Nedelja, 18.01.2009.

21:57

Nesrećan poraz Srbije od Danske

Reprezentacija Srbije poražena je od Danske 37:36 (16:22) u drugom kolu grupe D Svetskog prvenstva u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Nesreæan poraz Srbije od Danske IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

212 Komentari

Sortiraj po:

Baro Nishi

pre 15 godina

Makedonija je izgubila od Tunisa golom razlike a pevalo se celu noc u Varazdinu, jer pobednik je onaj koji je velik i u porazu.

Vi ste izgubili od evropskog sampiona tek sa golom razlike i odma ste nestali pa usljedio je poraz od smesnog Brazila.

Epa vidite koja je razlika izmedju nama makedoncima i vama srbima?!?!?!

p.s. Danas smo dobili Poljsku-svetski vicesampion, vi izgubili od Brazila.... ahahahaa, mojoj sreci nema kraj.... nemogu a da se ne gazim od smeha... ahahaha

psiholoska posla

pre 15 godina

Da nije tuzno, bilo bi smesno... e Srbende,Srbende... visoko lete ovi orlovi, ali mnogo nisko padaju... gubimo od Brazila, a sinoc umalo dobismo Dance...
ALI KAO I U SVIM OSTALIM SPORTOVIMA, SEM MOZDA VATERPOLA... nismo navikli da budemo favoriti, uvek nam je lakse da jurimo rezultat jer smo rodjeni gubitnici BRE.....

scepan mali

pre 15 godina

E' ovo stvarno nema smisla!
Ne znam uopste zasto se ovo svetsko prvenstvo igra sa 24 reprezentacije?!?! Juce je od sudija (citaj: IHF-a) Srbija pokradena, danas Makedonija protiv Poljske, samo sto su Makedonci na jedvite jade spasili pobedu. Sramota!!!
Neka bar budu posteni ti koji se brinu o buducnosti svetskog rukometa, neka samo igraju Danska, Nemacka, Hrvatska, Poljska, Francuska, Spanija, Svedska Norveska, Madjarska, a ostalim nacijama neka politickim dekretima zabrane prakticiranje rukometne igre, ovo je cista lakrdija.
Prvenstvo me vise ne zanima, jer se vec zna konacan epilog istog!

patriota

pre 15 godina

tipicno,srpska psihologija...sta dalje reci,od brazila vidim gube,iskreno poslije onakvog psiholoskog kraha protiv danaca,drugo nisam ni ocekivao.

Antun

pre 15 godina

Definitivan dokaz da smo klasicna banana drzava, kada sudije mogu onako da se podj... sa nama
(Milan, 18. januar 2009 23:13)
Molim te da ne kopiraš!!! Dobro je poznato da smo MI Banana država!

Zeljko Paunovic

pre 15 godina

Ako imalo imate pojma o rukometu, onda znate da je rezultat 37:36 isto kao i 130:128 u kosarci. Ako je to kosarka, onda je i ovo rukomet. Utakmice se dobijaju celicnom odbranom, a ne bezglavom jurnjavom i igrom na 40 golova.

Baro Nishi

pre 15 godina

Makedonija-Poljska 30-29

ahahahahahahahaha....ajde dusmani, javite se...ahahahaha

prvo Island, onda Poljska... dajte jos Hrvatsku, da se igramo, igramo, igramoooooooo

Tomislav

pre 15 godina

Navijanje u poreču je bilo odlično. Atmosfera odlična. Dvorana odlična. Nema se šta prigovoriti. Idiotskih pojedinaca je bilo i uvijek ce biti, na obje strane. Primjer: -sinoc je u poreču netko spalio hrvatsku zastavu ili ustaški povici u publici. Užas! Četnici i ustaše nisu pravi hrvati i srbi, to je smeće društva. Najgore je to, što naše medusobne utakmice obično privuku te pojedince iz svih krajeva i onda se stvori jedna kompaktna masa ekstremnih kretena koji rade sranja i šire mržnju. Treba gledati naprijed!

Tomislav

pre 15 godina

Gledao sam utakmicu, Hrvat sam i navijao sam za vas, iskreno, jer bolje pobijeda vama nego dancima. Imate odlicnu ekipu koja ce u buducnosti biti jos bolja, samo dok se jos uigraju i steknu iskustvo. Strasno je da ste izgubili onoliko vodstvo u 2 minute. Sudenje nije bilo bas najbolje, ali ipak mislim da je faktor bilo donekle neiskustvo i vjerojatno su igrači u glavama vec mislili da su pobijedili. To se nama (srbima i hrvatima) uvijek dogada. A sto se tice suđenja, mogu samo reći da općenito su uvijek mali više oštećeni. U bilo kojem sportu. Uvijek ce vise nepravde biti prema nama i vama, nego prema njemcima, francuzima, englezima... To je tako!

cromarines

pre 15 godina

Ja sam mislio da će se naći koji pošteni srbin i pohvalit kako su im navijači primljeni u Poreču u zemlji koju su prije petnaestak godina htjeli okupirat.Da li bi i Hrvati mogli doći sa svojim dresovima i zastavama u Niš ili neki drugi srpski grad i biti tako gostoljubljivo primljeni? A što se tiče Zadra mislim da je smiješno očekivat da vas i tamo dočekaju s cvijećem nakon što ih je vaša vojska godinu dana neprekidno granatirala i što su morali živit u skloništima.To nema veze s politikom nego sa zdravim razumom.

MONTENEGRO

pre 15 godina

Pa, Srbi je li se ikad desilo da vi izgubite i da vas neko nakanta a da vam za to nijesu krive sudije??!

Posto vidim da se ovdje skupljaju sve sami poznavaoci rukometa, za komentar br. 2: Danska nije svjetski sampion, a nije ni vicesampion...

Cestitke Dancima!

Istranin

pre 15 godina

Nauceni smo dobro primati goste,pa makar i vas Srbe...NIje bio niti jedan incident prema vama sve do sada,a vi ste nam vratili paljenjem hrvatske zastave ipsred dvorane u Poreču..sami ste krivi što provocirate...

balić

pre 15 godina

zamalo uspjeli ali opet niste zaslužili pobjedu jer ste se previše uplašili i prokockali prednost sudije možda jesu malo pomogli dancima ali i nama su nonstop odmagali na prvenstvima ali smo pobjeđivali unatoč tome i još su tukli naše na neviđene načine više sreće drugi put

Nešo

pre 15 godina

Ja sam iz Poreča i gledao sam ovu utakmicu uživo. Atmosfera je bila odlična, igra briljantna, sve u svemu svaka čast! Ja nisam mogao vjerovat kako smo ovo uspjeli izgubit i stvarno mi je bilo žao, ali momci su pokazali da im je mjesto u samom vrhu rukometnog svijeta. Svaka čast i samo tako naprijed!

hrvat

pre 15 godina

pa ovo sa paljenjem hrvatske zastave je sramota svi u hrvatskoj se trude da se srbija u nas osjeća dobro da nemaju nikakvih problema sa našim navijačima i onda se dogodi nešto ovako stvarno vam to nije trebalo sad nitko zadarski tornado nemože kriviti ako naprave ludnicu u zadru i što će oni i napraviti da se srbija osjeća kao da igra u paklu,i onda mi vi pričajte o tome kako mi sve započimnjemo kako smo mi krivci za nategnute odnose i sl.ma i ja sam do sada bio za to da zanemarimo vašu repku i da sve učinimo kako bi se kod nas dobro osjećali ali sad pozivam i tornado i torcidu u dvoranu na višnjiku i da svi zajedno navijamo protiv srbije,a hrvatska će biti svjetski prvak bit će mi jako zanimljivo čitati vaše komentare o tome kako je hrvatska opet zlatna

Milan

pre 15 godina

Verane Maticu, otkupi prava za sledece Evropsko - Svetsko) prvenstvo u rukometu!
Vise od poraza me boli kako nas komentator vodi celu utakmicu. Kad gledam kako hrvati komentarisu svoje utakmice dodje mi da placem.

Ko mu dade mikrofon.....
Ludi one je celu utakmicu prizivao nesrecu, a nezna ni ko nam je kapiten vec Boinovica zove kapitenom, pa da li on gleda utakmicu....

O boze !!!!!!!

Tomislav

pre 15 godina

I ovako je izigrano dobrosusjedsko prihvaćanje srpskih navijača, kaj će se dalje događati u poreču, a pogotovo u zadru, ostaje da vidimo:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/zapaljena-hrvatska-zastava-tijekom-utakmice-srbije-i-danske-u-porecu-/417809.aspx

Emir

pre 15 godina

Htjedoh vidjeti sta to ocekuje Bosnu u Nisu, u kvalifikacijama za evropsko.

Igrali ste fantasticno 59 minuta, a onda taj izhitreni sut Stojanovica bez ikakve potrebe. Sudije nisu bile podigli ruke. Mislim da ovakvom prikazanom igrom (do 59. minute) mozete dogurati i do polufinala.

Da se vratim Bosni i predstojecoj utakmici u Nisu. Ako ovako budete igrali........... jadna nam majka!

Evo maramica

pre 15 godina

Ajd šta plačete...vidi se da ne igrate na velikim natjecanjima godinama...pa 50% dvoboja najjačih 6,7 ekipa uvijek završava ovakvim dramatičnim završnicama...samo se drugi navikli pa ne cvile

Georgije

pre 15 godina

Pa, dobro ljudi ZAŠTO???
Zašto se opet vadimo na sudije? Zašto su nam uvek drugi krivi?
Pa, vodili smo 8 golova razlike, to nijedna ekipa, koja drži do sebe, ne sme da prokocka, pa ni uz pristrasnost sudija!!!
Posle Egipta - Svetski prvaci!!???
Posle Danaca - sudije krive!!??

Šta je sledeće?

BEZ EUFORIJE!!!
Bilo je O.K.!

Srbina

FeboZg

pre 15 godina

Imate znanja, imate snage, imate volje, imate srce a oni su imali sudije i srecu. Samo napred momci ovo je ipak vasa pobeda !!!
(Srb IN, 19. januar 2009 09:19) ...ne budali molim te o zaverama..nemate pojma

Makaveli

pre 15 godina

Nje nesrecno, nego je poraz rezultat veoma neiskusnog pristupa igri (da ne kazem glupog).
Nisam mogao da verujem da smo mi mislili da mozemo protic Danaca pobediti u stilu "run and gun"??? Ispucali smo se u prvom poluvremenu i pukli zasluzeno u drugom, bilo je za ocekivati. Isto kao sto je bilo za ocekivati da niko od nasih nece imati ideju da pravi faul u zadnjih 15 sekundi i tako pusti Dance da lagano daju pobedonosni gol. Zar nema niko pametan u nasoj ekipi ili na klupi???
Ipak, treba i dalje verovati u ove momke. Bice valjda bolje.

Milj@n|SRBIJA

pre 15 godina

Momci sta reci nego svaka cast!!!GLAVE GORE odigrali ste stvarno muski i pokazali svima da je titula svetskog prvaka u rukometu dobila jos jednog konkurenta!!!Pokazali ste celom svetuda se nebojiteevropskog sampiona!SVAKA VAM CAST,a Danci naka cekaju docicemo i do njih i vraticemo im,jer bez sudija nas ne bi dobili!!!!!!!!!

Koja

pre 15 godina

Nakon žalopojki i komentara kako je neko potplatio sudije u poluvremenu pomislih da se igralo sa Crnom Gorom i da će opet biti da je Milo kupio tekmu... Već sam pretrnuo...

Sreća, izgleda da sad i Danci imaju svog Mila. Ko nam je sledeći za blaćenje?

Pokojni Toza

pre 15 godina

Ja od skoro zivim u Norveskoj i pratio sam utakmicu preko njihove televizije, norveski komentator je prokomentarisao na kraju da nam nije bilo lako igrati protiva ovakvih sudija. Eto koliko je providno bilo!!!

iggy

pre 15 godina

Nesrećan poraz Srbije od Danske
----------------------------
Da li ???
Kadvodis 30:23 i izgubis nisu krive sudije, vrijeme, zemljotres ili protivnik.
Kriv si sam.
To da shvatimo pa ce sve biti lakse.
Momci su na pravom putu ali spustimo loptu na zemlju i prihvatimo cinjenicu da su mnogi jos uvijek bolji od nas i da price o medalji mogu samo da imaju negativan efekat na nase igrace.
Pustimo ih da na miru odrade ovo svjetsko prvenstvo pa da vidimo gdje smo u poredjenju sa najboljim rukometnim zemljama.

Srbija

pre 15 godina

kada imamo losu ekipu i kada gubimo onda nije problem, a kada smo dobri onda su tu sudije da nam pokvare planove i da nas uniste(vazi za sve sportove)!

kiki

pre 15 godina

Dva potpuno razlicita poluvremena,u prvom su vam suci dozvolili tucu niste dobijali iskljucenja i ulazilo je apsolutno sve što ste bacili.
U drugom poluvremenu suci mijenjaju kriterij tuca ne prolazi,a danska se budi i igra svoju igru.
Cudna utakmica na blef igru ste vodili dugo.
Onaj Hansen je cudo od igraca,rijetko vidjeno.

Pozdrav

TheMiki

pre 15 godina

Dobro, bolji smo nego ranije, ali opet ima tu dosta propusta! Pocecu od komentatora prvo, SRAMOTA ko prenosi, opste ne poznavanje rikometnih pravila, covek ne zna zasto je Stojanovic dobio 2 minuta, sutnuo je posle dosudjenog faula u napadu i to je iz momenta 2 minuta kazne, pravilo je kad sudija svira protiv ekipe u napadu odmah se spusta lopta na zemlju, ne baca, nego spusta, da ne nabrajam dalje, Danci ovo, Danci ono, nema sta da kaze pa se non stop ponavlja. E sad igra, veliki propust za levo krilo, ne igramo mi protiv albanije nego protiv Evropskog prvaka pa da rizikujemo tako, a to se osetilo u drugom poluvremenu kada su Denija non stop pustali i vrsili konstantan pritisak na Mosu i ostale bekove, a kao sto rece neko u prethodnom postu nasi bekovi su razbijaci ali zato im fali brzina i zato su onako bapali u poslednjih 10 minuta, Kojic - sramota isto, prvo promasis kontru, e sad nije problem promasiti, nego nacin na koji je on pristupio sutu, krajnje opusteno, kao na treningu, pogledajte samo kako je Lindberg sutirao, a zatim onaj faul za 2 minuta u njihovoj kontri, klasican nedostatak inteligencije, a jos je i dao gol, tuga. Kao nas najbolji defanzivac, ma nema on pojma, on bije ali skoro svaki je za 2 minuta, odbrana se igra kao Jorgensen, nijes, polomis, ali nema 2 minuta, zna se ipak kako se igra odbrana.
E sad sta je dalje problem, Momira Ilica znam dok smo trenirali zajedno u Kolubari, i on ovakve poraze tesko podosi, nadam se da ce uspeti da se oporavi psihicki za bitnije meceve u grupi. Toliko za sada.... :)

Savica

pre 15 godina

Možemo mi svi biti po malo pristrani i navijati za svoje favorite, za svoje nacionalne timove, ali kada gledate dvije repke, koje vas emotivno ne vežu, pa kada vidite kako se sudi, mislim da je to sramota, npr. Rusija-Njemačka, pa kada izračunate da je 20 minuta jedan igrač bio van terena, a u jednom momentu samo 3 igrača u terenu,iako bi se moglo reći da je igra bila s obje strane podjedanko gruba, ili cak bi se moglo reci da uopće nije bila gruba, to sve govori o sudjenju. Bitno je da u ključnom momentu sudija donese krivu odluku, to mjenja tok tekme. Mislim da tu vrijedi pravilo ko više da. Znamo koliko njemačkih delegata ima u svjetskom savezu...... i da ne nabrajam. Svaka čast na borbenosti i srčanosti. Na prvenstvu ima dosta dobrih momčadi, ali ko će na tron ne bih sada prognozirala.

djavo

pre 15 godina

Pitaju seljudi zasto nam se ovo desava.Desava nam se zato stosmomi jos daleko od evropskog nivoa. Liga slaba odnosno preslaba.Da li je neiskustvo ili ne znanje ne znam. Dva minuta pred kraj imas dva golaprednosti i izgubis utakmicu a celu vodis sa 6,7,8. Mozda je i fizickasprema u pitanju.Nama je realno mesto 8-9 i to je uspeh ipomak u odnosu na ranije godine
Znam jos nesto i siguran da hrvati nece biti "svjetski"prvaci ili kao vole da ih zovu 'Pakleni"

dekitto

pre 15 godina

Nemojmo uvijek na suce,bili smo bolji,ali ne pobjedjuje uvijek najbolji.Čini mi se da su naši igrači izgorjeli u prevelikoj želji da razbiju jednu veliku reprezentaciju,a onakav tempo kakav smo nametnuli Dancima u 45 minuta igre nas je jednostavno potrošio.U svakom slučaju možda je ovaj poraz dobro i došao.

momabrazil

pre 15 godina

Samo dajem komentar zboh ovog naslova "nesrecan" poraz. a da li postoji srecan poraz? pa ako su vodili sa 8 golova i izgubili onda i ne zasluzuju da pobede a Danci su ti koji su pokazali vecu pisihosku snagu i pokazali da su bolji ti,! Ajde bice bolje

miroslav

pre 15 godina

ma sta se uvijek zalite na sudije kad izgubite ono sto nitko drugi sem jos Hrvatske ne bi izgubio.Jest da su sudije u nekim trenutcima natezali za dansku ali tome ste vi pridonijeli svojom poznato grubom igrom.Zapitajte se malo zasto Srbija u 80% utakmica ima 6 ili vise iskljucenja sto je daleko vise od prosijeka svih drugih reprezentacija...takav stil igre moze proci kod nekih drugih ali ne kod Skandinavaca ili recimo Njijemaca..

MM

pre 15 godina

Ma sta pricate toliko za tu Dansku.Danska pa Danska....e ako je ona prvak Evrope onda....mada je u ovom sportu sve moguce.Mogu dati i Albaniji na ovaj nacin da bude prvak Evrope.Stvarno nisam znao da u rukometu ima ovoliko neregularnosti i neujednacenog kriterijuma.Rukomet je pokojni sport...umro je sinoc.Na pravdi Boga su nam oteli pobedu!

mail

pre 15 godina

Vidim u vezi Kojica delimo isto misljenje. Cvetkovic je uradio fenomenalne stvari, ali zasto Kojic igra? Da protivnik ima igraca vise, cak i kada je Kojic u igri? Covek ne zna da igra odbranu, samo pravi iskljucenja, vecina golova preko njega kada je u igri, zato sto je mali i dizu se na brzi skok preko njega, ili iskljucenje. Potpuna katastrofa. Obicno navijam da covek u prvih 6 minuta dobija 3 iskljucenja, to je siguran put za nasu pobedu.

bg-pobednik

pre 15 godina

STRAŠNO...

...ipak mislim da je naša reprezentacija puno dobila i ako su ovakvi porazi veoma teški na psihološkom planu. Sve je bilo odlično, besprekorno skoro 40 minuta i to protiv reprezentacije kao što je Danska, a svi znamo koliko je to teško. Pad je mora da usledi ali ne i 10 minuta suđenja u korist protivnika (različiti kriterijumi kod dosuđivanja igrača više). Priznaćete, dovoljno za evropske prvake da se vrate u utakmicu
Iskreno, nisu sudije krive, a i pored gore navedenog mislim da su bile veoma dobre. Normalno je da šampioni imaju blagu prednost na tom polju... pa i mi smo je ranije imali, pogotovo u košarci.
Neiskustvo je bilo veliki nedostatak u završnici. Mnogi od ovih igrača prvi put su na jednom velikom takmičenju, a i oni koji su ranije bili po prvi put su suočeni da odlučuju velike utakmice. To će sve doći na svoje, ako ne u Hrvatskoj onda sigurno na nekom nardnom velikom turniru.
Kažem mnogo smo dobili. Iz prostog razloga stiče se neophodno iskustvo, a i sami igrači su posle utakmice sa Dancima postali svesni da u ovom trenutku ipak mogu sa svima ravnopravno da igraju i da će kao i sinoć nijanse odlučivati. Zato ovaj poraz moramo što pre zaboraviti i okrenuti se novim utakmicama. Naučiti se na greškama i voditi se odličnom igrom.
Biće još iznenađenja i naravno prilika za polufinale. Trebalo bi da budemo srećni jer su nam Cvetković i ovi momci vratili veru u rukomet, što se i vidi po svim ovim komentarima.

Momci, svaka čast i samo napred!!!

niikita

pre 15 godina

Imate odličnu reprezentaciju,ali vam nedostaje iskustva u ovakvim utakmicama na velikim natjecanjima,ne možete si dopustiti da vam se se isključi igrač zbog simuliranja u ključnim trenucima,ili slično mislim da je bio Anđelković koji je prislonio dlan na lice Danca. Takve stvari se strogo kažnjavaju na velikim natjecanjima. lijep pozdrav i puno sreće želim!!!!

mastermind

pre 15 godina

Srce na teren i to je to...Ko bre da im zameri bilo sta posle onakvog kidanja sa Dancima( ekstra kvalitetna ekipa)...Vidim da neki zameraju Kojicu na promasenom ziceru, pa pobogu ljudi sport je u pitanju nekada gresis nekada udje nisu to masine pa da bude sve u hiljaditu precizno...I nemojte smetnuti sa uma iako nas sudije nisu ono bas drasticno ostetile(kako su vec znali) odradili su taman toliko koliko je je jednoj vrlo kvalitetnoj reprezentaciji bilo dovoljno da se iz izgubljene pozicije vrati u mec(kontinuirano igrac manje gotovo 8 min sto je stvarno previse...Ovo je start velike ekipe i uz jos malo iskustva videcete kako ce ovi momci resavati i ovaj rukometni krem kroz neko vreme...Zao mi je zbog ispustene pobede medjutim momcima svaka cast na pokazanom.
NAPRED SRBIJA !

sasha

pre 15 godina

Uvek smo imali golmane ali nismo znali stacemo sa loptom u napadu, sada konacno imamo sve, glavu gore momci fenomenalni ste ! Jedini razlog ovog preokreta je sto nismo igrali protiv nekih chobana vec protiv evropskih prvaka.
P.S. Nikcevic je veliki gubitak nzn kako cemo bez njega u nastavku, nadam se samo da selektor ima pravo resenje.

delala

pre 15 godina

Niko da spomene navijače, a oni su bili fenomenalni. Gore će biti u Zadru gdje ne mogu zamisliti uzvike Srbija, Srbija i isticanje srpske zastave. U Poreču se dogadja sport a u Zadru će biti politika.

XXL

pre 15 godina

Ajde, ajde, dobro je. Treba vremena da mi sazrimo kao reprezentacija, trener, kolektiv ... ne moze se posle nekoliko godina losih rezultata i konfuzije dobiti Danska. da imali smo ih, ali sve je to u sklopu duorocnog razvoja. Bravo momci

seeee

pre 15 godina

Steta,a odlicno smo igrali...To su se sigurno domacini sa sudijama dogovorili...:)Pa da smo sad pobedili Dansku izbacili bi nas sa prvenstva!!!:)

Srb IN

pre 15 godina

Imate znanja, imate snage, imate volje, imate srce a oni su imali sudije i srecu. Samo napred momci ovo je ipak vasa pobeda !!!

Srđan

pre 15 godina

E...kao što reče komentator
"dešava se to u sportu..nekad i slabi pobjedi!"....idemo dalje, vratićemo im u nastavku takmičenja, sa ovakvom igrom možemo do kraja dogurati.

sasha

pre 15 godina

mimci svaka cast,nemate za cim da zalite...srce na terenu,to se trazi-to dajete.
sudije su nas pokrale kao niko...necuveno,em sramotno..da bog da im ovo bilo zadnje prvensto koje sude

MNE Mojkovac

pre 15 godina

Opet sudije.I uvijek sudije :) Vjerovatno ih je i sad Milo platio :) Bravo Tuta(Stanić)!!! Želim ti zlato sa Srbijom! Ionako kod nas ne bi imao mjesta pored Stojanovića. Za one koji ne znaju-golman Stanić je iz Mojkovca,grada na sjeveru Crne Gore. Sve najbolje braći u nastavku takmičenja!!!

vjeran

pre 15 godina

Ukoliko vas to tješi i nas su suci oštetili u ključnim trenucima finala zadnjeg Europskog prvenstva... poništili dva čista gola iz kontre kada se lomio rezultat... Iako su tada Danci bili bolji (i jači nego ova reprezentacija), dobili su i pomoć sudaca. Cest la vie. Pamti se samo rezultat.

miro bblock

pre 15 godina

evo ja sam kriv za poraz. Od trenutka kad sam ja upalio televizor, Danci su poceli da preokrenu utakmicu. znaci jasno je, ja sam kriv, sorry!!!!

Tiho

pre 15 godina

Baka uz tebe smo i uz cijeli tim!!Samo naprijed momci ali sledeci put nema stajanja gazi i kad sudija odsvira kraj utakmice!!Banja Luka!!

Zikica Milosavljevic

pre 15 godina

Prvo da se obratim ovim pesimistima na foumu: PALJBA SA FORUMA!
Drugo,mi rukomet na nasim TV ekranima ne pogledasmo 8 godina. Onda se kao grom iz vedra neba pojavi cvetkovic i covek ni iz cega stvori nesto. Kratko i jasno,BOG. Svaka cast! Da je to istina videlo se jos sinoc.Voditi protiv evropskog prvaka 7 razlike na 10 minuta pre kraja je stvarno fascinirajuce. Onda,kao i po obicaju stize sudijski faktor. Sta je tu je,mi moramo dalje.
Bitno je u ovakvm momentima ostati optimista. A kako? Pa prosto i jednostavno.
1. Mi na scenu dolazimo posle 3 godine,sa potpuno novom reprezentaciom. Naravno neiskusnom,sto se sinoc i primetilo.
2. Igrali smo protiv evropskog prvaka, dali mu 36 komada i izgubili. U ovom slucaju dokazali smo da mozemo da se nosimo sa najboljma,bez problema.
3. Majstori, budite svesni ovih cinjenica, budite svesni da mozete da pobedite svaku reprezentaciju na svetu i sve ce doci na svoje mesto.
Ponosni smo na vas!

dejo

pre 15 godina

Treba podneti krivicnu prijavu protiv sudija,organizatora i rukometne federacije!Ma treba sprovesti ozbiljnu istragu o ovom lopovluku!

susjed

pre 15 godina

komsije, nakon sinoc pokazanog, iskreno receno, ne bih volio da se sretnemo s vama. Ako to ipak bude u polufinalu, suci i publika ce nam morat puhat u jedra. A ako bude u finalu, svaka nam cast (i nama i vama), pa nek pobijedi bolji. Rukomet se definitivno vratio na balkan jos 2003. u Portugalu, a sad je pokazao da je tu da ostane malo duze ;-)

komandant mark

pre 15 godina

Cvetkovićev tajm aut kad su došli na +4:"Gubimo pet razlike,ajmo sad stisnite i pokažite im šta znate"!!!Tako izgleda mora !Prave ekipe, iz ovakvog poraza,mnogo nauce i nikad vise neprave iste greske!!!

sibir

pre 15 godina

Publika u Zadru na kosarkaskom mecu Zadar-Partizan je stalno skandirala "cigani,cigani"...pa neka svet vidi koji je narod fasizoidan.Ti ljudi sto su to govorili su ciste fasisticke,nastrane kukavice koji bez ikakvog razloga diraju jedan Romski narod koji im bukvalno nista nije uradio!

boki.zg-bbb

pre 15 godina

NEmojte samo kriviti suce. Prave ekipe ne puše 7 razlike. Gledao sam 2.pol. one 2 situacije krivo dosuđene,su vam kasnije kompenzirali. Inače igrate jako grub rukomet, ali isto tako dobar rukomet. Nije vas bilo jako dugo i lijepo je da će opet biti derbi na balkanu. Ali od medalje ćete se morati oprostit, jer Hrvatska, Francuska i Španjolska su jače. A kao drugo, čuvajte se za 2012.

šimun

pre 15 godina

Gledao utakmicu preko DSF-a, Koliko vidim Srbi imaju dobre pucače ali igru nikakvu.Pa gdje vam je kombinatorika???krila???pivot??Šta je je onaj Bojinović je odličan.Puca s mjesta sa 9 metara.Ali ostalo, niste mi za medalje.
Da bi mogao konkurirat za medalje trebaš imat ono nešto šta imaju Danci(opasnost prijeti sa svih strana), francuzi(čeličnu obranu) mi hrvati(balića, barem prijašnjih godina, sada je u komi).
Vidim da se žalite na suđenje??!!
Najači mi je onaj Srbin šta je glumija da je faul na njemu pa se bacio na parket. To odavno nisam vidio.
Od Srba uvijek nešto novo.
Realno niste za medalje, nismo ni mi ove godine ali će nas suci pogurat pa eventualno nešto osvojimo jer smo domaćini.

sibir

pre 15 godina

Momak pod imenom alo nema pojma o rukometu.Kazes da nije normalno da ulazi 90 procenata suteva a normalno je da nam od 50-55 sude 4 puta probijanje i dobijemo 4 iskljucenja!!Sve to od 50-55 min!Cak smo dobili i dvostruko iskljucenje u tom periodu da nista ne prepuste slucaju.Bruka za ovo prvenstvo,bruka za organizatora i rukometnu federaciju.Ljudi,pa kakav je ovo sport?

Percival

pre 15 godina

Svaka čast!
Kada se tako igra manje boli poraz. Navijao sam za vas i nadam se da će te što dalje stići. Danci su ipak prvaci i imaju daleko više iskustva, ali vaš igra je odlična. Biti će još prilika za vas na ovom prvenstvu.

Nesrecan uglavnom

pre 15 godina

Taman sam planirao da pocnem da pratim rukomet ponovo posle svih onih katastrofa kako u igri nase repr. tako i van nje, kada me ovim porazom otreznicse.

Mix

pre 15 godina

Kako me je ovo pogodilo.Skocio mi pritisak,nisam iz kreveta mogao da ustanem.I te sudije i kriterijumi i sve dodjavola.Srcka da me strefi,kad sam blesav.Odvratno i strasno.Jos i moj omiljeni igrac unisten,kako je moguce ovo...Odvratan dan,odvratan.

branko

pre 15 godina

Ја сам сломљен!
Пре неколико година против Шведске, девојке недавно у Македонији порив Немачке, ово вечерас против Данске! Па докле, побогу?

d

pre 15 godina

joj kako su mi smijesni ovi sto se potpisuju kao hrvati pa kazu da je srbija bolja od hrvatske.ne znam samo po kojoj je to logici srbija bolja od hrvatske.
jedino su zaboravili da se u hrvatskoj ne kaze sudija nego sudac.

johnny nish

pre 15 godina

BRAVO...ljudi ne moze se zameriti ovaj poraz ni treneru,ni kojicu ni bilo kome.ne moze se preko noci sve,bitno je da smo posle sto godina stvorili tim koji stvarno igra(konacno)moderan rukomet.ostavljaju srce na svakoj utakmici,najbitnije je da se oporave igraci posle ovog velikog soka za njih i krenu dalje,u sta verujem da ce biti.ovo je tek druga utakmica...tek ce se igrati i tek ce se oni pokazati.SAMO NAPRED I SVAKA CAST...TAKO SE IGRA ZA SRBIJU

kacan

pre 15 godina

Neverovatna utakmica pre svega zato sto smo ostali bez levog krila na pocetku utakmice a rezervu nismo imali (oba igraca koja su ostala na tribinama Curuvija i Markovic su leva krila) i to je prva greska Cvetkovica. Najgore od svega je sto je Andjelkovic morao da igra krilo pa nije igrao srednjeg beka sto se odrazilo na organizaciju igre. Druga stvar je sto nas je bas hteo go i znao sam da ce to stati kad tad i druga greska trenera je sto nije malo usporio igru da se sacuva ta prednost. Primili sto go u zadnjih 5 sekundi u prvom poluvremenu i 10 sekundi u drugom. Na kraju utakmice se faulira pa makar se i dobio crveni karton. Nadam se da ce Markovica krenuti jer je stvarno vanseriski igrac puno puta sam ga gledao uzivo. Dobro je sto sledece dve utakmice igramo protiv slabijih ekipa da ekipa stekne samopouzdanje. Sto se tice sudjenja ono i nije bilo tako strasno koliko smo smo mi napravili gluposti na kraju.

Phoenix ns

pre 15 godina

Ne da je nesrecan, nego...strasno
Ogorcen sam zbog dve stvari,
uvek se opustimo i uvek igarmo protiv sudija..
Nadam se da ce se to promeniti.
Sve u svemu srecno plavi u nastavku..
Znam da mozemo daleko da doguramo!!!

NEbitno

pre 15 godina

Sudije i Cvetkovic!!!kako trener moze da dozvoli ekipi da zadnjih 20 sec igraju 6-0...to ni saudijska arabija ne bi uradila..i da izbaci u 2 poluvremenu Stojanovica koji je bio jedan od najboljih pojedinaca....i ne zanemarite Kojicu za promaseni zicer...jel ste primetili kako mu je zadrhtala ruka prilikom skoka...?njemu je najzalije od svih nas...treba ga bodriti, a ne negodovati....i trebali su samo odbranom 5-1 sa odsecenim krilom da igraju!!!!pozz svima...

El Croata

pre 15 godina

@Rijeka
Sta ti pricas?!
Svaka cast srbima na odlicnoj tekmi,volio bi da su pobjedili..al to je ono sto nemaju jos uvijek..pobjednicki mentalitet pa gube dobivenu tekmu.Ipak mislim da jos puno trebaju raditi da dostignu nivo Hrvatske...Sretno u nastavku natjecanja!
AJMOOOOOOO PAKLENIIIIII!!!!!!!

BZg

pre 15 godina

Odlično ste igrali.Sve čestitke! Bili ste puno bolji od Danaca njima je pomogla sreća i ništa više.Žao mi je što ih niste rasturili do kraja ali eto malo sreće sa njihove strane pa malo suci i tako to ide.Užas kako su Danci igrali,bože sačuvaj da oni opet budu prvaci.Svi koji su gledali utakmicu i koji su realni prokomentarisat će ovo kao potpuni debakl Danaca a nadmoć Srba. I mislim iskreno da ovaj poraz i netreba Srbima teško da padne jer to je samo jedna nesrećno izgubljena utakmica, bit će još prilika za dokazivanje jer kvalitet postoji i to su svi vidjeli.Sretno sutra protiv Brazila! Pozz iz Zagreba!

AlenPFC

pre 15 godina

bravo za igru i nemam sta zamerati osim za onu glupu taktiku 20-tak sekunda prije kraja trebalo je ici na faula a ne onako igrati 6-0 to je greska trenera, to sa sudije nije nista novo znalo se kako ce biti tako da ne cudi me njihovo sudjeno ali mogli smo do pobede uprkos svemu ali bice mnogo toga uspeha od ove repke idemo samo napred

Baki

pre 15 godina

Samo da podsetim da ovakve stvari u sportu znaju da budu dobar znak. Francuska fudbalska reprezentacija se 1994. na najnesretniji nacin nije plasirala na SP u SAD, gubitkom utakmica u poslednja dva kola od Izraela i Bugarske, kada je vec sigurno bila vidjena na SP. A onda su Francuzi najpre osvojili SP 1998, pa EP 2000. Jeste da je veteran Bojinovic glavni golgter i nosilac, ali danasnja igra svih ovih momaka i sjajan trener govore da se u nasem rukometu krenulo pravim putem. Radovacemo se mi velikim uspesima rukometasa, mozda i skorije nego sto mislimo.

fdsa

pre 15 godina

http://vinovo.magnify.net/video/Makedonski-navijaci-SP-Rukomet
TV prilog o srpskim navijacima u Porecu (i makedonskim u Varazdinu)
Zadovoljni su sa gostoprimstvom

StamatBG

pre 15 godina

Evo ovako...Retko kad ostavljam komentare na B92 iako ih redovno citam.Ali ovoga puta moram da kazem par reci.Pre svega smatram se veoma kompetentnim,jer sam bivsi rukometas,i sa nekim igracima iz ove generacije sam igrao,nekad protiv njih,nekad u istom timu(tipa Curuvija,Ilic,itd..).Pre svega treba reci da je pred ovom generacijom koju predvodi Momir Ilic zaista lepa buducnost.To ce doci do izrazaja za par godina,samo moramo biti strpljivi-i mi i oni! Drugo,Srbija nije izgubila zbog sudija.Izgubila je zbog neiskustva.U situacijama kada imate +8,mora se igrati drugacije,pre svega u odbrani.Dakle,da se sto vise ulazi u kontakt,da se prave faulovi,i na taj nacin trosi vreme.Ne...mi smo dozvoljavali Dancima da golove postizu u 10-15 sekundi napada.Druga stvar-prvo poluvreme i prvi deo drugog smo odigrali odlicno u napadu,cak smo imali i srece,jer su ulazile neke lopte,koje inace golmani poput danskih sa lakocom "skidaju".Zasto se sve u napadu svodilo na Ilica i Bojinovica u tim momentima?? Ako vec ne ide-onda treba primeniti recept kao i u odbrani:Dosta kontakta,ulaska u faul,i trosenja vremena..kad vec imate +8.Po meni je kljucni momenat meca bio promaseni zicer Kojica na 31-30 za nas!Ali..to je opet posledica neiskustva,i dugog odsustva sa velikih takmicenja.Takodje,upalo mi je u oko sledece:Danci su veci deo utakmice igrali sistem 3-2-1 u odbrani.Poznato je da se takve situacije najlakse resavaju ulaskom krila na crtu.A to su Andjelkovic i Kojic uradili mozda jednom ili dva puta tokom citave utakmice.To bi narocito bilo korisno u onim situacijama kada bekovi nisu imali resenja u napadu.Jednostavnim spustanjem lopte na crtu ka Nikolicu ili drugom pivotu koji je usao sa krila se dobija ili sedmerac ili gol..Treceg nema..Ali..Ne treba ocajavati,poraz jeste nesrecan,i ruku na srce,Danci pobedu nisu zasluzili,osim mozda zbog svoje upornosti i zelje da stignu veliki minus.Ovu utakmicu nasi moraju sto pre zaboraviti i okrenuti se sledecem rivalu.Mislim da Brazil i Saudijska Arabija nece biti prevelik problem,osim ukoliko ovaj mec nije ostavio dubok trag na psiholoskom polju.Nas kvalitet u odnosu na njih nije sporan.Imamo sansu da pobedom protiv Norveske,koja je realno slabija od Danske,ali ne previse,stvorimo sebi lepu situaciju u kojoj se kasnije mozda moze razmisljati i o polufinalu(ukrstamo se sa Nemcima i Rusima-Nemci vise nisu ono sto su bili pre par godina,a Ruse odlicno poznajemo iz kvalifikacija).Evo Rusi su veceras izgubili od Poljske,a Nemci su se mucili sa Tunisom.Dakle,glavu gore,potrebna nam je ta pobeda sutra protiv Brazila,kako bi se u sto boljem raspolozenju docekao kljucni mec sa Norvezanima!
Toliko od mene!
Pozdrav svima!

demonokot

pre 15 godina

isto tako me stvarno boli za sve ostale komentare.. ali JEDAN COVEK IZ SUMADUJE definitivno prestaje da prati ovaj nazovi sport za sve vreme mu dozvoljeno da hoda na ovoj planeti imenonavom vec kako...

BRACO Hrvati, Slovenci,Srbi,Danci Nemci, Rumuni. Shiptari, Kurdi... sto bi,se mucili, jednostavno... dajmo pare, pre i nego pocne... ovako je stvarno OTUZNO.....
Pozdrav svim normalnim ljudima koje zanima SPORT....

hrvat

pre 15 godina

Ovo je stvarno sramota,da jednom svetskom prvaku treba ovolika pomoc sudija kako nebi doziveo pravi debakl..iskljucenje za iskljucenjem,a sa druge strane za gore prekrsaje-nista,samo faul..pa to bi i lud video..svaka cast nasim momcima ali mislim da je sa ovakvim sudjenjem ovo SP prava bruka i sramota.
(Nenad, 18. januar 2009 22:31

svaka čast igrali ste odlično cijeli susret bit ćete jedni od iznenađenja turnira jer stvarno dobro igrate.....al sad znate kako je nama bilo u njemačkoj na SP 2007 kad smo imali 9 pobjeda i 1 poraz i igrali najljepši i najbolji rukomet ovo je sad ništa kako smo prije igrali i bili smo peti jer su nas suci doslovno isjeki u susretu protiv francuza...sretno do kraja turnira ovakvom igrom daleko ćete sigurno!!!!!

veb983

pre 15 godina

Najvise mrzim ovakve poraze, kad vodis dosta ubedljivo i na kraju izgubis dobijen mec. Nema nista gore od toga, ali zelim da verujem da ce nam se ovo vratiti kad bude bilo vaznije. Moram da priznam da su sudije obavile "dobar posao", vecim delom meca su dobro sudili a krali su nas tacno kad je Dancima bilo najpotrebnije - tj. kada se lomio rezultat sredinom drugog poluvremena..

ser Alex

pre 15 godina

За Египатску сагу сам рекао да сам очекивао. Вечерас сам очекивао победу без обзира на све,јер верујем у Ваш квалитет, поготову кад оставите срце на терен.То урадите и до краја шампионата,а са оваквим играма и залагањем се добија и судијски респект,па неће бити никаквих проблема.Само напред момци.Сви верујемо у вас.Уз овакво залагање полуфинале није далеко. Само напред и увек срце на терен. Ми смо уз вас и уз Цвелета

milos

pre 15 godina

Znaci,na svetu ima 200 i nesto drzava,a samo jedna je u stanju da OVAKO NESTO priredi,pa Bozzzzeeeeeee jel moguce?I stalno se tako nesto nama desava?!pa sto oni nisu pogodili precku???…?? aaaaaaaa

NNN

pre 15 godina

1) Sudije
4 isključenja (2 nisam mogao da ukapiram zašto ni na usporenom snimku) za seriju 0:7
2) Nedostatak sreće
Povreda Nikčeviča i prečka 20ak sekundi pre kraja.
3)Neiskustvo
Bez pokušaja da se napravi faul poslednjih 10ak sekundi.

Imamo tim i igru za dobar rezultat.

srbIN

pre 15 godina

Ja mislim da su uživali svi ljubitelji dobrog rukometa a šteta stvarno za naše jer su zaslužili barem bod. Mogu samo reči da sam bio sa ponosom jedan izmedju 800 srba večeras u poreču...

Marko__bgd

pre 15 godina

ih,pa kao da je ovo nesto novo...pa redovno su nas ranije Svedjani,kada su bili najjaci,dobijali sa po gol razlike...i uvek je bila ista prica...uvek smo vodili sa par golova razlike,pa su nas uvek stizali,pa je bio egal do zadnjeg minuta..i onda primimo gol...i uvek su nam krive sudije za poraz...uvek su nam igraci maksimalno motivisani igrali te utakmice protiv najjacih...ali...mi nemamo krila uopste...svaka cast bekovima nasim,i golmanima...oni su nosili ekipu..ali da bi se pobedila danska...mora se napadati sa svih strana...desnu stranu uopste nismo koristili...pa ne mogu bas nasi bekovi da daju svaki od njih po 15 golova...a sto se tice poslednjeg naseg napada..igrac koji nije dao ni jedan gol Stojanovic,je uputio sut u nasem zadnjem napadu...ali smo videli zato kada su Danci dali poslednji gol,kako je to uigrana akcija..U svakom slucaju,momci svaka cast,dali ste sve od sebe...ali ne znam dokle cemo se vise vaditi na neiskustvo i na sudije...zar ne mozemo nesto da naucimo iz proslosti?zasto su nam uvek drugi krivi za poraze?zar nas to sto sudije sude tri napada lose mora da nas totalno izbaci iz takta pa da izgubimo utakmicu?Te stvari moramo prevazici,ako zelimo nekada da postignemo neki uspeh...

madmaxpk

pre 15 godina

e, svaka im cast. Dobro su igrali i nesrecno izgubili. TO JE SPORT. Nikada mi nije zao kad reprezentacija izgubi a lavoski se bori. Nekad mi je teze da prihvatim pobedu koja je rezultat lose igre protivnika. Mislim da znate o cemu govorim

vladimir

pre 15 godina

Kakva tuga i zalost.Uplasili su se pobede.Ali idemo dalje sta da se radi.Onakva igra skoro 45 minuta nije krunisana velikom pobedom koja bi nam cak donela polufinale u ovom sportu gde nas nema nigde dugi niz godina.Sudjenje kriminalno,6 minuta vezano igramo sa igracem manje.I jos je bilo katastrofalnih odluka sudija.Ali nisu sudije krive.Nemamo igraca koji je Svetska klasa i koji moze da resi ovako veliki mec.Imamo odlicne igrace to nije sporno.Ali videli ste.Ratka Nikolica su tukli ceo mec,u finisu su potpuno isekli sjajnog Momira Ilica i to je to.Vise nema igraca koji moze resiti mec.Drago mi je sto je Aleksandar Stojanovic pucao zadnji napad.Nema veze sto je promasio.Ima veliko srce i moze da postane veliki igrac.Ovakve utakmice mogu da stvore velike igrace.Ovoj nasoj ekipi fali samo Ivano Balic pa da se bori za zlato.Vodja nam fali.Samo to.Balic je pravi vanzemaljac.On iako je povredjen i potpuno je van forme mnogo znaci Kockastima.Danci su pokazali zasto su vazeci Evropski prvaci.Mislio sam da su na SP dosli bez Kristijansena,Jansena i Bojesena.Bio sam uplasen kada sam ih video na pocetku utakmice.Moramo dalje.Igraci se moraju oporaviti posle ove utakmice,jer sve ove ekipe sa kojima cemo igrati su slabije od Danske.Nadam se da ce zaboraviti ovaj mec i da ce nastaviti da igraju ovako jer imaju sansu ako ne budu pali na psiholoskom planu.Ma bolje da smo izgubili sa 15 razlike.Ovo je stvarno najtezi moguci poraz.

Republika Srpska

pre 15 godina

Bravo ORLOVI samo ovako nastavite (bilo bi mi draze da ste pobijedili ali ..).Sa ovakom igrom sticice te daleko.PUNO SRECE.


NAPRED SRBIJO REPUBLIKA SRPSKA JE UZ TEBE

Pozdrv za sve prave navijace BELIH ORLOVA iz Bijeljine

Гручо

pre 15 godina

Да ли је могуће да неке ствари замерате тренеру и играчима? Људи су изгинули, видело се после сваког гола колико су желели ту победу...
Којићев промашај је саставни део игре, дешава се, а Цветковић је направио од нас екипу која игра модеран рукомет.
Шта ће бити ако (дај боже) донесу медаљу? Да неће и онда неко да се пита зашто је Цветковић имао белу мајицу испод прслука?

Момци свака част и не падајте после овог!

dels

pre 15 godina

Ko jos moze za ovakav poraz da optuzi sudije,zasluzeno smo izgubili osim 3,4 vrhunska igraca ostatak je boranija. Golmani su vrh. Onakva glupa zasluzena iskljucenja na 5-7 razlike,kao Ilic se baca i glumi faul u napadu, to moze da prodje samo u nasoj ligi nigde vise. Podsetime na ono kada je Merk dao karton Koromanu-srpska posla ,dokle vise
Svaka cast treneru ,ima moju podrsku

nidze

pre 15 godina

neiskustvo nasih i iskustvo danaca....a sto se tice sudija, kakav nas imidz prati u svetu, dobro je da smo i ovo dobili od sudija...bre gde god da se pojavimo, niko nas ne gotivi

Bojan

pre 15 godina

Au,zamalo.
Mislio sam prije meca da ce Danska da obrise parket sa vama ali sam totalno demantovan.Razlika u klasi i iskustvu je velika u korist Danske,ali su vasi borbeniji i angazovaniji 5 puta.Samo vam je falilo malo rutine pred kraj,stvarno je suludo prokockati konstantno vodjstvo na ovaj nacin,ovo bi moglo da osteti moral u ekipi,ali mislim da su vasi momci u stanju da ovo prebrode.Svaka cast za borbenost i odnos prema igri,pa drugi put malo vise srece,a rezultati ce doci.
Inace,stvarno mi je bezveze SP bez moje Crne Gore,ali sa ovakvim selektorom bojim se da cemo propustiti i naredna takmicenja.Kad vidim Kuvajt i Australiju na SP najezim se.Samo sluze drugim ekipama za popravljanje gol razlike.Ali sto ce se.Uglavnom,srecno u nastavku sampionata.

ja

pre 15 godina

Ma pustite poraz i srecu i sve, konacno opet imamo reprezentaciju, pa polako ne moze se odma sve!
Momire Ilicu, kapa dole ljudino! Pravi je vodja covek i nevidjeno dobar igrac... Kakav Balic i Karabatic bre...

nidzika

pre 15 godina

Svaka cast za prikazanu igru. Posle ko zna koliko godina mozemo uzivati u rukometu nase reprezentacije. Brza i uzbudljiva igra bez preteranog davljenja. Bolji rukomet odavno nisam gledao. Igra je najvaznija, motivacija je tu a sada desilo se to sto se desilo. Sve je to sastavni deo igre. Glavu gore. Idemo dalje!

Aleksandar

pre 15 godina

Pogledajte najavu hrvatskog novinara pre utakmice:"Porečka skupina danas nudi arapski duel između Egipta i Saudijske Arabije, Norveška će svladati Brazil, a poslastica dana mogao bi biti dvoboj Srba i Danaca. Iz Poreča, pak, stižu najave kako bi Srbi u današnjem susretu trebali imati veliku podršku s tribina, ali sumnjamo kako će im i to biti dovoljno da izbjegnu poraz u meču protiv europskih prvaka." A naslov vesti je:"Zahvaljujući Todoriću Srbija se u Poreču osjećala kao kod kuće".

sibir

pre 15 godina

E samo da vidim tog Srbina koji ce moci posle ovakvog sudjenja nastaviti da gleda SP.Srbi,opametimo se vise i ne gledajmo ovakve stvari jer ovakvu kradju jos nijesam vidio.Sudije su kontinuirano u 2 poluvremenu navijale za Dansku...od 45-55 min svirali su nam 5 puta probijanje!!Hahahaha....alo probijanje pa onda iskljucenje za iskljucenjem.Ali nije mi krivo na sudije jer su oni verovatno dobili nalog na poluvremenu da tako sude(znaci morali su) vec mi je krivo na sebe zasto pratim ovakve glupe sportove kao sto je rukomet gde sudije ovo mogu da urade i nikom nista!!Ne samo da necu vise gledati ovo SP vec u zivotu necu vise nikad gledati rukomet.E jedino mozda ako kazne ove sudije dozivotno ili ako se promeni predsenik svetske federacije!!Rukometu zbogom....

bice bolje

pre 15 godina

Bas sam prso ne zbog poraza jer vecina nas ga je ocekivala vec zbog nacina.Da je kriterijum sudjenja bio kao u prvom delu dobili bi lagano,ali je sigurno bila neka poseta sudijama u svlacionici.Siguran sam da mozemo mnogo vise i da moramo biti spremni na sve,ali mi je nejasno zasto smo iako smo imali 50-tak sekundi sutirali na gol posle 20.?Elem imamo dobre golmane,jake igrace,najboljeg levog beka(Ilica) i ono najvaznije veliku zelju i srce da se pobedi.Brazil leci vecerasnje rane.DO FINALA!!!!

nelzon

pre 15 godina

jos od eura 2000 i sudije zila vezijera nisam video ovoliku sudijsku kradju.neoprostivoje da nam belorusi, koji teba da u najmanju ruku budu naklonjeni ovako zabijaju noz u ledja.
so se tice zadnjeg napada, krajnje pocetnicka odbrana, pa pobogu, gde je tu faul na igracu s loptom, ne mi pustamo sut sa 8 metara, zar smo ocekivali da ce se danci dodavati do kraja utakmice?

cetinje

pre 15 godina

Steta,bila je velika sansa da se pobijedi Evropski prvak :-(,ali ipak cestitke za pokazano posebno u prvom poluvremenu.Naivno se dopustilo Dancima zadnjih 10 sekundi da sutnu....Kad se vodi 6-8 razlike onda nikakve udije nijesu krive? za poraz

igor

pre 15 godina

pa tako nesrecno izgubiti je stvarno tuga! bili smo bolji citav mec i na kraju ne pobedimo... trebao nam je jos jedan igrac da iskoci u zavrsnici kako bi se rasteretili bekovi. ipak nadam se da mozemo do medalje da dodjemo! СРБИЈА!

VladNS

pre 15 godina

Zbog ovakvih stvari se pije nitroglicerin........precka u poslednjem napadu,koja nesreca,pa nam jos i zabiju gol 4 sekunde pre kraja......samo sto me srce nije izdalo...toliko dobro odigranih 40-ak minuta...i onda pustimo sa 7 golova da dodju na egal....strava i uzas...a onda dodje sudija pa nam napravi duplo iskuljucenje,i onda kojic promasi onaj zicer......ne mozemo tako,ovde i u vaterpolu sudije imaju ogromnu moc...pogledajte samo ispod desnog oka Ratka Nikolica...samo sto mu nije oko izvadio danac....!
glavu gore,bice valjda bolje....samo da ne padnu zbog ovoga,sto nam je uvek poznato iz drugih sportova....napred momci!!!!

dokle vise???

pre 15 godina

Jaoooo !!!
Uvek igramo dobro protiv jakih ekipa, u svim sportovima,vodimo celu utakmicu i na kraju
izgubimo...
Svaka cast momci!!!! Idemo dalje!!
Samo da im sad ne padne moral..

Johnny

pre 15 godina

Cohones. Imas ili nemas. I to je to. To cini sport velicanstvenim. Izgubis, dobijes, whatever. Al’ da ti je merak. Seca li se iko od vas Cveleta kao igraca? Tog suta sa zadrskom? Kad poletis pa stanes? Nekoliko godina kasnije najveci kosarkas svih vremena patentirao kao svoje, a nije pre svega njegovo? Stanes, pa zabezeknes i protivnika i publiku, pa odlucis sta ces? Pa se cuje kako uz tajac mrezica radi flapppppp? Bese jednom Mohikanac. Sam protiv Metaloplastike. I celog sveta. Duci Simonovic rukometa. Bio sam u Doboju. Poslednje kolo. Zvezdi trebala pobeda za titulu. Sapcu Zvezdin poraz za ko zna koju. Sloga Bosnaprevoz. Radomirovic na golu. Zubak na beku. U osnovnoj skoli na tribinama za dvesta, soma ljudi. Brdjani. Ljuti. Ne vole ko sa brda nije. A kamo li iz Beograda. Sudije sta ce. Sta moraju. Ko zna koja Sapcu. Al’ po brdu iznad Doboja i danas se cuje. Ta tisina. Kad Cvele poleti. Pa stane i pita. Kuda? Tamo gde se cvorovi kanapa taru jedan od drugi. Flappppp. Nije ih bilo dovoljno? Nebitno. Ko je pratio, zna. Samo je jedan covek pravio tisinu po Brdima bivse Juge. Vujovic? Basic? Isakovic? Vukovic? Portner? Rasic? Mrkonja?

Ne.

Seca li se iko od vas najvece kradje u istoriji rukometa? To je bilo nesto posle koncerta Jamesa Browna na sajmu. Kada mi je bilo krivo sto nisam kraj tv-a i ne gledam tekmu protiv Rusa. Sto zbog zvuka, sto zbog rukometa. Lomi se. Hocemo ili ne. Ratna godina cetvrta. Kao, nazire se kraj. Dali nam mrvice. Sporta na ler. A mi gladni. Basket u Bugarskoj. Sa sabanima. Do Saletovih 41 komada. Hleba, igra, za drugo znali nismo. Taj rukomet, jaka repka, k’o u Svajcarskoj ’86. Perunicici, Beli, Peric, Jovanovic, Skrbic, 12 razlike protiv fuckin’ Richardsona u Pioniru. Spanija, evropsko prvenstvo. Treba nam da budemo pre Spanaca, da bi isli na Olimpijadu. A igra se u Spaniji. Protiv Spanaca. Mission Impossible. Pasivna Igra. Sudjena Samo Tada. I to kakva. TRI SEKUNDE IMAS. NEMA VISE. OUT. Naturalizovani Monogol Talant Dusebajev, nesto talentovanih Spanaca, par hiljada fanatika koji ce mozda oprostiti nama ali njima ne. Njima dvojici. Koji su odredili sudbinu jedne generacije. U Spaniji se ne dobija. Gipsy Rules. Calderon, sutra Gaspar, whoever. Pobeda. Po svaku cenu. Seca li se iko od vas tekme Real – Rijeka? Ne? Od svih koji kradu, na desnom parcetu Iberijskog poluostrva su najgori.

Od tada je proslo 14 godina. Nisam gledao rukomet deceniju i po. Bese neka bronza, mozda jos neka, ali to je bila labudova pesma unistene generacije. Koju je vodio analfabeta. Djoric rukometa. Tuta. O nadimka li. O rukometa li. Igra, kao iz Minhena ’72. Krilo – bek – bek – bek krilo – pivot, i tako u krug. Sta smo uzeli, bilo je na individualni kvalitet Velemajstora. Nije im se dalo vise.

Toliko godina kasnije, to mu dodje kao kad Aragorn ponovo isklese mac, Novi Vetrovi. Pokrase nas sudije? Ma daj. To je tatoo. Bice ih jos. Tako se stice respekt kod dvojice lopova. Tako je bilo i 2002. kada je Picilkas zacutao na faul. Divlji rukomet? Ma daj. Igramo za oci. Za novu gajbu piva. Za burek na 11. strani Sporta i Zurnala. NIKADA NI U JEDNOM SPORTU NISMO IGRALI OVAKO LUDO I BRZO. NIKADA. Nik Hornbi bi znao koju o tome da kaze. Ali tamo kod njega nema rukometa. Ovde Ima. Posle 15 godina. Uzivajmo Ljudi!

nz

pre 15 godina

Kakav glup poraz. Ovo je za nauk nasima da igraju tokom cele utakmice a ne da se pogube u poslednjih 10 minuta. Sad da se spreme za Norvesku i da overimo drugo mesto u grupi.

bbb24

pre 15 godina

jaooo kako sam se iznervirao...da smo barem gubili celu utakmicu pa ajde, ali ovako.....

samo mi nije jasno zasto zadnji napad Danaca nisu ostrije zaustavili...trebali su faulirati i po cenu zatvora:))

svaka cast nasima i samo napred !!!

Hektor

pre 15 godina

Igramo hrabro, bez kompleksa, uneli smo nešto novo u našu igru, svesni smo da tek dolaze takmičenja na kojima ćemo pokazati najviše, i da ovo takmičenje neće biti neuspešno ako ne uđemo u polufinale - pitanje je da li nam je tamo mesto trenutno... ali borimo se - zašto da ne!?
Mislim da nas sudije nisu oštetile - osim onog hvatanja u kontri i sumnjivog Bojinovićevog isključenja (gde ne videh šta se desilo), Stojanović je dobio 2 minuta jer je šutirao posle oduzete lopte - za šta je i Danac isključen, Kojiću su tolerisali čvršću igru. Da je pogođen Kojićev zicer i da nije Bojinović bacio loptu bezveze pred kraj - pobedili bismo, ali takve stvari se dešavaju, ne može ceo meč biti savršen. Pitanje je da li možemo bolje od ovoga. Prvo poluvreme smo igrali 150% svojih mogućnosti, sa pretumbanim timom. Teško mi je da prihvatim ovakav poraz, ali mi je mnogo drago što postajemo jedna fajterska ekipa, svesna svojih mogućnosti - koju tek očekuju veliki dometi.
Ranije smo igrali kao po kazni - sad vidim nešto novo što mi se dopada, i ma koliko je situacija u klupskom rukometu katastrofalna - čini mi se da se pravi sistem u reprezentativnom radu i da on već daje prve rezultate.

Petar

pre 15 godina

Pre pocetka prvenstva prognozirao sam da ce iz ovog dela zreba u polufinale ici Poljaci i Danci.I dalje tako mislim samo sto izgubiti 37:36 od mocnih Danaca je vise od uspeha.Na stranu to sto je ne ozbiljno ispusti +7 u 40 minutu,mada je i taj rezultat posledica katastrofalnog duha Kaspera na golu,ej pa onaj decko sto ga je zamenio je za manje od minuta odbranio 3 puta vise nego on za 35.Svaka cast momci ipak smo debelo napredovali i mozemo biti ponosni na Srbiju.Na kraju Norveska,pa ne znam daj Boze ali cilj je drugi krug,tako da mi dobijemo Brazilce i Arabijce,a onda pobedimo Ruse,pokusamo Nemce i castno izgubimo od Poljaka,ja sam zadovoljan.

Arandjelovcanin

pre 15 godina

SVAKA CAST MOMCI!! SAMO NAPRED!!!

Pozdrav svim ljubiteljima rukometa! Stvarno utakmica za pamcenje i sjajno iszdanje nasih momaka stvarno nemam sta da kazem - preporod repke i svaka cast selektoru! sto se tice sudjenja - stvarno kriminalno - ja da sam selektor ulozio bih zalbu! bivsi sam rukometas i doskora sam se aktivno bavio rukometom - slicna povreda kao Nikcevic, ali ovo sudjenje stvarno nije bilo fer- ok je danci su svetcki prvaci ali SUDIJA!!! pa kako mozes da spavas posle ovakvog sudjenja - znao sam cim su poceli da nas iskljucuju i da dozvoljavaju dancima da se vrate u mec da smo mi prkticno izgubili tj sudije nam nisu dali da napravimo iznenadjenje! pitam se samo sta se desavalo u poluvremenu i u svlacionici gde su sudije?! nemam reci - jos me boli poraz a i videli ste nase momke - posebno Ilica i Bojinovica - izraze lica. no nema veze! - proradice srpski mentalitet i verujte mi da cemo daleko dogurati na ovom SP. Ne treba traziti krivca u sudijama i to se nikad ne radi ali stvarno ovaj put je sve bilo sjajno - ona serija od 7-0 to je prelomilo mec a to su sudije!
GLAVA GORE I SAMO NAPRED ! PRICACE SE O SRBIJI POSLE OVOG PRVENSTVA! Pozdrav za sve!

mladjo

pre 15 godina

1. Boze dobih sum na srcu!

2. Odavno nisam gledo ovako dobru rukometnu utakmicu!

3. Sve u svemu Danci i mi u polufinalu. Ovi iz druge grupe su boranija!

milos

pre 15 godina

@ Plikuscht

Bravo za komentar. Sve si objasnio! Sudije im jesu pomogle onda kada je bilo najkriticnije ali smo i mi morali mnogo bolje da odigramo! U napadu se sve svelo na Ilica, a sa odbranom definitivno imamo problema sto se ocekivalo i pre pocetka prvenstva. Mislim da bi definitivno Dragicevis trebalo da dobije sansu jer je Toskic u napadu potpuno neupotrebljiv tako da smo bezopasni sa pivota kad je Nikolic napolju.
Ali na borbenosti, htenju i pozrtvovanju im se moze samo cestitati! Nije nista strasno, samo da se sto pre zaboravi ova utakmica!
Veliki hendikep je povreda Nikcevica al sta da se radi...

Krivokapic

pre 15 godina

Momci odlicna igra i odlican mec. U sportu ne pobedi uvek bolji. Ovo je samo pocetak i imam osecaj da cemo igrati u finalu. Nadam se sa domacinima, pa sta bude da bude.
Glavu gore i samo narped. Odavno nismo imali ovakvu ekipu u rukometu. Videlo se da ginete za svaku loptu.

srbin iz RS

pre 15 godina

Za Bojina: Brate, nema veze. Srce nam je večeras iskočilo, ali sam vidio nešto što nije bilo prije. To su znojni dresovi. Ginuli ste za grb i ja vam se u ime braće iz RS zahvaljujem. Hvala puno na tome. O utakmici neću ništa govoriti. Suđenje ne treba komentarisati. Oni su fizički spremniji i to ih je spasilo večeras. Ipak, mislim da do drugog kruga idemo lako, a tamo zna se. Pozdrav od braće iz RS za naše u Poreču

alooooooooooooooooooo!!!!!!

pre 15 godina

Priznajte da ste se ponadali!;))
Nije istina da su sudije bili na vasoj strani,Srbiji su priznali 3 gola poslje faula nad srpskim igracem,a Dancima su 3 postignuta gola poslje faula nad Dancima odsvirali,i pustili ih da izvedu 9 metara!
Srbi su sami sebi krivi sto suu utakmicu izgubili! Sta trazi tolika arogancija i nabijenost nakon vodstva od 8 razlike! Primjetio sam poslje toga da su se Danci razljutili i mnogo agresivnije poceli da igraju! I kako je zavrsilo?
Jedan lik je ovdje ostavio pametan komentar,da je Srbija do 40 minute imala 90 % suteva koji su ulazili u gol! To nije normalno! Ova me utakmica podsjeca na Hrvatsku:Koreju kad su Korejci sve zivo ubacili u gol,a njihov golman 6 zicera zaredom odbranio! I kako je zavrsilo na kraju? Iskusne momcadi znaju kad je najbitnije presjeci utakmicu i vec izgubljenu utakmicu dobiti! Dugo vrijeme nisam vidio ovako nesto,da jedna momcad kao Srbija vodi sa 8 razlike 15 minuta prije kraja i da izgubi utakmicu! Netrazite greske kod sudaca,oni su danas svirali posteno! Dobijate ostale utakmice u grupi,pa onda gledajte da razbijete smrdljive Njemce i Poljake,pa eto vas u finalu! Imate mnogo lakse protivnike od Hrvatske,koja mora igrati protiv Spanjolske,Svedske i Francuske! Nadam se da cemo se oboje kvalificirati u polufinale! Pozdrav

Makanudo

pre 15 godina

Sta reci...
Igraci su dali sve od sebe iako su igrali bez pomoci vajnog trenera...
Poslednji napad...20 sekundi...danski napad i trener vraca odbranu na 6 i da se ne pravi faul - pusta sut.
Covek treba da da ostavku odmah a MIP da mu oduzme nas pasos da nas ne bi vise covek brukao.

kun aguero

pre 15 godina

ALO BRRREEEEE!!!!!
Pa ne moze se svih 60 minuta igrati vrhunski, bez greske...pa to ne moze ni americki dream team u kosarci da odrzi!!!
SVAKA CST NASIM MOMCIMA!
Od sutra idem da ucim da budem sudija u kriketu, bejzbolu, polu...pa ono je sramota!BRUKA! Nikolica onaj anti-sportista, kik boksrer sta je vec, samo nije rukometas udara u glavu, vidi se posekotina a sudija - nema dva minuta!ALO BRE PA KAKVO SUDIJSKO UVERENJE! Vuckovica iskljucuje za nista, udarci u glavu nista...a onaj mustafa se uvlaci rvatima sve nice, lepo, dobra vecer a mi izgoresmo...uh ala bih ga...lopove!Steta sto se Jovica Cvetkovic prema nekim informacijama posvadjao sa sjajnim desnim bekom Rajkovicem, dobro bi dosao da malo odmeni sjajnog Stojanovica! A ovi Danci, neka neka em sto igraju prljavo em sudije ali neka neka...Ko misli da nas sudije nisu pokrale dobrano reprizu da pogleda i knjugu pravila u ruke!
Na kraju-ona tragikomedija od komentatora pa sramota za sportsko novinarstvo, pojma nema, covek vice ako Danci hoce da nas stignu onda treba nesto da promene, kada je to rekao odmah sam znao! Boze sto on komentarsise, ima puno boljih!
SAMO SRBIJA!!!

ivan22

pre 15 godina

Odlicno ste igrali i zazlusili ste vise. Bit ce zanimljivo protiv norvezana al ipak idete dalje. pozdrav iz dalmacije. Hajduk zivi vjecno!

mare

pre 15 godina

Momci cestitam bili ste pravi,i reprezentovali ste Srbiju dostojno.Glavu gore idemo dalje.Verujem u vas i sigurno uzimamo medalju.Srecno.

srbin

pre 15 godina

Mogu samo da budem srecan,jer ovakav rukomet nisam odavno gledao!Ako ovako nastavimo da igramo SVETSKO PRVENSTVO JE NASE!!! NAPRED SRBIJA!!!

zasto?

pre 15 godina

Zasto curuvuja nije bio prijavljen???

Zasto tolko bekova a samo dva krila???

I zasto na dresovima svuda fale zapete???

Bez obzira na poraz, pozitivno gledam na dalji nastavak.. Norvezani dobiju dance, mi norvezane i sve je u redu..
Gledao sam utakmice grupe sa kojo se ukrstavamo, nista posebno.. Nemci, poljaci, rusi mozda makedonci.. Nisu nista pokazali..

Ako juce nismo znali gde stojimo, sad znamo, mislim da mozemo do polufinala...
Da nije blokada u glavi jedno 10ak min postojala dobili bi dance favorite sp.

Sutra nabusiti brazilce pa onda norvezane i sve je u dure..

Jovo

pre 15 godina

Treneru svaka cast. Na 30:23 sa fenomenalnim golmanom on ide u jurnjavu i run and gun igru sa igracem manje. Bog! Sudije nisu krive, uvek sude za ekipu koja gubi na oko 15 minuta do kraja, pa to na kraju vrate, samo sto mi to nismo iskoristili Plus ozljeda. Da zaboravis

penwini

pre 15 godina

Mladen Bojinović: "Zahvalio bi se dancima na fer i korektnoj igri jer kad su gubili sa 6-7 golova razlike igrali su fer i korektno. Smatram da smo igrom zaslužili barem bod i mišljenja sam da smo izgoreli u velikoj želji za pobedom nad evropskim prvacima. Čestitam saigračima na velikoj borbenosti al u narednim utakmicama obećavam da ćemo se iskupiti i da ovo nije kraj."

http://www.rsb.org.rs/sp2009.php

Немања

pre 15 godina

Главу горе момци, били сте сјајни!! Идемо даље, после оваквих утакмица се постаје шампион. Поносни смо на вас и само наставите да се борите свим срцем...
Велика подршка и за Ивана Никчевића!!

splico

pre 15 godina

Malo neiskustvo malo sudci Bjelorusi malo vasa tipicna brzopletost malo nesreca i eto poraz se dogodi a zasluzili ste bar nerijeseno.Malo mi je ipak zao zbog ovog vaseg poraza.A toje taj balkanski mentalitet koji krasi ili ruzi svejedno i nas Hrvate.Nekako se zanesemo i pocnemo igrati sasvim neku drugu igru i onda nas kazne.Vodili ste sa osam golova a to nije malo.POZDRAV I NAPRIJED PAKLENI...

srbin

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da smo izgubili !!! Uplasili smo se pred kraj i to je bilo presudno...ali ovakvom igrom i ako budu ucili na greskama mozemo do titule ! kako su samo odigrali prvih 30min. kao da im niko nista ne moze ! vaka cast na trudu i idemo dalje DO TITULE !!! NAPRED SRBIJA !

bzzo

pre 15 godina

alal vam vera.. svima do jednog..

steta za nikcevica..nadam se da ce vec sutra na krilo..treba nam jedan celavac u repki.. nikolica ne racunam.. on se namerno tako sisa :)

srbijA!!!

andrin

pre 15 godina

Sve cestitke nasim igracima na kvalitetnoj i borbenoj igri!
Ipak je odlucila sreca.Vise iste u sledecim utakmicama,jer znanje i zelju imamo.

boban,nis

pre 15 godina

Svaka cast nasim igracima!Ostavili su srce na terenu,a rezultat je vrlo lako mogao da bude u nasu korist.Samo neka nastave ovako i rezultati ce doci.Danci su se radovali posle pobede kao da su postali svetski prvaci.Iz toga se vidi koliko vredi ova nasa ekipa,jer to protivnik(jos kakav)najbolje vidi.I kao sto neko rece,da li neko pamti da su Danci primili ovoliko golova u zadnje vreme.

velja

pre 15 godina

Srbija je ponosna na ove momke bez obzira na poraz. Tresao se Evropski prvak. Od ovih momaka treba tražiti samo borbenost...bravo

Dejan

pre 15 godina

Bili smo gotovo ravnopravan rival, mogli smo da dobijemo, ali u trenucim kada se lomila utakmica, sudije su "gresile"! Pa zar za sut Stojanovica koji zavrsava u odbrambenog igraca Danske, dobija se iskljucenje!??? Zao mi je ovih momaka koji su se stvarno borili. Bice bolje, glavu gore.

Milan-Hercegovac

pre 15 godina

Jos sam u nevjerici. Ipak, nasi su za mene pobjednici i upucujem im podrsku i cestitke, neka skupe snagu i nastave dalje. Ipak, par stvari bih da primijetim, los je potez selektora pojacati bekovsku liniju zarad slanja na klupu rezervnog lijevog krila. Nismo mnogo time dobili, jer Vujin i Vuckovic veceras nisu adekvatno mijenjali standardne bekove. Sudije su posebna prica u drugij trecini drugog poluvremena, kasnije nasi u zadnjoj trecini nisu igrali dovoljno agresivnu odbranu plaseci se novih iskljucenja. Iste te sudije nekoliko ocitih sedmeraca za nas nisu svirali. Cudno mi je i od selektora zasto nije zvao time-out kada su danci prisli na +3 za nas, a imali smo +8. Zao mi je i sto se nije igrala zestoka odbrana deset sekundi prije kraja utakmice. Uglavnom, jos jednom cestitam nasima i porucujem da se Norveska moze pobijediti a time bi nam ponovo bio otvoren put ka polufinalu uz nas kvalitet naravno. Da smo veceras uzeli makar bod, polufinale bi bilo na vidiku.

Dare Nis

pre 15 godina

Poludeo sam, komentator me nervirao od pocetka utakmice kao da prenosi za Dansku televiziju, danci ovo danci ono, bili bi smo zadovoljni i neresenim rezultatom, sta ima on da odredjuje cime bi smo mi bili zadovoljni! Gde promasi zicer KOJICUUUUU

Ilija

pre 15 godina

IGRACIMA SKIDAM KAPU!
Sudije su u jednom periodu bile pristrasne prema dancima i tako ih vratili u igru, protiv toga nisu mogli nista nasi.
Idemo dalje!!!! Moramo pobediti norvezane i ondah u drugom krugu obezbediti polufinale. Ovi momci imaju taj kvalitet za tako nesto. NAPRED ORLOVI VISOKO LETITE!

Navijac

pre 15 godina

Nisam ja ''strucnjak'' kao vecina... Ja sam samo gledao i navijao. I plakao na kraju... Ali sto od tuge, sto od srece... konacno gledam rukomet bez losih vibracija. Dugo smo na dnu, a vi nas vracate na povrsinu...!
Samo napred momci, za mene ste vi vec pobednici... 'Ajmo dalje, pa makar i do medalje...!!!

Vlada

pre 15 godina

ZASTO NAM SE OVO UVEK DESAVA BREE !?!? uvek u poslednjim minutima i sekundama…PA NE MOGU DA VERUJEEEEEEEEEEM
Neresen rezultat bi bio nepravedan,a kamoli ovo…
Sta da se radi,glava gore,idemo dalje…BRAVO MOMCI !

dalmos

pre 15 godina

Danska je prvi put povela u 57. minutu, a drugi put kada je na satu stajalo 59:57!!!

Sjajan rukomet, i puno srce jer ga igraju nasi reprezentativci!

Pobeda bi mnogo znacila, ali mislim da je i ovakva igra sasvim dovoljna da podigne samopouzdanje nasim igracima...i tesko je Dance dobiti dva puta, a imam osecaj da cemo izboriti priliku za revans! ;)

wesely

pre 15 godina

http://vinovo.magnify.net/video/Danmark-vs-Serbien-3736-Hndbold

Snimka sa utakmice (komentatori hvale igru Srbije), dramaticno do samog kraja
Danska je bila razbijena 2/3 utakmice

Roko Sifredi

pre 15 godina

T R A G E D I J A

Alal vera momcima.

- Ako se Nikcevic tesko povredio kao sto izgleda, izgubili smo mozda najboljeg igraca. Sa njim bi danas u timu lagano dobili, sa krila nismo ni pretili.

- Zasto Stojanovic nije igrao od 40-og do 58-og minuta utakmice. Prosto neverovatno.

- Zasto smo na 15 sekundi do kraja igrali 6-0 tarabu na 6 metara od gola. Pobogu, pa svi u toj situaciji PRAVE FAUL ZA FAULOM NA 10-ak METARA OD GOLA I TROSE TIH 10-ak preostalih sekundi.Ovako smo primili deciji gol za potpunu tugu i bol.

K A T A S T R O F A, neverovatno koliko mi je tesko.

A, da, sudije su taman koliko je trebalo pomogle Dancima.

ica za

pre 15 godina

Prvo moram da pohvalim igru nasih u prvom poluvremenu iu prvih 10 minuta drugog poluvremena, a sve posle toga je ravno katastrofi. Dozvoliti protivniku da napravi seriju od 7:0 nam govori da smo veoma losi. Ali ako uzmemo sve u obzir, mislim da mozemo daleko da doguramo, samo sa onakvom igrom iz 1. poluvremena. Pozdrav svim SRBIMA!

Arbiter

pre 15 godina

Zahvaljuci divljoj utakmici i protivnickom golmanu dosli smo do prednosti. Ali cim je utakmica poprimila normalan tok pokazalo se ko smo i sta smo.

Rijeka

pre 15 godina

Gledao sam utakmicu u Puli.Igrali ste stvarno predobro ali,nazalost sto je,je Srbija je pokradena sa ovakvim sudjenjem.Tako se sudi svim ovim reprezentacijama sa ovim nasih prostora bivse Juge.Pa to je svima dobro poznato!Hrvatskoj i ako sudije budu pomagale,nece daleko stici.Srbija je u ovom trenutku bolja reprezentacija od Hrvatske i ako nastavite sa ovakvom igrom , daleko cete stici na ovom SP.Zelim vam puno srece!!

BorkoSavic

pre 15 godina

Prvo bih cestitao nasima na borbenosti.Pokazali su da mogu da se nose i sa najjacima.Nisam od onih koji vide samo sudijske greske,bilo je i nasih.Nase vidljive greske:Danci imaju samo 5 sekundi na kraju prvog poluvremena za napad,ali ipak uspeju da nam daju gol,Kojicev zicer,sutevi sa 10-12 metara kada je bilo jasno da se Danski golman razbranio,slabo(nikakvo)ucesce krila na crti u napadu,primjlen zadnji gol u poslednjih 15 sekundi,gde je bio Stojanovic veci deo drugog poluvremena?Sudijske greske:Na kraju prvog poluvremena Andjelkovic u kontri sam Danac ga rusi sa obe ruke i ne dobija iskljucenje,vrlo sumnjiva iskljucenja Vukcevica i Bojinovica.Uopste mi nije jasno sta su uradili.Bas tada su nas Danci prvi put stigli.*Samo hrabro i sa verom u sebe.Imamo kvalitet.

Milan

pre 15 godina

Plače mi se!
Koliko li su sudije dobile u poluvremenu? Strašno! Jesu naši grešili ali tamo gde nisu, uskakale su sudije! Sramota!

Cvetković je genijalac! Momcima svaka čast! Nadam se da je pored stila uspeo da koriguje malo i mentalitet pa da ovaj nesrećan poraz ne ostavi traga.

mladennish

pre 15 godina

kad gledam ove nase rukometase uvek nesto zamalo uvek sudije ne valjaju uvek izgore u zelji dokle bre kad ce vec jedanput da se opamete kao da su fudbaleri

zilijen nis

pre 15 godina

Svaka cast rukometasima. Sad svi znamo koliko oni u stvari mogu. Ostaje samo da se nadamo da cemo da dobijemo Norvesku i bar neki bod prenesemo u drugu rundu.
Srbija-rukometne velesila

croat from mostar

pre 15 godina

imate dobru momčad, samo fali malo iskustva. mislim da srbija može čak i do polufinala, ugodno sam iznenađen vašom igrom. (samo se nadam da neće biti kao na eurobasketu u beogradu kad ste vi bili favoriti, pa se prosuli, slično je sad s nama, a i s vama. nas su pokrali u košarci protiv španjolske, možda će i vama sada biti slično...) mada bih volio da vas tuknemo u polufinalu... he he he, pozdrav normalnim ljudima u srbiji, vjerujem kako ih ima.

Hektor

pre 15 godina

Mnogo mi je krivo... Sve što bih momcima zamerio, bilo bi bezveze. A i nema šta – možda neke sitne stvari. Sve ostalo s njihove strane je bilo čudesno!
Ali kad se setim kako je Cvetković bodrio igrače na tajm-autu, jasno mi je da se nešto promenilo nabolje:“... ’Ajmo da im pokažemo šta znamo!“ Tako se veruje u sebe, i ne pada u očaj onda kad ne ide. Nebitno da li su nam preko puta evropski prvaci. Svaka čast, selektore!

G

pre 15 godina

SVAKA CAST!!!

Muski ste igrali i muski ste izgubili.
Ovo sto se svi veceras nerviramo zbog poraza je dokaz koliko verujemo u Vas i koliko ste nam vratili nadu.
Casno ste igrali i izgubili.
Pokazali ste kako se napada i sa igracem manje i kako se fer i sportski ponasa.

Ovo neka Vas ojaca, da vam dodatni motiv,
a nasa nervoza zbog poraza neka Vam da vetar u krila kao snaga koju znate da imate iz Srbije.

SAMO NAPRED SRBIJO!!!

p.s.
O sudijama i dancima da ne trosimo reci.
Ljudi su simulirali od 1. napada i 1. akcije, a usput i tukli.
Sudije su im to i dozvolile,
a na Ilicu koji je najvise batina istrpeo posle jednog kontakta dale iskljucenje zbog pokusaja da iznudi faul u napadu.
Ne treba traziti izgovor posle odlicne nase igre i nesrecnog poraza, ali danci su imali vetar u ledja.

odupri se ludilu

pre 15 godina

Bravo momci! Sve ovo će se vratiti u nekim drugim utakmicama zato glavu gore! Sada svi znamo da možete puno. Vjerujemo u vas! U onoj grupi što se ukrštamo sa njom imju već dva remija tako da neće puno bodova prenijeti ni rusi ni poljaci ni nijemci. A mi možemo sanjima igrati itekako! Pozdrav iz RS i BL!

Igor

pre 15 godina

Bruka, sramota!!!!!!! Ovo je nevidjena kradja, http://mojsport.net/blog/bruka-sudijskog-para-iz-belorusije-na-svetskom-rukometnom-prvenstvu/454.html sve podržavam!

Nenad

pre 15 godina

Ovo je stvarno sramota,da jednom svetskom prvaku treba ovolika pomoc sudija kako nebi doziveo pravi debakl..iskljucenje za iskljucenjem,a sa druge strane za gore prekrsaje-nista,samo faul..pa to bi i lud video..svaka cast nasim momcima ali mislim da je sa ovakvim sudjenjem ovo SP prava bruka i sramota.

LUKA_KRAGUJEVAC

pre 15 godina

neverovatno......
Kako smo dobro odigrali 40min..........
Vodili smo do 55-og
I na kraju izgubili.....
Ali momcima svaka cast za borbenost i pozrtvovanje ,mozda nam se ovo vrati u nekim bitnijim utakmicama.....
SRBIJA!!!!!!!

tomo

pre 15 godina

Prebacim ja na DSF da bacim pogled kako igraju braca Srbi.Vidim rezulta je 30:23 i pomislim,kvragu,pa ovi su stvarno dobri.Nastavak ste kao i ja i sami vidjeli a meni na pamet padaju nekakva tri zakljucka.
1.Imate stvarno dobru ekipu i predvidjam vam ulazak i dalje od drugog kruga ukoliko ostanete u ovakvoj formi
2.Imate sjajne golmane a dobar golman je pola ekipe
3.Ovakvu dobivenu prednost mogu prokockati jedino Hrvati i Srbi.Pa vi sad recite da su vam Rusi braca.Uglavnom,sretno u nastavku

Petar

pre 15 godina

Odlican mec, kao prvo. Ne bih da trazim krivce u sudijama, Danci su pobedili na iskustvo, ali...
1- kod +7 za nas i igraca vise, Danac pravi prekrsaj nad Andjelkovicem dok je on istrcaovao kontru i izbio sam pred golmana, medjutim nema 2 min za Danca, a tad bi imali 2 igraca vise gde bi se mogli odlepiti i na +10

2. na samom startu drugog poluvremena dva iskljucenja za nas, pa zatim jos jedno, tj. 10 min smo igrali sa igracem manje u polju. I tu su Danci napravili seriju 7-0...kritetijum se ipak malo razlikovao u drugom poluvremenu, na nasu stetu

3. a najveci razlog naseg poraza: Kojic promasuje zicer, +2 za nas, imamo igraca vise i napad, no mi gubimo loptu i primamo gol. Sitnice su odlucile

Odlicna igra nasih, malo vise koncetrancije i sve ce biti super..pokazali smo da smo ipak u svetskom vrhu. Mozemo do medalje...SRBIJA

Dane

pre 15 godina

Zbog ovoga je srpski rukomet tu gde je na dnu.Za razliku od hrvata mi ne mozemo da pobedimo u tesnim zavrsnicama secam se i zadnji put kad sam gledao srbiju pre oko valjda 5 vodili su 5 razlike dva minuta pre kraja i ipak izgubili valjda od Svedjana.I onda su ispali iz takmicenja i nisu igrali na drugima dosad.

A sad evo ista prica 8 golova bolja igra i ipak se oni predaju i daju Dancima da ih naguze nisu mogli cak ni bod da uzmu...Idemo u drugu fazu a onda ispadamo posto necemo preneti bodove iz ovog susreta sa Dancima.

Plikuscht

pre 15 godina

Poraz uopste nije ‘nesrecan’ vec je vrlo zasluzen. Koliko god mi bilo krivo (a krivo mi je!) tako je.

Nama je u prvom poluvremenu skoro sve sto smo izbacili – ulazilo! Na pola poluvremena sut je bio nenormalnih 90%!? Za 30 min dati 22 gola evropskim prvacima nije bas nesto ocekivano. Svakome ko se iole malo bolje razume u rukomet je bilo jasno da u drugom poluvremenu nema sanse da se odrzi tako visok procenat suta (da nasi ubadaju kao sumanuti pod adrenalinom i da njihove goshe nista ne brane), i da treba pojacati odbranu i primiti sto manje golova u drugom poluvremenu da se +8 ne bi ‘istopilo’.

I sta se desi?

Razbiju nas +9 drugo poluvreme, nabiju nam 20 komada za 30 minuta ... a povrh svega toga - mi 7 minuta ne damo gol!?!?! Za to nam nisu krivi ni ‘nesreca’, ni sudije, ni navijaci, ni znojava lopta ...
Trener uzima time out, a onda ne investira niti jedan jedini sekund da kaze bilo sta o taktici ili ne daj boze da nesto promeni kad vec vidi da kola strahovito idu nizbrdo, vec se sve svodi na o-ruk princip u stilu ‘pokazite im’!? Kapiram ja bodrenje igraca kada im ne ide ... to je jako bitno, ali tu je cela klupa koja to radi svih 60 min utakmice, a ti Cvele kao trener sa svojim strucnim stabom moras nesto i da uocis, smislis, odlucis, primenis ... jbg.

Opet je u situaciji kakva je bila na poluvremenu proradio onaj prokleti srpski mentalitet koji je obicno olicen ili u aroganciji i arogantnom ‘lako cemo dalje’ sistemu (sto nema sanse da je ovde bio slucaj) ili u strahu koji onda izazove panicno povlacenje i moljenje boga da se izdrzi do kraja, a to mi jednostavno ne umemo! Steta. Bili smo blizu, ali sami smo krivi.

U ovakvim situacijama uvek se stim Lotara Mateusa. Pobedi Partizan neke pacenike u prvenstvu 3-0 ili 4-0, lagano dranje, nebitna smor tekma ... i svi srecni i zadovoljni, a on besan. I covek lepo kaze na konferenciji posle tekme – Smanjicu igracima plate i dobice 80% plate na kraju meseca posto su danas resili da odigraju 80% utakmice, a poslednjih 20% utakmice (posle poslednjeg postignutog gola) su resili da se setkaju po terenu. Covek potpuno u pravu. A nasi novinari zblanuti, naravno, olicenje tog ‘srpskog mentaliteta’.

No, nema veze. Nerealno je bilo ocekivati da mi odmah operemo evropske prvake. Za sve velike uspehe je potrebno vreme. Momci su svi izginuli na terenu i to je za svaki respekt, i niko od nas ne moze traziti nesto vise od njih. Od trenera ... vec je druga prica. Ako ovako nastave, daleko ce dogurati. Treba ih podrzati.

Aca

pre 15 godina

evo kao prvi da prokomentarisem...svaka cast nasi igracima,a takodje svaka cast sudijama,koji su na potpuno vidljivi nacin ,,pokrali,,nasu reprezentacij,sto se tice danaca,njima je taj poklon dobrodosao,ali je njihova igra bila 100 puta gora nego nasa,a nasa igra je bila ,,bez komentara,,znaci super su igrali,ali nervozu nije lako kontrolisati...svaka vam cast orlovi...i mislim da je onakvo sudjenje na svetskom prvenstvu vise nego bruka!!!

Stefan Herceg-Novi

pre 15 godina

Sudije su nas unistile,a Kojic nema pojma.Promasuje zicer,pravi iskljucenje u vec izgubljenoj situaciji,ma cista katastrofa....

tomo

pre 15 godina

Prebacim ja na DSF da bacim pogled kako igraju braca Srbi.Vidim rezulta je 30:23 i pomislim,kvragu,pa ovi su stvarno dobri.Nastavak ste kao i ja i sami vidjeli a meni na pamet padaju nekakva tri zakljucka.
1.Imate stvarno dobru ekipu i predvidjam vam ulazak i dalje od drugog kruga ukoliko ostanete u ovakvoj formi
2.Imate sjajne golmane a dobar golman je pola ekipe
3.Ovakvu dobivenu prednost mogu prokockati jedino Hrvati i Srbi.Pa vi sad recite da su vam Rusi braca.Uglavnom,sretno u nastavku

Nenad

pre 15 godina

Ovo je stvarno sramota,da jednom svetskom prvaku treba ovolika pomoc sudija kako nebi doziveo pravi debakl..iskljucenje za iskljucenjem,a sa druge strane za gore prekrsaje-nista,samo faul..pa to bi i lud video..svaka cast nasim momcima ali mislim da je sa ovakvim sudjenjem ovo SP prava bruka i sramota.

Plikuscht

pre 15 godina

Poraz uopste nije ‘nesrecan’ vec je vrlo zasluzen. Koliko god mi bilo krivo (a krivo mi je!) tako je.

Nama je u prvom poluvremenu skoro sve sto smo izbacili – ulazilo! Na pola poluvremena sut je bio nenormalnih 90%!? Za 30 min dati 22 gola evropskim prvacima nije bas nesto ocekivano. Svakome ko se iole malo bolje razume u rukomet je bilo jasno da u drugom poluvremenu nema sanse da se odrzi tako visok procenat suta (da nasi ubadaju kao sumanuti pod adrenalinom i da njihove goshe nista ne brane), i da treba pojacati odbranu i primiti sto manje golova u drugom poluvremenu da se +8 ne bi ‘istopilo’.

I sta se desi?

Razbiju nas +9 drugo poluvreme, nabiju nam 20 komada za 30 minuta ... a povrh svega toga - mi 7 minuta ne damo gol!?!?! Za to nam nisu krivi ni ‘nesreca’, ni sudije, ni navijaci, ni znojava lopta ...
Trener uzima time out, a onda ne investira niti jedan jedini sekund da kaze bilo sta o taktici ili ne daj boze da nesto promeni kad vec vidi da kola strahovito idu nizbrdo, vec se sve svodi na o-ruk princip u stilu ‘pokazite im’!? Kapiram ja bodrenje igraca kada im ne ide ... to je jako bitno, ali tu je cela klupa koja to radi svih 60 min utakmice, a ti Cvele kao trener sa svojim strucnim stabom moras nesto i da uocis, smislis, odlucis, primenis ... jbg.

Opet je u situaciji kakva je bila na poluvremenu proradio onaj prokleti srpski mentalitet koji je obicno olicen ili u aroganciji i arogantnom ‘lako cemo dalje’ sistemu (sto nema sanse da je ovde bio slucaj) ili u strahu koji onda izazove panicno povlacenje i moljenje boga da se izdrzi do kraja, a to mi jednostavno ne umemo! Steta. Bili smo blizu, ali sami smo krivi.

U ovakvim situacijama uvek se stim Lotara Mateusa. Pobedi Partizan neke pacenike u prvenstvu 3-0 ili 4-0, lagano dranje, nebitna smor tekma ... i svi srecni i zadovoljni, a on besan. I covek lepo kaze na konferenciji posle tekme – Smanjicu igracima plate i dobice 80% plate na kraju meseca posto su danas resili da odigraju 80% utakmice, a poslednjih 20% utakmice (posle poslednjeg postignutog gola) su resili da se setkaju po terenu. Covek potpuno u pravu. A nasi novinari zblanuti, naravno, olicenje tog ‘srpskog mentaliteta’.

No, nema veze. Nerealno je bilo ocekivati da mi odmah operemo evropske prvake. Za sve velike uspehe je potrebno vreme. Momci su svi izginuli na terenu i to je za svaki respekt, i niko od nas ne moze traziti nesto vise od njih. Od trenera ... vec je druga prica. Ako ovako nastave, daleko ce dogurati. Treba ih podrzati.

LUKA_KRAGUJEVAC

pre 15 godina

neverovatno......
Kako smo dobro odigrali 40min..........
Vodili smo do 55-og
I na kraju izgubili.....
Ali momcima svaka cast za borbenost i pozrtvovanje ,mozda nam se ovo vrati u nekim bitnijim utakmicama.....
SRBIJA!!!!!!!

Petar

pre 15 godina

Odlican mec, kao prvo. Ne bih da trazim krivce u sudijama, Danci su pobedili na iskustvo, ali...
1- kod +7 za nas i igraca vise, Danac pravi prekrsaj nad Andjelkovicem dok je on istrcaovao kontru i izbio sam pred golmana, medjutim nema 2 min za Danca, a tad bi imali 2 igraca vise gde bi se mogli odlepiti i na +10

2. na samom startu drugog poluvremena dva iskljucenja za nas, pa zatim jos jedno, tj. 10 min smo igrali sa igracem manje u polju. I tu su Danci napravili seriju 7-0...kritetijum se ipak malo razlikovao u drugom poluvremenu, na nasu stetu

3. a najveci razlog naseg poraza: Kojic promasuje zicer, +2 za nas, imamo igraca vise i napad, no mi gubimo loptu i primamo gol. Sitnice su odlucile

Odlicna igra nasih, malo vise koncetrancije i sve ce biti super..pokazali smo da smo ipak u svetskom vrhu. Mozemo do medalje...SRBIJA

Roko Sifredi

pre 15 godina

T R A G E D I J A

Alal vera momcima.

- Ako se Nikcevic tesko povredio kao sto izgleda, izgubili smo mozda najboljeg igraca. Sa njim bi danas u timu lagano dobili, sa krila nismo ni pretili.

- Zasto Stojanovic nije igrao od 40-og do 58-og minuta utakmice. Prosto neverovatno.

- Zasto smo na 15 sekundi do kraja igrali 6-0 tarabu na 6 metara od gola. Pobogu, pa svi u toj situaciji PRAVE FAUL ZA FAULOM NA 10-ak METARA OD GOLA I TROSE TIH 10-ak preostalih sekundi.Ovako smo primili deciji gol za potpunu tugu i bol.

K A T A S T R O F A, neverovatno koliko mi je tesko.

A, da, sudije su taman koliko je trebalo pomogle Dancima.

Aca

pre 15 godina

evo kao prvi da prokomentarisem...svaka cast nasi igracima,a takodje svaka cast sudijama,koji su na potpuno vidljivi nacin ,,pokrali,,nasu reprezentacij,sto se tice danaca,njima je taj poklon dobrodosao,ali je njihova igra bila 100 puta gora nego nasa,a nasa igra je bila ,,bez komentara,,znaci super su igrali,ali nervozu nije lako kontrolisati...svaka vam cast orlovi...i mislim da je onakvo sudjenje na svetskom prvenstvu vise nego bruka!!!

Stefan Herceg-Novi

pre 15 godina

Sudije su nas unistile,a Kojic nema pojma.Promasuje zicer,pravi iskljucenje u vec izgubljenoj situaciji,ma cista katastrofa....

penwini

pre 15 godina

Mladen Bojinović: "Zahvalio bi se dancima na fer i korektnoj igri jer kad su gubili sa 6-7 golova razlike igrali su fer i korektno. Smatram da smo igrom zaslužili barem bod i mišljenja sam da smo izgoreli u velikoj želji za pobedom nad evropskim prvacima. Čestitam saigračima na velikoj borbenosti al u narednim utakmicama obećavam da ćemo se iskupiti i da ovo nije kraj."

http://www.rsb.org.rs/sp2009.php

boban,nis

pre 15 godina

Svaka cast nasim igracima!Ostavili su srce na terenu,a rezultat je vrlo lako mogao da bude u nasu korist.Samo neka nastave ovako i rezultati ce doci.Danci su se radovali posle pobede kao da su postali svetski prvaci.Iz toga se vidi koliko vredi ova nasa ekipa,jer to protivnik(jos kakav)najbolje vidi.I kao sto neko rece,da li neko pamti da su Danci primili ovoliko golova u zadnje vreme.

Johnny

pre 15 godina

Cohones. Imas ili nemas. I to je to. To cini sport velicanstvenim. Izgubis, dobijes, whatever. Al’ da ti je merak. Seca li se iko od vas Cveleta kao igraca? Tog suta sa zadrskom? Kad poletis pa stanes? Nekoliko godina kasnije najveci kosarkas svih vremena patentirao kao svoje, a nije pre svega njegovo? Stanes, pa zabezeknes i protivnika i publiku, pa odlucis sta ces? Pa se cuje kako uz tajac mrezica radi flapppppp? Bese jednom Mohikanac. Sam protiv Metaloplastike. I celog sveta. Duci Simonovic rukometa. Bio sam u Doboju. Poslednje kolo. Zvezdi trebala pobeda za titulu. Sapcu Zvezdin poraz za ko zna koju. Sloga Bosnaprevoz. Radomirovic na golu. Zubak na beku. U osnovnoj skoli na tribinama za dvesta, soma ljudi. Brdjani. Ljuti. Ne vole ko sa brda nije. A kamo li iz Beograda. Sudije sta ce. Sta moraju. Ko zna koja Sapcu. Al’ po brdu iznad Doboja i danas se cuje. Ta tisina. Kad Cvele poleti. Pa stane i pita. Kuda? Tamo gde se cvorovi kanapa taru jedan od drugi. Flappppp. Nije ih bilo dovoljno? Nebitno. Ko je pratio, zna. Samo je jedan covek pravio tisinu po Brdima bivse Juge. Vujovic? Basic? Isakovic? Vukovic? Portner? Rasic? Mrkonja?

Ne.

Seca li se iko od vas najvece kradje u istoriji rukometa? To je bilo nesto posle koncerta Jamesa Browna na sajmu. Kada mi je bilo krivo sto nisam kraj tv-a i ne gledam tekmu protiv Rusa. Sto zbog zvuka, sto zbog rukometa. Lomi se. Hocemo ili ne. Ratna godina cetvrta. Kao, nazire se kraj. Dali nam mrvice. Sporta na ler. A mi gladni. Basket u Bugarskoj. Sa sabanima. Do Saletovih 41 komada. Hleba, igra, za drugo znali nismo. Taj rukomet, jaka repka, k’o u Svajcarskoj ’86. Perunicici, Beli, Peric, Jovanovic, Skrbic, 12 razlike protiv fuckin’ Richardsona u Pioniru. Spanija, evropsko prvenstvo. Treba nam da budemo pre Spanaca, da bi isli na Olimpijadu. A igra se u Spaniji. Protiv Spanaca. Mission Impossible. Pasivna Igra. Sudjena Samo Tada. I to kakva. TRI SEKUNDE IMAS. NEMA VISE. OUT. Naturalizovani Monogol Talant Dusebajev, nesto talentovanih Spanaca, par hiljada fanatika koji ce mozda oprostiti nama ali njima ne. Njima dvojici. Koji su odredili sudbinu jedne generacije. U Spaniji se ne dobija. Gipsy Rules. Calderon, sutra Gaspar, whoever. Pobeda. Po svaku cenu. Seca li se iko od vas tekme Real – Rijeka? Ne? Od svih koji kradu, na desnom parcetu Iberijskog poluostrva su najgori.

Od tada je proslo 14 godina. Nisam gledao rukomet deceniju i po. Bese neka bronza, mozda jos neka, ali to je bila labudova pesma unistene generacije. Koju je vodio analfabeta. Djoric rukometa. Tuta. O nadimka li. O rukometa li. Igra, kao iz Minhena ’72. Krilo – bek – bek – bek krilo – pivot, i tako u krug. Sta smo uzeli, bilo je na individualni kvalitet Velemajstora. Nije im se dalo vise.

Toliko godina kasnije, to mu dodje kao kad Aragorn ponovo isklese mac, Novi Vetrovi. Pokrase nas sudije? Ma daj. To je tatoo. Bice ih jos. Tako se stice respekt kod dvojice lopova. Tako je bilo i 2002. kada je Picilkas zacutao na faul. Divlji rukomet? Ma daj. Igramo za oci. Za novu gajbu piva. Za burek na 11. strani Sporta i Zurnala. NIKADA NI U JEDNOM SPORTU NISMO IGRALI OVAKO LUDO I BRZO. NIKADA. Nik Hornbi bi znao koju o tome da kaze. Ali tamo kod njega nema rukometa. Ovde Ima. Posle 15 godina. Uzivajmo Ljudi!

Milan

pre 15 godina

Plače mi se!
Koliko li su sudije dobile u poluvremenu? Strašno! Jesu naši grešili ali tamo gde nisu, uskakale su sudije! Sramota!

Cvetković je genijalac! Momcima svaka čast! Nadam se da je pored stila uspeo da koriguje malo i mentalitet pa da ovaj nesrećan poraz ne ostavi traga.

Hektor

pre 15 godina

Mnogo mi je krivo... Sve što bih momcima zamerio, bilo bi bezveze. A i nema šta – možda neke sitne stvari. Sve ostalo s njihove strane je bilo čudesno!
Ali kad se setim kako je Cvetković bodrio igrače na tajm-autu, jasno mi je da se nešto promenilo nabolje:“... ’Ajmo da im pokažemo šta znamo!“ Tako se veruje u sebe, i ne pada u očaj onda kad ne ide. Nebitno da li su nam preko puta evropski prvaci. Svaka čast, selektore!

Dane

pre 15 godina

Zbog ovoga je srpski rukomet tu gde je na dnu.Za razliku od hrvata mi ne mozemo da pobedimo u tesnim zavrsnicama secam se i zadnji put kad sam gledao srbiju pre oko valjda 5 vodili su 5 razlike dva minuta pre kraja i ipak izgubili valjda od Svedjana.I onda su ispali iz takmicenja i nisu igrali na drugima dosad.

A sad evo ista prica 8 golova bolja igra i ipak se oni predaju i daju Dancima da ih naguze nisu mogli cak ni bod da uzmu...Idemo u drugu fazu a onda ispadamo posto necemo preneti bodove iz ovog susreta sa Dancima.

splico

pre 15 godina

Malo neiskustvo malo sudci Bjelorusi malo vasa tipicna brzopletost malo nesreca i eto poraz se dogodi a zasluzili ste bar nerijeseno.Malo mi je ipak zao zbog ovog vaseg poraza.A toje taj balkanski mentalitet koji krasi ili ruzi svejedno i nas Hrvate.Nekako se zanesemo i pocnemo igrati sasvim neku drugu igru i onda nas kazne.Vodili ste sa osam golova a to nije malo.POZDRAV I NAPRIJED PAKLENI...

croat from mostar

pre 15 godina

imate dobru momčad, samo fali malo iskustva. mislim da srbija može čak i do polufinala, ugodno sam iznenađen vašom igrom. (samo se nadam da neće biti kao na eurobasketu u beogradu kad ste vi bili favoriti, pa se prosuli, slično je sad s nama, a i s vama. nas su pokrali u košarci protiv španjolske, možda će i vama sada biti slično...) mada bih volio da vas tuknemo u polufinalu... he he he, pozdrav normalnim ljudima u srbiji, vjerujem kako ih ima.

Rijeka

pre 15 godina

Gledao sam utakmicu u Puli.Igrali ste stvarno predobro ali,nazalost sto je,je Srbija je pokradena sa ovakvim sudjenjem.Tako se sudi svim ovim reprezentacijama sa ovim nasih prostora bivse Juge.Pa to je svima dobro poznato!Hrvatskoj i ako sudije budu pomagale,nece daleko stici.Srbija je u ovom trenutku bolja reprezentacija od Hrvatske i ako nastavite sa ovakvom igrom , daleko cete stici na ovom SP.Zelim vam puno srece!!

StamatBG

pre 15 godina

Evo ovako...Retko kad ostavljam komentare na B92 iako ih redovno citam.Ali ovoga puta moram da kazem par reci.Pre svega smatram se veoma kompetentnim,jer sam bivsi rukometas,i sa nekim igracima iz ove generacije sam igrao,nekad protiv njih,nekad u istom timu(tipa Curuvija,Ilic,itd..).Pre svega treba reci da je pred ovom generacijom koju predvodi Momir Ilic zaista lepa buducnost.To ce doci do izrazaja za par godina,samo moramo biti strpljivi-i mi i oni! Drugo,Srbija nije izgubila zbog sudija.Izgubila je zbog neiskustva.U situacijama kada imate +8,mora se igrati drugacije,pre svega u odbrani.Dakle,da se sto vise ulazi u kontakt,da se prave faulovi,i na taj nacin trosi vreme.Ne...mi smo dozvoljavali Dancima da golove postizu u 10-15 sekundi napada.Druga stvar-prvo poluvreme i prvi deo drugog smo odigrali odlicno u napadu,cak smo imali i srece,jer su ulazile neke lopte,koje inace golmani poput danskih sa lakocom "skidaju".Zasto se sve u napadu svodilo na Ilica i Bojinovica u tim momentima?? Ako vec ne ide-onda treba primeniti recept kao i u odbrani:Dosta kontakta,ulaska u faul,i trosenja vremena..kad vec imate +8.Po meni je kljucni momenat meca bio promaseni zicer Kojica na 31-30 za nas!Ali..to je opet posledica neiskustva,i dugog odsustva sa velikih takmicenja.Takodje,upalo mi je u oko sledece:Danci su veci deo utakmice igrali sistem 3-2-1 u odbrani.Poznato je da se takve situacije najlakse resavaju ulaskom krila na crtu.A to su Andjelkovic i Kojic uradili mozda jednom ili dva puta tokom citave utakmice.To bi narocito bilo korisno u onim situacijama kada bekovi nisu imali resenja u napadu.Jednostavnim spustanjem lopte na crtu ka Nikolicu ili drugom pivotu koji je usao sa krila se dobija ili sedmerac ili gol..Treceg nema..Ali..Ne treba ocajavati,poraz jeste nesrecan,i ruku na srce,Danci pobedu nisu zasluzili,osim mozda zbog svoje upornosti i zelje da stignu veliki minus.Ovu utakmicu nasi moraju sto pre zaboraviti i okrenuti se sledecem rivalu.Mislim da Brazil i Saudijska Arabija nece biti prevelik problem,osim ukoliko ovaj mec nije ostavio dubok trag na psiholoskom polju.Nas kvalitet u odnosu na njih nije sporan.Imamo sansu da pobedom protiv Norveske,koja je realno slabija od Danske,ali ne previse,stvorimo sebi lepu situaciju u kojoj se kasnije mozda moze razmisljati i o polufinalu(ukrstamo se sa Nemcima i Rusima-Nemci vise nisu ono sto su bili pre par godina,a Ruse odlicno poznajemo iz kvalifikacija).Evo Rusi su veceras izgubili od Poljske,a Nemci su se mucili sa Tunisom.Dakle,glavu gore,potrebna nam je ta pobeda sutra protiv Brazila,kako bi se u sto boljem raspolozenju docekao kljucni mec sa Norvezanima!
Toliko od mene!
Pozdrav svima!

Milan-Hercegovac

pre 15 godina

Jos sam u nevjerici. Ipak, nasi su za mene pobjednici i upucujem im podrsku i cestitke, neka skupe snagu i nastave dalje. Ipak, par stvari bih da primijetim, los je potez selektora pojacati bekovsku liniju zarad slanja na klupu rezervnog lijevog krila. Nismo mnogo time dobili, jer Vujin i Vuckovic veceras nisu adekvatno mijenjali standardne bekove. Sudije su posebna prica u drugij trecini drugog poluvremena, kasnije nasi u zadnjoj trecini nisu igrali dovoljno agresivnu odbranu plaseci se novih iskljucenja. Iste te sudije nekoliko ocitih sedmeraca za nas nisu svirali. Cudno mi je i od selektora zasto nije zvao time-out kada su danci prisli na +3 za nas, a imali smo +8. Zao mi je i sto se nije igrala zestoka odbrana deset sekundi prije kraja utakmice. Uglavnom, jos jednom cestitam nasima i porucujem da se Norveska moze pobijediti a time bi nam ponovo bio otvoren put ka polufinalu uz nas kvalitet naravno. Da smo veceras uzeli makar bod, polufinale bi bilo na vidiku.

Dare Nis

pre 15 godina

Poludeo sam, komentator me nervirao od pocetka utakmice kao da prenosi za Dansku televiziju, danci ovo danci ono, bili bi smo zadovoljni i neresenim rezultatom, sta ima on da odredjuje cime bi smo mi bili zadovoljni! Gde promasi zicer KOJICUUUUU

Jovo

pre 15 godina

Treneru svaka cast. Na 30:23 sa fenomenalnim golmanom on ide u jurnjavu i run and gun igru sa igracem manje. Bog! Sudije nisu krive, uvek sude za ekipu koja gubi na oko 15 minuta do kraja, pa to na kraju vrate, samo sto mi to nismo iskoristili Plus ozljeda. Da zaboravis

Немања

pre 15 godina

Главу горе момци, били сте сјајни!! Идемо даље, после оваквих утакмица се постаје шампион. Поносни смо на вас и само наставите да се борите свим срцем...
Велика подршка и за Ивана Никчевића!!

alooooooooooooooooooo!!!!!!

pre 15 godina

Priznajte da ste se ponadali!;))
Nije istina da su sudije bili na vasoj strani,Srbiji su priznali 3 gola poslje faula nad srpskim igracem,a Dancima su 3 postignuta gola poslje faula nad Dancima odsvirali,i pustili ih da izvedu 9 metara!
Srbi su sami sebi krivi sto suu utakmicu izgubili! Sta trazi tolika arogancija i nabijenost nakon vodstva od 8 razlike! Primjetio sam poslje toga da su se Danci razljutili i mnogo agresivnije poceli da igraju! I kako je zavrsilo?
Jedan lik je ovdje ostavio pametan komentar,da je Srbija do 40 minute imala 90 % suteva koji su ulazili u gol! To nije normalno! Ova me utakmica podsjeca na Hrvatsku:Koreju kad su Korejci sve zivo ubacili u gol,a njihov golman 6 zicera zaredom odbranio! I kako je zavrsilo na kraju? Iskusne momcadi znaju kad je najbitnije presjeci utakmicu i vec izgubljenu utakmicu dobiti! Dugo vrijeme nisam vidio ovako nesto,da jedna momcad kao Srbija vodi sa 8 razlike 15 minuta prije kraja i da izgubi utakmicu! Netrazite greske kod sudaca,oni su danas svirali posteno! Dobijate ostale utakmice u grupi,pa onda gledajte da razbijete smrdljive Njemce i Poljake,pa eto vas u finalu! Imate mnogo lakse protivnike od Hrvatske,koja mora igrati protiv Spanjolske,Svedske i Francuske! Nadam se da cemo se oboje kvalificirati u polufinale! Pozdrav

G

pre 15 godina

SVAKA CAST!!!

Muski ste igrali i muski ste izgubili.
Ovo sto se svi veceras nerviramo zbog poraza je dokaz koliko verujemo u Vas i koliko ste nam vratili nadu.
Casno ste igrali i izgubili.
Pokazali ste kako se napada i sa igracem manje i kako se fer i sportski ponasa.

Ovo neka Vas ojaca, da vam dodatni motiv,
a nasa nervoza zbog poraza neka Vam da vetar u krila kao snaga koju znate da imate iz Srbije.

SAMO NAPRED SRBIJO!!!

p.s.
O sudijama i dancima da ne trosimo reci.
Ljudi su simulirali od 1. napada i 1. akcije, a usput i tukli.
Sudije su im to i dozvolile,
a na Ilicu koji je najvise batina istrpeo posle jednog kontakta dale iskljucenje zbog pokusaja da iznudi faul u napadu.
Ne treba traziti izgovor posle odlicne nase igre i nesrecnog poraza, ali danci su imali vetar u ledja.

bzzo

pre 15 godina

alal vam vera.. svima do jednog..

steta za nikcevica..nadam se da ce vec sutra na krilo..treba nam jedan celavac u repki.. nikolica ne racunam.. on se namerno tako sisa :)

srbijA!!!

Vlada

pre 15 godina

ZASTO NAM SE OVO UVEK DESAVA BREE !?!? uvek u poslednjim minutima i sekundama…PA NE MOGU DA VERUJEEEEEEEEEEM
Neresen rezultat bi bio nepravedan,a kamoli ovo…
Sta da se radi,glava gore,idemo dalje…BRAVO MOMCI !

d

pre 15 godina

joj kako su mi smijesni ovi sto se potpisuju kao hrvati pa kazu da je srbija bolja od hrvatske.ne znam samo po kojoj je to logici srbija bolja od hrvatske.
jedino su zaboravili da se u hrvatskoj ne kaze sudija nego sudac.

BZg

pre 15 godina

Odlično ste igrali.Sve čestitke! Bili ste puno bolji od Danaca njima je pomogla sreća i ništa više.Žao mi je što ih niste rasturili do kraja ali eto malo sreće sa njihove strane pa malo suci i tako to ide.Užas kako su Danci igrali,bože sačuvaj da oni opet budu prvaci.Svi koji su gledali utakmicu i koji su realni prokomentarisat će ovo kao potpuni debakl Danaca a nadmoć Srba. I mislim iskreno da ovaj poraz i netreba Srbima teško da padne jer to je samo jedna nesrećno izgubljena utakmica, bit će još prilika za dokazivanje jer kvalitet postoji i to su svi vidjeli.Sretno sutra protiv Brazila! Pozz iz Zagreba!

Navijac

pre 15 godina

Nisam ja ''strucnjak'' kao vecina... Ja sam samo gledao i navijao. I plakao na kraju... Ali sto od tuge, sto od srece... konacno gledam rukomet bez losih vibracija. Dugo smo na dnu, a vi nas vracate na povrsinu...!
Samo napred momci, za mene ste vi vec pobednici... 'Ajmo dalje, pa makar i do medalje...!!!

zasto?

pre 15 godina

Zasto curuvuja nije bio prijavljen???

Zasto tolko bekova a samo dva krila???

I zasto na dresovima svuda fale zapete???

Bez obzira na poraz, pozitivno gledam na dalji nastavak.. Norvezani dobiju dance, mi norvezane i sve je u redu..
Gledao sam utakmice grupe sa kojo se ukrstavamo, nista posebno.. Nemci, poljaci, rusi mozda makedonci.. Nisu nista pokazali..

Ako juce nismo znali gde stojimo, sad znamo, mislim da mozemo do polufinala...
Da nije blokada u glavi jedno 10ak min postojala dobili bi dance favorite sp.

Sutra nabusiti brazilce pa onda norvezane i sve je u dure..

hrvat

pre 15 godina

Ovo je stvarno sramota,da jednom svetskom prvaku treba ovolika pomoc sudija kako nebi doziveo pravi debakl..iskljucenje za iskljucenjem,a sa druge strane za gore prekrsaje-nista,samo faul..pa to bi i lud video..svaka cast nasim momcima ali mislim da je sa ovakvim sudjenjem ovo SP prava bruka i sramota.
(Nenad, 18. januar 2009 22:31

svaka čast igrali ste odlično cijeli susret bit ćete jedni od iznenađenja turnira jer stvarno dobro igrate.....al sad znate kako je nama bilo u njemačkoj na SP 2007 kad smo imali 9 pobjeda i 1 poraz i igrali najljepši i najbolji rukomet ovo je sad ništa kako smo prije igrali i bili smo peti jer su nas suci doslovno isjeki u susretu protiv francuza...sretno do kraja turnira ovakvom igrom daleko ćete sigurno!!!!!

zilijen nis

pre 15 godina

Svaka cast rukometasima. Sad svi znamo koliko oni u stvari mogu. Ostaje samo da se nadamo da cemo da dobijemo Norvesku i bar neki bod prenesemo u drugu rundu.
Srbija-rukometne velesila

andrin

pre 15 godina

Sve cestitke nasim igracima na kvalitetnoj i borbenoj igri!
Ipak je odlucila sreca.Vise iste u sledecim utakmicama,jer znanje i zelju imamo.

ivan22

pre 15 godina

Odlicno ste igrali i zazlusili ste vise. Bit ce zanimljivo protiv norvezana al ipak idete dalje. pozdrav iz dalmacije. Hajduk zivi vjecno!

ser Alex

pre 15 godina

За Египатску сагу сам рекао да сам очекивао. Вечерас сам очекивао победу без обзира на све,јер верујем у Ваш квалитет, поготову кад оставите срце на терен.То урадите и до краја шампионата,а са оваквим играма и залагањем се добија и судијски респект,па неће бити никаквих проблема.Само напред момци.Сви верујемо у вас.Уз овакво залагање полуфинале није далеко. Само напред и увек срце на терен. Ми смо уз вас и уз Цвелета

dalmos

pre 15 godina

Danska je prvi put povela u 57. minutu, a drugi put kada je na satu stajalo 59:57!!!

Sjajan rukomet, i puno srce jer ga igraju nasi reprezentativci!

Pobeda bi mnogo znacila, ali mislim da je i ovakva igra sasvim dovoljna da podigne samopouzdanje nasim igracima...i tesko je Dance dobiti dva puta, a imam osecaj da cemo izboriti priliku za revans! ;)

El Croata

pre 15 godina

@Rijeka
Sta ti pricas?!
Svaka cast srbima na odlicnoj tekmi,volio bi da su pobjedili..al to je ono sto nemaju jos uvijek..pobjednicki mentalitet pa gube dobivenu tekmu.Ipak mislim da jos puno trebaju raditi da dostignu nivo Hrvatske...Sretno u nastavku natjecanja!
AJMOOOOOOO PAKLENIIIIII!!!!!!!

srbin iz RS

pre 15 godina

Za Bojina: Brate, nema veze. Srce nam je večeras iskočilo, ali sam vidio nešto što nije bilo prije. To su znojni dresovi. Ginuli ste za grb i ja vam se u ime braće iz RS zahvaljujem. Hvala puno na tome. O utakmici neću ništa govoriti. Suđenje ne treba komentarisati. Oni su fizički spremniji i to ih je spasilo večeras. Ipak, mislim da do drugog kruga idemo lako, a tamo zna se. Pozdrav od braće iz RS za naše u Poreču

Гручо

pre 15 godina

Да ли је могуће да неке ствари замерате тренеру и играчима? Људи су изгинули, видело се после сваког гола колико су желели ту победу...
Којићев промашај је саставни део игре, дешава се, а Цветковић је направио од нас екипу која игра модеран рукомет.
Шта ће бити ако (дај боже) донесу медаљу? Да неће и онда неко да се пита зашто је Цветковић имао белу мајицу испод прслука?

Момци свака част и не падајте после овог!

NNN

pre 15 godina

1) Sudije
4 isključenja (2 nisam mogao da ukapiram zašto ni na usporenom snimku) za seriju 0:7
2) Nedostatak sreće
Povreda Nikčeviča i prečka 20ak sekundi pre kraja.
3)Neiskustvo
Bez pokušaja da se napravi faul poslednjih 10ak sekundi.

Imamo tim i igru za dobar rezultat.

BorkoSavic

pre 15 godina

Prvo bih cestitao nasima na borbenosti.Pokazali su da mogu da se nose i sa najjacima.Nisam od onih koji vide samo sudijske greske,bilo je i nasih.Nase vidljive greske:Danci imaju samo 5 sekundi na kraju prvog poluvremena za napad,ali ipak uspeju da nam daju gol,Kojicev zicer,sutevi sa 10-12 metara kada je bilo jasno da se Danski golman razbranio,slabo(nikakvo)ucesce krila na crti u napadu,primjlen zadnji gol u poslednjih 15 sekundi,gde je bio Stojanovic veci deo drugog poluvremena?Sudijske greske:Na kraju prvog poluvremena Andjelkovic u kontri sam Danac ga rusi sa obe ruke i ne dobija iskljucenje,vrlo sumnjiva iskljucenja Vukcevica i Bojinovica.Uopste mi nije jasno sta su uradili.Bas tada su nas Danci prvi put stigli.*Samo hrabro i sa verom u sebe.Imamo kvalitet.

Zikica Milosavljevic

pre 15 godina

Prvo da se obratim ovim pesimistima na foumu: PALJBA SA FORUMA!
Drugo,mi rukomet na nasim TV ekranima ne pogledasmo 8 godina. Onda se kao grom iz vedra neba pojavi cvetkovic i covek ni iz cega stvori nesto. Kratko i jasno,BOG. Svaka cast! Da je to istina videlo se jos sinoc.Voditi protiv evropskog prvaka 7 razlike na 10 minuta pre kraja je stvarno fascinirajuce. Onda,kao i po obicaju stize sudijski faktor. Sta je tu je,mi moramo dalje.
Bitno je u ovakvm momentima ostati optimista. A kako? Pa prosto i jednostavno.
1. Mi na scenu dolazimo posle 3 godine,sa potpuno novom reprezentaciom. Naravno neiskusnom,sto se sinoc i primetilo.
2. Igrali smo protiv evropskog prvaka, dali mu 36 komada i izgubili. U ovom slucaju dokazali smo da mozemo da se nosimo sa najboljma,bez problema.
3. Majstori, budite svesni ovih cinjenica, budite svesni da mozete da pobedite svaku reprezentaciju na svetu i sve ce doci na svoje mesto.
Ponosni smo na vas!

ica za

pre 15 godina

Prvo moram da pohvalim igru nasih u prvom poluvremenu iu prvih 10 minuta drugog poluvremena, a sve posle toga je ravno katastrofi. Dozvoliti protivniku da napravi seriju od 7:0 nam govori da smo veoma losi. Ali ako uzmemo sve u obzir, mislim da mozemo daleko da doguramo, samo sa onakvom igrom iz 1. poluvremena. Pozdrav svim SRBIMA!

Hektor

pre 15 godina

Igramo hrabro, bez kompleksa, uneli smo nešto novo u našu igru, svesni smo da tek dolaze takmičenja na kojima ćemo pokazati najviše, i da ovo takmičenje neće biti neuspešno ako ne uđemo u polufinale - pitanje je da li nam je tamo mesto trenutno... ali borimo se - zašto da ne!?
Mislim da nas sudije nisu oštetile - osim onog hvatanja u kontri i sumnjivog Bojinovićevog isključenja (gde ne videh šta se desilo), Stojanović je dobio 2 minuta jer je šutirao posle oduzete lopte - za šta je i Danac isključen, Kojiću su tolerisali čvršću igru. Da je pogođen Kojićev zicer i da nije Bojinović bacio loptu bezveze pred kraj - pobedili bismo, ali takve stvari se dešavaju, ne može ceo meč biti savršen. Pitanje je da li možemo bolje od ovoga. Prvo poluvreme smo igrali 150% svojih mogućnosti, sa pretumbanim timom. Teško mi je da prihvatim ovakav poraz, ali mi je mnogo drago što postajemo jedna fajterska ekipa, svesna svojih mogućnosti - koju tek očekuju veliki dometi.
Ranije smo igrali kao po kazni - sad vidim nešto novo što mi se dopada, i ma koliko je situacija u klupskom rukometu katastrofalna - čini mi se da se pravi sistem u reprezentativnom radu i da on već daje prve rezultate.

veb983

pre 15 godina

Najvise mrzim ovakve poraze, kad vodis dosta ubedljivo i na kraju izgubis dobijen mec. Nema nista gore od toga, ali zelim da verujem da ce nam se ovo vratiti kad bude bilo vaznije. Moram da priznam da su sudije obavile "dobar posao", vecim delom meca su dobro sudili a krali su nas tacno kad je Dancima bilo najpotrebnije - tj. kada se lomio rezultat sredinom drugog poluvremena..

Baki

pre 15 godina

Samo da podsetim da ovakve stvari u sportu znaju da budu dobar znak. Francuska fudbalska reprezentacija se 1994. na najnesretniji nacin nije plasirala na SP u SAD, gubitkom utakmica u poslednja dva kola od Izraela i Bugarske, kada je vec sigurno bila vidjena na SP. A onda su Francuzi najpre osvojili SP 1998, pa EP 2000. Jeste da je veteran Bojinovic glavni golgter i nosilac, ali danasnja igra svih ovih momaka i sjajan trener govore da se u nasem rukometu krenulo pravim putem. Radovacemo se mi velikim uspesima rukometasa, mozda i skorije nego sto mislimo.

srbIN

pre 15 godina

Ja mislim da su uživali svi ljubitelji dobrog rukometa a šteta stvarno za naše jer su zaslužili barem bod. Mogu samo reči da sam bio sa ponosom jedan izmedju 800 srba večeras u poreču...

wesely

pre 15 godina

http://vinovo.magnify.net/video/Danmark-vs-Serbien-3736-Hndbold

Snimka sa utakmice (komentatori hvale igru Srbije), dramaticno do samog kraja
Danska je bila razbijena 2/3 utakmice

mladjo

pre 15 godina

1. Boze dobih sum na srcu!

2. Odavno nisam gledo ovako dobru rukometnu utakmicu!

3. Sve u svemu Danci i mi u polufinalu. Ovi iz druge grupe su boranija!

mare

pre 15 godina

Momci cestitam bili ste pravi,i reprezentovali ste Srbiju dostojno.Glavu gore idemo dalje.Verujem u vas i sigurno uzimamo medalju.Srecno.

milos

pre 15 godina

Znaci,na svetu ima 200 i nesto drzava,a samo jedna je u stanju da OVAKO NESTO priredi,pa Bozzzzeeeeeee jel moguce?I stalno se tako nesto nama desava?!pa sto oni nisu pogodili precku???…?? aaaaaaaa

kun aguero

pre 15 godina

ALO BRRREEEEE!!!!!
Pa ne moze se svih 60 minuta igrati vrhunski, bez greske...pa to ne moze ni americki dream team u kosarci da odrzi!!!
SVAKA CST NASIM MOMCIMA!
Od sutra idem da ucim da budem sudija u kriketu, bejzbolu, polu...pa ono je sramota!BRUKA! Nikolica onaj anti-sportista, kik boksrer sta je vec, samo nije rukometas udara u glavu, vidi se posekotina a sudija - nema dva minuta!ALO BRE PA KAKVO SUDIJSKO UVERENJE! Vuckovica iskljucuje za nista, udarci u glavu nista...a onaj mustafa se uvlaci rvatima sve nice, lepo, dobra vecer a mi izgoresmo...uh ala bih ga...lopove!Steta sto se Jovica Cvetkovic prema nekim informacijama posvadjao sa sjajnim desnim bekom Rajkovicem, dobro bi dosao da malo odmeni sjajnog Stojanovica! A ovi Danci, neka neka em sto igraju prljavo em sudije ali neka neka...Ko misli da nas sudije nisu pokrale dobrano reprizu da pogleda i knjugu pravila u ruke!
Na kraju-ona tragikomedija od komentatora pa sramota za sportsko novinarstvo, pojma nema, covek vice ako Danci hoce da nas stignu onda treba nesto da promene, kada je to rekao odmah sam znao! Boze sto on komentarsise, ima puno boljih!
SAMO SRBIJA!!!

Republika Srpska

pre 15 godina

Bravo ORLOVI samo ovako nastavite (bilo bi mi draze da ste pobijedili ali ..).Sa ovakom igrom sticice te daleko.PUNO SRECE.


NAPRED SRBIJO REPUBLIKA SRPSKA JE UZ TEBE

Pozdrv za sve prave navijace BELIH ORLOVA iz Bijeljine

šimun

pre 15 godina

Gledao utakmicu preko DSF-a, Koliko vidim Srbi imaju dobre pucače ali igru nikakvu.Pa gdje vam je kombinatorika???krila???pivot??Šta je je onaj Bojinović je odličan.Puca s mjesta sa 9 metara.Ali ostalo, niste mi za medalje.
Da bi mogao konkurirat za medalje trebaš imat ono nešto šta imaju Danci(opasnost prijeti sa svih strana), francuzi(čeličnu obranu) mi hrvati(balića, barem prijašnjih godina, sada je u komi).
Vidim da se žalite na suđenje??!!
Najači mi je onaj Srbin šta je glumija da je faul na njemu pa se bacio na parket. To odavno nisam vidio.
Od Srba uvijek nešto novo.
Realno niste za medalje, nismo ni mi ove godine ali će nas suci pogurat pa eventualno nešto osvojimo jer smo domaćini.

Dejan

pre 15 godina

Bili smo gotovo ravnopravan rival, mogli smo da dobijemo, ali u trenucim kada se lomila utakmica, sudije su "gresile"! Pa zar za sut Stojanovica koji zavrsava u odbrambenog igraca Danske, dobija se iskljucenje!??? Zao mi je ovih momaka koji su se stvarno borili. Bice bolje, glavu gore.

cetinje

pre 15 godina

Steta,bila je velika sansa da se pobijedi Evropski prvak :-(,ali ipak cestitke za pokazano posebno u prvom poluvremenu.Naivno se dopustilo Dancima zadnjih 10 sekundi da sutnu....Kad se vodi 6-8 razlike onda nikakve udije nijesu krive? za poraz

dokle vise???

pre 15 godina

Jaoooo !!!
Uvek igramo dobro protiv jakih ekipa, u svim sportovima,vodimo celu utakmicu i na kraju
izgubimo...
Svaka cast momci!!!! Idemo dalje!!
Samo da im sad ne padne moral..

ja

pre 15 godina

Ma pustite poraz i srecu i sve, konacno opet imamo reprezentaciju, pa polako ne moze se odma sve!
Momire Ilicu, kapa dole ljudino! Pravi je vodja covek i nevidjeno dobar igrac... Kakav Balic i Karabatic bre...

milos

pre 15 godina

@ Plikuscht

Bravo za komentar. Sve si objasnio! Sudije im jesu pomogle onda kada je bilo najkriticnije ali smo i mi morali mnogo bolje da odigramo! U napadu se sve svelo na Ilica, a sa odbranom definitivno imamo problema sto se ocekivalo i pre pocetka prvenstva. Mislim da bi definitivno Dragicevis trebalo da dobije sansu jer je Toskic u napadu potpuno neupotrebljiv tako da smo bezopasni sa pivota kad je Nikolic napolju.
Ali na borbenosti, htenju i pozrtvovanju im se moze samo cestitati! Nije nista strasno, samo da se sto pre zaboravi ova utakmica!
Veliki hendikep je povreda Nikcevica al sta da se radi...

Arandjelovcanin

pre 15 godina

SVAKA CAST MOMCI!! SAMO NAPRED!!!

Pozdrav svim ljubiteljima rukometa! Stvarno utakmica za pamcenje i sjajno iszdanje nasih momaka stvarno nemam sta da kazem - preporod repke i svaka cast selektoru! sto se tice sudjenja - stvarno kriminalno - ja da sam selektor ulozio bih zalbu! bivsi sam rukometas i doskora sam se aktivno bavio rukometom - slicna povreda kao Nikcevic, ali ovo sudjenje stvarno nije bilo fer- ok je danci su svetcki prvaci ali SUDIJA!!! pa kako mozes da spavas posle ovakvog sudjenja - znao sam cim su poceli da nas iskljucuju i da dozvoljavaju dancima da se vrate u mec da smo mi prkticno izgubili tj sudije nam nisu dali da napravimo iznenadjenje! pitam se samo sta se desavalo u poluvremenu i u svlacionici gde su sudije?! nemam reci - jos me boli poraz a i videli ste nase momke - posebno Ilica i Bojinovica - izraze lica. no nema veze! - proradice srpski mentalitet i verujte mi da cemo daleko dogurati na ovom SP. Ne treba traziti krivca u sudijama i to se nikad ne radi ali stvarno ovaj put je sve bilo sjajno - ona serija od 7-0 to je prelomilo mec a to su sudije!
GLAVA GORE I SAMO NAPRED ! PRICACE SE O SRBIJI POSLE OVOG PRVENSTVA! Pozdrav za sve!

branko

pre 15 godina

Ја сам сломљен!
Пре неколико година против Шведске, девојке недавно у Македонији порив Немачке, ово вечерас против Данске! Па докле, побогу?

boki.zg-bbb

pre 15 godina

NEmojte samo kriviti suce. Prave ekipe ne puše 7 razlike. Gledao sam 2.pol. one 2 situacije krivo dosuđene,su vam kasnije kompenzirali. Inače igrate jako grub rukomet, ali isto tako dobar rukomet. Nije vas bilo jako dugo i lijepo je da će opet biti derbi na balkanu. Ali od medalje ćete se morati oprostit, jer Hrvatska, Francuska i Španjolska su jače. A kao drugo, čuvajte se za 2012.

miro bblock

pre 15 godina

evo ja sam kriv za poraz. Od trenutka kad sam ja upalio televizor, Danci su poceli da preokrenu utakmicu. znaci jasno je, ja sam kriv, sorry!!!!

nidze

pre 15 godina

neiskustvo nasih i iskustvo danaca....a sto se tice sudija, kakav nas imidz prati u svetu, dobro je da smo i ovo dobili od sudija...bre gde god da se pojavimo, niko nas ne gotivi

Krivokapic

pre 15 godina

Momci odlicna igra i odlican mec. U sportu ne pobedi uvek bolji. Ovo je samo pocetak i imam osecaj da cemo igrati u finalu. Nadam se sa domacinima, pa sta bude da bude.
Glavu gore i samo narped. Odavno nismo imali ovakvu ekipu u rukometu. Videlo se da ginete za svaku loptu.

sibir

pre 15 godina

Publika u Zadru na kosarkaskom mecu Zadar-Partizan je stalno skandirala "cigani,cigani"...pa neka svet vidi koji je narod fasizoidan.Ti ljudi sto su to govorili su ciste fasisticke,nastrane kukavice koji bez ikakvog razloga diraju jedan Romski narod koji im bukvalno nista nije uradio!

susjed

pre 15 godina

komsije, nakon sinoc pokazanog, iskreno receno, ne bih volio da se sretnemo s vama. Ako to ipak bude u polufinalu, suci i publika ce nam morat puhat u jedra. A ako bude u finalu, svaka nam cast (i nama i vama), pa nek pobijedi bolji. Rukomet se definitivno vratio na balkan jos 2003. u Portugalu, a sad je pokazao da je tu da ostane malo duze ;-)

Pokojni Toza

pre 15 godina

Ja od skoro zivim u Norveskoj i pratio sam utakmicu preko njihove televizije, norveski komentator je prokomentarisao na kraju da nam nije bilo lako igrati protiva ovakvih sudija. Eto koliko je providno bilo!!!

Ilija

pre 15 godina

IGRACIMA SKIDAM KAPU!
Sudije su u jednom periodu bile pristrasne prema dancima i tako ih vratili u igru, protiv toga nisu mogli nista nasi.
Idemo dalje!!!! Moramo pobediti norvezane i ondah u drugom krugu obezbediti polufinale. Ovi momci imaju taj kvalitet za tako nesto. NAPRED ORLOVI VISOKO LETITE!

srbin

pre 15 godina

Mogu samo da budem srecan,jer ovakav rukomet nisam odavno gledao!Ako ovako nastavimo da igramo SVETSKO PRVENSTVO JE NASE!!! NAPRED SRBIJA!!!

dels

pre 15 godina

Ko jos moze za ovakav poraz da optuzi sudije,zasluzeno smo izgubili osim 3,4 vrhunska igraca ostatak je boranija. Golmani su vrh. Onakva glupa zasluzena iskljucenja na 5-7 razlike,kao Ilic se baca i glumi faul u napadu, to moze da prodje samo u nasoj ligi nigde vise. Podsetime na ono kada je Merk dao karton Koromanu-srpska posla ,dokle vise
Svaka cast treneru ,ima moju podrsku

bice bolje

pre 15 godina

Bas sam prso ne zbog poraza jer vecina nas ga je ocekivala vec zbog nacina.Da je kriterijum sudjenja bio kao u prvom delu dobili bi lagano,ali je sigurno bila neka poseta sudijama u svlacionici.Siguran sam da mozemo mnogo vise i da moramo biti spremni na sve,ali mi je nejasno zasto smo iako smo imali 50-tak sekundi sutirali na gol posle 20.?Elem imamo dobre golmane,jake igrace,najboljeg levog beka(Ilica) i ono najvaznije veliku zelju i srce da se pobedi.Brazil leci vecerasnje rane.DO FINALA!!!!

vladimir

pre 15 godina

Kakva tuga i zalost.Uplasili su se pobede.Ali idemo dalje sta da se radi.Onakva igra skoro 45 minuta nije krunisana velikom pobedom koja bi nam cak donela polufinale u ovom sportu gde nas nema nigde dugi niz godina.Sudjenje kriminalno,6 minuta vezano igramo sa igracem manje.I jos je bilo katastrofalnih odluka sudija.Ali nisu sudije krive.Nemamo igraca koji je Svetska klasa i koji moze da resi ovako veliki mec.Imamo odlicne igrace to nije sporno.Ali videli ste.Ratka Nikolica su tukli ceo mec,u finisu su potpuno isekli sjajnog Momira Ilica i to je to.Vise nema igraca koji moze resiti mec.Drago mi je sto je Aleksandar Stojanovic pucao zadnji napad.Nema veze sto je promasio.Ima veliko srce i moze da postane veliki igrac.Ovakve utakmice mogu da stvore velike igrace.Ovoj nasoj ekipi fali samo Ivano Balic pa da se bori za zlato.Vodja nam fali.Samo to.Balic je pravi vanzemaljac.On iako je povredjen i potpuno je van forme mnogo znaci Kockastima.Danci su pokazali zasto su vazeci Evropski prvaci.Mislio sam da su na SP dosli bez Kristijansena,Jansena i Bojesena.Bio sam uplasen kada sam ih video na pocetku utakmice.Moramo dalje.Igraci se moraju oporaviti posle ove utakmice,jer sve ove ekipe sa kojima cemo igrati su slabije od Danske.Nadam se da ce zaboraviti ovaj mec i da ce nastaviti da igraju ovako jer imaju sansu ako ne budu pali na psiholoskom planu.Ma bolje da smo izgubili sa 15 razlike.Ovo je stvarno najtezi moguci poraz.

Marko__bgd

pre 15 godina

ih,pa kao da je ovo nesto novo...pa redovno su nas ranije Svedjani,kada su bili najjaci,dobijali sa po gol razlike...i uvek je bila ista prica...uvek smo vodili sa par golova razlike,pa su nas uvek stizali,pa je bio egal do zadnjeg minuta..i onda primimo gol...i uvek su nam krive sudije za poraz...uvek su nam igraci maksimalno motivisani igrali te utakmice protiv najjacih...ali...mi nemamo krila uopste...svaka cast bekovima nasim,i golmanima...oni su nosili ekipu..ali da bi se pobedila danska...mora se napadati sa svih strana...desnu stranu uopste nismo koristili...pa ne mogu bas nasi bekovi da daju svaki od njih po 15 golova...a sto se tice poslednjeg naseg napada..igrac koji nije dao ni jedan gol Stojanovic,je uputio sut u nasem zadnjem napadu...ali smo videli zato kada su Danci dali poslednji gol,kako je to uigrana akcija..U svakom slucaju,momci svaka cast,dali ste sve od sebe...ali ne znam dokle cemo se vise vaditi na neiskustvo i na sudije...zar ne mozemo nesto da naucimo iz proslosti?zasto su nam uvek drugi krivi za poraze?zar nas to sto sudije sude tri napada lose mora da nas totalno izbaci iz takta pa da izgubimo utakmicu?Te stvari moramo prevazici,ako zelimo nekada da postignemo neki uspeh...

bbb24

pre 15 godina

jaooo kako sam se iznervirao...da smo barem gubili celu utakmicu pa ajde, ali ovako.....

samo mi nije jasno zasto zadnji napad Danaca nisu ostrije zaustavili...trebali su faulirati i po cenu zatvora:))

svaka cast nasima i samo napred !!!

Arbiter

pre 15 godina

Zahvaljuci divljoj utakmici i protivnickom golmanu dosli smo do prednosti. Ali cim je utakmica poprimila normalan tok pokazalo se ko smo i sta smo.

velja

pre 15 godina

Srbija je ponosna na ove momke bez obzira na poraz. Tresao se Evropski prvak. Od ovih momaka treba tražiti samo borbenost...bravo

madmaxpk

pre 15 godina

e, svaka im cast. Dobro su igrali i nesrecno izgubili. TO JE SPORT. Nikada mi nije zao kad reprezentacija izgubi a lavoski se bori. Nekad mi je teze da prihvatim pobedu koja je rezultat lose igre protivnika. Mislim da znate o cemu govorim

Percival

pre 15 godina

Svaka čast!
Kada se tako igra manje boli poraz. Navijao sam za vas i nadam se da će te što dalje stići. Danci su ipak prvaci i imaju daleko više iskustva, ali vaš igra je odlična. Biti će još prilika za vas na ovom prvenstvu.

Srđan

pre 15 godina

E...kao što reče komentator
"dešava se to u sportu..nekad i slabi pobjedi!"....idemo dalje, vratićemo im u nastavku takmičenja, sa ovakvom igrom možemo do kraja dogurati.

vjeran

pre 15 godina

Ukoliko vas to tješi i nas su suci oštetili u ključnim trenucima finala zadnjeg Europskog prvenstva... poništili dva čista gola iz kontre kada se lomio rezultat... Iako su tada Danci bili bolji (i jači nego ova reprezentacija), dobili su i pomoć sudaca. Cest la vie. Pamti se samo rezultat.

Igor

pre 15 godina

Bruka, sramota!!!!!!! Ovo je nevidjena kradja, http://mojsport.net/blog/bruka-sudijskog-para-iz-belorusije-na-svetskom-rukometnom-prvenstvu/454.html sve podržavam!

Emir

pre 15 godina

Htjedoh vidjeti sta to ocekuje Bosnu u Nisu, u kvalifikacijama za evropsko.

Igrali ste fantasticno 59 minuta, a onda taj izhitreni sut Stojanovica bez ikakve potrebe. Sudije nisu bile podigli ruke. Mislim da ovakvom prikazanom igrom (do 59. minute) mozete dogurati i do polufinala.

Da se vratim Bosni i predstojecoj utakmici u Nisu. Ako ovako budete igrali........... jadna nam majka!

odupri se ludilu

pre 15 godina

Bravo momci! Sve ovo će se vratiti u nekim drugim utakmicama zato glavu gore! Sada svi znamo da možete puno. Vjerujemo u vas! U onoj grupi što se ukrštamo sa njom imju već dva remija tako da neće puno bodova prenijeti ni rusi ni poljaci ni nijemci. A mi možemo sanjima igrati itekako! Pozdrav iz RS i BL!

VladNS

pre 15 godina

Zbog ovakvih stvari se pije nitroglicerin........precka u poslednjem napadu,koja nesreca,pa nam jos i zabiju gol 4 sekunde pre kraja......samo sto me srce nije izdalo...toliko dobro odigranih 40-ak minuta...i onda pustimo sa 7 golova da dodju na egal....strava i uzas...a onda dodje sudija pa nam napravi duplo iskuljucenje,i onda kojic promasi onaj zicer......ne mozemo tako,ovde i u vaterpolu sudije imaju ogromnu moc...pogledajte samo ispod desnog oka Ratka Nikolica...samo sto mu nije oko izvadio danac....!
glavu gore,bice valjda bolje....samo da ne padnu zbog ovoga,sto nam je uvek poznato iz drugih sportova....napred momci!!!!

Aleksandar

pre 15 godina

Pogledajte najavu hrvatskog novinara pre utakmice:"Porečka skupina danas nudi arapski duel između Egipta i Saudijske Arabije, Norveška će svladati Brazil, a poslastica dana mogao bi biti dvoboj Srba i Danaca. Iz Poreča, pak, stižu najave kako bi Srbi u današnjem susretu trebali imati veliku podršku s tribina, ali sumnjamo kako će im i to biti dovoljno da izbjegnu poraz u meču protiv europskih prvaka." A naslov vesti je:"Zahvaljujući Todoriću Srbija se u Poreču osjećala kao kod kuće".

komandant mark

pre 15 godina

Cvetkovićev tajm aut kad su došli na +4:"Gubimo pet razlike,ajmo sad stisnite i pokažite im šta znate"!!!Tako izgleda mora !Prave ekipe, iz ovakvog poraza,mnogo nauce i nikad vise neprave iste greske!!!

Tomislav

pre 15 godina

I ovako je izigrano dobrosusjedsko prihvaćanje srpskih navijača, kaj će se dalje događati u poreču, a pogotovo u zadru, ostaje da vidimo:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/zapaljena-hrvatska-zastava-tijekom-utakmice-srbije-i-danske-u-porecu-/417809.aspx

AlenPFC

pre 15 godina

bravo za igru i nemam sta zamerati osim za onu glupu taktiku 20-tak sekunda prije kraja trebalo je ici na faula a ne onako igrati 6-0 to je greska trenera, to sa sudije nije nista novo znalo se kako ce biti tako da ne cudi me njihovo sudjeno ali mogli smo do pobede uprkos svemu ali bice mnogo toga uspeha od ove repke idemo samo napred

demonokot

pre 15 godina

isto tako me stvarno boli za sve ostale komentare.. ali JEDAN COVEK IZ SUMADUJE definitivno prestaje da prati ovaj nazovi sport za sve vreme mu dozvoljeno da hoda na ovoj planeti imenonavom vec kako...

BRACO Hrvati, Slovenci,Srbi,Danci Nemci, Rumuni. Shiptari, Kurdi... sto bi,se mucili, jednostavno... dajmo pare, pre i nego pocne... ovako je stvarno OTUZNO.....
Pozdrav svim normalnim ljudima koje zanima SPORT....

Mix

pre 15 godina

Kako me je ovo pogodilo.Skocio mi pritisak,nisam iz kreveta mogao da ustanem.I te sudije i kriterijumi i sve dodjavola.Srcka da me strefi,kad sam blesav.Odvratno i strasno.Jos i moj omiljeni igrac unisten,kako je moguce ovo...Odvratan dan,odvratan.

niikita

pre 15 godina

Imate odličnu reprezentaciju,ali vam nedostaje iskustva u ovakvim utakmicama na velikim natjecanjima,ne možete si dopustiti da vam se se isključi igrač zbog simuliranja u ključnim trenucima,ili slično mislim da je bio Anđelković koji je prislonio dlan na lice Danca. Takve stvari se strogo kažnjavaju na velikim natjecanjima. lijep pozdrav i puno sreće želim!!!!

TheMiki

pre 15 godina

Dobro, bolji smo nego ranije, ali opet ima tu dosta propusta! Pocecu od komentatora prvo, SRAMOTA ko prenosi, opste ne poznavanje rikometnih pravila, covek ne zna zasto je Stojanovic dobio 2 minuta, sutnuo je posle dosudjenog faula u napadu i to je iz momenta 2 minuta kazne, pravilo je kad sudija svira protiv ekipe u napadu odmah se spusta lopta na zemlju, ne baca, nego spusta, da ne nabrajam dalje, Danci ovo, Danci ono, nema sta da kaze pa se non stop ponavlja. E sad igra, veliki propust za levo krilo, ne igramo mi protiv albanije nego protiv Evropskog prvaka pa da rizikujemo tako, a to se osetilo u drugom poluvremenu kada su Denija non stop pustali i vrsili konstantan pritisak na Mosu i ostale bekove, a kao sto rece neko u prethodnom postu nasi bekovi su razbijaci ali zato im fali brzina i zato su onako bapali u poslednjih 10 minuta, Kojic - sramota isto, prvo promasis kontru, e sad nije problem promasiti, nego nacin na koji je on pristupio sutu, krajnje opusteno, kao na treningu, pogledajte samo kako je Lindberg sutirao, a zatim onaj faul za 2 minuta u njihovoj kontri, klasican nedostatak inteligencije, a jos je i dao gol, tuga. Kao nas najbolji defanzivac, ma nema on pojma, on bije ali skoro svaki je za 2 minuta, odbrana se igra kao Jorgensen, nijes, polomis, ali nema 2 minuta, zna se ipak kako se igra odbrana.
E sad sta je dalje problem, Momira Ilica znam dok smo trenirali zajedno u Kolubari, i on ovakve poraze tesko podosi, nadam se da ce uspeti da se oporavi psihicki za bitnije meceve u grupi. Toliko za sada.... :)

iggy

pre 15 godina

Nesrećan poraz Srbije od Danske
----------------------------
Da li ???
Kadvodis 30:23 i izgubis nisu krive sudije, vrijeme, zemljotres ili protivnik.
Kriv si sam.
To da shvatimo pa ce sve biti lakse.
Momci su na pravom putu ali spustimo loptu na zemlju i prihvatimo cinjenicu da su mnogi jos uvijek bolji od nas i da price o medalji mogu samo da imaju negativan efekat na nase igrace.
Pustimo ih da na miru odrade ovo svjetsko prvenstvo pa da vidimo gdje smo u poredjenju sa najboljim rukometnim zemljama.

Makaveli

pre 15 godina

Nje nesrecno, nego je poraz rezultat veoma neiskusnog pristupa igri (da ne kazem glupog).
Nisam mogao da verujem da smo mi mislili da mozemo protic Danaca pobediti u stilu "run and gun"??? Ispucali smo se u prvom poluvremenu i pukli zasluzeno u drugom, bilo je za ocekivati. Isto kao sto je bilo za ocekivati da niko od nasih nece imati ideju da pravi faul u zadnjih 15 sekundi i tako pusti Dance da lagano daju pobedonosni gol. Zar nema niko pametan u nasoj ekipi ili na klupi???
Ipak, treba i dalje verovati u ove momke. Bice valjda bolje.

Georgije

pre 15 godina

Pa, dobro ljudi ZAŠTO???
Zašto se opet vadimo na sudije? Zašto su nam uvek drugi krivi?
Pa, vodili smo 8 golova razlike, to nijedna ekipa, koja drži do sebe, ne sme da prokocka, pa ni uz pristrasnost sudija!!!
Posle Egipta - Svetski prvaci!!???
Posle Danaca - sudije krive!!??

Šta je sledeće?

BEZ EUFORIJE!!!
Bilo je O.K.!

Srbina

cromarines

pre 15 godina

Ja sam mislio da će se naći koji pošteni srbin i pohvalit kako su im navijači primljeni u Poreču u zemlji koju su prije petnaestak godina htjeli okupirat.Da li bi i Hrvati mogli doći sa svojim dresovima i zastavama u Niš ili neki drugi srpski grad i biti tako gostoljubljivo primljeni? A što se tiče Zadra mislim da je smiješno očekivat da vas i tamo dočekaju s cvijećem nakon što ih je vaša vojska godinu dana neprekidno granatirala i što su morali živit u skloništima.To nema veze s politikom nego sa zdravim razumom.

srbin

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da smo izgubili !!! Uplasili smo se pred kraj i to je bilo presudno...ali ovakvom igrom i ako budu ucili na greskama mozemo do titule ! kako su samo odigrali prvih 30min. kao da im niko nista ne moze ! vaka cast na trudu i idemo dalje DO TITULE !!! NAPRED SRBIJA !

mladennish

pre 15 godina

kad gledam ove nase rukometase uvek nesto zamalo uvek sudije ne valjaju uvek izgore u zelji dokle bre kad ce vec jedanput da se opamete kao da su fudbaleri

nz

pre 15 godina

Kakav glup poraz. Ovo je za nauk nasima da igraju tokom cele utakmice a ne da se pogube u poslednjih 10 minuta. Sad da se spreme za Norvesku i da overimo drugo mesto u grupi.

Bojan

pre 15 godina

Au,zamalo.
Mislio sam prije meca da ce Danska da obrise parket sa vama ali sam totalno demantovan.Razlika u klasi i iskustvu je velika u korist Danske,ali su vasi borbeniji i angazovaniji 5 puta.Samo vam je falilo malo rutine pred kraj,stvarno je suludo prokockati konstantno vodjstvo na ovaj nacin,ovo bi moglo da osteti moral u ekipi,ali mislim da su vasi momci u stanju da ovo prebrode.Svaka cast za borbenost i odnos prema igri,pa drugi put malo vise srece,a rezultati ce doci.
Inace,stvarno mi je bezveze SP bez moje Crne Gore,ali sa ovakvim selektorom bojim se da cemo propustiti i naredna takmicenja.Kad vidim Kuvajt i Australiju na SP najezim se.Samo sluze drugim ekipama za popravljanje gol razlike.Ali sto ce se.Uglavnom,srecno u nastavku sampionata.

Petar

pre 15 godina

Pre pocetka prvenstva prognozirao sam da ce iz ovog dela zreba u polufinale ici Poljaci i Danci.I dalje tako mislim samo sto izgubiti 37:36 od mocnih Danaca je vise od uspeha.Na stranu to sto je ne ozbiljno ispusti +7 u 40 minutu,mada je i taj rezultat posledica katastrofalnog duha Kaspera na golu,ej pa onaj decko sto ga je zamenio je za manje od minuta odbranio 3 puta vise nego on za 35.Svaka cast momci ipak smo debelo napredovali i mozemo biti ponosni na Srbiju.Na kraju Norveska,pa ne znam daj Boze ali cilj je drugi krug,tako da mi dobijemo Brazilce i Arabijce,a onda pobedimo Ruse,pokusamo Nemce i castno izgubimo od Poljaka,ja sam zadovoljan.

NEbitno

pre 15 godina

Sudije i Cvetkovic!!!kako trener moze da dozvoli ekipi da zadnjih 20 sec igraju 6-0...to ni saudijska arabija ne bi uradila..i da izbaci u 2 poluvremenu Stojanovica koji je bio jedan od najboljih pojedinaca....i ne zanemarite Kojicu za promaseni zicer...jel ste primetili kako mu je zadrhtala ruka prilikom skoka...?njemu je najzalije od svih nas...treba ga bodriti, a ne negodovati....i trebali su samo odbranom 5-1 sa odsecenim krilom da igraju!!!!pozz svima...

Phoenix ns

pre 15 godina

Ne da je nesrecan, nego...strasno
Ogorcen sam zbog dve stvari,
uvek se opustimo i uvek igarmo protiv sudija..
Nadam se da ce se to promeniti.
Sve u svemu srecno plavi u nastavku..
Znam da mozemo daleko da doguramo!!!

kacan

pre 15 godina

Neverovatna utakmica pre svega zato sto smo ostali bez levog krila na pocetku utakmice a rezervu nismo imali (oba igraca koja su ostala na tribinama Curuvija i Markovic su leva krila) i to je prva greska Cvetkovica. Najgore od svega je sto je Andjelkovic morao da igra krilo pa nije igrao srednjeg beka sto se odrazilo na organizaciju igre. Druga stvar je sto nas je bas hteo go i znao sam da ce to stati kad tad i druga greska trenera je sto nije malo usporio igru da se sacuva ta prednost. Primili sto go u zadnjih 5 sekundi u prvom poluvremenu i 10 sekundi u drugom. Na kraju utakmice se faulira pa makar se i dobio crveni karton. Nadam se da ce Markovica krenuti jer je stvarno vanseriski igrac puno puta sam ga gledao uzivo. Dobro je sto sledece dve utakmice igramo protiv slabijih ekipa da ekipa stekne samopouzdanje. Sto se tice sudjenja ono i nije bilo tako strasno koliko smo smo mi napravili gluposti na kraju.

Tiho

pre 15 godina

Baka uz tebe smo i uz cijeli tim!!Samo naprijed momci ali sledeci put nema stajanja gazi i kad sudija odsvira kraj utakmice!!Banja Luka!!

Srb IN

pre 15 godina

Imate znanja, imate snage, imate volje, imate srce a oni su imali sudije i srecu. Samo napred momci ovo je ipak vasa pobeda !!!

sasha

pre 15 godina

Uvek smo imali golmane ali nismo znali stacemo sa loptom u napadu, sada konacno imamo sve, glavu gore momci fenomenalni ste ! Jedini razlog ovog preokreta je sto nismo igrali protiv nekih chobana vec protiv evropskih prvaka.
P.S. Nikcevic je veliki gubitak nzn kako cemo bez njega u nastavku, nadam se samo da selektor ima pravo resenje.

bg-pobednik

pre 15 godina

STRAŠNO...

...ipak mislim da je naša reprezentacija puno dobila i ako su ovakvi porazi veoma teški na psihološkom planu. Sve je bilo odlično, besprekorno skoro 40 minuta i to protiv reprezentacije kao što je Danska, a svi znamo koliko je to teško. Pad je mora da usledi ali ne i 10 minuta suđenja u korist protivnika (različiti kriterijumi kod dosuđivanja igrača više). Priznaćete, dovoljno za evropske prvake da se vrate u utakmicu
Iskreno, nisu sudije krive, a i pored gore navedenog mislim da su bile veoma dobre. Normalno je da šampioni imaju blagu prednost na tom polju... pa i mi smo je ranije imali, pogotovo u košarci.
Neiskustvo je bilo veliki nedostatak u završnici. Mnogi od ovih igrača prvi put su na jednom velikom takmičenju, a i oni koji su ranije bili po prvi put su suočeni da odlučuju velike utakmice. To će sve doći na svoje, ako ne u Hrvatskoj onda sigurno na nekom nardnom velikom turniru.
Kažem mnogo smo dobili. Iz prostog razloga stiče se neophodno iskustvo, a i sami igrači su posle utakmice sa Dancima postali svesni da u ovom trenutku ipak mogu sa svima ravnopravno da igraju i da će kao i sinoć nijanse odlučivati. Zato ovaj poraz moramo što pre zaboraviti i okrenuti se novim utakmicama. Naučiti se na greškama i voditi se odličnom igrom.
Biće još iznenađenja i naravno prilika za polufinale. Trebalo bi da budemo srećni jer su nam Cvetković i ovi momci vratili veru u rukomet, što se i vidi po svim ovim komentarima.

Momci, svaka čast i samo napred!!!

mail

pre 15 godina

Vidim u vezi Kojica delimo isto misljenje. Cvetkovic je uradio fenomenalne stvari, ali zasto Kojic igra? Da protivnik ima igraca vise, cak i kada je Kojic u igri? Covek ne zna da igra odbranu, samo pravi iskljucenja, vecina golova preko njega kada je u igri, zato sto je mali i dizu se na brzi skok preko njega, ili iskljucenje. Potpuna katastrofa. Obicno navijam da covek u prvih 6 minuta dobija 3 iskljucenja, to je siguran put za nasu pobedu.

MM

pre 15 godina

Ma sta pricate toliko za tu Dansku.Danska pa Danska....e ako je ona prvak Evrope onda....mada je u ovom sportu sve moguce.Mogu dati i Albaniji na ovaj nacin da bude prvak Evrope.Stvarno nisam znao da u rukometu ima ovoliko neregularnosti i neujednacenog kriterijuma.Rukomet je pokojni sport...umro je sinoc.Na pravdi Boga su nam oteli pobedu!

Evo maramica

pre 15 godina

Ajd šta plačete...vidi se da ne igrate na velikim natjecanjima godinama...pa 50% dvoboja najjačih 6,7 ekipa uvijek završava ovakvim dramatičnim završnicama...samo se drugi navikli pa ne cvile

igor

pre 15 godina

pa tako nesrecno izgubiti je stvarno tuga! bili smo bolji citav mec i na kraju ne pobedimo... trebao nam je jos jedan igrac da iskoci u zavrsnici kako bi se rasteretili bekovi. ipak nadam se da mozemo do medalje da dodjemo! СРБИЈА!

nidzika

pre 15 godina

Svaka cast za prikazanu igru. Posle ko zna koliko godina mozemo uzivati u rukometu nase reprezentacije. Brza i uzbudljiva igra bez preteranog davljenja. Bolji rukomet odavno nisam gledao. Igra je najvaznija, motivacija je tu a sada desilo se to sto se desilo. Sve je to sastavni deo igre. Glavu gore. Idemo dalje!

sibir

pre 15 godina

E samo da vidim tog Srbina koji ce moci posle ovakvog sudjenja nastaviti da gleda SP.Srbi,opametimo se vise i ne gledajmo ovakve stvari jer ovakvu kradju jos nijesam vidio.Sudije su kontinuirano u 2 poluvremenu navijale za Dansku...od 45-55 min svirali su nam 5 puta probijanje!!Hahahaha....alo probijanje pa onda iskljucenje za iskljucenjem.Ali nije mi krivo na sudije jer su oni verovatno dobili nalog na poluvremenu da tako sude(znaci morali su) vec mi je krivo na sebe zasto pratim ovakve glupe sportove kao sto je rukomet gde sudije ovo mogu da urade i nikom nista!!Ne samo da necu vise gledati ovo SP vec u zivotu necu vise nikad gledati rukomet.E jedino mozda ako kazne ove sudije dozivotno ili ako se promeni predsenik svetske federacije!!Rukometu zbogom....

johnny nish

pre 15 godina

BRAVO...ljudi ne moze se zameriti ovaj poraz ni treneru,ni kojicu ni bilo kome.ne moze se preko noci sve,bitno je da smo posle sto godina stvorili tim koji stvarno igra(konacno)moderan rukomet.ostavljaju srce na svakoj utakmici,najbitnije je da se oporave igraci posle ovog velikog soka za njih i krenu dalje,u sta verujem da ce biti.ovo je tek druga utakmica...tek ce se igrati i tek ce se oni pokazati.SAMO NAPRED I SVAKA CAST...TAKO SE IGRA ZA SRBIJU

XXL

pre 15 godina

Ajde, ajde, dobro je. Treba vremena da mi sazrimo kao reprezentacija, trener, kolektiv ... ne moze se posle nekoliko godina losih rezultata i konfuzije dobiti Danska. da imali smo ih, ali sve je to u sklopu duorocnog razvoja. Bravo momci

momabrazil

pre 15 godina

Samo dajem komentar zboh ovog naslova "nesrecan" poraz. a da li postoji srecan poraz? pa ako su vodili sa 8 golova i izgubili onda i ne zasluzuju da pobede a Danci su ti koji su pokazali vecu pisihosku snagu i pokazali da su bolji ti,! Ajde bice bolje

Milan

pre 15 godina

Verane Maticu, otkupi prava za sledece Evropsko - Svetsko) prvenstvo u rukometu!
Vise od poraza me boli kako nas komentator vodi celu utakmicu. Kad gledam kako hrvati komentarisu svoje utakmice dodje mi da placem.

Ko mu dade mikrofon.....
Ludi one je celu utakmicu prizivao nesrecu, a nezna ni ko nam je kapiten vec Boinovica zove kapitenom, pa da li on gleda utakmicu....

O boze !!!!!!!

Tomislav

pre 15 godina

Navijanje u poreču je bilo odlično. Atmosfera odlična. Dvorana odlična. Nema se šta prigovoriti. Idiotskih pojedinaca je bilo i uvijek ce biti, na obje strane. Primjer: -sinoc je u poreču netko spalio hrvatsku zastavu ili ustaški povici u publici. Užas! Četnici i ustaše nisu pravi hrvati i srbi, to je smeće društva. Najgore je to, što naše medusobne utakmice obično privuku te pojedince iz svih krajeva i onda se stvori jedna kompaktna masa ekstremnih kretena koji rade sranja i šire mržnju. Treba gledati naprijed!

MONTENEGRO

pre 15 godina

Pa, Srbi je li se ikad desilo da vi izgubite i da vas neko nakanta a da vam za to nijesu krive sudije??!

Posto vidim da se ovdje skupljaju sve sami poznavaoci rukometa, za komentar br. 2: Danska nije svjetski sampion, a nije ni vicesampion...

Cestitke Dancima!

Baro Nishi

pre 15 godina

Makedonija je izgubila od Tunisa golom razlike a pevalo se celu noc u Varazdinu, jer pobednik je onaj koji je velik i u porazu.

Vi ste izgubili od evropskog sampiona tek sa golom razlike i odma ste nestali pa usljedio je poraz od smesnog Brazila.

Epa vidite koja je razlika izmedju nama makedoncima i vama srbima?!?!?!

p.s. Danas smo dobili Poljsku-svetski vicesampion, vi izgubili od Brazila.... ahahahaa, mojoj sreci nema kraj.... nemogu a da se ne gazim od smeha... ahahaha

dejo

pre 15 godina

Treba podneti krivicnu prijavu protiv sudija,organizatora i rukometne federacije!Ma treba sprovesti ozbiljnu istragu o ovom lopovluku!

mastermind

pre 15 godina

Srce na teren i to je to...Ko bre da im zameri bilo sta posle onakvog kidanja sa Dancima( ekstra kvalitetna ekipa)...Vidim da neki zameraju Kojicu na promasenom ziceru, pa pobogu ljudi sport je u pitanju nekada gresis nekada udje nisu to masine pa da bude sve u hiljaditu precizno...I nemojte smetnuti sa uma iako nas sudije nisu ono bas drasticno ostetile(kako su vec znali) odradili su taman toliko koliko je je jednoj vrlo kvalitetnoj reprezentaciji bilo dovoljno da se iz izgubljene pozicije vrati u mec(kontinuirano igrac manje gotovo 8 min sto je stvarno previse...Ovo je start velike ekipe i uz jos malo iskustva videcete kako ce ovi momci resavati i ovaj rukometni krem kroz neko vreme...Zao mi je zbog ispustene pobede medjutim momcima svaka cast na pokazanom.
NAPRED SRBIJA !

Savica

pre 15 godina

Možemo mi svi biti po malo pristrani i navijati za svoje favorite, za svoje nacionalne timove, ali kada gledate dvije repke, koje vas emotivno ne vežu, pa kada vidite kako se sudi, mislim da je to sramota, npr. Rusija-Njemačka, pa kada izračunate da je 20 minuta jedan igrač bio van terena, a u jednom momentu samo 3 igrača u terenu,iako bi se moglo reći da je igra bila s obje strane podjedanko gruba, ili cak bi se moglo reci da uopće nije bila gruba, to sve govori o sudjenju. Bitno je da u ključnom momentu sudija donese krivu odluku, to mjenja tok tekme. Mislim da tu vrijedi pravilo ko više da. Znamo koliko njemačkih delegata ima u svjetskom savezu...... i da ne nabrajam. Svaka čast na borbenosti i srčanosti. Na prvenstvu ima dosta dobrih momčadi, ali ko će na tron ne bih sada prognozirala.

Milj@n|SRBIJA

pre 15 godina

Momci sta reci nego svaka cast!!!GLAVE GORE odigrali ste stvarno muski i pokazali svima da je titula svetskog prvaka u rukometu dobila jos jednog konkurenta!!!Pokazali ste celom svetuda se nebojiteevropskog sampiona!SVAKA VAM CAST,a Danci naka cekaju docicemo i do njih i vraticemo im,jer bez sudija nas ne bi dobili!!!!!!!!!

hrvat

pre 15 godina

pa ovo sa paljenjem hrvatske zastave je sramota svi u hrvatskoj se trude da se srbija u nas osjeća dobro da nemaju nikakvih problema sa našim navijačima i onda se dogodi nešto ovako stvarno vam to nije trebalo sad nitko zadarski tornado nemože kriviti ako naprave ludnicu u zadru i što će oni i napraviti da se srbija osjeća kao da igra u paklu,i onda mi vi pričajte o tome kako mi sve započimnjemo kako smo mi krivci za nategnute odnose i sl.ma i ja sam do sada bio za to da zanemarimo vašu repku i da sve učinimo kako bi se kod nas dobro osjećali ali sad pozivam i tornado i torcidu u dvoranu na višnjiku i da svi zajedno navijamo protiv srbije,a hrvatska će biti svjetski prvak bit će mi jako zanimljivo čitati vaše komentare o tome kako je hrvatska opet zlatna

Baro Nishi

pre 15 godina

Makedonija-Poljska 30-29

ahahahahahahahaha....ajde dusmani, javite se...ahahahaha

prvo Island, onda Poljska... dajte jos Hrvatsku, da se igramo, igramo, igramoooooooo

Nesrecan uglavnom

pre 15 godina

Taman sam planirao da pocnem da pratim rukomet ponovo posle svih onih katastrofa kako u igri nase repr. tako i van nje, kada me ovim porazom otreznicse.

sibir

pre 15 godina

Momak pod imenom alo nema pojma o rukometu.Kazes da nije normalno da ulazi 90 procenata suteva a normalno je da nam od 50-55 sude 4 puta probijanje i dobijemo 4 iskljucenja!!Sve to od 50-55 min!Cak smo dobili i dvostruko iskljucenje u tom periodu da nista ne prepuste slucaju.Bruka za ovo prvenstvo,bruka za organizatora i rukometnu federaciju.Ljudi,pa kakav je ovo sport?

sasha

pre 15 godina

mimci svaka cast,nemate za cim da zalite...srce na terenu,to se trazi-to dajete.
sudije su nas pokrale kao niko...necuveno,em sramotno..da bog da im ovo bilo zadnje prvensto koje sude

Koja

pre 15 godina

Nakon žalopojki i komentara kako je neko potplatio sudije u poluvremenu pomislih da se igralo sa Crnom Gorom i da će opet biti da je Milo kupio tekmu... Već sam pretrnuo...

Sreća, izgleda da sad i Danci imaju svog Mila. Ko nam je sledeći za blaćenje?

scepan mali

pre 15 godina

E' ovo stvarno nema smisla!
Ne znam uopste zasto se ovo svetsko prvenstvo igra sa 24 reprezentacije?!?! Juce je od sudija (citaj: IHF-a) Srbija pokradena, danas Makedonija protiv Poljske, samo sto su Makedonci na jedvite jade spasili pobedu. Sramota!!!
Neka bar budu posteni ti koji se brinu o buducnosti svetskog rukometa, neka samo igraju Danska, Nemacka, Hrvatska, Poljska, Francuska, Spanija, Svedska Norveska, Madjarska, a ostalim nacijama neka politickim dekretima zabrane prakticiranje rukometne igre, ovo je cista lakrdija.
Prvenstvo me vise ne zanima, jer se vec zna konacan epilog istog!

psiholoska posla

pre 15 godina

Da nije tuzno, bilo bi smesno... e Srbende,Srbende... visoko lete ovi orlovi, ali mnogo nisko padaju... gubimo od Brazila, a sinoc umalo dobismo Dance...
ALI KAO I U SVIM OSTALIM SPORTOVIMA, SEM MOZDA VATERPOLA... nismo navikli da budemo favoriti, uvek nam je lakse da jurimo rezultat jer smo rodjeni gubitnici BRE.....

fdsa

pre 15 godina

http://vinovo.magnify.net/video/Makedonski-navijaci-SP-Rukomet
TV prilog o srpskim navijacima u Porecu (i makedonskim u Varazdinu)
Zadovoljni su sa gostoprimstvom

delala

pre 15 godina

Niko da spomene navijače, a oni su bili fenomenalni. Gore će biti u Zadru gdje ne mogu zamisliti uzvike Srbija, Srbija i isticanje srpske zastave. U Poreču se dogadja sport a u Zadru će biti politika.

miroslav

pre 15 godina

ma sta se uvijek zalite na sudije kad izgubite ono sto nitko drugi sem jos Hrvatske ne bi izgubio.Jest da su sudije u nekim trenutcima natezali za dansku ali tome ste vi pridonijeli svojom poznato grubom igrom.Zapitajte se malo zasto Srbija u 80% utakmica ima 6 ili vise iskljucenja sto je daleko vise od prosijeka svih drugih reprezentacija...takav stil igre moze proci kod nekih drugih ali ne kod Skandinavaca ili recimo Njijemaca..

djavo

pre 15 godina

Pitaju seljudi zasto nam se ovo desava.Desava nam se zato stosmomi jos daleko od evropskog nivoa. Liga slaba odnosno preslaba.Da li je neiskustvo ili ne znanje ne znam. Dva minuta pred kraj imas dva golaprednosti i izgubis utakmicu a celu vodis sa 6,7,8. Mozda je i fizickasprema u pitanju.Nama je realno mesto 8-9 i to je uspeh ipomak u odnosu na ranije godine
Znam jos nesto i siguran da hrvati nece biti "svjetski"prvaci ili kao vole da ih zovu 'Pakleni"

FeboZg

pre 15 godina

Imate znanja, imate snage, imate volje, imate srce a oni su imali sudije i srecu. Samo napred momci ovo je ipak vasa pobeda !!!
(Srb IN, 19. januar 2009 09:19) ...ne budali molim te o zaverama..nemate pojma

Istranin

pre 15 godina

Nauceni smo dobro primati goste,pa makar i vas Srbe...NIje bio niti jedan incident prema vama sve do sada,a vi ste nam vratili paljenjem hrvatske zastave ipsred dvorane u Poreču..sami ste krivi što provocirate...

Tomislav

pre 15 godina

Gledao sam utakmicu, Hrvat sam i navijao sam za vas, iskreno, jer bolje pobijeda vama nego dancima. Imate odlicnu ekipu koja ce u buducnosti biti jos bolja, samo dok se jos uigraju i steknu iskustvo. Strasno je da ste izgubili onoliko vodstvo u 2 minute. Sudenje nije bilo bas najbolje, ali ipak mislim da je faktor bilo donekle neiskustvo i vjerojatno su igrači u glavama vec mislili da su pobijedili. To se nama (srbima i hrvatima) uvijek dogada. A sto se tice suđenja, mogu samo reći da općenito su uvijek mali više oštećeni. U bilo kojem sportu. Uvijek ce vise nepravde biti prema nama i vama, nego prema njemcima, francuzima, englezima... To je tako!

Makanudo

pre 15 godina

Sta reci...
Igraci su dali sve od sebe iako su igrali bez pomoci vajnog trenera...
Poslednji napad...20 sekundi...danski napad i trener vraca odbranu na 6 i da se ne pravi faul - pusta sut.
Covek treba da da ostavku odmah a MIP da mu oduzme nas pasos da nas ne bi vise covek brukao.

nelzon

pre 15 godina

jos od eura 2000 i sudije zila vezijera nisam video ovoliku sudijsku kradju.neoprostivoje da nam belorusi, koji teba da u najmanju ruku budu naklonjeni ovako zabijaju noz u ledja.
so se tice zadnjeg napada, krajnje pocetnicka odbrana, pa pobogu, gde je tu faul na igracu s loptom, ne mi pustamo sut sa 8 metara, zar smo ocekivali da ce se danci dodavati do kraja utakmice?

MNE Mojkovac

pre 15 godina

Opet sudije.I uvijek sudije :) Vjerovatno ih je i sad Milo platio :) Bravo Tuta(Stanić)!!! Želim ti zlato sa Srbijom! Ionako kod nas ne bi imao mjesta pored Stojanovića. Za one koji ne znaju-golman Stanić je iz Mojkovca,grada na sjeveru Crne Gore. Sve najbolje braći u nastavku takmičenja!!!

seeee

pre 15 godina

Steta,a odlicno smo igrali...To su se sigurno domacini sa sudijama dogovorili...:)Pa da smo sad pobedili Dansku izbacili bi nas sa prvenstva!!!:)

dekitto

pre 15 godina

Nemojmo uvijek na suce,bili smo bolji,ali ne pobjedjuje uvijek najbolji.Čini mi se da su naši igrači izgorjeli u prevelikoj želji da razbiju jednu veliku reprezentaciju,a onakav tempo kakav smo nametnuli Dancima u 45 minuta igre nas je jednostavno potrošio.U svakom slučaju možda je ovaj poraz dobro i došao.

Srbija

pre 15 godina

kada imamo losu ekipu i kada gubimo onda nije problem, a kada smo dobri onda su tu sudije da nam pokvare planove i da nas uniste(vazi za sve sportove)!

kiki

pre 15 godina

Dva potpuno razlicita poluvremena,u prvom su vam suci dozvolili tucu niste dobijali iskljucenja i ulazilo je apsolutno sve što ste bacili.
U drugom poluvremenu suci mijenjaju kriterij tuca ne prolazi,a danska se budi i igra svoju igru.
Cudna utakmica na blef igru ste vodili dugo.
Onaj Hansen je cudo od igraca,rijetko vidjeno.

Pozdrav

Nešo

pre 15 godina

Ja sam iz Poreča i gledao sam ovu utakmicu uživo. Atmosfera je bila odlična, igra briljantna, sve u svemu svaka čast! Ja nisam mogao vjerovat kako smo ovo uspjeli izgubit i stvarno mi je bilo žao, ali momci su pokazali da im je mjesto u samom vrhu rukometnog svijeta. Svaka čast i samo tako naprijed!

balić

pre 15 godina

zamalo uspjeli ali opet niste zaslužili pobjedu jer ste se previše uplašili i prokockali prednost sudije možda jesu malo pomogli dancima ali i nama su nonstop odmagali na prvenstvima ali smo pobjeđivali unatoč tome i još su tukli naše na neviđene načine više sreće drugi put

Zeljko Paunovic

pre 15 godina

Ako imalo imate pojma o rukometu, onda znate da je rezultat 37:36 isto kao i 130:128 u kosarci. Ako je to kosarka, onda je i ovo rukomet. Utakmice se dobijaju celicnom odbranom, a ne bezglavom jurnjavom i igrom na 40 golova.

Antun

pre 15 godina

Definitivan dokaz da smo klasicna banana drzava, kada sudije mogu onako da se podj... sa nama
(Milan, 18. januar 2009 23:13)
Molim te da ne kopiraš!!! Dobro je poznato da smo MI Banana država!

patriota

pre 15 godina

tipicno,srpska psihologija...sta dalje reci,od brazila vidim gube,iskreno poslije onakvog psiholoskog kraha protiv danaca,drugo nisam ni ocekivao.

Dane

pre 15 godina

Zbog ovoga je srpski rukomet tu gde je na dnu.Za razliku od hrvata mi ne mozemo da pobedimo u tesnim zavrsnicama secam se i zadnji put kad sam gledao srbiju pre oko valjda 5 vodili su 5 razlike dva minuta pre kraja i ipak izgubili valjda od Svedjana.I onda su ispali iz takmicenja i nisu igrali na drugima dosad.

A sad evo ista prica 8 golova bolja igra i ipak se oni predaju i daju Dancima da ih naguze nisu mogli cak ni bod da uzmu...Idemo u drugu fazu a onda ispadamo posto necemo preneti bodove iz ovog susreta sa Dancima.

Plikuscht

pre 15 godina

Poraz uopste nije ‘nesrecan’ vec je vrlo zasluzen. Koliko god mi bilo krivo (a krivo mi je!) tako je.

Nama je u prvom poluvremenu skoro sve sto smo izbacili – ulazilo! Na pola poluvremena sut je bio nenormalnih 90%!? Za 30 min dati 22 gola evropskim prvacima nije bas nesto ocekivano. Svakome ko se iole malo bolje razume u rukomet je bilo jasno da u drugom poluvremenu nema sanse da se odrzi tako visok procenat suta (da nasi ubadaju kao sumanuti pod adrenalinom i da njihove goshe nista ne brane), i da treba pojacati odbranu i primiti sto manje golova u drugom poluvremenu da se +8 ne bi ‘istopilo’.

I sta se desi?

Razbiju nas +9 drugo poluvreme, nabiju nam 20 komada za 30 minuta ... a povrh svega toga - mi 7 minuta ne damo gol!?!?! Za to nam nisu krivi ni ‘nesreca’, ni sudije, ni navijaci, ni znojava lopta ...
Trener uzima time out, a onda ne investira niti jedan jedini sekund da kaze bilo sta o taktici ili ne daj boze da nesto promeni kad vec vidi da kola strahovito idu nizbrdo, vec se sve svodi na o-ruk princip u stilu ‘pokazite im’!? Kapiram ja bodrenje igraca kada im ne ide ... to je jako bitno, ali tu je cela klupa koja to radi svih 60 min utakmice, a ti Cvele kao trener sa svojim strucnim stabom moras nesto i da uocis, smislis, odlucis, primenis ... jbg.

Opet je u situaciji kakva je bila na poluvremenu proradio onaj prokleti srpski mentalitet koji je obicno olicen ili u aroganciji i arogantnom ‘lako cemo dalje’ sistemu (sto nema sanse da je ovde bio slucaj) ili u strahu koji onda izazove panicno povlacenje i moljenje boga da se izdrzi do kraja, a to mi jednostavno ne umemo! Steta. Bili smo blizu, ali sami smo krivi.

U ovakvim situacijama uvek se stim Lotara Mateusa. Pobedi Partizan neke pacenike u prvenstvu 3-0 ili 4-0, lagano dranje, nebitna smor tekma ... i svi srecni i zadovoljni, a on besan. I covek lepo kaze na konferenciji posle tekme – Smanjicu igracima plate i dobice 80% plate na kraju meseca posto su danas resili da odigraju 80% utakmice, a poslednjih 20% utakmice (posle poslednjeg postignutog gola) su resili da se setkaju po terenu. Covek potpuno u pravu. A nasi novinari zblanuti, naravno, olicenje tog ‘srpskog mentaliteta’.

No, nema veze. Nerealno je bilo ocekivati da mi odmah operemo evropske prvake. Za sve velike uspehe je potrebno vreme. Momci su svi izginuli na terenu i to je za svaki respekt, i niko od nas ne moze traziti nesto vise od njih. Od trenera ... vec je druga prica. Ako ovako nastave, daleko ce dogurati. Treba ih podrzati.

Nenad

pre 15 godina

Ovo je stvarno sramota,da jednom svetskom prvaku treba ovolika pomoc sudija kako nebi doziveo pravi debakl..iskljucenje za iskljucenjem,a sa druge strane za gore prekrsaje-nista,samo faul..pa to bi i lud video..svaka cast nasim momcima ali mislim da je sa ovakvim sudjenjem ovo SP prava bruka i sramota.

Stefan Herceg-Novi

pre 15 godina

Sudije su nas unistile,a Kojic nema pojma.Promasuje zicer,pravi iskljucenje u vec izgubljenoj situaciji,ma cista katastrofa....

tomo

pre 15 godina

Prebacim ja na DSF da bacim pogled kako igraju braca Srbi.Vidim rezulta je 30:23 i pomislim,kvragu,pa ovi su stvarno dobri.Nastavak ste kao i ja i sami vidjeli a meni na pamet padaju nekakva tri zakljucka.
1.Imate stvarno dobru ekipu i predvidjam vam ulazak i dalje od drugog kruga ukoliko ostanete u ovakvoj formi
2.Imate sjajne golmane a dobar golman je pola ekipe
3.Ovakvu dobivenu prednost mogu prokockati jedino Hrvati i Srbi.Pa vi sad recite da su vam Rusi braca.Uglavnom,sretno u nastavku

Aca

pre 15 godina

evo kao prvi da prokomentarisem...svaka cast nasi igracima,a takodje svaka cast sudijama,koji su na potpuno vidljivi nacin ,,pokrali,,nasu reprezentacij,sto se tice danaca,njima je taj poklon dobrodosao,ali je njihova igra bila 100 puta gora nego nasa,a nasa igra je bila ,,bez komentara,,znaci super su igrali,ali nervozu nije lako kontrolisati...svaka vam cast orlovi...i mislim da je onakvo sudjenje na svetskom prvenstvu vise nego bruka!!!

Milan

pre 15 godina

Plače mi se!
Koliko li su sudije dobile u poluvremenu? Strašno! Jesu naši grešili ali tamo gde nisu, uskakale su sudije! Sramota!

Cvetković je genijalac! Momcima svaka čast! Nadam se da je pored stila uspeo da koriguje malo i mentalitet pa da ovaj nesrećan poraz ne ostavi traga.

Roko Sifredi

pre 15 godina

T R A G E D I J A

Alal vera momcima.

- Ako se Nikcevic tesko povredio kao sto izgleda, izgubili smo mozda najboljeg igraca. Sa njim bi danas u timu lagano dobili, sa krila nismo ni pretili.

- Zasto Stojanovic nije igrao od 40-og do 58-og minuta utakmice. Prosto neverovatno.

- Zasto smo na 15 sekundi do kraja igrali 6-0 tarabu na 6 metara od gola. Pobogu, pa svi u toj situaciji PRAVE FAUL ZA FAULOM NA 10-ak METARA OD GOLA I TROSE TIH 10-ak preostalih sekundi.Ovako smo primili deciji gol za potpunu tugu i bol.

K A T A S T R O F A, neverovatno koliko mi je tesko.

A, da, sudije su taman koliko je trebalo pomogle Dancima.

šimun

pre 15 godina

Gledao utakmicu preko DSF-a, Koliko vidim Srbi imaju dobre pucače ali igru nikakvu.Pa gdje vam je kombinatorika???krila???pivot??Šta je je onaj Bojinović je odličan.Puca s mjesta sa 9 metara.Ali ostalo, niste mi za medalje.
Da bi mogao konkurirat za medalje trebaš imat ono nešto šta imaju Danci(opasnost prijeti sa svih strana), francuzi(čeličnu obranu) mi hrvati(balića, barem prijašnjih godina, sada je u komi).
Vidim da se žalite na suđenje??!!
Najači mi je onaj Srbin šta je glumija da je faul na njemu pa se bacio na parket. To odavno nisam vidio.
Od Srba uvijek nešto novo.
Realno niste za medalje, nismo ni mi ove godine ali će nas suci pogurat pa eventualno nešto osvojimo jer smo domaćini.

Rijeka

pre 15 godina

Gledao sam utakmicu u Puli.Igrali ste stvarno predobro ali,nazalost sto je,je Srbija je pokradena sa ovakvim sudjenjem.Tako se sudi svim ovim reprezentacijama sa ovim nasih prostora bivse Juge.Pa to je svima dobro poznato!Hrvatskoj i ako sudije budu pomagale,nece daleko stici.Srbija je u ovom trenutku bolja reprezentacija od Hrvatske i ako nastavite sa ovakvom igrom , daleko cete stici na ovom SP.Zelim vam puno srece!!

sibir

pre 15 godina

Publika u Zadru na kosarkaskom mecu Zadar-Partizan je stalno skandirala "cigani,cigani"...pa neka svet vidi koji je narod fasizoidan.Ti ljudi sto su to govorili su ciste fasisticke,nastrane kukavice koji bez ikakvog razloga diraju jedan Romski narod koji im bukvalno nista nije uradio!

alooooooooooooooooooo!!!!!!

pre 15 godina

Priznajte da ste se ponadali!;))
Nije istina da su sudije bili na vasoj strani,Srbiji su priznali 3 gola poslje faula nad srpskim igracem,a Dancima su 3 postignuta gola poslje faula nad Dancima odsvirali,i pustili ih da izvedu 9 metara!
Srbi su sami sebi krivi sto suu utakmicu izgubili! Sta trazi tolika arogancija i nabijenost nakon vodstva od 8 razlike! Primjetio sam poslje toga da su se Danci razljutili i mnogo agresivnije poceli da igraju! I kako je zavrsilo?
Jedan lik je ovdje ostavio pametan komentar,da je Srbija do 40 minute imala 90 % suteva koji su ulazili u gol! To nije normalno! Ova me utakmica podsjeca na Hrvatsku:Koreju kad su Korejci sve zivo ubacili u gol,a njihov golman 6 zicera zaredom odbranio! I kako je zavrsilo na kraju? Iskusne momcadi znaju kad je najbitnije presjeci utakmicu i vec izgubljenu utakmicu dobiti! Dugo vrijeme nisam vidio ovako nesto,da jedna momcad kao Srbija vodi sa 8 razlike 15 minuta prije kraja i da izgubi utakmicu! Netrazite greske kod sudaca,oni su danas svirali posteno! Dobijate ostale utakmice u grupi,pa onda gledajte da razbijete smrdljive Njemce i Poljake,pa eto vas u finalu! Imate mnogo lakse protivnike od Hrvatske,koja mora igrati protiv Spanjolske,Svedske i Francuske! Nadam se da cemo se oboje kvalificirati u polufinale! Pozdrav

Petar

pre 15 godina

Odlican mec, kao prvo. Ne bih da trazim krivce u sudijama, Danci su pobedili na iskustvo, ali...
1- kod +7 za nas i igraca vise, Danac pravi prekrsaj nad Andjelkovicem dok je on istrcaovao kontru i izbio sam pred golmana, medjutim nema 2 min za Danca, a tad bi imali 2 igraca vise gde bi se mogli odlepiti i na +10

2. na samom startu drugog poluvremena dva iskljucenja za nas, pa zatim jos jedno, tj. 10 min smo igrali sa igracem manje u polju. I tu su Danci napravili seriju 7-0...kritetijum se ipak malo razlikovao u drugom poluvremenu, na nasu stetu

3. a najveci razlog naseg poraza: Kojic promasuje zicer, +2 za nas, imamo igraca vise i napad, no mi gubimo loptu i primamo gol. Sitnice su odlucile

Odlicna igra nasih, malo vise koncetrancije i sve ce biti super..pokazali smo da smo ipak u svetskom vrhu. Mozemo do medalje...SRBIJA

Arbiter

pre 15 godina

Zahvaljuci divljoj utakmici i protivnickom golmanu dosli smo do prednosti. Ali cim je utakmica poprimila normalan tok pokazalo se ko smo i sta smo.

dels

pre 15 godina

Ko jos moze za ovakav poraz da optuzi sudije,zasluzeno smo izgubili osim 3,4 vrhunska igraca ostatak je boranija. Golmani su vrh. Onakva glupa zasluzena iskljucenja na 5-7 razlike,kao Ilic se baca i glumi faul u napadu, to moze da prodje samo u nasoj ligi nigde vise. Podsetime na ono kada je Merk dao karton Koromanu-srpska posla ,dokle vise
Svaka cast treneru ,ima moju podrsku

sibir

pre 15 godina

E samo da vidim tog Srbina koji ce moci posle ovakvog sudjenja nastaviti da gleda SP.Srbi,opametimo se vise i ne gledajmo ovakve stvari jer ovakvu kradju jos nijesam vidio.Sudije su kontinuirano u 2 poluvremenu navijale za Dansku...od 45-55 min svirali su nam 5 puta probijanje!!Hahahaha....alo probijanje pa onda iskljucenje za iskljucenjem.Ali nije mi krivo na sudije jer su oni verovatno dobili nalog na poluvremenu da tako sude(znaci morali su) vec mi je krivo na sebe zasto pratim ovakve glupe sportove kao sto je rukomet gde sudije ovo mogu da urade i nikom nista!!Ne samo da necu vise gledati ovo SP vec u zivotu necu vise nikad gledati rukomet.E jedino mozda ako kazne ove sudije dozivotno ili ako se promeni predsenik svetske federacije!!Rukometu zbogom....

d

pre 15 godina

joj kako su mi smijesni ovi sto se potpisuju kao hrvati pa kazu da je srbija bolja od hrvatske.ne znam samo po kojoj je to logici srbija bolja od hrvatske.
jedino su zaboravili da se u hrvatskoj ne kaze sudija nego sudac.

Hektor

pre 15 godina

Mnogo mi je krivo... Sve što bih momcima zamerio, bilo bi bezveze. A i nema šta – možda neke sitne stvari. Sve ostalo s njihove strane je bilo čudesno!
Ali kad se setim kako je Cvetković bodrio igrače na tajm-autu, jasno mi je da se nešto promenilo nabolje:“... ’Ajmo da im pokažemo šta znamo!“ Tako se veruje u sebe, i ne pada u očaj onda kad ne ide. Nebitno da li su nam preko puta evropski prvaci. Svaka čast, selektore!

Milan-Hercegovac

pre 15 godina

Jos sam u nevjerici. Ipak, nasi su za mene pobjednici i upucujem im podrsku i cestitke, neka skupe snagu i nastave dalje. Ipak, par stvari bih da primijetim, los je potez selektora pojacati bekovsku liniju zarad slanja na klupu rezervnog lijevog krila. Nismo mnogo time dobili, jer Vujin i Vuckovic veceras nisu adekvatno mijenjali standardne bekove. Sudije su posebna prica u drugij trecini drugog poluvremena, kasnije nasi u zadnjoj trecini nisu igrali dovoljno agresivnu odbranu plaseci se novih iskljucenja. Iste te sudije nekoliko ocitih sedmeraca za nas nisu svirali. Cudno mi je i od selektora zasto nije zvao time-out kada su danci prisli na +3 za nas, a imali smo +8. Zao mi je i sto se nije igrala zestoka odbrana deset sekundi prije kraja utakmice. Uglavnom, jos jednom cestitam nasima i porucujem da se Norveska moze pobijediti a time bi nam ponovo bio otvoren put ka polufinalu uz nas kvalitet naravno. Da smo veceras uzeli makar bod, polufinale bi bilo na vidiku.

splico

pre 15 godina

Malo neiskustvo malo sudci Bjelorusi malo vasa tipicna brzopletost malo nesreca i eto poraz se dogodi a zasluzili ste bar nerijeseno.Malo mi je ipak zao zbog ovog vaseg poraza.A toje taj balkanski mentalitet koji krasi ili ruzi svejedno i nas Hrvate.Nekako se zanesemo i pocnemo igrati sasvim neku drugu igru i onda nas kazne.Vodili ste sa osam golova a to nije malo.POZDRAV I NAPRIJED PAKLENI...

Republika Srpska

pre 15 godina

Bravo ORLOVI samo ovako nastavite (bilo bi mi draze da ste pobijedili ali ..).Sa ovakom igrom sticice te daleko.PUNO SRECE.


NAPRED SRBIJO REPUBLIKA SRPSKA JE UZ TEBE

Pozdrv za sve prave navijace BELIH ORLOVA iz Bijeljine

El Croata

pre 15 godina

@Rijeka
Sta ti pricas?!
Svaka cast srbima na odlicnoj tekmi,volio bi da su pobjedili..al to je ono sto nemaju jos uvijek..pobjednicki mentalitet pa gube dobivenu tekmu.Ipak mislim da jos puno trebaju raditi da dostignu nivo Hrvatske...Sretno u nastavku natjecanja!
AJMOOOOOOO PAKLENIIIIII!!!!!!!

boki.zg-bbb

pre 15 godina

NEmojte samo kriviti suce. Prave ekipe ne puše 7 razlike. Gledao sam 2.pol. one 2 situacije krivo dosuđene,su vam kasnije kompenzirali. Inače igrate jako grub rukomet, ali isto tako dobar rukomet. Nije vas bilo jako dugo i lijepo je da će opet biti derbi na balkanu. Ali od medalje ćete se morati oprostit, jer Hrvatska, Francuska i Španjolska su jače. A kao drugo, čuvajte se za 2012.

MNE Mojkovac

pre 15 godina

Opet sudije.I uvijek sudije :) Vjerovatno ih je i sad Milo platio :) Bravo Tuta(Stanić)!!! Želim ti zlato sa Srbijom! Ionako kod nas ne bi imao mjesta pored Stojanovića. Za one koji ne znaju-golman Stanić je iz Mojkovca,grada na sjeveru Crne Gore. Sve najbolje braći u nastavku takmičenja!!!

Makanudo

pre 15 godina

Sta reci...
Igraci su dali sve od sebe iako su igrali bez pomoci vajnog trenera...
Poslednji napad...20 sekundi...danski napad i trener vraca odbranu na 6 i da se ne pravi faul - pusta sut.
Covek treba da da ostavku odmah a MIP da mu oduzme nas pasos da nas ne bi vise covek brukao.

penwini

pre 15 godina

Mladen Bojinović: "Zahvalio bi se dancima na fer i korektnoj igri jer kad su gubili sa 6-7 golova razlike igrali su fer i korektno. Smatram da smo igrom zaslužili barem bod i mišljenja sam da smo izgoreli u velikoj želji za pobedom nad evropskim prvacima. Čestitam saigračima na velikoj borbenosti al u narednim utakmicama obećavam da ćemo se iskupiti i da ovo nije kraj."

http://www.rsb.org.rs/sp2009.php

Немања

pre 15 godina

Главу горе момци, били сте сјајни!! Идемо даље, после оваквих утакмица се постаје шампион. Поносни смо на вас и само наставите да се борите свим срцем...
Велика подршка и за Ивана Никчевића!!

Bojan

pre 15 godina

Au,zamalo.
Mislio sam prije meca da ce Danska da obrise parket sa vama ali sam totalno demantovan.Razlika u klasi i iskustvu je velika u korist Danske,ali su vasi borbeniji i angazovaniji 5 puta.Samo vam je falilo malo rutine pred kraj,stvarno je suludo prokockati konstantno vodjstvo na ovaj nacin,ovo bi moglo da osteti moral u ekipi,ali mislim da su vasi momci u stanju da ovo prebrode.Svaka cast za borbenost i odnos prema igri,pa drugi put malo vise srece,a rezultati ce doci.
Inace,stvarno mi je bezveze SP bez moje Crne Gore,ali sa ovakvim selektorom bojim se da cemo propustiti i naredna takmicenja.Kad vidim Kuvajt i Australiju na SP najezim se.Samo sluze drugim ekipama za popravljanje gol razlike.Ali sto ce se.Uglavnom,srecno u nastavku sampionata.

LUKA_KRAGUJEVAC

pre 15 godina

neverovatno......
Kako smo dobro odigrali 40min..........
Vodili smo do 55-og
I na kraju izgubili.....
Ali momcima svaka cast za borbenost i pozrtvovanje ,mozda nam se ovo vrati u nekim bitnijim utakmicama.....
SRBIJA!!!!!!!

croat from mostar

pre 15 godina

imate dobru momčad, samo fali malo iskustva. mislim da srbija može čak i do polufinala, ugodno sam iznenađen vašom igrom. (samo se nadam da neće biti kao na eurobasketu u beogradu kad ste vi bili favoriti, pa se prosuli, slično je sad s nama, a i s vama. nas su pokrali u košarci protiv španjolske, možda će i vama sada biti slično...) mada bih volio da vas tuknemo u polufinalu... he he he, pozdrav normalnim ljudima u srbiji, vjerujem kako ih ima.

demonokot

pre 15 godina

isto tako me stvarno boli za sve ostale komentare.. ali JEDAN COVEK IZ SUMADUJE definitivno prestaje da prati ovaj nazovi sport za sve vreme mu dozvoljeno da hoda na ovoj planeti imenonavom vec kako...

BRACO Hrvati, Slovenci,Srbi,Danci Nemci, Rumuni. Shiptari, Kurdi... sto bi,se mucili, jednostavno... dajmo pare, pre i nego pocne... ovako je stvarno OTUZNO.....
Pozdrav svim normalnim ljudima koje zanima SPORT....

seeee

pre 15 godina

Steta,a odlicno smo igrali...To su se sigurno domacini sa sudijama dogovorili...:)Pa da smo sad pobedili Dansku izbacili bi nas sa prvenstva!!!:)

mladennish

pre 15 godina

kad gledam ove nase rukometase uvek nesto zamalo uvek sudije ne valjaju uvek izgore u zelji dokle bre kad ce vec jedanput da se opamete kao da su fudbaleri

nelzon

pre 15 godina

jos od eura 2000 i sudije zila vezijera nisam video ovoliku sudijsku kradju.neoprostivoje da nam belorusi, koji teba da u najmanju ruku budu naklonjeni ovako zabijaju noz u ledja.
so se tice zadnjeg napada, krajnje pocetnicka odbrana, pa pobogu, gde je tu faul na igracu s loptom, ne mi pustamo sut sa 8 metara, zar smo ocekivali da ce se danci dodavati do kraja utakmice?

BZg

pre 15 godina

Odlično ste igrali.Sve čestitke! Bili ste puno bolji od Danaca njima je pomogla sreća i ništa više.Žao mi je što ih niste rasturili do kraja ali eto malo sreće sa njihove strane pa malo suci i tako to ide.Užas kako su Danci igrali,bože sačuvaj da oni opet budu prvaci.Svi koji su gledali utakmicu i koji su realni prokomentarisat će ovo kao potpuni debakl Danaca a nadmoć Srba. I mislim iskreno da ovaj poraz i netreba Srbima teško da padne jer to je samo jedna nesrećno izgubljena utakmica, bit će još prilika za dokazivanje jer kvalitet postoji i to su svi vidjeli.Sretno sutra protiv Brazila! Pozz iz Zagreba!

Srđan

pre 15 godina

E...kao što reče komentator
"dešava se to u sportu..nekad i slabi pobjedi!"....idemo dalje, vratićemo im u nastavku takmičenja, sa ovakvom igrom možemo do kraja dogurati.

Srb IN

pre 15 godina

Imate znanja, imate snage, imate volje, imate srce a oni su imali sudije i srecu. Samo napred momci ovo je ipak vasa pobeda !!!

miroslav

pre 15 godina

ma sta se uvijek zalite na sudije kad izgubite ono sto nitko drugi sem jos Hrvatske ne bi izgubio.Jest da su sudije u nekim trenutcima natezali za dansku ali tome ste vi pridonijeli svojom poznato grubom igrom.Zapitajte se malo zasto Srbija u 80% utakmica ima 6 ili vise iskljucenja sto je daleko vise od prosijeka svih drugih reprezentacija...takav stil igre moze proci kod nekih drugih ali ne kod Skandinavaca ili recimo Njijemaca..

srbin

pre 15 godina

Mogu samo da budem srecan,jer ovakav rukomet nisam odavno gledao!Ako ovako nastavimo da igramo SVETSKO PRVENSTVO JE NASE!!! NAPRED SRBIJA!!!

kun aguero

pre 15 godina

ALO BRRREEEEE!!!!!
Pa ne moze se svih 60 minuta igrati vrhunski, bez greske...pa to ne moze ni americki dream team u kosarci da odrzi!!!
SVAKA CST NASIM MOMCIMA!
Od sutra idem da ucim da budem sudija u kriketu, bejzbolu, polu...pa ono je sramota!BRUKA! Nikolica onaj anti-sportista, kik boksrer sta je vec, samo nije rukometas udara u glavu, vidi se posekotina a sudija - nema dva minuta!ALO BRE PA KAKVO SUDIJSKO UVERENJE! Vuckovica iskljucuje za nista, udarci u glavu nista...a onaj mustafa se uvlaci rvatima sve nice, lepo, dobra vecer a mi izgoresmo...uh ala bih ga...lopove!Steta sto se Jovica Cvetkovic prema nekim informacijama posvadjao sa sjajnim desnim bekom Rajkovicem, dobro bi dosao da malo odmeni sjajnog Stojanovica! A ovi Danci, neka neka em sto igraju prljavo em sudije ali neka neka...Ko misli da nas sudije nisu pokrale dobrano reprizu da pogleda i knjugu pravila u ruke!
Na kraju-ona tragikomedija od komentatora pa sramota za sportsko novinarstvo, pojma nema, covek vice ako Danci hoce da nas stignu onda treba nesto da promene, kada je to rekao odmah sam znao! Boze sto on komentarsise, ima puno boljih!
SAMO SRBIJA!!!

sibir

pre 15 godina

Momak pod imenom alo nema pojma o rukometu.Kazes da nije normalno da ulazi 90 procenata suteva a normalno je da nam od 50-55 sude 4 puta probijanje i dobijemo 4 iskljucenja!!Sve to od 50-55 min!Cak smo dobili i dvostruko iskljucenje u tom periodu da nista ne prepuste slucaju.Bruka za ovo prvenstvo,bruka za organizatora i rukometnu federaciju.Ljudi,pa kakav je ovo sport?

kiki

pre 15 godina

Dva potpuno razlicita poluvremena,u prvom su vam suci dozvolili tucu niste dobijali iskljucenja i ulazilo je apsolutno sve što ste bacili.
U drugom poluvremenu suci mijenjaju kriterij tuca ne prolazi,a danska se budi i igra svoju igru.
Cudna utakmica na blef igru ste vodili dugo.
Onaj Hansen je cudo od igraca,rijetko vidjeno.

Pozdrav

MONTENEGRO

pre 15 godina

Pa, Srbi je li se ikad desilo da vi izgubite i da vas neko nakanta a da vam za to nijesu krive sudije??!

Posto vidim da se ovdje skupljaju sve sami poznavaoci rukometa, za komentar br. 2: Danska nije svjetski sampion, a nije ni vicesampion...

Cestitke Dancima!

boban,nis

pre 15 godina

Svaka cast nasim igracima!Ostavili su srce na terenu,a rezultat je vrlo lako mogao da bude u nasu korist.Samo neka nastave ovako i rezultati ce doci.Danci su se radovali posle pobede kao da su postali svetski prvaci.Iz toga se vidi koliko vredi ova nasa ekipa,jer to protivnik(jos kakav)najbolje vidi.I kao sto neko rece,da li neko pamti da su Danci primili ovoliko golova u zadnje vreme.

G

pre 15 godina

SVAKA CAST!!!

Muski ste igrali i muski ste izgubili.
Ovo sto se svi veceras nerviramo zbog poraza je dokaz koliko verujemo u Vas i koliko ste nam vratili nadu.
Casno ste igrali i izgubili.
Pokazali ste kako se napada i sa igracem manje i kako se fer i sportski ponasa.

Ovo neka Vas ojaca, da vam dodatni motiv,
a nasa nervoza zbog poraza neka Vam da vetar u krila kao snaga koju znate da imate iz Srbije.

SAMO NAPRED SRBIJO!!!

p.s.
O sudijama i dancima da ne trosimo reci.
Ljudi su simulirali od 1. napada i 1. akcije, a usput i tukli.
Sudije su im to i dozvolile,
a na Ilicu koji je najvise batina istrpeo posle jednog kontakta dale iskljucenje zbog pokusaja da iznudi faul u napadu.
Ne treba traziti izgovor posle odlicne nase igre i nesrecnog poraza, ali danci su imali vetar u ledja.

Dare Nis

pre 15 godina

Poludeo sam, komentator me nervirao od pocetka utakmice kao da prenosi za Dansku televiziju, danci ovo danci ono, bili bi smo zadovoljni i neresenim rezultatom, sta ima on da odredjuje cime bi smo mi bili zadovoljni! Gde promasi zicer KOJICUUUUU

Petar

pre 15 godina

Pre pocetka prvenstva prognozirao sam da ce iz ovog dela zreba u polufinale ici Poljaci i Danci.I dalje tako mislim samo sto izgubiti 37:36 od mocnih Danaca je vise od uspeha.Na stranu to sto je ne ozbiljno ispusti +7 u 40 minutu,mada je i taj rezultat posledica katastrofalnog duha Kaspera na golu,ej pa onaj decko sto ga je zamenio je za manje od minuta odbranio 3 puta vise nego on za 35.Svaka cast momci ipak smo debelo napredovali i mozemo biti ponosni na Srbiju.Na kraju Norveska,pa ne znam daj Boze ali cilj je drugi krug,tako da mi dobijemo Brazilce i Arabijce,a onda pobedimo Ruse,pokusamo Nemce i castno izgubimo od Poljaka,ja sam zadovoljan.

Johnny

pre 15 godina

Cohones. Imas ili nemas. I to je to. To cini sport velicanstvenim. Izgubis, dobijes, whatever. Al’ da ti je merak. Seca li se iko od vas Cveleta kao igraca? Tog suta sa zadrskom? Kad poletis pa stanes? Nekoliko godina kasnije najveci kosarkas svih vremena patentirao kao svoje, a nije pre svega njegovo? Stanes, pa zabezeknes i protivnika i publiku, pa odlucis sta ces? Pa se cuje kako uz tajac mrezica radi flapppppp? Bese jednom Mohikanac. Sam protiv Metaloplastike. I celog sveta. Duci Simonovic rukometa. Bio sam u Doboju. Poslednje kolo. Zvezdi trebala pobeda za titulu. Sapcu Zvezdin poraz za ko zna koju. Sloga Bosnaprevoz. Radomirovic na golu. Zubak na beku. U osnovnoj skoli na tribinama za dvesta, soma ljudi. Brdjani. Ljuti. Ne vole ko sa brda nije. A kamo li iz Beograda. Sudije sta ce. Sta moraju. Ko zna koja Sapcu. Al’ po brdu iznad Doboja i danas se cuje. Ta tisina. Kad Cvele poleti. Pa stane i pita. Kuda? Tamo gde se cvorovi kanapa taru jedan od drugi. Flappppp. Nije ih bilo dovoljno? Nebitno. Ko je pratio, zna. Samo je jedan covek pravio tisinu po Brdima bivse Juge. Vujovic? Basic? Isakovic? Vukovic? Portner? Rasic? Mrkonja?

Ne.

Seca li se iko od vas najvece kradje u istoriji rukometa? To je bilo nesto posle koncerta Jamesa Browna na sajmu. Kada mi je bilo krivo sto nisam kraj tv-a i ne gledam tekmu protiv Rusa. Sto zbog zvuka, sto zbog rukometa. Lomi se. Hocemo ili ne. Ratna godina cetvrta. Kao, nazire se kraj. Dali nam mrvice. Sporta na ler. A mi gladni. Basket u Bugarskoj. Sa sabanima. Do Saletovih 41 komada. Hleba, igra, za drugo znali nismo. Taj rukomet, jaka repka, k’o u Svajcarskoj ’86. Perunicici, Beli, Peric, Jovanovic, Skrbic, 12 razlike protiv fuckin’ Richardsona u Pioniru. Spanija, evropsko prvenstvo. Treba nam da budemo pre Spanaca, da bi isli na Olimpijadu. A igra se u Spaniji. Protiv Spanaca. Mission Impossible. Pasivna Igra. Sudjena Samo Tada. I to kakva. TRI SEKUNDE IMAS. NEMA VISE. OUT. Naturalizovani Monogol Talant Dusebajev, nesto talentovanih Spanaca, par hiljada fanatika koji ce mozda oprostiti nama ali njima ne. Njima dvojici. Koji su odredili sudbinu jedne generacije. U Spaniji se ne dobija. Gipsy Rules. Calderon, sutra Gaspar, whoever. Pobeda. Po svaku cenu. Seca li se iko od vas tekme Real – Rijeka? Ne? Od svih koji kradu, na desnom parcetu Iberijskog poluostrva su najgori.

Od tada je proslo 14 godina. Nisam gledao rukomet deceniju i po. Bese neka bronza, mozda jos neka, ali to je bila labudova pesma unistene generacije. Koju je vodio analfabeta. Djoric rukometa. Tuta. O nadimka li. O rukometa li. Igra, kao iz Minhena ’72. Krilo – bek – bek – bek krilo – pivot, i tako u krug. Sta smo uzeli, bilo je na individualni kvalitet Velemajstora. Nije im se dalo vise.

Toliko godina kasnije, to mu dodje kao kad Aragorn ponovo isklese mac, Novi Vetrovi. Pokrase nas sudije? Ma daj. To je tatoo. Bice ih jos. Tako se stice respekt kod dvojice lopova. Tako je bilo i 2002. kada je Picilkas zacutao na faul. Divlji rukomet? Ma daj. Igramo za oci. Za novu gajbu piva. Za burek na 11. strani Sporta i Zurnala. NIKADA NI U JEDNOM SPORTU NISMO IGRALI OVAKO LUDO I BRZO. NIKADA. Nik Hornbi bi znao koju o tome da kaze. Ali tamo kod njega nema rukometa. Ovde Ima. Posle 15 godina. Uzivajmo Ljudi!

Aleksandar

pre 15 godina

Pogledajte najavu hrvatskog novinara pre utakmice:"Porečka skupina danas nudi arapski duel između Egipta i Saudijske Arabije, Norveška će svladati Brazil, a poslastica dana mogao bi biti dvoboj Srba i Danaca. Iz Poreča, pak, stižu najave kako bi Srbi u današnjem susretu trebali imati veliku podršku s tribina, ali sumnjamo kako će im i to biti dovoljno da izbjegnu poraz u meču protiv europskih prvaka." A naslov vesti je:"Zahvaljujući Todoriću Srbija se u Poreču osjećala kao kod kuće".

Phoenix ns

pre 15 godina

Ne da je nesrecan, nego...strasno
Ogorcen sam zbog dve stvari,
uvek se opustimo i uvek igarmo protiv sudija..
Nadam se da ce se to promeniti.
Sve u svemu srecno plavi u nastavku..
Znam da mozemo daleko da doguramo!!!

dejo

pre 15 godina

Treba podneti krivicnu prijavu protiv sudija,organizatora i rukometne federacije!Ma treba sprovesti ozbiljnu istragu o ovom lopovluku!

sasha

pre 15 godina

mimci svaka cast,nemate za cim da zalite...srce na terenu,to se trazi-to dajete.
sudije su nas pokrale kao niko...necuveno,em sramotno..da bog da im ovo bilo zadnje prvensto koje sude

scepan mali

pre 15 godina

E' ovo stvarno nema smisla!
Ne znam uopste zasto se ovo svetsko prvenstvo igra sa 24 reprezentacije?!?! Juce je od sudija (citaj: IHF-a) Srbija pokradena, danas Makedonija protiv Poljske, samo sto su Makedonci na jedvite jade spasili pobedu. Sramota!!!
Neka bar budu posteni ti koji se brinu o buducnosti svetskog rukometa, neka samo igraju Danska, Nemacka, Hrvatska, Poljska, Francuska, Spanija, Svedska Norveska, Madjarska, a ostalim nacijama neka politickim dekretima zabrane prakticiranje rukometne igre, ovo je cista lakrdija.
Prvenstvo me vise ne zanima, jer se vec zna konacan epilog istog!

Vlada

pre 15 godina

ZASTO NAM SE OVO UVEK DESAVA BREE !?!? uvek u poslednjim minutima i sekundama…PA NE MOGU DA VERUJEEEEEEEEEEM
Neresen rezultat bi bio nepravedan,a kamoli ovo…
Sta da se radi,glava gore,idemo dalje…BRAVO MOMCI !

zilijen nis

pre 15 godina

Svaka cast rukometasima. Sad svi znamo koliko oni u stvari mogu. Ostaje samo da se nadamo da cemo da dobijemo Norvesku i bar neki bod prenesemo u drugu rundu.
Srbija-rukometne velesila

Jovo

pre 15 godina

Treneru svaka cast. Na 30:23 sa fenomenalnim golmanom on ide u jurnjavu i run and gun igru sa igracem manje. Bog! Sudije nisu krive, uvek sude za ekipu koja gubi na oko 15 minuta do kraja, pa to na kraju vrate, samo sto mi to nismo iskoristili Plus ozljeda. Da zaboravis

Igor

pre 15 godina

Bruka, sramota!!!!!!! Ovo je nevidjena kradja, http://mojsport.net/blog/bruka-sudijskog-para-iz-belorusije-na-svetskom-rukometnom-prvenstvu/454.html sve podržavam!

ja

pre 15 godina

Ma pustite poraz i srecu i sve, konacno opet imamo reprezentaciju, pa polako ne moze se odma sve!
Momire Ilicu, kapa dole ljudino! Pravi je vodja covek i nevidjeno dobar igrac... Kakav Balic i Karabatic bre...

Marko__bgd

pre 15 godina

ih,pa kao da je ovo nesto novo...pa redovno su nas ranije Svedjani,kada su bili najjaci,dobijali sa po gol razlike...i uvek je bila ista prica...uvek smo vodili sa par golova razlike,pa su nas uvek stizali,pa je bio egal do zadnjeg minuta..i onda primimo gol...i uvek su nam krive sudije za poraz...uvek su nam igraci maksimalno motivisani igrali te utakmice protiv najjacih...ali...mi nemamo krila uopste...svaka cast bekovima nasim,i golmanima...oni su nosili ekipu..ali da bi se pobedila danska...mora se napadati sa svih strana...desnu stranu uopste nismo koristili...pa ne mogu bas nasi bekovi da daju svaki od njih po 15 golova...a sto se tice poslednjeg naseg napada..igrac koji nije dao ni jedan gol Stojanovic,je uputio sut u nasem zadnjem napadu...ali smo videli zato kada su Danci dali poslednji gol,kako je to uigrana akcija..U svakom slucaju,momci svaka cast,dali ste sve od sebe...ali ne znam dokle cemo se vise vaditi na neiskustvo i na sudije...zar ne mozemo nesto da naucimo iz proslosti?zasto su nam uvek drugi krivi za poraze?zar nas to sto sudije sude tri napada lose mora da nas totalno izbaci iz takta pa da izgubimo utakmicu?Te stvari moramo prevazici,ako zelimo nekada da postignemo neki uspeh...

Arandjelovcanin

pre 15 godina

SVAKA CAST MOMCI!! SAMO NAPRED!!!

Pozdrav svim ljubiteljima rukometa! Stvarno utakmica za pamcenje i sjajno iszdanje nasih momaka stvarno nemam sta da kazem - preporod repke i svaka cast selektoru! sto se tice sudjenja - stvarno kriminalno - ja da sam selektor ulozio bih zalbu! bivsi sam rukometas i doskora sam se aktivno bavio rukometom - slicna povreda kao Nikcevic, ali ovo sudjenje stvarno nije bilo fer- ok je danci su svetcki prvaci ali SUDIJA!!! pa kako mozes da spavas posle ovakvog sudjenja - znao sam cim su poceli da nas iskljucuju i da dozvoljavaju dancima da se vrate u mec da smo mi prkticno izgubili tj sudije nam nisu dali da napravimo iznenadjenje! pitam se samo sta se desavalo u poluvremenu i u svlacionici gde su sudije?! nemam reci - jos me boli poraz a i videli ste nase momke - posebno Ilica i Bojinovica - izraze lica. no nema veze! - proradice srpski mentalitet i verujte mi da cemo daleko dogurati na ovom SP. Ne treba traziti krivca u sudijama i to se nikad ne radi ali stvarno ovaj put je sve bilo sjajno - ona serija od 7-0 to je prelomilo mec a to su sudije!
GLAVA GORE I SAMO NAPRED ! PRICACE SE O SRBIJI POSLE OVOG PRVENSTVA! Pozdrav za sve!

Nesrecan uglavnom

pre 15 godina

Taman sam planirao da pocnem da pratim rukomet ponovo posle svih onih katastrofa kako u igri nase repr. tako i van nje, kada me ovim porazom otreznicse.

susjed

pre 15 godina

komsije, nakon sinoc pokazanog, iskreno receno, ne bih volio da se sretnemo s vama. Ako to ipak bude u polufinalu, suci i publika ce nam morat puhat u jedra. A ako bude u finalu, svaka nam cast (i nama i vama), pa nek pobijedi bolji. Rukomet se definitivno vratio na balkan jos 2003. u Portugalu, a sad je pokazao da je tu da ostane malo duze ;-)

miro bblock

pre 15 godina

evo ja sam kriv za poraz. Od trenutka kad sam ja upalio televizor, Danci su poceli da preokrenu utakmicu. znaci jasno je, ja sam kriv, sorry!!!!

Koja

pre 15 godina

Nakon žalopojki i komentara kako je neko potplatio sudije u poluvremenu pomislih da se igralo sa Crnom Gorom i da će opet biti da je Milo kupio tekmu... Već sam pretrnuo...

Sreća, izgleda da sad i Danci imaju svog Mila. Ko nam je sledeći za blaćenje?

MM

pre 15 godina

Ma sta pricate toliko za tu Dansku.Danska pa Danska....e ako je ona prvak Evrope onda....mada je u ovom sportu sve moguce.Mogu dati i Albaniji na ovaj nacin da bude prvak Evrope.Stvarno nisam znao da u rukometu ima ovoliko neregularnosti i neujednacenog kriterijuma.Rukomet je pokojni sport...umro je sinoc.Na pravdi Boga su nam oteli pobedu!

ica za

pre 15 godina

Prvo moram da pohvalim igru nasih u prvom poluvremenu iu prvih 10 minuta drugog poluvremena, a sve posle toga je ravno katastrofi. Dozvoliti protivniku da napravi seriju od 7:0 nam govori da smo veoma losi. Ali ako uzmemo sve u obzir, mislim da mozemo daleko da doguramo, samo sa onakvom igrom iz 1. poluvremena. Pozdrav svim SRBIMA!

bzzo

pre 15 godina

alal vam vera.. svima do jednog..

steta za nikcevica..nadam se da ce vec sutra na krilo..treba nam jedan celavac u repki.. nikolica ne racunam.. on se namerno tako sisa :)

srbijA!!!

cetinje

pre 15 godina

Steta,bila je velika sansa da se pobijedi Evropski prvak :-(,ali ipak cestitke za pokazano posebno u prvom poluvremenu.Naivno se dopustilo Dancima zadnjih 10 sekundi da sutnu....Kad se vodi 6-8 razlike onda nikakve udije nijesu krive? za poraz

srbin iz RS

pre 15 godina

Za Bojina: Brate, nema veze. Srce nam je večeras iskočilo, ali sam vidio nešto što nije bilo prije. To su znojni dresovi. Ginuli ste za grb i ja vam se u ime braće iz RS zahvaljujem. Hvala puno na tome. O utakmici neću ništa govoriti. Suđenje ne treba komentarisati. Oni su fizički spremniji i to ih je spasilo večeras. Ipak, mislim da do drugog kruga idemo lako, a tamo zna se. Pozdrav od braće iz RS za naše u Poreču

NEbitno

pre 15 godina

Sudije i Cvetkovic!!!kako trener moze da dozvoli ekipi da zadnjih 20 sec igraju 6-0...to ni saudijska arabija ne bi uradila..i da izbaci u 2 poluvremenu Stojanovica koji je bio jedan od najboljih pojedinaca....i ne zanemarite Kojicu za promaseni zicer...jel ste primetili kako mu je zadrhtala ruka prilikom skoka...?njemu je najzalije od svih nas...treba ga bodriti, a ne negodovati....i trebali su samo odbranom 5-1 sa odsecenim krilom da igraju!!!!pozz svima...

kacan

pre 15 godina

Neverovatna utakmica pre svega zato sto smo ostali bez levog krila na pocetku utakmice a rezervu nismo imali (oba igraca koja su ostala na tribinama Curuvija i Markovic su leva krila) i to je prva greska Cvetkovica. Najgore od svega je sto je Andjelkovic morao da igra krilo pa nije igrao srednjeg beka sto se odrazilo na organizaciju igre. Druga stvar je sto nas je bas hteo go i znao sam da ce to stati kad tad i druga greska trenera je sto nije malo usporio igru da se sacuva ta prednost. Primili sto go u zadnjih 5 sekundi u prvom poluvremenu i 10 sekundi u drugom. Na kraju utakmice se faulira pa makar se i dobio crveni karton. Nadam se da ce Markovica krenuti jer je stvarno vanseriski igrac puno puta sam ga gledao uzivo. Dobro je sto sledece dve utakmice igramo protiv slabijih ekipa da ekipa stekne samopouzdanje. Sto se tice sudjenja ono i nije bilo tako strasno koliko smo smo mi napravili gluposti na kraju.

vjeran

pre 15 godina

Ukoliko vas to tješi i nas su suci oštetili u ključnim trenucima finala zadnjeg Europskog prvenstva... poništili dva čista gola iz kontre kada se lomio rezultat... Iako su tada Danci bili bolji (i jači nego ova reprezentacija), dobili su i pomoć sudaca. Cest la vie. Pamti se samo rezultat.

delala

pre 15 godina

Niko da spomene navijače, a oni su bili fenomenalni. Gore će biti u Zadru gdje ne mogu zamisliti uzvike Srbija, Srbija i isticanje srpske zastave. U Poreču se dogadja sport a u Zadru će biti politika.

TheMiki

pre 15 godina

Dobro, bolji smo nego ranije, ali opet ima tu dosta propusta! Pocecu od komentatora prvo, SRAMOTA ko prenosi, opste ne poznavanje rikometnih pravila, covek ne zna zasto je Stojanovic dobio 2 minuta, sutnuo je posle dosudjenog faula u napadu i to je iz momenta 2 minuta kazne, pravilo je kad sudija svira protiv ekipe u napadu odmah se spusta lopta na zemlju, ne baca, nego spusta, da ne nabrajam dalje, Danci ovo, Danci ono, nema sta da kaze pa se non stop ponavlja. E sad igra, veliki propust za levo krilo, ne igramo mi protiv albanije nego protiv Evropskog prvaka pa da rizikujemo tako, a to se osetilo u drugom poluvremenu kada su Denija non stop pustali i vrsili konstantan pritisak na Mosu i ostale bekove, a kao sto rece neko u prethodnom postu nasi bekovi su razbijaci ali zato im fali brzina i zato su onako bapali u poslednjih 10 minuta, Kojic - sramota isto, prvo promasis kontru, e sad nije problem promasiti, nego nacin na koji je on pristupio sutu, krajnje opusteno, kao na treningu, pogledajte samo kako je Lindberg sutirao, a zatim onaj faul za 2 minuta u njihovoj kontri, klasican nedostatak inteligencije, a jos je i dao gol, tuga. Kao nas najbolji defanzivac, ma nema on pojma, on bije ali skoro svaki je za 2 minuta, odbrana se igra kao Jorgensen, nijes, polomis, ali nema 2 minuta, zna se ipak kako se igra odbrana.
E sad sta je dalje problem, Momira Ilica znam dok smo trenirali zajedno u Kolubari, i on ovakve poraze tesko podosi, nadam se da ce uspeti da se oporavi psihicki za bitnije meceve u grupi. Toliko za sada.... :)

FeboZg

pre 15 godina

Imate znanja, imate snage, imate volje, imate srce a oni su imali sudije i srecu. Samo napred momci ovo je ipak vasa pobeda !!!
(Srb IN, 19. januar 2009 09:19) ...ne budali molim te o zaverama..nemate pojma

Tomislav

pre 15 godina

I ovako je izigrano dobrosusjedsko prihvaćanje srpskih navijača, kaj će se dalje događati u poreču, a pogotovo u zadru, ostaje da vidimo:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/zapaljena-hrvatska-zastava-tijekom-utakmice-srbije-i-danske-u-porecu-/417809.aspx

Tomislav

pre 15 godina

Navijanje u poreču je bilo odlično. Atmosfera odlična. Dvorana odlična. Nema se šta prigovoriti. Idiotskih pojedinaca je bilo i uvijek ce biti, na obje strane. Primjer: -sinoc je u poreču netko spalio hrvatsku zastavu ili ustaški povici u publici. Užas! Četnici i ustaše nisu pravi hrvati i srbi, to je smeće društva. Najgore je to, što naše medusobne utakmice obično privuku te pojedince iz svih krajeva i onda se stvori jedna kompaktna masa ekstremnih kretena koji rade sranja i šire mržnju. Treba gledati naprijed!

Baro Nishi

pre 15 godina

Makedonija je izgubila od Tunisa golom razlike a pevalo se celu noc u Varazdinu, jer pobednik je onaj koji je velik i u porazu.

Vi ste izgubili od evropskog sampiona tek sa golom razlike i odma ste nestali pa usljedio je poraz od smesnog Brazila.

Epa vidite koja je razlika izmedju nama makedoncima i vama srbima?!?!?!

p.s. Danas smo dobili Poljsku-svetski vicesampion, vi izgubili od Brazila.... ahahahaa, mojoj sreci nema kraj.... nemogu a da se ne gazim od smeha... ahahaha

zasto?

pre 15 godina

Zasto curuvuja nije bio prijavljen???

Zasto tolko bekova a samo dva krila???

I zasto na dresovima svuda fale zapete???

Bez obzira na poraz, pozitivno gledam na dalji nastavak.. Norvezani dobiju dance, mi norvezane i sve je u redu..
Gledao sam utakmice grupe sa kojo se ukrstavamo, nista posebno.. Nemci, poljaci, rusi mozda makedonci.. Nisu nista pokazali..

Ako juce nismo znali gde stojimo, sad znamo, mislim da mozemo do polufinala...
Da nije blokada u glavi jedno 10ak min postojala dobili bi dance favorite sp.

Sutra nabusiti brazilce pa onda norvezane i sve je u dure..

srbin

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da smo izgubili !!! Uplasili smo se pred kraj i to je bilo presudno...ali ovakvom igrom i ako budu ucili na greskama mozemo do titule ! kako su samo odigrali prvih 30min. kao da im niko nista ne moze ! vaka cast na trudu i idemo dalje DO TITULE !!! NAPRED SRBIJA !

dalmos

pre 15 godina

Danska je prvi put povela u 57. minutu, a drugi put kada je na satu stajalo 59:57!!!

Sjajan rukomet, i puno srce jer ga igraju nasi reprezentativci!

Pobeda bi mnogo znacila, ali mislim da je i ovakva igra sasvim dovoljna da podigne samopouzdanje nasim igracima...i tesko je Dance dobiti dva puta, a imam osecaj da cemo izboriti priliku za revans! ;)

nz

pre 15 godina

Kakav glup poraz. Ovo je za nauk nasima da igraju tokom cele utakmice a ne da se pogube u poslednjih 10 minuta. Sad da se spreme za Norvesku i da overimo drugo mesto u grupi.

nidze

pre 15 godina

neiskustvo nasih i iskustvo danaca....a sto se tice sudija, kakav nas imidz prati u svetu, dobro je da smo i ovo dobili od sudija...bre gde god da se pojavimo, niko nas ne gotivi

srbIN

pre 15 godina

Ja mislim da su uživali svi ljubitelji dobrog rukometa a šteta stvarno za naše jer su zaslužili barem bod. Mogu samo reči da sam bio sa ponosom jedan izmedju 800 srba večeras u poreču...

johnny nish

pre 15 godina

BRAVO...ljudi ne moze se zameriti ovaj poraz ni treneru,ni kojicu ni bilo kome.ne moze se preko noci sve,bitno je da smo posle sto godina stvorili tim koji stvarno igra(konacno)moderan rukomet.ostavljaju srce na svakoj utakmici,najbitnije je da se oporave igraci posle ovog velikog soka za njih i krenu dalje,u sta verujem da ce biti.ovo je tek druga utakmica...tek ce se igrati i tek ce se oni pokazati.SAMO NAPRED I SVAKA CAST...TAKO SE IGRA ZA SRBIJU

branko

pre 15 godina

Ја сам сломљен!
Пре неколико година против Шведске, девојке недавно у Македонији порив Немачке, ово вечерас против Данске! Па докле, побогу?

Mix

pre 15 godina

Kako me je ovo pogodilo.Skocio mi pritisak,nisam iz kreveta mogao da ustanem.I te sudije i kriterijumi i sve dodjavola.Srcka da me strefi,kad sam blesav.Odvratno i strasno.Jos i moj omiljeni igrac unisten,kako je moguce ovo...Odvratan dan,odvratan.

Percival

pre 15 godina

Svaka čast!
Kada se tako igra manje boli poraz. Navijao sam za vas i nadam se da će te što dalje stići. Danci su ipak prvaci i imaju daleko više iskustva, ali vaš igra je odlična. Biti će još prilika za vas na ovom prvenstvu.

komandant mark

pre 15 godina

Cvetkovićev tajm aut kad su došli na +4:"Gubimo pet razlike,ajmo sad stisnite i pokažite im šta znate"!!!Tako izgleda mora !Prave ekipe, iz ovakvog poraza,mnogo nauce i nikad vise neprave iste greske!!!

Tiho

pre 15 godina

Baka uz tebe smo i uz cijeli tim!!Samo naprijed momci ali sledeci put nema stajanja gazi i kad sudija odsvira kraj utakmice!!Banja Luka!!

djavo

pre 15 godina

Pitaju seljudi zasto nam se ovo desava.Desava nam se zato stosmomi jos daleko od evropskog nivoa. Liga slaba odnosno preslaba.Da li je neiskustvo ili ne znanje ne znam. Dva minuta pred kraj imas dva golaprednosti i izgubis utakmicu a celu vodis sa 6,7,8. Mozda je i fizickasprema u pitanju.Nama je realno mesto 8-9 i to je uspeh ipomak u odnosu na ranije godine
Znam jos nesto i siguran da hrvati nece biti "svjetski"prvaci ili kao vole da ih zovu 'Pakleni"

Evo maramica

pre 15 godina

Ajd šta plačete...vidi se da ne igrate na velikim natjecanjima godinama...pa 50% dvoboja najjačih 6,7 ekipa uvijek završava ovakvim dramatičnim završnicama...samo se drugi navikli pa ne cvile

andrin

pre 15 godina

Sve cestitke nasim igracima na kvalitetnoj i borbenoj igri!
Ipak je odlucila sreca.Vise iste u sledecim utakmicama,jer znanje i zelju imamo.

mare

pre 15 godina

Momci cestitam bili ste pravi,i reprezentovali ste Srbiju dostojno.Glavu gore idemo dalje.Verujem u vas i sigurno uzimamo medalju.Srecno.

odupri se ludilu

pre 15 godina

Bravo momci! Sve ovo će se vratiti u nekim drugim utakmicama zato glavu gore! Sada svi znamo da možete puno. Vjerujemo u vas! U onoj grupi što se ukrštamo sa njom imju već dva remija tako da neće puno bodova prenijeti ni rusi ni poljaci ni nijemci. A mi možemo sanjima igrati itekako! Pozdrav iz RS i BL!

Dejan

pre 15 godina

Bili smo gotovo ravnopravan rival, mogli smo da dobijemo, ali u trenucim kada se lomila utakmica, sudije su "gresile"! Pa zar za sut Stojanovica koji zavrsava u odbrambenog igraca Danske, dobija se iskljucenje!??? Zao mi je ovih momaka koji su se stvarno borili. Bice bolje, glavu gore.

bice bolje

pre 15 godina

Bas sam prso ne zbog poraza jer vecina nas ga je ocekivala vec zbog nacina.Da je kriterijum sudjenja bio kao u prvom delu dobili bi lagano,ali je sigurno bila neka poseta sudijama u svlacionici.Siguran sam da mozemo mnogo vise i da moramo biti spremni na sve,ali mi je nejasno zasto smo iako smo imali 50-tak sekundi sutirali na gol posle 20.?Elem imamo dobre golmane,jake igrace,najboljeg levog beka(Ilica) i ono najvaznije veliku zelju i srce da se pobedi.Brazil leci vecerasnje rane.DO FINALA!!!!

vladimir

pre 15 godina

Kakva tuga i zalost.Uplasili su se pobede.Ali idemo dalje sta da se radi.Onakva igra skoro 45 minuta nije krunisana velikom pobedom koja bi nam cak donela polufinale u ovom sportu gde nas nema nigde dugi niz godina.Sudjenje kriminalno,6 minuta vezano igramo sa igracem manje.I jos je bilo katastrofalnih odluka sudija.Ali nisu sudije krive.Nemamo igraca koji je Svetska klasa i koji moze da resi ovako veliki mec.Imamo odlicne igrace to nije sporno.Ali videli ste.Ratka Nikolica su tukli ceo mec,u finisu su potpuno isekli sjajnog Momira Ilica i to je to.Vise nema igraca koji moze resiti mec.Drago mi je sto je Aleksandar Stojanovic pucao zadnji napad.Nema veze sto je promasio.Ima veliko srce i moze da postane veliki igrac.Ovakve utakmice mogu da stvore velike igrace.Ovoj nasoj ekipi fali samo Ivano Balic pa da se bori za zlato.Vodja nam fali.Samo to.Balic je pravi vanzemaljac.On iako je povredjen i potpuno je van forme mnogo znaci Kockastima.Danci su pokazali zasto su vazeci Evropski prvaci.Mislio sam da su na SP dosli bez Kristijansena,Jansena i Bojesena.Bio sam uplasen kada sam ih video na pocetku utakmice.Moramo dalje.Igraci se moraju oporaviti posle ove utakmice,jer sve ove ekipe sa kojima cemo igrati su slabije od Danske.Nadam se da ce zaboraviti ovaj mec i da ce nastaviti da igraju ovako jer imaju sansu ako ne budu pali na psiholoskom planu.Ma bolje da smo izgubili sa 15 razlike.Ovo je stvarno najtezi moguci poraz.

igor

pre 15 godina

pa tako nesrecno izgubiti je stvarno tuga! bili smo bolji citav mec i na kraju ne pobedimo... trebao nam je jos jedan igrac da iskoci u zavrsnici kako bi se rasteretili bekovi. ipak nadam se da mozemo do medalje da dodjemo! СРБИЈА!

ivan22

pre 15 godina

Odlicno ste igrali i zazlusili ste vise. Bit ce zanimljivo protiv norvezana al ipak idete dalje. pozdrav iz dalmacije. Hajduk zivi vjecno!

Hektor

pre 15 godina

Igramo hrabro, bez kompleksa, uneli smo nešto novo u našu igru, svesni smo da tek dolaze takmičenja na kojima ćemo pokazati najviše, i da ovo takmičenje neće biti neuspešno ako ne uđemo u polufinale - pitanje je da li nam je tamo mesto trenutno... ali borimo se - zašto da ne!?
Mislim da nas sudije nisu oštetile - osim onog hvatanja u kontri i sumnjivog Bojinovićevog isključenja (gde ne videh šta se desilo), Stojanović je dobio 2 minuta jer je šutirao posle oduzete lopte - za šta je i Danac isključen, Kojiću su tolerisali čvršću igru. Da je pogođen Kojićev zicer i da nije Bojinović bacio loptu bezveze pred kraj - pobedili bismo, ali takve stvari se dešavaju, ne može ceo meč biti savršen. Pitanje je da li možemo bolje od ovoga. Prvo poluvreme smo igrali 150% svojih mogućnosti, sa pretumbanim timom. Teško mi je da prihvatim ovakav poraz, ali mi je mnogo drago što postajemo jedna fajterska ekipa, svesna svojih mogućnosti - koju tek očekuju veliki dometi.
Ranije smo igrali kao po kazni - sad vidim nešto novo što mi se dopada, i ma koliko je situacija u klupskom rukometu katastrofalna - čini mi se da se pravi sistem u reprezentativnom radu i da on već daje prve rezultate.

VladNS

pre 15 godina

Zbog ovakvih stvari se pije nitroglicerin........precka u poslednjem napadu,koja nesreca,pa nam jos i zabiju gol 4 sekunde pre kraja......samo sto me srce nije izdalo...toliko dobro odigranih 40-ak minuta...i onda pustimo sa 7 golova da dodju na egal....strava i uzas...a onda dodje sudija pa nam napravi duplo iskuljucenje,i onda kojic promasi onaj zicer......ne mozemo tako,ovde i u vaterpolu sudije imaju ogromnu moc...pogledajte samo ispod desnog oka Ratka Nikolica...samo sto mu nije oko izvadio danac....!
glavu gore,bice valjda bolje....samo da ne padnu zbog ovoga,sto nam je uvek poznato iz drugih sportova....napred momci!!!!

mladjo

pre 15 godina

1. Boze dobih sum na srcu!

2. Odavno nisam gledo ovako dobru rukometnu utakmicu!

3. Sve u svemu Danci i mi u polufinalu. Ovi iz druge grupe su boranija!

Гручо

pre 15 godina

Да ли је могуће да неке ствари замерате тренеру и играчима? Људи су изгинули, видело се после сваког гола колико су желели ту победу...
Којићев промашај је саставни део игре, дешава се, а Цветковић је направио од нас екипу која игра модеран рукомет.
Шта ће бити ако (дај боже) донесу медаљу? Да неће и онда неко да се пита зашто је Цветковић имао белу мајицу испод прслука?

Момци свака част и не падајте после овог!

veb983

pre 15 godina

Najvise mrzim ovakve poraze, kad vodis dosta ubedljivo i na kraju izgubis dobijen mec. Nema nista gore od toga, ali zelim da verujem da ce nam se ovo vratiti kad bude bilo vaznije. Moram da priznam da su sudije obavile "dobar posao", vecim delom meca su dobro sudili a krali su nas tacno kad je Dancima bilo najpotrebnije - tj. kada se lomio rezultat sredinom drugog poluvremena..

Baki

pre 15 godina

Samo da podsetim da ovakve stvari u sportu znaju da budu dobar znak. Francuska fudbalska reprezentacija se 1994. na najnesretniji nacin nije plasirala na SP u SAD, gubitkom utakmica u poslednja dva kola od Izraela i Bugarske, kada je vec sigurno bila vidjena na SP. A onda su Francuzi najpre osvojili SP 1998, pa EP 2000. Jeste da je veteran Bojinovic glavni golgter i nosilac, ali danasnja igra svih ovih momaka i sjajan trener govore da se u nasem rukometu krenulo pravim putem. Radovacemo se mi velikim uspesima rukometasa, mozda i skorije nego sto mislimo.

NNN

pre 15 godina

1) Sudije
4 isključenja (2 nisam mogao da ukapiram zašto ni na usporenom snimku) za seriju 0:7
2) Nedostatak sreće
Povreda Nikčeviča i prečka 20ak sekundi pre kraja.
3)Neiskustvo
Bez pokušaja da se napravi faul poslednjih 10ak sekundi.

Imamo tim i igru za dobar rezultat.

Zikica Milosavljevic

pre 15 godina

Prvo da se obratim ovim pesimistima na foumu: PALJBA SA FORUMA!
Drugo,mi rukomet na nasim TV ekranima ne pogledasmo 8 godina. Onda se kao grom iz vedra neba pojavi cvetkovic i covek ni iz cega stvori nesto. Kratko i jasno,BOG. Svaka cast! Da je to istina videlo se jos sinoc.Voditi protiv evropskog prvaka 7 razlike na 10 minuta pre kraja je stvarno fascinirajuce. Onda,kao i po obicaju stize sudijski faktor. Sta je tu je,mi moramo dalje.
Bitno je u ovakvm momentima ostati optimista. A kako? Pa prosto i jednostavno.
1. Mi na scenu dolazimo posle 3 godine,sa potpuno novom reprezentaciom. Naravno neiskusnom,sto se sinoc i primetilo.
2. Igrali smo protiv evropskog prvaka, dali mu 36 komada i izgubili. U ovom slucaju dokazali smo da mozemo da se nosimo sa najboljma,bez problema.
3. Majstori, budite svesni ovih cinjenica, budite svesni da mozete da pobedite svaku reprezentaciju na svetu i sve ce doci na svoje mesto.
Ponosni smo na vas!

niikita

pre 15 godina

Imate odličnu reprezentaciju,ali vam nedostaje iskustva u ovakvim utakmicama na velikim natjecanjima,ne možete si dopustiti da vam se se isključi igrač zbog simuliranja u ključnim trenucima,ili slično mislim da je bio Anđelković koji je prislonio dlan na lice Danca. Takve stvari se strogo kažnjavaju na velikim natjecanjima. lijep pozdrav i puno sreće želim!!!!

bg-pobednik

pre 15 godina

STRAŠNO...

...ipak mislim da je naša reprezentacija puno dobila i ako su ovakvi porazi veoma teški na psihološkom planu. Sve je bilo odlično, besprekorno skoro 40 minuta i to protiv reprezentacije kao što je Danska, a svi znamo koliko je to teško. Pad je mora da usledi ali ne i 10 minuta suđenja u korist protivnika (različiti kriterijumi kod dosuđivanja igrača više). Priznaćete, dovoljno za evropske prvake da se vrate u utakmicu
Iskreno, nisu sudije krive, a i pored gore navedenog mislim da su bile veoma dobre. Normalno je da šampioni imaju blagu prednost na tom polju... pa i mi smo je ranije imali, pogotovo u košarci.
Neiskustvo je bilo veliki nedostatak u završnici. Mnogi od ovih igrača prvi put su na jednom velikom takmičenju, a i oni koji su ranije bili po prvi put su suočeni da odlučuju velike utakmice. To će sve doći na svoje, ako ne u Hrvatskoj onda sigurno na nekom nardnom velikom turniru.
Kažem mnogo smo dobili. Iz prostog razloga stiče se neophodno iskustvo, a i sami igrači su posle utakmice sa Dancima postali svesni da u ovom trenutku ipak mogu sa svima ravnopravno da igraju i da će kao i sinoć nijanse odlučivati. Zato ovaj poraz moramo što pre zaboraviti i okrenuti se novim utakmicama. Naučiti se na greškama i voditi se odličnom igrom.
Biće još iznenađenja i naravno prilika za polufinale. Trebalo bi da budemo srećni jer su nam Cvetković i ovi momci vratili veru u rukomet, što se i vidi po svim ovim komentarima.

Momci, svaka čast i samo napred!!!

mail

pre 15 godina

Vidim u vezi Kojica delimo isto misljenje. Cvetkovic je uradio fenomenalne stvari, ali zasto Kojic igra? Da protivnik ima igraca vise, cak i kada je Kojic u igri? Covek ne zna da igra odbranu, samo pravi iskljucenja, vecina golova preko njega kada je u igri, zato sto je mali i dizu se na brzi skok preko njega, ili iskljucenje. Potpuna katastrofa. Obicno navijam da covek u prvih 6 minuta dobija 3 iskljucenja, to je siguran put za nasu pobedu.

Pokojni Toza

pre 15 godina

Ja od skoro zivim u Norveskoj i pratio sam utakmicu preko njihove televizije, norveski komentator je prokomentarisao na kraju da nam nije bilo lako igrati protiva ovakvih sudija. Eto koliko je providno bilo!!!

Emir

pre 15 godina

Htjedoh vidjeti sta to ocekuje Bosnu u Nisu, u kvalifikacijama za evropsko.

Igrali ste fantasticno 59 minuta, a onda taj izhitreni sut Stojanovica bez ikakve potrebe. Sudije nisu bile podigli ruke. Mislim da ovakvom prikazanom igrom (do 59. minute) mozete dogurati i do polufinala.

Da se vratim Bosni i predstojecoj utakmici u Nisu. Ako ovako budete igrali........... jadna nam majka!

Zeljko Paunovic

pre 15 godina

Ako imalo imate pojma o rukometu, onda znate da je rezultat 37:36 isto kao i 130:128 u kosarci. Ako je to kosarka, onda je i ovo rukomet. Utakmice se dobijaju celicnom odbranom, a ne bezglavom jurnjavom i igrom na 40 golova.

patriota

pre 15 godina

tipicno,srpska psihologija...sta dalje reci,od brazila vidim gube,iskreno poslije onakvog psiholoskog kraha protiv danaca,drugo nisam ni ocekivao.

wesely

pre 15 godina

http://vinovo.magnify.net/video/Danmark-vs-Serbien-3736-Hndbold

Snimka sa utakmice (komentatori hvale igru Srbije), dramaticno do samog kraja
Danska je bila razbijena 2/3 utakmice

Ilija

pre 15 godina

IGRACIMA SKIDAM KAPU!
Sudije su u jednom periodu bile pristrasne prema dancima i tako ih vratili u igru, protiv toga nisu mogli nista nasi.
Idemo dalje!!!! Moramo pobediti norvezane i ondah u drugom krugu obezbediti polufinale. Ovi momci imaju taj kvalitet za tako nesto. NAPRED ORLOVI VISOKO LETITE!

Navijac

pre 15 godina

Nisam ja ''strucnjak'' kao vecina... Ja sam samo gledao i navijao. I plakao na kraju... Ali sto od tuge, sto od srece... konacno gledam rukomet bez losih vibracija. Dugo smo na dnu, a vi nas vracate na povrsinu...!
Samo napred momci, za mene ste vi vec pobednici... 'Ajmo dalje, pa makar i do medalje...!!!

velja

pre 15 godina

Srbija je ponosna na ove momke bez obzira na poraz. Tresao se Evropski prvak. Od ovih momaka treba tražiti samo borbenost...bravo

BorkoSavic

pre 15 godina

Prvo bih cestitao nasima na borbenosti.Pokazali su da mogu da se nose i sa najjacima.Nisam od onih koji vide samo sudijske greske,bilo je i nasih.Nase vidljive greske:Danci imaju samo 5 sekundi na kraju prvog poluvremena za napad,ali ipak uspeju da nam daju gol,Kojicev zicer,sutevi sa 10-12 metara kada je bilo jasno da se Danski golman razbranio,slabo(nikakvo)ucesce krila na crti u napadu,primjlen zadnji gol u poslednjih 15 sekundi,gde je bio Stojanovic veci deo drugog poluvremena?Sudijske greske:Na kraju prvog poluvremena Andjelkovic u kontri sam Danac ga rusi sa obe ruke i ne dobija iskljucenje,vrlo sumnjiva iskljucenja Vukcevica i Bojinovica.Uopste mi nije jasno sta su uradili.Bas tada su nas Danci prvi put stigli.*Samo hrabro i sa verom u sebe.Imamo kvalitet.

madmaxpk

pre 15 godina

e, svaka im cast. Dobro su igrali i nesrecno izgubili. TO JE SPORT. Nikada mi nije zao kad reprezentacija izgubi a lavoski se bori. Nekad mi je teze da prihvatim pobedu koja je rezultat lose igre protivnika. Mislim da znate o cemu govorim

dokle vise???

pre 15 godina

Jaoooo !!!
Uvek igramo dobro protiv jakih ekipa, u svim sportovima,vodimo celu utakmicu i na kraju
izgubimo...
Svaka cast momci!!!! Idemo dalje!!
Samo da im sad ne padne moral..

milos

pre 15 godina

@ Plikuscht

Bravo za komentar. Sve si objasnio! Sudije im jesu pomogle onda kada je bilo najkriticnije ali smo i mi morali mnogo bolje da odigramo! U napadu se sve svelo na Ilica, a sa odbranom definitivno imamo problema sto se ocekivalo i pre pocetka prvenstva. Mislim da bi definitivno Dragicevis trebalo da dobije sansu jer je Toskic u napadu potpuno neupotrebljiv tako da smo bezopasni sa pivota kad je Nikolic napolju.
Ali na borbenosti, htenju i pozrtvovanju im se moze samo cestitati! Nije nista strasno, samo da se sto pre zaboravi ova utakmica!
Veliki hendikep je povreda Nikcevica al sta da se radi...

bbb24

pre 15 godina

jaooo kako sam se iznervirao...da smo barem gubili celu utakmicu pa ajde, ali ovako.....

samo mi nije jasno zasto zadnji napad Danaca nisu ostrije zaustavili...trebali su faulirati i po cenu zatvora:))

svaka cast nasima i samo napred !!!

nidzika

pre 15 godina

Svaka cast za prikazanu igru. Posle ko zna koliko godina mozemo uzivati u rukometu nase reprezentacije. Brza i uzbudljiva igra bez preteranog davljenja. Bolji rukomet odavno nisam gledao. Igra je najvaznija, motivacija je tu a sada desilo se to sto se desilo. Sve je to sastavni deo igre. Glavu gore. Idemo dalje!

Krivokapic

pre 15 godina

Momci odlicna igra i odlican mec. U sportu ne pobedi uvek bolji. Ovo je samo pocetak i imam osecaj da cemo igrati u finalu. Nadam se sa domacinima, pa sta bude da bude.
Glavu gore i samo narped. Odavno nismo imali ovakvu ekipu u rukometu. Videlo se da ginete za svaku loptu.

AlenPFC

pre 15 godina

bravo za igru i nemam sta zamerati osim za onu glupu taktiku 20-tak sekunda prije kraja trebalo je ici na faula a ne onako igrati 6-0 to je greska trenera, to sa sudije nije nista novo znalo se kako ce biti tako da ne cudi me njihovo sudjeno ali mogli smo do pobede uprkos svemu ali bice mnogo toga uspeha od ove repke idemo samo napred

ser Alex

pre 15 godina

За Египатску сагу сам рекао да сам очекивао. Вечерас сам очекивао победу без обзира на све,јер верујем у Ваш квалитет, поготову кад оставите срце на терен.То урадите и до краја шампионата,а са оваквим играма и залагањем се добија и судијски респект,па неће бити никаквих проблема.Само напред момци.Сви верујемо у вас.Уз овакво залагање полуфинале није далеко. Само напред и увек срце на терен. Ми смо уз вас и уз Цвелета

hrvat

pre 15 godina

Ovo je stvarno sramota,da jednom svetskom prvaku treba ovolika pomoc sudija kako nebi doziveo pravi debakl..iskljucenje za iskljucenjem,a sa druge strane za gore prekrsaje-nista,samo faul..pa to bi i lud video..svaka cast nasim momcima ali mislim da je sa ovakvim sudjenjem ovo SP prava bruka i sramota.
(Nenad, 18. januar 2009 22:31

svaka čast igrali ste odlično cijeli susret bit ćete jedni od iznenađenja turnira jer stvarno dobro igrate.....al sad znate kako je nama bilo u njemačkoj na SP 2007 kad smo imali 9 pobjeda i 1 poraz i igrali najljepši i najbolji rukomet ovo je sad ništa kako smo prije igrali i bili smo peti jer su nas suci doslovno isjeki u susretu protiv francuza...sretno do kraja turnira ovakvom igrom daleko ćete sigurno!!!!!

milos

pre 15 godina

Znaci,na svetu ima 200 i nesto drzava,a samo jedna je u stanju da OVAKO NESTO priredi,pa Bozzzzeeeeeee jel moguce?I stalno se tako nesto nama desava?!pa sto oni nisu pogodili precku???…?? aaaaaaaa

fdsa

pre 15 godina

http://vinovo.magnify.net/video/Makedonski-navijaci-SP-Rukomet
TV prilog o srpskim navijacima u Porecu (i makedonskim u Varazdinu)
Zadovoljni su sa gostoprimstvom

StamatBG

pre 15 godina

Evo ovako...Retko kad ostavljam komentare na B92 iako ih redovno citam.Ali ovoga puta moram da kazem par reci.Pre svega smatram se veoma kompetentnim,jer sam bivsi rukometas,i sa nekim igracima iz ove generacije sam igrao,nekad protiv njih,nekad u istom timu(tipa Curuvija,Ilic,itd..).Pre svega treba reci da je pred ovom generacijom koju predvodi Momir Ilic zaista lepa buducnost.To ce doci do izrazaja za par godina,samo moramo biti strpljivi-i mi i oni! Drugo,Srbija nije izgubila zbog sudija.Izgubila je zbog neiskustva.U situacijama kada imate +8,mora se igrati drugacije,pre svega u odbrani.Dakle,da se sto vise ulazi u kontakt,da se prave faulovi,i na taj nacin trosi vreme.Ne...mi smo dozvoljavali Dancima da golove postizu u 10-15 sekundi napada.Druga stvar-prvo poluvreme i prvi deo drugog smo odigrali odlicno u napadu,cak smo imali i srece,jer su ulazile neke lopte,koje inace golmani poput danskih sa lakocom "skidaju".Zasto se sve u napadu svodilo na Ilica i Bojinovica u tim momentima?? Ako vec ne ide-onda treba primeniti recept kao i u odbrani:Dosta kontakta,ulaska u faul,i trosenja vremena..kad vec imate +8.Po meni je kljucni momenat meca bio promaseni zicer Kojica na 31-30 za nas!Ali..to je opet posledica neiskustva,i dugog odsustva sa velikih takmicenja.Takodje,upalo mi je u oko sledece:Danci su veci deo utakmice igrali sistem 3-2-1 u odbrani.Poznato je da se takve situacije najlakse resavaju ulaskom krila na crtu.A to su Andjelkovic i Kojic uradili mozda jednom ili dva puta tokom citave utakmice.To bi narocito bilo korisno u onim situacijama kada bekovi nisu imali resenja u napadu.Jednostavnim spustanjem lopte na crtu ka Nikolicu ili drugom pivotu koji je usao sa krila se dobija ili sedmerac ili gol..Treceg nema..Ali..Ne treba ocajavati,poraz jeste nesrecan,i ruku na srce,Danci pobedu nisu zasluzili,osim mozda zbog svoje upornosti i zelje da stignu veliki minus.Ovu utakmicu nasi moraju sto pre zaboraviti i okrenuti se sledecem rivalu.Mislim da Brazil i Saudijska Arabija nece biti prevelik problem,osim ukoliko ovaj mec nije ostavio dubok trag na psiholoskom polju.Nas kvalitet u odnosu na njih nije sporan.Imamo sansu da pobedom protiv Norveske,koja je realno slabija od Danske,ali ne previse,stvorimo sebi lepu situaciju u kojoj se kasnije mozda moze razmisljati i o polufinalu(ukrstamo se sa Nemcima i Rusima-Nemci vise nisu ono sto su bili pre par godina,a Ruse odlicno poznajemo iz kvalifikacija).Evo Rusi su veceras izgubili od Poljske,a Nemci su se mucili sa Tunisom.Dakle,glavu gore,potrebna nam je ta pobeda sutra protiv Brazila,kako bi se u sto boljem raspolozenju docekao kljucni mec sa Norvezanima!
Toliko od mene!
Pozdrav svima!

sasha

pre 15 godina

Uvek smo imali golmane ali nismo znali stacemo sa loptom u napadu, sada konacno imamo sve, glavu gore momci fenomenalni ste ! Jedini razlog ovog preokreta je sto nismo igrali protiv nekih chobana vec protiv evropskih prvaka.
P.S. Nikcevic je veliki gubitak nzn kako cemo bez njega u nastavku, nadam se samo da selektor ima pravo resenje.

XXL

pre 15 godina

Ajde, ajde, dobro je. Treba vremena da mi sazrimo kao reprezentacija, trener, kolektiv ... ne moze se posle nekoliko godina losih rezultata i konfuzije dobiti Danska. da imali smo ih, ali sve je to u sklopu duorocnog razvoja. Bravo momci

mastermind

pre 15 godina

Srce na teren i to je to...Ko bre da im zameri bilo sta posle onakvog kidanja sa Dancima( ekstra kvalitetna ekipa)...Vidim da neki zameraju Kojicu na promasenom ziceru, pa pobogu ljudi sport je u pitanju nekada gresis nekada udje nisu to masine pa da bude sve u hiljaditu precizno...I nemojte smetnuti sa uma iako nas sudije nisu ono bas drasticno ostetile(kako su vec znali) odradili su taman toliko koliko je je jednoj vrlo kvalitetnoj reprezentaciji bilo dovoljno da se iz izgubljene pozicije vrati u mec(kontinuirano igrac manje gotovo 8 min sto je stvarno previse...Ovo je start velike ekipe i uz jos malo iskustva videcete kako ce ovi momci resavati i ovaj rukometni krem kroz neko vreme...Zao mi je zbog ispustene pobede medjutim momcima svaka cast na pokazanom.
NAPRED SRBIJA !

dekitto

pre 15 godina

Nemojmo uvijek na suce,bili smo bolji,ali ne pobjedjuje uvijek najbolji.Čini mi se da su naši igrači izgorjeli u prevelikoj želji da razbiju jednu veliku reprezentaciju,a onakav tempo kakav smo nametnuli Dancima u 45 minuta igre nas je jednostavno potrošio.U svakom slučaju možda je ovaj poraz dobro i došao.

Srbija

pre 15 godina

kada imamo losu ekipu i kada gubimo onda nije problem, a kada smo dobri onda su tu sudije da nam pokvare planove i da nas uniste(vazi za sve sportove)!

iggy

pre 15 godina

Nesrećan poraz Srbije od Danske
----------------------------
Da li ???
Kadvodis 30:23 i izgubis nisu krive sudije, vrijeme, zemljotres ili protivnik.
Kriv si sam.
To da shvatimo pa ce sve biti lakse.
Momci su na pravom putu ali spustimo loptu na zemlju i prihvatimo cinjenicu da su mnogi jos uvijek bolji od nas i da price o medalji mogu samo da imaju negativan efekat na nase igrace.
Pustimo ih da na miru odrade ovo svjetsko prvenstvo pa da vidimo gdje smo u poredjenju sa najboljim rukometnim zemljama.

Savica

pre 15 godina

Možemo mi svi biti po malo pristrani i navijati za svoje favorite, za svoje nacionalne timove, ali kada gledate dvije repke, koje vas emotivno ne vežu, pa kada vidite kako se sudi, mislim da je to sramota, npr. Rusija-Njemačka, pa kada izračunate da je 20 minuta jedan igrač bio van terena, a u jednom momentu samo 3 igrača u terenu,iako bi se moglo reći da je igra bila s obje strane podjedanko gruba, ili cak bi se moglo reci da uopće nije bila gruba, to sve govori o sudjenju. Bitno je da u ključnom momentu sudija donese krivu odluku, to mjenja tok tekme. Mislim da tu vrijedi pravilo ko više da. Znamo koliko njemačkih delegata ima u svjetskom savezu...... i da ne nabrajam. Svaka čast na borbenosti i srčanosti. Na prvenstvu ima dosta dobrih momčadi, ali ko će na tron ne bih sada prognozirala.

momabrazil

pre 15 godina

Samo dajem komentar zboh ovog naslova "nesrecan" poraz. a da li postoji srecan poraz? pa ako su vodili sa 8 golova i izgubili onda i ne zasluzuju da pobede a Danci su ti koji su pokazali vecu pisihosku snagu i pokazali da su bolji ti,! Ajde bice bolje

Makaveli

pre 15 godina

Nje nesrecno, nego je poraz rezultat veoma neiskusnog pristupa igri (da ne kazem glupog).
Nisam mogao da verujem da smo mi mislili da mozemo protic Danaca pobediti u stilu "run and gun"??? Ispucali smo se u prvom poluvremenu i pukli zasluzeno u drugom, bilo je za ocekivati. Isto kao sto je bilo za ocekivati da niko od nasih nece imati ideju da pravi faul u zadnjih 15 sekundi i tako pusti Dance da lagano daju pobedonosni gol. Zar nema niko pametan u nasoj ekipi ili na klupi???
Ipak, treba i dalje verovati u ove momke. Bice valjda bolje.

Milj@n|SRBIJA

pre 15 godina

Momci sta reci nego svaka cast!!!GLAVE GORE odigrali ste stvarno muski i pokazali svima da je titula svetskog prvaka u rukometu dobila jos jednog konkurenta!!!Pokazali ste celom svetuda se nebojiteevropskog sampiona!SVAKA VAM CAST,a Danci naka cekaju docicemo i do njih i vraticemo im,jer bez sudija nas ne bi dobili!!!!!!!!!

Georgije

pre 15 godina

Pa, dobro ljudi ZAŠTO???
Zašto se opet vadimo na sudije? Zašto su nam uvek drugi krivi?
Pa, vodili smo 8 golova razlike, to nijedna ekipa, koja drži do sebe, ne sme da prokocka, pa ni uz pristrasnost sudija!!!
Posle Egipta - Svetski prvaci!!???
Posle Danaca - sudije krive!!??

Šta je sledeće?

BEZ EUFORIJE!!!
Bilo je O.K.!

Srbina

Milan

pre 15 godina

Verane Maticu, otkupi prava za sledece Evropsko - Svetsko) prvenstvo u rukometu!
Vise od poraza me boli kako nas komentator vodi celu utakmicu. Kad gledam kako hrvati komentarisu svoje utakmice dodje mi da placem.

Ko mu dade mikrofon.....
Ludi one je celu utakmicu prizivao nesrecu, a nezna ni ko nam je kapiten vec Boinovica zove kapitenom, pa da li on gleda utakmicu....

O boze !!!!!!!

Nešo

pre 15 godina

Ja sam iz Poreča i gledao sam ovu utakmicu uživo. Atmosfera je bila odlična, igra briljantna, sve u svemu svaka čast! Ja nisam mogao vjerovat kako smo ovo uspjeli izgubit i stvarno mi je bilo žao, ali momci su pokazali da im je mjesto u samom vrhu rukometnog svijeta. Svaka čast i samo tako naprijed!

hrvat

pre 15 godina

pa ovo sa paljenjem hrvatske zastave je sramota svi u hrvatskoj se trude da se srbija u nas osjeća dobro da nemaju nikakvih problema sa našim navijačima i onda se dogodi nešto ovako stvarno vam to nije trebalo sad nitko zadarski tornado nemože kriviti ako naprave ludnicu u zadru i što će oni i napraviti da se srbija osjeća kao da igra u paklu,i onda mi vi pričajte o tome kako mi sve započimnjemo kako smo mi krivci za nategnute odnose i sl.ma i ja sam do sada bio za to da zanemarimo vašu repku i da sve učinimo kako bi se kod nas dobro osjećali ali sad pozivam i tornado i torcidu u dvoranu na višnjiku i da svi zajedno navijamo protiv srbije,a hrvatska će biti svjetski prvak bit će mi jako zanimljivo čitati vaše komentare o tome kako je hrvatska opet zlatna

Istranin

pre 15 godina

Nauceni smo dobro primati goste,pa makar i vas Srbe...NIje bio niti jedan incident prema vama sve do sada,a vi ste nam vratili paljenjem hrvatske zastave ipsred dvorane u Poreču..sami ste krivi što provocirate...

cromarines

pre 15 godina

Ja sam mislio da će se naći koji pošteni srbin i pohvalit kako su im navijači primljeni u Poreču u zemlji koju su prije petnaestak godina htjeli okupirat.Da li bi i Hrvati mogli doći sa svojim dresovima i zastavama u Niš ili neki drugi srpski grad i biti tako gostoljubljivo primljeni? A što se tiče Zadra mislim da je smiješno očekivat da vas i tamo dočekaju s cvijećem nakon što ih je vaša vojska godinu dana neprekidno granatirala i što su morali živit u skloništima.To nema veze s politikom nego sa zdravim razumom.

balić

pre 15 godina

zamalo uspjeli ali opet niste zaslužili pobjedu jer ste se previše uplašili i prokockali prednost sudije možda jesu malo pomogli dancima ali i nama su nonstop odmagali na prvenstvima ali smo pobjeđivali unatoč tome i još su tukli naše na neviđene načine više sreće drugi put

Tomislav

pre 15 godina

Gledao sam utakmicu, Hrvat sam i navijao sam za vas, iskreno, jer bolje pobijeda vama nego dancima. Imate odlicnu ekipu koja ce u buducnosti biti jos bolja, samo dok se jos uigraju i steknu iskustvo. Strasno je da ste izgubili onoliko vodstvo u 2 minute. Sudenje nije bilo bas najbolje, ali ipak mislim da je faktor bilo donekle neiskustvo i vjerojatno su igrači u glavama vec mislili da su pobijedili. To se nama (srbima i hrvatima) uvijek dogada. A sto se tice suđenja, mogu samo reći da općenito su uvijek mali više oštećeni. U bilo kojem sportu. Uvijek ce vise nepravde biti prema nama i vama, nego prema njemcima, francuzima, englezima... To je tako!

Baro Nishi

pre 15 godina

Makedonija-Poljska 30-29

ahahahahahahahaha....ajde dusmani, javite se...ahahahaha

prvo Island, onda Poljska... dajte jos Hrvatsku, da se igramo, igramo, igramoooooooo

Antun

pre 15 godina

Definitivan dokaz da smo klasicna banana drzava, kada sudije mogu onako da se podj... sa nama
(Milan, 18. januar 2009 23:13)
Molim te da ne kopiraš!!! Dobro je poznato da smo MI Banana država!

psiholoska posla

pre 15 godina

Da nije tuzno, bilo bi smesno... e Srbende,Srbende... visoko lete ovi orlovi, ali mnogo nisko padaju... gubimo od Brazila, a sinoc umalo dobismo Dance...
ALI KAO I U SVIM OSTALIM SPORTOVIMA, SEM MOZDA VATERPOLA... nismo navikli da budemo favoriti, uvek nam je lakse da jurimo rezultat jer smo rodjeni gubitnici BRE.....