Sreda, 21.04.2010.

14:45

Jelena Janković dobila Srce nagradu

Međunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je imena ovogodišnjih dobitnika "Nagrade srce" (Heart Award) među kojima je i srpska teniserka Jelena Janković.

Izvor: NK

Jelena Jankoviæ dobila Srce nagradu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

revolucionar

pre 14 godina

Odgovor:MAMA I PARE.Zadovoljna?Eto da ne zivis u neznanju.Za vise informacija moraces da platis posto se nigde u svetu ne objavljuju besplatno.

Populo

pre 14 godina

@Palmoticeva
Palmotickin komentar dobio vise pozitivnih nego negativnih glasova!
Cudo!
Ko li sve ne zalazi na ovaj sajt! Odakle su ti ljudi?
Sa moje planete nisu.

nikiol dž. femija

pre 14 godina

@@@ Raspitaj se malo zbog koga Jelena vec godinu i po dana nema sponzora za rekete i zbog cega.
(revolucionar, 22. april 2010 19:10)

BILO BI LEPO DA NAM odgovorite, zašto da pitamo dalje kada znate odgovor - recite nam.

MNOGI ne znaju ništa o ovome što ste postavili kao problem i pitanje, pa nam odgovorite da ne živimo u neznanju i zabludi.

ISTINA uvek pobeđuje, pa recite je, ako već znate, a iz komentara bi se reklo da znate.

Tenis

pre 14 godina

@revolucionar, 22. april 2010 19:10
Svaka cast za komentar. Slazem se u potpunosti.

Roditelji Ane Ivanovic su divni. Neka patriJJote obrate paznju na ponasanje i izjave Snezane Jankovic.

@Planeta Zemlja
Anin decko je profesionalni golf igrac ( u karijeri je osvojio 15 titula ) a ne plejboj.

GocaCA

pre 14 godina

@Pjer,
Ha, ha, nemoj da se ljutis na Palmoticevu. Taj cesto pokusava tako. Ne voli kada neko nesto pise. Osetljiv je.
A ja mislim da ono u potpisu nije njegov nick, nego njegova adresa.

realno

pre 14 godina

U ovoj gomili komentara procitao sam samo jedan koji je vredan paznje. Komentar je napisala osoba koja izgleda razmislja svojom glavom, osoba koja u tom komentaru nije dozvolila da je nadvladaju emocije.
Bravo @GocaCA.
Sve ostalo je na nivou svadje dece u osnovnoj skoli.

Svasta

pre 14 godina

@revolucionar, 22. april 2010 19:10
Svaka cast za komentar. Slazem se u potpunosti.

Roditelji Ane Ivanovic su divni. Neka patriJJote obrate paznju na ponasanje i izjave Snezane Jankovic.

@Planeta Zemlja
Anin decko je profesionalni golf igrac ( u karijeri je osvojio 15 titula ) a ne plejboj.

Nikola

pre 14 godina

@ Ivana
a izvini,na koji nacin sam napao JJ,samo sam rekao da bih dosao ako bi Ana igrala,tako da ne omalovazavma nijednu od navedenih a nisam ni spomenuo ih,a Ana mi je simpaticna i svidja mi se njen stil igre i to je moje pravo...a sto se tice same igre,pa vratice se u formu,ima dana...
ne zelim da se vracan na to ko je igrao u Bugarskoj i pobedjivao u Madjarskoj ,posto vidim da ti je kratko pamcenje,pa i ne zasluzujes odgovor,jer si zaslepljena tkz "Caricom"..

revolucionar

pre 14 godina

Milka nije rekla da su Jelenini navijaci krivi za lose rezultate,nego je pomenula hajku koja jos traje od Olimpijade i cuvene "palcice",preko Klintonke i pominjanja da se oduzme pasos i zabrani igranje za reprezentaciju samo zbog lose igre protiv Ruskinja.Kritikovala je i neopravdano uzdizanje Jelene u zvezde zbog njenih vise nego pateticnih izjava.A Anine roditelje ostavi na miru.Raspitaj se malo zbog koga Jelena vec godinu i po dana nema sponzora za rekete i zbog cega.

Smesni ste

pre 14 godina

"Ana Ivanovic nominovana za Laureus World Sports nagradu" ili "Ana Ivanovic AIPS Teniserka Godine"

Ovakve nominacije i priznanja "carica" moze samo da sanja. PatriJJote prave cirkus zbog nagrade "Srce" hahahaha

Planeta Zemlja

pre 14 godina

@ Milka


Branis Anu koju niko ne napada: ali tebi je lepo da tako mislis, jer ti to dajes oduska sebi.
lamentiras nad Aninim likom i delom - a njoj niko nije kriv sto je posle osvojenog RG nedopustivo pala u igri i koncentraciji.
Promenila je odlican nacin serviranja na nagovor trenera - jesu li za to krivi navijaci JJ?
Promenila je nekadasnji razorni forhend - jesu li i za to krivi fanovi JJ?!
Dajte ljudi, budite realni, samo tako mozete pomoci: podrskom i kvalitetnom kritikom sjajnom potencijalu Ane Ivanovic, koji pune dve godine neumitno propada.
Po meni su iskljicivi krivci njeni roditelji, pogotovo majka koja je advokart, i dozvolila je da Anu previse obuzmu obaveze prema sponzorima; kao i putovanja sa svetskim plejbojima.
E, ali, teniskih rezultata nema.

MC

pre 14 godina

@Milka je sigurno moderator na b92 jer meni ovakav komentar ni slucajno ne bi bio objavljen. Mislim kad bih napisao koliko dugo ova organizovana grupa proganja Jelenu Jankovic. A to nije malo, skoro pa ce biti pet godina. I svih pet godina se pise jedno te ISTO da je vreme pregazilo Jelenu Jankovic, da je za penziju, da je njen defanzivni tenis van vremena (istovremeno se uzdizu druge defanzivne teniserke). Dakle, davno je to pocelo sa @Draganom BGD. A sve ostale gadosti koje su o njoj pisane necu ni da spominjem.
Ok, necete mi objaviti komentar. Zato objavljujete komentare jedne "Milke". Cuj, ogresila se nacija o Anu:D

Pjer

pre 14 godina

@Palmotićeva
Tačno, lepo je imati internet i pisati "duboko psihološki". Ne mora uvek da ispadne dobro, ali čovek se uči dok je živ. Zašto nisi izneo svoj stav protiv Gocinog pisanja? Zato što nisi znao to da uradiš. Tvoje palmotićevsko obraćanje Goci ne možemo osuditi. Ti si neodgovoran, zato možeš da vređaš jednu devojku koja se potrudila da napiše nešto "dublje", osim "Bravo Carice", i u tome je uglavnom uspela. A što ti ništa ne razumeš, Goca nije kriva. Kunem se da ne poznajem Gocu i da ovo pišem dobrovoljno, niko me nije nagovorio niti me je osnovna organizacija za to zadužila.

Dylan Dog

pre 14 godina

@Imajte postovanja
Nažalost, razumem. Više no što možete pretpostaviti.

@GocaCA
Postoje psihološki i filozofski pravci koji mnoge pojave i ponašanja temelje na egoizmu, pa čak i ljubav smatraju egoističnom kategorijom.
Ranije, a nažalost i danas, ljudski rod između ostalog, često ratuje za neku svoju zemlju. Sa pojavom sporta, slična stvar se čini na sportskim "borilištima". Ideje i porivi su različiti, ali tu nema mnogo mesta borbi za medijsku pažnju. Oni koji stoje po strani dok traje "borba", na kraju nose lovorove vence, a "revolucija jede svoju decu". Za razliku od ovih prvih, nekih ideala i ubeđenja kod ovih drugih svakako ima. Da im je bilo bitno šta misle drugi, nikada se ne bi upuštali u avanture. U osnovi, medijska pažnja nije nikada bila u pitanju. Ona je pre imanentna poslednjim decenijama, jer tehničko-tehnološki napredak sredstava masovne komunikacije, kao nus pojava prati ekspanzija egzibicionizma, što patološkog, što političkog, što materijalističkog.
Dakle, ne bih išao tako daleko da naše sportiste okarakterišem egoistima u tom (egzibicionističkom) smislu. Ali je, sa druge strane, sasvim normalno da se osećaju važnim dok brane boje svoje zemlje. Pa oni i JESU važni. Bar nama, jer brane boje NAŠE zemlje, ma šta to kome značilo.

@Milka
Pisao sam o navijačima i "navijačima" u više navrata. Bodrenje svoje vedete u kratkim komentarima, tipa "napred", "bravo", "carice", "kraljice" itd. mi ne smeta. To smatram normalnim navijanjem. Ono što smatram nekorektnim jeste omalovažavanje i vređanje drugih sportista i njihovih pristalica. To nema veze sa nacijom i narodom (tipa "mi Srbi smo takvi i takvi") - ima veze sa kućnim vaspitanjem. Ko nije od kuće vaspitan, ne pomažu fakulteti, diplome, kamioni, avioni, funkcije i medijska pažnja: "Magare u Beč - magare iz Beča".
Prema vašem komentaru zaključujem da ste bar donekle navijač Ane Ivanović. Kao što nije uredu da Jelenini navijači omalovažavaju Anu, mislim da sasvim ok ni vaše naglašeno rezignirano pisanje o Jeleni Janković i njenim "navijačima" i dizanje cele "stvari" na metafizički nivo. Nije ugrožena Ana, već vaše mišljenje o njoj. Prenaglašene emocije obično vode problematičnoj identifikaciji.
Mišljenja sam da je pisanje medija i o jednoj i o drugoj uglavnom izbalansirano, ali da je percepcija "navijača" pojačana kada im se nešto ne sviđa.

...
Ovde bi konačno trebalo da se okrenemo TENISU - teniskoj igri, tehnici, taktici, mentalnim aspektima igre - da bi smo naučili da ga bar GLEDAMO i uživamo u lepim poenima. Tek nekoliko ljudi daje komentare o tenisu, o odigranom meču. Verujte, rang liste, teniske titule i nečiji minuli rad, medijska pažnja i "navijači" - totalno su sekundarne stvari.

Milka

pre 14 godina

@Dylan Dog
Niko ne može da ospori to što ste napisali - jeste čast igrati za svoju zemlju. "Ne pitajte šta je Amerika uradila za vas, pitajte se šta ste vi uradili za Ameriku" (Dž.F.Kenedi). Ali, postoji uvek jedno ali. Ima u svetu primera kada se jedna država, jedna zemlja, jedan narod ogrešio o nekog svog "velikana". Mislim da se veći deo teniske Srbije ogrešio o Anu Ivanović, kad je došla u očiglednu životnu i sportsku krizu. Počele su uvrede najniže vrste. Počeo je besmisleni "hladni rat" navijača, i to je zlo. Počelo je neumereno forsiranje Jelene Janković, od srbstva do carstva "njenoga mi", i u jednom trenutku Ani je bilo svega dosta. Otvoreno je rečeno da bi je trebalo zameniti u reprezentaciji. Ona je posle otkazala sama. U Majamiju je izgubila od jake Radvanske. Jelena je doživela dva poraza - u Majamiju od Stosur i Čarlstonu od Hantuhove. Niko joj to nije zamerio. Šta mislite, da li bi sa Anom, koja ozbiljno trenera već dva meseca, Srbija bila jača protiv Slovačke? Vraneš je selektor, ali on kaže da će Anu pozvati kad uđe u "kakvu-takvu" formu. Da, Ana ima deset godina, i nema svoje dostojanstvo. O njoj će odlučivati Vraneš. Posle Majamija i Čarlstona nije reč rekao o Jeleninoj formi. Sve to uzimam u obzir kad kažem kako mislim da su se o Anu mnogi ogrešili. Do meča sa Rusijom ona u Fedu nije izgubila nijedan meč, Jelena jeste. O Plovdivu mnogi pojma nemaju, kad je Jelena odbila da igra za Srbiju. Sve se to zaboravlja, pozdravlja se svaki potez Carice i veliča se čak i jedna nagrada koja spada u utešne, prigodne, sigurno ne u mnogo važne. Vaš je apel u redu, ali kasno stiže. Animozitet jednih i drugih navijača uzeo je maha, to će potrajati dokraja. Tu spasa nema, to je deo našeg mentaliteta, pa i kolektivno nesvesnog (po Jungu), a zamene za Anu još se nisu pojavile. Daleko od toga. Arhetipski navijači to ne vide. Daleko od toga. Kako neko može da predviđa kraj karijere velike teniserke, koja ima samo 22 godine, a koja je, posle velike pauze (ne ulazim u raloge, mada ih naslućujem), počela ozbiljno da radi? Uostalom, glasanje će pokazati koliko se ovaj naš teniski narod ogrešio o Anu.

revolucionar

pre 14 godina

Ivana dok ta Ana nije pocela da igra reprezentacija se konstantno borila po evro-africnim zonama to si zaboravila da pomenes.A Plovdiv i to se zaboravlja, poraz od Kirstee isto.

GocaCA

pre 14 godina

@Dylan Dog
dobro receno, ali ako gledas dublje psiholoski, svaki sporista koji sa srcem igra u majici svoje zemlje, to prvenstveno radi zato sto to njemu licno puni srce, cini ga vaznim u sredini koja mu je vazna, ima oci onih do kojih mu je stalo uprte u sebe. Vazan je.
Jednom recju, on igra za svoje zadovoljstvo. To je ono sto njega prvenstveno tu ispunjava.
Stavi ga da igra bez publike i bez medijeske paznje, i svo igranje za reprezentaciju mu gubi svaki znacaj.
Stoga ne treba precenjivati "pozrtvovanost" ili "patriotizam" onih koji igarju za medijsku paznju.
Pravi patriota je onaj koji radi nesto za svoju zemlju, a da to mozda niko i ne zna, a njemu i nije vazno da li to neko zna. Vazno mu je da on to radi.

Imajte postovanja

pre 14 godina

(Dylan Dog, 22. april 2010 11:20)

Ne razumes, dobronamerni prijatelju - oni koji pisu protiv nasih reprezentativaca ne pripadaju nasoj zemlji.
A u njoj, na zalost, zive.
To su odrodjeni jugokomunisti, 1945. godina.
Njima su teniseri Srbije niko i nista.

Julijana

pre 14 godina

@Đoksa
Meni je jednačenje po zvučnosti poznato (vidi Pravopis srpskoga jezika, tačke 75. i 76). Ali, postoje izuzeci, koji potvrđuju pravilo: novije gramatike kažu da se od imenice Srbin, kad se pravi imenski pridev koji se odnosi na srpsku kraljicu, glas "b" ne jednači, ne prelazi u "p", nego ostaje, otuda i pridev srbski, a ne srpski.

ZNa se ko je naJJbolji!

pre 14 godina

@ snev
Mozete li biti ljubazni da mi objasnite sta podrazumevate pod pojmom PATRIJOTE?
Jel to neka nova vrsta? KO? Sta? Ljudi koji vole svoju zemlju? LJudi koji neku teniserku? Neku Jelenu?
Zar je tesko shvatiti Jelena Jankovic je trenutno naJJuspesnija srpska teniserka. Sigurno svi ti ljudi koji je vole, podrzavaju, pa i koji su glasali za nju u ovom slucaju ili da dobij nagradu OSKAR POPULARNOSTI to cine iz nekog razloga. Ne mislite?
Unapred hvala i koristim rpiliku da dam podrsku nasoj reprezentaciji, sa nestrpljenjem cekam vikend da bodrim teniserke i da svaka cast Jelena drago mi je da si dobila i ovo priznanje.

ispravka

pre 14 godina

Nije u tom gemu ni u jednom trenutku bio rezultat 15:40.
Nije to mnogo vazno, ali jednostavno ne volim pogresne informacije. Posle meca spiker je pominjao taj rezultat, u clancima je vise puta pominjan taj rezultat, a u stvari je samo bila jedna greska na semaforu.
Pravi rezultat je bio 30:40 i jedna brejk lopta za Klejbanovu. Medjutim pri rezultatu 30:30 je na semaforu pisalo 15:40. Jelena je pri tom rezultatu izgubila poen pa su cak na semaforu upisali i 5:1 u gemovima za Klejbanovu. Tada su shvatili da je rezultat los i ispravili ga na 30:40.
Dakle ruskinja je imala samo jednu brejk loptu. Ne razumem da par miliona ljudi to nije primetilo. Ko ne veruje neka nadje snimak tog gema pa ce videti da sam u pravu.
Samo zelim da ispravim tu gresku koja se neprestano ponavlja.

Dylan Dog

pre 14 godina

Za one koji omalovažavaju igru za reprezentaciju svoje zemlje, evo šta jedan vrhunski sportista, Nemanja Vidić, kaže o tome za B92:

„To što igraš za svoju zemlju. To je vrhunac jednog sportiste. Moram da priznam da je drugačije, jednostavno, tu si odrastao, igraš za svoj narod i moram da priznam i odlaskom u inostranstvo da sam postao veći patriota nego što sam bio dok sam bio tu, video sam kako ljudi uopšte gledaju na igranje za reprezentaciju, kakav im je kult reprezentacije i osećao sam odgovornost da svojim ponašanjem, kao i ostali igrači koji igraju u inostranstvu, treba da stvaramo osećaj i narodu i medijima šta znači igrati za reprezentaciju. Prvo nama, potom to i da reflektujemo na njih“.

Može nekome da se ne dopadaju Ana i JJ, ali to nije razlog da se o njima ružno govori, a po najmanje - ružno piše.
Obe su vrhunske sportistkinje, ništa manje vredne od jednog Vidića.

Dakle, hajde, unesite malo pristojnosti i vaspitanja u svoje komentare i diskusije.

Ako je to teško, zamislite da neko ružno govori i piše o vašoj deci. Možda ćete tada lakše razumeti.

Djoksa

pre 14 godina

@Julijana,do jednac. po zvucnosti dolazi kada se 2suglasnika razl. po zvucn. nalaze 1 pored 2.Tada UVEK 2suglasnik utice na 1.Ovde je 2glas S,koji je bezvucan i koji ce uticati da zvucni glas B predje u bezv. glas P.Srbija-srB(ija)+ski-NE srbski,vec srPski

Kaloperović

pre 14 godina

Bravo Jeco! Ovu nagradu nemaju ni Navratilova, ni Štefi ni Serena. Sve najbolje u nastavku mečeva za Fed, sa Bojanom možete ga za godinu-dve i uzeti. Ana ne može više nikoga da pobedi, a i godine je stižu.

Varta

pre 14 godina

@Anidas
Umesto polemike (ne može je biti kad ti pominješ nešto što ja uopšte nisam napisao): "Nagradu su pored Jelene Janković dobile Marija Fernanda Aveš iz Brazila, Kimiko Date iz Japana i Katarina Srebotnik iz Slovenije." Kakva je to nagrada, ko ozbiljan misli na Fed, ko su ove teniserke?

Ivana

pre 14 godina

@Nikola

Ta Ana, koju bi isao da gledas, je reprezentaciju i dovela do ovde gde se sada nalaze, pa moraju da se bore da opstanu u svetskoj grupi. Da je Ana igrala kako treba, sada bi bile u 1/2. Sada kad treba da se "vade fleke" nje nigde nema, kao shvatila je konacno da je u velikoj krizi, pa da je shvatila na vreme do sada bi se mogla i izvuci. Nemam nista protiv da je volis i navijas za nju, ali nemoj biti zloban prema ostalim devojkama, pre svega mislim na Jelenu, jer je ona jako vredna, dobra i realna devojka i zasluzuje da je ljudi vole, jer joj nista nije "palo sa neba", nego je sve svojim radom postigla. Ne moras je voleti, ali je nemoj ni napadati, jer ne zasluzuje to.Sta je tu je, njoj zelim da se oporavi, a nasoj reprezentaciji da pobedi Slovacku!

Anidas

pre 14 godina

@Varta Sneva

Da, patriJJote su bile organizovane. Uobičajeno. Pravi kičeraj. A potpise od gradjana su pune tri nedelje skupljali u Knez Mihailovoj ulici, a potom ih u zatvorenoj koverti preporučenom pošiljkom poslali ITF-u…

Julijana

pre 14 godina

Bravo Jeco, ponosu naš srbski, zaslužila si ovu veliku nagradu, zajedno sa odličnom teniserkom Srebotnik. Vratili su ti srce koje si na terenu ostavila za Srbiju i vaskoliko srbstvo. Ceo svet je glasao, nisu samo milioni tvojih navijača. Hvala ti za sve ono što si učinila za naš srbski narod, jer smo tvojom zaslugom postali omiljeni u svetu.

Ivana

pre 14 godina

Bravo Jeko! Cestitam! Apsolutno zasluzeno! Ti si nas ponos! Sutra kupujem karte za predstojeci fed kup i preporucujem svima koji jos nisu kupili karte da to ucine, pa da svi bodrimo devojke za vikend, jer ce im to puno znaciti. Moramo ih podrzati, jer je sada bitno da uspeju, jer je veliki ulog u pitanju, velika je razlika biti u A grupi i biti u B grupi. Pomozimo devojkama da sa punom arenom pobede i udju medju teniske sile i bore se sledece godine za salataru!

Jelena JE SRCE SRBIJE.

pre 14 godina

Eto napokon nekog priznanja.
I svet i Srbi (mada neki ne zele da priznaju) su svesni Jeleninog truda i zalaganja i ponosimo se ovo teniskom kraljicom.
JELENA HVALA TI ZA SVE. CEKAMO TE U ARENI. Srecno.

Slobodan

pre 14 godina

Zaslužila si ovu nagradu naša srpska teniska heroino! Bravo Jeco, ponosu naš srpski! Uvek igraš svim srcem za reprezentaciju i to ljudi cene. JELENA TI SI NAŠE SRCE!!!

Kritičar

pre 14 godina

Milojko se odlično drži na glasanju, jer je citirao onaj poznati umetnički stih "Srce moje i tvoje u ljubavi stoje..." Jako dobra pesma, impresionistička, bodlerovska. Mada mi je Milojko nešto sumnjiv...

snev

pre 14 godina

"The winners were then decided by a public vote on FedCup.com"
PariJJote su orgnizovano glasale i obavile svoju gradjansku duznost.
Hahahah...
Hahaha

Lj

pre 14 godina

Cestitke Jeleni, svako je priznanje dobrodoslo. Mi smo nekada razmazeni, kao nije prva, ili druga, Ana pade ispod ko zna koje pozicije, koliko nas moze reci da je medju prvih 50 na svetu u bilo cemu???

Dr

pre 14 godina

@Vukan love JJ!
A zasto Srbija jos 2006 u Plovdivu nije usla u naredni krug takmicenja Fed kup?
Zato sto je tvoja mila "carica" bila indisponirana, pa se nije ni udostojila da dodje da proba
da odigra koji mec(u to vreme je izgubila na deset turnira zaredom u prvim kolima).
Nego podseti nas ko ono nije mogao da pruzi dostojan otpor Kirstei u Budimpesti u
odlucujucem mecu u singlu?
Tada je hvala bogu Ana igrala a ne one...

Duka

pre 14 godina

Čestitke Jeleni i Srebotnikovoj i mnogim drugima na zasluženoj i vrednoj nagradi. Sa zakašnjenjem od godinu dana čestitam nagradu i mladoj Udin. Nagrada je izglasana voljom naroda, putem interneta, i to su jedine značajne i objektivne nagrade. Za nagradu "Srce" ne moraš da osvojiš "grend slem", ovo je demokratska nagrada.

varta

pre 14 godina

Ne zanosite se, nagrada nema nikakav značaj, čista kurtoazija. Pogledajte imena dobitnica. "Vraćeno joj je srce sa terena". Kakvog li kiča?

fenomen

pre 14 godina

Da me ne shvati neko pogresno volim i Jelenu i Anu podjednako i Jelena je apsolutno zasluzila nagradu "Srce" a pitam se gde je nagrada " Palac" za Anu.
Salim se naravno...
Poz...

ceda

pre 14 godina

Bravo Jelena, mnogo mi je drago jer je potpuno zasluzena nagrada. Za reprezentaciju je uvek davala srce i zato ga je sada dobila nazad od svih iskrenih pobornika njenih ociglednih zasluga. Za srce srce, a od mene veliki poljubac.

Djoksa

pre 14 godina

Svako ko ne razume zasto navijam za Jelenu neka procita tekst.4:6,1:4,15:40 je gubila i onda je preokrenula mec.A sutra je dobila i 4 teniserku sveta... Karakter,volja i pozrtvovanje za svoju zemlju.Drugi znaju to da cene,a mi...?

Vukan love JJ!

pre 14 godina

Srbija je izgubila,zato sto Jelena nije pobedila u dublu sa Anom Ivanovic..??! Epa,nije tako .Srbija je izgubila jer Ana IVanovic nije mogla da pruzi dostojan otpor Kuznjecovoj i Alisi..!Hvala Bogu da protiv Slovacke igra jedna od najvecih nada Srpskog i svetskog tenisa,Bojana Jovanovski,a ne ona...

Djoksa

pre 14 godina

Svako ko ne razume zasto navijam za Jelenu neka procita tekst.4:6,1:4,15:40 je gubila i onda je preokrenula mec.A sutra je dobila i 4 teniserku sveta... Karakter,volja i pozrtvovanje za svoju zemlju.Drugi znaju to da cene,a mi...?

ceda

pre 14 godina

Bravo Jelena, mnogo mi je drago jer je potpuno zasluzena nagrada. Za reprezentaciju je uvek davala srce i zato ga je sada dobila nazad od svih iskrenih pobornika njenih ociglednih zasluga. Za srce srce, a od mene veliki poljubac.

Vukan love JJ!

pre 14 godina

Srbija je izgubila,zato sto Jelena nije pobedila u dublu sa Anom Ivanovic..??! Epa,nije tako .Srbija je izgubila jer Ana IVanovic nije mogla da pruzi dostojan otpor Kuznjecovoj i Alisi..!Hvala Bogu da protiv Slovacke igra jedna od najvecih nada Srpskog i svetskog tenisa,Bojana Jovanovski,a ne ona...

Duka

pre 14 godina

Čestitke Jeleni i Srebotnikovoj i mnogim drugima na zasluženoj i vrednoj nagradi. Sa zakašnjenjem od godinu dana čestitam nagradu i mladoj Udin. Nagrada je izglasana voljom naroda, putem interneta, i to su jedine značajne i objektivne nagrade. Za nagradu "Srce" ne moraš da osvojiš "grend slem", ovo je demokratska nagrada.

fenomen

pre 14 godina

Da me ne shvati neko pogresno volim i Jelenu i Anu podjednako i Jelena je apsolutno zasluzila nagradu "Srce" a pitam se gde je nagrada " Palac" za Anu.
Salim se naravno...
Poz...

Jelena JE SRCE SRBIJE.

pre 14 godina

Eto napokon nekog priznanja.
I svet i Srbi (mada neki ne zele da priznaju) su svesni Jeleninog truda i zalaganja i ponosimo se ovo teniskom kraljicom.
JELENA HVALA TI ZA SVE. CEKAMO TE U ARENI. Srecno.

Slobodan

pre 14 godina

Zaslužila si ovu nagradu naša srpska teniska heroino! Bravo Jeco, ponosu naš srpski! Uvek igraš svim srcem za reprezentaciju i to ljudi cene. JELENA TI SI NAŠE SRCE!!!

Lj

pre 14 godina

Cestitke Jeleni, svako je priznanje dobrodoslo. Mi smo nekada razmazeni, kao nije prva, ili druga, Ana pade ispod ko zna koje pozicije, koliko nas moze reci da je medju prvih 50 na svetu u bilo cemu???

Ivana

pre 14 godina

Bravo Jeko! Cestitam! Apsolutno zasluzeno! Ti si nas ponos! Sutra kupujem karte za predstojeci fed kup i preporucujem svima koji jos nisu kupili karte da to ucine, pa da svi bodrimo devojke za vikend, jer ce im to puno znaciti. Moramo ih podrzati, jer je sada bitno da uspeju, jer je veliki ulog u pitanju, velika je razlika biti u A grupi i biti u B grupi. Pomozimo devojkama da sa punom arenom pobede i udju medju teniske sile i bore se sledece godine za salataru!

Dylan Dog

pre 14 godina

Za one koji omalovažavaju igru za reprezentaciju svoje zemlje, evo šta jedan vrhunski sportista, Nemanja Vidić, kaže o tome za B92:

„To što igraš za svoju zemlju. To je vrhunac jednog sportiste. Moram da priznam da je drugačije, jednostavno, tu si odrastao, igraš za svoj narod i moram da priznam i odlaskom u inostranstvo da sam postao veći patriota nego što sam bio dok sam bio tu, video sam kako ljudi uopšte gledaju na igranje za reprezentaciju, kakav im je kult reprezentacije i osećao sam odgovornost da svojim ponašanjem, kao i ostali igrači koji igraju u inostranstvu, treba da stvaramo osećaj i narodu i medijima šta znači igrati za reprezentaciju. Prvo nama, potom to i da reflektujemo na njih“.

Može nekome da se ne dopadaju Ana i JJ, ali to nije razlog da se o njima ružno govori, a po najmanje - ružno piše.
Obe su vrhunske sportistkinje, ništa manje vredne od jednog Vidića.

Dakle, hajde, unesite malo pristojnosti i vaspitanja u svoje komentare i diskusije.

Ako je to teško, zamislite da neko ružno govori i piše o vašoj deci. Možda ćete tada lakše razumeti.

Dr

pre 14 godina

@Vukan love JJ!
A zasto Srbija jos 2006 u Plovdivu nije usla u naredni krug takmicenja Fed kup?
Zato sto je tvoja mila "carica" bila indisponirana, pa se nije ni udostojila da dodje da proba
da odigra koji mec(u to vreme je izgubila na deset turnira zaredom u prvim kolima).
Nego podseti nas ko ono nije mogao da pruzi dostojan otpor Kirstei u Budimpesti u
odlucujucem mecu u singlu?
Tada je hvala bogu Ana igrala a ne one...

Anidas

pre 14 godina

@Varta Sneva

Da, patriJJote su bile organizovane. Uobičajeno. Pravi kičeraj. A potpise od gradjana su pune tri nedelje skupljali u Knez Mihailovoj ulici, a potom ih u zatvorenoj koverti preporučenom pošiljkom poslali ITF-u…

Milka

pre 14 godina

@Dylan Dog
Niko ne može da ospori to što ste napisali - jeste čast igrati za svoju zemlju. "Ne pitajte šta je Amerika uradila za vas, pitajte se šta ste vi uradili za Ameriku" (Dž.F.Kenedi). Ali, postoji uvek jedno ali. Ima u svetu primera kada se jedna država, jedna zemlja, jedan narod ogrešio o nekog svog "velikana". Mislim da se veći deo teniske Srbije ogrešio o Anu Ivanović, kad je došla u očiglednu životnu i sportsku krizu. Počele su uvrede najniže vrste. Počeo je besmisleni "hladni rat" navijača, i to je zlo. Počelo je neumereno forsiranje Jelene Janković, od srbstva do carstva "njenoga mi", i u jednom trenutku Ani je bilo svega dosta. Otvoreno je rečeno da bi je trebalo zameniti u reprezentaciji. Ona je posle otkazala sama. U Majamiju je izgubila od jake Radvanske. Jelena je doživela dva poraza - u Majamiju od Stosur i Čarlstonu od Hantuhove. Niko joj to nije zamerio. Šta mislite, da li bi sa Anom, koja ozbiljno trenera već dva meseca, Srbija bila jača protiv Slovačke? Vraneš je selektor, ali on kaže da će Anu pozvati kad uđe u "kakvu-takvu" formu. Da, Ana ima deset godina, i nema svoje dostojanstvo. O njoj će odlučivati Vraneš. Posle Majamija i Čarlstona nije reč rekao o Jeleninoj formi. Sve to uzimam u obzir kad kažem kako mislim da su se o Anu mnogi ogrešili. Do meča sa Rusijom ona u Fedu nije izgubila nijedan meč, Jelena jeste. O Plovdivu mnogi pojma nemaju, kad je Jelena odbila da igra za Srbiju. Sve se to zaboravlja, pozdravlja se svaki potez Carice i veliča se čak i jedna nagrada koja spada u utešne, prigodne, sigurno ne u mnogo važne. Vaš je apel u redu, ali kasno stiže. Animozitet jednih i drugih navijača uzeo je maha, to će potrajati dokraja. Tu spasa nema, to je deo našeg mentaliteta, pa i kolektivno nesvesnog (po Jungu), a zamene za Anu još se nisu pojavile. Daleko od toga. Arhetipski navijači to ne vide. Daleko od toga. Kako neko može da predviđa kraj karijere velike teniserke, koja ima samo 22 godine, a koja je, posle velike pauze (ne ulazim u raloge, mada ih naslućujem), počela ozbiljno da radi? Uostalom, glasanje će pokazati koliko se ovaj naš teniski narod ogrešio o Anu.

Ivana

pre 14 godina

@Nikola

Ta Ana, koju bi isao da gledas, je reprezentaciju i dovela do ovde gde se sada nalaze, pa moraju da se bore da opstanu u svetskoj grupi. Da je Ana igrala kako treba, sada bi bile u 1/2. Sada kad treba da se "vade fleke" nje nigde nema, kao shvatila je konacno da je u velikoj krizi, pa da je shvatila na vreme do sada bi se mogla i izvuci. Nemam nista protiv da je volis i navijas za nju, ali nemoj biti zloban prema ostalim devojkama, pre svega mislim na Jelenu, jer je ona jako vredna, dobra i realna devojka i zasluzuje da je ljudi vole, jer joj nista nije "palo sa neba", nego je sve svojim radom postigla. Ne moras je voleti, ali je nemoj ni napadati, jer ne zasluzuje to.Sta je tu je, njoj zelim da se oporavi, a nasoj reprezentaciji da pobedi Slovacku!

snev

pre 14 godina

"The winners were then decided by a public vote on FedCup.com"
PariJJote su orgnizovano glasale i obavile svoju gradjansku duznost.
Hahahah...
Hahaha

ZNa se ko je naJJbolji!

pre 14 godina

@ snev
Mozete li biti ljubazni da mi objasnite sta podrazumevate pod pojmom PATRIJOTE?
Jel to neka nova vrsta? KO? Sta? Ljudi koji vole svoju zemlju? LJudi koji neku teniserku? Neku Jelenu?
Zar je tesko shvatiti Jelena Jankovic je trenutno naJJuspesnija srpska teniserka. Sigurno svi ti ljudi koji je vole, podrzavaju, pa i koji su glasali za nju u ovom slucaju ili da dobij nagradu OSKAR POPULARNOSTI to cine iz nekog razloga. Ne mislite?
Unapred hvala i koristim rpiliku da dam podrsku nasoj reprezentaciji, sa nestrpljenjem cekam vikend da bodrim teniserke i da svaka cast Jelena drago mi je da si dobila i ovo priznanje.

varta

pre 14 godina

Ne zanosite se, nagrada nema nikakav značaj, čista kurtoazija. Pogledajte imena dobitnica. "Vraćeno joj je srce sa terena". Kakvog li kiča?

Julijana

pre 14 godina

Bravo Jeco, ponosu naš srbski, zaslužila si ovu veliku nagradu, zajedno sa odličnom teniserkom Srebotnik. Vratili su ti srce koje si na terenu ostavila za Srbiju i vaskoliko srbstvo. Ceo svet je glasao, nisu samo milioni tvojih navijača. Hvala ti za sve ono što si učinila za naš srbski narod, jer smo tvojom zaslugom postali omiljeni u svetu.

MC

pre 14 godina

@Milka je sigurno moderator na b92 jer meni ovakav komentar ni slucajno ne bi bio objavljen. Mislim kad bih napisao koliko dugo ova organizovana grupa proganja Jelenu Jankovic. A to nije malo, skoro pa ce biti pet godina. I svih pet godina se pise jedno te ISTO da je vreme pregazilo Jelenu Jankovic, da je za penziju, da je njen defanzivni tenis van vremena (istovremeno se uzdizu druge defanzivne teniserke). Dakle, davno je to pocelo sa @Draganom BGD. A sve ostale gadosti koje su o njoj pisane necu ni da spominjem.
Ok, necete mi objaviti komentar. Zato objavljujete komentare jedne "Milke". Cuj, ogresila se nacija o Anu:D

Djoksa

pre 14 godina

@Julijana,do jednac. po zvucnosti dolazi kada se 2suglasnika razl. po zvucn. nalaze 1 pored 2.Tada UVEK 2suglasnik utice na 1.Ovde je 2glas S,koji je bezvucan i koji ce uticati da zvucni glas B predje u bezv. glas P.Srbija-srB(ija)+ski-NE srbski,vec srPski

Dylan Dog

pre 14 godina

@Imajte postovanja
Nažalost, razumem. Više no što možete pretpostaviti.

@GocaCA
Postoje psihološki i filozofski pravci koji mnoge pojave i ponašanja temelje na egoizmu, pa čak i ljubav smatraju egoističnom kategorijom.
Ranije, a nažalost i danas, ljudski rod između ostalog, često ratuje za neku svoju zemlju. Sa pojavom sporta, slična stvar se čini na sportskim "borilištima". Ideje i porivi su različiti, ali tu nema mnogo mesta borbi za medijsku pažnju. Oni koji stoje po strani dok traje "borba", na kraju nose lovorove vence, a "revolucija jede svoju decu". Za razliku od ovih prvih, nekih ideala i ubeđenja kod ovih drugih svakako ima. Da im je bilo bitno šta misle drugi, nikada se ne bi upuštali u avanture. U osnovi, medijska pažnja nije nikada bila u pitanju. Ona je pre imanentna poslednjim decenijama, jer tehničko-tehnološki napredak sredstava masovne komunikacije, kao nus pojava prati ekspanzija egzibicionizma, što patološkog, što političkog, što materijalističkog.
Dakle, ne bih išao tako daleko da naše sportiste okarakterišem egoistima u tom (egzibicionističkom) smislu. Ali je, sa druge strane, sasvim normalno da se osećaju važnim dok brane boje svoje zemlje. Pa oni i JESU važni. Bar nama, jer brane boje NAŠE zemlje, ma šta to kome značilo.

@Milka
Pisao sam o navijačima i "navijačima" u više navrata. Bodrenje svoje vedete u kratkim komentarima, tipa "napred", "bravo", "carice", "kraljice" itd. mi ne smeta. To smatram normalnim navijanjem. Ono što smatram nekorektnim jeste omalovažavanje i vređanje drugih sportista i njihovih pristalica. To nema veze sa nacijom i narodom (tipa "mi Srbi smo takvi i takvi") - ima veze sa kućnim vaspitanjem. Ko nije od kuće vaspitan, ne pomažu fakulteti, diplome, kamioni, avioni, funkcije i medijska pažnja: "Magare u Beč - magare iz Beča".
Prema vašem komentaru zaključujem da ste bar donekle navijač Ane Ivanović. Kao što nije uredu da Jelenini navijači omalovažavaju Anu, mislim da sasvim ok ni vaše naglašeno rezignirano pisanje o Jeleni Janković i njenim "navijačima" i dizanje cele "stvari" na metafizički nivo. Nije ugrožena Ana, već vaše mišljenje o njoj. Prenaglašene emocije obično vode problematičnoj identifikaciji.
Mišljenja sam da je pisanje medija i o jednoj i o drugoj uglavnom izbalansirano, ali da je percepcija "navijača" pojačana kada im se nešto ne sviđa.

...
Ovde bi konačno trebalo da se okrenemo TENISU - teniskoj igri, tehnici, taktici, mentalnim aspektima igre - da bi smo naučili da ga bar GLEDAMO i uživamo u lepim poenima. Tek nekoliko ljudi daje komentare o tenisu, o odigranom meču. Verujte, rang liste, teniske titule i nečiji minuli rad, medijska pažnja i "navijači" - totalno su sekundarne stvari.

Planeta Zemlja

pre 14 godina

@ Milka


Branis Anu koju niko ne napada: ali tebi je lepo da tako mislis, jer ti to dajes oduska sebi.
lamentiras nad Aninim likom i delom - a njoj niko nije kriv sto je posle osvojenog RG nedopustivo pala u igri i koncentraciji.
Promenila je odlican nacin serviranja na nagovor trenera - jesu li za to krivi navijaci JJ?
Promenila je nekadasnji razorni forhend - jesu li i za to krivi fanovi JJ?!
Dajte ljudi, budite realni, samo tako mozete pomoci: podrskom i kvalitetnom kritikom sjajnom potencijalu Ane Ivanovic, koji pune dve godine neumitno propada.
Po meni su iskljicivi krivci njeni roditelji, pogotovo majka koja je advokart, i dozvolila je da Anu previse obuzmu obaveze prema sponzorima; kao i putovanja sa svetskim plejbojima.
E, ali, teniskih rezultata nema.

Kritičar

pre 14 godina

Milojko se odlično drži na glasanju, jer je citirao onaj poznati umetnički stih "Srce moje i tvoje u ljubavi stoje..." Jako dobra pesma, impresionistička, bodlerovska. Mada mi je Milojko nešto sumnjiv...

GocaCA

pre 14 godina

@Dylan Dog
dobro receno, ali ako gledas dublje psiholoski, svaki sporista koji sa srcem igra u majici svoje zemlje, to prvenstveno radi zato sto to njemu licno puni srce, cini ga vaznim u sredini koja mu je vazna, ima oci onih do kojih mu je stalo uprte u sebe. Vazan je.
Jednom recju, on igra za svoje zadovoljstvo. To je ono sto njega prvenstveno tu ispunjava.
Stavi ga da igra bez publike i bez medijeske paznje, i svo igranje za reprezentaciju mu gubi svaki znacaj.
Stoga ne treba precenjivati "pozrtvovanost" ili "patriotizam" onih koji igarju za medijsku paznju.
Pravi patriota je onaj koji radi nesto za svoju zemlju, a da to mozda niko i ne zna, a njemu i nije vazno da li to neko zna. Vazno mu je da on to radi.

Imajte postovanja

pre 14 godina

(Dylan Dog, 22. april 2010 11:20)

Ne razumes, dobronamerni prijatelju - oni koji pisu protiv nasih reprezentativaca ne pripadaju nasoj zemlji.
A u njoj, na zalost, zive.
To su odrodjeni jugokomunisti, 1945. godina.
Njima su teniseri Srbije niko i nista.

revolucionar

pre 14 godina

Ivana dok ta Ana nije pocela da igra reprezentacija se konstantno borila po evro-africnim zonama to si zaboravila da pomenes.A Plovdiv i to se zaboravlja, poraz od Kirstee isto.

revolucionar

pre 14 godina

Milka nije rekla da su Jelenini navijaci krivi za lose rezultate,nego je pomenula hajku koja jos traje od Olimpijade i cuvene "palcice",preko Klintonke i pominjanja da se oduzme pasos i zabrani igranje za reprezentaciju samo zbog lose igre protiv Ruskinja.Kritikovala je i neopravdano uzdizanje Jelene u zvezde zbog njenih vise nego pateticnih izjava.A Anine roditelje ostavi na miru.Raspitaj se malo zbog koga Jelena vec godinu i po dana nema sponzora za rekete i zbog cega.

Kaloperović

pre 14 godina

Bravo Jeco! Ovu nagradu nemaju ni Navratilova, ni Štefi ni Serena. Sve najbolje u nastavku mečeva za Fed, sa Bojanom možete ga za godinu-dve i uzeti. Ana ne može više nikoga da pobedi, a i godine je stižu.

Smesni ste

pre 14 godina

"Ana Ivanovic nominovana za Laureus World Sports nagradu" ili "Ana Ivanovic AIPS Teniserka Godine"

Ovakve nominacije i priznanja "carica" moze samo da sanja. PatriJJote prave cirkus zbog nagrade "Srce" hahahaha

Nikola

pre 14 godina

@ Ivana
a izvini,na koji nacin sam napao JJ,samo sam rekao da bih dosao ako bi Ana igrala,tako da ne omalovazavma nijednu od navedenih a nisam ni spomenuo ih,a Ana mi je simpaticna i svidja mi se njen stil igre i to je moje pravo...a sto se tice same igre,pa vratice se u formu,ima dana...
ne zelim da se vracan na to ko je igrao u Bugarskoj i pobedjivao u Madjarskoj ,posto vidim da ti je kratko pamcenje,pa i ne zasluzujes odgovor,jer si zaslepljena tkz "Caricom"..

nikiol dž. femija

pre 14 godina

@@@ Raspitaj se malo zbog koga Jelena vec godinu i po dana nema sponzora za rekete i zbog cega.
(revolucionar, 22. april 2010 19:10)

BILO BI LEPO DA NAM odgovorite, zašto da pitamo dalje kada znate odgovor - recite nam.

MNOGI ne znaju ništa o ovome što ste postavili kao problem i pitanje, pa nam odgovorite da ne živimo u neznanju i zabludi.

ISTINA uvek pobeđuje, pa recite je, ako već znate, a iz komentara bi se reklo da znate.

ispravka

pre 14 godina

Nije u tom gemu ni u jednom trenutku bio rezultat 15:40.
Nije to mnogo vazno, ali jednostavno ne volim pogresne informacije. Posle meca spiker je pominjao taj rezultat, u clancima je vise puta pominjan taj rezultat, a u stvari je samo bila jedna greska na semaforu.
Pravi rezultat je bio 30:40 i jedna brejk lopta za Klejbanovu. Medjutim pri rezultatu 30:30 je na semaforu pisalo 15:40. Jelena je pri tom rezultatu izgubila poen pa su cak na semaforu upisali i 5:1 u gemovima za Klejbanovu. Tada su shvatili da je rezultat los i ispravili ga na 30:40.
Dakle ruskinja je imala samo jednu brejk loptu. Ne razumem da par miliona ljudi to nije primetilo. Ko ne veruje neka nadje snimak tog gema pa ce videti da sam u pravu.
Samo zelim da ispravim tu gresku koja se neprestano ponavlja.

Varta

pre 14 godina

@Anidas
Umesto polemike (ne može je biti kad ti pominješ nešto što ja uopšte nisam napisao): "Nagradu su pored Jelene Janković dobile Marija Fernanda Aveš iz Brazila, Kimiko Date iz Japana i Katarina Srebotnik iz Slovenije." Kakva je to nagrada, ko ozbiljan misli na Fed, ko su ove teniserke?

Svasta

pre 14 godina

@revolucionar, 22. april 2010 19:10
Svaka cast za komentar. Slazem se u potpunosti.

Roditelji Ane Ivanovic su divni. Neka patriJJote obrate paznju na ponasanje i izjave Snezane Jankovic.

@Planeta Zemlja
Anin decko je profesionalni golf igrac ( u karijeri je osvojio 15 titula ) a ne plejboj.

Julijana

pre 14 godina

@Đoksa
Meni je jednačenje po zvučnosti poznato (vidi Pravopis srpskoga jezika, tačke 75. i 76). Ali, postoje izuzeci, koji potvrđuju pravilo: novije gramatike kažu da se od imenice Srbin, kad se pravi imenski pridev koji se odnosi na srpsku kraljicu, glas "b" ne jednači, ne prelazi u "p", nego ostaje, otuda i pridev srbski, a ne srpski.

Tenis

pre 14 godina

@revolucionar, 22. april 2010 19:10
Svaka cast za komentar. Slazem se u potpunosti.

Roditelji Ane Ivanovic su divni. Neka patriJJote obrate paznju na ponasanje i izjave Snezane Jankovic.

@Planeta Zemlja
Anin decko je profesionalni golf igrac ( u karijeri je osvojio 15 titula ) a ne plejboj.

Pjer

pre 14 godina

@Palmotićeva
Tačno, lepo je imati internet i pisati "duboko psihološki". Ne mora uvek da ispadne dobro, ali čovek se uči dok je živ. Zašto nisi izneo svoj stav protiv Gocinog pisanja? Zato što nisi znao to da uradiš. Tvoje palmotićevsko obraćanje Goci ne možemo osuditi. Ti si neodgovoran, zato možeš da vređaš jednu devojku koja se potrudila da napiše nešto "dublje", osim "Bravo Carice", i u tome je uglavnom uspela. A što ti ništa ne razumeš, Goca nije kriva. Kunem se da ne poznajem Gocu i da ovo pišem dobrovoljno, niko me nije nagovorio niti me je osnovna organizacija za to zadužila.

GocaCA

pre 14 godina

@Pjer,
Ha, ha, nemoj da se ljutis na Palmoticevu. Taj cesto pokusava tako. Ne voli kada neko nesto pise. Osetljiv je.
A ja mislim da ono u potpisu nije njegov nick, nego njegova adresa.

realno

pre 14 godina

U ovoj gomili komentara procitao sam samo jedan koji je vredan paznje. Komentar je napisala osoba koja izgleda razmislja svojom glavom, osoba koja u tom komentaru nije dozvolila da je nadvladaju emocije.
Bravo @GocaCA.
Sve ostalo je na nivou svadje dece u osnovnoj skoli.

Populo

pre 14 godina

@Palmoticeva
Palmotickin komentar dobio vise pozitivnih nego negativnih glasova!
Cudo!
Ko li sve ne zalazi na ovaj sajt! Odakle su ti ljudi?
Sa moje planete nisu.

revolucionar

pre 14 godina

Odgovor:MAMA I PARE.Zadovoljna?Eto da ne zivis u neznanju.Za vise informacija moraces da platis posto se nigde u svetu ne objavljuju besplatno.

Dr

pre 14 godina

@Vukan love JJ!
A zasto Srbija jos 2006 u Plovdivu nije usla u naredni krug takmicenja Fed kup?
Zato sto je tvoja mila "carica" bila indisponirana, pa se nije ni udostojila da dodje da proba
da odigra koji mec(u to vreme je izgubila na deset turnira zaredom u prvim kolima).
Nego podseti nas ko ono nije mogao da pruzi dostojan otpor Kirstei u Budimpesti u
odlucujucem mecu u singlu?
Tada je hvala bogu Ana igrala a ne one...

varta

pre 14 godina

Ne zanosite se, nagrada nema nikakav značaj, čista kurtoazija. Pogledajte imena dobitnica. "Vraćeno joj je srce sa terena". Kakvog li kiča?

snev

pre 14 godina

"The winners were then decided by a public vote on FedCup.com"
PariJJote su orgnizovano glasale i obavile svoju gradjansku duznost.
Hahahah...
Hahaha

Vukan love JJ!

pre 14 godina

Srbija je izgubila,zato sto Jelena nije pobedila u dublu sa Anom Ivanovic..??! Epa,nije tako .Srbija je izgubila jer Ana IVanovic nije mogla da pruzi dostojan otpor Kuznjecovoj i Alisi..!Hvala Bogu da protiv Slovacke igra jedna od najvecih nada Srpskog i svetskog tenisa,Bojana Jovanovski,a ne ona...

fenomen

pre 14 godina

Da me ne shvati neko pogresno volim i Jelenu i Anu podjednako i Jelena je apsolutno zasluzila nagradu "Srce" a pitam se gde je nagrada " Palac" za Anu.
Salim se naravno...
Poz...

Julijana

pre 14 godina

Bravo Jeco, ponosu naš srbski, zaslužila si ovu veliku nagradu, zajedno sa odličnom teniserkom Srebotnik. Vratili su ti srce koje si na terenu ostavila za Srbiju i vaskoliko srbstvo. Ceo svet je glasao, nisu samo milioni tvojih navijača. Hvala ti za sve ono što si učinila za naš srbski narod, jer smo tvojom zaslugom postali omiljeni u svetu.

Anidas

pre 14 godina

@Varta Sneva

Da, patriJJote su bile organizovane. Uobičajeno. Pravi kičeraj. A potpise od gradjana su pune tri nedelje skupljali u Knez Mihailovoj ulici, a potom ih u zatvorenoj koverti preporučenom pošiljkom poslali ITF-u…

Varta

pre 14 godina

@Anidas
Umesto polemike (ne može je biti kad ti pominješ nešto što ja uopšte nisam napisao): "Nagradu su pored Jelene Janković dobile Marija Fernanda Aveš iz Brazila, Kimiko Date iz Japana i Katarina Srebotnik iz Slovenije." Kakva je to nagrada, ko ozbiljan misli na Fed, ko su ove teniserke?

Kritičar

pre 14 godina

Milojko se odlično drži na glasanju, jer je citirao onaj poznati umetnički stih "Srce moje i tvoje u ljubavi stoje..." Jako dobra pesma, impresionistička, bodlerovska. Mada mi je Milojko nešto sumnjiv...

Kaloperović

pre 14 godina

Bravo Jeco! Ovu nagradu nemaju ni Navratilova, ni Štefi ni Serena. Sve najbolje u nastavku mečeva za Fed, sa Bojanom možete ga za godinu-dve i uzeti. Ana ne može više nikoga da pobedi, a i godine je stižu.

revolucionar

pre 14 godina

Ivana dok ta Ana nije pocela da igra reprezentacija se konstantno borila po evro-africnim zonama to si zaboravila da pomenes.A Plovdiv i to se zaboravlja, poraz od Kirstee isto.

Smesni ste

pre 14 godina

"Ana Ivanovic nominovana za Laureus World Sports nagradu" ili "Ana Ivanovic AIPS Teniserka Godine"

Ovakve nominacije i priznanja "carica" moze samo da sanja. PatriJJote prave cirkus zbog nagrade "Srce" hahahaha

Duka

pre 14 godina

Čestitke Jeleni i Srebotnikovoj i mnogim drugima na zasluženoj i vrednoj nagradi. Sa zakašnjenjem od godinu dana čestitam nagradu i mladoj Udin. Nagrada je izglasana voljom naroda, putem interneta, i to su jedine značajne i objektivne nagrade. Za nagradu "Srce" ne moraš da osvojiš "grend slem", ovo je demokratska nagrada.

Milka

pre 14 godina

@Dylan Dog
Niko ne može da ospori to što ste napisali - jeste čast igrati za svoju zemlju. "Ne pitajte šta je Amerika uradila za vas, pitajte se šta ste vi uradili za Ameriku" (Dž.F.Kenedi). Ali, postoji uvek jedno ali. Ima u svetu primera kada se jedna država, jedna zemlja, jedan narod ogrešio o nekog svog "velikana". Mislim da se veći deo teniske Srbije ogrešio o Anu Ivanović, kad je došla u očiglednu životnu i sportsku krizu. Počele su uvrede najniže vrste. Počeo je besmisleni "hladni rat" navijača, i to je zlo. Počelo je neumereno forsiranje Jelene Janković, od srbstva do carstva "njenoga mi", i u jednom trenutku Ani je bilo svega dosta. Otvoreno je rečeno da bi je trebalo zameniti u reprezentaciji. Ona je posle otkazala sama. U Majamiju je izgubila od jake Radvanske. Jelena je doživela dva poraza - u Majamiju od Stosur i Čarlstonu od Hantuhove. Niko joj to nije zamerio. Šta mislite, da li bi sa Anom, koja ozbiljno trenera već dva meseca, Srbija bila jača protiv Slovačke? Vraneš je selektor, ali on kaže da će Anu pozvati kad uđe u "kakvu-takvu" formu. Da, Ana ima deset godina, i nema svoje dostojanstvo. O njoj će odlučivati Vraneš. Posle Majamija i Čarlstona nije reč rekao o Jeleninoj formi. Sve to uzimam u obzir kad kažem kako mislim da su se o Anu mnogi ogrešili. Do meča sa Rusijom ona u Fedu nije izgubila nijedan meč, Jelena jeste. O Plovdivu mnogi pojma nemaju, kad je Jelena odbila da igra za Srbiju. Sve se to zaboravlja, pozdravlja se svaki potez Carice i veliča se čak i jedna nagrada koja spada u utešne, prigodne, sigurno ne u mnogo važne. Vaš je apel u redu, ali kasno stiže. Animozitet jednih i drugih navijača uzeo je maha, to će potrajati dokraja. Tu spasa nema, to je deo našeg mentaliteta, pa i kolektivno nesvesnog (po Jungu), a zamene za Anu još se nisu pojavile. Daleko od toga. Arhetipski navijači to ne vide. Daleko od toga. Kako neko može da predviđa kraj karijere velike teniserke, koja ima samo 22 godine, a koja je, posle velike pauze (ne ulazim u raloge, mada ih naslućujem), počela ozbiljno da radi? Uostalom, glasanje će pokazati koliko se ovaj naš teniski narod ogrešio o Anu.

revolucionar

pre 14 godina

Milka nije rekla da su Jelenini navijaci krivi za lose rezultate,nego je pomenula hajku koja jos traje od Olimpijade i cuvene "palcice",preko Klintonke i pominjanja da se oduzme pasos i zabrani igranje za reprezentaciju samo zbog lose igre protiv Ruskinja.Kritikovala je i neopravdano uzdizanje Jelene u zvezde zbog njenih vise nego pateticnih izjava.A Anine roditelje ostavi na miru.Raspitaj se malo zbog koga Jelena vec godinu i po dana nema sponzora za rekete i zbog cega.

Djoksa

pre 14 godina

Svako ko ne razume zasto navijam za Jelenu neka procita tekst.4:6,1:4,15:40 je gubila i onda je preokrenula mec.A sutra je dobila i 4 teniserku sveta... Karakter,volja i pozrtvovanje za svoju zemlju.Drugi znaju to da cene,a mi...?

GocaCA

pre 14 godina

@Dylan Dog
dobro receno, ali ako gledas dublje psiholoski, svaki sporista koji sa srcem igra u majici svoje zemlje, to prvenstveno radi zato sto to njemu licno puni srce, cini ga vaznim u sredini koja mu je vazna, ima oci onih do kojih mu je stalo uprte u sebe. Vazan je.
Jednom recju, on igra za svoje zadovoljstvo. To je ono sto njega prvenstveno tu ispunjava.
Stavi ga da igra bez publike i bez medijeske paznje, i svo igranje za reprezentaciju mu gubi svaki znacaj.
Stoga ne treba precenjivati "pozrtvovanost" ili "patriotizam" onih koji igarju za medijsku paznju.
Pravi patriota je onaj koji radi nesto za svoju zemlju, a da to mozda niko i ne zna, a njemu i nije vazno da li to neko zna. Vazno mu je da on to radi.

Lj

pre 14 godina

Cestitke Jeleni, svako je priznanje dobrodoslo. Mi smo nekada razmazeni, kao nije prva, ili druga, Ana pade ispod ko zna koje pozicije, koliko nas moze reci da je medju prvih 50 na svetu u bilo cemu???

ceda

pre 14 godina

Bravo Jelena, mnogo mi je drago jer je potpuno zasluzena nagrada. Za reprezentaciju je uvek davala srce i zato ga je sada dobila nazad od svih iskrenih pobornika njenih ociglednih zasluga. Za srce srce, a od mene veliki poljubac.

Slobodan

pre 14 godina

Zaslužila si ovu nagradu naša srpska teniska heroino! Bravo Jeco, ponosu naš srpski! Uvek igraš svim srcem za reprezentaciju i to ljudi cene. JELENA TI SI NAŠE SRCE!!!

Ivana

pre 14 godina

@Nikola

Ta Ana, koju bi isao da gledas, je reprezentaciju i dovela do ovde gde se sada nalaze, pa moraju da se bore da opstanu u svetskoj grupi. Da je Ana igrala kako treba, sada bi bile u 1/2. Sada kad treba da se "vade fleke" nje nigde nema, kao shvatila je konacno da je u velikoj krizi, pa da je shvatila na vreme do sada bi se mogla i izvuci. Nemam nista protiv da je volis i navijas za nju, ali nemoj biti zloban prema ostalim devojkama, pre svega mislim na Jelenu, jer je ona jako vredna, dobra i realna devojka i zasluzuje da je ljudi vole, jer joj nista nije "palo sa neba", nego je sve svojim radom postigla. Ne moras je voleti, ali je nemoj ni napadati, jer ne zasluzuje to.Sta je tu je, njoj zelim da se oporavi, a nasoj reprezentaciji da pobedi Slovacku!

Pjer

pre 14 godina

@Palmotićeva
Tačno, lepo je imati internet i pisati "duboko psihološki". Ne mora uvek da ispadne dobro, ali čovek se uči dok je živ. Zašto nisi izneo svoj stav protiv Gocinog pisanja? Zato što nisi znao to da uradiš. Tvoje palmotićevsko obraćanje Goci ne možemo osuditi. Ti si neodgovoran, zato možeš da vređaš jednu devojku koja se potrudila da napiše nešto "dublje", osim "Bravo Carice", i u tome je uglavnom uspela. A što ti ništa ne razumeš, Goca nije kriva. Kunem se da ne poznajem Gocu i da ovo pišem dobrovoljno, niko me nije nagovorio niti me je osnovna organizacija za to zadužila.

Planeta Zemlja

pre 14 godina

@ Milka


Branis Anu koju niko ne napada: ali tebi je lepo da tako mislis, jer ti to dajes oduska sebi.
lamentiras nad Aninim likom i delom - a njoj niko nije kriv sto je posle osvojenog RG nedopustivo pala u igri i koncentraciji.
Promenila je odlican nacin serviranja na nagovor trenera - jesu li za to krivi navijaci JJ?
Promenila je nekadasnji razorni forhend - jesu li i za to krivi fanovi JJ?!
Dajte ljudi, budite realni, samo tako mozete pomoci: podrskom i kvalitetnom kritikom sjajnom potencijalu Ane Ivanovic, koji pune dve godine neumitno propada.
Po meni su iskljicivi krivci njeni roditelji, pogotovo majka koja je advokart, i dozvolila je da Anu previse obuzmu obaveze prema sponzorima; kao i putovanja sa svetskim plejbojima.
E, ali, teniskih rezultata nema.

Nikola

pre 14 godina

@ Ivana
a izvini,na koji nacin sam napao JJ,samo sam rekao da bih dosao ako bi Ana igrala,tako da ne omalovazavma nijednu od navedenih a nisam ni spomenuo ih,a Ana mi je simpaticna i svidja mi se njen stil igre i to je moje pravo...a sto se tice same igre,pa vratice se u formu,ima dana...
ne zelim da se vracan na to ko je igrao u Bugarskoj i pobedjivao u Madjarskoj ,posto vidim da ti je kratko pamcenje,pa i ne zasluzujes odgovor,jer si zaslepljena tkz "Caricom"..

Ivana

pre 14 godina

Bravo Jeko! Cestitam! Apsolutno zasluzeno! Ti si nas ponos! Sutra kupujem karte za predstojeci fed kup i preporucujem svima koji jos nisu kupili karte da to ucine, pa da svi bodrimo devojke za vikend, jer ce im to puno znaciti. Moramo ih podrzati, jer je sada bitno da uspeju, jer je veliki ulog u pitanju, velika je razlika biti u A grupi i biti u B grupi. Pomozimo devojkama da sa punom arenom pobede i udju medju teniske sile i bore se sledece godine za salataru!

MC

pre 14 godina

@Milka je sigurno moderator na b92 jer meni ovakav komentar ni slucajno ne bi bio objavljen. Mislim kad bih napisao koliko dugo ova organizovana grupa proganja Jelenu Jankovic. A to nije malo, skoro pa ce biti pet godina. I svih pet godina se pise jedno te ISTO da je vreme pregazilo Jelenu Jankovic, da je za penziju, da je njen defanzivni tenis van vremena (istovremeno se uzdizu druge defanzivne teniserke). Dakle, davno je to pocelo sa @Draganom BGD. A sve ostale gadosti koje su o njoj pisane necu ni da spominjem.
Ok, necete mi objaviti komentar. Zato objavljujete komentare jedne "Milke". Cuj, ogresila se nacija o Anu:D

Tenis

pre 14 godina

@revolucionar, 22. april 2010 19:10
Svaka cast za komentar. Slazem se u potpunosti.

Roditelji Ane Ivanovic su divni. Neka patriJJote obrate paznju na ponasanje i izjave Snezane Jankovic.

@Planeta Zemlja
Anin decko je profesionalni golf igrac ( u karijeri je osvojio 15 titula ) a ne plejboj.

Jelena JE SRCE SRBIJE.

pre 14 godina

Eto napokon nekog priznanja.
I svet i Srbi (mada neki ne zele da priznaju) su svesni Jeleninog truda i zalaganja i ponosimo se ovo teniskom kraljicom.
JELENA HVALA TI ZA SVE. CEKAMO TE U ARENI. Srecno.

Julijana

pre 14 godina

@Đoksa
Meni je jednačenje po zvučnosti poznato (vidi Pravopis srpskoga jezika, tačke 75. i 76). Ali, postoje izuzeci, koji potvrđuju pravilo: novije gramatike kažu da se od imenice Srbin, kad se pravi imenski pridev koji se odnosi na srpsku kraljicu, glas "b" ne jednači, ne prelazi u "p", nego ostaje, otuda i pridev srbski, a ne srpski.

Svasta

pre 14 godina

@revolucionar, 22. april 2010 19:10
Svaka cast za komentar. Slazem se u potpunosti.

Roditelji Ane Ivanovic su divni. Neka patriJJote obrate paznju na ponasanje i izjave Snezane Jankovic.

@Planeta Zemlja
Anin decko je profesionalni golf igrac ( u karijeri je osvojio 15 titula ) a ne plejboj.

realno

pre 14 godina

U ovoj gomili komentara procitao sam samo jedan koji je vredan paznje. Komentar je napisala osoba koja izgleda razmislja svojom glavom, osoba koja u tom komentaru nije dozvolila da je nadvladaju emocije.
Bravo @GocaCA.
Sve ostalo je na nivou svadje dece u osnovnoj skoli.

ZNa se ko je naJJbolji!

pre 14 godina

@ snev
Mozete li biti ljubazni da mi objasnite sta podrazumevate pod pojmom PATRIJOTE?
Jel to neka nova vrsta? KO? Sta? Ljudi koji vole svoju zemlju? LJudi koji neku teniserku? Neku Jelenu?
Zar je tesko shvatiti Jelena Jankovic je trenutno naJJuspesnija srpska teniserka. Sigurno svi ti ljudi koji je vole, podrzavaju, pa i koji su glasali za nju u ovom slucaju ili da dobij nagradu OSKAR POPULARNOSTI to cine iz nekog razloga. Ne mislite?
Unapred hvala i koristim rpiliku da dam podrsku nasoj reprezentaciji, sa nestrpljenjem cekam vikend da bodrim teniserke i da svaka cast Jelena drago mi je da si dobila i ovo priznanje.

Imajte postovanja

pre 14 godina

(Dylan Dog, 22. april 2010 11:20)

Ne razumes, dobronamerni prijatelju - oni koji pisu protiv nasih reprezentativaca ne pripadaju nasoj zemlji.
A u njoj, na zalost, zive.
To su odrodjeni jugokomunisti, 1945. godina.
Njima su teniseri Srbije niko i nista.

GocaCA

pre 14 godina

@Pjer,
Ha, ha, nemoj da se ljutis na Palmoticevu. Taj cesto pokusava tako. Ne voli kada neko nesto pise. Osetljiv je.
A ja mislim da ono u potpisu nije njegov nick, nego njegova adresa.

Djoksa

pre 14 godina

@Julijana,do jednac. po zvucnosti dolazi kada se 2suglasnika razl. po zvucn. nalaze 1 pored 2.Tada UVEK 2suglasnik utice na 1.Ovde je 2glas S,koji je bezvucan i koji ce uticati da zvucni glas B predje u bezv. glas P.Srbija-srB(ija)+ski-NE srbski,vec srPski

ispravka

pre 14 godina

Nije u tom gemu ni u jednom trenutku bio rezultat 15:40.
Nije to mnogo vazno, ali jednostavno ne volim pogresne informacije. Posle meca spiker je pominjao taj rezultat, u clancima je vise puta pominjan taj rezultat, a u stvari je samo bila jedna greska na semaforu.
Pravi rezultat je bio 30:40 i jedna brejk lopta za Klejbanovu. Medjutim pri rezultatu 30:30 je na semaforu pisalo 15:40. Jelena je pri tom rezultatu izgubila poen pa su cak na semaforu upisali i 5:1 u gemovima za Klejbanovu. Tada su shvatili da je rezultat los i ispravili ga na 30:40.
Dakle ruskinja je imala samo jednu brejk loptu. Ne razumem da par miliona ljudi to nije primetilo. Ko ne veruje neka nadje snimak tog gema pa ce videti da sam u pravu.
Samo zelim da ispravim tu gresku koja se neprestano ponavlja.

Dylan Dog

pre 14 godina

@Imajte postovanja
Nažalost, razumem. Više no što možete pretpostaviti.

@GocaCA
Postoje psihološki i filozofski pravci koji mnoge pojave i ponašanja temelje na egoizmu, pa čak i ljubav smatraju egoističnom kategorijom.
Ranije, a nažalost i danas, ljudski rod između ostalog, često ratuje za neku svoju zemlju. Sa pojavom sporta, slična stvar se čini na sportskim "borilištima". Ideje i porivi su različiti, ali tu nema mnogo mesta borbi za medijsku pažnju. Oni koji stoje po strani dok traje "borba", na kraju nose lovorove vence, a "revolucija jede svoju decu". Za razliku od ovih prvih, nekih ideala i ubeđenja kod ovih drugih svakako ima. Da im je bilo bitno šta misle drugi, nikada se ne bi upuštali u avanture. U osnovi, medijska pažnja nije nikada bila u pitanju. Ona je pre imanentna poslednjim decenijama, jer tehničko-tehnološki napredak sredstava masovne komunikacije, kao nus pojava prati ekspanzija egzibicionizma, što patološkog, što političkog, što materijalističkog.
Dakle, ne bih išao tako daleko da naše sportiste okarakterišem egoistima u tom (egzibicionističkom) smislu. Ali je, sa druge strane, sasvim normalno da se osećaju važnim dok brane boje svoje zemlje. Pa oni i JESU važni. Bar nama, jer brane boje NAŠE zemlje, ma šta to kome značilo.

@Milka
Pisao sam o navijačima i "navijačima" u više navrata. Bodrenje svoje vedete u kratkim komentarima, tipa "napred", "bravo", "carice", "kraljice" itd. mi ne smeta. To smatram normalnim navijanjem. Ono što smatram nekorektnim jeste omalovažavanje i vređanje drugih sportista i njihovih pristalica. To nema veze sa nacijom i narodom (tipa "mi Srbi smo takvi i takvi") - ima veze sa kućnim vaspitanjem. Ko nije od kuće vaspitan, ne pomažu fakulteti, diplome, kamioni, avioni, funkcije i medijska pažnja: "Magare u Beč - magare iz Beča".
Prema vašem komentaru zaključujem da ste bar donekle navijač Ane Ivanović. Kao što nije uredu da Jelenini navijači omalovažavaju Anu, mislim da sasvim ok ni vaše naglašeno rezignirano pisanje o Jeleni Janković i njenim "navijačima" i dizanje cele "stvari" na metafizički nivo. Nije ugrožena Ana, već vaše mišljenje o njoj. Prenaglašene emocije obično vode problematičnoj identifikaciji.
Mišljenja sam da je pisanje medija i o jednoj i o drugoj uglavnom izbalansirano, ali da je percepcija "navijača" pojačana kada im se nešto ne sviđa.

...
Ovde bi konačno trebalo da se okrenemo TENISU - teniskoj igri, tehnici, taktici, mentalnim aspektima igre - da bi smo naučili da ga bar GLEDAMO i uživamo u lepim poenima. Tek nekoliko ljudi daje komentare o tenisu, o odigranom meču. Verujte, rang liste, teniske titule i nečiji minuli rad, medijska pažnja i "navijači" - totalno su sekundarne stvari.

Populo

pre 14 godina

@Palmoticeva
Palmotickin komentar dobio vise pozitivnih nego negativnih glasova!
Cudo!
Ko li sve ne zalazi na ovaj sajt! Odakle su ti ljudi?
Sa moje planete nisu.

Dylan Dog

pre 14 godina

Za one koji omalovažavaju igru za reprezentaciju svoje zemlje, evo šta jedan vrhunski sportista, Nemanja Vidić, kaže o tome za B92:

„To što igraš za svoju zemlju. To je vrhunac jednog sportiste. Moram da priznam da je drugačije, jednostavno, tu si odrastao, igraš za svoj narod i moram da priznam i odlaskom u inostranstvo da sam postao veći patriota nego što sam bio dok sam bio tu, video sam kako ljudi uopšte gledaju na igranje za reprezentaciju, kakav im je kult reprezentacije i osećao sam odgovornost da svojim ponašanjem, kao i ostali igrači koji igraju u inostranstvu, treba da stvaramo osećaj i narodu i medijima šta znači igrati za reprezentaciju. Prvo nama, potom to i da reflektujemo na njih“.

Može nekome da se ne dopadaju Ana i JJ, ali to nije razlog da se o njima ružno govori, a po najmanje - ružno piše.
Obe su vrhunske sportistkinje, ništa manje vredne od jednog Vidića.

Dakle, hajde, unesite malo pristojnosti i vaspitanja u svoje komentare i diskusije.

Ako je to teško, zamislite da neko ružno govori i piše o vašoj deci. Možda ćete tada lakše razumeti.

nikiol dž. femija

pre 14 godina

@@@ Raspitaj se malo zbog koga Jelena vec godinu i po dana nema sponzora za rekete i zbog cega.
(revolucionar, 22. april 2010 19:10)

BILO BI LEPO DA NAM odgovorite, zašto da pitamo dalje kada znate odgovor - recite nam.

MNOGI ne znaju ništa o ovome što ste postavili kao problem i pitanje, pa nam odgovorite da ne živimo u neznanju i zabludi.

ISTINA uvek pobeđuje, pa recite je, ako već znate, a iz komentara bi se reklo da znate.

revolucionar

pre 14 godina

Odgovor:MAMA I PARE.Zadovoljna?Eto da ne zivis u neznanju.Za vise informacija moraces da platis posto se nigde u svetu ne objavljuju besplatno.