Nedelja, 01.08.2010.

17:36

Srbija ubedljivo do Svetskog kupa!

Vaterpolo reprezntacija Srbije osvojila je Svetski FINA kup u rumunskoj Oradei pošto je u finalu pobedila selekciju Hrvatske sa 13:7 (4:0,2:3, 5:3, 2:1).

Izvor: B92

Srbija ubedljivo do Svetskog kupa! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

181 Komentari

Sortiraj po:

nasi strelci su legende

pre 13 godina

kaze ovaj da u pojedinacnim sportovima smo bolji 'samo u plivanju', samo!!!???? Pa plivanje je najsmekerskiji sport isto kao kosarka, vaterpolo i odbojka. Ako mene pitate rukomet i fudbal su siledzijski sportovi dosta relativni bez lepote i konkretnosti. Draze mi je 'leptir' zlato od pet svetskih prvenstava u rukometu!!!

Milorad

pre 13 godina

Koga su Hrvati poslali po medalje ovaj put? Nisu valjda opet fizioterapeute u farmericama? Nije red da dva puta za dve nedelje moraju da stoje mirno uz Boze Pravde.

Davor

pre 13 godina

E al najjace je bilo danas : kupim ja novine jutros ne bi li malo procitao kako smo ih razbili kad ono na sportskim stranama u sredini u malom okvirenom pasusu 4 reda o nasoj pobedi a PREKO CELE STRANE LOTAR MATEUS I PRICA KAKO SU MU ZENE DOSLE GLAVE!!! E pa cela strana o ljubavnim jadima ovog klovna a 4 reda sa strane(na prvi pogled se i ne vidi vaterpolisti pobedili!!! Pa ko to pise u srbiji sportke vesti ,kakvi su to novinari?! Digli mi pritisak na 300 DONJI!!! Bravo momci svaka cast.

gox

pre 13 godina

@ZG - Da li se možda zoveš Stanislav? Recimo da da. Onda bih ti poručio isto što i Zoki Radmilović. To je kao kad bih ja sad rezonovao da je ipak Srbija bolja od Hrvatske u rukometu i radio matematiku gde srpsko jedan i nula daju nulu, a hrvatsko nula i nula daju jedan, pa sabrao i zaključio. Brate, možda i pobedite u Hrvatskoj, ali ima mnogo da plivate i vozite, i Sandro, i Paulo, i Harald i Bernard i onih par sa slovenskim imenima.

Nikola

pre 13 godina

Обзиром да нас "јавни сервис" РТС није удостојио да гледамо доделу медаља и дивни призор како браћа Хрвати и Амери стоје мирно док се интонира "Боже правде", не пада ми на памет да у животу платим ТВ претплату.
(Иван ПФК Смедерево, 1. avgust 2010 17:56)

AMIN!!!

Zg

pre 13 godina

@Vladimir

A ti baš krenuo u stilu ovog Dubrovčanina..

Neznam zašto si uzeo 1995 godinu kao reper (kakve ima veze Hr sa sankcijama prema SRJ)?!
Priznaj Vladimire da je bilo lijepo gledati OI 1992. u Barceloni i jedni pravi američki Dream Team u košarci (s Jordanom, Magic Johnsonom, Barkleyijem, Pippenom, Olayuvonom, Ewingom...)
Na drugoj strani Petrović, Kukoč, Rađa, Vranković, Perasović...
Eh nikad nisam doživio, a tako sam se nadao meču te repke protiv Srbije (tada protiv Divca, Paspalja, Danilovića, Djorđevića..).
Ono 1997 je (meč na kojem sam bio u Badaloni!) je kamilica u usporedbi s ekipom koja je osvojila srebro na OI, srebro na SP, EP od 1992. do 1995.
Tada su OI i SP nešto vrijedile za razliku od ovih danas. S jedne strane Dream Team, zatim Litvanci (Sabonis, Kurtinajtis, Homičus), ZND (većinom Rusi), neugodni Grci...
Ovo danas je za plakati što se košarke tiće!

Što se nogometa tiće tu si propustio plasman (5. mjesto) na EP 1996, u Engleskoj. Sječaš se vjerojatno meča iz grupe o kojem je cijela nogometna Europa brujila (kako su trenutni europski prvaci Danci do nogu potućeni od nepoznate Hrvatske s 3:0)?!

Što se rukometa tiće zakinuo si nas za par medalja ali opraštam ti jer ko bi to sve nabrojao ( bronce na EP i srebra sa SP).

U odbojci ste puno uspješniji, ali pričati kako je u Hr taj sport na nivou amaterizma je smiješno. Ispravno bi bilo da je trenutno odbojka u Hr na nuli, ali početkom 90-tih Hr je osvajala medalje na europski prvenstvima u tom sportu! Sjeti se Nikolaja Karpolja, Mladosti i generacije odbojkašica Ružić (tada Jelić), Čebukina, Kirilova...
Hrvatski uspjesi u tom sportu su slični srpskim u rukometu (ako vam pripisujem medalje osvojene zajedno s Crnogorcima, a napravit ću pogrešku koju je i međunarodni olimpijski komitet napravio i brojat ću samo vama) tako da ako je 2:0 u rukometu za nas, nije nikako 4:0 u odbojci za vas!
Niti smo osvojili manje medalja zu rukometu od vaše odbojke niti su bile manje bitne (zlato OI 96,04 !) niti smo bez medalja u odbojci!

U vaterpolo ste uspješniji kao repka.

A šta je s ostatkom sportova??
Ovdje se spominje 4-5 momčadskih sportova a ostali sportovi koji su na OI npr?

Za tvoju info, kad pišeš koja je nacija uspješnija od koje, jedini relevantan podatak je broj medalja osvojenih na OI! Zbroji sve medalje na ljetnim i zimskim i doći češ do zanimljive spoznaje. Hr je osvojila (na ljetnim i zimskom OI) od 1992. na ovamo medalja kolko i sve ostale države proizašle iz ex SFRJ skupa!
Od vas (Srba) smo bolji za više nego duplo po broju olimpijskih medalja!

To ti se većinom odnosi na te pojedinične sportove za koje kažeš da smo podjednaki!

Jedino ste u plivanju bolji ( i to zadnjih par godina) prije vas nije bilo nigdje i u tenisu (sličan slučaj).
Ostalo sve - atletika, gimnastika, borilački sportovi... sudjelujete u B europskoj ligi uz poneke izuzetke (Osječanke Šekarić u strlještvu npr), dok mi redovito uzimamo medalje u tim sportovima ili smo blizu vrha.
O zimskim sportovima mi je glupo i pisati kad tu vas zapravo niti nema.

P.S. Ako želiš vidjeti koja nacija za sebe može reći da je sportska pogledaj uspjehe i rezultate mađarskih olimpijaca. Pogledaj kolko oni osvoje u prosjeku medalja na OI (njih ima približno 10 milijuna, dakle kao vas Srba u Srbiji, Crnoj Gori i rs). :)

Lijep pozdrav!

Србин до гроба

pre 13 godina

Није ми јасно,како ове наше комшије још увек тврде да су бољи од нас???Ало човече,па колико ви тренутно имате златних медаља код себе?Тренутно нам фали злато са Европског,кога ћемо ускоро да освојимо и још ОИ у Лондону којим ћемо да харамо...Разумите,да сте ви за нас друга класа и увек ћете то и бити...:Д :)

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@ZG
Hahahahaha Srbija ima nulu u klupskom vaterpolu?Ta nula ima vise titula u SFRJ od tih tvojih velikih timova i 6 EL!Vasim kompleksima nikad kraja!

bok zg

pre 13 godina

susjedi..
Ja nikada nisam bio pi*da i ne priznao poraz, piše već godinama ovdje na vašem forumu, jer mi je fora i uvijek je napeto! Ali mi neke stvari i dalj nisu jasne?! Kada vas maznem o u skupini, 10- 8, onda se vadite,kako je bio loš dan. Kada vi nas maznete, onda čitam komentare; pomeli vas, nemate pojma, zgazili vas, mi smo svjetska velesila, itd. Stanite malo, je li itko gledao statistiku?1 Pavić 2 obrane, vaš golman 13!! Pa lako je onda glatko meč pobiejditi. Naglašavam, 3 tjedna ste poeli prije sa pripremama i tu ste u prednosti! U Zagrebu će kockice malo drukčije biti posložene! Pa nemojte očekivati da će tako lako "Bože pravde" svirati vama za 1.mjesto! Sjetite se i vašeg debakla protiv ans u Melboruneu 2007. Pozdrav

spuzigaca

pre 13 godina

Zanimljivo je ovo sa tempiranjem forme, tu pricu smo slusali od starog demagoga Ratka Rudica i pred OI u Pekingu, serija losih odnosno losijih rezultata pred OI je pravdana, kao i sada, tempiranjem forme za najznacajnije takmicenje te godine. Sta je Hrvatska napravila na tim OI poznato je svima (pukli u cetvrtfinalu, na kraju 7 ili 8 mesto, nije vazno), e pa, dragi nasi prijatelji, siguran sam da ce vam se to ponoviti i na EP u Zagrebu.
Sto se tice nase raprezentacije sasvim je jasno da je apsolutno najbolja na svetu i tu nema dileme. Hrvatska nije losa,doduse energetski malo slabija (dosta starijih igraca), a imaju i nekoliko mladjih taraba, da ne kazem Buljubasica.

007

pre 13 godina

neko je nedavno primetio da su zemlje koje nemaju more najbolje u vaterpolu-Srbija i Madjarska. Ja mislim da je to zato sto ovi sto imaju more previse paznje poklanjaju igranju u pesku!
(potprcavach, 1. avgust 2010 20:59)

imala je nakada davno i Srbija i Madjarska Panonsko more .. voda .. nama je u genima

Miki

pre 13 godina

SVE CESTITKE NASIM VATERPOLISTIMA KAO STRUCNOM STABU. ZA SRBIJU. Ali mi ovo slavlje pokvari citanje pristiglih komentara, nema ga da se oglasi nas veliki Srpski prijatelj febo-zg.

lapidar

pre 13 godina

@MarioDelaš - Moglo bi se reći da je Hrvatska bolja od 7:13, ali da je "evidentno bolja" od Srbije, za to treba neki intravenski ili nazalni podsticaj. Rudić jeste stari lisac, ali je ipak sve svoje najbolje u životu postigao u gradu gde se afirmisao, a ti pogađaj koji je to grad - a sa ovom hrvatskom vrstom mu baš i ne ide najbolje imajući u vidu da Hrvatska ima najviše vaterpolo igrača na svetu i najviše solidnih timova. I onda dođe družina sa Banjice i potopi ih... Videćemo šta će biti u Hrvatskoj - sve i da Srbija izgubi, Hrvatska mora mnogo godina da radi da ostvari uspehe Srbije.

Berkut

pre 13 godina

A da mi izdvojimo još nekoliko miliona za fudbal?
Ko šiša ove vaterpoliste ili odbojkaše...oni i bez para osvajaju sve što se osvojiti može!!!!!!!!!

nenad

pre 13 godina

citam komentar ovog dubrovcanina ali ne razumem pa ako moze neko da mi prevede sledece:
povjest, natjecanje, usporedbe, cimbenika, nogomet, ljestvica i doprvak!
molio bih b92 da ne stavljaju komentare koji veze sa mozgom nemaju!

ZG

pre 13 godina

Ipak mislim da je Hrvatska jaca u vaterpolu od Srbije. Reprezentacije oke, nekad ovi nekad oni pobjede nemozemo tocno reci, posle EP-a mozda. A klupski, tu Hrvatska ima Jug i Mladost koji su medju najboljim klubovima koji postoje, a Srbija ima nulu. Osjecaj mi kaze da ce Hrvatska otici do zlatne medalje, nevidim nacina kako stopirati ove vaterpolske sile od ljudi: Sandro Sukno, Miho Boskovic, Igor Hinic, Maro Jokovic, Paulo Obradovic, najboljeg vrata na svijetu Josipa Pavica, Samir Barac, Damir Buric itd... Ako neko uspije, stvarno veliko bravo, mozda us malo srece i podrske suca.. ko zna

Deki

pre 13 godina

Nekome Svjetski kup u smijesnom sportu, a nekome 2 zlatne medalje u kraljici sportova.
(Svakom prema zasluzi, 1. avgust 2010 21:47)

A kada ste osvojili zlato u Melburnu tada su vam vaterpolisti bili nacionalni heroji. Mijenjate mišljenje o svojim sportistima kao što mijenjate čarape, to je velika bruka. Što se tiče ovoga u Barseloni to vam čestitam, ali vidjećemo sve za 2 godine prvo u Helsinkiju (EP), pa kasnije i u Londonu(OI), tada će Srbija biti jedna od najbolji država što se tiče atletike u Evropi.
A što se tiče vaterpola, vi ste koliko znam u tom istom Svjetskom kupu danas igrali finale i izgubili ste od ekipe koja vas slobodno reće pomela, ali sve ćemo vidjeti u Zagrebu kada se na kraju bude slušalo "Bože pravde"...

Alexander#4

pre 13 godina

A taman smo izgladili odnose sa "bratskim" hrvatskim narodom................(pa sto nam je ovo sad trebalo).....Sad ce da se naljute na nas.......:Pppppppppppppppppppp

doktor

pre 13 godina

medusobni bilans duela od {1996-2010} yug,scg,srbija-hrvatska izgleda ovako sp 4 2 1 1 30:31 / ep 4 3 0 1 32:30 / oi 4 1 1 2 29:31 / fina kup 5 3 0 2 39:35 / svetska liga 8 6 0 2 83:71 dakle ukupno ko sto kaze dubrovcanin na tih 5 velikih takmicenja bilans je ukupno 25 utakmica 15 pobeda srbije 2 neresena i 8 pobeda hrvatske uz gol razliku 213:198 dakle + 15 u korist srbije na malim takmicenjima kao mediteranske igre bilans je 4utak. 4 0 0 36:26 + 10 u korist srbije a na univerzijadi 1utak. 1 0 0 11:8 ,evropska liga 1utak. 0 0 1 5:6 -1 ukupno na sp,ep,oi,fina kup,svetska liga,evropska liga,mi,univerzijada yug,scg,srbija-hrvatska 31utak.20 2 9 265:238 +27 u korist srbije

Pozdrav iz Vukovara!

pre 13 godina

Svake 4 godine ciklus takmičenja u vaterpolu se ponavlja. Tako smo 2006 na 3 takmičenja osvojili 3 zlatne medalje:

2006
SL (Atina) ZLATO
SK (Budimpešta) ZLATO
EP (Beograd) ZLATO

2010
SL (Niš) ZLATO
SK (Oradea) ZLATO
EP (Zagreb) ???

Nadamo se sada da će delfini imati snage da ponove uspeh iz 2006! :)

vladimir

pre 13 godina

Evo sada cu napisati sve medalje Srbije(SCG,SRJ) i Hrvatske.Naravno posto smo mi pravni naslednici ovih navedenih drzava mi jedini imamo pravo da svojatamo osvojene medalje.Posle ovoga nece biti potrebna nikakva polemika.Ovo su rezultati uzeti posle ukidanja sankcija jer su oni jedini merodavni:

FUDBAL

SRBIJA(SCG,SRJ)-10.mesto SP- 1998,8.mesto EP-2000,2002-SP nije ucestvovala,2004-EP nije ucestvovala,2006-SP-32.mesto,2008-EP nije ucestvovala,2010-SP 23.mesto

HRVATSKA-1998-SP 3.mesto,EP-2000 nije ucestvovala-Kockasti eliminisani od Srbije(SRJ),2002-SP 22.mesto.2004-EP 13.mesto,2006-SP 23.mesto,2008-EP 5.mesto,2010-SP nije ucestvovala
Posto je fudbal najveci sport od svih,ajde da budemo i darezljiviji od indeksa.Zbog one bronze iz 1998.godine kada su briljirali Suker,Prosinecki,Boban i drustvo neka bude 3:0 za Hrvatsku mada je sad situacija izjednacena

KOSARKA

SRBIJA(SRJ,SCG) ZLATNE MEDALJE - 5 PUTA( EP-1995,1997,2001 SP-1998,2002)
SREBRNE MEDALJE - 2 PUTA ( OI-1996, EP-2009
BRONZANE MEDALJE - 1 PUT( EP-1999)

HRVATSKA - BRONZANE MEDALJE - 1 PUT ( EP-1995) i nekoliko gubitnickih cetvrtfinala na EP
S obzirom da smo do 2002.godine dominirali i cak i SAD nije mogao da nam bude takmac osim kad nije sa najboljom postavom iz NBA igraca ovde je rezultat 3:0 za Srbiju

RUKOMET

SRBIJA ( SRJ,SCG)- BRONZANE MEDALJE - 3 PUTA ( EP-1996,SP-1999,2001)

HRVATSKA - ZLATNE MEDALJE - 3 PUTA ( OI 1996,2004,SP-2003)
SREBRNE MEDALJE - 4 PUTA ( SP-2005,2009,EP-2008,2010
BRONZANE MEDALJE - NEMA
Ovde je evidentno da je Hrvatska daleko bolja ali imala je pad izmedju 1996-2003 kada nije bila medju 10 najboljih na Svetu,pa smo mi tada cak imali bolje rezultate i imali bolji tim.Zbog toga ovde je rezultat samo 2:0 za Hrvatsku.

ODBOJKA

SRBIJA ( SRJ,SCG ) - 2 PUTA ZLATNE MEDALJE ( OI- 2000,EP-2001)
SREBRNE MEDALJE - 2 PUTA ( EP-1997,SP-1998 )
BRONZANE MEDALJE - 5 PUTA ( EP-1995,1999,2005,2007,OI - 1996
U Svetskoj ligi koja je jace i napornije takmicenje od SP takodje imamo uspeha.Utakmica finala Svetske lige iz 2003 Brazil-Srbija 3:2 proglasena je za najlepsu i najbolju u istoriji odbojke.Zlatnih medalja nazalost nemamo jer uvek naletimo na Brazil iako smo ih mogli dvaput pobediti u finalu kada smo gubili u taj breku sa 3:2 posle velike borbe.Osvojili smo 4 PUTA SREBRNE MEDALJE ( 2003,2005,2008,2009) I 3 PUTA BRONZANE MEDALJE ( 2002,2004,2010 )

HRVATSKA - NISTA - ima cini mi se jedno 7 ili 8.mesto na EP
Posto je Srbija velesila u odbojci vec 15 godina,a posto Hrvatska igra odbojku rekreativno ili amaterski rezultat ovde je 4:0 za Srbiju.

VATERPOLO

SRBIJA ( SCG,SRJ ) - ZLATNE MEDALJE - 5 PUTA ( EP-2001,2003,2006,SP-2005,2009)
SREBRNE MEDALJE - 4 PUTA ( EP-1997,2008,SP-2001,OI-2004)
BRONZANE MEDALJE - 4 PUTA ( OI-2000,2008,SP-1998,2003 )

HRVATSKA - ZLATNE MEDALJE - 1 PUT ( SP-2007 )
SREBRNE MEDALJE - 3 PUTA ( OI-1996,EP-1999,2003 )
BRONZANE MEDALJE - 1 PUT ( SP-2009 )
Svetske lige i FINA kup necu ni da racunam tu bi bila jos veca razlika.Znam samo da imamo 2 zlata na FINA kupu i 5 zlata u Svetskoj ligi.
U poslednjih 15 godina samo na 3 velika takmicenja a bilo ih je oko 15,Hrvatska je bila bolja od Srbije( OI-1996,EP-1999,SP-2007).Na svim ostalim takmicenjima Srbija je imala daleko bolje rezultate pa prema tome realan rezultat za Srbiju je 3:0.

Znaci kada se svi rezultati saberu u ekipnim sportovima dolazimo do rezultata od 10:5 u korist Srbije.Posto sam sve lepo izdeklamovao jer ovo su validni rezultati od 1995.godine situacija je jasna.Srbija je bolja od Hrvatske u ekipnim sportovima jer je u svojim trofejnim sportovima ostvarivala mnoge bolje rezultate nego sto je ostvarivala Hrvatska u svojim.Za pojedinacni sport ne znam tu otprilike svako ima neku kategoriju u cemu je dobar kao sto je atletika i skijanje kod nasih komsija,tako je tenis,streljastvo i plivanje kod nas.Znam da Janica Kostelic ima uzasno veliki broj medalja na ZOI ali ne znam tacno koliki broj.Ipak situacija ovako stoji u ekipnim sportovima i to je cinjenicno stanje.

Djole PnM

pre 13 godina

@dubrovcanin

..kada rece da smo izjednaceni u kosarci, verovatno si mislio da je visina na kojoj je obruc jednaka kod vas i kod nas...pa jeste u pravu si...kosevi su na jednakoj visini...
(zoran, 1. avgust 2010 21:28)

KOJI KRAAAAAAAAALJ!!!!!!!!! BRATE NASMEJAO SI ME DO SUZA!!!!!!!!!!!

vlade123

pre 13 godina

imate vi vase sajtove pa tamo komentarisite, nzm sta ovde trazite kako vas nije sramota da se javljate da ste zivi ubismo vas bre u svakom sportu nista nam nemozete ali BUKVALNO, kakvu kosarku vi spominjete nemate 5 igraca, vas najbolji igrac Vujacic na final foru nije igrao u 2 utakmice ukupo 10 min. A mi imamo 3 igraca evrope TEODOSICA. U vaterpolu ste za nas 0 samo mogu da nas pobede madjari i crnogorci, ali retko kad!!!

zyzu

pre 13 godina

Rudić je stari lisac. Evidentno je Hrvatska bolja, dokazala je to u prvoj tekmi, ali Ratko čuva svoje adute za ono glavno - Europsko prvenstvo gdje ćemo počistiti konkurenciju ...
(Mario Delaš, 1. avgust 2010 21:03)
XA XA XA XA XA

NK_MNE

pre 13 godina

VLADIMIRE LEGENDO

za scg u vaterpolu su igrali janovic zlokovic jokic gojkovic i radic na OI 2004

toliko o onih 1-2% zastupljenosti crnogoraca u zajednickoj nam reprezentaciji!

Vujevic i Batez u odbojci

Kapisoda Djukanovic Djurkovic Lisicic Perunicic....u rukometu

A to da bi igrali za srbiju okaci macku o rep, a sta bi vam tek danas znacili u fudbalu vucinic i jovetic
toliko o onih 1-2% zastupljenosti crnogoraca u zajednickoj nam reprezentaciji!

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@Svakom prema zasluzi
Hahahaha kakve to veze ima sa ovim?Sad vam je odjednom smesan sport, a kad ste osvojili titulu 2007 bio je vam je super?Ubise vas kompleksi!

glen

pre 13 godina

@Dubrovčanin - Poređenje ti nije loše, ali ćemu? Sve je to suštinski nepotrebno. Ja mislim da je Hrvatska bolja u vaterpolu nego što rezultati pokazuju, kao što je i Srbija u rukometu. S druge strane, imamo veoma eminentne sportove poput odbojke gde je Srbija u svetskom vrhu (i žene i muškarci), a Hrvatska je nevidljiva. U individualnim sportovima je "kako se zalomi", ali je Hrvatska donekle bolja... I tako možemo u nedogled...

Djole PnM

pre 13 godina

Dakle, Srbi su bolji u vaterpolu, mi u rukometu, te je izjednačeno u nogometu i košarci. Dakle, ukupno 1:1 u športu.
(Dubrovčanin, 1. avgust 2010 18:11)


A odbojka???? 3x popularnija i
znacajnija u svetu od vaterpola i rukometa zajedno!!!!!!!!!!!!! U kosarci
1-1?????? Na cemu si brate reci da i ja probam xDDD

urmas

pre 13 godina

Cuvajte se Ruduca - on je najveci lisac u istoriji vaterpola. Mozda je resio da je bolje da izgubi sa -6, nego da se muci, pa da bude -2. Srecom, to bolje znaju nasi vaterpolisti, nego euforicni komentatori. Na EP su oni favoriti, iskljucivo zbog domaceg terena.

kakva euforija!

pre 13 godina

Ono sto je ceo svet danas gledao je atletika. Svi su prenosili atletiku i zlatnu medalju Blanke Vlasic.
A ovo sto se vi ovoliko lozite na vaterpolo samo dokazuje kako ste vi mala sportska nacija. Radujete se sportu kojeg ozboljno igra 6-7 zemalja na svetu. Jer da ste neko i nesto u fudbalu, atletici ili da ste osvajaci brojnih medalja na olimpijadama ne biste ovde poslali 200 komentara.
Ja sam uoci polufinala u kojima su ucestvovali Spanija i SAD trazio na Spanskim i Americkim sajtovima neki tekst. Nisam nasao jednu jedinu recenicu o vaterpolu a te zemlje igraju polufinale.
Nije zaista ovoliki uspeh pobediti u sportu kojeg igra 7 zemalja a prenosa i vesti o tome nema cak i u tim zemljama koje ucestvuju osim u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.
Cestitam vam na pobedi ali ovolika euforija u vezi vaterpola vise govori o tome koliko smo mali a ne veliki u sportu.

slobodan

pre 13 godina

Ahh da,fudbaleri??? Jel vidite vi ovo?
(Dragojlo, 1. avgust 2010 17:54)

Eh, da samo fudbaleri imaju tu srecu da fudbal igra pet drzava u svetu, gde bi im bio kraj, stalno bi bili u prvih tri ili prvi. Nego oni prvo moraju da se probiju kroz kvalifikacionu grupu u kojoj je sest timova da bi uopste dosli na SP na kom ucestvuju 32 jake reprezentacije. Eh, da je fudbalerima ovakva konkurencija kakva postoji u vaterpolu...

milos

pre 13 godina

sta pricas gluposti, otkud je Srbija - Hrvatska 1:1 u kosarci. Javi se kada pobedite Amerikance u sred Amerike. A uostalom, koga briga ko je bolji u cemu. Meni je vazno da nasi sportisti osvajaju medalje, bas me briga da li smo bolji od komsija ili ne.

shomy

pre 13 godina

Decki danas nisu imali dan. Zato vas bumo sacekali u ZG pa ne bute znali kaj vas je snaslo!!!
(Domoljub, 1. avgust 2010 18:51)
ovi vasi decki bas retko imaju dan..kada je srbija u pitanju gotovo nikad im nije dan..xexe.boze kako nabijamo komplekse ovim jadnim hrvatima..SRBIJA

Matrix

pre 13 godina

Žao mi je Hrvatskih momaka dobra su reprezentacija,ali stvarno ubija u pojam da vas neko tri puta dobije u roku mesec dana ,a pritom dve popede su u finalu.Momci svaka čast samo nastavite tako,vi ste naš ponos

ILIJA

pre 13 godina

Citam na Hvratskim portalima...Odlicno drugo mesto...Uteha prva medalja naot m prvenstvu od 1979.Halo da li su slepi ili toliko bolesni da ne shvacaju da su u 5 susreta 4 puta pregazeni od nasih VATERPOLISTA.....

ROMAn Empire

pre 13 godina

@ Mate Miso

Pa gde ste vi,nedostaju mi vasi komentari koji su pomirljivi,duhoviti i smisleni.Jeste sezona godisnjih odmora ali nedajte se.Sto se tice sporta,na susrete Srbije i Hrvatske treba gledati iskljucivo sa sportske strane i ne treba mesati politiku.Nadam se da necu uvrediti vas i vase sunarodnike ako kazem da je normalno da Srbija ima vise uspeha u sportu jer ima vise stanovnika,samim tim i vise sportista iz kojih je veca mogucnost da se selektiraju kvalitetniji.Svi smo mi podjednako na prostoru bivse SFRJ talentovani za sport,samo mislim da brojnost Srba kao naroda donosi prevagu.Pozdrav Mate Miso tebi,kao i tvojim sunarodnicima,ma samo nek smo mi zivi i zdravi,pobeda i poraza u sportu kao i u zivotu ce uvek biti.

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@Dubrovčanin i ostali
Hrvati, zapamtite jednom za svagda da cemo UVEK da racunamo medalje koje je osvajala SCG, jer nam se oni zvanicno racunaju!Ako mozete prihvatite to, a ne neka vas ubije kompleks!

NG

pre 13 godina

@Dubrovcanin
Elegantno je izbegao odbojku. Pa naravno. Neko je vec 15 godina velesila u odbojci i svake godine od 1995. osvaja bar jednu medalju, a nekome se gasi savez i uvodi zabrana takmicenja svim odbojkaskim selekcijama

wlado

pre 13 godina

kako se samo palite na poruku dubrovcanina, bogo moj, smesni smo, sad da ne daj boze josipovic pusti buvu protiv nas, a tadic mu uzvrati, ne bi nastala varnica, nego pozar...

palite se na uspeh u sportu koji igraju 4 nacije na svetu(balkan)

zoran

pre 13 godina

@dubrovcanin

..kada rece da smo izjednaceni u kosarci, verovatno si mislio da je visina na kojoj je obruc jednaka kod vas i kod nas...pa jeste u pravu si...kosevi su na jednakoj visini...

Mario Delaš

pre 13 godina

Rudić je stari lisac. Evidentno je Hrvatska bolja, dokazala je to u prvoj tekmi, ali Ratko čuva svoje adute za ono glavno - Europsko prvenstvo gdje ćemo počistiti konkurenciju ...

mali radojica

pre 13 godina

Jos jedanput moram duboko da razocaram sve one koji ovako ili onako sabiraju rezultate bivsih republika SFRJ, i na tome prave nekakva nacionalna poredjenja tipa: mi smo jaci od vas.... bla bla bla. Pravila medjunarodnih sportskih federacija su jasna i to mora jednom zauvek da se shvati. Prilikom raspada SFRJ na medjunarodnom sportskom nivou je odluceno da tadasnja SRJ, pa potom SCG i na kraju Srbija budu barem u sportu, jedan niz kojim ce se te medj. sportske federacije rukovoditi prilikom sabiranja bodova i medalja na Evropskim, Svetskim i Olimpijskim nadmetanjima. Na svemu ovome su bas insistirale republike koje su napustale SFRJ iz samo njima znanih razloga!!! Stoga nekakva prica da Srbija ima manje medalja i uspeha od drugih barem u Kosarci, vaterpolu, odbojci i sad u tenisu ne samo da ne stoji vec je i demantuju te medjunarodne federacije. Uostalom idite na njihove sajtove pa pogledajte pod RANKING i sve ce vam biti jasno.Ko je pismen i zna engleski ne treba da se stidi istine.

ZG

pre 13 godina

Svjetski kup stvarno nije najvaznije prvenstvo. Nema prijenosa nigdje, 20 gledatelja.
Sta ces? Koga to briga, vazno je Europsko prvenstvo koje ce biti u ZAGREBU.

potprcavach

pre 13 godina

neko je nedavno primetio da su zemlje koje nemaju more najbolje u vaterpolu-Srbija i Madjarska. Ja mislim da je to zato sto ovi sto imaju more previse paznje poklanjaju igranju u pesku!

mate mišo

pre 13 godina

Što nas derete komšije pa to nije normalno! Na nama je da se zapitamo zašto su nam rezultati u sportu općenito na razini jedne (čast Slovacima) Slovačke.

Ana

pre 13 godina

Ha ha ha ha ha ha ha..pa zar opet?! Pocece da nas sanjaju :)) Sad jos u Zagrebu kad ih potopimo...kuku njima :)) a RTS stvarno je mogao da saceka dodelu medalja.. Pa Srbija je pobedila! Ne tamo neka druga zemlja vec mi..sramota.

zizis

pre 13 godina

@Dubrovčanin

sto se tice nogometa hrvatska je puno bolja,bili smo dugo godina u top 10 tako da je smijesno uspoređivati nogomet i fudbal!!

Sasha Beograd

pre 13 godina

Gledao sam vesti na novoj tv i na HRT 1 smesno je kako su jadno preneli debakl njihoih vaterpolista kao da se to moze sakriti.

Marko

pre 13 godina

(Buda, 1. avgust 2010 18:21) Hrvati su se odmarali za evropsko prvenstvo :)
@Buda: Odmorice ih delfini i na evropskom prvenstvu. ;-)

shurda92

pre 13 godina

(Dubrovčanin, 1. avgust 2010 19:34)



sine nase medalje u kosarci bez sfrj sa crnom gorom...ne mozes da racunas tu crnogorce jer ih je u sastavu bilo po 1,2 i kod vas sad ima brazilac u fudbalu pa ne racunamo da je te medalje osvoji brazilac tako da...sto se tice medalja
EP 3 1 1
SP 2 0 0
OI 0 1 0
onda vi hrvati stalno izbegavate odbojku za sport koja je inace popularniji sport od rukometa u svetu a tu stoje stvari ovako
EP 1 1 4
SP 0 1 0
OI 1 0 1
SL 0 4 2
SK 1 0 1

Nindza

pre 13 godina

@Dubrovcanin
Dakle, Srbija je pravni naslednik SFRJ, a fakticki, sto se tice kosarke, od '95 je to vecinom srpski tim, a to sto nas je Solana preimenovao, ne menja na cinjenici da su to ti isti igraci, i taj isti korpus navijaca. Srbija sve te postave smatra svojim, i one Srbiju. To sto ih Hrvatska ili CG ne smatraju - njihov problem.

Uostalom, SFRJ je imala 20 miliona stanovnika. 10 miliona i dalje navija za nasu (sada srpsku) reprezentaciju.

Nemoj mesati politicko nasilje sa sportskim rezultatima.

Aco

pre 13 godina

"* KOŠARKA
** osvojene medalje: Hrvatska - srebro na OI 1992., bronce na SP 1994. te EP 1993. i 1995., Srbija - srebro na EP 2009; 1:0 za Hrvatsku "
(Dubrovčanin, 1. avgust 2010 19:34)

xaxaxaxaxaxa, ja ne mogu da verujem sta ovaj pise, stvarno si kralj!

Bravo majstori

pre 13 godina

Evo kako su nam komsije namjestile satnicu na EP u Zagrebu.

Tako se tretiraju Svjestki prvaci Pobjednici iz Nisa i Orde, svaka vam cast organizatori.

A sta i da ocekujemo?

Sretno u "slobodarskom" Zegrebu

http://www.zagreb2010.com/en/competition/groups.html

reptil

pre 13 godina

dragi junaci vaterpolisti,jos jednom ste pokazali da ste mentalno,sportski i kolektivno mnogo zreliji od vasih protivnika.sama razlika u rezultatu sve govori,takva je razlika i u klasi.kazu da ce nase komsije da vas sanjaju,i treba da vas sanjaju jer od sampiona ce imati i sta da nauce.jedino ce to biti nezgodno ako predje u kompleks.jos jednom momci svaka vam cast i mnogo takvih pobeda.

vladimir

pre 13 godina

Ovaj momak sto se potpisuje kao Dubrovcanin ima vrlo zanimljive opservacije.Ali ne mozes covece da kazes ovo su 4 sporta koja me zanimaju.Sta je sa odbojkom koja je takodje ekipni sport i posle fudbala je najrasprostranjenija na svim meridijanima.Naravno mi smo tu velesila vec 15 godina vi ste u tom sportu amateri i normalno da te ne zanima.To je isto kao kad bi mi to rekli za rukomet.Opet mi nismo toliko slabi u rukometu kao sto ste vi u odbojci.Imamo 3 bronze(1996-EP,1999-SP,2001-SP) i nekoliko 4. i 5. mesta na OI i SP.Glupo je reci da se ne racuna ono nase sa Crnom Gorom.U kosarci,rukometu,odbojci,vaterpolu jedva da je jedan igrac bio iz Crne Gore kada smo osvajali zlata u vaterpolu,kosarci i odbojci.I mnogi igraci koji su tada igrali za SRJ a bili su Crnogorci igrali bi za Srbiju.Evo sada primera za Prlainovica,Mandica.U odbojci koju ti ne pratis Nikic i Starovic mogli su da igraju za Crnu Goru ali nisu hteli.Kada smo harali u vaterpolu Crna Gora je imala jednog igraca i on se zvao Veljko Uskokovic.Sve ostalo su bili srpski igraci i zaista je glupo pisati kako su sada Crnogorci najzasluzniji za nase medalje.Imaju zasluga oko 1-2% ako imaju i toliko.Raspala se zajednica mi smo i dalje velesile u odbojci i vaterpolu dok smo se u kosarci vratili tamo gde nam je mesto u sam vrh.Racunas kosarku od 2006.godine kada je Srbija postala samostalna.I opet smo bolji od vas jer imamo srebro na EP,dok vi za cetiri godine nemate nista i ne samo u poslednje cetiri vec nemate medalju vec 15 godina na velikim takmicenjima.A ne racunas kada je bila SRJ jer smo igrali sa Crnogorcima koji nisu imali jednog asa u tom timu.Zarko Paspalj je Srbin iz Crne Gore i igrao bi za Srbiju da je tada bila Srbija samostalna.Doduse imali su Crnogorci jednog ili dvojicu u timu od 12 igraca cisto da se popuni roster koji su naravno bili vodonose u tom timu.Ovo je jedina cinjenica.Bolji ste u fudbalu za tu jednu bronzu i u rukometu ste mnogo bolji.U Vaterpolu,kosarci i odbojci ste daleko slabiji od nas.I to je jedina cinjenica.Sada je situacija jos gora po vas.Jer osim rukometa sada trenutno niste bolji ni u fudbalu od nas.Za ova tri zlatna nasa sporta(kosarka,vaterpolo,odbojka)i sada ste opet trenutno slabiji od nas.U odbojci i kosarci za klasu dok u vaterpolu ste slabiji lai ne za klasu.

nikola

pre 13 godina

(Dubrovčanin, 1. avgust 2010 19:34)

Ala ti je dobra fora, racunas medalje Hrvatske od '92, a nama od 2006.,iako su crnogorci imali samo minimalne uloge u nasim reprezentacijama dok smo bili SCG. Pa naravno da vi za 20 godina mozete osvojiti vise medalja nego mi za 5 godina... Mislim, poredjenje ti je glupo samo tako.Ajde onda racunaj i medalje hrvatske samo u zadnjih 5 godina pa da onda vidimo gde smo.

no fear

pre 13 godina

ajde,šta se palite na ovog "dubrovčanina" i njegovu precepciju sporta te odnosa Srbije i Hrvatske..
mi smo za njih nedodirljivi u odbojci,vaterpolu,košarci i tenisu,oni su u rukometu a fudbal/nogomet je recimo egal..
a ove njegove pričice,jel to bila SR Jugoslavija,SCG ili Srbija su pokazatelj da ga bole porazi od istih pa traži dlaku u jajetu..
kako god da se država zvala,znalo se gdje se nalazi i ko igra za nju..nije Sale Đorđević '95. bio Kinez pa da manje boli ona trojka..jer bez obzira kako se država zvala,snaga su joj bili Srbi..i manjim dijelom Crnogorci (svaka čast i njima tada)..

marko mitrovic

pre 13 godina

KOMPLEEEEEEEEEEEEKSSSSSSSSS!!!
Djordjevic, Kecman, Djokovic i ekipa, vatrepolisti... 2.2 sec, 0.6 sec, 4-1, kad god pozelimo... KOMPLEEEEEEEEKSSSSSSSS!!!

Marko

pre 13 godina

Čestitke našim momcima. Za one koji se pitaju šta je sa Mađarima, on su trenutno na turniru Eight-Nation-Tournament in Syracuse, Italy gde igraju sa Rusima, Kanađanima, Italijanima, Amerima, Kazahstanom, Nemcima, Grcima. Znači dosta kvalitetan turnir.

Јоца Амстердам

pre 13 godina

Еј доста те више са овим кроасанима.Без потребе им се даје на значају.Исто и са овим Црно говнарима.Ел класико и најузбудљиво је сигурно Србија -Маѓарска и тако ќе увек да буде!!

Aleksandar

pre 13 godina

Tako se bori za svoju zemlju. Pozrtvovanost, upornost, preciznost, srcanost, i uspeh je zagarantovan. Svaka cast treneru i igracima vaterpolo reprezentacije Srbije. Od njih smo ovo mogli i ocekivati, za razliku od ostalih ekipnih sportova. Bravo!!!.

Pobednik

pre 13 godina

Svaka cast, carevi! Inace, poruka za komentatora RTSa, vec 2 godine u vaterpolu postoji korner samo od golmana, ali NEMA KORNERA OD ODBRAMBENOG IGRACA! SRBIJA!

Marko

pre 13 godina

Italy has won the 8 nations tournament in Siracusa, defeating Germany in the final 9:6. In match for third place, Hungary was better than USA 12:11. Greece was fifth, after beating Canada, while Kazakhstan defeated Russia in the match for 7th place. Top goalscorer of the tournament is Kazakh player Gubarev, who scored 18 goals

Lazar

pre 13 godina

Decki, kaj ne vidite pa index.hr je u kvaru. Pokvaril se na pocetku utakmice. Pukla kurbla pak nemaju cime kurblati.
Ljudi sala na stranu imacemo posla u Zagrebu na prvenstvu Evrope. Bice svi motivisani a ovi nasi mislim malo izduvani.
Ali bez obzira na sve mislim da sa bronzom u Zagrebu treba biti i zadovoljan.

Dubrovčanin

pre 13 godina

Evo, još ću jednom sve opširno razjasniti i više se ne ću javljati. Ovako, dvije napomene u snu imajte: Srbija je športsku povijest svojih reprezentacija počela pisati 2006., te je ne mješajte sa SCG. Drugo, računaju se samo velika natjecanja, ne mala poput MI, Univerzijade, pripremnih turnira itd. Moram opširno. Dakle, ovo što ćete vidjeti je samo statistički, mehanizam usporedbe jačine dviju ili više reprezentacija, ništa ne govori što bi bilo kad bi se sad igrala utakmica. Dvije reprezentacije se uspoređuju na temelju triju čimbenika: osvojenih medalja, međusobnih susreta te trenutnog stanja 8ako nema ljestvice, onda na temelju trenutno važećih medalja); više reprezentacija isto samo bez međusobnih susreta. Bilježim samo 4 športa koja me zanimaju, mušku seniorsku reprezentativnu konkurenciju. Športova je inače tisuće, desetke tisuća. Za vaterpolo sam već objasnio i zaključio da je Srbija bolja, idem što se tiče ostala tri športa.
* NOGOMET
** osvojene medalje: Hrvatska - bronca na SP 1998., Srbija - ništa; 1:0 za Hrvatsku
** međusobni susreti: 0:0:0; i dalje 1:0 za Hrvatsku
** trenutno stanje: Srbija 13. na ljestvici, Hrvatska 15.; nema više čimbenika, ukupno 1:1, izjednačeno
* KOŠARKA
** osvojene medalje: Hrvatska - srebro na OI 1992., bronce na SP 1994. te EP 1993. i 1995., Srbija - srebro na EP 2009; 1:0 za Hrvatsku
** međusobni susreti: 0:0
** trenutno stanje: Srbija 5., Hrvatska 15; ukupno 1:1, izjednačeno
* RUKOMET
** osvojene medalje: Hrvatska - zlata na OI 1996. i 2004. te na SP 2003., srebra na SP 1995., 2005. i 2009., na EP 2008. te 2010., bronca na EP 1994., Srbija ništa; 1:0 za Hrvatsku
** međusobni susreti: 0:0:0
** trenutno stanje: Hrvatska trenutno doprvak Europe i svijeta, Srbija ništa; ukupno 2:0 za bolju Hrvatsku

Dakle, u športu sveukupno 1:1. Samo mi ne spomenite ljestvicu IHF-a, ona nije za muške seniorske reprezentacije, već svekupno što se tiče rada saveza. Više valjda nema nedoumica.

haylee

pre 13 godina

dubrovcanin nije u pravu za kosarku...i nije pomenuo tenis i odbojku.
ali takodje nije pomenuo ni atletiku u zimske sportove, gde su znatno jaci.
pa onda mi mozemo da kazemo streljastvo i kajakastvo, a oni mogu da kazu ne znam ni ja sta
kada se celokupan sport gleda, 1:1 jeste manje vise istina.
s tim sto u hrvatskoj postoji vise para za sport. da se kod nas ulaze makar toliko, bili bi u prednosti.

doktor

pre 13 godina

dubrovcanin zaboravio si onu sjajnu pobedu srbija-hrvatska 14:8 u polufinalu mediteranskih igara 2009 u peskari hrvatska sa najjacim sastavom sa trenerom ratkom rudicem tako da je bilans u pobedama 5 0 4 za srbiju naravno uz bolju gol razliku u korist srbije

Војвода 1389

pre 13 godina

Обзиром да нас "јавни сервис" РТС није удостојио да гледамо доделу медаља и дивни призор како браћа Хрвати и Амери стоје мирно док се интонира "Боже правде", не пада ми на памет да у животу платим ТВ претплату.
(Иван ПФК Смедерево, 1. avgust 2010 17:56)



Јес да си са друге стране Tопчидерског брда али свака част царе за коментар!!!!Свака ти је на месту!!!!

doktor

pre 13 godina

ej dubrovcaninu zaboravio si onu pobedu srbija-hrvatska 14:8 sa mediteranske igre 2009 u peskari i tad ste igrali sa najjacim sastavom na celu sa ratkom rudicem tako da je bilans u pobedama 5 0 4 za srbiju a ne nereseno tako da vas dobijamo i tim cimbenikom

s123

pre 13 godina

Sta ovaj kralj prica o izjednacenosti u sportu????
Pa Srbija je bolja u fudbalu od Hrvata 100%,a kada je kosarka u pitanju,Srbija ne samo da je bolja,vec se to ne moze porediti-to su razlicite klase...zasto ljudi ne mogu da podnesu poraz nije mi jasno!!!

Kornelije

pre 13 godina

Steta sto vaterpolo nije isplativiji sport, jer je ovo zaista izvanredna disciplina. Mecevi su zanimljivi, traju relativno kratko a igraci se bore kao lavovi. Na kraju za recimo osvojen turnir kao na primer Svetsku Ligu dobiju objektivno smesnih 100,000 americkih dolara i to treba da se izdeli medju igrace, savez, saradnike etc. Mozda je cak uvredljivo sto se ta cifra se nije menjala zadnje 3-4 godine. Jedan bolji fudbaler dobije za nedelju dana 'na poslu' toliki iznos, nebitno kako dobro igra odnosno ne igra.

vladimir

pre 13 godina

Lepo je kad se pobedi veliki i veciti rival sto naravno moze puno da znaci nasem timu kada je u pitanju stvaranje kompleksa kod protivnika i sticanje ogromnog samopouzdanja.Nadam se da nece doci do pada onda kada je najvaznije a to je EP u Zagrebu gde nam nece biti nimalo lako jer cemo zbog atmosfere koja nas ocekuje tamo biti na velikim iskusenjima.Verujem da strucni stab zna sta radi.Mozda smo poceli da igramo atomski mesec dana pre vremena to nije bas dobro,ali evidentno je da smo podigli formu u odnosu na Nis sto je jako bitno.Mislim da smo bolji od hrvatskog tima ali to natravno nece nista da znaci jer ce se EP igrati kod njih.Takodje ne znamo sta rade Madjari koji su odlucili da se sami pripremaju tako da niko ne moze da zna sta oni tacno spremaju za EP.Nasi severni susedi sigurno nece da se zadovolje samo osvajanjem Olimpijskih zlata tako da ce u Zagrebu sigurno juriti zlato.Nemaju Evropsko zlato od 1999.godine znaci vec 11 godina pa ce sigurno pokusati da ga osvoje u Zagrebu.Nasima samo mogu da porucim pamet u glavu i da ovako kako su igrali u Nisu i Oradei da odigraju i u Zagrebu sto nece biti nimalo lako.I jos jednom apel nasem Ministarstvu sporta.Ne bi trebalo skoro sav novac gurati u fudbal bez obzira sto je to globalni sport jer se prati u celom Svetu.Jako smo talentovani i imamo uspeha u kosarci,odbojci,vaterpolu,tenisu,plivanju tako da bi tu trebali da ulazemo mnogo veci novac do sada jer ce nam se isplatiti u buducnosti.Umesto izgradnje kuce fudbala mogli smo da za taj novac izgradimo kucu kosarke,odbojke i vaterpola sto bi nam se isplatilo visestruko.Ali mi izgleda moramo da ostanemo majstori improvizacije.

Sretno na EP

pre 13 godina

Bravo, bravo, bravo, a sad malo odmora pa pripreme za Zagreb. Ovo ne smje da nas uljuljka, ali realno da nema istorijr medju nama i da se oni ne zovu Hrvatska bilo bi uvjek ovako oko 5-8 razlike za nas. Ovo nije prepotentno nego je realno.
Bravo momci vi ste stvarno uvje najbolji kad treba.

Samo jos jedna stvar za ljude koji podcjenjuju vaterpolo i kad kazu da samo par drzava igra ovaj sport imate daljinski i jednostavno zaobidjite mene-nas koje volimo ovaj veoma tezak sport, koji je za mene vrhunski.

Sretno momci na EP u Zagrebu pa neka pobjedi najjbolji.

krigla

pre 13 godina

A mislili su da su nas konacno pobedili. Sad smo poceli i poraze da pretvaramo u pobede, velika je to razlika u klasi. Bravo carevi, ne posusajte!

ogy_bg

pre 13 godina

Za sve one (ne)ljubitelje gospodina Strajnica informacija da ce on prenositi sve sportove zajedno sa jos jednim kolegom jos jedno mesec dana jer su svi ostali na godisnjem odmoru.slucajno sam sedeo pored njega u autobusu jednom i cuo razgovor preko telefona!!tako da za sve one koje ga mrze moracete da ga trpite jos mesec dana!!Toliko

makelele

pre 13 godina

Sta bi tek bilo sa Radjenom i Avramovicem....
Salu na stranu ali ovi momci su izgleda uz onu odbojkasku i kosarkasku ekipu najjaca sportska druzina koju su ovi prostori imali. Pitanje je samo koliko mogu ovako uzasno jaki da traju bez podrske. Ako sada imaju probleme sa podrskom od drustva kada je predsednik bivsi vaterpolista, sta bi tek bilo da je predsednik bivsi fudbaler?

:(

pre 13 godina

zašto ovliko pritiskaju?ne znam što su uopšte učestvovali ovdje...Pa igrali su kao da je finale olimpijskih igara...:( nadam se da nas neće koštati na EP-u...:((

rty

pre 13 godina

Sta jos treba da urade momci da bi privukli paznju ovih lopova na vlasti? U Srbiji svega 5 ispravnih bazena a mi haramo Evropom. Ulaze se u fudbal od kog leba nema a ovamo zanemaruju sportovi (vaterpolo, odbojka, rukomet) gde mozemo dominirati godinama. U mom rodnom Sapcu NEMA BAZENA alooo, grad od 100.000 ljudi nema bazen ni otvoren ni zatvoren pa o cemu mi pricamo. Gde deca da nauce da plivaju, gde da treniraju? Vidim Tadica ide gleda vaterpolo meceve nase reprezentacije i Partizana a ovamo ne moze da naredi lopovima u opstinama da prave bazene. Nije samo Sabac bez bazena i u ostalim gradovima nije bolje stanje. Ulozite u one sportove koji mogu da donesu nasoj zemlji dominaciju, napravite jaku ligu hocu da Srbija bude zdrava nacija a ne zemlja narkomana, lopova... Decu slati na bazene i sportske terene a ne u parkove da se iglaju u vene!!!

Миле

pre 13 godina

Dakle, Srbi su bolji u vaterpolu, mi u rukometu, te je izjednačeno u nogometu i košarci. Dakle, ukupno 1:1 u športu.
(Dubrovčanin, 1. avgust 2010 18:11)
Кошарци!?! Е добар човече! Не греши душу. За остало се могу сложити.
Успут биће тешко да на Европском првенству у Загребу будемо први, Хрвати очито темпирају форму за то првенство, а и домаћини су. Него замолио бих неког упућенијег да ми појасни шта се дешава са Мађарима, не беше их на ова два последња такмичења.

Baba

pre 13 godina

@ Dubrovcanin
Nikako nezelim omalovaziti Hrvarski sport, ali pobogu kako mogu biti izjednaceni u Kosarci????? Ne molim te objasni to svima, pa i sam sebi, bas bi voleo da vidim logicko postavljanje te ideje. Ajd u fudbalu i da se kaze, mada je i tu Srbija presisala Hrvarsku. (Hrvatska nije igala ni naSvetskom prvenstvu sto se reprezentacije tice, a gledanje po klubovima i tu je Srbija vec duze vreme jaca i Srpski klubovi postizu mnogo bolje rezultate u Evropi od Hrvatskih (u sustini su i jedni i drugi mizerni). Namerno zaboravljas Tenis i Odbojku. 1-1 je potpuno nestvarno. Vaterpolo, Kosarka, Tenis, odbojka je na strani Srbije i to ubedljivo, Rukomet je ubedljivo na strani Hrvatske i ajde da ti dam da su u futbalu nereseni, ali to samo zato sto mi je jako simpaticno ono da su nereseni u kosarci, bas si me fino nasmejao danas.

Valter

pre 13 godina

Bravo za vaterpoliste!

P.S.Ako je ikako moguce da kolegijum nacionalne televizije, za ubuduce, gos'n Strajnica odredi iskljucivo za prenosenje vaterpola. Tu uoste nije los, i postedeo bi fudbalske navijace crveno i crno-belih nerviranja.

Dubrovčanin

pre 13 godina

Ipak smo tek četvrta od četiri države koje ozbiljno igraju vaterpolo. Bolje su Mađarska, Srbija i Crna Gora, redom po jačini. To je statistički, vidjet ćemo da li statistika išta znači na EP. I dalje mislim da osvajamo 99.99%.

KAKO SE RAČUNA UKUPNA JAČINA MOMČADI?

* dva čimbenika: broj ukupno osvojenih medalja, one koje su trenutno njihove

A USPOREĐUJE DVIJE MOMČADI?

* tri čimbenika: ovi gore te međusobni susreti


USPOREDBA HRVATSKE I SRBIJE

* prvi čimbenik (osvojene medalje): 0:1
** Hrvatska ima 1 zlato, 5 srebara i 2 bronce
** Srbija ima 5 zlata, 1 srebro i 2 bronce
* drugi čimbenik (trenutno važeće medalje): 0:2
** Hrvatska ništa
** Srbija svjetski prvak te pobjednik SK i SL
* treći čimbenik (međusobni susreti): 0:2 (ovdje je izjednačeno, 4:0:4)
** hrvatske pobjede: 10:7, 11:8, 7:5, 10:8
** srpske pobjede: 12:11, 9:8, 14:11, 13:7
*** napomene: ne mješati Srbiju sa SCG, računaju se susreti i medalje samo s 5 velikih natjecanja

Dakle, Srbi su bolji u vaterpolu, mi u rukometu, te je izjednačeno u nogometu i košarci. Dakle, ukupno 1:1 u športu.

radek(smeker)stepanek

pre 13 godina

Gledao sam utakmicu na TV Rumunija i mogu vam reci da smo ih uproastili,ali ono baaaas...
Nama sude faulove u napadu,njima ni jedan,svaki napad su imali igraca vise,ali mi smo odigrali kao iz udzbenika i u napadu(mastovito,kreativno,pametno) ,i u odbrani(kombinacija zone i presinga),odsjekli im centre,kaznjavali kontrama,sve u svemu-savrsena utakmica.
Raduje da smo jos daleko od maksimuma,da smo komsijama "zavalili" vrucu samarcinu pred Zagreb,ali me brine sto imamo tretman kod sudija kao da smo Mozambik,a ne svjetski prvaci.

Srbin

pre 13 godina

Nadam se da niko nije zviždao himnama i da će naši reprezentativci jednom u životu da kažu da se naši navijači ponašaju kao kreteni. E da super bi bilo da osvojimo Evropsko prvenstvo u Zagrebu ali samo da ne bude doček pa da lokalni narkomani pljačkaju i iskorišćavaju situaciju. Inače, smatram i da su Srbi nacionalisti idioti.

Pozdrav iz Niša

respekt

pre 13 godina

dokle cemo vise da vrsimo teror nad Hrvatima, a sve je zapoceo, onaj 'bezobrzazni' Djordjevic,trojkom u poslednjoj sekundii, samo hrabro u Zagrebu!11WW!

eto ti sad :D

pre 13 godina

SVAKA CAST,ALAL VERA,nzm sta jos da kazem za ove momke...
Al selektor izgleda nije zadovoljan "Čestitam ekipi. Oni mogu još bolje." :D

ZokyNBGD

pre 13 godina

"Nakon skijanja, tenisa, rukometa i atletike, došlo je vrijeme za vaterpolo u Zagrebu. Pozdravimo svjetske prvake i poželimo im da postanu i europski prvaci."
- ovo je pre par meseci izjavio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, mislio sam da se malo zbunio ko je aktuelni svetski šampion, ali posle ovog danas nisam siguran da se zbunio ;-)

Aco

pre 13 godina

Ne razumem, pre par dana sam citao ovde da hrvatska ne moze gubiti kada je kompletna, da su samir barac i igor hinic najbolji vaterpolisti svih vremena i da sigurno gubimo danas.

Vidim +6 za Srbiju, da niste valjda pogresili?! Ma "suci" su verovatno imali cudan kriterijum xaxaxa

LUK I SLANINA

pre 13 godina

Dobro je što ne postoji sud za sportske zločine, jer ovo što mi radimo uopšte nije humano ....

Bravo majstori... vi ste naš ponos !!!

srdjan

pre 13 godina

Kakva dominacija,cestitam. Jako sam optimistican kada je u pitanju EP u Zagrebu, ocekujem zlato i slavlje prvo u Banjaluci a onda i veliki docek u Beogradu.
Drzava treba ovim momcima da obezbedi optimalne uslove jer su nam toliko zadovoljstva priredili a uz to su jos i momci i sportisti za uzor i diku.

77swelter

pre 13 godina

zlato srebro bronza
Serbia (SRB) 14 6 6 http://www.waterpoloserbia.org/index.php?id=454
Croatia (CRO) 1 5 2 http://www.crowaterpolo.com/content/section/19/63/
http://hr.wikipedia.org/wiki/Svjetska_liga_u_vaterpolu
http://hr.wikipedia.org/wiki/Svjetski_kup_u_vaterpolu



MI, MI, MI, MI, MI, MI, VI, MI ......

ILIJa

pre 13 godina

Uuuuu....Oni se ponadali da ce nam se revansirati za Sl pa nas mislili dvaput pobediti...haaa...TO VAM SAMO MI SRBI MOZEMO URADITI...Nikad nisam bio srecniji u zivotu...

Ja

pre 13 godina

Ipak je bila vazna hrvatska pobjeda protiv srbije:
Hrvatski put ka finalu: IRAN (23:2) - SAD
Srpski put ka finalu: AUS (12:9) - ESP
(ZG, 31. jul 2010 00:08)

Je li bila vazna?

Shvatite da je Srbija klasa za sebe a svi ostali morate mnooooogo da radite da dodjete u klasu sa Crnom Gorom!

DJ

pre 13 godina

Znate ono kada slusate radio i cujete neku pesmu, pa je pevate ceo dan, nemozete nikako da je izbijete iz glave? Pitam se, koliko hrvatskih vaterpolista u ovom trenutku peva "Boze Pravde"? Jadni oni, garantovano su zaboravili reci njihove himne.

Svaka cast delfinima!

Иван ПФК Смедерево

pre 13 godina

Обзиром да нас "јавни сервис" РТС није удостојио да гледамо доделу медаља и дивни призор како браћа Хрвати и Амери стоје мирно док се интонира "Боже правде", не пада ми на памет да у животу платим ТВ претплату.

Krokodil

pre 13 godina

Svetski sampioni,svetska liga,svetski kup !!! Kakva je ovo dominacija u jednom sportu. U finalu dobiti lagano duplom razlikom protivnika, kolika je to razlika u klasi. Bravo momci ili jos lepse,bravo po ko zna koji put Srpski delfini.

stori Cacak

pre 13 godina

Da li ste uopste sumnjali da mozemo da izgubio od njih dva puta za 7 dana!Decki spremite kremu za prvenstvo da vas ne bi bolelo kao danas!

Srpski dinamit

pre 13 godina

Ne čudi ovakav rezultat,ipak je komentator rekao da igraju rukometaši u 2 navrata!Axaxaxa.Šteta što RTS nije otkupio još 10 min da slušamo himnu i vidimo koga su sad poslali hrvati da uzmu medalje?Kod nas su bili fiziotarapeuti i ekonomi,a sad možda skupljači lopti?Axaxaxa...Igra? Nema šta da se kaže,potpuna dominacija,treće zlato u nizu,četvrto već za mesec dana...FENOMENALNO,HVALA MOMCI,SJAJNI STE!

Sasa The Grobar

pre 13 godina

Tako je !!! NAjbolji kad je najvaznije. BRavo sampioni, svaka vam cast. Komsijama ostaje da se fale onom pobedom u grupi, xexexe

Иван ПФК Смедерево

pre 13 godina

Обзиром да нас "јавни сервис" РТС није удостојио да гледамо доделу медаља и дивни призор како браћа Хрвати и Амери стоје мирно док се интонира "Боже правде", не пада ми на памет да у животу платим ТВ претплату.

Ja

pre 13 godina

Ipak je bila vazna hrvatska pobjeda protiv srbije:
Hrvatski put ka finalu: IRAN (23:2) - SAD
Srpski put ka finalu: AUS (12:9) - ESP
(ZG, 31. jul 2010 00:08)

Je li bila vazna?

Shvatite da je Srbija klasa za sebe a svi ostali morate mnooooogo da radite da dodjete u klasu sa Crnom Gorom!

DJ

pre 13 godina

Znate ono kada slusate radio i cujete neku pesmu, pa je pevate ceo dan, nemozete nikako da je izbijete iz glave? Pitam se, koliko hrvatskih vaterpolista u ovom trenutku peva "Boze Pravde"? Jadni oni, garantovano su zaboravili reci njihove himne.

Svaka cast delfinima!

77swelter

pre 13 godina

zlato srebro bronza
Serbia (SRB) 14 6 6 http://www.waterpoloserbia.org/index.php?id=454
Croatia (CRO) 1 5 2 http://www.crowaterpolo.com/content/section/19/63/
http://hr.wikipedia.org/wiki/Svjetska_liga_u_vaterpolu
http://hr.wikipedia.org/wiki/Svjetski_kup_u_vaterpolu



MI, MI, MI, MI, MI, MI, VI, MI ......

LUK I SLANINA

pre 13 godina

Dobro je što ne postoji sud za sportske zločine, jer ovo što mi radimo uopšte nije humano ....

Bravo majstori... vi ste naš ponos !!!

ZokyNBGD

pre 13 godina

"Nakon skijanja, tenisa, rukometa i atletike, došlo je vrijeme za vaterpolo u Zagrebu. Pozdravimo svjetske prvake i poželimo im da postanu i europski prvaci."
- ovo je pre par meseci izjavio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, mislio sam da se malo zbunio ko je aktuelni svetski šampion, ali posle ovog danas nisam siguran da se zbunio ;-)

Aco

pre 13 godina

Ne razumem, pre par dana sam citao ovde da hrvatska ne moze gubiti kada je kompletna, da su samir barac i igor hinic najbolji vaterpolisti svih vremena i da sigurno gubimo danas.

Vidim +6 za Srbiju, da niste valjda pogresili?! Ma "suci" su verovatno imali cudan kriterijum xaxaxa

radek(smeker)stepanek

pre 13 godina

Gledao sam utakmicu na TV Rumunija i mogu vam reci da smo ih uproastili,ali ono baaaas...
Nama sude faulove u napadu,njima ni jedan,svaki napad su imali igraca vise,ali mi smo odigrali kao iz udzbenika i u napadu(mastovito,kreativno,pametno) ,i u odbrani(kombinacija zone i presinga),odsjekli im centre,kaznjavali kontrama,sve u svemu-savrsena utakmica.
Raduje da smo jos daleko od maksimuma,da smo komsijama "zavalili" vrucu samarcinu pred Zagreb,ali me brine sto imamo tretman kod sudija kao da smo Mozambik,a ne svjetski prvaci.

respekt

pre 13 godina

dokle cemo vise da vrsimo teror nad Hrvatima, a sve je zapoceo, onaj 'bezobrzazni' Djordjevic,trojkom u poslednjoj sekundii, samo hrabro u Zagrebu!11WW!

zoran

pre 13 godina

@dubrovcanin

..kada rece da smo izjednaceni u kosarci, verovatno si mislio da je visina na kojoj je obruc jednaka kod vas i kod nas...pa jeste u pravu si...kosevi su na jednakoj visini...

rty

pre 13 godina

Sta jos treba da urade momci da bi privukli paznju ovih lopova na vlasti? U Srbiji svega 5 ispravnih bazena a mi haramo Evropom. Ulaze se u fudbal od kog leba nema a ovamo zanemaruju sportovi (vaterpolo, odbojka, rukomet) gde mozemo dominirati godinama. U mom rodnom Sapcu NEMA BAZENA alooo, grad od 100.000 ljudi nema bazen ni otvoren ni zatvoren pa o cemu mi pricamo. Gde deca da nauce da plivaju, gde da treniraju? Vidim Tadica ide gleda vaterpolo meceve nase reprezentacije i Partizana a ovamo ne moze da naredi lopovima u opstinama da prave bazene. Nije samo Sabac bez bazena i u ostalim gradovima nije bolje stanje. Ulozite u one sportove koji mogu da donesu nasoj zemlji dominaciju, napravite jaku ligu hocu da Srbija bude zdrava nacija a ne zemlja narkomana, lopova... Decu slati na bazene i sportske terene a ne u parkove da se iglaju u vene!!!

srdjan

pre 13 godina

Kakva dominacija,cestitam. Jako sam optimistican kada je u pitanju EP u Zagrebu, ocekujem zlato i slavlje prvo u Banjaluci a onda i veliki docek u Beogradu.
Drzava treba ovim momcima da obezbedi optimalne uslove jer su nam toliko zadovoljstva priredili a uz to su jos i momci i sportisti za uzor i diku.

Krokodil

pre 13 godina

Svetski sampioni,svetska liga,svetski kup !!! Kakva je ovo dominacija u jednom sportu. U finalu dobiti lagano duplom razlikom protivnika, kolika je to razlika u klasi. Bravo momci ili jos lepse,bravo po ko zna koji put Srpski delfini.

Baba

pre 13 godina

@ Dubrovcanin
Nikako nezelim omalovaziti Hrvarski sport, ali pobogu kako mogu biti izjednaceni u Kosarci????? Ne molim te objasni to svima, pa i sam sebi, bas bi voleo da vidim logicko postavljanje te ideje. Ajd u fudbalu i da se kaze, mada je i tu Srbija presisala Hrvarsku. (Hrvatska nije igala ni naSvetskom prvenstvu sto se reprezentacije tice, a gledanje po klubovima i tu je Srbija vec duze vreme jaca i Srpski klubovi postizu mnogo bolje rezultate u Evropi od Hrvatskih (u sustini su i jedni i drugi mizerni). Namerno zaboravljas Tenis i Odbojku. 1-1 je potpuno nestvarno. Vaterpolo, Kosarka, Tenis, odbojka je na strani Srbije i to ubedljivo, Rukomet je ubedljivo na strani Hrvatske i ajde da ti dam da su u futbalu nereseni, ali to samo zato sto mi je jako simpaticno ono da su nereseni u kosarci, bas si me fino nasmejao danas.

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@Dubrovčanin i ostali
Hrvati, zapamtite jednom za svagda da cemo UVEK da racunamo medalje koje je osvajala SCG, jer nam se oni zvanicno racunaju!Ako mozete prihvatite to, a ne neka vas ubije kompleks!

potprcavach

pre 13 godina

neko je nedavno primetio da su zemlje koje nemaju more najbolje u vaterpolu-Srbija i Madjarska. Ja mislim da je to zato sto ovi sto imaju more previse paznje poklanjaju igranju u pesku!

NG

pre 13 godina

@Dubrovcanin
Elegantno je izbegao odbojku. Pa naravno. Neko je vec 15 godina velesila u odbojci i svake godine od 1995. osvaja bar jednu medalju, a nekome se gasi savez i uvodi zabrana takmicenja svim odbojkaskim selekcijama

Srpski dinamit

pre 13 godina

Ne čudi ovakav rezultat,ipak je komentator rekao da igraju rukometaši u 2 navrata!Axaxaxa.Šteta što RTS nije otkupio još 10 min da slušamo himnu i vidimo koga su sad poslali hrvati da uzmu medalje?Kod nas su bili fiziotarapeuti i ekonomi,a sad možda skupljači lopti?Axaxaxa...Igra? Nema šta da se kaže,potpuna dominacija,treće zlato u nizu,četvrto već za mesec dana...FENOMENALNO,HVALA MOMCI,SJAJNI STE!

makelele

pre 13 godina

Sta bi tek bilo sa Radjenom i Avramovicem....
Salu na stranu ali ovi momci su izgleda uz onu odbojkasku i kosarkasku ekipu najjaca sportska druzina koju su ovi prostori imali. Pitanje je samo koliko mogu ovako uzasno jaki da traju bez podrske. Ako sada imaju probleme sa podrskom od drustva kada je predsednik bivsi vaterpolista, sta bi tek bilo da je predsednik bivsi fudbaler?

shomy

pre 13 godina

Decki danas nisu imali dan. Zato vas bumo sacekali u ZG pa ne bute znali kaj vas je snaslo!!!
(Domoljub, 1. avgust 2010 18:51)
ovi vasi decki bas retko imaju dan..kada je srbija u pitanju gotovo nikad im nije dan..xexe.boze kako nabijamo komplekse ovim jadnim hrvatima..SRBIJA

Kornelije

pre 13 godina

Steta sto vaterpolo nije isplativiji sport, jer je ovo zaista izvanredna disciplina. Mecevi su zanimljivi, traju relativno kratko a igraci se bore kao lavovi. Na kraju za recimo osvojen turnir kao na primer Svetsku Ligu dobiju objektivno smesnih 100,000 americkih dolara i to treba da se izdeli medju igrace, savez, saradnike etc. Mozda je cak uvredljivo sto se ta cifra se nije menjala zadnje 3-4 godine. Jedan bolji fudbaler dobije za nedelju dana 'na poslu' toliki iznos, nebitno kako dobro igra odnosno ne igra.

doktor

pre 13 godina

dubrovcanin zaboravio si onu sjajnu pobedu srbija-hrvatska 14:8 u polufinalu mediteranskih igara 2009 u peskari hrvatska sa najjacim sastavom sa trenerom ratkom rudicem tako da je bilans u pobedama 5 0 4 za srbiju naravno uz bolju gol razliku u korist srbije

mali radojica

pre 13 godina

Jos jedanput moram duboko da razocaram sve one koji ovako ili onako sabiraju rezultate bivsih republika SFRJ, i na tome prave nekakva nacionalna poredjenja tipa: mi smo jaci od vas.... bla bla bla. Pravila medjunarodnih sportskih federacija su jasna i to mora jednom zauvek da se shvati. Prilikom raspada SFRJ na medjunarodnom sportskom nivou je odluceno da tadasnja SRJ, pa potom SCG i na kraju Srbija budu barem u sportu, jedan niz kojim ce se te medj. sportske federacije rukovoditi prilikom sabiranja bodova i medalja na Evropskim, Svetskim i Olimpijskim nadmetanjima. Na svemu ovome su bas insistirale republike koje su napustale SFRJ iz samo njima znanih razloga!!! Stoga nekakva prica da Srbija ima manje medalja i uspeha od drugih barem u Kosarci, vaterpolu, odbojci i sad u tenisu ne samo da ne stoji vec je i demantuju te medjunarodne federacije. Uostalom idite na njihove sajtove pa pogledajte pod RANKING i sve ce vam biti jasno.Ko je pismen i zna engleski ne treba da se stidi istine.

marko mitrovic

pre 13 godina

KOMPLEEEEEEEEEEEEKSSSSSSSSS!!!
Djordjevic, Kecman, Djokovic i ekipa, vatrepolisti... 2.2 sec, 0.6 sec, 4-1, kad god pozelimo... KOMPLEEEEEEEEKSSSSSSSS!!!

Nindza

pre 13 godina

@Dubrovcanin
Dakle, Srbija je pravni naslednik SFRJ, a fakticki, sto se tice kosarke, od '95 je to vecinom srpski tim, a to sto nas je Solana preimenovao, ne menja na cinjenici da su to ti isti igraci, i taj isti korpus navijaca. Srbija sve te postave smatra svojim, i one Srbiju. To sto ih Hrvatska ili CG ne smatraju - njihov problem.

Uostalom, SFRJ je imala 20 miliona stanovnika. 10 miliona i dalje navija za nasu (sada srpsku) reprezentaciju.

Nemoj mesati politicko nasilje sa sportskim rezultatima.

vladimir

pre 13 godina

Lepo je kad se pobedi veliki i veciti rival sto naravno moze puno da znaci nasem timu kada je u pitanju stvaranje kompleksa kod protivnika i sticanje ogromnog samopouzdanja.Nadam se da nece doci do pada onda kada je najvaznije a to je EP u Zagrebu gde nam nece biti nimalo lako jer cemo zbog atmosfere koja nas ocekuje tamo biti na velikim iskusenjima.Verujem da strucni stab zna sta radi.Mozda smo poceli da igramo atomski mesec dana pre vremena to nije bas dobro,ali evidentno je da smo podigli formu u odnosu na Nis sto je jako bitno.Mislim da smo bolji od hrvatskog tima ali to natravno nece nista da znaci jer ce se EP igrati kod njih.Takodje ne znamo sta rade Madjari koji su odlucili da se sami pripremaju tako da niko ne moze da zna sta oni tacno spremaju za EP.Nasi severni susedi sigurno nece da se zadovolje samo osvajanjem Olimpijskih zlata tako da ce u Zagrebu sigurno juriti zlato.Nemaju Evropsko zlato od 1999.godine znaci vec 11 godina pa ce sigurno pokusati da ga osvoje u Zagrebu.Nasima samo mogu da porucim pamet u glavu i da ovako kako su igrali u Nisu i Oradei da odigraju i u Zagrebu sto nece biti nimalo lako.I jos jednom apel nasem Ministarstvu sporta.Ne bi trebalo skoro sav novac gurati u fudbal bez obzira sto je to globalni sport jer se prati u celom Svetu.Jako smo talentovani i imamo uspeha u kosarci,odbojci,vaterpolu,tenisu,plivanju tako da bi tu trebali da ulazemo mnogo veci novac do sada jer ce nam se isplatiti u buducnosti.Umesto izgradnje kuce fudbala mogli smo da za taj novac izgradimo kucu kosarke,odbojke i vaterpola sto bi nam se isplatilo visestruko.Ali mi izgleda moramo da ostanemo majstori improvizacije.

stori Cacak

pre 13 godina

Da li ste uopste sumnjali da mozemo da izgubio od njih dva puta za 7 dana!Decki spremite kremu za prvenstvo da vas ne bi bolelo kao danas!

Aco

pre 13 godina

"* KOŠARKA
** osvojene medalje: Hrvatska - srebro na OI 1992., bronce na SP 1994. te EP 1993. i 1995., Srbija - srebro na EP 2009; 1:0 za Hrvatsku "
(Dubrovčanin, 1. avgust 2010 19:34)

xaxaxaxaxaxa, ja ne mogu da verujem sta ovaj pise, stvarno si kralj!

Valter

pre 13 godina

Bravo za vaterpoliste!

P.S.Ako je ikako moguce da kolegijum nacionalne televizije, za ubuduce, gos'n Strajnica odredi iskljucivo za prenosenje vaterpola. Tu uoste nije los, i postedeo bi fudbalske navijace crveno i crno-belih nerviranja.

Pobednik

pre 13 godina

Svaka cast, carevi! Inace, poruka za komentatora RTSa, vec 2 godine u vaterpolu postoji korner samo od golmana, ali NEMA KORNERA OD ODBRAMBENOG IGRACA! SRBIJA!

Војвода 1389

pre 13 godina

Обзиром да нас "јавни сервис" РТС није удостојио да гледамо доделу медаља и дивни призор како браћа Хрвати и Амери стоје мирно док се интонира "Боже правде", не пада ми на памет да у животу платим ТВ претплату.
(Иван ПФК Смедерево, 1. avgust 2010 17:56)



Јес да си са друге стране Tопчидерског брда али свака част царе за коментар!!!!Свака ти је на месту!!!!

no fear

pre 13 godina

ajde,šta se palite na ovog "dubrovčanina" i njegovu precepciju sporta te odnosa Srbije i Hrvatske..
mi smo za njih nedodirljivi u odbojci,vaterpolu,košarci i tenisu,oni su u rukometu a fudbal/nogomet je recimo egal..
a ove njegove pričice,jel to bila SR Jugoslavija,SCG ili Srbija su pokazatelj da ga bole porazi od istih pa traži dlaku u jajetu..
kako god da se država zvala,znalo se gdje se nalazi i ko igra za nju..nije Sale Đorđević '95. bio Kinez pa da manje boli ona trojka..jer bez obzira kako se država zvala,snaga su joj bili Srbi..i manjim dijelom Crnogorci (svaka čast i njima tada)..

nikola

pre 13 godina

(Dubrovčanin, 1. avgust 2010 19:34)

Ala ti je dobra fora, racunas medalje Hrvatske od '92, a nama od 2006.,iako su crnogorci imali samo minimalne uloge u nasim reprezentacijama dok smo bili SCG. Pa naravno da vi za 20 godina mozete osvojiti vise medalja nego mi za 5 godina... Mislim, poredjenje ti je glupo samo tako.Ajde onda racunaj i medalje hrvatske samo u zadnjih 5 godina pa da onda vidimo gde smo.

ILIJA

pre 13 godina

Citam na Hvratskim portalima...Odlicno drugo mesto...Uteha prva medalja naot m prvenstvu od 1979.Halo da li su slepi ili toliko bolesni da ne shvacaju da su u 5 susreta 4 puta pregazeni od nasih VATERPOLISTA.....

eto ti sad :D

pre 13 godina

SVAKA CAST,ALAL VERA,nzm sta jos da kazem za ove momke...
Al selektor izgleda nije zadovoljan "Čestitam ekipi. Oni mogu još bolje." :D

ILIJa

pre 13 godina

Uuuuu....Oni se ponadali da ce nam se revansirati za Sl pa nas mislili dvaput pobediti...haaa...TO VAM SAMO MI SRBI MOZEMO URADITI...Nikad nisam bio srecniji u zivotu...

ROMAn Empire

pre 13 godina

@ Mate Miso

Pa gde ste vi,nedostaju mi vasi komentari koji su pomirljivi,duhoviti i smisleni.Jeste sezona godisnjih odmora ali nedajte se.Sto se tice sporta,na susrete Srbije i Hrvatske treba gledati iskljucivo sa sportske strane i ne treba mesati politiku.Nadam se da necu uvrediti vas i vase sunarodnike ako kazem da je normalno da Srbija ima vise uspeha u sportu jer ima vise stanovnika,samim tim i vise sportista iz kojih je veca mogucnost da se selektiraju kvalitetniji.Svi smo mi podjednako na prostoru bivse SFRJ talentovani za sport,samo mislim da brojnost Srba kao naroda donosi prevagu.Pozdrav Mate Miso tebi,kao i tvojim sunarodnicima,ma samo nek smo mi zivi i zdravi,pobeda i poraza u sportu kao i u zivotu ce uvek biti.

Јоца Амстердам

pre 13 godina

Еј доста те више са овим кроасанима.Без потребе им се даје на значају.Исто и са овим Црно говнарима.Ел класико и најузбудљиво је сигурно Србија -Маѓарска и тако ќе увек да буде!!

shurda92

pre 13 godina

(Dubrovčanin, 1. avgust 2010 19:34)



sine nase medalje u kosarci bez sfrj sa crnom gorom...ne mozes da racunas tu crnogorce jer ih je u sastavu bilo po 1,2 i kod vas sad ima brazilac u fudbalu pa ne racunamo da je te medalje osvoji brazilac tako da...sto se tice medalja
EP 3 1 1
SP 2 0 0
OI 0 1 0
onda vi hrvati stalno izbegavate odbojku za sport koja je inace popularniji sport od rukometa u svetu a tu stoje stvari ovako
EP 1 1 4
SP 0 1 0
OI 1 0 1
SL 0 4 2
SK 1 0 1

Matrix

pre 13 godina

Žao mi je Hrvatskih momaka dobra su reprezentacija,ali stvarno ubija u pojam da vas neko tri puta dobije u roku mesec dana ,a pritom dve popede su u finalu.Momci svaka čast samo nastavite tako,vi ste naš ponos

Sasa The Grobar

pre 13 godina

Tako je !!! NAjbolji kad je najvaznije. BRavo sampioni, svaka vam cast. Komsijama ostaje da se fale onom pobedom u grupi, xexexe

s123

pre 13 godina

Sta ovaj kralj prica o izjednacenosti u sportu????
Pa Srbija je bolja u fudbalu od Hrvata 100%,a kada je kosarka u pitanju,Srbija ne samo da je bolja,vec se to ne moze porediti-to su razlicite klase...zasto ljudi ne mogu da podnesu poraz nije mi jasno!!!

mate mišo

pre 13 godina

Što nas derete komšije pa to nije normalno! Na nama je da se zapitamo zašto su nam rezultati u sportu općenito na razini jedne (čast Slovacima) Slovačke.

Ana

pre 13 godina

Ha ha ha ha ha ha ha..pa zar opet?! Pocece da nas sanjaju :)) Sad jos u Zagrebu kad ih potopimo...kuku njima :)) a RTS stvarno je mogao da saceka dodelu medalja.. Pa Srbija je pobedila! Ne tamo neka druga zemlja vec mi..sramota.

Sasha Beograd

pre 13 godina

Gledao sam vesti na novoj tv i na HRT 1 smesno je kako su jadno preneli debakl njihoih vaterpolista kao da se to moze sakriti.

Миле

pre 13 godina

Dakle, Srbi su bolji u vaterpolu, mi u rukometu, te je izjednačeno u nogometu i košarci. Dakle, ukupno 1:1 u športu.
(Dubrovčanin, 1. avgust 2010 18:11)
Кошарци!?! Е добар човече! Не греши душу. За остало се могу сложити.
Успут биће тешко да на Европском првенству у Загребу будемо први, Хрвати очито темпирају форму за то првенство, а и домаћини су. Него замолио бих неког упућенијег да ми појасни шта се дешава са Мађарима, не беше их на ова два последња такмичења.

doktor

pre 13 godina

ej dubrovcaninu zaboravio si onu pobedu srbija-hrvatska 14:8 sa mediteranske igre 2009 u peskari i tad ste igrali sa najjacim sastavom na celu sa ratkom rudicem tako da je bilans u pobedama 5 0 4 za srbiju a ne nereseno tako da vas dobijamo i tim cimbenikom

vladimir

pre 13 godina

Evo sada cu napisati sve medalje Srbije(SCG,SRJ) i Hrvatske.Naravno posto smo mi pravni naslednici ovih navedenih drzava mi jedini imamo pravo da svojatamo osvojene medalje.Posle ovoga nece biti potrebna nikakva polemika.Ovo su rezultati uzeti posle ukidanja sankcija jer su oni jedini merodavni:

FUDBAL

SRBIJA(SCG,SRJ)-10.mesto SP- 1998,8.mesto EP-2000,2002-SP nije ucestvovala,2004-EP nije ucestvovala,2006-SP-32.mesto,2008-EP nije ucestvovala,2010-SP 23.mesto

HRVATSKA-1998-SP 3.mesto,EP-2000 nije ucestvovala-Kockasti eliminisani od Srbije(SRJ),2002-SP 22.mesto.2004-EP 13.mesto,2006-SP 23.mesto,2008-EP 5.mesto,2010-SP nije ucestvovala
Posto je fudbal najveci sport od svih,ajde da budemo i darezljiviji od indeksa.Zbog one bronze iz 1998.godine kada su briljirali Suker,Prosinecki,Boban i drustvo neka bude 3:0 za Hrvatsku mada je sad situacija izjednacena

KOSARKA

SRBIJA(SRJ,SCG) ZLATNE MEDALJE - 5 PUTA( EP-1995,1997,2001 SP-1998,2002)
SREBRNE MEDALJE - 2 PUTA ( OI-1996, EP-2009
BRONZANE MEDALJE - 1 PUT( EP-1999)

HRVATSKA - BRONZANE MEDALJE - 1 PUT ( EP-1995) i nekoliko gubitnickih cetvrtfinala na EP
S obzirom da smo do 2002.godine dominirali i cak i SAD nije mogao da nam bude takmac osim kad nije sa najboljom postavom iz NBA igraca ovde je rezultat 3:0 za Srbiju

RUKOMET

SRBIJA ( SRJ,SCG)- BRONZANE MEDALJE - 3 PUTA ( EP-1996,SP-1999,2001)

HRVATSKA - ZLATNE MEDALJE - 3 PUTA ( OI 1996,2004,SP-2003)
SREBRNE MEDALJE - 4 PUTA ( SP-2005,2009,EP-2008,2010
BRONZANE MEDALJE - NEMA
Ovde je evidentno da je Hrvatska daleko bolja ali imala je pad izmedju 1996-2003 kada nije bila medju 10 najboljih na Svetu,pa smo mi tada cak imali bolje rezultate i imali bolji tim.Zbog toga ovde je rezultat samo 2:0 za Hrvatsku.

ODBOJKA

SRBIJA ( SRJ,SCG ) - 2 PUTA ZLATNE MEDALJE ( OI- 2000,EP-2001)
SREBRNE MEDALJE - 2 PUTA ( EP-1997,SP-1998 )
BRONZANE MEDALJE - 5 PUTA ( EP-1995,1999,2005,2007,OI - 1996
U Svetskoj ligi koja je jace i napornije takmicenje od SP takodje imamo uspeha.Utakmica finala Svetske lige iz 2003 Brazil-Srbija 3:2 proglasena je za najlepsu i najbolju u istoriji odbojke.Zlatnih medalja nazalost nemamo jer uvek naletimo na Brazil iako smo ih mogli dvaput pobediti u finalu kada smo gubili u taj breku sa 3:2 posle velike borbe.Osvojili smo 4 PUTA SREBRNE MEDALJE ( 2003,2005,2008,2009) I 3 PUTA BRONZANE MEDALJE ( 2002,2004,2010 )

HRVATSKA - NISTA - ima cini mi se jedno 7 ili 8.mesto na EP
Posto je Srbija velesila u odbojci vec 15 godina,a posto Hrvatska igra odbojku rekreativno ili amaterski rezultat ovde je 4:0 za Srbiju.

VATERPOLO

SRBIJA ( SCG,SRJ ) - ZLATNE MEDALJE - 5 PUTA ( EP-2001,2003,2006,SP-2005,2009)
SREBRNE MEDALJE - 4 PUTA ( EP-1997,2008,SP-2001,OI-2004)
BRONZANE MEDALJE - 4 PUTA ( OI-2000,2008,SP-1998,2003 )

HRVATSKA - ZLATNE MEDALJE - 1 PUT ( SP-2007 )
SREBRNE MEDALJE - 3 PUTA ( OI-1996,EP-1999,2003 )
BRONZANE MEDALJE - 1 PUT ( SP-2009 )
Svetske lige i FINA kup necu ni da racunam tu bi bila jos veca razlika.Znam samo da imamo 2 zlata na FINA kupu i 5 zlata u Svetskoj ligi.
U poslednjih 15 godina samo na 3 velika takmicenja a bilo ih je oko 15,Hrvatska je bila bolja od Srbije( OI-1996,EP-1999,SP-2007).Na svim ostalim takmicenjima Srbija je imala daleko bolje rezultate pa prema tome realan rezultat za Srbiju je 3:0.

Znaci kada se svi rezultati saberu u ekipnim sportovima dolazimo do rezultata od 10:5 u korist Srbije.Posto sam sve lepo izdeklamovao jer ovo su validni rezultati od 1995.godine situacija je jasna.Srbija je bolja od Hrvatske u ekipnim sportovima jer je u svojim trofejnim sportovima ostvarivala mnoge bolje rezultate nego sto je ostvarivala Hrvatska u svojim.Za pojedinacni sport ne znam tu otprilike svako ima neku kategoriju u cemu je dobar kao sto je atletika i skijanje kod nasih komsija,tako je tenis,streljastvo i plivanje kod nas.Znam da Janica Kostelic ima uzasno veliki broj medalja na ZOI ali ne znam tacno koliki broj.Ipak situacija ovako stoji u ekipnim sportovima i to je cinjenicno stanje.

Nikola

pre 13 godina

Обзиром да нас "јавни сервис" РТС није удостојио да гледамо доделу медаља и дивни призор како браћа Хрвати и Амери стоје мирно док се интонира "Боже правде", не пада ми на памет да у животу платим ТВ претплату.
(Иван ПФК Смедерево, 1. avgust 2010 17:56)

AMIN!!!

vladimir

pre 13 godina

Ovaj momak sto se potpisuje kao Dubrovcanin ima vrlo zanimljive opservacije.Ali ne mozes covece da kazes ovo su 4 sporta koja me zanimaju.Sta je sa odbojkom koja je takodje ekipni sport i posle fudbala je najrasprostranjenija na svim meridijanima.Naravno mi smo tu velesila vec 15 godina vi ste u tom sportu amateri i normalno da te ne zanima.To je isto kao kad bi mi to rekli za rukomet.Opet mi nismo toliko slabi u rukometu kao sto ste vi u odbojci.Imamo 3 bronze(1996-EP,1999-SP,2001-SP) i nekoliko 4. i 5. mesta na OI i SP.Glupo je reci da se ne racuna ono nase sa Crnom Gorom.U kosarci,rukometu,odbojci,vaterpolu jedva da je jedan igrac bio iz Crne Gore kada smo osvajali zlata u vaterpolu,kosarci i odbojci.I mnogi igraci koji su tada igrali za SRJ a bili su Crnogorci igrali bi za Srbiju.Evo sada primera za Prlainovica,Mandica.U odbojci koju ti ne pratis Nikic i Starovic mogli su da igraju za Crnu Goru ali nisu hteli.Kada smo harali u vaterpolu Crna Gora je imala jednog igraca i on se zvao Veljko Uskokovic.Sve ostalo su bili srpski igraci i zaista je glupo pisati kako su sada Crnogorci najzasluzniji za nase medalje.Imaju zasluga oko 1-2% ako imaju i toliko.Raspala se zajednica mi smo i dalje velesile u odbojci i vaterpolu dok smo se u kosarci vratili tamo gde nam je mesto u sam vrh.Racunas kosarku od 2006.godine kada je Srbija postala samostalna.I opet smo bolji od vas jer imamo srebro na EP,dok vi za cetiri godine nemate nista i ne samo u poslednje cetiri vec nemate medalju vec 15 godina na velikim takmicenjima.A ne racunas kada je bila SRJ jer smo igrali sa Crnogorcima koji nisu imali jednog asa u tom timu.Zarko Paspalj je Srbin iz Crne Gore i igrao bi za Srbiju da je tada bila Srbija samostalna.Doduse imali su Crnogorci jednog ili dvojicu u timu od 12 igraca cisto da se popuni roster koji su naravno bili vodonose u tom timu.Ovo je jedina cinjenica.Bolji ste u fudbalu za tu jednu bronzu i u rukometu ste mnogo bolji.U Vaterpolu,kosarci i odbojci ste daleko slabiji od nas.I to je jedina cinjenica.Sada je situacija jos gora po vas.Jer osim rukometa sada trenutno niste bolji ni u fudbalu od nas.Za ova tri zlatna nasa sporta(kosarka,vaterpolo,odbojka)i sada ste opet trenutno slabiji od nas.U odbojci i kosarci za klasu dok u vaterpolu ste slabiji lai ne za klasu.

Sretno na EP

pre 13 godina

Bravo, bravo, bravo, a sad malo odmora pa pripreme za Zagreb. Ovo ne smje da nas uljuljka, ali realno da nema istorijr medju nama i da se oni ne zovu Hrvatska bilo bi uvjek ovako oko 5-8 razlike za nas. Ovo nije prepotentno nego je realno.
Bravo momci vi ste stvarno uvje najbolji kad treba.

Samo jos jedna stvar za ljude koji podcjenjuju vaterpolo i kad kazu da samo par drzava igra ovaj sport imate daljinski i jednostavno zaobidjite mene-nas koje volimo ovaj veoma tezak sport, koji je za mene vrhunski.

Sretno momci na EP u Zagrebu pa neka pobjedi najjbolji.

Bravo majstori

pre 13 godina

Evo kako su nam komsije namjestile satnicu na EP u Zagrebu.

Tako se tretiraju Svjestki prvaci Pobjednici iz Nisa i Orde, svaka vam cast organizatori.

A sta i da ocekujemo?

Sretno u "slobodarskom" Zegrebu

http://www.zagreb2010.com/en/competition/groups.html

krigla

pre 13 godina

A mislili su da su nas konacno pobedili. Sad smo poceli i poraze da pretvaramo u pobede, velika je to razlika u klasi. Bravo carevi, ne posusajte!

Marko

pre 13 godina

(Buda, 1. avgust 2010 18:21) Hrvati su se odmarali za evropsko prvenstvo :)
@Buda: Odmorice ih delfini i na evropskom prvenstvu. ;-)

Davor

pre 13 godina

E al najjace je bilo danas : kupim ja novine jutros ne bi li malo procitao kako smo ih razbili kad ono na sportskim stranama u sredini u malom okvirenom pasusu 4 reda o nasoj pobedi a PREKO CELE STRANE LOTAR MATEUS I PRICA KAKO SU MU ZENE DOSLE GLAVE!!! E pa cela strana o ljubavnim jadima ovog klovna a 4 reda sa strane(na prvi pogled se i ne vidi vaterpolisti pobedili!!! Pa ko to pise u srbiji sportke vesti ,kakvi su to novinari?! Digli mi pritisak na 300 DONJI!!! Bravo momci svaka cast.

nenad

pre 13 godina

citam komentar ovog dubrovcanina ali ne razumem pa ako moze neko da mi prevede sledece:
povjest, natjecanje, usporedbe, cimbenika, nogomet, ljestvica i doprvak!
molio bih b92 da ne stavljaju komentare koji veze sa mozgom nemaju!

Pozdrav iz Vukovara!

pre 13 godina

Svake 4 godine ciklus takmičenja u vaterpolu se ponavlja. Tako smo 2006 na 3 takmičenja osvojili 3 zlatne medalje:

2006
SL (Atina) ZLATO
SK (Budimpešta) ZLATO
EP (Beograd) ZLATO

2010
SL (Niš) ZLATO
SK (Oradea) ZLATO
EP (Zagreb) ???

Nadamo se sada da će delfini imati snage da ponove uspeh iz 2006! :)

ogy_bg

pre 13 godina

Za sve one (ne)ljubitelje gospodina Strajnica informacija da ce on prenositi sve sportove zajedno sa jos jednim kolegom jos jedno mesec dana jer su svi ostali na godisnjem odmoru.slucajno sam sedeo pored njega u autobusu jednom i cuo razgovor preko telefona!!tako da za sve one koje ga mrze moracete da ga trpite jos mesec dana!!Toliko

Srbin

pre 13 godina

Nadam se da niko nije zviždao himnama i da će naši reprezentativci jednom u životu da kažu da se naši navijači ponašaju kao kreteni. E da super bi bilo da osvojimo Evropsko prvenstvo u Zagrebu ali samo da ne bude doček pa da lokalni narkomani pljačkaju i iskorišćavaju situaciju. Inače, smatram i da su Srbi nacionalisti idioti.

Pozdrav iz Niša

Aleksandar

pre 13 godina

Tako se bori za svoju zemlju. Pozrtvovanost, upornost, preciznost, srcanost, i uspeh je zagarantovan. Svaka cast treneru i igracima vaterpolo reprezentacije Srbije. Od njih smo ovo mogli i ocekivati, za razliku od ostalih ekipnih sportova. Bravo!!!.

Lazar

pre 13 godina

Decki, kaj ne vidite pa index.hr je u kvaru. Pokvaril se na pocetku utakmice. Pukla kurbla pak nemaju cime kurblati.
Ljudi sala na stranu imacemo posla u Zagrebu na prvenstvu Evrope. Bice svi motivisani a ovi nasi mislim malo izduvani.
Ali bez obzira na sve mislim da sa bronzom u Zagrebu treba biti i zadovoljan.

Djole PnM

pre 13 godina

@dubrovcanin

..kada rece da smo izjednaceni u kosarci, verovatno si mislio da je visina na kojoj je obruc jednaka kod vas i kod nas...pa jeste u pravu si...kosevi su na jednakoj visini...
(zoran, 1. avgust 2010 21:28)

KOJI KRAAAAAAAAALJ!!!!!!!!! BRATE NASMEJAO SI ME DO SUZA!!!!!!!!!!!

Marko

pre 13 godina

Čestitke našim momcima. Za one koji se pitaju šta je sa Mađarima, on su trenutno na turniru Eight-Nation-Tournament in Syracuse, Italy gde igraju sa Rusima, Kanađanima, Italijanima, Amerima, Kazahstanom, Nemcima, Grcima. Znači dosta kvalitetan turnir.

milos

pre 13 godina

sta pricas gluposti, otkud je Srbija - Hrvatska 1:1 u kosarci. Javi se kada pobedite Amerikance u sred Amerike. A uostalom, koga briga ko je bolji u cemu. Meni je vazno da nasi sportisti osvajaju medalje, bas me briga da li smo bolji od komsija ili ne.

reptil

pre 13 godina

dragi junaci vaterpolisti,jos jednom ste pokazali da ste mentalno,sportski i kolektivno mnogo zreliji od vasih protivnika.sama razlika u rezultatu sve govori,takva je razlika i u klasi.kazu da ce nase komsije da vas sanjaju,i treba da vas sanjaju jer od sampiona ce imati i sta da nauce.jedino ce to biti nezgodno ako predje u kompleks.jos jednom momci svaka vam cast i mnogo takvih pobeda.

Djole PnM

pre 13 godina

Dakle, Srbi su bolji u vaterpolu, mi u rukometu, te je izjednačeno u nogometu i košarci. Dakle, ukupno 1:1 u športu.
(Dubrovčanin, 1. avgust 2010 18:11)


A odbojka???? 3x popularnija i
znacajnija u svetu od vaterpola i rukometa zajedno!!!!!!!!!!!!! U kosarci
1-1?????? Na cemu si brate reci da i ja probam xDDD

Berkut

pre 13 godina

A da mi izdvojimo još nekoliko miliona za fudbal?
Ko šiša ove vaterpoliste ili odbojkaše...oni i bez para osvajaju sve što se osvojiti može!!!!!!!!!

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@ZG
Hahahahaha Srbija ima nulu u klupskom vaterpolu?Ta nula ima vise titula u SFRJ od tih tvojih velikih timova i 6 EL!Vasim kompleksima nikad kraja!

007

pre 13 godina

neko je nedavno primetio da su zemlje koje nemaju more najbolje u vaterpolu-Srbija i Madjarska. Ja mislim da je to zato sto ovi sto imaju more previse paznje poklanjaju igranju u pesku!
(potprcavach, 1. avgust 2010 20:59)

imala je nakada davno i Srbija i Madjarska Panonsko more .. voda .. nama je u genima

lapidar

pre 13 godina

@MarioDelaš - Moglo bi se reći da je Hrvatska bolja od 7:13, ali da je "evidentno bolja" od Srbije, za to treba neki intravenski ili nazalni podsticaj. Rudić jeste stari lisac, ali je ipak sve svoje najbolje u životu postigao u gradu gde se afirmisao, a ti pogađaj koji je to grad - a sa ovom hrvatskom vrstom mu baš i ne ide najbolje imajući u vidu da Hrvatska ima najviše vaterpolo igrača na svetu i najviše solidnih timova. I onda dođe družina sa Banjice i potopi ih... Videćemo šta će biti u Hrvatskoj - sve i da Srbija izgubi, Hrvatska mora mnogo godina da radi da ostvari uspehe Srbije.

doktor

pre 13 godina

medusobni bilans duela od {1996-2010} yug,scg,srbija-hrvatska izgleda ovako sp 4 2 1 1 30:31 / ep 4 3 0 1 32:30 / oi 4 1 1 2 29:31 / fina kup 5 3 0 2 39:35 / svetska liga 8 6 0 2 83:71 dakle ukupno ko sto kaze dubrovcanin na tih 5 velikih takmicenja bilans je ukupno 25 utakmica 15 pobeda srbije 2 neresena i 8 pobeda hrvatske uz gol razliku 213:198 dakle + 15 u korist srbije na malim takmicenjima kao mediteranske igre bilans je 4utak. 4 0 0 36:26 + 10 u korist srbije a na univerzijadi 1utak. 1 0 0 11:8 ,evropska liga 1utak. 0 0 1 5:6 -1 ukupno na sp,ep,oi,fina kup,svetska liga,evropska liga,mi,univerzijada yug,scg,srbija-hrvatska 31utak.20 2 9 265:238 +27 u korist srbije

Deki

pre 13 godina

Nekome Svjetski kup u smijesnom sportu, a nekome 2 zlatne medalje u kraljici sportova.
(Svakom prema zasluzi, 1. avgust 2010 21:47)

A kada ste osvojili zlato u Melburnu tada su vam vaterpolisti bili nacionalni heroji. Mijenjate mišljenje o svojim sportistima kao što mijenjate čarape, to je velika bruka. Što se tiče ovoga u Barseloni to vam čestitam, ali vidjećemo sve za 2 godine prvo u Helsinkiju (EP), pa kasnije i u Londonu(OI), tada će Srbija biti jedna od najbolji država što se tiče atletike u Evropi.
A što se tiče vaterpola, vi ste koliko znam u tom istom Svjetskom kupu danas igrali finale i izgubili ste od ekipe koja vas slobodno reće pomela, ali sve ćemo vidjeti u Zagrebu kada se na kraju bude slušalo "Bože pravde"...

gox

pre 13 godina

@ZG - Da li se možda zoveš Stanislav? Recimo da da. Onda bih ti poručio isto što i Zoki Radmilović. To je kao kad bih ja sad rezonovao da je ipak Srbija bolja od Hrvatske u rukometu i radio matematiku gde srpsko jedan i nula daju nulu, a hrvatsko nula i nula daju jedan, pa sabrao i zaključio. Brate, možda i pobedite u Hrvatskoj, ali ima mnogo da plivate i vozite, i Sandro, i Paulo, i Harald i Bernard i onih par sa slovenskim imenima.

zyzu

pre 13 godina

Rudić je stari lisac. Evidentno je Hrvatska bolja, dokazala je to u prvoj tekmi, ali Ratko čuva svoje adute za ono glavno - Europsko prvenstvo gdje ćemo počistiti konkurenciju ...
(Mario Delaš, 1. avgust 2010 21:03)
XA XA XA XA XA

Dubrovčanin

pre 13 godina

Ipak smo tek četvrta od četiri države koje ozbiljno igraju vaterpolo. Bolje su Mađarska, Srbija i Crna Gora, redom po jačini. To je statistički, vidjet ćemo da li statistika išta znači na EP. I dalje mislim da osvajamo 99.99%.

KAKO SE RAČUNA UKUPNA JAČINA MOMČADI?

* dva čimbenika: broj ukupno osvojenih medalja, one koje su trenutno njihove

A USPOREĐUJE DVIJE MOMČADI?

* tri čimbenika: ovi gore te međusobni susreti


USPOREDBA HRVATSKE I SRBIJE

* prvi čimbenik (osvojene medalje): 0:1
** Hrvatska ima 1 zlato, 5 srebara i 2 bronce
** Srbija ima 5 zlata, 1 srebro i 2 bronce
* drugi čimbenik (trenutno važeće medalje): 0:2
** Hrvatska ništa
** Srbija svjetski prvak te pobjednik SK i SL
* treći čimbenik (međusobni susreti): 0:2 (ovdje je izjednačeno, 4:0:4)
** hrvatske pobjede: 10:7, 11:8, 7:5, 10:8
** srpske pobjede: 12:11, 9:8, 14:11, 13:7
*** napomene: ne mješati Srbiju sa SCG, računaju se susreti i medalje samo s 5 velikih natjecanja

Dakle, Srbi su bolji u vaterpolu, mi u rukometu, te je izjednačeno u nogometu i košarci. Dakle, ukupno 1:1 u športu.

Alexander#4

pre 13 godina

A taman smo izgladili odnose sa "bratskim" hrvatskim narodom................(pa sto nam je ovo sad trebalo).....Sad ce da se naljute na nas.......:Pppppppppppppppppppp

spuzigaca

pre 13 godina

Zanimljivo je ovo sa tempiranjem forme, tu pricu smo slusali od starog demagoga Ratka Rudica i pred OI u Pekingu, serija losih odnosno losijih rezultata pred OI je pravdana, kao i sada, tempiranjem forme za najznacajnije takmicenje te godine. Sta je Hrvatska napravila na tim OI poznato je svima (pukli u cetvrtfinalu, na kraju 7 ili 8 mesto, nije vazno), e pa, dragi nasi prijatelji, siguran sam da ce vam se to ponoviti i na EP u Zagrebu.
Sto se tice nase raprezentacije sasvim je jasno da je apsolutno najbolja na svetu i tu nema dileme. Hrvatska nije losa,doduse energetski malo slabija (dosta starijih igraca), a imaju i nekoliko mladjih taraba, da ne kazem Buljubasica.

Miki

pre 13 godina

SVE CESTITKE NASIM VATERPOLISTIMA KAO STRUCNOM STABU. ZA SRBIJU. Ali mi ovo slavlje pokvari citanje pristiglih komentara, nema ga da se oglasi nas veliki Srpski prijatelj febo-zg.

haylee

pre 13 godina

dubrovcanin nije u pravu za kosarku...i nije pomenuo tenis i odbojku.
ali takodje nije pomenuo ni atletiku u zimske sportove, gde su znatno jaci.
pa onda mi mozemo da kazemo streljastvo i kajakastvo, a oni mogu da kazu ne znam ni ja sta
kada se celokupan sport gleda, 1:1 jeste manje vise istina.
s tim sto u hrvatskoj postoji vise para za sport. da se kod nas ulaze makar toliko, bili bi u prednosti.

Србин до гроба

pre 13 godina

Није ми јасно,како ове наше комшије још увек тврде да су бољи од нас???Ало човече,па колико ви тренутно имате златних медаља код себе?Тренутно нам фали злато са Европског,кога ћемо ускоро да освојимо и још ОИ у Лондону којим ћемо да харамо...Разумите,да сте ви за нас друга класа и увек ћете то и бити...:Д :)

vlade123

pre 13 godina

imate vi vase sajtove pa tamo komentarisite, nzm sta ovde trazite kako vas nije sramota da se javljate da ste zivi ubismo vas bre u svakom sportu nista nam nemozete ali BUKVALNO, kakvu kosarku vi spominjete nemate 5 igraca, vas najbolji igrac Vujacic na final foru nije igrao u 2 utakmice ukupo 10 min. A mi imamo 3 igraca evrope TEODOSICA. U vaterpolu ste za nas 0 samo mogu da nas pobede madjari i crnogorci, ali retko kad!!!

urmas

pre 13 godina

Cuvajte se Ruduca - on je najveci lisac u istoriji vaterpola. Mozda je resio da je bolje da izgubi sa -6, nego da se muci, pa da bude -2. Srecom, to bolje znaju nasi vaterpolisti, nego euforicni komentatori. Na EP su oni favoriti, iskljucivo zbog domaceg terena.

glen

pre 13 godina

@Dubrovčanin - Poređenje ti nije loše, ali ćemu? Sve je to suštinski nepotrebno. Ja mislim da je Hrvatska bolja u vaterpolu nego što rezultati pokazuju, kao što je i Srbija u rukometu. S druge strane, imamo veoma eminentne sportove poput odbojke gde je Srbija u svetskom vrhu (i žene i muškarci), a Hrvatska je nevidljiva. U individualnim sportovima je "kako se zalomi", ali je Hrvatska donekle bolja... I tako možemo u nedogled...

Milorad

pre 13 godina

Koga su Hrvati poslali po medalje ovaj put? Nisu valjda opet fizioterapeute u farmericama? Nije red da dva puta za dve nedelje moraju da stoje mirno uz Boze Pravde.

Marko

pre 13 godina

Italy has won the 8 nations tournament in Siracusa, defeating Germany in the final 9:6. In match for third place, Hungary was better than USA 12:11. Greece was fifth, after beating Canada, while Kazakhstan defeated Russia in the match for 7th place. Top goalscorer of the tournament is Kazakh player Gubarev, who scored 18 goals

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@Svakom prema zasluzi
Hahahaha kakve to veze ima sa ovim?Sad vam je odjednom smesan sport, a kad ste osvojili titulu 2007 bio je vam je super?Ubise vas kompleksi!

:(

pre 13 godina

zašto ovliko pritiskaju?ne znam što su uopšte učestvovali ovdje...Pa igrali su kao da je finale olimpijskih igara...:( nadam se da nas neće koštati na EP-u...:((

nasi strelci su legende

pre 13 godina

kaze ovaj da u pojedinacnim sportovima smo bolji 'samo u plivanju', samo!!!???? Pa plivanje je najsmekerskiji sport isto kao kosarka, vaterpolo i odbojka. Ako mene pitate rukomet i fudbal su siledzijski sportovi dosta relativni bez lepote i konkretnosti. Draze mi je 'leptir' zlato od pet svetskih prvenstava u rukometu!!!

Zg

pre 13 godina

@Vladimir

A ti baš krenuo u stilu ovog Dubrovčanina..

Neznam zašto si uzeo 1995 godinu kao reper (kakve ima veze Hr sa sankcijama prema SRJ)?!
Priznaj Vladimire da je bilo lijepo gledati OI 1992. u Barceloni i jedni pravi američki Dream Team u košarci (s Jordanom, Magic Johnsonom, Barkleyijem, Pippenom, Olayuvonom, Ewingom...)
Na drugoj strani Petrović, Kukoč, Rađa, Vranković, Perasović...
Eh nikad nisam doživio, a tako sam se nadao meču te repke protiv Srbije (tada protiv Divca, Paspalja, Danilovića, Djorđevića..).
Ono 1997 je (meč na kojem sam bio u Badaloni!) je kamilica u usporedbi s ekipom koja je osvojila srebro na OI, srebro na SP, EP od 1992. do 1995.
Tada su OI i SP nešto vrijedile za razliku od ovih danas. S jedne strane Dream Team, zatim Litvanci (Sabonis, Kurtinajtis, Homičus), ZND (većinom Rusi), neugodni Grci...
Ovo danas je za plakati što se košarke tiće!

Što se nogometa tiće tu si propustio plasman (5. mjesto) na EP 1996, u Engleskoj. Sječaš se vjerojatno meča iz grupe o kojem je cijela nogometna Europa brujila (kako su trenutni europski prvaci Danci do nogu potućeni od nepoznate Hrvatske s 3:0)?!

Što se rukometa tiće zakinuo si nas za par medalja ali opraštam ti jer ko bi to sve nabrojao ( bronce na EP i srebra sa SP).

U odbojci ste puno uspješniji, ali pričati kako je u Hr taj sport na nivou amaterizma je smiješno. Ispravno bi bilo da je trenutno odbojka u Hr na nuli, ali početkom 90-tih Hr je osvajala medalje na europski prvenstvima u tom sportu! Sjeti se Nikolaja Karpolja, Mladosti i generacije odbojkašica Ružić (tada Jelić), Čebukina, Kirilova...
Hrvatski uspjesi u tom sportu su slični srpskim u rukometu (ako vam pripisujem medalje osvojene zajedno s Crnogorcima, a napravit ću pogrešku koju je i međunarodni olimpijski komitet napravio i brojat ću samo vama) tako da ako je 2:0 u rukometu za nas, nije nikako 4:0 u odbojci za vas!
Niti smo osvojili manje medalja zu rukometu od vaše odbojke niti su bile manje bitne (zlato OI 96,04 !) niti smo bez medalja u odbojci!

U vaterpolo ste uspješniji kao repka.

A šta je s ostatkom sportova??
Ovdje se spominje 4-5 momčadskih sportova a ostali sportovi koji su na OI npr?

Za tvoju info, kad pišeš koja je nacija uspješnija od koje, jedini relevantan podatak je broj medalja osvojenih na OI! Zbroji sve medalje na ljetnim i zimskim i doći češ do zanimljive spoznaje. Hr je osvojila (na ljetnim i zimskom OI) od 1992. na ovamo medalja kolko i sve ostale države proizašle iz ex SFRJ skupa!
Od vas (Srba) smo bolji za više nego duplo po broju olimpijskih medalja!

To ti se većinom odnosi na te pojedinične sportove za koje kažeš da smo podjednaki!

Jedino ste u plivanju bolji ( i to zadnjih par godina) prije vas nije bilo nigdje i u tenisu (sličan slučaj).
Ostalo sve - atletika, gimnastika, borilački sportovi... sudjelujete u B europskoj ligi uz poneke izuzetke (Osječanke Šekarić u strlještvu npr), dok mi redovito uzimamo medalje u tim sportovima ili smo blizu vrha.
O zimskim sportovima mi je glupo i pisati kad tu vas zapravo niti nema.

P.S. Ako želiš vidjeti koja nacija za sebe može reći da je sportska pogledaj uspjehe i rezultate mađarskih olimpijaca. Pogledaj kolko oni osvoje u prosjeku medalja na OI (njih ima približno 10 milijuna, dakle kao vas Srba u Srbiji, Crnoj Gori i rs). :)

Lijep pozdrav!

wlado

pre 13 godina

kako se samo palite na poruku dubrovcanina, bogo moj, smesni smo, sad da ne daj boze josipovic pusti buvu protiv nas, a tadic mu uzvrati, ne bi nastala varnica, nego pozar...

palite se na uspeh u sportu koji igraju 4 nacije na svetu(balkan)

zizis

pre 13 godina

@Dubrovčanin

sto se tice nogometa hrvatska je puno bolja,bili smo dugo godina u top 10 tako da je smijesno uspoređivati nogomet i fudbal!!

Dubrovčanin

pre 13 godina

Evo, još ću jednom sve opširno razjasniti i više se ne ću javljati. Ovako, dvije napomene u snu imajte: Srbija je športsku povijest svojih reprezentacija počela pisati 2006., te je ne mješajte sa SCG. Drugo, računaju se samo velika natjecanja, ne mala poput MI, Univerzijade, pripremnih turnira itd. Moram opširno. Dakle, ovo što ćete vidjeti je samo statistički, mehanizam usporedbe jačine dviju ili više reprezentacija, ništa ne govori što bi bilo kad bi se sad igrala utakmica. Dvije reprezentacije se uspoređuju na temelju triju čimbenika: osvojenih medalja, međusobnih susreta te trenutnog stanja 8ako nema ljestvice, onda na temelju trenutno važećih medalja); više reprezentacija isto samo bez međusobnih susreta. Bilježim samo 4 športa koja me zanimaju, mušku seniorsku reprezentativnu konkurenciju. Športova je inače tisuće, desetke tisuća. Za vaterpolo sam već objasnio i zaključio da je Srbija bolja, idem što se tiče ostala tri športa.
* NOGOMET
** osvojene medalje: Hrvatska - bronca na SP 1998., Srbija - ništa; 1:0 za Hrvatsku
** međusobni susreti: 0:0:0; i dalje 1:0 za Hrvatsku
** trenutno stanje: Srbija 13. na ljestvici, Hrvatska 15.; nema više čimbenika, ukupno 1:1, izjednačeno
* KOŠARKA
** osvojene medalje: Hrvatska - srebro na OI 1992., bronce na SP 1994. te EP 1993. i 1995., Srbija - srebro na EP 2009; 1:0 za Hrvatsku
** međusobni susreti: 0:0
** trenutno stanje: Srbija 5., Hrvatska 15; ukupno 1:1, izjednačeno
* RUKOMET
** osvojene medalje: Hrvatska - zlata na OI 1996. i 2004. te na SP 2003., srebra na SP 1995., 2005. i 2009., na EP 2008. te 2010., bronca na EP 1994., Srbija ništa; 1:0 za Hrvatsku
** međusobni susreti: 0:0:0
** trenutno stanje: Hrvatska trenutno doprvak Europe i svijeta, Srbija ništa; ukupno 2:0 za bolju Hrvatsku

Dakle, u športu sveukupno 1:1. Samo mi ne spomenite ljestvicu IHF-a, ona nije za muške seniorske reprezentacije, već svekupno što se tiče rada saveza. Više valjda nema nedoumica.

NK_MNE

pre 13 godina

VLADIMIRE LEGENDO

za scg u vaterpolu su igrali janovic zlokovic jokic gojkovic i radic na OI 2004

toliko o onih 1-2% zastupljenosti crnogoraca u zajednickoj nam reprezentaciji!

Vujevic i Batez u odbojci

Kapisoda Djukanovic Djurkovic Lisicic Perunicic....u rukometu

A to da bi igrali za srbiju okaci macku o rep, a sta bi vam tek danas znacili u fudbalu vucinic i jovetic
toliko o onih 1-2% zastupljenosti crnogoraca u zajednickoj nam reprezentaciji!

Mario Delaš

pre 13 godina

Rudić je stari lisac. Evidentno je Hrvatska bolja, dokazala je to u prvoj tekmi, ali Ratko čuva svoje adute za ono glavno - Europsko prvenstvo gdje ćemo počistiti konkurenciju ...

ZG

pre 13 godina

Svjetski kup stvarno nije najvaznije prvenstvo. Nema prijenosa nigdje, 20 gledatelja.
Sta ces? Koga to briga, vazno je Europsko prvenstvo koje ce biti u ZAGREBU.

bok zg

pre 13 godina

susjedi..
Ja nikada nisam bio pi*da i ne priznao poraz, piše već godinama ovdje na vašem forumu, jer mi je fora i uvijek je napeto! Ali mi neke stvari i dalj nisu jasne?! Kada vas maznem o u skupini, 10- 8, onda se vadite,kako je bio loš dan. Kada vi nas maznete, onda čitam komentare; pomeli vas, nemate pojma, zgazili vas, mi smo svjetska velesila, itd. Stanite malo, je li itko gledao statistiku?1 Pavić 2 obrane, vaš golman 13!! Pa lako je onda glatko meč pobiejditi. Naglašavam, 3 tjedna ste poeli prije sa pripremama i tu ste u prednosti! U Zagrebu će kockice malo drukčije biti posložene! Pa nemojte očekivati da će tako lako "Bože pravde" svirati vama za 1.mjesto! Sjetite se i vašeg debakla protiv ans u Melboruneu 2007. Pozdrav

kakva euforija!

pre 13 godina

Ono sto je ceo svet danas gledao je atletika. Svi su prenosili atletiku i zlatnu medalju Blanke Vlasic.
A ovo sto se vi ovoliko lozite na vaterpolo samo dokazuje kako ste vi mala sportska nacija. Radujete se sportu kojeg ozboljno igra 6-7 zemalja na svetu. Jer da ste neko i nesto u fudbalu, atletici ili da ste osvajaci brojnih medalja na olimpijadama ne biste ovde poslali 200 komentara.
Ja sam uoci polufinala u kojima su ucestvovali Spanija i SAD trazio na Spanskim i Americkim sajtovima neki tekst. Nisam nasao jednu jedinu recenicu o vaterpolu a te zemlje igraju polufinale.
Nije zaista ovoliki uspeh pobediti u sportu kojeg igra 7 zemalja a prenosa i vesti o tome nema cak i u tim zemljama koje ucestvuju osim u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.
Cestitam vam na pobedi ali ovolika euforija u vezi vaterpola vise govori o tome koliko smo mali a ne veliki u sportu.

slobodan

pre 13 godina

Ahh da,fudbaleri??? Jel vidite vi ovo?
(Dragojlo, 1. avgust 2010 17:54)

Eh, da samo fudbaleri imaju tu srecu da fudbal igra pet drzava u svetu, gde bi im bio kraj, stalno bi bili u prvih tri ili prvi. Nego oni prvo moraju da se probiju kroz kvalifikacionu grupu u kojoj je sest timova da bi uopste dosli na SP na kom ucestvuju 32 jake reprezentacije. Eh, da je fudbalerima ovakva konkurencija kakva postoji u vaterpolu...

ZG

pre 13 godina

Ipak mislim da je Hrvatska jaca u vaterpolu od Srbije. Reprezentacije oke, nekad ovi nekad oni pobjede nemozemo tocno reci, posle EP-a mozda. A klupski, tu Hrvatska ima Jug i Mladost koji su medju najboljim klubovima koji postoje, a Srbija ima nulu. Osjecaj mi kaze da ce Hrvatska otici do zlatne medalje, nevidim nacina kako stopirati ove vaterpolske sile od ljudi: Sandro Sukno, Miho Boskovic, Igor Hinic, Maro Jokovic, Paulo Obradovic, najboljeg vrata na svijetu Josipa Pavica, Samir Barac, Damir Buric itd... Ako neko uspije, stvarno veliko bravo, mozda us malo srece i podrske suca.. ko zna

Dubrovčanin

pre 13 godina

Ipak smo tek četvrta od četiri države koje ozbiljno igraju vaterpolo. Bolje su Mađarska, Srbija i Crna Gora, redom po jačini. To je statistički, vidjet ćemo da li statistika išta znači na EP. I dalje mislim da osvajamo 99.99%.

KAKO SE RAČUNA UKUPNA JAČINA MOMČADI?

* dva čimbenika: broj ukupno osvojenih medalja, one koje su trenutno njihove

A USPOREĐUJE DVIJE MOMČADI?

* tri čimbenika: ovi gore te međusobni susreti


USPOREDBA HRVATSKE I SRBIJE

* prvi čimbenik (osvojene medalje): 0:1
** Hrvatska ima 1 zlato, 5 srebara i 2 bronce
** Srbija ima 5 zlata, 1 srebro i 2 bronce
* drugi čimbenik (trenutno važeće medalje): 0:2
** Hrvatska ništa
** Srbija svjetski prvak te pobjednik SK i SL
* treći čimbenik (međusobni susreti): 0:2 (ovdje je izjednačeno, 4:0:4)
** hrvatske pobjede: 10:7, 11:8, 7:5, 10:8
** srpske pobjede: 12:11, 9:8, 14:11, 13:7
*** napomene: ne mješati Srbiju sa SCG, računaju se susreti i medalje samo s 5 velikih natjecanja

Dakle, Srbi su bolji u vaterpolu, mi u rukometu, te je izjednačeno u nogometu i košarci. Dakle, ukupno 1:1 u športu.

Srbin

pre 13 godina

Nadam se da niko nije zviždao himnama i da će naši reprezentativci jednom u životu da kažu da se naši navijači ponašaju kao kreteni. E da super bi bilo da osvojimo Evropsko prvenstvo u Zagrebu ali samo da ne bude doček pa da lokalni narkomani pljačkaju i iskorišćavaju situaciju. Inače, smatram i da su Srbi nacionalisti idioti.

Pozdrav iz Niša

Dubrovčanin

pre 13 godina

Evo, još ću jednom sve opširno razjasniti i više se ne ću javljati. Ovako, dvije napomene u snu imajte: Srbija je športsku povijest svojih reprezentacija počela pisati 2006., te je ne mješajte sa SCG. Drugo, računaju se samo velika natjecanja, ne mala poput MI, Univerzijade, pripremnih turnira itd. Moram opširno. Dakle, ovo što ćete vidjeti je samo statistički, mehanizam usporedbe jačine dviju ili više reprezentacija, ništa ne govori što bi bilo kad bi se sad igrala utakmica. Dvije reprezentacije se uspoređuju na temelju triju čimbenika: osvojenih medalja, međusobnih susreta te trenutnog stanja 8ako nema ljestvice, onda na temelju trenutno važećih medalja); više reprezentacija isto samo bez međusobnih susreta. Bilježim samo 4 športa koja me zanimaju, mušku seniorsku reprezentativnu konkurenciju. Športova je inače tisuće, desetke tisuća. Za vaterpolo sam već objasnio i zaključio da je Srbija bolja, idem što se tiče ostala tri športa.
* NOGOMET
** osvojene medalje: Hrvatska - bronca na SP 1998., Srbija - ništa; 1:0 za Hrvatsku
** međusobni susreti: 0:0:0; i dalje 1:0 za Hrvatsku
** trenutno stanje: Srbija 13. na ljestvici, Hrvatska 15.; nema više čimbenika, ukupno 1:1, izjednačeno
* KOŠARKA
** osvojene medalje: Hrvatska - srebro na OI 1992., bronce na SP 1994. te EP 1993. i 1995., Srbija - srebro na EP 2009; 1:0 za Hrvatsku
** međusobni susreti: 0:0
** trenutno stanje: Srbija 5., Hrvatska 15; ukupno 1:1, izjednačeno
* RUKOMET
** osvojene medalje: Hrvatska - zlata na OI 1996. i 2004. te na SP 2003., srebra na SP 1995., 2005. i 2009., na EP 2008. te 2010., bronca na EP 1994., Srbija ništa; 1:0 za Hrvatsku
** međusobni susreti: 0:0:0
** trenutno stanje: Hrvatska trenutno doprvak Europe i svijeta, Srbija ništa; ukupno 2:0 za bolju Hrvatsku

Dakle, u športu sveukupno 1:1. Samo mi ne spomenite ljestvicu IHF-a, ona nije za muške seniorske reprezentacije, već svekupno što se tiče rada saveza. Više valjda nema nedoumica.

Mario Delaš

pre 13 godina

Rudić je stari lisac. Evidentno je Hrvatska bolja, dokazala je to u prvoj tekmi, ali Ratko čuva svoje adute za ono glavno - Europsko prvenstvo gdje ćemo počistiti konkurenciju ...

ZG

pre 13 godina

Svjetski kup stvarno nije najvaznije prvenstvo. Nema prijenosa nigdje, 20 gledatelja.
Sta ces? Koga to briga, vazno je Europsko prvenstvo koje ce biti u ZAGREBU.

wlado

pre 13 godina

kako se samo palite na poruku dubrovcanina, bogo moj, smesni smo, sad da ne daj boze josipovic pusti buvu protiv nas, a tadic mu uzvrati, ne bi nastala varnica, nego pozar...

palite se na uspeh u sportu koji igraju 4 nacije na svetu(balkan)

:(

pre 13 godina

zašto ovliko pritiskaju?ne znam što su uopšte učestvovali ovdje...Pa igrali su kao da je finale olimpijskih igara...:( nadam se da nas neće koštati na EP-u...:((

zizis

pre 13 godina

@Dubrovčanin

sto se tice nogometa hrvatska je puno bolja,bili smo dugo godina u top 10 tako da je smijesno uspoređivati nogomet i fudbal!!

Zg

pre 13 godina

@Vladimir

A ti baš krenuo u stilu ovog Dubrovčanina..

Neznam zašto si uzeo 1995 godinu kao reper (kakve ima veze Hr sa sankcijama prema SRJ)?!
Priznaj Vladimire da je bilo lijepo gledati OI 1992. u Barceloni i jedni pravi američki Dream Team u košarci (s Jordanom, Magic Johnsonom, Barkleyijem, Pippenom, Olayuvonom, Ewingom...)
Na drugoj strani Petrović, Kukoč, Rađa, Vranković, Perasović...
Eh nikad nisam doživio, a tako sam se nadao meču te repke protiv Srbije (tada protiv Divca, Paspalja, Danilovića, Djorđevića..).
Ono 1997 je (meč na kojem sam bio u Badaloni!) je kamilica u usporedbi s ekipom koja je osvojila srebro na OI, srebro na SP, EP od 1992. do 1995.
Tada su OI i SP nešto vrijedile za razliku od ovih danas. S jedne strane Dream Team, zatim Litvanci (Sabonis, Kurtinajtis, Homičus), ZND (većinom Rusi), neugodni Grci...
Ovo danas je za plakati što se košarke tiće!

Što se nogometa tiće tu si propustio plasman (5. mjesto) na EP 1996, u Engleskoj. Sječaš se vjerojatno meča iz grupe o kojem je cijela nogometna Europa brujila (kako su trenutni europski prvaci Danci do nogu potućeni od nepoznate Hrvatske s 3:0)?!

Što se rukometa tiće zakinuo si nas za par medalja ali opraštam ti jer ko bi to sve nabrojao ( bronce na EP i srebra sa SP).

U odbojci ste puno uspješniji, ali pričati kako je u Hr taj sport na nivou amaterizma je smiješno. Ispravno bi bilo da je trenutno odbojka u Hr na nuli, ali početkom 90-tih Hr je osvajala medalje na europski prvenstvima u tom sportu! Sjeti se Nikolaja Karpolja, Mladosti i generacije odbojkašica Ružić (tada Jelić), Čebukina, Kirilova...
Hrvatski uspjesi u tom sportu su slični srpskim u rukometu (ako vam pripisujem medalje osvojene zajedno s Crnogorcima, a napravit ću pogrešku koju je i međunarodni olimpijski komitet napravio i brojat ću samo vama) tako da ako je 2:0 u rukometu za nas, nije nikako 4:0 u odbojci za vas!
Niti smo osvojili manje medalja zu rukometu od vaše odbojke niti su bile manje bitne (zlato OI 96,04 !) niti smo bez medalja u odbojci!

U vaterpolo ste uspješniji kao repka.

A šta je s ostatkom sportova??
Ovdje se spominje 4-5 momčadskih sportova a ostali sportovi koji su na OI npr?

Za tvoju info, kad pišeš koja je nacija uspješnija od koje, jedini relevantan podatak je broj medalja osvojenih na OI! Zbroji sve medalje na ljetnim i zimskim i doći češ do zanimljive spoznaje. Hr je osvojila (na ljetnim i zimskom OI) od 1992. na ovamo medalja kolko i sve ostale države proizašle iz ex SFRJ skupa!
Od vas (Srba) smo bolji za više nego duplo po broju olimpijskih medalja!

To ti se većinom odnosi na te pojedinične sportove za koje kažeš da smo podjednaki!

Jedino ste u plivanju bolji ( i to zadnjih par godina) prije vas nije bilo nigdje i u tenisu (sličan slučaj).
Ostalo sve - atletika, gimnastika, borilački sportovi... sudjelujete u B europskoj ligi uz poneke izuzetke (Osječanke Šekarić u strlještvu npr), dok mi redovito uzimamo medalje u tim sportovima ili smo blizu vrha.
O zimskim sportovima mi je glupo i pisati kad tu vas zapravo niti nema.

P.S. Ako želiš vidjeti koja nacija za sebe može reći da je sportska pogledaj uspjehe i rezultate mađarskih olimpijaca. Pogledaj kolko oni osvoje u prosjeku medalja na OI (njih ima približno 10 milijuna, dakle kao vas Srba u Srbiji, Crnoj Gori i rs). :)

Lijep pozdrav!

ZG

pre 13 godina

Ipak mislim da je Hrvatska jaca u vaterpolu od Srbije. Reprezentacije oke, nekad ovi nekad oni pobjede nemozemo tocno reci, posle EP-a mozda. A klupski, tu Hrvatska ima Jug i Mladost koji su medju najboljim klubovima koji postoje, a Srbija ima nulu. Osjecaj mi kaze da ce Hrvatska otici do zlatne medalje, nevidim nacina kako stopirati ove vaterpolske sile od ljudi: Sandro Sukno, Miho Boskovic, Igor Hinic, Maro Jokovic, Paulo Obradovic, najboljeg vrata na svijetu Josipa Pavica, Samir Barac, Damir Buric itd... Ako neko uspije, stvarno veliko bravo, mozda us malo srece i podrske suca.. ko zna

NK_MNE

pre 13 godina

VLADIMIRE LEGENDO

za scg u vaterpolu su igrali janovic zlokovic jokic gojkovic i radic na OI 2004

toliko o onih 1-2% zastupljenosti crnogoraca u zajednickoj nam reprezentaciji!

Vujevic i Batez u odbojci

Kapisoda Djukanovic Djurkovic Lisicic Perunicic....u rukometu

A to da bi igrali za srbiju okaci macku o rep, a sta bi vam tek danas znacili u fudbalu vucinic i jovetic
toliko o onih 1-2% zastupljenosti crnogoraca u zajednickoj nam reprezentaciji!

haylee

pre 13 godina

dubrovcanin nije u pravu za kosarku...i nije pomenuo tenis i odbojku.
ali takodje nije pomenuo ni atletiku u zimske sportove, gde su znatno jaci.
pa onda mi mozemo da kazemo streljastvo i kajakastvo, a oni mogu da kazu ne znam ni ja sta
kada se celokupan sport gleda, 1:1 jeste manje vise istina.
s tim sto u hrvatskoj postoji vise para za sport. da se kod nas ulaze makar toliko, bili bi u prednosti.

bok zg

pre 13 godina

susjedi..
Ja nikada nisam bio pi*da i ne priznao poraz, piše već godinama ovdje na vašem forumu, jer mi je fora i uvijek je napeto! Ali mi neke stvari i dalj nisu jasne?! Kada vas maznem o u skupini, 10- 8, onda se vadite,kako je bio loš dan. Kada vi nas maznete, onda čitam komentare; pomeli vas, nemate pojma, zgazili vas, mi smo svjetska velesila, itd. Stanite malo, je li itko gledao statistiku?1 Pavić 2 obrane, vaš golman 13!! Pa lako je onda glatko meč pobiejditi. Naglašavam, 3 tjedna ste poeli prije sa pripremama i tu ste u prednosti! U Zagrebu će kockice malo drukčije biti posložene! Pa nemojte očekivati da će tako lako "Bože pravde" svirati vama za 1.mjesto! Sjetite se i vašeg debakla protiv ans u Melboruneu 2007. Pozdrav

kakva euforija!

pre 13 godina

Ono sto je ceo svet danas gledao je atletika. Svi su prenosili atletiku i zlatnu medalju Blanke Vlasic.
A ovo sto se vi ovoliko lozite na vaterpolo samo dokazuje kako ste vi mala sportska nacija. Radujete se sportu kojeg ozboljno igra 6-7 zemalja na svetu. Jer da ste neko i nesto u fudbalu, atletici ili da ste osvajaci brojnih medalja na olimpijadama ne biste ovde poslali 200 komentara.
Ja sam uoci polufinala u kojima su ucestvovali Spanija i SAD trazio na Spanskim i Americkim sajtovima neki tekst. Nisam nasao jednu jedinu recenicu o vaterpolu a te zemlje igraju polufinale.
Nije zaista ovoliki uspeh pobediti u sportu kojeg igra 7 zemalja a prenosa i vesti o tome nema cak i u tim zemljama koje ucestvuju osim u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.
Cestitam vam na pobedi ali ovolika euforija u vezi vaterpola vise govori o tome koliko smo mali a ne veliki u sportu.

slobodan

pre 13 godina

Ahh da,fudbaleri??? Jel vidite vi ovo?
(Dragojlo, 1. avgust 2010 17:54)

Eh, da samo fudbaleri imaju tu srecu da fudbal igra pet drzava u svetu, gde bi im bio kraj, stalno bi bili u prvih tri ili prvi. Nego oni prvo moraju da se probiju kroz kvalifikacionu grupu u kojoj je sest timova da bi uopste dosli na SP na kom ucestvuju 32 jake reprezentacije. Eh, da je fudbalerima ovakva konkurencija kakva postoji u vaterpolu...

ROMAn Empire

pre 13 godina

@ Mate Miso

Pa gde ste vi,nedostaju mi vasi komentari koji su pomirljivi,duhoviti i smisleni.Jeste sezona godisnjih odmora ali nedajte se.Sto se tice sporta,na susrete Srbije i Hrvatske treba gledati iskljucivo sa sportske strane i ne treba mesati politiku.Nadam se da necu uvrediti vas i vase sunarodnike ako kazem da je normalno da Srbija ima vise uspeha u sportu jer ima vise stanovnika,samim tim i vise sportista iz kojih je veca mogucnost da se selektiraju kvalitetniji.Svi smo mi podjednako na prostoru bivse SFRJ talentovani za sport,samo mislim da brojnost Srba kao naroda donosi prevagu.Pozdrav Mate Miso tebi,kao i tvojim sunarodnicima,ma samo nek smo mi zivi i zdravi,pobeda i poraza u sportu kao i u zivotu ce uvek biti.

Иван ПФК Смедерево

pre 13 godina

Обзиром да нас "јавни сервис" РТС није удостојио да гледамо доделу медаља и дивни призор како браћа Хрвати и Амери стоје мирно док се интонира "Боже правде", не пада ми на памет да у животу платим ТВ претплату.

Јоца Амстердам

pre 13 godina

Еј доста те више са овим кроасанима.Без потребе им се даје на значају.Исто и са овим Црно говнарима.Ел класико и најузбудљиво је сигурно Србија -Маѓарска и тако ќе увек да буде!!

Ja

pre 13 godina

Ipak je bila vazna hrvatska pobjeda protiv srbije:
Hrvatski put ka finalu: IRAN (23:2) - SAD
Srpski put ka finalu: AUS (12:9) - ESP
(ZG, 31. jul 2010 00:08)

Je li bila vazna?

Shvatite da je Srbija klasa za sebe a svi ostali morate mnooooogo da radite da dodjete u klasu sa Crnom Gorom!

zyzu

pre 13 godina

Rudić je stari lisac. Evidentno je Hrvatska bolja, dokazala je to u prvoj tekmi, ali Ratko čuva svoje adute za ono glavno - Europsko prvenstvo gdje ćemo počistiti konkurenciju ...
(Mario Delaš, 1. avgust 2010 21:03)
XA XA XA XA XA

ILIJA

pre 13 godina

Citam na Hvratskim portalima...Odlicno drugo mesto...Uteha prva medalja naot m prvenstvu od 1979.Halo da li su slepi ili toliko bolesni da ne shvacaju da su u 5 susreta 4 puta pregazeni od nasih VATERPOLISTA.....

vladimir

pre 13 godina

Evo sada cu napisati sve medalje Srbije(SCG,SRJ) i Hrvatske.Naravno posto smo mi pravni naslednici ovih navedenih drzava mi jedini imamo pravo da svojatamo osvojene medalje.Posle ovoga nece biti potrebna nikakva polemika.Ovo su rezultati uzeti posle ukidanja sankcija jer su oni jedini merodavni:

FUDBAL

SRBIJA(SCG,SRJ)-10.mesto SP- 1998,8.mesto EP-2000,2002-SP nije ucestvovala,2004-EP nije ucestvovala,2006-SP-32.mesto,2008-EP nije ucestvovala,2010-SP 23.mesto

HRVATSKA-1998-SP 3.mesto,EP-2000 nije ucestvovala-Kockasti eliminisani od Srbije(SRJ),2002-SP 22.mesto.2004-EP 13.mesto,2006-SP 23.mesto,2008-EP 5.mesto,2010-SP nije ucestvovala
Posto je fudbal najveci sport od svih,ajde da budemo i darezljiviji od indeksa.Zbog one bronze iz 1998.godine kada su briljirali Suker,Prosinecki,Boban i drustvo neka bude 3:0 za Hrvatsku mada je sad situacija izjednacena

KOSARKA

SRBIJA(SRJ,SCG) ZLATNE MEDALJE - 5 PUTA( EP-1995,1997,2001 SP-1998,2002)
SREBRNE MEDALJE - 2 PUTA ( OI-1996, EP-2009
BRONZANE MEDALJE - 1 PUT( EP-1999)

HRVATSKA - BRONZANE MEDALJE - 1 PUT ( EP-1995) i nekoliko gubitnickih cetvrtfinala na EP
S obzirom da smo do 2002.godine dominirali i cak i SAD nije mogao da nam bude takmac osim kad nije sa najboljom postavom iz NBA igraca ovde je rezultat 3:0 za Srbiju

RUKOMET

SRBIJA ( SRJ,SCG)- BRONZANE MEDALJE - 3 PUTA ( EP-1996,SP-1999,2001)

HRVATSKA - ZLATNE MEDALJE - 3 PUTA ( OI 1996,2004,SP-2003)
SREBRNE MEDALJE - 4 PUTA ( SP-2005,2009,EP-2008,2010
BRONZANE MEDALJE - NEMA
Ovde je evidentno da je Hrvatska daleko bolja ali imala je pad izmedju 1996-2003 kada nije bila medju 10 najboljih na Svetu,pa smo mi tada cak imali bolje rezultate i imali bolji tim.Zbog toga ovde je rezultat samo 2:0 za Hrvatsku.

ODBOJKA

SRBIJA ( SRJ,SCG ) - 2 PUTA ZLATNE MEDALJE ( OI- 2000,EP-2001)
SREBRNE MEDALJE - 2 PUTA ( EP-1997,SP-1998 )
BRONZANE MEDALJE - 5 PUTA ( EP-1995,1999,2005,2007,OI - 1996
U Svetskoj ligi koja je jace i napornije takmicenje od SP takodje imamo uspeha.Utakmica finala Svetske lige iz 2003 Brazil-Srbija 3:2 proglasena je za najlepsu i najbolju u istoriji odbojke.Zlatnih medalja nazalost nemamo jer uvek naletimo na Brazil iako smo ih mogli dvaput pobediti u finalu kada smo gubili u taj breku sa 3:2 posle velike borbe.Osvojili smo 4 PUTA SREBRNE MEDALJE ( 2003,2005,2008,2009) I 3 PUTA BRONZANE MEDALJE ( 2002,2004,2010 )

HRVATSKA - NISTA - ima cini mi se jedno 7 ili 8.mesto na EP
Posto je Srbija velesila u odbojci vec 15 godina,a posto Hrvatska igra odbojku rekreativno ili amaterski rezultat ovde je 4:0 za Srbiju.

VATERPOLO

SRBIJA ( SCG,SRJ ) - ZLATNE MEDALJE - 5 PUTA ( EP-2001,2003,2006,SP-2005,2009)
SREBRNE MEDALJE - 4 PUTA ( EP-1997,2008,SP-2001,OI-2004)
BRONZANE MEDALJE - 4 PUTA ( OI-2000,2008,SP-1998,2003 )

HRVATSKA - ZLATNE MEDALJE - 1 PUT ( SP-2007 )
SREBRNE MEDALJE - 3 PUTA ( OI-1996,EP-1999,2003 )
BRONZANE MEDALJE - 1 PUT ( SP-2009 )
Svetske lige i FINA kup necu ni da racunam tu bi bila jos veca razlika.Znam samo da imamo 2 zlata na FINA kupu i 5 zlata u Svetskoj ligi.
U poslednjih 15 godina samo na 3 velika takmicenja a bilo ih je oko 15,Hrvatska je bila bolja od Srbije( OI-1996,EP-1999,SP-2007).Na svim ostalim takmicenjima Srbija je imala daleko bolje rezultate pa prema tome realan rezultat za Srbiju je 3:0.

Znaci kada se svi rezultati saberu u ekipnim sportovima dolazimo do rezultata od 10:5 u korist Srbije.Posto sam sve lepo izdeklamovao jer ovo su validni rezultati od 1995.godine situacija je jasna.Srbija je bolja od Hrvatske u ekipnim sportovima jer je u svojim trofejnim sportovima ostvarivala mnoge bolje rezultate nego sto je ostvarivala Hrvatska u svojim.Za pojedinacni sport ne znam tu otprilike svako ima neku kategoriju u cemu je dobar kao sto je atletika i skijanje kod nasih komsija,tako je tenis,streljastvo i plivanje kod nas.Znam da Janica Kostelic ima uzasno veliki broj medalja na ZOI ali ne znam tacno koliki broj.Ipak situacija ovako stoji u ekipnim sportovima i to je cinjenicno stanje.

77swelter

pre 13 godina

zlato srebro bronza
Serbia (SRB) 14 6 6 http://www.waterpoloserbia.org/index.php?id=454
Croatia (CRO) 1 5 2 http://www.crowaterpolo.com/content/section/19/63/
http://hr.wikipedia.org/wiki/Svjetska_liga_u_vaterpolu
http://hr.wikipedia.org/wiki/Svjetski_kup_u_vaterpolu



MI, MI, MI, MI, MI, MI, VI, MI ......

Sretno na EP

pre 13 godina

Bravo, bravo, bravo, a sad malo odmora pa pripreme za Zagreb. Ovo ne smje da nas uljuljka, ali realno da nema istorijr medju nama i da se oni ne zovu Hrvatska bilo bi uvjek ovako oko 5-8 razlike za nas. Ovo nije prepotentno nego je realno.
Bravo momci vi ste stvarno uvje najbolji kad treba.

Samo jos jedna stvar za ljude koji podcjenjuju vaterpolo i kad kazu da samo par drzava igra ovaj sport imate daljinski i jednostavno zaobidjite mene-nas koje volimo ovaj veoma tezak sport, koji je za mene vrhunski.

Sretno momci na EP u Zagrebu pa neka pobjedi najjbolji.

s123

pre 13 godina

Sta ovaj kralj prica o izjednacenosti u sportu????
Pa Srbija je bolja u fudbalu od Hrvata 100%,a kada je kosarka u pitanju,Srbija ne samo da je bolja,vec se to ne moze porediti-to su razlicite klase...zasto ljudi ne mogu da podnesu poraz nije mi jasno!!!

vlade123

pre 13 godina

imate vi vase sajtove pa tamo komentarisite, nzm sta ovde trazite kako vas nije sramota da se javljate da ste zivi ubismo vas bre u svakom sportu nista nam nemozete ali BUKVALNO, kakvu kosarku vi spominjete nemate 5 igraca, vas najbolji igrac Vujacic na final foru nije igrao u 2 utakmice ukupo 10 min. A mi imamo 3 igraca evrope TEODOSICA. U vaterpolu ste za nas 0 samo mogu da nas pobede madjari i crnogorci, ali retko kad!!!

Deki

pre 13 godina

Nekome Svjetski kup u smijesnom sportu, a nekome 2 zlatne medalje u kraljici sportova.
(Svakom prema zasluzi, 1. avgust 2010 21:47)

A kada ste osvojili zlato u Melburnu tada su vam vaterpolisti bili nacionalni heroji. Mijenjate mišljenje o svojim sportistima kao što mijenjate čarape, to je velika bruka. Što se tiče ovoga u Barseloni to vam čestitam, ali vidjećemo sve za 2 godine prvo u Helsinkiju (EP), pa kasnije i u Londonu(OI), tada će Srbija biti jedna od najbolji država što se tiče atletike u Evropi.
A što se tiče vaterpola, vi ste koliko znam u tom istom Svjetskom kupu danas igrali finale i izgubili ste od ekipe koja vas slobodno reće pomela, ali sve ćemo vidjeti u Zagrebu kada se na kraju bude slušalo "Bože pravde"...

nenad

pre 13 godina

citam komentar ovog dubrovcanina ali ne razumem pa ako moze neko da mi prevede sledece:
povjest, natjecanje, usporedbe, cimbenika, nogomet, ljestvica i doprvak!
molio bih b92 da ne stavljaju komentare koji veze sa mozgom nemaju!

srdjan

pre 13 godina

Kakva dominacija,cestitam. Jako sam optimistican kada je u pitanju EP u Zagrebu, ocekujem zlato i slavlje prvo u Banjaluci a onda i veliki docek u Beogradu.
Drzava treba ovim momcima da obezbedi optimalne uslove jer su nam toliko zadovoljstva priredili a uz to su jos i momci i sportisti za uzor i diku.

radek(smeker)stepanek

pre 13 godina

Gledao sam utakmicu na TV Rumunija i mogu vam reci da smo ih uproastili,ali ono baaaas...
Nama sude faulove u napadu,njima ni jedan,svaki napad su imali igraca vise,ali mi smo odigrali kao iz udzbenika i u napadu(mastovito,kreativno,pametno) ,i u odbrani(kombinacija zone i presinga),odsjekli im centre,kaznjavali kontrama,sve u svemu-savrsena utakmica.
Raduje da smo jos daleko od maksimuma,da smo komsijama "zavalili" vrucu samarcinu pred Zagreb,ali me brine sto imamo tretman kod sudija kao da smo Mozambik,a ne svjetski prvaci.

Lazar

pre 13 godina

Decki, kaj ne vidite pa index.hr je u kvaru. Pokvaril se na pocetku utakmice. Pukla kurbla pak nemaju cime kurblati.
Ljudi sala na stranu imacemo posla u Zagrebu na prvenstvu Evrope. Bice svi motivisani a ovi nasi mislim malo izduvani.
Ali bez obzira na sve mislim da sa bronzom u Zagrebu treba biti i zadovoljan.

Marko

pre 13 godina

Italy has won the 8 nations tournament in Siracusa, defeating Germany in the final 9:6. In match for third place, Hungary was better than USA 12:11. Greece was fifth, after beating Canada, while Kazakhstan defeated Russia in the match for 7th place. Top goalscorer of the tournament is Kazakh player Gubarev, who scored 18 goals

urmas

pre 13 godina

Cuvajte se Ruduca - on je najveci lisac u istoriji vaterpola. Mozda je resio da je bolje da izgubi sa -6, nego da se muci, pa da bude -2. Srecom, to bolje znaju nasi vaterpolisti, nego euforicni komentatori. Na EP su oni favoriti, iskljucivo zbog domaceg terena.

Davor

pre 13 godina

E al najjace je bilo danas : kupim ja novine jutros ne bi li malo procitao kako smo ih razbili kad ono na sportskim stranama u sredini u malom okvirenom pasusu 4 reda o nasoj pobedi a PREKO CELE STRANE LOTAR MATEUS I PRICA KAKO SU MU ZENE DOSLE GLAVE!!! E pa cela strana o ljubavnim jadima ovog klovna a 4 reda sa strane(na prvi pogled se i ne vidi vaterpolisti pobedili!!! Pa ko to pise u srbiji sportke vesti ,kakvi su to novinari?! Digli mi pritisak na 300 DONJI!!! Bravo momci svaka cast.

Marko

pre 13 godina

Čestitke našim momcima. Za one koji se pitaju šta je sa Mađarima, on su trenutno na turniru Eight-Nation-Tournament in Syracuse, Italy gde igraju sa Rusima, Kanađanima, Italijanima, Amerima, Kazahstanom, Nemcima, Grcima. Znači dosta kvalitetan turnir.

Aco

pre 13 godina

"* KOŠARKA
** osvojene medalje: Hrvatska - srebro na OI 1992., bronce na SP 1994. te EP 1993. i 1995., Srbija - srebro na EP 2009; 1:0 za Hrvatsku "
(Dubrovčanin, 1. avgust 2010 19:34)

xaxaxaxaxaxa, ja ne mogu da verujem sta ovaj pise, stvarno si kralj!

marko mitrovic

pre 13 godina

KOMPLEEEEEEEEEEEEKSSSSSSSSS!!!
Djordjevic, Kecman, Djokovic i ekipa, vatrepolisti... 2.2 sec, 0.6 sec, 4-1, kad god pozelimo... KOMPLEEEEEEEEKSSSSSSSS!!!

vladimir

pre 13 godina

Ovaj momak sto se potpisuje kao Dubrovcanin ima vrlo zanimljive opservacije.Ali ne mozes covece da kazes ovo su 4 sporta koja me zanimaju.Sta je sa odbojkom koja je takodje ekipni sport i posle fudbala je najrasprostranjenija na svim meridijanima.Naravno mi smo tu velesila vec 15 godina vi ste u tom sportu amateri i normalno da te ne zanima.To je isto kao kad bi mi to rekli za rukomet.Opet mi nismo toliko slabi u rukometu kao sto ste vi u odbojci.Imamo 3 bronze(1996-EP,1999-SP,2001-SP) i nekoliko 4. i 5. mesta na OI i SP.Glupo je reci da se ne racuna ono nase sa Crnom Gorom.U kosarci,rukometu,odbojci,vaterpolu jedva da je jedan igrac bio iz Crne Gore kada smo osvajali zlata u vaterpolu,kosarci i odbojci.I mnogi igraci koji su tada igrali za SRJ a bili su Crnogorci igrali bi za Srbiju.Evo sada primera za Prlainovica,Mandica.U odbojci koju ti ne pratis Nikic i Starovic mogli su da igraju za Crnu Goru ali nisu hteli.Kada smo harali u vaterpolu Crna Gora je imala jednog igraca i on se zvao Veljko Uskokovic.Sve ostalo su bili srpski igraci i zaista je glupo pisati kako su sada Crnogorci najzasluzniji za nase medalje.Imaju zasluga oko 1-2% ako imaju i toliko.Raspala se zajednica mi smo i dalje velesile u odbojci i vaterpolu dok smo se u kosarci vratili tamo gde nam je mesto u sam vrh.Racunas kosarku od 2006.godine kada je Srbija postala samostalna.I opet smo bolji od vas jer imamo srebro na EP,dok vi za cetiri godine nemate nista i ne samo u poslednje cetiri vec nemate medalju vec 15 godina na velikim takmicenjima.A ne racunas kada je bila SRJ jer smo igrali sa Crnogorcima koji nisu imali jednog asa u tom timu.Zarko Paspalj je Srbin iz Crne Gore i igrao bi za Srbiju da je tada bila Srbija samostalna.Doduse imali su Crnogorci jednog ili dvojicu u timu od 12 igraca cisto da se popuni roster koji su naravno bili vodonose u tom timu.Ovo je jedina cinjenica.Bolji ste u fudbalu za tu jednu bronzu i u rukometu ste mnogo bolji.U Vaterpolu,kosarci i odbojci ste daleko slabiji od nas.I to je jedina cinjenica.Sada je situacija jos gora po vas.Jer osim rukometa sada trenutno niste bolji ni u fudbalu od nas.Za ova tri zlatna nasa sporta(kosarka,vaterpolo,odbojka)i sada ste opet trenutno slabiji od nas.U odbojci i kosarci za klasu dok u vaterpolu ste slabiji lai ne za klasu.

mali radojica

pre 13 godina

Jos jedanput moram duboko da razocaram sve one koji ovako ili onako sabiraju rezultate bivsih republika SFRJ, i na tome prave nekakva nacionalna poredjenja tipa: mi smo jaci od vas.... bla bla bla. Pravila medjunarodnih sportskih federacija su jasna i to mora jednom zauvek da se shvati. Prilikom raspada SFRJ na medjunarodnom sportskom nivou je odluceno da tadasnja SRJ, pa potom SCG i na kraju Srbija budu barem u sportu, jedan niz kojim ce se te medj. sportske federacije rukovoditi prilikom sabiranja bodova i medalja na Evropskim, Svetskim i Olimpijskim nadmetanjima. Na svemu ovome su bas insistirale republike koje su napustale SFRJ iz samo njima znanih razloga!!! Stoga nekakva prica da Srbija ima manje medalja i uspeha od drugih barem u Kosarci, vaterpolu, odbojci i sad u tenisu ne samo da ne stoji vec je i demantuju te medjunarodne federacije. Uostalom idite na njihove sajtove pa pogledajte pod RANKING i sve ce vam biti jasno.Ko je pismen i zna engleski ne treba da se stidi istine.

Nindza

pre 13 godina

@Dubrovcanin
Dakle, Srbija je pravni naslednik SFRJ, a fakticki, sto se tice kosarke, od '95 je to vecinom srpski tim, a to sto nas je Solana preimenovao, ne menja na cinjenici da su to ti isti igraci, i taj isti korpus navijaca. Srbija sve te postave smatra svojim, i one Srbiju. To sto ih Hrvatska ili CG ne smatraju - njihov problem.

Uostalom, SFRJ je imala 20 miliona stanovnika. 10 miliona i dalje navija za nasu (sada srpsku) reprezentaciju.

Nemoj mesati politicko nasilje sa sportskim rezultatima.

shomy

pre 13 godina

Decki danas nisu imali dan. Zato vas bumo sacekali u ZG pa ne bute znali kaj vas je snaslo!!!
(Domoljub, 1. avgust 2010 18:51)
ovi vasi decki bas retko imaju dan..kada je srbija u pitanju gotovo nikad im nije dan..xexe.boze kako nabijamo komplekse ovim jadnim hrvatima..SRBIJA

Pozdrav iz Vukovara!

pre 13 godina

Svake 4 godine ciklus takmičenja u vaterpolu se ponavlja. Tako smo 2006 na 3 takmičenja osvojili 3 zlatne medalje:

2006
SL (Atina) ZLATO
SK (Budimpešta) ZLATO
EP (Beograd) ZLATO

2010
SL (Niš) ZLATO
SK (Oradea) ZLATO
EP (Zagreb) ???

Nadamo se sada da će delfini imati snage da ponove uspeh iz 2006! :)

nasi strelci su legende

pre 13 godina

kaze ovaj da u pojedinacnim sportovima smo bolji 'samo u plivanju', samo!!!???? Pa plivanje je najsmekerskiji sport isto kao kosarka, vaterpolo i odbojka. Ako mene pitate rukomet i fudbal su siledzijski sportovi dosta relativni bez lepote i konkretnosti. Draze mi je 'leptir' zlato od pet svetskih prvenstava u rukometu!!!

Aco

pre 13 godina

Ne razumem, pre par dana sam citao ovde da hrvatska ne moze gubiti kada je kompletna, da su samir barac i igor hinic najbolji vaterpolisti svih vremena i da sigurno gubimo danas.

Vidim +6 za Srbiju, da niste valjda pogresili?! Ma "suci" su verovatno imali cudan kriterijum xaxaxa

Миле

pre 13 godina

Dakle, Srbi su bolji u vaterpolu, mi u rukometu, te je izjednačeno u nogometu i košarci. Dakle, ukupno 1:1 u športu.
(Dubrovčanin, 1. avgust 2010 18:11)
Кошарци!?! Е добар човече! Не греши душу. За остало се могу сложити.
Успут биће тешко да на Европском првенству у Загребу будемо први, Хрвати очито темпирају форму за то првенство, а и домаћини су. Него замолио бих неког упућенијег да ми појасни шта се дешава са Мађарима, не беше их на ова два последња такмичења.

Војвода 1389

pre 13 godina

Обзиром да нас "јавни сервис" РТС није удостојио да гледамо доделу медаља и дивни призор како браћа Хрвати и Амери стоје мирно док се интонира "Боже правде", не пада ми на памет да у животу платим ТВ претплату.
(Иван ПФК Смедерево, 1. avgust 2010 17:56)



Јес да си са друге стране Tопчидерског брда али свака част царе за коментар!!!!Свака ти је на месту!!!!

Sasha Beograd

pre 13 godina

Gledao sam vesti na novoj tv i na HRT 1 smesno je kako su jadno preneli debakl njihoih vaterpolista kao da se to moze sakriti.

Djole PnM

pre 13 godina

@dubrovcanin

..kada rece da smo izjednaceni u kosarci, verovatno si mislio da je visina na kojoj je obruc jednaka kod vas i kod nas...pa jeste u pravu si...kosevi su na jednakoj visini...
(zoran, 1. avgust 2010 21:28)

KOJI KRAAAAAAAAALJ!!!!!!!!! BRATE NASMEJAO SI ME DO SUZA!!!!!!!!!!!

doktor

pre 13 godina

medusobni bilans duela od {1996-2010} yug,scg,srbija-hrvatska izgleda ovako sp 4 2 1 1 30:31 / ep 4 3 0 1 32:30 / oi 4 1 1 2 29:31 / fina kup 5 3 0 2 39:35 / svetska liga 8 6 0 2 83:71 dakle ukupno ko sto kaze dubrovcanin na tih 5 velikih takmicenja bilans je ukupno 25 utakmica 15 pobeda srbije 2 neresena i 8 pobeda hrvatske uz gol razliku 213:198 dakle + 15 u korist srbije na malim takmicenjima kao mediteranske igre bilans je 4utak. 4 0 0 36:26 + 10 u korist srbije a na univerzijadi 1utak. 1 0 0 11:8 ,evropska liga 1utak. 0 0 1 5:6 -1 ukupno na sp,ep,oi,fina kup,svetska liga,evropska liga,mi,univerzijada yug,scg,srbija-hrvatska 31utak.20 2 9 265:238 +27 u korist srbije

Berkut

pre 13 godina

A da mi izdvojimo još nekoliko miliona za fudbal?
Ko šiša ove vaterpoliste ili odbojkaše...oni i bez para osvajaju sve što se osvojiti može!!!!!!!!!

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@ZG
Hahahahaha Srbija ima nulu u klupskom vaterpolu?Ta nula ima vise titula u SFRJ od tih tvojih velikih timova i 6 EL!Vasim kompleksima nikad kraja!

DJ

pre 13 godina

Znate ono kada slusate radio i cujete neku pesmu, pa je pevate ceo dan, nemozete nikako da je izbijete iz glave? Pitam se, koliko hrvatskih vaterpolista u ovom trenutku peva "Boze Pravde"? Jadni oni, garantovano su zaboravili reci njihove himne.

Svaka cast delfinima!

Baba

pre 13 godina

@ Dubrovcanin
Nikako nezelim omalovaziti Hrvarski sport, ali pobogu kako mogu biti izjednaceni u Kosarci????? Ne molim te objasni to svima, pa i sam sebi, bas bi voleo da vidim logicko postavljanje te ideje. Ajd u fudbalu i da se kaze, mada je i tu Srbija presisala Hrvarsku. (Hrvatska nije igala ni naSvetskom prvenstvu sto se reprezentacije tice, a gledanje po klubovima i tu je Srbija vec duze vreme jaca i Srpski klubovi postizu mnogo bolje rezultate u Evropi od Hrvatskih (u sustini su i jedni i drugi mizerni). Namerno zaboravljas Tenis i Odbojku. 1-1 je potpuno nestvarno. Vaterpolo, Kosarka, Tenis, odbojka je na strani Srbije i to ubedljivo, Rukomet je ubedljivo na strani Hrvatske i ajde da ti dam da su u futbalu nereseni, ali to samo zato sto mi je jako simpaticno ono da su nereseni u kosarci, bas si me fino nasmejao danas.

ogy_bg

pre 13 godina

Za sve one (ne)ljubitelje gospodina Strajnica informacija da ce on prenositi sve sportove zajedno sa jos jednim kolegom jos jedno mesec dana jer su svi ostali na godisnjem odmoru.slucajno sam sedeo pored njega u autobusu jednom i cuo razgovor preko telefona!!tako da za sve one koje ga mrze moracete da ga trpite jos mesec dana!!Toliko

zoran

pre 13 godina

@dubrovcanin

..kada rece da smo izjednaceni u kosarci, verovatno si mislio da je visina na kojoj je obruc jednaka kod vas i kod nas...pa jeste u pravu si...kosevi su na jednakoj visini...

lapidar

pre 13 godina

@MarioDelaš - Moglo bi se reći da je Hrvatska bolja od 7:13, ali da je "evidentno bolja" od Srbije, za to treba neki intravenski ili nazalni podsticaj. Rudić jeste stari lisac, ali je ipak sve svoje najbolje u životu postigao u gradu gde se afirmisao, a ti pogađaj koji je to grad - a sa ovom hrvatskom vrstom mu baš i ne ide najbolje imajući u vidu da Hrvatska ima najviše vaterpolo igrača na svetu i najviše solidnih timova. I onda dođe družina sa Banjice i potopi ih... Videćemo šta će biti u Hrvatskoj - sve i da Srbija izgubi, Hrvatska mora mnogo godina da radi da ostvari uspehe Srbije.

Србин до гроба

pre 13 godina

Није ми јасно,како ове наше комшије још увек тврде да су бољи од нас???Ало човече,па колико ви тренутно имате златних медаља код себе?Тренутно нам фали злато са Европског,кога ћемо ускоро да освојимо и још ОИ у Лондону којим ћемо да харамо...Разумите,да сте ви за нас друга класа и увек ћете то и бити...:Д :)

Srpski dinamit

pre 13 godina

Ne čudi ovakav rezultat,ipak je komentator rekao da igraju rukometaši u 2 navrata!Axaxaxa.Šteta što RTS nije otkupio još 10 min da slušamo himnu i vidimo koga su sad poslali hrvati da uzmu medalje?Kod nas su bili fiziotarapeuti i ekonomi,a sad možda skupljači lopti?Axaxaxa...Igra? Nema šta da se kaže,potpuna dominacija,treće zlato u nizu,četvrto već za mesec dana...FENOMENALNO,HVALA MOMCI,SJAJNI STE!

ZokyNBGD

pre 13 godina

"Nakon skijanja, tenisa, rukometa i atletike, došlo je vrijeme za vaterpolo u Zagrebu. Pozdravimo svjetske prvake i poželimo im da postanu i europski prvaci."
- ovo je pre par meseci izjavio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, mislio sam da se malo zbunio ko je aktuelni svetski šampion, ali posle ovog danas nisam siguran da se zbunio ;-)

Valter

pre 13 godina

Bravo za vaterpoliste!

P.S.Ako je ikako moguce da kolegijum nacionalne televizije, za ubuduce, gos'n Strajnica odredi iskljucivo za prenosenje vaterpola. Tu uoste nije los, i postedeo bi fudbalske navijace crveno i crno-belih nerviranja.

respekt

pre 13 godina

dokle cemo vise da vrsimo teror nad Hrvatima, a sve je zapoceo, onaj 'bezobrzazni' Djordjevic,trojkom u poslednjoj sekundii, samo hrabro u Zagrebu!11WW!

eto ti sad :D

pre 13 godina

SVAKA CAST,ALAL VERA,nzm sta jos da kazem za ove momke...
Al selektor izgleda nije zadovoljan "Čestitam ekipi. Oni mogu još bolje." :D

Aleksandar

pre 13 godina

Tako se bori za svoju zemlju. Pozrtvovanost, upornost, preciznost, srcanost, i uspeh je zagarantovan. Svaka cast treneru i igracima vaterpolo reprezentacije Srbije. Od njih smo ovo mogli i ocekivati, za razliku od ostalih ekipnih sportova. Bravo!!!.

Ana

pre 13 godina

Ha ha ha ha ha ha ha..pa zar opet?! Pocece da nas sanjaju :)) Sad jos u Zagrebu kad ih potopimo...kuku njima :)) a RTS stvarno je mogao da saceka dodelu medalja.. Pa Srbija je pobedila! Ne tamo neka druga zemlja vec mi..sramota.

no fear

pre 13 godina

ajde,šta se palite na ovog "dubrovčanina" i njegovu precepciju sporta te odnosa Srbije i Hrvatske..
mi smo za njih nedodirljivi u odbojci,vaterpolu,košarci i tenisu,oni su u rukometu a fudbal/nogomet je recimo egal..
a ove njegove pričice,jel to bila SR Jugoslavija,SCG ili Srbija su pokazatelj da ga bole porazi od istih pa traži dlaku u jajetu..
kako god da se država zvala,znalo se gdje se nalazi i ko igra za nju..nije Sale Đorđević '95. bio Kinez pa da manje boli ona trojka..jer bez obzira kako se država zvala,snaga su joj bili Srbi..i manjim dijelom Crnogorci (svaka čast i njima tada)..

milos

pre 13 godina

sta pricas gluposti, otkud je Srbija - Hrvatska 1:1 u kosarci. Javi se kada pobedite Amerikance u sred Amerike. A uostalom, koga briga ko je bolji u cemu. Meni je vazno da nasi sportisti osvajaju medalje, bas me briga da li smo bolji od komsija ili ne.

Djole PnM

pre 13 godina

Dakle, Srbi su bolji u vaterpolu, mi u rukometu, te je izjednačeno u nogometu i košarci. Dakle, ukupno 1:1 u športu.
(Dubrovčanin, 1. avgust 2010 18:11)


A odbojka???? 3x popularnija i
znacajnija u svetu od vaterpola i rukometa zajedno!!!!!!!!!!!!! U kosarci
1-1?????? Na cemu si brate reci da i ja probam xDDD

007

pre 13 godina

neko je nedavno primetio da su zemlje koje nemaju more najbolje u vaterpolu-Srbija i Madjarska. Ja mislim da je to zato sto ovi sto imaju more previse paznje poklanjaju igranju u pesku!
(potprcavach, 1. avgust 2010 20:59)

imala je nakada davno i Srbija i Madjarska Panonsko more .. voda .. nama je u genima

Miki

pre 13 godina

SVE CESTITKE NASIM VATERPOLISTIMA KAO STRUCNOM STABU. ZA SRBIJU. Ali mi ovo slavlje pokvari citanje pristiglih komentara, nema ga da se oglasi nas veliki Srpski prijatelj febo-zg.

gox

pre 13 godina

@ZG - Da li se možda zoveš Stanislav? Recimo da da. Onda bih ti poručio isto što i Zoki Radmilović. To je kao kad bih ja sad rezonovao da je ipak Srbija bolja od Hrvatske u rukometu i radio matematiku gde srpsko jedan i nula daju nulu, a hrvatsko nula i nula daju jedan, pa sabrao i zaključio. Brate, možda i pobedite u Hrvatskoj, ali ima mnogo da plivate i vozite, i Sandro, i Paulo, i Harald i Bernard i onih par sa slovenskim imenima.

Milorad

pre 13 godina

Koga su Hrvati poslali po medalje ovaj put? Nisu valjda opet fizioterapeute u farmericama? Nije red da dva puta za dve nedelje moraju da stoje mirno uz Boze Pravde.

LUK I SLANINA

pre 13 godina

Dobro je što ne postoji sud za sportske zločine, jer ovo što mi radimo uopšte nije humano ....

Bravo majstori... vi ste naš ponos !!!

Sasa The Grobar

pre 13 godina

Tako je !!! NAjbolji kad je najvaznije. BRavo sampioni, svaka vam cast. Komsijama ostaje da se fale onom pobedom u grupi, xexexe

makelele

pre 13 godina

Sta bi tek bilo sa Radjenom i Avramovicem....
Salu na stranu ali ovi momci su izgleda uz onu odbojkasku i kosarkasku ekipu najjaca sportska druzina koju su ovi prostori imali. Pitanje je samo koliko mogu ovako uzasno jaki da traju bez podrske. Ako sada imaju probleme sa podrskom od drustva kada je predsednik bivsi vaterpolista, sta bi tek bilo da je predsednik bivsi fudbaler?

doktor

pre 13 godina

ej dubrovcaninu zaboravio si onu pobedu srbija-hrvatska 14:8 sa mediteranske igre 2009 u peskari i tad ste igrali sa najjacim sastavom na celu sa ratkom rudicem tako da je bilans u pobedama 5 0 4 za srbiju a ne nereseno tako da vas dobijamo i tim cimbenikom

Pobednik

pre 13 godina

Svaka cast, carevi! Inace, poruka za komentatora RTSa, vec 2 godine u vaterpolu postoji korner samo od golmana, ali NEMA KORNERA OD ODBRAMBENOG IGRACA! SRBIJA!

Marko

pre 13 godina

(Buda, 1. avgust 2010 18:21) Hrvati su se odmarali za evropsko prvenstvo :)
@Buda: Odmorice ih delfini i na evropskom prvenstvu. ;-)

shurda92

pre 13 godina

(Dubrovčanin, 1. avgust 2010 19:34)



sine nase medalje u kosarci bez sfrj sa crnom gorom...ne mozes da racunas tu crnogorce jer ih je u sastavu bilo po 1,2 i kod vas sad ima brazilac u fudbalu pa ne racunamo da je te medalje osvoji brazilac tako da...sto se tice medalja
EP 3 1 1
SP 2 0 0
OI 0 1 0
onda vi hrvati stalno izbegavate odbojku za sport koja je inace popularniji sport od rukometa u svetu a tu stoje stvari ovako
EP 1 1 4
SP 0 1 0
OI 1 0 1
SL 0 4 2
SK 1 0 1

nikola

pre 13 godina

(Dubrovčanin, 1. avgust 2010 19:34)

Ala ti je dobra fora, racunas medalje Hrvatske od '92, a nama od 2006.,iako su crnogorci imali samo minimalne uloge u nasim reprezentacijama dok smo bili SCG. Pa naravno da vi za 20 godina mozete osvojiti vise medalja nego mi za 5 godina... Mislim, poredjenje ti je glupo samo tako.Ajde onda racunaj i medalje hrvatske samo u zadnjih 5 godina pa da onda vidimo gde smo.

mate mišo

pre 13 godina

Što nas derete komšije pa to nije normalno! Na nama je da se zapitamo zašto su nam rezultati u sportu općenito na razini jedne (čast Slovacima) Slovačke.

reptil

pre 13 godina

dragi junaci vaterpolisti,jos jednom ste pokazali da ste mentalno,sportski i kolektivno mnogo zreliji od vasih protivnika.sama razlika u rezultatu sve govori,takva je razlika i u klasi.kazu da ce nase komsije da vas sanjaju,i treba da vas sanjaju jer od sampiona ce imati i sta da nauce.jedino ce to biti nezgodno ako predje u kompleks.jos jednom momci svaka vam cast i mnogo takvih pobeda.

potprcavach

pre 13 godina

neko je nedavno primetio da su zemlje koje nemaju more najbolje u vaterpolu-Srbija i Madjarska. Ja mislim da je to zato sto ovi sto imaju more previse paznje poklanjaju igranju u pesku!

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@Dubrovčanin i ostali
Hrvati, zapamtite jednom za svagda da cemo UVEK da racunamo medalje koje je osvajala SCG, jer nam se oni zvanicno racunaju!Ako mozete prihvatite to, a ne neka vas ubije kompleks!

Matrix

pre 13 godina

Žao mi je Hrvatskih momaka dobra su reprezentacija,ali stvarno ubija u pojam da vas neko tri puta dobije u roku mesec dana ,a pritom dve popede su u finalu.Momci svaka čast samo nastavite tako,vi ste naš ponos

NG

pre 13 godina

@Dubrovcanin
Elegantno je izbegao odbojku. Pa naravno. Neko je vec 15 godina velesila u odbojci i svake godine od 1995. osvaja bar jednu medalju, a nekome se gasi savez i uvodi zabrana takmicenja svim odbojkaskim selekcijama

glen

pre 13 godina

@Dubrovčanin - Poređenje ti nije loše, ali ćemu? Sve je to suštinski nepotrebno. Ja mislim da je Hrvatska bolja u vaterpolu nego što rezultati pokazuju, kao što je i Srbija u rukometu. S druge strane, imamo veoma eminentne sportove poput odbojke gde je Srbija u svetskom vrhu (i žene i muškarci), a Hrvatska je nevidljiva. U individualnim sportovima je "kako se zalomi", ali je Hrvatska donekle bolja... I tako možemo u nedogled...

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@Svakom prema zasluzi
Hahahaha kakve to veze ima sa ovim?Sad vam je odjednom smesan sport, a kad ste osvojili titulu 2007 bio je vam je super?Ubise vas kompleksi!

Alexander#4

pre 13 godina

A taman smo izgladili odnose sa "bratskim" hrvatskim narodom................(pa sto nam je ovo sad trebalo).....Sad ce da se naljute na nas.......:Pppppppppppppppppppp

Krokodil

pre 13 godina

Svetski sampioni,svetska liga,svetski kup !!! Kakva je ovo dominacija u jednom sportu. U finalu dobiti lagano duplom razlikom protivnika, kolika je to razlika u klasi. Bravo momci ili jos lepse,bravo po ko zna koji put Srpski delfini.

ILIJa

pre 13 godina

Uuuuu....Oni se ponadali da ce nam se revansirati za Sl pa nas mislili dvaput pobediti...haaa...TO VAM SAMO MI SRBI MOZEMO URADITI...Nikad nisam bio srecniji u zivotu...

stori Cacak

pre 13 godina

Da li ste uopste sumnjali da mozemo da izgubio od njih dva puta za 7 dana!Decki spremite kremu za prvenstvo da vas ne bi bolelo kao danas!

krigla

pre 13 godina

A mislili su da su nas konacno pobedili. Sad smo poceli i poraze da pretvaramo u pobede, velika je to razlika u klasi. Bravo carevi, ne posusajte!

vladimir

pre 13 godina

Lepo je kad se pobedi veliki i veciti rival sto naravno moze puno da znaci nasem timu kada je u pitanju stvaranje kompleksa kod protivnika i sticanje ogromnog samopouzdanja.Nadam se da nece doci do pada onda kada je najvaznije a to je EP u Zagrebu gde nam nece biti nimalo lako jer cemo zbog atmosfere koja nas ocekuje tamo biti na velikim iskusenjima.Verujem da strucni stab zna sta radi.Mozda smo poceli da igramo atomski mesec dana pre vremena to nije bas dobro,ali evidentno je da smo podigli formu u odnosu na Nis sto je jako bitno.Mislim da smo bolji od hrvatskog tima ali to natravno nece nista da znaci jer ce se EP igrati kod njih.Takodje ne znamo sta rade Madjari koji su odlucili da se sami pripremaju tako da niko ne moze da zna sta oni tacno spremaju za EP.Nasi severni susedi sigurno nece da se zadovolje samo osvajanjem Olimpijskih zlata tako da ce u Zagrebu sigurno juriti zlato.Nemaju Evropsko zlato od 1999.godine znaci vec 11 godina pa ce sigurno pokusati da ga osvoje u Zagrebu.Nasima samo mogu da porucim pamet u glavu i da ovako kako su igrali u Nisu i Oradei da odigraju i u Zagrebu sto nece biti nimalo lako.I jos jednom apel nasem Ministarstvu sporta.Ne bi trebalo skoro sav novac gurati u fudbal bez obzira sto je to globalni sport jer se prati u celom Svetu.Jako smo talentovani i imamo uspeha u kosarci,odbojci,vaterpolu,tenisu,plivanju tako da bi tu trebali da ulazemo mnogo veci novac do sada jer ce nam se isplatiti u buducnosti.Umesto izgradnje kuce fudbala mogli smo da za taj novac izgradimo kucu kosarke,odbojke i vaterpola sto bi nam se isplatilo visestruko.Ali mi izgleda moramo da ostanemo majstori improvizacije.

rty

pre 13 godina

Sta jos treba da urade momci da bi privukli paznju ovih lopova na vlasti? U Srbiji svega 5 ispravnih bazena a mi haramo Evropom. Ulaze se u fudbal od kog leba nema a ovamo zanemaruju sportovi (vaterpolo, odbojka, rukomet) gde mozemo dominirati godinama. U mom rodnom Sapcu NEMA BAZENA alooo, grad od 100.000 ljudi nema bazen ni otvoren ni zatvoren pa o cemu mi pricamo. Gde deca da nauce da plivaju, gde da treniraju? Vidim Tadica ide gleda vaterpolo meceve nase reprezentacije i Partizana a ovamo ne moze da naredi lopovima u opstinama da prave bazene. Nije samo Sabac bez bazena i u ostalim gradovima nije bolje stanje. Ulozite u one sportove koji mogu da donesu nasoj zemlji dominaciju, napravite jaku ligu hocu da Srbija bude zdrava nacija a ne zemlja narkomana, lopova... Decu slati na bazene i sportske terene a ne u parkove da se iglaju u vene!!!

doktor

pre 13 godina

dubrovcanin zaboravio si onu sjajnu pobedu srbija-hrvatska 14:8 u polufinalu mediteranskih igara 2009 u peskari hrvatska sa najjacim sastavom sa trenerom ratkom rudicem tako da je bilans u pobedama 5 0 4 za srbiju naravno uz bolju gol razliku u korist srbije

Kornelije

pre 13 godina

Steta sto vaterpolo nije isplativiji sport, jer je ovo zaista izvanredna disciplina. Mecevi su zanimljivi, traju relativno kratko a igraci se bore kao lavovi. Na kraju za recimo osvojen turnir kao na primer Svetsku Ligu dobiju objektivno smesnih 100,000 americkih dolara i to treba da se izdeli medju igrace, savez, saradnike etc. Mozda je cak uvredljivo sto se ta cifra se nije menjala zadnje 3-4 godine. Jedan bolji fudbaler dobije za nedelju dana 'na poslu' toliki iznos, nebitno kako dobro igra odnosno ne igra.

Bravo majstori

pre 13 godina

Evo kako su nam komsije namjestile satnicu na EP u Zagrebu.

Tako se tretiraju Svjestki prvaci Pobjednici iz Nisa i Orde, svaka vam cast organizatori.

A sta i da ocekujemo?

Sretno u "slobodarskom" Zegrebu

http://www.zagreb2010.com/en/competition/groups.html

spuzigaca

pre 13 godina

Zanimljivo je ovo sa tempiranjem forme, tu pricu smo slusali od starog demagoga Ratka Rudica i pred OI u Pekingu, serija losih odnosno losijih rezultata pred OI je pravdana, kao i sada, tempiranjem forme za najznacajnije takmicenje te godine. Sta je Hrvatska napravila na tim OI poznato je svima (pukli u cetvrtfinalu, na kraju 7 ili 8 mesto, nije vazno), e pa, dragi nasi prijatelji, siguran sam da ce vam se to ponoviti i na EP u Zagrebu.
Sto se tice nase raprezentacije sasvim je jasno da je apsolutno najbolja na svetu i tu nema dileme. Hrvatska nije losa,doduse energetski malo slabija (dosta starijih igraca), a imaju i nekoliko mladjih taraba, da ne kazem Buljubasica.

Nikola

pre 13 godina

Обзиром да нас "јавни сервис" РТС није удостојио да гледамо доделу медаља и дивни призор како браћа Хрвати и Амери стоје мирно док се интонира "Боже правде", не пада ми на памет да у животу платим ТВ претплату.
(Иван ПФК Смедерево, 1. avgust 2010 17:56)

AMIN!!!