Petak, 01.08.2008.

10:01

DL: Srbija ubedljiva protiv Angole

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Angole, sa 99:62 u poslednjem meču na turniru Dijamantska lopta u Kini.

Izvor: B92

DL: Srbija ubedljiva protiv Angole IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

novozox

pre 15 godina

Ovo je tim koji se stvara za budućnost. Ako i ne odemo na EP (u šta sumnjam) Duda treba da nastavi rad. Tek po završetku ciklusa za OI 2012. treba mu "suditi". Siguran sam da ćemo biti i na EU i na OI sa Dudom i novim "klincima".

Marko

pre 15 godina

Vujanic je sutirao trojke i u Loznici bez greske, secam se da je stalno dobijao kljuceve od sale od trenera, da bi vezbao. Napunio je tih godina juniore Zvezde trojkama (od kojih i jedna u poslednjoj sekundi za pobedu) i potpisao za istu. BIO je talentovan igrac, ali sada - nazalost sticajem nesrecnih okolnosti, nista vise od osrednjeg euro-pleja bez hrabrosti da resi utakmicu. A takav nama nedostaje u ovom trenutku.Mozda ako shvati da je vodja ove generacije, ali eto onda konflikta sa naduvenkom indijancem Milicicem...

Kragzy

pre 15 godina

@ BorkoSavic
Можда ме ниси добро разумео... Вујанић је такође један од најбољих продуката Партизанове школе, јесте примећен у Звезди, али у Партизану се развио...
А поменуте тројке на Калишу није машио на тренинзима...

BorkoSavic

pre 15 godina

Vujanic je mozda i cepao mrezice na kalisu,ali na Zvezdinim kosarkaskim terenima.Na Partizanovim terenima su mrezice cepali najbolji produkti Partizanove skole kosarke-Vule Avdalovic i Mica Beric.

I.M.

pre 15 godina

posle uspeha u Rusiji i neuspeha na ovom turniru ne mogu se izvuci neki precizni zakljuci o igri i perspektivi. Uplasila su me prva dva meca jer me igra podsetila na ono sto se desavalo od kada je krenuo pad nase kosarke (bez obzira na sastav tima i ko je bio trener). Bez volje, ideje, suta, skoka ... kontre ne lice ni na sta ... Sa puno straha u igri, slab procenat bacanja itd. Ni ovaj mec protiv Angole nije doneo mnogo boljitka jedino nas je krenuo sut pa je onda sve ispalo ruzicastije ...

Nekada nam nisu smetali ni tek zavrsene pripreme, vremenske zone, kriterijum sudjenja itd. zato mi je sada malo teze da razmisljam i o tim stvarima.

Ono sto bez ikakve dileme mogu reci da je Kosta Perovic propao kao igrac. Potpuno je beskoristan cak i odbrani/skoku gde sam se mozda i malo nadao od njega (u napadu nisam nista ni ocekivao). Kakva crna NBA neka se vrati da Dule spase sto se spasiti moze (i od Vranesa je napravio igraca za bar 10 minuta). Ne razumem cemu toliko forsiranje Markovica koji mi uopste ne uliva poverenje ni kao plej ni kao suter. On vec ima 20g. a ovde ni u svom glavnom adutu -odbrani-nije blistao. Bolje da je isao na prvenstvo sa svojom generacijom pa da se prikljuci kao Marjanovic jer na njegovoj poziciji imamo dosta igraca i to ne mnogo starijih. Ne znam sta sa Lukom. On "4" nije niti ce ikada biti a da li mu je kasno da bude "3" kakva je mogao da bude ne znam. Nema razloga da se napada Erceg i ne treba ga siliti da igra "5". Kecman jeste OK ali se ne uklapa u "podmladjivanje" ostali u granicama ocekivanog. Treba videti da li ce Aleksandrov opet igrati i kako i proveriti jos par igraca ...

Boris

pre 15 godina

Pobogu, narode, ako su oni stvarno pre utakmica radili u teretani, onda te utakmice za Dudu nemaju ni najmanju vaznost. Posle tegova je svaki pogodak sa daljine vece od 3m slucaj i lutrija.
Samson

Patriots

pre 15 godina

Alo bre vi sto pljujete i omalovazavate kosarkase narocito ovaj KOSTUNICA koji ocigledno voli da se pravi pametan ovde na netu!!! Sve je receno u jednoj recenici Ivkovica a to je da su prethodnih dana pre podne radili u teretani a posle toga igrali utakmice sa Iranom i Argentinom!!!!! Oce mi doticno KOSTUNICA reci koja ekipa na svetu to radi kad ih interesuje rezultat ???? NIJEDNA!!!! IVKOVIC ovu ekipu sprema za kfalifikacije a ne za olimpijadu da bi sad bili u top formi u kojoj Argentici bi trebalo da jesu!!!! toliko o vasem poznavanju kosarke!!!! Ako nemate nista pametnije da radite u zivote ne pljujte ljude koji su postigli mnogo vise od vas u zivotu!!! ALI KOMPLEKSI SU CUDO !!!!

miki

pre 15 godina

E ekipa. Ne treba zaboraviti da je ovo ipak pripremni period za nase kosarkase. Sto znaci da su oni jos u punom treningu. Sto znaci da su oscilacije normalne. Sto znaci da kad izadjes iz teretane odmah na utakmicu normalno je da ne mozes dati 100%. Ajmo onda malo razumevanja. Komentar se odnosi na pubertetliju koji se potpisuje KOŠTUNICA

u ime srbije

pre 15 godina

Komentar broj 38,(pod imenom navijac) u potpunosti se slazem sa tobom. Imas pravi izbor igraca, onaj mali Sepa je ekstra talenat, a zaboravio si na Aleksandrova kada se opravi bice pravi, kao i Dragovic. Ma ne treba mi da brinemo za nasu budusnost, neka brinu drugi. Maksimalno jos godinu i po i eto nas tamo gde smo bili. Samo pruziti sansu Tepicu, Teodosicu, Aleksandrov, sledece godine, Dragicevic, ma bice to savrseno videcete. Pozdrav svim vernim navijacima naseg sporta

novosadjanin

pre 15 godina

@Ivan_Nish
Izvini sto cu te mozda razocarati ali nasa reprezentacija nece igrati na OI u Pekingu...a i kada bi igrali uzeli bi medalju samo nekim nevidjenim cudom.

Prethodnih dana sam slao par komentara podrske nasim kosarkasima. Lepo je sto vecina vas takodje podrzava ove mlade i talentovane momke, ali reci da je "realno" da mozemo u ovom trenutku do medalje na Olimpijskim igrama (na koje se nismo ni plasirali)?! Pa zbog takvog misljenja i stava je i doslo do toga da nam je kosarka, ne na nuli nego u minusu. Zbog toga sto su godinama zatvarane oci pred problemima u kosarci, u savezu...Verovatno su ti problemi nastupili mnogo pre 2002, od kada i pocinje totalni raspad sistema, unistavanje nase kosarke je pocelo verovatno jos sredinom devedesetih samo sto smo tada imali najbolje igrace na svetu pa su problemi vesto skrivani iza uspeha igraca. Ovakva situacija nije samo u KSS-u...pogledajte samo Fudbalski savez, pa to je tragicno...a setimo se i afere u Olimpijskom komitetu kada je Filip Zepter bukvalno izbacen odatle.
Za krizu nase kosarke najmanje su krivi nasi kosarkasi. Kontinuitet u pojavljivanju novih mladih talenata je ustvari trenutno jedina svetla tacka u velikom mraku srpskog sporta. Imamo mladu i talentovanu ekipu, dobrog strucnjaka...ali to ne vredi nista bez podrske onih od gore...Evo na primer za dvadeset dana krecu kvalifikacije za EURO u Poljskoj, i recimo da nasa ekipa ne prodje te kvalifikacije...sta bi se dogodilo? Duda Ivkovic bi dobio momentalni otkaz. Izgubili bismo jos godinu dana dok oni od gore nadju novog trenera i jos godinu dana da on skupi kakvu takvu ekipu, jer verovatno pola ovih igraca ne bi ni bilo pozvano...Umesto toga treba da se pruzi bezrezervna podrska Ivkovicu da pokusa da napravi nesto od ovih momaka. Umece i zelja ne manjkaju ali njima treba rad, dugotrajan zajednicki rad da bi od njih postao ozbiljan tim.
Zbog svega toga treba podrzati u svemu Ivkovica i njegove momke, ali moramo izbiti sebi iz glave medalje barem do 2011-2012...pa videli smo mec protiv Argentine, jeste da smo lose odigrali, ali realno nasi momci su slabiji tim od Argentinaca i rutinski su nas pobedili. Da bi neko osvojio medalju mora da pobedjuje takve timove poput Argentine, Spanije, SAD, Rusije, Francuske, Slovenije, Litvanije...ne kazem da nasi ne mogu da naprave s vremena na vreme iznenadjenje i da savladaju neki od tih timova (pobedili su Ruse u Moskvi), ali da bi dosli do medalje morate pobediti na istom turniru u samo nekoliko dana bar tri ekstremno jake ekipe, a to se moze samo ako ste ravnopravni sa njima...nasi to nisu, oni su sada mlada i perspektivna ali ipak samo prosecna ekipa.
Sve u svemu mislim da je u ovom trenutku realno da uz maksimalnu ozbiljnost i zalaganje celog tima mogu do Poljske, a tamo da odigraju dobro, da prodju grupu i izbegnu naredne kvalifikacije...SRECNO MOMCI!

Milos

pre 15 godina

Ja apelujem na ljude i molim ih da ne odgovaraju na provokacije, jer ih decko(kostunica) tako rastura od zezanja da je to strasno. Shvatite vec jednom da ce on prestati da pise onog trenutka kad bude shvatio da vise nema lozaca. Svaka cast coveku (kostunici), jer je meni dosadilo ovo apelovanje, a on vas radi vec duze vreme.

Я Алекса

pre 15 godina

Нека се дежурни мислилац (није он скептик, он је циник) на овим страницама не узбуђује превише, постаје све неписменији: бла-бла, ња-ња.

navijac

pre 15 godina

Lol pobedili Angolu i sad super je Duda,to je isto kao da nam je reprezentacija pobedila energom iz Nisa.Bolje je cutati nego hvaliti se.
Nego ja zelim jos jednom da napomenem.Ova selekcija je lose selektirana.Iz tog razloga sto ne mozes ti zasnivati igru na igracima kojima je kosarkaski vek iliti prva mladost vec prosla, kao ni na onim igracima koji nikad nece postati veliki igraci.Kecman,Vujanic,Cvetkovic,Bogdanovic se potpuno bespotrebno zovu.Nije to nikakva filozofija vec jednostavno ne vidim nikakvu svrhu,a sa druge strane ne zvati one sto igraju u NBA.Mora se biti ne znam kakav pa tvrditi da je to dobro.Niko ne zna kako bi igrala petorka iz NBA ,a 90% je verovatnoca da bi igrali bolje.Svako ko pomisli suprotno,podhitno mu dati IQ test.
Zasto se recimo petorka Tepic,Tripkovic,Teodosic ne pusti da igra celu utakmicu.Dodati im Milicica i Krstica pod kosem i to je to.Prava ekipica za buduca dela.Na klupi sede Erceg,Velickovic,Markovic i bilo ko,mogu malo i ovi stariji al samo da zamene one iz prve petorke.Posle tu prikljuciti Sepu i to je to sto se tice podmladjivanja.
Ako se ide na starije igrace onda su tu neizbezni Rakocevic,Stojakovic,Pavlovic,Radman,Jaric.
Ili podmladjivanje,ili stariji trece nema,a meni ova Dudina ekipa lici bas na to nesto trece.Bar da se vidi malo da vise forsira talentovane igrace,al kad nema ni toga.Iz tog razloga utakmice mi se ne gledaju a Duda nema moju podrsku.

Red Star Nis

pre 15 godina

Pa kakav moze biti lik koji se potpisuje tim nickom? Komentari su mu vec neke 2 godine totalno kretenski ali ja se nadam, gajim bar kubni centimetar nade da je sarkastican, cinican (sto sigurno jeste) i ironican jer tek bih ga tako mogao donekle shvatiti. A ako ne-to samo potvrdjuje moje misljenje i uopsteno nasu duboku medjusobnu antipatiju izmedju nas i njih. Namerno stavljam nas ispred njih jer po meni mesta za takve antitipove u mojoj drzavi ne bi bilo. Nije to netolerancija, to je samo zelja za konacnim razvojem kolektivnog duha i mogucnosti da se napokon prikazemo onakvima kakvi zaista jesmo-najbolji!

KSS

pre 15 godina

KOSTUNICE ti bas volis NBA zbog tih NBA zvezdica ne igramo na olimpijadi jer su im prece letnja liga i ostalo od reprezentacije IGRACI IZ NBA NIKAD U REPREZENTACIJU

Milan

pre 15 godina

Sad se tek vidi zašto smo izgubili prve dve utakmice i imali očajan šut.
Ko će još posle rada u teretani da ima dobar procenat šuta?

Vucko

pre 15 godina

Ne trebaju nama NBA zvezde da ih molimo da igraju za reprezentaciju, nama treba jedan vodja, jedan Igor Rakocevic koji ce davati dosta poena i resavati utakmice, takodje nam dosta hvali Tadija Dragicevic i njegov odlican sut, a ne treba zaboraviti ni da Milicic ne igra zbog povrede, kao i da je Krstic van forme i da zbog toga imamo problema u reketu Cvetkovic me je prijatno iznenadio, Tripkovic je dobar, Markovic, Tepic i Velickovic igraju odlicnu odbranu, Erceg i Vujanic su odlicni, Kecman mora i moze mnogo vise, Perovic i Bogdanovic su pokazali da nemaju kvalitet za reprezentaciju, mislim da Duda gresi sto ne da vecu slobodu u igri Teodosicu. Uz Rakocevica kao vodju na Ep u Poljskoj posto ne sumnjam da ce ovaj talentovani tim proci kvalifikacije i Dragicevica i Marjanovica umesto Bogdanovica i Perovica pred nama je svetla buducnost, vraticemo se tamo gde nam je mesto u sam svetski vrh.

nz

pre 15 godina

@Kostunica
Pozovi ti Pedju,Radmana i Jareta u reprezentaciju,tebe bi sigurno poslusali posto si takva velicina. Dobra utakmica,sigurno prolazimo kvalifikacije.

Za bolje sutra

pre 15 godina

Cim nekoga razvalimo -nema komentara sto dokazuje da se mi odusevljavamo porazima u staroj, dobroj kosovskoj tradiciji. Ne moze se nista uraditi preko noci i to je valjda svima jasno. Momci oblete ceo svet, dodju u Kinu, odvale se u teretani (zato nisu mogli vola da ubodu), trener se trudi da ih sve razigra, izgube od napaljenog Irana, pa od olimpijskih sampiona i vec se zaboravi da su pobedili evropskog prvaka. Ovo su pripreme, ej bre - pripreme! Uz malo pameti ovi momci imaju veliku buducnost, a sto se tice skole i citanja, nisu ni drugi nacitani, pa im ne smeta - to je individualna stvar i potreba.

vule

pre 15 godina

jesta sve to lepo...pobede ruse..pregaze angolu...igraju relativno dobro na pripremnim turnirima...ali to iskreno mene ne zanima...nek se pokazu na OI,SP,EP a ne na ovim kikiriki turnirima

prosrpski kosmopolita

pre 15 godina

# Očekivano, gore-dole i treba imati dovoljno strpljenja! A usput će trener da ispravlja sve nedostatke koje momci imaju svojim površnim prilazom ne samo igri nego i životu uopšte. Najteže će biti da uključe mozak i pravilno ga koriste a o tome ih niko nije učio. Trening, teretana do besvesti a razgovor i priča su potpuno eliminisani. Pola lige ne zna da čita zatvorenih ustiju a sem novina ništa ni ne čitaju.

Ko je završio srednju školu u klupi? Domaći, lektira, odgovaranje, pismeni...? Neee, slušalice, tv, dvd, film, kafić, mobilni, kola i trening. Robotika bez mozga i sada neko očekuje da oni nešto umeju sami.

Ovi još igraju za reprezentaciju, strani klubovi, novac...a hiljade njih su eliminisani kao surova stvarnost sa 16-17 godina i pitanje je u kom su oni stanju! Šta će da rade bez škole, znanja, posla, frustrirani...!
Da se pridruže onim mlađim koji su otpali iz članarinskih klubova još sa 12 pa sada haraju navijačkim grupama prosipajući "patriotizam" krvavih glava i polomljenih kostiju!
Bavite se sportom....zbog članarine i kampova a bez vaspitanja, knjiga ne! Znanje je smor!
A potom uličarenje i zakoni turbo života sa silikonima!
Ima li mozga?
Cvetko
(Cvetko, 1. avgust 2008 11:02)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Bravo Cvetko odlican komentar
ali kao sto je Rambo rekao u jednoj pesmi Duh je predao borbu svi navijaju za materiju.To vam je ljudi kapitalizam i globalizacija
ne kazem ovo kao kriticar svega sa zapada vec kao realan posmatrac sa strane.Samo su pare postale bitne sve ostalo je u drugom planu.

KOSTUNICA

pre 15 godina

hahaha hvalimo se sto smo pobedili Angolu jadnu i bednu sto su pali sa drveta sto nismo pobedili Irana argentinu necwemo jer oni dolaze u jaku postavu.i dale kazem treba nam rakocevic,stojakovic,radmanovic,jaric,vidite amerikance dolaze i najacem sastavu pozvali su brayanta LBJ i ostali a mi idemo sa nekom kecmanov velickovicem i perovicem koji nemaju K od kosarke i mrzim sto duda forcira igru da sutiraju za 3 pojena ne igrase to take igrase sirurnim pojenima..zalosno sa srpsku kosarku

Vuk Samotnjak

pre 15 godina

Lepa pobeda. Iako bez velikog takmicarskog znacaja, bilo je lepo videti zelju svih igraca i borbu za svaku loptu.
Da sumiramo i ceo pripremni ciklus utakmica: ekipa je jos na pocetku. Najvise nam nedostaje iskustvo i jedan ili dva igraca koji mogu da povuku kada zapne. To je razlika od 15 poena izmedju nas i Argentine. Takodje, odbrana nam je malo mekana, posebno u reketu, mada mislim da bi se to dosta popravilo prisustvom Milicica. Jos smo klimavi na nogama, ali mislim da vec sada mozemo da kazemo da u takmicarskoj utakmici protiv Irana ili Izraela ne bismo izgubili. Za jace timove tu i tamo, mada imamo potencijal da pobedimo skoro svakoga.
Pocetak i okosnica tima se vidi. Sasvim je moguce da se na sledecem EP borimo za medalju, mada bi realnije bilo ocekivati dobru borbu.
Ukljucivanje NBA igraca i Rakocevica ne treba da bude automatski iskljuceno. Mislim da bi neki od njih sigurno mogli da doprinesu ovoj ekipi. Ipak, krajnja odluka je na Dudi - sta god on odluci ja mu verujem.

Mico

pre 15 godina

Odlicno!!! Ekstra su momci,igrace oni jos mnogo bolje,kad se samo setim kako su Vujanic i Krle ranije igrali,verujem da sada prorade imamo ekipu medju 5 na svetu...A jedino mi je krivo i nikad necu preboleti,kako Pekovic ne igra za nas...Ljudi moji pa on je takav igrac a jos uvek se potpuo nje razvio...Sa njim ne da bi imali cvrstinu u odbrani,nego i u napadu..A i zamislite centarsku cetvorku Krle,Peko,Milicic i Erceg...Jos i Tadiju tu ubaciti..:-)) Ali nema kukanja..Mada je to najlakse raditi..Pozz i gurajte momci..PS Kostunice nadji neki politicki topic na nekom drugom forumu a ljude ne zamlacuj ovde sa FIX idejama i ultra pesimizmom..Ne ide to tako u zivotu,znas...Svima bi nam u principu bilo lakse da skocimo sa mosta i nista ne radimo i ne trudimo/mucimo se u zivotu..Ali stoga ti kazem,zbog nase volje,mentaliteta meni je draze da gledam ove nase mlade kako se trude,rade i cak i da gube nego neke druge kako se ne trude i gube..(nista nemam protiv starije ekipe,oni su svoje osvojili u Indijanapolisu i treba im biti zahvalan,i oni su ljudi,osvojis sve pa dodje do zasicenja to je normalno,hoce ljudi da zive zivot i to je ok.Cist primer je Safin,on covek ide na Himalaje,letovanja umesto da se priprema za turnire i zato je najjaci jer i pored toga sto ne trenira fanaticno i uporno kao neki drugi,opet moze svakog da pobedi.A poenta je zasto on ne trenira uporno?Zato sto je i on bio mlad i uporan i grizo je(mecevi protiv Samprasa)I poenta svega ovoga je da stare zasluzne treba pustiti da zive zivot i pustiti mlade da grizu dok su jos mladi.Cast izuzetcima koji imaju jak motiv i volju kroz celu karijeru,Bodirogi,Sasi,Divcu i ekipi,Ipak se takvi ne radjaju dvaput)PS. Vaterpoliste moram dodati na listu sa Legendama i ubedjen sam kad bi te momke ubacili na basket jedno godinu dana da treniraju,sa tom voljom bi i tu bili prvaci,o rukometu i da ne pricam...XD

Zana '91-Vrsac

pre 15 godina

Ne mogu da verujem! Danima pljujete po nasim momcima, a kada pobede, onda samo reci hvale! Ne secam se ko, ali jednom je neko ovde rekao: "Reprezentacija se voli i kada gubi!" Treba ovim momcima dosta vremena i strpljenja! Iskreno verujem da ce moci da dostignu staru slavu, ali ne odmah, odjednom! Ipak, moglo bi se reci da krecemo od nule... PoZz iz Vrsca!:)))

Mika

pre 15 godina

Samo tako momci.Sve dok budu igrali kao tim i jedan za drugog i za svoj narod imace moju podrsku.Smeta mi sto se pojedinci prepucavaju oko toga ko je bolji kosarkas,ovaj ili onaj,ej ljudi kosarka je timski sport.
Tu nema JA nego MI.Pojedinac nekad resi mec,ali potreban je ceo tim da bi uopste dosao u priliku da sutne za pobedu.

ko je taj KOSTUNICA?

pre 15 godina

pratim vec duze vreme komentare coveka koji se potpisuje kao KOSTUNICA. ja stvarno ne mogu da verujem da jedan covek moze biti toliki skeptik, pesimista... u stvari ni ne mogu naci odgovarajuci izraz..
covece, jesi li ti svestan uopste sta radis? hvalis igrace kojima vec godinama ne pada na pamet da obuku dres Srpske reprezantacije. a i kad su poslednji put obukli nisu se bas nesto proslavili (Stojakovic - 2001, EP Svedska, 6. mesto; Jaric - 2007, EP Spanija, 9. mesto; Rakocevic - 2006, SP Japan, 7. (?) mesto, Radmanovic - 2005, EP - BEOGRAD, BRUKA). o Pavlovicu da ni ne pricamo, godinama nas cima.

KKP

pre 15 godina

Kakvo dranje! Tako uvek da igrate! Vujanic trojke 6/6!!! Bravo, majstore! Tepic napokon dobar u kosgeterskom smislu! Bravo, plavi!

DjoleBn

pre 15 godina

Kostunice, odmori malo... Proslo je vrijeme radmanovica i rakocevica, i stojakovica.... Ovo su neki novi klinci koji ce tek da haraju...

maki grobar

pre 15 godina

Super je ovaj Dudin izbor igrača, a vidi se da će uskoro postati tim. Moj utisak je da naši mladi majstori kao da su pomalo iznenađeni slobodom koju im Duda ostavlja, pokušavajući da stvori kreativce, kakve smo nekad imali. A to ovi momci imaju u sebi. Fali još jedan centar, a mislim da će se dobro uklopiti i Dragićević. Sad je najvažnije da odigraju što više utakmica. Do 2012. naš novi tim može da bude sila. A i na evropskom 2009. može da igra važnu ulogu. Bravo, Dudo! Samo napred, momci!

Cvetko

pre 15 godina

Očekivano, gore-dole i treba imati dovoljno strpljenja! A usput će trener da ispravlja sve nedostatke koje momci imaju svojim površnim prilazom ne samo igri nego i životu uopšte. Najteže će biti da uključe mozak i pravilno ga koriste a o tome ih niko nije učio. Trening, teretana do besvesti a razgovor i priča su potpuno eliminisani. Pola lige ne zna da čita zatvorenih ustiju a sem novina ništa ni ne čitaju.

Ko je završio srednju školu u klupi? Domaći, lektira, odgovaranje, pismeni...? Neee, slušalice, tv, dvd, film, kafić, mobilni, kola i trening. Robotika bez mozga i sada neko očekuje da oni nešto umeju sami.

Ovi još igraju za reprezentaciju, strani klubovi, novac...a hiljade njih su eliminisani kao surova stvarnost sa 16-17 godina i pitanje je u kom su oni stanju! Šta će da rade bez škole, znanja, posla, frustrirani...!
Da se pridruže onim mlađim koji su otpali iz članarinskih klubova još sa 12 pa sada haraju navijačkim grupama prosipajući "patriotizam" krvavih glava i polomljenih kostiju!
Bavite se sportom....zbog članarine i kampova a bez vaspitanja, knjiga ne! Znanje je smor!
A potom uličarenje i zakoni turbo života sa silikonima!
Ima li mozga?
Cvetko

djole

pre 15 godina

Ovoj ekipi trenutno fali samo jedan spoljni igrač koji je konstantno sposoban da probija odbranu i da završava ulaze (ovde bi se dobro uklopio Pavlović), s tim da bi kroz koju godinu Tepić mogao da bude taj igrač, samo treba da radi na realizaciji ulaza. Takođe, oduševljava me i Veličković. Fajter, skače i u napadu i u odbrani, odlično otvara i trči kontre, dobar pregled igre, tehnika, šut, agresivan u odbrani. Takođe, svim kritičarima Stefana Markovića želim da poručim da košarku ne čini isključivo šut za tri poena. Dečko igra pleja, ima 19 godina (i za Đorđevića su govorili sa 19 godina da nikada neće biti igrač), igra bolju odbranu od svih naših bekova, ima odličnu tehniku, izuzetno školovan igrač, mnogo me podseća na najboljeg evropskog pleja Kalderona. Malo su me razočarali Vujanić i Erceg. Vujanić kao startni plej i najiskusniji igrač ove reprezentacije mora da pruži više od povremeno dobrog šuta za 3 poena. Od njega se i neočekuje neka specijalna odbrana, s obzirom da je nikad i nije igra nešto naročito dobro, ali deluje da je izgubio mnogo od prodornosti, a to onda limitira njegov potencijal i korisnost. Što se Ercega tiče, neverovatno je da dečko sa 210cm promašuje onoliki broj zicera. Takođe, kao i Kosta Perović, dozvoljava da ga izblokiraju dosta niži igrači. Generalno, pod košem se uopšte ne snalazi. Ok, šut ga nije išao, nema veze. Ali način na koji ne uspeva da realizuje ulaze i asistencije bekova pod košem je frustrirajući. Neću ovde kukati za Tadijom Dragićevićem zato što smatram da on nije kalibar za reprezentaciju, bar ne ozbiljnu. Isključivo bazira igru na šutu za 3, loš je u skoku, loš u odbrani. Voleo bi da vidim Aleksandrova sa godinu dana košarke u kontinuitetu. Šteta za Bogdanovića, odličan šut, dugačke ruke, ali očajan rad nogu i loš dribling. Šta reći za Perovića? Dečko je uspeo za 1 godinu da se vrati na nivo igara od pre 3 godine. Strašno koliko je nazadovao. Pored toga što mu je koordinacija pokreta i dalje očajna, sada deluje fizički mnogo slabije, lošiji je u defanzivnom skoku, a o njegovom zatvaranju reketa da ne govorim. Sa svojih 217cm, ostavlja utisak mnogo nižeg igrača na terenu. Mislim da je baza koju čine Tepić, Teodosić, Marković, Tripković, Veličković, Erceg, Krstić i Miličić odlična i sa dodatkom možda Pavlovića i Radenovića (šteta što nije uz ekipu, imao bi dosta prostora da pokaže šta zna a igrač je sa fenomenalnim fizičkim predaspozicijama), popunjavanjem sa još nadolazećih igrača iz mlađih kategorija (Marjanović, Jeremić, Kešelj, Mačvan itd.)i eventualnim povratkom u formu nekih drugih (npr. Aleksandrov, Bogdanović, možda Dragović) može da se formira tim koji će u kontinuitetu osvajati medalje u sledećih 10 godina. Pod uslovom da budu hteli da igraju za reprezentaciju.

goran

pre 15 godina

Strucnjaci zbor po cvrge ! Pukli su nasi momci tu neugodnu Angolu ko dete zvecku ! Neka prica ko sta hoce, radi se u nasoj reprezentaciji, korak po korak, strucno, po planu... Pa valjda je sa njegovim pedigreom Duda malo srucniji od nas svih i ti momci sto se bore na terenu su valjda malo bolji kosarkasi od nas "univerzalaca sveznalica" ? Ako ne podrsku, zasluzuju barem malo tisine i strpljenja sa nase strane... Sssst !
Napred Duda, napred Srbijo, verujemo u vas!

Sergio

pre 15 godina

Ljudi, to je to, nema većeg autoriteta i stručnjaka od Dude, selektirao je mlad tim, rezultati dolaze za par godina, drugog puta nemamo!

Zufer Avdija

pre 15 godina

Ma dobro je to. Ova mlada reprezentacija je do sada imala jedini kiks protiv Irana, i to prvenstveno zbog neigranja Krstica. A super je sto evropsko prvenstvo počinju od kvalifikacija, to je prilika da se napravi ozbiljan tim. Sve one zelene i vajld karte sto smo dobijali zadnjih godina su nam isle samo na stetu.

gugle

pre 15 godina

@ Cvetko

Setimo se samo da su Duci Simonovic i Kresimir Cosic na pripreme nosili brdo knjiga i razmenjivali, pa Zoran Jovanovic iz Crvene Zvezde sa 2 fakulteta (ne BK), Pesic koji je zavrsio ekonomiju itd. Ipak je danas dosta tesko postici i jedno i drugo, jer su obaveze teze, ali sto se tice slusalica, kafica,treninga i automobila, to stoji. Ako neko ne razvija vijuge citanjem (ne mora to biti oficijelno obrazovanje) i sl. nema uspeha ni na terenu

Jabbar

pre 15 godina

Vec sam govorio na ovu temu, ali mislim da je sada sasvim jasno zasto je Novica daaaaaleko bolja opcija od Ercega. Covek igra maestralnu odbranu, leti po parketu, sve je bolji 1-na-1, sjajno skace u napadu, zna da povuce kontru, asistira s mastom - nas garantovano najpostojaniji igrac. Uz Krstica i Vujanica, bice sigurno glavni oslonac tima.

P.S. Novica mora da ostane bar jos jednu sezonu, zna se gde!

Ivan_Nish

pre 15 godina

Zaista odlicna igra naseg tima danas,sa takvom igrom koju smo danas pruzili moze se napasti i medalja u Pekingu,da su druge okolnosti :) Vujanic se izdvojio za prvog pleja uz rotaciju sa sjajnim Tepicem i vrednim Teodosicem,markovic je pokazao da nije trenutno za reprezentaciju,nije on za velike domete.Cvetkovic takodje pomalo smusen,Kecman je iskusan ali nije konstantno dobar.Pod kosem bez problema,imamo 2 nezamenljiva centra u vidu Krstica i Milicica,Erceg bi im sjajno pomagao,Perovic je za klupu pa ako se neko odmara eto njega...Suteri nam ostaju mali problemcic,nemamo tu bas extra bek sutera,ima igraca koji mogu da pogode ali nema igraca koji ce konstantno pucati i pogadjati kad treba(kao Stojakovic ili neozbiljni Radman)...ovaj tim obecava,jos sa 2 pojacanja kao sto su Pedja i Radman jurisa se realno na medalju,realno!Srecno

Srpsko Sarajevo

pre 15 godina

Fenomenalna igra. Da nas je sut isao ovako protiv Irana i Argentine, i njih bi sigurno dobili ubjedljivo.
Tepic je odlicno poceo, Vujanic nastavio (6-6 trojke, 18 poena u samo 10 minuta na parketu). Teodosic, Velickovic, Krstic solidni.
Sa 37 razlike danas nikoga nije lako pobjediti.
Duda zna sta radi i treba ga pustiti na miru da sprema ove klince za naredni ciklus od 4 godine.
Ovo je dlicna najava za ono sta cemo za dvadesetak dana uraditi staroj musteriji zabarima.

KOSTUNICA

pre 15 godina

ANGOLI SE DESILI ISTO STO I RUSIJI U MOSKVI! Podcenili su nas posle nasih jezivih partija protiv Irana i Argentina, opustili se i eto rezultata. Apsolutno ova pobeda nema veze sa nama, Angola je jednostavno razmisljala: Ako moze Iran, mozemo i mi!
Drugo - Bogdanovica, Perovica, Markovica, Kecmana, Cvetkovica pod hitno izbaciti!!! Dovesti Stojakovica, Radmanovica, Jarica, Rakocevica, Pavlovica, sacekati Dragicevica i radenovica, i eto reprezentacije koja ce osvojiti cetvrto mesto u grupi iza Italije, Bugarske i Finske!

superhik

pre 15 godina

Laka pobeda nase ekipe prvenstveno zahvaljujuci izuzetno losem izdanju Angole, najgorem na ovom i prethodnom turniru. Videli smo razne kombinacije u nasoj reprezentaciji, trener je dosta kombinovao i isprobavao neke, rekao bih, krizne
situacije. Erceg je igrao centra, Tepic i Cvetkovic nisko krilo, Bogdanovic cetvorku, Markovic je vecim delom bio bek suter... Utakmica je mila vise nego laksi trening, nazalost jer afrikanci su stvarno katastrofalno igrali.
Zato ne bih ni izdvajao posebno igru nasih igraca. Reci cu samo da sam razbio sebi neke iluzije o Ercegu a da veliki plus dobija Teo i naravno Novica. A veoma sam se obradovao onoj seriji 4-4 za 3poena u manje od 2 minuta Vujanica i ukupno 6-6. Mnogo nam treba povratak Milosa u pravu formu a ova sezona je mozda zadnja prilika za to.
Nakon oodgledanih turnira u Rusiji i Kini mogu se izvuci neki zakljucci. Prvo lose stvari: Fali nam skok i u
odbrani i u napadu. Delom ce se to resiti povratkom Milicica (drzati pod strogom kontrolom) u tim. Zamerka visokim igracima je i sto, po meni,precesto izlaze na sut za tri poena i tako gubimo sansu za skok u napadu a nije previse pametno oslanjati se na sut spolja. Imamo previse mekih igraca u odbrani, nismo toliko superiorni u napadu da bi mogli da dozvolimo sebi luksuz zabusavanja pod nasim kosem. Morace rudarski da se bore da primaju sto manje poena a kvalitet da ubacimo 75+ imamo.Dalje, organizatori igre dosada se nisu istakli brojem asistencija (osim mozda Tea sada protiv Angole) a vrlo je bitno da oni omoguce centrima bar 10ak lakih poena pod kosem. Vujanic prima preveliku poentersku odgovornost, a lakse
bi bilo da je podeli sa jos 2 igraca. Dobre stvari smo videli svi nema potrebe da ih hvalimo, kao sto nema potrebe ni da pljujemo ove momke kada grese. Ima jos dosta vremena do pocetka kvalifikacija i bice to jos bolje. Nezgodno je sto bas prvi mec igramo u Italiji ali to moze da bude i dobro. Steta je sto nismo videli Milicica i Savanovica na ovim turnirima jer bi situacija pod kosem bila jasnija. Sve u svemu mislim da imamo razloga za optimizam ali moramo biti realni sto se ocekivanja tice. Prosle su 80-te i 90-te, drzava nam se zove Srbija i krecemo od nule!

milos-KG

pre 15 godina

Bilo je lepih akcija nego ima tu jos dosta da se radi.
Od ove ekipe sam ocekivao dosta prodara pod kos ali toga nema.
BICE BOLJE!!!

Al Hamadi...Iran

pre 15 godina

Ekipa Dušana Ivkovića zauzela je tako 5. mesto na turniru Fibe u Nandžingu i posle poraza od Irana i Argentine, završila takmičenje u Kini u dobrom raspoloženju trijumfom od 37 poena razlike nad šampionom Afrike....Bruka od raspolozenja!!

Я Алекса

pre 15 godina

Јучерашњи пораз, а данашња убедљива победа ништа, ама баш ништа не говоре о такмичарском потенцијалу овог састава: према томе прича Стојаковић, Радмановић, бла-бла, бла-бла не пије воду...
Има нешто друго: јуче је био очигледан страх и комплекс у игри наших репрезентативаца, а то не изненађује с обзиром на то какву скорију традицију су им оставиле старије колеге у репрезентацији: Радмановић,Јарић, Ракочевић бла-бла, бла-бла.
Оно што они знају, а то је евидентно, јесте да нису екстра кошаркашке звезде, па самим тим кад изгубе од Аргентине они још увек имају жеље и мотива да играју, да се доказују, напредују...
Стојаковића, Радмановића, Ракоћевића, Јарића, бла-бла, бла-бла би после пораза од Аргентине појела и Ангола.

Kragzy

pre 15 godina

ТО ЈЕ ТО!
Вујке као на Калишу на теренима Партизана када сатима није могао да промаши тројку! Ко није знао зашто је он капитен - сада зна!
Предивна утакмица, ето на шта сам мислио када сам рекао да су наши на правом путу!
Хоћемо ли чути сада КОШТУНИЦУ и њему сличне како би Радман, Ракочевић, Јарић, Стојаковић и други (који су и довели дотле да не играмо на овој Олимпијади својом љубављу према српском дресу, и одличним међусобним односима када смо од њих то највише очекивали) добили са 38 разлике, а не као ови сад 37... или како ће Аргентина у Лондону 2012. са играчима просеком година 35, добити утакмицу против Србије са играчима сазрелим и у најбољим играчким годинама...

Биће још много оваквих партија! И бољих!
Подршка српској кошарци цео живот!!!
Свако добро и живели!

Kragzy

pre 15 godina

ТО ЈЕ ТО!
Вујке као на Калишу на теренима Партизана када сатима није могао да промаши тројку! Ко није знао зашто је он капитен - сада зна!
Предивна утакмица, ето на шта сам мислио када сам рекао да су наши на правом путу!
Хоћемо ли чути сада КОШТУНИЦУ и њему сличне како би Радман, Ракочевић, Јарић, Стојаковић и други (који су и довели дотле да не играмо на овој Олимпијади својом љубављу према српском дресу, и одличним међусобним односима када смо од њих то највише очекивали) добили са 38 разлике, а не као ови сад 37... или како ће Аргентина у Лондону 2012. са играчима просеком година 35, добити утакмицу против Србије са играчима сазрелим и у најбољим играчким годинама...

Биће још много оваквих партија! И бољих!
Подршка српској кошарци цео живот!!!
Свако добро и живели!

Cvetko

pre 15 godina

Očekivano, gore-dole i treba imati dovoljno strpljenja! A usput će trener da ispravlja sve nedostatke koje momci imaju svojim površnim prilazom ne samo igri nego i životu uopšte. Najteže će biti da uključe mozak i pravilno ga koriste a o tome ih niko nije učio. Trening, teretana do besvesti a razgovor i priča su potpuno eliminisani. Pola lige ne zna da čita zatvorenih ustiju a sem novina ništa ni ne čitaju.

Ko je završio srednju školu u klupi? Domaći, lektira, odgovaranje, pismeni...? Neee, slušalice, tv, dvd, film, kafić, mobilni, kola i trening. Robotika bez mozga i sada neko očekuje da oni nešto umeju sami.

Ovi još igraju za reprezentaciju, strani klubovi, novac...a hiljade njih su eliminisani kao surova stvarnost sa 16-17 godina i pitanje je u kom su oni stanju! Šta će da rade bez škole, znanja, posla, frustrirani...!
Da se pridruže onim mlađim koji su otpali iz članarinskih klubova još sa 12 pa sada haraju navijačkim grupama prosipajući "patriotizam" krvavih glava i polomljenih kostiju!
Bavite se sportom....zbog članarine i kampova a bez vaspitanja, knjiga ne! Znanje je smor!
A potom uličarenje i zakoni turbo života sa silikonima!
Ima li mozga?
Cvetko

superhik

pre 15 godina

Laka pobeda nase ekipe prvenstveno zahvaljujuci izuzetno losem izdanju Angole, najgorem na ovom i prethodnom turniru. Videli smo razne kombinacije u nasoj reprezentaciji, trener je dosta kombinovao i isprobavao neke, rekao bih, krizne
situacije. Erceg je igrao centra, Tepic i Cvetkovic nisko krilo, Bogdanovic cetvorku, Markovic je vecim delom bio bek suter... Utakmica je mila vise nego laksi trening, nazalost jer afrikanci su stvarno katastrofalno igrali.
Zato ne bih ni izdvajao posebno igru nasih igraca. Reci cu samo da sam razbio sebi neke iluzije o Ercegu a da veliki plus dobija Teo i naravno Novica. A veoma sam se obradovao onoj seriji 4-4 za 3poena u manje od 2 minuta Vujanica i ukupno 6-6. Mnogo nam treba povratak Milosa u pravu formu a ova sezona je mozda zadnja prilika za to.
Nakon oodgledanih turnira u Rusiji i Kini mogu se izvuci neki zakljucci. Prvo lose stvari: Fali nam skok i u
odbrani i u napadu. Delom ce se to resiti povratkom Milicica (drzati pod strogom kontrolom) u tim. Zamerka visokim igracima je i sto, po meni,precesto izlaze na sut za tri poena i tako gubimo sansu za skok u napadu a nije previse pametno oslanjati se na sut spolja. Imamo previse mekih igraca u odbrani, nismo toliko superiorni u napadu da bi mogli da dozvolimo sebi luksuz zabusavanja pod nasim kosem. Morace rudarski da se bore da primaju sto manje poena a kvalitet da ubacimo 75+ imamo.Dalje, organizatori igre dosada se nisu istakli brojem asistencija (osim mozda Tea sada protiv Angole) a vrlo je bitno da oni omoguce centrima bar 10ak lakih poena pod kosem. Vujanic prima preveliku poentersku odgovornost, a lakse
bi bilo da je podeli sa jos 2 igraca. Dobre stvari smo videli svi nema potrebe da ih hvalimo, kao sto nema potrebe ni da pljujemo ove momke kada grese. Ima jos dosta vremena do pocetka kvalifikacija i bice to jos bolje. Nezgodno je sto bas prvi mec igramo u Italiji ali to moze da bude i dobro. Steta je sto nismo videli Milicica i Savanovica na ovim turnirima jer bi situacija pod kosem bila jasnija. Sve u svemu mislim da imamo razloga za optimizam ali moramo biti realni sto se ocekivanja tice. Prosle su 80-te i 90-te, drzava nam se zove Srbija i krecemo od nule!

Srpsko Sarajevo

pre 15 godina

Fenomenalna igra. Da nas je sut isao ovako protiv Irana i Argentine, i njih bi sigurno dobili ubjedljivo.
Tepic je odlicno poceo, Vujanic nastavio (6-6 trojke, 18 poena u samo 10 minuta na parketu). Teodosic, Velickovic, Krstic solidni.
Sa 37 razlike danas nikoga nije lako pobjediti.
Duda zna sta radi i treba ga pustiti na miru da sprema ove klince za naredni ciklus od 4 godine.
Ovo je dlicna najava za ono sta cemo za dvadesetak dana uraditi staroj musteriji zabarima.

Jabbar

pre 15 godina

Vec sam govorio na ovu temu, ali mislim da je sada sasvim jasno zasto je Novica daaaaaleko bolja opcija od Ercega. Covek igra maestralnu odbranu, leti po parketu, sve je bolji 1-na-1, sjajno skace u napadu, zna da povuce kontru, asistira s mastom - nas garantovano najpostojaniji igrac. Uz Krstica i Vujanica, bice sigurno glavni oslonac tima.

P.S. Novica mora da ostane bar jos jednu sezonu, zna se gde!

Я Алекса

pre 15 godina

Јучерашњи пораз, а данашња убедљива победа ништа, ама баш ништа не говоре о такмичарском потенцијалу овог састава: према томе прича Стојаковић, Радмановић, бла-бла, бла-бла не пије воду...
Има нешто друго: јуче је био очигледан страх и комплекс у игри наших репрезентативаца, а то не изненађује с обзиром на то какву скорију традицију су им оставиле старије колеге у репрезентацији: Радмановић,Јарић, Ракочевић бла-бла, бла-бла.
Оно што они знају, а то је евидентно, јесте да нису екстра кошаркашке звезде, па самим тим кад изгубе од Аргентине они још увек имају жеље и мотива да играју, да се доказују, напредују...
Стојаковића, Радмановића, Ракоћевића, Јарића, бла-бла, бла-бла би после пораза од Аргентине појела и Ангола.

djole

pre 15 godina

Ovoj ekipi trenutno fali samo jedan spoljni igrač koji je konstantno sposoban da probija odbranu i da završava ulaze (ovde bi se dobro uklopio Pavlović), s tim da bi kroz koju godinu Tepić mogao da bude taj igrač, samo treba da radi na realizaciji ulaza. Takođe, oduševljava me i Veličković. Fajter, skače i u napadu i u odbrani, odlično otvara i trči kontre, dobar pregled igre, tehnika, šut, agresivan u odbrani. Takođe, svim kritičarima Stefana Markovića želim da poručim da košarku ne čini isključivo šut za tri poena. Dečko igra pleja, ima 19 godina (i za Đorđevića su govorili sa 19 godina da nikada neće biti igrač), igra bolju odbranu od svih naših bekova, ima odličnu tehniku, izuzetno školovan igrač, mnogo me podseća na najboljeg evropskog pleja Kalderona. Malo su me razočarali Vujanić i Erceg. Vujanić kao startni plej i najiskusniji igrač ove reprezentacije mora da pruži više od povremeno dobrog šuta za 3 poena. Od njega se i neočekuje neka specijalna odbrana, s obzirom da je nikad i nije igra nešto naročito dobro, ali deluje da je izgubio mnogo od prodornosti, a to onda limitira njegov potencijal i korisnost. Što se Ercega tiče, neverovatno je da dečko sa 210cm promašuje onoliki broj zicera. Takođe, kao i Kosta Perović, dozvoljava da ga izblokiraju dosta niži igrači. Generalno, pod košem se uopšte ne snalazi. Ok, šut ga nije išao, nema veze. Ali način na koji ne uspeva da realizuje ulaze i asistencije bekova pod košem je frustrirajući. Neću ovde kukati za Tadijom Dragićevićem zato što smatram da on nije kalibar za reprezentaciju, bar ne ozbiljnu. Isključivo bazira igru na šutu za 3, loš je u skoku, loš u odbrani. Voleo bi da vidim Aleksandrova sa godinu dana košarke u kontinuitetu. Šteta za Bogdanovića, odličan šut, dugačke ruke, ali očajan rad nogu i loš dribling. Šta reći za Perovića? Dečko je uspeo za 1 godinu da se vrati na nivo igara od pre 3 godine. Strašno koliko je nazadovao. Pored toga što mu je koordinacija pokreta i dalje očajna, sada deluje fizički mnogo slabije, lošiji je u defanzivnom skoku, a o njegovom zatvaranju reketa da ne govorim. Sa svojih 217cm, ostavlja utisak mnogo nižeg igrača na terenu. Mislim da je baza koju čine Tepić, Teodosić, Marković, Tripković, Veličković, Erceg, Krstić i Miličić odlična i sa dodatkom možda Pavlovića i Radenovića (šteta što nije uz ekipu, imao bi dosta prostora da pokaže šta zna a igrač je sa fenomenalnim fizičkim predaspozicijama), popunjavanjem sa još nadolazećih igrača iz mlađih kategorija (Marjanović, Jeremić, Kešelj, Mačvan itd.)i eventualnim povratkom u formu nekih drugih (npr. Aleksandrov, Bogdanović, možda Dragović) može da se formira tim koji će u kontinuitetu osvajati medalje u sledećih 10 godina. Pod uslovom da budu hteli da igraju za reprezentaciju.

Za bolje sutra

pre 15 godina

Cim nekoga razvalimo -nema komentara sto dokazuje da se mi odusevljavamo porazima u staroj, dobroj kosovskoj tradiciji. Ne moze se nista uraditi preko noci i to je valjda svima jasno. Momci oblete ceo svet, dodju u Kinu, odvale se u teretani (zato nisu mogli vola da ubodu), trener se trudi da ih sve razigra, izgube od napaljenog Irana, pa od olimpijskih sampiona i vec se zaboravi da su pobedili evropskog prvaka. Ovo su pripreme, ej bre - pripreme! Uz malo pameti ovi momci imaju veliku buducnost, a sto se tice skole i citanja, nisu ni drugi nacitani, pa im ne smeta - to je individualna stvar i potreba.

goran

pre 15 godina

Strucnjaci zbor po cvrge ! Pukli su nasi momci tu neugodnu Angolu ko dete zvecku ! Neka prica ko sta hoce, radi se u nasoj reprezentaciji, korak po korak, strucno, po planu... Pa valjda je sa njegovim pedigreom Duda malo srucniji od nas svih i ti momci sto se bore na terenu su valjda malo bolji kosarkasi od nas "univerzalaca sveznalica" ? Ako ne podrsku, zasluzuju barem malo tisine i strpljenja sa nase strane... Sssst !
Napred Duda, napred Srbijo, verujemo u vas!

Mico

pre 15 godina

Odlicno!!! Ekstra su momci,igrace oni jos mnogo bolje,kad se samo setim kako su Vujanic i Krle ranije igrali,verujem da sada prorade imamo ekipu medju 5 na svetu...A jedino mi je krivo i nikad necu preboleti,kako Pekovic ne igra za nas...Ljudi moji pa on je takav igrac a jos uvek se potpuo nje razvio...Sa njim ne da bi imali cvrstinu u odbrani,nego i u napadu..A i zamislite centarsku cetvorku Krle,Peko,Milicic i Erceg...Jos i Tadiju tu ubaciti..:-)) Ali nema kukanja..Mada je to najlakse raditi..Pozz i gurajte momci..PS Kostunice nadji neki politicki topic na nekom drugom forumu a ljude ne zamlacuj ovde sa FIX idejama i ultra pesimizmom..Ne ide to tako u zivotu,znas...Svima bi nam u principu bilo lakse da skocimo sa mosta i nista ne radimo i ne trudimo/mucimo se u zivotu..Ali stoga ti kazem,zbog nase volje,mentaliteta meni je draze da gledam ove nase mlade kako se trude,rade i cak i da gube nego neke druge kako se ne trude i gube..(nista nemam protiv starije ekipe,oni su svoje osvojili u Indijanapolisu i treba im biti zahvalan,i oni su ljudi,osvojis sve pa dodje do zasicenja to je normalno,hoce ljudi da zive zivot i to je ok.Cist primer je Safin,on covek ide na Himalaje,letovanja umesto da se priprema za turnire i zato je najjaci jer i pored toga sto ne trenira fanaticno i uporno kao neki drugi,opet moze svakog da pobedi.A poenta je zasto on ne trenira uporno?Zato sto je i on bio mlad i uporan i grizo je(mecevi protiv Samprasa)I poenta svega ovoga je da stare zasluzne treba pustiti da zive zivot i pustiti mlade da grizu dok su jos mladi.Cast izuzetcima koji imaju jak motiv i volju kroz celu karijeru,Bodirogi,Sasi,Divcu i ekipi,Ipak se takvi ne radjaju dvaput)PS. Vaterpoliste moram dodati na listu sa Legendama i ubedjen sam kad bi te momke ubacili na basket jedno godinu dana da treniraju,sa tom voljom bi i tu bili prvaci,o rukometu i da ne pricam...XD

nz

pre 15 godina

@Kostunica
Pozovi ti Pedju,Radmana i Jareta u reprezentaciju,tebe bi sigurno poslusali posto si takva velicina. Dobra utakmica,sigurno prolazimo kvalifikacije.

DjoleBn

pre 15 godina

Kostunice, odmori malo... Proslo je vrijeme radmanovica i rakocevica, i stojakovica.... Ovo su neki novi klinci koji ce tek da haraju...

maki grobar

pre 15 godina

Super je ovaj Dudin izbor igrača, a vidi se da će uskoro postati tim. Moj utisak je da naši mladi majstori kao da su pomalo iznenađeni slobodom koju im Duda ostavlja, pokušavajući da stvori kreativce, kakve smo nekad imali. A to ovi momci imaju u sebi. Fali još jedan centar, a mislim da će se dobro uklopiti i Dragićević. Sad je najvažnije da odigraju što više utakmica. Do 2012. naš novi tim može da bude sila. A i na evropskom 2009. može da igra važnu ulogu. Bravo, Dudo! Samo napred, momci!

KOSTUNICA

pre 15 godina

ANGOLI SE DESILI ISTO STO I RUSIJI U MOSKVI! Podcenili su nas posle nasih jezivih partija protiv Irana i Argentina, opustili se i eto rezultata. Apsolutno ova pobeda nema veze sa nama, Angola je jednostavno razmisljala: Ako moze Iran, mozemo i mi!
Drugo - Bogdanovica, Perovica, Markovica, Kecmana, Cvetkovica pod hitno izbaciti!!! Dovesti Stojakovica, Radmanovica, Jarica, Rakocevica, Pavlovica, sacekati Dragicevica i radenovica, i eto reprezentacije koja ce osvojiti cetvrto mesto u grupi iza Italije, Bugarske i Finske!

Zana '91-Vrsac

pre 15 godina

Ne mogu da verujem! Danima pljujete po nasim momcima, a kada pobede, onda samo reci hvale! Ne secam se ko, ali jednom je neko ovde rekao: "Reprezentacija se voli i kada gubi!" Treba ovim momcima dosta vremena i strpljenja! Iskreno verujem da ce moci da dostignu staru slavu, ali ne odmah, odjednom! Ipak, moglo bi se reci da krecemo od nule... PoZz iz Vrsca!:)))

Sergio

pre 15 godina

Ljudi, to je to, nema većeg autoriteta i stručnjaka od Dude, selektirao je mlad tim, rezultati dolaze za par godina, drugog puta nemamo!

gugle

pre 15 godina

@ Cvetko

Setimo se samo da su Duci Simonovic i Kresimir Cosic na pripreme nosili brdo knjiga i razmenjivali, pa Zoran Jovanovic iz Crvene Zvezde sa 2 fakulteta (ne BK), Pesic koji je zavrsio ekonomiju itd. Ipak je danas dosta tesko postici i jedno i drugo, jer su obaveze teze, ali sto se tice slusalica, kafica,treninga i automobila, to stoji. Ako neko ne razvija vijuge citanjem (ne mora to biti oficijelno obrazovanje) i sl. nema uspeha ni na terenu

ko je taj KOSTUNICA?

pre 15 godina

pratim vec duze vreme komentare coveka koji se potpisuje kao KOSTUNICA. ja stvarno ne mogu da verujem da jedan covek moze biti toliki skeptik, pesimista... u stvari ni ne mogu naci odgovarajuci izraz..
covece, jesi li ti svestan uopste sta radis? hvalis igrace kojima vec godinama ne pada na pamet da obuku dres Srpske reprezantacije. a i kad su poslednji put obukli nisu se bas nesto proslavili (Stojakovic - 2001, EP Svedska, 6. mesto; Jaric - 2007, EP Spanija, 9. mesto; Rakocevic - 2006, SP Japan, 7. (?) mesto, Radmanovic - 2005, EP - BEOGRAD, BRUKA). o Pavlovicu da ni ne pricamo, godinama nas cima.

milos-KG

pre 15 godina

Bilo je lepih akcija nego ima tu jos dosta da se radi.
Od ove ekipe sam ocekivao dosta prodara pod kos ali toga nema.
BICE BOLJE!!!

Zufer Avdija

pre 15 godina

Ma dobro je to. Ova mlada reprezentacija je do sada imala jedini kiks protiv Irana, i to prvenstveno zbog neigranja Krstica. A super je sto evropsko prvenstvo počinju od kvalifikacija, to je prilika da se napravi ozbiljan tim. Sve one zelene i vajld karte sto smo dobijali zadnjih godina su nam isle samo na stetu.

novosadjanin

pre 15 godina

@Ivan_Nish
Izvini sto cu te mozda razocarati ali nasa reprezentacija nece igrati na OI u Pekingu...a i kada bi igrali uzeli bi medalju samo nekim nevidjenim cudom.

Prethodnih dana sam slao par komentara podrske nasim kosarkasima. Lepo je sto vecina vas takodje podrzava ove mlade i talentovane momke, ali reci da je "realno" da mozemo u ovom trenutku do medalje na Olimpijskim igrama (na koje se nismo ni plasirali)?! Pa zbog takvog misljenja i stava je i doslo do toga da nam je kosarka, ne na nuli nego u minusu. Zbog toga sto su godinama zatvarane oci pred problemima u kosarci, u savezu...Verovatno su ti problemi nastupili mnogo pre 2002, od kada i pocinje totalni raspad sistema, unistavanje nase kosarke je pocelo verovatno jos sredinom devedesetih samo sto smo tada imali najbolje igrace na svetu pa su problemi vesto skrivani iza uspeha igraca. Ovakva situacija nije samo u KSS-u...pogledajte samo Fudbalski savez, pa to je tragicno...a setimo se i afere u Olimpijskom komitetu kada je Filip Zepter bukvalno izbacen odatle.
Za krizu nase kosarke najmanje su krivi nasi kosarkasi. Kontinuitet u pojavljivanju novih mladih talenata je ustvari trenutno jedina svetla tacka u velikom mraku srpskog sporta. Imamo mladu i talentovanu ekipu, dobrog strucnjaka...ali to ne vredi nista bez podrske onih od gore...Evo na primer za dvadeset dana krecu kvalifikacije za EURO u Poljskoj, i recimo da nasa ekipa ne prodje te kvalifikacije...sta bi se dogodilo? Duda Ivkovic bi dobio momentalni otkaz. Izgubili bismo jos godinu dana dok oni od gore nadju novog trenera i jos godinu dana da on skupi kakvu takvu ekipu, jer verovatno pola ovih igraca ne bi ni bilo pozvano...Umesto toga treba da se pruzi bezrezervna podrska Ivkovicu da pokusa da napravi nesto od ovih momaka. Umece i zelja ne manjkaju ali njima treba rad, dugotrajan zajednicki rad da bi od njih postao ozbiljan tim.
Zbog svega toga treba podrzati u svemu Ivkovica i njegove momke, ali moramo izbiti sebi iz glave medalje barem do 2011-2012...pa videli smo mec protiv Argentine, jeste da smo lose odigrali, ali realno nasi momci su slabiji tim od Argentinaca i rutinski su nas pobedili. Da bi neko osvojio medalju mora da pobedjuje takve timove poput Argentine, Spanije, SAD, Rusije, Francuske, Slovenije, Litvanije...ne kazem da nasi ne mogu da naprave s vremena na vreme iznenadjenje i da savladaju neki od tih timova (pobedili su Ruse u Moskvi), ali da bi dosli do medalje morate pobediti na istom turniru u samo nekoliko dana bar tri ekstremno jake ekipe, a to se moze samo ako ste ravnopravni sa njima...nasi to nisu, oni su sada mlada i perspektivna ali ipak samo prosecna ekipa.
Sve u svemu mislim da je u ovom trenutku realno da uz maksimalnu ozbiljnost i zalaganje celog tima mogu do Poljske, a tamo da odigraju dobro, da prodju grupu i izbegnu naredne kvalifikacije...SRECNO MOMCI!

KSS

pre 15 godina

KOSTUNICE ti bas volis NBA zbog tih NBA zvezdica ne igramo na olimpijadi jer su im prece letnja liga i ostalo od reprezentacije IGRACI IZ NBA NIKAD U REPREZENTACIJU

Red Star Nis

pre 15 godina

Pa kakav moze biti lik koji se potpisuje tim nickom? Komentari su mu vec neke 2 godine totalno kretenski ali ja se nadam, gajim bar kubni centimetar nade da je sarkastican, cinican (sto sigurno jeste) i ironican jer tek bih ga tako mogao donekle shvatiti. A ako ne-to samo potvrdjuje moje misljenje i uopsteno nasu duboku medjusobnu antipatiju izmedju nas i njih. Namerno stavljam nas ispred njih jer po meni mesta za takve antitipove u mojoj drzavi ne bi bilo. Nije to netolerancija, to je samo zelja za konacnim razvojem kolektivnog duha i mogucnosti da se napokon prikazemo onakvima kakvi zaista jesmo-najbolji!

Patriots

pre 15 godina

Alo bre vi sto pljujete i omalovazavate kosarkase narocito ovaj KOSTUNICA koji ocigledno voli da se pravi pametan ovde na netu!!! Sve je receno u jednoj recenici Ivkovica a to je da su prethodnih dana pre podne radili u teretani a posle toga igrali utakmice sa Iranom i Argentinom!!!!! Oce mi doticno KOSTUNICA reci koja ekipa na svetu to radi kad ih interesuje rezultat ???? NIJEDNA!!!! IVKOVIC ovu ekipu sprema za kfalifikacije a ne za olimpijadu da bi sad bili u top formi u kojoj Argentici bi trebalo da jesu!!!! toliko o vasem poznavanju kosarke!!!! Ako nemate nista pametnije da radite u zivote ne pljujte ljude koji su postigli mnogo vise od vas u zivotu!!! ALI KOMPLEKSI SU CUDO !!!!

Mika

pre 15 godina

Samo tako momci.Sve dok budu igrali kao tim i jedan za drugog i za svoj narod imace moju podrsku.Smeta mi sto se pojedinci prepucavaju oko toga ko je bolji kosarkas,ovaj ili onaj,ej ljudi kosarka je timski sport.
Tu nema JA nego MI.Pojedinac nekad resi mec,ali potreban je ceo tim da bi uopste dosao u priliku da sutne za pobedu.

prosrpski kosmopolita

pre 15 godina

# Očekivano, gore-dole i treba imati dovoljno strpljenja! A usput će trener da ispravlja sve nedostatke koje momci imaju svojim površnim prilazom ne samo igri nego i životu uopšte. Najteže će biti da uključe mozak i pravilno ga koriste a o tome ih niko nije učio. Trening, teretana do besvesti a razgovor i priča su potpuno eliminisani. Pola lige ne zna da čita zatvorenih ustiju a sem novina ništa ni ne čitaju.

Ko je završio srednju školu u klupi? Domaći, lektira, odgovaranje, pismeni...? Neee, slušalice, tv, dvd, film, kafić, mobilni, kola i trening. Robotika bez mozga i sada neko očekuje da oni nešto umeju sami.

Ovi još igraju za reprezentaciju, strani klubovi, novac...a hiljade njih su eliminisani kao surova stvarnost sa 16-17 godina i pitanje je u kom su oni stanju! Šta će da rade bez škole, znanja, posla, frustrirani...!
Da se pridruže onim mlađim koji su otpali iz članarinskih klubova još sa 12 pa sada haraju navijačkim grupama prosipajući "patriotizam" krvavih glava i polomljenih kostiju!
Bavite se sportom....zbog članarine i kampova a bez vaspitanja, knjiga ne! Znanje je smor!
A potom uličarenje i zakoni turbo života sa silikonima!
Ima li mozga?
Cvetko
(Cvetko, 1. avgust 2008 11:02)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Bravo Cvetko odlican komentar
ali kao sto je Rambo rekao u jednoj pesmi Duh je predao borbu svi navijaju za materiju.To vam je ljudi kapitalizam i globalizacija
ne kazem ovo kao kriticar svega sa zapada vec kao realan posmatrac sa strane.Samo su pare postale bitne sve ostalo je u drugom planu.

Milos

pre 15 godina

Ja apelujem na ljude i molim ih da ne odgovaraju na provokacije, jer ih decko(kostunica) tako rastura od zezanja da je to strasno. Shvatite vec jednom da ce on prestati da pise onog trenutka kad bude shvatio da vise nema lozaca. Svaka cast coveku (kostunici), jer je meni dosadilo ovo apelovanje, a on vas radi vec duze vreme.

Boris

pre 15 godina

Pobogu, narode, ako su oni stvarno pre utakmica radili u teretani, onda te utakmice za Dudu nemaju ni najmanju vaznost. Posle tegova je svaki pogodak sa daljine vece od 3m slucaj i lutrija.
Samson

Vuk Samotnjak

pre 15 godina

Lepa pobeda. Iako bez velikog takmicarskog znacaja, bilo je lepo videti zelju svih igraca i borbu za svaku loptu.
Da sumiramo i ceo pripremni ciklus utakmica: ekipa je jos na pocetku. Najvise nam nedostaje iskustvo i jedan ili dva igraca koji mogu da povuku kada zapne. To je razlika od 15 poena izmedju nas i Argentine. Takodje, odbrana nam je malo mekana, posebno u reketu, mada mislim da bi se to dosta popravilo prisustvom Milicica. Jos smo klimavi na nogama, ali mislim da vec sada mozemo da kazemo da u takmicarskoj utakmici protiv Irana ili Izraela ne bismo izgubili. Za jace timove tu i tamo, mada imamo potencijal da pobedimo skoro svakoga.
Pocetak i okosnica tima se vidi. Sasvim je moguce da se na sledecem EP borimo za medalju, mada bi realnije bilo ocekivati dobru borbu.
Ukljucivanje NBA igraca i Rakocevica ne treba da bude automatski iskljuceno. Mislim da bi neki od njih sigurno mogli da doprinesu ovoj ekipi. Ipak, krajnja odluka je na Dudi - sta god on odluci ja mu verujem.

Milan

pre 15 godina

Sad se tek vidi zašto smo izgubili prve dve utakmice i imali očajan šut.
Ko će još posle rada u teretani da ima dobar procenat šuta?

navijac

pre 15 godina

Lol pobedili Angolu i sad super je Duda,to je isto kao da nam je reprezentacija pobedila energom iz Nisa.Bolje je cutati nego hvaliti se.
Nego ja zelim jos jednom da napomenem.Ova selekcija je lose selektirana.Iz tog razloga sto ne mozes ti zasnivati igru na igracima kojima je kosarkaski vek iliti prva mladost vec prosla, kao ni na onim igracima koji nikad nece postati veliki igraci.Kecman,Vujanic,Cvetkovic,Bogdanovic se potpuno bespotrebno zovu.Nije to nikakva filozofija vec jednostavno ne vidim nikakvu svrhu,a sa druge strane ne zvati one sto igraju u NBA.Mora se biti ne znam kakav pa tvrditi da je to dobro.Niko ne zna kako bi igrala petorka iz NBA ,a 90% je verovatnoca da bi igrali bolje.Svako ko pomisli suprotno,podhitno mu dati IQ test.
Zasto se recimo petorka Tepic,Tripkovic,Teodosic ne pusti da igra celu utakmicu.Dodati im Milicica i Krstica pod kosem i to je to.Prava ekipica za buduca dela.Na klupi sede Erceg,Velickovic,Markovic i bilo ko,mogu malo i ovi stariji al samo da zamene one iz prve petorke.Posle tu prikljuciti Sepu i to je to sto se tice podmladjivanja.
Ako se ide na starije igrace onda su tu neizbezni Rakocevic,Stojakovic,Pavlovic,Radman,Jaric.
Ili podmladjivanje,ili stariji trece nema,a meni ova Dudina ekipa lici bas na to nesto trece.Bar da se vidi malo da vise forsira talentovane igrace,al kad nema ni toga.Iz tog razloga utakmice mi se ne gledaju a Duda nema moju podrsku.

Ivan_Nish

pre 15 godina

Zaista odlicna igra naseg tima danas,sa takvom igrom koju smo danas pruzili moze se napasti i medalja u Pekingu,da su druge okolnosti :) Vujanic se izdvojio za prvog pleja uz rotaciju sa sjajnim Tepicem i vrednim Teodosicem,markovic je pokazao da nije trenutno za reprezentaciju,nije on za velike domete.Cvetkovic takodje pomalo smusen,Kecman je iskusan ali nije konstantno dobar.Pod kosem bez problema,imamo 2 nezamenljiva centra u vidu Krstica i Milicica,Erceg bi im sjajno pomagao,Perovic je za klupu pa ako se neko odmara eto njega...Suteri nam ostaju mali problemcic,nemamo tu bas extra bek sutera,ima igraca koji mogu da pogode ali nema igraca koji ce konstantno pucati i pogadjati kad treba(kao Stojakovic ili neozbiljni Radman)...ovaj tim obecava,jos sa 2 pojacanja kao sto su Pedja i Radman jurisa se realno na medalju,realno!Srecno

Al Hamadi...Iran

pre 15 godina

Ekipa Dušana Ivkovića zauzela je tako 5. mesto na turniru Fibe u Nandžingu i posle poraza od Irana i Argentine, završila takmičenje u Kini u dobrom raspoloženju trijumfom od 37 poena razlike nad šampionom Afrike....Bruka od raspolozenja!!

KKP

pre 15 godina

Kakvo dranje! Tako uvek da igrate! Vujanic trojke 6/6!!! Bravo, majstore! Tepic napokon dobar u kosgeterskom smislu! Bravo, plavi!

Vucko

pre 15 godina

Ne trebaju nama NBA zvezde da ih molimo da igraju za reprezentaciju, nama treba jedan vodja, jedan Igor Rakocevic koji ce davati dosta poena i resavati utakmice, takodje nam dosta hvali Tadija Dragicevic i njegov odlican sut, a ne treba zaboraviti ni da Milicic ne igra zbog povrede, kao i da je Krstic van forme i da zbog toga imamo problema u reketu Cvetkovic me je prijatno iznenadio, Tripkovic je dobar, Markovic, Tepic i Velickovic igraju odlicnu odbranu, Erceg i Vujanic su odlicni, Kecman mora i moze mnogo vise, Perovic i Bogdanovic su pokazali da nemaju kvalitet za reprezentaciju, mislim da Duda gresi sto ne da vecu slobodu u igri Teodosicu. Uz Rakocevica kao vodju na Ep u Poljskoj posto ne sumnjam da ce ovaj talentovani tim proci kvalifikacije i Dragicevica i Marjanovica umesto Bogdanovica i Perovica pred nama je svetla buducnost, vraticemo se tamo gde nam je mesto u sam svetski vrh.

Marko

pre 15 godina

Vujanic je sutirao trojke i u Loznici bez greske, secam se da je stalno dobijao kljuceve od sale od trenera, da bi vezbao. Napunio je tih godina juniore Zvezde trojkama (od kojih i jedna u poslednjoj sekundi za pobedu) i potpisao za istu. BIO je talentovan igrac, ali sada - nazalost sticajem nesrecnih okolnosti, nista vise od osrednjeg euro-pleja bez hrabrosti da resi utakmicu. A takav nama nedostaje u ovom trenutku.Mozda ako shvati da je vodja ove generacije, ali eto onda konflikta sa naduvenkom indijancem Milicicem...

Я Алекса

pre 15 godina

Нека се дежурни мислилац (није он скептик, он је циник) на овим страницама не узбуђује превише, постаје све неписменији: бла-бла, ња-ња.

miki

pre 15 godina

E ekipa. Ne treba zaboraviti da je ovo ipak pripremni period za nase kosarkase. Sto znaci da su oni jos u punom treningu. Sto znaci da su oscilacije normalne. Sto znaci da kad izadjes iz teretane odmah na utakmicu normalno je da ne mozes dati 100%. Ajmo onda malo razumevanja. Komentar se odnosi na pubertetliju koji se potpisuje KOŠTUNICA

u ime srbije

pre 15 godina

Komentar broj 38,(pod imenom navijac) u potpunosti se slazem sa tobom. Imas pravi izbor igraca, onaj mali Sepa je ekstra talenat, a zaboravio si na Aleksandrova kada se opravi bice pravi, kao i Dragovic. Ma ne treba mi da brinemo za nasu budusnost, neka brinu drugi. Maksimalno jos godinu i po i eto nas tamo gde smo bili. Samo pruziti sansu Tepicu, Teodosicu, Aleksandrov, sledece godine, Dragicevic, ma bice to savrseno videcete. Pozdrav svim vernim navijacima naseg sporta

I.M.

pre 15 godina

posle uspeha u Rusiji i neuspeha na ovom turniru ne mogu se izvuci neki precizni zakljuci o igri i perspektivi. Uplasila su me prva dva meca jer me igra podsetila na ono sto se desavalo od kada je krenuo pad nase kosarke (bez obzira na sastav tima i ko je bio trener). Bez volje, ideje, suta, skoka ... kontre ne lice ni na sta ... Sa puno straha u igri, slab procenat bacanja itd. Ni ovaj mec protiv Angole nije doneo mnogo boljitka jedino nas je krenuo sut pa je onda sve ispalo ruzicastije ...

Nekada nam nisu smetali ni tek zavrsene pripreme, vremenske zone, kriterijum sudjenja itd. zato mi je sada malo teze da razmisljam i o tim stvarima.

Ono sto bez ikakve dileme mogu reci da je Kosta Perovic propao kao igrac. Potpuno je beskoristan cak i odbrani/skoku gde sam se mozda i malo nadao od njega (u napadu nisam nista ni ocekivao). Kakva crna NBA neka se vrati da Dule spase sto se spasiti moze (i od Vranesa je napravio igraca za bar 10 minuta). Ne razumem cemu toliko forsiranje Markovica koji mi uopste ne uliva poverenje ni kao plej ni kao suter. On vec ima 20g. a ovde ni u svom glavnom adutu -odbrani-nije blistao. Bolje da je isao na prvenstvo sa svojom generacijom pa da se prikljuci kao Marjanovic jer na njegovoj poziciji imamo dosta igraca i to ne mnogo starijih. Ne znam sta sa Lukom. On "4" nije niti ce ikada biti a da li mu je kasno da bude "3" kakva je mogao da bude ne znam. Nema razloga da se napada Erceg i ne treba ga siliti da igra "5". Kecman jeste OK ali se ne uklapa u "podmladjivanje" ostali u granicama ocekivanog. Treba videti da li ce Aleksandrov opet igrati i kako i proveriti jos par igraca ...

BorkoSavic

pre 15 godina

Vujanic je mozda i cepao mrezice na kalisu,ali na Zvezdinim kosarkaskim terenima.Na Partizanovim terenima su mrezice cepali najbolji produkti Partizanove skole kosarke-Vule Avdalovic i Mica Beric.

KOSTUNICA

pre 15 godina

hahaha hvalimo se sto smo pobedili Angolu jadnu i bednu sto su pali sa drveta sto nismo pobedili Irana argentinu necwemo jer oni dolaze u jaku postavu.i dale kazem treba nam rakocevic,stojakovic,radmanovic,jaric,vidite amerikance dolaze i najacem sastavu pozvali su brayanta LBJ i ostali a mi idemo sa nekom kecmanov velickovicem i perovicem koji nemaju K od kosarke i mrzim sto duda forcira igru da sutiraju za 3 pojena ne igrase to take igrase sirurnim pojenima..zalosno sa srpsku kosarku

vule

pre 15 godina

jesta sve to lepo...pobede ruse..pregaze angolu...igraju relativno dobro na pripremnim turnirima...ali to iskreno mene ne zanima...nek se pokazu na OI,SP,EP a ne na ovim kikiriki turnirima

Kragzy

pre 15 godina

@ BorkoSavic
Можда ме ниси добро разумео... Вујанић је такође један од најбољих продуката Партизанове школе, јесте примећен у Звезди, али у Партизану се развио...
А поменуте тројке на Калишу није машио на тренинзима...

novozox

pre 15 godina

Ovo je tim koji se stvara za budućnost. Ako i ne odemo na EP (u šta sumnjam) Duda treba da nastavi rad. Tek po završetku ciklusa za OI 2012. treba mu "suditi". Siguran sam da ćemo biti i na EU i na OI sa Dudom i novim "klincima".

KOSTUNICA

pre 15 godina

ANGOLI SE DESILI ISTO STO I RUSIJI U MOSKVI! Podcenili su nas posle nasih jezivih partija protiv Irana i Argentina, opustili se i eto rezultata. Apsolutno ova pobeda nema veze sa nama, Angola je jednostavno razmisljala: Ako moze Iran, mozemo i mi!
Drugo - Bogdanovica, Perovica, Markovica, Kecmana, Cvetkovica pod hitno izbaciti!!! Dovesti Stojakovica, Radmanovica, Jarica, Rakocevica, Pavlovica, sacekati Dragicevica i radenovica, i eto reprezentacije koja ce osvojiti cetvrto mesto u grupi iza Italije, Bugarske i Finske!

KOSTUNICA

pre 15 godina

hahaha hvalimo se sto smo pobedili Angolu jadnu i bednu sto su pali sa drveta sto nismo pobedili Irana argentinu necwemo jer oni dolaze u jaku postavu.i dale kazem treba nam rakocevic,stojakovic,radmanovic,jaric,vidite amerikance dolaze i najacem sastavu pozvali su brayanta LBJ i ostali a mi idemo sa nekom kecmanov velickovicem i perovicem koji nemaju K od kosarke i mrzim sto duda forcira igru da sutiraju za 3 pojena ne igrase to take igrase sirurnim pojenima..zalosno sa srpsku kosarku

Al Hamadi...Iran

pre 15 godina

Ekipa Dušana Ivkovića zauzela je tako 5. mesto na turniru Fibe u Nandžingu i posle poraza od Irana i Argentine, završila takmičenje u Kini u dobrom raspoloženju trijumfom od 37 poena razlike nad šampionom Afrike....Bruka od raspolozenja!!

Srpsko Sarajevo

pre 15 godina

Fenomenalna igra. Da nas je sut isao ovako protiv Irana i Argentine, i njih bi sigurno dobili ubjedljivo.
Tepic je odlicno poceo, Vujanic nastavio (6-6 trojke, 18 poena u samo 10 minuta na parketu). Teodosic, Velickovic, Krstic solidni.
Sa 37 razlike danas nikoga nije lako pobjediti.
Duda zna sta radi i treba ga pustiti na miru da sprema ove klince za naredni ciklus od 4 godine.
Ovo je dlicna najava za ono sta cemo za dvadesetak dana uraditi staroj musteriji zabarima.

vule

pre 15 godina

jesta sve to lepo...pobede ruse..pregaze angolu...igraju relativno dobro na pripremnim turnirima...ali to iskreno mene ne zanima...nek se pokazu na OI,SP,EP a ne na ovim kikiriki turnirima

navijac

pre 15 godina

Lol pobedili Angolu i sad super je Duda,to je isto kao da nam je reprezentacija pobedila energom iz Nisa.Bolje je cutati nego hvaliti se.
Nego ja zelim jos jednom da napomenem.Ova selekcija je lose selektirana.Iz tog razloga sto ne mozes ti zasnivati igru na igracima kojima je kosarkaski vek iliti prva mladost vec prosla, kao ni na onim igracima koji nikad nece postati veliki igraci.Kecman,Vujanic,Cvetkovic,Bogdanovic se potpuno bespotrebno zovu.Nije to nikakva filozofija vec jednostavno ne vidim nikakvu svrhu,a sa druge strane ne zvati one sto igraju u NBA.Mora se biti ne znam kakav pa tvrditi da je to dobro.Niko ne zna kako bi igrala petorka iz NBA ,a 90% je verovatnoca da bi igrali bolje.Svako ko pomisli suprotno,podhitno mu dati IQ test.
Zasto se recimo petorka Tepic,Tripkovic,Teodosic ne pusti da igra celu utakmicu.Dodati im Milicica i Krstica pod kosem i to je to.Prava ekipica za buduca dela.Na klupi sede Erceg,Velickovic,Markovic i bilo ko,mogu malo i ovi stariji al samo da zamene one iz prve petorke.Posle tu prikljuciti Sepu i to je to sto se tice podmladjivanja.
Ako se ide na starije igrace onda su tu neizbezni Rakocevic,Stojakovic,Pavlovic,Radman,Jaric.
Ili podmladjivanje,ili stariji trece nema,a meni ova Dudina ekipa lici bas na to nesto trece.Bar da se vidi malo da vise forsira talentovane igrace,al kad nema ni toga.Iz tog razloga utakmice mi se ne gledaju a Duda nema moju podrsku.

Kragzy

pre 15 godina

ТО ЈЕ ТО!
Вујке као на Калишу на теренима Партизана када сатима није могао да промаши тројку! Ко није знао зашто је он капитен - сада зна!
Предивна утакмица, ето на шта сам мислио када сам рекао да су наши на правом путу!
Хоћемо ли чути сада КОШТУНИЦУ и њему сличне како би Радман, Ракочевић, Јарић, Стојаковић и други (који су и довели дотле да не играмо на овој Олимпијади својом љубављу према српском дресу, и одличним међусобним односима када смо од њих то највише очекивали) добили са 38 разлике, а не као ови сад 37... или како ће Аргентина у Лондону 2012. са играчима просеком година 35, добити утакмицу против Србије са играчима сазрелим и у најбољим играчким годинама...

Биће још много оваквих партија! И бољих!
Подршка српској кошарци цео живот!!!
Свако добро и живели!

Ivan_Nish

pre 15 godina

Zaista odlicna igra naseg tima danas,sa takvom igrom koju smo danas pruzili moze se napasti i medalja u Pekingu,da su druge okolnosti :) Vujanic se izdvojio za prvog pleja uz rotaciju sa sjajnim Tepicem i vrednim Teodosicem,markovic je pokazao da nije trenutno za reprezentaciju,nije on za velike domete.Cvetkovic takodje pomalo smusen,Kecman je iskusan ali nije konstantno dobar.Pod kosem bez problema,imamo 2 nezamenljiva centra u vidu Krstica i Milicica,Erceg bi im sjajno pomagao,Perovic je za klupu pa ako se neko odmara eto njega...Suteri nam ostaju mali problemcic,nemamo tu bas extra bek sutera,ima igraca koji mogu da pogode ali nema igraca koji ce konstantno pucati i pogadjati kad treba(kao Stojakovic ili neozbiljni Radman)...ovaj tim obecava,jos sa 2 pojacanja kao sto su Pedja i Radman jurisa se realno na medalju,realno!Srecno

Jabbar

pre 15 godina

Vec sam govorio na ovu temu, ali mislim da je sada sasvim jasno zasto je Novica daaaaaleko bolja opcija od Ercega. Covek igra maestralnu odbranu, leti po parketu, sve je bolji 1-na-1, sjajno skace u napadu, zna da povuce kontru, asistira s mastom - nas garantovano najpostojaniji igrac. Uz Krstica i Vujanica, bice sigurno glavni oslonac tima.

P.S. Novica mora da ostane bar jos jednu sezonu, zna se gde!

Cvetko

pre 15 godina

Očekivano, gore-dole i treba imati dovoljno strpljenja! A usput će trener da ispravlja sve nedostatke koje momci imaju svojim površnim prilazom ne samo igri nego i životu uopšte. Najteže će biti da uključe mozak i pravilno ga koriste a o tome ih niko nije učio. Trening, teretana do besvesti a razgovor i priča su potpuno eliminisani. Pola lige ne zna da čita zatvorenih ustiju a sem novina ništa ni ne čitaju.

Ko je završio srednju školu u klupi? Domaći, lektira, odgovaranje, pismeni...? Neee, slušalice, tv, dvd, film, kafić, mobilni, kola i trening. Robotika bez mozga i sada neko očekuje da oni nešto umeju sami.

Ovi još igraju za reprezentaciju, strani klubovi, novac...a hiljade njih su eliminisani kao surova stvarnost sa 16-17 godina i pitanje je u kom su oni stanju! Šta će da rade bez škole, znanja, posla, frustrirani...!
Da se pridruže onim mlađim koji su otpali iz članarinskih klubova još sa 12 pa sada haraju navijačkim grupama prosipajući "patriotizam" krvavih glava i polomljenih kostiju!
Bavite se sportom....zbog članarine i kampova a bez vaspitanja, knjiga ne! Znanje je smor!
A potom uličarenje i zakoni turbo života sa silikonima!
Ima li mozga?
Cvetko

maki grobar

pre 15 godina

Super je ovaj Dudin izbor igrača, a vidi se da će uskoro postati tim. Moj utisak je da naši mladi majstori kao da su pomalo iznenađeni slobodom koju im Duda ostavlja, pokušavajući da stvori kreativce, kakve smo nekad imali. A to ovi momci imaju u sebi. Fali još jedan centar, a mislim da će se dobro uklopiti i Dragićević. Sad je najvažnije da odigraju što više utakmica. Do 2012. naš novi tim može da bude sila. A i na evropskom 2009. može da igra važnu ulogu. Bravo, Dudo! Samo napred, momci!

Я Алекса

pre 15 godina

Јучерашњи пораз, а данашња убедљива победа ништа, ама баш ништа не говоре о такмичарском потенцијалу овог састава: према томе прича Стојаковић, Радмановић, бла-бла, бла-бла не пије воду...
Има нешто друго: јуче је био очигледан страх и комплекс у игри наших репрезентативаца, а то не изненађује с обзиром на то какву скорију традицију су им оставиле старије колеге у репрезентацији: Радмановић,Јарић, Ракочевић бла-бла, бла-бла.
Оно што они знају, а то је евидентно, јесте да нису екстра кошаркашке звезде, па самим тим кад изгубе од Аргентине они још увек имају жеље и мотива да играју, да се доказују, напредују...
Стојаковића, Радмановића, Ракоћевића, Јарића, бла-бла, бла-бла би после пораза од Аргентине појела и Ангола.

superhik

pre 15 godina

Laka pobeda nase ekipe prvenstveno zahvaljujuci izuzetno losem izdanju Angole, najgorem na ovom i prethodnom turniru. Videli smo razne kombinacije u nasoj reprezentaciji, trener je dosta kombinovao i isprobavao neke, rekao bih, krizne
situacije. Erceg je igrao centra, Tepic i Cvetkovic nisko krilo, Bogdanovic cetvorku, Markovic je vecim delom bio bek suter... Utakmica je mila vise nego laksi trening, nazalost jer afrikanci su stvarno katastrofalno igrali.
Zato ne bih ni izdvajao posebno igru nasih igraca. Reci cu samo da sam razbio sebi neke iluzije o Ercegu a da veliki plus dobija Teo i naravno Novica. A veoma sam se obradovao onoj seriji 4-4 za 3poena u manje od 2 minuta Vujanica i ukupno 6-6. Mnogo nam treba povratak Milosa u pravu formu a ova sezona je mozda zadnja prilika za to.
Nakon oodgledanih turnira u Rusiji i Kini mogu se izvuci neki zakljucci. Prvo lose stvari: Fali nam skok i u
odbrani i u napadu. Delom ce se to resiti povratkom Milicica (drzati pod strogom kontrolom) u tim. Zamerka visokim igracima je i sto, po meni,precesto izlaze na sut za tri poena i tako gubimo sansu za skok u napadu a nije previse pametno oslanjati se na sut spolja. Imamo previse mekih igraca u odbrani, nismo toliko superiorni u napadu da bi mogli da dozvolimo sebi luksuz zabusavanja pod nasim kosem. Morace rudarski da se bore da primaju sto manje poena a kvalitet da ubacimo 75+ imamo.Dalje, organizatori igre dosada se nisu istakli brojem asistencija (osim mozda Tea sada protiv Angole) a vrlo je bitno da oni omoguce centrima bar 10ak lakih poena pod kosem. Vujanic prima preveliku poentersku odgovornost, a lakse
bi bilo da je podeli sa jos 2 igraca. Dobre stvari smo videli svi nema potrebe da ih hvalimo, kao sto nema potrebe ni da pljujemo ove momke kada grese. Ima jos dosta vremena do pocetka kvalifikacija i bice to jos bolje. Nezgodno je sto bas prvi mec igramo u Italiji ali to moze da bude i dobro. Steta je sto nismo videli Milicica i Savanovica na ovim turnirima jer bi situacija pod kosem bila jasnija. Sve u svemu mislim da imamo razloga za optimizam ali moramo biti realni sto se ocekivanja tice. Prosle su 80-te i 90-te, drzava nam se zove Srbija i krecemo od nule!

milos-KG

pre 15 godina

Bilo je lepih akcija nego ima tu jos dosta da se radi.
Od ove ekipe sam ocekivao dosta prodara pod kos ali toga nema.
BICE BOLJE!!!

KKP

pre 15 godina

Kakvo dranje! Tako uvek da igrate! Vujanic trojke 6/6!!! Bravo, majstore! Tepic napokon dobar u kosgeterskom smislu! Bravo, plavi!

djole

pre 15 godina

Ovoj ekipi trenutno fali samo jedan spoljni igrač koji je konstantno sposoban da probija odbranu i da završava ulaze (ovde bi se dobro uklopio Pavlović), s tim da bi kroz koju godinu Tepić mogao da bude taj igrač, samo treba da radi na realizaciji ulaza. Takođe, oduševljava me i Veličković. Fajter, skače i u napadu i u odbrani, odlično otvara i trči kontre, dobar pregled igre, tehnika, šut, agresivan u odbrani. Takođe, svim kritičarima Stefana Markovića želim da poručim da košarku ne čini isključivo šut za tri poena. Dečko igra pleja, ima 19 godina (i za Đorđevića su govorili sa 19 godina da nikada neće biti igrač), igra bolju odbranu od svih naših bekova, ima odličnu tehniku, izuzetno školovan igrač, mnogo me podseća na najboljeg evropskog pleja Kalderona. Malo su me razočarali Vujanić i Erceg. Vujanić kao startni plej i najiskusniji igrač ove reprezentacije mora da pruži više od povremeno dobrog šuta za 3 poena. Od njega se i neočekuje neka specijalna odbrana, s obzirom da je nikad i nije igra nešto naročito dobro, ali deluje da je izgubio mnogo od prodornosti, a to onda limitira njegov potencijal i korisnost. Što se Ercega tiče, neverovatno je da dečko sa 210cm promašuje onoliki broj zicera. Takođe, kao i Kosta Perović, dozvoljava da ga izblokiraju dosta niži igrači. Generalno, pod košem se uopšte ne snalazi. Ok, šut ga nije išao, nema veze. Ali način na koji ne uspeva da realizuje ulaze i asistencije bekova pod košem je frustrirajući. Neću ovde kukati za Tadijom Dragićevićem zato što smatram da on nije kalibar za reprezentaciju, bar ne ozbiljnu. Isključivo bazira igru na šutu za 3, loš je u skoku, loš u odbrani. Voleo bi da vidim Aleksandrova sa godinu dana košarke u kontinuitetu. Šteta za Bogdanovića, odličan šut, dugačke ruke, ali očajan rad nogu i loš dribling. Šta reći za Perovića? Dečko je uspeo za 1 godinu da se vrati na nivo igara od pre 3 godine. Strašno koliko je nazadovao. Pored toga što mu je koordinacija pokreta i dalje očajna, sada deluje fizički mnogo slabije, lošiji je u defanzivnom skoku, a o njegovom zatvaranju reketa da ne govorim. Sa svojih 217cm, ostavlja utisak mnogo nižeg igrača na terenu. Mislim da je baza koju čine Tepić, Teodosić, Marković, Tripković, Veličković, Erceg, Krstić i Miličić odlična i sa dodatkom možda Pavlovića i Radenovića (šteta što nije uz ekipu, imao bi dosta prostora da pokaže šta zna a igrač je sa fenomenalnim fizičkim predaspozicijama), popunjavanjem sa još nadolazećih igrača iz mlađih kategorija (Marjanović, Jeremić, Kešelj, Mačvan itd.)i eventualnim povratkom u formu nekih drugih (npr. Aleksandrov, Bogdanović, možda Dragović) može da se formira tim koji će u kontinuitetu osvajati medalje u sledećih 10 godina. Pod uslovom da budu hteli da igraju za reprezentaciju.

Sergio

pre 15 godina

Ljudi, to je to, nema većeg autoriteta i stručnjaka od Dude, selektirao je mlad tim, rezultati dolaze za par godina, drugog puta nemamo!

goran

pre 15 godina

Strucnjaci zbor po cvrge ! Pukli su nasi momci tu neugodnu Angolu ko dete zvecku ! Neka prica ko sta hoce, radi se u nasoj reprezentaciji, korak po korak, strucno, po planu... Pa valjda je sa njegovim pedigreom Duda malo srucniji od nas svih i ti momci sto se bore na terenu su valjda malo bolji kosarkasi od nas "univerzalaca sveznalica" ? Ako ne podrsku, zasluzuju barem malo tisine i strpljenja sa nase strane... Sssst !
Napred Duda, napred Srbijo, verujemo u vas!

Zufer Avdija

pre 15 godina

Ma dobro je to. Ova mlada reprezentacija je do sada imala jedini kiks protiv Irana, i to prvenstveno zbog neigranja Krstica. A super je sto evropsko prvenstvo počinju od kvalifikacija, to je prilika da se napravi ozbiljan tim. Sve one zelene i vajld karte sto smo dobijali zadnjih godina su nam isle samo na stetu.

DjoleBn

pre 15 godina

Kostunice, odmori malo... Proslo je vrijeme radmanovica i rakocevica, i stojakovica.... Ovo su neki novi klinci koji ce tek da haraju...

gugle

pre 15 godina

@ Cvetko

Setimo se samo da su Duci Simonovic i Kresimir Cosic na pripreme nosili brdo knjiga i razmenjivali, pa Zoran Jovanovic iz Crvene Zvezde sa 2 fakulteta (ne BK), Pesic koji je zavrsio ekonomiju itd. Ipak je danas dosta tesko postici i jedno i drugo, jer su obaveze teze, ali sto se tice slusalica, kafica,treninga i automobila, to stoji. Ako neko ne razvija vijuge citanjem (ne mora to biti oficijelno obrazovanje) i sl. nema uspeha ni na terenu

Mico

pre 15 godina

Odlicno!!! Ekstra su momci,igrace oni jos mnogo bolje,kad se samo setim kako su Vujanic i Krle ranije igrali,verujem da sada prorade imamo ekipu medju 5 na svetu...A jedino mi je krivo i nikad necu preboleti,kako Pekovic ne igra za nas...Ljudi moji pa on je takav igrac a jos uvek se potpuo nje razvio...Sa njim ne da bi imali cvrstinu u odbrani,nego i u napadu..A i zamislite centarsku cetvorku Krle,Peko,Milicic i Erceg...Jos i Tadiju tu ubaciti..:-)) Ali nema kukanja..Mada je to najlakse raditi..Pozz i gurajte momci..PS Kostunice nadji neki politicki topic na nekom drugom forumu a ljude ne zamlacuj ovde sa FIX idejama i ultra pesimizmom..Ne ide to tako u zivotu,znas...Svima bi nam u principu bilo lakse da skocimo sa mosta i nista ne radimo i ne trudimo/mucimo se u zivotu..Ali stoga ti kazem,zbog nase volje,mentaliteta meni je draze da gledam ove nase mlade kako se trude,rade i cak i da gube nego neke druge kako se ne trude i gube..(nista nemam protiv starije ekipe,oni su svoje osvojili u Indijanapolisu i treba im biti zahvalan,i oni su ljudi,osvojis sve pa dodje do zasicenja to je normalno,hoce ljudi da zive zivot i to je ok.Cist primer je Safin,on covek ide na Himalaje,letovanja umesto da se priprema za turnire i zato je najjaci jer i pored toga sto ne trenira fanaticno i uporno kao neki drugi,opet moze svakog da pobedi.A poenta je zasto on ne trenira uporno?Zato sto je i on bio mlad i uporan i grizo je(mecevi protiv Samprasa)I poenta svega ovoga je da stare zasluzne treba pustiti da zive zivot i pustiti mlade da grizu dok su jos mladi.Cast izuzetcima koji imaju jak motiv i volju kroz celu karijeru,Bodirogi,Sasi,Divcu i ekipi,Ipak se takvi ne radjaju dvaput)PS. Vaterpoliste moram dodati na listu sa Legendama i ubedjen sam kad bi te momke ubacili na basket jedno godinu dana da treniraju,sa tom voljom bi i tu bili prvaci,o rukometu i da ne pricam...XD

Zana '91-Vrsac

pre 15 godina

Ne mogu da verujem! Danima pljujete po nasim momcima, a kada pobede, onda samo reci hvale! Ne secam se ko, ali jednom je neko ovde rekao: "Reprezentacija se voli i kada gubi!" Treba ovim momcima dosta vremena i strpljenja! Iskreno verujem da ce moci da dostignu staru slavu, ali ne odmah, odjednom! Ipak, moglo bi se reci da krecemo od nule... PoZz iz Vrsca!:)))

Vuk Samotnjak

pre 15 godina

Lepa pobeda. Iako bez velikog takmicarskog znacaja, bilo je lepo videti zelju svih igraca i borbu za svaku loptu.
Da sumiramo i ceo pripremni ciklus utakmica: ekipa je jos na pocetku. Najvise nam nedostaje iskustvo i jedan ili dva igraca koji mogu da povuku kada zapne. To je razlika od 15 poena izmedju nas i Argentine. Takodje, odbrana nam je malo mekana, posebno u reketu, mada mislim da bi se to dosta popravilo prisustvom Milicica. Jos smo klimavi na nogama, ali mislim da vec sada mozemo da kazemo da u takmicarskoj utakmici protiv Irana ili Izraela ne bismo izgubili. Za jace timove tu i tamo, mada imamo potencijal da pobedimo skoro svakoga.
Pocetak i okosnica tima se vidi. Sasvim je moguce da se na sledecem EP borimo za medalju, mada bi realnije bilo ocekivati dobru borbu.
Ukljucivanje NBA igraca i Rakocevica ne treba da bude automatski iskljuceno. Mislim da bi neki od njih sigurno mogli da doprinesu ovoj ekipi. Ipak, krajnja odluka je na Dudi - sta god on odluci ja mu verujem.

Mika

pre 15 godina

Samo tako momci.Sve dok budu igrali kao tim i jedan za drugog i za svoj narod imace moju podrsku.Smeta mi sto se pojedinci prepucavaju oko toga ko je bolji kosarkas,ovaj ili onaj,ej ljudi kosarka je timski sport.
Tu nema JA nego MI.Pojedinac nekad resi mec,ali potreban je ceo tim da bi uopste dosao u priliku da sutne za pobedu.

prosrpski kosmopolita

pre 15 godina

# Očekivano, gore-dole i treba imati dovoljno strpljenja! A usput će trener da ispravlja sve nedostatke koje momci imaju svojim površnim prilazom ne samo igri nego i životu uopšte. Najteže će biti da uključe mozak i pravilno ga koriste a o tome ih niko nije učio. Trening, teretana do besvesti a razgovor i priča su potpuno eliminisani. Pola lige ne zna da čita zatvorenih ustiju a sem novina ništa ni ne čitaju.

Ko je završio srednju školu u klupi? Domaći, lektira, odgovaranje, pismeni...? Neee, slušalice, tv, dvd, film, kafić, mobilni, kola i trening. Robotika bez mozga i sada neko očekuje da oni nešto umeju sami.

Ovi još igraju za reprezentaciju, strani klubovi, novac...a hiljade njih su eliminisani kao surova stvarnost sa 16-17 godina i pitanje je u kom su oni stanju! Šta će da rade bez škole, znanja, posla, frustrirani...!
Da se pridruže onim mlađim koji su otpali iz članarinskih klubova još sa 12 pa sada haraju navijačkim grupama prosipajući "patriotizam" krvavih glava i polomljenih kostiju!
Bavite se sportom....zbog članarine i kampova a bez vaspitanja, knjiga ne! Znanje je smor!
A potom uličarenje i zakoni turbo života sa silikonima!
Ima li mozga?
Cvetko
(Cvetko, 1. avgust 2008 11:02)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Bravo Cvetko odlican komentar
ali kao sto je Rambo rekao u jednoj pesmi Duh je predao borbu svi navijaju za materiju.To vam je ljudi kapitalizam i globalizacija
ne kazem ovo kao kriticar svega sa zapada vec kao realan posmatrac sa strane.Samo su pare postale bitne sve ostalo je u drugom planu.

ko je taj KOSTUNICA?

pre 15 godina

pratim vec duze vreme komentare coveka koji se potpisuje kao KOSTUNICA. ja stvarno ne mogu da verujem da jedan covek moze biti toliki skeptik, pesimista... u stvari ni ne mogu naci odgovarajuci izraz..
covece, jesi li ti svestan uopste sta radis? hvalis igrace kojima vec godinama ne pada na pamet da obuku dres Srpske reprezantacije. a i kad su poslednji put obukli nisu se bas nesto proslavili (Stojakovic - 2001, EP Svedska, 6. mesto; Jaric - 2007, EP Spanija, 9. mesto; Rakocevic - 2006, SP Japan, 7. (?) mesto, Radmanovic - 2005, EP - BEOGRAD, BRUKA). o Pavlovicu da ni ne pricamo, godinama nas cima.

Za bolje sutra

pre 15 godina

Cim nekoga razvalimo -nema komentara sto dokazuje da se mi odusevljavamo porazima u staroj, dobroj kosovskoj tradiciji. Ne moze se nista uraditi preko noci i to je valjda svima jasno. Momci oblete ceo svet, dodju u Kinu, odvale se u teretani (zato nisu mogli vola da ubodu), trener se trudi da ih sve razigra, izgube od napaljenog Irana, pa od olimpijskih sampiona i vec se zaboravi da su pobedili evropskog prvaka. Ovo su pripreme, ej bre - pripreme! Uz malo pameti ovi momci imaju veliku buducnost, a sto se tice skole i citanja, nisu ni drugi nacitani, pa im ne smeta - to je individualna stvar i potreba.

nz

pre 15 godina

@Kostunica
Pozovi ti Pedju,Radmana i Jareta u reprezentaciju,tebe bi sigurno poslusali posto si takva velicina. Dobra utakmica,sigurno prolazimo kvalifikacije.

Milan

pre 15 godina

Sad se tek vidi zašto smo izgubili prve dve utakmice i imali očajan šut.
Ko će još posle rada u teretani da ima dobar procenat šuta?

Vucko

pre 15 godina

Ne trebaju nama NBA zvezde da ih molimo da igraju za reprezentaciju, nama treba jedan vodja, jedan Igor Rakocevic koji ce davati dosta poena i resavati utakmice, takodje nam dosta hvali Tadija Dragicevic i njegov odlican sut, a ne treba zaboraviti ni da Milicic ne igra zbog povrede, kao i da je Krstic van forme i da zbog toga imamo problema u reketu Cvetkovic me je prijatno iznenadio, Tripkovic je dobar, Markovic, Tepic i Velickovic igraju odlicnu odbranu, Erceg i Vujanic su odlicni, Kecman mora i moze mnogo vise, Perovic i Bogdanovic su pokazali da nemaju kvalitet za reprezentaciju, mislim da Duda gresi sto ne da vecu slobodu u igri Teodosicu. Uz Rakocevica kao vodju na Ep u Poljskoj posto ne sumnjam da ce ovaj talentovani tim proci kvalifikacije i Dragicevica i Marjanovica umesto Bogdanovica i Perovica pred nama je svetla buducnost, vraticemo se tamo gde nam je mesto u sam svetski vrh.

KSS

pre 15 godina

KOSTUNICE ti bas volis NBA zbog tih NBA zvezdica ne igramo na olimpijadi jer su im prece letnja liga i ostalo od reprezentacije IGRACI IZ NBA NIKAD U REPREZENTACIJU

Red Star Nis

pre 15 godina

Pa kakav moze biti lik koji se potpisuje tim nickom? Komentari su mu vec neke 2 godine totalno kretenski ali ja se nadam, gajim bar kubni centimetar nade da je sarkastican, cinican (sto sigurno jeste) i ironican jer tek bih ga tako mogao donekle shvatiti. A ako ne-to samo potvrdjuje moje misljenje i uopsteno nasu duboku medjusobnu antipatiju izmedju nas i njih. Namerno stavljam nas ispred njih jer po meni mesta za takve antitipove u mojoj drzavi ne bi bilo. Nije to netolerancija, to je samo zelja za konacnim razvojem kolektivnog duha i mogucnosti da se napokon prikazemo onakvima kakvi zaista jesmo-najbolji!

Я Алекса

pre 15 godina

Нека се дежурни мислилац (није он скептик, он је циник) на овим страницама не узбуђује превише, постаје све неписменији: бла-бла, ња-ња.

Milos

pre 15 godina

Ja apelujem na ljude i molim ih da ne odgovaraju na provokacije, jer ih decko(kostunica) tako rastura od zezanja da je to strasno. Shvatite vec jednom da ce on prestati da pise onog trenutka kad bude shvatio da vise nema lozaca. Svaka cast coveku (kostunici), jer je meni dosadilo ovo apelovanje, a on vas radi vec duze vreme.

novosadjanin

pre 15 godina

@Ivan_Nish
Izvini sto cu te mozda razocarati ali nasa reprezentacija nece igrati na OI u Pekingu...a i kada bi igrali uzeli bi medalju samo nekim nevidjenim cudom.

Prethodnih dana sam slao par komentara podrske nasim kosarkasima. Lepo je sto vecina vas takodje podrzava ove mlade i talentovane momke, ali reci da je "realno" da mozemo u ovom trenutku do medalje na Olimpijskim igrama (na koje se nismo ni plasirali)?! Pa zbog takvog misljenja i stava je i doslo do toga da nam je kosarka, ne na nuli nego u minusu. Zbog toga sto su godinama zatvarane oci pred problemima u kosarci, u savezu...Verovatno su ti problemi nastupili mnogo pre 2002, od kada i pocinje totalni raspad sistema, unistavanje nase kosarke je pocelo verovatno jos sredinom devedesetih samo sto smo tada imali najbolje igrace na svetu pa su problemi vesto skrivani iza uspeha igraca. Ovakva situacija nije samo u KSS-u...pogledajte samo Fudbalski savez, pa to je tragicno...a setimo se i afere u Olimpijskom komitetu kada je Filip Zepter bukvalno izbacen odatle.
Za krizu nase kosarke najmanje su krivi nasi kosarkasi. Kontinuitet u pojavljivanju novih mladih talenata je ustvari trenutno jedina svetla tacka u velikom mraku srpskog sporta. Imamo mladu i talentovanu ekipu, dobrog strucnjaka...ali to ne vredi nista bez podrske onih od gore...Evo na primer za dvadeset dana krecu kvalifikacije za EURO u Poljskoj, i recimo da nasa ekipa ne prodje te kvalifikacije...sta bi se dogodilo? Duda Ivkovic bi dobio momentalni otkaz. Izgubili bismo jos godinu dana dok oni od gore nadju novog trenera i jos godinu dana da on skupi kakvu takvu ekipu, jer verovatno pola ovih igraca ne bi ni bilo pozvano...Umesto toga treba da se pruzi bezrezervna podrska Ivkovicu da pokusa da napravi nesto od ovih momaka. Umece i zelja ne manjkaju ali njima treba rad, dugotrajan zajednicki rad da bi od njih postao ozbiljan tim.
Zbog svega toga treba podrzati u svemu Ivkovica i njegove momke, ali moramo izbiti sebi iz glave medalje barem do 2011-2012...pa videli smo mec protiv Argentine, jeste da smo lose odigrali, ali realno nasi momci su slabiji tim od Argentinaca i rutinski su nas pobedili. Da bi neko osvojio medalju mora da pobedjuje takve timove poput Argentine, Spanije, SAD, Rusije, Francuske, Slovenije, Litvanije...ne kazem da nasi ne mogu da naprave s vremena na vreme iznenadjenje i da savladaju neki od tih timova (pobedili su Ruse u Moskvi), ali da bi dosli do medalje morate pobediti na istom turniru u samo nekoliko dana bar tri ekstremno jake ekipe, a to se moze samo ako ste ravnopravni sa njima...nasi to nisu, oni su sada mlada i perspektivna ali ipak samo prosecna ekipa.
Sve u svemu mislim da je u ovom trenutku realno da uz maksimalnu ozbiljnost i zalaganje celog tima mogu do Poljske, a tamo da odigraju dobro, da prodju grupu i izbegnu naredne kvalifikacije...SRECNO MOMCI!

Patriots

pre 15 godina

Alo bre vi sto pljujete i omalovazavate kosarkase narocito ovaj KOSTUNICA koji ocigledno voli da se pravi pametan ovde na netu!!! Sve je receno u jednoj recenici Ivkovica a to je da su prethodnih dana pre podne radili u teretani a posle toga igrali utakmice sa Iranom i Argentinom!!!!! Oce mi doticno KOSTUNICA reci koja ekipa na svetu to radi kad ih interesuje rezultat ???? NIJEDNA!!!! IVKOVIC ovu ekipu sprema za kfalifikacije a ne za olimpijadu da bi sad bili u top formi u kojoj Argentici bi trebalo da jesu!!!! toliko o vasem poznavanju kosarke!!!! Ako nemate nista pametnije da radite u zivote ne pljujte ljude koji su postigli mnogo vise od vas u zivotu!!! ALI KOMPLEKSI SU CUDO !!!!

miki

pre 15 godina

E ekipa. Ne treba zaboraviti da je ovo ipak pripremni period za nase kosarkase. Sto znaci da su oni jos u punom treningu. Sto znaci da su oscilacije normalne. Sto znaci da kad izadjes iz teretane odmah na utakmicu normalno je da ne mozes dati 100%. Ajmo onda malo razumevanja. Komentar se odnosi na pubertetliju koji se potpisuje KOŠTUNICA

u ime srbije

pre 15 godina

Komentar broj 38,(pod imenom navijac) u potpunosti se slazem sa tobom. Imas pravi izbor igraca, onaj mali Sepa je ekstra talenat, a zaboravio si na Aleksandrova kada se opravi bice pravi, kao i Dragovic. Ma ne treba mi da brinemo za nasu budusnost, neka brinu drugi. Maksimalno jos godinu i po i eto nas tamo gde smo bili. Samo pruziti sansu Tepicu, Teodosicu, Aleksandrov, sledece godine, Dragicevic, ma bice to savrseno videcete. Pozdrav svim vernim navijacima naseg sporta

I.M.

pre 15 godina

posle uspeha u Rusiji i neuspeha na ovom turniru ne mogu se izvuci neki precizni zakljuci o igri i perspektivi. Uplasila su me prva dva meca jer me igra podsetila na ono sto se desavalo od kada je krenuo pad nase kosarke (bez obzira na sastav tima i ko je bio trener). Bez volje, ideje, suta, skoka ... kontre ne lice ni na sta ... Sa puno straha u igri, slab procenat bacanja itd. Ni ovaj mec protiv Angole nije doneo mnogo boljitka jedino nas je krenuo sut pa je onda sve ispalo ruzicastije ...

Nekada nam nisu smetali ni tek zavrsene pripreme, vremenske zone, kriterijum sudjenja itd. zato mi je sada malo teze da razmisljam i o tim stvarima.

Ono sto bez ikakve dileme mogu reci da je Kosta Perovic propao kao igrac. Potpuno je beskoristan cak i odbrani/skoku gde sam se mozda i malo nadao od njega (u napadu nisam nista ni ocekivao). Kakva crna NBA neka se vrati da Dule spase sto se spasiti moze (i od Vranesa je napravio igraca za bar 10 minuta). Ne razumem cemu toliko forsiranje Markovica koji mi uopste ne uliva poverenje ni kao plej ni kao suter. On vec ima 20g. a ovde ni u svom glavnom adutu -odbrani-nije blistao. Bolje da je isao na prvenstvo sa svojom generacijom pa da se prikljuci kao Marjanovic jer na njegovoj poziciji imamo dosta igraca i to ne mnogo starijih. Ne znam sta sa Lukom. On "4" nije niti ce ikada biti a da li mu je kasno da bude "3" kakva je mogao da bude ne znam. Nema razloga da se napada Erceg i ne treba ga siliti da igra "5". Kecman jeste OK ali se ne uklapa u "podmladjivanje" ostali u granicama ocekivanog. Treba videti da li ce Aleksandrov opet igrati i kako i proveriti jos par igraca ...

Boris

pre 15 godina

Pobogu, narode, ako su oni stvarno pre utakmica radili u teretani, onda te utakmice za Dudu nemaju ni najmanju vaznost. Posle tegova je svaki pogodak sa daljine vece od 3m slucaj i lutrija.
Samson

BorkoSavic

pre 15 godina

Vujanic je mozda i cepao mrezice na kalisu,ali na Zvezdinim kosarkaskim terenima.Na Partizanovim terenima su mrezice cepali najbolji produkti Partizanove skole kosarke-Vule Avdalovic i Mica Beric.

Kragzy

pre 15 godina

@ BorkoSavic
Можда ме ниси добро разумео... Вујанић је такође један од најбољих продуката Партизанове школе, јесте примећен у Звезди, али у Партизану се развио...
А поменуте тројке на Калишу није машио на тренинзима...

Marko

pre 15 godina

Vujanic je sutirao trojke i u Loznici bez greske, secam se da je stalno dobijao kljuceve od sale od trenera, da bi vezbao. Napunio je tih godina juniore Zvezde trojkama (od kojih i jedna u poslednjoj sekundi za pobedu) i potpisao za istu. BIO je talentovan igrac, ali sada - nazalost sticajem nesrecnih okolnosti, nista vise od osrednjeg euro-pleja bez hrabrosti da resi utakmicu. A takav nama nedostaje u ovom trenutku.Mozda ako shvati da je vodja ove generacije, ali eto onda konflikta sa naduvenkom indijancem Milicicem...

novozox

pre 15 godina

Ovo je tim koji se stvara za budućnost. Ako i ne odemo na EP (u šta sumnjam) Duda treba da nastavi rad. Tek po završetku ciklusa za OI 2012. treba mu "suditi". Siguran sam da ćemo biti i na EU i na OI sa Dudom i novim "klincima".