org/wiki/File:AKGUL_AMANMURADOVA.jpg ne izgleda lose cak mi je i simpaticna,

nikol dž: femija

pre 13 godina

@(Antec, 13. avgust 2010 10:19 @

Hvala što ste pročitali i još prokomentarisali. Žurim mnogo ali hoću da Vam odgovorim.

Zbog tenisa i tenisera, koji imaju toooooliiiikoooo para ....NIKADA NE BRINEM !! Možete li to zamisliti i još poverovati ???

Posebno ne brinem kada su to naši teniseri koji su VEĆ NAPRAVILI VELIKE KARIJERE, već POSTIGLI, skoro SVE, ŠTO SE MOŽE a pride još su mladi, odlično igraju, na odličnim su pozicijama u svakom pogledu i divno predstavljaju Srbiju. Zamislite ! A sve govori da bi trebalo brinuti, zar ne?!

Zatim, to što je naša JJ izgubila od 114. na listi, može se analizirati na razne načine, a može se i ne pridati BAŠ TOLIKI ZNAČAJ.

Trebalo bi biti realan - a to znači da se porazi doga

OVDE se i posle teškog meča s Tamirom PAŠEK pre nekoliko godina u Australiji PROGNOZIRAO KRAJ JJ,a ona je te godine bila PRVA, dok te Pašek nigde nema...zatim NEŠTO NE VIDIM MLADU KIRSTEU da je na vrhu, a JJ je i dalje NA VRHU iako je gubila od te Rumunke, pa je onda tu Švedova, a šta tek reći o malo Odinovoj iz Amerike, prošle godine su je već videli na VRHU,a isto je dobila JJ,pa se prognozirao vrh Lisickoj, pa onoj Mađarici, pa ovde voljenoj i na vrh podizanoj " udaračici"Azarenki, prognozirao se vrh i Enanovoj i Kim,mnogima.... ali, nema ih, a JELENA JANKOVIĆ je sve vreme NA VRHU, a ovih nešto nema...pa, nema...

NARAVNO, za neku godinu JJ više neće igrati tenis, VERUJEM DA ĆE NEKA OD OVIH IGRAČICA i BITI NA VRHU, ali još uveh njih nema, a znale su da pobede JJ, ALI JE JJ NA VRHU, a s njoj i SRBIJA !!!

Drago mi je zbog SRBIJE !!!


TAKO DA - nema brige, ja sam prezadovljna kao Srpkinja, stanovnik Srbije i kao navijač srpskih tenisera.

Bilo bi lepo da se Jelena zadrži medju 8 najboljih i finansijski odlično za nju, ali Bože moj, i tamo je već bila 3 puta, pa i da ne bude četvrti, nije smak sveta, kako reče sama JJ. Znači opet - brige nema.

P.S. "lista" - Baš ste se potrudili, sve to napisali i obavestili nas, hvala.

Anli

pre 13 godina

(dezurni pljuvac, 13. avgust 2010 00:10)

Cega se pametan stidi time se budala ponosi:-(

Elem, jednom je Jelena kao odgovor na sve ove iracionalne i destruktivne izjave "dezurnih" i inih rekla nesto vrlo, vrlo pametno:

"Ima mesta za sve na touru"

To dovoljno govori o njenom pristupu svojoj teniskoj profesiji i shvatanju takmicenja na touru kao i odnosu prema njenim protivnicama.
Ima mesta za sve!
Srecno dalje srpskim teniserima u svim takmicenjima!
Srecno Jelena!
Srecno Ana!

Kritičar

pre 13 godina

A što ne bi Vi malo probali reket pa da vidite kako je to "lako". Sve sami stručnjaci i znalci. Hajde da vidim Vas kako predstavljate svoju zemlju i kako se borite. Slobodno izađite na teren i pokažite šta je to borbenost i zalaganje i budite među najboljim na svijetu. Ali ne, nažalost, ne možete jer takmičenje u pljuvanju, vrijeđanju i ljubomori na uspjeh bilo kog iz svoje zemlje još ne postoji. a da postoji tu bi bili nenadmašni. Toliko bi bili ubedljivi da bi na svjetskim takmičenjima morali da učestvujemo sa amaterima i da opet sve živo počistimo.

Peti put

pre 13 godina

@Alex
Sve to što si napisao nema veze sa životom. Jelena izgubila namerno! Preuzima Sereninu taktiku. Da, igraju slično. Čuva se za US Open. Možda i za Vimbldon. Vi nikako da shvatite da nema snage za nove pobede, da je umorna i da se teško nosi sa mlađima koje imaju jake udarce. Ovo pišem već peti put, ali neko neće to da objavi pa neće. Zašto? Da se ne razočara nacija. Ali ćete zato više puta pročitati budalaštinu da sponzori kupuju Anine pobede. Može vam se. Samo da znate - niko oluju nije zaustavio šeširom.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Steta. Malo sam gledao mec i Jelena je prilicno lose igrala. Bas sam se radovao susretu jelene i Ane ali eto nismo te srece da to jos jednom pogledamo. Ovo je trebalo da Jelena dobije glatko ali ne znam da li je kod nje psiholoski faktor u pitanju ili nesto drugo.

http://www.worldofbasketball.org

ja

pre 13 godina

Uzbekistanka je par centimetara visa od Ane i nekoliko kg teza.
Izgleda dosta muskobanjasto, ali nije ovo boks pa da fizicka konstitucija odlucuje o tome ko ce pobediti.
Ana je vec jednom igrala protiv nje u Berlinu 2008. i pobedila je. Zbog visine ima malo opasniji servis, ali mislim da to nece biti prevelik problem za Anu.
Ana nije defanzivka poput Jelene i takve protivnice obicno jede za dorucak.
Uostalom videcete sutra i sami.

nikol dž: femija

pre 13 godina

Šteta. Biće bolje. Ne znam koliko bodova JJ gubi - dobija.

Nadajmo se da će biti bolje na US Openu i da neće imati strah po pitanju zgloba, da će ostati zdrava.

Izgubila je i Voznijački koja je prati na listi.

Verujem da JJ i dalje dobro vodi svoju karijeru i da će i ove godine biti među najboljih 8 na završnom turniru.

Divno bi bilo da turnir osvoji naša ANA i tako povrati samopozdanje maksimalno, MADA ANA je od svojih 6 pobeda protiv JJ, ja mislim, sigurno 3-4 puta POSLE BAŠ TIH pobeda osvajala turnire.

Devojka iz Uzbekistana ... zanimljivo da za nju niko ne postavlja pitanje pola /kao kod trkačice Semenjine/ili seksualne orijentacije/kao kod Morezmove svojevremeno/, što je naravno privatna stvar ali vidimo da se forsira i nameće kao javno.

Ivana

pre 13 godina

Pogledajte deo vecerasnjeg meca i protivnicu (Bojane, Jelene i Ane). Sve ce vam biti jasno...

http://www.youtube.com/watch?v=UGKjGc2o_1s&feature=player_embedded

ja

pre 13 godina

@gordan
Nije nista lose u sistemu bodovanja i ne treba tu nista menjati.
Jelena je ipak sem tog finala u Rimu osvojila i Indian Wels. Takodje je stigla do polufinala na RG, a od prosle godine joj se jos uvek racunaju titula u Sinsinatiu koju je upravo trebala da brani i finale Tokija, kao i polufinale zavrsnog turnira.
Sa svim tim bodovima i jos nekoliko cetvrtfinala Jelena je bila na drugom mestu.
Naravno da u nekoj drugoj situaciji takvi rezultati ne bi bili vredni drugog mesta, ali ocigledno u ovoj trenutnoj situaciji jesu.

Evo vec od ponedeljka ce Jelena biti treca, sa svega pedesetak bodova vise od cetvrte.
Nije problem u bodovanju vec u tome da ni ostale teniserke ne briljiraju.
Jedino se Serena sa 2 GS titule malo izdvojila, a sve ostale iz prvih 10 su mnogo izjednacene. Razlika izmedju 2. i 10. mesta je takva da bukvalno posle jednog turnira 10. moze da dodje na 2. mesto ili 2. na deseto.
Nikakve promene u nacinu bodovanja ne mogu tu nista promeniti. Nista se ne bi dobilo ni time sto si pomenuo da se na primer titule boduju 3 puta vise.

Dacu ti samo jedan statisticki podatak.
Od pocetka ove godine odigran je ukupno 41 WTA turnir (od onih najmanjih do onih najvecih).
Titule na tim turnirima je osvajalo 30 RAZLICITIH TENISERKI.
11 teniserki je osvojilo po 2 titule i jos 19 teniserki po 1 titulu.
Blizi se kraj sezone, a jos uvek ni jedna teniserka nije skupila ni 3 titule.

Mislim da je ovaj podatak sve rekao.
Nije tu bodovanje nista krivo i ne postoje promene u bodovanju koje bi tu mogle nesto promeniti. Jednostavno ni jedna od teniserki se posebno ne izdvaja (bar ne po rezultatima koje pravi) i u takvom razvoju dogadjaja skoro svaka moze da dodje na drugo mesto.

Cesto nekoj teniserki od svega 2 pobede zavisi da li ce biti 25. ili mozda 5. na listi.
U ovakvoj situciji Jelena se za sada najbolje snalazi, a kako ce se stvari odvijati u nastavku tek treba da vidimo.

Ista situacija je bila i prosle godine.
Klajsters i Enan su u svoje vreme osvajale po desetak titula godisnje, a na turnirima koje nisu osvajale, stizale bar do finala.
Slicno je bilo i u par sezona u kojima je dominirala Serena ili Sarapova.

Poslednjih par godina stvari su se mnogo izmenile.
Mnogi su ocekivali da ce povratak dve belgijanke uneti malo reda u zenski tenis. Medjutim ni njih dve se vise ne snalaze bas najbolje. Zbog objektivnih razloga (godine i porodica) ne mogu da igraju previse turnira, a i na ovo malo turnira koje igraju stvari se krecu po onoj "od sjaja do ocaja".
Ako svemu ovome dodamo podatak da su finale na RG igrale 17. i 7. teniserka na listi i da je titulu osvojila 17., da je u finalu Vimbldona igrala 21. na listi - pa ne postoji bodovanje koje moze tu nesto da promeni.
Evo i na ovom turniru u Sinsinatiju samo jedna teniserka iz prvih 10 je stigla do cetvrtfinala.
To je jednostavno opsta ludnica, a danasnji WTA tour bi se najbolje mogao opisati onom nasom izrekom "Mala bara puno krokodila".

Sto je jos zanimljivije i u muskom tensu su pocele da se desavju slicne stvari. Nije nemoguce da i kod njih za par godina bude ista situacija, pa da na drugom mestu budu igraci tipa Melcer, Kveri, Cilic ili ko zna ko jos.

lista

pre 13 godina

Trenutna situacija na listi:

2. Jankovic 5900
3. Voznjecki 5710
4. Venus 5287

Jelena je branila 800 bodova, a odbranila 125, dakle gubi 675 bodova.
Voznjecki je branila 200 a odbranila 125, dakle gubi 75 bodova.
Venus je branila 110, a posto nije igrala izgubila je svih 110.

Dakle od ponedeljka stanje na listi:
2. Voznjecki 5635
3. Jelena 5225
4. Venus 5177

Na turniru je od teniserki iz prvih 10 ostala Klajsters koja trenutno ima 4510 bodova.
Ona brani 200 bodova, a titula ovde vredi 900 bodova, sto znaci da bi Klajsters sa osvojenom titulom zaradila 700 bodova i imala 5210 bodova, cime bi dosla na 4. mesto sa samo 15 bodova manje od Jelene.

Ana je branila 60 bodova, a za sada zaradila 225. Obezbedila je bar 165 bodova za listu i napredak od nekih 10 mesta.
Ulaskom u polufinale bi dobila jos 170 bodova sto bi je dovelo negde na 40. mesto.
Ulaskom u finale Ana bi stigla do 35. pozicije, a sa titulom otprilike do 30. mesta.

Dermendziev

pre 13 godina

@ nikol dž: femija, 13. avgust 2010 08:51

Dobar dan.
Potrudio sam se dajem,nadam se,tacan odgovor,mada nije direktno upucen meni.

Sereni se brisu 110,Vtnus 110,Jeleni800,ali se dodaju 110,Karolini se brisu 200,dodaju 60,Dementjevoj se brisu 350,dodaje 1.Samanta nije ucestvovala ni prosle godine,pa je fifti,fifti.

Dakle trebalo bi da izgleda ovako:

1)S.Vilijems 8245
2)Voznjacki 5570
3)Jankovic 5210
4)V.vilijams 5177
5)Samanta S. 4690
6)Klajsters 4510,ali treba odbiti 200,dodati za sada 200 ili350(1/2)ili 550(F) ili 800(Pob).
Pozdrav!

PS:Apel svim navijacima- sve strele i koplja dole.Do kraja podrzimo i navijamo za Anu , Novaka ,Zikija , Nestora i sve juniore koji su ostali u igri.