Utorak, 12.01.2010.

21:52

Srbija pobedila Francusku

Rukometna reprezentacija Srbije savladala je olimpijskog i svetskog šampiona, Francusku, rezultatom 30:28 (17:12) u drugom pripremnom meču dva tima.

Izvor: B92

Srbija pobedila Francusku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

zivorad

pre 14 godina

ljudi manite se komsijskih trka. mi se moramo pomagati kao sto se zpadnjaci i skandinavci pomazu. srbija treba i vidim da to sad dosta i radi da ima razvojni put kao komsije kad su se osamostalile. to sto smo se mi zla zvanog jugoslavija otkacili pre tri godine ko nam kriv. to je put da u beogradu i londonu imamo medalje. strpljivo pametno sa ovakvim selektorom i igracima kojima treba jos godinu dve iskustva (nema medalje bez proseka 150 utakmica za repku)ostvarice se sve. bez euforije bez pritiska bez lomova promena itd. samo rad. sto se tice ove utakmice i realnosti tricky dosta realno i tacno sve analizira pa to ne bih ponavljao. pobeda je veliki uspeh a posebno sto mi kad drugima neko ne igra kazemo to je presudilo a sebi to ne racunamo (vujin peric nikcevic npr) pa uzmite islandu stefansona to je 12o mesto a sa njim medalja. selektoru i igracima svaka cast. samo napred.

dzoni

pre 14 godina

Da u pravu si...ko kaj su vas iznenadili protiv Brazila xa xa
(FeboZg, 13. januar 2010 00:11)

ko se szadnji smeje najsladje se smeje...dobicemo vas u drugoj fazi...

Rukometas

pre 14 godina

Selektor "Orlova", Sead Hasanefendić, večeras je odmarao Pejanovića, Nikčevića, Stankovića, Stojkovića, Vučkovića i Tubića.
LEPO KAZU DA SMO I MI ODMARALI IGRACE....

tricky

pre 14 godina

@branko.
Slažem se sa svime što si rekao, Hanafendić je zaista sjajan rukometni stručnjak i mogao bi da učini velike stvari sa ovom Vašom selekcijom. Imate odličnog trenera, sjajnog vratara i vrhunsku bekovsku liniju te, po mom skromnom sudu, sigurno ulazite u drugi krug natjecanja. Koliko ćete daleko ovisi najviše o rezultatima protiv Danske (imaju velikih problema sa ozljedama, mnogo toga će ovisiti hoće li im Knudsen igrati, a koji je ključna figura, kako u napadu, tako i u obrani) i Islanda (dolaze sa sjajnim igračima, iskusni, kvalitetni i vrlo opasni - po meni, jedan od glavnih favorita za visoki plasman uz Hrvatsku, Francusku, Poljsku i Španjolsku). Bez obzira što Francuzima nisu igrali neki od glavnih igrača, dobiti takvu reprezentaciju u gostima je velika opomena svima pred predstojeće prvenstvo i najava nove generacije srpskog rukometa. U slučaju da prenesete dva boda u drugi krug natjecanja, niti polufinale nije daleko (sumnjam da ćete pobijediti nas, ali protiv Norveške i Rusije ste definitivno favoriti). Najveći problem Srbije su krila i tranzicija iz koje se dolazi do lakih golova. Na postavljenu obranu Hrvatske i Francuske (navodim ih kao primjer najboljih svjetskih obrana) teško će ići, bez obzira na Šešuma i Ilića. Sve u svemu, imate pravo za nadu i vjeru u ovo momčad. Ja Vam želim sreću, jer se Srbija mora vratiti u vrh svjetskog rukometa, gdje joj je i mjesto. A onda da međusobno odlučujemo u najsjajnijim odličjima, budući je najveći talenat na ovim prostorima (hrvatske mlade selekcije su uzele sve živo, u ovoj reprezentaciji već sada dominiraju mladi igrači, Vi isto imate oslonac u mlađim igračima, a Francuzi su lagano na zalazu...).

maki

pre 14 godina

pa ovo nema nigdje, srbi slave sto su dobili drugu postavu francuske, o boze!!!!!! vidjet cemo u austriji sve, island,danska i cak austrijanci ce vas razbit.

charles

pre 14 godina

dobro je...cinjenica da su francuzi igrali bez prve trojke ne treba da umanji radost zbog prvenstveno dobre igre nasih,ni mi nismo koristili lijevo krilo a kad pocne EP Nikcevic ce biti jedan od vaznijih igraca u koncepciji Seada, tako da mjesta za napredak ima,ovo nije maksimum..Nenadic jos malo da se oslobodi i bice strasan,Ilic cudo od borca a Sesum no comment kako je sinoc odigrao..nego gledam spisak iz Tunisa..Sterbik za Spaniju,Saric za BIH,Krivokapic za Madjarsku,..pa jos Eklemovic i Puljezevic,,,u cemu je fora,ima li jos neka zemlja sa ovakim slucajem,strasno..ne kazem, ko hoce da ide nek ide,i treba..ali jedno veliko zasto??

Percik

pre 14 godina

Baš mi je drago da je Srbija pobjedila Francuze, iako dečki, a ovo stvarno ne pišem s nekom dozom cinizma ili da vas vrijeđam, da Francuzi Srbiju smtarju ozbiljnim konkurentom za zlato nikad vas ne bi pozvali na pripreme pred Euro, kao što nikad ne zovu Njemce, Dance i nas Hrvate. Nitko ne želi otkriti karte pre rano.

Po meni Srbija ima sastav koji može u borbu za medalje, Francuzi su zasnjih godina koplje ispred svih, ali i Hrvatska je bila 2 godine nepobjediva, pa je na zadnja dva natjecanja uzela "samo" srebra (Euro u Danskoj i SP u Zagrebu), mislim da Francuzi padaju. Temelj njihove ekipe je obrana, kao i svake prave rukometne repke, ali najjači stup te obrane, Dinart, ima skoro 40 godina, Karabatić je fantastičan ali se puno troši jer igra u oba smjera, Narcissu ovisi pola toga da li će ući prvi šut ili ne, a ostatak ekipe premda za svaki respekt nije nezaustavljiv. Osim naravno Omeyera s kojim se ne može usporediti niti jedan vratar na svijetu.

Hrvatska je značajno pomladila ekipu i to može biti otežavajući faktor, ali i veliko iznenađenje za sve, jer ovi dečki koji su upali unutra su osvjili sva zlata u kadetskim i juniorskim konkurencijama zadnjih 5-6 godina. Uz iskusne Balića, Lackovića, Alilovića, Vorija, sad već i Duvnjaka, Štrlek i keipa mogu samo profitirati, da ne duljim uvjeren sam da smo i dalje prvi do Francuza ako ne i ispred njih (sad će svi udariti po finalu svjetskog, ali ne zaboravite da smo ih samo godinu prije tukli u polufinalu EP).

Srbija ima dobru momčad i zajedno s Njemcima, Dancima, možda i Norveškom i Islandom ima pravo očekivati borbu za medalju. Samo da ne bude kao i prijašnjih godina, velika očekivanja, a onda s..nje na turniru sa svima od masera do zadnjeg igrača.

mile

pre 14 godina

@Rukometas
Nenadic je igrao desnog beka zato sto je Vujin povredjen i zato sto je Stojanovic nedovoljno oporavnjen,a i da nije on sa Nenadicem bi trebalo deliti minutazu.Jel ti sad jasnije?

torca du

pre 14 godina

iskreno mi je drago da ste dobili ali ipak je to b ekipa Francuske,bez Gilla,Karabatiće i Narcisa to nije ista Francuska,to je Barca bez Messija,Inieste i Chavija,mislim stvarno ne treba letiti,Srbija ima odličnu ekipu ali ne treba sada sTvarati od ovoga puno priće,pomladili ste se kao i mi i sada počinje nova era i za vas i za nas,puno sreće na Eu(osim naravno protiv nas,haha),ADIOOO

kiko

pre 14 godina

samba koje dve najbolje repke u europi,sta je tebi?A ti francuzi ce past cim sudci daju isti kriterij njima i njihovim protivnicima.AL ste me ljepo nasmijali srbi 2 ekipa u europi hah haha hha

crni

pre 14 godina

realno - Francuska bez dva najbolja igrača - Karabatića i Narcissa, bez najboljeg krila Guigoua i bez braće Gille... a vi se veselite...

rukometas_

pre 14 godina

Posle prve utakmice sam kritikovao Hasana zbog davane prednosti Andjelkovicu i Vuckovicu umesto Sesuma i Nenadica i dobio sam najvise negativnih komentara.
Sada je Hasan uradio obrnuto bas ono sto treba.Od pocetka je pruzio sansu Sesumu ,ali i Nenadicu kojeg su svi do juce pljuvali i rezultati su odmah vidljivi.Umesto bezopasnog Andjelkovica dobili smo gromovnika Sesuma koji je bio daleko najbolji igrac.
Samo ne treba se zavaravati ovom pobedom.Franzuci su ipak igrali bez najboljih,ali i pokazali su kako se igra skolski preko krila.Mi treba jos puno da ucimo da bi ih dostigli,a to je sa ovim izvrsnim strucnjakom itekako moguce.

FeboZg

pre 14 godina

Samo verujmo u ove momke i selektora.Iznenadice nas ovi momci veoma lepim rezultatom na EP-u.
(Mrksoni, 12. januar 2010 22:07)

Da u pravu si...ko kaj su vas iznenadili protiv Brazila xa xa

branko

pre 14 godina

Све говори да би у познатој квиз игри `Настави низ Ивковић, Антић ......... решење могло да гласи ХАСАНЕФЕНДИЋ. Признајем да нисам био уверен да је паметно мењати Цветковића али изгледа да је ипак Хасанефендић сасвим другачији квалитет. Онај ко може да добије Французе. било кад и било где, макар и не било Карабатића, Жила итд. очигледно је способан да равноправно игра, па и победи, зашто не, било кога у Европи. Овог пута збиља има основа да се верује у то. Видећемо, ускоро. Срећно !

Rukometas

pre 14 godina

Nemojte da pricate gluposti.Gledao sam utakmicu i francuska nije igrala sa b ekiopom vec samo bez karabatica.Samo mi nije jasno zasto je Nenadic igrao na poziciji desnog beka,ali ipak svaka cast

q

pre 14 godina

Srbiju u subotu očekuje poslednji test sa selekcijom Egipta u beogradskom sportskom centru ’Šumice’ od 20.30 časova.
.
ma kakve sumice, dajte arenu i pustite besplatan ulaz da ispratimo ove momke pred ep kako dolikuje

mmarko28

pre 14 godina

Jako dobra igra nasih. Iako francuzi nisu uvodili u igru Karabatica, Gigua i Zila, ja sam prijatno iznenadjen igrom nasih. Puno dobrih akcija, dobra odbrana, i dobro takticki vodjena ekipa. Da sudije nisu drugo poluvreme malo navlacile za Francusku, bilo bi 5-6 razlike za nas. Takodje, Hasanefendic je, u drugom poluvremenu izveo iz igre Stanica, koji je bio odlican na golu, a uveo Pocucu, koji bukvalno nista nije odbranio za 20 minuta. To je glavni razlog zasto su nas Francuzi stigli. Sve u svemu, konacno igra nase reprezentacije koja ima glavu i rep. Vidi se koncepcija, taktika, igra se i preko pivota i krila. I na kraju:
NENADIC KONACNO IGRA U REPREZENTACIJI!!!

Ivan

pre 14 godina

A taman kad sam pomislio da smo podigli formu i razbili Francuze u gostima ukapiram da im nisu igrala 3 najbolja igraca. Ne znam zasto nije pustio Nikcevica u igru vec je Toskic igrao krilo i pivota valjda da bi dobio na snazi u napadu jer su na crti Francuzi najjaci na svetu, ali zato smo im ostavili prazna krila i u drugom poluvremenu su nas razbili sa tih pozicija. Ne znam koliko 3-2-1 moze da deluje protiv reprezentacije koja ima oba krila svetske klase. Mnogo nam fali dobro desno krilo umesto Kojica koji je tipican sekirica igrac iako je dobro igrao po statistici mislim da je on najslabija karika u prvoj postavi.
Ovakvu postavku igre treba ponoviti protiv Islanda jer je pojacana odbrana na poziviji pivota gde se nalazi gorostas Sigurson a njega Toskic sam tesko da ce zadrzati.

neko

pre 14 godina

da nije malo preuranjeno dizati atmosferu zbog pobjede nad francuskom bez karabitca zila i gigua. Pustite momke da igraju, bez velikih natezanja oce li u finale ili polu finale. ekipe na prvenstvu su takve, da Srbija moze medju 4, a moze i brzo kuci da se vrati. U svakom slucaju srecno, pa da doguraju sto dalje

srbija

pre 14 godina

ova vest me mnogo raduje. jer, mislim da ce ova reprezentacija uspeti na ep.
ne zato sto imamo bog zan kakvu ekipu vec zato sto smo imali dobre pripreme i igrali za 2 meseca tri utakmice sa francuzima. to je veliko iskustvo. dok su druge reprezentacije igrale protiv slabijih ekipa. dve smo izgubili pa cak i ovu umalo da izgubimo da su igrali svi francuzi. ali zato misli da ako se eventualno nadjemo sa francuzimaa u polifinalu ili dace bog finalu imamo sansu da iskoristmo ovo iskustvo( nadam se da je nas strucni stab za ove tri utakmice pronasao dovoljno rupa francuza) i da cemo ih iznenaditi . toliko od mene

Josko

pre 14 godina

Kakvo bre crno Sumice???
Arena za ove momke,da ih isprati 20.000 ljudi pre odlazak na EP,da znaju da je ovaj narod uz njih...Mogu oni do samog vrha!

Axle

pre 14 godina

Koliko god zvucalo neskromno,ovu sam vest ocekivao.Nasi su u usponu forme i tek ce u austriji pokazati sta znaju.Uz iskusnog trenera i nas talenat mozemo mnogo na tom prvenstvu a i u narednom periodu...

Ivan

pre 14 godina

E ovo mi se vec svidja. Ne mora nista da znaci i ne treba dizati preveliku tenziju da se nasi ne bi previse uobrazili ali mi se svidja kako dizu formu za EP.

Samba

pre 14 godina

Okršaj dve najbolje repke u Evropi trenutno. Tek se sada vidi šta znači imati dobrog trenera koji razume modernu igru. Radomir Antic, Duda Ivkovic, Sead Hasanefendic - naklon do poda majstori

abalo

pre 14 godina

Odlican igra nase reprezentacije, a pre svega odlicna taktika Hasana seckati.. Iznenadio je Francuze tako sto smo igrali bez levog krila, sa dva pivota, i sa tri desnoruka beka. Sesum fantastican,Nenadic vrlo dobar,Ilic je konstantno odvlacio 1,2 igraca, Vilovski i Toskic pravi fajteri,Kojic konacno dobar za moj ukus, Stanic branio kao zmaj.. Seade, ako mene slusas, Sesum na srednjeg i pored njega Nenadic i Ilic i daleko cemo dogurati. Svaka cast!

Branko

pre 14 godina

A jesu li to oni isti Francuzi koje samo naše "čuvene" komšije Hrvati mogu da dobiju kako su pričali?
Eto dobili smo ih,i to u gostima,a neki ih čik oni dobiju.Ovo je samo početak jedne lepe priče.Jeste da nam možda fale neki igrači,ali i ovako smo veoma jaki.

Samba

pre 14 godina

Okršaj dve najbolje repke u Evropi trenutno. Tek se sada vidi šta znači imati dobrog trenera koji razume modernu igru. Radomir Antic, Duda Ivkovic, Sead Hasanefendic - naklon do poda majstori

Josko

pre 14 godina

Kakvo bre crno Sumice???
Arena za ove momke,da ih isprati 20.000 ljudi pre odlazak na EP,da znaju da je ovaj narod uz njih...Mogu oni do samog vrha!

branko

pre 14 godina

Све говори да би у познатој квиз игри `Настави низ Ивковић, Антић ......... решење могло да гласи ХАСАНЕФЕНДИЋ. Признајем да нисам био уверен да је паметно мењати Цветковића али изгледа да је ипак Хасанефендић сасвим другачији квалитет. Онај ко може да добије Французе. било кад и било где, макар и не било Карабатића, Жила итд. очигледно је способан да равноправно игра, па и победи, зашто не, било кога у Европи. Овог пута збиља има основа да се верује у то. Видећемо, ускоро. Срећно !

q

pre 14 godina

Srbiju u subotu očekuje poslednji test sa selekcijom Egipta u beogradskom sportskom centru ’Šumice’ od 20.30 časova.
.
ma kakve sumice, dajte arenu i pustite besplatan ulaz da ispratimo ove momke pred ep kako dolikuje

mmarko28

pre 14 godina

Jako dobra igra nasih. Iako francuzi nisu uvodili u igru Karabatica, Gigua i Zila, ja sam prijatno iznenadjen igrom nasih. Puno dobrih akcija, dobra odbrana, i dobro takticki vodjena ekipa. Da sudije nisu drugo poluvreme malo navlacile za Francusku, bilo bi 5-6 razlike za nas. Takodje, Hasanefendic je, u drugom poluvremenu izveo iz igre Stanica, koji je bio odlican na golu, a uveo Pocucu, koji bukvalno nista nije odbranio za 20 minuta. To je glavni razlog zasto su nas Francuzi stigli. Sve u svemu, konacno igra nase reprezentacije koja ima glavu i rep. Vidi se koncepcija, taktika, igra se i preko pivota i krila. I na kraju:
NENADIC KONACNO IGRA U REPREZENTACIJI!!!

abalo

pre 14 godina

Odlican igra nase reprezentacije, a pre svega odlicna taktika Hasana seckati.. Iznenadio je Francuze tako sto smo igrali bez levog krila, sa dva pivota, i sa tri desnoruka beka. Sesum fantastican,Nenadic vrlo dobar,Ilic je konstantno odvlacio 1,2 igraca, Vilovski i Toskic pravi fajteri,Kojic konacno dobar za moj ukus, Stanic branio kao zmaj.. Seade, ako mene slusas, Sesum na srednjeg i pored njega Nenadic i Ilic i daleko cemo dogurati. Svaka cast!

Branko

pre 14 godina

A jesu li to oni isti Francuzi koje samo naše "čuvene" komšije Hrvati mogu da dobiju kako su pričali?
Eto dobili smo ih,i to u gostima,a neki ih čik oni dobiju.Ovo je samo početak jedne lepe priče.Jeste da nam možda fale neki igrači,ali i ovako smo veoma jaki.

Ivan

pre 14 godina

E ovo mi se vec svidja. Ne mora nista da znaci i ne treba dizati preveliku tenziju da se nasi ne bi previse uobrazili ali mi se svidja kako dizu formu za EP.

neko

pre 14 godina

da nije malo preuranjeno dizati atmosferu zbog pobjede nad francuskom bez karabitca zila i gigua. Pustite momke da igraju, bez velikih natezanja oce li u finale ili polu finale. ekipe na prvenstvu su takve, da Srbija moze medju 4, a moze i brzo kuci da se vrati. U svakom slucaju srecno, pa da doguraju sto dalje

srbija

pre 14 godina

ova vest me mnogo raduje. jer, mislim da ce ova reprezentacija uspeti na ep.
ne zato sto imamo bog zan kakvu ekipu vec zato sto smo imali dobre pripreme i igrali za 2 meseca tri utakmice sa francuzima. to je veliko iskustvo. dok su druge reprezentacije igrale protiv slabijih ekipa. dve smo izgubili pa cak i ovu umalo da izgubimo da su igrali svi francuzi. ali zato misli da ako se eventualno nadjemo sa francuzimaa u polifinalu ili dace bog finalu imamo sansu da iskoristmo ovo iskustvo( nadam se da je nas strucni stab za ove tri utakmice pronasao dovoljno rupa francuza) i da cemo ih iznenaditi . toliko od mene

Rukometas

pre 14 godina

Nemojte da pricate gluposti.Gledao sam utakmicu i francuska nije igrala sa b ekiopom vec samo bez karabatica.Samo mi nije jasno zasto je Nenadic igrao na poziciji desnog beka,ali ipak svaka cast

Axle

pre 14 godina

Koliko god zvucalo neskromno,ovu sam vest ocekivao.Nasi su u usponu forme i tek ce u austriji pokazati sta znaju.Uz iskusnog trenera i nas talenat mozemo mnogo na tom prvenstvu a i u narednom periodu...

tricky

pre 14 godina

@branko.
Slažem se sa svime što si rekao, Hanafendić je zaista sjajan rukometni stručnjak i mogao bi da učini velike stvari sa ovom Vašom selekcijom. Imate odličnog trenera, sjajnog vratara i vrhunsku bekovsku liniju te, po mom skromnom sudu, sigurno ulazite u drugi krug natjecanja. Koliko ćete daleko ovisi najviše o rezultatima protiv Danske (imaju velikih problema sa ozljedama, mnogo toga će ovisiti hoće li im Knudsen igrati, a koji je ključna figura, kako u napadu, tako i u obrani) i Islanda (dolaze sa sjajnim igračima, iskusni, kvalitetni i vrlo opasni - po meni, jedan od glavnih favorita za visoki plasman uz Hrvatsku, Francusku, Poljsku i Španjolsku). Bez obzira što Francuzima nisu igrali neki od glavnih igrača, dobiti takvu reprezentaciju u gostima je velika opomena svima pred predstojeće prvenstvo i najava nove generacije srpskog rukometa. U slučaju da prenesete dva boda u drugi krug natjecanja, niti polufinale nije daleko (sumnjam da ćete pobijediti nas, ali protiv Norveške i Rusije ste definitivno favoriti). Najveći problem Srbije su krila i tranzicija iz koje se dolazi do lakih golova. Na postavljenu obranu Hrvatske i Francuske (navodim ih kao primjer najboljih svjetskih obrana) teško će ići, bez obzira na Šešuma i Ilića. Sve u svemu, imate pravo za nadu i vjeru u ovo momčad. Ja Vam želim sreću, jer se Srbija mora vratiti u vrh svjetskog rukometa, gdje joj je i mjesto. A onda da međusobno odlučujemo u najsjajnijim odličjima, budući je najveći talenat na ovim prostorima (hrvatske mlade selekcije su uzele sve živo, u ovoj reprezentaciji već sada dominiraju mladi igrači, Vi isto imate oslonac u mlađim igračima, a Francuzi su lagano na zalazu...).

rukometas_

pre 14 godina

Posle prve utakmice sam kritikovao Hasana zbog davane prednosti Andjelkovicu i Vuckovicu umesto Sesuma i Nenadica i dobio sam najvise negativnih komentara.
Sada je Hasan uradio obrnuto bas ono sto treba.Od pocetka je pruzio sansu Sesumu ,ali i Nenadicu kojeg su svi do juce pljuvali i rezultati su odmah vidljivi.Umesto bezopasnog Andjelkovica dobili smo gromovnika Sesuma koji je bio daleko najbolji igrac.
Samo ne treba se zavaravati ovom pobedom.Franzuci su ipak igrali bez najboljih,ali i pokazali su kako se igra skolski preko krila.Mi treba jos puno da ucimo da bi ih dostigli,a to je sa ovim izvrsnim strucnjakom itekako moguce.

Rukometas

pre 14 godina

Selektor "Orlova", Sead Hasanefendić, večeras je odmarao Pejanovića, Nikčevića, Stankovića, Stojkovića, Vučkovića i Tubića.
LEPO KAZU DA SMO I MI ODMARALI IGRACE....

crni

pre 14 godina

realno - Francuska bez dva najbolja igrača - Karabatića i Narcissa, bez najboljeg krila Guigoua i bez braće Gille... a vi se veselite...

Percik

pre 14 godina

Baš mi je drago da je Srbija pobjedila Francuze, iako dečki, a ovo stvarno ne pišem s nekom dozom cinizma ili da vas vrijeđam, da Francuzi Srbiju smtarju ozbiljnim konkurentom za zlato nikad vas ne bi pozvali na pripreme pred Euro, kao što nikad ne zovu Njemce, Dance i nas Hrvate. Nitko ne želi otkriti karte pre rano.

Po meni Srbija ima sastav koji može u borbu za medalje, Francuzi su zasnjih godina koplje ispred svih, ali i Hrvatska je bila 2 godine nepobjediva, pa je na zadnja dva natjecanja uzela "samo" srebra (Euro u Danskoj i SP u Zagrebu), mislim da Francuzi padaju. Temelj njihove ekipe je obrana, kao i svake prave rukometne repke, ali najjači stup te obrane, Dinart, ima skoro 40 godina, Karabatić je fantastičan ali se puno troši jer igra u oba smjera, Narcissu ovisi pola toga da li će ući prvi šut ili ne, a ostatak ekipe premda za svaki respekt nije nezaustavljiv. Osim naravno Omeyera s kojim se ne može usporediti niti jedan vratar na svijetu.

Hrvatska je značajno pomladila ekipu i to može biti otežavajući faktor, ali i veliko iznenađenje za sve, jer ovi dečki koji su upali unutra su osvjili sva zlata u kadetskim i juniorskim konkurencijama zadnjih 5-6 godina. Uz iskusne Balića, Lackovića, Alilovića, Vorija, sad već i Duvnjaka, Štrlek i keipa mogu samo profitirati, da ne duljim uvjeren sam da smo i dalje prvi do Francuza ako ne i ispred njih (sad će svi udariti po finalu svjetskog, ali ne zaboravite da smo ih samo godinu prije tukli u polufinalu EP).

Srbija ima dobru momčad i zajedno s Njemcima, Dancima, možda i Norveškom i Islandom ima pravo očekivati borbu za medalju. Samo da ne bude kao i prijašnjih godina, velika očekivanja, a onda s..nje na turniru sa svima od masera do zadnjeg igrača.

Ivan

pre 14 godina

A taman kad sam pomislio da smo podigli formu i razbili Francuze u gostima ukapiram da im nisu igrala 3 najbolja igraca. Ne znam zasto nije pustio Nikcevica u igru vec je Toskic igrao krilo i pivota valjda da bi dobio na snazi u napadu jer su na crti Francuzi najjaci na svetu, ali zato smo im ostavili prazna krila i u drugom poluvremenu su nas razbili sa tih pozicija. Ne znam koliko 3-2-1 moze da deluje protiv reprezentacije koja ima oba krila svetske klase. Mnogo nam fali dobro desno krilo umesto Kojica koji je tipican sekirica igrac iako je dobro igrao po statistici mislim da je on najslabija karika u prvoj postavi.
Ovakvu postavku igre treba ponoviti protiv Islanda jer je pojacana odbrana na poziviji pivota gde se nalazi gorostas Sigurson a njega Toskic sam tesko da ce zadrzati.

dzoni

pre 14 godina

Da u pravu si...ko kaj su vas iznenadili protiv Brazila xa xa
(FeboZg, 13. januar 2010 00:11)

ko se szadnji smeje najsladje se smeje...dobicemo vas u drugoj fazi...

FeboZg

pre 14 godina

Samo verujmo u ove momke i selektora.Iznenadice nas ovi momci veoma lepim rezultatom na EP-u.
(Mrksoni, 12. januar 2010 22:07)

Da u pravu si...ko kaj su vas iznenadili protiv Brazila xa xa

charles

pre 14 godina

dobro je...cinjenica da su francuzi igrali bez prve trojke ne treba da umanji radost zbog prvenstveno dobre igre nasih,ni mi nismo koristili lijevo krilo a kad pocne EP Nikcevic ce biti jedan od vaznijih igraca u koncepciji Seada, tako da mjesta za napredak ima,ovo nije maksimum..Nenadic jos malo da se oslobodi i bice strasan,Ilic cudo od borca a Sesum no comment kako je sinoc odigrao..nego gledam spisak iz Tunisa..Sterbik za Spaniju,Saric za BIH,Krivokapic za Madjarsku,..pa jos Eklemovic i Puljezevic,,,u cemu je fora,ima li jos neka zemlja sa ovakim slucajem,strasno..ne kazem, ko hoce da ide nek ide,i treba..ali jedno veliko zasto??

torca du

pre 14 godina

iskreno mi je drago da ste dobili ali ipak je to b ekipa Francuske,bez Gilla,Karabatiće i Narcisa to nije ista Francuska,to je Barca bez Messija,Inieste i Chavija,mislim stvarno ne treba letiti,Srbija ima odličnu ekipu ali ne treba sada sTvarati od ovoga puno priće,pomladili ste se kao i mi i sada počinje nova era i za vas i za nas,puno sreće na Eu(osim naravno protiv nas,haha),ADIOOO

zivorad

pre 14 godina

ljudi manite se komsijskih trka. mi se moramo pomagati kao sto se zpadnjaci i skandinavci pomazu. srbija treba i vidim da to sad dosta i radi da ima razvojni put kao komsije kad su se osamostalile. to sto smo se mi zla zvanog jugoslavija otkacili pre tri godine ko nam kriv. to je put da u beogradu i londonu imamo medalje. strpljivo pametno sa ovakvim selektorom i igracima kojima treba jos godinu dve iskustva (nema medalje bez proseka 150 utakmica za repku)ostvarice se sve. bez euforije bez pritiska bez lomova promena itd. samo rad. sto se tice ove utakmice i realnosti tricky dosta realno i tacno sve analizira pa to ne bih ponavljao. pobeda je veliki uspeh a posebno sto mi kad drugima neko ne igra kazemo to je presudilo a sebi to ne racunamo (vujin peric nikcevic npr) pa uzmite islandu stefansona to je 12o mesto a sa njim medalja. selektoru i igracima svaka cast. samo napred.

mile

pre 14 godina

@Rukometas
Nenadic je igrao desnog beka zato sto je Vujin povredjen i zato sto je Stojanovic nedovoljno oporavnjen,a i da nije on sa Nenadicem bi trebalo deliti minutazu.Jel ti sad jasnije?

maki

pre 14 godina

pa ovo nema nigdje, srbi slave sto su dobili drugu postavu francuske, o boze!!!!!! vidjet cemo u austriji sve, island,danska i cak austrijanci ce vas razbit.

kiko

pre 14 godina

samba koje dve najbolje repke u europi,sta je tebi?A ti francuzi ce past cim sudci daju isti kriterij njima i njihovim protivnicima.AL ste me ljepo nasmijali srbi 2 ekipa u europi hah haha hha

FeboZg

pre 14 godina

Samo verujmo u ove momke i selektora.Iznenadice nas ovi momci veoma lepim rezultatom na EP-u.
(Mrksoni, 12. januar 2010 22:07)

Da u pravu si...ko kaj su vas iznenadili protiv Brazila xa xa

Samba

pre 14 godina

Okršaj dve najbolje repke u Evropi trenutno. Tek se sada vidi šta znači imati dobrog trenera koji razume modernu igru. Radomir Antic, Duda Ivkovic, Sead Hasanefendic - naklon do poda majstori

maki

pre 14 godina

pa ovo nema nigdje, srbi slave sto su dobili drugu postavu francuske, o boze!!!!!! vidjet cemo u austriji sve, island,danska i cak austrijanci ce vas razbit.

Branko

pre 14 godina

A jesu li to oni isti Francuzi koje samo naše "čuvene" komšije Hrvati mogu da dobiju kako su pričali?
Eto dobili smo ih,i to u gostima,a neki ih čik oni dobiju.Ovo je samo početak jedne lepe priče.Jeste da nam možda fale neki igrači,ali i ovako smo veoma jaki.

Ivan

pre 14 godina

A taman kad sam pomislio da smo podigli formu i razbili Francuze u gostima ukapiram da im nisu igrala 3 najbolja igraca. Ne znam zasto nije pustio Nikcevica u igru vec je Toskic igrao krilo i pivota valjda da bi dobio na snazi u napadu jer su na crti Francuzi najjaci na svetu, ali zato smo im ostavili prazna krila i u drugom poluvremenu su nas razbili sa tih pozicija. Ne znam koliko 3-2-1 moze da deluje protiv reprezentacije koja ima oba krila svetske klase. Mnogo nam fali dobro desno krilo umesto Kojica koji je tipican sekirica igrac iako je dobro igrao po statistici mislim da je on najslabija karika u prvoj postavi.
Ovakvu postavku igre treba ponoviti protiv Islanda jer je pojacana odbrana na poziviji pivota gde se nalazi gorostas Sigurson a njega Toskic sam tesko da ce zadrzati.

crni

pre 14 godina

realno - Francuska bez dva najbolja igrača - Karabatića i Narcissa, bez najboljeg krila Guigoua i bez braće Gille... a vi se veselite...

kiko

pre 14 godina

samba koje dve najbolje repke u europi,sta je tebi?A ti francuzi ce past cim sudci daju isti kriterij njima i njihovim protivnicima.AL ste me ljepo nasmijali srbi 2 ekipa u europi hah haha hha

srbija

pre 14 godina

ova vest me mnogo raduje. jer, mislim da ce ova reprezentacija uspeti na ep.
ne zato sto imamo bog zan kakvu ekipu vec zato sto smo imali dobre pripreme i igrali za 2 meseca tri utakmice sa francuzima. to je veliko iskustvo. dok su druge reprezentacije igrale protiv slabijih ekipa. dve smo izgubili pa cak i ovu umalo da izgubimo da su igrali svi francuzi. ali zato misli da ako se eventualno nadjemo sa francuzimaa u polifinalu ili dace bog finalu imamo sansu da iskoristmo ovo iskustvo( nadam se da je nas strucni stab za ove tri utakmice pronasao dovoljno rupa francuza) i da cemo ih iznenaditi . toliko od mene

dzoni

pre 14 godina

Da u pravu si...ko kaj su vas iznenadili protiv Brazila xa xa
(FeboZg, 13. januar 2010 00:11)

ko se szadnji smeje najsladje se smeje...dobicemo vas u drugoj fazi...

Josko

pre 14 godina

Kakvo bre crno Sumice???
Arena za ove momke,da ih isprati 20.000 ljudi pre odlazak na EP,da znaju da je ovaj narod uz njih...Mogu oni do samog vrha!

branko

pre 14 godina

Све говори да би у познатој квиз игри `Настави низ Ивковић, Антић ......... решење могло да гласи ХАСАНЕФЕНДИЋ. Признајем да нисам био уверен да је паметно мењати Цветковића али изгледа да је ипак Хасанефендић сасвим другачији квалитет. Онај ко може да добије Французе. било кад и било где, макар и не било Карабатића, Жила итд. очигледно је способан да равноправно игра, па и победи, зашто не, било кога у Европи. Овог пута збиља има основа да се верује у то. Видећемо, ускоро. Срећно !

Rukometas

pre 14 godina

Nemojte da pricate gluposti.Gledao sam utakmicu i francuska nije igrala sa b ekiopom vec samo bez karabatica.Samo mi nije jasno zasto je Nenadic igrao na poziciji desnog beka,ali ipak svaka cast

abalo

pre 14 godina

Odlican igra nase reprezentacije, a pre svega odlicna taktika Hasana seckati.. Iznenadio je Francuze tako sto smo igrali bez levog krila, sa dva pivota, i sa tri desnoruka beka. Sesum fantastican,Nenadic vrlo dobar,Ilic je konstantno odvlacio 1,2 igraca, Vilovski i Toskic pravi fajteri,Kojic konacno dobar za moj ukus, Stanic branio kao zmaj.. Seade, ako mene slusas, Sesum na srednjeg i pored njega Nenadic i Ilic i daleko cemo dogurati. Svaka cast!

torca du

pre 14 godina

iskreno mi je drago da ste dobili ali ipak je to b ekipa Francuske,bez Gilla,Karabatiće i Narcisa to nije ista Francuska,to je Barca bez Messija,Inieste i Chavija,mislim stvarno ne treba letiti,Srbija ima odličnu ekipu ali ne treba sada sTvarati od ovoga puno priće,pomladili ste se kao i mi i sada počinje nova era i za vas i za nas,puno sreće na Eu(osim naravno protiv nas,haha),ADIOOO

zivorad

pre 14 godina

ljudi manite se komsijskih trka. mi se moramo pomagati kao sto se zpadnjaci i skandinavci pomazu. srbija treba i vidim da to sad dosta i radi da ima razvojni put kao komsije kad su se osamostalile. to sto smo se mi zla zvanog jugoslavija otkacili pre tri godine ko nam kriv. to je put da u beogradu i londonu imamo medalje. strpljivo pametno sa ovakvim selektorom i igracima kojima treba jos godinu dve iskustva (nema medalje bez proseka 150 utakmica za repku)ostvarice se sve. bez euforije bez pritiska bez lomova promena itd. samo rad. sto se tice ove utakmice i realnosti tricky dosta realno i tacno sve analizira pa to ne bih ponavljao. pobeda je veliki uspeh a posebno sto mi kad drugima neko ne igra kazemo to je presudilo a sebi to ne racunamo (vujin peric nikcevic npr) pa uzmite islandu stefansona to je 12o mesto a sa njim medalja. selektoru i igracima svaka cast. samo napred.

mile

pre 14 godina

@Rukometas
Nenadic je igrao desnog beka zato sto je Vujin povredjen i zato sto je Stojanovic nedovoljno oporavnjen,a i da nije on sa Nenadicem bi trebalo deliti minutazu.Jel ti sad jasnije?

Axle

pre 14 godina

Koliko god zvucalo neskromno,ovu sam vest ocekivao.Nasi su u usponu forme i tek ce u austriji pokazati sta znaju.Uz iskusnog trenera i nas talenat mozemo mnogo na tom prvenstvu a i u narednom periodu...

Ivan

pre 14 godina

E ovo mi se vec svidja. Ne mora nista da znaci i ne treba dizati preveliku tenziju da se nasi ne bi previse uobrazili ali mi se svidja kako dizu formu za EP.

Percik

pre 14 godina

Baš mi je drago da je Srbija pobjedila Francuze, iako dečki, a ovo stvarno ne pišem s nekom dozom cinizma ili da vas vrijeđam, da Francuzi Srbiju smtarju ozbiljnim konkurentom za zlato nikad vas ne bi pozvali na pripreme pred Euro, kao što nikad ne zovu Njemce, Dance i nas Hrvate. Nitko ne želi otkriti karte pre rano.

Po meni Srbija ima sastav koji može u borbu za medalje, Francuzi su zasnjih godina koplje ispred svih, ali i Hrvatska je bila 2 godine nepobjediva, pa je na zadnja dva natjecanja uzela "samo" srebra (Euro u Danskoj i SP u Zagrebu), mislim da Francuzi padaju. Temelj njihove ekipe je obrana, kao i svake prave rukometne repke, ali najjači stup te obrane, Dinart, ima skoro 40 godina, Karabatić je fantastičan ali se puno troši jer igra u oba smjera, Narcissu ovisi pola toga da li će ući prvi šut ili ne, a ostatak ekipe premda za svaki respekt nije nezaustavljiv. Osim naravno Omeyera s kojim se ne može usporediti niti jedan vratar na svijetu.

Hrvatska je značajno pomladila ekipu i to može biti otežavajući faktor, ali i veliko iznenađenje za sve, jer ovi dečki koji su upali unutra su osvjili sva zlata u kadetskim i juniorskim konkurencijama zadnjih 5-6 godina. Uz iskusne Balića, Lackovića, Alilovića, Vorija, sad već i Duvnjaka, Štrlek i keipa mogu samo profitirati, da ne duljim uvjeren sam da smo i dalje prvi do Francuza ako ne i ispred njih (sad će svi udariti po finalu svjetskog, ali ne zaboravite da smo ih samo godinu prije tukli u polufinalu EP).

Srbija ima dobru momčad i zajedno s Njemcima, Dancima, možda i Norveškom i Islandom ima pravo očekivati borbu za medalju. Samo da ne bude kao i prijašnjih godina, velika očekivanja, a onda s..nje na turniru sa svima od masera do zadnjeg igrača.

mmarko28

pre 14 godina

Jako dobra igra nasih. Iako francuzi nisu uvodili u igru Karabatica, Gigua i Zila, ja sam prijatno iznenadjen igrom nasih. Puno dobrih akcija, dobra odbrana, i dobro takticki vodjena ekipa. Da sudije nisu drugo poluvreme malo navlacile za Francusku, bilo bi 5-6 razlike za nas. Takodje, Hasanefendic je, u drugom poluvremenu izveo iz igre Stanica, koji je bio odlican na golu, a uveo Pocucu, koji bukvalno nista nije odbranio za 20 minuta. To je glavni razlog zasto su nas Francuzi stigli. Sve u svemu, konacno igra nase reprezentacije koja ima glavu i rep. Vidi se koncepcija, taktika, igra se i preko pivota i krila. I na kraju:
NENADIC KONACNO IGRA U REPREZENTACIJI!!!

q

pre 14 godina

Srbiju u subotu očekuje poslednji test sa selekcijom Egipta u beogradskom sportskom centru ’Šumice’ od 20.30 časova.
.
ma kakve sumice, dajte arenu i pustite besplatan ulaz da ispratimo ove momke pred ep kako dolikuje

neko

pre 14 godina

da nije malo preuranjeno dizati atmosferu zbog pobjede nad francuskom bez karabitca zila i gigua. Pustite momke da igraju, bez velikih natezanja oce li u finale ili polu finale. ekipe na prvenstvu su takve, da Srbija moze medju 4, a moze i brzo kuci da se vrati. U svakom slucaju srecno, pa da doguraju sto dalje

tricky

pre 14 godina

@branko.
Slažem se sa svime što si rekao, Hanafendić je zaista sjajan rukometni stručnjak i mogao bi da učini velike stvari sa ovom Vašom selekcijom. Imate odličnog trenera, sjajnog vratara i vrhunsku bekovsku liniju te, po mom skromnom sudu, sigurno ulazite u drugi krug natjecanja. Koliko ćete daleko ovisi najviše o rezultatima protiv Danske (imaju velikih problema sa ozljedama, mnogo toga će ovisiti hoće li im Knudsen igrati, a koji je ključna figura, kako u napadu, tako i u obrani) i Islanda (dolaze sa sjajnim igračima, iskusni, kvalitetni i vrlo opasni - po meni, jedan od glavnih favorita za visoki plasman uz Hrvatsku, Francusku, Poljsku i Španjolsku). Bez obzira što Francuzima nisu igrali neki od glavnih igrača, dobiti takvu reprezentaciju u gostima je velika opomena svima pred predstojeće prvenstvo i najava nove generacije srpskog rukometa. U slučaju da prenesete dva boda u drugi krug natjecanja, niti polufinale nije daleko (sumnjam da ćete pobijediti nas, ali protiv Norveške i Rusije ste definitivno favoriti). Najveći problem Srbije su krila i tranzicija iz koje se dolazi do lakih golova. Na postavljenu obranu Hrvatske i Francuske (navodim ih kao primjer najboljih svjetskih obrana) teško će ići, bez obzira na Šešuma i Ilića. Sve u svemu, imate pravo za nadu i vjeru u ovo momčad. Ja Vam želim sreću, jer se Srbija mora vratiti u vrh svjetskog rukometa, gdje joj je i mjesto. A onda da međusobno odlučujemo u najsjajnijim odličjima, budući je najveći talenat na ovim prostorima (hrvatske mlade selekcije su uzele sve živo, u ovoj reprezentaciji već sada dominiraju mladi igrači, Vi isto imate oslonac u mlađim igračima, a Francuzi su lagano na zalazu...).

Rukometas

pre 14 godina

Selektor "Orlova", Sead Hasanefendić, večeras je odmarao Pejanovića, Nikčevića, Stankovića, Stojkovića, Vučkovića i Tubića.
LEPO KAZU DA SMO I MI ODMARALI IGRACE....

rukometas_

pre 14 godina

Posle prve utakmice sam kritikovao Hasana zbog davane prednosti Andjelkovicu i Vuckovicu umesto Sesuma i Nenadica i dobio sam najvise negativnih komentara.
Sada je Hasan uradio obrnuto bas ono sto treba.Od pocetka je pruzio sansu Sesumu ,ali i Nenadicu kojeg su svi do juce pljuvali i rezultati su odmah vidljivi.Umesto bezopasnog Andjelkovica dobili smo gromovnika Sesuma koji je bio daleko najbolji igrac.
Samo ne treba se zavaravati ovom pobedom.Franzuci su ipak igrali bez najboljih,ali i pokazali su kako se igra skolski preko krila.Mi treba jos puno da ucimo da bi ih dostigli,a to je sa ovim izvrsnim strucnjakom itekako moguce.

charles

pre 14 godina

dobro je...cinjenica da su francuzi igrali bez prve trojke ne treba da umanji radost zbog prvenstveno dobre igre nasih,ni mi nismo koristili lijevo krilo a kad pocne EP Nikcevic ce biti jedan od vaznijih igraca u koncepciji Seada, tako da mjesta za napredak ima,ovo nije maksimum..Nenadic jos malo da se oslobodi i bice strasan,Ilic cudo od borca a Sesum no comment kako je sinoc odigrao..nego gledam spisak iz Tunisa..Sterbik za Spaniju,Saric za BIH,Krivokapic za Madjarsku,..pa jos Eklemovic i Puljezevic,,,u cemu je fora,ima li jos neka zemlja sa ovakim slucajem,strasno..ne kazem, ko hoce da ide nek ide,i treba..ali jedno veliko zasto??