Nedelja, 27.07.2008.

23:21

Podraščanin: ''Presudilo iskustvo''

Odbojkaš Srbije Marko Podraščanin izjavio je da je ekipa SAD imala više sreće u odlučujućim momentima finala Svetske lige.

Izvor: Nina Kolundžija

Podrašèanin: ''Presudilo iskustvo'' IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

jelena

pre 15 godina

@MAD MAX,
A ti smatras da si apsolutno kompetentan da das takav sud?
Pored toga sto si godinama igrao reprezentatitvnu odbojku niz godina si i licno bio selektor,tako da je tvoj sud potpuno na mestu, i osim toga sto bih ja trebala da ga prihvatim, gospodin Kolakovic bi morao, automatski nakon iznosenja tvoje ocene njegovog rada, da podnese ostavku!?
Ne budi smesan!
Muka mi je vise sto u ovoj jadnoj napacenoj zemlji niko ne radi svoj posao niti gleda u svoje dvoriste ali su svi zato vrsni selektori,ministri,premijeri,umetnici,analiticari,sportisti i td. i td.

odbojkashki sudija

pre 15 godina

Shta bre svi pishete romane, ne mogu da chitam!:P Nema veze shto je crnogorac, ali ima mnogo boljih primacha u Srbiji od Nikica!Ko se slaze neka preporuchi!

MAD MAX

pre 15 godina

@jelena,
nije je Kolakovic doveo do srebra, vec igraci, i time je njihov uspeh jos veci i znacajniji. Gde bi ovako jakoj reprezentaciji bio kraj kada bi jos imali pravog strucnjaka na klupi. Da, pogodili ste, licno smatram da je Igor Kolakovic izuzetno los trener i jedno od najgorih mogucih resenja za mesto selektora odbojkaske reprezentacije Srbije. I na kraju, ponavljam jos jednom, smatram da je osvajanje ove srebrne medalje iskljucivo zasluga nasih odbojkasa, a ne jednog ispodprosecnog trenera za koga mi nije jasno ni kako je dosao na tu funkciju. SVE CESTITKE IGRACIMA - KOLAKOVICU, NADAM SE DA JOS NECES DUGO BITI NA TOM MESTU!!! TOLIKO I HVALA!!!

jelena

pre 15 godina

Jao Bozeeeeeee, opet svi selektori i svi veci strucnjaci od gospodina Kolakovica koji je Srbiju doveo da srebrne medalje u SL.
Podseticu, ukoliko uopste pratite odbojku seticete se da je uspeh bio prolaz na zavrsnicu SL a nakon prolaska na finalni turnir polufinale.Momci su stigli do finala.
Kako je moguce do jedan obican posmatrac i navijac da sebi za pravo da iznosi svoje misljenje vezano za taktiku i upucuje kritike na racun selektora!?Zar ne uvidja da biva smesan!?
Ono sto je sigurno, jeste da smo prvi i nenadmasivi u pogledu gluposti koje mozemo da iznesemo a da ne trepnemo.

Hvala vam ceto plava.Vi ste "zlatni" i bez medalje oko vrata !!!

Čuvaj se svete plave čete

Teren je ravan, a lopta okrugla,
mi stvari gledamo iz drugoga ugla.
Čas smo na ledjima, a čas potrbuške,
ponekad letimo k'o iz puške.

Teren je ravan, a lopta šeta,
s jedne na drugu stranu sveta.
Ali će zato malo teže,
pasti na našu stranu mreže.

ŠARMANTNI, ZGODNI, NEUGODNI, PRAVI BORCI,
ONI SU BESPREKORNI, POBEDA NOVIH TVORCI!

Neka krene pesma naša,
pesma naših odbojkaša,
mi smo prava četa plava,
čuvaj se svete plave čete.

Teren je ravan, tu nema priče,
pobedi našoj ceo svet kliče.
Odozgo dajemo završnu reč,
još jedan smeč - gotov je meč!

Lice ti blista, suzi oko,
kada se trobojka diže visoko.
Srca su naša radosti puna,
medalje sjaje k'o zlatna kruna.

Šarmantni, zgodni, neugodni, pravi borci,
oni su besprekorni, pobeda novih tvorci!

Neka krene pesma naša,
pesma naših odbojkaša,
mi smo prava četa plava,
čuvaj se svete plave čete!

Iz zgloba lopta izleće k'o kakva kometa,
skok u vis - tras, pogodjena je meta!
Protivnička ekipa ne zbori ni rječ,
jer pravo u glavu otpucaću ti smeč!

Neka krene pesma naša,
pesma naših odbojkaša,
mi smo prava četa plava,
čuvaj se svete plave čete!

novosadjanin

pre 15 godina

Ostaje naravno zal za zlatom, ali gubiti je sastavni deo sporta. A realno, iako je propustena sjajna prilika, ovo jeste uspeh jer niko u Srbiji pre turnira nije verovao da ovi momci mogu do finala. Mislim da je osnovni razlog poraza iscrpljenost ekipe, kako fizicka tako i psihicka. Videlo se da su bili previse emotivno ispraznjeni da onako fanaticno proslavljaju svaki poen kao prethodnih dana. I pored umora nisu se obrukali. Sjajno su se borili i mislim da su nijanse odlucile da Amerikanci odnesu zlato. Momci Srbija vam duguje jedno veliko HVALA, jer mislim da su prve tri utakmice za odbojkaske udzbenike. Vec vidim kako ce snimke tih meceva, ali i jos nekih prethodnih koji su odigrali nasi odbojkasi, treneri u buducnosti prikazivati nekim novim odbojkaskim klincima kao primer skoro savrsene odbojke, umeca, borbenosti, motivacije, zelje, hrabrosti i neverovatnog timskog duha. HVALA VAM ZA OVAJ TURNIR!!! I srecno u Pekingu!

Tesa-LO

pre 15 godina

Zaista mi nije jasno zasto se svaki put kad se izgubi prica o neiskustvu. Ja se izvinjavam ali o kakvom neiskustvu pricamo? Kao nasa reprezentacija nema iskisutva? Momci, svaka cast za veliki uspeh, ali bez tih glupih izjava. Bili su bolji i pobedili i kraj price!
Sve najbolje u Pekingu, nadamo se zlatu!

Milan

pre 15 godina

Da izgubimo od Amerike,mi koji bi trebalo da smo vele-sila u odbojci!

Sramota! Prvo su nas razocarali teniseri,pa vaterpolisti,evo sad i odbojkasi...Vise ni u jednom sportu nismo najbolji na svetu!

branko

pre 15 godina

Sve čestitke igračima i stručnom štabu na zaista fenomenalnom izdanju u svetskoj ligi ove godine.Bilo ih je zadovoljstvo gledati i mislim da su njihove igre u Brazilu bez obzira na poraz u finalu podignute na još viši nivo u odnosu na prethodna izdanja ove ekipe.
Mislim da je možda trebalo probati Gerićem jer smo na toj poziciji imali dosta problema (na bloku kroz sredinu), takođe mislim da je od predsudnog značaja u ovom meču bio mnogo bolji prijem servisa i servis Amerikanaca.
Takođe bih zamolio sve koji imaju bilo kakvog uticaja, da zamole gos. Koraća da kada je odbojka u pitanju ode u penziju.
Odbojka se stalno mijenja, napreduje, neki su novi trendovi. Naša publika je u velikom broju naučena i kroz sve ove godine odbojkaški edukovana, pa zaista ne priliči da pored ovako dobrih rezultata i ovakve logistike i popularnosti odbojke u Srbiji za komentatora dobijemo onoga koga dobijemo i to u finalu svetske lige.
n.p.r. u jednom periodu igre nismo uspevali da zaredom primimo 5-6 servisa, tom prilikom "dizao" je ko je stigao, i naravno Ivanu je bilo nemoguće da prođe. Gos. Korać je to prokomentarisao u smislu da bi Nikola trebalo malo više da, kako on kaže "šara".
A da ne kažem da komentator uopšte ne može da na osnovu pozicije koju igrači imaju u postavi pretpostavi ko je izblokirao ili napao sa koje pozicije, već nagađa ili čeka ponovljeni snimak.
Nek mi niko ne zameri ali mislim da i tu treba postaviti stvari na svoje mesto - zbog svih onoh koji godinam prate i podržavaju odbojku.

fon Zeppelin

pre 15 godina

Svaka cas na trudu i zalaganju do finala. Medjutim nemojmo da smetnemo sa uma nekoliko cinjenica iz samog finala. Ceo turnir u Riu igra jedna te ista postava osim taktickih ubacivanja Bojovica radi bloka, Kovacevica radi prijema ako Nikicu ne ide i Starovica samo!!! radi servisa. Nije ni cudo da su neki morali kad tad da puste jezik do patosa. Ali onda ako je to primetno sto nije bilo izmena. Evo par primera. Bjelica je od starta poceo da brlja na servisu. U bloku je plivao kroz vazduh ne stizuci ni jednom da sastavi blok kako valja. Podrascanin ocito koliko god bio dobar imao je u finalu pad sto se tice kondicije i koncentracije (jedno s drugim vezano). Grbic koji se muski borio za svoje godine vec nekoliko puta je bio procitan, tvrdoglavo forsirajuci Miljkovica iako Ameri su tacno znali da ce bas to ovaj odigrati (pred kraj prvog i treceg seta). Isto tako je Nikola nekoliko puta znao da baci trash lopte, iza ledja Janicu i Kovacevicu, a pri tome nekog od njih redovno ceka dvojni ili trojni blok. Sta je trebalo ciniti? Nikola od sredine treceg na klupu i Petkovica umesto njega. Geric umesto Bjelice (dovoljno da se prodere pri tempu pa da i Ameri malo se utronjaju kad ih lupamo sa visine sto su oni redovno cinili). Podrascanina menjati povremeno sa Stankovicem, kako bi kombinacije sa srednjacima bile manje citljivije. Starovic je mogao uci na sredini treceg seta, kako bi Miljkovic bio malo odmoren, taman toliko da levoruki igrac krene po dijagonalama i bloku da przi, jer za desnjaka (Ivan) je u vecini slucajeva paralela bila blindirana, a dijagonala cuvana trecim igracem u bloku. Sve su ovo male finese koje trebaju da se isprave do Olimpijade. Ne treba previse kukati za ovim porazom, jer ne zaboravimo da su u Rio nasi otisli na pripreme, mada opet ako su vec i bile pripreme cemu onda forsiranje iste postave do besvesti (to je vec pitanje za strucni stab). Eto toliko od mene. Ajd uzdravlje svima koliko vas ima.

K Nis

pre 15 godina

Pa Aleksa kako moze da uvede Stankovica, kad covek nije ni otisao u Brazil. Ni on ni Rosic. ;)) A ja mislim da je Gericu nesto povredjena ruka, ili mu prosto ne ide.

NSSS

pre 15 godina

ODLICNO,JA SAM ZADOVOLJNA(ali ko mene pita),NADAM SE DA STE I VI!?SAD SE ODMORITE PA IDEMO PO JOS JEDNU MEDALJU...NIKOLA MOLIM TE NEMOJ ICI!!!I JOS JEDNOM SVE CESTITKE!

paka

pre 15 godina

cestitike svim igracima za postignuto. mozda je i bolje ovako, da jos imaju razloga da "grizu" u pekingu. nalazimo se u uzlaznoj putanji i sledeci stepenik je zlato na OI!

Mika

pre 15 godina

Glavu gore!!!
Da li su gospoda komentatori ikad igrali odbojku ili su samo dezurni kriticari???
Nama Srbima uvek nesto ne valja,ej bre!Ovo je jedna nova generacija i red je da ih podrzimo,ako ni zbog cega drugih NASI SU. NAPRED SRBIJA!!!

MLADEN nis

pre 15 godina

svaka cast momci tako se igra za reprezentaciju samo mi je krivo sto Bjelica nije proso ispod mreze na kraju da savije neko rebro ovom celavom iz USA-e

Vlada

pre 15 godina

Nista strasno...SVAKA VAM CAST ! ovo je u svakom slucaju daleko iznad ocekivanja s obzirom da je smena generacija !!! odlicno ! samopouzdanje je povraceno ovim jakim utakmicama i ubedljivim pobedama...sad samo odmor i pokazite ovakvu zelju i upornost u Pekingu i bice doceka ispred skupstine !!!!

Vlada

pre 15 godina

Nista strasno...SVAKA VAM CAST ! ovo je u svakom slucaju daleko iznad ocekivanja s obzirom da je smena generacija !!! odlicno ! samopouzdanje je povraceno ovim jakim utakmicama i ubedljivim pobedama...sad samo odmor i pokazite ovakvu zelju i upornost u Pekingu i bice doceka ispred skupstine !!!!

Mika

pre 15 godina

Glavu gore!!!
Da li su gospoda komentatori ikad igrali odbojku ili su samo dezurni kriticari???
Nama Srbima uvek nesto ne valja,ej bre!Ovo je jedna nova generacija i red je da ih podrzimo,ako ni zbog cega drugih NASI SU. NAPRED SRBIJA!!!

MLADEN nis

pre 15 godina

svaka cast momci tako se igra za reprezentaciju samo mi je krivo sto Bjelica nije proso ispod mreze na kraju da savije neko rebro ovom celavom iz USA-e

branko

pre 15 godina

Sve čestitke igračima i stručnom štabu na zaista fenomenalnom izdanju u svetskoj ligi ove godine.Bilo ih je zadovoljstvo gledati i mislim da su njihove igre u Brazilu bez obzira na poraz u finalu podignute na još viši nivo u odnosu na prethodna izdanja ove ekipe.
Mislim da je možda trebalo probati Gerićem jer smo na toj poziciji imali dosta problema (na bloku kroz sredinu), takođe mislim da je od predsudnog značaja u ovom meču bio mnogo bolji prijem servisa i servis Amerikanaca.
Takođe bih zamolio sve koji imaju bilo kakvog uticaja, da zamole gos. Koraća da kada je odbojka u pitanju ode u penziju.
Odbojka se stalno mijenja, napreduje, neki su novi trendovi. Naša publika je u velikom broju naučena i kroz sve ove godine odbojkaški edukovana, pa zaista ne priliči da pored ovako dobrih rezultata i ovakve logistike i popularnosti odbojke u Srbiji za komentatora dobijemo onoga koga dobijemo i to u finalu svetske lige.
n.p.r. u jednom periodu igre nismo uspevali da zaredom primimo 5-6 servisa, tom prilikom "dizao" je ko je stigao, i naravno Ivanu je bilo nemoguće da prođe. Gos. Korać je to prokomentarisao u smislu da bi Nikola trebalo malo više da, kako on kaže "šara".
A da ne kažem da komentator uopšte ne može da na osnovu pozicije koju igrači imaju u postavi pretpostavi ko je izblokirao ili napao sa koje pozicije, već nagađa ili čeka ponovljeni snimak.
Nek mi niko ne zameri ali mislim da i tu treba postaviti stvari na svoje mesto - zbog svih onoh koji godinam prate i podržavaju odbojku.

jelena

pre 15 godina

Jao Bozeeeeeee, opet svi selektori i svi veci strucnjaci od gospodina Kolakovica koji je Srbiju doveo da srebrne medalje u SL.
Podseticu, ukoliko uopste pratite odbojku seticete se da je uspeh bio prolaz na zavrsnicu SL a nakon prolaska na finalni turnir polufinale.Momci su stigli do finala.
Kako je moguce do jedan obican posmatrac i navijac da sebi za pravo da iznosi svoje misljenje vezano za taktiku i upucuje kritike na racun selektora!?Zar ne uvidja da biva smesan!?
Ono sto je sigurno, jeste da smo prvi i nenadmasivi u pogledu gluposti koje mozemo da iznesemo a da ne trepnemo.

Hvala vam ceto plava.Vi ste "zlatni" i bez medalje oko vrata !!!

Čuvaj se svete plave čete

Teren je ravan, a lopta okrugla,
mi stvari gledamo iz drugoga ugla.
Čas smo na ledjima, a čas potrbuške,
ponekad letimo k'o iz puške.

Teren je ravan, a lopta šeta,
s jedne na drugu stranu sveta.
Ali će zato malo teže,
pasti na našu stranu mreže.

ŠARMANTNI, ZGODNI, NEUGODNI, PRAVI BORCI,
ONI SU BESPREKORNI, POBEDA NOVIH TVORCI!

Neka krene pesma naša,
pesma naših odbojkaša,
mi smo prava četa plava,
čuvaj se svete plave čete.

Teren je ravan, tu nema priče,
pobedi našoj ceo svet kliče.
Odozgo dajemo završnu reč,
još jedan smeč - gotov je meč!

Lice ti blista, suzi oko,
kada se trobojka diže visoko.
Srca su naša radosti puna,
medalje sjaje k'o zlatna kruna.

Šarmantni, zgodni, neugodni, pravi borci,
oni su besprekorni, pobeda novih tvorci!

Neka krene pesma naša,
pesma naših odbojkaša,
mi smo prava četa plava,
čuvaj se svete plave čete!

Iz zgloba lopta izleće k'o kakva kometa,
skok u vis - tras, pogodjena je meta!
Protivnička ekipa ne zbori ni rječ,
jer pravo u glavu otpucaću ti smeč!

Neka krene pesma naša,
pesma naših odbojkaša,
mi smo prava četa plava,
čuvaj se svete plave čete!

fon Zeppelin

pre 15 godina

Svaka cas na trudu i zalaganju do finala. Medjutim nemojmo da smetnemo sa uma nekoliko cinjenica iz samog finala. Ceo turnir u Riu igra jedna te ista postava osim taktickih ubacivanja Bojovica radi bloka, Kovacevica radi prijema ako Nikicu ne ide i Starovica samo!!! radi servisa. Nije ni cudo da su neki morali kad tad da puste jezik do patosa. Ali onda ako je to primetno sto nije bilo izmena. Evo par primera. Bjelica je od starta poceo da brlja na servisu. U bloku je plivao kroz vazduh ne stizuci ni jednom da sastavi blok kako valja. Podrascanin ocito koliko god bio dobar imao je u finalu pad sto se tice kondicije i koncentracije (jedno s drugim vezano). Grbic koji se muski borio za svoje godine vec nekoliko puta je bio procitan, tvrdoglavo forsirajuci Miljkovica iako Ameri su tacno znali da ce bas to ovaj odigrati (pred kraj prvog i treceg seta). Isto tako je Nikola nekoliko puta znao da baci trash lopte, iza ledja Janicu i Kovacevicu, a pri tome nekog od njih redovno ceka dvojni ili trojni blok. Sta je trebalo ciniti? Nikola od sredine treceg na klupu i Petkovica umesto njega. Geric umesto Bjelice (dovoljno da se prodere pri tempu pa da i Ameri malo se utronjaju kad ih lupamo sa visine sto su oni redovno cinili). Podrascanina menjati povremeno sa Stankovicem, kako bi kombinacije sa srednjacima bile manje citljivije. Starovic je mogao uci na sredini treceg seta, kako bi Miljkovic bio malo odmoren, taman toliko da levoruki igrac krene po dijagonalama i bloku da przi, jer za desnjaka (Ivan) je u vecini slucajeva paralela bila blindirana, a dijagonala cuvana trecim igracem u bloku. Sve su ovo male finese koje trebaju da se isprave do Olimpijade. Ne treba previse kukati za ovim porazom, jer ne zaboravimo da su u Rio nasi otisli na pripreme, mada opet ako su vec i bile pripreme cemu onda forsiranje iste postave do besvesti (to je vec pitanje za strucni stab). Eto toliko od mene. Ajd uzdravlje svima koliko vas ima.

K Nis

pre 15 godina

Pa Aleksa kako moze da uvede Stankovica, kad covek nije ni otisao u Brazil. Ni on ni Rosic. ;)) A ja mislim da je Gericu nesto povredjena ruka, ili mu prosto ne ide.

NSSS

pre 15 godina

ODLICNO,JA SAM ZADOVOLJNA(ali ko mene pita),NADAM SE DA STE I VI!?SAD SE ODMORITE PA IDEMO PO JOS JEDNU MEDALJU...NIKOLA MOLIM TE NEMOJ ICI!!!I JOS JEDNOM SVE CESTITKE!

novosadjanin

pre 15 godina

Ostaje naravno zal za zlatom, ali gubiti je sastavni deo sporta. A realno, iako je propustena sjajna prilika, ovo jeste uspeh jer niko u Srbiji pre turnira nije verovao da ovi momci mogu do finala. Mislim da je osnovni razlog poraza iscrpljenost ekipe, kako fizicka tako i psihicka. Videlo se da su bili previse emotivno ispraznjeni da onako fanaticno proslavljaju svaki poen kao prethodnih dana. I pored umora nisu se obrukali. Sjajno su se borili i mislim da su nijanse odlucile da Amerikanci odnesu zlato. Momci Srbija vam duguje jedno veliko HVALA, jer mislim da su prve tri utakmice za odbojkaske udzbenike. Vec vidim kako ce snimke tih meceva, ali i jos nekih prethodnih koji su odigrali nasi odbojkasi, treneri u buducnosti prikazivati nekim novim odbojkaskim klincima kao primer skoro savrsene odbojke, umeca, borbenosti, motivacije, zelje, hrabrosti i neverovatnog timskog duha. HVALA VAM ZA OVAJ TURNIR!!! I srecno u Pekingu!

paka

pre 15 godina

cestitike svim igracima za postignuto. mozda je i bolje ovako, da jos imaju razloga da "grizu" u pekingu. nalazimo se u uzlaznoj putanji i sledeci stepenik je zlato na OI!

jelena

pre 15 godina

@MAD MAX,
A ti smatras da si apsolutno kompetentan da das takav sud?
Pored toga sto si godinama igrao reprezentatitvnu odbojku niz godina si i licno bio selektor,tako da je tvoj sud potpuno na mestu, i osim toga sto bih ja trebala da ga prihvatim, gospodin Kolakovic bi morao, automatski nakon iznosenja tvoje ocene njegovog rada, da podnese ostavku!?
Ne budi smesan!
Muka mi je vise sto u ovoj jadnoj napacenoj zemlji niko ne radi svoj posao niti gleda u svoje dvoriste ali su svi zato vrsni selektori,ministri,premijeri,umetnici,analiticari,sportisti i td. i td.

Tesa-LO

pre 15 godina

Zaista mi nije jasno zasto se svaki put kad se izgubi prica o neiskustvu. Ja se izvinjavam ali o kakvom neiskustvu pricamo? Kao nasa reprezentacija nema iskisutva? Momci, svaka cast za veliki uspeh, ali bez tih glupih izjava. Bili su bolji i pobedili i kraj price!
Sve najbolje u Pekingu, nadamo se zlatu!

Milan

pre 15 godina

Da izgubimo od Amerike,mi koji bi trebalo da smo vele-sila u odbojci!

Sramota! Prvo su nas razocarali teniseri,pa vaterpolisti,evo sad i odbojkasi...Vise ni u jednom sportu nismo najbolji na svetu!

MAD MAX

pre 15 godina

@jelena,
nije je Kolakovic doveo do srebra, vec igraci, i time je njihov uspeh jos veci i znacajniji. Gde bi ovako jakoj reprezentaciji bio kraj kada bi jos imali pravog strucnjaka na klupi. Da, pogodili ste, licno smatram da je Igor Kolakovic izuzetno los trener i jedno od najgorih mogucih resenja za mesto selektora odbojkaske reprezentacije Srbije. I na kraju, ponavljam jos jednom, smatram da je osvajanje ove srebrne medalje iskljucivo zasluga nasih odbojkasa, a ne jednog ispodprosecnog trenera za koga mi nije jasno ni kako je dosao na tu funkciju. SVE CESTITKE IGRACIMA - KOLAKOVICU, NADAM SE DA JOS NECES DUGO BITI NA TOM MESTU!!! TOLIKO I HVALA!!!

odbojkashki sudija

pre 15 godina

Shta bre svi pishete romane, ne mogu da chitam!:P Nema veze shto je crnogorac, ali ima mnogo boljih primacha u Srbiji od Nikica!Ko se slaze neka preporuchi!

Milan

pre 15 godina

Da izgubimo od Amerike,mi koji bi trebalo da smo vele-sila u odbojci!

Sramota! Prvo su nas razocarali teniseri,pa vaterpolisti,evo sad i odbojkasi...Vise ni u jednom sportu nismo najbolji na svetu!

MLADEN nis

pre 15 godina

svaka cast momci tako se igra za reprezentaciju samo mi je krivo sto Bjelica nije proso ispod mreze na kraju da savije neko rebro ovom celavom iz USA-e

NSSS

pre 15 godina

ODLICNO,JA SAM ZADOVOLJNA(ali ko mene pita),NADAM SE DA STE I VI!?SAD SE ODMORITE PA IDEMO PO JOS JEDNU MEDALJU...NIKOLA MOLIM TE NEMOJ ICI!!!I JOS JEDNOM SVE CESTITKE!

fon Zeppelin

pre 15 godina

Svaka cas na trudu i zalaganju do finala. Medjutim nemojmo da smetnemo sa uma nekoliko cinjenica iz samog finala. Ceo turnir u Riu igra jedna te ista postava osim taktickih ubacivanja Bojovica radi bloka, Kovacevica radi prijema ako Nikicu ne ide i Starovica samo!!! radi servisa. Nije ni cudo da su neki morali kad tad da puste jezik do patosa. Ali onda ako je to primetno sto nije bilo izmena. Evo par primera. Bjelica je od starta poceo da brlja na servisu. U bloku je plivao kroz vazduh ne stizuci ni jednom da sastavi blok kako valja. Podrascanin ocito koliko god bio dobar imao je u finalu pad sto se tice kondicije i koncentracije (jedno s drugim vezano). Grbic koji se muski borio za svoje godine vec nekoliko puta je bio procitan, tvrdoglavo forsirajuci Miljkovica iako Ameri su tacno znali da ce bas to ovaj odigrati (pred kraj prvog i treceg seta). Isto tako je Nikola nekoliko puta znao da baci trash lopte, iza ledja Janicu i Kovacevicu, a pri tome nekog od njih redovno ceka dvojni ili trojni blok. Sta je trebalo ciniti? Nikola od sredine treceg na klupu i Petkovica umesto njega. Geric umesto Bjelice (dovoljno da se prodere pri tempu pa da i Ameri malo se utronjaju kad ih lupamo sa visine sto su oni redovno cinili). Podrascanina menjati povremeno sa Stankovicem, kako bi kombinacije sa srednjacima bile manje citljivije. Starovic je mogao uci na sredini treceg seta, kako bi Miljkovic bio malo odmoren, taman toliko da levoruki igrac krene po dijagonalama i bloku da przi, jer za desnjaka (Ivan) je u vecini slucajeva paralela bila blindirana, a dijagonala cuvana trecim igracem u bloku. Sve su ovo male finese koje trebaju da se isprave do Olimpijade. Ne treba previse kukati za ovim porazom, jer ne zaboravimo da su u Rio nasi otisli na pripreme, mada opet ako su vec i bile pripreme cemu onda forsiranje iste postave do besvesti (to je vec pitanje za strucni stab). Eto toliko od mene. Ajd uzdravlje svima koliko vas ima.

Tesa-LO

pre 15 godina

Zaista mi nije jasno zasto se svaki put kad se izgubi prica o neiskustvu. Ja se izvinjavam ali o kakvom neiskustvu pricamo? Kao nasa reprezentacija nema iskisutva? Momci, svaka cast za veliki uspeh, ali bez tih glupih izjava. Bili su bolji i pobedili i kraj price!
Sve najbolje u Pekingu, nadamo se zlatu!

MAD MAX

pre 15 godina

@jelena,
nije je Kolakovic doveo do srebra, vec igraci, i time je njihov uspeh jos veci i znacajniji. Gde bi ovako jakoj reprezentaciji bio kraj kada bi jos imali pravog strucnjaka na klupi. Da, pogodili ste, licno smatram da je Igor Kolakovic izuzetno los trener i jedno od najgorih mogucih resenja za mesto selektora odbojkaske reprezentacije Srbije. I na kraju, ponavljam jos jednom, smatram da je osvajanje ove srebrne medalje iskljucivo zasluga nasih odbojkasa, a ne jednog ispodprosecnog trenera za koga mi nije jasno ni kako je dosao na tu funkciju. SVE CESTITKE IGRACIMA - KOLAKOVICU, NADAM SE DA JOS NECES DUGO BITI NA TOM MESTU!!! TOLIKO I HVALA!!!

Vlada

pre 15 godina

Nista strasno...SVAKA VAM CAST ! ovo je u svakom slucaju daleko iznad ocekivanja s obzirom da je smena generacija !!! odlicno ! samopouzdanje je povraceno ovim jakim utakmicama i ubedljivim pobedama...sad samo odmor i pokazite ovakvu zelju i upornost u Pekingu i bice doceka ispred skupstine !!!!

Mika

pre 15 godina

Glavu gore!!!
Da li su gospoda komentatori ikad igrali odbojku ili su samo dezurni kriticari???
Nama Srbima uvek nesto ne valja,ej bre!Ovo je jedna nova generacija i red je da ih podrzimo,ako ni zbog cega drugih NASI SU. NAPRED SRBIJA!!!

paka

pre 15 godina

cestitike svim igracima za postignuto. mozda je i bolje ovako, da jos imaju razloga da "grizu" u pekingu. nalazimo se u uzlaznoj putanji i sledeci stepenik je zlato na OI!

K Nis

pre 15 godina

Pa Aleksa kako moze da uvede Stankovica, kad covek nije ni otisao u Brazil. Ni on ni Rosic. ;)) A ja mislim da je Gericu nesto povredjena ruka, ili mu prosto ne ide.

branko

pre 15 godina

Sve čestitke igračima i stručnom štabu na zaista fenomenalnom izdanju u svetskoj ligi ove godine.Bilo ih je zadovoljstvo gledati i mislim da su njihove igre u Brazilu bez obzira na poraz u finalu podignute na još viši nivo u odnosu na prethodna izdanja ove ekipe.
Mislim da je možda trebalo probati Gerićem jer smo na toj poziciji imali dosta problema (na bloku kroz sredinu), takođe mislim da je od predsudnog značaja u ovom meču bio mnogo bolji prijem servisa i servis Amerikanaca.
Takođe bih zamolio sve koji imaju bilo kakvog uticaja, da zamole gos. Koraća da kada je odbojka u pitanju ode u penziju.
Odbojka se stalno mijenja, napreduje, neki su novi trendovi. Naša publika je u velikom broju naučena i kroz sve ove godine odbojkaški edukovana, pa zaista ne priliči da pored ovako dobrih rezultata i ovakve logistike i popularnosti odbojke u Srbiji za komentatora dobijemo onoga koga dobijemo i to u finalu svetske lige.
n.p.r. u jednom periodu igre nismo uspevali da zaredom primimo 5-6 servisa, tom prilikom "dizao" je ko je stigao, i naravno Ivanu je bilo nemoguće da prođe. Gos. Korać je to prokomentarisao u smislu da bi Nikola trebalo malo više da, kako on kaže "šara".
A da ne kažem da komentator uopšte ne može da na osnovu pozicije koju igrači imaju u postavi pretpostavi ko je izblokirao ili napao sa koje pozicije, već nagađa ili čeka ponovljeni snimak.
Nek mi niko ne zameri ali mislim da i tu treba postaviti stvari na svoje mesto - zbog svih onoh koji godinam prate i podržavaju odbojku.

novosadjanin

pre 15 godina

Ostaje naravno zal za zlatom, ali gubiti je sastavni deo sporta. A realno, iako je propustena sjajna prilika, ovo jeste uspeh jer niko u Srbiji pre turnira nije verovao da ovi momci mogu do finala. Mislim da je osnovni razlog poraza iscrpljenost ekipe, kako fizicka tako i psihicka. Videlo se da su bili previse emotivno ispraznjeni da onako fanaticno proslavljaju svaki poen kao prethodnih dana. I pored umora nisu se obrukali. Sjajno su se borili i mislim da su nijanse odlucile da Amerikanci odnesu zlato. Momci Srbija vam duguje jedno veliko HVALA, jer mislim da su prve tri utakmice za odbojkaske udzbenike. Vec vidim kako ce snimke tih meceva, ali i jos nekih prethodnih koji su odigrali nasi odbojkasi, treneri u buducnosti prikazivati nekim novim odbojkaskim klincima kao primer skoro savrsene odbojke, umeca, borbenosti, motivacije, zelje, hrabrosti i neverovatnog timskog duha. HVALA VAM ZA OVAJ TURNIR!!! I srecno u Pekingu!

jelena

pre 15 godina

Jao Bozeeeeeee, opet svi selektori i svi veci strucnjaci od gospodina Kolakovica koji je Srbiju doveo da srebrne medalje u SL.
Podseticu, ukoliko uopste pratite odbojku seticete se da je uspeh bio prolaz na zavrsnicu SL a nakon prolaska na finalni turnir polufinale.Momci su stigli do finala.
Kako je moguce do jedan obican posmatrac i navijac da sebi za pravo da iznosi svoje misljenje vezano za taktiku i upucuje kritike na racun selektora!?Zar ne uvidja da biva smesan!?
Ono sto je sigurno, jeste da smo prvi i nenadmasivi u pogledu gluposti koje mozemo da iznesemo a da ne trepnemo.

Hvala vam ceto plava.Vi ste "zlatni" i bez medalje oko vrata !!!

Čuvaj se svete plave čete

Teren je ravan, a lopta okrugla,
mi stvari gledamo iz drugoga ugla.
Čas smo na ledjima, a čas potrbuške,
ponekad letimo k'o iz puške.

Teren je ravan, a lopta šeta,
s jedne na drugu stranu sveta.
Ali će zato malo teže,
pasti na našu stranu mreže.

ŠARMANTNI, ZGODNI, NEUGODNI, PRAVI BORCI,
ONI SU BESPREKORNI, POBEDA NOVIH TVORCI!

Neka krene pesma naša,
pesma naših odbojkaša,
mi smo prava četa plava,
čuvaj se svete plave čete.

Teren je ravan, tu nema priče,
pobedi našoj ceo svet kliče.
Odozgo dajemo završnu reč,
još jedan smeč - gotov je meč!

Lice ti blista, suzi oko,
kada se trobojka diže visoko.
Srca su naša radosti puna,
medalje sjaje k'o zlatna kruna.

Šarmantni, zgodni, neugodni, pravi borci,
oni su besprekorni, pobeda novih tvorci!

Neka krene pesma naša,
pesma naših odbojkaša,
mi smo prava četa plava,
čuvaj se svete plave čete!

Iz zgloba lopta izleće k'o kakva kometa,
skok u vis - tras, pogodjena je meta!
Protivnička ekipa ne zbori ni rječ,
jer pravo u glavu otpucaću ti smeč!

Neka krene pesma naša,
pesma naših odbojkaša,
mi smo prava četa plava,
čuvaj se svete plave čete!

odbojkashki sudija

pre 15 godina

Shta bre svi pishete romane, ne mogu da chitam!:P Nema veze shto je crnogorac, ali ima mnogo boljih primacha u Srbiji od Nikica!Ko se slaze neka preporuchi!

jelena

pre 15 godina

@MAD MAX,
A ti smatras da si apsolutno kompetentan da das takav sud?
Pored toga sto si godinama igrao reprezentatitvnu odbojku niz godina si i licno bio selektor,tako da je tvoj sud potpuno na mestu, i osim toga sto bih ja trebala da ga prihvatim, gospodin Kolakovic bi morao, automatski nakon iznosenja tvoje ocene njegovog rada, da podnese ostavku!?
Ne budi smesan!
Muka mi je vise sto u ovoj jadnoj napacenoj zemlji niko ne radi svoj posao niti gleda u svoje dvoriste ali su svi zato vrsni selektori,ministri,premijeri,umetnici,analiticari,sportisti i td. i td.