Ponedeljak, 08.03.2010.

21:17

NLB: 14 timova, Nimburk među njima

Na Skupštini NLB lige u Ljubljani odlučeno je da će regionalno takmičenje i naredne sezone brojati 14 timova, a ne 12, kako je bilo ranije bilo najavljeno.

Izvor: B92

NLB: 14 timova, Nimburk meðu njima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

139 Komentari

Sortiraj po:

novosadjanin

pre 14 godina

1.partizan
2.zvezda
3.hemofarm
4.FMP
5.vojvodina
6.borac cacak
7.tamis
8.radnicki kg
9.sloga kr
10.spartak su
11.zdravlje le
12.ergonom niš
13.napredak kš
14. i eventualno okk bg
ova liga bi poriznajem u pocetku bila dosta slabija od NLB lige ali samo zbog cibone olimpije i zadra... ali bi vremenom ojacala a razvijali bi se i drugi kosarkaski centri poput nisa kraljeva subotice cacka novog sada... mozda je nerealno ali mislim da bi imalo efekta posle 3-4 godine... SLICNO URADITI I U FUDBALU A NE DA POLA LIGE BUDE U BEOGRADU... koji beogradjani navijaju za cukaricki ili borcu? i koliko njih dolazi na stadion? a mozete zamisliti koliko bi ljudi doslo da podrzi radniski iz nisa ili kragujevca...ili neki veci grad nebitno koji... tema je basket tako da necu da mesam jos i fudbal u ovo...

Sale

pre 14 godina

Valjevo,Zrenjanin,Pancevo,uzice itd. nikad nisu igrali staru Jugo ligu i to tada nikome nije smetalo,igrali su sa Zvezdom iPartizanom samo prijateljske utakmice.Jadranska liga je odlicna za srpsku kosarku i kosarku na balkanu i sire,ko to ne vidi je potpuna neznalica i ili iskompleksirani nacionalista.Hocemo kvalitetno takmicenje, pune dvorane,neizvesne utakmice,jaku ligu.Ko misli da Partiyan trba da igra sa tamisem neka gleda Tamis i treceligasku utakmicu. Isto vazi i za fudbal,slabe nacionalne lige nisu donele nista osim propasti i zabave huligane koji su se zabavljali i pirovali na utakmicama.
(JOHN, 10. mart 2010 10:12)

Za tvoju informaciju, Proleter(ZR) je bio šampion te, kako si je nazvao "Stare Jugo lige"...

Mlki Maus

pre 14 godina

Marc, dovoljno je neizvesno dok ovi iz naše lige igraju protiv slabijih timova. A kad se pojavi Partizan nema neizvesnosti. Samo me zanima šta će sledeće da smisle iz kk sledeća sezona (ili "zašto nas sečete")?

abcba

pre 14 godina

Srbi trebaju istupiti iz lige jer su njome nezdavoljni,a sa Jadranom imaju veze kao i sa Marsom. Trebaju igrati klubovi iz Hrvatske, Slovenije, CG i eventualno pozivnice nekome tko neće igrati i istovremeno proklinjati tu ligu.
Mislim da je ionako 90% Srba protiv te lige,a geografski pripadaju Crnomorskom bazenu.

marc

pre 14 godina

@JOHN
Protiv sam jadranske lige, a nisam ni iskompleksirani nacionalista, ni potpuna neznalica sto se kosarke tice. Pitanje: ako je unistiti svoje prvenstvo toliko zdravo i dobro, zasto to nije ucinio niko sem nas? Zasto se ne ujedine npr. Francuska i Nemacka, po tvojoj logici bolje je da Alba igra sa Le Manom nego sa Hagenom. Zasto se ne ujedine Poljska i Ceska, Bugarska i Rumunija? Zasto sve, ali bukvalno sve drzave sveta iznad svega stavljaju svoju domacu ligu? Da li ce biti da smo samo mi (vi) pametni, a svi ostali primitivni nacionalisti? Sto se tice punih dvorana i jake, neizvesne lige, jako se dobro secam poslednje normalne sezone 2001/02. Hale su bile prepune, mec Zvezde i Sloge u Pioniru je gledalo preko 5000 ljudi, a sto se tice neizvesnosti, evo ti nekoliko rezultata: FMP-Sloga 90-91, Sloga-Crvena Zvezda 92-81, Spartak-Hemofarm 88-84, Spartak-Crvena Zvezda 93-81, Sloga-Buducnost 81-80 (nezaboravna utakmica, na poluvremenu 19 razlike za Crnogorce, a na kraju Sloga dobija, Igor Rakocevic promasio dva bacanja u poslednjoj sekundi, a Buducnost u tom trenutku bila sampion i prva na tabeli!), Zdravlje-Hemofarm 67-66, Crvena Zvezda-Spartak 72-84, Zdravlje-Crvena Zvezda 79-65. Da li je dovoljno neizvesno za tvoj ukus?

JOHN

pre 14 godina

Valjevo,Zrenjanin,Pancevo,uzice itd. nikad nisu igrali staru Jugo ligu i to tada nikome nije smetalo,igrali su sa Zvezdom iPartizanom samo prijateljske utakmice.Jadranska liga je odlicna za srpsku kosarku i kosarku na balkanu i sire,ko to ne vidi je potpuna neznalica i ili iskompleksirani nacionalista.Hocemo kvalitetno takmicenje, pune dvorane,neizvesne utakmice,jaku ligu.Ko misli da Partiyan trba da igra sa tamisem neka gleda Tamis i treceligasku utakmicu. Isto vazi i za fudbal,slabe nacionalne lige nisu donele nista osim propasti i zabave huligane koji su se zabavljali i pirovali na utakmicama.

nikola

pre 14 godina

(rajko, 9. mart 2010 12:42)

Ja koliko sam shvatio ,jedan predstavnik Srbije ce dobiti pozivnicu,a naknadno ce se znati ko je taj klub.Znaci prva 3 mesta iz Super lige vode u NLB i plus jedan klub koji ce pozvati NLB,nezavisno kako je zavrsio u Super ligi prvenstvu.Tako da ce tesko neko od jacih klubova izvisiti.

mladjo

pre 14 godina

Kad su to hrvatski timovi bili najbolji.Ja se nesto nesecam....Partizan zadnje dve godine osvaja ovo takmicenje.....ja sam mislio da je ovo ugledno takmicenje,a izgleda da ga vode lopovi.......

Milos

pre 14 godina

Ovakav raplet dogadjaja bi moga da bude povoljan i za jadransku i za nasu ligu. Za nasu ligu bi to bilo dobro jer bi se pojacala sa jednim od pet timova koji su evo godine nastupali u jadranskoj, a jadranska ce da dobije na kaliteetu upravo zbog toga sto ce tri najslabija tima da ispadnu, a zamenice ih tri nadam se bolja. U ostalom, super liga odlucuje ko ce sledece godine u jadransku, tako da, svako moze da dobije sansu da nastupa u jadranskoj i Metalac i Borac i Tamis i Vojvodina... samo to treba da zasluze!

likvidator

pre 14 godina

Mislim da je ovo odlična vijest. Navodno da Nymburg na domaćim utakmicama Eurokupa gleda do 11000 ljudi. Pobjedili zezdu u gostima 20-ak razlike,još će se sigurno i pojačati za novu ligu...Moglo bi biti zanimljivo

vasa

pre 14 godina

hahaha, e jes ti ova liga jaka nema sta. kakvo derbi bi bila utakmica Partizan- Tamis........ ili neznm koja jos nizerazredna ekipa.
ne mogu da shvatim da smo toliko zatucana nacija.
(picikatto, 9. mart 2010 13:55)
Zašto misliš da bi Tamiš bio manje atraktivan za gledaoce od Heliosa? Ili da je manje kvalitetan? Pa taj Helios i jedna raspala Zvezda tuče sa 30 razlike!...

dulePan

pre 14 godina

kao sto je jedan lik rekao...Za to postoji evroliga i uleb kup...jadranska liga se zove i tu trebaju biti timovi sa balkana,a ne da zovu svakojake timove...Onda ce se izgubiti draz evrolige i evropskih takmicenja...Neka sve ostane kako je i do sada bilo...Samo vise da se popravi kvalitet prve lige Srbije i bice sve ok...Hvala

djx

pre 14 godina

Jaka liga je osnov svega, nije čudno što se Česi guraju. Zemlje bez jake lige tavore. Jadranska je odlično rešenje ali treba odraditi i dorade sa drugom ligom u dve grupe istok zapad i još neka podešavanja. Fudbal je dovoljan dokaz za besmisao malih i slabih domaćih liga. Svake godine smo sve gori u Evropi a u košarci je obrnuto. Nekada je košarkaško liga SFRJ bila daleko najjača u Evropi. Jugoplastici je bilo 5 x teže da uzme domaću titulu nego titulu prvaka Evrope. Ta liga je dala i najbolju generaciju i najbolje bele igrače u istoriji košarke.
(rajko, 9. mart 2010 13:45)

Da brate, al ta država se raspala i više je nema. NEMA! Sad razigravamo njihove ekipe, a ubijamo naše centre Valjevo Čačak Kraljevo itd..
Drugo, poređenje sa bednom fudbalskom ligom ti nije dobro. Naša košarkaška liga je daleko kvalitetnija od fudbalske. Pa zamisli da Partizan igra u LŠ kao što KK igra u EL. Naučna fantastika. Pa i ovakva kilava Zvezada igra nešto u ligi evrope. Slažem se jaka liga je važna. Ali ne po svaku cenu! Veliki moraju malo da se žrtvuju zarad malih.

fabregas

pre 14 godina

@MJ#23

Ajde ne pravi se paametan kada ne znas. nisu vlasnici ni slovenci ni hrvati. Upravljacka prava imaju i Zvezda i Partizan i sada treba Bosna da se odrekne dela i jos neki klbovi da bi upravljacka prava dobili i Hemofarmi FMP.A sto da ne ide Nimburk kada su spremni da odvoje lovu i da svima placaju avio karte i ceo boravak u ceskoj

Peca

pre 14 godina

@hahaha, e jes ti ova liga jaka nema sta. kakvo derbi bi bila utakmica Partizan- Tamis........ ili neznm koja jos nizerazredna ekipa.
ne mogu da shvatim da smo toliko zatucana nacija.
(picikatto, 9. mart 2010 13:55)

A da nije jači derbi Partizan-Helios ili Partizan-Bosna? Davno je bilo kad su igrali Mirza Delibašić i Kari Pešić.

dak

pre 14 godina

Eh kada se sjetim kako je to bilo kada je Makabi igrao regionalnu ligu! I dan danas mi je to nevjerovatno! Sjećam se kada je gostovao u Boriku protiv Borca bio sam na utakmici i Mosadovih agenta u gledačištu. Ko bi rekao da je poslije te sezone krenuo sunovrat KK Borac Banja Luka i da je to možda bio i najveći trenutek u istoriji. Sljedeće godine je Makabi osvojio prvo od svoje tri uzastopne titule prvaka Evrope.Smatram da je uredu da češki Nimbruk igra NLB ligu. I koliko se sjećam Zvezda je dobila Nimbruk u gostima a izgubila kući ne vidim šta je tu toliko bitno za konstantno prozivanje.

Deka

pre 14 godina

Da odgovorim zasto nema FMP-a. Zar to nije jasno na prvi pogled?!
Ta razlika. FMP sta god da osvoji nece to niko proslaviti sem jedne porodice a za ove nabrojane tmove ima ko da navija. Kosarka narodu.

Scepan Scepa Scepe Scepova

pre 14 godina

Ja podrzavam regionalnu kosarkasku ligu, ali pod uslovom da se ista profesionalno vodi, jer u suprotnom ta liga ne bi imala mnogo smisla. Ipak, u maju prosle godine su gospoda seli u Zagrebu, smanjili ligu na dvanaest, doneli nove kriterijume za dodelu mesta po nacionalnom koeficijentu i parama (100.000 evra kaucija za 'divljakusu'). Zatim je obrazlozeno da se liga krace igra zbog nacionalnih prvenstava kako ista ne bi u potpunosti devalvirala (sistem bodovanja za evrotakmicenja takodje izjednacen). I sta se onda desi? Pred kraj ligaskog dela kada nekom FMP-u, Cedeviti, Domzalama, Bosni ili Sirokom 'zaskripi', onda se menjaju pravila (podseca me na vreme SRJ i SCG u fudbalu, kada su se lige krojile pred kraj sezone kako je kome odgovaralo, zato nam je fudbal tako i dobar danas). Zove se ceski Nimburk. Ok. Od regije bivse Jugoslavije granicilo se sa Austrijom, Madjarskom, Rumunijom, Bugarskom, sa zemljama koje danas nemaju ni ozbiljnu ligu, ni klub. Dakle preostaju Nimburk, Prokom ili Makabi, klubovi koji nemaju ni takmicarsku konkurenciju, niti trziste, a to u NLB-u dobijaju. I sta da se desi da Radnicki zavrsi u NLB-u bolje plasiran od Zvezde I FMP-a? Znaci li to da ce recimo igrati u doigravanju domace lige sa Borcem ili Metalcem i da ce neko imati mesto u polufinalu, a verovatno i u NLB? Sada treba Valjevci, Cacani ili Kragujevcani da putuju za Prag, umesto da igraju u Zelezniku, Vrscu ili Novom Sadu (jeli kosarka u Ceskoj stvarno toliko bolja od srpske???). Kakve koristi ima iko u ovoj sadasnjoj ligi, osim naravno Nimburka? Znaci li to da ce se domace prvenstvo opet igrati s brda-s dola. Kad su vec devalvirala, pa sto ne osnujete 2. NLB ligu. Obe lige po 12 klubova. Zar ne bi bilo bolje da u takvoj ligi svoje mesto nadju i Metalac, i Borac, i Vojvodina, i Lovcen, i Igokea, i Split, i Slavonski Brod, i Sibenka i Krka Novo Mesto, a ne da tavore, spremaju se godinu dana, da bi u jednom mesecu bili topovska hrana Partizanu, Ciboni i Olimpiji (mozda uskoro i Nimburku, ko zna...) i da jaz u kvalitetu postaje sve veci.
Ja sam razocaran ovom odlukom, ukoliko se nastavi ovako, mislim da bi bilo najpametnije istupiti iz ove pijace, za dobrobit srpske kosarke.

rajko

pre 14 godina

@Deka,

nije ti loša ova srpksa liga samo nema FMP-a pa te pitam šta je razlog:
- smučio ti se Čović pa si rešio da ga nogiraš
- napokon je došlo do fuzije KKCZ i FMP
- Borac Čaćak je po sistemu imperija utvraća udarac odlučio da kupi FMP

Jaka liga je osnov svega, nije čudno što se Česi guraju. Zemlje bez jake lige tavore. Jadranska je odlično rešenje ali treba odraditi i dorade sa drugom ligom u dve grupe istok zapad i još neka podešavanja. Fudbal je dovoljan dokaz za besmisao malih i slabih domaćih liga. Svake godine smo sve gori u Evropi a u košarci je obrnuto. Nekada je košarkaško liga SFRJ bila daleko najjača u Evropi. Jugoplastici je bilo 5 x teže da uzme domaću titulu nego titulu prvaka Evrope. Ta liga je dala i najbolju generaciju i najbolje bele igrače u istoriji košarke.

pera

pre 14 godina

Koja su to pravila definisana i ko ih je to definisao (vlasnici lige - Hrvati i Slovenci)? Kao prvo, da u pravilima pise da se gledaju koeficijenti iskljucivo iz tekuce sezone je krajnje neozbiljno da neko tvrdi. Drugo, koje pravilo definise da Nimbruk moze da udje u tu ligu (citaj ekipa sa lepom vrecom para)? Trece, kakva su to pravila, kada Srbija koja daje najkvalitetnije timove se ne pita ni za sta u istoj? Ako neko hoce da kaze: Ove godine srpski timovi nisu dominantni, ja opet kazem: neozbiljna konstatacija, mora da se gleda uspeh na RELATIVNO duzi period (recimo 3-5 godina). Kao i u prethodnom postu, i ovde naglasavam: dok se ne izvrsi Rekonstrukcija vlasnistva te lige, dogadjace se ovakve situacije, koje ce neko da "pravda" time sto to, toboze, pise u pravilima...tragi-komika. I sta sad, Nimbruk ima solidan tim, bolje oni da igraju nego tamo neki Heliosi, Cedevite...po toj logici, liga ce da postane zeleznicka stanica za razne timove sa strane cije domace lige nisu ni za sta, sto je neozbiljno.
(MJ#23, 9. mart 2010 06:08)

Ko god da je definisao ta pravila(a definisali su ih izmedju ostalih nasi na onom "istorijskom sastanku" sa Bartomeom,ali tada nisu znali da ce nasi igrati ovako slabo) ona su definisana na pocetku sezone i imali su vremena da se bune do sada ako im nije odgovaralo.Neko ti je vec napisao-gleda se poslednja sezona po kojoj su Hrvati bolji i ukupno zadnje dve sezone po kome se mi i Hrvati "koljemo" za to jos jedno mesto,ali evo opet su promenjena pravila i vec odluceno ko ce igrati sl.sezone,tako da sve to pada u vodu,ali mi nikako nismo na gubitku, jer je lako moglo da se desi da imamo samo 3 predstavnika sl. godine da su ostala onakva pravila.

pera

pre 14 godina

Pa gde je tu logika?(msm zasto uopste Nimburk,ova liga se inace ne zove NLB,nego ADRIATIC ili ti JADRANSKA,a kakve Ceska ima veza sa Jadranom,to niko ne zna,ali se zna sigurno koliki jeNimburkov budzet.)
(Zrenjaninac, 8. mart 2010 21:55)

A kakve veze ima Srbija sa Jadranom???
(Igor, 9. mart 2010 00:39)

Ne pravi se pametan kad znas na sta se misli.Liga bivse SFRJ, koja se zove jadranska od pocetka.A Nimbruk nema niakve veze ni sa jadranom ni sa SFRJ.

picikatto

pre 14 godina

1. Partizan
2. C. zvezda
3. Vojvodina
4. Hemofarm
6. Borac Cacak
6. Radnicki KG
7. Spartak
8. Sloga
9. Zdravlje
10.Metalac
11.Napredak
12.Tamis

I pozvati Borac Banja Luku kao spec. gosta. Eto lige za pune hale.
(Deka, 9. mart 2010 12:44)


hahaha, e jes ti ova liga jaka nema sta. kakvo derbi bi bila utakmica Partizan- Tamis........ ili neznm koja jos nizerazredna ekipa.
ne mogu da shvatim da smo toliko zatucana nacija.

pera

pre 14 godina

Sada kada znamo koji tim ima para da menja pravila NLB lige, mozemo da se zapitamo da li je prosle nedelje nekom nasem timu stigao malo jaci SMS da urade nesto sasvim suludo, npr. da forsiraju sut za 3 poena i zavrse sa prosekom 1/17. Ako se utvrdi takva mahinacija prestajem da navijam za Zvezdu!
(Milos, 9. mart 2010 10:19)

Ajde objasni mi kako si povezao to jedno sa drugim?Zvezda pustila Nimbruk(da pobede 20 razlike u Pioniru),da bi Nimbruk igrao NLB?! Kakve veze ima to jedno sa drugim?SAjde da je bilo obrnuto pa da se pomisli nesto(Zvezda pobedi pa lobira za Nimbruk),a ovako ne znam sta hoces da kazes?

P.S. Hrvati ove godine imaju vise pobeda od nas(broj pobeda podeljeno sa brojem timova iz iste zamlje) i po tome su bolji.Realno jesu nasi timovi jaci,ali smo platili ceni sto ove godine igraju slabije,a pravila su pravila.Informisite se malo,a ne da izlazite ovde sa komentarima tipa -kako hrvatski timovi imaju bolji koef.,nasi su bolji,bla,bla...
Vec mesec i vise dana se raspravljalo o tome sto Hrvati imaju bolji koef. i sto cemo izgubiti jednog ili 2 predstavnika u NLB-u,a vi sad ovde javljate kao da ste sa marsa pali.Jos cemo na kraju imati isto predstavnika kao Hrvati.

za bolje i nismo

pre 14 godina

Eto, opet smo ovce.
Pre par dana u kupu kada je Hemofarm odvalio valjevski Metalac digla se ovde i kurta i murta da pljuje našu ligu i kako je naša liga besmislena zbog razlike u kvalitetu. Na stranu to što su isti taj Metalac ili Sloga i Borac institucije za razliku od instant klubova bez duše FMPova Hemofarmova Cedevita i ostalih. Valjevo Kraljevo Čačak su gradovi koji žive za basket. A vi ih ubijate zarad navodnog kvaliteta i klubskih šibicarskih interesa. I onda ovakva Zvezda odvali Helios i svi ćute. I treba da ćutite. Da ćutimo. Kao ovce dok nas šišaju.

Deka

pre 14 godina

1. Partizan
2. C. zvezda
3. Vojvodina
4. Hemofarm
6. Borac Cacak
6. Radnicki KG
7. Spartak
8. Sloga
9. Zdravlje
10.Metalac
11.Napredak
12.Tamis

I pozvati Borac Banja Luku kao spec. gosta. Eto lige za pune hale.

Lazicy

pre 14 godina

Bezveze, skroz. Pa valjda ta NLB liga treba da bude regionalna liga, a ne da spajamo Cehe i druge. Sutra ce to biti Italijani, prekosutra Spanci.. Gubi se smisao lige skroz. Postoji Evroliga i Evrokup i nek tamo igramo.

rajko

pre 14 godina

Uopšte ne bi bilo loše da pročitate pravila kako se biraju timovi za NLB pa da onda komentarišete.

Plasman timova u NLB nema bilo kakav uticaj na izbor za sledeću sezonu OSIM ako je tim zadnji kao što je bila Vojvodina prošle godine. Ako si zadnji, onda ispadaš i nemaš pravo da igraše sledeće godine bez obzira ako se izboriš za mesto u domaćoj ligi.

Prošle godine smo imali čak tri tima u F4 ali i dosta tanak FMP i očajnu Vojvodinu pa nam je koeficijena u proseku na kraju bio gori od Hrvata!!!

Ove godine je sve još jasnije, džabe dobra pozicija Partizana i Hemofarma kad je FMP bio očajan a Zvezda ispod svakog očekivanja. Radnički je bio najslabiji na papiru ali su se muški izborili za svojih 10 pobeda i sigurno nisu razočarali niti su zaslužili da izvise.

Vrlo je jasno da će 4 tima koja će igrati u F4 domaće lige biti i predstavnici u NLB, jer tako kažu pravila. Za NLB ligu tek kreće borba a sem 5 timova tu su u konkurenciji i neki domaći koji se pojačavaju i spremaju a imaju velike ambicije. Biće vrlo neizvesno, Radnički KG je najavio pojačanja za ligu a Zvezda može lako da ispadne baš kao u Kupu, može to isto tako da bude i FMP ili Hemofarm pa čak i Partizan. Ništa nije isključeno. U svakom slučaju borba za 4 mesta će biti žestoka.

Da bi bili realni prema svemu, ključni krvici što smo izgubili mesto u NLB (a mogli smo i dva) jesu Vojvodina i FMP pre svega a zatim i Zvezda, jer su ono najviše oborili koeficijent. Najviše je koeficijent podigao Partizan koji je tri puta za redom uzeo NLB.

zokidolovac

pre 14 godina

Otišli smo sa dva stava:
1.liga od 14 klubova, ako zadržimo 5 predstavnika;
2.liga od 12 klubova;
Na kraju ni jedno ni grugo. Opet mi protiv interesa naše košarke, po ko zna koji put. Košarka se i počela raspadati kad su klubovi dobili prava da donose odluke. Ukoliko se savez ne uključi u donošenje odluka, crno nam se piše, jer je srebro iz Poljske produkt genijalnosti jednog čovjeka-Dušana Ivkovića. Napravite kalendar da naša liga počinje u martu pa ako ovi iz NLB neće da igraju ne moraju. Neka Borac ili Metalac budu prvaci, pa neka oni igraju evroligu.
(siniša, 8. mart 2010 22:11)

Otisli smo sa 2 stava, a ipak su nam stavili....

novosadjanin

pre 14 godina

ma koja bre NLB liga... ni po kom osnovu hrvati ne mogu imati bolji koeficijent od nas... a sto se tice reprezentacije nije zasluga NLB lige sto smo drugi u evropi nego selektora ivkovica... isti slucaj i partizana u evroligi da nije dule tu nista od ovog ne bi bilo... zar nije jaca 1 vojvodina ili radnicki od npr heliosabosne ili sirokog? bzvz skroz nasa liga je jaca od slovenacko hrvatske sigugurno... tako da se ne zavaravamo puno...

2ROCK

pre 14 godina

Ranije sam se pitao, zašto se ne insistira na povećanju NLB lige na 16 timova (kao turska npr. i francuska), ili 18 (kao španska npr.), ili što da ne i 20-ak klubova podeljenih možda u dve zone u kome bi bilo najmanje 6 pa i više srpskih timova - time bi se povećao sam kvalitet i tih timova koji ne pripadaju velikoj 4. Ujedno, njihovi susreti bi bili bodavani i za elitnu srpsku ligu koja ne bi brojala više od 8 do 10 timova, A NE PO SULUDOJ ZAMISLI 16. Govorim ovo, pošto je pitanje kada će se u regionalnu NLB ligu uključiti recimo poljski PROKOM, možda opet i izraelski MAKABI i što da ne HAPOEL (imaju slabe lige), jer NLB liga očigledno raste i poprima pravi međunarodni karakter, a para koliko vidim u njoj ima.
Ili u prilog ovome:
Zašto se ne insistira sa naše strane, da se najzad napravi II regionalna liga, koja bi obuhvatala i timove iz sadašnje Prve košarkaške lige Srbije. Time bi rešili i pitanje prohodnosti u elitnu reg.NLB ligu, kao i kakvog - takvog podizanja njhovog kvaliteta.
I onda se setih...
Pa to naši iz KSS ne daju, jer insistiraju na srpskoj profesionalnoj ligi, koju prave već 20 godina. Isti je slučaj i sa Hrvatima, jer i oni ne daju. Lisac je ovu tezu pre dve-tri godine pustio u etar i odmah bio ućutkan... "ma kakva II regionalna liga" rekli ostali.
Sad... prvi put je kako sam se sinoć zabrinuo za nas, jer samo 4 tima iz Srbije igraju NLB ligu, a ranije se govorilo da će broj ići i do 6. Ako novac igra glavnu ulogu, onda se takmičarski aspekt gubi. Ali sa više novca se dobija i veći kvalitet. U prilog ovome je i priča (što reče Tegi) da BORAC iz Čačka ima šansu da zaigra NLB ligu zbog jakih sponzora koji iza njega stoje. Pa neka bude on i 15 tim, garantujem da bi ga primili i kao 15 tim ako bi uleteo sa pola milki (pa i pola od toga) kao Česi, što sigurno ne bi bilo loše. Znači princip NLB liga sve više liči na princip NBA (franšiza Radnički npr.) i ako je tako zašto ne bi imali u njoj više timova.
Ne mogu se oteti utisku da bi čelnici NLB ligu proširili i na 20-ak klubova (sa parama - kvalitet pride), samo što im iz saveza ne daju.
Ako ništa drugo od ovoga sa Česima se može izvući i ekonomska korist, pa poručujem našim političarima da zajedno sa košarkašima ("VESELI - BUDUĆI KRALJ KOŠARKE") uđu u avion i uspostave ekonomsku saradnju preko NLB lige... "Jednim udarcem, dve muve da ubijemo"...
Pozdrav svima i redakciji B92 naravno!

Izvinite na smetnji

pre 14 godina

Mislim da je dobro sto igramo u NLB ligi i da bi tako i trebalo da ostane. Ne pomisljajte na teorije zavere i ostalo jer je to jednostavno smesno. Hocete malo da se nasmejete? Pogledajte ,,transfer koji je promenio nogomet'' :) http://www.index.hr/sport/clanak/niko-medju-50-transfera-koji-su-promijenili-nogomet/479847.aspx

zzz

pre 14 godina

informacija iz prve ruke: srbija 4, hrvatska 4, bosna 2, slovenija 2, buducnost i nimburk. 4+4+2+2+1+1=14. nimburk ce snositi sve troskove puta za utakmice koje oni igraju kuci. znaci svaka cast!!!

haylee

pre 14 godina

cutite budale.
da je ostalo po starim propozicijama, imali bismo predstavnika manje od Hrvatske.
Ovo je najpravicniji model do sada, a po meni bi trebalo nastaviti ka pravljenju NLB druge lige (istok + zapad), trece lige, itd. I promeniti vlasnicku strukturu... odnosno omoguciti savezima da budu vlasnici 50% lige i 50% da ide privatnim investitorima, a cela liga da se kotira na berzi...tako da i navijaci mogu da postanu akcionari.

sale

pre 14 godina

Zvezda je razbila Nimburk u sred Ceske jedini razlog sto su izgubili u pioniru je zato sto im se nije igralo vise sto se i videlo protiv Turk Telekoma.

Nedostatak para je uticao najvise ali Zvezda je bolji tim i od Nimburka/Partizana kad bi se uprava sredila razbijali bi kao u fudbalu
(Blala, 9. mart 2010 00:07)

Kompleksi su cudo, stalno neke price sta bi bilo kad bi bilo. Pa da baba ima m..a bila bi deda. Kako te sine nije sramota da poredis Nikzburkuk sa PARTIZANOM!!?!?!?
A i u fudbalu jos uvek je jedan drugi tim prvak drzave i pobednik kupa.
Kad je Zvezda bila prvak drzave i kupa u kosarci???????

Milos

pre 14 godina

Sada kada znamo koji tim ima para da menja pravila NLB lige, mozemo da se zapitamo da li je prosle nedelje nekom nasem timu stigao malo jaci SMS da urade nesto sasvim suludo, npr. da forsiraju sut za 3 poena i zavrse sa prosekom 1/17. Ako se utvrdi takva mahinacija prestajem da navijam za Zvezdu!

marc

pre 14 godina

Znaci, Tegeltija je bio potpuno u pravu kad je svojevremeno rekao da je uveren da ono sto je dogovoreno na proslogodisnjem "istorijskom" sastanku sa Bartomeuom nece biti ispostovano. Ocigledno je da ovde nikaka pravila ni dogovori ne vaze, da se pred svaku sezonu prave novi dogovori, i da je jedino sigurno da nista nije sigurno. Postavlja se sada pitanje, ko ce biti taj peti klub koji nece igrati sledece sezone? Ako gledamo tabelu, sto bi po meni jedino bilo ispravno, najslabiji srpski klub je FMP, koji ima 15 poraza. Ali sva je prilika da ce FMP dobiti pozivnicu, a izduvace Radnicki iz Kragujevca. Ako tako bude, to ce znaciti dve stvari: prvo, da je Covic u idealnoj situaciji, jer apsolutno je lisen briga oko rezultata, on pravi igrace koji ce uvek sigurno igrati jadransku ligu i skupo ih naplacuje. Pri tom, koji ce biti na tabeli, i kakav ce nam biti nacionalni koeficijent- boli ga uvo. Odmah da upadnem u digresiju i da unapred odgovorim onima koji ce uzviknuti "a Teodosic, a reprezentacija?". Teodosic nije postao onakav igrac kakav je danas u FMP, vec u Olimpijakosu. FMP mu je dao dobru osnovu, ali je nadgradnja u snaznom Evroligasu ucinila svoje. Osnovu je Teo mogao dobiti i u svom Valjevu, da je bilo pameti i da nije unistena domaca liga. Kao sto je, recimo, Krstic osnovu dobio u Masincu iz Kraljeva, ali je NBA igrac postao u Partizanu. I jos nesto: na jednog Teodosica, FMP unisti deset drugih decaka koji bi se vrlo lepo mogli razvijati u Cacku, Kraljevu, i svim onim nekada odlicnim skolama kosarke kojima sada FMP kupi decu. Drugi zakljucak glasi: ako FMP predje "preko" Radnickog koji je bolji ove sezone, to znaci da se jadranska liga moze popuniti iskljucivo beogradskim timovima, pa klubovi iz provincije slobodno mogu poceti da se gase. Do sada je relativno, ali samo relativno solidan argument ljubitelja kosarke iz kruga dvojke bio: "nemojte samo da kukate, napravite tim i budite bolji na terenu". A sta cemo sad? Evo, Kragujevac je bio bolji na terenu od FMP! Znaci, recite lepo tim ljudima iz provincije da za njih ne vaze ista pravila igre, i da su oni klubovi drugog reda...

dred

pre 14 godina

Treba liga 16 klubova,sa dvije divizije, zapadom i istokom(zapad-Slovenija,Hrvatska,BIH--istok-Srbija,Crna Gora,Makedonija) igraju u diviziji svako sa savkim, a istok-zapad po jednu utakmicu, to je ukupno 22 utakmice, u play off ulaze po 4 tima iz obje divizije i igar se na 3 dobijene utakmice, a finale možda na 4.

ima nas raznih ...

pre 14 godina

Mislim da je ova vest presekla sve Delije . Hahahahaha bezite na vreme iz NLB dok Ninbrug jos nije dosao . hahaah .
(Kapuljaca, 8. mart 2010 21:44)

koliko ti nista ne znas a mislis da si veliki grobar ... pod 1 ne pise se ninbrug nego ninberg a pod 2 ova ekipa je nymburk ali posto vidim da si ti kosarkaski strucnjak preimenovacemo klub...

Boky-bl

pre 14 godina

Alo ma ko to ima vise para od nas?? Hrvatski klubovi??/ Pa ajde navedite jedan bar jbt Cibona nije dala platu igracima pola godine,Split vise ne postoji na mapi a i ovi ostali jedva krpe kraj sa krajem!!!
I jos otkud to njima veci koeficijent od nasih timova eto neka mi to neki matematicar objasni!!!!!!!!!
Kada su to oni osvojili zadnju titulu ma daj bjezimo vise iz te prevarantske lige zbog takvih stvari smo se i odvojili! Dzabe im da nas kradu kada smo mi izmislili kosarku za sve u Evropi i vozdra!!!

realno

pre 14 godina

kk Metalac je medju prve tri u domacoj ligi, a kad igra sa Partizanom ,Hemofarmom ....gaze ga sa 40 razlike....

Mi i nemamo 5 jakih timova,vec tri i njih treba razvijati...mala smo zemlja da imamo svoju jaku ligu...ako je nema Izrael sa mnogo vise para, kako mi da je imamo...

Jadransku Ligu treba smanjiti na 8-10 jakih klubova i da se igra dobar basket u 28. ili 36.kola, onda prve dva da razigraju za titulu i to je to, samo iz jakih utakmica moze neto da se uradi,a na Jadranu sem Partizana,Cibone,Hemofarma,Olimpije,Zadra,FMP-a,Zvezde...nema jakih vise jakih klubova...ostali obicno sluze da popune mesto...

milos

pre 14 godina

SRAMOTA! U 8 sezona koliko je do sad bilo, srpski klubovi su osvojili Jadransku ligu 6 puta. Hrvati su jednom, i Slovenci isto jedanput. I pored svega toga, hrvatski timovi su najbolji u poslednje dve sezone?! Kakav koeficijent? Kakve nebuloze? Ako su toliko dobri, zasto nisu u stanju da osvoje ligu? Ovo je veoma lose za nasu kosarku.

YAPS

pre 14 godina

Procitah komentare i ovo je uzas da vecina sve svodi na partizan i zvezdu. Ja sam partizanovac, ali smatram i da drugi imaju sta da prikazu. Kragujevcani su pravili fenomenalnu atmosferu. Steta sto nijedan prenos nije isao iz kg-a.Borac je odlican, vojvodina bi bila kvalitetnija da ima interesa da igra, metalac, tamis....
Nlb liga ne valja i potrebne su hitne promene. Ukinuti da klubovi iz nacionalnih liga idu u evroligu, vec sve preneti na jadransku, ali pre toga podignuti profesionalizam lige. Uvesti drugu (ili druge) lige,plej off, a nacionalni savezi da kontrolisu trece, nacionalne lige.Naravno nacionalni savezi nece da se sloze, lova je u pitanju, a ne interes kosarke.ubaciti makedonce, a ne cehe, oni neka igraju onu bibl ligu.
Imam ja osmisljen ceo koncept takmicenja, ali ko mene pita:-)))

жељко

pre 14 godina

Невероватно. Зашто се одустало од смањења НЛБ лиге на 12 клубова? Како ће сад наша лига почети када је планирано? Зашто мењамо систем који нама одговара, ако по том систему ове године не можемо да имамо 5 клубова? Каква је то лига када се сваке сезоне мењају правила? Решење је повлачење наших клубова из НЛБ лиге и стварање јаке српске лиге, а након завршетка наше лиге може да се игра турнир са 4 наша и 4 њихова тима.

Nemanja

pre 14 godina

Ovo više ovako ne ide, ne može se sedeti na dve stolice. ili ćemo da se vratimo domaćim prvenstvima i gledati kako polako propadamo zbog mesetarenja, ili ćemo da napravimo jaku jadransku ligu, bez domaćeg prvenstva sa 16 klubova, gde će maksimalno moci da igra 8 igraca iz zemlje kluba, sto znaci u Partizanu, zvezdi i ostalim nasim ucesnicima 8 srba. Tako bi mogli da zastitimo i reprezentaciju. Lepo tri mesta u evroligi, pa nek se bore, gledanost bi se povecala, s tim i vise para od medijskih prava i sponzora, a s tim veci kvalitet. 5 timova ispada, i timovi iz liga u srbije i drugih drzava kao prvoplasirani ili drugoplasirani ulaze u NLb ligu. Zbog potrebe za velikim brojem domaćih igrača u klubovima, mladi igrači će biti više traženi i bolje plaćani, pa će s tim profitirati i mali klubovi. Domaća liga sa našim rukovodiocima za mene nije opcija.

Martin

pre 14 godina

Kratko i jasno - ako ste vec ucestvovali u pokretanju regionalnih sportskih integracija u kosarci, onda se borite sa interese srpske kosarke, ne samo zbog sebe vec i zbog sledecih generacija. Srpska timska kosarka bolja je od svih ostalih u NLB ligi i to traje vec godinama, a sad ispada da srpskih timova ima manje ili isto kao i hrvatskih. Kad lobiraju oni, lobirajte i vi

Nenad

pre 14 godina

Shvaćam da ste ljuti što ste spali na samo četiri kluba i kao objektivni i dugogodišnji pratitelj košarke vjerujem da Srbija zaista zaslučuje pet klubova, ali pričate napamet.
Vidim da mnogi ne znaju uopće kako se računa koeficijent pa da vam citiram jedan odlomak iz članka s Kosarka.hr: "Ostane li NLB liga sa 14 klubova, tada se ne bi smio mijenjati niti sistem po kojem se liga popunjava svih ovih godina. A taj glasi - Hrvatska, Slovenija i Srbija svaka automatski dobiju po dva predstavnika, BiH dobija jednog, te je jedno mjesto rezervirano za Budućnost. Država s najboljim nacionalnim koeficijentom u tekućoj sezoni 2009/10 (Hrvatska) dobije još dva mjesta, a druga i treća zemlja na toj ljestvici (Srbija i Slovenija) dobiju još po jedno. Dodatnog predstavnika dobije država s najboljim skorom u posljednje dvije sezone (Hrvatska), a posljednji klub je onaj koji dobije pozivnicu (koja košta 100,000 eura i koju dodjeljuje Board NLB lige). Po ovom bi ključu koji se primjenjuje posljednjih nekoliko sezona Hrvatska imala pet predstavnika, Srbija i Slovenija po tri, a BiH jednog. Kao i uvijek, ljeto bi donijelo borbu za jednu pozivnicu i to bi bio jedini način da Srbija dobije i četvrtog predstavnika."

Ima li Srbija bolju košarku od Hrvatske? Ima li u pravilu više jakih klubova? Odgovor na oba pitanja je da ima. No, kao što vidite prema ovome gore da je išlo po pravilima Hrvatska bi čak dobila pet predstavnika, a ovako je ostala na četiri. Tako da nemojte umišljati zavjere svugdje.

I nemojte zaboraviti jedno. To je liga koja se vodi za kapitalom, a ne s ciljem napretka srpske ili hrvatske nacionalne košarke. Vidim da često mnogi ovdje pišu kako vaši jaki klubovi umjesto da razigravaju mlade srpske igrače iz srpske lige, razigravaju i dižu kvalitetu Hrvatima. A tim ljudima mogu samo odgovoriti istim argumentom. Što vi mislite da Hrvatska ima samo četiri kluba? Split nam, eto, ove godine neće igrati ni u Ligi za prvaka (u ligi osam u kojoj igraju četiri NLB ligaša i četvorica iz domaće lige), Šibenik je na rubu bankrota i objektivno sreća da se nije napravilo kako su bila prijašnja pravila jer smo spali na to da ni nemamo pet klubova i taj peti koji bi ušao bi bio teška kanta za napucavanje.

Koliko su pomogli sprski klubovi drugima u regiji toliko su i sebi jer ova liga je velikim klubovima dala jaku ligu s jakim utakmicama svakog vikenda (to druga stvar što su manji klubovi u svim državam izvisjeli). A Cibona primjerice nije u Europi bila ništa slabije dok je igrala samo hrvatsko prvenstvo. Dapače, sjećam se da su imali i bolje rezultate. No, to je kriva Uprava kluba koja je godinama klub zaduživala i dovela ga sada na rub propasti, a ne NLB liga.

DeDa

pre 14 godina

Hm, jos jedan Srpski tim ce dobiti pozivnicu. Ma koliko su dosledni i koliko menjaju pravila svakih pola godine nebi me cudilo da i ne posalju tu pozivnicu u Srbiju.I mogu reci da bi mi bilo milo da bas zvezda ostane bez ucesca u Nlb jer su oni i zapoceli sve te svinjarije vezano za ucesce nasih timova u toj ligi bez pravila( kao u domacoj ligi ih neko koci da budu dobri hahah).
A sad malo o toj ligi i sistemu funkcionisanja te lige: -svake godine se natezu oko broja timova za narednu sezonu.
-stalno menjaju sistem takmicenja( final 4, final 8, pley off) a poseban skandal koji se ponavlja iz godine u godinu je sto se domacin finalnog turnira nezna sve dok se ne vidi zavrska tabela pa se onda vidi koga bi mogli da podrze da uzme titulu ove god pa se tome odredi domacinstvo itd. to je skandalozno i neprihvatljivo za jednu ozbiljnu ligu.
- sad zovu cehe u tu ligu.pa da njima u sloveniji i hrvatima nije tako daleko a Srbi sto ce da se okilave dok stignu busom do ceske nikog nije briga.
Dosta od mene

YAPS

pre 14 godina

NLB liga ovakva kakva jeste nije dobra. Mislim da su potrebne promene. Da ne bi propali domaci klubovi i da ne bi domaca kosarka (p)ostala upropascena neophodna je druga liga.
Ako gledamo finansije lige, to znaci da svako ko plati moze da igra u ligi.Domaci klubovi rano zavrsavaju takmicenje (pocetkom) aprila i prave dugu pauzu bez meceva.
Ulaskom timova klubova iz nizeg ranga podigao bi se takmicarski znacaj.

zzz

pre 14 godina

interesantno da je nimbruk geografski mnogo blizi hrvatskoj sto znaci mnogo manji putni troskovi hrvatskih nego li sprskih klubova. sto dalje povlaci prijem makedonskih klubova tj pravi razlog koji lezi u udaljenosti makedonije od hrvatske i slovenije. mislite o tome..

Andadasi *

pre 14 godina

(Vlado_M, 8. mart 2010 22:58)

PRVO NAUCI STA JE KOMPLEKS A ONDA PRICAJ O NJEMU papagaju!!! Ti ces da pricas o kompleksu navijacu zenskog sportskog drustva. devojke su osvojile vise trofeja nego muskarci ! Od ukupno 500 trofeja devojke imaju 300! Naravno mi imamo kompleks jer imamo 700 trofeja i to veliku vecinu u muskim sportovima!

citac

pre 14 godina

Ovaj svet sto ovde pise komentare nema pojma niocemu!Ako ovakva odluka ostane VODICE SE RAT izmedju nasih klubova,a zna se ko moze da bude kolateralna steta.NIJE TO ODLUKA KOJU SMO MI PRIZELJKIVALI!I da se ne zavaravamo:NEMA NIKAKVOG JEDINSTVA MEDJU NASIM KLUBOVIMA!KOSARKA JE OVDE SPOREDNA STVAR!

MJ#23

pre 14 godina

Srbija 4 predstavnika! Tegeltija jel ti sad malo jasnije sta ti je Covic pricao ??? Sve sto je Covic rekao bio je u pravu!
(saratikan, 8. mart 2010 21:54)

Tegi je samo procitao ono sto je pisalo u hrvatskim medijima.

Ljudi, ne mozemo da imamo 5 predstavnika,jednostavno gledaju se koeficijenti po kojem su hrvati bolji ove godine, tako da ne pricajte o raznim zaverama jer su pravila definisana jos odavno.Jos cemo na kraju kolko vidim opet imati isti broj ucesnika u NLB kao Hrvati(po 4) jer ce jos jedan klub iz Srbij dobiti pozivnicu,tako da opusteno...
(pera, 8. mart 2010 23:49)

Koja su to pravila definisana i ko ih je to definisao (vlasnici lige - Hrvati i Slovenci)? Kao prvo, da u pravilima pise da se gledaju koeficijenti iskljucivo iz tekuce sezone je krajnje neozbiljno da neko tvrdi. Drugo, koje pravilo definise da Nimbruk moze da udje u tu ligu (citaj ekipa sa lepom vrecom para)? Trece, kakva su to pravila, kada Srbija koja daje najkvalitetnije timove se ne pita ni za sta u istoj? Ako neko hoce da kaze: Ove godine srpski timovi nisu dominantni, ja opet kazem: neozbiljna konstatacija, mora da se gleda uspeh na RELATIVNO duzi period (recimo 3-5 godina). Kao i u prethodnom postu, i ovde naglasavam: dok se ne izvrsi Rekonstrukcija vlasnistva te lige, dogadjace se ovakve situacije, koje ce neko da "pravda" time sto to, toboze, pise u pravilima...tragi-komika. I sta sad, Nimbruk ima solidan tim, bolje oni da igraju nego tamo neki Heliosi, Cedevite...po toj logici, liga ce da postane zeleznicka stanica za razne timove sa strane cije domace lige nisu ni za sta, sto je neozbiljno.

Nešto nije jasno?

pre 14 godina

Prozivate Zvezdaše? Pa, nismo ni za ni protiv. Ustvari, biće OK ako se ponovi ova sezona - mi njih dobijemo tamo, a oni nas u Beogradu.
U čemu je problem?

krenimo

pre 14 godina

http://euroleaguequiz.euroleague.net/decadeVoting/results.php

ajmo ljudi 1 minut svaki dan da se izglasa Bodiroga,Jasekevicijus se opasno priblizio!

MJ#23

pre 14 godina

Oduvek sam bio za regionalnu ligu sa ex-Yu prostora, ipak je to jedinstvena i prepoznatljiva skola kosarke. Ali da Srbija izgubi 5. predstavnika zato sto stizu Cesi sa vrecom para...Da li je moguce da ovi nasi klubovi (akcenat na Zvezdu, Hemofarm i FMP jer se Partizan izjasnio po tom pitanju nekoliko puta i to javno), ako vec donose odluke mimo saveza, ne lupe malo sakom o sto, ili su interesi (tj. puni dzepovi pojedinaca) bitniji...strasno. U stvari nije strasno, "jedinstvo" nam je jaca strana. GLAVNI PROBLEM lezi u tome sto nije izvrsena rekonstrukcija VLASNISTVA lige, tako da smo u situaciji da Slovenci i Hrvati odlucuju o svemu, a mi da im punimo dzepove svojim KVALITETOM i prisustvom ipak najzvucnijih SPORTSKIH drustava sa ex-YU prostora: Zvezde i Partizana (Mogu da se bune Hrvati oko ove teze koliko hoce, ali Zvezda i Partizan i dan danas imaju navijace sirom ex-Yuge, sto za njih nije slucaj i samim tim PRIVLACE najvece interesovanje potencijalnih gledalaca!). Lepo zapretis da izlazis iz lige dok se vlasnicka struktura ne sredi i dovidjenja. Ako im se ne svidja, neka igraju neku Centralno-Evropsku ligu sa Madjarima, Austrijancima, Cesima, Svajcarcima i Slovacima - pa neka uzivaju u "pick-up" basketu, jer to je daleko ispod naseg dostojanstva. I da, prepametni Hrvati su uspeli da uniste KK Split sto je najveci gubitak za regionalnu ligu zbog kosarkaske istorije i velicine ovog kluba, a zato se privatni klubovi tipa Cedevite uguravaju unutra. Koga briga u ex-Yugi za Cedevitu ili, evo sada, za Nimbruk??? Boze mili...

Goran

pre 14 godina

Umesto da ide jedan predstavnik iz Srbije, Hrvatske i Slovenije u Evroligu, trebalo bi da idu tri najbolje plasirane ekipe iz takmicenja. Znaci nebi se trebalo deliti mesta za Evroligu Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji nego tri mesta Jadranskoj ligi. Inace tako vec rade za Evrokup sto ne bi i za Evroligu?

Игор

pre 14 godina

Како је кренуло Јадранска лига има да се прошири на 28 клубова. Следећи учесници биће из Немачке, Велике Британије, Данске, Португалије, Порторика, Судана и Бангладеша ...
Која неозбиљност. Сачувај свети Боже.

sasha

pre 14 godina

•Sramota!Kakav bre Nimburk,ova liga kubi smisao!Bolje da su pustili neke Makedonce,a i zamislite put Radnickog(primer,mozda cak i nece igrati ligu sl. sezone)da putuj cak u Nimburk?!
Pa gde je tu logika?(msm zasto uopste Nimburk,ova liga se inace ne zove NLB,nego ADRIATIC ili ti JADRANSKA,a kakve Ceska ima veza sa Jadranom,to niko ne zna,ali se zna sigurno koliki jeNimburkov budzet.)
(Zrenjaninac, 8. mart 2010 21:55)

A kakve veze imaju Beograd ili Kragujevac s Jadranom?
I stvarno ste naporni vi Srbi s vasom kosarkom i time kako drugi imaju puno koristi od igranja s vama. Kao da ste vi izmislili kosarku. Pogledajte malo koji su najuspjesniji klubovi u povjesti europeke kosarke pa onda pricajte.

veka

pre 14 godina

Tegeltija se sa punim pravom ismejao Covicu. Zajednicki stav i nastup?!
Liga od 14 ostala, a Srpskih klubova 4, dakle jedan manje, a kalendar. Zalosno, pa Covic i Hemofarm se nista i ne pitaju, nisu ni dobili akcije, toliko o upravljackim promenama demagoda Covica. Liga isti broj klubova, a mi trazili manje, ali sada manje nasih. E moj Covicu, Tegi ti je lepo objasnio i dan kasnije kada je pustio sta si ranije sve pricao, a patoloska mrznja i podmetanje kao nekih ovde je da se zamene teze i istina. Lepo je rekao, nesposobni su, NLB cirkus traje, a jedino je on to rekao i Ziki i Covicu i Bori i Divcu

Oki

pre 14 godina

Ljudi pa ova NLB liga radi protiv nase kosarke!!! To je evodentno!!! Kad smo usli u ligu bili smo prvaci sveta i evrope a sada, gde smo sada? Treba raditi na talentima koji poticu iz cele Srbije a ne samo Beograd i Vrsac! Ljudi okrenite se malo i vidite gde je Cacak, Kraljevo... Gde su se pravili nekadasnji asevi. Mladi igraci nemaju dovoljno jakih utakmica protiv Parizana ,Hemofarma i FMP-a! Kad se odigra ona mini liga svi preslisaju te male timove! Bolje napraviti nasu jaku ligu a ostaviti NLB ligu neka ih sa Cesim, Turcima... Nek se celice malo mi smo i onako prejaki za njih sto dokazuje Partizan iz dana u dan!!!! Partizan igra sa 25% U NLB ligi!!! Bolje je da onda osete mladji kako je igradi protiv jakog tima a ne da se celice Slovenci, Hrvat, Bosanci i od sada Cesi!!! Zivela nasa liga, zivela nasa kosarka!!!!
(Martin, 8. mart 2010 22:34)

Da bili smo evropski i svetski prvaci ali sa igračima koji nisu nastali u našoj ligi. Igrači koji su izneli 2001 i 2002 su svi odreda otišli iz zemlje sa 17 i 18 godina i školovani u Italiji i Grčkoj (Bodiroga, Stojaković, Jarić, Gurović, Tarlać), a titule sa kraja devetesetih je donela generacija nastala u SFRJ ligi (Đorđević, Divac, Danilović, Savić, Paspalj).

Mi smo od 1995. do stvaranja JAdranske lige imali veliku krizu što se tiče stvaranja asova, jedini igrači vredni pomena koji su se pojavili u to vreme su bili Rakočević, Radmanović, Vujanić i Krstić. Prvi je sazreo tek u poznim godinama, drugi nije, treći je izgubio karijeru povredama.

DA su Rakočević i Radmanović imali jaku ligu, ne bi bili daleko od Đorđevića odnosno Kukoča, ovako.

U Jadranskoj ligi naša deca su najzad dobila jake mečeve, i stvara se jedan nova generacija koja je upravo nastala u NLB. Partizan je uspeo da uhvati priključak sa EL timovima, možda i treći put ode u 1/4. FMP i Hemofarm su igrali polufinala Eurocupa.

U poslednje vreme se desio pravi bum talenata (Teodosić, Veličković, Tripković, Tepić, Bjelica, Kešelj, Raduljica, Mačvan, Markovič, Marijanović, pa malo stariji, 85 godište Erceg, Perović, Bogdanović)

Pa kad se tu još dodaju nešto mlađi momci poput Nedovića, Muslija, Đekića, Mitrovića, Milosavljevića.

Slažem se da je bitna naša liga, ali ne na uštrb jakih mečeva u NLB. Pogotovo što NLB privlači više sponzora. Mi jednostavno nemamo uslova za 12-14 "profesionalnih" timova. Tj. ekipa koji imaju jasan cilj, obezbeđen budžet za duži vremenski period. Ko brani nekom našem timu da plati pola miliona evra kao što je Nimbruk uradio da bi igrao NLB.

Jedino što vidim kao ispravan put je formiranja druge NLB lige, koja bi imala svrhu neke razvojne lige za NLB u kojem bi igrali naši, hrvatski i slovenački timovi koji ne igraju u NLB.

Druga stvar koju uočavam je da bi se u našu ligu mogli prenositi međusobni rezultati naših timova iz NLB lige, tako bi se dobila prilika i da više timova ima prilike da igra sa našim timovima iz NLB.

Milos

pre 14 godina

Kada smo usli u ligu nismo prosli grupnu fazu EP u Srbiji, a sada smo viceprvaci te iste Evrope. Ne znam da li je do lige, ali nasa reprezentativna kosarka svakako bolje stoji sada, nego tada.

Vlada

pre 14 godina

Nikako mi nije jasno kako to da su Hrvati najbolji u poslednje 2 godine... Pa poslednjih 5 godina srpski klubovi osvajaju NLB ligu, i uvek je u prvih 5 bar 3 srpska kluba... I kako su tu Hrvati najbolji??? Strašno!!! Verovatno će jadan Radnički da izvisi ove godine... Ali voleo bih da Zvezda bude peta u nasoj ligi pa da ona izvisi... Kako bi se onda SVI digli... Profesionalna srpska liga je jedino rešenje!!! Ovako timovi poput Vojvodine, Borca, Metalca, Napredka prpadaju, jer najbolji srpski timovi igraju u nekoj drugoj ligi....

Dominik

pre 14 godina

Glasajte za nase igrace na Euroleague.net za igraca decenije, sa jedne IP adrese moze da se glasa svaka 24h. Glasanje traje do kraja top 16 faze. Bodiroga je vodio, ali danas Litvanci pritiscu, ajde da pomognemo da se Dejan izglasa. Mobilizacija:)

kg

pre 14 godina

Partizan, Zvezda i Hemofarm ce imati mesta, a pozivnica verovatno ide fmp-u jer tu je Covic da to sredi i onda za Radnicki nema mesta i nazalost sve ovo sto smo napravili ove sezone od rezultata, sjajne atmosfere znaci pada u vodu. Daj boze i iskreno se nadam da nece biti tako

da da da

pre 14 godina

O kakvoj nasoj ligi vi pricate,pa to je raspad sistema,da nije bilo ove jadranske lige znate kad bi nasi klubovi napravili ovakve rezultate(partizan 2,3 puta cetrt finale evrolige,fmp i hemorfam polufinale uleb kupa)...Ista prica bi bila kao i sa fudbalom,evo vam sad su tu nasi takzvani centri talenata: cakac,subotica,ivanjica,krusevac,kula,jagodina,smederevo itd,i kakav nam je kvalitet lige-OCAJAN.....Pazite cinjenica je da bi metalac i ostala kompanija iz domace lige ojacala,al zato nasi ostali klubovi iz nbl lige bi slabili...
EX yu liga nam je spas i u basketu i u fudbalu-sa rumunima il tako nesto,sa jakim timovima,gde bi se svaki vikend igrale jake tekme,do tad tuga i jad-sto se tice fudbala naravno...

lama

pre 14 godina

cek, jel to znaci da ako Radnicki bude imao bolji skor u NLB ove sezone, FMP vise nece igrati, ili se nekako drugacije odredjuje taj cetvrti srpski predstavnik?

vasa

pre 14 godina

Nikako mi ne ide u glavu da Hrvatska ima bolji koeficijent, kad poslednjih godina, pa i poslednje 2 godine imamo osvajaca lige (Partizan) a u play ofu 3 od 4 tima su iz Srbije!
(Veljo, ista ste vi banda, i ti i Dinkic, 8. mart 2010 22:54)
Ima logike, jer su ove godine neki timovi ...... motku, pa možemo da budemo srećni i sa četiri tima... Ne mogu samo Partizan i Hemofarm da prave koeficijent a ostali (koji su nas i naterali na ovu jugoslovensku ligu) da ga srozavaju...

Igor

pre 14 godina

...
Pa gde je tu logika?(msm zasto uopste Nimburk,ova liga se inace ne zove NLB,nego ADRIATIC ili ti JADRANSKA,a kakve Ceska ima veza sa Jadranom,to niko ne zna,ali se zna sigurno koliki jeNimburkov budzet.)
(Zrenjaninac, 8. mart 2010 21:55)

A kakve veze ima Srbija sa Jadranom???

BOND

pre 14 godina

Vidi se da ovaj Lisac ne podnosi komsinicu cim je zvao njihovu nocnu moru Nimburg koji ih dere po 20 razlike u pioniru.Ova vest ce opasno razljutiti dragu nam komsinicu,bice opet ponizavanja steta neda im se.Inace podrzavam svaki tim koji ima love i hoce da se takmici dobro je dosao.Mada ova liga mora da dobije bar jedno ili dva mesta u Evroligi ili barem sampion ako misli da opstane.Nimbrug ima para i dobar tim i bolji je od Heliosa,Sirokog i Bosne koja je ove godine u rasulu.Mislim da nam je malo 4 mesta u NLB ligi ali sami smo krivi citaj komsinica i Covic i njegove limenke jer ih je tamburao ko je stigao od Cedevite,Sirokog,Bosne,Heliosa i da ne nabrajam dalje.Misli da nasa super liga nikad ne moze da bude dovoljno jaka kao sto je ova,jer i Cacak,Kraljevo,Vljevo i drugi nemaju para da naprave jake prijekte.Kad nam zemlja udje u Evropsku uniju i kad ojaca ekonomija i privreda onda i kad ojacaju ovi gradovi plus Nis i Leskovac e onda mozemo da se nadam nasoj ligi.Ova NLB liga je medju 4,5 po jacini u evropi i to nije mala stvar.Samo steta za kk.sledecu sezonu stvarno terorisace je Nimburg.Partizan ovim dobija jer imamo veliki broj Ceskih navijaca koji sipastisu nas klub i naravno zbog Veselog.Prosetace Veseli Duletovu druzinu po Ceskoj da je malo upozaju:))

Mile

pre 14 godina

\'ladno se navukli na Zvezdu...e pa nece moci,ona je nasa.....zrtva
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (dak, 8. mart 2010 22:45)
Ma daj covece lav kad ugasi zrtvu ,uvek je ostavi lesinarima... Budimo gospoda, da i Ninburg nesto nabode. ;)

"Srbin je lud, Srbin je proklet..."

pre 14 godina

Opet su nam drugi krivi, a mi jadni mucenici trpimo kako nas svi mrze i svi rade protiv nas?!! Manite se vise tih prica!
Prvo, Hrvatska je bolja od Srbije zato sto Srbija ima jedan ozbiljan kosarkaski klub, a to je Partizan, dok ostali mahom gube od hrvatskih klubova, jer ih vode nesposobni ljudi! Pogledajte Radnicki, koji je ove godine kao debitant izvukao korist iz NLB lige! A zasto?! Zato sto su se skupili ljudi koji su ulozili nesto da taj klub casno igra ovako jaku ligu - da vas podsetim, trecu po jacini u Evropi! Borac, Radnicki Nis i ostali klubovi treba da budu rasadnici talenata i novih igraca, dok u Partizanu, Zvezdi, Hemofarmu i FMP-u treba da se afirmisu, jer slozicete se, nerealno je ocekivati da mali klubovi budu sutra prvaci Evrope. Neka sakupljaju talente i prave igrace koji ce biti u buducnosti i nosioci reprezentacije! Kada budemo shvatili da je jaka konkurencija put do uspeha, onda ce nam biti bolje! Dve decenije u svemu idemo van svih tokova, sami za sebe, pa evo gde smo! Kada u svim klubovima i u savezu budemo imali sposobne i strucne ljude koji razmisljaju u skladu sa 21. vekom i kada se manemo teorija zavere, onda cemo biti ozbiljna sportska sila!

Mare_Pa

pre 14 godina

kakvi cesi, kakve gluposti.

SVI nasi klubovi trebaju momentalno da napuste ovu skaradnu ligu i da se vrate u okrilje proslavljenog Kosarkaskog Saveza!

mi dizemo rejting hrvatima i slovencima....

trebala bi da se digne ozbiljna prasina, i da kosarkasi savez izadje sa svojim stavom.

ovo je strasno!!!!!

new folder

pre 14 godina

Trenutno je u toku glasanje na sajtu euroleague.net za najboljeg igraca decenije. Glasajte, kolege internet navijaci, za nase kosarkase, jer su se Litvanci izgleda organizovali i ozbiljno ugrozavaju Bodirogi prvo mesto.
Glasanje se zavrsava, cini mi se u cetvrtak, tako da je svaki glas bitan.
Bila bi velika nepravda da Bodiroga ne bude prvi.

Blala

pre 14 godina

Zvezda je razbila Nimburk u sred Ceske jedini razlog sto su izgubili u pioniru je zato sto im se nije igralo vise sto se i videlo protiv Turk Telekoma.

Nedostatak para je uticao najvise ali Zvezda je bolji tim i od Nimburka/Partizana kad bi se uprava sredila razbijali bi kao u fudbalu

delala

pre 14 godina

Odlična odluka o primanj Nymburka u NLB ligu.Konačno ćemo
moći gledati kvalitetnu košarku u Češkoj.Živim u Pragu cca 100 km od Pardubica gdje Nymburk igra svoje evropske tekme ali sa ekipom ću sigurno ići na Cibonu,Zvezdu, Partizan i Budućnost.Naprijed JUGA

pera

pre 14 godina

Srbija 4 predstavnika! Tegeltija jel ti sad malo jasnije sta ti je Covic pricao ??? Sve sto je Covic rekao bio je u pravu!
(saratikan, 8. mart 2010 21:54)

Tegi je samo procitao ono sto je pisalo u hrvatskim medijima.

Ljudi, ne mozemo da imamo 5 predstavnika,jednostavno gledaju se koeficijenti po kojem su hrvati bolji ove godine, tako da ne pricajte o raznim zaverama jer su pravila definisana jos odavno.Jos cemo na kraju kolko vidim opet imati isti broj ucesnika u NLB kao Hrvati(po 4) jer ce jos jedan klub iz Srbij dobiti pozivnicu,tako da opusteno...

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Kako može Hrvatska sigurno imati 4 predstavnika a Srbiji se garantuje 4. predstavnik. Hrvatski klubovi su zadnje godine slabiji od srpskih u NLB ligi.

Shone P.F.C.

pre 14 godina

Sad jos samo Azovmas i Gmunden da pristupe i "neki" klubovi stvarno nece imati razloga da igraju. U stvari, igrali ne igrali, njima sve isto...

Vlado_M

pre 14 godina

Odlicna stvar Nimburk je jako solidna ekipa i podicice kvalitet NLB.Jos kad bi uspeli da izdejstvuju direktan prolaz sampiona u Euroleague,bilo bo extra.

PS:Ajde sad da vidimo dezurne grobare sa interneta,kojih nigde nema na utakmicama kako prozivaju Zvezdu za poraz,sad ce oni da iskazu svoje komplekse.Pa da brojimo,ja tipujem na preko 100 poruka!

Michael Scofield

pre 14 godina

Ocekivan epilog! Jedno je sigurno, da ce NLB liga naredne sezone biti mnogo jaca, jer ce ovi Cesi dati dodatnu dimenziju kvaliteta!
Sad samo da se gospoda iz nase lige (Kapicic, Stankovic, Covic & CO) dozovu pameti i odustanu od forsiranja sulude ideje domace lige sa 14 klubova, vec da ona maksimalno broji 8, mozda eventualno 10 ako bude morao neki kompromis da se pravi! Sve preko 10 klubova u domacoj Superligi je budalastina!

ZIVEO SAMPION,
ZIVEO PARTIZAN!

Jugoslavija

pre 14 godina

Šta im je trebao Nimburk?Bolje da su pustili jedan tim iz Makedonije.Inače,jako kvalitetna liga,možda i druga u Evropi,svako svakog može da pobedi,samim tim kvalitet raste.

markkoni

pre 14 godina

Ovo iz godine u godinu sve nenormalnije takmičenje!
Aj bar sad kad nam ne trebaju vize da idemo u Češku po pivo. Nek ubace i neke Turke,rakije radi. Dajte i Makedonce,imaju dobru mastiku. Mogu i Bugari, onako, bez povoda.

Da su se ovim pravilima vodili,slična bi liga bila...

grobari ivanjica

pre 14 godina

Koliko sam mogao da primetim nijedan ciganin jos nije poslao komentar,valjda su se uplasili.Ali nema razloga za strah i komplekse to je prilika da se njihovi igraci jos vise usavrse.

Влада

pre 14 godina

Ljudi iz Nimburka konacno ce videti da je Pionir hram kosarke i da tu nije moguce pobediti (da ne spominjemo 20+pobede)! Naravno u danima kada je Pionir obojen u crno-belo...
(Nemanja 91, 8. mart 2010 21:47)

Све остало на страну,Пионир је црно-бео само кад играте евролигу,верни навијачи.

siniša

pre 14 godina

Otišli smo sa dva stava:
1.liga od 14 klubova, ako zadržimo 5 predstavnika;
2.liga od 12 klubova;
Na kraju ni jedno ni grugo. Opet mi protiv interesa naše košarke, po ko zna koji put. Košarka se i počela raspadati kad su klubovi dobili prava da donose odluke. Ukoliko se savez ne uključi u donošenje odluka, crno nam se piše, jer je srebro iz Poljske produkt genijalnosti jednog čovjeka-Dušana Ivkovića. Napravite kalendar da naša liga počinje u martu pa ako ovi iz NLB neće da igraju ne moraju. Neka Borac ili Metalac budu prvaci, pa neka oni igraju evroligu.

stefan

pre 14 godina

Na stranu sva prepucavanja, mislim da je veoma lose sto je liga ostala na 14 klubova... Opet ce domaca liga biti s brda- s dola, nista dobro za ljubitelje kosarke npr u Kragujevcu, Novom Sadu, Krusevcu... I jos smo izgubili sigurno jedno, a mozda i dva mesta!

grobari ivanjica

pre 14 godina

Koliko sam mogao da primetim nijedan ciganin jos nije poslao komentar,valjda su se uplasili.Ali nema razloga za strah i komplekse to je prilika da se njihovi igraci jos vise usavrse.

nikola

pre 14 godina

Meni ovo postaje glupo sa ovim Nimburkom.Ajde onaj Makabi,ali tada jos nisu ni igrali svi timovi iz Srbije,ali sta ce sada ovaj Nimburk u Jadranskoj ligi?!Kakve veze ima on sa jadranom i bivsom SFRJ,jedino sto je verovatno dao pare da ga pozovu,kao Cedevita prosle godine,ali ispada da ovu ligu moze da igra ko hoce i ko ima para.Grobar sam,da ne bude zabune.

Nebojsa

pre 14 godina

Ukoliko Bosna bude poslednja, onda ce drugi predstavnik BiH biti, pored Sirokog, najverovatnije Igokea, sto znaci da ce ipak biti 5 srpskih klubova sledece godine.

Grobarrrrrrrrr

pre 14 godina

Glupost, cinjenica je da hrvatski klubovi imaju vise para od nasih ali da su bolji i da imaju vise predstavnika je glupost a da ne kazem da je jos veca glupost da neki strani klub van balkana uzima mesto Zvezi il Fmp-u!!! Ako ovo prodje najbolje bi bilo da srpski klubovi izadju iz NLB lige i ojacaju domacu ligu!

Martin

pre 14 godina

Ljudi pa ova NLB liga radi protiv nase kosarke!!! To je evodentno!!! Kad smo usli u ligu bili smo prvaci sveta i evrope a sada, gde smo sada? Treba raditi na talentima koji poticu iz cele Srbije a ne samo Beograd i Vrsac! Ljudi okrenite se malo i vidite gde je Cacak, Kraljevo... Gde su se pravili nekadasnji asevi. Mladi igraci nemaju dovoljno jakih utakmica protiv Parizana ,Hemofarma i FMP-a! Kad se odigra ona mini liga svi preslisaju te male timove! Bolje napraviti nasu jaku ligu a ostaviti NLB ligu neka ih sa Cesim, Turcima... Nek se celice malo mi smo i onako prejaki za njih sto dokazuje Partizan iz dana u dan!!!! Partizan igra sa 25% U NLB ligi!!! Bolje je da onda osete mladji kako je igradi protiv jakog tima a ne da se celice Slovenci, Hrvat, Bosanci i od sada Cesi!!! Zivela nasa liga, zivela nasa kosarka!!!!

scarface

pre 14 godina

Ovo je "interes srpske kosarke"!!!!!!

Smesno. Do sada smo imali 5 jakih klubova, a sada 4 Ne verujem da ce, najverovatnije Radnicki, zadrzati kvalitet koji ima. A liga je opet pokazala svoju "ozbiljnost". Pokazali su da ne postoji pravilo koje se ne moze promeniti. Pravila za pounu lige se menjanju o dnevnim potrebama, a samo pre 5 godina postojala je mogucnost da zemlja sa najboljim koeficijentom iz godine u godinu ima sve vise predstavnika, maksimalno 6. a je onda taj broj smanjen na 5, sada je to 4. Sta je sledece?

Veljo, ista ste vi banda, i ti i Dinkic

pre 14 godina

Nikako mi ne ide u glavu da Hrvatska ima bolji koeficijent, kad poslednjih godina, pa i poslednje 2 godine imamo osvajaca lige (Partizan) a u play ofu 3 od 4 tima su iz Srbije!

Zrenjaninac

pre 14 godina

Sramota!Kakav bre Nimburk,ova liga kubi smisao!Bolje da su pustili neke Makedonce,a i zamislite put Radnickog(primer,mozda cak i nece igrati ligu sl. sezone)da putuj cak u Nimburk?!
Pa gde je tu logika?(msm zasto uopste Nimburk,ova liga se inace ne zove NLB,nego ADRIATIC ili ti JADRANSKA,a kakve Ceska ima veza sa Jadranom,to niko ne zna,ali se zna sigurno koliki jeNimburkov budzet.)

pogrebnjak

pre 14 godina

Svidja mi se shto ce Ninburk od sledece sezone igrati u NLB ligi, josh jedan kvalitetan tim nije na odmet mislim samo da se ciganima ovo nece nimalo svideti!

Иван ПФК Смедерево

pre 14 godina

Биће тешко Партизану, Хемофарму и Цибони против тог страшног Нимбурка који са 20 разлике бије "европску" Звезду.

Snesko

pre 14 godina

Cehoslovacka se prva raspala od svih zemalja

20 godina kasnije:

Cesi se prvo ujedinili sa Slovacima u fudbalu u zajednicku ligu!
Ceski Nimburg usao u kosarkasku Ex yu ligu!

Kad cemo vise shvatiti da su zajednicke lige u svim sportovima neminovnost

~ S M K ~

pre 14 godina

Nisam ocekivao da Nimbruka udje u ligu,ali nema veze,videcete kako ce Partizan igrati sa Nimburkom (iako ce biti sledeca sezona),i videcete kako cemo ih pregaziti. Moram da kazem da je dobar potez sto ce uci Nimburk (iako nije bas neka jaka ekipa) zbog toga sto ce kolko-tolko liga biti jaca,i bice jos jaci nedeljni treninzi Partizana,sto nije lose. Zanima me kome idu preostale dve specijalne pozivnice...hmm,mozda Asvelu i Turk Telekomu? Moguce...

Nemanja 91

pre 14 godina

Ljudi iz Nimburka konacno ce videti da je Pionir hram kosarke i da tu nije moguce pobediti (da ne spominjemo 20+pobede)! Naravno u danima kada je Pionir obojen u crno-belo...

Veljo, ista ste vi banda, i ti i Dinkic

pre 14 godina

Nikako mi ne ide u glavu da Hrvatska ima bolji koeficijent, kad poslednjih godina, pa i poslednje 2 godine imamo osvajaca lige (Partizan) a u play ofu 3 od 4 tima su iz Srbije!

Nebojsa

pre 14 godina

Ukoliko Bosna bude poslednja, onda ce drugi predstavnik BiH biti, pored Sirokog, najverovatnije Igokea, sto znaci da ce ipak biti 5 srpskih klubova sledece godine.

Иван ПФК Смедерево

pre 14 godina

Биће тешко Партизану, Хемофарму и Цибони против тог страшног Нимбурка који са 20 разлике бије "европску" Звезду.

pogrebnjak

pre 14 godina

Svidja mi se shto ce Ninburk od sledece sezone igrati u NLB ligi, josh jedan kvalitetan tim nije na odmet mislim samo da se ciganima ovo nece nimalo svideti!

~ S M K ~

pre 14 godina

Nisam ocekivao da Nimbruka udje u ligu,ali nema veze,videcete kako ce Partizan igrati sa Nimburkom (iako ce biti sledeca sezona),i videcete kako cemo ih pregaziti. Moram da kazem da je dobar potez sto ce uci Nimburk (iako nije bas neka jaka ekipa) zbog toga sto ce kolko-tolko liga biti jaca,i bice jos jaci nedeljni treninzi Partizana,sto nije lose. Zanima me kome idu preostale dve specijalne pozivnice...hmm,mozda Asvelu i Turk Telekomu? Moguce...

Nemanja 91

pre 14 godina

Ljudi iz Nimburka konacno ce videti da je Pionir hram kosarke i da tu nije moguce pobediti (da ne spominjemo 20+pobede)! Naravno u danima kada je Pionir obojen u crno-belo...

nikola

pre 14 godina

Meni ovo postaje glupo sa ovim Nimburkom.Ajde onaj Makabi,ali tada jos nisu ni igrali svi timovi iz Srbije,ali sta ce sada ovaj Nimburk u Jadranskoj ligi?!Kakve veze ima on sa jadranom i bivsom SFRJ,jedino sto je verovatno dao pare da ga pozovu,kao Cedevita prosle godine,ali ispada da ovu ligu moze da igra ko hoce i ko ima para.Grobar sam,da ne bude zabune.

scarface

pre 14 godina

Ovo je "interes srpske kosarke"!!!!!!

Smesno. Do sada smo imali 5 jakih klubova, a sada 4 Ne verujem da ce, najverovatnije Radnicki, zadrzati kvalitet koji ima. A liga je opet pokazala svoju "ozbiljnost". Pokazali su da ne postoji pravilo koje se ne moze promeniti. Pravila za pounu lige se menjanju o dnevnim potrebama, a samo pre 5 godina postojala je mogucnost da zemlja sa najboljim koeficijentom iz godine u godinu ima sve vise predstavnika, maksimalno 6. a je onda taj broj smanjen na 5, sada je to 4. Sta je sledece?

Влада

pre 14 godina

Ljudi iz Nimburka konacno ce videti da je Pionir hram kosarke i da tu nije moguce pobediti (da ne spominjemo 20+pobede)! Naravno u danima kada je Pionir obojen u crno-belo...
(Nemanja 91, 8. mart 2010 21:47)

Све остало на страну,Пионир је црно-бео само кад играте евролигу,верни навијачи.

Snesko

pre 14 godina

Cehoslovacka se prva raspala od svih zemalja

20 godina kasnije:

Cesi se prvo ujedinili sa Slovacima u fudbalu u zajednicku ligu!
Ceski Nimburg usao u kosarkasku Ex yu ligu!

Kad cemo vise shvatiti da su zajednicke lige u svim sportovima neminovnost

Shone P.F.C.

pre 14 godina

Sad jos samo Azovmas i Gmunden da pristupe i "neki" klubovi stvarno nece imati razloga da igraju. U stvari, igrali ne igrali, njima sve isto...

siniša

pre 14 godina

Otišli smo sa dva stava:
1.liga od 14 klubova, ako zadržimo 5 predstavnika;
2.liga od 12 klubova;
Na kraju ni jedno ni grugo. Opet mi protiv interesa naše košarke, po ko zna koji put. Košarka se i počela raspadati kad su klubovi dobili prava da donose odluke. Ukoliko se savez ne uključi u donošenje odluka, crno nam se piše, jer je srebro iz Poljske produkt genijalnosti jednog čovjeka-Dušana Ivkovića. Napravite kalendar da naša liga počinje u martu pa ako ovi iz NLB neće da igraju ne moraju. Neka Borac ili Metalac budu prvaci, pa neka oni igraju evroligu.

markkoni

pre 14 godina

Ovo iz godine u godinu sve nenormalnije takmičenje!
Aj bar sad kad nam ne trebaju vize da idemo u Češku po pivo. Nek ubace i neke Turke,rakije radi. Dajte i Makedonce,imaju dobru mastiku. Mogu i Bugari, onako, bez povoda.

Da su se ovim pravilima vodili,slična bi liga bila...

Martin

pre 14 godina

Ljudi pa ova NLB liga radi protiv nase kosarke!!! To je evodentno!!! Kad smo usli u ligu bili smo prvaci sveta i evrope a sada, gde smo sada? Treba raditi na talentima koji poticu iz cele Srbije a ne samo Beograd i Vrsac! Ljudi okrenite se malo i vidite gde je Cacak, Kraljevo... Gde su se pravili nekadasnji asevi. Mladi igraci nemaju dovoljno jakih utakmica protiv Parizana ,Hemofarma i FMP-a! Kad se odigra ona mini liga svi preslisaju te male timove! Bolje napraviti nasu jaku ligu a ostaviti NLB ligu neka ih sa Cesim, Turcima... Nek se celice malo mi smo i onako prejaki za njih sto dokazuje Partizan iz dana u dan!!!! Partizan igra sa 25% U NLB ligi!!! Bolje je da onda osete mladji kako je igradi protiv jakog tima a ne da se celice Slovenci, Hrvat, Bosanci i od sada Cesi!!! Zivela nasa liga, zivela nasa kosarka!!!!

delala

pre 14 godina

Odlična odluka o primanj Nymburka u NLB ligu.Konačno ćemo
moći gledati kvalitetnu košarku u Češkoj.Živim u Pragu cca 100 km od Pardubica gdje Nymburk igra svoje evropske tekme ali sa ekipom ću sigurno ići na Cibonu,Zvezdu, Partizan i Budućnost.Naprijed JUGA

stefan

pre 14 godina

Na stranu sva prepucavanja, mislim da je veoma lose sto je liga ostala na 14 klubova... Opet ce domaca liga biti s brda- s dola, nista dobro za ljubitelje kosarke npr u Kragujevcu, Novom Sadu, Krusevcu... I jos smo izgubili sigurno jedno, a mozda i dva mesta!

Grobarrrrrrrrr

pre 14 godina

Glupost, cinjenica je da hrvatski klubovi imaju vise para od nasih ali da su bolji i da imaju vise predstavnika je glupost a da ne kazem da je jos veca glupost da neki strani klub van balkana uzima mesto Zvezi il Fmp-u!!! Ako ovo prodje najbolje bi bilo da srpski klubovi izadju iz NLB lige i ojacaju domacu ligu!

marc

pre 14 godina

Znaci, Tegeltija je bio potpuno u pravu kad je svojevremeno rekao da je uveren da ono sto je dogovoreno na proslogodisnjem "istorijskom" sastanku sa Bartomeuom nece biti ispostovano. Ocigledno je da ovde nikaka pravila ni dogovori ne vaze, da se pred svaku sezonu prave novi dogovori, i da je jedino sigurno da nista nije sigurno. Postavlja se sada pitanje, ko ce biti taj peti klub koji nece igrati sledece sezone? Ako gledamo tabelu, sto bi po meni jedino bilo ispravno, najslabiji srpski klub je FMP, koji ima 15 poraza. Ali sva je prilika da ce FMP dobiti pozivnicu, a izduvace Radnicki iz Kragujevca. Ako tako bude, to ce znaciti dve stvari: prvo, da je Covic u idealnoj situaciji, jer apsolutno je lisen briga oko rezultata, on pravi igrace koji ce uvek sigurno igrati jadransku ligu i skupo ih naplacuje. Pri tom, koji ce biti na tabeli, i kakav ce nam biti nacionalni koeficijent- boli ga uvo. Odmah da upadnem u digresiju i da unapred odgovorim onima koji ce uzviknuti "a Teodosic, a reprezentacija?". Teodosic nije postao onakav igrac kakav je danas u FMP, vec u Olimpijakosu. FMP mu je dao dobru osnovu, ali je nadgradnja u snaznom Evroligasu ucinila svoje. Osnovu je Teo mogao dobiti i u svom Valjevu, da je bilo pameti i da nije unistena domaca liga. Kao sto je, recimo, Krstic osnovu dobio u Masincu iz Kraljeva, ali je NBA igrac postao u Partizanu. I jos nesto: na jednog Teodosica, FMP unisti deset drugih decaka koji bi se vrlo lepo mogli razvijati u Cacku, Kraljevu, i svim onim nekada odlicnim skolama kosarke kojima sada FMP kupi decu. Drugi zakljucak glasi: ako FMP predje "preko" Radnickog koji je bolji ove sezone, to znaci da se jadranska liga moze popuniti iskljucivo beogradskim timovima, pa klubovi iz provincije slobodno mogu poceti da se gase. Do sada je relativno, ali samo relativno solidan argument ljubitelja kosarke iz kruga dvojke bio: "nemojte samo da kukate, napravite tim i budite bolji na terenu". A sta cemo sad? Evo, Kragujevac je bio bolji na terenu od FMP! Znaci, recite lepo tim ljudima iz provincije da za njih ne vaze ista pravila igre, i da su oni klubovi drugog reda...

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Kako može Hrvatska sigurno imati 4 predstavnika a Srbiji se garantuje 4. predstavnik. Hrvatski klubovi su zadnje godine slabiji od srpskih u NLB ligi.

Zrenjaninac

pre 14 godina

Sramota!Kakav bre Nimburk,ova liga kubi smisao!Bolje da su pustili neke Makedonce,a i zamislite put Radnickog(primer,mozda cak i nece igrati ligu sl. sezone)da putuj cak u Nimburk?!
Pa gde je tu logika?(msm zasto uopste Nimburk,ova liga se inace ne zove NLB,nego ADRIATIC ili ti JADRANSKA,a kakve Ceska ima veza sa Jadranom,to niko ne zna,ali se zna sigurno koliki jeNimburkov budzet.)

pera

pre 14 godina

Srbija 4 predstavnika! Tegeltija jel ti sad malo jasnije sta ti je Covic pricao ??? Sve sto je Covic rekao bio je u pravu!
(saratikan, 8. mart 2010 21:54)

Tegi je samo procitao ono sto je pisalo u hrvatskim medijima.

Ljudi, ne mozemo da imamo 5 predstavnika,jednostavno gledaju se koeficijenti po kojem su hrvati bolji ove godine, tako da ne pricajte o raznim zaverama jer su pravila definisana jos odavno.Jos cemo na kraju kolko vidim opet imati isti broj ucesnika u NLB kao Hrvati(po 4) jer ce jos jedan klub iz Srbij dobiti pozivnicu,tako da opusteno...

Jugoslavija

pre 14 godina

Šta im je trebao Nimburk?Bolje da su pustili jedan tim iz Makedonije.Inače,jako kvalitetna liga,možda i druga u Evropi,svako svakog može da pobedi,samim tim kvalitet raste.

grobari ivanjica

pre 14 godina

Koliko sam mogao da primetim nijedan ciganin jos nije poslao komentar,valjda su se uplasili.Ali nema razloga za strah i komplekse to je prilika da se njihovi igraci jos vise usavrse.

Michael Scofield

pre 14 godina

Ocekivan epilog! Jedno je sigurno, da ce NLB liga naredne sezone biti mnogo jaca, jer ce ovi Cesi dati dodatnu dimenziju kvaliteta!
Sad samo da se gospoda iz nase lige (Kapicic, Stankovic, Covic & CO) dozovu pameti i odustanu od forsiranja sulude ideje domace lige sa 14 klubova, vec da ona maksimalno broji 8, mozda eventualno 10 ako bude morao neki kompromis da se pravi! Sve preko 10 klubova u domacoj Superligi je budalastina!

ZIVEO SAMPION,
ZIVEO PARTIZAN!

grobari ivanjica

pre 14 godina

Koliko sam mogao da primetim nijedan ciganin jos nije poslao komentar,valjda su se uplasili.Ali nema razloga za strah i komplekse to je prilika da se njihovi igraci jos vise usavrse.

Nenad

pre 14 godina

Shvaćam da ste ljuti što ste spali na samo četiri kluba i kao objektivni i dugogodišnji pratitelj košarke vjerujem da Srbija zaista zaslučuje pet klubova, ali pričate napamet.
Vidim da mnogi ne znaju uopće kako se računa koeficijent pa da vam citiram jedan odlomak iz članka s Kosarka.hr: "Ostane li NLB liga sa 14 klubova, tada se ne bi smio mijenjati niti sistem po kojem se liga popunjava svih ovih godina. A taj glasi - Hrvatska, Slovenija i Srbija svaka automatski dobiju po dva predstavnika, BiH dobija jednog, te je jedno mjesto rezervirano za Budućnost. Država s najboljim nacionalnim koeficijentom u tekućoj sezoni 2009/10 (Hrvatska) dobije još dva mjesta, a druga i treća zemlja na toj ljestvici (Srbija i Slovenija) dobiju još po jedno. Dodatnog predstavnika dobije država s najboljim skorom u posljednje dvije sezone (Hrvatska), a posljednji klub je onaj koji dobije pozivnicu (koja košta 100,000 eura i koju dodjeljuje Board NLB lige). Po ovom bi ključu koji se primjenjuje posljednjih nekoliko sezona Hrvatska imala pet predstavnika, Srbija i Slovenija po tri, a BiH jednog. Kao i uvijek, ljeto bi donijelo borbu za jednu pozivnicu i to bi bio jedini način da Srbija dobije i četvrtog predstavnika."

Ima li Srbija bolju košarku od Hrvatske? Ima li u pravilu više jakih klubova? Odgovor na oba pitanja je da ima. No, kao što vidite prema ovome gore da je išlo po pravilima Hrvatska bi čak dobila pet predstavnika, a ovako je ostala na četiri. Tako da nemojte umišljati zavjere svugdje.

I nemojte zaboraviti jedno. To je liga koja se vodi za kapitalom, a ne s ciljem napretka srpske ili hrvatske nacionalne košarke. Vidim da često mnogi ovdje pišu kako vaši jaki klubovi umjesto da razigravaju mlade srpske igrače iz srpske lige, razigravaju i dižu kvalitetu Hrvatima. A tim ljudima mogu samo odgovoriti istim argumentom. Što vi mislite da Hrvatska ima samo četiri kluba? Split nam, eto, ove godine neće igrati ni u Ligi za prvaka (u ligi osam u kojoj igraju četiri NLB ligaša i četvorica iz domaće lige), Šibenik je na rubu bankrota i objektivno sreća da se nije napravilo kako su bila prijašnja pravila jer smo spali na to da ni nemamo pet klubova i taj peti koji bi ušao bi bio teška kanta za napucavanje.

Koliko su pomogli sprski klubovi drugima u regiji toliko su i sebi jer ova liga je velikim klubovima dala jaku ligu s jakim utakmicama svakog vikenda (to druga stvar što su manji klubovi u svim državam izvisjeli). A Cibona primjerice nije u Europi bila ništa slabije dok je igrala samo hrvatsko prvenstvo. Dapače, sjećam se da su imali i bolje rezultate. No, to je kriva Uprava kluba koja je godinama klub zaduživala i dovela ga sada na rub propasti, a ne NLB liga.

vasa

pre 14 godina

Nikako mi ne ide u glavu da Hrvatska ima bolji koeficijent, kad poslednjih godina, pa i poslednje 2 godine imamo osvajaca lige (Partizan) a u play ofu 3 od 4 tima su iz Srbije!
(Veljo, ista ste vi banda, i ti i Dinkic, 8. mart 2010 22:54)
Ima logike, jer su ove godine neki timovi ...... motku, pa možemo da budemo srećni i sa četiri tima... Ne mogu samo Partizan i Hemofarm da prave koeficijent a ostali (koji su nas i naterali na ovu jugoslovensku ligu) da ga srozavaju...

zzz

pre 14 godina

informacija iz prve ruke: srbija 4, hrvatska 4, bosna 2, slovenija 2, buducnost i nimburk. 4+4+2+2+1+1=14. nimburk ce snositi sve troskove puta za utakmice koje oni igraju kuci. znaci svaka cast!!!

Deka

pre 14 godina

1. Partizan
2. C. zvezda
3. Vojvodina
4. Hemofarm
6. Borac Cacak
6. Radnicki KG
7. Spartak
8. Sloga
9. Zdravlje
10.Metalac
11.Napredak
12.Tamis

I pozvati Borac Banja Luku kao spec. gosta. Eto lige za pune hale.

Igor

pre 14 godina

...
Pa gde je tu logika?(msm zasto uopste Nimburk,ova liga se inace ne zove NLB,nego ADRIATIC ili ti JADRANSKA,a kakve Ceska ima veza sa Jadranom,to niko ne zna,ali se zna sigurno koliki jeNimburkov budzet.)
(Zrenjaninac, 8. mart 2010 21:55)

A kakve veze ima Srbija sa Jadranom???

"Srbin je lud, Srbin je proklet..."

pre 14 godina

Opet su nam drugi krivi, a mi jadni mucenici trpimo kako nas svi mrze i svi rade protiv nas?!! Manite se vise tih prica!
Prvo, Hrvatska je bolja od Srbije zato sto Srbija ima jedan ozbiljan kosarkaski klub, a to je Partizan, dok ostali mahom gube od hrvatskih klubova, jer ih vode nesposobni ljudi! Pogledajte Radnicki, koji je ove godine kao debitant izvukao korist iz NLB lige! A zasto?! Zato sto su se skupili ljudi koji su ulozili nesto da taj klub casno igra ovako jaku ligu - da vas podsetim, trecu po jacini u Evropi! Borac, Radnicki Nis i ostali klubovi treba da budu rasadnici talenata i novih igraca, dok u Partizanu, Zvezdi, Hemofarmu i FMP-u treba da se afirmisu, jer slozicete se, nerealno je ocekivati da mali klubovi budu sutra prvaci Evrope. Neka sakupljaju talente i prave igrace koji ce biti u buducnosti i nosioci reprezentacije! Kada budemo shvatili da je jaka konkurencija put do uspeha, onda ce nam biti bolje! Dve decenije u svemu idemo van svih tokova, sami za sebe, pa evo gde smo! Kada u svim klubovima i u savezu budemo imali sposobne i strucne ljude koji razmisljaju u skladu sa 21. vekom i kada se manemo teorija zavere, onda cemo biti ozbiljna sportska sila!

sale

pre 14 godina

Zvezda je razbila Nimburk u sred Ceske jedini razlog sto su izgubili u pioniru je zato sto im se nije igralo vise sto se i videlo protiv Turk Telekoma.

Nedostatak para je uticao najvise ali Zvezda je bolji tim i od Nimburka/Partizana kad bi se uprava sredila razbijali bi kao u fudbalu
(Blala, 9. mart 2010 00:07)

Kompleksi su cudo, stalno neke price sta bi bilo kad bi bilo. Pa da baba ima m..a bila bi deda. Kako te sine nije sramota da poredis Nikzburkuk sa PARTIZANOM!!?!?!?
A i u fudbalu jos uvek je jedan drugi tim prvak drzave i pobednik kupa.
Kad je Zvezda bila prvak drzave i kupa u kosarci???????

rajko

pre 14 godina

Uopšte ne bi bilo loše da pročitate pravila kako se biraju timovi za NLB pa da onda komentarišete.

Plasman timova u NLB nema bilo kakav uticaj na izbor za sledeću sezonu OSIM ako je tim zadnji kao što je bila Vojvodina prošle godine. Ako si zadnji, onda ispadaš i nemaš pravo da igraše sledeće godine bez obzira ako se izboriš za mesto u domaćoj ligi.

Prošle godine smo imali čak tri tima u F4 ali i dosta tanak FMP i očajnu Vojvodinu pa nam je koeficijena u proseku na kraju bio gori od Hrvata!!!

Ove godine je sve još jasnije, džabe dobra pozicija Partizana i Hemofarma kad je FMP bio očajan a Zvezda ispod svakog očekivanja. Radnički je bio najslabiji na papiru ali su se muški izborili za svojih 10 pobeda i sigurno nisu razočarali niti su zaslužili da izvise.

Vrlo je jasno da će 4 tima koja će igrati u F4 domaće lige biti i predstavnici u NLB, jer tako kažu pravila. Za NLB ligu tek kreće borba a sem 5 timova tu su u konkurenciji i neki domaći koji se pojačavaju i spremaju a imaju velike ambicije. Biće vrlo neizvesno, Radnički KG je najavio pojačanja za ligu a Zvezda može lako da ispadne baš kao u Kupu, može to isto tako da bude i FMP ili Hemofarm pa čak i Partizan. Ništa nije isključeno. U svakom slučaju borba za 4 mesta će biti žestoka.

Da bi bili realni prema svemu, ključni krvici što smo izgubili mesto u NLB (a mogli smo i dva) jesu Vojvodina i FMP pre svega a zatim i Zvezda, jer su ono najviše oborili koeficijent. Najviše je koeficijent podigao Partizan koji je tri puta za redom uzeo NLB.

Deka

pre 14 godina

Da odgovorim zasto nema FMP-a. Zar to nije jasno na prvi pogled?!
Ta razlika. FMP sta god da osvoji nece to niko proslaviti sem jedne porodice a za ove nabrojane tmove ima ko da navija. Kosarka narodu.

Vlado_M

pre 14 godina

Odlicna stvar Nimburk je jako solidna ekipa i podicice kvalitet NLB.Jos kad bi uspeli da izdejstvuju direktan prolaz sampiona u Euroleague,bilo bo extra.

PS:Ajde sad da vidimo dezurne grobare sa interneta,kojih nigde nema na utakmicama kako prozivaju Zvezdu za poraz,sad ce oni da iskazu svoje komplekse.Pa da brojimo,ja tipujem na preko 100 poruka!

Mile

pre 14 godina

\'ladno se navukli na Zvezdu...e pa nece moci,ona je nasa.....zrtva
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (dak, 8. mart 2010 22:45)
Ma daj covece lav kad ugasi zrtvu ,uvek je ostavi lesinarima... Budimo gospoda, da i Ninburg nesto nabode. ;)

Игор

pre 14 godina

Како је кренуло Јадранска лига има да се прошири на 28 клубова. Следећи учесници биће из Немачке, Велике Британије, Данске, Португалије, Порторика, Судана и Бангладеша ...
Која неозбиљност. Сачувај свети Боже.

new folder

pre 14 godina

Trenutno je u toku glasanje na sajtu euroleague.net za najboljeg igraca decenije. Glasajte, kolege internet navijaci, za nase kosarkase, jer su se Litvanci izgleda organizovali i ozbiljno ugrozavaju Bodirogi prvo mesto.
Glasanje se zavrsava, cini mi se u cetvrtak, tako da je svaki glas bitan.
Bila bi velika nepravda da Bodiroga ne bude prvi.

Oki

pre 14 godina

Ljudi pa ova NLB liga radi protiv nase kosarke!!! To je evodentno!!! Kad smo usli u ligu bili smo prvaci sveta i evrope a sada, gde smo sada? Treba raditi na talentima koji poticu iz cele Srbije a ne samo Beograd i Vrsac! Ljudi okrenite se malo i vidite gde je Cacak, Kraljevo... Gde su se pravili nekadasnji asevi. Mladi igraci nemaju dovoljno jakih utakmica protiv Parizana ,Hemofarma i FMP-a! Kad se odigra ona mini liga svi preslisaju te male timove! Bolje napraviti nasu jaku ligu a ostaviti NLB ligu neka ih sa Cesim, Turcima... Nek se celice malo mi smo i onako prejaki za njih sto dokazuje Partizan iz dana u dan!!!! Partizan igra sa 25% U NLB ligi!!! Bolje je da onda osete mladji kako je igradi protiv jakog tima a ne da se celice Slovenci, Hrvat, Bosanci i od sada Cesi!!! Zivela nasa liga, zivela nasa kosarka!!!!
(Martin, 8. mart 2010 22:34)

Da bili smo evropski i svetski prvaci ali sa igračima koji nisu nastali u našoj ligi. Igrači koji su izneli 2001 i 2002 su svi odreda otišli iz zemlje sa 17 i 18 godina i školovani u Italiji i Grčkoj (Bodiroga, Stojaković, Jarić, Gurović, Tarlać), a titule sa kraja devetesetih je donela generacija nastala u SFRJ ligi (Đorđević, Divac, Danilović, Savić, Paspalj).

Mi smo od 1995. do stvaranja JAdranske lige imali veliku krizu što se tiče stvaranja asova, jedini igrači vredni pomena koji su se pojavili u to vreme su bili Rakočević, Radmanović, Vujanić i Krstić. Prvi je sazreo tek u poznim godinama, drugi nije, treći je izgubio karijeru povredama.

DA su Rakočević i Radmanović imali jaku ligu, ne bi bili daleko od Đorđevića odnosno Kukoča, ovako.

U Jadranskoj ligi naša deca su najzad dobila jake mečeve, i stvara se jedan nova generacija koja je upravo nastala u NLB. Partizan je uspeo da uhvati priključak sa EL timovima, možda i treći put ode u 1/4. FMP i Hemofarm su igrali polufinala Eurocupa.

U poslednje vreme se desio pravi bum talenata (Teodosić, Veličković, Tripković, Tepić, Bjelica, Kešelj, Raduljica, Mačvan, Markovič, Marijanović, pa malo stariji, 85 godište Erceg, Perović, Bogdanović)

Pa kad se tu još dodaju nešto mlađi momci poput Nedovića, Muslija, Đekića, Mitrovića, Milosavljevića.

Slažem se da je bitna naša liga, ali ne na uštrb jakih mečeva u NLB. Pogotovo što NLB privlači više sponzora. Mi jednostavno nemamo uslova za 12-14 "profesionalnih" timova. Tj. ekipa koji imaju jasan cilj, obezbeđen budžet za duži vremenski period. Ko brani nekom našem timu da plati pola miliona evra kao što je Nimbruk uradio da bi igrao NLB.

Jedino što vidim kao ispravan put je formiranja druge NLB lige, koja bi imala svrhu neke razvojne lige za NLB u kojem bi igrali naši, hrvatski i slovenački timovi koji ne igraju u NLB.

Druga stvar koju uočavam je da bi se u našu ligu mogli prenositi međusobni rezultati naših timova iz NLB lige, tako bi se dobila prilika i da više timova ima prilike da igra sa našim timovima iz NLB.

haylee

pre 14 godina

cutite budale.
da je ostalo po starim propozicijama, imali bismo predstavnika manje od Hrvatske.
Ovo je najpravicniji model do sada, a po meni bi trebalo nastaviti ka pravljenju NLB druge lige (istok + zapad), trece lige, itd. I promeniti vlasnicku strukturu... odnosno omoguciti savezima da budu vlasnici 50% lige i 50% da ide privatnim investitorima, a cela liga da se kotira na berzi...tako da i navijaci mogu da postanu akcionari.

za bolje i nismo

pre 14 godina

Eto, opet smo ovce.
Pre par dana u kupu kada je Hemofarm odvalio valjevski Metalac digla se ovde i kurta i murta da pljuje našu ligu i kako je naša liga besmislena zbog razlike u kvalitetu. Na stranu to što su isti taj Metalac ili Sloga i Borac institucije za razliku od instant klubova bez duše FMPova Hemofarmova Cedevita i ostalih. Valjevo Kraljevo Čačak su gradovi koji žive za basket. A vi ih ubijate zarad navodnog kvaliteta i klubskih šibicarskih interesa. I onda ovakva Zvezda odvali Helios i svi ćute. I treba da ćutite. Da ćutimo. Kao ovce dok nas šišaju.

veka

pre 14 godina

Tegeltija se sa punim pravom ismejao Covicu. Zajednicki stav i nastup?!
Liga od 14 ostala, a Srpskih klubova 4, dakle jedan manje, a kalendar. Zalosno, pa Covic i Hemofarm se nista i ne pitaju, nisu ni dobili akcije, toliko o upravljackim promenama demagoda Covica. Liga isti broj klubova, a mi trazili manje, ali sada manje nasih. E moj Covicu, Tegi ti je lepo objasnio i dan kasnije kada je pustio sta si ranije sve pricao, a patoloska mrznja i podmetanje kao nekih ovde je da se zamene teze i istina. Lepo je rekao, nesposobni su, NLB cirkus traje, a jedino je on to rekao i Ziki i Covicu i Bori i Divcu

YAPS

pre 14 godina

Procitah komentare i ovo je uzas da vecina sve svodi na partizan i zvezdu. Ja sam partizanovac, ali smatram i da drugi imaju sta da prikazu. Kragujevcani su pravili fenomenalnu atmosferu. Steta sto nijedan prenos nije isao iz kg-a.Borac je odlican, vojvodina bi bila kvalitetnija da ima interesa da igra, metalac, tamis....
Nlb liga ne valja i potrebne su hitne promene. Ukinuti da klubovi iz nacionalnih liga idu u evroligu, vec sve preneti na jadransku, ali pre toga podignuti profesionalizam lige. Uvesti drugu (ili druge) lige,plej off, a nacionalni savezi da kontrolisu trece, nacionalne lige.Naravno nacionalni savezi nece da se sloze, lova je u pitanju, a ne interes kosarke.ubaciti makedonce, a ne cehe, oni neka igraju onu bibl ligu.
Imam ja osmisljen ceo koncept takmicenja, ali ko mene pita:-)))

BOND

pre 14 godina

Vidi se da ovaj Lisac ne podnosi komsinicu cim je zvao njihovu nocnu moru Nimburg koji ih dere po 20 razlike u pioniru.Ova vest ce opasno razljutiti dragu nam komsinicu,bice opet ponizavanja steta neda im se.Inace podrzavam svaki tim koji ima love i hoce da se takmici dobro je dosao.Mada ova liga mora da dobije bar jedno ili dva mesta u Evroligi ili barem sampion ako misli da opstane.Nimbrug ima para i dobar tim i bolji je od Heliosa,Sirokog i Bosne koja je ove godine u rasulu.Mislim da nam je malo 4 mesta u NLB ligi ali sami smo krivi citaj komsinica i Covic i njegove limenke jer ih je tamburao ko je stigao od Cedevite,Sirokog,Bosne,Heliosa i da ne nabrajam dalje.Misli da nasa super liga nikad ne moze da bude dovoljno jaka kao sto je ova,jer i Cacak,Kraljevo,Vljevo i drugi nemaju para da naprave jake prijekte.Kad nam zemlja udje u Evropsku uniju i kad ojaca ekonomija i privreda onda i kad ojacaju ovi gradovi plus Nis i Leskovac e onda mozemo da se nadam nasoj ligi.Ova NLB liga je medju 4,5 po jacini u evropi i to nije mala stvar.Samo steta za kk.sledecu sezonu stvarno terorisace je Nimburg.Partizan ovim dobija jer imamo veliki broj Ceskih navijaca koji sipastisu nas klub i naravno zbog Veselog.Prosetace Veseli Duletovu druzinu po Ceskoj da je malo upozaju:))

kg

pre 14 godina

Partizan, Zvezda i Hemofarm ce imati mesta, a pozivnica verovatno ide fmp-u jer tu je Covic da to sredi i onda za Radnicki nema mesta i nazalost sve ovo sto smo napravili ove sezone od rezultata, sjajne atmosfere znaci pada u vodu. Daj boze i iskreno se nadam da nece biti tako

sasha

pre 14 godina

•Sramota!Kakav bre Nimburk,ova liga kubi smisao!Bolje da su pustili neke Makedonce,a i zamislite put Radnickog(primer,mozda cak i nece igrati ligu sl. sezone)da putuj cak u Nimburk?!
Pa gde je tu logika?(msm zasto uopste Nimburk,ova liga se inace ne zove NLB,nego ADRIATIC ili ti JADRANSKA,a kakve Ceska ima veza sa Jadranom,to niko ne zna,ali se zna sigurno koliki jeNimburkov budzet.)
(Zrenjaninac, 8. mart 2010 21:55)

A kakve veze imaju Beograd ili Kragujevac s Jadranom?
I stvarno ste naporni vi Srbi s vasom kosarkom i time kako drugi imaju puno koristi od igranja s vama. Kao da ste vi izmislili kosarku. Pogledajte malo koji su najuspjesniji klubovi u povjesti europeke kosarke pa onda pricajte.

Boky-bl

pre 14 godina

Alo ma ko to ima vise para od nas?? Hrvatski klubovi??/ Pa ajde navedite jedan bar jbt Cibona nije dala platu igracima pola godine,Split vise ne postoji na mapi a i ovi ostali jedva krpe kraj sa krajem!!!
I jos otkud to njima veci koeficijent od nasih timova eto neka mi to neki matematicar objasni!!!!!!!!!
Kada su to oni osvojili zadnju titulu ma daj bjezimo vise iz te prevarantske lige zbog takvih stvari smo se i odvojili! Dzabe im da nas kradu kada smo mi izmislili kosarku za sve u Evropi i vozdra!!!

picikatto

pre 14 godina

1. Partizan
2. C. zvezda
3. Vojvodina
4. Hemofarm
6. Borac Cacak
6. Radnicki KG
7. Spartak
8. Sloga
9. Zdravlje
10.Metalac
11.Napredak
12.Tamis

I pozvati Borac Banja Luku kao spec. gosta. Eto lige za pune hale.
(Deka, 9. mart 2010 12:44)


hahaha, e jes ti ova liga jaka nema sta. kakvo derbi bi bila utakmica Partizan- Tamis........ ili neznm koja jos nizerazredna ekipa.
ne mogu da shvatim da smo toliko zatucana nacija.

Blala

pre 14 godina

Zvezda je razbila Nimburk u sred Ceske jedini razlog sto su izgubili u pioniru je zato sto im se nije igralo vise sto se i videlo protiv Turk Telekoma.

Nedostatak para je uticao najvise ali Zvezda je bolji tim i od Nimburka/Partizana kad bi se uprava sredila razbijali bi kao u fudbalu

Mare_Pa

pre 14 godina

kakvi cesi, kakve gluposti.

SVI nasi klubovi trebaju momentalno da napuste ovu skaradnu ligu i da se vrate u okrilje proslavljenog Kosarkaskog Saveza!

mi dizemo rejting hrvatima i slovencima....

trebala bi da se digne ozbiljna prasina, i da kosarkasi savez izadje sa svojim stavom.

ovo je strasno!!!!!

MJ#23

pre 14 godina

Oduvek sam bio za regionalnu ligu sa ex-Yu prostora, ipak je to jedinstvena i prepoznatljiva skola kosarke. Ali da Srbija izgubi 5. predstavnika zato sto stizu Cesi sa vrecom para...Da li je moguce da ovi nasi klubovi (akcenat na Zvezdu, Hemofarm i FMP jer se Partizan izjasnio po tom pitanju nekoliko puta i to javno), ako vec donose odluke mimo saveza, ne lupe malo sakom o sto, ili su interesi (tj. puni dzepovi pojedinaca) bitniji...strasno. U stvari nije strasno, "jedinstvo" nam je jaca strana. GLAVNI PROBLEM lezi u tome sto nije izvrsena rekonstrukcija VLASNISTVA lige, tako da smo u situaciji da Slovenci i Hrvati odlucuju o svemu, a mi da im punimo dzepove svojim KVALITETOM i prisustvom ipak najzvucnijih SPORTSKIH drustava sa ex-YU prostora: Zvezde i Partizana (Mogu da se bune Hrvati oko ove teze koliko hoce, ali Zvezda i Partizan i dan danas imaju navijace sirom ex-Yuge, sto za njih nije slucaj i samim tim PRIVLACE najvece interesovanje potencijalnih gledalaca!). Lepo zapretis da izlazis iz lige dok se vlasnicka struktura ne sredi i dovidjenja. Ako im se ne svidja, neka igraju neku Centralno-Evropsku ligu sa Madjarima, Austrijancima, Cesima, Svajcarcima i Slovacima - pa neka uzivaju u "pick-up" basketu, jer to je daleko ispod naseg dostojanstva. I da, prepametni Hrvati su uspeli da uniste KK Split sto je najveci gubitak za regionalnu ligu zbog kosarkaske istorije i velicine ovog kluba, a zato se privatni klubovi tipa Cedevite uguravaju unutra. Koga briga u ex-Yugi za Cedevitu ili, evo sada, za Nimbruk??? Boze mili...

Nemanja

pre 14 godina

Ovo više ovako ne ide, ne može se sedeti na dve stolice. ili ćemo da se vratimo domaćim prvenstvima i gledati kako polako propadamo zbog mesetarenja, ili ćemo da napravimo jaku jadransku ligu, bez domaćeg prvenstva sa 16 klubova, gde će maksimalno moci da igra 8 igraca iz zemlje kluba, sto znaci u Partizanu, zvezdi i ostalim nasim ucesnicima 8 srba. Tako bi mogli da zastitimo i reprezentaciju. Lepo tri mesta u evroligi, pa nek se bore, gledanost bi se povecala, s tim i vise para od medijskih prava i sponzora, a s tim veci kvalitet. 5 timova ispada, i timovi iz liga u srbije i drugih drzava kao prvoplasirani ili drugoplasirani ulaze u NLb ligu. Zbog potrebe za velikim brojem domaćih igrača u klubovima, mladi igrači će biti više traženi i bolje plaćani, pa će s tim profitirati i mali klubovi. Domaća liga sa našim rukovodiocima za mene nije opcija.

Izvinite na smetnji

pre 14 godina

Mislim da je dobro sto igramo u NLB ligi i da bi tako i trebalo da ostane. Ne pomisljajte na teorije zavere i ostalo jer je to jednostavno smesno. Hocete malo da se nasmejete? Pogledajte ,,transfer koji je promenio nogomet'' :) http://www.index.hr/sport/clanak/niko-medju-50-transfera-koji-su-promijenili-nogomet/479847.aspx

pera

pre 14 godina

Pa gde je tu logika?(msm zasto uopste Nimburk,ova liga se inace ne zove NLB,nego ADRIATIC ili ti JADRANSKA,a kakve Ceska ima veza sa Jadranom,to niko ne zna,ali se zna sigurno koliki jeNimburkov budzet.)
(Zrenjaninac, 8. mart 2010 21:55)

A kakve veze ima Srbija sa Jadranom???
(Igor, 9. mart 2010 00:39)

Ne pravi se pametan kad znas na sta se misli.Liga bivse SFRJ, koja se zove jadranska od pocetka.A Nimbruk nema niakve veze ni sa jadranom ni sa SFRJ.

novosadjanin

pre 14 godina

ma koja bre NLB liga... ni po kom osnovu hrvati ne mogu imati bolji koeficijent od nas... a sto se tice reprezentacije nije zasluga NLB lige sto smo drugi u evropi nego selektora ivkovica... isti slucaj i partizana u evroligi da nije dule tu nista od ovog ne bi bilo... zar nije jaca 1 vojvodina ili radnicki od npr heliosabosne ili sirokog? bzvz skroz nasa liga je jaca od slovenacko hrvatske sigugurno... tako da se ne zavaravamo puno...

rajko

pre 14 godina

@Deka,

nije ti loša ova srpksa liga samo nema FMP-a pa te pitam šta je razlog:
- smučio ti se Čović pa si rešio da ga nogiraš
- napokon je došlo do fuzije KKCZ i FMP
- Borac Čaćak je po sistemu imperija utvraća udarac odlučio da kupi FMP

Jaka liga je osnov svega, nije čudno što se Česi guraju. Zemlje bez jake lige tavore. Jadranska je odlično rešenje ali treba odraditi i dorade sa drugom ligom u dve grupe istok zapad i još neka podešavanja. Fudbal je dovoljan dokaz za besmisao malih i slabih domaćih liga. Svake godine smo sve gori u Evropi a u košarci je obrnuto. Nekada je košarkaško liga SFRJ bila daleko najjača u Evropi. Jugoplastici je bilo 5 x teže da uzme domaću titulu nego titulu prvaka Evrope. Ta liga je dala i najbolju generaciju i najbolje bele igrače u istoriji košarke.

zokidolovac

pre 14 godina

Otišli smo sa dva stava:
1.liga od 14 klubova, ako zadržimo 5 predstavnika;
2.liga od 12 klubova;
Na kraju ni jedno ni grugo. Opet mi protiv interesa naše košarke, po ko zna koji put. Košarka se i počela raspadati kad su klubovi dobili prava da donose odluke. Ukoliko se savez ne uključi u donošenje odluka, crno nam se piše, jer je srebro iz Poljske produkt genijalnosti jednog čovjeka-Dušana Ivkovića. Napravite kalendar da naša liga počinje u martu pa ako ovi iz NLB neće da igraju ne moraju. Neka Borac ili Metalac budu prvaci, pa neka oni igraju evroligu.
(siniša, 8. mart 2010 22:11)

Otisli smo sa 2 stava, a ipak su nam stavili....

Lazicy

pre 14 godina

Bezveze, skroz. Pa valjda ta NLB liga treba da bude regionalna liga, a ne da spajamo Cehe i druge. Sutra ce to biti Italijani, prekosutra Spanci.. Gubi se smisao lige skroz. Postoji Evroliga i Evrokup i nek tamo igramo.

citac

pre 14 godina

Ovaj svet sto ovde pise komentare nema pojma niocemu!Ako ovakva odluka ostane VODICE SE RAT izmedju nasih klubova,a zna se ko moze da bude kolateralna steta.NIJE TO ODLUKA KOJU SMO MI PRIZELJKIVALI!I da se ne zavaravamo:NEMA NIKAKVOG JEDINSTVA MEDJU NASIM KLUBOVIMA!KOSARKA JE OVDE SPOREDNA STVAR!

ima nas raznih ...

pre 14 godina

Mislim da je ova vest presekla sve Delije . Hahahahaha bezite na vreme iz NLB dok Ninbrug jos nije dosao . hahaah .
(Kapuljaca, 8. mart 2010 21:44)

koliko ti nista ne znas a mislis da si veliki grobar ... pod 1 ne pise se ninbrug nego ninberg a pod 2 ova ekipa je nymburk ali posto vidim da si ti kosarkaski strucnjak preimenovacemo klub...

2ROCK

pre 14 godina

Ranije sam se pitao, zašto se ne insistira na povećanju NLB lige na 16 timova (kao turska npr. i francuska), ili 18 (kao španska npr.), ili što da ne i 20-ak klubova podeljenih možda u dve zone u kome bi bilo najmanje 6 pa i više srpskih timova - time bi se povećao sam kvalitet i tih timova koji ne pripadaju velikoj 4. Ujedno, njihovi susreti bi bili bodavani i za elitnu srpsku ligu koja ne bi brojala više od 8 do 10 timova, A NE PO SULUDOJ ZAMISLI 16. Govorim ovo, pošto je pitanje kada će se u regionalnu NLB ligu uključiti recimo poljski PROKOM, možda opet i izraelski MAKABI i što da ne HAPOEL (imaju slabe lige), jer NLB liga očigledno raste i poprima pravi međunarodni karakter, a para koliko vidim u njoj ima.
Ili u prilog ovome:
Zašto se ne insistira sa naše strane, da se najzad napravi II regionalna liga, koja bi obuhvatala i timove iz sadašnje Prve košarkaške lige Srbije. Time bi rešili i pitanje prohodnosti u elitnu reg.NLB ligu, kao i kakvog - takvog podizanja njhovog kvaliteta.
I onda se setih...
Pa to naši iz KSS ne daju, jer insistiraju na srpskoj profesionalnoj ligi, koju prave već 20 godina. Isti je slučaj i sa Hrvatima, jer i oni ne daju. Lisac je ovu tezu pre dve-tri godine pustio u etar i odmah bio ućutkan... "ma kakva II regionalna liga" rekli ostali.
Sad... prvi put je kako sam se sinoć zabrinuo za nas, jer samo 4 tima iz Srbije igraju NLB ligu, a ranije se govorilo da će broj ići i do 6. Ako novac igra glavnu ulogu, onda se takmičarski aspekt gubi. Ali sa više novca se dobija i veći kvalitet. U prilog ovome je i priča (što reče Tegi) da BORAC iz Čačka ima šansu da zaigra NLB ligu zbog jakih sponzora koji iza njega stoje. Pa neka bude on i 15 tim, garantujem da bi ga primili i kao 15 tim ako bi uleteo sa pola milki (pa i pola od toga) kao Česi, što sigurno ne bi bilo loše. Znači princip NLB liga sve više liči na princip NBA (franšiza Radnički npr.) i ako je tako zašto ne bi imali u njoj više timova.
Ne mogu se oteti utisku da bi čelnici NLB ligu proširili i na 20-ak klubova (sa parama - kvalitet pride), samo što im iz saveza ne daju.
Ako ništa drugo od ovoga sa Česima se može izvući i ekonomska korist, pa poručujem našim političarima da zajedno sa košarkašima ("VESELI - BUDUĆI KRALJ KOŠARKE") uđu u avion i uspostave ekonomsku saradnju preko NLB lige... "Jednim udarcem, dve muve da ubijemo"...
Pozdrav svima i redakciji B92 naravno!

Andadasi *

pre 14 godina

(Vlado_M, 8. mart 2010 22:58)

PRVO NAUCI STA JE KOMPLEKS A ONDA PRICAJ O NJEMU papagaju!!! Ti ces da pricas o kompleksu navijacu zenskog sportskog drustva. devojke su osvojile vise trofeja nego muskarci ! Od ukupno 500 trofeja devojke imaju 300! Naravno mi imamo kompleks jer imamo 700 trofeja i to veliku vecinu u muskim sportovima!

zzz

pre 14 godina

interesantno da je nimbruk geografski mnogo blizi hrvatskoj sto znaci mnogo manji putni troskovi hrvatskih nego li sprskih klubova. sto dalje povlaci prijem makedonskih klubova tj pravi razlog koji lezi u udaljenosti makedonije od hrvatske i slovenije. mislite o tome..

жељко

pre 14 godina

Невероватно. Зашто се одустало од смањења НЛБ лиге на 12 клубова? Како ће сад наша лига почети када је планирано? Зашто мењамо систем који нама одговара, ако по том систему ове године не можемо да имамо 5 клубова? Каква је то лига када се сваке сезоне мењају правила? Решење је повлачење наших клубова из НЛБ лиге и стварање јаке српске лиге, а након завршетка наше лиге може да се игра турнир са 4 наша и 4 њихова тима.

pera

pre 14 godina

Sada kada znamo koji tim ima para da menja pravila NLB lige, mozemo da se zapitamo da li je prosle nedelje nekom nasem timu stigao malo jaci SMS da urade nesto sasvim suludo, npr. da forsiraju sut za 3 poena i zavrse sa prosekom 1/17. Ako se utvrdi takva mahinacija prestajem da navijam za Zvezdu!
(Milos, 9. mart 2010 10:19)

Ajde objasni mi kako si povezao to jedno sa drugim?Zvezda pustila Nimbruk(da pobede 20 razlike u Pioniru),da bi Nimbruk igrao NLB?! Kakve veze ima to jedno sa drugim?SAjde da je bilo obrnuto pa da se pomisli nesto(Zvezda pobedi pa lobira za Nimbruk),a ovako ne znam sta hoces da kazes?

P.S. Hrvati ove godine imaju vise pobeda od nas(broj pobeda podeljeno sa brojem timova iz iste zamlje) i po tome su bolji.Realno jesu nasi timovi jaci,ali smo platili ceni sto ove godine igraju slabije,a pravila su pravila.Informisite se malo,a ne da izlazite ovde sa komentarima tipa -kako hrvatski timovi imaju bolji koef.,nasi su bolji,bla,bla...
Vec mesec i vise dana se raspravljalo o tome sto Hrvati imaju bolji koef. i sto cemo izgubiti jednog ili 2 predstavnika u NLB-u,a vi sad ovde javljate kao da ste sa marsa pali.Jos cemo na kraju imati isto predstavnika kao Hrvati.

Vlada

pre 14 godina

Nikako mi nije jasno kako to da su Hrvati najbolji u poslednje 2 godine... Pa poslednjih 5 godina srpski klubovi osvajaju NLB ligu, i uvek je u prvih 5 bar 3 srpska kluba... I kako su tu Hrvati najbolji??? Strašno!!! Verovatno će jadan Radnički da izvisi ove godine... Ali voleo bih da Zvezda bude peta u nasoj ligi pa da ona izvisi... Kako bi se onda SVI digli... Profesionalna srpska liga je jedino rešenje!!! Ovako timovi poput Vojvodine, Borca, Metalca, Napredka prpadaju, jer najbolji srpski timovi igraju u nekoj drugoj ligi....

krenimo

pre 14 godina

http://euroleaguequiz.euroleague.net/decadeVoting/results.php

ajmo ljudi 1 minut svaki dan da se izglasa Bodiroga,Jasekevicijus se opasno priblizio!

milos

pre 14 godina

SRAMOTA! U 8 sezona koliko je do sad bilo, srpski klubovi su osvojili Jadransku ligu 6 puta. Hrvati su jednom, i Slovenci isto jedanput. I pored svega toga, hrvatski timovi su najbolji u poslednje dve sezone?! Kakav koeficijent? Kakve nebuloze? Ako su toliko dobri, zasto nisu u stanju da osvoje ligu? Ovo je veoma lose za nasu kosarku.

realno

pre 14 godina

kk Metalac je medju prve tri u domacoj ligi, a kad igra sa Partizanom ,Hemofarmom ....gaze ga sa 40 razlike....

Mi i nemamo 5 jakih timova,vec tri i njih treba razvijati...mala smo zemlja da imamo svoju jaku ligu...ako je nema Izrael sa mnogo vise para, kako mi da je imamo...

Jadransku Ligu treba smanjiti na 8-10 jakih klubova i da se igra dobar basket u 28. ili 36.kola, onda prve dva da razigraju za titulu i to je to, samo iz jakih utakmica moze neto da se uradi,a na Jadranu sem Partizana,Cibone,Hemofarma,Olimpije,Zadra,FMP-a,Zvezde...nema jakih vise jakih klubova...ostali obicno sluze da popune mesto...

likvidator

pre 14 godina

Mislim da je ovo odlična vijest. Navodno da Nymburg na domaćim utakmicama Eurokupa gleda do 11000 ljudi. Pobjedili zezdu u gostima 20-ak razlike,još će se sigurno i pojačati za novu ligu...Moglo bi biti zanimljivo

vasa

pre 14 godina

hahaha, e jes ti ova liga jaka nema sta. kakvo derbi bi bila utakmica Partizan- Tamis........ ili neznm koja jos nizerazredna ekipa.
ne mogu da shvatim da smo toliko zatucana nacija.
(picikatto, 9. mart 2010 13:55)
Zašto misliš da bi Tamiš bio manje atraktivan za gledaoce od Heliosa? Ili da je manje kvalitetan? Pa taj Helios i jedna raspala Zvezda tuče sa 30 razlike!...

marc

pre 14 godina

@JOHN
Protiv sam jadranske lige, a nisam ni iskompleksirani nacionalista, ni potpuna neznalica sto se kosarke tice. Pitanje: ako je unistiti svoje prvenstvo toliko zdravo i dobro, zasto to nije ucinio niko sem nas? Zasto se ne ujedine npr. Francuska i Nemacka, po tvojoj logici bolje je da Alba igra sa Le Manom nego sa Hagenom. Zasto se ne ujedine Poljska i Ceska, Bugarska i Rumunija? Zasto sve, ali bukvalno sve drzave sveta iznad svega stavljaju svoju domacu ligu? Da li ce biti da smo samo mi (vi) pametni, a svi ostali primitivni nacionalisti? Sto se tice punih dvorana i jake, neizvesne lige, jako se dobro secam poslednje normalne sezone 2001/02. Hale su bile prepune, mec Zvezde i Sloge u Pioniru je gledalo preko 5000 ljudi, a sto se tice neizvesnosti, evo ti nekoliko rezultata: FMP-Sloga 90-91, Sloga-Crvena Zvezda 92-81, Spartak-Hemofarm 88-84, Spartak-Crvena Zvezda 93-81, Sloga-Buducnost 81-80 (nezaboravna utakmica, na poluvremenu 19 razlike za Crnogorce, a na kraju Sloga dobija, Igor Rakocevic promasio dva bacanja u poslednjoj sekundi, a Buducnost u tom trenutku bila sampion i prva na tabeli!), Zdravlje-Hemofarm 67-66, Crvena Zvezda-Spartak 72-84, Zdravlje-Crvena Zvezda 79-65. Da li je dovoljno neizvesno za tvoj ukus?

lama

pre 14 godina

cek, jel to znaci da ako Radnicki bude imao bolji skor u NLB ove sezone, FMP vise nece igrati, ili se nekako drugacije odredjuje taj cetvrti srpski predstavnik?

Dominik

pre 14 godina

Glasajte za nase igrace na Euroleague.net za igraca decenije, sa jedne IP adrese moze da se glasa svaka 24h. Glasanje traje do kraja top 16 faze. Bodiroga je vodio, ali danas Litvanci pritiscu, ajde da pomognemo da se Dejan izglasa. Mobilizacija:)

Milos

pre 14 godina

Kada smo usli u ligu nismo prosli grupnu fazu EP u Srbiji, a sada smo viceprvaci te iste Evrope. Ne znam da li je do lige, ali nasa reprezentativna kosarka svakako bolje stoji sada, nego tada.

Milos

pre 14 godina

Sada kada znamo koji tim ima para da menja pravila NLB lige, mozemo da se zapitamo da li je prosle nedelje nekom nasem timu stigao malo jaci SMS da urade nesto sasvim suludo, npr. da forsiraju sut za 3 poena i zavrse sa prosekom 1/17. Ako se utvrdi takva mahinacija prestajem da navijam za Zvezdu!

dred

pre 14 godina

Treba liga 16 klubova,sa dvije divizije, zapadom i istokom(zapad-Slovenija,Hrvatska,BIH--istok-Srbija,Crna Gora,Makedonija) igraju u diviziji svako sa savkim, a istok-zapad po jednu utakmicu, to je ukupno 22 utakmice, u play off ulaze po 4 tima iz obje divizije i igar se na 3 dobijene utakmice, a finale možda na 4.

Martin

pre 14 godina

Kratko i jasno - ako ste vec ucestvovali u pokretanju regionalnih sportskih integracija u kosarci, onda se borite sa interese srpske kosarke, ne samo zbog sebe vec i zbog sledecih generacija. Srpska timska kosarka bolja je od svih ostalih u NLB ligi i to traje vec godinama, a sad ispada da srpskih timova ima manje ili isto kao i hrvatskih. Kad lobiraju oni, lobirajte i vi

Scepan Scepa Scepe Scepova

pre 14 godina

Ja podrzavam regionalnu kosarkasku ligu, ali pod uslovom da se ista profesionalno vodi, jer u suprotnom ta liga ne bi imala mnogo smisla. Ipak, u maju prosle godine su gospoda seli u Zagrebu, smanjili ligu na dvanaest, doneli nove kriterijume za dodelu mesta po nacionalnom koeficijentu i parama (100.000 evra kaucija za 'divljakusu'). Zatim je obrazlozeno da se liga krace igra zbog nacionalnih prvenstava kako ista ne bi u potpunosti devalvirala (sistem bodovanja za evrotakmicenja takodje izjednacen). I sta se onda desi? Pred kraj ligaskog dela kada nekom FMP-u, Cedeviti, Domzalama, Bosni ili Sirokom 'zaskripi', onda se menjaju pravila (podseca me na vreme SRJ i SCG u fudbalu, kada su se lige krojile pred kraj sezone kako je kome odgovaralo, zato nam je fudbal tako i dobar danas). Zove se ceski Nimburk. Ok. Od regije bivse Jugoslavije granicilo se sa Austrijom, Madjarskom, Rumunijom, Bugarskom, sa zemljama koje danas nemaju ni ozbiljnu ligu, ni klub. Dakle preostaju Nimburk, Prokom ili Makabi, klubovi koji nemaju ni takmicarsku konkurenciju, niti trziste, a to u NLB-u dobijaju. I sta da se desi da Radnicki zavrsi u NLB-u bolje plasiran od Zvezde I FMP-a? Znaci li to da ce recimo igrati u doigravanju domace lige sa Borcem ili Metalcem i da ce neko imati mesto u polufinalu, a verovatno i u NLB? Sada treba Valjevci, Cacani ili Kragujevcani da putuju za Prag, umesto da igraju u Zelezniku, Vrscu ili Novom Sadu (jeli kosarka u Ceskoj stvarno toliko bolja od srpske???). Kakve koristi ima iko u ovoj sadasnjoj ligi, osim naravno Nimburka? Znaci li to da ce se domace prvenstvo opet igrati s brda-s dola. Kad su vec devalvirala, pa sto ne osnujete 2. NLB ligu. Obe lige po 12 klubova. Zar ne bi bilo bolje da u takvoj ligi svoje mesto nadju i Metalac, i Borac, i Vojvodina, i Lovcen, i Igokea, i Split, i Slavonski Brod, i Sibenka i Krka Novo Mesto, a ne da tavore, spremaju se godinu dana, da bi u jednom mesecu bili topovska hrana Partizanu, Ciboni i Olimpiji (mozda uskoro i Nimburku, ko zna...) i da jaz u kvalitetu postaje sve veci.
Ja sam razocaran ovom odlukom, ukoliko se nastavi ovako, mislim da bi bilo najpametnije istupiti iz ove pijace, za dobrobit srpske kosarke.

da da da

pre 14 godina

O kakvoj nasoj ligi vi pricate,pa to je raspad sistema,da nije bilo ove jadranske lige znate kad bi nasi klubovi napravili ovakve rezultate(partizan 2,3 puta cetrt finale evrolige,fmp i hemorfam polufinale uleb kupa)...Ista prica bi bila kao i sa fudbalom,evo vam sad su tu nasi takzvani centri talenata: cakac,subotica,ivanjica,krusevac,kula,jagodina,smederevo itd,i kakav nam je kvalitet lige-OCAJAN.....Pazite cinjenica je da bi metalac i ostala kompanija iz domace lige ojacala,al zato nasi ostali klubovi iz nbl lige bi slabili...
EX yu liga nam je spas i u basketu i u fudbalu-sa rumunima il tako nesto,sa jakim timovima,gde bi se svaki vikend igrale jake tekme,do tad tuga i jad-sto se tice fudbala naravno...

Goran

pre 14 godina

Umesto da ide jedan predstavnik iz Srbije, Hrvatske i Slovenije u Evroligu, trebalo bi da idu tri najbolje plasirane ekipe iz takmicenja. Znaci nebi se trebalo deliti mesta za Evroligu Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji nego tri mesta Jadranskoj ligi. Inace tako vec rade za Evrokup sto ne bi i za Evroligu?

YAPS

pre 14 godina

NLB liga ovakva kakva jeste nije dobra. Mislim da su potrebne promene. Da ne bi propali domaci klubovi i da ne bi domaca kosarka (p)ostala upropascena neophodna je druga liga.
Ako gledamo finansije lige, to znaci da svako ko plati moze da igra u ligi.Domaci klubovi rano zavrsavaju takmicenje (pocetkom) aprila i prave dugu pauzu bez meceva.
Ulaskom timova klubova iz nizeg ranga podigao bi se takmicarski znacaj.

fabregas

pre 14 godina

@MJ#23

Ajde ne pravi se paametan kada ne znas. nisu vlasnici ni slovenci ni hrvati. Upravljacka prava imaju i Zvezda i Partizan i sada treba Bosna da se odrekne dela i jos neki klbovi da bi upravljacka prava dobili i Hemofarmi FMP.A sto da ne ide Nimburk kada su spremni da odvoje lovu i da svima placaju avio karte i ceo boravak u ceskoj

novosadjanin

pre 14 godina

1.partizan
2.zvezda
3.hemofarm
4.FMP
5.vojvodina
6.borac cacak
7.tamis
8.radnicki kg
9.sloga kr
10.spartak su
11.zdravlje le
12.ergonom niš
13.napredak kš
14. i eventualno okk bg
ova liga bi poriznajem u pocetku bila dosta slabija od NLB lige ali samo zbog cibone olimpije i zadra... ali bi vremenom ojacala a razvijali bi se i drugi kosarkaski centri poput nisa kraljeva subotice cacka novog sada... mozda je nerealno ali mislim da bi imalo efekta posle 3-4 godine... SLICNO URADITI I U FUDBALU A NE DA POLA LIGE BUDE U BEOGRADU... koji beogradjani navijaju za cukaricki ili borcu? i koliko njih dolazi na stadion? a mozete zamisliti koliko bi ljudi doslo da podrzi radniski iz nisa ili kragujevca...ili neki veci grad nebitno koji... tema je basket tako da necu da mesam jos i fudbal u ovo...

MJ#23

pre 14 godina

Srbija 4 predstavnika! Tegeltija jel ti sad malo jasnije sta ti je Covic pricao ??? Sve sto je Covic rekao bio je u pravu!
(saratikan, 8. mart 2010 21:54)

Tegi je samo procitao ono sto je pisalo u hrvatskim medijima.

Ljudi, ne mozemo da imamo 5 predstavnika,jednostavno gledaju se koeficijenti po kojem su hrvati bolji ove godine, tako da ne pricajte o raznim zaverama jer su pravila definisana jos odavno.Jos cemo na kraju kolko vidim opet imati isti broj ucesnika u NLB kao Hrvati(po 4) jer ce jos jedan klub iz Srbij dobiti pozivnicu,tako da opusteno...
(pera, 8. mart 2010 23:49)

Koja su to pravila definisana i ko ih je to definisao (vlasnici lige - Hrvati i Slovenci)? Kao prvo, da u pravilima pise da se gledaju koeficijenti iskljucivo iz tekuce sezone je krajnje neozbiljno da neko tvrdi. Drugo, koje pravilo definise da Nimbruk moze da udje u tu ligu (citaj ekipa sa lepom vrecom para)? Trece, kakva su to pravila, kada Srbija koja daje najkvalitetnije timove se ne pita ni za sta u istoj? Ako neko hoce da kaze: Ove godine srpski timovi nisu dominantni, ja opet kazem: neozbiljna konstatacija, mora da se gleda uspeh na RELATIVNO duzi period (recimo 3-5 godina). Kao i u prethodnom postu, i ovde naglasavam: dok se ne izvrsi Rekonstrukcija vlasnistva te lige, dogadjace se ovakve situacije, koje ce neko da "pravda" time sto to, toboze, pise u pravilima...tragi-komika. I sta sad, Nimbruk ima solidan tim, bolje oni da igraju nego tamo neki Heliosi, Cedevite...po toj logici, liga ce da postane zeleznicka stanica za razne timove sa strane cije domace lige nisu ni za sta, sto je neozbiljno.

DeDa

pre 14 godina

Hm, jos jedan Srpski tim ce dobiti pozivnicu. Ma koliko su dosledni i koliko menjaju pravila svakih pola godine nebi me cudilo da i ne posalju tu pozivnicu u Srbiju.I mogu reci da bi mi bilo milo da bas zvezda ostane bez ucesca u Nlb jer su oni i zapoceli sve te svinjarije vezano za ucesce nasih timova u toj ligi bez pravila( kao u domacoj ligi ih neko koci da budu dobri hahah).
A sad malo o toj ligi i sistemu funkcionisanja te lige: -svake godine se natezu oko broja timova za narednu sezonu.
-stalno menjaju sistem takmicenja( final 4, final 8, pley off) a poseban skandal koji se ponavlja iz godine u godinu je sto se domacin finalnog turnira nezna sve dok se ne vidi zavrska tabela pa se onda vidi koga bi mogli da podrze da uzme titulu ove god pa se tome odredi domacinstvo itd. to je skandalozno i neprihvatljivo za jednu ozbiljnu ligu.
- sad zovu cehe u tu ligu.pa da njima u sloveniji i hrvatima nije tako daleko a Srbi sto ce da se okilave dok stignu busom do ceske nikog nije briga.
Dosta od mene

mladjo

pre 14 godina

Kad su to hrvatski timovi bili najbolji.Ja se nesto nesecam....Partizan zadnje dve godine osvaja ovo takmicenje.....ja sam mislio da je ovo ugledno takmicenje,a izgleda da ga vode lopovi.......

Nešto nije jasno?

pre 14 godina

Prozivate Zvezdaše? Pa, nismo ni za ni protiv. Ustvari, biće OK ako se ponovi ova sezona - mi njih dobijemo tamo, a oni nas u Beogradu.
U čemu je problem?

pera

pre 14 godina

Koja su to pravila definisana i ko ih je to definisao (vlasnici lige - Hrvati i Slovenci)? Kao prvo, da u pravilima pise da se gledaju koeficijenti iskljucivo iz tekuce sezone je krajnje neozbiljno da neko tvrdi. Drugo, koje pravilo definise da Nimbruk moze da udje u tu ligu (citaj ekipa sa lepom vrecom para)? Trece, kakva su to pravila, kada Srbija koja daje najkvalitetnije timove se ne pita ni za sta u istoj? Ako neko hoce da kaze: Ove godine srpski timovi nisu dominantni, ja opet kazem: neozbiljna konstatacija, mora da se gleda uspeh na RELATIVNO duzi period (recimo 3-5 godina). Kao i u prethodnom postu, i ovde naglasavam: dok se ne izvrsi Rekonstrukcija vlasnistva te lige, dogadjace se ovakve situacije, koje ce neko da "pravda" time sto to, toboze, pise u pravilima...tragi-komika. I sta sad, Nimbruk ima solidan tim, bolje oni da igraju nego tamo neki Heliosi, Cedevite...po toj logici, liga ce da postane zeleznicka stanica za razne timove sa strane cije domace lige nisu ni za sta, sto je neozbiljno.
(MJ#23, 9. mart 2010 06:08)

Ko god da je definisao ta pravila(a definisali su ih izmedju ostalih nasi na onom "istorijskom sastanku" sa Bartomeom,ali tada nisu znali da ce nasi igrati ovako slabo) ona su definisana na pocetku sezone i imali su vremena da se bune do sada ako im nije odgovaralo.Neko ti je vec napisao-gleda se poslednja sezona po kojoj su Hrvati bolji i ukupno zadnje dve sezone po kome se mi i Hrvati "koljemo" za to jos jedno mesto,ali evo opet su promenjena pravila i vec odluceno ko ce igrati sl.sezone,tako da sve to pada u vodu,ali mi nikako nismo na gubitku, jer je lako moglo da se desi da imamo samo 3 predstavnika sl. godine da su ostala onakva pravila.

dak

pre 14 godina

Eh kada se sjetim kako je to bilo kada je Makabi igrao regionalnu ligu! I dan danas mi je to nevjerovatno! Sjećam se kada je gostovao u Boriku protiv Borca bio sam na utakmici i Mosadovih agenta u gledačištu. Ko bi rekao da je poslije te sezone krenuo sunovrat KK Borac Banja Luka i da je to možda bio i najveći trenutek u istoriji. Sljedeće godine je Makabi osvojio prvo od svoje tri uzastopne titule prvaka Evrope.Smatram da je uredu da češki Nimbruk igra NLB ligu. I koliko se sjećam Zvezda je dobila Nimbruk u gostima a izgubila kući ne vidim šta je tu toliko bitno za konstantno prozivanje.

Peca

pre 14 godina

@hahaha, e jes ti ova liga jaka nema sta. kakvo derbi bi bila utakmica Partizan- Tamis........ ili neznm koja jos nizerazredna ekipa.
ne mogu da shvatim da smo toliko zatucana nacija.
(picikatto, 9. mart 2010 13:55)

A da nije jači derbi Partizan-Helios ili Partizan-Bosna? Davno je bilo kad su igrali Mirza Delibašić i Kari Pešić.

dulePan

pre 14 godina

kao sto je jedan lik rekao...Za to postoji evroliga i uleb kup...jadranska liga se zove i tu trebaju biti timovi sa balkana,a ne da zovu svakojake timove...Onda ce se izgubiti draz evrolige i evropskih takmicenja...Neka sve ostane kako je i do sada bilo...Samo vise da se popravi kvalitet prve lige Srbije i bice sve ok...Hvala

djx

pre 14 godina

Jaka liga je osnov svega, nije čudno što se Česi guraju. Zemlje bez jake lige tavore. Jadranska je odlično rešenje ali treba odraditi i dorade sa drugom ligom u dve grupe istok zapad i još neka podešavanja. Fudbal je dovoljan dokaz za besmisao malih i slabih domaćih liga. Svake godine smo sve gori u Evropi a u košarci je obrnuto. Nekada je košarkaško liga SFRJ bila daleko najjača u Evropi. Jugoplastici je bilo 5 x teže da uzme domaću titulu nego titulu prvaka Evrope. Ta liga je dala i najbolju generaciju i najbolje bele igrače u istoriji košarke.
(rajko, 9. mart 2010 13:45)

Da brate, al ta država se raspala i više je nema. NEMA! Sad razigravamo njihove ekipe, a ubijamo naše centre Valjevo Čačak Kraljevo itd..
Drugo, poređenje sa bednom fudbalskom ligom ti nije dobro. Naša košarkaška liga je daleko kvalitetnija od fudbalske. Pa zamisli da Partizan igra u LŠ kao što KK igra u EL. Naučna fantastika. Pa i ovakva kilava Zvezada igra nešto u ligi evrope. Slažem se jaka liga je važna. Ali ne po svaku cenu! Veliki moraju malo da se žrtvuju zarad malih.

nikola

pre 14 godina

(rajko, 9. mart 2010 12:42)

Ja koliko sam shvatio ,jedan predstavnik Srbije ce dobiti pozivnicu,a naknadno ce se znati ko je taj klub.Znaci prva 3 mesta iz Super lige vode u NLB i plus jedan klub koji ce pozvati NLB,nezavisno kako je zavrsio u Super ligi prvenstvu.Tako da ce tesko neko od jacih klubova izvisiti.

Sale

pre 14 godina

Valjevo,Zrenjanin,Pancevo,uzice itd. nikad nisu igrali staru Jugo ligu i to tada nikome nije smetalo,igrali su sa Zvezdom iPartizanom samo prijateljske utakmice.Jadranska liga je odlicna za srpsku kosarku i kosarku na balkanu i sire,ko to ne vidi je potpuna neznalica i ili iskompleksirani nacionalista.Hocemo kvalitetno takmicenje, pune dvorane,neizvesne utakmice,jaku ligu.Ko misli da Partiyan trba da igra sa tamisem neka gleda Tamis i treceligasku utakmicu. Isto vazi i za fudbal,slabe nacionalne lige nisu donele nista osim propasti i zabave huligane koji su se zabavljali i pirovali na utakmicama.
(JOHN, 10. mart 2010 10:12)

Za tvoju informaciju, Proleter(ZR) je bio šampion te, kako si je nazvao "Stare Jugo lige"...

JOHN

pre 14 godina

Valjevo,Zrenjanin,Pancevo,uzice itd. nikad nisu igrali staru Jugo ligu i to tada nikome nije smetalo,igrali su sa Zvezdom iPartizanom samo prijateljske utakmice.Jadranska liga je odlicna za srpsku kosarku i kosarku na balkanu i sire,ko to ne vidi je potpuna neznalica i ili iskompleksirani nacionalista.Hocemo kvalitetno takmicenje, pune dvorane,neizvesne utakmice,jaku ligu.Ko misli da Partiyan trba da igra sa tamisem neka gleda Tamis i treceligasku utakmicu. Isto vazi i za fudbal,slabe nacionalne lige nisu donele nista osim propasti i zabave huligane koji su se zabavljali i pirovali na utakmicama.

abcba

pre 14 godina

Srbi trebaju istupiti iz lige jer su njome nezdavoljni,a sa Jadranom imaju veze kao i sa Marsom. Trebaju igrati klubovi iz Hrvatske, Slovenije, CG i eventualno pozivnice nekome tko neće igrati i istovremeno proklinjati tu ligu.
Mislim da je ionako 90% Srba protiv te lige,a geografski pripadaju Crnomorskom bazenu.

Mlki Maus

pre 14 godina

Marc, dovoljno je neizvesno dok ovi iz naše lige igraju protiv slabijih timova. A kad se pojavi Partizan nema neizvesnosti. Samo me zanima šta će sledeće da smisle iz kk sledeća sezona (ili "zašto nas sečete")?

Milos

pre 14 godina

Ovakav raplet dogadjaja bi moga da bude povoljan i za jadransku i za nasu ligu. Za nasu ligu bi to bilo dobro jer bi se pojacala sa jednim od pet timova koji su evo godine nastupali u jadranskoj, a jadranska ce da dobije na kaliteetu upravo zbog toga sto ce tri najslabija tima da ispadnu, a zamenice ih tri nadam se bolja. U ostalom, super liga odlucuje ko ce sledece godine u jadransku, tako da, svako moze da dobije sansu da nastupa u jadranskoj i Metalac i Borac i Tamis i Vojvodina... samo to treba da zasluze!

Влада

pre 14 godina

Ljudi iz Nimburka konacno ce videti da je Pionir hram kosarke i da tu nije moguce pobediti (da ne spominjemo 20+pobede)! Naravno u danima kada je Pionir obojen u crno-belo...
(Nemanja 91, 8. mart 2010 21:47)

Све остало на страну,Пионир је црно-бео само кад играте евролигу,верни навијачи.

Иван ПФК Смедерево

pre 14 godina

Биће тешко Партизану, Хемофарму и Цибони против тог страшног Нимбурка који са 20 разлике бије "европску" Звезду.

Vlado_M

pre 14 godina

Odlicna stvar Nimburk je jako solidna ekipa i podicice kvalitet NLB.Jos kad bi uspeli da izdejstvuju direktan prolaz sampiona u Euroleague,bilo bo extra.

PS:Ajde sad da vidimo dezurne grobare sa interneta,kojih nigde nema na utakmicama kako prozivaju Zvezdu za poraz,sad ce oni da iskazu svoje komplekse.Pa da brojimo,ja tipujem na preko 100 poruka!

Martin

pre 14 godina

Ljudi pa ova NLB liga radi protiv nase kosarke!!! To je evodentno!!! Kad smo usli u ligu bili smo prvaci sveta i evrope a sada, gde smo sada? Treba raditi na talentima koji poticu iz cele Srbije a ne samo Beograd i Vrsac! Ljudi okrenite se malo i vidite gde je Cacak, Kraljevo... Gde su se pravili nekadasnji asevi. Mladi igraci nemaju dovoljno jakih utakmica protiv Parizana ,Hemofarma i FMP-a! Kad se odigra ona mini liga svi preslisaju te male timove! Bolje napraviti nasu jaku ligu a ostaviti NLB ligu neka ih sa Cesim, Turcima... Nek se celice malo mi smo i onako prejaki za njih sto dokazuje Partizan iz dana u dan!!!! Partizan igra sa 25% U NLB ligi!!! Bolje je da onda osete mladji kako je igradi protiv jakog tima a ne da se celice Slovenci, Hrvat, Bosanci i od sada Cesi!!! Zivela nasa liga, zivela nasa kosarka!!!!

pogrebnjak

pre 14 godina

Svidja mi se shto ce Ninburk od sledece sezone igrati u NLB ligi, josh jedan kvalitetan tim nije na odmet mislim samo da se ciganima ovo nece nimalo svideti!

~ S M K ~

pre 14 godina

Nisam ocekivao da Nimbruka udje u ligu,ali nema veze,videcete kako ce Partizan igrati sa Nimburkom (iako ce biti sledeca sezona),i videcete kako cemo ih pregaziti. Moram da kazem da je dobar potez sto ce uci Nimburk (iako nije bas neka jaka ekipa) zbog toga sto ce kolko-tolko liga biti jaca,i bice jos jaci nedeljni treninzi Partizana,sto nije lose. Zanima me kome idu preostale dve specijalne pozivnice...hmm,mozda Asvelu i Turk Telekomu? Moguce...

Nemanja 91

pre 14 godina

Ljudi iz Nimburka konacno ce videti da je Pionir hram kosarke i da tu nije moguce pobediti (da ne spominjemo 20+pobede)! Naravno u danima kada je Pionir obojen u crno-belo...

picikatto

pre 14 godina

1. Partizan
2. C. zvezda
3. Vojvodina
4. Hemofarm
6. Borac Cacak
6. Radnicki KG
7. Spartak
8. Sloga
9. Zdravlje
10.Metalac
11.Napredak
12.Tamis

I pozvati Borac Banja Luku kao spec. gosta. Eto lige za pune hale.
(Deka, 9. mart 2010 12:44)


hahaha, e jes ti ova liga jaka nema sta. kakvo derbi bi bila utakmica Partizan- Tamis........ ili neznm koja jos nizerazredna ekipa.
ne mogu da shvatim da smo toliko zatucana nacija.

delala

pre 14 godina

Odlična odluka o primanj Nymburka u NLB ligu.Konačno ćemo
moći gledati kvalitetnu košarku u Češkoj.Živim u Pragu cca 100 km od Pardubica gdje Nymburk igra svoje evropske tekme ali sa ekipom ću sigurno ići na Cibonu,Zvezdu, Partizan i Budućnost.Naprijed JUGA

Snesko

pre 14 godina

Cehoslovacka se prva raspala od svih zemalja

20 godina kasnije:

Cesi se prvo ujedinili sa Slovacima u fudbalu u zajednicku ligu!
Ceski Nimburg usao u kosarkasku Ex yu ligu!

Kad cemo vise shvatiti da su zajednicke lige u svim sportovima neminovnost

Michael Scofield

pre 14 godina

Ocekivan epilog! Jedno je sigurno, da ce NLB liga naredne sezone biti mnogo jaca, jer ce ovi Cesi dati dodatnu dimenziju kvaliteta!
Sad samo da se gospoda iz nase lige (Kapicic, Stankovic, Covic & CO) dozovu pameti i odustanu od forsiranja sulude ideje domace lige sa 14 klubova, vec da ona maksimalno broji 8, mozda eventualno 10 ako bude morao neki kompromis da se pravi! Sve preko 10 klubova u domacoj Superligi je budalastina!

ZIVEO SAMPION,
ZIVEO PARTIZAN!

Deka

pre 14 godina

1. Partizan
2. C. zvezda
3. Vojvodina
4. Hemofarm
6. Borac Cacak
6. Radnicki KG
7. Spartak
8. Sloga
9. Zdravlje
10.Metalac
11.Napredak
12.Tamis

I pozvati Borac Banja Luku kao spec. gosta. Eto lige za pune hale.

scarface

pre 14 godina

Ovo je "interes srpske kosarke"!!!!!!

Smesno. Do sada smo imali 5 jakih klubova, a sada 4 Ne verujem da ce, najverovatnije Radnicki, zadrzati kvalitet koji ima. A liga je opet pokazala svoju "ozbiljnost". Pokazali su da ne postoji pravilo koje se ne moze promeniti. Pravila za pounu lige se menjanju o dnevnim potrebama, a samo pre 5 godina postojala je mogucnost da zemlja sa najboljim koeficijentom iz godine u godinu ima sve vise predstavnika, maksimalno 6. a je onda taj broj smanjen na 5, sada je to 4. Sta je sledece?

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Kako može Hrvatska sigurno imati 4 predstavnika a Srbiji se garantuje 4. predstavnik. Hrvatski klubovi su zadnje godine slabiji od srpskih u NLB ligi.

pera

pre 14 godina

Srbija 4 predstavnika! Tegeltija jel ti sad malo jasnije sta ti je Covic pricao ??? Sve sto je Covic rekao bio je u pravu!
(saratikan, 8. mart 2010 21:54)

Tegi je samo procitao ono sto je pisalo u hrvatskim medijima.

Ljudi, ne mozemo da imamo 5 predstavnika,jednostavno gledaju se koeficijenti po kojem su hrvati bolji ove godine, tako da ne pricajte o raznim zaverama jer su pravila definisana jos odavno.Jos cemo na kraju kolko vidim opet imati isti broj ucesnika u NLB kao Hrvati(po 4) jer ce jos jedan klub iz Srbij dobiti pozivnicu,tako da opusteno...

nikola

pre 14 godina

Meni ovo postaje glupo sa ovim Nimburkom.Ajde onaj Makabi,ali tada jos nisu ni igrali svi timovi iz Srbije,ali sta ce sada ovaj Nimburk u Jadranskoj ligi?!Kakve veze ima on sa jadranom i bivsom SFRJ,jedino sto je verovatno dao pare da ga pozovu,kao Cedevita prosle godine,ali ispada da ovu ligu moze da igra ko hoce i ko ima para.Grobar sam,da ne bude zabune.

grobari ivanjica

pre 14 godina

Koliko sam mogao da primetim nijedan ciganin jos nije poslao komentar,valjda su se uplasili.Ali nema razloga za strah i komplekse to je prilika da se njihovi igraci jos vise usavrse.

grobari ivanjica

pre 14 godina

Koliko sam mogao da primetim nijedan ciganin jos nije poslao komentar,valjda su se uplasili.Ali nema razloga za strah i komplekse to je prilika da se njihovi igraci jos vise usavrse.

Grobarrrrrrrrr

pre 14 godina

Glupost, cinjenica je da hrvatski klubovi imaju vise para od nasih ali da su bolji i da imaju vise predstavnika je glupost a da ne kazem da je jos veca glupost da neki strani klub van balkana uzima mesto Zvezi il Fmp-u!!! Ako ovo prodje najbolje bi bilo da srpski klubovi izadju iz NLB lige i ojacaju domacu ligu!

ima nas raznih ...

pre 14 godina

Mislim da je ova vest presekla sve Delije . Hahahahaha bezite na vreme iz NLB dok Ninbrug jos nije dosao . hahaah .
(Kapuljaca, 8. mart 2010 21:44)

koliko ti nista ne znas a mislis da si veliki grobar ... pod 1 ne pise se ninbrug nego ninberg a pod 2 ova ekipa je nymburk ali posto vidim da si ti kosarkaski strucnjak preimenovacemo klub...

Blala

pre 14 godina

Zvezda je razbila Nimburk u sred Ceske jedini razlog sto su izgubili u pioniru je zato sto im se nije igralo vise sto se i videlo protiv Turk Telekoma.

Nedostatak para je uticao najvise ali Zvezda je bolji tim i od Nimburka/Partizana kad bi se uprava sredila razbijali bi kao u fudbalu

Mare_Pa

pre 14 godina

kakvi cesi, kakve gluposti.

SVI nasi klubovi trebaju momentalno da napuste ovu skaradnu ligu i da se vrate u okrilje proslavljenog Kosarkaskog Saveza!

mi dizemo rejting hrvatima i slovencima....

trebala bi da se digne ozbiljna prasina, i da kosarkasi savez izadje sa svojim stavom.

ovo je strasno!!!!!

Zrenjaninac

pre 14 godina

Sramota!Kakav bre Nimburk,ova liga kubi smisao!Bolje da su pustili neke Makedonce,a i zamislite put Radnickog(primer,mozda cak i nece igrati ligu sl. sezone)da putuj cak u Nimburk?!
Pa gde je tu logika?(msm zasto uopste Nimburk,ova liga se inace ne zove NLB,nego ADRIATIC ili ti JADRANSKA,a kakve Ceska ima veza sa Jadranom,to niko ne zna,ali se zna sigurno koliki jeNimburkov budzet.)

Veljo, ista ste vi banda, i ti i Dinkic

pre 14 godina

Nikako mi ne ide u glavu da Hrvatska ima bolji koeficijent, kad poslednjih godina, pa i poslednje 2 godine imamo osvajaca lige (Partizan) a u play ofu 3 od 4 tima su iz Srbije!

sasha

pre 14 godina

•Sramota!Kakav bre Nimburk,ova liga kubi smisao!Bolje da su pustili neke Makedonce,a i zamislite put Radnickog(primer,mozda cak i nece igrati ligu sl. sezone)da putuj cak u Nimburk?!
Pa gde je tu logika?(msm zasto uopste Nimburk,ova liga se inace ne zove NLB,nego ADRIATIC ili ti JADRANSKA,a kakve Ceska ima veza sa Jadranom,to niko ne zna,ali se zna sigurno koliki jeNimburkov budzet.)
(Zrenjaninac, 8. mart 2010 21:55)

A kakve veze imaju Beograd ili Kragujevac s Jadranom?
I stvarno ste naporni vi Srbi s vasom kosarkom i time kako drugi imaju puno koristi od igranja s vama. Kao da ste vi izmislili kosarku. Pogledajte malo koji su najuspjesniji klubovi u povjesti europeke kosarke pa onda pricajte.

dred

pre 14 godina

Treba liga 16 klubova,sa dvije divizije, zapadom i istokom(zapad-Slovenija,Hrvatska,BIH--istok-Srbija,Crna Gora,Makedonija) igraju u diviziji svako sa savkim, a istok-zapad po jednu utakmicu, to je ukupno 22 utakmice, u play off ulaze po 4 tima iz obje divizije i igar se na 3 dobijene utakmice, a finale možda na 4.

Boky-bl

pre 14 godina

Alo ma ko to ima vise para od nas?? Hrvatski klubovi??/ Pa ajde navedite jedan bar jbt Cibona nije dala platu igracima pola godine,Split vise ne postoji na mapi a i ovi ostali jedva krpe kraj sa krajem!!!
I jos otkud to njima veci koeficijent od nasih timova eto neka mi to neki matematicar objasni!!!!!!!!!
Kada su to oni osvojili zadnju titulu ma daj bjezimo vise iz te prevarantske lige zbog takvih stvari smo se i odvojili! Dzabe im da nas kradu kada smo mi izmislili kosarku za sve u Evropi i vozdra!!!

Shone P.F.C.

pre 14 godina

Sad jos samo Azovmas i Gmunden da pristupe i "neki" klubovi stvarno nece imati razloga da igraju. U stvari, igrali ne igrali, njima sve isto...

markkoni

pre 14 godina

Ovo iz godine u godinu sve nenormalnije takmičenje!
Aj bar sad kad nam ne trebaju vize da idemo u Češku po pivo. Nek ubace i neke Turke,rakije radi. Dajte i Makedonce,imaju dobru mastiku. Mogu i Bugari, onako, bez povoda.

Da su se ovim pravilima vodili,slična bi liga bila...

жељко

pre 14 godina

Невероватно. Зашто се одустало од смањења НЛБ лиге на 12 клубова? Како ће сад наша лига почети када је планирано? Зашто мењамо систем који нама одговара, ако по том систему ове године не можемо да имамо 5 клубова? Каква је то лига када се сваке сезоне мењају правила? Решење је повлачење наших клубова из НЛБ лиге и стварање јаке српске лиге, а након завршетка наше лиге може да се игра турнир са 4 наша и 4 њихова тима.

realno

pre 14 godina

kk Metalac je medju prve tri u domacoj ligi, a kad igra sa Partizanom ,Hemofarmom ....gaze ga sa 40 razlike....

Mi i nemamo 5 jakih timova,vec tri i njih treba razvijati...mala smo zemlja da imamo svoju jaku ligu...ako je nema Izrael sa mnogo vise para, kako mi da je imamo...

Jadransku Ligu treba smanjiti na 8-10 jakih klubova i da se igra dobar basket u 28. ili 36.kola, onda prve dva da razigraju za titulu i to je to, samo iz jakih utakmica moze neto da se uradi,a na Jadranu sem Partizana,Cibone,Hemofarma,Olimpije,Zadra,FMP-a,Zvezde...nema jakih vise jakih klubova...ostali obicno sluze da popune mesto...

siniša

pre 14 godina

Otišli smo sa dva stava:
1.liga od 14 klubova, ako zadržimo 5 predstavnika;
2.liga od 12 klubova;
Na kraju ni jedno ni grugo. Opet mi protiv interesa naše košarke, po ko zna koji put. Košarka se i počela raspadati kad su klubovi dobili prava da donose odluke. Ukoliko se savez ne uključi u donošenje odluka, crno nam se piše, jer je srebro iz Poljske produkt genijalnosti jednog čovjeka-Dušana Ivkovića. Napravite kalendar da naša liga počinje u martu pa ako ovi iz NLB neće da igraju ne moraju. Neka Borac ili Metalac budu prvaci, pa neka oni igraju evroligu.

Nebojsa

pre 14 godina

Ukoliko Bosna bude poslednja, onda ce drugi predstavnik BiH biti, pored Sirokog, najverovatnije Igokea, sto znaci da ce ipak biti 5 srpskih klubova sledece godine.

Jugoslavija

pre 14 godina

Šta im je trebao Nimburk?Bolje da su pustili jedan tim iz Makedonije.Inače,jako kvalitetna liga,možda i druga u Evropi,svako svakog može da pobedi,samim tim kvalitet raste.

djx

pre 14 godina

Jaka liga je osnov svega, nije čudno što se Česi guraju. Zemlje bez jake lige tavore. Jadranska je odlično rešenje ali treba odraditi i dorade sa drugom ligom u dve grupe istok zapad i još neka podešavanja. Fudbal je dovoljan dokaz za besmisao malih i slabih domaćih liga. Svake godine smo sve gori u Evropi a u košarci je obrnuto. Nekada je košarkaško liga SFRJ bila daleko najjača u Evropi. Jugoplastici je bilo 5 x teže da uzme domaću titulu nego titulu prvaka Evrope. Ta liga je dala i najbolju generaciju i najbolje bele igrače u istoriji košarke.
(rajko, 9. mart 2010 13:45)

Da brate, al ta država se raspala i više je nema. NEMA! Sad razigravamo njihove ekipe, a ubijamo naše centre Valjevo Čačak Kraljevo itd..
Drugo, poređenje sa bednom fudbalskom ligom ti nije dobro. Naša košarkaška liga je daleko kvalitetnija od fudbalske. Pa zamisli da Partizan igra u LŠ kao što KK igra u EL. Naučna fantastika. Pa i ovakva kilava Zvezada igra nešto u ligi evrope. Slažem se jaka liga je važna. Ali ne po svaku cenu! Veliki moraju malo da se žrtvuju zarad malih.

stefan

pre 14 godina

Na stranu sva prepucavanja, mislim da je veoma lose sto je liga ostala na 14 klubova... Opet ce domaca liga biti s brda- s dola, nista dobro za ljubitelje kosarke npr u Kragujevcu, Novom Sadu, Krusevcu... I jos smo izgubili sigurno jedno, a mozda i dva mesta!

milos

pre 14 godina

SRAMOTA! U 8 sezona koliko je do sad bilo, srpski klubovi su osvojili Jadransku ligu 6 puta. Hrvati su jednom, i Slovenci isto jedanput. I pored svega toga, hrvatski timovi su najbolji u poslednje dve sezone?! Kakav koeficijent? Kakve nebuloze? Ako su toliko dobri, zasto nisu u stanju da osvoje ligu? Ovo je veoma lose za nasu kosarku.

novosadjanin

pre 14 godina

ma koja bre NLB liga... ni po kom osnovu hrvati ne mogu imati bolji koeficijent od nas... a sto se tice reprezentacije nije zasluga NLB lige sto smo drugi u evropi nego selektora ivkovica... isti slucaj i partizana u evroligi da nije dule tu nista od ovog ne bi bilo... zar nije jaca 1 vojvodina ili radnicki od npr heliosabosne ili sirokog? bzvz skroz nasa liga je jaca od slovenacko hrvatske sigugurno... tako da se ne zavaravamo puno...

"Srbin je lud, Srbin je proklet..."

pre 14 godina

Opet su nam drugi krivi, a mi jadni mucenici trpimo kako nas svi mrze i svi rade protiv nas?!! Manite se vise tih prica!
Prvo, Hrvatska je bolja od Srbije zato sto Srbija ima jedan ozbiljan kosarkaski klub, a to je Partizan, dok ostali mahom gube od hrvatskih klubova, jer ih vode nesposobni ljudi! Pogledajte Radnicki, koji je ove godine kao debitant izvukao korist iz NLB lige! A zasto?! Zato sto su se skupili ljudi koji su ulozili nesto da taj klub casno igra ovako jaku ligu - da vas podsetim, trecu po jacini u Evropi! Borac, Radnicki Nis i ostali klubovi treba da budu rasadnici talenata i novih igraca, dok u Partizanu, Zvezdi, Hemofarmu i FMP-u treba da se afirmisu, jer slozicete se, nerealno je ocekivati da mali klubovi budu sutra prvaci Evrope. Neka sakupljaju talente i prave igrace koji ce biti u buducnosti i nosioci reprezentacije! Kada budemo shvatili da je jaka konkurencija put do uspeha, onda ce nam biti bolje! Dve decenije u svemu idemo van svih tokova, sami za sebe, pa evo gde smo! Kada u svim klubovima i u savezu budemo imali sposobne i strucne ljude koji razmisljaju u skladu sa 21. vekom i kada se manemo teorija zavere, onda cemo biti ozbiljna sportska sila!

BOND

pre 14 godina

Vidi se da ovaj Lisac ne podnosi komsinicu cim je zvao njihovu nocnu moru Nimburg koji ih dere po 20 razlike u pioniru.Ova vest ce opasno razljutiti dragu nam komsinicu,bice opet ponizavanja steta neda im se.Inace podrzavam svaki tim koji ima love i hoce da se takmici dobro je dosao.Mada ova liga mora da dobije bar jedno ili dva mesta u Evroligi ili barem sampion ako misli da opstane.Nimbrug ima para i dobar tim i bolji je od Heliosa,Sirokog i Bosne koja je ove godine u rasulu.Mislim da nam je malo 4 mesta u NLB ligi ali sami smo krivi citaj komsinica i Covic i njegove limenke jer ih je tamburao ko je stigao od Cedevite,Sirokog,Bosne,Heliosa i da ne nabrajam dalje.Misli da nasa super liga nikad ne moze da bude dovoljno jaka kao sto je ova,jer i Cacak,Kraljevo,Vljevo i drugi nemaju para da naprave jake prijekte.Kad nam zemlja udje u Evropsku uniju i kad ojaca ekonomija i privreda onda i kad ojacaju ovi gradovi plus Nis i Leskovac e onda mozemo da se nadam nasoj ligi.Ova NLB liga je medju 4,5 po jacini u evropi i to nije mala stvar.Samo steta za kk.sledecu sezonu stvarno terorisace je Nimburg.Partizan ovim dobija jer imamo veliki broj Ceskih navijaca koji sipastisu nas klub i naravno zbog Veselog.Prosetace Veseli Duletovu druzinu po Ceskoj da je malo upozaju:))

MJ#23

pre 14 godina

Oduvek sam bio za regionalnu ligu sa ex-Yu prostora, ipak je to jedinstvena i prepoznatljiva skola kosarke. Ali da Srbija izgubi 5. predstavnika zato sto stizu Cesi sa vrecom para...Da li je moguce da ovi nasi klubovi (akcenat na Zvezdu, Hemofarm i FMP jer se Partizan izjasnio po tom pitanju nekoliko puta i to javno), ako vec donose odluke mimo saveza, ne lupe malo sakom o sto, ili su interesi (tj. puni dzepovi pojedinaca) bitniji...strasno. U stvari nije strasno, "jedinstvo" nam je jaca strana. GLAVNI PROBLEM lezi u tome sto nije izvrsena rekonstrukcija VLASNISTVA lige, tako da smo u situaciji da Slovenci i Hrvati odlucuju o svemu, a mi da im punimo dzepove svojim KVALITETOM i prisustvom ipak najzvucnijih SPORTSKIH drustava sa ex-YU prostora: Zvezde i Partizana (Mogu da se bune Hrvati oko ove teze koliko hoce, ali Zvezda i Partizan i dan danas imaju navijace sirom ex-Yuge, sto za njih nije slucaj i samim tim PRIVLACE najvece interesovanje potencijalnih gledalaca!). Lepo zapretis da izlazis iz lige dok se vlasnicka struktura ne sredi i dovidjenja. Ako im se ne svidja, neka igraju neku Centralno-Evropsku ligu sa Madjarima, Austrijancima, Cesima, Svajcarcima i Slovacima - pa neka uzivaju u "pick-up" basketu, jer to je daleko ispod naseg dostojanstva. I da, prepametni Hrvati su uspeli da uniste KK Split sto je najveci gubitak za regionalnu ligu zbog kosarkaske istorije i velicine ovog kluba, a zato se privatni klubovi tipa Cedevite uguravaju unutra. Koga briga u ex-Yugi za Cedevitu ili, evo sada, za Nimbruk??? Boze mili...

zzz

pre 14 godina

interesantno da je nimbruk geografski mnogo blizi hrvatskoj sto znaci mnogo manji putni troskovi hrvatskih nego li sprskih klubova. sto dalje povlaci prijem makedonskih klubova tj pravi razlog koji lezi u udaljenosti makedonije od hrvatske i slovenije. mislite o tome..

Igor

pre 14 godina

...
Pa gde je tu logika?(msm zasto uopste Nimburk,ova liga se inace ne zove NLB,nego ADRIATIC ili ti JADRANSKA,a kakve Ceska ima veza sa Jadranom,to niko ne zna,ali se zna sigurno koliki jeNimburkov budzet.)
(Zrenjaninac, 8. mart 2010 21:55)

A kakve veze ima Srbija sa Jadranom???

vasa

pre 14 godina

Nikako mi ne ide u glavu da Hrvatska ima bolji koeficijent, kad poslednjih godina, pa i poslednje 2 godine imamo osvajaca lige (Partizan) a u play ofu 3 od 4 tima su iz Srbije!
(Veljo, ista ste vi banda, i ti i Dinkic, 8. mart 2010 22:54)
Ima logike, jer su ove godine neki timovi ...... motku, pa možemo da budemo srećni i sa četiri tima... Ne mogu samo Partizan i Hemofarm da prave koeficijent a ostali (koji su nas i naterali na ovu jugoslovensku ligu) da ga srozavaju...

Goran

pre 14 godina

Umesto da ide jedan predstavnik iz Srbije, Hrvatske i Slovenije u Evroligu, trebalo bi da idu tri najbolje plasirane ekipe iz takmicenja. Znaci nebi se trebalo deliti mesta za Evroligu Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji nego tri mesta Jadranskoj ligi. Inace tako vec rade za Evrokup sto ne bi i za Evroligu?

Andadasi *

pre 14 godina

(Vlado_M, 8. mart 2010 22:58)

PRVO NAUCI STA JE KOMPLEKS A ONDA PRICAJ O NJEMU papagaju!!! Ti ces da pricas o kompleksu navijacu zenskog sportskog drustva. devojke su osvojile vise trofeja nego muskarci ! Od ukupno 500 trofeja devojke imaju 300! Naravno mi imamo kompleks jer imamo 700 trofeja i to veliku vecinu u muskim sportovima!

sale

pre 14 godina

Zvezda je razbila Nimburk u sred Ceske jedini razlog sto su izgubili u pioniru je zato sto im se nije igralo vise sto se i videlo protiv Turk Telekoma.

Nedostatak para je uticao najvise ali Zvezda je bolji tim i od Nimburka/Partizana kad bi se uprava sredila razbijali bi kao u fudbalu
(Blala, 9. mart 2010 00:07)

Kompleksi su cudo, stalno neke price sta bi bilo kad bi bilo. Pa da baba ima m..a bila bi deda. Kako te sine nije sramota da poredis Nikzburkuk sa PARTIZANOM!!?!?!?
A i u fudbalu jos uvek je jedan drugi tim prvak drzave i pobednik kupa.
Kad je Zvezda bila prvak drzave i kupa u kosarci???????

veka

pre 14 godina

Tegeltija se sa punim pravom ismejao Covicu. Zajednicki stav i nastup?!
Liga od 14 ostala, a Srpskih klubova 4, dakle jedan manje, a kalendar. Zalosno, pa Covic i Hemofarm se nista i ne pitaju, nisu ni dobili akcije, toliko o upravljackim promenama demagoda Covica. Liga isti broj klubova, a mi trazili manje, ali sada manje nasih. E moj Covicu, Tegi ti je lepo objasnio i dan kasnije kada je pustio sta si ranije sve pricao, a patoloska mrznja i podmetanje kao nekih ovde je da se zamene teze i istina. Lepo je rekao, nesposobni su, NLB cirkus traje, a jedino je on to rekao i Ziki i Covicu i Bori i Divcu

MJ#23

pre 14 godina

Srbija 4 predstavnika! Tegeltija jel ti sad malo jasnije sta ti je Covic pricao ??? Sve sto je Covic rekao bio je u pravu!
(saratikan, 8. mart 2010 21:54)

Tegi je samo procitao ono sto je pisalo u hrvatskim medijima.

Ljudi, ne mozemo da imamo 5 predstavnika,jednostavno gledaju se koeficijenti po kojem su hrvati bolji ove godine, tako da ne pricajte o raznim zaverama jer su pravila definisana jos odavno.Jos cemo na kraju kolko vidim opet imati isti broj ucesnika u NLB kao Hrvati(po 4) jer ce jos jedan klub iz Srbij dobiti pozivnicu,tako da opusteno...
(pera, 8. mart 2010 23:49)

Koja su to pravila definisana i ko ih je to definisao (vlasnici lige - Hrvati i Slovenci)? Kao prvo, da u pravilima pise da se gledaju koeficijenti iskljucivo iz tekuce sezone je krajnje neozbiljno da neko tvrdi. Drugo, koje pravilo definise da Nimbruk moze da udje u tu ligu (citaj ekipa sa lepom vrecom para)? Trece, kakva su to pravila, kada Srbija koja daje najkvalitetnije timove se ne pita ni za sta u istoj? Ako neko hoce da kaze: Ove godine srpski timovi nisu dominantni, ja opet kazem: neozbiljna konstatacija, mora da se gleda uspeh na RELATIVNO duzi period (recimo 3-5 godina). Kao i u prethodnom postu, i ovde naglasavam: dok se ne izvrsi Rekonstrukcija vlasnistva te lige, dogadjace se ovakve situacije, koje ce neko da "pravda" time sto to, toboze, pise u pravilima...tragi-komika. I sta sad, Nimbruk ima solidan tim, bolje oni da igraju nego tamo neki Heliosi, Cedevite...po toj logici, liga ce da postane zeleznicka stanica za razne timove sa strane cije domace lige nisu ni za sta, sto je neozbiljno.

Nenad

pre 14 godina

Shvaćam da ste ljuti što ste spali na samo četiri kluba i kao objektivni i dugogodišnji pratitelj košarke vjerujem da Srbija zaista zaslučuje pet klubova, ali pričate napamet.
Vidim da mnogi ne znaju uopće kako se računa koeficijent pa da vam citiram jedan odlomak iz članka s Kosarka.hr: "Ostane li NLB liga sa 14 klubova, tada se ne bi smio mijenjati niti sistem po kojem se liga popunjava svih ovih godina. A taj glasi - Hrvatska, Slovenija i Srbija svaka automatski dobiju po dva predstavnika, BiH dobija jednog, te je jedno mjesto rezervirano za Budućnost. Država s najboljim nacionalnim koeficijentom u tekućoj sezoni 2009/10 (Hrvatska) dobije još dva mjesta, a druga i treća zemlja na toj ljestvici (Srbija i Slovenija) dobiju još po jedno. Dodatnog predstavnika dobije država s najboljim skorom u posljednje dvije sezone (Hrvatska), a posljednji klub je onaj koji dobije pozivnicu (koja košta 100,000 eura i koju dodjeljuje Board NLB lige). Po ovom bi ključu koji se primjenjuje posljednjih nekoliko sezona Hrvatska imala pet predstavnika, Srbija i Slovenija po tri, a BiH jednog. Kao i uvijek, ljeto bi donijelo borbu za jednu pozivnicu i to bi bio jedini način da Srbija dobije i četvrtog predstavnika."

Ima li Srbija bolju košarku od Hrvatske? Ima li u pravilu više jakih klubova? Odgovor na oba pitanja je da ima. No, kao što vidite prema ovome gore da je išlo po pravilima Hrvatska bi čak dobila pet predstavnika, a ovako je ostala na četiri. Tako da nemojte umišljati zavjere svugdje.

I nemojte zaboraviti jedno. To je liga koja se vodi za kapitalom, a ne s ciljem napretka srpske ili hrvatske nacionalne košarke. Vidim da često mnogi ovdje pišu kako vaši jaki klubovi umjesto da razigravaju mlade srpske igrače iz srpske lige, razigravaju i dižu kvalitetu Hrvatima. A tim ljudima mogu samo odgovoriti istim argumentom. Što vi mislite da Hrvatska ima samo četiri kluba? Split nam, eto, ove godine neće igrati ni u Ligi za prvaka (u ligi osam u kojoj igraju četiri NLB ligaša i četvorica iz domaće lige), Šibenik je na rubu bankrota i objektivno sreća da se nije napravilo kako su bila prijašnja pravila jer smo spali na to da ni nemamo pet klubova i taj peti koji bi ušao bi bio teška kanta za napucavanje.

Koliko su pomogli sprski klubovi drugima u regiji toliko su i sebi jer ova liga je velikim klubovima dala jaku ligu s jakim utakmicama svakog vikenda (to druga stvar što su manji klubovi u svim državam izvisjeli). A Cibona primjerice nije u Europi bila ništa slabije dok je igrala samo hrvatsko prvenstvo. Dapače, sjećam se da su imali i bolje rezultate. No, to je kriva Uprava kluba koja je godinama klub zaduživala i dovela ga sada na rub propasti, a ne NLB liga.

marc

pre 14 godina

Znaci, Tegeltija je bio potpuno u pravu kad je svojevremeno rekao da je uveren da ono sto je dogovoreno na proslogodisnjem "istorijskom" sastanku sa Bartomeuom nece biti ispostovano. Ocigledno je da ovde nikaka pravila ni dogovori ne vaze, da se pred svaku sezonu prave novi dogovori, i da je jedino sigurno da nista nije sigurno. Postavlja se sada pitanje, ko ce biti taj peti klub koji nece igrati sledece sezone? Ako gledamo tabelu, sto bi po meni jedino bilo ispravno, najslabiji srpski klub je FMP, koji ima 15 poraza. Ali sva je prilika da ce FMP dobiti pozivnicu, a izduvace Radnicki iz Kragujevca. Ako tako bude, to ce znaciti dve stvari: prvo, da je Covic u idealnoj situaciji, jer apsolutno je lisen briga oko rezultata, on pravi igrace koji ce uvek sigurno igrati jadransku ligu i skupo ih naplacuje. Pri tom, koji ce biti na tabeli, i kakav ce nam biti nacionalni koeficijent- boli ga uvo. Odmah da upadnem u digresiju i da unapred odgovorim onima koji ce uzviknuti "a Teodosic, a reprezentacija?". Teodosic nije postao onakav igrac kakav je danas u FMP, vec u Olimpijakosu. FMP mu je dao dobru osnovu, ali je nadgradnja u snaznom Evroligasu ucinila svoje. Osnovu je Teo mogao dobiti i u svom Valjevu, da je bilo pameti i da nije unistena domaca liga. Kao sto je, recimo, Krstic osnovu dobio u Masincu iz Kraljeva, ali je NBA igrac postao u Partizanu. I jos nesto: na jednog Teodosica, FMP unisti deset drugih decaka koji bi se vrlo lepo mogli razvijati u Cacku, Kraljevu, i svim onim nekada odlicnim skolama kosarke kojima sada FMP kupi decu. Drugi zakljucak glasi: ako FMP predje "preko" Radnickog koji je bolji ove sezone, to znaci da se jadranska liga moze popuniti iskljucivo beogradskim timovima, pa klubovi iz provincije slobodno mogu poceti da se gase. Do sada je relativno, ali samo relativno solidan argument ljubitelja kosarke iz kruga dvojke bio: "nemojte samo da kukate, napravite tim i budite bolji na terenu". A sta cemo sad? Evo, Kragujevac je bio bolji na terenu od FMP! Znaci, recite lepo tim ljudima iz provincije da za njih ne vaze ista pravila igre, i da su oni klubovi drugog reda...

haylee

pre 14 godina

cutite budale.
da je ostalo po starim propozicijama, imali bismo predstavnika manje od Hrvatske.
Ovo je najpravicniji model do sada, a po meni bi trebalo nastaviti ka pravljenju NLB druge lige (istok + zapad), trece lige, itd. I promeniti vlasnicku strukturu... odnosno omoguciti savezima da budu vlasnici 50% lige i 50% da ide privatnim investitorima, a cela liga da se kotira na berzi...tako da i navijaci mogu da postanu akcionari.

Milos

pre 14 godina

Kada smo usli u ligu nismo prosli grupnu fazu EP u Srbiji, a sada smo viceprvaci te iste Evrope. Ne znam da li je do lige, ali nasa reprezentativna kosarka svakako bolje stoji sada, nego tada.

Nemanja

pre 14 godina

Ovo više ovako ne ide, ne može se sedeti na dve stolice. ili ćemo da se vratimo domaćim prvenstvima i gledati kako polako propadamo zbog mesetarenja, ili ćemo da napravimo jaku jadransku ligu, bez domaćeg prvenstva sa 16 klubova, gde će maksimalno moci da igra 8 igraca iz zemlje kluba, sto znaci u Partizanu, zvezdi i ostalim nasim ucesnicima 8 srba. Tako bi mogli da zastitimo i reprezentaciju. Lepo tri mesta u evroligi, pa nek se bore, gledanost bi se povecala, s tim i vise para od medijskih prava i sponzora, a s tim veci kvalitet. 5 timova ispada, i timovi iz liga u srbije i drugih drzava kao prvoplasirani ili drugoplasirani ulaze u NLb ligu. Zbog potrebe za velikim brojem domaćih igrača u klubovima, mladi igrači će biti više traženi i bolje plaćani, pa će s tim profitirati i mali klubovi. Domaća liga sa našim rukovodiocima za mene nije opcija.

rajko

pre 14 godina

Uopšte ne bi bilo loše da pročitate pravila kako se biraju timovi za NLB pa da onda komentarišete.

Plasman timova u NLB nema bilo kakav uticaj na izbor za sledeću sezonu OSIM ako je tim zadnji kao što je bila Vojvodina prošle godine. Ako si zadnji, onda ispadaš i nemaš pravo da igraše sledeće godine bez obzira ako se izboriš za mesto u domaćoj ligi.

Prošle godine smo imali čak tri tima u F4 ali i dosta tanak FMP i očajnu Vojvodinu pa nam je koeficijena u proseku na kraju bio gori od Hrvata!!!

Ove godine je sve još jasnije, džabe dobra pozicija Partizana i Hemofarma kad je FMP bio očajan a Zvezda ispod svakog očekivanja. Radnički je bio najslabiji na papiru ali su se muški izborili za svojih 10 pobeda i sigurno nisu razočarali niti su zaslužili da izvise.

Vrlo je jasno da će 4 tima koja će igrati u F4 domaće lige biti i predstavnici u NLB, jer tako kažu pravila. Za NLB ligu tek kreće borba a sem 5 timova tu su u konkurenciji i neki domaći koji se pojačavaju i spremaju a imaju velike ambicije. Biće vrlo neizvesno, Radnički KG je najavio pojačanja za ligu a Zvezda može lako da ispadne baš kao u Kupu, može to isto tako da bude i FMP ili Hemofarm pa čak i Partizan. Ništa nije isključeno. U svakom slučaju borba za 4 mesta će biti žestoka.

Da bi bili realni prema svemu, ključni krvici što smo izgubili mesto u NLB (a mogli smo i dva) jesu Vojvodina i FMP pre svega a zatim i Zvezda, jer su ono najviše oborili koeficijent. Najviše je koeficijent podigao Partizan koji je tri puta za redom uzeo NLB.

vasa

pre 14 godina

hahaha, e jes ti ova liga jaka nema sta. kakvo derbi bi bila utakmica Partizan- Tamis........ ili neznm koja jos nizerazredna ekipa.
ne mogu da shvatim da smo toliko zatucana nacija.
(picikatto, 9. mart 2010 13:55)
Zašto misliš da bi Tamiš bio manje atraktivan za gledaoce od Heliosa? Ili da je manje kvalitetan? Pa taj Helios i jedna raspala Zvezda tuče sa 30 razlike!...

mladjo

pre 14 godina

Kad su to hrvatski timovi bili najbolji.Ja se nesto nesecam....Partizan zadnje dve godine osvaja ovo takmicenje.....ja sam mislio da je ovo ugledno takmicenje,a izgleda da ga vode lopovi.......

new folder

pre 14 godina

Trenutno je u toku glasanje na sajtu euroleague.net za najboljeg igraca decenije. Glasajte, kolege internet navijaci, za nase kosarkase, jer su se Litvanci izgleda organizovali i ozbiljno ugrozavaju Bodirogi prvo mesto.
Glasanje se zavrsava, cini mi se u cetvrtak, tako da je svaki glas bitan.
Bila bi velika nepravda da Bodiroga ne bude prvi.

da da da

pre 14 godina

O kakvoj nasoj ligi vi pricate,pa to je raspad sistema,da nije bilo ove jadranske lige znate kad bi nasi klubovi napravili ovakve rezultate(partizan 2,3 puta cetrt finale evrolige,fmp i hemorfam polufinale uleb kupa)...Ista prica bi bila kao i sa fudbalom,evo vam sad su tu nasi takzvani centri talenata: cakac,subotica,ivanjica,krusevac,kula,jagodina,smederevo itd,i kakav nam je kvalitet lige-OCAJAN.....Pazite cinjenica je da bi metalac i ostala kompanija iz domace lige ojacala,al zato nasi ostali klubovi iz nbl lige bi slabili...
EX yu liga nam je spas i u basketu i u fudbalu-sa rumunima il tako nesto,sa jakim timovima,gde bi se svaki vikend igrale jake tekme,do tad tuga i jad-sto se tice fudbala naravno...

DeDa

pre 14 godina

Hm, jos jedan Srpski tim ce dobiti pozivnicu. Ma koliko su dosledni i koliko menjaju pravila svakih pola godine nebi me cudilo da i ne posalju tu pozivnicu u Srbiju.I mogu reci da bi mi bilo milo da bas zvezda ostane bez ucesca u Nlb jer su oni i zapoceli sve te svinjarije vezano za ucesce nasih timova u toj ligi bez pravila( kao u domacoj ligi ih neko koci da budu dobri hahah).
A sad malo o toj ligi i sistemu funkcionisanja te lige: -svake godine se natezu oko broja timova za narednu sezonu.
-stalno menjaju sistem takmicenja( final 4, final 8, pley off) a poseban skandal koji se ponavlja iz godine u godinu je sto se domacin finalnog turnira nezna sve dok se ne vidi zavrska tabela pa se onda vidi koga bi mogli da podrze da uzme titulu ove god pa se tome odredi domacinstvo itd. to je skandalozno i neprihvatljivo za jednu ozbiljnu ligu.
- sad zovu cehe u tu ligu.pa da njima u sloveniji i hrvatima nije tako daleko a Srbi sto ce da se okilave dok stignu busom do ceske nikog nije briga.
Dosta od mene

Milos

pre 14 godina

Sada kada znamo koji tim ima para da menja pravila NLB lige, mozemo da se zapitamo da li je prosle nedelje nekom nasem timu stigao malo jaci SMS da urade nesto sasvim suludo, npr. da forsiraju sut za 3 poena i zavrse sa prosekom 1/17. Ako se utvrdi takva mahinacija prestajem da navijam za Zvezdu!

Izvinite na smetnji

pre 14 godina

Mislim da je dobro sto igramo u NLB ligi i da bi tako i trebalo da ostane. Ne pomisljajte na teorije zavere i ostalo jer je to jednostavno smesno. Hocete malo da se nasmejete? Pogledajte ,,transfer koji je promenio nogomet'' :) http://www.index.hr/sport/clanak/niko-medju-50-transfera-koji-su-promijenili-nogomet/479847.aspx

pera

pre 14 godina

Sada kada znamo koji tim ima para da menja pravila NLB lige, mozemo da se zapitamo da li je prosle nedelje nekom nasem timu stigao malo jaci SMS da urade nesto sasvim suludo, npr. da forsiraju sut za 3 poena i zavrse sa prosekom 1/17. Ako se utvrdi takva mahinacija prestajem da navijam za Zvezdu!
(Milos, 9. mart 2010 10:19)

Ajde objasni mi kako si povezao to jedno sa drugim?Zvezda pustila Nimbruk(da pobede 20 razlike u Pioniru),da bi Nimbruk igrao NLB?! Kakve veze ima to jedno sa drugim?SAjde da je bilo obrnuto pa da se pomisli nesto(Zvezda pobedi pa lobira za Nimbruk),a ovako ne znam sta hoces da kazes?

P.S. Hrvati ove godine imaju vise pobeda od nas(broj pobeda podeljeno sa brojem timova iz iste zamlje) i po tome su bolji.Realno jesu nasi timovi jaci,ali smo platili ceni sto ove godine igraju slabije,a pravila su pravila.Informisite se malo,a ne da izlazite ovde sa komentarima tipa -kako hrvatski timovi imaju bolji koef.,nasi su bolji,bla,bla...
Vec mesec i vise dana se raspravljalo o tome sto Hrvati imaju bolji koef. i sto cemo izgubiti jednog ili 2 predstavnika u NLB-u,a vi sad ovde javljate kao da ste sa marsa pali.Jos cemo na kraju imati isto predstavnika kao Hrvati.

Scepan Scepa Scepe Scepova

pre 14 godina

Ja podrzavam regionalnu kosarkasku ligu, ali pod uslovom da se ista profesionalno vodi, jer u suprotnom ta liga ne bi imala mnogo smisla. Ipak, u maju prosle godine su gospoda seli u Zagrebu, smanjili ligu na dvanaest, doneli nove kriterijume za dodelu mesta po nacionalnom koeficijentu i parama (100.000 evra kaucija za 'divljakusu'). Zatim je obrazlozeno da se liga krace igra zbog nacionalnih prvenstava kako ista ne bi u potpunosti devalvirala (sistem bodovanja za evrotakmicenja takodje izjednacen). I sta se onda desi? Pred kraj ligaskog dela kada nekom FMP-u, Cedeviti, Domzalama, Bosni ili Sirokom 'zaskripi', onda se menjaju pravila (podseca me na vreme SRJ i SCG u fudbalu, kada su se lige krojile pred kraj sezone kako je kome odgovaralo, zato nam je fudbal tako i dobar danas). Zove se ceski Nimburk. Ok. Od regije bivse Jugoslavije granicilo se sa Austrijom, Madjarskom, Rumunijom, Bugarskom, sa zemljama koje danas nemaju ni ozbiljnu ligu, ni klub. Dakle preostaju Nimburk, Prokom ili Makabi, klubovi koji nemaju ni takmicarsku konkurenciju, niti trziste, a to u NLB-u dobijaju. I sta da se desi da Radnicki zavrsi u NLB-u bolje plasiran od Zvezde I FMP-a? Znaci li to da ce recimo igrati u doigravanju domace lige sa Borcem ili Metalcem i da ce neko imati mesto u polufinalu, a verovatno i u NLB? Sada treba Valjevci, Cacani ili Kragujevcani da putuju za Prag, umesto da igraju u Zelezniku, Vrscu ili Novom Sadu (jeli kosarka u Ceskoj stvarno toliko bolja od srpske???). Kakve koristi ima iko u ovoj sadasnjoj ligi, osim naravno Nimburka? Znaci li to da ce se domace prvenstvo opet igrati s brda-s dola. Kad su vec devalvirala, pa sto ne osnujete 2. NLB ligu. Obe lige po 12 klubova. Zar ne bi bilo bolje da u takvoj ligi svoje mesto nadju i Metalac, i Borac, i Vojvodina, i Lovcen, i Igokea, i Split, i Slavonski Brod, i Sibenka i Krka Novo Mesto, a ne da tavore, spremaju se godinu dana, da bi u jednom mesecu bili topovska hrana Partizanu, Ciboni i Olimpiji (mozda uskoro i Nimburku, ko zna...) i da jaz u kvalitetu postaje sve veci.
Ja sam razocaran ovom odlukom, ukoliko se nastavi ovako, mislim da bi bilo najpametnije istupiti iz ove pijace, za dobrobit srpske kosarke.

JOHN

pre 14 godina

Valjevo,Zrenjanin,Pancevo,uzice itd. nikad nisu igrali staru Jugo ligu i to tada nikome nije smetalo,igrali su sa Zvezdom iPartizanom samo prijateljske utakmice.Jadranska liga je odlicna za srpsku kosarku i kosarku na balkanu i sire,ko to ne vidi je potpuna neznalica i ili iskompleksirani nacionalista.Hocemo kvalitetno takmicenje, pune dvorane,neizvesne utakmice,jaku ligu.Ko misli da Partiyan trba da igra sa tamisem neka gleda Tamis i treceligasku utakmicu. Isto vazi i za fudbal,slabe nacionalne lige nisu donele nista osim propasti i zabave huligane koji su se zabavljali i pirovali na utakmicama.

Mile

pre 14 godina

\'ladno se navukli na Zvezdu...e pa nece moci,ona je nasa.....zrtva
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (dak, 8. mart 2010 22:45)
Ma daj covece lav kad ugasi zrtvu ,uvek je ostavi lesinarima... Budimo gospoda, da i Ninburg nesto nabode. ;)

lama

pre 14 godina

cek, jel to znaci da ako Radnicki bude imao bolji skor u NLB ove sezone, FMP vise nece igrati, ili se nekako drugacije odredjuje taj cetvrti srpski predstavnik?

Oki

pre 14 godina

Ljudi pa ova NLB liga radi protiv nase kosarke!!! To je evodentno!!! Kad smo usli u ligu bili smo prvaci sveta i evrope a sada, gde smo sada? Treba raditi na talentima koji poticu iz cele Srbije a ne samo Beograd i Vrsac! Ljudi okrenite se malo i vidite gde je Cacak, Kraljevo... Gde su se pravili nekadasnji asevi. Mladi igraci nemaju dovoljno jakih utakmica protiv Parizana ,Hemofarma i FMP-a! Kad se odigra ona mini liga svi preslisaju te male timove! Bolje napraviti nasu jaku ligu a ostaviti NLB ligu neka ih sa Cesim, Turcima... Nek se celice malo mi smo i onako prejaki za njih sto dokazuje Partizan iz dana u dan!!!! Partizan igra sa 25% U NLB ligi!!! Bolje je da onda osete mladji kako je igradi protiv jakog tima a ne da se celice Slovenci, Hrvat, Bosanci i od sada Cesi!!! Zivela nasa liga, zivela nasa kosarka!!!!
(Martin, 8. mart 2010 22:34)

Da bili smo evropski i svetski prvaci ali sa igračima koji nisu nastali u našoj ligi. Igrači koji su izneli 2001 i 2002 su svi odreda otišli iz zemlje sa 17 i 18 godina i školovani u Italiji i Grčkoj (Bodiroga, Stojaković, Jarić, Gurović, Tarlać), a titule sa kraja devetesetih je donela generacija nastala u SFRJ ligi (Đorđević, Divac, Danilović, Savić, Paspalj).

Mi smo od 1995. do stvaranja JAdranske lige imali veliku krizu što se tiče stvaranja asova, jedini igrači vredni pomena koji su se pojavili u to vreme su bili Rakočević, Radmanović, Vujanić i Krstić. Prvi je sazreo tek u poznim godinama, drugi nije, treći je izgubio karijeru povredama.

DA su Rakočević i Radmanović imali jaku ligu, ne bi bili daleko od Đorđevića odnosno Kukoča, ovako.

U Jadranskoj ligi naša deca su najzad dobila jake mečeve, i stvara se jedan nova generacija koja je upravo nastala u NLB. Partizan je uspeo da uhvati priključak sa EL timovima, možda i treći put ode u 1/4. FMP i Hemofarm su igrali polufinala Eurocupa.

U poslednje vreme se desio pravi bum talenata (Teodosić, Veličković, Tripković, Tepić, Bjelica, Kešelj, Raduljica, Mačvan, Markovič, Marijanović, pa malo stariji, 85 godište Erceg, Perović, Bogdanović)

Pa kad se tu još dodaju nešto mlađi momci poput Nedovića, Muslija, Đekića, Mitrovića, Milosavljevića.

Slažem se da je bitna naša liga, ali ne na uštrb jakih mečeva u NLB. Pogotovo što NLB privlači više sponzora. Mi jednostavno nemamo uslova za 12-14 "profesionalnih" timova. Tj. ekipa koji imaju jasan cilj, obezbeđen budžet za duži vremenski period. Ko brani nekom našem timu da plati pola miliona evra kao što je Nimbruk uradio da bi igrao NLB.

Jedino što vidim kao ispravan put je formiranja druge NLB lige, koja bi imala svrhu neke razvojne lige za NLB u kojem bi igrali naši, hrvatski i slovenački timovi koji ne igraju u NLB.

Druga stvar koju uočavam je da bi se u našu ligu mogli prenositi međusobni rezultati naših timova iz NLB lige, tako bi se dobila prilika i da više timova ima prilike da igra sa našim timovima iz NLB.

Игор

pre 14 godina

Како је кренуло Јадранска лига има да се прошири на 28 клубова. Следећи учесници биће из Немачке, Велике Британије, Данске, Португалије, Порторика, Судана и Бангладеша ...
Која неозбиљност. Сачувај свети Боже.

fabregas

pre 14 godina

@MJ#23

Ajde ne pravi se paametan kada ne znas. nisu vlasnici ni slovenci ni hrvati. Upravljacka prava imaju i Zvezda i Partizan i sada treba Bosna da se odrekne dela i jos neki klbovi da bi upravljacka prava dobili i Hemofarmi FMP.A sto da ne ide Nimburk kada su spremni da odvoje lovu i da svima placaju avio karte i ceo boravak u ceskoj

marc

pre 14 godina

@JOHN
Protiv sam jadranske lige, a nisam ni iskompleksirani nacionalista, ni potpuna neznalica sto se kosarke tice. Pitanje: ako je unistiti svoje prvenstvo toliko zdravo i dobro, zasto to nije ucinio niko sem nas? Zasto se ne ujedine npr. Francuska i Nemacka, po tvojoj logici bolje je da Alba igra sa Le Manom nego sa Hagenom. Zasto se ne ujedine Poljska i Ceska, Bugarska i Rumunija? Zasto sve, ali bukvalno sve drzave sveta iznad svega stavljaju svoju domacu ligu? Da li ce biti da smo samo mi (vi) pametni, a svi ostali primitivni nacionalisti? Sto se tice punih dvorana i jake, neizvesne lige, jako se dobro secam poslednje normalne sezone 2001/02. Hale su bile prepune, mec Zvezde i Sloge u Pioniru je gledalo preko 5000 ljudi, a sto se tice neizvesnosti, evo ti nekoliko rezultata: FMP-Sloga 90-91, Sloga-Crvena Zvezda 92-81, Spartak-Hemofarm 88-84, Spartak-Crvena Zvezda 93-81, Sloga-Buducnost 81-80 (nezaboravna utakmica, na poluvremenu 19 razlike za Crnogorce, a na kraju Sloga dobija, Igor Rakocevic promasio dva bacanja u poslednjoj sekundi, a Buducnost u tom trenutku bila sampion i prva na tabeli!), Zdravlje-Hemofarm 67-66, Crvena Zvezda-Spartak 72-84, Zdravlje-Crvena Zvezda 79-65. Da li je dovoljno neizvesno za tvoj ukus?

Vlada

pre 14 godina

Nikako mi nije jasno kako to da su Hrvati najbolji u poslednje 2 godine... Pa poslednjih 5 godina srpski klubovi osvajaju NLB ligu, i uvek je u prvih 5 bar 3 srpska kluba... I kako su tu Hrvati najbolji??? Strašno!!! Verovatno će jadan Radnički da izvisi ove godine... Ali voleo bih da Zvezda bude peta u nasoj ligi pa da ona izvisi... Kako bi se onda SVI digli... Profesionalna srpska liga je jedino rešenje!!! Ovako timovi poput Vojvodine, Borca, Metalca, Napredka prpadaju, jer najbolji srpski timovi igraju u nekoj drugoj ligi....

Nešto nije jasno?

pre 14 godina

Prozivate Zvezdaše? Pa, nismo ni za ni protiv. Ustvari, biće OK ako se ponovi ova sezona - mi njih dobijemo tamo, a oni nas u Beogradu.
U čemu je problem?

zzz

pre 14 godina

informacija iz prve ruke: srbija 4, hrvatska 4, bosna 2, slovenija 2, buducnost i nimburk. 4+4+2+2+1+1=14. nimburk ce snositi sve troskove puta za utakmice koje oni igraju kuci. znaci svaka cast!!!

Lazicy

pre 14 godina

Bezveze, skroz. Pa valjda ta NLB liga treba da bude regionalna liga, a ne da spajamo Cehe i druge. Sutra ce to biti Italijani, prekosutra Spanci.. Gubi se smisao lige skroz. Postoji Evroliga i Evrokup i nek tamo igramo.

za bolje i nismo

pre 14 godina

Eto, opet smo ovce.
Pre par dana u kupu kada je Hemofarm odvalio valjevski Metalac digla se ovde i kurta i murta da pljuje našu ligu i kako je naša liga besmislena zbog razlike u kvalitetu. Na stranu to što su isti taj Metalac ili Sloga i Borac institucije za razliku od instant klubova bez duše FMPova Hemofarmova Cedevita i ostalih. Valjevo Kraljevo Čačak su gradovi koji žive za basket. A vi ih ubijate zarad navodnog kvaliteta i klubskih šibicarskih interesa. I onda ovakva Zvezda odvali Helios i svi ćute. I treba da ćutite. Da ćutimo. Kao ovce dok nas šišaju.

rajko

pre 14 godina

@Deka,

nije ti loša ova srpksa liga samo nema FMP-a pa te pitam šta je razlog:
- smučio ti se Čović pa si rešio da ga nogiraš
- napokon je došlo do fuzije KKCZ i FMP
- Borac Čaćak je po sistemu imperija utvraća udarac odlučio da kupi FMP

Jaka liga je osnov svega, nije čudno što se Česi guraju. Zemlje bez jake lige tavore. Jadranska je odlično rešenje ali treba odraditi i dorade sa drugom ligom u dve grupe istok zapad i još neka podešavanja. Fudbal je dovoljan dokaz za besmisao malih i slabih domaćih liga. Svake godine smo sve gori u Evropi a u košarci je obrnuto. Nekada je košarkaško liga SFRJ bila daleko najjača u Evropi. Jugoplastici je bilo 5 x teže da uzme domaću titulu nego titulu prvaka Evrope. Ta liga je dala i najbolju generaciju i najbolje bele igrače u istoriji košarke.

Deka

pre 14 godina

Da odgovorim zasto nema FMP-a. Zar to nije jasno na prvi pogled?!
Ta razlika. FMP sta god da osvoji nece to niko proslaviti sem jedne porodice a za ove nabrojane tmove ima ko da navija. Kosarka narodu.

dak

pre 14 godina

Eh kada se sjetim kako je to bilo kada je Makabi igrao regionalnu ligu! I dan danas mi je to nevjerovatno! Sjećam se kada je gostovao u Boriku protiv Borca bio sam na utakmici i Mosadovih agenta u gledačištu. Ko bi rekao da je poslije te sezone krenuo sunovrat KK Borac Banja Luka i da je to možda bio i najveći trenutek u istoriji. Sljedeće godine je Makabi osvojio prvo od svoje tri uzastopne titule prvaka Evrope.Smatram da je uredu da češki Nimbruk igra NLB ligu. I koliko se sjećam Zvezda je dobila Nimbruk u gostima a izgubila kući ne vidim šta je tu toliko bitno za konstantno prozivanje.

likvidator

pre 14 godina

Mislim da je ovo odlična vijest. Navodno da Nymburg na domaćim utakmicama Eurokupa gleda do 11000 ljudi. Pobjedili zezdu u gostima 20-ak razlike,još će se sigurno i pojačati za novu ligu...Moglo bi biti zanimljivo

dulePan

pre 14 godina

kao sto je jedan lik rekao...Za to postoji evroliga i uleb kup...jadranska liga se zove i tu trebaju biti timovi sa balkana,a ne da zovu svakojake timove...Onda ce se izgubiti draz evrolige i evropskih takmicenja...Neka sve ostane kako je i do sada bilo...Samo vise da se popravi kvalitet prve lige Srbije i bice sve ok...Hvala

Milos

pre 14 godina

Ovakav raplet dogadjaja bi moga da bude povoljan i za jadransku i za nasu ligu. Za nasu ligu bi to bilo dobro jer bi se pojacala sa jednim od pet timova koji su evo godine nastupali u jadranskoj, a jadranska ce da dobije na kaliteetu upravo zbog toga sto ce tri najslabija tima da ispadnu, a zamenice ih tri nadam se bolja. U ostalom, super liga odlucuje ko ce sledece godine u jadransku, tako da, svako moze da dobije sansu da nastupa u jadranskoj i Metalac i Borac i Tamis i Vojvodina... samo to treba da zasluze!

abcba

pre 14 godina

Srbi trebaju istupiti iz lige jer su njome nezdavoljni,a sa Jadranom imaju veze kao i sa Marsom. Trebaju igrati klubovi iz Hrvatske, Slovenije, CG i eventualno pozivnice nekome tko neće igrati i istovremeno proklinjati tu ligu.
Mislim da je ionako 90% Srba protiv te lige,a geografski pripadaju Crnomorskom bazenu.

Sale

pre 14 godina

Valjevo,Zrenjanin,Pancevo,uzice itd. nikad nisu igrali staru Jugo ligu i to tada nikome nije smetalo,igrali su sa Zvezdom iPartizanom samo prijateljske utakmice.Jadranska liga je odlicna za srpsku kosarku i kosarku na balkanu i sire,ko to ne vidi je potpuna neznalica i ili iskompleksirani nacionalista.Hocemo kvalitetno takmicenje, pune dvorane,neizvesne utakmice,jaku ligu.Ko misli da Partiyan trba da igra sa tamisem neka gleda Tamis i treceligasku utakmicu. Isto vazi i za fudbal,slabe nacionalne lige nisu donele nista osim propasti i zabave huligane koji su se zabavljali i pirovali na utakmicama.
(JOHN, 10. mart 2010 10:12)

Za tvoju informaciju, Proleter(ZR) je bio šampion te, kako si je nazvao "Stare Jugo lige"...

kg

pre 14 godina

Partizan, Zvezda i Hemofarm ce imati mesta, a pozivnica verovatno ide fmp-u jer tu je Covic da to sredi i onda za Radnicki nema mesta i nazalost sve ovo sto smo napravili ove sezone od rezultata, sjajne atmosfere znaci pada u vodu. Daj boze i iskreno se nadam da nece biti tako

YAPS

pre 14 godina

Procitah komentare i ovo je uzas da vecina sve svodi na partizan i zvezdu. Ja sam partizanovac, ali smatram i da drugi imaju sta da prikazu. Kragujevcani su pravili fenomenalnu atmosferu. Steta sto nijedan prenos nije isao iz kg-a.Borac je odlican, vojvodina bi bila kvalitetnija da ima interesa da igra, metalac, tamis....
Nlb liga ne valja i potrebne su hitne promene. Ukinuti da klubovi iz nacionalnih liga idu u evroligu, vec sve preneti na jadransku, ali pre toga podignuti profesionalizam lige. Uvesti drugu (ili druge) lige,plej off, a nacionalni savezi da kontrolisu trece, nacionalne lige.Naravno nacionalni savezi nece da se sloze, lova je u pitanju, a ne interes kosarke.ubaciti makedonce, a ne cehe, oni neka igraju onu bibl ligu.
Imam ja osmisljen ceo koncept takmicenja, ali ko mene pita:-)))

Martin

pre 14 godina

Kratko i jasno - ako ste vec ucestvovali u pokretanju regionalnih sportskih integracija u kosarci, onda se borite sa interese srpske kosarke, ne samo zbog sebe vec i zbog sledecih generacija. Srpska timska kosarka bolja je od svih ostalih u NLB ligi i to traje vec godinama, a sad ispada da srpskih timova ima manje ili isto kao i hrvatskih. Kad lobiraju oni, lobirajte i vi

zokidolovac

pre 14 godina

Otišli smo sa dva stava:
1.liga od 14 klubova, ako zadržimo 5 predstavnika;
2.liga od 12 klubova;
Na kraju ni jedno ni grugo. Opet mi protiv interesa naše košarke, po ko zna koji put. Košarka se i počela raspadati kad su klubovi dobili prava da donose odluke. Ukoliko se savez ne uključi u donošenje odluka, crno nam se piše, jer je srebro iz Poljske produkt genijalnosti jednog čovjeka-Dušana Ivkovića. Napravite kalendar da naša liga počinje u martu pa ako ovi iz NLB neće da igraju ne moraju. Neka Borac ili Metalac budu prvaci, pa neka oni igraju evroligu.
(siniša, 8. mart 2010 22:11)

Otisli smo sa 2 stava, a ipak su nam stavili....

pera

pre 14 godina

Pa gde je tu logika?(msm zasto uopste Nimburk,ova liga se inace ne zove NLB,nego ADRIATIC ili ti JADRANSKA,a kakve Ceska ima veza sa Jadranom,to niko ne zna,ali se zna sigurno koliki jeNimburkov budzet.)
(Zrenjaninac, 8. mart 2010 21:55)

A kakve veze ima Srbija sa Jadranom???
(Igor, 9. mart 2010 00:39)

Ne pravi se pametan kad znas na sta se misli.Liga bivse SFRJ, koja se zove jadranska od pocetka.A Nimbruk nema niakve veze ni sa jadranom ni sa SFRJ.

Peca

pre 14 godina

@hahaha, e jes ti ova liga jaka nema sta. kakvo derbi bi bila utakmica Partizan- Tamis........ ili neznm koja jos nizerazredna ekipa.
ne mogu da shvatim da smo toliko zatucana nacija.
(picikatto, 9. mart 2010 13:55)

A da nije jači derbi Partizan-Helios ili Partizan-Bosna? Davno je bilo kad su igrali Mirza Delibašić i Kari Pešić.

Mlki Maus

pre 14 godina

Marc, dovoljno je neizvesno dok ovi iz naše lige igraju protiv slabijih timova. A kad se pojavi Partizan nema neizvesnosti. Samo me zanima šta će sledeće da smisle iz kk sledeća sezona (ili "zašto nas sečete")?

Dominik

pre 14 godina

Glasajte za nase igrace na Euroleague.net za igraca decenije, sa jedne IP adrese moze da se glasa svaka 24h. Glasanje traje do kraja top 16 faze. Bodiroga je vodio, ali danas Litvanci pritiscu, ajde da pomognemo da se Dejan izglasa. Mobilizacija:)

krenimo

pre 14 godina

http://euroleaguequiz.euroleague.net/decadeVoting/results.php

ajmo ljudi 1 minut svaki dan da se izglasa Bodiroga,Jasekevicijus se opasno priblizio!

citac

pre 14 godina

Ovaj svet sto ovde pise komentare nema pojma niocemu!Ako ovakva odluka ostane VODICE SE RAT izmedju nasih klubova,a zna se ko moze da bude kolateralna steta.NIJE TO ODLUKA KOJU SMO MI PRIZELJKIVALI!I da se ne zavaravamo:NEMA NIKAKVOG JEDINSTVA MEDJU NASIM KLUBOVIMA!KOSARKA JE OVDE SPOREDNA STVAR!

YAPS

pre 14 godina

NLB liga ovakva kakva jeste nije dobra. Mislim da su potrebne promene. Da ne bi propali domaci klubovi i da ne bi domaca kosarka (p)ostala upropascena neophodna je druga liga.
Ako gledamo finansije lige, to znaci da svako ko plati moze da igra u ligi.Domaci klubovi rano zavrsavaju takmicenje (pocetkom) aprila i prave dugu pauzu bez meceva.
Ulaskom timova klubova iz nizeg ranga podigao bi se takmicarski znacaj.

2ROCK

pre 14 godina

Ranije sam se pitao, zašto se ne insistira na povećanju NLB lige na 16 timova (kao turska npr. i francuska), ili 18 (kao španska npr.), ili što da ne i 20-ak klubova podeljenih možda u dve zone u kome bi bilo najmanje 6 pa i više srpskih timova - time bi se povećao sam kvalitet i tih timova koji ne pripadaju velikoj 4. Ujedno, njihovi susreti bi bili bodavani i za elitnu srpsku ligu koja ne bi brojala više od 8 do 10 timova, A NE PO SULUDOJ ZAMISLI 16. Govorim ovo, pošto je pitanje kada će se u regionalnu NLB ligu uključiti recimo poljski PROKOM, možda opet i izraelski MAKABI i što da ne HAPOEL (imaju slabe lige), jer NLB liga očigledno raste i poprima pravi međunarodni karakter, a para koliko vidim u njoj ima.
Ili u prilog ovome:
Zašto se ne insistira sa naše strane, da se najzad napravi II regionalna liga, koja bi obuhvatala i timove iz sadašnje Prve košarkaške lige Srbije. Time bi rešili i pitanje prohodnosti u elitnu reg.NLB ligu, kao i kakvog - takvog podizanja njhovog kvaliteta.
I onda se setih...
Pa to naši iz KSS ne daju, jer insistiraju na srpskoj profesionalnoj ligi, koju prave već 20 godina. Isti je slučaj i sa Hrvatima, jer i oni ne daju. Lisac je ovu tezu pre dve-tri godine pustio u etar i odmah bio ućutkan... "ma kakva II regionalna liga" rekli ostali.
Sad... prvi put je kako sam se sinoć zabrinuo za nas, jer samo 4 tima iz Srbije igraju NLB ligu, a ranije se govorilo da će broj ići i do 6. Ako novac igra glavnu ulogu, onda se takmičarski aspekt gubi. Ali sa više novca se dobija i veći kvalitet. U prilog ovome je i priča (što reče Tegi) da BORAC iz Čačka ima šansu da zaigra NLB ligu zbog jakih sponzora koji iza njega stoje. Pa neka bude on i 15 tim, garantujem da bi ga primili i kao 15 tim ako bi uleteo sa pola milki (pa i pola od toga) kao Česi, što sigurno ne bi bilo loše. Znači princip NLB liga sve više liči na princip NBA (franšiza Radnički npr.) i ako je tako zašto ne bi imali u njoj više timova.
Ne mogu se oteti utisku da bi čelnici NLB ligu proširili i na 20-ak klubova (sa parama - kvalitet pride), samo što im iz saveza ne daju.
Ako ništa drugo od ovoga sa Česima se može izvući i ekonomska korist, pa poručujem našim političarima da zajedno sa košarkašima ("VESELI - BUDUĆI KRALJ KOŠARKE") uđu u avion i uspostave ekonomsku saradnju preko NLB lige... "Jednim udarcem, dve muve da ubijemo"...
Pozdrav svima i redakciji B92 naravno!

pera

pre 14 godina

Koja su to pravila definisana i ko ih je to definisao (vlasnici lige - Hrvati i Slovenci)? Kao prvo, da u pravilima pise da se gledaju koeficijenti iskljucivo iz tekuce sezone je krajnje neozbiljno da neko tvrdi. Drugo, koje pravilo definise da Nimbruk moze da udje u tu ligu (citaj ekipa sa lepom vrecom para)? Trece, kakva su to pravila, kada Srbija koja daje najkvalitetnije timove se ne pita ni za sta u istoj? Ako neko hoce da kaze: Ove godine srpski timovi nisu dominantni, ja opet kazem: neozbiljna konstatacija, mora da se gleda uspeh na RELATIVNO duzi period (recimo 3-5 godina). Kao i u prethodnom postu, i ovde naglasavam: dok se ne izvrsi Rekonstrukcija vlasnistva te lige, dogadjace se ovakve situacije, koje ce neko da "pravda" time sto to, toboze, pise u pravilima...tragi-komika. I sta sad, Nimbruk ima solidan tim, bolje oni da igraju nego tamo neki Heliosi, Cedevite...po toj logici, liga ce da postane zeleznicka stanica za razne timove sa strane cije domace lige nisu ni za sta, sto je neozbiljno.
(MJ#23, 9. mart 2010 06:08)

Ko god da je definisao ta pravila(a definisali su ih izmedju ostalih nasi na onom "istorijskom sastanku" sa Bartomeom,ali tada nisu znali da ce nasi igrati ovako slabo) ona su definisana na pocetku sezone i imali su vremena da se bune do sada ako im nije odgovaralo.Neko ti je vec napisao-gleda se poslednja sezona po kojoj su Hrvati bolji i ukupno zadnje dve sezone po kome se mi i Hrvati "koljemo" za to jos jedno mesto,ali evo opet su promenjena pravila i vec odluceno ko ce igrati sl.sezone,tako da sve to pada u vodu,ali mi nikako nismo na gubitku, jer je lako moglo da se desi da imamo samo 3 predstavnika sl. godine da su ostala onakva pravila.

nikola

pre 14 godina

(rajko, 9. mart 2010 12:42)

Ja koliko sam shvatio ,jedan predstavnik Srbije ce dobiti pozivnicu,a naknadno ce se znati ko je taj klub.Znaci prva 3 mesta iz Super lige vode u NLB i plus jedan klub koji ce pozvati NLB,nezavisno kako je zavrsio u Super ligi prvenstvu.Tako da ce tesko neko od jacih klubova izvisiti.

novosadjanin

pre 14 godina

1.partizan
2.zvezda
3.hemofarm
4.FMP
5.vojvodina
6.borac cacak
7.tamis
8.radnicki kg
9.sloga kr
10.spartak su
11.zdravlje le
12.ergonom niš
13.napredak kš
14. i eventualno okk bg
ova liga bi poriznajem u pocetku bila dosta slabija od NLB lige ali samo zbog cibone olimpije i zadra... ali bi vremenom ojacala a razvijali bi se i drugi kosarkaski centri poput nisa kraljeva subotice cacka novog sada... mozda je nerealno ali mislim da bi imalo efekta posle 3-4 godine... SLICNO URADITI I U FUDBALU A NE DA POLA LIGE BUDE U BEOGRADU... koji beogradjani navijaju za cukaricki ili borcu? i koliko njih dolazi na stadion? a mozete zamisliti koliko bi ljudi doslo da podrzi radniski iz nisa ili kragujevca...ili neki veci grad nebitno koji... tema je basket tako da necu da mesam jos i fudbal u ovo...