Sreda, 12.05.2010.

18:35

JJ: Meč protiv Ane kao svaki drugi

Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je posle pobede protiv Ane Ivanović da na mečeve protiv zemljakinje gleda kao i na svaki drugi duel.

Izvor: AK

JJ: Meè protiv Ane kao svaki drugi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

daaacii

pre 13 godina

Hahahaha...smesna je jeca...posle duuuugog vremena uspela je da pobedi Anu...to moze se reci jedva...cini mi se da je sad rezultat u medjusobnim duelima )9:5i ...iako je treci bio 6:1....Ana se polako vraca u formu...oduzice se ona njoj.. :))) A kad Jelena bude osvojila neki grem slem onda nek komentarise....bila je prva a nije osvojila nijednu titulu.. !!! Ana samo napred :)))) Pokazi sta znas. I moze ona imirati Anu koliko god hoce to samo pokazuje kako se devojka od 25 godina ponasa. Ko zna kada ce joj se ovo opet desiti da uspe da se raduje...xD neka uziva jos malo :))))

Dosta trača

pre 13 godina

@Igysa
Zar niuje dosta izmišljotina? Ovih dana imao si na sajtu sliku Jelene i Ane posle meča na RG 2008, i vrlo su se srdačno pozdravile na mreži i zagrlile! Nemoj da širiš lažne vesti, evo molim ljude sa sajta da tu sliku objave ponovo. I gde ti je logika? Da se Ana nije naljutila na Jelenu što je izgubila pa je bila besna na nju? Pišeš bez veze, onoliko koliko ti godine dozvoljavaju. Mladi ljudi jesu dobrodošli na sajt, ali morali bi da znaju kako je mladost brža od pameti. Malo budite mirniji i poštujte iskusnije ljude. Tako se to radi u svetu.

Rio

pre 13 godina

Mene zanima samo tenis, trenutno pricamo o zenskom tenisu... ne zanima me koja je lepsa, koja ima vise para i koja iz kakve porodice potice... Jelena je dokazala po stoti put da je pravi fajter sto cenim kod svakog sportiste i zasluzeno je pobedila, dok kod Ane to nije slucaj... suvise lako se predaje i daleko je od borca... gotovo sam siguran da je Ana krenula u nekom sasvim drugom pravcu... ona jeste mozda najlepsa teniserka... ali kakve to ima veze sa tenisom???

zelena trava

pre 13 godina

Jelena se naljutila zbog Aninog pumpanja na neki poen i nije zaboravila do kraja meca. Likovala je zbog pobede (ne izgleda bas zlobno, vise samozadovoljno) na kraju imitirajuci Anu i rekavsi "Evo joj...", a zatim jos nesto sto je moglo i nije moralo da bude psovka. Nije bas jasno, ali je jasno da je bila revoltirana Aninim ponasanjem. Mogla je da se suzdrzi do odlaska sa terena, ali je i razumem. Niti jedna od njih dve nije neka dama na terenu. Ana pada u trans kad protivnica izbaci u aut, a Jelena stalno ima neke nimalo damske komentare. Ali bolje i to od onog Masinog urlikanja ili od drskog i provokativnog drzanja Azarenke.

VanjaRF

pre 13 godina

E, dosta vise! Da kamera nije u tom trenutku snimala Jelenu, ne biste ni znali sta se desilo! Tako da, nemojte da se gubite puno! Ako njih dve nisu digle frku oko toga, ne znam sto bi se onda bilo ko mesao!

igysa

pre 13 godina

Meni se licno Ana smucila kada na mrezi u polufinalu RG, maltene nije htela da se poljubi sa JJ, koja je krenula iskreno da joj cestita pobedu, to je bilo bas ocigledno i jako me je iznenadilo. Drugo, na istom tom RG, Ana stoji pored Zastin Enan na dodeli pehara pobednici, i Ana se nije udostojila da je pogleda maltene, a kamoli da je spomene u govoru, u smislu neke zahvalnosti (jer cinjenica je da je Enan povlacenjem omogucila Ani da bude broj 1).. mozda nisam najbolje obajsnio ovo,a li ko je gledao taj RG kad je Ana postala sampion, shvatice ovo: JA SAM BIO ZAPANJEN ! to je bilo tako sebicno da nisam mogao da verujem. malo kurtoazije makar ne bi bilo na odmet u tom trenutku, ali nista !
.. uglavnom, da ne dolivam ulje na vatru.. nije da branim Jelenu, uvek sam je vise cenio istina (mislim da teniske kvalite), kao kompletniju igracicu.. ova Jelenina reakcija je prilicno isprovocirana, ako gledate zadnjih par godina u celini, ne samo ovaj mec, a pogotovo ne samo ovaj delic na kraju (koji je tako izdvojen zaista delovao veoma ruzno).
Ja sam Ani svejedno oprostio, a i Jeleni cu neke njene gafove koji me nerviraju zato sto mislim da JESU vrhunske teniserke, iz nase zemlje i kao takve pogotovo zasluzuju nasu podrsku, a ne hvatanje za svaku sitnicu od stane nacije pune gneva, koja bolje da ga kanalise na politicarima, a ne sa sportistima, jedinom vrednom sto imamo !
ovo gore sam za Anu napisao jer ne verujem sta se ova dva dana pishe o Jeleni, pa reko da napravim neki balans ;-)
Ja sam bio presrecan i odusevljen njihovim osmesima kada su igrale dubl protiv Rusije, mislim da to nije bilo izvesceno.

a o Federeru kao primeru ponasanja.. ma dajte nemojte molim Vas ! verovatno najbolji teniser ikada,a ali nije sve u teniskoj igri kada nekome dajete takvo krupno, najevece priznanje..

Inace volim ih obe

pre 13 godina

Da da, Jelena je baš iskompleksirana. Zamislite protiv sestara Vilijams koje zajedno imaju preko 20 GS titula (singl/dubl), ima skor 10 : 9. A znate li koliki je skor u Aninom slučaju? Pa evo, recicu vam 1:8, gde u svim izgubljenim mečevima ima samo 1 dobijen set. Mnogi od vas se hvataju za Aninu GS titulu u Parizu i kako se samo to pamti i ulazi u istoriju.Sve je to ok, Jelena se za sada time ne moze pohvaliti, ali će u istoriju takodje ući i najubedljiviji poraz Venus, a pogodite od koga, od iskompleksirane Jelene. Dakle Jeleni je cilj da se nadmeće sa najboljima, a ne da juri negativan skor protiv prosečnih teniserki.
I na kraju jedno pitanje postavljam stručnjacima za komplekse, na osnovu svega navedenog , ako Jelena oseća kompleks od Ane, šta oseća Ana od sestara Vilijams?

Branko

pre 13 godina

Nazalost ne razumijem u poslednje vrijeme stalno prisutnu zelju za podjelom u Srbiji. Dobri pametni ljudi-Glupi nazadni ljudi. Da li to nama neko namjerno radi ili je nivo tolerancije i postovanja razlicitog misljena kod nas ili u samo posebnim grupama jako nizak.
Zasto se nemozemo jednostavno radovati da trenutno u Srbiji imamo 2 jako dobre teniserke. Steta samo da su morale tako rano jedna protiv druge da igraju. Rezultat odgovara trenutnom stanju forme. Jelena je trenutno bolja, sigurnija i puna samopouzdanja. Ana se nalazi na dobrom putu da se vrati tamo gdje je bila. Uzgred sto se ponasanj tice Ana bi trebala uskoro da napusti svoj svijet bajki (njen uspjeh je stvarno kao iz bajke, jako mlada je postigla jako mnogo i zato zasluzuje svako postovanje i to se treba iskoristiti i naplatiti ali mora se dalje, treba se dalje razvijati). Kod Jelene bi bilo pozeljno da svoja ispoljavanja nezadovoljstva malo bolje kontrolise i tako zasluzi ulogu idola lijepog pnasanja. Jer u sadasnjoj srbiji to nedostaje na svim nivoima i svi mi bi trebali na tom da radimo.
Na kraju zelio bi pozeljeti i Ani i Jeleni sve najbolje i jos mnogo uspjeha, a nama svima malo vise tolerancije da se mozemo radovati uspjesima svih nasih sportista i sportskih klubova jer tako na trenutak mozemo zaboravitit sve nase nedace i probleme, za trenutak stati i malo pogledati naokolo i mozda nakon toga ipak rjesenja naslutiti.

Nedeljka

pre 13 godina

@nada

"Da li ste stvarno ocekivali da je Jelena voljna da VECITO prima niske udarce i vadi vruce kestenje pred novinarima koje "fina i gospodska" Ana potura ("pesnica" sa tim ima najmanje veze)? A navodni Aninini navijaci (koji su sada toliko kivni), neka se prisete Aninih "finih" izjava o Jeleni"

Navedi nam konkretno neku Aninu "finu" izjavu o Jeleni.
Sta je izjavila? Kada je izjavila? Gde je izjavila?

Sanja

pre 13 godina

Ja zaista ne spadam medju ono što vi nazivate "Patriote", ali navijam za Jelenu uvek u duelu naših cura. Ne zameram Ani što ima stranca za momka, ali i da ima najvećeg Srbina manje mi je simpatična od Jelene. Jelena mi deluje daleko bogatija duhom od Ane i zato je tome tako. Volim i Jelenine gafove, jer time pokazuje da je čovek a ne igračka koja radi ono što joj drugi kažu.
Zašto je Jelena ovo napravila to je manje bitno svakome se omakne da napravi nešto što ne očekuje da će biti zabeleženo od strane kamera.

Mina

pre 13 godina

Slazem se sa Srbimirom, Borijanom, Ivanom, Djoksom! Smesno je ovo napadanje JJ zato sto je podigla pesnicu, svejedno da li je to bilo imitiranje ili ne! Ana je ta koja je dosadila i bogu i narodu svojim krevljenjem na terenu i tim odvratnim nesportskim gestom! Niko tako podlo i pakosno ne steze pesnicu i ne krevelji se kao ona, a posebno (nezasluzeno)kada protivnica pogresi! Godinama je gledam i stomak mi se okrece od gadjenja svaki put kad to uradi, a milion puta je uradila! To sto njeni fanovi misle da je to slatko, kulturno i da je deo Aninog "sarmantnog" sportskog radovanja - njihovo problem! Za mene je krajnje bezobrazno i iritantno - i ne vidim zasto joj i druge ne bi vracale istom merom na njene provokacije! Kad moze Ana tako da se raduje, nek se raduju i druge! A mi cemo da se odusevljavamo i govorimo kako je to jako simpaticno! Bas kao i kod Ane!

nada

pre 13 godina

Po meni, ni Ana ni Jelena nisu igrale kao sto znaju, jer su obe bile stegnute. Tek u trecem setu se Jelena bar malo opustila, zato je i pobedila (zasluzeno!). A sto se tice "imitiranja" POSLE MECA, pitacu samo jedno: Da li ste stvarno ocekivali da je Jelena voljna da VECITO prima niske udarce i vadi vruce kestenje pred novinarima koje "fina i gospodska" Ana potura ("pesnica" sa tim ima najmanje veze)? A navodni Aninini navijaci (koji su sada toliko kivni), neka se prisete Aninih "finih" izjava o Jeleni, kao I SVOJIH "finih" reci o (na primer) Jeleninoj kuci u Americi koja je za njih neoprostiv greh, a Anina na Majorci "njen privatan izbor". Na isti nacin komentarisu i igranje za reprezentaciju, povrede, slikanje, oblacenje, mame, prijatelje (poreklo),... Aninino je SVE fino, lepo, fer i na nivou, a kod Jelene nikad nista ne valja? Sa moje strane, OBEMA zelim sve najbolje kako u sportskoj karijeri, tako i u privatnom zivotu, a pojedinim "navijacima" da sto pre prevazidju frustracije zbog sopstvenog zivota, jer ce im tada biti sigurno lepse i bolje.

Dylan Dog

pre 13 godina

U poslednja 24 h su se mogli pročitati raznorazni komentari vezani za gestikulaciju tenisera u toku i posle meča.

Da se razumemo, gestikulacija i glasno bodrenje su sasvim u redu ako igrač to ne radi tendenciozno i u lice protivniku, tj. gleda ga u oči ili direktno prema njemu dok to radi.
Neki teniseri imaju naviku da to rade često, neki retko, tek kada se emotivno prazne nakon važnog poena, neki to gotovo uopšte ne rade. Dakle, individualna stvar.
To je sve prirodno i to je sve ljudski.

Jelenini navijači optužuju Anu da se preegzaltirano raduje čak i kada protivnica napravi neiznuđenu grešku. Pa, dobro. Teniser koji drži do sebe to ne bi trebalo da radi, jer time pokazuje protivniku svoju inferiornost i nesigurnost i verovatno gubi potencijalnog prijatelja van terena.
I naravno, Jelenina gestikulacija JESTE bilo imitiranje Ane, upućeno svom boksu, kao da je time htela da kaže: "Evo joj sada to njeno stiskanje pesnice...". Kako nije bilo upućeno nikom drugom do njenima, ne može se smatrati Bog-zna-kakvim nesportskim ponašanjem, niti nekim posebnim omalovažavanjem, pogotovo ako se uzme u obzir gotovo otvorena netrpeljivost između njihovih tabora, a verovatno i između njih samih. Dakle, nije sportski, ali nije ni neka tragedija. Npr. Serenina podiguta ruka u trenutku bacanja loptice pri servisu je daleko nesportskije ponašanje.
Konors i Mekinro su se DIREKTNO obraćali protivnicima i raznim upadicama pokušavali da ih poremete. Ko nije imao priliku da sam vidi, može pročitati dosta o smišljenim verbalnim minijaturama ove dvojice u knjigama Breda Gilberta, koji je imao priliku da ih iskusi i na svojoj koži. Dakle, ovo o Jeleni je beznačajna sitnica u poređenju sa onim što su pomenuta dvojica radila.

Međutim, na mene je veći utisak ostavila reakcija Aninih "navijača" nego sama gestikulacija Jelene. Toliko je ispoljeno frustracije vezane za "protivnički tabor" - da je ceo protekli meč pao u zaborav zbog toga. Imam utisak da se tzv. "navijači" javljaju tek da bi u sebi smanjili količinu negativne energije, a ne da bi na primeren način prokomentarisali viđeni tenis. Toliko isključivosti i netolerancije se može videti jedino u politici. Da još uvek postoji "Biblioteka", pretpostavljam da bi tražili da se Jelena pozove na odgovornost i isključi iz članstva i da joj se zabrani igranje tenisa zbog vređanja lika i dela drugog zaslužnog člana!
Umesto da se piše o tenisu i sportu uopšte, piše se o modi, lepoti, kulturi i nekulturi, evropskim vrednostima, patriotizmu, politici, tračevima, intimnom životu sportista, opet tračevima itd.

Pa molim Vas! Ovaj deo sajta je posvećen sportu. Ako se već sami ne bavite sportom, bar pokušajte da se ponašate sportski i u duhu fer-pleja i pokažite malo tolerancije i poštovanja prema svojoj okolini, jer na taj način pokazujete koliko ste sami vredni toga!

Propala fora

pre 13 godina

@ Carica = Turbo Folk
O cemu bre ti pricas? Sta tebi smeta kod Jelene? Pa sta,i da joj prica "mamica" da je "diva" sta ti imas s tim? Ona jeste zvezda,a ti si ocigledno nezadovoljan/a svojim zivotom,pa sad pljujes druge. Ostavite je vise na miru,a Ana je sve,samo nije cvecka! Nmg da verujem da neko ne shvata da ona NE ZELI da igra za Srbiju,a kada igra to cini bez volje.. Koliko puta je to pokazala,a neki je I DALJE BRANE! Ne mogu da verujem..

Milena

pre 13 godina

Mec je bio uzasan, nista nisu pokazale obe, Ana je samu sebe pobedila, JJ nema nista sa pobedom juce, cekala i docekala.
Dzabe JJ sve pare ovog sveta,KULTURU I PRISTOJNOST NE MOZE KUPITI.

Ajde pljuvaci

pre 13 godina

Ajde bre dosta vise! Sta vam je ljudi? Osvrnite se malo oko sebe,ima mnogo lepsih stvari da radite nego da ispravljate krive Drine! Ali,najjaci je onaj lik sto je u komentaru napisao kako je Ana "nedostizna" jer ju je 101 list proglasio najlepsom. Aloo,ona se bavi SPORTOM,nije MANEKENKA,mozda jeste lepa,ali u TENISU,koji je njen PRIORITET svakako nije NEDOSTIZNA.I opet se nas narod spusta tako nisko,vredja,nipodastava,omalovazava..Stvarno ne razumem. Mislite da Jelenu i Anu sad boli uvo sta vi pricate? Mislite li,Anini navijaci,da ce vase optuzbe umanjiti Jeleninu pobedu? Ne,svakako da nece! (A vi bi ste mogli da mi objavite komentar) P.C. Ana je nekada cak i bezobrazna sa tim stiskanjem pesnice protivnici u lice,razumem da je to "PRITISAK" ali zaista nekad preteruje.

vesna

pre 13 godina

Dakle, ovo je vec sve vidjeno i tipicno srpski. Alo, narode one su obe nase. Jedna je morala pobediti. Prave profesionalke. Ko je kome pokazao lakat... Pa prirodno je da se raduju kad osvoje poen bilo vinerom ili greskom protivnice. Prekinite ova bezvezna prepucavanja. Najbolje bi bilo kad bi se sastajale na turnirima,najranije u polifinalu. Gde bi nam bio kraj

RANKO

pre 13 godina

jadni ste vi moja braco SRBI, oko cega se vi prepucavate. Nije onda ni cudo sto su odnosi izmedju njih dve zategnuti i sto snagu trose na stiskanje pesnica a ne na servis koji im je funkcionisao onako kako jeste. Iritiraju me oni koji govore o fizickom izgledu igracica, takvima je mjesto na farmi ili u velikom bratu a ne na sportskim forumima. A sto se tice patriotizma, ako je Ana ponos Srbije zasto onda i Srbija nije ponos Ani...U tom pogledu nemogu se porediti sto je se pokazalo i na poslednjem susretu sa Slovackom. Medjutim to treba gurnuti u strnu a navijati za obje a u medjusobnom susretu nek pobijedi ko bude bolji

tom pogledu definitivno ne moze se porediti sa Jelenom

Jelena i Nadal su iskompleksirani!

pre 13 godina

Naravno da nije isti,dobila si je posle 100 godina,ona je za tebe nocna mora,ona je ono sto pokusavas da dostignes citave karijere,ali to je nemoguce posto je mnogo bolja,isti je slucaj sa nadalom i Federerom,Nadal stalno pokusava da dodje do tog nivoa,ali je to nemoguce.

Novi Sad

pre 13 godina

Pobedniku je sve dozvoljeno...Polu-Finale RG 2008...zar ste vec zaboravili.Zasluzena pobeda Jelene koja je trenutno bolja od Ane.Nakon ovog porza,nisam bas siguran (ne samo zbog rezultata) da je Anin povratak ka vrhu WTA liste na dobrom putu...nije to vise ona Teniserka koja je zarila i palila gde god se pojavila...na zalost, ostala je samo senka.Cesto se komentarise kako je Ana mlada (22 godine) da ima jos vremena ali se zaboravlja cinjenica da postoji velika grupa Teniserki koje su Anine vrsnjakinje a mnoge cak i puno mladje a po kvalitetu ne zaostaju bas prepuno iza Anom...zato mislim da su radosti i zelje o brzom Aninom povratku ka vrhu WTA malo preuranjene...kada je pod pritiskom za rezultat (kao u ovom slucaju protiv Jelene) u odlucujucim momentima meca uocljivo je da je ,na nesrecu, i suvise daleko od one Ane koju svi prizeljkujemo.Ovaj "derbi" kao i svaki drugi,pokazao je sve odlike kao vrline a i mane i jedne i druge Teniserke...na kraju nije isto ostvariti pobedu protiv bilo koje druge protivnice kao pobedu protiv svoje sunarodnice.Gotovo redovno na takvim mecevima dolazi do ekscesa i emocija koje bas nisu prihvatljive od nas navijaca bez razlike za koju navijamo.Nazalost bez ovih atributa nikada nebi ni postojali "derbi" mecevi...i to je jedini i pravi razlog, zasto ja nikada,bas nikada,ne obracam veliku paznju na same aktere.Voleli mi to ili ne uvek je bilo i bice ovakvih meceva...zato i dolazi do podele navijaca,opravdano ili ne to ostavljam drugima da odluce ali znam jedno...to je sastavni deo danasnjeg Teniskog sporta a koji podrzavaju raznorazni sponzori, marketing firme i medije sa jednim ciljem...ne birajuci sredstva (sredstva opravdavaju njihove ciljeve)ogromne zarade a tada je sve moguce,zato ne treba osudjivati nase Teniserke jer one su samo deo ovog ciklusa i RADE SVE ONO STO SPONZORI OD NJIH ZAHTEVAJU...da li je to moralno ili ne to je vec za diskusiju.Danasnji ATP kao WTA moze da se uporedi sa onom starom izrekom: "Igraj kako sviram ili se ne hvataj u kolo".Neke Teniserku su neverovatne po fizickom izgledu (citaj lepotice)a takve su pravi san za Sponzore,Medije i marketing,zato i nije iznenadjenje kada ih cesto vidite na naslovnim stranicama po raznim Magazinima pa cak i na modnim pistama...one su jednostavno sastavni deo kluba koji pripada u poznate i javne licnosti a krajnju i najvecu korist od toga imaju Sponzori.

voki

pre 13 godina

Aha, sada vam je nekulturno, a kad ova druga cini nesportske i nekulturne poteze onda je to u redu...haha...e pa neka, malo i Jeca da da sebi oduska! Samo napred JJ!

asdf_

pre 13 godina

Da li bi mogao da se javi neki Anin navijac i da objasni sledece:

1)Zasto je Ana par puta u toku meca na mrezi stegla Jeleni pesnicu u lice(recimo posle promasenog Jeleninog voleja)

2)Zasto Ana stiska pesnicu posle nezaradjenih poena(dupla greska protivnice)

3)Zasto je Jelenina imitacija toliko dramaticna,da se ovde pisu romani o tome??
(Milan, 12. maj 2010 22:35)

Da probam, iako nisam do kraja prozvan (navijam i za Anu i za Jelenu)

1) Zato što Ana iz dna duše mrzi Jelenu jer je bila prva teniserka sveta

2) Vid pod 1)

3) Zato što Anini navijači znaju da Jelena iz dna duše mrzi Anu jer je bila prva teniserka sveta ;-)))

A sad ozbiljno. Ovo je rasprava dokonih navijača koji nisu prekinuli da gledaju prenos na vreme. i molim sve da prestau sa nagađanjima šta je Jelena mami rekla/gestikulirala posle meča. Anina gestikulacija tokom meča je bila ista kao kada igra sa bilo kojom protivnicom i to nema veze sa nekim nipodaštavanjem. Jelena je za javnost rekla šta ima da kaže i to korektno. KRAJ.

VanjaRF

pre 13 godina

Jaoooooo, nemam reci na vase komentare! Imate dva primera za poredjenje Jelene i Ane-himna u Parizu, Gren slem! Pa sta! Stavljam ruku u vatru da ce Jelena da osvoji GS, ne mora ove godine ali verujem da hoce! Kada ga osvoji, zivo ce me interesovati koji ce vam biti novi argumenti! Da je Ana lepsa? Apsolutno NEBITNO! Anini fanovi, nemojte da vas boli sto je Jelena u nikad boljoj formi, jer jedino to moze da vas natera da pisete svakakve gluposti...

Posmatrac

pre 13 godina

Srecno Jelena u nastavku turnira i karijere, ali si vecerasnjim gestom izgubila jednog navijaca.
p.s. Ako si toliko velika Srpkinja, zasto jedan deo para koji zaradjujes ne ulozis u Srbiju, vec kupujes kucu na Floridi i bezis od poreza u Dubaji?

djons91

pre 13 godina

Pa i ja bi joj pokazao pesnicu posle meca da sam na Jeleninom mestu, samo ne iza ledja nego u lice. Nismo svi isti i ne reagujemo svi isto na neke situacije, tako da ta pesnica Ivanoviceve i taj uzvik "ajde" meni izgleda kao neko podmuklo provociranje i ne bi mogao da se ne iznerviram. To znam jer sam imao slicna iskustva...

Borijan

pre 13 godina

Kao i uvek posle Aninog poraza Anini navijači su nesposobni da čestitaju protivnici pobedu.
Danas su se Anini navijači „moralisti“ kao pijan plota uhvatili pesnice koju je Jelena pokazala svojima u boksu. Da nije toga, okomili bi se na dužinu Jelenine haljine, boju patika..izmislili bi nešto. Kad Ana dodje do mreže i nesportski presamiti lakat i pesnicu jer je Jelena promašila mukom izgradjeni poen, ili kad u Rimu savija lakat i koleno kao da je zabila viner dok Dementijeva šalje loptu u publiku ili kad 20 puta to isti čini na greške Erani prošle godine na RG, za Anine navijače to je odraz sportske kulture i duha. Najsmešnije je što je Ana u nekim mečevima više puta pokazivala pobedničku pesnicu, a poen je zapravo dosudjen protivnici. Zato joj je pre dve godine u Majamiju, posle silnog Aninon „laktanja“ i „pesničenja“, posle pobede Devenport, ista na kraju meča otvoreno pokazala lakat. Sa pravom.

Bob

pre 13 godina

Bravo Jelena! Nek si pokazala i Ani i svima koliko je smijesna sa onim iritantnim stiskanjem pesnice pa cak i kad protivnica posalje lopticu u mrezu ili aut.
obozavam te Jelena i hvala ti za sve sto si ucinila za Srbiju!
tvoj vjerni navijac iz Republike Srpske
(bobok, 12. maj 2010 20:17)

Brate iz Srpske, pa jel' ti znas sta je nekulura, jel' su te to valjda naucili u kuci. Sem toga, Ana je vise ucinila za Srbiju (zastava i himna u Parizu na RG) nego Jelena. Jel' ti pratis tenis uopste...

Napred Ana

pre 13 godina

Ana Ivanovic NEDOSTIZNA

- Roland Garros
- Dozivotni sponzorski ugovor sa Adidas-om
- FORBS lista 100 najuticajnijih slavnih licnosti u 2009 godini
- Google lista pet teniserki za koje je postojalo najvece interesovanje u 2009 godini
- Intervjui i slikanja za Sports Illustrated, Vanity Fair, Vogue, Sport&Style, Tennis Week...
- Izabrana je za najseksipilniju teniserku na svetu 5 godina za redom, najseksipilniju sportiskinju, AskMen, FHM, MAXIM su je uvrstili na listu 100 najlepsih / najseksepilnijih zena na svetu...

Srbin

pre 13 godina

Da li bi mogao da se javi neki Anin navijac i da objasni sledece:

1)Zasto je Ana par puta u toku meca na mrezi stegla Jeleni pesnicu u lice(recimo posle promasenog Jeleninog voleja)

2)Zasto Ana stiska pesnicu posle nezaradjenih poena(dupla greska protivnice)

3)Zasto je Jelenina imitacija toliko dramaticna,da se ovde pisu romani o tome??
(Milan, 12. maj 2010 22:35)


1. To nema veze sa Jelenom. To nije personalno. Ima veze sa protivnikom uopste (to je sustina sporta), i nije zlonamerno, sa ciljem da se neko ponizi. To ona radi TOKOM MECA, jer pritisak je veliki.

2. Opet pritisak. Procitaj nesto iz oblasti sportske psihologije.

3. Nekultura je vaspitanim ljudima uvek dramaticna, sto oni drugi ne mogu da shvate.

Lolo

pre 13 godina

@Carica, Zglob, Sneskica

Jel pričaš o onoj Radvanskoj što je izbacila Anu u Majamiju i Štutgartu? Ili pričaš o onoj Agnješki što je Jelena izbacila na Frenč openu 08? Svejedno, Jelena je pobedila Anu i što se pre pomiriš sa tim, biće ti lakše.

prava istina

pre 13 godina

Vidim ovde neki postovaoci JJ pokusavaju da je odbrane govereci u smislu:
"Pa sta? Ana se stalno tako raduje, zasto Jelena ne sme bar nekad?"

Ovo nije bilo radovanje, nego imitiranje Ane.
Sto je najgore steta je sto se Jelena ne raduje u poenima, ne grize.
Zamislite da Viktor Troicki slucajno pobedi Noleta i pocne da ga imitira, a ljuti su rivali, na sta bi to licilo? Ana i Jelena jesu rivalke, znamo koliko je zemlja podeljena, a svakako je i dobro sto ih imamo.
Sportista ne sme to da radi. Jedno je imitirati tamo nekog Spanca, prihvatio on ili ne, a drugo imitirati zemljaka. Jos ovo nije bilo ni malo smesno.

Carica, Zglob, Sneskica

pre 13 godina

Kako se samo Agnieszka Radwanska podsmevala Jeleni kada je Jelena bila prva na WTA listi.
Nacrtala je crtez i sa crtezom pozirala fotoreporterima.
Ana posudi crtez od Agnieszke i slikaj se i ti sa njim.
Ili jos bolje imitiraj Jelenu kako brise znoj peskirom da ne pokvari "lepotica" sminku.

podlegoh i ja...

pre 13 godina

Jel' ovo neka rubrika o lepom ponasanju ili mesto za komentare teniske igre?!?

Uzgred, secam se kako je Lindzi Devenport jednom Ani "vratila" lakat i pesnicu na sred terena. Bas se videlo da je namerno.

VI

pre 13 godina

Znaci kada tokom meca Ana stalno onako stiska pesnicu i pokazuje je prema protivnici (a to rade i Hantuchova i Bartoli i jos neke igracice), to je OK. Cak i kada jelena pogresi na mrezi, Ana sme tako da reaguje prema njoj ali kada Jelena tako uradi onda krece pljuvanje.
Verujem da bi ste vi da ste na Jeleninom mestu svo Anino radovanje iskazano na taj nacin ispratili sa srecnim i zadovoljnim osmehom lika i cak bi je posle meca pohvalili za to! Ma daaaaj.
Inace Ana je bas sva slatka, steta sto malo vise ne pokaze i na terenu osim sto se samo smeska i prenemaze pred kamerama.

stvarno ne razumem

pre 13 godina

Citam komentare, pa ne mogu da verujem! Mnogi pisu da je Jelena imitirala Anu. Ana se uopste tako ne ponasa, bas je mirno delovala na svim mecevima u Rimu, a i danas. Zaista ne razumem sta je to povredilo komentatore.
Ako su, pak, mislili na ono sto je Ana nekada cinila (a Jelena nespretno izvela nesto slicno) nemaju prava da kritikuju - imitacije Novaka Djokovica (Nadal i drugi) su veoma popularne i niko ga zbog toga ne ceni manje.

Ne budite licemerni

pre 13 godina

PatriJJote da li ste videli nekada Jelenu da stisne pesnicu i uzvikne AJDE ili IDEMO posle greske protivnice?
Ja jesam MILION PUTA. Protivnica izbaci lopticu u aut a Jelena stisne pesnicu.

I dosta vise sa LAZNIM patriotizmom. Pateticni ste i jadni. Tenis je individualni sport.

asdf_

pre 13 godina

Koga još za*ole šta Jelena priča sa kevom??? Čim je meč završio radio je daljinac. Igrala je odlično, kao što je i Ana dobro igrala. Jelena je pobedila i želim joj da osvoji sve turnire na kojima igra. Isto želim i Ani. Ovo je poslednji put da gledam njihov duel, osim ako nije finale. Ne volim kada naši ispadaju.

zoran

pre 13 godina

J.J = Pink TV kultura.

Sta drugo ima da se kaze.
Pogledajte ponasanje Anino i njene majke i sa druge strane Jelenino (konstantno psovanje i izbacivanje besa na decu koja donose peshkire..), pa njene majke...Nema tog normalnog koji ce odobriti Jelenino ponasanje.

Na zalost pare ne mogu kupiti karakter. Nemoguce.
Zalosno.

PEra

pre 13 godina

opet ova Jelena i njeno sramno ponasanje i imitiranje nikad joj dostizne Ane...sad se vidi, sad se zna da je Jelena ne podnosi i svako pretvaranje je suvisno. Ana, srecno! Jelena, sram te bilo!

DEODATO

pre 13 godina

Pazi sad,patriJJote,pokusavaju da nas uvere da je Jankoviceva samo imitirala Anu kao sto Djokovic imitira ostale tenisere.
Nego,da vas pitam jeli Djoko imitirao i Nadala kada ga je pobedio prosle godine?
Uzgred,Djokovic vise ne imitira.
A sto se tice mame i cerke Jankovic,mislim da je sada sve jasno.
KOMPLEKSI I BOLESNA LJUBOMORA!

Milan

pre 13 godina

Da li bi mogao da se javi neki Anin navijac i da objasni sledece:

1)Zasto je Ana par puta u toku meca na mrezi stegla Jeleni pesnicu u lice(recimo posle promasenog Jeleninog voleja)

2)Zasto Ana stiska pesnicu posle nezaradjenih poena(dupla greska protivnice)

3)Zasto je Jelenina imitacija toliko dramaticna,da se ovde pisu romani o tome??

Ivan

pre 13 godina

Ne razumem zasto ste se navrzli na Jelenu ovoliko? Pa Ana to radi tokom citavog meca,sto je mnogo iritantnije od ovoga. U redu je kada napravi viner,to mogu da razumem, ali kada protivnica izbaci loptu u aut ili mrezu,ta Anina stisnuta pesnica je tako jadna.Valjda i Jelena moze posle pobede da uradi tako nesto, ili je trebalo da trazi licencu prethodno? Posle ovoga u mojim ocima nije uopste pala, a Ana ce mozda izvuci neku pouku iz ovoga,tj. kako se ne treba ponasati u toku meca u pojedinim trenucima.

Srbimir

pre 13 godina

Cestitke Jelka na pobedi!
Obe vas volim,ali danas je pobedila bolja!!!
Pasionirani ljubitelji svega Aninog zaboravljaju da je u polufinalu Roland Garosa u susretu izmedju dve nase sestrice,upravo Ana bila ta koja je svako malo(izuzetno iritantno i bezobrazno)pruzala pesnicu u pravcu Jelene!
Tad im to,naravno nije smetalo!
No,ko gubi ima pravo da se ljuti!

Djoksa

pre 13 godina

Anini navijaci,recite kako ste se osecali kada je Jelena onako stisla pesnicu?Lose?A to je uradila samo JEDANPUT!Kako bi vam bilo da vam to radi neko preko 20 puta u toku meca?Na svaku duplu servis gresku,na svaku neiznudjenu gresku..Ruzno je to,jel tako?

kiza

pre 13 godina

Bruka i sramota,pa i ovi sa Eurosport-a su najmanju ruku u cudu.Svi znamo da se ne vole ali ovo je vrhunac.jelena , a siguran sam po naredbi njene majke ,pokazala je pravo lice.Uvek je bila puna sebe , sparing partnere ponizava a ni jedan nas trener nije izdrzao sa njom duze od mesec-dva.Svaka cast na igri ali na ponasanju jedna velika NULA.Kad izgubi krive su povrede - iako posle 2 dana igra kao u najboljim danima,mama je imala losu frizuru i losu flasicu vode i sl.

GO AI

pre 13 godina

Nece biti bas da je to mec kao i svaki drugi. O tome svedoci tvoje ,najblaze receno,neprimereno oponasanje Ane posle meca.Evidentno je da si trenutno bolja ali na tvoju zalost i na zalost tvoje mame Snezane,takodje su ocigledne dve cinjenice:1. nikada neces uzeti GS, 2. pretvaranje ruznog paceta u labuda moguce je samo u bajci!!!

ivanna

pre 13 godina

A sto Novaka ne pljujete kad imitira druge? To vam je zanimljivo, zar ne? Setite se RG-a 2008. kako je Ana postupila kad je Jelena krenula da je zagrli! Jelena je najbolja!

zar je bitno ko sam

pre 13 godina

Takvo njeno ponasanje je ocekivano ali ne i opravdano. Posle izjave njene mame, za Anu, digla se velika prasina oko toga. Koliko god obe poricale to, one nisu bile toliko u dobrim odnosima, pa nece ni sad... posle ovoga.
Ana je trebala barem da dodje u BG da gleda Fedkup, ali Jelena nije trebala da se ovako ponasa... IMASE MOZE SE.....

glups

pre 13 godina

ovo sto je jelena uradila posle meca nije nista napram onog meca na rg-u pre dve godine. onakvo vristanje i pokazivanje pesnice protivnici nikada nisam videla u svom zivotu. i da, ni jedno ni drugo ne ubrajam u lepe manire!

bobok

pre 13 godina

Bravo Jelena! Nek si pokazala i Ani i svima koliko je smijesna sa onim iritantnim stiskanjem pesnice pa cak i kad protivnica posalje lopticu u mrezu ili aut.
obozavam te Jelena i hvala ti za sve sto si ucinila za Srbiju!
tvoj vjerni navijac iz Republike Srpske

Mandy

pre 13 godina

Samo sam danas potvrdio sto sam mislio svih ovih godina. Razlika izmedju Ane i JJ je ogromna. Pre svega mislim kao coveka JJ je potvrdila kako se za pare ne moze kupiti bas sve. Zao mi je samo sto u nedostatku kvaliteta zenskog tenisa neke igracice uzimaju ogromne svote i pri tom izigravju neku velicinu. Mama i cerko dobili ste jos jednog protivnika do kraja karijere. Hvala!

SmartGirlOC

pre 13 godina

Jako ruzno ponasanje, stvarno ne znam sta joj je to trebalo... Inace sam navijala za Jelenu, ali devojka koja ima 25 godina ne bi trebalo da se ponasa kao dete u vrticu, narocito ne pred onolikim svetom. Money can't buy everything...

Vladimir NS

pre 13 godina

Kako je ovo licemerna izjava! Pa da je ovaj meč bio kao svaki drugi zar bi izvodila novi "ples" posle. Vrlo nisko da ne kažem nešto teže! Bez obzira na sve nesuglasice vi predstavljate našu zemlju i ovaj način ponašanja je u najmanju ruku za javnu osudu. Mislim da nam je posle današnje tačke od strane JJ naša FED reprezentacija ponovo vraćena u kameno doba.Nema svrhe da se ponovo sastaju.

undercover angel

pre 13 godina

Jeco, navijam za tebe, i znam da je Anina pesnica ponekad iritantna, ali je tvoje ponasanje na kraju ipak bilo veoma nekulturno!

VanjaRF

pre 13 godina

Zasto ste dosadni? Cemu sad to pljuvanje, otkud vi znate zasto je ona stisla tako pesnicu? Mozda joj nije bila namera da imitira Anu, nista time ne dobija... Bravo JJ!!! Samo napred! Bravo i za Anu...

budi covek

pre 13 godina

Jos uvek imas kompleks.
Sramno ponasanje nakon meca, pa zar nisi mogla sa mamom da se radujes i Anu da imitiras kasnije?
Samo znam da je Ana mnogo vise fina od Jelene. A steta sto se uopste bilo koja tako ponasa, ne ide joj to u prilog.

zoran

pre 13 godina

Ponasanje, jadno,bedno.
NA nivou najgoreg provincijalca.
Ana i Nenad Zimonjic, od tenisera, su primer za svakog maldog sportistu. Sve ostalo je za zaborav, jer ponasanje je katastrofalno.

Zar iko moze zamisliti Federera gde imitira choveka koga je upravo pobedio.>??

Nemoguce.

Michael

pre 13 godina

O Boze! Nisam je voleo ni ranije, a sad tek...Ogranicena je kao ringla na el. sporetu.

Kad osvoji jedan GS neka se onako raduje, sada neka samo cuti!

Kada su Novak i Ana i ostala kompanija igrali trenirali ovde i igrali u bazenu ona je imala sve u Americi zato ce uspesi Anini i Novakovi uvek biti sjajniji od njenih!

Djoksa

pre 13 godina

Anini navijaci,recite kako ste se osecali kada je Jelena onako stisla pesnicu?Lose?A to je uradila samo JEDANPUT!Kako bi vam bilo da vam to radi neko preko 20 puta u toku meca?Na svaku duplu servis gresku,na svaku neiznudjenu gresku..Ruzno je to,jel tako?

glups

pre 13 godina

ovo sto je jelena uradila posle meca nije nista napram onog meca na rg-u pre dve godine. onakvo vristanje i pokazivanje pesnice protivnici nikada nisam videla u svom zivotu. i da, ni jedno ni drugo ne ubrajam u lepe manire!

budi covek

pre 13 godina

Jos uvek imas kompleks.
Sramno ponasanje nakon meca, pa zar nisi mogla sa mamom da se radujes i Anu da imitiras kasnije?
Samo znam da je Ana mnogo vise fina od Jelene. A steta sto se uopste bilo koja tako ponasa, ne ide joj to u prilog.

bobok

pre 13 godina

Bravo Jelena! Nek si pokazala i Ani i svima koliko je smijesna sa onim iritantnim stiskanjem pesnice pa cak i kad protivnica posalje lopticu u mrezu ili aut.
obozavam te Jelena i hvala ti za sve sto si ucinila za Srbiju!
tvoj vjerni navijac iz Republike Srpske

Ivan

pre 13 godina

Ne razumem zasto ste se navrzli na Jelenu ovoliko? Pa Ana to radi tokom citavog meca,sto je mnogo iritantnije od ovoga. U redu je kada napravi viner,to mogu da razumem, ali kada protivnica izbaci loptu u aut ili mrezu,ta Anina stisnuta pesnica je tako jadna.Valjda i Jelena moze posle pobede da uradi tako nesto, ili je trebalo da trazi licencu prethodno? Posle ovoga u mojim ocima nije uopste pala, a Ana ce mozda izvuci neku pouku iz ovoga,tj. kako se ne treba ponasati u toku meca u pojedinim trenucima.

VanjaRF

pre 13 godina

Zasto ste dosadni? Cemu sad to pljuvanje, otkud vi znate zasto je ona stisla tako pesnicu? Mozda joj nije bila namera da imitira Anu, nista time ne dobija... Bravo JJ!!! Samo napred! Bravo i za Anu...

Borijan

pre 13 godina

Kao i uvek posle Aninog poraza Anini navijači su nesposobni da čestitaju protivnici pobedu.
Danas su se Anini navijači „moralisti“ kao pijan plota uhvatili pesnice koju je Jelena pokazala svojima u boksu. Da nije toga, okomili bi se na dužinu Jelenine haljine, boju patika..izmislili bi nešto. Kad Ana dodje do mreže i nesportski presamiti lakat i pesnicu jer je Jelena promašila mukom izgradjeni poen, ili kad u Rimu savija lakat i koleno kao da je zabila viner dok Dementijeva šalje loptu u publiku ili kad 20 puta to isti čini na greške Erani prošle godine na RG, za Anine navijače to je odraz sportske kulture i duha. Najsmešnije je što je Ana u nekim mečevima više puta pokazivala pobedničku pesnicu, a poen je zapravo dosudjen protivnici. Zato joj je pre dve godine u Majamiju, posle silnog Aninon „laktanja“ i „pesničenja“, posle pobede Devenport, ista na kraju meča otvoreno pokazala lakat. Sa pravom.

VI

pre 13 godina

Znaci kada tokom meca Ana stalno onako stiska pesnicu i pokazuje je prema protivnici (a to rade i Hantuchova i Bartoli i jos neke igracice), to je OK. Cak i kada jelena pogresi na mrezi, Ana sme tako da reaguje prema njoj ali kada Jelena tako uradi onda krece pljuvanje.
Verujem da bi ste vi da ste na Jeleninom mestu svo Anino radovanje iskazano na taj nacin ispratili sa srecnim i zadovoljnim osmehom lika i cak bi je posle meca pohvalili za to! Ma daaaaj.
Inace Ana je bas sva slatka, steta sto malo vise ne pokaze i na terenu osim sto se samo smeska i prenemaze pred kamerama.

ivanna

pre 13 godina

A sto Novaka ne pljujete kad imitira druge? To vam je zanimljivo, zar ne? Setite se RG-a 2008. kako je Ana postupila kad je Jelena krenula da je zagrli! Jelena je najbolja!

Milan

pre 13 godina

Da li bi mogao da se javi neki Anin navijac i da objasni sledece:

1)Zasto je Ana par puta u toku meca na mrezi stegla Jeleni pesnicu u lice(recimo posle promasenog Jeleninog voleja)

2)Zasto Ana stiska pesnicu posle nezaradjenih poena(dupla greska protivnice)

3)Zasto je Jelenina imitacija toliko dramaticna,da se ovde pisu romani o tome??

asdf_

pre 13 godina

Koga još za*ole šta Jelena priča sa kevom??? Čim je meč završio radio je daljinac. Igrala je odlično, kao što je i Ana dobro igrala. Jelena je pobedila i želim joj da osvoji sve turnire na kojima igra. Isto želim i Ani. Ovo je poslednji put da gledam njihov duel, osim ako nije finale. Ne volim kada naši ispadaju.

zoran

pre 13 godina

Ponasanje, jadno,bedno.
NA nivou najgoreg provincijalca.
Ana i Nenad Zimonjic, od tenisera, su primer za svakog maldog sportistu. Sve ostalo je za zaborav, jer ponasanje je katastrofalno.

Zar iko moze zamisliti Federera gde imitira choveka koga je upravo pobedio.>??

Nemoguce.

GO AI

pre 13 godina

Nece biti bas da je to mec kao i svaki drugi. O tome svedoci tvoje ,najblaze receno,neprimereno oponasanje Ane posle meca.Evidentno je da si trenutno bolja ali na tvoju zalost i na zalost tvoje mame Snezane,takodje su ocigledne dve cinjenice:1. nikada neces uzeti GS, 2. pretvaranje ruznog paceta u labuda moguce je samo u bajci!!!

Srbimir

pre 13 godina

Cestitke Jelka na pobedi!
Obe vas volim,ali danas je pobedila bolja!!!
Pasionirani ljubitelji svega Aninog zaboravljaju da je u polufinalu Roland Garosa u susretu izmedju dve nase sestrice,upravo Ana bila ta koja je svako malo(izuzetno iritantno i bezobrazno)pruzala pesnicu u pravcu Jelene!
Tad im to,naravno nije smetalo!
No,ko gubi ima pravo da se ljuti!

undercover angel

pre 13 godina

Jeco, navijam za tebe, i znam da je Anina pesnica ponekad iritantna, ali je tvoje ponasanje na kraju ipak bilo veoma nekulturno!

podlegoh i ja...

pre 13 godina

Jel' ovo neka rubrika o lepom ponasanju ili mesto za komentare teniske igre?!?

Uzgred, secam se kako je Lindzi Devenport jednom Ani "vratila" lakat i pesnicu na sred terena. Bas se videlo da je namerno.

Michael

pre 13 godina

O Boze! Nisam je voleo ni ranije, a sad tek...Ogranicena je kao ringla na el. sporetu.

Kad osvoji jedan GS neka se onako raduje, sada neka samo cuti!

Kada su Novak i Ana i ostala kompanija igrali trenirali ovde i igrali u bazenu ona je imala sve u Americi zato ce uspesi Anini i Novakovi uvek biti sjajniji od njenih!

SmartGirlOC

pre 13 godina

Jako ruzno ponasanje, stvarno ne znam sta joj je to trebalo... Inace sam navijala za Jelenu, ali devojka koja ima 25 godina ne bi trebalo da se ponasa kao dete u vrticu, narocito ne pred onolikim svetom. Money can't buy everything...

Vladimir NS

pre 13 godina

Kako je ovo licemerna izjava! Pa da je ovaj meč bio kao svaki drugi zar bi izvodila novi "ples" posle. Vrlo nisko da ne kažem nešto teže! Bez obzira na sve nesuglasice vi predstavljate našu zemlju i ovaj način ponašanja je u najmanju ruku za javnu osudu. Mislim da nam je posle današnje tačke od strane JJ naša FED reprezentacija ponovo vraćena u kameno doba.Nema svrhe da se ponovo sastaju.

zoran

pre 13 godina

J.J = Pink TV kultura.

Sta drugo ima da se kaze.
Pogledajte ponasanje Anino i njene majke i sa druge strane Jelenino (konstantno psovanje i izbacivanje besa na decu koja donose peshkire..), pa njene majke...Nema tog normalnog koji ce odobriti Jelenino ponasanje.

Na zalost pare ne mogu kupiti karakter. Nemoguce.
Zalosno.

Lolo

pre 13 godina

@Carica, Zglob, Sneskica

Jel pričaš o onoj Radvanskoj što je izbacila Anu u Majamiju i Štutgartu? Ili pričaš o onoj Agnješki što je Jelena izbacila na Frenč openu 08? Svejedno, Jelena je pobedila Anu i što se pre pomiriš sa tim, biće ti lakše.

kiza

pre 13 godina

Bruka i sramota,pa i ovi sa Eurosport-a su najmanju ruku u cudu.Svi znamo da se ne vole ali ovo je vrhunac.jelena , a siguran sam po naredbi njene majke ,pokazala je pravo lice.Uvek je bila puna sebe , sparing partnere ponizava a ni jedan nas trener nije izdrzao sa njom duze od mesec-dva.Svaka cast na igri ali na ponasanju jedna velika NULA.Kad izgubi krive su povrede - iako posle 2 dana igra kao u najboljim danima,mama je imala losu frizuru i losu flasicu vode i sl.

Inace volim ih obe

pre 13 godina

Da da, Jelena je baš iskompleksirana. Zamislite protiv sestara Vilijams koje zajedno imaju preko 20 GS titula (singl/dubl), ima skor 10 : 9. A znate li koliki je skor u Aninom slučaju? Pa evo, recicu vam 1:8, gde u svim izgubljenim mečevima ima samo 1 dobijen set. Mnogi od vas se hvataju za Aninu GS titulu u Parizu i kako se samo to pamti i ulazi u istoriju.Sve je to ok, Jelena se za sada time ne moze pohvaliti, ali će u istoriju takodje ući i najubedljiviji poraz Venus, a pogodite od koga, od iskompleksirane Jelene. Dakle Jeleni je cilj da se nadmeće sa najboljima, a ne da juri negativan skor protiv prosečnih teniserki.
I na kraju jedno pitanje postavljam stručnjacima za komplekse, na osnovu svega navedenog , ako Jelena oseća kompleks od Ane, šta oseća Ana od sestara Vilijams?

Mandy

pre 13 godina

Samo sam danas potvrdio sto sam mislio svih ovih godina. Razlika izmedju Ane i JJ je ogromna. Pre svega mislim kao coveka JJ je potvrdila kako se za pare ne moze kupiti bas sve. Zao mi je samo sto u nedostatku kvaliteta zenskog tenisa neke igracice uzimaju ogromne svote i pri tom izigravju neku velicinu. Mama i cerko dobili ste jos jednog protivnika do kraja karijere. Hvala!

Mina

pre 13 godina

Slazem se sa Srbimirom, Borijanom, Ivanom, Djoksom! Smesno je ovo napadanje JJ zato sto je podigla pesnicu, svejedno da li je to bilo imitiranje ili ne! Ana je ta koja je dosadila i bogu i narodu svojim krevljenjem na terenu i tim odvratnim nesportskim gestom! Niko tako podlo i pakosno ne steze pesnicu i ne krevelji se kao ona, a posebno (nezasluzeno)kada protivnica pogresi! Godinama je gledam i stomak mi se okrece od gadjenja svaki put kad to uradi, a milion puta je uradila! To sto njeni fanovi misle da je to slatko, kulturno i da je deo Aninog "sarmantnog" sportskog radovanja - njihovo problem! Za mene je krajnje bezobrazno i iritantno - i ne vidim zasto joj i druge ne bi vracale istom merom na njene provokacije! Kad moze Ana tako da se raduje, nek se raduju i druge! A mi cemo da se odusevljavamo i govorimo kako je to jako simpaticno! Bas kao i kod Ane!

Ajde pljuvaci

pre 13 godina

Ajde bre dosta vise! Sta vam je ljudi? Osvrnite se malo oko sebe,ima mnogo lepsih stvari da radite nego da ispravljate krive Drine! Ali,najjaci je onaj lik sto je u komentaru napisao kako je Ana "nedostizna" jer ju je 101 list proglasio najlepsom. Aloo,ona se bavi SPORTOM,nije MANEKENKA,mozda jeste lepa,ali u TENISU,koji je njen PRIORITET svakako nije NEDOSTIZNA.I opet se nas narod spusta tako nisko,vredja,nipodastava,omalovazava..Stvarno ne razumem. Mislite da Jelenu i Anu sad boli uvo sta vi pricate? Mislite li,Anini navijaci,da ce vase optuzbe umanjiti Jeleninu pobedu? Ne,svakako da nece! (A vi bi ste mogli da mi objavite komentar) P.C. Ana je nekada cak i bezobrazna sa tim stiskanjem pesnice protivnici u lice,razumem da je to "PRITISAK" ali zaista nekad preteruje.

Napred Ana

pre 13 godina

Ana Ivanovic NEDOSTIZNA

- Roland Garros
- Dozivotni sponzorski ugovor sa Adidas-om
- FORBS lista 100 najuticajnijih slavnih licnosti u 2009 godini
- Google lista pet teniserki za koje je postojalo najvece interesovanje u 2009 godini
- Intervjui i slikanja za Sports Illustrated, Vanity Fair, Vogue, Sport&Style, Tennis Week...
- Izabrana je za najseksipilniju teniserku na svetu 5 godina za redom, najseksipilniju sportiskinju, AskMen, FHM, MAXIM su je uvrstili na listu 100 najlepsih / najseksepilnijih zena na svetu...

stvarno ne razumem

pre 13 godina

Citam komentare, pa ne mogu da verujem! Mnogi pisu da je Jelena imitirala Anu. Ana se uopste tako ne ponasa, bas je mirno delovala na svim mecevima u Rimu, a i danas. Zaista ne razumem sta je to povredilo komentatore.
Ako su, pak, mislili na ono sto je Ana nekada cinila (a Jelena nespretno izvela nesto slicno) nemaju prava da kritikuju - imitacije Novaka Djokovica (Nadal i drugi) su veoma popularne i niko ga zbog toga ne ceni manje.

Srbin

pre 13 godina

Da li bi mogao da se javi neki Anin navijac i da objasni sledece:

1)Zasto je Ana par puta u toku meca na mrezi stegla Jeleni pesnicu u lice(recimo posle promasenog Jeleninog voleja)

2)Zasto Ana stiska pesnicu posle nezaradjenih poena(dupla greska protivnice)

3)Zasto je Jelenina imitacija toliko dramaticna,da se ovde pisu romani o tome??
(Milan, 12. maj 2010 22:35)


1. To nema veze sa Jelenom. To nije personalno. Ima veze sa protivnikom uopste (to je sustina sporta), i nije zlonamerno, sa ciljem da se neko ponizi. To ona radi TOKOM MECA, jer pritisak je veliki.

2. Opet pritisak. Procitaj nesto iz oblasti sportske psihologije.

3. Nekultura je vaspitanim ljudima uvek dramaticna, sto oni drugi ne mogu da shvate.

nada

pre 13 godina

Po meni, ni Ana ni Jelena nisu igrale kao sto znaju, jer su obe bile stegnute. Tek u trecem setu se Jelena bar malo opustila, zato je i pobedila (zasluzeno!). A sto se tice "imitiranja" POSLE MECA, pitacu samo jedno: Da li ste stvarno ocekivali da je Jelena voljna da VECITO prima niske udarce i vadi vruce kestenje pred novinarima koje "fina i gospodska" Ana potura ("pesnica" sa tim ima najmanje veze)? A navodni Aninini navijaci (koji su sada toliko kivni), neka se prisete Aninih "finih" izjava o Jeleni, kao I SVOJIH "finih" reci o (na primer) Jeleninoj kuci u Americi koja je za njih neoprostiv greh, a Anina na Majorci "njen privatan izbor". Na isti nacin komentarisu i igranje za reprezentaciju, povrede, slikanje, oblacenje, mame, prijatelje (poreklo),... Aninino je SVE fino, lepo, fer i na nivou, a kod Jelene nikad nista ne valja? Sa moje strane, OBEMA zelim sve najbolje kako u sportskoj karijeri, tako i u privatnom zivotu, a pojedinim "navijacima" da sto pre prevazidju frustracije zbog sopstvenog zivota, jer ce im tada biti sigurno lepse i bolje.

PEra

pre 13 godina

opet ova Jelena i njeno sramno ponasanje i imitiranje nikad joj dostizne Ane...sad se vidi, sad se zna da je Jelena ne podnosi i svako pretvaranje je suvisno. Ana, srecno! Jelena, sram te bilo!

Bob

pre 13 godina

Bravo Jelena! Nek si pokazala i Ani i svima koliko je smijesna sa onim iritantnim stiskanjem pesnice pa cak i kad protivnica posalje lopticu u mrezu ili aut.
obozavam te Jelena i hvala ti za sve sto si ucinila za Srbiju!
tvoj vjerni navijac iz Republike Srpske
(bobok, 12. maj 2010 20:17)

Brate iz Srpske, pa jel' ti znas sta je nekulura, jel' su te to valjda naucili u kuci. Sem toga, Ana je vise ucinila za Srbiju (zastava i himna u Parizu na RG) nego Jelena. Jel' ti pratis tenis uopste...

Dylan Dog

pre 13 godina

U poslednja 24 h su se mogli pročitati raznorazni komentari vezani za gestikulaciju tenisera u toku i posle meča.

Da se razumemo, gestikulacija i glasno bodrenje su sasvim u redu ako igrač to ne radi tendenciozno i u lice protivniku, tj. gleda ga u oči ili direktno prema njemu dok to radi.
Neki teniseri imaju naviku da to rade često, neki retko, tek kada se emotivno prazne nakon važnog poena, neki to gotovo uopšte ne rade. Dakle, individualna stvar.
To je sve prirodno i to je sve ljudski.

Jelenini navijači optužuju Anu da se preegzaltirano raduje čak i kada protivnica napravi neiznuđenu grešku. Pa, dobro. Teniser koji drži do sebe to ne bi trebalo da radi, jer time pokazuje protivniku svoju inferiornost i nesigurnost i verovatno gubi potencijalnog prijatelja van terena.
I naravno, Jelenina gestikulacija JESTE bilo imitiranje Ane, upućeno svom boksu, kao da je time htela da kaže: "Evo joj sada to njeno stiskanje pesnice...". Kako nije bilo upućeno nikom drugom do njenima, ne može se smatrati Bog-zna-kakvim nesportskim ponašanjem, niti nekim posebnim omalovažavanjem, pogotovo ako se uzme u obzir gotovo otvorena netrpeljivost između njihovih tabora, a verovatno i između njih samih. Dakle, nije sportski, ali nije ni neka tragedija. Npr. Serenina podiguta ruka u trenutku bacanja loptice pri servisu je daleko nesportskije ponašanje.
Konors i Mekinro su se DIREKTNO obraćali protivnicima i raznim upadicama pokušavali da ih poremete. Ko nije imao priliku da sam vidi, može pročitati dosta o smišljenim verbalnim minijaturama ove dvojice u knjigama Breda Gilberta, koji je imao priliku da ih iskusi i na svojoj koži. Dakle, ovo o Jeleni je beznačajna sitnica u poređenju sa onim što su pomenuta dvojica radila.

Međutim, na mene je veći utisak ostavila reakcija Aninih "navijača" nego sama gestikulacija Jelene. Toliko je ispoljeno frustracije vezane za "protivnički tabor" - da je ceo protekli meč pao u zaborav zbog toga. Imam utisak da se tzv. "navijači" javljaju tek da bi u sebi smanjili količinu negativne energije, a ne da bi na primeren način prokomentarisali viđeni tenis. Toliko isključivosti i netolerancije se može videti jedino u politici. Da još uvek postoji "Biblioteka", pretpostavljam da bi tražili da se Jelena pozove na odgovornost i isključi iz članstva i da joj se zabrani igranje tenisa zbog vređanja lika i dela drugog zaslužnog člana!
Umesto da se piše o tenisu i sportu uopšte, piše se o modi, lepoti, kulturi i nekulturi, evropskim vrednostima, patriotizmu, politici, tračevima, intimnom životu sportista, opet tračevima itd.

Pa molim Vas! Ovaj deo sajta je posvećen sportu. Ako se već sami ne bavite sportom, bar pokušajte da se ponašate sportski i u duhu fer-pleja i pokažite malo tolerancije i poštovanja prema svojoj okolini, jer na taj način pokazujete koliko ste sami vredni toga!

DEODATO

pre 13 godina

Pazi sad,patriJJote,pokusavaju da nas uvere da je Jankoviceva samo imitirala Anu kao sto Djokovic imitira ostale tenisere.
Nego,da vas pitam jeli Djoko imitirao i Nadala kada ga je pobedio prosle godine?
Uzgred,Djokovic vise ne imitira.
A sto se tice mame i cerke Jankovic,mislim da je sada sve jasno.
KOMPLEKSI I BOLESNA LJUBOMORA!

Sanja

pre 13 godina

Ja zaista ne spadam medju ono što vi nazivate "Patriote", ali navijam za Jelenu uvek u duelu naših cura. Ne zameram Ani što ima stranca za momka, ali i da ima najvećeg Srbina manje mi je simpatična od Jelene. Jelena mi deluje daleko bogatija duhom od Ane i zato je tome tako. Volim i Jelenine gafove, jer time pokazuje da je čovek a ne igračka koja radi ono što joj drugi kažu.
Zašto je Jelena ovo napravila to je manje bitno svakome se omakne da napravi nešto što ne očekuje da će biti zabeleženo od strane kamera.

Ne budite licemerni

pre 13 godina

PatriJJote da li ste videli nekada Jelenu da stisne pesnicu i uzvikne AJDE ili IDEMO posle greske protivnice?
Ja jesam MILION PUTA. Protivnica izbaci lopticu u aut a Jelena stisne pesnicu.

I dosta vise sa LAZNIM patriotizmom. Pateticni ste i jadni. Tenis je individualni sport.

igysa

pre 13 godina

Meni se licno Ana smucila kada na mrezi u polufinalu RG, maltene nije htela da se poljubi sa JJ, koja je krenula iskreno da joj cestita pobedu, to je bilo bas ocigledno i jako me je iznenadilo. Drugo, na istom tom RG, Ana stoji pored Zastin Enan na dodeli pehara pobednici, i Ana se nije udostojila da je pogleda maltene, a kamoli da je spomene u govoru, u smislu neke zahvalnosti (jer cinjenica je da je Enan povlacenjem omogucila Ani da bude broj 1).. mozda nisam najbolje obajsnio ovo,a li ko je gledao taj RG kad je Ana postala sampion, shvatice ovo: JA SAM BIO ZAPANJEN ! to je bilo tako sebicno da nisam mogao da verujem. malo kurtoazije makar ne bi bilo na odmet u tom trenutku, ali nista !
.. uglavnom, da ne dolivam ulje na vatru.. nije da branim Jelenu, uvek sam je vise cenio istina (mislim da teniske kvalite), kao kompletniju igracicu.. ova Jelenina reakcija je prilicno isprovocirana, ako gledate zadnjih par godina u celini, ne samo ovaj mec, a pogotovo ne samo ovaj delic na kraju (koji je tako izdvojen zaista delovao veoma ruzno).
Ja sam Ani svejedno oprostio, a i Jeleni cu neke njene gafove koji me nerviraju zato sto mislim da JESU vrhunske teniserke, iz nase zemlje i kao takve pogotovo zasluzuju nasu podrsku, a ne hvatanje za svaku sitnicu od stane nacije pune gneva, koja bolje da ga kanalise na politicarima, a ne sa sportistima, jedinom vrednom sto imamo !
ovo gore sam za Anu napisao jer ne verujem sta se ova dva dana pishe o Jeleni, pa reko da napravim neki balans ;-)
Ja sam bio presrecan i odusevljen njihovim osmesima kada su igrale dubl protiv Rusije, mislim da to nije bilo izvesceno.

a o Federeru kao primeru ponasanja.. ma dajte nemojte molim Vas ! verovatno najbolji teniser ikada,a ali nije sve u teniskoj igri kada nekome dajete takvo krupno, najevece priznanje..

voki

pre 13 godina

Aha, sada vam je nekulturno, a kad ova druga cini nesportske i nekulturne poteze onda je to u redu...haha...e pa neka, malo i Jeca da da sebi oduska! Samo napred JJ!

Propala fora

pre 13 godina

@ Carica = Turbo Folk
O cemu bre ti pricas? Sta tebi smeta kod Jelene? Pa sta,i da joj prica "mamica" da je "diva" sta ti imas s tim? Ona jeste zvezda,a ti si ocigledno nezadovoljan/a svojim zivotom,pa sad pljujes druge. Ostavite je vise na miru,a Ana je sve,samo nije cvecka! Nmg da verujem da neko ne shvata da ona NE ZELI da igra za Srbiju,a kada igra to cini bez volje.. Koliko puta je to pokazala,a neki je I DALJE BRANE! Ne mogu da verujem..

zelena trava

pre 13 godina

Jelena se naljutila zbog Aninog pumpanja na neki poen i nije zaboravila do kraja meca. Likovala je zbog pobede (ne izgleda bas zlobno, vise samozadovoljno) na kraju imitirajuci Anu i rekavsi "Evo joj...", a zatim jos nesto sto je moglo i nije moralo da bude psovka. Nije bas jasno, ali je jasno da je bila revoltirana Aninim ponasanjem. Mogla je da se suzdrzi do odlaska sa terena, ali je i razumem. Niti jedna od njih dve nije neka dama na terenu. Ana pada u trans kad protivnica izbaci u aut, a Jelena stalno ima neke nimalo damske komentare. Ali bolje i to od onog Masinog urlikanja ili od drskog i provokativnog drzanja Azarenke.

asdf_

pre 13 godina

Da li bi mogao da se javi neki Anin navijac i da objasni sledece:

1)Zasto je Ana par puta u toku meca na mrezi stegla Jeleni pesnicu u lice(recimo posle promasenog Jeleninog voleja)

2)Zasto Ana stiska pesnicu posle nezaradjenih poena(dupla greska protivnice)

3)Zasto je Jelenina imitacija toliko dramaticna,da se ovde pisu romani o tome??
(Milan, 12. maj 2010 22:35)

Da probam, iako nisam do kraja prozvan (navijam i za Anu i za Jelenu)

1) Zato što Ana iz dna duše mrzi Jelenu jer je bila prva teniserka sveta

2) Vid pod 1)

3) Zato što Anini navijači znaju da Jelena iz dna duše mrzi Anu jer je bila prva teniserka sveta ;-)))

A sad ozbiljno. Ovo je rasprava dokonih navijača koji nisu prekinuli da gledaju prenos na vreme. i molim sve da prestau sa nagađanjima šta je Jelena mami rekla/gestikulirala posle meča. Anina gestikulacija tokom meča je bila ista kao kada igra sa bilo kojom protivnicom i to nema veze sa nekim nipodaštavanjem. Jelena je za javnost rekla šta ima da kaže i to korektno. KRAJ.

djons91

pre 13 godina

Pa i ja bi joj pokazao pesnicu posle meca da sam na Jeleninom mestu, samo ne iza ledja nego u lice. Nismo svi isti i ne reagujemo svi isto na neke situacije, tako da ta pesnica Ivanoviceve i taj uzvik "ajde" meni izgleda kao neko podmuklo provociranje i ne bi mogao da se ne iznerviram. To znam jer sam imao slicna iskustva...

VanjaRF

pre 13 godina

Jaoooooo, nemam reci na vase komentare! Imate dva primera za poredjenje Jelene i Ane-himna u Parizu, Gren slem! Pa sta! Stavljam ruku u vatru da ce Jelena da osvoji GS, ne mora ove godine ali verujem da hoce! Kada ga osvoji, zivo ce me interesovati koji ce vam biti novi argumenti! Da je Ana lepsa? Apsolutno NEBITNO! Anini fanovi, nemojte da vas boli sto je Jelena u nikad boljoj formi, jer jedino to moze da vas natera da pisete svakakve gluposti...

Carica, Zglob, Sneskica

pre 13 godina

Kako se samo Agnieszka Radwanska podsmevala Jeleni kada je Jelena bila prva na WTA listi.
Nacrtala je crtez i sa crtezom pozirala fotoreporterima.
Ana posudi crtez od Agnieszke i slikaj se i ti sa njim.
Ili jos bolje imitiraj Jelenu kako brise znoj peskirom da ne pokvari "lepotica" sminku.

VanjaRF

pre 13 godina

E, dosta vise! Da kamera nije u tom trenutku snimala Jelenu, ne biste ni znali sta se desilo! Tako da, nemojte da se gubite puno! Ako njih dve nisu digle frku oko toga, ne znam sto bi se onda bilo ko mesao!

prava istina

pre 13 godina

Vidim ovde neki postovaoci JJ pokusavaju da je odbrane govereci u smislu:
"Pa sta? Ana se stalno tako raduje, zasto Jelena ne sme bar nekad?"

Ovo nije bilo radovanje, nego imitiranje Ane.
Sto je najgore steta je sto se Jelena ne raduje u poenima, ne grize.
Zamislite da Viktor Troicki slucajno pobedi Noleta i pocne da ga imitira, a ljuti su rivali, na sta bi to licilo? Ana i Jelena jesu rivalke, znamo koliko je zemlja podeljena, a svakako je i dobro sto ih imamo.
Sportista ne sme to da radi. Jedno je imitirati tamo nekog Spanca, prihvatio on ili ne, a drugo imitirati zemljaka. Jos ovo nije bilo ni malo smesno.

RANKO

pre 13 godina

jadni ste vi moja braco SRBI, oko cega se vi prepucavate. Nije onda ni cudo sto su odnosi izmedju njih dve zategnuti i sto snagu trose na stiskanje pesnica a ne na servis koji im je funkcionisao onako kako jeste. Iritiraju me oni koji govore o fizickom izgledu igracica, takvima je mjesto na farmi ili u velikom bratu a ne na sportskim forumima. A sto se tice patriotizma, ako je Ana ponos Srbije zasto onda i Srbija nije ponos Ani...U tom pogledu nemogu se porediti sto je se pokazalo i na poslednjem susretu sa Slovackom. Medjutim to treba gurnuti u strnu a navijati za obje a u medjusobnom susretu nek pobijedi ko bude bolji

tom pogledu definitivno ne moze se porediti sa Jelenom

zar je bitno ko sam

pre 13 godina

Takvo njeno ponasanje je ocekivano ali ne i opravdano. Posle izjave njene mame, za Anu, digla se velika prasina oko toga. Koliko god obe poricale to, one nisu bile toliko u dobrim odnosima, pa nece ni sad... posle ovoga.
Ana je trebala barem da dodje u BG da gleda Fedkup, ali Jelena nije trebala da se ovako ponasa... IMASE MOZE SE.....

Nedeljka

pre 13 godina

@nada

"Da li ste stvarno ocekivali da je Jelena voljna da VECITO prima niske udarce i vadi vruce kestenje pred novinarima koje "fina i gospodska" Ana potura ("pesnica" sa tim ima najmanje veze)? A navodni Aninini navijaci (koji su sada toliko kivni), neka se prisete Aninih "finih" izjava o Jeleni"

Navedi nam konkretno neku Aninu "finu" izjavu o Jeleni.
Sta je izjavila? Kada je izjavila? Gde je izjavila?

Novi Sad

pre 13 godina

Pobedniku je sve dozvoljeno...Polu-Finale RG 2008...zar ste vec zaboravili.Zasluzena pobeda Jelene koja je trenutno bolja od Ane.Nakon ovog porza,nisam bas siguran (ne samo zbog rezultata) da je Anin povratak ka vrhu WTA liste na dobrom putu...nije to vise ona Teniserka koja je zarila i palila gde god se pojavila...na zalost, ostala je samo senka.Cesto se komentarise kako je Ana mlada (22 godine) da ima jos vremena ali se zaboravlja cinjenica da postoji velika grupa Teniserki koje su Anine vrsnjakinje a mnoge cak i puno mladje a po kvalitetu ne zaostaju bas prepuno iza Anom...zato mislim da su radosti i zelje o brzom Aninom povratku ka vrhu WTA malo preuranjene...kada je pod pritiskom za rezultat (kao u ovom slucaju protiv Jelene) u odlucujucim momentima meca uocljivo je da je ,na nesrecu, i suvise daleko od one Ane koju svi prizeljkujemo.Ovaj "derbi" kao i svaki drugi,pokazao je sve odlike kao vrline a i mane i jedne i druge Teniserke...na kraju nije isto ostvariti pobedu protiv bilo koje druge protivnice kao pobedu protiv svoje sunarodnice.Gotovo redovno na takvim mecevima dolazi do ekscesa i emocija koje bas nisu prihvatljive od nas navijaca bez razlike za koju navijamo.Nazalost bez ovih atributa nikada nebi ni postojali "derbi" mecevi...i to je jedini i pravi razlog, zasto ja nikada,bas nikada,ne obracam veliku paznju na same aktere.Voleli mi to ili ne uvek je bilo i bice ovakvih meceva...zato i dolazi do podele navijaca,opravdano ili ne to ostavljam drugima da odluce ali znam jedno...to je sastavni deo danasnjeg Teniskog sporta a koji podrzavaju raznorazni sponzori, marketing firme i medije sa jednim ciljem...ne birajuci sredstva (sredstva opravdavaju njihove ciljeve)ogromne zarade a tada je sve moguce,zato ne treba osudjivati nase Teniserke jer one su samo deo ovog ciklusa i RADE SVE ONO STO SPONZORI OD NJIH ZAHTEVAJU...da li je to moralno ili ne to je vec za diskusiju.Danasnji ATP kao WTA moze da se uporedi sa onom starom izrekom: "Igraj kako sviram ili se ne hvataj u kolo".Neke Teniserku su neverovatne po fizickom izgledu (citaj lepotice)a takve su pravi san za Sponzore,Medije i marketing,zato i nije iznenadjenje kada ih cesto vidite na naslovnim stranicama po raznim Magazinima pa cak i na modnim pistama...one su jednostavno sastavni deo kluba koji pripada u poznate i javne licnosti a krajnju i najvecu korist od toga imaju Sponzori.

Milena

pre 13 godina

Mec je bio uzasan, nista nisu pokazale obe, Ana je samu sebe pobedila, JJ nema nista sa pobedom juce, cekala i docekala.
Dzabe JJ sve pare ovog sveta,KULTURU I PRISTOJNOST NE MOZE KUPITI.

Branko

pre 13 godina

Nazalost ne razumijem u poslednje vrijeme stalno prisutnu zelju za podjelom u Srbiji. Dobri pametni ljudi-Glupi nazadni ljudi. Da li to nama neko namjerno radi ili je nivo tolerancije i postovanja razlicitog misljena kod nas ili u samo posebnim grupama jako nizak.
Zasto se nemozemo jednostavno radovati da trenutno u Srbiji imamo 2 jako dobre teniserke. Steta samo da su morale tako rano jedna protiv druge da igraju. Rezultat odgovara trenutnom stanju forme. Jelena je trenutno bolja, sigurnija i puna samopouzdanja. Ana se nalazi na dobrom putu da se vrati tamo gdje je bila. Uzgred sto se ponasanj tice Ana bi trebala uskoro da napusti svoj svijet bajki (njen uspjeh je stvarno kao iz bajke, jako mlada je postigla jako mnogo i zato zasluzuje svako postovanje i to se treba iskoristiti i naplatiti ali mora se dalje, treba se dalje razvijati). Kod Jelene bi bilo pozeljno da svoja ispoljavanja nezadovoljstva malo bolje kontrolise i tako zasluzi ulogu idola lijepog pnasanja. Jer u sadasnjoj srbiji to nedostaje na svim nivoima i svi mi bi trebali na tom da radimo.
Na kraju zelio bi pozeljeti i Ani i Jeleni sve najbolje i jos mnogo uspjeha, a nama svima malo vise tolerancije da se mozemo radovati uspjesima svih nasih sportista i sportskih klubova jer tako na trenutak mozemo zaboravitit sve nase nedace i probleme, za trenutak stati i malo pogledati naokolo i mozda nakon toga ipak rjesenja naslutiti.

Rio

pre 13 godina

Mene zanima samo tenis, trenutno pricamo o zenskom tenisu... ne zanima me koja je lepsa, koja ima vise para i koja iz kakve porodice potice... Jelena je dokazala po stoti put da je pravi fajter sto cenim kod svakog sportiste i zasluzeno je pobedila, dok kod Ane to nije slucaj... suvise lako se predaje i daleko je od borca... gotovo sam siguran da je Ana krenula u nekom sasvim drugom pravcu... ona jeste mozda najlepsa teniserka... ali kakve to ima veze sa tenisom???

vesna

pre 13 godina

Dakle, ovo je vec sve vidjeno i tipicno srpski. Alo, narode one su obe nase. Jedna je morala pobediti. Prave profesionalke. Ko je kome pokazao lakat... Pa prirodno je da se raduju kad osvoje poen bilo vinerom ili greskom protivnice. Prekinite ova bezvezna prepucavanja. Najbolje bi bilo kad bi se sastajale na turnirima,najranije u polifinalu. Gde bi nam bio kraj

Posmatrac

pre 13 godina

Srecno Jelena u nastavku turnira i karijere, ali si vecerasnjim gestom izgubila jednog navijaca.
p.s. Ako si toliko velika Srpkinja, zasto jedan deo para koji zaradjujes ne ulozis u Srbiju, vec kupujes kucu na Floridi i bezis od poreza u Dubaji?

Jelena i Nadal su iskompleksirani!

pre 13 godina

Naravno da nije isti,dobila si je posle 100 godina,ona je za tebe nocna mora,ona je ono sto pokusavas da dostignes citave karijere,ali to je nemoguce posto je mnogo bolja,isti je slucaj sa nadalom i Federerom,Nadal stalno pokusava da dodje do tog nivoa,ali je to nemoguce.

daaacii

pre 13 godina

Hahahaha...smesna je jeca...posle duuuugog vremena uspela je da pobedi Anu...to moze se reci jedva...cini mi se da je sad rezultat u medjusobnim duelima )9:5i ...iako je treci bio 6:1....Ana se polako vraca u formu...oduzice se ona njoj.. :))) A kad Jelena bude osvojila neki grem slem onda nek komentarise....bila je prva a nije osvojila nijednu titulu.. !!! Ana samo napred :)))) Pokazi sta znas. I moze ona imirati Anu koliko god hoce to samo pokazuje kako se devojka od 25 godina ponasa. Ko zna kada ce joj se ovo opet desiti da uspe da se raduje...xD neka uziva jos malo :))))

Dosta trača

pre 13 godina

@Igysa
Zar niuje dosta izmišljotina? Ovih dana imao si na sajtu sliku Jelene i Ane posle meča na RG 2008, i vrlo su se srdačno pozdravile na mreži i zagrlile! Nemoj da širiš lažne vesti, evo molim ljude sa sajta da tu sliku objave ponovo. I gde ti je logika? Da se Ana nije naljutila na Jelenu što je izgubila pa je bila besna na nju? Pišeš bez veze, onoliko koliko ti godine dozvoljavaju. Mladi ljudi jesu dobrodošli na sajt, ali morali bi da znaju kako je mladost brža od pameti. Malo budite mirniji i poštujte iskusnije ljude. Tako se to radi u svetu.

budi covek

pre 13 godina

Jos uvek imas kompleks.
Sramno ponasanje nakon meca, pa zar nisi mogla sa mamom da se radujes i Anu da imitiras kasnije?
Samo znam da je Ana mnogo vise fina od Jelene. A steta sto se uopste bilo koja tako ponasa, ne ide joj to u prilog.

GO AI

pre 13 godina

Nece biti bas da je to mec kao i svaki drugi. O tome svedoci tvoje ,najblaze receno,neprimereno oponasanje Ane posle meca.Evidentno je da si trenutno bolja ali na tvoju zalost i na zalost tvoje mame Snezane,takodje su ocigledne dve cinjenice:1. nikada neces uzeti GS, 2. pretvaranje ruznog paceta u labuda moguce je samo u bajci!!!

Michael

pre 13 godina

O Boze! Nisam je voleo ni ranije, a sad tek...Ogranicena je kao ringla na el. sporetu.

Kad osvoji jedan GS neka se onako raduje, sada neka samo cuti!

Kada su Novak i Ana i ostala kompanija igrali trenirali ovde i igrali u bazenu ona je imala sve u Americi zato ce uspesi Anini i Novakovi uvek biti sjajniji od njenih!

zoran

pre 13 godina

J.J = Pink TV kultura.

Sta drugo ima da se kaze.
Pogledajte ponasanje Anino i njene majke i sa druge strane Jelenino (konstantno psovanje i izbacivanje besa na decu koja donose peshkire..), pa njene majke...Nema tog normalnog koji ce odobriti Jelenino ponasanje.

Na zalost pare ne mogu kupiti karakter. Nemoguce.
Zalosno.

PEra

pre 13 godina

opet ova Jelena i njeno sramno ponasanje i imitiranje nikad joj dostizne Ane...sad se vidi, sad se zna da je Jelena ne podnosi i svako pretvaranje je suvisno. Ana, srecno! Jelena, sram te bilo!

zoran

pre 13 godina

Ponasanje, jadno,bedno.
NA nivou najgoreg provincijalca.
Ana i Nenad Zimonjic, od tenisera, su primer za svakog maldog sportistu. Sve ostalo je za zaborav, jer ponasanje je katastrofalno.

Zar iko moze zamisliti Federera gde imitira choveka koga je upravo pobedio.>??

Nemoguce.

SmartGirlOC

pre 13 godina

Jako ruzno ponasanje, stvarno ne znam sta joj je to trebalo... Inace sam navijala za Jelenu, ali devojka koja ima 25 godina ne bi trebalo da se ponasa kao dete u vrticu, narocito ne pred onolikim svetom. Money can't buy everything...

Mandy

pre 13 godina

Samo sam danas potvrdio sto sam mislio svih ovih godina. Razlika izmedju Ane i JJ je ogromna. Pre svega mislim kao coveka JJ je potvrdila kako se za pare ne moze kupiti bas sve. Zao mi je samo sto u nedostatku kvaliteta zenskog tenisa neke igracice uzimaju ogromne svote i pri tom izigravju neku velicinu. Mama i cerko dobili ste jos jednog protivnika do kraja karijere. Hvala!

Bob

pre 13 godina

Bravo Jelena! Nek si pokazala i Ani i svima koliko je smijesna sa onim iritantnim stiskanjem pesnice pa cak i kad protivnica posalje lopticu u mrezu ili aut.
obozavam te Jelena i hvala ti za sve sto si ucinila za Srbiju!
tvoj vjerni navijac iz Republike Srpske
(bobok, 12. maj 2010 20:17)

Brate iz Srpske, pa jel' ti znas sta je nekulura, jel' su te to valjda naucili u kuci. Sem toga, Ana je vise ucinila za Srbiju (zastava i himna u Parizu na RG) nego Jelena. Jel' ti pratis tenis uopste...

Napred Ana

pre 13 godina

Ana Ivanovic NEDOSTIZNA

- Roland Garros
- Dozivotni sponzorski ugovor sa Adidas-om
- FORBS lista 100 najuticajnijih slavnih licnosti u 2009 godini
- Google lista pet teniserki za koje je postojalo najvece interesovanje u 2009 godini
- Intervjui i slikanja za Sports Illustrated, Vanity Fair, Vogue, Sport&Style, Tennis Week...
- Izabrana je za najseksipilniju teniserku na svetu 5 godina za redom, najseksipilniju sportiskinju, AskMen, FHM, MAXIM su je uvrstili na listu 100 najlepsih / najseksepilnijih zena na svetu...

kiza

pre 13 godina

Bruka i sramota,pa i ovi sa Eurosport-a su najmanju ruku u cudu.Svi znamo da se ne vole ali ovo je vrhunac.jelena , a siguran sam po naredbi njene majke ,pokazala je pravo lice.Uvek je bila puna sebe , sparing partnere ponizava a ni jedan nas trener nije izdrzao sa njom duze od mesec-dva.Svaka cast na igri ali na ponasanju jedna velika NULA.Kad izgubi krive su povrede - iako posle 2 dana igra kao u najboljim danima,mama je imala losu frizuru i losu flasicu vode i sl.

Carica, Zglob, Sneskica

pre 13 godina

Kako se samo Agnieszka Radwanska podsmevala Jeleni kada je Jelena bila prva na WTA listi.
Nacrtala je crtez i sa crtezom pozirala fotoreporterima.
Ana posudi crtez od Agnieszke i slikaj se i ti sa njim.
Ili jos bolje imitiraj Jelenu kako brise znoj peskirom da ne pokvari "lepotica" sminku.

Vladimir NS

pre 13 godina

Kako je ovo licemerna izjava! Pa da je ovaj meč bio kao svaki drugi zar bi izvodila novi "ples" posle. Vrlo nisko da ne kažem nešto teže! Bez obzira na sve nesuglasice vi predstavljate našu zemlju i ovaj način ponašanja je u najmanju ruku za javnu osudu. Mislim da nam je posle današnje tačke od strane JJ naša FED reprezentacija ponovo vraćena u kameno doba.Nema svrhe da se ponovo sastaju.

DEODATO

pre 13 godina

Pazi sad,patriJJote,pokusavaju da nas uvere da je Jankoviceva samo imitirala Anu kao sto Djokovic imitira ostale tenisere.
Nego,da vas pitam jeli Djoko imitirao i Nadala kada ga je pobedio prosle godine?
Uzgred,Djokovic vise ne imitira.
A sto se tice mame i cerke Jankovic,mislim da je sada sve jasno.
KOMPLEKSI I BOLESNA LJUBOMORA!

bobok

pre 13 godina

Bravo Jelena! Nek si pokazala i Ani i svima koliko je smijesna sa onim iritantnim stiskanjem pesnice pa cak i kad protivnica posalje lopticu u mrezu ili aut.
obozavam te Jelena i hvala ti za sve sto si ucinila za Srbiju!
tvoj vjerni navijac iz Republike Srpske

Srbin

pre 13 godina

Da li bi mogao da se javi neki Anin navijac i da objasni sledece:

1)Zasto je Ana par puta u toku meca na mrezi stegla Jeleni pesnicu u lice(recimo posle promasenog Jeleninog voleja)

2)Zasto Ana stiska pesnicu posle nezaradjenih poena(dupla greska protivnice)

3)Zasto je Jelenina imitacija toliko dramaticna,da se ovde pisu romani o tome??
(Milan, 12. maj 2010 22:35)


1. To nema veze sa Jelenom. To nije personalno. Ima veze sa protivnikom uopste (to je sustina sporta), i nije zlonamerno, sa ciljem da se neko ponizi. To ona radi TOKOM MECA, jer pritisak je veliki.

2. Opet pritisak. Procitaj nesto iz oblasti sportske psihologije.

3. Nekultura je vaspitanim ljudima uvek dramaticna, sto oni drugi ne mogu da shvate.

Ne budite licemerni

pre 13 godina

PatriJJote da li ste videli nekada Jelenu da stisne pesnicu i uzvikne AJDE ili IDEMO posle greske protivnice?
Ja jesam MILION PUTA. Protivnica izbaci lopticu u aut a Jelena stisne pesnicu.

I dosta vise sa LAZNIM patriotizmom. Pateticni ste i jadni. Tenis je individualni sport.

glups

pre 13 godina

ovo sto je jelena uradila posle meca nije nista napram onog meca na rg-u pre dve godine. onakvo vristanje i pokazivanje pesnice protivnici nikada nisam videla u svom zivotu. i da, ni jedno ni drugo ne ubrajam u lepe manire!

prava istina

pre 13 godina

Vidim ovde neki postovaoci JJ pokusavaju da je odbrane govereci u smislu:
"Pa sta? Ana se stalno tako raduje, zasto Jelena ne sme bar nekad?"

Ovo nije bilo radovanje, nego imitiranje Ane.
Sto je najgore steta je sto se Jelena ne raduje u poenima, ne grize.
Zamislite da Viktor Troicki slucajno pobedi Noleta i pocne da ga imitira, a ljuti su rivali, na sta bi to licilo? Ana i Jelena jesu rivalke, znamo koliko je zemlja podeljena, a svakako je i dobro sto ih imamo.
Sportista ne sme to da radi. Jedno je imitirati tamo nekog Spanca, prihvatio on ili ne, a drugo imitirati zemljaka. Jos ovo nije bilo ni malo smesno.

undercover angel

pre 13 godina

Jeco, navijam za tebe, i znam da je Anina pesnica ponekad iritantna, ali je tvoje ponasanje na kraju ipak bilo veoma nekulturno!

Milena

pre 13 godina

Mec je bio uzasan, nista nisu pokazale obe, Ana je samu sebe pobedila, JJ nema nista sa pobedom juce, cekala i docekala.
Dzabe JJ sve pare ovog sveta,KULTURU I PRISTOJNOST NE MOZE KUPITI.

Djoksa

pre 13 godina

Anini navijaci,recite kako ste se osecali kada je Jelena onako stisla pesnicu?Lose?A to je uradila samo JEDANPUT!Kako bi vam bilo da vam to radi neko preko 20 puta u toku meca?Na svaku duplu servis gresku,na svaku neiznudjenu gresku..Ruzno je to,jel tako?

VanjaRF

pre 13 godina

Zasto ste dosadni? Cemu sad to pljuvanje, otkud vi znate zasto je ona stisla tako pesnicu? Mozda joj nije bila namera da imitira Anu, nista time ne dobija... Bravo JJ!!! Samo napred! Bravo i za Anu...

Jelena i Nadal su iskompleksirani!

pre 13 godina

Naravno da nije isti,dobila si je posle 100 godina,ona je za tebe nocna mora,ona je ono sto pokusavas da dostignes citave karijere,ali to je nemoguce posto je mnogo bolja,isti je slucaj sa nadalom i Federerom,Nadal stalno pokusava da dodje do tog nivoa,ali je to nemoguce.

ivanna

pre 13 godina

A sto Novaka ne pljujete kad imitira druge? To vam je zanimljivo, zar ne? Setite se RG-a 2008. kako je Ana postupila kad je Jelena krenula da je zagrli! Jelena je najbolja!

zar je bitno ko sam

pre 13 godina

Takvo njeno ponasanje je ocekivano ali ne i opravdano. Posle izjave njene mame, za Anu, digla se velika prasina oko toga. Koliko god obe poricale to, one nisu bile toliko u dobrim odnosima, pa nece ni sad... posle ovoga.
Ana je trebala barem da dodje u BG da gleda Fedkup, ali Jelena nije trebala da se ovako ponasa... IMASE MOZE SE.....

Posmatrac

pre 13 godina

Srecno Jelena u nastavku turnira i karijere, ali si vecerasnjim gestom izgubila jednog navijaca.
p.s. Ako si toliko velika Srpkinja, zasto jedan deo para koji zaradjujes ne ulozis u Srbiju, vec kupujes kucu na Floridi i bezis od poreza u Dubaji?

VI

pre 13 godina

Znaci kada tokom meca Ana stalno onako stiska pesnicu i pokazuje je prema protivnici (a to rade i Hantuchova i Bartoli i jos neke igracice), to je OK. Cak i kada jelena pogresi na mrezi, Ana sme tako da reaguje prema njoj ali kada Jelena tako uradi onda krece pljuvanje.
Verujem da bi ste vi da ste na Jeleninom mestu svo Anino radovanje iskazano na taj nacin ispratili sa srecnim i zadovoljnim osmehom lika i cak bi je posle meca pohvalili za to! Ma daaaaj.
Inace Ana je bas sva slatka, steta sto malo vise ne pokaze i na terenu osim sto se samo smeska i prenemaze pred kamerama.

Ivan

pre 13 godina

Ne razumem zasto ste se navrzli na Jelenu ovoliko? Pa Ana to radi tokom citavog meca,sto je mnogo iritantnije od ovoga. U redu je kada napravi viner,to mogu da razumem, ali kada protivnica izbaci loptu u aut ili mrezu,ta Anina stisnuta pesnica je tako jadna.Valjda i Jelena moze posle pobede da uradi tako nesto, ili je trebalo da trazi licencu prethodno? Posle ovoga u mojim ocima nije uopste pala, a Ana ce mozda izvuci neku pouku iz ovoga,tj. kako se ne treba ponasati u toku meca u pojedinim trenucima.

Srbimir

pre 13 godina

Cestitke Jelka na pobedi!
Obe vas volim,ali danas je pobedila bolja!!!
Pasionirani ljubitelji svega Aninog zaboravljaju da je u polufinalu Roland Garosa u susretu izmedju dve nase sestrice,upravo Ana bila ta koja je svako malo(izuzetno iritantno i bezobrazno)pruzala pesnicu u pravcu Jelene!
Tad im to,naravno nije smetalo!
No,ko gubi ima pravo da se ljuti!

Borijan

pre 13 godina

Kao i uvek posle Aninog poraza Anini navijači su nesposobni da čestitaju protivnici pobedu.
Danas su se Anini navijači „moralisti“ kao pijan plota uhvatili pesnice koju je Jelena pokazala svojima u boksu. Da nije toga, okomili bi se na dužinu Jelenine haljine, boju patika..izmislili bi nešto. Kad Ana dodje do mreže i nesportski presamiti lakat i pesnicu jer je Jelena promašila mukom izgradjeni poen, ili kad u Rimu savija lakat i koleno kao da je zabila viner dok Dementijeva šalje loptu u publiku ili kad 20 puta to isti čini na greške Erani prošle godine na RG, za Anine navijače to je odraz sportske kulture i duha. Najsmešnije je što je Ana u nekim mečevima više puta pokazivala pobedničku pesnicu, a poen je zapravo dosudjen protivnici. Zato joj je pre dve godine u Majamiju, posle silnog Aninon „laktanja“ i „pesničenja“, posle pobede Devenport, ista na kraju meča otvoreno pokazala lakat. Sa pravom.

Milan

pre 13 godina

Da li bi mogao da se javi neki Anin navijac i da objasni sledece:

1)Zasto je Ana par puta u toku meca na mrezi stegla Jeleni pesnicu u lice(recimo posle promasenog Jeleninog voleja)

2)Zasto Ana stiska pesnicu posle nezaradjenih poena(dupla greska protivnice)

3)Zasto je Jelenina imitacija toliko dramaticna,da se ovde pisu romani o tome??

stvarno ne razumem

pre 13 godina

Citam komentare, pa ne mogu da verujem! Mnogi pisu da je Jelena imitirala Anu. Ana se uopste tako ne ponasa, bas je mirno delovala na svim mecevima u Rimu, a i danas. Zaista ne razumem sta je to povredilo komentatore.
Ako su, pak, mislili na ono sto je Ana nekada cinila (a Jelena nespretno izvela nesto slicno) nemaju prava da kritikuju - imitacije Novaka Djokovica (Nadal i drugi) su veoma popularne i niko ga zbog toga ne ceni manje.

Propala fora

pre 13 godina

@ Carica = Turbo Folk
O cemu bre ti pricas? Sta tebi smeta kod Jelene? Pa sta,i da joj prica "mamica" da je "diva" sta ti imas s tim? Ona jeste zvezda,a ti si ocigledno nezadovoljan/a svojim zivotom,pa sad pljujes druge. Ostavite je vise na miru,a Ana je sve,samo nije cvecka! Nmg da verujem da neko ne shvata da ona NE ZELI da igra za Srbiju,a kada igra to cini bez volje.. Koliko puta je to pokazala,a neki je I DALJE BRANE! Ne mogu da verujem..

Lolo

pre 13 godina

@Carica, Zglob, Sneskica

Jel pričaš o onoj Radvanskoj što je izbacila Anu u Majamiju i Štutgartu? Ili pričaš o onoj Agnješki što je Jelena izbacila na Frenč openu 08? Svejedno, Jelena je pobedila Anu i što se pre pomiriš sa tim, biće ti lakše.

VanjaRF

pre 13 godina

Jaoooooo, nemam reci na vase komentare! Imate dva primera za poredjenje Jelene i Ane-himna u Parizu, Gren slem! Pa sta! Stavljam ruku u vatru da ce Jelena da osvoji GS, ne mora ove godine ali verujem da hoce! Kada ga osvoji, zivo ce me interesovati koji ce vam biti novi argumenti! Da je Ana lepsa? Apsolutno NEBITNO! Anini fanovi, nemojte da vas boli sto je Jelena u nikad boljoj formi, jer jedino to moze da vas natera da pisete svakakve gluposti...

Mina

pre 13 godina

Slazem se sa Srbimirom, Borijanom, Ivanom, Djoksom! Smesno je ovo napadanje JJ zato sto je podigla pesnicu, svejedno da li je to bilo imitiranje ili ne! Ana je ta koja je dosadila i bogu i narodu svojim krevljenjem na terenu i tim odvratnim nesportskim gestom! Niko tako podlo i pakosno ne steze pesnicu i ne krevelji se kao ona, a posebno (nezasluzeno)kada protivnica pogresi! Godinama je gledam i stomak mi se okrece od gadjenja svaki put kad to uradi, a milion puta je uradila! To sto njeni fanovi misle da je to slatko, kulturno i da je deo Aninog "sarmantnog" sportskog radovanja - njihovo problem! Za mene je krajnje bezobrazno i iritantno - i ne vidim zasto joj i druge ne bi vracale istom merom na njene provokacije! Kad moze Ana tako da se raduje, nek se raduju i druge! A mi cemo da se odusevljavamo i govorimo kako je to jako simpaticno! Bas kao i kod Ane!

Nedeljka

pre 13 godina

@nada

"Da li ste stvarno ocekivali da je Jelena voljna da VECITO prima niske udarce i vadi vruce kestenje pred novinarima koje "fina i gospodska" Ana potura ("pesnica" sa tim ima najmanje veze)? A navodni Aninini navijaci (koji su sada toliko kivni), neka se prisete Aninih "finih" izjava o Jeleni"

Navedi nam konkretno neku Aninu "finu" izjavu o Jeleni.
Sta je izjavila? Kada je izjavila? Gde je izjavila?

voki

pre 13 godina

Aha, sada vam je nekulturno, a kad ova druga cini nesportske i nekulturne poteze onda je to u redu...haha...e pa neka, malo i Jeca da da sebi oduska! Samo napred JJ!

djons91

pre 13 godina

Pa i ja bi joj pokazao pesnicu posle meca da sam na Jeleninom mestu, samo ne iza ledja nego u lice. Nismo svi isti i ne reagujemo svi isto na neke situacije, tako da ta pesnica Ivanoviceve i taj uzvik "ajde" meni izgleda kao neko podmuklo provociranje i ne bi mogao da se ne iznerviram. To znam jer sam imao slicna iskustva...

RANKO

pre 13 godina

jadni ste vi moja braco SRBI, oko cega se vi prepucavate. Nije onda ni cudo sto su odnosi izmedju njih dve zategnuti i sto snagu trose na stiskanje pesnica a ne na servis koji im je funkcionisao onako kako jeste. Iritiraju me oni koji govore o fizickom izgledu igracica, takvima je mjesto na farmi ili u velikom bratu a ne na sportskim forumima. A sto se tice patriotizma, ako je Ana ponos Srbije zasto onda i Srbija nije ponos Ani...U tom pogledu nemogu se porediti sto je se pokazalo i na poslednjem susretu sa Slovackom. Medjutim to treba gurnuti u strnu a navijati za obje a u medjusobnom susretu nek pobijedi ko bude bolji

tom pogledu definitivno ne moze se porediti sa Jelenom

Sanja

pre 13 godina

Ja zaista ne spadam medju ono što vi nazivate "Patriote", ali navijam za Jelenu uvek u duelu naših cura. Ne zameram Ani što ima stranca za momka, ali i da ima najvećeg Srbina manje mi je simpatična od Jelene. Jelena mi deluje daleko bogatija duhom od Ane i zato je tome tako. Volim i Jelenine gafove, jer time pokazuje da je čovek a ne igračka koja radi ono što joj drugi kažu.
Zašto je Jelena ovo napravila to je manje bitno svakome se omakne da napravi nešto što ne očekuje da će biti zabeleženo od strane kamera.

zelena trava

pre 13 godina

Jelena se naljutila zbog Aninog pumpanja na neki poen i nije zaboravila do kraja meca. Likovala je zbog pobede (ne izgleda bas zlobno, vise samozadovoljno) na kraju imitirajuci Anu i rekavsi "Evo joj...", a zatim jos nesto sto je moglo i nije moralo da bude psovka. Nije bas jasno, ali je jasno da je bila revoltirana Aninim ponasanjem. Mogla je da se suzdrzi do odlaska sa terena, ali je i razumem. Niti jedna od njih dve nije neka dama na terenu. Ana pada u trans kad protivnica izbaci u aut, a Jelena stalno ima neke nimalo damske komentare. Ali bolje i to od onog Masinog urlikanja ili od drskog i provokativnog drzanja Azarenke.

podlegoh i ja...

pre 13 godina

Jel' ovo neka rubrika o lepom ponasanju ili mesto za komentare teniske igre?!?

Uzgred, secam se kako je Lindzi Devenport jednom Ani "vratila" lakat i pesnicu na sred terena. Bas se videlo da je namerno.

nada

pre 13 godina

Po meni, ni Ana ni Jelena nisu igrale kao sto znaju, jer su obe bile stegnute. Tek u trecem setu se Jelena bar malo opustila, zato je i pobedila (zasluzeno!). A sto se tice "imitiranja" POSLE MECA, pitacu samo jedno: Da li ste stvarno ocekivali da je Jelena voljna da VECITO prima niske udarce i vadi vruce kestenje pred novinarima koje "fina i gospodska" Ana potura ("pesnica" sa tim ima najmanje veze)? A navodni Aninini navijaci (koji su sada toliko kivni), neka se prisete Aninih "finih" izjava o Jeleni, kao I SVOJIH "finih" reci o (na primer) Jeleninoj kuci u Americi koja je za njih neoprostiv greh, a Anina na Majorci "njen privatan izbor". Na isti nacin komentarisu i igranje za reprezentaciju, povrede, slikanje, oblacenje, mame, prijatelje (poreklo),... Aninino je SVE fino, lepo, fer i na nivou, a kod Jelene nikad nista ne valja? Sa moje strane, OBEMA zelim sve najbolje kako u sportskoj karijeri, tako i u privatnom zivotu, a pojedinim "navijacima" da sto pre prevazidju frustracije zbog sopstvenog zivota, jer ce im tada biti sigurno lepse i bolje.

Rio

pre 13 godina

Mene zanima samo tenis, trenutno pricamo o zenskom tenisu... ne zanima me koja je lepsa, koja ima vise para i koja iz kakve porodice potice... Jelena je dokazala po stoti put da je pravi fajter sto cenim kod svakog sportiste i zasluzeno je pobedila, dok kod Ane to nije slucaj... suvise lako se predaje i daleko je od borca... gotovo sam siguran da je Ana krenula u nekom sasvim drugom pravcu... ona jeste mozda najlepsa teniserka... ali kakve to ima veze sa tenisom???

asdf_

pre 13 godina

Da li bi mogao da se javi neki Anin navijac i da objasni sledece:

1)Zasto je Ana par puta u toku meca na mrezi stegla Jeleni pesnicu u lice(recimo posle promasenog Jeleninog voleja)

2)Zasto Ana stiska pesnicu posle nezaradjenih poena(dupla greska protivnice)

3)Zasto je Jelenina imitacija toliko dramaticna,da se ovde pisu romani o tome??
(Milan, 12. maj 2010 22:35)

Da probam, iako nisam do kraja prozvan (navijam i za Anu i za Jelenu)

1) Zato što Ana iz dna duše mrzi Jelenu jer je bila prva teniserka sveta

2) Vid pod 1)

3) Zato što Anini navijači znaju da Jelena iz dna duše mrzi Anu jer je bila prva teniserka sveta ;-)))

A sad ozbiljno. Ovo je rasprava dokonih navijača koji nisu prekinuli da gledaju prenos na vreme. i molim sve da prestau sa nagađanjima šta je Jelena mami rekla/gestikulirala posle meča. Anina gestikulacija tokom meča je bila ista kao kada igra sa bilo kojom protivnicom i to nema veze sa nekim nipodaštavanjem. Jelena je za javnost rekla šta ima da kaže i to korektno. KRAJ.

Inace volim ih obe

pre 13 godina

Da da, Jelena je baš iskompleksirana. Zamislite protiv sestara Vilijams koje zajedno imaju preko 20 GS titula (singl/dubl), ima skor 10 : 9. A znate li koliki je skor u Aninom slučaju? Pa evo, recicu vam 1:8, gde u svim izgubljenim mečevima ima samo 1 dobijen set. Mnogi od vas se hvataju za Aninu GS titulu u Parizu i kako se samo to pamti i ulazi u istoriju.Sve je to ok, Jelena se za sada time ne moze pohvaliti, ali će u istoriju takodje ući i najubedljiviji poraz Venus, a pogodite od koga, od iskompleksirane Jelene. Dakle Jeleni je cilj da se nadmeće sa najboljima, a ne da juri negativan skor protiv prosečnih teniserki.
I na kraju jedno pitanje postavljam stručnjacima za komplekse, na osnovu svega navedenog , ako Jelena oseća kompleks od Ane, šta oseća Ana od sestara Vilijams?

asdf_

pre 13 godina

Koga još za*ole šta Jelena priča sa kevom??? Čim je meč završio radio je daljinac. Igrala je odlično, kao što je i Ana dobro igrala. Jelena je pobedila i želim joj da osvoji sve turnire na kojima igra. Isto želim i Ani. Ovo je poslednji put da gledam njihov duel, osim ako nije finale. Ne volim kada naši ispadaju.

VanjaRF

pre 13 godina

E, dosta vise! Da kamera nije u tom trenutku snimala Jelenu, ne biste ni znali sta se desilo! Tako da, nemojte da se gubite puno! Ako njih dve nisu digle frku oko toga, ne znam sto bi se onda bilo ko mesao!

igysa

pre 13 godina

Meni se licno Ana smucila kada na mrezi u polufinalu RG, maltene nije htela da se poljubi sa JJ, koja je krenula iskreno da joj cestita pobedu, to je bilo bas ocigledno i jako me je iznenadilo. Drugo, na istom tom RG, Ana stoji pored Zastin Enan na dodeli pehara pobednici, i Ana se nije udostojila da je pogleda maltene, a kamoli da je spomene u govoru, u smislu neke zahvalnosti (jer cinjenica je da je Enan povlacenjem omogucila Ani da bude broj 1).. mozda nisam najbolje obajsnio ovo,a li ko je gledao taj RG kad je Ana postala sampion, shvatice ovo: JA SAM BIO ZAPANJEN ! to je bilo tako sebicno da nisam mogao da verujem. malo kurtoazije makar ne bi bilo na odmet u tom trenutku, ali nista !
.. uglavnom, da ne dolivam ulje na vatru.. nije da branim Jelenu, uvek sam je vise cenio istina (mislim da teniske kvalite), kao kompletniju igracicu.. ova Jelenina reakcija je prilicno isprovocirana, ako gledate zadnjih par godina u celini, ne samo ovaj mec, a pogotovo ne samo ovaj delic na kraju (koji je tako izdvojen zaista delovao veoma ruzno).
Ja sam Ani svejedno oprostio, a i Jeleni cu neke njene gafove koji me nerviraju zato sto mislim da JESU vrhunske teniserke, iz nase zemlje i kao takve pogotovo zasluzuju nasu podrsku, a ne hvatanje za svaku sitnicu od stane nacije pune gneva, koja bolje da ga kanalise na politicarima, a ne sa sportistima, jedinom vrednom sto imamo !
ovo gore sam za Anu napisao jer ne verujem sta se ova dva dana pishe o Jeleni, pa reko da napravim neki balans ;-)
Ja sam bio presrecan i odusevljen njihovim osmesima kada su igrale dubl protiv Rusije, mislim da to nije bilo izvesceno.

a o Federeru kao primeru ponasanja.. ma dajte nemojte molim Vas ! verovatno najbolji teniser ikada,a ali nije sve u teniskoj igri kada nekome dajete takvo krupno, najevece priznanje..

Ajde pljuvaci

pre 13 godina

Ajde bre dosta vise! Sta vam je ljudi? Osvrnite se malo oko sebe,ima mnogo lepsih stvari da radite nego da ispravljate krive Drine! Ali,najjaci je onaj lik sto je u komentaru napisao kako je Ana "nedostizna" jer ju je 101 list proglasio najlepsom. Aloo,ona se bavi SPORTOM,nije MANEKENKA,mozda jeste lepa,ali u TENISU,koji je njen PRIORITET svakako nije NEDOSTIZNA.I opet se nas narod spusta tako nisko,vredja,nipodastava,omalovazava..Stvarno ne razumem. Mislite da Jelenu i Anu sad boli uvo sta vi pricate? Mislite li,Anini navijaci,da ce vase optuzbe umanjiti Jeleninu pobedu? Ne,svakako da nece! (A vi bi ste mogli da mi objavite komentar) P.C. Ana je nekada cak i bezobrazna sa tim stiskanjem pesnice protivnici u lice,razumem da je to "PRITISAK" ali zaista nekad preteruje.

Dylan Dog

pre 13 godina

U poslednja 24 h su se mogli pročitati raznorazni komentari vezani za gestikulaciju tenisera u toku i posle meča.

Da se razumemo, gestikulacija i glasno bodrenje su sasvim u redu ako igrač to ne radi tendenciozno i u lice protivniku, tj. gleda ga u oči ili direktno prema njemu dok to radi.
Neki teniseri imaju naviku da to rade često, neki retko, tek kada se emotivno prazne nakon važnog poena, neki to gotovo uopšte ne rade. Dakle, individualna stvar.
To je sve prirodno i to je sve ljudski.

Jelenini navijači optužuju Anu da se preegzaltirano raduje čak i kada protivnica napravi neiznuđenu grešku. Pa, dobro. Teniser koji drži do sebe to ne bi trebalo da radi, jer time pokazuje protivniku svoju inferiornost i nesigurnost i verovatno gubi potencijalnog prijatelja van terena.
I naravno, Jelenina gestikulacija JESTE bilo imitiranje Ane, upućeno svom boksu, kao da je time htela da kaže: "Evo joj sada to njeno stiskanje pesnice...". Kako nije bilo upućeno nikom drugom do njenima, ne može se smatrati Bog-zna-kakvim nesportskim ponašanjem, niti nekim posebnim omalovažavanjem, pogotovo ako se uzme u obzir gotovo otvorena netrpeljivost između njihovih tabora, a verovatno i između njih samih. Dakle, nije sportski, ali nije ni neka tragedija. Npr. Serenina podiguta ruka u trenutku bacanja loptice pri servisu je daleko nesportskije ponašanje.
Konors i Mekinro su se DIREKTNO obraćali protivnicima i raznim upadicama pokušavali da ih poremete. Ko nije imao priliku da sam vidi, može pročitati dosta o smišljenim verbalnim minijaturama ove dvojice u knjigama Breda Gilberta, koji je imao priliku da ih iskusi i na svojoj koži. Dakle, ovo o Jeleni je beznačajna sitnica u poređenju sa onim što su pomenuta dvojica radila.

Međutim, na mene je veći utisak ostavila reakcija Aninih "navijača" nego sama gestikulacija Jelene. Toliko je ispoljeno frustracije vezane za "protivnički tabor" - da je ceo protekli meč pao u zaborav zbog toga. Imam utisak da se tzv. "navijači" javljaju tek da bi u sebi smanjili količinu negativne energije, a ne da bi na primeren način prokomentarisali viđeni tenis. Toliko isključivosti i netolerancije se može videti jedino u politici. Da još uvek postoji "Biblioteka", pretpostavljam da bi tražili da se Jelena pozove na odgovornost i isključi iz članstva i da joj se zabrani igranje tenisa zbog vređanja lika i dela drugog zaslužnog člana!
Umesto da se piše o tenisu i sportu uopšte, piše se o modi, lepoti, kulturi i nekulturi, evropskim vrednostima, patriotizmu, politici, tračevima, intimnom životu sportista, opet tračevima itd.

Pa molim Vas! Ovaj deo sajta je posvećen sportu. Ako se već sami ne bavite sportom, bar pokušajte da se ponašate sportski i u duhu fer-pleja i pokažite malo tolerancije i poštovanja prema svojoj okolini, jer na taj način pokazujete koliko ste sami vredni toga!

Novi Sad

pre 13 godina

Pobedniku je sve dozvoljeno...Polu-Finale RG 2008...zar ste vec zaboravili.Zasluzena pobeda Jelene koja je trenutno bolja od Ane.Nakon ovog porza,nisam bas siguran (ne samo zbog rezultata) da je Anin povratak ka vrhu WTA liste na dobrom putu...nije to vise ona Teniserka koja je zarila i palila gde god se pojavila...na zalost, ostala je samo senka.Cesto se komentarise kako je Ana mlada (22 godine) da ima jos vremena ali se zaboravlja cinjenica da postoji velika grupa Teniserki koje su Anine vrsnjakinje a mnoge cak i puno mladje a po kvalitetu ne zaostaju bas prepuno iza Anom...zato mislim da su radosti i zelje o brzom Aninom povratku ka vrhu WTA malo preuranjene...kada je pod pritiskom za rezultat (kao u ovom slucaju protiv Jelene) u odlucujucim momentima meca uocljivo je da je ,na nesrecu, i suvise daleko od one Ane koju svi prizeljkujemo.Ovaj "derbi" kao i svaki drugi,pokazao je sve odlike kao vrline a i mane i jedne i druge Teniserke...na kraju nije isto ostvariti pobedu protiv bilo koje druge protivnice kao pobedu protiv svoje sunarodnice.Gotovo redovno na takvim mecevima dolazi do ekscesa i emocija koje bas nisu prihvatljive od nas navijaca bez razlike za koju navijamo.Nazalost bez ovih atributa nikada nebi ni postojali "derbi" mecevi...i to je jedini i pravi razlog, zasto ja nikada,bas nikada,ne obracam veliku paznju na same aktere.Voleli mi to ili ne uvek je bilo i bice ovakvih meceva...zato i dolazi do podele navijaca,opravdano ili ne to ostavljam drugima da odluce ali znam jedno...to je sastavni deo danasnjeg Teniskog sporta a koji podrzavaju raznorazni sponzori, marketing firme i medije sa jednim ciljem...ne birajuci sredstva (sredstva opravdavaju njihove ciljeve)ogromne zarade a tada je sve moguce,zato ne treba osudjivati nase Teniserke jer one su samo deo ovog ciklusa i RADE SVE ONO STO SPONZORI OD NJIH ZAHTEVAJU...da li je to moralno ili ne to je vec za diskusiju.Danasnji ATP kao WTA moze da se uporedi sa onom starom izrekom: "Igraj kako sviram ili se ne hvataj u kolo".Neke Teniserku su neverovatne po fizickom izgledu (citaj lepotice)a takve su pravi san za Sponzore,Medije i marketing,zato i nije iznenadjenje kada ih cesto vidite na naslovnim stranicama po raznim Magazinima pa cak i na modnim pistama...one su jednostavno sastavni deo kluba koji pripada u poznate i javne licnosti a krajnju i najvecu korist od toga imaju Sponzori.

vesna

pre 13 godina

Dakle, ovo je vec sve vidjeno i tipicno srpski. Alo, narode one su obe nase. Jedna je morala pobediti. Prave profesionalke. Ko je kome pokazao lakat... Pa prirodno je da se raduju kad osvoje poen bilo vinerom ili greskom protivnice. Prekinite ova bezvezna prepucavanja. Najbolje bi bilo kad bi se sastajale na turnirima,najranije u polifinalu. Gde bi nam bio kraj

Branko

pre 13 godina

Nazalost ne razumijem u poslednje vrijeme stalno prisutnu zelju za podjelom u Srbiji. Dobri pametni ljudi-Glupi nazadni ljudi. Da li to nama neko namjerno radi ili je nivo tolerancije i postovanja razlicitog misljena kod nas ili u samo posebnim grupama jako nizak.
Zasto se nemozemo jednostavno radovati da trenutno u Srbiji imamo 2 jako dobre teniserke. Steta samo da su morale tako rano jedna protiv druge da igraju. Rezultat odgovara trenutnom stanju forme. Jelena je trenutno bolja, sigurnija i puna samopouzdanja. Ana se nalazi na dobrom putu da se vrati tamo gdje je bila. Uzgred sto se ponasanj tice Ana bi trebala uskoro da napusti svoj svijet bajki (njen uspjeh je stvarno kao iz bajke, jako mlada je postigla jako mnogo i zato zasluzuje svako postovanje i to se treba iskoristiti i naplatiti ali mora se dalje, treba se dalje razvijati). Kod Jelene bi bilo pozeljno da svoja ispoljavanja nezadovoljstva malo bolje kontrolise i tako zasluzi ulogu idola lijepog pnasanja. Jer u sadasnjoj srbiji to nedostaje na svim nivoima i svi mi bi trebali na tom da radimo.
Na kraju zelio bi pozeljeti i Ani i Jeleni sve najbolje i jos mnogo uspjeha, a nama svima malo vise tolerancije da se mozemo radovati uspjesima svih nasih sportista i sportskih klubova jer tako na trenutak mozemo zaboravitit sve nase nedace i probleme, za trenutak stati i malo pogledati naokolo i mozda nakon toga ipak rjesenja naslutiti.

Dosta trača

pre 13 godina

@Igysa
Zar niuje dosta izmišljotina? Ovih dana imao si na sajtu sliku Jelene i Ane posle meča na RG 2008, i vrlo su se srdačno pozdravile na mreži i zagrlile! Nemoj da širiš lažne vesti, evo molim ljude sa sajta da tu sliku objave ponovo. I gde ti je logika? Da se Ana nije naljutila na Jelenu što je izgubila pa je bila besna na nju? Pišeš bez veze, onoliko koliko ti godine dozvoljavaju. Mladi ljudi jesu dobrodošli na sajt, ali morali bi da znaju kako je mladost brža od pameti. Malo budite mirniji i poštujte iskusnije ljude. Tako se to radi u svetu.

daaacii

pre 13 godina

Hahahaha...smesna je jeca...posle duuuugog vremena uspela je da pobedi Anu...to moze se reci jedva...cini mi se da je sad rezultat u medjusobnim duelima )9:5i ...iako je treci bio 6:1....Ana se polako vraca u formu...oduzice se ona njoj.. :))) A kad Jelena bude osvojila neki grem slem onda nek komentarise....bila je prva a nije osvojila nijednu titulu.. !!! Ana samo napred :)))) Pokazi sta znas. I moze ona imirati Anu koliko god hoce to samo pokazuje kako se devojka od 25 godina ponasa. Ko zna kada ce joj se ovo opet desiti da uspe da se raduje...xD neka uziva jos malo :))))