Petak, 09.07.2010.

19:11

Srbija u grupi sa Hrvatskom na SP

Rukometna reprezentacija Srbije takmičiće se na Svetskom prvenstvu u Švedskoj u Grupi C sa Hrvatskom, Danskom, Rumunijom, Alžirom i Australijom.

Izvor: JT

Srbija u grupi sa Hrvatskom na SP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

nostalgicar

pre 13 godina

U grupi D igra i Cile.Zanimljivo je da je u toj reprezentaciji savetnik za medije nekada najbolji rukometni novinar u vreme Jugoslavije-Pavle Erceg a da ce im savetnik za strucna pitanja postati legendarni trener Jezda Stankovic.Njih dvojica su uvek odlicno saradjivali,sto ce nesumljivo podici rukomet u Juznoj Americi.

zg boy

pre 13 godina

@realno

Problem Srba i Hrvata je što selektivno promatraju rezultate i spominju samo uspjehe tj ono što oni misle da su uspjesi!

Ne postoji univerzalni kriterij po kojemu bi se zaključilo koja je nacija uspješnija. Možemo samo promatrati po sportovima pojedinačno i tu dati neki presjek (ali gledano od kad se sport igra na ovim prostorima ne otkad kojoj naciji paše).

Nogomet:
- reprezentativno bolja Hr mislim da netreba naglašavati zašto. Čak i trenutna FIFA ljestvica to sugerira.
-klupski bolja Srbija za vrijeme SFRJ, od raspada nadalje Hr klubovi postizali bolje rezultate (više puta plasmani u LŠ i najbolji doseg 1/4finale Hajduka)
-Hrvati u prvim godinama nakon WWII dali puno veći pečat zamahu nogometa u ex Yu (npr glavni igrači, najveće klupske zvijezde Partizana su i dan danas Hrvati došli uglavnom iz Građanskog).

Košarka:
-reprezentativno bolja Srbija mislim da opet ne moram nabrajati zašto
-klupski do raspada bez dvojbi bolja Hrvatska, kasnije podjednaki (prvih godina bolja Hr sad bolja Srb); točnije Cibona kao jedini europski predstavnik u svim izdanjima Eurolige ( i to iz vremena kad nije bio osiguran prolazak), Partizan zadnje 3 godine bolji . Prijašnjih godina su redovito u europskim ogledima gubili i od Cibone, a ranije (90-tih) i od Splita. Obzirom na Partizanov final four nikome prednost na klupske rezultate nakon raspada.
Osim toga Srbi jači na polju trenera dok su Hrvati ipak imali najveće zvijezde bivše države (Čosić, Petrović).

Vaterpolo
- reprezentativno bolja Srb ali neznam kako pripisivati uspjehe SRJ i SCG samo Srbiji u tom sport?! Neznam kako se pogledati u ogledalo i izbaciti Crnogorce iz tih uspjeha?!
-klupski bolja Hr mislim da nemoram objašnjavati zašto

Rukomet
-reprezentativno bolja Hr mislim da nije potrebno objašnjenje
-klupski za vrijeme juge postojalo je par klubova (Partizan Bjelovar, Metaloplastika, Borac BL, kasnije Zagreb) i nešto su Hrvati bili uspješniji, poslije raspada Hr klubovi daleko uspješniji (Zagreb,Metković)

Tenis
-reprezentativno- od raspada bolja Hr trenutno Srb uz dodatak da pričati o ovom sportu u ex Yu a ne spomenuti splitsku (hrvatsku) školu tenisa je kao pričati o nogometu, a ne spomenuti da je nastao u Engleskoj.
Uostalom pitajte Djokovića što misli o Niki i kome je, osim roditeljima, zahvalan što je uopće postao tenisač...
- u ženskom tenisu Srbija daleko bolja mislim da netreba m objašnjavati zašto

Atletika
-i jedni i drugi ne bogzna šta, ali Hr bolja zbog Vlašičke, ranije Zorka.. vaš Topić ipak nije bio tog kalibra

Odbojka
reprezenativno - muški daleko bolja Srbija, ženski Hrvatska bolja (medalje Hr odbojkašica s početka 90-tih!)
klupski-Tu smo negdje nešto je u presjeku bolja Hrvatska pošto je Mladost u tom sportu bila tata mata u ovom dijelu europe dugi niz godina.

Zimski sportovi
-bolja Hr iako prave zasluge pripadaju samo jednoj porodici
(nije odraz nacionalnog saveza ili sustavnosti kvalitetnog rada), ali pošto je slično i u srpskom tenisu trenutno (muškom) zašto ne spomenuti i Kosteliće.

Za kraj mislim da je najrelavantnije da pogledamo broj osvojenih medalja na OI.
Ispada da Hr ima otprike medalja (nešto više) nego sve ostale države ex SFRJ skupa...

realno

pre 13 godina

Eh koliko samo nerealnih ljudi ovde...
Objektivno Hrvati su veca sila u rukometu od nas,bar od raspada pa na ovamo...
Mi smo tu negde,disemo velikim reprezentacijama za vrat,medjutim,nikako da se uzdignemo i napravimo nesto vise,a toliko puta je obecavano...Koliko ja pratim rukomet zapazaio sam da su i Hrvati u padu,ono sto sam video od njh na proslom EP je samo bleda slika one ekipe sa OI iz Atine...to i oni sami znaju...
Sto se tice kosarke,mislim da je iluzorna bilo sta pricati!Kakva Hrvatska?!Pa da se skupi cela Evropa ne moze se porediti sa Srbijom u kosarci,pricamo u globalo od raspada pa na ovamo.Jeste da su Spanci trenutno najbolji ali nasa kosarka ima kontinuitet,svake godine se pojavi par novih mladih igraca,za koje niko do tad nije cuo...Mislim da tu lezi nasa najveca snaga,kao i pobednicki mentalitet.Eto,pogledajte EP iz Turske,da li je ikada iko tako lako pobedjivao protivnike kao Srbija tada?I Hrvati su pali tada,onako lagano sa 30% snage i bilo je 10+,kao,uostalom,na svim utakmicama na tom sampionatu...Imena poput Divca,Djordjevica,Danilovica,Paspalja,Bodiroge,Savica,...ostavila su ogroman trag na ovu igru,hteli neki da priznaju to ili ne...
Sto se fudbala tice,tu smo negde,i jedni i drugi se trude ali,realno,nismo talentovani za taj sport,ili, jednostavno,ne umemo da ga igramo!
U odbojci je izlisno pricati jer Hrvati ni ne igraju EP i SP...
U vaterpolu su obe reprezentacije dobre,s tim sto je ipak Srbija bolja,gledano od raspada na ovamo,sam broj medalja kao i izjave Madjarskih igraca da samo Srbija moze da ih pobedi,govori o mnogo cemu...
Tenis je u expanziji u Srbiji,iako su Hrvati,zaista,u prethodnim godinama bili dosta bolji,stoga recimo da smo na istom nivou.

ZG TOM

pre 13 godina

Činjenice.Od 2003. samo HRV ima čak 10 polufinala na OI,EP i SP.Od toga čak 6 FINALA (2 ZLATA i 4 SREBRA).Usporedbe radi FRANCUZIĆI imaju puno manje polufinala od toga "samo" 4 FINALA, ali i toliko zlata, imaju bolju efikasnost u finalima.Od te dvije repke zna se tko igra lepršavije i atraktivnije.FRA samo tuku i tuku i sve baziraju na gruboj igri.Odskače jedini Abalo po atraktivnosti.Ostale repke u medaljama,polufinalima i snazi nisu za usporedbu u zadnjih 7 godina.FRA i HRV su ispred svih.Dolaze dalje NJEM, ŠPA i DAN po redosljedu medalja.Ponavljam u zadnjih 7 god.

DEJO

pre 13 godina

Za Dubrovčan
Hrvatska ima više medalja u košarci od Srbije?
Pa ti nisi normalan. Gde ste bili na EP 2009 u Poljskoj?
A ova ti je još bolja za SCG i SRJ ma smešan si mnogo hahaha.

Ivan

pre 13 godina

Koliko se loze ovi Hrvati sto vide jedinu sansu da nas dobiju u nekom sportu. Kada ih ocitamo bukvicu i u rukometu na SP ima da cute kao penzioneri kad prime penziju. SRBIJA DOMINIRA!!!
@Dubrovcanin kompleksi ti iz usiju vire.

Beogradjanin

pre 13 godina

Nas cilj treba da bude-polufinale ali ako osvojimo peto,sesto ili sedmo mesto treba da budemo presrecni.Prvih 7 mesta obezbedjuju odlazak na Olimpijske igre i to bi bio fantastican uspeh.

Sergio

pre 13 godina

@ Mi Hrvati u rukometu protiv S rba možemo igrat i u rikverc opet bi naukautirali srbe..Za Srbe smo velesila u rukometu...
(HRVAT, 9. jul 2010 23:49)

A šta ti dođe taj naukaut?

leny

pre 13 godina

nije lako ali kad se Srbiji lako....momcima samo treba pozeleti uspesne pripreme i dobar rezultat, a selektor se preziva Vukovic....i zaista poznaje to sto radi....

dejan-minhen

pre 13 godina

Hahah moj Dubrovcanin.
I Svajcarska je pobedila Spaniju a Srbija Nemacku. Znaci trebalo bi izbaciti te dve zemlje iz polufinala, pa da Svica i Srbija razigraju za finale.
Znate zasto smo se retko sastajali u kosarci? Jer ste vi brzo ispadali pa nije bilo prilike :)
Srbija je trenutno bolja u plivanju, kosarka i odbojka (muska i zenska), tenis (muski i zenski)
Hrvatska je bolja u rukometu (muskom i zenskom).
Vaterpolo smo tu negde, mada Srbija ima vise osvojenih medalja u zadnjih par godina.
Imate Blanku Vlasic, Ivicu Kostelica, ponekad zablista Natko Zrncic, imate stoni tenis
Srbija ima plivace, Ivanu Spanovic, ponekada veslaci zablistaju (kao i hrvatski)

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@Dubrovčanin
Naravno da se racunaju uspesi i rezultati SRJ/SCG Srbiji...Srbija je pravni naslednik te zemlje!Realno uloga Crnogoraca u tim uspesima je bila zanemarljiva.Informisi se malo pre nego sto pocnes da lupas gluposti, ispdas smehotresno neozbiljan.

crni bombarder

pre 13 godina

Sverig poslo si poruku na ovaj forum,,, prijatelju. hvala bogu, muzici, dilanu, nedilanu, burazu i seki, pevaljki i nepevaljki nama i vama tebi i meni americi i svemiru propagandi i novinama i zašto se naš tebi obračam ALI bla bla bla bla bla na užetu je i visi brzo je i prolazi nije Ivano Balić nije janica nije Luka nije ni ime na tvome susetstvu nije ni Dule Sacić, nije ni fakit.. bulet vit jor neim, kako bi glupi rekli, to sam samo ja zato bez panike,,,ja ću ionako doć, kome Vama...tome nama .. nevjerojatno kako smo isti ... j,e,b,i te se braćo uvjek i zauvjek, nema tu mržnje, nego, kada dođete ovdje može. janjetine vino rakija i jebena muzika ali krv se boja, nemojte to zamjeriti jer mi ne zamjeramo mi pamtimo. volimo ali nema serija samo je..na zbilja, ionako nas se boje svi

Anton

pre 13 godina

Maus pa cijeli vas povijest pun propaganda, pa i politika, a ti govoris nama. Neznate sami svoje satistike u sportu a kamoli druge a to se tice u politici i povijesti.

Stanic - Nikcevic - Ilic - Sesum - Vujin - Milosavljevic - Dragicevic

pre 13 godina

Mi Hrvati u rukometu protiv S rba možemo igrat i u rikverc opet bi naukautirali srbe..Za Srbe smo velesila u rukometu...
(HRVAT, 9. jul 2010 23:49)

Ja se nesto ne secam da ste nas ikad rasturili u rukometu. Pobedili jeste 2005. sa +1 i 2006. sa +4 (cini mi se). Sa druge strane ste gubili jako ubedljivo, `99. sa +7 i 2002. sa +12. Uz to treba reci da sa SRBijom/SCGom/YUGom imate 2:3 na velikim natjecanjima, osim ako nisi kao ovaj Dubrovnik sto povijest racuna od 2006e. Velesila ste i favorit, ali nimalo vam nece biti lako iduce godine u januaru. Ne bi me zacudilo ni da vas dobijemo, naravno, samo ako odemo u punom sastavu jer je ova generacija izuzetno ostecena odlaskom nekih igraca usled loseg rada saveza (Sterbik, Saric, Eklemovic, Krivokapic, Rajkovic...) tako da bi bilo koji otkaz ili povreda bili kobni po ovaj tim.

Kadel Evans

pre 13 godina

Evo sad najrealnije Hrvatska ne prolazi ovu grupu C, i Rumuni ce biti ispred vas, zivi bili pa videli...a te price o drugoj sili na svetu itd su jakooo smesne, na ovom sad prethodnom Evropskom prvenstvu u Austriji nikog niste pobedili sa vise od 2-3 gola razlike, sve je to bilo slucajno, i to zahvaljujuci navijacima koji su na huk "izborili" par iskljucenja protivnika sto je bilo presudno u svakom mecu, toliko cisto da malo shvatite gde ste u rukometu... Srbiju vidim u polufinalu, zreb je odlican za nas... Svedska-->srpski kraj, srpska pravila ;)

Dubrovčanin

pre 13 godina

axaxaxaxaxaxa..kako si lupio...mora da su saletove trojke pa ono bezanje sa postolja..ostavili utisak na tebe..pa verovatno i kecmanova trojka..:))dobili smo vas bar 10 puta.imamo mnogo vise medalja,odbojku ste videli samo na tv..kad ste nas gledali u finalu..u fudbalu ste bolji...na rang listi...mada sta je bilo u kvalifikacijama za evropsko...2000:)))dobicemo vas u rukometu..bice kao da igramo u Srbiji

-

Govoriš o uspjesima SRJ odnosno SCG, oni se ne računaju. Kecman je zabio tricu za klub, klupska pripadnost nema veze s nacionalnom. A što se tiče bježanja, što je tu čudno, nije se htjela čuti himna države u kojoj je Hrvatska bila u podređenom položaju 46 godina i kojom je JNA napadala Hrvatsku. Danas ne bi bilo nikakvih problema, "Bože pravde" je sasvim uredu himna, premda baš ne odaje utisak da je država sekularna. Športova je nebrojeno, tisuće, ma desetke tisuća, a svatko bira onaj koji prati i u kojem bodri svoje. Mene odbojka ne zanima, za mene postoje samo velika četvorica: nogomet, košarka, rukomet i vaterpolo.

* nogomet - 0:0:0 u susretima, Hrvatska bolja na svakoj ljestvici
* rukomet - 1:0:0 (uskoro 2:0:0) u susretima, Hrvatska druga sila svijeta
* košarka - trenutno 0:0:0 u važnim susretima, Hrvatska ima više medalja
* vaterpolo - trenutno 3:0:1 u važnim susretima, Srbija ima više medalja

Sverige

pre 13 godina

Super sto igramo sa Hrvatima. Zasto? Pa zato sto ce realne prognoze biti pobeda Hrvatske. Ako izgubimo, nikom nista to je ocekivano, a ako ih dobijemo e to ce biti nesto sjajno. Dakle, neka oni razmisljaju o nama, a mi opusteno i razmisljati da samo mozemo da dobijemo a nikako da izgubimo, bez obzira na rezultat.

Dubrovčanin

pre 13 godina

•Konacno da nas hrvati dobiju u necemu
(ja, 9. jul 2010 19:40)

Ahahahahaha, realno tebra.. :) Mada, i to im nece biti lako.. :D I, ako nas dobiju, mogu misliti njihove komentare.. :D Inace, to sto ih redovno iozbacujemo u basketu, vaterpolu, TENISU, sto smo u odbojci i plivanju za 5 klasa iznad njih, sto smo ucestvovali na SP, za razliku od njih, to nema veze, rukomet je najvaznija sporedna stvar na svetu.. :D
(ForeverSRB, 9. jul 2010 20:16)

S nikim se ne može lagano, treba ispoljit kvalitetu, što će Hrvatska kao druga rukometna sila svijeta učinit pobjedom od najmanje 7, a najviše 13 razlike.

Možda u basketu na ulici, u košarci ne. Hrvatska se samo jednom u povijesti susrela sa Srbijom u pobjedila 84:76. U vaterpolu je na velikim natjecanjima 3:1 za Hrvatsku (10:7, 11:8, 7:5, 11:12). Trenutno je 1:1 u Davis Cupu. Hrvatska je po svim ljestvicama bolja od Srbije u nogometu, a športova je nebrojeno i svakome je jedan najvažniji. Nekome rukomet. Meni velika četvorica. nogomet, košarka, rukomet i vaterpolo. U svima je statistički bolja Hrvatska.

doktor

pre 13 godina

Srbija u rukometu ima 2 bronze sa svetskog i jednu sa evropskog + Metaloplastiku(2el)koja je sinonim za ex ju rukomet! Tako da ,daleko od toga da ne znamo! Gde ste vi u odbojci?

Maus

pre 13 godina

kroasani naucite malo objektivno da razmisljate i pravite statistike. Nije istina ono sto je vama milo, ni u sportu ni u istoriji ni u politici.

dzoni

pre 13 godina

(Dubrovčanin, 9. jul 2010 21:01)@

axaxaxaxaxaxa..kako si lupio...mora da su saletove trojke pa ono bezanje sa postolja..ostavili utisak na tebe..pa verovatno i kecmanova trojka..:))dobili smo vas bar 10 puta.imamo mnogo vise medalja,odbojku ste videli samo na tv..kad ste nas gledali u finalu..u fudbalu ste bolji...na rang listi...mada sta je bilo u kvalifikacijama za evropsko...2000:)))dobicemo vas u rukometu..bice kao da igramo u Srbiji

Rukometaš

pre 13 godina

Nema sporta gde je tako jaka konkurencija i izjednacenost reprezentacija u borbi za vrh Evrope i Sveta kao sto je rukomet.To je sport koji je poslednjih godina najvise napredovao.Dvorane u najvecim Zapadnoevropskim zemljama na rukometnim utakmicama su prepune.To je utoliko zanimljivije jer u isto vreme dolazi do velikog pada u interesovanju za nekad popularnu kosarku.To su trendovi i dobro je sto i kod nas nailaze generacije mladih rukometasa koji se uklapaju u najsavremenije tokove ove igre u Evropi i Svetu.Napred SRBIJA.

ForeverSRB

pre 13 godina

Konacno da nas hrvati dobiju u necemu
(ja, 9. jul 2010 19:40)

Ahahahahaha, realno tebra.. :) Mada, i to im nece biti lako.. :D I, ako nas dobiju, mogu misliti njihove komentare.. :D Inace, to sto ih redovno iozbacujemo u basketu, vaterpolu, TENISU, sto smo u odbojci i plivanju za 5 klasa iznad njih, sto smo ucestvovali na SP, za razliku od njih, to nema veze, rukomet je najvaznija sporedna stvar na svetu.. :D

nikol dž.femija

pre 13 godina

RAZMIŠLJANJE ovog Vukotića je u startu negativno. KOMENTAT NA Mlame i Geteborg katastrofalan. Čovek pokazuje da se uopšte nije spremio a ako po njemu gledamo reprezentaciju, onda ona nije u dobrim rukama.JER ,Geteborg i Malme su odlični gradovi za nastup Srbije.

FANTASTIČNO je ŠTO igramo u Malmeu a posebno posle u Geteborgu - to su mesta PREPUNA SRBA, veoma je jaka, VEOMA JAKA SRPSKA DIJASPORA u Svedskoj, i toliko su to divni ljudi, TREBALO BI SE BORITI kao na bojnom polju i OSTVARITI NAJBOLJI MOGUĆI PLASMAN.

U Švedskoj, prepunoj Srba, trebalo bi OSVOJITI MEDALJU, jer Srbija će u Švedskoj imati mnoogo navijača, to bi moralo da se iskoristi. Posle domaćina najviše će se navijati za Srbiju, naravno potrebno je zaista igrati maksimalno, izgarati, biti požrtvovan.

Marija Šerifović je pobedila u Skandinaviji.

zgb

pre 13 godina

Dobar ždrijeb za Hrvatsku jer nam garantira borbu za 1/2finale pošto u tom dijelu ždrijeba nema puno vrhunskih ekipa. Srbija bi trebala dobiti Rumunjsku za 3. mjesto u grupi i prolaz u sljedeću rundu, više od toga sumnjam. U drugom dijelu ždrijeba će bit kreševo.

rukometaš

pre 13 godina

hopa komšije! dolazite na ruke najmlađoj i najtalentiranijoj repki, hrvatskoj dakako, ali to će vam dobro doći kao priprema i uvod za ep u srbiji a mi vas iz dobrosusjedskih odnosa nećemo previše nakantati. sretno! trebat će vam ;)

elp

pre 13 godina

"Kasnije ukrštamo sa Grupom D u kojoj je pravi domaćin Švedska“, istakao je Vuković."
Zaista bi bilo lepo kada bismo ukrstali, ali ako pogledamo malo istorijat ovih takmicenja, slabo smo mi ukrstali.

CIB CIB CIB pogodi

pre 13 godina

Ne treba vam govoriti tko smo mi u rukometu...a tko ste ve...pozdrav i ovo nije uvreda, ovo je samo realno iznošenje činjenica

elp

pre 13 godina

"Kasnije ukrštamo sa Grupom D u kojoj je pravi domaćin Švedska“, istakao je Vuković."
Zaista bi bilo lepo kada bismo ukrstali, ali ako pogledamo malo istorijat ovih takmicenja, slabo smo mi ukrstali.

ForeverSRB

pre 13 godina

Konacno da nas hrvati dobiju u necemu
(ja, 9. jul 2010 19:40)

Ahahahahaha, realno tebra.. :) Mada, i to im nece biti lako.. :D I, ako nas dobiju, mogu misliti njihove komentare.. :D Inace, to sto ih redovno iozbacujemo u basketu, vaterpolu, TENISU, sto smo u odbojci i plivanju za 5 klasa iznad njih, sto smo ucestvovali na SP, za razliku od njih, to nema veze, rukomet je najvaznija sporedna stvar na svetu.. :D

Sverige

pre 13 godina

Super sto igramo sa Hrvatima. Zasto? Pa zato sto ce realne prognoze biti pobeda Hrvatske. Ako izgubimo, nikom nista to je ocekivano, a ako ih dobijemo e to ce biti nesto sjajno. Dakle, neka oni razmisljaju o nama, a mi opusteno i razmisljati da samo mozemo da dobijemo a nikako da izgubimo, bez obzira na rezultat.

Beogradjanin

pre 13 godina

Nas cilj treba da bude-polufinale ali ako osvojimo peto,sesto ili sedmo mesto treba da budemo presrecni.Prvih 7 mesta obezbedjuju odlazak na Olimpijske igre i to bi bio fantastican uspeh.

doktor

pre 13 godina

Srbija u rukometu ima 2 bronze sa svetskog i jednu sa evropskog + Metaloplastiku(2el)koja je sinonim za ex ju rukomet! Tako da ,daleko od toga da ne znamo! Gde ste vi u odbojci?

dzoni

pre 13 godina

(Dubrovčanin, 9. jul 2010 21:01)@

axaxaxaxaxaxa..kako si lupio...mora da su saletove trojke pa ono bezanje sa postolja..ostavili utisak na tebe..pa verovatno i kecmanova trojka..:))dobili smo vas bar 10 puta.imamo mnogo vise medalja,odbojku ste videli samo na tv..kad ste nas gledali u finalu..u fudbalu ste bolji...na rang listi...mada sta je bilo u kvalifikacijama za evropsko...2000:)))dobicemo vas u rukometu..bice kao da igramo u Srbiji

nikol dž.femija

pre 13 godina

RAZMIŠLJANJE ovog Vukotića je u startu negativno. KOMENTAT NA Mlame i Geteborg katastrofalan. Čovek pokazuje da se uopšte nije spremio a ako po njemu gledamo reprezentaciju, onda ona nije u dobrim rukama.JER ,Geteborg i Malme su odlični gradovi za nastup Srbije.

FANTASTIČNO je ŠTO igramo u Malmeu a posebno posle u Geteborgu - to su mesta PREPUNA SRBA, veoma je jaka, VEOMA JAKA SRPSKA DIJASPORA u Svedskoj, i toliko su to divni ljudi, TREBALO BI SE BORITI kao na bojnom polju i OSTVARITI NAJBOLJI MOGUĆI PLASMAN.

U Švedskoj, prepunoj Srba, trebalo bi OSVOJITI MEDALJU, jer Srbija će u Švedskoj imati mnoogo navijača, to bi moralo da se iskoristi. Posle domaćina najviše će se navijati za Srbiju, naravno potrebno je zaista igrati maksimalno, izgarati, biti požrtvovan.

Marija Šerifović je pobedila u Skandinaviji.

Maus

pre 13 godina

kroasani naucite malo objektivno da razmisljate i pravite statistike. Nije istina ono sto je vama milo, ni u sportu ni u istoriji ni u politici.

Dubrovčanin

pre 13 godina

•Konacno da nas hrvati dobiju u necemu
(ja, 9. jul 2010 19:40)

Ahahahahaha, realno tebra.. :) Mada, i to im nece biti lako.. :D I, ako nas dobiju, mogu misliti njihove komentare.. :D Inace, to sto ih redovno iozbacujemo u basketu, vaterpolu, TENISU, sto smo u odbojci i plivanju za 5 klasa iznad njih, sto smo ucestvovali na SP, za razliku od njih, to nema veze, rukomet je najvaznija sporedna stvar na svetu.. :D
(ForeverSRB, 9. jul 2010 20:16)

S nikim se ne može lagano, treba ispoljit kvalitetu, što će Hrvatska kao druga rukometna sila svijeta učinit pobjedom od najmanje 7, a najviše 13 razlike.

Možda u basketu na ulici, u košarci ne. Hrvatska se samo jednom u povijesti susrela sa Srbijom u pobjedila 84:76. U vaterpolu je na velikim natjecanjima 3:1 za Hrvatsku (10:7, 11:8, 7:5, 11:12). Trenutno je 1:1 u Davis Cupu. Hrvatska je po svim ljestvicama bolja od Srbije u nogometu, a športova je nebrojeno i svakome je jedan najvažniji. Nekome rukomet. Meni velika četvorica. nogomet, košarka, rukomet i vaterpolo. U svima je statistički bolja Hrvatska.

Sergio

pre 13 godina

@ Mi Hrvati u rukometu protiv S rba možemo igrat i u rikverc opet bi naukautirali srbe..Za Srbe smo velesila u rukometu...
(HRVAT, 9. jul 2010 23:49)

A šta ti dođe taj naukaut?

Rukometaš

pre 13 godina

Nema sporta gde je tako jaka konkurencija i izjednacenost reprezentacija u borbi za vrh Evrope i Sveta kao sto je rukomet.To je sport koji je poslednjih godina najvise napredovao.Dvorane u najvecim Zapadnoevropskim zemljama na rukometnim utakmicama su prepune.To je utoliko zanimljivije jer u isto vreme dolazi do velikog pada u interesovanju za nekad popularnu kosarku.To su trendovi i dobro je sto i kod nas nailaze generacije mladih rukometasa koji se uklapaju u najsavremenije tokove ove igre u Evropi i Svetu.Napred SRBIJA.

Ivan

pre 13 godina

Koliko se loze ovi Hrvati sto vide jedinu sansu da nas dobiju u nekom sportu. Kada ih ocitamo bukvicu i u rukometu na SP ima da cute kao penzioneri kad prime penziju. SRBIJA DOMINIRA!!!
@Dubrovcanin kompleksi ti iz usiju vire.

CIB CIB CIB pogodi

pre 13 godina

Ne treba vam govoriti tko smo mi u rukometu...a tko ste ve...pozdrav i ovo nije uvreda, ovo je samo realno iznošenje činjenica

zgb

pre 13 godina

Dobar ždrijeb za Hrvatsku jer nam garantira borbu za 1/2finale pošto u tom dijelu ždrijeba nema puno vrhunskih ekipa. Srbija bi trebala dobiti Rumunjsku za 3. mjesto u grupi i prolaz u sljedeću rundu, više od toga sumnjam. U drugom dijelu ždrijeba će bit kreševo.

nostalgicar

pre 13 godina

U grupi D igra i Cile.Zanimljivo je da je u toj reprezentaciji savetnik za medije nekada najbolji rukometni novinar u vreme Jugoslavije-Pavle Erceg a da ce im savetnik za strucna pitanja postati legendarni trener Jezda Stankovic.Njih dvojica su uvek odlicno saradjivali,sto ce nesumljivo podici rukomet u Juznoj Americi.

rukometaš

pre 13 godina

hopa komšije! dolazite na ruke najmlađoj i najtalentiranijoj repki, hrvatskoj dakako, ali to će vam dobro doći kao priprema i uvod za ep u srbiji a mi vas iz dobrosusjedskih odnosa nećemo previše nakantati. sretno! trebat će vam ;)

Kadel Evans

pre 13 godina

Evo sad najrealnije Hrvatska ne prolazi ovu grupu C, i Rumuni ce biti ispred vas, zivi bili pa videli...a te price o drugoj sili na svetu itd su jakooo smesne, na ovom sad prethodnom Evropskom prvenstvu u Austriji nikog niste pobedili sa vise od 2-3 gola razlike, sve je to bilo slucajno, i to zahvaljujuci navijacima koji su na huk "izborili" par iskljucenja protivnika sto je bilo presudno u svakom mecu, toliko cisto da malo shvatite gde ste u rukometu... Srbiju vidim u polufinalu, zreb je odlican za nas... Svedska-->srpski kraj, srpska pravila ;)

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@Dubrovčanin
Naravno da se racunaju uspesi i rezultati SRJ/SCG Srbiji...Srbija je pravni naslednik te zemlje!Realno uloga Crnogoraca u tim uspesima je bila zanemarljiva.Informisi se malo pre nego sto pocnes da lupas gluposti, ispdas smehotresno neozbiljan.

Stanic - Nikcevic - Ilic - Sesum - Vujin - Milosavljevic - Dragicevic

pre 13 godina

Mi Hrvati u rukometu protiv S rba možemo igrat i u rikverc opet bi naukautirali srbe..Za Srbe smo velesila u rukometu...
(HRVAT, 9. jul 2010 23:49)

Ja se nesto ne secam da ste nas ikad rasturili u rukometu. Pobedili jeste 2005. sa +1 i 2006. sa +4 (cini mi se). Sa druge strane ste gubili jako ubedljivo, `99. sa +7 i 2002. sa +12. Uz to treba reci da sa SRBijom/SCGom/YUGom imate 2:3 na velikim natjecanjima, osim ako nisi kao ovaj Dubrovnik sto povijest racuna od 2006e. Velesila ste i favorit, ali nimalo vam nece biti lako iduce godine u januaru. Ne bi me zacudilo ni da vas dobijemo, naravno, samo ako odemo u punom sastavu jer je ova generacija izuzetno ostecena odlaskom nekih igraca usled loseg rada saveza (Sterbik, Saric, Eklemovic, Krivokapic, Rajkovic...) tako da bi bilo koji otkaz ili povreda bili kobni po ovaj tim.

dejan-minhen

pre 13 godina

Hahah moj Dubrovcanin.
I Svajcarska je pobedila Spaniju a Srbija Nemacku. Znaci trebalo bi izbaciti te dve zemlje iz polufinala, pa da Svica i Srbija razigraju za finale.
Znate zasto smo se retko sastajali u kosarci? Jer ste vi brzo ispadali pa nije bilo prilike :)
Srbija je trenutno bolja u plivanju, kosarka i odbojka (muska i zenska), tenis (muski i zenski)
Hrvatska je bolja u rukometu (muskom i zenskom).
Vaterpolo smo tu negde, mada Srbija ima vise osvojenih medalja u zadnjih par godina.
Imate Blanku Vlasic, Ivicu Kostelica, ponekad zablista Natko Zrncic, imate stoni tenis
Srbija ima plivace, Ivanu Spanovic, ponekada veslaci zablistaju (kao i hrvatski)

Dubrovčanin

pre 13 godina

axaxaxaxaxaxa..kako si lupio...mora da su saletove trojke pa ono bezanje sa postolja..ostavili utisak na tebe..pa verovatno i kecmanova trojka..:))dobili smo vas bar 10 puta.imamo mnogo vise medalja,odbojku ste videli samo na tv..kad ste nas gledali u finalu..u fudbalu ste bolji...na rang listi...mada sta je bilo u kvalifikacijama za evropsko...2000:)))dobicemo vas u rukometu..bice kao da igramo u Srbiji

-

Govoriš o uspjesima SRJ odnosno SCG, oni se ne računaju. Kecman je zabio tricu za klub, klupska pripadnost nema veze s nacionalnom. A što se tiče bježanja, što je tu čudno, nije se htjela čuti himna države u kojoj je Hrvatska bila u podređenom položaju 46 godina i kojom je JNA napadala Hrvatsku. Danas ne bi bilo nikakvih problema, "Bože pravde" je sasvim uredu himna, premda baš ne odaje utisak da je država sekularna. Športova je nebrojeno, tisuće, ma desetke tisuća, a svatko bira onaj koji prati i u kojem bodri svoje. Mene odbojka ne zanima, za mene postoje samo velika četvorica: nogomet, košarka, rukomet i vaterpolo.

* nogomet - 0:0:0 u susretima, Hrvatska bolja na svakoj ljestvici
* rukomet - 1:0:0 (uskoro 2:0:0) u susretima, Hrvatska druga sila svijeta
* košarka - trenutno 0:0:0 u važnim susretima, Hrvatska ima više medalja
* vaterpolo - trenutno 3:0:1 u važnim susretima, Srbija ima više medalja

DEJO

pre 13 godina

Za Dubrovčan
Hrvatska ima više medalja u košarci od Srbije?
Pa ti nisi normalan. Gde ste bili na EP 2009 u Poljskoj?
A ova ti je još bolja za SCG i SRJ ma smešan si mnogo hahaha.

ZG TOM

pre 13 godina

Činjenice.Od 2003. samo HRV ima čak 10 polufinala na OI,EP i SP.Od toga čak 6 FINALA (2 ZLATA i 4 SREBRA).Usporedbe radi FRANCUZIĆI imaju puno manje polufinala od toga "samo" 4 FINALA, ali i toliko zlata, imaju bolju efikasnost u finalima.Od te dvije repke zna se tko igra lepršavije i atraktivnije.FRA samo tuku i tuku i sve baziraju na gruboj igri.Odskače jedini Abalo po atraktivnosti.Ostale repke u medaljama,polufinalima i snazi nisu za usporedbu u zadnjih 7 godina.FRA i HRV su ispred svih.Dolaze dalje NJEM, ŠPA i DAN po redosljedu medalja.Ponavljam u zadnjih 7 god.

zg boy

pre 13 godina

@realno

Problem Srba i Hrvata je što selektivno promatraju rezultate i spominju samo uspjehe tj ono što oni misle da su uspjesi!

Ne postoji univerzalni kriterij po kojemu bi se zaključilo koja je nacija uspješnija. Možemo samo promatrati po sportovima pojedinačno i tu dati neki presjek (ali gledano od kad se sport igra na ovim prostorima ne otkad kojoj naciji paše).

Nogomet:
- reprezentativno bolja Hr mislim da netreba naglašavati zašto. Čak i trenutna FIFA ljestvica to sugerira.
-klupski bolja Srbija za vrijeme SFRJ, od raspada nadalje Hr klubovi postizali bolje rezultate (više puta plasmani u LŠ i najbolji doseg 1/4finale Hajduka)
-Hrvati u prvim godinama nakon WWII dali puno veći pečat zamahu nogometa u ex Yu (npr glavni igrači, najveće klupske zvijezde Partizana su i dan danas Hrvati došli uglavnom iz Građanskog).

Košarka:
-reprezentativno bolja Srbija mislim da opet ne moram nabrajati zašto
-klupski do raspada bez dvojbi bolja Hrvatska, kasnije podjednaki (prvih godina bolja Hr sad bolja Srb); točnije Cibona kao jedini europski predstavnik u svim izdanjima Eurolige ( i to iz vremena kad nije bio osiguran prolazak), Partizan zadnje 3 godine bolji . Prijašnjih godina su redovito u europskim ogledima gubili i od Cibone, a ranije (90-tih) i od Splita. Obzirom na Partizanov final four nikome prednost na klupske rezultate nakon raspada.
Osim toga Srbi jači na polju trenera dok su Hrvati ipak imali najveće zvijezde bivše države (Čosić, Petrović).

Vaterpolo
- reprezentativno bolja Srb ali neznam kako pripisivati uspjehe SRJ i SCG samo Srbiji u tom sport?! Neznam kako se pogledati u ogledalo i izbaciti Crnogorce iz tih uspjeha?!
-klupski bolja Hr mislim da nemoram objašnjavati zašto

Rukomet
-reprezentativno bolja Hr mislim da nije potrebno objašnjenje
-klupski za vrijeme juge postojalo je par klubova (Partizan Bjelovar, Metaloplastika, Borac BL, kasnije Zagreb) i nešto su Hrvati bili uspješniji, poslije raspada Hr klubovi daleko uspješniji (Zagreb,Metković)

Tenis
-reprezentativno- od raspada bolja Hr trenutno Srb uz dodatak da pričati o ovom sportu u ex Yu a ne spomenuti splitsku (hrvatsku) školu tenisa je kao pričati o nogometu, a ne spomenuti da je nastao u Engleskoj.
Uostalom pitajte Djokovića što misli o Niki i kome je, osim roditeljima, zahvalan što je uopće postao tenisač...
- u ženskom tenisu Srbija daleko bolja mislim da netreba m objašnjavati zašto

Atletika
-i jedni i drugi ne bogzna šta, ali Hr bolja zbog Vlašičke, ranije Zorka.. vaš Topić ipak nije bio tog kalibra

Odbojka
reprezenativno - muški daleko bolja Srbija, ženski Hrvatska bolja (medalje Hr odbojkašica s početka 90-tih!)
klupski-Tu smo negdje nešto je u presjeku bolja Hrvatska pošto je Mladost u tom sportu bila tata mata u ovom dijelu europe dugi niz godina.

Zimski sportovi
-bolja Hr iako prave zasluge pripadaju samo jednoj porodici
(nije odraz nacionalnog saveza ili sustavnosti kvalitetnog rada), ali pošto je slično i u srpskom tenisu trenutno (muškom) zašto ne spomenuti i Kosteliće.

Za kraj mislim da je najrelavantnije da pogledamo broj osvojenih medalja na OI.
Ispada da Hr ima otprike medalja (nešto više) nego sve ostale države ex SFRJ skupa...

leny

pre 13 godina

nije lako ali kad se Srbiji lako....momcima samo treba pozeleti uspesne pripreme i dobar rezultat, a selektor se preziva Vukovic....i zaista poznaje to sto radi....

realno

pre 13 godina

Eh koliko samo nerealnih ljudi ovde...
Objektivno Hrvati su veca sila u rukometu od nas,bar od raspada pa na ovamo...
Mi smo tu negde,disemo velikim reprezentacijama za vrat,medjutim,nikako da se uzdignemo i napravimo nesto vise,a toliko puta je obecavano...Koliko ja pratim rukomet zapazaio sam da su i Hrvati u padu,ono sto sam video od njh na proslom EP je samo bleda slika one ekipe sa OI iz Atine...to i oni sami znaju...
Sto se tice kosarke,mislim da je iluzorna bilo sta pricati!Kakva Hrvatska?!Pa da se skupi cela Evropa ne moze se porediti sa Srbijom u kosarci,pricamo u globalo od raspada pa na ovamo.Jeste da su Spanci trenutno najbolji ali nasa kosarka ima kontinuitet,svake godine se pojavi par novih mladih igraca,za koje niko do tad nije cuo...Mislim da tu lezi nasa najveca snaga,kao i pobednicki mentalitet.Eto,pogledajte EP iz Turske,da li je ikada iko tako lako pobedjivao protivnike kao Srbija tada?I Hrvati su pali tada,onako lagano sa 30% snage i bilo je 10+,kao,uostalom,na svim utakmicama na tom sampionatu...Imena poput Divca,Djordjevica,Danilovica,Paspalja,Bodiroge,Savica,...ostavila su ogroman trag na ovu igru,hteli neki da priznaju to ili ne...
Sto se fudbala tice,tu smo negde,i jedni i drugi se trude ali,realno,nismo talentovani za taj sport,ili, jednostavno,ne umemo da ga igramo!
U odbojci je izlisno pricati jer Hrvati ni ne igraju EP i SP...
U vaterpolu su obe reprezentacije dobre,s tim sto je ipak Srbija bolja,gledano od raspada na ovamo,sam broj medalja kao i izjave Madjarskih igraca da samo Srbija moze da ih pobedi,govori o mnogo cemu...
Tenis je u expanziji u Srbiji,iako su Hrvati,zaista,u prethodnim godinama bili dosta bolji,stoga recimo da smo na istom nivou.

Anton

pre 13 godina

Maus pa cijeli vas povijest pun propaganda, pa i politika, a ti govoris nama. Neznate sami svoje satistike u sportu a kamoli druge a to se tice u politici i povijesti.

crni bombarder

pre 13 godina

Sverig poslo si poruku na ovaj forum,,, prijatelju. hvala bogu, muzici, dilanu, nedilanu, burazu i seki, pevaljki i nepevaljki nama i vama tebi i meni americi i svemiru propagandi i novinama i zašto se naš tebi obračam ALI bla bla bla bla bla na užetu je i visi brzo je i prolazi nije Ivano Balić nije janica nije Luka nije ni ime na tvome susetstvu nije ni Dule Sacić, nije ni fakit.. bulet vit jor neim, kako bi glupi rekli, to sam samo ja zato bez panike,,,ja ću ionako doć, kome Vama...tome nama .. nevjerojatno kako smo isti ... j,e,b,i te se braćo uvjek i zauvjek, nema tu mržnje, nego, kada dođete ovdje može. janjetine vino rakija i jebena muzika ali krv se boja, nemojte to zamjeriti jer mi ne zamjeramo mi pamtimo. volimo ali nema serija samo je..na zbilja, ionako nas se boje svi

rukometaš

pre 13 godina

hopa komšije! dolazite na ruke najmlađoj i najtalentiranijoj repki, hrvatskoj dakako, ali to će vam dobro doći kao priprema i uvod za ep u srbiji a mi vas iz dobrosusjedskih odnosa nećemo previše nakantati. sretno! trebat će vam ;)

CIB CIB CIB pogodi

pre 13 godina

Ne treba vam govoriti tko smo mi u rukometu...a tko ste ve...pozdrav i ovo nije uvreda, ovo je samo realno iznošenje činjenica

Dubrovčanin

pre 13 godina

•Konacno da nas hrvati dobiju u necemu
(ja, 9. jul 2010 19:40)

Ahahahahaha, realno tebra.. :) Mada, i to im nece biti lako.. :D I, ako nas dobiju, mogu misliti njihove komentare.. :D Inace, to sto ih redovno iozbacujemo u basketu, vaterpolu, TENISU, sto smo u odbojci i plivanju za 5 klasa iznad njih, sto smo ucestvovali na SP, za razliku od njih, to nema veze, rukomet je najvaznija sporedna stvar na svetu.. :D
(ForeverSRB, 9. jul 2010 20:16)

S nikim se ne može lagano, treba ispoljit kvalitetu, što će Hrvatska kao druga rukometna sila svijeta učinit pobjedom od najmanje 7, a najviše 13 razlike.

Možda u basketu na ulici, u košarci ne. Hrvatska se samo jednom u povijesti susrela sa Srbijom u pobjedila 84:76. U vaterpolu je na velikim natjecanjima 3:1 za Hrvatsku (10:7, 11:8, 7:5, 11:12). Trenutno je 1:1 u Davis Cupu. Hrvatska je po svim ljestvicama bolja od Srbije u nogometu, a športova je nebrojeno i svakome je jedan najvažniji. Nekome rukomet. Meni velika četvorica. nogomet, košarka, rukomet i vaterpolo. U svima je statistički bolja Hrvatska.

Dubrovčanin

pre 13 godina

axaxaxaxaxaxa..kako si lupio...mora da su saletove trojke pa ono bezanje sa postolja..ostavili utisak na tebe..pa verovatno i kecmanova trojka..:))dobili smo vas bar 10 puta.imamo mnogo vise medalja,odbojku ste videli samo na tv..kad ste nas gledali u finalu..u fudbalu ste bolji...na rang listi...mada sta je bilo u kvalifikacijama za evropsko...2000:)))dobicemo vas u rukometu..bice kao da igramo u Srbiji

-

Govoriš o uspjesima SRJ odnosno SCG, oni se ne računaju. Kecman je zabio tricu za klub, klupska pripadnost nema veze s nacionalnom. A što se tiče bježanja, što je tu čudno, nije se htjela čuti himna države u kojoj je Hrvatska bila u podređenom položaju 46 godina i kojom je JNA napadala Hrvatsku. Danas ne bi bilo nikakvih problema, "Bože pravde" je sasvim uredu himna, premda baš ne odaje utisak da je država sekularna. Športova je nebrojeno, tisuće, ma desetke tisuća, a svatko bira onaj koji prati i u kojem bodri svoje. Mene odbojka ne zanima, za mene postoje samo velika četvorica: nogomet, košarka, rukomet i vaterpolo.

* nogomet - 0:0:0 u susretima, Hrvatska bolja na svakoj ljestvici
* rukomet - 1:0:0 (uskoro 2:0:0) u susretima, Hrvatska druga sila svijeta
* košarka - trenutno 0:0:0 u važnim susretima, Hrvatska ima više medalja
* vaterpolo - trenutno 3:0:1 u važnim susretima, Srbija ima više medalja

zgb

pre 13 godina

Dobar ždrijeb za Hrvatsku jer nam garantira borbu za 1/2finale pošto u tom dijelu ždrijeba nema puno vrhunskih ekipa. Srbija bi trebala dobiti Rumunjsku za 3. mjesto u grupi i prolaz u sljedeću rundu, više od toga sumnjam. U drugom dijelu ždrijeba će bit kreševo.

ForeverSRB

pre 13 godina

Konacno da nas hrvati dobiju u necemu
(ja, 9. jul 2010 19:40)

Ahahahahaha, realno tebra.. :) Mada, i to im nece biti lako.. :D I, ako nas dobiju, mogu misliti njihove komentare.. :D Inace, to sto ih redovno iozbacujemo u basketu, vaterpolu, TENISU, sto smo u odbojci i plivanju za 5 klasa iznad njih, sto smo ucestvovali na SP, za razliku od njih, to nema veze, rukomet je najvaznija sporedna stvar na svetu.. :D

Kadel Evans

pre 13 godina

Evo sad najrealnije Hrvatska ne prolazi ovu grupu C, i Rumuni ce biti ispred vas, zivi bili pa videli...a te price o drugoj sili na svetu itd su jakooo smesne, na ovom sad prethodnom Evropskom prvenstvu u Austriji nikog niste pobedili sa vise od 2-3 gola razlike, sve je to bilo slucajno, i to zahvaljujuci navijacima koji su na huk "izborili" par iskljucenja protivnika sto je bilo presudno u svakom mecu, toliko cisto da malo shvatite gde ste u rukometu... Srbiju vidim u polufinalu, zreb je odlican za nas... Svedska-->srpski kraj, srpska pravila ;)

dzoni

pre 13 godina

(Dubrovčanin, 9. jul 2010 21:01)@

axaxaxaxaxaxa..kako si lupio...mora da su saletove trojke pa ono bezanje sa postolja..ostavili utisak na tebe..pa verovatno i kecmanova trojka..:))dobili smo vas bar 10 puta.imamo mnogo vise medalja,odbojku ste videli samo na tv..kad ste nas gledali u finalu..u fudbalu ste bolji...na rang listi...mada sta je bilo u kvalifikacijama za evropsko...2000:)))dobicemo vas u rukometu..bice kao da igramo u Srbiji

doktor

pre 13 godina

Srbija u rukometu ima 2 bronze sa svetskog i jednu sa evropskog + Metaloplastiku(2el)koja je sinonim za ex ju rukomet! Tako da ,daleko od toga da ne znamo! Gde ste vi u odbojci?

nikol dž.femija

pre 13 godina

RAZMIŠLJANJE ovog Vukotića je u startu negativno. KOMENTAT NA Mlame i Geteborg katastrofalan. Čovek pokazuje da se uopšte nije spremio a ako po njemu gledamo reprezentaciju, onda ona nije u dobrim rukama.JER ,Geteborg i Malme su odlični gradovi za nastup Srbije.

FANTASTIČNO je ŠTO igramo u Malmeu a posebno posle u Geteborgu - to su mesta PREPUNA SRBA, veoma je jaka, VEOMA JAKA SRPSKA DIJASPORA u Svedskoj, i toliko su to divni ljudi, TREBALO BI SE BORITI kao na bojnom polju i OSTVARITI NAJBOLJI MOGUĆI PLASMAN.

U Švedskoj, prepunoj Srba, trebalo bi OSVOJITI MEDALJU, jer Srbija će u Švedskoj imati mnoogo navijača, to bi moralo da se iskoristi. Posle domaćina najviše će se navijati za Srbiju, naravno potrebno je zaista igrati maksimalno, izgarati, biti požrtvovan.

Marija Šerifović je pobedila u Skandinaviji.

Rukometaš

pre 13 godina

Nema sporta gde je tako jaka konkurencija i izjednacenost reprezentacija u borbi za vrh Evrope i Sveta kao sto je rukomet.To je sport koji je poslednjih godina najvise napredovao.Dvorane u najvecim Zapadnoevropskim zemljama na rukometnim utakmicama su prepune.To je utoliko zanimljivije jer u isto vreme dolazi do velikog pada u interesovanju za nekad popularnu kosarku.To su trendovi i dobro je sto i kod nas nailaze generacije mladih rukometasa koji se uklapaju u najsavremenije tokove ove igre u Evropi i Svetu.Napred SRBIJA.

Ivan

pre 13 godina

Koliko se loze ovi Hrvati sto vide jedinu sansu da nas dobiju u nekom sportu. Kada ih ocitamo bukvicu i u rukometu na SP ima da cute kao penzioneri kad prime penziju. SRBIJA DOMINIRA!!!
@Dubrovcanin kompleksi ti iz usiju vire.

Anton

pre 13 godina

Maus pa cijeli vas povijest pun propaganda, pa i politika, a ti govoris nama. Neznate sami svoje satistike u sportu a kamoli druge a to se tice u politici i povijesti.

elp

pre 13 godina

"Kasnije ukrštamo sa Grupom D u kojoj je pravi domaćin Švedska“, istakao je Vuković."
Zaista bi bilo lepo kada bismo ukrstali, ali ako pogledamo malo istorijat ovih takmicenja, slabo smo mi ukrstali.

Maus

pre 13 godina

kroasani naucite malo objektivno da razmisljate i pravite statistike. Nije istina ono sto je vama milo, ni u sportu ni u istoriji ni u politici.

crni bombarder

pre 13 godina

Sverig poslo si poruku na ovaj forum,,, prijatelju. hvala bogu, muzici, dilanu, nedilanu, burazu i seki, pevaljki i nepevaljki nama i vama tebi i meni americi i svemiru propagandi i novinama i zašto se naš tebi obračam ALI bla bla bla bla bla na užetu je i visi brzo je i prolazi nije Ivano Balić nije janica nije Luka nije ni ime na tvome susetstvu nije ni Dule Sacić, nije ni fakit.. bulet vit jor neim, kako bi glupi rekli, to sam samo ja zato bez panike,,,ja ću ionako doć, kome Vama...tome nama .. nevjerojatno kako smo isti ... j,e,b,i te se braćo uvjek i zauvjek, nema tu mržnje, nego, kada dođete ovdje može. janjetine vino rakija i jebena muzika ali krv se boja, nemojte to zamjeriti jer mi ne zamjeramo mi pamtimo. volimo ali nema serija samo je..na zbilja, ionako nas se boje svi

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@Dubrovčanin
Naravno da se racunaju uspesi i rezultati SRJ/SCG Srbiji...Srbija je pravni naslednik te zemlje!Realno uloga Crnogoraca u tim uspesima je bila zanemarljiva.Informisi se malo pre nego sto pocnes da lupas gluposti, ispdas smehotresno neozbiljan.

ZG TOM

pre 13 godina

Činjenice.Od 2003. samo HRV ima čak 10 polufinala na OI,EP i SP.Od toga čak 6 FINALA (2 ZLATA i 4 SREBRA).Usporedbe radi FRANCUZIĆI imaju puno manje polufinala od toga "samo" 4 FINALA, ali i toliko zlata, imaju bolju efikasnost u finalima.Od te dvije repke zna se tko igra lepršavije i atraktivnije.FRA samo tuku i tuku i sve baziraju na gruboj igri.Odskače jedini Abalo po atraktivnosti.Ostale repke u medaljama,polufinalima i snazi nisu za usporedbu u zadnjih 7 godina.FRA i HRV su ispred svih.Dolaze dalje NJEM, ŠPA i DAN po redosljedu medalja.Ponavljam u zadnjih 7 god.

dejan-minhen

pre 13 godina

Hahah moj Dubrovcanin.
I Svajcarska je pobedila Spaniju a Srbija Nemacku. Znaci trebalo bi izbaciti te dve zemlje iz polufinala, pa da Svica i Srbija razigraju za finale.
Znate zasto smo se retko sastajali u kosarci? Jer ste vi brzo ispadali pa nije bilo prilike :)
Srbija je trenutno bolja u plivanju, kosarka i odbojka (muska i zenska), tenis (muski i zenski)
Hrvatska je bolja u rukometu (muskom i zenskom).
Vaterpolo smo tu negde, mada Srbija ima vise osvojenih medalja u zadnjih par godina.
Imate Blanku Vlasic, Ivicu Kostelica, ponekad zablista Natko Zrncic, imate stoni tenis
Srbija ima plivace, Ivanu Spanovic, ponekada veslaci zablistaju (kao i hrvatski)

DEJO

pre 13 godina

Za Dubrovčan
Hrvatska ima više medalja u košarci od Srbije?
Pa ti nisi normalan. Gde ste bili na EP 2009 u Poljskoj?
A ova ti je još bolja za SCG i SRJ ma smešan si mnogo hahaha.

Stanic - Nikcevic - Ilic - Sesum - Vujin - Milosavljevic - Dragicevic

pre 13 godina

Mi Hrvati u rukometu protiv S rba možemo igrat i u rikverc opet bi naukautirali srbe..Za Srbe smo velesila u rukometu...
(HRVAT, 9. jul 2010 23:49)

Ja se nesto ne secam da ste nas ikad rasturili u rukometu. Pobedili jeste 2005. sa +1 i 2006. sa +4 (cini mi se). Sa druge strane ste gubili jako ubedljivo, `99. sa +7 i 2002. sa +12. Uz to treba reci da sa SRBijom/SCGom/YUGom imate 2:3 na velikim natjecanjima, osim ako nisi kao ovaj Dubrovnik sto povijest racuna od 2006e. Velesila ste i favorit, ali nimalo vam nece biti lako iduce godine u januaru. Ne bi me zacudilo ni da vas dobijemo, naravno, samo ako odemo u punom sastavu jer je ova generacija izuzetno ostecena odlaskom nekih igraca usled loseg rada saveza (Sterbik, Saric, Eklemovic, Krivokapic, Rajkovic...) tako da bi bilo koji otkaz ili povreda bili kobni po ovaj tim.

realno

pre 13 godina

Eh koliko samo nerealnih ljudi ovde...
Objektivno Hrvati su veca sila u rukometu od nas,bar od raspada pa na ovamo...
Mi smo tu negde,disemo velikim reprezentacijama za vrat,medjutim,nikako da se uzdignemo i napravimo nesto vise,a toliko puta je obecavano...Koliko ja pratim rukomet zapazaio sam da su i Hrvati u padu,ono sto sam video od njh na proslom EP je samo bleda slika one ekipe sa OI iz Atine...to i oni sami znaju...
Sto se tice kosarke,mislim da je iluzorna bilo sta pricati!Kakva Hrvatska?!Pa da se skupi cela Evropa ne moze se porediti sa Srbijom u kosarci,pricamo u globalo od raspada pa na ovamo.Jeste da su Spanci trenutno najbolji ali nasa kosarka ima kontinuitet,svake godine se pojavi par novih mladih igraca,za koje niko do tad nije cuo...Mislim da tu lezi nasa najveca snaga,kao i pobednicki mentalitet.Eto,pogledajte EP iz Turske,da li je ikada iko tako lako pobedjivao protivnike kao Srbija tada?I Hrvati su pali tada,onako lagano sa 30% snage i bilo je 10+,kao,uostalom,na svim utakmicama na tom sampionatu...Imena poput Divca,Djordjevica,Danilovica,Paspalja,Bodiroge,Savica,...ostavila su ogroman trag na ovu igru,hteli neki da priznaju to ili ne...
Sto se fudbala tice,tu smo negde,i jedni i drugi se trude ali,realno,nismo talentovani za taj sport,ili, jednostavno,ne umemo da ga igramo!
U odbojci je izlisno pricati jer Hrvati ni ne igraju EP i SP...
U vaterpolu su obe reprezentacije dobre,s tim sto je ipak Srbija bolja,gledano od raspada na ovamo,sam broj medalja kao i izjave Madjarskih igraca da samo Srbija moze da ih pobedi,govori o mnogo cemu...
Tenis je u expanziji u Srbiji,iako su Hrvati,zaista,u prethodnim godinama bili dosta bolji,stoga recimo da smo na istom nivou.

Sergio

pre 13 godina

@ Mi Hrvati u rukometu protiv S rba možemo igrat i u rikverc opet bi naukautirali srbe..Za Srbe smo velesila u rukometu...
(HRVAT, 9. jul 2010 23:49)

A šta ti dođe taj naukaut?

Sverige

pre 13 godina

Super sto igramo sa Hrvatima. Zasto? Pa zato sto ce realne prognoze biti pobeda Hrvatske. Ako izgubimo, nikom nista to je ocekivano, a ako ih dobijemo e to ce biti nesto sjajno. Dakle, neka oni razmisljaju o nama, a mi opusteno i razmisljati da samo mozemo da dobijemo a nikako da izgubimo, bez obzira na rezultat.

Beogradjanin

pre 13 godina

Nas cilj treba da bude-polufinale ali ako osvojimo peto,sesto ili sedmo mesto treba da budemo presrecni.Prvih 7 mesta obezbedjuju odlazak na Olimpijske igre i to bi bio fantastican uspeh.

leny

pre 13 godina

nije lako ali kad se Srbiji lako....momcima samo treba pozeleti uspesne pripreme i dobar rezultat, a selektor se preziva Vukovic....i zaista poznaje to sto radi....

zg boy

pre 13 godina

@realno

Problem Srba i Hrvata je što selektivno promatraju rezultate i spominju samo uspjehe tj ono što oni misle da su uspjesi!

Ne postoji univerzalni kriterij po kojemu bi se zaključilo koja je nacija uspješnija. Možemo samo promatrati po sportovima pojedinačno i tu dati neki presjek (ali gledano od kad se sport igra na ovim prostorima ne otkad kojoj naciji paše).

Nogomet:
- reprezentativno bolja Hr mislim da netreba naglašavati zašto. Čak i trenutna FIFA ljestvica to sugerira.
-klupski bolja Srbija za vrijeme SFRJ, od raspada nadalje Hr klubovi postizali bolje rezultate (više puta plasmani u LŠ i najbolji doseg 1/4finale Hajduka)
-Hrvati u prvim godinama nakon WWII dali puno veći pečat zamahu nogometa u ex Yu (npr glavni igrači, najveće klupske zvijezde Partizana su i dan danas Hrvati došli uglavnom iz Građanskog).

Košarka:
-reprezentativno bolja Srbija mislim da opet ne moram nabrajati zašto
-klupski do raspada bez dvojbi bolja Hrvatska, kasnije podjednaki (prvih godina bolja Hr sad bolja Srb); točnije Cibona kao jedini europski predstavnik u svim izdanjima Eurolige ( i to iz vremena kad nije bio osiguran prolazak), Partizan zadnje 3 godine bolji . Prijašnjih godina su redovito u europskim ogledima gubili i od Cibone, a ranije (90-tih) i od Splita. Obzirom na Partizanov final four nikome prednost na klupske rezultate nakon raspada.
Osim toga Srbi jači na polju trenera dok su Hrvati ipak imali najveće zvijezde bivše države (Čosić, Petrović).

Vaterpolo
- reprezentativno bolja Srb ali neznam kako pripisivati uspjehe SRJ i SCG samo Srbiji u tom sport?! Neznam kako se pogledati u ogledalo i izbaciti Crnogorce iz tih uspjeha?!
-klupski bolja Hr mislim da nemoram objašnjavati zašto

Rukomet
-reprezentativno bolja Hr mislim da nije potrebno objašnjenje
-klupski za vrijeme juge postojalo je par klubova (Partizan Bjelovar, Metaloplastika, Borac BL, kasnije Zagreb) i nešto su Hrvati bili uspješniji, poslije raspada Hr klubovi daleko uspješniji (Zagreb,Metković)

Tenis
-reprezentativno- od raspada bolja Hr trenutno Srb uz dodatak da pričati o ovom sportu u ex Yu a ne spomenuti splitsku (hrvatsku) školu tenisa je kao pričati o nogometu, a ne spomenuti da je nastao u Engleskoj.
Uostalom pitajte Djokovića što misli o Niki i kome je, osim roditeljima, zahvalan što je uopće postao tenisač...
- u ženskom tenisu Srbija daleko bolja mislim da netreba m objašnjavati zašto

Atletika
-i jedni i drugi ne bogzna šta, ali Hr bolja zbog Vlašičke, ranije Zorka.. vaš Topić ipak nije bio tog kalibra

Odbojka
reprezenativno - muški daleko bolja Srbija, ženski Hrvatska bolja (medalje Hr odbojkašica s početka 90-tih!)
klupski-Tu smo negdje nešto je u presjeku bolja Hrvatska pošto je Mladost u tom sportu bila tata mata u ovom dijelu europe dugi niz godina.

Zimski sportovi
-bolja Hr iako prave zasluge pripadaju samo jednoj porodici
(nije odraz nacionalnog saveza ili sustavnosti kvalitetnog rada), ali pošto je slično i u srpskom tenisu trenutno (muškom) zašto ne spomenuti i Kosteliće.

Za kraj mislim da je najrelavantnije da pogledamo broj osvojenih medalja na OI.
Ispada da Hr ima otprike medalja (nešto više) nego sve ostale države ex SFRJ skupa...

nostalgicar

pre 13 godina

U grupi D igra i Cile.Zanimljivo je da je u toj reprezentaciji savetnik za medije nekada najbolji rukometni novinar u vreme Jugoslavije-Pavle Erceg a da ce im savetnik za strucna pitanja postati legendarni trener Jezda Stankovic.Njih dvojica su uvek odlicno saradjivali,sto ce nesumljivo podici rukomet u Juznoj Americi.