Nedelja, 05.04.2009.

12:10

Prekinuta trka, pobeda Batona

Vozač ekipe Bron GP Dženson Baton pobedio je na trci za Veliku nagradu Malezije, koja je prekinuta 24 kruga pre kraja zbog pljuska.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Prekinuta trka, pobeda Batona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

nekerozberg

pre 15 godina

@timer
to pitanje sam ja postavio posle prosle trke ali smo juce dobili odgovor. Znaci baterije ne bi trebalo da su napunjene pred trku jer to nije energija dobijena kocenjem (nije KERS), sa druge strane pitanje je da li se mogu napuniti tokom kruga za zagrejavanje (pa mozda i mogu). Moguce je da se na startu trke mozes pojaviti samo sa energijom koju si sakupio na kvalifikacijama :)

Timer

pre 15 godina

@nekerozberg
Slazem se sa skoro svim faktima koje si naveo ali mi nije jasno to oko KERS sistema.Koliko sam svatio on se puni strujom koja se generise prilikom kocenja?Po toj logici na pocetku trke u njemu ne bi smelo da ima energije?

bobcha

pre 15 godina

Ovo je najinteresantnija sezona F1 u zadnjih 20godina sigurno, konacno postoje ekipe koje se mogu nositi sa 3 nedodirljiva konstruktora, i to je super. Ja sam veliki ljubitelj Moto GP, a u motoGP-u su sezone uvek takve, zanimljive, gde uposte nije bitno koji motor vozite jer ste uvek u borbi (direktnoj jedan na jedan) za bodove i u svakoj trci uvek neko iznenadi svojom voznjom, i to je najveca car. Zato ne razumem zasto se pojedini bune sto nema ferrarija i mercedesa nigde, ovako je mnogo bolje.
Jedino je najveca glupost ova podela bodova

Mrki

pre 15 godina

Jedva sam cekao da krene trka,a kad je krenula i kad sam video kako mi Kubica stoji u mestu nije mi se ni gledala formula,doduse uteha je mala sto je Haidfeld osvojio drugo mesto mada ni to ne treba da mu bude utesno jer je samo jednom otisao u boks za razliku od batona,da je KUBICA bio u trci mnogo bi bolje iskoristio te uslove,ali ja ne gubim nadu u njega a ne trebaju ni drugi koji vole KUBICU jer ce sigurno cudo da pravi,kad se budu preselili u evropu KUBICA KRALJ

miki

pre 15 godina

First Season: 1950
World Championships: 16
Highest race finish: 1 (x209)
Pole Positions: 203
Fastest Laps: 218
Toliko o Ferrariju tek da se zna .Ati druze (zoka_mip, 5. april 2009 23:10)navijaj za onog lazovcinu...

nemanja

pre 15 godina

Ferrari je najusoesniji F1 tim svih vremena zato sto to govore podaci.
Domenicali je nesposoban, to se videlo jos one sezone kada je Kimi bio sampion. Da nije bilo Todta da intervenise kada je trebalo, nista ne bi bilo ni tada.

nekerozberg

pre 15 godina

@PROSTak
Podseticu jos na to kako je Ceda Brkic komentarisao. Na jednoj uzbudljivoj trci je pri kraju od nekog sudara jednom vozacu otpao tocak a on je samo rekao "Fantasticno!".
Ne volim obicno da "komentarisem komentatore" i ne nerviraju me, ali mislim da danas nisu bili bas aktuelni sa pricom o tome kako bi trebalo da se iza SC-a izveze samo jos 10-ak krugova i da svi dobiju cele bodove. Pa cemu onda sluzi granica od 75% trke?
Bilo kako bilo Alonso nam je danas pokazao cemu sluzi KERS sistem. Mislim da je Reno ekipa koja je najvise odmakla u razvoju ovog sistema koji kod njih vec funkcionise, ali isto tako je Reno ekipa koja je "najvise odmakla OD aerodinamike". Reno i aerodinamika su otisli u dva suprotna pravca. Na zalost najgori su i nakon dobrog starta i lavovske borbe Alonsa videlo se da je Renoov bolid ravnopravan samo sa Fors Indijom. Svi ostali su brzi. To je bilo jasno i juce kada Alonso fakticki nije hteo ni da pokusa da napravi brzi krug u poslednjoj rundi kvalifikacija. Uteha je u tome da makar zahvaljujuci okolnostima Alonso jos i dobro stoji na tabeli i ima nade da ce ako primera radi poboljsaju stvari sa ugradnjom difuzora ipak biti konkurentni.
Sto se tice Ferarija i Meklarena moj utisak je da prvi imaju problem sa vozacima i organizacijom (Masa i Kimi su izgleda dobri samo kad imaju najbolji auto a ovaj put to nije bas slucaj, a strateg je izgleda pravi "lisac") a drugi sa vozilom. Ferarijev bolid je skoro konkurentan najbrzima (Bronu i Tojoti) a vec ima razvijen KERS i ako ugrade difuzore bice OK. Meklaren je los i posle Renoa mozda najgori (Fors Indiju ne racunam) ali ako ne racunam "nevozacke stvari" Hamilton vozi po meni odlicno ove godine. Jeste izgubio duel sa Veberom ali ipak svaka cast.
Prava je steta sto je trka skracena jer smo mogli da vidimo izvanredne borbe (Veber-Hamilton, Veber pretice Hajfelda sa spoljne strane) i sada se vidi da iako svi kritikuju izgled (pa i ja sam bio medju kriticarima) i sirinu prednjeg spojlera upravo to je nateralo vozace na ferplej! Naime pokusajte nesto kvarno i steta ce najpre biti vasa! Odlicno.
Sta reci za prekid trke - ocigledno je da je Berni kriv. Radio je navodno za nas u Evropi a pritome ja cu reci da je to bilo em lose em nepotrebno jer mi (gledaoci u Evropi) uopste nismo toliko "svileni" i kladim se da bi smo ladno ustali i 2 ujutro da gledamo F1.
P.S.: Samo napred rodjace, nastavi da gazis okrenuce se sreca!

Xomep182

pre 15 godina

@(PROSTak, 5. april 2009 18:06)
Aca Stojanovic je najbolji komentator kod nas, jeste imao problema u pocetku sa F1 zato sto je on prevashodno fudbalski komentator, i ako se to uzme u obzir, bio je sasvim OK..Svakako mi se vise svidjao od sadasnjeg..

zoka_mip

pre 15 godina

@zadrigli kapitalisticki bumbar
ti izgleda vise mrzis McLaren nego sto volis neku drugu ekipu i F1..
@Sale46
po cemu je to ferrari najbolji f1 team F1 svih vrmena?? bilo je godina kad su bili najbolji 2000...., ali je bilo i godina (20) kad ih nije bilo na mapi... ne bih se slozio ni da su prvi među jednakima...

ovo jos nije prava slika formule, ja je ocekujem tek kad dođu evropske trke i probuđen mclaren..


GO LEWIS, GO MCLAREN!!!

dalibor

pre 15 godina

pre svega cestitke pobjedniku i brawnu koji je pokazao da je veliki majstor svog zanata.konacno i da se neko drugi umjesa ozbiljno titulu.jer je vec postalo dosadno gledati meclaren i ferari.ja ne znam da li su ovi u ferariju normalni,ono sto su danas uradili raikonenu je velika bruka i sramota.

alekpanker

pre 15 godina

Trka je bila luda skroz.Od samog starta pa do konačne odluke o kraju trke.Glupo je od FIA što se Australija vozila od 8 zbog Evropljana a Malezija u 11.Tu nema logike.Mogli su obe da stave u 9 i sve bi bilo ok.Ja kao dugogodišnji navijač Batona sam presrećan.Godinama sam tugovao zbog sudbine mu klete(izuzev trijumfa u Mađarskoj)i loših bolida u kojima je vozio.Ako komisija donese odluku da je sve bilo ispravno sa bolidom ,do sada, ni titula nije daleko iako je sam start šampionata.Za "velike" mi nije žao,ovako će biti samo uzbudljivije.NAPRED BATONE!!!

Sale 46

pre 15 godina

Vec sad se moze slobodno reci da je Bron apsolutno najkompletniji tim ove sezone, a raduje i Tojota kojoj se tek sad vracaju godine i dolari ulozeni u razvoj (naravno ako se ta prica sa difuzorima resi 14.aprila, mada kako su stvari krenule mozda nas ocekuje ponovo neki cirkus).

Ali ja prosto moram da prokomentarisem Ferari, ovo je neverovatno na sta najbolji F1 tim u istoriji lici trenutno! Ovakvu gomilu pajaca i nesposobnjakovica nisam video u zivotu. Oni Kimiju montiraju full wet, a na stazi tek ponegde pocinju da prskaju neke kapi. Razumem ja to, hoces da dobijes prednost u odnosu na ostale, ali zasto to nisu mogle da budu intermediate, u najgoru ruku? Ja verujem da bi 99% nas koji samo gledamo trke, a to nam nije posao koji nas hrani, odlucili drugacije. Pa dovoljno je bilo pogledati u nebo i sve je bilo jasno, i onda ne cudi Kimijevo vreme koje je bilo 30s, 1min sporije po krugu i sto je posle par krugova javio da su mu gume unistene! Taj Stefano je izgubio sve konce, i neverovatno je dokle ce Kimi vise trpeti da ga prave budalom. Zar nije on sampion, a Masa vicesampion, ili sam ja negde pogresno procitao? Ceo Ferarijev tim lici na cirkus, i dok se nesto ne promeni, i dalje cemo gledati samo klovnove. Sampionski tim iz prosle godine, a u prve dve trke nisu sakupili niti 1 bod! Ako ovo nije najgori start u istoriji F1 tima Ferari, voleo bih da znam koji je. Prosto sam bio zabezeknut ovom odlukom, bas kao i Aleksandar Babic, covek koji celog svog zivota prati F1, i stvarno ne moze da veruje sta Ferari radi.

Voleo bih da se za titulu ove godine bore iskljucivo Bron, Tojota, i mozda jos neko, a ove pametnjakovice, kovace zavera i klovnove (Ferari, Mercedes...) vise ne zelim da gledam na podijumu. Ogadili ste mi se svojom arogantnoscu, i sad uzivajte u njoj, slatka vam bila...

PROSTak

pre 15 godina

@Ferari fan
Ne slazem se sa kritikom na racun komentatora. Nedavno sam ovde pokusao pohvaliti pomenuti komentatorski par ali je komentar bio cenzurisan iako je bio vrlo pristojan. Smatram da mi do sada nismo imali bolje komentatore, Babic je perfektan a Vlada Mijaljevic je sasvim OK. Zasto nisu dolazile kritike na racun najnapadnijeg komentatora dosada, A.Stojanovica? Zar je moguce da je neko zaboravio ono urlanje i prilikom starta svake trke, one greske, gramaticke greske...? Mislim da je on najnetalentovaniji komentator. Secam se i onog strasnog perioda kad su V.Petrovic i C.Brkic komentarisali F1. I to je bilo nepodnosljivo, ali Sstojanovic je bio kap koja je prelila casu. Secate li se onog njegovog "EVO SMO u bolidu sa Nikom Hajfeldom."? Stalno je ponavljao to EVO SMO. Zar to nije pogresno? Kako je moguce da ga niko nije upozorio? Zar je imao takvu "zaledjinu" da je to mogao da si dozvoli? S druge strane, na HRT-u iritira njihov izgovor imena vozaca. Sumaherovo ime onako ni rodjeni u Nemackoj ne izgovaraju. To mi deluje nekako "uvlakacki". Zato mislim da su ova nasa dvojica sasvim OK.

Louis Chiron

pre 15 godina

Svaka cast Hajdfeldu,valjda ce doci i ta pobeda.Alonso sjajan start samo kada bi se Reno malo popravio.Rozberg je bio izuzetno jak na startu steta sto nije pobedio.
Nadam se boljim rezultatima Renoa i Alonsa u Kini.

CECI

pre 15 godina

Ako se ispostavi da su dupli difuzori nelegalni vrh tabele posle 2 trke bio bi hajfeld i alonso ali ako su uredu ferari i ostali timovi su spremni da ih ugrade i gledacemo veoma uzbudjivu sezonu.Zao mi je kimija a ostatak tima bi trebalo da kazne za gluposti koja su sve cesca.Sta mislite jesu li difuzori legalni ili ne?

zadrigli kapitalisticki bumbar

pre 15 godina

Ja ne znam sta ovde pojedini palamude, trka je bila fenomenalna sa dosta direktnih duela i preticanja, pogledajte samo Vebera protiv lazovcine ili Gloka - fantasticna voznja. Ili Vebera protiv Alonsa, sjajno. Trka je imala maltene sve - nepredvidiv start, promenljive vremenske uslove, promenjeni poredak iza pobednika, takticka nadmudrivanja, itd....jedino je glupo sto je trka isforsirano startovala u 5 popodne, inace bi se sigurno zavrsila. Ali najpozitivniji zakljucak je da je preticanje moguce i da automobili mogu da prate jedni druge sa krace distance. Drugi pozitivni zakljucak je da sef Ferarija Domenikali bolje da se pricesti pre negoli ga Tifozi napune sa olovo, jer gre'ota je da ovakav ide na onaj svet. Kimi, kao i uvek, boli ga tuki, jede si sladoled i ljusti kokakolu, ali steta da takav cvet trune u posrnulom (umesto) propetom konjicu kakav je danasnji Ferari. JA da sam na njegovo mesto isamarao bih inzenjera i Domenikalija, ali s njegovu platu od par desetina miliona evra ko zna, mozda bi si i cutao. Drago mi je za Batona, jer iako je vec u zrelim godinama i spada u veterane bilo bi lepo da makar neki veci rezultat napravi u karijeri, ako ne titulu onda makar da nanize vise pobeda, mislim da je zasluzio to svojim sadasnjim stavom - nije kukao u propaloj Hondi zadnje dve godine i cuti i radi svoj posao, i konacno je docekao superioran bolid. Mozda i nije najveca klasa vozaca, ali neka, nek se omrsi! Ima lepu devojku, stra'ota jedna! Za Rubensa mi je manje drago jer je on samo jedan dugogodisnji isluzeni adjutant crvenog barona iz Ferarija koji je odavno prosao svoj zenit, ali bolje i on da sve zivo osvoji nego meklarenovo lazovsko celjade na celu sa sve upravom i tehnickim timom. Zasluzuju kletve gore od radikalskih! I za kraj samo da kazem da mi je drago zbog Gloka i Trulija jer su OK momci i zasluzuju dobar auto i dobre plasmane, narocito Trulli, taj dobrodusni italijanski vinar!

Pozdrav

John Terry

pre 15 godina

Koliko samo licemera ovde,kao sad navijaju za Brawn GP,a do pre dve nedelje nisu ni znali sta je to! Smesno,takve navijace je imao i schumacher,doduse on je imao i one prave... Smesni ste! Kad navijas za nekog,navijas zato sto ti je ta osoba draga iz nekog razloga,ali ne zato sto pobedjuje,bas bih voleo da vidim te muske sponzoruse kad krenu losi rezultati..
ROBERT KUBICA THE KING

Mickey

pre 15 godina

Ferari se lagano vraca u predsumahersku eru. Ponovo postaju italijani, nemarni i aljkavi kao sto su oduvek i bili. Oni koji prate dugo, dosta dugo F1, dakle u predsumahersko - bronovoj eri, pamte ovaj tim upravo ovakav kakvim se i pokazao u ove dve trke. No to je vec njihov problem...

Drugo mesto Nika Hajdfilda je ono sta me raduje, odustajanje Roberta ono sto ne. No bice bolje. U obe trke su pokazali da ce, bez obzira na resenje spora oko difuzora upravo oni (BMW) biti i najveci kandidati za titulu u konkurenciji konstrora.

Bayerische Motoren Werke

Ferarijevac

pre 15 godina

Čestitam Batonu na pobedi.

Šta reći za Ferrari, jeste da je bolid spor ali ovaj Dominikali je još nesposobniji. Ja mislim da je bolid jak kao onaj iz 2004 ili 2002 da mi opet sigurno ne bi osvojili ni jedan naslov, jer bi nas naš NAJBOLJI šef u istoriji F1, uništio svojim GENIJALNIM odlukama.
Stefano Dominikali=DNO DNA za Ferrari.
Ovo je najgori starta posle 1992 kada takođe nismo imali bodova posle dve trke, ali ne treba da se brinemo srušićemo mi taj rekord u Kini jer ni tamo nećemo osvojiti bodove, a za to će se pobrinuti naravo ko drugi nego naš GENIJALNI šef Dominikali, ako bude sunčano stavit će gume za kišu a ko bude kiša stavit će gume za suho, a u kvalifikacijam će vozači voziti samo po jedan krug i to instalacijski.
Teško nama navijačima Ferrarija, ja se ne sećam da je neka ekipa odavno tako loše i neorganizovano izgledala kao što to Ferarri sada izgleda.

Bojan RF

pre 15 godina

Ovaj Berni upropasti totalno ove prve dve trke sa pomeranjem starta. Da je trka pocela na vreme ne bi bilo kise i sve bi bilo u redu! Bolje je da gledam snimak normalne trke nego direktan prenbos kise!

Dela

pre 15 godina

Velika je steta za Kimija da gubi vreme u ovakvom bolidu.Pa nazalost njegovo optimalno mesto u ovom trenutku je izmedju 5 i 8,sto za mene kao njegovog navijaca predstavlja katastrofu.Napolje sa Dominikalijem,ali jos mnoge glave u Ferariju moraju da lete.Ova''saljiva druzina''kao sto pojedinci rekose je upravo ista kao i ona sa pocetka devedesetih cak jos i gora,sto se vidi zadnjih par sezona.Sto se pre Ferari oslobodi takvih ljudi to ce pre i Kimi opet biti onaj stari. Opsti utisak ---katastofa ---staza i dogadjaji !!!

Morgoroth

pre 15 godina

2 pobeda zaredom, nije ni cudo sto je padala takva kisa.

Zao mi Rosberga, ali glavu gore, Williams F1 je dokazao da moze biti veliko iznenadjenje ove sezone ,tako da ja jos verujem u njih, napred Williams.

Ferrari fan

pre 15 godina

Trka je bila zanimljiva,steta sto se nije mogla nastaviti.Jedinu zamjerku imam na komentarisanje trke od strane Vlade Mijaljevica.Kao i uvijek nevjerovatno dosadan,ubija u pojam sa statistikama,irelevantnim prolaznim vremenima i potpunim nedostatkom talenta za posao koji obavlja.Stekao sam utisak da mu je drago sto se trka nece nastaviti,valjda da ranije ide sa posla ili iz nekog drugog razloga.U svakom slucaju trebao bi da pogleda HRT i vidi kako to rade Ivica Blazicko i Neven Novak.Aleksandar Babic je odlican,pravi poznavalac auto moto sporta i ako nista bilo bi bolje da sam on komentarise prenose F1

tomatomic

pre 15 godina

svaka cast Batonu,a lepo sam ja rekao,Glok je opasan,vozac koji tek nadolazi,a moj hajdfeld ko po obicaju drugi,ali takticki sjajan,zao mi malo za Rosberga i Fetela,ali sta je tu je,Kubica,opet strasno,svi ostali sem Trulija daleko ispod ocekivanja,ali bice uzbudljivo zaista ove sezone zaista.....

Kimster

pre 15 godina

ferrari... ferrari... ferrari... O Boze me dragi sacuvaj. Ruku u vatru ako pola nas ne bi bolje odluke doneli. Sta uradise Raikkonenu, katastrofa... Pa valjda se kockate sa onim koji nije u bodovima (Massa) a ne sa onim koji je peti. Dole Domenicalli

Razocaran odlukom

pre 15 godina

Mislim sta reci, neko nas drzi u neizvesnosti skoro citav sat i onda odluci da se trka zavrsi. Apsolutno nisam zadovoljan odlukom, jer sam zeljan gledanja F1.
Kad ce ta Kina?!

vlada

pre 15 godina

Cestitam Rosu Brown-u koji je dokazao da je GENIJALAC, covek zna znanje.
Moji favoriti Vettel i Raikkonen si ispali, pa mi se i ne mili da gledam ostatak trke, pa u vezi sa tim: Ako sad u Ferariju ne budu letele glave, to ce onda samo znaciti da od Kimija prave budalu i koriste ga kao zamorce dok sve karte bacaju na Masu. Tako se lepo vidi neiskustvo Domenikalija, sve sto nije siguran i ne zna, on prvo isproba na Kimiju pa onda poucen iskustvom primenjuje ili ne primenjuje na Masi.
Ne moze jedan Kimi toliko dobro da vozi koliko iz boxa mogu da ga unakaze.
Pozdrav svim ljubiteljima formule 1.

Kimster

pre 15 godina

ferrari... ferrari... ferrari... O Boze me dragi sacuvaj. Ruku u vatru ako pola nas ne bi bolje odluke doneli. Sta uradise Raikkonenu, katastrofa... Pa valjda se kockate sa onim koji nije u bodovima (Massa) a ne sa onim koji je peti. Dole Domenicalli

vlada

pre 15 godina

Cestitam Rosu Brown-u koji je dokazao da je GENIJALAC, covek zna znanje.
Moji favoriti Vettel i Raikkonen si ispali, pa mi se i ne mili da gledam ostatak trke, pa u vezi sa tim: Ako sad u Ferariju ne budu letele glave, to ce onda samo znaciti da od Kimija prave budalu i koriste ga kao zamorce dok sve karte bacaju na Masu. Tako se lepo vidi neiskustvo Domenikalija, sve sto nije siguran i ne zna, on prvo isproba na Kimiju pa onda poucen iskustvom primenjuje ili ne primenjuje na Masi.
Ne moze jedan Kimi toliko dobro da vozi koliko iz boxa mogu da ga unakaze.
Pozdrav svim ljubiteljima formule 1.

Razocaran odlukom

pre 15 godina

Mislim sta reci, neko nas drzi u neizvesnosti skoro citav sat i onda odluci da se trka zavrsi. Apsolutno nisam zadovoljan odlukom, jer sam zeljan gledanja F1.
Kad ce ta Kina?!

Ferrari fan

pre 15 godina

Trka je bila zanimljiva,steta sto se nije mogla nastaviti.Jedinu zamjerku imam na komentarisanje trke od strane Vlade Mijaljevica.Kao i uvijek nevjerovatno dosadan,ubija u pojam sa statistikama,irelevantnim prolaznim vremenima i potpunim nedostatkom talenta za posao koji obavlja.Stekao sam utisak da mu je drago sto se trka nece nastaviti,valjda da ranije ide sa posla ili iz nekog drugog razloga.U svakom slucaju trebao bi da pogleda HRT i vidi kako to rade Ivica Blazicko i Neven Novak.Aleksandar Babic je odlican,pravi poznavalac auto moto sporta i ako nista bilo bi bolje da sam on komentarise prenose F1

John Terry

pre 15 godina

Koliko samo licemera ovde,kao sad navijaju za Brawn GP,a do pre dve nedelje nisu ni znali sta je to! Smesno,takve navijace je imao i schumacher,doduse on je imao i one prave... Smesni ste! Kad navijas za nekog,navijas zato sto ti je ta osoba draga iz nekog razloga,ali ne zato sto pobedjuje,bas bih voleo da vidim te muske sponzoruse kad krenu losi rezultati..
ROBERT KUBICA THE KING

Bojan RF

pre 15 godina

Ovaj Berni upropasti totalno ove prve dve trke sa pomeranjem starta. Da je trka pocela na vreme ne bi bilo kise i sve bi bilo u redu! Bolje je da gledam snimak normalne trke nego direktan prenbos kise!

zadrigli kapitalisticki bumbar

pre 15 godina

Ja ne znam sta ovde pojedini palamude, trka je bila fenomenalna sa dosta direktnih duela i preticanja, pogledajte samo Vebera protiv lazovcine ili Gloka - fantasticna voznja. Ili Vebera protiv Alonsa, sjajno. Trka je imala maltene sve - nepredvidiv start, promenljive vremenske uslove, promenjeni poredak iza pobednika, takticka nadmudrivanja, itd....jedino je glupo sto je trka isforsirano startovala u 5 popodne, inace bi se sigurno zavrsila. Ali najpozitivniji zakljucak je da je preticanje moguce i da automobili mogu da prate jedni druge sa krace distance. Drugi pozitivni zakljucak je da sef Ferarija Domenikali bolje da se pricesti pre negoli ga Tifozi napune sa olovo, jer gre'ota je da ovakav ide na onaj svet. Kimi, kao i uvek, boli ga tuki, jede si sladoled i ljusti kokakolu, ali steta da takav cvet trune u posrnulom (umesto) propetom konjicu kakav je danasnji Ferari. JA da sam na njegovo mesto isamarao bih inzenjera i Domenikalija, ali s njegovu platu od par desetina miliona evra ko zna, mozda bi si i cutao. Drago mi je za Batona, jer iako je vec u zrelim godinama i spada u veterane bilo bi lepo da makar neki veci rezultat napravi u karijeri, ako ne titulu onda makar da nanize vise pobeda, mislim da je zasluzio to svojim sadasnjim stavom - nije kukao u propaloj Hondi zadnje dve godine i cuti i radi svoj posao, i konacno je docekao superioran bolid. Mozda i nije najveca klasa vozaca, ali neka, nek se omrsi! Ima lepu devojku, stra'ota jedna! Za Rubensa mi je manje drago jer je on samo jedan dugogodisnji isluzeni adjutant crvenog barona iz Ferarija koji je odavno prosao svoj zenit, ali bolje i on da sve zivo osvoji nego meklarenovo lazovsko celjade na celu sa sve upravom i tehnickim timom. Zasluzuju kletve gore od radikalskih! I za kraj samo da kazem da mi je drago zbog Gloka i Trulija jer su OK momci i zasluzuju dobar auto i dobre plasmane, narocito Trulli, taj dobrodusni italijanski vinar!

Pozdrav

Ferarijevac

pre 15 godina

Čestitam Batonu na pobedi.

Šta reći za Ferrari, jeste da je bolid spor ali ovaj Dominikali je još nesposobniji. Ja mislim da je bolid jak kao onaj iz 2004 ili 2002 da mi opet sigurno ne bi osvojili ni jedan naslov, jer bi nas naš NAJBOLJI šef u istoriji F1, uništio svojim GENIJALNIM odlukama.
Stefano Dominikali=DNO DNA za Ferrari.
Ovo je najgori starta posle 1992 kada takođe nismo imali bodova posle dve trke, ali ne treba da se brinemo srušićemo mi taj rekord u Kini jer ni tamo nećemo osvojiti bodove, a za to će se pobrinuti naravo ko drugi nego naš GENIJALNI šef Dominikali, ako bude sunčano stavit će gume za kišu a ko bude kiša stavit će gume za suho, a u kvalifikacijam će vozači voziti samo po jedan krug i to instalacijski.
Teško nama navijačima Ferrarija, ja se ne sećam da je neka ekipa odavno tako loše i neorganizovano izgledala kao što to Ferarri sada izgleda.

PROSTak

pre 15 godina

@Ferari fan
Ne slazem se sa kritikom na racun komentatora. Nedavno sam ovde pokusao pohvaliti pomenuti komentatorski par ali je komentar bio cenzurisan iako je bio vrlo pristojan. Smatram da mi do sada nismo imali bolje komentatore, Babic je perfektan a Vlada Mijaljevic je sasvim OK. Zasto nisu dolazile kritike na racun najnapadnijeg komentatora dosada, A.Stojanovica? Zar je moguce da je neko zaboravio ono urlanje i prilikom starta svake trke, one greske, gramaticke greske...? Mislim da je on najnetalentovaniji komentator. Secam se i onog strasnog perioda kad su V.Petrovic i C.Brkic komentarisali F1. I to je bilo nepodnosljivo, ali Sstojanovic je bio kap koja je prelila casu. Secate li se onog njegovog "EVO SMO u bolidu sa Nikom Hajfeldom."? Stalno je ponavljao to EVO SMO. Zar to nije pogresno? Kako je moguce da ga niko nije upozorio? Zar je imao takvu "zaledjinu" da je to mogao da si dozvoli? S druge strane, na HRT-u iritira njihov izgovor imena vozaca. Sumaherovo ime onako ni rodjeni u Nemackoj ne izgovaraju. To mi deluje nekako "uvlakacki". Zato mislim da su ova nasa dvojica sasvim OK.

Dela

pre 15 godina

Velika je steta za Kimija da gubi vreme u ovakvom bolidu.Pa nazalost njegovo optimalno mesto u ovom trenutku je izmedju 5 i 8,sto za mene kao njegovog navijaca predstavlja katastrofu.Napolje sa Dominikalijem,ali jos mnoge glave u Ferariju moraju da lete.Ova''saljiva druzina''kao sto pojedinci rekose je upravo ista kao i ona sa pocetka devedesetih cak jos i gora,sto se vidi zadnjih par sezona.Sto se pre Ferari oslobodi takvih ljudi to ce pre i Kimi opet biti onaj stari. Opsti utisak ---katastofa ---staza i dogadjaji !!!

Sale 46

pre 15 godina

Vec sad se moze slobodno reci da je Bron apsolutno najkompletniji tim ove sezone, a raduje i Tojota kojoj se tek sad vracaju godine i dolari ulozeni u razvoj (naravno ako se ta prica sa difuzorima resi 14.aprila, mada kako su stvari krenule mozda nas ocekuje ponovo neki cirkus).

Ali ja prosto moram da prokomentarisem Ferari, ovo je neverovatno na sta najbolji F1 tim u istoriji lici trenutno! Ovakvu gomilu pajaca i nesposobnjakovica nisam video u zivotu. Oni Kimiju montiraju full wet, a na stazi tek ponegde pocinju da prskaju neke kapi. Razumem ja to, hoces da dobijes prednost u odnosu na ostale, ali zasto to nisu mogle da budu intermediate, u najgoru ruku? Ja verujem da bi 99% nas koji samo gledamo trke, a to nam nije posao koji nas hrani, odlucili drugacije. Pa dovoljno je bilo pogledati u nebo i sve je bilo jasno, i onda ne cudi Kimijevo vreme koje je bilo 30s, 1min sporije po krugu i sto je posle par krugova javio da su mu gume unistene! Taj Stefano je izgubio sve konce, i neverovatno je dokle ce Kimi vise trpeti da ga prave budalom. Zar nije on sampion, a Masa vicesampion, ili sam ja negde pogresno procitao? Ceo Ferarijev tim lici na cirkus, i dok se nesto ne promeni, i dalje cemo gledati samo klovnove. Sampionski tim iz prosle godine, a u prve dve trke nisu sakupili niti 1 bod! Ako ovo nije najgori start u istoriji F1 tima Ferari, voleo bih da znam koji je. Prosto sam bio zabezeknut ovom odlukom, bas kao i Aleksandar Babic, covek koji celog svog zivota prati F1, i stvarno ne moze da veruje sta Ferari radi.

Voleo bih da se za titulu ove godine bore iskljucivo Bron, Tojota, i mozda jos neko, a ove pametnjakovice, kovace zavera i klovnove (Ferari, Mercedes...) vise ne zelim da gledam na podijumu. Ogadili ste mi se svojom arogantnoscu, i sad uzivajte u njoj, slatka vam bila...

zoka_mip

pre 15 godina

@zadrigli kapitalisticki bumbar
ti izgleda vise mrzis McLaren nego sto volis neku drugu ekipu i F1..
@Sale46
po cemu je to ferrari najbolji f1 team F1 svih vrmena?? bilo je godina kad su bili najbolji 2000...., ali je bilo i godina (20) kad ih nije bilo na mapi... ne bih se slozio ni da su prvi među jednakima...

ovo jos nije prava slika formule, ja je ocekujem tek kad dođu evropske trke i probuđen mclaren..


GO LEWIS, GO MCLAREN!!!

Mickey

pre 15 godina

Ferari se lagano vraca u predsumahersku eru. Ponovo postaju italijani, nemarni i aljkavi kao sto su oduvek i bili. Oni koji prate dugo, dosta dugo F1, dakle u predsumahersko - bronovoj eri, pamte ovaj tim upravo ovakav kakvim se i pokazao u ove dve trke. No to je vec njihov problem...

Drugo mesto Nika Hajdfilda je ono sta me raduje, odustajanje Roberta ono sto ne. No bice bolje. U obe trke su pokazali da ce, bez obzira na resenje spora oko difuzora upravo oni (BMW) biti i najveci kandidati za titulu u konkurenciji konstrora.

Bayerische Motoren Werke

tomatomic

pre 15 godina

svaka cast Batonu,a lepo sam ja rekao,Glok je opasan,vozac koji tek nadolazi,a moj hajdfeld ko po obicaju drugi,ali takticki sjajan,zao mi malo za Rosberga i Fetela,ali sta je tu je,Kubica,opet strasno,svi ostali sem Trulija daleko ispod ocekivanja,ali bice uzbudljivo zaista ove sezone zaista.....

CECI

pre 15 godina

Ako se ispostavi da su dupli difuzori nelegalni vrh tabele posle 2 trke bio bi hajfeld i alonso ali ako su uredu ferari i ostali timovi su spremni da ih ugrade i gledacemo veoma uzbudjivu sezonu.Zao mi je kimija a ostatak tima bi trebalo da kazne za gluposti koja su sve cesca.Sta mislite jesu li difuzori legalni ili ne?

Morgoroth

pre 15 godina

2 pobeda zaredom, nije ni cudo sto je padala takva kisa.

Zao mi Rosberga, ali glavu gore, Williams F1 je dokazao da moze biti veliko iznenadjenje ove sezone ,tako da ja jos verujem u njih, napred Williams.

Louis Chiron

pre 15 godina

Svaka cast Hajdfeldu,valjda ce doci i ta pobeda.Alonso sjajan start samo kada bi se Reno malo popravio.Rozberg je bio izuzetno jak na startu steta sto nije pobedio.
Nadam se boljim rezultatima Renoa i Alonsa u Kini.

dalibor

pre 15 godina

pre svega cestitke pobjedniku i brawnu koji je pokazao da je veliki majstor svog zanata.konacno i da se neko drugi umjesa ozbiljno titulu.jer je vec postalo dosadno gledati meclaren i ferari.ja ne znam da li su ovi u ferariju normalni,ono sto su danas uradili raikonenu je velika bruka i sramota.

Xomep182

pre 15 godina

@(PROSTak, 5. april 2009 18:06)
Aca Stojanovic je najbolji komentator kod nas, jeste imao problema u pocetku sa F1 zato sto je on prevashodno fudbalski komentator, i ako se to uzme u obzir, bio je sasvim OK..Svakako mi se vise svidjao od sadasnjeg..

nemanja

pre 15 godina

Ferrari je najusoesniji F1 tim svih vremena zato sto to govore podaci.
Domenicali je nesposoban, to se videlo jos one sezone kada je Kimi bio sampion. Da nije bilo Todta da intervenise kada je trebalo, nista ne bi bilo ni tada.

miki

pre 15 godina

First Season: 1950
World Championships: 16
Highest race finish: 1 (x209)
Pole Positions: 203
Fastest Laps: 218
Toliko o Ferrariju tek da se zna .Ati druze (zoka_mip, 5. april 2009 23:10)navijaj za onog lazovcinu...

nekerozberg

pre 15 godina

@PROSTak
Podseticu jos na to kako je Ceda Brkic komentarisao. Na jednoj uzbudljivoj trci je pri kraju od nekog sudara jednom vozacu otpao tocak a on je samo rekao "Fantasticno!".
Ne volim obicno da "komentarisem komentatore" i ne nerviraju me, ali mislim da danas nisu bili bas aktuelni sa pricom o tome kako bi trebalo da se iza SC-a izveze samo jos 10-ak krugova i da svi dobiju cele bodove. Pa cemu onda sluzi granica od 75% trke?
Bilo kako bilo Alonso nam je danas pokazao cemu sluzi KERS sistem. Mislim da je Reno ekipa koja je najvise odmakla u razvoju ovog sistema koji kod njih vec funkcionise, ali isto tako je Reno ekipa koja je "najvise odmakla OD aerodinamike". Reno i aerodinamika su otisli u dva suprotna pravca. Na zalost najgori su i nakon dobrog starta i lavovske borbe Alonsa videlo se da je Renoov bolid ravnopravan samo sa Fors Indijom. Svi ostali su brzi. To je bilo jasno i juce kada Alonso fakticki nije hteo ni da pokusa da napravi brzi krug u poslednjoj rundi kvalifikacija. Uteha je u tome da makar zahvaljujuci okolnostima Alonso jos i dobro stoji na tabeli i ima nade da ce ako primera radi poboljsaju stvari sa ugradnjom difuzora ipak biti konkurentni.
Sto se tice Ferarija i Meklarena moj utisak je da prvi imaju problem sa vozacima i organizacijom (Masa i Kimi su izgleda dobri samo kad imaju najbolji auto a ovaj put to nije bas slucaj, a strateg je izgleda pravi "lisac") a drugi sa vozilom. Ferarijev bolid je skoro konkurentan najbrzima (Bronu i Tojoti) a vec ima razvijen KERS i ako ugrade difuzore bice OK. Meklaren je los i posle Renoa mozda najgori (Fors Indiju ne racunam) ali ako ne racunam "nevozacke stvari" Hamilton vozi po meni odlicno ove godine. Jeste izgubio duel sa Veberom ali ipak svaka cast.
Prava je steta sto je trka skracena jer smo mogli da vidimo izvanredne borbe (Veber-Hamilton, Veber pretice Hajfelda sa spoljne strane) i sada se vidi da iako svi kritikuju izgled (pa i ja sam bio medju kriticarima) i sirinu prednjeg spojlera upravo to je nateralo vozace na ferplej! Naime pokusajte nesto kvarno i steta ce najpre biti vasa! Odlicno.
Sta reci za prekid trke - ocigledno je da je Berni kriv. Radio je navodno za nas u Evropi a pritome ja cu reci da je to bilo em lose em nepotrebno jer mi (gledaoci u Evropi) uopste nismo toliko "svileni" i kladim se da bi smo ladno ustali i 2 ujutro da gledamo F1.
P.S.: Samo napred rodjace, nastavi da gazis okrenuce se sreca!

bobcha

pre 15 godina

Ovo je najinteresantnija sezona F1 u zadnjih 20godina sigurno, konacno postoje ekipe koje se mogu nositi sa 3 nedodirljiva konstruktora, i to je super. Ja sam veliki ljubitelj Moto GP, a u motoGP-u su sezone uvek takve, zanimljive, gde uposte nije bitno koji motor vozite jer ste uvek u borbi (direktnoj jedan na jedan) za bodove i u svakoj trci uvek neko iznenadi svojom voznjom, i to je najveca car. Zato ne razumem zasto se pojedini bune sto nema ferrarija i mercedesa nigde, ovako je mnogo bolje.
Jedino je najveca glupost ova podela bodova

alekpanker

pre 15 godina

Trka je bila luda skroz.Od samog starta pa do konačne odluke o kraju trke.Glupo je od FIA što se Australija vozila od 8 zbog Evropljana a Malezija u 11.Tu nema logike.Mogli su obe da stave u 9 i sve bi bilo ok.Ja kao dugogodišnji navijač Batona sam presrećan.Godinama sam tugovao zbog sudbine mu klete(izuzev trijumfa u Mađarskoj)i loših bolida u kojima je vozio.Ako komisija donese odluku da je sve bilo ispravno sa bolidom ,do sada, ni titula nije daleko iako je sam start šampionata.Za "velike" mi nije žao,ovako će biti samo uzbudljivije.NAPRED BATONE!!!

Mrki

pre 15 godina

Jedva sam cekao da krene trka,a kad je krenula i kad sam video kako mi Kubica stoji u mestu nije mi se ni gledala formula,doduse uteha je mala sto je Haidfeld osvojio drugo mesto mada ni to ne treba da mu bude utesno jer je samo jednom otisao u boks za razliku od batona,da je KUBICA bio u trci mnogo bi bolje iskoristio te uslove,ali ja ne gubim nadu u njega a ne trebaju ni drugi koji vole KUBICU jer ce sigurno cudo da pravi,kad se budu preselili u evropu KUBICA KRALJ

Timer

pre 15 godina

@nekerozberg
Slazem se sa skoro svim faktima koje si naveo ali mi nije jasno to oko KERS sistema.Koliko sam svatio on se puni strujom koja se generise prilikom kocenja?Po toj logici na pocetku trke u njemu ne bi smelo da ima energije?

nekerozberg

pre 15 godina

@timer
to pitanje sam ja postavio posle prosle trke ali smo juce dobili odgovor. Znaci baterije ne bi trebalo da su napunjene pred trku jer to nije energija dobijena kocenjem (nije KERS), sa druge strane pitanje je da li se mogu napuniti tokom kruga za zagrejavanje (pa mozda i mogu). Moguce je da se na startu trke mozes pojaviti samo sa energijom koju si sakupio na kvalifikacijama :)

vlada

pre 15 godina

Cestitam Rosu Brown-u koji je dokazao da je GENIJALAC, covek zna znanje.
Moji favoriti Vettel i Raikkonen si ispali, pa mi se i ne mili da gledam ostatak trke, pa u vezi sa tim: Ako sad u Ferariju ne budu letele glave, to ce onda samo znaciti da od Kimija prave budalu i koriste ga kao zamorce dok sve karte bacaju na Masu. Tako se lepo vidi neiskustvo Domenikalija, sve sto nije siguran i ne zna, on prvo isproba na Kimiju pa onda poucen iskustvom primenjuje ili ne primenjuje na Masi.
Ne moze jedan Kimi toliko dobro da vozi koliko iz boxa mogu da ga unakaze.
Pozdrav svim ljubiteljima formule 1.

Ferrari fan

pre 15 godina

Trka je bila zanimljiva,steta sto se nije mogla nastaviti.Jedinu zamjerku imam na komentarisanje trke od strane Vlade Mijaljevica.Kao i uvijek nevjerovatno dosadan,ubija u pojam sa statistikama,irelevantnim prolaznim vremenima i potpunim nedostatkom talenta za posao koji obavlja.Stekao sam utisak da mu je drago sto se trka nece nastaviti,valjda da ranije ide sa posla ili iz nekog drugog razloga.U svakom slucaju trebao bi da pogleda HRT i vidi kako to rade Ivica Blazicko i Neven Novak.Aleksandar Babic je odlican,pravi poznavalac auto moto sporta i ako nista bilo bi bolje da sam on komentarise prenose F1

zadrigli kapitalisticki bumbar

pre 15 godina

Ja ne znam sta ovde pojedini palamude, trka je bila fenomenalna sa dosta direktnih duela i preticanja, pogledajte samo Vebera protiv lazovcine ili Gloka - fantasticna voznja. Ili Vebera protiv Alonsa, sjajno. Trka je imala maltene sve - nepredvidiv start, promenljive vremenske uslove, promenjeni poredak iza pobednika, takticka nadmudrivanja, itd....jedino je glupo sto je trka isforsirano startovala u 5 popodne, inace bi se sigurno zavrsila. Ali najpozitivniji zakljucak je da je preticanje moguce i da automobili mogu da prate jedni druge sa krace distance. Drugi pozitivni zakljucak je da sef Ferarija Domenikali bolje da se pricesti pre negoli ga Tifozi napune sa olovo, jer gre'ota je da ovakav ide na onaj svet. Kimi, kao i uvek, boli ga tuki, jede si sladoled i ljusti kokakolu, ali steta da takav cvet trune u posrnulom (umesto) propetom konjicu kakav je danasnji Ferari. JA da sam na njegovo mesto isamarao bih inzenjera i Domenikalija, ali s njegovu platu od par desetina miliona evra ko zna, mozda bi si i cutao. Drago mi je za Batona, jer iako je vec u zrelim godinama i spada u veterane bilo bi lepo da makar neki veci rezultat napravi u karijeri, ako ne titulu onda makar da nanize vise pobeda, mislim da je zasluzio to svojim sadasnjim stavom - nije kukao u propaloj Hondi zadnje dve godine i cuti i radi svoj posao, i konacno je docekao superioran bolid. Mozda i nije najveca klasa vozaca, ali neka, nek se omrsi! Ima lepu devojku, stra'ota jedna! Za Rubensa mi je manje drago jer je on samo jedan dugogodisnji isluzeni adjutant crvenog barona iz Ferarija koji je odavno prosao svoj zenit, ali bolje i on da sve zivo osvoji nego meklarenovo lazovsko celjade na celu sa sve upravom i tehnickim timom. Zasluzuju kletve gore od radikalskih! I za kraj samo da kazem da mi je drago zbog Gloka i Trulija jer su OK momci i zasluzuju dobar auto i dobre plasmane, narocito Trulli, taj dobrodusni italijanski vinar!

Pozdrav

zoka_mip

pre 15 godina

@zadrigli kapitalisticki bumbar
ti izgleda vise mrzis McLaren nego sto volis neku drugu ekipu i F1..
@Sale46
po cemu je to ferrari najbolji f1 team F1 svih vrmena?? bilo je godina kad su bili najbolji 2000...., ali je bilo i godina (20) kad ih nije bilo na mapi... ne bih se slozio ni da su prvi među jednakima...

ovo jos nije prava slika formule, ja je ocekujem tek kad dođu evropske trke i probuđen mclaren..


GO LEWIS, GO MCLAREN!!!

miki

pre 15 godina

First Season: 1950
World Championships: 16
Highest race finish: 1 (x209)
Pole Positions: 203
Fastest Laps: 218
Toliko o Ferrariju tek da se zna .Ati druze (zoka_mip, 5. april 2009 23:10)navijaj za onog lazovcinu...

John Terry

pre 15 godina

Koliko samo licemera ovde,kao sad navijaju za Brawn GP,a do pre dve nedelje nisu ni znali sta je to! Smesno,takve navijace je imao i schumacher,doduse on je imao i one prave... Smesni ste! Kad navijas za nekog,navijas zato sto ti je ta osoba draga iz nekog razloga,ali ne zato sto pobedjuje,bas bih voleo da vidim te muske sponzoruse kad krenu losi rezultati..
ROBERT KUBICA THE KING

Louis Chiron

pre 15 godina

Svaka cast Hajdfeldu,valjda ce doci i ta pobeda.Alonso sjajan start samo kada bi se Reno malo popravio.Rozberg je bio izuzetno jak na startu steta sto nije pobedio.
Nadam se boljim rezultatima Renoa i Alonsa u Kini.

Sale 46

pre 15 godina

Vec sad se moze slobodno reci da je Bron apsolutno najkompletniji tim ove sezone, a raduje i Tojota kojoj se tek sad vracaju godine i dolari ulozeni u razvoj (naravno ako se ta prica sa difuzorima resi 14.aprila, mada kako su stvari krenule mozda nas ocekuje ponovo neki cirkus).

Ali ja prosto moram da prokomentarisem Ferari, ovo je neverovatno na sta najbolji F1 tim u istoriji lici trenutno! Ovakvu gomilu pajaca i nesposobnjakovica nisam video u zivotu. Oni Kimiju montiraju full wet, a na stazi tek ponegde pocinju da prskaju neke kapi. Razumem ja to, hoces da dobijes prednost u odnosu na ostale, ali zasto to nisu mogle da budu intermediate, u najgoru ruku? Ja verujem da bi 99% nas koji samo gledamo trke, a to nam nije posao koji nas hrani, odlucili drugacije. Pa dovoljno je bilo pogledati u nebo i sve je bilo jasno, i onda ne cudi Kimijevo vreme koje je bilo 30s, 1min sporije po krugu i sto je posle par krugova javio da su mu gume unistene! Taj Stefano je izgubio sve konce, i neverovatno je dokle ce Kimi vise trpeti da ga prave budalom. Zar nije on sampion, a Masa vicesampion, ili sam ja negde pogresno procitao? Ceo Ferarijev tim lici na cirkus, i dok se nesto ne promeni, i dalje cemo gledati samo klovnove. Sampionski tim iz prosle godine, a u prve dve trke nisu sakupili niti 1 bod! Ako ovo nije najgori start u istoriji F1 tima Ferari, voleo bih da znam koji je. Prosto sam bio zabezeknut ovom odlukom, bas kao i Aleksandar Babic, covek koji celog svog zivota prati F1, i stvarno ne moze da veruje sta Ferari radi.

Voleo bih da se za titulu ove godine bore iskljucivo Bron, Tojota, i mozda jos neko, a ove pametnjakovice, kovace zavera i klovnove (Ferari, Mercedes...) vise ne zelim da gledam na podijumu. Ogadili ste mi se svojom arogantnoscu, i sad uzivajte u njoj, slatka vam bila...

PROSTak

pre 15 godina

@Ferari fan
Ne slazem se sa kritikom na racun komentatora. Nedavno sam ovde pokusao pohvaliti pomenuti komentatorski par ali je komentar bio cenzurisan iako je bio vrlo pristojan. Smatram da mi do sada nismo imali bolje komentatore, Babic je perfektan a Vlada Mijaljevic je sasvim OK. Zasto nisu dolazile kritike na racun najnapadnijeg komentatora dosada, A.Stojanovica? Zar je moguce da je neko zaboravio ono urlanje i prilikom starta svake trke, one greske, gramaticke greske...? Mislim da je on najnetalentovaniji komentator. Secam se i onog strasnog perioda kad su V.Petrovic i C.Brkic komentarisali F1. I to je bilo nepodnosljivo, ali Sstojanovic je bio kap koja je prelila casu. Secate li se onog njegovog "EVO SMO u bolidu sa Nikom Hajfeldom."? Stalno je ponavljao to EVO SMO. Zar to nije pogresno? Kako je moguce da ga niko nije upozorio? Zar je imao takvu "zaledjinu" da je to mogao da si dozvoli? S druge strane, na HRT-u iritira njihov izgovor imena vozaca. Sumaherovo ime onako ni rodjeni u Nemackoj ne izgovaraju. To mi deluje nekako "uvlakacki". Zato mislim da su ova nasa dvojica sasvim OK.

Kimster

pre 15 godina

ferrari... ferrari... ferrari... O Boze me dragi sacuvaj. Ruku u vatru ako pola nas ne bi bolje odluke doneli. Sta uradise Raikkonenu, katastrofa... Pa valjda se kockate sa onim koji nije u bodovima (Massa) a ne sa onim koji je peti. Dole Domenicalli

Ferarijevac

pre 15 godina

Čestitam Batonu na pobedi.

Šta reći za Ferrari, jeste da je bolid spor ali ovaj Dominikali je još nesposobniji. Ja mislim da je bolid jak kao onaj iz 2004 ili 2002 da mi opet sigurno ne bi osvojili ni jedan naslov, jer bi nas naš NAJBOLJI šef u istoriji F1, uništio svojim GENIJALNIM odlukama.
Stefano Dominikali=DNO DNA za Ferrari.
Ovo je najgori starta posle 1992 kada takođe nismo imali bodova posle dve trke, ali ne treba da se brinemo srušićemo mi taj rekord u Kini jer ni tamo nećemo osvojiti bodove, a za to će se pobrinuti naravo ko drugi nego naš GENIJALNI šef Dominikali, ako bude sunčano stavit će gume za kišu a ko bude kiša stavit će gume za suho, a u kvalifikacijam će vozači voziti samo po jedan krug i to instalacijski.
Teško nama navijačima Ferrarija, ja se ne sećam da je neka ekipa odavno tako loše i neorganizovano izgledala kao što to Ferarri sada izgleda.

dalibor

pre 15 godina

pre svega cestitke pobjedniku i brawnu koji je pokazao da je veliki majstor svog zanata.konacno i da se neko drugi umjesa ozbiljno titulu.jer je vec postalo dosadno gledati meclaren i ferari.ja ne znam da li su ovi u ferariju normalni,ono sto su danas uradili raikonenu je velika bruka i sramota.

Dela

pre 15 godina

Velika je steta za Kimija da gubi vreme u ovakvom bolidu.Pa nazalost njegovo optimalno mesto u ovom trenutku je izmedju 5 i 8,sto za mene kao njegovog navijaca predstavlja katastrofu.Napolje sa Dominikalijem,ali jos mnoge glave u Ferariju moraju da lete.Ova''saljiva druzina''kao sto pojedinci rekose je upravo ista kao i ona sa pocetka devedesetih cak jos i gora,sto se vidi zadnjih par sezona.Sto se pre Ferari oslobodi takvih ljudi to ce pre i Kimi opet biti onaj stari. Opsti utisak ---katastofa ---staza i dogadjaji !!!

Mickey

pre 15 godina

Ferari se lagano vraca u predsumahersku eru. Ponovo postaju italijani, nemarni i aljkavi kao sto su oduvek i bili. Oni koji prate dugo, dosta dugo F1, dakle u predsumahersko - bronovoj eri, pamte ovaj tim upravo ovakav kakvim se i pokazao u ove dve trke. No to je vec njihov problem...

Drugo mesto Nika Hajdfilda je ono sta me raduje, odustajanje Roberta ono sto ne. No bice bolje. U obe trke su pokazali da ce, bez obzira na resenje spora oko difuzora upravo oni (BMW) biti i najveci kandidati za titulu u konkurenciji konstrora.

Bayerische Motoren Werke

alekpanker

pre 15 godina

Trka je bila luda skroz.Od samog starta pa do konačne odluke o kraju trke.Glupo je od FIA što se Australija vozila od 8 zbog Evropljana a Malezija u 11.Tu nema logike.Mogli su obe da stave u 9 i sve bi bilo ok.Ja kao dugogodišnji navijač Batona sam presrećan.Godinama sam tugovao zbog sudbine mu klete(izuzev trijumfa u Mađarskoj)i loših bolida u kojima je vozio.Ako komisija donese odluku da je sve bilo ispravno sa bolidom ,do sada, ni titula nije daleko iako je sam start šampionata.Za "velike" mi nije žao,ovako će biti samo uzbudljivije.NAPRED BATONE!!!

nemanja

pre 15 godina

Ferrari je najusoesniji F1 tim svih vremena zato sto to govore podaci.
Domenicali je nesposoban, to se videlo jos one sezone kada je Kimi bio sampion. Da nije bilo Todta da intervenise kada je trebalo, nista ne bi bilo ni tada.

Xomep182

pre 15 godina

@(PROSTak, 5. april 2009 18:06)
Aca Stojanovic je najbolji komentator kod nas, jeste imao problema u pocetku sa F1 zato sto je on prevashodno fudbalski komentator, i ako se to uzme u obzir, bio je sasvim OK..Svakako mi se vise svidjao od sadasnjeg..

bobcha

pre 15 godina

Ovo je najinteresantnija sezona F1 u zadnjih 20godina sigurno, konacno postoje ekipe koje se mogu nositi sa 3 nedodirljiva konstruktora, i to je super. Ja sam veliki ljubitelj Moto GP, a u motoGP-u su sezone uvek takve, zanimljive, gde uposte nije bitno koji motor vozite jer ste uvek u borbi (direktnoj jedan na jedan) za bodove i u svakoj trci uvek neko iznenadi svojom voznjom, i to je najveca car. Zato ne razumem zasto se pojedini bune sto nema ferrarija i mercedesa nigde, ovako je mnogo bolje.
Jedino je najveca glupost ova podela bodova

Mrki

pre 15 godina

Jedva sam cekao da krene trka,a kad je krenula i kad sam video kako mi Kubica stoji u mestu nije mi se ni gledala formula,doduse uteha je mala sto je Haidfeld osvojio drugo mesto mada ni to ne treba da mu bude utesno jer je samo jednom otisao u boks za razliku od batona,da je KUBICA bio u trci mnogo bi bolje iskoristio te uslove,ali ja ne gubim nadu u njega a ne trebaju ni drugi koji vole KUBICU jer ce sigurno cudo da pravi,kad se budu preselili u evropu KUBICA KRALJ

Timer

pre 15 godina

@nekerozberg
Slazem se sa skoro svim faktima koje si naveo ali mi nije jasno to oko KERS sistema.Koliko sam svatio on se puni strujom koja se generise prilikom kocenja?Po toj logici na pocetku trke u njemu ne bi smelo da ima energije?

Morgoroth

pre 15 godina

2 pobeda zaredom, nije ni cudo sto je padala takva kisa.

Zao mi Rosberga, ali glavu gore, Williams F1 je dokazao da moze biti veliko iznenadjenje ove sezone ,tako da ja jos verujem u njih, napred Williams.

CECI

pre 15 godina

Ako se ispostavi da su dupli difuzori nelegalni vrh tabele posle 2 trke bio bi hajfeld i alonso ali ako su uredu ferari i ostali timovi su spremni da ih ugrade i gledacemo veoma uzbudjivu sezonu.Zao mi je kimija a ostatak tima bi trebalo da kazne za gluposti koja su sve cesca.Sta mislite jesu li difuzori legalni ili ne?

Razocaran odlukom

pre 15 godina

Mislim sta reci, neko nas drzi u neizvesnosti skoro citav sat i onda odluci da se trka zavrsi. Apsolutno nisam zadovoljan odlukom, jer sam zeljan gledanja F1.
Kad ce ta Kina?!

Bojan RF

pre 15 godina

Ovaj Berni upropasti totalno ove prve dve trke sa pomeranjem starta. Da je trka pocela na vreme ne bi bilo kise i sve bi bilo u redu! Bolje je da gledam snimak normalne trke nego direktan prenbos kise!

tomatomic

pre 15 godina

svaka cast Batonu,a lepo sam ja rekao,Glok je opasan,vozac koji tek nadolazi,a moj hajdfeld ko po obicaju drugi,ali takticki sjajan,zao mi malo za Rosberga i Fetela,ali sta je tu je,Kubica,opet strasno,svi ostali sem Trulija daleko ispod ocekivanja,ali bice uzbudljivo zaista ove sezone zaista.....

nekerozberg

pre 15 godina

@PROSTak
Podseticu jos na to kako je Ceda Brkic komentarisao. Na jednoj uzbudljivoj trci je pri kraju od nekog sudara jednom vozacu otpao tocak a on je samo rekao "Fantasticno!".
Ne volim obicno da "komentarisem komentatore" i ne nerviraju me, ali mislim da danas nisu bili bas aktuelni sa pricom o tome kako bi trebalo da se iza SC-a izveze samo jos 10-ak krugova i da svi dobiju cele bodove. Pa cemu onda sluzi granica od 75% trke?
Bilo kako bilo Alonso nam je danas pokazao cemu sluzi KERS sistem. Mislim da je Reno ekipa koja je najvise odmakla u razvoju ovog sistema koji kod njih vec funkcionise, ali isto tako je Reno ekipa koja je "najvise odmakla OD aerodinamike". Reno i aerodinamika su otisli u dva suprotna pravca. Na zalost najgori su i nakon dobrog starta i lavovske borbe Alonsa videlo se da je Renoov bolid ravnopravan samo sa Fors Indijom. Svi ostali su brzi. To je bilo jasno i juce kada Alonso fakticki nije hteo ni da pokusa da napravi brzi krug u poslednjoj rundi kvalifikacija. Uteha je u tome da makar zahvaljujuci okolnostima Alonso jos i dobro stoji na tabeli i ima nade da ce ako primera radi poboljsaju stvari sa ugradnjom difuzora ipak biti konkurentni.
Sto se tice Ferarija i Meklarena moj utisak je da prvi imaju problem sa vozacima i organizacijom (Masa i Kimi su izgleda dobri samo kad imaju najbolji auto a ovaj put to nije bas slucaj, a strateg je izgleda pravi "lisac") a drugi sa vozilom. Ferarijev bolid je skoro konkurentan najbrzima (Bronu i Tojoti) a vec ima razvijen KERS i ako ugrade difuzore bice OK. Meklaren je los i posle Renoa mozda najgori (Fors Indiju ne racunam) ali ako ne racunam "nevozacke stvari" Hamilton vozi po meni odlicno ove godine. Jeste izgubio duel sa Veberom ali ipak svaka cast.
Prava je steta sto je trka skracena jer smo mogli da vidimo izvanredne borbe (Veber-Hamilton, Veber pretice Hajfelda sa spoljne strane) i sada se vidi da iako svi kritikuju izgled (pa i ja sam bio medju kriticarima) i sirinu prednjeg spojlera upravo to je nateralo vozace na ferplej! Naime pokusajte nesto kvarno i steta ce najpre biti vasa! Odlicno.
Sta reci za prekid trke - ocigledno je da je Berni kriv. Radio je navodno za nas u Evropi a pritome ja cu reci da je to bilo em lose em nepotrebno jer mi (gledaoci u Evropi) uopste nismo toliko "svileni" i kladim se da bi smo ladno ustali i 2 ujutro da gledamo F1.
P.S.: Samo napred rodjace, nastavi da gazis okrenuce se sreca!

nekerozberg

pre 15 godina

@timer
to pitanje sam ja postavio posle prosle trke ali smo juce dobili odgovor. Znaci baterije ne bi trebalo da su napunjene pred trku jer to nije energija dobijena kocenjem (nije KERS), sa druge strane pitanje je da li se mogu napuniti tokom kruga za zagrejavanje (pa mozda i mogu). Moguce je da se na startu trke mozes pojaviti samo sa energijom koju si sakupio na kvalifikacijama :)