Četvrtak, 13.08.2009.

15:30

EP: Ivković skratio spisak

Trener košarkaša Srbije Dušan Ivković skratio je spisak od 18 igrača na 14, a na EP neće igrati Luka Boganović, Marko Kešelj, Ivan Radenović i Boban Marjanović.

Izvor: B92

EP: Ivkoviæ skratio spisak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

nikola

pre 14 godina

(kriticar po ubedjenju, 13. avgust 2009 23:08)


Duda je vec nekoliko puta do sada napomenuo da je cilj na ovom prvenstvu da se plasiramo na SP, tj. da budemo medju prvih 5! Znaci cilj je i London gde ce se verovatno ici na medalju ali je sada ovde cilj medju prvih 5 (vise puta je na konferencijama rekao). Za razliku od Sakote i Moke kojima je cilj bio da "stvaramo novu reprezentaciju" bez rezultatskog cilja Duda je lepo reko-medju prvih 5. Koliko je to realno ,videcemo.

pajdo

pre 14 godina

Kako su samo hrabri ovi sto pljuju izbor selektora. Samo se setite sa kojim timom je Zeljko otisao u Atinu 1998. godine i uzeo zlato...
Duda ne mora zlato ali zna sta radi, siguran sam!

Anony

pre 14 godina

Kako moze selektor reprezentacije da napravi igraca aj molim te mi reci? Njegov je posao da uigra vec napravljene igrace u neki kratak period za vreme priprema.Tog igraca 90% karijere treniraju drugi treneri a tih ostalih 10% pripadaju selektoru kome je cilj da ih uigra i napravi tim.Duda je kao selektor u startu izgubio jer nije uspeo da okupi najbolje igrace koje srbija ima,sad se trudi da kao trener ispravi stvar ali reprezentacije nije njegovo licno vlasnistvo pa da moze glumi nekog bosa.

Valjak

pre 14 godina

Mnogo sreće! Nadam se da ćemo proći grupu, a posle je sve moguće. Voleo bih da jednom pobedimo i te Špance da probijemo led, mada će biti teško. Ne da više nismo favoriti već smo protiv mnogih autsajderi, ali baš zato treba da se borimo da dokažemo suprotno.

per4mance

pre 14 godina

@ slobo...
kakva je to izjava "Samo je Velickovic siguran u 12"...

Pa ko trtreba onda da igra ako je Novica van tima? Nema ni jedne reprezentacij u evropi koja ne bi pozelela da ima Novicu u ekipi... Ako ne u prvoj petorci, onda barem kao najboljeg 6. igraca...

Chaos Is Me

pre 14 godina

Steta za sve momke koji su otpali ali sta je, tu je. Odlichan potez je davanje prednosti Raduljici u odnosu na Marjanovica. Mnogo je fizichki spremniji, borbeniji, brzi...istina je da ponekad previshe ide na fizikalije, ali on je centar a igra centara se upravo svodi na to. Da ne igra mozda Nikola Pekovic (najbolji centar u Evropi) na mozak, shut sa distance itd.?! Osim toga, Raduljica je igrach koji moze da bude vrlo koristan i u odbrani, i u NAPADU, za razliku od Bobija. Raduljica je pred potpisom za Unikahu, a Bobi ni u Hemofarmu nije bio prvi centar. Dakle, dosta je argumenata u prilog Dudinoj odluci. Steta za Radenovica koji je imao sjajnu sezonu, ali na 4orci smo dosta dobri, sa Novicom, kao prvom opcijom, i Ercegom i Macvanom koji su izuzetni igrachi, ma shta ko mislio o njima. Mislim da bi nam chak mnogo zanimljivija i produktivnija petorka bila sa Novicom i Ercegom u prvoj postavi, jer kada je Krstic u igri (bez obzira shto je on bez sumnje nas najbolji centar) sve se svodi na bunarenje lopte ka njemu a dechko nije chuo za povratan pas nikada. Izmedju Paunica i Bjelice, ja sam za Bjelicu jer moze da odigra na vishe pozicija, neuporedivo je lucidniji i inteligentniji igrach i moze da bude pravo iznenadjenje turnira. Paunic je solidan odbrambeni igrach, zabluda je da ima bolji shut od Bjelice a vrlo chesto se sasvim nerezonski zaleti u protivnika. Osim toga, iako je do pre godinu dana bio anonimus, Bjelica je pokazao da ima m... da reshava, zna da se nosi sa pritiskom, Paunic igra u belgijskoj ligi (uz svo poshtovanje). Ochekujem konachno dobro prvenstvo od Tripkovica jer nam je on jedini klasichan shuter (zapravo, to je sve shto zna). I na kraju nema sumnje da ce nam pozicija pleja biti rak-rana, Teo i Stefan su jako talentovani, ali i prilichno nepouzdani. Ekipa nam je takva da je sve moguce, i debakl i pobednichko postolje. Ja im od srca zelim ovo drugo pomenuto!

Djuraway

pre 14 godina

U istoriji velikih prvenstava se nije desilo da debitant ima preko 30 godina !!! A obashka shto ce taj isti biti i kapiten !!! Prma tome, Kecman i Perovic nisu trebali biti ni pozvani...

sizif

pre 14 godina

Vidim ja da je ovde sve puno vidovnjaka i proroka. Sve vidoviti Milani.
Ako reprezentacija uspije svi ce te izaci na ulice radovati se i govoriti kako ste znali da su najjaci, a sad pljuje te po Ivkovicu. Ako toliko znate, u ovom slucaju, o kosarci pa zasto niste postigli nista u istoj. Pusti te covjeka neka radi svoj posao. Ako uspije dobroje, a ako ne uspije pa opet je dobro doci ce neko drugi. I Obradovic je bio car, dok nije poceo da gubi sa razmazenim NBA zvijezdama. A onda mu skinuste krunu preko noci.
Dudi i nasim kosarkasima zelim puno srece.

panta

pre 14 godina

Mislim da je ekipa vrlo dobro ukomponovana.Popovic sigurno nema mesta a cak mislim da ce Duda povesti 13 igraca kao jednog rezervnog ima prava na to.Da li neko zna da li ce biti prenos protiv Nemacke?

ofk

pre 14 godina

Zasto moj komentar toliko ''ujeda'' za srce.pa to je jedno obicno misljenje da je gosn Duda prevazidjen da je straomodan i da je demagog...uskoro ce pricati o Londonu.imao je u staroj YU igrace iz koje su se izrodili svi kosarkaski radnici..sada toga vise nema sada su drugi uslovi,treneri,metode...Duda DEMAGOG...ne vidim da je u ostalim zemljhama tako...gde su Lolo sainz,pat raili,gomeljski,auito,gamba...

Valdo

pre 14 godina

Lepa i perspektivna ekipa protiv koje nikome nece biti lako! Mozda nije realno ocekivati medalju ove godine, mozda se neke cak i domognemo, svaka ce biti uspeh!

Po meni bi najgore bilo da Duda dobije nogu, ako se oceni da su bili neuspesni ne EP-u. Treba ga ostaviti s ovim klincima jos koju godinu, i siguran sam da ce od njih napraviti ubice :)

baston pg

pre 14 godina

Srećno i ugledajte se na vaterpoliste. I na njih niko nije računao. Dudo odredi kapitena poput Udovičića da bude pravi vodja na terenu. Samo na svakoj utakmici maksimum i nema za čim da žalite!

Mojsije Ezkulj

pre 14 godina

Duda je dobar trener ali nije trebao da skrati spisak, ja sam ga video na lajbahu jucer, on je poznat kao veliki postovalac i fan grupe lajbah, ali mu to ne daje za pravo da skracuje spisak pogotovo u ovom trenutku kada je nasa kosarka na klimavim nogama jer su se asovi poput djordjevica i misela lazarevica povukli i sve je ostalo na mladima jer na mladima svet ostaje. Trebalo bi velike firme da se dogovore da skupe pare da svaki nas kosarkas dobije besplatan ruksag. Da

-Nemanja-

pre 14 godina

Pa dobro zar mora već ovako rano da krene pljuvanje,čim niste zadovoljni izborom igrača!?Nisam jedan od onih koji će reći "Ivković zna bolje od vas",ali smatram da prvo treba videti šta će se desiti,a onda krenuti sa pljuvanjem,ako se opet obrukamo.
Nisam neki optimista pred ovo prvenstvo.Medalju znam da nećemo osvojiti,a nadam se da ćemo grupu proći.

traktorka

pre 14 godina

Realno volim marjanovica ali trenutno je raduljica bolji. inace raduljica je po meni lose odigrao univerzijadu jer je bio glavni igrac i suvise je forsirao a ovako za A selekciju ce uci 5min po mecu i dati 4-6 poena na svakoj. inace po meni mesto na prvenstvu nemaju popovic i bjelica. e sad vecina ce reci de na prvenstvo sa sa 6 visokih i 6 niskih pa po meni u krajnjem slucaju ako nam bas jako zafali novica moze na 3. nekazem da je to super resenje ali je on po meni na 3 bolji nego recimo bjelica. e sad neko rece na prethodnu vest da se nepostaje igrac sa 6 bacanja protiv partizana i ja nemogu da kazem da se slazem ili neslazem sa tim ali jedno je sigurno bjelica je rupa u odbrani i nema neki sut.verujem da bi mu puno znacilo da ide na Ep ali ako vec kao sto kaze duda ocemo rezultat onda nam treba 12 igraca koji mogu da igraju ako ne napad makar dobru odbranu. Sto se popovica tice on je dudin ljubimac i vredan je decko ali u modernoj kosarci pley bez suta za tri nema neku svrhu tako da po meni on sigurno otpada. e sad jos da razjasnim dilemu zasto paunic a ne bjelica. Po meni paunic igra mnogo bolju odbranu i korisniji je u napadu jer je izuzetno snalazljiv i veoma dobar u ulazu takodje ima bolji sut od bjelice. e sad sve ov bese moj stav i da sam ja upravu bio bi sad u bg na treningu repke a ne ovde za kompom u svako slucaj kojih god 12 da ode ja cu klicai svim grlom za njih nazalost ispred tv-a i jos za kraj pitanjce da li neko zna dal slucajno neko prenosi utakmice sa nemackom? Bas bi voleo da vidim koju pripremnu utakmicu.

kriticar po ubedjenju

pre 14 godina

Pise ostavi komentar.Aha vazi,samo molim da mi niko ne ocenjuje post,ako se uopste objavi,jer znam da je to besmisleno.
Dakle DUDA je poceo,zestoko u svom stilu.Skartirao je talentovanijeg Marjanovica u odnosu na Raduljicu.Ako smem ovo da konstatujem ,a da ne uvredim gospodu prepisivace tudjih razmisljanja.Najvise mrzim ljude koji ne umeju da donesu sopstveni sud o necemu,pa makar bio i pogresan.
E pa ja mislim da DUDA gresi od samog starta.Jos od spiska koji je objavio,pa jos kad IGORU nije produzio odmor,sasvim je iluzorno pisati o njegovim buducim potezima.

Cini mi se da cemo igrati sa Hrvatima prijateljsku utakmicu.Cujemo se posle nje.Ko zna mozda ovi i nisu gori od moskitosa.Medjutim kako ovima pronaci limit kad je on u startu prolongiran za London i lisen bilo kakve negativne kritike.Duda se okaktusio,za sve ima izgovore.Ja sam kriticar po ubedjenju i kako ja da ga kritikujem kad ce on meni mi se spremamo za LONDON?!
Stvar je prilicno jasna,ko razume shvatice.

skandinavac

pre 14 godina

Od svih tu nabrojanih vecina nas vani nikad nije ni cula za njih osim trenera Ivkovica.meni se cini da je basket davno izasao iz mode kao sport posle raspada Yugoslavije..ni jedna zemlja iz regiona vise negaji taj duh i imidz kao nekada svi uspjesi/cro 92.srbija 2002/ su bili plod generacije koje su izasle iz bivse yug skole posle nista i nikad vise nece se postici nazalost.

anbeast

pre 14 godina

Malo iznenadjenje, moram priznati...Ni Krstic ni Kosta nisu igraci koji menjaju protivnicke suteve (Krstic pokriva reket ali i nema neku rampu) mislio sam da bi Bobi tu mogao da se udene za neku zonu ili sl. ali ocigledno je da Duda hoce da SVI trce i da se brzo transformisemo a Marjanovic je ipak spor... Doduse ni Kosta nije neki trkac ali (ma koliko ga ja ne obozavao onako mlitavog) je dosta iskusniji... Sve u svemu od ovoga,trenutno, nemamo bolje. (a nije ta ekipa ni tako losa kako se nekima cini) Popljuvace me, ali steta za Luku.Na krilu smo tanki, pre svega u sutu. Bjelica i Tepic nisu suteri. No...SAMO HRABRO, SKUPITE M..A, GINITE NA TERENU,pa kom opanci kom obojci...

gugle

pre 14 godina

Nekada smo imali Simonovica i Cosica, koji su citali knjige, a kako da ovi razviju vijuge samo na treningu kad nisu ni imali kada da idu u skolu? Ko ce da cuva Gasola, Rudija Fernandeza i ostale? Necemo izgubiti nijednu utakmicu ubedljivo, ali tesko cemo i do pobeda. Nije u pitanju samo kvalitet, vec i preterano respektovanje protivnika i traume sa proslih turnira. Da ne pominjem N.Zeland, Kinu, Nigeriju, Finsku i ostale. Kad kupe malo bolji auto, nasi mladi kosarkasi zaborave na basket i zato vecina njih vise ne igra glavne uloge u inostranim klubovima. Za razliku od ranijih plejada koje su bile zarazene kosarkom. Jaca nam je fudbalska reprezentacija od kosarkaske, to ni u snu nisam pomisljao da ce biti.

kalemegdan

pre 14 godina

Ovaj sastav bas i ne impresionira.Nije dilema Marjanovic ili Raduljica.Obojici je ovde mesto.Ali,ovde,zaista,nema mesta za Perovica.On je spor i netalentovan.Smesno je kako igra u Pamesi.Kako Ivkovic protivreci samom sebi,sta je prosle godine govorio za Marjanovica i koliko ga je forsirao.Mora je ici Marjanovic a ne Perovic.Perovica je jos 2003-ce vodio Vujosevic u Svedsku i od tada on nije nista napredovao.Perovic je bio smesan i u NBA.Cime ovo sve objasniti nego trenutnom zabludom.

ivan

pre 14 godina

a za ostale pitanje:
Odakle vam to "repka"?

kopiraju hrvate,zamisli koliko moras da budes mali covek da bi kopirao hrvate!!!

tim je dobar,i ocekujem vrhunac u Londonu na olimpijadi kao sto je covek i rekao,al i sad mogu da naprave iznenadjene,zasto da ne.

primer:Rusija uzela EP sa po meni skromnim timom i jos bije u finalu Spaniju na njihovom terenu,tako da je sve moguce zato su ta prvenstva i zanimljiva toliko.

shawne

pre 14 godina

Drugari, Dule jeste legenda ali nije Dejvid Koperfild?! Pa zar mislite da je bitno da ide Marijanovic ili Raduljica? Lepo kaze covek, ovo prventvo treba da posluzi da se naprave svetski igraci.. Za mene je vrhunski uspeh ako odigramo sa Slovenijom i Spancima egal i da nekim cudom prodjemo grupu a da ovi momci shvate da niko nije nepobediv! Ps. za ove smarace koji prozivaju svaki komentar necijeg drugacijeg misljenja replikom "pustite dudu on zna svoj posao bolje od vas" i sl., pa vi ljudi ne posecujete forume ako mislite da svaki post treba da bude: "srecno" "samo napred" "idemooooo".. Tu smo da bi komentarisali i polemisali, a niko nije blesav i zna da je G-din Dule "nesto" kvalitetniji trener od svih nas.. Osim ako medju komentatorima nema Zeljka Obradovica, ja mu se ovom prilikom izvinjavam :) Njih dvojica su tu negde..

mare

pre 14 godina

mislim da jos treba da otpadnu Kecman ili Paunic i Popvic.Sto se tice Marjanovica,on je tip igraca kao Perovic i nema potrebe za dva igraca istog tipa.Radulljica je mesavina i vise akcija moze da igra.Nadam se da ce Bjelica dosta napredovati tokom priprema i da ce biti iznenadjenje za sve na prvenstvu!

boki

pre 14 godina

e mnogo mi je zao ovog radenovica
izgleda da je dobar momak ali stalno ga neke povrede smetaju
steta mislim da je korisniji i od ercega i macvana zajedno
ali sta da se radi

HVALA BOGU ŠTO NISAM GROBAR

pre 14 godina

Borićemo se sa Britancima za pretposlednje mesto u grupi ali mislim da nećemo proći.Imamo mnogo bolju repku među igračima koji nisu na spisku.

ujka

pre 14 godina

e, pa... za srbijansku kosarku me bas "ZABOLE". SRPSKA je na odlicnom putu, i za koju godinu bice ponovo kaznena ekspedicija medju kosevima. Tako ste se rugali i vaterpolistima, iako je kod njih bilo manje stresno. Verujem u g. Ivkovica i ove decake... Uz vas su svi cestiti Srbi. Samo napred i hrabro!

dule

pre 14 godina

Kako smarate vi sto kazete da smo strucnjaci sto komentarisemo
Pa jbt zato i pise ostavite komentar... Mislite da Duda cita ovo pa ce kao da se uvredi?
Svako ima pravo na svoje misljenje.

Mislim da Raduljica nije nista posebno,cak mislim da je na kraju usr`o protiv Amera, sutiraju 6 bacanja,on ne moze da uhvati nijednu loptu.

pera kojot

pre 14 godina

ja mislim da nemamo sta da trazimo sa ovim neiskusnim igracima na EP medalja je samo san nazalost mozda za koju godinu kad steknu vise iskustva igrajuci protiv najboljih igraca evrope realno SPANCI su jaki ko zemlja po meni buduci prvak evrope

Coa

pre 14 godina

iskreno, jedino iznenadjenje mi je Radenovic...ko je pratio Eurosport2 znace o cemu pricam... odlican igrac sa odlicnim fizickim predispozicijama...pogotovo sam zacudjen posto su ionako vec otpala dva krila zbog povreda(bolesti)...
u svakom slucaju Duda zna najbolje...zelim im svu srecu u Poljskoj...
koga god da izabere ovaj tim zasluzuje podrsku

Zika

pre 14 godina

od 87 do 91 godista Srbija je dominantna ne samo u Evropi negpo i u svetu.Spanka generacija 80 je 2006.god postala svetski prvak,a sada polako vec prelazi svoj zenit.Slede godine velike dominacije u kosarci

Srecan sto sam Grobar

pre 14 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem!
Toliko strucnjaka ja u zivotu nisam video.
Redovno sam na utakmicama (fudbal,korarka i vaterpolo ) bio sam i na svetskom u Spaniji,evropskom kod nas i nigde nema takvih strucnjaka kakve imamo mi.!
Da 90% komentara ovde izlaze iz glava nekih virtual-strucnjaka koji ne znaju kako izgleda hala ili stadion sa spoljne strane!
Samo znaju da omalovazavaju neciji rad i zalaganje!
Sad je bitno dali je Raduljica ili Marjanovic.
Pustite ljude da rade i jedino sto se od nas trazi je podrska!!
I podrska!!
Kako svi znaju da se hvale kad nam repka bude prvak Evrope ili Sveta!
Duda je dokazani strucnjak.
Zato ga ostavite da radi posao, a vi gospodo na blagajne po karte .

Miki 91

pre 14 godina

Inache,ko se nada medaljama,ja se divim njegovom optimizmu,ili mozda neznanju...Daleko od toga da su ovi klinci loshi,i da nemaju kvalitet za medalje,ali sigurno,nemaju dovoljno iskustva...Ovo je prava smena generacija,koja je trebala da se dogodi josh pre par godina,kada su NBA zvezde digle ruke od repke,sigurno smena nije bila kod Zeljka ili Slavnica,koji su inach uporno govorili kako je to jedna nova ekipa,pa je potrebno vreme,kako bi stasali u pravi tim (inache,tu su izmedju ostalog igrali:Jaric,Pavlovic,Radmanovic,Stojakovic,Milicic,Krstic,uglavnom vecina kod ovog prvog struchnjaka)...Poenta je da imamo mozda i najtalentovanije generacije izmedju 88-og i 91-og godishta,ali,da ce pravi rezultati Dudinog rada biti tek za par godina...Zato,treba biti strpljiv,i ne ochekivati brda i planine,od momaka koji su tek srednju zavrshili,i dohvatili prve profesionalne ugovore...Isto kao i shto duda ne obecava medalje,tako ih ni vi nemojte ochekivati,bice i za to vremena...SRBIJO,SVE NAJBOLJE!!!!!!!!
(ForeverSRB, 13. avgust 2009 17:07)

Majstore u potpunosti se usaglasavam sa tvojim misljenjem,svaka ti je na mestu.Sto se tice ovih sajber selektora neka se ne mesaju u Dudin posao jer on sigurno zna bolje od njih.

Svinja Debela

pre 14 godina

Jaooooj kakva steta za Ivana Radenovica. Covek je zmaj. Steta sto ima lose odnose sa Duletom,inace bi "legao" Partizanu. Mislim da nam je reprezentacija skromna i nisam optimista. Sa druge strane,sigurno ce biti borbenija od nekih predhodnih...slabo je ovo

ForeverSRB

pre 14 godina

Šta je to srbijanska košarka?
Stvarno ne znam
(smederevka, 13. avgust 2009 16:17)

Heheheh,stvarno bih voleo da mogu da ti objasnim,ali,veruj mi,to je malo teze...:):)

Inache,ko se nada medaljama,ja se divim njegovom optimizmu,ili mozda neznanju...Daleko od toga da su ovi klinci loshi,i da nemaju kvalitet za medalje,ali sigurno,nemaju dovoljno iskustva...Ovo je prava smena generacija,koja je trebala da se dogodi josh pre par godina,kada su NBA zvezde digle ruke od repke,sigurno smena nije bila kod Zeljka ili Slavnica,koji su inach uporno govorili kako je to jedna nova ekipa,pa je potrebno vreme,kako bi stasali u pravi tim (inache,tu su izmedju ostalog igrali:Jaric,Pavlovic,Radmanovic,Stojakovic,Milicic,Krstic,uglavnom vecina kod ovog prvog struchnjaka)...Poenta je da imamo mozda i najtalentovanije generacije izmedju 88-og i 91-og godishta,ali,da ce pravi rezultati Dudinog rada biti tek za par godina...Zato,treba biti strpljiv,i ne ochekivati brda i planine,od momaka koji su tek srednju zavrshili,i dohvatili prve profesionalne ugovore...Isto kao i shto duda ne obecava medalje,tako ih ni vi nemojte ochekivati,bice i za to vremena...SRBIJO,SVE NAJBOLJE!!!!!!!!

Anta_Corleone

pre 14 godina

Meni je najvise zao sto je ispao Radenovic,da nije te povrede,verovatno bi isao na prvenstvo.Decko je odigrao izuzetnu sezonu i takav igrac bi definitvno bio veliko iznenadjenje za javnost u Srbiji...Zao mi je sto je ispao Bobi,prednost je dobio Raduljica koji sve radi na snagu,ali verujem u Dudu,ipak je on vanserijski strucnjak i bolje od svih nas zna sta radi...Samo napred momci!!!

poig

pre 14 godina

Ja nisam bio zadovoljan ni koliko je Karadzic malo koristio Marjanovica...Prosto ne mogu da verujem da ja kao laik vidim nesto vise u njemu nego iskusni treneri. Mislim da je marjanovic korisniji...bez obzira koliko je Raduljica napredovao daleko je od evropskih centara...A marjanovic je ogroman i dominira bar svojim reketom.

beli

pre 14 godina

Licno, izabrao bih Marjanovica jer je dominantan u odbarni a i veoma je popravio igru licem prema kosu, ali dobro....Ako ne bude povreda, sigurnih 11 su:
Markovic, Teodosic, Tepic, Tripkovic, Kecman Velickovic, Erceg, Macvan, Krstic, Perovic , Raduljica..Otpada Popovic, jer sem Markovica i Teodsica i tepic mpze odigrati pleja, a odluka o 12. igracu pasce izmedju Paunica i Bjelice. Prednost ima Paunic ybog kontinuiteta u reprezentacijama i igre u odbrani. Mozda njih povedde a pusti Kecmana, ali sumnjama..I to je to...

marko-nbg

pre 14 godina

AUUUUU koliko strucnjaka, genijalaca i vrsnih poznavalaca kosarke na jednom mestu! Sav sam se najezio!
Ljudi Duda zna koji profil igraca mu treba! Ja mislim da ne treba olako otpisivati ovu ekipu! Sad ih mnogi pljuju, a ako nekim slucajem osvoje zlato, ti isti ce ih dizati u nebesa! Isti ovi koji tako pricaju za kosarkase, pricali su za vaterpoliste, a onda su prvi komentarisali "kako su znali da ce cudo da se desi" ! Kakvi ste to ljudi???? Gadite mi se!
Mislim da treba ovim momcima pruziti sansu! Oni su najbolje sto trenutno imamo! Takodje mislim da ovo nase najbolje moze da parira svima u Evropi, pa cak i Spancima! U ostalom sacekajmo EP pa da vidimo! Ja mislim da cemo biti hit prvenstva i da ce mnogi biti iznenadjeni koliko moze ova ekipa!
Napred momci! Napred Srbijo! Do pobede!

lukic

pre 14 godina

Zao mi je zbog Marjanovica ima potencijal ali treba dosta jos da napreduje pred njim je vreme neka radi i sve ce doci na svoje,cini mi se da je Raduljica bolji napadacki,bolje izgradjuje poziciju volio bih da su obojica ostala na spisku a da je umjesto Marjanovica otpao spori Perovic onaj bar zna da zakuca kad je pod kosem

Tepic kapiten

pre 14 godina

Ovde mnogi potcenjuju Kostu Perovica, pogotovo je smesno porediti ga sa Marjanovicem. Kosta je daleko kvalitetniji igrac, a i igrao je evroligu i ACB. Znaci igrao je protiv najboljih i imao je ok ucinak prosle sezone. Sa druge strane Marjanovic od boljih centara igrao je samo protiv Pekovica prosle sezone, dok u ULEB kupu, pa tu i ne treba trositi reci ipak je to drugorazredno takmicenje i ne moze se nikako porediti konkurencija tu i u evroligi. Da se razumemo nisam ja neki veliki Kostin fan ali za
Marjanovica je jos uvek igrac, a za koju godinu videcemo

AJmo Dudo

pre 14 godina

Sasvim očekivano, za sve koji barem malo prate košarku. Ivkovič hoće da ide sa kompaktnom uigranom i 100% spremnom ekipom gde svako ko uđe na teren mora d akida i ujeda.

Bobi je dobar momak i igrač ali njegova fizička sprema a posbeno stanje kolena su problematični. Duda je to verovatno znao ali pravi test su njegovi treninzi i pripreme. Ko taj "pakao" prođe posle mu je sve ravno. Na žalost Bobi nije mogao to da izdrži i značajno je fizički inferiorniji u odnosu na ostale. Zato je bolje da ide Raduljica ubica nego polu spremni Bobi.

I da neće samo Novica biti ubica, imaće ih 12.

dragan genije

pre 14 godina

Ovako stoje stvari, vidim da neki ne znaju. Osnovna stvar kojom se duda vodi je da u ekipi ima 7igraca na pozicijama 1,2 i 3, i 5igraca na 4 i 5. Prevedeno na spisak to izgleda ovako:
sa centrima je lako, imacemo dve petice(krstic perovic) i pored njih ercega novicu i macvana. Mislim da nije realno da raduljica ide na preticu pre macvana izmedju 4 i 5. Sa bekovima je malo teze, ali tu ima 5 sigurna putnika, teo markovic tepic tripko i kecman, za dva mesta se bore, popovic paunic i bjelica. Sve zavisi da li ce duda hteti jednog iskusnijeg pleja(popovic) ili ce pustiti mladog paunica, bjelica mislim da ima dobre sanse da ode na EP jer moze da odigra tu visoku trojku sto treba ovoj reprezentaciji.
eto toliko

Plikuscht

pre 14 godina

Pa ako cemo iskreno, Bobi nije odigrao nista specijalno poslednjih X meseci, a Raduljica je oduvao na Univerzijadi. Verujem da obojica napreduju i dobro je da ih obojicu imamo za buducnost, pa makar se ovako klackali jedan pa drugi jos neko vreme.
I ja sam iznenadjen, ali nekako verujem da se Duda razume malcice vise u kosarku od svih basketasa iz kraja ovde zajedno.

slobo

pre 14 godina

Bas me iznenadilo odbacivanje Marjanovica sa spiska. Takodje je Duda rekao da je izmedju Ercega, Macvana i Radenovica dao prednost prvoj dvojici, sto samo znaci da je Novica siguran u 12, a da ce izmedju Macvana i Ercega da bira sledeceg kandidata za skracenje spiska. Drugi kandidat za sledece skracenje je izmedju plejmekera, ko je to ne bih se usudio da kazem.

zoran

pre 14 godina

u jeeeeeeee,bas sam se iznenadio kad sam procitao da ide raduljica pre bobija,mozda je raduljica bolji od bobija u napadu(veliko je pitanje koliko ce on biti dominantan u napada kad igra protiv seniora,ipak je on u mladjim kategorija vise izvlacio na snagu a ne neku savrsenu ledjnu tehniku)al s bobijem bi definitivno imali bolje zatvoren reket...a za ovu trojicu mislim da je to realno,tj bilo je ocekivano da ce prvo njih trojica otpasti...
mada verovatno duda ima dobre razloge zasto se tako odlucio,ostaje nam da mu verujemo

Ilija Mushicki

pre 14 godina

E pa ovako:
Sto se tice Raduljice,mislim da je sasluzeno sto je dobio prednost u odnosu na Bobija,ali VELIKA steta je slucaj Marka Keselj koji bi nam mnogo znacio u to sam 100% siguran,pogotovo sto je se Luka povredio!!!1
Ali ne znam u kojoj se poziciji nalaze IvaN Paunic i mali Bjelica,ali je cinjenica da ne moze obojicu da izostavi sa spiska!!!
sve u svemu....moglo bolje,ALI NIJE LOSE
NAPRED MOMCI! ! ! !

doxist

pre 14 godina

znaci bjelica ostao. on ce, kako stvari stoje, da ostane u prvih 12. i treba, zasluzio je, mozda nece bas da blista ali ce to da mu bude sjajna motivacija. respect za dudu, sta god predlozi, ima verovatno dobar razlog. a dezurne pesimiste molim da se uzdrze od komentara. posle duseg vremena ekipa nam na nesto lici

stefan

pre 14 godina

samo se zavalite u fotelje i posmatrajte čarobnjaka,svaki komentar i pisanije tipa "ovaj treba da ide a naj ne" ostavite selektoru jer dok duda vodi reprezentaciju tresu se gaće i špancima i grcima i litvancima...ovo je godina oporavka nase kosarke a ovoliki fond mladih i kvalitetnih igraca nemaju ni amerikanci...kukavna su vremena dosla kad stare barake poput papalukasa,garbahosa i mumbrua kolo vode....momci,ajmo po zlato!!!

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Imajuci u vidu povrede mislim da ovde nema iznenadjenja.

Miroslav Raduljica (1988), Milan Macvan (1989), Nemanja Bjelica (1988) i Stefan Markovic (1988) sada imaju sjajnu priliku da napreduju i da se razviju u okosnicu nove sampionske generacije.

Ivkovicu legendo, hvala ti!

PaKs

pre 14 godina

Ma nije vazno ko ce igrati. I onako idemo skrpljeni na to prvenstvo sa verom da cemo imati snage i srece da nesto uradimo. Ne bi me cudilo da mali Bjelica zaigra na tom prvenstvu i interesantno ce biti videti petorku po mom misljenju: Teodosic, Kecman, Tepic, Velickovic, Krstic to bila prva petorka koja nesto obecava. Na klupi Tripkovic, Raduljica, Macvan, Bjelica i videce se ko jos. Hm mozda takva ekipa moze osvojiti na primer Jadransku ligu ali ruku na srce EP ne moze. Steta za Luku Bogdanovica gledao sam ga tokom sezone i prava je vedeta u svom klubu za razliku od Kecmana koji greje klupu. Ovoj ekipi ce strasno nedostajati Rakocevic i Milicic, Stojakovic da bi mogli da odigraju jaku odbranu i izuzetno kontrolisan napad sa malim brojem koseva. Dakle nemamo igraca koji moze uvek da postigne kos i da svojom pojavom na njemu igraju flastera i udvajanje, sto bi otvaralo put prema kosu drugim igracima. Koliki god da je moj optimizam i zelja za uspehom to ce me jos vise boleti kada nas pocnu puniti iskusne ekipe poput Spanije i Slovenije. Ok treba imati jaku odbranu i u nju nemam sumnje ali sta kad trebamo da damo kos?? I Mokini su imali jaku odbranu, nas tada niko nije razneo sa 20 razlike ali u odlucujucim momentima na kraju iskustvo prevagne i mi izgubimo. Ovaj tim nije los ali je mlad i da su tu oni sto nisu to bi trebao biti sada nasa druga klupa a ne startna postava. Daj boze da eksplodiramo i da nas sreca prati. Puno pozdrava i zelim im sve najbolje!

mmarko28

pre 14 godina

Duda nije vodio Marjanovica zbog toga sto je dobar, vec da bi napredovao uz Krstica u reprezentaciji. Za takmicarski ritam Raduljica, koji je nesto brzi je daleko bolji.

ljubisa

pre 14 godina

pa dobro...steta za LUKU,ako svi pricaju da nije za tim,on je jedino krilo koje smo imali,a +imao je i odlican prosek u huventudu tekom sezone...
TEODOSIC,TEPIC,VELICKOVIC,ERECG,KRTIC
prvi 5 su TOP, ostala 7 mesta su za :MARKOVIC,TRIPKOVIC,KECMAN,POPOVIC,
PEROVIC,PAUNIC,MACVAN,BJELICA,RADULJICA
...tim je mlad,perspektivan,i moze da postigne dobar rezultat...skoro svi igraci su nosili svoje timove u evropi,TEPIC,NOVICA,TRIPKO su vodili partizan,MARKOVIC,MACVAN su bili lideri hemofarma...svi su mladi i treba im samo KRSTIC i KECMAN,mozda popovic...idemo po najbolji rezultat...SRBIJA

genije272.mybrute.com

pre 14 godina

Duda je veci strucnjak od svih koji se ovde javljaju i sigurno ima najbolji pregled. Sve su to mladi igraci koji ce ponovo imati sansu. Samo napred majstori!

Igor Ajranovic

pre 14 godina

Sve je to lepo i imaju moju podrsku, a za ostale pitanje:
Odakle vam to "repka"?
Mislim da imamo mi rec za to, ili mi se samo cini?

serbus

pre 14 godina

Људи хајде да гласамо да наша репрезентација неиде на европско првенство јер то би била мања бламажа него оно што нас чека у Пољској.

MB

pre 14 godina

1.Teodosic
2.Popovic
3.Markovic
4.Tepic
5.Tripkovic
6.Paunic
7.Kecman
8.Bjelica
9.Velickovic
10.Erceg
11.Macvan
12.Krstic
13.Perovic
14.Raduljica

Znaci da neko izmedju Paunica, Bjelice i Macvana ide na EP.

samo napred

pre 14 godina

Bio sam gotovo uveren da ce Bobi ici,al zna Duda sta mu je ciniti.Raduljica je dosta napredovao,verujem da ce biti prijatno iznenadjenje na prvenstvu.Srcan je,a to nam treba.Samo napred,imate podrsku pravih navijaca i Srba!

којекуде

pre 14 godina

Не свиђа ми се што је отпао Марјановић....апсолутно сам незадовољан! Убеђен сам да би био вишеструко кориснији од Радуљице. Ал' ајде....ваљда Дуда боље зна....

nenad

pre 14 godina

nadam se da je selektor u pravu sto se tice radenovica! tokom sezone sam pratio njegove igre na netu i pratio ga na eurosportu kad je bilo prenosa, i mislim da je ovde nacibjena velika greska! decko je super odredio sezonu i bio zajedno sa golemcem najbolji igrac paneliniosa! mislim da je trebao da dobije sansu

joki

pre 14 godina

Raduljica ispred Marjanovica apsolutno. Zao mi je zbog Keselja. Radenovica valjda niko osim Ivkovica nikad nije ni gledao a Bogdanovic tu objektivno nema masta. Cini mi se da ce biti forsirana brza i agresivna igra i iskreno jedva cekam da pocne.

ĆOKZ

pre 14 godina

E ovaj čovjek baš ima viziju!Pa kroz čitave kvalifikacije je vukao Marjanovića i tvrdio kako je on budućnost srbijanske košarke.Za Raduljicu nije htjeo ni da čuje.A sad ,nagla promjena mišljenja!

Srecan sto sam Grobar

pre 14 godina

Mislim da ova nasa repka predvodjena Dudom ima velike sanse za jednu od medalja! Iako smo mlada repka sa potencijalom koji posedujemo mnogi nam mogu zavideti!
Zao mi je zbog povreda i bolesti koje nas nikako ne mogu zaobici.
Lepo je cuti da je atmosvera u repki fantasticna i jedva cekam pocetak prvenstva!
Puno srece u zdravlju i u radu!
Pa da vas tradicionalno docekamo ispred skupstine!

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Imajuci u vidu povrede mislim da ovde nema iznenadjenja.

Miroslav Raduljica (1988), Milan Macvan (1989), Nemanja Bjelica (1988) i Stefan Markovic (1988) sada imaju sjajnu priliku da napreduju i da se razviju u okosnicu nove sampionske generacije.

Ivkovicu legendo, hvala ti!

Igor Ajranovic

pre 14 godina

Sve je to lepo i imaju moju podrsku, a za ostale pitanje:
Odakle vam to "repka"?
Mislim da imamo mi rec za to, ili mi se samo cini?

Srecan sto sam Grobar

pre 14 godina

Mislim da ova nasa repka predvodjena Dudom ima velike sanse za jednu od medalja! Iako smo mlada repka sa potencijalom koji posedujemo mnogi nam mogu zavideti!
Zao mi je zbog povreda i bolesti koje nas nikako ne mogu zaobici.
Lepo je cuti da je atmosvera u repki fantasticna i jedva cekam pocetak prvenstva!
Puno srece u zdravlju i u radu!
Pa da vas tradicionalno docekamo ispred skupstine!

stefan

pre 14 godina

samo se zavalite u fotelje i posmatrajte čarobnjaka,svaki komentar i pisanije tipa "ovaj treba da ide a naj ne" ostavite selektoru jer dok duda vodi reprezentaciju tresu se gaće i špancima i grcima i litvancima...ovo je godina oporavka nase kosarke a ovoliki fond mladih i kvalitetnih igraca nemaju ni amerikanci...kukavna su vremena dosla kad stare barake poput papalukasa,garbahosa i mumbrua kolo vode....momci,ajmo po zlato!!!

genije272.mybrute.com

pre 14 godina

Duda je veci strucnjak od svih koji se ovde javljaju i sigurno ima najbolji pregled. Sve su to mladi igraci koji ce ponovo imati sansu. Samo napred majstori!

PaKs

pre 14 godina

Ma nije vazno ko ce igrati. I onako idemo skrpljeni na to prvenstvo sa verom da cemo imati snage i srece da nesto uradimo. Ne bi me cudilo da mali Bjelica zaigra na tom prvenstvu i interesantno ce biti videti petorku po mom misljenju: Teodosic, Kecman, Tepic, Velickovic, Krstic to bila prva petorka koja nesto obecava. Na klupi Tripkovic, Raduljica, Macvan, Bjelica i videce se ko jos. Hm mozda takva ekipa moze osvojiti na primer Jadransku ligu ali ruku na srce EP ne moze. Steta za Luku Bogdanovica gledao sam ga tokom sezone i prava je vedeta u svom klubu za razliku od Kecmana koji greje klupu. Ovoj ekipi ce strasno nedostajati Rakocevic i Milicic, Stojakovic da bi mogli da odigraju jaku odbranu i izuzetno kontrolisan napad sa malim brojem koseva. Dakle nemamo igraca koji moze uvek da postigne kos i da svojom pojavom na njemu igraju flastera i udvajanje, sto bi otvaralo put prema kosu drugim igracima. Koliki god da je moj optimizam i zelja za uspehom to ce me jos vise boleti kada nas pocnu puniti iskusne ekipe poput Spanije i Slovenije. Ok treba imati jaku odbranu i u nju nemam sumnje ali sta kad trebamo da damo kos?? I Mokini su imali jaku odbranu, nas tada niko nije razneo sa 20 razlike ali u odlucujucim momentima na kraju iskustvo prevagne i mi izgubimo. Ovaj tim nije los ali je mlad i da su tu oni sto nisu to bi trebao biti sada nasa druga klupa a ne startna postava. Daj boze da eksplodiramo i da nas sreca prati. Puno pozdrava i zelim im sve najbolje!

Srecan sto sam Grobar

pre 14 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem!
Toliko strucnjaka ja u zivotu nisam video.
Redovno sam na utakmicama (fudbal,korarka i vaterpolo ) bio sam i na svetskom u Spaniji,evropskom kod nas i nigde nema takvih strucnjaka kakve imamo mi.!
Da 90% komentara ovde izlaze iz glava nekih virtual-strucnjaka koji ne znaju kako izgleda hala ili stadion sa spoljne strane!
Samo znaju da omalovazavaju neciji rad i zalaganje!
Sad je bitno dali je Raduljica ili Marjanovic.
Pustite ljude da rade i jedino sto se od nas trazi je podrska!!
I podrska!!
Kako svi znaju da se hvale kad nam repka bude prvak Evrope ili Sveta!
Duda je dokazani strucnjak.
Zato ga ostavite da radi posao, a vi gospodo na blagajne po karte .

mmarko28

pre 14 godina

Duda nije vodio Marjanovica zbog toga sto je dobar, vec da bi napredovao uz Krstica u reprezentaciji. Za takmicarski ritam Raduljica, koji je nesto brzi je daleko bolji.

samo napred

pre 14 godina

Bio sam gotovo uveren da ce Bobi ici,al zna Duda sta mu je ciniti.Raduljica je dosta napredovao,verujem da ce biti prijatno iznenadjenje na prvenstvu.Srcan je,a to nam treba.Samo napred,imate podrsku pravih navijaca i Srba!

ForeverSRB

pre 14 godina

Šta je to srbijanska košarka?
Stvarno ne znam
(smederevka, 13. avgust 2009 16:17)

Heheheh,stvarno bih voleo da mogu da ti objasnim,ali,veruj mi,to je malo teze...:):)

Inache,ko se nada medaljama,ja se divim njegovom optimizmu,ili mozda neznanju...Daleko od toga da su ovi klinci loshi,i da nemaju kvalitet za medalje,ali sigurno,nemaju dovoljno iskustva...Ovo je prava smena generacija,koja je trebala da se dogodi josh pre par godina,kada su NBA zvezde digle ruke od repke,sigurno smena nije bila kod Zeljka ili Slavnica,koji su inach uporno govorili kako je to jedna nova ekipa,pa je potrebno vreme,kako bi stasali u pravi tim (inache,tu su izmedju ostalog igrali:Jaric,Pavlovic,Radmanovic,Stojakovic,Milicic,Krstic,uglavnom vecina kod ovog prvog struchnjaka)...Poenta je da imamo mozda i najtalentovanije generacije izmedju 88-og i 91-og godishta,ali,da ce pravi rezultati Dudinog rada biti tek za par godina...Zato,treba biti strpljiv,i ne ochekivati brda i planine,od momaka koji su tek srednju zavrshili,i dohvatili prve profesionalne ugovore...Isto kao i shto duda ne obecava medalje,tako ih ni vi nemojte ochekivati,bice i za to vremena...SRBIJO,SVE NAJBOLJE!!!!!!!!

Zika

pre 14 godina

od 87 do 91 godista Srbija je dominantna ne samo u Evropi negpo i u svetu.Spanka generacija 80 je 2006.god postala svetski prvak,a sada polako vec prelazi svoj zenit.Slede godine velike dominacije u kosarci

AJmo Dudo

pre 14 godina

Sasvim očekivano, za sve koji barem malo prate košarku. Ivkovič hoće da ide sa kompaktnom uigranom i 100% spremnom ekipom gde svako ko uđe na teren mora d akida i ujeda.

Bobi je dobar momak i igrač ali njegova fizička sprema a posbeno stanje kolena su problematični. Duda je to verovatno znao ali pravi test su njegovi treninzi i pripreme. Ko taj "pakao" prođe posle mu je sve ravno. Na žalost Bobi nije mogao to da izdrži i značajno je fizički inferiorniji u odnosu na ostale. Zato je bolje da ide Raduljica ubica nego polu spremni Bobi.

I da neće samo Novica biti ubica, imaće ih 12.

ĆOKZ

pre 14 godina

E ovaj čovjek baš ima viziju!Pa kroz čitave kvalifikacije je vukao Marjanovića i tvrdio kako je on budućnost srbijanske košarke.Za Raduljicu nije htjeo ni da čuje.A sad ,nagla promjena mišljenja!

dragan genije

pre 14 godina

Ovako stoje stvari, vidim da neki ne znaju. Osnovna stvar kojom se duda vodi je da u ekipi ima 7igraca na pozicijama 1,2 i 3, i 5igraca na 4 i 5. Prevedeno na spisak to izgleda ovako:
sa centrima je lako, imacemo dve petice(krstic perovic) i pored njih ercega novicu i macvana. Mislim da nije realno da raduljica ide na preticu pre macvana izmedju 4 i 5. Sa bekovima je malo teze, ali tu ima 5 sigurna putnika, teo markovic tepic tripko i kecman, za dva mesta se bore, popovic paunic i bjelica. Sve zavisi da li ce duda hteti jednog iskusnijeg pleja(popovic) ili ce pustiti mladog paunica, bjelica mislim da ima dobre sanse da ode na EP jer moze da odigra tu visoku trojku sto treba ovoj reprezentaciji.
eto toliko

Plikuscht

pre 14 godina

Pa ako cemo iskreno, Bobi nije odigrao nista specijalno poslednjih X meseci, a Raduljica je oduvao na Univerzijadi. Verujem da obojica napreduju i dobro je da ih obojicu imamo za buducnost, pa makar se ovako klackali jedan pa drugi jos neko vreme.
I ja sam iznenadjen, ali nekako verujem da se Duda razume malcice vise u kosarku od svih basketasa iz kraja ovde zajedno.

ujka

pre 14 godina

e, pa... za srbijansku kosarku me bas "ZABOLE". SRPSKA je na odlicnom putu, i za koju godinu bice ponovo kaznena ekspedicija medju kosevima. Tako ste se rugali i vaterpolistima, iako je kod njih bilo manje stresno. Verujem u g. Ivkovica i ove decake... Uz vas su svi cestiti Srbi. Samo napred i hrabro!

doxist

pre 14 godina

znaci bjelica ostao. on ce, kako stvari stoje, da ostane u prvih 12. i treba, zasluzio je, mozda nece bas da blista ali ce to da mu bude sjajna motivacija. respect za dudu, sta god predlozi, ima verovatno dobar razlog. a dezurne pesimiste molim da se uzdrze od komentara. posle duseg vremena ekipa nam na nesto lici

ivan

pre 14 godina

a za ostale pitanje:
Odakle vam to "repka"?

kopiraju hrvate,zamisli koliko moras da budes mali covek da bi kopirao hrvate!!!

tim je dobar,i ocekujem vrhunac u Londonu na olimpijadi kao sto je covek i rekao,al i sad mogu da naprave iznenadjene,zasto da ne.

primer:Rusija uzela EP sa po meni skromnim timom i jos bije u finalu Spaniju na njihovom terenu,tako da je sve moguce zato su ta prvenstva i zanimljiva toliko.

Ilija Mushicki

pre 14 godina

E pa ovako:
Sto se tice Raduljice,mislim da je sasluzeno sto je dobio prednost u odnosu na Bobija,ali VELIKA steta je slucaj Marka Keselj koji bi nam mnogo znacio u to sam 100% siguran,pogotovo sto je se Luka povredio!!!1
Ali ne znam u kojoj se poziciji nalaze IvaN Paunic i mali Bjelica,ali je cinjenica da ne moze obojicu da izostavi sa spiska!!!
sve u svemu....moglo bolje,ALI NIJE LOSE
NAPRED MOMCI! ! ! !

slobo

pre 14 godina

Bas me iznenadilo odbacivanje Marjanovica sa spiska. Takodje je Duda rekao da je izmedju Ercega, Macvana i Radenovica dao prednost prvoj dvojici, sto samo znaci da je Novica siguran u 12, a da ce izmedju Macvana i Ercega da bira sledeceg kandidata za skracenje spiska. Drugi kandidat za sledece skracenje je izmedju plejmekera, ko je to ne bih se usudio da kazem.

zoran

pre 14 godina

u jeeeeeeee,bas sam se iznenadio kad sam procitao da ide raduljica pre bobija,mozda je raduljica bolji od bobija u napadu(veliko je pitanje koliko ce on biti dominantan u napada kad igra protiv seniora,ipak je on u mladjim kategorija vise izvlacio na snagu a ne neku savrsenu ledjnu tehniku)al s bobijem bi definitivno imali bolje zatvoren reket...a za ovu trojicu mislim da je to realno,tj bilo je ocekivano da ce prvo njih trojica otpasti...
mada verovatno duda ima dobre razloge zasto se tako odlucio,ostaje nam da mu verujemo

marko-nbg

pre 14 godina

AUUUUU koliko strucnjaka, genijalaca i vrsnih poznavalaca kosarke na jednom mestu! Sav sam se najezio!
Ljudi Duda zna koji profil igraca mu treba! Ja mislim da ne treba olako otpisivati ovu ekipu! Sad ih mnogi pljuju, a ako nekim slucajem osvoje zlato, ti isti ce ih dizati u nebesa! Isti ovi koji tako pricaju za kosarkase, pricali su za vaterpoliste, a onda su prvi komentarisali "kako su znali da ce cudo da se desi" ! Kakvi ste to ljudi???? Gadite mi se!
Mislim da treba ovim momcima pruziti sansu! Oni su najbolje sto trenutno imamo! Takodje mislim da ovo nase najbolje moze da parira svima u Evropi, pa cak i Spancima! U ostalom sacekajmo EP pa da vidimo! Ja mislim da cemo biti hit prvenstva i da ce mnogi biti iznenadjeni koliko moze ova ekipa!
Napred momci! Napred Srbijo! Do pobede!

ljubisa

pre 14 godina

pa dobro...steta za LUKU,ako svi pricaju da nije za tim,on je jedino krilo koje smo imali,a +imao je i odlican prosek u huventudu tekom sezone...
TEODOSIC,TEPIC,VELICKOVIC,ERECG,KRTIC
prvi 5 su TOP, ostala 7 mesta su za :MARKOVIC,TRIPKOVIC,KECMAN,POPOVIC,
PEROVIC,PAUNIC,MACVAN,BJELICA,RADULJICA
...tim je mlad,perspektivan,i moze da postigne dobar rezultat...skoro svi igraci su nosili svoje timove u evropi,TEPIC,NOVICA,TRIPKO su vodili partizan,MARKOVIC,MACVAN su bili lideri hemofarma...svi su mladi i treba im samo KRSTIC i KECMAN,mozda popovic...idemo po najbolji rezultat...SRBIJA

Tepic kapiten

pre 14 godina

Ovde mnogi potcenjuju Kostu Perovica, pogotovo je smesno porediti ga sa Marjanovicem. Kosta je daleko kvalitetniji igrac, a i igrao je evroligu i ACB. Znaci igrao je protiv najboljih i imao je ok ucinak prosle sezone. Sa druge strane Marjanovic od boljih centara igrao je samo protiv Pekovica prosle sezone, dok u ULEB kupu, pa tu i ne treba trositi reci ipak je to drugorazredno takmicenje i ne moze se nikako porediti konkurencija tu i u evroligi. Da se razumemo nisam ja neki veliki Kostin fan ali za
Marjanovica je jos uvek igrac, a za koju godinu videcemo

shawne

pre 14 godina

Drugari, Dule jeste legenda ali nije Dejvid Koperfild?! Pa zar mislite da je bitno da ide Marijanovic ili Raduljica? Lepo kaze covek, ovo prventvo treba da posluzi da se naprave svetski igraci.. Za mene je vrhunski uspeh ako odigramo sa Slovenijom i Spancima egal i da nekim cudom prodjemo grupu a da ovi momci shvate da niko nije nepobediv! Ps. za ove smarace koji prozivaju svaki komentar necijeg drugacijeg misljenja replikom "pustite dudu on zna svoj posao bolje od vas" i sl., pa vi ljudi ne posecujete forume ako mislite da svaki post treba da bude: "srecno" "samo napred" "idemooooo".. Tu smo da bi komentarisali i polemisali, a niko nije blesav i zna da je G-din Dule "nesto" kvalitetniji trener od svih nas.. Osim ako medju komentatorima nema Zeljka Obradovica, ja mu se ovom prilikom izvinjavam :) Njih dvojica su tu negde..

serbus

pre 14 godina

Људи хајде да гласамо да наша репрезентација неиде на европско првенство јер то би била мања бламажа него оно што нас чека у Пољској.

anbeast

pre 14 godina

Malo iznenadjenje, moram priznati...Ni Krstic ni Kosta nisu igraci koji menjaju protivnicke suteve (Krstic pokriva reket ali i nema neku rampu) mislio sam da bi Bobi tu mogao da se udene za neku zonu ili sl. ali ocigledno je da Duda hoce da SVI trce i da se brzo transformisemo a Marjanovic je ipak spor... Doduse ni Kosta nije neki trkac ali (ma koliko ga ja ne obozavao onako mlitavog) je dosta iskusniji... Sve u svemu od ovoga,trenutno, nemamo bolje. (a nije ta ekipa ni tako losa kako se nekima cini) Popljuvace me, ali steta za Luku.Na krilu smo tanki, pre svega u sutu. Bjelica i Tepic nisu suteri. No...SAMO HRABRO, SKUPITE M..A, GINITE NA TERENU,pa kom opanci kom obojci...

joki

pre 14 godina

Raduljica ispred Marjanovica apsolutno. Zao mi je zbog Keselja. Radenovica valjda niko osim Ivkovica nikad nije ni gledao a Bogdanovic tu objektivno nema masta. Cini mi se da ce biti forsirana brza i agresivna igra i iskreno jedva cekam da pocne.

Coa

pre 14 godina

iskreno, jedino iznenadjenje mi je Radenovic...ko je pratio Eurosport2 znace o cemu pricam... odlican igrac sa odlicnim fizickim predispozicijama...pogotovo sam zacudjen posto su ionako vec otpala dva krila zbog povreda(bolesti)...
u svakom slucaju Duda zna najbolje...zelim im svu srecu u Poljskoj...
koga god da izabere ovaj tim zasluzuje podrsku

којекуде

pre 14 godina

Не свиђа ми се што је отпао Марјановић....апсолутно сам незадовољан! Убеђен сам да би био вишеструко кориснији од Радуљице. Ал' ајде....ваљда Дуда боље зна....

Miki 91

pre 14 godina

Inache,ko se nada medaljama,ja se divim njegovom optimizmu,ili mozda neznanju...Daleko od toga da su ovi klinci loshi,i da nemaju kvalitet za medalje,ali sigurno,nemaju dovoljno iskustva...Ovo je prava smena generacija,koja je trebala da se dogodi josh pre par godina,kada su NBA zvezde digle ruke od repke,sigurno smena nije bila kod Zeljka ili Slavnica,koji su inach uporno govorili kako je to jedna nova ekipa,pa je potrebno vreme,kako bi stasali u pravi tim (inache,tu su izmedju ostalog igrali:Jaric,Pavlovic,Radmanovic,Stojakovic,Milicic,Krstic,uglavnom vecina kod ovog prvog struchnjaka)...Poenta je da imamo mozda i najtalentovanije generacije izmedju 88-og i 91-og godishta,ali,da ce pravi rezultati Dudinog rada biti tek za par godina...Zato,treba biti strpljiv,i ne ochekivati brda i planine,od momaka koji su tek srednju zavrshili,i dohvatili prve profesionalne ugovore...Isto kao i shto duda ne obecava medalje,tako ih ni vi nemojte ochekivati,bice i za to vremena...SRBIJO,SVE NAJBOLJE!!!!!!!!
(ForeverSRB, 13. avgust 2009 17:07)

Majstore u potpunosti se usaglasavam sa tvojim misljenjem,svaka ti je na mestu.Sto se tice ovih sajber selektora neka se ne mesaju u Dudin posao jer on sigurno zna bolje od njih.

gugle

pre 14 godina

Nekada smo imali Simonovica i Cosica, koji su citali knjige, a kako da ovi razviju vijuge samo na treningu kad nisu ni imali kada da idu u skolu? Ko ce da cuva Gasola, Rudija Fernandeza i ostale? Necemo izgubiti nijednu utakmicu ubedljivo, ali tesko cemo i do pobeda. Nije u pitanju samo kvalitet, vec i preterano respektovanje protivnika i traume sa proslih turnira. Da ne pominjem N.Zeland, Kinu, Nigeriju, Finsku i ostale. Kad kupe malo bolji auto, nasi mladi kosarkasi zaborave na basket i zato vecina njih vise ne igra glavne uloge u inostranim klubovima. Za razliku od ranijih plejada koje su bile zarazene kosarkom. Jaca nam je fudbalska reprezentacija od kosarkaske, to ni u snu nisam pomisljao da ce biti.

MB

pre 14 godina

1.Teodosic
2.Popovic
3.Markovic
4.Tepic
5.Tripkovic
6.Paunic
7.Kecman
8.Bjelica
9.Velickovic
10.Erceg
11.Macvan
12.Krstic
13.Perovic
14.Raduljica

Znaci da neko izmedju Paunica, Bjelice i Macvana ide na EP.

Anta_Corleone

pre 14 godina

Meni je najvise zao sto je ispao Radenovic,da nije te povrede,verovatno bi isao na prvenstvo.Decko je odigrao izuzetnu sezonu i takav igrac bi definitvno bio veliko iznenadjenje za javnost u Srbiji...Zao mi je sto je ispao Bobi,prednost je dobio Raduljica koji sve radi na snagu,ali verujem u Dudu,ipak je on vanserijski strucnjak i bolje od svih nas zna sta radi...Samo napred momci!!!

nenad

pre 14 godina

nadam se da je selektor u pravu sto se tice radenovica! tokom sezone sam pratio njegove igre na netu i pratio ga na eurosportu kad je bilo prenosa, i mislim da je ovde nacibjena velika greska! decko je super odredio sezonu i bio zajedno sa golemcem najbolji igrac paneliniosa! mislim da je trebao da dobije sansu

traktorka

pre 14 godina

Realno volim marjanovica ali trenutno je raduljica bolji. inace raduljica je po meni lose odigrao univerzijadu jer je bio glavni igrac i suvise je forsirao a ovako za A selekciju ce uci 5min po mecu i dati 4-6 poena na svakoj. inace po meni mesto na prvenstvu nemaju popovic i bjelica. e sad vecina ce reci de na prvenstvo sa sa 6 visokih i 6 niskih pa po meni u krajnjem slucaju ako nam bas jako zafali novica moze na 3. nekazem da je to super resenje ali je on po meni na 3 bolji nego recimo bjelica. e sad neko rece na prethodnu vest da se nepostaje igrac sa 6 bacanja protiv partizana i ja nemogu da kazem da se slazem ili neslazem sa tim ali jedno je sigurno bjelica je rupa u odbrani i nema neki sut.verujem da bi mu puno znacilo da ide na Ep ali ako vec kao sto kaze duda ocemo rezultat onda nam treba 12 igraca koji mogu da igraju ako ne napad makar dobru odbranu. Sto se popovica tice on je dudin ljubimac i vredan je decko ali u modernoj kosarci pley bez suta za tri nema neku svrhu tako da po meni on sigurno otpada. e sad jos da razjasnim dilemu zasto paunic a ne bjelica. Po meni paunic igra mnogo bolju odbranu i korisniji je u napadu jer je izuzetno snalazljiv i veoma dobar u ulazu takodje ima bolji sut od bjelice. e sad sve ov bese moj stav i da sam ja upravu bio bi sad u bg na treningu repke a ne ovde za kompom u svako slucaj kojih god 12 da ode ja cu klicai svim grlom za njih nazalost ispred tv-a i jos za kraj pitanjce da li neko zna dal slucajno neko prenosi utakmice sa nemackom? Bas bi voleo da vidim koju pripremnu utakmicu.

Svinja Debela

pre 14 godina

Jaooooj kakva steta za Ivana Radenovica. Covek je zmaj. Steta sto ima lose odnose sa Duletom,inace bi "legao" Partizanu. Mislim da nam je reprezentacija skromna i nisam optimista. Sa druge strane,sigurno ce biti borbenija od nekih predhodnih...slabo je ovo

Mojsije Ezkulj

pre 14 godina

Duda je dobar trener ali nije trebao da skrati spisak, ja sam ga video na lajbahu jucer, on je poznat kao veliki postovalac i fan grupe lajbah, ali mu to ne daje za pravo da skracuje spisak pogotovo u ovom trenutku kada je nasa kosarka na klimavim nogama jer su se asovi poput djordjevica i misela lazarevica povukli i sve je ostalo na mladima jer na mladima svet ostaje. Trebalo bi velike firme da se dogovore da skupe pare da svaki nas kosarkas dobije besplatan ruksag. Da

Chaos Is Me

pre 14 godina

Steta za sve momke koji su otpali ali sta je, tu je. Odlichan potez je davanje prednosti Raduljici u odnosu na Marjanovica. Mnogo je fizichki spremniji, borbeniji, brzi...istina je da ponekad previshe ide na fizikalije, ali on je centar a igra centara se upravo svodi na to. Da ne igra mozda Nikola Pekovic (najbolji centar u Evropi) na mozak, shut sa distance itd.?! Osim toga, Raduljica je igrach koji moze da bude vrlo koristan i u odbrani, i u NAPADU, za razliku od Bobija. Raduljica je pred potpisom za Unikahu, a Bobi ni u Hemofarmu nije bio prvi centar. Dakle, dosta je argumenata u prilog Dudinoj odluci. Steta za Radenovica koji je imao sjajnu sezonu, ali na 4orci smo dosta dobri, sa Novicom, kao prvom opcijom, i Ercegom i Macvanom koji su izuzetni igrachi, ma shta ko mislio o njima. Mislim da bi nam chak mnogo zanimljivija i produktivnija petorka bila sa Novicom i Ercegom u prvoj postavi, jer kada je Krstic u igri (bez obzira shto je on bez sumnje nas najbolji centar) sve se svodi na bunarenje lopte ka njemu a dechko nije chuo za povratan pas nikada. Izmedju Paunica i Bjelice, ja sam za Bjelicu jer moze da odigra na vishe pozicija, neuporedivo je lucidniji i inteligentniji igrach i moze da bude pravo iznenadjenje turnira. Paunic je solidan odbrambeni igrach, zabluda je da ima bolji shut od Bjelice a vrlo chesto se sasvim nerezonski zaleti u protivnika. Osim toga, iako je do pre godinu dana bio anonimus, Bjelica je pokazao da ima m... da reshava, zna da se nosi sa pritiskom, Paunic igra u belgijskoj ligi (uz svo poshtovanje). Ochekujem konachno dobro prvenstvo od Tripkovica jer nam je on jedini klasichan shuter (zapravo, to je sve shto zna). I na kraju nema sumnje da ce nam pozicija pleja biti rak-rana, Teo i Stefan su jako talentovani, ali i prilichno nepouzdani. Ekipa nam je takva da je sve moguce, i debakl i pobednichko postolje. Ja im od srca zelim ovo drugo pomenuto!

dule

pre 14 godina

Kako smarate vi sto kazete da smo strucnjaci sto komentarisemo
Pa jbt zato i pise ostavite komentar... Mislite da Duda cita ovo pa ce kao da se uvredi?
Svako ima pravo na svoje misljenje.

Mislim da Raduljica nije nista posebno,cak mislim da je na kraju usr`o protiv Amera, sutiraju 6 bacanja,on ne moze da uhvati nijednu loptu.

baston pg

pre 14 godina

Srećno i ugledajte se na vaterpoliste. I na njih niko nije računao. Dudo odredi kapitena poput Udovičića da bude pravi vodja na terenu. Samo na svakoj utakmici maksimum i nema za čim da žalite!

mare

pre 14 godina

mislim da jos treba da otpadnu Kecman ili Paunic i Popvic.Sto se tice Marjanovica,on je tip igraca kao Perovic i nema potrebe za dva igraca istog tipa.Radulljica je mesavina i vise akcija moze da igra.Nadam se da ce Bjelica dosta napredovati tokom priprema i da ce biti iznenadjenje za sve na prvenstvu!

kriticar po ubedjenju

pre 14 godina

Pise ostavi komentar.Aha vazi,samo molim da mi niko ne ocenjuje post,ako se uopste objavi,jer znam da je to besmisleno.
Dakle DUDA je poceo,zestoko u svom stilu.Skartirao je talentovanijeg Marjanovica u odnosu na Raduljicu.Ako smem ovo da konstatujem ,a da ne uvredim gospodu prepisivace tudjih razmisljanja.Najvise mrzim ljude koji ne umeju da donesu sopstveni sud o necemu,pa makar bio i pogresan.
E pa ja mislim da DUDA gresi od samog starta.Jos od spiska koji je objavio,pa jos kad IGORU nije produzio odmor,sasvim je iluzorno pisati o njegovim buducim potezima.

Cini mi se da cemo igrati sa Hrvatima prijateljsku utakmicu.Cujemo se posle nje.Ko zna mozda ovi i nisu gori od moskitosa.Medjutim kako ovima pronaci limit kad je on u startu prolongiran za London i lisen bilo kakve negativne kritike.Duda se okaktusio,za sve ima izgovore.Ja sam kriticar po ubedjenju i kako ja da ga kritikujem kad ce on meni mi se spremamo za LONDON?!
Stvar je prilicno jasna,ko razume shvatice.

sizif

pre 14 godina

Vidim ja da je ovde sve puno vidovnjaka i proroka. Sve vidoviti Milani.
Ako reprezentacija uspije svi ce te izaci na ulice radovati se i govoriti kako ste znali da su najjaci, a sad pljuje te po Ivkovicu. Ako toliko znate, u ovom slucaju, o kosarci pa zasto niste postigli nista u istoj. Pusti te covjeka neka radi svoj posao. Ako uspije dobroje, a ako ne uspije pa opet je dobro doci ce neko drugi. I Obradovic je bio car, dok nije poceo da gubi sa razmazenim NBA zvijezdama. A onda mu skinuste krunu preko noci.
Dudi i nasim kosarkasima zelim puno srece.

poig

pre 14 godina

Ja nisam bio zadovoljan ni koliko je Karadzic malo koristio Marjanovica...Prosto ne mogu da verujem da ja kao laik vidim nesto vise u njemu nego iskusni treneri. Mislim da je marjanovic korisniji...bez obzira koliko je Raduljica napredovao daleko je od evropskih centara...A marjanovic je ogroman i dominira bar svojim reketom.

kalemegdan

pre 14 godina

Ovaj sastav bas i ne impresionira.Nije dilema Marjanovic ili Raduljica.Obojici je ovde mesto.Ali,ovde,zaista,nema mesta za Perovica.On je spor i netalentovan.Smesno je kako igra u Pamesi.Kako Ivkovic protivreci samom sebi,sta je prosle godine govorio za Marjanovica i koliko ga je forsirao.Mora je ici Marjanovic a ne Perovic.Perovica je jos 2003-ce vodio Vujosevic u Svedsku i od tada on nije nista napredovao.Perovic je bio smesan i u NBA.Cime ovo sve objasniti nego trenutnom zabludom.

beli

pre 14 godina

Licno, izabrao bih Marjanovica jer je dominantan u odbarni a i veoma je popravio igru licem prema kosu, ali dobro....Ako ne bude povreda, sigurnih 11 su:
Markovic, Teodosic, Tepic, Tripkovic, Kecman Velickovic, Erceg, Macvan, Krstic, Perovic , Raduljica..Otpada Popovic, jer sem Markovica i Teodsica i tepic mpze odigrati pleja, a odluka o 12. igracu pasce izmedju Paunica i Bjelice. Prednost ima Paunic ybog kontinuiteta u reprezentacijama i igre u odbrani. Mozda njih povedde a pusti Kecmana, ali sumnjama..I to je to...

lukic

pre 14 godina

Zao mi je zbog Marjanovica ima potencijal ali treba dosta jos da napreduje pred njim je vreme neka radi i sve ce doci na svoje,cini mi se da je Raduljica bolji napadacki,bolje izgradjuje poziciju volio bih da su obojica ostala na spisku a da je umjesto Marjanovica otpao spori Perovic onaj bar zna da zakuca kad je pod kosem

pera kojot

pre 14 godina

ja mislim da nemamo sta da trazimo sa ovim neiskusnim igracima na EP medalja je samo san nazalost mozda za koju godinu kad steknu vise iskustva igrajuci protiv najboljih igraca evrope realno SPANCI su jaki ko zemlja po meni buduci prvak evrope

HVALA BOGU ŠTO NISAM GROBAR

pre 14 godina

Borićemo se sa Britancima za pretposlednje mesto u grupi ali mislim da nećemo proći.Imamo mnogo bolju repku među igračima koji nisu na spisku.

boki

pre 14 godina

e mnogo mi je zao ovog radenovica
izgleda da je dobar momak ali stalno ga neke povrede smetaju
steta mislim da je korisniji i od ercega i macvana zajedno
ali sta da se radi

skandinavac

pre 14 godina

Od svih tu nabrojanih vecina nas vani nikad nije ni cula za njih osim trenera Ivkovica.meni se cini da je basket davno izasao iz mode kao sport posle raspada Yugoslavije..ni jedna zemlja iz regiona vise negaji taj duh i imidz kao nekada svi uspjesi/cro 92.srbija 2002/ su bili plod generacije koje su izasle iz bivse yug skole posle nista i nikad vise nece se postici nazalost.

Valdo

pre 14 godina

Lepa i perspektivna ekipa protiv koje nikome nece biti lako! Mozda nije realno ocekivati medalju ove godine, mozda se neke cak i domognemo, svaka ce biti uspeh!

Po meni bi najgore bilo da Duda dobije nogu, ako se oceni da su bili neuspesni ne EP-u. Treba ga ostaviti s ovim klincima jos koju godinu, i siguran sam da ce od njih napraviti ubice :)

-Nemanja-

pre 14 godina

Pa dobro zar mora već ovako rano da krene pljuvanje,čim niste zadovoljni izborom igrača!?Nisam jedan od onih koji će reći "Ivković zna bolje od vas",ali smatram da prvo treba videti šta će se desiti,a onda krenuti sa pljuvanjem,ako se opet obrukamo.
Nisam neki optimista pred ovo prvenstvo.Medalju znam da nećemo osvojiti,a nadam se da ćemo grupu proći.

Anony

pre 14 godina

Kako moze selektor reprezentacije da napravi igraca aj molim te mi reci? Njegov je posao da uigra vec napravljene igrace u neki kratak period za vreme priprema.Tog igraca 90% karijere treniraju drugi treneri a tih ostalih 10% pripadaju selektoru kome je cilj da ih uigra i napravi tim.Duda je kao selektor u startu izgubio jer nije uspeo da okupi najbolje igrace koje srbija ima,sad se trudi da kao trener ispravi stvar ali reprezentacije nije njegovo licno vlasnistvo pa da moze glumi nekog bosa.

per4mance

pre 14 godina

@ slobo...
kakva je to izjava "Samo je Velickovic siguran u 12"...

Pa ko trtreba onda da igra ako je Novica van tima? Nema ni jedne reprezentacij u evropi koja ne bi pozelela da ima Novicu u ekipi... Ako ne u prvoj petorci, onda barem kao najboljeg 6. igraca...

Valjak

pre 14 godina

Mnogo sreće! Nadam se da ćemo proći grupu, a posle je sve moguće. Voleo bih da jednom pobedimo i te Špance da probijemo led, mada će biti teško. Ne da više nismo favoriti već smo protiv mnogih autsajderi, ali baš zato treba da se borimo da dokažemo suprotno.

nikola

pre 14 godina

(kriticar po ubedjenju, 13. avgust 2009 23:08)


Duda je vec nekoliko puta do sada napomenuo da je cilj na ovom prvenstvu da se plasiramo na SP, tj. da budemo medju prvih 5! Znaci cilj je i London gde ce se verovatno ici na medalju ali je sada ovde cilj medju prvih 5 (vise puta je na konferencijama rekao). Za razliku od Sakote i Moke kojima je cilj bio da "stvaramo novu reprezentaciju" bez rezultatskog cilja Duda je lepo reko-medju prvih 5. Koliko je to realno ,videcemo.

pajdo

pre 14 godina

Kako su samo hrabri ovi sto pljuju izbor selektora. Samo se setite sa kojim timom je Zeljko otisao u Atinu 1998. godine i uzeo zlato...
Duda ne mora zlato ali zna sta radi, siguran sam!

panta

pre 14 godina

Mislim da je ekipa vrlo dobro ukomponovana.Popovic sigurno nema mesta a cak mislim da ce Duda povesti 13 igraca kao jednog rezervnog ima prava na to.Da li neko zna da li ce biti prenos protiv Nemacke?

ofk

pre 14 godina

Zasto moj komentar toliko ''ujeda'' za srce.pa to je jedno obicno misljenje da je gosn Duda prevazidjen da je straomodan i da je demagog...uskoro ce pricati o Londonu.imao je u staroj YU igrace iz koje su se izrodili svi kosarkaski radnici..sada toga vise nema sada su drugi uslovi,treneri,metode...Duda DEMAGOG...ne vidim da je u ostalim zemljhama tako...gde su Lolo sainz,pat raili,gomeljski,auito,gamba...

Djuraway

pre 14 godina

U istoriji velikih prvenstava se nije desilo da debitant ima preko 30 godina !!! A obashka shto ce taj isti biti i kapiten !!! Prma tome, Kecman i Perovic nisu trebali biti ni pozvani...

serbus

pre 14 godina

Људи хајде да гласамо да наша репрезентација неиде на европско првенство јер то би била мања бламажа него оно што нас чека у Пољској.

ĆOKZ

pre 14 godina

E ovaj čovjek baš ima viziju!Pa kroz čitave kvalifikacije je vukao Marjanovića i tvrdio kako je on budućnost srbijanske košarke.Za Raduljicu nije htjeo ni da čuje.A sad ,nagla promjena mišljenja!

HVALA BOGU ŠTO NISAM GROBAR

pre 14 godina

Borićemo se sa Britancima za pretposlednje mesto u grupi ali mislim da nećemo proći.Imamo mnogo bolju repku među igračima koji nisu na spisku.

Srecan sto sam Grobar

pre 14 godina

Mislim da ova nasa repka predvodjena Dudom ima velike sanse za jednu od medalja! Iako smo mlada repka sa potencijalom koji posedujemo mnogi nam mogu zavideti!
Zao mi je zbog povreda i bolesti koje nas nikako ne mogu zaobici.
Lepo je cuti da je atmosvera u repki fantasticna i jedva cekam pocetak prvenstva!
Puno srece u zdravlju i u radu!
Pa da vas tradicionalno docekamo ispred skupstine!

PaKs

pre 14 godina

Ma nije vazno ko ce igrati. I onako idemo skrpljeni na to prvenstvo sa verom da cemo imati snage i srece da nesto uradimo. Ne bi me cudilo da mali Bjelica zaigra na tom prvenstvu i interesantno ce biti videti petorku po mom misljenju: Teodosic, Kecman, Tepic, Velickovic, Krstic to bila prva petorka koja nesto obecava. Na klupi Tripkovic, Raduljica, Macvan, Bjelica i videce se ko jos. Hm mozda takva ekipa moze osvojiti na primer Jadransku ligu ali ruku na srce EP ne moze. Steta za Luku Bogdanovica gledao sam ga tokom sezone i prava je vedeta u svom klubu za razliku od Kecmana koji greje klupu. Ovoj ekipi ce strasno nedostajati Rakocevic i Milicic, Stojakovic da bi mogli da odigraju jaku odbranu i izuzetno kontrolisan napad sa malim brojem koseva. Dakle nemamo igraca koji moze uvek da postigne kos i da svojom pojavom na njemu igraju flastera i udvajanje, sto bi otvaralo put prema kosu drugim igracima. Koliki god da je moj optimizam i zelja za uspehom to ce me jos vise boleti kada nas pocnu puniti iskusne ekipe poput Spanije i Slovenije. Ok treba imati jaku odbranu i u nju nemam sumnje ali sta kad trebamo da damo kos?? I Mokini su imali jaku odbranu, nas tada niko nije razneo sa 20 razlike ali u odlucujucim momentima na kraju iskustvo prevagne i mi izgubimo. Ovaj tim nije los ali je mlad i da su tu oni sto nisu to bi trebao biti sada nasa druga klupa a ne startna postava. Daj boze da eksplodiramo i da nas sreca prati. Puno pozdrava i zelim im sve najbolje!

joki

pre 14 godina

Raduljica ispred Marjanovica apsolutno. Zao mi je zbog Keselja. Radenovica valjda niko osim Ivkovica nikad nije ni gledao a Bogdanovic tu objektivno nema masta. Cini mi se da ce biti forsirana brza i agresivna igra i iskreno jedva cekam da pocne.

Svinja Debela

pre 14 godina

Jaooooj kakva steta za Ivana Radenovica. Covek je zmaj. Steta sto ima lose odnose sa Duletom,inace bi "legao" Partizanu. Mislim da nam je reprezentacija skromna i nisam optimista. Sa druge strane,sigurno ce biti borbenija od nekih predhodnih...slabo je ovo

pera kojot

pre 14 godina

ja mislim da nemamo sta da trazimo sa ovim neiskusnim igracima na EP medalja je samo san nazalost mozda za koju godinu kad steknu vise iskustva igrajuci protiv najboljih igraca evrope realno SPANCI su jaki ko zemlja po meni buduci prvak evrope

Igor Ajranovic

pre 14 godina

Sve je to lepo i imaju moju podrsku, a za ostale pitanje:
Odakle vam to "repka"?
Mislim da imamo mi rec za to, ili mi se samo cini?

skandinavac

pre 14 godina

Od svih tu nabrojanih vecina nas vani nikad nije ni cula za njih osim trenera Ivkovica.meni se cini da je basket davno izasao iz mode kao sport posle raspada Yugoslavije..ni jedna zemlja iz regiona vise negaji taj duh i imidz kao nekada svi uspjesi/cro 92.srbija 2002/ su bili plod generacije koje su izasle iz bivse yug skole posle nista i nikad vise nece se postici nazalost.

kriticar po ubedjenju

pre 14 godina

Pise ostavi komentar.Aha vazi,samo molim da mi niko ne ocenjuje post,ako se uopste objavi,jer znam da je to besmisleno.
Dakle DUDA je poceo,zestoko u svom stilu.Skartirao je talentovanijeg Marjanovica u odnosu na Raduljicu.Ako smem ovo da konstatujem ,a da ne uvredim gospodu prepisivace tudjih razmisljanja.Najvise mrzim ljude koji ne umeju da donesu sopstveni sud o necemu,pa makar bio i pogresan.
E pa ja mislim da DUDA gresi od samog starta.Jos od spiska koji je objavio,pa jos kad IGORU nije produzio odmor,sasvim je iluzorno pisati o njegovim buducim potezima.

Cini mi se da cemo igrati sa Hrvatima prijateljsku utakmicu.Cujemo se posle nje.Ko zna mozda ovi i nisu gori od moskitosa.Medjutim kako ovima pronaci limit kad je on u startu prolongiran za London i lisen bilo kakve negativne kritike.Duda se okaktusio,za sve ima izgovore.Ja sam kriticar po ubedjenju i kako ja da ga kritikujem kad ce on meni mi se spremamo za LONDON?!
Stvar je prilicno jasna,ko razume shvatice.

којекуде

pre 14 godina

Не свиђа ми се што је отпао Марјановић....апсолутно сам незадовољан! Убеђен сам да би био вишеструко кориснији од Радуљице. Ал' ајде....ваљда Дуда боље зна....

kalemegdan

pre 14 godina

Ovaj sastav bas i ne impresionira.Nije dilema Marjanovic ili Raduljica.Obojici je ovde mesto.Ali,ovde,zaista,nema mesta za Perovica.On je spor i netalentovan.Smesno je kako igra u Pamesi.Kako Ivkovic protivreci samom sebi,sta je prosle godine govorio za Marjanovica i koliko ga je forsirao.Mora je ici Marjanovic a ne Perovic.Perovica je jos 2003-ce vodio Vujosevic u Svedsku i od tada on nije nista napredovao.Perovic je bio smesan i u NBA.Cime ovo sve objasniti nego trenutnom zabludom.

Srecan sto sam Grobar

pre 14 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem!
Toliko strucnjaka ja u zivotu nisam video.
Redovno sam na utakmicama (fudbal,korarka i vaterpolo ) bio sam i na svetskom u Spaniji,evropskom kod nas i nigde nema takvih strucnjaka kakve imamo mi.!
Da 90% komentara ovde izlaze iz glava nekih virtual-strucnjaka koji ne znaju kako izgleda hala ili stadion sa spoljne strane!
Samo znaju da omalovazavaju neciji rad i zalaganje!
Sad je bitno dali je Raduljica ili Marjanovic.
Pustite ljude da rade i jedino sto se od nas trazi je podrska!!
I podrska!!
Kako svi znaju da se hvale kad nam repka bude prvak Evrope ili Sveta!
Duda je dokazani strucnjak.
Zato ga ostavite da radi posao, a vi gospodo na blagajne po karte .

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Imajuci u vidu povrede mislim da ovde nema iznenadjenja.

Miroslav Raduljica (1988), Milan Macvan (1989), Nemanja Bjelica (1988) i Stefan Markovic (1988) sada imaju sjajnu priliku da napreduju i da se razviju u okosnicu nove sampionske generacije.

Ivkovicu legendo, hvala ti!

Ilija Mushicki

pre 14 godina

E pa ovako:
Sto se tice Raduljice,mislim da je sasluzeno sto je dobio prednost u odnosu na Bobija,ali VELIKA steta je slucaj Marka Keselj koji bi nam mnogo znacio u to sam 100% siguran,pogotovo sto je se Luka povredio!!!1
Ali ne znam u kojoj se poziciji nalaze IvaN Paunic i mali Bjelica,ali je cinjenica da ne moze obojicu da izostavi sa spiska!!!
sve u svemu....moglo bolje,ALI NIJE LOSE
NAPRED MOMCI! ! ! !

gugle

pre 14 godina

Nekada smo imali Simonovica i Cosica, koji su citali knjige, a kako da ovi razviju vijuge samo na treningu kad nisu ni imali kada da idu u skolu? Ko ce da cuva Gasola, Rudija Fernandeza i ostale? Necemo izgubiti nijednu utakmicu ubedljivo, ali tesko cemo i do pobeda. Nije u pitanju samo kvalitet, vec i preterano respektovanje protivnika i traume sa proslih turnira. Da ne pominjem N.Zeland, Kinu, Nigeriju, Finsku i ostale. Kad kupe malo bolji auto, nasi mladi kosarkasi zaborave na basket i zato vecina njih vise ne igra glavne uloge u inostranim klubovima. Za razliku od ranijih plejada koje su bile zarazene kosarkom. Jaca nam je fudbalska reprezentacija od kosarkaske, to ni u snu nisam pomisljao da ce biti.

Mojsije Ezkulj

pre 14 godina

Duda je dobar trener ali nije trebao da skrati spisak, ja sam ga video na lajbahu jucer, on je poznat kao veliki postovalac i fan grupe lajbah, ali mu to ne daje za pravo da skracuje spisak pogotovo u ovom trenutku kada je nasa kosarka na klimavim nogama jer su se asovi poput djordjevica i misela lazarevica povukli i sve je ostalo na mladima jer na mladima svet ostaje. Trebalo bi velike firme da se dogovore da skupe pare da svaki nas kosarkas dobije besplatan ruksag. Da

poig

pre 14 godina

Ja nisam bio zadovoljan ni koliko je Karadzic malo koristio Marjanovica...Prosto ne mogu da verujem da ja kao laik vidim nesto vise u njemu nego iskusni treneri. Mislim da je marjanovic korisniji...bez obzira koliko je Raduljica napredovao daleko je od evropskih centara...A marjanovic je ogroman i dominira bar svojim reketom.

ofk

pre 14 godina

Zasto moj komentar toliko ''ujeda'' za srce.pa to je jedno obicno misljenje da je gosn Duda prevazidjen da je straomodan i da je demagog...uskoro ce pricati o Londonu.imao je u staroj YU igrace iz koje su se izrodili svi kosarkaski radnici..sada toga vise nema sada su drugi uslovi,treneri,metode...Duda DEMAGOG...ne vidim da je u ostalim zemljhama tako...gde su Lolo sainz,pat raili,gomeljski,auito,gamba...

Djuraway

pre 14 godina

U istoriji velikih prvenstava se nije desilo da debitant ima preko 30 godina !!! A obashka shto ce taj isti biti i kapiten !!! Prma tome, Kecman i Perovic nisu trebali biti ni pozvani...

ForeverSRB

pre 14 godina

Šta je to srbijanska košarka?
Stvarno ne znam
(smederevka, 13. avgust 2009 16:17)

Heheheh,stvarno bih voleo da mogu da ti objasnim,ali,veruj mi,to je malo teze...:):)

Inache,ko se nada medaljama,ja se divim njegovom optimizmu,ili mozda neznanju...Daleko od toga da su ovi klinci loshi,i da nemaju kvalitet za medalje,ali sigurno,nemaju dovoljno iskustva...Ovo je prava smena generacija,koja je trebala da se dogodi josh pre par godina,kada su NBA zvezde digle ruke od repke,sigurno smena nije bila kod Zeljka ili Slavnica,koji su inach uporno govorili kako je to jedna nova ekipa,pa je potrebno vreme,kako bi stasali u pravi tim (inache,tu su izmedju ostalog igrali:Jaric,Pavlovic,Radmanovic,Stojakovic,Milicic,Krstic,uglavnom vecina kod ovog prvog struchnjaka)...Poenta je da imamo mozda i najtalentovanije generacije izmedju 88-og i 91-og godishta,ali,da ce pravi rezultati Dudinog rada biti tek za par godina...Zato,treba biti strpljiv,i ne ochekivati brda i planine,od momaka koji su tek srednju zavrshili,i dohvatili prve profesionalne ugovore...Isto kao i shto duda ne obecava medalje,tako ih ni vi nemojte ochekivati,bice i za to vremena...SRBIJO,SVE NAJBOLJE!!!!!!!!

Tepic kapiten

pre 14 godina

Ovde mnogi potcenjuju Kostu Perovica, pogotovo je smesno porediti ga sa Marjanovicem. Kosta je daleko kvalitetniji igrac, a i igrao je evroligu i ACB. Znaci igrao je protiv najboljih i imao je ok ucinak prosle sezone. Sa druge strane Marjanovic od boljih centara igrao je samo protiv Pekovica prosle sezone, dok u ULEB kupu, pa tu i ne treba trositi reci ipak je to drugorazredno takmicenje i ne moze se nikako porediti konkurencija tu i u evroligi. Da se razumemo nisam ja neki veliki Kostin fan ali za
Marjanovica je jos uvek igrac, a za koju godinu videcemo

dule

pre 14 godina

Kako smarate vi sto kazete da smo strucnjaci sto komentarisemo
Pa jbt zato i pise ostavite komentar... Mislite da Duda cita ovo pa ce kao da se uvredi?
Svako ima pravo na svoje misljenje.

Mislim da Raduljica nije nista posebno,cak mislim da je na kraju usr`o protiv Amera, sutiraju 6 bacanja,on ne moze da uhvati nijednu loptu.

ljubisa

pre 14 godina

pa dobro...steta za LUKU,ako svi pricaju da nije za tim,on je jedino krilo koje smo imali,a +imao je i odlican prosek u huventudu tekom sezone...
TEODOSIC,TEPIC,VELICKOVIC,ERECG,KRTIC
prvi 5 su TOP, ostala 7 mesta su za :MARKOVIC,TRIPKOVIC,KECMAN,POPOVIC,
PEROVIC,PAUNIC,MACVAN,BJELICA,RADULJICA
...tim je mlad,perspektivan,i moze da postigne dobar rezultat...skoro svi igraci su nosili svoje timove u evropi,TEPIC,NOVICA,TRIPKO su vodili partizan,MARKOVIC,MACVAN su bili lideri hemofarma...svi su mladi i treba im samo KRSTIC i KECMAN,mozda popovic...idemo po najbolji rezultat...SRBIJA

traktorka

pre 14 godina

Realno volim marjanovica ali trenutno je raduljica bolji. inace raduljica je po meni lose odigrao univerzijadu jer je bio glavni igrac i suvise je forsirao a ovako za A selekciju ce uci 5min po mecu i dati 4-6 poena na svakoj. inace po meni mesto na prvenstvu nemaju popovic i bjelica. e sad vecina ce reci de na prvenstvo sa sa 6 visokih i 6 niskih pa po meni u krajnjem slucaju ako nam bas jako zafali novica moze na 3. nekazem da je to super resenje ali je on po meni na 3 bolji nego recimo bjelica. e sad neko rece na prethodnu vest da se nepostaje igrac sa 6 bacanja protiv partizana i ja nemogu da kazem da se slazem ili neslazem sa tim ali jedno je sigurno bjelica je rupa u odbrani i nema neki sut.verujem da bi mu puno znacilo da ide na Ep ali ako vec kao sto kaze duda ocemo rezultat onda nam treba 12 igraca koji mogu da igraju ako ne napad makar dobru odbranu. Sto se popovica tice on je dudin ljubimac i vredan je decko ali u modernoj kosarci pley bez suta za tri nema neku svrhu tako da po meni on sigurno otpada. e sad jos da razjasnim dilemu zasto paunic a ne bjelica. Po meni paunic igra mnogo bolju odbranu i korisniji je u napadu jer je izuzetno snalazljiv i veoma dobar u ulazu takodje ima bolji sut od bjelice. e sad sve ov bese moj stav i da sam ja upravu bio bi sad u bg na treningu repke a ne ovde za kompom u svako slucaj kojih god 12 da ode ja cu klicai svim grlom za njih nazalost ispred tv-a i jos za kraj pitanjce da li neko zna dal slucajno neko prenosi utakmice sa nemackom? Bas bi voleo da vidim koju pripremnu utakmicu.

marko-nbg

pre 14 godina

AUUUUU koliko strucnjaka, genijalaca i vrsnih poznavalaca kosarke na jednom mestu! Sav sam se najezio!
Ljudi Duda zna koji profil igraca mu treba! Ja mislim da ne treba olako otpisivati ovu ekipu! Sad ih mnogi pljuju, a ako nekim slucajem osvoje zlato, ti isti ce ih dizati u nebesa! Isti ovi koji tako pricaju za kosarkase, pricali su za vaterpoliste, a onda su prvi komentarisali "kako su znali da ce cudo da se desi" ! Kakvi ste to ljudi???? Gadite mi se!
Mislim da treba ovim momcima pruziti sansu! Oni su najbolje sto trenutno imamo! Takodje mislim da ovo nase najbolje moze da parira svima u Evropi, pa cak i Spancima! U ostalom sacekajmo EP pa da vidimo! Ja mislim da cemo biti hit prvenstva i da ce mnogi biti iznenadjeni koliko moze ova ekipa!
Napred momci! Napred Srbijo! Do pobede!

mmarko28

pre 14 godina

Duda nije vodio Marjanovica zbog toga sto je dobar, vec da bi napredovao uz Krstica u reprezentaciji. Za takmicarski ritam Raduljica, koji je nesto brzi je daleko bolji.

doxist

pre 14 godina

znaci bjelica ostao. on ce, kako stvari stoje, da ostane u prvih 12. i treba, zasluzio je, mozda nece bas da blista ali ce to da mu bude sjajna motivacija. respect za dudu, sta god predlozi, ima verovatno dobar razlog. a dezurne pesimiste molim da se uzdrze od komentara. posle duseg vremena ekipa nam na nesto lici

stefan

pre 14 godina

samo se zavalite u fotelje i posmatrajte čarobnjaka,svaki komentar i pisanije tipa "ovaj treba da ide a naj ne" ostavite selektoru jer dok duda vodi reprezentaciju tresu se gaće i špancima i grcima i litvancima...ovo je godina oporavka nase kosarke a ovoliki fond mladih i kvalitetnih igraca nemaju ni amerikanci...kukavna su vremena dosla kad stare barake poput papalukasa,garbahosa i mumbrua kolo vode....momci,ajmo po zlato!!!

Miki 91

pre 14 godina

Inache,ko se nada medaljama,ja se divim njegovom optimizmu,ili mozda neznanju...Daleko od toga da su ovi klinci loshi,i da nemaju kvalitet za medalje,ali sigurno,nemaju dovoljno iskustva...Ovo je prava smena generacija,koja je trebala da se dogodi josh pre par godina,kada su NBA zvezde digle ruke od repke,sigurno smena nije bila kod Zeljka ili Slavnica,koji su inach uporno govorili kako je to jedna nova ekipa,pa je potrebno vreme,kako bi stasali u pravi tim (inache,tu su izmedju ostalog igrali:Jaric,Pavlovic,Radmanovic,Stojakovic,Milicic,Krstic,uglavnom vecina kod ovog prvog struchnjaka)...Poenta je da imamo mozda i najtalentovanije generacije izmedju 88-og i 91-og godishta,ali,da ce pravi rezultati Dudinog rada biti tek za par godina...Zato,treba biti strpljiv,i ne ochekivati brda i planine,od momaka koji su tek srednju zavrshili,i dohvatili prve profesionalne ugovore...Isto kao i shto duda ne obecava medalje,tako ih ni vi nemojte ochekivati,bice i za to vremena...SRBIJO,SVE NAJBOLJE!!!!!!!!
(ForeverSRB, 13. avgust 2009 17:07)

Majstore u potpunosti se usaglasavam sa tvojim misljenjem,svaka ti je na mestu.Sto se tice ovih sajber selektora neka se ne mesaju u Dudin posao jer on sigurno zna bolje od njih.

ivan

pre 14 godina

a za ostale pitanje:
Odakle vam to "repka"?

kopiraju hrvate,zamisli koliko moras da budes mali covek da bi kopirao hrvate!!!

tim je dobar,i ocekujem vrhunac u Londonu na olimpijadi kao sto je covek i rekao,al i sad mogu da naprave iznenadjene,zasto da ne.

primer:Rusija uzela EP sa po meni skromnim timom i jos bije u finalu Spaniju na njihovom terenu,tako da je sve moguce zato su ta prvenstva i zanimljiva toliko.

MB

pre 14 godina

1.Teodosic
2.Popovic
3.Markovic
4.Tepic
5.Tripkovic
6.Paunic
7.Kecman
8.Bjelica
9.Velickovic
10.Erceg
11.Macvan
12.Krstic
13.Perovic
14.Raduljica

Znaci da neko izmedju Paunica, Bjelice i Macvana ide na EP.

genije272.mybrute.com

pre 14 godina

Duda je veci strucnjak od svih koji se ovde javljaju i sigurno ima najbolji pregled. Sve su to mladi igraci koji ce ponovo imati sansu. Samo napred majstori!

beli

pre 14 godina

Licno, izabrao bih Marjanovica jer je dominantan u odbarni a i veoma je popravio igru licem prema kosu, ali dobro....Ako ne bude povreda, sigurnih 11 su:
Markovic, Teodosic, Tepic, Tripkovic, Kecman Velickovic, Erceg, Macvan, Krstic, Perovic , Raduljica..Otpada Popovic, jer sem Markovica i Teodsica i tepic mpze odigrati pleja, a odluka o 12. igracu pasce izmedju Paunica i Bjelice. Prednost ima Paunic ybog kontinuiteta u reprezentacijama i igre u odbrani. Mozda njih povedde a pusti Kecmana, ali sumnjama..I to je to...

mare

pre 14 godina

mislim da jos treba da otpadnu Kecman ili Paunic i Popvic.Sto se tice Marjanovica,on je tip igraca kao Perovic i nema potrebe za dva igraca istog tipa.Radulljica je mesavina i vise akcija moze da igra.Nadam se da ce Bjelica dosta napredovati tokom priprema i da ce biti iznenadjenje za sve na prvenstvu!

Anony

pre 14 godina

Kako moze selektor reprezentacije da napravi igraca aj molim te mi reci? Njegov je posao da uigra vec napravljene igrace u neki kratak period za vreme priprema.Tog igraca 90% karijere treniraju drugi treneri a tih ostalih 10% pripadaju selektoru kome je cilj da ih uigra i napravi tim.Duda je kao selektor u startu izgubio jer nije uspeo da okupi najbolje igrace koje srbija ima,sad se trudi da kao trener ispravi stvar ali reprezentacije nije njegovo licno vlasnistvo pa da moze glumi nekog bosa.

lukic

pre 14 godina

Zao mi je zbog Marjanovica ima potencijal ali treba dosta jos da napreduje pred njim je vreme neka radi i sve ce doci na svoje,cini mi se da je Raduljica bolji napadacki,bolje izgradjuje poziciju volio bih da su obojica ostala na spisku a da je umjesto Marjanovica otpao spori Perovic onaj bar zna da zakuca kad je pod kosem

AJmo Dudo

pre 14 godina

Sasvim očekivano, za sve koji barem malo prate košarku. Ivkovič hoće da ide sa kompaktnom uigranom i 100% spremnom ekipom gde svako ko uđe na teren mora d akida i ujeda.

Bobi je dobar momak i igrač ali njegova fizička sprema a posbeno stanje kolena su problematični. Duda je to verovatno znao ali pravi test su njegovi treninzi i pripreme. Ko taj "pakao" prođe posle mu je sve ravno. Na žalost Bobi nije mogao to da izdrži i značajno je fizički inferiorniji u odnosu na ostale. Zato je bolje da ide Raduljica ubica nego polu spremni Bobi.

I da neće samo Novica biti ubica, imaće ih 12.

slobo

pre 14 godina

Bas me iznenadilo odbacivanje Marjanovica sa spiska. Takodje je Duda rekao da je izmedju Ercega, Macvana i Radenovica dao prednost prvoj dvojici, sto samo znaci da je Novica siguran u 12, a da ce izmedju Macvana i Ercega da bira sledeceg kandidata za skracenje spiska. Drugi kandidat za sledece skracenje je izmedju plejmekera, ko je to ne bih se usudio da kazem.

Valdo

pre 14 godina

Lepa i perspektivna ekipa protiv koje nikome nece biti lako! Mozda nije realno ocekivati medalju ove godine, mozda se neke cak i domognemo, svaka ce biti uspeh!

Po meni bi najgore bilo da Duda dobije nogu, ako se oceni da su bili neuspesni ne EP-u. Treba ga ostaviti s ovim klincima jos koju godinu, i siguran sam da ce od njih napraviti ubice :)

samo napred

pre 14 godina

Bio sam gotovo uveren da ce Bobi ici,al zna Duda sta mu je ciniti.Raduljica je dosta napredovao,verujem da ce biti prijatno iznenadjenje na prvenstvu.Srcan je,a to nam treba.Samo napred,imate podrsku pravih navijaca i Srba!

nenad

pre 14 godina

nadam se da je selektor u pravu sto se tice radenovica! tokom sezone sam pratio njegove igre na netu i pratio ga na eurosportu kad je bilo prenosa, i mislim da je ovde nacibjena velika greska! decko je super odredio sezonu i bio zajedno sa golemcem najbolji igrac paneliniosa! mislim da je trebao da dobije sansu

Zika

pre 14 godina

od 87 do 91 godista Srbija je dominantna ne samo u Evropi negpo i u svetu.Spanka generacija 80 je 2006.god postala svetski prvak,a sada polako vec prelazi svoj zenit.Slede godine velike dominacije u kosarci

Plikuscht

pre 14 godina

Pa ako cemo iskreno, Bobi nije odigrao nista specijalno poslednjih X meseci, a Raduljica je oduvao na Univerzijadi. Verujem da obojica napreduju i dobro je da ih obojicu imamo za buducnost, pa makar se ovako klackali jedan pa drugi jos neko vreme.
I ja sam iznenadjen, ali nekako verujem da se Duda razume malcice vise u kosarku od svih basketasa iz kraja ovde zajedno.

baston pg

pre 14 godina

Srećno i ugledajte se na vaterpoliste. I na njih niko nije računao. Dudo odredi kapitena poput Udovičića da bude pravi vodja na terenu. Samo na svakoj utakmici maksimum i nema za čim da žalite!

zoran

pre 14 godina

u jeeeeeeee,bas sam se iznenadio kad sam procitao da ide raduljica pre bobija,mozda je raduljica bolji od bobija u napadu(veliko je pitanje koliko ce on biti dominantan u napada kad igra protiv seniora,ipak je on u mladjim kategorija vise izvlacio na snagu a ne neku savrsenu ledjnu tehniku)al s bobijem bi definitivno imali bolje zatvoren reket...a za ovu trojicu mislim da je to realno,tj bilo je ocekivano da ce prvo njih trojica otpasti...
mada verovatno duda ima dobre razloge zasto se tako odlucio,ostaje nam da mu verujemo

dragan genije

pre 14 godina

Ovako stoje stvari, vidim da neki ne znaju. Osnovna stvar kojom se duda vodi je da u ekipi ima 7igraca na pozicijama 1,2 i 3, i 5igraca na 4 i 5. Prevedeno na spisak to izgleda ovako:
sa centrima je lako, imacemo dve petice(krstic perovic) i pored njih ercega novicu i macvana. Mislim da nije realno da raduljica ide na preticu pre macvana izmedju 4 i 5. Sa bekovima je malo teze, ali tu ima 5 sigurna putnika, teo markovic tepic tripko i kecman, za dva mesta se bore, popovic paunic i bjelica. Sve zavisi da li ce duda hteti jednog iskusnijeg pleja(popovic) ili ce pustiti mladog paunica, bjelica mislim da ima dobre sanse da ode na EP jer moze da odigra tu visoku trojku sto treba ovoj reprezentaciji.
eto toliko

Coa

pre 14 godina

iskreno, jedino iznenadjenje mi je Radenovic...ko je pratio Eurosport2 znace o cemu pricam... odlican igrac sa odlicnim fizickim predispozicijama...pogotovo sam zacudjen posto su ionako vec otpala dva krila zbog povreda(bolesti)...
u svakom slucaju Duda zna najbolje...zelim im svu srecu u Poljskoj...
koga god da izabere ovaj tim zasluzuje podrsku

-Nemanja-

pre 14 godina

Pa dobro zar mora već ovako rano da krene pljuvanje,čim niste zadovoljni izborom igrača!?Nisam jedan od onih koji će reći "Ivković zna bolje od vas",ali smatram da prvo treba videti šta će se desiti,a onda krenuti sa pljuvanjem,ako se opet obrukamo.
Nisam neki optimista pred ovo prvenstvo.Medalju znam da nećemo osvojiti,a nadam se da ćemo grupu proći.

panta

pre 14 godina

Mislim da je ekipa vrlo dobro ukomponovana.Popovic sigurno nema mesta a cak mislim da ce Duda povesti 13 igraca kao jednog rezervnog ima prava na to.Da li neko zna da li ce biti prenos protiv Nemacke?

pajdo

pre 14 godina

Kako su samo hrabri ovi sto pljuju izbor selektora. Samo se setite sa kojim timom je Zeljko otisao u Atinu 1998. godine i uzeo zlato...
Duda ne mora zlato ali zna sta radi, siguran sam!

Anta_Corleone

pre 14 godina

Meni je najvise zao sto je ispao Radenovic,da nije te povrede,verovatno bi isao na prvenstvo.Decko je odigrao izuzetnu sezonu i takav igrac bi definitvno bio veliko iznenadjenje za javnost u Srbiji...Zao mi je sto je ispao Bobi,prednost je dobio Raduljica koji sve radi na snagu,ali verujem u Dudu,ipak je on vanserijski strucnjak i bolje od svih nas zna sta radi...Samo napred momci!!!

ujka

pre 14 godina

e, pa... za srbijansku kosarku me bas "ZABOLE". SRPSKA je na odlicnom putu, i za koju godinu bice ponovo kaznena ekspedicija medju kosevima. Tako ste se rugali i vaterpolistima, iako je kod njih bilo manje stresno. Verujem u g. Ivkovica i ove decake... Uz vas su svi cestiti Srbi. Samo napred i hrabro!

shawne

pre 14 godina

Drugari, Dule jeste legenda ali nije Dejvid Koperfild?! Pa zar mislite da je bitno da ide Marijanovic ili Raduljica? Lepo kaze covek, ovo prventvo treba da posluzi da se naprave svetski igraci.. Za mene je vrhunski uspeh ako odigramo sa Slovenijom i Spancima egal i da nekim cudom prodjemo grupu a da ovi momci shvate da niko nije nepobediv! Ps. za ove smarace koji prozivaju svaki komentar necijeg drugacijeg misljenja replikom "pustite dudu on zna svoj posao bolje od vas" i sl., pa vi ljudi ne posecujete forume ako mislite da svaki post treba da bude: "srecno" "samo napred" "idemooooo".. Tu smo da bi komentarisali i polemisali, a niko nije blesav i zna da je G-din Dule "nesto" kvalitetniji trener od svih nas.. Osim ako medju komentatorima nema Zeljka Obradovica, ja mu se ovom prilikom izvinjavam :) Njih dvojica su tu negde..

anbeast

pre 14 godina

Malo iznenadjenje, moram priznati...Ni Krstic ni Kosta nisu igraci koji menjaju protivnicke suteve (Krstic pokriva reket ali i nema neku rampu) mislio sam da bi Bobi tu mogao da se udene za neku zonu ili sl. ali ocigledno je da Duda hoce da SVI trce i da se brzo transformisemo a Marjanovic je ipak spor... Doduse ni Kosta nije neki trkac ali (ma koliko ga ja ne obozavao onako mlitavog) je dosta iskusniji... Sve u svemu od ovoga,trenutno, nemamo bolje. (a nije ta ekipa ni tako losa kako se nekima cini) Popljuvace me, ali steta za Luku.Na krilu smo tanki, pre svega u sutu. Bjelica i Tepic nisu suteri. No...SAMO HRABRO, SKUPITE M..A, GINITE NA TERENU,pa kom opanci kom obojci...

boki

pre 14 godina

e mnogo mi je zao ovog radenovica
izgleda da je dobar momak ali stalno ga neke povrede smetaju
steta mislim da je korisniji i od ercega i macvana zajedno
ali sta da se radi

Chaos Is Me

pre 14 godina

Steta za sve momke koji su otpali ali sta je, tu je. Odlichan potez je davanje prednosti Raduljici u odnosu na Marjanovica. Mnogo je fizichki spremniji, borbeniji, brzi...istina je da ponekad previshe ide na fizikalije, ali on je centar a igra centara se upravo svodi na to. Da ne igra mozda Nikola Pekovic (najbolji centar u Evropi) na mozak, shut sa distance itd.?! Osim toga, Raduljica je igrach koji moze da bude vrlo koristan i u odbrani, i u NAPADU, za razliku od Bobija. Raduljica je pred potpisom za Unikahu, a Bobi ni u Hemofarmu nije bio prvi centar. Dakle, dosta je argumenata u prilog Dudinoj odluci. Steta za Radenovica koji je imao sjajnu sezonu, ali na 4orci smo dosta dobri, sa Novicom, kao prvom opcijom, i Ercegom i Macvanom koji su izuzetni igrachi, ma shta ko mislio o njima. Mislim da bi nam chak mnogo zanimljivija i produktivnija petorka bila sa Novicom i Ercegom u prvoj postavi, jer kada je Krstic u igri (bez obzira shto je on bez sumnje nas najbolji centar) sve se svodi na bunarenje lopte ka njemu a dechko nije chuo za povratan pas nikada. Izmedju Paunica i Bjelice, ja sam za Bjelicu jer moze da odigra na vishe pozicija, neuporedivo je lucidniji i inteligentniji igrach i moze da bude pravo iznenadjenje turnira. Paunic je solidan odbrambeni igrach, zabluda je da ima bolji shut od Bjelice a vrlo chesto se sasvim nerezonski zaleti u protivnika. Osim toga, iako je do pre godinu dana bio anonimus, Bjelica je pokazao da ima m... da reshava, zna da se nosi sa pritiskom, Paunic igra u belgijskoj ligi (uz svo poshtovanje). Ochekujem konachno dobro prvenstvo od Tripkovica jer nam je on jedini klasichan shuter (zapravo, to je sve shto zna). I na kraju nema sumnje da ce nam pozicija pleja biti rak-rana, Teo i Stefan su jako talentovani, ali i prilichno nepouzdani. Ekipa nam je takva da je sve moguce, i debakl i pobednichko postolje. Ja im od srca zelim ovo drugo pomenuto!

sizif

pre 14 godina

Vidim ja da je ovde sve puno vidovnjaka i proroka. Sve vidoviti Milani.
Ako reprezentacija uspije svi ce te izaci na ulice radovati se i govoriti kako ste znali da su najjaci, a sad pljuje te po Ivkovicu. Ako toliko znate, u ovom slucaju, o kosarci pa zasto niste postigli nista u istoj. Pusti te covjeka neka radi svoj posao. Ako uspije dobroje, a ako ne uspije pa opet je dobro doci ce neko drugi. I Obradovic je bio car, dok nije poceo da gubi sa razmazenim NBA zvijezdama. A onda mu skinuste krunu preko noci.
Dudi i nasim kosarkasima zelim puno srece.

Valjak

pre 14 godina

Mnogo sreće! Nadam se da ćemo proći grupu, a posle je sve moguće. Voleo bih da jednom pobedimo i te Špance da probijemo led, mada će biti teško. Ne da više nismo favoriti već smo protiv mnogih autsajderi, ali baš zato treba da se borimo da dokažemo suprotno.

per4mance

pre 14 godina

@ slobo...
kakva je to izjava "Samo je Velickovic siguran u 12"...

Pa ko trtreba onda da igra ako je Novica van tima? Nema ni jedne reprezentacij u evropi koja ne bi pozelela da ima Novicu u ekipi... Ako ne u prvoj petorci, onda barem kao najboljeg 6. igraca...

nikola

pre 14 godina

(kriticar po ubedjenju, 13. avgust 2009 23:08)


Duda je vec nekoliko puta do sada napomenuo da je cilj na ovom prvenstvu da se plasiramo na SP, tj. da budemo medju prvih 5! Znaci cilj je i London gde ce se verovatno ici na medalju ali je sada ovde cilj medju prvih 5 (vise puta je na konferencijama rekao). Za razliku od Sakote i Moke kojima je cilj bio da "stvaramo novu reprezentaciju" bez rezultatskog cilja Duda je lepo reko-medju prvih 5. Koliko je to realno ,videcemo.