Subota, 06.06.2009.

16:32

Kuznjecova osvojila Rolan Garos!

Svetlana Kuznjecova osvojila je Rolan Garos pošto je u ruskom finalu pobedila Dinaru Safinu sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2.

Izvor: B92

Kuznjecova osvojila Rolan Garos! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

smiley face

pre 14 godina

Svetlana, a da se nasmejes?
Ona k'o da je posla na streljanje, a ne osvojila RG. Svaka cast na igri i pobedi, ali stvarno je ne razumem...
Jedna je JJ, taman i da ne osvoji nikad GS ipak je najvise gotivim. Ona i kad izgubi smeje se, a Kuznetsova i kad osvoji 1 od najvecih turnira je sva tmurna i namrstena, ni r od radovanja

culah

pre 14 godina

evo sta sam napisao kad sam saznao da je safina usla u finale pa me pola od vas napravi budalom eh al sad mi je lijepo hehehehe
ma nije imala spacnog protivnika sve do finala
poklopio joj se zrijeb i eto je u finalu
valjda ce kuznjecova proci pa da vidimo kako ce safina odigrati protiv malo bolje teniserke od ovih s kojima je igrala do sada
(culah, 4. jun 2009 17:13)

SvsG

pre 14 godina

kom.br.10 - Najaci si, najaci :) daj br.tel. :)
kom.br.33 Ha ha ha ha...ostavljale srce na terenu ha ha ha 94 AO Sances gubi u finalu sa 6:0 6:2 , Wimbldon finale 92 Graf vs Seles 6:1 6:2 a da me pricamo o 1/2 f. i1/4 f. bolje... bas su ostavljale srce na terenu i bas su bile bolje od ovih danas, kako da ne!

r&r

pre 14 godina

Ah ta Kuzi,…
Da je Kuzi samo citala ovaj sajt, ne bi joj nikada palo na pamet da osvoji RG. Ma molim vas, u 24 godini, pa to mora da je cisti incident. Pa mi nasim teniserkama u tim godinama vec pripremamo parti povodom odlaska u penziju. I jos osvojiti RG posle onakve katastrofalne 2008 god. Cisto nepostovanje srpske skole analitickog promisljavanja tenisa.
Sad malo statistike. Od 59 ocvojenih poena, Kuzi je imala samo 12 vinera, ukljucivo i servis, i nijedan as, a drop sot nista. Pa da je Kuzi nasa, vec bi smo mi nasli nacina kako da je ubedimo da vrati pehar, jer je potpuno nezasluzen. Jaka stvar osvojiti RG kada je Rafa ispao vec na pola turnira pa joj se otvorio prolaz.
Kada smo vec pomenuli statistiku meca, cudi me da se u doticnoj ne daje pregled broja poena koji su osvojeni posto je pogodjena linija (naucno receno: “broj svinja”). Jer kako se suska u kuloarima, WTA I ATP razmisljaju da na predlog elitnog kluba postera sa sajta b92 ukinu teniski teren kao takav i ostave samo linije, pa onda da vidimo ko zna da igra. Ima samo da se prasi.
Ako se predlog usvoji bice malo problema sa novinarskim naslovima. Naprimer: “Gaske bolji od Conge za dve bele linije”, ili: “Serena za 15 min. obrisala belu liniju.”
A tek ona Dinara. Ona prva igracica sveta? Bez osvojenog GS? Pa to odmah skinuti sa te pozicije. A i uskratila nam je zadovoljstvo da nam sajt preplave komsije. Procitali ste mislim ono kako rusko-hrvatski dvojac razbija. Pa dvojac je uzeo svih 6 gemova Kuzi koja je bez trenera ( valjda se kaze ruski jedinac). Kako ce tek da je razbiju kada se Kuzi uozbilji i pocne stvarno da trenira.

Toliko!

pre 14 godina

@Jorga
Ako je sta glupost onda je to tvoj komentar! Covece, ne razumes se u sistem bodovanja a pises i kritikujes! To sto neki pominju "branjenje" bodova ne znaci da su u pravu. Shvati, covece, da ATP/WTA lista pokazuje kako je ko igrao poslednje 52 sedmice ili 365 dana. Sve sto je starije od toga se brise i zaboravlja, ostaje samo za vitrine. Po tvojoj vrloj ideji da se samo sabiraju bodovi u kalendarskoj godini imali bismo smenjivanje na vodecim pozicijama svakih 7 dana na pocetku godine jednostavno zato sto ne pocinju svi godinu istim turnirima. Tkao bi recimo ove godine Endi Mari, Radek Stepanek i Marin Cilic delili na prvoj ovogodisnjoj ATP listi mesto broj 1 posto su oni bili prvi pobednici ove godine. Zvuci ti suludo, zar ne? Pored zivog Nadala i Federera (a vala i ostalih boljih od Stpaneka i Cilica)? A onda bi im se druge sedmice na prvom mestu pridruzili Nalbandian i Del Poto! Kako fantsticno! Petorica na prvoj poziciji samo za 2 sedmice! I to je kao pravo stanje stvari?
Nego, bice da je neko pametniji od tebe smislio ovaj sistem bodovanja. ;)

Cucurigu

pre 14 godina

Bravo Svetlana!
Pobeda cista ko suza.Pobedio je elegantni i raznovrstni tenis i to pobedi daje jos dodatni sarm.Neki ruski novinari pozurili su,nedavno nazvavsi Dinaru "kraljicom sljake" ili kako oni kazu "королёва грунта".Ntznam,mozda ce to i postici u neko vreme...?!
Po pitanju prvog reketa,Dinara je i dalje zasluzeno prva,jer je to ostvarila po vazecim takmicarskim normama i pravilima,a one su upravo za to i stvarane,da ne bih bilo "haosa i proizvoljnih tumacenja".Price o ne priznavanju "prvog reketa"od strane njenih kolegenica(S.Wiliems,ranije je nije priznavala,pa je pre neki dan priznala) i publike,stvar su samo sujete.Svi igraju po tim istim pravilima,pa izvolite gospodo.Druga stvar su nasi ukusi.Meni licno,tenis koji demonstrira Dinara,za oko i usiu je neprihvatljiv,jer sticem utisak da svaki poen dobija silom,nezgrapno, izuzetnim naporom,pa i srecom.

Jelena,Ana:lepo je biti sampion,lepo je biti prvi reket.Iskoristite Vas talenat na najbolji moguci nacin.Pobedjivale ste imozete pobediti oba dve.Uradite to sto pre, prolaze dani,prolaze godine...
Pozdrav.

Kosarkas

pre 14 godina

Neko je na ovu vest napisao komentar da je bitniji broj 1 nego GS titula!!!!????Vecu nebulozu skoro nisam cuo!Pa to moze samo u Srbiji da se izjavi.GS titule su ONO STO SE PAMTI.A koliko je wta lista nerealna je i dokaz to je npr Jelena Jankovic,koja sa 24 i po godine ima samo jedno finale GS-a,bila prva.Bez ljutnje sto ovo pisem.Kad cemo mi Srbi poceti realno da sagledavamo stvari?Ej,wta lista bitnija od GS-a???A Kuznjecovoj sve cestitke,bila je sjajna!

Dragana83

pre 14 godina

Sve cestitke za Svetlanu!Sto se tice Dinare, trebala bi malo samo da obuzda temperament, i vise da razmislja.. Iako je prva, nikada nece biti sampion..

Draganche

pre 14 godina

I zasto uvek ovi koji izgube moraju da pokvare slavlje onom koji pobedi?!Doduse Kuznetsova se i nije nes potrudila,suvise je meka...

Bodin J. Bastos

pre 14 godina

@Nikol dž. Femija

Malo ste me iznenadili ovolikim kritikama Safine. Da niste malo preoštri prema njoj, ili sam ja u zabludi navikavši da za svakoga imate jednako razumevanje.
Ne mislim da je Dinara htela nekome da pokvari veselje, pre mislim da je malo temperamentnija i da ne ume da sakrije emocije jer još nije dovoljno sazrela, a i nije svako sposoban da ukroti svoj temperament... Ali, i uopšteno mislim da sa lakoćom prihvatamo i nalazimo reči hvale za pobednike. Hiljadu puta je teže da razumemo i opravdamo poraženog.

Zoe

pre 14 godina

Ne mogu da objasnim koliko mi je drago zbog Svetine pobede. Odigrala je pre finala dva jako teška meča ali je uspela da u finalu odigra sjajno, pametno i da osvoji RG. A Dinara je još jednom pokazala da je njen najteži protivnik njena glava. Neverovatno je kako ona loše podnosi pritisak, danas nije bilo toliko očigledno kao u finalu AO ali ipak... Šteta za nju, delovalo je kao da je spremna za prvi GS, igra u životnoj formi.

Milan B.

pre 14 godina

Svetlana je zaslužila ovaj trofej! Sjajna je zaista. Prava šampionka! Ne kapiram što je nipodaštavaju zato što ne izgleda kao top model. Korektna je, smirena i divna osoba. Ove naše teniske natripovane cmizdravice mogu od nje mnogo šta da nauće: Ana da ne puca loptu iz sve snage pa kud puklo, a JJ da ne pimpla lopticu do besvijesti.

Bravo!!!

nataly_lux

pre 14 godina

Konacno da se Kuznjecova vraca u formu.Citam ovde neke kmentare za Svetlanu kao da je ona prosecna igracica.Smesno!Svetlana ima 23 godine i u vreme dominacije Enanove bila je druga....i to ubedljivo.Devojka igra glavom.Sto neko rece Safina je mozda precenjena,a i arsenal njenih udaraca je blago receno posiromasan kao uostalom i igra mozgom.Devojka je simpa,ali iskoristila je samo dobar trenutak u vreme loseg zenskog tenisa.Nadam se da ce Kuznjecova doci na ono mesto koje joj i pripada.Verujem i da Azarenka ako nastavi kao ove godine vrlo brzo stize u top 3.A nase...ko nase...ajd valjda ce biti bolje..ako moze..a ako ne...pa mi smo i prezadovoljni dosadasnjim dostignucima.

Draganche

pre 14 godina

Steffi Graf je avion!Riba koja je davno prestala da igra izgleda fantasticno za razliku od nekih danas prisutnih teniserki ali izgled uopste nije bitan.
Da su bile same na terenu sa strucnim stabovima Dinara Safina bi dobila batine vec posle prvog seta od Krajana.I na terenu se oseca kako je terorise.Kako ljudi ne vide sta se tamo dogadja?!'Mala' Safina ce osvojiti Grand Slam samo ako se otarasi tog coveka,inace nikad.

nikol dž. femija

pre 14 godina

Bilo je DIRLJIVO videti Kuznjecovu koja bez osmeha sluša himnu Rusije kao da kreće u neki veliki boj iz kojeg je pitanje da li će se vratiti!

A himna je svirana NJOJ u čast i u ČAST njene pobede i osvajanja Garosa,njenog DRUGOG GREN SLEMA! Bilo je dirljivo slušati njen miran govor u kojem je spomenula sve pa i Špance.Spustila je loptu kao prava šampionka iz porodice šampiona...jer ovo je sport,čemu euforija,a dobijaju se i silni milioni,dok drugi ginu na pravom ratištu i umiru gladni?! OVO JE SPORT,čestititke,radost,ok,ali
euforija,padanje po terenu,luda smejanja....

MEČ JE bio ODLIČAN - prepun jakih udaraca,skraćenih lopti,lopti koje su pogađale liniju ili uglove,voleja,lobova,dugih poena,kratkih poena,dobrih sevisa...svega je bilo i KAO PO ŽELJI OVIH SA OVOG SAJTA...kratko je trajao,nije tu bilo razvlačenja,kao da je igrala ovde mnogima naporna JJ ili Cibulkova,ili Nadal,oni koji, kako ovde pišu, mrcvare loptu i ubijaju tenis igraju po 3 sata.

Ne,GEM,SET,MEČ i kraj za 76 minuta.Tenis 21.veka!

Kuznjecova ima ženu za trenera koja je bila danas u punoj koncentraciji i puna pobedničke energije i vere.KUZNJECOVA se DVA PUTA prekrstila,posle meča odmah i pre sviranja himne.Bilo je lepo videti pravoslavni krst,bar meni.

SAFINA je bila drska,sebična,razmažena pa i bezobrazna.I prošle godine,protiv ANE,bila je ista takva.

Šta je mislila... da će neko da joj pokloni pobedu? Da li je mislila da ona želi trofej više od Kuznjecove?

ONOLIKO PLAKATI i imati očajan izraz čak TOLIKO da joj se Svetlana IZVINILA ŠTO JE POBEDILA...PA dokle više to cmizdrenje,nemaju oni 9 ili 12 godina...pa da li je to dobar primer bilo kome?...Nadal se izvinjavao onom sebičnom i razmaženom Rodžeru...

UPROPASTILA JE SAFINA SVETLATI SLAVLJE,kao što je Fed Rafi...TO je strašno...

KAKO DA SE Svetlana, koja je čovek,vaspitana,kulturna,nesebična NASMEJE i RADUJE kada ova pored nje ima facu pred nervnim kolapsom,VLAŽNU I CRVENU OD SUZA...???

A DA JE SAFINA POBEDILA...ta bi se smejala,skakala,trčala po terenu,i ne bih rekla da bi se nešto brinula za Kuznjecovu koja bi bila tužna ali bez suza i svakako bi na kraju nešto popričala i osmehnula bi se....

SVETLANA je prošle godine na ovom sajtu toliko osporavana,vređana čak,a devojka je odigrala puno finala,polufinala,skoro svaki turnir je igrala završnice....I EVO SADA SE RAD ISPLATIO....

Pa i onaj Vilander i ona Virđžinija joj skoro ni ne čestitaše,samo su pričali o Dinari....ČIST ...šta...vaspitanje,kultura...?!!

Meni je drago što je pobedila,NAVIJALA SAM ZA NJU i želim joj puno sreće i zdravlja.

Iako po mnogima skromnog fizičkog izgleda DANAS JE BILA PRELEPA i ona i njena duša i njena teniska igra.

I da se podsetimo - Kuznjecova je do sada na gren slemovima,sa ovim Garosom, imala 6 ČETVRTFINALA,1 POLUFINALE,4 FINALA i 2 POBEDE!!! Velika igračica.

SREĆNO !

BRZI

pre 14 godina

Sjajan meč.Poruka našim curama malo manje slikanja za časopise a mnogo mnogo više rada pogledajte samo ove dvije ruskinje pa te mišiće a ove nase kao neke manekenke neide džaba samo rad red disciplina

Bojana

pre 14 godina

Sve čestitke Kuznjecovoj. Izvrstan tenis i ponašanje dostojno šampionke. Safina je razmažena zvezda koja ne zaslužuje da bude br. 1. Plače posle svakog poena i traži pogledom trenera. Veoma nezrela, precenjena od nekih teniskih krugova smao zato što jako udara loptu. Smešno.Inače, slažem se sa komentarom da su i ona i njen brat antipatični, bar meni.Setimo se samo sa kakvom lakoćom su nekada i Ana i Jelena pobedjivale obe teniserke. Ali, njima je potrebna potpuna promena kursa i mentaliteta. Šteta njihovog talenta, mada ga možda i precenjujemo.

Jorga

pre 14 godina

Naravno da WTA i ATP liste ne služe ničemu, osim uništavanju tenisa. Sistem bodovanja mora se vrlo ozbiljno promeniti, to moraju da urade ljudi iz elitne svetske nauke a ne amateri u ovim asocijacijama. Takozvana "odbrana bodova" obična je glupost. Ima li toga i u jednom drugom sportu? Prvak sveta u fudbalu morao bi svake četvrte godine da pobedi, kako ne bi izgubio jednom osvojenu titulu. Bodovanje bi trebalo vezati za kalendarsku godinu, bez obzira što ni to nije savršeno rešenje, ali jeste pravednije od ove gluposti. Šta jedan teniser ima sa prošlogodišnjom titulom? Ima to da ju je osvojio i ako je ponovo ne osvoji, on ne sme biti kažnjen. Zaista, velika glupost.

Fin

pre 14 godina

Videcemo sutra da li ce Ruskinja u finalu juniorki pobediti nasu Kristinu Mladenovic koja igra za FRA. Napred Kristina gde god bila i ciji god pasos nosila!a!

olja

pre 14 godina

Ova Safina nije zasluzila da bude prva na listi!!!!Tri puta je igrala u finalu Gren Slema i tri puta je bila pocoiscena sa terena ali bukvalno.Nasa Ana je iz treceg pokusaja ipak osvojila turnir.No,sve u svemu drago mi je sto je KONACNO pobedio neko za koga sam ja navijala na ovom RG a nadam se da ce i Soderling sutra da me obraduje kao Kuznjecova danas.Napred Robine!!!!

to nisam ja, to je moja Shauma

pre 14 godina

Sad Kuznetsova a sledace godine Sarapova...

Objasnjenje:
2004. Wimbledon
2006. Us Open
2008. Australian Open

I 2010?????
Ofc. Roland Garros..:)

Ivana

pre 14 godina

Na sta je spao ovaj zenski tenis. Sjecam se vremena Stefi Graf, Monike Seles, Arance Sancez...OStavljale su srce na terenu. A sada? Izgubi jedan set i odmah se preda! Strasno.

Devil

pre 14 godina

Safina jednostavno nije postojala danas. Bolja na terenu je pobedila.

Safina kao i protiv Cibulkove, gomila duplih greshaka. Ne secam se da li je u prva dva gema ijedan prvi servis ubacila. Mora da sredi psihu, inache ostaje kao Marat: simpatichno za gledanje ali bez previshe uspeha. Gren slem ili dva, i to je to. Nadam se da ce se srediti.

Milena

pre 14 godina

Bravo Kuzi :)
Odusevila me je, kako je samo hladna bila na terenu a tek kad je pobedila, neverovatno! Igra fenomenalno! Bravo! A sada svi oni koji sumljaju da ce se Ana i JJ vratiti u formu neka se sete kakva je prosla godina bila za Kuznjetsovu a sada GS! Bravo

Grr

pre 14 godina

Ne znam zasto oni koji nemaju veze o tenisu misle da su dovoljno pametni da komentarisu isti?! Dinara je odlicna teniserka koja je ovoga puta podlegla pritisku. I bice sjajna kao i brat Marat, bivsi br. 1, osvajac GS titula i mnogih drugih. Ovo je upuceno onome ko je rekao da ce Safina biti malo uspesna kao i njen brat. Apsurd! Kuznjecova je uvek bila odlicna, ali nazalost u vreme kad je najbolja bila borila se protiv neprikosnovene Zastin. Posle je samo ispala iz forme i drago mi je da se vratila nazad.

G.G

pre 14 godina

@ koment 11

Zasto "sramotno losa partija zenskog broj 1.igraca"?
Da li si ti uopste gledao-la mec? Safina je ginula za svaku loptu,ali Kuznetcova je bila pravi ubica.Sve je stizala,sve vracala,pogadjala kornere i retko gresila.Kada neko ima takav dan,kakve su tu tvoje sanse?

kraljevo

pre 14 godina

draze mi je sto je pobedila kuznjeciva iz razloga sto ne bije loptu kao luda za razliku od safine. a safini su inace poznati kao ne bas cisti u glavama i ovo danas je klasicna potvrda moje konstatacije.

tenis je ne samo igra lopticom i reketom, vec i igra umova!

svaka cast obema teniserkama. zasluzile su da se nadju u finalu ali mec nije bio dostojan finala.

zelena trava

pre 14 godina

Zao mi je Safine jer je izgledala potpuno slomljeno pred poslednji poen. Vidi se koliko je zelela da pobedi u trecem finalu i da zapusi usta onima sto su govorili da nije pravi broj jedan bez GS titule. Ali Kuznjecova je odradila pravi posao na pravi nacin, igrala je odlican tenis, pobedila Serenu i, konacno, i ona ima izgubljena finala koja je zelela da dobije. Nije lako biti vrhunski sportista u onakvoj porodici, gde su zlatne olimpijske medalje kao drugima znacke.

Mia

pre 14 godina

Cestitam! Pobedio je raznovrstan, zanimljiviji tenis i teniserka koja je uzivala u igri i razmisljala, a ne samo udarala lopticu jako. Drago mi je da joj je trofej urucila Stefi koja je isto igrala raznovrsno. Puno srece nasim teniserima u Wimbldonu!

Dorćolac

pre 14 godina

U ovom meču, Kuznjecova je bila jača u svim elementima igre! Raznovrsnost, menjanje ritma, drop šot, slajs kad treba, niske lopte koje ne odgovaraju Dinari, a ume i da zakuca kad joj se ukaže prilika. Najupečatljivija osobina je svakako hladnokrvan pristup celom meču, pa i samom kraju kad je obično najteže. Tada obično počinje pehar da se vrzma kroz glavu, ali ne i kod Svetlanine. Kao da je važnost meča dao impuls za najveću moguću koncentraciju. Sa druge strane, Dinara je podlegla važnosti meča, a kada je počela da traži mentalnu pomoć od trenera, tek se tada raspala koncentracija u paramparčad. Možda jedini element gde je Safina po običaju najjača, je razgovor po bekhend dijagonalama. Na kraju, govori, lepo ih bilo videti i čuti. Jako lep govor od strane pobednice. Jedina mala, malecka, stvarno malecka po ličnom ukusu, je to da bih voleo da je i iskazala svoju radost. Svu radost je ostavila za sebe i svoj tim. Kako bi bilo lepo da su naše dve vedete bile danas protagonistkinje, pa da slušamo našu himnu. Ko zna, kako bismo uopšte to i preživeli, možda ipak ovako, ostadosmo živi!

branko

pre 14 godina

Шта се то десило у животу Светлане Кузњецове да од једне доста дезорјентисане тенисерке постане шампионка? ПРОНАШЛА ЈЕ ПРАВИ СТРУЧНИ ШТАБ ! Боже, како то поучно звучи !
Динара Сафина има шампионске резултете, имаће их вероватно и у будуће, али тешко могу замислити да бих ја за њу могао рећи да је велика шампионка. Напросто, у њој и у њеном брату има нечег што делује одбојно, бар за мене.

Borbena

pre 14 godina

Cestitke Kuznjecovoj na zasluzenoj pobedi! Njena psihicka stabilnost iz poena u poen omogucila joj je jos jednu titulu. LEpo je videti nekog ko je tako stalozen na terenu. A plus, dobro i pimpuje. ;-)

Veran JJ, a voli i Anu

pre 14 godina

Čvrsta li je ova devojka Svelana Kuznjecova. Smirena, hladne glave osvojila je Svetlana gren slem, primila pehar i muškog srca odslušala svoju himnu, bez i naznake suze…Ili možda još nije svesna da je osvojila RG.

Žao mi je što Dinara nije iskoristila priliku za osvajanje svog prvog gren slema. Savremeni ženski postaje nezamisliv bez snažnih i visokih devojaka, ali formula: koncentracija + smirenost + razmišljanje = psiha I dalje važi, a ne samo snaga + udarci po loptici od 200 na sat.

coleman

pre 14 godina

Drago mi je da se ovako zavrsilo. Simpaticna mi je Kuznjecova, a i veliki je borac... i da i meni je posebno drago protiv Serene;)

Branko

pre 14 godina

Ovo govori koliko je tenis igra trenutne forme! Igračica koja se u protekle, pa skoro 2 sezone mučila i bila dežurni gubitnik, ona koja je bila otpisivana unapred...sada osvaja RG!

Zato nemojte otpisivati Anu i JJ! Pravi talenti i veliki radnici se kad-tad pokažu!

Sve čestitke Kuznji! Drago mi je što je pobedila!

Backo

pre 14 godina

Ova Safina igra ko da je iz Srbije...

M Vilander je lepo rekao: Danas uce devojke pogresno da igraju tenis, niko nezna da da lopti top-spin ili slajs nego svi gledaju da udare loptu sto jace i kad im to neide- one udaraju jos jace... sa istim rezultatom. Igra krljanja lopte sto jace je mrtva. Zivela raznovrsnost udaraca!!!

Dragan S.

pre 14 godina

Gde je sada Federer sa svojom izjavom "kako je neko prvi na listi ,a nema osvojenu Grand Slam titulu".Takav je sistem bodovanja i teniserka koja ima najstabilniju formu tokom sezone , osvaja najvise bodova,zavrsava na prvom mestu, sto je i logicno.Da nije tako onda bi svi igrali Grand Slam turnire , a ostale turnire ne bi ni trebalo igrati, "zato sto su nevazni".Drugim recima,dilema: osvojeni Grand Slam ili prvo mesto na WTA , po meni ipak je prvo mesto mnogo znacajnije.

lista

pre 14 godina

Jedna usputna informacija. Svetlana je ovom titulom dosla na 5. mesto na listi sa nekih 90 bodova prednosti u odnosu na nasu Jelenu.
Evo i sutrasnje liste.

1. SAFINA 9801
2. SERENA 8158
3. VENUS 7217
4. DEMENTIEVA 6591
5. KUZNJECOVA 6191
6. JANKOVIC 6100
7. ZVONAREVA 5360
8. AZARENKA 4746
9. VOZNJACKI 4350
10.PETROVA 3740

11.RADVANSKA 3411
12.BARTOLI 3285
13.IVANOVIC 3172
14.CHIBULKOVA 3065
15.PENETA 2860

Mislim da Fed sutra dobija 3-1

pre 14 godina

Zasluzeno.Veliki je radnik,konstantna godinama.A i vratilo joj se za onaj poraz od Serene na AO,ko se seca zna o cemu pricam.Dinara se tesko bori sa pritiskom,ali osvojice i ona GS.P.S.A posebno mi je bilo drago kada je u 1/4 finalu pobedila Serenu.

zoki

pre 14 godina

Svaka cast "Kuzminatoru" u pozitivnom smislu na neverovatnoj igri i neverovatnom napretku.A nasim vedetama devojkaman i momcima angazujte Svetinu trenerku o jednom trosku da vas nauci kako se igra TENIS.

Mislim da Fed sutra dobija 3-1

pre 14 godina

Zasluzeno.Veliki je radnik,konstantna godinama.A i vratilo joj se za onaj poraz od Serene na AO,ko se seca zna o cemu pricam.Dinara se tesko bori sa pritiskom,ali osvojice i ona GS.P.S.A posebno mi je bilo drago kada je u 1/4 finalu pobedila Serenu.

zoki

pre 14 godina

Svaka cast "Kuzminatoru" u pozitivnom smislu na neverovatnoj igri i neverovatnom napretku.A nasim vedetama devojkaman i momcima angazujte Svetinu trenerku o jednom trosku da vas nauci kako se igra TENIS.

nikol dž. femija

pre 14 godina

Bilo je DIRLJIVO videti Kuznjecovu koja bez osmeha sluša himnu Rusije kao da kreće u neki veliki boj iz kojeg je pitanje da li će se vratiti!

A himna je svirana NJOJ u čast i u ČAST njene pobede i osvajanja Garosa,njenog DRUGOG GREN SLEMA! Bilo je dirljivo slušati njen miran govor u kojem je spomenula sve pa i Špance.Spustila je loptu kao prava šampionka iz porodice šampiona...jer ovo je sport,čemu euforija,a dobijaju se i silni milioni,dok drugi ginu na pravom ratištu i umiru gladni?! OVO JE SPORT,čestititke,radost,ok,ali
euforija,padanje po terenu,luda smejanja....

MEČ JE bio ODLIČAN - prepun jakih udaraca,skraćenih lopti,lopti koje su pogađale liniju ili uglove,voleja,lobova,dugih poena,kratkih poena,dobrih sevisa...svega je bilo i KAO PO ŽELJI OVIH SA OVOG SAJTA...kratko je trajao,nije tu bilo razvlačenja,kao da je igrala ovde mnogima naporna JJ ili Cibulkova,ili Nadal,oni koji, kako ovde pišu, mrcvare loptu i ubijaju tenis igraju po 3 sata.

Ne,GEM,SET,MEČ i kraj za 76 minuta.Tenis 21.veka!

Kuznjecova ima ženu za trenera koja je bila danas u punoj koncentraciji i puna pobedničke energije i vere.KUZNJECOVA se DVA PUTA prekrstila,posle meča odmah i pre sviranja himne.Bilo je lepo videti pravoslavni krst,bar meni.

SAFINA je bila drska,sebična,razmažena pa i bezobrazna.I prošle godine,protiv ANE,bila je ista takva.

Šta je mislila... da će neko da joj pokloni pobedu? Da li je mislila da ona želi trofej više od Kuznjecove?

ONOLIKO PLAKATI i imati očajan izraz čak TOLIKO da joj se Svetlana IZVINILA ŠTO JE POBEDILA...PA dokle više to cmizdrenje,nemaju oni 9 ili 12 godina...pa da li je to dobar primer bilo kome?...Nadal se izvinjavao onom sebičnom i razmaženom Rodžeru...

UPROPASTILA JE SAFINA SVETLATI SLAVLJE,kao što je Fed Rafi...TO je strašno...

KAKO DA SE Svetlana, koja je čovek,vaspitana,kulturna,nesebična NASMEJE i RADUJE kada ova pored nje ima facu pred nervnim kolapsom,VLAŽNU I CRVENU OD SUZA...???

A DA JE SAFINA POBEDILA...ta bi se smejala,skakala,trčala po terenu,i ne bih rekla da bi se nešto brinula za Kuznjecovu koja bi bila tužna ali bez suza i svakako bi na kraju nešto popričala i osmehnula bi se....

SVETLANA je prošle godine na ovom sajtu toliko osporavana,vređana čak,a devojka je odigrala puno finala,polufinala,skoro svaki turnir je igrala završnice....I EVO SADA SE RAD ISPLATIO....

Pa i onaj Vilander i ona Virđžinija joj skoro ni ne čestitaše,samo su pričali o Dinari....ČIST ...šta...vaspitanje,kultura...?!!

Meni je drago što je pobedila,NAVIJALA SAM ZA NJU i želim joj puno sreće i zdravlja.

Iako po mnogima skromnog fizičkog izgleda DANAS JE BILA PRELEPA i ona i njena duša i njena teniska igra.

I da se podsetimo - Kuznjecova je do sada na gren slemovima,sa ovim Garosom, imala 6 ČETVRTFINALA,1 POLUFINALE,4 FINALA i 2 POBEDE!!! Velika igračica.

SREĆNO !

zelena trava

pre 14 godina

Zao mi je Safine jer je izgledala potpuno slomljeno pred poslednji poen. Vidi se koliko je zelela da pobedi u trecem finalu i da zapusi usta onima sto su govorili da nije pravi broj jedan bez GS titule. Ali Kuznjecova je odradila pravi posao na pravi nacin, igrala je odlican tenis, pobedila Serenu i, konacno, i ona ima izgubljena finala koja je zelela da dobije. Nije lako biti vrhunski sportista u onakvoj porodici, gde su zlatne olimpijske medalje kao drugima znacke.

kraljevo

pre 14 godina

draze mi je sto je pobedila kuznjeciva iz razloga sto ne bije loptu kao luda za razliku od safine. a safini su inace poznati kao ne bas cisti u glavama i ovo danas je klasicna potvrda moje konstatacije.

tenis je ne samo igra lopticom i reketom, vec i igra umova!

svaka cast obema teniserkama. zasluzile su da se nadju u finalu ali mec nije bio dostojan finala.

Backo

pre 14 godina

Ova Safina igra ko da je iz Srbije...

M Vilander je lepo rekao: Danas uce devojke pogresno da igraju tenis, niko nezna da da lopti top-spin ili slajs nego svi gledaju da udare loptu sto jace i kad im to neide- one udaraju jos jace... sa istim rezultatom. Igra krljanja lopte sto jace je mrtva. Zivela raznovrsnost udaraca!!!

Mia

pre 14 godina

Cestitam! Pobedio je raznovrstan, zanimljiviji tenis i teniserka koja je uzivala u igri i razmisljala, a ne samo udarala lopticu jako. Drago mi je da joj je trofej urucila Stefi koja je isto igrala raznovrsno. Puno srece nasim teniserima u Wimbldonu!

coleman

pre 14 godina

Drago mi je da se ovako zavrsilo. Simpaticna mi je Kuznjecova, a i veliki je borac... i da i meni je posebno drago protiv Serene;)

Branko

pre 14 godina

Ovo govori koliko je tenis igra trenutne forme! Igračica koja se u protekle, pa skoro 2 sezone mučila i bila dežurni gubitnik, ona koja je bila otpisivana unapred...sada osvaja RG!

Zato nemojte otpisivati Anu i JJ! Pravi talenti i veliki radnici se kad-tad pokažu!

Sve čestitke Kuznji! Drago mi je što je pobedila!

lista

pre 14 godina

Jedna usputna informacija. Svetlana je ovom titulom dosla na 5. mesto na listi sa nekih 90 bodova prednosti u odnosu na nasu Jelenu.
Evo i sutrasnje liste.

1. SAFINA 9801
2. SERENA 8158
3. VENUS 7217
4. DEMENTIEVA 6591
5. KUZNJECOVA 6191
6. JANKOVIC 6100
7. ZVONAREVA 5360
8. AZARENKA 4746
9. VOZNJACKI 4350
10.PETROVA 3740

11.RADVANSKA 3411
12.BARTOLI 3285
13.IVANOVIC 3172
14.CHIBULKOVA 3065
15.PENETA 2860

Dorćolac

pre 14 godina

U ovom meču, Kuznjecova je bila jača u svim elementima igre! Raznovrsnost, menjanje ritma, drop šot, slajs kad treba, niske lopte koje ne odgovaraju Dinari, a ume i da zakuca kad joj se ukaže prilika. Najupečatljivija osobina je svakako hladnokrvan pristup celom meču, pa i samom kraju kad je obično najteže. Tada obično počinje pehar da se vrzma kroz glavu, ali ne i kod Svetlanine. Kao da je važnost meča dao impuls za najveću moguću koncentraciju. Sa druge strane, Dinara je podlegla važnosti meča, a kada je počela da traži mentalnu pomoć od trenera, tek se tada raspala koncentracija u paramparčad. Možda jedini element gde je Safina po običaju najjača, je razgovor po bekhend dijagonalama. Na kraju, govori, lepo ih bilo videti i čuti. Jako lep govor od strane pobednice. Jedina mala, malecka, stvarno malecka po ličnom ukusu, je to da bih voleo da je i iskazala svoju radost. Svu radost je ostavila za sebe i svoj tim. Kako bi bilo lepo da su naše dve vedete bile danas protagonistkinje, pa da slušamo našu himnu. Ko zna, kako bismo uopšte to i preživeli, možda ipak ovako, ostadosmo živi!

Veran JJ, a voli i Anu

pre 14 godina

Čvrsta li je ova devojka Svelana Kuznjecova. Smirena, hladne glave osvojila je Svetlana gren slem, primila pehar i muškog srca odslušala svoju himnu, bez i naznake suze…Ili možda još nije svesna da je osvojila RG.

Žao mi je što Dinara nije iskoristila priliku za osvajanje svog prvog gren slema. Savremeni ženski postaje nezamisliv bez snažnih i visokih devojaka, ali formula: koncentracija + smirenost + razmišljanje = psiha I dalje važi, a ne samo snaga + udarci po loptici od 200 na sat.

Dragan S.

pre 14 godina

Gde je sada Federer sa svojom izjavom "kako je neko prvi na listi ,a nema osvojenu Grand Slam titulu".Takav je sistem bodovanja i teniserka koja ima najstabilniju formu tokom sezone , osvaja najvise bodova,zavrsava na prvom mestu, sto je i logicno.Da nije tako onda bi svi igrali Grand Slam turnire , a ostale turnire ne bi ni trebalo igrati, "zato sto su nevazni".Drugim recima,dilema: osvojeni Grand Slam ili prvo mesto na WTA , po meni ipak je prvo mesto mnogo znacajnije.

Borbena

pre 14 godina

Cestitke Kuznjecovoj na zasluzenoj pobedi! Njena psihicka stabilnost iz poena u poen omogucila joj je jos jednu titulu. LEpo je videti nekog ko je tako stalozen na terenu. A plus, dobro i pimpuje. ;-)

Grr

pre 14 godina

Ne znam zasto oni koji nemaju veze o tenisu misle da su dovoljno pametni da komentarisu isti?! Dinara je odlicna teniserka koja je ovoga puta podlegla pritisku. I bice sjajna kao i brat Marat, bivsi br. 1, osvajac GS titula i mnogih drugih. Ovo je upuceno onome ko je rekao da ce Safina biti malo uspesna kao i njen brat. Apsurd! Kuznjecova je uvek bila odlicna, ali nazalost u vreme kad je najbolja bila borila se protiv neprikosnovene Zastin. Posle je samo ispala iz forme i drago mi je da se vratila nazad.

branko

pre 14 godina

Шта се то десило у животу Светлане Кузњецове да од једне доста дезорјентисане тенисерке постане шампионка? ПРОНАШЛА ЈЕ ПРАВИ СТРУЧНИ ШТАБ ! Боже, како то поучно звучи !
Динара Сафина има шампионске резултете, имаће их вероватно и у будуће, али тешко могу замислити да бих ја за њу могао рећи да је велика шампионка. Напросто, у њој и у њеном брату има нечег што делује одбојно, бар за мене.

Jorga

pre 14 godina

Naravno da WTA i ATP liste ne služe ničemu, osim uništavanju tenisa. Sistem bodovanja mora se vrlo ozbiljno promeniti, to moraju da urade ljudi iz elitne svetske nauke a ne amateri u ovim asocijacijama. Takozvana "odbrana bodova" obična je glupost. Ima li toga i u jednom drugom sportu? Prvak sveta u fudbalu morao bi svake četvrte godine da pobedi, kako ne bi izgubio jednom osvojenu titulu. Bodovanje bi trebalo vezati za kalendarsku godinu, bez obzira što ni to nije savršeno rešenje, ali jeste pravednije od ove gluposti. Šta jedan teniser ima sa prošlogodišnjom titulom? Ima to da ju je osvojio i ako je ponovo ne osvoji, on ne sme biti kažnjen. Zaista, velika glupost.

Milena

pre 14 godina

Bravo Kuzi :)
Odusevila me je, kako je samo hladna bila na terenu a tek kad je pobedila, neverovatno! Igra fenomenalno! Bravo! A sada svi oni koji sumljaju da ce se Ana i JJ vratiti u formu neka se sete kakva je prosla godina bila za Kuznjetsovu a sada GS! Bravo

G.G

pre 14 godina

@ koment 11

Zasto "sramotno losa partija zenskog broj 1.igraca"?
Da li si ti uopste gledao-la mec? Safina je ginula za svaku loptu,ali Kuznetcova je bila pravi ubica.Sve je stizala,sve vracala,pogadjala kornere i retko gresila.Kada neko ima takav dan,kakve su tu tvoje sanse?

olja

pre 14 godina

Ova Safina nije zasluzila da bude prva na listi!!!!Tri puta je igrala u finalu Gren Slema i tri puta je bila pocoiscena sa terena ali bukvalno.Nasa Ana je iz treceg pokusaja ipak osvojila turnir.No,sve u svemu drago mi je sto je KONACNO pobedio neko za koga sam ja navijala na ovom RG a nadam se da ce i Soderling sutra da me obraduje kao Kuznjecova danas.Napred Robine!!!!

to nisam ja, to je moja Shauma

pre 14 godina

Sad Kuznetsova a sledace godine Sarapova...

Objasnjenje:
2004. Wimbledon
2006. Us Open
2008. Australian Open

I 2010?????
Ofc. Roland Garros..:)

BRZI

pre 14 godina

Sjajan meč.Poruka našim curama malo manje slikanja za časopise a mnogo mnogo više rada pogledajte samo ove dvije ruskinje pa te mišiće a ove nase kao neke manekenke neide džaba samo rad red disciplina

nataly_lux

pre 14 godina

Konacno da se Kuznjecova vraca u formu.Citam ovde neke kmentare za Svetlanu kao da je ona prosecna igracica.Smesno!Svetlana ima 23 godine i u vreme dominacije Enanove bila je druga....i to ubedljivo.Devojka igra glavom.Sto neko rece Safina je mozda precenjena,a i arsenal njenih udaraca je blago receno posiromasan kao uostalom i igra mozgom.Devojka je simpa,ali iskoristila je samo dobar trenutak u vreme loseg zenskog tenisa.Nadam se da ce Kuznjecova doci na ono mesto koje joj i pripada.Verujem i da Azarenka ako nastavi kao ove godine vrlo brzo stize u top 3.A nase...ko nase...ajd valjda ce biti bolje..ako moze..a ako ne...pa mi smo i prezadovoljni dosadasnjim dostignucima.

Bojana

pre 14 godina

Sve čestitke Kuznjecovoj. Izvrstan tenis i ponašanje dostojno šampionke. Safina je razmažena zvezda koja ne zaslužuje da bude br. 1. Plače posle svakog poena i traži pogledom trenera. Veoma nezrela, precenjena od nekih teniskih krugova smao zato što jako udara loptu. Smešno.Inače, slažem se sa komentarom da su i ona i njen brat antipatični, bar meni.Setimo se samo sa kakvom lakoćom su nekada i Ana i Jelena pobedjivale obe teniserke. Ali, njima je potrebna potpuna promena kursa i mentaliteta. Šteta njihovog talenta, mada ga možda i precenjujemo.

Fin

pre 14 godina

Videcemo sutra da li ce Ruskinja u finalu juniorki pobediti nasu Kristinu Mladenovic koja igra za FRA. Napred Kristina gde god bila i ciji god pasos nosila!a!

Bodin J. Bastos

pre 14 godina

@Nikol dž. Femija

Malo ste me iznenadili ovolikim kritikama Safine. Da niste malo preoštri prema njoj, ili sam ja u zabludi navikavši da za svakoga imate jednako razumevanje.
Ne mislim da je Dinara htela nekome da pokvari veselje, pre mislim da je malo temperamentnija i da ne ume da sakrije emocije jer još nije dovoljno sazrela, a i nije svako sposoban da ukroti svoj temperament... Ali, i uopšteno mislim da sa lakoćom prihvatamo i nalazimo reči hvale za pobednike. Hiljadu puta je teže da razumemo i opravdamo poraženog.

Devil

pre 14 godina

Safina jednostavno nije postojala danas. Bolja na terenu je pobedila.

Safina kao i protiv Cibulkove, gomila duplih greshaka. Ne secam se da li je u prva dva gema ijedan prvi servis ubacila. Mora da sredi psihu, inache ostaje kao Marat: simpatichno za gledanje ali bez previshe uspeha. Gren slem ili dva, i to je to. Nadam se da ce se srediti.

Milan B.

pre 14 godina

Svetlana je zaslužila ovaj trofej! Sjajna je zaista. Prava šampionka! Ne kapiram što je nipodaštavaju zato što ne izgleda kao top model. Korektna je, smirena i divna osoba. Ove naše teniske natripovane cmizdravice mogu od nje mnogo šta da nauće: Ana da ne puca loptu iz sve snage pa kud puklo, a JJ da ne pimpla lopticu do besvijesti.

Bravo!!!

Zoe

pre 14 godina

Ne mogu da objasnim koliko mi je drago zbog Svetine pobede. Odigrala je pre finala dva jako teška meča ali je uspela da u finalu odigra sjajno, pametno i da osvoji RG. A Dinara je još jednom pokazala da je njen najteži protivnik njena glava. Neverovatno je kako ona loše podnosi pritisak, danas nije bilo toliko očigledno kao u finalu AO ali ipak... Šteta za nju, delovalo je kao da je spremna za prvi GS, igra u životnoj formi.

r&r

pre 14 godina

Ah ta Kuzi,…
Da je Kuzi samo citala ovaj sajt, ne bi joj nikada palo na pamet da osvoji RG. Ma molim vas, u 24 godini, pa to mora da je cisti incident. Pa mi nasim teniserkama u tim godinama vec pripremamo parti povodom odlaska u penziju. I jos osvojiti RG posle onakve katastrofalne 2008 god. Cisto nepostovanje srpske skole analitickog promisljavanja tenisa.
Sad malo statistike. Od 59 ocvojenih poena, Kuzi je imala samo 12 vinera, ukljucivo i servis, i nijedan as, a drop sot nista. Pa da je Kuzi nasa, vec bi smo mi nasli nacina kako da je ubedimo da vrati pehar, jer je potpuno nezasluzen. Jaka stvar osvojiti RG kada je Rafa ispao vec na pola turnira pa joj se otvorio prolaz.
Kada smo vec pomenuli statistiku meca, cudi me da se u doticnoj ne daje pregled broja poena koji su osvojeni posto je pogodjena linija (naucno receno: “broj svinja”). Jer kako se suska u kuloarima, WTA I ATP razmisljaju da na predlog elitnog kluba postera sa sajta b92 ukinu teniski teren kao takav i ostave samo linije, pa onda da vidimo ko zna da igra. Ima samo da se prasi.
Ako se predlog usvoji bice malo problema sa novinarskim naslovima. Naprimer: “Gaske bolji od Conge za dve bele linije”, ili: “Serena za 15 min. obrisala belu liniju.”
A tek ona Dinara. Ona prva igracica sveta? Bez osvojenog GS? Pa to odmah skinuti sa te pozicije. A i uskratila nam je zadovoljstvo da nam sajt preplave komsije. Procitali ste mislim ono kako rusko-hrvatski dvojac razbija. Pa dvojac je uzeo svih 6 gemova Kuzi koja je bez trenera ( valjda se kaze ruski jedinac). Kako ce tek da je razbiju kada se Kuzi uozbilji i pocne stvarno da trenira.

Ivana

pre 14 godina

Na sta je spao ovaj zenski tenis. Sjecam se vremena Stefi Graf, Monike Seles, Arance Sancez...OStavljale su srce na terenu. A sada? Izgubi jedan set i odmah se preda! Strasno.

Kosarkas

pre 14 godina

Neko je na ovu vest napisao komentar da je bitniji broj 1 nego GS titula!!!!????Vecu nebulozu skoro nisam cuo!Pa to moze samo u Srbiji da se izjavi.GS titule su ONO STO SE PAMTI.A koliko je wta lista nerealna je i dokaz to je npr Jelena Jankovic,koja sa 24 i po godine ima samo jedno finale GS-a,bila prva.Bez ljutnje sto ovo pisem.Kad cemo mi Srbi poceti realno da sagledavamo stvari?Ej,wta lista bitnija od GS-a???A Kuznjecovoj sve cestitke,bila je sjajna!

Cucurigu

pre 14 godina

Bravo Svetlana!
Pobeda cista ko suza.Pobedio je elegantni i raznovrstni tenis i to pobedi daje jos dodatni sarm.Neki ruski novinari pozurili su,nedavno nazvavsi Dinaru "kraljicom sljake" ili kako oni kazu "королёва грунта".Ntznam,mozda ce to i postici u neko vreme...?!
Po pitanju prvog reketa,Dinara je i dalje zasluzeno prva,jer je to ostvarila po vazecim takmicarskim normama i pravilima,a one su upravo za to i stvarane,da ne bih bilo "haosa i proizvoljnih tumacenja".Price o ne priznavanju "prvog reketa"od strane njenih kolegenica(S.Wiliems,ranije je nije priznavala,pa je pre neki dan priznala) i publike,stvar su samo sujete.Svi igraju po tim istim pravilima,pa izvolite gospodo.Druga stvar su nasi ukusi.Meni licno,tenis koji demonstrira Dinara,za oko i usiu je neprihvatljiv,jer sticem utisak da svaki poen dobija silom,nezgrapno, izuzetnim naporom,pa i srecom.

Jelena,Ana:lepo je biti sampion,lepo je biti prvi reket.Iskoristite Vas talenat na najbolji moguci nacin.Pobedjivale ste imozete pobediti oba dve.Uradite to sto pre, prolaze dani,prolaze godine...
Pozdrav.

SvsG

pre 14 godina

kom.br.10 - Najaci si, najaci :) daj br.tel. :)
kom.br.33 Ha ha ha ha...ostavljale srce na terenu ha ha ha 94 AO Sances gubi u finalu sa 6:0 6:2 , Wimbldon finale 92 Graf vs Seles 6:1 6:2 a da me pricamo o 1/2 f. i1/4 f. bolje... bas su ostavljale srce na terenu i bas su bile bolje od ovih danas, kako da ne!

Draganche

pre 14 godina

Steffi Graf je avion!Riba koja je davno prestala da igra izgleda fantasticno za razliku od nekih danas prisutnih teniserki ali izgled uopste nije bitan.
Da su bile same na terenu sa strucnim stabovima Dinara Safina bi dobila batine vec posle prvog seta od Krajana.I na terenu se oseca kako je terorise.Kako ljudi ne vide sta se tamo dogadja?!'Mala' Safina ce osvojiti Grand Slam samo ako se otarasi tog coveka,inace nikad.

culah

pre 14 godina

evo sta sam napisao kad sam saznao da je safina usla u finale pa me pola od vas napravi budalom eh al sad mi je lijepo hehehehe
ma nije imala spacnog protivnika sve do finala
poklopio joj se zrijeb i eto je u finalu
valjda ce kuznjecova proci pa da vidimo kako ce safina odigrati protiv malo bolje teniserke od ovih s kojima je igrala do sada
(culah, 4. jun 2009 17:13)

Toliko!

pre 14 godina

@Jorga
Ako je sta glupost onda je to tvoj komentar! Covece, ne razumes se u sistem bodovanja a pises i kritikujes! To sto neki pominju "branjenje" bodova ne znaci da su u pravu. Shvati, covece, da ATP/WTA lista pokazuje kako je ko igrao poslednje 52 sedmice ili 365 dana. Sve sto je starije od toga se brise i zaboravlja, ostaje samo za vitrine. Po tvojoj vrloj ideji da se samo sabiraju bodovi u kalendarskoj godini imali bismo smenjivanje na vodecim pozicijama svakih 7 dana na pocetku godine jednostavno zato sto ne pocinju svi godinu istim turnirima. Tkao bi recimo ove godine Endi Mari, Radek Stepanek i Marin Cilic delili na prvoj ovogodisnjoj ATP listi mesto broj 1 posto su oni bili prvi pobednici ove godine. Zvuci ti suludo, zar ne? Pored zivog Nadala i Federera (a vala i ostalih boljih od Stpaneka i Cilica)? A onda bi im se druge sedmice na prvom mestu pridruzili Nalbandian i Del Poto! Kako fantsticno! Petorica na prvoj poziciji samo za 2 sedmice! I to je kao pravo stanje stvari?
Nego, bice da je neko pametniji od tebe smislio ovaj sistem bodovanja. ;)

Dragana83

pre 14 godina

Sve cestitke za Svetlanu!Sto se tice Dinare, trebala bi malo samo da obuzda temperament, i vise da razmislja.. Iako je prva, nikada nece biti sampion..

smiley face

pre 14 godina

Svetlana, a da se nasmejes?
Ona k'o da je posla na streljanje, a ne osvojila RG. Svaka cast na igri i pobedi, ali stvarno je ne razumem...
Jedna je JJ, taman i da ne osvoji nikad GS ipak je najvise gotivim. Ona i kad izgubi smeje se, a Kuznetsova i kad osvoji 1 od najvecih turnira je sva tmurna i namrstena, ni r od radovanja

Draganche

pre 14 godina

I zasto uvek ovi koji izgube moraju da pokvare slavlje onom koji pobedi?!Doduse Kuznetsova se i nije nes potrudila,suvise je meka...

Dragan S.

pre 14 godina

Gde je sada Federer sa svojom izjavom "kako je neko prvi na listi ,a nema osvojenu Grand Slam titulu".Takav je sistem bodovanja i teniserka koja ima najstabilniju formu tokom sezone , osvaja najvise bodova,zavrsava na prvom mestu, sto je i logicno.Da nije tako onda bi svi igrali Grand Slam turnire , a ostale turnire ne bi ni trebalo igrati, "zato sto su nevazni".Drugim recima,dilema: osvojeni Grand Slam ili prvo mesto na WTA , po meni ipak je prvo mesto mnogo znacajnije.

zoki

pre 14 godina

Svaka cast "Kuzminatoru" u pozitivnom smislu na neverovatnoj igri i neverovatnom napretku.A nasim vedetama devojkaman i momcima angazujte Svetinu trenerku o jednom trosku da vas nauci kako se igra TENIS.

olja

pre 14 godina

Ova Safina nije zasluzila da bude prva na listi!!!!Tri puta je igrala u finalu Gren Slema i tri puta je bila pocoiscena sa terena ali bukvalno.Nasa Ana je iz treceg pokusaja ipak osvojila turnir.No,sve u svemu drago mi je sto je KONACNO pobedio neko za koga sam ja navijala na ovom RG a nadam se da ce i Soderling sutra da me obraduje kao Kuznjecova danas.Napred Robine!!!!

Ivana

pre 14 godina

Na sta je spao ovaj zenski tenis. Sjecam se vremena Stefi Graf, Monike Seles, Arance Sancez...OStavljale su srce na terenu. A sada? Izgubi jedan set i odmah se preda! Strasno.

Jorga

pre 14 godina

Naravno da WTA i ATP liste ne služe ničemu, osim uništavanju tenisa. Sistem bodovanja mora se vrlo ozbiljno promeniti, to moraju da urade ljudi iz elitne svetske nauke a ne amateri u ovim asocijacijama. Takozvana "odbrana bodova" obična je glupost. Ima li toga i u jednom drugom sportu? Prvak sveta u fudbalu morao bi svake četvrte godine da pobedi, kako ne bi izgubio jednom osvojenu titulu. Bodovanje bi trebalo vezati za kalendarsku godinu, bez obzira što ni to nije savršeno rešenje, ali jeste pravednije od ove gluposti. Šta jedan teniser ima sa prošlogodišnjom titulom? Ima to da ju je osvojio i ako je ponovo ne osvoji, on ne sme biti kažnjen. Zaista, velika glupost.

branko

pre 14 godina

Шта се то десило у животу Светлане Кузњецове да од једне доста дезорјентисане тенисерке постане шампионка? ПРОНАШЛА ЈЕ ПРАВИ СТРУЧНИ ШТАБ ! Боже, како то поучно звучи !
Динара Сафина има шампионске резултете, имаће их вероватно и у будуће, али тешко могу замислити да бих ја за њу могао рећи да је велика шампионка. Напросто, у њој и у њеном брату има нечег што делује одбојно, бар за мене.

kraljevo

pre 14 godina

draze mi je sto je pobedila kuznjeciva iz razloga sto ne bije loptu kao luda za razliku od safine. a safini su inace poznati kao ne bas cisti u glavama i ovo danas je klasicna potvrda moje konstatacije.

tenis je ne samo igra lopticom i reketom, vec i igra umova!

svaka cast obema teniserkama. zasluzile su da se nadju u finalu ali mec nije bio dostojan finala.

Backo

pre 14 godina

Ova Safina igra ko da je iz Srbije...

M Vilander je lepo rekao: Danas uce devojke pogresno da igraju tenis, niko nezna da da lopti top-spin ili slajs nego svi gledaju da udare loptu sto jace i kad im to neide- one udaraju jos jace... sa istim rezultatom. Igra krljanja lopte sto jace je mrtva. Zivela raznovrsnost udaraca!!!

Bojana

pre 14 godina

Sve čestitke Kuznjecovoj. Izvrstan tenis i ponašanje dostojno šampionke. Safina je razmažena zvezda koja ne zaslužuje da bude br. 1. Plače posle svakog poena i traži pogledom trenera. Veoma nezrela, precenjena od nekih teniskih krugova smao zato što jako udara loptu. Smešno.Inače, slažem se sa komentarom da su i ona i njen brat antipatični, bar meni.Setimo se samo sa kakvom lakoćom su nekada i Ana i Jelena pobedjivale obe teniserke. Ali, njima je potrebna potpuna promena kursa i mentaliteta. Šteta njihovog talenta, mada ga možda i precenjujemo.

nikol dž. femija

pre 14 godina

Bilo je DIRLJIVO videti Kuznjecovu koja bez osmeha sluša himnu Rusije kao da kreće u neki veliki boj iz kojeg je pitanje da li će se vratiti!

A himna je svirana NJOJ u čast i u ČAST njene pobede i osvajanja Garosa,njenog DRUGOG GREN SLEMA! Bilo je dirljivo slušati njen miran govor u kojem je spomenula sve pa i Špance.Spustila je loptu kao prava šampionka iz porodice šampiona...jer ovo je sport,čemu euforija,a dobijaju se i silni milioni,dok drugi ginu na pravom ratištu i umiru gladni?! OVO JE SPORT,čestititke,radost,ok,ali
euforija,padanje po terenu,luda smejanja....

MEČ JE bio ODLIČAN - prepun jakih udaraca,skraćenih lopti,lopti koje su pogađale liniju ili uglove,voleja,lobova,dugih poena,kratkih poena,dobrih sevisa...svega je bilo i KAO PO ŽELJI OVIH SA OVOG SAJTA...kratko je trajao,nije tu bilo razvlačenja,kao da je igrala ovde mnogima naporna JJ ili Cibulkova,ili Nadal,oni koji, kako ovde pišu, mrcvare loptu i ubijaju tenis igraju po 3 sata.

Ne,GEM,SET,MEČ i kraj za 76 minuta.Tenis 21.veka!

Kuznjecova ima ženu za trenera koja je bila danas u punoj koncentraciji i puna pobedničke energije i vere.KUZNJECOVA se DVA PUTA prekrstila,posle meča odmah i pre sviranja himne.Bilo je lepo videti pravoslavni krst,bar meni.

SAFINA je bila drska,sebična,razmažena pa i bezobrazna.I prošle godine,protiv ANE,bila je ista takva.

Šta je mislila... da će neko da joj pokloni pobedu? Da li je mislila da ona želi trofej više od Kuznjecove?

ONOLIKO PLAKATI i imati očajan izraz čak TOLIKO da joj se Svetlana IZVINILA ŠTO JE POBEDILA...PA dokle više to cmizdrenje,nemaju oni 9 ili 12 godina...pa da li je to dobar primer bilo kome?...Nadal se izvinjavao onom sebičnom i razmaženom Rodžeru...

UPROPASTILA JE SAFINA SVETLATI SLAVLJE,kao što je Fed Rafi...TO je strašno...

KAKO DA SE Svetlana, koja je čovek,vaspitana,kulturna,nesebična NASMEJE i RADUJE kada ova pored nje ima facu pred nervnim kolapsom,VLAŽNU I CRVENU OD SUZA...???

A DA JE SAFINA POBEDILA...ta bi se smejala,skakala,trčala po terenu,i ne bih rekla da bi se nešto brinula za Kuznjecovu koja bi bila tužna ali bez suza i svakako bi na kraju nešto popričala i osmehnula bi se....

SVETLANA je prošle godine na ovom sajtu toliko osporavana,vređana čak,a devojka je odigrala puno finala,polufinala,skoro svaki turnir je igrala završnice....I EVO SADA SE RAD ISPLATIO....

Pa i onaj Vilander i ona Virđžinija joj skoro ni ne čestitaše,samo su pričali o Dinari....ČIST ...šta...vaspitanje,kultura...?!!

Meni je drago što je pobedila,NAVIJALA SAM ZA NJU i želim joj puno sreće i zdravlja.

Iako po mnogima skromnog fizičkog izgleda DANAS JE BILA PRELEPA i ona i njena duša i njena teniska igra.

I da se podsetimo - Kuznjecova je do sada na gren slemovima,sa ovim Garosom, imala 6 ČETVRTFINALA,1 POLUFINALE,4 FINALA i 2 POBEDE!!! Velika igračica.

SREĆNO !

to nisam ja, to je moja Shauma

pre 14 godina

Sad Kuznetsova a sledace godine Sarapova...

Objasnjenje:
2004. Wimbledon
2006. Us Open
2008. Australian Open

I 2010?????
Ofc. Roland Garros..:)

Kosarkas

pre 14 godina

Neko je na ovu vest napisao komentar da je bitniji broj 1 nego GS titula!!!!????Vecu nebulozu skoro nisam cuo!Pa to moze samo u Srbiji da se izjavi.GS titule su ONO STO SE PAMTI.A koliko je wta lista nerealna je i dokaz to je npr Jelena Jankovic,koja sa 24 i po godine ima samo jedno finale GS-a,bila prva.Bez ljutnje sto ovo pisem.Kad cemo mi Srbi poceti realno da sagledavamo stvari?Ej,wta lista bitnija od GS-a???A Kuznjecovoj sve cestitke,bila je sjajna!

BRZI

pre 14 godina

Sjajan meč.Poruka našim curama malo manje slikanja za časopise a mnogo mnogo više rada pogledajte samo ove dvije ruskinje pa te mišiće a ove nase kao neke manekenke neide džaba samo rad red disciplina

smiley face

pre 14 godina

Svetlana, a da se nasmejes?
Ona k'o da je posla na streljanje, a ne osvojila RG. Svaka cast na igri i pobedi, ali stvarno je ne razumem...
Jedna je JJ, taman i da ne osvoji nikad GS ipak je najvise gotivim. Ona i kad izgubi smeje se, a Kuznetsova i kad osvoji 1 od najvecih turnira je sva tmurna i namrstena, ni r od radovanja

Mislim da Fed sutra dobija 3-1

pre 14 godina

Zasluzeno.Veliki je radnik,konstantna godinama.A i vratilo joj se za onaj poraz od Serene na AO,ko se seca zna o cemu pricam.Dinara se tesko bori sa pritiskom,ali osvojice i ona GS.P.S.A posebno mi je bilo drago kada je u 1/4 finalu pobedila Serenu.

G.G

pre 14 godina

@ koment 11

Zasto "sramotno losa partija zenskog broj 1.igraca"?
Da li si ti uopste gledao-la mec? Safina je ginula za svaku loptu,ali Kuznetcova je bila pravi ubica.Sve je stizala,sve vracala,pogadjala kornere i retko gresila.Kada neko ima takav dan,kakve su tu tvoje sanse?

Fin

pre 14 godina

Videcemo sutra da li ce Ruskinja u finalu juniorki pobediti nasu Kristinu Mladenovic koja igra za FRA. Napred Kristina gde god bila i ciji god pasos nosila!a!

Bodin J. Bastos

pre 14 godina

@Nikol dž. Femija

Malo ste me iznenadili ovolikim kritikama Safine. Da niste malo preoštri prema njoj, ili sam ja u zabludi navikavši da za svakoga imate jednako razumevanje.
Ne mislim da je Dinara htela nekome da pokvari veselje, pre mislim da je malo temperamentnija i da ne ume da sakrije emocije jer još nije dovoljno sazrela, a i nije svako sposoban da ukroti svoj temperament... Ali, i uopšteno mislim da sa lakoćom prihvatamo i nalazimo reči hvale za pobednike. Hiljadu puta je teže da razumemo i opravdamo poraženog.

zelena trava

pre 14 godina

Zao mi je Safine jer je izgledala potpuno slomljeno pred poslednji poen. Vidi se koliko je zelela da pobedi u trecem finalu i da zapusi usta onima sto su govorili da nije pravi broj jedan bez GS titule. Ali Kuznjecova je odradila pravi posao na pravi nacin, igrala je odlican tenis, pobedila Serenu i, konacno, i ona ima izgubljena finala koja je zelela da dobije. Nije lako biti vrhunski sportista u onakvoj porodici, gde su zlatne olimpijske medalje kao drugima znacke.

Veran JJ, a voli i Anu

pre 14 godina

Čvrsta li je ova devojka Svelana Kuznjecova. Smirena, hladne glave osvojila je Svetlana gren slem, primila pehar i muškog srca odslušala svoju himnu, bez i naznake suze…Ili možda još nije svesna da je osvojila RG.

Žao mi je što Dinara nije iskoristila priliku za osvajanje svog prvog gren slema. Savremeni ženski postaje nezamisliv bez snažnih i visokih devojaka, ali formula: koncentracija + smirenost + razmišljanje = psiha I dalje važi, a ne samo snaga + udarci po loptici od 200 na sat.

Dorćolac

pre 14 godina

U ovom meču, Kuznjecova je bila jača u svim elementima igre! Raznovrsnost, menjanje ritma, drop šot, slajs kad treba, niske lopte koje ne odgovaraju Dinari, a ume i da zakuca kad joj se ukaže prilika. Najupečatljivija osobina je svakako hladnokrvan pristup celom meču, pa i samom kraju kad je obično najteže. Tada obično počinje pehar da se vrzma kroz glavu, ali ne i kod Svetlanine. Kao da je važnost meča dao impuls za najveću moguću koncentraciju. Sa druge strane, Dinara je podlegla važnosti meča, a kada je počela da traži mentalnu pomoć od trenera, tek se tada raspala koncentracija u paramparčad. Možda jedini element gde je Safina po običaju najjača, je razgovor po bekhend dijagonalama. Na kraju, govori, lepo ih bilo videti i čuti. Jako lep govor od strane pobednice. Jedina mala, malecka, stvarno malecka po ličnom ukusu, je to da bih voleo da je i iskazala svoju radost. Svu radost je ostavila za sebe i svoj tim. Kako bi bilo lepo da su naše dve vedete bile danas protagonistkinje, pa da slušamo našu himnu. Ko zna, kako bismo uopšte to i preživeli, možda ipak ovako, ostadosmo živi!

coleman

pre 14 godina

Drago mi je da se ovako zavrsilo. Simpaticna mi je Kuznjecova, a i veliki je borac... i da i meni je posebno drago protiv Serene;)

lista

pre 14 godina

Jedna usputna informacija. Svetlana je ovom titulom dosla na 5. mesto na listi sa nekih 90 bodova prednosti u odnosu na nasu Jelenu.
Evo i sutrasnje liste.

1. SAFINA 9801
2. SERENA 8158
3. VENUS 7217
4. DEMENTIEVA 6591
5. KUZNJECOVA 6191
6. JANKOVIC 6100
7. ZVONAREVA 5360
8. AZARENKA 4746
9. VOZNJACKI 4350
10.PETROVA 3740

11.RADVANSKA 3411
12.BARTOLI 3285
13.IVANOVIC 3172
14.CHIBULKOVA 3065
15.PENETA 2860

Branko

pre 14 godina

Ovo govori koliko je tenis igra trenutne forme! Igračica koja se u protekle, pa skoro 2 sezone mučila i bila dežurni gubitnik, ona koja je bila otpisivana unapred...sada osvaja RG!

Zato nemojte otpisivati Anu i JJ! Pravi talenti i veliki radnici se kad-tad pokažu!

Sve čestitke Kuznji! Drago mi je što je pobedila!

Milena

pre 14 godina

Bravo Kuzi :)
Odusevila me je, kako je samo hladna bila na terenu a tek kad je pobedila, neverovatno! Igra fenomenalno! Bravo! A sada svi oni koji sumljaju da ce se Ana i JJ vratiti u formu neka se sete kakva je prosla godina bila za Kuznjetsovu a sada GS! Bravo

Draganche

pre 14 godina

Steffi Graf je avion!Riba koja je davno prestala da igra izgleda fantasticno za razliku od nekih danas prisutnih teniserki ali izgled uopste nije bitan.
Da su bile same na terenu sa strucnim stabovima Dinara Safina bi dobila batine vec posle prvog seta od Krajana.I na terenu se oseca kako je terorise.Kako ljudi ne vide sta se tamo dogadja?!'Mala' Safina ce osvojiti Grand Slam samo ako se otarasi tog coveka,inace nikad.

Milan B.

pre 14 godina

Svetlana je zaslužila ovaj trofej! Sjajna je zaista. Prava šampionka! Ne kapiram što je nipodaštavaju zato što ne izgleda kao top model. Korektna je, smirena i divna osoba. Ove naše teniske natripovane cmizdravice mogu od nje mnogo šta da nauće: Ana da ne puca loptu iz sve snage pa kud puklo, a JJ da ne pimpla lopticu do besvijesti.

Bravo!!!

nataly_lux

pre 14 godina

Konacno da se Kuznjecova vraca u formu.Citam ovde neke kmentare za Svetlanu kao da je ona prosecna igracica.Smesno!Svetlana ima 23 godine i u vreme dominacije Enanove bila je druga....i to ubedljivo.Devojka igra glavom.Sto neko rece Safina je mozda precenjena,a i arsenal njenih udaraca je blago receno posiromasan kao uostalom i igra mozgom.Devojka je simpa,ali iskoristila je samo dobar trenutak u vreme loseg zenskog tenisa.Nadam se da ce Kuznjecova doci na ono mesto koje joj i pripada.Verujem i da Azarenka ako nastavi kao ove godine vrlo brzo stize u top 3.A nase...ko nase...ajd valjda ce biti bolje..ako moze..a ako ne...pa mi smo i prezadovoljni dosadasnjim dostignucima.

Dragana83

pre 14 godina

Sve cestitke za Svetlanu!Sto se tice Dinare, trebala bi malo samo da obuzda temperament, i vise da razmislja.. Iako je prva, nikada nece biti sampion..

SvsG

pre 14 godina

kom.br.10 - Najaci si, najaci :) daj br.tel. :)
kom.br.33 Ha ha ha ha...ostavljale srce na terenu ha ha ha 94 AO Sances gubi u finalu sa 6:0 6:2 , Wimbldon finale 92 Graf vs Seles 6:1 6:2 a da me pricamo o 1/2 f. i1/4 f. bolje... bas su ostavljale srce na terenu i bas su bile bolje od ovih danas, kako da ne!

Borbena

pre 14 godina

Cestitke Kuznjecovoj na zasluzenoj pobedi! Njena psihicka stabilnost iz poena u poen omogucila joj je jos jednu titulu. LEpo je videti nekog ko je tako stalozen na terenu. A plus, dobro i pimpuje. ;-)

Devil

pre 14 godina

Safina jednostavno nije postojala danas. Bolja na terenu je pobedila.

Safina kao i protiv Cibulkove, gomila duplih greshaka. Ne secam se da li je u prva dva gema ijedan prvi servis ubacila. Mora da sredi psihu, inache ostaje kao Marat: simpatichno za gledanje ali bez previshe uspeha. Gren slem ili dva, i to je to. Nadam se da ce se srediti.

Grr

pre 14 godina

Ne znam zasto oni koji nemaju veze o tenisu misle da su dovoljno pametni da komentarisu isti?! Dinara je odlicna teniserka koja je ovoga puta podlegla pritisku. I bice sjajna kao i brat Marat, bivsi br. 1, osvajac GS titula i mnogih drugih. Ovo je upuceno onome ko je rekao da ce Safina biti malo uspesna kao i njen brat. Apsurd! Kuznjecova je uvek bila odlicna, ali nazalost u vreme kad je najbolja bila borila se protiv neprikosnovene Zastin. Posle je samo ispala iz forme i drago mi je da se vratila nazad.

Draganche

pre 14 godina

I zasto uvek ovi koji izgube moraju da pokvare slavlje onom koji pobedi?!Doduse Kuznetsova se i nije nes potrudila,suvise je meka...

culah

pre 14 godina

evo sta sam napisao kad sam saznao da je safina usla u finale pa me pola od vas napravi budalom eh al sad mi je lijepo hehehehe
ma nije imala spacnog protivnika sve do finala
poklopio joj se zrijeb i eto je u finalu
valjda ce kuznjecova proci pa da vidimo kako ce safina odigrati protiv malo bolje teniserke od ovih s kojima je igrala do sada
(culah, 4. jun 2009 17:13)

Mia

pre 14 godina

Cestitam! Pobedio je raznovrstan, zanimljiviji tenis i teniserka koja je uzivala u igri i razmisljala, a ne samo udarala lopticu jako. Drago mi je da joj je trofej urucila Stefi koja je isto igrala raznovrsno. Puno srece nasim teniserima u Wimbldonu!

Zoe

pre 14 godina

Ne mogu da objasnim koliko mi je drago zbog Svetine pobede. Odigrala je pre finala dva jako teška meča ali je uspela da u finalu odigra sjajno, pametno i da osvoji RG. A Dinara je još jednom pokazala da je njen najteži protivnik njena glava. Neverovatno je kako ona loše podnosi pritisak, danas nije bilo toliko očigledno kao u finalu AO ali ipak... Šteta za nju, delovalo je kao da je spremna za prvi GS, igra u životnoj formi.

Cucurigu

pre 14 godina

Bravo Svetlana!
Pobeda cista ko suza.Pobedio je elegantni i raznovrstni tenis i to pobedi daje jos dodatni sarm.Neki ruski novinari pozurili su,nedavno nazvavsi Dinaru "kraljicom sljake" ili kako oni kazu "королёва грунта".Ntznam,mozda ce to i postici u neko vreme...?!
Po pitanju prvog reketa,Dinara je i dalje zasluzeno prva,jer je to ostvarila po vazecim takmicarskim normama i pravilima,a one su upravo za to i stvarane,da ne bih bilo "haosa i proizvoljnih tumacenja".Price o ne priznavanju "prvog reketa"od strane njenih kolegenica(S.Wiliems,ranije je nije priznavala,pa je pre neki dan priznala) i publike,stvar su samo sujete.Svi igraju po tim istim pravilima,pa izvolite gospodo.Druga stvar su nasi ukusi.Meni licno,tenis koji demonstrira Dinara,za oko i usiu je neprihvatljiv,jer sticem utisak da svaki poen dobija silom,nezgrapno, izuzetnim naporom,pa i srecom.

Jelena,Ana:lepo je biti sampion,lepo je biti prvi reket.Iskoristite Vas talenat na najbolji moguci nacin.Pobedjivale ste imozete pobediti oba dve.Uradite to sto pre, prolaze dani,prolaze godine...
Pozdrav.

r&r

pre 14 godina

Ah ta Kuzi,…
Da je Kuzi samo citala ovaj sajt, ne bi joj nikada palo na pamet da osvoji RG. Ma molim vas, u 24 godini, pa to mora da je cisti incident. Pa mi nasim teniserkama u tim godinama vec pripremamo parti povodom odlaska u penziju. I jos osvojiti RG posle onakve katastrofalne 2008 god. Cisto nepostovanje srpske skole analitickog promisljavanja tenisa.
Sad malo statistike. Od 59 ocvojenih poena, Kuzi je imala samo 12 vinera, ukljucivo i servis, i nijedan as, a drop sot nista. Pa da je Kuzi nasa, vec bi smo mi nasli nacina kako da je ubedimo da vrati pehar, jer je potpuno nezasluzen. Jaka stvar osvojiti RG kada je Rafa ispao vec na pola turnira pa joj se otvorio prolaz.
Kada smo vec pomenuli statistiku meca, cudi me da se u doticnoj ne daje pregled broja poena koji su osvojeni posto je pogodjena linija (naucno receno: “broj svinja”). Jer kako se suska u kuloarima, WTA I ATP razmisljaju da na predlog elitnog kluba postera sa sajta b92 ukinu teniski teren kao takav i ostave samo linije, pa onda da vidimo ko zna da igra. Ima samo da se prasi.
Ako se predlog usvoji bice malo problema sa novinarskim naslovima. Naprimer: “Gaske bolji od Conge za dve bele linije”, ili: “Serena za 15 min. obrisala belu liniju.”
A tek ona Dinara. Ona prva igracica sveta? Bez osvojenog GS? Pa to odmah skinuti sa te pozicije. A i uskratila nam je zadovoljstvo da nam sajt preplave komsije. Procitali ste mislim ono kako rusko-hrvatski dvojac razbija. Pa dvojac je uzeo svih 6 gemova Kuzi koja je bez trenera ( valjda se kaze ruski jedinac). Kako ce tek da je razbiju kada se Kuzi uozbilji i pocne stvarno da trenira.

Toliko!

pre 14 godina

@Jorga
Ako je sta glupost onda je to tvoj komentar! Covece, ne razumes se u sistem bodovanja a pises i kritikujes! To sto neki pominju "branjenje" bodova ne znaci da su u pravu. Shvati, covece, da ATP/WTA lista pokazuje kako je ko igrao poslednje 52 sedmice ili 365 dana. Sve sto je starije od toga se brise i zaboravlja, ostaje samo za vitrine. Po tvojoj vrloj ideji da se samo sabiraju bodovi u kalendarskoj godini imali bismo smenjivanje na vodecim pozicijama svakih 7 dana na pocetku godine jednostavno zato sto ne pocinju svi godinu istim turnirima. Tkao bi recimo ove godine Endi Mari, Radek Stepanek i Marin Cilic delili na prvoj ovogodisnjoj ATP listi mesto broj 1 posto su oni bili prvi pobednici ove godine. Zvuci ti suludo, zar ne? Pored zivog Nadala i Federera (a vala i ostalih boljih od Stpaneka i Cilica)? A onda bi im se druge sedmice na prvom mestu pridruzili Nalbandian i Del Poto! Kako fantsticno! Petorica na prvoj poziciji samo za 2 sedmice! I to je kao pravo stanje stvari?
Nego, bice da je neko pametniji od tebe smislio ovaj sistem bodovanja. ;)