Bez medijskog prostora za huligane

Mediji bi trebalo da se uključe u borbu protiv nasilja na sportskim terenima, a novinari ne bi trebalo da promovišu nasilnike i da im posvećuju naslovne strane.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Koliko ja vidim u izjavi se bas razdvajaju huligani i navijaci. Cemu panika? Pa "to i to" mogu da urade samo huligani, a ne navijaci. Kao sto rece neko, huligani usput stignu malo i da navijaju.
  (Marx, 9. oktobar 2009 00:03)

  # Link komentara

 2. Jeste da u nasoj zemlji ima mnogo huligana ali ovaj napad na Francuze mi je mnogo sumnjiv. Neko mocniji od vodja navijaca stoji iza toga, uveren sam.
  (??...?, 7. oktobar 2009 23:09)

  # Link komentara

 3. jednostavno budite sluge rezima,to je to.

  to je ta Demokratija o koju nam pricate?
  (., 7. oktobar 2009 22:13)

  # Link komentara

 4. OK, malo sam razmislio i pristajem na to da nas mediji bez dokaza sve kolektivno nazivaju huliganima...ali SAMO pod uslovom da se i termin političar zameni terminom LOPOV!
  (perazdera, 7. oktobar 2009 21:04)

  # Link komentara

 5. A DA!!! Dopuna jos jedna!!! Komentar na dnu ( Lud zbunjenog) je tipican komentar jednog huligana!!! A opravdanje nalazi u tome, drugi kradu zasto mi ne bi divljali!
  (marko-nbg, 7. oktobar 2009 19:55)

  # Link komentara

 6. Stop represiji huligana nad normalnim ljudima.
  Pravda za normalne ljude, huligane u zatvor. Za ubice nema opravdanja.
  (STOP, 7. oktobar 2009 19:53)

  # Link komentara

 7. Narod je gladan a vi ga lazima hranite!
  (delija, 7. oktobar 2009 19:49)

  # Link komentara

 8. HA HA HA Provali kako stoji kacket ovom tipu na slici!!! " To milicijo moja..." :)
  (marko-nbg, 7. oktobar 2009 19:16)

  # Link komentara

 9. (Sportista, 7. oktobar 2009 15:15)

  Pišu sa velikim slovom zato jer tako nalaže pravopis!
  A ti ako imaš nešto protiv pravopisa, napravi novi pa ako se usvoji, možda bude i malo slovo.
  (kop, 7. oktobar 2009 18:17)

  # Link komentara

 10. (vlade, 7. oktobar 2009 16:22)

  Не, није то закључак.

  Кад је Урош добио десет година, сви су прокоментарисали како тако треба и како кажњавање од некога мора да почне.

  У међувремену је убица трогодишњег детета добио три, а вехабије које су припремале терористичке напада осам година.

  Страшно ће се манипулисати тим термином "хулиган". Како ви знате да ли неко има намеру да пева и бодри свој клуб или да прави нереде? Да ли му то на челу пише? Да ли би онда било по закону да свака недоказана квалификација неког навијача као хулигана за собом повуче и оптужбе за клевету?

  И одакле право онима који свој клуб прате само када игра на ТВ-у или када гостују Милан и Ренџерс да за некога ко се редовно цима и иде у Јагодине и Ивањице каже како је "хулиган"?

  П.С.

  Јадан је овај који би Делије писао малим словом.
  (Луд збуњеног, 7. oktobar 2009 17:48)

  # Link komentara

 11. Znači vraćamo se u komunizam.Da ne kažem Slobizam.Opet više nisu demonstranti,nego ,,strani plaćenici,domaći izdajnici,janičari...''.Jel' vam poznato?Koliko se ja razumem u novinarstvo,valjda mediji treba da prenose vesti,a ne stavove?I kavke veze ima ova vest sa sportom?Ovo je klasična politika.
  (deki, 7. oktobar 2009 17:09)

  # Link komentara

 12. Mnogo briga mnogo i problema ja sam zvezdo s tobom prosao,ovo sto nam novi zakon sprema ja znam dobro proci ce i to.....
  (mjzr, 7. oktobar 2009 16:55)

  # Link komentara

 13. Prvi komentar (potpisan sa 'Lud zbunjenog') je uobicajeno skretanje teme koje se cesto cuje jos od onog nesrecnog Urosa Misica. Zakljucak posebno: i politicari kradu, pa se zato ne treba boriti protiv nasilja. Secamo se ovakvih argumenata i u toku sudjenja Misicu.
  Znaci li to da unistavanje i ubijanje na tribinama treba dozvoliti sve dok se ne sankcionisu drugi prestupi?
  (vlade, 7. oktobar 2009 16:22)

  # Link komentara

 14. Navijac - covek koji ide na utakmice, peva i bodri svoj tim
  Huligan - covek koji ide na utakmicu da bije ili ubije nekog iz protivnickog tabora, da baci baklju ili zapali i slomi nesto, a ako ima vremena navija za svoj klub.
  To je razlika, jel razumete sad???
  (IVORY, 7. oktobar 2009 16:02)

  # Link komentara

 15. Ovo je strašno kako manipulišu brojevima i to nije prvi put. Jednostavno nije istinita tvrdnja da je "samo 2,4% izgrednika kažnjeno"! Tačno je da je broju od 2,4% osumnjičenih za izgredništvo dokazana krivica. A osumnjičeni je po zakonu nevin dok se ne dokaže suprotno i niko nema pravo da ih naziva huliganima ili izgradicima, dok se ne dokaže suprotno. A to što je statistika tako porazna, to treba da pita policiju koja mahom hapsi momke koji i ne beže zato što ništa nisu ni uradili...
  (Perazdera, 7. oktobar 2009 15:51)

  # Link komentara

 16. Lepo mi je mama govorila da ne idem na utakmice i gubim vreme,vec da se uclanim u neku stranku pa da kradem,lazem i zajebavam narod!
  (DEBIL, 7. oktobar 2009 15:24)

  # Link komentara

 17. Dobro ste se setili!!!! Sta mislite da su ovi iz UEFA-e glupi sto ne dozvoljavaju da u direktan prenos utakmica idu snimci paljenja baklji, utrcavanja u teren, tuca sa policijom, lomljenje i paljenje stadiona! Kod nas huliganima lepo date udarne termine u svim informativnim emisijama, naslovnu stranu novina i oni samo rastu! Jos mogu da se hvale kod svojih prijatelja huligana da su izasli u novinama! Onda ovi nastoje da ih stignu i prestignu i tako u krug!!!
  (mrko-nbg, 7. oktobar 2009 15:23)

  # Link komentara

 18. U tabloidima navijače "Crvene zvezde" zovu Delijama. Veliko slovo! Toliko o medijima.
  (Sportista, 7. oktobar 2009 15:15)

  # Link komentara

 19. Станите бре, ово више нема никаквог смисла...

  Имамо прилике да приметимо да је у вестима код изгреда на иностраним теренима навијач увек навијач, а овде се код нас изгледа превентивно устаљује термин "хулиган". Ко је тај ко ће да одреди ко је хулиган, а ко навијач?

  Свиђало се то вама или не, Шавија је рецимо легитимни представник организоване навијачке групе Делије Север. Не можете да покупите неког ко нити је вођа, нити је репрезентативни узорак, па да његов став представљате као став навијача Звезде.

  Кренули сте у лов на вештице, и попут Инквизиције, вештице уловити нећете, а много ћете глупости направити.

  Прво престаните да дајете простора политичарима који су се накрали пара или који су тако нешто дозволили, а не да их зовете у емисије, и да их још ословљавате са "господине".
  (Луд збуњеног, 7. oktobar 2009 14:37)

  # Link komentara