Petak, 19.06.2009.

14:58

Vimbldon na B92, godina prva...

U ponedeljak 22.juna, TV B92 debituje sa pokrivanjem najvećeg teniskog turnira na planeti.

Izvor: B92

Vimbldon na B92, godina prva... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Magi

pre 14 godina

Jos samo malo...
Puno srece!
Vidim da je B92 pre neki dan emitovao film Wimbledon, pa mislim da ne bi bilo lose da se za vreme trajanja turnira u programskoj semi nadje i dokumentarni film o istorijatu turnira, kao i film Mala Mo o Maureen Connolly, prvoj zeni koja je osvojila sve cetiri Grand Slam titule.

djole

pre 14 godina

gledam vas u nemackoj putem total tv pa me bas interesuje kako ce biti posto imam i sport klub koji je vise profesionalan po tom pitanju od vas a i evrosport videcemo
moj ortak pita sta je sa internet prenoíma i zasto ide (po njemu dosadni)b92 info na netu a ne obicni b 92???

ls

pre 14 godina

svaka cast sportskoj redakciji, ocekujem da ce te i Vimbldon izvestavati na poseban nacin i da ce u vasim rukama sve to biti zanimljivije. Ne sumnjam da ste se potrudili na pravi nacin, ocekujem uzivanje i taman mi se zavrsava ispitni rok. Jos kad bi mogli da predjete na RTS da im pokazete kako se radi Liga Sampiona, bilo bi vr'...

GoNovak

pre 14 godina

"W nije po Vuku, zato se Karolina pise VVoznijacki"
(r&r, 21. jun 2009 11:41)
Piše se "Voznjacki", po našem pravopisu, da smo u Hrvatskoj bilo bi već drugačije - pisalo bi se izvorno.

Vanja

pre 14 godina

Svaka čast za snimak meča Živojinovića i Lendla. Ja sam tada imao godinu dana, i slušao sam kasnije o tom čuvenom meču, ali nikad nisam imao prilike da ga vidim.

r&r

pre 14 godina

Do pocetka jos manje od 24h.
Jao, sto me svrbi tastatura.
Imao sam strasne pripreme za ovaj turnir. Narocito sam radio na sledecim elementima:
- "Neznam" se pise odvojeno jedno od drugog, tj. pise se ne-znam.
- Recenicu uvek poceti velikim slovom iz postovanja prema recenici.
- W nije po Vuku, zato se Karolina pise VVoznijacki.
- Prema drugim komentatorima biti tolerantan, osim kada ti idu na zivce.
- Biti sportsmen, uvazavati potencijalne Noletove, Anine i Jecine protivnike, narocito ako ispadnu u prvom kolu.
- Nase bodriti maksimalno (nece valjda i ovog puta da zzz....)
- Postovati prostor na ovome sajtu, pisati retko, sa merom, ne vise od 10-ak postova na dan
- Ne koristiti puno "nikova" da ne bi poceo da polemisem sam sa sobom.

Jелисавета

pre 14 godina

БиБиСи користи услуге Бориса Бекера, Џона МекИнроа и Тима Хенмана, било би сјајно да Б92 ангажује Жибојиновића, Арменулића или можда вимблодонског победника Иванишевића.

Goran

pre 14 godina

Bolje bi bilo da se Vimbldon prenosi na RTS
(Lidija Rusandić, 19. jun 2009 16:18)

Slažem se. I da komentator bude veliki poznavalac tenisa Predrag Strajnić. Što se tiče Viškovića, nešto mi govori da je B-92 bila pametna i da je napravila dogovor sa njim. Bilo bi stvarno lepo da se Višković javi, i to sa lica mesta. Što se tiče jedne ili dve Jelene, ne mogu da verujem da u današnje vreme neko vaga za koga će i koliko navijati, uzimajući kao odlučujući faktor patriotski moment. Ne znam, ja ću nekako više navijati za Jelenu Dokić. Je l to neki problem?

kosmet

pre 14 godina

E tako se radi , ako hoces da uzmes prenose Vimldona onda to radis celodnevno , jer nas zanimaju i drugi mecevi , naravno najvise ocekujemo od nasih , ali ne zelimo da gledamo tenis na kasicicu , a posle se cudimo kako su neki tamo odjednom postali jaci , ustvari mi ih nikada nismo gledali a oni su usponu forme , svaka cast

GoNovak

pre 14 godina

Jako ste me obradovali! Ukoliko je moguće voleo bih da vidim i prenose dubl mečeva, kao i propratne emisije, pre i nakon odigranih mečeva. Na primer kada se odigra neki dobar meč, svi mi koji volimo tenis smo ispunjeni izvesnim emocijama, voleli bismo da čujemo neke analize i slično, čujemo intervju igrača, a dešava se da iste sekunde počne nešto sasvim drugo. Nadam se da će na B92 biti drugačije. Hvala Vam što ste se odlučili da prenosite Vimbldon, što ste objavili moj prethodni komentar, što se hrabro bavite istraživačkim novinarstvom (Insajder i druge emisije), zato što postojite! Nadam se da je period Velikog Brata i još po nekog šunda prošlost za B92! Veliki pozdrav!

kakve 2 jelene

pre 14 godina

Samo je jedna Jelena Srpkinja , a to je Jelena Jankovic,ova druga je sama rekla da ne igra za Srbiju i da joj je drago sto konacno moze da igra za AUSTRALIJU. Ona se tako oseca pa bi i trebali tako da je gledamo, kao australijanku.zao nam je vecini zato sto smo je gledali dok je igrala za nas i osvajala turnire ali realnost je da je ona odlucila za koga ce da igra sto znaci da su prenosi vesti o njoj na B92 sad ne toliko potrebni...

etc

pre 14 godina

Ja volim da gledam sportske prenose koji pored mečeva imaju propratne priloge i emisije, tako da mi je drago što prenosite Vimbldon i unapred se radujem.

Sto se tiče sportkluba, samo da kažem da je meni gledanje mečeva na tom kanalu "bezlično" i monotono, mislim ok je, ali mi dođe isto kao i da pijem deset kafa u toku dana čisto reda radi...

A sad još kratak komentar o našim teniserima. Volio bih da svi dođu bar do polufinala, ali budimo realni, to je teško ostvarivo. Najviše nade polažem u Anu jer iako je i ona loše igrala u predhodnim mečevima mislim da ima mnogo potencijala. Kako bih rekao ona je "enigma" može svakog da pobedi ali i od svakog da izgubi. Jelena kao defanzivna igračica na Wimbldonu nema mnogo šanse, nadam se da grešim. A Nole takođe teško da može dalje od četvrtfinala. Nisam negativan i želim da osvoji Wimldon, međutim s obzirom na predhodne GS koje je igrao (US, AO i RG) vidi se da on nema snage da sastavi dva povezna meča sa 4 ili 5 setova. Njegove šanse su mastersi (koji se igraju na 2 dobijena seta a takođe donose puno poena) a gren slemovi teško.

Posmatrac

pre 14 godina

Bolje bi bilo da se Vimbldon prenosi na RTS
(Lidija Rusandić, 19. jun 2009 16:18)

I... sta da vidimo, skupstinu, beogradsku hroniku, moze i snimak fudbalske utakmice Carlton - Sautempton, koja je pre neku godinu licila na badminton.
A od komenntatora i strucnih konsultanata da cujemo puko brojanje rezultata, nabrajanje "bitnih" poena i konstatovanja da "ima jos mnogo da se igra", a mec se zavrsi posle dva minuta.
Ne, hvala!!!!

Bravo za B92 za prenose!!!!

GoNovak

pre 14 godina

Nadam se da nećete biti sujetni i slično, tj. da ćete pozvati neprikosnovenog Viškovića kako bi pojačao vaš tim. Prenosi koje on radi su zaista nešto posebno. Zato Nebojši kapa dole. Lično ću gledati one prenose koje on bude radio na ma kojoj televiziji bili! Go Novak!

fenomen

pre 14 godina

Predlozio bih nesto vezano za grafiku u toku prenosa. Znamo da je servis na travi veoma mocno oruzje i bilo bi dobro kad bi u jednom uglu ekrana ili recimo ispod grafike sa rezultatom bilo ispisano kojom brzinom je servirana loptica i da to ne bude u miljama nego u kilometrima.
Drugo sto bi pozeleo je da jacina tona bude ujednacena i za vreme prenosa i za vreme reklama jer na rts-u to nije slucaj, jacina tona na reklami je strahovita a sam prenos se gotovo i ne cuje. To bi sve trabalo ustimati.
I naravno da je Viskovic pozeljan.
Pozdrav i puno uspeha nasim teniserima.
P.S. Dublove nemojte nikako preskakati.

ivka

pre 14 godina

Koliko ja mogu da cujem,vasi novinari(?)komentarisu na eurosportu,tako da otprilike znam ko bi to mogao biti,ali molim ih samo da ne budu tako smoreni kao sto obicno jesu(tako bar zvuce)kao da ih neko tera da pricaju i kao da im se sve smucilo..ljudi vole Viskovica zato sto zvuci raspolozeno,ne samo zato sto mudro zbori..a naravno zelim vam da budete uspesni i da nam donesete srecu,konkretno 1.singl titulu na Wimbldonu...:)

Nismo svi isti

pre 14 godina

Što kažu ljudi: krivo sedi, al pravo besedi, meni je za razliku od većine ovde žao što RTS nije i ove godine otkupio pravo prenosa sa Vimbldona, jer je prošlogodišnji Vimbldon odradio bez ijedne zamerke i krajnje profesionalno.
Nadam se da b92 neće ići putem Eurosporta koji je jedini imao pravo prenosa Roland Garosa, a koji nam je čak i polufinalne mečeve prikazivao u odloženom terminu.

Dakle, neću unapred hvaliti B92, jer tek predstoji posao prenosa i komentarisanja. Hvale ili kritike idu posle. Za sada čestitke 92 na otkupu prava prenosa sa ovog prestižnog takmičenja, a ako položite ovaj ispit sa odličnom ocenom, poželeću da objavite i naslov: Vimbldon, godina 100-ta...

ne preterujte

pre 14 godina

''Godina prva...''
Ah, da... Ovo k'o '45.-te, pre nas nikad nista nije bilo, od nas sve pocinje...
Moglo je ''prvi put'' ili nesto slicno, ali ''godina prva'' je bas bas preterano...

misa

pre 14 godina

Svaka cast za prenose sa Vimbldona,obradovali ste me.Uvedite vi tv-pretplatu sigurno cu vam placati a ne ovima.Cekam da padne kisa da bude dobra slika.
A o komentatorima da i ne govorim,dodje mi da iskljucim ton.
Vasi su pravi profesionalci.

federerka

pre 14 godina

E p abas lepo sto ce moj aomiljena televizija da prenosi najveci teniski turnir...
Ajde neka ovo donese srecu
Rogeru Federeru,a i nasima :)
GO ROGER!GO SERBIA!!!

Djorgo

pre 14 godina

Srecno svima. B92 je do sada uvek imao dobar ``nos`` da izebere sportske dogadaje koje prenosi. Nadajmo se da ce tako biti i ovga puta...

Dante Culpepper

pre 14 godina

kao što je žreb Roland Garrosa bio namešten za Federera, tako je sad namešten za Murraya. Do finala nema protiv koga da se oznoji, Troicki u 3.kolu (mada će on ispasti pre), Simon u četvrtfinalu ... Nadal odustaje ...

Bravo

pre 14 godina

Smatram da je ovo jako dobar potez,i uopste ne sumnjam u vasu umesnost i kvalitet. Jedva cekam da uzivam u Wimbledonu,to je ipak poseban dogadjaj!

olja

pre 14 godina

Sve je to lepo ali vam fali jos Viskovic.Tenis (bar u nasoj zermlji) nije tenis bez njega.Hocemo Viskovica!!!MOLIM VAS!!!!Pa makar i prenosio samo jedan mec!!!!Viskovic,Viskovic.....

Dacha

pre 14 godina

Jos kada bi Viskovic radio prenos bili bi ste najbolja Tv na svetu.
(ngamba, 19. jun 2009 15:53)

Tačno.

Sve je to lepo, ali B92 nema komentatore za prenos tenisa.

U fudbalu ste bili dobri, ali mislim da tenis nećete uspešno prenositi.

JEDAN JE VIŠKO!!!!!

P.S. Sva sreća, tu je SportKlub, Viško i ostali.

Zagor TE-NEJ

pre 14 godina

Odlicne vesti , ali bilo bi jos bolje ako bi u nedelju reprizirali jos neki odlican mec kao sto su bili finala iz 1998(Sampras-Ivanisevic) ili finale iz 2000(Sampras-Rafter)pa cak i osmina finala iz 2000 izmedju Henmana i Filipusisa sto je bio izvanredan i izuzetno atraktivan, a i igraci su bili pravi majstori za igru na travi.

antizabar

pre 14 godina

Ako želite da program bude uspešan, samo radite suprotno od onog što je radio RTS sa Garosom. Ponašaju se kao da samo postoje naši teniseri. Čak ni žensko finale nije prenošeno direktno. Strašno. Mogu da zamislim kako će biti za Ligu Šampiona...

Arch

pre 14 godina

Pa sa, i zadovoljan sam sto ce biti na B92 i nisam. Deluje mi kao da ste se na prenosima Lige sampiona pripremali za Vimbldon jer ste prenosili finale i polufinala na nacin na koji se prenosi tenis a ne fudbal. U svakom slucaju, nadam se da ce kolicina reklama u pauzama izmedju gemova i setova biti minimalna i da ce komentatori prenositi teniski mec a ne citati statisticke izvestaje o igracima. Nadam se da cemo uzivati i zelim vam uspesan pocetak.

Nikola

pre 14 godina

Jos samo da uzivamo!Svaka vam cast,pogotovo sto ste spomenuli dve Jelene.Ukoliko budete u mogucnosti obavezno prenosite i meceve Jelene Dokic.NAPRED NASI,SVET NAS SE PLASI!!!

D

pre 14 godina

Svaka cast za otkup prava, odlican potez za ljubitelje tenisa. Posebno me raduje cinjenica da ce se prenositi puno meceva, a ne samo oni nasih igraca. Njima puno srece svakako.

Sasa T.

pre 14 godina

Koje dve Jelene???
Mozda mislite na onu australijanku?
Mislim da bi bilo lepse da ipak navijamo i za Kristinu Mladenovic, a ne za jednu koja nas se odrekla...

Srdjan

pre 14 godina

Bas ste me obradovali sa ovim vestima...
Svaka cast tv B92 sto nam je omogucila gledanje Wimbledona.
Posebno me je dirnulo ovo,navijacemo za DVE JELENE.
Tako je,navijajmo i za Jelenu Dokic jer i ona je nasa bez obzira za koju drzavu nastupala.
Napred Srbi....

Dacha

pre 14 godina

Jos kada bi Viskovic radio prenos bili bi ste najbolja Tv na svetu.
(ngamba, 19. jun 2009 15:53)

Tačno.

Sve je to lepo, ali B92 nema komentatore za prenos tenisa.

U fudbalu ste bili dobri, ali mislim da tenis nećete uspešno prenositi.

JEDAN JE VIŠKO!!!!!

P.S. Sva sreća, tu je SportKlub, Viško i ostali.

olja

pre 14 godina

Sve je to lepo ali vam fali jos Viskovic.Tenis (bar u nasoj zermlji) nije tenis bez njega.Hocemo Viskovica!!!MOLIM VAS!!!!Pa makar i prenosio samo jedan mec!!!!Viskovic,Viskovic.....

antizabar

pre 14 godina

Ako želite da program bude uspešan, samo radite suprotno od onog što je radio RTS sa Garosom. Ponašaju se kao da samo postoje naši teniseri. Čak ni žensko finale nije prenošeno direktno. Strašno. Mogu da zamislim kako će biti za Ligu Šampiona...

Sasa T.

pre 14 godina

Koje dve Jelene???
Mozda mislite na onu australijanku?
Mislim da bi bilo lepse da ipak navijamo i za Kristinu Mladenovic, a ne za jednu koja nas se odrekla...

D

pre 14 godina

Svaka cast za otkup prava, odlican potez za ljubitelje tenisa. Posebno me raduje cinjenica da ce se prenositi puno meceva, a ne samo oni nasih igraca. Njima puno srece svakako.

Srdjan

pre 14 godina

Bas ste me obradovali sa ovim vestima...
Svaka cast tv B92 sto nam je omogucila gledanje Wimbledona.
Posebno me je dirnulo ovo,navijacemo za DVE JELENE.
Tako je,navijajmo i za Jelenu Dokic jer i ona je nasa bez obzira za koju drzavu nastupala.
Napred Srbi....

Nikola

pre 14 godina

Jos samo da uzivamo!Svaka vam cast,pogotovo sto ste spomenuli dve Jelene.Ukoliko budete u mogucnosti obavezno prenosite i meceve Jelene Dokic.NAPRED NASI,SVET NAS SE PLASI!!!

Arch

pre 14 godina

Pa sa, i zadovoljan sam sto ce biti na B92 i nisam. Deluje mi kao da ste se na prenosima Lige sampiona pripremali za Vimbldon jer ste prenosili finale i polufinala na nacin na koji se prenosi tenis a ne fudbal. U svakom slucaju, nadam se da ce kolicina reklama u pauzama izmedju gemova i setova biti minimalna i da ce komentatori prenositi teniski mec a ne citati statisticke izvestaje o igracima. Nadam se da cemo uzivati i zelim vam uspesan pocetak.

GoNovak

pre 14 godina

Nadam se da nećete biti sujetni i slično, tj. da ćete pozvati neprikosnovenog Viškovića kako bi pojačao vaš tim. Prenosi koje on radi su zaista nešto posebno. Zato Nebojši kapa dole. Lično ću gledati one prenose koje on bude radio na ma kojoj televiziji bili! Go Novak!

ivka

pre 14 godina

Koliko ja mogu da cujem,vasi novinari(?)komentarisu na eurosportu,tako da otprilike znam ko bi to mogao biti,ali molim ih samo da ne budu tako smoreni kao sto obicno jesu(tako bar zvuce)kao da ih neko tera da pricaju i kao da im se sve smucilo..ljudi vole Viskovica zato sto zvuci raspolozeno,ne samo zato sto mudro zbori..a naravno zelim vam da budete uspesni i da nam donesete srecu,konkretno 1.singl titulu na Wimbldonu...:)

fenomen

pre 14 godina

Predlozio bih nesto vezano za grafiku u toku prenosa. Znamo da je servis na travi veoma mocno oruzje i bilo bi dobro kad bi u jednom uglu ekrana ili recimo ispod grafike sa rezultatom bilo ispisano kojom brzinom je servirana loptica i da to ne bude u miljama nego u kilometrima.
Drugo sto bi pozeleo je da jacina tona bude ujednacena i za vreme prenosa i za vreme reklama jer na rts-u to nije slucaj, jacina tona na reklami je strahovita a sam prenos se gotovo i ne cuje. To bi sve trabalo ustimati.
I naravno da je Viskovic pozeljan.
Pozdrav i puno uspeha nasim teniserima.
P.S. Dublove nemojte nikako preskakati.

Zagor TE-NEJ

pre 14 godina

Odlicne vesti , ali bilo bi jos bolje ako bi u nedelju reprizirali jos neki odlican mec kao sto su bili finala iz 1998(Sampras-Ivanisevic) ili finale iz 2000(Sampras-Rafter)pa cak i osmina finala iz 2000 izmedju Henmana i Filipusisa sto je bio izvanredan i izuzetno atraktivan, a i igraci su bili pravi majstori za igru na travi.

ne preterujte

pre 14 godina

''Godina prva...''
Ah, da... Ovo k'o '45.-te, pre nas nikad nista nije bilo, od nas sve pocinje...
Moglo je ''prvi put'' ili nesto slicno, ali ''godina prva'' je bas bas preterano...

Posmatrac

pre 14 godina

Bolje bi bilo da se Vimbldon prenosi na RTS
(Lidija Rusandić, 19. jun 2009 16:18)

I... sta da vidimo, skupstinu, beogradsku hroniku, moze i snimak fudbalske utakmice Carlton - Sautempton, koja je pre neku godinu licila na badminton.
A od komenntatora i strucnih konsultanata da cujemo puko brojanje rezultata, nabrajanje "bitnih" poena i konstatovanja da "ima jos mnogo da se igra", a mec se zavrsi posle dva minuta.
Ne, hvala!!!!

Bravo za B92 za prenose!!!!

kakve 2 jelene

pre 14 godina

Samo je jedna Jelena Srpkinja , a to je Jelena Jankovic,ova druga je sama rekla da ne igra za Srbiju i da joj je drago sto konacno moze da igra za AUSTRALIJU. Ona se tako oseca pa bi i trebali tako da je gledamo, kao australijanku.zao nam je vecini zato sto smo je gledali dok je igrala za nas i osvajala turnire ali realnost je da je ona odlucila za koga ce da igra sto znaci da su prenosi vesti o njoj na B92 sad ne toliko potrebni...

Goran

pre 14 godina

Bolje bi bilo da se Vimbldon prenosi na RTS
(Lidija Rusandić, 19. jun 2009 16:18)

Slažem se. I da komentator bude veliki poznavalac tenisa Predrag Strajnić. Što se tiče Viškovića, nešto mi govori da je B-92 bila pametna i da je napravila dogovor sa njim. Bilo bi stvarno lepo da se Višković javi, i to sa lica mesta. Što se tiče jedne ili dve Jelene, ne mogu da verujem da u današnje vreme neko vaga za koga će i koliko navijati, uzimajući kao odlučujući faktor patriotski moment. Ne znam, ja ću nekako više navijati za Jelenu Dokić. Je l to neki problem?

Dante Culpepper

pre 14 godina

kao što je žreb Roland Garrosa bio namešten za Federera, tako je sad namešten za Murraya. Do finala nema protiv koga da se oznoji, Troicki u 3.kolu (mada će on ispasti pre), Simon u četvrtfinalu ... Nadal odustaje ...

Nismo svi isti

pre 14 godina

Što kažu ljudi: krivo sedi, al pravo besedi, meni je za razliku od većine ovde žao što RTS nije i ove godine otkupio pravo prenosa sa Vimbldona, jer je prošlogodišnji Vimbldon odradio bez ijedne zamerke i krajnje profesionalno.
Nadam se da b92 neće ići putem Eurosporta koji je jedini imao pravo prenosa Roland Garosa, a koji nam je čak i polufinalne mečeve prikazivao u odloženom terminu.

Dakle, neću unapred hvaliti B92, jer tek predstoji posao prenosa i komentarisanja. Hvale ili kritike idu posle. Za sada čestitke 92 na otkupu prava prenosa sa ovog prestižnog takmičenja, a ako položite ovaj ispit sa odličnom ocenom, poželeću da objavite i naslov: Vimbldon, godina 100-ta...

Bravo

pre 14 godina

Smatram da je ovo jako dobar potez,i uopste ne sumnjam u vasu umesnost i kvalitet. Jedva cekam da uzivam u Wimbledonu,to je ipak poseban dogadjaj!

federerka

pre 14 godina

E p abas lepo sto ce moj aomiljena televizija da prenosi najveci teniski turnir...
Ajde neka ovo donese srecu
Rogeru Federeru,a i nasima :)
GO ROGER!GO SERBIA!!!

Djorgo

pre 14 godina

Srecno svima. B92 je do sada uvek imao dobar ``nos`` da izebere sportske dogadaje koje prenosi. Nadajmo se da ce tako biti i ovga puta...

GoNovak

pre 14 godina

Jako ste me obradovali! Ukoliko je moguće voleo bih da vidim i prenose dubl mečeva, kao i propratne emisije, pre i nakon odigranih mečeva. Na primer kada se odigra neki dobar meč, svi mi koji volimo tenis smo ispunjeni izvesnim emocijama, voleli bismo da čujemo neke analize i slično, čujemo intervju igrača, a dešava se da iste sekunde počne nešto sasvim drugo. Nadam se da će na B92 biti drugačije. Hvala Vam što ste se odlučili da prenosite Vimbldon, što ste objavili moj prethodni komentar, što se hrabro bavite istraživačkim novinarstvom (Insajder i druge emisije), zato što postojite! Nadam se da je period Velikog Brata i još po nekog šunda prošlost za B92! Veliki pozdrav!

r&r

pre 14 godina

Do pocetka jos manje od 24h.
Jao, sto me svrbi tastatura.
Imao sam strasne pripreme za ovaj turnir. Narocito sam radio na sledecim elementima:
- "Neznam" se pise odvojeno jedno od drugog, tj. pise se ne-znam.
- Recenicu uvek poceti velikim slovom iz postovanja prema recenici.
- W nije po Vuku, zato se Karolina pise VVoznijacki.
- Prema drugim komentatorima biti tolerantan, osim kada ti idu na zivce.
- Biti sportsmen, uvazavati potencijalne Noletove, Anine i Jecine protivnike, narocito ako ispadnu u prvom kolu.
- Nase bodriti maksimalno (nece valjda i ovog puta da zzz....)
- Postovati prostor na ovome sajtu, pisati retko, sa merom, ne vise od 10-ak postova na dan
- Ne koristiti puno "nikova" da ne bi poceo da polemisem sam sa sobom.

Jелисавета

pre 14 godina

БиБиСи користи услуге Бориса Бекера, Џона МекИнроа и Тима Хенмана, било би сјајно да Б92 ангажује Жибојиновића, Арменулића или можда вимблодонског победника Иванишевића.

misa

pre 14 godina

Svaka cast za prenose sa Vimbldona,obradovali ste me.Uvedite vi tv-pretplatu sigurno cu vam placati a ne ovima.Cekam da padne kisa da bude dobra slika.
A o komentatorima da i ne govorim,dodje mi da iskljucim ton.
Vasi su pravi profesionalci.

kosmet

pre 14 godina

E tako se radi , ako hoces da uzmes prenose Vimldona onda to radis celodnevno , jer nas zanimaju i drugi mecevi , naravno najvise ocekujemo od nasih , ali ne zelimo da gledamo tenis na kasicicu , a posle se cudimo kako su neki tamo odjednom postali jaci , ustvari mi ih nikada nismo gledali a oni su usponu forme , svaka cast

etc

pre 14 godina

Ja volim da gledam sportske prenose koji pored mečeva imaju propratne priloge i emisije, tako da mi je drago što prenosite Vimbldon i unapred se radujem.

Sto se tiče sportkluba, samo da kažem da je meni gledanje mečeva na tom kanalu "bezlično" i monotono, mislim ok je, ali mi dođe isto kao i da pijem deset kafa u toku dana čisto reda radi...

A sad još kratak komentar o našim teniserima. Volio bih da svi dođu bar do polufinala, ali budimo realni, to je teško ostvarivo. Najviše nade polažem u Anu jer iako je i ona loše igrala u predhodnim mečevima mislim da ima mnogo potencijala. Kako bih rekao ona je "enigma" može svakog da pobedi ali i od svakog da izgubi. Jelena kao defanzivna igračica na Wimbldonu nema mnogo šanse, nadam se da grešim. A Nole takođe teško da može dalje od četvrtfinala. Nisam negativan i želim da osvoji Wimldon, međutim s obzirom na predhodne GS koje je igrao (US, AO i RG) vidi se da on nema snage da sastavi dva povezna meča sa 4 ili 5 setova. Njegove šanse su mastersi (koji se igraju na 2 dobijena seta a takođe donose puno poena) a gren slemovi teško.

djole

pre 14 godina

gledam vas u nemackoj putem total tv pa me bas interesuje kako ce biti posto imam i sport klub koji je vise profesionalan po tom pitanju od vas a i evrosport videcemo
moj ortak pita sta je sa internet prenoíma i zasto ide (po njemu dosadni)b92 info na netu a ne obicni b 92???

ls

pre 14 godina

svaka cast sportskoj redakciji, ocekujem da ce te i Vimbldon izvestavati na poseban nacin i da ce u vasim rukama sve to biti zanimljivije. Ne sumnjam da ste se potrudili na pravi nacin, ocekujem uzivanje i taman mi se zavrsava ispitni rok. Jos kad bi mogli da predjete na RTS da im pokazete kako se radi Liga Sampiona, bilo bi vr'...

Magi

pre 14 godina

Jos samo malo...
Puno srece!
Vidim da je B92 pre neki dan emitovao film Wimbledon, pa mislim da ne bi bilo lose da se za vreme trajanja turnira u programskoj semi nadje i dokumentarni film o istorijatu turnira, kao i film Mala Mo o Maureen Connolly, prvoj zeni koja je osvojila sve cetiri Grand Slam titule.

Vanja

pre 14 godina

Svaka čast za snimak meča Živojinovića i Lendla. Ja sam tada imao godinu dana, i slušao sam kasnije o tom čuvenom meču, ali nikad nisam imao prilike da ga vidim.

GoNovak

pre 14 godina

"W nije po Vuku, zato se Karolina pise VVoznijacki"
(r&r, 21. jun 2009 11:41)
Piše se "Voznjacki", po našem pravopisu, da smo u Hrvatskoj bilo bi već drugačije - pisalo bi se izvorno.

Sasa T.

pre 14 godina

Koje dve Jelene???
Mozda mislite na onu australijanku?
Mislim da bi bilo lepse da ipak navijamo i za Kristinu Mladenovic, a ne za jednu koja nas se odrekla...

federerka

pre 14 godina

E p abas lepo sto ce moj aomiljena televizija da prenosi najveci teniski turnir...
Ajde neka ovo donese srecu
Rogeru Federeru,a i nasima :)
GO ROGER!GO SERBIA!!!

Srdjan

pre 14 godina

Bas ste me obradovali sa ovim vestima...
Svaka cast tv B92 sto nam je omogucila gledanje Wimbledona.
Posebno me je dirnulo ovo,navijacemo za DVE JELENE.
Tako je,navijajmo i za Jelenu Dokic jer i ona je nasa bez obzira za koju drzavu nastupala.
Napred Srbi....

kakve 2 jelene

pre 14 godina

Samo je jedna Jelena Srpkinja , a to je Jelena Jankovic,ova druga je sama rekla da ne igra za Srbiju i da joj je drago sto konacno moze da igra za AUSTRALIJU. Ona se tako oseca pa bi i trebali tako da je gledamo, kao australijanku.zao nam je vecini zato sto smo je gledali dok je igrala za nas i osvajala turnire ali realnost je da je ona odlucila za koga ce da igra sto znaci da su prenosi vesti o njoj na B92 sad ne toliko potrebni...

Nikola

pre 14 godina

Jos samo da uzivamo!Svaka vam cast,pogotovo sto ste spomenuli dve Jelene.Ukoliko budete u mogucnosti obavezno prenosite i meceve Jelene Dokic.NAPRED NASI,SVET NAS SE PLASI!!!

Goran

pre 14 godina

Bolje bi bilo da se Vimbldon prenosi na RTS
(Lidija Rusandić, 19. jun 2009 16:18)

Slažem se. I da komentator bude veliki poznavalac tenisa Predrag Strajnić. Što se tiče Viškovića, nešto mi govori da je B-92 bila pametna i da je napravila dogovor sa njim. Bilo bi stvarno lepo da se Višković javi, i to sa lica mesta. Što se tiče jedne ili dve Jelene, ne mogu da verujem da u današnje vreme neko vaga za koga će i koliko navijati, uzimajući kao odlučujući faktor patriotski moment. Ne znam, ja ću nekako više navijati za Jelenu Dokić. Je l to neki problem?

Dacha

pre 14 godina

Jos kada bi Viskovic radio prenos bili bi ste najbolja Tv na svetu.
(ngamba, 19. jun 2009 15:53)

Tačno.

Sve je to lepo, ali B92 nema komentatore za prenos tenisa.

U fudbalu ste bili dobri, ali mislim da tenis nećete uspešno prenositi.

JEDAN JE VIŠKO!!!!!

P.S. Sva sreća, tu je SportKlub, Viško i ostali.

Zagor TE-NEJ

pre 14 godina

Odlicne vesti , ali bilo bi jos bolje ako bi u nedelju reprizirali jos neki odlican mec kao sto su bili finala iz 1998(Sampras-Ivanisevic) ili finale iz 2000(Sampras-Rafter)pa cak i osmina finala iz 2000 izmedju Henmana i Filipusisa sto je bio izvanredan i izuzetno atraktivan, a i igraci su bili pravi majstori za igru na travi.

misa

pre 14 godina

Svaka cast za prenose sa Vimbldona,obradovali ste me.Uvedite vi tv-pretplatu sigurno cu vam placati a ne ovima.Cekam da padne kisa da bude dobra slika.
A o komentatorima da i ne govorim,dodje mi da iskljucim ton.
Vasi su pravi profesionalci.

Posmatrac

pre 14 godina

Bolje bi bilo da se Vimbldon prenosi na RTS
(Lidija Rusandić, 19. jun 2009 16:18)

I... sta da vidimo, skupstinu, beogradsku hroniku, moze i snimak fudbalske utakmice Carlton - Sautempton, koja je pre neku godinu licila na badminton.
A od komenntatora i strucnih konsultanata da cujemo puko brojanje rezultata, nabrajanje "bitnih" poena i konstatovanja da "ima jos mnogo da se igra", a mec se zavrsi posle dva minuta.
Ne, hvala!!!!

Bravo za B92 za prenose!!!!

antizabar

pre 14 godina

Ako želite da program bude uspešan, samo radite suprotno od onog što je radio RTS sa Garosom. Ponašaju se kao da samo postoje naši teniseri. Čak ni žensko finale nije prenošeno direktno. Strašno. Mogu da zamislim kako će biti za Ligu Šampiona...

ne preterujte

pre 14 godina

''Godina prva...''
Ah, da... Ovo k'o '45.-te, pre nas nikad nista nije bilo, od nas sve pocinje...
Moglo je ''prvi put'' ili nesto slicno, ali ''godina prva'' je bas bas preterano...

Dante Culpepper

pre 14 godina

kao što je žreb Roland Garrosa bio namešten za Federera, tako je sad namešten za Murraya. Do finala nema protiv koga da se oznoji, Troicki u 3.kolu (mada će on ispasti pre), Simon u četvrtfinalu ... Nadal odustaje ...

etc

pre 14 godina

Ja volim da gledam sportske prenose koji pored mečeva imaju propratne priloge i emisije, tako da mi je drago što prenosite Vimbldon i unapred se radujem.

Sto se tiče sportkluba, samo da kažem da je meni gledanje mečeva na tom kanalu "bezlično" i monotono, mislim ok je, ali mi dođe isto kao i da pijem deset kafa u toku dana čisto reda radi...

A sad još kratak komentar o našim teniserima. Volio bih da svi dođu bar do polufinala, ali budimo realni, to je teško ostvarivo. Najviše nade polažem u Anu jer iako je i ona loše igrala u predhodnim mečevima mislim da ima mnogo potencijala. Kako bih rekao ona je "enigma" može svakog da pobedi ali i od svakog da izgubi. Jelena kao defanzivna igračica na Wimbldonu nema mnogo šanse, nadam se da grešim. A Nole takođe teško da može dalje od četvrtfinala. Nisam negativan i želim da osvoji Wimldon, međutim s obzirom na predhodne GS koje je igrao (US, AO i RG) vidi se da on nema snage da sastavi dva povezna meča sa 4 ili 5 setova. Njegove šanse su mastersi (koji se igraju na 2 dobijena seta a takođe donose puno poena) a gren slemovi teško.

Jелисавета

pre 14 godina

БиБиСи користи услуге Бориса Бекера, Џона МекИнроа и Тима Хенмана, било би сјајно да Б92 ангажује Жибојиновића, Арменулића или можда вимблодонског победника Иванишевића.

D

pre 14 godina

Svaka cast za otkup prava, odlican potez za ljubitelje tenisa. Posebno me raduje cinjenica da ce se prenositi puno meceva, a ne samo oni nasih igraca. Njima puno srece svakako.

Arch

pre 14 godina

Pa sa, i zadovoljan sam sto ce biti na B92 i nisam. Deluje mi kao da ste se na prenosima Lige sampiona pripremali za Vimbldon jer ste prenosili finale i polufinala na nacin na koji se prenosi tenis a ne fudbal. U svakom slucaju, nadam se da ce kolicina reklama u pauzama izmedju gemova i setova biti minimalna i da ce komentatori prenositi teniski mec a ne citati statisticke izvestaje o igracima. Nadam se da cemo uzivati i zelim vam uspesan pocetak.

Nismo svi isti

pre 14 godina

Što kažu ljudi: krivo sedi, al pravo besedi, meni je za razliku od većine ovde žao što RTS nije i ove godine otkupio pravo prenosa sa Vimbldona, jer je prošlogodišnji Vimbldon odradio bez ijedne zamerke i krajnje profesionalno.
Nadam se da b92 neće ići putem Eurosporta koji je jedini imao pravo prenosa Roland Garosa, a koji nam je čak i polufinalne mečeve prikazivao u odloženom terminu.

Dakle, neću unapred hvaliti B92, jer tek predstoji posao prenosa i komentarisanja. Hvale ili kritike idu posle. Za sada čestitke 92 na otkupu prava prenosa sa ovog prestižnog takmičenja, a ako položite ovaj ispit sa odličnom ocenom, poželeću da objavite i naslov: Vimbldon, godina 100-ta...

Djorgo

pre 14 godina

Srecno svima. B92 je do sada uvek imao dobar ``nos`` da izebere sportske dogadaje koje prenosi. Nadajmo se da ce tako biti i ovga puta...

Bravo

pre 14 godina

Smatram da je ovo jako dobar potez,i uopste ne sumnjam u vasu umesnost i kvalitet. Jedva cekam da uzivam u Wimbledonu,to je ipak poseban dogadjaj!

fenomen

pre 14 godina

Predlozio bih nesto vezano za grafiku u toku prenosa. Znamo da je servis na travi veoma mocno oruzje i bilo bi dobro kad bi u jednom uglu ekrana ili recimo ispod grafike sa rezultatom bilo ispisano kojom brzinom je servirana loptica i da to ne bude u miljama nego u kilometrima.
Drugo sto bi pozeleo je da jacina tona bude ujednacena i za vreme prenosa i za vreme reklama jer na rts-u to nije slucaj, jacina tona na reklami je strahovita a sam prenos se gotovo i ne cuje. To bi sve trabalo ustimati.
I naravno da je Viskovic pozeljan.
Pozdrav i puno uspeha nasim teniserima.
P.S. Dublove nemojte nikako preskakati.

kosmet

pre 14 godina

E tako se radi , ako hoces da uzmes prenose Vimldona onda to radis celodnevno , jer nas zanimaju i drugi mecevi , naravno najvise ocekujemo od nasih , ali ne zelimo da gledamo tenis na kasicicu , a posle se cudimo kako su neki tamo odjednom postali jaci , ustvari mi ih nikada nismo gledali a oni su usponu forme , svaka cast

ls

pre 14 godina

svaka cast sportskoj redakciji, ocekujem da ce te i Vimbldon izvestavati na poseban nacin i da ce u vasim rukama sve to biti zanimljivije. Ne sumnjam da ste se potrudili na pravi nacin, ocekujem uzivanje i taman mi se zavrsava ispitni rok. Jos kad bi mogli da predjete na RTS da im pokazete kako se radi Liga Sampiona, bilo bi vr'...

olja

pre 14 godina

Sve je to lepo ali vam fali jos Viskovic.Tenis (bar u nasoj zermlji) nije tenis bez njega.Hocemo Viskovica!!!MOLIM VAS!!!!Pa makar i prenosio samo jedan mec!!!!Viskovic,Viskovic.....

GoNovak

pre 14 godina

"W nije po Vuku, zato se Karolina pise VVoznijacki"
(r&r, 21. jun 2009 11:41)
Piše se "Voznjacki", po našem pravopisu, da smo u Hrvatskoj bilo bi već drugačije - pisalo bi se izvorno.

GoNovak

pre 14 godina

Jako ste me obradovali! Ukoliko je moguće voleo bih da vidim i prenose dubl mečeva, kao i propratne emisije, pre i nakon odigranih mečeva. Na primer kada se odigra neki dobar meč, svi mi koji volimo tenis smo ispunjeni izvesnim emocijama, voleli bismo da čujemo neke analize i slično, čujemo intervju igrača, a dešava se da iste sekunde počne nešto sasvim drugo. Nadam se da će na B92 biti drugačije. Hvala Vam što ste se odlučili da prenosite Vimbldon, što ste objavili moj prethodni komentar, što se hrabro bavite istraživačkim novinarstvom (Insajder i druge emisije), zato što postojite! Nadam se da je period Velikog Brata i još po nekog šunda prošlost za B92! Veliki pozdrav!

r&r

pre 14 godina

Do pocetka jos manje od 24h.
Jao, sto me svrbi tastatura.
Imao sam strasne pripreme za ovaj turnir. Narocito sam radio na sledecim elementima:
- "Neznam" se pise odvojeno jedno od drugog, tj. pise se ne-znam.
- Recenicu uvek poceti velikim slovom iz postovanja prema recenici.
- W nije po Vuku, zato se Karolina pise VVoznijacki.
- Prema drugim komentatorima biti tolerantan, osim kada ti idu na zivce.
- Biti sportsmen, uvazavati potencijalne Noletove, Anine i Jecine protivnike, narocito ako ispadnu u prvom kolu.
- Nase bodriti maksimalno (nece valjda i ovog puta da zzz....)
- Postovati prostor na ovome sajtu, pisati retko, sa merom, ne vise od 10-ak postova na dan
- Ne koristiti puno "nikova" da ne bi poceo da polemisem sam sa sobom.

Vanja

pre 14 godina

Svaka čast za snimak meča Živojinovića i Lendla. Ja sam tada imao godinu dana, i slušao sam kasnije o tom čuvenom meču, ali nikad nisam imao prilike da ga vidim.

ivka

pre 14 godina

Koliko ja mogu da cujem,vasi novinari(?)komentarisu na eurosportu,tako da otprilike znam ko bi to mogao biti,ali molim ih samo da ne budu tako smoreni kao sto obicno jesu(tako bar zvuce)kao da ih neko tera da pricaju i kao da im se sve smucilo..ljudi vole Viskovica zato sto zvuci raspolozeno,ne samo zato sto mudro zbori..a naravno zelim vam da budete uspesni i da nam donesete srecu,konkretno 1.singl titulu na Wimbldonu...:)

GoNovak

pre 14 godina

Nadam se da nećete biti sujetni i slično, tj. da ćete pozvati neprikosnovenog Viškovića kako bi pojačao vaš tim. Prenosi koje on radi su zaista nešto posebno. Zato Nebojši kapa dole. Lično ću gledati one prenose koje on bude radio na ma kojoj televiziji bili! Go Novak!

djole

pre 14 godina

gledam vas u nemackoj putem total tv pa me bas interesuje kako ce biti posto imam i sport klub koji je vise profesionalan po tom pitanju od vas a i evrosport videcemo
moj ortak pita sta je sa internet prenoíma i zasto ide (po njemu dosadni)b92 info na netu a ne obicni b 92???

Magi

pre 14 godina

Jos samo malo...
Puno srece!
Vidim da je B92 pre neki dan emitovao film Wimbledon, pa mislim da ne bi bilo lose da se za vreme trajanja turnira u programskoj semi nadje i dokumentarni film o istorijatu turnira, kao i film Mala Mo o Maureen Connolly, prvoj zeni koja je osvojila sve cetiri Grand Slam titule.