Ponedeljak, 06.04.2009.

09:56

Mari sve bliži Đokoviću, Viktor 36.

Srpski teniser Novak Đoković zadržao je treće mesto na ATP listi, ali mu se Britanac Endi Mari približio na samo 170 poena zaostatka.

Izvor: B92

Mari sve bliži Ðokoviæu, Viktor 36. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

luka

pre 15 godina

zasto toliko negativnih komentara na moj komentar nije mi jasno...kad je to istina...bolesnici ljubomorni...nije to nista posebno al meni to znaci, kao sto bi vecini koja je posetila ovaj forum...

luka

pre 15 godina

video sam sinoc djokovica sa natasom bekvalac...pricao sam s njima i dobio autogrm na majicu...jako je dobar nije uopste nadobudan sreo sam ih na terenima dunavskog parka u restoranu jeo je preklopljenu picu...posle 2,3 sata cekanja je izasao vredelo je cekati...a ja s njim pricao kao da se znamo od ranije ja se ispricao bez problem upravo zato sto se on tako postavio...KRALJ

pugi

pre 15 godina

Roger Federer ce ponovno biti prvi igrac svjeta poslje wimbledona uglavnom do us opena zasto ? zato jer je NAJBOLJI, nadal ce biti drugi,murray treci,dalje hm .... neam pojma mozda del potro

nikola

pre 15 godina

@ matematičar
Može pitanje za tebe? A gde je bio novak kada je nadal pobedio na olimpijadi,gde je bio novak u hamburgu,kada je novak ispao u parizu? Te iste poene će i novak da gubi,a da ne spominjem titulu u rimu. Nebitno je koliko ko poena brani,bitno je koliko će da osvoje ove godine jer ko najviše osvoji na kraju će biti prvi. Nadal je ubedljivo prvi i teško će da izgubi to mesto. Slab si ti matematičar.

dr.house

pre 15 godina

@ matematičar
Nadal nikada u karijeri nije igrao bolji tenis.To tvrde apsolutno svi svjetski stručnjaci,bivši igrači (Sampras,Mc Enroe,Borg...),sadašnji igrači(Federer,Murray,Rodick)i šta je najvažnije, to pokazuju i rezultati jer Rafa nikada do sada nije skupio ovoliki broj bodova u ovom dijelu sezone. Ali nema veze šta govore stručnjaci,igrači sadašnji i bivši i na kraju krajeva rezultati jer izgleda da si ti jedino mjerilo u svijetu tenisa. Čovječe ma kakva atp ljetvica,tvoja u sobi na ormaru je najbitnija. Sjedi,čista jedinica po drugi put. Kraj priče.

matematicar

pre 15 godina

@dr.house
Ne znam po cemu si to zakljucio da mislim da ce Novak praviti bolje rezultate nego prosle godine?
Kao sto vidis prognozirao sam mu 9200 bodova, koliko otprilike i sada ima.
Prosle godine je Novak u IW i Majamiju uzeo ukupno 1010 bodova, ove godine 780.
Ove godine je uzeo u Australiji 1600 bodova manje, ali je deo tih bodova nadoknadio u Dubaiu, a ostatak ce verovatno na Wimbldonu, gde je prosle godine kiksao.
Dakle sa svim ostalim slicnim rezultatima ostace na slicnom broju bodova. Jedino sto brani je titula u Rimu. Mozda ce tamo izgubiti nekoliko stotina bodova, ali i to moze nadoknaditi u Parizu, Kanadi ili Madridu.

Nadal trenutno ima 14500 bodova. Oduzmi od toga 800 bodova koji ce mu se obrisati sa OI, 500 bodova koje ne moze nadoknaditi u Hamburgu, 200-300 bodova koje ce izgubiti sa Kvinsa i bar 100 bodova koje ne moze nadoknaditi ni u Barseloni.
Sve su to turniri ciji je rang ove godine smanjen.
Dakle realno vec sada ima oko 13000 bodova.
Wimbldon, RG i Kanada sve su to mesta gde Nadal brani titule. Pa samo da na ta 3 turnira izgubi u finalu - pa ce izgubiti jos 2000 bodova.
A ja mislim da lako na tim i drugim turnirima moze ispadati i u polufinalu, pa i cetvrtfinalu.
Cinjenica je da ove godine igra mnogo losije nego prosle, pa ce se to odraziti i na njegove rezultate i na njegove bodove.
U najboljem slucaju moze na kraju godine imati 11000 bodova, pod uslovom da igra mnogo bolje nego sada.
A ako nastavi ovako - onda ce zavrsiti otpilike sa ovih 8000 bodova koliko sam mu prognozirao.
Ja pre svega gledam njegovu igru. To sto je ove godine osvojio AO i IW, meni nije nikakav pokazatelj da ce biti prvi. Na oba turnira je igrao jako lose, daleko losije od Novaka i Mareja.
Moze neki turnir i da se osvoji sa losom igrom, ali ne mogu svi.

Pogledaj u zenskom tenisu. Zvonareva osvojila IW, a Azarenko Majami.
Sad neko treba da kaze kako ce jedna od njih 2 ove godine biti prva.
Sigurno bi se slatko nasmejao kada bi to cuo.
E pa i ja se tako nasmejem kad neko tvrdi da ce Nadal biti prvi.
S obzirom kako trenutno igra, ni na sljaci nece bash dominirati i bice tu velike muke za svako cetvrtfinale.
A ako pocne da pravi losije rezultate na sljaci, sigurno da sledi i psiholoski pad i mnogo losiji rezultati i na drugim podlogama.
Uostalom videcemo.
Rekoh da zapisete ovu prognozu, pa da vidimo na kraju.

anica

pre 15 godina

Nole,obozavam te,i bez obzira sto nisam mogla da gledam mec bila sam uz tebe,voli te tvoja Anica zauvek,i ne obaziri se na bljuvotine koje kruze o tebi,samo polako majstore,prave vrednosti se uvek cene,znas koliko vredis a i mi znamo,pozz svim Noletovim fanovima!
ps.Izgubio si ides dalje,samo napred,kad ti Rodju onako iscima,joooj:)))
Zar ne,marko?:))

dr.house

pre 15 godina

@ matematičar
Sjedni,čista jedinica iz matematike!! To šta si napisao je sve pogrešno. Pa ti ideš sa pretpostavkom da će na svakom turniru Đoković napraviti bolji rezultat nego prošle godine, a da će Faderer i Nadal ranije ispasti. To je čista smijurija. Pa Đoković je taj koji će na zemljenim terenima osvojiti sigurno manje bodova nego lani,a Rafa će još i više jer je u Rimu ispao u 2. kolu tako da će se razlika još i povećati. Jedino Murray može profitirati no i to je upitno jer do sada nije ništa pokazao na zemljanim terenima.Rafa Đokovića uopće ne smatra prijetnjom na zemlji,puno je opasniji npr. David Ferrer koji Đokovića na ovoj podlozi dobije bez ikakvih problema.

Ženevljanin

pre 15 godina

@Romul
Prihvatam da... "kraljevska kruna" nije baš originalan izraz... a i nisam monarhista.:-)
ATP je ukinuo Race - što je, po mom mišljenju, šteta, jer Trka daje bolju sliku o TRENUTNOJ formi. Istina, samo na početku godine... kako vreme odmiče, Race se sve više približava Entry listi da se na kraju godine potpuno izjednači. Inače, WTA i dalje održava Race listu. "Branjenje poena " je žargon. Suština ATP/WTA (entry) liste ja da se teniseri/ke rangiraju prema rezultatima u posldenjih 52 nedelje - bodovi koji su postignuti pre tog perioda se automatski brišu. Vi se s tim ne slažete? Koji bi period trebalo uzeti? Predložite, možda će ATP i/ili WTA prihvatiti da se računaju (recimo) samo rezultati postignuti u poslednja tri meseca. Ili obrnuto - u poslednje tri godine:-)

Mandić

pre 15 godina

@Slobo
Onaj ko kaže da je Đoković slao Federera po burek, ne zaslužuje da mu se ništa drugo ne poruči osim da je inventivan kao suva drenovina. Gospodin Slobo misli da siromašni Švajcarac obožava burek, kao da je Bosanac. On misli da ceo svet jede samo burek.

Romul

pre 15 godina

@Ženevljanin
Zašto prvo mesto na listi zovete kraljevskom krunom? Loši stilisti koji pišu o sportu izmišljaju kojekakve fraze (na primer, "orlovi", a orla na dresu fudbalera nema, naravno,a zna se i zašto - Fifa to zabranjuje)? Prvo mesto na listi, ovakvim sistemom bodovanja, vrlo je problematično (trenutno, kod muškaraca nekako i ima smisla, ali kod žena to je bez veze), jer ideja sa "branjenjem" bodova potpuno je dekadentna. Taj sistem bodovanja promenjen je od ove godine, bolji je nego što je bio, ali zadržao je suštinu - "branjenje" nekad osvojenog. Pa ako si prošle godine uzeo RG, ove i ako ga uzmeš, bodovi miruju. Nije logično! WTA i ATP daju, doduše, i "Race" listu, mislim da je ona odraz trenutnog stanja, i da je realnija, ali naše novine i televizije tu listu ne objavljuju. I pored slabih rezultata, Jelena Janković je "četvrta na planeti", a "Race" kaže 25! I ona sad shvata gde joj je "spas": krenuće već viđenim putem, igraće male turnire, pa sve ono što izgubi pokušaće na drugom mestu da nadoknadi. "Sečeš uši, krpiš d...". Ali, nova pravila to više ne trpe! A čemu to služi ako na velikim turnirima ona ne igra nikakvu važnu ulogu? Zamajavanju naroda, koji o tenisu malo zna, pa jedan ovde kaže da će Ana posle RG imati 3100 bodova. On misli da će ona izgubiti 2000 ako ne pobedi, a ne zna da se svakim plasmanom u sledeće kolo jedan broj poena već brani. Ona nikako ne može izgubiti 2000 poena, jer će kao jedna od nosilaca igrati u drugom kolu, a realno je da neće ispasti u prvom meču. Nije mu na um palo da ona može da dođe do polufinala, finala, pa možda i do trofeja? Nadal je izgubio od Del Potra. I Ana može da pobedi, na šljaci, svakoga, ako uđe u formu. Ovde se samo bodovi sabiraju i oduzimaju, sad je ovaj turnirčić u Španiji postao važan, jedino niko ne kaže da je bez obzira na bodove Serena proglašena teniserkom 2008, a nije Jelena. A i zašto bi? Ništa značajno nije osvojila. Pošto naši imaju male šanse da osvajaju "grend slemove", naša raja je njih odbacila i brine samo o mestu na listi. Ovde prestaje svaka priča o našim navijačima. Piše se o ulasku Jeleninom u istoriju, zato što je godinu završila na prvom mestu, a ne znaju da WTA ne važi za kalendarsku godinu, nego da ta lista cirkuliše 12 meseci i da se danas često menja. Nekad nije tako bilo, danas jeste, zato ona gubi na značaju i ostaje samo pomoćno sredstvo koje služi da se obavi žrebanje. Zato Đokoviću nije bitno da li će biti treći ili četvrti, jer ako bude ponovo našao svoju igre, svejedno je sa kim će i kada igrati. Primer je - Marej.

matematicar

pre 15 godina

Odigrana tek 3 veca turnira, a ovde se vec prave prognoze za listu od sledece godine.
Pogledajte ovogodisnju listu posle odigrana samo 3 velika turnira:

1. Nadal 3605
2. Marej 2620
3. Federer 2010
4. Rodik 2000
5. Djokovic 1820
6. Del Potro 1285
7. Verdasko 1230
8. Tsonga 1275
Znacajni bodovi se ove godine uzimaju samo u polufinalima i finalima. Za cetvrtfinala se uzima smesno mali broj bodova.
S obzirom da u polufinale mogu uci samo 4 igra, vec sada je jasno koja su to 4 igraca koja ce na najvecem broju turnira stizati bar do polufinala.
Rodika ne bih ozbiljno uzimao u obzir. On je uzeo 500 bodova u Memfisu u kome nije bilo nikog iz prvih 10 i 720 bodova u Australiji gde je do polufinala stigao samo zahvaljujuci tome sto mu je Novak morao predati.
Dakle ova cetvorica mogu samo da se jos vise odlepe od ostalih igraca i zbog novog sistema bodovanja, na kraju godine ce razlika izmedju 4. i 5. biti bar 5000 bodova, a lako se moze desiti da razlika izmedju 1. i 4. ne bude vise od 1000 bodova.
Nadal trenutno ima 1785 bodova vise od Novaka.
Ta razlika se moze nadoknaditi na jednom jedinom gren slemu.
Zar je nemoguce da na nekom od 3 naredna gren slema Nadal ispadne u cetvrtfinalu, a Novak osvoji taj GS. Jedan osvaja 360, a drugi 2000 bodova. Dakle 1640 bodova razlike a prividno obojica prave dobre rezultate.
Do cetvrtfinala treba ostvariti 4 pobede na GS.
Na US Openu Verdasku je par poena nedostajalo da izbaci Nadal u polufinalu. U IW je Nadal u osmini finala spasavao 5 mech lopti. U Majamiju ga je isto par poena delilo od ispadanja u osmini finala protiv Vavrinke.
Provukao se vec 3-4 puta. Mislim da je dovoljno bilo za ovu godinu i da mi mogao takve mecheve sve cesce da gubi.
Neko rece kako se ne brine za to sto Nadal brani na sljaci 4600 bodova. Ok on igra dobro na sljaci, ali ne mislim ni da on ima dozivotnu pretplatnu kartu za titule na tim turnirima.
Pa i Federer je do pre godinu i po dana osvajao gotovo sve turnire na betonu, pa odjednom stao i za 18 meseci sem US Opena nije uspeo da osvoji ni jednu titulu na betonu.
Do sada nije bilo velike konkurencije u muskom tenisu inace pa ni na sljaci.
Sad su tu i Marej i Djokovic i Federer. Mogu Nadala da dobiju na sljaci i neki drugi. Na primer Vavrinka koji je prosle godine igrao finale Rima, a ove godine pokazao da se ne plasi Nadala.
Ili recimo jedan Safin koji kada mu je dan i dalje moze da pobedi koga hoce.
Kad bi malo bolje pogledali videli bi da i Novak najsigurnije partije pruza upravo na sljaci. Bez obzira sto su skoro sve njegove titule osvojene na tvrdim podlogama, cesto zna na tim istim podlogama i da kiksa u 1.2. kolu.
Od RG 2006. godine pa sve do sada dakle skoro 3 godine odigrao je 10 turnira na sljaci sa sledecim uspehom:
2 titule
4 polufinala
3 cetvrtfinala
Imao je za taj period svega 8 poraza na sljaci od cega je 5 poraza bilo od Nadala i po jedan od Federera, Ferera i Moje.
Dakle i Djokovic podjednako dobro igra na sljaci i mislim da je samo pitanje trenutka kada ce poceti pobedjivati Nadala na sljaci.

Da kazem nesto ovima koji toliko pricaju o listi, a uopste se ne razumeju u sistem bodovanja.

@Vladan R
Razlika izmedju Djokovica i Federera je 2010 bodova.
Federer ne igra Monte Karlo pa mu se brise 700 bodova, takodje mu se brise 350 bodova iz Estoriala. Umesto Monte Karla igrace Barselonu u kojoj moze da osvoji 500 bodova, pod uslovom da pobedi Nadala na sljaci. Realno je da ce uzeti 300 ili 180 bodova za polufinale.
Novak ce u Monte Karlu biti drugi nosioc sto znaci da se sa Nadalom ne moze sastati pre finala. Dakle realno je da i Novak U Monte Karlu zaradi bar 150 poena, a ako bude igrao finale protiv Nadala nije ni titula nemoguca, sto bi znacilo da bi zaradio 550 bodova.
Posle Monte Karla razlika izmedju Novaka i Federera ce biti manje od 1000 bodova, a u najboljem slucaju mozda svega 500 bodova. Znaci teorijski bi mogao da ga prestigne i posle Rima ili Beograda.
U svakom slucaju Novak ce verovatno posle Monte Karla biti 3. na godisnjoj listi, mozda cak i 2. ako Marej rano ispadne.

Takodje je sistem bodovanja ove godine dosta promenjen.
80 posto bodova se dobija upravo za polufinala i finala ovih vecih turnira.
Pobednik, finalista i oba polufinalista ukupno dobijaju:
na gren slemu 4640 bodova
na mastersu 2320 bodova
na turnirima S500 1160 bodova
U toku godine postoje 4 GS, 9 mastersa i 11 turnira serije 500.
Prostom matematikom dolazi se do cifre od 52200 bodova koje uzimaju najbolja cetvorica na turnirima.
Svi ostali igraci kojih ima jos par stotina rasporedjuju manje od 50000 bodova koji se dobijaju u prva 3-4 kola.


Gledam ovu listu koju je Pele objavio. Po njemu ispada da ce prva sestorica uzeti 54000 bodova.
To bi bilo gotovo teorisjki nemoguce cak i pod uslovom da niko sem njih sestorice ne udje ni u jedno polufinale.
A u tom slucaju 7. na listi verovatno ne bi imao preko 300 bodova.
Mislim da bi morali malo bolje da poznajete matematiku, racinanje i zakon verovatnoce, ako vec zelite da sastavljate ovakve liste.

Trenutno prva 4. dele oko 43000 bodova. Zbog novog sistema bodovanja, do kraja godine kada se pobrisu proslogodisnji rezultati i potpuno zavlada ovaj novi sistem delice otprilike 36000 bodova.
Kada bi prva trojica imali ovoliko bodova koliko je Pele napisao - 4. i 5. ne bi mogli imati vise od 3000 bodova.

Evo moje prognoze za kraj ove godine:
1. Marej 9 800
2. Djokovic 9 200
3. Federer 8 500
4. Nadal 8 200
5. Rodik 4 500


Ko hoce neka zapise ove podatke pa da vidimo na kraju godine koliko sam bio blizu.

Pindar

pre 15 godina

Mrzim da ljude nazivam budalama, ali ne znam za bolji termin za onog ko kaze da Mari igra ruzan tenis, antitenis, da je smarac DEFANZIVAC, itd.
Tako igra samo neko ko jako dobro zna sta radi, brz je i ima besprekornu tehniku!

svetlana

pre 15 godina

Maja Majcek & Kenta,
sad sam pocrvenela!
Ja se ponekad zanesem, ali strasna sam dusa pa osecam i visine i dubine vise i dublje, nije lako!
A volim to i da podelim a i lakse mi je kad osetim i tudju slicnu emociju.
Hvala i vama za divne i vredne reci i komentare, rekoh jednom, dodje mi kao ognjiste da mi se dusa na njemu ogreje....
E sad ja odo' da u mislima popijem s vama jednu kaficu na tenane......(kod Mokve, pod lipama u maju.....)

sasa jokic

pre 15 godina

Nole i Federer ce vrlo brzo otici u istoriju, a Marej ce stici iprestici nadala! Nesto se vrlo negativno desilo Noletu, jer to nije isti covek od prosle godine! Imam utisak da igra kako bi sakupio pare da pokrije oceve troskove, i d bi vrlo rado napustio sve! Voleo bih da gresim....

Pele

pre 15 godina

Javlja mi se:

ATP Ranking 01.januar 2010.
1. Nadal (14.000)
2. Marej (11.000)
3. Federer (9.000)
4-5. Djokovic/Del Potro
(7.000 ; mrtva trka)
6. Simon (6.000)

Malo li je biti u 5! Lakse je popeti se u vrh, nego tamo opstati. Jer moraju da se odbrane osvojeni poeni. A mladi stizu-u-u-u-u!

Pele

pre 15 godina

Javlja mi se:
ATP Ranking 01.januar 2010.
1. Nadal (14.000)
2. Marej (11.000)
3. Federer (9.000)
4-5. Djokovic/Del Potro
(7.000 ; mrtva trka)
6. Simon (6.000)

Malo li je biti u 5. Lakse je popeti se u elitu nego tamo opstati. Jer moraju da se brane ATP poeni.

etc

pre 15 godina

Ma kad bi bar znali kako se Endi preziva (da li je Mari ili Marej), pa da kažemo Noletu da ga već jednom pobedi...ovako smo svi zbunjeni pa i Nole :))

Kenta

pre 15 godina

Otvoreno pismo:
1.Onima koji se od svega na ovom svetu najboljse razumeju u tenis
2. Onima koji pominju neciju porodicu a da ne trepnu
3. Onima koji bi da penzionisu po kratkom postupku
4. Onima koji ne pamte ni sta su juce rucali
5. Onima koji malo precenjuju znacaj ovog sajta

Nije bitno koliko je tenisera ispred Novaka na ATP listi, vec koliko je iza. A iza su samo Mari i jos jedno 6 milijardi ljudi. Pa ako ga Mari i pretekne Noleta, jos ce ostati neko iza. A kladim se da ce te i vi, dragi moji filozoficari, biti u tom redu.

P.S. God is good, Nole is better, and Svetlana is the best.

Samo Kazem...

pre 15 godina

Kad vidim komentare gde pojedini "tepaju" teniserima i misle da su nadimci "Rodja", "Djokica" i "Batica" smesni, presedne mi citanje istih. Zasto Srbi vole da kasape imena, pretvaraju ih u kvazi nasa-srpska i misle da je to smesno? Bilo je dosadno i glupo prvi put, dosadno je i glupo 10001-vi put.

anchytroicki

pre 15 godina

ma nek nole samo igra dobro kao sto je igrao u majamiju ja gledam tenis a ne poene nek bude i cetvrti al nek igra i nek pobedjuje sta vredelo rusima sto davidenko bio peti do skoro kad ga nema nigde nit igra nit sta.tako da nole samo nastavi ti ovako dobro i nista vise!!

Pera

pre 15 godina

Ovaj turnir je bio veliki korak za Noleta u njegovom povratku ka staroj formi.
Promena reketa i verovatno malo slabija fizicka pripremljenost nego ranije su imali uticaja na pad iste, ali glavni razlozi su psiholoski: pre je bio momak koji dolazi, sad ima ulogu favorita (kad je ranije pobedjivao Juznog ili Stepaneka u tri seta posle drame, to je bio podvig, danas neuspeh sto se toliko mucio), a mislim da ga najvise pogadja to sto je od miljenika nacije i sveta dozivo da postane nepopularan (po meni nezasluzeno). Mislim da ga je to kao mladog iskrenog coveka, koji voli tenis, svoju zamlju, publiku, pogadjalo mnogo vise nego sto se to ljudima cini.
Juce se lepo videlo da kad veruje u sebe, moze dobro i da igra, al ga onda opet obuzmu crne misli, i greske krenu. Dobar deo tog problma je prevazisao ovim turnirom, a ovo finale je podloga da na njemu do kraja vrati samopouzdanje. Pa ce biti opet onaj blistavi Nole, i to bas u pravo vreme.
A bodovi i plasman ce onda doci sami po sebi.

Keown

pre 15 godina

Stvarno, mogu da razumem da croati mrze Djokovica, ali nije mi jasno da su toliko nepismeni... Jel ste ucili malo Vuka i Dositeja (posto svoje nemate)?

Inace, vezano za Novakov plasman: njega i ovako ne zanima 3 mesto, kada sredi zdravlje dugo ce vladati...

Sve meceve protiv Nadala i Federera koje je dobio, bili su porno filmovi, tako da nema potrebe da bilo ko sumnja u njegov kvalitet!

P.S. Koliko je Murray trenirao u zadnji godinu dana, cudi me da nije presao u NFL...
Njemu svaka cast za upornost i talenat ( na zvanicnom sajtu proteklog turnira ima postmatch intervju)

dr.house

pre 15 godina

@ slobo
Đoković nikada nije igrao najbolji tenis na atp touru. Najbolji je onaj koji je broj 1,a on nikada nije bio ni broj 2. Ne znam odakle te ideje da neko ko je treći je bolji od onog prvog ili drugog.Kako neko ko ima 1 grand slam može biti bolji od onog koji ima 13 ili 6? To je moguće samo u Srbiji. To je kao da ja kažem da je Ivanišević bio bolji od Agasija. Iako mi je Goran najdraži igrač ikada, bio je barem 5 puta slabiji od Agasija.

Branko

pre 15 godina

Jadan je taj tenis na kome Marej ispade glavni konkurent Nadalu. Pa taj Skot igra kontratenis. Zar je moguce da je doslo doba defanzivaca i kukavica? Ajde, Nadal on bar ima nesto da pokaze u vidu misica i fizicke spreme ali ovaj Marej..Pa on izgleda smesan na terenu kada pocne da gnjavi sa mehanickim prebacivanjima do besvesti..Nole ako uspe da se povrati iz ovog bezdana u koji je pao ima stvarno izgleda ne samo da ostane na mestu br.3 nego da ide i na Nadala. On jedini to moze i zna, pod uslovom da se okane majmunisanja i foliranja sa lekarima i sl. Svi su opravdano ljuti na Noletovu kukavicku igru jer on MOZE I MORA BOLJE..Da nema talenta kao Tipsarevic ili Troicki niko mu ne bi ni rec rekao zbog poraza ali ovako..On mora da pocne da se ponasa kao sportista, ne zbog Srba i Srbije nego zbog sebe samoga. U suprotnom treba da se okane tenisa.

rafa nadal

pre 15 godina

zivim u berlinu ovdje ljudi kad igra federer protiv njemaca navijaju za federera zasto pa zato jer je najbolji tenisac i sportas svih vremena, govore federer je razbio reket i sta sad time je dokazo da je covjek a ne robot vi nakon te kilave pobjede djokvica tvrdite da je novak bolji od federera e vi stvarno pojma o tenisu nemate, federea ste odpisivali nakon wimbledona pa je sve ''mlade lavove'' pobaco na us openu sjetite se murraya a decko je odlicno igro to mu je bio najbolji tjedan u karjeri pa mec prije je lagano 3-1 u setovima dobio nadala zadnji set 6-2 da ste malo pametni iz svega toga bi skuzili da federer uvijek kad igra diktira kako ce mec zavrsiti ako federer igra svoju igru nada,murray,tsonga,djokovic.... se mogu pokupiti doma,federer je sad protiv djokovica imo 60 neprisiljenih greski pa bilo bi zalosno da je i takav sav nikakav pobjedio djokovica on djokovica dobije kad igra lose al kad neigra ko sad u miamiu onda nole ima neku sansu btw nemojte vi federea on se vraca i ponovno ce bit prvi brinite se za del potra jer nole je prakticni 4. igrac a del potro mu puse za vratom.

Slobo

pre 15 godina

AO je osvojio pobedivši slabašnog Feda, a izbegao je Nadala koga je Conga razbio da bi tako ispražnjen izašao Đokoviću na megdan u finalu gde nije mogao više od jednog seta. Na masters kupu Nadala nije bilo dok su se Fed i Murray potrošili jedan na drugog i tako Fed ispao a Murraya već sutra čekao meč protiv Davidenka. Prema tome indikativno je da Nole veoma dobro iskoristio svoje šanse do sad
(Markov, 6. april 2009 15:23)

Krajnje tendenciozno je ovo sto si napisao.Kazes da se Tzonga ispraznio protiv Nadala pre finala na Ao.Oni su igrali prvo 1/2 finale u cetvrtak 24,01,08 a dan kasnije u petak igrali su Novak i Federer.Dakle Tzonga je imao tacno 3 dana odmora pre finala.Uz to Tzonga je mech protiv Nadala zavrsio za 1h i 56 minuta, a Novak protiv Federera 2h i 26 min, tek da se zna ko je bio odmorniji za finale.A zaboravio si finale US opena 2007 gdje je Novak protiv Federera imao 5/4 u prvom setu i 40/0, a u drugom je vodio 4/1, zar to nisu poklonjena 2 seta u finalu.Ne navodis neregularni Wimbedon 2007, kada je Novak u sredu zavrsio mec sa Kiferom 2 sata,u Cetvrtak igrao 4,2 sata protiv Hjuita,u petak tacno 5 sati protiv Bagdatisa, i u subotu nije mogao protiv Nadala iako je dobio prvi set.Uz sve to Federer je bio kod kuce na odmor 7 dana pre 1/4 finala.Da li su svi bili slabasni u Montrealu 2007,kada su padali za 4 dana, Nalbandian, Rodik, Nadal, Federer (Sprdao se sa Federerom u tom mechu,i slao ga 2 puta po burek).Nisi pomenuo osvojen Miami bez izgubljenog seta.Sve u svemu Novak je 2007 igrao najbolji tenis na ATP touru.Sada je u krizi, sto zbog promene reketa,sto zbog obnovljenih problema sa disanjem,pa i pored toga igra zavrsnice svih turnira.Ako je tada na Wimbdonu 2007 mogao da igra u 3 dana ukupno 11 sati,i sva tri mecha pobedi, siguran sam da ce se i ovi problemi prevazici, i da ce Novak uskoro biti u konkurenciji za postane br 1.

Advokat

pre 15 godina

@Svetlana,
u pravu ste. Bio treći, četvrti ili peti, Novak je najbolji!
'Novak je tenis Tesla'. Znam da Vam je teško, kao i meni. Borite se pisanim i mudrim rečima, nedajte da blate našeg Noleta. Uzdrmajte ih malo... Marej je Škot, a ne Enlez.
Srdačan pozdrav iz Beograda, Srbija

Vladan R

pre 15 godina

@ Vujadin

Auuu bivsi brate a sada samo susjede na kojim si ti to drogama, kada lupetas takve gluposti??!!(pa za to tvoje "ocekiivano " finale RG ista je verovatnoca da ga igram ja protiv moga brata)

Povodom nekih tvrdnji da ce Novak prestici Federera do RG ne znam samo odakle im to(a nisam siguran ni da ce se to desiti posle Wimbldona), jer i on i Federer brane priblizno isti broj poena do a i zakljucno sa RG a ne verujem bas da ce Federer izgubiti 2000 poena vise od Djokovica. Sto se mesta broj 3 tice tu prakticno nazalost malo sta zavisi od Novaka ,jer i da odbrani proslogodisnje poene pa cak i da ih nesto malo uveca(sto ce opet biti jako tesko jer sa pojavom Mareja u ovakvoj formi, uz vec postojecg Nadala pa i za mnoge otpisanog Federera kao i gomile sljakasa osvajanje nekog turnira na zemlji ce biti malten nemoguca misija uzimajuci u obzir i Novakovu trenutnu formu koja je ispod proslogodisnje). To pre svega zavisi samo od toga koliko ce poena osvojiti Marej.

Babin_zub

pre 15 godina

Rekao sam pre neki dan,i ponovicu:
Djokovic nije pobedio Federera zato sto je napredovao,vec zato sto se Federer blizi kraju karijere i nazaduje u svim segmentima igre.Marej je uz Nadala jedini teniser koji svojim konstantnim napretkom i nadogradnjom moze da se bori za prvo mesto na ATP listi.
Ovo je moje misljenje,realno,a zelja mi je da Djokovic ipak bude broj jedan,sto mu od srca zelim.

Golexxx

pre 15 godina

Mari ili Marej,sto rece Milasin "a sto se to nas smatra",Ma necu da ga pominjem.Novace, ti si nase zlato bez obzira na sve.Cuvaj zdravlje,trebas nam.Srecno u nastavku sezone.Samo je nebo tvoja granica.

Hrvati gledajte svoja posla

pre 15 godina

Vi hrvati bi ste mogli malo da pogledate gde se nalaze vasi teniseri i sta rade na velikim turnirima umesto sto napadate Noleta KRALJA TENISA

Markov

pre 15 godina

Prvo i prvo, ja sam ubeđen da je sam ranking po sebi mnogo manje bitan nego trofeji, jer kad se trofeji osvajaju ranking dođe sam po sebi. Primera radi, šta mislite da je Ivanišević mogao da bira, šta bi odabrao, da bude Br 1 ili da osvoji Wimbledon kao što mu je na kraju i uspelo? Naravno, ovo drugo.
Drugo,i ovo sam veoma ubeđen: Mi apsolutno ne treba da očekujemo više od Đokovića nego šo je do sada u svojoj karijeri postigao,možemo samo da se nadamo, ali nikako i da očekujemo. Kvalitetom nije ni blizu Nadalu i Federeru, iako ih je pobeđivao, to što je Fed u krizi je druga stvar, opet je od 10 mečeva sa Noletom dobio 7, a Nadal je izgubio 4 a dobio jedno 10.Nole je za jako malo vremena osvojio GS, završni masters turnir kao i 4 mastersa i 6 atp titula, to je 12 trofeja. Sve svoje prilike je iskoristio odlično:
AO je osvojio pobedivši slabašnog Feda, a izbegao je Nadala koga je Conga razbio da bi tako ispražnjen izašao Đokoviću na megdan u finalu gde nije mogao više od jednog seta. Na masters kupu Nadala nije bilo dok su se Fed i Murray potrošili jedan na drugog i tako Fed ispao a Murraya već sutra čekao meč protiv Davidenka. Prema tome indikativno je da Nole veoma dobro iskoristio svoje šanse do sad

Vujadin

pre 15 godina

Ala se susjedi pale na Noletove poraze...
Neka, razumem, dolazi finale NLB, i sigurnan trijumf Cibone. Naravno, finale Ljubicic-Cilic na RG se podrazumeva...

napred nole

pre 15 godina

Pa sta i ako padne na 4 mesto? 4. u necemu na svetu, neuspeh? Da li je neko od svih nas sto pisemo komentare medju prvih 500 na svetu u necemu? Da li cemo pljuvati nase fudbalere ako se iz Juzne Afrike vrate sa osvojenim 4. mestom? Naravno da necemo i da cemo ih docekati na trgu jer smo od njih za razliku od Noleta navikli na neuspehe. Kamo srece da u svim oblastima zivota postoji neko ko na ovakav nacin predstavlja Srbiju kao Nole

Milan

pre 15 godina

Slazem se sa Zenevljaninom osim u jednoj stvari (del potra ne uzimam u obzir kao ozbiljnog petog, barem ne ove godine. Pre ce bit Tzonga): Tesko mi je da kazem da je Mari trenutno bolji teniser od Noleta. Da budem precizniji: pametniji je igrac i ima daleeeko bolju taktiku od Noleta, ali gledajuci samu tenisku igru, ne mislim tako. Naravno necu da ga omalovazavam, igra sjajan tenis i po rezultatima trenutno bolji, ali ako gledamo samo tenisko znanje bez taktike, mislim da je Nole jos uvek ispred njega, mada ne znam koliko dugo :(
BTW, moram i da priznam mada teska srca da su po teniskom znanju Nadal i Federer ispred Noleta takodje.
Ali gledajmo stvari malo pozitivnije. Noleta sam smatrao za kompletnog drvocecu sto se tice voleja i igre na mrezi. Mislio sam da ih nikad nece savaldati. Ali razuverio me je. Tako da krajem godine kada se vrate na beton moze da ocekuje dobar rezultat ako nastavi da radi kao do sada. Sto se tice igre na sljaci, neka mu Bog pomogne. Mnogo je pao i izgubio na sigurnosti.

U svakom slucaju, drzimo mu palceve i navijajmo za njega kao i do sada
Pozdrav

strpljivo

pre 15 godina

Najlakse je juriti ka tronu. Treba odrzati kondiciju i taj entuzijazam nakon kad se usidris na vrhu. Videcemo kako ce Mariu poci za rukom da bude bez padova i uspona. Ispred Maria i Noleta je duga karijera. Vreme ce pokazati ko je sampion.

Sledeci veliki turniri se igraju u Jevropi. Znaci klimatski uslovi ce biti dosta povoljniji za Noleta.

Dely

pre 15 godina

E da i ja nesto prozborim,djokovic pada u monte carlu realno posto marej brani 2 kolo a nole polu finale,ali to ne treba da obeshrabri noletove navijace posto ce on ponovo biti na 3 poziciju,zato sto cika federer pada ispod 3 do RG,a onaj ciko na prvoj pozici samo povrede ga mogu sprijeceti da ne bude 1 na kraju godine..

laf

pre 15 godina

Ipak je Djokovic jedini koji je zadnjih godina uspeo da uzme GS od Nadala ili Federera i za to mu treba uvek skidati kapu.
Ocigledno ima i fizickih i psihickih problema, ali niko me nece ubediti da namerno odustaje itd, protiv Conge dobro da nije pao od iznemoglosti, a i protiv Marija nije bio daleko.
Covek je osvojio puno mastersa, jedini uspeo osvojiti GS pored ove dvojice napred, i meni je to za svako postovanje.
Tako da iako bude cetvrti neka bude cetvrti, pa sta, godina je duga, forma pada i ustaje kod svakog tenisera, sve je moguce i do kraja godine i nadalje, ali Djokovic ce biti u prvih pet, bar jos dve, tri godine sigurno i meni je to sasvim dosta...

Slobo

pre 15 godina

Ima dosta komentara kako Murray igra na sljaci.Do sada je na svim turnirima na toj podlozi iz Master serie ukljucujuci i RG dolazio najdalje do treceg kola.No sve je to bilo, pre nego sto je znacajno podigao svoju igru.Ako pogledamo njegovu vrhunsku defanzivu, koja ce na sporoj podlozi jos vise doci do izrazaja ,i odlican slajs koji na sljaci jos nize odskace, pretpostavljam da ce mu sezona na sljaci doneti jos mnogo bodova.Sve zavisi i od zreba , tj da li ce se naci u Nadalovoj polovini.Ako to ne bude, finala na ovim turnirima su sasvim izvesna za Škota.Uz pretpostavku da igra Monte Carlo 1/2 finale Rim finale, Madrid 1/2 finale i RG finale, osvojio bi novih priblizno 3000 bodova uz jedan manji turnir koji ce verovatno igrati/Estoril,ili sl/.Dakle sa novim bodovima mogao bi da stigne blizu cifre od 12000.Nadal brani u sezoni na sljaci 4600 bodova, ali to za njega verovatno nece biti problem, jer je u sezoni 2007 na ovoj podlozi osvojio cak 5200 bodova(ako racunamo po novom sistemu bodovanja).Ovome treba dodati jedan neverovatan podatak koji je za GINISA.Rafael Nadal nikada nije izgubio na sljaci,kada se igralo u 3 dobijena seta.Prvi takav mec odigrao je protiv Francuske u Davis kupu 2004e, dakle pre skoro 5 godina.No za Nadala ce tezi posao biti u letnjem periodu kada brani 3500 bodova,( Queens, Wimbledon, i Canada open) a uz to ce izgubiti 800 bodova sa olimpijade koji se brisu u Avgustu.Sve u svemu ako ne bude povreda, mislim da ce Nadal i Murray voditi mrtvu trku do kraja godine za prvo mesto na ATP.

svetlana

pre 15 godina

Ljudi,
srce mi je jutros tesko tri tone!
Usudh se da dirnem u osinje gnezdo, javite se!
http://www.bbc.co.uk/dna/606/A49545804?s_fromedit=1&s_typedarticle=edit&s_type=10&s_sport=tennis

Julija

pre 15 godina

Novace,i u pobedi i u porazu si VELIKI! Postujes protivnika,u svakom smislu sportsmen! Ogroman talenat,srce i inteligencija! Ogroman moral! Za divljenje i postovanje! Sve najbolje ti zelim u karijeri i sa zdravljem!

MAJA92

pre 15 godina

Nista,Nole moras da ubacis u 3. i bice sve ok i zadrzaces 3. a i icices ka boljem a ne ka gorem mestu.A da svaka cast TROICKOM,taj momak je stvarno napredovao i treba ga podrzati!!!!!!!!!!!!!SVAKA CAST VIKTORE.NOLE SAMO NAPRED UZ TEBE SMO!!!!!

purger

pre 15 godina

Kae ovo buraz moj vi vec kao nole je dobio federera pa je bolji od njega i vec racunate noleta iznad federera pa kaj vi fakat brijete da bi nole dobio federera da je ovaj normalno igro bi zicer fed bi ga odphuho u publiku koji ste vi bacaci gluposti buraz moj tako ste prije australije brijali nole je 100 bodova do broja 2 a gle ga sad ce bit 4. nemate vi blage veze o tenisu

Torca Sombor

pre 15 godina

Za dve godine lista ce ovako izgledati

1.-Nadal
2.-Marej
3.-Cilic
4.-Federer
5.-Ancic
6.-Djokovic
7.-Del Potro
8.-Antonio Veic
9.-Filip Krajinovic
10.-Viktor Troicki
..
13.-Ivo Karlovic
..
..
45.-Tipsarevic
46.-Ljubicic
47.-Rodik
..
..
..
127.-Davidenko
..
..
894.-Pashanski

marko

pre 15 godina

Bravo Verdasco samo gazi majstore,tebi je mesto u prvih 8 nadam se da ces se tu zadrzati malo duze ne branis puno poena samo tako nastavi...

Vlada

pre 15 godina

Imam neki osecaj da ce Marej na kraju ove godine da bude drugi na listi,Nole je ok ali nije vise onaj stari,kao ni Federer.Zakljucak:stigla je nova krv

Goran

pre 15 godina

Kad se samo setim pre dve godine sta je Nole radio Mareju bas u Majamiju. Osramotio0 ga... A gle sad ovo... Nole, mora da se napreduje, realno stagniras.

Draganche

pre 15 godina

Ma opusteno nema veze nek bude cetvrti.Vazno je da on nama bude ziv i zdrav,forma ce vec doci i bice i titula.Sada je Marejevo vreme ali videcete u drugoj polovini sezone gde svi ocekuju da ce biti jos bolji zakazace.Jednostavno ne moze se cela sezona odigrati u visokom ritmu(to je jedino Federer mogao) i Nadal u prosloj sezoni na kraju se ispraznio s tim sto je stvorio sebi lepu prednost.Ocekuje se da Marej uzme prvi GS ove sezone,a ja vam kazem da se to nece desiti.Na RG dok je Nadala nema teorije,na Wimbledonu gde bi svi hteli nece se desiti,na US openu gde je najrealnije takodje nista ali Djokovicu dajem sansu i na Wimbledonu i na US openu...

Leo Krstin

pre 15 godina

Sledeci turnir koji ce Djokovic osvojiti bice Serbia open (nadam se!), dok o Mastersima i GS-movima moze samo sanjati.Zivi bili pa videli!

Laki

pre 15 godina

Hvala bogu da je Davidenko pao sa te 5. pozicije...Ja ne znam kako on uopste zasluzuje (na osnovu rezultata) da ostane na toj poziciji...Sto se tice Noleta, fali mu samo malo samopouzdanja, sto se videlo u jucerasnjem mecu. Samo malo agresivnije da igra protiv boljih rivala, i zarzace 3. poziciju...nadam se...Napred Nole, ne u odbranu, vec u NAPAD!! :D

3MAJ

pre 15 godina

Ovakvo zgusnjavanje pri vrhu (trenutno prva cetiri sa velikim brojem poena sa izgledima da se stvori i velika petorka) mislim da najvise odgovara Djokovicu. Novak ima tendenciju da odigra dobro svaki drugi turnir. Do sada je za prvo mesto bilo potrebno da se osvajaju turniri u nizu, ali posto je gren slem materijala sve vise - za prvo mesto ce uskoro mozda biti dovoljni i rezultati koje Novak svojim trenutnim fizickim limitima moze da izgura.

Trece mesto je de fakto izgubljeno do US Opena, ali to nije smak sveta. Sve do kraja godine ce trajati velika borba za mesta 2, 3 i 4 i nema razloga da ne verujemo u naseg Novaka.

svetlana

pre 15 godina

NE DAJ SE NOLE!

P.S.

svaka cast na finalu Majamija, ponosim se tobom odavde do venosti i nemam reci da opisem kolioti se divim kao coveku, mladom coveku od samo 21 godine, tako hrabrom, velikog srca i pedivne duse!
(o tenisu necu ni da pricam ti si Tenis Tesla)

Predo

pre 15 godina

Vrlo interesantne (i očekivane) reakcije na poraz u finalu jednog Mastersa, nakon pobjeda nad Tsongom i Federerom. Ocekujem da bi reakcije bile slične i kada bi reprezentacije Srbije u fudbalu izgubila u finalu svjetskog prvenstva. No da se vratimo na ovaj meč. Čini se kao da je Novak ušao u ovaj meč rekavši sebi: “Ne mogu ja to”, vidjevši uslove za igru I upornog Mareja sa druge strane. Umjesto da pokuša da nametene svoju igru na samom pocetku meča, on počinje strašno bojažljivo, prihvatajući potpuno Marejev način igre. Ako je to taktika, koju je spremio Vajda, onda sam ja po prvi put nezadovoljan Vajdinim radom. Onda dolazi par promasaja čistih zicera i par “ludih” passing shot-ova od strane Mareja, koji dodatno pogoršavaju Novakovo samopouzdanje, i to je to- prvi set je bio gotov . Ono zasto ipak nisam nezadovoljan ovim finalom je Novakova igra u drugom setu do 5:3, kada je u potpunosti dominirao I pokazao da može dominirati protiv Marejeve anti-tenis igre, pogotovo na Marejev drugi servis. Jedini problem je što Novak i dalje ne vjeruje da može dobiti ovaj meč, nego samo želi da što skuplje proda svoju kožu. Sledeći meč protiv Mareja, kada u meč uđe riješen da ga pobjedi, će biti sasvim druga priča.
Nakon poraza u Australiji sam ovdje napisao da ce ova sezona biti vjerovatno Novakova dosad najuspješnija sezona, bez obzira da li će na kraju zavrsiti na drugom, trećem ili četvrtom mjestu. I dalje stojim iza svog mišljenja, mada je ovo vrlo teška sezona, koja će rezultirati nekim promjenama, možda I u stručnom štabu. Namjerno nisam učestovao u euforiji nakon meča sa Federerom, jer Novak još nije u top formi, još uvijek nisu u potpunosti legli novi elementi na kojima je naporno radio (slajs igra i igra na mreži evidentno mnogo bolji). Povremeni problemi sa servisom su dio ukupnog psihološkog stanja, mada Novak nikad neće biti veliki server. Kada se napokon psihološki stabilizuje, a u tome će mu ove pobjede nad Tsongom I Federerom veoma pomoći, onda će i problemi sa disanjem biti manji .
I još nešto: Krajinović je u kvalifikacijama ATP turnira pobjedio Kevina Kima sa glatkih 6:3, 6:3. Mislim da nije bilo Djokovićevih uspjeha, da bi I put mladih igrača iz Srbije, koji kucaju na velika vrata, bio veoma otežan i usporen. Nema veze, neko će već biti World No. 1. Ako to ne bude Djoković (a što ne bi bio sa tolikim talentom i radom), biće Krajinović, četrnaestogodišnji Milojević ili neko treći. Vi koji pratite tenis od juče pojma nemate kako ste srećni. Jas am mogao da navijam za Moniku Seleš u ženskoj konkurenciji, a poslije za hrvatske igrače, Safina i sl. Pomozimo našim igračima da izađu iz krize i da nam uljepšaju dan, kao što je to uradio Đoković neki dan protiv Federera.

Mile

pre 15 godina

Maaaaa, i neka je treći na svetu i neka jedan put u tri godine uzme po jedan GS i on će biti legenda tenisa i dobar promoter srpske zastave!!! Prestaću da gledam njegove mečeve kada on bude prestao da se bori za uspeh!

Mladen

pre 15 godina

Zenevljanin,bilo bi previse da se Djokovic nadje dalje od 4.mesto jer je razlika izmedju 4. i 5.velika.Ostalima zelim da kazem da svi brane onoliko bodova koliko imaju,jer je to bilans iz prosle godine.Treba videti ko je koliko iamo bodova 1.januara i toliko mora da odbrani.Nadal i Marej od pocetku su osvojili vise bodova nego prosle godine a Novak manje.

Ženevljanin

pre 15 godina

Nova prilika da prognoziramo redosled najboljih u toku i na kraju ove godine... i da reskiramo da nam pristalice poslovice ĆUTANJE JE ZLATO saopšte (odmah ili kasnije) da pojma nemamo o tenisu.:-)
1. Nadal ubedljivo vodi. Samo ozbiljne povrede ga mogu sprečiti da do kraja godine zadrži prvo mesto. Nema značaja što brani ogroman broj bodova, iz dva razloga: prvo - odbraniće najveći deo tih bodova, jer je najbolji. Drugo, on je već sada, PRE početka sezone šljake, napravio veliku razliku u TRCI 2009. Komentatora koji smatra je Nadal prvi zato što je neverovatan srećković, smatram neprevaziđenim humoristom na ovom sajtu.:-)
2. Federer je prilična enigma. Ne slažem se sa onima koji misli da je njegovo vreme prošlo i da mu obavezno pretstoji slobodan pad. Da je u krizi (pre svega psihološkoj) - evidentno je. Već dugo igra bez trenera; ako uspe da nađe nekog ko će mu povratiti samopouzdanje, osvojiće on još neki gran-slem, možda već ove godine, ali neće povratiti kraljevsku krunu.
3. Đoković je takođe prilična nepoznanica. Teško će sačuvati treće mesto, ali neće pasti niže od četvrtog. To će mu (potpuno isto kao treće) i dalje omogućavati povoljan žreb - izbegavanje susreta s najjačima pre polu-finala. Ako bi na neki čudotvoran način njegovi problemi s disanjem nestali, on bi se ove godine borio za drugo mesto.
4. Mari je, kako stvari stoje, glavni konkurent Nadalu, ali ove godine ga neće svrgnuti s prvog mesta, SEM ukoliko ne napravi kvalitativan skok u igri na šljaci. To ćemo verovatno znati već posle Monte Karla.
5. Del Potro će se učvrstiti na petom mestu, moguće čak da ćemo početi da govorimo o 'velikoj petorci'.

Komentator

pre 15 godina

Treci ili cetvrti, isto mu se hvata. Bolje nek vidi da popravi kondiciju. Ovaj mari nije ni brzi ni jaci nego sto je Nole bio pre godinu dana, ali je sada i brzi i jaci od Noleta. Posebno brine sto je Nole izgubio one vinere iz trka, izbegava duze relije, pa i bilo kakvo trcanje, zbog toga nema samopouzdanje, pa i ne napada loptu rano kao ranije i povlaci se dosta iza osnovne linije. A ceo problem potice od toga sto nije u kondiciji. Ono sa druge strane, njemu kao da je postalo obavezno ove godine da igra u sred podne po najvecoj vrucini sto je cudno.

Dragan

pre 15 godina

Treba biti realan i reci da je Marej trenutno po kvalitetu odmah do Nadala sto ce verovatno i da potvrdi plasmanom najkasnije do US opena, nas Nole treba da se potrudi da ostane u igri kao treci i potisne Federera do tog istog US Opena.

nebitan_lik

pre 15 godina

Ne znam za vas ali je meni najvise upalo u oci to sto Davidenko nije vise 5.Batica kao da je zakupio tu poziciju a nema neki jaci rezultat odavno sem finala mastersa prosle godine koliko se secam...A sto se tice Noleta i on je bio Rodji 20 poena za petama pa evo ga 2000 daleko sada...A znamo kako Skot igra na sljaci....A posle sljake ima i on dosta poena da brani,a Djokovic je polovinom godine upao u krizu i posle RG mozda gresim ali nema nesto extremno puno poena da brani....Ja se ne brinem za njegovu poziciju...bice to sve kako treba za koji mesec...Pozdrav svima...

nebitan_lik

pre 15 godina

dopuna za komentar od pre sat vremena...u drugoj polovini godine brani titulu u sangaju...molim da me neko dopuni ako sam nesto izostavio od krupnih poena posle RG... a Skot mislim da ima mnogo vise u tom periodu...kao sto Nole ima do RG

Car

pre 15 godina

Ne znam tacno dali je bilo prije ili poslje nove godine da je Djokica mogao biti drugi. Da mu je trebalo samo 200 ili toliko nesto bodova da predje Federera i nije uspjeo.

A sada zaostaje 2.000. Ja mislim da ovo govori sve u kakvoj je Djokica (NE)formi

nebitan_lik

pre 15 godina

Ne znam za vas ali je meni najvise upalo u oci to sto Davidenko nije vise 5.Batica kao da je zakupio tu poziciju a nema neki jaci rezultat odavno sem finala mastersa prosle godine koliko se secam...A sto se tice Noleta i on je bio Rodji 20 poena za petama pa evo ga 2000 daleko sada...A znamo kako Skot igra na sljaci....A posle sljake ima i on dosta poena da brani,a Djokovic je polovinom godine upao u krizu i posle RG mozda gresim ali nema nesto extremno puno poena da brani....Ja se ne brinem za njegovu poziciju...bice to sve kako treba za koji mesec...Pozdrav svima...

Ženevljanin

pre 15 godina

Nova prilika da prognoziramo redosled najboljih u toku i na kraju ove godine... i da reskiramo da nam pristalice poslovice ĆUTANJE JE ZLATO saopšte (odmah ili kasnije) da pojma nemamo o tenisu.:-)
1. Nadal ubedljivo vodi. Samo ozbiljne povrede ga mogu sprečiti da do kraja godine zadrži prvo mesto. Nema značaja što brani ogroman broj bodova, iz dva razloga: prvo - odbraniće najveći deo tih bodova, jer je najbolji. Drugo, on je već sada, PRE početka sezone šljake, napravio veliku razliku u TRCI 2009. Komentatora koji smatra je Nadal prvi zato što je neverovatan srećković, smatram neprevaziđenim humoristom na ovom sajtu.:-)
2. Federer je prilična enigma. Ne slažem se sa onima koji misli da je njegovo vreme prošlo i da mu obavezno pretstoji slobodan pad. Da je u krizi (pre svega psihološkoj) - evidentno je. Već dugo igra bez trenera; ako uspe da nađe nekog ko će mu povratiti samopouzdanje, osvojiće on još neki gran-slem, možda već ove godine, ali neće povratiti kraljevsku krunu.
3. Đoković je takođe prilična nepoznanica. Teško će sačuvati treće mesto, ali neće pasti niže od četvrtog. To će mu (potpuno isto kao treće) i dalje omogućavati povoljan žreb - izbegavanje susreta s najjačima pre polu-finala. Ako bi na neki čudotvoran način njegovi problemi s disanjem nestali, on bi se ove godine borio za drugo mesto.
4. Mari je, kako stvari stoje, glavni konkurent Nadalu, ali ove godine ga neće svrgnuti s prvog mesta, SEM ukoliko ne napravi kvalitativan skok u igri na šljaci. To ćemo verovatno znati već posle Monte Karla.
5. Del Potro će se učvrstiti na petom mestu, moguće čak da ćemo početi da govorimo o 'velikoj petorci'.

Predo

pre 15 godina

Vrlo interesantne (i očekivane) reakcije na poraz u finalu jednog Mastersa, nakon pobjeda nad Tsongom i Federerom. Ocekujem da bi reakcije bile slične i kada bi reprezentacije Srbije u fudbalu izgubila u finalu svjetskog prvenstva. No da se vratimo na ovaj meč. Čini se kao da je Novak ušao u ovaj meč rekavši sebi: “Ne mogu ja to”, vidjevši uslove za igru I upornog Mareja sa druge strane. Umjesto da pokuša da nametene svoju igru na samom pocetku meča, on počinje strašno bojažljivo, prihvatajući potpuno Marejev način igre. Ako je to taktika, koju je spremio Vajda, onda sam ja po prvi put nezadovoljan Vajdinim radom. Onda dolazi par promasaja čistih zicera i par “ludih” passing shot-ova od strane Mareja, koji dodatno pogoršavaju Novakovo samopouzdanje, i to je to- prvi set je bio gotov . Ono zasto ipak nisam nezadovoljan ovim finalom je Novakova igra u drugom setu do 5:3, kada je u potpunosti dominirao I pokazao da može dominirati protiv Marejeve anti-tenis igre, pogotovo na Marejev drugi servis. Jedini problem je što Novak i dalje ne vjeruje da može dobiti ovaj meč, nego samo želi da što skuplje proda svoju kožu. Sledeći meč protiv Mareja, kada u meč uđe riješen da ga pobjedi, će biti sasvim druga priča.
Nakon poraza u Australiji sam ovdje napisao da ce ova sezona biti vjerovatno Novakova dosad najuspješnija sezona, bez obzira da li će na kraju zavrsiti na drugom, trećem ili četvrtom mjestu. I dalje stojim iza svog mišljenja, mada je ovo vrlo teška sezona, koja će rezultirati nekim promjenama, možda I u stručnom štabu. Namjerno nisam učestovao u euforiji nakon meča sa Federerom, jer Novak još nije u top formi, još uvijek nisu u potpunosti legli novi elementi na kojima je naporno radio (slajs igra i igra na mreži evidentno mnogo bolji). Povremeni problemi sa servisom su dio ukupnog psihološkog stanja, mada Novak nikad neće biti veliki server. Kada se napokon psihološki stabilizuje, a u tome će mu ove pobjede nad Tsongom I Federerom veoma pomoći, onda će i problemi sa disanjem biti manji .
I još nešto: Krajinović je u kvalifikacijama ATP turnira pobjedio Kevina Kima sa glatkih 6:3, 6:3. Mislim da nije bilo Djokovićevih uspjeha, da bi I put mladih igrača iz Srbije, koji kucaju na velika vrata, bio veoma otežan i usporen. Nema veze, neko će već biti World No. 1. Ako to ne bude Djoković (a što ne bi bio sa tolikim talentom i radom), biće Krajinović, četrnaestogodišnji Milojević ili neko treći. Vi koji pratite tenis od juče pojma nemate kako ste srećni. Jas am mogao da navijam za Moniku Seleš u ženskoj konkurenciji, a poslije za hrvatske igrače, Safina i sl. Pomozimo našim igračima da izađu iz krize i da nam uljepšaju dan, kao što je to uradio Đoković neki dan protiv Federera.

Komentator

pre 15 godina

Treci ili cetvrti, isto mu se hvata. Bolje nek vidi da popravi kondiciju. Ovaj mari nije ni brzi ni jaci nego sto je Nole bio pre godinu dana, ali je sada i brzi i jaci od Noleta. Posebno brine sto je Nole izgubio one vinere iz trka, izbegava duze relije, pa i bilo kakvo trcanje, zbog toga nema samopouzdanje, pa i ne napada loptu rano kao ranije i povlaci se dosta iza osnovne linije. A ceo problem potice od toga sto nije u kondiciji. Ono sa druge strane, njemu kao da je postalo obavezno ove godine da igra u sred podne po najvecoj vrucini sto je cudno.

Slobo

pre 15 godina

AO je osvojio pobedivši slabašnog Feda, a izbegao je Nadala koga je Conga razbio da bi tako ispražnjen izašao Đokoviću na megdan u finalu gde nije mogao više od jednog seta. Na masters kupu Nadala nije bilo dok su se Fed i Murray potrošili jedan na drugog i tako Fed ispao a Murraya već sutra čekao meč protiv Davidenka. Prema tome indikativno je da Nole veoma dobro iskoristio svoje šanse do sad
(Markov, 6. april 2009 15:23)

Krajnje tendenciozno je ovo sto si napisao.Kazes da se Tzonga ispraznio protiv Nadala pre finala na Ao.Oni su igrali prvo 1/2 finale u cetvrtak 24,01,08 a dan kasnije u petak igrali su Novak i Federer.Dakle Tzonga je imao tacno 3 dana odmora pre finala.Uz to Tzonga je mech protiv Nadala zavrsio za 1h i 56 minuta, a Novak protiv Federera 2h i 26 min, tek da se zna ko je bio odmorniji za finale.A zaboravio si finale US opena 2007 gdje je Novak protiv Federera imao 5/4 u prvom setu i 40/0, a u drugom je vodio 4/1, zar to nisu poklonjena 2 seta u finalu.Ne navodis neregularni Wimbedon 2007, kada je Novak u sredu zavrsio mec sa Kiferom 2 sata,u Cetvrtak igrao 4,2 sata protiv Hjuita,u petak tacno 5 sati protiv Bagdatisa, i u subotu nije mogao protiv Nadala iako je dobio prvi set.Uz sve to Federer je bio kod kuce na odmor 7 dana pre 1/4 finala.Da li su svi bili slabasni u Montrealu 2007,kada su padali za 4 dana, Nalbandian, Rodik, Nadal, Federer (Sprdao se sa Federerom u tom mechu,i slao ga 2 puta po burek).Nisi pomenuo osvojen Miami bez izgubljenog seta.Sve u svemu Novak je 2007 igrao najbolji tenis na ATP touru.Sada je u krizi, sto zbog promene reketa,sto zbog obnovljenih problema sa disanjem,pa i pored toga igra zavrsnice svih turnira.Ako je tada na Wimbdonu 2007 mogao da igra u 3 dana ukupno 11 sati,i sva tri mecha pobedi, siguran sam da ce se i ovi problemi prevazici, i da ce Novak uskoro biti u konkurenciji za postane br 1.

Mile

pre 15 godina

Maaaaa, i neka je treći na svetu i neka jedan put u tri godine uzme po jedan GS i on će biti legenda tenisa i dobar promoter srpske zastave!!! Prestaću da gledam njegove mečeve kada on bude prestao da se bori za uspeh!

Dragan

pre 15 godina

Treba biti realan i reci da je Marej trenutno po kvalitetu odmah do Nadala sto ce verovatno i da potvrdi plasmanom najkasnije do US opena, nas Nole treba da se potrudi da ostane u igri kao treci i potisne Federera do tog istog US Opena.

svetlana

pre 15 godina

NE DAJ SE NOLE!

P.S.

svaka cast na finalu Majamija, ponosim se tobom odavde do venosti i nemam reci da opisem kolioti se divim kao coveku, mladom coveku od samo 21 godine, tako hrabrom, velikog srca i pedivne duse!
(o tenisu necu ni da pricam ti si Tenis Tesla)

laf

pre 15 godina

Ipak je Djokovic jedini koji je zadnjih godina uspeo da uzme GS od Nadala ili Federera i za to mu treba uvek skidati kapu.
Ocigledno ima i fizickih i psihickih problema, ali niko me nece ubediti da namerno odustaje itd, protiv Conge dobro da nije pao od iznemoglosti, a i protiv Marija nije bio daleko.
Covek je osvojio puno mastersa, jedini uspeo osvojiti GS pored ove dvojice napred, i meni je to za svako postovanje.
Tako da iako bude cetvrti neka bude cetvrti, pa sta, godina je duga, forma pada i ustaje kod svakog tenisera, sve je moguce i do kraja godine i nadalje, ali Djokovic ce biti u prvih pet, bar jos dve, tri godine sigurno i meni je to sasvim dosta...

Draganche

pre 15 godina

Ma opusteno nema veze nek bude cetvrti.Vazno je da on nama bude ziv i zdrav,forma ce vec doci i bice i titula.Sada je Marejevo vreme ali videcete u drugoj polovini sezone gde svi ocekuju da ce biti jos bolji zakazace.Jednostavno ne moze se cela sezona odigrati u visokom ritmu(to je jedino Federer mogao) i Nadal u prosloj sezoni na kraju se ispraznio s tim sto je stvorio sebi lepu prednost.Ocekuje se da Marej uzme prvi GS ove sezone,a ja vam kazem da se to nece desiti.Na RG dok je Nadala nema teorije,na Wimbledonu gde bi svi hteli nece se desiti,na US openu gde je najrealnije takodje nista ali Djokovicu dajem sansu i na Wimbledonu i na US openu...

Kenta

pre 15 godina

Otvoreno pismo:
1.Onima koji se od svega na ovom svetu najboljse razumeju u tenis
2. Onima koji pominju neciju porodicu a da ne trepnu
3. Onima koji bi da penzionisu po kratkom postupku
4. Onima koji ne pamte ni sta su juce rucali
5. Onima koji malo precenjuju znacaj ovog sajta

Nije bitno koliko je tenisera ispred Novaka na ATP listi, vec koliko je iza. A iza su samo Mari i jos jedno 6 milijardi ljudi. Pa ako ga Mari i pretekne Noleta, jos ce ostati neko iza. A kladim se da ce te i vi, dragi moji filozoficari, biti u tom redu.

P.S. God is good, Nole is better, and Svetlana is the best.

nebitan_lik

pre 15 godina

dopuna za komentar od pre sat vremena...u drugoj polovini godine brani titulu u sangaju...molim da me neko dopuni ako sam nesto izostavio od krupnih poena posle RG... a Skot mislim da ima mnogo vise u tom periodu...kao sto Nole ima do RG

napred nole

pre 15 godina

Pa sta i ako padne na 4 mesto? 4. u necemu na svetu, neuspeh? Da li je neko od svih nas sto pisemo komentare medju prvih 500 na svetu u necemu? Da li cemo pljuvati nase fudbalere ako se iz Juzne Afrike vrate sa osvojenim 4. mestom? Naravno da necemo i da cemo ih docekati na trgu jer smo od njih za razliku od Noleta navikli na neuspehe. Kamo srece da u svim oblastima zivota postoji neko ko na ovakav nacin predstavlja Srbiju kao Nole

Car

pre 15 godina

Ne znam tacno dali je bilo prije ili poslje nove godine da je Djokica mogao biti drugi. Da mu je trebalo samo 200 ili toliko nesto bodova da predje Federera i nije uspjeo.

A sada zaostaje 2.000. Ja mislim da ovo govori sve u kakvoj je Djokica (NE)formi

3MAJ

pre 15 godina

Ovakvo zgusnjavanje pri vrhu (trenutno prva cetiri sa velikim brojem poena sa izgledima da se stvori i velika petorka) mislim da najvise odgovara Djokovicu. Novak ima tendenciju da odigra dobro svaki drugi turnir. Do sada je za prvo mesto bilo potrebno da se osvajaju turniri u nizu, ali posto je gren slem materijala sve vise - za prvo mesto ce uskoro mozda biti dovoljni i rezultati koje Novak svojim trenutnim fizickim limitima moze da izgura.

Trece mesto je de fakto izgubljeno do US Opena, ali to nije smak sveta. Sve do kraja godine ce trajati velika borba za mesta 2, 3 i 4 i nema razloga da ne verujemo u naseg Novaka.

Keown

pre 15 godina

Stvarno, mogu da razumem da croati mrze Djokovica, ali nije mi jasno da su toliko nepismeni... Jel ste ucili malo Vuka i Dositeja (posto svoje nemate)?

Inace, vezano za Novakov plasman: njega i ovako ne zanima 3 mesto, kada sredi zdravlje dugo ce vladati...

Sve meceve protiv Nadala i Federera koje je dobio, bili su porno filmovi, tako da nema potrebe da bilo ko sumnja u njegov kvalitet!

P.S. Koliko je Murray trenirao u zadnji godinu dana, cudi me da nije presao u NFL...
Njemu svaka cast za upornost i talenat ( na zvanicnom sajtu proteklog turnira ima postmatch intervju)

Vujadin

pre 15 godina

Ala se susjedi pale na Noletove poraze...
Neka, razumem, dolazi finale NLB, i sigurnan trijumf Cibone. Naravno, finale Ljubicic-Cilic na RG se podrazumeva...

Hrvati gledajte svoja posla

pre 15 godina

Vi hrvati bi ste mogli malo da pogledate gde se nalaze vasi teniseri i sta rade na velikim turnirima umesto sto napadate Noleta KRALJA TENISA

Advokat

pre 15 godina

@Svetlana,
u pravu ste. Bio treći, četvrti ili peti, Novak je najbolji!
'Novak je tenis Tesla'. Znam da Vam je teško, kao i meni. Borite se pisanim i mudrim rečima, nedajte da blate našeg Noleta. Uzdrmajte ih malo... Marej je Škot, a ne Enlez.
Srdačan pozdrav iz Beograda, Srbija

Julija

pre 15 godina

Novace,i u pobedi i u porazu si VELIKI! Postujes protivnika,u svakom smislu sportsmen! Ogroman talenat,srce i inteligencija! Ogroman moral! Za divljenje i postovanje! Sve najbolje ti zelim u karijeri i sa zdravljem!

strpljivo

pre 15 godina

Najlakse je juriti ka tronu. Treba odrzati kondiciju i taj entuzijazam nakon kad se usidris na vrhu. Videcemo kako ce Mariu poci za rukom da bude bez padova i uspona. Ispred Maria i Noleta je duga karijera. Vreme ce pokazati ko je sampion.

Sledeci veliki turniri se igraju u Jevropi. Znaci klimatski uslovi ce biti dosta povoljniji za Noleta.

Pera

pre 15 godina

Ovaj turnir je bio veliki korak za Noleta u njegovom povratku ka staroj formi.
Promena reketa i verovatno malo slabija fizicka pripremljenost nego ranije su imali uticaja na pad iste, ali glavni razlozi su psiholoski: pre je bio momak koji dolazi, sad ima ulogu favorita (kad je ranije pobedjivao Juznog ili Stepaneka u tri seta posle drame, to je bio podvig, danas neuspeh sto se toliko mucio), a mislim da ga najvise pogadja to sto je od miljenika nacije i sveta dozivo da postane nepopularan (po meni nezasluzeno). Mislim da ga je to kao mladog iskrenog coveka, koji voli tenis, svoju zamlju, publiku, pogadjalo mnogo vise nego sto se to ljudima cini.
Juce se lepo videlo da kad veruje u sebe, moze dobro i da igra, al ga onda opet obuzmu crne misli, i greske krenu. Dobar deo tog problma je prevazisao ovim turnirom, a ovo finale je podloga da na njemu do kraja vrati samopouzdanje. Pa ce biti opet onaj blistavi Nole, i to bas u pravo vreme.
A bodovi i plasman ce onda doci sami po sebi.

Markov

pre 15 godina

Prvo i prvo, ja sam ubeđen da je sam ranking po sebi mnogo manje bitan nego trofeji, jer kad se trofeji osvajaju ranking dođe sam po sebi. Primera radi, šta mislite da je Ivanišević mogao da bira, šta bi odabrao, da bude Br 1 ili da osvoji Wimbledon kao što mu je na kraju i uspelo? Naravno, ovo drugo.
Drugo,i ovo sam veoma ubeđen: Mi apsolutno ne treba da očekujemo više od Đokovića nego šo je do sada u svojoj karijeri postigao,možemo samo da se nadamo, ali nikako i da očekujemo. Kvalitetom nije ni blizu Nadalu i Federeru, iako ih je pobeđivao, to što je Fed u krizi je druga stvar, opet je od 10 mečeva sa Noletom dobio 7, a Nadal je izgubio 4 a dobio jedno 10.Nole je za jako malo vremena osvojio GS, završni masters turnir kao i 4 mastersa i 6 atp titula, to je 12 trofeja. Sve svoje prilike je iskoristio odlično:
AO je osvojio pobedivši slabašnog Feda, a izbegao je Nadala koga je Conga razbio da bi tako ispražnjen izašao Đokoviću na megdan u finalu gde nije mogao više od jednog seta. Na masters kupu Nadala nije bilo dok su se Fed i Murray potrošili jedan na drugog i tako Fed ispao a Murraya već sutra čekao meč protiv Davidenka. Prema tome indikativno je da Nole veoma dobro iskoristio svoje šanse do sad

dr.house

pre 15 godina

@ slobo
Đoković nikada nije igrao najbolji tenis na atp touru. Najbolji je onaj koji je broj 1,a on nikada nije bio ni broj 2. Ne znam odakle te ideje da neko ko je treći je bolji od onog prvog ili drugog.Kako neko ko ima 1 grand slam može biti bolji od onog koji ima 13 ili 6? To je moguće samo u Srbiji. To je kao da ja kažem da je Ivanišević bio bolji od Agasija. Iako mi je Goran najdraži igrač ikada, bio je barem 5 puta slabiji od Agasija.

MAJA92

pre 15 godina

Nista,Nole moras da ubacis u 3. i bice sve ok i zadrzaces 3. a i icices ka boljem a ne ka gorem mestu.A da svaka cast TROICKOM,taj momak je stvarno napredovao i treba ga podrzati!!!!!!!!!!!!!SVAKA CAST VIKTORE.NOLE SAMO NAPRED UZ TEBE SMO!!!!!

Slobo

pre 15 godina

Ima dosta komentara kako Murray igra na sljaci.Do sada je na svim turnirima na toj podlozi iz Master serie ukljucujuci i RG dolazio najdalje do treceg kola.No sve je to bilo, pre nego sto je znacajno podigao svoju igru.Ako pogledamo njegovu vrhunsku defanzivu, koja ce na sporoj podlozi jos vise doci do izrazaja ,i odlican slajs koji na sljaci jos nize odskace, pretpostavljam da ce mu sezona na sljaci doneti jos mnogo bodova.Sve zavisi i od zreba , tj da li ce se naci u Nadalovoj polovini.Ako to ne bude, finala na ovim turnirima su sasvim izvesna za Škota.Uz pretpostavku da igra Monte Carlo 1/2 finale Rim finale, Madrid 1/2 finale i RG finale, osvojio bi novih priblizno 3000 bodova uz jedan manji turnir koji ce verovatno igrati/Estoril,ili sl/.Dakle sa novim bodovima mogao bi da stigne blizu cifre od 12000.Nadal brani u sezoni na sljaci 4600 bodova, ali to za njega verovatno nece biti problem, jer je u sezoni 2007 na ovoj podlozi osvojio cak 5200 bodova(ako racunamo po novom sistemu bodovanja).Ovome treba dodati jedan neverovatan podatak koji je za GINISA.Rafael Nadal nikada nije izgubio na sljaci,kada se igralo u 3 dobijena seta.Prvi takav mec odigrao je protiv Francuske u Davis kupu 2004e, dakle pre skoro 5 godina.No za Nadala ce tezi posao biti u letnjem periodu kada brani 3500 bodova,( Queens, Wimbledon, i Canada open) a uz to ce izgubiti 800 bodova sa olimpijade koji se brisu u Avgustu.Sve u svemu ako ne bude povreda, mislim da ce Nadal i Murray voditi mrtvu trku do kraja godine za prvo mesto na ATP.

Laki

pre 15 godina

Hvala bogu da je Davidenko pao sa te 5. pozicije...Ja ne znam kako on uopste zasluzuje (na osnovu rezultata) da ostane na toj poziciji...Sto se tice Noleta, fali mu samo malo samopouzdanja, sto se videlo u jucerasnjem mecu. Samo malo agresivnije da igra protiv boljih rivala, i zarzace 3. poziciju...nadam se...Napred Nole, ne u odbranu, vec u NAPAD!! :D

Milan

pre 15 godina

Slazem se sa Zenevljaninom osim u jednoj stvari (del potra ne uzimam u obzir kao ozbiljnog petog, barem ne ove godine. Pre ce bit Tzonga): Tesko mi je da kazem da je Mari trenutno bolji teniser od Noleta. Da budem precizniji: pametniji je igrac i ima daleeeko bolju taktiku od Noleta, ali gledajuci samu tenisku igru, ne mislim tako. Naravno necu da ga omalovazavam, igra sjajan tenis i po rezultatima trenutno bolji, ali ako gledamo samo tenisko znanje bez taktike, mislim da je Nole jos uvek ispred njega, mada ne znam koliko dugo :(
BTW, moram i da priznam mada teska srca da su po teniskom znanju Nadal i Federer ispred Noleta takodje.
Ali gledajmo stvari malo pozitivnije. Noleta sam smatrao za kompletnog drvocecu sto se tice voleja i igre na mrezi. Mislio sam da ih nikad nece savaldati. Ali razuverio me je. Tako da krajem godine kada se vrate na beton moze da ocekuje dobar rezultat ako nastavi da radi kao do sada. Sto se tice igre na sljaci, neka mu Bog pomogne. Mnogo je pao i izgubio na sigurnosti.

U svakom slucaju, drzimo mu palceve i navijajmo za njega kao i do sada
Pozdrav

Torca Sombor

pre 15 godina

Za dve godine lista ce ovako izgledati

1.-Nadal
2.-Marej
3.-Cilic
4.-Federer
5.-Ancic
6.-Djokovic
7.-Del Potro
8.-Antonio Veic
9.-Filip Krajinovic
10.-Viktor Troicki
..
13.-Ivo Karlovic
..
..
45.-Tipsarevic
46.-Ljubicic
47.-Rodik
..
..
..
127.-Davidenko
..
..
894.-Pashanski

Goran

pre 15 godina

Kad se samo setim pre dve godine sta je Nole radio Mareju bas u Majamiju. Osramotio0 ga... A gle sad ovo... Nole, mora da se napreduje, realno stagniras.

etc

pre 15 godina

Ma kad bi bar znali kako se Endi preziva (da li je Mari ili Marej), pa da kažemo Noletu da ga već jednom pobedi...ovako smo svi zbunjeni pa i Nole :))

Mladen

pre 15 godina

Zenevljanin,bilo bi previse da se Djokovic nadje dalje od 4.mesto jer je razlika izmedju 4. i 5.velika.Ostalima zelim da kazem da svi brane onoliko bodova koliko imaju,jer je to bilans iz prosle godine.Treba videti ko je koliko iamo bodova 1.januara i toliko mora da odbrani.Nadal i Marej od pocetku su osvojili vise bodova nego prosle godine a Novak manje.

svetlana

pre 15 godina

Ljudi,
srce mi je jutros tesko tri tone!
Usudh se da dirnem u osinje gnezdo, javite se!
http://www.bbc.co.uk/dna/606/A49545804?s_fromedit=1&s_typedarticle=edit&s_type=10&s_sport=tennis

Golexxx

pre 15 godina

Mari ili Marej,sto rece Milasin "a sto se to nas smatra",Ma necu da ga pominjem.Novace, ti si nase zlato bez obzira na sve.Cuvaj zdravlje,trebas nam.Srecno u nastavku sezone.Samo je nebo tvoja granica.

svetlana

pre 15 godina

Maja Majcek & Kenta,
sad sam pocrvenela!
Ja se ponekad zanesem, ali strasna sam dusa pa osecam i visine i dubine vise i dublje, nije lako!
A volim to i da podelim a i lakse mi je kad osetim i tudju slicnu emociju.
Hvala i vama za divne i vredne reci i komentare, rekoh jednom, dodje mi kao ognjiste da mi se dusa na njemu ogreje....
E sad ja odo' da u mislima popijem s vama jednu kaficu na tenane......(kod Mokve, pod lipama u maju.....)

Samo Kazem...

pre 15 godina

Kad vidim komentare gde pojedini "tepaju" teniserima i misle da su nadimci "Rodja", "Djokica" i "Batica" smesni, presedne mi citanje istih. Zasto Srbi vole da kasape imena, pretvaraju ih u kvazi nasa-srpska i misle da je to smesno? Bilo je dosadno i glupo prvi put, dosadno je i glupo 10001-vi put.

Pele

pre 15 godina

Javlja mi se:
ATP Ranking 01.januar 2010.
1. Nadal (14.000)
2. Marej (11.000)
3. Federer (9.000)
4-5. Djokovic/Del Potro
(7.000 ; mrtva trka)
6. Simon (6.000)

Malo li je biti u 5. Lakse je popeti se u elitu nego tamo opstati. Jer moraju da se brane ATP poeni.

Branko

pre 15 godina

Jadan je taj tenis na kome Marej ispade glavni konkurent Nadalu. Pa taj Skot igra kontratenis. Zar je moguce da je doslo doba defanzivaca i kukavica? Ajde, Nadal on bar ima nesto da pokaze u vidu misica i fizicke spreme ali ovaj Marej..Pa on izgleda smesan na terenu kada pocne da gnjavi sa mehanickim prebacivanjima do besvesti..Nole ako uspe da se povrati iz ovog bezdana u koji je pao ima stvarno izgleda ne samo da ostane na mestu br.3 nego da ide i na Nadala. On jedini to moze i zna, pod uslovom da se okane majmunisanja i foliranja sa lekarima i sl. Svi su opravdano ljuti na Noletovu kukavicku igru jer on MOZE I MORA BOLJE..Da nema talenta kao Tipsarevic ili Troicki niko mu ne bi ni rec rekao zbog poraza ali ovako..On mora da pocne da se ponasa kao sportista, ne zbog Srba i Srbije nego zbog sebe samoga. U suprotnom treba da se okane tenisa.

matematicar

pre 15 godina

Odigrana tek 3 veca turnira, a ovde se vec prave prognoze za listu od sledece godine.
Pogledajte ovogodisnju listu posle odigrana samo 3 velika turnira:

1. Nadal 3605
2. Marej 2620
3. Federer 2010
4. Rodik 2000
5. Djokovic 1820
6. Del Potro 1285
7. Verdasko 1230
8. Tsonga 1275
Znacajni bodovi se ove godine uzimaju samo u polufinalima i finalima. Za cetvrtfinala se uzima smesno mali broj bodova.
S obzirom da u polufinale mogu uci samo 4 igra, vec sada je jasno koja su to 4 igraca koja ce na najvecem broju turnira stizati bar do polufinala.
Rodika ne bih ozbiljno uzimao u obzir. On je uzeo 500 bodova u Memfisu u kome nije bilo nikog iz prvih 10 i 720 bodova u Australiji gde je do polufinala stigao samo zahvaljujuci tome sto mu je Novak morao predati.
Dakle ova cetvorica mogu samo da se jos vise odlepe od ostalih igraca i zbog novog sistema bodovanja, na kraju godine ce razlika izmedju 4. i 5. biti bar 5000 bodova, a lako se moze desiti da razlika izmedju 1. i 4. ne bude vise od 1000 bodova.
Nadal trenutno ima 1785 bodova vise od Novaka.
Ta razlika se moze nadoknaditi na jednom jedinom gren slemu.
Zar je nemoguce da na nekom od 3 naredna gren slema Nadal ispadne u cetvrtfinalu, a Novak osvoji taj GS. Jedan osvaja 360, a drugi 2000 bodova. Dakle 1640 bodova razlike a prividno obojica prave dobre rezultate.
Do cetvrtfinala treba ostvariti 4 pobede na GS.
Na US Openu Verdasku je par poena nedostajalo da izbaci Nadal u polufinalu. U IW je Nadal u osmini finala spasavao 5 mech lopti. U Majamiju ga je isto par poena delilo od ispadanja u osmini finala protiv Vavrinke.
Provukao se vec 3-4 puta. Mislim da je dovoljno bilo za ovu godinu i da mi mogao takve mecheve sve cesce da gubi.
Neko rece kako se ne brine za to sto Nadal brani na sljaci 4600 bodova. Ok on igra dobro na sljaci, ali ne mislim ni da on ima dozivotnu pretplatnu kartu za titule na tim turnirima.
Pa i Federer je do pre godinu i po dana osvajao gotovo sve turnire na betonu, pa odjednom stao i za 18 meseci sem US Opena nije uspeo da osvoji ni jednu titulu na betonu.
Do sada nije bilo velike konkurencije u muskom tenisu inace pa ni na sljaci.
Sad su tu i Marej i Djokovic i Federer. Mogu Nadala da dobiju na sljaci i neki drugi. Na primer Vavrinka koji je prosle godine igrao finale Rima, a ove godine pokazao da se ne plasi Nadala.
Ili recimo jedan Safin koji kada mu je dan i dalje moze da pobedi koga hoce.
Kad bi malo bolje pogledali videli bi da i Novak najsigurnije partije pruza upravo na sljaci. Bez obzira sto su skoro sve njegove titule osvojene na tvrdim podlogama, cesto zna na tim istim podlogama i da kiksa u 1.2. kolu.
Od RG 2006. godine pa sve do sada dakle skoro 3 godine odigrao je 10 turnira na sljaci sa sledecim uspehom:
2 titule
4 polufinala
3 cetvrtfinala
Imao je za taj period svega 8 poraza na sljaci od cega je 5 poraza bilo od Nadala i po jedan od Federera, Ferera i Moje.
Dakle i Djokovic podjednako dobro igra na sljaci i mislim da je samo pitanje trenutka kada ce poceti pobedjivati Nadala na sljaci.

Da kazem nesto ovima koji toliko pricaju o listi, a uopste se ne razumeju u sistem bodovanja.

@Vladan R
Razlika izmedju Djokovica i Federera je 2010 bodova.
Federer ne igra Monte Karlo pa mu se brise 700 bodova, takodje mu se brise 350 bodova iz Estoriala. Umesto Monte Karla igrace Barselonu u kojoj moze da osvoji 500 bodova, pod uslovom da pobedi Nadala na sljaci. Realno je da ce uzeti 300 ili 180 bodova za polufinale.
Novak ce u Monte Karlu biti drugi nosioc sto znaci da se sa Nadalom ne moze sastati pre finala. Dakle realno je da i Novak U Monte Karlu zaradi bar 150 poena, a ako bude igrao finale protiv Nadala nije ni titula nemoguca, sto bi znacilo da bi zaradio 550 bodova.
Posle Monte Karla razlika izmedju Novaka i Federera ce biti manje od 1000 bodova, a u najboljem slucaju mozda svega 500 bodova. Znaci teorijski bi mogao da ga prestigne i posle Rima ili Beograda.
U svakom slucaju Novak ce verovatno posle Monte Karla biti 3. na godisnjoj listi, mozda cak i 2. ako Marej rano ispadne.

Takodje je sistem bodovanja ove godine dosta promenjen.
80 posto bodova se dobija upravo za polufinala i finala ovih vecih turnira.
Pobednik, finalista i oba polufinalista ukupno dobijaju:
na gren slemu 4640 bodova
na mastersu 2320 bodova
na turnirima S500 1160 bodova
U toku godine postoje 4 GS, 9 mastersa i 11 turnira serije 500.
Prostom matematikom dolazi se do cifre od 52200 bodova koje uzimaju najbolja cetvorica na turnirima.
Svi ostali igraci kojih ima jos par stotina rasporedjuju manje od 50000 bodova koji se dobijaju u prva 3-4 kola.


Gledam ovu listu koju je Pele objavio. Po njemu ispada da ce prva sestorica uzeti 54000 bodova.
To bi bilo gotovo teorisjki nemoguce cak i pod uslovom da niko sem njih sestorice ne udje ni u jedno polufinale.
A u tom slucaju 7. na listi verovatno ne bi imao preko 300 bodova.
Mislim da bi morali malo bolje da poznajete matematiku, racinanje i zakon verovatnoce, ako vec zelite da sastavljate ovakve liste.

Trenutno prva 4. dele oko 43000 bodova. Zbog novog sistema bodovanja, do kraja godine kada se pobrisu proslogodisnji rezultati i potpuno zavlada ovaj novi sistem delice otprilike 36000 bodova.
Kada bi prva trojica imali ovoliko bodova koliko je Pele napisao - 4. i 5. ne bi mogli imati vise od 3000 bodova.

Evo moje prognoze za kraj ove godine:
1. Marej 9 800
2. Djokovic 9 200
3. Federer 8 500
4. Nadal 8 200
5. Rodik 4 500


Ko hoce neka zapise ove podatke pa da vidimo na kraju godine koliko sam bio blizu.

anica

pre 15 godina

Nole,obozavam te,i bez obzira sto nisam mogla da gledam mec bila sam uz tebe,voli te tvoja Anica zauvek,i ne obaziri se na bljuvotine koje kruze o tebi,samo polako majstore,prave vrednosti se uvek cene,znas koliko vredis a i mi znamo,pozz svim Noletovim fanovima!
ps.Izgubio si ides dalje,samo napred,kad ti Rodju onako iscima,joooj:)))
Zar ne,marko?:))

marko

pre 15 godina

Bravo Verdasco samo gazi majstore,tebi je mesto u prvih 8 nadam se da ces se tu zadrzati malo duze ne branis puno poena samo tako nastavi...

Dely

pre 15 godina

E da i ja nesto prozborim,djokovic pada u monte carlu realno posto marej brani 2 kolo a nole polu finale,ali to ne treba da obeshrabri noletove navijace posto ce on ponovo biti na 3 poziciju,zato sto cika federer pada ispod 3 do RG,a onaj ciko na prvoj pozici samo povrede ga mogu sprijeceti da ne bude 1 na kraju godine..

Mandić

pre 15 godina

@Slobo
Onaj ko kaže da je Đoković slao Federera po burek, ne zaslužuje da mu se ništa drugo ne poruči osim da je inventivan kao suva drenovina. Gospodin Slobo misli da siromašni Švajcarac obožava burek, kao da je Bosanac. On misli da ceo svet jede samo burek.

Babin_zub

pre 15 godina

Rekao sam pre neki dan,i ponovicu:
Djokovic nije pobedio Federera zato sto je napredovao,vec zato sto se Federer blizi kraju karijere i nazaduje u svim segmentima igre.Marej je uz Nadala jedini teniser koji svojim konstantnim napretkom i nadogradnjom moze da se bori za prvo mesto na ATP listi.
Ovo je moje misljenje,realno,a zelja mi je da Djokovic ipak bude broj jedan,sto mu od srca zelim.

anchytroicki

pre 15 godina

ma nek nole samo igra dobro kao sto je igrao u majamiju ja gledam tenis a ne poene nek bude i cetvrti al nek igra i nek pobedjuje sta vredelo rusima sto davidenko bio peti do skoro kad ga nema nigde nit igra nit sta.tako da nole samo nastavi ti ovako dobro i nista vise!!

Pele

pre 15 godina

Javlja mi se:

ATP Ranking 01.januar 2010.
1. Nadal (14.000)
2. Marej (11.000)
3. Federer (9.000)
4-5. Djokovic/Del Potro
(7.000 ; mrtva trka)
6. Simon (6.000)

Malo li je biti u 5! Lakse je popeti se u vrh, nego tamo opstati. Jer moraju da se odbrane osvojeni poeni. A mladi stizu-u-u-u-u!

rafa nadal

pre 15 godina

zivim u berlinu ovdje ljudi kad igra federer protiv njemaca navijaju za federera zasto pa zato jer je najbolji tenisac i sportas svih vremena, govore federer je razbio reket i sta sad time je dokazo da je covjek a ne robot vi nakon te kilave pobjede djokvica tvrdite da je novak bolji od federera e vi stvarno pojma o tenisu nemate, federea ste odpisivali nakon wimbledona pa je sve ''mlade lavove'' pobaco na us openu sjetite se murraya a decko je odlicno igro to mu je bio najbolji tjedan u karjeri pa mec prije je lagano 3-1 u setovima dobio nadala zadnji set 6-2 da ste malo pametni iz svega toga bi skuzili da federer uvijek kad igra diktira kako ce mec zavrsiti ako federer igra svoju igru nada,murray,tsonga,djokovic.... se mogu pokupiti doma,federer je sad protiv djokovica imo 60 neprisiljenih greski pa bilo bi zalosno da je i takav sav nikakav pobjedio djokovica on djokovica dobije kad igra lose al kad neigra ko sad u miamiu onda nole ima neku sansu btw nemojte vi federea on se vraca i ponovno ce bit prvi brinite se za del potra jer nole je prakticni 4. igrac a del potro mu puse za vratom.

Ženevljanin

pre 15 godina

@Romul
Prihvatam da... "kraljevska kruna" nije baš originalan izraz... a i nisam monarhista.:-)
ATP je ukinuo Race - što je, po mom mišljenju, šteta, jer Trka daje bolju sliku o TRENUTNOJ formi. Istina, samo na početku godine... kako vreme odmiče, Race se sve više približava Entry listi da se na kraju godine potpuno izjednači. Inače, WTA i dalje održava Race listu. "Branjenje poena " je žargon. Suština ATP/WTA (entry) liste ja da se teniseri/ke rangiraju prema rezultatima u posldenjih 52 nedelje - bodovi koji su postignuti pre tog perioda se automatski brišu. Vi se s tim ne slažete? Koji bi period trebalo uzeti? Predložite, možda će ATP i/ili WTA prihvatiti da se računaju (recimo) samo rezultati postignuti u poslednja tri meseca. Ili obrnuto - u poslednje tri godine:-)

dr.house

pre 15 godina

@ matematičar
Sjedni,čista jedinica iz matematike!! To šta si napisao je sve pogrešno. Pa ti ideš sa pretpostavkom da će na svakom turniru Đoković napraviti bolji rezultat nego prošle godine, a da će Faderer i Nadal ranije ispasti. To je čista smijurija. Pa Đoković je taj koji će na zemljenim terenima osvojiti sigurno manje bodova nego lani,a Rafa će još i više jer je u Rimu ispao u 2. kolu tako da će se razlika još i povećati. Jedino Murray može profitirati no i to je upitno jer do sada nije ništa pokazao na zemljanim terenima.Rafa Đokovića uopće ne smatra prijetnjom na zemlji,puno je opasniji npr. David Ferrer koji Đokovića na ovoj podlozi dobije bez ikakvih problema.

Leo Krstin

pre 15 godina

Sledeci turnir koji ce Djokovic osvojiti bice Serbia open (nadam se!), dok o Mastersima i GS-movima moze samo sanjati.Zivi bili pa videli!

Vlada

pre 15 godina

Imam neki osecaj da ce Marej na kraju ove godine da bude drugi na listi,Nole je ok ali nije vise onaj stari,kao ni Federer.Zakljucak:stigla je nova krv

Vladan R

pre 15 godina

@ Vujadin

Auuu bivsi brate a sada samo susjede na kojim si ti to drogama, kada lupetas takve gluposti??!!(pa za to tvoje "ocekiivano " finale RG ista je verovatnoca da ga igram ja protiv moga brata)

Povodom nekih tvrdnji da ce Novak prestici Federera do RG ne znam samo odakle im to(a nisam siguran ni da ce se to desiti posle Wimbldona), jer i on i Federer brane priblizno isti broj poena do a i zakljucno sa RG a ne verujem bas da ce Federer izgubiti 2000 poena vise od Djokovica. Sto se mesta broj 3 tice tu prakticno nazalost malo sta zavisi od Novaka ,jer i da odbrani proslogodisnje poene pa cak i da ih nesto malo uveca(sto ce opet biti jako tesko jer sa pojavom Mareja u ovakvoj formi, uz vec postojecg Nadala pa i za mnoge otpisanog Federera kao i gomile sljakasa osvajanje nekog turnira na zemlji ce biti malten nemoguca misija uzimajuci u obzir i Novakovu trenutnu formu koja je ispod proslogodisnje). To pre svega zavisi samo od toga koliko ce poena osvojiti Marej.

Romul

pre 15 godina

@Ženevljanin
Zašto prvo mesto na listi zovete kraljevskom krunom? Loši stilisti koji pišu o sportu izmišljaju kojekakve fraze (na primer, "orlovi", a orla na dresu fudbalera nema, naravno,a zna se i zašto - Fifa to zabranjuje)? Prvo mesto na listi, ovakvim sistemom bodovanja, vrlo je problematično (trenutno, kod muškaraca nekako i ima smisla, ali kod žena to je bez veze), jer ideja sa "branjenjem" bodova potpuno je dekadentna. Taj sistem bodovanja promenjen je od ove godine, bolji je nego što je bio, ali zadržao je suštinu - "branjenje" nekad osvojenog. Pa ako si prošle godine uzeo RG, ove i ako ga uzmeš, bodovi miruju. Nije logično! WTA i ATP daju, doduše, i "Race" listu, mislim da je ona odraz trenutnog stanja, i da je realnija, ali naše novine i televizije tu listu ne objavljuju. I pored slabih rezultata, Jelena Janković je "četvrta na planeti", a "Race" kaže 25! I ona sad shvata gde joj je "spas": krenuće već viđenim putem, igraće male turnire, pa sve ono što izgubi pokušaće na drugom mestu da nadoknadi. "Sečeš uši, krpiš d...". Ali, nova pravila to više ne trpe! A čemu to služi ako na velikim turnirima ona ne igra nikakvu važnu ulogu? Zamajavanju naroda, koji o tenisu malo zna, pa jedan ovde kaže da će Ana posle RG imati 3100 bodova. On misli da će ona izgubiti 2000 ako ne pobedi, a ne zna da se svakim plasmanom u sledeće kolo jedan broj poena već brani. Ona nikako ne može izgubiti 2000 poena, jer će kao jedna od nosilaca igrati u drugom kolu, a realno je da neće ispasti u prvom meču. Nije mu na um palo da ona može da dođe do polufinala, finala, pa možda i do trofeja? Nadal je izgubio od Del Potra. I Ana može da pobedi, na šljaci, svakoga, ako uđe u formu. Ovde se samo bodovi sabiraju i oduzimaju, sad je ovaj turnirčić u Španiji postao važan, jedino niko ne kaže da je bez obzira na bodove Serena proglašena teniserkom 2008, a nije Jelena. A i zašto bi? Ništa značajno nije osvojila. Pošto naši imaju male šanse da osvajaju "grend slemove", naša raja je njih odbacila i brine samo o mestu na listi. Ovde prestaje svaka priča o našim navijačima. Piše se o ulasku Jeleninom u istoriju, zato što je godinu završila na prvom mestu, a ne znaju da WTA ne važi za kalendarsku godinu, nego da ta lista cirkuliše 12 meseci i da se danas često menja. Nekad nije tako bilo, danas jeste, zato ona gubi na značaju i ostaje samo pomoćno sredstvo koje služi da se obavi žrebanje. Zato Đokoviću nije bitno da li će biti treći ili četvrti, jer ako bude ponovo našao svoju igre, svejedno je sa kim će i kada igrati. Primer je - Marej.

purger

pre 15 godina

Kae ovo buraz moj vi vec kao nole je dobio federera pa je bolji od njega i vec racunate noleta iznad federera pa kaj vi fakat brijete da bi nole dobio federera da je ovaj normalno igro bi zicer fed bi ga odphuho u publiku koji ste vi bacaci gluposti buraz moj tako ste prije australije brijali nole je 100 bodova do broja 2 a gle ga sad ce bit 4. nemate vi blage veze o tenisu

sasa jokic

pre 15 godina

Nole i Federer ce vrlo brzo otici u istoriju, a Marej ce stici iprestici nadala! Nesto se vrlo negativno desilo Noletu, jer to nije isti covek od prosle godine! Imam utisak da igra kako bi sakupio pare da pokrije oceve troskove, i d bi vrlo rado napustio sve! Voleo bih da gresim....

Pindar

pre 15 godina

Mrzim da ljude nazivam budalama, ali ne znam za bolji termin za onog ko kaze da Mari igra ruzan tenis, antitenis, da je smarac DEFANZIVAC, itd.
Tako igra samo neko ko jako dobro zna sta radi, brz je i ima besprekornu tehniku!

dr.house

pre 15 godina

@ matematičar
Nadal nikada u karijeri nije igrao bolji tenis.To tvrde apsolutno svi svjetski stručnjaci,bivši igrači (Sampras,Mc Enroe,Borg...),sadašnji igrači(Federer,Murray,Rodick)i šta je najvažnije, to pokazuju i rezultati jer Rafa nikada do sada nije skupio ovoliki broj bodova u ovom dijelu sezone. Ali nema veze šta govore stručnjaci,igrači sadašnji i bivši i na kraju krajeva rezultati jer izgleda da si ti jedino mjerilo u svijetu tenisa. Čovječe ma kakva atp ljetvica,tvoja u sobi na ormaru je najbitnija. Sjedi,čista jedinica po drugi put. Kraj priče.

matematicar

pre 15 godina

@dr.house
Ne znam po cemu si to zakljucio da mislim da ce Novak praviti bolje rezultate nego prosle godine?
Kao sto vidis prognozirao sam mu 9200 bodova, koliko otprilike i sada ima.
Prosle godine je Novak u IW i Majamiju uzeo ukupno 1010 bodova, ove godine 780.
Ove godine je uzeo u Australiji 1600 bodova manje, ali je deo tih bodova nadoknadio u Dubaiu, a ostatak ce verovatno na Wimbldonu, gde je prosle godine kiksao.
Dakle sa svim ostalim slicnim rezultatima ostace na slicnom broju bodova. Jedino sto brani je titula u Rimu. Mozda ce tamo izgubiti nekoliko stotina bodova, ali i to moze nadoknaditi u Parizu, Kanadi ili Madridu.

Nadal trenutno ima 14500 bodova. Oduzmi od toga 800 bodova koji ce mu se obrisati sa OI, 500 bodova koje ne moze nadoknaditi u Hamburgu, 200-300 bodova koje ce izgubiti sa Kvinsa i bar 100 bodova koje ne moze nadoknaditi ni u Barseloni.
Sve su to turniri ciji je rang ove godine smanjen.
Dakle realno vec sada ima oko 13000 bodova.
Wimbldon, RG i Kanada sve su to mesta gde Nadal brani titule. Pa samo da na ta 3 turnira izgubi u finalu - pa ce izgubiti jos 2000 bodova.
A ja mislim da lako na tim i drugim turnirima moze ispadati i u polufinalu, pa i cetvrtfinalu.
Cinjenica je da ove godine igra mnogo losije nego prosle, pa ce se to odraziti i na njegove rezultate i na njegove bodove.
U najboljem slucaju moze na kraju godine imati 11000 bodova, pod uslovom da igra mnogo bolje nego sada.
A ako nastavi ovako - onda ce zavrsiti otpilike sa ovih 8000 bodova koliko sam mu prognozirao.
Ja pre svega gledam njegovu igru. To sto je ove godine osvojio AO i IW, meni nije nikakav pokazatelj da ce biti prvi. Na oba turnira je igrao jako lose, daleko losije od Novaka i Mareja.
Moze neki turnir i da se osvoji sa losom igrom, ali ne mogu svi.

Pogledaj u zenskom tenisu. Zvonareva osvojila IW, a Azarenko Majami.
Sad neko treba da kaze kako ce jedna od njih 2 ove godine biti prva.
Sigurno bi se slatko nasmejao kada bi to cuo.
E pa i ja se tako nasmejem kad neko tvrdi da ce Nadal biti prvi.
S obzirom kako trenutno igra, ni na sljaci nece bash dominirati i bice tu velike muke za svako cetvrtfinale.
A ako pocne da pravi losije rezultate na sljaci, sigurno da sledi i psiholoski pad i mnogo losiji rezultati i na drugim podlogama.
Uostalom videcemo.
Rekoh da zapisete ovu prognozu, pa da vidimo na kraju.

nikola

pre 15 godina

@ matematičar
Može pitanje za tebe? A gde je bio novak kada je nadal pobedio na olimpijadi,gde je bio novak u hamburgu,kada je novak ispao u parizu? Te iste poene će i novak da gubi,a da ne spominjem titulu u rimu. Nebitno je koliko ko poena brani,bitno je koliko će da osvoje ove godine jer ko najviše osvoji na kraju će biti prvi. Nadal je ubedljivo prvi i teško će da izgubi to mesto. Slab si ti matematičar.

pugi

pre 15 godina

Roger Federer ce ponovno biti prvi igrac svjeta poslje wimbledona uglavnom do us opena zasto ? zato jer je NAJBOLJI, nadal ce biti drugi,murray treci,dalje hm .... neam pojma mozda del potro

luka

pre 15 godina

video sam sinoc djokovica sa natasom bekvalac...pricao sam s njima i dobio autogrm na majicu...jako je dobar nije uopste nadobudan sreo sam ih na terenima dunavskog parka u restoranu jeo je preklopljenu picu...posle 2,3 sata cekanja je izasao vredelo je cekati...a ja s njim pricao kao da se znamo od ranije ja se ispricao bez problem upravo zato sto se on tako postavio...KRALJ

luka

pre 15 godina

zasto toliko negativnih komentara na moj komentar nije mi jasno...kad je to istina...bolesnici ljubomorni...nije to nista posebno al meni to znaci, kao sto bi vecini koja je posetila ovaj forum...

Torca Sombor

pre 15 godina

Za dve godine lista ce ovako izgledati

1.-Nadal
2.-Marej
3.-Cilic
4.-Federer
5.-Ancic
6.-Djokovic
7.-Del Potro
8.-Antonio Veic
9.-Filip Krajinovic
10.-Viktor Troicki
..
13.-Ivo Karlovic
..
..
45.-Tipsarevic
46.-Ljubicic
47.-Rodik
..
..
..
127.-Davidenko
..
..
894.-Pashanski

Car

pre 15 godina

Ne znam tacno dali je bilo prije ili poslje nove godine da je Djokica mogao biti drugi. Da mu je trebalo samo 200 ili toliko nesto bodova da predje Federera i nije uspjeo.

A sada zaostaje 2.000. Ja mislim da ovo govori sve u kakvoj je Djokica (NE)formi

purger

pre 15 godina

Kae ovo buraz moj vi vec kao nole je dobio federera pa je bolji od njega i vec racunate noleta iznad federera pa kaj vi fakat brijete da bi nole dobio federera da je ovaj normalno igro bi zicer fed bi ga odphuho u publiku koji ste vi bacaci gluposti buraz moj tako ste prije australije brijali nole je 100 bodova do broja 2 a gle ga sad ce bit 4. nemate vi blage veze o tenisu

Leo Krstin

pre 15 godina

Sledeci turnir koji ce Djokovic osvojiti bice Serbia open (nadam se!), dok o Mastersima i GS-movima moze samo sanjati.Zivi bili pa videli!

rafa nadal

pre 15 godina

zivim u berlinu ovdje ljudi kad igra federer protiv njemaca navijaju za federera zasto pa zato jer je najbolji tenisac i sportas svih vremena, govore federer je razbio reket i sta sad time je dokazo da je covjek a ne robot vi nakon te kilave pobjede djokvica tvrdite da je novak bolji od federera e vi stvarno pojma o tenisu nemate, federea ste odpisivali nakon wimbledona pa je sve ''mlade lavove'' pobaco na us openu sjetite se murraya a decko je odlicno igro to mu je bio najbolji tjedan u karjeri pa mec prije je lagano 3-1 u setovima dobio nadala zadnji set 6-2 da ste malo pametni iz svega toga bi skuzili da federer uvijek kad igra diktira kako ce mec zavrsiti ako federer igra svoju igru nada,murray,tsonga,djokovic.... se mogu pokupiti doma,federer je sad protiv djokovica imo 60 neprisiljenih greski pa bilo bi zalosno da je i takav sav nikakav pobjedio djokovica on djokovica dobije kad igra lose al kad neigra ko sad u miamiu onda nole ima neku sansu btw nemojte vi federea on se vraca i ponovno ce bit prvi brinite se za del potra jer nole je prakticni 4. igrac a del potro mu puse za vratom.

Markov

pre 15 godina

Prvo i prvo, ja sam ubeđen da je sam ranking po sebi mnogo manje bitan nego trofeji, jer kad se trofeji osvajaju ranking dođe sam po sebi. Primera radi, šta mislite da je Ivanišević mogao da bira, šta bi odabrao, da bude Br 1 ili da osvoji Wimbledon kao što mu je na kraju i uspelo? Naravno, ovo drugo.
Drugo,i ovo sam veoma ubeđen: Mi apsolutno ne treba da očekujemo više od Đokovića nego šo je do sada u svojoj karijeri postigao,možemo samo da se nadamo, ali nikako i da očekujemo. Kvalitetom nije ni blizu Nadalu i Federeru, iako ih je pobeđivao, to što je Fed u krizi je druga stvar, opet je od 10 mečeva sa Noletom dobio 7, a Nadal je izgubio 4 a dobio jedno 10.Nole je za jako malo vremena osvojio GS, završni masters turnir kao i 4 mastersa i 6 atp titula, to je 12 trofeja. Sve svoje prilike je iskoristio odlično:
AO je osvojio pobedivši slabašnog Feda, a izbegao je Nadala koga je Conga razbio da bi tako ispražnjen izašao Đokoviću na megdan u finalu gde nije mogao više od jednog seta. Na masters kupu Nadala nije bilo dok su se Fed i Murray potrošili jedan na drugog i tako Fed ispao a Murraya već sutra čekao meč protiv Davidenka. Prema tome indikativno je da Nole veoma dobro iskoristio svoje šanse do sad

Branko

pre 15 godina

Jadan je taj tenis na kome Marej ispade glavni konkurent Nadalu. Pa taj Skot igra kontratenis. Zar je moguce da je doslo doba defanzivaca i kukavica? Ajde, Nadal on bar ima nesto da pokaze u vidu misica i fizicke spreme ali ovaj Marej..Pa on izgleda smesan na terenu kada pocne da gnjavi sa mehanickim prebacivanjima do besvesti..Nole ako uspe da se povrati iz ovog bezdana u koji je pao ima stvarno izgleda ne samo da ostane na mestu br.3 nego da ide i na Nadala. On jedini to moze i zna, pod uslovom da se okane majmunisanja i foliranja sa lekarima i sl. Svi su opravdano ljuti na Noletovu kukavicku igru jer on MOZE I MORA BOLJE..Da nema talenta kao Tipsarevic ili Troicki niko mu ne bi ni rec rekao zbog poraza ali ovako..On mora da pocne da se ponasa kao sportista, ne zbog Srba i Srbije nego zbog sebe samoga. U suprotnom treba da se okane tenisa.

Vlada

pre 15 godina

Imam neki osecaj da ce Marej na kraju ove godine da bude drugi na listi,Nole je ok ali nije vise onaj stari,kao ni Federer.Zakljucak:stigla je nova krv

nebitan_lik

pre 15 godina

Ne znam za vas ali je meni najvise upalo u oci to sto Davidenko nije vise 5.Batica kao da je zakupio tu poziciju a nema neki jaci rezultat odavno sem finala mastersa prosle godine koliko se secam...A sto se tice Noleta i on je bio Rodji 20 poena za petama pa evo ga 2000 daleko sada...A znamo kako Skot igra na sljaci....A posle sljake ima i on dosta poena da brani,a Djokovic je polovinom godine upao u krizu i posle RG mozda gresim ali nema nesto extremno puno poena da brani....Ja se ne brinem za njegovu poziciju...bice to sve kako treba za koji mesec...Pozdrav svima...

Babin_zub

pre 15 godina

Rekao sam pre neki dan,i ponovicu:
Djokovic nije pobedio Federera zato sto je napredovao,vec zato sto se Federer blizi kraju karijere i nazaduje u svim segmentima igre.Marej je uz Nadala jedini teniser koji svojim konstantnim napretkom i nadogradnjom moze da se bori za prvo mesto na ATP listi.
Ovo je moje misljenje,realno,a zelja mi je da Djokovic ipak bude broj jedan,sto mu od srca zelim.

sasa jokic

pre 15 godina

Nole i Federer ce vrlo brzo otici u istoriju, a Marej ce stici iprestici nadala! Nesto se vrlo negativno desilo Noletu, jer to nije isti covek od prosle godine! Imam utisak da igra kako bi sakupio pare da pokrije oceve troskove, i d bi vrlo rado napustio sve! Voleo bih da gresim....

dr.house

pre 15 godina

@ slobo
Đoković nikada nije igrao najbolji tenis na atp touru. Najbolji je onaj koji je broj 1,a on nikada nije bio ni broj 2. Ne znam odakle te ideje da neko ko je treći je bolji od onog prvog ili drugog.Kako neko ko ima 1 grand slam može biti bolji od onog koji ima 13 ili 6? To je moguće samo u Srbiji. To je kao da ja kažem da je Ivanišević bio bolji od Agasija. Iako mi je Goran najdraži igrač ikada, bio je barem 5 puta slabiji od Agasija.

Dragan

pre 15 godina

Treba biti realan i reci da je Marej trenutno po kvalitetu odmah do Nadala sto ce verovatno i da potvrdi plasmanom najkasnije do US opena, nas Nole treba da se potrudi da ostane u igri kao treci i potisne Federera do tog istog US Opena.

Pele

pre 15 godina

Javlja mi se:

ATP Ranking 01.januar 2010.
1. Nadal (14.000)
2. Marej (11.000)
3. Federer (9.000)
4-5. Djokovic/Del Potro
(7.000 ; mrtva trka)
6. Simon (6.000)

Malo li je biti u 5! Lakse je popeti se u vrh, nego tamo opstati. Jer moraju da se odbrane osvojeni poeni. A mladi stizu-u-u-u-u!

Vujadin

pre 15 godina

Ala se susjedi pale na Noletove poraze...
Neka, razumem, dolazi finale NLB, i sigurnan trijumf Cibone. Naravno, finale Ljubicic-Cilic na RG se podrazumeva...

marko

pre 15 godina

Bravo Verdasco samo gazi majstore,tebi je mesto u prvih 8 nadam se da ces se tu zadrzati malo duze ne branis puno poena samo tako nastavi...

Pele

pre 15 godina

Javlja mi se:
ATP Ranking 01.januar 2010.
1. Nadal (14.000)
2. Marej (11.000)
3. Federer (9.000)
4-5. Djokovic/Del Potro
(7.000 ; mrtva trka)
6. Simon (6.000)

Malo li je biti u 5. Lakse je popeti se u elitu nego tamo opstati. Jer moraju da se brane ATP poeni.

luka

pre 15 godina

video sam sinoc djokovica sa natasom bekvalac...pricao sam s njima i dobio autogrm na majicu...jako je dobar nije uopste nadobudan sreo sam ih na terenima dunavskog parka u restoranu jeo je preklopljenu picu...posle 2,3 sata cekanja je izasao vredelo je cekati...a ja s njim pricao kao da se znamo od ranije ja se ispricao bez problem upravo zato sto se on tako postavio...KRALJ

Ženevljanin

pre 15 godina

Nova prilika da prognoziramo redosled najboljih u toku i na kraju ove godine... i da reskiramo da nam pristalice poslovice ĆUTANJE JE ZLATO saopšte (odmah ili kasnije) da pojma nemamo o tenisu.:-)
1. Nadal ubedljivo vodi. Samo ozbiljne povrede ga mogu sprečiti da do kraja godine zadrži prvo mesto. Nema značaja što brani ogroman broj bodova, iz dva razloga: prvo - odbraniće najveći deo tih bodova, jer je najbolji. Drugo, on je već sada, PRE početka sezone šljake, napravio veliku razliku u TRCI 2009. Komentatora koji smatra je Nadal prvi zato što je neverovatan srećković, smatram neprevaziđenim humoristom na ovom sajtu.:-)
2. Federer je prilična enigma. Ne slažem se sa onima koji misli da je njegovo vreme prošlo i da mu obavezno pretstoji slobodan pad. Da je u krizi (pre svega psihološkoj) - evidentno je. Već dugo igra bez trenera; ako uspe da nađe nekog ko će mu povratiti samopouzdanje, osvojiće on još neki gran-slem, možda već ove godine, ali neće povratiti kraljevsku krunu.
3. Đoković je takođe prilična nepoznanica. Teško će sačuvati treće mesto, ali neće pasti niže od četvrtog. To će mu (potpuno isto kao treće) i dalje omogućavati povoljan žreb - izbegavanje susreta s najjačima pre polu-finala. Ako bi na neki čudotvoran način njegovi problemi s disanjem nestali, on bi se ove godine borio za drugo mesto.
4. Mari je, kako stvari stoje, glavni konkurent Nadalu, ali ove godine ga neće svrgnuti s prvog mesta, SEM ukoliko ne napravi kvalitativan skok u igri na šljaci. To ćemo verovatno znati već posle Monte Karla.
5. Del Potro će se učvrstiti na petom mestu, moguće čak da ćemo početi da govorimo o 'velikoj petorci'.

Slobo

pre 15 godina

Ima dosta komentara kako Murray igra na sljaci.Do sada je na svim turnirima na toj podlozi iz Master serie ukljucujuci i RG dolazio najdalje do treceg kola.No sve je to bilo, pre nego sto je znacajno podigao svoju igru.Ako pogledamo njegovu vrhunsku defanzivu, koja ce na sporoj podlozi jos vise doci do izrazaja ,i odlican slajs koji na sljaci jos nize odskace, pretpostavljam da ce mu sezona na sljaci doneti jos mnogo bodova.Sve zavisi i od zreba , tj da li ce se naci u Nadalovoj polovini.Ako to ne bude, finala na ovim turnirima su sasvim izvesna za Škota.Uz pretpostavku da igra Monte Carlo 1/2 finale Rim finale, Madrid 1/2 finale i RG finale, osvojio bi novih priblizno 3000 bodova uz jedan manji turnir koji ce verovatno igrati/Estoril,ili sl/.Dakle sa novim bodovima mogao bi da stigne blizu cifre od 12000.Nadal brani u sezoni na sljaci 4600 bodova, ali to za njega verovatno nece biti problem, jer je u sezoni 2007 na ovoj podlozi osvojio cak 5200 bodova(ako racunamo po novom sistemu bodovanja).Ovome treba dodati jedan neverovatan podatak koji je za GINISA.Rafael Nadal nikada nije izgubio na sljaci,kada se igralo u 3 dobijena seta.Prvi takav mec odigrao je protiv Francuske u Davis kupu 2004e, dakle pre skoro 5 godina.No za Nadala ce tezi posao biti u letnjem periodu kada brani 3500 bodova,( Queens, Wimbledon, i Canada open) a uz to ce izgubiti 800 bodova sa olimpijade koji se brisu u Avgustu.Sve u svemu ako ne bude povreda, mislim da ce Nadal i Murray voditi mrtvu trku do kraja godine za prvo mesto na ATP.

Slobo

pre 15 godina

AO je osvojio pobedivši slabašnog Feda, a izbegao je Nadala koga je Conga razbio da bi tako ispražnjen izašao Đokoviću na megdan u finalu gde nije mogao više od jednog seta. Na masters kupu Nadala nije bilo dok su se Fed i Murray potrošili jedan na drugog i tako Fed ispao a Murraya već sutra čekao meč protiv Davidenka. Prema tome indikativno je da Nole veoma dobro iskoristio svoje šanse do sad
(Markov, 6. april 2009 15:23)

Krajnje tendenciozno je ovo sto si napisao.Kazes da se Tzonga ispraznio protiv Nadala pre finala na Ao.Oni su igrali prvo 1/2 finale u cetvrtak 24,01,08 a dan kasnije u petak igrali su Novak i Federer.Dakle Tzonga je imao tacno 3 dana odmora pre finala.Uz to Tzonga je mech protiv Nadala zavrsio za 1h i 56 minuta, a Novak protiv Federera 2h i 26 min, tek da se zna ko je bio odmorniji za finale.A zaboravio si finale US opena 2007 gdje je Novak protiv Federera imao 5/4 u prvom setu i 40/0, a u drugom je vodio 4/1, zar to nisu poklonjena 2 seta u finalu.Ne navodis neregularni Wimbedon 2007, kada je Novak u sredu zavrsio mec sa Kiferom 2 sata,u Cetvrtak igrao 4,2 sata protiv Hjuita,u petak tacno 5 sati protiv Bagdatisa, i u subotu nije mogao protiv Nadala iako je dobio prvi set.Uz sve to Federer je bio kod kuce na odmor 7 dana pre 1/4 finala.Da li su svi bili slabasni u Montrealu 2007,kada su padali za 4 dana, Nalbandian, Rodik, Nadal, Federer (Sprdao se sa Federerom u tom mechu,i slao ga 2 puta po burek).Nisi pomenuo osvojen Miami bez izgubljenog seta.Sve u svemu Novak je 2007 igrao najbolji tenis na ATP touru.Sada je u krizi, sto zbog promene reketa,sto zbog obnovljenih problema sa disanjem,pa i pored toga igra zavrsnice svih turnira.Ako je tada na Wimbdonu 2007 mogao da igra u 3 dana ukupno 11 sati,i sva tri mecha pobedi, siguran sam da ce se i ovi problemi prevazici, i da ce Novak uskoro biti u konkurenciji za postane br 1.

Keown

pre 15 godina

Stvarno, mogu da razumem da croati mrze Djokovica, ali nije mi jasno da su toliko nepismeni... Jel ste ucili malo Vuka i Dositeja (posto svoje nemate)?

Inace, vezano za Novakov plasman: njega i ovako ne zanima 3 mesto, kada sredi zdravlje dugo ce vladati...

Sve meceve protiv Nadala i Federera koje je dobio, bili su porno filmovi, tako da nema potrebe da bilo ko sumnja u njegov kvalitet!

P.S. Koliko je Murray trenirao u zadnji godinu dana, cudi me da nije presao u NFL...
Njemu svaka cast za upornost i talenat ( na zvanicnom sajtu proteklog turnira ima postmatch intervju)

svetlana

pre 15 godina

NE DAJ SE NOLE!

P.S.

svaka cast na finalu Majamija, ponosim se tobom odavde do venosti i nemam reci da opisem kolioti se divim kao coveku, mladom coveku od samo 21 godine, tako hrabrom, velikog srca i pedivne duse!
(o tenisu necu ni da pricam ti si Tenis Tesla)

Advokat

pre 15 godina

@Svetlana,
u pravu ste. Bio treći, četvrti ili peti, Novak je najbolji!
'Novak je tenis Tesla'. Znam da Vam je teško, kao i meni. Borite se pisanim i mudrim rečima, nedajte da blate našeg Noleta. Uzdrmajte ih malo... Marej je Škot, a ne Enlez.
Srdačan pozdrav iz Beograda, Srbija

Kenta

pre 15 godina

Otvoreno pismo:
1.Onima koji se od svega na ovom svetu najboljse razumeju u tenis
2. Onima koji pominju neciju porodicu a da ne trepnu
3. Onima koji bi da penzionisu po kratkom postupku
4. Onima koji ne pamte ni sta su juce rucali
5. Onima koji malo precenjuju znacaj ovog sajta

Nije bitno koliko je tenisera ispred Novaka na ATP listi, vec koliko je iza. A iza su samo Mari i jos jedno 6 milijardi ljudi. Pa ako ga Mari i pretekne Noleta, jos ce ostati neko iza. A kladim se da ce te i vi, dragi moji filozoficari, biti u tom redu.

P.S. God is good, Nole is better, and Svetlana is the best.

dr.house

pre 15 godina

@ matematičar
Sjedni,čista jedinica iz matematike!! To šta si napisao je sve pogrešno. Pa ti ideš sa pretpostavkom da će na svakom turniru Đoković napraviti bolji rezultat nego prošle godine, a da će Faderer i Nadal ranije ispasti. To je čista smijurija. Pa Đoković je taj koji će na zemljenim terenima osvojiti sigurno manje bodova nego lani,a Rafa će još i više jer je u Rimu ispao u 2. kolu tako da će se razlika još i povećati. Jedino Murray može profitirati no i to je upitno jer do sada nije ništa pokazao na zemljanim terenima.Rafa Đokovića uopće ne smatra prijetnjom na zemlji,puno je opasniji npr. David Ferrer koji Đokovića na ovoj podlozi dobije bez ikakvih problema.

Predo

pre 15 godina

Vrlo interesantne (i očekivane) reakcije na poraz u finalu jednog Mastersa, nakon pobjeda nad Tsongom i Federerom. Ocekujem da bi reakcije bile slične i kada bi reprezentacije Srbije u fudbalu izgubila u finalu svjetskog prvenstva. No da se vratimo na ovaj meč. Čini se kao da je Novak ušao u ovaj meč rekavši sebi: “Ne mogu ja to”, vidjevši uslove za igru I upornog Mareja sa druge strane. Umjesto da pokuša da nametene svoju igru na samom pocetku meča, on počinje strašno bojažljivo, prihvatajući potpuno Marejev način igre. Ako je to taktika, koju je spremio Vajda, onda sam ja po prvi put nezadovoljan Vajdinim radom. Onda dolazi par promasaja čistih zicera i par “ludih” passing shot-ova od strane Mareja, koji dodatno pogoršavaju Novakovo samopouzdanje, i to je to- prvi set je bio gotov . Ono zasto ipak nisam nezadovoljan ovim finalom je Novakova igra u drugom setu do 5:3, kada je u potpunosti dominirao I pokazao da može dominirati protiv Marejeve anti-tenis igre, pogotovo na Marejev drugi servis. Jedini problem je što Novak i dalje ne vjeruje da može dobiti ovaj meč, nego samo želi da što skuplje proda svoju kožu. Sledeći meč protiv Mareja, kada u meč uđe riješen da ga pobjedi, će biti sasvim druga priča.
Nakon poraza u Australiji sam ovdje napisao da ce ova sezona biti vjerovatno Novakova dosad najuspješnija sezona, bez obzira da li će na kraju zavrsiti na drugom, trećem ili četvrtom mjestu. I dalje stojim iza svog mišljenja, mada je ovo vrlo teška sezona, koja će rezultirati nekim promjenama, možda I u stručnom štabu. Namjerno nisam učestovao u euforiji nakon meča sa Federerom, jer Novak još nije u top formi, još uvijek nisu u potpunosti legli novi elementi na kojima je naporno radio (slajs igra i igra na mreži evidentno mnogo bolji). Povremeni problemi sa servisom su dio ukupnog psihološkog stanja, mada Novak nikad neće biti veliki server. Kada se napokon psihološki stabilizuje, a u tome će mu ove pobjede nad Tsongom I Federerom veoma pomoći, onda će i problemi sa disanjem biti manji .
I još nešto: Krajinović je u kvalifikacijama ATP turnira pobjedio Kevina Kima sa glatkih 6:3, 6:3. Mislim da nije bilo Djokovićevih uspjeha, da bi I put mladih igrača iz Srbije, koji kucaju na velika vrata, bio veoma otežan i usporen. Nema veze, neko će već biti World No. 1. Ako to ne bude Djoković (a što ne bi bio sa tolikim talentom i radom), biće Krajinović, četrnaestogodišnji Milojević ili neko treći. Vi koji pratite tenis od juče pojma nemate kako ste srećni. Jas am mogao da navijam za Moniku Seleš u ženskoj konkurenciji, a poslije za hrvatske igrače, Safina i sl. Pomozimo našim igračima da izađu iz krize i da nam uljepšaju dan, kao što je to uradio Đoković neki dan protiv Federera.

matematicar

pre 15 godina

Odigrana tek 3 veca turnira, a ovde se vec prave prognoze za listu od sledece godine.
Pogledajte ovogodisnju listu posle odigrana samo 3 velika turnira:

1. Nadal 3605
2. Marej 2620
3. Federer 2010
4. Rodik 2000
5. Djokovic 1820
6. Del Potro 1285
7. Verdasko 1230
8. Tsonga 1275
Znacajni bodovi se ove godine uzimaju samo u polufinalima i finalima. Za cetvrtfinala se uzima smesno mali broj bodova.
S obzirom da u polufinale mogu uci samo 4 igra, vec sada je jasno koja su to 4 igraca koja ce na najvecem broju turnira stizati bar do polufinala.
Rodika ne bih ozbiljno uzimao u obzir. On je uzeo 500 bodova u Memfisu u kome nije bilo nikog iz prvih 10 i 720 bodova u Australiji gde je do polufinala stigao samo zahvaljujuci tome sto mu je Novak morao predati.
Dakle ova cetvorica mogu samo da se jos vise odlepe od ostalih igraca i zbog novog sistema bodovanja, na kraju godine ce razlika izmedju 4. i 5. biti bar 5000 bodova, a lako se moze desiti da razlika izmedju 1. i 4. ne bude vise od 1000 bodova.
Nadal trenutno ima 1785 bodova vise od Novaka.
Ta razlika se moze nadoknaditi na jednom jedinom gren slemu.
Zar je nemoguce da na nekom od 3 naredna gren slema Nadal ispadne u cetvrtfinalu, a Novak osvoji taj GS. Jedan osvaja 360, a drugi 2000 bodova. Dakle 1640 bodova razlike a prividno obojica prave dobre rezultate.
Do cetvrtfinala treba ostvariti 4 pobede na GS.
Na US Openu Verdasku je par poena nedostajalo da izbaci Nadal u polufinalu. U IW je Nadal u osmini finala spasavao 5 mech lopti. U Majamiju ga je isto par poena delilo od ispadanja u osmini finala protiv Vavrinke.
Provukao se vec 3-4 puta. Mislim da je dovoljno bilo za ovu godinu i da mi mogao takve mecheve sve cesce da gubi.
Neko rece kako se ne brine za to sto Nadal brani na sljaci 4600 bodova. Ok on igra dobro na sljaci, ali ne mislim ni da on ima dozivotnu pretplatnu kartu za titule na tim turnirima.
Pa i Federer je do pre godinu i po dana osvajao gotovo sve turnire na betonu, pa odjednom stao i za 18 meseci sem US Opena nije uspeo da osvoji ni jednu titulu na betonu.
Do sada nije bilo velike konkurencije u muskom tenisu inace pa ni na sljaci.
Sad su tu i Marej i Djokovic i Federer. Mogu Nadala da dobiju na sljaci i neki drugi. Na primer Vavrinka koji je prosle godine igrao finale Rima, a ove godine pokazao da se ne plasi Nadala.
Ili recimo jedan Safin koji kada mu je dan i dalje moze da pobedi koga hoce.
Kad bi malo bolje pogledali videli bi da i Novak najsigurnije partije pruza upravo na sljaci. Bez obzira sto su skoro sve njegove titule osvojene na tvrdim podlogama, cesto zna na tim istim podlogama i da kiksa u 1.2. kolu.
Od RG 2006. godine pa sve do sada dakle skoro 3 godine odigrao je 10 turnira na sljaci sa sledecim uspehom:
2 titule
4 polufinala
3 cetvrtfinala
Imao je za taj period svega 8 poraza na sljaci od cega je 5 poraza bilo od Nadala i po jedan od Federera, Ferera i Moje.
Dakle i Djokovic podjednako dobro igra na sljaci i mislim da je samo pitanje trenutka kada ce poceti pobedjivati Nadala na sljaci.

Da kazem nesto ovima koji toliko pricaju o listi, a uopste se ne razumeju u sistem bodovanja.

@Vladan R
Razlika izmedju Djokovica i Federera je 2010 bodova.
Federer ne igra Monte Karlo pa mu se brise 700 bodova, takodje mu se brise 350 bodova iz Estoriala. Umesto Monte Karla igrace Barselonu u kojoj moze da osvoji 500 bodova, pod uslovom da pobedi Nadala na sljaci. Realno je da ce uzeti 300 ili 180 bodova za polufinale.
Novak ce u Monte Karlu biti drugi nosioc sto znaci da se sa Nadalom ne moze sastati pre finala. Dakle realno je da i Novak U Monte Karlu zaradi bar 150 poena, a ako bude igrao finale protiv Nadala nije ni titula nemoguca, sto bi znacilo da bi zaradio 550 bodova.
Posle Monte Karla razlika izmedju Novaka i Federera ce biti manje od 1000 bodova, a u najboljem slucaju mozda svega 500 bodova. Znaci teorijski bi mogao da ga prestigne i posle Rima ili Beograda.
U svakom slucaju Novak ce verovatno posle Monte Karla biti 3. na godisnjoj listi, mozda cak i 2. ako Marej rano ispadne.

Takodje je sistem bodovanja ove godine dosta promenjen.
80 posto bodova se dobija upravo za polufinala i finala ovih vecih turnira.
Pobednik, finalista i oba polufinalista ukupno dobijaju:
na gren slemu 4640 bodova
na mastersu 2320 bodova
na turnirima S500 1160 bodova
U toku godine postoje 4 GS, 9 mastersa i 11 turnira serije 500.
Prostom matematikom dolazi se do cifre od 52200 bodova koje uzimaju najbolja cetvorica na turnirima.
Svi ostali igraci kojih ima jos par stotina rasporedjuju manje od 50000 bodova koji se dobijaju u prva 3-4 kola.


Gledam ovu listu koju je Pele objavio. Po njemu ispada da ce prva sestorica uzeti 54000 bodova.
To bi bilo gotovo teorisjki nemoguce cak i pod uslovom da niko sem njih sestorice ne udje ni u jedno polufinale.
A u tom slucaju 7. na listi verovatno ne bi imao preko 300 bodova.
Mislim da bi morali malo bolje da poznajete matematiku, racinanje i zakon verovatnoce, ako vec zelite da sastavljate ovakve liste.

Trenutno prva 4. dele oko 43000 bodova. Zbog novog sistema bodovanja, do kraja godine kada se pobrisu proslogodisnji rezultati i potpuno zavlada ovaj novi sistem delice otprilike 36000 bodova.
Kada bi prva trojica imali ovoliko bodova koliko je Pele napisao - 4. i 5. ne bi mogli imati vise od 3000 bodova.

Evo moje prognoze za kraj ove godine:
1. Marej 9 800
2. Djokovic 9 200
3. Federer 8 500
4. Nadal 8 200
5. Rodik 4 500


Ko hoce neka zapise ove podatke pa da vidimo na kraju godine koliko sam bio blizu.

svetlana

pre 15 godina

Maja Majcek & Kenta,
sad sam pocrvenela!
Ja se ponekad zanesem, ali strasna sam dusa pa osecam i visine i dubine vise i dublje, nije lako!
A volim to i da podelim a i lakse mi je kad osetim i tudju slicnu emociju.
Hvala i vama za divne i vredne reci i komentare, rekoh jednom, dodje mi kao ognjiste da mi se dusa na njemu ogreje....
E sad ja odo' da u mislima popijem s vama jednu kaficu na tenane......(kod Mokve, pod lipama u maju.....)

Pindar

pre 15 godina

Mrzim da ljude nazivam budalama, ali ne znam za bolji termin za onog ko kaze da Mari igra ruzan tenis, antitenis, da je smarac DEFANZIVAC, itd.
Tako igra samo neko ko jako dobro zna sta radi, brz je i ima besprekornu tehniku!

Mile

pre 15 godina

Maaaaa, i neka je treći na svetu i neka jedan put u tri godine uzme po jedan GS i on će biti legenda tenisa i dobar promoter srpske zastave!!! Prestaću da gledam njegove mečeve kada on bude prestao da se bori za uspeh!

Goran

pre 15 godina

Kad se samo setim pre dve godine sta je Nole radio Mareju bas u Majamiju. Osramotio0 ga... A gle sad ovo... Nole, mora da se napreduje, realno stagniras.

Mandić

pre 15 godina

@Slobo
Onaj ko kaže da je Đoković slao Federera po burek, ne zaslužuje da mu se ništa drugo ne poruči osim da je inventivan kao suva drenovina. Gospodin Slobo misli da siromašni Švajcarac obožava burek, kao da je Bosanac. On misli da ceo svet jede samo burek.

pugi

pre 15 godina

Roger Federer ce ponovno biti prvi igrac svjeta poslje wimbledona uglavnom do us opena zasto ? zato jer je NAJBOLJI, nadal ce biti drugi,murray treci,dalje hm .... neam pojma mozda del potro

svetlana

pre 15 godina

Ljudi,
srce mi je jutros tesko tri tone!
Usudh se da dirnem u osinje gnezdo, javite se!
http://www.bbc.co.uk/dna/606/A49545804?s_fromedit=1&s_typedarticle=edit&s_type=10&s_sport=tennis

Julija

pre 15 godina

Novace,i u pobedi i u porazu si VELIKI! Postujes protivnika,u svakom smislu sportsmen! Ogroman talenat,srce i inteligencija! Ogroman moral! Za divljenje i postovanje! Sve najbolje ti zelim u karijeri i sa zdravljem!

Golexxx

pre 15 godina

Mari ili Marej,sto rece Milasin "a sto se to nas smatra",Ma necu da ga pominjem.Novace, ti si nase zlato bez obzira na sve.Cuvaj zdravlje,trebas nam.Srecno u nastavku sezone.Samo je nebo tvoja granica.

nebitan_lik

pre 15 godina

dopuna za komentar od pre sat vremena...u drugoj polovini godine brani titulu u sangaju...molim da me neko dopuni ako sam nesto izostavio od krupnih poena posle RG... a Skot mislim da ima mnogo vise u tom periodu...kao sto Nole ima do RG

Komentator

pre 15 godina

Treci ili cetvrti, isto mu se hvata. Bolje nek vidi da popravi kondiciju. Ovaj mari nije ni brzi ni jaci nego sto je Nole bio pre godinu dana, ali je sada i brzi i jaci od Noleta. Posebno brine sto je Nole izgubio one vinere iz trka, izbegava duze relije, pa i bilo kakvo trcanje, zbog toga nema samopouzdanje, pa i ne napada loptu rano kao ranije i povlaci se dosta iza osnovne linije. A ceo problem potice od toga sto nije u kondiciji. Ono sa druge strane, njemu kao da je postalo obavezno ove godine da igra u sred podne po najvecoj vrucini sto je cudno.

Draganche

pre 15 godina

Ma opusteno nema veze nek bude cetvrti.Vazno je da on nama bude ziv i zdrav,forma ce vec doci i bice i titula.Sada je Marejevo vreme ali videcete u drugoj polovini sezone gde svi ocekuju da ce biti jos bolji zakazace.Jednostavno ne moze se cela sezona odigrati u visokom ritmu(to je jedino Federer mogao) i Nadal u prosloj sezoni na kraju se ispraznio s tim sto je stvorio sebi lepu prednost.Ocekuje se da Marej uzme prvi GS ove sezone,a ja vam kazem da se to nece desiti.Na RG dok je Nadala nema teorije,na Wimbledonu gde bi svi hteli nece se desiti,na US openu gde je najrealnije takodje nista ali Djokovicu dajem sansu i na Wimbledonu i na US openu...

Hrvati gledajte svoja posla

pre 15 godina

Vi hrvati bi ste mogli malo da pogledate gde se nalaze vasi teniseri i sta rade na velikim turnirima umesto sto napadate Noleta KRALJA TENISA

Samo Kazem...

pre 15 godina

Kad vidim komentare gde pojedini "tepaju" teniserima i misle da su nadimci "Rodja", "Djokica" i "Batica" smesni, presedne mi citanje istih. Zasto Srbi vole da kasape imena, pretvaraju ih u kvazi nasa-srpska i misle da je to smesno? Bilo je dosadno i glupo prvi put, dosadno je i glupo 10001-vi put.

anica

pre 15 godina

Nole,obozavam te,i bez obzira sto nisam mogla da gledam mec bila sam uz tebe,voli te tvoja Anica zauvek,i ne obaziri se na bljuvotine koje kruze o tebi,samo polako majstore,prave vrednosti se uvek cene,znas koliko vredis a i mi znamo,pozz svim Noletovim fanovima!
ps.Izgubio si ides dalje,samo napred,kad ti Rodju onako iscima,joooj:)))
Zar ne,marko?:))

Mladen

pre 15 godina

Zenevljanin,bilo bi previse da se Djokovic nadje dalje od 4.mesto jer je razlika izmedju 4. i 5.velika.Ostalima zelim da kazem da svi brane onoliko bodova koliko imaju,jer je to bilans iz prosle godine.Treba videti ko je koliko iamo bodova 1.januara i toliko mora da odbrani.Nadal i Marej od pocetku su osvojili vise bodova nego prosle godine a Novak manje.

Laki

pre 15 godina

Hvala bogu da je Davidenko pao sa te 5. pozicije...Ja ne znam kako on uopste zasluzuje (na osnovu rezultata) da ostane na toj poziciji...Sto se tice Noleta, fali mu samo malo samopouzdanja, sto se videlo u jucerasnjem mecu. Samo malo agresivnije da igra protiv boljih rivala, i zarzace 3. poziciju...nadam se...Napred Nole, ne u odbranu, vec u NAPAD!! :D

napred nole

pre 15 godina

Pa sta i ako padne na 4 mesto? 4. u necemu na svetu, neuspeh? Da li je neko od svih nas sto pisemo komentare medju prvih 500 na svetu u necemu? Da li cemo pljuvati nase fudbalere ako se iz Juzne Afrike vrate sa osvojenim 4. mestom? Naravno da necemo i da cemo ih docekati na trgu jer smo od njih za razliku od Noleta navikli na neuspehe. Kamo srece da u svim oblastima zivota postoji neko ko na ovakav nacin predstavlja Srbiju kao Nole

Vladan R

pre 15 godina

@ Vujadin

Auuu bivsi brate a sada samo susjede na kojim si ti to drogama, kada lupetas takve gluposti??!!(pa za to tvoje "ocekiivano " finale RG ista je verovatnoca da ga igram ja protiv moga brata)

Povodom nekih tvrdnji da ce Novak prestici Federera do RG ne znam samo odakle im to(a nisam siguran ni da ce se to desiti posle Wimbldona), jer i on i Federer brane priblizno isti broj poena do a i zakljucno sa RG a ne verujem bas da ce Federer izgubiti 2000 poena vise od Djokovica. Sto se mesta broj 3 tice tu prakticno nazalost malo sta zavisi od Novaka ,jer i da odbrani proslogodisnje poene pa cak i da ih nesto malo uveca(sto ce opet biti jako tesko jer sa pojavom Mareja u ovakvoj formi, uz vec postojecg Nadala pa i za mnoge otpisanog Federera kao i gomile sljakasa osvajanje nekog turnira na zemlji ce biti malten nemoguca misija uzimajuci u obzir i Novakovu trenutnu formu koja je ispod proslogodisnje). To pre svega zavisi samo od toga koliko ce poena osvojiti Marej.

luka

pre 15 godina

zasto toliko negativnih komentara na moj komentar nije mi jasno...kad je to istina...bolesnici ljubomorni...nije to nista posebno al meni to znaci, kao sto bi vecini koja je posetila ovaj forum...

Romul

pre 15 godina

@Ženevljanin
Zašto prvo mesto na listi zovete kraljevskom krunom? Loši stilisti koji pišu o sportu izmišljaju kojekakve fraze (na primer, "orlovi", a orla na dresu fudbalera nema, naravno,a zna se i zašto - Fifa to zabranjuje)? Prvo mesto na listi, ovakvim sistemom bodovanja, vrlo je problematično (trenutno, kod muškaraca nekako i ima smisla, ali kod žena to je bez veze), jer ideja sa "branjenjem" bodova potpuno je dekadentna. Taj sistem bodovanja promenjen je od ove godine, bolji je nego što je bio, ali zadržao je suštinu - "branjenje" nekad osvojenog. Pa ako si prošle godine uzeo RG, ove i ako ga uzmeš, bodovi miruju. Nije logično! WTA i ATP daju, doduše, i "Race" listu, mislim da je ona odraz trenutnog stanja, i da je realnija, ali naše novine i televizije tu listu ne objavljuju. I pored slabih rezultata, Jelena Janković je "četvrta na planeti", a "Race" kaže 25! I ona sad shvata gde joj je "spas": krenuće već viđenim putem, igraće male turnire, pa sve ono što izgubi pokušaće na drugom mestu da nadoknadi. "Sečeš uši, krpiš d...". Ali, nova pravila to više ne trpe! A čemu to služi ako na velikim turnirima ona ne igra nikakvu važnu ulogu? Zamajavanju naroda, koji o tenisu malo zna, pa jedan ovde kaže da će Ana posle RG imati 3100 bodova. On misli da će ona izgubiti 2000 ako ne pobedi, a ne zna da se svakim plasmanom u sledeće kolo jedan broj poena već brani. Ona nikako ne može izgubiti 2000 poena, jer će kao jedna od nosilaca igrati u drugom kolu, a realno je da neće ispasti u prvom meču. Nije mu na um palo da ona može da dođe do polufinala, finala, pa možda i do trofeja? Nadal je izgubio od Del Potra. I Ana može da pobedi, na šljaci, svakoga, ako uđe u formu. Ovde se samo bodovi sabiraju i oduzimaju, sad je ovaj turnirčić u Španiji postao važan, jedino niko ne kaže da je bez obzira na bodove Serena proglašena teniserkom 2008, a nije Jelena. A i zašto bi? Ništa značajno nije osvojila. Pošto naši imaju male šanse da osvajaju "grend slemove", naša raja je njih odbacila i brine samo o mestu na listi. Ovde prestaje svaka priča o našim navijačima. Piše se o ulasku Jeleninom u istoriju, zato što je godinu završila na prvom mestu, a ne znaju da WTA ne važi za kalendarsku godinu, nego da ta lista cirkuliše 12 meseci i da se danas često menja. Nekad nije tako bilo, danas jeste, zato ona gubi na značaju i ostaje samo pomoćno sredstvo koje služi da se obavi žrebanje. Zato Đokoviću nije bitno da li će biti treći ili četvrti, jer ako bude ponovo našao svoju igre, svejedno je sa kim će i kada igrati. Primer je - Marej.

Ženevljanin

pre 15 godina

@Romul
Prihvatam da... "kraljevska kruna" nije baš originalan izraz... a i nisam monarhista.:-)
ATP je ukinuo Race - što je, po mom mišljenju, šteta, jer Trka daje bolju sliku o TRENUTNOJ formi. Istina, samo na početku godine... kako vreme odmiče, Race se sve više približava Entry listi da se na kraju godine potpuno izjednači. Inače, WTA i dalje održava Race listu. "Branjenje poena " je žargon. Suština ATP/WTA (entry) liste ja da se teniseri/ke rangiraju prema rezultatima u posldenjih 52 nedelje - bodovi koji su postignuti pre tog perioda se automatski brišu. Vi se s tim ne slažete? Koji bi period trebalo uzeti? Predložite, možda će ATP i/ili WTA prihvatiti da se računaju (recimo) samo rezultati postignuti u poslednja tri meseca. Ili obrnuto - u poslednje tri godine:-)

matematicar

pre 15 godina

@dr.house
Ne znam po cemu si to zakljucio da mislim da ce Novak praviti bolje rezultate nego prosle godine?
Kao sto vidis prognozirao sam mu 9200 bodova, koliko otprilike i sada ima.
Prosle godine je Novak u IW i Majamiju uzeo ukupno 1010 bodova, ove godine 780.
Ove godine je uzeo u Australiji 1600 bodova manje, ali je deo tih bodova nadoknadio u Dubaiu, a ostatak ce verovatno na Wimbldonu, gde je prosle godine kiksao.
Dakle sa svim ostalim slicnim rezultatima ostace na slicnom broju bodova. Jedino sto brani je titula u Rimu. Mozda ce tamo izgubiti nekoliko stotina bodova, ali i to moze nadoknaditi u Parizu, Kanadi ili Madridu.

Nadal trenutno ima 14500 bodova. Oduzmi od toga 800 bodova koji ce mu se obrisati sa OI, 500 bodova koje ne moze nadoknaditi u Hamburgu, 200-300 bodova koje ce izgubiti sa Kvinsa i bar 100 bodova koje ne moze nadoknaditi ni u Barseloni.
Sve su to turniri ciji je rang ove godine smanjen.
Dakle realno vec sada ima oko 13000 bodova.
Wimbldon, RG i Kanada sve su to mesta gde Nadal brani titule. Pa samo da na ta 3 turnira izgubi u finalu - pa ce izgubiti jos 2000 bodova.
A ja mislim da lako na tim i drugim turnirima moze ispadati i u polufinalu, pa i cetvrtfinalu.
Cinjenica je da ove godine igra mnogo losije nego prosle, pa ce se to odraziti i na njegove rezultate i na njegove bodove.
U najboljem slucaju moze na kraju godine imati 11000 bodova, pod uslovom da igra mnogo bolje nego sada.
A ako nastavi ovako - onda ce zavrsiti otpilike sa ovih 8000 bodova koliko sam mu prognozirao.
Ja pre svega gledam njegovu igru. To sto je ove godine osvojio AO i IW, meni nije nikakav pokazatelj da ce biti prvi. Na oba turnira je igrao jako lose, daleko losije od Novaka i Mareja.
Moze neki turnir i da se osvoji sa losom igrom, ali ne mogu svi.

Pogledaj u zenskom tenisu. Zvonareva osvojila IW, a Azarenko Majami.
Sad neko treba da kaze kako ce jedna od njih 2 ove godine biti prva.
Sigurno bi se slatko nasmejao kada bi to cuo.
E pa i ja se tako nasmejem kad neko tvrdi da ce Nadal biti prvi.
S obzirom kako trenutno igra, ni na sljaci nece bash dominirati i bice tu velike muke za svako cetvrtfinale.
A ako pocne da pravi losije rezultate na sljaci, sigurno da sledi i psiholoski pad i mnogo losiji rezultati i na drugim podlogama.
Uostalom videcemo.
Rekoh da zapisete ovu prognozu, pa da vidimo na kraju.

dr.house

pre 15 godina

@ matematičar
Nadal nikada u karijeri nije igrao bolji tenis.To tvrde apsolutno svi svjetski stručnjaci,bivši igrači (Sampras,Mc Enroe,Borg...),sadašnji igrači(Federer,Murray,Rodick)i šta je najvažnije, to pokazuju i rezultati jer Rafa nikada do sada nije skupio ovoliki broj bodova u ovom dijelu sezone. Ali nema veze šta govore stručnjaci,igrači sadašnji i bivši i na kraju krajeva rezultati jer izgleda da si ti jedino mjerilo u svijetu tenisa. Čovječe ma kakva atp ljetvica,tvoja u sobi na ormaru je najbitnija. Sjedi,čista jedinica po drugi put. Kraj priče.

Dely

pre 15 godina

E da i ja nesto prozborim,djokovic pada u monte carlu realno posto marej brani 2 kolo a nole polu finale,ali to ne treba da obeshrabri noletove navijace posto ce on ponovo biti na 3 poziciju,zato sto cika federer pada ispod 3 do RG,a onaj ciko na prvoj pozici samo povrede ga mogu sprijeceti da ne bude 1 na kraju godine..

etc

pre 15 godina

Ma kad bi bar znali kako se Endi preziva (da li je Mari ili Marej), pa da kažemo Noletu da ga već jednom pobedi...ovako smo svi zbunjeni pa i Nole :))

3MAJ

pre 15 godina

Ovakvo zgusnjavanje pri vrhu (trenutno prva cetiri sa velikim brojem poena sa izgledima da se stvori i velika petorka) mislim da najvise odgovara Djokovicu. Novak ima tendenciju da odigra dobro svaki drugi turnir. Do sada je za prvo mesto bilo potrebno da se osvajaju turniri u nizu, ali posto je gren slem materijala sve vise - za prvo mesto ce uskoro mozda biti dovoljni i rezultati koje Novak svojim trenutnim fizickim limitima moze da izgura.

Trece mesto je de fakto izgubljeno do US Opena, ali to nije smak sveta. Sve do kraja godine ce trajati velika borba za mesta 2, 3 i 4 i nema razloga da ne verujemo u naseg Novaka.

laf

pre 15 godina

Ipak je Djokovic jedini koji je zadnjih godina uspeo da uzme GS od Nadala ili Federera i za to mu treba uvek skidati kapu.
Ocigledno ima i fizickih i psihickih problema, ali niko me nece ubediti da namerno odustaje itd, protiv Conge dobro da nije pao od iznemoglosti, a i protiv Marija nije bio daleko.
Covek je osvojio puno mastersa, jedini uspeo osvojiti GS pored ove dvojice napred, i meni je to za svako postovanje.
Tako da iako bude cetvrti neka bude cetvrti, pa sta, godina je duga, forma pada i ustaje kod svakog tenisera, sve je moguce i do kraja godine i nadalje, ali Djokovic ce biti u prvih pet, bar jos dve, tri godine sigurno i meni je to sasvim dosta...

MAJA92

pre 15 godina

Nista,Nole moras da ubacis u 3. i bice sve ok i zadrzaces 3. a i icices ka boljem a ne ka gorem mestu.A da svaka cast TROICKOM,taj momak je stvarno napredovao i treba ga podrzati!!!!!!!!!!!!!SVAKA CAST VIKTORE.NOLE SAMO NAPRED UZ TEBE SMO!!!!!

Milan

pre 15 godina

Slazem se sa Zenevljaninom osim u jednoj stvari (del potra ne uzimam u obzir kao ozbiljnog petog, barem ne ove godine. Pre ce bit Tzonga): Tesko mi je da kazem da je Mari trenutno bolji teniser od Noleta. Da budem precizniji: pametniji je igrac i ima daleeeko bolju taktiku od Noleta, ali gledajuci samu tenisku igru, ne mislim tako. Naravno necu da ga omalovazavam, igra sjajan tenis i po rezultatima trenutno bolji, ali ako gledamo samo tenisko znanje bez taktike, mislim da je Nole jos uvek ispred njega, mada ne znam koliko dugo :(
BTW, moram i da priznam mada teska srca da su po teniskom znanju Nadal i Federer ispred Noleta takodje.
Ali gledajmo stvari malo pozitivnije. Noleta sam smatrao za kompletnog drvocecu sto se tice voleja i igre na mrezi. Mislio sam da ih nikad nece savaldati. Ali razuverio me je. Tako da krajem godine kada se vrate na beton moze da ocekuje dobar rezultat ako nastavi da radi kao do sada. Sto se tice igre na sljaci, neka mu Bog pomogne. Mnogo je pao i izgubio na sigurnosti.

U svakom slucaju, drzimo mu palceve i navijajmo za njega kao i do sada
Pozdrav

strpljivo

pre 15 godina

Najlakse je juriti ka tronu. Treba odrzati kondiciju i taj entuzijazam nakon kad se usidris na vrhu. Videcemo kako ce Mariu poci za rukom da bude bez padova i uspona. Ispred Maria i Noleta je duga karijera. Vreme ce pokazati ko je sampion.

Sledeci veliki turniri se igraju u Jevropi. Znaci klimatski uslovi ce biti dosta povoljniji za Noleta.

Pera

pre 15 godina

Ovaj turnir je bio veliki korak za Noleta u njegovom povratku ka staroj formi.
Promena reketa i verovatno malo slabija fizicka pripremljenost nego ranije su imali uticaja na pad iste, ali glavni razlozi su psiholoski: pre je bio momak koji dolazi, sad ima ulogu favorita (kad je ranije pobedjivao Juznog ili Stepaneka u tri seta posle drame, to je bio podvig, danas neuspeh sto se toliko mucio), a mislim da ga najvise pogadja to sto je od miljenika nacije i sveta dozivo da postane nepopularan (po meni nezasluzeno). Mislim da ga je to kao mladog iskrenog coveka, koji voli tenis, svoju zamlju, publiku, pogadjalo mnogo vise nego sto se to ljudima cini.
Juce se lepo videlo da kad veruje u sebe, moze dobro i da igra, al ga onda opet obuzmu crne misli, i greske krenu. Dobar deo tog problma je prevazisao ovim turnirom, a ovo finale je podloga da na njemu do kraja vrati samopouzdanje. Pa ce biti opet onaj blistavi Nole, i to bas u pravo vreme.
A bodovi i plasman ce onda doci sami po sebi.

anchytroicki

pre 15 godina

ma nek nole samo igra dobro kao sto je igrao u majamiju ja gledam tenis a ne poene nek bude i cetvrti al nek igra i nek pobedjuje sta vredelo rusima sto davidenko bio peti do skoro kad ga nema nigde nit igra nit sta.tako da nole samo nastavi ti ovako dobro i nista vise!!

nikola

pre 15 godina

@ matematičar
Može pitanje za tebe? A gde je bio novak kada je nadal pobedio na olimpijadi,gde je bio novak u hamburgu,kada je novak ispao u parizu? Te iste poene će i novak da gubi,a da ne spominjem titulu u rimu. Nebitno je koliko ko poena brani,bitno je koliko će da osvoje ove godine jer ko najviše osvoji na kraju će biti prvi. Nadal je ubedljivo prvi i teško će da izgubi to mesto. Slab si ti matematičar.