Subota, 31.05.2008.

09:43

Seltiksi preokretom do NBA finala

Izvor: B92

Seltiksi preokretom do NBA finala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

ZORAN laker

pre 15 godina

Smijesno je porediti dva igraca iz razlicitog vremena, brojke nekada mogu da zavaraju. Navode se MJ-ove brojke od 37 poena po utakmici o 42 u playoff-u. U tim segmentima je daleko jaci MJ od KOBEA. Ali to nije mjerilo, kobe ju u NBA usao kao momak od 18 god a MJ kao 22 , Razlika je velika, MJ je od prve sezone dobio odresene ruke da vodi tim, dok je kobe morao da se bori za mjesto u timu sa tada vrsnim suterom EDI DZONSOM. Neko govori uz Kobea je bio Onil, ali niko ne zna da se sjeti da je i MJ imao jednom PIPPENA( medju boljim krilima lige i jedan od 50 najigraca) RODMANA, da je imao i naj 6-tog igraca lige KUKOCA. Nije ni MJ bio sam, tada nije bilo zone , igra je bila 1na1. Ne omalazavam MJ on je bio bog u to vrijeme, ali i KOBE je sada. Igra brojki zna da zavara jer bi tu po tome najnaj bio WILT, ipak sve su to neka druga vremena koja su obiljezili neki igraci. MJ je imao u svoje vrijeme kao konkurenciju MELOUNA, STOKTONA,KEMPA,PEJTONA,DUMARSA ....., KOBE sada ima LBJ, KG,DANKANA, AJVERSONA, ENTONIA, KRIS POLA..... I o ovim momcima ce se pricati kao sada o ovim starim kao o legendama ali tek kada zavrse karijere i kada se vidi sta su znacili za kosarku. Sada se mogu porediti LBJ i KOBE jer su u istom razdoblju igrali , a nikako Kobe i MJ , kada je MJ igrao za Vasington, Kobe ga je razbijo ali tada je MJ imao 38 god

Sasha

pre 15 godina

@ Srkson

Prosto ne mogu da verujem da se jos o ovome prica. Kuper je ulazio u igru umesto Bajrona Skota i bio je sesti igrac. Posto ja ne koristim kao argument datoteke vec sopstvenu memoriju mozda i gresim ali cini mi se da je Kuper bio neku godinu i najbolji sesti igrac NBA. U svakom slucaju nije bio prva petorka. Nije ovo uopste bitno, posto jeste bio vrlo vazan sraf u igri Lakers-a kao najbolji odbrambeni igrac i vrlo dobar trojkas. Imao je on i minutazu, ali definitivno nije bio prva petorka koja se skida. Na kraju krajeva tim koji ti Srksone navodis nema takozvanog Power Forward-a sto je za NBA nezamislivo. Zato manite se interneta i pozivanja na neke linkove. Te utakmice su toliko cuvene da je prosto sramota da neko negira prvu petorku Lakers-a iz tog perioda.
SHOWTIME!!!!

anonymus

pre 15 godina

Samo kratak osvrt na 25.komentar

Nisam sve citao koliko je dugo ali samo cu ti reci da vanserijski igraci kakvog ti nazivas R.Wallace-a daju 'malo' vise od 4 poena u tako vaznoj utakmici-ne mogu sudci bas toliko da ukradu

50 Seasons of Hard Work

pre 15 godina

Sheed says: "All that (expletive) calls they had out there, with Mike (Callahan) and Kenny (Mauer) you've all seen that (expletive). You saw them calls. The cats are flopping all over the floor and they're calling that (expletive). That (expletive) ain't basketball out there. It's all (expletive) entertainment. You all should know that (expletive). It's all (expletive) entertainment."

Nazalost, najbolji tim nece biti u prilici da dobije trofej koji mu zasluzeno pripada evo vec 4-tu godinu zaredom. Razloga je nekoliko a vecinom imaju vrlo malo veze (ako i uopste) sa kosarkom. U najkracem, Detroit kao grad je malo/impotentno trziste, nemaju 'superstar' u ekipi i velikom vecinom su crnci.

Svako prosecne inteligencije i neostecenog vida trebalo bi da je sposoban da uvidi kako su Pistons najpametniji i najrzanovrsniji tim u ligi. Njihova strating five je najbolja u ligi vec nekoliko godina. Backcourt Billups-Hamilton je najbolji/najkompletniji u ligi. Billups je najraznovrsnije point guard u ligi dok Hamilton je najbolji catch&shoot. Sheed je igrac vanserijskog talenta uz koji dolazi i vanserijski karakter koji nekad moze biti i kontraproduktivan. On je jedini igrac u istoriji NBA lige koji ima 100 trojki i 100 blokada u jednoj sezoni. Remarkable. Ne postoji igrac u NBA kao sto je Tayshaun Prince. Izuzetno inteligentan sa 7'2" rasponom ruku, vanserijski bloker i iznad proseka u napadu.

Prava je steta i veliko razocarenje za svakoga ko se razume u kosarku (a ne lozi se na zakucavanja i jurcanje po terenu ko muve bez glave) da jedna ovakva ekipa nije osvojila vise titula. Nazalost, danas je sport pre svega biznis i zabava. Poluobrazovani 'navijaci' se primaju na poluproizvod i hype koji mediji prave oko nekih nazovi zvezda. Vrlo je malo kvaliteta vec godinama unazad, igraci su sve sebicniji i uskih pogleda. Usput su i tv ratings znacajno opali. I zato se onda forsiraju neki likovi kroz off court reklamu (fazon koja kola vozi, sa kim se zabavlja, koje patike nosi i slicne budalastine), sudije sviraju nebuloze pod maskom domaceg terena samo da bi se ti mediokriteti progurali i nekako podigla gledanost. Nacin na koji to rade je uvreda za svakoga prosecne inteligencije.

Onaj San Antonio je zasluzio u vrh glave jednu titulu ali gazda je vlasnik Caterpillar- a i San Antonio je gradic ustvari dom vojnih penzionera visokog ranga koji pod stare dane jos uvek krckaju taj neki uticaj koji im je ostao i pokusavaju da se osete opet vaznim i uticajnim. Sada i ovi Celtics (kojih nije bilo na mapi 20 dina unazad) ista prica. Muka mi je vise od svih budalastina koje se serviraju po medijima, od Nove Godine naovamo se pricaju bajke o 'Big Three'. A u stvarnosti je to skup mediokriteta koji igraju vec 10+ godina i ama bas nista nisu osvojili. Najveci im je uspeh prvo mesto u sutiranju trojki i mesto u defanzivnoj petorci. Pathetic. Kao sto rekoh, trapavi pokusaji da se podigne tv ratings izbacilo je ovaj poluproizvod u prvi plan. Hvala Bogu pa ovde ima masa poluobrazovanih koja ce da se primi na tu pricu. O cemu se tu zapravo radi, ponajbolje nam govori podatak da jedan iz borda direktora Harrah's Entertainment je vlasnik dela Boston Celtics-a. Harrah's je vlasnik vise kazina (Ceasars izmedju ostalih), hotela i golf terena sa godisnjom zaradom od preko $7 billion (po podacima od pre tri godine). Toliko o tome.

Sto se tice konkretno ove serije, uz gorepomenut sudijski kriterijum dodao bih i zdravlje i mentalitet Pistons-a. Na pocetku serije kad je bilo najvaznije, Billups je bio jos uvek van ritma. Bila je sansa da se ukrade game 1 u Bostonu i posle opet game 3 u Palace da se uzme momentum serije ali u obe utakmice je Billups bio bled a to je matchup koji najvise ide na ruku Detroit-u, u napadu i u odbrani jer trio Rondo-Cassel-House nije ni do kolena Chauncey-u. Isto tako Tay je decko bio premoren zadnje dve, tri tekme pa nije mogao vola da ubode. Kad igrac kalibra jednog Perkins-a ima skoro 20 skokova tu onda nesto nije u redu. Pratio sam pazljivo i gledao tekmu tri puta, pola od tih skokova su cisti faulovi. Gurao je u donji deo ledja il lakat u grudi/vrat. Al igra se u Bostonu pa nece da sude. Jos je i gore sto su isto sudili i u Detroitu u utakmicama 3 i 4. Game 3, ovi su pokupili brdo offensive rebounds na istu foru. Pola faulovi a pola im se brate odbijala lopta pravo u ruke. Fazon Garnett sutira neki isforsirani 19 footer i lopta se odbija od obruca i pada pravo u ruke ovim indijancima a da nisu ni prstom mrdnuli. U game 4, sudili su sve i svasta, skoro 40 bacanja za Boston. Alo ljudi, pa nije ovo balet! Jasno mi je bilo o cemu se tu zapravo radi. Onda i game 5, ne da je usralo Boston onoliko. Ray Allen covek sutira off balance i ulaze mu bez koske, onda Garnett covek tri puta sutira iz ocaja da ne istekne napad, preko ruke i sa 18+ feet i sva tri puta im ulaze u kos. Sto je mnogo mnogo je. Izgleda da su i Bogovi bili protiv Pistons a not to be outdone, i sudije su pripomogle. U celoj seriji jedino sto mogu da zamerim Pistons je da su izasli opusteno na pocetku game 3 i da su zato upali u 0-10 rupu sto moze da se pripise njihovoj vec poznatoj 'zasicenosti' i gubljenju fokusa kada znas da si najbolji. Tu je neophodan trener kalibra Larry Brown koji ce da samom pojavom izaziva postovanje kod igraca, Flip je veoma kvalitetan trener al svakako nema tu reputaciju.

Ne preostaje nista drugo nego da uzivam u igri Pistons-a tokom regularne sezone i u playoffs dok ne pocnu da nas kradu. Zoo crew obecava, mali Stuckey je imao ovo Playoff iskustvo, Maxi je puno napredovao i sad ima midrange sut (onaj blok na garnettu je hit playoffa), Amir Johnson je athletic i igrace vise sledece godine kao i Afflalo koji je extra u odbrani. Ostaje jos da se nadje backup za Prince-a jer ocigledno se decko premori cuvajuci najboljeg igraca protivnicke ekipe svako vece.
DEEETROIT BASKETBALL!

slavisonac

pre 15 godina

molio bih nba fanatika ili bilo koga ko voli nba dobre je volje i zna neki link gde mogu skinuti utakmice iz 87 iz finala da ga ostavi unapred zahvalan :)

pinckney

pre 15 godina

NBA nesumnjivo dobija veliku finansijsku injekciju sa ovim finalom.

Seltiksi su jaci na papiru, 3 superstara protiv jednog u L.A., jer autoritet igra veliku ulogu kod sudija.

Ako uspeju da sacuvaju Brajanta kao sto su pod Tim Tibodoovim vodstvom cuvali Labrona sa uduplavanjem i pokretnom zonom, odnosno izlaskom treceg covjeka na pikove, dobijaju.
Triangle offense slabo uspeva kad se igra zona, a Posey i Perkins su dusu dali za to.
Bice zanimljivo.
Mislim da ce da bude 1:1 u prve dve, pa onda Seltiksi uzvracaju brejk u jednoj od 3.

Moja prognoza: 4:3 za Boston, horogom Garneta par sekundi pre kraja, kao sto je to uradio Medzik '87 u starom Gardenu.

realan

pre 15 godina

sad je kriv sanders igraci dede itd nemogu ovo ono e boze neznate koliko je detroit dobio para od uprave kluba bostona sve namesteno, sta sam govorio od pocetka sta ce biti jel izasla istina boston ce biti prvak uzece prsten to im je namesteno isto kobiju da dode u finale po kvalitetu igri itd detroit bi bio prvak ,ko fol rasid baca kapu nervirase hamilton povreden itd ljudi znatel vi ko drzi NBA klubova vecina boze dragi ovi ko se klade nek stave na boston

anonymus

pre 15 godina

Mislim da je ovo najrealnije moguce finale ali mora se priznati da su Lakersi imali mnogo tezi put do finala nego Boston a imali su ukupno 3 poraza a Boston 8.Po meni kljuc ce biti prve dvije utakmice u Bostonu i ako tu Lakersi dodju do 1-1 onda su po meni veoma blizu tituli jer sljedece 3 bi se igrale u L.A.-u.Bice zanimljiv duel Garnett-Gasol a mislim da ce Alena cuvati Vujacic kao sto je cuvao i Manua i ako uspije Allena spustiti ispod 15 poena po mecu Lakersi su u prednosti .Mislim da ce problem za L.A. biti Pierce kojeg ce vjerojatno cuvati Odom ili Radmanovic ali ipak sa druge strane Boston ima i vecih problema oko Kobea koji je uvijek posebno raspolozen protiv Seltiksa

o.lj.k.

pre 15 godina

Eto, posle dosta muke u doigravanju, Celticsi stigose u veliko finale. Ma ko sta pricao, mislim ipak da je potpuno zasluzeno. Kapiten Pierce je povlacio kada je bilo najpotrebnije i ostvario san. Stvarno mu je trebala podrska svih ovih godina, Boston nikako nije uspevao da napravi tim sa bar jos dva igraca klase potrebne za borbu za titulu. Ove sezone to su uspeli, doveli su superstara KG, po meni najboljeg igraca NBA lige uz Duncana vec duze vreme. Tu je i Allen, znaju se njegovi kvaliteti. Mozda bi nesto slabije karike prve petorke mogli biti Rondo i Perkins, bez iskustva u ovakvim utakmicama. Sve u svemu, ocekujem dobro finale protiv strasnih Lakersa, predvodjenih gospodarom prstenova Jacksonom...

Srkson

pre 15 godina

Za Sashu i mladje evo male brosure.

http://www.basketball-reference.com/teams/LAL/1987.html

http://www.basketball-reference.com/teams/BOS/1987.html

beog

pre 15 godina

_marko kraljevic;

"navijosam za lejkerse zbog radmanovica SRBINA IZ BOSNE"

Radmanovic je od Benkovca
(Biljane),,zadesio ga rat
u Zadru,,odakle je izasao
kad se vojska povukla
(otac vojno lice)!!!

Ovo doigravanje* mi je najdraze,,poslije ogog u
kojem nesretno prodjose
Divac i Stojakovic,,nadam
se da cemo*,,ovaj put biti
bolje srece i da ce LA
pobjediti Boston,,recimo 4:2!!!
Pozdrav za sve!!!

Kobe

pre 15 godina

Ma da bre sve je namesteno i za sve je odgovorna americka vlada i ljudi iz senke a u sve su umesani i vanzemaljci...e kakvih ljudi ima ovo je strasno...

banja luka star

pre 15 godina

Na kraju svega ipak su plasman u finale izborile ekipe koje su ga igrama u dosadasnjem djelu sezone i zasluzile.Iako bih volio da Boston osvoji titulu ipak moram biti iskren i priznati da su Lakersi favoriti.Prije svega zbog kvalitetnije klupe,veceg broja igraca koji su u stanju preuzeti odgovornost,bolje igre u gostima i svakako trenera koji zna kako se osvajaju trofeji.Kljucna prednost Lakersa bi trebala biti na pozicijama beka i centra.Nekada all-star igrac Ray Allen ove sezone,posebno u playoffu,igra sa velikim oscilacijama (procenat suta za 3 ocajan u playoffu)dok prednost Gasola u odnosu na Perkinsa ne trebam ni objasnjavati.Boston u prethodnim serijama nije blistao,odigrali su puno iscrpljujucih utakmica i njihov umor bi mogao biti presudan faktor u ovom NBA finalu.

REALNO

pre 15 godina

Boston Patriotsi će teško igrati kući protiv Spursa iako trener Nate Makmilan kaže da je Dan Majerli ponovo u formi, a bek Bulitsa Cris Mulin igra dobro odbranu čoveka protiv izrazitih šutera kao što je Džef Hornasek. Problem za Hornetse mogao bi da bude izostanak povređenog Exela, dok se sa druge strane oporavio Kris Gejtling i zamenio u prvoj postavi iskusnog Čarlsa Ouklija. Sa obzirom na odličnu formu u kojoj se nalaze Ken "Snake" Norman i Džon Starks, možemo očekivati dosta koševa. Borbu pod koševima će voditi Antoni Mason i Vin Baker, Mason je jači, a Baker višlji...

sve u svemu biće BORBE

geeeeah

pre 15 godina

Odrace ih LAL.Boston je najodvratnija ekipa ikada.Cak mi se vise gade i od LAL iz 2000.-2002. godine kada su na kradju dobijali Kingse.

vau

pre 15 godina

vau, kakvo iznenadjenje! ko je na pocetku sezone mogao i da pretpostavi da ce u finalu igrati seltiksi i LA? he, he... nakon najgore gledanosti finala prosle godine bio je red da se u finalu nadju dva velika marketa. kolika je bila kvota za ovo finale, 0?

Sasha

pre 15 godina

@ Srkson

Nece biti da je to bila prva petorka LA Lakers-a. Kuper je ulazio sa klupe kao bek suter. Kurt Rambis je bio clan te prve petorke a potom je dosao A.C. Green.

Znaci: Medzik, Skot, Vorti, Rambis (kasnije A.C. Green) i Dzabar. SHOWTIME!!!!

Edward

pre 15 godina

Saunders nije nista specijalno uradio u Pistonsim'a od kada ih je preuzeo, osim mozda najboljeg skora u ligi 2005/2006 i debija 4 igraca na All Star mecu 2006. Ali koga briga za to kada nema titule (cak ni titule konference)? Mislim da moraju dovesti neke mladje igrace u tim i dati im vremena (par sezona) da se uigraju i naprave nesto od Detroita za par godina. Naravno, okosnicu tima kao Billups, Hamilton i Prince bi mozda trebali sacuvati. McDyess je bio dobar tokom PlayOffa ali je mator bas kao i R. Wallace, i koliko god on mogao da zablista, previse je nestabilan i nema kontinuitet u igri. On je bio prema misljenju nekih navijaca krivac poraza od Spursa 2005 kada nije cuvao Horry'a kada je ovaj pogodio onu trojku. Mozda i on i Flip lete iz tima.

Srkson

pre 15 godina

Nekad je to bilo ovako:
LA Lakers - Medzik Dzonson, Bajron Skot, Majkl Kuper, Dzejms Vorti i Karim Abdul Dzabar
Boson Celtics - Deni Ejndz, Denis Dzonson, Kevin MekHejl, Lari Bird, Robert Peris

To su bila vremena!

Arsen

pre 15 godina

E ovako, daj da cujem one koji su prozivali boston, javite se sada, dosao je kvalitet do izrazaja ipak, skocio adrenalin do maximuma i to je to, nema tu zaustavljanja takvih igraca, i konacno covek koga pratim citav svoj zivot i njegovu karijeru naravno (KG) ima li bre ko da vise zasluzuje titulu od njega, ima li????? a ???
jedva cekam sledeci cetvrtak

Srkson

pre 15 godina

Nekad je to bilo ovako:
LA Lakers - Medzik Dzonson, Bajron Skot, Majkl Kuper, Dzejms Vorti i Karim Abdul Dzabar
Boson Celtics - Deni Ejndz, Denis Dzonson, Kevin MekHejl, Lari Bird, Robert Peris

To su bila vremena!

Arsen

pre 15 godina

E ovako, daj da cujem one koji su prozivali boston, javite se sada, dosao je kvalitet do izrazaja ipak, skocio adrenalin do maximuma i to je to, nema tu zaustavljanja takvih igraca, i konacno covek koga pratim citav svoj zivot i njegovu karijeru naravno (KG) ima li bre ko da vise zasluzuje titulu od njega, ima li????? a ???
jedva cekam sledeci cetvrtak

50 Seasons of Hard Work

pre 15 godina

Sheed says: "All that (expletive) calls they had out there, with Mike (Callahan) and Kenny (Mauer) you've all seen that (expletive). You saw them calls. The cats are flopping all over the floor and they're calling that (expletive). That (expletive) ain't basketball out there. It's all (expletive) entertainment. You all should know that (expletive). It's all (expletive) entertainment."

Nazalost, najbolji tim nece biti u prilici da dobije trofej koji mu zasluzeno pripada evo vec 4-tu godinu zaredom. Razloga je nekoliko a vecinom imaju vrlo malo veze (ako i uopste) sa kosarkom. U najkracem, Detroit kao grad je malo/impotentno trziste, nemaju 'superstar' u ekipi i velikom vecinom su crnci.

Svako prosecne inteligencije i neostecenog vida trebalo bi da je sposoban da uvidi kako su Pistons najpametniji i najrzanovrsniji tim u ligi. Njihova strating five je najbolja u ligi vec nekoliko godina. Backcourt Billups-Hamilton je najbolji/najkompletniji u ligi. Billups je najraznovrsnije point guard u ligi dok Hamilton je najbolji catch&shoot. Sheed je igrac vanserijskog talenta uz koji dolazi i vanserijski karakter koji nekad moze biti i kontraproduktivan. On je jedini igrac u istoriji NBA lige koji ima 100 trojki i 100 blokada u jednoj sezoni. Remarkable. Ne postoji igrac u NBA kao sto je Tayshaun Prince. Izuzetno inteligentan sa 7'2" rasponom ruku, vanserijski bloker i iznad proseka u napadu.

Prava je steta i veliko razocarenje za svakoga ko se razume u kosarku (a ne lozi se na zakucavanja i jurcanje po terenu ko muve bez glave) da jedna ovakva ekipa nije osvojila vise titula. Nazalost, danas je sport pre svega biznis i zabava. Poluobrazovani 'navijaci' se primaju na poluproizvod i hype koji mediji prave oko nekih nazovi zvezda. Vrlo je malo kvaliteta vec godinama unazad, igraci su sve sebicniji i uskih pogleda. Usput su i tv ratings znacajno opali. I zato se onda forsiraju neki likovi kroz off court reklamu (fazon koja kola vozi, sa kim se zabavlja, koje patike nosi i slicne budalastine), sudije sviraju nebuloze pod maskom domaceg terena samo da bi se ti mediokriteti progurali i nekako podigla gledanost. Nacin na koji to rade je uvreda za svakoga prosecne inteligencije.

Onaj San Antonio je zasluzio u vrh glave jednu titulu ali gazda je vlasnik Caterpillar- a i San Antonio je gradic ustvari dom vojnih penzionera visokog ranga koji pod stare dane jos uvek krckaju taj neki uticaj koji im je ostao i pokusavaju da se osete opet vaznim i uticajnim. Sada i ovi Celtics (kojih nije bilo na mapi 20 dina unazad) ista prica. Muka mi je vise od svih budalastina koje se serviraju po medijima, od Nove Godine naovamo se pricaju bajke o 'Big Three'. A u stvarnosti je to skup mediokriteta koji igraju vec 10+ godina i ama bas nista nisu osvojili. Najveci im je uspeh prvo mesto u sutiranju trojki i mesto u defanzivnoj petorci. Pathetic. Kao sto rekoh, trapavi pokusaji da se podigne tv ratings izbacilo je ovaj poluproizvod u prvi plan. Hvala Bogu pa ovde ima masa poluobrazovanih koja ce da se primi na tu pricu. O cemu se tu zapravo radi, ponajbolje nam govori podatak da jedan iz borda direktora Harrah's Entertainment je vlasnik dela Boston Celtics-a. Harrah's je vlasnik vise kazina (Ceasars izmedju ostalih), hotela i golf terena sa godisnjom zaradom od preko $7 billion (po podacima od pre tri godine). Toliko o tome.

Sto se tice konkretno ove serije, uz gorepomenut sudijski kriterijum dodao bih i zdravlje i mentalitet Pistons-a. Na pocetku serije kad je bilo najvaznije, Billups je bio jos uvek van ritma. Bila je sansa da se ukrade game 1 u Bostonu i posle opet game 3 u Palace da se uzme momentum serije ali u obe utakmice je Billups bio bled a to je matchup koji najvise ide na ruku Detroit-u, u napadu i u odbrani jer trio Rondo-Cassel-House nije ni do kolena Chauncey-u. Isto tako Tay je decko bio premoren zadnje dve, tri tekme pa nije mogao vola da ubode. Kad igrac kalibra jednog Perkins-a ima skoro 20 skokova tu onda nesto nije u redu. Pratio sam pazljivo i gledao tekmu tri puta, pola od tih skokova su cisti faulovi. Gurao je u donji deo ledja il lakat u grudi/vrat. Al igra se u Bostonu pa nece da sude. Jos je i gore sto su isto sudili i u Detroitu u utakmicama 3 i 4. Game 3, ovi su pokupili brdo offensive rebounds na istu foru. Pola faulovi a pola im se brate odbijala lopta pravo u ruke. Fazon Garnett sutira neki isforsirani 19 footer i lopta se odbija od obruca i pada pravo u ruke ovim indijancima a da nisu ni prstom mrdnuli. U game 4, sudili su sve i svasta, skoro 40 bacanja za Boston. Alo ljudi, pa nije ovo balet! Jasno mi je bilo o cemu se tu zapravo radi. Onda i game 5, ne da je usralo Boston onoliko. Ray Allen covek sutira off balance i ulaze mu bez koske, onda Garnett covek tri puta sutira iz ocaja da ne istekne napad, preko ruke i sa 18+ feet i sva tri puta im ulaze u kos. Sto je mnogo mnogo je. Izgleda da su i Bogovi bili protiv Pistons a not to be outdone, i sudije su pripomogle. U celoj seriji jedino sto mogu da zamerim Pistons je da su izasli opusteno na pocetku game 3 i da su zato upali u 0-10 rupu sto moze da se pripise njihovoj vec poznatoj 'zasicenosti' i gubljenju fokusa kada znas da si najbolji. Tu je neophodan trener kalibra Larry Brown koji ce da samom pojavom izaziva postovanje kod igraca, Flip je veoma kvalitetan trener al svakako nema tu reputaciju.

Ne preostaje nista drugo nego da uzivam u igri Pistons-a tokom regularne sezone i u playoffs dok ne pocnu da nas kradu. Zoo crew obecava, mali Stuckey je imao ovo Playoff iskustvo, Maxi je puno napredovao i sad ima midrange sut (onaj blok na garnettu je hit playoffa), Amir Johnson je athletic i igrace vise sledece godine kao i Afflalo koji je extra u odbrani. Ostaje jos da se nadje backup za Prince-a jer ocigledno se decko premori cuvajuci najboljeg igraca protivnicke ekipe svako vece.
DEEETROIT BASKETBALL!

REALNO

pre 15 godina

Boston Patriotsi će teško igrati kući protiv Spursa iako trener Nate Makmilan kaže da je Dan Majerli ponovo u formi, a bek Bulitsa Cris Mulin igra dobro odbranu čoveka protiv izrazitih šutera kao što je Džef Hornasek. Problem za Hornetse mogao bi da bude izostanak povređenog Exela, dok se sa druge strane oporavio Kris Gejtling i zamenio u prvoj postavi iskusnog Čarlsa Ouklija. Sa obzirom na odličnu formu u kojoj se nalaze Ken "Snake" Norman i Džon Starks, možemo očekivati dosta koševa. Borbu pod koševima će voditi Antoni Mason i Vin Baker, Mason je jači, a Baker višlji...

sve u svemu biće BORBE

ZORAN laker

pre 15 godina

Smijesno je porediti dva igraca iz razlicitog vremena, brojke nekada mogu da zavaraju. Navode se MJ-ove brojke od 37 poena po utakmici o 42 u playoff-u. U tim segmentima je daleko jaci MJ od KOBEA. Ali to nije mjerilo, kobe ju u NBA usao kao momak od 18 god a MJ kao 22 , Razlika je velika, MJ je od prve sezone dobio odresene ruke da vodi tim, dok je kobe morao da se bori za mjesto u timu sa tada vrsnim suterom EDI DZONSOM. Neko govori uz Kobea je bio Onil, ali niko ne zna da se sjeti da je i MJ imao jednom PIPPENA( medju boljim krilima lige i jedan od 50 najigraca) RODMANA, da je imao i naj 6-tog igraca lige KUKOCA. Nije ni MJ bio sam, tada nije bilo zone , igra je bila 1na1. Ne omalazavam MJ on je bio bog u to vrijeme, ali i KOBE je sada. Igra brojki zna da zavara jer bi tu po tome najnaj bio WILT, ipak sve su to neka druga vremena koja su obiljezili neki igraci. MJ je imao u svoje vrijeme kao konkurenciju MELOUNA, STOKTONA,KEMPA,PEJTONA,DUMARSA ....., KOBE sada ima LBJ, KG,DANKANA, AJVERSONA, ENTONIA, KRIS POLA..... I o ovim momcima ce se pricati kao sada o ovim starim kao o legendama ali tek kada zavrse karijere i kada se vidi sta su znacili za kosarku. Sada se mogu porediti LBJ i KOBE jer su u istom razdoblju igrali , a nikako Kobe i MJ , kada je MJ igrao za Vasington, Kobe ga je razbijo ali tada je MJ imao 38 god

Edward

pre 15 godina

Saunders nije nista specijalno uradio u Pistonsim'a od kada ih je preuzeo, osim mozda najboljeg skora u ligi 2005/2006 i debija 4 igraca na All Star mecu 2006. Ali koga briga za to kada nema titule (cak ni titule konference)? Mislim da moraju dovesti neke mladje igrace u tim i dati im vremena (par sezona) da se uigraju i naprave nesto od Detroita za par godina. Naravno, okosnicu tima kao Billups, Hamilton i Prince bi mozda trebali sacuvati. McDyess je bio dobar tokom PlayOffa ali je mator bas kao i R. Wallace, i koliko god on mogao da zablista, previse je nestabilan i nema kontinuitet u igri. On je bio prema misljenju nekih navijaca krivac poraza od Spursa 2005 kada nije cuvao Horry'a kada je ovaj pogodio onu trojku. Mozda i on i Flip lete iz tima.

Sasha

pre 15 godina

@ Srkson

Nece biti da je to bila prva petorka LA Lakers-a. Kuper je ulazio sa klupe kao bek suter. Kurt Rambis je bio clan te prve petorke a potom je dosao A.C. Green.

Znaci: Medzik, Skot, Vorti, Rambis (kasnije A.C. Green) i Dzabar. SHOWTIME!!!!

Kobe

pre 15 godina

Ma da bre sve je namesteno i za sve je odgovorna americka vlada i ljudi iz senke a u sve su umesani i vanzemaljci...e kakvih ljudi ima ovo je strasno...

geeeeah

pre 15 godina

Odrace ih LAL.Boston je najodvratnija ekipa ikada.Cak mi se vise gade i od LAL iz 2000.-2002. godine kada su na kradju dobijali Kingse.

vau

pre 15 godina

vau, kakvo iznenadjenje! ko je na pocetku sezone mogao i da pretpostavi da ce u finalu igrati seltiksi i LA? he, he... nakon najgore gledanosti finala prosle godine bio je red da se u finalu nadju dva velika marketa. kolika je bila kvota za ovo finale, 0?

beog

pre 15 godina

_marko kraljevic;

"navijosam za lejkerse zbog radmanovica SRBINA IZ BOSNE"

Radmanovic je od Benkovca
(Biljane),,zadesio ga rat
u Zadru,,odakle je izasao
kad se vojska povukla
(otac vojno lice)!!!

Ovo doigravanje* mi je najdraze,,poslije ogog u
kojem nesretno prodjose
Divac i Stojakovic,,nadam
se da cemo*,,ovaj put biti
bolje srece i da ce LA
pobjediti Boston,,recimo 4:2!!!
Pozdrav za sve!!!

banja luka star

pre 15 godina

Na kraju svega ipak su plasman u finale izborile ekipe koje su ga igrama u dosadasnjem djelu sezone i zasluzile.Iako bih volio da Boston osvoji titulu ipak moram biti iskren i priznati da su Lakersi favoriti.Prije svega zbog kvalitetnije klupe,veceg broja igraca koji su u stanju preuzeti odgovornost,bolje igre u gostima i svakako trenera koji zna kako se osvajaju trofeji.Kljucna prednost Lakersa bi trebala biti na pozicijama beka i centra.Nekada all-star igrac Ray Allen ove sezone,posebno u playoffu,igra sa velikim oscilacijama (procenat suta za 3 ocajan u playoffu)dok prednost Gasola u odnosu na Perkinsa ne trebam ni objasnjavati.Boston u prethodnim serijama nije blistao,odigrali su puno iscrpljujucih utakmica i njihov umor bi mogao biti presudan faktor u ovom NBA finalu.

pinckney

pre 15 godina

NBA nesumnjivo dobija veliku finansijsku injekciju sa ovim finalom.

Seltiksi su jaci na papiru, 3 superstara protiv jednog u L.A., jer autoritet igra veliku ulogu kod sudija.

Ako uspeju da sacuvaju Brajanta kao sto su pod Tim Tibodoovim vodstvom cuvali Labrona sa uduplavanjem i pokretnom zonom, odnosno izlaskom treceg covjeka na pikove, dobijaju.
Triangle offense slabo uspeva kad se igra zona, a Posey i Perkins su dusu dali za to.
Bice zanimljivo.
Mislim da ce da bude 1:1 u prve dve, pa onda Seltiksi uzvracaju brejk u jednoj od 3.

Moja prognoza: 4:3 za Boston, horogom Garneta par sekundi pre kraja, kao sto je to uradio Medzik '87 u starom Gardenu.

Srkson

pre 15 godina

Za Sashu i mladje evo male brosure.

http://www.basketball-reference.com/teams/LAL/1987.html

http://www.basketball-reference.com/teams/BOS/1987.html

o.lj.k.

pre 15 godina

Eto, posle dosta muke u doigravanju, Celticsi stigose u veliko finale. Ma ko sta pricao, mislim ipak da je potpuno zasluzeno. Kapiten Pierce je povlacio kada je bilo najpotrebnije i ostvario san. Stvarno mu je trebala podrska svih ovih godina, Boston nikako nije uspevao da napravi tim sa bar jos dva igraca klase potrebne za borbu za titulu. Ove sezone to su uspeli, doveli su superstara KG, po meni najboljeg igraca NBA lige uz Duncana vec duze vreme. Tu je i Allen, znaju se njegovi kvaliteti. Mozda bi nesto slabije karike prve petorke mogli biti Rondo i Perkins, bez iskustva u ovakvim utakmicama. Sve u svemu, ocekujem dobro finale protiv strasnih Lakersa, predvodjenih gospodarom prstenova Jacksonom...

anonymus

pre 15 godina

Mislim da je ovo najrealnije moguce finale ali mora se priznati da su Lakersi imali mnogo tezi put do finala nego Boston a imali su ukupno 3 poraza a Boston 8.Po meni kljuc ce biti prve dvije utakmice u Bostonu i ako tu Lakersi dodju do 1-1 onda su po meni veoma blizu tituli jer sljedece 3 bi se igrale u L.A.-u.Bice zanimljiv duel Garnett-Gasol a mislim da ce Alena cuvati Vujacic kao sto je cuvao i Manua i ako uspije Allena spustiti ispod 15 poena po mecu Lakersi su u prednosti .Mislim da ce problem za L.A. biti Pierce kojeg ce vjerojatno cuvati Odom ili Radmanovic ali ipak sa druge strane Boston ima i vecih problema oko Kobea koji je uvijek posebno raspolozen protiv Seltiksa

anonymus

pre 15 godina

Samo kratak osvrt na 25.komentar

Nisam sve citao koliko je dugo ali samo cu ti reci da vanserijski igraci kakvog ti nazivas R.Wallace-a daju 'malo' vise od 4 poena u tako vaznoj utakmici-ne mogu sudci bas toliko da ukradu

realan

pre 15 godina

sad je kriv sanders igraci dede itd nemogu ovo ono e boze neznate koliko je detroit dobio para od uprave kluba bostona sve namesteno, sta sam govorio od pocetka sta ce biti jel izasla istina boston ce biti prvak uzece prsten to im je namesteno isto kobiju da dode u finale po kvalitetu igri itd detroit bi bio prvak ,ko fol rasid baca kapu nervirase hamilton povreden itd ljudi znatel vi ko drzi NBA klubova vecina boze dragi ovi ko se klade nek stave na boston

slavisonac

pre 15 godina

molio bih nba fanatika ili bilo koga ko voli nba dobre je volje i zna neki link gde mogu skinuti utakmice iz 87 iz finala da ga ostavi unapred zahvalan :)

Sasha

pre 15 godina

@ Srkson

Prosto ne mogu da verujem da se jos o ovome prica. Kuper je ulazio u igru umesto Bajrona Skota i bio je sesti igrac. Posto ja ne koristim kao argument datoteke vec sopstvenu memoriju mozda i gresim ali cini mi se da je Kuper bio neku godinu i najbolji sesti igrac NBA. U svakom slucaju nije bio prva petorka. Nije ovo uopste bitno, posto jeste bio vrlo vazan sraf u igri Lakers-a kao najbolji odbrambeni igrac i vrlo dobar trojkas. Imao je on i minutazu, ali definitivno nije bio prva petorka koja se skida. Na kraju krajeva tim koji ti Srksone navodis nema takozvanog Power Forward-a sto je za NBA nezamislivo. Zato manite se interneta i pozivanja na neke linkove. Te utakmice su toliko cuvene da je prosto sramota da neko negira prvu petorku Lakers-a iz tog perioda.
SHOWTIME!!!!

REALNO

pre 15 godina

Boston Patriotsi će teško igrati kući protiv Spursa iako trener Nate Makmilan kaže da je Dan Majerli ponovo u formi, a bek Bulitsa Cris Mulin igra dobro odbranu čoveka protiv izrazitih šutera kao što je Džef Hornasek. Problem za Hornetse mogao bi da bude izostanak povređenog Exela, dok se sa druge strane oporavio Kris Gejtling i zamenio u prvoj postavi iskusnog Čarlsa Ouklija. Sa obzirom na odličnu formu u kojoj se nalaze Ken "Snake" Norman i Džon Starks, možemo očekivati dosta koševa. Borbu pod koševima će voditi Antoni Mason i Vin Baker, Mason je jači, a Baker višlji...

sve u svemu biće BORBE

Arsen

pre 15 godina

E ovako, daj da cujem one koji su prozivali boston, javite se sada, dosao je kvalitet do izrazaja ipak, skocio adrenalin do maximuma i to je to, nema tu zaustavljanja takvih igraca, i konacno covek koga pratim citav svoj zivot i njegovu karijeru naravno (KG) ima li bre ko da vise zasluzuje titulu od njega, ima li????? a ???
jedva cekam sledeci cetvrtak

vau

pre 15 godina

vau, kakvo iznenadjenje! ko je na pocetku sezone mogao i da pretpostavi da ce u finalu igrati seltiksi i LA? he, he... nakon najgore gledanosti finala prosle godine bio je red da se u finalu nadju dva velika marketa. kolika je bila kvota za ovo finale, 0?

50 Seasons of Hard Work

pre 15 godina

Sheed says: "All that (expletive) calls they had out there, with Mike (Callahan) and Kenny (Mauer) you've all seen that (expletive). You saw them calls. The cats are flopping all over the floor and they're calling that (expletive). That (expletive) ain't basketball out there. It's all (expletive) entertainment. You all should know that (expletive). It's all (expletive) entertainment."

Nazalost, najbolji tim nece biti u prilici da dobije trofej koji mu zasluzeno pripada evo vec 4-tu godinu zaredom. Razloga je nekoliko a vecinom imaju vrlo malo veze (ako i uopste) sa kosarkom. U najkracem, Detroit kao grad je malo/impotentno trziste, nemaju 'superstar' u ekipi i velikom vecinom su crnci.

Svako prosecne inteligencije i neostecenog vida trebalo bi da je sposoban da uvidi kako su Pistons najpametniji i najrzanovrsniji tim u ligi. Njihova strating five je najbolja u ligi vec nekoliko godina. Backcourt Billups-Hamilton je najbolji/najkompletniji u ligi. Billups je najraznovrsnije point guard u ligi dok Hamilton je najbolji catch&shoot. Sheed je igrac vanserijskog talenta uz koji dolazi i vanserijski karakter koji nekad moze biti i kontraproduktivan. On je jedini igrac u istoriji NBA lige koji ima 100 trojki i 100 blokada u jednoj sezoni. Remarkable. Ne postoji igrac u NBA kao sto je Tayshaun Prince. Izuzetno inteligentan sa 7'2" rasponom ruku, vanserijski bloker i iznad proseka u napadu.

Prava je steta i veliko razocarenje za svakoga ko se razume u kosarku (a ne lozi se na zakucavanja i jurcanje po terenu ko muve bez glave) da jedna ovakva ekipa nije osvojila vise titula. Nazalost, danas je sport pre svega biznis i zabava. Poluobrazovani 'navijaci' se primaju na poluproizvod i hype koji mediji prave oko nekih nazovi zvezda. Vrlo je malo kvaliteta vec godinama unazad, igraci su sve sebicniji i uskih pogleda. Usput su i tv ratings znacajno opali. I zato se onda forsiraju neki likovi kroz off court reklamu (fazon koja kola vozi, sa kim se zabavlja, koje patike nosi i slicne budalastine), sudije sviraju nebuloze pod maskom domaceg terena samo da bi se ti mediokriteti progurali i nekako podigla gledanost. Nacin na koji to rade je uvreda za svakoga prosecne inteligencije.

Onaj San Antonio je zasluzio u vrh glave jednu titulu ali gazda je vlasnik Caterpillar- a i San Antonio je gradic ustvari dom vojnih penzionera visokog ranga koji pod stare dane jos uvek krckaju taj neki uticaj koji im je ostao i pokusavaju da se osete opet vaznim i uticajnim. Sada i ovi Celtics (kojih nije bilo na mapi 20 dina unazad) ista prica. Muka mi je vise od svih budalastina koje se serviraju po medijima, od Nove Godine naovamo se pricaju bajke o 'Big Three'. A u stvarnosti je to skup mediokriteta koji igraju vec 10+ godina i ama bas nista nisu osvojili. Najveci im je uspeh prvo mesto u sutiranju trojki i mesto u defanzivnoj petorci. Pathetic. Kao sto rekoh, trapavi pokusaji da se podigne tv ratings izbacilo je ovaj poluproizvod u prvi plan. Hvala Bogu pa ovde ima masa poluobrazovanih koja ce da se primi na tu pricu. O cemu se tu zapravo radi, ponajbolje nam govori podatak da jedan iz borda direktora Harrah's Entertainment je vlasnik dela Boston Celtics-a. Harrah's je vlasnik vise kazina (Ceasars izmedju ostalih), hotela i golf terena sa godisnjom zaradom od preko $7 billion (po podacima od pre tri godine). Toliko o tome.

Sto se tice konkretno ove serije, uz gorepomenut sudijski kriterijum dodao bih i zdravlje i mentalitet Pistons-a. Na pocetku serije kad je bilo najvaznije, Billups je bio jos uvek van ritma. Bila je sansa da se ukrade game 1 u Bostonu i posle opet game 3 u Palace da se uzme momentum serije ali u obe utakmice je Billups bio bled a to je matchup koji najvise ide na ruku Detroit-u, u napadu i u odbrani jer trio Rondo-Cassel-House nije ni do kolena Chauncey-u. Isto tako Tay je decko bio premoren zadnje dve, tri tekme pa nije mogao vola da ubode. Kad igrac kalibra jednog Perkins-a ima skoro 20 skokova tu onda nesto nije u redu. Pratio sam pazljivo i gledao tekmu tri puta, pola od tih skokova su cisti faulovi. Gurao je u donji deo ledja il lakat u grudi/vrat. Al igra se u Bostonu pa nece da sude. Jos je i gore sto su isto sudili i u Detroitu u utakmicama 3 i 4. Game 3, ovi su pokupili brdo offensive rebounds na istu foru. Pola faulovi a pola im se brate odbijala lopta pravo u ruke. Fazon Garnett sutira neki isforsirani 19 footer i lopta se odbija od obruca i pada pravo u ruke ovim indijancima a da nisu ni prstom mrdnuli. U game 4, sudili su sve i svasta, skoro 40 bacanja za Boston. Alo ljudi, pa nije ovo balet! Jasno mi je bilo o cemu se tu zapravo radi. Onda i game 5, ne da je usralo Boston onoliko. Ray Allen covek sutira off balance i ulaze mu bez koske, onda Garnett covek tri puta sutira iz ocaja da ne istekne napad, preko ruke i sa 18+ feet i sva tri puta im ulaze u kos. Sto je mnogo mnogo je. Izgleda da su i Bogovi bili protiv Pistons a not to be outdone, i sudije su pripomogle. U celoj seriji jedino sto mogu da zamerim Pistons je da su izasli opusteno na pocetku game 3 i da su zato upali u 0-10 rupu sto moze da se pripise njihovoj vec poznatoj 'zasicenosti' i gubljenju fokusa kada znas da si najbolji. Tu je neophodan trener kalibra Larry Brown koji ce da samom pojavom izaziva postovanje kod igraca, Flip je veoma kvalitetan trener al svakako nema tu reputaciju.

Ne preostaje nista drugo nego da uzivam u igri Pistons-a tokom regularne sezone i u playoffs dok ne pocnu da nas kradu. Zoo crew obecava, mali Stuckey je imao ovo Playoff iskustvo, Maxi je puno napredovao i sad ima midrange sut (onaj blok na garnettu je hit playoffa), Amir Johnson je athletic i igrace vise sledece godine kao i Afflalo koji je extra u odbrani. Ostaje jos da se nadje backup za Prince-a jer ocigledno se decko premori cuvajuci najboljeg igraca protivnicke ekipe svako vece.
DEEETROIT BASKETBALL!

geeeeah

pre 15 godina

Odrace ih LAL.Boston je najodvratnija ekipa ikada.Cak mi se vise gade i od LAL iz 2000.-2002. godine kada su na kradju dobijali Kingse.

anonymus

pre 15 godina

Samo kratak osvrt na 25.komentar

Nisam sve citao koliko je dugo ali samo cu ti reci da vanserijski igraci kakvog ti nazivas R.Wallace-a daju 'malo' vise od 4 poena u tako vaznoj utakmici-ne mogu sudci bas toliko da ukradu

Edward

pre 15 godina

Saunders nije nista specijalno uradio u Pistonsim'a od kada ih je preuzeo, osim mozda najboljeg skora u ligi 2005/2006 i debija 4 igraca na All Star mecu 2006. Ali koga briga za to kada nema titule (cak ni titule konference)? Mislim da moraju dovesti neke mladje igrace u tim i dati im vremena (par sezona) da se uigraju i naprave nesto od Detroita za par godina. Naravno, okosnicu tima kao Billups, Hamilton i Prince bi mozda trebali sacuvati. McDyess je bio dobar tokom PlayOffa ali je mator bas kao i R. Wallace, i koliko god on mogao da zablista, previse je nestabilan i nema kontinuitet u igri. On je bio prema misljenju nekih navijaca krivac poraza od Spursa 2005 kada nije cuvao Horry'a kada je ovaj pogodio onu trojku. Mozda i on i Flip lete iz tima.

Kobe

pre 15 godina

Ma da bre sve je namesteno i za sve je odgovorna americka vlada i ljudi iz senke a u sve su umesani i vanzemaljci...e kakvih ljudi ima ovo je strasno...

anonymus

pre 15 godina

Mislim da je ovo najrealnije moguce finale ali mora se priznati da su Lakersi imali mnogo tezi put do finala nego Boston a imali su ukupno 3 poraza a Boston 8.Po meni kljuc ce biti prve dvije utakmice u Bostonu i ako tu Lakersi dodju do 1-1 onda su po meni veoma blizu tituli jer sljedece 3 bi se igrale u L.A.-u.Bice zanimljiv duel Garnett-Gasol a mislim da ce Alena cuvati Vujacic kao sto je cuvao i Manua i ako uspije Allena spustiti ispod 15 poena po mecu Lakersi su u prednosti .Mislim da ce problem za L.A. biti Pierce kojeg ce vjerojatno cuvati Odom ili Radmanovic ali ipak sa druge strane Boston ima i vecih problema oko Kobea koji je uvijek posebno raspolozen protiv Seltiksa

o.lj.k.

pre 15 godina

Eto, posle dosta muke u doigravanju, Celticsi stigose u veliko finale. Ma ko sta pricao, mislim ipak da je potpuno zasluzeno. Kapiten Pierce je povlacio kada je bilo najpotrebnije i ostvario san. Stvarno mu je trebala podrska svih ovih godina, Boston nikako nije uspevao da napravi tim sa bar jos dva igraca klase potrebne za borbu za titulu. Ove sezone to su uspeli, doveli su superstara KG, po meni najboljeg igraca NBA lige uz Duncana vec duze vreme. Tu je i Allen, znaju se njegovi kvaliteti. Mozda bi nesto slabije karike prve petorke mogli biti Rondo i Perkins, bez iskustva u ovakvim utakmicama. Sve u svemu, ocekujem dobro finale protiv strasnih Lakersa, predvodjenih gospodarom prstenova Jacksonom...

Srkson

pre 15 godina

Nekad je to bilo ovako:
LA Lakers - Medzik Dzonson, Bajron Skot, Majkl Kuper, Dzejms Vorti i Karim Abdul Dzabar
Boson Celtics - Deni Ejndz, Denis Dzonson, Kevin MekHejl, Lari Bird, Robert Peris

To su bila vremena!

Sasha

pre 15 godina

@ Srkson

Nece biti da je to bila prva petorka LA Lakers-a. Kuper je ulazio sa klupe kao bek suter. Kurt Rambis je bio clan te prve petorke a potom je dosao A.C. Green.

Znaci: Medzik, Skot, Vorti, Rambis (kasnije A.C. Green) i Dzabar. SHOWTIME!!!!

banja luka star

pre 15 godina

Na kraju svega ipak su plasman u finale izborile ekipe koje su ga igrama u dosadasnjem djelu sezone i zasluzile.Iako bih volio da Boston osvoji titulu ipak moram biti iskren i priznati da su Lakersi favoriti.Prije svega zbog kvalitetnije klupe,veceg broja igraca koji su u stanju preuzeti odgovornost,bolje igre u gostima i svakako trenera koji zna kako se osvajaju trofeji.Kljucna prednost Lakersa bi trebala biti na pozicijama beka i centra.Nekada all-star igrac Ray Allen ove sezone,posebno u playoffu,igra sa velikim oscilacijama (procenat suta za 3 ocajan u playoffu)dok prednost Gasola u odnosu na Perkinsa ne trebam ni objasnjavati.Boston u prethodnim serijama nije blistao,odigrali su puno iscrpljujucih utakmica i njihov umor bi mogao biti presudan faktor u ovom NBA finalu.

beog

pre 15 godina

_marko kraljevic;

"navijosam za lejkerse zbog radmanovica SRBINA IZ BOSNE"

Radmanovic je od Benkovca
(Biljane),,zadesio ga rat
u Zadru,,odakle je izasao
kad se vojska povukla
(otac vojno lice)!!!

Ovo doigravanje* mi je najdraze,,poslije ogog u
kojem nesretno prodjose
Divac i Stojakovic,,nadam
se da cemo*,,ovaj put biti
bolje srece i da ce LA
pobjediti Boston,,recimo 4:2!!!
Pozdrav za sve!!!

Srkson

pre 15 godina

Za Sashu i mladje evo male brosure.

http://www.basketball-reference.com/teams/LAL/1987.html

http://www.basketball-reference.com/teams/BOS/1987.html

realan

pre 15 godina

sad je kriv sanders igraci dede itd nemogu ovo ono e boze neznate koliko je detroit dobio para od uprave kluba bostona sve namesteno, sta sam govorio od pocetka sta ce biti jel izasla istina boston ce biti prvak uzece prsten to im je namesteno isto kobiju da dode u finale po kvalitetu igri itd detroit bi bio prvak ,ko fol rasid baca kapu nervirase hamilton povreden itd ljudi znatel vi ko drzi NBA klubova vecina boze dragi ovi ko se klade nek stave na boston

slavisonac

pre 15 godina

molio bih nba fanatika ili bilo koga ko voli nba dobre je volje i zna neki link gde mogu skinuti utakmice iz 87 iz finala da ga ostavi unapred zahvalan :)

pinckney

pre 15 godina

NBA nesumnjivo dobija veliku finansijsku injekciju sa ovim finalom.

Seltiksi su jaci na papiru, 3 superstara protiv jednog u L.A., jer autoritet igra veliku ulogu kod sudija.

Ako uspeju da sacuvaju Brajanta kao sto su pod Tim Tibodoovim vodstvom cuvali Labrona sa uduplavanjem i pokretnom zonom, odnosno izlaskom treceg covjeka na pikove, dobijaju.
Triangle offense slabo uspeva kad se igra zona, a Posey i Perkins su dusu dali za to.
Bice zanimljivo.
Mislim da ce da bude 1:1 u prve dve, pa onda Seltiksi uzvracaju brejk u jednoj od 3.

Moja prognoza: 4:3 za Boston, horogom Garneta par sekundi pre kraja, kao sto je to uradio Medzik '87 u starom Gardenu.

Sasha

pre 15 godina

@ Srkson

Prosto ne mogu da verujem da se jos o ovome prica. Kuper je ulazio u igru umesto Bajrona Skota i bio je sesti igrac. Posto ja ne koristim kao argument datoteke vec sopstvenu memoriju mozda i gresim ali cini mi se da je Kuper bio neku godinu i najbolji sesti igrac NBA. U svakom slucaju nije bio prva petorka. Nije ovo uopste bitno, posto jeste bio vrlo vazan sraf u igri Lakers-a kao najbolji odbrambeni igrac i vrlo dobar trojkas. Imao je on i minutazu, ali definitivno nije bio prva petorka koja se skida. Na kraju krajeva tim koji ti Srksone navodis nema takozvanog Power Forward-a sto je za NBA nezamislivo. Zato manite se interneta i pozivanja na neke linkove. Te utakmice su toliko cuvene da je prosto sramota da neko negira prvu petorku Lakers-a iz tog perioda.
SHOWTIME!!!!

ZORAN laker

pre 15 godina

Smijesno je porediti dva igraca iz razlicitog vremena, brojke nekada mogu da zavaraju. Navode se MJ-ove brojke od 37 poena po utakmici o 42 u playoff-u. U tim segmentima je daleko jaci MJ od KOBEA. Ali to nije mjerilo, kobe ju u NBA usao kao momak od 18 god a MJ kao 22 , Razlika je velika, MJ je od prve sezone dobio odresene ruke da vodi tim, dok je kobe morao da se bori za mjesto u timu sa tada vrsnim suterom EDI DZONSOM. Neko govori uz Kobea je bio Onil, ali niko ne zna da se sjeti da je i MJ imao jednom PIPPENA( medju boljim krilima lige i jedan od 50 najigraca) RODMANA, da je imao i naj 6-tog igraca lige KUKOCA. Nije ni MJ bio sam, tada nije bilo zone , igra je bila 1na1. Ne omalazavam MJ on je bio bog u to vrijeme, ali i KOBE je sada. Igra brojki zna da zavara jer bi tu po tome najnaj bio WILT, ipak sve su to neka druga vremena koja su obiljezili neki igraci. MJ je imao u svoje vrijeme kao konkurenciju MELOUNA, STOKTONA,KEMPA,PEJTONA,DUMARSA ....., KOBE sada ima LBJ, KG,DANKANA, AJVERSONA, ENTONIA, KRIS POLA..... I o ovim momcima ce se pricati kao sada o ovim starim kao o legendama ali tek kada zavrse karijere i kada se vidi sta su znacili za kosarku. Sada se mogu porediti LBJ i KOBE jer su u istom razdoblju igrali , a nikako Kobe i MJ , kada je MJ igrao za Vasington, Kobe ga je razbijo ali tada je MJ imao 38 god