Ponedeljak, 01.03.2010.

10:12

WTA: JJ deveta, Ana i dalje pada...

Na najnovijoj WTA listi Jelena Janković je ostala na devetom mestu, ali je Ana Ivanović zabeležila novi pad, i trenutno je 27.na listi

Izvor: B92

WTA: JJ deveta, Ana i dalje pada... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 14 godina

@@Kraguj

http://www.sonyericssonwtatour.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/Singles_Numeric_2004.pdf

Eto ti kompletna lista sa kraja 2004. godine.
Posto se plasim da je za tebe visa matematika da otvoris ovaj link iskopiracu ti deo:

1 (1) DAVENPORT, LINDSAY USA 4760.00 1667.00 17 .00 .00 .00
2 (2) MAURESMO, AMELIE FRA 4546.00 1520.00 17 .00 .00 .00
3 (3) MYSKINA, ANASTASIA RUS 4012.00 1427.00 19 .00 .00 1.00
4 (4) SHARAPOVA, MARIA RUS 3536.00 1105.00 20 .00 .00 50.00
5 (5) KUZNETSOVA, SVETLANA RUS 3533.00 1238.00 22 .00 75.00 68.00
6 (6) DEMENTIEVA, ELENA RUS 3448.00 1278.00 22 .00 .00 1.00
7 (7) WILLIAMS, SERENA USA 3128.00 1049.00 12 .00 .00 .00
8 (8) HENIN-HARDENNE, JUSTINE BEL 2884.00 973.00 9 .00 .00 .00
9 (9) WILLIAMS, VENUS USA 2400.00 692.00 16 .00 .00 .00
10 (10) CAPRIATI, JENNIFER USA 2359.00 936.00 12 .00 .00 .00

Umesto da toliko lazes - mogao bi malo da naucis da koristis taj kompjuter.

Dylan Dog

pre 14 godina

@Kraguj

Na teniski turnir Dubai 2005. koji je počeo 28.02.2005. Venus Vilijams je ušla kao 9. igračica na WTA listi i 5. nosilac i u prvom kolu izgubila od Silvije Farine Elije sa 7-5, 7-6(6). Na sledećem turniru u Majamiju (sestre Vilijams iz protesta ne igraju Indijan Vels) je ušla takođe kao 9. plasirana, 8. nosilac i izgubila u polufinalu od Marije Šarapove sa 6-4, 6-3.
Podaci preuzeti sa http://www.sonyericssonwtatour.com/page/Player/Activity/0,,12781~9027,00.html.

Dakle, ako nekome želiš da deliš lekcije, uradi to sa stilom.

Kraguj

pre 14 godina

@Ja
Izmišljaš. Pre pet godina (2005) Venus, u martu, nije bila deveta, nego nije bila ni u prvih sto na listi. U Vimbldon je došla kao 86. i osvojila ga. Nemoj da se siliš na vodu kad nisi plivac. A da je bila deveta, toga se više ne seća ni ta koja je pre pet godina zaista bila deveta. Nego, kakva je podloga u Montereju? Pitam zbog špaga.

realista

pre 14 godina

Egzibicija u Njujorku:
Klajsters - Ivanovic 7:6
Venus - Kuznjecova 6:4
Finale:
Venus - Klajsters 6-4, 3-6, 7-5

Ana je protiv Kim odigrala jako dobro. Imala je cak i set-mec loptu, ali je nije iskoristila i na kraju izgubila u tai-brejku.
Mislim da ovo ipak ohrabruje pred americku turneju i da od Ane mozemo ocekivati dobre rezultate. Vazno je da u IW pokusa da odbrani sto veci broj bodova i zadrzi se u prvih 40.
Nakon toga moze samo da napreduje jer do kraja godine brani jedva 1000 bodova.
Napred Ana.

Vaska

pre 14 godina

Ovo je kao Marbelja. Koprcanje da se ne ispadne iz prvih deset. Jest, kad bi to moglo. Ana ne pada, Jelena sigurno pada, jer će Ana uskoro biti najskuplji i najtraženiji foto-model na svetu. Broj 1! Na svim slikama deluje fenomenalno. Ne, nego će da trči po šljaci i betonu, da ugane nogu i tako dalje.

neko iz Srbije

pre 14 godina

@T ne P

Umesto sto brines kome porez placaju teniseri koji novac zaradjuju igrajuci (radeci svoj posao) sirom sveta, zabrini se DA LI (i koliko) porez placaju oni koji veliki novac obrcu u ovoj drzavi. To je neuporedivo zanimljivija tema.

Nasim teniserkama i teniserima zelim sve najbolje, kako u onome cime se profesionalno bave, tako i u privatnom zivotu.

Globtroter

pre 14 godina

Nije baš isto igrati u Akapulku (Venus) i Montereju (Jelena). Akapulko je glavni meksički turistički grad na obali Pacifika, sa deset kilometara dugom peščanom plažom, a temperatura je cele godine ista - oko 27 stepeni. Venus je iz pakla Dubaija otišla na plažu da se odmori i osveži, a Jelena igra za malo bodova u gradu koji je daleko od mora, na 600 metara nadmorske visine (kao Kosmaj), i u kome, osim industrije, nema ničega. To je po veličini deveti grad u Meksiku i slaže se sa Jeleninim mestom na listi. Još neko kraće vreme.

Kraguj

pre 14 godina

Molim za pomoć: neophodan mi je podatak koja je teniserka pre pet godina, u martu, bila deveta na listi? Unapred hvala. Za dvadeset sedmu znam. Podaci o pobedama na "grend slem" turnirima mene ne zanimaju, jer turnir je turnir, a mesta na listi večno se pamte. I Jelena je priznala da joj je važnije što je dva meseca (sa zimskomm pauzom) bila prva na listi, nego da je osvojila Vimbldon. Ja njoj sve verujem, jer zna šta priča.

Igor

pre 14 godina

Ana veceras igra na egzibiciji sa Kim , Venus i Svetlanom, i sa novim trenerom radi na potpuno novoj tehnici i pripremi za Indian Wells i Miami. Bolje da ste tu vest napisali i na taj nacin je podrzali umesto sto ste napisali > Ana pada...

Golub iz Londona

pre 14 godina

Ajde, sklonite malo lepoticu, pala je na deveto mesto, nije više toliko interesantna. Nikad više neće mrdnuti od osmog, devetog mesta, a iduće godine ide iz prvih dvadeset. Žilava je i uporna, nikad se ne predaje, inače je nigde ne bi bilo.

Dylan Dog

pre 14 godina

@Dermendzijev i @rs

Svaka napisana reč je na mestu!

Dodao bih citat malog zeke iz Diznijevog crtanog filma Bambi (1942): "Ako ne možeš da kažeš ništa lepo, onda nemoj ništa ni reći!"

Sale

pre 14 godina

Posto ni Jelena i Ana nisu u dobroj formi treba da igraju ove manje turnire kako bi stekle samopouzdanje....Wozniacki je sve titule koje je osvojila,a ima ih oko 5 osvojila na manjim turnirima i tamo nije pobedjivala Serenu,Venus itd....ali te titule su joj donele skok na listi i veliko samopouzdanje....Venus je prosle nedelje osvojila turnir u Akapulku,a tamo nije igrala ni jedna od igracica iz top 10 i to nema nikakve veze.....Neko kaze da su Safina,Jelena,Ana i Sarapova bruka za WTA...E pa izvini....Sarapova i Ana su osvojile grend slem,a Jelena i Safina svojim dobrim rezultatima su stigle do prvog mesta i sad neko ko nije napravio nista od svog zivota omalovazava njihov uspeh za koji su one ulozile veliki napor kaze da su one bruka strasno....Puno srece Jeleni u Montereju....

sima

pre 14 godina

Ne razumem ove komentare tipa'Jelena stari; teze podnosi duge meceve, zbog 'starosti'-a Na,le, Kim, Stroser, Zestin sestrice- su SVE STARIJE od nje!
Kakva netrpeljivost! Sto ne ostavite tu decu na miru?

Monte Rej

pre 14 godina

Uopšte nisam pisao o Jeleni kao teniserki, nego o idili zvanoj "Golupčići", misleći na nove golubove Anu i Adama. A ti krenuo da braniš Caricu, koju niko nije dirao, ne žaleći da u toj borbi izgubiš i smisao za razumevanje tuđeg komentara. Mene se ne tiče njihov privatni život, a sve manje i teniski. Inače, dubl-miks je "grend slem" samo u tvojoj mašti. To se čak i ne boduje. "Lepo smo se zabavljali" - rekla je Jelena posle toga, misleći na pobedu.

Zabrinut

pre 14 godina

... Ana i Jelena su osvojile sve sto su mogle u datim momentima i to im se ne moze zaboraviti ... ali mene brine to da ja za sada ne vidim nikoga ko bi ih nasledio u skoroj buducnosti ... mozda su one ipak talenti koji se radjaju jednom u 10 godina ???

Djoksa

pre 14 godina

Sa zakasnjenjem od 1 dana(rodjena 28.02.1985)zeleo bih da Jeleni Jankovic cestitam 25 rodjendan.Nadam se da ce i ubuduce Jelena svojom nepokolebljivom igrom inspirisati devojcice da se istrajnoscu moze postici mnogo u zivotu i od toga lepo ziveti.

T ne P

pre 14 godina

Bezuspesno odavno trazim neki komentar o tome gde zive ti HEROJI Srbije i kome placaju porez? Ili niko ne pise o tome ili kao i moje komentare ne zelite da objavite,valjda nesme se u "svetinje" dirati?!

Dermendzijev

pre 14 godina

@Vendi

Evo sta ste napisali:
Agnješka, Viktorija i Karolina tri gracije. Nadam se da će se uskoro smenjivati na prvom mestu i sa titulama na najvećim turnirima. Ana, Jelena, Šarapova i Safina su sramota za wta listu i ženski tenis uopše. Nadam se da će ispasti na startu Indijan Velsa i Majamija.
(Vendi, 1. mart 2010 11:54)

Pitanja za Vas:
Dali znate zbog cega se pravila uvode?
Dali znate da su Vama arogantne teniserke osvajale GS turnire i bile prve po tada vazecim pravilima?
Dali znate da nijedna od pomenutih teniserki nije pisala tadasnja pravila i da su ona vazila i za ostale teniserke?
Zbog cega bi one trebale da se stide i da budu bruka WTA liste i zenskog tenisa kada su svoje uspehe ostvarile cisto i regularno.
I za kraj:dali znate zbog cega ste i o cemu ste uopste pisali?

rs

pre 14 godina

Nikad ne pisem komentare (ovo je prvi put), a rijetko ih i citam. Ovdje moram da kazem da je nevjerovatno koliko nepismenih, bezposlenih i iskompleksiranih ljudi ima potrebu da pljuje po uspjesnima. Valjda imaju zelju da njihovo strucno misljenje o propadanju teniserki vidi javnost... :DDDD. Pateticno!

Vimbldon

pre 14 godina

@ Monte Rej

Jelena se "druzila" s Marejem, pa eto osvoji "bezvezni" Gren Slem u Vimbldonu, hramu tenisa - i to protiv Jonasa Bjorkmana i Alise Molik koji su ranije bili 4. i 8. na singl rang listi.
Hajde idi pa i ti uradi tako nesto, a onda posle potcenjuj i omalovazavaj koga god hoces.
Usput osvoji dva puta uzastopno titulu u Rimu, kao Jelena, molim te lako je.

da i ja napisem neku glupost

pre 14 godina

Ana bi trebalo da je u Monterrey-u i da skuplja meceve, s obzirom da je ova egzibicija veceras nesto za publiku, a i moze lako da se desi da je Kim nalupa pred milionskom publikom (naravno, ja joj zelim da pobedi sve veceras, ali to bi ipak bilo nerealno). Ne razumem zasto su njoj svi mali, pa i srednji turniri nekako ispod casti, igra samo na najvecim ili ako stvarno nema izbora. Ako mogu Jelena, Hantuhova, Pavljucenkova, Cibulkova, zasto se Ana, ocigleno ozdravljena, ne priprema za odbranu vrlo vaznih bodova igrajuci takmicarski tenis?

WTATP Lista

pre 14 godina

Prosle nedelje nijedna od nase dve najpoznatije teniserke nije nastupala, dok su muskarci ucestvovali na najvecem februarskom turnru u Dubaiju gde se Novak proslavio titulom, a Janko sjajnom pobedom nad TOP5 Marejom, pa me zacudjuje zasto su za dosadasnju vest dana izabrana desavanja na WTA listi, a ne na ATP sto bi bilo mnogo logicnije.

Kada je o samoj WTA listi rec (da prokomentarisem kad se vec javljam), Ana Ivanovic je jos u mnogo goroj situaciji nego sto izgleda, jer vise od trecine svih bodova brani vec za dve nedelje u Indijan Velsu (finalista iz 2009) i uz jos jedan bled nastup ili bar tezak zreb (vise nije u poziciji da izbegava najvece WTA zvezde u najranijim kolima) nazalost moze lako da ispadne iz TOP50 jos ovog meseca. Ali njij nije problem plasman, vec igra. Kada joj se ona vrati, sve ostalo ce doci samo po sebi. Nadajmo se da je novi trener pravi potez u pravom smeru i da ce je "naterati" da ako nista drugo, ponovo insistira na napadackom tenisu i svom nekad cuvenom forhendu, bas kako je to nekad potencirao sa velikom Stefi Graf.

Dragojlo

pre 14 godina

Jeco, sretan ti 25. rođendan i želim ti da u 26. opet budeš broj jedan i da osvojiš "grend slem" i završni turnir osam najboljih.

Naum

pre 14 godina

Kad u naslovu imate dva imena, onda uz tekst idu i dve fotografije. To je osnovno pravilo novinarskog grafičkog zanata. Mesto na listi ne određuje nove grafičke "zakone".

Marko

pre 14 godina

Najgore od svega je to što Ana brani finale Indian Welsa,koje u ženskoj konkurenciji donosi 700 poena!Ako izgubi u prvom,drugom pašće negde oko 50 mesta!!! Što znači da više neće biti nosilac na velikim turnrima,što znači da u prvom ili drugom kolu svakog jačeg turnira može da joj padnu sestre Vilijams,Kim Klajsters itd....Ona bi stvarno trebalo da počne da igra male turnire,da vrati sampouzdanje a ne da čeka GS i Premier seriju i da redovno gubi i tako se još više srozava i moralno i na listi....

Djoksa

pre 14 godina

@Milka...Doticni bosanski pevac nema nikakve veze sa onim sto sam hteo da kazem.Sem sto je uzeo za deo svog pseudonima ime cuvene francuske kontraspijunke iz 1.sv.rata MATA HARI.Koja je stradala od ruke svog naroda zato sto je pogresno optuzena za izdaju.

Z.M

pre 14 godina

Ove devojke su uradile mnogo u zivotu,postigle velike sportske uspehe i zaradile milione dolara.Zato mi nije jasno zasto ima toliko zajedljivih komentara koje pisu ocigledno gubitnici...

SRB

pre 14 godina

Da su najgore na svetu nase su pa treba da vas bude sramota zbog komentara tipa "padaju,gube,nezasluzeno bile na vrhu i slicno".

Toliko od mene !!!

Dejan

pre 14 godina

Pa dobro. Ana samo nastavlja tradiciju balkanskih tenisacica/teniserki (kako se kome vise dopada). Toliko nada, a na kraju jedno veliko nista.

Ulix

pre 14 godina

Da li je deveto mesto za Jelenu uspeh, pošto niko ne pominje da i ona pada. I to opasno pada - postepeno ali sigurno. Taj pad meni deluje, izvinite - nisam zloban, neumoljivo. Interesantno je kako ove godine, osim nekoliko zajedljivih žena, niko nije Jeleni iskreno čestitao 25. rođemdan. Zašto?

gaga

pre 14 godina

Ana i treba da pada naravno kad pojma nema samo zna da kaze ,,Pa dobro sam odigrala ovaj mec"i bla bla bla bla bla bla bla to stvarno vise ne mogu da slusam! A o Jeleni necu ni da pricam ona se bar malo trudi al sta vredi kad je antitalenat!Mnogo su smotane stvarno nemam reci!!!

Milka

pre 14 godina

@Đoksa
Sve je to lepo kad se čita, samo ja mislim da Ana godinu i po dana uopšte nije izvela nijedan skok (dva turnira od avgusta do danas). Nema ona nikakve padobrane. Teško će ona proći pored ovih novih i mladih, a već dobrostojećih na listi. Jelenu će izgurati iz prvih deset, jer nadolaze Kim, Šarapova, Na Li, Stosur, Žistin... Najgore je što je ona daleko od svoje igre, sa devete pozicije nije isto startovati kao sa druge ili treće, biće joj sve teže, uvek će je još u osmini finala ili četvrtini čekati neka Azarenka, o Kim i Žistin da ne govorim. Strarija je, mislim da sve teže podnosi duge mečeve, a ona drukčije ne ume da igra. Volela bih da mi ništa ne odgovoriš, jer si me poslednji put uvredio. I ne kaže se Mata Hari, nego Hari Mata Hari.

Monte Rej

pre 14 godina

Kakvo uigravanje za IW i Majami? Koga će ona tamo od jačih da pobedi? Nego, krenula je oprobanim putem: kad propadneš na jakom turniru, ideš u "Marbelje" na pabirčenje bodova, ali to je ofucana dosetka. Pre dva meseca ogromna izjava - "Cilj mi je da se vratim na prvo mesto", ali morala bi da uzme tri "grend slema" i još nekoliko jakih turnira, jer Serena sada ima ogromnu razliku od oko pet hiljada bodova, a neće sedeti skrštenih ruku, braniće ih. Dosta je bilo ženskog tenisa. I preko glave. Anu i ne spominjem, pošto ne znam čime se ona godinu i po dana bavi. Izjavljuje u "Gloriji" da joj golfer Skot daje ogromnu podršku. I ona njemu. Tako da je on sa trećeg mesta pao na pedeseto, a ona sa prvog na 27. Ima raznih podrški. Golupčići (tako su neke naše baba Simane pisale o Jeleni i onom slabijem Mariju, kad su se u Londonu družili). Objavite ovo, ne virim ja kroz ključaonicu, čitao sam samo njihove javne izjave koje sada komentarišem. Znam ja o čemu se ne može pisati.

HOT GIRL

pre 14 godina

(Vendi,1.mart 2010 11:54)

UPRAVU SI I SLAZEM SE S TOBOM.OVE MLADE TENISERKE KOJE SI NABROJALA/O SU JAKO DOBRE I SA SESTRAMA WILLIAMS PA REALNO ZASLUZUJU BITI U TOP5.ALI NE TREBAS GOVORITI DA ANA,JELENA, SHARAPOVA.SAFINA SU SRAMOTA ZA WTA.SVE SU TO TENISERKE KOJE SU BILE NO1 KADA SU IGRALE SESTRE WILLIAMS A TO JE VELIKA STVAR.
P.S.SRECNO NASIM CURAMA U INDIAN WELLSU U MAJAMIJU I NADAM SE NEKOM DOBROM REZULTATU.

Jov

pre 14 godina

@Vendi
Ti si rekla istinu. Samo što ovi zanesenjaci pojma nemaju da su Dinara, Jelena i Ana bile bruka WTA liste, ali Šarapova nije. Do povrede, bila je prva, igrala je najbolje, i to ubedljivo. Žistin se dokopala prvog mesta tek kad je Šarapova otišla ne devetomesečnu pauzu i lečenje ramena.

Djoksa

pre 14 godina

Ana je u slobodnom padu,pokusala je da otvori glavni padobran ali nije uspela..Sad ako ne uspe da otvori i rezervni(novi trener),plasim se za njenu sudbinu.Jecu pokusavaju da izguraju iz aviona(top 10)ali zilava je ona,ne da se.Srecno i jednoj i drugoj!

fabregas

pre 14 godina

JJ ce doziveti sudbinu Ane. sada je devete sledece nedelje izlazi iz deset jer igra turnir u Montereju Meksiko gde je prvi nosilac a najbolje plasirana sledeca je 50 i neka. "Veoma jak" turnir koji nece osvojiti.Opet je krenula da igra turisticke turnire kao sto je ovaj pa Bali pa ima i na Sejselima pa Maldivima.Odgovara mami. Dobra klima. Tako je i ispala iz prvih tri igrajuci tako"vazne" turnire

boki

pre 14 godina

@fabregas
1.drugi nosilac je Daniela Hantuhova,a na turniru su jos nekoliko veoma jakih igracica poput Pavlicenko i Cibulkove.
2.mali turniri se igraju za podizanje forme,proteklih nedelja Marija Sh. je osvojila Memfis a Venus W. Akapulko.

i ne sumnjam da ce Jeca osvojiti.

Krstic Dragan

pre 14 godina

Juce od nasih tenisera i teniserki pobede su ostvarili Novak Djokovic
Teodora Mircic
Neda Kozic
Natalija Kostic
Arsenije Zlatanovic
Miljan Zekic
A izgubili su Marko Rajic
Nebojsa Peric I
Aleksandra Krunic
Mislim da je to za svaku pohvalu.

Krstic Dragan

pre 14 godina

U Montereju pored Jece je ucestvovala i Jelena Dokic koja je u prvom kolu izgubila od ukrajinke Antonijcuk,167-mo plasirane na WTA listi.Jelena sve vise i vise pada na rang listi i sada zauzima 101-vo mesto.Nasa Jeca igra sutra sa Sevastovom iz Latvije.Srecno.

realista

pre 14 godina

Ana takodje igra nocas na egzibiciji u Njujorku (menja povredjenu Serenu).
U pitanju je Billie Jean King Cup odnosno predstava koja se najavljuje kao One Nigt - One Champion.
Ana se sastaje sa sa Kim Klajsters, a drugi par cine Kuznjecova i Venus. Ta dva meca se igraju u jedan dobijen set, a zatim pobednice igraju finale u dva dobijena seta.
Nagrada za pobednicu je preko milion dolara.
Videcemo da li rad sa novim trenerom pocinje da donosi neke rezultate i sta uopste mozemo da ocekujemo od Ane na americkoj turneji.
Da li mozda neko moze da iskopa neki link za gledanje ovih meceva?
Srecno Ana!

Mateja

pre 14 godina

Naslov sugeriše da se Jelena penje a da Ana "i dalje" pada. Znam, ali Ana uopšte ne igra, a Jelena je aktivna. Za pola godine Ana je odigrala dva turnira, dok Jelena, evo, ide da uzme koji bod, kako bi se zadržala u prvih deset, jer nekoliko teniserki će ove godine napraviti hod ka vrhu (Šarapova, Klajsters, Stosur, Na Li...). Veliko je pitanje da li bi Anu, dok ne počne da igra turnire, uopšte trebalo tretirati kao teniserku, manekenku ili foto model. Znate, kad neko tako nezrelo i neodgovorno uništi sjajnu sportsku karijeru, mene više ne zanima.

djox

pre 14 godina

Ana Ivanović-Verni navijači će biti sa tobom uvek!!!I kad je loše i kad ne ide i kad je dobro i kad se osvaja!!!Biće bolje!Verujem u RG šampiona 2008!!!Moja je samo preporuka da Ana treba da igra više turnira da bi ušla u ritam,a manje da odmara!

Vendi

pre 14 godina

Agnješka, Viktorija i Karolina tri gracije. Nadam se da će se uskoro smenjivati na prvom mestu i sa titulama na najvećim turnirima. Ana, Jelena, Šarapova i Safina su sramota za wta listu i ženski tenis uopše. Nadam se da će ispasti na startu Indijan Velsa i Majamija.

SERBIA-CROATIA FAN

pre 14 godina

ah ana pada i pada.steta za takav talenat.a jeca je deveta kao i obicno ali nadam se da ce posle američke turneje opet biti u top 5.
p.s.srecno cure u turneji i vratite se s nekom titulom kuci.

KIKI

pre 14 godina

Jeste Monterej manji turnir ali je Jeleni jako bitan jer joj fali mečeva "u nogama"..i odlično je što se odlučila da igra iako pripada Top 10. Ovo bi trebalo da joj bude odlična priprema pred dva velika turnira u Indian Velsu i Majamiju. Turnir je iste kategorije kao prethodni koji je osvojila Venus...
Srećno Jelena

KIKI

pre 14 godina

Jeste Monterej manji turnir ali je Jeleni jako bitan jer joj fali mečeva "u nogama"..i odlično je što se odlučila da igra iako pripada Top 10. Ovo bi trebalo da joj bude odlična priprema pred dva velika turnira u Indian Velsu i Majamiju. Turnir je iste kategorije kao prethodni koji je osvojila Venus...
Srećno Jelena

djox

pre 14 godina

Ana Ivanović-Verni navijači će biti sa tobom uvek!!!I kad je loše i kad ne ide i kad je dobro i kad se osvaja!!!Biće bolje!Verujem u RG šampiona 2008!!!Moja je samo preporuka da Ana treba da igra više turnira da bi ušla u ritam,a manje da odmara!

SERBIA-CROATIA FAN

pre 14 godina

ah ana pada i pada.steta za takav talenat.a jeca je deveta kao i obicno ali nadam se da ce posle američke turneje opet biti u top 5.
p.s.srecno cure u turneji i vratite se s nekom titulom kuci.

boki

pre 14 godina

@fabregas
1.drugi nosilac je Daniela Hantuhova,a na turniru su jos nekoliko veoma jakih igracica poput Pavlicenko i Cibulkove.
2.mali turniri se igraju za podizanje forme,proteklih nedelja Marija Sh. je osvojila Memfis a Venus W. Akapulko.

i ne sumnjam da ce Jeca osvojiti.

Mateja

pre 14 godina

Naslov sugeriše da se Jelena penje a da Ana "i dalje" pada. Znam, ali Ana uopšte ne igra, a Jelena je aktivna. Za pola godine Ana je odigrala dva turnira, dok Jelena, evo, ide da uzme koji bod, kako bi se zadržala u prvih deset, jer nekoliko teniserki će ove godine napraviti hod ka vrhu (Šarapova, Klajsters, Stosur, Na Li...). Veliko je pitanje da li bi Anu, dok ne počne da igra turnire, uopšte trebalo tretirati kao teniserku, manekenku ili foto model. Znate, kad neko tako nezrelo i neodgovorno uništi sjajnu sportsku karijeru, mene više ne zanima.

Krstic Dragan

pre 14 godina

Juce od nasih tenisera i teniserki pobede su ostvarili Novak Djokovic
Teodora Mircic
Neda Kozic
Natalija Kostic
Arsenije Zlatanovic
Miljan Zekic
A izgubili su Marko Rajic
Nebojsa Peric I
Aleksandra Krunic
Mislim da je to za svaku pohvalu.

HOT GIRL

pre 14 godina

(Vendi,1.mart 2010 11:54)

UPRAVU SI I SLAZEM SE S TOBOM.OVE MLADE TENISERKE KOJE SI NABROJALA/O SU JAKO DOBRE I SA SESTRAMA WILLIAMS PA REALNO ZASLUZUJU BITI U TOP5.ALI NE TREBAS GOVORITI DA ANA,JELENA, SHARAPOVA.SAFINA SU SRAMOTA ZA WTA.SVE SU TO TENISERKE KOJE SU BILE NO1 KADA SU IGRALE SESTRE WILLIAMS A TO JE VELIKA STVAR.
P.S.SRECNO NASIM CURAMA U INDIAN WELLSU U MAJAMIJU I NADAM SE NEKOM DOBROM REZULTATU.

Djoksa

pre 14 godina

Ana je u slobodnom padu,pokusala je da otvori glavni padobran ali nije uspela..Sad ako ne uspe da otvori i rezervni(novi trener),plasim se za njenu sudbinu.Jecu pokusavaju da izguraju iz aviona(top 10)ali zilava je ona,ne da se.Srecno i jednoj i drugoj!

Dermendzijev

pre 14 godina

@Vendi

Evo sta ste napisali:
Agnješka, Viktorija i Karolina tri gracije. Nadam se da će se uskoro smenjivati na prvom mestu i sa titulama na najvećim turnirima. Ana, Jelena, Šarapova i Safina su sramota za wta listu i ženski tenis uopše. Nadam se da će ispasti na startu Indijan Velsa i Majamija.
(Vendi, 1. mart 2010 11:54)

Pitanja za Vas:
Dali znate zbog cega se pravila uvode?
Dali znate da su Vama arogantne teniserke osvajale GS turnire i bile prve po tada vazecim pravilima?
Dali znate da nijedna od pomenutih teniserki nije pisala tadasnja pravila i da su ona vazila i za ostale teniserke?
Zbog cega bi one trebale da se stide i da budu bruka WTA liste i zenskog tenisa kada su svoje uspehe ostvarile cisto i regularno.
I za kraj:dali znate zbog cega ste i o cemu ste uopste pisali?

WTATP Lista

pre 14 godina

Prosle nedelje nijedna od nase dve najpoznatije teniserke nije nastupala, dok su muskarci ucestvovali na najvecem februarskom turnru u Dubaiju gde se Novak proslavio titulom, a Janko sjajnom pobedom nad TOP5 Marejom, pa me zacudjuje zasto su za dosadasnju vest dana izabrana desavanja na WTA listi, a ne na ATP sto bi bilo mnogo logicnije.

Kada je o samoj WTA listi rec (da prokomentarisem kad se vec javljam), Ana Ivanovic je jos u mnogo goroj situaciji nego sto izgleda, jer vise od trecine svih bodova brani vec za dve nedelje u Indijan Velsu (finalista iz 2009) i uz jos jedan bled nastup ili bar tezak zreb (vise nije u poziciji da izbegava najvece WTA zvezde u najranijim kolima) nazalost moze lako da ispadne iz TOP50 jos ovog meseca. Ali njij nije problem plasman, vec igra. Kada joj se ona vrati, sve ostalo ce doci samo po sebi. Nadajmo se da je novi trener pravi potez u pravom smeru i da ce je "naterati" da ako nista drugo, ponovo insistira na napadackom tenisu i svom nekad cuvenom forhendu, bas kako je to nekad potencirao sa velikom Stefi Graf.

Marko

pre 14 godina

Najgore od svega je to što Ana brani finale Indian Welsa,koje u ženskoj konkurenciji donosi 700 poena!Ako izgubi u prvom,drugom pašće negde oko 50 mesta!!! Što znači da više neće biti nosilac na velikim turnrima,što znači da u prvom ili drugom kolu svakog jačeg turnira može da joj padnu sestre Vilijams,Kim Klajsters itd....Ona bi stvarno trebalo da počne da igra male turnire,da vrati sampouzdanje a ne da čeka GS i Premier seriju i da redovno gubi i tako se još više srozava i moralno i na listi....

fabregas

pre 14 godina

JJ ce doziveti sudbinu Ane. sada je devete sledece nedelje izlazi iz deset jer igra turnir u Montereju Meksiko gde je prvi nosilac a najbolje plasirana sledeca je 50 i neka. "Veoma jak" turnir koji nece osvojiti.Opet je krenula da igra turisticke turnire kao sto je ovaj pa Bali pa ima i na Sejselima pa Maldivima.Odgovara mami. Dobra klima. Tako je i ispala iz prvih tri igrajuci tako"vazne" turnire

SRB

pre 14 godina

Da su najgore na svetu nase su pa treba da vas bude sramota zbog komentara tipa "padaju,gube,nezasluzeno bile na vrhu i slicno".

Toliko od mene !!!

realista

pre 14 godina

Ana takodje igra nocas na egzibiciji u Njujorku (menja povredjenu Serenu).
U pitanju je Billie Jean King Cup odnosno predstava koja se najavljuje kao One Nigt - One Champion.
Ana se sastaje sa sa Kim Klajsters, a drugi par cine Kuznjecova i Venus. Ta dva meca se igraju u jedan dobijen set, a zatim pobednice igraju finale u dva dobijena seta.
Nagrada za pobednicu je preko milion dolara.
Videcemo da li rad sa novim trenerom pocinje da donosi neke rezultate i sta uopste mozemo da ocekujemo od Ane na americkoj turneji.
Da li mozda neko moze da iskopa neki link za gledanje ovih meceva?
Srecno Ana!

Z.M

pre 14 godina

Ove devojke su uradile mnogo u zivotu,postigle velike sportske uspehe i zaradile milione dolara.Zato mi nije jasno zasto ima toliko zajedljivih komentara koje pisu ocigledno gubitnici...

sima

pre 14 godina

Ne razumem ove komentare tipa'Jelena stari; teze podnosi duge meceve, zbog 'starosti'-a Na,le, Kim, Stroser, Zestin sestrice- su SVE STARIJE od nje!
Kakva netrpeljivost! Sto ne ostavite tu decu na miru?

Vendi

pre 14 godina

Agnješka, Viktorija i Karolina tri gracije. Nadam se da će se uskoro smenjivati na prvom mestu i sa titulama na najvećim turnirima. Ana, Jelena, Šarapova i Safina su sramota za wta listu i ženski tenis uopše. Nadam se da će ispasti na startu Indijan Velsa i Majamija.

Sale

pre 14 godina

Posto ni Jelena i Ana nisu u dobroj formi treba da igraju ove manje turnire kako bi stekle samopouzdanje....Wozniacki je sve titule koje je osvojila,a ima ih oko 5 osvojila na manjim turnirima i tamo nije pobedjivala Serenu,Venus itd....ali te titule su joj donele skok na listi i veliko samopouzdanje....Venus je prosle nedelje osvojila turnir u Akapulku,a tamo nije igrala ni jedna od igracica iz top 10 i to nema nikakve veze.....Neko kaze da su Safina,Jelena,Ana i Sarapova bruka za WTA...E pa izvini....Sarapova i Ana su osvojile grend slem,a Jelena i Safina svojim dobrim rezultatima su stigle do prvog mesta i sad neko ko nije napravio nista od svog zivota omalovazava njihov uspeh za koji su one ulozile veliki napor kaze da su one bruka strasno....Puno srece Jeleni u Montereju....

Krstic Dragan

pre 14 godina

U Montereju pored Jece je ucestvovala i Jelena Dokic koja je u prvom kolu izgubila od ukrajinke Antonijcuk,167-mo plasirane na WTA listi.Jelena sve vise i vise pada na rang listi i sada zauzima 101-vo mesto.Nasa Jeca igra sutra sa Sevastovom iz Latvije.Srecno.

Dragojlo

pre 14 godina

Jeco, sretan ti 25. rođendan i želim ti da u 26. opet budeš broj jedan i da osvojiš "grend slem" i završni turnir osam najboljih.

rs

pre 14 godina

Nikad ne pisem komentare (ovo je prvi put), a rijetko ih i citam. Ovdje moram da kazem da je nevjerovatno koliko nepismenih, bezposlenih i iskompleksiranih ljudi ima potrebu da pljuje po uspjesnima. Valjda imaju zelju da njihovo strucno misljenje o propadanju teniserki vidi javnost... :DDDD. Pateticno!

Jov

pre 14 godina

@Vendi
Ti si rekla istinu. Samo što ovi zanesenjaci pojma nemaju da su Dinara, Jelena i Ana bile bruka WTA liste, ali Šarapova nije. Do povrede, bila je prva, igrala je najbolje, i to ubedljivo. Žistin se dokopala prvog mesta tek kad je Šarapova otišla ne devetomesečnu pauzu i lečenje ramena.

Monte Rej

pre 14 godina

Kakvo uigravanje za IW i Majami? Koga će ona tamo od jačih da pobedi? Nego, krenula je oprobanim putem: kad propadneš na jakom turniru, ideš u "Marbelje" na pabirčenje bodova, ali to je ofucana dosetka. Pre dva meseca ogromna izjava - "Cilj mi je da se vratim na prvo mesto", ali morala bi da uzme tri "grend slema" i još nekoliko jakih turnira, jer Serena sada ima ogromnu razliku od oko pet hiljada bodova, a neće sedeti skrštenih ruku, braniće ih. Dosta je bilo ženskog tenisa. I preko glave. Anu i ne spominjem, pošto ne znam čime se ona godinu i po dana bavi. Izjavljuje u "Gloriji" da joj golfer Skot daje ogromnu podršku. I ona njemu. Tako da je on sa trećeg mesta pao na pedeseto, a ona sa prvog na 27. Ima raznih podrški. Golupčići (tako su neke naše baba Simane pisale o Jeleni i onom slabijem Mariju, kad su se u Londonu družili). Objavite ovo, ne virim ja kroz ključaonicu, čitao sam samo njihove javne izjave koje sada komentarišem. Znam ja o čemu se ne može pisati.

Naum

pre 14 godina

Kad u naslovu imate dva imena, onda uz tekst idu i dve fotografije. To je osnovno pravilo novinarskog grafičkog zanata. Mesto na listi ne određuje nove grafičke "zakone".

Djoksa

pre 14 godina

Sa zakasnjenjem od 1 dana(rodjena 28.02.1985)zeleo bih da Jeleni Jankovic cestitam 25 rodjendan.Nadam se da ce i ubuduce Jelena svojom nepokolebljivom igrom inspirisati devojcice da se istrajnoscu moze postici mnogo u zivotu i od toga lepo ziveti.

Dylan Dog

pre 14 godina

@Dermendzijev i @rs

Svaka napisana reč je na mestu!

Dodao bih citat malog zeke iz Diznijevog crtanog filma Bambi (1942): "Ako ne možeš da kažeš ništa lepo, onda nemoj ništa ni reći!"

gaga

pre 14 godina

Ana i treba da pada naravno kad pojma nema samo zna da kaze ,,Pa dobro sam odigrala ovaj mec"i bla bla bla bla bla bla bla to stvarno vise ne mogu da slusam! A o Jeleni necu ni da pricam ona se bar malo trudi al sta vredi kad je antitalenat!Mnogo su smotane stvarno nemam reci!!!

Ulix

pre 14 godina

Da li je deveto mesto za Jelenu uspeh, pošto niko ne pominje da i ona pada. I to opasno pada - postepeno ali sigurno. Taj pad meni deluje, izvinite - nisam zloban, neumoljivo. Interesantno je kako ove godine, osim nekoliko zajedljivih žena, niko nije Jeleni iskreno čestitao 25. rođemdan. Zašto?

Djoksa

pre 14 godina

@Milka...Doticni bosanski pevac nema nikakve veze sa onim sto sam hteo da kazem.Sem sto je uzeo za deo svog pseudonima ime cuvene francuske kontraspijunke iz 1.sv.rata MATA HARI.Koja je stradala od ruke svog naroda zato sto je pogresno optuzena za izdaju.

Vimbldon

pre 14 godina

@ Monte Rej

Jelena se "druzila" s Marejem, pa eto osvoji "bezvezni" Gren Slem u Vimbldonu, hramu tenisa - i to protiv Jonasa Bjorkmana i Alise Molik koji su ranije bili 4. i 8. na singl rang listi.
Hajde idi pa i ti uradi tako nesto, a onda posle potcenjuj i omalovazavaj koga god hoces.
Usput osvoji dva puta uzastopno titulu u Rimu, kao Jelena, molim te lako je.

neko iz Srbije

pre 14 godina

@T ne P

Umesto sto brines kome porez placaju teniseri koji novac zaradjuju igrajuci (radeci svoj posao) sirom sveta, zabrini se DA LI (i koliko) porez placaju oni koji veliki novac obrcu u ovoj drzavi. To je neuporedivo zanimljivija tema.

Nasim teniserkama i teniserima zelim sve najbolje, kako u onome cime se profesionalno bave, tako i u privatnom zivotu.

Milka

pre 14 godina

@Đoksa
Sve je to lepo kad se čita, samo ja mislim da Ana godinu i po dana uopšte nije izvela nijedan skok (dva turnira od avgusta do danas). Nema ona nikakve padobrane. Teško će ona proći pored ovih novih i mladih, a već dobrostojećih na listi. Jelenu će izgurati iz prvih deset, jer nadolaze Kim, Šarapova, Na Li, Stosur, Žistin... Najgore je što je ona daleko od svoje igre, sa devete pozicije nije isto startovati kao sa druge ili treće, biće joj sve teže, uvek će je još u osmini finala ili četvrtini čekati neka Azarenka, o Kim i Žistin da ne govorim. Strarija je, mislim da sve teže podnosi duge mečeve, a ona drukčije ne ume da igra. Volela bih da mi ništa ne odgovoriš, jer si me poslednji put uvredio. I ne kaže se Mata Hari, nego Hari Mata Hari.

da i ja napisem neku glupost

pre 14 godina

Ana bi trebalo da je u Monterrey-u i da skuplja meceve, s obzirom da je ova egzibicija veceras nesto za publiku, a i moze lako da se desi da je Kim nalupa pred milionskom publikom (naravno, ja joj zelim da pobedi sve veceras, ali to bi ipak bilo nerealno). Ne razumem zasto su njoj svi mali, pa i srednji turniri nekako ispod casti, igra samo na najvecim ili ako stvarno nema izbora. Ako mogu Jelena, Hantuhova, Pavljucenkova, Cibulkova, zasto se Ana, ocigleno ozdravljena, ne priprema za odbranu vrlo vaznih bodova igrajuci takmicarski tenis?

realista

pre 14 godina

Egzibicija u Njujorku:
Klajsters - Ivanovic 7:6
Venus - Kuznjecova 6:4
Finale:
Venus - Klajsters 6-4, 3-6, 7-5

Ana je protiv Kim odigrala jako dobro. Imala je cak i set-mec loptu, ali je nije iskoristila i na kraju izgubila u tai-brejku.
Mislim da ovo ipak ohrabruje pred americku turneju i da od Ane mozemo ocekivati dobre rezultate. Vazno je da u IW pokusa da odbrani sto veci broj bodova i zadrzi se u prvih 40.
Nakon toga moze samo da napreduje jer do kraja godine brani jedva 1000 bodova.
Napred Ana.

Zabrinut

pre 14 godina

... Ana i Jelena su osvojile sve sto su mogle u datim momentima i to im se ne moze zaboraviti ... ali mene brine to da ja za sada ne vidim nikoga ko bi ih nasledio u skoroj buducnosti ... mozda su one ipak talenti koji se radjaju jednom u 10 godina ???

Igor

pre 14 godina

Ana veceras igra na egzibiciji sa Kim , Venus i Svetlanom, i sa novim trenerom radi na potpuno novoj tehnici i pripremi za Indian Wells i Miami. Bolje da ste tu vest napisali i na taj nacin je podrzali umesto sto ste napisali > Ana pada...

Kraguj

pre 14 godina

Molim za pomoć: neophodan mi je podatak koja je teniserka pre pet godina, u martu, bila deveta na listi? Unapred hvala. Za dvadeset sedmu znam. Podaci o pobedama na "grend slem" turnirima mene ne zanimaju, jer turnir je turnir, a mesta na listi večno se pamte. I Jelena je priznala da joj je važnije što je dva meseca (sa zimskomm pauzom) bila prva na listi, nego da je osvojila Vimbldon. Ja njoj sve verujem, jer zna šta priča.

Monte Rej

pre 14 godina

Uopšte nisam pisao o Jeleni kao teniserki, nego o idili zvanoj "Golupčići", misleći na nove golubove Anu i Adama. A ti krenuo da braniš Caricu, koju niko nije dirao, ne žaleći da u toj borbi izgubiš i smisao za razumevanje tuđeg komentara. Mene se ne tiče njihov privatni život, a sve manje i teniski. Inače, dubl-miks je "grend slem" samo u tvojoj mašti. To se čak i ne boduje. "Lepo smo se zabavljali" - rekla je Jelena posle toga, misleći na pobedu.

Dejan

pre 14 godina

Pa dobro. Ana samo nastavlja tradiciju balkanskih tenisacica/teniserki (kako se kome vise dopada). Toliko nada, a na kraju jedno veliko nista.

T ne P

pre 14 godina

Bezuspesno odavno trazim neki komentar o tome gde zive ti HEROJI Srbije i kome placaju porez? Ili niko ne pise o tome ili kao i moje komentare ne zelite da objavite,valjda nesme se u "svetinje" dirati?!

Vaska

pre 14 godina

Ovo je kao Marbelja. Koprcanje da se ne ispadne iz prvih deset. Jest, kad bi to moglo. Ana ne pada, Jelena sigurno pada, jer će Ana uskoro biti najskuplji i najtraženiji foto-model na svetu. Broj 1! Na svim slikama deluje fenomenalno. Ne, nego će da trči po šljaci i betonu, da ugane nogu i tako dalje.

Globtroter

pre 14 godina

Nije baš isto igrati u Akapulku (Venus) i Montereju (Jelena). Akapulko je glavni meksički turistički grad na obali Pacifika, sa deset kilometara dugom peščanom plažom, a temperatura je cele godine ista - oko 27 stepeni. Venus je iz pakla Dubaija otišla na plažu da se odmori i osveži, a Jelena igra za malo bodova u gradu koji je daleko od mora, na 600 metara nadmorske visine (kao Kosmaj), i u kome, osim industrije, nema ničega. To je po veličini deveti grad u Meksiku i slaže se sa Jeleninim mestom na listi. Još neko kraće vreme.

Golub iz Londona

pre 14 godina

Ajde, sklonite malo lepoticu, pala je na deveto mesto, nije više toliko interesantna. Nikad više neće mrdnuti od osmog, devetog mesta, a iduće godine ide iz prvih dvadeset. Žilava je i uporna, nikad se ne predaje, inače je nigde ne bi bilo.

ja

pre 14 godina

@@Kraguj

http://www.sonyericssonwtatour.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/Singles_Numeric_2004.pdf

Eto ti kompletna lista sa kraja 2004. godine.
Posto se plasim da je za tebe visa matematika da otvoris ovaj link iskopiracu ti deo:

1 (1) DAVENPORT, LINDSAY USA 4760.00 1667.00 17 .00 .00 .00
2 (2) MAURESMO, AMELIE FRA 4546.00 1520.00 17 .00 .00 .00
3 (3) MYSKINA, ANASTASIA RUS 4012.00 1427.00 19 .00 .00 1.00
4 (4) SHARAPOVA, MARIA RUS 3536.00 1105.00 20 .00 .00 50.00
5 (5) KUZNETSOVA, SVETLANA RUS 3533.00 1238.00 22 .00 75.00 68.00
6 (6) DEMENTIEVA, ELENA RUS 3448.00 1278.00 22 .00 .00 1.00
7 (7) WILLIAMS, SERENA USA 3128.00 1049.00 12 .00 .00 .00
8 (8) HENIN-HARDENNE, JUSTINE BEL 2884.00 973.00 9 .00 .00 .00
9 (9) WILLIAMS, VENUS USA 2400.00 692.00 16 .00 .00 .00
10 (10) CAPRIATI, JENNIFER USA 2359.00 936.00 12 .00 .00 .00

Umesto da toliko lazes - mogao bi malo da naucis da koristis taj kompjuter.

Dylan Dog

pre 14 godina

@Kraguj

Na teniski turnir Dubai 2005. koji je počeo 28.02.2005. Venus Vilijams je ušla kao 9. igračica na WTA listi i 5. nosilac i u prvom kolu izgubila od Silvije Farine Elije sa 7-5, 7-6(6). Na sledećem turniru u Majamiju (sestre Vilijams iz protesta ne igraju Indijan Vels) je ušla takođe kao 9. plasirana, 8. nosilac i izgubila u polufinalu od Marije Šarapove sa 6-4, 6-3.
Podaci preuzeti sa http://www.sonyericssonwtatour.com/page/Player/Activity/0,,12781~9027,00.html.

Dakle, ako nekome želiš da deliš lekcije, uradi to sa stilom.

Kraguj

pre 14 godina

@Ja
Izmišljaš. Pre pet godina (2005) Venus, u martu, nije bila deveta, nego nije bila ni u prvih sto na listi. U Vimbldon je došla kao 86. i osvojila ga. Nemoj da se siliš na vodu kad nisi plivac. A da je bila deveta, toga se više ne seća ni ta koja je pre pet godina zaista bila deveta. Nego, kakva je podloga u Montereju? Pitam zbog špaga.

Vendi

pre 14 godina

Agnješka, Viktorija i Karolina tri gracije. Nadam se da će se uskoro smenjivati na prvom mestu i sa titulama na najvećim turnirima. Ana, Jelena, Šarapova i Safina su sramota za wta listu i ženski tenis uopše. Nadam se da će ispasti na startu Indijan Velsa i Majamija.

gaga

pre 14 godina

Ana i treba da pada naravno kad pojma nema samo zna da kaze ,,Pa dobro sam odigrala ovaj mec"i bla bla bla bla bla bla bla to stvarno vise ne mogu da slusam! A o Jeleni necu ni da pricam ona se bar malo trudi al sta vredi kad je antitalenat!Mnogo su smotane stvarno nemam reci!!!

fabregas

pre 14 godina

JJ ce doziveti sudbinu Ane. sada je devete sledece nedelje izlazi iz deset jer igra turnir u Montereju Meksiko gde je prvi nosilac a najbolje plasirana sledeca je 50 i neka. "Veoma jak" turnir koji nece osvojiti.Opet je krenula da igra turisticke turnire kao sto je ovaj pa Bali pa ima i na Sejselima pa Maldivima.Odgovara mami. Dobra klima. Tako je i ispala iz prvih tri igrajuci tako"vazne" turnire

Monte Rej

pre 14 godina

Kakvo uigravanje za IW i Majami? Koga će ona tamo od jačih da pobedi? Nego, krenula je oprobanim putem: kad propadneš na jakom turniru, ideš u "Marbelje" na pabirčenje bodova, ali to je ofucana dosetka. Pre dva meseca ogromna izjava - "Cilj mi je da se vratim na prvo mesto", ali morala bi da uzme tri "grend slema" i još nekoliko jakih turnira, jer Serena sada ima ogromnu razliku od oko pet hiljada bodova, a neće sedeti skrštenih ruku, braniće ih. Dosta je bilo ženskog tenisa. I preko glave. Anu i ne spominjem, pošto ne znam čime se ona godinu i po dana bavi. Izjavljuje u "Gloriji" da joj golfer Skot daje ogromnu podršku. I ona njemu. Tako da je on sa trećeg mesta pao na pedeseto, a ona sa prvog na 27. Ima raznih podrški. Golupčići (tako su neke naše baba Simane pisale o Jeleni i onom slabijem Mariju, kad su se u Londonu družili). Objavite ovo, ne virim ja kroz ključaonicu, čitao sam samo njihove javne izjave koje sada komentarišem. Znam ja o čemu se ne može pisati.

djox

pre 14 godina

Ana Ivanović-Verni navijači će biti sa tobom uvek!!!I kad je loše i kad ne ide i kad je dobro i kad se osvaja!!!Biće bolje!Verujem u RG šampiona 2008!!!Moja je samo preporuka da Ana treba da igra više turnira da bi ušla u ritam,a manje da odmara!

Jov

pre 14 godina

@Vendi
Ti si rekla istinu. Samo što ovi zanesenjaci pojma nemaju da su Dinara, Jelena i Ana bile bruka WTA liste, ali Šarapova nije. Do povrede, bila je prva, igrala je najbolje, i to ubedljivo. Žistin se dokopala prvog mesta tek kad je Šarapova otišla ne devetomesečnu pauzu i lečenje ramena.

Ulix

pre 14 godina

Da li je deveto mesto za Jelenu uspeh, pošto niko ne pominje da i ona pada. I to opasno pada - postepeno ali sigurno. Taj pad meni deluje, izvinite - nisam zloban, neumoljivo. Interesantno je kako ove godine, osim nekoliko zajedljivih žena, niko nije Jeleni iskreno čestitao 25. rođemdan. Zašto?

Dejan

pre 14 godina

Pa dobro. Ana samo nastavlja tradiciju balkanskih tenisacica/teniserki (kako se kome vise dopada). Toliko nada, a na kraju jedno veliko nista.

Milka

pre 14 godina

@Đoksa
Sve je to lepo kad se čita, samo ja mislim da Ana godinu i po dana uopšte nije izvela nijedan skok (dva turnira od avgusta do danas). Nema ona nikakve padobrane. Teško će ona proći pored ovih novih i mladih, a već dobrostojećih na listi. Jelenu će izgurati iz prvih deset, jer nadolaze Kim, Šarapova, Na Li, Stosur, Žistin... Najgore je što je ona daleko od svoje igre, sa devete pozicije nije isto startovati kao sa druge ili treće, biće joj sve teže, uvek će je još u osmini finala ili četvrtini čekati neka Azarenka, o Kim i Žistin da ne govorim. Strarija je, mislim da sve teže podnosi duge mečeve, a ona drukčije ne ume da igra. Volela bih da mi ništa ne odgovoriš, jer si me poslednji put uvredio. I ne kaže se Mata Hari, nego Hari Mata Hari.

T ne P

pre 14 godina

Bezuspesno odavno trazim neki komentar o tome gde zive ti HEROJI Srbije i kome placaju porez? Ili niko ne pise o tome ili kao i moje komentare ne zelite da objavite,valjda nesme se u "svetinje" dirati?!

Mateja

pre 14 godina

Naslov sugeriše da se Jelena penje a da Ana "i dalje" pada. Znam, ali Ana uopšte ne igra, a Jelena je aktivna. Za pola godine Ana je odigrala dva turnira, dok Jelena, evo, ide da uzme koji bod, kako bi se zadržala u prvih deset, jer nekoliko teniserki će ove godine napraviti hod ka vrhu (Šarapova, Klajsters, Stosur, Na Li...). Veliko je pitanje da li bi Anu, dok ne počne da igra turnire, uopšte trebalo tretirati kao teniserku, manekenku ili foto model. Znate, kad neko tako nezrelo i neodgovorno uništi sjajnu sportsku karijeru, mene više ne zanima.

Golub iz Londona

pre 14 godina

Ajde, sklonite malo lepoticu, pala je na deveto mesto, nije više toliko interesantna. Nikad više neće mrdnuti od osmog, devetog mesta, a iduće godine ide iz prvih dvadeset. Žilava je i uporna, nikad se ne predaje, inače je nigde ne bi bilo.

Kraguj

pre 14 godina

Molim za pomoć: neophodan mi je podatak koja je teniserka pre pet godina, u martu, bila deveta na listi? Unapred hvala. Za dvadeset sedmu znam. Podaci o pobedama na "grend slem" turnirima mene ne zanimaju, jer turnir je turnir, a mesta na listi večno se pamte. I Jelena je priznala da joj je važnije što je dva meseca (sa zimskomm pauzom) bila prva na listi, nego da je osvojila Vimbldon. Ja njoj sve verujem, jer zna šta priča.

Globtroter

pre 14 godina

Nije baš isto igrati u Akapulku (Venus) i Montereju (Jelena). Akapulko je glavni meksički turistički grad na obali Pacifika, sa deset kilometara dugom peščanom plažom, a temperatura je cele godine ista - oko 27 stepeni. Venus je iz pakla Dubaija otišla na plažu da se odmori i osveži, a Jelena igra za malo bodova u gradu koji je daleko od mora, na 600 metara nadmorske visine (kao Kosmaj), i u kome, osim industrije, nema ničega. To je po veličini deveti grad u Meksiku i slaže se sa Jeleninim mestom na listi. Još neko kraće vreme.

realista

pre 14 godina

Ana takodje igra nocas na egzibiciji u Njujorku (menja povredjenu Serenu).
U pitanju je Billie Jean King Cup odnosno predstava koja se najavljuje kao One Nigt - One Champion.
Ana se sastaje sa sa Kim Klajsters, a drugi par cine Kuznjecova i Venus. Ta dva meca se igraju u jedan dobijen set, a zatim pobednice igraju finale u dva dobijena seta.
Nagrada za pobednicu je preko milion dolara.
Videcemo da li rad sa novim trenerom pocinje da donosi neke rezultate i sta uopste mozemo da ocekujemo od Ane na americkoj turneji.
Da li mozda neko moze da iskopa neki link za gledanje ovih meceva?
Srecno Ana!

Naum

pre 14 godina

Kad u naslovu imate dva imena, onda uz tekst idu i dve fotografije. To je osnovno pravilo novinarskog grafičkog zanata. Mesto na listi ne određuje nove grafičke "zakone".

Vaska

pre 14 godina

Ovo je kao Marbelja. Koprcanje da se ne ispadne iz prvih deset. Jest, kad bi to moglo. Ana ne pada, Jelena sigurno pada, jer će Ana uskoro biti najskuplji i najtraženiji foto-model na svetu. Broj 1! Na svim slikama deluje fenomenalno. Ne, nego će da trči po šljaci i betonu, da ugane nogu i tako dalje.

Djoksa

pre 14 godina

Ana je u slobodnom padu,pokusala je da otvori glavni padobran ali nije uspela..Sad ako ne uspe da otvori i rezervni(novi trener),plasim se za njenu sudbinu.Jecu pokusavaju da izguraju iz aviona(top 10)ali zilava je ona,ne da se.Srecno i jednoj i drugoj!

Monte Rej

pre 14 godina

Uopšte nisam pisao o Jeleni kao teniserki, nego o idili zvanoj "Golupčići", misleći na nove golubove Anu i Adama. A ti krenuo da braniš Caricu, koju niko nije dirao, ne žaleći da u toj borbi izgubiš i smisao za razumevanje tuđeg komentara. Mene se ne tiče njihov privatni život, a sve manje i teniski. Inače, dubl-miks je "grend slem" samo u tvojoj mašti. To se čak i ne boduje. "Lepo smo se zabavljali" - rekla je Jelena posle toga, misleći na pobedu.

KIKI

pre 14 godina

Jeste Monterej manji turnir ali je Jeleni jako bitan jer joj fali mečeva "u nogama"..i odlično je što se odlučila da igra iako pripada Top 10. Ovo bi trebalo da joj bude odlična priprema pred dva velika turnira u Indian Velsu i Majamiju. Turnir je iste kategorije kao prethodni koji je osvojila Venus...
Srećno Jelena

SERBIA-CROATIA FAN

pre 14 godina

ah ana pada i pada.steta za takav talenat.a jeca je deveta kao i obicno ali nadam se da ce posle američke turneje opet biti u top 5.
p.s.srecno cure u turneji i vratite se s nekom titulom kuci.

Kraguj

pre 14 godina

@Ja
Izmišljaš. Pre pet godina (2005) Venus, u martu, nije bila deveta, nego nije bila ni u prvih sto na listi. U Vimbldon je došla kao 86. i osvojila ga. Nemoj da se siliš na vodu kad nisi plivac. A da je bila deveta, toga se više ne seća ni ta koja je pre pet godina zaista bila deveta. Nego, kakva je podloga u Montereju? Pitam zbog špaga.

realista

pre 14 godina

Egzibicija u Njujorku:
Klajsters - Ivanovic 7:6
Venus - Kuznjecova 6:4
Finale:
Venus - Klajsters 6-4, 3-6, 7-5

Ana je protiv Kim odigrala jako dobro. Imala je cak i set-mec loptu, ali je nije iskoristila i na kraju izgubila u tai-brejku.
Mislim da ovo ipak ohrabruje pred americku turneju i da od Ane mozemo ocekivati dobre rezultate. Vazno je da u IW pokusa da odbrani sto veci broj bodova i zadrzi se u prvih 40.
Nakon toga moze samo da napreduje jer do kraja godine brani jedva 1000 bodova.
Napred Ana.

Krstic Dragan

pre 14 godina

U Montereju pored Jece je ucestvovala i Jelena Dokic koja je u prvom kolu izgubila od ukrajinke Antonijcuk,167-mo plasirane na WTA listi.Jelena sve vise i vise pada na rang listi i sada zauzima 101-vo mesto.Nasa Jeca igra sutra sa Sevastovom iz Latvije.Srecno.

Dragojlo

pre 14 godina

Jeco, sretan ti 25. rođendan i želim ti da u 26. opet budeš broj jedan i da osvojiš "grend slem" i završni turnir osam najboljih.

boki

pre 14 godina

@fabregas
1.drugi nosilac je Daniela Hantuhova,a na turniru su jos nekoliko veoma jakih igracica poput Pavlicenko i Cibulkove.
2.mali turniri se igraju za podizanje forme,proteklih nedelja Marija Sh. je osvojila Memfis a Venus W. Akapulko.

i ne sumnjam da ce Jeca osvojiti.

HOT GIRL

pre 14 godina

(Vendi,1.mart 2010 11:54)

UPRAVU SI I SLAZEM SE S TOBOM.OVE MLADE TENISERKE KOJE SI NABROJALA/O SU JAKO DOBRE I SA SESTRAMA WILLIAMS PA REALNO ZASLUZUJU BITI U TOP5.ALI NE TREBAS GOVORITI DA ANA,JELENA, SHARAPOVA.SAFINA SU SRAMOTA ZA WTA.SVE SU TO TENISERKE KOJE SU BILE NO1 KADA SU IGRALE SESTRE WILLIAMS A TO JE VELIKA STVAR.
P.S.SRECNO NASIM CURAMA U INDIAN WELLSU U MAJAMIJU I NADAM SE NEKOM DOBROM REZULTATU.

Z.M

pre 14 godina

Ove devojke su uradile mnogo u zivotu,postigle velike sportske uspehe i zaradile milione dolara.Zato mi nije jasno zasto ima toliko zajedljivih komentara koje pisu ocigledno gubitnici...

Vimbldon

pre 14 godina

@ Monte Rej

Jelena se "druzila" s Marejem, pa eto osvoji "bezvezni" Gren Slem u Vimbldonu, hramu tenisa - i to protiv Jonasa Bjorkmana i Alise Molik koji su ranije bili 4. i 8. na singl rang listi.
Hajde idi pa i ti uradi tako nesto, a onda posle potcenjuj i omalovazavaj koga god hoces.
Usput osvoji dva puta uzastopno titulu u Rimu, kao Jelena, molim te lako je.

Krstic Dragan

pre 14 godina

Juce od nasih tenisera i teniserki pobede su ostvarili Novak Djokovic
Teodora Mircic
Neda Kozic
Natalija Kostic
Arsenije Zlatanovic
Miljan Zekic
A izgubili su Marko Rajic
Nebojsa Peric I
Aleksandra Krunic
Mislim da je to za svaku pohvalu.

SRB

pre 14 godina

Da su najgore na svetu nase su pa treba da vas bude sramota zbog komentara tipa "padaju,gube,nezasluzeno bile na vrhu i slicno".

Toliko od mene !!!

WTATP Lista

pre 14 godina

Prosle nedelje nijedna od nase dve najpoznatije teniserke nije nastupala, dok su muskarci ucestvovali na najvecem februarskom turnru u Dubaiju gde se Novak proslavio titulom, a Janko sjajnom pobedom nad TOP5 Marejom, pa me zacudjuje zasto su za dosadasnju vest dana izabrana desavanja na WTA listi, a ne na ATP sto bi bilo mnogo logicnije.

Kada je o samoj WTA listi rec (da prokomentarisem kad se vec javljam), Ana Ivanovic je jos u mnogo goroj situaciji nego sto izgleda, jer vise od trecine svih bodova brani vec za dve nedelje u Indijan Velsu (finalista iz 2009) i uz jos jedan bled nastup ili bar tezak zreb (vise nije u poziciji da izbegava najvece WTA zvezde u najranijim kolima) nazalost moze lako da ispadne iz TOP50 jos ovog meseca. Ali njij nije problem plasman, vec igra. Kada joj se ona vrati, sve ostalo ce doci samo po sebi. Nadajmo se da je novi trener pravi potez u pravom smeru i da ce je "naterati" da ako nista drugo, ponovo insistira na napadackom tenisu i svom nekad cuvenom forhendu, bas kako je to nekad potencirao sa velikom Stefi Graf.

Dermendzijev

pre 14 godina

@Vendi

Evo sta ste napisali:
Agnješka, Viktorija i Karolina tri gracije. Nadam se da će se uskoro smenjivati na prvom mestu i sa titulama na najvećim turnirima. Ana, Jelena, Šarapova i Safina su sramota za wta listu i ženski tenis uopše. Nadam se da će ispasti na startu Indijan Velsa i Majamija.
(Vendi, 1. mart 2010 11:54)

Pitanja za Vas:
Dali znate zbog cega se pravila uvode?
Dali znate da su Vama arogantne teniserke osvajale GS turnire i bile prve po tada vazecim pravilima?
Dali znate da nijedna od pomenutih teniserki nije pisala tadasnja pravila i da su ona vazila i za ostale teniserke?
Zbog cega bi one trebale da se stide i da budu bruka WTA liste i zenskog tenisa kada su svoje uspehe ostvarile cisto i regularno.
I za kraj:dali znate zbog cega ste i o cemu ste uopste pisali?

Igor

pre 14 godina

Ana veceras igra na egzibiciji sa Kim , Venus i Svetlanom, i sa novim trenerom radi na potpuno novoj tehnici i pripremi za Indian Wells i Miami. Bolje da ste tu vest napisali i na taj nacin je podrzali umesto sto ste napisali > Ana pada...

da i ja napisem neku glupost

pre 14 godina

Ana bi trebalo da je u Monterrey-u i da skuplja meceve, s obzirom da je ova egzibicija veceras nesto za publiku, a i moze lako da se desi da je Kim nalupa pred milionskom publikom (naravno, ja joj zelim da pobedi sve veceras, ali to bi ipak bilo nerealno). Ne razumem zasto su njoj svi mali, pa i srednji turniri nekako ispod casti, igra samo na najvecim ili ako stvarno nema izbora. Ako mogu Jelena, Hantuhova, Pavljucenkova, Cibulkova, zasto se Ana, ocigleno ozdravljena, ne priprema za odbranu vrlo vaznih bodova igrajuci takmicarski tenis?

Djoksa

pre 14 godina

Sa zakasnjenjem od 1 dana(rodjena 28.02.1985)zeleo bih da Jeleni Jankovic cestitam 25 rodjendan.Nadam se da ce i ubuduce Jelena svojom nepokolebljivom igrom inspirisati devojcice da se istrajnoscu moze postici mnogo u zivotu i od toga lepo ziveti.

Zabrinut

pre 14 godina

... Ana i Jelena su osvojile sve sto su mogle u datim momentima i to im se ne moze zaboraviti ... ali mene brine to da ja za sada ne vidim nikoga ko bi ih nasledio u skoroj buducnosti ... mozda su one ipak talenti koji se radjaju jednom u 10 godina ???

Marko

pre 14 godina

Najgore od svega je to što Ana brani finale Indian Welsa,koje u ženskoj konkurenciji donosi 700 poena!Ako izgubi u prvom,drugom pašće negde oko 50 mesta!!! Što znači da više neće biti nosilac na velikim turnrima,što znači da u prvom ili drugom kolu svakog jačeg turnira može da joj padnu sestre Vilijams,Kim Klajsters itd....Ona bi stvarno trebalo da počne da igra male turnire,da vrati sampouzdanje a ne da čeka GS i Premier seriju i da redovno gubi i tako se još više srozava i moralno i na listi....

rs

pre 14 godina

Nikad ne pisem komentare (ovo je prvi put), a rijetko ih i citam. Ovdje moram da kazem da je nevjerovatno koliko nepismenih, bezposlenih i iskompleksiranih ljudi ima potrebu da pljuje po uspjesnima. Valjda imaju zelju da njihovo strucno misljenje o propadanju teniserki vidi javnost... :DDDD. Pateticno!

Sale

pre 14 godina

Posto ni Jelena i Ana nisu u dobroj formi treba da igraju ove manje turnire kako bi stekle samopouzdanje....Wozniacki je sve titule koje je osvojila,a ima ih oko 5 osvojila na manjim turnirima i tamo nije pobedjivala Serenu,Venus itd....ali te titule su joj donele skok na listi i veliko samopouzdanje....Venus je prosle nedelje osvojila turnir u Akapulku,a tamo nije igrala ni jedna od igracica iz top 10 i to nema nikakve veze.....Neko kaze da su Safina,Jelena,Ana i Sarapova bruka za WTA...E pa izvini....Sarapova i Ana su osvojile grend slem,a Jelena i Safina svojim dobrim rezultatima su stigle do prvog mesta i sad neko ko nije napravio nista od svog zivota omalovazava njihov uspeh za koji su one ulozile veliki napor kaze da su one bruka strasno....Puno srece Jeleni u Montereju....

neko iz Srbije

pre 14 godina

@T ne P

Umesto sto brines kome porez placaju teniseri koji novac zaradjuju igrajuci (radeci svoj posao) sirom sveta, zabrini se DA LI (i koliko) porez placaju oni koji veliki novac obrcu u ovoj drzavi. To je neuporedivo zanimljivija tema.

Nasim teniserkama i teniserima zelim sve najbolje, kako u onome cime se profesionalno bave, tako i u privatnom zivotu.

Djoksa

pre 14 godina

@Milka...Doticni bosanski pevac nema nikakve veze sa onim sto sam hteo da kazem.Sem sto je uzeo za deo svog pseudonima ime cuvene francuske kontraspijunke iz 1.sv.rata MATA HARI.Koja je stradala od ruke svog naroda zato sto je pogresno optuzena za izdaju.

sima

pre 14 godina

Ne razumem ove komentare tipa'Jelena stari; teze podnosi duge meceve, zbog 'starosti'-a Na,le, Kim, Stroser, Zestin sestrice- su SVE STARIJE od nje!
Kakva netrpeljivost! Sto ne ostavite tu decu na miru?

Dylan Dog

pre 14 godina

@Dermendzijev i @rs

Svaka napisana reč je na mestu!

Dodao bih citat malog zeke iz Diznijevog crtanog filma Bambi (1942): "Ako ne možeš da kažeš ništa lepo, onda nemoj ništa ni reći!"

Dylan Dog

pre 14 godina

@Kraguj

Na teniski turnir Dubai 2005. koji je počeo 28.02.2005. Venus Vilijams je ušla kao 9. igračica na WTA listi i 5. nosilac i u prvom kolu izgubila od Silvije Farine Elije sa 7-5, 7-6(6). Na sledećem turniru u Majamiju (sestre Vilijams iz protesta ne igraju Indijan Vels) je ušla takođe kao 9. plasirana, 8. nosilac i izgubila u polufinalu od Marije Šarapove sa 6-4, 6-3.
Podaci preuzeti sa http://www.sonyericssonwtatour.com/page/Player/Activity/0,,12781~9027,00.html.

Dakle, ako nekome želiš da deliš lekcije, uradi to sa stilom.

ja

pre 14 godina

@@Kraguj

http://www.sonyericssonwtatour.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/Singles_Numeric_2004.pdf

Eto ti kompletna lista sa kraja 2004. godine.
Posto se plasim da je za tebe visa matematika da otvoris ovaj link iskopiracu ti deo:

1 (1) DAVENPORT, LINDSAY USA 4760.00 1667.00 17 .00 .00 .00
2 (2) MAURESMO, AMELIE FRA 4546.00 1520.00 17 .00 .00 .00
3 (3) MYSKINA, ANASTASIA RUS 4012.00 1427.00 19 .00 .00 1.00
4 (4) SHARAPOVA, MARIA RUS 3536.00 1105.00 20 .00 .00 50.00
5 (5) KUZNETSOVA, SVETLANA RUS 3533.00 1238.00 22 .00 75.00 68.00
6 (6) DEMENTIEVA, ELENA RUS 3448.00 1278.00 22 .00 .00 1.00
7 (7) WILLIAMS, SERENA USA 3128.00 1049.00 12 .00 .00 .00
8 (8) HENIN-HARDENNE, JUSTINE BEL 2884.00 973.00 9 .00 .00 .00
9 (9) WILLIAMS, VENUS USA 2400.00 692.00 16 .00 .00 .00
10 (10) CAPRIATI, JENNIFER USA 2359.00 936.00 12 .00 .00 .00

Umesto da toliko lazes - mogao bi malo da naucis da koristis taj kompjuter.