Petak, 18.12.2009.

08:56

Rubin hoće Ljajića,ali...

Mladi fudbaler Partizana, Adem Ljajić koji se trenutno odmara u Novom Pazaru izjavio je da bi, ako se on pita, odbio ponudu Rubina.

Izvor: B92

Rubin hoæe Ljajiæa,ali... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

lupate bre mnogo...

pre 14 godina

ljudi koji arsenal,wenger ga nije ni pomenuo nigde...covek ima toliko talentovanih igraca nase godiste Jack Wilshere i Aaron Ramsey npr. i ne mozemo mi da biramo gde ce on da ide...a ja sam ademovo godiste i igrao sam protiv njega i niko zivi ne moze da me ubedi da je bolji igrac od danijela aleksica...a adema toliko forsiraju na svim frontovima,a danijela niko ne spominje vise..

aaaa

pre 14 godina

Sigurno najbolje rešenjie za Ljajića od ovih klubova je Porto jer ima isto odliočan omladinski pogon, odlične trenere i najbolji skautinkl posle arsenala ako ne i bolji jer ako ste primetili porto svake godine menja tim i svake godine dolaze novi ekstra talentovani igrači porto ima zaposlenih oko 120 skautova što je i najviše na svetu i ako Ljajić ode u porto ona je to samo potvrda da se radi o talentovanom igraču. Ali zbog tih 120 skautova porto i mora da menja tim svake godine jer je to mnogo skupo! Tako da bi ljajić otišo tamo puno naučijo partizan bi zaradijo solidne pare i ljajić ako bi pokazao koliko vredi otišo bi u neki od najboljih svetskih klubova.

dragan

pre 14 godina

ti si Kole jednostavno navijac zvezde,i mnogo si zao i zavistan,sto neces dobiti ni 5 eura od njegovog transfera.lopatu ti u ruke pa radi

MADAFAKA

pre 14 godina

Decko, idi lepo pitaj legendu Savu Milosevica (koga uzgred grobari ne zele za predsednika, pa hvala im na tome) jer je on karijeru zavrsio u tom klubu. Ako ti on kaze da ne ides tamo onda nemoj. I ne potcenjuj rusku ligu jer ti je momak koji se potpisao kao Pfc lepo naveo primere Vide, Baneta i Milosa koji su igrali/ju tamo. I jos nesto, nisi los igrac, talentovan si, ali vrlo malo si od toga pokazao na terenu, u poredjenju sa Bambijem koji je odigrao fenomenalno pre odlaska u MU.

sasa

pre 14 godina

ako je iko gledao ovog momka duze vreme vidi da mu samo hvali kontinuitet i samopouzdanje. decko je najbolji tehnicar u ligi, pas, osecaj za prostor, sut. Druga je stavar sto on za svaku loptu mora da se vraca, sto ga igraci ne prate ili ti sto mora da im nacrta gde treba da se postave za pas. On poseduje sva moderna shvatanja fudbalske igre. Ni Kaki i Dijegu ne bi bilo lako da igraju u nasim krs ekipama i livada terenima. Ako ga nece MJ mozda Venger u njemu nadje zamenu za Fabregasa koji ce ocito u Barsu opet. Ni Rubin nije los, tamo ce igrati, u Engleskoj jedino Arsenal jer samo on potencira mlade igrace, a ostali npr Lion, njima bas nedostaje takav tip igraca ili ti Bordo ako Gurkuf ode. Pitace se tu i Antara sigurno.

nexa

pre 14 godina

Šta bi mu falilo da igra u Rusiji. Pogledajmo Vidića, Ivanovića, Krasića i Jovanovića. Po meni svi naši "perspektivni" bi prvo trebali u Rusiju na kaljenje pa ko preživi neka igra.

Marko_bgd

pre 14 godina

Ljajiceva cena na trzistu je 4,5 miliona evra..postoji razlika izmedju cene na trzistu,kako ste vi naveli,i obestecenja..da je talentovan to stoji,ali ne vredi jos uvek tolike pare

slučajni prolaznik

pre 14 godina

Da ode u Rubin, i da ga Bog vidi! Sigurno će imati veće šanse da igra u kontinuitetu, nego u bilo kom velikom klubu na zapadu.Igraju sigurno Ligu šampiona, a Rusi kad plate velike pare, oni ti i daju da igraš. Na zapadu je druga logika. Tošič je 2 puta bolji nego kad je otišao iz Partizana, ali nije ni blizu prvog tima! A Žigić...Da ima 32 godine, pa da ga je baš briga da li igra, para na paru ide, ali on je mlad, tek treba da gradi karijeru.

Don Quijote

pre 14 godina

Za nas klupski fudbal katastrofalno je da se prodaju igraci sa 18 godina koji u prvoj ekipi nisu sastavili ni jednu kompletnu sezonu.
Sa druge strane, ako vec mora da ide, da bi njegov klub dobio sretstva od kojih ce ziveti i takmiciti se izvesni vremenski period, onda svakako treba (mora) da ode negde gde ce igrati. Tragedija je da jedan Tosic, koji je bez sumnje dobar igrac, i zajedno sa ovim malim Ljajicem, treba da bude jedan od nosilaca igre reprezentacije u buducnosti, greje klupu u jednom MU, umesto da je otisao negde gde ce igrati, u nekoj ligi jacoj od nase, i tako kao igrac sazreti i napredovati. Ovako, sepuri se po kaficima u dresu MU a igra za isti klub isto koliko i ja.
Potpuno je nebitno sto se ovde radi o igracima Partizana, ciji ja, najblaze receno, nisam pristalica. Na ovoj temi, odlaska mladih reprezentativnih igraca, navijacko prepucavanje je besmisleno.
Taj Rubin nije uopste losa ekipa, tukli su Barçu na Camp Nou, opet su prvaci Rusije i igrace LS sledece sezone.
Prema tome, ako ce Ljajic igrati tamo, bolje da igra utakmice LS za Rubin, nego ovde protiv Javora i Mladog radnika (uz svo postovanje tih klubova) jer Adem Ljajic je neko sutra reprezentacije Srbije.

Grobokopach

pre 14 godina

koliko zluradih crvenih komentara....crveni dok vi vase igrace i to najbolje pokusavate da uvalite nekom osrednjem timu za dva miliona evra,Partizanova deca se godinama najvise cene na ovim prostorima..gledajte vi vase dvoriste i cinjenicu vda niste stvorili nijednog pristojnog igraca vec deset godina

PfC

pre 14 godina

Kooliko je ocigledno da su samo ljubomorni ovi koji kazu za Adema da nije talentovan i slicne gluposti. Kako vas nije sramota? Mali odigrao vece sedamdesetak utakmica i 13 golova dao, a sta ce tek da bude za godinu-dve. Ne budite bre vise takvi ljudi, budite realni!

Kole

pre 14 godina

Iako sam Zvezdash,uvek s merakom odledam evropske utakmice u kojima igraju igraci sa nasih prostora (ex yu) i naravno navijam za njihove timove. Tako ce biti i ako se ovaj nesrecnik negde bude prodao. Ali mi jedna stvar tu nikako nije jasna: o kakvom njegovom kvalitetu i talentu pricate??? Pogledajte svi bilo koju evropsku utakmicu ovog nesrecnika, pogledajte bilo koju utakmicu mlade reprezentacije, gde je i sta taj momak pokazao od svog "raskosnog talenta"!!! Svestan je toga i Man utd i zato ga nije kupio, to je jasno kao dan. Pozurili su letos da ga kaparisu jer je i do njih stiglo pisanje da u Srbiji postoji jako mlad igrac koji je "talentovan". Pouceni iskustvom sa Vidicem i Ivanovicem koji su im u protivnickim taborima, pozurili su da kaparisu i oni nekog "talentovanog" igraca, ne bi li i oni dobili nekog igraca iz Srbije koji ce im koristiti. Posle kaparisanja, pratili su njegove igre, i u Evropi i u nasem prvenstvu i videli su da je decko mozda prosecno talentovan ali i nista vise od toga. I naravno, odustali od kupovine. Jer, da taj nesrecnik zaista jeste vanserijski talenat kakvim ga placeni novinari u nasoj zemlji zele predstaviti, ne brinite vi za novac Man Utd, nasli bi dovoljno i vise od toga da takvog "vanserijskog talenta" dovedu u svoje redove. A pazi sada apsurda, nesrecnik je toliko poleteo da ne bi da igra u sampionu jedne takve lige kakva je ruska, u ekipi koja je bez problema dobila Barselonu na Nou Kampu (a zna se da retko kome to polazi za rukom ove godine) i koja ce sigurno sa timom koji ima i koji ce i pojacati i te kako praviti probleme ostalim evropskim ekipama. Od srca mu zelim sudbinu svih takvih "vanserijskih talenata" koje su svi sada zaboravili a koje su takodje nekada, placeni novinari, dizali u nebesa i predvidjali im sjajnu svetsku karijeru. Vec ga vidim, poput Perice Ognjenovica sada, za nekoliko godina u nekoj Jagodini, Javoru, Teleoptiku...

Chiki

pre 14 godina

@SinisaOx

Ali je u pravu, Rubin prvo mora da dogovori obestecenje sa Partizanom a onda tek moze da pregovara sa Ademom ;)
Bar je tako u normalnim zemljama, kod nas to verovatno drugacije funkcionise :)

Boban

pre 14 godina

Nisam baš siguran da je ovakva situacija što se tiče transfera igrača. Ja sam mislio da to ide ovako: klub koji je zainteresovan za igrača (Rubin) nema prava (prema pravilima UEFA i FIFA) da pregovara sa tim igračem dok igračev matični klub (Partizan) to ne dozvoli. Osim u slučaju da igrač ima manje od 6 meseci do isteka ugovora, kada klubovi stiču bezuslovno pravo da pregovaraju s njim (što ovde nije slučaj). Dakle, kada Rubin uputi zvaničnu ponudu, što je izgleda već uradio, i Partizan prihvati ponudu, tada Rubin dobija pravo da Ademu nudi ugovor. E sad, ako se ne dogovore (Adem ne prihvati ugovor), transfer propada. To bi trebalo da bude tako u teoriji.

Ovde je moguće da postoje 2 problema:

1. da Partizan odbije sve ostale ponude drugih klubova koje su finansijski slabije od Rubinove pa da Adem bude prinuđen da pregovara samo s Rusima (Tatarima). Neću ni govoriti šta mislim o ovome...

2. problem bi bio u slučaju da njegov menadžer zapravo odlučuje. Ne znam kakav oni ugovor imaju međusobno, ali ako bi to bilo tačno - to bi bilo jednako katastrofi.

U svakom slučaju da sam na njegovom mestu ni ja ne bih hteo u Rusiju, a dečko sigurno ima kvalitet i što je važnije, potencijal za nešto više.

e moji obavestajci sa severa

pre 14 godina

Pa kako?? Pa zar nije Adem navikao na minus,tj. da Partizan bodovno zaostaje za Zvezdom.Sad mu kao hladno u Rusiji.
(narodna kuhinja, 18. decembar 2009 10:24)

sigurno da nije navikao...ipak je dve sezone za redom u timu koji osvaja duplu krunu xD

mada u Rusiji su i vece temperature od -1 , -3 ili -4 hahah

David

pre 14 godina

Ademe sine, posto ti hoces da se pitas ja bi te sada zainat prodao u inter gde neces sedeti ni na klupi. Oni dao bog imaju nekih 50 igraca na spisku, pa ne bi imao mesta ni na tribinama. Mnogo si bre poleteo, a vec si pao samo ne osecas bol..

RichiPFC

pre 14 godina

Za Ljajica bi bilo najbolje da odigra jos 3-4 sezone za Partizan, pa onda da ide u inostranstvo. Tek je napunio 18 godina, ni u jednom timu nece biti u prvoj postavi i igrati svaku utakmicu, a pitanje je dali ce biti i na klupi ( posebno u Interu )

che

pre 14 godina

da se ti pitaš, igrao bi u Barsi ili Realu. ali, ti se ne pitaš. pita se tvoj menadžer, koji gleda gde će veću proviziju moći da namakne, pa makar ti igrao i u Vijetnamu. svoje si pokazao na terenu. nije loše, ali nema kontinuiteta. na splavovima je već druga priča. ribolov je za tebe, druže...

Ivica

pre 14 godina

Naravno da se ne pita, u profesionalnom sportu je robovlasnički sistem odavno na snazi... potpuno legalizovana trgovina ljudima. Ko te kupi njegov si, a ti radiš i ništa se ne pitaš... do duše, plate te dobro :)

Vlasta

pre 14 godina

Ako se imaju ponude od Intera i Porta bilo bi suludo ici u ubin iz Kazanja. Ne sme sve bas uvek da bude u novcu, Adem je vazan i za buducnost naseg fudbala a ne samo za popunjavanje Partizanove kase. Na ovom transferu valjalo bi da se angazuje i selektor Antic i da se i njega pita za misljenje koja varijanta bi za Adema i njegov razvoj bila najbolja.

pedja

pre 14 godina

Nisam najbolje razumeo onaj deo, "Ako se ja budem pitao, ne bih išao u Rusiju". Da li je moguce da se fudbaleri kod nas ne pitaju nista o svojoj buducnosti? Pa nije Ljajic ovca pa da ga prodaju na kilo. Sramota

ssergioack

pre 14 godina

Razumem ja sto neces u Rusiju. Spanska, italijanska ili engleska liga su privlacnije. Samo, ne bi ti tako govorio da si probao neku Ruskinju

pfc

pre 14 godina

Nemoj sad neko da prica "Toliko je dobar Ljajic da ide na istok" kakve su karijere napravili Vidic i Ivanovic posle igranja u Rusiji a Krasic sad moze da bira klub gde ce da igra. Ja ipak mislim da je za Ljajica najbolje da ostane u Partizanu, ali kad bi imali para da ga zadrzimo...

wicked

pre 14 godina

Sta 'fali Rusiji, fudbal u ekspanziji vec godinama. Puni stadioni, pare nisu problem, i nisu vise daleko od ociju zapadne Evrope. Igras i ligu sampiona, po meni prava sredina za dokazivanje za nekoga ko ima 18 godina, i ne osporan kvalitet. Zar nisu primer, toliko pominjani Vidic (fantasticna karijera) ili Krasic (vecina vrhunskih klubova se otima za njega). Nemoj samo stopama, recimo Cirica (Barselona), Ognjenovica (Real), pa i Petkovica (Real), ili ne daj Boze Spasica (Real)!? Nadam se da Tosic (Mancester) nije na tom putu. Izbor je tvoj, i tvojih menadzera, srecno!!!

partizanovac

pre 14 godina

Strance treba sve prodati, a ni po koju cenu ne treba prodavati Ljajica, Petrovica, Fejsu o cemu se svakodnevno moze citati, jer inace kako ocekivati dobar rezultat u Evropi, ako nase igrace prodaju mlade i to obicno za male pare! Neka idu posle 25 godine!
Ko ne moze da obezbedi novac za finansiranje kluba na neki drugi nacin ne treba ni da bude u upravi!

LordRed

pre 14 godina

Ljudi, da se razumemo, ja sam zvezdas, ali mi je ovo sve strasno. Decko koji ima 18 godina mora da ode da bi tim napravio pare i izmirio dugove. Svi oni koji mi kazu da su zvezdasi i da zele dobro nasem fudbalu, a navijaju da Partizan nema tim kojim bi mogao da nam se suprostavi, u stvari ne vole fudbal. Zar je moguce da se smatra da decko ne moze da napreduje ovde u nasoj ligi. Ja smatram da moze, bar do svoje 23-24 godine. Nakon toga - Luka Modric strategija. Isto tako treba zvezda da uradi sa Lazovicem koji nije nista manji talenat od Adema. Ja volim zvezdu i navijam za nju celim svojim srcem, ali bez jakog Partizana nema nama fudbala u ovoj zemlji. Pozdrav svim srpskim ljubiteljima fudbala među koje ubrajam i moju malenkost. POZZ

Bodiroga

pre 14 godina

Svima onima koji posle pljuju igrace sto su se zaleteli za novac evo dokaza koliko se oni ne pitaju.Unisticemo i najtalentovanijeg igraca sredine terena jos od piksija,Ljajic je ono sto pravi razliku na terenu

dr

pre 14 godina

Pa ja stvarno ne znam ko može poželiti da bude profesionalni sportista?! Pored svih odricanja i kojekkavih gluposti, na kraju ne možeš da biraš ni gdje bi igrao! Nisam siguran da je vrijedno slave i bogatstva! A uz to, jedna povreda mijenja sve...

wicked

pre 14 godina

Sta 'fali Rusiji, fudbal u ekspanziji vec godinama. Puni stadioni, pare nisu problem, i nisu vise daleko od ociju zapadne Evrope. Igras i ligu sampiona, po meni prava sredina za dokazivanje za nekoga ko ima 18 godina, i ne osporan kvalitet. Zar nisu primer, toliko pominjani Vidic (fantasticna karijera) ili Krasic (vecina vrhunskih klubova se otima za njega). Nemoj samo stopama, recimo Cirica (Barselona), Ognjenovica (Real), pa i Petkovica (Real), ili ne daj Boze Spasica (Real)!? Nadam se da Tosic (Mancester) nije na tom putu. Izbor je tvoj, i tvojih menadzera, srecno!!!

Ivica

pre 14 godina

Naravno da se ne pita, u profesionalnom sportu je robovlasnički sistem odavno na snazi... potpuno legalizovana trgovina ljudima. Ko te kupi njegov si, a ti radiš i ništa se ne pitaš... do duše, plate te dobro :)

pedja

pre 14 godina

Nisam najbolje razumeo onaj deo, "Ako se ja budem pitao, ne bih išao u Rusiju". Da li je moguce da se fudbaleri kod nas ne pitaju nista o svojoj buducnosti? Pa nije Ljajic ovca pa da ga prodaju na kilo. Sramota

che

pre 14 godina

da se ti pitaš, igrao bi u Barsi ili Realu. ali, ti se ne pitaš. pita se tvoj menadžer, koji gleda gde će veću proviziju moći da namakne, pa makar ti igrao i u Vijetnamu. svoje si pokazao na terenu. nije loše, ali nema kontinuiteta. na splavovima je već druga priča. ribolov je za tebe, druže...

ssergioack

pre 14 godina

Razumem ja sto neces u Rusiju. Spanska, italijanska ili engleska liga su privlacnije. Samo, ne bi ti tako govorio da si probao neku Ruskinju

LordRed

pre 14 godina

Ljudi, da se razumemo, ja sam zvezdas, ali mi je ovo sve strasno. Decko koji ima 18 godina mora da ode da bi tim napravio pare i izmirio dugove. Svi oni koji mi kazu da su zvezdasi i da zele dobro nasem fudbalu, a navijaju da Partizan nema tim kojim bi mogao da nam se suprostavi, u stvari ne vole fudbal. Zar je moguce da se smatra da decko ne moze da napreduje ovde u nasoj ligi. Ja smatram da moze, bar do svoje 23-24 godine. Nakon toga - Luka Modric strategija. Isto tako treba zvezda da uradi sa Lazovicem koji nije nista manji talenat od Adema. Ja volim zvezdu i navijam za nju celim svojim srcem, ali bez jakog Partizana nema nama fudbala u ovoj zemlji. Pozdrav svim srpskim ljubiteljima fudbala među koje ubrajam i moju malenkost. POZZ

partizanovac

pre 14 godina

Strance treba sve prodati, a ni po koju cenu ne treba prodavati Ljajica, Petrovica, Fejsu o cemu se svakodnevno moze citati, jer inace kako ocekivati dobar rezultat u Evropi, ako nase igrace prodaju mlade i to obicno za male pare! Neka idu posle 25 godine!
Ko ne moze da obezbedi novac za finansiranje kluba na neki drugi nacin ne treba ni da bude u upravi!

Vlasta

pre 14 godina

Ako se imaju ponude od Intera i Porta bilo bi suludo ici u ubin iz Kazanja. Ne sme sve bas uvek da bude u novcu, Adem je vazan i za buducnost naseg fudbala a ne samo za popunjavanje Partizanove kase. Na ovom transferu valjalo bi da se angazuje i selektor Antic i da se i njega pita za misljenje koja varijanta bi za Adema i njegov razvoj bila najbolja.

pfc

pre 14 godina

Nemoj sad neko da prica "Toliko je dobar Ljajic da ide na istok" kakve su karijere napravili Vidic i Ivanovic posle igranja u Rusiji a Krasic sad moze da bira klub gde ce da igra. Ja ipak mislim da je za Ljajica najbolje da ostane u Partizanu, ali kad bi imali para da ga zadrzimo...

Boban

pre 14 godina

Nisam baš siguran da je ovakva situacija što se tiče transfera igrača. Ja sam mislio da to ide ovako: klub koji je zainteresovan za igrača (Rubin) nema prava (prema pravilima UEFA i FIFA) da pregovara sa tim igračem dok igračev matični klub (Partizan) to ne dozvoli. Osim u slučaju da igrač ima manje od 6 meseci do isteka ugovora, kada klubovi stiču bezuslovno pravo da pregovaraju s njim (što ovde nije slučaj). Dakle, kada Rubin uputi zvaničnu ponudu, što je izgleda već uradio, i Partizan prihvati ponudu, tada Rubin dobija pravo da Ademu nudi ugovor. E sad, ako se ne dogovore (Adem ne prihvati ugovor), transfer propada. To bi trebalo da bude tako u teoriji.

Ovde je moguće da postoje 2 problema:

1. da Partizan odbije sve ostale ponude drugih klubova koje su finansijski slabije od Rubinove pa da Adem bude prinuđen da pregovara samo s Rusima (Tatarima). Neću ni govoriti šta mislim o ovome...

2. problem bi bio u slučaju da njegov menadžer zapravo odlučuje. Ne znam kakav oni ugovor imaju međusobno, ali ako bi to bilo tačno - to bi bilo jednako katastrofi.

U svakom slučaju da sam na njegovom mestu ni ja ne bih hteo u Rusiju, a dečko sigurno ima kvalitet i što je važnije, potencijal za nešto više.

e moji obavestajci sa severa

pre 14 godina

Pa kako?? Pa zar nije Adem navikao na minus,tj. da Partizan bodovno zaostaje za Zvezdom.Sad mu kao hladno u Rusiji.
(narodna kuhinja, 18. decembar 2009 10:24)

sigurno da nije navikao...ipak je dve sezone za redom u timu koji osvaja duplu krunu xD

mada u Rusiji su i vece temperature od -1 , -3 ili -4 hahah

Bodiroga

pre 14 godina

Svima onima koji posle pljuju igrace sto su se zaleteli za novac evo dokaza koliko se oni ne pitaju.Unisticemo i najtalentovanijeg igraca sredine terena jos od piksija,Ljajic je ono sto pravi razliku na terenu

RichiPFC

pre 14 godina

Za Ljajica bi bilo najbolje da odigra jos 3-4 sezone za Partizan, pa onda da ide u inostranstvo. Tek je napunio 18 godina, ni u jednom timu nece biti u prvoj postavi i igrati svaku utakmicu, a pitanje je dali ce biti i na klupi ( posebno u Interu )

slučajni prolaznik

pre 14 godina

Da ode u Rubin, i da ga Bog vidi! Sigurno će imati veće šanse da igra u kontinuitetu, nego u bilo kom velikom klubu na zapadu.Igraju sigurno Ligu šampiona, a Rusi kad plate velike pare, oni ti i daju da igraš. Na zapadu je druga logika. Tošič je 2 puta bolji nego kad je otišao iz Partizana, ali nije ni blizu prvog tima! A Žigić...Da ima 32 godine, pa da ga je baš briga da li igra, para na paru ide, ali on je mlad, tek treba da gradi karijeru.

David

pre 14 godina

Ademe sine, posto ti hoces da se pitas ja bi te sada zainat prodao u inter gde neces sedeti ni na klupi. Oni dao bog imaju nekih 50 igraca na spisku, pa ne bi imao mesta ni na tribinama. Mnogo si bre poleteo, a vec si pao samo ne osecas bol..

PfC

pre 14 godina

Kooliko je ocigledno da su samo ljubomorni ovi koji kazu za Adema da nije talentovan i slicne gluposti. Kako vas nije sramota? Mali odigrao vece sedamdesetak utakmica i 13 golova dao, a sta ce tek da bude za godinu-dve. Ne budite bre vise takvi ljudi, budite realni!

Don Quijote

pre 14 godina

Za nas klupski fudbal katastrofalno je da se prodaju igraci sa 18 godina koji u prvoj ekipi nisu sastavili ni jednu kompletnu sezonu.
Sa druge strane, ako vec mora da ide, da bi njegov klub dobio sretstva od kojih ce ziveti i takmiciti se izvesni vremenski period, onda svakako treba (mora) da ode negde gde ce igrati. Tragedija je da jedan Tosic, koji je bez sumnje dobar igrac, i zajedno sa ovim malim Ljajicem, treba da bude jedan od nosilaca igre reprezentacije u buducnosti, greje klupu u jednom MU, umesto da je otisao negde gde ce igrati, u nekoj ligi jacoj od nase, i tako kao igrac sazreti i napredovati. Ovako, sepuri se po kaficima u dresu MU a igra za isti klub isto koliko i ja.
Potpuno je nebitno sto se ovde radi o igracima Partizana, ciji ja, najblaze receno, nisam pristalica. Na ovoj temi, odlaska mladih reprezentativnih igraca, navijacko prepucavanje je besmisleno.
Taj Rubin nije uopste losa ekipa, tukli su Barçu na Camp Nou, opet su prvaci Rusije i igrace LS sledece sezone.
Prema tome, ako ce Ljajic igrati tamo, bolje da igra utakmice LS za Rubin, nego ovde protiv Javora i Mladog radnika (uz svo postovanje tih klubova) jer Adem Ljajic je neko sutra reprezentacije Srbije.

dr

pre 14 godina

Pa ja stvarno ne znam ko može poželiti da bude profesionalni sportista?! Pored svih odricanja i kojekkavih gluposti, na kraju ne možeš da biraš ni gdje bi igrao! Nisam siguran da je vrijedno slave i bogatstva! A uz to, jedna povreda mijenja sve...

Kole

pre 14 godina

Iako sam Zvezdash,uvek s merakom odledam evropske utakmice u kojima igraju igraci sa nasih prostora (ex yu) i naravno navijam za njihove timove. Tako ce biti i ako se ovaj nesrecnik negde bude prodao. Ali mi jedna stvar tu nikako nije jasna: o kakvom njegovom kvalitetu i talentu pricate??? Pogledajte svi bilo koju evropsku utakmicu ovog nesrecnika, pogledajte bilo koju utakmicu mlade reprezentacije, gde je i sta taj momak pokazao od svog "raskosnog talenta"!!! Svestan je toga i Man utd i zato ga nije kupio, to je jasno kao dan. Pozurili su letos da ga kaparisu jer je i do njih stiglo pisanje da u Srbiji postoji jako mlad igrac koji je "talentovan". Pouceni iskustvom sa Vidicem i Ivanovicem koji su im u protivnickim taborima, pozurili su da kaparisu i oni nekog "talentovanog" igraca, ne bi li i oni dobili nekog igraca iz Srbije koji ce im koristiti. Posle kaparisanja, pratili su njegove igre, i u Evropi i u nasem prvenstvu i videli su da je decko mozda prosecno talentovan ali i nista vise od toga. I naravno, odustali od kupovine. Jer, da taj nesrecnik zaista jeste vanserijski talenat kakvim ga placeni novinari u nasoj zemlji zele predstaviti, ne brinite vi za novac Man Utd, nasli bi dovoljno i vise od toga da takvog "vanserijskog talenta" dovedu u svoje redove. A pazi sada apsurda, nesrecnik je toliko poleteo da ne bi da igra u sampionu jedne takve lige kakva je ruska, u ekipi koja je bez problema dobila Barselonu na Nou Kampu (a zna se da retko kome to polazi za rukom ove godine) i koja ce sigurno sa timom koji ima i koji ce i pojacati i te kako praviti probleme ostalim evropskim ekipama. Od srca mu zelim sudbinu svih takvih "vanserijskih talenata" koje su svi sada zaboravili a koje su takodje nekada, placeni novinari, dizali u nebesa i predvidjali im sjajnu svetsku karijeru. Vec ga vidim, poput Perice Ognjenovica sada, za nekoliko godina u nekoj Jagodini, Javoru, Teleoptiku...

Grobokopach

pre 14 godina

koliko zluradih crvenih komentara....crveni dok vi vase igrace i to najbolje pokusavate da uvalite nekom osrednjem timu za dva miliona evra,Partizanova deca se godinama najvise cene na ovim prostorima..gledajte vi vase dvoriste i cinjenicu vda niste stvorili nijednog pristojnog igraca vec deset godina

nexa

pre 14 godina

Šta bi mu falilo da igra u Rusiji. Pogledajmo Vidića, Ivanovića, Krasića i Jovanovića. Po meni svi naši "perspektivni" bi prvo trebali u Rusiju na kaljenje pa ko preživi neka igra.

Chiki

pre 14 godina

@SinisaOx

Ali je u pravu, Rubin prvo mora da dogovori obestecenje sa Partizanom a onda tek moze da pregovara sa Ademom ;)
Bar je tako u normalnim zemljama, kod nas to verovatno drugacije funkcionise :)

Marko_bgd

pre 14 godina

Ljajiceva cena na trzistu je 4,5 miliona evra..postoji razlika izmedju cene na trzistu,kako ste vi naveli,i obestecenja..da je talentovan to stoji,ali ne vredi jos uvek tolike pare

dragan

pre 14 godina

ti si Kole jednostavno navijac zvezde,i mnogo si zao i zavistan,sto neces dobiti ni 5 eura od njegovog transfera.lopatu ti u ruke pa radi

lupate bre mnogo...

pre 14 godina

ljudi koji arsenal,wenger ga nije ni pomenuo nigde...covek ima toliko talentovanih igraca nase godiste Jack Wilshere i Aaron Ramsey npr. i ne mozemo mi da biramo gde ce on da ide...a ja sam ademovo godiste i igrao sam protiv njega i niko zivi ne moze da me ubedi da je bolji igrac od danijela aleksica...a adema toliko forsiraju na svim frontovima,a danijela niko ne spominje vise..

sasa

pre 14 godina

ako je iko gledao ovog momka duze vreme vidi da mu samo hvali kontinuitet i samopouzdanje. decko je najbolji tehnicar u ligi, pas, osecaj za prostor, sut. Druga je stavar sto on za svaku loptu mora da se vraca, sto ga igraci ne prate ili ti sto mora da im nacrta gde treba da se postave za pas. On poseduje sva moderna shvatanja fudbalske igre. Ni Kaki i Dijegu ne bi bilo lako da igraju u nasim krs ekipama i livada terenima. Ako ga nece MJ mozda Venger u njemu nadje zamenu za Fabregasa koji ce ocito u Barsu opet. Ni Rubin nije los, tamo ce igrati, u Engleskoj jedino Arsenal jer samo on potencira mlade igrace, a ostali npr Lion, njima bas nedostaje takav tip igraca ili ti Bordo ako Gurkuf ode. Pitace se tu i Antara sigurno.

MADAFAKA

pre 14 godina

Decko, idi lepo pitaj legendu Savu Milosevica (koga uzgred grobari ne zele za predsednika, pa hvala im na tome) jer je on karijeru zavrsio u tom klubu. Ako ti on kaze da ne ides tamo onda nemoj. I ne potcenjuj rusku ligu jer ti je momak koji se potpisao kao Pfc lepo naveo primere Vide, Baneta i Milosa koji su igrali/ju tamo. I jos nesto, nisi los igrac, talentovan si, ali vrlo malo si od toga pokazao na terenu, u poredjenju sa Bambijem koji je odigrao fenomenalno pre odlaska u MU.

aaaa

pre 14 godina

Sigurno najbolje rešenjie za Ljajića od ovih klubova je Porto jer ima isto odliočan omladinski pogon, odlične trenere i najbolji skautinkl posle arsenala ako ne i bolji jer ako ste primetili porto svake godine menja tim i svake godine dolaze novi ekstra talentovani igrači porto ima zaposlenih oko 120 skautova što je i najviše na svetu i ako Ljajić ode u porto ona je to samo potvrda da se radi o talentovanom igraču. Ali zbog tih 120 skautova porto i mora da menja tim svake godine jer je to mnogo skupo! Tako da bi ljajić otišo tamo puno naučijo partizan bi zaradijo solidne pare i ljajić ako bi pokazao koliko vredi otišo bi u neki od najboljih svetskih klubova.

Kole

pre 14 godina

Iako sam Zvezdash,uvek s merakom odledam evropske utakmice u kojima igraju igraci sa nasih prostora (ex yu) i naravno navijam za njihove timove. Tako ce biti i ako se ovaj nesrecnik negde bude prodao. Ali mi jedna stvar tu nikako nije jasna: o kakvom njegovom kvalitetu i talentu pricate??? Pogledajte svi bilo koju evropsku utakmicu ovog nesrecnika, pogledajte bilo koju utakmicu mlade reprezentacije, gde je i sta taj momak pokazao od svog "raskosnog talenta"!!! Svestan je toga i Man utd i zato ga nije kupio, to je jasno kao dan. Pozurili su letos da ga kaparisu jer je i do njih stiglo pisanje da u Srbiji postoji jako mlad igrac koji je "talentovan". Pouceni iskustvom sa Vidicem i Ivanovicem koji su im u protivnickim taborima, pozurili su da kaparisu i oni nekog "talentovanog" igraca, ne bi li i oni dobili nekog igraca iz Srbije koji ce im koristiti. Posle kaparisanja, pratili su njegove igre, i u Evropi i u nasem prvenstvu i videli su da je decko mozda prosecno talentovan ali i nista vise od toga. I naravno, odustali od kupovine. Jer, da taj nesrecnik zaista jeste vanserijski talenat kakvim ga placeni novinari u nasoj zemlji zele predstaviti, ne brinite vi za novac Man Utd, nasli bi dovoljno i vise od toga da takvog "vanserijskog talenta" dovedu u svoje redove. A pazi sada apsurda, nesrecnik je toliko poleteo da ne bi da igra u sampionu jedne takve lige kakva je ruska, u ekipi koja je bez problema dobila Barselonu na Nou Kampu (a zna se da retko kome to polazi za rukom ove godine) i koja ce sigurno sa timom koji ima i koji ce i pojacati i te kako praviti probleme ostalim evropskim ekipama. Od srca mu zelim sudbinu svih takvih "vanserijskih talenata" koje su svi sada zaboravili a koje su takodje nekada, placeni novinari, dizali u nebesa i predvidjali im sjajnu svetsku karijeru. Vec ga vidim, poput Perice Ognjenovica sada, za nekoliko godina u nekoj Jagodini, Javoru, Teleoptiku...

David

pre 14 godina

Ademe sine, posto ti hoces da se pitas ja bi te sada zainat prodao u inter gde neces sedeti ni na klupi. Oni dao bog imaju nekih 50 igraca na spisku, pa ne bi imao mesta ni na tribinama. Mnogo si bre poleteo, a vec si pao samo ne osecas bol..

che

pre 14 godina

da se ti pitaš, igrao bi u Barsi ili Realu. ali, ti se ne pitaš. pita se tvoj menadžer, koji gleda gde će veću proviziju moći da namakne, pa makar ti igrao i u Vijetnamu. svoje si pokazao na terenu. nije loše, ali nema kontinuiteta. na splavovima je već druga priča. ribolov je za tebe, druže...

Vlasta

pre 14 godina

Ako se imaju ponude od Intera i Porta bilo bi suludo ici u ubin iz Kazanja. Ne sme sve bas uvek da bude u novcu, Adem je vazan i za buducnost naseg fudbala a ne samo za popunjavanje Partizanove kase. Na ovom transferu valjalo bi da se angazuje i selektor Antic i da se i njega pita za misljenje koja varijanta bi za Adema i njegov razvoj bila najbolja.

Boban

pre 14 godina

Nisam baš siguran da je ovakva situacija što se tiče transfera igrača. Ja sam mislio da to ide ovako: klub koji je zainteresovan za igrača (Rubin) nema prava (prema pravilima UEFA i FIFA) da pregovara sa tim igračem dok igračev matični klub (Partizan) to ne dozvoli. Osim u slučaju da igrač ima manje od 6 meseci do isteka ugovora, kada klubovi stiču bezuslovno pravo da pregovaraju s njim (što ovde nije slučaj). Dakle, kada Rubin uputi zvaničnu ponudu, što je izgleda već uradio, i Partizan prihvati ponudu, tada Rubin dobija pravo da Ademu nudi ugovor. E sad, ako se ne dogovore (Adem ne prihvati ugovor), transfer propada. To bi trebalo da bude tako u teoriji.

Ovde je moguće da postoje 2 problema:

1. da Partizan odbije sve ostale ponude drugih klubova koje su finansijski slabije od Rubinove pa da Adem bude prinuđen da pregovara samo s Rusima (Tatarima). Neću ni govoriti šta mislim o ovome...

2. problem bi bio u slučaju da njegov menadžer zapravo odlučuje. Ne znam kakav oni ugovor imaju međusobno, ali ako bi to bilo tačno - to bi bilo jednako katastrofi.

U svakom slučaju da sam na njegovom mestu ni ja ne bih hteo u Rusiju, a dečko sigurno ima kvalitet i što je važnije, potencijal za nešto više.

e moji obavestajci sa severa

pre 14 godina

Pa kako?? Pa zar nije Adem navikao na minus,tj. da Partizan bodovno zaostaje za Zvezdom.Sad mu kao hladno u Rusiji.
(narodna kuhinja, 18. decembar 2009 10:24)

sigurno da nije navikao...ipak je dve sezone za redom u timu koji osvaja duplu krunu xD

mada u Rusiji su i vece temperature od -1 , -3 ili -4 hahah

pedja

pre 14 godina

Nisam najbolje razumeo onaj deo, "Ako se ja budem pitao, ne bih išao u Rusiju". Da li je moguce da se fudbaleri kod nas ne pitaju nista o svojoj buducnosti? Pa nije Ljajic ovca pa da ga prodaju na kilo. Sramota

Grobokopach

pre 14 godina

koliko zluradih crvenih komentara....crveni dok vi vase igrace i to najbolje pokusavate da uvalite nekom osrednjem timu za dva miliona evra,Partizanova deca se godinama najvise cene na ovim prostorima..gledajte vi vase dvoriste i cinjenicu vda niste stvorili nijednog pristojnog igraca vec deset godina

Marko_bgd

pre 14 godina

Ljajiceva cena na trzistu je 4,5 miliona evra..postoji razlika izmedju cene na trzistu,kako ste vi naveli,i obestecenja..da je talentovan to stoji,ali ne vredi jos uvek tolike pare

Ivica

pre 14 godina

Naravno da se ne pita, u profesionalnom sportu je robovlasnički sistem odavno na snazi... potpuno legalizovana trgovina ljudima. Ko te kupi njegov si, a ti radiš i ništa se ne pitaš... do duše, plate te dobro :)

RichiPFC

pre 14 godina

Za Ljajica bi bilo najbolje da odigra jos 3-4 sezone za Partizan, pa onda da ide u inostranstvo. Tek je napunio 18 godina, ni u jednom timu nece biti u prvoj postavi i igrati svaku utakmicu, a pitanje je dali ce biti i na klupi ( posebno u Interu )

partizanovac

pre 14 godina

Strance treba sve prodati, a ni po koju cenu ne treba prodavati Ljajica, Petrovica, Fejsu o cemu se svakodnevno moze citati, jer inace kako ocekivati dobar rezultat u Evropi, ako nase igrace prodaju mlade i to obicno za male pare! Neka idu posle 25 godine!
Ko ne moze da obezbedi novac za finansiranje kluba na neki drugi nacin ne treba ni da bude u upravi!

lupate bre mnogo...

pre 14 godina

ljudi koji arsenal,wenger ga nije ni pomenuo nigde...covek ima toliko talentovanih igraca nase godiste Jack Wilshere i Aaron Ramsey npr. i ne mozemo mi da biramo gde ce on da ide...a ja sam ademovo godiste i igrao sam protiv njega i niko zivi ne moze da me ubedi da je bolji igrac od danijela aleksica...a adema toliko forsiraju na svim frontovima,a danijela niko ne spominje vise..

Bodiroga

pre 14 godina

Svima onima koji posle pljuju igrace sto su se zaleteli za novac evo dokaza koliko se oni ne pitaju.Unisticemo i najtalentovanijeg igraca sredine terena jos od piksija,Ljajic je ono sto pravi razliku na terenu

ssergioack

pre 14 godina

Razumem ja sto neces u Rusiju. Spanska, italijanska ili engleska liga su privlacnije. Samo, ne bi ti tako govorio da si probao neku Ruskinju

wicked

pre 14 godina

Sta 'fali Rusiji, fudbal u ekspanziji vec godinama. Puni stadioni, pare nisu problem, i nisu vise daleko od ociju zapadne Evrope. Igras i ligu sampiona, po meni prava sredina za dokazivanje za nekoga ko ima 18 godina, i ne osporan kvalitet. Zar nisu primer, toliko pominjani Vidic (fantasticna karijera) ili Krasic (vecina vrhunskih klubova se otima za njega). Nemoj samo stopama, recimo Cirica (Barselona), Ognjenovica (Real), pa i Petkovica (Real), ili ne daj Boze Spasica (Real)!? Nadam se da Tosic (Mancester) nije na tom putu. Izbor je tvoj, i tvojih menadzera, srecno!!!

dr

pre 14 godina

Pa ja stvarno ne znam ko može poželiti da bude profesionalni sportista?! Pored svih odricanja i kojekkavih gluposti, na kraju ne možeš da biraš ni gdje bi igrao! Nisam siguran da je vrijedno slave i bogatstva! A uz to, jedna povreda mijenja sve...

PfC

pre 14 godina

Kooliko je ocigledno da su samo ljubomorni ovi koji kazu za Adema da nije talentovan i slicne gluposti. Kako vas nije sramota? Mali odigrao vece sedamdesetak utakmica i 13 golova dao, a sta ce tek da bude za godinu-dve. Ne budite bre vise takvi ljudi, budite realni!

slučajni prolaznik

pre 14 godina

Da ode u Rubin, i da ga Bog vidi! Sigurno će imati veće šanse da igra u kontinuitetu, nego u bilo kom velikom klubu na zapadu.Igraju sigurno Ligu šampiona, a Rusi kad plate velike pare, oni ti i daju da igraš. Na zapadu je druga logika. Tošič je 2 puta bolji nego kad je otišao iz Partizana, ali nije ni blizu prvog tima! A Žigić...Da ima 32 godine, pa da ga je baš briga da li igra, para na paru ide, ali on je mlad, tek treba da gradi karijeru.

sasa

pre 14 godina

ako je iko gledao ovog momka duze vreme vidi da mu samo hvali kontinuitet i samopouzdanje. decko je najbolji tehnicar u ligi, pas, osecaj za prostor, sut. Druga je stavar sto on za svaku loptu mora da se vraca, sto ga igraci ne prate ili ti sto mora da im nacrta gde treba da se postave za pas. On poseduje sva moderna shvatanja fudbalske igre. Ni Kaki i Dijegu ne bi bilo lako da igraju u nasim krs ekipama i livada terenima. Ako ga nece MJ mozda Venger u njemu nadje zamenu za Fabregasa koji ce ocito u Barsu opet. Ni Rubin nije los, tamo ce igrati, u Engleskoj jedino Arsenal jer samo on potencira mlade igrace, a ostali npr Lion, njima bas nedostaje takav tip igraca ili ti Bordo ako Gurkuf ode. Pitace se tu i Antara sigurno.

LordRed

pre 14 godina

Ljudi, da se razumemo, ja sam zvezdas, ali mi je ovo sve strasno. Decko koji ima 18 godina mora da ode da bi tim napravio pare i izmirio dugove. Svi oni koji mi kazu da su zvezdasi i da zele dobro nasem fudbalu, a navijaju da Partizan nema tim kojim bi mogao da nam se suprostavi, u stvari ne vole fudbal. Zar je moguce da se smatra da decko ne moze da napreduje ovde u nasoj ligi. Ja smatram da moze, bar do svoje 23-24 godine. Nakon toga - Luka Modric strategija. Isto tako treba zvezda da uradi sa Lazovicem koji nije nista manji talenat od Adema. Ja volim zvezdu i navijam za nju celim svojim srcem, ali bez jakog Partizana nema nama fudbala u ovoj zemlji. Pozdrav svim srpskim ljubiteljima fudbala među koje ubrajam i moju malenkost. POZZ

nexa

pre 14 godina

Šta bi mu falilo da igra u Rusiji. Pogledajmo Vidića, Ivanovića, Krasića i Jovanovića. Po meni svi naši "perspektivni" bi prvo trebali u Rusiju na kaljenje pa ko preživi neka igra.

aaaa

pre 14 godina

Sigurno najbolje rešenjie za Ljajića od ovih klubova je Porto jer ima isto odliočan omladinski pogon, odlične trenere i najbolji skautinkl posle arsenala ako ne i bolji jer ako ste primetili porto svake godine menja tim i svake godine dolaze novi ekstra talentovani igrači porto ima zaposlenih oko 120 skautova što je i najviše na svetu i ako Ljajić ode u porto ona je to samo potvrda da se radi o talentovanom igraču. Ali zbog tih 120 skautova porto i mora da menja tim svake godine jer je to mnogo skupo! Tako da bi ljajić otišo tamo puno naučijo partizan bi zaradijo solidne pare i ljajić ako bi pokazao koliko vredi otišo bi u neki od najboljih svetskih klubova.

pfc

pre 14 godina

Nemoj sad neko da prica "Toliko je dobar Ljajic da ide na istok" kakve su karijere napravili Vidic i Ivanovic posle igranja u Rusiji a Krasic sad moze da bira klub gde ce da igra. Ja ipak mislim da je za Ljajica najbolje da ostane u Partizanu, ali kad bi imali para da ga zadrzimo...

MADAFAKA

pre 14 godina

Decko, idi lepo pitaj legendu Savu Milosevica (koga uzgred grobari ne zele za predsednika, pa hvala im na tome) jer je on karijeru zavrsio u tom klubu. Ako ti on kaze da ne ides tamo onda nemoj. I ne potcenjuj rusku ligu jer ti je momak koji se potpisao kao Pfc lepo naveo primere Vide, Baneta i Milosa koji su igrali/ju tamo. I jos nesto, nisi los igrac, talentovan si, ali vrlo malo si od toga pokazao na terenu, u poredjenju sa Bambijem koji je odigrao fenomenalno pre odlaska u MU.

Chiki

pre 14 godina

@SinisaOx

Ali je u pravu, Rubin prvo mora da dogovori obestecenje sa Partizanom a onda tek moze da pregovara sa Ademom ;)
Bar je tako u normalnim zemljama, kod nas to verovatno drugacije funkcionise :)

Don Quijote

pre 14 godina

Za nas klupski fudbal katastrofalno je da se prodaju igraci sa 18 godina koji u prvoj ekipi nisu sastavili ni jednu kompletnu sezonu.
Sa druge strane, ako vec mora da ide, da bi njegov klub dobio sretstva od kojih ce ziveti i takmiciti se izvesni vremenski period, onda svakako treba (mora) da ode negde gde ce igrati. Tragedija je da jedan Tosic, koji je bez sumnje dobar igrac, i zajedno sa ovim malim Ljajicem, treba da bude jedan od nosilaca igre reprezentacije u buducnosti, greje klupu u jednom MU, umesto da je otisao negde gde ce igrati, u nekoj ligi jacoj od nase, i tako kao igrac sazreti i napredovati. Ovako, sepuri se po kaficima u dresu MU a igra za isti klub isto koliko i ja.
Potpuno je nebitno sto se ovde radi o igracima Partizana, ciji ja, najblaze receno, nisam pristalica. Na ovoj temi, odlaska mladih reprezentativnih igraca, navijacko prepucavanje je besmisleno.
Taj Rubin nije uopste losa ekipa, tukli su Barçu na Camp Nou, opet su prvaci Rusije i igrace LS sledece sezone.
Prema tome, ako ce Ljajic igrati tamo, bolje da igra utakmice LS za Rubin, nego ovde protiv Javora i Mladog radnika (uz svo postovanje tih klubova) jer Adem Ljajic je neko sutra reprezentacije Srbije.

dragan

pre 14 godina

ti si Kole jednostavno navijac zvezde,i mnogo si zao i zavistan,sto neces dobiti ni 5 eura od njegovog transfera.lopatu ti u ruke pa radi